UUSIA MAHDOLLISUUKSIA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "UUSIA MAHDOLLISUUKSIA"

Transkriptio

1 VUOSIKERTOMUS 2012

2 UUSIA MAHDOLLISUUKSIA Savonlinnan Seudun Nuorisotoiminnan Tuki ry:n vuosikertomus vuodelle 2012 sisältää uusien mahdollisuuksiin liittyvää toimintaa. Yhdistys on toteuttanut nuorisotyön ja toimintojen vuosisuunnitelman teemaa uusia haasteita. Possenrannan nuorisotalon on otettu käyttöön vuoden 2012 alkupuolella. Ensimmäisenä taloon muutti Monetin työpaja helmikuun alussa. Loppukuusta avattiin nuorisotila ja keväämmällä nuorten yrittäjyystalo pääsi uusiin hienoihin tiloihin. Talon avajaistapahtumaa vietettiin Pihatyöt jatkuivat syksyn aikana. Toimintakeskuksen kanssa on toteutettu Näytön paikka-hanketta, jolla kehitetään työpajojen toiminnallista ja työympäristön laatua. Nuorten olohuonehankkeelle saatiin rahoitusta vuosille Hanke käytännössä aloitettiin syyskuun alussa. Toiminta on lähtenyt pyörimään sutjakkaasti suunnitelmien mukaan. Liiketoimintaa on harjoitettu Savon Taitajat Oy:ssä. WillaNutun ympärivuotinen varaustilanne on edelleen kehittynyt menneisiin vuosiin verrattuna. Haasteen ylläpitämiseen on luonut sähkön ja lämmityksen taksojen suuri nousu vuoden aikana. Kertomusvuosi on ollut tapahtumarikas ja pitänyt sisällään sekä miellyttäviä että epämiellyttäviä yllätyksiä. Talouden seurantaan on kiinnitetty erityistä huomiota laaditun suunnitelman mukaan Varautuminen tulevaisuuden haasteisiin on vienyt kohtuullisen paljon voimavaroja päivittäisten asioiden hoitamisesta. TALOUS Yhdistyksen talousosaaminen ostetaan Savonlinnan Seudun Kolomonen ry:ltä. Käytännössä tehtävää on hoitanut taloussihteeri Maarit Kosonen. Raportit ja tilanneselvitykset on tuotettu hallituksen käsittelyyn taloussäännöstön ja vuosikellosuunnitelman mukaisesti. Yhdistyksen hallitus päätti keväällä talouden tervehdyttämisohjelmasta edellisen kauden alijäämäisen tuloksen vuoksi. Yhdistyksen talous on ollut haasteellinen. Kertomusvuoden tulos on 7264,78 ylijäämäinen, Maksuvalmius on vuoden aikana ollut välttävällä tasolla. HALLINTO Hallitus on kokoontunut 14 kertaa, käsitellen yhteensä 197 asiakohtaa. Lisäksi on pidetty sääntömääräinen kevät- ja syyskokous, lisäksi kutsuttiin kokoon ylimääräinen kevätkokous. Hallitukseen ovat kuuluneet: Heikki Sorjonen, puheenjohtaja (14), Arja Koli, varapuheenjohtaja (4 paikkakunnalta muutto) Jäseninä: Tarja Kaijansinkko (12), Tommi Tuunainen (6), Anatoli Lukkarinen (9), Tiina Cederström (7), Jyrki Haajanen (6) Varajäseninä Harri Heinonen (-) ja Meeri Larinen (4), Vilho Pekkarinen (3) Tilintarkastajina Harri Jylhä HTM ja Jukka Lievonen KHT. Toiminnanjohtajana Jukka Nokelainen ja taloudenhoitajana Sirpa Kolistaja.

3 JÄSENYYDET Yhdistys on jäsenenä seuraavissa yhdistyksissä: Kievarikierros ry, Piällysmies ry, Kolomonen ry, TaTu ry ja Etelä-Savon työpajat ry. OSAKKUUDET Kiinteistöosakeyhtiö Possenrannan Nuorisotalo 89 / 100 osaketta. Savon Taitajat Oy 50 / 100 osaketta. Savonlinnan Matkailu Oy 1 osake. HENKILÖSTÖ Savonlinnan Seudun Nuorisotoiminnan Tuki ry:ssä on tehnyt työtä vuoden aikana yhteensä 240 henkilöä, jotka jakaantuvat seuraavasti: Toimihenkilöt 22 oppisopimusohjaajat 2 palkkatukityössä 80 työharjoittelussa 24 työelämävalmennuksessa 34 kuntouttavassa työtoiminnassa 33 työkokeilussa 4 yhdyskuntapalvelussa kesätyössä 34 muissa tehtävissä 7 yhteensä 240 joista alle 25-vuotiaita nuoria 108 Yhteensä 88 henkilötyövuotta. NUORISOTYÖ JA TOIMINTA Nuorisotyön ja -toiminnan tuottaminen on perustunut yhdistyksen ja Savonlinnan kaupungin kanssa tekemään ostopalvelusopimukseen, johon saatiin hieman korotusta vuoden 2011 tasoon. Nuorisotyön tehtävänä on olla nuorten kasvun tukena kohti aikuisuutta, luoda heille mahdollisuuksia harrastaa, toimia, tehdä työtä, vaikuttaa ja kokea onnistumisen elämyksiä, sekä korostaa nuorten merkitystä yhteiskunnan jäseninä sekä kannustaminen päihteettömyyteen, ja ennaltaehkäisevä nuorisotyö eri toimintamuodoin yhteisessä työssä kuntien, jäsenten ja yhteistyötahojen kanssa. Nuorisotyön ja toiminnan toteutuksesta on vastannut toiminnanohjaaja.

