UUSIA MAHDOLLISUUKSIA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "UUSIA MAHDOLLISUUKSIA"

Transkriptio

1 VUOSIKERTOMUS 2012

2 UUSIA MAHDOLLISUUKSIA Savonlinnan Seudun Nuorisotoiminnan Tuki ry:n vuosikertomus vuodelle 2012 sisältää uusien mahdollisuuksiin liittyvää toimintaa. Yhdistys on toteuttanut nuorisotyön ja toimintojen vuosisuunnitelman teemaa uusia haasteita. Possenrannan nuorisotalon on otettu käyttöön vuoden 2012 alkupuolella. Ensimmäisenä taloon muutti Monetin työpaja helmikuun alussa. Loppukuusta avattiin nuorisotila ja keväämmällä nuorten yrittäjyystalo pääsi uusiin hienoihin tiloihin. Talon avajaistapahtumaa vietettiin Pihatyöt jatkuivat syksyn aikana. Toimintakeskuksen kanssa on toteutettu Näytön paikka-hanketta, jolla kehitetään työpajojen toiminnallista ja työympäristön laatua. Nuorten olohuonehankkeelle saatiin rahoitusta vuosille Hanke käytännössä aloitettiin syyskuun alussa. Toiminta on lähtenyt pyörimään sutjakkaasti suunnitelmien mukaan. Liiketoimintaa on harjoitettu Savon Taitajat Oy:ssä. WillaNutun ympärivuotinen varaustilanne on edelleen kehittynyt menneisiin vuosiin verrattuna. Haasteen ylläpitämiseen on luonut sähkön ja lämmityksen taksojen suuri nousu vuoden aikana. Kertomusvuosi on ollut tapahtumarikas ja pitänyt sisällään sekä miellyttäviä että epämiellyttäviä yllätyksiä. Talouden seurantaan on kiinnitetty erityistä huomiota laaditun suunnitelman mukaan Varautuminen tulevaisuuden haasteisiin on vienyt kohtuullisen paljon voimavaroja päivittäisten asioiden hoitamisesta. TALOUS Yhdistyksen talousosaaminen ostetaan Savonlinnan Seudun Kolomonen ry:ltä. Käytännössä tehtävää on hoitanut taloussihteeri Maarit Kosonen. Raportit ja tilanneselvitykset on tuotettu hallituksen käsittelyyn taloussäännöstön ja vuosikellosuunnitelman mukaisesti. Yhdistyksen hallitus päätti keväällä talouden tervehdyttämisohjelmasta edellisen kauden alijäämäisen tuloksen vuoksi. Yhdistyksen talous on ollut haasteellinen. Kertomusvuoden tulos on 7264,78 ylijäämäinen, Maksuvalmius on vuoden aikana ollut välttävällä tasolla. HALLINTO Hallitus on kokoontunut 14 kertaa, käsitellen yhteensä 197 asiakohtaa. Lisäksi on pidetty sääntömääräinen kevät- ja syyskokous, lisäksi kutsuttiin kokoon ylimääräinen kevätkokous. Hallitukseen ovat kuuluneet: Heikki Sorjonen, puheenjohtaja (14), Arja Koli, varapuheenjohtaja (4 paikkakunnalta muutto) Jäseninä: Tarja Kaijansinkko (12), Tommi Tuunainen (6), Anatoli Lukkarinen (9), Tiina Cederström (7), Jyrki Haajanen (6) Varajäseninä Harri Heinonen (-) ja Meeri Larinen (4), Vilho Pekkarinen (3) Tilintarkastajina Harri Jylhä HTM ja Jukka Lievonen KHT. Toiminnanjohtajana Jukka Nokelainen ja taloudenhoitajana Sirpa Kolistaja.

3 JÄSENYYDET Yhdistys on jäsenenä seuraavissa yhdistyksissä: Kievarikierros ry, Piällysmies ry, Kolomonen ry, TaTu ry ja Etelä-Savon työpajat ry. OSAKKUUDET Kiinteistöosakeyhtiö Possenrannan Nuorisotalo 89 / 100 osaketta. Savon Taitajat Oy 50 / 100 osaketta. Savonlinnan Matkailu Oy 1 osake. HENKILÖSTÖ Savonlinnan Seudun Nuorisotoiminnan Tuki ry:ssä on tehnyt työtä vuoden aikana yhteensä 240 henkilöä, jotka jakaantuvat seuraavasti: Toimihenkilöt 22 oppisopimusohjaajat 2 palkkatukityössä 80 työharjoittelussa 24 työelämävalmennuksessa 34 kuntouttavassa työtoiminnassa 33 työkokeilussa 4 yhdyskuntapalvelussa kesätyössä 34 muissa tehtävissä 7 yhteensä 240 joista alle 25-vuotiaita nuoria 108 Yhteensä 88 henkilötyövuotta. NUORISOTYÖ JA TOIMINTA Nuorisotyön ja -toiminnan tuottaminen on perustunut yhdistyksen ja Savonlinnan kaupungin kanssa tekemään ostopalvelusopimukseen, johon saatiin hieman korotusta vuoden 2011 tasoon. Nuorisotyön tehtävänä on olla nuorten kasvun tukena kohti aikuisuutta, luoda heille mahdollisuuksia harrastaa, toimia, tehdä työtä, vaikuttaa ja kokea onnistumisen elämyksiä, sekä korostaa nuorten merkitystä yhteiskunnan jäseninä sekä kannustaminen päihteettömyyteen, ja ennaltaehkäisevä nuorisotyö eri toimintamuodoin yhteisessä työssä kuntien, jäsenten ja yhteistyötahojen kanssa. Nuorisotyön ja toiminnan toteutuksesta on vastannut toiminnanohjaaja.

