Ohjaajan ja valmentajan käsikirja. Liikunnan iloa turvallisesti!

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ohjaajan ja valmentajan käsikirja. Liikunnan iloa turvallisesti!"

Transkriptio

1 Ohjaajan ja valmentajan käsikirja Liikunnan iloa turvallisesti! Espoon Telinetaiturit ry Tuulimäen väestönsuoja Itätuulenkuja

2 Sisällysluettelo 1. Työntekijän työsopimukseen tarvittavat tiedot 2. Työntekijän palkka ja kulukorvaukset 3. Tuntikirjaukset 4. Ohjaajan, valmentajan ja sijaisen työasu 5. Työntekijän käyttäytyminen ja kielen käyttö 6. Työntekijän rooli eri EsTT:n tapahtumissa 7. Ohjaajan, valmentajan ja sijaisen toiminta ja toiminen ohjatessaan/valmentaessaan 8. Sijaisen hankkiminen ja sijaistaminen (ohjaajat, apuohjaajat, valmentajat ja apuvalmentajat) 9. Voimistelijan tulo EsTT:n ryhmään, läsnäololistat ja harrastuksen lopettaminen 10. Ensiaputarvikkeet 11. Työntekijän toiminta pienen tai isomman tapaturman sattuessa 12. Tapaturmasta ilmoitus 13. Hätätila 14. Vakuutus 15. Merkkisuoritus 16. Koulutus ja työssä oppiminen Harjoituspaikat

3 1. Työntekijän ohjeet ja työssä tarvittavat tiedot Tämä Ohjaajan ja valmentaja käsikirja on pääasiallinen tiedonlähde. Muut ohjeet, joihin työntekijän tulee tutustua ovat: - Palkka- ja kulukorvausperusteet tuntipalkkaisille - EsTTmatkustussäntö - Tuulimäen kalliosuojan turvaopas - Talousohjesääntö Kaikki dokumentit löytyvät netistä: Sivu: Linkki: työpöytä. Salasana permanto 2. Työntekijän palkka ja kulukorvaukset Työntekijän tulee toimittaa työnantajalle täydellinen nimensä, henkilötunnus, osoite, puhelin numero, sähköpostiosoite ja tilinumero. Sen lisäksi työtekijän tulee toimittaa esimiehelleen rikosrekisteriote (yli 6kk vanha otetta ei hyväksytä) ja verokortti. Kunkin työntekijän tuntipalkka määräytyy voimassa olevan EsTT:n palkkataulukon (liite1) mukaisesti. Tuntipalkkaan vaikuttaa mm. seuraavat tekijät koulutuksen taso (Svolin 1. taso tulee suorittaa ensimmäisen vuoden aikana työn aloittamisesta), onko ryhmävastuuta, ryhmien lukumäärä, kokemusvuodet jne. Koulutusten tiedot (liite2) Erillisiä lisiä ovat esim. kouluilla pidettyjen ryhmien koululisä, joka lisätään oman henkilökohtaisen tuntipalkan päälle, ns. ponnarilisä. Erillislisät voivat vaikuttaa tuntipalkkaan nousevasti tai laskevasti. Kunkin työntekijän tuntipalkka tarkistetaan kevät ja syyskauden alussa ja lisäksi myös kauden aikana, jos siihen on tarvetta. Esimies ilmoittaa aina mahdollisista muutoksista. Tapahtumapalkat ovat erikseen määritelty ja tästä esimies muistuttaa kunkin tapahtuman yhteydessä. Kulukorvaukset suoritetaan kulloikin voimassa olevan matkustussäännön mukaan. 3. Tuntikirjaukset (liite3) Tuntilistat täytetään ja palautetaan kuun 5. päivä mennessä omalle esimiehelle. Tuntilistassa tulee ilmetä seuraavat asiat: Työntekijän nimi, jaosto (jolle olet työtunnit tehnyt), puhelin numero, sähköposti, tuntipalkka ja mahdollinen muu palkka, kuukausi jolta olet jättämässä tuntilistan.

4 Listassa on valmiiksi merkitty kuun päivät numeroituna vasemmassa sarakkeessa PVM alla. NUORET tarkoittaa perus voimisteluryhmiä, niin harraste- kuin kilparyhmiä ja koululla olevia ryhmiä. Tähän sarakkeeseen merkitään myös esim. palaveritunnit. AIKUISET on vain aikuisryhmiä koskeva sarake. KOULULISÄ sarakkeeseen merkitään vain, jos olet pitänyt tunnin koululla (ei koske trampoliinivoimistelu ryhmiä) seuraavasti: samalle riville merkitset esim. 1h kohtaan nuoret ja 1h kohtaan koululisä, tällöin taulukko laskee suoraan lisän koululla pidetylle tunnille. MUU 1 ja MUU 2 sarakkeet ovat tarkoitettu tapahtumille joilla on erillinen palkka, josta esimies ilmoittaa aina etukäteen, esim. merkkisuoritus, harrastekilpailut, EsTT:n kansalliset kilpailut, äitien- /isänpäiväjumppa, isänpäiväjumppa, joulunäytös jne. SU sarake tarkoittaa sunnuntaita, joka on jokaisen yllä mainittujen sarakkeiden vieressä. Kun pidän voimisteluryhmän sunnuntaina, merkitset sen seuraavasti: samalle riville merkitset esim. 1,5h kohtaan nuoret ja 1,5h kohtaan SU, tällöin taulukko laskee suoraan sunnuntailisän pidetylle tunnille. SELITE sarakkeeseen tulee merkitä AINA viikonpäivälyhenteen (ma, ti, ke, to, pe, la tai su), minkä ryhmän olet pitänyt esim. oma tai Lauran sijainen tai palaveri tai kilpailu tai tapahtuma tai koulun nimi. Sijaisuustapauksessa tulee merkitä kuinka pitkä tunti on ollut esim. Lauran sij. 1,5h 4. Ohjaajan, valmentajan ja sijaisen työasu Ohjaaja ja sijainen: Työpaitana on Ohjaaja t-paita, jota käytetään aina, kun ohjataan harrasteryhmiä. Esimies toimittaa paidan työntekijälle. Työpaitaa käytetään silloinkin, kun sijaistaa toisen ohjaajan harrasteryhmää. Työpaidan siisteydestä huolehtii työntekijä itse. Työpaita on henkilökohtainen siihen asti, kun on omia harrasteryhmiä, paita luovutetaan takaisin esimiehelle. Työhousut ovat työntekijän itse hankittava. Housut tulee olla joustavat, jolla voi liikkua ja mahdollisesti näyttää harjoiteltavaa liikettä/harjoitetta. Työhousuina ei hyväksytä mm. farkkuja tai kangas/suoria housuja. Työhousun siisteydestä huolehtii työntekijä itse. Ohjaajan tulee ohjatessaan pitää hiukset kiinni hiuslenkillä. Lyhyemmät hiukset tulee laittaa niin, etteivät ne häiritse ohjaamista ja voimistelijoiden avustamista.

5 Ohjaaja ei saa käyttää ohjatessaan roikkuvia korvakoruja, pitkiä/isoja kaulakoruja/ketjua, rannekorua, rannekelloa tai sormuksia (kihla- ja vihkisormusta voi kuitenkin pitää). Kun ohjaaja sijaistaa kilparyhmää, niin silloin tulee käyttää coach t-paitaa.

6 Valmentaja ja sijainen: Työpaitana on Coach t-paita, jota käytetään aina, kun valmennetaan kilparyhmiä. Esimies toimittaa paidan työntekijälle. Työpaitaa käytetään silloinkin, kun sijaistaa toisen valmentajan kilparyhmää. Työpaidan siisteydestä huolehtii työntekijä itse. Työpaita on henkilökohtainen siihen asti, kun on omia kilparyhmiä, paita luovutetaan takaisin esimiehelle. Työhousut ovat työntekijän itse hankittava. Housut tulee olla joustavat, jolla voi liikkua ja mahdollisesti näyttää harjoiteltavaa liikettä/harjoitetta. Työhousuina ei hyväksytä mm. farkkuja tai kangas/suoria housuja. Työhousun siisteydestä huolehtii työntekijä itse. Valmentajan tulee valmentaessaan pitää hiukset kiinni hiuslenkillä. Lyhyemmät hiukset tulee laittaa niin, etteivät ne häiritse ohjaamista ja voimistelijoiden avustamista. Valmentaja ei saa käyttää valmentaessaan roikkuvia korvakoruja, pitkiä/isoja kaulakoruja/ketjua, rannekorua, rannekelloa tai sormuksia (kihla- ja vihkisormusta voi kuitenkin pitää). Kun valmentaja sijaistaa ohjaajaa (harraste ryhmää), niin silloin tulee käyttää ohjaaja t-paitaa. Työpaitaa EI SAA käyttää, kun työntekijä itse voimistelee. Valmentaja kilpailuissa: Työpaitana on Coach pikeepaita ja seuran verryttely- tau tuuliasu. Työasun laiminlyömisestä seuraa huomautus/varoitus 5. Työntekijän käyttäytyminen ja kielen käyttö Työntekijän tulee käyttäytyä esimerkillisesti niin voimistelijoille kuin kollegoilleen. Työntekijän tulee käyttäytyä esimerkillisesti niin voimistelijoille kuin kollegoilleen heidän läsnä ollessaan. Työntekijän tulee olla mahdollisuuksien mukaan avuksi kollegalleen, jos tämä tarvitsee apua mm. ohjaus/valmennus työssään tai muussa työhön liittyvissä asioissa. Työntekijän tulisi asennoitua työhönsä positiivisesti ja aktiivisesti. Mieleen painavia työ asioita tulee välittömästi kertoa esimiehelleen, jotta työssä jaksaminen olisi mielekästä ja stressitöntä.

