VR Akava ry:n luottamusmiesvaalit kausiksi ennakkoilmoitus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VR Akava ry:n luottamusmiesvaalit kausiksi 2014-2016 ennakkoilmoitus"

Transkriptio

1 VR Akava ry:n luottamusmiesvaalit kausiksi ennakkoilmoitus Pyydämme jäseniämme ehdottamaan pääluottamusmies, varapääluottamusmies sekä alueenne luottamusmies ja varaluottamusehdokkaanne mennessä. Ohessa on luottamusmiesvaaliohjeet. Ehdokas asetteluun, ehdokkaaksi (vaaditaan suostumus) voi asettua tai ehdottaa VR Akavan jäsentä. Ehdotuksen voi tehdä VR Akavan jäsen. Aikataulu: 1. ennakkoilmoitusaika ehdokkaiden esillepano äänestysaika Tarvittaessa vaalit pidetään sähköpostiäänestyksenä, jolloin saamme toimitettua uusien luottamusmiesten nimet työnantajalle viimeistään perjantaina Ehdokkaiden nimet lähetetään sähköpostiosoitteeseen aiheeksi VR Akava ryn luottamusmiesvaaliehdokkaat Varsinainen äänestys tapahtuu sähköpostiäänestyksenä sähköpostiosoitteeseen aiheeksi VR Akava ryn luottamusmiesvaali äänestys 2013 Lisätietoja voi kysyä vaalitoimikunnan jäseniltä Esko Harkema ja Robert Lindholm sekä nykyisiltä luottamusmiehiltä, VR Akavan hallituksen jäseniltä ja yhdistyksen VR Akava ry

2 VR AKAVA RY Ylemmät Toimihenkilöt LUOTTAMUSMIESVAALIOHJEET Aikataulu: 1. ennakkoilmoitusaika ehdokkaiden esillepano äänestysaika

3 1/ 8 VR AKAVA RY LUOTTAMUSMIESVAALIOHJEET SISÄLTÖ 1.1 YLEISTÄ PÄÄLUOTTAMUSMIES LUOTTAMUSMIEHET VARALUOTTAMUSMIEHET JA VARAPÄÄLUOTTAMUSMIES LUOTTAMUSMIESTEN TOIMIALUEET VAALIEN KÄYTÄNNÖN JÄRJESTÄMINEN VALINNAT EHDOKKAAN VAALIKELPOISUUS ÄÄNIOIKEUS VASTUUYHDISTYS VAALITOIMIKUNTA VAALIEN AJANKOHTA VAALITAVAT Sopuvaali Vaalikokous Vaali erillisine äänestystilaisuuksineen Postiäänestys Sähköpostiäänestys Internetpohjainen äänestys Kustannukset VAALITULOKSEN MÄÄRÄYTYMINEN VAALITULOKSESTA ILMOITTAMINEN Liitteet: YTN ry, Luottamusmiehen ilmoittamisohje YTN-rekisteriin (nettilinkki)

4 2/ 8 VR AKAVA RY LUOTTAMUSMIESVAALIOHJEET 1.1 YLEISTÄ 1.2 PÄÄLUOTTAMUSMIES 1.3 LUOTTAMUSMIEHET Luottamusmiesjärjestelmä on yhteistoimintajärjestelmä, jonka tarkoitus on edistää työehtosopimuksen noudattamista, työnantajan ja työntekijän välillä syntyvien erimielisyyksien tarkoituksenmukaista, oikeudenmukaista ja nopeaa selvittämistä sekä työrauhan ylläpitämistä. Luottamusmiesten tulee noudattaa työnantajan kanssa solmittua luottamusmiessopimusta. VR AKAVA ry:n luottamusmiesten toimikausi on kaksi vuotta, alkaen 1. päivä tammikuuta ja päättyen 31. päivä joulukuuta ellei hallitus erityisestä syystä muuta päätä. Luottamusmiehen toimialue muodostuu niistä työpaikoista, työpisteistä jne. joissa työskentelevien jäsenten edustajaksi hänet valitaan sovitun jaon mukaisesti. Tämä luottamusmiesvaaliohje koskee vain seuraavat yritykset käsittävää luottamusmiesorganisaatiota: VR-YHTYMÄ, VR-TRACK ja CORENET. Pääluottamusmiehiä on yksi. Toimikausi on myös kaksi vuotta. Luottamusmiehiä on 13kpl kuten työnantajan kanssa on sovittu. Luottamusmiehet on jaettu toimialueittain eli pääsääntöisesti jokaiselle työpaikalle tai toimipisteeseen, jossa työskentelee VR Akavalaisia, ts. on pyritty maantieteellisesti kattavaan järjestelyyn. 1.4 VARALUOTTAMUSMIEHET JA VARAPÄÄLUOTTAMUSMIES Pääluottamusmiehelle ja luottamusmiehille valitaan aina myös varaluottamusmiehet (1+13). Vara astuu varsinaisen tilalle, kun työnantajalle tehdyn ilmoituksen mukaan varsinainen on estynyt hoitamasta luottamusmiestehtäväänsä. Varsinaiset luottamushenkilöt ovat velvollisia ilmoittamaan työnantajalle varamiehensä silloin kun ovat estyneitä toimimaan myös paikallisesti kaksi viikkoa tai enemmän. Myös lyhyemmistä esteistä on sovittava varamiehen kanssa.

5 3/ 8 2. LUOTTAMUSMIESTEN TOIMIALUEET Luottamusmiehet asetetaan sovitun jaon mukaisesti työpaikka/yhtiökohtaisesti alla esitetyn taulukon mukaisesti toimialueittain (=luottamusmiesalueittain). Toisin sanoen luottamusmiehet edustavat pääsääntöisesti vain oman toimialueensa (taulukossa esitetyin poikkeuksin myös työnantajansa) palveluksessa olevia VR Akavan TES-sopimuksen piirissä olevia jäseniään. Kuitenkin pääluottamusmiehen osalta toimialueena on siis koko 1. kohdassa mainittujen yritysten VR Akavalainen jäsenistö. Luottamusmiesten lukumäärästä ja tehtäväjaosta sekä siitä, mille toimialoille ja mihin alueisiin tai muihin toimintayksiköihin heidät asetetaan, on sovittu työnantajan ja VR AKAVAn välillä VR AKAVAn esityksen mukaisesti. Jako on seuraavan taulukon mukainen: Pääluottamusmies Kaikki alueet Varapääluottamusmies Kaikki alueet Luottamusmies Pk /, VRY VR Teknologia/VRY Hki,Tku / VRY Hy knp, Ri / VRY Pm knp, I-S alue / VRY Pk / VR Track E-S alue / VR Track L-S alue / VR Track, VRY I-S alue / VR Track P-S alue / VR Track, VRY Sähkörakentaminen / VR Track Corenet Oy VR lähiesimiehet Varaluottamusmies Pk / VRY VR Teknologia/VRY Hki,Tku / VRY Hy knp, Ri / VRY Pm knp, I-S alue / VRY Pk / VR Track E-S alue / VR Track L-S alue / VR Track, VRY I-S alue / VR Track P-S alue / VR Track, VRY Sähkörakentaminen / VR Track Corenet Oy VR lähiesimiehet *) Käsittää koko VR Trackin Rautatiesuunnittelun ja kalusto- ja materiaalipalvelut-yksikön. Huom. Katso kohdan 3.3 poikkeus!

6 4/ 8 3. VAALIEN KÄYTÄNNÖN JÄRJESTÄMINEN 3.1 VALINNAT 3.2 EHDOKKAAN VAALIKELPOISUUS Uudet (vara)luottamusmiesvaalit on toimeenpantava vaalitoimikunnan toimesta esim. silloin, kun: -luottamusmiehen toimikausi päättyy -luottamusmies vaihtaa työpaikkaa -luottamusmies eroaa tehtävästään Uudet (vara)luottamusmiesvaalit voidaan toimeenpanna myös hallituksen toimesta silloin, kun: -luottamusmies joutuu sairauden tai jonkun muun syyn johdosta luopumaan tehtävistään toistaiseksi tai kokonaan -luottamusmies vaihtaa työpaikkaa -luottamusmies eroaa tehtävästään Uusi vaali on järjestettävä mahdollisimman pian ja viimeistään kahden kuukauden kuluessa siitä, kun luottamusmiehen toimiaika on päättynyt. Uusi (vara)luottamusmies valitaan jäljellä olevan toimikauden ajaksi. Luottamusmiesvaaleissa valitaan toimialueittain: - pääluottamusmies - varapääluottamusmies - luottamusmiehet, 13kpl - varaluottamusmiehet, 13kpl Ehdokkaat pääluottamusmies-, varapääluottamusmies-, luottamusmies- ja varaluottamusmiesvaaleja varten asetetaan erikseen vaalitoimikunnan toimesta esitysten ja vaalitoimikunnan kyselyjen pohjalta (tai kyseen tullen vaihtoehtoisesti hallituksen). Luottamusmiesvaalit ovat enemmistövaalit eli eniten ääniä saaneet tulevat valituiksi. Pääluottamusmies/luottamusmies/varaluottamusmies valitaan määräajaksi. Toimikausi on kaksi vuotta. Pääluottamusmies- ja luottamusmiesehdokkaaksi voidaan asettaa työnantajan (VR-YHTYMÄ, VR-TRACK, CORENET) palveluksessa täysipäiväisesti oleva (on siis työnantajan käytettävissä) VR AKAVAn jäsen, joka on antanut siihen suostumuksensa. Jokaisella jonkin ym. työnantajan palveluksessa olevalla jäsenellä on oikeus asettaa ehdokas pääluottamusmiesvaaliin. Jokaisella kohdan 2. taulukon mukaisella toimialueen jäsenellä on lisäksi oikeus asettaa ehdokkaita luottamusmiesvaaleissa. Ehdokkaan tulee kuulua edustamaansa toimialueeseen. Kohdan 3.3 poikkeus koskee myös ehdokkaan asettamista. Vaalitoimikunta huolehtii siitä, että ehdokkaiden määrä ja sijoitus toteutuvat sovitulla tavalla. Koska luottamusmiesten toimialue on rajattu, vaalitoimikunta huolehtii, että ehdokkaita asettavat vain sellaiset jäsenet, joita valittavaksi tuleva luottamusmies edustaa.

