Välittömästi seminaarin päätyttyä Kuntaliiton vastaanotto, Kuntatalon aula

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Välittömästi seminaarin päätyttyä Kuntaliiton vastaanotto, Kuntatalon aula"

Transkriptio

1 Suomen Kuntaliitto ry Esityslista 2/ Kokoustiedot Aika Keskiviikko klo Torstai klo Paikka Kokousohjelma Keskiviikko Kuntatalo, iso luentosali ja neuvotteluhuoneet Toinen linja 14, Helsinki Klo Ilmoittautuminen ja tulokahvi ison luentosalin aula Kokouksen avaus iso luentosali valtuuston I varapuheenjohtaja Mika Kari Kokousasioiden käsittely Teemaseminaari: Itsehallintoalueiden sekä elinvoimaisten ja toimintakykyisten kuntien rakennuspuut Kuntaliiton keskeiseksi vuoden 2016 tavoitteeksi on asetettu Elinvoimaisen ja toimintakykyisen tulevaisuuden kunnan sekä itsehallintoalueiden rakentaminen samanaikaisesti ja avoimesti. Seminaarissa viritetään keskustelua itsehallintoalueuudistuksen alkuvaiheista sekä jatketaan kunnan uudesta roolista käytävää keskustelua Tervetuloa seminaariin! Jari Koskinen, toimitusjohtaja, Kuntaliitto Itsehallintouudistuksen ajankohtaiskatsaus ja Kuntaliiton rooli Tarja Myllärinen, johtaja, Kuntaliitto Elinvoimainen ja toimintakykyinen kunta tulevaisuudessa? Arto Haveri, professori, Tampereen yliopisto Jaloittelutauko Kuntajohtajien kommenttipuheenvuorot: mistä löytyy kunnan uusi rooli? Heidi Rämö, kunnanjohtaja, Lempäälä Matti Pennanen, kaupunginjohtaja, Oulu Eino Nissinen, kunnanjohtaja, Karstula Keskustelu ja kysymyksiä Haverille, Rämölle, Pennaselle ja Nissiselle Puheenjohtajana Jari Koskinen Kahvitauko Hallinnon reformien kompleksisuus ja muutosjohtamisen tuska Pirkko Vartiainen, professori, Vaasan yliopisto Vaikeuskerroin: Rahoitusjärjestelmän muutostarpeet Timo Kietäväinen, varatoimitusjohtaja, Kuntaliitto Seminaarin loppusanat Välittömästi seminaarin päätyttyä Kuntaliiton vastaanotto, Kuntatalon aula Majoittuminen, Cumulus Hakaniemi (Siltasaarenkatu 14)

2 Suomen Kuntaliitto ry Esityslista 2/ Torstai Päivän avaus valtuuston puheenjohtaja Mauri Pekkarinen Toimintasuunnitelman 2016 ja muiden esityslistalla olevien asioiden esittely toimitusjohtaja Jari Koskinen Valtuustoryhmien kokoukset Kuntatalon kokoushuoneet Kok. B kerros SDP B kerros Kesk. B kerros PerusS B kerros Vihr. B kerros Vas. B kerros RKP B kerros KD B kerros Åland B kerros Ryhmien puheenjohtajien välinen neuvottelu Kokoushuone B 3.4, 3. kerros puheenjohtaja Mauri Pekkarinen Lounas Kuntatalon ravintolan kabinetti Ryhmäpuheenvuorot ja keskustelu iso luentosali Kokousasioiden käsittely jatkuu Kokouksen päättäminen

3 Suomen Kuntaliitto ry Esityslista 2/ Sisällysluettelo Sivu 19 Kokouksen avaus 8 20 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 9 21 Pöytäkirjan tarkastajan valinta Suomen Kuntaliiton sääntömuutos Liite 1, 22 luonnos säännöiksi 11 Liite 2, 22 luonnos säännöiksi rinnakkaistekstit 23 Suomen Kuntaliiton strateginen toimintasuunnitelma Liite 1, 23 toimintasuunnitelma 24 Suomen Kuntaliitto ry:n ja KT Kuntatyönantajien talousarvioesitykset vuodelle Liite 1, 24 talousarvioesitykset 25 Suomen Kuntaliiton jäsenmaksu ja KT Kuntatyönantajien maksuosuudet vuonna Seuraava kokous Muut asiat Kokouksen päättäminen 18

4 Suomen Kuntaliitto ry Esityslista 2/ Kokouksen avaus Puheenjohtaja avaa valtuuston kokouksen. Ehdotus: Todetaan. Päätös:

5 Suomen Kuntaliitto ry Esityslista 2/ Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Kuntaliiton sääntöjen 20 :n mukaan valtuusto kokoontuu varsinaiseen kokoukseensa kahdesti vuodessa, kevätkokoukseen maalis-heinäkuussa ja syyskokoukseen syys-joulukuussa hallituksen määräämänä aikana ja paikassa. Ylimääräinen valtuuston kokous pidetään, kun valtuusto niin päättää tai hallitus pitää sitä tarpeellisena taikka kun vähintään kymmenesosa valtuuston jäsenistä on ilmoittamansa asian käsittelemistä varten kirjallisesti sitä hallitukselta pyytänyt. Kuntaliiton valtuusto päätti kokouksessaan kokoontua seuraavan kerran syyskokoukseen Kuntaliiton hallitus on kokouksessaan edellä olevan nojalla kutsunut valtuuston koolle kokoukseen mainittuna aikana Kuntatalolle, Toinen linja 14, Helsinki. Kuntaliiton sääntöjen 20 :n nojalla kutsu valtuuston kokoukseen on toimitettava kullekin jäsenelle tämän ilmoittamaan osoitteeseen lähetetyllä kirjeellä vähintään kymmenen päivää ennen kokousta. Kutsuun on liitettävä esityslista. Kutsu on lähetetty Edelleen mainitun sääntökohdan nojalla valtuusto on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet sen jäsenistä on läsnä. Ehdotus: Todetaan, että tähän valtuuston kokoukseen osallistuvat valtuuston jäsenet ja estyneenä olevien valtuuston varsinaisten jäsenten henkilökohtaiset varajäsenet sekä muut läsnäolijat allekirjoitetun osanottajalistan mukaisesti. Samalla todetaan, että kokous on kutsuttu koolle laillisesti ja että se on päätösvaltainen. Päätös:

6 Suomen Kuntaliitto ry Esityslista 2/ Pöytäkirjan tarkastajan valinta Valtuuston päätti kokouksessaan , että valtuuston pöytäkirjan allekirjoittavat puheenjohtaja ja sihteeri ja pöytäkirjan tarkastaa yksi kussakin kokouksessa valittava jäsen. Ehdotus: Valtuusto päättää, että pöytäkirjan tarkastajaksi valitaan valtuuston jäsen Markku Kauppinen. Päätös:

7 Suomen Kuntaliitto ry Esityslista 2/ Kuntaliiton sääntömuutos Liite 1, 22 luonnos säännöiksi Liite 2, 22 luonnos säännöiksi rinnakkaistekstit Kuntaliiton hallitus päätti (51 ) asettaa liiton sääntöjen muuttamista varten valmistelutyöryhmän. Työryhmän päätöksen mukaisesti puolueiden kunnallissihteerit ovat osallistuneet valmisteluun. Hallitus antoi työryhmälle toimeksiannon kartoittaa liiton sääntöjen uudistamistarpeet siten, että ehdotettujen kuntavaalien ajankohtaa koskevien lakimuutosten johdosta aiheutuneiden muutostarpeiden lisäksi selvitetään sääntöjen muutostarve myös laajemmin erityisesti liiton jäsenyyttä, taloutta ja toimielimiä koskevien sääntömääräysten osalta. Hallitus käsitteli sääntömuutosta , ja Patentti- ja rekisterihallitus on keväällä ja hyväksynyt ennakkotarkastuksessa säännöt. Ehdotuksen mukaan luovutaan yhdistyksen kokouksesta, varsinaisista kuntapäivistä. Yhdistyksessä otettaisiin käyttöön nk. jäsenäänestys valtuuskunnan valintaa varten. Muut sääntömuutoksen pääkohdat koskevat liiton toimielimiä, jäsenyyksiä ja jäsenmaksuja. Lisäksi valtuuston (valtuuskunnan) ja hallituksen tehtäviin ehdotetaan eräitä taloudenhoitoon liittyviä täsmentäviä muutoksia. Valtuusto käsitteli kevätkokouksessaan säännöt. Kokouksessa äänestysten jälkeen sääntöuudistus ei saanut riittävää määräenemmistöä, joten nykyiset säännöt jäivät voimaan. Hallitus käsitteli Kuntaliiton sääntömuutoksen jatkovalmistelua. Hallitus päätti antaa sääntöjen muuttamista varten nimeämälleen työryhmälle jatkovalmisteluohjeeksi valmistella säännöt hallituksen valtuustolle tekemän ehdotuksen pohjalta siten muutettuna, että säännöt ja yhdistyslain 30 :n mukainen sääntöjä täydentävä äänestys- ja vaalijärjestys valmistellaan niin, että ne sisältävät nk. tasauspaikkajärjestelmän valtuuskunnan valinnassa. Säännöt valmistellaan siten, että tasauspaikkoja on enintään 10 % valtuuskunnan paikoista. Sääntömuutostyöryhmä on käsitellyt kokouksessaan nk. tasauspaikkajärjestelmää. KD:n edustaja on jättänyt asiassa eriävän mielipiteen. Sääntöjä ehdotetaan valtuuskunnan valinnan osalta muutettavaksi siten, että valtuuskunnassa on 76 jäsentä, joiden tulee olla kuntalaissa tarkoitettuja valtuutettuja. Jäsenistä 68 valitaan kuntavaalien jälkeen samana vuonna järjestettävissä vaaleissa. Lisäksi valtuuskuntaan valitaan seitsemän jäsentä tasauspaikoilta. Ahvenanmaan maakunnasta valitaan lisäksi yksi jäsen. (Sääntöluonnos 14 ).

