Mi(n)kä ihmeen tuo/aja?

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Mi(n)kä ihmeen tuo/aja?"

Transkriptio

1 Lähetä kysymys tai kommentti Viestiseinälle! Matkapuhelimella tekstiviestinä numeroon aloita sanalla Taku (väli) oma viesti. Tekstiviesti on normaalihintainen. Voit lähettää viestin myös internetissä: tai Twitterillä. Hyvää huomenta. Tervetuloa Tuottajapäivään 2013! :48 Täällä on vielä vähän hiljaista... #Tuottajapaiva #BioRex #Påkeikka Aamusmoothie oli hiukan kirpeä, muuten hyvä fiilis! #BioRex Onpa ihanaa nähdä näin paljon kollegoja tänään! 9:48 Mahtava fiilis! 9:50 9:50 9:52 Onpa kivaa olla täällä tuottajapäivillä! Huikeaa! T. Humak-jkl #oranssimyrsky Tästä päivästä tulee varmasti mielenkiintoinen, odotan innolla päivän epistolaa... Naisenergiaa löytyy kyllä tästä salista Juontaja on söpöliini : Välineet viritettyinä, toivottavasti aivonikin - kohta piirrellään muistiinpanoja! #visuaalinenkuuntelu Viestiseinä jo vanha juttu mutta hyvä På plats finns många svenskspråkiga producenter Toivottavasti tämän vuoden puhujat ovat yhtä innostavia, kuin viime vuoden.

2 EU-hankkeet on tuskaa. Tsemppiä tuottajapäivään ystävät. Loistava päivän avaus ja tulevan katselmus puheenjohtajalta. Hyvää huomenta Suomi! Saknar delvis inkluderingen av svenskspråkiga producenter i dagens program...kanske nästa år? Tässä Bio Rex -salissa on todella historian havinaa, vanhat hyvät elokuvat tulee vahvasti mieleen. Mutta nyt katse jo tulevaisuuteen josta voimme tehdä entistä tuottavamman! käynnissä ja salissa todella hyvin väkeä jo heti aamusta! #BioRex Riikka Wallin Kolmio -hankkeesta stagella. Video on vähän raskas Tähän mennessä jo värikkäin seminaari missä olen koskaan ollut :) Paikalla myös tuottajaopiskelijoita #humak Paras Päivä Kaikista. Hyvinvointia heltiseen arkeen. Kiire. Ammattitautimme vai muotiilmiö? Miia Wau! Tulen mielelläni sinun hyvinvointi sessioon! Kulttuuri tekee hyvää, mutta tuottajat ovat kovilla. Godmorgon också alla som talar svenska som första språk! Miten hei ois tuottajien hyvinvointivalmennuksen tekeminen..? ;) Kolmio -hanke jäi epäselväksi. Mikä on? Kauanko kestää? Mistä lisätietoa?

3 10.15 Energinen päivä syntyy, kun on energinen. Sen huomaa Miiasta ja Tuukasta! Ovatko tuottajat kovilla, vai taidottomia tavoitteelliseen elämänhallintaan? Päräyttävä aloitus... #maanantaionjuhlistapahin Porista tulee nyt näköjään muutakin hyvää ja kaunista kuin Porin ässät. Pitää varoa, että ei tulla ylikuntoon ;) "Jos tuntuu tyhmälle niin vilkaiskaa vieruskaverianne" Paras päivä kaikista! Tuottajat ovat kovilla, koska ei osata delegoida. Enemmän osaavia henkilöitä töihin. Tosin rahaa on kulttuurituotannoissa todella vähän Holvi on uudenlainen suomalainen verkkopankkipalvelu mm. tapahtumaprojekteille - tänään ständillä: ei tarjoilla tylsiä minttukarkkeja vaan chocolate rainbow magic! Eläköön luovat alat. TAKU:n menossa. Uusia ideoita ja mieli avoinna! #positiivinenfiilis 3 P:tä 4:n Peen tilalle Tuottaja hei, harjoittelijat töihin niin johan delegointi sujuu ;--) harjoittelija on innokas oppimaan ja tekemään! Elämä, Työ, Hauskuus. Osaatko jonglöörata kolmella pallolla?

4 Elämän muutokset kannattaa aloittaa pienistä teoista, sillä onnitut paremmin kun et haukkaa liian isoa palaa kerralla! Harjoittelijat vievät juuri valmistuneiden ja uraansa aloittavien paikat, kun ovat ilmaisia. Ei hyvä kehitys sekään Voi aloittaa siitä että antaa itse itselleen 3 min päivässä. Yllättävän haastavaa mutta muutama minuutti päivässä tekee jo ihmeitä! Ensi kuussa sitten 5 min..seuraavassa 7 jne Harjoittelun ei tarvitse olla palkatonta - harjoittelijapalkka voi toki olla pienempi mutta silti... "Kaikki tärkeä elämässä saadaan lahjana muilta" Löytyy muuten loistava sovellus 7 minute workout. Kokeilkaa Nyt ollaan asian ytimessä: palkaton harjoittelu. Kommentti // kokemus? Harjoittelijat ei tee valmiin tuottajan töitä, vaan toimii pikemminkin assistentteina tai "talkoolaisina". Positiivisuus antaa hyvää virettä elämään! TAKU tiedottaa: lounastauon alkaessa lounaslippuja myynnissä ilmoittautumispisteellä. Hinta 10, vain käteinen Palkaton harjoittelu saattaa viedä palkallisiin tehtäviin, mutta on myös harjoittelijan tehtävänä vaatia työstään palkkaa Harvalla kulttuurityöyhteisöllä on varaa ostaa tyhypalveluita.

5 Miia ja Tuukka - ihanan dynaaminen duo! Harjoittelijat päätyvät helposti kyllä valmiin tuottajan tehtäviin, tästä on kokemusta meidän opiskelijoiden keskuudessa paljon. #Metropolia Kohta lounasta. Ekaan slottiin vedoten pizzaa? Tai viineri. Lounastauon alkaessa lounaslippuja myynnissä ilmoittautumispisteellä. Hinta 10, vain käteinen Voiko esim. neljännen vuoden kulttuurituottajaopiskelijaa pitää vain "talkoolaisena"? Joskus ammattitaitoa jo hurjasti ohjaajaa enemmän...? Onnistuminen tapahtuu yhdessä Minkäverran palkkaa harjoittelijan tulisi saada? Uskaltakaa vaatia rahaa siitä työstä, mitä te teette! oman työn hinnoittelun merkitys on valtava! #humak opettaa Eihän ollu toi Tuukka niin söpö, ku se eka juontaja? Eihän? Kysyy nimimerkki "muuten vain kiinnostunut" Oikein. Harjoitteluaan tekevä opiskelija on usein täyden palkkauksen arvoinen. Lähes aina. Kaikilla aloilla. Nyt lounastauko, jatketaan klo 12: Kiitos ja hyvä Tuukka ja Miia! Mielenkiintoinen ja kehittävä esitys! Opintojen aikana tein enemmän harjoittelijana hommia kuin nyt uraa-aloittavana, kun tuotannot saivat ilmaisen työntekijän.

6 Lounastauolla käy kova puheensorina. Ohjelma salissa jatkuu klo 12! Ronskius on hyvä juttu! Kiva aamupäivä ja hyvää safkaa. Tyytyväinen mieli. Juontajalla lupaava ura stand-up koomikkona. Go for it! Ville Niutanen on paras! Terveisiä Aidalle ja tervetuloa joukkoon! Terkkuja myös Annille ja joukolle! Lounas on ohi ja nyt jatketaan. Innostuminen! Innostuneisuus&energia ovat hyviä voimavaroja, mutta ne myös saavat myönteisen vireen aikaan, hyvän pohjan tehdä kulttuuria. Ruoka oli kyllä hyvää! Vaikka kampela oli vähän suolainen Sami Headburger nr. 2! Olin tossa nordic business tapahtumassa ja Jenni Vartiainen oli upee! äärettömän erinomaisesta Keynotesta tähän asti. Huh! #NBForum2013 huikeaa suomalaista tapahtumatuotantoa Nordic Business Forumin huikea menestystarina pyörii valkokankaalla. Energiaa! NBFORUM on uusi suomalainen #nokia. Joo kampela olis voinut olla kypsempi..

7 Miten pidät tyytyväisenä#tuottajapäivä Tarjoo ilmaiset kahvit kaikille! t Maailman paras asiakaspalvelu on Kitkaton Energinen NBF:saa myös messuosastojen pitäjillä eli tapahtuman kumppaneilla oli oma host, joka oli saavutettavissa koko tapahtuman ajan. Oli ilo olla kumppanina! Nuorekkuus ei ole ikäkysymys! Päivän opetus: muista asiakaspalveluaspekti. Go the extra mile! Paljonko teitte voittoa Nordic Business Forumin seminaarilla? Aika jees että noin moni nuori on halukas vapaaehtoisesti tekee töitä Olen varma, että suomenkielessä on muitakin kuin huikea. Olenko ehkä sittenkin väärässä.? Emmä ainakaa vapaaehtosesti tekis. #rahaeiolepahaksi. (Kunnianhimoinen) asiakaspalvelu on onnistuneen tapahtuman ydin! Kiitos energisestä esityksestä Mikko ? Vapaaehtoistyö näyttää hyvältä CV:ssä ja se antaa paljon sekä itselle että työnantajalle. Motivointi on iso osa vapaaehtoistyötä. Miten motivoitte nuoria? Tuskin kukaan pelkän "jenkkiunelman" innoittamana jaksaa puskea hommia.

