Optimaalinen Terveys. Onko olemassa nuoruudenlähde? Merkkejä mahdollisesta alhaisesta glutationi eli GSH tasosta?

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Optimaalinen Terveys. Onko olemassa nuoruudenlähde? Merkkejä mahdollisesta alhaisesta glutationi eli GSH tasosta?"

Transkriptio

1 Onko olemassa nuoruudenlähde? Tiedemiehet ovat 30 vuoden tutkimisen jälkeen tehneet hämmästyttävän löydön: Vähän tunnettu biomolekyyli, joka löytyy jokaisesta elävästä solusta, saattaa sisältää ikääntymistä hidastavia ominaisuuksia. Tämä aine on GLUTATIONI eli paremmin tunnettuna GSH. GSH löydettiin ranskalaisen tiedemiehen J. de Rey-Pilhaden toimesta Vasta 1980-luvulla sen voimakkaat ominaisuudet selvisivät tutkijoille Cornell Yliopistossa tehdyissä tutkimuksissa. Ne tutkimukset ja lukuisat muut sen jälkeenkin, ovat osoittaneet, että jokaisessa solussa esiintyvällä GSH:lla on positiivisia vaikutuksia energisyyteen, nuoruuden säilymisessä ja immuunijärjestelmän vahvistamisessa. Tieteellisesti on löydetty kiistaton riippuvuussuhde ikääntymisen nopeudella ja solun GSH tuotannolla. GSH on tällä hetkellä kiistatta merkittävin tekijä nuoruuden ylläpitämisessä. Se on luonnon oma tapa hidastaa ikääntymisprosessia ja ylläpitää energistä terveyttä. GSH on vastuussa solutasolla energia-tuotannosta sekä ikääntymisestä. Merkkejä mahdollisesta alhaisesta glutationi eli GSH tasosta? Useat sairaudet on osoitettu olevan seurausta alhaisesta glutationi tasosta. Näitä sairauksia ovat useat syöpäsairaudet, lihasrappeumat, maksatulehdukset, aliravitsemustilat, voimakas fyysinen stressi, AIDS, parasetamoliset myrkytykset jne. Lukuisat lääketieteelliset lähteet osoittavat, että useat sydän- ja verenkiertojärjestelmän, keuhkojen, ruoansulatuksen ja munuaisten vaivoista ovat seurausta glutationin puutteesta. Valitettavasti GSH:ta ei voida ottaa lisäravinteena pilleri tai tablettimuodossa. Glutationia on valmistettava solun sisällä. Tähän tarvitaan tietyt rakennusaineet jotta solu voi sitä valmistaa.

2 GSH koodi on ratkaistu Agel Enterprisesin tutkijat ovat kehittäneet erityisen ravintoaineista koostuvan geelimatriisisekoituksen, jossa ovat GSH:n valmistusaineet, jotka siten mahdollistavat kehon nostamaan GSH tasoa. Kehossasi on biljoonia soluja. Jos ne ovat kunnossa niin olet terve, voit hyvin, näytät nuoremmalta ja elät kauemmin. Ihmiset, joiden solut ovat vähemmän kunnossa ovat väsyneempiä, ikääntyvät nopeammin ja kärsivät hapettumisesta johtuvista sairauksista. Kun sinulla on alhainen glutationi taso, niin solusi eivät voi suorittaa kaikkia toimintojaan kunnolla. GSH :lla on kymmenittäin aineenvaihduntaan liittyviä vaikutuksia. Tässä niistä muutamia: 1. GSH on äärimmäisen tärkeä antioksidantti, jota kehosi valmistaa Vapaat happiradikaalit ovat merkittävin tekijä ikääntymiseen liittyvissä sairauksissa. Antioksidantit ovat kehon luonnolliset puolustajat vapaita radikaaleja vastaan. GSH on tärkein antioksidantti joka avustaa vapaiden radikaalien poistossa. Muita antioksidantteja, kuten C- ja E-vitamiini, keho ei pysty itse valmistamaan. Niitä on saatava ravinnosta tai erillisinä ravintolisinä, ja ne eivät voi toimia täydellisesti ilman, jos glutationia ei ole läsnä. 2. GSH auttaa vastustuskykyjärjestelmää pysymään vahvana GSH pitää yllä normaalia vastustuskykyjärjestelmän toimintaa, jotta kehon puolustajat eivät heikentyisi. 3. GSH on erittäin tärkeä kehosi puhdistumisessa myrkyistä GSH on elintärkeä monien epäpuhtauksien poistamisessa, kuten raskasmetallit, tupakasta tulevat sivutuotteet, pakokaasut ja monet muut myrkyt ja saasteet, joita kohtaat päivittäin. GSH sitoo näitä epäpuhtauksia, ja muuntaa ne sellaisiksi, että ne voidaan poistaa kehosta. 4. GSH pitää energialaitoksesi toiminnassa Energia tuotetaan solun sisällä pienessä yksikössä nimeltään mitokondrio. Nämä mitokondriot kirjaimellisesti palavat loppuun, jos glutationia ei ole saatavilla. GSH on siis katalysaattori päivittäisen energian tuotannossa. Nyt, ensimmäistä kertaa, on saatavilla tuote, AgelGSH, joka tukee ja ylläpitää elintärkeän glutationintuotannon ja läsnäolon soluissa. TERVE SOLU = TERVE KEHO

3 Glutationion äärimmäisen tärkeä osa kehon puolustusmekanismia. Tuhannet tutkimukset ovat osoittaneet, että GSH pitää kehon nuorekkaana, terveenä ja mahdollistaa pitkäikäisyyttä. Kuinka GSH toimii? 1. Tarjoamalla keholle tarpeelliset rakennuspalikat, niin se pystyy rakentamaan glutationia GSH sisältää kolmea aminohappoa: glysiini, kysteiini ja glutamiini. Solun sisällä nämä aminohapot eivät vain ole rakennusosia glutationille vaan ne myös pitävät huolta, että glutationi tuotanto säilyy kehossa. Usein ruokavaliomme sisältää aivan liian vähän kysteiiniä, joka voi siten heikentää glutationin muodostumista. Agel tuo GSH tuotteessaan juuri oikean määrän ja oikeanlaista kysteeniä, joka tehostaa tätä tuotantoa. 2. Luomalla oikeanlainen ympäristö Kuten puutarhassa, antamalla sille ne oikeat ravintoaineet niin se kasvaa ja kukoistaa, niin myös kehossa pidämme huolta, että glutationi tuotanto voi hyvin. Esimerkki 1: Maarianohdake on hyvin tunnettu kyvystään poistaa myrkkyjä, ja eritoten yhteistyössä maksan kanssa. Näin Agel GSH auttaa maksaa tuottamaan energiaa, jota tarvitaan myös glutationi tuotannossa. Tutkimukset ovat osoittaneet 35% nousuja tässä energiatasossa. Esimerkki 2: N-asetyyliglukosamiini (N-Acetyl L- Glucosamine) auttaa kehoa varastoimaan glutationia, jotta sitä olisi aina saatavilla. Alfalipoiinihappo (Alpha Lipoic Acid) taas auttaa glutationi tuotannon uudelleen käynnistämisessä. Huomioitavaa on, että glutationi on ainutlaatuinen antioksidantti, sillä se voidaan ns. ladata uudelleen käyttöön, kun se on tehnyt tehtävänsä vapaita radikaaleja vastaan, kun taas muut antioksidantit heitetään pois käytön jälkeen. AgelGSH sisältämät ainesosat on huolella valittu, sillä ne ovat avain tekijöitä silloin, kun solu rakentaa glutationiatai kun solussa tarvitaan oikeanlaiset olosuhteet glutationin varastoinnille, tuotannolle tai tuotannon uudelleen käynnistämiselle.

4 Kaikkien Antioksidanttien Äiti 7 syytä miksi tarvitset GSH :ta 1. Glutationion Graalinmalja kun puhutaan antioksidanteista Se löytyy jokaisesta elävästä solusta ja vahvistaa muiden antioksidanttien toimintaa. Agel GSH on kehitetty siten, että se sisältää kaikki ne rakennusosat, joita tarvitaan kun halutaan pitää glutationi tasot korkealla. 2. Tehostaa immuunipuolustusta Saasteet ja myrkyt ovat tuholaisia kehossamme. Glutationi on luonnollinen puolustaja niille. 3. Korvaa jo menetetty glutationi Tutkimukset ovat osoittaneet, että jo 20 vuoden iässä, glutationi tasomme alkavat laskea ja se jatkuu aina kuolemaamme asti. Glutationi taistelee vapaita radikaaleja ja hapettumista vastaa, jotka heikentävät kudoksiamme kehossa. 4. Saat terveemmän ihon ja hiukset Solutuotanto on jatkuva prosessi, joka saa meidän hiukset kasvamaan ja ihon pysymään kauniina. Solujemme sormenjälki löytyy DNA:sta, ja glutation on tärkein DNA:n puolustusmekanismeista. 5. Saat elintärkeitä ravintoaineita Nykyaikainen ruokavaliomme sisältää liian vähän niitä avain aineksia, jotka tuottavat glutationia: glysiini, kysteiini ja glutamiini. Agel GSH sisältää kaikki nämä rakennuspalikat. 6. Puhdistaa maksaa ja verta Maksa on kehosi luonnollinen suodatin. Glutationi auttaa puhdistamaan maksaa, jotta se voi toimia tehokkaasti. Samoin tapahtuu verellesi. 7. Pysyt terveenä pidempään Tiede on löytänyt selkeän syy ja seuraus yhteyden ikääntymisen nopeudella ja glutation tuotannolla soluissa. Yksinkertaistettuna terveemmillä ihmisillä on korkeammat glutation tasot kuin vähemmän terveillä. Kumpi sinä haluat olla? Terveemmillä ihmisillä on korkeammat glutationtasot kuin vähemmän terveillä. Kumpi sinä haluat olla?

