PÄÄSYKOE, JOHTAMINEN 2010 Vastaajan nimi. 1. Monivalintatehtävät (-2; 0; +2 pistettä/kohta), max. 40,0 pistettä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PÄÄSYKOE, JOHTAMINEN 2010 Vastaajan nimi. 1. Monivalintatehtävät (-2; 0; +2 pistettä/kohta), max. 40,0 pistettä"

Transkriptio

1 LAPIN YLIOPISTO JOHTAMINEN YHTEISKUNTATIETEIDEN TIEDEKUNTA 1. Monivalintatehtävät (-2; 0; +2 pistettä/kohta), max. 40,0 pistettä Vastausohje: jokaisessa tehtävässä on neljä vastausvaihtoehtoa, joista vain yksi on oikea (tai lähinnä oikea). Rengasta se. Oikeasta vastauksesta saa +2 pistettä ja väärästä vastauksesta -2 pistettä. Vastaamatta jättäminen antaa 0 pistettä. Mikäli rengastat useamman kuin yhden vaihtoehdon/tehtävä, vastauksesi tulkitaan vääräksi. Monivalintatehtävästä saatu kokonaispistemäärä ei kuitenkaan voi jäädä negatiiviseksi, vaan alin tästä osiosta saatava pistemäärä on nolla (0). Tehtävät 1-10 ovat pääsykoekirjasta Tienari, Janne & Meriläinen, Susan (2009): Johtaminen ja organisointi globaalissa taloudessa ja tehtävät pääsykoekirjasta Nando Malmelin ja Markku Wilenius (2008): Välittäjät. Vastuullisen viestinnän tulevaisuus 1.Mitä seuraavista ominaisuuksista ei ole nimetty pääsykoekirjassa Suomen tapauksessa yhdeksi kolmesta nimenomaan teknologisoitumiseen liittyväksi ominaisuudeksi? a) Innovointi ja innovaatiot b) Siirtymä tietoyhteiskuntaan c) Teollisen rakenteen muutos d) Julkisen sektorin yritysmäistäminen 2.Pääsykoekirjan mukaan Olli-Pekka Lumijärven (2002) teoksessa pörssiyritysten omistajat on jaettu neljään perustyyppiin. Mikä seuraavista tyypeistä ei sisälly tähän neljän listaan? a) Finanssisijoittaja b) Nurkanvaltaaja c) Arvosijoittaja d) Toiminnan kehittäjä 3.Peter Drucker ( ) tunnetaan muun muassa hänen 1950-luvulla kehittämästään ajatuksesta, joka tunnetaan nimellä: a) juurimetafora -ajattelu b) tilaaja-tuottaja malli c) tuloskortti d) tavoitejohtaminen 4.Mitä seuraavista ominaisuuksista ei ole nimetty pääsykoekirjassa uuden globaalin talouden yhdeksi kolmesta nimenomaan finanssivetoistumiseen liittyväksi ominaisuudeksi? a) Pääoman ja tuotannon eriytyminen b) Pääoman muuttuminen kasvottomaksi c) Taloudelliset valtakeskittymät d) Tuottavuuden kasvu

2 5.Pääsykoekirjassa esitetään kaksi erilaista näkökulmaa johtamiseen ja organisointiin. Toista näistä kutsutaan suhteissa rakentuvaksi, joka on luonteeltaan a) konstruktivistis-kriittinen b) positivistis-managerialistinen c) konstruktivistis-positivistinen d) konstruktivistis-managerialistinen 6.Pääsykoekirjan loppuosassa todetaan, että globaalissa taloudessa on kaksi uutta piirrettä. Toinen uusi tekijä globaalissa taloudessa ovat X:n ja Y:n uudet kytkökset eli a) globaalin ja institutionalismin uudet kytkökset b) tehokkuuden ja managerialismin uudet kytkökset c) globaalin ja kansallisen uudet kytkökset d) managerialismin ja individualismin uudet kytkökset 7.Pääsykoekirjassa tarkastellaan osallistumista mahdollistavia strategiatyön puhekäytäntöjä. Mikä seuraavista ei kuulu näiden joukkoon? a) Teknologisointi b) Dialogi c) Konkretisointi d) Itsensä toteuttaminen 8.Mikä seuraavista ei liity kirjan mukaan ns. johdettuun muutokseen? a) Johto ohjaa muutosta osallistamalla työntekijöitä muutoksen toteuttamiseen b) Muutoksen periaatteet on johdettu muualla kehitetyistä ohjelmista ja malleista c) Huomion kohteena on liiketoiminnan kehittäminen d) Huomion kohteena on työn ja toiminnan kehittäminen 9.Bainin syksyllä 2008 tehdyssä globaalissa kyselyssä tarkasteltiin liikkeenjohdon kymmentä tärkeintä työkalua. Mikä näistä oli mukana tällä kymmenen listalla? a) toimitusketjun hallinta b) asiakassuhteiden johtaminen c) just in time ajattelu d) ABC ajattelu 10. Pääsykoekirjassa on esitetty kauaskantoisia tutkimuksellisia keskusteluja. Mikä seuraavista ei kuulu näiden keskustelujen joukkoon? a) ihmissuhteet b) liikkeenjohto c) jälkibyrokratia d) strateginen suunnittelu

3 11. Mikä seuraavista väittämistä ei pidä paikkaansa? a) Immateriaalisessa taloudessa kyky ja tarve keksiä uutta korostuvat. b) Yhä suurempi osa yrityksen arvosta muodostuu aineettomista tekijöistä. c) Tiedon analysointi, muotoilu ja viestiminen ovat tietotalouden ammattilaisten työtä. d) Luovien toimialojen taloudellinen arvo vähenee mielikuvayhteiskunnassa. 12. Mikä seuraavista väittämistä ei pidä paikkaansa? a) Yrityksen sidosryhmät ovat tahoja, jotka voivat vaikuttaa yrityksen toimintaan ja joihin yritys voi toiminnallaan vaikuttaa. b) Vastuullinen yritys pyrkii toiminnassaan ottamaan huomioon erilaisia sidosryhmiä ja niiden toiveita. c) Sidosryhmäajattelu viittaa pyrkimykseen luoda vastuullisia suhteita asiakkaisiin. d) Vastuullisessa mainonnan suunnittelussa ennakoidaan, miten markkinointi ja mainonta vaikuttavat sidosryhmiin. 13. Mikä seuraavista väittämistä pitää paikkansa? a) Mainonnan vastuuketju mallintaa kuluttajaryhmien vastuullisuutta. b) Mainonnan vastuuketju on malli mainosalan yritysten vastuullisen liiketoiminnan analysoimista ja arvioimista varten. c) Mainonnan vastuuketju on mainonnan vaikutuksia kuvaava malli. d) Mainonnan vastuuketju on mainonnan lukutaitoa jäsentävä käsitteellinen kehikko. 14. Mikä seuraavista väittämistä ei pidä paikkansa? a) Brändipääoma on osa yrityksen aineetonta pääomaa. b) Brändipääoman kasvattaminen ei liity vastuullisuuteen. c) Brändit ovat tärkeä osa yritysten varallisuutta. d) Kaikki yrityksen liiketoimintaa koskevat päätökset voivat vaikuttaa brändin arvoon. 15. Mikä seuraavista väittämistä pitää paikkansa? a) Markkinointiosaamisen merkitys korostuu aineettomassa taloudessa. b) Markkinointiosaaminen on vahvaa ja arvostettua suomalaisissa yrityksissä. c) Tietotaloudessa yrityksen kilpailuetu voi perustua vain teknologiaosaamiseen. d) Nykypäivän markkinointiajattelu ei ole vastaanottajalähtöistä toimintaa. 16. Mikä seuraavista väittämistä ei pidä paikkaansa? a) Median mainonnallistuminen viittaa siihen, että kaupalliset viestit ovat osa muuta mediasisältöä. b) Mainonnan lukutaito kattaa markkinoinnin erilaisten muotojen tunnistamisen. c) Suomalaisen mainosalan ammattikulttuuri on laaja-alaisesti yhteiskunnallisesti vastuuntuntoinen. d) Mainonta on siirtymässä yhä enemmän kohti kuluttajalähtöisten mediasisältöjen tuottamista.