8 NBF vapaaehtoisista yhdellä raukalla ollut ikävät duunit.. Minä työnantajana en katso vävapaahtoistyötä mitenkään hyvällä silmällä. Saamattomille ihmiset tekee sellaista imo Onko kulttuurituottajalla varaa sivuuttaa business #nbforum #jenkkimeininki Onpas iso dilemma - vapaaehtoistoiminta tärkeää mutta silti kärsimme siitä, ettei kulttuurialan toimijoita voida palkata, kun palkaton harjoittelija on halvempi? Tyypeillä on varaa Al Goreen mutta ei varaa maksaa työstä vaan käyttävät vapaaehtoisia. Kuka idiootti pesee elektroniikkaa, eihän siin mitää jos siin on vaa jotain kuparia tai sellasta mikä ei kovin helposti syövy tai hapetu Mitä se vapaaehtoistyö sinulle itselle antaa? Huonon fiiliksen ja sossun luukun avaimen. Koko käsite voidaan poistaa koska Suomessa vapaaehtoistyöstäkin saa palkkaa! Se on työtä se Mikä sateessa seisomisessa, ovien avaamisessa ja ihmisten tervehtimisessä oli opettavaista? Entä mielekästä? Mitä opit? Tän luennon agenda? Ilmaistyövoimaa heille? Ei näin Vapaaehtoisilla on sydäntä tekemiseen. Kokemuksella Jääkiekon MM-kisat kahtena vuonna. Jos ei osaa arvostaa vapaaehtoistyötä, kannattais hieman katsoa peiliin. Kovaa työtä jota tehdään isolla sydämellä

9 "Älkää tehkö tapahtumia, tehkää Huikeen inspiroiva esitys, thank you Mikko Jaatinen! Eikö tavallinen kokemus ole enää mitään? Pelkkää super riittä? Jos projekti on osa opintoja niin minusta se on ihan ok. Mielummin opit elämästä kuin teoriassa koulun penkillä. Olen saanut suurimmat oppimiskokemukseni vapaaehtoistöissäni, saanut kontakteja ja intoa opiskella alaa. Ei raha ole kaikkein tärkein asia, vaan intohimo! Pientä jäätymistä havaittavissa. Monta miltsii al goren tuominen maksoi? Oli jenkkitouhua tai ei, niin vapaaehtoinen ei koe itseään ilmaisen työn orjaksi lähtiessään vapaaehtoiseksi. #NBF Vapaaehtoiset ovat tyytyväisempiä kuin pienipalkkaiset. Vapaaehtoisopiskelijat saivat käsittääkseni opintopisteitä. Myös minun sisäinen Pentti Linkolani heräsi Suomessa ongelmana se, että (kulttuurialan) ihmiset tekee ilmaiseksi hommia koska "niin on aina ollut" - kas kumma ku tuottajalle ei ole töitä, sehän kehtaa pyytää rahaa. Kouluprojektit ja yhdistystoiminta on eri asia.

10 12.51 Koskaan en ole onneksi vapaaehtoistyötä tehnyt, mitään en ole menettänyt, silti on x6 reisien alla ja 2krs talo espoossa. Se aika vapaaehtoistyössä on sun elämästä aika suuresti pelkkää ajanhukkaa Kuinka monen cv näyttäisi niin hyvältä kuin nyt jos ei olisi koskaan tehnyt sitä "ilmaiseksi"? Vapaaehtoiset luovat tunnelman, yhdessä tekemisen hengen. Pienipalkkaiset eivät ole motivoituneita Näyttäisikö tuo #nbforum vapaaehtoisuus kivalta CV:ssä, ohoh #mahdollisuus Oliko kyse opiskelijoiden työharjoittelu? Vapaaehtoistyötä ei pitäis ajatella ilmaistyövoimana vaan mahdollisuutena. Verkostoituminen, ihmiset! #humak opettaa :--) Miten KONKREETTISESTI motivoitte vapaaehtoisia??? Sinä joka et katso vapaaehtoistyötä hyvällä, perustele minkä takia? Vaapaaehtoinen tekee töitä (palkatta) vapaaehtoisesti, usein palkallisen työn ohessa. Reipasta porukka IMO! Vapaaehtois työstä tulee hyväksikäyttety olo Hyvää, että on kriittistä ja avointa keskustelua. Kiitos TAKU Jäi tosiaan mietityttämään vapaaehtoisten motivointi konkreettisella tasolla...

11 Kuinka innostava PowerPoint! Vapaaehtoiset kokemuksen, kontaktien ja tapahtuman takia. Iso peukku Jyväskylän paviljongille! Vastaus: olet työnantaja. Sulla on kaksi työnhakijaa. Toisella cvssä huikea lista projektipäällikön ja -assistentin työhommia ja toisella pelkkiä vapaaehtoishommia(mihin pääsee kula vaan) ei vapaaehtoistyö sinua kehitä eikä mikä on tekosyysi olla juomatta godtier juomaa??t Viestiseinällä kuhinaa, NBF sai aikaan vilkasta keskustelua vapaaehtoistyöstä Jos ei ole palkallista työtä, miksi ei käyttäisi sitä aikaa minkä muuten lahnaisi sohvalla vapaahetoistyön tekemiseen? > CV! Hyvä keskuskustelun avaus! Kiits#NBF Osallistumisen kulttuuri, yes! Yhteisörahoitus ja kukkahattutäti. Mahdollisuuksia? Mahdollisesti. Kollektiivit,sosiaalisuus, Liika ituhippeilykään ei tätä yhteiskuntaa kehitä. Kiitos Mikko Jaatinen inspiroivasta puheenvuorosta ja innostuksesta, sun kaltaisiasi me tänne tarvitaan! "Kollektiivit päättävät yhdessä mitä ne tähän maailmaan haluavat ja miten" mesenaatti.me Voiko kukaan tuottaja tehdä isoa tapahtumaa ilman vapaahetoisia? Kun tuotan sellaisen niin kerro ihmeessä paljonko sait palkkaa itse?

12 13.02 Tää juttu ja esitys inspiroi! Se raha joka kuuluisi vapaaehtoisille menee tuottajan ja johtajien juuri sinne reisien alle olevan bmw x5 ja espoon omakotitalon poreallas rempan piikkiin :) näin se on. Jos ve-työstä tulee hyväksikäytetty olo, vika lienee organisaatiossa. Vapaaehtoisten johtaminen on oikeaa HR-työtä, joka vaatii panostusta. Saisko vielä selkokielisesti että mikä tää mesenaatti.me on? Motivoinnista: kuka lähtee tekemään ilmaista työtä vapaaehtoisesti jos tapahtuma tai ala ei millään asteella kiinnosta? jo pienenä päätin olla isona mesenaatti. Mesenaatti.me teki sen mahdolliseksi :) Pauliina Seppälä "Kulutuskulttuuri väistyy ja osallistumisen kulttuuri tulee." Kiinnostava puheenvuoro! Jännä ajatus, että "ituhippeily" ja business forum -toiminta ois tässä kontekstissa vastakkaisia asioita. Eiköhän meidän tuottajien agendana ole tuottaa taloudellisesti toimivia tapahtumia oltiin sitten hippejä tai bisnesmiehiä. Vapaaehtoistyötunneista sain työkokemuspisteitä opinnoissa, tuskin meni hukkaan. Pori jazzeille vapaaehtoiseksi joka kesä! Elämyksiä/kokemuksia ei mitata rahassa. En kyl ikinä liittyise mesenaatti.me touhuun Infoa Mesentaatista:

13 13.08 Tapahtumajärjestäjän ammattilaisena tiedän että mikäli käytät työvoimana vapaaehtosia niin tapahtuma voi niiden takia mennä täysin reisille. Käyttäkää palkallista henkilöstövuokrausta niin ei virheitä eikä negatiivisia kokemuksia tapahtumasta ei tule. Vapaaehtoiset ovat väliinpitämättömiä Se aika kun olet porin jazzissa vapaehtosena niin voisit vaikka ostaa tyttöystävälle kukkia, lotota tai perustaa oman yrityksen. Sinun ja Suomen kannalta olisi tuo paljon parempi mahdolisuus, eikö? Vapaaehtoistyökeskustelu tuskin ratkeaa vaikka Kuunnellaanko Pauliinaa? Ei olla vihasia Siis täytyykö rahoitusta hakevan projektin valmistaa myös jotain tuotteita, joita ihmiset voi ostaa tuolta verkkokaupasta? Vai siis mitä, en saa kiinni selostuksesta. #visuaalinenoppija "Vapaaehtoiset ovat välinpitämättömiä" on melko julkea yleistys. Väitän, että tilanne vaatii peiliin katsomista ennemmin kuin tuollaista Kun panostaa vapaaehtoisten kurssitukseen, niin homma toimii kyllä. Vapaaehtoiset ovat ahkeria työntekijöitä Kokemukseni vapaaehtoisena: Olin apurina hyväntekeväisyystapahtumassa. En saanut opintopisteitä, palkkaa taikka merkintää CVseen MUTTA sain hyvän mielen. Mulla ei ollut mahdollisuutta antaa hyväntekeväisyyteen rahaa joten annoin aikaani. #winwin

14 Huh huh, onpas suopeaa väkeä saman katon alla. Nyt tuottajat avoimempaa mieltä peliin! :) #humak opettaa - budjetoinnin alkeet-tunnilla harjoittelijan tuntipalkaksi ehdotettiin lehtorin toimesta on uusi kanava kerätä varoja, rahoittaa kulttuuria, tukea itselleen merkittäviä hankkeita, saada näkyyvyyttä.. Uskomatonta, että vapaaehtoistyö nousee näin huonoon asemaan tässä keskustelussa. Missä yhteisöllisyys? Vapaaehtoistyöläisiä yhdistää yhteinen tavoite, hyvät kokemukset, ryhmässätyön ilo. Välinpitämätön olet sinä joka väität meitä laiskoiksi. Nim.merkki kaikki vptyöni olen merkannut cv:seeni! Mulle ei oikein aukea että mikä tää senaatti toiminta on?#tapahtumapaivat Vapaaehtoisia koodareita? Any?! Vastaus vastaukselle: Toki olet oikeassa, mutta entäpä jos kummallakin työnhakijalla on sama määrä projektinjohtaja/assistentti merkintöjä CV:ssä mutta toisella velä vapaaehtoistyötä plakkarissa, katsotko sitä silloinkin pahalla? Vapaaehtoistyöhän ei millään tasolla merkitse sitä ettei koskaan olisi tehnyt "kunnon töitä" vaan enemmänkin sitä että henkilö kyseessä on aktiivinen, kiinnostunut ja innostunut alan töistä ja on nähnyt mahdollisuuksia tutustua niihin esim. opiskeluaikoina tätä kautta.

