Mi(n)kä ihmeen tuo/aja?

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Mi(n)kä ihmeen tuo/aja?"

Transkriptio

1 Lähetä kysymys tai kommentti Viestiseinälle! Matkapuhelimella tekstiviestinä numeroon aloita sanalla Taku (väli) oma viesti. Tekstiviesti on normaalihintainen. Voit lähettää viestin myös internetissä: tai Twitterillä. Hyvää huomenta. Tervetuloa Tuottajapäivään 2013! :48 Täällä on vielä vähän hiljaista... #Tuottajapaiva #BioRex #Påkeikka Aamusmoothie oli hiukan kirpeä, muuten hyvä fiilis! #BioRex Onpa ihanaa nähdä näin paljon kollegoja tänään! 9:48 Mahtava fiilis! 9:50 9:50 9:52 Onpa kivaa olla täällä tuottajapäivillä! Huikeaa! T. Humak-jkl #oranssimyrsky Tästä päivästä tulee varmasti mielenkiintoinen, odotan innolla päivän epistolaa... Naisenergiaa löytyy kyllä tästä salista Juontaja on söpöliini : Välineet viritettyinä, toivottavasti aivonikin - kohta piirrellään muistiinpanoja! #visuaalinenkuuntelu Viestiseinä jo vanha juttu mutta hyvä På plats finns många svenskspråkiga producenter Toivottavasti tämän vuoden puhujat ovat yhtä innostavia, kuin viime vuoden.

2 EU-hankkeet on tuskaa. Tsemppiä tuottajapäivään ystävät. Loistava päivän avaus ja tulevan katselmus puheenjohtajalta. Hyvää huomenta Suomi! Saknar delvis inkluderingen av svenskspråkiga producenter i dagens program...kanske nästa år? Tässä Bio Rex -salissa on todella historian havinaa, vanhat hyvät elokuvat tulee vahvasti mieleen. Mutta nyt katse jo tulevaisuuteen josta voimme tehdä entistä tuottavamman! käynnissä ja salissa todella hyvin väkeä jo heti aamusta! #BioRex Riikka Wallin Kolmio -hankkeesta stagella. Video on vähän raskas Tähän mennessä jo värikkäin seminaari missä olen koskaan ollut :) Paikalla myös tuottajaopiskelijoita #humak Paras Päivä Kaikista. Hyvinvointia heltiseen arkeen. Kiire. Ammattitautimme vai muotiilmiö? Miia Wau! Tulen mielelläni sinun hyvinvointi sessioon! Kulttuuri tekee hyvää, mutta tuottajat ovat kovilla. Godmorgon också alla som talar svenska som första språk! Miten hei ois tuottajien hyvinvointivalmennuksen tekeminen..? ;) Kolmio -hanke jäi epäselväksi. Mikä on? Kauanko kestää? Mistä lisätietoa?

3 10.15 Energinen päivä syntyy, kun on energinen. Sen huomaa Miiasta ja Tuukasta! Ovatko tuottajat kovilla, vai taidottomia tavoitteelliseen elämänhallintaan? Päräyttävä aloitus... #maanantaionjuhlistapahin Porista tulee nyt näköjään muutakin hyvää ja kaunista kuin Porin ässät. Pitää varoa, että ei tulla ylikuntoon ;) "Jos tuntuu tyhmälle niin vilkaiskaa vieruskaverianne" Paras päivä kaikista! Tuottajat ovat kovilla, koska ei osata delegoida. Enemmän osaavia henkilöitä töihin. Tosin rahaa on kulttuurituotannoissa todella vähän Holvi on uudenlainen suomalainen verkkopankkipalvelu mm. tapahtumaprojekteille - tänään ständillä: ei tarjoilla tylsiä minttukarkkeja vaan chocolate rainbow magic! Eläköön luovat alat. TAKU:n menossa. Uusia ideoita ja mieli avoinna! #positiivinenfiilis 3 P:tä 4:n Peen tilalle Tuottaja hei, harjoittelijat töihin niin johan delegointi sujuu ;--) harjoittelija on innokas oppimaan ja tekemään! Elämä, Työ, Hauskuus. Osaatko jonglöörata kolmella pallolla?

4 Elämän muutokset kannattaa aloittaa pienistä teoista, sillä onnitut paremmin kun et haukkaa liian isoa palaa kerralla! Harjoittelijat vievät juuri valmistuneiden ja uraansa aloittavien paikat, kun ovat ilmaisia. Ei hyvä kehitys sekään Voi aloittaa siitä että antaa itse itselleen 3 min päivässä. Yllättävän haastavaa mutta muutama minuutti päivässä tekee jo ihmeitä! Ensi kuussa sitten 5 min..seuraavassa 7 jne Harjoittelun ei tarvitse olla palkatonta - harjoittelijapalkka voi toki olla pienempi mutta silti... "Kaikki tärkeä elämässä saadaan lahjana muilta" Löytyy muuten loistava sovellus 7 minute workout. Kokeilkaa Nyt ollaan asian ytimessä: palkaton harjoittelu. Kommentti // kokemus? Harjoittelijat ei tee valmiin tuottajan töitä, vaan toimii pikemminkin assistentteina tai "talkoolaisina". Positiivisuus antaa hyvää virettä elämään! TAKU tiedottaa: lounastauon alkaessa lounaslippuja myynnissä ilmoittautumispisteellä. Hinta 10, vain käteinen Palkaton harjoittelu saattaa viedä palkallisiin tehtäviin, mutta on myös harjoittelijan tehtävänä vaatia työstään palkkaa Harvalla kulttuurityöyhteisöllä on varaa ostaa tyhypalveluita.

5 Miia ja Tuukka - ihanan dynaaminen duo! Harjoittelijat päätyvät helposti kyllä valmiin tuottajan tehtäviin, tästä on kokemusta meidän opiskelijoiden keskuudessa paljon. #Metropolia Kohta lounasta. Ekaan slottiin vedoten pizzaa? Tai viineri. Lounastauon alkaessa lounaslippuja myynnissä ilmoittautumispisteellä. Hinta 10, vain käteinen Voiko esim. neljännen vuoden kulttuurituottajaopiskelijaa pitää vain "talkoolaisena"? Joskus ammattitaitoa jo hurjasti ohjaajaa enemmän...? Onnistuminen tapahtuu yhdessä Minkäverran palkkaa harjoittelijan tulisi saada? Uskaltakaa vaatia rahaa siitä työstä, mitä te teette! oman työn hinnoittelun merkitys on valtava! #humak opettaa Eihän ollu toi Tuukka niin söpö, ku se eka juontaja? Eihän? Kysyy nimimerkki "muuten vain kiinnostunut" Oikein. Harjoitteluaan tekevä opiskelija on usein täyden palkkauksen arvoinen. Lähes aina. Kaikilla aloilla. Nyt lounastauko, jatketaan klo 12: Kiitos ja hyvä Tuukka ja Miia! Mielenkiintoinen ja kehittävä esitys! Opintojen aikana tein enemmän harjoittelijana hommia kuin nyt uraa-aloittavana, kun tuotannot saivat ilmaisen työntekijän.

