Mi(n)kä ihmeen tuo/aja?

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Mi(n)kä ihmeen tuo/aja?"

Transkriptio

1 Lähetä kysymys tai kommentti Viestiseinälle! Matkapuhelimella tekstiviestinä numeroon aloita sanalla Taku (väli) oma viesti. Tekstiviesti on normaalihintainen. Voit lähettää viestin myös internetissä: tai Twitterillä. Hyvää huomenta. Tervetuloa Tuottajapäivään 2013! :48 Täällä on vielä vähän hiljaista... #Tuottajapaiva #BioRex #Påkeikka Aamusmoothie oli hiukan kirpeä, muuten hyvä fiilis! #BioRex Onpa ihanaa nähdä näin paljon kollegoja tänään! 9:48 Mahtava fiilis! 9:50 9:50 9:52 Onpa kivaa olla täällä tuottajapäivillä! Huikeaa! T. Humak-jkl #oranssimyrsky Tästä päivästä tulee varmasti mielenkiintoinen, odotan innolla päivän epistolaa... Naisenergiaa löytyy kyllä tästä salista Juontaja on söpöliini : Välineet viritettyinä, toivottavasti aivonikin - kohta piirrellään muistiinpanoja! #visuaalinenkuuntelu Viestiseinä jo vanha juttu mutta hyvä På plats finns många svenskspråkiga producenter Toivottavasti tämän vuoden puhujat ovat yhtä innostavia, kuin viime vuoden.

2 EU-hankkeet on tuskaa. Tsemppiä tuottajapäivään ystävät. Loistava päivän avaus ja tulevan katselmus puheenjohtajalta. Hyvää huomenta Suomi! Saknar delvis inkluderingen av svenskspråkiga producenter i dagens program...kanske nästa år? Tässä Bio Rex -salissa on todella historian havinaa, vanhat hyvät elokuvat tulee vahvasti mieleen. Mutta nyt katse jo tulevaisuuteen josta voimme tehdä entistä tuottavamman! käynnissä ja salissa todella hyvin väkeä jo heti aamusta! #BioRex Riikka Wallin Kolmio -hankkeesta stagella. Video on vähän raskas Tähän mennessä jo värikkäin seminaari missä olen koskaan ollut :) Paikalla myös tuottajaopiskelijoita #humak Paras Päivä Kaikista. Hyvinvointia heltiseen arkeen. Kiire. Ammattitautimme vai muotiilmiö? Miia Wau! Tulen mielelläni sinun hyvinvointi sessioon! Kulttuuri tekee hyvää, mutta tuottajat ovat kovilla. Godmorgon också alla som talar svenska som första språk! Miten hei ois tuottajien hyvinvointivalmennuksen tekeminen..? ;) Kolmio -hanke jäi epäselväksi. Mikä on? Kauanko kestää? Mistä lisätietoa?

3 10.15 Energinen päivä syntyy, kun on energinen. Sen huomaa Miiasta ja Tuukasta! Ovatko tuottajat kovilla, vai taidottomia tavoitteelliseen elämänhallintaan? Päräyttävä aloitus... #maanantaionjuhlistapahin Porista tulee nyt näköjään muutakin hyvää ja kaunista kuin Porin ässät. Pitää varoa, että ei tulla ylikuntoon ;) "Jos tuntuu tyhmälle niin vilkaiskaa vieruskaverianne" Paras päivä kaikista! Tuottajat ovat kovilla, koska ei osata delegoida. Enemmän osaavia henkilöitä töihin. Tosin rahaa on kulttuurituotannoissa todella vähän Holvi on uudenlainen suomalainen verkkopankkipalvelu mm. tapahtumaprojekteille - tänään ständillä: ei tarjoilla tylsiä minttukarkkeja vaan chocolate rainbow magic! Eläköön luovat alat. TAKU:n menossa. Uusia ideoita ja mieli avoinna! #positiivinenfiilis 3 P:tä 4:n Peen tilalle Tuottaja hei, harjoittelijat töihin niin johan delegointi sujuu ;--) harjoittelija on innokas oppimaan ja tekemään! Elämä, Työ, Hauskuus. Osaatko jonglöörata kolmella pallolla?

4 Elämän muutokset kannattaa aloittaa pienistä teoista, sillä onnitut paremmin kun et haukkaa liian isoa palaa kerralla! Harjoittelijat vievät juuri valmistuneiden ja uraansa aloittavien paikat, kun ovat ilmaisia. Ei hyvä kehitys sekään Voi aloittaa siitä että antaa itse itselleen 3 min päivässä. Yllättävän haastavaa mutta muutama minuutti päivässä tekee jo ihmeitä! Ensi kuussa sitten 5 min..seuraavassa 7 jne Harjoittelun ei tarvitse olla palkatonta - harjoittelijapalkka voi toki olla pienempi mutta silti... "Kaikki tärkeä elämässä saadaan lahjana muilta" Löytyy muuten loistava sovellus 7 minute workout. Kokeilkaa Nyt ollaan asian ytimessä: palkaton harjoittelu. Kommentti // kokemus? Harjoittelijat ei tee valmiin tuottajan töitä, vaan toimii pikemminkin assistentteina tai "talkoolaisina". Positiivisuus antaa hyvää virettä elämään! TAKU tiedottaa: lounastauon alkaessa lounaslippuja myynnissä ilmoittautumispisteellä. Hinta 10, vain käteinen Palkaton harjoittelu saattaa viedä palkallisiin tehtäviin, mutta on myös harjoittelijan tehtävänä vaatia työstään palkkaa Harvalla kulttuurityöyhteisöllä on varaa ostaa tyhypalveluita.

5 Miia ja Tuukka - ihanan dynaaminen duo! Harjoittelijat päätyvät helposti kyllä valmiin tuottajan tehtäviin, tästä on kokemusta meidän opiskelijoiden keskuudessa paljon. #Metropolia Kohta lounasta. Ekaan slottiin vedoten pizzaa? Tai viineri. Lounastauon alkaessa lounaslippuja myynnissä ilmoittautumispisteellä. Hinta 10, vain käteinen Voiko esim. neljännen vuoden kulttuurituottajaopiskelijaa pitää vain "talkoolaisena"? Joskus ammattitaitoa jo hurjasti ohjaajaa enemmän...? Onnistuminen tapahtuu yhdessä Minkäverran palkkaa harjoittelijan tulisi saada? Uskaltakaa vaatia rahaa siitä työstä, mitä te teette! oman työn hinnoittelun merkitys on valtava! #humak opettaa Eihän ollu toi Tuukka niin söpö, ku se eka juontaja? Eihän? Kysyy nimimerkki "muuten vain kiinnostunut" Oikein. Harjoitteluaan tekevä opiskelija on usein täyden palkkauksen arvoinen. Lähes aina. Kaikilla aloilla. Nyt lounastauko, jatketaan klo 12: Kiitos ja hyvä Tuukka ja Miia! Mielenkiintoinen ja kehittävä esitys! Opintojen aikana tein enemmän harjoittelijana hommia kuin nyt uraa-aloittavana, kun tuotannot saivat ilmaisen työntekijän.

6 Lounastauolla käy kova puheensorina. Ohjelma salissa jatkuu klo 12! Ronskius on hyvä juttu! Kiva aamupäivä ja hyvää safkaa. Tyytyväinen mieli. Juontajalla lupaava ura stand-up koomikkona. Go for it! Ville Niutanen on paras! Terveisiä Aidalle ja tervetuloa joukkoon! Terkkuja myös Annille ja joukolle! Lounas on ohi ja nyt jatketaan. Innostuminen! Innostuneisuus&energia ovat hyviä voimavaroja, mutta ne myös saavat myönteisen vireen aikaan, hyvän pohjan tehdä kulttuuria. Ruoka oli kyllä hyvää! Vaikka kampela oli vähän suolainen Sami Headburger nr. 2! Olin tossa nordic business tapahtumassa ja Jenni Vartiainen oli upee! äärettömän erinomaisesta Keynotesta tähän asti. Huh! #NBForum2013 huikeaa suomalaista tapahtumatuotantoa Nordic Business Forumin huikea menestystarina pyörii valkokankaalla. Energiaa! NBFORUM on uusi suomalainen #nokia. Joo kampela olis voinut olla kypsempi..

7 Miten pidät tyytyväisenä#tuottajapäivä Tarjoo ilmaiset kahvit kaikille! t Maailman paras asiakaspalvelu on Kitkaton Energinen NBF:saa myös messuosastojen pitäjillä eli tapahtuman kumppaneilla oli oma host, joka oli saavutettavissa koko tapahtuman ajan. Oli ilo olla kumppanina! Nuorekkuus ei ole ikäkysymys! Päivän opetus: muista asiakaspalveluaspekti. Go the extra mile! Paljonko teitte voittoa Nordic Business Forumin seminaarilla? Aika jees että noin moni nuori on halukas vapaaehtoisesti tekee töitä Olen varma, että suomenkielessä on muitakin kuin huikea. Olenko ehkä sittenkin väärässä.? Emmä ainakaa vapaaehtosesti tekis. #rahaeiolepahaksi. (Kunnianhimoinen) asiakaspalvelu on onnistuneen tapahtuman ydin! Kiitos energisestä esityksestä Mikko ? Vapaaehtoistyö näyttää hyvältä CV:ssä ja se antaa paljon sekä itselle että työnantajalle. Motivointi on iso osa vapaaehtoistyötä. Miten motivoitte nuoria? Tuskin kukaan pelkän "jenkkiunelman" innoittamana jaksaa puskea hommia.