5 Tieteellinen näkökulma Glutationion äärimmäisen tärkeä aine solujen, kudosten ja tärkeiden elintoimintojen terveelliselle toiminnalle. Tutkimukset ovat osoittaneet, kun keho vanhenee tai sairastuu niin glutationi-tasot voivat alentua merkittävästi. Samoin tutkimukset ovat osoittaneet, että nauttimalla pelkkää glutationia, ei voida nostaa solujen glutationi-tasoja. Kaikkien näiden tutkimusten pohjalta ollaan tultu siihen tulokseen, että paras tapa ylläpitää hyviä glutationi-tasoja kehossa, on lisätä niitä ainesosia ravitsemuksessa, jotka rakentavat soluissa glutationia. Näitä ainesosia ovat kysteiini, glysiinija glutamiini. Nämä yhdisteet eivät ole vain ja ainoastaan rakennusosia glutationille, vaan ne myös pitävät huolta, että glutationi-tuotanto säilyy kehossa. AgelGSH tuote on erityisesti kehitetty siten, että se sisältää kaikki ne tarvittavat rakennuspalikat, joita keho tarvitsee, jotta solut pystyvät yllä pitämään niin glutationi tasoja kuin sen tuotantoa. Tieteellisesti todistetut ainesosat ja Agelinmullistava suspensiogeeliteknologia mahdollistavat, että GSH auttaa kehoa tuottamaan glutationia tavalla, johon ei ole ennen pystytty. Jokaisella yksittäisellä GSH:nainesosalla on uskomattoman positiiviset ominaisuudet, ja jokaisella ainesosalla on myös keskeinen merkitys glutationi-tuotannossa. Ja ainesosien tehokkuus vain vahvistuu kun ne tuodaan yhteen. Seuraavassa on läpikäynti ainesosista miksi juuri ne on valittu GSH tuotteeseen ylläpitämään glutationi-tuotantoa ja tehostamaan näin kehon toimintoja. Värisaflori (väriohdake) siemenöljyä on käytetty tuhansia vuosia niin ruoan valmistuksessa kuin kansan parantamisessakin. Nykyään myös tieteellisesti on osoitettu, että värisaflorilla on merkittäviä hyötyjä ravintoaineena myös glutationi-tuotannossa. Glysiini on yksi yleisimmistä 20 aminohaposta, ja se on välttämätön kehon eri toiminnoille ja proteiini - tuotannolle. Glysiinion pienin ja yksinkertaisin luonnossa esiintyvistä aminohapoista, ja se on erittäin tärkeä glutationi tuotannossa. Asetyylikysteiini(N-AscetylL-Cysteine) tärkeä rikkipohjainen aminohappo. Se on välttämätön ja myös kaikista tehokkain ainesosa mitä löytyy glutationi-tuotantoon. Se on myös parhaiten ruuansulatuksessa imeytyvä L-kysteiini aminohapon muoto. L-Kysteiiniälöytyy useista ravintolähteistä (ensisijaisesti eläimistä), mutta kaikkein tehokkaimmin imeytyvää asetyylikysteiiniä(n-acetyl L-Cysteine) ei voi saada kuin ravintolisänä.

6 Tieteellinen näkökulma C-vitamiinilla on myös tärkeä rooli glutationi-tuotannossa, sillä se maksimoi asetyylikysteiinin(n-acetyl L-Cysteine) kyvyn siirtyä solusta toiseen. Se myös avustaa jo solun sisällä olevia glutationia-varastoja säilymään. C-vitamiini on myös yksi parhaiten tutkittuja vitamiineja tänä päivänä. N-asetyyliglukosamiini(N-AcetylL-Glucosamine) on glukoosisokerin johdannainen, ja sitä löytyy yleisesti vähäkalorisista dietti-tuotteista. N-asetyyliglukosamiinion yksi avain yhdiste useissa kehon rakenteissa kuten jänteissä, sidekudoksissa, verisuonissa jne. Sillä on myös erittäin suuri rooli tukea kehoa glutationituotannossa ja varastoinnissa. Cordycep-sieni (Cordycepssinensis) on hyvin arvokas ja arvostettu ns. kansanparannuslääke. Sillä on runsaasti farmakologisten ja biologisten ominaisuuksien lisäksi hapettumista estäviä ominaisuuksia mm. avustamalla glutationi-toimintoa. Nykytutkimukset ovat osoittaneet, että Cordycep-sienestä on hyötyjä sydämelle, keuhkoille, maksalle, munuaisille ja vastustuskyvylle. Alfalipoiinihappo (Alpha LipoicAcid) on tärkeä rasvahappo, joka solun sisällä avustaa glukoosin muuntumisessa energiaksi. Ja lisäksi se on yhtä tärkeä antioksidanttina. Vuonna 1988 osoitettiin alfalipoiinihapollaolevan yhtä suuria antioksidanttisiaominaisuuksia kuin CoQ-10, C-ja E-vitamiinilla. Jotkut antioksidantit toimivat vesiliukoisesti, (kuten C-vitamiini), toiset rasvaliukoisesti, (kuten E- vitamiini), mutta alfalipoiinihappoon sekä vesi-että rasvaliukoinen, mikä tarkoittaa sitä, että se toimii kauttaaltaan koko kehossa. Antioksidantien, kuten glutationi, toiminta kyky heikkenee kun ne hyökkäävät kehossa vapaita radikaaleja vastaan, mutta alfalipoiinihapposaattaa auttaa näitä antioksidantteja elpymään ja tulemaan aktiivisiksi uudelleen. Kun GSH on suoriutunut tehtävästään antioksidanttina, niin syntyneessä reaktiossa seleeni toimii katalyyttisesti aiheuttaen kahden hapettuneen GSH molekyylin (GS) muuntuvan yhdeksi glutationi disulfidiksi(gssg) molekyyliksi. Sen jälkeen tämä GSSG molekyyli voi palautua takaisin kahdeksi GSH molekyyliksi. Kversetiini(Quercetin) on flavonoidi. Sitä löytyy hedelmistä, vihanneksista, lehdistä ja jyvistä. Se on vahva antioksidantti, joka tukee glutationia. Kversetiinivakauttaa myös soluja sekä tukee aivojen, maksan ja munuaisten toimintaa. Kurkuma (TurmericRoot), jota kasvaa villinä Etelä-Aasiassa, Intiassa ja Indonesiassa, on käytetty perinteisesti jo tuhansia vuosia. Sitä on käytetty mm. ruoansulatuksen edistämisessä, ilmavaivoihin sekä puhdistamaan ja voimistamaan maksaa. Kurkumalla on osoitettu olevan useita yleistä terveyttä edistäviä vaikutuksia.

7 Tieteellinen näkökulma L-glutamiini on aminohappo, jolla on monta roolia kehon toiminnoissa. Se on osana proteiinisynteesissä, happotasapainon säätelijänä munuaisissa tuottamalla ammoniumia, tuottamalla soluenergiaa glukoosin kanssa jne. Glutamiiniaon tutkittu laajasti ja sen on todettu olevan hyödyllinen erilaisten vammojen hoidossa, kuten loukkaantumisissa ja palovammoissa, sekä syövän hoidoista aiheutuvien sivuvaikutusten hoidoissa että kirurgisten toimenpiteiden aiheuttamissa haavojen hoidoissa. Maarianohdakesiementä(Milk ThistleSeed) on käytetty perinteisessä lääketieteessä jo tuhansia vuosia. Eurooppalaiset olivat ensimmäisiä, jotka käyttivät maarianohdakkeensiemeniä yrttihoitoina tukemaan maksan toimintaa. Vielä edelleenkin maarianohdakeon yksi yleisimmistä lääkekasveista maailmassa. Kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet, että sillä on runsaasti terapeuttista käyttöä ja erityisesti maksalle. Glutationion tärkeä vastustuskyvylle, myrkkyjen ja epäpuhtauksien poistumiselle ja se on avain asemassa pitämässä sinut terveenä ja energisenä. Et voi suoraan syödä sitä ravintolisänä, vaan ainoa keino ylläpitää kehon glutationi-tasoja on antaa keholle niitä rakennusaineita, joita glutationinmuodostumisessa tarvitaan, ja ne löytyvät juuri Agel GSH tuotteesta. Huomioi: Raskaana ja imättävienäitien (tai suunnittelee raskautta) tulee keskustella hoitavan lääkärin kanssa ennen tuotteen käyttämistä. Jos olet menossa leikattavaksi, kerro lääkärillesi kaikista ravintolisistä joita käytät. Yhden annospussin nauttiminen päivässä sopii suurimmalle osalle ihmisistä, ellei ole jotain tiettyä syytä miksi tuotetta ei tulisi käyttää. Tarkoitettu aikuisten käyttöön, ei lapsille. Alle 18 -vuotiaille ei suositella ilman keskustelua lääkärin kanssa. Ennen tuotteen käytön aloittamista tulisi huomioida; onko käytössä sellaisia lääkkeitä, jotka tulisi ottaa huomioon, onko allergioita, oletko raskaana tai imettäväinen, ylipaino asioita jne. Yksi annospussi päivässä, ja muut Agel-tuotteet soveltuvat täydentämään päivittäistä hyvinvointia. Agel GSH säilyy normaali olosuhteissa 18 kuukautta valmistamisesta.