4 17. Mikä seuraavista väittämistä ei pidä paikkansa? a) Milton Friedmanin mukaan yritysten ainoana vastuuna on pyrkiä tulokselliseen liiketoimintaan, lakien ja asetusten rajoissa. b) Richard Florida on esittänyt, että luovien toimialojen ammattilaisissa on yhteisönä voimaa saada aikaan yhteiskunnallisia muutoksia. c) Marshall MacLuhan esitti näkemyksensä elektronisesta globaalista kylästä jo 1960-luvulla. d) Henry Jenkinsin käsite konvergenssikulttuuri viittaa uuden median nousuun ja vanhan median katoamiseen. 18. Mikä seuraavista väittämistä pitää paikkansa? a) Mediayhtiöiden suhde eri sidosryhmiin muuttuu teknologisen ja kulttuurisen murroksen myötä. b) Jälkiteollisessa yhteiskunnassa median rooli pienenee. c) Media-alan ansaintalogiikka säilyy ennallaan alan muutoksista huolimatta. d) Media ei tarjoa mahdollisuutta luoda yhteisöllisyyttä pirstaloituneessa maailmassa. 19. Mikä seuraavista väittämistä ei pidä paikkaansa? a) Media-ala on menettänyt valta-asemansa globaalissa informaatioyhteiskunnassa. b) Media-ala konsolidoituu eli keskittyy ja verkostoituu. c) Mediataloudessa kilpaillaan osuudesta ihmisten ajankäytöstä. d) Kirjassa haastatellut media-alan johtajat pitävät tulevaisuuden kannalta tärkeimpänä vastuunaan organisaation työntekijöiden osaamisen kehittämistä. 20. Mikä väittämistä ei pidä paikkaansa? a) Mainosalan vastuuseen kuuluu mediaympäristöstä huolehtiminen. b) Median vastuuta ohjaavat läpinäkyvyyden, pitkäjänteisyyden ja kokonaisvaltaisuuden periaatteet. c) Vastuullisen profession edustajien on kyettävä reflektoimaan omaa toimintaansa ja sen vaikutuksia. d) Kirjan mukaan suomalaiset media-alan yritykset noudattavat vastuullisuudessaan koppavuuden ja promootion strategiaa.

5 LAPIN YLIOPISTO JOHTAMINEN YHTEISKUNTATIETEIDEN TIEDEKUNTA 2a. Essee: kirjoita esseetyyppinen vastaus esitettyyn kysymykseen, max. 10 pistettä. Kysymys: Tarkastele mainos- ja media-alan vastuullista liiketoimintaa sidosryhmälähtöisesti. Vastausohje: Vastauksen ohjeellinen pituus on vähintään 160 sanaa (Vastaustilaa on 2 sivua, tämä ja seuraava sivu). Kirjoita vastauksesi käyttäen kokonaisia lauseita, esimerkiksi ranskalaisten viivojen käyttö ei ole sallittua. Pääsykoekirja: Nando Malmelin ja Markku Wilenius (2008): Välittäjät. Vastuullisen viestinnän tulevaisuus. Helsinki. Gaudeamus.

6

7 LAPIN YLIOPISTO JOHTAMINEN YHTEISKUNTATIETEIDEN TIEDEKUNTA 2b. Essee kirjoita esseetyyppinen vastaus esitettyyn kysymykseen, max. on 10 pistettä Kysymys: Kuvaa, millainen on tiedon luonne suhteissa rakentuvan ja yksilökeskeisen näkökulman mukaan: käytä yhtä kirjassa esitettyä teemaa (strategia, johtajuus, muutos) tämän eron kuvaamiseen. Vastausohje: Vastauksen ohjeellinen pituus on vähintään 140 sanaa (Vastaustilaa on 2 sivua, tämä ja seuraava sivu). Kirjoita vastauksesi käyttäen kokonaisia lauseita, esimerkiksi ranskalaisten viivojen käyttö ei ole sallittua. Pääsykoekirja: Tienari, Janne & Meriläinen, Susan (2009): Johtaminen ja organisointi globaalissa taloudessa

8

PÄÄSYKOE, JOHTAMINEN 2011 Vastaajan nimi

PÄÄSYKOE, JOHTAMINEN 2011 Vastaajan nimi LAPIN YLIOPISTO JOHTAMINEN YHTEISKUNTATIETEIDEN TIEDEKUNTA 1. Monivalintatehtävät (-2; 0; +2 pistettä/kohta), max. 40,0 pistettä Vastausohje: jokaisessa tehtävässä on neljä vastausvaihtoehtoa, joista vain

Lisätiedot

PÄÄSYKOE, JOHTAMINEN 2009 Vastaajan nimi. PÄÄSYKOETEHTÄVÄT 2009 Pääsykoekirja: Tuomo Peltonen (2007): Johtaminen ja organisointi.

PÄÄSYKOE, JOHTAMINEN 2009 Vastaajan nimi. PÄÄSYKOETEHTÄVÄT 2009 Pääsykoekirja: Tuomo Peltonen (2007): Johtaminen ja organisointi. LAPIN YLIOPISTON JOHTAMISEN KOULUTUSOHJELMA MATKAILUN JA LIIKETOIMINNAN TIEDEKUNTA (KAUPPATIETEIDEN JA MATKAILUN TIEDEKUNTA) PÄÄSYKOETEHTÄVÄT 2009 Pääsykoekirja: Tuomo Peltonen (2007): Johtaminen ja organisointi.

Lisätiedot

PÄÄSYKOE, JOHTAMINEN 2008 Vastaajan nimi. PÄÄSYKOETEHTÄVÄT 2008 Pääsykoekirja: Tuomo Peltonen (2007): Johtaminen ja organisointi.

PÄÄSYKOE, JOHTAMINEN 2008 Vastaajan nimi. PÄÄSYKOETEHTÄVÄT 2008 Pääsykoekirja: Tuomo Peltonen (2007): Johtaminen ja organisointi. LAPIN YLIOPISTON JOHTAMISEN KOULUTUSOHJELMA MATKAILUN JA LIIKETOIMINNAN TIEDEKUNTA (KAUPPATIETEIDEN JA MATKAILUN TIEDEKUNTA) PÄÄSYKOETEHTÄVÄT 2008 Pääsykoekirja: Tuomo Peltonen (2007): Johtaminen ja organisointi.

Lisätiedot

Johtaminen ja organisoin/ globaalissa taloudessa - pääpoin/t

Johtaminen ja organisoin/ globaalissa taloudessa - pääpoin/t Johtaminen ja organisoin/ globaalissa taloudessa - pääpoin/t Janne Tienari ja Susan Meriläinen 1 Uusi globaali talous Teknologisoituminen - TuoHavuuden kasvu - Työn globaali uusjako - Uudet tuotantotavat

Lisätiedot

HALLINTOTIETEIDEN MAISTERIN TUTKINTO Valintakoe 6.6.2014 Pisteet yhteensä (tarkastaja merkitsee)

HALLINTOTIETEIDEN MAISTERIN TUTKINTO Valintakoe 6.6.2014 Pisteet yhteensä (tarkastaja merkitsee) HALLINTOTIETEIDEN MAISTERIN TUTKINTO Valintakoe 6.6.2014 Pisteet yhteensä (tarkastaja merkitsee) VALINTAKOKEEN PISTEYTYS Valintakokeesta on mahdollisuus saada maksimissaan 60 pistettä. Tehtävät perustuvat