4 LÄHIPALVELUT Nuorisotilatyö Savonlinnan Seudun Nuorisotoiminnan Tuki ry ylläpitää ja järjestää toimintaa nuorisotiloilla. Nuorisotilat tarjoavat alueen nuorille mahdollisuuden viettää vapaa-aikaa viihtyisästi ja turvallisesti. Nuorisotiloilla voi muun muassa pelata erilaisia pelejä, kuten biljardia, pingistä, pöytäfutista, lautapelejä, kuunnella hyvää musiikkia, lukea lehtiä, katsoa televisiota, surfailla netissä sallituilla sivustoilla tai olla vaan ja viettää vapaa-aikaa kavereiden kanssa. Nuorisotiloilla järjestetään yhteistyökumppaneiden kanssa lisäksi avoimia te toja, jotka liittyvät nuorten elämänhallintataitoihin, kuten esim. päihteettömyyteen, rahan- ja vastuulliseen netin käyttöön liittyvät aiheet. Nuorisotilojen tapahtumat on kirjattu tarkemmin tapahtumakalenteriin. Cafe Seepra Nuorisokahvila Seepra toimi tammikuun 2012 loppuun Pitkänsillan kupeessa. Tämän jälkeen paikkaa on yritetty jatkovuokrata ja sopimus uuden yrittäjän kanssa tehtiin Uusi yrittäjä ei kuitenkaan sopimuksesta ja sen liitteestä huolimatta alkanut maksamaan tilan vuokraa, jota yhdistys maksoi elokuun loppuun saakka, jonka jälkeen ilmoitti vuokranantajalle, että yhdistys ei maksa sopimukseen viitaten enää yhtään vuokraerää. Nuorisotalo Posse Uusi vastasaneerattu nuorisotalo avasi nuorisotilan ovet Vastaanotto oli erinomaisen hyvä ja nuoret viihtyivät talossa. Talon virallisia avajaisia vietettiin Posse palveli Savonlinnan keskustassa tarjoten kävijöilleen vapaa-ajantoimintaa syksystä kevääseen. Nuorisotilan aukiolot olivat maanantaista torstaihin klo ja perjantaisin klo Kevätkaudella nuorisotalo oli auki myös lauantaisin klo Päiväkohtaiset kävijämäärät nuorisotilalla kevät- ja syyskaudella vaihtelivat keskimäärin nuorta (13-20-v.) toimintailtoina. Päiväkohtainen keskiarvo oli 23 kävijää/päivä, aukioloiltoja oli 141 kappaletta maalis-joulukuun välisenä aikana. APSIn nuorisotila ABC-liikenneaseman nuorisotila APSI jatkoi maaliskuulle, jonka jälkeen tila suljettiin koska nuoret äänestivät jaloillaan kohti Possea. Keväällä yhdistys sai tiedon, että syksystä vuokraaja etsii tiloille vuokraajaa ja nuorisotilat eivät sovi olemaan ABC:lla. Joten Suomen ensimmäinen ABC-liikenneasemalla sijainnut nuorisotila sulki ovensa maaliskuussa Etelävintti Sulkavan kunnan kanssa jatkettiin ostopalvelusopimuksen mukaista toimintaa vuonna Nuorisotila Etelävintti oli avoinna tiistai-, keskiviikko- ja torstai-iltaisin sekä kevät- että syyskaudella. Kesän ajan ( ) yhdistyksen vetämät nuorten illat olivat tauolla aikaisempien vuosien tapaan. Kävijöitä (13-18-vuotiaat) nuorisotilassa oli koko vuoden ajan keskimäärin 20 henk./ilta. Tilan toiminnasta vastasi toukokuun loppuun. saakka nuorisotyöntekijä Hanne Pöllänen. Syyskuun alusta lukien tilan toiminnasta vastasi nuorisotyöntekijä Tarja Lindberg.

