Aja edellä. Varmasti.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Aja edellä. Varmasti."

Transkriptio

1 PÖRHÖN AUTOLIIKE OY Aja edellä. Varmasti. 100% PÖRHÖ

2 Voiko autosi olla huollon jälkeen jopa parempi kuin se oli uutena? Huoltokäynnin yhteydessä tarkistamme kohdistuuko autoon mahdollisia valmistajan kustantamia laadunparannustoimenpiteitä, kuten ohjainlaite- tai muiden osien päivityksiä uusimpaan versioon. Samalla saat liikkumisturvapalvelun seuraavaan määräaikaishuoltoon saakka. Alkuperäisillä varaosilla ja -lisävarusteilla sekä työllä on kahden vuoden takuu! TERVETULOA P Ö R H Ö L L E! Lehden hinnat ja tarjoukset voimassa asti. Tarkista hinnat myyjältä.

3 PÄÄKIRJOITUS MUUTTUMISTAHTI ON KIIVAS Kädessäsi on ensimmäinen Pörhön Autoliikkeen jälkimarkkinointilehti. Mitä tämä ihmeellinen sana jälkimarkkinointi itse asiassa pitää sisällään? Jälkimarkkinointi on sitä kaikkea, millä yhdessä pidämme autosi mahdollisimman hyvässä kunnossa. Se on vaikkapa lampun vaihto, renkaiden kausivaihdot tai huonon onnen sattuessa korikorjaus! Näistä esimerkeistä voit päätellä, miten laaja kokonaisuus jälkimarkkinointi onkaan. Tämä lehti syntyi tarpeesta tuoda jälkimarkkinoinnin koko tarjonta lähemmäksi teitä, Arvoisat asiakkaamme. Pekka Mustonen Pörhön Autoliike Oy Konsernin jälkimarkkinointipäällikkö Muuttumistahti autoalalla on kiivas. Jälkimarkkinointi, jonka yksi osa ovat myös erilaiset huollot, on yhä tiukempien vaatimusten edessä. Päämiestemme merkkikohtainen koulutus on tiukkaa puuhaa ja kysyy kosolti aikaa ja varoja. Tahtia kiivastutatte myös te, Hyvät asiakkaamme, vaatimustasonne on viime vuosina noussut kovasti, mutta siitä me pidämme! Asiakastyytyväisyys on meille kunnia-asia. jota vaalimme ja kehitämme voimakkaasti. Lähtökohtamme on, että me olemme asiakkaan paras yhteistyökumppani. Tutustu tähän lehteemme huolellisesti, se kannattaa. Löydät sen sivuilta moninaisia tuotetarjouksia, mutta myöskin autoiluasi helpottava maksuetu jolla saat joustoa maksuaikaan ja -tapaan. Kevään 2014 aikana avaamme uuden ja laajan autoilijan tavaratalon! Se toimii internetissä, josta tilaaminen on helppoa, samoin maksaminen, koska asiakas voi tehdä kaiken kotoa käsin. Valikoima tulee käsittämään autoilua ja siihen liittyviä hankintamahdollisuuksia kerrassaan nimikkeen verran! Pörhön Autoliike Oy toimii kahdeksalla paikkakunnalla täyden palvelun periaatteella. Lähitulevaisuudessa avautuvat nettipalvelut helpottavat kanssakäymistämme autoasioissa.

4 Sinä ajat. Me huolehdimme. Varaudu yllättäviin tilanteisiin. Etujarrupalojen vaihto 149 * Passat (ei 3,6 V6) 5 MAKSUEDULLA /kk A L K A E N Das Auto. *Suositushinta, kampanja voimassa saakka.

5 TÄYDESSÄ LAAJUUDESSAAN NIMIKKEEN SUURMYYMÄLÄ PÖRHÖN NETTIKAUPPA TULEE Valtava määrä mitä erilaisimpia vääntöjä ja virityksiä on pitänyt huomioida ja laittaa kuntoon, mutta nyt vihdoin näyttää siltä, että saamme Pörhö-Nettikaupan vuoden vaihteen jälkeen auki. Aloitamme sikäli rajatusti, että tarjolla on runsas valikoima lisävarusteita eri merkkeihimme tässä jouluruuhkassa, mutta talven ja kevään mittaan asia laajentuu nimikkeen laajuiseksi, kertoo konsernin jälkimarkkinointipäällikkö Pekka Mustonen Pörhön Autoliike Oy:stä. - Nettikauppa sinänsä ei ole uusi idea ja mitä tulee ei alkuperäisiin tuotteisiin, kilpailua löytyy laajasti. Sen sijaan olemme aivan ensimmäisten joukossa ellei peräti ensimmäinen autoalan liike koko maassa, joka tarjoaa valikoimassaan edustamiinsa merkkeihin liittyviä alkuperäistuotteita täydellä valikoimalla. Se on merkittävä seikka, jota asiakkaat varmasti arvostavat, Mustonen jatkaa. Pekka Mustonen muistuttaa, että suoranaista hullunhalpakauppaa ei olla synnyttämässä, mutta edullisia merkkituotehankintoja voi jatkossa tehdä Pörhö Nettikaupassa. - Totta kai meillekin tulee erilaisia eriä ja muita, jotka myydään kuluttajille hyvinkin edullisesti, mutta tärkeintä on, että edustamiemme automerkkien alkuperäistavaraa ja korkean brändin muita tuotteita saa normaalia edullisemmin. Maksutapoja tulee Pekka Mustosen mukaan käyttöön monia erilaisia. toteutetaan vaikkapa postin, Matkahuollon sekä eri kuljetusyritysten kanssa. Samat maksuvaihtoehdot toimivat kaikkialla maailmassa, joten sekään ei rajoita kauppaa. Myös käteiskauppaa tullaan harjoittamaan vaikka nettikaupasta onkin kyse. Venäjällä, minne tulemme myös suuntaamaan mainontaa ja markkinointia, on hyvin yleistä, että kuriiri soittaa ovikelloa ja luovuttaa mukanaan tuomansa, tilatut Pörhö-tavarat vasta, kun ruplat on luettu kuriirin edustajan käteen. Ja tarvittaessa samoin toimitaan ihan missä vaan, Suomessakin. Maailma on yhä monipuolisempi, Mustonen toteaa. Pörhö Nettikauppa siis avautuu aivan lähiaikoina. Teet valinnat kotona, mutta muuten kauppatapahtuma on varma, selkeä ja reilu ihan kuin varaosatiskillä asioisit! - Luonnollisesti erilaiset maksukortit ovat nettikaupassa ykkösasemassa, mutta kotimaassa käyttöön tulee muun muassa erilaiset jälkivaatimusvaihtoehdot, joita varmasti Konsernin jälkimarkkinointipäällikkö Pekka Mustonen