Lisätiedot

Strategia, johtaminen ja KA. Virpi Einola-Pekkinen 29.4.2015

Strategia, johtaminen ja KA. Virpi Einola-Pekkinen 29.4.2015 Strategia, johtaminen ja KA 29.4.2015 Valtiovarainministeriö Talouden ja hyvinvoinnin vakaan perustan rakentaja VM vastaa vakaan ja kestävän kasvun edellytyksiä vahvistavasta talouspolitiikasta valtiontalouden

Lisätiedot

Navigointia - perusopetus. Antti Ikonen Rehtori Vpj SURE FIRE

Navigointia - perusopetus. Antti Ikonen Rehtori Vpj SURE FIRE Navigointia - perusopetus Antti Ikonen Rehtori Vpj SURE FIRE Mitä edessä mikä kurssi?! 1. Työaikasuunnittelu 2. Kahden tai useamman toimipisteen rehtoritehtävien yhdistäminen 3. Jaettu johtajuus 1.Työaikasuunnittelu

Lisätiedot

Sosiaalipolitiikkaan pyrkivien on lisäksi vastattava aineistokokeen kysymyksiin

Sosiaalipolitiikkaan pyrkivien on lisäksi vastattava aineistokokeen kysymyksiin TAMPEREEN YLIOPISTO Sukunimi SOSIAALIPOLITIIKKA Valintakoekirjan koodinumero 9 Pisteet yhteensä (tarkastaja merkitsee) Anttonen Sipilä, Suomalaista sosiaalipolitiikkaa (2000) Sosiaalipolitiikkaan pyrkivien

Lisätiedot

Ammattirakenteen ennakointi osana koulutustarpeen ennakointia

Ammattirakenteen ennakointi osana koulutustarpeen ennakointia Ilpo Hanhijoki 30.3.2012 Ammattirakenteen ennakointi osana koulutustarpeen ennakointia Alueiden ennakointiseminaari Porissa 29. - 30.3.2012 Ammattirakenne Työllisten määrä ammattiryhmittäin tai ammattiryhmien

Lisätiedot

KESTÄVÄÄ TYÖTÄ CASE L&T Jorma Mikkonen, yhteiskuntasuhdejohtaja Eben 17.11.2015

KESTÄVÄÄ TYÖTÄ CASE L&T Jorma Mikkonen, yhteiskuntasuhdejohtaja Eben 17.11.2015 KESTÄVÄÄ TYÖTÄ CASE L&T Jorma Mikkonen, yhteiskuntasuhdejohtaja Eben 17.11.2015 Lassila & Tikanoja Oyj 2 MAAILMA ON RAJUSSA MURROKSESSA Lassila & Tikanoja Oyj Mukaillen: Finland Futures Research Centre

Lisätiedot

Asteen verran paremmin

Asteen verran paremmin yhdessä paremmmin Asteen verran paremmin Humap361 perustuu moderniin systeemiseen johtamisajatteluun, jonka lähtökohtana on yhteistyösuhteiden ja koko työyhteisön kehittäminen. me lupaamme Vastuullinen

Lisätiedot

Matkailu- ja ravitsemisalan (MARATA) erikoistumiskoulutus HUOMISEN MATKAILUKOHDE 30 op

Matkailu- ja ravitsemisalan (MARATA) erikoistumiskoulutus HUOMISEN MATKAILUKOHDE 30 op 0 Matkailu- ja ravitsemisalan (MARATA) erikoistumiskoulutus HUOMISEN MATKAILUKOHDE 30 op LAUREA-AMMATTIKORKEAKOULU Ammattikorkeakoulujen erikoistumiskoulutus 1 Erikoistumiskoulutus on uusi koulutusmuoto

Lisätiedot

FIBS Suomen johtava yritysvastuuverkosto!

FIBS Suomen johtava yritysvastuuverkosto! FIBS Suomen johtava yritysvastuuverkosto Yritysvastuuverkosto FIBS tarjoaa ajankohtaista tietoa yritysvastuun parhaista käytännöistä, trendeistä ja työkaluista, tukea vastuullisuustoiminnan kehittämiseen,

Lisätiedot

It s As u l Ik t Im n An e El y S. E - - - - - - - Aa u a V Ri N Ka U I n 4.9. 0 4

It s As u l Ik t Im n An e El y S. E - - - - - - - Aa u a V Ri N Ka U I n 4.9. 0 4 It s As u l Ik t Im n An e El y S E - - - - - - - Aa u a V Ri N Ka U I n 4.9. 0 4 FIBS! Perustettu vuonna 2000 Suomen ainoa riippumaton ja voittoa tavoittelematon yritysvastuuverkosto Autamme jäseniämme

Lisätiedot

Tuotantotalouden 25 op sivuaine

Tuotantotalouden 25 op sivuaine Tuotantotalouden 25 op sivuaine Tuotantotalous 25 op Mitä? teknistä osaamista, taloustieteiden menetelmiä sekä ymmärrystä ihmisen käyttäytymisestä tavoitteena tuottavuuden, laadun ja työhyvinvoinnin parantaminen

Lisätiedot

TOISINAJATTELUA STRATEGISESTA

TOISINAJATTELUA STRATEGISESTA TOISINAJATTELUA STRATEGISESTA JOHTAMISESTA Saku Mantere, Eero Vaara, Hanken Kimmo Suominen, Perfecto Oy (Aalto/Tuotantotalous) 18.11.2011 STRATEGIA JA IHMISET Strategian eriskummallisuuksia 1. Strategia

Lisätiedot

Kestävät liiketoimintaratkaisut! Bisneksen tulostekijät! #FIBS_RP15!!

Kestävät liiketoimintaratkaisut! Bisneksen tulostekijät! #FIBS_RP15!! Kestävät liiketoimintaratkaisut! Bisneksen tulostekijät! #FIBS_RP15!! !!! Suomen johtava yritysvastuuverkosto! FIBS on Suomen johtava yritysvastuuverkosto. Autamme yrityksiä tekemään parempaa liiketoimintaa

Lisätiedot

9.10.2013. Yritysmuodosta ja digimurroksesta kilpailuetu Veli-Pekka Ääri, SOK Media 28.10.2013 SOK

9.10.2013. Yritysmuodosta ja digimurroksesta kilpailuetu Veli-Pekka Ääri, SOK Media 28.10.2013 SOK 9.10.2013 Yritysmuodosta ja digimurroksesta kilpailuetu Veli-Pekka Ääri, SOK Media 28.10.2013 SOK 1 Yritysmuodosta kilpailuetu 28.10.2013 SOK 2 Asiakkuusstrategian neljä ankkuria Yritysmuoto on meille

Lisätiedot

Tuottavuutta Metsästämässä. Aapo Varis / 3.5.2016

Tuottavuutta Metsästämässä. Aapo Varis / 3.5.2016 Tuottavuutta Metsästämässä Aapo Varis / 3.5.2016 Sisältö Johtaminen tuottavuuden inhimillinen ulottuvuus Toiminnan kehittäminen Taloudellisten resurssien käyttö Tuottavuus = Tuotos/Panos Panokset: Yritys

Lisätiedot

LIIKETOIMINNAN TIETOTURVALLISUUS - ASIANTUNTIJAN ERIKOISTUMISOPINNOT (30 op)

LIIKETOIMINNAN TIETOTURVALLISUUS - ASIANTUNTIJAN ERIKOISTUMISOPINNOT (30 op) LIIKETOIMINNAN TIETOTURVALLISUUS - ASIANTUNTIJAN ERIKOISTUMISOPINNOT (30 op) Tammikuu 2014 - Joulukuu 2014 Aikuis- ja täydennyskoulutuspalvelut Linnankatu 6, PL 51, 87101 KAJAANI www.aikopa.fi LIIKETOIMINNAN

Lisätiedot

SKI-kyvykkyysanalyysi. Kyvykäs Oy Ab

SKI-kyvykkyysanalyysi. Kyvykäs Oy Ab SKI-kyvykkyysanalyysi Kyvykäs Oy Ab Sisällysluettelo STRATEGISEN KYVYKKYYDEN INDEKSI... STRATEGISET TAVOITTEET JA PÄÄAKSELIEN STRATEGISET PAINOARVOT... 5 PÄÄAKSELIT... 6 1. HENKILÖSTÖKYVYKKYYS... 7 1.1