4 LÄHIPALVELUT Nuorisotilatyö Savonlinnan Seudun Nuorisotoiminnan Tuki ry ylläpitää ja järjestää toimintaa nuorisotiloilla. Nuorisotilat tarjoavat alueen nuorille mahdollisuuden viettää vapaa-aikaa viihtyisästi ja turvallisesti. Nuorisotiloilla voi muun muassa pelata erilaisia pelejä, kuten biljardia, pingistä, pöytäfutista, lautapelejä, kuunnella hyvää musiikkia, lukea lehtiä, katsoa televisiota, surfailla netissä sallituilla sivustoilla tai olla vaan ja viettää vapaa-aikaa kavereiden kanssa. Nuorisotiloilla järjestetään yhteistyökumppaneiden kanssa lisäksi avoimia te toja, jotka liittyvät nuorten elämänhallintataitoihin, kuten esim. päihteettömyyteen, rahan- ja vastuulliseen netin käyttöön liittyvät aiheet. Nuorisotilojen tapahtumat on kirjattu tarkemmin tapahtumakalenteriin. Cafe Seepra Nuorisokahvila Seepra toimi tammikuun 2012 loppuun Pitkänsillan kupeessa. Tämän jälkeen paikkaa on yritetty jatkovuokrata ja sopimus uuden yrittäjän kanssa tehtiin Uusi yrittäjä ei kuitenkaan sopimuksesta ja sen liitteestä huolimatta alkanut maksamaan tilan vuokraa, jota yhdistys maksoi elokuun loppuun saakka, jonka jälkeen ilmoitti vuokranantajalle, että yhdistys ei maksa sopimukseen viitaten enää yhtään vuokraerää. Nuorisotalo Posse Uusi vastasaneerattu nuorisotalo avasi nuorisotilan ovet Vastaanotto oli erinomaisen hyvä ja nuoret viihtyivät talossa. Talon virallisia avajaisia vietettiin Posse palveli Savonlinnan keskustassa tarjoten kävijöilleen vapaa-ajantoimintaa syksystä kevääseen. Nuorisotilan aukiolot olivat maanantaista torstaihin klo ja perjantaisin klo Kevätkaudella nuorisotalo oli auki myös lauantaisin klo Päiväkohtaiset kävijämäärät nuorisotilalla kevät- ja syyskaudella vaihtelivat keskimäärin nuorta (13-20-v.) toimintailtoina. Päiväkohtainen keskiarvo oli 23 kävijää/päivä, aukioloiltoja oli 141 kappaletta maalis-joulukuun välisenä aikana. APSIn nuorisotila ABC-liikenneaseman nuorisotila APSI jatkoi maaliskuulle, jonka jälkeen tila suljettiin koska nuoret äänestivät jaloillaan kohti Possea. Keväällä yhdistys sai tiedon, että syksystä vuokraaja etsii tiloille vuokraajaa ja nuorisotilat eivät sovi olemaan ABC:lla. Joten Suomen ensimmäinen ABC-liikenneasemalla sijainnut nuorisotila sulki ovensa maaliskuussa Etelävintti Sulkavan kunnan kanssa jatkettiin ostopalvelusopimuksen mukaista toimintaa vuonna Nuorisotila Etelävintti oli avoinna tiistai-, keskiviikko- ja torstai-iltaisin sekä kevät- että syyskaudella. Kesän ajan ( ) yhdistyksen vetämät nuorten illat olivat tauolla aikaisempien vuosien tapaan. Kävijöitä (13-18-vuotiaat) nuorisotilassa oli koko vuoden ajan keskimäärin 20 henk./ilta. Tilan toiminnasta vastasi toukokuun loppuun. saakka nuorisotyöntekijä Hanne Pöllänen. Syyskuun alusta lukien tilan toiminnasta vastasi nuorisotyöntekijä Tarja Lindberg.

5 Savonrannan nuorisotilatoiminta Maaliskuusta lähtien on Savonrannan aluejohtokunta ostanut NuTulta nuorisotilapalvelut perjantaisin klo Kävijöitä on ollut hyvin. Nuoret vierailivat Possen kotibileissä ja kävivät Joensuussa Kartingretkellä Toiminnasta on vastannut tilavalvoja Otto Makkonen yhteistyössä Savonlinna-Säämingin seurakunnan ja paikallisten leijonien kanssa. YLEISPALVELUT Leiritoiminta Kesäduuni I järjestettiin ja Kesäduuni II WillaNutussa järjestettiin muiden tuottamia leirejä aiempien vuosien tapaan. Leirivuorikausia yhteensä 424 kpl. Leiritoiminnan tavoitteena on lasten ja nuorten sosiaalinen vahvistaminen. Tiedottaminen Tiedottaminen on tapahtunut pääsääntöisesti täsmätiedottamisella asiasta ja kohteesta riippuen. Yleisessä tiedottamisessa on käytetty kotisivuja, jotka ovat olleet uudistuksen alla vuoden aikana. Toiminnoista ja tapahtumista on tiedotettu sanomalehti Itä-Savossa, aluelehti Saimaassa ja Savonmaa-lehdessä sekä seutuportaalin sivustolla. Nuorten Ystävä Nuorten Ystäväksi nimettiin Sampo pankin johtaja Aki Nyyssönen. TAPAHTUMATOIMINTA 2012 TAPAHTUMAT Seepran jäähyväisbileet Nuorisotalo Possen avajaiset Earth Hour tapahtuma Posse 4.5. Perinnerakentamispäivä, Kerimäen Kirkkoranta Monet paja mahdollisuuksien torilla Tykytyspäivä, WillaNuttu Kesäduunileiri I, WillaNuttu Kesäduunileiri II, WillaNuttu Elonkorjuumarkkinat, Prisma Shiroco- tapahtuma, Taidelukio Nuorisotakuun keskustelutilaisuus, Posse vko 45 Ennaltaehkäisevä päihdetyön viikko Ala Onnelliseksi Possen kotibileet Yhdistyksen 20- vuotisjuhla ja Joululounas, WillaNuttu Henkilöstön joulupöytä TAPAHTUMAT Savonlinnan Seudun Nuorisotoiminnan Tuki ry on avustanut TaTu ry:tä tapahtumien järjestämisessä ja rakentamisessa.

6 Lisäksi TaTu ry on vuokrannut ja markkinoinut yhdistyksen äänentoisto- ja valokalustoa. ERITYISPALVELUT Kehitysvammaiset Kehitysvammaisten nuorten ja aikuisten iltapäivätuokioita järjestettiin Nuorisotalo Possella 3 kertaa yhteistyössä Linnalan Nuoret ry:n kanssa. Työllistäminen Sosiaalitoimen kanssa järjestettiin kaksi Kesäduunileiriä, jotka kohdistuivat yläasteikäisille nuorille Savonlinnassa. Leiritoimintaan osallistui yhteensä 14 nuorta. Sosiaalista kesätyötä järjestettiin WillaNutussa vuotiaille nivelvaiheessa oleville nuorille. Kesätyöhön osallistui 20 nuorta. Kesätyöpörssin kautta työllistettiin kesätyöhön Prismaan kaupanalalle 4 nuorta. Työakatemian Mahis-, Rapia-, Koski- ja JP- pajojen sekä Monetin toimesta mahdollistettiin nuorelle työharjoittelun tai työelämävalmennuksen kautta työtä ja tukea koulutukseen sekä arkielämän hallintaan. Yhteensä alle 25-vuotiaita nuoria työllistämistoimenpiteissä 94. Kesäduunileirin osallistujat lisättynä 108. HENKILÖSTÖN KOULUTUKSET EA 1 Koulutus Linnalassa 18.1 ja Pirjo Nokelainen, Merja Peltopuro, Veijo Oinonen, Ilpo Tossavainen, Juhani Mustonen, Kari Laamanen, Sariia Linnamurto, Tiia Komu, Minna Korhonen, Harri Pöppönen, Jaana Luostarinen ja Jukka Nokelainen. Tiina Seppänen ja Jukka Nokelainen EA 2 Koulutus Linnalassa ja Pirjo Nokelainen, Harri Pöppönen ja Jukka Turunen Pikku Piip Juvalla. Sulkavan Nuorisovaltuustosta 4 nuorta ja Hanne Pöllänen Tutkijat ja nuorisotyö liikkeellä seminaari, Mikkeli, Jaana Luostarinen Tee mediasta itsellesi vaikuttavatyökalu, Mikkeli, Hanne Pöllänen Nuorisotoiminnan kehittäminen koulutuspäivä, Varkaus, Tiia Komu ja Kalle Kimari Tieturva 1- koulutus esimiestä ja 11 työllistettyä (oma tuotanto) Tupakasta vieroituksen ryhmäohjaaja kurssi 27.3 ja Joensuu, Jaana Luostarinen Nuorisotakuu Road Show Mikkeli, Jukka Nokelainen, Tiia Komu Itä-Suomen nuorisotyöntekijöiden työkokous, Mikkeli, Jaana Luostarinen Lupa puhua päihteistä 6.11., Varkaus, etsivät Itä-Suomen Nuorten foorumi 7.11., Kuopio, toiminnanjohtaja, etsivät. Ryyppäämällä ryhmäksi-päihdekoulutus, Savonlinna, nuorisotyöntekijät Työturvallisuuskorttikoulutus , 4 esimiestä (oma tuotanto) Työakatemian opintomatka Mikkelin työpajat, Tallinna. Etsivän Työn valtakunnallinen seminaari , Viking Gabriella Tiia Komu, Tanja Väisänen Työturvallisuuskorttikoulutus , omille 20:lle työllistetylle (oma tuotanto) Tulityökorttikoulutukset 8.3. / / , 2 työnjohtajaa ja 11 työllistettyä PAR-koulutus Varkaus (tilastointi), 3 etsivää nuorisotyöntekijää