6 Transport-paketti svh 390 Tavaratilamatto Puskurisuoja Taakkatelineet 11 MAKSUEDULLA /kk A L K A E N Das Auto.

7 PÖRHÖN MAKSUETU JOUSTOA MAKSUAIKAAN JA -TAPAAN Ostos kk-hinta alk. 100,- 6,-/kk Pörhö-konserni tarjoaa monipuolisen palveluvalikoiman huollon asiakkaillemme, Pörhön Maksuetu-palvelu on uusin. Uuden Pörhön Maksuetu -palvelun myötä asiakas voi maksaa autonsa huoltoja, korjauksia, varaosia, varusteita ja tarvikkeita - ja saada ostoksistaan laskun mukaansa sen sijaan, että maksaisi heti myymälässä. Laskulle saa aina 14 päivän korottoman ja kuluttoman maksuajan. Laskun erääntyessä sen voi maksaa kokonaan pois, tai halutessaan valita maksamisen 36 kk:n maksuerissä. Laskun voi pyytää euron ostoista. Laskulle myynnin vaatimuksena on 20 vuoden ikä ja puhtaat luottotiedot. Asiakas saa luottopäätöksen nopeasti ja vaivatta jo autoa huoltoon tuotaessa. Lasku/osamaksuostotapahtumasta allekirjoitetaan asiakassopimus jolla hyväksytään itse laskutustapahtuma ja mahdollisesti asiakkaan myöhemmin valitseman osamaksun ehdot. Osamaksulle siirtyneistä laskuista maksetaan kuukausittain minimieränä 1/36-osa laskun loppusummasta tai jokin muu asiakkaan haluama suurempi summa. Loppuvelan voi maksaa milloin tahansa kuluitta pois ilman eri ilmoitusta. Osamaksun tilihoitomaksu on 2,95 kuukaudessa ja korko 1,6% kuukaudessa, mikä vastaa nimellistä 19,2% vuosikorkoa. Palvelu tuotetaan yhteistyössä Collector Credit Ab:n kanssa. Tutustu lisää Pörhön Maksuetuun nettisivuillamme tai kysy huollon ammattilaisiltamme. 500,- 17,-/kk 750,- 24,-/kk 1 000,- 31,-/kk 1 250,- 38,-/kk 1 500,- 45,-/kk 1 750,- 52,-/kk 2 000,- 59,-/kk 2 250,- 65,-/kk 2 500,- 72,-/kk 2 750,- 79,-/kk 3 000,- 86,-/kk Jälkimarkkinointipäällikkö Pekka Mustonen: Meille voit aina tuoda autosi huoltoon ja saat sen kätevästi myös ulos; saat laskun mukaasi ja laskulle aina pari viikkoa korotonta maksuaikaa. Laskun eräännyttyä saat vielä automaattisesti option maksaa laskun maksuerissä. Huoltopäällikkö Ari Holappa: Kun auton huoltovalo syttyy tai muuten tulee korjaustarvetta, se ei yleensä katso aikaa eikä paikkaa. Kunnon auto silti ansaitsee arvoisensa huollon koulutettujen asiantuntijoiden käsissä. Nyt huollon, korjauksen, rengashankintojen jne. ajankohtaa ei välttämättä tarvitse miettiä. Voit aina tuoda autosi meille huoltoon ja annamme sinulle huoltolaskun mukaan. Huollon tai korjauksen yhteydessä huomattujen kohteiden korjaus on usein edullisempaa, kun työn osuus on jo melkein tehty. Tarvitaan vain lupa lisätöille ja osille. Kustannusarvion hinnan nousu ratkaistaan helposti tarjoamalla laskua tai jakamalla hinnannousu 36 kuukausierään, jolloin kenenkään ei kannata jättää tai siirtää tarpeellisten huoltotöiden teettämistä kustannusarvion muuttumisen takia.

8 NISSAN HYÖTYHUOLTO 139 Vaikka Nissanillasi on jo takana hieman enemmän vuosia, on tärkeää huollattaa se säännöllisesti valtuutetussa Nissan-huollossa. Nyt yli 5-vuotiaille Nissaneille on kehitetty Nissan Hyötyhuolto, jossa tarkistetaan kaikki tärkeät osat sekä vaihdetaan moottoriöljy ja öljynsuodatin. Ja samalla saat leiman huoltokirjaan. KARI HEINONEN ON NISSAN-NEUVOJA 2012 Kari Heinonen, 49, on Oulun Tekun käynyt autoteknikko ja tullut Pörhön palvelukseen v Nissan Europe Nordic palkitsi Heinosen Best Service Advisor 2012 maininnalla ja kunniakirjalla. - Minä nyt satuin saamaan tämän kunniakirjan, mutta se kuuluu ehdottomasti koko Oulun Nissan huollon porukalle, minä olen vain yksi osatekijä kokonaisuudessa. Selvittelimme porukalla taannoin Nissanin käynnistyvyyteen liittyvää ongelmaa. Kun kaikki laittoivat omaa tietoaan ja kokemustaan pottiin niin sieltä se löytyi ajatus, jonka välitimme maahantuojan kautta tehtaalle ja autoimme osaltamme ongelman ratkaisun löytymisessä. Yhteistyö on voimaa, huoltoneuvoja Kari Heinonen korostaa. - Nissan-autoilijat ovat erittäin merkkiuskollista väkeä, joilla useilla on ajossa jo ties monesko Nissan peräkkäin. Nissanin huippuluokan luotettavuus on yksi tekijä, miksi Nissanin omistajat pysyvät merkissä vuodesta toiseen. Asiakas on leiväntuoja, tämä pitää olla joka hetki kirkkaana mielessä, Heinonen korostaa. Nissan hyötyhuolto sisältää: Moottoriöljyn ja öljynsuodattimen vaihdon Jarrujen tarkastuksen dynamometrilaitteistolla Kytkimen toiminnan tarkastuksen Ohjauksen vuototarkastuksen Jarrunesteen vesipitoisuuden mittauksen Jäähdytysnesteen tason tarkistamisen ja pakkaskestävyyden mittauksen Akkutestin Tuulilasin ja tuulilasinpesimen tarkastuksen Tuulilasinpyyhkijöiden kuntotarkastuksen Ajovalojen toiminnan ja suuntauksen tarkistuksen Renkaiden ilmanpaineen ja kulutuspintojen mittauksen Pakoputken ripustuksien ja kunto- sekä vuototarkastuksen Jousituksen ja voimansiirron toiminnan tarkastuksen, kiinnityksien ja nivelten kuntotarkastuksen Iskunvaimentimien kiinnityksen ja toiminnan tarkastuksen sekä vuototarkastuksen Lukkosylinterien ja saranoiden voitelun Vapaa-aikanaan Kari Heinonen ajelee kesällä moottoripyöräretkillä, mutta istahtaa silloin tällöin myöskin kartturiksi ystävänsä ralliautoon.

9 Numero sen kertoo. Mobil 1. Täyssynteettinen Mobil 1 ESP Formula 5W-30 auttaa pidentämään dieselmoottorin hiukkassuodattimen ja bensiinimoottorin katalysaattorin käyttöikää, sekä säilyttämään niiden puhdistustehon. Pörhön Autoliike suosittelee! TM

10 Styling-paketti uuteen Golf Variantiin. Lisää tyylikkyyttä autollesi. Korosta autosi hienoja yksityiskohtia ja tyylikkyyttä Styling-paketilla. Styling-paketti svh 630 Premium tekstiilimatot Kynnyssuojat Venttiilihatut Poljinpinnat Krominen pakoputkenpää Kromilista takaluukkuun 18 MAKSUEDULLA /kk A L K A E N Das Auto.

11 CUP TPMS -JÄRJESTELMÄ AUTOOSI Uusissa jälkeen tyyppihyväksytyissä automalleissa pitää olla vakiovarusteena rengaspainevalvonta. Kaikissa ensi kertaa käyttöönotettavissa henkilöautoissa rengaspainevalvonta on oltava lähtien. Pörhön Autoliikkeestä voit vaivattomasti hankkia kaikkiin autoihin, joissa on renkaanpaineen valvonta TPMS tunnistimilla. Muistathan hankkia tunnistimet myös talvirenkaille. Lehdestä löytyy talvirengastarjouksemme, joihin saat meiltä helposti tilattua myös tunnistimet. Tilaa Pörhöltä tai osta nettikaupasta. Cup-sarja esimerkiksi 4 talvirenkaaseen asennettuna 580 tai maksuedulla alkaen 17 /kk.

