Optimaalinen Terveys. Onko olemassa nuoruudenlähde? Merkkejä mahdollisesta alhaisesta glutationi eli GSH tasosta?

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Optimaalinen Terveys. Onko olemassa nuoruudenlähde? Merkkejä mahdollisesta alhaisesta glutationi eli GSH tasosta?"

Transkriptio

1 Onko olemassa nuoruudenlähde? Tiedemiehet ovat 30 vuoden tutkimisen jälkeen tehneet hämmästyttävän löydön: Vähän tunnettu biomolekyyli, joka löytyy jokaisesta elävästä solusta, saattaa sisältää ikääntymistä hidastavia ominaisuuksia. Tämä aine on GLUTATIONI eli paremmin tunnettuna GSH. GSH löydettiin ranskalaisen tiedemiehen J. de Rey-Pilhaden toimesta Vasta 1980-luvulla sen voimakkaat ominaisuudet selvisivät tutkijoille Cornell Yliopistossa tehdyissä tutkimuksissa. Ne tutkimukset ja lukuisat muut sen jälkeenkin, ovat osoittaneet, että jokaisessa solussa esiintyvällä GSH:lla on positiivisia vaikutuksia energisyyteen, nuoruuden säilymisessä ja immuunijärjestelmän vahvistamisessa. Tieteellisesti on löydetty kiistaton riippuvuussuhde ikääntymisen nopeudella ja solun GSH tuotannolla. GSH on tällä hetkellä kiistatta merkittävin tekijä nuoruuden ylläpitämisessä. Se on luonnon oma tapa hidastaa ikääntymisprosessia ja ylläpitää energistä terveyttä. GSH on vastuussa solutasolla energia-tuotannosta sekä ikääntymisestä. Merkkejä mahdollisesta alhaisesta glutationi eli GSH tasosta? Useat sairaudet on osoitettu olevan seurausta alhaisesta glutationi tasosta. Näitä sairauksia ovat useat syöpäsairaudet, lihasrappeumat, maksatulehdukset, aliravitsemustilat, voimakas fyysinen stressi, AIDS, parasetamoliset myrkytykset jne. Lukuisat lääketieteelliset lähteet osoittavat, että useat sydän- ja verenkiertojärjestelmän, keuhkojen, ruoansulatuksen ja munuaisten vaivoista ovat seurausta glutationin puutteesta. Valitettavasti GSH:ta ei voida ottaa lisäravinteena pilleri tai tablettimuodossa. Glutationia on valmistettava solun sisällä. Tähän tarvitaan tietyt rakennusaineet jotta solu voi sitä valmistaa.

2 GSH koodi on ratkaistu Agel Enterprisesin tutkijat ovat kehittäneet erityisen ravintoaineista koostuvan geelimatriisisekoituksen, jossa ovat GSH:n valmistusaineet, jotka siten mahdollistavat kehon nostamaan GSH tasoa. Kehossasi on biljoonia soluja. Jos ne ovat kunnossa niin olet terve, voit hyvin, näytät nuoremmalta ja elät kauemmin. Ihmiset, joiden solut ovat vähemmän kunnossa ovat väsyneempiä, ikääntyvät nopeammin ja kärsivät hapettumisesta johtuvista sairauksista. Kun sinulla on alhainen glutationi taso, niin solusi eivät voi suorittaa kaikkia toimintojaan kunnolla. GSH :lla on kymmenittäin aineenvaihduntaan liittyviä vaikutuksia. Tässä niistä muutamia: 1. GSH on äärimmäisen tärkeä antioksidantti, jota kehosi valmistaa Vapaat happiradikaalit ovat merkittävin tekijä ikääntymiseen liittyvissä sairauksissa. Antioksidantit ovat kehon luonnolliset puolustajat vapaita radikaaleja vastaan. GSH on tärkein antioksidantti joka avustaa vapaiden radikaalien poistossa. Muita antioksidantteja, kuten C- ja E-vitamiini, keho ei pysty itse valmistamaan. Niitä on saatava ravinnosta tai erillisinä ravintolisinä, ja ne eivät voi toimia täydellisesti ilman, jos glutationia ei ole läsnä. 2. GSH auttaa vastustuskykyjärjestelmää pysymään vahvana GSH pitää yllä normaalia vastustuskykyjärjestelmän toimintaa, jotta kehon puolustajat eivät heikentyisi. 3. GSH on erittäin tärkeä kehosi puhdistumisessa myrkyistä GSH on elintärkeä monien epäpuhtauksien poistamisessa, kuten raskasmetallit, tupakasta tulevat sivutuotteet, pakokaasut ja monet muut myrkyt ja saasteet, joita kohtaat päivittäin. GSH sitoo näitä epäpuhtauksia, ja muuntaa ne sellaisiksi, että ne voidaan poistaa kehosta. 4. GSH pitää energialaitoksesi toiminnassa Energia tuotetaan solun sisällä pienessä yksikössä nimeltään mitokondrio. Nämä mitokondriot kirjaimellisesti palavat loppuun, jos glutationia ei ole saatavilla. GSH on siis katalysaattori päivittäisen energian tuotannossa. Nyt, ensimmäistä kertaa, on saatavilla tuote, AgelGSH, joka tukee ja ylläpitää elintärkeän glutationintuotannon ja läsnäolon soluissa. TERVE SOLU = TERVE KEHO

