Vekaralinnassa on myös läpi vuoden opiskelijoita Oulun seudun ammattioppilaitoksista sekä päiväkotiharjoittelijoita.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Vekaralinnassa on myös läpi vuoden opiskelijoita Oulun seudun ammattioppilaitoksista sekä päiväkotiharjoittelijoita."

Transkriptio

1 Vekaralinnassa työskentelee kaksi lastentarhanopettajaa, neljä lastenhoitajaa ja päiväkotiapulainen. Myös "Rehtorimme" Minna pitää toimistoaan Vekaralinnan tiloissa. Täältä hänet useimmin tapaa vaikka tämä liikkuvainen nainen kierteleekin kaikissa kolmessa yksikössä. Vekaralinnassa on myös läpi vuoden opiskelijoita Oulun seudun ammattioppilaitoksista sekä päiväkotiharjoittelijoita. "Rehtori" Minna Olen Minna Råman ja omaan unelmatyön ja työpaikan. Olen toiminut päiväkotiyrittäjänä vuodesta 2002, jolloin Pikkulinna avasi ovensa Kaakkurin lapsille. Työvuodet pienessä ja kodinomaisessa päiväkodissa olivat touhukkaita ja antoisia. Alueemme huutava pula päivähoitopaikoista sai minut ottamaan ison askeleen yrittäjän uralla syksyllä 2005, jolloin Vekaralinna aloitti toimintansa. Vekaralinnan ensimmäisen vuoden tein johtajan töiden lisäksi esikoulun opettajan hommia kunnes jätin paikkani lapsiryhmässä ja siirryin lähes täysipäiväiseksi byrokratian pyörittäjäksi. Vekaralinnassa minulla on edelleenkin tukikohta, mistä lähden välillä kierrokselle linnasta linnaan. Pula päiväkotipaikoista ei hellittänyt vieläkään, joten Metsokangas sai myös oman linnansa, Metsälinnan päiväkodin syksyllä Henkilökuntaa on kolmessa päiväkodissa yhteensä 20 ja lapsia 126.

2 Työstäni tekee ihanaa sydämellään työtä tekevä henkilökunta, iloiset lapset ja mukavat vanhemmat. Olen iloinen, että innostukseni liikuntaan näkyy edelleen myös päiväkotiemme arjessa. Lastentarhanopettajan tutkinnon lisäksi olen erikoistunut lasten liikuntaan ja esiopetukseen. Viime vuosina täydennyskoulutukseni on keskittynyt johtamisen osa-alueille ja parhaillaan työn alla on johtamisen erikoisammattitutkinto. Kotopuolessa lapset ovat ehtineet jo teini-ikään, joten työ- ja kotielämä antavat jo vastapainoa toisilleen. Kolmen pojan perheessä vauhtia riittää ja äitinä opitaan koko ajan uutta. Mieheni toimittelee oman työnsä ohessa talonmiehen virkaa ja on myöskin tullut tutuksi päiväkodin lapsille ja joillekin vanhemmillekin. Perheen yhteisiin harrastuksiin kuuluu matkustaminen ja laskettelu. Mökillä viihdymme erityisen hyvin, mutta välillä on päästävä ulkomaille saakka. Liikuntaa pyrin harrastamaan lähes päivittäin joko salilla tai kuntopolulla.