7 5/ 8 Toimialueella tarkoitetaan esim. tietyn toimipaikan tai yhtiön tai niiden yhdistelmien piirissä olevaa jäsenistöä tai pääluottamusmiesvalinnan osalta koko VR AKAVAn yllä mainittujen yhtiöiden jäsenistöä. Toimialueen jäsenet/ehdokas ilmoittaa suostumukset ehdokkaiksi vaalitoimikunnalle vaalitoimikunnan ilmoittamaan päivään mennessä. Esityksestä tulee ilmetä ehdokkaan nimen lisäksi hänen toimensa ja työpaikkansa, luottamusmiehen toimialue sekä suostumus luottamusmieheksi. Esitys ehdokkaasta on tehtävä kirjallisesti tai sähköpostilla vaalitoimikunnan ohjeen mukaan. Henkilöstön edustajia valittaessa ja ehdokkaita asetettaessa kannattaa ottaa huomioon yhdistyksen edunvalvonnan kokonaisuus, mm: - tarkoituksenmukainen työnjako - perehtyneisyys toimipaikkansa olosuhteisiin - vastuiden jakaminen - tiedonkulku - ajankäyttö - palkalliseen koulutukseen pääsy - kokemus ja elämäntilanne - tehtäviin valittujen motivaatio - jaksaminen - tiedossa olevat rajoitteet toimia edustajana koko toimikauden. Estettä ei ole sille, että (vara)luottamusmiehen tehtävässä toiminut henkilö valitaan uudelleen luottamusmieheksi. 3.3 ÄÄNIOIKEUS 3.4 VASTUUYHDISTYS Äänivaltaisia luottamusmiesvaalissa oman luottamusmiehensä (sekä pääluottamusmiehen) osalta ovat ne yhdistyksen jäsenet, jotka ovat vaalin toimittamisajankohtana työnantajan palveluksessa (käytettävissä). Myös osa-aikaiset ja määräaikaiset jäsenet ovat äänioikeutettuja. Poikkeus: Jos jäsenen toimipiste ei ole sama kuin missä hän on ns. kirjoilla, hänet lasketaan vaaleissa siihen toimialueeseen missä hänen lähin luottamusmiehensä on (jolta saa myös välittömän/kiireisen luottamusmiesavun), huomioiden kohdan 2, taulukossa esitetyt tarkennukset poikkeuksena tähän sääntöön. Epäselvissä tapauksissa vaalitoimikunta ratkaisee toimialueen. Vastuuyhdistys on VR AKAVA ry. Vastuuyhdistyksen hallituksen tehtävänä luottamusmiesvaaleissa on päätöksellään koota yhdistyksensä jäsenistä edustajat vaalitoimikuntaan. Kun vaalitoimikunnan puolesta vaalien tulos on selvä, tarpeelliset ilmoitukset tehty, mahdolliset valitukset käsitelty ja tarvittaessa korjaavat toimenpiteet tehty, hallitus hajottaa vaalitoimikunnan päätöksellään vaalitoimikunnan ilmoituksesta.

8 3.5 VAALITOIMIKUNTA 3.6 VAALIEN AJANKOHTA Hallitus voi muuttaa tätä vaaliohjetta päätöksellään. Mahdolliset hallituksen päätökset muutoksista vaaliohjeisiin pyritään tarvittaessa neuvottelemaan työnantajan kanssa ja saattamaan käytäntöön seuraaviin luottamusmiesvaaleihin mennessä. Vaalitoimikunta toimii luottamusmiesvaalien toimeenpanijana. Vaalitoimikunnan koko voi olla 2-3henkilöä. Vaalitoimikunta on päätösvaltainen kun kaikki sen jäsenet ovat paikalla. Vaalitoimikunta valitsee keskuudestaan puheenjohtajan. Vaalitoimikuntana voi toimia myös vastuuyhdistyksen hallitus. Vaalitoimikunta selvittää työnantajan palveluksessa olevan VR AKAVAN jäsenistön käyttäen apunaan mm. VRI ry:n jäsenluetteloa, jonka yhteyteen on koottu ajantasaiset tiedot myös jäsenryhmän "muu Akava" jäsenistä ja joka on laadittu kohdan 2. mukaista toimialuejakoa silmällä pitäen. 6/ 8 Vaalitoimikunnalle voi tehdä muutosesityksiä harkittavaksi luottamusmiesten toimialueiden ja toimipisteiden osalta ottaen huomioon jäsenkunnan tarpeet. Vaalitoimikunta kokoaa esitykset ja välittää mahdolliset muutosesitykset hallitukselle. (Kesken toimikauden muutosesityksiä voi esittää hallitukselle.) Vaalitoimikunnan tehtävät: - luottamusmiesvaalin etukäteistiedotus (myös työnantajalle 10pv ennen), luottamusmiehet, ilmoitustaulut, sähköposti (kaikilla jäsenillä oltava mahdollisuus saada tieto asiasta - ei edellytä kuitenkaan yhteydenottoa esim. kirjeitse tai puhelimitse) - luottamusmiestarpeiden kartoitus - luottamusmieskauttaan päättävien luottamusmiesten jatkamishalukkuuden selvittäminen - luottamusmiesvaalien ajan ja paikan määrääminen (esitys hallitukselle) - vaalitavan määrääminen (esitys hallitukselle) - tarvittaessa paikallisten vaalilautakuntien kokoaminen - ehdokasasettelukyselyn toimittaminen - ehdokaslistan tarkistaminen - vaaliluettelon/luetteloiden laatiminen (=luottamusmiesten toimialueet) - vaalitoimituksen järjestäminen - vaalin tuloksen julkistaminen ja siitä tiedottaminen - vaaleihin liittyvien valitusten käsittely/tarvittaessa siirto YTN ry:n käsiteltäväksi - muutosesitysten käsittely - valintojen ilmoittaminen työnantajalle ja YTN:n luottamusmiesrekisteriin, sekä tarpeen tullen ohjeistaminen valituille luotoille kuinka itse ilmoittaa YTN:n rekisteriin tietonsa - toimintansa lopettamisesta ilmoittaminen halllitukselle Luottamusmiesvaalien valmistelussa voi käyttää apuna mm. : - luottamusmiessopimusta - liitteinä mainittuja asiakirjoja VR AKAVA suosittaa vaalia pidettäväksi marraskuun loppuun mennessä, tällöin vaalit tulee olla käytynä ja valinnat selvillä joulukuun loppuun. Tarkemmasta ajankohdasta päättää vaalitoimikunta. Ajankohta ja paikka tulee kuitenkin määrätä siten, että kaikilla jäsenillä on mahdollisuus osallistua niihin

9 7/ 8 (ks. rajaukset, kohta vaalitoimikunnan tehtävät). Vaalit voidaan pitää myös työaikana ja työpaikalla siten kuin niistä paikallisesti sovitaan. Ellei jäljempänä ole muuta esitetty, vaalien ennakkoilmoitus ja ehdokasasetteluaika (yhdessä tai erikseen) on min. 10 päivää jonka jälkeen ehdokkaiden esillepanon jälkeen vaalien äänestysaika on min. 10 päivää. 3.7 VAALITAVAT Sopuvaali Jos luottamusmiesvaalissa ehdokkaita on enintään sama määrä kuin on täytettäviä luottamusmiespaikkoja, vaalitoimikunta toteaa sopuvaalin syntyneen eikä varsinaisia vaaleja äänestyksineen silloin tarvita Vaalikokous Vaali voidaan toimittaa yleisessä vaalikokouksessa, joka on avoin kaikille äänioikeutetuille. Vaalikokouksesta on ilmoitettava vähintään 14 vuorokautta ennen vaalia työpaikkojen ilmoitustauluilla niin, että kaikilla ko. työnantajan palveluksessa olevilla jäsenillä on mahdollisuus saada tieto vaalikokouksen ajasta ja paikasta (ks. rajaukset). Äänestyspaikalla tulee olla nähtävillä ehdokaslista sekä lista äänioikeutetuista. Äänioikeuden käyttämisestä tehdään merkintä vaaliluetteloon tarkastamalla tarvittaessa henkilöllisyys kokouspaikalle saavuttaessa Vaali erillisine äänestystilaisuuksineen Postiäänestys Jos vaalikokousta ei järjestetä, voidaan luottamusmiesvaalit suorittaa äänestyksineen myös siihen osoitetuilla äänestyspaikoilla lippuäänestyksenä toimialueittain. Äänestyksen aikana pitää vähintään yhden vaalitoimikunnan jäsenen olla läsnä. Äänestyspaikalla tulee olla nähtävillä ehdokaslista sekä lista äänioikeutetuista. Täytetty äänestyslippu leimataan ja äänioikeuden käyttämisestä tehdään merkintä vaaliluetteloon. Vaalitoimikunnan määräämät vaalipaikkojen vaalilautakunnat toimittavat avaamattomat vaaliuurnat, vaalipöytäkirjat ja käyttämättömät äänestysliput vaalitoimikunnalle tuloksien laskemista varten. Vaaliäänestykset on ilmoitettava vähintään 14 vuorokautta ennen äänestystä työpaikkojen ilmoitustauluilla niin, että kaikilla em. työnantajien palveluksessa olevilla toimialueen jäsenillä on mahdollisuus saada tieto vaaliäänestyksen ajasta ja paikasta (ks. rajaukset). Postiäänestystä käytettäessä on jäsenille selvästi tiedotettava menettelytavoista. Vaalit äänestyksineen toteutetaan lippuäänestyksenä toimialueittain Sähköpostiäänestys (suositeltava tapa) Sähköpostiäänestystä käytettäessä on jäsenille selvästi tiedotettava menettelytavoista. Vaalit äänestyksineen toteutetaan sähköpostikyselynä ehdokasasetteluineen toimialueittain.