12 Aurinkolasit. Hopean väriset metallisankaiset aurinkolasit vihreillä linsseillä. 364,62 S-Line t-paita. 100% puuvillaa. Koot S-XXXL. 33,60 S-Line fleece-takki. Sporttinen fleece-takki miehille. Koot S-XXXL. 91,40 ipad-suojakotelo. 49,40 Audi R8 espresso kupit. Pakkaus sisältää 2 kuppia ja lautasta. 43,35 Muki. 37,30 Taskuveitsi. Ruostumatonta terästä mustalla paneelilla. Toiminnot: LED-valo, veitsi, sakset, pullonavaaja, ruuvimeisseli, pinsetit, hammastikku ja kuulakärkikynä. 56,45 Audi Heritage Collection. Retroa Audi-faneille! Tyylikäs keinonahkainen olkalaukku ja samaan väritykseen sopiva lippalakki kruunaavat kokonaisuuden. Heritage olkalaukku 43,60 Heritage sporttilaukku 61,00 Heritage lippalakki 24,60 Miesten lompakko. Materiaali korkealaatuista nappanahkaa. Isot taskut seteleille ja kolikoille. 10 korttitaskua. 109,89 Kello 65,53 Avaimenperä 28,23 Avaimenperä 7,45 Metallikulho hedelmille ja makeisille. Kulho on valmistettu valkoisesta pulverimaalatusta metallista, jota voi muovata itse. Iso (halkaisija 42cm) 85,99 Pieni (halkaisija 22cm) 43,60

13 Audi kassikoukut sedan-malleihin. Esiin käännettävä kassikoukku tavaratilan kattoon. Mallikohtaiset kiinnitystarvikkeet yhden koukun kiinnittämiseen: A3 sedan, A4 sedan, A5 coup, A6 sedan, A8 sedan Koukku Asennus 16,00 10,00 Golf-laukku. 251,00 Golf-pallot. Pakkauksessa kolme palloa. 48,40 Pieni olkalaukku. Vetoketjullinen tasku. Mitat 28 x 25 x 4cm. 73,40 Iso olkalaukku. Pehmustettu laukku 15 kannettavalle tietokoneelle, takana useita osastoja. Vetoketjullinen tasku. Mitat 32 x 46 x 16 cm. 123,19 Sikarileikkuri. Innovatiivinen liukumekanismi, harjattua ruostumatonta terästä, 2 tarkkaa terien eri kokoa. 271,19 Suihkupussi. Urheilullinen suihkupussi. Useita verkkoja vetoketjutaskuja. 32,26 Avaimenperä. Motorsport-karhu. Korkeus n. 14cm. 15,00 Reppu. Urheilullinen reppu, tilavuus 20 l. Päätaskun sisällä asiakirjatasku. Kaksi sivutaskua. Ohut vetoketjutasku avainpidikkeellä. Airstripe ilmakanavat selkäosassa. 55,45 Laukku. Vettä hylkivä urheilukassi, tilavuus 50 l. Toisessa päässä iso tasku urheilukengille tai kosteille vaatteille. Myös sisäpuolella taskuja pienien tavaroiden säilytykseen.tilavuus 50l. 89,72 Lippis. Musta tai harmaa. 19,15 Naisten lompakko. 136,10 Käyntikorttitasku. Ruskeaa istuinnahkaa. Audin tunnus. Mitat 10 x 6.5 x 0.4cm. 49,40

14 Varaudu yllättäviin tilanteisiin. Jarrut ovat autosi tärkein turvavaruste. Niiden pitää toimia täydellisesti kaikissa olosuhteissa. Säännöllinen tarkistus ja huolto auton jarruille sekä kuluneiden osien uusiminen varmistaa huolettomat ja turvalliset ajokilometrit. Etujarrupalojen vaihto 179 * Audi A (1.8 TFSI ja 2.0 TDI) 5 MAKSUEDULLA /kk A L K A E N *Suositushinta, kampanja voimassa saakka. Audi Alkuperäisosat

15 Leikkiauto. 7,06 Pehmoratti. 43,35 Lasten pipo. 18,15 Audi polkuauto. Polkuauto lapsille. Pehmeä istuinten verhoilu, käsijarru, hiljaiset renkaat, vanteet alkuperäistä Audi suunnittelua, säädettävä turvakaari. Suositeltava korkeus: 95 cm cm. Paino 13,5 kg. Mitat 116 x 62 x 58 cm. 382,08 Potkupuku Lederhose. 62/68 cm tai 74/80 cm. 43,00 Nalle. 12,10 Potkuauto. Hopea tai punainen. 109,89 Potkuauton peräkärry. Hopea tai punainen. 59,48 Audi junior Legends Quattro potkuauto. Huippu-uutuus! Täysin toimivat led-päiväajovalot (patterit sis. toimitukseen) tarjoavat aitoa ajamisen iloa. Tästä sporttinen menopeli perheen pienimmille kuskeille! Tähän malliin ei ole saatavissa peräkärryä. 186,00 Työntövarsi Quattroon. Metallinen varsi ja pehmeä kahva, jonka avulla aikuiset voivat valvoa nopeutta ja suuntaa, säädettävissä 3 eri korkeuteen. 37,40 Audi Junior Runner 2in1. Lasten potkupyörä ja lauta samassa tuotteessa. Uniikin runkogeometrian vuoksi helposti muutettavissa harjoituspyörästä potkulaudaksi. Hydroform-tekniikalla valmistettu alumiinirunko by Audi design. Jarru integroitu rungon sisään, tehokas ja turvallinen käyttää. Suunniteltu 3-8 -vuotiaille lapsille. 299,00

16 ON LAADUKAS OULULAINEN Remuc-tuotteita valmistava ja myyvä Embelin Oy löytyy Oulun Lyötystä ja on hyvin huomaamaton osoitteessaan Tullivahdinkadulla. Sisällä toimitiloissa työskentelee puolisen tusinaa henkilöä suunnitellen, testaten ja valmistaen mm. Remuc-softan laitteistoon. - Remuc on ensinnäkin Avainlippu-tuote eli erittäin suomalainen. Sen lisäksi se on hyvin pohjoissuomalainen, sillä Remuc- ohjelmistot syntyvät tässä Oulussa, laitteen tarvitsema kotelo ja muu kokoonpano tulee Oulunsalosta ja pakkaus puolestaan Iistä, kertoo Embelin Oy:n toimitusjohtaja Kai Simula. - Remuc- ja Remuc Plus - tuotteet on suunniteltu ohjaamaan polttoainekäyttöisiä ajoneuvolämmittimiä, jotka yleistyvät koko ajan vauhdilla ja niitä käytetään paitsi tuttuun tyyliin erilaisten autojen ja työkoneiden esilämmittämiseen mm. kylmäkäynnistystä ajatellen, myöskin kiinteiden yksiköiden kuten vaikkapa kivimurska-asemien laitteiden lämmitykseen. Remuc-järjestelmien avulla esimerkiksi murska-aseman lämmityksen käynnistäminen on saatu tuntien työn sijaan kutistettua minuutteihin, Simula jatkaa. Erityisesti Remuc Plus - järjestelmällä on mahdollisuus toteuttaa ihan mitä tahansa autojen peruslämmittämisestä ajoneuvo- ja ajotapaseurantaan saakka. - Remucin asentaminen ajoneuvolämmittimeen sujuu kokeneelta mekaanikolta käden käänteessä. Älypuhelimella toimiva järjestelmä on nopea ja lähes viiveetön. Lämmittimen perustoiminto pelaa hienosti, mutta yhden lisäkaapelin asennuksella saadaan käyttöön kaksivaiheinen lämmitysmenetelmä. Ensijakso lämmitetään vain moottoria ja sen jäähdytysnestettä ja jälkimmäiselle mukaan tulee ohjaamon puhallin, joka antaakin heti lämmintä ilmaa auton sisätiloihin. Näin säästetään myös akkua, kertoo puolestaan Embelin Oy:n Teemu Laukkarinen. Tietyt lisäasetukset puhelimen GPS-pohjalle ja auto avaa automaattisesti vaikkapa autotallin oven, kun sitä lähestytään tai laittaa määrätyssä kohdassa kotimatkaa saunan kotona lämpiämään. Myöskin lämmittimen ajastinkäynnistys haluttuun aikaan voidaan ohjelmoida mistä vain, vaikkapa kaukaiselta lentoasemalta laskeutumisaikaa kotikentälle myötäillen. Myös mahdolliset lentojen viivästymiset voidaan ottaa ajastusta muuttamalla huomioon. Remuc järjestelmä yhdistettynä älypuhelimen toimintoihin tekee käyttämisestä monipuolista, vaivatonta ja helppoa. Lisätietoja Pörhön ajoneuvohuolloista ja jälkimarkkinoinnista Remuc-yhteyshenkilöiltä.