15 Norden den lyckligaste delen av jorden. Lämnat ett seminarium för det nästa #pohjolanorden Kyllä toi mesenaatin toimintakin Suomessa kielletään! Ei rahoitusta saa suomessa tollein vaan yleisesti kerjätä. Tai sitten siitä otetaan lahjusveroja #hyvinvoinivaltio Ooh toi Panu on söpö;) Kuten myös juontajakin! Opin niin paljon vapaaehtoisena tapahtumajärjestäjänä toiminnassa... haluan muillekin sellaisia mahdollisuuksia Uskomatonta, että vapaaehtoistyö nousee näin huonoon asemaan tässä keskustelussa. Missä yhteisöllisyys? Vapaaehtoistyöläisiä yhdistää yhteinen tavoite, hyvät kokemukset, ryhmässätyön ilo. Miten esimerkiksi olisi mahdollista järjestää niin upeita elokuvafestivaaleja esimerkiksi Helsingissä, jos ei olisi innokkaita vapaaehtoisia. Go vapaaehtoislaiset! Renessanssi-ihmisen uudelleen tuleminen on nykyisen taantuman syytä. Kaikki on tehtävä itse kun ei ole rahaa palkkaukseen tai palveluiden ostamiseen.

16 "Vapaaehtoiset ovat välinpitämättömiä" on julkea yleistys, jota omasta kokemuksestani en voi mitenkään allekirjoittaa - tutustu vaikka Jelmun ja Tanssisali Lutakon historiaan. Väitän, että on peiliin katsomisen paikka. Onko pieleen mennyt rekry, koulutus, sitouttaminen, motivointi, palkitseminen, kiittäminen vai mikä? Vapaaehtoinen ei ole mikään itsestäänselvyys ja orja. - Mikko Puttonen Saisiko kuulla jonkinlaisen näytteen levystäsi/musiikistasi? Tämä mesenaatti.me -esitys on päivän parasta antia tähän mennessä! Tässä on ideaa! ALV on paha! Tuottaja ei usein tiedä. Eikun... Panu, onko levysi tanssimusiikkia? Lahjaveroa täytyy maksaa, jos sama henkilö antaa samalle lahjoituksen saajalle 3 vuoden aikana yli 4000e Valavuori keräsi rahoitusta junnujalkapallojoukkueelle ja poliisilta tuli soittoa ja pyytelivät lopettamaan kerjäämisen. #hyvinvointivaltio Onko teille Mesenaatin johtokunta jo tullut viranomaisilta soittoa? Teidän toimintahan on rahankeräyslain vastaista No kyllähän arvolisäverot ja niiden toimintatavat kuuluu yleissivistykseen! Etenkin tuottajien on tiedettävä nämä asiat. Hyvin yllättävää, että Pauliina pesee tästä kätensä kun välittää rahaa.. Huhhuh Panu onko levysi HC-punkkia tai black metallia?

17 13.28 Valavuori keräsi rahoitusta junnujalkapallojoukkueelle ja poliisilta tuli soittoa ja pyytelivät lopettamaan kerjäämisen. #hyvinvointivaltio Onko teille Mesenaatin johtokunta jo tullut viranomaisilta soittoa? Teidän toimintahan on rahankeräyslain vastaista Uskomatonta, että vapaaehtoistyö nousee näin huonoon asemaan tässä keskustelussa. Missä yhteisöllisyys? Vapaaehtoistyöläisiä yhdistää yhteinen tavoite, hyvät kokemukset, ryhmässätyön ilo. Miten esimerkiksi olisi mahdollista järjestää niin upeita elokuvafestivaaleja esimerkiksi Helsingissä, jos ei olisi innokkaita vapaaehtoisia. Go vapaaehtoislaiset! Kyse ei ole lahjoituksista vaan kaupasta. Rahaa vastaan saa tuotteen tai palvelun. Tavallinen ihminen ei ymmärrä, mikä on alv. No jos näin onkin, niin täällä ollaan käsittääkseni Mi(n)kä ihmeen tuottaja - tapahtumassa, eiköhän meidän PITÄISI tietää! Mesenaatti.me ei ole lahjoitusta eikä rahankeräystä! "Vapaaehtoiset ovat välinpitämättömiä" on julkea yleistys, jota omasta kokemuksestani en voi mitenkään allekirjoittaa - tutustu vaikka Jelmun ja Tanssisali Lutakon historiaan. Väitän, että on peiliin katsomisen paikka. Onko pieleen mennyt rekry, koulutus, sitouttaminen, motivointi, palkitseminen, kiittäminen vai mikä? Vapaaehtoinen ei ole mikään itsestäänselvyys ja orja. - Mikko Puttonen

18 13.33 Onpas skeptisiä tuottajia täällä. Nyt vähän innostusta hei kollegat! Tutustukaa ensin vähän pintaa syvemmältä ennen kuin lyttäätte :) Panu ootko sinkku? Jos valavuori lahjoittaa yhden junnupelaajan jokaista lahjoitusta vastaan niin se on laillinen! Uppiniskaisuus on ärsyttävän yleistä ja jengi jaksaa aina nillittää uusista innovaatioista. #mesenaatti.me rocks. Juontajalle kahvia. Nyt. Pisteet laskee. Verkostoituminen! #kalatverkossa Nyt Kahvitauko, jatketaan klo 14: Seuraan seminaaria Twitteristä, saisiko lisää hyviä twiittejä? #olenmuualla Pullaaa!! voiko näitä viestejä nähdä ja selata myöhemmin? Osaisiko joku vinkata hyvää työharjoittelupaikkaa tapahtumatuotannossa ensi kesälle? Miksi ei mun viestejä julkaista? Kalja on paras :D #some tuo uutta sisältöä seminaaripäiviin. Seuraavana Helsingin uusi kulttuurijohtaja Stuba Nikula Miks tää on myöhässä aikataulusta? Mikä oli tekosyysi olla juomatta kahvia ja syömättä pullaa? Tredje varvet! #producent #seminarium

19 Itse asiassa söin kakksi pullaa. Toivottavasti ei tuu jälkiseurauksia! "Maailmassa ei ole oikeudenmukaisuutta" avaa Stuba Nikula iltapäivän setin. Kooste Viestiseinälle lähetetyistä viesteistä tulee TAKU ry:n sivuille; Stuba Nikula / "Uuden kulttuurijohtajan tavoitteita." Puheenvuoro alkaa! #kulttuurisome #kiinnostaa Stuba Nikula / "Uuden kulttuurijohtajan tavoitteita" - puheenvuoro alkaa! #kulttuurisome rules OK! Muuten - miksi virallisessa häshtägissä ei ole ääkkösiä?!? Stuba Nikulan puheenvuoro alkoi - myös hänellä on tuottajatausta :) Mulla ei ole käsitekarttaa, vaan käsiteavaruus - on vielä vaikea hahmottaa tärkeitä ja ei tärkeitä asioista - on rehellinen ja realisti. "Jos ei selkeyttä ole, se selkeys tehdään" Sori juontaja, Stuba voittaa söpöyskisan mennen tullen Miten nykyisessä toimessa voi rakentaa selkeyttä mitä teemme, miten teemme ja kenelle sen teemme - #StubaNikula

20 Kenellä Helsingin kaupungissa on kulttuuripolitiikan kokonaisnäkemys, kysyy #StubaNikula MEURin budjetilla pyöritetään kulttuuria - on lautakuntia, johtokuntia yms > kokonaisnäkemys ei #StubaNikula'n tasolla Onko apulaiskaupunginjohtajatasolla halua muodostaa tai käyttää kulttuurin kokonaisnäkymää? #StubaNikula Stuba on asiallinen mies :D Virastolla olisi kyky tehdä kokonaisnäkemys kulttuurista Hesassa, mutta onko mandaattia, pohtii #StubaNikula Lapset, muuttajat, vammaiset, maahanmuuttajat ja lähiöt ovat kiinnostava kohderyhmä, miten heidät saavutetaan? #StubaNikula Vielä jaksaa! "Opetelkaa jakamaan resursseja" "Seinien painolastista pitäisi päästä kulttuurisektorilla irti!" - #StubaNikula "Seinien painoarvo Helsingin kulttuuritoiminnassa liian suuri." Hear hear. Ja sorry kaikille Facebookkavereille, Nyt tulee twiitti-virtaa :D 'lta Kulttuurijohtajan tärkein tavoite on talouskasvun, talouspoliitikan ja tuotekehitystutkimuksen vaikutusten ymmärtäminen

21 Enää ei kulttuurisektorilla tule onnistumaan "Tehdään näin, koska aina ennenkin ollaan näin tehty" - #StubaNikula "Ei tehdä enää niinkuin eilen tehtiin" Kohtaa realiteetit ja ajattele Stubasta on tulossa luovan virkamiehen arkkityyppi, söpöjuontaja kommentoi. #StubaNikula Stuba ootko sukua Jone Nikulalle? Oletko Stuba filosofian maisteri? Onko kakkoskierroksen jälkeen tiukempi mode, jos ei tuu viestit läpi? innoittamana kysymys: Onko kulttuuriala jämähtänyt ja pelkäämmekö me uutta ja muutosta? Ihan mahtavia ajatuksia Stuba! Hyvä myös, että niitä tuodaan esille :) Miksi hain tehtävää, en tiedä, toteaa #StubaNikula On lähdettävä tarpeesta. Kysyttävä "Tärkein asia, minkä johtaja tuo mukanaan uuteen työyhteisöön on uusi toimintakulttuuri", Latenssi alkaa olla aika kestämätön. Merkitys katoaa. "Tärkein asia minkä johtaja tuo mukanaan taloon on toimintakulttuuri" #StubaNikula

22 14.42 Stuba Nikula kannustaa pois "koska näin on tehty ennenkin" - ajattelusta. Hyvä! SOTEn budjetti on 50%, 2Miljardia - sitä mitataan ja hallitaan samalla työkaluilla kuin meidän 30M nakkikiskaa, #StubaNikula Esimies tuo mukanaan Eli: Jos jokin on pielessä, niin tuottajana voin katsoa peiliin. Intohimoni on tilojen ja talojen käytettävyys - nyt en varmaan enää saa olla siinä mukana, haikailee #StubaNikula "Haluan oppia kirjoittamaan selkeitä ja läpimeneviä lautakuntaesityksiä", haaveilee #StubaNikula Hyvä Kaustinen! Ja siellä sijaitseva Nikulan kylä! Ja Nikulan ravirata! Martsari on paras! Helsinkikö Suomen ainoa kulttuurikaupunki, kukkua! #turkuonerimieltä Stuba sanoo, että Helsinki on Suomen ainoa kulttuurikaupunki. Mitä mieltä ollaan maakunnissa? Helsinki on ainoa Suomen kulttuurikaupunki - meillä on Kuopioita, Hesa on muutakin kuin kiva kesäkaupunki, #StubaNikula "Tärkein asia minkä johtaja tuo mukanaan taloon on Mitä tuottaja oppii: Testaa tekniikka etukäteen ja luota vain varmoihin toimijoihin. Ei näin.

