Veli-Pekka Laukkanen (2. Sirpa Korhonen Tuula Sillapää Leena Koski. 1) Paikalla asiakohdat 1 4 2) Kuulolla asiakohdissa 4-7

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "14.11.2013 1. Veli-Pekka Laukkanen (2. Sirpa Korhonen Tuula Sillapää Leena Koski. 1) Paikalla asiakohdat 1 4 2) Kuulolla asiakohdissa 4-7"

Transkriptio

1 Muistio 3 / (8) LAMPPU2015-hankkeen ohjausryhmän kokous Aika klo 12:00 13:12 Paikka Lync Ohjausryhmän jäsenet Hankkeen koordinaattori Teeman 5 koordinaattori Pertti Heikkilä Hankkeen koordinaattori REDU Teema 1 koordinaattori Hannu Simi (1 JEDU Teeman 2 ja 4 koordinaat. Anu Tauriainen REDU Teeman 3 koordinaattori Mika Leinonen LAPPIA Teeman 6 koordinaattori Sari Hyrkäs OAKK Kutsuttuina lisäksi Poissa lisäksi kutsutuista Veli-Pekka Laukkanen (2 Sirpa Korhonen Tuula Sillapää Leena Koski REDU JEDU LAPPIA OPH Asialuettelo: 1) Paikalla asiakohdat 1 4 2) Kuulolla asiakohdissa Kokouksen avaus 2 2. Läsnäolijoiden toteaminen 2 3. Kokouksen työjärjestys 2 4. Hankkeen eteneminen ja jatkotoimenpiteet 2 5. Turun laatuseminaari valmistelut 7 6. Ohjausryhmän seuraavat kokoukset 8 7. Tiedoksi 8 sivu

2 Muistio 3 / (8) 1. Kokouksen avaus Hankkeen koordinaattori Pertti Heikkilä avasi ohjausryhmän verkkokokouksen. 2. Läsnäolijoiden toteaminen Todettiin, että kokoukseen osallistuu Lync:n kautta kaikki teemojen koordinaattorit. Kutsutuista Veli-Pekka Laukkanen ilmoitti, että hän tulee kuulolle myöhemmin. Hannu Simi ilmoitti, että hänen pitää poistua kokouksesta noin klo 12: Kokouksen työjärjestys Eilen lähetettyyn asialistaan (versio 1) on lisätty Turun laatuseminaarin valmistelu - asiakohta Esitys: Esitetään, että em. asiakohdalla täydennetty asialista toimii kokouksen työjärjestyksenä. Päätös: Hyväksyttiin täydennetty asialista kokouksen työjärjestykseksi. 4. Hankkeen eteneminen ja jatkotoimenpiteet Todettiin, että teemat 1 ja 6 sekä 2 ja 4 ovat tehneet yhteistyötä, joten niiden osalta tulokset esitellään yhdessä. Teema 1 ja 6 yhteistyö Teema 1 ja 6 verkostot ovat keväästä lähtien yhteistyötä, on järjestetty seuraavat yhteiset tapaamiset: (koko päivä) teemojen 1 ja 6 yhteistapaaminen Oulussa, aiheena toimintajärjestelmä/intra-ratkaisut ja OKM toimintajärjestelmäkriteerit teemojen 1 ja 6 yhteistapaaminen verkossa teemojen 1 ja 6 yhteistapaaminen verkossa, aiheena toimintajärjestelmän rakentamisen tilanne ja millaisia toimintajärjestelmiä teemojen 1 ja 6 yhteistapaaminen verkossa, aiheena mittaristot (tunnusluvut, palautekäytännöt, sisäiset auditoinnit yms) teemojen 1 ja 6 yhteistapaaminen verkossa: Kehitysjohtaja Jatta Herranen esitteli useaan kertaan laatupalkitun ja Laatukeskuksen Recognised for Excellence tunnustuksen omaavan Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän EFQM-käytännöt Uusia yhteistapaamisia ei enää ole sovittu. Loppuhankkeen osalta keskitytään omien osahankkeiden toteuttamisen viimeistelyyn.

3 Muistio 3 / (8) Teema 2 ja 4: Teema 1: Toimintojen tarkastelu kokonaisuutena ja toimivat prosessit Teemaa koordinoi JEDU ja osatoteuttajia ovat em. lisäksi ILO, KAO, OAKK, RAAHENAO, REDU, PPO ja SAKK Hannu Simi kertoi lyhyesti teeman 1 osalta miten hanke on edennyt. JEDU:n oma osahanke etenee hyvässä vauhdissa: rakennetaan toimintajärjestelmää SILTA-intraan, rakentamistyötä on jaettu ja vastuutettu oppilaitoksille. Muiden osatoteuttajien osalta ei koottua tietoa, missä vaiheessa heidän osahankkeiden teema 1 toteutus on. Loppuhankkeen osalta keskitytään omien osahankkeiden toteuttamisen viimeistelyyn asetettujen tulosten saavuttamiseksi. Teema 6: Jatkuva oppiminen, innovointi ja parantaminen Teemaa koordinoi OAKK ja osatoteuttajia ovat lisäksi JEDU, RAAHENAO ja REDU. Teeman toteuttamisessa tehdään myös yhteistyötä Ammattiopiston Luovin Palautetta kaikilta hankkeen kanssa. Teeman koordinaattori Sari Hyrkäs esitteli lyhyesti missä teeman 6 osalta mennään. Edellisen ohjausryhmän kokouksen jälkeen teema 6 on yhdessä teeman 1 kanssa järjestänyt yhteistapaaminen verkossa, jossa Kehitysjohtaja Jatta Herranen esitteli useaan kertaan laatupalkitun ja Laatukeskuksen Recog-nised for Excellence tunnustuksen omaavan Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän EFQM-käytännöt. Uusia yhteistapaamisia ei enää ole sovittu. Loppuhankkeen osalta keskitytään omien osahankkeiden toteuttamisen viimeistelyyn asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi. Teema 2: Asiakassuuntautuneisuus Teemaa koordinoi REDU ja osatoteuttajia ovat em. lisäksi ILO, KAO ja SAKK. Teeman toteuttamisessa tehdään myös yhteistyötä Ammattiopiston Luovin Palautetta kaikilta -hankkeen kanssa Teema 4: Henkilöstö voimavarana Teemaa koordinoi REDU ja osatoteuttajia ovat em. lisäksi JEDU, KPEDU ja RAAHENAO. Teeman 2 ja 4 koordinaattori Anu Tauriainen esitteli lyhyesti missä teemojen osalta mennään.

4 Muistio 3 / (8) järjestettiin teemojen 2 ja 4 yhdessä järjestämä seminaaripäivä, jonka aiheena oli laatuviestintä ja henkilöstön sitouttaminen toimintajärjestelmään. Anu esittelee tarkemmin seminaaripäivän tuloksia asiakohdassa seminaaripäivän tuloksista on valmisteilla posteriesitys Turun laatuseminaariin. Asiasta lisää asiakohdassa 5. Loppuhankkeen osalta keskitytään omien osahankkeiden toteuttamisen viimeistelyyn asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi. Teema 3: Työelämälähtöisyys ja kumppanuudet Teemaa koordinoi LAPPIA ja osatoteuttajia ovat em. lisäksi JEDU, KPEDU ja PPO Teeman 3 koordinaattori Mika Leinonen esitteli lyhyesti missä teemojen osalta mennään. Teeman toteuttaminen etenee LAPPIA:n, KPEDU:n ja JEDU:n osalta. PPO:sta ei ole tietoa. - LAPPIA:ssa on tehty kulttuurialan ja rakennusalan välinen vertaisarviointi työelämäyhteistyöstä viime maanantaina. Raportin laatiminen siitä on vielä kesken. - JEDU:ssa on kehitetty koko JEDU:n yhteistä työpaikkarekisteriä - KPEDU:ssa on kehitetty yhteisiä palautekyselymalleja aikuiskoulutukseen. Saavutettuina tuloksina on kolme erilaista kyselyä: o nuorten koulutuksen sijoittumiskyselymalli o näyttötutkintojen arvioijien palautekysely o aikuisopiskelijoille suunnattu yleiskysely täydentämään AIPALia. Ensimmäisen kyselyn kohderyhmänä ovat erityisesti näyttötutkintojen arvioijat työpaikoilla sekä muut kyseisten yritysten edustajat, jotka eivät välttämättä suoraan ole olleet opiskelijaa tutkintotilaisuuksissa arvioimassa. Eli käytännössä ne henkilöt, jotka tekevät päätöksiä siitä, ottaako yritys opiskelijoita työssä oppimaan ja tekemään tutkintoja. Kyselyn tarkoituksena on tarkoitus selvittää näyttötutkintojen työelämäarvioijien näkemyksiä perehdyttämisestä, henkilökohtaistamisesta, tutkintotilaisuuksista ja niiden arvioinnista sekä kartoittaa yhteistyön sujuvuutta, yrityksen tarpeita tulevaisuudessa/jatkotoimia. Toinen valmisteilla oleva kysely on aikuisopiskelijoille tarkoitettu yhteinen palautekysely, ja se on myös tällä hetkellä luonnosvaiheessa. Molemmat kyselyt on tarkoitus saada käyttöön vuoden vaihteessa, kun uusi organisaatiorakenne astuu voimaan. Loppuhankkeen osalta keskitytään omien osahankkeiden toteuttamisen viimeistelyyn asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi.