5 Savonrannan nuorisotilatoiminta Maaliskuusta lähtien on Savonrannan aluejohtokunta ostanut NuTulta nuorisotilapalvelut perjantaisin klo Kävijöitä on ollut hyvin. Nuoret vierailivat Possen kotibileissä ja kävivät Joensuussa Kartingretkellä Toiminnasta on vastannut tilavalvoja Otto Makkonen yhteistyössä Savonlinna-Säämingin seurakunnan ja paikallisten leijonien kanssa. YLEISPALVELUT Leiritoiminta Kesäduuni I järjestettiin ja Kesäduuni II WillaNutussa järjestettiin muiden tuottamia leirejä aiempien vuosien tapaan. Leirivuorikausia yhteensä 424 kpl. Leiritoiminnan tavoitteena on lasten ja nuorten sosiaalinen vahvistaminen. Tiedottaminen Tiedottaminen on tapahtunut pääsääntöisesti täsmätiedottamisella asiasta ja kohteesta riippuen. Yleisessä tiedottamisessa on käytetty kotisivuja, jotka ovat olleet uudistuksen alla vuoden aikana. Toiminnoista ja tapahtumista on tiedotettu sanomalehti Itä-Savossa, aluelehti Saimaassa ja Savonmaa-lehdessä sekä seutuportaalin sivustolla. Nuorten Ystävä Nuorten Ystäväksi nimettiin Sampo pankin johtaja Aki Nyyssönen. TAPAHTUMATOIMINTA 2012 TAPAHTUMAT Seepran jäähyväisbileet Nuorisotalo Possen avajaiset Earth Hour tapahtuma Posse 4.5. Perinnerakentamispäivä, Kerimäen Kirkkoranta Monet paja mahdollisuuksien torilla Tykytyspäivä, WillaNuttu Kesäduunileiri I, WillaNuttu Kesäduunileiri II, WillaNuttu Elonkorjuumarkkinat, Prisma Shiroco- tapahtuma, Taidelukio Nuorisotakuun keskustelutilaisuus, Posse vko 45 Ennaltaehkäisevä päihdetyön viikko Ala Onnelliseksi Possen kotibileet Yhdistyksen 20- vuotisjuhla ja Joululounas, WillaNuttu Henkilöstön joulupöytä TAPAHTUMAT Savonlinnan Seudun Nuorisotoiminnan Tuki ry on avustanut TaTu ry:tä tapahtumien järjestämisessä ja rakentamisessa.

6 Lisäksi TaTu ry on vuokrannut ja markkinoinut yhdistyksen äänentoisto- ja valokalustoa. ERITYISPALVELUT Kehitysvammaiset Kehitysvammaisten nuorten ja aikuisten iltapäivätuokioita järjestettiin Nuorisotalo Possella 3 kertaa yhteistyössä Linnalan Nuoret ry:n kanssa. Työllistäminen Sosiaalitoimen kanssa järjestettiin kaksi Kesäduunileiriä, jotka kohdistuivat yläasteikäisille nuorille Savonlinnassa. Leiritoimintaan osallistui yhteensä 14 nuorta. Sosiaalista kesätyötä järjestettiin WillaNutussa vuotiaille nivelvaiheessa oleville nuorille. Kesätyöhön osallistui 20 nuorta. Kesätyöpörssin kautta työllistettiin kesätyöhön Prismaan kaupanalalle 4 nuorta. Työakatemian Mahis-, Rapia-, Koski- ja JP- pajojen sekä Monetin toimesta mahdollistettiin nuorelle työharjoittelun tai työelämävalmennuksen kautta työtä ja tukea koulutukseen sekä arkielämän hallintaan. Yhteensä alle 25-vuotiaita nuoria työllistämistoimenpiteissä 94. Kesäduunileirin osallistujat lisättynä 108. HENKILÖSTÖN KOULUTUKSET EA 1 Koulutus Linnalassa 18.1 ja Pirjo Nokelainen, Merja Peltopuro, Veijo Oinonen, Ilpo Tossavainen, Juhani Mustonen, Kari Laamanen, Sariia Linnamurto, Tiia Komu, Minna Korhonen, Harri Pöppönen, Jaana Luostarinen ja Jukka Nokelainen. Tiina Seppänen ja Jukka Nokelainen EA 2 Koulutus Linnalassa ja Pirjo Nokelainen, Harri Pöppönen ja Jukka Turunen Pikku Piip Juvalla. Sulkavan Nuorisovaltuustosta 4 nuorta ja Hanne Pöllänen Tutkijat ja nuorisotyö liikkeellä seminaari, Mikkeli, Jaana Luostarinen Tee mediasta itsellesi vaikuttavatyökalu, Mikkeli, Hanne Pöllänen Nuorisotoiminnan kehittäminen koulutuspäivä, Varkaus, Tiia Komu ja Kalle Kimari Tieturva 1- koulutus esimiestä ja 11 työllistettyä (oma tuotanto) Tupakasta vieroituksen ryhmäohjaaja kurssi 27.3 ja Joensuu, Jaana Luostarinen Nuorisotakuu Road Show Mikkeli, Jukka Nokelainen, Tiia Komu Itä-Suomen nuorisotyöntekijöiden työkokous, Mikkeli, Jaana Luostarinen Lupa puhua päihteistä 6.11., Varkaus, etsivät Itä-Suomen Nuorten foorumi 7.11., Kuopio, toiminnanjohtaja, etsivät. Ryyppäämällä ryhmäksi-päihdekoulutus, Savonlinna, nuorisotyöntekijät Työturvallisuuskorttikoulutus , 4 esimiestä (oma tuotanto) Työakatemian opintomatka Mikkelin työpajat, Tallinna. Etsivän Työn valtakunnallinen seminaari , Viking Gabriella Tiia Komu, Tanja Väisänen Työturvallisuuskorttikoulutus , omille 20:lle työllistetylle (oma tuotanto) Tulityökorttikoulutukset 8.3. / / , 2 työnjohtajaa ja 11 työllistettyä PAR-koulutus Varkaus (tilastointi), 3 etsivää nuorisotyöntekijää