3 ALAKERRAN VALTAKUNNAN VÄKEÄ Mari Olen Mari Huhtala ja syntynyt Oulussa Olen valmistunut Oulun yliopistosta kasvatustieteiden kandidaatiksi (lastentarhanopettajaksi) keväällä Tämän jälkeen olen suorittanut varhaiskasvatuksen maisteriopinnot, gradu on vielä työn alla. Vekaralinnan touhuissa olen ollut mukana sen perustamisvaiheesta (2005) asti, mutta varsinaiseen porukkaan olen liittynyt Tunnen olevani toiveammattini sydämessä toimiessani Vekaralinnassa ihanien lapsien ja aikuisten parissa. Opiskeluihini liittyen olen suorittanut ilmaisu- ja draamakasvatuksen sivuaineet. Draaman eri työtavat ovat itselleni luonnollinen tapa toimia lasten kanssa. Liikunta on toinen mielenkiinnon kohteeni. Olen suorittanut Nuoren Suomen liikuntaleikkikoulun ohjaajakoulutuksen ja Suomen ladun metsämörrikoulutuksen. Pyrin pitämään itsestäni huolta myös vapaa-ajalla erilaisten liikunnallisten toimintojen parissa. Harrastuksena myös sisustaminen ja elokuvat. Olen asunut Kaakkurissa lapsesta lähtien, joten päiväkodin lähitienoo on minulle tuttu. Tällä hetkellä asun mieheni kanssa päiväkodin

4 lähistöllä. Kauppa- ja lenkkireissuilla yleensä näkeekin tuttuja aikuisia ja lapsia Jaana Olen Jaana Määttä, Helsingin terveydenhuolto-oppilaitoksesta valmistunut lähihoitaja. Syventävinä opintoina olen opiskellut sekä lapsi-, nuoriso- ja perhetyötä että mielenterveys-, kriisi ja päihdetyötä. Valmistumisestani saakka olen työskennellyt päivähoidon alalla ja kokemusta on niin eri-ikäisistä lapsista kuin eri kokoisista taloistakin. Pienryhmätoiminta on lähellä sydäntäni. Vekaralinnassa aloitin työt syksyllä 2012, ja olen kotiutunut hyvin tänne kodinomaiseen Veksuun, joka tuntuu kuin suurelta perheeltä. Päivät kuluvat kuin huomaamattaan erilaisissa touhuissa, ilonaihetta mahtuu jokaiseen päivään. Vapaa-aikani kuluu puuhastellessa kahden kouluikäisen lapseni kanssa. Harrastuksiini kuuluu tällä hetkellä lukeminen, liikkuminen sekä korujen tekeminen Sanna Olen Sanna Rytinki ja syntynyt vuonna Koulutukseltani olen lähihoitaja ja valmistuin Oulun diakoniaopistosta keväällä Tämän jälkeen pääsin piakkoin kiinni työelämään ja Vekaralinnaan saavuin jouluna Kouluttautuminen on jatkunut työelämään päästyäkin erinäisillä koulutuksilla, jotka ovat hyödyksi lastenhoitajan työssäni. Tärkeimmät näistä ovat liikuntaleikkikoulu ohjaajakoulutus sekä mörri-, myttys- ja nuppusohjaajakoulutus. Tänävuonna jatkan edelleen alakerran ryhmässä pienryhmäni kekkosten kanssa ja osan kanssa aloitammekin jo kolmannen yhteisen pienryhmävuoden =)

5 Vapaa-ajastani voisin mainita sen verran, että olen naimisissa ja asumme mieheni kanssa Kaakkurissa, joten päiväkodin perheet voivat törmätä helposti minuun myös vapaa-ajallani. Harrastuksistani voisin mainita kirjojen lukemisen, kuntosalilla käymisen ja hiihdon talvella. Tässä nyt pintapuolisesti jotain minun elämästäni, lisää saa tietää kun tutustuu minuun kasvokkain. YLÄKERRAN VALTAKUNNAN VÄKEÄ Kirsikka Olen Eskelisen Kirsikka ja, oman sekä vanhempieni muistin mukaan, synnyin Haukiputaalla suoritetun peruskoulun jälkeen siirryin opiskelemaan Ouluun ja kirjoitin ylioppilaaksi Madetojan Musiikkilukiosta valmistuin lastentarhanopettajaksi, edelleen Oulusta.