5 Muistio 3 / (8) Teema 5: Johtajuus, tuloshakuisuus ja toimivat prosessit Teemaa koordinoi REDU ja osatoteuttajia ovat em. lisäksi KPEDU, OSAO, RAAHENAO ja SAKK. Teeman toteuttamisessa tehdään myös yhteistyötä Ammattiopiston Luovin Palautetta kaikilta -hankkeen kanssa. Teeman 5 koordinaattori Pertti Heikkilä esiteli missä teemojen osalta mennään. Teeman 5 viimeisin verkostotapaaminen on pidetty maanantaina (11.11.) Tapaamisessa on käyty läpi osahankkeittain, miten niissä on teeman 5 osalta edetty. Ko. kokouksen muistio löytyy Optimasta teeman 5 kansiosta. Alla tiivistetty yhteenveto. KPEDU: - Saavutetut tulokset? Koulutuksen järjestäjän mittaristo on uudistettu ja uuden organisaatiorakenteen mukainen mittaristo on osa talousarvio- ja yhtymäsuunnitelmakirjaa Mittaristo on jaettu kolmeen osaan; yhtymätason mittarit ja tunnusluvut, nuorten koulutuksen mittarit ja tunnusluvut sekä aikuiskoulutuksen mittarit ja tunnusluvut. Mittarit on ryhmitelty bsc-näkökulmiin. Keskeisten tulosten saatavuutta on pyritty parantamaan siten, että uudistettuun intranettiin on perustettu oma osio, joka sisältää kattavasti toiminnan tunnuslukuja ja raportteja sekä linkkejä ulkoisiin tietolähteisiin. Lukuoikeus on koko henkilökunnalla. - Mitä vielä tehdään? - Laaditaan johtamisen, raportoinnin ja laadunhallinnan vuosikello. Tähän mennessä tätä tavoitetta on edistetty tutustumalla muiden organisaatioiden vastaaviin esityksiin/malleihin. - Viimeistellään arviointisuunnitelma. On jo melko pitkällä. Näiden kahden tavoitteen toteutuminen vasta aivan loppuvuodesta on perusteltua merkittävän, vuoden 2014 alusta voimaan tulevan organisaatiomuutoksen takia. Perusrakenne on vahvistettu vasta lokakuun lopussa ja muutosprosessi on vielä kesken. Nykyiselle organisaatiomallille ei näitä olisi ollut järkevää tehdäkään, kun ne olisivat olleet muutamassa kuukaudessa vanhentuneita ohjeita. - Mitkä tulokset jäävät toteutumatta, miksi? Todennäköisesti mitään ei jää toteutumatta.

6 Muistio 3 / (8) REDU (Pertti Heikkilä) - Saavutetut tulokset? REDU:n toimintajärjestelmästä on laadittu laatuympyrä-prosessikuvaus, joka sisältää myös toiminnan suunnitteluprosessit. Myös TA- suunnittelusta on laadittu prosessikuvaukset (työvaihekuvaukset) osana talouspalveluja. TA-suunnittelun kuvaukset ovat vielä hyväksymättä (luonnoksia). Päätöksenteon ja toiminnan suunnittelu vuosikellon luonnos on myös laadittu. - Mitä vielä tehdään? Kokouskäytäntöihin ja niissä tehtävään päätöksentekoon on valmisteilla ohjeistus. Tarkoitus on myös laatia toimielimien kokouksissa tehtävään päätöksenteon työvaihekuvaus osana asianhallintajärjestelmän käyttöönottoa. - Mitkä tulokset jäävät toteutumatta, miksi? Viranhaltijapäätösten työvaihekuvauksen laatiminen siirtyneen vuodelle 2014, koska on päätetty, että asianhallintajärjestelmän viranhaltijapäätösten osalta asianhallintajärjestelmä otetaan käyttöön vasta ensi vuonna. SAKK (Maritta Mäenpää) - Saavutetut tulokset? SAKK on osallistunut aktiivisesti teematapaamisiin/verkostotyöskentelyyn Lync- kokouksiin sekä seminaareihin. Laadunhallinnan suunnitelman ja vuosikellon laatimistyö on käynnissä. - Mitä vielä tehdään? Laadunhallinnan suunnitelma ja vuosikello valmiiksi (versio 1) ja ne esitellään henkilöstölle henkilöstökokouksessa ennen joulua. Osallistutaan myös verkostoseminaariin Turussa. - Mitkä tulokset jäävät toteutumatta, miksi? Oppilaitoksessa ei ole käynnistetty pedagogisia katselmuksia. Opettajien laatutietoisuuteen on tuotu elementtejä strategiaryhmän- ja opettajakokouksissa käsittelemällä: - vaikuttavuuden mittareita (läpäisy, keskeyttämiset jne) - opiskelijatyytyväisyyskyselyn tuloksia - henkilöstön työtyytyväisyyskyselyn tuloksia. SAKK:lla on erityistehtävänä säilyttää ja kehittää saamelaiskulttuuria ja järjestää koulutusta saamelaisalueen elinkeinoelämän tarpeisiin. Opettajien kanssa käydyissä henkilökohtaisissa kehityskeskusteluissa on käsitelty oppilaitoksen perustehtävän näkyvyyttä omassa työssä. Henkilökohtaisten kehityskeskustelujen lisäksi olemme käynnistäneet tiimikohtaiset kehityskeskustelut. Em. toimilla SAKK on lisännyt opettajien laatutietoisuutta. SAKK ei ole jättämässä tavoitetta käynnistää pedagogisia katselmuksia, mutta niiden käynnistäminen siirtyy tuleville vuosille.

7 Muistio 3 / (8) Raahen AO:n ja OSAO:n osalta kokouksessa ei käyty läpi tilannekatsausta, koska heidän yhteyshenkilöt eivät päässeet osallistumaan kokoukseen. Teema 5 osalta pidetään vielä yksi verkostotapaaminen klo 9 alkaen. Loppuhankkeen osalta keskitytään omien osahankkeiden toteuttamisen viimeistelyyn asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi. Teemojen ja osahankkeiden toteutumisen seuranta ja raportointi Keskusteltiin asiakohdassa myös yleisellä tasolla siitä, miten menetellään niiden teemojen osatoteuttajien kanssa, jotka eivät ole olleet aktiivisesti mukana teemojen verkostoyhteistyössä ja joiden osalta ei tietoa siitä, miten heidän osahanke on edennyt. Sovittiin, että hankkeen koordinaattori tekee jokaiselle hankkeen osatoteuttajalle (kumppanille) kyselyn teemoittain siitä, miten heidän tarkennetussa toimintasuunnitelmassa asetetut tavoitteet ja tulokset ovat toteutuneet, mitä asioita on vielä työn alla ja mitä jää toteutumatta. Mallina käytetään teeman 5 edellisessä verkostotapaamisen asialistalla ja muistiossa käytettyä osahankkeiden tilannekatsauskyselyä. Teeman 5 osalta ei tarvitse enää tätä asiaa kysyä REDU:n, KPEDU:n ja SAKK:n osalta. 5. Turun laatuseminaari valmistelut Laatustrategian vuoden 2013 tukihankkeiden yhteinen loppuseminaari eli Turun laatuseminaari pidetään Turun ammatti-instituutissa Turussa. LAMPPU2015-hankkeella on seminaarin ohjelmassa kaksi esittelyosuutta. - Torstain ohjelmaan on pyydetty hanketta esittelemään miten koulutuksen järjestäjän laatujärjestelmä on osana johtamisjärjestelmää. Edellisessä ohjausryhmän kokouksessa päätettiin, että Pertti Heikkilä esittelee asiaa ja hän valmistelee aiheesta noin 15 min esityksen. - Perjantain ohjelmassa on posterikierros, jonne on pyydetty LAMPPU2015-hankkelta posteriestys. Edellisessä kokouksessa päätettiin, että posterissa esitellään teeman 2 ja 4 tuloksia ja valmistelusta vastaavat Anu Tauriainen ja Pertti Heikkilä. Anu on valmistellut teemojen 2 ja 4 seminaaripäivän tuloksista posteriesitystä. Hän esitteli posteriin tulevat henkilöstön osallistamisen ja laatuviestinnän kaaviot. Kaaviot on toimitettu REDU:ssa markkinointisuunnittelijalle painamista varten. Tarkoitus on, että kaaviot painetaan roll-up -posteriksi. Mikäli painaminen ei onnistu, kaaviot tulostetaan paperille ja esitellään niiden kautta.