7 TUKIPALVELUT Savonlinnan Seudun Nuorisotoiminnan Tuki ry hallinnoi, ylläpiti, rakensi ja korjasi tiloja, joissa järjestetään ja toteutetaan yhdistyksen toiminta-ajatuksen mukaisia toimintoja. CAFE SEEPRA Olavinkatu 42 Nuorisokahvila kaupungin keskustassa, toimi tammikuun 2012 ajan. HAKAN KERTSI- Nuorisotila - Kangasvuokontie 13 Yhdistys on vuokrannut tilat nuorisopalvelujen käyttöön Savonlinnan Vuokratalot Oy:ltä. Tiloissa toimii Linnalan Nuoret ry:n nuorisotilatoiminta kaupungin ostopalveluna. Kertsin tilasta vastaa toiminnanohjaaja. TOIMINTAKESKUS WILLANUTTU Juvolantie 1353 WillaNutun saneeraus jatkui kaupungin kanssa sovittujen suunnitelmien mukaisesti. Rahoitus kaupungin investointirahasta momenttinumero Markkinointia talvi-, kevät- ja syyskausille tehostettiin. Palvelutoimintojen ja vuokraustulojen lisäyksellä on katettu yhä nousevia ylläpito- ja toimintakuluja, etenkin hakelämmityksen tuomia lämmityskuluja sekä sähkön hinnan nousua. Palvelut WillaNutun palvelut ovat kehittyneet ja laajentuneet. WillaNuttu on mukana kansainvälisessä Hostels-ketjussa, joka markkinoi paikkaa ympäri maailmaa. Kotisivuja on uusittu vuoden aikana, työ jatkuu. Majoitusvuorokausia hostellissa 1670, päiväkohtaisia tapahtumia 92, joissa yhteensä n.3900 henkilöä ja leirivuorokausia 424 kpl. Yhteensä suoritteita 5840 kpl. WillaNuttu tarjosi Työakatemian kautta myös maaseutupalveluja, jotka käsittivät kyläpalvelutehtäviä. Kylätapahtumia (Juhannus- ja joulujuhlat, laskiaisrieha, syystulet) järjestettiin yhteistyössä Varparannan alueen kyläyhdistyksen kanssa. WillaNuttu on hoitanut latuverkostoa Varparannalla ja Juvolan koululla sekä hoiti Haukiniemen ja Juvolan koulun luistelukaukalot. WillaNutun toiminnasta on vastannut pehtoori Jukka Nokelainen ja palvelutuotannosta palveluvastaava Pirjo Nokelainen.

8 JÄRJESTÖTALO KOLOMONEN- Pappilankatu 3 Kolomosessa yhdistyksellä on vuokrattuna toimistotila Työakatemialle. KOSKI-PAJA, Enonkoskentie 22, Enonkoski Koskipajan toimitilat Enonkoskella. Vuokrasopimus projektin loppuun saakka. Rahoitus ESELY, POSELY ja kunta. Tilasta vastaa pajavastaava Esa Natunen. RAPIAN TOIMITILAT Susimäentie 18, Rantasalmi Rapia- palvelupajan toimipiste Rantasalmella. Vuokrasopimus projektin loppuun saakka. Rahoitus ESELY, POSELY ja Rantasalmen kunta. Tilasta ja toiminnasta vastaa pajavastaava Veijo Oinonen. JP-PAJA, JUVA Kotitie 11, Juva NuTun Työakatemia on vuokrannut toimitilat Juvan kunnalta entisen Vaalijalan kiinteistön alakerrasta JP-paja Juvan käyttöön. Tilasta vastaa pajavastaava Juhani Mustonen. JP-PAJA, PUUMALA Koskenseläntie 6, Puumala JP-pajalle on vuokrattu kunnalta toimisto- ja työtilaa Melkahallista. Tilasta vastaa työnjohtaja Kari Laamanen. SAVOLA- Savolankatu 1 B 13 Kaupunkitoiminnan työtilat Mahispajalle toukokuun loppuun saakka. PROJEKTI- & KEHITTÄMISPALVELUT TYÖAKATEMIA NuTun Työakatemia on yhdistyksen toteuttama työllistämismalli, jossa määrän lisäksi on panostettu vetäjien koulutukseen ja toiminnan laatuun sekä työllistettävien henkilöiden välittämiseen monella tasolla. NuTun Työakatemia on jatkanut entisellä pohjallaan. Ohjaus- ja seurantaryhmä kokoontui vuoden aikana kaksi (2) kertaa. Työakatemia on pitänyt sisällään seitsemän (7) pajaosiota Mahis-, Lande-, Koski-, Rapia-, JP- Juva-, JP-Puumala- ja Monet -pajat Projekti on toteutettu Etelä - ja Pohjois-Savon ELY-keskusten, kuntien sekä yhdistyksen omalla rahoituksella.