7 Työntekijän tulisi omalla asenteellaan luoda positiivista yhteishenkeä ja ennalta ehkäistä mahdollisia väärinkäsityksiä ja yhteen ottoja. Työntekijän tulee työssään pystyä puhumaan avoimesti mielipiteistään, kuitenkin huomioiden kollegansa, voimistelijoita ja heidän perheitään. Työntekijän tulee puhua asiallisesti niin voimistelijoille, voimistelijoiden vanhemmille kuin kollegoilleen. Työntekijän tulee keskustella asiallisesti voimistelijoiden ja kollegoiden kuullessa häntä. Työntekijä ei saa käyttää törkeää kieltä voimistelijoita kohtaa tai heidän kuullen. Työntekijä ei saa käyttäytyä törkeästi voimistelijaa tai kollegaansa kohtaan tai heidän läsnä ollessaan. Valmentaja/ohjaaja saa toimittaa voimistelijan pukuhuoneeseen/kotiin törkeästä kielenkäytöstä/käyttäytymisestä. Työntekijä ei saa käyttää nuuskaa ohjatessa/valmentaessa ja muuna työaikana. 6. Työntekijän rooli eri EsTT:n tapahtumissa Espoon Telinetaiturit järjestää kevät- ja syyskauden aikana eri laisia tapahtumia, joita ovat mm. kansalliset kilpailut, äitienpäiväjumppa, kevätretki, merkkisuoritus, isänpäiväjumppa, joulunäytös muut mahdolliset tapahtumat. Yllä mainitut tapahtumat eivät ole sidonnaisia työntekijän perus ohjaus-/valmennustyöhön. Tapahtumat ovat luonteeltaan suuria ja tällöin kaikkien työntekijöiden panostusta tarvitaan, jotta pystymme järjestämään tapahtumat mutkattomasti alusta loppuun. Huolimatta mitä ryhmää työntekijä ohjaa tai valmentaa on hänen velvollisuus osallistua tapahtumiin. 7. Ohjaajan, valmentajan ja sijaisen toiminta ja toiminen ohjatessaan/valmentaessaan Ohjaaja ja sijainen: Ohjaajan tulee olla työssään esimerkillinen niin voimistelijoille kuin kollegoilleen. Ohjaajan tulee huomioida aina voimistelijoiden ja oma turvallisuus ohjatessaan ryhmäänsä. Ohjaaja aloittaa ryhmän ottamalla voimistelijat vastaan pukuhuoneesta. Ohjaaja merkitsee paikalla olevat voimistelijat. Esimies toimittaa listat työntekijälle. Edellä mainitsemaan merkitsemiseen ei saa mennä liikaa aikaa max 5 min. Ohjaaja katsoo voimistelijat läpi ja tarvittaessa pyytää poistamaan ylimääräiset korut.

8 Ohjaaja katsoo myös että kaikilla voimistelijoilla on hiukset kiinni. Jos voimistelijalla ei ole hiukset kiinni, niin hän voi ainoastaan seurata harjoituksia ryhmän mukana. Ohjaaja ottaa ryhmänsä haltuun ja vie aina voimistelijat jonossa seuraavaan paikkaan minne on suunnitellut tuntinsa pitävän. Siirtyminen tapahtuu reunoja pitkin aina kun siihen on mahdollisuus. Permanto tulee aina kiertää reunoja pitkin. Ohjaaja ei saa missään kohtaa mennä keskeltä permantoa, vaikka permanto olisi tyhjä. Ohjaaja ei istu työaikana ellei se olennaisesti liity voimistelijan avustamiseen (raskausaika on poikkeus istumiselle). Ohjaaja huolehtii siitä, etteivät voimistelijatkaan istu harjoituksen aikana ellei se liity olennaisesti harjoiteltavaan liikkeeseen/harjoitteeseen. Ohjaajan tulee suunnitella ohjauksensa niin että mahdolliselta jonotukselta vältytään. Tavoite on että jonossa olisi vain max 3 voimistelijaa jonottamassa kerrallaan. Muille voimistelijoille tulee olla oheistoimintaa. Ohjaaja pitäessään ryhmälleen juomatauon niin ryhmä menee tauolle ohjaajan johdattamana jonossa. Ohjaaja kerää voimistelijat tauon jälkeen jonoon ja jatkaa harjoituksia suunnitelman mukaan. Ryhmän ollessa trampoliinilla tai volttiradalla on heillä max 15 min. aikaa olla kyseisillä telineillä (max 20min, jos ryhmässä on yli 12 voimistelijaa). Molemmilla telineillä ohjaajan tulee välttää voimistelijoiden jonotusta. Trampoliinilla ei saa ohjaaja tai voimistelijat istua tai seistä sinisillä suojareunuksilla! Trampoliinilla on aina vain yksi voimistelija kerrallaan. Vain ohjaaja saa olla yhtä aikaa voimistelijan kanssa kun hän avustaa/korjaa voimistelijaa. Jos kaksi voimistelijaa on yhtä aikaa trampoliinilla, heitä huomautetaan suullisesti. Jos sama/t voimistelijat toistavat huomautuksesta huolimatta, niin heiltä evätään trampoliinilla harjoittelu kyseiseltä harjoituskerralta. Mikäli jatkossa yhtä aikaa hyppiminen jatkuu, voi ohjaaja harkinnan mukaan kieltää esim. 2-3 harjoituskertaa trampoliinille menemisen voimistelijalta/voimistelijoilta. Lähtiessään pois trampoliinilta ohjaaja laittaa ryhmänsä jonoon ja varmistaa ettei kukaan voimistelijoista jää pomppimaan telineelle. Ryhmän ollessa rekillä/nojapuilla voimistelijat saavat käyttää mannaa vain laittaen sitä kämmeniin. Jos voimistelija/t väärin käyttää mannaa, niin häntä huomautetaan kerran. Tämän jälkeen, jos väärin käyttö jatkuu, niin manna käyttö kielletään kokonaan meneillä olevissa harjoituksissa.

9 Poikien nojapuilla, monttu rekillä ja renkailla manna pitää käyttää. Ilman manna ei saa mennä edellä mainittuihin telineisiin. Ohjaajan käyttäessä oheistarvikkeita mm. naruja, hernepusseja, tasapainolautoja, kuntopalloja jne. ne tulee aina palauttaa omille paikoilleen käytön jälkeen. Ohjaajan käyttäessä mattoja, lautoja, pieniä ja isoja avustuspalikoita, pikkupuomeja, trampettia jne. niin ne tulee aina palauttaa paikoilleen käytön jälkeen. Jos toinen ohjaaja/valmentaja pyytää jättämään edellä mainitut tavarat, jotta hän ryhmänsä kanssa käyttää niitä, silloin viimeksi tavaroita käyttänyt ryhmä korjaa tavarat paikoilleen. Lopettaessaan harjoitukset ohjaajaa kerää voimistelijat jonoon, vie voimistelijat juomakaapin luo, jotta jokainen voi ottaa juomapullonsa mukaan poistuessaan harjoituksista. Tämän jälkeen ohjaaja edelleen jonossa vie ryhmänsä pukuhuoneeseen ja hyvästelee voimistelijat. Edellä mainitun toiminnan ja toimimisen laiminlyömisestä seuraa huomautus/varoitus Valmentaja ja sijainen: Valmentajan tulee olla työssään esimerkillinen niin voimistelijoille kuin kollegoilleen. Valmentajan tulee huomioida aina voimistelijoiden ja oma turvallisuus valmentaessaan ryhmäänsä. Valmentaja aloittaa ryhmän ottamalla voimistelijat vastaan permannon reunalta. Valmentaja merkitsee paikalla olevat voimistelijat. Esimies toimittaa listat työntekijälle. Edellä mainitsemaan merkitsemiseen ei saa mennä liikaa aikaa max 5 min. Valmentaja katsoo voimistelijat läpi ja tarvittaessa pyytää poistamaan ylimääräiset korut. Valmentaja katsoo myös että kaikilla voimistelijoilla on hiukset kiinni. Jos voimistelijalla ei ole hiukset kiinni, niin hän voi ainoastaan seurata harjoituksia ryhmän mukana. Valmentaja ottaa ryhmänsä haltuun ja vie aina voimistelijat jonossa seuraavaan paikkaan minne on suunnitellut tuntinsa pitävän. Siirtyminen tapahtuu reunoja pitkin aina kun siihen on mahdollisuus. Permanto tulee aina kiertää reunoja pitkin. Valmentaja ei saa missään kohtaa mennä keskeltä permantoa, vaikka permanto olisi tyhjä. Valmentaja ei istu työaikana ellei se olennaisesti liity voimistelijan avustamiseen (raskaus aika on poikkeus istumiselle). Valmentaja huolehtii siitä, etteivät voimistelijatkaan istu harjoituksen aikana ellei se liity olennaisesti harjoiteltavaan liikkeeseen/harjoitteeseen.

10 Valmentaja tulee suunnitella ohjauksensa niin että mahdolliselta jonotukselta vältytään. Tavoite on että jonossa olisi vain max 3 voimistelijaa jonottamassa kerrallaan. Muille voimistelijoille tulee olla oheistoimintaa. Valmentaja pitäessään ryhmälleen juoma tauon niin valmentaja huolehtii ja muistuttaa että voimistelijat menevät tauolle reunoja pitkin ja permantoa kiertämällä. Ryhmän ollessa trampoliinilla tai volttiradalla valmentajan tulee välttää voimistelijoiden jonotusta. Trampoliinilla ei saa valmentaja tai voimistelijat istua tai seistä sinisillä suojareunuksilla. Trampoliinilla on aina vain yksi voimistelija kerrallaan. Vain valmentaja saa olla yhtä aikaa voimistelijan kanssa kun hän avustaa/korjaa voimistelijaa. Jos kaksi voimistelijaa on yhtä aikaa trampoliinilla, heitä huomautetaan suullisesti. Jos sama/t voimistelijat toistavat huomautuksesta riippumatta, niin heiltä evätään trampoliinilla harjoittelu kyseisellä harjoitus keralla. Mikäli jatkossa yhtä aikaa hyppiminen jatkuu, voi valmentaja harkinnan mukaan kieltää esim. 1-2 harjoituskertaa trampoliinille menemisen voimistelijalta/voimistelijoilta. Lähtiessään pois trampoliinilta valmentaja varmistaa, ettei kukaan voimistelijoista jää pomppimaan telineelle. Ryhmän ollessa rekillä/nojapuilla voimistelijat saavat käyttää mannaa vain laittaen sitä kämmeniin. Jos voimistelija/t väärin käyttää mannaa, niin häntä huomautetaan kerran. Tämän jälkeen, jos väärin käyttö jatkuu, niin manna käyttö kielletään kokonaan meneillä olevissa harjoituksissa. Jos väärin käyttö jatkuu edelleen seuraavissa harjoituksissa, niin valmentaja harkinnan mukaan voi kieltää mannan käytön esim. 1-2 harjoituskertaa. Poikien nojapuilla, monttu rekillä ja renkailla manna pitää käyttää. Ilman manna ei saa mennä edellä mainittuihin telineisiin. Valmentajan käyttäessä oheistarvikkeita mm. naruja, hernepusseja, tasapainolautoja, kuntopalloja jne. ne tulee aina palauttaa omille paikoilleen käytön jälkeen. Valmentajan käyttäessä mattoja, lautoja, pieniä ja isoja avustuspalikoita, pikkupuomeja, trampettia jne. niin ne tulee aina palauttaa paikoilleen käytön jälkeen. Jos toinen ohjaaja/valmentaja pyytää jättämään edellä mainitut tavarat, jotta hän ryhmänsä kanssa käyttää niitä, silloin viimeksi tavaroita käyttänyt ryhmä korjaa tavarat paikoilleen. Lopettaessaan harjoitukset valmentaja kerää voimistelijat jonoon, vie voimistelijat juomakaapin luo, jotta jokainen voi ottaa juomapullonsa mukaan poistuessaan harjoituksista. Tämän jälkeen valmentaja hyvästelee voimistelijat ja varmistaa, ettei kukaan jää salin puolelle pomppimaan Kilpavoimistelijoilla ei ole erivapauksia jäädä yksin harjoittelemaan, ellei se ole erikseen sovittu

