Säästää energiaa ja pienentää lämmityskustannuksia. Erinomainen lämpökerroin ja hyötysuhde. Samalla ilmastointilaite ENERGIALUOKITUS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Säästää energiaa ja pienentää lämmityskustannuksia. Erinomainen lämpökerroin ja hyötysuhde. Samalla ilmastointilaite ENERGIALUOKITUS"

Transkriptio

1

2 Säästää energiaa ja pienentää lämmityskustannuksia Kaikki uudet Panasonic ilmalämpöpumput ovat energiataloudeltaan huippuluokkaa. Uuden energialuokituksen mukaan lämpökerroin on useissa malleissa hyvä tai erittäin hyvä. Nopeasti kohonnut sähkön hinta tekee lämpöpumpun hankinnan nyt entistäkin kannattavammaksi. Säästöä lämmityskustannuksissa voi parhaassa tapauksessa syntyä jopa satoja euroja vuodessa. Mukavuudesta tinkimättä. ENERGILUOKITUS Vähän energiaa kuluttava Paljon energiaa kuluttava Erinomainen lämpökerroin ja hyötysuhde LÄMPÖKERROIN Panasonic ilmalämpöpumpun hyötysuhde ja lämpökerroin on erinomainen. Ulkolämpötilan ollessa 0 C, laite antaa kolme kertaa enemmän lämpöä kuin mitä se kuluttaa sähköä. Kuten viereisestä taulukosta huomaa, soveltuu ilmalämpöpumppu erinomaisesti Suomen ilmastoon, koska lämmityskaudella vuorokauden keskilämpötilat ovat ilmalämpöpumpun tehokkaalla toiminta-alueella. ULKOLÄMPÖTIL 1000W sähköä tuottaa jopa 4000W lämpöä! Samalla ilmastointilaite Ilmalämpöpumppu toimii myös ilmastointilaitteena, joka kesähelteellä viilentää ja raikastaa sisäilman miellyttäväksi. Kuumana kesäpäivänä voit asettaa kaukosäätimestä haluamasi sisälämpötilan ja hetkessä voit tuntea kuinka huoneilma muuttuu ihanan viileäksi ja raikkaaksi. Kesällä ilmalämpöpumppu myös poistaa kosteutta ja parantaa myös tällä tavoin sisäilman miellyttävyyttä.

3 Puhdistaa sisäilmaa ja tekee kodistasi terveellisen asua Sisäyksikkö puhdistaa sisäilmaa tehokkaasti. Karkeasuodin poistaa sisäilmasta leijuvaa huonepölyä ja mikrosuodin poistaa pienimpiä epäpuhtauksia. Mikrosuotimet ovat erittäin pitkäikäisiä vaihtovälin ollessa jopa kolme vuotta. Karkeasuodin voidaan puhdistaa joko imurilla tai vesipesulla aina tarvittaessa. Perusmalleissakin on sisäilman karkeasuodatus ja mikrosuotimet voidaan hankkia niihin lisävarusteena. Deluxe-malleissa ionisaattori lisää negatiivisia ioneita huoneilmaan ja Oxygen-malleissa voidaan lisäksi huoneilman happipitoisuutta nostaa. Tasaista lämpöä lattiasta kattoon Ilmalämpöpumpun tehokas ilmankierto tasoittaa lämpötilakerrostumat antaen pehmeän ja tasaisen lämmön koko huoneistoon. Ilmalämpöpumppu on erinomainen kumppani varaavalle takalle, tehostaen ilmankierrolla takan lämmittävää vaikutusta. Vaikka sisäyksikön läpi virtaa ilmaa jopa 600 kuutiota tunnissa, on toiminta hiljaista ja huomaamatonta. Pienimmillään äänitaso on vain 26 db. Sopii taloon kuin taloon Panasonicin laajasta mallistosta löytyy sopiva laite kaiken kokoisiin ja tasoisiin taloihin. Valikoimasta löytyvät edulliset perusmallit ja tyylikkäät Design-mallit sekä huippuominaisuuksin varustetut Deluxe- ja Oxygen-mallit. Suuriin ja kaksikerroksisiin taloihin löytyy myös mallit, joihin yhteen ulkoyksikköön voidaan liittää useampia sisäyksiköitä.

4 Käytännön kokemuksia ilmalämpöpumpusta Suonion perhe asuu 170 neliön omakotitalossa Merimaskussa ja ilmalämpöpumppu asennettiin taloon vuonna Ilmalämpöpumppua käytetään sekä lämmittämiseen että jäähdyttämiseen kesähelteillä. Suorasähkölämmityksellä ja varaavalla takalla varustetun talon käyttö- ja lämmityssähkön normaalikulutus on n kwh vuodessa. Panasonic ilmalämpöpumpun myötä on sähkön kulutus pudonnut olennaisesti, kun merkittävin osa lämmöstä tuotetaan ilmalämpöpumpulla. Sähkön vuosikulutus on nyt n kwh vuodessa, sisältäen myös jäähdytykseen kesäaikaan käytetyn lisäenergian. Olemme todella vakuuttuneita Panasonicin tuomasta säästöstä lämmityskustannuksissa. Lisäksi käytämme jäähdytystoimintoa melko paljon kesäaikaan ja silti säästöä syntyy merkittävän paljon. Olemme tyytyväisiä ja suosittelemme lämpimästi. Jukka Suonio, Merimasku Ilmalämpöpumppu sopii taloon kuin taloon. Tässä esimerkki Satakunnasta. Ilmalämpöpumpun valinta Ilmalämpöpumpun valintaan vaikuttaa ensisijaisesti lämmitettävän tilan pinta-ala. Saman tilan viilennys vaatii enemmän tehoa kuin lämmitys, joten esim. 3kW:n perusmalli riittää 100m 2 :n lämmitykseen ja 70m 2 :n tehokkaaseen jäähdytykseen. Valintaan vaikuttaa toki myös rakennuksen energialuokka, eristys, ilmanvaihto, ikkunat, jne. Vapaa-ajan asuntoihin ja jäähdytyskäyttöön suosittelemme ON/OFF-malleja ja muihin pientaloihin Inverter-malleja. Valintaan vaikuttavia kriteereitä: 1. Lämmitys vai jäähdytys Se, käytetäänkö laitetta ensisijaisesti lämmittämiseen vai jäähdyttämiseen määrittää pääsääntöisesti tehon tarpeen, sillä jäähdytykseen tarvitaan enemmän tehoa kuin lämmitykseen. 2. Teholuokka Ilmalämpöpumpun teholuokka valitaan lämmitettävän/ jäähdytettävän tilan pinta-alan mukaan. 1 kw lämmittää n. 30m 2 ja vastaavasti 1 kw jäähdyttää n. 20m 2. Lämmöneristyksen, ikkunoiden suunnan ja määrän sekä muiden lämmönlähteiden vaikutus pitää myös ottaa huomioon. 3. Inverter vai on/off-malli Keskikokoisissa ja suurissa tiloissa Inverter-malli on parhaimmillaan joustavan tehoalueen takia. Kompressori pyörimisnopeus säätyy automaattisesti tehon tarpeen mukaan. Lämmityskäytössä Invertteri on hyvä valinta. On/Off-malli puolestaan käy vakionopeudella, kunnes lämmöntunnistin havaitsee lämpötilan saavutetun ja laite pysähtyy. Edulliset On/Offkoneet ovat tehokkaita jäähdytyskäytössä. 4. Muut ominaisuudet Lämmityksen ja jäähdytyksen lisäksi muita ominaisuuksia ovat mm. huonepölyn suodatus, mikrosuodattimet, ionisaattori sekä happirikastin, jotka parantavat merkittävästi sisäilman laatua. Langaton kaukosäädin ja ajastin tekevät laitteen käytöstä helppoa ja vaivatonta.