17 Transport-paketti svh 390 Tavaratilamatto Puskurisuoja Taakkatelineet 11 MAKSUEDULLA /kk A L K A E N Das Auto.

18 VOITA NOKIAN 16 RENGASSARJA PALAUTA KILPAILULIPUKE PÖRHÖN MYYMÄLÄÄN MENNESSÄ JA OSALLISTU NOKIAN 16 RENGASSARJAN ARVONTAAN! NOKIAN 16 RENGASSARJAN ARVONTA Nimi: Puhelin: Sähköposti:

19 NOKIAN RENGAS- JA VANNEPAKETIT SKODA OCTAVIA (195/65 R 15, ALU) NOKIAN HKPL tai 22 /kk NOKIAN HKPL tai 23 /kk NOKIAN HKPL R tai 23 /kk SKODA OCTAVIA (205/55 R 16, ALU) NOKIAN HKPL tai 27 /kk NOKIAN HKPL tai 29 /kk NOKIAN HKPL R tai 28 /kk SKODA SUPERB (205/55 R 16, ALU) NOKIAN HKPL tai 27 /kk NOKIAN HKPL tai 29 /kk NOKIAN HKPL R tai 28 /kk SKODA OCT/SUPERB (225/45 R 17, ALU) NOKIAN HKPL tai 37 /kk NOKIAN HKPL tai 40 /kk NOKIAN HKPL R tai 39 /kk SKODA YETI (215/60 R 16, ALU) NOKIAN HKPL tai 30 /kk NOKIAN HKPL tai 32 /kk NOKIAN HKPL R tai 31 /kk LAAJAA TOIMINTAA LAPISSA - Minäpä asetun kuvaan tähän Passatin viereen, joka on kokenut sen yleisimmän peltivaurion syyn täällä Lapissa eli porokolarin. Poro on nopea, huomaamatonkin ja arvaamaton liikkeissään, siksi rysähtelee säännöllisesti, juttelee Rovaniemen Pörhön ja Lapin Auton jälkimarkkinointipäällikkö Petri Niemi, 44 ja laittautuu potrettiin ruttukeulaisen potilaansa kanssa. Petri Niemi työskenteli ensimmäisen kerran Pörhöllä v:na , mutta siirtyi sitten vakuutusalalle autovahinkotarkastajaksi. Miehemme on ollut takaisin Rovaniemen Pörhöllä v:sta Ylpeyden aiheemme on ilman muuta uusi, upea vauriokorjaamomme. Se on huippumoderni ja nopea, tietynlaiset vahingot saadaan kuntoon jopa päivässä. Täällä on siistiä eikä maali käryä ja pöly vaivaa. Lisäksi asiakastilamme ovat viihtyisät ja asiakkaamme saavat välittömästi kaiken tiedon remontistaan ja vahinkoilmoituskin hoituu samalla kätevästi, Niemi luettelee. - Palvelemme koko laajan, entisen Lapin läänin alueella ja hinausautot toimittavat kaikkialta alueeltamme vahinkoautot tänne Rovaniemen Lapin Auton tontilla olevaan vauriokorjaamoomme, pitkät etäisyydet eivät ole este. Oikeastaan ei ole auton merkilläkään väliä, tervetuloa kaikki palveltavaksi, toivottaa Petri Niemi.

20 DIRECT EXPRESS PALVELEE VANHEMPIA AUTOJA Pörhön Autoliike Oy on jo yli vuoden ajan palvellut iältään viisi vuotta ja sitä vanhempien Volkswagen-, Audi- ja Seat henkilöautojen omistajia. Nuottasaarentie Direct Express Tyrnäväntie -talo Autopesu - Direct Express siis palvelee viisi vuotta ja sitä vanhempien VW-, Audi- ja Seat - autojen omistajia erittäin täysipainoisella huoltokonseptilla ja jopa 30% alennuksilla osista ja tarvikkeista, kertoo Pörhö - konsernin jälkimarkkinointipäällikkö Pekka Mustonen. Direct Express Oulu korjaamo löytyy Pörhön VW autotalon Nuottasaarentien puoleiselta sivustalta, osoitteessa Nuottasaarentie 6. Huolto löytyy aivan monelle tutun Pörhö-autopesupisteen naapurista. Ajanvarauspuhelimen numero suoraan Direct Expressiin on Palvelemme tällä hetkellä kolmen asiakasmekaanikon ja kuuden nosturipaikan voimin. Meillä on täällä siistit ja viihtyisät tilat myös asiakkaiden odottaa autonsa valmistumista. Varusteisiin kuuluvat mm. kahvia ja muita lämpimiä juomia tarjoava automaatti sekä TV, josta voi seurata yleisimpiä TV-kanaviamme. Maksamiset ja muut hoituvat omalla tiskillämme ja ajan huoltoon voi tilata tästä meiltä, mutta myös netistä kertoo Direct Express Oulun huoltoneuvoja Heikki Tuomela. - Teemme vanhempiin Volkswageneihin, Audeihin ja Seateihin nopeasti erilaisia tarkastuksia, pienempiä korjauksia sekä perushuoltoa merkkikoulutetun ja ammattitaitoisen henkilökuntamme voimin. Käytämme alkuperäisiä VW/Audi/Seat- varaosia ja tarvikkeita. Direct Expressissa on mahdollisuus luoda myöskin suora kontakti autonne mekaanikkoon. Puhelin- ja nettivarauksen lisäksi auto on mahdollista tuoda korjaamoomme myös ilman ajanvarausta, Heikki Tuomela esittelee Direct Express Oulua. - Tervetuloa kanta-asiakkaaksi. Kannattaa muistaa, että annamme 24kk takuun kaikille käyttämillemme alkuperäisille VW/Audi/Seat varaosille, -lisävarusteille ja -tarvikkeille. Sama koskee myös osien asennuksiin käytettyä työtä. Tervetuloa palveltavaksi, toivottaa huoltoneuvoja Heiki Tuomela.