8 Alfalipoiinihappo (Alpha Lipoic Acid, ALA) Välttämätön koentsyymiuseille entsyymeille kehon toiminnoissa. Käytetään usein ravintolisänä sen antioksidanttisten ominaisuuksien ansiosta. ALA lisää kehon kykyä tuottaa glutationia. Cordycep-sieni(Cordyceps sinensis) Sieni menestyy Kiinan alueen kylmissä vuoristo-olosuhteissa ja lumisilla suoalueilla. Sitä käytetään lisäravinteena useiden terveysominaisuuksiensa johdosta. Glutation Tripeptidi, joka koostuu aminohapoista ja toimii antioksidanttina suojaamalla soluja hapettumiselta ja vahingoittumiselta. Laajalti pidetty kaikkein tärkeimpänä antioksidanttina kehossa. Glysiini Avain asemassa oleva aminohappo proteiinisynteesissä, solun ja kehon energian ATP tuotannossa (adenosiinitrifosfaatti) solun energiatuotannossa, glutationin muodostumisessa, glukoosin (rypälesokeri) muodostumisessa, glykogeenin muodostumisessa ja monessa muussa. L-glutamiini Avain asemassa oleva aminohappo mm. proteiinisynteesissä ja glutationin muodostumisessa. Tärkeä lihasten palautumisessa ja solun energian tuotannossa. Maarianohdakesiemen uute (Milk Thistle Seed Extract) Mykerökukkaiskasvi, joka sisältää runsaasi silymarinia. Silymariniakäytetään laajasti myrkkyjen poistajana kehosta ja tutkimukset ovat osoittaneet sillä olevan monia fysiologisia vaikutuksia kehossa. Asetyylikysteeni(N-Acetyl L-Cysteine NAC) N-asetyylikysteiini(NAC) on luonnossa esiintyvän kysteiini-aminohaponjohdos, jonka kestävyyttä on parannettu liittämällä asetyyliryhmä kysteiinin aminotyppeen. NAC on käytetty monien vaivojen hoidossa kuten maksa-ja sydän-ja verisuonivaivoissa. Kversatiini(Quercetin) Kversatiinion hyvin tunnettu flavonoidi. Flavodoidittunnetaan voimakkaina antioksidantteina, jotka tukevat mm. immuunisysteemiä. Seleeni (Selenium) Seleeni on välttämätön hivenaine ja voimakas antioksidantti. Sitä on käytetty hyvien kolesteroliarvojen ylläpidossa, eturauhasen hoidossa ja antioksidanttina sydän-ja verisuonijärjestelmässä. Kurkumajuuri (Turmeric Root) Yleisemmin mausteena tunnettu kurkuma on myös laajalti käytetty lisäravinteena sen useiden hyödyllisten ominaisuuksiensa ansiosta. ** Nämä lausunnot eivät ole virallisesti vahvistettuja. Näillä tuotteilla ei ole tarkoitus diagnosoida, hoitaa, parantaa tai estää mitään sairautta.

9 Lähteitä RybkaJ, KupczykD, Kedziora-KornatowskaK, MotylJ, CzuczejkoJ, Szewczyk-GolecK, KozakiewiczM, PawlukH, CarvalhoLA, KedzioraJ. 2011, March. Gutathionerelatedantioxidant defense system in elderly patients treated for hypertension. Cardiovascular Toxicology 11(1): 1-9. MannervikB. 2011, February 24. Five decades with glutathione and the GHTome. Journal of Biological Chemistry. 287(9): RodasPC, RooyackersO, Herbert C, NorbergÅ, WerenerJ Jun. Glutamine and glutathione at ICU admission in relation to outcome. Clinical Science 122(12): MagwereT, BurchillSA Heterogeneous role of the glutathione antioxidant system in modulating the response of ESFT to fenretinide in normoxia and hypoxia. PLoS One 6(12): e28558 Wolin MS May 10. Plasma glutathione peroxidase activity is potentially a key regulator of vascular diseaseassociated thrombosis. Circulation 123(18): GardanehM, GholamiM, MaghsoudiN Apr. Synergy between glutathione peroxidase-1 and strocyticgrowth factors suppresses free radical generation and protects dopaminergic neurons against 6-hydroxydopamine. Rejuvenation Res. 14(2): Jan AT, Ali A, HaqQ Jan-Mar. Glutathione as an antioxidant in inorganic mercury induced ephrotoxicity. J Postgrad Med 57(1): Liu RM, Gaston Pravia KA Jan 1. Oxidative stress and glutathione in TGFbeta-mediated fibrogenesis. Free Radic Biol Med 48(1): ManickamDS, Li J, Putt DA, Zhou QH, Wu C, Lash LH, OupickýD. Effect of innate glutathione levels on activity of redoxresponsive gene delivery vectors. J Control Release 141(1): Ogunrinu TA, Sontheimer H Nov 26. Hypoxia increases the dependence of glioma cells on lutathione. J Biol Chem 285(48): DinescuA, Brown TR, BarelierS, CundariTR, Anderson ME Oct 1. The role of the glycine triad in human glutathione synthase. Biochem Biophys Res Commun 400(4): KranceSM, KengPC, PalisJ, BallatoriN Jan-Feb. Transient glutathione depletion determines terminal differentiation in HL-60 cells. Oxid Med Cell Longev 3(1): RaftosJE, WhillierS, KuchelPW Jul 30. Glutathione synthase and turnover in the human erythrocyte: Alignment of a model based on detailed enzymes kinetics with experimental data. J Biol Chem 285(31): KhouzamiL, BourinMC, ChristovC, DamyT, EscoubetB, CaramelleP, PerierM, WahbiK, MeuneC, PavoineC, Pecker F Sept. Delayed cardiomyopathy in dystrophin deficient mdx mice relies on intrinsic glutathione resource. Am J Pathol 177(3): SekharRV, McKay SV, Patel SG, GuthikondaAP, Reddy VT BalasubramanyamA, JahoorF Jan. Glutathione synthesis is diminished in patients with uncontrolled diabetes and restored by dietary supplementation with cysteine and glycine. Diabetes Care 34(1): If you would like to review associated publications in more detail we suggest you use PubMed, the information portal provided by the US National Library of Medicine and the National Institutes of Health. PubMed is a service of the U.S. National Library of Medicine that includes over 17 million citations from MEDLINE and other life science journals for biomedical articles back to the 1950s. To find a reference on PubMed, copy the reference for the article you want to read from the Agel references (or website) page and paste it in the Search PubMed for entry box on the following web page:

10 Yhteystiedot:

Mind Master. Matti Vire 11.5.2013

Mind Master. Matti Vire 11.5.2013 Stressi = ympäristön yksilöön kohdistava uhka tai vahingollinen vaikutus sympaattinen hermojärjestelmä ja hypotalamus-aivolisäke-lisämunuainen aktivoituvat Akuutissa stressissä sydämen syke nousee, hengitys

Lisätiedot

PUHDISTAA POISTAA MYRKKYJÄ TUKEE RUOANSULATUS- JÄRJESTELMÄÄ. ATeamSuomi.com merenheimo@gmail.com 1

PUHDISTAA POISTAA MYRKKYJÄ TUKEE RUOANSULATUS- JÄRJESTELMÄÄ. ATeamSuomi.com merenheimo@gmail.com 1 PUHDISTAA POISTAA MYRKKYJÄ TUKEE RUOANSULATUS- JÄRJESTELMÄÄ merenheimo@gmail.com 1 PUHDISTAA KEHOA Tehokas yhdistelmä ravintoaineita tehostavat suoliston toimintaa ja tukevat suolistossa jo olevia hyödyllisiä

Lisätiedot

E Seleeni 7000 plex. Tärkeitä antioksidantteja ja orgaanista seleeniä

E Seleeni 7000 plex. Tärkeitä antioksidantteja ja orgaanista seleeniä E Seleeni 7000 plex Tärkeitä antioksidantteja ja orgaanista seleeniä KOOSTUMUS E-vitamiini 7 000 mg/kg B6-vitamiini B12-vitamiini C-vitamiini Sinkki (Zn) Seleeni (Se) 60 % natriumseleniittinä 40 % orgaanisena

Lisätiedot

VITAMIINEJA JA MINERAALEJA PULLOSTA

VITAMIINEJA JA MINERAALEJA PULLOSTA VITAMIINEJA JA MINERAALEJA PULLOSTA TAUSTA Vitamin Well on perustettu vuonna 2006 Ruotsissa. Tarkoituksena oli kehittää skandinaaviseen makuun sopiva vitamiinijuoma, joka samalla olisi hyvä ja moderni

Lisätiedot

URHEILIJAN RAVINTO Ravinnon laatu, suojaravintoaineet

URHEILIJAN RAVINTO Ravinnon laatu, suojaravintoaineet santasport.fi URHEILIJAN RAVINTO Ravinnon laatu, suojaravintoaineet Yläkouluakatemia 2015-2016 Vko 36 Santasport Lapin Urheiluopisto I Hiihtomajantie 2 I 96400 ROVANIEMI SUOJARAVINTOAINEET https://www.youtube.com/watch?v=cgcpdskk1o8&spfreload=10

Lisätiedot

EQ EVERYDAY SE, MITÄ TARVITSET JOKA PÄIVÄ

EQ EVERYDAY SE, MITÄ TARVITSET JOKA PÄIVÄ It s in our nature EQ EVERYDAY SE, MITÄ TARVITSET JOKA PÄIVÄ EQ EVERYDAY sisältää tuotteet Lifeforce ja Vitastrong. Tuotteet on kehitetty täydentämään toisiaan ja varmistamaan kehosi K2-vitamiinin, omega-3-rasvahappojen,

Lisätiedot

Kananmuna sisältää muun muassa D-vitamiina ja runsaasti proteiinia

Kananmuna sisältää muun muassa D-vitamiina ja runsaasti proteiinia Jogurtti luomuhillolla on parempi vaihtoehto kuin puuro tai aamumurot. Tutkijat ovat yhä enenevästi havainneet, mitä näiden viljojen gluteeni aiheuttaa terveydellemme. Gluteeni on syyllinen yli 150 eri

Lisätiedot

Omevio. Välttämättömiä rasvahappoja lemmikin ihon terveyden edistämiseen. UUTUUS iholle ja turkille. Lemmikin hyvinvoinnin tueksi

Omevio. Välttämättömiä rasvahappoja lemmikin ihon terveyden edistämiseen. UUTUUS iholle ja turkille. Lemmikin hyvinvoinnin tueksi Omevio Välttämättömiä rasvahappoja lemmikin ihon terveyden edistämiseen UUTUUS iholle ja turkille Mitä välttämättömät rasvahapot ovat? Välttämättömät rasvahapot ovat koirien ja kissojen ihon terveyttä

Lisätiedot

UUTUUS EQOLOGY. Aktiivinen Kollageeni2. Nauti nuorekkaasta ihosta. Taistele tehokkaasti ikääntymistä vastaan!