6 Lounastauolla käy kova puheensorina. Ohjelma salissa jatkuu klo 12! Ronskius on hyvä juttu! Kiva aamupäivä ja hyvää safkaa. Tyytyväinen mieli. Juontajalla lupaava ura stand-up koomikkona. Go for it! Ville Niutanen on paras! Terveisiä Aidalle ja tervetuloa joukkoon! Terkkuja myös Annille ja joukolle! Lounas on ohi ja nyt jatketaan. Innostuminen! Innostuneisuus&energia ovat hyviä voimavaroja, mutta ne myös saavat myönteisen vireen aikaan, hyvän pohjan tehdä kulttuuria. Ruoka oli kyllä hyvää! Vaikka kampela oli vähän suolainen Sami Headburger nr. 2! Olin tossa nordic business tapahtumassa ja Jenni Vartiainen oli upee! äärettömän erinomaisesta Keynotesta tähän asti. Huh! #NBForum2013 huikeaa suomalaista tapahtumatuotantoa Nordic Business Forumin huikea menestystarina pyörii valkokankaalla. Energiaa! NBFORUM on uusi suomalainen #nokia. Joo kampela olis voinut olla kypsempi..

7 Miten pidät tyytyväisenä#tuottajapäivä Tarjoo ilmaiset kahvit kaikille! t Maailman paras asiakaspalvelu on Kitkaton Energinen NBF:saa myös messuosastojen pitäjillä eli tapahtuman kumppaneilla oli oma host, joka oli saavutettavissa koko tapahtuman ajan. Oli ilo olla kumppanina! Nuorekkuus ei ole ikäkysymys! Päivän opetus: muista asiakaspalveluaspekti. Go the extra mile! Paljonko teitte voittoa Nordic Business Forumin seminaarilla? Aika jees että noin moni nuori on halukas vapaaehtoisesti tekee töitä Olen varma, että suomenkielessä on muitakin kuin huikea. Olenko ehkä sittenkin väärässä.? Emmä ainakaa vapaaehtosesti tekis. #rahaeiolepahaksi. (Kunnianhimoinen) asiakaspalvelu on onnistuneen tapahtuman ydin! Kiitos energisestä esityksestä Mikko ? Vapaaehtoistyö näyttää hyvältä CV:ssä ja se antaa paljon sekä itselle että työnantajalle. Motivointi on iso osa vapaaehtoistyötä. Miten motivoitte nuoria? Tuskin kukaan pelkän "jenkkiunelman" innoittamana jaksaa puskea hommia.

8 NBF vapaaehtoisista yhdellä raukalla ollut ikävät duunit.. Minä työnantajana en katso vävapaahtoistyötä mitenkään hyvällä silmällä. Saamattomille ihmiset tekee sellaista imo Onko kulttuurituottajalla varaa sivuuttaa business #nbforum #jenkkimeininki Onpas iso dilemma - vapaaehtoistoiminta tärkeää mutta silti kärsimme siitä, ettei kulttuurialan toimijoita voida palkata, kun palkaton harjoittelija on halvempi? Tyypeillä on varaa Al Goreen mutta ei varaa maksaa työstä vaan käyttävät vapaaehtoisia. Kuka idiootti pesee elektroniikkaa, eihän siin mitää jos siin on vaa jotain kuparia tai sellasta mikä ei kovin helposti syövy tai hapetu Mitä se vapaaehtoistyö sinulle itselle antaa? Huonon fiiliksen ja sossun luukun avaimen. Koko käsite voidaan poistaa koska Suomessa vapaaehtoistyöstäkin saa palkkaa! Se on työtä se Mikä sateessa seisomisessa, ovien avaamisessa ja ihmisten tervehtimisessä oli opettavaista? Entä mielekästä? Mitä opit? Tän luennon agenda? Ilmaistyövoimaa heille? Ei näin Vapaaehtoisilla on sydäntä tekemiseen. Kokemuksella Jääkiekon MM-kisat kahtena vuonna. Jos ei osaa arvostaa vapaaehtoistyötä, kannattais hieman katsoa peiliin. Kovaa työtä jota tehdään isolla sydämellä

9 "Älkää tehkö tapahtumia, tehkää Huikeen inspiroiva esitys, thank you Mikko Jaatinen! Eikö tavallinen kokemus ole enää mitään? Pelkkää super riittä? Jos projekti on osa opintoja niin minusta se on ihan ok. Mielummin opit elämästä kuin teoriassa koulun penkillä. Olen saanut suurimmat oppimiskokemukseni vapaaehtoistöissäni, saanut kontakteja ja intoa opiskella alaa. Ei raha ole kaikkein tärkein asia, vaan intohimo! Pientä jäätymistä havaittavissa. Monta miltsii al goren tuominen maksoi? Oli jenkkitouhua tai ei, niin vapaaehtoinen ei koe itseään ilmaisen työn orjaksi lähtiessään vapaaehtoiseksi. #NBF Vapaaehtoiset ovat tyytyväisempiä kuin pienipalkkaiset. Vapaaehtoisopiskelijat saivat käsittääkseni opintopisteitä. Myös minun sisäinen Pentti Linkolani heräsi Suomessa ongelmana se, että (kulttuurialan) ihmiset tekee ilmaiseksi hommia koska "niin on aina ollut" - kas kumma ku tuottajalle ei ole töitä, sehän kehtaa pyytää rahaa. Kouluprojektit ja yhdistystoiminta on eri asia.

10 12.51 Koskaan en ole onneksi vapaaehtoistyötä tehnyt, mitään en ole menettänyt, silti on x6 reisien alla ja 2krs talo espoossa. Se aika vapaaehtoistyössä on sun elämästä aika suuresti pelkkää ajanhukkaa Kuinka monen cv näyttäisi niin hyvältä kuin nyt jos ei olisi koskaan tehnyt sitä "ilmaiseksi"? Vapaaehtoiset luovat tunnelman, yhdessä tekemisen hengen. Pienipalkkaiset eivät ole motivoituneita Näyttäisikö tuo #nbforum vapaaehtoisuus kivalta CV:ssä, ohoh #mahdollisuus Oliko kyse opiskelijoiden työharjoittelu? Vapaaehtoistyötä ei pitäis ajatella ilmaistyövoimana vaan mahdollisuutena. Verkostoituminen, ihmiset! #humak opettaa :--) Miten KONKREETTISESTI motivoitte vapaaehtoisia??? Sinä joka et katso vapaaehtoistyötä hyvällä, perustele minkä takia? Vaapaaehtoinen tekee töitä (palkatta) vapaaehtoisesti, usein palkallisen työn ohessa. Reipasta porukka IMO! Vapaaehtois työstä tulee hyväksikäyttety olo Hyvää, että on kriittistä ja avointa keskustelua. Kiitos TAKU Jäi tosiaan mietityttämään vapaaehtoisten motivointi konkreettisella tasolla...