8 NBF vapaaehtoisista yhdellä raukalla ollut ikävät duunit.. Minä työnantajana en katso vävapaahtoistyötä mitenkään hyvällä silmällä. Saamattomille ihmiset tekee sellaista imo Onko kulttuurituottajalla varaa sivuuttaa business #nbforum #jenkkimeininki Onpas iso dilemma - vapaaehtoistoiminta tärkeää mutta silti kärsimme siitä, ettei kulttuurialan toimijoita voida palkata, kun palkaton harjoittelija on halvempi? Tyypeillä on varaa Al Goreen mutta ei varaa maksaa työstä vaan käyttävät vapaaehtoisia. Kuka idiootti pesee elektroniikkaa, eihän siin mitää jos siin on vaa jotain kuparia tai sellasta mikä ei kovin helposti syövy tai hapetu Mitä se vapaaehtoistyö sinulle itselle antaa? Huonon fiiliksen ja sossun luukun avaimen. Koko käsite voidaan poistaa koska Suomessa vapaaehtoistyöstäkin saa palkkaa! Se on työtä se Mikä sateessa seisomisessa, ovien avaamisessa ja ihmisten tervehtimisessä oli opettavaista? Entä mielekästä? Mitä opit? Tän luennon agenda? Ilmaistyövoimaa heille? Ei näin Vapaaehtoisilla on sydäntä tekemiseen. Kokemuksella Jääkiekon MM-kisat kahtena vuonna. Jos ei osaa arvostaa vapaaehtoistyötä, kannattais hieman katsoa peiliin. Kovaa työtä jota tehdään isolla sydämellä

9 "Älkää tehkö tapahtumia, tehkää Huikeen inspiroiva esitys, thank you Mikko Jaatinen! Eikö tavallinen kokemus ole enää mitään? Pelkkää super riittä? Jos projekti on osa opintoja niin minusta se on ihan ok. Mielummin opit elämästä kuin teoriassa koulun penkillä. Olen saanut suurimmat oppimiskokemukseni vapaaehtoistöissäni, saanut kontakteja ja intoa opiskella alaa. Ei raha ole kaikkein tärkein asia, vaan intohimo! Pientä jäätymistä havaittavissa. Monta miltsii al goren tuominen maksoi? Oli jenkkitouhua tai ei, niin vapaaehtoinen ei koe itseään ilmaisen työn orjaksi lähtiessään vapaaehtoiseksi. #NBF Vapaaehtoiset ovat tyytyväisempiä kuin pienipalkkaiset. Vapaaehtoisopiskelijat saivat käsittääkseni opintopisteitä. Myös minun sisäinen Pentti Linkolani heräsi Suomessa ongelmana se, että (kulttuurialan) ihmiset tekee ilmaiseksi hommia koska "niin on aina ollut" - kas kumma ku tuottajalle ei ole töitä, sehän kehtaa pyytää rahaa. Kouluprojektit ja yhdistystoiminta on eri asia.

10 12.51 Koskaan en ole onneksi vapaaehtoistyötä tehnyt, mitään en ole menettänyt, silti on x6 reisien alla ja 2krs talo espoossa. Se aika vapaaehtoistyössä on sun elämästä aika suuresti pelkkää ajanhukkaa Kuinka monen cv näyttäisi niin hyvältä kuin nyt jos ei olisi koskaan tehnyt sitä "ilmaiseksi"? Vapaaehtoiset luovat tunnelman, yhdessä tekemisen hengen. Pienipalkkaiset eivät ole motivoituneita Näyttäisikö tuo #nbforum vapaaehtoisuus kivalta CV:ssä, ohoh #mahdollisuus Oliko kyse opiskelijoiden työharjoittelu? Vapaaehtoistyötä ei pitäis ajatella ilmaistyövoimana vaan mahdollisuutena. Verkostoituminen, ihmiset! #humak opettaa :--) Miten KONKREETTISESTI motivoitte vapaaehtoisia??? Sinä joka et katso vapaaehtoistyötä hyvällä, perustele minkä takia? Vaapaaehtoinen tekee töitä (palkatta) vapaaehtoisesti, usein palkallisen työn ohessa. Reipasta porukka IMO! Vapaaehtois työstä tulee hyväksikäyttety olo Hyvää, että on kriittistä ja avointa keskustelua. Kiitos TAKU Jäi tosiaan mietityttämään vapaaehtoisten motivointi konkreettisella tasolla...

11 Kuinka innostava PowerPoint! Vapaaehtoiset kokemuksen, kontaktien ja tapahtuman takia. Iso peukku Jyväskylän paviljongille! Vastaus: olet työnantaja. Sulla on kaksi työnhakijaa. Toisella cvssä huikea lista projektipäällikön ja -assistentin työhommia ja toisella pelkkiä vapaaehtoishommia(mihin pääsee kula vaan) ei vapaaehtoistyö sinua kehitä eikä mikä on tekosyysi olla juomatta godtier juomaa??t Viestiseinällä kuhinaa, NBF sai aikaan vilkasta keskustelua vapaaehtoistyöstä Jos ei ole palkallista työtä, miksi ei käyttäisi sitä aikaa minkä muuten lahnaisi sohvalla vapaahetoistyön tekemiseen? > CV! Hyvä keskuskustelun avaus! Kiits#NBF Osallistumisen kulttuuri, yes! Yhteisörahoitus ja kukkahattutäti. Mahdollisuuksia? Mahdollisesti. Kollektiivit,sosiaalisuus, Liika ituhippeilykään ei tätä yhteiskuntaa kehitä. Kiitos Mikko Jaatinen inspiroivasta puheenvuorosta ja innostuksesta, sun kaltaisiasi me tänne tarvitaan! "Kollektiivit päättävät yhdessä mitä ne tähän maailmaan haluavat ja miten" mesenaatti.me Voiko kukaan tuottaja tehdä isoa tapahtumaa ilman vapaahetoisia? Kun tuotan sellaisen niin kerro ihmeessä paljonko sait palkkaa itse?

12 13.02 Tää juttu ja esitys inspiroi! Se raha joka kuuluisi vapaaehtoisille menee tuottajan ja johtajien juuri sinne reisien alle olevan bmw x5 ja espoon omakotitalon poreallas rempan piikkiin :) näin se on. Jos ve-työstä tulee hyväksikäytetty olo, vika lienee organisaatiossa. Vapaaehtoisten johtaminen on oikeaa HR-työtä, joka vaatii panostusta. Saisko vielä selkokielisesti että mikä tää mesenaatti.me on? Motivoinnista: kuka lähtee tekemään ilmaista työtä vapaaehtoisesti jos tapahtuma tai ala ei millään asteella kiinnosta? jo pienenä päätin olla isona mesenaatti. Mesenaatti.me teki sen mahdolliseksi :) Pauliina Seppälä "Kulutuskulttuuri väistyy ja osallistumisen kulttuuri tulee." Kiinnostava puheenvuoro! Jännä ajatus, että "ituhippeily" ja business forum -toiminta ois tässä kontekstissa vastakkaisia asioita. Eiköhän meidän tuottajien agendana ole tuottaa taloudellisesti toimivia tapahtumia oltiin sitten hippejä tai bisnesmiehiä. Vapaaehtoistyötunneista sain työkokemuspisteitä opinnoissa, tuskin meni hukkaan. Pori jazzeille vapaaehtoiseksi joka kesä! Elämyksiä/kokemuksia ei mitata rahassa. En kyl ikinä liittyise mesenaatti.me touhuun Infoa Mesentaatista:

13 13.08 Tapahtumajärjestäjän ammattilaisena tiedän että mikäli käytät työvoimana vapaaehtosia niin tapahtuma voi niiden takia mennä täysin reisille. Käyttäkää palkallista henkilöstövuokrausta niin ei virheitä eikä negatiivisia kokemuksia tapahtumasta ei tule. Vapaaehtoiset ovat väliinpitämättömiä Se aika kun olet porin jazzissa vapaehtosena niin voisit vaikka ostaa tyttöystävälle kukkia, lotota tai perustaa oman yrityksen. Sinun ja Suomen kannalta olisi tuo paljon parempi mahdolisuus, eikö? Vapaaehtoistyökeskustelu tuskin ratkeaa vaikka Kuunnellaanko Pauliinaa? Ei olla vihasia Siis täytyykö rahoitusta hakevan projektin valmistaa myös jotain tuotteita, joita ihmiset voi ostaa tuolta verkkokaupasta? Vai siis mitä, en saa kiinni selostuksesta. #visuaalinenoppija "Vapaaehtoiset ovat välinpitämättömiä" on melko julkea yleistys. Väitän, että tilanne vaatii peiliin katsomista ennemmin kuin tuollaista Kun panostaa vapaaehtoisten kurssitukseen, niin homma toimii kyllä. Vapaaehtoiset ovat ahkeria työntekijöitä Kokemukseni vapaaehtoisena: Olin apurina hyväntekeväisyystapahtumassa. En saanut opintopisteitä, palkkaa taikka merkintää CVseen MUTTA sain hyvän mielen. Mulla ei ollut mahdollisuutta antaa hyväntekeväisyyteen rahaa joten annoin aikaani. #winwin

14 Huh huh, onpas suopeaa väkeä saman katon alla. Nyt tuottajat avoimempaa mieltä peliin! :) #humak opettaa - budjetoinnin alkeet-tunnilla harjoittelijan tuntipalkaksi ehdotettiin lehtorin toimesta on uusi kanava kerätä varoja, rahoittaa kulttuuria, tukea itselleen merkittäviä hankkeita, saada näkyyvyyttä.. Uskomatonta, että vapaaehtoistyö nousee näin huonoon asemaan tässä keskustelussa. Missä yhteisöllisyys? Vapaaehtoistyöläisiä yhdistää yhteinen tavoite, hyvät kokemukset, ryhmässätyön ilo. Välinpitämätön olet sinä joka väität meitä laiskoiksi. Nim.merkki kaikki vptyöni olen merkannut cv:seeni! Mulle ei oikein aukea että mikä tää senaatti toiminta on?#tapahtumapaivat Vapaaehtoisia koodareita? Any?! Vastaus vastaukselle: Toki olet oikeassa, mutta entäpä jos kummallakin työnhakijalla on sama määrä projektinjohtaja/assistentti merkintöjä CV:ssä mutta toisella velä vapaaehtoistyötä plakkarissa, katsotko sitä silloinkin pahalla? Vapaaehtoistyöhän ei millään tasolla merkitse sitä ettei koskaan olisi tehnyt "kunnon töitä" vaan enemmänkin sitä että henkilö kyseessä on aktiivinen, kiinnostunut ja innostunut alan töistä ja on nähnyt mahdollisuuksia tutustua niihin esim. opiskeluaikoina tätä kautta.

15 Norden den lyckligaste delen av jorden. Lämnat ett seminarium för det nästa #pohjolanorden Kyllä toi mesenaatin toimintakin Suomessa kielletään! Ei rahoitusta saa suomessa tollein vaan yleisesti kerjätä. Tai sitten siitä otetaan lahjusveroja #hyvinvoinivaltio Ooh toi Panu on söpö;) Kuten myös juontajakin! Opin niin paljon vapaaehtoisena tapahtumajärjestäjänä toiminnassa... haluan muillekin sellaisia mahdollisuuksia Uskomatonta, että vapaaehtoistyö nousee näin huonoon asemaan tässä keskustelussa. Missä yhteisöllisyys? Vapaaehtoistyöläisiä yhdistää yhteinen tavoite, hyvät kokemukset, ryhmässätyön ilo. Miten esimerkiksi olisi mahdollista järjestää niin upeita elokuvafestivaaleja esimerkiksi Helsingissä, jos ei olisi innokkaita vapaaehtoisia. Go vapaaehtoislaiset! Renessanssi-ihmisen uudelleen tuleminen on nykyisen taantuman syytä. Kaikki on tehtävä itse kun ei ole rahaa palkkaukseen tai palveluiden ostamiseen.