8 Suomen Kuntaliitto ry Esityslista 2/ Valtuuskuntaan tasauspaikat määräytyvät ehdokaslistojen saamien äänimäärien perusteella siten, että valtuuskunnan vaalin vaalitulos saatetaan vastaamaan listojen vaalipiireissä saamia yhteenlaskettuja äänimääriä. Äänestys- ja vaalijärjestyksessä on valtuuskunnan vaalia ja tasauspaikkojen täyttämistä koskevat täydentävät määräykset. (15 ). Vaalilautakunta päättää valtuuskunnan tasauspaikoista. Vaalilautakuntaan voi jokainen valtuuskunnan ryhmä ehdottaa yhtä jäsentä. (13 ). Lisäksi sääntöjen 18 :ään on tehty muutos joka mahdollistaa nk. lisälistakäytännön valtuuskunnan kokouksissa. Luonnoksen mukaan kokouskutsuun on mahdollisuuksien mukaan liitettävä esityslista. Yhdistyslain 30 :ssä säädetystä sääntöjä täydentävästä äänestys- ja vaalijärjestyksessä tulee antaa tarvittavat äänestystä ja vaalia koskevat lakia ja sääntöjä täydentävät määräykset. Asiakirjassa annetaan menettelytapoja koskevat määräykset vaalin (jäsenäänestyksen) toimittamista varten. Hallitus päätti hyväksyä osaltaan liitteen 1 mukaiset Suomen Kuntaliitto ry:n säännöt ja lähettää säännöt ennakkotarkastettavaksi patentti- ja rekisterihallitukselle. Lisäksi hallitus päätti, että äänestys- ja vaalijärjestys valmistellaan kevätvaltuuston 2016 käsiteltäväksi. Patentti- ja rekisterihallitus on hyväksynyt säännöt ennakkotarkastuksessa. Päätös on voimassa kaksi vuotta sen antamisesta lukien. Liitteestä 2, jossa on rinnakkaistekstit, ilmenevät punaisella ja sinisellä ehdotetut muutokset voimassa oleviin sääntöihin. Kevätvaltuustokäsittelyn jälkeen tehdyt muutokset on tehty sinisellä värillä. Kuntaliiton sääntöjen 19 :n kohdan 9) mukaan sääntöjen muuttaminen päätetään kolmen neljäsosan enemmistöllä annetuista äänistä. Yhdistyslain pakottavan 27 :n mukaan kuitenkin päätös sääntöjen muuttamisesta siten, että yhdistys ottaa käyttöön jäsenäänestyksen on pätevä, jos päätöstä on kannattanut yli puolet äänestyksessä annetuista äänistä ja se muutoin on tehty siten kuin sääntöjen muuttamisesta on säädetty tai määrätty, tämä koskee luonnoksen kohtaa 15. Ehdotus: Valtuusto päättää 1. hyväksyä liitteen 1 mukaiset Suomen Kuntaliitto ry:n säännöt. 2. että se oikeuttaa liiton toimiston tekemään teknisluonteisia muutoksia sääntöihin rekisteröimistä varten. Päätös: Lisätietoja Jari Koskinen, p Mervi Kuittinen, p

9 Suomen Kuntaliitto ry Esityslista 2/ Suomen Kuntaliiton strateginen toimintasuunnitelma 2016 Liite 1, 23 toimintasuunnitelma 2016 Kuntaliiton strateginen toimintasuunnitelma 2016 perustuu Kuntaliiton voimassa olevan strategian Uuden sukupolven Kuntaliitto pitkän tähtäyksen vision, strategisten valintojen ja tavoitteiden ajankohtaiseen tulkintaan vuoden 2016 toiminnan näkökulmasta. Toimintasuunnitelman laadinnan pohjaksi on tehty tilannekuva-analyysi hyödyntäen SWOT-analyysiä, jonka johtopäätösten perusteella yksilöitiin Kuntaliiton vuoden 2016 kriittiset menestystekijät (9 kpl). Kriittiset menestystekijät ovat asioita, joissa liiton on onnistuttava vuonna 2016, jotta toteutamme pitkän tähtäyksen visiotamme ja strategisia tavoitteitamme vuositasolla ja samalla vastaamme toimintaympäristössä tapahtuneisiin tai todennäköisesti tapahtuviin muutoksiin. Kriittiset menestystekijät toimeenpannaan strategisten toimenpiteiden avulla. Ne voivat olla liiton edunvalvontatoimenpiteitä, kehitysprojekteja, palveluja tai verkostotoimintaa. Strategisia toimenpiteitä priorisoidaan Kuntaliiton vuoden 2016 resursseja allokoitaessa. Strategiset toimenpiteet hyväksyy liiton hallitus. Niitä tarkistetaan ja seurataan säännöllisesti hallituksen ja toimivan johdon toimesta. Strategiset toimenpiteet on salkutettu tai tullaan salkuttamaan liiton salkkujärjestelmään. Salkkujärjestelmän kautta strategisten toimenpiteiden tilasta ja etenemisestä saadaan reaaliaikaista tietoa liiton johtamisen tueksi eri tasoilla. Liiton yksiköt valmistelevat omia toimialueitaan koskevat toimintasuunnitelmansa tämän koko liittoa koskevan v toimintasuunnitelman sekä liiton strategian pohjalta. Ehdotus: Valtuusto päättää hyväksyä Suomen Kuntaliiton strategisen toimintasuunnitelman vuodelle Päätös Lisätietoja Jari Koskinen, p Markus Pauni, p

10 Suomen Kuntaliitto ry Esityslista 2/ Suomen Kuntaliitto ry:n ja KT Kuntatyönantajien talousarvioesitykset vuodelle 2016 Liite 1, 24 Suomen Kuntaliiton vuoden 2016 talousarvio perustuu liiton toimintasuunnitelmaan. Talousarvion mukaisista liiton yhteensä 23,5 miljoonan euron tuloista pääosan muodostavat jäsenkuntien 17,1 miljoonan euron jäsenmaksutulot, jotka ovat samat kuin vuonna 2015, sekä suurimpien kuntayhtymien 1,9 miljoonan euron palvelumaksut. Liiton talousarvioesityksen tulos on -0,4 miljoonaa euroa. Talousarvion investointisuunnitelmassa varaudutaan enintään 120 tuhannella eurolla autojen hankintaan. KT Kuntatyönantajille on budjetoitu 5,5 miljoonaa euroa kuntien maksuosuuksia ja 2,0 miljoonaa euroa muita tuloja. Kuntaliiton henkilöstön vuoden 2015 vuosityöpanoksen ennakoidaan olevan 167 henkilötyövuotta. Talousarviossa 2016 vuosityöpanoksen arvioidaan olevan 157 henkilötyövuotta. KT Kuntatyönantajien vuoden 2016 budjetoitu henkilötyöpanos on 54 ja vuoden henkilötyövuotta. Kuntaliiton vuodelle 2016 budjetoidut henkilöstökulut muodostavat 48 prosenttia kaikista kustannuksista. KT Kuntatyönantajilla henkilöstökulujen osuus kokonaismenoista on 55 prosenttia. Liiton sijoitus- ja rahoitustoiminnan nettotuloiksi arvioidaan 2,6 miljoonaa euroa, josta sijoitusten osuus on 3,5 miljoonaa euroa ja toimitilojen vuokraan sisältyvä rahoitusvastike -0,9 miljoonaa euroa. Liiton sääntöjen 19 :n mukaan valtuusto hyväksyy syyskokouksessaan liiton talousarvion. Kunnallisesta työmarkkinalaitoksesta (KT Kuntatyönantajat) annetun lain (254/93) 5 :n mukaan kuntien keskusjärjestön valtuusto hyväksyy Kunnallisen työmarkkinalaitoksen (KT Kuntatyönantajat) talousarvion ja tilinpäätöksen, valitsee tilintarkastajat ja päättää vastuuvapauden myöntämisestä. Ehdotus Valtuusto päättää - vahvistaa liiton sääntöjen 19 :n mukaan liiton talousarvion vuodelle 2016 esityslistan liitteen mukaisesti ja - hyväksyä Kunnallisesta työmarkkinalaitoksesta (KT Kuntatyönantajat) annetun lain 5 :n mukaisesti Kunnallisen työmarkkinalaitoksen (KT Kuntatyönantajat) talousarvion vuodelle 2016 esityslistan liitteen mukaisena. - päättää vahvistaa sijoituspolitiikan vuodelle 2016 esitetyssä muodossa.