11 Kuinka innostava PowerPoint! Vapaaehtoiset kokemuksen, kontaktien ja tapahtuman takia. Iso peukku Jyväskylän paviljongille! Vastaus: olet työnantaja. Sulla on kaksi työnhakijaa. Toisella cvssä huikea lista projektipäällikön ja -assistentin työhommia ja toisella pelkkiä vapaaehtoishommia(mihin pääsee kula vaan) ei vapaaehtoistyö sinua kehitä eikä mikä on tekosyysi olla juomatta godtier juomaa??t Viestiseinällä kuhinaa, NBF sai aikaan vilkasta keskustelua vapaaehtoistyöstä Jos ei ole palkallista työtä, miksi ei käyttäisi sitä aikaa minkä muuten lahnaisi sohvalla vapaahetoistyön tekemiseen? > CV! Hyvä keskuskustelun avaus! Kiits#NBF Osallistumisen kulttuuri, yes! Yhteisörahoitus ja kukkahattutäti. Mahdollisuuksia? Mahdollisesti. Kollektiivit,sosiaalisuus, Liika ituhippeilykään ei tätä yhteiskuntaa kehitä. Kiitos Mikko Jaatinen inspiroivasta puheenvuorosta ja innostuksesta, sun kaltaisiasi me tänne tarvitaan! "Kollektiivit päättävät yhdessä mitä ne tähän maailmaan haluavat ja miten" mesenaatti.me Voiko kukaan tuottaja tehdä isoa tapahtumaa ilman vapaahetoisia? Kun tuotan sellaisen niin kerro ihmeessä paljonko sait palkkaa itse?

12 13.02 Tää juttu ja esitys inspiroi! Se raha joka kuuluisi vapaaehtoisille menee tuottajan ja johtajien juuri sinne reisien alle olevan bmw x5 ja espoon omakotitalon poreallas rempan piikkiin :) näin se on. Jos ve-työstä tulee hyväksikäytetty olo, vika lienee organisaatiossa. Vapaaehtoisten johtaminen on oikeaa HR-työtä, joka vaatii panostusta. Saisko vielä selkokielisesti että mikä tää mesenaatti.me on? Motivoinnista: kuka lähtee tekemään ilmaista työtä vapaaehtoisesti jos tapahtuma tai ala ei millään asteella kiinnosta? jo pienenä päätin olla isona mesenaatti. Mesenaatti.me teki sen mahdolliseksi :) Pauliina Seppälä "Kulutuskulttuuri väistyy ja osallistumisen kulttuuri tulee." Kiinnostava puheenvuoro! Jännä ajatus, että "ituhippeily" ja business forum -toiminta ois tässä kontekstissa vastakkaisia asioita. Eiköhän meidän tuottajien agendana ole tuottaa taloudellisesti toimivia tapahtumia oltiin sitten hippejä tai bisnesmiehiä. Vapaaehtoistyötunneista sain työkokemuspisteitä opinnoissa, tuskin meni hukkaan. Pori jazzeille vapaaehtoiseksi joka kesä! Elämyksiä/kokemuksia ei mitata rahassa. En kyl ikinä liittyise mesenaatti.me touhuun Infoa Mesentaatista:

13 13.08 Tapahtumajärjestäjän ammattilaisena tiedän että mikäli käytät työvoimana vapaaehtosia niin tapahtuma voi niiden takia mennä täysin reisille. Käyttäkää palkallista henkilöstövuokrausta niin ei virheitä eikä negatiivisia kokemuksia tapahtumasta ei tule. Vapaaehtoiset ovat väliinpitämättömiä Se aika kun olet porin jazzissa vapaehtosena niin voisit vaikka ostaa tyttöystävälle kukkia, lotota tai perustaa oman yrityksen. Sinun ja Suomen kannalta olisi tuo paljon parempi mahdolisuus, eikö? Vapaaehtoistyökeskustelu tuskin ratkeaa vaikka Kuunnellaanko Pauliinaa? Ei olla vihasia Siis täytyykö rahoitusta hakevan projektin valmistaa myös jotain tuotteita, joita ihmiset voi ostaa tuolta verkkokaupasta? Vai siis mitä, en saa kiinni selostuksesta. #visuaalinenoppija "Vapaaehtoiset ovat välinpitämättömiä" on melko julkea yleistys. Väitän, että tilanne vaatii peiliin katsomista ennemmin kuin tuollaista Kun panostaa vapaaehtoisten kurssitukseen, niin homma toimii kyllä. Vapaaehtoiset ovat ahkeria työntekijöitä Kokemukseni vapaaehtoisena: Olin apurina hyväntekeväisyystapahtumassa. En saanut opintopisteitä, palkkaa taikka merkintää CVseen MUTTA sain hyvän mielen. Mulla ei ollut mahdollisuutta antaa hyväntekeväisyyteen rahaa joten annoin aikaani. #winwin

14 Huh huh, onpas suopeaa väkeä saman katon alla. Nyt tuottajat avoimempaa mieltä peliin! :) #humak opettaa - budjetoinnin alkeet-tunnilla harjoittelijan tuntipalkaksi ehdotettiin lehtorin toimesta on uusi kanava kerätä varoja, rahoittaa kulttuuria, tukea itselleen merkittäviä hankkeita, saada näkyyvyyttä.. Uskomatonta, että vapaaehtoistyö nousee näin huonoon asemaan tässä keskustelussa. Missä yhteisöllisyys? Vapaaehtoistyöläisiä yhdistää yhteinen tavoite, hyvät kokemukset, ryhmässätyön ilo. Välinpitämätön olet sinä joka väität meitä laiskoiksi. Nim.merkki kaikki vptyöni olen merkannut cv:seeni! Mulle ei oikein aukea että mikä tää senaatti toiminta on?#tapahtumapaivat Vapaaehtoisia koodareita? Any?! Vastaus vastaukselle: Toki olet oikeassa, mutta entäpä jos kummallakin työnhakijalla on sama määrä projektinjohtaja/assistentti merkintöjä CV:ssä mutta toisella velä vapaaehtoistyötä plakkarissa, katsotko sitä silloinkin pahalla? Vapaaehtoistyöhän ei millään tasolla merkitse sitä ettei koskaan olisi tehnyt "kunnon töitä" vaan enemmänkin sitä että henkilö kyseessä on aktiivinen, kiinnostunut ja innostunut alan töistä ja on nähnyt mahdollisuuksia tutustua niihin esim. opiskeluaikoina tätä kautta.