UUTUUS EQOLOGY. Aktiivinen Kollageeni2. Nauti nuorekkaasta ihosta. Taistele tehokkaasti ikääntymistä vastaan! UUTUUS EQOLOGY Nauti nuorekkaasta ihosta Vähentää ikääntymisen näkyviä merkkejä Tarjoaa elinvoimaa, vahvuutta ja kimmoisuutta Kosteuttaa Kasvattaa luonnollista kollageenin tuotantoa Taistele tehokkaasti

Lisätiedot

ASEA. Maailman ensimmäinen ja ainoa redoxsignalointimolekyyli valmiste. Mitä ovat redoxsignalointimolekyylit?

ASEA. Maailman ensimmäinen ja ainoa redoxsignalointimolekyyli valmiste. Mitä ovat redoxsignalointimolekyylit? ASEA Maailman ensimmäinen ja ainoa redoxsignalointimolekyyli valmiste Mitä ovat redoxsignalointimolekyylit? Kaikissa kehon soluissa on mitokondrioita, jotka ovat solujen voimanlähde. Mitokondriot erittävät

Lisätiedot

NivelTeho. 120 kaps. 32,90. (ovh. 40,70) 411,25 e/kg

NivelTeho. 120 kaps. 32,90. (ovh. 40,70) 411,25 e/kg NivelTeho Liiku nivelet lempeästi kuntoon. Kuuden tutkitun aktiiviaineen yhdistelmä: MSM, inkivääriuute, glukosamiini, hainrusto, kupari ja C-vitamiini. 120 kaps. 32,90 411,25 e/kg (ovh. 40,70) Luontainen

Lisätiedot

16.12.2012 Nina Parkkinen R640SNB

16.12.2012 Nina Parkkinen R640SNB ANTIOKSIDANTTI Aine, joka ehkäisee muiden aineiden hapettumisen hapettuen itse. Suojaavat mm. elimistön makromolekyylejä, kuten rasvahappoja, proteiineja ja nukleiinihappoja hapettumiselta. Riittävä saanti

Lisätiedot

Näin elämme tänään kuinka voimme huomenna?

Näin elämme tänään kuinka voimme huomenna? Näin elämme tänään kuinka voimme huomenna? Yrittäjälääkäri Ville Pöntynen 22.1.2015 Lupauksen toiminta-ajatukset Hoidamme ja ennaltaehkäisemme sairauksia sekä työ- ja toimintakyvyn laskua lääketieteen,

Lisätiedot

Optimaalinen Näkö. Agel SEE on kehitetty tukemaan silmän terveyttä, sen normaaleja toimintoja sekä näkökykyä.

Optimaalinen Näkö. Agel SEE on kehitetty tukemaan silmän terveyttä, sen normaaleja toimintoja sekä näkökykyä. Tervehdytä Silmiäsi Agel SEE on kehitetty tukemaan silmien terveyttä ja sen normaaleja toimintoja. Sen edistyksellinen yhdistelmä ravintoaineita on tarkoitettu auttamaan silmän kudoksia niin silmän sisällä

Lisätiedot

VÄRITÄ ITSESI HYVINVOIVAKSI

VÄRITÄ ITSESI HYVINVOIVAKSI VÄRITÄ ITSESI HYVINVOIVAKSI VÄRITÄ ITSESI HYVINVOIVAKSI ESITTELYN YLEISKATSAUS Carl Rehnborg ja NUTRIWAYn tarina Tasapainoisen ruokavalion haasteet Lisää väriä ruokavalioosi Tasapainoinen ruokavalio. Tasapainoinen

Lisätiedot

Terveellinen kaura. Lumoudu kaurasta Kaurapäivä 1.10.2013. Kaisa Mensonen Leipätiedotus ry

Terveellinen kaura. Lumoudu kaurasta Kaurapäivä 1.10.2013. Kaisa Mensonen Leipätiedotus ry Terveellinen kaura Lumoudu kaurasta Kaurapäivä 1.10.2013 Kaisa Mensonen Leipätiedotus ry Mikä on Leipätiedotus? Leipomoalan yhteinen tiedotusyksikkö Perustettu 1961 Rahoitus Perusbudjetti jäsenmaksuista

Lisätiedot

Arvosta ihoasi jo tänään. age

Arvosta ihoasi jo tänään. age Arvosta ihoasi jo tänään age Age Defy: ainutlaatuinen bioaktiivinen lähestyminen ikääntymisen merkkeihin ehkäisyyn. Et voi pysäyttää ikääntymistä, mutta voit hidastaa sitä. Taistele ikääntymistä vastaan

Lisätiedot

E-vitamiini saattaa lisätä ja vähentää kuolemia

E-vitamiini saattaa lisätä ja vähentää kuolemia E-vitamiini saattaa lisätä ja vähentää kuolemia Harri Hemilä Duodecim-lehti Kommentti / Keskustelua Sanoja 386 Tarjottu Duodecim lehteen julkaistavaksi 24.10.2013 Hylätty 29.10.2013 Julkaistu mielipiteenä

Lisätiedot

VESILIUKOISET VITAMIINIT

VESILIUKOISET VITAMIINIT SUOJARAVINTOAINEET ENERGIAN LISÄKSI TARVITSEMME RAVINTOAINEITA ELINTOIMINTOJEMME YLLÄPITÄMISEEN JA SÄÄTELYTEHTÄVIIN SUOJARAVINTOAINEET VITAMIINIT KIVENNÄISAINEET eli mineraalit VESILIUKOISET VITAMIINIT

Lisätiedot

Arvokkaiden yhdisteiden tuottaminen kasveissa ja kasvisoluviljelmissä

Arvokkaiden yhdisteiden tuottaminen kasveissa ja kasvisoluviljelmissä Arvokkaiden yhdisteiden tuottaminen kasveissa ja kasvisoluviljelmissä Siirtogeenisiä organismeja käytetään jo nyt monien yleisten biologisten lääkeaineiden valmistuksessa. Esimerkiksi sellaisia yksinkertaisia

Lisätiedot

Probiotic 12. PRO12-koostumus saatavana vain LR:ltä! P R O B I OO TT I NEN RAVINTOLISÄ

Probiotic 12. PRO12-koostumus saatavana vain LR:ltä! P R O B I OO TT I NEN RAVINTOLISÄ Probiotic 12 PRO12-koostumus saatavana vain LR:ltä! P R O B I OO TT I NEN RAVINTOLISÄ Probiotic 12 Mitä ovat probiootit? MITÄ OVAT PROBIOOTIT? Ihmisen suolistossa on miljoonittain bakteereja Nämä bakteerit

Lisätiedot

Kauneutta sisältä. Hyvä olo kaunistaa WELLNESS ELÄMÄNTAPA

Kauneutta sisältä. Hyvä olo kaunistaa WELLNESS ELÄMÄNTAPA Kauneutta sisältä Hyvä olo kaunistaa Onko tämä tuttua? Tiesitkö, että suurin osa maailman väestöstä on ylipainoisia, mutta huonosti ravittuja?? Tiesitkö, että ihmiset käyttävät päivittäiseen ruuanlaittoon

Lisätiedot

High Definition Body Lift selluliittigeeli

High Definition Body Lift selluliittigeeli High Definition Body Lift selluliittigeeli Lehdistötiedote helmikuu 2009 Paras tapa huolehtia vartalon virtaviivaisesta ulkonäöstä on syödä terveellisesti ja liikkua säännöllisesti. Liikunta ja runsaasti

Lisätiedot

JVi. Usein kysyttyä SISÄLLYSLUETTELO

JVi. Usein kysyttyä SISÄLLYSLUETTELO JVi Usein kysyttyä SISÄLLYSLUETTELO 1. Mitä on JVi? 2. Miksi joka päivä tulisi nauttia 120 ml JVi -juomaa? 3. Voinko käyttää JVi:tä muiden Nu Skin -tuotteiden kanssa? 4. Onko JVi SCS- (Skin Carotenoid

Lisätiedot

Holistic Food For Dogs

Holistic Food For Dogs Holistic Food ForFor Dogs Dogs Holistic Food Holistic Food For Dogs 100% GUARANTEED TASTE & NUTRITION E arthborn Holistic on pitkälle kehitetty luonnonmukainen ravinto koirille. Earthborn Holistic -ruuan

Lisätiedot

KANNATTAAKO RAVINTOLISIÄ SYÖDÄ?

KANNATTAAKO RAVINTOLISIÄ SYÖDÄ? KANNATTAAKO RAVINTOLISIÄ SYÖDÄ? Marina Heinonen professori (ravinnon turvallisuus) Elintarvike- ja ympäristötieteiden laitos tieteellinen asiantuntija (uuselintarvikkeet, terveysväitteet) Sidonnaisuuteni

Lisätiedot

74,90. BIO-QINON Q10 GOLD 100 mg TÄHTITARJOUS. Johtava ubikinonivalmiste Bio-Qinon Q10 GOLD 100 mg energiantarpeeseen kaps.