10 8/ Internetpohjainen äänestys Kustannukset Esim. Digium Enterprise tutkimus- ja tiedonkeruuohjelmaa äänestystapana käytettäessä on käytöstä sovittava työnantajan kanssa. Jäsenille on selvästi tiedotettava menettelytavoista. Vaalit äänestyksineen toteutetaan toimialueittain em. järjestelmässä. VR AKAVA ry vastaa luottamusmiesvaaleista syntyvistä kustannuksista ja sopii myös mahdollisten kustannusten jaosta työnantajan ja yhdistyksen kesken. 4.1 VAALITULOKSEN MÄÄRÄYTYMINEN Luottamusmiesvaalit ovat enemmistövaalit. Se tarkoittaa, että henkilöt tulevat valituiksi saamiensa äänimäärien mukaisesti. Tasatuloksen sattuessa vaalitoimikunta ratkaisee vaalin tuloksen arvalla. 4.2 VAALITULOKSESTA ILMOITTAMINEN Vaalitoimikunta vahvistaa ja ilmoittaa vaalien tuloksen viivyttelemättä (viikon sisällä) työpaikkojen ilmoitustauluilla. Vaalitoimikunta tekee valituista luottamusmiehistä aina kirjallisen ilmoituksen: 1) VR AKAVA ry:n hallitukselle 2) työnantajalle (kopio luottamusmiehelle) ja 3) YTN ry:n luottamusmiesrekisteriin Luottamusmiehellä on sopimuksissa mainitut etuisuudet vasta työnantajan saatua ilmoituksen valinnasta ja toimikaudesta. Valituista luottamusmiehistä on tehtävä ilmoitus aina vaikka entinen luottamusmies jatkaisi edelleen. Poistoilmoitus tehtävänsä päättäneistä luottamusmiehistä on myös tehtävä. Jos luottamusmies vaihtuu kesken kauden, hänestä tehdään aina kirjallinen ilmoitus sekä työnantajalle että YTN:n luottamusmiesrekisteriin. Silloin ilmoitetaan myös rekisteristä poistettava entinen luottamusmies. Ainoastaan näin rekisterimme pysyvät ajan tasalla ja luottamusmiehet saavat postinsa! Sähköpostiosoitteiden ilmoittaminen on myös erittäin tarpeellinen tieto. Hallitus VR AKAVA ry

Metallityöväen Liitto ry LUOTTAMUSMIESVAALIEN OHJEET

Metallityöväen Liitto ry LUOTTAMUSMIESVAALIEN OHJEET Metallityöväen Liitto ry LUOTTAMUSMIESVAALIEN OHJEET Sisältö 1... 1 2 Luottamusmiehen valinta ja toimiaika... 1 3 Luottamusmiehen tehtävät... 3 4 Vaalien ajankohta ja tiedottaminen... 4 5 Ehdokkaiden asettaminen...

Lisätiedot

TEAM Teollisuusalojen ammattiliitto ry TOIMIHENKILÖIDEN LUOTTAMUSMIESVAALIEN OHJEET 1.1.2016 31.12.2017

TEAM Teollisuusalojen ammattiliitto ry TOIMIHENKILÖIDEN LUOTTAMUSMIESVAALIEN OHJEET 1.1.2016 31.12.2017 TEAM Teollisuusalojen ammattiliitto ry TOIMIHENKILÖIDEN LUOTTAMUSMIESVAALIEN OHJEET 1.1.2016 31.12.2017 TEAM Teollisuusalojen ammattiliitto ry Luottamusmiesvaali 1 (5) Viestintäalan toimihenkilöiden luottamusmiesvaalien

Lisätiedot

LIITTOKOKOUSVAALIT 2016

LIITTOKOKOUSVAALIT 2016 1(5) VAALIOHJEET LIITTOHALLITUKSEN JÄSENEHDOKKAIDEN ASETTAMISTA VARTEN 1. Yleistä Liiton sääntöjen 18 :n mukaan liittohallitukseen kuuluvat puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan lisäksi 14 varsinaista jäsentä

Lisätiedot

JYTYN LUOTTAMUSMIESVAALIOHJEET Kunta-ala

JYTYN LUOTTAMUSMIESVAALIOHJEET Kunta-ala JYTYN LUOTTAMUSMIESVAALIOHJEET 2016 Kunta-ala 2 1. LUOTTAMUSMIESVAALIIN VALMISTAUTUMINEN... 3 1.1. KUNTA-ALAN UNIONI... 3 1.2. VAALEJA EDELTÄVÄT TOIMENPITEET... 3 1.3. VAALEISSA VALITTAVAT LUOTTAMUSHENKILÖT...

Lisätiedot

Päivitetty JYTYN LUOTTAMUSMIESVAALIOHJEET Kunta-ala

Päivitetty JYTYN LUOTTAMUSMIESVAALIOHJEET Kunta-ala Päivitetty 8.11.2016 JYTYN LUOTTAMUSMIESVAALIOHJEET 2016 Kunta-ala 2 1. LUOTTAMUSMIESVAALIIN VALMISTAUTUMINEN... 3 1.1. KUNTA-ALAN UNIONI... 3 1.2. VAALEJA EDELTÄVÄT TOIMENPITEET... 3 1.3. VAALEISSA VALITTAVAT

Lisätiedot

valvoa, että lakeja ja työehtosopimusta noudatetaan oikein Ensihoitopalvelualaa koskevan työehtosopimuksen 22 :n mukaan:

valvoa, että lakeja ja työehtosopimusta noudatetaan oikein Ensihoitopalvelualaa koskevan työehtosopimuksen 22 :n mukaan: YKSITYISEN ENSIHOITOPALVELUALAN LUOTTAMUSMIESVAALIOHJEET YLEISTÄ Ensihoitopalvelualan työehtosopimuksessa on sovittu luottamusmiestoiminnasta ja Tehyyn järjestäytyneiden työtekijöiden oikeudesta valita

Lisätiedot

Paperiliitto r.y:n alaisten osastojen pääluottamusmiesten ja työosastojen luottamusmiesten. Ohjesääntö 1

Paperiliitto r.y:n alaisten osastojen pääluottamusmiesten ja työosastojen luottamusmiesten. Ohjesääntö 1 Paperiliitto r.y:n alaisten osastojen pääluottamusmiesten ja työosastojen luottamusmiesten Ohjesääntö 1 Paperiliitto r.y:n alaiset ammattiosastot asettavat joka parillisen vuoden loka-marraskuussa pidettävässä

Lisätiedot

JYTYN LUOTTAMUSMIESVAALIOHJEET Yksityisalat

JYTYN LUOTTAMUSMIESVAALIOHJEET Yksityisalat JYTYN LUOTTAMUSMIESVAALIOHJEET 2018 Yksityisalat 2 1. JYTYN TYÖEHTOSOPIMUKSET YKSITYISALALLA... 3 1.1. AVAINTES... 3 1.2. TERVEYSPALVELUALAN TYÖEHTOSOPIMUS... 3 1.3. YKSITYISEN SOSIAALIPALVELUALAN TYÖEHTOSOPIMUS...

Lisätiedot

Varaluottamusmiehen asema on sama kuin muidenkin työntekijöiden. Hoitaessaan luottamusmiestehtäviä, hänellä on samat oikeudet kuin luottamusmiehellä.

Varaluottamusmiehen asema on sama kuin muidenkin työntekijöiden. Hoitaessaan luottamusmiestehtäviä, hänellä on samat oikeudet kuin luottamusmiehellä. Tehy ry / Hammaslääkärien työnantajayhdistys ry työehtosopimus Luottamusmiesvaaliohje LUOTTAMUSMIEHEN VALINTA KAUDELLE 2017 2019 YLEISTÄ Tehyläisiä työntekijöitä edustaa työehtosopimukseen liittyvissä

Lisätiedot

Päivitetty JYTYN LUOTTAMUSMIESVAALIOHJEET Yksityisalat

Päivitetty JYTYN LUOTTAMUSMIESVAALIOHJEET Yksityisalat Päivitetty 8.11.2016 JYTYN LUOTTAMUSMIESVAALIOHJEET 2016 Yksityisalat 2 1. ERITYISIÄ MÄÄRÄYKSIÄ JOISSAIN JYTYN YKSITYISALOJEN TYÖEHTOSOPIMUKSISSA... 3 1.1. AVAINTES... 3 1.2. TERVEYSPALVELUALAN TYÖEHTOSOPIMUS...

Lisätiedot

Tarvittaessa todistettava henkilöllisyys!

Tarvittaessa todistettava henkilöllisyys! PÄÄLUOTTAMUSMIESVAALIT Jäsen kokouksessa 28.10.2015 esitettiin Sosiaali- ja terveystoimialalle mukaan lukien Varhaiskasvatus Pääluottamusmieheksi useampia henkilöitä, joten pääluottamusmiehen valitsemiseksi

Lisätiedot

Sisältö. Luottamusmiesvalinnat perustuvat työnantaja- ja työntekijäliiton välisiin sopimuksiin, jotka ovat osa kunkin alan työehtosopimusta.