23 "Helsinki on kaupunki ympäri vuoden; ei pelkkä kiva #kulttuurisome n Twitterseinän moderaattorilla vaikuttaisi olevan aika tiukka seula - tai wc-tauko kun oli 20 min hiljaisuus. Helsinki on mulle metropoli- Helsinki, hekumoi #StubaNikula - noissa muissa espoissa ja vantaissa ei ole keskustaa! Helsingin niemen dominanssista päästäisiin pois ajattelemalla laajemmin metropolialuettakiinnostava näkökohta, #StubaNikula Malmilla kulttuurit kohtaa Malmitalon ja Malmin Novan välissä. "Jos teen kompromissin, luovunko silloin jostain todella tärkeästä", hahmottelee #StubaNikula Vuosi 89' Kaustisen raviradalla voitettiin parihevosten SM-Sarja. Oman kylän poikia. #StubaNikula Organisaation olemassa olon tarkoitus vastaa kysymykseen MIKSI #uudistuminen Suosittelen muillekin asumista ulkomailla. Suomen ankeutta alleviivaa #helsinkikeskeisyys :D #muuallakinonkulttuuria Stuba, Minna Sartes on varmasti eri mieltä? #kulttuurijohtaja #turku #battle toivoisin moderaattorilta ammattimaisempaa otetta ja ripeyttä, söpöilyt pois, twitterissä puhutaan asiaa. Viestiseinä muuten hyvä,joskin hidas.

24 Turku oli kulttuuri pää-kaupunki 2011#aurajokionkylmä Helsinki on ainut kaupunki, jossa pystytään tuottamaan laadukkaita kulttuuritapahtumia ympäri vuoden, ei vain kesällä. Niinkuin Stuba sanoi. #hyvästuba Kulttuurikaupunkeja maakunnista: Turku ja tapahtumien Seinäjoki. Kulttuurituissa ei pitäisi olla itsestäänselvyyksiä Helsinki on Suomen ainoa kaupunki mistä voi löytää kulttuuria ylipäätänsä. Täällä ei ole vapaaehtosia tekemässä epäonnistuneita tapahtumia. IMO turku jäätyy talvella #helsinkioneandonly #tuottajapäivä Helsinki suomen ainoa kulttuurikaupunki, aika kova #terkkujamansesta Helsinkikin on kiva kesäkaupunki :D Kannelmäessä kulttuurit kohtaavat Kanneltalon ja tuleryöstetyksi-ravintola Britannian välissä. Kanneltalo on parantanut mainetta, enää ei nistit siellä käy lukemassa tuhmia lehtiä. Hyvä! Kanneltalo on mainio kulttuurikeskus! Vaikka aseman elämänkoululaiset pilaavat joskus tunnelman Stuba Nikula totesi, että Helsinki on Suomen ainoa kulttuurikaupunki. Tampere ja Turku kuohuu.

25 Pitäisikö ensi vuonna ottaa moderaattoreiksi enemmän VAPAAEHTOISIA, niin viestiseinä toimisi vauhdikkaammin? Nyt mennään Tampereelle #PauliinaAhokas ja tarkemmin siellä olevaan taloon Iphone femma kadoksissa! Jos löytyy, viekää toverit ilmoittautumispisteelle. Ne, jotka väittävät, että muissa kaupungeissa ei kesäajan ulkopuolella tuoteta laatutapahtumia eivät selkeästi ole käyneet kehä kolmosen toisella puolen. Stuba ei tartte ylimääräisia kasseja - löytyy omasta takaa! #respect Aina oppii jotain uutta, eteenkin täällä Onko Kehä 3. ulkopuolellakin siis elämää? #TampereTalo'lla on pitkät perinteet hyvin tyylikkäissä johtajissa - vai väittääkö joku vastaan?!? #PauliinaAhokas jumala armahtaa, stuba ei Onkohan #PauliinaAhokas 'lla sitä mieltä, että Suomen teatteripääkaupunki #Tampere on vain "kiva kesäkaupunki"? Mentorien ja "coachien" palkkaamisessa olkaa varovaisia! Itse palkkasin sellaisen, alkoi yriyksellä mennä vankkaa alamäkeä, lähti pankkitilit nollille ja eikä käteen jäänyt muuta kuin mentorin pahanhajuinen hengitys. Varovaisuutta!

26 Paulina Ahokas / "Johtamisen ammattilainen - mihin mentoria tarvitaan" - uusi #kulttuurisome Paulina, otitko itsellesi coachin vai palkataanko sellainen yritykselle/yhdistykselle suoraan yleiseen Olen asunut Tampereella, Turussa, Helsingissä ja Espoossa. Kulttuuria löytää kaikista. Ympäri vuoden Paulina Ahokas suoraan Tamperetalon Joryn kokouksesta saapuneena, aihe:"johtamisen ammattilainen - mihin mentoria tarvitaan" "Komppaan Stubaa; esimies tai kollega ei voi olla mentori", #kulttuurisome Mikä on mentorin ja coachin ero? Minkälainen työsuhde siinä muodostuu, ettei vain tule "selkääntaputtelusta rahaa" - tilanne? Mitä velvollisuuksia mentorilla konkreettisesti on? Miten kalliin coachin olet oikein palkannut? Isona musta tulee Paulina Ahokas! #respect #PauliinaAhokas 'lla kertoo, että hänellä on ollut coach palkattuna henkilönä johtajuuden sparraajana kolme kertaa Paulina Ahokas, mitkä ovat tampere talon valttikortit verrattuina muihin kulttuuritaloihin? #kilpailuonkovaa

27 15.05 Mentorin velvollisuus on avata lompakkosi setelilokerosi, auttaa solmimaan kengännauhasi ja sömpöttää sinule päivänselviä elämänohjeita, mitä jokaisen koulutetun ihmisen pitäisi itse tietää. Paras mentori on oma äiti Selvitä konkreettisesti mentorin hankkiminen, tarpeesta tuloksiin, kiitos. Pauliina Ahokas: "Suurin haaste johtamiselle on muutos. Pitää pystyä keskittämään ajatukset tärkeimpään." Jos #Tampere'en halli, #HIFK'n halli ym. toteutuvat, Suomeen tulee aika lailla lisää #StubaNikula'n mainitsemia seiniä, hmm "Elämässä tarvii tehdä niitä asioita, jotka tuntuvat sillä hetkellä hyvältä." #damnright Ihailen että Pauliina Ahokas on panostanut itseensä palkkaamalla coaching palveluita/valmennuta! Tavoitteellista kehitystä! Eli mitä mentori/coach siis konkreettisesti tekee? Helsinki ainut kulttuurikaupunki?? Astuttaanpa kehäkolomosen ulukopuolelle ja otettaan silimä kätteen ja katotaan uuvestaan Luotettavat ja pitkäjänteiset mentori ja coach- palvelut ruoanlaittoon, siivoukseen ja perhesuhteisiin yritykseltämme. Soita ja löydämme Sinulle yksilöllisesti suunnitellun suunnitelman. Kautta linjan haluaisin lisää ja ehkäpä koko Huomioi yleisösi lähtötaso.

U N E L M +1 +1. Motivaatio Hyvinvointi. Pohdintakortti

U N E L M +1 +1. Motivaatio Hyvinvointi. Pohdintakortti ONKS U N E L M I? I! Motivaatio Hyvinvointi Raha Pohdintakortti KÄDEN TAIDOT Käden taidot ovat nykyään tosi arvostettuja. Työssäoppimisjakso vakuutti, että tää on mun ala ja on siistii päästä tekee just

Lisätiedot

Objektiharjoituksia. Harjoitus 2 Tässä on lyhyitä dialogeja. Pane objektit oikeaan muotoon. 1) - Vien... TÄMÄ KIRJE postiin.

Objektiharjoituksia. Harjoitus 2 Tässä on lyhyitä dialogeja. Pane objektit oikeaan muotoon. 1) - Vien... TÄMÄ KIRJE postiin. Objektiharjoituksia Harjoitus 1 Pane objekti oikeaan muotoon. 1. Ensin te kirjoitatte... TÄMÄ TESTI ja sitten annatte... PAPERI minulle. 2. Haluan... KUPPI - KAHVI. 3. Ostan... TUO MUSTA KENKÄ (mon.).

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

Sinettiseminaari 2013 ryhmätyöt

Sinettiseminaari 2013 ryhmätyöt Sinettiseminaari 2013 ryhmätyöt Suomen Taitoluisteluliitto Radiokatu 20, 00093 VALO, Finland puhelin 02 919 333 20 fax 09 3481 2095 office@stll.fi www.stll.fi www.facebook.com/taitoluistelu Tehtävä: Lämmittely

Lisätiedot

U N E L M. Motivaatio Hyvinvointi. Elämäkortti

U N E L M. Motivaatio Hyvinvointi. Elämäkortti Raha HYVÄ RUOKA Söit aamulla kunnon aamupalan ja koulussakin oli hyvää ruokaa. Raha -1 E HUVTA MKÄÄN Oikein mikään ei huvita. Miksi en saa mitään aikaiseksi? Raha RKAS SUKULANEN Sori, etten oo pitänyt

Lisätiedot

SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI

SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI TYÖKALUPAKKI eli sosiaalisen median pikaopas nenäilijälle Nenätapahtuman tueksi. Näiden ohjeiden avulla tempaiset verkostosi mukaan sosiaalisessa mediassa. MISTÄ LIIKKEELLE?

Lisätiedot

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset Riikka Niemi, projektipäällikkö ja Pauliina Hytönen, projektityöntekijä, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI

SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI TYÖKALUPAKKI eli sosiaalisen median pikaopas nenäilijälle Nenätapahtuman tueksi. Näiden ohjeiden avulla tempaiset verkostosi mukaan sosiaalisessa mediassa. MISTÄ LIIKKEELLE?