15 Norden den lyckligaste delen av jorden. Lämnat ett seminarium för det nästa #pohjolanorden Kyllä toi mesenaatin toimintakin Suomessa kielletään! Ei rahoitusta saa suomessa tollein vaan yleisesti kerjätä. Tai sitten siitä otetaan lahjusveroja #hyvinvoinivaltio Ooh toi Panu on söpö;) Kuten myös juontajakin! Opin niin paljon vapaaehtoisena tapahtumajärjestäjänä toiminnassa... haluan muillekin sellaisia mahdollisuuksia Uskomatonta, että vapaaehtoistyö nousee näin huonoon asemaan tässä keskustelussa. Missä yhteisöllisyys? Vapaaehtoistyöläisiä yhdistää yhteinen tavoite, hyvät kokemukset, ryhmässätyön ilo. Miten esimerkiksi olisi mahdollista järjestää niin upeita elokuvafestivaaleja esimerkiksi Helsingissä, jos ei olisi innokkaita vapaaehtoisia. Go vapaaehtoislaiset! Renessanssi-ihmisen uudelleen tuleminen on nykyisen taantuman syytä. Kaikki on tehtävä itse kun ei ole rahaa palkkaukseen tai palveluiden ostamiseen.

16 "Vapaaehtoiset ovat välinpitämättömiä" on julkea yleistys, jota omasta kokemuksestani en voi mitenkään allekirjoittaa - tutustu vaikka Jelmun ja Tanssisali Lutakon historiaan. Väitän, että on peiliin katsomisen paikka. Onko pieleen mennyt rekry, koulutus, sitouttaminen, motivointi, palkitseminen, kiittäminen vai mikä? Vapaaehtoinen ei ole mikään itsestäänselvyys ja orja. - Mikko Puttonen Saisiko kuulla jonkinlaisen näytteen levystäsi/musiikistasi? Tämä mesenaatti.me -esitys on päivän parasta antia tähän mennessä! Tässä on ideaa! ALV on paha! Tuottaja ei usein tiedä. Eikun... Panu, onko levysi tanssimusiikkia? Lahjaveroa täytyy maksaa, jos sama henkilö antaa samalle lahjoituksen saajalle 3 vuoden aikana yli 4000e Valavuori keräsi rahoitusta junnujalkapallojoukkueelle ja poliisilta tuli soittoa ja pyytelivät lopettamaan kerjäämisen. #hyvinvointivaltio Onko teille Mesenaatin johtokunta jo tullut viranomaisilta soittoa? Teidän toimintahan on rahankeräyslain vastaista No kyllähän arvolisäverot ja niiden toimintatavat kuuluu yleissivistykseen! Etenkin tuottajien on tiedettävä nämä asiat. Hyvin yllättävää, että Pauliina pesee tästä kätensä kun välittää rahaa.. Huhhuh Panu onko levysi HC-punkkia tai black metallia?

17 13.28 Valavuori keräsi rahoitusta junnujalkapallojoukkueelle ja poliisilta tuli soittoa ja pyytelivät lopettamaan kerjäämisen. #hyvinvointivaltio Onko teille Mesenaatin johtokunta jo tullut viranomaisilta soittoa? Teidän toimintahan on rahankeräyslain vastaista Uskomatonta, että vapaaehtoistyö nousee näin huonoon asemaan tässä keskustelussa. Missä yhteisöllisyys? Vapaaehtoistyöläisiä yhdistää yhteinen tavoite, hyvät kokemukset, ryhmässätyön ilo. Miten esimerkiksi olisi mahdollista järjestää niin upeita elokuvafestivaaleja esimerkiksi Helsingissä, jos ei olisi innokkaita vapaaehtoisia. Go vapaaehtoislaiset! Kyse ei ole lahjoituksista vaan kaupasta. Rahaa vastaan saa tuotteen tai palvelun. Tavallinen ihminen ei ymmärrä, mikä on alv. No jos näin onkin, niin täällä ollaan käsittääkseni Mi(n)kä ihmeen tuottaja - tapahtumassa, eiköhän meidän PITÄISI tietää! Mesenaatti.me ei ole lahjoitusta eikä rahankeräystä! "Vapaaehtoiset ovat välinpitämättömiä" on julkea yleistys, jota omasta kokemuksestani en voi mitenkään allekirjoittaa - tutustu vaikka Jelmun ja Tanssisali Lutakon historiaan. Väitän, että on peiliin katsomisen paikka. Onko pieleen mennyt rekry, koulutus, sitouttaminen, motivointi, palkitseminen, kiittäminen vai mikä? Vapaaehtoinen ei ole mikään itsestäänselvyys ja orja. - Mikko Puttonen

18 13.33 Onpas skeptisiä tuottajia täällä. Nyt vähän innostusta hei kollegat! Tutustukaa ensin vähän pintaa syvemmältä ennen kuin lyttäätte :) Panu ootko sinkku? Jos valavuori lahjoittaa yhden junnupelaajan jokaista lahjoitusta vastaan niin se on laillinen! Uppiniskaisuus on ärsyttävän yleistä ja jengi jaksaa aina nillittää uusista innovaatioista. #mesenaatti.me rocks. Juontajalle kahvia. Nyt. Pisteet laskee. Verkostoituminen! #kalatverkossa Nyt Kahvitauko, jatketaan klo 14: Seuraan seminaaria Twitteristä, saisiko lisää hyviä twiittejä? #olenmuualla Pullaaa!! voiko näitä viestejä nähdä ja selata myöhemmin? Osaisiko joku vinkata hyvää työharjoittelupaikkaa tapahtumatuotannossa ensi kesälle? Miksi ei mun viestejä julkaista? Kalja on paras :D #some tuo uutta sisältöä seminaaripäiviin. Seuraavana Helsingin uusi kulttuurijohtaja Stuba Nikula Miks tää on myöhässä aikataulusta? Mikä oli tekosyysi olla juomatta kahvia ja syömättä pullaa? Tredje varvet! #producent #seminarium

19 Itse asiassa söin kakksi pullaa. Toivottavasti ei tuu jälkiseurauksia! "Maailmassa ei ole oikeudenmukaisuutta" avaa Stuba Nikula iltapäivän setin. Kooste Viestiseinälle lähetetyistä viesteistä tulee TAKU ry:n sivuille; Stuba Nikula / "Uuden kulttuurijohtajan tavoitteita." Puheenvuoro alkaa! #kulttuurisome #kiinnostaa Stuba Nikula / "Uuden kulttuurijohtajan tavoitteita" - puheenvuoro alkaa! #kulttuurisome rules OK! Muuten - miksi virallisessa häshtägissä ei ole ääkkösiä?!? Stuba Nikulan puheenvuoro alkoi - myös hänellä on tuottajatausta :) Mulla ei ole käsitekarttaa, vaan käsiteavaruus - on vielä vaikea hahmottaa tärkeitä ja ei tärkeitä asioista - on rehellinen ja realisti. "Jos ei selkeyttä ole, se selkeys tehdään" Sori juontaja, Stuba voittaa söpöyskisan mennen tullen Miten nykyisessä toimessa voi rakentaa selkeyttä mitä teemme, miten teemme ja kenelle sen teemme - #StubaNikula