3 Glutationion äärimmäisen tärkeä osa kehon puolustusmekanismia. Tuhannet tutkimukset ovat osoittaneet, että GSH pitää kehon nuorekkaana, terveenä ja mahdollistaa pitkäikäisyyttä. Kuinka GSH toimii? 1. Tarjoamalla keholle tarpeelliset rakennuspalikat, niin se pystyy rakentamaan glutationia GSH sisältää kolmea aminohappoa: glysiini, kysteiini ja glutamiini. Solun sisällä nämä aminohapot eivät vain ole rakennusosia glutationille vaan ne myös pitävät huolta, että glutationi tuotanto säilyy kehossa. Usein ruokavaliomme sisältää aivan liian vähän kysteiiniä, joka voi siten heikentää glutationin muodostumista. Agel tuo GSH tuotteessaan juuri oikean määrän ja oikeanlaista kysteeniä, joka tehostaa tätä tuotantoa. 2. Luomalla oikeanlainen ympäristö Kuten puutarhassa, antamalla sille ne oikeat ravintoaineet niin se kasvaa ja kukoistaa, niin myös kehossa pidämme huolta, että glutationi tuotanto voi hyvin. Esimerkki 1: Maarianohdake on hyvin tunnettu kyvystään poistaa myrkkyjä, ja eritoten yhteistyössä maksan kanssa. Näin Agel GSH auttaa maksaa tuottamaan energiaa, jota tarvitaan myös glutationi tuotannossa. Tutkimukset ovat osoittaneet 35% nousuja tässä energiatasossa. Esimerkki 2: N-asetyyliglukosamiini (N-Acetyl L- Glucosamine) auttaa kehoa varastoimaan glutationia, jotta sitä olisi aina saatavilla. Alfalipoiinihappo (Alpha Lipoic Acid) taas auttaa glutationi tuotannon uudelleen käynnistämisessä. Huomioitavaa on, että glutationi on ainutlaatuinen antioksidantti, sillä se voidaan ns. ladata uudelleen käyttöön, kun se on tehnyt tehtävänsä vapaita radikaaleja vastaan, kun taas muut antioksidantit heitetään pois käytön jälkeen. AgelGSH sisältämät ainesosat on huolella valittu, sillä ne ovat avain tekijöitä silloin, kun solu rakentaa glutationiatai kun solussa tarvitaan oikeanlaiset olosuhteet glutationin varastoinnille, tuotannolle tai tuotannon uudelleen käynnistämiselle.

4 Kaikkien Antioksidanttien Äiti 7 syytä miksi tarvitset GSH :ta 1. Glutationion Graalinmalja kun puhutaan antioksidanteista Se löytyy jokaisesta elävästä solusta ja vahvistaa muiden antioksidanttien toimintaa. Agel GSH on kehitetty siten, että se sisältää kaikki ne rakennusosat, joita tarvitaan kun halutaan pitää glutationi tasot korkealla. 2. Tehostaa immuunipuolustusta Saasteet ja myrkyt ovat tuholaisia kehossamme. Glutationi on luonnollinen puolustaja niille. 3. Korvaa jo menetetty glutationi Tutkimukset ovat osoittaneet, että jo 20 vuoden iässä, glutationi tasomme alkavat laskea ja se jatkuu aina kuolemaamme asti. Glutationi taistelee vapaita radikaaleja ja hapettumista vastaa, jotka heikentävät kudoksiamme kehossa. 4. Saat terveemmän ihon ja hiukset Solutuotanto on jatkuva prosessi, joka saa meidän hiukset kasvamaan ja ihon pysymään kauniina. Solujemme sormenjälki löytyy DNA:sta, ja glutation on tärkein DNA:n puolustusmekanismeista. 5. Saat elintärkeitä ravintoaineita Nykyaikainen ruokavaliomme sisältää liian vähän niitä avain aineksia, jotka tuottavat glutationia: glysiini, kysteiini ja glutamiini. Agel GSH sisältää kaikki nämä rakennuspalikat. 6. Puhdistaa maksaa ja verta Maksa on kehosi luonnollinen suodatin. Glutationi auttaa puhdistamaan maksaa, jotta se voi toimia tehokkaasti. Samoin tapahtuu verellesi. 7. Pysyt terveenä pidempään Tiede on löytänyt selkeän syy ja seuraus yhteyden ikääntymisen nopeudella ja glutation tuotannolla soluissa. Yksinkertaistettuna terveemmillä ihmisillä on korkeammat glutation tasot kuin vähemmän terveillä. Kumpi sinä haluat olla? Terveemmillä ihmisillä on korkeammat glutationtasot kuin vähemmän terveillä. Kumpi sinä haluat olla?