Lisätiedot

Talousjohtaja strategiavaikuttajana: Kohti dialogista johtamista? Eero Vaara

Talousjohtaja strategiavaikuttajana: Kohti dialogista johtamista? Eero Vaara Talousjohtaja strategiavaikuttajana: Kohti dialogista johtamista? Eero Vaara http://www.hanken.fi/staff/vaara Strategisen johtamisen ongelmia» Toiminnallistamisen ( implementointi, jalkauttaminen ) vaikeudet»

Lisätiedot

FC Kangasala ry: Strategiatyö 2014-2017

FC Kangasala ry: Strategiatyö 2014-2017 FC Kangasala ry: Strategiatyö 2014-2017 13.2.2014 Petri Puronaho Tampellan esplanadi 6 33100 Tampere, p. 010 8411 880, www.palloliitto.fi/tampere Tähän asti tapahtunutta 1.10.2013: Prosessin aloitus: Esittely

Lisätiedot

yritysvastuu 2018 TIIVISTELMÄ

yritysvastuu 2018 TIIVISTELMÄ yritysvastuu 2018 TIIVISTELMÄ Yhteenveto FIBSin Yritysvastuu 2018 -tutkimus on Suomen laajin suurten ja keskisuurten yritysten vastuullisuutta kartoittava kyselytutkimus. Tutkimus on tehty vuodesta 2013

Lisätiedot

STRATEGISEN HYVINVOINNIN JOHTAMINEN. Ossi Aura & Guy Ahonen

STRATEGISEN HYVINVOINNIN JOHTAMINEN. Ossi Aura & Guy Ahonen STRATEGISEN HYVINVOINNIN JOHTAMINEN Ossi Aura & Guy Ahonen Talentum Pro Helsinki 2016 Copyright 2016 Talentum Media ja kirjoittajat ISBN 978-952-14-2780-0 ISBN 978-952-14-2781-7 (sähkökirja) ISBN 978-952-14-2782-4

Lisätiedot

Selkeästi vaikuttava. STM-konsernin viestinnän linjaukset

Selkeästi vaikuttava. STM-konsernin viestinnän linjaukset Selkeästi vaikuttava STM-konsernin viestinnän linjaukset 1 1. Viestintä tukee konsernin strategian tavoitteita STM-konsernin viestinnän linjaukset Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) ja koko STM-konsernin

Lisätiedot

Suomi nousuun. Aineeton tuotanto

Suomi nousuun. Aineeton tuotanto Suomi nousuun Aineeton tuotanto Maailman talous on muutoksessa. Digitalisoituminen vie suomalaiset yritykset globaalin kilpailun piiriin. Suomen on pärjättävä tässä kilpailussa, jotta hyvinvointimme on

Lisätiedot

ELINA HILTUNEN. matkaopas TULEVAISUUTEEN TALENTUM, HELSINKI 2012

ELINA HILTUNEN. matkaopas TULEVAISUUTEEN TALENTUM, HELSINKI 2012 ELINA HILTUNEN i matkaopas TULEVAISUUTEEN TALENTUM, HELSINKI 2012 Copyright 2012 Talentum Media Oy ja Elina Hiltunen Kustantaja: Talentum Media Oy Kansi: Päivi Koipijärvi Kuvat: Elina Hiltunen, Virpi Lehtinen

Lisätiedot

Aluksi. 2.1. Kahden muuttujan lineaarinen epäyhtälö

Aluksi. 2.1. Kahden muuttujan lineaarinen epäyhtälö Aluksi Matemaattisena käsitteenä lineaarinen optimointi sisältää juuri sen saman asian kuin mikä sen nimestä tulee mieleen. Lineaarisen optimoinnin avulla haetaan ihannearvoa eli optimia, joka on määritelty

Lisätiedot

Hyvinvointia työstä. Työterveyslaitos www.ttl.fi

Hyvinvointia työstä. Työterveyslaitos www.ttl.fi Hyvinvointia työstä Työhyvinvoinnin turvaamisen roolit Työhyvinvointi kaikkien asia Teemajohtaja Rauno Pääkkönen rauno.paakkonen@ttl.fi 2.2.2013 Esittäjän nimi 2 Sisältö työhyvinvointi on kaikkien asia

Lisätiedot

vastuullisuuslupaukset konkretisoituvat

vastuullisuuslupaukset konkretisoituvat Kuinka Tapiolan vastuullisuuslupaukset konkretisoituvat henkilöstöjohtamisessa? ht i Henry Foorumi Veera Lammi 9.11.2010 9.11.2010 1 Agenda Miksi vastuullinen johtaminen on tärkeää? Miten vastuullista

Lisätiedot

Ylitä itsesi. Valmennukset ja seminaarit syksy 2016. Hankinta Toimitusketjun hallinta Yritysvalmennukset

Ylitä itsesi. Valmennukset ja seminaarit syksy 2016. Hankinta Toimitusketjun hallinta Yritysvalmennukset Ylitä itsesi Valmennukset ja seminaarit syksy 2016 Hankinta Toimitusketjun hallinta Yritysvalmennukset Hei, hankinnan ja toimitusketjun hallinnan osaaminen on yrityksille erittäin tärkeä kilpailukyvyn

Lisätiedot

Alavus Kuortane Töysä Kuntaliitoksen esiselvitys. Valtuustojen yhteisseminaarissa arvoidut kuntaliitoksen tavoitealueet. PwC

Alavus Kuortane Töysä Kuntaliitoksen esiselvitys. Valtuustojen yhteisseminaarissa arvoidut kuntaliitoksen tavoitealueet. PwC Alavus Kuortane Töysä Kuntaliitoksen esiselvitys Valtuustojen yhteisseminaarissa arvoidut kuntaliitoksen tavoitealueet Strateginen tavoitealue Ulkoinen paine yhdistyä ja vahvistaa asemia Kuntien kilpailu

Lisätiedot

Media- alan uusi strategia

Media- alan uusi strategia Mediapolis Matchmaking 5.6.2014 Media- alan uusi strategia Maria Niiniharju Business Development Manager Idean Enterprises Oy Erilaistumisen aikakausi on alkanut Asiakkaiden arki, sisällöntuotanto, sisällön

Lisätiedot

MARTTI HELSILÄ & SARI SALOJÄRVI (TOIM.) STRATEGISEN HENKILÖSTÖ- JOHTAMISEN KÄYTÄNNÖT

MARTTI HELSILÄ & SARI SALOJÄRVI (TOIM.) STRATEGISEN HENKILÖSTÖ- JOHTAMISEN KÄYTÄNNÖT MARTTI HELSILÄ & SARI SALOJÄRVI (TOIM.) STRATEGISEN HENKILÖSTÖ- JOHTAMISEN KÄYTÄNNÖT TALENTUM Helsinki 2009 Copyright 2009 Talentum Media Oy ja tekijät Kansi: Timppa Airaksinen Taitto: NotePad ISBN 978-952-14-1412-1

Lisätiedot

Markkinoinnin perusteet

Markkinoinnin perusteet Markkinoinnin perusteet Yhteiskuntasuhteet ja yhteiskuntavastuu Jukka Luoma & Antti Sihvonen Markkinoinnin laitos Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu Luku 18 Kurssin viitekehys Luento 10: Yhteiskuntasuhteet

Lisätiedot

Valtioneuvoston tulevaisuusselonteko työn murroksesta. 11/2018 Kaisa Oksanen VNK

Valtioneuvoston tulevaisuusselonteko työn murroksesta. 11/2018 Kaisa Oksanen VNK Valtioneuvoston tulevaisuusselonteko työn murroksesta 11/2018 Kaisa Oksanen VNK Tunnistaa ja nostaa esiin tulevan päätöksenteon kannalta tärkeitä ja huomiota vaativia asioita Rakentaa pitkän aikavälin