16 "Vapaaehtoiset ovat välinpitämättömiä" on julkea yleistys, jota omasta kokemuksestani en voi mitenkään allekirjoittaa - tutustu vaikka Jelmun ja Tanssisali Lutakon historiaan. Väitän, että on peiliin katsomisen paikka. Onko pieleen mennyt rekry, koulutus, sitouttaminen, motivointi, palkitseminen, kiittäminen vai mikä? Vapaaehtoinen ei ole mikään itsestäänselvyys ja orja. - Mikko Puttonen Saisiko kuulla jonkinlaisen näytteen levystäsi/musiikistasi? Tämä mesenaatti.me -esitys on päivän parasta antia tähän mennessä! Tässä on ideaa! ALV on paha! Tuottaja ei usein tiedä. Eikun... Panu, onko levysi tanssimusiikkia? Lahjaveroa täytyy maksaa, jos sama henkilö antaa samalle lahjoituksen saajalle 3 vuoden aikana yli 4000e Valavuori keräsi rahoitusta junnujalkapallojoukkueelle ja poliisilta tuli soittoa ja pyytelivät lopettamaan kerjäämisen. #hyvinvointivaltio Onko teille Mesenaatin johtokunta jo tullut viranomaisilta soittoa? Teidän toimintahan on rahankeräyslain vastaista No kyllähän arvolisäverot ja niiden toimintatavat kuuluu yleissivistykseen! Etenkin tuottajien on tiedettävä nämä asiat. Hyvin yllättävää, että Pauliina pesee tästä kätensä kun välittää rahaa.. Huhhuh Panu onko levysi HC-punkkia tai black metallia?

17 13.28 Valavuori keräsi rahoitusta junnujalkapallojoukkueelle ja poliisilta tuli soittoa ja pyytelivät lopettamaan kerjäämisen. #hyvinvointivaltio Onko teille Mesenaatin johtokunta jo tullut viranomaisilta soittoa? Teidän toimintahan on rahankeräyslain vastaista Uskomatonta, että vapaaehtoistyö nousee näin huonoon asemaan tässä keskustelussa. Missä yhteisöllisyys? Vapaaehtoistyöläisiä yhdistää yhteinen tavoite, hyvät kokemukset, ryhmässätyön ilo. Miten esimerkiksi olisi mahdollista järjestää niin upeita elokuvafestivaaleja esimerkiksi Helsingissä, jos ei olisi innokkaita vapaaehtoisia. Go vapaaehtoislaiset! Kyse ei ole lahjoituksista vaan kaupasta. Rahaa vastaan saa tuotteen tai palvelun. Tavallinen ihminen ei ymmärrä, mikä on alv. No jos näin onkin, niin täällä ollaan käsittääkseni Mi(n)kä ihmeen tuottaja - tapahtumassa, eiköhän meidän PITÄISI tietää! Mesenaatti.me ei ole lahjoitusta eikä rahankeräystä! "Vapaaehtoiset ovat välinpitämättömiä" on julkea yleistys, jota omasta kokemuksestani en voi mitenkään allekirjoittaa - tutustu vaikka Jelmun ja Tanssisali Lutakon historiaan. Väitän, että on peiliin katsomisen paikka. Onko pieleen mennyt rekry, koulutus, sitouttaminen, motivointi, palkitseminen, kiittäminen vai mikä? Vapaaehtoinen ei ole mikään itsestäänselvyys ja orja. - Mikko Puttonen

18 13.33 Onpas skeptisiä tuottajia täällä. Nyt vähän innostusta hei kollegat! Tutustukaa ensin vähän pintaa syvemmältä ennen kuin lyttäätte :) Panu ootko sinkku? Jos valavuori lahjoittaa yhden junnupelaajan jokaista lahjoitusta vastaan niin se on laillinen! Uppiniskaisuus on ärsyttävän yleistä ja jengi jaksaa aina nillittää uusista innovaatioista. #mesenaatti.me rocks. Juontajalle kahvia. Nyt. Pisteet laskee. Verkostoituminen! #kalatverkossa Nyt Kahvitauko, jatketaan klo 14: Seuraan seminaaria Twitteristä, saisiko lisää hyviä twiittejä? #olenmuualla Pullaaa!! voiko näitä viestejä nähdä ja selata myöhemmin? Osaisiko joku vinkata hyvää työharjoittelupaikkaa tapahtumatuotannossa ensi kesälle? Miksi ei mun viestejä julkaista? Kalja on paras :D #some tuo uutta sisältöä seminaaripäiviin. Seuraavana Helsingin uusi kulttuurijohtaja Stuba Nikula Miks tää on myöhässä aikataulusta? Mikä oli tekosyysi olla juomatta kahvia ja syömättä pullaa? Tredje varvet! #producent #seminarium

19 Itse asiassa söin kakksi pullaa. Toivottavasti ei tuu jälkiseurauksia! "Maailmassa ei ole oikeudenmukaisuutta" avaa Stuba Nikula iltapäivän setin. Kooste Viestiseinälle lähetetyistä viesteistä tulee TAKU ry:n sivuille; Stuba Nikula / "Uuden kulttuurijohtajan tavoitteita." Puheenvuoro alkaa! #kulttuurisome #kiinnostaa Stuba Nikula / "Uuden kulttuurijohtajan tavoitteita" - puheenvuoro alkaa! #kulttuurisome rules OK! Muuten - miksi virallisessa häshtägissä ei ole ääkkösiä?!? Stuba Nikulan puheenvuoro alkoi - myös hänellä on tuottajatausta :) Mulla ei ole käsitekarttaa, vaan käsiteavaruus - on vielä vaikea hahmottaa tärkeitä ja ei tärkeitä asioista - on rehellinen ja realisti. "Jos ei selkeyttä ole, se selkeys tehdään" Sori juontaja, Stuba voittaa söpöyskisan mennen tullen Miten nykyisessä toimessa voi rakentaa selkeyttä mitä teemme, miten teemme ja kenelle sen teemme - #StubaNikula

20 Kenellä Helsingin kaupungissa on kulttuuripolitiikan kokonaisnäkemys, kysyy #StubaNikula MEURin budjetilla pyöritetään kulttuuria - on lautakuntia, johtokuntia yms > kokonaisnäkemys ei #StubaNikula'n tasolla Onko apulaiskaupunginjohtajatasolla halua muodostaa tai käyttää kulttuurin kokonaisnäkymää? #StubaNikula Stuba on asiallinen mies :D Virastolla olisi kyky tehdä kokonaisnäkemys kulttuurista Hesassa, mutta onko mandaattia, pohtii #StubaNikula Lapset, muuttajat, vammaiset, maahanmuuttajat ja lähiöt ovat kiinnostava kohderyhmä, miten heidät saavutetaan? #StubaNikula Vielä jaksaa! "Opetelkaa jakamaan resursseja" "Seinien painolastista pitäisi päästä kulttuurisektorilla irti!" - #StubaNikula "Seinien painoarvo Helsingin kulttuuritoiminnassa liian suuri." Hear hear. Ja sorry kaikille Facebookkavereille, Nyt tulee twiitti-virtaa :D 'lta Kulttuurijohtajan tärkein tavoite on talouskasvun, talouspoliitikan ja tuotekehitystutkimuksen vaikutusten ymmärtäminen

21 Enää ei kulttuurisektorilla tule onnistumaan "Tehdään näin, koska aina ennenkin ollaan näin tehty" - #StubaNikula "Ei tehdä enää niinkuin eilen tehtiin" Kohtaa realiteetit ja ajattele Stubasta on tulossa luovan virkamiehen arkkityyppi, söpöjuontaja kommentoi. #StubaNikula Stuba ootko sukua Jone Nikulalle? Oletko Stuba filosofian maisteri? Onko kakkoskierroksen jälkeen tiukempi mode, jos ei tuu viestit läpi? innoittamana kysymys: Onko kulttuuriala jämähtänyt ja pelkäämmekö me uutta ja muutosta? Ihan mahtavia ajatuksia Stuba! Hyvä myös, että niitä tuodaan esille :) Miksi hain tehtävää, en tiedä, toteaa #StubaNikula On lähdettävä tarpeesta. Kysyttävä "Tärkein asia, minkä johtaja tuo mukanaan uuteen työyhteisöön on uusi toimintakulttuuri", Latenssi alkaa olla aika kestämätön. Merkitys katoaa. "Tärkein asia minkä johtaja tuo mukanaan taloon on toimintakulttuuri" #StubaNikula

22 14.42 Stuba Nikula kannustaa pois "koska näin on tehty ennenkin" - ajattelusta. Hyvä! SOTEn budjetti on 50%, 2Miljardia - sitä mitataan ja hallitaan samalla työkaluilla kuin meidän 30M nakkikiskaa, #StubaNikula Esimies tuo mukanaan Eli: Jos jokin on pielessä, niin tuottajana voin katsoa peiliin. Intohimoni on tilojen ja talojen käytettävyys - nyt en varmaan enää saa olla siinä mukana, haikailee #StubaNikula "Haluan oppia kirjoittamaan selkeitä ja läpimeneviä lautakuntaesityksiä", haaveilee #StubaNikula Hyvä Kaustinen! Ja siellä sijaitseva Nikulan kylä! Ja Nikulan ravirata! Martsari on paras! Helsinkikö Suomen ainoa kulttuurikaupunki, kukkua! #turkuonerimieltä Stuba sanoo, että Helsinki on Suomen ainoa kulttuurikaupunki. Mitä mieltä ollaan maakunnissa? Helsinki on ainoa Suomen kulttuurikaupunki - meillä on Kuopioita, Hesa on muutakin kuin kiva kesäkaupunki, #StubaNikula "Tärkein asia minkä johtaja tuo mukanaan taloon on Mitä tuottaja oppii: Testaa tekniikka etukäteen ja luota vain varmoihin toimijoihin. Ei näin.

23 "Helsinki on kaupunki ympäri vuoden; ei pelkkä kiva #kulttuurisome n Twitterseinän moderaattorilla vaikuttaisi olevan aika tiukka seula - tai wc-tauko kun oli 20 min hiljaisuus. Helsinki on mulle metropoli- Helsinki, hekumoi #StubaNikula - noissa muissa espoissa ja vantaissa ei ole keskustaa! Helsingin niemen dominanssista päästäisiin pois ajattelemalla laajemmin metropolialuettakiinnostava näkökohta, #StubaNikula Malmilla kulttuurit kohtaa Malmitalon ja Malmin Novan välissä. "Jos teen kompromissin, luovunko silloin jostain todella tärkeästä", hahmottelee #StubaNikula Vuosi 89' Kaustisen raviradalla voitettiin parihevosten SM-Sarja. Oman kylän poikia. #StubaNikula Organisaation olemassa olon tarkoitus vastaa kysymykseen MIKSI #uudistuminen Suosittelen muillekin asumista ulkomailla. Suomen ankeutta alleviivaa #helsinkikeskeisyys :D #muuallakinonkulttuuria Stuba, Minna Sartes on varmasti eri mieltä? #kulttuurijohtaja #turku #battle toivoisin moderaattorilta ammattimaisempaa otetta ja ripeyttä, söpöilyt pois, twitterissä puhutaan asiaa. Viestiseinä muuten hyvä,joskin hidas.