11 Edellä mainitun toiminnan ja toimimisen laiminlyömisestä seuraa huomautus/varoitus 8. Sijaisen hankkiminen ja sijaistaminen (ohjaajat, apuohjaajat, valmentajat ja apuvalmentajat) Kun et pääse paikalle ja tarvitset sijaista, toimit seuraavien ohjeiden mukaan. Jokainen pyrkii hankkimaan sijaisen itse apuohjaajat, ohjaajat, apuvalmentajat ja valmentajat. Kun tiedät menosi etukäteen ryhdy hankkimaan sijainen hyvissä ajoin etukäteen. Lähempänä sijaisuuspäivää laita vielä muistutus viesti, että lupautunut sijainen muistaa saapua paikalle pitämään ryhmääsi. Jos yrityksestä huolimatta tuntuu siltä, että asia ei näytä hoituvan ota yhteyttä esimieheesi tekstiviestillä mahdollisimman hyvissä ajoin viimeistään edellisenä päivänä, kun on tarvetta sijaiselle. Jos sairastut, sijaisen hankkiminen toimii edellä mainitulla tavalla. Älä pelkää ottaa yhteyttä, sillä mitä aikaisemmin saadaan tieto asiasta, niin sen helpompi on hankkia sijainen. Jos olet lupautunut tulla sijaiseksi ja satut tulemaan itse kipeäksi tai estyt pitämästä ryhmää, niin sinulla on velvoite hankkia itsellesi sijainen ja jos et saa hoidettua asiaa niin ota yhteys välittömästi esimieheesi. MUISTA että on mahdottoman hankalaa, jos viesti poissaolosta tulee muutamaa tuntia ennen kuin ryhmän pitäisi alkaa ja tarve sijaiselle on kova. Nyrkki sääntönä, laita viimeistään edellisenä päivänä viestiä sijaisuus tarpeesta. Ohjaajien, apuohjaajien, valmentajien ja apuvalmentajien yhteystiedot laitetaan sähköpostilla kaikille. Jos tuntemastasi henkilöistä ei pääse sijaistamaan, niin ota yhteyttä lupautuneisiin sijaisiin! Muista merkitä itsellesi ylös ketä olet sijaistanut, minä päivänä ja mihin kellon aikaan! Merkitse myös itsellesi ketä olet pyytänyt sijaiseksi mille päivälle ja mihin kellon aikaan! Sijaistaessasi harrasteryhmiä niin tulee käyttää OHJAAJA-paitaa, vastaavasti kun sijaistat kilparyhmää niin tulee käyttää COACH-paitaa! Sijaistuksesta saa oman normaali tuntipalkan. Sunnuntain osalta saa tuplapalkan. 9. Voimistelijan tulo EsTT:n ryhmään, läsnäololistat ja harrastuksen lopettaminen Voimistelijan tulo EsTT:n ryhmiin tapahtuu vain jäsenrekisterin kautta! Jos listan ulkopuolelta saapuu voimistelija harjoittelemaan, tulee varmistaa että hän on ilmoittautunut jäsenrekisterin kautta ryhmään. Tiedon asiasta saa lajikoordinaattorilta/esimieheltä. Listan ulkopuolelta ei saa ottaa ketään voimistelemaan. Jos ryhmässä olevan voimistelijan kaveri tulee mukaan harjoituksiin, niin tulee häntä pyytää seuraamaan harjoituksia salin reunalta.

12 Voimistelijan vaihto ryhmästä toiseen tapahtuu koordinaattorin kautta. Voimistelijalle ei saa luvata paikkaa mistään toisesta ryhmästä, vaan hänet ohjataan kääntymään koordinaattorin puoleen. Ohjaajalla ei oikeutta antaa maksualennusta harjoitusmaksuista. Harjoitusmaksuun liittyvissä asioissa tulee voimistelija ja hänen vanhempansa ohjata lajikoordinaattoriin puoleen. Läsnäololistat ovat erittäin tärkeitä ja niihin tulee merkata jokainen harjoituskerta, vaikka voimistelija tulee myöhässä. Viimekädessä läsnäololistat ainoa todiste siitä milloin ja kuinka paljon voimistelija on voimistellut. Kun voimistelija lopettaa niin lopetusilmoituksen tekee voimistelijan vanhempi tai voimistelija itse (aikuisvoimistelija) jäsenrekisterin kautta. Lopetus ilmoitusta ei voi ohjaaja/valmentaja ottaa vastaan, vaan voimistelija ohjataan joko jäsenrekisteriin tai lajikoordinaattorille. Ohjaajalle/valmentajalle tehty lopetusilmoitus ei ole virallinen, vaikka ohjaaja/valmentaja ilmoittaa asia lajikoordinaattorille. 10. Ensiap tarvikkeet Ensiapu tarvikkeet löytyvät valmentaja kopin oven vierestä mustasta laatikosta. Lisäksi siteitä, teippiä, kertakäyttöisiä kylmäpusseja, kolmioliinoja jne. löytyy sekä naisten että miesten valmentaja/ohjaaja pukuhuoneesta erillisestä laatikosta. Ensiapuvastaavana toimii Tessa Alanko. 11. Työntekijän toiminta pienen tai isomman tapaturman sattuessa Pienet tapaturmat Ohjatessasi/valmentaessasi sinun tulee olla aina valmiina toimimaan nopeasti ja järkevästi tilanteen vaatimalla tasolla. Kun sattuu pieni haava, joka vaatii puhdistuksen ja laastarin ja samalla muu ryhmä tulisi odottaa tämän aikaa ilman ohjaajaa, niin toimi seuraavasti: Katso ympärillesi onko toinen ohjaaja lähellä omaa ryhmääsi. Jos on, pyydä ohjaajaa katsomaan ryhmäsi perään hetkeksi aikaa. Ohjaa voimistelijoita tekemään voimia niin että naapuri ryhmän ohjaaja pystyy helposti seuraamaan toisella silmällä ryhmääsi. Ohjeita tulisi olla sen verran että ehdit puhdistaa haavan ja tulla takaisin ryhmäsi luo. Jos lähellä ei ole toista ohjaajaa, niin lähdette yhdessä koko ryhmän kanssa ylimääräiselle juoma tauolle. Tällöin tauon aikana ehdit puhdistaa haavan. Kun jätät ryhmäsi mm. haavan puhdistamisen takia, niin silloin voimistelijat eivät saisi yksin tehdä liikkeitä telineillä! Missään kohtaa harjoituksia voimistelijoita ei saa jättää yksin!

13 Pienten voimistelijoiden kohdalla voi tulla vessa reissuja ja joudut menemään yhden voimistelijan kanssa pukuhuoneeseen asti. Pääsääntöisesti toimitaan yllä olevan mukaan. Jos voimistelijalla on vanhempi salin reunalla, voimistelija annetaan vanhemman huostaan. Pyydetään vanhempaa tuomaan voimistelija ryhmänsä luokse painottaen että tuodessa voimistelija tulee kävellä reunoja pitkin. Jos voimistelijalla ei ole vanhempaa salin reunalla, niin toimitaan yllä olevan mukaan niin että pyydetään joku toinen ohjaajaa/valmentajaa katsomaan ryhmää sen aikaa kun itse pääset takaisin ryhmäsi luo. Isompi tapaturma Ohjatessasi/valmentaessasi sinun tulee olla aina valmiina toimimaan nopeasti ja järkevästi tilanteen vaatimalla tasolla. Isomman tapaturman sattuessa toimitaan ryhmän voimistelijoiden kanssa samalla tavalla kuin yllä. Katsot kuka ohjaaja tai valmentaja on lähelläsi ja pyydät häntä katsomaan ryhmäsi perään. Ensimmäisenä selvität mihin voimistelijaan sattuu ja että tarvitaanko kylmähoitoa. Jos tilanne näyttää siltä että voimistelijalle riittää kylmähoito, niin se annetaan mahdollisimman nopeasti. Kun tilanne näyttää siltä että voimistelija ei pysty jatkamaan harjoituksia, niin soitetaan välittömästi voimistelijan huoltajalle. Kerrotaan tilanne ja pyydetään hakemaan voimistelija kotiin tai ohjataan lääkärille Dextraan, Munkkiniemeen. Voimistelijaa ei saa jättää yksin vaan odotetaan kunnes huoltaja on tullut hakemaan voimistelijan. Voimistelija kykynsä mukaan voi olla salin puolella ryhmän luona, kunnes hänet tullaan hakemaan. Keskustellessa huoltajan kanssa kerro mistä voimistelija tulee hakea. Tilanne jossa on tarvetta soittaa hätäkeskukseen 112. Hätäkeskukseen soittaessa pyydetään ambulanssi tulemaan ampumahallin varaulos käynnille. Osoite on Revontulentie 13. Hätäkeskukseen tulee kertoa että soittaja tulee vastaan ulos käynnille. Soiton jälkeen tulee Tuulimäen vahtimestarille ( ) ilmoittaa että on tilattu ambulanssi, jotta vahtimestari voi avata uloskäynnit valmiiksi ja auton sisään pääsy on mutkatonta. Jotta tilanne pystytään hoitamaan rauhallisesti, kanssa kollegojen rooli on tärkeä auttaessaan naapuriryhmän voimistelijoita. Jos et itse kykene tilanteessa toimimaan, käänny välittömästi kokeneemman ohjaajan/valmentajan puoleen.