11 Suomen Kuntaliitto ry Esityslista 2/ Päätös Lisäksi valtuusto päättää valtuuttaa liiton toimitusjohtajan päättämään talousarvion teknisistä tarkistuksista sekä lisäksi talousarvion tutkimus- ja kehityshankkeiden bruttotulojen ja -menojen sellaisista tarkistuksista, jotka eivät muuta liiton hankkeisiin kohdistaman nettopanostuksen kokonaismäärää. Lisätietoja Jari Koskinen, p Timo Leivo, p Arto Kortelainen, p

12 Suomen Kuntaliitto ry Esityslista 2/ Suomen Kuntaliitto ry:n jäsenmaksu ja KT Työnantajien maksuosuudet vuonna 2016 Kuntaliiton tulojen suurimman osan muodostavat kuntien jäsenmaksut, jotka pääsääntöisesti ovat seuranneet jäsenkuntien verotettavien ansiotulojen kehitystä. Vuoden 2016 talousarviossa jäsenmaksut ovat samalla tasolla kuin vuonna Suomen Kuntaliiton ja KT Kuntatyönantajien vuoden 2016 talousarvioesityksessä esitetään perittäväksi kunnilta liitolle jäsenmaksuja yhteensä 17,1 miljoonaa euroa, palvelumaksuja suurimmilta kuntayhtymiltä 1,9 miljoonaa euroa sekä kuntien maksuosuuksia KT Kuntatyönantajien nettomenoihin yhteensä 5,5 miljoonaa euroa. Kuntaliiton sääntöjen 9 :n mukaan Jäsen on velvollinen suorittamaan yhdistykselle vuosittaisen jäsenmaksun. Yhdistyksen valtuusto vahvistaa jäsenmaksun suuruuden. Jäsenmaksu määräytyy siten, että siitä kolme neljäsosaa kerätään asukasluvun perusteella ja yksi neljäsosa maksuun pantavaa kunnallisveroa vastaavien verotettavien tulojen perusteella, kuitenkin niin, että yli asukkaan menevältä osalta on kunnan asukasperusteinen jäsenmaksu 15 prosentilla alennettu ja, jos jäsenkunnan maksuun pantavaa kunnallisveroa vastaavien verotettavien tulojen määrä asukasta kohti ylittää kaikkien jäsenkuntien keskimääräisen maksuun pantavaa kunnallisveroa vastaavien verotettavien tulojen määrän asukasta kohti, alennetaan maksuun pantavaa kunnallisveroa vastaaviin verotettaviin tuloihin perustuvaa kunnan jäsenmaksuosuutta keskiarvon ylittävältä osalta 25 prosentilla. Ahvenanmaan kuntien jäsenmaksu on lisäksi alennettu 25 prosentilla edellä mainitulla tavalla määräytyvästä jäsenmaksusta. Jäsenmaksu on suoritettava vuosittain maaliskuun ensimmäiseen päivään mennessä, jollei valtuusto toisin määrää. Kuntien maksuosuudet KT Kuntatyönantajien toiminnan nettokuluihin peritään kunnilta siten, että KT Kuntatyönantajien nettomenot peritään puoliksi niiden verotettavien tulojen mukaan, jotka kunnassa on määrätty edellisenä vuonna toimitetussa kunnallisverotuksessa ja puoliksi saman vuoden tammikuun 1. päivän asukaslukujen mukaisessa suhteessa. Ehdotus Valtuusto päättää - vahvistaa sääntöjen 9 :n mukaisesti liiton jäsenmaksun suuruudeksi euroa vuonna 2016 ja todeta, että liiton sääntöjen mukaan jäsenmaksu on suoritettava maaliskuun 1. päivään 2016 mennessä sekä Päätös - todeta, että KT Kuntatyönantajien vuoden 2016 talousarvion mukaisesti KT Kuntatyönantajien kunnilta perittävien maksuosuuksien ennakkojen yhteismäärä on euroa ja päättää, että 80 % tästä määrästä peritään kunnallisesta työmarkkinalaitoksesta (KT Kuntatyönantajat) annetun lain 6 :n mukaisesti kunnilta ennakkona maaliskuun 1. päivään 2016 mennessä. Lisätietoja Jari Koskinen, p Timo Leivo, p Arto Kortelainen, p

13 Suomen Kuntaliitto ry Esityslista 2/ Seuraava kokous Kuntaliiton sääntöjen 20 :n mukaan valtuusto kokoontuu varsinaiseen kokoukseen kahdesti vuodessa, kevätkokoukseen maalisheinäkuussa ja syyskokoukseen syys-joulukuussa hallituksen määräämänä aikana ja paikassa. Kuntaliiton hallitus on vuoden 2016 kokousaikataulun hyväksyessään päättänyt, että valtuuston kokouspäivät vuonna 2016 ovat ja Ehdotus: Merkitään tiedoksi. Päätös: Lisätietoja Jari Koskinen p Mervi Kuittinen p

14 Suomen Kuntaliitto ry Esityslista 2/ Muut asiat 28 Kokouksen päättäminen

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ (12) Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ (12) Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2016 1 (12) Kokoustiedot Aika Torstai 26.5.2016 klo 10.00 17.00 Perjantai 27.5.2016 klo 8.00 12.35 Paikka Kuntatalo, iso luentosali ja neuvotteluhuoneet Toinen linja

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/ (17) Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/ (17) Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/2015 1 (17) Kokoustiedot Aika Keskiviikko 11.11.2015 klo 14.00 18.00 Torstai 12.11.2015 klo 9.00 13.40 Paikka Kuntatalo, iso luentosali ja neuvotteluhuoneet Toinen linja

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2014 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2014 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2014 1 Kokoustiedot Aika Torstai 22.5.2014 klo 10.07 10.10 Perjantai 23.5.2014 klo 9.02 10.06 ja 13.31 14.39 Paikka Kuntatalo, iso luentosali ja neuvotteluhuoneet Toinen

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/2014 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/2014 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/2014 1 Kokoustiedot Aika: 7.5.2014 klo 9.10 12.02 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/2014 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/2016 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/2016 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/2016 1 Kokoustiedot Aika 10.3.2016 klo 10.00 11.07. Paikka Kuntatalo Toinen linja 14, Helsinki Päätöksentekoon osallistuneet puheenjohtaja Paatero Sirpa, Kotka I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 1 Kokoustiedot Aika: 10.4.2014 klo 10.00 13.23 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2013 1 Kokoustiedot Aika Torstai 2.5.2013 klo 13.30 14.41 Paikka Kuntatalo, iso luentosali ja neuvotteluhuoneet Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja

Lisätiedot

Yhdistyksen jäsenet Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voi hallitus hyväksyä jokaisen, joka on suorittanut tutkinnon Lahden ammattikorkeakoulussa.