74,90. BIO-QINON Q10 GOLD 100 mg TÄHTITARJOUS. Johtava ubikinonivalmiste Bio-Qinon Q10 GOLD 100 mg energiantarpeeseen kaps. BIO-QINON Q10 GOLD 100 mg Johtava ubikinonivalmiste Bio-Qinon Q10 GOLD 100 mg energiantarpeeseen. 150+30 kaps. 74,90 (ovh. 97,70) 585,15 e/kg TÄHTITARJOUS! VALMARIN Aineenvaihdunta tasapainoon. Valmarin-kivennäisliuos

Lisätiedot

Uusi lähestymistapa varhaisen Alzheimerin taudin ravitsemushoitoon. Potilasopas

Uusi lähestymistapa varhaisen Alzheimerin taudin ravitsemushoitoon. Potilasopas Uusi lähestymistapa varhaisen Alzheimerin taudin ravitsemushoitoon Potilasopas Alzheimerin taudin oireet Alzheimerin taudin ensimmäinen oire on yleensä päivittäisten tapahtumien unohtuminen. Usein muistetaan

Lisätiedot

UUSI LÄHESTYMISTAPA VARHAISEN ALZHEIMERIN TAUDIN RAVITSEMUSHOITOON POTILASOPAS

UUSI LÄHESTYMISTAPA VARHAISEN ALZHEIMERIN TAUDIN RAVITSEMUSHOITOON POTILASOPAS UUSI LÄHESTYMISTAPA VARHAISEN ALZHEIMERIN TAUDIN RAVITSEMUSHOITOON POTILASOPAS ALZHEIMERIN TAUDIN OIREET Alzheimerin taudin ensimmäinen oire on yleensä päivittäisten tapahtumien unohtuminen. Usein muistetaan

Lisätiedot

VALINTA TERVEELLISEN RUOKAVALION PUOLESTA!

VALINTA TERVEELLISEN RUOKAVALION PUOLESTA! bonred.fi Punainen palmuöljy MIKSI PUNAINEN PALMUÖLJY ON NIIN RAVINTEIKAS? Ravintoaineiden VOIMANPESÄ! vuosituhansia.. kaytetty Bon Red Palm Oil. Punainen palmuöljy on puristettu öljypalmun hedelmästä.

Lisätiedot

Kotitehtävä. Ruokapäiväkirja kolmelta vuorokaudelta (normi reenipäivä, lepopäivä, kisapäivä) Huomioita, havaintoja?

Kotitehtävä. Ruokapäiväkirja kolmelta vuorokaudelta (normi reenipäivä, lepopäivä, kisapäivä) Huomioita, havaintoja? Kotitehtävä Ruokapäiväkirja kolmelta vuorokaudelta (normi reenipäivä, lepopäivä, kisapäivä) Huomioita, havaintoja? VÄLIPALA Tehtävä Sinun koulupäiväsi on venähtänyt pitkäksi etkä ehdi ennen illan harjoituksia

Lisätiedot

ageloc Tru Face Essence Ultra TUOTEKOULUTUS

ageloc Tru Face Essence Ultra TUOTEKOULUTUS ageloc Tru Face Essence Ultra TUOTEKOULUTUS IHO SULKEE SISÄÄNSÄ IHMISEN ITSEN. JA ON SEN VUOKSI OMAN IDENTITEETIN NÄKYVÄ ILMENTYMÄ. EUROOPAN VÄESTÖ VANHENEE 1/2 KANSALAISISTA ON 40+ IKÄÄNTYMISEN AIHEUTTAMAT

Lisätiedot

LEHDISTÖTIEDOTE. Nail Care. essie uudet kynsienhoitotuotteet

LEHDISTÖTIEDOTE. Nail Care. essie uudet kynsienhoitotuotteet LEHDISTÖTIEDOTE Nail Care essie uudet kynsienhoitotuotteet jokaiselle kynsityypille essien värilakat ovat miljoonien naisten valinta ympäri maailman sekä tunnettuja korkeasta laadustaan. essie ei ole vain

Lisätiedot

Onko ruokavaliolla merkitystä reumasairauksien hoidossa?

Onko ruokavaliolla merkitystä reumasairauksien hoidossa? Onko ruokavaliolla merkitystä reumasairauksien hoidossa? Ravitsemusterapeutti Nea Kurvinen Ravitsemusterapia Balans nea.kurvinen@ravitsemusbalans.fi Ravitsemuksen merkitys reuman hoidossa Monipuolinen

Lisätiedot

Vitamiinit. Tärkeimpiä lähteitä: maksa, maitotuotteet, porkkana, parsakaali ja pinaatti

Vitamiinit. Tärkeimpiä lähteitä: maksa, maitotuotteet, porkkana, parsakaali ja pinaatti Vitamiinit A-vitamiini Tärkeimpiä lähteitä: maksa, maitotuotteet, porkkana, parsakaali ja pinaatti Välttämätön näköaistimuksen syntyyn hämärässä, solujen kasvuun ja erilaistumiseen sekä ihmisen lisääntymiseen.

Lisätiedot

SKINGAIN. Tutkittua tehoa, 1. ja 2. tyypin kollageeniyhdistelmä. nivelten hyvinvointiin. 30 annospussia 39,90. (ovh 45,05) 241,80 e/kg

SKINGAIN. Tutkittua tehoa, 1. ja 2. tyypin kollageeniyhdistelmä. nivelten hyvinvointiin. 30 annospussia 39,90. (ovh 45,05) 241,80 e/kg SKINGAIN Tutkittua tehoa, 1. ja 2. tyypin kollageeniyhdistelmä ihon ja nivelten hyvinvointiin. 30 annospussia 39,90 241,80 e/kg (ovh 45,05) Vahvin Tonalin Alkuperäinen, tutkittu ja toimiva CLA-valmiste.

Lisätiedot

FORMARE 2015. Ravinnon merkitys hyvinvoinnille - ja ohjeet terveelliseen ruokavalioon

FORMARE 2015. Ravinnon merkitys hyvinvoinnille - ja ohjeet terveelliseen ruokavalioon FORMARE 2015 Ravinnon merkitys hyvinvoinnille - ja ohjeet terveelliseen ruokavalioon Sisältö Kalorit ja kulutus Proteiini Hiilihydraatti Rasva Vitamiinit Kivennäis- ja hivenaineet Vesi ja nesteytys Ravintosuositukset

Lisätiedot

Liikunta. Terve 1 ja 2

Liikunta. Terve 1 ja 2 Liikunta Terve 1 ja 2 Käsiteparit: a) fyysinen aktiivisuus liikunta b) terveysliikunta kuntoliikunta c) Nestehukka-lämpöuupumus Fyysinen aktiivisuus: Kaikki liike, joka kasvattaa energiatarvetta lepotilaan

Lisätiedot

Polar Pharma Oy Kyttäläntie 8 A 00390 Helsinki. puh. 09 8493 630 info@polarpharma.fi www.polarpharma.fi

Polar Pharma Oy Kyttäläntie 8 A 00390 Helsinki. puh. 09 8493 630 info@polarpharma.fi www.polarpharma.fi Polar Pharma Oy Kyttäläntie 8 A 00390 Helsinki puh. 09 8493 630 info@polarpharma.fi www.polarpharma.fi Suomen vanhin urheilujuoma, joka kehitettiin 80-luvulla. Alun perin Suomen suurimman virvoitusjuomien

Lisätiedot

Tehokas kehosi puhdistaja

Tehokas kehosi puhdistaja Tehokas kehosi puhdistaja Myrkkyjä on kaikkialla. TOIMI HETI! - TÄHTIEN TEKIJÄ - Terve keho voi hyvin Väsymys, eloton iho, hidas ruoansulatus jne. ovat merkkejä siitä, että keho maksa, munuaiset, suolisto,

Lisätiedot

RAVINTO JA SUOLISTO. Fit4Life. Folasade A. Adebayo M.Sc., Doctoral Student Division of Nutrition University of Helsinki

RAVINTO JA SUOLISTO. Fit4Life. Folasade A. Adebayo M.Sc., Doctoral Student Division of Nutrition University of Helsinki RAVINTO JA SUOLISTO Fit4Life Folasade A. Adebayo M.Sc., Doctoral Student Division of Nutrition University of Helsinki Ruoansulatus järjestelmä: Lisäelimet Sylkirauhaset Hampaat Maksa Haima Sappirakko Tärkeät

Lisätiedot

Active Collagen 2 VAHVISTAA JA NUORENTAA IHOA

Active Collagen 2 VAHVISTAA JA NUORENTAA IHOA ACTIVE COLLAGEN 2 1 Active Collagen 2 VAHVISTAA JA NUORENTAA IHOA Silottaa juonteita ja ryppyjä ja lisää ihon joustavuutta Kosteuttaa Lisää elinvoimaa, vahvuutta ja kimmoisuutta Stimuloi luonnollista kollageenin

Lisätiedot

Ureakierron häiriöt ja rgaanishappovirtsaisuudet Lapsille

Ureakierron häiriöt ja rgaanishappovirtsaisuudet Lapsille Ureakierron häiriöt ja rgaanishappovirtsaisuudet Lapsille www.e-imd.org Mikä on ureakierron häiriö/orgaanishappovirtsaisuus? Kehomme hajottaa syömämme ruoan tuhansien kemiallisten reaktioiden avulla ja

Lisätiedot

Laskennallisen fysiikan esimerkkejä avoimesta tutkimuksesta Esa Räsänen Fysiikan laitos, Tampereen teknillinen yliopisto

Laskennallisen fysiikan esimerkkejä avoimesta tutkimuksesta Esa Räsänen Fysiikan laitos, Tampereen teknillinen yliopisto Laskennallisen fysiikan esimerkkejä avoimesta tutkimuksesta Esa Räsänen Fysiikan laitos, Tampereen teknillinen yliopisto Julian Voss, Quantum man, 2006 (City of Moses Lake, Washington, USA) Kolme näkökulmaa