Sisältö. Luottamusmiesvalinnat perustuvat työnantaja- ja työntekijäliiton välisiin sopimuksiin, jotka ovat osa kunkin alan työehtosopimusta. PAMin jäsenillä on oikeus valita keskuudestaan luottamusmies. Luottamusmies toimii pamilaisten työntekijöiden edustajana työpaikalla. Luottamusmiehen ja varaluottamusmiehen valinnat on järjestettävä niin,

Lisätiedot

SEITSEMÄS VAALIKAUSI (2009 2014) SYYSKUU 2009 PARLAMENTTIEN VÄLISISTÄ SUHTEISTA VASTAAVIEN VALTUUSKUNTIEN JÄRJESTÄYTYMISKOKOUKSET 1

SEITSEMÄS VAALIKAUSI (2009 2014) SYYSKUU 2009 PARLAMENTTIEN VÄLISISTÄ SUHTEISTA VASTAAVIEN VALTUUSKUNTIEN JÄRJESTÄYTYMISKOKOUKSET 1 SEITSEMÄS VAALIKAUSI (2009 2014) SYYSKUU 2009 PARLAMENTTIEN VÄLISISTÄ SUHTEISTA VASTAAVIEN VALTUUSKUNTIEN JÄRJESTÄYTYMISKOKOUKSET 1 ooo JÄRJESTÄYTYMISKOKOUKSISSA SOVELLETTAVA MENETTELY Työjärjestyksen

Lisätiedot

Luottamusmiesten määrä

Luottamusmiesten määrä Vaaliohjeet 20.2.2015 1(3) Luottamusmiesten määrä Kirkon luottamusmiessopimuksen (jäljempänä lmsopimus) mukaan Kirkon alat ry:llä on oikeus valita: yksi luottamusmies, jos seurakunnan palveluksessa on

Lisätiedot

Tehy Tehyn ammattiosaston mallivaalijärjestys V103. Valtuuston kokous 27.5.2003 27.5.2003 1 (7)

Tehy Tehyn ammattiosaston mallivaalijärjestys V103. Valtuuston kokous 27.5.2003 27.5.2003 1 (7) Valtuuston kokous 27.5.2003 27.5.2003 1 (7) 1 ' VAALITAPA Tehyn... ammattiosasto ry:n sääntöjen 13 ':ssä mainitut hallituksen varsinaiset jäsenet ja heidän henkilökohtaiset varajäsenensä valitaan ammattiosaston

Lisätiedot

LÄNSI-SUOMEN OSUUSPANKKI 1(6)

LÄNSI-SUOMEN OSUUSPANKKI 1(6) LÄNSI-SUOMEN OSUUSPANKKI 1(6) EDUSTAJISTON VAALIJÄRJESTYS VOIMASSA OLEVA EDUSTAJISTON VAALIJÄRJESTYS MUUTOSESITYS 1 Vaalien aika ja äänestystapa Länsi-Suomen Osuuspankin sääntöjen 12 :ssä mainittu edustajiston

Lisätiedot

LUOTTAMUSMIESVALINTASÄÄNNÖT

LUOTTAMUSMIESVALINTASÄÄNNÖT LUOTTAMUSMIESVALINTASÄÄNNÖT 1. Yleistä Luottamusmiesvalinnoissa noudatetaan Palvelualojen Ammattiliitto PAMin hallituksen vahvistamia luottamusmiesvalintoja koskevia sääntöjä. Näillä säännöillä ei ole

Lisätiedot

KUNTASEKTORIN LUOTTAMUSMIESVAALIEN VAALIOHJE 2015

KUNTASEKTORIN LUOTTAMUSMIESVAALIEN VAALIOHJE 2015 KUNTASEKTORIN LUOTTAMUSMIESVAALIEN VAALIOHJE 2015 JUKO 2 Sisällys 1. JOHDANTO... 3 2. LUOTTAMUSMIEHEN TOIMIKAUSI... 3 2.1 Poikkeuksellinen vaalikausi... 3 2.1.2 Poikkeuksellinen vaalikausi kuntaliitosten

Lisätiedot

1 Vaalin aika, jäsenalueet ja edustajiston jäsenten lukumäärä

1 Vaalin aika, jäsenalueet ja edustajiston jäsenten lukumäärä 1 SATAKUNNAN OSUUSKAUPAN EDUSTAJISTON VAALIJÄRJESTYS 1 Vaalin aika, jäsenalueet ja edustajiston jäsenten lukumäärä Satakunnan Osuuskauppa -nimisen osuuskunnan sääntöjen 11 :ssä mainitun edustajiston jäsenten

Lisätiedot

SVTL:n LUOTTAMUSMIESVAALIT - järjestetään syyskuun 2009 loppuun mennessä

SVTL:n LUOTTAMUSMIESVAALIT - järjestetään syyskuun 2009 loppuun mennessä SVTL:n LUOTTAMUSMIESVAALIT - järjestetään syyskuun 2009 loppuun mennessä VAALIOHJEET Syksyllä 2006 valittujen luottamusmiesten toimikausi päättyy kuluvan vuoden lopussa. Uudelle toimikaudelle valittavien

Lisätiedot

Helsingin yliopiston hallitus on hyväksynyt tämän johtosäännön 8.10.2009.

Helsingin yliopiston hallitus on hyväksynyt tämän johtosäännön 8.10.2009. JOHTOSÄÄNTÖ 1(9) HELSINGIN YLIOPISTON VAALIJOHTOSÄÄNTÖ Helsingin yliopiston hallitus on hyväksynyt tämän johtosäännön. Johtosääntöön on tehty seuraavat muutokset ja lisäykset: 1 :n 1. ja 4. momenttia muutettu

Lisätiedot

2 Vaalioikeutettu ja vaalikelpoinen on jokainen vaaliluetteloon merkitty Lapin yliopiston henkilökuntaan kuuluva täysivaltainen henkilö,

2 Vaalioikeutettu ja vaalikelpoinen on jokainen vaaliluetteloon merkitty Lapin yliopiston henkilökuntaan kuuluva täysivaltainen henkilö, LAPIN YLIOPISTON VAALIJOHTOSÄÄNTÖ 1 luku Yleistä 1 Lapin yliopiston yliopistokollegion, hallituksen ja tiedekuntaneuvostojen yliopiston henkilökuntaa edustavat jäsenet valitaan vaaleilla sen mukaan kuin

Lisätiedot

VALTIOSEKTORIN LUOTTAMUSMIESVAALIN VAALIOHJE JUKO

VALTIOSEKTORIN LUOTTAMUSMIESVAALIN VAALIOHJE JUKO VALTIOSEKTORIN LUOTTAMUSMIESVAALIN VAALIOHJE JUKO 20.8.2015 LUOTTAMUSMIESVAALIEN VAALIOHJEET VALTIOSEKTORILLA Johdantoa Valtion virka- ja työehtosopimuksen liite 2 (luottamusmiessopimus) mukaan pääluottamusmiehellä

Lisätiedot

Yhdistyksen jäsenet Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voi hallitus hyväksyä jokaisen, joka on suorittanut tutkinnon Lahden ammattikorkeakoulussa.

Yhdistyksen jäsenet Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voi hallitus hyväksyä jokaisen, joka on suorittanut tutkinnon Lahden ammattikorkeakoulussa. LUONNOS LAMK-alumni ry:n sääntöehdotukset perustamiskokoukseen: Yhdistyksen nimi LAMK alumni ry Yhdistys on suomenkielinen. Yhdistyksen kotipaikka: Lahti Yhdistyksen tarkoitus ja toimintamuodot Yhdistyksen

Lisätiedot

Luottamusmiesvaalit. Ohjeet vaalien järjestämiseksi

Luottamusmiesvaalit. Ohjeet vaalien järjestämiseksi Luottamusmiesvaalit Ohjeet vaalien järjestämiseksi 1 Teollisuusliiton hallituksen 15.6.2018 hyväksymä SISÄLLYS 1 4 2 Luottamusmiehen valinta ja toimiaika 4 3 Luottamusmiehen valinta toimikauden aikana

Lisätiedot

ÄÄNESTYS- JA VAALIJÄRJESTYS

ÄÄNESTYS- JA VAALIJÄRJESTYS RILin hallituksen hyväksymä 13.3.2014 Sivu 1 (6) ÄÄNESTYS- JA VAALIJÄRJESTYS I Yleisiä määräyksiä 1 Sen lisäksi mitä Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL ry:n (jäljempänä Liitto) säännöissä hallituksen

Lisätiedot

Kuntasektorin luottamusmiesvaalit Vaali-illan diat

Kuntasektorin luottamusmiesvaalit Vaali-illan diat Kuntasektorin luottamusmiesvaalit Vaali-illan diat Mitkä vaalit? Kuntasektorilla työskentelevät superilaiset valitsevat itselleen uudet luottamusmiehet kaudelle 2019 2022 Vaalit käydään loka-joulukuulla

Lisätiedot

1 Yleistä 4 2 Luottamusmiehen valinta 4 3 Luottamusmiehen toimiaika 5 4 Luottamusmiehen valinta toimikauden aikana 5 5 Luottamusmiehen tehtävät 6 6