Lisätiedot

Tulevaisuuden tekijät ja johtaminen

Tulevaisuuden tekijät ja johtaminen Tulevaisuuden tekijät ja johtaminen Janne Tienari Janne Tienari Professori, Organisaatiot ja johtaminen, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu Dosentti, Lappeenrannan teknillinen yliopisto & Maanpuolustuskorkeakoulu

Lisätiedot

Yhteisöviestinnän johtaminen Tavoitteet, sisältö ja muodot

Yhteisöviestinnän johtaminen Tavoitteet, sisältö ja muodot Yhteisöviestinnän johtaminen Tavoitteet, sisältö ja muodot Viestinnän erikoiskurssi professori Leif Åberg kevät 2011 Sisältö Kurssilla tarkastellaan työyhteisöjen viestintää viestinnän johtamisen (communications

Lisätiedot

Eettiset periaatteet taustaa

Eettiset periaatteet taustaa Eettiset periaatteet taustaa Oikeiden asioiden tekeminen Etiikka Identiteetti Kaikki ammattilaiset ja yritykset noudattavat jonkinlaisia eettisiä periaatteita. Vastuuntuntoiset sellaiset dokumentoivat

Lisätiedot

Matkailuyrityksen vastuullisuus ja viestintä Savonlinnan matkailufoorumi

Matkailuyrityksen vastuullisuus ja viestintä Savonlinnan matkailufoorumi Matkailuyrityksen vastuullisuus ja viestintä Savonlinnan matkailufoorumi 6.4.2017 Hanna-Maija Väisänen, Katja Pasanen, Eeva Koivula Kohti vastuullista matkailua -hanke Mitä tarkoitetaan vastuullisuudella

Lisätiedot

Matkailu- ja ravitsemisalan (MARATA) erikoistumiskoulutus HUOMISEN MATKAILUKOHDE 30 op

Matkailu- ja ravitsemisalan (MARATA) erikoistumiskoulutus HUOMISEN MATKAILUKOHDE 30 op 0 Matkailu- ja ravitsemisalan (MARATA) erikoistumiskoulutus HUOMISEN MATKAILUKOHDE 30 op TAMK EDU Ammattikorkeakoulujen erikoistumiskoulutus 1 Erikoistumiskoulutus on uusi koulutusmuoto tutkintoon johtavan

Lisätiedot

Brand Compass Arvoa ja kasvua mainetta johtamalla. Työkalu omistajille, hallituksille ja johtoryhmille

Brand Compass Arvoa ja kasvua mainetta johtamalla. Työkalu omistajille, hallituksille ja johtoryhmille Brand Compass Arvoa ja kasvua mainetta johtamalla Työkalu omistajille, hallituksille ja johtoryhmille Maine tulee nostaa hallituksen ja johdon agendalle Hallituksen ja johdon tärkein tehtävä on yrityksen

Lisätiedot

BRÄNDIEN VIESTINTÄ JA JOHTAMINEN

BRÄNDIEN VIESTINTÄ JA JOHTAMINEN BRÄNDIEN VIESTINTÄ JA JOHTAMINEN Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu Johtamisen laitos, organisaatioviestinnän oppiaine Kurssi 71C04000 Prof. Nando Malmelin 21.1.2016 Brändi- SABOTOIJA Brändi- KYYNIKKO

Lisätiedot

www.prewise.fi Kun haluat tehdä muutoksesta totta. Osaamisen verran enemmän.

www.prewise.fi Kun haluat tehdä muutoksesta totta. Osaamisen verran enemmän. www.prewise.fi Kun haluat tehdä muutoksesta totta. Osaamisen verran enemmän. Koulutuksenaikainen seuranta ja tulosten mittaaminen suhteessa tavoitteisiin on tärkeää. Elektrobit Oyj prewise 2 Autamme yritystäsi

Lisätiedot

Fiiliksestä fyrkkaa pähkinänkuoressa

Fiiliksestä fyrkkaa pähkinänkuoressa Fiiliksestä fyrkkaa pähkinänkuoressa Nostaa tunteen ja asiakkaan kokeman arvon yhdeksi liiketoiminnan keskeiseksi ajuriksi. Haastaa yrityksiä tarkastelemaan liiketoimintaa asiakkaiden tunteiden kautta.

Lisätiedot

Viestintä strategian mahdollistajana. Elisa Juholin

Viestintä strategian mahdollistajana. Elisa Juholin Viestintä strategian mahdollistajana Elisa Juholin 1.9.2016 Karu totuus Jopa yhdeksän kymmenestä strategian toimeenpanosta epäonnistuu Jopa yhdeksän ihmistä kymmenestä ei pysty konkreettisesti sanomaan,

Lisätiedot

Onko sinulla hyvinvointialan yritys tai oletko suunnittelemas sa yrityksen perustamista? Kiinnostaako liiketoiminnan vastuul li suus?

Onko sinulla hyvinvointialan yritys tai oletko suunnittelemas sa yrityksen perustamista? Kiinnostaako liiketoiminnan vastuul li suus? Lykky Onko sinulla hyvinvointialan yritys tai oletko suunnittelemas sa yrityksen perustamista? Kiinnostaako liiketoiminnan vastuul li suus? Oulun seudun ammattikorkeakoulun (Oamk) Sosiaali- ja terveysalan

Lisätiedot

Digitaalisen liiketoiminnan kehittäjä erikoistumiskoulutus (30 op) OPINTOJAKSOKUVAUKSET. Kaikille yhteiset opinnot (yhteensä 10 op)

Digitaalisen liiketoiminnan kehittäjä erikoistumiskoulutus (30 op) OPINTOJAKSOKUVAUKSET. Kaikille yhteiset opinnot (yhteensä 10 op) OPINTOJAKSOKUVAUKSET Kaikille yhteiset opinnot (yhteensä 10 op) Strategiana digitaalinen liiketoiminta tunnistaa oman liiketoimintasi kannalta merkittävät digitaalisaation megatrendit ja toimintaympäristön

Lisätiedot

Kasvuun johtaminen -koulutus

Kasvuun johtaminen -koulutus Kasvuun johtaminen -koulutus Kohderyhmä: Kasvun edellytykset omaavien, uusia kasvumahdollisuuksia kotimaasta tai kansainvälisesti etsivien pk-yritysten johto- ja avainhenkilöt Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun

Lisätiedot

Hyvän digiasiakassuhteen rakentaminen

Hyvän digiasiakassuhteen rakentaminen Hyvän digiasiakassuhteen rakentaminen digimensa hanke Menestyvät suomalaiset asiakasviisaat organisaatiot Asiakasarvon johtaminen ja mittaaminen digitaalisen ajan liiketoimintamalleissa Osallistamalla

Lisätiedot

TOISINAJATTELUA STRATEGISESTA JOHTAMISESTA. Saku Mantere, Hanken Kimmo Suominen, Perfecto Oy

TOISINAJATTELUA STRATEGISESTA JOHTAMISESTA. Saku Mantere, Hanken Kimmo Suominen, Perfecto Oy TOISINAJATTELUA STRATEGISESTA JOHTAMISESTA Saku Mantere, Hanken Kimmo Suominen, Perfecto Oy Hukkuvatko organisaatiot strategioihinsa? Viestintästrategia Konsernistrategia Henkilöstöstrategia Tukiprosessien

Lisätiedot

Mielestämme hyvä kannustus ja mukava ilmapiiri on opiskelijalle todella tärkeää.