Lisätiedot

Luonnonmarjat ja kansanterveys. Raija Tahvonen MTT/BEL

Luonnonmarjat ja kansanterveys. Raija Tahvonen MTT/BEL Luonnonmarjat ja kansanterveys Raija Tahvonen MTT/BEL 15.8.2013 Jos poimit marjat itse, saat Liikuntaa Luonnossa liikkumisen hyvät vaikutukset aivoille Marjasi tuoreena Varman tiedot, mistä marjat ovat

Lisätiedot

Urheilijan ravitsemus ja vastustuskyky - Valion tuotteet urheilijan ravitsemuksessa

Urheilijan ravitsemus ja vastustuskyky - Valion tuotteet urheilijan ravitsemuksessa Urheilijan ravitsemus ja vastustuskyky - Valion tuotteet urheilijan ravitsemuksessa Infektiot, allergiat ja astma urheilussa sairaudet ja vammat urheilussa UKK-instituutti 5.11.2012 Marika Laaksonen, ETT,

Lisätiedot

Ajattele aivojasi, pidä huolta muististasi! Pirkko Telaranta, suunnittelija-kouluttaja 1.10.2012

Ajattele aivojasi, pidä huolta muististasi! Pirkko Telaranta, suunnittelija-kouluttaja 1.10.2012 Ajattele aivojasi, pidä huolta muististasi! Pirkko Telaranta, suunnittelija-kouluttaja.0.202 Lähde: Muistiliitto ry, Pidä huolta muististasi-hanke 2005 - Sairaan tai vammaisen suuri ongelma on se, että

Lisätiedot

SUOMEN REHU OY Upseerinkatu 1, PL 401, 02601 Espoo Puh. 010 402 04 www.suomenrehu.com www.farmit.net

SUOMEN REHU OY Upseerinkatu 1, PL 401, 02601 Espoo Puh. 010 402 04 www.suomenrehu.com www.farmit.net Ensiapu-esite.30.6.05 30.6.2005 11:09 Page 1 SUOMEN REHU OY Upseerinkatu 1, PL 401, 02601 Espoo Puh. 010 402 04 www.suomenrehu.com www.farmit.net Suomen Rehu Oy 2005 Ensiapu-esite.30.6.05 30.6.2005 11:09

Lisätiedot

Johdanto omega-3-rasvahappoihin. Mitä eroa on kala-omegoilla ja kasvi-omegoilla?

Johdanto omega-3-rasvahappoihin. Mitä eroa on kala-omegoilla ja kasvi-omegoilla? Johdanto omega-3-rasvahappoihin Mitä eroa on kala-omegoilla ja kasvi-omegoilla? Rasvat ja öljyt koostuvat rasvahapoista Erityyppisiä rasvahappoja: 1. Tyydyttyneet rasvahapot, yleisimmät: palmitiini- (C16:0)

Lisätiedot

www.vomoghundemat.fi

www.vomoghundemat.fi www.vomoghundemat.fi Vom og Hundemat on norjalainen koirien tuoreruokatuote. Se valmistetaan norjalaisista eläinperäisistä raaka-aineista, kuten broileri, naudan sisäelimet, pötsi, lohi, naudan maksa ja

Lisätiedot

Vitamiineja, kivennäisaineita ja kasviuutteita sisältävä ravintolisä

Vitamiineja, kivennäisaineita ja kasviuutteita sisältävä ravintolisä LifePak + Vitamiineja, kivennäisaineita ja kasviuutteita sisältävä ravintolisä TUOTTEEN ASEMOINTI Terveenä pysyminen alkaa aina terveistä ruokailutottumuksista. Tiettyjen ravintoaineiden terveydellisiä

Lisätiedot

RUOANSULATUS JA SUOLISTON KUNTO. Iida Elomaa & Hanna-Kaisa Virtanen

RUOANSULATUS JA SUOLISTON KUNTO. Iida Elomaa & Hanna-Kaisa Virtanen RUOANSULATUS JA SUOLISTON KUNTO Iida Elomaa & Hanna-Kaisa Virtanen Edellisen leirin Kotitehtävä Tarkkaile sokerin käyttöäsi kolmen päivän ajalta ja merkkaa kaikki sokeria ja piilosokeria sisältävät ruuat

Lisätiedot

TYTTÖ JOKA PYSYY HOIKKANA SYÖMÄLLÄ PELKKÄÄ SUKLAATA

TYTTÖ JOKA PYSYY HOIKKANA SYÖMÄLLÄ PELKKÄÄ SUKLAATA Lue artikkeli ja vastaa sitä seuraaviin kysymyksiin. TYTTÖ JOKA PYSYY HOIKKANA SYÖMÄLLÄ PELKKÄÄ SUKLAATA Daily Mailin toimittaja 5 10 15 20 25 30 35 40 45 Eräs opiskelija on hämmentänyt ravitsemusasiantuntijoita

Lisätiedot

Ikääntyneen muistisairaan ravitsemus. Ravitsemuksen erityispiirteitä ja keinoja hyvän ravitsemuksen ylläpitämiseksi

Ikääntyneen muistisairaan ravitsemus. Ravitsemuksen erityispiirteitä ja keinoja hyvän ravitsemuksen ylläpitämiseksi Ikääntyneen muistisairaan ravitsemus Ravitsemuksen erityispiirteitä ja keinoja hyvän ravitsemuksen ylläpitämiseksi 2015 1 Ravitsemustilan merkitys ikääntyneelle Ylläpitää terveyttä, toimintakykyä ja lihaskuntoa

Lisätiedot

Linomix. Pellava ja marjat tukevat vatsan toimintaa

Linomix. Pellava ja marjat tukevat vatsan toimintaa Pellava ja marjat tukevat vatsan toimintaa Linomix Suomalainen ravitsemusasiantuntijoiden suunnittelema ravintolisä, joka sisältää pellavarouheen lisäksi 24 % marjoja (mustikkaa, tyrniä, karpaloa ja ruusunmarjaa)

Lisätiedot

TÄYTEAINE KASVOJEN PIIRTEIDEN MUOTOILUUN

TÄYTEAINE KASVOJEN PIIRTEIDEN MUOTOILUUN RADIESSE Lifting Filler Täyteaine kohotukseen ja piirteiden silottamiseen TÄYTEAINE KASVOJEN PIIRTEIDEN MUOTOILUUN NUOREKKUUTTA. KOLLAGEENIA. RAIKKAUTTA. Terveen, nuoren ihon täyteläisyys, elastiisuus

Lisätiedot

Aktiivinen elämäntapa ja terveellinen ruokavalio oppimisen tukena

Aktiivinen elämäntapa ja terveellinen ruokavalio oppimisen tukena Aktiivinen elämäntapa ja terveellinen ruokavalio oppimisen tukena Liikunta ja oppiminen, Etelä-Suomen aluehallintovirasto, Helsinki Eero Haapala, FT Childhood Health & Active Living Reserach Group Biolääketieteen

Lisätiedot

Margariini tosi tärkeä osa monipuolista ruokavaliota!

Margariini tosi tärkeä osa monipuolista ruokavaliota! Margariini tosi tärkeä osa monipuolista ruokavaliota! www.margariini.fi Kiva, että rasvat kiinnostavat! Rasvoja tarvitaan, sehän on selvä. Niin monet meistä nauttivat kuitenkin edelleen liikaa ikäviä kovia

Lisätiedot

Läpimurto ms-taudin hoidossa?

Läpimurto ms-taudin hoidossa? Läpimurto ms-taudin hoidossa? Läpimurto ms-taudin hoidossa? Kansainvälisen tutkijaryhmän kliiniset kokeet uudella lääkkeellä antoivat lupaavia tuloksia sekä aaltoilevan- että ensisijaisesti etenevän ms-taudin

Lisätiedot

RASKAUDENAIKAINEN RUOKAVALIO

RASKAUDENAIKAINEN RUOKAVALIO RASKAUDENAIKAINEN RUOKAVALIO - PIKAOPAS - Ruokavalio raskauden aikana (Valio 2017.) MIKSI? Terveellisellä ruokavaliolla voidaan vaikuttaa äidin omaan hyvinvointiin sekä kohdussa kasvavan sikiön hyvinvointiin,

Lisätiedot

EQOLOGYSSA ASIAKAS: LIIKEKUMPPANI: voit olla joko asiakas tai liikekumppani

EQOLOGYSSA ASIAKAS: LIIKEKUMPPANI: voit olla joko asiakas tai liikekumppani EQOLOGYSSA voit olla joko asiakas tai liikekumppani ASIAKAS: Ainutlaatuisia tuotteita Ilmainen asiakaslehti Hyviä tarjouksia LIIKEKUMPPANI: Olet oma pomosi Tiimityöskentelyä Henkilökohtaista kehittymistä

Lisätiedot

GRN. Agel GRN auttaa puhdistamaan kehoasi. Keho myrkyttömäksi GRN avulla. GRN pitää Sinut liikkeellä. Mitä GRN voi tehdä Sinulle?

GRN. Agel GRN auttaa puhdistamaan kehoasi. Keho myrkyttömäksi GRN avulla. GRN pitää Sinut liikkeellä. Mitä GRN voi tehdä Sinulle? GRN by Kari Merenheimo www.ageltuotteet.fi 16.07.2011 Agel GRN auttaa puhdistamaan kehoasi. Kehon ulkoinen puhdistaminen on helppoa, mutta ei ole niinkään helppoa puhdistaa sitä sisältä. Agelin uusi GRN

Lisätiedot

Kuinka entsyymit toimivat?