9 ETSIVÄ NUORISOTYÖ KAVERIA EI JÄTETÄ Opetus- ja Kulttuuriministeriö myönsi jatkoavustusta etsivään nuorisotyöhön Savonlinnan seudulla. Etsivän nuorisotyön tehtävänä on hakea nuoria, joilta puuttuu sidonnaisuuksia viranomaistahoihin ja ohjata heitä koulutukseen tai pajatoimintoihin. Kontakteja nuoriin on kertomusvuoden aikana ollut 331 kpl, joista 224 on kutsuntojen kautta tavoitettuja nuoria. Etsivässä työssä yhdistyksellä on ollut pääsääntöisesti kolme työntekijää, joista yksi on toiminut toisen asteen oppilasverkostossa. Yhteensä työntekijöitä kertomusvuoden aikana on ollut viisi. Etsivän nuorisotyöntekijöiden kiinteä toimintapiste on nuorisotalo Possella. NUORTEN YRITTÄJYYSTALO -hanke ESR-rahoitteinen nuorten yrittäjyystalohanke alkoi Hanke päättyy vuoden 2013 lopussa, jonka jälkeen rahoitus pyritään järjestämään kumppaneiden kanssa yhteistoimin. Mukana hankkeessa ovat: Savonlinnan kaupunki (Taidelukio ja Lyseon lukio), Savonlinnan ammatti- ja aikuisopisto, Savonlinnan seudun kuntayhtymä, Savonlinnan Kauppakamariosasto, Savonlinnan seudun yrittäjät ry, Osuuskauppa Suur-Savo, Sampo-pankki, BLC Oy. Kertomusvuoden aikana on toiminut kolme toimintaryhmää, joista kaksi opiskelija- ja yksi työttömien ryhmä. Yhteensä nuorten Yrittäjyystalo- koulutuksen on suorittanut 50 nuorta. NUORTEN OLOHUONE- hanke Nuorten olohuone toiminta aloitettiin keväällä OKM:n avustus toimintaan saatiin syyskuun alusta lähtien. Toiminta käynnistyi pienen markkinointitoiminnan jälkeen tavoitteiden mukaisesti. LAADUN KEHITTÄMINEN, ARVIOINTI JA TYÖHYVINVOINTI Työn ja toiminnan laatua on kehitetty henkilökuntaa kouluttamalla. kts. koulutus. Koko henkilöstölle järjestettiin työtyytyväisyyskysely huhtikuussa. Koko työyhteisön Tykytyspäivää vietettiin WillaNutussa, jossa päivän asiateemana oli työturvallisuus ja työtyytyväisyyskyselyn tulokset järjestettiin henkilöstön joulujuhla WillaNutussa, syötiin joululounas sekä nautittiin ohjelmasta, arvonnasta ja yhdistyksen antamista joululahjoista. Työakatemian toimihenkilöt suorittivat opintomatkan Mikkelin työpajoihin ja Tallinnaan marraskuussa. Nuorten palvelut harrasti curlingia Rantasalmen jäähallissa Perehdyttämisoppaat on päivitetty tarvittaessa. VERKOSTOTYÖ Yhdistys toimii aktiivisesti monessa verkostossa ja kudelmassa. NEPPARI- nuorten asiain yhteistyöryhmä. Ryhmä on toiminut kuusi vuotta. Toista vuotta kaupungin ostopalvelun piirissä ja kaupungin sopimuskoordinoijana. Mukana toiminnassa on 17 nuorten kanssa toimivaa viranhaltija - tai yhteisötahoa, yhteensä 35 henkilöä. NEPPARI kokoontuu pääsääntöisesti kerran kuukaudessa. Toiminnasta vastaa toiminnanjohtaja. SAVUTON VERKOSTO, toiminnanohjaaja Lasten ja nuorten hyvinvointiohjelman laatimiseen aktiivinen osallistuminen

10 SAVONLINNAN SEUDUN KOLOMONEN ry Toiminnanjohtaja hallituksen varapuheenjohtajana. ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Toiminnanjohtaja maakunnan ympäristötyön ohjausryhmä. TYÖVALIOKUNTA Savonlinnan seudulla toimivien työllistävien tahojen yhteistyöryhmä. Kokoontuu säännöllisesti. Toiminnanjohtaja puheenjohtajana. KANAVA- HANKE Toiminnanjohtaja ohjausryhmässä Työvaliokunnan puheenjohtajana. JÄSENPALVELUT Jäsenpalveluina NuTu on tarjonnut hallinnoimiaan tiloja ja omistamaansa kalustoa jäsentahojensa käyttöön jäsenille kohdistetuin eduin. Jäsenkuntien kanssa tehtiin tiivistä yhteistä työtä nuorisotoiminnan kehittämisessä, toteuttamisessa sekä projekteissa ja tapahtumien tuottamisen muodoin (Enonkoski ja Sulkava). Työakatemian toimintaa toteutettiin Savonlinnan, Enonkosken, Rantasalmen, Juvan ja Puumalan kunnissa, jotka ovat jäseninä yhdistyksessä. Jäsentiedotteita julkaistiin yksi kappale. Jäsenet 2012 (jäsenmaksunsa maksaneet) Kuntajäsenet Savonlinna, Enonkoski, Rantasalmi, Punkaharju, Puumala, Sulkava (5) Yhteisöt Savonlinna-Säämingin seurakunta (1) Järjestöt Basket Savonlinna ry, Savonlinnan Ratsastajat ry, Linnalan Nuoret ry, Savonlinnan 4Hyhdistys ry, Savonlinnan Sulkapallo ry, STPS ry, SaVoLi ry, Savonlinnan Shikata ry, Setlementtinuorten Itä-Suomen piiri ry, Savonlinnan Juniori-Ajo ry (10) Savonlinnassa Savonlinnan Seudun Nuorisotoiminnan Tuki ry Hallitus