8 Muistio 3 / (8) 6. Ohjausryhmän seuraavat kokoukset Todettiin, että aiemmin sovittu seuraavan kokouksen ajankohta klo 12. ei sovi kaikille. Päätettiin, että seuraava kokous pidetään kahta päivää myöhemmin eli perjantaina klo Tiedoksi Saamiemme tietojen mukaan laatustrategian 2014 tukihankkeiden avustuspäätökset tehdään opetushallituksessa Tällöin selviää myös se, saako Laatusampo hanke myönteisen rahoituspäätöksen ja sitä kautta jatkuuko LAMPPU-verkostotyö taloudellisesti tuettuna myös ensi vuonna.

Tilannekatsaus 1 (5) 3.12.2013 2. Teema 5: Johtajuus, tuloshakuisuus ja toimivat prosessit. REDU / Pertti Heikkilä.

Tilannekatsaus 1 (5) 3.12.2013 2. Teema 5: Johtajuus, tuloshakuisuus ja toimivat prosessit. REDU / Pertti Heikkilä. Tilannekatsaus 1 (5) Teema 5: Johtajuus, tuloshakuisuus ja toimivat prosessit Teemaa koordinoi REDU ja osatoteuttajia ovat em. lisäksi KPEDU, OSAO, RAAHENAO ja SAKK. Koonti perustuu REDU:n, KPEDU:n ja

Lisätiedot

sivu 1. Kokouksen avaus Läsnäolijoiden toteaminen Kokouksen työjärjestys 2

sivu 1. Kokouksen avaus Läsnäolijoiden toteaminen Kokouksen työjärjestys 2 Muistio 2 / 2013 1 (8) LAMPPU2015-hankkeen ohjausryhmän kokous Aika 10.10.2013 klo 12:05 13:40 Paikka Lync - verkkokokous Ohjausryhmän jäsenet Hankkeen koordinaattori Teeman 5 koordinaattori Pertti Heikkilä

Lisätiedot

Veli-Pekka Laukkanen Leena Koski. sivu 1. Kokouksen avaus Läsnäolijoiden toteaminen Kokouksen työjärjestys 2

Veli-Pekka Laukkanen Leena Koski. sivu 1. Kokouksen avaus Läsnäolijoiden toteaminen Kokouksen työjärjestys 2 Asialista 1 / 2013 1 (5) LAMPPU2015-hankkeen ohjausryhmän kokous Aika 16.5.2013 klo 13:00 Paikka Lync Ohjausryhmän jäsenet Hankkeen koordinaattori Teeman 5 koordinaattori Pertti Heikkilä Hankkeen koordinaattori

Lisätiedot

Veli-Pekka Laukkanen Leena Koski. sivu 1. Kokouksen avaus Läsnäolijoiden toteaminen Kokouksen työjärjestys 2

Veli-Pekka Laukkanen Leena Koski. sivu 1. Kokouksen avaus Läsnäolijoiden toteaminen Kokouksen työjärjestys 2 Asialista 2 / 2013 1 (7) LAMPPU2015-hankkeen ohjausryhmän kokous Aika 10.10.2013 klo 12:00 Paikka Lync Ohjausryhmän jäsenet Hankkeen koordinaattori Teeman 5 koordinaattori Pertti Heikkilä Hankkeen koordinaattori

Lisätiedot

LAMPPU2015-hanke Ohjauryhmän 1. kokous klo 13:00 Lync verkkokokous TERVETULOA!

LAMPPU2015-hanke Ohjauryhmän 1. kokous klo 13:00 Lync verkkokokous TERVETULOA! LAMPPU2015-hanke Ohjauryhmän 1. kokous 16.5.2013 klo 13:00 Lync verkkokokous TERVETULOA! 1. Kokouksen avaus Tervetuloa LAMPPU2015-hankkeen ohjausryhmän 1. kokoukseen! 2. Läsnäolijoiden toteaminen Ohjausryhmän

Lisätiedot

sivu 1. Kokouksen avaus Läsnäolijoiden toteaminen Kokouksen työjärjestys Hankkeen eteneminen ja jatkotoimenpiteet 2

sivu 1. Kokouksen avaus Läsnäolijoiden toteaminen Kokouksen työjärjestys Hankkeen eteneminen ja jatkotoimenpiteet 2 Muistio 1 / 2013 1 (7) LAMPPU2015-hankkeen ohjausryhmän kokous Aika 16.5.2013 klo 13:00 14:03 Paikka Lync Ohjausryhmän jäsenet Hankkeen koordinaattori Teeman 5 koordinaattori Pertti Heikkilä Hankkeen koordinaattori

Lisätiedot

) Paikalla asiakohdat 4-8. sivu 1. Kokouksen avaus Läsnäolijoiden toteaminen Kokouksen työjärjestys 2

) Paikalla asiakohdat 4-8. sivu 1. Kokouksen avaus Läsnäolijoiden toteaminen Kokouksen työjärjestys 2 Muistio 4 / 2013 1 (5) LAMPPU2015-hankkeen ohjausryhmän kokous Aika 13.11.2013 klo 12:00 13:40 Paikka Lync Ohjausryhmän jäsenet Hankkeen koordinaattori Teeman 5 koordinaattori Pertti Heikkilä Hankkeen

Lisätiedot

Ylitalo Arto Kuntayhtymän johtaja

Ylitalo Arto Kuntayhtymän johtaja Opetushallitus, PL 380, 00531 Helsinki OPH Selvityslomake erityisavustus Hankeryhmä > selvitys valtionavustuksen käytöstä Koulutustaso * Ammatillinen koulutus Hakuryhmä * Muu, mikä? Mikä? * Laatustrategian

Lisätiedot

LAMPPU2015-hanke 1. verkostotapaaminen OSAO Hallintoyksikkö, Oulunsalo

LAMPPU2015-hanke 1. verkostotapaaminen OSAO Hallintoyksikkö, Oulunsalo LAMPPU2015-hanke 1. verkostotapaaminen 15.2.2013 OSAO Hallintoyksikkö, Oulunsalo (korjattu versio 18.2. sisältää puuttuneet tekstit) Hankkeen tavoitteet Hankkeen tavoitteet on ryhmitelty kuuteen teemaan.

Lisätiedot

LAMPPU-hanke 5. verkostotapaaminen klo 13 ilinc verkkokokous TERVETULOA!

LAMPPU-hanke 5. verkostotapaaminen klo 13 ilinc verkkokokous TERVETULOA! LAMPPU-hanke 5. verkostotapaaminen 11.9.2012 klo 13 ilinc verkkokokous TERVETULOA! Asialista 1. Tapaamisen avaus 2. Läsnäolijoiden toteaminen 3. Esityslistan hyväksyminen 4. LAMPPU-jatkohankkeen suunnittelu,

Lisätiedot

Tilannekatsaus 1 (5) Teema 3: Työelämälähtöisyys ja kumppanuudet. LAPPIA / Mika Leinonen. LAMPPU2015-hanke

Tilannekatsaus 1 (5) Teema 3: Työelämälähtöisyys ja kumppanuudet. LAPPIA / Mika Leinonen. LAMPPU2015-hanke Tilannekatsaus 1 (5) Teema 3: Työelämälähtöisyys ja kumppanuudet Koulutuksen järjestäjän toiminta- tai laatujärjestelmä on rakennettu huomioiden työelämän ja kumppaneiden kanssa tehtävät erilaiset yhteistyömuodot.

Lisätiedot

Alueellisen laatuverkoston (LAMPPU-hanke) ensimmäinen tapaaminen 16.1.2012 Rovaniemellä

Alueellisen laatuverkoston (LAMPPU-hanke) ensimmäinen tapaaminen 16.1.2012 Rovaniemellä 1 MUISTIO 1 Alueellisen laatuverkoston () ensimmäinen tapaaminen 16.1.2012 Rovaniemellä Aika Maanantai 16.1.2012 klo 10:00 16:00 Paikka Lapin ammattiopisto Porokatu 35, Neuvotteluhuone 121 96400 ROVANIEMI

Lisätiedot

kehitysjohtaja suunnittelija (hankkeen koord.) suunnittelija suunnittelija. Hankkeen koordinaattori avasi tapaamisen.

kehitysjohtaja suunnittelija (hankkeen koord.) suunnittelija suunnittelija. Hankkeen koordinaattori avasi tapaamisen. Muistio 8 / 2012 1 (5) Alueellisen laatuverkoston (LAMPPU-hanke) 7. verkostotapaaminen Aika Maantai 17.12.2012 klo 12:30 13:50 Paikka Verkko (ilinc) Osallistujat Jokilaaksojen Kainuun maakuntakuntayhtymä

Lisätiedot

LAMPPU-hanke 8. verkostotapaaminen klo 12:30 ilinc verkkokokous TERVETULOA!

LAMPPU-hanke 8. verkostotapaaminen klo 12:30 ilinc verkkokokous TERVETULOA! LAMPPU-hanke 8. verkostotapaaminen 17.12.2012 klo 12:30 ilinc verkkokokous TERVETULOA! Asialista 1. Tapaamisen avaus 2. Läsnäolijoiden toteaminen 3. Esityslistan hyväksyminen 4. Hankkeen tulokset 5. Osahankkeiden

Lisätiedot

LAMPPU-hanke 3. verkostotapaaminen klo 12 ilinc verkkokokous TERVETULOA!