Mielestämme hyvä kannustus ja mukava ilmapiiri on opiskelijalle todella tärkeää. Ops-perusteluonnosten palaute Poikkilaakson oppilailta 1 LUKU 2 B Perusopetuksen arvoperusta Suunta on oikea, ja tekstissä kuvataan hyvin sitä, kuinka kaikilla lapsilla kuuluisi olla oikeus opiskella ja

Lisätiedot

Nykytaiteen museo Kiasma

Nykytaiteen museo Kiasma Nykytaiteen museo Kiasma Markkinointi ja yritysyhteistyö Case Kiasma Sanna-Mari Jäntti, Korundi 19.8.2009 Osaksi Valtion taidemuseota vuonna 1990! Ateneum, Sinebrychoff, Kuvataiteen keskusarkisto Arkkitehtuurikilpailu

Lisätiedot

Kasvuun johtaminen. Koulutuksen tavoitteet:

Kasvuun johtaminen. Koulutuksen tavoitteet: Kasvuun johtaminen Kohderyhmä: Johto- ja avainhenkilöt Kainuun alueen Pk-yrityksissä, jotka haluavat kasvaa suunnitelmallisesti ja joilla on edellytykset kasvuun. Kohderyhmän yritykset etsivät uusia kasvumahdollisuuksia

Lisätiedot

I: Mitä ovat ja miten ilmentyvät johtamiskompetenssit organisaatiossa? (max. 20 pistettä)

I: Mitä ovat ja miten ilmentyvät johtamiskompetenssit organisaatiossa? (max. 20 pistettä) 1 YHTEISKUNTATIETEIDEN TIEDEKUNTA, LAPIN YLIOPISTO Hallintotieteen valintakoe 9.6.2010 klo 10-14 Hallintotieteen valintakokeeseen sisältyy yhteensä neljä erillistä tehtävää. Kolmeen tehtävään (tehtävät

Lisätiedot

Ammatillinen opettaja, etiikka ja kasvatus

Ammatillinen opettaja, etiikka ja kasvatus Ammatillinen opettaja, etiikka ja kasvatus Opettaja aikansa eetoksen edustajana (Launonen Leevi, 2003) Opettajan vallan ja vapauden rajat määrittyvät ajan hengen mukaisesti Koulutuspolitiikka, moraalinen

Lisätiedot

Str at Mar k : Str at e g i n e n

Str at Mar k : Str at e g i n e n Henrikki Tikkanen Antti Vassinen Str at Mar k : Str at e g i n e n m a r k k i n o i n t i o s a a m i n e n TALENTUM HELSINKI 2009 Copyright Talentum Media Oy ja tekijät Kustantaja: Talentum Media Oy

Lisätiedot

Selvitys työelämää ja työhyvinvointia kehittävien palveluiden tarjonnasta

Selvitys työelämää ja työhyvinvointia kehittävien palveluiden tarjonnasta Työelämän ja työhyvinvoinnin kehittämistä tukevien palveluiden tarjonta selvitys erityisesti eteläpohjalaisille yrityksille suunnatusta palvelutarjonnasta Alustavia tuloksia selvityksestä, toukokuu 2015

Lisätiedot

Rakensimme myynnille jo omansa, joka toimii. Nyt on huollon vuoro. HUOLLON UUSI VALMENNUS- OHJELMA. yhteistyössä:

Rakensimme myynnille jo omansa, joka toimii. Nyt on huollon vuoro. HUOLLON UUSI VALMENNUS- OHJELMA. yhteistyössä: Rakensimme myynnille jo omansa, joka toimii. Nyt on huollon vuoro. HUOLLON UUSI VALMENNUS- OHJELMA yhteistyössä: Yhteistyössä räätälöimme tekniselle kaupalle Huollon uuden valmennusohjelman Emme ole myyjiä

Lisätiedot

Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seuran strategia 2013-2017

Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seuran strategia 2013-2017 Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seuran strategia 2013-2017 1. Johdanto Seuran ensimmäinen strategia on laadittu viisivuotiskaudelle 2013-2017. Sen laatimiseen ovat osallistuneet seuran hallitus sekä

Lisätiedot

Joukkoistuuko työ Suomessa ja mitä siitä seuraa?

Joukkoistuuko työ Suomessa ja mitä siitä seuraa? Tuomo Alasoini Joukkoistuuko työ Suomessa ja mitä siitä seuraa? Teknologinen kehitys muuttaa työtä vauhdilla. Digitaaliset alustat tarjoavat uusia mahdollisuuksia jakaa työtä ja tehdä työtarjouksia ihmisille,

Lisätiedot

Digitaalisen liiketoiminnan kehittäjä 30 op erikoistumiskoulutus

Digitaalisen liiketoiminnan kehittäjä 30 op erikoistumiskoulutus Osaamistavoitteet Strategiana digitaalinen liiketoiminta tunnistaa oman liiketoimintasi kannalta merkittävät digitaalisaation megatrendit ja toimintaympäristön muutokset. kehittää oman pk-yrityksen liiketoimintastrategiaa

Lisätiedot

ASSESSING STRATEGY DEPLOYMENT IN SERVICE OPERATOR BUSINESS (STRATEGIAN TOIMINNALLISTAMINEN PALVELUOPERAATTORILIIKETOIMINNASSA)

ASSESSING STRATEGY DEPLOYMENT IN SERVICE OPERATOR BUSINESS (STRATEGIAN TOIMINNALLISTAMINEN PALVELUOPERAATTORILIIKETOIMINNASSA) ASSESSING STRATEGY DEPLOYMENT IN SERVICE OPERATOR BUSINESS (STRATEGIAN TOIMINNALLISTAMINEN PALVELUOPERAATTORILIIKETOIMINNASSA) Tekijä: Antti Perttula Valvoja: Erkko Autio Suorituspaikka: Palveluoperaattori

Lisätiedot

Esiopetuksen arvot. Arvokysely tammikuu 2015

Esiopetuksen arvot. Arvokysely tammikuu 2015 Esiopetuksen arvot Arvokysely tammikuu 2015 Yleistä kyselystä - Toteutettu Savonlinnan esiopetusyksiköissä - Aikuisille kysely netissä - Lapset keskustelivat ryhmissään aikuisen johdolla (valitsivat 12:sta

Lisätiedot

Osaat kehittää oman pk-yrityksen liiketoimintastrategiaa ottaen huomioon Osaamistavoitteet digitalisaation tuomat mahdollisuudet.

Osaat kehittää oman pk-yrityksen liiketoimintastrategiaa ottaen huomioon Osaamistavoitteet digitalisaation tuomat mahdollisuudet. OPINTOJAKSOKUVAUKSET Kaikille yhteiset opinnot (yhteensä 10 op) Digitaalisen liiketoiminnan kehittäjä erikoistumiskoulutus (30 op) Opintojakso Strategiana digitaalinen liiketoiminta tunnistaa oman liiketoimintasi

Lisätiedot

Kasvuun johtaminen. Koulutuksen tavoitteet:

Kasvuun johtaminen. Koulutuksen tavoitteet: Kasvuun johtaminen Kohderyhmä: Johto- ja avainhenkilöt Satakunnan alueen Pk-yrityksissä, jotka haluavat kasvaa suunnitelmallisesti ja joilla on edellytykset kasvuun. Kohderyhmän yritykset etsivät uusia

Lisätiedot

OULUTECH OY YRITYSHAUTOMO 1(14) KYSYMYKSIÄ LIIKETOIMINTASUUNNITELMAN TEKIJÄLLE. Yritys: Tekijä:

OULUTECH OY YRITYSHAUTOMO 1(14) KYSYMYKSIÄ LIIKETOIMINTASUUNNITELMAN TEKIJÄLLE. Yritys: Tekijä: OULUTECH OY YRITYSHAUTOMO 1(14) KYSYMYKSIÄ LIIKETOIMINTASUUNNITELMAN TEKIJÄLLE Yritys: Tekijä: Päiväys: MARKKINAT Rahoittajille tulee osoittaa, että yrityksen tuotteella tai palvelulla on todellinen liiketoimintamahdollisuus.