Yhdistyksen jäsenet Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voi hallitus hyväksyä jokaisen, joka on suorittanut tutkinnon Lahden ammattikorkeakoulussa. LUONNOS LAMK-alumni ry:n sääntöehdotukset perustamiskokoukseen: Yhdistyksen nimi LAMK alumni ry Yhdistys on suomenkielinen. Yhdistyksen kotipaikka: Lahti Yhdistyksen tarkoitus ja toimintamuodot Yhdistyksen

Lisätiedot

PRO LUKIO RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN YHDISTYSKOKOUS

PRO LUKIO RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN YHDISTYSKOKOUS PRO LUKIO RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN YHDISTYSKOKOUS Aika Maanantai 9.5.2016 klo 12.00 Paikka Tampereen yhteiskoulun lukio, auditorio, Hallituskatu 30, Tampere (kartta) Asiat 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen puheenjohtajan

Lisätiedot

Hyväksytty 12.11.2015 17 Kuntaliiton valtuusto Rekisteröity 16.3.2016 Patentti- ja rekisterihallitus. Suomen Kuntaliitto ry SÄÄNNÖT

Hyväksytty 12.11.2015 17 Kuntaliiton valtuusto Rekisteröity 16.3.2016 Patentti- ja rekisterihallitus. Suomen Kuntaliitto ry SÄÄNNÖT Hyväksytty 12.11.2015 17 Kuntaliiton valtuusto Rekisteröity 16.3.2016 Patentti- ja rekisterihallitus Suomen Kuntaliitto ry SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on suomeksi Suomen Kuntaliitto ry

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/2009 1 Kokoustiedot Aika: 5.5.2009 klo 13.00 13.57 Paikka: Jyväskylän Paviljonki Messukatu 10, Jyväskylä Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/2009 2 Sisällysluettelo Sivu

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 9/2013 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 9/2013 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 9/2013 1 Kokoustiedot Aika: 24.10.2013 klo 10.00 13.27 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 9/2013 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/2014 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/2014 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/2014 1 Kokoustiedot Aika Keskiviikko 12.11.2014 klo 14.16 17 Torstai 13.11.2014 klo 9.00 14.45 Paikka Kuntatalo, iso luentosali ja neuvotteluhuoneet Toinen linja 14,

Lisätiedot

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11.12. 2012 Kirkkovaltuusto 5/2012 53-65 /2012

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11.12. 2012 Kirkkovaltuusto 5/2012 53-65 /2012 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika 11.12.2012 klo 18.00-19.30 Paikka Rusk seurakuntakeskus Läsnä: Lähteenmäki Antero puheenjohtaja Hartman Taina varapuheenjohtaja Himala Milja Hovi Anna Hurme-Kouki Päivi Kankare

Lisätiedot

LIITTOKOKOUSVAALIT 2016

LIITTOKOKOUSVAALIT 2016 1(5) VAALIOHJEET LIITTOHALLITUKSEN JÄSENEHDOKKAIDEN ASETTAMISTA VARTEN 1. Yleistä Liiton sääntöjen 18 :n mukaan liittohallitukseen kuuluvat puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan lisäksi 14 varsinaista jäsentä

Lisätiedot

Turun Musiikkijuhlasäätiön säännöt. Turun Musiikkijuhlasäätiön säännöt

Turun Musiikkijuhlasäätiön säännöt. Turun Musiikkijuhlasäätiön säännöt Turun Musiikkijuhlasäätiön säännöt 1 Säätiön nimi on Turun musiikkijuhlasäätiö, ruotsiksi käännettynä Stiftelsen för Åbo musikfestspel, ja säätiön kotipaikka on Turun kaupunki 2 Säätiön tarkoituksena on

Lisätiedot

Aika Sunnuntai 16.11.2014 kello 9.00. Paikka TAMK, Tampereen ammattikorkeakoulu Kuntokatu 3, 33520 Tampere (Teiskontie 33 puolelta sisään, auditorio)

Aika Sunnuntai 16.11.2014 kello 9.00. Paikka TAMK, Tampereen ammattikorkeakoulu Kuntokatu 3, 33520 Tampere (Teiskontie 33 puolelta sisään, auditorio) ESITYSLISTA 20.10.2014 1(6) AMMATILLISET OPETTAJAT AO ry VUOSIKOKOUS Aika Sunnuntai 16.11.2014 kello 9.00. Paikka TAMK, Tampereen ammattikorkeakoulu Kuntokatu 3, 33520 Tampere (Teiskontie 33 puolelta sisään,

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 8/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 8/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 8/2012 1 Kokoustiedot Aika: 8.11.2012 klo 9.30 13.17 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 8/2012 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 37. Nuorisovaltuusto 17.03.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 37. Nuorisovaltuusto 17.03.2015 Sivu 1 / 1 Nuorisovaltuusto 17.03.2015 Sivu 1 / 1 37 Sääntömuutos kohtiin: 6 Hallitus, 7 Tapahtumat ja tiedotus Selostus NYKYISET SÄÄNNÖT: 6 Hallitus Nuorisovaltuuston hallitukseen kuuluvat nuorisovaltuuston puheenjohtajisto

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. Imatran Purjehdusseura ry SÄÄNNÖT. Korjattu Imatra 3.4.1990 1.(5) 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA

SÄÄNNÖT. Imatran Purjehdusseura ry SÄÄNNÖT. Korjattu Imatra 3.4.1990 1.(5) 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Imatra 3.4.1990 1.(5) SÄÄNNÖT 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA 2 YHDISTYKSEN TARKOITUS 3 JÄSENEKSI OTTAMINEN 4 JÄSENEN EROAMINEN Yhdistyksen nimi on Imatran Purjehdusseura ja sen kotipaikka on Imatra.

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2011 1 Finlands Kommunförbund rf. Aika: 20.4.2011 klo 9.30 13.32, kokous keskeytettynä klo 13.25 13.

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2011 1 Finlands Kommunförbund rf. Aika: 20.4.2011 klo 9.30 13.32, kokous keskeytettynä klo 13.25 13. Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2011 1 Kokoustiedot Aika: 20.4.2011 klo 9.30 13.32, kokous keskeytettynä klo 13.25 13.29 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto

Lisätiedot

SUOMEN REUMALIITON RY:N JÄSENYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT

SUOMEN REUMALIITON RY:N JÄSENYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 SUOMEN REUMALIITON RY:N JÄSENYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Kirkkonummen Seudun TULES - Kyrkslättnejdens Reumaförening ry ja kotipaikka Kirkkonummi 2 Tarkoitus Yhdistyksen

Lisätiedot

Sääntöjen 21, 25 ja 26

Sääntöjen 21, 25 ja 26 Mikä valtuusto Sääntöjen 15, 17, Valtuusto on Kennelliiton yllin päättävä elin yleiskokousten välillä Yleiskokouksessa suoritetaan valtuuston vaali seuraavan kalenterivuoden alussa alkavaksi kolmivuotiskaudeksi

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2013 1 Kokoustiedot Aika: 4.4.2013 klo 10.00 13.25 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2013 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Valtuuskunnan vaali- ja työjärjestys

Valtuuskunnan vaali- ja työjärjestys Hyväksytty Suomen Kuntaliitto ry:n valtuusto 27.5.2016 Suomen Kuntaliitto ry Valtuuskunnan vaali- ja työjärjestys Valtuuskunnan vaalijärjestys I Luku Yleistä 1 Soveltaminen Tämän vaalijärjestyksen määräyksiä

Lisätiedot

SHIATSU FINLAND ry Yhdistyksen säännöt

SHIATSU FINLAND ry Yhdistyksen säännöt 1 (5) SHIATSU FINLAND ry Yhdistyksen säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Shiatsu Finland ry. Sen kotipaikka on Helsinki ja toimialueena on koko maa. 2. Tarkoitus ja toimintatavat

Lisätiedot

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä Kunnanhallitus 92 31.03.2016 Vuoden 2015 tilinpäätös kunnanhallitukselle 2/02.02.01/2016 Kunnanhallitus 31.03.2016 92 Kuntalain mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta tilinpäätös tilikautta

Lisätiedot

1.1 Yhdistyksen nimi on Suomen Zoom8-liitto ry ja kotipaikka on Helsingin kaupunki. Yhdistystä kutsutaan näissä säännöissä liitoksi.

1.1 Yhdistyksen nimi on Suomen Zoom8-liitto ry ja kotipaikka on Helsingin kaupunki. Yhdistystä kutsutaan näissä säännöissä liitoksi. PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Yhdistysrekisteritoimisto Päivitetty 26.10.2009 SUOMEN ZOOM8-LIITTO RY:N SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA 1.1 Yhdistyksen nimi on Suomen Zoom8-liitto ry ja kotipaikka on Helsingin

Lisätiedot

RAAHEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2015 Kirkkoneuvosto sivut 1-8 KOKOUSAIKA. 7.1.2015 klo 18.00 19.00

RAAHEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2015 Kirkkoneuvosto sivut 1-8 KOKOUSAIKA. 7.1.2015 klo 18.00 19.00 KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2015 sivut 1-8 KOKOUSAIKA klo 18.00 19.00 KOKOUSPAIKKA LÄSNÄOLIJAT (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Raahen seurakunnan virastotalo, Kirkkokatu 33, RAAHE Matala Tuomo Asplund

Lisätiedot

OULUN ERÄ- JA KENNELKERHO R.Y.:N SÄÄNNÖT YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA KIELI

OULUN ERÄ- JA KENNELKERHO R.Y.:N SÄÄNNÖT YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA KIELI OULUN ERÄ- JA KENNELKERHO R.Y.:N SÄÄNNÖT YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA KIELI 1 Yhdistyksen nimi on Oulun Erä- ja Kennelkerho ry. Yhdistyksen kotipaikka on Oulu. Näissä säännöissä yhdistystä kutsutaan