21

22 LÄMMIN AUTO JA JÄÄTTÖMÄT IKKUNAT DEFA SMARTCHARGE AKKULATURI 12V/4A DEFA SmartCharge on maailman helppokäyttöisin akkulaturi. Kun kehitimme SmartChargen pyrimme kehittämään laturin joka on helppokäyttöinen ja turvallinen käyttää. Laturi tunnistaa automaattisesti akun koon, varaustason ja lämpötilaolosuhteet. Laturissa on vain yksi painike, päälle ja pois päältä. (74,-) DEFA TERMINA 1200 SISÄTILANLÄMMITIN Termina 1200 on tehokas ja hiljainen sisätilanlämmitin. Teho: 1200W (-25 C). Sisätilanlämmitin ilman katkaisijaa, joka sopii teholtaan pieniin tai keskisuuriin autoihin, tavallisiin talviolosuhteisiin. 57,- 30,- (96,-)

23 PÖRHÖN AUTOHUOLLOT - maksuedulla joustoa! NISSAN ALMERA N161,5iQG km huolto... 82,80 (15/45/75/105/135/165 tkm) Jätehuoltomaksu... 3,50 Öljypropun tiivistys... 1,60 Öljynsuodatin... 15,00 Mobil 0W ,00 Jarruhuolto ja auton alustassa tehtävät työt... 92,00 Raitisilmasuodattimen vaihto... 18,40 Raitisilmasuodatin... 26, km huollon kokonaishinta ,00 NISSAN PRIMERA P121,8iQG km huolto... 82,80 (15/45/75/105/135/165 tkm) Jätehuoltomaksu... 3,50 Öljypropun tiivistys... 1,60 Öljynsuodatin... 15,00 Mobil 0W ,00 Jarruhuolto ja auton alustassa tehtävät työt... 92,00 Raitisilmasuodattimen vaihto... 18,40 Raitisilmasuodatin... 26, km huollon kokonaishinta ,00 NISSAN QASHQAI 1,6i 115HV KETJUHR16 (rek. pvm alkaen) Huolto nro. 1 (30 tkm tai 12kk)... 82,80 Jätehuoltomaksu... 3,50 Öljypropun tiivistys... 1,60 Öljynsuodatin... 15,00 CASTROL MAGN.PROF. C2 5W ,00 Jarruhuolto ja auton alustassa tehtävät työt... 92,00 Raitisilmasuodattimen vaihto... 18,40 Raitisilmasuodatin... 30,00 Huollon kokonaishinta ,00 NISSAN ALKUPERÄISET AKUT Hinnat voimassa Hintaan sisältyy vaihtotyö ja akku. Tarkemmat tiedot ja pakettikoodit löytyvät huoltohinnastosta. Almera N16 (1,5/1,8 bensa) tai 5 /kk Primera P12 (1,6/1,8/2,0 bensa) tai 5 /kk Juke F15 (bensa) tai 5 /kk Juke F15 (diesel, ei stop&start) tai 5 /kk Micra K12 (1,2/1,4/1,6 bensa ja 1,5 dci).139 tai 5 /kk Micra K13 (1,2, ei stop&start) tai 5 /kk Navara D40 (2,5 dci) tai 5 /kk Navara D40 (3,0 dci) tai 6 /kk Note E11 (1,4/1,6 bensa) tai 5 /kk Note E11 (diesel Euro4) tai 5 /kk Note E11 (diesel Euro5) tai 5 /kk NV200 M20 (bensa ja diesel) tai 5 /kk Pathfinder R51 (2,5 diesel) tai 6 /kk Pathfinder R51 (3,0 diesel) tai 6 /kk Pathfinder R51 (4,0 bensa) tai 5 /kk Primastar X83 (2,0/2,5 dci) tai 7 /kk Qashqai J10 (diesel, ei stop&start) tai 5 /kk Qashqai J10 (bensa, ei stop&start) tai 5 /kk Tiida C11 (diesel) tai 5 /kk Tiida C11 (bensa) tai 5 /kk X-Trail T31 (diesel) tai 6 /kk

24 SYMACH Pörhön Autoliikkeessä on Oulussa, Rovaniemellä ja Keminmaalla siirrytty käyttämään Symach - Katalyyttisiä IR-kuivausjärjestelmiä. Tämä mahdollistaa työaikojen ja energian kulutuksen minimoimisen. EERIK VATTULAINEN ON KORIMESTARI Eerik Vattulainen, 50, työskentelee Pörhön hienossa vauriokorjaamossa Oulussa. -Jos vaurio on ns. sopiva, peltiseppä on saatavilla, samoin maalaus ja kaikki muutkin asiaan liittyvät osatekijät niin saat autosi päivässä ulos, aamulla tuot ja illalla haet. Tämä on varmastikin yksi maan nykyaikaisimpia vauriokorjaamoita. Näissä moderneissa maalaamoissa pystytään jopa 60-70% lyhyempiin kuivausaikoihin ja energian säästö on jopa 90%. Uusien järjestelmien avulla voidaan saavuttaa kaksinkertainen läpimeno perinteiseen verrattuna. Samalla säästetään ympäristöä matalan energian kulutuksensa ansiosta. Eerik Vattulainen on pohjoisen poikia, lapsuus ja nuoruus kuluivat Rovaniemellä ja Sodankylässä. Sittemmin työ vei kautta Suomen aina Hankoon ja Helsinkiin saakka ja lopulta yrittäjäksi Suomussalmelle. -Myin osuuteni yhtiökumppaneilleni ja muutin sittemmin tänne Ouluun. Vuosien varrella olen kouluttautunut työssäni ja siitä tuloksena mm. tämä korimestari-arvo. Olen muutenkin työssäni oppini saanut, mitään ammattikoulua tai vastaavaa ei historiastani löydy, mutta sanon heti perään, että tämä on ollut erinomainen opintie. Hän on vuosien aikana myös erikoistunut Audin koriasioihin, mutta tarttuu mielellään merkkiin kuin merkkiin, haastatteluhetkelläkin oli työkohteena peräänsä kolaroitu Nissan Juke. -Kannattaa kääntyä vahinkotapauksessa Pörhön vauriokorjaamon puoleen ja aivan erityisesti, jos autosi on Pörhön edustamaa merkkiä. Me käytämme alkuperäisosia, joilla on aina takuu, samoin työllämmekin. Lisäksi meillä on koulutus purkaa autoasi tarvittavan määrän ja tiedämme, mitä teemme. Toivotaan ettei vahinkoa tule, mutta jos tulee, tervetuloa ammattilaisten puheille Pörhön vauriokorjaamoihin, toivottaa korimestari Eerik Vattulainen.

25 VAHVAA SUORITUSKYKYÄ AJON VAPAUTTA 40 % VAHVEMPI KUIN JOHTAVA KILPAILIJA* Castrol EDGE Professional Fluid Strength Technology on Castrolin vahvin ja suorituskykyisin moottoriöljyjen tuotesarja. Sen ainutlaatuinen koostumus vähentää metalliosien välistä kosketusta eri ajonopeuksilla. Se vähentää kitkaa ja maksimoi moottorin suorituskyvyn. * Verrattuna testissä tärkeimpien kilpailijoiden 5W-30-öljyihin