24 Turku oli kulttuuri pää-kaupunki 2011#aurajokionkylmä Helsinki on ainut kaupunki, jossa pystytään tuottamaan laadukkaita kulttuuritapahtumia ympäri vuoden, ei vain kesällä. Niinkuin Stuba sanoi. #hyvästuba Kulttuurikaupunkeja maakunnista: Turku ja tapahtumien Seinäjoki. Kulttuurituissa ei pitäisi olla itsestäänselvyyksiä Helsinki on Suomen ainoa kaupunki mistä voi löytää kulttuuria ylipäätänsä. Täällä ei ole vapaaehtosia tekemässä epäonnistuneita tapahtumia. IMO turku jäätyy talvella #helsinkioneandonly #tuottajapäivä Helsinki suomen ainoa kulttuurikaupunki, aika kova #terkkujamansesta Helsinkikin on kiva kesäkaupunki :D Kannelmäessä kulttuurit kohtaavat Kanneltalon ja tuleryöstetyksi-ravintola Britannian välissä. Kanneltalo on parantanut mainetta, enää ei nistit siellä käy lukemassa tuhmia lehtiä. Hyvä! Kanneltalo on mainio kulttuurikeskus! Vaikka aseman elämänkoululaiset pilaavat joskus tunnelman Stuba Nikula totesi, että Helsinki on Suomen ainoa kulttuurikaupunki. Tampere ja Turku kuohuu.

25 Pitäisikö ensi vuonna ottaa moderaattoreiksi enemmän VAPAAEHTOISIA, niin viestiseinä toimisi vauhdikkaammin? Nyt mennään Tampereelle #PauliinaAhokas ja tarkemmin siellä olevaan taloon Iphone femma kadoksissa! Jos löytyy, viekää toverit ilmoittautumispisteelle. Ne, jotka väittävät, että muissa kaupungeissa ei kesäajan ulkopuolella tuoteta laatutapahtumia eivät selkeästi ole käyneet kehä kolmosen toisella puolen. Stuba ei tartte ylimääräisia kasseja - löytyy omasta takaa! #respect Aina oppii jotain uutta, eteenkin täällä Onko Kehä 3. ulkopuolellakin siis elämää? #TampereTalo'lla on pitkät perinteet hyvin tyylikkäissä johtajissa - vai väittääkö joku vastaan?!? #PauliinaAhokas jumala armahtaa, stuba ei Onkohan #PauliinaAhokas 'lla sitä mieltä, että Suomen teatteripääkaupunki #Tampere on vain "kiva kesäkaupunki"? Mentorien ja "coachien" palkkaamisessa olkaa varovaisia! Itse palkkasin sellaisen, alkoi yriyksellä mennä vankkaa alamäkeä, lähti pankkitilit nollille ja eikä käteen jäänyt muuta kuin mentorin pahanhajuinen hengitys. Varovaisuutta!

26 Paulina Ahokas / "Johtamisen ammattilainen - mihin mentoria tarvitaan" - uusi #kulttuurisome Paulina, otitko itsellesi coachin vai palkataanko sellainen yritykselle/yhdistykselle suoraan yleiseen Olen asunut Tampereella, Turussa, Helsingissä ja Espoossa. Kulttuuria löytää kaikista. Ympäri vuoden Paulina Ahokas suoraan Tamperetalon Joryn kokouksesta saapuneena, aihe:"johtamisen ammattilainen - mihin mentoria tarvitaan" "Komppaan Stubaa; esimies tai kollega ei voi olla mentori", #kulttuurisome Mikä on mentorin ja coachin ero? Minkälainen työsuhde siinä muodostuu, ettei vain tule "selkääntaputtelusta rahaa" - tilanne? Mitä velvollisuuksia mentorilla konkreettisesti on? Miten kalliin coachin olet oikein palkannut? Isona musta tulee Paulina Ahokas! #respect #PauliinaAhokas 'lla kertoo, että hänellä on ollut coach palkattuna henkilönä johtajuuden sparraajana kolme kertaa Paulina Ahokas, mitkä ovat tampere talon valttikortit verrattuina muihin kulttuuritaloihin? #kilpailuonkovaa

27 15.05 Mentorin velvollisuus on avata lompakkosi setelilokerosi, auttaa solmimaan kengännauhasi ja sömpöttää sinule päivänselviä elämänohjeita, mitä jokaisen koulutetun ihmisen pitäisi itse tietää. Paras mentori on oma äiti Selvitä konkreettisesti mentorin hankkiminen, tarpeesta tuloksiin, kiitos. Pauliina Ahokas: "Suurin haaste johtamiselle on muutos. Pitää pystyä keskittämään ajatukset tärkeimpään." Jos #Tampere'en halli, #HIFK'n halli ym. toteutuvat, Suomeen tulee aika lailla lisää #StubaNikula'n mainitsemia seiniä, hmm "Elämässä tarvii tehdä niitä asioita, jotka tuntuvat sillä hetkellä hyvältä." #damnright Ihailen että Pauliina Ahokas on panostanut itseensä palkkaamalla coaching palveluita/valmennuta! Tavoitteellista kehitystä! Eli mitä mentori/coach siis konkreettisesti tekee? Helsinki ainut kulttuurikaupunki?? Astuttaanpa kehäkolomosen ulukopuolelle ja otettaan silimä kätteen ja katotaan uuvestaan Luotettavat ja pitkäjänteiset mentori ja coach- palvelut ruoanlaittoon, siivoukseen ja perhesuhteisiin yritykseltämme. Soita ja löydämme Sinulle yksilöllisesti suunnitellun suunnitelman. Kautta linjan haluaisin lisää ja ehkäpä koko Huomioi yleisösi lähtötaso.

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi.

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi. Juhan naapuri Juha tulee töistä kotiin puoli kahdelta. Pihalla on tumma mies pienen tytön kanssa. Tyttö leikkii hiekkalaatikolla. Mies istuu penkillä ja lukee sanomalehteä. Terve! Moi! Sä oot varmaan uusi

Lisätiedot

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei Tavallinen tyttö Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei minulla ei ollut edes mitään. - Noh katsotaanpa

Lisätiedot

Dialogin missiona on parempi työelämä

Dialogin missiona on parempi työelämä VIMMA 6.6. 2013 Dialogin missiona on parempi työelämä Amis-Dialogi yhdisti yritykset ja opiskelijat vuoropuheluun rakentamaan yhdessä parempaa tulevaisuuden työtä. Amis-Dialogia tehtiin isolla porukalla

Lisätiedot

Ammattitaitoista työvoimaa yhteistyöllä -projekti

Ammattitaitoista työvoimaa yhteistyöllä -projekti YHDEKSÄN N + 1 KYSYMYSTÄ YSEILLE Pohjois-Karjalan kauppakamari ja Pohjois-Karjalan Aikuisopisto toteuttivat 13.-24.11.2006 Yhdeksän + 1 kysymystä yseille internetkyselyn Pohjois-Karjalan peruskoulujen

Lisätiedot

Puhelimen ostaminen Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä

Puhelimen ostaminen Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Puhelimen ostaminen Moi! Mä tarvisin uuden kännykän. Jaahas. Mitähän hintaluokkaa se saisi olla? No ei mikään ihan kauhean kallis, mutta siinä saisi olla hyvä akku, riittävästi muistia ja sellainen toimiva

Lisätiedot

PUHUMISEN HARJOITUSTESTI. Tehtävä 1 KERTOMINEN

PUHUMISEN HARJOITUSTESTI. Tehtävä 1 KERTOMINEN PUHUMISEN HARJOITUSTESTI Tehtävä 1 KERTOMINEN Kerro, mitä teet, kun sinua jännittää. Sinulla on kaksi minuuttia aikaa miettiä, mitä sanot ja 1,5 minuuttia aikaa puhua. Aloita puhuminen, kun kuulet kehotuksen

Lisätiedot

Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa

Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa Minä rupesin hakemaan toppipaikkaa muutama kuukautta ennen kun tulin Sloveniaan. Minulla on kavereita, jotka työskentelee mediassa ja niiden kautta

Lisätiedot

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen ilot Koulun jälkeen rättipoikki, kotiin laahustin tien poikki. Ajattelin: voisin mennä nukkumaan, ihan vain hetkeksi torkkumaan. Sitten

Lisätiedot

Kysely 1.vuoden opiskelijoille 2016

Kysely 1.vuoden opiskelijoille 2016 Kysely 1.vuoden opiskelijoille 2016 1. Mistä sait tietoa Helsingin Konservatorion ammatillisesta koulutuksesta? 2. Miksi hait Helsingin Konservatorion ammatilliseen koulutukseen? (tärkeimmät syyt) Vastaajien

Lisätiedot

PIHALLA (WORKING TITLE) by Tom Norrgrann & Nils-Erik Ekblom. Mikun koekuvausmateriaali

PIHALLA (WORKING TITLE) by Tom Norrgrann & Nils-Erik Ekblom. Mikun koekuvausmateriaali PIHALLA (WORKING TITLE) by Tom Norrgrann & Nils-Erik Ekblom Mikun koekuvausmateriaali MUSTA RUUTU. Kuulemme musiikkia. Ruudun oikeaan ala-laitaan ilmestyy grafiikkaa: SANNA on POKEttanut sinua. S0 INT.

Lisätiedot

Harjoittelijoiden palaute yliopiston tukemasta harjoittelusta 2012

Harjoittelijoiden palaute yliopiston tukemasta harjoittelusta 2012 Harjoittelijoiden palaute yliopiston tukemasta harjoittelusta 2012 Urapalvelut/ Susan Blomberg Yliopisto tukee opiskelijoidensa työharjoittelua myöntämällä harjoittelutukea tutkintoon sisällytettävään

Lisätiedot

Käyttää pinsettiotetta, liikelaajuus rajoittunut, levoton. Suositellaan toimintaterapiaa, jonka tavoitteena on parantaa silmän-käden yhteistyötä ja

Käyttää pinsettiotetta, liikelaajuus rajoittunut, levoton. Suositellaan toimintaterapiaa, jonka tavoitteena on parantaa silmän-käden yhteistyötä ja Leikkiä oppia liikkua harjoitella syödä nukkua terapia koulu päiväkoti kerho ryhmä haluta inhota tykätä jaksaa ei jaksa Käyttää pinsettiotetta, liikelaajuus rajoittunut, levoton. Suositellaan toimintaterapiaa,

Lisätiedot

Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille

Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille 1. Sukupuoli Vastaajien määrä: 113 2. Syntymävuosi Vastaajien määrä: 113 Vastaukset s.1999-2003 3. Oletko ollut mukana nuorisopalveluiden toiminnassa?