Lisätiedot

Lahden ammattikorkeakoulun strategia 2020

Lahden ammattikorkeakoulun strategia 2020 Lahden ammattikorkeakoulun strategia 2020 Sisällys 4 LAMKin visio 2020 6 Arvomme ovat ilo, oivallus ja arvostus 8 Teot, jotka ratkaisevat LAMKin ja lamkilaisten tulevaisuuden 9 Profiloituminen 12 Strategiset

Lisätiedot

BUSINESS FINLANDIN RAHOITUSPALVELUT YRITYKSILLE 2018

BUSINESS FINLANDIN RAHOITUSPALVELUT YRITYKSILLE 2018 BUSINESS FINLANDIN RAHOITUSPALVELUT YRITYKSILLE 2018 #1916549 KASVUUN TÄHTÄÄVILLE YRITYKSILLE STARTUP Alle 5-vuotiaat yritykset, jotka tähtäävät kansainvälisille markkinoille PK-YRITYS Pienet ja keskisuuret

Lisätiedot

Teknologiaosaamisen johtamisen koulutus (YATJAI15A3)

Teknologiaosaamisen johtamisen koulutus (YATJAI15A3) Hämeen Ammattikorkeakoulu Teknologiaosaamisen johtamisen koulutus (YATJAI15A3) code name 1 2 sum YATJA15APROFILOIVA-1000 PROFILOIVA 85 YATJA15AYTJ01-1000 Toimintaympäristön muutos 10 YTJ0101 Societal Change

Lisätiedot

Markkinointi-investointien vaikutus Suomen kasvuun ja menestykseen

Markkinointi-investointien vaikutus Suomen kasvuun ja menestykseen Markkinointi-investointien vaikutus Suomen kasvuun ja menestykseen I Love Data 25.5.2016 Anne Korkiakoski Meillä on tehtävä, jotta suomalaiset yritykset lisäisivät panostuksia markkinointiin, koska silloin

Lisätiedot

Digitaalisen liiketoiminnan kehittäjä 30 op erikoistumiskoulutus

Digitaalisen liiketoiminnan kehittäjä 30 op erikoistumiskoulutus Osaamistavoitteet Strategiana digitaalinen liiketoiminta tunnistaa oman liiketoimintasi kannalta merkittävät digitaalisaation megatrendit ja toimintaympäristön muutokset. kehittää oman pk-yrityksen liiketoimintastrategiaa

Lisätiedot

Viestinnän ammattilainen: strategian toteuttaja? Saku Mantere, Professori (mvs) Hanken

Viestinnän ammattilainen: strategian toteuttaja? Saku Mantere, Professori (mvs) Hanken Viestinnän ammattilainen: strategian toteuttaja? Saku Mantere, Professori (mvs) Hanken Kysymys! Onko yrityksen viestintäfunktion keskeisin rooli yrityksen strategian toteuttamisen tukeminen? Kaksi käsitystä

Lisätiedot

Lihatalous Suomessa nyt ja tulevaisuudessaonko. vaara, että investoimme tuotantoon, jolla ei ole menestymisen mahdollisuuksia.

Lihatalous Suomessa nyt ja tulevaisuudessaonko. vaara, että investoimme tuotantoon, jolla ei ole menestymisen mahdollisuuksia. Lihatalous Suomessa nyt ja tulevaisuudessaonko vaara, että investoimme tuotantoon, jolla ei ole menestymisen mahdollisuuksia tulevaisuudessa Rakennetukien kesäpäivät 2016 Atria Oyj:n toimitusjohtaja Juha

Lisätiedot

Matematiikan tukikurssi

Matematiikan tukikurssi Matematiikan tukikurssi Kurssikerta 8 1 Derivaatta Tarkastellaan funktion f keskimääräistä muutosta tietyllä välillä ( 0, ). Funktio f muuttuu tällä välillä määrän. Kun tämä määrä jaetaan välin pituudella,

Lisätiedot

Mitä ovat kiertotalouden katalyytit? Hanna Lehtimäki, konsortion varajohtaja Professori, Itä-Suomen yliopisto

Mitä ovat kiertotalouden katalyytit? Hanna Lehtimäki, konsortion varajohtaja Professori, Itä-Suomen yliopisto Mitä ovat kiertotalouden katalyytit? Hanna Lehtimäki, konsortion varajohtaja Professori, Itä-Suomen yliopisto Katalyytti avustaa ja aktivoi https://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/vedyn_valmistukseen_loytyi_lupaava_katalyytti

Lisätiedot

Digimuutoksen 10 haastetta. DIGISALONKI 13.11.2015 Tuomo Luoma

Digimuutoksen 10 haastetta. DIGISALONKI 13.11.2015 Tuomo Luoma Digimuutoksen 10 haastetta DIGISALONKI 13.11.2015 Tuomo Luoma Tieto- ja viestintäteknologia (ICT) on merkittävin Suomen talouskasvuun 15 viime vuoden aikana vaikuttanut yksittäinen tekijä. Se on luonut

Lisätiedot

Opetussuunnitelma uudistui mikä muuttui? Tietoja Linnainmaan koulun huoltajille syksy 2016

Opetussuunnitelma uudistui mikä muuttui? Tietoja Linnainmaan koulun huoltajille syksy 2016 Opetussuunnitelma uudistui mikä muuttui? Tietoja Linnainmaan koulun huoltajille syksy 2016 Mikä on opetussuunnitelma? Opetussuunnitelma on kaiken koulun opetuksen ja toiminnan perusta. Siinä kerrotaan,

Lisätiedot

Kansainvälisyys korkeakoulun arjessa totta vai tarua?

Kansainvälisyys korkeakoulun arjessa totta vai tarua? Kansainvälisyys korkeakoulun arjessa totta vai tarua? Korkeakoulujen kansainvälisten asioiden kevätpäivät, Lahti 22.5.2012 Round Table -keskustelu Marjo Piironen ja Liisa Timonen Marjo Piironen ja Liisa

Lisätiedot

Yhteiskunnallisen yrittäjyyden taustaa Suomessa ja Euroopassa

Yhteiskunnallisen yrittäjyyden taustaa Suomessa ja Euroopassa Yhteiskunnallisen yrittäjyyden taustaa Suomessa ja Euroopassa Yhteiskunnallinen yritys yritysneuvonnassa koulutus 24.4.2012 Helsinki Kehittämispäällikkö Ville Grönberg, THL 25.4.2012 Esityksen nimi / Tekijä

Lisätiedot

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0156/153. Tarkistus. Isabella Adinolfi, Rosa D'Amato, Rolandas Paksas EFDD-ryhmän puolesta

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0156/153. Tarkistus. Isabella Adinolfi, Rosa D'Amato, Rolandas Paksas EFDD-ryhmän puolesta 21.3.2019 A8-0156/153 153 Johdanto-osan 5 kappale (5) Euroopan kulttuurisen monimuotoisuuden edistäminen edellyttää, että on olemassa kukoistavia ja joustavia kulttuurialoja ja luovia toimialoja, jotka

Lisätiedot

Yksityisen sosiaali- ja terveysalan osaamis- ja johtamishaasteet

Yksityisen sosiaali- ja terveysalan osaamis- ja johtamishaasteet Yksityisen sosiaali- ja terveysalan osaamis- ja johtamishaasteet Ennakointiselvityshanke 2 Tilaajan Uudenmaan ELY-keskus Kohteena yksityisen sosiaali- ja terveyspalvelualan organisaatioiden 2010-luvun

Lisätiedot

Kuva median murroksesta: mistä kasvu ja työpaikat?