14 12. Tapaturmasta ilmoitus Kun tapaturma on saatu hoidettua loppuun, niin sen jälkeen tapaturmasta täytetään tapaturmailmoitus lomake (liite2), joka annetaan esimiehelle. Tämän lisäksi harrastajan vanhemmalle ilmoitetaan vakuutusta varten harrastajien tapaturmavakuutus numero, joka on H. Vahinkoilmoitus tehdään puhelimitse TAPIOLA.fi Korvauspalvelussa puh Hätätila Hätätilan sattuessa Tuulimäen voimistelusalissa toimitaan seuraavasti: Jokainen ohjaaja ja valmentaja keräävät voimistelijansa jonoon ja laskee oman ryhmänsä paikalla olijat. Tilanteen mukaan joka käydään reipasta tahtia hakemassa päällys vaatteet ja kengät tai siirrytään välittömästi varaulos käyntejä pitkin ulos hallista. Jokainen siirtyy hallista ulos lähimmästä varauloskäynnistä, jossa on voimistelijoiden kanssa harjoitusten aikana. Päästyäsi ulos ryhmäsi kanssa viet voimistelijat yhteiselle kokoontumispaikalle. Kokoontumispaikka on Tuulimäen yläpuolella olevalla aukiolla (Itätuulenkuja 11). Kokoontumispaikalla kerrotaan lisäohjeita tilaan mukaan. Tarkemmat ohjeet on annettu Pelastusohjeissa, joihin ohjaajan ja valmentajan tulee tutustua. 13. Vakuutus EsTT:n tapaturmavakuutus: Vakuutettuja ovat kaikki alle 16-vuotiaat harrastajavoimistelijat. Vakuutus on voimassa varsinaisella jumppakerhoajalla. Vakuutus numero: H Kilpavoimistelijoilla ja aikuisvoimistelijoilla tulee olla oma voimassa oleva vakuutus. EsTT:n työntekijän ovat myös vakuutettuja. Vakuutus numero: T 14. Merkkisuoritus ja Tasokortit NTV Merkkisuoritus Espoon Telinetaitureissa on siirrytty Svolin kilpajärjestelmän uusimisen mukana uuteen merkkisuoritusjärjestelmään syksyllä Merkkejä, joita harraste puolella suoritetaan, ovat pronssi, hopea, kulta ja timantti.

15 Merkkijärjestelmän avulla pyrimme luomaan tavoitteellisen harjoituksen myös seuramme harrastevoimistelijoille. Jokainen harraste ryhmä on nimetty suoritettavan merkin mukaisesti seuraavasti: Alkeet on tarkoitettu harrastajalle, joka aloittaa voimistelu harrastuksen. Pronssi on tarkoitettu voimistelijalle, joka on harrastanut ½-1 vuotta voimistelua. Tässä ryhmässä voimistelija alkaa suorittaa pronssimerkin liikkeitä. Liikkeitä on 10 pakollista ja 10 valinnaista. Näistä 20 liikkeestä tulee hyväksytysti suorittaa 10 pakollista ja 5 valinnaista liikettä. Yhteensä 15 liikettä. Hopea on tarkoitettu voimistelijalle, joka on harrastanut 2-3 vuotta voimistelua ja suorittanut pronssimerkin. Tässä ryhmässä voimistelija alkaa suorittaa hopeamerkin liikkeitä. Liikkeitä on 10 pakollista ja 10 valinnaista. Näistä 20 liikkeestä tulee hyväksytysti suorittaa 10 pakollista ja 5 valinnaista liikettä. Yhteensä 15 liikettä. Kulta on tarkoitettu voimistelijalle, joka on harrastanut yli 3 vuotta voimistelua ja suorittanut hopeamerkin. Tässä ryhmässä voimistelija alkaa suorittaa kultamerkin liikkeitä. Liikkeitä on 10 pakollista ja 10 valinnaista. Näistä 20 liikkeestä tulee hyväksytysti suorittaa 10 pakollista ja 5 valinnaista liikettä. Yhteensä 15 liikettä. MTV Tasokortit MTV harrasteryhmissä käytetään Tasoryhmiä ja suoritetaan vastaavasti tasokorttien mukaiset testit. Lisätietoja MTV harrastekoordinaattorilta. 15. Koulutus ja työssäoppiminen Ohjaajien ja valmentajien ammatissaoppimista kannustetaan. Päämetodina on työssäoppiminen seuran päävalmentajien ja kokeneiden valmentajien ja ohjaajien opastuksessa. Ammatillisesta kehityksestä tulee keskustella esimiehen kanssa. Hänen kanssaan tunnistetaan koulutustarpeet ja aikataulutetaan mahdolliset kurssit. Kursseille ilmoittautuminen tapahtuu aina esimiehen luvalla.

16 HARJOITUS PAIKAT: Tuulimäen väestösuoja Vanttilan koulu Itätuulenkuja 9 Nissintie ESPOO ESPOO Laurinlahden koulu Rastaalan koulu Merisaapas 2-4 Rastaalantie ESPOO Espoo Jalavapuiston koulu Jalavakuja Espoo PELISÄÄNNÖT EsTT:ssä pyritään huolehtimaan, että jokainen lapsi saa harrastaa voimistelua omalla tasollaan kannustavassa ilmapiirissä. EsTT:n hallitus päätti kokouksessaan koko seuran yhteisistä pelisäännöistä: VOIMISTELIJOIDEN PELISÄÄNNÖT 1. Tulen ajoissa harjoituksiin. Tuulimäessä ohjaaja hakee voimistelijat pukuhuoneesta ja tuo heidät sinne takaisin tunnin päätyttyä. Kouluilla harrastavat ryhmät saavat toimintaohjeet ohjaajilta kauden alussa. 2. Jätän korut ja kellon kotiin. Ulkovaatteet laitan pukuhuoneisiin naulakoihin tai penkeille siististi laskostettuna. 3. Jätän karkit, purkat ja limut kotiin: liikuntaa harrastavan parhaat eväät ovat hedelmät ja janojuomana vesi. Energiajuomat on kielletty pukuhuoneissa, käytävillä ja salissa. 4. Muistan käyttäytyä harjoituksissa kohteliaasti ja olen kaveri kaikkien kanssa. 5. Kuuntelen ja tottelen ohjaajaani, jotta koko ryhmä viihtyy harjoituksissa. VANHEMPIEN PELISÄÄNNÖT 1. Kannustan lastani hänen harrastuksessaan. Olen myös kiinnostunut hänen kehityksestään voimistelijana. 2. Mikäli jään seuraamaan lapseni harjoitusten kulkua, teen sen salin reunalta. Lyhyet keskustelut käyn ohjaajan kanssa vasta tunnin päätyttyä. Ajan palautteelle ja pidemmille keskusteluille varaan harrastekoordinaattorin kautta. 3. En koskaan kyseenalaista ohjaajan auktoriteettia ja asiantuntemusta lasten kuullen. 4. Ilmoitan lapseni omalle ohjaajalle mikäli lapseni ei pääse harjoituksiin (satunnaisia yksittäisiä poissaoloja ei tarvitse ilmoittaa) 5. Huolehdin siitä, että lapseni saa riittävästi ravintoa ja lepoa. 6. Pidän huolen siitä, että lapseni on tietoinen voimistelijoiden pelisäännöistä. OHJAAJAN PELISÄÄNNÖT 1. Pyrin omalla käytökselläni näyttämään esimerkkiä lapsille ja nuorille. 2. Olen suunnitelmallinen ohjaustyössä ja pidän huolen siitä, että harjoituksissa on hauskaa. 3. Kohtelen kaikkia lapsia tasavertaisina ja muistan kannustaa voimistelijoita. 4. Vaadin harjoituksissa hyvien käytöstapojen ja yhteisten pelisääntöjen noudattamista. 5. En koskaan kyseenalaista vanhemman tai huoltajan auktoriteettia lasten kuullen.

17 Muistiinpanot lääkärinhoitoa vaatineesta tapaturmasta Luottamuksellinen - ainoastaan seuran omaan tapaturmaseurantaan ja toiminnan parantamiseen sekä mahdolliseen ulkopuoliseen tutkimuskäyttöön, Voimistelijan nimi erilliseen kirjanpitoon. Tyttö poika ikä: Päivämäärä, paikka: Vamman laatu: Harjoiteltu teline ja liike: harjoitukset kilpailut leiri vapaaharjoittelu muu Voimistelijan ohjaaja/valmentaja: oliko paikalla, kyllä ei Jos ei, niin jonkun toisen paikallaolijan nimi: Kuinka ensiapu suoritettiin, milloin, kuka: Löytyivätkö kaikki ensiaputarvikkeet heti: kyllä ei Oliko ensimmäinen kerta (harjoitukset) kun liikettä harjoiteltiin: kyllä ei Oliko välineissä tai matoissa vikoja jotka vaikuttivat tapaturmaan: kyllä ei Vaikuttiko mattojen/telineiden asettelu tai sijainti tapaturmaan: kyllä ei Lisätiedot (esim. väsymystila, ulkoiset häiriöt, harjoiteltiinko vaikeaa liikettä liian aikaisin, parannusehdotuksia saliturvallisuuteen): Liite 4

OHJAAJIEN PEREHDYTYSKANSIO. Espoon Telinetaiturit ry

OHJAAJIEN PEREHDYTYSKANSIO. Espoon Telinetaiturit ry OHJAAJIEN PEREHDYTYSKANSIO Espoon Telinetaiturit ry 2016 0 perehdytyskansio Tähän perehdytyskansioon on koottu tärkeimpiä ohjeita Espoon Telinetaitureiden harrasteryhmien ohjaajille. Opas on tarkoitettu

Lisätiedot

KAUSIKIRJE SYKSY 2015

KAUSIKIRJE SYKSY 2015 KAUSIKIRJE SYKSY 2015 Hei kaikki vanhemmat! Toivotamme kaikki vanhat ja uudet seuralaiset tervetulleiksi treenaamaan kanssamme myös ensi kautena. Tästä kirjeestä löydät tärkeitä tietoja syksyä koskien,

Lisätiedot

WWW. sivut, jotka työntekijän tulee tietää.

WWW. sivut, jotka työntekijän tulee tietää. 1 WWW. sivut, jotka työntekijän tulee tietää. www.jasentieto.fi > Jäsenrekisteri www.tyoteho.fi >Tuntikirjaukset www.asiointitili.suomi.fi > Palkanmaksu ja työsopimus www.espoo.fi/liikunta / webtimmi >

Lisätiedot

VANHEMMAT JA RYHMÄN VASTUUHENKILÖT

VANHEMMAT JA RYHMÄN VASTUUHENKILÖT VANHEMMAT JA RYHMÄN VASTUUHENKILÖT Välitämme ja vastaamme lapsesta, asetamme rajat Ohjaamme lapsiamme omatoimisuuteen Pyrimme kasvattamaan lapsiamme terveisiin elämäntapoihin huom! Esimerkin voima :) Tarjoamme

Lisätiedot

LEIRI KISAKALLION URHEILUOPISTOLLA

LEIRI KISAKALLION URHEILUOPISTOLLA LEIRI KISAKALLION URHEILUOPISTOLLA 14.-16.9. ALKUSANAT 1 LEIRIVARUSTEET 1 LEIRIMAKSU 1 PALUUKYYTI 1 LEIRILÄISET 2 LEIRIOHJELMA 3 LEIRIN PELISÄÄNNÖT 4 ALKUSANAT Hei kaikki reippaat leirille lähtijät! Tervetuloa

Lisätiedot

Riihimäen Palloseura Toimintamalli

Riihimäen Palloseura Toimintamalli Riihimäen Palloseura Toimintamalli Markus Koivuniemi Nuorisopäällikkö 12.9.2013 Sisältö Riihimäen Palloseuran toimintamalli ja ohjeistus Joukkueenjohtajille Valmentajille Rahastonhoitajille Huoltajille

Lisätiedot

Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneiden lajiryhmä)

Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneiden lajiryhmä) Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneiden lajiryhmä) 1.6.2009 1. Yleistä Tämä tietopaketti ja ohjeistus on luotu selventämään joukkueen sisäisiä toimintatapoja sekä

Lisätiedot

Ohjaajan opas Sisällys

Ohjaajan opas Sisällys Ohjaajan opas Sisällys Tervetuloa ohjaajaksi... 2 Rekisteröityminen... 2 Toimintakausi... 2 Kausisuunnitelma... 3 Pelisäännöt... 3 Ohjaajana toimiminen... 3 Tiedottaminen muutoksista ja tuntien peruutuksista...