LAMPPU-hanke 3. verkostotapaaminen klo 12 ilinc verkkokokous TERVETULOA! LAMPPU-hanke 3. verkostotapaaminen 2.5.2012 klo 12 ilinc verkkokokous TERVETULOA! Asialista 1. Tapaamisen avaus 2. Läsnäolijoiden toteaminen 3. Esityslistan hyväksyminen 4. Osahankkeiden tilannekatsaukset

Lisätiedot

LAMPPU-hanke 7. verkostotapaaminen klo 13 ilinc verkkokokous TERVETULOA!

LAMPPU-hanke 7. verkostotapaaminen klo 13 ilinc verkkokokous TERVETULOA! LAMPPU-hanke 7. verkostotapaaminen 27.11.2012 klo 13 ilinc verkkokokous TERVETULOA! Asialista 1. Tapaamisen avaus 2. Läsnäolijoiden toteaminen 3. Esityslistan hyväksyminen 4. JEDU:n osahankkeen tilannekatsaus

Lisätiedot

14.2.2012. Laatua ammatilliseen koulutukseen pohjoisessa (LAMPPU-hanke) Rovaniemen koulutuskuntayhtymä

14.2.2012. Laatua ammatilliseen koulutukseen pohjoisessa (LAMPPU-hanke) Rovaniemen koulutuskuntayhtymä Toimintasuunnitelma 1 (5) LAMPPU-hankkeen tarkennettu toimintasuunnitelma Hankkeen nimi (koulutuksen järjestäjä) Koordinaattorin yhteystiedot (LAMPPU-hanke) Rovaniemen koulutuskuntayhtymä Yhteyshenkilö

Lisätiedot

Laatustrategian toimeenpanon tuki

Laatustrategian toimeenpanon tuki Loppuraportti 1 (6) LAMPPU2015 - Laatustrategian toimeenpano pohjoisimmassa Suomessa 2015 mennessä hankeen koordinointi ja REDU:n osahanke Hankkeen koordinaattori ja osahankkeen toteuttaja (koulutuksen

Lisätiedot

Tilannekatsaus 1 (6) Teema 6: Jatkuva oppiminen, innovointi ja parantaminen. LAMPPU2015-hanke

Tilannekatsaus 1 (6) Teema 6: Jatkuva oppiminen, innovointi ja parantaminen. LAMPPU2015-hanke Tilannekatsaus 1 (6) Teema 6: Jatkuva oppiminen, innovointi ja parantaminen Koulutuksen järjestäjä arvioi omaa nykyistä laatu- ja toimintajärjestelmänsä mm. pilotoimalla OKM:n valmisteilla olevia laatujärjestelmäkriteereitä.

Lisätiedot

Muistio 5 / (6) Tapaamisen avaus. 2. Läsnäolijoiden toteaminen. 3. Esityslistan hyväksyminen. LAMPPU-hanke

Muistio 5 / (6) Tapaamisen avaus. 2. Läsnäolijoiden toteaminen. 3. Esityslistan hyväksyminen. LAMPPU-hanke Muistio 5 / 2012 1 (6) Alueellisen laatuverkoston (LAMPPU-hanke) 5. verkostotapaaminen Aika Tiistai 11.9.2012 klo 13:05 15:05 Paikka Verkko (ilinc) Osallistujat Jokilaaksojen Kainuun maakuntakuntayhtymä

Lisätiedot

8.2.2012. Yhteyshenkilö - nimi Niina Patrikainen - sähköposti niina.patrikainen@kpedu.fi - puhelin 044 725 0019

8.2.2012. Yhteyshenkilö - nimi Niina Patrikainen - sähköposti niina.patrikainen@kpedu.fi - puhelin 044 725 0019 Toimintasuunnitelma 1 (8) LAMPPU-hankkeen partnerin tarkennettu toimintasuunnitelmat Yhteistyökumppanin tiedot Koulutuksen järjestäjä: Keski-Pohjanmaan koulutuskuntayhtymä Yhteyshenkilö - nimi Niina Patrikainen

Lisätiedot

Tavoitteet 1 (6) Versio Ammattikoulutus Y-tunnus:

Tavoitteet 1 (6) Versio Ammattikoulutus Y-tunnus: Tavoitteet 1 (6) LAMPPU2015-hanke Rovaniemen koulutuskuntayhtymän osahankkeen tavoitteet Koulutuksen järjestäjän tiedot Rovaniemen koulutuskuntayhtymä LAMPPU2015-hankkeen koordinaattoritehtävien lisäksi

Lisätiedot

Knuuti Eeva-Maija Talousjohtaja

Knuuti Eeva-Maija Talousjohtaja Opetushallitus, PL 380, 00531 Helsinki OPH Selvityslomake erityisavustus Hankeryhmä > selvitys valtionavustuksen käytöstä Koulutustaso * Ammatillinen koulutus Hakuryhmä * Muu, mikä? Mikä? * Laatustrategian

Lisätiedot

Koulutuksen järjestäjän toiminnan laadun varmistaminen. 27.10.2014 Hanna Rajala, suunnittelupäällikkö Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Koulutuksen järjestäjän toiminnan laadun varmistaminen. 27.10.2014 Hanna Rajala, suunnittelupäällikkö Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Koulutuksen järjestäjän toiminnan laadun varmistaminen 27.10.2014 Hanna Rajala, suunnittelupäällikkö koulutuskuntayhtymä koulutuskuntayhtymän oppilaitokset aikuisopisto ammattiopisto Jämsän ammattiopisto

Lisätiedot

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän ASIAKASRAATI

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän ASIAKASRAATI Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän ASIAKASRAATI Asiakasraatitoiminta tiiviisti Yhtymähallituksen jaosto päätti asiakasraati toiminnan aloittamisesta 27.11.2013 Asiakasraatia vetää kehittämispäällikkö, jonka vastuualueena

Lisätiedot

Joustava perusopetus. - taustaa ja perusteita

Joustava perusopetus. - taustaa ja perusteita Joustava perusopetus - taustaa ja perusteita Paasitorni 27.9.2010 Jopo-toiminnan taustaa Ensimmäiset 26 kuntaa käynnistivät toiminnan vuonna 2006. Lukuvuonna 2007-2008 toimintaa oli 72:ssa kunnassa. Lukuvuonna

Lisätiedot

Peruskoulujen tasa-arvo hanke

Peruskoulujen tasa-arvo hanke Peruskoulujen tasa-arvo hanke Peruskoulujen tasa-arvo hanke Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama hanke, joka kohdennetaan koulutuksellista tasa-arvoa edistäviin toimenpiteisiin Hankekokonaisuus,

Lisätiedot

TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄN EDISTÄMINEN - OKM:N TOIMENPITEET 2011

TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄN EDISTÄMINEN - OKM:N TOIMENPITEET 2011 TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄN EDISTÄMINEN - OKM:N TOIMENPITEET 2011 Ammatillinen koulutus investointi talouskasvuun ja työllisyyteen - AMKE:n neuvottelupäivät 23.3.2011 Hallitusneuvos Merja

Lisätiedot

LUONNOS ELINVOIMAPOLIITTINEN KUMPPANUUSSOPIMUS. Kumppanuuden osapuolet

LUONNOS ELINVOIMAPOLIITTINEN KUMPPANUUSSOPIMUS. Kumppanuuden osapuolet ELINVOIMAPOLIITTINEN KUMPPANUUSSOPIMUS Kumppanuuden osapuolet Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappia (y-tunnus 2109309-0) Urheilukatu 6 95400 Tornio Palvelunumero 040 713 9305 Sähköposti ammattiopisto@lappia.fi

Lisätiedot

Kansainvälisyys korkeakoulun arjessa totta vai tarua?