1 Yleistä 4 2 Luottamusmiehen valinta 4 3 Luottamusmiehen toimiaika 5 4 Luottamusmiehen valinta toimikauden aikana 5 5 Luottamusmiehen tehtävät 6 6 Hallitus hyväksynyt 1. 2.10.2009 2 1 Yleistä 4 2 Luottamusmiehen valinta 4 3 Luottamusmiehen toimiaika 5 4 Luottamusmiehen valinta toimikauden aikana 5 5 Luottamusmiehen tehtävät 6 6 Ehdokkaiden asettaminen

Lisätiedot

Puheenjohtajana taloyhtiössä rooli ja vastuut

Puheenjohtajana taloyhtiössä rooli ja vastuut Puheenjohtajana taloyhtiössä rooli ja vastuut Taloyhtiö 2016 -tapahtuma 6.4.2016 Simo Vihemäki lakimies, OTM, luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja Kiinteistöliitto Uusimaa 2 Hallituksen puheenjohtaja (AOYL

Lisätiedot

Äänestys- ja vaalijärjestys Tekniikan Akateemisten Liitto TEK ry:n liittoäänestyksessä ja Tekniikan Akateemiset ry:n jäsenäänestyksessä

Äänestys- ja vaalijärjestys Tekniikan Akateemisten Liitto TEK ry:n liittoäänestyksessä ja Tekniikan Akateemiset ry:n jäsenäänestyksessä 1 Äänestys- ja vaalijärjestys Tekniikan Akateemisten Liitto TEK ry:n liittoäänestyksessä ja Tekniikan Akateemiset ry:n jäsenäänestyksessä A. VALTUUSTOVAALI I Yleisiä määräyksiä 1 Joka kolmas vuosi toimeenpantavassa

Lisätiedot

LUOTTAMUSMIES- VAALIOHJEET

LUOTTAMUSMIES- VAALIOHJEET Sähköalojen ammattiliitto ry:n ammattiosastoja ja työhuonekuntaa koskevat LUOTTAMUSMIES- VAALIOHJEET Enemmän voimaa yhdessä Sisällys Sivu 1 Yleistä 4 2 Luottamusmiehen valinta 4 3 Luottamusmiehen toimiaika

Lisätiedot

METALLITYÖVÄEN LIITTO RY:N LUOTTAMUSMIES- VAALIEN OHJEET

METALLITYÖVÄEN LIITTO RY:N LUOTTAMUSMIES- VAALIEN OHJEET METALLITYÖVÄEN LIITTO RY:N LUOTTAMUSMIES- VAALIEN OHJEET Sisältö 1... 3 2 Luottamusmiehen valinta ja toimiaika... 3 3 Luottamusmiehen tehtävät... 5 4 Vaalien ajankohta ja tiedottaminen... 6 5 Ehdokkaiden

Lisätiedot

Tarkentava virkaehtosopimus luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen palkkioista ja palkkauksesta

Tarkentava virkaehtosopimus luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen palkkioista ja palkkauksesta Tarkentava virkaehtosopimus luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen palkkioista ja palkkauksesta Verohallinto sekä Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry., Julkisten ja hyvinvointialojen

Lisätiedot

1 Y leisohjeet t yösuojeluvaaleis ta metalliteollisuudessa... 3

1 Y leisohjeet t yösuojeluvaaleis ta metalliteollisuudessa... 3 YLEISOHJEET TYÖSUOJELU- VAALEISTA Metalliteollisuudessa Sisältö 1 Y leisohjeet t yösuojeluvaaleis ta metalliteollisuudessa........... 3 1.1 Vaalien valmistelutoimet... 3 1.2 Rajanveto toimihenkilöiden

Lisätiedot

PRO LUKIO RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN YHDISTYSKOKOUS

PRO LUKIO RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN YHDISTYSKOKOUS PRO LUKIO RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN YHDISTYSKOKOUS Aika Maanantai 9.5.2016 klo 12.00 Paikka Tampereen yhteiskoulun lukio, auditorio, Hallituskatu 30, Tampere (kartta) Asiat 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen puheenjohtajan

Lisätiedot

Luottamusmiesvaaliohjeet

Luottamusmiesvaaliohjeet Ohje 1 (8) Liiton hallituksen hyväksymä Luottamusmiesvaaliohjeet 1 Luottamusmiesvaaleissa on noudatettava Teollisuusliitto ry:n hallituksen vahvistamaa vaaliohjetta, sekä niitä määräyksiä joita tästä ohjeesta

Lisätiedot

Sähköpostiosoite: Postiosoite: PL 10 00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Sähköpostiosoite: Postiosoite: PL 10 00099 HELSINGIN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKU HANKINTAPÄÄTÖKSEEN Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea päätökseen muutosta vaatimalla hankintaoikaisua tai tekemällä valituksen markkinaoikeudelle taikka

Lisätiedot

Tampereen nuorisovaltuuston johtosääntö Suurkokouksessa 19. toukokuuta 2015

Tampereen nuorisovaltuuston johtosääntö Suurkokouksessa 19. toukokuuta 2015 Tampereen nuorisovaltuuston johtosääntö Suurkokouksessa 19. toukokuuta 2015 1. Luku Nuorisovaltuuston perusta ja tarkoitus 1 Toiminnan perusta Tampereen nuorisovaltuusto on puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti

Lisätiedot

Luottamusmiessopimus. Mitä uutta sopimuksessa? Kirkon alat ry

Luottamusmiessopimus. Mitä uutta sopimuksessa? Kirkon alat ry Luottamusmiessopimus Mitä uutta sopimuksessa? Kirkon alat ry 1 Luottamusmiessopimus KirVESTES liite 11 (s. 181-187) 3 Pääluottamusmies ja luottamusmiehen varamies ja 4 Luottamusmiesten asettaminen (s.181-182)

Lisätiedot

Suomalaisen Lääkäriseuran Duodecimin valtuuskunnan vaalissa noudatetaan yhdistyslakia, seuran sääntöjä sekä tätä äänestys- ja vaalijärjestystä.

Suomalaisen Lääkäriseuran Duodecimin valtuuskunnan vaalissa noudatetaan yhdistyslakia, seuran sääntöjä sekä tätä äänestys- ja vaalijärjestystä. 1 Äänestys- ja vaalijärjestys 1 Suomalaisen Lääkäriseuran Duodecimin valtuuskunnan vaalissa noudatetaan yhdistyslakia, seuran sääntöjä sekä tätä äänestys- ja vaalijärjestystä. 2 Hallitus määrää joka kolmas

Lisätiedot

METALLITYÖVÄEN LIITTO RY:N LUOTTAMUSMIES- VAALIEN OHJEET

METALLITYÖVÄEN LIITTO RY:N LUOTTAMUSMIES- VAALIEN OHJEET METALLITYÖVÄEN LIITTO RY:N LUOTTAMUSMIES- VAALIEN OHJEET Sisältö 1... 3 2 Luottamusmiehen valinta ja toimiaika... 3 3 Luottamusmiehen tehtävät... 5 4 Vaalien ajankohta ja tiedottaminen... 6 5 Ehdokkaiden

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA 1/2014 PÖYTÄKIRJA 21.1.2014 Kirkkovaltuusto Sivu 1/6

AURAN SEURAKUNTA 1/2014 PÖYTÄKIRJA 21.1.2014 Kirkkovaltuusto Sivu 1/6 Kirkkovaltuusto Sivu 1/6 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Paikka Läsnä Tiistai 21.1.2014 klo 18.00 Auran seurakunnan virastotalo Laaksonen Marja, pj. Vilén Ari, vpj. Hafrén Leena Isotalo Timo Lindholm Minna

Lisätiedot

Turun Musiikkijuhlasäätiön säännöt. Turun Musiikkijuhlasäätiön säännöt

Turun Musiikkijuhlasäätiön säännöt. Turun Musiikkijuhlasäätiön säännöt Turun Musiikkijuhlasäätiön säännöt 1 Säätiön nimi on Turun musiikkijuhlasäätiö, ruotsiksi käännettynä Stiftelsen för Åbo musikfestspel, ja säätiön kotipaikka on Turun kaupunki 2 Säätiön tarkoituksena on

Lisätiedot

OSAKKEENOMISTAJIEN NIMITYSTOIMIKUNNAN TYÖJÄRJESTYS MUNKSJÖ OYJ (Y-TUNNUS 2480661-5)

OSAKKEENOMISTAJIEN NIMITYSTOIMIKUNNAN TYÖJÄRJESTYS MUNKSJÖ OYJ (Y-TUNNUS 2480661-5) OSAKKEENOMISTAJIEN NIMITYSTOIMIKUNNAN TYÖJÄRJESTYS MUNKSJÖ OYJ (Y-TUNNUS 2480661-5) Hyväksytty Munksjö Oyj:n varsinaisessa yhtiökokouksessa 6.4.201613.5.2013 SISÄLTÖ 1 Nimitystoimikunnan tarkoitus...3

Lisätiedot

JUKO RY:N KIRKON SEKTORIN LUOTTAMUSMIESVAALIOHJE. Ohje voimaan tulleen luottamusmiessopimuksen mukaiseen luottamusmiehen valintaan

JUKO RY:N KIRKON SEKTORIN LUOTTAMUSMIESVAALIOHJE. Ohje voimaan tulleen luottamusmiessopimuksen mukaiseen luottamusmiehen valintaan JUKO RY:N KIRKON SEKTORIN LUOTTAMUSMIESVAALIOHJE Ohje 1.2.2017 voimaan tulleen luottamusmiessopimuksen mukaiseen luottamusmiehen valintaan 2 Hyväksytty JUKOn kirkon neuvottelukunnan kokouksessa 7.2.2017

Lisätiedot

SHIATSU FINLAND ry Yhdistyksen säännöt

SHIATSU FINLAND ry Yhdistyksen säännöt 1 (5) SHIATSU FINLAND ry Yhdistyksen säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Shiatsu Finland ry. Sen kotipaikka on Helsinki ja toimialueena on koko maa. 2. Tarkoitus ja toimintatavat

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. Imatran Purjehdusseura ry SÄÄNNÖT. Korjattu Imatra 3.4.1990 1.(5) 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA

SÄÄNNÖT. Imatran Purjehdusseura ry SÄÄNNÖT. Korjattu Imatra 3.4.1990 1.(5) 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Imatra 3.4.1990 1.(5) SÄÄNNÖT 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA 2 YHDISTYKSEN TARKOITUS 3 JÄSENEKSI OTTAMINEN 4 JÄSENEN EROAMINEN Yhdistyksen nimi on Imatran Purjehdusseura ja sen kotipaikka on Imatra.