5 Ilmalämpöpumpun asennus sentaja auttaa ja neuvoo tarvittaessa jo ennen laitteen hankintaa. Hän auttaa laitteen paikan valinnassa ja suunnittelee, miten ilmaläpöpumpusta saadaan paras hyöty sekä missä paikassa se toimii parhaiten. Lisäksi asentaja kouluttaa laitteen käyttöön ja antaa hyviä neuvoja. Ilmalämpöpumpun saa asentaa vain TUKESin hyväksymä kylmäalan asentaja, joka hoitaa asennuksen alusta loppuun sähkökytkennöistä kylmäaineputkien liittämiseen. sennuksen yhteydessä mitataan ja testataan ilmalämpöpumpun toiminta. sentaja Petri Nurminen. Ilmalämpöpumpun toiminnan ja pitkän käyttöiän kannalta on tärkeää, että laitteisto on oikein valittu, sijoitettu ja asennettu. Yläkertaan asennettu sisäyksikkö. Esimerkki suomalaisesta kodista. mmattiasentaja voi auttaa seuraavissa asioissa: - Ilmalämpöpumpun tai ilmastointilaitteen valinta - Tekninen suunnittelu ja neuvonta - sennuspaikan ja -vaihtoehtojen suunnittelu - Esteettisten asioiden huomioon ottaminen - sennus ja käyttökoulutus - Takuuasiat ja jälkihoito Kannattaa muistaa, että asennuksessa on hyödynnettävissä kotitalousvähennys, jolloin nettohinnaksi jää huomattavasti pienempi summa kuin, mitä asentajalle maksetaan. sentajaan tai ilmalämpöpumppujen ammattilaiseen kannattaa ottaa yhteyttä, jos haluaa arvion tai suunnitelman siitä mihin ja millaisen ilmalämpöpumpun haluaisi asuntoonsa. mmattiasentajan työn jälki on siistiä, liitokset pitkäikäiset ja sähköturvallisuus kunnossa. Lisäksi asentaja opastaa käytössä ja antaa vinkkejä kuinka saada paras hyöty ilmalämpöpumpusta niin kesällä kuin talvellakin. Ilmalämpöpumpun hankkimiselle on ainoastaan järkisyitä ja rahan säästö on niistä tärkein. mmattilainen auttaa sinua valinnassa, hankinnassa ja asennuksessa sekä käyttöönotossa.

6 Ilmalämpöpumpun tekniikkaa Tyylikäs ja selkeä muotoilu Irroitettava, pestävä etupaneeli Tehokas ja hiljainen puhallin Sisäyksikön tehokkaan puhaltimen halkaisija on peräti 90 mm. Tämän ansiosta puhallin on erittäin hiljainen. Lämmin, samettisen pehmeä lämpö leviää tasaisesti koko huoneistoon lattiasta kattoon. Laaja lämmönvaihdinkennosto Pitkään kupariputkistoon liitetty alumiininen lämmönvaihdinkennosto on pinta-alaltaan valtavan suuri. PFC Invertteri Scroll-kompressori Scroll-kompressori Uudet invertteri-mallit edustavat edistyksellistä ajattelua ilmalämpöpumpuissa. Ne ovat erittäin inverttereissä on edistyksellinen HE- ja E-sarjan Nordic tehokkaita lämmittimiä ja hyötysuhde on uusissa invertterimal- tehokas, pienikokoinen ja erittäin luotettava. Scroll-kompressori. Scroll-kompressori on leissa huippuluokkaa. Sen käynti on äärimmäisen tasainen ja värinätön 2-siipinen puhallin 2-siipisen puhaltimen propeli on entistä 3-siipistä hiljaisempi. Siiven kärjistä syntyvää kavitaatio-ääntä ei 2-siipisessä mallissa esiinny. Parannettu ilman virtaus PERINTEINEN Siiven kärjen oskillaatio/ kavitaatioääni. 2-SIIPINEN Siiven kärjestä vapaa virtaus.

7 Ominaisuuksia pohjolan oloihin Panasonic ilmalämpöpumpuissa on jo vakiona monia ominaisuuksia. Mallien väliset erot ovat kompressoritekniikassa, sisäyksiköiden lukumäärässä ja muissa ominaisuuksissa. Tässä alla on esitelty joitakin tärkeimpiä ominaisuuksia, jotka vaihtelevat malleittain. Nordic Series Uudet E-sarjan Nordic-mallit ovat suunniteltu erityisesti Pohjolan vaativiin talviolosuhteisiin. Nordic-malleissa on lukuisia teknisiä parannuksia; mm. tehokas Scroll-kompressori, sähköohjatut venttiilit, DC-ohjattu ulkoyksikön puhallinmoottori ja talvikäyttövarustus. Super lleru-buster Uusi tehokas mikrosuodin poistaa sisäilmasta allergeeneja, bakteereita ja jopa viruksia. Suodatin on käsitelty siten että se inaktivoi nämä haitalliset epäpuhtaudet ja tekee sisäilmasta puhtaan ja terveellisen hengittää. SuperSonic Mikrosuodattimen yhteydessä oleva ultraäänigeneraattori saa ilman tihenemään ja haitalliset hiukkaset tarttuvat toisiinsa ja tällä tavoin jäävät herkemmin mikrosuodattimen verkostoon. Oxygen inutlaatuinen happirikastin tuo ulkoyksiköltä sisäyksikölle ohuen letkun kautta happipitoista ilmaa ja se sekoitetaan tasaisesti sisäilmaan. Näin saadaan sisäilman happipitoisuus nostettua samalle tasolle kuin raikkaassa ulkoilmassa. Ion Ionisaattori lisää negatiivisia ioneita huoneilmaan. Niillä on ilmaa raikastava ja puhdistava vaikutus. Lisäksi negatiivisilla ioneilla on mieltä rauhoittava vaikutus. Ilma on raikas ja mieli on korkealla, kuin vuoristopuron äärellä. 26dB Panasonic ilmalämpöpumpun sisäyksikkö on erittäin hiljainen, lähes kuiskaukseen verrattava 26dB ääntä on miellyttävän ja rauhallisen ympäristön tae. R410 kylmäaine Uusi ympäristöystävällinen kylmäaine, joka on ympäristöystävällinen ja turvallinen käyttää. Tämä kylmäaine ei jätä ikävää perintöä jälkipolville. ir Quality Indicator Kun sisäilman laatu on sinulle ja läheisillesi tärkeää, niin Panasonic tekee työn puolestasi ja valvoo ilman laatua. Ilman laatuun voidaan vaikuttaa myös erilaisilla suodattimilla vähentäen dramaattisesti huoneilman partikkeleita ja hiukkasia.

8 ILMLÄMPÖPUMPUT 2006 HE-sarja (Inverter Flagship) Happirikastimella ja huippuhyvällä hyötysuhteella varustettu malli. Lippulaiva-malli. HE9DKE: 3,60(0,60-6,50)kW COP 5,22 / 2,60(0,60-3,00)kW EER 5,10 HE12DKE: 4,80(0,60-7,70)kW COP 4,62 / 3,50(0,60-4,00)kW EER 4,12 XE-sarja (Inverter Super Deluxe) Happirikastimella varustettu malli. Puhtaamman sisäilman puolesta. XE9DKE: 3,60(0,60-5,00)kW COP 4,00 / 2,60(0,60-3,00)kW EER 3,71 XE12DKE: 4,80(0,60-6,50)kW COP 3,81 / 3,45(0,60-4,00)kW EER 3,63 TE-sarja (Inverter Deluxe Slim) Tyylikäs hopeanharmaa design-malli. Erittäin ohut sisäyksikkö - vain 14cm. TE9DKE: 3,60(0,60-5,30)kW COP 4,26 / 2,60(0,60-3,00)kW EER 4,48 XE12DKE: 4,80(0,60-6,50)kW COP 3,64 / 3,50(0,60-4,00)kW EER 3,89 E-sarja (Nordic Inverter Deluxe) Suosittu E-sarja soveltuu entistäkin paremmin Pohjolan vaativiin talviolosuhteisiin. E9EKEB: 3,60(0,60-5,40)kW COP 4,26 / 2,60(0,60-3,00)kW EER 4,41 E12EKEB: 4,80(0,60-6,60)kW COP 3,81 / 3,50(0,60-4,00)kW EER 3,80 E-sarja (E15 Deluxe & Cassette) Malli E15 on saatavana upotettavana kattomallina sekä seinämallina. E15DKEW: 5,50(0,90-7,10)kW COP 3,50 B / 4,40(0,90-5,00)kW EER 3,21 E15DB4EW: 5,10(0,90-6,20)kW COP 2,88 D / 4,10(0,90-4,80)kW EER 3,15 B E-sarja (Powerful Inverter Deluxe) Tehokkaat E-sarjan mallit soveltuvat mainiosti suuriin ja avariin tiloihin. E18DKEW: 6,60(0,90-8,00)kW COP 3,69 / 5,30(0,90-6,00)kW EER 3,21 E21CKE: 7,20(0,90-8,50)kW COP 3,43 B / 6,30(0,90-7,10)kW EER 2,85 / 3,15(0,90-3,80)kW EER 3,46 (lisävaruste) PE-sarja (Inverter Standard) Super-edullinen invertteri-malli, uutuutena ilmanlaadun tunnistin. PE9DKE: 3,30(0,90-4,00)kW COP 4,02 / 2,50(0,90-3,00)kW EER 3,42 PE12DKE: 4,10(0,90-5,00)kW COP 3,69 C (lisävaruste) PW-sarja (On/Off Standard) Edullinen vaihtoehto pientaloihin ja vapaa-ajanasuntoihin. Erinomainen hinta/laatu. PW9DKE: 2,85kW COP 3,80 / 2,65kW EER 3,21 PW12DKE: 3,80kW COP 3,80 / 3,40kW EER 3,21 PW18DKE: 5,30kW COP 3,35 ME-sarja (Multi Inverter) C / 5,10kW EER 2,91 Yksi ulkoyksikkö ja kaksi, kolme tai jopa neljä sisäyksikköä. Suuriin erillisiin tiloihin. Lukuisia ulko- ja sisäyksiköiden yhdistelmävaihtoehtoja. ks tarkemmin mallikohtaisesta esitteestä W-sarja (On/Off Super-powerful) Super-tehokkaat upotettavat ja pinta-asennettavat mallit liikehuoneistoihin. ks. mallikohtaiset esitteet Pidätämme oikeudet teknisissä tiedoissa ja mallistossa tapahtuvista muutoksista. C

Ilmalämpöpumput. www.ivt.fi

Ilmalämpöpumput. www.ivt.fi Ilmalämpöpumput www.ivt.fi Ilmalämpöpumpun toiminta Ilmalämpöpumpun toiminta on yksinkertaista ja ympäristö ystävällistä. Tekniikka perustuu lämmön keräämiseen ulkoilmasta, joka luovutetaan sisäilmaan,

Lisätiedot

TERMO ÄLYKKYYTTÄ PIENTALON SÄHKÖLÄMMITYKSEEN.