Lisätiedot

puheenjohtaja Paatero Sirpa, Kotka SDP I varapuheenjohtaja Andersson Markku, Jyväskylä Kok. II varapuheenjohtaja Tölli Tapani, Tyrnävä Kesk.

puheenjohtaja Paatero Sirpa, Kotka SDP I varapuheenjohtaja Andersson Markku, Jyväskylä Kok. II varapuheenjohtaja Tölli Tapani, Tyrnävä Kesk. Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 8/2016 Kokoustiedot Aika 23.11.2016 klo 10.04-13.20 Paikka Kuntatalo Toinen linja 14, Helsinki Päätöksentekoon osallistuneet puheenjohtaja Paatero Sirpa, Kotka I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

1 Nimi ja kotipaikka. Yhdistyksen nimi on Suomen Palloliiton Uudenmaan piiri ry ja sen kotipaikka on Vantaan kaupunki.

1 Nimi ja kotipaikka. Yhdistyksen nimi on Suomen Palloliiton Uudenmaan piiri ry ja sen kotipaikka on Vantaan kaupunki. SUOMEN PALLOLIITON UUDENMAAN PIIRI RY:N SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen Palloliiton Uudenmaan piiri ry ja sen kotipaikka on Vantaan kaupunki. Näissä säännöissä yhdistystä nimitetään

Lisätiedot

SÄÄNNÖT 25.11.2008. Kannattajajäsenet ovat jäseniä, jotka eivät täytä varsinaisen jäsenen vaatimuksia, mutta haluavat kannattaa yhdistyksen toimintaa.

SÄÄNNÖT 25.11.2008. Kannattajajäsenet ovat jäseniä, jotka eivät täytä varsinaisen jäsenen vaatimuksia, mutta haluavat kannattaa yhdistyksen toimintaa. METSÄNTUTKIMUSLAITOKSEN TUTKIJAT RY SÄÄNNÖT 25.11.2008 Hyväksytty kevätkokouksessa 6.3.2008 1 Nimi, kotipaikka ja toimialue Yhdistyksen nimi on Metsäntutkimuslaitoksen Tutkijat ry, jota näissä säännöissä

Lisätiedot

PAIMIONJOKI-YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT

PAIMIONJOKI-YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT PAIMIONJOKI-YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Paimionjoki-yhdistys ja sen kotipaikka on Somero. 2. Yhdistyksen toiminta-alue Toiminta-alueena on Paimionjoen vesistöalue

Lisätiedot

Kurk Golf ry:n säännöt

Kurk Golf ry:n säännöt Kurk Golf ry:n säännöt 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Kurk Golf ry, ruotsiksi Kurk Golf rf. Yhdistyksen kotipaikka on Kirkkonummi. Yhdistyksen rekisteröimis- ja pöytäkirjakieli on suomi. Yhdistyksestä

Lisätiedot

Julkisen alan tiedottajat ry:n vuosikokous 2014

Julkisen alan tiedottajat ry:n vuosikokous 2014 PÖYTÄKIRJA 1 (5) Julkisen alan tiedottajat ry:n vuosikokous 2014 Aika klo 16.05 17.15 Paikka Läsnä Helsingin seudun liikenne (HSL), Opastinsilta 6 A, 2. krs, kokoushuone ReittiOpas, Helsinki Janina Himberg,

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Kaplaakin Alumni. Näissä säännöissä yhdistyksestä käytetään nimeä Alumni. Alumnin kotipaikka on Lappeenranta.

Yhdistyksen nimi on Kaplaakin Alumni. Näissä säännöissä yhdistyksestä käytetään nimeä Alumni. Alumnin kotipaikka on Lappeenranta. KAPLAAKIN ALUMNI RY:N SÄÄNNÖT (esitettävät muutokset 26/11/2015) I luku Nimi, kotipaikka ja tarkoitus 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Kaplaakin Alumni. Näissä säännöissä yhdistyksestä

Lisätiedot

Anarkistimartat ry Anarkistmarthorna rf rek.nro 198.144. Aika: Ma 9.2.2015 klo 18-20 Paikka: Marttaliiton kokoustila, Malminrinne 1 B, 7 krs.

Anarkistimartat ry Anarkistmarthorna rf rek.nro 198.144. Aika: Ma 9.2.2015 klo 18-20 Paikka: Marttaliiton kokoustila, Malminrinne 1 B, 7 krs. Anarkistimartat ry Anarkistmarthorna rf rek.nro 198.144 Aika: Ma 9.2.2015 klo 18-20 Paikka: Marttaliiton kokoustila, Malminrinne 1 B, 7 krs. VUOSIKOKOUKSEN ESITYSLISTA 1. KOKOUKSEN AVAUS Yhdistyksen puheenjohtaja

Lisätiedot

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 4/2016 1. Nimi Tehtävä Läsnäolo Ryyynänen-Karjalainen toiminnanjohtaja, puheenjohtaja 1-7

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 4/2016 1. Nimi Tehtävä Läsnäolo Ryyynänen-Karjalainen toiminnanjohtaja, puheenjohtaja 1-7 Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 4/2016 1 17.06.2016 Itä-Suomen yliopiston hallitus Aika 17.06.2016, 10:30-13:10 Paikka Itä-Suomen yliopisto, Kuopion kampus, Melania-rakennus, ME201 Osallistujat Nimi Tehtävä

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastus ÄHTÄRIN SEURAKUNTA

Pöytäkirjan tarkastus ÄHTÄRIN SEURAKUNTA Kirkkovaltuusto 7.1.2015 1/2014 1 ÄHTÄRIN SEURAKUNNAN KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS PIDETÄÄN KESKIVIIKKONA 7.1.2015 KELLO 19.00 SEURAKUNTAKESKUKSESSA. Käsiteltävät asiat: 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (9) Tarkastuslautakunta 05.05.2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (9) Tarkastuslautakunta 05.05.2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (9) Kokoustiedot Aika maanantai klo 14:00-16:55 Paikka Saunakabinetti, kaupungintalo 3. krs. Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja Marja

Lisätiedot

4.5.2009 SUKUSEURAN SÄÄNNÖT

4.5.2009 SUKUSEURAN SÄÄNNÖT 4.5.2009 SUKUSEURAN SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Suontientaipaleen Lapit ry, kotipaikka Pieksämäen kaupunki ja toimialue koko maa. Yhdistystä kutsutaan jäljempänä sukuseuraksi. 2 SUKUSEURAN

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 /2015 1/9 KIRKKOVALTUUSTO 13.1.2015

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 /2015 1/9 KIRKKOVALTUUSTO 13.1.2015 ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 /2015 1/9 KOKOUSAIKA 13.1.2015 klo 18 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Lipsanen Eila, puheenjohtaja Mononen Liisa varapuheenjohtaja LÄSNÄ Haapsaari Tuula Lehikoinen

Lisätiedot

Paikka Valtuustotalo, Perussuomalaisten ryhmätila, Espoonkatu 5, 02770 Espoo

Paikka Valtuustotalo, Perussuomalaisten ryhmätila, Espoonkatu 5, 02770 Espoo Espoon kaupunki terveyslautakunnan sosiaali- ja Pöytäkirja 11.02.2015 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 11.02.2015 keskiviikko klo 17:30-19:55 Paikka Valtuustotalo, Perussuomalaisten ryhmätila, Espoonkatu

Lisätiedot

Kuntaliiton valtuuskunnan valinta vuonna 2017

Kuntaliiton valtuuskunnan valinta vuonna 2017 Liite 3 Kuntaliiton valtuuskunnan valinta vuonna 2017 2.6.2017 Riitta Myllymäki Kuntaliiton valtuuskunta Yhdistyksen ylin toimielin 76 jäsentä ja 76 varajäsentä, joiden tulee olla kuntalaissa tarkoitettuja

Lisätiedot

Kuntaliiton valtuuskunnan valinta vuonna Riitta Myllymäki

Kuntaliiton valtuuskunnan valinta vuonna Riitta Myllymäki Kuntaliiton valtuuskunnan valinta vuonna 2017 2.6.2017 Riitta Myllymäki Kuntaliiton valtuuskunta Yhdistyksen ylin toimielin 76 jäsentä ja 76 varajäsentä, joiden tulee olla kuntalaissa tarkoitettuja valtuutettuja

Lisätiedot

Räyskälä Säätiö. Säännöt. Räyskäläntie 311 tel +358 20 743 8810 FIN-12820 RÄYSKÄLÄ fax +358 20 743 2991 www.rayskala.com