Lisätiedot

4.5.2009 SUKUSEURAN SÄÄNNÖT

4.5.2009 SUKUSEURAN SÄÄNNÖT 4.5.2009 SUKUSEURAN SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Suontientaipaleen Lapit ry, kotipaikka Pieksämäen kaupunki ja toimialue koko maa. Yhdistystä kutsutaan jäljempänä sukuseuraksi. 2 SUKUSEURAN

Lisätiedot

Muutoksenhakuohje. Muutoksenhakukiellot. Oikaisuvaatimus. Valitusosoitus

Muutoksenhakuohje. Muutoksenhakukiellot. Oikaisuvaatimus. Valitusosoitus Muutoksenhakuohje Muutoksenhakukiellot Päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, jos päätös koskee kuntalain 91 :n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa työ- tai virkaehtosopimuksen

Lisätiedot

2 Edustajistovaalissa ja jäsenäänestyksessä on äänioikeus jokaisella korkeakouluun läsnä olevaksi kirjoittautuneella opiskelijakunnan jäsenellä.

2 Edustajistovaalissa ja jäsenäänestyksessä on äänioikeus jokaisella korkeakouluun läsnä olevaksi kirjoittautuneella opiskelijakunnan jäsenellä. Sivu 1 / 12 VAALIOHJESÄÄNTÖ I luku Yleisiä määräyksiä 1 Tämän vaaliohjesäännön määräyksiä noudatetaan valittaessa jäsenet opiskelijakunnan edustajistoon, sekä suoritettaessa opiskelijakunnan jäsenistön

Lisätiedot

Taideyliopiston vaaliohjesääntö. Taideyliopisto Vaaliohjesääntö

Taideyliopiston vaaliohjesääntö. Taideyliopisto Vaaliohjesääntö Taideyliopisto Vaaliohjesääntö Taideyliopiston vaaliohjesääntö Hallitus 11.3.2013 1 Sisältö: Soveltaminen 1 Soveltaminen Äänioikeus ja vaalikelpoisuus 2 Äänioikeus 3 Vaalikelpoisuus Vaalitoimikunta 4 Vaalitoimikunta

Lisätiedot

RAAHEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2015 Kirkkoneuvosto sivut 1-8 KOKOUSAIKA. 7.1.2015 klo 18.00 19.00

RAAHEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2015 Kirkkoneuvosto sivut 1-8 KOKOUSAIKA. 7.1.2015 klo 18.00 19.00 KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2015 sivut 1-8 KOKOUSAIKA klo 18.00 19.00 KOKOUSPAIKKA LÄSNÄOLIJAT (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Raahen seurakunnan virastotalo, Kirkkokatu 33, RAAHE Matala Tuomo Asplund

Lisätiedot

Poligoni ry 1/8 Säännöt PL 11200, 00076 AALTO

Poligoni ry 1/8 Säännöt PL 11200, 00076 AALTO Poligoni ry 1/8 Säännöt POLIGONI RY SÄÄNNÖT 1 LUKU Yhdistyksen nimi, kotipaikka, tarkoitus ja kielet 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Poligoni. Näissä säännöissä siitä käytetään nimeä

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN JÄÄTAITURIT RY:n säännöt (voimassa 10.12.2014 alkaen)

MÄNTSÄLÄN JÄÄTAITURIT RY:n säännöt (voimassa 10.12.2014 alkaen) MÄNTSÄLÄN JÄÄTAITURIT RY:n säännöt (voimassa 10.12.2014 alkaen) 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Mäntsälän Jäätaiturit ry ja sen kotipaikka on Mäntsälän kunta Etelä-Suomen läänissä.

Lisätiedot

1 Äänestys- ja vaalijärjestyksen tarkoitus.. 2 Äänestys- ja vaalijärjestyksen tulkinta... 3 Äänestys- ja vaalijärjestyksen muuttaminen...

1 Äänestys- ja vaalijärjestyksen tarkoitus.. 2 Äänestys- ja vaalijärjestyksen tulkinta... 3 Äänestys- ja vaalijärjestyksen muuttaminen... SUOMEN POLIISIJÄRJESTÖJEN LIITTO RY Äänestys- ja vaalijärjestys Hyväksytty liittokokouksessa 17.10.2013 SISÄLLYSLUETTELO I YLEISTÄ 1 Äänestys- ja vaalijärjestyksen tarkoitus.. 2 Äänestys- ja vaalijärjestyksen

Lisätiedot

Palvelualojen ammattiliitto PAM ry. Vaalijärjestys

Palvelualojen ammattiliitto PAM ry. Vaalijärjestys Palvelualojen ammattiliitto PAM ry Vaalijärjestys Hyväksytty 13.5.2014 1 Tämä vaalijärjestys on voimassa liiton sääntöjen 5 :n mukaisissa liittokokousvaaleissa vuonna 2015 sekä liittokokouskaudella 2015-2019

Lisätiedot

Yksityissektorin luottamusmiesvaaliohje kaudelle Terveys- ja sosiaalialan neuvottelujärjestö TSN ry

Yksityissektorin luottamusmiesvaaliohje kaudelle Terveys- ja sosiaalialan neuvottelujärjestö TSN ry Yksityissektorin luottamusmiesvaaliohje kaudelle 2020 2022 Terveys- ja sosiaalialan neuvottelujärjestö TSN ry www.tsn.fi TERVEYS- JA SOSIAALIALAN YKSITYISSEKTORIN LUOTTAMUSMIESVAALIT Vaaliohje kaudelle

Lisätiedot

YMPÄRISTÖMINISTERIÖN, SUOMEN YMPÄRISTÖKESKUKSEN JA YMPÄRIS- TÖHALLINNON TEKNISET VETY RY:N VÄLINEN LUOTTAMUSMIESSOPI- MUS

YMPÄRISTÖMINISTERIÖN, SUOMEN YMPÄRISTÖKESKUKSEN JA YMPÄRIS- TÖHALLINNON TEKNISET VETY RY:N VÄLINEN LUOTTAMUSMIESSOPI- MUS YMPÄRISTÖMINISTERIÖN, SUOMEN YMPÄRISTÖKESKUKSEN JA YMPÄRIS- TÖHALLINNON TEKNISET VETY RY:N VÄLINEN LUOTTAMUSMIESSOPI- MUS Ympäristöministeriö, Suomen ympäristökeskus ja Ympäristöhallinnon Tekniset VETY

Lisätiedot

Tarkoitus 2 Liiton tarkoituksena on toimia yhteiskunnallisella alalla toimivien korkeakoulututkinnon suorittaneiden ammatillisena etujärjestönä.

Tarkoitus 2 Liiton tarkoituksena on toimia yhteiskunnallisella alalla toimivien korkeakoulututkinnon suorittaneiden ammatillisena etujärjestönä. Liiton säännöt Patentti- ja rekisterihallitus rekisteröinyt 16.2.2012 Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry, ruotsiksi Högskoleutbildade samhällsvetare rf, kansainvälisissä

Lisätiedot

Hallinto ja päätösvalta Hallituksen vastuut ja velvollisuudet. Merja Kaija kyläasiamies

Hallinto ja päätösvalta Hallituksen vastuut ja velvollisuudet. Merja Kaija kyläasiamies Hallinto ja päätösvalta Hallituksen vastuut ja velvollisuudet Merja Kaija kyläasiamies YHDISTYKSEN HALLINTO Yhdistyksellä oltava hallitus, johon kuuluu vähintään kolme jäsentä. (Yhdistyslaki+säännöt) Linkki

Lisätiedot

Valtuuskunnan vaali- ja työjärjestys

Valtuuskunnan vaali- ja työjärjestys Hyväksytty Suomen Kuntaliitto ry:n valtuusto 27.5.2016 Suomen Kuntaliitto ry Valtuuskunnan vaali- ja työjärjestys Valtuuskunnan vaalijärjestys I Luku Yleistä 1 Soveltaminen Tämän vaalijärjestyksen määräyksiä

Lisätiedot

Laurea-ammattikorkeakoulun Ohjesääntö 1(8) opiskelijakunta

Laurea-ammattikorkeakoulun Ohjesääntö 1(8) opiskelijakunta Laurea-ammattikorkeakoulun Ohjesääntö 1(8) Vaaliohjesääntö 1 Yleistä Tämä vaaliohjesääntö toimii yhdistyslain mukaisena äänestys ja vaalijärjestyksenä toimitettaessa Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Liikennelaitos -liikelaitos (HKL) Kunnossapitoyksikkö 22.03.2016 Yksikön johtaja

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Liikennelaitos -liikelaitos (HKL) Kunnossapitoyksikkö 22.03.2016 Yksikön johtaja Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 20 Metron vaihteiden ja vaihteiden osien hankinta HEL 2016-003445 T 02 08 01 00 Päätös Päätöksen perustelut päätti tilata Salomar Oy:ltä metron vaihteet ja vaihteiden

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastus ÄHTÄRIN SEURAKUNTA

Pöytäkirjan tarkastus ÄHTÄRIN SEURAKUNTA Kirkkovaltuusto 7.1.2015 1/2014 1 ÄHTÄRIN SEURAKUNNAN KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS PIDETÄÄN KESKIVIIKKONA 7.1.2015 KELLO 19.00 SEURAKUNTAKESKUKSESSA. Käsiteltävät asiat: 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Luottamusmiesvalinnoissa noudatetaan näitä Kaupan esimiesten neuvottelujärjestön luottamusmiesvalintoja koskevia sääntöjä.

