Postilähetyksiä koskeva selvitys

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Postilähetyksiä koskeva selvitys"

Transkriptio

1 Kyselylomake 1 (12) Dnro: 1190/911/2015 Postilähetyksiä koskeva selvitys Viestintävirastolla on lakisääteinen velvollisuus seurata kirje- ja pakettipalveluiden markkinoita. Postilaki velvoittaa toimijoita luovuttamaan Viestintävirastolle sen pyytämiä tietoja. Tämä kysely toteutetaan poikkeuksellisesti normaalia postimarkkinaselvityksen kyselyä laajempana, koska samassa yhteydessä kerätään tietoja postipakettipalveluita koskevan yleispalveluanalyysin tekemistä varten. Viestintävirasto kerää tietoa postitoimialan markkinakehityksestä sekä omiin että mm. Euroopan komission tietotarpeisiin. Keskeinen tiedonkeruun väline on kyselytutkimus, joka selvittää markkinoiden kokoa ja kehitystä lähetyslajeittain, joita ovat kirjeet, paketit, lehdet, osoitteeton jakelu ja ulkomaan lähetykset. Viestintävirasto arvioi säännöllisesti postimarkkinoita ja kerää tietoja sen arvioimiseksi, onko yleispalveluvelvollisuuksia välttämätöntä asettaa postin yleispalvelun turvaamiseksi. Kyselyn avulla pyritään selvittämään kirje-, lehti- ja pakettimarkkinoiden kokoa keräämällä tietoa alan suurimpien toimijoiden volyymeista. Lomakkeella kerätään tietoja vuodelta Pyydämme vastaamaan kysymyksiin niiltä osin kuin ne liittyvät liiketoimintaanne ja tarkan tiedon puuttuessa esittämään arvionne. Vastauksia käsitellään luottamuksellisesti eikä yksittäisten yhtiöiden tietoja julkaista. Vastaukset pyydetään palauttamaan viimeistään sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo@viestintavirasto.fi Lisätietoja Viestintävirastossa antavat: Sami Vilvala, viestintämarkkina-asiantuntija (sami.vilvala@viestintavirasto.fi, puh ) Petri Peutere, viestintämarkkina-asiantuntija (petri.peutere@viestintavirasto.fi, puh ) Marko Priiki, lakimies (marko.priiki@viestintavirasto.fi, puh ) A. Perustiedot 1. Perustiedot 1.1. Yhtiön nimi 1.2. Yhtiön liikevaihto Suomessa vuonna Yhtiön työntekijämäärä Suomessa 1.4. Vastaajan/lisätietojen antajan nimi 1.5. Vastaajan/lisätietojen antajan sähköposti 1.6. Vastaajan/lisätietojen antajan puhelinnumero 1.7. Lisätietoja

2 2 (12) B. Pakettipalvelut 1. Perustiedot pakettipalveluista 1.1. Lyhyt kuvaus tai linkki verkkosivulle siitä, millaisia pakettien käsittelyyn liittyviä palveluita tarjoatte (Mm. mille taholle palveluita tarjotaan, missä lähettäjä jättää paketin jätetään kuljetettavaksi tai mistä noudatte paketin ja minne se kuljetetaan.) Kuluttajille ja yrityksille Toisille pakettipalveluita tarjoaville koti- tai ulkomaisille yrityksille 1.2. Kaikki kotimaasta kotimaahan, kotimaasta ulkomaille lähetettävät paketit ja ulkomailta saapuvat paketit 2. Kotimaasta kotimaahan lähetettävät paketit Volyymitiedot 2.1. Kotimaasta kotimaahan lähetetyt pakettilähetykset 1, enintään 50 kg) 2.2. Kotimaasta kotimaahan lähetetyt pakettilähetykset, enintään 10 kg Kuluttajien kotimaasta kotimaahan lähettämät enintään 10 kg pakettilähetykset, jotka lähetetään ja noudetaan toimipisteestä. (Arvio, mikäli tarkkaa tietoa ei saatavissa.) i. joista kirjattuja paketteja (kpl) ii. joista vakuutettuja paketteja (kpl) 1 Paketilla tarkoitetaan loppuasiakkaalle toimitettavaa, lopullisessa muodossaan olevaa tavaralähetystä, joka on osoitettu jollekin vastaanottajalle.

3 3 (12) 2.3. Kuluttajien kotimaasta kotimaahan lähettämät enintään 5 kg pakettilähetykset, jotka lähetetään ja noudetaan toimipisteestä. (Arvio, mikäli tarkkaa tietoa ei saatavissa.) 2.4. Arvionne pakettikuljetusmarkkinoiden koosta kotimaan sisäisessä liikenteessä ja omasta markkinaosuudestanne? ( /kpl/%) 2.5. Lisätiedot volyymitiedoista Enintään 10 kg kotimaasta kotimaahan lähetettävien pakettien palvelujen saatavuus (yleispalveluun kuuluvat palvelut) 2.6. Tarjoatteko kuluttajille kotimaasta kotimaahan lähetettäviä enintään 10 kilon painoisten pakettien lähetyspalveluja joissa lähettäjän on mahdollista jättää paketti yrityksenne tai yhteistyökumppaninne toimipisteeseen tai muuhun soveltuvaan jättöpaikkaan joissa vastaanottaja toimitusehtojen mukaan noutaa paketin yrityksenne tai yhteistyökumppaninne toimipisteestä jotka lähettäjä voi maksaa käteisellä, maksukortilla tai muulla yleisesti käytettävissä olevalla käteismaksutavalla? Kyllä Palvelun/palveluiden nimi Lyhyt kuvaus palvelusta ja sen saatavuusalueesta (pyydämme täydentämään liitteenä oleva taulukkoon, missä kunnissa palvelut ovat saatavilla). Niiden toimipisteiden lukumäärä, joissa mainitsemianne palveluita voi käyttää: Kuinka kauan keskimäärin kestää paketin toimittaminen edellisessä kysymyksessä mainitsemienne palveluiden osalta? (Tarvittaessa arvio. Jos eri palvelujen välillä on merkittäviä eroja, pyydämme mainitsemaan kestoajan yleisimmin käytetyn palvelun osalta ja lisäämään maininnan tästä vastaukseen.)

4 4 (12) 2.7. Tarjoatteko jotakin muuta pakettipalvelua, joka on mielestänne kuluttajan kannalta kysymyksessä 2.6 tarkoitettuja palveluja vastaava? Kyllä Palvelun/palveluiden nimi Kuvaus palvelusta (kenelle palvelua tarjotaan, miten palvelu maksetaan, mitä palvelu sisältää, missä paketti jätetään kuljetettavaksi ja minne se kuljetetaan) 2.8. Jos tarjoatte kohdassa 2.6 tai 2.7 mainittuja pakettipalveluja, onko lähetettävien pakettien fyysinen koko rajattu? Kyllä Jos vastasitte kyllä, mikä on suurin sallittu paketin koko (leveys x korkeus x syvyys) ja mitä palveluita rajaus koskee? 2.9. Onko kohdassa 2.6 tai 2.7 mainittuihin pakettilähetyspalveluihinne liitettävissä seuraavia palveluja tai kuuluvatko ne itsessään aina palveluun (pyydämme merkitsemään ruksin palvelun kohdalle, joka on liitettävissä tai sisältyy jo palveluun)? Paketin kirjaamispalvelu Paketin vakuuttamispalvelu Jos kyllä, millaisia rajoituksia kirjaamis- ja vakuuttamispalveluiden saatavuuteen esimerkiksi eri toimipisteistä mahdollisesti kohdistuu? Mitkä ovat ne mahdolliset kilpailijoidenne tarjoamat palvelut, jotka ovat mielestänne kuluttajan näkökulmasta vastaavia tai vaihtoehtoisia tarjoamillenne kotimaasta kotimaahan lähetettäville, enintään 10 kg painavien pakettien palveluille? Miten vaihtoehtoiset palvelut vaikuttavat markkinaolosuhteisiin ja tarjoamienne palvelujen hinnoitteluun? Pyydämme perustelemaan vastauksenne Pyydämme toimittamaan vastauksenne liitteenä voimassa olevat hinnastot kohdissa 2.6 ja 2.7 mainitsemistanne pakettipalveluista ja niihin mahdollisesti liitettävistä kirjaamis- ja vakuuttamispalveluista sekä muut palveluihin sovellettavat sopimusehdot. (Hinnaston tulee sisältää kaikki loppuasiakkaalta perittävät maksut palvelusta. Mikäli käyttämässänne hinnoittelussa on alueellisia eroja, pyydämme toimittamaan myös aluekohtaiset hinnastot vastauksenne liitteenä.) Lisätiedot palveluiden saatavuudesta