6 Valmistumiseni jälkeen tein mm. luokanopettajan sekä kielten opettajan sijaisuuksia. Sen jälkeen pääsinkin sitten omiin töihin kaupungille. Kaupungin päiväkotiuran jälkeen siirryin yksityiselle puolelle. Vekaralinnan lastentarhanopettajana olen ollut Metelinkankaan yksikössä heti sen historian alusta saakka, syksystä Musiikki on ollut vahva osa elämääni syntymästäni lähtien. Myös lasten kanssa puuhatessa musiikki on luonnollinen toimintatapani. Olen kolunnut kaikenlaisia, musiikkileikkikoulun ohjaukseen liittyviä, kursseja eri musiikkipedagogien johdolla. Kuorolaulu on ollut elämäntapa pienestä tytöstä lähtien, ja niin se on edelleenkin. Laskettelu, murtomaahiihto, vaellus ja samoilu kuuluvat koko perheen yhteisiin harrastuksiin. Lisäksi matkustelemme paljon mm. Keski-Euroopassa mutta myös runsaasti kotimaassa, erityisesti lapissa ihan jokaisena vuodenaikana. Erilaiset liikkumisen ja kuntoilun lajikokeilut ovat lähellä tätä ihimistä ja niitä olemme tehneet myös runsaasti koko työyhteisöllä, ja ennen kaikkea myös Veksun lasten kanssa. Nykyään nautin pyöräilystä, sauvakävelystä ja jopa juoksusta runsaasti. Olen ns. ulkoilmaliikkuja. Onhan myös tullut kokeiltua alamäkipyöräilyä ja tankotanssia monen, monen muun lajin rinnalla. Ehkä kuitenkin suurin osa vapaa-ajastamme menee omien lasten harrastusten parissa; toinen tyttäristä harrastaa muodostelmaluistelua sekä pianon- ja viulunsoittoa, toinen kilpatanssii ja soittaa selloa.

7 Vekaralinnan myötä olen hurahtanut lasten liikuttamiseen, ja tähän olen saanut koulutusta Nuorelta Suomelta. Olen myös villiintynyt Suomen Ladun metsämörri toiminnasta, jota toteutamme Veksussa viikoittain. Lisäksi perheiden kanssa tehtävä yhteistyö on erittäin lähellä sydäntäni ja olemmekin valtavan iloisia ja kiitollisia siitä että Vekaralinnan perheet ovat juuri niin kovasti veksulaisia kuin ovat. Joka tapauksessa, työssäni Veksussa, valtavaa iloa ja nautintoa antaa monipuolinen, virikkeellinen ilmapiiri lasten kanssa touhutessa. Vekaralinnassa meillä on kodikasta ja kaikki tuntevat olonsa turvalliseksi ja tervetulleeksi. Toimiva, huumorilla höystetty tiimityöskentely kantaa hedelmää niin pitkälle, että lapsilla on päiväkodissa hyvä olla. Sekä Veksun lapset, että aikuiset, ovat parasta A-ryhymää! Minna Heippa! Olen Minna Rintamäki ja olen syntynyt Oulussa vuonna Kirjoitin ylioppilaaksi vuonna 2006 ja sen jälkeen suoritin varhaiskasvatuksen perusopinnot Oulun avoimessa yliopistossa. Vuonna 2007 pääsin päiväkotiapulaiseksi Pikkulinnan päiväkotiin kuuden kuukauden ajaksi. Heti harjoittelun loputtua lähdin opiskelemaan lähihoitajaksi Oulun seudun ammattiopistoon. Ammattiin valmistuin

8 keväällä 2010 ja saman vuoden elokuussa aloitin työt Vekaralinnassa. Talomme muun henkilökunnan tavoin myös minulla on liikuntaleikkikouluja metsämörriohjaajan pätevyys. Veksussa päivät kuluvat kuin siivillä aivan ihanien lapsukaisten ja mahtavien työkavereiden kanssa. Asumme avomieheni kanssa Kaakkurissa. Perheeseemme kuuluu myös päivänpaisteemme, newfoundlandinkoira Eemeli. Vaahteramäen kaimalleen uskollisena myös meidän Eemelimme tykkää keksiä silloin tällöin kaikenlaisia kepposia. Harrastuksiini kuuluu siis Eemelin kanssa touhuaminen, kirjojen lukeminen ja kuntoilu. Sanna Olen Sanna Nurmela, oululainen, vm Perheessä mies, 2 kouluikäistä lasta ja eläinlauma. Pääharrastuksena nykyisin kuntosalilla käynti. Lähihoitajaksi (lasten ja nuorten hoito-ja kasvatus) valmistuin v.1999