Lisätiedot

SISÄLTÖ. Kehitä kuuntelutaitojasi Tarkista, kuulitko oikein Hyvät sanat avaavat korvat Kasvokkain

SISÄLTÖ. Kehitä kuuntelutaitojasi Tarkista, kuulitko oikein Hyvät sanat avaavat korvat Kasvokkain Sanat SISÄLTÖ Puhuminen ja kuunteleminen tie läheisyyteen Mitä on viestintä? Puhumisen tasoja Miten puhun? Keskustelu itsensä kanssa Puhumisen esteitä Kuuntelemisen tasoja Tahdo kuunnella Kehitä kuuntelutaitojasi

Lisätiedot

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei Tavallinen tyttö Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei minulla ei ollut edes mitään. - Noh katsotaanpa

Lisätiedot

Joka kaupungissa on oma presidentti

Joka kaupungissa on oma presidentti Kaupungissa on johtajia. Ne määrää. Johtaja soittaa ja kysyy, onko tarpeeksi hoitajia Presidentti päättää miten talot on rakennettu ja miten tää kaupunki on perustettu ja se määrää tätä kaupunkia, Niinkun

Lisätiedot

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ EURO RUN -PELI www.uudet-eurosetelit.eu ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ - 2 - Anna ja Aleksi ovat samalla luokalla ja parhaat kaverit. Heillä on tapana joutua erilaisiin seikkailuihin. Taas

Lisätiedot

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ EURO RUN -PELI www.uudet-eurosetelit.eu ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ Anna ja Aleksi ovat samalla luokalla ja parhaat kaverit. Heillä on tapana joutua erilaisiin seikkailuihin. Taas alkaa

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - egroupjr - Villihiiret - Karttaketut (aloittelijat) - Karttaketut - Karttaketut aloittelevat - Karttaketut

Lisätiedot

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi.

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi. Juhan naapuri Juha tulee töistä kotiin puoli kahdelta. Pihalla on tumma mies pienen tytön kanssa. Tyttö leikkii hiekkalaatikolla. Mies istuu penkillä ja lukee sanomalehteä. Terve! Moi! Sä oot varmaan uusi

Lisätiedot

TERVETULOA VOIMANPESÄÄN. Miian tarina

TERVETULOA VOIMANPESÄÄN. Miian tarina TERVETULOA VOIMANPESÄÄN Miian tarina Ajattelin, että tää on viimeinen ovi, jonka avaan. Oon hakenut apua jo niin monesta paikasta tuntuu, että kukaan ei osaa auttaa. Sossu sanoi, että mun kannattais mennä

Lisätiedot

VARHAISEN PUUTTUMISEN MERKIT KYSELYN TULOKSET MINNA IIVONEN SUSANNA VILAMAA HEIDI VIRTANEN NUVAV14S

VARHAISEN PUUTTUMISEN MERKIT KYSELYN TULOKSET MINNA IIVONEN SUSANNA VILAMAA HEIDI VIRTANEN NUVAV14S VARHAISEN PUUTTUMISEN MERKIT KYSELYN TULOKSET MINNA IIVONEN SUSANNA VILAMAA HEIDI VIRTANEN NUVAV14S PAIKALLA OLI ASIANTUNTIJOINA TOIMENSA PUOLESTA PAIKALLA OLIVAT HELI MANTILA A- KLINIKKA, TERO RÖNKKÖ

Lisätiedot

Facebook koulutus. Kalle Rapi Etelä-Karjalan kylät ry http://kylat.ekarjala.fi

Facebook koulutus. Kalle Rapi Etelä-Karjalan kylät ry http://kylat.ekarjala.fi Facebook koulutus Kalle Rapi Etelä-Karjalan kylät ry http://kylat.ekarjala.fi Facebook, mikä se on? Facebook on Internetissä toimiva mainosrahoitteinen yhteisöpalvelu Sivusto tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden

Lisätiedot

Dialogin missiona on parempi työelämä

Dialogin missiona on parempi työelämä VIMMA 6.6. 2013 Dialogin missiona on parempi työelämä Amis-Dialogi yhdisti yritykset ja opiskelijat vuoropuheluun rakentamaan yhdessä parempaa tulevaisuuden työtä. Amis-Dialogia tehtiin isolla porukalla

Lisätiedot

Ammattitaitoista työvoimaa yhteistyöllä -projekti

Ammattitaitoista työvoimaa yhteistyöllä -projekti YHDEKSÄN N + 1 KYSYMYSTÄ YSEILLE Pohjois-Karjalan kauppakamari ja Pohjois-Karjalan Aikuisopisto toteuttivat 13.-24.11.2006 Yhdeksän + 1 kysymystä yseille internetkyselyn Pohjois-Karjalan peruskoulujen

Lisätiedot

Aivovammaliitto ry Sosiaalinen media Pia Warvas ja Asta Hietanen Lokakuu 2015

Aivovammaliitto ry Sosiaalinen media Pia Warvas ja Asta Hietanen Lokakuu 2015 Aivovammaliitto ry Sosiaalinen media Pia Warvas ja Asta Hietanen Lokakuu 2015 Sisältö Sosiaalinen media järjestöissä Twitter Blogit Instagram Lähteet: Sosiaalinen media koulutus Oulussa 2.9.2015 sekä oma

Lisätiedot

Ajatukset - avain onnellisuuteen?

Ajatukset - avain onnellisuuteen? Ajatukset - avain onnellisuuteen? Minna Immonen / Suomen CP-liiton syyspäivät 26.10.2013, Kajaani Mistä hyvinvointi syntyy? Fyysinen hyvinvointi Henkinen hyvinvointi ja henkisyys Emotionaalinen hyvinvointi

Lisätiedot

Tiedotus & markkinointi,

Tiedotus & markkinointi, Tiedotus & markkinointi, kiertuetoiminnassa TEKIJÄ: V KOULUTUSJAKSO 30.- 31.1.2012 Kouvolan Teatteri Leena Björkqvist 2012 Ma 30.1.2012 Onnistuneen markkinoinnin peruspilareita kiertuetoiminnassa Klo 12.00-12.10

Lisätiedot

MYYNTI- VALMENNUKSEN OSTAJAN OPAS MIISA HELENIUS - POINTVENUE

MYYNTI- VALMENNUKSEN OSTAJAN OPAS MIISA HELENIUS - POINTVENUE MYYNTI- VALMENNUKSEN OSTAJAN OPAS MIISA HELENIUS - POINTVENUE 8 ASIAA, JOTKA KANNATTAA HUOMIOIDA, KUN OSTAA MYYNTI- VALMENNUSTA 8 ASIAA, JOKTA KANNATTAA HUOMIOIDA KUN OSTAA MYYNTI- VALMENNUSTA Olen kerännyt

Lisätiedot

Puskaputtaajat seurakyselyn yhteenveto

Puskaputtaajat seurakyselyn yhteenveto Puskaputtaajat seurakyselyn yhteenveto Summary1/2 59 vastausta (vastanneista naisia 8 ja miehiä 51) Kysely oli avoinna 2 viikkoa (11.2. 25.2.2015) 78% vastanneista kuului ikäryhmään 18-39 49% vastanneista

Lisätiedot

MITEN SELVIÄT DIGIAJASSA?

MITEN SELVIÄT DIGIAJASSA? (Päivitetty 10.8.2015) MITEN SELVIÄT DIGIAJASSA? KEHITY JA OTA HYÖTY IRTI! MITEN SELVIÄT DIGIAJASSA? KEHITY JA OTA HYÖTY IRTI! Digitaalisuus tuo mahdollisuuksia, joita emme ole ennen nähneet tai edes kuvitelleet.

Lisätiedot

Täältä tullaan! Nuoret journalistit -tutkimus TAT-ryhmä 2011

Täältä tullaan! Nuoret journalistit -tutkimus TAT-ryhmä 2011 Täältä tullaan! Nuoret journalistit -tutkimus TAT-ryhmä 2011 Nuoret journalistit -tutkimus Nuoret journalistit -tutkimuksessa kiinnostuksen kohteena ovat journalismin uudet sukupolvet. Millainen on tulevien

Lisätiedot

Näy ja kuulu! Pikaopas viestintään teemaviikoille. #OurHeroIsZero

Näy ja kuulu! Pikaopas viestintään teemaviikoille. #OurHeroIsZero Näy ja kuulu! Pikaopas viestintään teemaviikoille Viikon tavoitteet Kansainvälisellä World Green Building Weekillä haluamme kiinnittää huomion kestävään, tuottoisaan ja viihtyisään rakennettuun ympäristöön

Lisätiedot

LASTEN VUORO VANHEMPAINILLAT. kevät 2017 Tarjous

LASTEN VUORO VANHEMPAINILLAT. kevät 2017 Tarjous LASTEN VUORO VANHEMPAINILLAT kevät 2017 Tarjous LASTEN VUORO VANHEMPAINILLAT MyTeamin LASTEN VUORO VANHEMPAINILLAT tarjoavat opetus ja varhaiskasvatuksen yhteisöille työkaluja lapsilähtöisen ja osallistavan

Lisätiedot

Eväitä hankkeesta tiedottamiselle. Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015

Eväitä hankkeesta tiedottamiselle. Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015 Eväitä hankkeesta tiedottamiselle Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015 Miksi tiedottaa (median kautta)? Tulosten levittäminen on osa hanketta Hankkeen tulokset saadaan nopeasti ja tasapuolisesti

Lisätiedot

Etsivä nuorisotyö aitoa kohtaamista ja aikaa nuoren tueksi. Pauliina Koljonen

Etsivä nuorisotyö aitoa kohtaamista ja aikaa nuoren tueksi. Pauliina Koljonen Etsivä nuorisotyö aitoa kohtaamista ja aikaa nuoren tueksi Pauliina Koljonen Matkalla etsiväksi nuorisotyöntekijäksi Lukio-opintoja 2 vuotta Keskeyttämisen jälkeen vuoden työharjoittelu nuorisotyössä 1994-1996

Lisätiedot

PUHUMISEN HARJOITUSTESTI. Tehtävä 1 KERTOMINEN

PUHUMISEN HARJOITUSTESTI. Tehtävä 1 KERTOMINEN PUHUMISEN HARJOITUSTESTI Tehtävä 1 KERTOMINEN Kerro, mitä teet, kun sinua jännittää. Sinulla on kaksi minuuttia aikaa miettiä, mitä sanot ja 1,5 minuuttia aikaa puhua. Aloita puhuminen, kun kuulet kehotuksen

Lisätiedot

Mahdollisuuksien kirkko Annmari Salmela / Vapaaehtoistyo.fi Facebook:

Mahdollisuuksien kirkko Annmari Salmela / Vapaaehtoistyo.fi  Facebook: Mahdollisuuksien kirkko Annmari Salmela / Vapaaehtoistyo.fi annmari.salmela@vapaaehtoistyo.fi Twitter: @AnnmariSa / @Vapaaehtoistyo Facebook: Vapaaehtoistyofi.fi Trendit uutta yhteisyyttä kohti Seurakunnat

Lisätiedot

KICK ASS! FACEBOOK-MARKKINOINNILLA MATKAILULIIKETOIMINTA KASVUUN

KICK ASS! FACEBOOK-MARKKINOINNILLA MATKAILULIIKETOIMINTA KASVUUN KICK ASS! FACEBOOK-MARKKINOINNILLA MATKAILULIIKETOIMINTA KASVUUN Marko Pyhäjärvi PUHEENVUORON TAVOITE On olemassa miljoonia eri keinoja vauhdittaa matkailuyrityksen myyntiä, ja Facebookmarkkinointi on

Lisätiedot

Puhelimen ostaminen Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä

Puhelimen ostaminen Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Puhelimen ostaminen Moi! Mä tarvisin uuden kännykän. Jaahas. Mitähän hintaluokkaa se saisi olla? No ei mikään ihan kauhean kallis, mutta siinä saisi olla hyvä akku, riittävästi muistia ja sellainen toimiva

Lisätiedot

Vakuuta vastapuoli Vinkkejä oman työn esittelemiseen ja markkinointiin

Vakuuta vastapuoli Vinkkejä oman työn esittelemiseen ja markkinointiin Vakuuta vastapuoli Vinkkejä oman työn esittelemiseen ja markkinointiin Heljä Franssila Kulttuuriyrittäjyysluento: Kuvataiteilijat ja tuottajat kohtaavat. 27.10.2014 Frame vahvistaa suomalaisen nykytaiteen

Lisätiedot

Ajatuksia henkilökohtaisesta avusta

Ajatuksia henkilökohtaisesta avusta Ajatuksia henkilökohtaisesta avusta Petri Kallio Kehitysvammaisten Palvelusäätiön Asiantuntijaryhmän jäsen Petra Tiihonen Kehitysvammaisten Palvelusäätiön Henkilökohtainen avustajatoiminta Syyskuu 2014

Lisätiedot

Sosiaalisen median ohjeistus joukkueille. OVOn tehopäivä

Sosiaalisen median ohjeistus joukkueille. OVOn tehopäivä Sosiaalisen median ohjeistus joukkueille OVOn tehopäivä 22.1.2017 OVON UUSILLA NETTISIVUILLA SOME- SISÄLLÖT OVAT ENTISTÄ NÄKYVÄMMÄSSÄ ROOLISSA OVOn some-kanavat Facebook Olarin Voimistelijat OVO Team OVO

Lisätiedot

Järjestötoimintaan sitoutumisen haasteet ja mahdollisuudet

Järjestötoimintaan sitoutumisen haasteet ja mahdollisuudet Järjestötoimintaan sitoutumisen haasteet ja mahdollisuudet Sanoista tekoihin tavoitteena turvalliset, elinvoimaiset ja hyvinvoivat alueet seminaari 16.-17.2.2011 Tutkimuksen puheenvuoro Arjen turvaa kylissä

Lisätiedot

Nuorten aktiivisuuden kulttuurin rakentaminen 19.8.2014

Nuorten aktiivisuuden kulttuurin rakentaminen 19.8.2014 Nuorten aktiivisuuden kulttuurin rakentaminen 19.8.2014 Ajattelun muuttaminen on ZestMarkin työtä VANHA AJATTELU JA VANHA TOIMINTA " ZestMark on nuorten valmentamisen ja oppimistapahtumien asiantuntija.

Lisätiedot

Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa

Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa Minä rupesin hakemaan toppipaikkaa muutama kuukautta ennen kun tulin Sloveniaan. Minulla on kavereita, jotka työskentelee mediassa ja niiden kautta

Lisätiedot

TKI-päivät 2012. Palautekysely

TKI-päivät 2012. Palautekysely TKI-päivät 2012 Palautekysely Kyselyn toteuttaminen Kysely toteutettiin ajalla 22.2. 2.3.2012 Kysely lähetettiin sähköpostitse 244 seminaariosallistujalle Vastauksia saatiin 95 kpl Vastausprosentti 39

Lisätiedot

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia.

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. LAUSEEN KIRJOITTAMINEN Peruslause aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. minä - täti - ja - setä - asua Kemi Valtakatu Minun täti ja setä asuvat

Lisätiedot

Videotuotantojen kilpailutuksen käsikirja. MASSIVE Helsinki / TrueStory 11.9.2014

Videotuotantojen kilpailutuksen käsikirja. MASSIVE Helsinki / TrueStory 11.9.2014 Videotuotantojen kilpailutuksen käsikirja MASSIVE Helsinki / TrueStory 11.9.2014 Ja kaikki alkoi suunnittelusta... Ennen kilpailutusta mieti tarkkaan, että mihin tarkoitukseen videotuotanto tulee ja mitä

Lisätiedot

Sykleissä mennään tiedotuksessakin olet tarkkana

Sykleissä mennään tiedotuksessakin olet tarkkana Sykleissä mennään tiedotuksessakin olet tarkkana Keväällä tapahtuu paljon (touko-kesäkuu) Heinäkuussa hiljenee vaikka kv-kisoja ympäri maailmaa- nyt olisi tiedottamisen paikka Elokuussa jälleen tahti kiihtyy

Lisätiedot

Märsky 29.10.2012. Heikki Pajunen Novetos Oy. Luomme menestystarinoita yhdessä

Märsky 29.10.2012. Heikki Pajunen Novetos Oy. Luomme menestystarinoita yhdessä Märsky 29.10.2012 Heikki Pajunen Novetos Oy Luomme menestystarinoita yhdessä Aamun ajatus By Positiivarit: Maanantai 29.10.2012 AAMUN AJATUS Elämä on 10-prosenttisesti sitä miten elää ja 90-prosenttisesti

Lisätiedot

Monikossa: talojen, koirien, sinisten huoneitten / huoneiden

Monikossa: talojen, koirien, sinisten huoneitten / huoneiden Teidän talonne on upouusi. MINKÄ? KENEN? MILLAISEN? = talon, teidän, sinisen huoneen= GENETIIVI Monikossa: talojen, koirien, sinisten huoneitten / huoneiden Genetiivi ilmaisee omistusta Laurin koira, minun

Lisätiedot

Yleinen kielitutkinto, keskitaso, harjoituksia /

Yleinen kielitutkinto, keskitaso, harjoituksia / RUOKA LÄMMITTELY 1. Mitä teet aamulla ensimmäiseksi? Entä sen jälkeen? 2. Mihin aikaan syöt yleensä aamupalaa / lounasta / päivällistä / iltapalaa? 3. Mitä teet iltapäivällä? 4. Mitä sinä syöt usein? 5.

Lisätiedot

MINUN HYVÄ OLONI OSA II: OMAN HYVINVOINNIN POHTIMINEN

MINUN HYVÄ OLONI OSA II: OMAN HYVINVOINNIN POHTIMINEN MINUN HYVÄ OLONI OSA II: OMAN HYVINVOINNIN POHTIMINEN Tähän vihkoon on koottu kysymyksiä, jotka auttavat sinua miettimään omaa vointiasi. Vihkon kysymykset auttavat sinua myös miettimään, millaista apua

Lisätiedot

PIHALLA (WORKING TITLE) by Tom Norrgrann & Nils-Erik Ekblom. Mikun koekuvausmateriaali

PIHALLA (WORKING TITLE) by Tom Norrgrann & Nils-Erik Ekblom. Mikun koekuvausmateriaali PIHALLA (WORKING TITLE) by Tom Norrgrann & Nils-Erik Ekblom Mikun koekuvausmateriaali MUSTA RUUTU. Kuulemme musiikkia. Ruudun oikeaan ala-laitaan ilmestyy grafiikkaa: SANNA on POKEttanut sinua. S0 INT.

Lisätiedot

Sosiaaliset suhteet - ohje

Sosiaaliset suhteet - ohje Sosiaaliset suhteet - ohje Tähän osa-alueeseen kuuluu erilaisia ihmissuhdeverkostoon liittyviä tehtäviä. Perhesuhteet ja tähän liittyvät huolenaiheet on hyvä käydä läpi nuoren näkökulmasta. Verkostokartan

Lisätiedot

Seinät puhuvat asukkaat tekemässä tulevaisuuden tiloja

Seinät puhuvat asukkaat tekemässä tulevaisuuden tiloja Seinät puhuvat asukkaat tekemässä tulevaisuuden tiloja ASPA-palveluiden Koti on enemmän -seminaari 16.4.2013 Tutkija Tuuli Kaskinen Demos Helsinki Twitter: @tuulikas Tavoitteena on tukea kehitysvammaisia

Lisätiedot

OSA 1 SISÄINEN VOIMA. Oma mieli on ihmisen vallassa ei se mitä ympärillä tapahtuu. Kun tämän ymmärtää, löytää vahvuuden.