Kuva median murroksesta: mistä kasvu ja työpaikat? Kuva median murroksesta: mistä kasvu ja työpaikat? @timoargillander Cable Days 18.11.2014 Teollisuuspolitiikka? Elinkeinopolitiikka? 2 1 Tapahtunut: Internet Globalisaatio Kehittyy: Teknologia Robotisaatio

Lisätiedot

Pohjoismainen työturvallisuusilmapiirikyselylomake

Pohjoismainen työturvallisuusilmapiirikyselylomake NOSACQ-50- Finnish Pohjoismainen työturvallisuusilmapiirikyselylomake Kyselylomakkeen tarkoitus on kartoittaa sinun käsityksesi työturvallisuudesta tällä työpaikalla. Vastauksiasi käsitellään tietokoneella

Lisätiedot

Kauppa osana monikanavaista verkostoa. Case Kesko Minna Kurunsaari 6.11.2012

Kauppa osana monikanavaista verkostoa. Case Kesko Minna Kurunsaari 6.11.2012 Kauppa osana monikanavaista verkostoa Case Kesko Minna Kurunsaari 6.11.2012 Sähköisen liiketoiminnan muutokset asiakkaiden ostokäyttäytymiseen ja kaupan toimintamalleihin 2 Sähköinen vallankumous asioinnissa

Lisätiedot

Vantaa ja sen tulevaisuus

Vantaa ja sen tulevaisuus Vantaa ja sen tulevaisuus K-E Michelsen 12.1.2017 30.1.2017 1 Tulevaisuudesta ja sen ennustamisesta Markku Wilenius (2014): Tulevaisuus on salattu maailma ja sen täsmällinen tietäminen on harhaa. Sattuma

Lisätiedot

Älykäs johtaminen muuttuvassa toimintaympäristössä: pk yrityksen johtamisen kehittäminen

Älykäs johtaminen muuttuvassa toimintaympäristössä: pk yrityksen johtamisen kehittäminen Älykäs muuttuvassa toimintaympäristössä: pk yrityksen johtamisen kehittäminen Pohjois-Savon liitto 11.3.2015 Pentti Sydänmaanlakka - Johtamisen suurimmat haasteet - Älykäs vai älytön organisaatio? - Älykäs

Lisätiedot

Miksi 1080 kannattaa tehdä?

Miksi 1080 kannattaa tehdä? Liiketoiminta 1080 Miksi 1080 kannattaa tehdä? Kirkastettu kokonaiskuva yrityksen tavoitteista, strategiasta & ohjausjärjestelmästä Selkeä näkemys yrityksen strategiaohjauksen kehitysalueista Erottuva,

Lisätiedot

a. Avointa innovaatiomallia, joka auttaa hahmottamaan yrityksen tuotetarjoomaa.

a. Avointa innovaatiomallia, joka auttaa hahmottamaan yrityksen tuotetarjoomaa. Kysymys 11. poistettu. Helsingin yliopisto Valintakoe 29.5.2013 Maatalous-metsätieteellinen tiedekunta KOE 1 Elintarvike-ekonomia ja yrittäjyys Kuluttajaekonomia Maatalousekonomia ja yrittäjyys Markkinointi

Lisätiedot

OSAAMISEN JOHTAMINEN OSAAMISEN JOHTAMINEN. organisaation toimintakyvyn vahvistamista ja varmistamista osaamispohjan avulla

OSAAMISEN JOHTAMINEN OSAAMISEN JOHTAMINEN. organisaation toimintakyvyn vahvistamista ja varmistamista osaamispohjan avulla OSAAMISEN JOHTAMINEN OSAAMISEN JOHTAMINEN Anita Keskinen 4.2.2008 organisaation toimintakyvyn vahvistamista ja varmistamista osaamispohjan avulla sisältää kaiken sellaisen tarkoituksellisen toiminnan,

Lisätiedot

Mediatyö murroksessa

Mediatyö murroksessa Mediatyö murroksessa Luento Digitaalinen viestintä ja media -kurssilla Nando Malmelin, Professor of Practice, PhD Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu 1.3.2018 MIKÄ MEDIASSA MURTUU? MEDIA- TOIMIALA MEDIA

Lisätiedot

KuntaKesusta Kehittämiskouluverkostoon 12.9.2014. Aulis Pitkälä pääjohtaja Opetushallitus

KuntaKesusta Kehittämiskouluverkostoon 12.9.2014. Aulis Pitkälä pääjohtaja Opetushallitus KuntaKesusta Kehittämiskouluverkostoon 12.9.2014 Aulis Pitkälä pääjohtaja Opetushallitus Opettajuuden tulevaisuuden taitoja Sisältö- ja pedagoginen tietous: aineenhallinta, monipuoliset opetusmenetelmät

Lisätiedot

POLIITTISEN JOHTAJUUDEN ARITMETIIKKA. Risto Harisalo Johtamiskorkeakoulu Tampereen yliopisto

POLIITTISEN JOHTAJUUDEN ARITMETIIKKA. Risto Harisalo Johtamiskorkeakoulu Tampereen yliopisto POLIITTISEN JOHTAJUUDEN ARITMETIIKKA Risto Harisalo Johtamiskorkeakoulu Tampereen yliopisto Poliittisen johtajuuden idea Poliittinen johtajuus on yleisen edun palvelua Poliittinen johtajuus on kuntayhteisöä

Lisätiedot

Esipuhe 8 LIIKETOIMINTAYMPÄRISTÖN MAHDOLLISUUDET 10

Esipuhe 8 LIIKETOIMINTAYMPÄRISTÖN MAHDOLLISUUDET 10 Sisällys Esipuhe 8 LIIKETOIMINTAYMPÄRISTÖN MAHDOLLISUUDET 10 1. LIIKETOIMINTA ON ASIAKASTA VARTEN 10 Hyödynnä oman organisaation viisaus 10 Asiakkaana olemisen sietämätön keveys 11 2. LIIKETOIMINTAMALLIN

Lisätiedot

Me-säätiö. Vauhtia vaikuttavuusinvestoimiseen. Ulla Nord 9.12.2015. me. säätiö 10.9.2015 2015 Me-säätiö

Me-säätiö. Vauhtia vaikuttavuusinvestoimiseen. Ulla Nord 9.12.2015. me. säätiö 10.9.2015 2015 Me-säätiö Me-säätiö Vauhtia vaikuttavuusinvestoimiseen Ulla Nord 9.12.2015 ei ole olemassa meitä ja heitä. on vain me. Perustettu vuonna 2014 (virallisesti rekisteriin 2015) Säätiön taustalla peliyhtiö Supercellin

Lisätiedot

MAA- JA KOTITALOUSNAISET Juuret maalla

MAA- JA KOTITALOUSNAISET Juuret maalla MAA- JA KOTITALOUSNAISET Juuret maalla Muutama sana markkinnoinnista Markkinoinnissa tärkeimmät tehtävät: Määritä tavoiteltava myynti jokaiselle tuotteelle/ palvelulle kohderyhmittäin. Määritä mitä markkinoinnilta

Lisätiedot

Yhteisöllisyys yhdistää / Tukevasti alkuun toimintamalli esiopetuksessa. Merja v. Schantz

Yhteisöllisyys yhdistää / Tukevasti alkuun toimintamalli esiopetuksessa. Merja v. Schantz Yhteisöllisyys yhdistää / Tukevasti alkuun toimintamalli esiopetuksessa Yhteisöllisyyden tasot lapsiryhmä ja sen dynamiikka huoltajat yhdessä yhteistyö kodin kanssa henkilökunnan yhteistyö/ lähialueellisten

Lisätiedot

1. KYSYMYS. Mallivastaus (1. kysymys, s. 312)

1. KYSYMYS. Mallivastaus (1. kysymys, s. 312) Liiketaloustieteen valintakoekysymykset 2015, HY/maatalous-metsätieteellinen tiedekunta (teoksesta Viitala Riitta ja Jylhä Eila: Liiketoimintaosaaminen. Menestyvän liiketoiminnan perusta, 2013). 1. KYSYMYS

Lisätiedot

Osaamistarpeiden strategialähtöinen ennakointi ja johtaminen. Esimiestyö osaamisen kehittämisen välineenä

Osaamistarpeiden strategialähtöinen ennakointi ja johtaminen. Esimiestyö osaamisen kehittämisen välineenä Osaamistarpeiden strategialähtöinen ennakointi ja johtaminen Esimiestyö osaamisen kehittämisen välineenä 24.11.2010 Seinäjoki Dosentti, KTT Tarja Pietiläinen OSAAMISEN JOHTAMISEN KOKONAISUUS STRATEGIA

Lisätiedot