TERMO ÄLYKKYYTTÄ PIENTALON SÄHKÖLÄMMITYKSEEN. TERMO ÄLYKKYYTTÄ PIENTALON SÄHKÖLÄMMITYKSEEN. Helsingin Energia on energiatehokkuuden edelläkävijä ja yksi Pohjoismaiden merkittävimmistä energiayhtiöistä. Palvelemme noin 400 000 asiakasta Suomessa ja

Lisätiedot

SAP Flexi Multi Split

SAP Flexi Multi Split PB097:0705 SAP Flexi Multi Split Ilmastointilaite lämmitykseen ja jäähdytykseen Vietämme paljon aikaamme sisätiloissa. Hyvä sisäilma on meille ensiarvoisen tärkeää. Puhdas, oikeanlämpöinen ilma on tärkeä

Lisätiedot

SÄHKÖLÄMMITTIMET PEHMEÄÄ LÄMPÖÄ KOTIIN

SÄHKÖLÄMMITTIMET PEHMEÄÄ LÄMPÖÄ KOTIIN SÄHKÖLÄMMITTIMET PEHMEÄÄ LÄMPÖÄ KOTIIN RAUTAKESKO 1 Mukavaa lämpöä - miten ja miksi? Lämpö on yksi ihmisen perustarpeista. Lämpöä tarvitaan asuinhuoneissa: kotona ja vapaa-ajanasunnoissa, mökeillä, puutarhassa,

Lisätiedot

Maalämpöjärjestelmän hankinta. Keski-Suomen Energiatoimisto www.kesto.fi/energianeuvonta energianeuvonta@kesto.fi

Maalämpöjärjestelmän hankinta. Keski-Suomen Energiatoimisto www.kesto.fi/energianeuvonta energianeuvonta@kesto.fi Maalämpöjärjestelmän hankinta Keski-Suomen Energiatoimisto www.kesto.fi/energianeuvonta energianeuvonta@kesto.fi 1 Sisältö Yleistä Maalämpö sopii useimpiin kohteisiin, missä on vesikiertoinen lämmönjakojärjestelmä

Lisätiedot

Saako sähköllä lämmittää?

Saako sähköllä lämmittää? Saako sähköllä lämmittää? Pirkko Harsia Yliopettaja, TkL Mitä tarkastellaan? Päästöt? Hinta? Energiatehokkuus? Tarpeet? Kulutus? Energian siirto? Lämmitysjärjestelmä? Mikä on hyväksyttävää sähkön käyttöä?

Lisätiedot

VINKKEJÄ LÄMMITYSJÄRJESTELMÄN VALINTAAN. Keski-Suomen Energiatoimisto www.kesto.fi/energianeuvonta energianeuvonta@kesto.fi

VINKKEJÄ LÄMMITYSJÄRJESTELMÄN VALINTAAN. Keski-Suomen Energiatoimisto www.kesto.fi/energianeuvonta energianeuvonta@kesto.fi VINKKEJÄ LÄMMITYSJÄRJESTELMÄN VALINTAAN Keski-Suomen Energiatoimisto www.kesto.fi/energianeuvonta energianeuvonta@kesto.fi 1 Sisältö Yleistä valinnasta Lämmitystapojen vertailua Päälämmitysjärjestelmät

Lisätiedot

Energiatehokkuus ja lämmitystavat. Keski-Suomen Energiatoimisto www.kesto.fi/energianeuvonta energianeuvonta@kesto.fi

Energiatehokkuus ja lämmitystavat. Keski-Suomen Energiatoimisto www.kesto.fi/energianeuvonta energianeuvonta@kesto.fi Energiatehokkuus ja lämmitystavat Keski-Suomen Energiatoimisto www.kesto.fi/energianeuvonta energianeuvonta@kesto.fi 1 Sisältö Rakennusten energiankulutus nyt ja tulevaisuudessa Lämmitysmuotojen kustannuksia

Lisätiedot

VIESMANN VITOCAL 222-S Kompaktilämpöpumppu, Split-malli 3,0-10,6 kw

VIESMANN VITOCAL 222-S Kompaktilämpöpumppu, Split-malli 3,0-10,6 kw VIESMANN VITOCAL 222-S Kompaktilämpöpumppu, Split-malli 3,0-10,6 kw Tietolehti Tilausnumero ja hinnat: ks. hintaluettelo VITOCAL 222-S Tyyppi AWT-AC 221.A/ AWT-AC 221.B Split-rakenteinen kompaktilämpöpumppu,

Lisätiedot

TEHOKASTA LÄMPÖPUMPPU- TEKNIIKKAA 2015 2016

TEHOKASTA LÄMPÖPUMPPU- TEKNIIKKAA 2015 2016 UUSI AQUAREA-TUOTESARJA TEHOKASTA LÄMPÖPUMPPU- TEKNIIKKAA 2015 2016 2015-2016 V01 A++ 55 C A++ 35 C TESTIN PARAS 2015 UUDET AQUAREA-ILMA-VESILÄMPÖPUMPUT 2015 2016 ENERGIANSÄÄSTÖÄ ErP-sopiva ErP 2015 -yhteensopiva

Lisätiedot

VIP inverter. Huipputehokas ilmalämpöpumppu pohjolan oloihin. Kaunis metallinhohtoinen ulkomuoto ja VIP-tason tekniikka!

VIP inverter. Huipputehokas ilmalämpöpumppu pohjolan oloihin. Kaunis metallinhohtoinen ulkomuoto ja VIP-tason tekniikka! Ilmalämpöpumput VIP inverter Huipputehokas ilmalämpöpumppu pohjolan oloihin. Kaunis metallinhohtoinen ulkomuoto ja VIP-tason tekniikka! Ominaisuudet ja toimintojen kuvaus Väri: Metallishampanja. Energiatehokkuusluokka

Lisätiedot

SPIRALAIR -KOMPRESSORIT K1-4 K6-8 COMBI KS1-4 KS6 5 MULTI PUHTAUS HILJAISUUS

SPIRALAIR -KOMPRESSORIT K1-4 K6-8 COMBI KS1-4 KS6 5 MULTI PUHTAUS HILJAISUUS SPIRALAIR -KOMPRESSORIT K1-4 K6-8 COMBI KS1-4 KS6 5 MULTI PUHTAUS HILJAISUUS KYLMÄ KS / T Integroitu kuivain PUHTAUS PUHDASTA ILMAA Ilmaa puhtaimmassa muodossaan Teollisen prosessin tehokkuus ja tuotteiden

Lisätiedot

Alternative Solutions. Alternative - WRG Energiaa säästävä ilmanvaihto- & lämmöntalteenottolaite

Alternative Solutions. Alternative - WRG Energiaa säästävä ilmanvaihto- & lämmöntalteenottolaite Alternative - WRG Energiaa säästävä ilmanvaihto- & SÄÄSTÄÄ ENERGIAA lämmöntalteenottolaite HYVÄ SISÄILMA Ihminen hengittää vuorokaudessa noin 10 000 litraa ilmaa Ilmassa olevat pienhiukkaset ovat todistetusti

Lisätiedot

Vetokaapit laboratorioihin

Vetokaapit laboratorioihin Vetokaapit laboratorioihin O U R E X O Y M ä k i r i n t e e n t i e 3 3 6 2 2 0 K a n g a s a l a P u h. ( 0 3 ) 2 1 2 8 0 0 0 F a k s i ( 0 3 ) 2 1 2 8 1 5 8 w w w. o u r e x. f i o u r e x @ o u r e

Lisätiedot

Sertifikaatti Nro VTT-C-9151-12 2 (2) Sertifioitu asunnon ilmanvaihtokone täyttää alla esitetyt vaatimukset.