VAIKUTTAVAA VÄLITTÄMISTÄ

VAIKUTTAVAA VÄLITTÄMISTÄ VUOSISUUNNITELMA 2015 VAIKUTTAVAA VÄLITTÄMISTÄ 2 SISÄLLYSLUETTELO MISSIO, VISIO, ARVOT, TOIMINTAPERIAATE 3 VAIKUTTAVAA VÄLITTÄMISTÄ 4 NUORISOTYÖ JA -TOIMINTA 5 LÄHIPALVELUT 6 NUORISOTILATYÖ 6 Nuorisotalo

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2014

TOIMINTAKERTOMUS 2014 Espoon mielenterveysyhdistys EMY ry Esbo Mentalhälsoförening EMF rf Pappilantie 7 277 Espoo p. (9) 859 257 espoonmielenterveys@emy.fi www.emy.fi TOIMINTAKERTOMUS 214 Et tarvitse lähetettä tai diagnoosia

Lisätiedot

SAVONLINNAN SEUDUN KOLOMONEN RY:N TIEDOTUSLEHTI

SAVONLINNAN SEUDUN KOLOMONEN RY:N TIEDOTUSLEHTI SAVONLINNAN SEUDUN KOLOMONEN RY:N TIEDOTUSLEHTI 30.4.2014 Eessä on kesä ja vapaat veet Vapaa-ajan asukkaat ovat Savonlinnan vahva voimatekijä. Yli 8 000 vapaa-ajan asuntoa, joista lähes 3 000 muualla vakituisesti

Lisätiedot

Vuosikertomus 2014 1

Vuosikertomus 2014 1 Vuosikertomus 2014 1 2 Sisältö Helsingin Kehitysvammatuki 57 ry 5 Puheenjohtajan puheenvuoro 6 Toiminnanjohtajan katsaus 7 Hallinto 8 Edunvalvonta ja järjestötoiminta 10 Tukitoiminta 15 Palvelutoiminta

Lisätiedot

Toimintakertomus 2014. Suomen Nuorisoseurat ry

Toimintakertomus 2014. Suomen Nuorisoseurat ry Toimintakertomus 2014 Suomen Nuorisoseurat ry SISÄLTÖ Johdanto 5 1. Kulttuuri- ja harrastus- ja kansainvälinen toiminta 6 1.1 Kehittäminen ja hanketoiminta 6 1.2 Kerhotoiminta 9 1.3 Koulutus 10 1.4 Tapahtumat

Lisätiedot

1. Yhdessä olemme vaikuttaneet 3. 2. Toimintaympäristön muutokset ja strategian toteutuminen 5. 3. Hallituksen työskentely ja henkilöstö 6

1. Yhdessä olemme vaikuttaneet 3. 2. Toimintaympäristön muutokset ja strategian toteutuminen 5. 3. Hallituksen työskentely ja henkilöstö 6 Vuosikertomus 2014 1 SISÄLTÖ 1. Yhdessä olemme vaikuttaneet 3 2. Toimintaympäristön muutokset ja strategian toteutuminen 5 3. Hallituksen työskentely ja henkilöstö 6 4. Työ nuorten reviireillä 7 5. Etsivä

Lisätiedot

Liite A/ 28. Savonlinnan kaupungin kulttuuripalvelujen

Liite A/ 28. Savonlinnan kaupungin kulttuuripalvelujen Liite A/ 28 Savonlinnan kaupungin kulttuuripalvelujen TOIMINTAKERTOMUS 2010 SISÄLTÖ KULTTUURILAUTAKUNTA KULTTUURITOIMI 1. Katsaus vuoteen 2010 2 2. Henkilökunta 3 3. Järjestetyt tapahtumat 3 4. Avustukset,

Lisätiedot

PUUMALAN KUNTA Peruspalvelujen toimialan toimintakertomus vuodelta 2012

PUUMALAN KUNTA Peruspalvelujen toimialan toimintakertomus vuodelta 2012 PERUSPALVELUJEN TOIMIALAN TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2012 1 PUUMALAN KUNTA Peruspalvelujen toimialan toimintakertomus vuodelta 2012 PERUSPALVELUJEN TOIMIALAN TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2012 2 A. ARVIO MERKITTÄVIMMISTÄ

Lisätiedot

Vuosikertomus 2013. Perhetalo Heideken, Sepänkatu 3, 20700 Turku. www.vslapset.fi

Vuosikertomus 2013. Perhetalo Heideken, Sepänkatu 3, 20700 Turku. www.vslapset.fi Vuosikertomus 2013 Perhetalo Heideken, Sepänkatu 3, 20700 Turku. www.vslapset.fi 2 VUOSIKERTOMUS 2013 Sisältö 1. KATSAUS VUOTEEN 2013... 3 2. JÄRJESTÖ YHTEISTYÖ- JA ASIANTUNTIJAJÄRJESTÖNÄ... 3 2.1 Toiminnan

Lisätiedot

PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS 2012

PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS 2012 TOIMINTAKERTOMUS 2012 2 Sisällysluettelo PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS 2012... 4 TOIMINNANJOHTAJAN TERVEHDYS... 5 1 LASTEN JA LAPSIPERHEIDEN HYVINVOINNIN JA ELINOLOJEN EDISTÄMINEN... 6 1.1 Näkyvyys ja vaikuttaminen...

Lisätiedot

12.3.2013 Varkauden Urheiluseurat ry Käärmeniementie 15 B, 78200 VARKAUS. Vuosi 2012 oli Varkauden Urheiluseurat ry:n 22. toimintavuosi!