Lisätiedot

Inspiraatiota hankeviestintään! Helsinki Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO

Inspiraatiota hankeviestintään! Helsinki Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO Inspiraatiota hankeviestintään! Helsinki 15.9.2016 Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO Miksi tiedottaa? Tulosten levittäminen on osa hanketta Hankkeen tulokset saadaan nopeasti ja tasapuolisesti

Lisätiedot

PALKITSEVAA. ITSENÄISTÄ. HAASTEELLISTA. MYYNTIÄ.

PALKITSEVAA. ITSENÄISTÄ. HAASTEELLISTA. MYYNTIÄ. PALKITSEVAA. ITSENÄISTÄ. HAASTEELLISTA. MYYNTIÄ. Wulff-Yhtiöt Oyj rekrytointi Kari Juutilainen InHunt Group gsm 044 995 5382 kari.juutilainen@inhunt.fi www.urawulffilla.fi Myynti on työtä, jossa tuloksellisuus

Lisätiedot

Selvä Pyton. Mitä saisi olla? Vuoden ikäiselle tulisi. Selvä. Pistetään pussi tuota, ja joku pieni namupala aikuisillekin.

Selvä Pyton. Mitä saisi olla? Vuoden ikäiselle tulisi. Selvä. Pistetään pussi tuota, ja joku pieni namupala aikuisillekin. O-oletko sä masa? Riippuu kuka kysyy. Mammakerholaiset vinkkasivat, että täältä saisi kamaa. Sitten mennään sinisellä unella. Lapsi todennäköisesti herää kerran tai pari, mutta sammuu kyllä kuin saunalyhty.

Lisätiedot

Sukupuolijakauma. Työllisyys KOULUTUSPALAUTTEET. Sukupuoli. Työllisyys

Sukupuolijakauma. Työllisyys KOULUTUSPALAUTTEET. Sukupuoli. Työllisyys KOULUTUSPALAUTTEET Koulutus Osallistujia Palautteita Elintapamuutokseen sitoutuminen 2.8.215 48 25 Miestyön abc 1.9.215 62 4 Syömishäiriöt 19.11.215 94 49 Poikatyö 14.1.216 5 9 Ikääntyneen ravitsemushoito

Lisätiedot

Kohtaamisen taito lastensuojelussa/ Lasse-koulutukset : Kokemusasiantuntijoiden viestit

Kohtaamisen taito lastensuojelussa/ Lasse-koulutukset : Kokemusasiantuntijoiden viestit Kohtaamisen taito lastensuojelussa/ Lasse-koulutukset 2014-2015: Kokemusasiantuntijoiden viestit Kohtaamisessa tärkeää: Katse, ääni, kehon kieli Älä pelkää ottaa vaikeita asioita puheeksi: puhu suoraan,

Lisätiedot

Nuoruus. - haittaks se? Nuorten foorumi Tampere Pesäpuu ry:n Selviytyjät-tiimi

Nuoruus. - haittaks se? Nuorten foorumi Tampere Pesäpuu ry:n Selviytyjät-tiimi Nuoruus - haittaks se? Nuorten foorumi Tampere 17.3.2012 Pesäpuu ry:n Selviytyjät-tiimi Millainen nuori olen? Pienryhmäkeskustelujen yhteenveto Mitä itsestäni ajattelen? Ahdistusta ja kamppailua itsensä

Lisätiedot

VAIKUTTAVAA VIESTINTÄÄ

VAIKUTTAVAA VIESTINTÄÄ VAIKUTTAVAA VIESTINTÄÄ Parasta Lapsille ry @marjukkak @taru69myth 1. TAVOITE JA SISÄLLÖT KUNTOON MITÄ JA MIKSI? KENELLE MISSÄ, MILLOIN? tavoite vastaanottaja välineet MITEN? viestin sisältö ja formaatti,

Lisätiedot

Numeeriset arviot. Opintojaksolla vallinnut ilmapiiri loi hyvät puitteet oppimiselle. Saavutin opintojaksolle määritellyt osaamistavoitteet

Numeeriset arviot. Opintojaksolla vallinnut ilmapiiri loi hyvät puitteet oppimiselle. Saavutin opintojaksolle määritellyt osaamistavoitteet Tämä asiakirja sisältää opiskelijoiden antaman palautteen opettajan Metropoliassa vuoteen 2014 mennessä opettamista kursseista. Palautteet on kerätty Metropolian anonyymin sähköisen palautejärjestelmän

Lisätiedot

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo:

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo: 13. kappale (kolmastoista kappale) SAMI RI N KOULUVII KKO 13.1. Samir kertoo: Kävin eilen Mohamedin luona. Hän oli taas sairas. Hänellä oli flunssa. Minä kerroin Mohamedille, että myös minulla on pää kipeä.

Lisätiedot

Sosiaalisen median pelisäännöt. FC Honka ry

Sosiaalisen median pelisäännöt. FC Honka ry Sosiaalisen median pelisäännöt FC Honka ry 16.05.2016 Honkalaisuus on tukemista, jakamista ja arvostamista Honkalaiseen perheeseen kuuluvat niin pelaajat kuin heidän läheisensä, joukkueiden ja seuran toimijat

Lisätiedot

Yhdessä enemmän. Ei jätetä ketään yksin.

Yhdessä enemmän. Ei jätetä ketään yksin. Yhdessä enemmän Ei jätetä ketään yksin. Tukea. Toivoa. Mukana. Ilona. Vapaaehtoistoiminta ja auttaminen tuottavat iloa ja tekevät onnelliseksi Onnelliseksi voit tehdä monella tavalla. Yksi tapa on tulla

Lisätiedot

Helka Pirinen. Esimies muutoksen johtajana

Helka Pirinen. Esimies muutoksen johtajana Helka Pirinen Esimies muutoksen johtajana Talentum Helsinki 2014 Copyright 2014 Talentum Media Oy ja Helka Pirinen Kansi: Ea Söderberg, Hapate Design Sisuksen ulkoasu: Sami Piskonen, Suunnittelutoimisto

Lisätiedot

Seuraavat kysymykset koskevat erilaisia tekijöitä, jotka liittyvät digitaaliseen mediaan ja digitaalisiin laitteisiin kuten pöytätietokoneet,

Seuraavat kysymykset koskevat erilaisia tekijöitä, jotka liittyvät digitaaliseen mediaan ja digitaalisiin laitteisiin kuten pöytätietokoneet, Seuraavat kysymykset koskevat erilaisia tekijöitä, jotka liittyvät digitaaliseen mediaan ja digitaalisiin laitteisiin kuten pöytätietokoneet, kannettavat tietokoneet, älypuhelimet, tablettitietokoneet,

Lisätiedot

Kirjasto updated yhteiskehittäminen

Kirjasto updated yhteiskehittäminen Helsingin kaupunginkirjasto & Demos Helsinki Kirjasto updated yhteiskehittäminen Kirjasto treenaa nuoria -hanke 1) PARANNUKSIA PALVELUKULTTUURIIN Nuorilla oli kirjastosta huonoja asiakaspalvelukokemuksia

Lisätiedot

Urheilijan henkisen toimintakyvyn tukeminen

Urheilijan henkisen toimintakyvyn tukeminen Urheilijan henkisen toimintakyvyn tukeminen ELÄMÄN HALLINTA & HYVÄ ARKI ITSEVARMA URHEILIJA MYÖNTEINEN ASENNE MOTIVAATIO & TAVOITTEEN ASETTAMINEN Myönteinen asenne Pidä hyvää huolta sisäisestä lapsestasi,

Lisätiedot

Jaa jaa. Sarihan kävi Lyseon lukion, kun ei tuosta keskiarvosta ollut kiinni.

Jaa jaa. Sarihan kävi Lyseon lukion, kun ei tuosta keskiarvosta ollut kiinni. Welcome to my life Kohtaus X: Vanhempien tapaaminen Henkilöt: Sari Lehtipuro Petra, Sarin äiti Matti, Sarin isä Paju (Lehtipurot ja Paju istuvat pöydän ääressä syömässä) Mitäs koulua sinä Paju nyt käyt?

Lisätiedot

Sosiaalinen media Facebook, Twitter, Nimenhuuto

Sosiaalinen media Facebook, Twitter, Nimenhuuto Sosiaalinen media Facebook, Twitter, Nimenhuuto Jani Koivula, 21.11.2010 Kuka on se oikea? 23.11.2010 TULe urheiluseuraan liikkumaan 2 Ovatko sidosryhmänne sosiaalisessa mediassa? Oletteko te? Sosiaalisen

Lisätiedot

Kvalitatiiviset On Line Yhteisöt / KMM

Kvalitatiiviset On Line Yhteisöt / KMM 1 13.03.2013 Kvalitatiiviset On Line Yhteisöt / KMM KVALITATIIVISET ON LINE YHTEISÖT - tulevaisuuden mahdollisuuksia etsimässä - SMTS, Aamiaisseminaari 13.3.2013. - Kati Myrén Taloustutkimus 3 13.03.2013

Lisätiedot

1. HYVÄ YSTÄVÄ. Ystävällinen Iloinen Luotettava Avulias Rehellinen Reipas Ei juorua Osaa pitää salaisuudet

1. HYVÄ YSTÄVÄ. Ystävällinen Iloinen Luotettava Avulias Rehellinen Reipas Ei juorua Osaa pitää salaisuudet 1. HYVÄ YSTÄVÄ Ystävällinen Iloinen Luotettava Avulias Rehellinen Reipas Ei juorua Osaa pitää salaisuudet 2 2. HYVÄ YSTÄVÄ Oletko itse ystävänä sellainen, minkä ominaisuuden kirjoitit? a. En koskaan 0

Lisätiedot

Sosiaalinen media pk-yritysten markkinoinnissa ja myynnissä. Sirkku Hirvonen

Sosiaalinen media pk-yritysten markkinoinnissa ja myynnissä. Sirkku Hirvonen Sosiaalinen media pk-yritysten markkinoinnissa ja myynnissä Sirkku Hirvonen Millä alkuun sosiaalisessa mediassa Sosiaalisen median strategia vs. kevytsuunnitelma Strategia kirosana Suunnitelma kuitenkin

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Ilves

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Ilves Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille Ilves 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana 0 1 2 3 4 5 6 7 8 Ringettekoulu F E D C B 2. Vastaaja isä 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Lisätiedot

Kevään 2014 valmistumiskyselyn tulokset Loviisa. TRENDIT, N=68, vastausprosentti keskimäärin 62, 01.05.2010-31.05.2014 Ajankohta: 11.8.