5 Tieteellinen näkökulma Glutationion äärimmäisen tärkeä aine solujen, kudosten ja tärkeiden elintoimintojen terveelliselle toiminnalle. Tutkimukset ovat osoittaneet, kun keho vanhenee tai sairastuu niin glutationi-tasot voivat alentua merkittävästi. Samoin tutkimukset ovat osoittaneet, että nauttimalla pelkkää glutationia, ei voida nostaa solujen glutationi-tasoja. Kaikkien näiden tutkimusten pohjalta ollaan tultu siihen tulokseen, että paras tapa ylläpitää hyviä glutationi-tasoja kehossa, on lisätä niitä ainesosia ravitsemuksessa, jotka rakentavat soluissa glutationia. Näitä ainesosia ovat kysteiini, glysiinija glutamiini. Nämä yhdisteet eivät ole vain ja ainoastaan rakennusosia glutationille, vaan ne myös pitävät huolta, että glutationi-tuotanto säilyy kehossa. AgelGSH tuote on erityisesti kehitetty siten, että se sisältää kaikki ne tarvittavat rakennuspalikat, joita keho tarvitsee, jotta solut pystyvät yllä pitämään niin glutationi tasoja kuin sen tuotantoa. Tieteellisesti todistetut ainesosat ja Agelinmullistava suspensiogeeliteknologia mahdollistavat, että GSH auttaa kehoa tuottamaan glutationia tavalla, johon ei ole ennen pystytty. Jokaisella yksittäisellä GSH:nainesosalla on uskomattoman positiiviset ominaisuudet, ja jokaisella ainesosalla on myös keskeinen merkitys glutationi-tuotannossa. Ja ainesosien tehokkuus vain vahvistuu kun ne tuodaan yhteen. Seuraavassa on läpikäynti ainesosista miksi juuri ne on valittu GSH tuotteeseen ylläpitämään glutationi-tuotantoa ja tehostamaan näin kehon toimintoja. Värisaflori (väriohdake) siemenöljyä on käytetty tuhansia vuosia niin ruoan valmistuksessa kuin kansan parantamisessakin. Nykyään myös tieteellisesti on osoitettu, että värisaflorilla on merkittäviä hyötyjä ravintoaineena myös glutationi-tuotannossa. Glysiini on yksi yleisimmistä 20 aminohaposta, ja se on välttämätön kehon eri toiminnoille ja proteiini - tuotannolle. Glysiinion pienin ja yksinkertaisin luonnossa esiintyvistä aminohapoista, ja se on erittäin tärkeä glutationi tuotannossa. Asetyylikysteiini(N-AscetylL-Cysteine) tärkeä rikkipohjainen aminohappo. Se on välttämätön ja myös kaikista tehokkain ainesosa mitä löytyy glutationi-tuotantoon. Se on myös parhaiten ruuansulatuksessa imeytyvä L-kysteiini aminohapon muoto. L-Kysteiiniälöytyy useista ravintolähteistä (ensisijaisesti eläimistä), mutta kaikkein tehokkaimmin imeytyvää asetyylikysteiiniä(n-acetyl L-Cysteine) ei voi saada kuin ravintolisänä.

6 Tieteellinen näkökulma C-vitamiinilla on myös tärkeä rooli glutationi-tuotannossa, sillä se maksimoi asetyylikysteiinin(n-acetyl L-Cysteine) kyvyn siirtyä solusta toiseen. Se myös avustaa jo solun sisällä olevia glutationia-varastoja säilymään. C-vitamiini on myös yksi parhaiten tutkittuja vitamiineja tänä päivänä. N-asetyyliglukosamiini(N-AcetylL-Glucosamine) on glukoosisokerin johdannainen, ja sitä löytyy yleisesti vähäkalorisista dietti-tuotteista. N-asetyyliglukosamiinion yksi avain yhdiste useissa kehon rakenteissa kuten jänteissä, sidekudoksissa, verisuonissa jne. Sillä on myös erittäin suuri rooli tukea kehoa glutationituotannossa ja varastoinnissa. Cordycep-sieni (Cordycepssinensis) on hyvin arvokas ja arvostettu ns. kansanparannuslääke. Sillä on runsaasti farmakologisten ja biologisten ominaisuuksien lisäksi hapettumista estäviä ominaisuuksia mm. avustamalla glutationi-toimintoa. Nykytutkimukset ovat osoittaneet, että Cordycep-sienestä on hyötyjä sydämelle, keuhkoille, maksalle, munuaisille ja vastustuskyvylle. Alfalipoiinihappo (Alpha LipoicAcid) on tärkeä rasvahappo, joka solun sisällä avustaa glukoosin muuntumisessa energiaksi. Ja lisäksi se on yhtä tärkeä antioksidanttina. Vuonna 1988 osoitettiin alfalipoiinihapollaolevan yhtä suuria antioksidanttisiaominaisuuksia kuin CoQ-10, C-ja E-vitamiinilla. Jotkut antioksidantit toimivat vesiliukoisesti, (kuten C-vitamiini), toiset rasvaliukoisesti, (kuten E- vitamiini), mutta alfalipoiinihappoon sekä vesi-että rasvaliukoinen, mikä tarkoittaa sitä, että se toimii kauttaaltaan koko kehossa. Antioksidantien, kuten glutationi, toiminta kyky heikkenee kun ne hyökkäävät kehossa vapaita radikaaleja vastaan, mutta alfalipoiinihapposaattaa auttaa näitä antioksidantteja elpymään ja tulemaan aktiivisiksi uudelleen. Kun GSH on suoriutunut tehtävästään antioksidanttina, niin syntyneessä reaktiossa seleeni toimii katalyyttisesti aiheuttaen kahden hapettuneen GSH molekyylin (GS) muuntuvan yhdeksi glutationi disulfidiksi(gssg) molekyyliksi. Sen jälkeen tämä GSSG molekyyli voi palautua takaisin kahdeksi GSH molekyyliksi. Kversetiini(Quercetin) on flavonoidi. Sitä löytyy hedelmistä, vihanneksista, lehdistä ja jyvistä. Se on vahva antioksidantti, joka tukee glutationia. Kversetiinivakauttaa myös soluja sekä tukee aivojen, maksan ja munuaisten toimintaa. Kurkuma (TurmericRoot), jota kasvaa villinä Etelä-Aasiassa, Intiassa ja Indonesiassa, on käytetty perinteisesti jo tuhansia vuosia. Sitä on käytetty mm. ruoansulatuksen edistämisessä, ilmavaivoihin sekä puhdistamaan ja voimistamaan maksaa. Kurkumalla on osoitettu olevan useita yleistä terveyttä edistäviä vaikutuksia.