Kansainvälisyys korkeakoulun arjessa totta vai tarua? Kansainvälisyys korkeakoulun arjessa totta vai tarua? Korkeakoulujen kansainvälisten asioiden kevätpäivät, Lahti 22.5.2012 Round Table -keskustelu Marjo Piironen ja Liisa Timonen Marjo Piironen ja Liisa

Lisätiedot

PaananenTaina - Itä-Uudenmaan Opin ovi 1.11.2012

PaananenTaina - Itä-Uudenmaan Opin ovi 1.11.2012 Itä-Uudenmaan OpinOvi / Läroporten i Östra Nyland Taina Paananen 1 Esityksen sisältö Projektin tavoitteet ja toiminnot Mihin on päästy? - tulokset Jatkosuunnitelmien tilanne - OhjausPiste tällä hetkellä:

Lisätiedot

Oppisopimuskoulutuksen ajankohtaisia asioita. Oppisopimuskoulutuksen tietotori 13.5.2014 Opetusneuvos Mari Pastila-Eklund

Oppisopimuskoulutuksen ajankohtaisia asioita. Oppisopimuskoulutuksen tietotori 13.5.2014 Opetusneuvos Mari Pastila-Eklund Oppisopimuskoulutuksen ajankohtaisia asioita Oppisopimuskoulutuksen tietotori 13.5.2014 Opetusneuvos Mari Pastila-Eklund Oppisopimuskoulutusta koskeva selvitystyö Oppisopimuskoulutusjärjestelmän laatu,

Lisätiedot

Luovissa saat olla oma itsesi. Opintoja omien tavoitteiden mukaan. Luovuus

Luovissa saat olla oma itsesi. Opintoja omien tavoitteiden mukaan. Luovuus Lyhyesti Luovista Luovissa saat olla oma itsesi Luovi on valtakunnallisesti toimiva ammatillinen erityisoppilaitos. Luovin henkilöstö huomioi jokaisen opiskelijan yksilönä. Luovilaiset ymmärtävät, että

Lisätiedot

Syksyn aloituskampanjat lippukunnissa

Syksyn aloituskampanjat lippukunnissa Syksyn aloituskampanjat lippukunnissa Partiossa eletään nyt hyvää nousukautta. Jotta sama tilanne jatkuisi, olemme tehneet teille syksyn toiminnan aloittamisen tueksi tarkoitetun vihkon. Viime syksynä

Lisätiedot

Kouvolan kaupungin ympäristöjärjestelmätyön käynnistäminen

Kouvolan kaupungin ympäristöjärjestelmätyön käynnistäminen Kouvolan kaupungin ympäristöjärjestelmätyön käynnistäminen 10.3.2011 Tekninen johtaja Hannu Luotonen Kaupunkikehitys, Kouvolan kaupunki Merikeskus Vellamo, Kotka Esiintyjä 1 Kaupunkistrategia 2011- Esiintyjä

Lisätiedot

Nuorten tieto- ja neuvontatyön osaamiskartta Pirjo Kovalainen 14.4.2016

Nuorten tieto- ja neuvontatyön osaamiskartta Pirjo Kovalainen 14.4.2016 Nuorten tieto- ja neuvontatyön osaamiskartta Pirjo Kovalainen 14.4.2016 Nuorten tieto- ja neuvontatyön osaamiskartta Osaamiskartan laatiminen ja kehitystyön prosessi lähti liikkeelle osana laajempaa laadun

Lisätiedot

8.2.2012. Yhteyshenkilö - nimi Esa Oikarinen - sähköposti esa.oikarinen@kao.fi - puhelin 044 710 1404 - postiosoite Opintie 3, 87100 Kajaani

8.2.2012. Yhteyshenkilö - nimi Esa Oikarinen - sähköposti esa.oikarinen@kao.fi - puhelin 044 710 1404 - postiosoite Opintie 3, 87100 Kajaani Toimintasuunnitelma 1 (12) LAMPPU-hankkeen partnerin tarkennettu toimintasuunnitelmat Yhteistyökumppanin tiedot Koulutuksen järjestäjä: Kainuun maakunta-kuntayhtymä, Kainuun ammattiopisto-liikelaitos Yhteyshenkilö

Lisätiedot

Ampumahiihdon sinettiseurakriteerit

Ampumahiihdon sinettiseurakriteerit Ampumahiihdon sinettiseurakriteerit 2005 - 1. Seuralla on nuorisovastaava ja hänellä tukihenkilö. Seuralla tulee olla nuorisotoiminnasta vastaava henkilö ja hänellä nimetty tukihenkilö. Nuorisovastaavalla

Lisätiedot

RAAHEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2015 Kirkkoneuvosto sivut 1-8 KOKOUSAIKA. 7.1.2015 klo 18.00 19.00

RAAHEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2015 Kirkkoneuvosto sivut 1-8 KOKOUSAIKA. 7.1.2015 klo 18.00 19.00 KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2015 sivut 1-8 KOKOUSAIKA klo 18.00 19.00 KOKOUSPAIKKA LÄSNÄOLIJAT (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Raahen seurakunnan virastotalo, Kirkkokatu 33, RAAHE Matala Tuomo Asplund

Lisätiedot

ULKOMAISEN HENKILÖSTÖN TUKIPALVELUIDEN SEURANTARAPORTTI LUOVUTETTU 27.4.2012 KEHITTÄMISTYÖRYHMÄ JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO

ULKOMAISEN HENKILÖSTÖN TUKIPALVELUIDEN SEURANTARAPORTTI LUOVUTETTU 27.4.2012 KEHITTÄMISTYÖRYHMÄ JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO ULKOMAISEN HENKILÖSTÖN TUKIPALVELUIDEN KEHITTÄMISTYÖRYHMÄ SEURANTARAPORTTI LUOVUTETTU JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO SISÄLLYS Johdanto...1 1 Toimenpide-ehdotusten toteutuminen ja kv-henkilöstöpalveluiden kehittyminen...2

Lisätiedot

Opettajankoulutuslaitos, Rauma. VERME-hankkeen Vastuullinen johtaja Tuula Laes Koordinaattori Susanne Leväniemi

Opettajankoulutuslaitos, Rauma. VERME-hankkeen Vastuullinen johtaja Tuula Laes Koordinaattori Susanne Leväniemi Opettajankoulutuslaitos, Rauma VERME-hankkeen Vastuullinen johtaja Tuula Laes Koordinaattori Susanne Leväniemi Miksi VERME? Kukaan ei ole valmis koulutuksesta valmistuttuaan. Eikä koskaan. Oppiminen jatkuu

Lisätiedot

Verkkokurssien ulkopuolinen arviointi. Tie Vie - asiantuntijakoulutus Turku, 18.3.05 Aino-Maija Hiltunen HY, HILMA-verkosto

Verkkokurssien ulkopuolinen arviointi. Tie Vie - asiantuntijakoulutus Turku, 18.3.05 Aino-Maija Hiltunen HY, HILMA-verkosto Verkkokurssien ulkopuolinen arviointi Tie Vie - asiantuntijakoulutus Turku, 18.3.05 Aino-Maija Hiltunen HY, HILMA-verkosto HILMA - naistutkimuksen yliopistoverkosto 8:n yliopiston yhteistyö, HY koordinoi

Lisätiedot

4 Tutkintotodistusten hyväksyminen ja kirjaaminen

4 Tutkintotodistusten hyväksyminen ja kirjaaminen SÄHKÖALAN PERUSTUTKINNON TUTKINTOTOIMIKUNNAN (8316) KOKOUS Pöytäkirja Aika: 30.9.2011 klo 8:00-12:15 Paikka: Optima Läsnä: Kalle Heikkinen OP paikalla www.sakky.fi Kari Hännikäinen OP paikalla www.tao.tampere.fi

Lisätiedot

Väli- ja loppuraportointi

Väli- ja loppuraportointi Väli- ja loppuraportointi Hyvän raportin merkitys hankkeen tulosten kuvaamisessa Sari Ahvenainen ESR-koordinaattori 25.5.2011 Uudenmaan ELY-keskus Väliraportti (1/8) Miksi väliraportti tehdään? - Tarkoituksena

Lisätiedot

Teema 1: Toimintojen tarkastelu kokonaisuutena ja toimivat prosessit

Teema 1: Toimintojen tarkastelu kokonaisuutena ja toimivat prosessit Tilannekatsaus 1 (9) Teema 1: Toimintojen tarkastelu kokonaisuutena ja toimivat prosessit Teemaa koordinoi JEDU ja osatoteuttajia ovat em. lisäksi ILO, KAO, OAKK, RAAHENAO, REDU, PPO ja SAKK JEDU / Hannu

Lisätiedot

Osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen näyttötutkinnoissa. Markku Kokkonen Koulutus- ja tutkintotoimikunnat Opetushallitus

Osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen näyttötutkinnoissa. Markku Kokkonen Koulutus- ja tutkintotoimikunnat Opetushallitus Osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen näyttötutkinnoissa Markku Kokkonen Koulutus- ja tutkintotoimikunnat Opetushallitus Henkilökohtaistaminen Laki ammatillisesta aikuiskoulutuksesta (631/1998, muut.

Lisätiedot

Miten korkeakoulujen yhteishaun ja erillishakujen kokonaisuutta tulisi kehittää?