26 JUHO HÄNNINEN HYUNDAI MOTORSPORTIN TOISEKSI KULJETTAJAKSI Juho Hänninen on nimitetty Hyundain rallitiimin toiseksi kuljettajaksi ensi kaudelle. Autona Hännisellä ja aiemmin nimetyllä belgialaisella Thierry Neuvillella on Hyundai i20 WRC. Hyundai Motorsport ilmoitti, että sen testikuljettaja Juho Hänninen tulee ajamaan valikoituja osakilpailuja i20 WRC-autolla rallin MM-sarjassa Hänninen on tutustunut Hyundai Motorsportiin vuoden 2013 aikana, jolloin hän on ajanut 3500 testikilometriä uudella i20 WRC -autolla. Hännisellä on ollut vahva rooli tiimin valmistautumisessa WRC-debyyttiinsä. - Olen mielissäni, että voimme jatkaa yhteistyötä Juho Hännisen kanssa. Juho on tehnyt varmaa työtä testikuljettajana tänä vuonna. Hän on osoittanut olevansa perinpohjainen ja monipuolinen ajaja. Hän on todellinen joukkuepelaaja, joka kykenee antamaan arvokasta palautetta teamille. Hän toi tullessaan kokemusta WRC:sta ja hän on tänä vuonna ajanut suurimman osan auton testikilometreistä, Huyndai Motorsportin tallipäällikkö Michel Nandan kertoo. Hänninen saa kartanlukijakseen kaudelle 2014 Tomi Tuomisen ja he aloittavat Hyundailla helmikuisesta Ruotsin rallista. Hänninen ajoi rallin MM-debyyttinsä juuri Ruotsissa 2006 ja voitti tuolloin luokkansa N-ryhmässä. Tänä vuonna hän sijoittui Fordin WRC:lla Ruotsissa kuudenneksi. HYDRONIC COMFORT HYDRONIC II ECO EBERSPÄCHER-LÄMMITTIMIEN UUDISTUNEET KAUKO-OHJAIMET PÖRHÖLTÄ EBERSPÄCHER- LÄMMITTIMET ASENNETTUNA ALK TAI MAKSUEDULLA ALK. 59 /KK. A WORLD OF COMFORT

27 - Olen työskennellyt tiimin kanssa paljon toukokuusta lähtien ja tämä on ollut minulle upea projekti. Tiimin henkilökunta on ollut mahtavaa ja täällä vallitsee ystävällinen ilmapiiri, vaikka jokainen joutuu antamaan itsestään 100 prosenttia koko ajan. Kunnioitan suuresti mahdollisuutta ajaa ralleja tässä tiimissä kaudella 2014, Juho Hänninen iloitsee. Hänninen jatkaa rooliaan testikuljettajana, kun tiimi valmistautuu jo kauteen 2015 vuoden 2014 aikana esiteltävällä uudella autolla. Vuonna 1967 perustettu Hyundai Motor Company myi vuonna 2012 yhteensä 4,4 miljoonaa ajoneuvoa maailmanlaajuisesti. Kasvua edellisvuoteen syntyi 8,6 prosenttia. Hyundai Motor Europe kasvatti vuonna 2012 myyntiään 9,4 prosentilla. Yhteensä Hyundai Motor Europe myi viime vuonna autoa ja saavutti 3,5 prosentin markkinaosuuden. Vuonna 2012 Hyundai-malleja rekisteröitiin Suomessa 4390 kappaletta ja merkki kasvatti markkinaosuutensa 4,0 prosenttiin. Koko Hyundai-henkilöautomallistolla on viiden vuoden takuu ilman kilometrirajoitusta. Pörhö-konsernissa Huyndait myy ja huoltaa Kajaanin toimipiste. TYYTYVÄISIÄ ASIAKKAITA KAJAANISSA Kajaanin Pörhöllä myydään ja huolletaan Hyundait, Nissanit, Opelit ja Peugeotit. Jälkimarkkinointipäällikkö Ari Holappa, 39, on juuriltaan pohjoissuomalaisia, mutta asunut myös Etelä-Pohjanmaalla Seinäjoen seudulla pitkään toimien sielläkin autoalalla. PÖRHÖN AUTOHUOLLOT - maksuedulla joustoa! HYUNDAI i30 1,6 GDI (2012 ->) 30 OOO km / 12 kk huolto tai 8 /kk 60 OOO km / 24 kk huolto tai 12 /kk Vaihteistoöljyn vaihto (manuaali) tai 3 /kk Pyyhkimen sulkien vaihto tai 5 /kk Polttoainesuodattimen vaihto tai 4 /kk llmansuodattimen vaihto tai 2 /kk Raitisilmasuodattimen vaihto tai 3 /kk HYUNDAI i30 1,6 CRDI (2012 ->) 30 OOO km /12 kk huolto tai 12 /kk 60 OOO km /24 kk huolto tai 14 /kk Vaihteiston öljynvaihto (manuaali) tai 3 /kk Pyyhkimen sulkien vaihto tai 5 /kk Polttoainesuodattimen vaihto tai 4 /kk llmansuodattimen vaihto tai2 /kk Raitisilmasuodattimen vaihto tai 3 /kk - Kainuulainen sitkeys ja eteläpohjalainen suoruus ovat hyvä sekoitus, joka on tuntunut toimivan myös kainuulaisten kanssa hyvin. Maakunta on laaja ja asioille Kajaaniin lähdetään usein pitkienkin matkojen takaa niin palvelun tulee pelata. Auto tuodaan huoltoon ja sitten mennään kaupungille ostoksille, se on yleinen kaava. Usein pääsevät automyyjämmekin näissä tilanteissa tekemään vaihtotarjouksen, Holappa kertoo. Ari Holappa esittelee Nissanin jälkimarkkinoinnin asiakastyytyväisyysraporttia kesä-elokuulta. - On todella mukava pitää varaosien ja huollon väelle palaveria, kun voi esitellä heidän tekemää tulosta: maan ykkönen kesä-elokuussa! Lähes koko ajan olemme kolmen kärjessä, Peugeotilla sijoilla 2-4 ja kaikilla merkeilläkin lähes nonstopina kärkikymmenikössä. Yksistään tämän takia meillä kannattaa asioida, hän perustelee. Erästely näyttää olevan miltei tavaramerkki Pörhön jälkimarkkinoinnin väelle. Ari Holapankin perheessä metsästävät kaikki, vaimo ja lapsetkin, isännästä puhumattakaan. Jänis ja linnut ovat suosikkiriistaa.

Pörhö. sanomat. Pörhön Autoliike 50 vuotta tiennäyttäjänä Rovaniemellä. Kun rahasalkku tipahti mopon tarakalta. Artolla mukavia muistoja

Pörhö. sanomat. Pörhön Autoliike 50 vuotta tiennäyttäjänä Rovaniemellä. Kun rahasalkku tipahti mopon tarakalta. Artolla mukavia muistoja Pörhö sanomat PÖRHÖSANOMAT 1/2014 Pörhön Autoliike 50 vuotta tiennäyttäjänä Rovaniemellä. Juha Portti on Nissan-fani» sivu 5 Kun rahasalkku tipahti mopon tarakalta» sivu 6 Artolla mukavia muistoja» Pörhö

Lisätiedot

Duo. www.rtkpalvelu.fi

Duo. www.rtkpalvelu.fi Duo 2 www.rtkpalvelu.fi 2009 RTK-PALVELU OY ja TECHNOPOLIS OYJ: Laatu tulee työn tuloksena s. 4 RTK-PALVELU MAAJOUKKUEEN yhteistyökumppaniksi s. 20 SADAN MILJOONAN metsästys s. 22 1 RTK-PALVELU 2 2009

Lisätiedot

Prius+ on Euroopan ensimmäinen 7-paikkainen täyshybridi Hybriditeknologiaa myös veneisiin

Prius+ on Euroopan ensimmäinen 7-paikkainen täyshybridi Hybriditeknologiaa myös veneisiin Lehti Toyota-autoilijoille 2/2012 Prius+ on Euroopan ensimmäinen 7-paikkainen täyshybridi Hybriditeknologiaa myös veneisiin Täysiverinen urheiluauto GT86 saapuu Suomeen AUTOILIJAN ASIALL A 12 24 6 18 30

Lisätiedot

VOLVO visiitti HELIKOPTERIT ILMASSA KOULUTUS KANNATTAA VOLVON HYBRIDIMALLIT H&M HALLITSEE LOGISTIIKAN POLTTOAINEHUOLTO PITÄÄ