Kuinka entsyymit toimivat? Mitä ovat entsyymit? Entsyymit ovat proteiineja, jotka toimivat kemiallisten reaktioiden katalysaattorina elimistössä. Niitä voidaan verrata liekin puhaltamiseen tulen sytyttämiseksi. Jos liekkeihin ei

Lisätiedot

Elivo Ravintolisät. www.elivo.fi. Elivo on kotimainen hyvinvointituoteperhe,

Elivo Ravintolisät. www.elivo.fi. Elivo on kotimainen hyvinvointituoteperhe, Elivo Ravintolisät Elivo on kotimainen hyvinvointituoteperhe, joka on kehitetty kotimaisten eri alojen asiantuntijoiden kanssa huomioiden suomalaisten kuluttajien tarpeet. Elivo-tuotteet löydät apteekista

Lisätiedot

Proteiinin merkitys urheilijoiden ravitsemuksessa. Jan Verho 5.11.2014

Proteiinin merkitys urheilijoiden ravitsemuksessa. Jan Verho 5.11.2014 Proteiinin merkitys urheilijoiden ravitsemuksessa Jan Verho 5.11.2014 Urheilija tarvitsee proteiinia 1. Proteiinisynteesin raaka-aineeksi Päivittäinen tarve kasvaa 2. Stimuloimaan lihasproteiinisynteesiä

Lisätiedot

TIME CONTROL. Start turning back time now. The power of medical beauty.

TIME CONTROL. Start turning back time now. The power of medical beauty. TIME CONTROL Start turning back time now The power of medical beauty. TIME CONTROL Laadukas anti-aging ihonhoitotuotesarja, joka täyttää vaativammatkin odotukset TIME CONTROL -ihonhoito-sarja perustuu

Lisätiedot

Miksi kaurakuitu on terveyden lähde?

Miksi kaurakuitu on terveyden lähde? Miksi kaurakuitu on terveyden lähde? Tuula Sontag-Strohm Elintarviketeknologia/ Viljateknologia ryhmä Helsingin yliopisto 29.10.2009 Monipuolinen kaura-seminaari MITÄ KAURAKUITU ON JA MISSÄ SITÄ ON? Kauran

Lisätiedot

Valio Oy RAVITSEMUKSEN PERUSTEET

Valio Oy RAVITSEMUKSEN PERUSTEET RAVITSEMUKSEN PERUSTEET SISÄLTÖ Ravinnon tehtävät Ravintoaineet Ruokaryhmät Energia Rasvat Hiilihydraatit Proteiinit Vitamiinit Kivennäisaineet Vesi RAVINNON TEHTÄVÄT Energian tuottaminen - Työ - Liikunta

Lisätiedot

Maittavan lihaisat. Jahti&Vahti -koiranruoat

Maittavan lihaisat. Jahti&Vahti -koiranruoat Maittavan lihaisat Jahti&Vahti -koiranruoat Täysravinto paljon liikkuville koirille 32% Premium-luokan ruokaa koirallesi Suositut, nyt koostumukseltaan entistäkin lihaisemmat, Jahti&Vahti -koiranruoat

Lisätiedot

Ravinnerikkaat viljelykasvit kansanterveyden perustana

Ravinnerikkaat viljelykasvit kansanterveyden perustana Ravinnerikkaat viljelykasvit kansanterveyden perustana Mervi Seppänen Maataloustieteiden laitos, Helsingin yliopisto Terveys tulee maatilalta, ei apteekista Health comes from the farm, not from the pharmacy

Lisätiedot

Hyvinvoinnin vallankumous Hämmästyttävä tieteellinen läpimurto joka voi auttaa Sinua Elämään pitempään ja voimaan paremmin

Hyvinvoinnin vallankumous Hämmästyttävä tieteellinen läpimurto joka voi auttaa Sinua Elämään pitempään ja voimaan paremmin Kehon optimaaliseen ravinnonsaannin salaisuus on IMEYTYVYYDESSÄ.. Sivu 02 Geelimatriisin vallankumous.. Sivu 03 Roskaruoan vaarat.. Sivu 07 Hyvinvoinnin vallankumous Hämmästyttävä tieteellinen läpimurto

Lisätiedot

RADIESSE Lifting Filler Täyteaine kohotukseen ja piirteiden silottamiseen

RADIESSE Lifting Filler Täyteaine kohotukseen ja piirteiden silottamiseen RADIESSE Lifting Filler Täyteaine kohotukseen ja piirteiden silottamiseen TÄYTELÄISYYTTÄ. KOLLAGEENIA. RAIKKAUTTA. Terveen, nuoren ihon täyteläisyys, kimmoisuus ja vahvuus on kollageenin ansiota. Mitä

Lisätiedot

Hyvinvoinnin vallankumous Hämmästyttävä tieteellinen läpimurto joka voi auttaa Sinua Elämään pitempään ja voimaan paremmin

Hyvinvoinnin vallankumous Hämmästyttävä tieteellinen läpimurto joka voi auttaa Sinua Elämään pitempään ja voimaan paremmin Kehon optimaaliseen ravinnonsaannin salaisuus on IMEYTYVYYDESSÄ.. Sivu 02 Geelimatriisin vallankumous.. Sivu 03 Roskaruoan vaarat.. Sivu 07 Hyvinvoinnin vallankumous Hämmästyttävä tieteellinen läpimurto

Lisätiedot

Terra - täysin uusi sarja pieneläimille

Terra - täysin uusi sarja pieneläimille Terra - täysin uusi sarja pieneläimille Terra sisältää parhaat luonnon raaka-aineet kunnioittaen eläimen luonnollisia syömistapoja. Terra täyttää eläimen ruokinnalliset tarpeet. KOOSTUMUS: Kasvisperäiset

Lisätiedot

HYVÄ RUOKA, PAREMPI MUISTI RAVITSEMUSASIANTUNTIJA, TTK SAARA LEINO 20.5.2014

HYVÄ RUOKA, PAREMPI MUISTI RAVITSEMUSASIANTUNTIJA, TTK SAARA LEINO 20.5.2014 HYVÄ RUOKA, PAREMPI MUISTI RAVITSEMUSASIANTUNTIJA, TTK SAARA LEINO 20.5.2014 TÄNÄÄN KESKUSTELLAAN: Muistisairauksien ehkäisyn merkitys Yleisimmät muistisairauden Suomessa ja niiden riskitekijät Mitkä ravitsemukselliset

Lisätiedot

TERVEELLINEN RAVITSEMUS OSANA ARKEA

TERVEELLINEN RAVITSEMUS OSANA ARKEA TERVEELLINEN RAVITSEMUS OSANA ARKEA Mitä kaikkea terveellinen ravinto on? Terveellinen ravinto Terveellisestä ruokavaliosta saa sopivasti energiaa ja tarvittavia ravintoaineita Terveellinen ravinto auttaa

Lisätiedot

Lisa Turnerin tiivistelmä Vitamin Retailer- aikakauslehdestä Suomennos ja kuvien lisäys Mikko Oinonen.

Lisa Turnerin tiivistelmä Vitamin Retailer- aikakauslehdestä Suomennos ja kuvien lisäys Mikko Oinonen. Hyödyt Lisa Turnerin tiivistelmä Vitamin Retailer- aikakauslehdestä Suomennos ja kuvien lisäys Mikko Oinonen. Mitä MSM on? MSM (metyyli sulfonyyli metaani, tai dimetyylisulfoni) on orgaaninen rikki, joka

Lisätiedot

SUOJARAVINTOAINEET. Kristi Loukusa Liikunnanohjaaja opiskelija Lapin Yläkouluakatemia / elokuu 2015

SUOJARAVINTOAINEET. Kristi Loukusa Liikunnanohjaaja opiskelija Lapin Yläkouluakatemia / elokuu 2015 KERTAUSTA Mitä ovat makroravintoaineita? Mitä tehtäviä niillä on? Ruokaesimerkkejä niistä? Millainen on ateriarytmisi? Vaikuttiko saamanne tieto omaan syömiskäyttäytymiseen? Kerro vierustoverille mitä

Lisätiedot

TÄNÄÄN KOHTAAN IPF:N IPF-diagnoosin saaneil e: Opas sairaudesta ja hoitovaihtoehdoista keskusteluun lääkärin kanssa FI/ROCH/161O/O132b MAALISKUU 2O17

TÄNÄÄN KOHTAAN IPF:N IPF-diagnoosin saaneil e: Opas sairaudesta ja hoitovaihtoehdoista keskusteluun lääkärin kanssa FI/ROCH/161O/O132b MAALISKUU 2O17 TÄNÄÄN KOHTAAN IPF:N IPF-diagnoosin saaneille: Opas sairaudesta ja hoitovaihtoehdoista keskusteluun lääkärin kanssa FI/ROCH/161O/O132b MAALISKUU 2O17 MITÄ IPF:N SAIRASTAMINEN TARKOITTAA Idiopaattinen keuhkofibroosi

Lisätiedot

ESITTELEMME VITAMIINI- JA

ESITTELEMME VITAMIINI- JA ESITTELEMME VITAMIINI- JA KIVENNÄISAINEVALMISTEEMME Vitamiini- ja kivennäisainevalmisteemme perustuvat uusimpiin tieteellisiin havaintoihin. MUUTAMIA PERUSTEITA RAVINTOLISIEN KÄYTÖLLE AJANPUUTE Useimmat

Lisätiedot

Yleistietoa Aloe Verasta ja ACTIValoesta

Yleistietoa Aloe Verasta ja ACTIValoesta Yleistietoa Aloe Verasta ja ACTIValoesta 2. Yleistietoa Aloe Verasta MITÄ ALOE VERA SISÄLTÄÄ Mono- ja polysakkaridit (useita) Antrakinonit (ainakin 13 erilaista) Ligniinit Saponiinit Salisyylihappo Entsyymit

Lisätiedot

BI4 IHMISEN BIOLOGIA

BI4 IHMISEN BIOLOGIA BI4 IHMISEN BIOLOGIA 5 HORMONIT OVAT ELIMISTÖN TOIMINTAA SÄÄTELEVIÄ VIESTIAINEITA Avainsanat aivolisäke hormoni hypotalamus kasvuhormoni kortisoli palautesäätely rasvaliukoinen hormoni reseptori stressi