Lisätiedot

Kaikkien taitoryhmien harjoittelun tukena on Suomen Voimisteluliiton kilpailujärjestelmä.

Kaikkien taitoryhmien harjoittelun tukena on Suomen Voimisteluliiton kilpailujärjestelmä. Kaikkien taitoryhmien harjoittelun tukena on Suomen Voimisteluliiton kilpailujärjestelmä. pronssi-, hopea- ja kultamerkki (kaikille) Stara-kilpailut (kaikille vapaaehtoisille) NTV Luokkakilpailut Harjoitukset

Lisätiedot

Kooveen taitoluistelijoiden pelisäännöt kaudelle (Minä esikuvana ja minun esikuvani)

Kooveen taitoluistelijoiden pelisäännöt kaudelle (Minä esikuvana ja minun esikuvani) Kooveen taitoluistelijoiden pelisäännöt kaudelle 2016-2017 (Minä esikuvana ja minun esikuvani) T-ryhmä 1. En kiusaa 2. Olen kiltti toisille 3. Autan muita 4. Harjoittelen kunnolla 5. Kuuntelen aikuista

Lisätiedot

Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneet)

Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneet) Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneet) 31.5.2010 Yleistä Tämä tietopaketti ja ohjeistus on luotu selventämään joukkueen sisäisiä toimintatapoja sekä parantamaan informointia

Lisätiedot

JoenVoLi telinevoimistelujaosto Palautekysely vanhemmille keväällä 2011 (vastauksia 40)

JoenVoLi telinevoimistelujaosto Palautekysely vanhemmille keväällä 2011 (vastauksia 40) JoenVoLi telinevoimistelujaosto Palautekysely vanhemmille keväällä 2011 (vastauksia 40) Mikä toiminnassa on onnistunut? (yhteenveto) - innostuneisuus, monipuolisuus - pienet tai pienehköt ryhmät -

Lisätiedot

Kaikkien taitoryhmien harjoittelun tukena on Suomen Voimisteluliiton kilpailujärjestelmä.

Kaikkien taitoryhmien harjoittelun tukena on Suomen Voimisteluliiton kilpailujärjestelmä. Kaikkien taitoryhmien harjoittelun tukena on Suomen Voimisteluliiton kilpailujärjestelmä. pronssi-, hopea- ja kultamerkki (kaikille) Stara-kilpailut (kaikille vapaaehtoisille) NTV Luokkakilpailut B-luokassa

Lisätiedot

Lasten urheilun tärkeät asiat

Lasten urheilun tärkeät asiat Lasten urheilun tärkeät asiat 1) Pohdi itsenäisesti, mitkä arvot *) ohjaavat sinun toimintaasi työskennellessäsi lasten ohjaajana ja valmentajana. 2) Kirjoita yksi asia per tarralappu *) Meille jokaiselle

Lisätiedot

Jaksamiskysely 10/2016 (netti) Tulosvastuulliset esimiehet ja ylemmät toimihenkilöt

Jaksamiskysely 10/2016 (netti) Tulosvastuulliset esimiehet ja ylemmät toimihenkilöt Jaksamiskysely 10/2016 (netti) Tulosvastuulliset esimiehet ja ylemmät toimihenkilöt Vastaus%: 60 Havaintoja A (omat esimiehet ja johto): Reilu 3/7 hakee tukea omasta esimiehestään, kun tarve siihen on.

Lisätiedot

Minit ja Uimataidottomat minit Tikkurila toimintakaudella 2015 2016

Minit ja Uimataidottomat minit Tikkurila toimintakaudella 2015 2016 Minit ja Uimataidottomat minit Tikkurila toimintakaudella 2015 2016 Minien ryhmät on tarkoitettu 4-6-vuotiaille lapsille. Harjoituksiin sisältyy aina kuivaharjoittelua, jossa verrytellään, jumpataan ja

Lisätiedot

ToU Tytöt 05-06 TOIMINTASUUNNITELMA VUOSI 2016

ToU Tytöt 05-06 TOIMINTASUUNNITELMA VUOSI 2016 Toivalan Urheilijat ry ToU Tytöt 05-06 TOIMINTASUUNNITELMA VUOSI 2016 PVM: 10.1.2016 1. Joukkueen toimihenkilöt: Valmentajat: Suvi Kankkunen Puh. 050 381 2105, kankkunens@gmail.com Erika Hyttinen Puh.

Lisätiedot

OHJE 1: Uudet oppilaat

OHJE 1: Uudet oppilaat 1 OHJE 1: Uudet oppilaat HUOM! Jos Sinulla on jo Peda.net-tunnukset suomalaisen koulusi kautta, Sinun ei tarvitse rekisteröityä uudelleen. Kirjaudu sisään Omaan tilaasi ja aloita ohjeiden luku sivulta

Lisätiedot

Jaksamiskysely S-ryhmä 10/2016 Tulosvastuulliset esimiehet ja ylemmät toimihenkilöt

Jaksamiskysely S-ryhmä 10/2016 Tulosvastuulliset esimiehet ja ylemmät toimihenkilöt Jaksamiskysely S-ryhmä 10/2016 Tulosvastuulliset esimiehet ja ylemmät toimihenkilöt Vastaus%: 54 Havaintoja A (omat esimiehet ja johto): 5/9 hakee tukea omasta esimiehestään, kun tarve siihen on. Reilu

Lisätiedot

Ohjeet pelaajien siirtymiseen

Ohjeet pelaajien siirtymiseen Espoon Palloseuran Jääkiekko ry. Hallitus 12.11.2014 versio 1.2 Ohjeet pelaajien siirtymiseen 2 Ohjeet pelaajien siirtymiseen SISÄLLYSLUETTELO 1 SIIRTYMINEN SEURAN SISÄLLÄ 3 1.1 Pelaaminen ja harjoittelu

Lisätiedot

"Koko kylä kasvattaa" -pelisäännöt Page 1 of 5

Koko kylä kasvattaa -pelisäännöt Page 1 of 5 "Koko kylä kasvattaa" -pelisäännöt Page 1 of 5 KÄYTTÄYTYMINEN Käyttäytymisessä me aikuiset olemme esimerkkejä lapsillemme. Lastemme turvallisuuden vuoksi noudatamme liikennesääntöjä ja nopeusrajoituksia.

Lisätiedot

SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN

SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN Ohessa osa-alueittain alueittain taulukot, joihin on jo täytetty riittävän tason kuvaus kaikista osa-alueista. Taulukon perässä ovat kysymykset,

Lisätiedot

SEURA. Mihin Sinettiseurassa kiinnitetään huomiota? RYHMÄ YKSILÖ YHTEISÖLLISYYS HARJOITTELEMINEN YKSILÖLLISYYS KILPAILEMINEN OHJAAMINEN VIESTINTÄ

SEURA. Mihin Sinettiseurassa kiinnitetään huomiota? RYHMÄ YKSILÖ YHTEISÖLLISYYS HARJOITTELEMINEN YKSILÖLLISYYS KILPAILEMINEN OHJAAMINEN VIESTINTÄ Mihin Sinettiseurassa kiinnitetään huomiota? SEURA YHTEISÖLLISYYS JA YKSILÖLLISYYS RYHMÄ YKSILÖ HARJOITTELEMINEN JA KILPAILEMINEN Omien motiivien mukaista kasvua ja kehitystä tukevaa toimintaa VIESTINTÄ

Lisätiedot

Valmennusryhmien info syksy Järvenpään voimistelijat

Valmennusryhmien info syksy Järvenpään voimistelijat Valmennusryhmien info syksy 2016 Järvenpään voimistelijat Tapahtumat 1.8. Syyskausi alkaa (kesäharjoitukset vko 31-32) 3.-4.9. HJM-kutsuleiri, Järvenpää Liikuntahalli 10.9. HJM-taitokilpailu, Mäntsälä

Lisätiedot

Tehtävät henkilöstö- ja yksikkömuutoksissa

Tehtävät henkilöstö- ja yksikkömuutoksissa Tehtävät henkilöstö- ja yksikkömuutoksissa Hyväksytty xx.xx.2014 Sisällysluettelo 1. Henkilöstömuutokset... 1 1.1. Irtisanoutuminen tai määräaikaisen työsuhteen päättyminen... 1 1.2. Pitkäaikainen poissaolo,

Lisätiedot

KERAVAN NAISVOIMISTELIJAT KNV ry:n ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN KOOSTE

KERAVAN NAISVOIMISTELIJAT KNV ry:n ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN KOOSTE KERAVAN NAISVOIMISTELIJAT KNV ry:n ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN KOOSTE Lasten ja nuorten harrasteryhmät Kyselyt oli suunnattu erikseen lapsille (alle 13v.), nuorille (yli 13v.) sekä vanhemmille. Eniten vastauksia

Lisätiedot

Työpaikkaosaamisen kehittämisen malli monikulttuurisille työpaikoille

Työpaikkaosaamisen kehittämisen malli monikulttuurisille työpaikoille Työpaikkaosaamisen kehittämisen malli monikulttuurisille työpaikoille Mitä on osaaminen ja osaamisen kehittäminen työssä? Työpaikoilla eletään jatkuvassa muutoksessa. Asiakkaiden tarpeet muuttuvat ja työpaikalla

Lisätiedot

Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi

Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi JUTTUTUOKIO Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi Opettajan ja oppilaan välinen suhde on oppimisen ja opettamisen perusta. Hyvin toimiva vuorovaikutussuhde kannustaa,

Lisätiedot

Tämä on Atalan koulun käytösaapinen. Hyvä käytös antaa sinusta myönteisen kuvan ja tuottaa hyvän mielen muille ihmisille. Auttamalla toisia ja