OSA 1 SISÄINEN VOIMA. Oma mieli on ihmisen vallassa ei se mitä ympärillä tapahtuu. Kun tämän ymmärtää, löytää vahvuuden. OSA 1 SISÄINEN VOIMA Oma mieli on ihmisen vallassa ei se mitä ympärillä tapahtuu. Kun tämän ymmärtää, löytää vahvuuden. Marcus Aurelius HERÄÄT TUNTEESEEN, ETTÄ TEHTÄVÄÄ ON LIIKAA. Et jaksa uskoa omiin

Lisätiedot

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen ilot Koulun jälkeen rättipoikki, kotiin laahustin tien poikki. Ajattelin: voisin mennä nukkumaan, ihan vain hetkeksi torkkumaan. Sitten

Lisätiedot

AJATTELE ITSE! Liite 1. Mikä päihteissä kiehtoo? PäihteetönPää Materiaalia oppitunnille. Työversio/luonnos oppilaan työvihosta versio

AJATTELE ITSE! Liite 1. Mikä päihteissä kiehtoo? PäihteetönPää Materiaalia oppitunnille. Työversio/luonnos oppilaan työvihosta versio Liite 1 AJATTELE ITSE! Mikä päihteissä kiehtoo? Työversio/luonnos oppilaan työvihosta versio 20.10.2017 Muutoksia tulossa. Tätä vihkoa käytetään vain, jos oppilailla ei ole omia tietokoneita tai tabletteja

Lisätiedot

Vertaisryhmätoiminta rahapeliongelman hoidossa

Vertaisryhmätoiminta rahapeliongelman hoidossa Vertaisryhmätoiminta rahapeliongelman hoidossa Pienet pohjalaiset päihde- ja mielenterveyspäivät IX 16-17.11.2015 Catarina Forsström & Jouni Saarelainen Pelirajat on Mitä olemme oppineet? VERTAISOHJAAJAT

Lisätiedot

Pikatreffit. Pikatreffien kuvaus

Pikatreffit. Pikatreffien kuvaus 1 (9) Pikatreffit Materiaalipaketti sisältää: - mainoskirjepohjat opiskelijoille ja työnantajille - ohjeet opiskelijoille ja työnantajille - matchmaking-viestipohjat treffien jälkeen lähetettäväksi - treffikorttipohjat

Lisätiedot

Harjoittelijoiden palaute yliopiston tukemasta harjoittelusta 2012

Harjoittelijoiden palaute yliopiston tukemasta harjoittelusta 2012 Harjoittelijoiden palaute yliopiston tukemasta harjoittelusta 2012 Urapalvelut/ Susan Blomberg Yliopisto tukee opiskelijoidensa työharjoittelua myöntämällä harjoittelutukea tutkintoon sisällytettävään

Lisätiedot

Käyttää pinsettiotetta, liikelaajuus rajoittunut, levoton. Suositellaan toimintaterapiaa, jonka tavoitteena on parantaa silmän-käden yhteistyötä ja

Käyttää pinsettiotetta, liikelaajuus rajoittunut, levoton. Suositellaan toimintaterapiaa, jonka tavoitteena on parantaa silmän-käden yhteistyötä ja Leikkiä oppia liikkua harjoitella syödä nukkua terapia koulu päiväkoti kerho ryhmä haluta inhota tykätä jaksaa ei jaksa Käyttää pinsettiotetta, liikelaajuus rajoittunut, levoton. Suositellaan toimintaterapiaa,

Lisätiedot

Kim Polamo Työnohjaukse ks n voi n m voi a Lu L e,,ku inka i t yönohj t aus s autt t a t a t yös t s yös ä s si s. i 1

Kim Polamo Työnohjaukse ks n voi n m voi a Lu L e,,ku inka i t yönohj t aus s autt t a t a t yös t s yös ä s si s. i 1 Kim Polamo Työnohjauksen voima Lue, kuinka työnohjaus auttaa työssäsi. 1 Työnohjauksen tulos näkyy taseessa.* * Vähentyneinä poissaoloina, parempana työilmapiirinä ja hyvinä asiakassuhteina... kokemuksen

Lisätiedot

MUKAVAT HETKET TÄRKEITÄ HYVINVOINNILLE

MUKAVAT HETKET TÄRKEITÄ HYVINVOINNILLE Page 1 of 6 Subscribe Past Issues Translate MUKAVAT HETKET TÄRKEITÄ HYVINVOINNILLE Hyvinvoinnin kannalta on tärkeää, että elämässä on pieniä toistuvia, mukavia tekemisiä päivittäin. Sellaisia voivat olla

Lisätiedot

Strategian tekeminen yhdessä 14.5.2014

Strategian tekeminen yhdessä 14.5.2014 Strategian tekeminen yhdessä 14.5.2014 Suvi von Becker Miksi yhdessä tekeminen? Johtoporras: Ymmärrys valuu kuin vesi hanhen selästä Ovat niin hankalia, asennevamma. Eikö sana kuulu vai eikö se mene perille?

Lisätiedot

TOIMINTA PEVA PASSI. nimi:

TOIMINTA PEVA PASSI. nimi: PEVA TOIMINTA nimi: PASSI Näitä taitoja, joita harjoittelet tässä passissa, sinä tarvitset: A Työharjoittelussa B Vapaa-aikana C Koulussa Nämä taidot kehittyvät, kun teet tehtävät huolellisesti: 1. Opiskelutaidot

Lisätiedot

Majakka-ilta 21.11.2015. antti.ronkainen@majakka.net

Majakka-ilta 21.11.2015. antti.ronkainen@majakka.net Majakka-ilta 21.11.2015 antti.ronkainen@majakka.net Majakka-seurakunta Majakan missio: Majakka-seurakunta kutsuu, opettaa, palvelee, varustaa, lähtee ja lähettää! Majakan arvolauseke: Yhdessä olemme aivan

Lisätiedot

Kiinteistö- ja rakentamisfoorumi 19.11.2013 Inspiroivat oppimisympäristöt Miten ne tehdään?

Kiinteistö- ja rakentamisfoorumi 19.11.2013 Inspiroivat oppimisympäristöt Miten ne tehdään? Kiinteistö- ja rakentamisfoorumi Olli Niemi Dosentti, TkT Suomen Yliopistokiinteistöt Oy Tampereen teknillinen yliopisto 1 Ilkka Halavalta kysyttiin: Oletko Himasen ystävä? Olen vaikka en henkilökohtaisesti

Lisätiedot

Raportti: Viestinnän nykytilan selvitys. Pauliina Juhola / Katja Nieminen

Raportti: Viestinnän nykytilan selvitys. Pauliina Juhola / Katja Nieminen Raportti: Viestinnän nykytilan selvitys Pauliina Juhola / Katja Nieminen Kyselyn toteuttaminen Kohderyhmänä ekspertit (EuroSkills 2012, WorldSkills 2013) lajipäälliköt valmentajat lajivastaavat yhteensä

Lisätiedot

Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille

Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille 1. Sukupuoli Vastaajien määrä: 113 2. Syntymävuosi Vastaajien määrä: 113 Vastaukset s.1999-2003 3. Oletko ollut mukana nuorisopalveluiden toiminnassa?

Lisätiedot

Opinnoista Osaajaksi hankkeessa aikaansaatua:

Opinnoista Osaajaksi hankkeessa aikaansaatua: Opinnoista Osaajaksi hankkeessa aikaansaatua: Varhaiskasvatuksen pilotin tulokset ja oppilaitosyhteistyön tulevaisuus 9.2.2012 PKS-KOKO Riikka Heloma, työvoimasuunnittelija, Sosiaalivirasto, Helsingin

Lisätiedot

FACEBOOK case pkssk. Heli Sivonen Työhönottaja, PKSSK heli.sivonen@pkssk.fi

FACEBOOK case pkssk. Heli Sivonen Työhönottaja, PKSSK heli.sivonen@pkssk.fi FACEBOOK case pkssk Heli Sivonen Työhönottaja, PKSSK heli.sivonen@pkssk.fi FACEBOOK case pkssk PKSSK:n rekrytointi siirtyi sosiaaliseen mediaan alkutalvella 2010. Olimme ensimmäinen sairaala Suomessa,

Lisätiedot

Have Some Muistiyhdistys sosiaalisessa mediassa

Have Some Muistiyhdistys sosiaalisessa mediassa 31.10.2017 Have Some Muistiyhdistys sosiaalisessa mediassa - Muistiyhdistykseen projektivastaavaksi 2015 - LÄHDE-hanke: Läheisverkosto osana muistisairaan ja omaishoitajan hyvää arkea - Kenet haluan tavoittaa

Lisätiedot

Hautaako Facebook tahallaan sivun ylläpitäjien julkaisut? 13.2.2013

Hautaako Facebook tahallaan sivun ylläpitäjien julkaisut? 13.2.2013 Hautaako Facebook tahallaan sivun ylläpitäjien julkaisut? 13.2.2013 Tilaisuuden järjestäjä FBO Facebook-opas Facebook-markkinoinnin käsikirja ja valmennusohjelma verkossa http://facebook-opas.akatemia.fi

Lisätiedot

Selvä Pyton. Mitä saisi olla? Vuoden ikäiselle tulisi. Selvä. Pistetään pussi tuota, ja joku pieni namupala aikuisillekin.

Selvä Pyton. Mitä saisi olla? Vuoden ikäiselle tulisi. Selvä. Pistetään pussi tuota, ja joku pieni namupala aikuisillekin. O-oletko sä masa? Riippuu kuka kysyy. Mammakerholaiset vinkkasivat, että täältä saisi kamaa. Sitten mennään sinisellä unella. Lapsi todennäköisesti herää kerran tai pari, mutta sammuu kyllä kuin saunalyhty.

Lisätiedot

HENKISTÄ TASAPAINOILUA

HENKISTÄ TASAPAINOILUA HENKISTÄ TASAPAINOILUA www.tasapainoa.fi TASAPAINOA! Kaiken ei tarvitse olla täydellisesti, itse asiassa kaikki ei koskaan ole täydellisesti. Tässä diasarjassa käydään läpi asioita, jotka vaikuttavat siihen,

Lisätiedot

Urheiluseuran viestintä 18.2.2015

Urheiluseuran viestintä 18.2.2015 Urheiluseuran viestintä 18.2.2015 Sisältö Seuraviestintä (sisäinen viestintä) Mediaviestintä Kriisiviestintä Seuraviestintä sisäinen viestintä Seuraviestintä (sisäinen viestintä) Hyvä sisäinen viestintä

Lisätiedot

Konttorirotasta oman työn tuunaajaksi

Konttorirotasta oman työn tuunaajaksi Konttorirotasta oman työn tuunaajaksi Osa 1: Kuinka valmiita me olemme? Tutkimuksen perustiedot Tutkimukseen on haastateltu 1000 suomalaista Kohderyhmänä olivat 18-64 -vuotiaat pois lukien eläkeläiset

Lisätiedot

Sosiaalinen media Lions-toiminnassa. Thorleif Johansson

Sosiaalinen media Lions-toiminnassa. Thorleif Johansson Sosiaalinen media Lions-toiminnassa Thorleif Johansson Lionit sosiaalisessa mediassa Google: http://www.google.com/profiles/lionsclubsorg Voimmeko jatkaa menemättä sinne? YouTube: http://www.youtube.com/...

Lisätiedot

TOIMINTAOHJEET ULKOISEN SOSIAALISEN MEDIAN KÄYTTÖÖN

TOIMINTAOHJEET ULKOISEN SOSIAALISEN MEDIAN KÄYTTÖÖN TOIMINTAOHJEET ULKOISEN SOSIAALISEN MEDIAN KÄYTTÖÖN ETELÄ-POHJANMAAN LIITTO Julkaisuvuosi 2015 www.epliitto.fi 1. YLEISOHJEET... 3 2. ESIINNY OMANA ITSENÄSI... 3 3. HENKILÖKOHTAISEN MIELIPITEEN ILMAISEMINEN...