20 Kenellä Helsingin kaupungissa on kulttuuripolitiikan kokonaisnäkemys, kysyy #StubaNikula MEURin budjetilla pyöritetään kulttuuria - on lautakuntia, johtokuntia yms > kokonaisnäkemys ei #StubaNikula'n tasolla Onko apulaiskaupunginjohtajatasolla halua muodostaa tai käyttää kulttuurin kokonaisnäkymää? #StubaNikula Stuba on asiallinen mies :D Virastolla olisi kyky tehdä kokonaisnäkemys kulttuurista Hesassa, mutta onko mandaattia, pohtii #StubaNikula Lapset, muuttajat, vammaiset, maahanmuuttajat ja lähiöt ovat kiinnostava kohderyhmä, miten heidät saavutetaan? #StubaNikula Vielä jaksaa! "Opetelkaa jakamaan resursseja" "Seinien painolastista pitäisi päästä kulttuurisektorilla irti!" - #StubaNikula "Seinien painoarvo Helsingin kulttuuritoiminnassa liian suuri." Hear hear. Ja sorry kaikille Facebookkavereille, Nyt tulee twiitti-virtaa :D 'lta Kulttuurijohtajan tärkein tavoite on talouskasvun, talouspoliitikan ja tuotekehitystutkimuksen vaikutusten ymmärtäminen

21 Enää ei kulttuurisektorilla tule onnistumaan "Tehdään näin, koska aina ennenkin ollaan näin tehty" - #StubaNikula "Ei tehdä enää niinkuin eilen tehtiin" Kohtaa realiteetit ja ajattele Stubasta on tulossa luovan virkamiehen arkkityyppi, söpöjuontaja kommentoi. #StubaNikula Stuba ootko sukua Jone Nikulalle? Oletko Stuba filosofian maisteri? Onko kakkoskierroksen jälkeen tiukempi mode, jos ei tuu viestit läpi? innoittamana kysymys: Onko kulttuuriala jämähtänyt ja pelkäämmekö me uutta ja muutosta? Ihan mahtavia ajatuksia Stuba! Hyvä myös, että niitä tuodaan esille :) Miksi hain tehtävää, en tiedä, toteaa #StubaNikula On lähdettävä tarpeesta. Kysyttävä "Tärkein asia, minkä johtaja tuo mukanaan uuteen työyhteisöön on uusi toimintakulttuuri", Latenssi alkaa olla aika kestämätön. Merkitys katoaa. "Tärkein asia minkä johtaja tuo mukanaan taloon on toimintakulttuuri" #StubaNikula

22 14.42 Stuba Nikula kannustaa pois "koska näin on tehty ennenkin" - ajattelusta. Hyvä! SOTEn budjetti on 50%, 2Miljardia - sitä mitataan ja hallitaan samalla työkaluilla kuin meidän 30M nakkikiskaa, #StubaNikula Esimies tuo mukanaan Eli: Jos jokin on pielessä, niin tuottajana voin katsoa peiliin. Intohimoni on tilojen ja talojen käytettävyys - nyt en varmaan enää saa olla siinä mukana, haikailee #StubaNikula "Haluan oppia kirjoittamaan selkeitä ja läpimeneviä lautakuntaesityksiä", haaveilee #StubaNikula Hyvä Kaustinen! Ja siellä sijaitseva Nikulan kylä! Ja Nikulan ravirata! Martsari on paras! Helsinkikö Suomen ainoa kulttuurikaupunki, kukkua! #turkuonerimieltä Stuba sanoo, että Helsinki on Suomen ainoa kulttuurikaupunki. Mitä mieltä ollaan maakunnissa? Helsinki on ainoa Suomen kulttuurikaupunki - meillä on Kuopioita, Hesa on muutakin kuin kiva kesäkaupunki, #StubaNikula "Tärkein asia minkä johtaja tuo mukanaan taloon on Mitä tuottaja oppii: Testaa tekniikka etukäteen ja luota vain varmoihin toimijoihin. Ei näin.

23 "Helsinki on kaupunki ympäri vuoden; ei pelkkä kiva #kulttuurisome n Twitterseinän moderaattorilla vaikuttaisi olevan aika tiukka seula - tai wc-tauko kun oli 20 min hiljaisuus. Helsinki on mulle metropoli- Helsinki, hekumoi #StubaNikula - noissa muissa espoissa ja vantaissa ei ole keskustaa! Helsingin niemen dominanssista päästäisiin pois ajattelemalla laajemmin metropolialuettakiinnostava näkökohta, #StubaNikula Malmilla kulttuurit kohtaa Malmitalon ja Malmin Novan välissä. "Jos teen kompromissin, luovunko silloin jostain todella tärkeästä", hahmottelee #StubaNikula Vuosi 89' Kaustisen raviradalla voitettiin parihevosten SM-Sarja. Oman kylän poikia. #StubaNikula Organisaation olemassa olon tarkoitus vastaa kysymykseen MIKSI #uudistuminen Suosittelen muillekin asumista ulkomailla. Suomen ankeutta alleviivaa #helsinkikeskeisyys :D #muuallakinonkulttuuria Stuba, Minna Sartes on varmasti eri mieltä? #kulttuurijohtaja #turku #battle toivoisin moderaattorilta ammattimaisempaa otetta ja ripeyttä, söpöilyt pois, twitterissä puhutaan asiaa. Viestiseinä muuten hyvä,joskin hidas.

24 Turku oli kulttuuri pää-kaupunki 2011#aurajokionkylmä Helsinki on ainut kaupunki, jossa pystytään tuottamaan laadukkaita kulttuuritapahtumia ympäri vuoden, ei vain kesällä. Niinkuin Stuba sanoi. #hyvästuba Kulttuurikaupunkeja maakunnista: Turku ja tapahtumien Seinäjoki. Kulttuurituissa ei pitäisi olla itsestäänselvyyksiä Helsinki on Suomen ainoa kaupunki mistä voi löytää kulttuuria ylipäätänsä. Täällä ei ole vapaaehtosia tekemässä epäonnistuneita tapahtumia. IMO turku jäätyy talvella #helsinkioneandonly #tuottajapäivä Helsinki suomen ainoa kulttuurikaupunki, aika kova #terkkujamansesta Helsinkikin on kiva kesäkaupunki :D Kannelmäessä kulttuurit kohtaavat Kanneltalon ja tuleryöstetyksi-ravintola Britannian välissä. Kanneltalo on parantanut mainetta, enää ei nistit siellä käy lukemassa tuhmia lehtiä. Hyvä! Kanneltalo on mainio kulttuurikeskus! Vaikka aseman elämänkoululaiset pilaavat joskus tunnelman Stuba Nikula totesi, että Helsinki on Suomen ainoa kulttuurikaupunki. Tampere ja Turku kuohuu.