Tämä on Atalan koulun käytösaapinen. Hyvä käytös antaa sinusta myönteisen kuvan ja tuottaa hyvän mielen muille ihmisille. Auttamalla toisia ja ATALAN KOULU Tämä on Atalan koulun käytösaapinen. Hyvä käytös antaa sinusta myönteisen kuvan ja tuottaa hyvän mielen muille ihmisille. Auttamalla toisia ja olemalla kohtelias sekä noudattamalla tämän käytösaapisen

Lisätiedot

Head of delegation -opas

Head of delegation -opas Head of delegation -opas HEAD OF DELEGATION Sinut on valittu head of delegation (HoD) tehtäviin eli Suomen joukkueenjohtajaksi kansainvälisiin kilpailuihin. Tästä joukkueenjohtajan oppaasta löydät ohjeistuksen

Lisätiedot

POJAT- Alkeet (6-9v), Laurinlahden koulu, TO klo / 'Ape' Laurinlahden koulu, Merisaapas 2-4 POJAT- Alkeet (6-9v), TO klo / Janne

POJAT- Alkeet (6-9v), Laurinlahden koulu, TO klo / 'Ape' Laurinlahden koulu, Merisaapas 2-4 POJAT- Alkeet (6-9v), TO klo / Janne VAPAITA PAIKKOJA 7.8.2012, ilmoittautuminen jäsenrekisterin kautta. VAUHTIRATA Vaippaikäisille (oma aikuinen mukaan) KE klo 10-11.30 VAUHTIRATA Vipeltäjille ( > perheille 4-7v. ja oma aik), MA klo 10-12

Lisätiedot

MuurY P07 Futis. Vanhempainkokous 8.4. 2015

MuurY P07 Futis. Vanhempainkokous 8.4. 2015 MuurY P07 Futis Vanhempainkokous 8.4. 2015 Agenda Urheilun säännöt Joukkueentoimihenkilöt Harjoitukset ja pelit Budjetti Urheilun Pelisäännöt kaudelle 2015 MuurY P07 Futis joukkueen säännöt Nämä säännöt

Lisätiedot

NEPTON JÄSENTIETO - PERUSVERSIO käyttöohjeet lyhyesti

NEPTON JÄSENTIETO - PERUSVERSIO käyttöohjeet lyhyesti Suomen Voimisteluliitto NEPTON JÄSENTIETO - PERUSVERSIO käyttöohjeet lyhyesti Nepton perusversio on seuran yhteyshenkilörekisteri ja jäsenrekisteri. Perusversiota käyttää seurassa henkilö/t, jolle on annettu

Lisätiedot

OPAS HIUSALAN TYÖSSÄOPPIMISPAIKAN HAKEMISEEN JA TYÖPAIKALLA TYÖSKENTELYYN

OPAS HIUSALAN TYÖSSÄOPPIMISPAIKAN HAKEMISEEN JA TYÖPAIKALLA TYÖSKENTELYYN OPAS HIUSALAN TYÖSSÄOPPIMISPAIKAN HAKEMISEEN JA TYÖPAIKALLA TYÖSKENTELYYN Tämä opas on tarkoitettu työssäoppimispaikkaa hakevalle ja työpaikalla työskentelevälle parturikampaaja opiskelijalle. Opas on

Lisätiedot

myclub-pikaohje jojoille

myclub-pikaohje jojoille Pohjois-Espoon Ponsi Ry 1/12 myclub-ohje jojoille 9.4.2014 myclub-pikaohje jojoille 1 Mikä on myclub? PEP ottaa vuoden 2014 aikana käyttöön myclub-jäsenpalvelun, jonka avulla tullaan hoitamaan seuran:

Lisätiedot

Uudistuneet Sinettiseurakriteerit. versio 5

Uudistuneet Sinettiseurakriteerit. versio 5 Uudistuneet Sinettiseurakriteerit versio 5 Liikunnallinen elämäntapa Urheilijan polku Liikkujan polku Sinettiseurakriteerit Liikkumista ja urheilua tukeva toimintaympäristö seurassa Organisointi ja toimintaperiaatteet

Lisätiedot

Espoon Telinetaiturit ry

Espoon Telinetaiturit ry Voimistelua läpi elämän Espoon Telinetaiturit ry Terveydenhuolto 1.6.2013 Motiivi ProHuippuseura-projektissa identifioidut kehityskohteet Urapolku-seminaari Kisakalliossa (2012) Yleiset havainnot seuran

Lisätiedot

KÄYTÖSAAPINEN ATALAN KOULU

KÄYTÖSAAPINEN ATALAN KOULU KÄYTÖSAAPINEN ATALAN KOULU Tämä on Atalan koulun käytösaapinen. Hyvä käytös antaa sinusta myönteisen kuvan ja tuottaa hyvän mielen muille ihmisille. Auttamalla toisia ja olemalla kohtelias sekä noudattamalla

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE. Joulun aika ja kauden käännös JOULUN AIKA. KUNTOJUMPAT (yli 15v.) Järvenpään Voimistelijat ry 2/2014-2015 27.11.14

JÄSENTIEDOTE. Joulun aika ja kauden käännös JOULUN AIKA. KUNTOJUMPAT (yli 15v.) Järvenpään Voimistelijat ry 2/2014-2015 27.11.14 JÄSENTIEDOTE Järvenpään Voimistelijat ry 2/2014-2015 27.11.14 Joulun aika ja kauden käännös Kiitos kaikille jäsenille, taustajoukoille ja yhteistyökumppaneille syyskaudesta. Järvenpään Voimistelijoiden

Lisätiedot

28.4.2015 Pia Hägglund, Pohjanmaan tulkkikeskus. Monikulttuurisuus ja perehdyttäminen

28.4.2015 Pia Hägglund, Pohjanmaan tulkkikeskus. Monikulttuurisuus ja perehdyttäminen 28.4.2015 Pia Hägglund, Pohjanmaan tulkkikeskus Monikulttuurisuus ja perehdyttäminen Monikulttuurinen työpaikka? Mitä se merkitsee? Onko työyhteisömme valmis siihen? Olenko minä esimiehenä valmis siihen?

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

OHJE 1: Uudet oppilaat

OHJE 1: Uudet oppilaat 1 OHJE 1: Uudet oppilaat HUOM! Jos Sinulla on jo Peda.net-tunnukset suomalaisen koulusi kautta, Sinun ei tarvitse rekisteröityä uudelleen. Kirjaudu sisään Omaan tilaasi ja aloita ohjeiden luku sivulta

Lisätiedot

EVÄSPAKETTI OPISKELIJAN TYÖSSÄOPPIMISEEN

EVÄSPAKETTI OPISKELIJAN TYÖSSÄOPPIMISEEN EVÄSPAKETTI OPISKELIJAN TYÖSSÄOPPIMISEEN TYÖSSÄOPPIMINEN 1. Neuvottele ensin opettajan kanssa Kerro opettajalle minne työpaikkaan aiot soittaa. Työpaikka: Puhelinnumero: Varaa itsellesi - rauhallinen

Lisätiedot

KirjautuminenPro+ PIKA OPAS PRO+ KÄYTTÖÖN

KirjautuminenPro+ PIKA OPAS PRO+ KÄYTTÖÖN KirjautuminenPro+ 1) Ammattiliitto Pro:n sivuilla, sivun oikeassa reunassa on Pro+ jäsenille. 1) Klikkaamalla logoa, pääset kirjautumaan Pro+ sivuille. Oman profiilin julkaisu Pro+ 2) 2) Kun olet kirjautunut

Lisätiedot

PELAAJASOPIMUS KAUDELLE

PELAAJASOPIMUS KAUDELLE 0.08.013 1 (5) PELAAJASOPIMUS KAUDELLE 1. OSAPUOLET 1. Kiimingin Kiekko-Pojat Ry (jäljempänä seura), joukkue (jäljempänä joukkue) sekä. (jäljempänä pelaaja) ja 3. (jäljempänä huoltaja). SOPIMUSKAUSI Tämä

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Ilves

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Ilves Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille Ilves 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana 0 1 2 3 4 5 6 7 8 Ringettekoulu F E D C B 2. Vastaaja isä 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Lisätiedot

PALAUTUKSEN PERUSTOIMINNALLISUUDEN KUVAUS

PALAUTUKSEN PERUSTOIMINNALLISUUDEN KUVAUS PALAUTUKSEN PERUSTOIMINNALLISUUDEN KUVAUS Palautuksen tekemiseen liittyvät seuraavat vaiheet: Sovi asiakkaan kanssa tuotteen palautuksesta haluamallasi tavalla Varmista, että asiakkaan sähköpostiosoite

Lisätiedot

Vantaa Divingin pelisäännöt! Vantaa Diving

Vantaa Divingin pelisäännöt! Vantaa Diving Vantaa Divingin pelisäännöt! Vantaa Diving 03.08.2016 Sisällysluettelo Urheilijan pelisäännöt... 2 1. Urheilijan peruspilarit... 2 2. Harjoituksissa... 2 Vanhempien pelisäännöt... 3 1. Kysyn, en arvaile...

Lisätiedot

AVUSTAJIEN TYÖAIKOJEN HALLINTA

AVUSTAJIEN TYÖAIKOJEN HALLINTA Heikki Aulio 24.02.2015 1 (5) AVUSTAJIEN TYÖAIKOJEN HALLINTA Henkilökohtaisten avustajien työaikojen suunnittelu ja hallinta on työlästä, jos avustettavalla on useampia avustajia. Siksi olenkin toteuttanut

Lisätiedot

Ilmoitus oikeuksista

Ilmoitus oikeuksista Ilmoitus oikeuksista Tästä lehtisestä saat tärkeää tietoa oikeuksista, jotka sinulla on ollessasi Oikeuksilla tarkoitetaan tärkeitä vapauksia ja apua, jotka ovat lain mukaan saatavilla kaikille. Kun tiedät

Lisätiedot

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT 1.1.2017 ------------------------- Sisällysluettelo 1. Osallistumisoikeus... 2 2. Kilpailusarjat ja -muodot... 2 3. Joukkueen kokoonpano... 3 4. Sama voimistelija eri joukkueissa...

Lisätiedot

Yöllä Fan nukkuu huonosti. Hänellä on nenä tukossa ja häntä palelee. Aamulla hän etsii kuumemittarin ja mittaa kuumeen.