Lisätiedot

MIEHEN ROOLIEN MUUTOKSET JA PERHE SIIRTOLAISUUDESSA Palvelujärjestelmän kohtaaminen

MIEHEN ROOLIEN MUUTOKSET JA PERHE SIIRTOLAISUUDESSA Palvelujärjestelmän kohtaaminen Varsinais-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus VASSO MIEHEN ROOLIEN MUUTOKSET JA PERHE SIIRTOLAISUUDESSA Palvelujärjestelmän kohtaaminen Mies Suomessa, Suomi miehessä-luentosarja Helsinki 26.11.2008 MERJA

Lisätiedot

Inspiraatiota hankeviestintään! Helsinki Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO

Inspiraatiota hankeviestintään! Helsinki Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO Inspiraatiota hankeviestintään! Helsinki 15.9.2016 Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO Miksi tiedottaa? Tulosten levittäminen on osa hanketta Hankkeen tulokset saadaan nopeasti ja tasapuolisesti

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VIINITARHAAN TÖIHIN

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VIINITARHAAN TÖIHIN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VIINITARHAAN TÖIHIN Tänään meillä on kaksi vertausta, joissa kutsutaan väkeä töihin viinitarhaan. 2. Itse kertomus Raamatusta rinnakkaispaikkoineen Kukin

Lisätiedot

Kysely 1.vuoden opiskelijoille 2016

Kysely 1.vuoden opiskelijoille 2016 Kysely 1.vuoden opiskelijoille 2016 1. Mistä sait tietoa Helsingin Konservatorion ammatillisesta koulutuksesta? 2. Miksi hait Helsingin Konservatorion ammatilliseen koulutukseen? (tärkeimmät syyt) Vastaajien

Lisätiedot

PALKITSEVAA. ITSENÄISTÄ. HAASTEELLISTA. MYYNTIÄ.

PALKITSEVAA. ITSENÄISTÄ. HAASTEELLISTA. MYYNTIÄ. PALKITSEVAA. ITSENÄISTÄ. HAASTEELLISTA. MYYNTIÄ. Wulff-Yhtiöt Oyj rekrytointi Kari Juutilainen InHunt Group gsm 044 995 5382 kari.juutilainen@inhunt.fi www.urawulffilla.fi Myynti on työtä, jossa tuloksellisuus

Lisätiedot

Palveluverkkotyöryhmä. Viestintä

Palveluverkkotyöryhmä. Viestintä + Palveluverkkotyöryhmä Viestintä + Sisältö n Ymmärrämmekö sidosryhmiä? n Ymmärretäänkö meitä? n Mistä sidosryhmät saavat tietoa palveluverkkoasioista ja keneltä? n Mikä voi mennä pieleen jos viestintävastuu

Lisätiedot

Muuton tuki ja yhteisöllisyys. Pirjo Valtonen

Muuton tuki ja yhteisöllisyys. Pirjo Valtonen Muuton tuki ja yhteisöllisyys Pirjo Valtonen Muutto ja muutos Muutto ja muutos ovat isoja asioita, joissa koetaan epävarmuutta. Omalta mukavuusalueelta poistuminen on ahdistavaa. Muutos tuo aina haasteita

Lisätiedot

Konttorirotasta oman työn tuunaajaksi

Konttorirotasta oman työn tuunaajaksi Konttorirotasta oman työn tuunaajaksi Osa 1: Kuinka valmiita me olemme? Tutkimuksen perustiedot Tutkimukseen on haastateltu 1000 suomalaista Kohderyhmänä olivat 18-64 -vuotiaat pois lukien eläkeläiset

Lisätiedot

Nettielämä on oikeaa elämää JA SE ON TAITOLAJI!

Nettielämä on oikeaa elämää JA SE ON TAITOLAJI! Nettielämä on oikeaa elämää JA SE ON TAITOLAJI! SINULLA ON OIKEUKSIA! Netistä saa enemmän irti, kun pitää oikeuksistaan huolta ja toimii itse vastuullisesti. Nettiä voi käyttää lähes jokainen ja jokainen

Lisätiedot

Technopolis Business Breakfast Technopolis, Kuopio

Technopolis Business Breakfast Technopolis, Kuopio Technopolis Business Breakfast Technopolis, Kuopio 27.9.2012 Oskari Uotinen Intosome Oy on yhteisöllisen bisneskehityksen asiantuntijayritys. Autamme asiakkaitamme ymmärtämään ja hyödyntämään yhteisöllisiä

Lisätiedot

Workshop: Verkostot ja niiden merkitys sihteerin/assistentin työssä. 8.2.2010 Paasitorni

Workshop: Verkostot ja niiden merkitys sihteerin/assistentin työssä. 8.2.2010 Paasitorni Workshop: Verkostot ja niiden merkitys sihteerin/assistentin työssä 8.2.2010 Paasitorni Verkostot sihteerin ja assistentin työssä ammatilliset yhdistykset kollegat muissa yrityksissä henkilökohtaiset kontaktit

Lisätiedot

Yhdessä enemmän. Ei jätetä ketään yksin.

Yhdessä enemmän. Ei jätetä ketään yksin. Yhdessä enemmän Ei jätetä ketään yksin. Tukea. Toivoa. Mukana. Ilona. Vapaaehtoistoiminta ja auttaminen tuottavat iloa ja tekevät onnelliseksi Onnelliseksi voit tehdä monella tavalla. Yksi tapa on tulla

Lisätiedot

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo:

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo: 13. kappale (kolmastoista kappale) SAMI RI N KOULUVII KKO 13.1. Samir kertoo: Kävin eilen Mohamedin luona. Hän oli taas sairas. Hänellä oli flunssa. Minä kerroin Mohamedille, että myös minulla on pää kipeä.

Lisätiedot

Nuoruus. - haittaks se? Nuorten foorumi Tampere Pesäpuu ry:n Selviytyjät-tiimi

Nuoruus. - haittaks se? Nuorten foorumi Tampere Pesäpuu ry:n Selviytyjät-tiimi Nuoruus - haittaks se? Nuorten foorumi Tampere 17.3.2012 Pesäpuu ry:n Selviytyjät-tiimi Millainen nuori olen? Pienryhmäkeskustelujen yhteenveto Mitä itsestäni ajattelen? Ahdistusta ja kamppailua itsensä

Lisätiedot

Saa mitä haluat -valmennus

Saa mitä haluat -valmennus Saa mitä haluat -valmennus Valmennuksen jälkeen Huom! Katso ensin harjoituksiin liittyvä video ja tee sitten vasta tämän materiaalin tehtävät. Varaa tähän aikaa itsellesi vähintään puoli tuntia. Suosittelen

Lisätiedot

Rakennettu ympäristö sosiaalisessa mediassa

Rakennettu ympäristö sosiaalisessa mediassa Rakennettu ympäristö sosiaalisessa mediassa Verkkokyselyn tulosyhteenveto RYM Oy 2013 Sosiaalisen median ammatillinen hyötykäyttö vielä vähäistä Neljä viidestä rakennetun ympäristön kehityksestä kiinnostuneesta

Lisätiedot

Joukkoistamalla lukijasuhdetta lujittamaan. Päätoimittaja Ville Kormilainen, Suosikki. Aloitetaan ongelmista

Joukkoistamalla lukijasuhdetta lujittamaan. Päätoimittaja Ville Kormilainen, Suosikki. Aloitetaan ongelmista Joukkoistamalla lukijasuhdetta lujittamaan Päätoimittaja Ville Kormilainen, Suosikki Aloitetaan ongelmista 1 Aloitetaan ongelmista SHINee, X Japan, New Boyz, suicide silence, Seikima-II, Spread Beaver,

Lisätiedot

Minkälaisia merkityksiä työntekijät antavat palvelulle palveluprosessissa? Tarja Korpela HM, Sh, HO Lahden ammattikorkeakoulu

Minkälaisia merkityksiä työntekijät antavat palvelulle palveluprosessissa? Tarja Korpela HM, Sh, HO Lahden ammattikorkeakoulu Minkälaisia merkityksiä työntekijät antavat palvelulle palveluprosessissa? Tarja Korpela HM, Sh, HO Lahden ammattikorkeakoulu Tarja.korpela@lamk.fi Palvelu on noussut strategisella tasolla kriittiseksi

Lisätiedot

Kokemuksia Unesco-projektista

Kokemuksia Unesco-projektista Kokemuksia Unesco-projektista Puheviestinnän harjoitusten tavoitteet Kuuden oppitunnin mittaisen jakson aikana asetin tavoitteiksi seuraavia oppimis- ja kasvatustavoitteita: Oppilas oppii esittämään omia

Lisätiedot

- Elämäntilanteen ESY selvittämisen ympyrä

- Elämäntilanteen ESY selvittämisen ympyrä - Elämäntilanteen ESY selvittämisen ympyrä Ihmissuhteet Tulevaisuuden tavoitteet ja toiveet Sosiaaliset tilanteet Elämäntilanteen selvittämisen ympyrä Ihmissuhteet Tulevaisuuden tavoitteet ja toiveet Nimesi:

Lisätiedot

Tuloksellinen somemarkkinointi. Kristiina Pääkkönen 10.11.2015

Tuloksellinen somemarkkinointi. Kristiina Pääkkönen 10.11.2015 Tuloksellinen somemarkkinointi Kristiina Pääkkönen 10.11.2015 Valmentajaesittely Yhteiskuntatieteiden maisteri, MBA, Johdon ja esimiesten työnohjaaja MIF, Certified Progress Coach ja tiedottaja MTi Kristiina

Lisätiedot

ASUNNOTTOMIEN NAISTEN OSALLISUUS JA IDENTITEETIT DIAKONIATYÖN PALVELUKETJUSSA

ASUNNOTTOMIEN NAISTEN OSALLISUUS JA IDENTITEETIT DIAKONIATYÖN PALVELUKETJUSSA ASUNNOTTOMIEN NAISTEN OSALLISUUS JA IDENTITEETIT DIAKONIATYÖN PALVELUKETJUSSA Diakonian tutkimuksen päivä 9.11.2007 Riikka Haahtela Sosiaalipolitiikan ja sosiaalityön laitos Tampereen yliopisto NAISTYÖN

Lisätiedot