9 Oulusta. Päiväkoti työympäristönä on ollut vuodesta Vekaralinnaan tulin syksyllä Ensin olin yläkerrassa isompien kanssa, sitten 4v alakerran porukoissa ja taas paluu ylös. Liikkarikoulutuksen olen suorittanut jokunen vuosi sitten ja myös metsämörriäretkiä olen päässyt ohjaamaan koulutuksen myötä.

Se on se avain! Tutkimuksia ja selvityksiä 46. Tampereen yliopiston opintotoimisto

Se on se avain! Tutkimuksia ja selvityksiä 46. Tampereen yliopiston opintotoimisto Tampereen yliopiston opintotoimisto Tutkimuksia ja selvityksiä 46 2004 Se on se avain! Kasvatustieteiden tieteenalaohjelmasta valmistuneiden tarinoita opiskelusta ja työhön sijoittumisesta Kirsti Jokihaara

Lisätiedot

A S U K A S T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A M A A L I S - H U H T I K U U 2 0 1 3

A S U K A S T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A M A A L I S - H U H T I K U U 2 0 1 3 1 HALOO KYLÄMAJA! A S U K A S T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A M A A L I S - H U H T I K U U 2 0 1 3 Missä se on se kevät? J.Karjalainen lauloi joskus menneinä

Lisätiedot

Soolibooli 1/12. Iina Luoto: Antaako luokanopettajakoulutus riittävät valmiudet työelämään? s. 8 27.1.2012

Soolibooli 1/12. Iina Luoto: Antaako luokanopettajakoulutus riittävät valmiudet työelämään? s. 8 27.1.2012 Soolibooli 1/12 27.1.2012 Iina Luoto: Antaako luokanopettajakoulutus riittävät valmiudet työelämään? s. 8 Sisällys >>> 3 Tutkimuksesta potkua opettajankoulutukseen Pääkirjoitus. 4 Mennen tullen Ajankohtaisia

Lisätiedot

PÄIVÄKOTI PEHTOORIN VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA

PÄIVÄKOTI PEHTOORIN VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA PÄIVÄKOTI PEHTOORIN VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA Sisältö Alkusanat s. 3 Johdanto s. 4 Päiväkoti Pehtoorin ja lasten vanhempien yhteiset arvot s. 5 Toiminta-ajatuksemme s. 5 Yhteistyö s. 6 Arki Pehtoorissa

Lisätiedot

Meillä on suunnaton onni

Meillä on suunnaton onni 2 2010 Tyttöjen leirillä oli tyttöjen juttuja Puuhaa ja peuhaa vauvan kanssa Meillä on suunnaton onni Asiaa näkövammaisista lapsista ja nuorista tässä numerossa 3 4 7 16 21 22 25 26 27 Pääkirjoitus Kannustavia

Lisätiedot

Tampereen NMKY:n ja seurakuntayhtymän Messinpaja nuorten tukijana. Paja

Tampereen NMKY:n ja seurakuntayhtymän Messinpaja nuorten tukijana. Paja Tampereen NMKY:n ja seurakuntayhtymän Messinpaja nuorten tukijana Paja 1 Miksi kukaan ei ole koskaan puhunut mulle asioita, joita te puhutte?, kysyin. Parikymmentä vuotta elämää elettynä vail la aikuisen