5 5 (12) 3. Kotimaasta ulkomaille lähetettävät paketit Volyymitiedot 3.1. Kotimaasta ulkomaille lähetetyt pakettilähetykset, enintään 50 kg 3.2. Kotimaasta ulkomaille lähetetyt pakettilähetykset, enintään 10 kg Kotimaasta ulkomaille lähetetyt enintään 10 kg pakettilähetykset, - jotka lähettäjän on ollut mahdollista maksaa käteismaksutavalla yrityksellenne ja - jotka toimitusehtojen mukaan on mahdollista lähettää ja noutaa toimipisteestä. i. joista kirjattuja paketteja (kpl) ii. joista vakuutettuja paketteja (kpl) 3.3. Arvionne pakettikuljetusmarkkinoiden koosta kotimaasta ulkomaille lähtevässä liikenteessä ja omasta markkinaosuudestanne? ( /kpl/%) 3.4. Lisätiedot volyymitiedoista Enintään 10 kg kotimaasta ulkomaille lähetettävien pakettien palvelujen saatavuus (yleispalveluun kuuluvat palvelut) 3.5. Tarjoatteko kuluttajille kotimaasta ulkomaille lähetettäviä enintään 10 kilon painoisten pakettien lähetyspalveluja joissa lähettäjän on mahdollista jättää paketti yrityksenne tai yhteistyökumppaninne toimipisteeseen tai muuhun soveltuvaan jättöpaikkaan joissa paketti voidaan lähettää lähtökohtaisesti mihin tahansa ulkomaahan jotka lähettäjä voi maksaa käteisellä, maksukortilla tai muulla yleisesti käytettävissä olevalla käteismaksutavalla? Kyllä Palvelun/palveluiden nimi Lyhyt kuvaus palvelusta ja sen saatavuusalueesta (Pyydämme täydentämään liitteenä oleva taulukkoon, missä kunnissa palvelut ovat saatavilla). Niiden toimipisteiden lukumäärä, joissa mainitsemianne palveluita voi käyttää:

6 6 (12) Kuinka monta päivää keskimäärin kestää paketin toimittaminen perille edellisessä kohdassa mainitsemienne palveluiden osalta? (Tarvittaessa arvio. Jos eri palvelujen välillä on merkittäviä eroja, pyydämme mainitsemaan kestoajan yleisimmin käytetyn palvelun osalta ja lisäämään maininnan tästä vastaukseen.) 3.6. Tarjoatteko jotakin muuta pakettipalvelua, joka on mielestänne kuluttajan kannalta kysymyksessä 3.5 tarkoitettuja palveluja vastaava? Kyllä Palvelun/palveluiden nimi Kuvaus palvelusta (kenelle palvelua tarjotaan, miten palvelu maksetaan, mitä palvelu sisältää, missä paketti jätetään kuljetettavaksi ja minne se kuljetetaan, missä palvelut ovat saatavilla) 3.7. Jos tarjoatte kohdassa 3.5 tai 3.6 mainittuja pakettipalveluja, onko lähetettävien pakettien fyysinen koko rajattu? Kyllä Jos vastasitte kyllä, mikä on suurin sallittu paketin koko (leveys x korkeus x syvyys) ja mitä palveluita rajaus koskee? 3.8. Onko kohdassa 3.5 tai 3.6 mainittuihin pakettipalveluihinne liitettävissä seuraavia palveluja tai kuuluvatko ne itsessään aina palveluun (pyydämme merkitsemään ruksin palvelun kohdalle, joka on liitettävissä tai sisältyy jo palveluun)? Paketin kirjaamispalvelu Paketin vakuuttamispalvelu Jos kyllä, millaisia rajoituksia kirjaamis- ja vakuuttamispalveluiden saatavuuteen esimerkiksi eri toimipisteistä mahdollisesti kohdistuu? 3.9. Mitkä ovat ne mahdolliset kilpailijoidenne tarjoamat palvelut, jotka ovat mielestänne kuluttajan näkökulmasta vastaavia tai vaihtoehtoisia tarjoamillenne kotimaasta ulkomaille lähetettäville, enintään 10 kg painavien pakettien palveluille? Miten vaihtoehtoiset palvelut vaikuttavat markkinaolosuhteisiin ja tarjoamienne palvelujen hinnoitteluun? Pyydämme perustelemaan vastauksenne.

7 7 (12) Pyydämme toimittamaan vastauksenne liitteenä voimassa olevat hinnastot kohdissa 3.5 tai 3.6 mainitsemistanne pakettipalveluista ja niihin mahdollisesti liitettävistä kirjaamis- ja vakuuttamispalveluista sekä muut palveluihin sovellettavat sopimusehdot. Hinnaston tulee sisältää kaikki loppuasiakkaalta perittävät maksut palvelusta. Mikäli käyttämässänne hinnoittelussa on alueellisia eroja, pyydäme toimittamaan myös aluekohtaiset hinnastot vastauksenne liitteenä Lisätiedot palveluiden saatavuudesta

8 8 (12) 4. Maahan saapuvat paketit Volyymitiedot 4.1. Pakettilähetykset ulkomailta, enintään 50 kg 4.2. Pakettilähetykset ulkomailta, enintään 20 kg Enintään 20 kg pakettilähetykset ulkomailta, jotka jaetaan toimipisteestä noudettavaksi (arvio, mikäli täsmällistä tietoa ei saatavissa) 4.3. Arvionne pakettikuljetusmarkkinoiden koosta ulkomailta tulevasta liikenteessä ja omasta markkinaosuudestanne? ( /kpl/%) 4.4. Lisätiedot volyymitiedoista Maahan saapuvien enintään 20 kg:n pakettien palvelujen saatavuus (yleispalveluun kuuluvat palvelut) 4.5. Tarjoatteko palvelua, jossa ulkomailta saapuvia enintään 20 kilon painoisia paketteja toimitetaan perille yrityksenne tai yhteistyökumppaninne toimipisteisiin Suomessa? (Jakelu suoritetaan toimipisteisiin, mutta mukaan lasketaan myös palvelut, joissa on lisäpalveluna saatavilla kotiinkuljetus). Kyllä Kuvaus palvelusta (kenelle palvelua tarjotaan, miten palvelu maksetaan, mitä palvelu sisältää, missä paketti jätetään kuljetettavaksi ja minne se kuljetetaan, missä palvelut ovat saatavilla) Niiden toimipisteiden lukumäärä, joissa paketteja voi mainitsemissanne palveluissa vastaanottaa: Pyydämme täydentämään myös liitteenä oleva taulukkoon, missä kunnissa palvelut ovat saatavilla Kuinka monta päivää keskimäärin kestää paketin toimittaminen perille edellisessä kohdassa mainitsemienne palveluiden osalta? (Tarvittaessa arvio.)

9 9 (12) 4.6. Tarjoatteko jotakin muuta pakettipalvelua, joka on mielestänne kuluttajan kannalta kohdassa 4.5 tarkoitettuja palveluja vastaava? Kyllä Kuvaus palvelusta (mitä palvelu sisältää, missä paketti jätetään kuljetettavaksi ja minne se kuljetetaan, missä palvelut ovat saatavilla) 4.7. Jos tarjoatte kohdassa 4.5 tai 4.6 mainitun kaltaisia pakettipalveluja, onko jaettavien pakettien koko rajattu? Kyllä Jos vastasitte kyllä, mikä on suurin sallittu paketin koko (leveys x korkeus x syvyys) ja mitä palveluita rajaus koskee? 4.8. Mitkä kilpailijanne tarjoavat vaihtoehtoisia palveluita mahdollisesti tarjoamillenne maahan saapuvien enintään 20 kg pakettien palvelulle? Miten vaihtoehtoiset palvelut vaikuttavat markkinaolosuhteisiin ja tarjoamienne palvelujen hinnoitteluun? Pyydämme perustelemaan vastauksenne Pyydämme toimittamaan vastauksenne liitteenä voimassa olevat mahdolliset hinnastot kohdissa 4.5 tai 4.6 mainitsemistanne pakettipalveluista ja niihin mahdollisesti liitettävistä kirjaamis- ja vakuuttamispalveluista sekä muut palveluihin sovellettavat sopimusehdot. Hinnaston tulee sisältää kaikki loppuasiakkaalta perittävät maksut palvelusta. Mikäli käyttämässänne hinnoittelussa on alueellisia eroja, pyydämme toimittamaan myös aluekohtaiset hinnastot vastauksenne liitteenä Lisätiedot palveluiden saatavuudesta 5. Muut kysymykset pakettipalveluista 5.1. Millaisia muutoksia pakettimarkkinoilla on mielestänne tapahtunut vuoden 2011 jälkeen, jolloin Viestintävirasto viimeksi analysoi pakettimarkkinoita yleispalvelun toteutumisen näkökulmasta? Miten odotatte tilanteen muuttuvan lähitulevaisuudessa, 2 3 vuoden aikavälillä?