7 TUKIPALVELUT Savonlinnan Seudun Nuorisotoiminnan Tuki ry hallinnoi, ylläpiti, rakensi ja korjasi tiloja, joissa järjestetään ja toteutetaan yhdistyksen toiminta-ajatuksen mukaisia toimintoja. CAFE SEEPRA Olavinkatu 42 Nuorisokahvila kaupungin keskustassa, toimi tammikuun 2012 ajan. HAKAN KERTSI- Nuorisotila - Kangasvuokontie 13 Yhdistys on vuokrannut tilat nuorisopalvelujen käyttöön Savonlinnan Vuokratalot Oy:ltä. Tiloissa toimii Linnalan Nuoret ry:n nuorisotilatoiminta kaupungin ostopalveluna. Kertsin tilasta vastaa toiminnanohjaaja. TOIMINTAKESKUS WILLANUTTU Juvolantie 1353 WillaNutun saneeraus jatkui kaupungin kanssa sovittujen suunnitelmien mukaisesti. Rahoitus kaupungin investointirahasta momenttinumero Markkinointia talvi-, kevät- ja syyskausille tehostettiin. Palvelutoimintojen ja vuokraustulojen lisäyksellä on katettu yhä nousevia ylläpito- ja toimintakuluja, etenkin hakelämmityksen tuomia lämmityskuluja sekä sähkön hinnan nousua. Palvelut WillaNutun palvelut ovat kehittyneet ja laajentuneet. WillaNuttu on mukana kansainvälisessä Hostels-ketjussa, joka markkinoi paikkaa ympäri maailmaa. Kotisivuja on uusittu vuoden aikana, työ jatkuu. Majoitusvuorokausia hostellissa 1670, päiväkohtaisia tapahtumia 92, joissa yhteensä n.3900 henkilöä ja leirivuorokausia 424 kpl. Yhteensä suoritteita 5840 kpl. WillaNuttu tarjosi Työakatemian kautta myös maaseutupalveluja, jotka käsittivät kyläpalvelutehtäviä. Kylätapahtumia (Juhannus- ja joulujuhlat, laskiaisrieha, syystulet) järjestettiin yhteistyössä Varparannan alueen kyläyhdistyksen kanssa. WillaNuttu on hoitanut latuverkostoa Varparannalla ja Juvolan koululla sekä hoiti Haukiniemen ja Juvolan koulun luistelukaukalot. WillaNutun toiminnasta on vastannut pehtoori Jukka Nokelainen ja palvelutuotannosta palveluvastaava Pirjo Nokelainen.

8 JÄRJESTÖTALO KOLOMONEN- Pappilankatu 3 Kolomosessa yhdistyksellä on vuokrattuna toimistotila Työakatemialle. KOSKI-PAJA, Enonkoskentie 22, Enonkoski Koskipajan toimitilat Enonkoskella. Vuokrasopimus projektin loppuun saakka. Rahoitus ESELY, POSELY ja kunta. Tilasta vastaa pajavastaava Esa Natunen. RAPIAN TOIMITILAT Susimäentie 18, Rantasalmi Rapia- palvelupajan toimipiste Rantasalmella. Vuokrasopimus projektin loppuun saakka. Rahoitus ESELY, POSELY ja Rantasalmen kunta. Tilasta ja toiminnasta vastaa pajavastaava Veijo Oinonen. JP-PAJA, JUVA Kotitie 11, Juva NuTun Työakatemia on vuokrannut toimitilat Juvan kunnalta entisen Vaalijalan kiinteistön alakerrasta JP-paja Juvan käyttöön. Tilasta vastaa pajavastaava Juhani Mustonen. JP-PAJA, PUUMALA Koskenseläntie 6, Puumala JP-pajalle on vuokrattu kunnalta toimisto- ja työtilaa Melkahallista. Tilasta vastaa työnjohtaja Kari Laamanen. SAVOLA- Savolankatu 1 B 13 Kaupunkitoiminnan työtilat Mahispajalle toukokuun loppuun saakka. PROJEKTI- & KEHITTÄMISPALVELUT TYÖAKATEMIA NuTun Työakatemia on yhdistyksen toteuttama työllistämismalli, jossa määrän lisäksi on panostettu vetäjien koulutukseen ja toiminnan laatuun sekä työllistettävien henkilöiden välittämiseen monella tasolla. NuTun Työakatemia on jatkanut entisellä pohjallaan. Ohjaus- ja seurantaryhmä kokoontui vuoden aikana kaksi (2) kertaa. Työakatemia on pitänyt sisällään seitsemän (7) pajaosiota Mahis-, Lande-, Koski-, Rapia-, JP- Juva-, JP-Puumala- ja Monet -pajat Projekti on toteutettu Etelä - ja Pohjois-Savon ELY-keskusten, kuntien sekä yhdistyksen omalla rahoituksella.