Sertifikaatti Nro VTT-C-9151-12 2 (2) Sertifioitu asunnon ilmanvaihtokone täyttää alla esitetyt vaatimukset. Koja Fair 120 ec Koja Fair 120 ec Koja Oy valmistaa ilmanvaihtokoneita Fair 120 ec Sertifikaatti Nro VTT-C-9151-12 1 (2) Fair 120 ec on tarkoitettu käytettäväksi asunnon ilmanvaihtokoneena ja sen lämmöntalteenoton

Lisätiedot

Vuoden 2012 energiamääräysten mukainen perinnetalo. Kirsti Sivén & Asko Takala Arkkitehdit Oy

Vuoden 2012 energiamääräysten mukainen perinnetalo. Kirsti Sivén & Asko Takala Arkkitehdit Oy Vuoden 2012 energiamääräysten mukainen perinnetalo Alustava raportti Equa Simulation Finland Oy TkL Mika Vuolle 2 Sisällysluettelo 1 Keskeiset lähtötiedot ja tulokset... 3 1.1 Määräystenmukaisuuden osoittaminen

Lisätiedot

Vallox Oy. valmistaa ilmanvaihtokoneita Vallox 180 DC. % yli 70 60-70 50-60 40-50 E F G H I 30-40 20-30 10-20 1-10 2,5. Ominaissähköteho, 2,0

Vallox Oy. valmistaa ilmanvaihtokoneita Vallox 180 DC. % yli 70 60-70 50-60 40-50 E F G H I 30-40 20-30 10-20 1-10 2,5. Ominaissähköteho, 2,0 Vallox 180 DC Vallox 180 DC Vallox Oy valmistaa ilmanvaihtokoneita Vallox 180 DC Sertifikaatti Nro C273/04 1 (2) Vallox 180 DC on tarkoitettu käytettäväksi asunnon ilmanvaihtokoneena ja sen lämmöntalteenoton

Lisätiedot

Siirrettävät ilmastointilaitteet

Siirrettävät ilmastointilaitteet Siirrettävät ilmastointilaitteet luovat kotiin ja työpaikoille helposti ja nopeasti miellyttävän ja raikkaan sisäilman. Jäähdyttäessään sisäilmaa ne poistavat samalla ilmasta liiallisen kosteuden sekä

Lisätiedot

Vallox Oy. valmistaa ilmanvaihtokoneita Vallox 95

Vallox Oy. valmistaa ilmanvaihtokoneita Vallox 95 95 Vallox Oy valmistaa ilmanvaihtokoneita Vallox 95 Sertifikaatti Nro VTT--844-21-06 Myönnetty 22.8.2006 Päivitetty 17.2.2012 1 (2) Vallox 95 on tarkoitettu käytettäväksi asunnon ilmanvaihtokoneena ja

Lisätiedot

AIR STYLE. Hiljainen. Erittäin ohut. Erinomainen Energialuokitus. Monipuolinen. Ilman ulkoyksikköä WWW.ILMALAMPOCENTER.FI

AIR STYLE. Hiljainen. Erittäin ohut. Erinomainen Energialuokitus. Monipuolinen. Ilman ulkoyksikköä WWW.ILMALAMPOCENTER.FI AIR STYLE ARKKITEHTUURINEN HELMI Hiljainen Erittäin ohut Erinomainen Energialuokitus Monipuolinen Ilman ulkoyksikköä WWW.ILMALAMPOCENTER.FI Toimisto tyyliin Järjestelmä on tehokas ja pystyy suorituskyvyltään

Lisätiedot

Energiatehokas asuminen ja maalämpö

Energiatehokas asuminen ja maalämpö Energiatehokas asuminen ja maalämpö Energiaomavaraisuus-iltapäivä 20.9.2014 Lappeenrannan teknillinen yliopisto Mika Luoranen Tutkijaopettaja - Kestävä yhdyskunta LUT Energia etunimi.sukunimi@lut.fi +358

Lisätiedot

VARAA OMASI. muovitontalo.fi AJOISSA! HIRSIRIVITALO. Lahnajärvenkatu 17, Laukaa

VARAA OMASI. muovitontalo.fi AJOISSA! HIRSIRIVITALO. Lahnajärvenkatu 17, Laukaa VARAA OMASI AJOISSA! muovitontalo.fi ENNAKKOMARKKINOINNISSA HIRSIRIVITALO Lahnajärvenkatu 17, Laukaa Hirsi on ollut aikojen alusta asti ihmisten asuntojen perusmateriaali. Hirsi on ekologinen ja hengittävä.

Lisätiedot

MONOSPLIT- tai MULTISPLIT-järjestelmä FULL DC Inverter -32 C - +

MONOSPLIT- tai MULTISPLIT-järjestelmä FULL DC Inverter -32 C - + SPLIT- tai MULTISPLIT-järjestelmä FULL DC Inverter Paremman ympäristön puolesta. C 50-32 C - + LÄMMITYKSEEN ja ILMASTOINTIIN asuin- ja toimistorakennuksissa www.onninen.fi ENERGIA TEHOKKU UTTA Järjestelmä

Lisätiedot

Mikä ihmeen ilmalämpöpumppu?

Mikä ihmeen ilmalämpöpumppu? Mikä ihmeen ilmalämpöpumppu? 1. Mikä ihmeen ilmalämpöpumppu? 2. Toimintaperiaate 3. Energian säästö 4. Laitteistokoostumus 5. Oikea mallin valinta 6. On/Off- ja invertteri malli 7. Suodattimet 8. Kosteudenpoisto

Lisätiedot

ILTO Comfort CE5 ENEMMÄN KUIN LÄMPÖPUMPPU AINUTLAATUINEN UUTUUS LÄMPÖPUMPPU JA ILMANVAIHDON LÄMMÖN- TALTEENOTTOLAITE YHDESSÄ MERKITTÄVÄSTI PIENEMMÄLLÄ INVESTOINNILLA MAALÄMPÖPUMPUN VEROISTA TEHOA LÄMPIMÄN

Lisätiedot

Premier Nordic Ilmalämpöpumppu

Premier Nordic Ilmalämpöpumppu Midea Group on myös yksi suuriista valmistajista ja ulkomaanvientiyrityksistä Kiinassa. Viimeisen vuoden aikana Midea on tehnyt laskelmia ja taktisia siirtoja muuttuvilla markkinoilla, joka on taannut

Lisätiedot

Energia on elämää käytä sitä järkevästi

Energia on elämää käytä sitä järkevästi ENERGIATIETOINEN KULUTTAJA -KALVOSARJA Energia on elämää käytä sitä järkevästi Kauppa- ja teollisuusministeriö on tukenut kalvosarjan tuotantoa. Energia on elämää. Käytä sitä järkevästi. Mihin käytämme

Lisätiedot

.eu. Luokkansa pienin. SLIGHTLINE - erittäin kompakti puhallin. pieni hiljainen kytke ja käytä -asennus

.eu. Luokkansa pienin. SLIGHTLINE - erittäin kompakti puhallin. pieni hiljainen kytke ja käytä -asennus .eu V E NT I LATO R E N Luokkansa pienin SLIGHTLINE - erittäin kompakti puhallin pieni hiljainen kytke ja käytä -asennus Luo tilaa Nauti hiljaisuudesta SLIGHTLINE - Seuraava sukupolvi SLIGHTLINE luo tilaa

Lisätiedot

Energiansäästöratkaisut

Energiansäästöratkaisut Energiansäästöratkaisut Paljonko haluat säästää? Sinä valitset Lämpöykkönen toteuttaa. Lämpöykkönen energiansäästön edelläkävijä Yläpohjan eriste 20% säästöä. Ilmalämpöpumppu 30% säästöä. Maalämpöpumppu

Lisätiedot

Air Wise Oy. valmistaa ilmanvaihtokoneita SunAIR RW EC. % yli 70 60-70 50-60 D E F G H I 40-50 30-40 20-30 10-20 1-10 HUONO SÄHKÖTEHOKKUUS 2,5 2,0

Air Wise Oy. valmistaa ilmanvaihtokoneita SunAIR RW EC. % yli 70 60-70 50-60 D E F G H I 40-50 30-40 20-30 10-20 1-10 HUONO SÄHKÖTEHOKKUUS 2,5 2,0 SunAIR RW EC SunAIR RW EC Air Wise Oy valmistaa ilmanvaihtokoneita SunAIR RW EC Sertifikaatti Nro VTT-C-5731-10 1 (2) SunAIR RW EC on tarkoitettu käytettäväksi asunnon ilmanvaihtokoneena ja sen lämmöntalteenoton

Lisätiedot

Lämmöntalteenotto ekologisesti ja tehokkaasti

Lämmöntalteenotto ekologisesti ja tehokkaasti Tapio Tarpio Lämmöntalteenotto ekologisesti ja tehokkaasti Air Termico/Air Kameleontti - tuloilmaikkuna on ekologinen tapa ottaa ikkunan kautta poistuva hukkalämpö talteen ja hyödyntää auringon lämpövaikutus.