25 Pitäisikö ensi vuonna ottaa moderaattoreiksi enemmän VAPAAEHTOISIA, niin viestiseinä toimisi vauhdikkaammin? Nyt mennään Tampereelle #PauliinaAhokas ja tarkemmin siellä olevaan taloon Iphone femma kadoksissa! Jos löytyy, viekää toverit ilmoittautumispisteelle. Ne, jotka väittävät, että muissa kaupungeissa ei kesäajan ulkopuolella tuoteta laatutapahtumia eivät selkeästi ole käyneet kehä kolmosen toisella puolen. Stuba ei tartte ylimääräisia kasseja - löytyy omasta takaa! #respect Aina oppii jotain uutta, eteenkin täällä Onko Kehä 3. ulkopuolellakin siis elämää? #TampereTalo'lla on pitkät perinteet hyvin tyylikkäissä johtajissa - vai väittääkö joku vastaan?!? #PauliinaAhokas jumala armahtaa, stuba ei Onkohan #PauliinaAhokas 'lla sitä mieltä, että Suomen teatteripääkaupunki #Tampere on vain "kiva kesäkaupunki"? Mentorien ja "coachien" palkkaamisessa olkaa varovaisia! Itse palkkasin sellaisen, alkoi yriyksellä mennä vankkaa alamäkeä, lähti pankkitilit nollille ja eikä käteen jäänyt muuta kuin mentorin pahanhajuinen hengitys. Varovaisuutta!

26 Paulina Ahokas / "Johtamisen ammattilainen - mihin mentoria tarvitaan" - uusi #kulttuurisome Paulina, otitko itsellesi coachin vai palkataanko sellainen yritykselle/yhdistykselle suoraan yleiseen Olen asunut Tampereella, Turussa, Helsingissä ja Espoossa. Kulttuuria löytää kaikista. Ympäri vuoden Paulina Ahokas suoraan Tamperetalon Joryn kokouksesta saapuneena, aihe:"johtamisen ammattilainen - mihin mentoria tarvitaan" "Komppaan Stubaa; esimies tai kollega ei voi olla mentori", #kulttuurisome Mikä on mentorin ja coachin ero? Minkälainen työsuhde siinä muodostuu, ettei vain tule "selkääntaputtelusta rahaa" - tilanne? Mitä velvollisuuksia mentorilla konkreettisesti on? Miten kalliin coachin olet oikein palkannut? Isona musta tulee Paulina Ahokas! #respect #PauliinaAhokas 'lla kertoo, että hänellä on ollut coach palkattuna henkilönä johtajuuden sparraajana kolme kertaa Paulina Ahokas, mitkä ovat tampere talon valttikortit verrattuina muihin kulttuuritaloihin? #kilpailuonkovaa

27 15.05 Mentorin velvollisuus on avata lompakkosi setelilokerosi, auttaa solmimaan kengännauhasi ja sömpöttää sinule päivänselviä elämänohjeita, mitä jokaisen koulutetun ihmisen pitäisi itse tietää. Paras mentori on oma äiti Selvitä konkreettisesti mentorin hankkiminen, tarpeesta tuloksiin, kiitos. Pauliina Ahokas: "Suurin haaste johtamiselle on muutos. Pitää pystyä keskittämään ajatukset tärkeimpään." Jos #Tampere'en halli, #HIFK'n halli ym. toteutuvat, Suomeen tulee aika lailla lisää #StubaNikula'n mainitsemia seiniä, hmm "Elämässä tarvii tehdä niitä asioita, jotka tuntuvat sillä hetkellä hyvältä." #damnright Ihailen että Pauliina Ahokas on panostanut itseensä palkkaamalla coaching palveluita/valmennuta! Tavoitteellista kehitystä! Eli mitä mentori/coach siis konkreettisesti tekee? Helsinki ainut kulttuurikaupunki?? Astuttaanpa kehäkolomosen ulukopuolelle ja otettaan silimä kätteen ja katotaan uuvestaan Luotettavat ja pitkäjänteiset mentori ja coach- palvelut ruoanlaittoon, siivoukseen ja perhesuhteisiin yritykseltämme. Soita ja löydämme Sinulle yksilöllisesti suunnitellun suunnitelman. Kautta linjan haluaisin lisää ja ehkäpä koko Huomioi yleisösi lähtötaso.

Mitä se oikeesti on? Raportti. - Ajatuksia nuorista, työelämästä ja nuorisotakuun edistämisestä Porvoon seudulla

Mitä se oikeesti on? Raportti. - Ajatuksia nuorista, työelämästä ja nuorisotakuun edistämisestä Porvoon seudulla Raportti Mitä se oikeesti on? - Ajatuksia nuorista, työelämästä ja nuorisotakuun edistämisestä Porvoon seudulla Anu Sipilä Bestis Nuorisotakaajat Porvoossa Sisällys Mistä aloittaa?... 1 Peruskoulu... 2

Lisätiedot

7 turmiollista ajatteluvirhettä, jotka estävät sinua tienaamasta niin paljon kuin ansaitset

7 turmiollista ajatteluvirhettä, jotka estävät sinua tienaamasta niin paljon kuin ansaitset 7 turmiollista ajatteluvirhettä, jotka estävät sinua tienaamasta niin paljon kuin ansaitset JOONA LUOSTARINEN & TIMO HYVÄRI Sisällysluettelo SISÄLLYSLUETTELO...2 7 turmiollista ajatteluvirhettä...8 #1

Lisätiedot

Tajua Mut! -toimintamallin opit Mikkelistä

Tajua Mut! -toimintamallin opit Mikkelistä Sitran selvityksiä 88 Tajua Mut! -toimintamallin opit Mikkelistä Systeemi avaruudesta? Maaliskuu 2015 Sitra 2015 Sitran selvityksiä 88 ISBN 978-951-563-907-3 (nid.) ISBN 978-951-563-908-0 (PDF) www.sitra.fi

Lisätiedot

Kainuun kasvupolku Yrittäjän haastava tie

Kainuun kasvupolku Yrittäjän haastava tie 1 Kimmo Nikkanen, Aki Savolainen Kajaanin ammattikorkeakoulu 2015 Kajaanin ammattikorkeakoulu Kimmo Nikkanen, Aki Savolainen Kainuun kasvupolku Yrittäjän haastava tie Kajaanin ammattikorkeakoulu PL 52,

Lisätiedot

Raija Leskinen - Olli Oja Starttirahaselvitys luovien alojen yrittäjistä

Raija Leskinen - Olli Oja Starttirahaselvitys luovien alojen yrittäjistä Raija Leskinen - Olli Oja Starttirahaselvitys luovien alojen yrittäjistä Starttiraha yksinyrittäjän arjessa toiminnan ja toimeentulon tukena 1 "Starttiraha oli ehdottoman tärkeä meille, et muodosti aika

Lisätiedot

Elä sitä, mitä jo olet!