7 Tieteellinen näkökulma L-glutamiini on aminohappo, jolla on monta roolia kehon toiminnoissa. Se on osana proteiinisynteesissä, happotasapainon säätelijänä munuaisissa tuottamalla ammoniumia, tuottamalla soluenergiaa glukoosin kanssa jne. Glutamiiniaon tutkittu laajasti ja sen on todettu olevan hyödyllinen erilaisten vammojen hoidossa, kuten loukkaantumisissa ja palovammoissa, sekä syövän hoidoista aiheutuvien sivuvaikutusten hoidoissa että kirurgisten toimenpiteiden aiheuttamissa haavojen hoidoissa. Maarianohdakesiementä(Milk ThistleSeed) on käytetty perinteisessä lääketieteessä jo tuhansia vuosia. Eurooppalaiset olivat ensimmäisiä, jotka käyttivät maarianohdakkeensiemeniä yrttihoitoina tukemaan maksan toimintaa. Vielä edelleenkin maarianohdakeon yksi yleisimmistä lääkekasveista maailmassa. Kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet, että sillä on runsaasti terapeuttista käyttöä ja erityisesti maksalle. Glutationion tärkeä vastustuskyvylle, myrkkyjen ja epäpuhtauksien poistumiselle ja se on avain asemassa pitämässä sinut terveenä ja energisenä. Et voi suoraan syödä sitä ravintolisänä, vaan ainoa keino ylläpitää kehon glutationi-tasoja on antaa keholle niitä rakennusaineita, joita glutationinmuodostumisessa tarvitaan, ja ne löytyvät juuri Agel GSH tuotteesta. Huomioi: Raskaana ja imättävienäitien (tai suunnittelee raskautta) tulee keskustella hoitavan lääkärin kanssa ennen tuotteen käyttämistä. Jos olet menossa leikattavaksi, kerro lääkärillesi kaikista ravintolisistä joita käytät. Yhden annospussin nauttiminen päivässä sopii suurimmalle osalle ihmisistä, ellei ole jotain tiettyä syytä miksi tuotetta ei tulisi käyttää. Tarkoitettu aikuisten käyttöön, ei lapsille. Alle 18 -vuotiaille ei suositella ilman keskustelua lääkärin kanssa. Ennen tuotteen käytön aloittamista tulisi huomioida; onko käytössä sellaisia lääkkeitä, jotka tulisi ottaa huomioon, onko allergioita, oletko raskaana tai imettäväinen, ylipaino asioita jne. Yksi annospussi päivässä, ja muut Agel-tuotteet soveltuvat täydentämään päivittäistä hyvinvointia. Agel GSH säilyy normaali olosuhteissa 18 kuukautta valmistamisesta.

8 Alfalipoiinihappo (Alpha Lipoic Acid, ALA) Välttämätön koentsyymiuseille entsyymeille kehon toiminnoissa. Käytetään usein ravintolisänä sen antioksidanttisten ominaisuuksien ansiosta. ALA lisää kehon kykyä tuottaa glutationia. Cordycep-sieni(Cordyceps sinensis) Sieni menestyy Kiinan alueen kylmissä vuoristo-olosuhteissa ja lumisilla suoalueilla. Sitä käytetään lisäravinteena useiden terveysominaisuuksiensa johdosta. Glutation Tripeptidi, joka koostuu aminohapoista ja toimii antioksidanttina suojaamalla soluja hapettumiselta ja vahingoittumiselta. Laajalti pidetty kaikkein tärkeimpänä antioksidanttina kehossa. Glysiini Avain asemassa oleva aminohappo proteiinisynteesissä, solun ja kehon energian ATP tuotannossa (adenosiinitrifosfaatti) solun energiatuotannossa, glutationin muodostumisessa, glukoosin (rypälesokeri) muodostumisessa, glykogeenin muodostumisessa ja monessa muussa. L-glutamiini Avain asemassa oleva aminohappo mm. proteiinisynteesissä ja glutationin muodostumisessa. Tärkeä lihasten palautumisessa ja solun energian tuotannossa. Maarianohdakesiemen uute (Milk Thistle Seed Extract) Mykerökukkaiskasvi, joka sisältää runsaasi silymarinia. Silymariniakäytetään laajasti myrkkyjen poistajana kehosta ja tutkimukset ovat osoittaneet sillä olevan monia fysiologisia vaikutuksia kehossa. Asetyylikysteeni(N-Acetyl L-Cysteine NAC) N-asetyylikysteiini(NAC) on luonnossa esiintyvän kysteiini-aminohaponjohdos, jonka kestävyyttä on parannettu liittämällä asetyyliryhmä kysteiinin aminotyppeen. NAC on käytetty monien vaivojen hoidossa kuten maksa-ja sydän-ja verisuonivaivoissa. Kversatiini(Quercetin) Kversatiinion hyvin tunnettu flavonoidi. Flavodoidittunnetaan voimakkaina antioksidantteina, jotka tukevat mm. immuunisysteemiä. Seleeni (Selenium) Seleeni on välttämätön hivenaine ja voimakas antioksidantti. Sitä on käytetty hyvien kolesteroliarvojen ylläpidossa, eturauhasen hoidossa ja antioksidanttina sydän-ja verisuonijärjestelmässä. Kurkumajuuri (Turmeric Root) Yleisemmin mausteena tunnettu kurkuma on myös laajalti käytetty lisäravinteena sen useiden hyödyllisten ominaisuuksiensa ansiosta. ** Nämä lausunnot eivät ole virallisesti vahvistettuja. Näillä tuotteilla ei ole tarkoitus diagnosoida, hoitaa, parantaa tai estää mitään sairautta.