10 10 (12) 5.2. Näettekö, että yleispalveluvelvollisuuden asettaminen on tarpeen jonkin seuraavassa mainitun palvelun osalta? Pyydämme perustelemaan vastauksenne. (Velvoitteen asettaminen voi olla tarpeen, jos palveluita ei ole saatavissa kohtuulliseen hintaan tai tasapuolisin ehdoin taikka vastaavia palveluita ei tarjoa useampi keskenään kilpaileva yritys niin, että yleispalvelun saatavuus on turvattu.) i. Kotimaasta kotimaahan lähetettävät, enintään 10 kg painavat paketit ii. Kotimaasta ulkomaille lähetettävät, enintään 10 kg painavat paketit iii. Maahan saapuvien enintään 20 kg pakettien palvelu 5.3. Oletteko aikeissa laajentaa tai supistaa omissa tai yhteistyökumppanienne toimipisteissä tarjottavien palvelujen tarjontaa, perustaa uusia toimipisteitä tai lakkauttaa toimipisteitä vuoden 2016 loppuun mennessä? Kyllä Jos vastasitte edelliseen kysymykseen myöntävästi, pyydämme täsmentämään, mitä toimipisteitä ja palveluja toimenpiteet koskevat ja millä maantieteellisiltä alueilla ne tapahtuvat Jos tarjoatte edellä käsiteltyjä pakettipalveluja jossain muussa kuin omassa hallinnassanne tai omistuksessanne olevassa toimipisteverkossa Suomessa (esim. Posti, Matkahuolto, PostNord, jokin muu), pyydämme määrittelemään millä maantieteellisellä alueella, kenen omistamissa toimipisteverkoissa tarjoatte palveluja ja miltä osin käytätte muiden omistuksessa olevia toimipisteverkkoja Kuinka suuren osan yhtiönne kotimaassa kuljettamista 0 50 kg paketeista arvioitte kulkevan myös jonkun toisen jakelijan verkoston kautta (%)? 5.6. Kuinka suuren osan yhtiönne ulkomaille/ulkomailta kuljettamista 0 50 kg paketeista arvioitte kulkevan joltain osin (rajanylitys/kotimaa) myös jonkun toisen jakelijan verkoston kautta (%)?

11 11 (12) C. Kirjepalvelut 1. Kirjelähetykset (enintään 2 kg), osoitteellinen jakelu 1.1. Kotimaan kirjelähetykset (enintään 2 kg), osoitteellinen jakelu 1.2. Kirjelähetykset ulkomaille (enintään 2 kg) 1.3. Kirjelähetykset ulkomailta (enintään 2 kg) 1.4. Arvio niiden kotimaan kirjeiden osuudesta, jotka kulkevat joltain osin myös toisen jakelijan verkoston kautta (%)? 1.5. Arvio niiden ulkomaille menevien/ulkomailta tulevien kirjeiden osuudesta, jotka kulkevat joltain osin (rajanylitys/kotimaa) myös toisen jakelijan verkoston kautta (%)? 1.6. Merkittävimmät yhteistyökumppanit 1.7. Tarjoatteko kirjaamispalvelua kauttanne lähetettäville kirjelähetyksille? 1.8. Tarjoatteko vakuuttamispalvelua kauttanne lähettäville kirjelähetyksille? 1.9. Lisätietoja (esim. mikäli yhtiönne määrittelee kirjeen "enintään 2 kg" -tavasta poiketen, voitte laittaa tähän käyttämänne luokittelun ja vastaavat kappalemäärät)

12 12 (12) D. Osoitteeton jakelu ja lehtijakelu 1. Osoitteeton jakelu ja lehtijakelu Suomessa 1.1. Osoitteeton jakelu 1.2. Sanoma- ja paikallislehtien varhaisjakelu Liikevaihto (, alv 0) 1.3. Sanoma- ja paikallislehtien päiväjakelu Liikevaihto (, alv 0) 1.4. Aikakauslehtien jakelu 1.5. Merkittävimmät yhteistyökumppanit 1.6. Kattaako yrityksen osoitteeton jakelu ja lehtijakelu koko maan? Kyllä Jos ei, millä alueilla toimintaa on? 1.7. Kuinka suuren osan yhtiönne kuljettamista osoitteettomasta jakelusta ja lehtijakelusta arvioitte kulkeneen myös jonkun toisen toimijan verkoston kautta (%)? 1.8. Lisätietoja

Viestintäviraston postimarkkinaselvitys 2015

Viestintäviraston postimarkkinaselvitys 2015 Viestintäviraston postimarkkinaselvitys 2015 28.6.2016 Postimarkkinaselvitys 2015 1 Sisällysluettelo 1. Tiivistelmä 1 2. Taustaa 2 3. Selvityksen toteutustapa 4 4. Kirjelähetykset 4 5. Lehtijakelu 7 6.

Lisätiedot

Yhteenveto lausunnoista

Yhteenveto lausunnoista Yhteenveto 1 (11) Yhteenveto lausunnoista Viestintäviraston luonnokseen 6.11.2015 yleispalveluun kuuluvien postipakettipalvelujen tarjontaan velvollisten postiyritysten nimeämisessä noudatettavasta menettelystä

Lisätiedot

Päätös postipakettipalveluiden yleispalvelusta

Päätös postipakettipalveluiden yleispalvelusta Päätös 1 (9) Dnro: 28.6.2016 788/911/2016 Posti Oy Posti Group Oyj/lakiasiat PL 1 00011 POSTI Päätös postipakettipalveluiden yleispalvelusta Yritys, jota päätös koskee Tiivistelmä Päätös Posti Oy (jäljempänä

Lisätiedot

Yleispalveluun kuuluvien postipakettipalvelujen tarjontaan velvollisten postiyritysten nimeämisessä noudatettava menettely

Yleispalveluun kuuluvien postipakettipalvelujen tarjontaan velvollisten postiyritysten nimeämisessä noudatettava menettely Muistio 1 (14) Yleispalveluun kuuluvien postipakettipalvelujen tarjontaan velvollisten postiyritysten nimeämisessä noudatettava menettely Muistio 2 (14) Sisältö 1 Johdanto... 3 2 Yleispalveluun kuuluvat

Lisätiedot

Yhteenveto lausunnoista

Yhteenveto lausunnoista Yhteenveto 1 (14) Yhteenveto lausunnoista Viestintäviraston luonnoksiin 6.11.2015 ja 11.3.2016 yleispalveluun kuuluvien postipakettipalvelujen tarjontaan velvollisten postiyritysten nimeämisessä noudatettavasta

Lisätiedot

Postipakettipalvelujen tarjontaan velvollisten yleispalveluyritysten nimeäminen

Postipakettipalvelujen tarjontaan velvollisten yleispalveluyritysten nimeäminen Perustelumuistio 1 (27) Dnro: 28.6.2016 20/910/2016 Postipakettipalvelujen tarjontaan velvollisten yleispalveluyritysten nimeäminen 2 (27) Sisältö 1 Nimeämismenettelyn vireilletulo ja asian käsittely Viestintävirastossa...

Lisätiedot

Yleispalveluun kuuluvien postipakettipalvelujen tarjontaan velvollisten postiyritysten nimeämisessä noudatettava menettely

Yleispalveluun kuuluvien postipakettipalvelujen tarjontaan velvollisten postiyritysten nimeämisessä noudatettava menettely Muistio 1 (21) 11.3.2016 Dnro: 1190/911/2015 Yleispalveluun kuuluvien postipakettipalvelujen tarjontaan velvollisten postiyritysten nimeämisessä noudatettava menettely 2 (21) Sisältö 1 Johdanto... 3 2

Lisätiedot

Yleispalveluun kuuluvien postipakettipalvelujen tarjontaan velvollisten postiyritysten nimeämisessä noudatettava menettely

Yleispalveluun kuuluvien postipakettipalvelujen tarjontaan velvollisten postiyritysten nimeämisessä noudatettava menettely Muistio 1 (21) 4.5.2016 Dnro: 1190/911/2015 Yleispalveluun kuuluvien postipakettipalvelujen tarjontaan velvollisten postiyritysten nimeämisessä noudatettava menettely 2 (21) Sisältö 1 Johdanto... 3 2 Yleispalveluun

Lisätiedot

Postipakettipalvelujen tarjontaan velvollisten yleispalveluyritysten nimeäminen

Postipakettipalvelujen tarjontaan velvollisten yleispalveluyritysten nimeäminen Perustelumuistio 1 (26) Dnro: 9.5.2016 20/910/2016 LUONNOS Postipakettipalvelujen tarjontaan velvollisten yleispalveluyritysten nimeäminen 2 (26) Sisältö 1 Nimeämismenettelyn vireilletulo ja asian käsittely

Lisätiedot

Viisipäiväiseen jakeluun kuuluvien alueiden määrittely

Viisipäiväiseen jakeluun kuuluvien alueiden määrittely Menettelymuistio 1 (7) Dnro: 7.3.2019 Traficom/2/11.01.0 9/2019 Viisipäiväiseen jakeluun kuuluvien alueiden määrittely 2 (7) Sisällysluettelo 1 Johdanto... 3 2 Sovellettavat säännökset... 3 2.1 Postilaki...