Kevään 2014 valmistumiskyselyn tulokset Loviisa. TRENDIT, N=68, vastausprosentti keskimäärin 62, 01.05.2010-31.05.2014 Ajankohta: 11.8. Kevään 2014 valmistumiskyselyn tulokset Loviisa TRENDIT, N=68, vastausprosentti keskimäärin 62, 01.05.2010-31.05.2014 Ajankohta: 11.8.2014 10:31:45 2014 TULOKSET N=18, vastausprosentti keskimäärin 60,

Lisätiedot

Parisuhteen vaiheet. Yleensä ajatellaan, että parisuhteessa on kolme vaihetta.

Parisuhteen vaiheet. Yleensä ajatellaan, että parisuhteessa on kolme vaihetta. Parisuhteen vaiheet Yleensä ajatellaan, että parisuhteessa on kolme vaihetta. Parisuhteen vaiheet ovat seurusteluvaihe, itsenäistymisvaihe ja rakkausvaihe. Seuraavaksi saat tietoa näistä vaiheista. 1.

Lisätiedot

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalista mediaa kannattaa hyödyntää tiedottamisessa ja markkinoinnissa monipuolisesti. Somen avulla tieto tapahtumastanne voi

Lisätiedot

Mitä saamme aikaan 20 miljoonalla eurolla? ja miten kerromme siitä tuloksista kiinnostuneille ja kiinnostuville?

Mitä saamme aikaan 20 miljoonalla eurolla? ja miten kerromme siitä tuloksista kiinnostuneille ja kiinnostuville? Mitä saamme aikaan 20 miljoonalla eurolla? ja miten kerromme siitä tuloksista kiinnostuneille ja kiinnostuville? Mikä on tutkimusohjelman tai hankkeen tulos? Tutkijoille työtä, opinnäytteitä, meriittejä

Lisätiedot

Työntekijöiden ja asiakkaiden kohtaamiset asumisyksikössä

Työntekijöiden ja asiakkaiden kohtaamiset asumisyksikössä Työntekijöiden ja asiakkaiden kohtaamiset asumisyksikössä PAAVO KEVÄTSEMINAARI 2014 Teema: Tutkimus ja käytäntö vuoropuhelussa 21.3.2014 Tutkija Riikka Haahtela, Tampereen yliopisto Esityksessäni vastaan

Lisätiedot

Taide, terveys ja hyvinvointi osallisuutta taiteen ja kulttuurin keinoin Verkostoiva yhteistyöseminaari Tampereella

Taide, terveys ja hyvinvointi osallisuutta taiteen ja kulttuurin keinoin Verkostoiva yhteistyöseminaari Tampereella Taide, terveys ja hyvinvointi osallisuutta taiteen ja kulttuurin keinoin Verkostoiva yhteistyöseminaari Tampereella Työpajatyöskentelyä Aika: pe 9.10.2015, klo 10 15, Paikka: Kumppanuustalo Artteli ry.,

Lisätiedot

Reflektoiva oppiminen harjoittelussa Insinööritieteiden korkeakoulu

Reflektoiva oppiminen harjoittelussa Insinööritieteiden korkeakoulu Reflektoiva oppiminen harjoittelussa 17.9.2015 Insinööritieteiden korkeakoulu Psykologi, uraohjaaja Seija Leppänen Reflektointiprosessi aloittaa oppimisen 1. Orientoituminen ja suunnittelu: millainen tehtävä

Lisätiedot

Suomen kielen itseopiskelumateriaali

Suomen kielen itseopiskelumateriaali Selma Selkokielisyyttä maahanmuuttajille (OPH) Suomen kielen itseopiskelumateriaali Nimi: Ryhmätunnus: Tutkinto: Tämä opiskelumateriaali liittyy alakohtaiseen lähiopetuspäivään. Kun olet osallistunut lähiopetukseen

Lisätiedot

Asiakkaiden osallistaminen on innovaation paras lanseeraus. Laura Forsman FFF, Turun Yliopisto

Asiakkaiden osallistaminen on innovaation paras lanseeraus. Laura Forsman FFF, Turun Yliopisto Asiakkaiden osallistaminen on innovaation paras lanseeraus Laura Forsman FFF, Turun Yliopisto Tuotteita käyttävistä ihmisistä on tullut parempia mainoksia, kuin perinteisistä medioista Miksi näin on? 3

Lisätiedot

Sosiaalinen media pk-yritysten markkinoinnissa ja myynnissä. Sirkku Hirvonen

Sosiaalinen media pk-yritysten markkinoinnissa ja myynnissä. Sirkku Hirvonen Sosiaalinen media pk-yritysten markkinoinnissa ja myynnissä Sirkku Hirvonen Millä alkuun sosiaalisessa mediassa Sosiaalisen median strategia vs. kevytsuunnitelma Strategia kirosana Suunnitelma kuitenkin

Lisätiedot

Sosiaalinen media suunnittelijan apuna. Tuuli Lehtonen Helsingin yliopisto

Sosiaalinen media suunnittelijan apuna. Tuuli Lehtonen Helsingin yliopisto Sosiaalinen media suunnittelijan apuna Tuuli Lehtonen Helsingin yliopisto 14.6.2016 Kyllä musta tuntuu, että se on niin, ettei me ehkä sitä somea enää päästä karkuun. Sitten jos ei me itse mennä sinne,

Lisätiedot

Sohvalle vai lenkille?

Sohvalle vai lenkille? Sohvalle vai lenkille? 7.5.15 Aleksi Perkiö 8lk Isojoen Koulukolmio Sisällysluettelo Aleksi Perkiö, Sohvalle vai lenkille? 7.5.15 1. Johdanto...3 2. Tulokset...4 2.1 Mikä satuolento haluaisit olla?...4

Lisätiedot

HUIPUT KEHIIN palautelomake

HUIPUT KEHIIN palautelomake HUIPUT KEHIIN palautelomake 1. Organisaatio Skills Finland ry SAMPO Saimaan ammattiopisto Sampo Vaasan Ammattiopisto Winnova Hyria koulutus Oy WinNova EteläKarjalan koulutuskuntayhtymä Linnan Vartijat

Lisätiedot

Mielekkäät työtehtävät houkuttelevat harjoittelijoita!

Mielekkäät työtehtävät houkuttelevat harjoittelijoita! Mielekkäät työtehtävät houkuttelevat harjoittelijoita! Vuoden 2013 aikana 359 Turun yliopiston opiskelijaa suoritti yliopiston rahallisesti tukeman harjoittelun. Sekä harjoittelun suorittaneilta opiskelijoilta

Lisätiedot

Papuri.papunet.net. Oma ääni kuuluviin! Näin teet oman radio-ohjelman

Papuri.papunet.net. Oma ääni kuuluviin! Näin teet oman radio-ohjelman Papuri.papunet.net Oma ääni kuuluviin! Näin teet oman radio-ohjelman Tiesitkö, että kuka tahansa voi tehdä itse oman radio-ohjelman internetiin? Tässä kirjassa kerrotaan, miten se onnistuu. Saat ohjeet

Lisätiedot

25 responses. Summary. Sopiiko omaan tahtiin oppiminen sinulle? Perustele edellisen kohdan vastauksesi. Edit this form

25 responses. Summary. Sopiiko omaan tahtiin oppiminen sinulle? Perustele edellisen kohdan vastauksesi. Edit this form herttaoksanen@gmail.com 25 responses Edit this form View all responses Publish analytics Summary Sopiiko omaan tahtiin oppiminen sinulle? 16% 28% 36% 20% Ei sovi. 5 20% Sopii melko hyvin. 9 36% Sopii hyvin.

Lisätiedot

Unelma tulevaisuuden peruskoulusta

Unelma tulevaisuuden peruskoulusta Unelma tulevaisuuden peruskoulusta Olli Hietanen Tulevaisuuden tutkimuskeskus, Turun yliopisto/turun kauppakorkeakoulu Tulevaisuuden peruskoulu Kehittämiskouluverkoston Kick Off -seminaari 12.9.2014 klo

Lisätiedot

Kokemuksia kerhotoiminnasta

Kokemuksia kerhotoiminnasta Kokemuksia kerhotoiminnasta Kerhopäivinä koulussa on aina myönteinen sutina. Ovat oppilaat ja ohjaajat sama hehku kasvoillaan touhottamassa sinne tänne. Siinä tulee rehtorinakin tunne, että tämähän toimii!

Lisätiedot

Avita Kaveria hankkeen jatkokoulutukset. 1. Helsingin jatkokoulutus

Avita Kaveria hankkeen jatkokoulutukset. 1. Helsingin jatkokoulutus Yhteenveto 1 Avita Kaveria hankkeen jatkokoulutukset 1. Helsingin jatkokoulutus 20.9.2016 Vertaisohjaajien tukeminen työnohjauksellisin keinoin Kouluttaja: Riitta Mykkänen-Hänninen Paikka: Haaga Helia

Lisätiedot

Miksi tiedottaa (median kautta)?

Miksi tiedottaa (median kautta)? Eväitä hankkeesta tiedottamiselle Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015 Miksi tiedottaa (median kautta)? Tulosten levittäminen on osa hanketta Hankkeen tulokset saadaan nopeasti ja tasapuolisesti

Lisätiedot

Miten hyödyntää sosiaalista mediaa tehokkaasti

Miten hyödyntää sosiaalista mediaa tehokkaasti Tiedepuisto // Sähäkkä-hanke Miten hyödyntää sosiaalista mediaa tehokkaasti mainonta markkinointi rekrytointi Santeri Lanér, VTM Tietotekniikan ammattilainen vuodesta 1996 Yrittäjänä ja konsulttina vuodesta

Lisätiedot

Inspiraatiota hankeviestintään! Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO

Inspiraatiota hankeviestintään! Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO Inspiraatiota hankeviestintään! Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO Sopimukselliset velvoitteet velvoite tiedottaa hankkeesta ja sen saamasta rahoituksesta tarkoituksenmukaisesti, avoimesti ja

Lisätiedot

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Lähdetään matkaan Tänään lähdetään hyvän paimenen matkaan. Aamulla paimen huomasi, että yksi hänen lampaistaan on kadoksissa. Tallella on 99 lammasta, mutta yksi,

Lisätiedot

KAVEREITA NOLLA lasten ja nuorten yksinäisyys

KAVEREITA NOLLA lasten ja nuorten yksinäisyys KAVEREITA NOLLA lasten ja nuorten yksinäisyys PhD. Niina Junttila, Dosentti (kasvatuspsykologia, tilastomenetelmät) Oppimistutkimuksen keskus (OTUK), Opettajankoulutuslaitos & Lapsi- ja nuorisotutkimuskeskus

Lisätiedot

YHTEISÖLLISYYTTÄ. OSALLISUUTTA, HYVINVOINTIA

YHTEISÖLLISYYTTÄ. OSALLISUUTTA, HYVINVOINTIA YHTEISÖLLISYYTTÄ. OSALLISUUTTA, HYVINVOINTIA Kiipulassa toteutuvia hyviä opetuksen käytänteitä ja opiskelijahyvinvointia opiskelijanäkökulmasta Yhteisöllisyys ja osallisuus on Ammattiopiston toiminnan

Lisätiedot

Neuvontapalvelut pilottityöpaja 4 / muistio

Neuvontapalvelut pilottityöpaja 4 / muistio Neuvontapalvelut pilottityöpaja 4 / 24.4. muistio Parasta ja hyödyllistä hankkeessa on ollut Tapaamiset. On tutustuttu toisiimme ja eri kaupunkien matkailutiloihin. Muiden tekemisen peilaaminen omaan toimintaan

Lisätiedot

Haluaisin mennä nukkumaan Verbi + verbi + verbi

Haluaisin mennä nukkumaan Verbi + verbi + verbi Verbien rektioita Haluaisin mennä nukkumaan Verbi + verbi + verbi Jos lauseessa on useita verbejä, missä muodossa 2. tai 3. verbi ovat? -Jos lauseessa on useita verbejä peräkkäin, 1. verbi taipuu normaalisti,

Lisätiedot

Suora sitaatti niinkö tosiaan?