VOLVO visiitti HELIKOPTERIT ILMASSA KOULUTUS KANNATTAA VOLVON HYBRIDIMALLIT H&M HALLITSEE LOGISTIIKAN POLTTOAINEHUOLTO PITÄÄ VOLVO visiitti VOLVON RASKAAN KALUSTON ASIAKASLEHTI 3/2008 7. VUOSIKERTA KOULUTUS KANNATTAA SITA PARANTAA TYÖTURVALLISUUTTA VOLVON HYBRIDIMALLIT YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISET KUORMA-AUTOT H&M HALLITSEE LOGISTIIKAN

Lisätiedot

Nostaen & Taittaen. Logistiikkakeskus toimii vuorokauden ympäri. Hörmann tähtää huipulle yhä laajemmalla tuotevalikoimalla

Nostaen & Taittaen. Logistiikkakeskus toimii vuorokauden ympäri. Hörmann tähtää huipulle yhä laajemmalla tuotevalikoimalla Nostaen & Taittaen 1 2003 Nostaen & Taittaen on Mesvac Oy:n asiakaslehti 2 Mesvac purjehtii menestyksen 4 myötätuulessa. Autotalo Laakkonen Espoon ovissa kevätruuhkaa 5 Logistiikkakeskus toimii vuorokauden

Lisätiedot

Tampereen Sähkölaitoksen asiakaslehti 4/2009. Ihmisenergian alkulähteillä. Sähkön siirtohinnat nousevat 1.1.2010 s. 7. s. 4

Tampereen Sähkölaitoksen asiakaslehti 4/2009. Ihmisenergian alkulähteillä. Sähkön siirtohinnat nousevat 1.1.2010 s. 7. s. 4 Tampereen Sähkölaitoksen asiakaslehti 4/2009 Ihmisenergian alkulähteillä s. 4 Sähkön siirtohinnat nousevat 1.1.2010 s. 7 2 TÄSSÄ NUMEROSSA Hyrsingin koulun oppilas Oskari Jokelakin sai Tampereen Kaukolämmöltä

Lisätiedot

tempo LIIGAT & LASTI Näin valitaan oikea WMS Britax: Varastointi ja kuljetukset samalta kumppanilta TEEMA TEKNIIKKA

tempo LIIGAT & LASTI Näin valitaan oikea WMS Britax: Varastointi ja kuljetukset samalta kumppanilta TEEMA TEKNIIKKA Britax: Varastointi ja kuljetukset samalta kumppanilta tempo Logistiikkalehti Tempo. Posten Logistikin yrityslehti. 2.2013 LIIGAT & LASTI TEEMA Käteisen käyttö vähenee: Tavarantoimitusketjut kiinnostavat

Lisätiedot

LUe MYÖS: tässä NUMeroSSA: MUKANA MYÖS: - Pirkon puhdistukselle palvelusertifikaatti - Kotkan Kiinteistöpalvelu johtaa Laakissa

LUe MYÖS: tässä NUMeroSSA: MUKANA MYÖS: - Pirkon puhdistukselle palvelusertifikaatti - Kotkan Kiinteistöpalvelu johtaa Laakissa LUe MYÖS: - Pirkon puhdistukselle palvelusertifikaatti - Kotkan Kiinteistöpalvelu johtaa Laakissa SH-Palveluverkko Oy:n jäsenyritykset 1/2012 tässä NUMeroSSA: Uudet pelastussuunnitelmat laadittava kesäkuun

Lisätiedot

Johdin. Asiakaslehti 2 2011. musiikkitalo vaatii luovuutta myös sähköurakointiin. lahden rengasverkko vahvistuu

Johdin. Asiakaslehti 2 2011. musiikkitalo vaatii luovuutta myös sähköurakointiin. lahden rengasverkko vahvistuu Asiakaslehti 2 2011 musiikkitalo vaatii luovuutta myös sähköurakointiin lahden rengasverkko vahvistuu flextube taipuu äärimmäiseen rasitukseen Johdin joulukuu 2011 24 Prysmian-konserni vahvempi kuin koskaan

Lisätiedot

Kauppakamari. -lehti. Satakunnan. Satakuntalaisen talouselämän ykköslehti! 8 10 22 Tieverkon peruskunnostus pahasti myöhässä

Kauppakamari. -lehti. Satakunnan. Satakuntalaisen talouselämän ykköslehti! 8 10 22 Tieverkon peruskunnostus pahasti myöhässä Satakunnan 1 2014 Kauppakamari -lehti 6 Pöytä on katettu, kelpaako tarjonta vieläkään? 8 10 22 Tieverkon peruskunnostus pahasti myöhässä Mainoseurot uusjaossa Luontoisedut osa palkkaa Satakuntalaisen talouselämän

Lisätiedot

Yritys Hyvä VOITTAJAKIRJOITUKSET JA -RYHMÄTYÖT

Yritys Hyvä VOITTAJAKIRJOITUKSET JA -RYHMÄTYÖT Yritys Hyvä 2015 VOITTAJAKIRJOITUKSET JA -RYHMÄTYÖT YRITYS HYVÄ 2015 voittajakirjoitukset ja -ryhmätyöt Toimitus ja taitto Annika Jokinen, Kehittämiskeskus Opinkirjo Kirjoitusten luonnehdinnat Anne Helttunen,

Lisätiedot

7 turmiollista ajatteluvirhettä, jotka estävät sinua tienaamasta niin paljon kuin ansaitset

7 turmiollista ajatteluvirhettä, jotka estävät sinua tienaamasta niin paljon kuin ansaitset 7 turmiollista ajatteluvirhettä, jotka estävät sinua tienaamasta niin paljon kuin ansaitset JOONA LUOSTARINEN & TIMO HYVÄRI Sisällysluettelo SISÄLLYSLUETTELO...2 7 turmiollista ajatteluvirhettä...8 #1

Lisätiedot

Tällä kertaa vain kävi näin

Tällä kertaa vain kävi näin Tällä kertaa vain kävi näin Työtapaturmatarinoita Helsingin kaupungilta Julkaisija: Helsingin kaupungin henkilöstökeskus Osoite: PL 4500, 00099 Helsingin kaupunki (Ensi linja 1, 00530 Helsinki) Tilaukset:

Lisätiedot

V V O : n a s i a k a s l e h t i 1 / 2 0 0 7. ilmastonmuutosta vastaan pienin ekoteoin. Asukasyhteistyöllä. asumismukavuutta

V V O : n a s i a k a s l e h t i 1 / 2 0 0 7. ilmastonmuutosta vastaan pienin ekoteoin. Asukasyhteistyöllä. asumismukavuutta V V O : n a s i a k a s l e h t i 1 / 2 0 0 7 ilmastonmuutosta vastaan pienin ekoteoin Asukasyhteistyöllä asumismukavuutta pääovi Asukasyhteistyöstä jokaiselle oma juttu - yhteisöllisyyttä ja edunvalvontaa

Lisätiedot

2/15 YHTEYS- PÄÄLLIKKÖ ANNE TAMMINEN SAA ILOA ASIAKAS- TYÖSTÄ. Kaasuauto tekee tuloaan. Bisnestä Bangkokissa. Markkinoivalla myyntityöllä tuloksiin

2/15 YHTEYS- PÄÄLLIKKÖ ANNE TAMMINEN SAA ILOA ASIAKAS- TYÖSTÄ. Kaasuauto tekee tuloaan. Bisnestä Bangkokissa. Markkinoivalla myyntityöllä tuloksiin MYYNNIN JA MARKKINOINNIN AMMATTILAISET MMA:N JULKAISEMA AMMATTILEHTI 2/15 TEEMA MYYNTIALAN PALKAT YHTEYS- PÄÄLLIKKÖ ANNE TAMMINEN SAA ILOA ASIAKAS- TYÖSTÄ SIVU 42 Bisnestä Bangkokissa Markkinoivalla myyntityöllä