12.3.2013 Varkauden Urheiluseurat ry Käärmeniementie 15 B, 78200 VARKAUS. Vuosi 2012 oli Varkauden Urheiluseurat ry:n 22. toimintavuosi! 12.3.2013 Varkauden Urheiluseurat ry Käärmeniementie 15 B, 78200 VARKAUS 1 2012 toimintakertomus Yleistä Vuosi 2012 oli Varkauden Urheiluseurat ry:n 22. toimintavuosi! Varkautelaisten ja tämän myötä järjestön

Lisätiedot

Savonlinnan, Enonkosken, Rantasalmen ja Sulkavan kuntien seudullinen MAAHANMUUTTAJIEN KOTOUTTAMISOHJELMA 2015-2018

Savonlinnan, Enonkosken, Rantasalmen ja Sulkavan kuntien seudullinen MAAHANMUUTTAJIEN KOTOUTTAMISOHJELMA 2015-2018 Savonlinnan, Enonkosken, Rantasalmen ja Sulkavan kuntien seudullinen MAAHANMUUTTAJIEN KOTOUTTAMISOHJELMA 2015-2018 1 Kuntien strategiat visiot... 3 1.1 Maahanmuuttajien määrä (kasvuennuste) visio... 3

Lisätiedot

Mielenterveysyhdistys HELMI ry. Toimintakertomus 2011. Mielenterveysyhdistys HELMI ry. Pasilan puistotie 7 / 00240 Helsinki

Mielenterveysyhdistys HELMI ry. Toimintakertomus 2011. Mielenterveysyhdistys HELMI ry. Pasilan puistotie 7 / 00240 Helsinki Mielenterveysyhdistys HELMI ry Toimintakertomus 2011 Mielenterveysyhdistys HELMI ry Pasilan puistotie 7 / 00240 Helsinki Mielenterveysyhdistys HELMI ry Toimintakertomus 2011 sivu 2 Sisällys 1. HELMI ry:n

Lisätiedot

Vuosikertomus 2013. Omaiset mielenterveystyön tukena Etelä- Pohjanmaa ry

Vuosikertomus 2013. Omaiset mielenterveystyön tukena Etelä- Pohjanmaa ry 1 Vuosikertomus 2013 Omaiset mielenterveystyön tukena Etelä- Pohjanmaa ry Kauppakatu 11 A 4 60100 Seinäjoki 06-4148994 toimisto.omaiset@netikka.fi www.omaisetep.fi 2 Sisältö: sivu 1. Yhdistyksen toiminta-ajatus,

Lisätiedot

Vuosikertomus 2012. Perhetalo Heideken, Sepänkatu 3, 20700 Turku. www.vslapset.fi

Vuosikertomus 2012. Perhetalo Heideken, Sepänkatu 3, 20700 Turku. www.vslapset.fi Vuosikertomus 2012 Perhetalo Heideken, Sepänkatu 3, 20700 Turku. www.vslapset.fi 2 VUOSIKERTOMUS 2012 SISÄLTÖ KATSAUS VUOTEEN 2012 3 TOIMINTA-AJATUS JA ARVOT 4 TOIMINTAYMPÄRISTÖ 5 LASTEN JA NUORTEN HYVINVOINNIN

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS JA VUOSIRAPORTTI 2010

TOIMINTAKERTOMUS JA VUOSIRAPORTTI 2010 TOIMINTAKERTOMUS JA VUOSIRAPORTTI 2010 Euroopan maaseudun kehittämisen rahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin 1. YLEISTÄ Oulujärvi LEADER ry on yhdistys, joka aktivoi ja tukee maaseudun asukkaita

Lisätiedot

Vuosikertomus vuodelta 2011

Vuosikertomus vuodelta 2011 Vuosikertomus vuodelta 2011 Omaiset mielenterveystyön tukena Etelä- Pohjanmaa ry Kauppakatu 11 A 4 60100 Seinäjoki 2 Sisältö: sivu 1. Yhdistyksen toiminta-ajatus 3 2. Toimintaympäristö ja asiakkuus 3 3.

Lisätiedot

Puheenjohtajan tervehdys... 4. Toiminnanjohtajan tervehdys... 5

Puheenjohtajan tervehdys... 4. Toiminnanjohtajan tervehdys... 5 TOIMINTAKERTOMUS 2011 2 Sisällysluettelo Puheenjohtajan tervehdys... 4 Toiminnanjohtajan tervehdys... 5 1 LASTEN JA LAPSIPERHEIDEN HYVINVOINNIN JA ELINOLOJEN EDISTÄMINEN... 6 1.1 Näkyvyys ja vaikuttaminen...