Lisätiedot

7992FI WG 80 Talvipuutarhan liukuosat Talvipuutarhan kiinteät osat ks. sivu 16

7992FI WG 80 Talvipuutarhan liukuosat Talvipuutarhan kiinteät osat ks. sivu 16 7992FI WG 80 Talvipuutarhan liukuosat Talvipuutarhan kiinteät osat ks. sivu 16 Willab Garden 2015-11 TÄRKEÄÄ! Lue asennusohje kokonaan ennen kuin aloitat asennuksen! Ellei ohjeita noudateta, osat eivät

Lisätiedot

Marjan makuisia koruja rautalangasta ja helmistä -Portfolio

Marjan makuisia koruja rautalangasta ja helmistä -Portfolio Marjan makuisia koruja rautalangasta ja helmistä -Portfolio Saara Lohi 2007 Suunnittelu ja tavoitteet Suunnittelun lähtökohtana oli kuva pihlajanmarjoista pajumatolla. Tavoitteena on suunnitella ja toteuttaa

Lisätiedot

TAMPEREEN ASUNTOMESSUT 2012

TAMPEREEN ASUNTOMESSUT 2012 AALLON NOLLAENERGIATALO AALLON NOLLAENERGIATALO TAMPEREEN ASUNTOMESSUT 2012 LÄHTÖKOHTA: LUUKKU-TALO HAASTEET ENERGIAN SÄÄSTÖ 2020: kaikki rakennukset Euroopassa lähes nollaenergiataloja HIILIDIOKSIDIPÄÄSTÖJEN

Lisätiedot

Väli- ja loppuraportointi

Väli- ja loppuraportointi Väli- ja loppuraportointi Hyvän raportin merkitys hankkeen tulosten kuvaamisessa Sari Ahvenainen ESR-koordinaattori 25.5.2011 Uudenmaan ELY-keskus Väliraportti (1/8) Miksi väliraportti tehdään? - Tarkoituksena

Lisätiedot

suodatintuuletin Sarja FF 018 Helppohoitoinen Hiljainen Pieni asennussyvyys Funktionaalinen muotoilu Aikaasäästävä asennus ja huolto

suodatintuuletin Sarja FF 018 Helppohoitoinen Hiljainen Pieni asennussyvyys Funktionaalinen muotoilu Aikaasäästävä asennus ja huolto Helppohoitoinen Hiljainen Pieni asennussyvyys Funktionaalinen muotoilu Aikaasäästävä asennus Suodatintuulettimia käytetään kytkentäkaappien jäähdytykseen. Kaapin sisäilman lämpötilaa alennetaan tuomalla

Lisätiedot

Asennus- ja huolto-ohjeet

Asennus- ja huolto-ohjeet Compact (C) Ventil Compact (CV/FCV/RCV) Hygiene (H) Plan Compact (FC) Tätä ohjetta koskevat radiaattorit on tarkoitettu normaalien kuivien asuintilojen lämmittimiksi. Lämmitysverkoston rakenne tulee olla

Lisätiedot

Mitsubishi Electric ilma-vesilämpöpumppu

Mitsubishi Electric ilma-vesilämpöpumppu Mitsubishi Electric ilma-vesilämpöpumppu Ecodan-varaaja Käyttövesivaraajan tilavuus 200 l Varaaja sisältää säätöjärjestelmän, paisunta-astian, kiertovesipumpun, 3-portaisen 9 kw lisälämmitysvastuksen Valmius

Lisätiedot

6,8 kw OMA PUMPPUTEHON VALINTASI 7,0 kw Täystehoinen

6,8 kw OMA PUMPPUTEHON VALINTASI 7,0 kw Täystehoinen MAALÄMMITYSLASKELMA ( keskiarvovuodelle täystehoisella pumpulla) Bergheat46.ods Bergheat46.xlsx Ohje Laskelma on viitteellinen Laskelma perustuu rakennetietoihin. Tarkistuta mitoitus laitetoimittajallasi!

Lisätiedot

Chiller kasettipatterit BOX Composite Cassette

Chiller kasettipatterit BOX Composite Cassette Chiller kasettipatterit BOX Composite Cassette BOX COMPOSITE kasettipatterien uusi toimintakonsepti > Asenna, käytä ja huolla vaivattomasti Chiller Oy:n kehittämä BOX -kasettipatteri on huomaamaton ja

Lisätiedot

Trust PhotoCam 1300 TRUST PHOTOCAM 1300. Pika-asennusohje. Versio 1.0

Trust PhotoCam 1300 TRUST PHOTOCAM 1300. Pika-asennusohje. Versio 1.0 TRUST PHOTOCAM 1300 Pika-asennusohje SF Versio 1.0 1 1. Johdanto Tämä käyttöohje on tarkoitettu Trust PhotoCam 1300 -tuotteen käyttäjille. Ota ongelmatilanteissa yhteyttä yhteen Trustin asiakastukikeskuksista.

Lisätiedot

KIINTEISTÖSUOJAUS SISÄILMA. NÄYTTELIJÄNTIE HELSINKI

KIINTEISTÖSUOJAUS SISÄILMA. NÄYTTELIJÄNTIE HELSINKI SISÄILMA SAFETYCORE OY YRITYKSENÄ Safetycore Oy:n visio on tuottaa kumppaneilleen kustannustehokkain ja laadukkain kiinteistösuojausratkaisu sekä turvatekniikan että sisäilman osalta. Turvatekniikan osalta

Lisätiedot

3. Sisätilojen ilmanvaihtojärjestelmät

3. Sisätilojen ilmanvaihtojärjestelmät 3. Sisätilojen ilmanvaihtojärjestelmät IFA 0605012 Schweißrauchabscheideklasse W3 60 3. Sisätilojen ilmanvaihtojärjestelmät Suitable for Likaantuneen ilman puhdistamiseksi työtiloissa. Kuvaus INCLUDING

Lisätiedot

ENERGIATEHOKAS KAUKOLÄMMÖN PUMPPAUS Tilastotutkimus. Helsinki 10.11.2010 Jarkko Lampinen

ENERGIATEHOKAS KAUKOLÄMMÖN PUMPPAUS Tilastotutkimus. Helsinki 10.11.2010 Jarkko Lampinen ENERGIATEHOKAS KAUKOLÄMMÖN PUMPPAUS Tilastotutkimus Helsinki Jarkko Lampinen Tutkimuksen tavoite Selvittää kaukolämmön pumppaukseen käytetty keskimääräinen sähköenergia Kehittää helppo ja nopea työkalu

Lisätiedot

IR-lämmitin CIR Kohteisiin, jossa halutaan hillittyä muotoilua ja huomaamatonta toimintaa

IR-lämmitin CIR Kohteisiin, jossa halutaan hillittyä muotoilua ja huomaamatonta toimintaa 500-2000 W Sähkölämmitys 12 mallia IR-lämmitin CIR Kohteisiin, jossa halutaan hillittyä muotoilua ja huomaamatonta toimintaa Käyttökohteet CIR tuo mukavuutta terasseille, parvekkeille ja ulkoilmaravintoloihin

Lisätiedot

MONOSPLIT- tai MULTISPLIT-järjestelmä FULL DC Inverter -32 C C

MONOSPLIT- tai MULTISPLIT-järjestelmä FULL DC Inverter -32 C C SPLIT- tai MULTISPLIT-järjestelmä FULL DC Inverter paremman ympäristön puolesta -32 C - +50 C LÄMMITYKSEEN ja ILMASTOINTIIN asuin- ja toimistorakennuksissa ENERGIA- TEHOKKUUTTA www.onninen.fi Järjestelmä

Lisätiedot

TIETOKANSIO Energiatehokas rakentaminen. Keski-Suomen Energiatoimisto www.kesto.fi/energianeuvonta energianeuvonta@kesto.fi

TIETOKANSIO Energiatehokas rakentaminen. Keski-Suomen Energiatoimisto www.kesto.fi/energianeuvonta energianeuvonta@kesto.fi TIETOKANSIO Energiatehokas rakentaminen Keski-Suomen Energiatoimisto www.kesto.fi/energianeuvonta energianeuvonta@kesto.fi Sisältö Miksi rakentaa energiatehokkaasti? Termit tutuiksi Mikä on matalaenergiatalo?