9 ETSIVÄ NUORISOTYÖ KAVERIA EI JÄTETÄ Opetus- ja Kulttuuriministeriö myönsi jatkoavustusta etsivään nuorisotyöhön Savonlinnan seudulla. Etsivän nuorisotyön tehtävänä on hakea nuoria, joilta puuttuu sidonnaisuuksia viranomaistahoihin ja ohjata heitä koulutukseen tai pajatoimintoihin. Kontakteja nuoriin on kertomusvuoden aikana ollut 331 kpl, joista 224 on kutsuntojen kautta tavoitettuja nuoria. Etsivässä työssä yhdistyksellä on ollut pääsääntöisesti kolme työntekijää, joista yksi on toiminut toisen asteen oppilasverkostossa. Yhteensä työntekijöitä kertomusvuoden aikana on ollut viisi. Etsivän nuorisotyöntekijöiden kiinteä toimintapiste on nuorisotalo Possella. NUORTEN YRITTÄJYYSTALO -hanke ESR-rahoitteinen nuorten yrittäjyystalohanke alkoi Hanke päättyy vuoden 2013 lopussa, jonka jälkeen rahoitus pyritään järjestämään kumppaneiden kanssa yhteistoimin. Mukana hankkeessa ovat: Savonlinnan kaupunki (Taidelukio ja Lyseon lukio), Savonlinnan ammatti- ja aikuisopisto, Savonlinnan seudun kuntayhtymä, Savonlinnan Kauppakamariosasto, Savonlinnan seudun yrittäjät ry, Osuuskauppa Suur-Savo, Sampo-pankki, BLC Oy. Kertomusvuoden aikana on toiminut kolme toimintaryhmää, joista kaksi opiskelija- ja yksi työttömien ryhmä. Yhteensä nuorten Yrittäjyystalo- koulutuksen on suorittanut 50 nuorta. NUORTEN OLOHUONE- hanke Nuorten olohuone toiminta aloitettiin keväällä OKM:n avustus toimintaan saatiin syyskuun alusta lähtien. Toiminta käynnistyi pienen markkinointitoiminnan jälkeen tavoitteiden mukaisesti. LAADUN KEHITTÄMINEN, ARVIOINTI JA TYÖHYVINVOINTI Työn ja toiminnan laatua on kehitetty henkilökuntaa kouluttamalla. kts. koulutus. Koko henkilöstölle järjestettiin työtyytyväisyyskysely huhtikuussa. Koko työyhteisön Tykytyspäivää vietettiin WillaNutussa, jossa päivän asiateemana oli työturvallisuus ja työtyytyväisyyskyselyn tulokset järjestettiin henkilöstön joulujuhla WillaNutussa, syötiin joululounas sekä nautittiin ohjelmasta, arvonnasta ja yhdistyksen antamista joululahjoista. Työakatemian toimihenkilöt suorittivat opintomatkan Mikkelin työpajoihin ja Tallinnaan marraskuussa. Nuorten palvelut harrasti curlingia Rantasalmen jäähallissa Perehdyttämisoppaat on päivitetty tarvittaessa. VERKOSTOTYÖ Yhdistys toimii aktiivisesti monessa verkostossa ja kudelmassa. NEPPARI- nuorten asiain yhteistyöryhmä. Ryhmä on toiminut kuusi vuotta. Toista vuotta kaupungin ostopalvelun piirissä ja kaupungin sopimuskoordinoijana. Mukana toiminnassa on 17 nuorten kanssa toimivaa viranhaltija - tai yhteisötahoa, yhteensä 35 henkilöä. NEPPARI kokoontuu pääsääntöisesti kerran kuukaudessa. Toiminnasta vastaa toiminnanjohtaja. SAVUTON VERKOSTO, toiminnanohjaaja Lasten ja nuorten hyvinvointiohjelman laatimiseen aktiivinen osallistuminen

10 SAVONLINNAN SEUDUN KOLOMONEN ry Toiminnanjohtaja hallituksen varapuheenjohtajana. ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Toiminnanjohtaja maakunnan ympäristötyön ohjausryhmä. TYÖVALIOKUNTA Savonlinnan seudulla toimivien työllistävien tahojen yhteistyöryhmä. Kokoontuu säännöllisesti. Toiminnanjohtaja puheenjohtajana. KANAVA- HANKE Toiminnanjohtaja ohjausryhmässä Työvaliokunnan puheenjohtajana. JÄSENPALVELUT Jäsenpalveluina NuTu on tarjonnut hallinnoimiaan tiloja ja omistamaansa kalustoa jäsentahojensa käyttöön jäsenille kohdistetuin eduin. Jäsenkuntien kanssa tehtiin tiivistä yhteistä työtä nuorisotoiminnan kehittämisessä, toteuttamisessa sekä projekteissa ja tapahtumien tuottamisen muodoin (Enonkoski ja Sulkava). Työakatemian toimintaa toteutettiin Savonlinnan, Enonkosken, Rantasalmen, Juvan ja Puumalan kunnissa, jotka ovat jäseninä yhdistyksessä. Jäsentiedotteita julkaistiin yksi kappale. Jäsenet 2012 (jäsenmaksunsa maksaneet) Kuntajäsenet Savonlinna, Enonkoski, Rantasalmi, Punkaharju, Puumala, Sulkava (5) Yhteisöt Savonlinna-Säämingin seurakunta (1) Järjestöt Basket Savonlinna ry, Savonlinnan Ratsastajat ry, Linnalan Nuoret ry, Savonlinnan 4Hyhdistys ry, Savonlinnan Sulkapallo ry, STPS ry, SaVoLi ry, Savonlinnan Shikata ry, Setlementtinuorten Itä-Suomen piiri ry, Savonlinnan Juniori-Ajo ry (10) Savonlinnassa Savonlinnan Seudun Nuorisotoiminnan Tuki ry Hallitus

VUOSISUUNNITELMA 2014

VUOSISUUNNITELMA 2014 VUOSISUUNNITELMA 2014 VÄLITTÄVÄÄ VAIKUTTAVUUTTA 2 SISÄLLYSLUETTELO VÄLITTÄVÄÄ VAIKUTTAVUUTTA 3 TOIMINTA-AJATUS 3 NUORISOTYÖ JA -TOIMINTA 4 LÄHIPALVELUT 4 NUORISOTILATYÖ 4 Nuorisotalo Posse 4 Savonrannan

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO VÄLITTÄMISEN ILMAPIIRISSÄ

SISÄLLYSLUETTELO VÄLITTÄMISEN ILMAPIIRISSÄ VUOSIKERTOMUS 2013 2 SISÄLLYSLUETTELO VÄLITTÄMISEN ILMAPIIRISSÄ 3 TALOUS 4 HALLINTO 4 JÄSENYYDET 4 OSAKKUUDET 4 HENKILÖSTÖ 4 NUORISOTYÖ JA -TOIMINTA 5 LÄHIPALVELUT 5 NUORISOTILATYÖ 5 Nuorisotalo Posse

Lisätiedot

VAIKUTTAVAA VÄLITTÄMISTÄ

VAIKUTTAVAA VÄLITTÄMISTÄ VUOSISUUNNITELMA 2015 VAIKUTTAVAA VÄLITTÄMISTÄ 2 SISÄLLYSLUETTELO MISSIO, VISIO, ARVOT, TOIMINTAPERIAATE 3 VAIKUTTAVAA VÄLITTÄMISTÄ 4 NUORISOTYÖ JA -TOIMINTA 5 LÄHIPALVELUT 6 NUORISOTILATYÖ 6 Nuorisotalo

Lisätiedot

VÄLITTÄVÄÄ VAIKUTTAVUUTTA

VÄLITTÄVÄÄ VAIKUTTAVUUTTA XVIII VUOSIKERTOMUS 2014 VÄLITTÄVÄÄ VAIKUTTAVUUTTA 2 SISÄLLYSLUETTELO VÄLITTÄVÄÄ VAIKUTTAVUUTTA 3 NUORISOTYÖ JA -TOIMINTA 4 LÄHIPALVELUT 4 NUORISOTILATYÖ 4 Nuorisotalo Posse 4 Savonrannan nuorisotila 4

Lisätiedot

PIÄLLYSMIES. Toimintasuunnitelma 2015. PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä

PIÄLLYSMIES. Toimintasuunnitelma 2015. PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä PIÄLLYSMIES Toimintasuunnitelma 2015 PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä Hyväksytty syyskokouksessa xx.xx.2014 1 Sisältö Yleistä... 2 Tehtävä ja painopistealueet... 2 Hanketoiminta... 3 Hallinto...