Lisätiedot

Viestintäviraston postimarkkinaselvitys

Viestintäviraston postimarkkinaselvitys Viestintäviraston postimarkkinaselvitys 2017 20.6.2018 Postimarkkinaselvitys 2017 Dnro: 446/919/2018 2 (21) Sisällysluettelo Tiivistelmä 2 Taustaa 3 Selvityksen toteutustapa 4 Kirjelähetykset 5 Lehtijakelu

Lisätiedot

Päivämäärä/Datum/Date

Päivämäärä/Datum/Date Päivämäärä/Datum/Date Nro/Nr/No. 29.12.2011 1645/9210/2011 Itella Posti Oy PL 7 / Itella Oyj 00011 ITELLA Viite Ref. Ref. Asia Ärende Subject VIESTINTÄVIRASTON PÄÄTÖS ITELLA POSTI OY:N NIMEÄMISESTÄ YLEISPALVELUYRITYKSEKSI

Lisätiedot

Viestintäviraston postimarkkinaselvitys 2016

Viestintäviraston postimarkkinaselvitys 2016 Viestintäviraston postimarkkinaselvitys 2016 30.6.2017 Dnro: 599/919/2017 2 (20) Sisällysluettelo 1. Tiivistelmä 2 2. Taustaa 3 3. Selvityksen toteutustapa 4 4. Kirjelähetykset 5 5. Lehtijakelu 7 6. Osoitteeton

Lisätiedot

ASIANTUNTIJALAUSUNTO LIIKENNE- JA VIESTINTÄVALIOKUNNALLE POSTILAIN MUUTTAMISESTA 01.05.2016

ASIANTUNTIJALAUSUNTO LIIKENNE- JA VIESTINTÄVALIOKUNNALLE POSTILAIN MUUTTAMISESTA 01.05.2016 ASIANTUNTIJALAUSUNTO LIIKENNE- JA VIESTINTÄVALIOKUNNALLE POSTILAIN MUUTTAMISESTA 01.05.2016 Liikenne- ja viestintävaliokunta 30.03.2016 Mediatalo Esa Oy, Ilves Jakelu Oy, Alma Manu Oy Johtaja Taru Ojala,

Lisätiedot

PÄÄTÖS HUOMATTAVAN MARKKINAVOIMAN YRITYKSELLE ASETETTUJEN VELVOLLISUUKSIEN MUUTTAMISESTA

PÄÄTÖS HUOMATTAVAN MARKKINAVOIMAN YRITYKSELLE ASETETTUJEN VELVOLLISUUKSIEN MUUTTAMISESTA 4.1.2008 12/934/2008 Pohjanmaan Puhelin Oy PÄÄTÖS HUOMATTAVAN MARKKINAVOIMAN YRITYKSELLE ASETETTUJEN VELVOLLISUUKSIEN MUUTTAMISESTA 1. TELEYRITYS, JOTA PÄÄTÖS KOSKEE 2. RELEVANTIT MARKKINAT Pohjanmaan

Lisätiedot

UUSI POSTILAKI -mitä muuttuu ja miksi? Hallituksen esityksen esittely

UUSI POSTILAKI -mitä muuttuu ja miksi? Hallituksen esityksen esittely UUSI POSTILAKI -mitä muuttuu ja miksi? Hallituksen esityksen esittely 21.10.2010 1 Soveltamisala ja voimaantulo kokonaan uusi laki postipalvelulain tilalle soveltamisala ennallaan; osoitteellisten kirjelähetysten

Lisätiedot

Sähköpostiosoite: Postiosoite: PL 10 00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Sähköpostiosoite: Postiosoite: PL 10 00099 HELSINGIN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKU HANKINTAPÄÄTÖKSEEN Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea päätökseen muutosta vaatimalla hankintaoikaisua tai tekemällä valituksen markkinaoikeudelle taikka

Lisätiedot

YLEISPALVELUYRITYSTEN NIMEÄMINEN POSTIPALVELUIDEN TARJONTAAN

YLEISPALVELUYRITYSTEN NIMEÄMINEN POSTIPALVELUIDEN TARJONTAAN Viestintäviraston perustelumuistio 1643 /9210/2011 29.12.2011 YLEISPALVELUYRITYSTEN NIMEÄMINEN POSTIPALVELUIDEN TARJONTAAN SISÄLLYSLUETTELO 1. NIMEÄMISMENETTELYN VIREILLETULO JA KÄSITTELY VIESTINTÄVIRASTOSSA...

Lisätiedot

Lääkkeiden velvoitevarastointi - uudistunut asetus

Lääkkeiden velvoitevarastointi - uudistunut asetus Lääkkeiden velvoitevarastointi - uudistunut asetus Päivi Nevalampi, tarkastaja Velvoitevarastointi keskustelutilaisuus 25.9.2015 Lupamenettelyt Alittaminen Korvaaminen = velvoitteen järjestäminen erityistapauksessa

Lisätiedot

VIESTINTÄVIRASTON PÄÄTÖS ITELLA POSTI OY:N NIMEÄMISESTÄ YLEISPALVELUYRITYKSEKSI KIRJELÄHETYSTEN POSTIPALVELUN TARJONTAAN

VIESTINTÄVIRASTON PÄÄTÖS ITELLA POSTI OY:N NIMEÄMISESTÄ YLEISPALVELUYRITYKSEKSI KIRJELÄHETYSTEN POSTIPALVELUN TARJONTAAN Päivämäärä/Datum/Date Nro/Nr/No. 29.12.2011 1644/9210/2011 Itella Posti Oy PL 7 / Itella Oyj 00011 ITELLA Viite Ref. Ref. Asia Ärende Subject VIESTINTÄVIRASTON PÄÄTÖS ITELLA POSTI OY:N NIMEÄMISESTÄ YLEISPALVELUYRITYKSEKSI

Lisätiedot

Raportointi hankkeen tulosten kuvaajana ja toteutuksen tukena

Raportointi hankkeen tulosten kuvaajana ja toteutuksen tukena Raportointi hankkeen tulosten kuvaajana ja toteutuksen tukena Tiivistelmät, väli- ja loppuraportit Auli Vuorela ESR-koordinaattori Uudenmaan ELY-keskus 6.5.2013 Raportteja, raportteja, raportteja Loppuraportti

Lisätiedot

Päivämäärä/Datum/Date

Päivämäärä/Datum/Date Päivämäärä/Datum/Date Nro/Nr/No. 29.12.2011 1646/9210/2011 Itella Posti Oy PL 7 / Itella Oyj 00011 ITELLA Viite Ref. Ref. Asia Ärende Subject VIESTINTÄVIRASTON PÄÄTÖS ITELLA POSTI OY:N NIMEÄMISESTÄ YLEISPALVELUYRITYKSEKSI

Lisätiedot

Posti Oy:n maksumerkinnät 4.4.2016 Käyttöohje: kirjeet, arvolähetykset, mainokset ja lehdet

Posti Oy:n maksumerkinnät 4.4.2016 Käyttöohje: kirjeet, arvolähetykset, mainokset ja lehdet Posti Oy:n maksumerkinnät 4.4.2016 Käyttöohje: kirjeet, arvolähetykset, mainokset ja lehdet Sisällysluettelo Palvelun nimi sivu 1. Priority- ja Economy-kirje 3-5 2. Arvolähetykset 6-8 3. Pienlähetys 9-10

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 17/2014/2 Dnro PSAVI/82/04.09/2013 Annettu julkipanon jälkeen 9.5.2014

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 17/2014/2 Dnro PSAVI/82/04.09/2013 Annettu julkipanon jälkeen 9.5.2014 1 PÄÄTÖS Nro 17/2014/2 Dnro PSAVI/82/04.09/2013 Annettu julkipanon jälkeen 9.5.2014 ASIA HAKIJA Kalajoen Käännän ojitusyhteisöjen sääntöjen vahvistaminen, Kalajoki Maanmittauslaitos PL 29 84101 Ylivieska

Lisätiedot

YLEISPALVELUN TARJONTAAN VELVOLLISTEN POSTIYRITYS- TEN NIMEÄMISESSÄ NOUDATETTAVA MENETTELY

YLEISPALVELUN TARJONTAAN VELVOLLISTEN POSTIYRITYS- TEN NIMEÄMISESSÄ NOUDATETTAVA MENETTELY Viestintäviraston muistio 778/9210/2011 29.12.2011 YLEISPALVELUN TARJONTAAN VELVOLLISTEN POSTIYRITYS- TEN NIMEÄMISESSÄ NOUDATETTAVA MENETTELY SISÄLLYSLUETTELO 1. NIMEÄMISMENETTELYN VIREILLETULO JA KÄSITTELY

Lisätiedot

PÄÄTÖS SISÄPIIRINTIEDON JULKISTAMISEN LYKKÄÄMISESTÄ

PÄÄTÖS SISÄPIIRINTIEDON JULKISTAMISEN LYKKÄÄMISESTÄ Yhtiön X SISÄPIIRIOHJE, LIITE 3 1 (5) PÄÄTÖS SISÄPIIRINTIEDON JULKISTAMISEN LYKKÄÄMISESTÄ FINANSSIVALVONNALLE TOIMITETTAVAT TIEDOT HUOM.: Finanssivalvonnalle toimitetaan alla olevat tiedot ainoastaan sellaisesta

Lisätiedot

Yhteenveto lausunnoista

Yhteenveto lausunnoista Yhteenveto 1 (10) Yhteenveto lausunnoista Viestintäviraston perustelumuistioluonnos 9.5.2016 yleispalveluun kuuluvien postipakettipalvelujen tarjontaan velvollisten postiyritysten nimeämisestä Yhteenveto

Lisätiedot

Muutoksenhakuohje. Muutoksenhakukiellot. Oikaisuvaatimus. Valitusosoitus

Muutoksenhakuohje. Muutoksenhakukiellot. Oikaisuvaatimus. Valitusosoitus Muutoksenhakuohje Muutoksenhakukiellot Päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, jos päätös koskee kuntalain 91 :n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa työ- tai virkaehtosopimuksen

Lisätiedot

Paketin ohjauspalvelun käyttöehdot muuttuvat 1.2.2013. Löydät uudet käyttöehdot tämän dokumentin lopusta.