Lisätiedot

Laskennallisen fysiikan esimerkkejä avoimesta tutkimuksesta Esa Räsänen Fysiikan laitos, Tampereen teknillinen yliopisto

Laskennallisen fysiikan esimerkkejä avoimesta tutkimuksesta Esa Räsänen Fysiikan laitos, Tampereen teknillinen yliopisto Laskennallisen fysiikan esimerkkejä avoimesta tutkimuksesta Esa Räsänen Fysiikan laitos, Tampereen teknillinen yliopisto Julian Voss, Quantum man, 2006 (City of Moses Lake, Washington, USA) Kolme näkökulmaa

Lisätiedot

MONIKÄYTTÖINEN YÖVOIDE/ NAAMIO

MONIKÄYTTÖINEN YÖVOIDE/ NAAMIO MONIKÄYTTÖINEN YÖVOIDE/ NAAMIO INTENSIIVISTÄ KOSTEUTTA JA ENERGIAA KUIVALLE JA VÄSYNEELLE IHOLLE YHDISTIMME KASVONAAMION JAYÖVOITEEN PARHAAT PUOLET Monivaikutteinen MOSSA ENERGY BOOST yhdistää naamioiden

Lisätiedot

Kohti tulevaisuuden terveyspalvelujärjestelmää

Kohti tulevaisuuden terveyspalvelujärjestelmää Kohti tulevaisuuden terveyspalvelujärjestelmää Sanna Salanterä ja Heikki Korvenranta 16.09.2009 Kansallisen terveydenhuollon järjestämisestä vuoteen 2015 Alueellinen organisaatio ja järjestäminen Terveyden

Lisätiedot

Vastaa lyhyesti selkeällä käsialalla. Vain vastausruudun sisällä olevat tekstit, kuvat jne huomioidaan

Vastaa lyhyesti selkeällä käsialalla. Vain vastausruudun sisällä olevat tekstit, kuvat jne huomioidaan 1 1) Tunnista molekyylit (1 piste) ja täytä seuraava taulukko (2 pistettä) a) b) c) d) a) Syklinen AMP (camp) (0.25) b) Beta-karoteeni (0.25 p) c) Sakkaroosi (0.25 p) d) -D-Glukopyranoosi (0.25 p) 2 Taulukko.

Lisätiedot

Mistä hyvinvointi koostuu? Kuka on vastuussa hyvinvoinnistasi?

Mistä hyvinvointi koostuu? Kuka on vastuussa hyvinvoinnistasi? Tervetuloa! Mistä hyvinvointi koostuu? MIELENRAUHA ITSETUNTEMUS Lepo Liikunta HYVINVOINTI Ravinto ITSENSÄTOTEUTUS, TYÖ, URA... ARVOKKAAT TAVOITTEET JA IHANTEET SOSIAALISET SUHTEET TALOUDELLINEN VAPAUS

Lisätiedot

UUTTA IHONHOITOSETTI. MINUUTTIA kertaa päivässä (-40%) 130 KP. NovAge Ultimate Lift KAIKKI 6 TUOTETTA yhteensä SÄÄSTÄ 99 TILAUSNRO: 424407

UUTTA IHONHOITOSETTI. MINUUTTIA kertaa päivässä (-40%) 130 KP. NovAge Ultimate Lift KAIKKI 6 TUOTETTA yhteensä SÄÄSTÄ 99 TILAUSNRO: 424407 UUTTA IHONHOITOSETTI Maksimoi ihonhoitotuotteiden teho Oriflamen nuorekkuuden säilyttävän ihonhoitorutiinin ja NovAge Ultimate Lift -ihonhoitosetin avulla. Rutiinissa jokainen vaihe valmistaa ihon seuraavaan

Lisätiedot

Ruoka- ja ravintoaineet 12

Ruoka- ja ravintoaineet 12 Sisällys Johdanto (Anna-Maija Tiainen) 9 1 Ruoka- ja ravintoaineet 12 Energia ja energiaravintoaineet (Senja Arffman) 13 Hiilihydraatit 14 Proteiinit 16 Rasvat 17 omega-3 ja -6 -rasvahapot 19 Alkoholi

Lisätiedot

Uutuusmyslit! Korvaavat Supan kanin ja marsun vastaavat tuotteet

Uutuusmyslit! Korvaavat Supan kanin ja marsun vastaavat tuotteet Uutuusmyslit! Korvaavat Supan kanin ja marsun vastaavat tuotteet 1100 J&H RABBIT MIX 10kg Ruokinta-ammattilaisten suunnittelema, korkealaatuinen täysrehu kaneille. Sisältää optimaalisessa suhteessa kanisi

Lisätiedot

Harjoittelu, ravinto ja lepo kehittymisen kulmakivet Koripallovalmennuksen tukitoimet

Harjoittelu, ravinto ja lepo kehittymisen kulmakivet Koripallovalmennuksen tukitoimet Harjoittelu, ravinto ja lepo kehittymisen kulmakivet 2.1. Koripallovalmennuksen tukitoimet Kehittymisen pyhä kolmiyhteys HARJOITTELU KEHITYS Kuormitus-kolmion pinta-alan kasvua eli harjoittelun lisääntymistä

Lisätiedot

Yhteistyössä ihminen ja luonto

Yhteistyössä ihminen ja luonto HELLÄVARAISTA IHONHOITOA Vauvojen ja lasten ihonhoitosarja puhtaasta luonnosta Yhteistyössä ihminen ja luonto Marja Entrich Biologisen ihonhoidon edelläkävijä maailmassa jo vuodesta 1943 Anna lapsellesi

Lisätiedot

Suolisto ja vastustuskyky. Lapin urheiluakatemia koonnut: Kristi Loukusa

Suolisto ja vastustuskyky. Lapin urheiluakatemia koonnut: Kristi Loukusa Suolisto ja vastustuskyky Lapin urheiluakatemia koonnut: Kristi Loukusa Suoliston vaikutus terveyteen Vatsa ja suolisto ovat terveyden kulmakiviä -> niiden hyvinvointi heijastuu sekä fyysiseen että psyykkiseen

Lisätiedot

HMG-CoA Reductase Inhibitors and safety the risk of new onset diabetes/impaired glucose metabolism

HMG-CoA Reductase Inhibitors and safety the risk of new onset diabetes/impaired glucose metabolism HMG-CoA Reductase Inhibitors and safety the risk of new onset diabetes/impaired glucose metabolism Final SmPC and PL wording agreed by PhVWP December 2011 SUMMARY OF PRODUCT CHARACTERISTICS New Class Warnings

Lisätiedot

Terveys ja talous kuntoon!

Terveys ja talous kuntoon! Terveys ja talous kuntoon! WELLNESS MENESTYJÄN OPAS Wellness auttaa sinua etenemään! Tuplaa myynti ja tuplaa tulosi - saavutat uusia tasoja paljon nopeammin! Myy kosmetiikkaa ja Wellnessiä Tiiminvetäjästä

Lisätiedot

KOTIRUOAN MERKITYS TOIMINTAKYVYN YLLÄPITÄJÄNÄ

KOTIRUOAN MERKITYS TOIMINTAKYVYN YLLÄPITÄJÄNÄ KOTIRUOAN MERKITYS TOIMINTAKYVYN YLLÄPITÄJÄNÄ Kotiruoka on ruokaa, joka valmistetaan yleensä kotona kokonaan tai suurimmaksi osaksi raaka-aineistaan. Kotiruoalla tarkoitetaan yleensä myös ruokaa, joka

Lisätiedot

Yläkouluakatemia viikot 6 ja 7 /2015

Yläkouluakatemia viikot 6 ja 7 /2015 Yläkouluakatemia viikot 6 ja 7 /2015 Suoliston vaikutus terveyteen Vatsa ja suolisto ovat terveyden kulmakiviä -> niiden hyvinvointi heijastuu sekä fyysiseen että psyykkiseen hyvinvointiin Jopa 80% ihmisen

Lisätiedot

AJATTELE ITSEÄSI, TOIMI. POSITIIVISIN KEINOIN diabeteksen hallintaan

AJATTELE ITSEÄSI, TOIMI. POSITIIVISIN KEINOIN diabeteksen hallintaan AJATTELE ITSEÄSI, TOIMI POSITIIVISIN KEINOIN diabeteksen hallintaan Mikä on diabetes? Diabetes on tila, jossa elimistön on vaikea muuttaa nautittua ravintoa energiaksi Diabeteksessa veressä on liikaa glukoosia

Lisätiedot

* Hedelmien ja vihannesten kulutus Euroopassa saavatko eurooppalaiset tarpeeksi näitä ravintoaineita? www.eufic.org

* Hedelmien ja vihannesten kulutus Euroopassa saavatko eurooppalaiset tarpeeksi näitä ravintoaineita? www.eufic.org JVi Joie de Vivre - Makua elämään Tuotepakkaus: 2 pulloa Koko: 1 pullon sisältö: 750 ml TUOTEPOSITIOINTI Terveenä pysyminen alkaa aina terveistä ruokailutottumuksista. Suurin on eurooppalaisista ei kuitenkaan

Lisätiedot

MIKSI SYÖDÄ LIHAA. Soile Käkönen Ravitsemusasiantuntija HKScan Finland

MIKSI SYÖDÄ LIHAA. Soile Käkönen Ravitsemusasiantuntija HKScan Finland MIKSI SYÖDÄ LIHAA Soile Käkönen Ravitsemusasiantuntija HKScan Finland 1 Suomalaiset ravitsemussuositukset Kaikkea saa syödä Ravintoaineista ruokaan Kansalliset erityispiirteet Lisää kasviksia Laatu Rasva

Lisätiedot