Lisätiedot

V ä e s t ö l i i t t o 1 / 0. Osa-aikatyö helpottaa elämää. Lapsiperheissä rahat tiukilla 11. Koulukiusaamista. voi ehkäistä 1

V ä e s t ö l i i t t o 1 / 0. Osa-aikatyö helpottaa elämää. Lapsiperheissä rahat tiukilla 11. Koulukiusaamista. voi ehkäistä 1 V ä e s t ö l i i t t o 1 / 0 Osa-aikatyö helpottaa elämää Lapsiperheissä rahat tiukilla 11 Koulukiusaamista voi ehkäistä 1 Tässä numerossa Ilmestyy 4 kertaa vuodessa Ensimmäinen vuosikerta Päätoimittaja

Lisätiedot

hyvää elämää b u s i n e s s & t e c h n o l o g y

hyvää elämää b u s i n e s s & t e c h n o l o g y 1 09 b u s i n e s s & t e c h n o l o g y hyvää elämää pohjoiskarjalaisen elämänmenon olemus / odotetut idän osaajat / Joensuumenu abloyn ikämestariohjelma / kulttuuri on kaupunkia isompi / kesä täynnä

Lisätiedot

Asioilla on tapana järjestyä NLP Mielilehti 3/2004

Asioilla on tapana järjestyä NLP Mielilehti 3/2004 Asioilla on tapana järjestyä NLP Mielilehti 3/2004 Keskustelutuokio musiikkineuvos, mus.dir. Erkki Eskelisen kanssa on hyvin harmoninen ja miellyttävä kokemus. Haastateltavastani välittyy iloa, leppoisuutta,

Lisätiedot

Kiitos teille äidit!

Kiitos teille äidit! Pääsky 4/2015 Rovaniemen seurakuntalehti 6.5.2015 Sinä joka kannoit minut maailmaan, lämpöäsi annoit, siitä vielä jaan. Sinä joka hiljaa hoidit minua, silmissäsi ilo, valo hehkuva. Sinä joka jaoit vuodet

Lisätiedot

Maaherra Rauno Saari Elämän etsijä Timo Lilja Päihdelääkäri Juha Kemppinen KRISTILLINEN ALKOHOLISTI- JA NARKOMAANITYÖ RY 1-2008

Maaherra Rauno Saari Elämän etsijä Timo Lilja Päihdelääkäri Juha Kemppinen KRISTILLINEN ALKOHOLISTI- JA NARKOMAANITYÖ RY 1-2008 Maaherra Rauno Saari Elämän etsijä Timo Lilja Päihdelääkäri Juha Kemppinen KRISTILLINEN ALKOHOLISTI- JA NARKOMAANITYÖ RY 1-2008 Maailmankuva säätelee tavan käsitellä rikkinäistä ihmistä Parhaillaan maassamme

Lisätiedot

Kaikki palvelut saman katon alta!

Kaikki palvelut saman katon alta! 1 JULKAISIJA LIONS CLUB MARTTILA 2012 Kaikki palvelut saman katon alta!.fi OP-bonusasiakas on sellainen Osuuspankin omistajajäsen, jonka oma tai perheen yhteinen pankki- ja/tai vakuutusasiointi on vähintään

Lisätiedot

Yhteistyössä on voimaa.

Yhteistyössä on voimaa. Eloa Porvarintielle Yhteisten asioiden puolesta Teuvan Kokoomus lähtee tulevaan kunnallisvaaliin vain ja ainoastaan voitto mielessä. Vaalityöryhmä aloitti työnsä helmikuussa suunnittelukokouksella. Takataskussa

Lisätiedot

Eteva kuntayhtymän sidosryhmälehti 1 / 2010 1/2010. s. 9 Miten vaikutat, jos et puhu? s. 12 Yritys työllisti Heikin. s. 14 Riippukeinu rauhoittaa