Luottamusmiesvalinnoissa noudatetaan näitä Kaupan esimiesten neuvottelujärjestön luottamusmiesvalintoja koskevia sääntöjä. Luottamusmiesvalintasäännöt Vähittäiskaupan esimiesten työehtosopimus Kaupan esimiesten neuvottelujärjestö 1. YLEISTÄ Vähittäiskaupan esimiesten työehtosopimuksen soveltamisalalla voivat esimiesten luottamusmiehen

Lisätiedot

1.1 Yhdistyksen nimi on Suomen Zoom8-liitto ry ja kotipaikka on Helsingin kaupunki. Yhdistystä kutsutaan näissä säännöissä liitoksi.

1.1 Yhdistyksen nimi on Suomen Zoom8-liitto ry ja kotipaikka on Helsingin kaupunki. Yhdistystä kutsutaan näissä säännöissä liitoksi. PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Yhdistysrekisteritoimisto Päivitetty 26.10.2009 SUOMEN ZOOM8-LIITTO RY:N SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA 1.1 Yhdistyksen nimi on Suomen Zoom8-liitto ry ja kotipaikka on Helsingin

Lisätiedot

HELSINGIN NUORKAUPPAKAMARI RY:N SÄÄNNÖT

HELSINGIN NUORKAUPPAKAMARI RY:N SÄÄNNÖT Helsingin Nuorkauppakamari ry Helsingfors Juniorhandelskammare rf Junior Chamber International Helsinki HELSINGIN NUORKAUPPAKAMARI RY:N SÄÄNNÖT 1 Nimi Yhdistyksen nimi on Helsingin Nuorkauppakamari ry,

Lisätiedot

Jokaisella äänioikeutetulla on yksi (1) henkilökohtainen ääni, valtakirjalla ei saa äänestää. Äänestys on salainen.

Jokaisella äänioikeutetulla on yksi (1) henkilökohtainen ääni, valtakirjalla ei saa äänestää. Äänestys on salainen. Luku 1 YLEISTÄ 1 SOVELTAMINEN Tämän vaaliohjesäännön määräyksiä noudatetaan järjestettäessä Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan edustajistovaalit. Vaaliohjesääntöä voidaan käyttää myös soveltuvin

Lisätiedot

Arkkitehtikillan säännöt

Arkkitehtikillan säännöt Arkkitehtikillan säännöt 1. luku Yhdistyksen nimi, kotipaikka, tarkoitus ja kielet 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Aalto yliopiston Arkkitehtikilta ry, josta voidaan käyttää epävirallista

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA 2/ 2010 KIRKKOVALTUUSTO 29.9.2010 1 ( 6 )

SYSMÄN SEURAKUNTA 2/ 2010 KIRKKOVALTUUSTO 29.9.2010 1 ( 6 ) KIRKKOVALTUUSTO 29.9.2010 1 ( 6 ) Aika keskiviikkoa 29.9.2010 klo 19.00 - Paikka Olavin toimintakeskus, seurakuntasali Nuotta Läsnä Lauri Kirves puheenjohtaja Hannu Hyttinen Hannu Jolula Päivi Järvelä

Lisätiedot

MESIKÄMMENET RY:N SÄÄNNÖT

MESIKÄMMENET RY:N SÄÄNNÖT MESIKÄMMENET RY:N SÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Mesikämmenet ry. Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki Etelä-Suomen läänissä. Yhdistys on perustettu elokuun

Lisätiedot

SUOMEN YMPÄRISTÖKESKUKSEN JA YMPÄRISTÖHALLINNON HENKILÖKUNTAYHDISTYS YHY RY:N VÄLINEN LUOTTAMUSMIESTOIMINTAA KOSKEVA SOPIMUS 1.3.

SUOMEN YMPÄRISTÖKESKUKSEN JA YMPÄRISTÖHALLINNON HENKILÖKUNTAYHDISTYS YHY RY:N VÄLINEN LUOTTAMUSMIESTOIMINTAA KOSKEVA SOPIMUS 1.3. SUOMEN YMPÄRISTÖKESKUKSEN JA YMPÄRISTÖHALLINNON HENKILÖKUNTAYHDISTYS YHY RY:N VÄLINEN LUOTTAMUSMIESTOIMINTAA KOSKEVA SOPIMUS 1.3.2008 LUKIEN Suomen ympäristökeskus ja Ympäristöhallinnon henkilökuntayhdistys

Lisätiedot

SUOMEN PURJELAUTALIITTO RY. Ehdotus liiton uusiksi säännöiksi TOIMINTASÄÄNNÖT. I Nimi, kotipaikka, perustamisaika, toiminta- alue ja kieli

SUOMEN PURJELAUTALIITTO RY. Ehdotus liiton uusiksi säännöiksi TOIMINTASÄÄNNÖT. I Nimi, kotipaikka, perustamisaika, toiminta- alue ja kieli SUOMEN PURJELAUTALIITTO RY Ehdotus liiton uusiksi säännöiksi TOIMINTASÄÄNNÖT I Nimi, kotipaikka, perustamisaika, toiminta- alue ja kieli 1 Yhdistyksen nimi on Suomen Purjelautaliitto ry, englanniksi Finnish

Lisätiedot

Luottamusmiehellä tarkoitetaan yrityksen johonkin PAMin ammattiosastoon kuuluvien työntekijöiden valitsemaa luottamusmiestä ja varaluottamusmiestä.

Luottamusmiehellä tarkoitetaan yrityksen johonkin PAMin ammattiosastoon kuuluvien työntekijöiden valitsemaa luottamusmiestä ja varaluottamusmiestä. Luottamusmiesvalintasäännöt Säännöt hyväksytty PAMin hallituksen kokouksessa 14.5.2019 Sisällys 1. Yleistä... 3 2. Luottamusmies... 3 3. Luottamusmiehen tehtävät... 3 3.1 Perehdytys ja koulutus... 3 3.2

Lisätiedot

Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 1/2014 1 liikelaitoskuntayhtymä

Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 1/2014 1 liikelaitoskuntayhtymä Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 1/2014 1 Työsuojelutoimikunta 13.01.2014 Aika 13.01.2014 klo10:30-12:00 Paikka NordLabin yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis 5B, Kiviharjuntie 11,

Lisätiedot

Luottamusmiehen valintaohjesääntö. Sisällysluettelo. JHL/järjestöpalveluyksikkö/TS/MP 8/2015 1

Luottamusmiehen valintaohjesääntö. Sisällysluettelo. JHL/järjestöpalveluyksikkö/TS/MP 8/2015 1 JHL/järjestöpalveluyksikkö/TS/MP 8/2015 1 Luottamusmiehen valintaohjesääntö Sisällysluettelo 1. Luottamusmies... 2 2. Luottamusmiehen tehtävät... 2 3. Luottamusmiehen toimikausi ja alue... 2 4. Luottamusmiehen

Lisätiedot

Anarkistimartat ry Anarkistmarthorna rf rek.nro 198.144. Aika: Ma 9.2.2015 klo 18-20 Paikka: Marttaliiton kokoustila, Malminrinne 1 B, 7 krs.

Anarkistimartat ry Anarkistmarthorna rf rek.nro 198.144. Aika: Ma 9.2.2015 klo 18-20 Paikka: Marttaliiton kokoustila, Malminrinne 1 B, 7 krs. Anarkistimartat ry Anarkistmarthorna rf rek.nro 198.144 Aika: Ma 9.2.2015 klo 18-20 Paikka: Marttaliiton kokoustila, Malminrinne 1 B, 7 krs. VUOSIKOKOUKSEN ESITYSLISTA 1. KOKOUKSEN AVAUS Yhdistyksen puheenjohtaja

Lisätiedot

Tee porukastasi vahvempi.