Paketin ohjauspalvelun käyttöehdot muuttuvat 1.2.2013. Löydät uudet käyttöehdot tämän dokumentin lopusta. PAKETIN OHJAUSPALVELUN PILOTOINTISOPIMUS 13.2.2012 Paketin ohjauspalvelun käyttöehdot muuttuvat 1.2.2013. Löydät uudet käyttöehdot tämän dokumentin lopusta. 1. Sopimuksen kohde, osapuolet ja edellytykset

Lisätiedot

Hallintarekisteröityjen osakkaiden äänestäminen (yht. 7 osakasta, 1 943 198 ääntä)

Hallintarekisteröityjen osakkaiden äänestäminen (yht. 7 osakasta, 1 943 198 ääntä) Hallintarekisteröityjen osakkaiden äänestäminen (yht. 7 osakasta, 1 943 198 ääntä) Nro Asiakohta Puoltavat äänet 1 Hallituksen ehdotus osingon jakamisesta Vastustavat äänet Tyhjät äänet 1 943 198 0 0 OKMETIC

Lisätiedot

JOENSUUN SEUDUN HANKINTATOIMI KOMISSIOMALLI 28.03.2014

JOENSUUN SEUDUN HANKINTATOIMI KOMISSIOMALLI 28.03.2014 JOENSUUN SEUDUN HANKINTATOIMI KOMISSIOMALLI 28.03.2014 KOMISSIO Komissio otetaan käyttöön kaikissa kilpailutuksissa, joiden hankintakausi alkaa 1.1.2012 tai sen jälkeen Raha liikkuu Joensuun seudun hankintatoimen

Lisätiedot

Palvelut nyt ja tulevaisuudessa

Palvelut nyt ja tulevaisuudessa Yleiskaavatyö 2013 2016 Yleiskaavaluonnos 2014 Palvelut nyt ja tulevaisuudessa Nettikysely 13.11. 15.12.2014 vastaajia 1 339 Palvelut Lahdessa nyt ja tulevaisuudessa Lahden kaupungin maankäyttö toteutti

Lisätiedot

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut.

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut. 1 (12) TARJOUS- JA HINNOITTELULOMAKE 2012 Viestintä- ja markkinointisuunnitelman tekeminen ja toteuttaminen Tarjoaja tekee tarjouksen täyttämällä ja allekirjoittamalla tämän tarjous- ja hinnoittelulomakkeen.

Lisätiedot

29.4.2016 OMAISHOIDON VAPAAN JA KEHITYSVAMMAISTEN TILAPÄISHOIDON PALVELUIDEN HANKINTA

29.4.2016 OMAISHOIDON VAPAAN JA KEHITYSVAMMAISTEN TILAPÄISHOIDON PALVELUIDEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) OMAISHOIDON VAPAAN JA KEHITYSVAMMAISTEN TILAPÄISHOIDON PALVELUIDEN HANKINTA Kangasalan kunta pyytää tarjouksia alle 65-vuotiaiden omaishoidon vapaiden ja kehitysvammaisten tilapäishoidon

Lisätiedot

VES 340751 1(3) 1 Sopimuksen peruste ja tarkoitus

VES 340751 1(3) 1 Sopimuksen peruste ja tarkoitus VES 340751 1(3) Tarkentava virkaehtosopimus, joka tehtiin 2 päivänä kesäkuuta 2009 sisäasiainministeriön sekä Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry:n, Palkansaajajärjestö Pardia ry:n ja Julkisten

Lisätiedot

1. Lomakkeet löytyvät asiointiportaalista osoitteesta

1. Lomakkeet löytyvät asiointiportaalista osoitteesta TOIMINTA-AVUSTUKSEN SÄHKÖINEN HAKU 1. Lomakkeet löytyvät asiointiportaalista osoitteesta http://asiointi.hel.fi Etusivulta valitaan Yritys- ja yhdistyspalvelut -> avustukset. 1 Valikosta valitaan lomake

Lisätiedot

AMMATTIKORKEAKOULUJEN NUORTEN SUOMENKIELINEN KOULUTUS

AMMATTIKORKEAKOULUJEN NUORTEN SUOMENKIELINEN KOULUTUS AMMATTIKORKEAKOULUJEN NUORTEN SUOMENKIELINEN KOULUTUS KEVÄÄN JA SYKSYN 2013 YHTEISHAKU Eija Taipalus, opiskelijavalintakoordinaattori Tutustu ammattikorkeakoulujen koulutustarjontaan ja koulutusalojen

Lisätiedot

SOPEUTUMISVALMENNUS-KURSSIHAKEMUS 2014

SOPEUTUMISVALMENNUS-KURSSIHAKEMUS 2014 Sivu 1 / 6 SOPEUTUMISVALMENNUS-KURSSIHAKEMUS 2014 Kirjoittakaa vastauksenne selvästi sille varattuun tilaan tai merkitkää x teihin sopivaan vastausvaihtoehtoon Hakijan koko nimi: Syntymäaika ja sosiaaliturvatunnus:

Lisätiedot

Lakisääteinen tapaturmavakuutus Tapaturman sattuessa - vakuutustodistuksen täyttöohje esimiehille

Lakisääteinen tapaturmavakuutus Tapaturman sattuessa - vakuutustodistuksen täyttöohje esimiehille 1(6) Lappeenrannan kaupunki Lakisääteinen tapaturmavakuutus Tapaturman sattuessa - vakuutustodistuksen täyttöohje esimiehille Tulosta tämä ohje itsellesi. Täytä vakuutustodistus tämän ohjeen avulla. Internet-osoite:

Lisätiedot

Liitteessä 3 on esitetty henkilökohtaisen palkanosan taulukko.

Liitteessä 3 on esitetty henkilökohtaisen palkanosan taulukko. PÖYTÄKIRJA Työehtosopimus STUK/ Pardia ja JHL (TES: 331002) Tarkentava virkaehtosopimus STUK/ Pardia ja JHL (VES: 331052) Pöytäkirja Säteilyturvakeskuksen (STUK), Pardia ry:n ja JHL ry:n välisestä neuvottelusta,

Lisätiedot

MARKKINAKATSAUS 10/2012. Postipalvelujen käyttö 2012. Toimipaikoissa asiointi ja palvelujen saatavuus

MARKKINAKATSAUS 10/2012. Postipalvelujen käyttö 2012. Toimipaikoissa asiointi ja palvelujen saatavuus MARKKINAKATSAUS 10/2012 Postipalvelujen käyttö 2012 Toimipaikoissa asiointi ja palvelujen saatavuus Viestintävirasto 2012 Tiedustelut: markkinaselvitykset@ficora.fi Tietoja lainatessa lähteenä on mainittava

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI OSALLISTUMISPYYNTÖ 1 (5) HANKINTAKESKUS H045-13 HEL 2013-001542 5.3.2013

HELSINGIN KAUPUNKI OSALLISTUMISPYYNTÖ 1 (5) HANKINTAKESKUS H045-13 HEL 2013-001542 5.3.2013 HELSINGIN KAUPUNKI OSALLISTUMISPYYNTÖ 1 (5) MIELENTERVEYSASIAKKAIDEN ASUMISPALVELUJEN HANKINTA PUITEJÄRJESTELYNÄ, JONKA KAIKKI EHDOT VAHVISTETAAN Helsingin kaupungin hankintakeskus yhteistyönä sosiaali-

Lisätiedot

Traficom postimarkkinaselvitys 2018

Traficom postimarkkinaselvitys 2018 1 (25) Traficom postimarkkinaselvitys 2018 18.6.2019 2 (25) Sisällysluettelo Tiivistelmä 2 Taustaa 3 Kirjelähetykset 6 Lehtijakelu 8 Osoitteeton jakelu 13 Pakettilähetykset 14 Liite: Kyselylomake 19 Tiivistelmä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Kaupunginkanslia 44/2015 Oikeuspalvelut 07.08.2015 Kaupunginlakimies

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Kaupunginkanslia 44/2015 Oikeuspalvelut 07.08.2015 Kaupunginlakimies Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 111 Kilpailu- ja kuluttajavirastolle selvitys Kuntalain yhtiöittämisvelvollisuuden noudattamisesta HEL 2015-005126 T 03 00 01 Päätös Päätöksen perustelut Vs. kaupunginlakimies

Lisätiedot

OHJE SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN

OHJE SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN OHJE SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN OHJEITA TOIMEENTULOTUEN HAKEMISEEN Täyttämällä hakemuksen huolellisesti ja toimittamalla kaikki tarvittavat liitteet kerralla sähköisen hakemuksen liitteenä nopeutat

Lisätiedot

Tiedätkö millainen mielikuva asiakkaalla on yrityksestäsi?