Eteva kuntayhtymän sidosryhmälehti 1 / 2010 1/2010. s. 9 Miten vaikutat, jos et puhu? s. 12 Yritys työllisti Heikin. s. 14 Riippukeinu rauhoittaa Eteva kuntayhtymän sidosryhmälehti 1 / 2010 1/2010 s. 9 Miten vaikutat, jos et puhu? s. 12 Yritys työllisti Heikin s. 14 Riippukeinu rauhoittaa Uutisia syksyltä 2010 Nauru raikui Elojuhlissa Pekka Elomaa

Lisätiedot

REALPROJEKTI OY:N ASIAKASLEHTI PARTNERIT

REALPROJEKTI OY:N ASIAKASLEHTI PARTNERIT UUDET NETTISIVUT OVAT NYT AUKI! REALPROJEKTI OY:N ASIAKASLEHTI ELOKUU/2011 PARTNERIT UUSI REALPROJEKTI Markku. Uudet tuulet, kokeneet osaajat Toimitusjohtaja Markku Hietala kuuluu neljän partnerin muodostamaan

Lisätiedot

Liiku! Pysähdys Pekka Sauri: pysähdyn arjessa uusiutuakseni. 15 x Agenda Lisää liikettä, vähemmän istumista

Liiku! Pysähdys Pekka Sauri: pysähdyn arjessa uusiutuakseni. 15 x Agenda Lisää liikettä, vähemmän istumista HYVINVOINNIN TALOUSLEHTI 1/2015 15 x Agenda Lisää liikettä, vähemmän istumista Katsaus Itsestä välittäminen kannattaa aina Pysähdys Pekka Sauri: pysähdyn arjessa uusiutuakseni Case S01 Valinnanvapautta

Lisätiedot

Kainuun kasvupolku Yrittäjän haastava tie

Kainuun kasvupolku Yrittäjän haastava tie 1 Kimmo Nikkanen, Aki Savolainen Kajaanin ammattikorkeakoulu 2015 Kajaanin ammattikorkeakoulu Kimmo Nikkanen, Aki Savolainen Kainuun kasvupolku Yrittäjän haastava tie Kajaanin ammattikorkeakoulu PL 52,

Lisätiedot

laakeri .info www. työelämäyhteistyö sujuvaksi

laakeri .info www. työelämäyhteistyö sujuvaksi laakeri www..info työelämäyhteistyö sujuvaksi Sisältö Työelämän ja ammatillisten oppilaitosten tuloksekas yhteistyö...3 Kokenut vs. uusi työpaikkaohjaaja...4 Oppia ja osaamisen arviointia työtä tekemällä...5

Lisätiedot

LAPSI JA VANHEMMAN SYÖPÄ

LAPSI JA VANHEMMAN SYÖPÄ LAPSI JA VANHEMMAN SYÖPÄ 1 Oppaan suunnittelussa on ollut apuna työryhmä Kaisu Johansson Mika Niemelä Arja Mainio Kaisa-Mari Paananen Sami Räsänen Kuvat Tarja Paananen OPAS VANHEMMILLE LASTEN TUKEMISEEN,

Lisätiedot

Työharjoittelu Kiinassa

Työharjoittelu Kiinassa Kiina, Suzhou 5.3. 27.5.2011 Johanna Niemelä Työharjoittelu Kiinassa Olen päässyt tekemään työharjoittelua Kiinaan, Marriott hotelliketjuun, Suzhoun kaupunkiin. Kiinan matkani on ollut mahtava monella

Lisätiedot

Lähde 2006 liikkeelle Arvioija va Arvioija v ikuttaa tutkintojen luotettav aikuttaa tutkintojen luotetta uuteen. vuuteen.