Tee porukastasi vahvempi. Tee porukastasi vahvempi. Luottamusvalintasäännöt Säännöt hyväksytty PAMin hallituksen kokouksessa 19.5.2015 SISÄLLYSLUETTELO LUOTTAMUSMIESVALINTASÄÄNNÖT 1. Yleistä...3 2. Luottamusmies...3 3. Luottamusmiehen

Lisätiedot

VIITASAAREN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ (voimaantulo 1.1.2015)

VIITASAAREN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ (voimaantulo 1.1.2015) VIITASAAREN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ (voimaantulo 1.1.2015) 2 S I S Ä L L Y S L U E T T E L O Sivu 1 SOVELTAMISALA... 3 2 KOKOUSPALKKIOT... 3 3 SAMANA PÄIVÄNÄ PIDETYT KOKOUKSET... 4

Lisätiedot

Otaonnela Floorball ry:n säännöt

Otaonnela Floorball ry:n säännöt Otaonnela Floorball ry:n säännöt 1 Luku Yhdistyksen nimi, kotipaikka ja tarkoitus 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Otaonnela Floorball ry ja sen kotipaikka on Espoon kaupunki. 2 Yhdistyksen

Lisätiedot

PAIMIONJOKI-YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT

PAIMIONJOKI-YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT PAIMIONJOKI-YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Paimionjoki-yhdistys ja sen kotipaikka on Somero. 2. Yhdistyksen toiminta-alue Toiminta-alueena on Paimionjoen vesistöalue

Lisätiedot

Kurk Golf ry:n säännöt

Kurk Golf ry:n säännöt Kurk Golf ry:n säännöt 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Kurk Golf ry, ruotsiksi Kurk Golf rf. Yhdistyksen kotipaikka on Kirkkonummi. Yhdistyksen rekisteröimis- ja pöytäkirjakieli on suomi. Yhdistyksestä

Lisätiedot

Laki. Liikennevakuutuskeskuksesta. Liikennevakuutuskeskus

Laki. Liikennevakuutuskeskuksesta. Liikennevakuutuskeskus Laki Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään: Liikennevakuutuskeskuksesta 1 Liikennevakuutuskeskus Liikennevakuutuskeskus on liikennevakuutuksen toimeenpanon ja kehittämisen yhteiselin. Sen tehtävistä

Lisätiedot

JÄRJESTYSSÄÄNTÖ - MENETTELYTAPAOHJE. RESERVILÄISLIITTO Menettelytapavaliokunta

JÄRJESTYSSÄÄNTÖ - MENETTELYTAPAOHJE. RESERVILÄISLIITTO Menettelytapavaliokunta SOVELTAMISALA JÄRJESTYSSÄÄNTÖ - MENETTELYTAPAOHJE RESERVILÄISLIITTO Menettelytapavaliokunta Reserviläisliitto r.y:n varsinaisissa kokouksissa noudatetaan tätä menettelytapaohjetta ja vakiintunutta kokouskäytäntöä

Lisätiedot

PAPERILIITON TYÖSUOJELUVAALIOHJE

PAPERILIITON TYÖSUOJELUVAALIOHJE 1 (4) 23.9.2013 PAPERILIITON TYÖSUOJELUVAALIOHJE Paperiliitto suosittelee, että riittävän ajoissa ennen marras-joulukuussa suoritettavia työsuojeluvalintoja, Paperiliiton alainen ammattiosasto esittää

Lisätiedot

Yksityissektorin luottamusmiesvaalit Vaaliohje kaudelle

Yksityissektorin luottamusmiesvaalit Vaaliohje kaudelle Yksityissektorin luottamusmiesvaalit Vaaliohje kaudelle 2017 2019 www.tsn.fi TERVEYS- JA SOSIAALIALAN YKSITYISSEKTORIN LUOTTAMUSMIESVAALIT Vaaliohje kaudelle 2017 2019 SISÄLLYSLUETTELO Sivu Yleistä 1 Luottamusmiesjärjestelmä

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 /2015 1/9 KIRKKOVALTUUSTO 13.1.2015

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 /2015 1/9 KIRKKOVALTUUSTO 13.1.2015 ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 /2015 1/9 KOKOUSAIKA 13.1.2015 klo 18 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Lipsanen Eila, puheenjohtaja Mononen Liisa varapuheenjohtaja LÄSNÄ Haapsaari Tuula Lehikoinen

Lisätiedot

YTYn tarkoituksena on valvoa ja edistää jäsentensä yhteisiä etuja työelämässä ja yhteiskunnassa.

YTYn tarkoituksena on valvoa ja edistää jäsentensä yhteisiä etuja työelämässä ja yhteiskunnassa. Säännöt 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat YTY ry, ruotsiksi Privatsektorns Chefer och Specialister, josta myöhemmin näissä säännöissä käytetään lyhennettä

Lisätiedot

LIITTOJEN TOIMINTASÄÄNTÖJEN SISÄLTÖ

LIITTOJEN TOIMINTASÄÄNTÖJEN SISÄLTÖ SUOMEN LIIKUNTA JA URHEILU 22.12.1998 Eettisen toimikunnan teksti tummennettu ja alleviivattu LIITTOJEN TOIMINTASÄÄNTÖJEN SISÄLTÖ 1 LIITON NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Liitto - Förbund r.y. Yhdistyksen

Lisätiedot

Päätökset ( ) 269 271, 279. Sovellettava lainkohta: kuntalain (365/1995) 91. Päätökset ( ): 272 278, 280-288

Päätökset ( ) 269 271, 279. Sovellettava lainkohta: kuntalain (365/1995) 91. Päätökset ( ): 272 278, 280-288 LUUMÄEN KUNTA OTE PÖYTÄKIRJASTA MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain (365/1995) 89 :ssä tarkoitettua oikaisuvaatimusta eikä 90 :ssä tarkoitettua kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

SÄÄNNÖT 25.11.2008. Kannattajajäsenet ovat jäseniä, jotka eivät täytä varsinaisen jäsenen vaatimuksia, mutta haluavat kannattaa yhdistyksen toimintaa.

SÄÄNNÖT 25.11.2008. Kannattajajäsenet ovat jäseniä, jotka eivät täytä varsinaisen jäsenen vaatimuksia, mutta haluavat kannattaa yhdistyksen toimintaa. METSÄNTUTKIMUSLAITOKSEN TUTKIJAT RY SÄÄNNÖT 25.11.2008 Hyväksytty kevätkokouksessa 6.3.2008 1 Nimi, kotipaikka ja toimialue Yhdistyksen nimi on Metsäntutkimuslaitoksen Tutkijat ry, jota näissä säännöissä

Lisätiedot

Yksityissektorin luottamusmiesvaalit Vaaliohje kaudelle 2014 2016

Yksityissektorin luottamusmiesvaalit Vaaliohje kaudelle 2014 2016 Yksityissektorin luottamusmiesvaalit Vaaliohje kaudelle 2014 2016 www.tsn.fi TERVEYS- JA SOSIAALIALAN YKSITYISSEKTORIN LUOTTAMUSMIESVAALIT Vaaliohje kaudelle 2014 2016 SISÄLLYSLUETTELO Sivu Yleistä 1 Luottamusmiesjärjestelmä

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91.

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91. MUUTOKSENHAKUKIELTO Liikelaitosten johtokunta :t 38, 39, 41, 42, 43, 44, 45, 48, 49, 50 Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91.

Lisätiedot

SUOMEN REUMALIITON RY:N JÄSENYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT

SUOMEN REUMALIITON RY:N JÄSENYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 SUOMEN REUMALIITON RY:N JÄSENYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Kirkkonummen Seudun TULES - Kyrkslättnejdens Reumaförening ry ja kotipaikka Kirkkonummi 2 Tarkoitus Yhdistyksen

Lisätiedot

AVAINTA TYÖEHTOSOPIMUKSEN. KTN:n LUOTTAMUSMIESVAALIEN VAALIOHJE

AVAINTA TYÖEHTOSOPIMUKSEN. KTN:n LUOTTAMUSMIESVAALIEN VAALIOHJE AVAINTA TYÖEHTOSOPIMUKSEN KTN:n LUOTTAMUSMIESVAALIEN VAALIOHJE 2017 2 Sisällys 1. JOHDANTO... 3 2. LUOTTAMUSMIEHEN TOIMIKAUSI... 3 2.1 Poikkeuksellinen vaalikausi... 4 2.2. Poikkeuksellinen vaalikausi

Lisätiedot

Luottamusmiesasiaa. Minna Anttonen

Luottamusmiesasiaa. Minna Anttonen Luottamusmiesasiaa Minna Anttonen Luottamusmiesjärjestelmä Perustuu luottamusmiessopimukseen Tes:n liite 3, sivut 43-51 1 Sopimuksen soveltamisala Koskee Teknologiateollisuus ry:n jäseniä sekä niiden palveluksessa

Lisätiedot

Luottamusmiesvaalit Tee porukastasi v poruk astasi v ah empi.

Luottamusmiesvaalit Tee porukastasi v poruk astasi v ah empi. Luottamusmiesvaalit Tee porukastasi vahvempi. luottamusta.fi LUOTTAMUSTA. Työ on merkittävä osa ihmisen elämää. Työelämän laatu, reiluus ja kehitys vaikuttavat olennaisesti ihmisten hyvinvointiin. Järjestäytyneillä

Lisätiedot

Luottamusmiehen valintaohjesääntö Hyväksytty hallituksen kokouksessa

Luottamusmiehen valintaohjesääntö Hyväksytty hallituksen kokouksessa Luottamusmiehen valintaohjesääntö 2017 Järjestöpalveluyksikkö Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry 2017 JHL/järjestöpalveluyksikkö/TS/MP Luottamusmiehen valintaohjesääntö 2 Sisällysluettelo Luottamusmiehen

Lisätiedot

KOTIMAAN MATKUSTAJA-ALUSLIIKENTEEN LUOTTAMUSMIESSOPIMUS

KOTIMAAN MATKUSTAJA-ALUSLIIKENTEEN LUOTTAMUSMIESSOPIMUS Kotimaan matkustaja-alusliikenteen työehtosopimus 1(6) LIITE 3 JOHDANTO KOTIMAAN MATKUSTAJA-ALUSLIIKENTEEN LUOTTAMUSMIESSOPIMUS Työehtosopimusjärjestelmän ylläpitäminen ja kehittäminen perustuu työnantaja-

Lisätiedot

Työsuojeluvaalit Tee porukastasi vahvempi.

Työsuojeluvaalit Tee porukastasi vahvempi. Työsuojeluvaalit Tee porukastasi vahvempi. luottamusta.fi TYÖSUOJELUN YHTEISTOIMINTA TYÖPAIKALLA Palvelualojen työpaikoilla järjestetään työsuojeluvaalit marras-joulukuun aikana. Työsuojelun yhteistoiminnasta

Lisätiedot