Tiedätkö millainen mielikuva asiakkaalla on yrityksestäsi? Tiedätkö millainen mielikuva asiakkaalla on yrityksestäsi? Haluaisitko tietää millainen mielikuva asiakkaillasi on sinun yrityksestä? Asiakkaat ovat yrityksille elintärkeitä. Ensivaikutelma, mielikuva

Lisätiedot

Kotimaan lehtipalvelujen tuote-ehdot, sopimuspalvelut perusjakelussa

Kotimaan lehtipalvelujen tuote-ehdot, sopimuspalvelut perusjakelussa TUOTE-EHDOT 1 (7) Kotimaan lehtipalvelujen tuote-ehdot, sopimuspalvelut perusjakelussa 6.3.2017 TUOTE-EHDOT 2 (7) Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 1.1. Soveltamisala ja sovellettavat ehdot... 3 1.2. Yleinen

Lisätiedot

Laki on tarkoitettu tulemaan voimaan 23 päivänä marraskuuta 2019.

Laki on tarkoitettu tulemaan voimaan 23 päivänä marraskuuta 2019. 1(10) Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi postilain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi postilakia. Postilakiin ehdotetaan lisättäväksi rajatylittävistä

Lisätiedot

Viestintäviraston kertomus hinnoitteluvalvonnasta ja kustannuslaskentajärjestelmän noudattamisesta Itella Posti Oy:ssä 2014

Viestintäviraston kertomus hinnoitteluvalvonnasta ja kustannuslaskentajärjestelmän noudattamisesta Itella Posti Oy:ssä 2014 Kertomus 1 (6) Dnro: 19.12.2014 556/912/2014 Viestintäviraston kertomus hinnoitteluvalvonnasta ja kustannuslaskentajärjestelmän noudattamisesta Itella Posti Oy:ssä 2014 1 Yhteenveto Viestintäviraston tekemästä

Lisätiedot

Viestintäviraston postimarkkinaselvitys 2012-2013

Viestintäviraston postimarkkinaselvitys 2012-2013 Viestintäviraston postimarkkinaselvitys 2012-2013 31.3.2014 Postimarkkinaselvitys 2012-2013 1 Sisällysluettelo 1. Tiivistelmä 1 2. Taustaa 2 3. Selvityksen toteutustapa 2 4. Kirjelähetykset 3 5. Lehtijakelu

Lisätiedot

Postitusohjeet Kotisuora

Postitusohjeet Kotisuora Postitusohjeet Kotisuora 1.1.2016 lähtien 1 Posti Oy Kotisuora palvelut Kotisuora (Postisen välissä jaettava palvelu) Kotisuora, premium (yksittäin jaettu palvelu) Ma Ti Ke To Pe Kotisuora Kotisuora, Premium

Lisätiedot

UUSI POSTILAKI - mitä laki mahdollistaa ja velvoittaa?

UUSI POSTILAKI - mitä laki mahdollistaa ja velvoittaa? UUSI POSTILAKI - mitä laki mahdollistaa ja velvoittaa? Jakelun ajankohtaispäivä 25.11.2010 Viestintäneuvos Elina Normo, Liikenne- ja viestintäministeriö 1 Postilain käsittelyvaihe hallituksen esityksen

Lisätiedot

Työtapaturman ilmoittaminen 2016-> Uusi sähköinen lomake, täyttäminen esimies ja palkkahallinto

Työtapaturman ilmoittaminen 2016-> Uusi sähköinen lomake, täyttäminen esimies ja palkkahallinto Työtapaturman ilmoittaminen 2016-> Uusi sähköinen lomake, täyttäminen esimies ja palkkahallinto Aloitus Valitse ensin vahinkotyyppi ja paina Jatka-nappia. Jos avautuu lisäkysymyksiä vakuutukseen liittyen,

Lisätiedot

SOTE III HANKKEEN SEMINAARIT JA TYÖPAJAT

SOTE III HANKKEEN SEMINAARIT JA TYÖPAJAT 1(6) SOTE III HANKKEEN SEMINAARIT JA TYÖPAJAT Kutsut Tilat ja tarjoilut Valmistelutiimi Julkisuus Sote III hanke on lähettänyt alustavat tiedon aloitus- ja päätösseminaareista ohjausryhmälle ja projektiryhmälle.

Lisätiedot

Kotimaan lehtipalvelujen tuote-ehdot, sopimuspalvelut perusjakelussa

Kotimaan lehtipalvelujen tuote-ehdot, sopimuspalvelut perusjakelussa TUOTE-EHDOT 1 (7) Kotimaan lehtipalvelujen tuote-ehdot, sopimuspalvelut perusjakelussa 4.4.2016 TUOTE-EHDOT 2 (7) Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 1.1. Soveltamisala ja sovellettavat ehdot... 3 1.2. Yleinen

Lisätiedot

Viestintävirastolle toimitettavat kiinteiden tiedonsiirtoliittymien saatavuustiedot

Viestintävirastolle toimitettavat kiinteiden tiedonsiirtoliittymien saatavuustiedot Muistio TIKU-SL-B 1 (7) Dnro: 20.10.2015 93/501/2014 Viestintävirastolle toimitettavat kiinteiden tiedonsiirtoliittymien saatavuustiedot 1 Lähtökohdat ja rajaukset 2 Käyttökohteista yleisesti Tämä muistio

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 59. Valmistelijat / lisätiedot: Katja Hakala, puh. 046 877 2956 etunimi.k.sukunimi@espoo.fi

Espoon kaupunki Pöytäkirja 59. Valmistelijat / lisätiedot: Katja Hakala, puh. 046 877 2956 etunimi.k.sukunimi@espoo.fi 06.06.2016 Sivu 1 / 1 2062/2016 02.07.00 59 Liiketontin myynti Kilosta YIT Rakennus Oy:lle, korttelin 54154 tontti 8 Valmistelijat / lisätiedot: Katja Hakala, puh. 046 877 2956 etunimi.k.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Kohde 1. Ruokakuljetukset, Jämsä ja Jämsänkoski

Kohde 1. Ruokakuljetukset, Jämsä ja Jämsänkoski LIITE 1, Tarjouskohteet 1 (6) Tarjouskohteet Tarjouskohteista esitellään lähtötiedot ja tarjouskohteen kilpailutukseen tulevat tavoitteet ja periaatteet sekä palvelun laajuus ja haluttu palvelutaso. Lisäksi

Lisätiedot

Lisää segmenttipuusta

Lisää segmenttipuusta Luku 24 Lisää segmenttipuusta Segmenttipuu on monipuolinen tietorakenne, joka mahdollistaa monenlaisten kyselyiden toteuttamisen tehokkaasti. Tähän mennessä olemme käyttäneet kuitenkin segmenttipuuta melko

Lisätiedot

Punaisen Ristin valokuvaetsintä

Punaisen Ristin valokuvaetsintä Punaisen Ristin valokuvaetsintä Suomen Punainen Risti on mukana Punaisen Ristin kansainvälisen komitean aloittamassa Trace the Face -julistekampanjassa. Katastrofit ja kriisitilanteet saattavat erottaa

Lisätiedot

Sonera Roaming Desk Research. TeliaSonera Finland Oyj. Raportti. Sonera Roaming Desk Research TNS 27.04.2016 220107223

Sonera Roaming Desk Research. TeliaSonera Finland Oyj. Raportti. Sonera Roaming Desk Research TNS 27.04.2016 220107223 TeliaSonera Finland Oyj Hintavertailun toteutus Roaming-hintavertailu tehtiin kolmen eri operaattorin valikoitujen liittymien kesken kuudessa maassa ja viidessä eri käyttötapauksessa. Hinnat kerättiin

Lisätiedot

Kotimaan lehtipalvelujen tuote-ehdot, sopimuspalvelut perusjakelussa

Kotimaan lehtipalvelujen tuote-ehdot, sopimuspalvelut perusjakelussa TUOTE-EHDOT 1 (7) Kotimaan lehtipalvelujen tuote-ehdot, sopimuspalvelut perusjakelussa 18.7.2017 TUOTE-EHDOT 2 (7) Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 1.1. Soveltamisala ja sovellettavat ehdot... 3 1.2. Yleinen

Lisätiedot

Jakeluosoite Postinumero Postitoimipaikka. Sukunimi Etunimi Puhelinnumero Sähköpostiosoite. Jakeluosoite Postinumero Postitoimipaikka

Jakeluosoite Postinumero Postitoimipaikka. Sukunimi Etunimi Puhelinnumero Sähköpostiosoite. Jakeluosoite Postinumero Postitoimipaikka Poikkeamishakemus OULUN SEUDUN RAKENNUSVALVONNAT Hailuoto Haukipudas Kempele Kiimiki Liminka (MRL 23 LUKU) Lumijoki Muhos Oulu Oulunsalo Tyrnävä SAAPUMISPÄIVÄMÄÄRÄ KÄSITTELIJÄ 1 RAKENNUS- Kunnan tai kaupungin

Lisätiedot

Uutta radioaktiivisten aineiden kuljetuksista

Uutta radioaktiivisten aineiden kuljetuksista Uutta radioaktiivisten aineiden kuljetuksista Teollisuuden 10. säteilyturvallisuuspäivät Santtu Hellstén 9.4.2014 Esityksen sisältö Uutta Kuljetusmäärät 2013 Uudet aktiivisuusrajat turvajärjestelyille