Lähde 2006 liikkeelle Arvioija va Arvioija v ikuttaa tutkintojen luotettav aikuttaa tutkintojen luotetta uuteen. vuuteen. Lähde 2 2006 liikkeelle Arvioija vaikuttaa tutkintojen luotettavuuteen. Vaikuttaako arvioija myös tutkintosuoritukseen? Koulutus ja perehdytys ovat tarpeellisia. Useiden alojen kokemuksia tutkinnon suorittamisesta

Lisätiedot

Käpylän musiikkiopiston tiedotuslehti 1/06-07

Käpylän musiikkiopiston tiedotuslehti 1/06-07 Kapula Käpylän musiikkiopiston tiedotuslehti 1/06-07 musiikkiopi sto 50 vuotta Kapula Käpylän musiikkiopiston tiedotuslehti 1/06-07 Kanslia tiedottaa... 3 Rehtorin palsta... 3 Nuori soittaa - musiikkitapahtuma

Lisätiedot

SUPERIN SELVITYKSIÄ 2013 JOUSTAKAA, JOUSTAKAA KYLLÄ TE PÄRJÄÄTTE

SUPERIN SELVITYKSIÄ 2013 JOUSTAKAA, JOUSTAKAA KYLLÄ TE PÄRJÄÄTTE SUPERIN SELVITYKSIÄ 2013 JOUSTAKAA, JOUSTAKAA KYLLÄ TE PÄRJÄÄTTE Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin selvitys lasten päivähoidon tilasta 2013 Lasten päivähoidon selvitys Päivähoidon jäsenkysely

Lisätiedot

Yritys Hyvä VOITTAJAKIRJOITUKSET JA -RYHMÄTYÖT

Yritys Hyvä VOITTAJAKIRJOITUKSET JA -RYHMÄTYÖT Yritys Hyvä 2015 VOITTAJAKIRJOITUKSET JA -RYHMÄTYÖT YRITYS HYVÄ 2015 voittajakirjoitukset ja -ryhmätyöt Toimitus ja taitto Annika Jokinen, Kehittämiskeskus Opinkirjo Kirjoitusten luonnehdinnat Anne Helttunen,

Lisätiedot

Duo. www.rtkpalvelu.fi

Duo. www.rtkpalvelu.fi Duo 2 www.rtkpalvelu.fi 2009 RTK-PALVELU OY ja TECHNOPOLIS OYJ: Laatu tulee työn tuloksena s. 4 RTK-PALVELU MAAJOUKKUEEN yhteistyökumppaniksi s. 20 SADAN MILJOONAN metsästys s. 22 1 RTK-PALVELU 2 2009

Lisätiedot

EDUNVALVOJA SE ON MINUA VARTEN

EDUNVALVOJA SE ON MINUA VARTEN EDUNVALVOJA SE ON MINUA VARTEN Lasten ja edunvalvojien kokemuksia edunvalvojasta lastensuojelussa ja rikosprosessissa Toimittaneet Milja Laakso, Paula Marjomaa ja Kaisi Peltoniemi EDUNVALVOJA SE ON MINUA

Lisätiedot

Iloa isovanhemmuuteen Työkirja isovanhemmille ja vanhemmille. Leena Tiilikka Anna Suutarla Marjo Kankkonen

Iloa isovanhemmuuteen Työkirja isovanhemmille ja vanhemmille. Leena Tiilikka Anna Suutarla Marjo Kankkonen Iloa isovanhemmuuteen Työkirja isovanhemmille ja vanhemmille Leena Tiilikka Anna Suutarla Marjo Kankkonen Tämä työkirja on osa Mannerheimin Lastensuojeluliiton Tukea vanhemmille -aineistoa. Työkirjan on

Lisätiedot

TÄÄ KUULUU MYÖS SULLE! Nuorisotakuu Hämeenlinnan seudulla

TÄÄ KUULUU MYÖS SULLE! Nuorisotakuu Hämeenlinnan seudulla TÄÄ KUULUU MYÖS SULLE! Nuorisotakuu Hämeenlinnan seudulla Maija Säkäjärvi Riitta Kinnunen Sosiaalikehitys Oy Sisällys Saatesanat 3 Johdanto 4 1 Koulutuksen merkitys nuorisotakuun perustana 6 2 Hämeenlinnan

Lisätiedot