9 Lähteitä RybkaJ, KupczykD, Kedziora-KornatowskaK, MotylJ, CzuczejkoJ, Szewczyk-GolecK, KozakiewiczM, PawlukH, CarvalhoLA, KedzioraJ. 2011, March. Gutathionerelatedantioxidant defense system in elderly patients treated for hypertension. Cardiovascular Toxicology 11(1): 1-9. MannervikB. 2011, February 24. Five decades with glutathione and the GHTome. Journal of Biological Chemistry. 287(9): RodasPC, RooyackersO, Herbert C, NorbergÅ, WerenerJ Jun. Glutamine and glutathione at ICU admission in relation to outcome. Clinical Science 122(12): MagwereT, BurchillSA Heterogeneous role of the glutathione antioxidant system in modulating the response of ESFT to fenretinide in normoxia and hypoxia. PLoS One 6(12): e28558 Wolin MS May 10. Plasma glutathione peroxidase activity is potentially a key regulator of vascular diseaseassociated thrombosis. Circulation 123(18): GardanehM, GholamiM, MaghsoudiN Apr. Synergy between glutathione peroxidase-1 and strocyticgrowth factors suppresses free radical generation and protects dopaminergic neurons against 6-hydroxydopamine. Rejuvenation Res. 14(2): Jan AT, Ali A, HaqQ Jan-Mar. Glutathione as an antioxidant in inorganic mercury induced ephrotoxicity. J Postgrad Med 57(1): Liu RM, Gaston Pravia KA Jan 1. Oxidative stress and glutathione in TGFbeta-mediated fibrogenesis. Free Radic Biol Med 48(1): ManickamDS, Li J, Putt DA, Zhou QH, Wu C, Lash LH, OupickýD. Effect of innate glutathione levels on activity of redoxresponsive gene delivery vectors. J Control Release 141(1): Ogunrinu TA, Sontheimer H Nov 26. Hypoxia increases the dependence of glioma cells on lutathione. J Biol Chem 285(48): DinescuA, Brown TR, BarelierS, CundariTR, Anderson ME Oct 1. The role of the glycine triad in human glutathione synthase. Biochem Biophys Res Commun 400(4): KranceSM, KengPC, PalisJ, BallatoriN Jan-Feb. Transient glutathione depletion determines terminal differentiation in HL-60 cells. Oxid Med Cell Longev 3(1): RaftosJE, WhillierS, KuchelPW Jul 30. Glutathione synthase and turnover in the human erythrocyte: Alignment of a model based on detailed enzymes kinetics with experimental data. J Biol Chem 285(31): KhouzamiL, BourinMC, ChristovC, DamyT, EscoubetB, CaramelleP, PerierM, WahbiK, MeuneC, PavoineC, Pecker F Sept. Delayed cardiomyopathy in dystrophin deficient mdx mice relies on intrinsic glutathione resource. Am J Pathol 177(3): SekharRV, McKay SV, Patel SG, GuthikondaAP, Reddy VT BalasubramanyamA, JahoorF Jan. Glutathione synthesis is diminished in patients with uncontrolled diabetes and restored by dietary supplementation with cysteine and glycine. Diabetes Care 34(1): If you would like to review associated publications in more detail we suggest you use PubMed, the information portal provided by the US National Library of Medicine and the National Institutes of Health. PubMed is a service of the U.S. National Library of Medicine that includes over 17 million citations from MEDLINE and other life science journals for biomedical articles back to the 1950s. To find a reference on PubMed, copy the reference for the article you want to read from the Agel references (or website) page and paste it in the Search PubMed for entry box on the following web page:

10 Yhteystiedot:

16,90 VEHNÄNORAS 1/14. Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa VUODEN 2014 ROHDOSKASVI

16,90 VEHNÄNORAS 1/14. Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa VUODEN 2014 ROHDOSKASVI 1/14 Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa issämme 10.1.2014 Maistatuspäivä myymälö Tehokas startti laihdutukseen MethodDraine Detox Express Yksi annospullo lasilliseen vettä joka aamu viikon ajan.