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2013

TOIMINTAKERTOMUS 2013 TOIMINTAKERTOMUS 2013 Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry HYVÄT TUULET RY TOIMINTAKERTOMUS 2013 Lauhatuuli Myöhätuuli Hiekkaharjuntie 13 A Lammaslammentie 17 A 01300 Vantaa 01710 Vantaa 09-8734386

Lisätiedot

Kehittämisen ja hankkeiden vuosi

Kehittämisen ja hankkeiden vuosi 0 Jaana Fedotoff, Mika Pietilä, Merja-Maaria Oinas, Heidi Leppäkari Kehittämisen ja hankkeiden vuosi Raportti Nuorten tieto- ja neuvontapalveluiden kansallisen koordinaatio- ja kehittämiskeskuksen toiminnasta,

Lisätiedot

Aivovammaliitto TOIMINTAKERTOMUS 2012. www.aivovammaliitto.fi

Aivovammaliitto TOIMINTAKERTOMUS 2012. www.aivovammaliitto.fi Aivovammaliitto TOIMINTAKERTOMUS 2012 www.aivovammaliitto.fi Aivovammaliiton visio 2014 Asiantunteva ja toimiva vammais- ja kansanterveysjärjestö Aivovammaliiton asiantuntevuus tarkoittaa monipuolista,

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS 2013 KALLIOLAN KANNATUSYHDISTYS RY

VUOSIKERTOMUS 2013 KALLIOLAN KANNATUSYHDISTYS RY VUOSIKERTOMUS 2013 KALLIOLAN KANNATUSYHDISTYS RY SISÄLLYS: 1. Johdanto Kalliolan arvot 2 Kalliolan toiminta-ajatus 2 Setlementtiliike 2 Toiminnanjohtajan katsaus 2 2. Setlementtityötä pääkaupunkiseudulla

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS 2014 KALLIOLAN KANNATUSYHDISTYS RY

VUOSIKERTOMUS 2014 KALLIOLAN KANNATUSYHDISTYS RY VUOSIKERTOMUS 2014 KALLIOLAN KANNATUSYHDISTYS RY SISÄLLYS: 1. Johdanto Kalliolan arvot 2 Kalliolan toiminta-ajatus 2 Setlementtiliike 2 Toiminnanjohtajan katsaus 2 2. Setlementtityötä pääkaupunkiseudulla

Lisätiedot

Toimintakertomus 2014

Toimintakertomus 2014 Toimintakertomus 2014 JOENSUUNSEUDUN OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET RY OMAISOIVA -JOENSUUNSEUTU Hallituksen esitys 20.3.2015 Kevätkokouksen vahvistus 16.4.2015 O, Sisältö YLEISTÄ... 3 TOIMISTO... 3 TOIMINTA...

Lisätiedot

Vihreä Keidas ry. Toimintakertomus 2011. Vuoden 2011 saavutus: Vihreä Keidas ry:n päihdetyö ja asiakasmäärät kehittyivät voimakkaasti vuoden aikana

Vihreä Keidas ry. Toimintakertomus 2011. Vuoden 2011 saavutus: Vihreä Keidas ry:n päihdetyö ja asiakasmäärät kehittyivät voimakkaasti vuoden aikana Vihreä Keidas ry Toimintakertomus 2011 Vuoden 2011 saavutus: Vihreä Keidas ry:n päihdetyö ja asiakasmäärät kehittyivät voimakkaasti vuoden aikana Vuosikokous 21.3.2012 Vilhonvuorenkatu 7-9 00500 HELSINKI

Lisätiedot

empowering young people

empowering young people 2015 empowering young people Tampereen NMKY ry. Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2015 Sisällys 1 JOHDANTO... 2 2 LAPSET, NUORET JA PERHEET... 6 2.1 Ohjaus- ja toimintakeskus Messi... 6 2.1.1 Messin Nuorisotila

Lisätiedot

Sisältö. Helsingin Kehitysvammatuki 57 ry

Sisältö. Helsingin Kehitysvammatuki 57 ry Vuosikertomus 2013 Sisältö Helsingin Kehitysvammatuki 57 ry 5 Puheenjohtajan puheenvuoro 6 Toiminnanjohtajan katsaus 7 Hallinto 8 Oikeuksienvalvonta ja järjestötoiminta 10 Tukitoiminta 14 Palvelutoiminta

Lisätiedot

Johtajan katsaus... 3. Kirkkopalvelyt ry:n hallituksen toimintakertomus vuodelta 2010... 5

Johtajan katsaus... 3. Kirkkopalvelyt ry:n hallituksen toimintakertomus vuodelta 2010... 5 TOIMINTAKERTOMUS 2010 Sisällysluettelo Johtajan katsaus... 3 Kirkkopalvelyt ry:n hallituksen toimintakertomus vuodelta 2010... 5 Yhteisvastuu... 5 Koulutuskeskus Agricola... 6 Diakonia- ja sosiaalipalvelut...

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2011

TOIMINTAKERTOMUS 2011 TOIMINTAKERTOMUS 2011 Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry 1 SISÄLLYS VUOSI 2011 TURUN LÄHIMMÄISPALVELUYHDISTYKSESSÄ 3 YHDISTYKSEN TOIMINNAN TARKOITUS JA KOTIKUNNAAN TOIMINTAFILOSOFIA 3 YHDISTYKSEN HALLINTO

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2013. ADHD-liitto ry ADHD-förbundet rf

TOIMINTAKERTOMUS 2013. ADHD-liitto ry ADHD-förbundet rf TOIMINTAKERTOMUS 2013 ADHD-liitto ry ADHD-förbundet rf s i s ä l t ö SISÄLLYSLUETTELO 1. ESIPUHE...3 2. YHDISTYSTOIMINTA...4 2.1. VERTAISTUKI...5 3. EDUNVALVONTA...6 4. TIEDON VÄLITTÄMINEN...7 4.1. NEUVONTA

Lisätiedot