Suora sitaatti niinkö tosiaan? @MagSymp16 Suora sitaatti niinkö tosiaan? Lauri Haapanen viittä vaille tohtori toimittaja lauri.haapanen@helsinki.fi www.laurihaapanen.fi Twitter: @LauriHaapanen Esimerkki 1: Kulutusvalinnat Kulttuurilehti,

Lisätiedot

Suunnittelu tarvitsee erilaisia asiantuntijoita

Suunnittelu tarvitsee erilaisia asiantuntijoita Suunnittelu tarvitsee erilaisia asiantuntijoita Arto Karila yritysneuvoja, tukitiimivastaava ProAgria Etelä-Savo 14.2.2011 ProAgria Etelä-Savo 1 Onnistumisia asiantuntijoiden yhteistyöstä Organisaatioita

Lisätiedot

Iloa ja kannustusta elintapoihin Miksi, miten ja kenelle? + Neuvokas perhe kortin käyttöharjoitus

Iloa ja kannustusta elintapoihin Miksi, miten ja kenelle? + Neuvokas perhe kortin käyttöharjoitus Iloa ja kannustusta elintapoihin Miksi, miten ja kenelle? + Neuvokas perhe kortin käyttöharjoitus Missä Neuvokas perhe työvälineet ja ideologia voivat auttaa ammattilaista? Asiakas ei ymmärrä miten tärkeä

Lisätiedot

Lapsiperheiden yksinäisyys Perheaikaa.fi nettiluento Katariina Pelkonen, HelsinkiMissio

Lapsiperheiden yksinäisyys Perheaikaa.fi nettiluento Katariina Pelkonen, HelsinkiMissio Lapsiperheiden yksinäisyys 7.4.2016 Perheaikaa.fi nettiluento Katariina Pelkonen, HelsinkiMissio Mitä yksinäisyys on? THL:n mukaan jopa 400 000 ihmistä Suomessa kärsii yksinäisyydestä. Suomalaisista joka

Lisätiedot

ASIAKASPALVELU ILKKA KOPPELOMÄKI. kouluttaja, itsensä johtamisen valmentaja, yrittäjä

ASIAKASPALVELU ILKKA KOPPELOMÄKI. kouluttaja, itsensä johtamisen valmentaja, yrittäjä Tärkeimpiä asioita luennon osallistujalle. M IELEENPAINUVA ASIAKASPALVELU ILKKA KOPPELOMÄKI kouluttaja, itsensä johtamisen valmentaja, yrittäjä M ITÄ ON MIELEENPAINUVA ASIAKASPALVELU? Mieleenpainuvan asiakaspalvelun

Lisätiedot

LähiTapiola vuonna 2020 miten menestymme?

LähiTapiola vuonna 2020 miten menestymme? LähiTapiola vuonna 2020 miten menestymme? LähiTapiola vuonna 2020 Palautekysely 22.8.2014 miten menestymme? Palautekysely 22.8.2014 Vastasiko asiaosuus odotuksianne? 4,96 1 1,5 2 2,5 3 3,5 4 4,5 5 5,5

Lisätiedot

Oral-B Pohjoismainen tutkimus hampaiden hoidosta. Toukokuu 2010

Oral-B Pohjoismainen tutkimus hampaiden hoidosta. Toukokuu 2010 Oral-B Pohjoismainen tutkimus hampaiden hoidosta Toukokuu 2010 Hampaidenhoitotutkimus Tutkimuksen toteutti toukokuussa 2010 YouGov. Siihen otti osaa noin 3000 18-65 -vuotiasta miestä ja naista Suomesta,

Lisätiedot

TU-A Itsensä tunteminen ja johtaminen Tervetuloa kurssille!

TU-A Itsensä tunteminen ja johtaminen Tervetuloa kurssille! TU-A1140 - Itsensä tunteminen ja johtaminen Tervetuloa kurssille! Kurssin avaus 7.1. 2016 Eerikki Mäki eerikki.maki@aalto.fi Opiskelijapalautetta vuoden 2015 kurssista Kurssi poikkesi todella paljon verrattuna

Lisätiedot

4.1 Kaikki otti mut tosi hyvin ja ilosella naamalla vastaan, enkä tuntenu oloani mitenkään ulkopuoliseksi, kiitos hyvän yhteishengen työpaikalla.

4.1 Kaikki otti mut tosi hyvin ja ilosella naamalla vastaan, enkä tuntenu oloani mitenkään ulkopuoliseksi, kiitos hyvän yhteishengen työpaikalla. Ranska Chamonix Niin tällänen blogikin pitäis kirjottaa. Meinasin että kirjotan ihan mitä olen Ranskassa tehny ja lisäilen sinne tänne kuvia, en oo mitenkään blogin kirjottaja tyyppiä. 3.1 Lähin Kittilästä

Lisätiedot

ITSENÄISTYVILLE NUORILLE

ITSENÄISTYVILLE NUORILLE JO ITSENÄISTYNEILTÄ- ITSENÄISTYVILLE NUORILLE Talla.... vihkolla haluamme jakaa kokemuksiamme teille. Omilleen-toiminnan kokemusasiantuntijaryhmä on suunnitellut vihkon sisällön. Ryhmään on osallistunut

Lisätiedot

Opiskelumotivaatio 12.11.2015. Tiina Kerola

Opiskelumotivaatio 12.11.2015. Tiina Kerola Opiskelumotivaatio 12.11.215 Tiina Kerola Motivaatiosta yleisesti Motivaatiolla viitataan yleisesti ottaen syyhyn, syihin tai perusteluihin, miksi joku tekee jonkin teon tai suorituksen Opiskelussa: perustelu

Lisätiedot

KAMU - Kaveriohjausta maahanmuuttajille

KAMU - Kaveriohjausta maahanmuuttajille KAMU - Kaveriohjausta maahanmuuttajille Vapaaehtoistoiminnan harjoittelu - oppimisen arviointilomake sosionomiopiskelijoille Lomake täytetään vapaaehtoistoiminnan harjoittelun (4. Harjoittelu) lopuksi

Lisätiedot

Opettajalle JOKAINEN IHMINEN ON ARVOKAS

Opettajalle JOKAINEN IHMINEN ON ARVOKAS Miten kohtelet muita? Ihmiset ovat samanarvoisia Vastuu ja omatunto Missä Jumala on? Opettajalle TAVOITE Oppilas saa keskustelujen ja tekstien kautta mahdollisuuden muodostaa ja syventää käsityksiään ihmisyydestä

Lisätiedot

Riikka Pasanen Tuomas Nylund. Neuvontapalvelut pilottityöpaja 4 / 24.4.

Riikka Pasanen Tuomas Nylund. Neuvontapalvelut pilottityöpaja 4 / 24.4. Riikka Pasanen Tuomas Nylund Neuvontapalvelut pilottityöpaja 4 / 24.4. Agenda 13.00-16.00 13.00 Kertaus viime kerrasta 13.30 Chat-palvelun käyttöönottoa ja kokemuksia. Missä mennään? Onnistumiskierros

Lisätiedot

Vinkkejä viestintään yhdistystoimijoille VIESTI HUKASSA? (TIIVISTELMÄ) SILMU-KYLÄT / SILMU-BYAR LI-MARIE SANTALA 2016 1

Vinkkejä viestintään yhdistystoimijoille VIESTI HUKASSA? (TIIVISTELMÄ) SILMU-KYLÄT / SILMU-BYAR LI-MARIE SANTALA 2016 1 VIESTI HUKASSA? (TIIVISTELMÄ) Vinkkejä viestintään yhdistystoimijoille SILMU-KYLÄT / SILMU-BYAR LI-MARIE SANTALA 2016 1 VIESTINTÄ Sanomien lähettämistä ja vastaanottamista Yhteisöjen välistä monimuotoista

Lisätiedot

Asiakas- ja asukasnäkökulma sosiaali- ja terveyspalvelujen kehittämisessä. Kyselyyn vastaaminen vie noin 10 minuuttia.

Asiakas- ja asukasnäkökulma sosiaali- ja terveyspalvelujen kehittämisessä. Kyselyyn vastaaminen vie noin 10 minuuttia. Asiakas- ja asukasnäkökulma sosiaali- ja terveyspalvelujen kehittämisessä Sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät Siun soten järjestämisvastuulle vuoden 2017 alussa. Tällä kyselyllä haetaan vastauksia siihen,

Lisätiedot

KUINKA ONNISTUN TYÖHAASTATTELUSSA? URAVALMENTAJA RIKU RIMMI TEKNIIKAN AKATEEMISET TEK

KUINKA ONNISTUN TYÖHAASTATTELUSSA? URAVALMENTAJA RIKU RIMMI TEKNIIKAN AKATEEMISET TEK KUINKA ONNISTUN TYÖHAASTATTELUSSA? URAVALMENTAJA RIKU RIMMI TEKNIIKAN AKATEEMISET TEK Riku Rimmi @TEK_akateemiset 2 99,0%, jos hakijoita on 100 99,5%, jos hakijoita on 200 99,7%, jos hakijoita on 300 1.