Elä sitä, mitä jo olet! ! Co-Creating meaningful futures. Mikko Paloranta mikko.paloranta@mirrorlearning.com 040 585 0022 Elä sitä, mitä jo olet!... 1 1.1. Lukijalle... 4 2. Luomme oman todellisuutemme... 5 2.1. Minä ja todellisuuteni...

Lisätiedot

Lasten ja nuorten Vantaa II -toimintaohjelman valmistelu. Yhteenveto valmistelussa käytetystä aineistosta

Lasten ja nuorten Vantaa II -toimintaohjelman valmistelu. Yhteenveto valmistelussa käytetystä aineistosta Lasten ja nuorten Vantaa II -toimintaohjelman valmistelu Yhteenveto valmistelussa käytetystä aineistosta Kannen kuva: Lasten asiantuntijaryhmän 27.2.2013 työpajassa työstämä vaikuttamisen kehärata 1 Sisällys

Lisätiedot

Seurakunta voi nousta uudelle tasolle

Seurakunta voi nousta uudelle tasolle 27.11.2011 Anne-Mari Manninen Seurakunta voi nousta uudelle tasolle Ääni on tärkein Ja minä henkilökohtaisesti olen Isältä rukoillut sitä, että Herra, minua ei kiinnosta onko minun hiukset aina täydelliset,

Lisätiedot

Pohjolan lapset Nuorilla on väliä!

Pohjolan lapset Nuorilla on väliä! Pohjolan lapset Nuorilla on väliä! Pohjoismainen hyvinvointikeskus Ideavihko Varhainen tuki perheille -projektin tulokset 1 Pohjolan lapset Nuorilla on väliä! Julkaisija: Pohjoismainen hyvinvointikeskus

Lisätiedot

Olen niin onnekas, että mulla on sut. Lasten, vanhempien ja tukiperheiden kokemuksia tukiperhetoiminnasta

Olen niin onnekas, että mulla on sut. Lasten, vanhempien ja tukiperheiden kokemuksia tukiperhetoiminnasta Olen niin onnekas, että mulla on sut Lasten, vanhempien ja tukiperheiden kokemuksia tukiperhetoiminnasta 1 Aluksi Pelastakaa Lapset -järjestön lastensuojelutyö perustuu haluun turvata lapsen oikeus perheeseen

Lisätiedot

KUVAT: Lahja Kallinen. nuoret lastensuojelun kehittäjät

KUVAT: Lahja Kallinen. nuoret lastensuojelun kehittäjät N TEKSTI: Johanna Barkman, Pesäpuu ry Riina Pekkala, Perhehoitoliitto ry ja Sinut ry Anna Rainio, Helsingin yliopisto Suvi ja Milla-Kristiina, foorumilaiset KUVAT: Lahja Kallinen 1 nuoret lastensuojelun

Lisätiedot

EDUNVALVOJA SE ON MINUA VARTEN

EDUNVALVOJA SE ON MINUA VARTEN EDUNVALVOJA SE ON MINUA VARTEN Lasten ja edunvalvojien kokemuksia edunvalvojasta lastensuojelussa ja rikosprosessissa Toimittaneet Milja Laakso, Paula Marjomaa ja Kaisi Peltoniemi EDUNVALVOJA SE ON MINUA

Lisätiedot

Mun mielestä tää pitäis julkasta jonnekin

Mun mielestä tää pitäis julkasta jonnekin ehyt katsauksia 5/2013 Mun mielestä tää pitäis julkasta jonnekin Ammattiin opiskelevien ryhmäkeskusteluja osallisuudesta ja vaikuttamisesta Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry, EHYT-katsauksia 5/2013 AMIS Arjen

Lisätiedot

MITÄ TAPAHTUU HUOMENNA?

MITÄ TAPAHTUU HUOMENNA? MITÄ TAPAHTUU HUOMENNA? [ TYÖNANTAJUUDELLE ] VÄITEKIRJA-SARJA mitä tapahtuu huomenna? [ TYÖNANTAJUUDELLE ] KIRJOITTAJAT Maria Vesanen & Emma Varis KUVITUS JA TAITTO Lea-Maija Laitinen KUSTANTAJA Strateginen

Lisätiedot

HYvä paha media Käyttöopas kriittiseen medialukutaitoon

HYvä paha media Käyttöopas kriittiseen medialukutaitoon HYvä paha media Käyttöopas kriittiseen medialukutaitoon Sisällys Median mahti Mitä on kriittinen medialukutaito? 4 Leena Rantala Moderni hetki 4 Oona Uski Median rooli, valta ja vastuu 6 Matti Kalliokoski

Lisätiedot

3 / 2014 Perhe ja parisuhde. Irtonumero 3

3 / 2014 Perhe ja parisuhde. Irtonumero 3 3 / 2014 Perhe ja parisuhde Irtonumero 3 DREAMWEAR CLUB R.Y. SISÄLTÖ 3/2014 Sisällys, yleisiä tiedotuksia 2 Pääkirjoitus 3 Erilainen parisuhde - hämmennyksestä näkemiseen 5 Transtukipisteelle voi tulla

Lisätiedot

2/2014. Turun Seudun TST ry:n jäsenlehti. Kyllä Turussa varmasti tahtotila on hyvin kohdallaan.

2/2014. Turun Seudun TST ry:n jäsenlehti. Kyllä Turussa varmasti tahtotila on hyvin kohdallaan. Turun Seudun TST ry:n jäsenlehti 2/2014 Kyllä Turussa varmasti tahtotila on hyvin kohdallaan. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Minna Arve Kuntien panostus kolmannen sektorin toimintaan tuo moninkertaiset

Lisätiedot

Naisjohtajan tulee sanoa tahdon ja myös tarkoittaa sitä. www.hrviesti.fi. Elina Piispanen: 1/2014 Menestyvä Johtaja 2013 Tue tiimiä, tähtää tuloksiin

Naisjohtajan tulee sanoa tahdon ja myös tarkoittaa sitä. www.hrviesti.fi. Elina Piispanen: 1/2014 Menestyvä Johtaja 2013 Tue tiimiä, tähtää tuloksiin 1/2014 Menestyvä Johtaja 2013 Tue tiimiä, tähtää tuloksiin Rekrytointi Rekrytointi siirtyy uuteen aikaan Työ ja hyvinvointi Stressistä eroon harjoittelemalla Elina Piispanen: www.hrviesti.fi HINTA 14,50

Lisätiedot

Teemu Malinen. teemu malinen - työtä on! www.tyonhakuopas.com

Teemu Malinen. teemu malinen - työtä on! www.tyonhakuopas.com 1 Teemu Malinen Oletko tuotteistanut itsesi ja osaamisesi? Miten annat itsestäsi positiivisen kuvan rekrytoijalle? Tiedätkö mitä sinulta saa kysyä työhaastattelussa? Mitä on A/B testaus? Miten se hyödyttää

Lisätiedot

Kun kulttuurit tulevat tiskille

Kun kulttuurit tulevat tiskille OPAS 4 2013 eila isotalus Kun kulttuurit tulevat tiskille Opas kulttuurienväliseen osaamiseen asiakaspalvelussa Opas kulttuurienväliseen osaamiseen asiakaspalvelussa Sisältö Miksi puhua kulttuurista?...