Lisätiedot

Lisäravinteilla terveemmäksi

Lisäravinteilla terveemmäksi Lisäravinteilla terveemmäksi Vihreä tee Ikivihreä teepuu Camelia sinensis on alun perin kotoisin Kiinan, Intian ja Burman rajaseutujen vuoristometsistä. Tee mainittiin lääkekirjoissa jo v. 600 ekr. Kauan

Lisätiedot

45,90. naiselliseen hyvinvointiin 3/15. Esittelyssä uutuustuotteita. Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa

45,90. naiselliseen hyvinvointiin 3/15. Esittelyssä uutuustuotteita. Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa 3/15 Esittelyssä uutuustuotteita naiselliseen hyvinvointiin Erikoisöljy kuiville silmille ja limakalvoille Omega7 kaksoistyrniöljykapseli 45,90 150 kaps. sovh.

Lisätiedot

FILOSOFIAMME ON YKSINKERTAINEN

FILOSOFIAMME ON YKSINKERTAINEN SISÄLTÖ Ravitsemustieto 7 Hieman ravintotietoutta 8 Kuka Sinä olet? 11 Valitse oikea tuote 14 Suorituksentehostajat 18 Painonhallinta 22 Vitamiinit ja mineraalit 24 Muut ravintolisät 30 Tuoteselosteet

Lisätiedot

Selätä syysväsymys 6/14. Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa. Yrttien voimaa tukkoiseen oloon! Carmolis 7,90

Selätä syysväsymys 6/14. Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa. Yrttien voimaa tukkoiseen oloon! Carmolis 7,90 6/14 Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa Selätä syysväsymys Yrttien voimaa tukkoiseen oloon! Carmolis 7,90 80 ml sovh. 10,50 Lehden tarjoukset voimassa 26.10.2014 saakka. Tule tutustumaan! Palauta

Lisätiedot

Voimia syksyyn 19,90 5/14. Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa UUTUUS. Lehden tarjoukset voimassa 20.9.2014 saakka. Tule tutustumaan!

Voimia syksyyn 19,90 5/14. Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa UUTUUS. Lehden tarjoukset voimassa 20.9.2014 saakka. Tule tutustumaan! 5/14 Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa Voimia syksyyn UUTUUS Tehoa aineenvaihduntaan puhdistuskuurilla! Slimmix SuperDetox Puhdistava yrtti-inuliinivalmiste 19,90 500 ml sovh. 25,35 + juomapullo

Lisätiedot

Sisältö Nutriance. Nutriancen tarina FI 2006.09

Sisältö Nutriance. Nutriancen tarina FI 2006.09 Nutriance FI Sisältö Nutriance Nutriancen tarina...2 Ihosi ja Nutrianc...6 Johdanto Nutriance-pikaoppaaaseen...10 Refreshing Facial Cleanser ja Foaming Gel Cleanser...11 Purifying Facial Scrub...13 Refining

Lisätiedot

23,50 1/15. Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa. Vuoden rohdoskasvi 2015 SPIRULINA

23,50 1/15. Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa. Vuoden rohdoskasvi 2015 SPIRULINA 1/15 Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa KIINTEÄ KROPPA JA HELEÄ IHO MethodDraine DETOX vihreä tee 23,50 sovh. 32,90 250 ml / 20 päivää Vuoden rohdoskasvi 2015 SPIRULINA Lehden tarjoukset voimassa

Lisätiedot

NÄKÖKULMA. Uutta elämää 13 vuotta s.4 30 vuotta yliopistoyhteistyötä. D-vitamiinin vajetta lähes jokaisella s.12

NÄKÖKULMA. Uutta elämää 13 vuotta s.4 30 vuotta yliopistoyhteistyötä. D-vitamiinin vajetta lähes jokaisella s.12 Syksy 2010 toiminnalliseen lääketieteeseen Johanna Raunio Terveydestä ja ihanteista s.8 Uutta elämää 13 vuotta s.4 30 vuotta yliopistoyhteistyötä s.18 D-vitamiinin vajetta lähes jokaisella s.12 NÄKÖKULMA

Lisätiedot

TÄYNNÄ ENERGIAA SÄILYTÄ KESÄFIILIS

TÄYNNÄ ENERGIAA SÄILYTÄ KESÄFIILIS POHJOISMAIDEN SUURIN LUONNOLLISEN HYVINVOINNIN LEHTI Numero 3 elo-syyskuu 2013 pätkäpaasto Antaa vatsan levätä 7 vinkkiä stressinhallintaan SupervälipalaT Tankkaa terveyttä ja vahvistu tutustu viiviin

Lisätiedot

RAVITSEMUS OSANA ENDOMETRIOOSIN HOITOA

RAVITSEMUS OSANA ENDOMETRIOOSIN HOITOA Anu Pöyhönen, Heli Sivula ja Maija Suvanto RAVITSEMUS OSANA ENDOMETRIOOSIN HOITOA Opinnäytetyö Hoitotyön koulutusohjelma Marraskuu 2014 KUVAILULEHTI Opinnäytetyön päivämäärä 9.12.2014 Tekijä(t) Anu Pöyhönen,

Lisätiedot

TerveysTieto Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa

TerveysTieto Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa TerveysTieto Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa 4/12 Verensokeri tasapainoon Eturauhas- tai virtsatievaivoja? Lue vinkit! Lehden tarjoukset voimassa 30.6.2012 saakka. Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin.