Lisätiedot

Kalvomateriaalia: SCI-A0000 Johdatus opiskeluun

Kalvomateriaalia: SCI-A0000 Johdatus opiskeluun Kalvomateriaalia: SCI-A0000 Johdatus opiskeluun 2016 Luento #3 Tiedeyhteisö ja työelämä Kysymyksiä parin viikon takaa Toinen kotimainen kieli https://into.aalto.fi/display/filc/toinen+kotimainen+kieli

Lisätiedot

HYVINVOIVA SIHTEERI. Haasta itsesi huipulle seminaari Tapio Koskimaa Työhyvinvointipäällikkö

HYVINVOIVA SIHTEERI. Haasta itsesi huipulle seminaari Tapio Koskimaa Työhyvinvointipäällikkö HYVINVOIVA SIHTEERI Haasta itsesi huipulle seminaari 23.9.2016 Tapio Koskimaa Työhyvinvointipäällikkö SIHTEERI 2 26.9.2016 SIHTEERI ENNEN Kun esimies tuli aamulla töihin, hänen sihteerinsä oli ovella vastassa

Lisätiedot

En pysty ajattelemaan mitään muuta kuin diabetestani. Diabetes pelottaa minua. Tarvitsen enemmän apua. En tarkoita syödä niin paljon sokeria kuin syön

En pysty ajattelemaan mitään muuta kuin diabetestani. Diabetes pelottaa minua. Tarvitsen enemmän apua. En tarkoita syödä niin paljon sokeria kuin syön En tarkoita syödä niin paljon sokeria kuin syön En pysty ajattelemaan mitään muuta kuin diabetestani Tarvitsen enemmän apua Diabetes pelottaa minua Minulla on välillä tosi vaikeita hetkiä Diabetes hallitsee

Lisätiedot

Koulutuksella TEHOKKUUTTA yritysten ja ihmisten johtaminen

Koulutuksella TEHOKKUUTTA yritysten ja ihmisten johtaminen Koulutuksella TEHOKKUUTTA yritysten ja ihmisten johtaminen TTS Johtaminen, Yrittäjyys, Logistiikka Vuosittain noin 200 henkilöä/yrittäjää suorittaa TTS:llä johtamiseen tai yritysjohtamiseen liittyvän koulutuksen

Lisätiedot

Kuka tekee arjen valinnat? Hyvää ikää kaikille seminaari Seinäjoki 18.9.2014 autismikuntoutusohjaaja Sanna Laitamaa

Kuka tekee arjen valinnat? Hyvää ikää kaikille seminaari Seinäjoki 18.9.2014 autismikuntoutusohjaaja Sanna Laitamaa Kuka tekee arjen valinnat? Hyvää ikää kaikille seminaari Seinäjoki 18.9.2014 autismikuntoutusohjaaja Sanna Laitamaa Erityistarpeita vai ihan vaan perusjuttuja? Usein puhutaan autismin kirjon ihmisten kohdalla,

Lisätiedot

KIRKOLLISEN JOHTAMISEN FORUM 28.1.2016. Jaana Laukkarinen Kehityspiikki Consulting Oy

KIRKOLLISEN JOHTAMISEN FORUM 28.1.2016. Jaana Laukkarinen Kehityspiikki Consulting Oy KIRKOLLISEN JOHTAMISEN FORUM 28.1.2016 Jaana Laukkarinen Kehityspiikki Consulting Oy Mitä johtaja pelkää? Valta, johtajan työkalu Mitä valta tekee käyttäjälleen? Johtajan työssä ymmärrys itsetuntemuksen

Lisätiedot

Sytykkeitä uudistuvaan yri0äjyyteen kipinöistä roihuksi

Sytykkeitä uudistuvaan yri0äjyyteen kipinöistä roihuksi Sytykkeitä uudistuvaan yri0äjyyteen kipinöistä roihuksi Villinikkarit Oy/Keski-Suomen Yrittäjät ry Petrikki Tukainen 050 505 00 77 petrikki.tukiainen@villinikkarit.fi @ petrikki Kuva: KSML Sytykkeitä ajatteluun

Lisätiedot

Henkilöpeli Uusia kasvoja viestintätiimissä

Henkilöpeli Uusia kasvoja viestintätiimissä Henkilöpeli Uusia kasvoja viestintätiimissä Posted on 14.8.2015 by helehilt Kirjaston viestintätiimi sai kesän lopulla lisäystä, kun Sofia Blanco Sequeiros aloitti korkeakouluharjoittelunsa viestinnän

Lisätiedot

YHTÄ ELIITTIÄ? Datanarratiiveja opiskelijoiden sosiaalisesta hyvinvoinnista

YHTÄ ELIITTIÄ? Datanarratiiveja opiskelijoiden sosiaalisesta hyvinvoinnista YHTÄ ELIITTIÄ? Datanarratiiveja opiskelijoiden sosiaalisesta hyvinvoinnista Elina Nurmikari kehittämispäällikkö Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö 26.10.2016 Tämän päivän köyhä opiskelija on tulevaisuuden

Lisätiedot

Työelämä omiin käsiin: Erottaudu massasta, innostu ja tee unelmistasi totta!

Työelämä omiin käsiin: Erottaudu massasta, innostu ja tee unelmistasi totta! Työelämä omiin käsiin: Erottaudu massasta, innostu ja tee unelmistasi totta! Tuula Kurkisuo KM, Erityisopettaja,Tiimimestari Omnian ammattiopiston yrittäjyyspolkuvastaava TYÖTAITAJAHANKE, vastuuvalmentaja

Lisätiedot

TIMO LOUHIKARI: RONDO

TIMO LOUHIKARI: RONDO TIMO LOUHIKARI: AVAINKOHTAUS 1. INT. IN TALO, ETEINEN PÄIVÄ Ovikello soi, Rondo menee avaamaan oven, TV:n ääni pauhaa taustalla. Oven takana seisoo Artsi apureidensa kanssa. Katohan, huhu piti paikkansa.

Lisätiedot

Työhakemus ja CV. Koulutussuunnittelija Niina Pitkänen Työelämäpalvelut HTKY002 Osaaminen ja työelämätietous 21.11.2014

Työhakemus ja CV. Koulutussuunnittelija Niina Pitkänen Työelämäpalvelut HTKY002 Osaaminen ja työelämätietous 21.11.2014 Työhakemus ja CV Koulutussuunnittelija Niina Pitkänen Työelämäpalvelut HTKY002 Osaaminen ja työelämätietous 21.11.2014 Työhakemus Osaaminen Luettavuus Lisäarvo Työkokemus Koulutus Erottuminen Motivaatio

Lisätiedot

Tarinankerronnan hyödyntäminen viestinnässä. Ammatillisen koulutuksen viestintä- ja markkinointiseminaari

Tarinankerronnan hyödyntäminen viestinnässä. Ammatillisen koulutuksen viestintä- ja markkinointiseminaari Tarinankerronnan hyödyntäminen viestinnässä Ammatillisen koulutuksen viestintä- ja markkinointiseminaari 2015 2.6.2015 Uudistuva viestintätoimisto Aino Ruikka, viestintätoimisto AC-Sanafor Aino on kuluttajaviestinnän

Lisätiedot

TEK Työttömyystutkimus 2013-2014

TEK Työttömyystutkimus 2013-2014 TEK Työttömyystutkimus 2013-2014 Perustuloksia Arttu Piri Mitä ja miksi? Tutkimuksen fokusalueita: - Työttämien tekkiläisten demografiset taustat - Irtisanomispaketit: - yleisyys ja sisältö - Oman työnhakuosaamisen

Lisätiedot

TUEXI lasten, nuorten ja perheiden tukena

TUEXI lasten, nuorten ja perheiden tukena TUEXI lasten, nuorten ja perheiden tukena Turun alueen koordinaattori Karoliina Kallio KM ja Salon ja Paimion koordinaattori Sirpa Stenström sosiaaliohjaaja Miten nuori ohjautuu toimintaan? Kunnan ammattilainen

Lisätiedot

Palautekysely CE Hki Pietari 2013 festivaalista 11.-15.2.2013

Palautekysely CE Hki Pietari 2013 festivaalista 11.-15.2.2013 Palautekysely CE Hki Pietari 2013 festivaalista 11.15.2.2013 1. Olen Opiskelija Opettaja tai muuta henkilökuntaa 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 2. Sukupuoli Nainen 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Lisätiedot

Työnhaku 2.0. #viestikoulu. 11.2.2016 Sanna Saarikangas

Työnhaku 2.0. #viestikoulu. 11.2.2016 Sanna Saarikangas Työnhaku 2.0 A s i a n t u n t i j a b r ä n d i v e r k o s s a, t y ö n h a k u s o m e s s a j a v i s u a a l i n e n C V 11.2.2016 Sanna Saarikangas Mitä? Ohjelmassa Miten ja miksi työnhaku on muuttunut

Lisätiedot

Työpahoinvoinnin alkeet. Alueelliset nuorten työpajapäivät Syötekeskus Maija Saviniemi

Työpahoinvoinnin alkeet. Alueelliset nuorten työpajapäivät Syötekeskus Maija Saviniemi Työpahoinvoinnin alkeet Alueelliset nuorten työpajapäivät Syötekeskus 12.11.2014 Maija Saviniemi Miksi olen pessimisti? Miksi tarkastelemme työtä pahoinvoinnin näkökulmasta? Onko työpahoinvoinnissa edes

Lisätiedot

ILOISTA PÄÄSIÄISTÄ! ME 111 MAALISKUU 2015 - PÄÄTOIMITTAJA

ILOISTA PÄÄSIÄISTÄ! ME 111 MAALISKUU 2015 - PÄÄTOIMITTAJA ILOISTA PÄÄSIÄISTÄ! ME 111 MAALISKUU 2015 - PÄÄTOIMITTAJA marketta.sarahonka@edu.hel.fi Ympäristöraadin terveiset Viikolla 13 kiinnitimme ruokalassa huomiota hyvään ruokalakäyttäytymiseen ja ruokahävikin

Lisätiedot

SOSIAALISEN MEDIAN VALMENNUS

SOSIAALISEN MEDIAN VALMENNUS SOSIAALISEN MEDIAN VALMENNUS Eveliina Toivonen 21.3.2016 VALMENNUKSEN SISÄLTÖ 1. Sosiaalinen media yleisesti 2. Sosiaalisen median kanavat 3. Käyttöönotto 4. Sosiaalisen median suunnitelma 5. Sisältömarkkinointi

Lisätiedot

OTTELUMARKKINOINNIN JA -VIESTINNÄN CHECKLIST

OTTELUMARKKINOINNIN JA -VIESTINNÄN CHECKLIST OTTELUMARKKINOINNIN JA -VIESTINNÄN CHECKLIST Käytä ottelutapahtumaa rakentaaksesi pysyviä SUHTEITA katsojien kanssa Ottelut eivät ole vain hetkiä ajassa, ne ovat SISÄLTÖÄ, joita voidaan hyödyntää monella

Lisätiedot

Tutkija somessa Jenni Valta Turun yliopiston viestintä

Tutkija somessa Jenni Valta Turun yliopiston viestintä Tutkija somessa Jenni Valta Turun yliopiston viestintä Mitä some antaa tutkijalle? Oma ääni kuuluviin Toimituksellisissa medioissa toimittaja päättää sisällön ja rakenteen somessa voit itse päättää, mitä

Lisätiedot