Lisätiedot

Äiti hylkäsi mut hiekkalaatikolle. Mun tarina s. 8. Satakuntaa ei ole ilman Raumaa. Maakuntajohtaja Pertti Rajala haastattelussa s. 6-7.

Äiti hylkäsi mut hiekkalaatikolle. Mun tarina s. 8. Satakuntaa ei ole ilman Raumaa. Maakuntajohtaja Pertti Rajala haastattelussa s. 6-7. Äiti hylkäsi mut hiekkalaatikolle Mun tarina s. 8 Satakuntaa ei ole ilman Raumaa Maakuntajohtaja Pertti Rajala haastattelussa s. 6-7 Toivonviesti Rauman Seudun Katulähetys ry 1/2013 1 TOIMINNANJOHTAJAN

Lisätiedot

Kaverijohtamisen. visuaalinen innostuskirja. Heikki Toivanen Kuvitus Maija Kotamäki. Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Kaverijohtamisen. visuaalinen innostuskirja. Heikki Toivanen Kuvitus Maija Kotamäki. Jyväskylän ammattikorkeakoulu Kaverijohtamisen visuaalinen innostuskirja Heikki Toivanen Kuvitus Maija Kotamäki Jyväskylän ammattikorkeakoulu Kaverijohtamisen visuaalinen innostuskirja Heikki Toivanen, TkT, tiimivalmentaja, strategi

Lisätiedot

Nuorten vaikuttamisopas

Nuorten vaikuttamisopas Nuorten vaikuttamisopas Me voimme vaikuttaa! Nuorten vaikuttamisopas Julkaissut Suomen Verkkodemokratiaseura ry Julkaistu Creative Commons Nimeä-Epäkaupallinen-Jaa samoin 1.0 Suomi -lisenssillä (CC BY-NC-SA

Lisätiedot

VAPAAEHTOIS- OHJAAJAN TIETOPAKKI POLKU ILOISEEN VAPAAEHTOISTOIMINTAAN

VAPAAEHTOIS- OHJAAJAN TIETOPAKKI POLKU ILOISEEN VAPAAEHTOISTOIMINTAAN VAPAAEHTOIS- OHJAAJAN TIETOPAKKI POLKU ILOISEEN VAPAAEHTOISTOIMINTAAN Eija Peräkylä HUMAK, opinnäytetyö 29.11.2013 2 Opas vapaaehtoisohjaajalle Sisällys VAPAAEHTOISOHJAAJAN TIETOPAKKI Alkusanat...4 1.

Lisätiedot

YHDESSÄ SE SYNTYY. Jaksaminen vapaaehtoisessa järjestötoiminnassa

YHDESSÄ SE SYNTYY. Jaksaminen vapaaehtoisessa järjestötoiminnassa 2010 YHDESSÄ SE SYNTYY Jaksaminen vapaaehtoisessa järjestötoiminnassa Tämä opas on opinnäytetyön produkti Humanistiseen ammattikorkeakouluun. Opas on valmistunut keväällä 2010. Teksti: Sanna Kujala Kuvat:

Lisätiedot

Soolibooli 1/12. Iina Luoto: Antaako luokanopettajakoulutus riittävät valmiudet työelämään? s. 8 27.1.2012

Soolibooli 1/12. Iina Luoto: Antaako luokanopettajakoulutus riittävät valmiudet työelämään? s. 8 27.1.2012 Soolibooli 1/12 27.1.2012 Iina Luoto: Antaako luokanopettajakoulutus riittävät valmiudet työelämään? s. 8 Sisällys >>> 3 Tutkimuksesta potkua opettajankoulutukseen Pääkirjoitus. 4 Mennen tullen Ajankohtaisia

Lisätiedot

Pohjoiset tarinat elokuviksi

Pohjoiset tarinat elokuviksi Pohjoiset tarinat elokuviksi SISÄLLYS Lapin Lisä -lehti 2011 Julkaisija 3 Pääkirjoitus 4 Paljon tahtoa ja oikeat kortit Menestystarinoita: Jussi Hiltunen, Timo Haanpää ja Susanna Chazalmartin 12 Lapista

Lisätiedot

TIETEESTÄ TOIMINTAA 10 KEINOA YLIOPISTOLAISEN YRITTÄJYYDEN VAUHDITTAMISEEN HELSINGIN YLIOPISTO DEMOS HELSINKI UUDENMAAN LIITTO

TIETEESTÄ TOIMINTAA 10 KEINOA YLIOPISTOLAISEN YRITTÄJYYDEN VAUHDITTAMISEEN HELSINGIN YLIOPISTO DEMOS HELSINKI UUDENMAAN LIITTO TIETEESTÄ TOIMINTAA 10 KEINOA YLIOPISTOLAISEN YRITTÄJYYDEN VAUHDITTAMISEEN HELSINGIN YLIOPISTO DEMOS HELSINKI UUDENMAAN LIITTO Sisällys MIKSI TIETEESTÄ TULI TOIMINTAA OSA I: YLIOPISTOLAINEN YRITTÄJYYDEN

Lisätiedot

OPPI KIRJA. Kuinka oppimisesta tuli jokaisen oma juttu OTAVAN OPISTO & OTAVAN OPISTON OSUUSKUNTA

OPPI KIRJA. Kuinka oppimisesta tuli jokaisen oma juttu OTAVAN OPISTO & OTAVAN OPISTON OSUUSKUNTA OPPI KIRJA Kuinka oppimisesta tuli jokaisen oma juttu OTAVAN OPISTO & OTAVAN OPISTON OSUUSKUNTA OPPIKIRJA Kuinka oppimisesta tuli jokaisen oma juttu Toimittaneet Pauliina Jalonen & Noora Jokinen OTAVAN

Lisätiedot

Parasta oli kaikki. Fiiliksistä vaikutuksiin taiteen ja kulttuurin kautta. Kulttuurilla osalliseksi 2012 2015. Espoon Järjestöjen Yhteisö EJY ry

Parasta oli kaikki. Fiiliksistä vaikutuksiin taiteen ja kulttuurin kautta. Kulttuurilla osalliseksi 2012 2015. Espoon Järjestöjen Yhteisö EJY ry Kulttuurilla osalliseksi 2012 2015 Parasta oli kaikki Fiiliksistä vaikutuksiin taiteen ja kulttuurin kautta Espoon Järjestöjen Yhteisö EJY ry Tekstit ja toimitus: Katri Mäkeläinen Kuvat: Fahima Rezaei,

Lisätiedot