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS 2015 71800 Siilinjärvi siilinjarvenyrittajat@gmail.com 2 TOIMINTAKERTOMUS SISÄLLYS TOIMINTAKERTOMUS... 3 1. PERINTEISTÄ JA LIIKUNNALLISTA TOIMINTAA VUONNA 2015... 3

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS 2016 71800 Siilinjärvi siilinjarvenyrittajat@gmail.com 2 TOIMINTAKERTOMUS SISÄLLYS TOIMINTAKERTOMUS... 3 1. PERINTEISTÄ JA LIIKUNNALLISTA TOIMINTAA VUONNA 2016... 3

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2013. PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä

Toimintasuunnitelma 2013. PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä Toimintasuunnitelma 2013 PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä 1 Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Tehtävät ja painopistealueet... 3. Hanketoiminta... 3 4. Hallinto... 5. Henkilökunta ja toimisto...

Lisätiedot

Itä-Suomen Ammattitaito ry.

Itä-Suomen Ammattitaito ry. Itä-Suomen Ammattitaito ry. yhdistys perustettu vuonna 2003 toimialue: Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois- Karjalan ja Kainuun maakunnat jäseninä toimialueen merkittävimmät ammatillisen koulutuksen järjestäjät

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä

Toimintasuunnitelma PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä Toimintasuunnitelma 2014 PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä Hyväksytty syyskokouksessa 28.11.2013 1 Sisältö Yleistä... 2 Tehtävä ja painopistealueet... 2 Hanketoiminta... 3 Hallinto... 3 Henkilökunta

Lisätiedot

KUMPPANUUSSOPIMUS. Sopimuksen osapuolet ja soveltaminen

KUMPPANUUSSOPIMUS. Sopimuksen osapuolet ja soveltaminen KUMPPANUUSSOPIMUS Rantasalmen kunnassa Rapiapajalla ja Remmituvassa tapahtuvaa työllistämistä ja kuntouttavaa työtoimintaa sekä nuoren työelämään valmentautumisjaksoa varten. Sopimuksen osapuolet ja soveltaminen

Lisätiedot

Etsivä nuorisotyö 2012

Etsivä nuorisotyö 2012 OPETUS JA KULTTUURIMINISTERIÖ Etsivä nuorisotyö 2012 Trenditiedot 2008-2012 Erik Häggman 2013 [KIRJOITA YRITYKSEN OSOITE] Sisältö 1. Johdanto... 5 2. Etsivän nuorisotyön palvelujen saatavuus 2008 2012...

Lisätiedot

Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli

Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli tilinpäätöksen tarkastus ja alllekirjoitus), Roby oli sihteerinä

Lisätiedot

Turun Seudun Pool ry. Tilinpäätös

Turun Seudun Pool ry. Tilinpäätös Turun Seudun Pool ry Tilinpäätös 1.6.2015 31.5.2016 Sisällys Sisällysluettelo...2 Toimintakertomus...3 Vuosikertomus...5 Taseet...7 Tilinpäätöksen allekirjoitukset...8 Toimintakertomus 2015-2016 YLEISTÄ

Lisätiedot

Liite 1. Nuorisotoimi 2015

Liite 1. Nuorisotoimi 2015 Nuorisolain tarkoituksena on tukea nuorten kasvua ja itsenäistymistä, edistää nuorten aktiivista kansalaisuutta ja nuorten sosiaalista vahvistamista sekä parantaa nuorten kasvu- ja elinoloja. Näiden tavoitteiden

Lisätiedot

VAIKUTTAVAA VÄLITTÄMISTÄ

VAIKUTTAVAA VÄLITTÄMISTÄ XIX VUOSIKERTOMUS 2015 VAIKUTTAVAA VÄLITTÄMISTÄ 2 SISÄLLYSLUETTELO VAIKUTTAVAA VÄLITTÄMISTÄ 3 NUORISOTYÖ JA -TOIMINTA 4 LÄHIPALVELUT 4 NUORISOTILATYÖ 4 Nuorisotalo Posse 4 Savonrannan nuorisotila 4 Kerimäen

Lisätiedot

Omaehtoisen koulutuksen työttömyysturvalla aloittaneita Etelä- Savossa tänä vuonna jo lähes 700. Työllisyyskatsaus, syyskuu 2012 23.10.2012 klo 9.

Omaehtoisen koulutuksen työttömyysturvalla aloittaneita Etelä- Savossa tänä vuonna jo lähes 700. Työllisyyskatsaus, syyskuu 2012 23.10.2012 klo 9. NÄKYMIÄ LOKAKUU 2012 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Omaehtoisen koulutuksen työttömyysturvalla aloittaneita Etelä- Savossa tänä vuonna jo lähes 700 Työllisyyskatsaus, syyskuu 2012 23.10.2012 klo 9.00 Omaehtoisen

Lisätiedot

Tavoitteiden seurannan mittarit kerhojen kävijämäärät

Tavoitteiden seurannan mittarit kerhojen kävijämäärät Tavoitteet Laadukkaat nuorisopalvelut Kriittiset menestystekijät kerhotoiminnan ylläpitäminen Tavoitteiden seurannan mittarit kerhojen kävijämäärät Toteuma 1.1. 31.12. 2015 Sählykerhoja sekä Tyttöjen Tippala-tyttökerho

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2018

Toimintasuunnitelma 2018 Toimintasuunnitelma 2018 Sisällys 1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta... 2 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet... 2 3. Yhdistyksen toiminnan painopisteet vuonna

Lisätiedot

Järjestökartoitus Kyselyn tavoitteena on saada tietoa Etelä-Savon maakunnan järjestöjen nykytilasta. Kysymyksiin vastataan vuoden 2017 tiedoilla.

Järjestökartoitus Kyselyn tavoitteena on saada tietoa Etelä-Savon maakunnan järjestöjen nykytilasta. Kysymyksiin vastataan vuoden 2017 tiedoilla. Järjestökartoitus Kyselyn tavoitteena on saada tietoa Etelä-Savon maakunnan järjestöjen nykytilasta. Kysymyksiin vastataan vuoden 2017 tiedoilla. 1. Yhdistyksen/järjestön taustatiedot Mikä on yhdistyksenne

Lisätiedot

Miesten työttömyysaste erityinen huolenaihe Etelä-Savossa

Miesten työttömyysaste erityinen huolenaihe Etelä-Savossa NÄKYMIÄ MAALISKUU 2012 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Miesten työttömyysaste erityinen huolenaihe Etelä-Savossa Työllisyyskatsaus, helmikuu 2012 20.3.2012 klo 9:00 Työttömät työnhakijat Etelä-Savossa oli helmikuun

Lisätiedot

Ohjaamojen tuki - nuorten matalan kynnyksen palveluiden ja monialaisen yhteistyön tukeminen Etelä-Savossa

Ohjaamojen tuki - nuorten matalan kynnyksen palveluiden ja monialaisen yhteistyön tukeminen Etelä-Savossa Ohjaamojen tuki - nuorten matalan kynnyksen palveluiden ja monialaisen yhteistyön tukeminen Etelä-Savossa Kuntapilottien eteneminen & ESSO-yhteistyö 12.8.2016 Heikki Kantonen / TKI -asiantuntija Hankkeen