Räyskälä Säätiö. Säännöt. Räyskäläntie 311 tel +358 20 743 8810 FIN-12820 RÄYSKÄLÄ fax +358 20 743 2991 www.rayskala.com Räyskälä Säätiö Säännöt Räyskäläntie 311 tel +358 20 743 8810 FIN-12820 RÄYSKÄLÄ fax +358 20 743 2991 FINLAND www.rayskala.com Räyskälä Säätiön säännöt 2/6 1 Säätiön nimi on Räyskälä-Säätiö ja sen kotipaikka

Lisätiedot

Hallinto ja päätösvalta Hallituksen vastuut ja velvollisuudet. Merja Kaija kyläasiamies

Hallinto ja päätösvalta Hallituksen vastuut ja velvollisuudet. Merja Kaija kyläasiamies Hallinto ja päätösvalta Hallituksen vastuut ja velvollisuudet Merja Kaija kyläasiamies YHDISTYKSEN HALLINTO Yhdistyksellä oltava hallitus, johon kuuluu vähintään kolme jäsentä. (Yhdistyslaki+säännöt) Linkki

Lisätiedot

KUULOLIITTO RY:N JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty liittovaltuustossa 20.4.2013

KUULOLIITTO RY:N JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty liittovaltuustossa 20.4.2013 JOHTOSÄÄNTÖ sivu 1(6) KUULOLIITTO RY:N JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty liittovaltuustossa 20.4.2013 I JOHTOSÄÄNNÖN SOVELTAMISALA 1 Johtosäännössä määrätään siitä luottamusjohdon toiminnasta, joka ei sisälly sääntöihin,

Lisätiedot

SUOMEN PURJELAUTALIITTO RY. Ehdotus liiton uusiksi säännöiksi TOIMINTASÄÄNNÖT. I Nimi, kotipaikka, perustamisaika, toiminta- alue ja kieli

SUOMEN PURJELAUTALIITTO RY. Ehdotus liiton uusiksi säännöiksi TOIMINTASÄÄNNÖT. I Nimi, kotipaikka, perustamisaika, toiminta- alue ja kieli SUOMEN PURJELAUTALIITTO RY Ehdotus liiton uusiksi säännöiksi TOIMINTASÄÄNNÖT I Nimi, kotipaikka, perustamisaika, toiminta- alue ja kieli 1 Yhdistyksen nimi on Suomen Purjelautaliitto ry, englanniksi Finnish

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN JÄÄTAITURIT RY:n säännöt (voimassa 10.12.2014 alkaen)

MÄNTSÄLÄN JÄÄTAITURIT RY:n säännöt (voimassa 10.12.2014 alkaen) MÄNTSÄLÄN JÄÄTAITURIT RY:n säännöt (voimassa 10.12.2014 alkaen) 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Mäntsälän Jäätaiturit ry ja sen kotipaikka on Mäntsälän kunta Etelä-Suomen läänissä.

Lisätiedot

Kauppakamari voi lisäksi hoitaa muita sille määrättyjä julkisia tehtäviä.

Kauppakamari voi lisäksi hoitaa muita sille määrättyjä julkisia tehtäviä. OULUN KAUPPAKAMARIN SÄÄNNÖT 1 Kauppakamarin nimi ja kotipaikka Oulun kauppakamari toimii kauppakamarilaissa tarkoitettuna kauppakamarina Keskuskauppakamarin sille määräämällä toiminta-alueella kotipaikkanaan

Lisätiedot

klo Hallituksen kokouksen informaatio-osuus B 3.8 Ajankohtaiskatsaus toimitusjohtaja Jari Koskinen

klo Hallituksen kokouksen informaatio-osuus B 3.8 Ajankohtaiskatsaus toimitusjohtaja Jari Koskinen Suomen Kuntaliitto ry Kokouskutsu 7A/2017 Kokoustiedot Aika 19.10.2017 klo 10.00 Paikka Kuntatalo Toinen linja 14, Helsinki Torstai 19.10.2017 klo 10.00 Hallituksen kokouksen informaatio-osuus B 3.8 Sote-

Lisätiedot

PL 57 00531 HELSINKI ESITYSLISTA p. 09 2340 3600

PL 57 00531 HELSINKI ESITYSLISTA p. 09 2340 3600 3.2.2014 1 (7) PL 57 00531 HELSINKI ESITYSLISTA p. 09 2340 3600 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS 2/2014 Kokousaika: Tiistai 4.2.2014 kello 18.00 Paikka: Kallion kirkon Kappelisali, Itäinen papinkatu 2 Jäsenet:

Lisätiedot

VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 26.1.2016 klo 18.00 Sivu 1 VASA KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET Sammantr. kl Sida. Ärendet berett av Behandlat

VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 26.1.2016 klo 18.00 Sivu 1 VASA KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET Sammantr. kl Sida. Ärendet berett av Behandlat VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 26.1.2016 klo 18.00 Sivu 1 3 Vaalikelpoisuuden menettäminen ja ero luottamustoimesta yhteisessä kirkkovaltuustossa, Uusikylä, Kari Yhteinen kirkkoneuvosto 14.1.2016 8 Yhteisen

Lisätiedot

Laki. Liikennevakuutuskeskuksesta. Liikennevakuutuskeskus

Laki. Liikennevakuutuskeskuksesta. Liikennevakuutuskeskus Laki Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään: Liikennevakuutuskeskuksesta 1 Liikennevakuutuskeskus Liikennevakuutuskeskus on liikennevakuutuksen toimeenpanon ja kehittämisen yhteiselin. Sen tehtävistä

Lisätiedot

Lyömätön Linja Espoossa ry:n säännöt 1 (5)

Lyömätön Linja Espoossa ry:n säännöt 1 (5) Lyömätön Linja Espoossa ry:n säännöt 1 (5) 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Lyömätön Linja Espoossa ry ja sen kotipaikka on Espoo. 2 Yhdistyksen tarkoitus ja toiminnan laatu Tarkoitus:

Lisätiedot

KUOPION KAUPPAKAMARIN SÄÄNNÖT 1 (5) 1 Kauppakamarin nimi ja kotipaikka

KUOPION KAUPPAKAMARIN SÄÄNNÖT 1 (5) 1 Kauppakamarin nimi ja kotipaikka KUOPION KAUPPAKAMARIN SÄÄNNÖT 1 Kauppakamarin nimi ja kotipaikka 1 (5) Kuopion kauppakamari Kuopio handelskammare toimii kauppakamarilaissa tarkoitettuna kauppakamarina Keskuskauppakamarin sille määräämällä

Lisätiedot

1. Yhdistyksen nimi on: Uudenmaan Yleisurheilu Uudy ry. 3. Yhdistyksemme toiminta-alue, jonka Suomen Urheiluliitto vahvistaa, on: -----

1. Yhdistyksen nimi on: Uudenmaan Yleisurheilu Uudy ry. 3. Yhdistyksemme toiminta-alue, jonka Suomen Urheiluliitto vahvistaa, on: ----- Suomen Urheiluliiton piirien mallisäännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka 1. Yhdistyksen nimi on: Uudenmaan Yleisurheilu Uudy ry 2. Yhdistyksen kotipaikka on: Hyvinkää 3. Yhdistyksemme toiminta-alue,

Lisätiedot

1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka sekä toiminta-alue. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu. 3. Jäsenet

1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka sekä toiminta-alue. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu. 3. Jäsenet PRH hyväksynyt 10.12.2013 Päivitetty 18.9.2014 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka sekä toiminta-alue Yhdistyksen nimi on Suomen Tanssinopettajain Liitto STOL ry, jäljempänä säännöissä yhdistyksestä käytetään

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (1) Kaupunginvaltuusto 64 16.06.2014. 64 Asianro 3220/00.00.01.00/2014. Kaupunginhallitus 19.5.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (1) Kaupunginvaltuusto 64 16.06.2014. 64 Asianro 3220/00.00.01.00/2014. Kaupunginhallitus 19.5. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (1) 64 Asianro 3220/00.00.01.00/2014 Maaninka-neuvottelukunnan jäsenet Kaupunginhallitus 19.5.2014 178: Kuopion ja Maaningan yhdistymishallitus 5.5.2014 11: Maaningan

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA 2/ 2010 KIRKKOVALTUUSTO 29.9.2010 1 ( 6 )

SYSMÄN SEURAKUNTA 2/ 2010 KIRKKOVALTUUSTO 29.9.2010 1 ( 6 ) KIRKKOVALTUUSTO 29.9.2010 1 ( 6 ) Aika keskiviikkoa 29.9.2010 klo 19.00 - Paikka Olavin toimintakeskus, seurakuntasali Nuotta Läsnä Lauri Kirves puheenjohtaja Hannu Hyttinen Hannu Jolula Päivi Järvelä