Yöllä Fan nukkuu huonosti. Hänellä on nenä tukossa ja häntä palelee. Aamulla hän etsii kuumemittarin ja mittaa kuumeen. 6. SAIRAANA 6.1 Dialogit SAIRAANA Yöllä Fan nukkuu huonosti. Hänellä on nenä tukossa ja häntä palelee. Aamulla hän etsii kuumemittarin ja mittaa kuumeen. Lasse: Huomenta! Millainen olo sulla on? Huomenta,

Lisätiedot

Lastensuojelu Suomen Punaisen Ristin toiminnassa

Lastensuojelu Suomen Punaisen Ristin toiminnassa Lastensuojelu Suomen Punaisen Ristin toiminnassa Koulutusmateriaali vapaaehtoisille SPR/ Päihdetyö / Kati Laitila Koulutuksen tavoite Edistää lasten ja nuorten turvallisuuden, terveyden, oikeuksien ja

Lisätiedot

Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015 -

Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015 - Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015-1 Yleiset sinettiseurakriteerit Seuralla on kirjallinen toimintalinja seuran toimintaperiaatteista ja -tavoista. Seura pitää huolta

Lisätiedot

KOKKOLAN JYMY OHJAAJAN OPAS

KOKKOLAN JYMY OHJAAJAN OPAS KOKKOLAN JYMY OHJAAJAN OPAS 1 Ohjaajan muistilista Ohjaajana toimiminen -Tulen ajoissa paikalle ja lähden viimeisenä. -Tervehdin lapsia harjoitukseen tultaessa ja kotiin lähtiessä. -Hankin tunnille sijaisen

Lisätiedot

Saaristomeren Melojat ry / Nuorisojaosto TIEDOTE loka- marraskuu 2014

Saaristomeren Melojat ry / Nuorisojaosto TIEDOTE loka- marraskuu 2014 Saaristomeren Melojat ry / Nuorisojaosto TIEDOTE loka- marraskuu 2014 Ajankohtaista loka- marraskuussa: Ilmoittaudu mukaan ratanuorten syysleirille! Sileän veden melonnan kilpalajien seuratoiminnan ja

Lisätiedot

Jaguars Spirit Athletes ry

Jaguars Spirit Athletes ry Jaguars Spirit Athletes ry +',-'%"!"!#!$!%!$!&!!!!'!&!(!)!*!&!*!" Jäsentiedote 5/2013 Syysterveisiä Hyvä jäsenemme, tässä on vuoden 2013 viides jäsentiedote. Jäsentiedotteesta saat paljon tärkeää tietoa

Lisätiedot

veta www.jagvillveta.se Nuori ja suojatut henkilötiedot

veta www.jagvillveta.se Nuori ja suojatut henkilötiedot Jag vill veta www.jagvillveta.se Nuori ja suojatut henkilötiedot Tämä esite on tarkoitettu nuorille, joilla on suojatut henkilötiedot. Sen ovat laatineet yhdessä Rikosuhriviranomainen (Brottsoffermyndigheten)

Lisätiedot

Someron Esan uimarin kilpailuohje kilpailumatkoilla pitää käyttää seuran edustusasua aina

Someron Esan uimarin kilpailuohje kilpailumatkoilla pitää käyttää seuran edustusasua aina kilpailumatkoilla pitää käyttää seuran edustusasua aina EDELLINEN PÄIVÄ: pitää syödä hyvin, että jaksaa. KARKIT JA NAPOSTELTAVA OLISI SYYTÄ JÄTTÄÄ POIS. Hyvä tapa varsinkin ennen pääkisoja, on aloittaa

Lisätiedot

Luokkakisat

Luokkakisat Palkinnot Palkinnot Kuuluttajat, Kuuluttajat, Musiikki Musiikki Luokkakisat 8.-9.4.2017 Kahvituspiste talkooväelle Tuomaripalaverit keittiö Roll-up Roll-up portiksi portiksi Takakatsomot Esitysalue uusin

Lisätiedot

TERVETULOA PILVIPAIMENIIN! Pilvipaimenet on vuorohoitoa tarjoava ryhmä puhelin:

TERVETULOA PILVIPAIMENIIN! Pilvipaimenet on vuorohoitoa tarjoava ryhmä puhelin: TERVETULOA PILVIPAIMENIIN! Pilvipaimenet on vuorohoitoa tarjoava ryhmä puhelin: 0400914479 osoite: Kuhatie 1, 54915 Saimaanharju sähköposti: pilvipaimenet@taipalsaari.fi Henkilökunta Ansku, Taru, Maarit,

Lisätiedot

SB-Pro pojat -99 ja -00 Eerikkilän leiri 5. 7.9.2014

SB-Pro pojat -99 ja -00 Eerikkilän leiri 5. 7.9.2014 SB-Pro pojat -99 ja -00 Eerikkilän leiri 5. 7.9.2014 Leiri alkaa perjanitaina 5.9. klo 17:00 ja loppuu sunnuntaina 7.9. noin klo 13:30. Eerikkilän urheilukeskuksen osoite on Urheiluopistontie 138, 31370

Lisätiedot

SINETTISEURAKRITEERIT. versio 3.0

SINETTISEURAKRITEERIT. versio 3.0 SINETTISEURAKRITEERIT versio 3.0 Sinettikriteerien uudistaminen Työstetty työryhmällä: Henna Sivenius (hiihto), Maiju Kokkonen (taitoluistelu), Turkka Tervomaa (jääkiekko), Henri Alho (jalkapallo), Tiiu

Lisätiedot

Saunalahti. Ohjeita. Säännöt. Lukkari. www.espoontapiot.fi

Saunalahti. Ohjeita. Säännöt. Lukkari. www.espoontapiot.fi Saunalahti Ohjeita Säännöt Lukkari www.espoontapiot.fi Espoon Tapiot Espoon Tapiot on vuonna 1965 perustettu urheiluseura. Seura oli alun perin yleisseura, mutta vuosien varrella sen päälajiksi on muodostunut

Lisätiedot

YLIOPPILASKIRJOITUKSET. Käytännön ohjeita syksy 2016

YLIOPPILASKIRJOITUKSET. Käytännön ohjeita syksy 2016 YLIOPPILASKIRJOITUKSET Käytännön ohjeita syksy 2016 Kirjoituspäivät syksy 2016 Kuullunymmärtämiskokeet ma 12.9 vieras kieli, pitkä klo 8.45-10.00 englanti klo 11.00-12.00 ranska klo 13.00-14.00 venäjä

Lisätiedot

TURVALLISUUSSUUNNITELMA

TURVALLISUUSSUUNNITELMA TURVALLISUUSSUUNNITELMA Tapahtuma: Osallistujat: Taekwon-do Akatemian leiri noin 200 osallistujaa Ajankohta: 2.11.2007 4.11.2007 Tapahtumapaikka: Järjestäjä: Rajakylän koulu Taekwon-do Akatemia ry -----------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit Uudistuneet O Sinettiseurakriteerit Uudistetut Sinettiseurakriteerit pohjautuvat O Lasten ja nuorten urheilusta tehtyihin selvityksiin. O Selvitykset valmistuivat yhteistyössä Kilpa- ja huippu-urheilun

Lisätiedot

JONOSSA OLEVIEN HAKEMUSTEN KÄSITTELY

JONOSSA OLEVIEN HAKEMUSTEN KÄSITTELY 15.5.2017 vj Oikeus: lippukunnanjohtaja jäsenrekisterinhoitaja sihteeri JONOSSA OLEVIEN HAKEMUSTEN KÄSITTELY Liity partioon sivuston kautta tulee partioon paljon uusia jäseniä. Palvelun kautta lippukunnan

Lisätiedot

Seurakehitys SJAL:ssa. Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat

Seurakehitys SJAL:ssa. Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat Seurakehitys SJAL:ssa Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat Sisältö SJAL:n seurakehitysohjelmasta Kokemuksia oman seuran analyysista Artemis Laatujärjestelmä seuroille? SJAL:n

Lisätiedot

Johdatus uusille opettajille. Opettajankokous Olli Ruohomäki

Johdatus uusille opettajille. Opettajankokous Olli Ruohomäki Johdatus uusille opettajille Opettajankokous 27.8.2015 Olli Ruohomäki Petäjä on alueellinen kansalaisopisto Ennen kurssin alkua Poikkea toimistolla täyttämässä tuntiopettajalomake sekä pankkiyhteyslomake.

Lisätiedot

Sairauslomien omailmoituskäytännöt työpaikoilla

Sairauslomien omailmoituskäytännöt työpaikoilla Sairauslomien omailmoituskäytännöt työpaikoilla Kyselytutkimus keväällä 2017 Vastaajia 320 1.1.2015, TEAM Teollisuusalojen ammattiliitto ry, Osasto/Laatija, www.teamliitto.fi 1 Kysely sairausloman omailmoituksen

Lisätiedot

OHJEET KUNTOSALIN KÄYTTÄJILLE!

OHJEET KUNTOSALIN KÄYTTÄJILLE! OHJEET KUNTOSALIN KÄYTTÄJILLE! 18.10.2016 Kuntosali sijaitsee Monitoimitalolla, os. Kristiinantie 17 A, 64900 Isojoki Kuntosalille päästäksesi tarvitset oman poletin Kuntosalin käyttövuorot ovat luettavissa

Lisätiedot

OLS Jalkapallo. OLS Kaupunkisarja

OLS Jalkapallo. OLS Kaupunkisarja OLS Jalkapallo OLS Kaupunkisarja OLS Kaupunkisarjassa lapsi pääsee aloittamaan jalkapalloharrastuksen lähellä kotia. Muut harrastukset vs. OLS Kaupunkisarja Kaupunkisarjatoiminnan lisäksi lapsilla pitää

Lisätiedot

Porvoon kaupunki 2011 Henkilöstökysely QPS 34+

Porvoon kaupunki 2011 Henkilöstökysely QPS 34+ 1,2 1 0,8 0,6 0,4 0,2 0 1 Porvoon kaupunki 2011 Henkilöstökysely QPS 34+ Porvoo 2011 - Borgå 2011 N = 1273 Sukupuoli 100 % 90 % 80 % 81 % 70 % 60 % 50 % 40 % 30 % 20 % 18 % 10 % 0 % mies nainen Ikäryhmä

Lisätiedot

Autokunto-ohjelmiston käyttöohjeet

Autokunto-ohjelmiston käyttöohjeet Autokunto-ohjelmiston käyttöohjeet Koskilinjat Oy Panu Toropainen SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO...I 1. TÖIHIN SISÄÄN JA ULOS KIRJAUTUMINEN...1 1.1. Työlle kirjautuminen...2 1.2. Vikailmoituksen tekeminen...5

Lisätiedot

GT Teamit RED ORANGE GREEN YELLOW PINK BLUE PLAYER

GT Teamit RED ORANGE GREEN YELLOW PINK BLUE PLAYER GT Teamit 2016-2017 RED ORANGE GREEN YELLOW PINK BLUE PLAYER Grani Tenniksen valmennuskokonaisuus - Pelaajan polku GT Tennis- ja mailapelikoulu Esikouluikäisille ja 1-3 -luokkalaisille Ohjaajakoulutukset