Lisätiedot

ETELÄ-SAVON JÄTEVESIOSAAJAT / Savonlinnan seutu

ETELÄ-SAVON JÄTEVESIOSAAJAT / Savonlinnan seutu Olavinkatu 27, 57130 ETELÄ-SAVON JÄTEVESIOSAAJAT / n seutu Omavesi-hanke ylläpitää Etelä-Savon haja-asutusalueella toimivista jätevesijärjestelmiä suunnittelevista ja rakentavista yrittäjälistaa. Listalle

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN VASEMMISTOLIITON TOIMINTAKERTOMUS 2018 Yleistä Vuoteen 2018 lähdettiin odotuksella, että vuoden aikana pidettäisiin kahdet vaalit. Näistä

KESKI-SUOMEN VASEMMISTOLIITON TOIMINTAKERTOMUS 2018 Yleistä Vuoteen 2018 lähdettiin odotuksella, että vuoden aikana pidettäisiin kahdet vaalit. Näistä KESKI-SUOMEN VASEMMISTOLIITON TOIMINTAKERTOMUS 2018 Yleistä Vuoteen 2018 lähdettiin odotuksella, että vuoden aikana pidettäisiin kahdet vaalit. Näistä presidentinvaalit tammikuussa 2018 toteutuivat, mutta

Lisätiedot

Miten siinä on onnistuttu Pohjois- Savossa? Tulevaisuusseminaari 11.11.2013 Kuopio Ylijohtaja Kari Virranta

Miten siinä on onnistuttu Pohjois- Savossa? Tulevaisuusseminaari 11.11.2013 Kuopio Ylijohtaja Kari Virranta Miten siinä on onnistuttu Pohjois- Savossa? Tulevaisuusseminaari 11.11.2013 Kuopio Ylijohtaja Kari Virranta Nuorisotakuu 2013 -määritelmä Jokaiselle alle 25-vuotiaalle nuorelle ja alle 30-vuotiaalle vastavalmistuneelle

Lisätiedot

Nuorisopalvelut Asukastilaisuudet 2017 kevät

Nuorisopalvelut Asukastilaisuudet 2017 kevät Nuorisopalvelut Asukastilaisuudet 2017 kevät Nuorisotoimi Sirpa Räikkönen, nuorisotoimenjohtaja Mitä nuorisotyö on ennaltaehkäisevää kasvatustyötä päihteetöntä perustuu nuoren vapaaehtoisuuteen nuoren

Lisätiedot

Jaana Walldén jaana.wallden(at)minedu.fi

Jaana Walldén jaana.wallden(at)minedu.fi Monialainen viranomaisverkosto, etsivä nuorisotyö ja nuorten työpajatoiminta. Tuloksia vuodesta 2012 14.5.2013 Jaana Walldén jaana.wallden(at)minedu.fi Paikallisten viranomaisten monialainen yhteistyö

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2009 ETELÄ SAVON ADHD, AUTISMI JA DYSFASIAYHDISTYS RY

TOIMINTAKERTOMUS 2009 ETELÄ SAVON ADHD, AUTISMI JA DYSFASIAYHDISTYS RY TOIMINTAKERTOMUS 2009 ETELÄ SAVON ADHD, AUTISMI JA DYSFASIAYHDISTYS RY HALLITUS Rauno Veijanen jatkoi yhdistyksen puheenjohtajana ja Pasi Juuti sihteerinä. Varapuheenjohtajana toimi Hannele Rintavaara

Lisätiedot

ETELÄ-SAVON JÄTEVESIOSAAJAT / Savonlinnan seutu

ETELÄ-SAVON JÄTEVESIOSAAJAT / Savonlinnan seutu Olavinkatu 27, 57130 ETELÄ-SAVON JÄTEVESIOSAAJAT / n seutu Omavesi-hanke ylläpitää Etelä-Savon haja-asutusalueella toimivista jätevesijärjestelmiä suunnittelevista ja rakentavista yrittäjälistaa. Listalle

Lisätiedot

Koulujen päättyminen nosti naisten työttömyysastetta

Koulujen päättyminen nosti naisten työttömyysastetta NÄKYMIÄ HEINÄKUU 2012 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Koulujen päättyminen nosti naisten työttömyysastetta Etelä-Savossa Työllisyyskatsaus, kesäkuu 2012 24.7.2012 klo 9:00 Työttömät työnhakijat Etelä-Savossa oli

Lisätiedot

1( 5) SAK SAVONLINNAN SEUDUN PAIKALLISJÄRJESTÖ RY

1( 5) SAK SAVONLINNAN SEUDUN PAIKALLISJÄRJESTÖ RY 1( 5) SAK SAVONLINNAN SEUDUN PAIKALLISJÄRJESTÖ RY TOIMINTAKERTOMUS 2013 2( 5) SAVONLINNAN SEUDUN PAIKALLISJÄRJESTÖ RY:N TOIMINTAKERTOMUS VUODESTA 2013 1. JOHDANTO Paikallisjärjestön tarkoituksena on koota

Lisätiedot

Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Pohjois-Savo ry TOIMINTASUUNNITELMA 2010. Edunvalvonta

Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Pohjois-Savo ry TOIMINTASUUNNITELMA 2010. Edunvalvonta Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Pohjois-Savo ry TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Edunvalvonta Talentia Pohjois-Savo ry:n hallitus kokoontuu vuonna 2010 vähintään viisi kertaa. Hallitus pyritään muodostamaan

Lisätiedot

KATSAUS NUORISOTAKUUN TOTEUTTAMISESTA KUNNISSA. Päivi Pienmäki-Jylhä

KATSAUS NUORISOTAKUUN TOTEUTTAMISESTA KUNNISSA. Päivi Pienmäki-Jylhä KATSAUS NUORISOTAKUUN TOTEUTTAMISESTA KUNNISSA Päivi Pienmäki-Jylhä Nuorisotakuu kunnissa Nuorten monialaiset ohjaus- ja palveluverkostot Etsivä nuorisotyö Työpajatoiminta Nuorisolain mukaiset nuorten

Lisätiedot

Nuorisotakuu määritelmä

Nuorisotakuu määritelmä Nuorisotakuun ensimmäiset kuukaudet ja jatkoaskelet 21.5.2013 Nuorisotakuu 2013 - määritelmä Jokaiselle alle 25-vuotiaalle nuorelle ja alle 30-vuotiaalle vastavalmistuneelle tarjotaan työ-, työkokeilu-,

Lisätiedot

Helsingin terveyskeskuksen henkilökunta JHL 015 ry

Helsingin terveyskeskuksen henkilökunta JHL 015 ry Helsingin terveyskeskuksen henkilökunta JHL 015 ry Toimintakertomus vuodelta 2013 Nykytila: Yhdistyksemme jäsenmäärä kasvoi 14.11.1013 lähes kaksinkertaiseksi, kun Helsingin sosiaaliviraston henkilöstö

Lisätiedot

Haapaveden kaupunki Sivu Toteutumavertailu Lautakunnan esitys Ulkoinen/Sisäinen

Haapaveden kaupunki Sivu Toteutumavertailu Lautakunnan esitys Ulkoinen/Sisäinen Haapaveden kaupunki Sivu 1 004631 Nuorisotoimisto Kulttuurisihteerin palkka on jaettu 60 % nuorisotoimistoon ja 40 % varsinaiseen nuorisotyöhön. 4001 Henkilöstökulut -12.343-12.655-30.002-13.965 4300 Palvelujen