Lisätiedot

Poligoni ry 1/8 Säännöt PL 11200, 00076 AALTO

Poligoni ry 1/8 Säännöt PL 11200, 00076 AALTO Poligoni ry 1/8 Säännöt POLIGONI RY SÄÄNNÖT 1 LUKU Yhdistyksen nimi, kotipaikka, tarkoitus ja kielet 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Poligoni. Näissä säännöissä siitä käytetään nimeä

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU Kokous n:o 1 / 2016

KOKOUSKUTSU Kokous n:o 1 / 2016 Kokous n:o 1 / 2016 Pvm 28.1.2016 Kello 17.00 Sivu1/5 PUHEENJOHTAJA 1. Eero Tammentie JÄSENET 2. Timo Isotalo (vpj ) 3. Lea Lehtonen 4. Eila Saari 5. Sylvi Silander 6. Ilkka Soukka 7. Anna-Liisa Ääri LÄSNÄ

Lisätiedot

Tietojohtajakilta PÖYTÄKIRJA Sivu 1/5 Tampereen teknillinen yliopisto PL 589 33101 Tampere 14.02.2012

Tietojohtajakilta PÖYTÄKIRJA Sivu 1/5 Tampereen teknillinen yliopisto PL 589 33101 Tampere 14.02.2012 Tietojohtajakilta PÖYTÄKIRJA Sivu 1/5 Man@ger Tampereen teknillinen yliopisto PL 589 33101 Tampere manager@tut.fi 14.02.2012 TIETOJOHTAJAKILTA MAN@GERIN SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS Aika Tiistai 14.02.2012

Lisätiedot

MESIKÄMMENET RY:N SÄÄNNÖT

MESIKÄMMENET RY:N SÄÄNNÖT MESIKÄMMENET RY:N SÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Mesikämmenet ry. Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki Etelä-Suomen läänissä. Yhdistys on perustettu elokuun

Lisätiedot

VIITASAAREN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ (voimaantulo 1.1.2015)

VIITASAAREN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ (voimaantulo 1.1.2015) VIITASAAREN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ (voimaantulo 1.1.2015) 2 S I S Ä L L Y S L U E T T E L O Sivu 1 SOVELTAMISALA... 3 2 KOKOUSPALKKIOT... 3 3 SAMANA PÄIVÄNÄ PIDETYT KOKOUKSET... 4

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/2012 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/2012 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/2012 1 Kokoustiedot Aika: 20.9.2012 klo 9.30 12.52 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/2012 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

klo Hallituksen kokouksen informaatio-osuus B 3.8

klo Hallituksen kokouksen informaatio-osuus B 3.8 Suomen Kuntaliitto ry Kokouskutsu 6A/2017 Kokoustiedot Aika 21.9.2017 klo 10.00 Paikka Kuntatalo Toinen linja 14, Helsinki Torstai 21.9.2017 klo 10.00 Hallituksen kokouksen informaatio-osuus B 3.8 Digitalisaatio

Lisätiedot

SÄÄNNÖT YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA TARKOITUS. 1 Yhdistyksen nimi Yhdistyksen nimi on SUOMEN SÄVELTÄJÄT r.y.

SÄÄNNÖT YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA TARKOITUS. 1 Yhdistyksen nimi Yhdistyksen nimi on SUOMEN SÄVELTÄJÄT r.y. SÄÄNNÖT YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA TARKOITUS 1 Yhdistyksen nimi Yhdistyksen nimi on SUOMEN SÄVELTÄJÄT r.y. 2 Yhdistyksen kotipaikka Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki. 3 Yhdistyksen tarkoitus

Lisätiedot

Otaonnela Floorball ry:n säännöt

Otaonnela Floorball ry:n säännöt Otaonnela Floorball ry:n säännöt 1 Luku Yhdistyksen nimi, kotipaikka ja tarkoitus 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Otaonnela Floorball ry ja sen kotipaikka on Espoon kaupunki. 2 Yhdistyksen

Lisätiedot

MUONION KUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 6/2014 1 Sosiaalilautakunta 21.11.2014

MUONION KUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 6/2014 1 Sosiaalilautakunta 21.11.2014 MUONION KUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 6/2014 1 Sosiaalilautakunnan kokous klo 13:00 14:45 pykälät otsikko 63 Talousarvio 2015, taloussuunnitelma 2016-2017 ja sanallinen toimintasuunnitelma 64 Sosiaalitoimen

Lisätiedot

Sähkötarkastusyhdistys SÄTY ry:n

Sähkötarkastusyhdistys SÄTY ry:n Yhdi Sivu 1/5 Sähkötarkastusyhdistys SÄTY ry:n 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Sähkötarkastusyhdistys Säty ry ja kotipaikka Helsingin kaupunki. 2 TARKOITUS JA TOIMINTA Yhdistys on sähköturvallisuuslaissa

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 6/2011 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 6/2011 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 6/2011 1 Kokoustiedot Aika: 29.9.2011 klo 9.30 13.15 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 6/2011 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Kulttuuriosuuskunta Partuuna. Säännöt

Kulttuuriosuuskunta Partuuna. Säännöt Kulttuuriosuuskunta Partuuna Säännöt 1. Osuuskunnan toiminimi on Kulttuuriosuuskunta Partuuna, ruotsiksi Kulturandelslag Bardun. 2. Osuuskunnan kotipaikka on Helsinki. 3. Kulttuuriosuuskunta Partuunan

Lisätiedot

SÄÄKSMÄEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o 11 / 2015. KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (9) Valkeakosken seurakuntatalo, Valkeakoskenkatu 27, Valkeakoski

SÄÄKSMÄEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o 11 / 2015. KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (9) Valkeakosken seurakuntatalo, Valkeakoskenkatu 27, Valkeakoski SÄÄKSMÄEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o 11 / 2015 Sivu 1 (9) Kokousaika Tiistai 20.10.2015 kello 17:00 19:50 Kokouspaikka Valkeakosken seurakuntatalo, Valkeakoskenkatu 27, Valkeakoski Läsnä Antola, Markku

Lisätiedot

Otsikko Sivu 39 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN 72 TOTEAMINEN 40 SIHTEERIN VALINTA TARKASTUSLAUTAKUNNAN

Otsikko Sivu 39 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN 72 TOTEAMINEN 40 SIHTEERIN VALINTA TARKASTUSLAUTAKUNNAN PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2012 70 Tarkastuslautakunta AIKA 25.04.2012 klo 17:00-18:50 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 39 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN

Lisätiedot

Varsinainen yhtiökokous tiistaina 15. maaliskuuta 2016 klo 11.00 Pörssisali, Fabianinkatu 14, 00100 Helsinki

Varsinainen yhtiökokous tiistaina 15. maaliskuuta 2016 klo 11.00 Pörssisali, Fabianinkatu 14, 00100 Helsinki Varsinainen yhtiökokous tiistaina 15. maaliskuuta 2016 klo 11.00 Pörssisali, Fabianinkatu 14, 00100 Helsinki Esityslista 1. Kokouksen avaaminen 2. Kokouksen järjestäytyminen 3. Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Suomen Metsäsertifiointi ry:n 26.5.2009 hyväksymät säännöt, jotka Patentti- ja rekisterihallitus on rekisteröinyt 8.1.2010.

Suomen Metsäsertifiointi ry:n 26.5.2009 hyväksymät säännöt, jotka Patentti- ja rekisterihallitus on rekisteröinyt 8.1.2010. Yhdistyksen säännöt Suomen Metsäsertifiointi ry:n 26.5.2009 hyväksymät säännöt, jotka Patentti- ja rekisterihallitus on rekisteröinyt 8.1.2010. 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen Metsäsertifiointi

Lisätiedot

Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 1/2014 1 liikelaitoskuntayhtymä

Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 1/2014 1 liikelaitoskuntayhtymä Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 1/2014 1 Työsuojelutoimikunta 13.01.2014 Aika 13.01.2014 klo10:30-12:00 Paikka NordLabin yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis 5B, Kiviharjuntie 11,

Lisätiedot

31.1.2004 1 (5) Saimaan Viitoset ry SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA

31.1.2004 1 (5) Saimaan Viitoset ry SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA 31.1.2004 1 (5) Saimaan Viitoset ry SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Saimaan Viitoset ry ja sen kotipaikka on Lappeenranta. Yhdistys, josta näissä säännöissä käytetään nimitystä kerho,

Lisätiedot

NOKIAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 (12) KIRKKOVALTUUSTO Kokous 28.1.2015. Keskiviikko 28.1.2015 klo 18.00-19.00. Seurakuntakeskus, Korkeemäenkatu 8

NOKIAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 (12) KIRKKOVALTUUSTO Kokous 28.1.2015. Keskiviikko 28.1.2015 klo 18.00-19.00. Seurakuntakeskus, Korkeemäenkatu 8 NOKIAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 (12) KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 28.1.2015 klo 18.00-19.00 Paikka Seurakuntakeskus, Korkeemäenkatu 8 KÄSITELTÄVÄT ASIAT KV 1 KOKOUKSEN AVAUS JA KOKOUKSEN PUHEENJOHTAJA

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. SuomenMinipossuyhdistys ry. Yhdistyksen tärkein tavoite on tietouden lisääminen minipossusta lajina ja lemmikkinä.