Lisätiedot

Sertifikaatti Nro C324/05 2 (2) Sertifikaatin voimassaolon ehdot:

Sertifikaatti Nro C324/05 2 (2) Sertifikaatin voimassaolon ehdot: Parmair Iiwari KxSK(E) Parmair Iiwari KxSK(E) Air Wise Oy valmistaa ilmanvaihtokoneita Parmair Iiwari KxSK, KxSOK ja KxSEK Sertifikaatti Nro C324/05 1 (2) Parmair Iiwari KxSK (KxSOK, KxSEK) on tarkoitettu

Lisätiedot

glider ulkoasenteinen ilmalauhdutteinen vedenjäähdytin jäähdytys/lämmitys RCGROUP SpA C_GNR_0508

glider ulkoasenteinen ilmalauhdutteinen vedenjäähdytin jäähdytys/lämmitys RCGROUP SpA C_GNR_0508 glider ulkoasenteinen ilmalauhdutteinen vedenjäähdytin jäähdytys/lämmitys Jäähdytysteho Lämmitysteho Kylmäaine Puhallintyyppi Mikroprosessori Vapaajäähdytys 190,0 1 613,0 187,0 1 078,0 ruuvi R134a aksiaalinen

Lisätiedot

Pienet liiketilat. Pieni kasettiyksikkö SDI/DI Flexi DI Kasettiyksikkö SDI/DI Kattoasenteinen SDI/DI Kanava-asenteinen SDI/DI Twin Split SDI/DI

Pienet liiketilat. Pieni kasettiyksikkö SDI/DI Flexi DI Kasettiyksikkö SDI/DI Kattoasenteinen SDI/DI Kanava-asenteinen SDI/DI Twin Split SDI/DI Lämpöpumput ja jäähdytyslaitteet Pienet liiketilat Pieni kasettiyksikkö SDI/DI Flexi DI Kasettiyksikkö SDI/DI Kattoasenteinen SDI/DI Kanava-asenteinen SDI/DI Twin Split SDI/DI 2 Ominaisuudet Pieni neljään

Lisätiedot

Miten asua vanhassa talossa energiataloudellisesti?

Miten asua vanhassa talossa energiataloudellisesti? Rakennusperintöpäivä 8.5.2014 Hämeenlinna Miten asua vanhassa talossa energiataloudellisesti? Kati Lahtinen FM, rakennuskonservaattori (AMK) Lunette rakennusperinnepalvelut Lunette rpp UUSI KIRJA: Viri

Lisätiedot

19,5 kw OMA PUMPPUTEHON VALINTASI 20,0 kw Täystehoinen

19,5 kw OMA PUMPPUTEHON VALINTASI 20,0 kw Täystehoinen MAALÄMMITYSLASKELMA ( keskiarvovuodelle täystehoisella pumpulla) Bergheat46.ods Bergheat46.xlsx Ohje Laskelma on viitteellinen Laskelma perustuu rakennetietoihin. Tarkistuta mitoitus laitetoimittajallasi!

Lisätiedot

Kaupassakäyntitutkimus

Kaupassakäyntitutkimus Tutkija: Ossi Taavitsainen Kaupassakäyntitutkimus Koillis-Savo, kevät 2015 Yleistä Tutkimusalue: Juankoski, Kaavi, Nilsiä, Rautavaara, Tuusniemi Otannan koko: 1940 kotitaloutta Vastaajien määrä: 692 Vastausprosentti:

Lisätiedot

Mobiiliturva Palvelun käyttöönotto

Mobiiliturva Palvelun käyttöönotto Mobiiliturva Palvelun käyttöönotto Protecting the irreplaceable f-secure.com Sovelluksen lataus Tilattuaan Mobiiliturva palvelun, asiakas saa Android-laitteeseensa latauslinkin*, jota klikkaamalla sovellus

Lisätiedot

KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST

KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST SUPER CUT 50 ESITTELY SUPER CUT-50 plasmaleikkureiden valmistuksessa käytetään nykyaikaisinta MOSFET invertteri tekniikka. Verkkojännitteen 50Hz taajuus muunnetaan korkeaksi taajuudeksi

Lisätiedot

Lämpöpumppu on fantastinen laite Lämmitys ja jäähdytys uusiutuvalla energialla omalta tontilta ja omalla laitteistolla

Lämpöpumppu on fantastinen laite Lämmitys ja jäähdytys uusiutuvalla energialla omalta tontilta ja omalla laitteistolla Terminen energia - lämpöpumput, SULPU - mitä geoenergia on? GTK - S-ryhmän maailman suurin sovellus, Adven Oy - Deep Heat projekti, ST1-Fortum Jussi Hirvonen Lämpöpumppu on fantastinen laite Lämmitys ja

Lisätiedot

TIETOKANSIO Lämmitystavan valinta. Keski-Suomen Energiatoimisto www.kesto.fi/energianeuvonta energianeuvonta@kesto.fi

TIETOKANSIO Lämmitystavan valinta. Keski-Suomen Energiatoimisto www.kesto.fi/energianeuvonta energianeuvonta@kesto.fi TIETOKANSIO Lämmitystavan valinta Keski-Suomen Energiatoimisto www.kesto.fi/energianeuvonta energianeuvonta@kesto.fi Sisältö Yleistä valinnasta Lämmitystapojen vertailua Päälämmitysjärjestelmät Lisälämmitysjärjestelmät

Lisätiedot

MINÄ TAHANSA VUODENAIKANA!

MINÄ TAHANSA VUODENAIKANA! Kuvitelkaa, mitä mahdollisuuksia ulkovesijohdot ja viemärijohdot antavat MINÄ TAHANSA VUODENAIKANA! JÄÄTYMÄTTÖMÄT TUOTTEET Dia Proff Norge AS on päämaahantuoja Norjaan, Ruotsiin, Tanskaan, Suomeen, Islantiin

Lisätiedot

PARAGONTM Ilmastointimoduuli hotelli- ja potilashuoneisiin

PARAGONTM Ilmastointimoduuli hotelli- ja potilashuoneisiin PARAGONTM Ilmastointimoduuli hotelli- ja potilashuoneisiin Entistä suurempi jäähdytys- ja lämmitysteho www.swegon.com PARAGON Yksi PARAGON kaikkiin tarpeisiin Normaaliteho NC, jäähdytys lämmitys, terminen

Lisätiedot

Nopea, hiljainen ja erittäin taloudellinen ilmanpoisto

Nopea, hiljainen ja erittäin taloudellinen ilmanpoisto Your reliable partner Nopea, hiljainen ja erittäin taloudellinen ilmanpoisto Vacumat Eco tehokas joka tavalla Veden laatu vaikuttaa tehokkuuteen Veden laatu vaikuttaa jäähdytys- ja lämmitysjärjestelmien

Lisätiedot

RAIKAS ULKONÄKÖ KOMPRESSORIJÄÄKAAPIT RAIKKAAN TERÄKSEN VÄRISINÄ

RAIKAS ULKONÄKÖ KOMPRESSORIJÄÄKAAPIT RAIKKAAN TERÄKSEN VÄRISINÄ 50 Kompressorijääkaapit Sopii tropiikkiin! Huippujäähdytys jopa +43 C ulkolämpötilassa 5 3 1 4 2 6 RAIKAS ULKONÄKÖ KOMPRESSORIJÄÄKAAPIT RAIKKAAN TERÄKSEN VÄRISINÄ Loistelias WAECO CoolMatic CR -mallisto

Lisätiedot

PRK. Muoviputkien liittimet Soveltuu PEL, PEH, PEM ja PELM -putkille

PRK. Muoviputkien liittimet Soveltuu PEL, PEH, PEM ja PELM -putkille PRK Muoviputkien liittimet Soveltuu PEL, PEH, PEM ja PELM -putkille IMI TA / Liittimet / PRK PRK Tämä PEL, PEH, PEM ja PELM muoviputkille tarkoitettu liitin sopii käytettäväksi sekä maan päällä että maan

Lisätiedot

SWEGON HOME SOLUTIONS

SWEGON HOME SOLUTIONS ÄLYKÄSTÄ ILMANVAIHTOA IHMISILLE JA KODILLE TAKAA RAIKKKAAN JA TERVEELLISEN SISÄILMAN Ilmanlaadulla on valtavan suuri merkitys hyvinvoinnillemme. Se vaikuttaa yleiseen jaksamiseen ja terveyteemme. Huono

Lisätiedot

MONOSPLIT- tai MULTISPLIT-järjestelmä FULL DC Inverter -32 C - +50 C

MONOSPLIT- tai MULTISPLIT-järjestelmä FULL DC Inverter -32 C - +50 C SPLIT- tai MULTISPLIT-järjestelmä FULL DC Inverter Paremman ympäristön puolesta. -32 C - +50 C LÄMMITYKSEEN ja ILMASTOINTIIN asuin- ja toimistorakennuksissa ENERGIA- TEHOKKUUTTA www.onninen.fi Järjestelmä

Lisätiedot

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan laadun arviointi 2016 Västankvarns skola/ Tukiyhdistys Almus ry.