Lisätiedot

PIÄLLYSMIES. Toimintasuunnitelma PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä

PIÄLLYSMIES. Toimintasuunnitelma PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä PIÄLLYSMIES Toimintasuunnitelma 2016 PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä Hyväksytty syyskokouksessa 24.11.2015 1 Sisältö Yleistä... 2 Tehtävä ja painopistealueet... 2 Hallinto... 3 Henkilökunta

Lisätiedot

Kempeleen kunnan työpaja ZUUMI-PAJA Toimintasuunnitelma 2016

Kempeleen kunnan työpaja ZUUMI-PAJA Toimintasuunnitelma 2016 Kempeleen kunnan työpaja ZUUMI-PAJA Toimintasuunnitelma 2016 Kempeleen kunta Nuorisopalvelut xx.xx.2015 Johdanto Nuorisotyö ja -politiikka kuuluvat kunnan tehtäviin (Nuorisolaki, Kuntien nuorisotyö ja

Lisätiedot

Vaalan kunta.

Vaalan kunta. Vaalan kunta - Asukkaita vuoden 2011 lopussa 3314. - Sijaitsee Oulun ja Kajaanin puolivälissä. - Oulujärven kunta. Suomen 4. suurin järvi, jonka jäälle mahtuisivat kaikki maailman ihmiset. - Kriisikunta

Lisätiedot

1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta. 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet

1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta. 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Sisällys 1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta... 2 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet... 2 3. Yhdistyksen toiminnan painopisteet vuonna

Lisätiedot

Itä-Suomen alueverkosto , Savonlinna

Itä-Suomen alueverkosto , Savonlinna Itä-Suomen alueverkosto 9.5.2017, Savonlinna Alueverkostot Osa toimii useamman maakunnan alueella. Yhteystietolistalla 750 henkilöä. Osallistujat sote-alan järjestöammattilaisia (ammattilaisuus ei kuitenkaan

Lisätiedot

KJY:n verkostot 2010. 17.3.2010 Verkostojen puheenjohtajat

KJY:n verkostot 2010. 17.3.2010 Verkostojen puheenjohtajat KJY:n verkostot 2010 17.3.2010 Verkostojen puheenjohtajat Verkostot 2010 Hankeverkostot Pedagogisen johtamisen verkosto Tietohallintoverkosto Työssäoppimisen verkosto Yhteistyöverkostot Hyvinvointiverkosto

Lisätiedot

Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA...

Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA... TOIMINTAKERTOMUS 2018 Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto 2018... 2 Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA... 3 Jäsenyydet ja osallistumiset... 3 SOTUNET Sosiaali-

Lisätiedot

Etsivä nuorisotyö 2013 tilastoraportti

Etsivä nuorisotyö 2013 tilastoraportti OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ Etsivä nuorisotyö 2013 tilastoraportti Trenditietoja 2008-2013 Häggman Erik 2014 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ Sivu 1 [KI R J O I T A Y R I T Y K S E N O S O I T E ] Sisältö

Lisätiedot

KYLÄTALO NOUSULA RY KOKOUSPÄÄTÖKSET heinäkuu 2012 -

KYLÄTALO NOUSULA RY KOKOUSPÄÄTÖKSET heinäkuu 2012 - KYLÄTALO NOUSULA RY KOKOUSPÄÄTÖKSET heinäkuu 2012 - HALLITUKSEN KOKOUS 24.7.2012 Kokouspäätösten ja korjaussuunnitelmien julkistaminen verkkosivuilla Päätettiin liittää verkkosivuille kokouspäätökset tästä

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL n julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2017 Pääkohdat 1 / 2 Järjestötoiminta Liitto JHL;n 2017 toimintasuunnitelma ja sen strategiset tavoitteet ohjaavat myös toimintaamme.

Lisätiedot

Pohjois-Savon Kylät ry

Pohjois-Savon Kylät ry Pohjois-Savon Kylät ry Pohjois-Savon Kylät ry Pohjois-Savon Kylät ry on maakunnallinen kyläyhdistys, joka on perustettu v. 1993 toimimaan pohjoissavolaisten kylien yhteenliittymänä, kylätoiminnan edistäjänä

Lisätiedot

Joensuun Nuorisoverstas ry:n Nuorten työpajatoiminnan toiminta ja tulokset

Joensuun Nuorisoverstas ry:n Nuorten työpajatoiminnan toiminta ja tulokset Joensuun Nuorisoverstas ry:n Nuorten työpajatoiminnan toiminta ja tulokset Hätä Nuorista! Nuorten työpajapalveluiden turvaaminen Joensuunseudulla! Nuorten työpajatoiminta on tavoitteellista, arjen hallintaa

Lisätiedot

OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET -LIITTO RY TAPAHTUMAKALENTERI 2011

OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET -LIITTO RY TAPAHTUMAKALENTERI 2011 OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET -LIITTO RY TAPAHTUMAKALENTERI 2011 Ajankohta Tilaisuus Paikka Ilmoitt. viim. Alueell./ valtak. kutsu TAMMIKUU 13.1. Työvaliokunta kokoontuu, eduskunta Helsinki 25.1. Hankepoliklinikka

Lisätiedot

TSL:n Itä-Savon opintojärjestö ry TOIMINTAKERTOMUS 1/7 Olavinkatu 60 A 45 57100 Savonlinna TSL:N ITÄ-SAVON OPINTOJÄRJESTÖ RY

TSL:n Itä-Savon opintojärjestö ry TOIMINTAKERTOMUS 1/7 Olavinkatu 60 A 45 57100 Savonlinna TSL:N ITÄ-SAVON OPINTOJÄRJESTÖ RY TSL:n Itä-Savon opintojärjestö ry TOIMINTAKERTOMUS 1/7 TSL:N ITÄ-SAVON OPINTOJÄRJESTÖ RY TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2013 TSL:n Itä-Savon opintojärjestö ry TOIMINTAKERTOMUS 2/7 TOIMINTAKERTOMUS VUODESTA

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009 MIKKELIN JUDO RY TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009 Toimintasuunnitelma 2009 Sivu 1 Sisällysluettelo 1. JÄRJESTÖTOIMINTA... 3 1.1 Hallinto... 3 1.1.1 Edustajat... 3 1.1.2 Aluetoiminta... 3 1.1.3 Huomionosoitukset...