SÄÄNNÖT. SuomenMinipossuyhdistys ry. Yhdistyksen tärkein tavoite on tietouden lisääminen minipossusta lajina ja lemmikkinä. SÄÄNNÖT SuomenMinipossuyhdistys ry Yhdistyksen tärkein tavoite on tietouden lisääminen minipossusta lajina ja lemmikkinä. A: Yhdistyksen nimi, kotipaikka, tarkoitus ja toimintamuoto 1 Nimi, kotipaikka,

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 6/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 6/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 6/2010 1 Kokoustiedot Aika: 30.9.2010 klo 9.30 13.05 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 6/2010 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Yhdistyksen yleiset päämäärät ja toimintaperiaatteet on ilmaistu puolueohjelmassa ja puolueen säännöissä. Yhdistyksen tarkoituksena on lisäksi

Yhdistyksen yleiset päämäärät ja toimintaperiaatteet on ilmaistu puolueohjelmassa ja puolueen säännöissä. Yhdistyksen tarkoituksena on lisäksi TURUN VASEMMISTOLIITTO RY VÄNSTERFÖRBUNDET I ÅBO R.F. Nimi, kotipaikka ja toiminta-alue 1 Yhdistyksen nimi on Turun Vasemmistoliitto ry ja ruotsiksi Vänsterförbundet i Åbo r.f. Jäljempänä näissä säännöissä

Lisätiedot

Hämeenlinnan Eläkkeensaajat ry Yhdistyksen säännöt

Hämeenlinnan Eläkkeensaajat ry Yhdistyksen säännöt Hämeenlinnan Eläkkeensaajat ry Yhdistyksen säännöt 1 Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on Hämeenlinnan Eläkkeensaajat ry josta näissä säännöissä käytetään nimitystä yhdistys ja jonka kotipaikka on

Lisätiedot

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS PERUSSOPIMUKSEN TARKOITUS Itä-Lapin kuntayhtymän perussopimuksen tarkoituksena on organisoida hallinnollisesti Itä-Lapin kuntien yhteistyö. Itä-Lapin

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2010 1(5) TAIDEMUSEON JOHTOKUNTA ( 1-11) 9.2.2010

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2010 1(5) TAIDEMUSEON JOHTOKUNTA ( 1-11) 9.2.2010 HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2010 1(5) Kokousaika Tiistaina kello 16.30 18.00 Kokouspaikka Taidemuseo Tennispalatsin kokoushuone, Jaakonkatu 2D, 2. kerros Läsnä Päätöksentekijät Halmetoja Veikko puheenjohtaja

Lisätiedot

Tarkoitus 2 Liiton tarkoituksena on toimia yhteiskunnallisella alalla toimivien korkeakoulututkinnon suorittaneiden ammatillisena etujärjestönä.

Tarkoitus 2 Liiton tarkoituksena on toimia yhteiskunnallisella alalla toimivien korkeakoulututkinnon suorittaneiden ammatillisena etujärjestönä. Liiton säännöt Patentti- ja rekisterihallitus rekisteröinyt 16.2.2012 Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry, ruotsiksi Högskoleutbildade samhällsvetare rf, kansainvälisissä

Lisätiedot

Säännöt on hyväksytty kevätliittokokouksessa 2015 ja syysliittokokouksessa 2015. Säännöt on merkitty yhdistysrekisteriin 12.5.2016.

Säännöt on hyväksytty kevätliittokokouksessa 2015 ja syysliittokokouksessa 2015. Säännöt on merkitty yhdistysrekisteriin 12.5.2016. SÄÄNNÖT 2 Säännöt on hyväksytty kevätliittokokouksessa 2015 ja syysliittokokouksessa 2015. Säännöt on merkitty yhdistysrekisteriin 12.5.2016. NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMIALUE 1 Liiton nimi on Suomen Puheterapeuttiliitto

Lisätiedot

Donelaitis Turun seudun Liettuan ystävät ry SÄÄNNÖT

Donelaitis Turun seudun Liettuan ystävät ry SÄÄNNÖT Donelaitis Turun seudun Liettuan ystävät ry SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Donelaitis Turun seudun Liettuan ystävät ry ja sen kotipaikka on Turku. Yhdistyksestä voidaan epävirallisissa

Lisätiedot

Patentti- ja rekisterihallitus on hyväksynyt Rovaniemen Osakesäästäjät ry:n yhdistysrekisteriin 12.10.1999 rekisterinumerolla 177444.

Patentti- ja rekisterihallitus on hyväksynyt Rovaniemen Osakesäästäjät ry:n yhdistysrekisteriin 12.10.1999 rekisterinumerolla 177444. Patentti- ja rekisterihallitus on hyväksynyt Rovaniemen Osakesäästäjät ry:n yhdistysrekisteriin 12.10.1999 rekisterinumerolla 177444. 30.3.2009 muutettujen sääntöjen pykälät on hyväksytty yhdistysrekisterissä

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 8. Valtuusto 28.01.2013 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 8. Valtuusto 28.01.2013 Sivu 1 / 1 Valtuusto 28.01.2013 Sivu 1 / 1 5442/00.00.01/2012 Kaupunginhallitus 8 7.1.2013 8 Sosiaali- ja terveyslautakunnan ja sen jaostojen vaali Valmistelijat / lisätiedot: Rytilahti Katja, puh. (09) 816 22398

Lisätiedot

SUOMEN PIPLIASEURA RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 24.5.2014 KLO 13.00. (Seurakuntakeskus, yläsali, Kustaa Aadolfinkatu 16, Kokkola)

SUOMEN PIPLIASEURA RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 24.5.2014 KLO 13.00. (Seurakuntakeskus, yläsali, Kustaa Aadolfinkatu 16, Kokkola) SUOMEN PIPLIASEURA RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 24.5.2014 KLO 13.00 (Seurakuntakeskus, yläsali, Kustaa Aadolfinkatu 16, Kokkola) 1. Kokouksen avaus Vuosikokouksen avaa hallituksen puheenjohtaja tai

Lisätiedot

Seura kiinnittää myös viranomaisten ja muiden yhteisöjen huomiota jalkapallon, jalkapallonolosuhteiden ja liikuntapaikkojen kehittämiseen.

Seura kiinnittää myös viranomaisten ja muiden yhteisöjen huomiota jalkapallon, jalkapallonolosuhteiden ja liikuntapaikkojen kehittämiseen. Ethio-Fin Urheilu Seura Seuran toimintasäännöt I Seuran nimi, kotipaikka, tarkoitus ja toimintamuodot 1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen, jota näissä säännöissä sanotaan seuraksi, nimi on Ethio-Fin Urheilu

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 6/2013 Sivistyslautakunta

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 6/2013 Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Kokoustiedot Aika 29.8.2013 klo 18.30-19.25 Paikka Kunnantalo, valtuustosali Asiat 76 Kokouksen avaaminen 77 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 78 Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 6 / 2017 Kunnanvaltuusto

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 6 / 2017 Kunnanvaltuusto SISÄLLYSLUETTELO 6 / 2017 Kunnanvaltuusto Kokousaika Maanantai 11. joulukuuta 2017 klo 18.00 Kokouspaikka Kuntala, Valtuustosali 47 Suomen Kuntaliiton valtuuskunnan vaali... 104 48 Hämeen poliisilaitoksen

Lisätiedot

VESIOSUUSKUNNAN SÄÄNNÖT

VESIOSUUSKUNNAN SÄÄNNÖT 1/7 Patentti- ja rekisterihallitus Kaupparekisterijärjestelmä 02.01.2012 15:19:27 Yritys- ja yhteisötunnus: 1959047-7 Nimi: Pursijärven vesiosuuskunta Sisältö: Yhteisösäännöt Voimassaoloaika: 13.12.2011

Lisätiedot

A. YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA, KIELET, TARKOITUS JA TOIMINTAMUOTO

A. YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA, KIELET, TARKOITUS JA TOIMINTAMUOTO POHJOLA-NORDENIN NUORISOLIITTO RY:N SÄÄNNÖT hyväksytty 1.4.1995 kevätkokouksessa Lappeenrannassa muutettu 31.10.1998 syyskokouksessa Helsingissä muutettu 3.4.2009 kevätkokouksessa Helsingissä muutettu

Lisätiedot