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan laadun arviointi 2016 Västankvarns skola/ Tukiyhdistys Almus ry. Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan laadun arviointi 06 Västankvarns skola/ toteutti perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan seurantakyselyn lapsille ja huoltajille huhtikuussa 06. Vuoden 06

Lisätiedot

Oilon Geocube, MH, GT, SH ja RE

Oilon Geocube, MH, GT, SH ja RE Kotimaiset maalämpöpumput Oilon Geocube, MH, GT, SH ja RE Omakotitalot - Kerrostalot - Teollisuus Maalämpöpumppu Oilon Geocube 5 kw - 11 kw Rakennuksille 90-300 m² Suuri käyttöveden tuotto Oilon Geocube

Lisätiedot

Kuluttajaimurit Performer All-in-1 150/250

Kuluttajaimurit Performer All-in-1 150/250 Jotta keskuspölynimurin asennus olisi mahdollisimman helppoa, All-in-1 paketit on suunniteltu vastaamaan normaalin asennuksen tarpeita. Toki voit ostaa kaikki osat myös erikseen. Nilfisk Performer All-in-1

Lisätiedot

Raportointi hankkeen tulosten kuvaajana ja toteutuksen tukena

Raportointi hankkeen tulosten kuvaajana ja toteutuksen tukena Raportointi hankkeen tulosten kuvaajana ja toteutuksen tukena Tiivistelmät, väli- ja loppuraportit Auli Vuorela ESR-koordinaattori Uudenmaan ELY-keskus 6.5.2013 Raportteja, raportteja, raportteja Loppuraportti

Lisätiedot

Portfolio. Graafinen tuotanto. Pitkä. Ville Saksio

Portfolio. Graafinen tuotanto. Pitkä. Ville Saksio Portfolio Graafinen tuotanto Pitkä Ville Saksio Asiakastyö Oulun hiippakunnan lähetysjuhliin. Aiheena oli Koti ovella. Kuvassa Piippolan vanha kirkko, sekä kansainvälisyyden sekä vapauden symboleita. Pakettikortti

Lisätiedot

Mitoitus, asennus, mitat ja paino

Mitoitus, asennus, mitat ja paino S koko 04 Ilmavirta, m 3 /h Kokonaispainehäviö, Pa Kokonaispaineenkorotus, Pa 3 4 1 85 SPv=1,5 80 1,00 0,75 L w,tot 70dB 75 80 7 5 Ilmavirta, m 3 /s Ilmavirran alaraja ilmavirtasäädössä. Kone vastaa codesign

Lisätiedot

Virtaustekniset suoritusarvot ja s

Virtaustekniset suoritusarvot ja s Virtaustekniset suoritusarvot ja s VTT:n testausseloste Nro VTT-S-661-12 3 2 23V ine p t, Pa 2 1 1 18V 16V 14V 12V 1V 8V 6V 1 2 3 4 6 7 8 9 1 11 12 7 6 6 4 23VMX-ilmanvaihtotuotteet Tekninen esite MX-ilmanvaihtotuotteet

Lisätiedot

Sonic Boom BD4000. Käyttöohje

Sonic Boom BD4000. Käyttöohje Sonic Boom BD4000 Käyttöohje Tärkeää: Lue nämä käyttöohjeet ensin huolella läpi jotta saat kaiken hyödyn laitteestasi. Säästä ohjeet tulevia tarpeita varten. Käytä ainoastaan laitteen mukana tullutta verkkolaitetta

Lisätiedot

Oulun Energia Kaukolämpö

Oulun Energia Kaukolämpö Oulun Energia Kaukolämpö Lämpöä uuteen kotiin Raija Fyrstén 28.9.2012 Kaukolämmön ja sähkön yhteistuotanto avainasemassa Kaukolämpö tuotetaan lähes kokonaisuudessaan Toppilan voimalaitoksissa energia-taloudellisesti

Lisätiedot

7,2 kw OMA PUMPPUTEHON VALINTASI 7,0 kw Täystehoinen

7,2 kw OMA PUMPPUTEHON VALINTASI 7,0 kw Täystehoinen MAALÄMMITYSLASKELMA ( keskiarvovuodelle täystehoisella pumpulla) Bergheat46.ods Bergheat46.xlsx Ohje Laskelma on viitteellinen Laskelma perustuu rakennetietoihin. Tarkistuta mitoitus laitetoimittajallasi!

Lisätiedot

Poistoilmalämpöpumput EX35S EX50S EX65S

Poistoilmalämpöpumput EX35S EX50S EX65S Poistoilmalämpöpumput EX35S EX50S EX65S Huolella suunniteltu Suunnittelun tavoitteet: Korkea COP (hyötysuhde) Hiljainen käyntiääni Tyylikäs ulkonäkö Selkeä ja yksinkertainen käyttöliittymä Enemmän lämmintä

Lisätiedot

Rinnakkaislääketutkimus 2011 Rinnakkaislääketeollisuus Ry

Rinnakkaislääketutkimus 2011 Rinnakkaislääketeollisuus Ry Rinnakkaislääketutkimus 0 Rinnakkaislääketeollisuus Ry Research Insight Finland Oy RIF-07 Syyskuu 0 Elina Iivarinen Jorma Hakanen Slide Master Tutkimuksen tausta ja tavoitteet Rinnakkaislääketeollisuus

Lisätiedot

11,1 kw OMA PUMPPUTEHON VALINTASI 11,0 kw Täystehoinen

11,1 kw OMA PUMPPUTEHON VALINTASI 11,0 kw Täystehoinen MAALÄMMITYSLASKELMA ( keskiarvovuodelle täystehoisella pumpulla) Bergheat46.ods Bergheat46.xlsx Ohje Laskelma on viitteellinen Laskelma perustuu rakennetietoihin. Tarkistuta mitoitus laitetoimittajallasi!

Lisätiedot

Suomen lämpöpumppuyhdistys. SULPU ry.

Suomen lämpöpumppuyhdistys. SULPU ry. . Petri Koivula toiminnanjohtaja DI 1 Palkittua työtä Suomen hyväksi Ministeri Mauri Pekkarinen luovutti SULPUlle Vuoden 2009 energia teko- palkinnon SULPUlle. Palkinnon vastaanottivat SULPUn hallituksen

Lisätiedot

Teollisuus- ja rakennusimurit. Strong S14

Teollisuus- ja rakennusimurit. Strong S14 Teollisuus- ja rakennusimurit Strong S14 Strong S14 on tunnettu tehokkaana ja luotettavana imurina rakennus- ja teollisuuskäyttöön. Syklooni erottelee karkean jätteen jo ennen suodattimia. Karkeasuodatin

Lisätiedot

MINÄ TAHANSA VUODENAIKANA!

MINÄ TAHANSA VUODENAIKANA! Kuvitelkaa, mitä mahdollisuuksia ulkovesijohdot ja viemärijohdot antavat MINÄ TAHANSA VUODENAIKANA! JÄÄTYMÄTTÖMÄT TUOTTEET Lasilantie 4 11910 RIIHIMÄKI GSM 0400-480657 www.ok-myynti.fi Sähköposti info@ok-myynti.fi

Lisätiedot

SunAIR 540 EC, 710 EC ja 850 EC

SunAIR 540 EC, 710 EC ja 850 EC SunAIR 540 EC, 710 EC ja 850 EC LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITTEET SunAIR 540 EC SunAIR 710 EC SunAIR 850 EC Elektroninen säädin Kun ominaisuudet ratkaisevat AirWise Oy on merkittävä ilmanvaihtolaitteiden valmistaja

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Kattolaatikko. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Ohje nro Versio Osa nro 9491340 1.0.

Installation instructions, accessories. Kattolaatikko. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Ohje nro Versio Osa nro 9491340 1.0. Ohje nro Versio Osa nro 9491340 1.0 Kattolaatikko A8901430 Sivu 1 / 8 B8901445 Sivu 2 / 8 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen aloittamista. Huomautukset ja varoitustekstit ovat turvallisuuden

Lisätiedot

Kenguru 2006 sivu 1 Benjamin 6. ja 7. luokka ratkaisut

Kenguru 2006 sivu 1 Benjamin 6. ja 7. luokka ratkaisut Kenguru 2006 sivu 1 3:n pisteen tehtävät 1. 3 2006 = 2005 + 2007 +?. Valitse sopiva luku?-merkin paikalle. A) 2005 B) 2006 C) 2007 D) 2008 E) 2009 2. Viereisiin kortteihin on kirjoitettu kuusi lukua. Mikä

Lisätiedot

Luku 5 Lämmitys. Asko J. Vuorinen Ekoenergo Oy. Pohjana: Energiankäyttäjän käsikirja 2013

Luku 5 Lämmitys. Asko J. Vuorinen Ekoenergo Oy. Pohjana: Energiankäyttäjän käsikirja 2013 Luku 5 Lämmitys Asko J. Vuorinen Ekoenergo Oy Pohjana: Energiankäyttäjän käsikirja 2013 1 Sisältö Yleistä Kaukolämmitys Sähkölämmitys Lämpöpumppulämmitys Talokohtainen lämmitys Lämmitystavan valinta Lisätietoja