Lisätiedot

Kotimaan lehtipalvelujen tuote-ehdot, sopimuspalvelut perusjakelussa

Kotimaan lehtipalvelujen tuote-ehdot, sopimuspalvelut perusjakelussa TUOTE-EHDOT 1 (7) Kotimaan lehtipalvelujen tuote-ehdot, sopimuspalvelut perusjakelussa 1.1.2018 TUOTE-EHDOT 2 (7) Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 1.1. Soveltamisala ja sovellettavat ehdot... 3 1.2. Yleinen

Lisätiedot

LAPSEN/NUOREN LÄÄKEHOIDON SUUNNITELMA PÄIVÄHOITOA/KOULUA VARTEN

LAPSEN/NUOREN LÄÄKEHOIDON SUUNNITELMA PÄIVÄHOITOA/KOULUA VARTEN i Hyvinvointipalvelut Päivähoito ja perusopetus 30.8.2013 Huoltaja vastaa siitä, että lapsen/nuoren lääkehoidon tarve ja lääkehoidon kannalta kaikki tarvittava tieto on käytettävissä. Huoltaja vastaa myös

Lisätiedot

MATKAHUOLLON MATKAPALVELUIDEN KÄYTTÖÄ KOS- KEVA SOPIMUS

MATKAHUOLLON MATKAPALVELUIDEN KÄYTTÖÄ KOS- KEVA SOPIMUS L4 1/2 MATKAHUOLLON MATKAPALVELUIDEN KÄYTTÖÄ KOS- KEVA SOPIMUS 1 SOPIJAPUOLET Tämä Matkahuollon matkapalveluiden käyttöä koskeva sopimus (jäljempänä Sopimus ) on tehty seuraavien osapuolten välillä: 1.1

Lisätiedot

POSTILAKI. Työryhmän ehdotus postilainsäädännön uudistamisesta. Työryhmän ehdotusten luovutustilaisuus Viestintäneuvos Elina Normo

POSTILAKI. Työryhmän ehdotus postilainsäädännön uudistamisesta. Työryhmän ehdotusten luovutustilaisuus Viestintäneuvos Elina Normo POSTILAKI Työryhmän ehdotus postilainsäädännön uudistamisesta Työryhmän ehdotusten luovutustilaisuus 16.3.2010 Viestintäneuvos Elina Normo Postityöryhmän tehtävä työryhmän tehtävänä tehdä ehdotus postipalvelulain

Lisätiedot

OSASTOKALUSTE-ESITE, WORK GOES HAPPY 2016

OSASTOKALUSTE-ESITE, WORK GOES HAPPY 2016 OSASTOKALUSTE-ESITE, WORK GOES HAPPY 2016 Work Goes Happy 2016 tapahtuman näyttelyrakentajana toimii Wanhan Sataman tapahtumapalvelut. Tapahtumapalvelustamme saatte osastollenne kalusteet, osastomaton,

Lisätiedot

Viestintäviraston päätös yleispalvelukirjeiden jakelun toteutumisesta

Viestintäviraston päätös yleispalvelukirjeiden jakelun toteutumisesta Päätös 1 (5) Dnro: 10.6.2014 663/912/2014 Itella Posti Oy Itella Oyj / lakiasiat PL 1 00011 ITELLA Viestintäviraston selvityspyyntö 13.5.2014, Itella Posti Oy:n selvitys 28.5.2014 Viestintäviraston päätös

Lisätiedot

Lapin innovaatioassistentti -valmennuskokonaisuus 2016

Lapin innovaatioassistentti -valmennuskokonaisuus 2016 Lapin innovaatioassistentti -valmennuskokonaisuus 201 Lapin innovaatioassistentti -valmennuksen tiedot: Valmennuksen osiot: Hakijasta tekijäksi -valmennus ja Innoassari-valmennus Valmennuksen laajuus:

Lisätiedot

Onnistunut liikkumissuunnitelma - ohjeet liikkumissuunnitelman tekemiseen

Onnistunut liikkumissuunnitelma - ohjeet liikkumissuunnitelman tekemiseen Onnistunut liikkumissuunnitelma - ohjeet liikkumissuunnitelman tekemiseen Mikä on liikkumissuunnitelma ja miksi se kannattaa tehdä? Liikkumissuunnitelma antaa konkreettisen suunnan Liikkumissuunnitelma

Lisätiedot

Vuosittainen raportti

Vuosittainen raportti Vuosittainen raportti Eeva Ruutiainen, terveyden edistämisen suunnittelija Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskus, Väestöterveyttä yhteistyöllä -hanke 15.5.2014 Hyvinvointikertomuksen vaiheet 2014 ILO

Lisätiedot

Selvitys Itellan toimipisteverkostosta

Selvitys Itellan toimipisteverkostosta Selvitys 1 (5) Viestintävirasto PL 313 00181 Helsinki Selvityspyyntönne 28.12.2011,dnro 1975/9210/2011 Selvitys Itellan toimipisteverkostosta Viestintävirasto on pyytänyt selvitystä :n toimipisteiden lakkauttamisen

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. KVALT, 30.11.2015 18:00, Pöytäkirja

SISÄLLYSLUETTELO. KVALT, 30.11.2015 18:00, Pöytäkirja SISÄLLYSLUETTELO KVALT, 30.11.2015 18:00, Pöytäkirja 73 LAUSUNTO ITSEHALLINTOALUEJAON PERUSTEISTA JA SOTE-UUDISTUKSESTA... 1 Pykälän liite: Liite 3: Lopen kunnan lausunto... 2 73, KVALT 30.11.2015 18:00

Lisätiedot

Tilintarkastusyhteisön valvontatiedot 1 (4)

Tilintarkastusyhteisön valvontatiedot 1 (4) Tilintarkastusyhteisön valvontatiedot 1 (4) Palauta ilmoitus 31.8.2016 mennessä Tiedot tilintarkastajarekisteriin ja tilintarkastajien valvontaa varten päivitetään tällä lomakkeella annettujen tietojen

Lisätiedot

Päivitetty markkina-analyysi Pohjois-Savo Rautalampi -hankealueen tukikelpoisuudesta

Päivitetty markkina-analyysi Pohjois-Savo Rautalampi -hankealueen tukikelpoisuudesta Analyysi Dnro: 11.4.2016 1276/940/2014 Päivitetty markkina-analyysi Pohjois-Savo Rautalampi -hankealueen tukikelpoisuudesta 1 Hankealueen tukikelpoisuus Markkina-analyysi koskee Pohjois-Savon maakunnan

Lisätiedot

HE 6/2019 vp. Laki on tarkoitettu tulemaan voimaan 23 päivänä marraskuuta 2019.

HE 6/2019 vp. Laki on tarkoitettu tulemaan voimaan 23 päivänä marraskuuta 2019. Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi postilain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi postilakia. Postilakiin ehdotetaan lisättäviksi rajatylittäviä pakettipalveluita

Lisätiedot

Postilain uudistaminen. Perustuslakivaliokunta

Postilain uudistaminen. Perustuslakivaliokunta Postilain uudistaminen Perustuslakivaliokunta 23.2.2017 1 Postimarkkinoiden tilanne nyt Postimarkkinat käyvät läpi hyvin rajua monivuotista rakennemuutosta, kun digitalisaatio vähentää voimakkaasti kirjeiden

Lisätiedot

EHDOTUKSET ELEKTROBIT OYJ:N VARSINAISELLE YHTIÖKOKOUKSELLE 11.4.2013

EHDOTUKSET ELEKTROBIT OYJ:N VARSINAISELLE YHTIÖKOKOUKSELLE 11.4.2013 EHDOTUKSET ELEKTROBIT OYJ:N VARSINAISELLE YHTIÖKOKOUKSELLE 11.4.2013 Copyright Elektrobit Corporation 1 (9) SISÄLLYSLUETTELO: 1 HALLITUKSEN EHDOTUS TASEEN OSOITTAMAN VOITON KÄYTTÄMISESTÄ JA OSINGONMAKSUSTA

Lisätiedot

SÄÄTIÖLAIN UUDISTAMISTYÖRYHMÄ 26.1.2012

SÄÄTIÖLAIN UUDISTAMISTYÖRYHMÄ 26.1.2012 1 SÄÄTIÖLAIN UUDISTAMISTYÖRYHMÄ 26.1.2012 HANKESUUNNITELMA Oikeusministeri on 5.1.2012 asettanut säätiölain uudistamistyöryhmän, jonka tehtävänä on valmistella ehdotus uudeksi säätiölaiksi. Työryhmän toimikausi

Lisätiedot

OSUUSPANKKI KULTALINKKI-PANKKIYHTEYSOHJELMA JA OSUUSPANKIN E-LASKUPALVELU

OSUUSPANKKI KULTALINKKI-PANKKIYHTEYSOHJELMA JA OSUUSPANKIN E-LASKUPALVELU OSUUSPANKKI KULTALINKKI-PANKKIYHTEYSOHJELMA JA OSUUSPANKIN E-LASKUPALVELU Käyttöohje Huhtikuu 2009 OSUUSPANKKI Käyttöohje 2 (11) SISÄLLYSLUETTELO 1 E-laskutuksen aloittaminen Kultalinkillä...3 2 E-laskujen

Lisätiedot

HAKEMUS TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN PALVELUSETELITUOTTAJAKSI

HAKEMUS TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN PALVELUSETELITUOTTAJAKSI Palvelusetelituottajaksi hakeudutaan tällä hakemuslomakkeella. Hakeminen on mahdollista ympäri vuoden. Kaikki sääntökirjan edellytyksiin sitoutuneet ja pyydetyt, asianmukaiset ja kriteerit täyttävät liitteet

Lisätiedot

Vakuutusyhtiön toiminta ulkomailla

Vakuutusyhtiön toiminta ulkomailla Ohje 1 (5) Viimeisin muutos 31.12.2013 VH Vakuutusyhtiön toiminta ulkomailla VH-tiedonkeruussa kerätään vuosittaisia tietoja henki- ja vahinkovakuutusyhtiöiden ulkomaisista rahavirroista. Tiedot kerätään

Lisätiedot

PAAVO kaupunkikohtainen lomake.