Miten korkeakoulujen yhteishaun ja erillishakujen kokonaisuutta tulisi kehittää? Miten korkeakoulujen yhteishaun ja erillishakujen kokonaisuutta tulisi kehittää? Nykytilan haasteita, mahdollisen kehittämisen aikataulu ja vaihtoehtoja OKM/KTPO 2.6.2016 Tulevat haut ja kehittämisen aikajanaa

Lisätiedot

ROVAPOLUT - monikulttuuriset mahdollisuudet osaamisen kehittämiseen ja työllistymiseen Rovaseudulla 1.11.2008 31.10.2012

ROVAPOLUT - monikulttuuriset mahdollisuudet osaamisen kehittämiseen ja työllistymiseen Rovaseudulla 1.11.2008 31.10.2012 ROVAPOLUT - monikulttuuriset mahdollisuudet osaamisen kehittämiseen ja työllistymiseen Rovaseudulla 1.11.2008 31.10.2012 Projektin hallinnoija Rovaniemen koulutuskuntayhtymä/ Lapin ammattiopisto Rahoittaja

Lisätiedot

Lilja Virpi kuntayhtymän johtaja Leponiemi Jussi rehtori (Ammattiopisto Lappia)

Lilja Virpi kuntayhtymän johtaja Leponiemi Jussi rehtori (Ammattiopisto Lappia) Opetushallitus, PL 380, 00531 Helsinki OPH Ammattikoulutuslomake syksy Hakijayhteisö Hakijaorganisaation nimi * Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappia Postiosoite * Urheilukatu 6 Postinumero *

Lisätiedot

TURVIS verkosto. VALTAKUNNALLINEN TOISEN ASTEEN OPPILAITOSTEN TURVALLISUUSVERKOSTO Perustettu 16.6.2015

TURVIS verkosto. VALTAKUNNALLINEN TOISEN ASTEEN OPPILAITOSTEN TURVALLISUUSVERKOSTO Perustettu 16.6.2015 TURVIS verkosto VALTAKUNNALLINEN TOISEN ASTEEN OPPILAITOSTEN TURVALLISUUSVERKOSTO Perustettu 16.6.2015 Tavattiin Opetusalan turvallisuusfoorumissa 2015 ja siitä se ajatus sitten lähti. Perustamiskokous

Lisätiedot

Oulun kaupunki Pöytäkirja 5/2018 Maahanmuuttajaneuvosto Päivämäärä

Oulun kaupunki Pöytäkirja 5/2018 Maahanmuuttajaneuvosto Päivämäärä Aika 10.9.2018 klo 16.30 18.53 Paikka Oulu10, nvh 142 Päätöksentekijät Jamal Awad puheenjohtaja Angela Suorsa Anna Litewka-Anttolainen Dlovan Ishaya El Hassane Kazza Erwin Fischer Gordon Roberts Luz Peltoniemi

Lisätiedot

NUORET LAKIMIEHET RY UNGA JURISTER RF (NULA) PÖYTÄKIRJA 7/2005 HALLITUKSEN KOKOUS 17.8.2005

NUORET LAKIMIEHET RY UNGA JURISTER RF (NULA) PÖYTÄKIRJA 7/2005 HALLITUKSEN KOKOUS 17.8.2005 1(5) Aika 17.8.2005 Paikka Läsnä Poissa Asianajotoimisto Susiluoto Oy:n toimitilat, Helsinki Janne Nyman, hallituksen puheenjohtaja Salla Tuominen, pääsihteeri Matti Hietanen, hallituksen jäsen, kohdasta

Lisätiedot

HITSAUKSEN JA LEVYTEKNIIKAN PÖYTÄKIRJA 1 / 5 TUTKINTOTOIMIKUNTA 8217

HITSAUKSEN JA LEVYTEKNIIKAN PÖYTÄKIRJA 1 / 5 TUTKINTOTOIMIKUNTA 8217 HITSAUKSEN JA LEVYTEKNIIKAN PÖYTÄKIRJA 1 / 5 TUTKINTOTOIMIKUNTA 8217 AIKA : 16.12.2010, KLO 12.40 16.00 PAIKKA : Koulutuskeskus SALPAUS.Lahti LÄSNÄ : Erkki Sortti, puheenjohtaja Harri Kuutti Esa Malinen,poissa

Lisätiedot

KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN. Vuorossa ovat Kristiina Mustakallio ja Jouni Mykkänen.

KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN. Vuorossa ovat Kristiina Mustakallio ja Jouni Mykkänen. Seurakuntaneuvosto ESITYSLISTA 8/2014 Aika To 2.10.2014 klo 16.30 18.15 Paikka Tapiolan kirkon seurakuntasali KÄSITELTÄVÄT ASIAT: KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan ammatilliset opettajat (PKAO) ry Pöytäkirja 2/2016

Pohjois-Karjalan ammatilliset opettajat (PKAO) ry Pöytäkirja 2/2016 Hallituksen kokous 2/2016 Aika ti 9.2.2016 klo 16.30 Paikka OAJ:n toimisto, Kirkkokatu 18, Joensuu Läsnä Kirsi Vartiainen (pj.), Pirjo Leskinen, Jaana Saarinki (lähti 11 jälkeen), Tuula Saari- Järvelin,

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 56 Kirkkoneuvosto 5/2015 27.10.2015

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 56 Kirkkoneuvosto 5/2015 27.10.2015 56 53 KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkoneuvosto 27.10.2015 53 Kokouskutsu asialistoineen on lähetetty kirkkoneuvoston jäsenille sekä kirkkovaltuuston puheenjohtajalle ja varapuheenjohtajalle

Lisätiedot

Vanhempien näkemyksiä alle kouluikäisen neurologista kuntoutusta ja ohjausta saavan lapsen kuntoutuksesta sekä heidän osallisuudestaan siihen

Vanhempien näkemyksiä alle kouluikäisen neurologista kuntoutusta ja ohjausta saavan lapsen kuntoutuksesta sekä heidän osallisuudestaan siihen Vanhempien näkemyksiä alle kouluikäisen neurologista kuntoutusta ja ohjausta saavan lapsen kuntoutuksesta sekä heidän osallisuudestaan siihen Mäntykangas 2 Kysely toteutettiin strukturoidulla lomakkeella

Lisätiedot

Yhteisöllisyys yhdistää / Tukevasti alkuun toimintamalli esiopetuksessa. Merja v. Schantz

Yhteisöllisyys yhdistää / Tukevasti alkuun toimintamalli esiopetuksessa. Merja v. Schantz Yhteisöllisyys yhdistää / Tukevasti alkuun toimintamalli esiopetuksessa Yhteisöllisyyden tasot lapsiryhmä ja sen dynamiikka huoltajat yhdessä yhteistyö kodin kanssa henkilökunnan yhteistyö/ lähialueellisten

Lisätiedot

Kerrotaan lyhyesti, millaisia laadunhallinnan hyviä käytänteitä hankkeen partneriosapuolella on.

Kerrotaan lyhyesti, millaisia laadunhallinnan hyviä käytänteitä hankkeen partneriosapuolella on. Helsingin maalariammattikoulu n yhteystiedot Kornetintie 2b 00380 HELSINKI Kerrotaan lyhyesti, millaisia laadunhallinnan hyviä käytänteitä hankkeen partneriosapuolella on. mitattavissa oleva tulos, jonka

Lisätiedot

Opiskelijavastaavan ja lähiohjaajan tehtävät. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri 2015

Opiskelijavastaavan ja lähiohjaajan tehtävät. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri 2015 Opiskelijavastaavan ja lähiohjaajan tehtävät Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri 2015 Opiskelijavastaavan tehtävät Koordinoi ja vastaa laadukkaasta näyttöön perustuvasta opiskelijan harjoittelujakson suunnittelusta,

Lisätiedot

Työnantajahaastattelujen satoa. Kirsi Klemelä Turun yliopisto Kasvatustieteiden tiedekunta

Työnantajahaastattelujen satoa. Kirsi Klemelä Turun yliopisto Kasvatustieteiden tiedekunta Työnantajahaastattelujen satoa Kirsi Klemelä Turun yliopisto Kasvatustieteiden tiedekunta Työnantajien edustajien haastattelut Tavoitteena oli kartoittaa työnantajien ja henkilöstönkehittäjien näkemystä

Lisätiedot

LASTEN JA PERHEIDEN PALVELUT SISÄINEN ASIAKASKYSELY YHTEISTYÖSTÄ PPK verkosto SYYSKUU 2009 (toimijoiden välinen yhteistyö )

LASTEN JA PERHEIDEN PALVELUT SISÄINEN ASIAKASKYSELY YHTEISTYÖSTÄ PPK verkosto SYYSKUU 2009 (toimijoiden välinen yhteistyö ) LASTEN JA PERHEIDEN PALVELUT SISÄINEN ASIAKASKYSELY YHTEISTYÖSTÄ PPK verkosto SYYSKUU 2009 (toimijoiden välinen yhteistyö ) A. TYÖYKSIKKÖ: vastausten määrä yhteensä n=42 eos= 3 vastaajien määrä = n (suluissa

Lisätiedot

Future Learning Lapland

Future Learning Lapland Future Learning Lapland LAPIN KORKEAKOULUKONSERNIN KOULUTUSVIENTI Heikki Konttaniemi Projektipäällikkö Heikki.konttaniemi@arcticpower.fi 020 798 5307 Mitä on koulutusvienti? Ulkomaiselle asiakkaalle tehtävää

Lisätiedot

Lastensuojelun edunvalvonnan kuntakartoitus 2016. Pilvikki Harju Sosiaalityön opiskelija 11.5.2016

Lastensuojelun edunvalvonnan kuntakartoitus 2016. Pilvikki Harju Sosiaalityön opiskelija 11.5.2016 Lastensuojelun edunvalvonnan kuntakartoitus 2016 Pilvikki Harju Sosiaalityön opiskelija 11.5.2016 Kysely viranhaltijoille Tarkoituksena kartoittaa lastensuojelun edunvalvonnan tilannetta Lapin ja Länsi-Pohjan

Lisätiedot

Antavatko Kelan standardit mahdollisuuden toteuttaa hyvää kuntoutusta työssä uupuneille ja mielenterveysongelmaisille?