Lisätiedot

MITÄ SISÄELIMET OVAT JA MITÄ NE TEKEVÄT

MITÄ SISÄELIMET OVAT JA MITÄ NE TEKEVÄT MITÄ SISÄELIMET OVAT JA MITÄ NE TEKEVÄT MAHALAUKKU Mahalaukun limakalvo on täynnä rauhasia, jotka erittävät limaa, suolahappoa ja pepsinogeenia. Ne muodostavat yhdessä happaman mahanesteen. Mahaneste sekoittuu

Lisätiedot

75,00. Balanssi. Kysy lisää kauppiaaltasi. Huipputarjous!

75,00. Balanssi. Kysy lisää kauppiaaltasi. Huipputarjous! SUOMALAINEN TERVEYSKAUPPAKETJU - ASIAKASLEHTI - WWW.LUONTAISTUNTIJAT.FI - 3 e 4/2015 Viviscal Strong Tehokuuri hiustenlähtöongelmiin! Monipuolisia ravintoaineita hiusjuurille ja hiusnystyille sekä tärkeitä

Lisätiedot

JUICE PLUS+ POIKKEUKSELLINEN RAVINTOLISÄ. Katsaus Juice PLUS+:n tieteelliseen tutkimukseen

JUICE PLUS+ POIKKEUKSELLINEN RAVINTOLISÄ. Katsaus Juice PLUS+:n tieteelliseen tutkimukseen JUICEPLUS+ Poikkeuksellinen ravintolisä JUICE PLUS + asiantuntijafoorumi JUICE PLUS+ POIKKEUKSELLINEN RAVINTOLISÄ Katsaus Juice PLUS+:n tieteelliseen tutkimukseen Poikkeuksellinen ravintolisä JUICEPLUS+

Lisätiedot

Raskausajan ravitsemusopas Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin äitiysneuvoloille. Jemina Yli-Lahti

Raskausajan ravitsemusopas Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin äitiysneuvoloille. Jemina Yli-Lahti Raskausajan ravitsemusopas Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin äitiysneuvoloille Jemina Yli-Lahti Opinnäytetyö Vierumäen yksikkö Liikunnan- ja vapaa-ajan koulutusohjelma 2013 Tiivistelmä Liikunnan ja vapaa-ajan

Lisätiedot

Mehiläisten keräämän siitepölyn ja propoliksen ominaisuudet ja käyttö

Mehiläisten keräämän siitepölyn ja propoliksen ominaisuudet ja käyttö Mehiläisten keräämän siitepölyn ja propoliksen ominaisuudet ja käyttö Susanna Auvinen Simanalan mehiläisyhdistys r.y. Simanala, Enonkoski Lokakuu 2004 2 Hankkeen nimi: Siitepöly ja propolis ominaisuudet,

Lisätiedot

Yleistyvä. Tyypillinen hauraus-raihnausoireyhtymästä. Ravintovalmisteella voima ja energia takaisin

Yleistyvä. Tyypillinen hauraus-raihnausoireyhtymästä. Ravintovalmisteella voima ja energia takaisin Yleistyvä hauraus-raihnaus -oireyhtymä Hauraus-raihnausoireyhtymä yleistyy vanhenevan väestön lisääntymisen myötä. Se saattaa vaivata omaakin iäkästä läheistäsi. teksti: kaija törmä H auraus-raihnausoireyhtymästä

Lisätiedot

Nauti elämästä täysillä

Nauti elämästä täysillä TUOTEopas Nauti elämästä täysillä NÄYTÄ HYVÄLTÄ. VOI HYVIN. Kun Orifl ame ja Ruotsin johtavat ravitsemusasiantuntijat alkoivat kehittää Wellness-linjaa, tavoitteemme oli tehdä sarja, joka auttaa nauttimaan

Lisätiedot

Terveysvinkkejä 19,90 4/14. tueksi kesärientoihin! Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa

Terveysvinkkejä 19,90 4/14. tueksi kesärientoihin! Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa 4/14 +matkapakkaus kaupan päälle Jokaiseen kesäpäivään Probiootti plus 19,90 125 kaps. / sovh. 30,75 + matkapakkaus 20 kaps. tueksi kesärientoihin! Terveysvinkkejä

Lisätiedot

Christerin ravintouutisia numero 45, joulukuu 2009

Christerin ravintouutisia numero 45, joulukuu 2009 Christerin ravintouutisia numero 45, joulukuu 2009 Kirjoittaja: christer sundqvist, FT Mielenkiintoisimmat joulukuun ravitsemusjutut ja keskustelut saat lukea tässä ilmaisessa uutiskirjeessä. Tämä uutiskirje

Lisätiedot

Kohti uusia. KESÄTARJOUS Kaksi tuoteuutuutta. AURINKO Auringonvalo on hyväksi terveydelle. MAGNEETTIHOITO Yhä yleisempi hoitotapa. Nr 05 Toukokuu 2013

Kohti uusia. KESÄTARJOUS Kaksi tuoteuutuutta. AURINKO Auringonvalo on hyväksi terveydelle. MAGNEETTIHOITO Yhä yleisempi hoitotapa. Nr 05 Toukokuu 2013 Nr 05 Toukokuu 2013 KESÄTARJOUS Kaksi tuoteuutuutta AURINKO Auringonvalo on hyväksi terveydelle MAGNEETTIHOITO Yhä yleisempi hoitotapa KUVA Kristin Folsland Olsen Kohti uusia KORKEUKSIA SISÄLTÖ PÄÄKIRJOITUS

Lisätiedot

Soukan apteekki. Kauklahden sivuapteekki. Kuivaako suuta? Päivitä lääkekaappisi kesäksi. Miksi koira on ihmisen paras ystävä?