PAAVO kaupunkikohtainen lomake. PAAVO kaupunkikohtainen lomake. Tämä on PAAVO-ohjelman vuosiseurantalomake. Ohjeita: Tämä lomake on tarkoitettu kaupungin yhteyshenkilön täytettäväksi.tiedot täytetään 2013 osalta 15.11 tilanteen mukaan

Lisätiedot

Valuuttamääräiset maksut RM-järjestelmässä Toimitusjohtajan päätös RM-järjestelmän liikkeeseenlaskijoille RM-järjestelmän tilinhoitajille

Valuuttamääräiset maksut RM-järjestelmässä Toimitusjohtajan päätös RM-järjestelmän liikkeeseenlaskijoille RM-järjestelmän tilinhoitajille Valuuttamääräiset maksut RM-järjestelmässä Toimitusjohtajan päätös RM-järjestelmän liikkeeseenlaskijoille RM-järjestelmän tilinhoitajille Sääntöviite: 3.4.3 Hyväksytty: 27.6.2013 Voimaantulo: 1.7.2013

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNKI Liite 3 Tekninen keskus. Vaalimainostelineet SOPIMUSLUONNOS. Sisältö

ESPOON KAUPUNKI Liite 3 Tekninen keskus. Vaalimainostelineet SOPIMUSLUONNOS. Sisältö ESPOON KAUPUNKI Liite 3 Tekninen keskus Vaalimainostelineet SOPIMUSLUONNOS Sisältö 1 SOPIJAPUOLET 3 1.1 TILAAJA 3 1.2 TOIMITTAJA 3 2 SOPIMUKSEN KOHDE 3 3 SOPIMUKSEN SYNTYMINEN JA KESTO 3 4 TILAUKSET, HINNAT

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE FLSNIF KÄYTTÖÖNOTTO V2.2 (23.04.2014) 1 (5)

KÄYTTÖOHJE FLSNIF KÄYTTÖÖNOTTO V2.2 (23.04.2014) 1 (5) V2.2 (23.04.2014) 1 (5) KÄYTTÖÖNOTTO 1. Asenna tietokoneeseen USB-sarjaporttiajuri laitteen mukana toimitetulta CD-levyltä. HUOM: Jos CD-levyn ajuri ei sovellu tietokoneeseesi, voit hakea ajurin internetistä

Lisätiedot

Tämän sopimuksen on valtiovarainministeriö tarkastanut ja hyväksynyt.

Tämän sopimuksen on valtiovarainministeriö tarkastanut ja hyväksynyt. VES322551 PL:01 TES322501 PL:01 ja 02 Tekes - Teknologian ja innovaatioiden kehittämiskeskus sekä Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry/tekes TEK ry ja Teknologian ja innovaatioiden kehittämiskeskuksen

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus, joka koskee Munaistenmetsän kaatopaikan ympäristölupapäätöksen eräiden lupamääräysten muuttamista, Uusikaupunki.

Ympäristölupahakemus, joka koskee Munaistenmetsän kaatopaikan ympäristölupapäätöksen eräiden lupamääräysten muuttamista, Uusikaupunki. Etelä-Suomi Päätös Nro 103/2013/1 Dnro ESAVI/257/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.6.2013 ASIA Ympäristölupahakemus, joka koskee Munaistenmetsän kaatopaikan ympäristölupapäätöksen eräiden lupamääräysten

Lisätiedot

Valtio, VM ja HVK, jäljempänä yhdessä Osapuolet ja kukin erikseen Osapuoli.

Valtio, VM ja HVK, jäljempänä yhdessä Osapuolet ja kukin erikseen Osapuoli. 1 (5) OSAKEVAIHTOSOPIMUS 1 Osapuolet 2 Tausta 1.1 Suomen valtio, valtiovarainministeriön edustamana, Snellmaninkatu 1 A, Helsinki, PL 28, 00023 Valtioneuvosto (Suomen valtio jäljempänä Valtio ja valtiovarainministeriö

Lisätiedot

EasyParkin Tietosuojakäytäntö

EasyParkin Tietosuojakäytäntö EasyParkin Tietosuojakäytäntö Voimassa 20.7.2016 alkaen. 1 EasyParkin Tietosuojakäytännöstä Kun käytät Payway Oy:n ( EasyPark ) palveluja, uskot henkilötietojasi EasyParkin haltuun. Tässä tietosuojakäytännössä

Lisätiedot

31.7.2013. Toimittajan yrityksen kaupparekisteriin merkitty virallinen nimi.

31.7.2013. Toimittajan yrityksen kaupparekisteriin merkitty virallinen nimi. Valtiokonttori Ohje 1 (5) Verkkolaskutusportaalin käyttöohje toimittajille Kenttien selitteet (pakolliset kentät ovat merkitty *-merkillä) REKISTERÖITYMINEN TOIMITTAJATIEDOT Y-tunnus * Toimittajan yrityksen

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91.

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91. MUUTOKSENHAKUKIELTO Liikelaitosten johtokunta :t 38, 39, 41, 42, 43, 44, 45, 48, 49, 50 Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91.

Lisätiedot

Asteri Kirjanpito Dos ALV% nousu 1 %-yksiköllä Vuosipäivitys 26.11.2012

Asteri Kirjanpito Dos ALV% nousu 1 %-yksiköllä Vuosipäivitys 26.11.2012 Asteri Kirjanpito Dos ALV% nousu 1 %-yksiköllä Vuosipäivitys 26.11.2012 Atsoft Oy Mäkinen www.atsoft.fi Puh. (09) 350 75 30 Päivystys: atsoft@atsoft.fi Fax (09) 351 55 32 0400 316 088 Viime hetken tiedot

Lisätiedot

KUORMA- JA LINJA-AUTON HINNASTO 1.3.2016. www.nokiantyres.com/heavy

KUORMA- JA LINJA-AUTON HINNASTO 1.3.2016. www.nokiantyres.com/heavy KUORMA- JA LINJA-AUTON RENKAAT HINNASTO 1.3.2016 www.nokiantyres.com/heavy 19 Eturenkaat Nokian Hakkapeliitta Truck F 295/80 R 22.5 152/148M Nokian Hakkapeliitta Truck F x x D C 74 )) 860, 1 066, T675020

Lisätiedot

Tarjouspyyntö. Vuosaaren kaatopaikka, bentoniittimatto ja salaojamatto HEL 2015 001966

Tarjouspyyntö. Vuosaaren kaatopaikka, bentoniittimatto ja salaojamatto HEL 2015 001966 Tarjouspyyntö Vuosaaren kaatopaikka, bentoniittimatto ja salaojamatto HEL 2015 001966 Sanna Syrjänen 13.2.2015 1(5) Tarjousnimike 1. Hankintayksikkö ja hankinnan kohde Vuosaaren kaatopaikka, bentoniittimatto

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: NEUVOSTON ASETUS. neljännesvuosittaista julkista velkaa koskevien tietojen laatimisesta ja toimittamisesta

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: NEUVOSTON ASETUS. neljännesvuosittaista julkista velkaa koskevien tietojen laatimisesta ja toimittamisesta EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 9.12.2003 KOM(2003) 761 lopullinen 2003/0295 (CNS) Ehdotus: NEUVOSTON ASETUS neljännesvuosittaista julkista velkaa koskevien tietojen laatimisesta ja toimittamisesta

Lisätiedot

Palautetaan täytettynä liitteineen tarjouksen yhteydessä I. TARJOAJAN TIEDOT

Palautetaan täytettynä liitteineen tarjouksen yhteydessä I. TARJOAJAN TIEDOT 1(8) Palautetaan täytettynä liitteineen tarjouksen yhteydessä OHJE Tarjoajan on merkittävä lomakkeeseen täyttyykö kyseinen vaatimus. Joissakin kohdissa edellytetään myös asiakirja-aineiston tai selvitysten

Lisätiedot

Opintotuen palauttaminen, peruminen ja lakkautus sähköisen muutosilmoituksen täyttöohje

Opintotuen palauttaminen, peruminen ja lakkautus sähköisen muutosilmoituksen täyttöohje Opintotuen palauttaminen, peruminen ja lakkautus sähköisen muutosilmoituksen täyttöohje Sisällys Opintotuen palauttaminen, peruminen ja lakkautus sähköisen muutosilmoituksen täyttöohje... 1 Yleisohjeet...

Lisätiedot