Antavatko Kelan standardit mahdollisuuden toteuttaa hyvää kuntoutusta työssä uupuneille ja mielenterveysongelmaisille? Antavatko Kelan standardit mahdollisuuden toteuttaa hyvää kuntoutusta työssä uupuneille ja mielenterveysongelmaisille? Sari Kauranen, psykologi Verve Oulu Kokemuksia ja havaintoja kahdesta näkökulmasta

Lisätiedot

OPH:n ajankohtaiset asiat

OPH:n ajankohtaiset asiat OPH:n ajankohtaiset asiat Perhepäivähoidon tutkintotoimikunnan yhteistyöpäivä Jyväskylän aikuisopisto 18.4.2013 Markku Kokkonen Opetushallitus Ammatillinen aikuiskoulutus Ajankohtaista ammatillinen aikuiskoulutus

Lisätiedot

Yhdistyksen jäsenet Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voi hallitus hyväksyä jokaisen, joka on suorittanut tutkinnon Lahden ammattikorkeakoulussa.

Yhdistyksen jäsenet Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voi hallitus hyväksyä jokaisen, joka on suorittanut tutkinnon Lahden ammattikorkeakoulussa. LUONNOS LAMK-alumni ry:n sääntöehdotukset perustamiskokoukseen: Yhdistyksen nimi LAMK alumni ry Yhdistys on suomenkielinen. Yhdistyksen kotipaikka: Lahti Yhdistyksen tarkoitus ja toimintamuodot Yhdistyksen

Lisätiedot

Nuorisovaltuuston pöytäkirja

Nuorisovaltuuston pöytäkirja Pöytäkirja 7/11 1 (5) Nuorisovaltuuston pöytäkirja Aika Maanantai 13.6.2011 klo 16:53 19:23 Paikka Kaupungintalon kahvio, Raatihuoneenkatu 9, 06150 Porvoo Asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen sihteerin

Lisätiedot

Laatustrategian toimeenpanon tuki LAMPPU2015 Laatustrategian toimeenpano pohjoisimmassa Suomessa 2015 mennessä

Laatustrategian toimeenpanon tuki LAMPPU2015 Laatustrategian toimeenpano pohjoisimmassa Suomessa 2015 mennessä 1 (18) Hankkeen nimi Hankkeen koordinaattori Koordinaattorin yhteystiedot Hankkeen verkkosivut LAMPPU2015 Laatustrategian toimeenpano pohjoisimmassa Suomessa 2015 mennessä Rovaniemen koulutuskuntayhtymä

Lisätiedot

Paikka OAJ Pohjois-Karjalan alueyhdistyksen toimitila, Kirkkokatu 18, Joensuu

Paikka OAJ Pohjois-Karjalan alueyhdistyksen toimitila, Kirkkokatu 18, Joensuu 1 SYYSKOKOUS 2012 Aika ke 24.10.2012 klo 18.00 18.25 Paikka OAJ Pohjois-Karjalan alueyhdistyksen toimitila, Kirkkokatu 18, Joensuu Läsnä Päivi Putkuri, Harri Lemmetyinen, Marja Luopa, Jaana Oravainen,

Lisätiedot

YKSILÖLLINEN ELÄMÄNSUUNNITTELU

YKSILÖLLINEN ELÄMÄNSUUNNITTELU YKSILÖLLINEN ELÄMÄNSUUNNITTELU Mertanen / Martikainen 1 Esimerkkinä yksilölliset aamutoimet Mertanen / Martikainen 2 Kyse on ajattelu- ja toimintatavasta Henkilö saa osallistua oman elämän suunnitteluun

Lisätiedot

Yhdessä erilainen. Jyväskylän museoiden pedagoginen strategia ja toimintasuunnitelma 2009-2015

Yhdessä erilainen. Jyväskylän museoiden pedagoginen strategia ja toimintasuunnitelma 2009-2015 Yhdessä erilainen Jyväskylän museoiden pedagoginen strategia ja toimintasuunnitelma 2009-2015 Pedastrategiaa koostavat museolehtorit Raija Manninen, Suomen Käsityön museo Tuula Vuolio-Vallenius, Keski-Suomen

Lisätiedot

Enonkosken PÖYTÄKIRJA 1/2016 Sivu 1 kappelineuvosto 25.01.2016

Enonkosken PÖYTÄKIRJA 1/2016 Sivu 1 kappelineuvosto 25.01.2016 Enonkosken PÖYTÄKIRJA 1/2016 Sivu 1 Kokousaika 25.01.2016 klo 18.00-19.30 Paikka Enonkosken seurakuntatoimisto Läsnä X puheenjohtaja Pekka Auvinen X aluekappalainen Touko Ahokas X jäsen Heikki Kylliäinen

Lisätiedot

Sisällys. 1 Aikuisopiskelusta 1. 2 Opiskeluvälineet ja tietotekniikka 1. 3 Opiskelijan tukipalvelut 1. 4 Koulutuksen toimijat 2

Sisällys. 1 Aikuisopiskelusta 1. 2 Opiskeluvälineet ja tietotekniikka 1. 3 Opiskelijan tukipalvelut 1. 4 Koulutuksen toimijat 2 OPISKELIJAN OPAS Sisällys 1 Aikuisopiskelusta 1 2 Opiskeluvälineet ja tietotekniikka 1 3 Opiskelijan tukipalvelut 1 4 Koulutuksen toimijat 2 5 Opiskelijan oikeudet 3 6 Opiskelu- ja tutkinnon suorittamisen

Lisätiedot

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 7

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 7 LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No YHTYMÄHALLITUS 7 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Muut osallistujat KÄSITELLYT ASIAT Aika Paikka Ossi Stenholm Olla-Riitta Aarikka Eino Järvinen Jaana

Lisätiedot

Ammatillisen koulutuksen laatupalkinto 2018 Laatupalkintokilpailun prosessi ja hakemuksen laatiminen

Ammatillisen koulutuksen laatupalkinto 2018 Laatupalkintokilpailun prosessi ja hakemuksen laatiminen Informaatiotilaisuus 5.3.2018, OPH Ammatillisen koulutuksen laatupalkinto 2018 Laatupalkintokilpailun prosessi ja hakemuksen laatiminen Leena Koski Opetusneuvos Leena.koski@oph.fi Laatupalkinnon tavoitteet

Lisätiedot

Navigointia - perusopetus. Antti Ikonen Rehtori Vpj SURE FIRE

Navigointia - perusopetus. Antti Ikonen Rehtori Vpj SURE FIRE Navigointia - perusopetus Antti Ikonen Rehtori Vpj SURE FIRE Mitä edessä mikä kurssi?! 1. Työaikasuunnittelu 2. Kahden tai useamman toimipisteen rehtoritehtävien yhdistäminen 3. Jaettu johtajuus 1.Työaikasuunnittelu

Lisätiedot

ESI-, PERUS- JA LISÄOPETUKSEN OPETUSSUUNNITELMAPROSESSI TURUSSA 2012-2016

ESI-, PERUS- JA LISÄOPETUKSEN OPETUSSUUNNITELMAPROSESSI TURUSSA 2012-2016 lv 12-13 ESI-, PERUS- JA LISÄOPETUSTA KOSKEVA VALTAKUNNALLINEN TYÖ Pohdittavat teemat PAIKALLINEN TYÖ TURUSSA 2012 kesä ja Valtioneuvoston asetus perusopetuslaissa tarkoitetun opetuksen tavoitteista ja

Lisätiedot

Millainen on hyvä näyttötutkinnon järjestämissuunnitelma Näyttötutkinto-opas 2011 Ahlmanin ammattiopisto 11.11.2011. Markku Kokkonen Opetushallitus

Millainen on hyvä näyttötutkinnon järjestämissuunnitelma Näyttötutkinto-opas 2011 Ahlmanin ammattiopisto 11.11.2011. Markku Kokkonen Opetushallitus Millainen on hyvä näyttötutkinnon järjestämissuunnitelma Näyttötutkinto-opas 2011 Ahlmanin ammattiopisto 11.11.2011 Markku Kokkonen Opetushallitus Näyttötutkinto-opas 2011 Julkaistu www.oph.fi/nayttotutkinnot

Lisätiedot

Esitelmä saattohoidosta 22.9.2015

Esitelmä saattohoidosta 22.9.2015 Esitelmä saattohoidosta 22.9.2015 Esitelmä Lapin sairaanhoitopiirin asiakasraadille Lapin keskussairaalassa tapahtuvasta saattohoidosta Tarja Huumonen Diakonissa-sairaanhoitaja AMK Saattohoito Saattohoidolla

Lisätiedot

Huomaathan, että ohjeessa olevat näytöistä otetut kuvat voivat poiketa sinun koulutuksesi vastaavien sivujen kuvista.