Lisätiedot

Kainuun kasvupolku Yrittäjän haastava tie

Kainuun kasvupolku Yrittäjän haastava tie 1 Kimmo Nikkanen, Aki Savolainen Kajaanin ammattikorkeakoulu 2015 Kajaanin ammattikorkeakoulu Kimmo Nikkanen, Aki Savolainen Kainuun kasvupolku Yrittäjän haastava tie Kajaanin ammattikorkeakoulu PL 52,

Lisätiedot

S. 13 6-7 8 12 LÄNNEN NYT! - ASIAKASLEHTI 2/2013 LÄNNEN NYT! - ASIAKASLEHTI

S. 13 6-7 8 12 LÄNNEN NYT! - ASIAKASLEHTI 2/2013 LÄNNEN NYT! - ASIAKASLEHTI kaikki työt yhdellä koneella s. 6-7 tuttu ja turvallinen valinta s. 8 tehokasta työskentelyä s. 12 hyvä kone on! s. 13 LÄNNEN NYT! - - ASIAKASLEHTI 2/2013 Sisällys 1 Kone, 4 tuottavaa vuodenaikaa s. 2

Lisätiedot

ja satakunta kolottavat? rovaniemeläistä. Mikä auttaa, kun Kaameimmat joululaulut. Lue ja kauhistu. Alvar Aalto nivelet kuluvat ja Numero

ja satakunta kolottavat? rovaniemeläistä. Mikä auttaa, kun Kaameimmat joululaulut. Lue ja kauhistu. Alvar Aalto nivelet kuluvat ja Numero Numero Perjantai 12.12.201412 MP2 Itella Oyj 8 Mikä auttaa, kun Alvar Aalto nivelet kuluvat ja ja satakunta kolottavat? rovaniemeläistä. 10 26 Kaameimmat joululaulut. Lue ja kauhistu. Valtias Valtteri

Lisätiedot

ensimmäiset 20 vuotta

ensimmäiset 20 vuotta ensimmäiset 20 vuotta 1 Mainostoimisto Pelismo Oy Ensimmäiset 20 vuotta Tekstit: Ismo Mäkinen Kuvat: Pelismon kuva-arkistot ja Tomi Aho (s. 34-37 ja 43) Taitto: Mainostoimisto Pelismo Oy Paino: Keuruskopio

Lisätiedot

määrä yksityiskohtaista tietoa ovelta-ovelle kuljetukseen tarkoitetuista

määrä yksityiskohtaista tietoa ovelta-ovelle kuljetukseen tarkoitetuista Ensin oli TUB Vuonna 1935 Citroënilla huomattiin, että markkinoilla ei ollut tarjolla etuvetoista kantavuudeltaan 500 850 kg olevaa tavarankuljetusautoa. 500 kg kantavuuden osalta tyydyttiin kehittämään

Lisätiedot

2009/10. LUOVA VOIMA huolenpitoa & ajatusta. mutkat tekevät tiestä elämän

2009/10. LUOVA VOIMA huolenpitoa & ajatusta. mutkat tekevät tiestä elämän 00/0 LUOVA VOIMA huolenpitoa & ajatusta mutkat tekevät tiestä elämän Kuva: Anja Callius sydämellisesti tervetuloa Luova Voimaan! - ajatusta & huolenpitoa, inspiraatiota parempaan maailmaan - Juoksetko?

Lisätiedot

Keravan Yrittäjien tiedotuslehti 3/2013. Yrityskauppa kannattaa hyvin s. 4 5. Keravan kaupunki satsaa elinkeinopuoleen. s. 10 11

Keravan Yrittäjien tiedotuslehti 3/2013. Yrityskauppa kannattaa hyvin s. 4 5. Keravan kaupunki satsaa elinkeinopuoleen. s. 10 11 Keravan Yrittäjien tiedotuslehti 3/2013 Yrityskauppa kannattaa valmistella hyvin s. 4 5 Keravan kaupunki satsaa elinkeinopuoleen s. 10 11 Kirjanpito- ja veroasiat Sähköiset taloushallintopalvelut Palkanlaskentapalvelut

Lisätiedot

2 / 2006 pohjoiskirkkonummelaisten oma kylälehti

2 / 2006 pohjoiskirkkonummelaisten oma kylälehti 2 / 2006 pohjoiskirkkonummelaisten oma kylälehti 2 PÄÄKIRJOITUS Kylänraitti 2/2006 Kesäkulttuuria Veikkolaan Kesä on aikaa, jolloin ladataan akkuja tulevan talven varalle. Otetaan rennosti, matkustellaan,

Lisätiedot

Ammattiopistolainen, lukiolainen ja 9.-luokkalainen, tule mukaan kirjoituskilpailuun! Voittajat palkitaan 500 euron stipendeillä.

Ammattiopistolainen, lukiolainen ja 9.-luokkalainen, tule mukaan kirjoituskilpailuun! Voittajat palkitaan 500 euron stipendeillä. Ammattiopistolainen, lukiolainen ja 9.-luokkalainen, tule mukaan kirjoituskilpailuun! Voittajat palkitaan 500 euron stipendeillä. YRITYS HYVÄ Kirjoituskilpailun oppilasaineisto SISÄLLYS 3 Kilpailun tarkoitus,

Lisätiedot

Elä sitä, mitä jo olet!

Elä sitä, mitä jo olet! ! Co-Creating meaningful futures. Mikko Paloranta mikko.paloranta@mirrorlearning.com 040 585 0022 Elä sitä, mitä jo olet!... 1 1.1. Lukijalle... 4 2. Luomme oman todellisuutemme... 5 2.1. Minä ja todellisuuteni...

Lisätiedot

Jarin Romu ja Rauta Oy. Etelä-Pohjanmaa heinäkuu 2/2010. Ostetaan käytöstä poistettuja koneita metalliromua kuorma-autoja

Jarin Romu ja Rauta Oy. Etelä-Pohjanmaa heinäkuu 2/2010. Ostetaan käytöstä poistettuja koneita metalliromua kuorma-autoja Yritys- maailma Etelä-Pohjanmaa heinäkuu 2/2010 Haluaisitko, että tämä on näkymä tulevasta olohuoneestasi? Asetu mukavasti Kuortaneelle! www.kuortane.fi Me huolehdimme, hoivaamme ja hoidamme suurella sydämellä!

Lisätiedot

Monitoimimurtaja Venäjälle

Monitoimimurtaja Venäjälle Monitoimimurtaja Venäjälle Schneider Electricin uusi maajohtaja Kuluttajien sähkötreffit valaistus opastaa häntä, ja tuo turvallisen olon sinulle. Exxact-opastusvaloilla luot turvallisuutta yön pimeyteen.

Lisätiedot

Maaherra Rauno Saari Elämän etsijä Timo Lilja Päihdelääkäri Juha Kemppinen KRISTILLINEN ALKOHOLISTI- JA NARKOMAANITYÖ RY 1-2008

Maaherra Rauno Saari Elämän etsijä Timo Lilja Päihdelääkäri Juha Kemppinen KRISTILLINEN ALKOHOLISTI- JA NARKOMAANITYÖ RY 1-2008 Maaherra Rauno Saari Elämän etsijä Timo Lilja Päihdelääkäri Juha Kemppinen KRISTILLINEN ALKOHOLISTI- JA NARKOMAANITYÖ RY 1-2008 Maailmankuva säätelee tavan käsitellä rikkinäistä ihmistä Parhaillaan maassamme

Lisätiedot