Lisätiedot

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit Uudistuneet O Sinettiseurakriteerit Uudistetut Sinettiseurakriteerit pohjautuvat O Lasten ja nuorten urheilusta tehtyihin selvityksiin. O Selvitykset valmistuivat yhteistyössä Kilpa- ja huippu-urheilun

Lisätiedot

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 Sisältö ARVI-menettelyn perusteet... 1 Arvioinnin syöttäminen... 2 Arvion lähettäminen TE-toimistoon... 5 Sovelluksen sulkeminen... 6 Virhetilanteiden

Lisätiedot

Tiedotus- ja ilmoittautumistyökalun käyttöohje

Tiedotus- ja ilmoittautumistyökalun käyttöohje Peuramaa Golf Hjortlandet ry Nuorisotoimikunta Tiedotus- ja ilmoittautumistyökalun käyttöohje Peuramaan nuorisotoiminnan käytännön järjestelyiden tehostamiseksi on otettu käyttöön Internetpohjainen tapahtumien

Lisätiedot

3. Ryhdy kirjoittamaan ja anna kaiken tulla paperille. Vääriä vastauksia ei ole.

3. Ryhdy kirjoittamaan ja anna kaiken tulla paperille. Vääriä vastauksia ei ole. 1 Unelma-asiakas Ohjeet tehtävän tekemiseen 1. Ota ja varaa itsellesi omaa aikaa. Mene esimerkiksi kahvilaan yksin istumaan, ota mukaasi nämä tehtävät, muistivihko ja kynä tai kannettava tietokone. Varaa

Lisätiedot

LAPSEN ESIOPETUKSEN SUUNNITELMA

LAPSEN ESIOPETUKSEN SUUNNITELMA 1 LAPSEN ESIOPETUKSEN SUUNNITELMA Oma kuvani Nimi: Lukuvuosi: Esiopetuspaikka: 2 LAPSEN TIEDOT Lapsen nimi Henkilötunnus Kotiosoite Kotipuhelinnumero Äiti/puoliso Isä/puoliso Puhelinnumero Puhelinnumero

Lisätiedot

KESKEISET TOIMINTAPERIAATTEET TYÖNTEKIJÄNÄ

KESKEISET TOIMINTAPERIAATTEET TYÖNTEKIJÄNÄ KESKEISET TOIMINTAPERIAATTEET TYÖNTEKIJÄNÄ Yleinen vastuu työn tekemisestä 1. Työntekijän on työskenneltävä työsopimuksen mukaisesti vastuuntuntoisesti sekä Suomen lakia noudattaen kansalaisuudesta riippumatta.

Lisätiedot

Tuen tarpeen tunnistaminen

Tuen tarpeen tunnistaminen Tuen tarpeen tunnistaminen Matematiikan arviointi toinen luokka talvi Esitysohjeet opettajalle Arvioinnin yleisiä periaatteita Tutustu ennen tehtävien esittämistä ohjeisiin ja materiaaliin sekä tarkista,

Lisätiedot

Tuen tarpeen tunnistaminen

Tuen tarpeen tunnistaminen Tuen tarpeen tunnistaminen Matematiikan arviointi toinen luokka syksy Esitysohjeet opettajalle Arvioinnin yleisiä periaatteita Tutustu ennen tehtävien esittämistä ohjeisiin ja materiaaliin sekä tarkista,

Lisätiedot

EeNet käyttöohje SHA pelaajille harjoituspäiväkirjan täyttö

EeNet käyttöohje SHA pelaajille harjoituspäiväkirjan täyttö EeNet käyttöohje SHA pelaajille harjoituspäiväkirjan täyttö 1. Kirjautuminen Seuran valmennuspäällikkö, joukkueen valmentaja tai joukkueenjohtaja luo pelaajalle tunnukset EeNettiin noin 1kk ennen ensimmäistä

Lisätiedot

Miksei vanhemmille järjestetä omaa uintivuoroa?

Miksei vanhemmille järjestetä omaa uintivuoroa? Hei UiTalainen, Seura kartoitti toimivuuttaan Oman seuran analyysillä johon vanhemmat, valmentajat ja muut seuratoimijat pääsivät vastaamaan. Kysely oli valtakunnallinen liikunnan kattojärjestö Valon tekemä.

Lisätiedot

Harjoite 1: Kysymyksiä valmentajalle lasten innostuksesta ja motivaatiosta

Harjoite 1: Kysymyksiä valmentajalle lasten innostuksesta ja motivaatiosta Harjoite 1: Kysymyksiä valmentajalle lasten innostuksesta ja motivaatiosta 30-60 minuuttia valmentajan aikaa, ja Harjoituslomake ja kynä noin 1-2 viikkoa oman työn tarkkailuun. Tavoitteet Harjoite on kokonaisvaltainen

Lisätiedot

Työpaikan/ Järjestön nimi: PEREHDYTYSOPAS 1/2015 Osaava tekijä hanke Verkostomainen työpaja

Työpaikan/ Järjestön nimi: PEREHDYTYSOPAS 1/2015 Osaava tekijä hanke Verkostomainen työpaja Työpaikan/ Järjestön nimi: PEREHDYTYSOPAS 1/2015 Osaava tekijä hanke Verkostomainen työpaja Työntekijä (nimi ja puhelin) Perehdyttäjä (nimi ja puhelin) Perehdytysajankohta/-kohdat 1. JÄRJESTÖN TOIMINTA

Lisätiedot

OHJEET KUNTOSALIN KÄYTTÄJILLE!

OHJEET KUNTOSALIN KÄYTTÄJILLE! OHJEET KUNTOSALIN KÄYTTÄJILLE! 8.2.2016 Kuntosali sijaitsee Monitoimitalolla, os. Kristiinantie 17 A, 64900 Isojoki Kuntosalille päästäksesi tarvitset oman poletin Kuntosalin käyttövuorot ovat luettavissa

Lisätiedot

Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille 28.4.2010

Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille 28.4.2010 Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille 28.4.2010 Rastivarsat ry. Suunnistuksen erikoisseura Orimattilasta Suunnistuskoulua 80- luvun alkupuolelta asti Sinettiseura 2008 Vuoden suunnistusseura

Lisätiedot

sijaisrekrytointi.tampere.fi SIJAISREKISTERIN OHJEET KÄYTTÄJÄLLE

sijaisrekrytointi.tampere.fi SIJAISREKISTERIN OHJEET KÄYTTÄJÄLLE sijaisrekrytointi.tampere.fi SIJAISREKISTERIN OHJEET KÄYTTÄJÄLLE SISÄLLYS 1. Rekisteröityminen 2. Kirjautuminen 3. Sijaisrekisterin välilehdet 4. Hakemuksen tekeminen 5. Haastatteluajan varaus 6. Kalenterin

Lisätiedot

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta.

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta. OHJE KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN TEKEMISESTÄ WILMAAN Ennen kuin pääset ilmoittamaan lapsesi kouluun, tulee sinun tehdä käyttäjätunnukset wilmaan. Jos esiopetuksessa olevan lapsesi päiväkodissa on otettu wilma käyttöön,

Lisätiedot

KOHTAA. Sano jotain mukavaa. jollekin opettajalle. Kysy sellaiselta luokka kaverilta, jonka kanssa et kovin usein juttele, mitä hänelle kuuluu.

KOHTAA. Sano jotain mukavaa. jollekin opettajalle. Kysy sellaiselta luokka kaverilta, jonka kanssa et kovin usein juttele, mitä hänelle kuuluu. KOHTAA Nämä omenat kannustavat kunnioittavaan kohtaamiseen sekä ottamaan muiden mieli piteet ja tunteet huomioon. Omalla käytöksellä on suuri merkitys sille, millaista vuorovaikutus muiden kanssa on. Sano

Lisätiedot

KOULUMESTARIN VUOROVAIKUTUSSOPIMUS

KOULUMESTARIN VUOROVAIKUTUSSOPIMUS AMMATILLISUUS KOULUMESTARIN VUOROVAIKUTUSSOPIMUS Aikuinen aikuinen vuorovaikutus Keskustele työasioista avoimesti ja sovi yhteiset käytänteet tiimeissä Vaali vuorovaikutustaitoja kuuntele ja keskustele

Lisätiedot

Sovitut seuranta-ajat

Sovitut seuranta-ajat KUNTOKIRJA Sovitut seuranta-ajat Pvm/ klo paikka Huomioitavaa/ sovitut asiat Henkilötiedot Nimi: Osoite: Puhelin: Yhteystietoja Lääkäri KYS Puhelin Sairaanhoitaja, Sydänpoliklinikka Puhelin Fysioterapeutti

Lisätiedot

Tuen tarpeen tunnistaminen

Tuen tarpeen tunnistaminen Tuen tarpeen tunnistaminen Matematiikan arviointi toinen luokka kevät Esitysohjeet opettajalle Arvioinnin yleisiä periaatteita Tutustu ennen tehtävien esittämistä ohjeisiin ja materiaaliin sekä tarkista,

Lisätiedot

KÄYTTÄJÄTUNNUS JA SALASANA

KÄYTTÄJÄTUNNUS JA SALASANA Tervehdys täältä Kuopion kaupungin rekrytointipalvelusta. Kiitämme Sinua jättämästäsi hakemuksesta sijaispankkiimme sekä jo mahdollisista tekemistäsi sijaisuuksista Kuopion kaupungille. Syksy on tulossa

Lisätiedot

Mukaan.fi on oma verkkopalvelu juuri sinulle, joka olet kiinnostunut erityistä tukea käyttävien lasten, nuorten ja aikuisten elämästä.

Mukaan.fi on oma verkkopalvelu juuri sinulle, joka olet kiinnostunut erityistä tukea käyttävien lasten, nuorten ja aikuisten elämästä. Tule mukaan! Mukaan.fi on oma verkkopalvelu juuri sinulle, joka olet kiinnostunut erityistä tukea käyttävien lasten, nuorten ja aikuisten elämästä. Tämän helppokäyttöisen netin kohtaamis- ja keskustelupaikan

Lisätiedot

Riparille 2013 Tervetuloa rippikouluun

Riparille 2013 Tervetuloa rippikouluun Riparille 2013 Tervetuloa rippikouluun NASTOLAN SEURAKUNTA RIPPIKOULUINFO 2013 2/5 Ketkä vuorossa? Nyt on aika ilmoittautua rippikouluun. Rippikoulussa sinulla on mahdollisuus pohtia tärkeitä elämään ja

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Tikkurilan Taitoluisteluklubi

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Tikkurilan Taitoluisteluklubi Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille Tikkurilan Taitoluisteluklubi 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana Ice Melody Ice Sympathy Ice melody Luistelukoulu/ Timantit Ice Sympathy Luistelukoulu

Lisätiedot