Huomaathan, että ohjeessa olevat näytöistä otetut kuvat voivat poiketa sinun koulutuksesi vastaavien sivujen kuvista. OHJE OPISKELIJALLE MOODLEN KÄYTTÖÖN 1/5 2011/2012 MOODLE KOULUTUKSESSA Työterveyslaitoksella käytetään Moodle -verkko-oppimisalustaa. Potilassiirtojen Ergonomia - koulutus on monimuotokoulutusta, johon

Lisätiedot

AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO 10.3.2015 TOIMINTASUUNNNITELMA 2015 2017. 1. Johdanto

AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO 10.3.2015 TOIMINTASUUNNNITELMA 2015 2017. 1. Johdanto AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO 10.3.2015 TOIMINTASUUNNNITELMA 2015 2017 1. Johdanto 2. Kehittämisverkoston toimijat ja järjestäytyminen 3. Toiminnan tavoitteet ja teemat 4. Kehittämisverkoston

Lisätiedot

Yleinen osa - Kuntoutuksessa tukena,

Yleinen osa - Kuntoutuksessa tukena, Yleinen osa - Kuntoutuksessa tukena, muutoksessa mukana Anneli Louhenperä Ma. kehittämispäällikkö 25.11.2015 1 Esityksen sisältö Kertausta: Mikä on standardi ja miksi sitä tarvitaan Diat 3 7 Muutokset:

Lisätiedot

Itsehallintoalueen valmistelutilaisuus 19.4.2016. Jarkko Wuorinen Maakuntahallituksen puheenjohtaja

Itsehallintoalueen valmistelutilaisuus 19.4.2016. Jarkko Wuorinen Maakuntahallituksen puheenjohtaja Itsehallintoalueen valmistelutilaisuus 19.4.2016 Jarkko Wuorinen Maakuntahallituksen puheenjohtaja Työllisyys- ja työttömyysaste (15-64-v.) Etelä-Savon maakunnassa 1998-2015, % Lähde: Tilastokeskus, Työvoimatutkimus

Lisätiedot

LARK alkutilannekartoitus

LARK alkutilannekartoitus 1 LARK alkutilannekartoitus 1 Toimintojen tarkastelu kokonaisuutena Suunnittelu Koulutuksen järjestäjällä on dokumentoitu toimintajärjestelmä, jonka avulla se suunnittelee ja ohjaa toimintaansa kokonaisvaltaisesti

Lisätiedot

Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 1/2014 1 liikelaitoskuntayhtymä

Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 1/2014 1 liikelaitoskuntayhtymä Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 1/2014 1 Työsuojelutoimikunta 13.01.2014 Aika 13.01.2014 klo10:30-12:00 Paikka NordLabin yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis 5B, Kiviharjuntie 11,

Lisätiedot

Tiedätkö millainen mielikuva asiakkaalla on yrityksestäsi?

Tiedätkö millainen mielikuva asiakkaalla on yrityksestäsi? Tiedätkö millainen mielikuva asiakkaalla on yrityksestäsi? Haluaisitko tietää millainen mielikuva asiakkaillasi on sinun yrityksestä? Asiakkaat ovat yrityksille elintärkeitä. Ensivaikutelma, mielikuva

Lisätiedot

Osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen

Osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen Osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen Näyttötutkinnon suorittajan arviointi Markku Kokkonen Opetushallitus 1 Osaamisen ja sivistyksen asialla Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Henkilökohtaistaminen

Lisätiedot

VAPAASTI VALITTAVAT TUTKINNON OSAT. Autoalan perustutkinto

VAPAASTI VALITTAVAT TUTKINNON OSAT. Autoalan perustutkinto VAPAASTI VALITTAVAT TUTKINNON OSAT Autoalan perustutkinto Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä Nivalan ammattiopisto Hyväksytty: Sisällys JOHDANTO... 3 4. VAPAASTI VALITTAVAT TUTKINNON OSAT... 4 4. JATKOOPINTOVALMIUKSIA

Lisätiedot

Nuorisovaltuuston kokous. Kasvatus- ja Opetuskeskus Uosso, (Asemakatu 9, 2 krs.)

Nuorisovaltuuston kokous. Kasvatus- ja Opetuskeskus Uosso, (Asemakatu 9, 2 krs.) Sastamalan kaupunki Nuorisopalvelut PL 23 PÖYTÄKIRJA 2/15 38201 Sastamala Nuorisovaltuuston kokous Aika: KESKIVIIKKONA 11.2. KELLO 16.00 Paikka: Kasvatus- ja Opetuskeskus Uosso, (Asemakatu 9, 2 krs.) Aino

Lisätiedot

Kenguru 2016 Mini-Ecolier (2. ja 3. luokka) Ratkaisut

Kenguru 2016 Mini-Ecolier (2. ja 3. luokka) Ratkaisut sivu 1 / 11 TEHTÄVÄ 1 2 3 4 5 6 VASTAUS E B C D D A TEHTÄVÄ 7 8 9 10 11 12 VASTAUS E C D C E C TEHTÄVÄ 13 14 15 16 17 18 VASTAUS A B E E B A sivu 2 / 11 3 pistettä 1. Anni, Bert, Camilla, David ja Eemeli

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu

Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu Työelämäpalvelut Harri Mikkonen 1. Tutkintokoulutus Ylempi (AMK) Tutkintoon johtava aikuiskoulutus Avoin ammattikorkeakoulu 2. Täydennyskoulutus Erikoistumisopinnot

Lisätiedot

Raportointi hankkeen tulosten kuvaajana ja toteutuksen tukena

Raportointi hankkeen tulosten kuvaajana ja toteutuksen tukena Raportointi hankkeen tulosten kuvaajana ja toteutuksen tukena Tiivistelmät, väli- ja loppuraportit Auli Vuorela ESR-koordinaattori Uudenmaan ELY-keskus 6.5.2013 Raportteja, raportteja, raportteja Loppuraportti

Lisätiedot

MUISTIO. Tampereen kaupunkiseudun työpoliittisen kehittämisohjelman 2012 2016 seutuohjausryhmä

MUISTIO. Tampereen kaupunkiseudun työpoliittisen kehittämisohjelman 2012 2016 seutuohjausryhmä MUISTIO Tampereen kaupunkiseudun työpoliittisen kehittämisohjelman 2012 2016 seutuohjausryhmä Kokous: 19.12.2012 kello 13 15.00 Paikka: Työllisyydenhoidon palveluyksikön kokoustila Omena, os. Hammareninkatu

Lisätiedot

2 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. Todettiin kokous laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

2 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. Todettiin kokous laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Pöytäkirja 2/2012 1(5) Hallituksen kokous Aika 26.1.2012 klo 17.00 Paikka Itä-Suomen yliopisto, AU101 Osallistujat: Petri Makkonen Jenni Soininen Eeva Kalliomaa Petteri Lauronen Iina Ahokas Mira Tahvanainen

Lisätiedot

Matka Pietariin 2.-5.6.2014

Matka Pietariin 2.-5.6.2014 Merja Räihä MATKARAPORTTI JEDU/Oulaisten ammattiopisto 6.6.2014 Matka Pietariin 2.-5.6.2014 Matkan tavoitteena oli luoda suhteet Petrovsky Collegeen, Prismaan ja Hotelli Hermitageen. Tavoitteena oli saada

Lisätiedot

Valtionavustukset -laatustrategian tuki

Valtionavustukset -laatustrategian tuki Ammatillisen koulutuksen laatuverkoston tapaaminen 1-2015, 4.11. Saimaan ammattiopisto Sampo Ajankohtaista ammatillisen koulutuksen laadunhallinnasta Opetusneuvos Opetusneuvos www.oph.fi Valtionavustukset

Lisätiedot

Ajankohtaista Liikenneviraston hankinnan ohjauksesta. Vesiväyläpäivä 2016, 6.4.2016

Ajankohtaista Liikenneviraston hankinnan ohjauksesta. Vesiväyläpäivä 2016, 6.4.2016 Ajankohtaista Liikenneviraston hankinnan ohjauksesta Vesiväyläpäivä 2016, 6.4.2016 Esityksen sisältö Hankintalain kokonaisuudistuksen viivästyminen Käytännön ohjeita EU-hankintoihin Ajankohtaista Kipon

Lisätiedot

Asiakirjahallinnon ja arkistotoimen tutkintotoimikunnan kokous

Asiakirjahallinnon ja arkistotoimen tutkintotoimikunnan kokous Asiakirjahallinnon ja arkistotoimen PÖYTÄKIRJA 1 (5) Asiakirjahallinnon ja arkistotoimen tutkintotoimikunnan kokous Aika: 30.11.2009 klo 9.45-12.15, jatkui klo 16.00-16.30 Paikka: Osallistujat: Uniononkadun

Lisätiedot