Lisätiedot

Jyväskylän energiatase 2014

Jyväskylän energiatase 2014 Jyväskylän energiatase 2014 Keski-Suomen Energiatoimisto www.kesto.fi www.facebook.com/energiatoimisto 11.2.2016 Sisältö Jyväskylän energiatase 2014 Energialähteet ja energiankäyttö Uusiutuva energia Sähkönkulutus

Lisätiedot

LÄMPÖÄ JA MUKAVUUTTA KOTIIN. Enston sähkölämmittimet

LÄMPÖÄ JA MUKAVUUTTA KOTIIN. Enston sähkölämmittimet LÄMPÖÄ JA MUKAVUUTTA KOTIIN Enston sähkölämmittimet Mukavaa lämpöä tehokkaasti Sähkölämmitys on joustava ratkaisu kodin kaikkien tilojen lämmitykseen. Se on helppo, luotettava ja tehokas lämmitysmuoto,

Lisätiedot

Sähköpostiohjeet. Tehokas ja huoleton sähköposti

Sähköpostiohjeet. Tehokas ja huoleton sähköposti Sähköpostiohjeet 1 Uuden PST tiedoston luominen sähköposteille... 3 Tärkeää!... 3 Tiedoston luominen... 3 Kansioiden luominen datatiedostoon... 5 Pikatoimintojen luominen... 8 Odottaa vastausta allekirjoitus...

Lisätiedot

ECo sarjan ylivoimaa. VILPE ECo -huippuimuri. Käyttökohteet. Taattua VILPE -laatua:

ECo sarjan ylivoimaa. VILPE ECo -huippuimuri. Käyttökohteet. Taattua VILPE -laatua: ECo-huippuimuri Edistyksellinen ja energiaa säästävä tasavirtamoottorillinen huippuimuri keittiön ja kylpytilojen kohdepoistoon tai koko kodin ilmanvaihtoon VILPE ECo -huippuimuri VILPE ECo sarjan huippuimurit

Lisätiedot

Tuloilmalämmitin. Tuloilmalämmitin 1000. Vallox. Vallox. Ohje. Tuloilmalämmitin. Tuloilmalämmitin 1000. Malli. Ohje. Voimassa alkaen.

Tuloilmalämmitin. Tuloilmalämmitin 1000. Vallox. Vallox. Ohje. Tuloilmalämmitin. Tuloilmalämmitin 1000. Malli. Ohje. Voimassa alkaen. Ohje Malli Tyyppi : 2352 : 2353 Ohje 1.09.629 FIN Voimassa alkaen 1.7.2015 Päivitetty 1.7.2015... 2... 5 TUOIMAÄMMITIN VAOX TUOIMAÄMMITIN Poistoilmajärjestelmän aiheuttaman alipaineen vaikutuksesta ulkoa

Lisätiedot

Helposti kohdistettavat pienkohdepoistolaitteet Ø 32, 50, 75 ja 100 mm

Helposti kohdistettavat pienkohdepoistolaitteet Ø 32, 50, 75 ja 100 mm Helposti kohdistettavat pienkohdepoistolaitteet Ø 32, 50, 75 ja 100 mm Uuden sukupolven joustavat pienkohdepoistolaitteet Nederman on tuonut markkinoille uuden sukupolven helposti käsiteltävät ja liikuteltavat

Lisätiedot

Case Isku Areena Kokonaisvaltainen energiansäästöhanke Jäähallipäivät Viking Mariella 12-14.4.2016

Case Isku Areena Kokonaisvaltainen energiansäästöhanke Jäähallipäivät Viking Mariella 12-14.4.2016 Case Isku Areena Kokonaisvaltainen energiansäästöhanke Jäähallipäivät Viking Mariella 12-14.4.2016 Siemens Osakeyhtiö 2016 www.siemens.fi Käyttäjien palautetta Isku Areenan hankkeesta Hallin kosteusongelmat

Lisätiedot

AL-KO PURE STERILOIVA ILMANPUHDISTIN TILAA HENGITTÄÄ VAPAASTI.

AL-KO PURE STERILOIVA ILMANPUHDISTIN TILAA HENGITTÄÄ VAPAASTI. AL-KO PURE STERILOIVA ILMANPUHDISTIN TILAA HENGITTÄÄ VAPAASTI. TILAA HENGITTÄÄ VAPAASTI AL-KO PURE STERILOI HUONEILMAN Ja eliminoi ilman epäpuhtaudet. Virukset, bakteerit ja allergeenit heikentävät hyvinvointiamme.

Lisätiedot

discovery evo Monipuolinen ja tehokas

discovery evo Monipuolinen ja tehokas discovery evo Monipuolinen ja tehokas Discovery Evo sopii kaikkiin tiloihin. Miten sinä käytät sitä? Discovery kehitettiin aikanaan aivan uudenlaisen ajattelun pohjalta. Siitä haluttiin tehdä mutkaton

Lisätiedot

MITTAUSPÖYTÄKIRJA. DirAir Oy: Ikkunarakoventtiilien virtaustekniset ominaisuudet. Työ 2696 3.5.2011

MITTAUSPÖYTÄKIRJA. DirAir Oy: Ikkunarakoventtiilien virtaustekniset ominaisuudet. Työ 2696 3.5.2011 2696 Mittauspöytäkirja JU 03.05.2011 Työ 2696 3.5.2011 MITTAUSPÖYTÄKIRJA DirAir Oy: Ikkunarakoventtiilien virtaustekniset ominaisuudet Insinööritoimisto W. Zenner Oy Vihdintie 11 C 25 00320 HELSINKI puh.

Lisätiedot

Kuusikkotie 25 01380 Vantaa. tel 09 857 1187 fax 09 857 1258 info@raita.com www.raita.com

Kuusikkotie 25 01380 Vantaa. tel 09 857 1187 fax 09 857 1258 info@raita.com www.raita.com Kuusikkotie 25 01380 Vantaa EV Ekovessaratkaisut AQ Biologiset wc-laitteistot tel 09 857 1187 fax 09 857 1258 info@raita.com www.raita.com Esite sisältää kuvaukset yllämainituista tuoteryhmistä. Lisätietoja

Lisätiedot

Ilmastoinnin jäähdytys Compact- ja Super Slim-Kasettimallit Katto-/Lattiamallit

Ilmastoinnin jäähdytys Compact- ja Super Slim-Kasettimallit Katto-/Lattiamallit Ilmastoinnin jäähdytys Compact- ja Super Slim-Kasettimallit Katto-/Lattiamallit ANQ172 Compact-kasettiyksiköt Vakiovarustelu Valinnaiset varustelu Keskusohjaus Hälytysrele Kaksoisasennus Kylmäaineen vuotohälytys

Lisätiedot

SunAIR 450 e Smart. SunAIR 550 e Smart

SunAIR 450 e Smart. SunAIR 550 e Smart SunAIR Smart mallit SunAIR 450 e Smart Rivi- ja omakotitaloihin. Automaattinen kiertoilma, paineentasaus, talvi- ja kesäohitusautomatiikka, tasaa lämmön ja ilmanpainen kesät talvet, jakaa tulisijan lämmön

Lisätiedot

ÖLJYNJAKELULAITTEET PAINEPISTE OY WWW.PAINEPISTE.FI

ÖLJYNJAKELULAITTEET PAINEPISTE OY WWW.PAINEPISTE.FI ÖLJYNJAKELULAITTEET PAINEPISTE OY WWW.PAINEPISTE.FI ÖLJYPUMPPU 1:1 Viton tiivisteet Painesuhde 1:1 - Virtaus 23 l/min A327 Siirtopumppu N 1 packing m 3,6 Kg 4,3 A3271 Siirtopumppu räätälöitävällä 1" imuputkella

Lisätiedot

Lisätietoa tuotteista saa Pemcon nettisivuilta www.pemco.fi, soittamalla Pemcolle p. 03 887410 tai käymällä Finnbuild messuosastollamme 6d31.

Lisätietoa tuotteista saa Pemcon nettisivuilta www.pemco.fi, soittamalla Pemcolle p. 03 887410 tai käymällä Finnbuild messuosastollamme 6d31. [1] Erittäin hiljaisia ja huippulaatuisia puhallinpattereita vaativiin kohteisiin. Pemco Oy on ottanut omia tuotteitaan täydentämään saksalaiset Roller puhallinpatterit. Niiden äänenpainetaso on alhaisimmillaan

Lisätiedot

Tämän vuosituhannen keskuspölynimuri on puhtaasti suomalainen!

Tämän vuosituhannen keskuspölynimuri on puhtaasti suomalainen! Tämän vuosituhannen keskuspölynimuri on puhtaasti suomalainen! u n taku vuode ksiköille! sy kesku 5 Kotimainen avainlipputuote Uutta teknologiaa Tyylikästä muotoilua Tehokkuutta Hiljainen käytössä Kestävä

Lisätiedot