Soukan apteekki. Kauklahden sivuapteekki. Kuivaako suuta? Päivitä lääkekaappisi kesäksi. Miksi koira on ihmisen paras ystävä? Soukan apteekki Kauklahden sivuapteekki Yläkartanontie 28, 02360 Espoo puh. (09) 801 6166 ma-pe 8.30-18.00 la 9.00-14.00 (kesä-elokuu) Kauppamäki 3, 02780 Espoo puh. (09) 811 464 ma-pe 9.00-17.00 (25.6.-15.8.2012)

Lisätiedot

KASVIKSIIN POHJAUTUVAN RUOKAVALION VAIKUTUS ELIMISTÖN PROTEIINIAINEENVAIHDUNTAAN KUNTOILIJOILLA

KASVIKSIIN POHJAUTUVAN RUOKAVALION VAIKUTUS ELIMISTÖN PROTEIINIAINEENVAIHDUNTAAN KUNTOILIJOILLA KASVIKSIIN POHJAUTUVAN RUOKAVALION VAIKUTUS ELIMISTÖN PROTEIINIAINEENVAIHDUNTAAN KUNTOILIJOILLA Riikka Lamminen Liikuntafysiologia Pro Gradu -tutkielma Kevät 2014 Liikuntabiologian laitos Jyväskylän yliopisto

Lisätiedot

Upeita luontoelämyksiä. EQ SKIN -KIERTUE Esittelyssä uusi ihonhoitosarja. ASIAKASKERTOMUS Takaisin lenkkipolulle lantiovamman jälkeen

Upeita luontoelämyksiä. EQ SKIN -KIERTUE Esittelyssä uusi ihonhoitosarja. ASIAKASKERTOMUS Takaisin lenkkipolulle lantiovamman jälkeen Nr 06 Kesäkuu 2012 Upeita luontoelämyksiä MERIMELONNASTA EQ SKIN -KIERTUE Esittelyssä uusi ihonhoitosarja ASIAKASKERTOMUS Takaisin lenkkipolulle lantiovamman jälkeen UUSI AURINKOVOIDE Sheavoita, E-vitamiinia

Lisätiedot

Ammattilaisvinkit onnistuneisiin

Ammattilaisvinkit onnistuneisiin Nr 07 Heinäkuu 2012 UUDET IHONHOITOTUOTTEET Ihon puhdistaminen ja kuorinta ASIAKASKERTOMUS Cathrine sai sileämmän ihon kollageenilla EQ-KESÄSALAATTI Toimistomme lounasresepti käyttöösi Ammattilaisvinkit

Lisätiedot

"# $ %# & '( ) ) * TEKNOLOGIAKESKUS Korpintie 8 Puh. 06 825 3255 info@ketek.fi KETEK OY 67100 Kokkola Fax 06 825 3300 www.ketek.fi

# $ %# & '( ) ) * TEKNOLOGIAKESKUS Korpintie 8 Puh. 06 825 3255 info@ketek.fi KETEK OY 67100 Kokkola Fax 06 825 3300 www.ketek.fi ! "# $ %# & '( ) ) * TEKNOLOGIAKESKUS Korpintie 8 Puh. 06 825 3255 info@ketek.fi KETEK OY 67100 Kokkola Fax 06 825 3300 www.ketek.fi Tiivistelmä Selvitys on osana Uusiutuva metsäteollisuus -osaamisklusterin

Lisätiedot

LUONTAISTERAPEUTTI Tarvitsevatko naiset ja miehet samoja mineraaleja?

LUONTAISTERAPEUTTI Tarvitsevatko naiset ja miehet samoja mineraaleja? Nr 03 Maaliskuu 2012 Hoida itseäsi JOOGAN avulla LUONTAISTERAPEUTTI Tarvitsevatko naiset ja miehet samoja mineraaleja? LÄÄKÄRI Siksi tarvitsemme D-vitamiinia KUVA thinkstock SISÄLTÖ PÄÄKIRJOITUS 4 jatkui

Lisätiedot

Kaksi maailman huippubrändiä yhdistää voimansa

Kaksi maailman huippubrändiä yhdistää voimansa X Numero 44 Syksy/Talvi 2010 Kaksi maailman huippubrändiä yhdistää voimansa Eväitä parempaan elämään. *Lue lisää sivulta 28 Oppaasi terveellisempiin, aktiivisempiin elämäntapoihin 2 Herbalifen terveellinen

Lisätiedot

Ruoka, fyysinen aktiivisuus ja paino

Ruoka, fyysinen aktiivisuus ja paino Ruoka, fyysinen aktiivisuus ja paino Nordic Sugarin ja Suomen Sokeri Oy:n tuottama opas Ruoka, fyysinen aktiivisuus ja paino 1 Ruoka, fyysinen aktiivisuus ja paino on Nordic Sugarin ja Suomen Sokeri Oy:n

Lisätiedot