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta JHL 103 edustaa Jyväskylän kaupungilla ja osakeyhtiöissä työskenteleviä,

Lisätiedot

EHKÄPÄ-viikon 2016 tapahtumia Ylä-Savossa

EHKÄPÄ-viikon 2016 tapahtumia Ylä-Savossa EHKÄPÄ-viikon 2016 tapahtumia Ylä-Savossa Lauantaina 5.11.2016 Iisalmi klo 18.00 KONSERTTI, esiintyjänä NIKKE ANKARA Nuorisotalo, Iisalmi Ikärajaton konsertti Ovet avautuvat klo 16.30 Järjestää Ykköstapahtumat

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013 JÄSENKIRJE 2/2013 13.9.2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY Syksyn tuuli jo puissa puhaltelee ja on tullut aika ryhtyä hommiin. Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja

Lisätiedot

Kylien syyspäivä ja syyskokous

Kylien syyspäivä ja syyskokous Kylien syyspäivä ja syyskokous Pohjois-Savon Kylät ry sääntömääräinen kokous klo 10.00-11.00 Klo 11.00 Tervetuloa syyspäivään Minna Makkonen Klo 11.15 Vuokko Jaakkola Pieksämäen kyläasiamies Esimerkkejä

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoitus on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina jäseninä

Lisätiedot

Nuorisopalvelut Asukastilaisuudet 2017 kevät

Nuorisopalvelut Asukastilaisuudet 2017 kevät Nuorisopalvelut Asukastilaisuudet 2017 kevät Nuorisotoimi Kimmo Hölkki, nuorisotoimintayksikön päällikkö Mitä nuorisotyö on ennaltaehkäisevää kasvatustyötä päihteetöntä perustuu nuoren vapaaehtoisuuteen

Lisätiedot

Mikkelin kaupungin keskeiset asukasluvut, työttömyysprosentit, avoimet työpaikat sekä työmarkkinatuen vertailu 11 kaupunkiin Hallintopalvelut 2017

Mikkelin kaupungin keskeiset asukasluvut, työttömyysprosentit, avoimet työpaikat sekä työmarkkinatuen vertailu 11 kaupunkiin Hallintopalvelut 2017 Mikkelin kaupungin keskeiset asukasluvut, työttömyysprosentit, avoimet työpaikat sekä työmarkkinatuen vertailu 11 kaupunkiin Hallintopalvelut 2017 Seuraamme kaupungin väestön määrän kehitystä kuukausittain.

Lisätiedot

Työttömien määrä kasvoi Etelä-Savossa vuodentakaisesta 7 % ja koko maassa 17 % Työllisyyskatsaus, huhtikuu klo 9:00

Työttömien määrä kasvoi Etelä-Savossa vuodentakaisesta 7 % ja koko maassa 17 % Työllisyyskatsaus, huhtikuu klo 9:00 NÄKYMIÄ TOUKOKUU 2013 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Työttömien määrä kasvoi Etelä-Savossa vuodentakaisesta 7 % ja koko maassa 17 % Työllisyyskatsaus, huhtikuu 2013 21.5.2013 klo 9:00 Työttömät työnhakijat Etelä-Savossa

Lisätiedot

Pirkanmaan Tietojenkäsittely-yhdistys ry VUOSIKERTOMUS TILIKAUDELTA 1.1.2012-31.12.2012

Pirkanmaan Tietojenkäsittely-yhdistys ry VUOSIKERTOMUS TILIKAUDELTA 1.1.2012-31.12.2012 Pirkanmaan Tietojenkäsittely-yhdistys ry VUOSIKERTOMUS TILIKAUDELTA 1.1.2012-31.12.2012 Sisältö Sisältö... 1 1. Yleistä... 2 2. Virallinen toiminta... 2 2.1. Yhdistyksen kokoukset... 2 2.2. Tietotekniikan

Lisätiedot

AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO Maaliskuu 2017 TOIMINTAKERTOMUS Johdanto

AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO Maaliskuu 2017 TOIMINTAKERTOMUS Johdanto 1 AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO Maaliskuu 2017 TOIMINTAKERTOMUS 2016 1. Johdanto 2. Kehittämisverkoston toimijat ja järjestäytyminen 3. Teemaryhmien toiminnankuvaus 4. Tavoitteiden

Lisätiedot

Suomen Internet-yhdistys - SIY ry. Yhdistysrekisteritunnus 169.671

Suomen Internet-yhdistys - SIY ry. Yhdistysrekisteritunnus 169.671 Suomen Internet-yhdistys - SIY ry Yhdistysrekisteritunnus 169.671 TASEKIRJA 1.1. - 31.12.2009 Suomen Internet-yhdistys - SIY ry SISÄLLYSLUETTELO Tilinpäätös 1.1. - 31.12.2009 Sivut TOIMINTAKERTOMUS 1 TILINPÄÄTÖS

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma. Joensuun seudun JHL 310

Toimintasuunnitelma. Joensuun seudun JHL 310 Toimintasuunnitelma 2012 Joensuun seudun JHL 310 TOIMIHENKILÖT 2012 2013 2 (10) (: etunimi.sukunimi@jns.fi tai poikkeavat mainittu erikseen) Puheenjohtaja Helena Timoskainen.............. 050 452 0013

Lisätiedot

Etelä-Savon työttömien määrä 30 % suurempi kuin vuoden 2008 suhdannehuipulla. Työllisyyskatsaus, huhtikuu klo 9:00

Etelä-Savon työttömien määrä 30 % suurempi kuin vuoden 2008 suhdannehuipulla. Työllisyyskatsaus, huhtikuu klo 9:00 NÄKYMIÄ TOUKOKUU 2014 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Etelä-Savon työttömien määrä 30 % suurempi kuin vuoden 2008 suhdannehuipulla Työllisyyskatsaus, huhtikuu 2014 20.5.2014 klo 9:00 Työttömät työnhakijat Vuoden

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2017

TOIMINTASUUNNITELMA 2017 TOIMINTASUUNNITELMA 2017 1 MISSIO Edistää naisyrittäjyyttä sekä parantaa naisyrittäjien kannattavan toiminnan yleisiä edellytyksiä omalla toiminta-alueellaan, edistää tervettä kilpailua ja naisyrittäjien

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 2/ ( 11) Työllisyysjaosto Ympäristöteknisen toimialan työllistämishankkeen loppuraportti

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 2/ ( 11) Työllisyysjaosto Ympäristöteknisen toimialan työllistämishankkeen loppuraportti Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 2/2019 1 ( 11) Aika 28.03.2019, klo 16:07-17:32 Paikka Ruokala Eines, Sammonkatu 1-3 Käsitellyt asiat 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 9 Pöytäkirjan tarkastus 10

Lisätiedot

SAVO-KARJALA CUP 2013

SAVO-KARJALA CUP 2013 4 Partanen Joona Parikkala 35 24 29 5 35 128 1 3 Muhonen Tuomo Kirjavala 31 27 5 15 44 122 2 5 Timonen Osmo Uukuniemi 23 23 25 5 41 117 3 10 Seppänen Raimo Savonlinna 15 5 31 29 33,5 113,5 4 24 Bäck Kari

Lisätiedot

Laukaan Kalevalaiset Naiset ry Toimintasuunnitelma 2019

Laukaan Kalevalaiset Naiset ry Toimintasuunnitelma 2019 Sisältö 1. Yleistä... 3 2. Toiminnan tavoitteet vuonna 2019... 3 3. Toiminta... 3 4. Tiedotus... 4 5. Hallinto... 4 5.1. Vuosikokous... 4 5.2. Hallitus... 4 6. Yhteistyötahot... 5 7. Talous... 5 Liite:

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen Vihreät ry Toimintakertomus 2017 Piirissä oli 465 jäsentä vuonna 2017. Piirin toiminnanjohtajana toimi Hanna Holopainen. Kaakkois-Suomen Vihreät ry:n piirihallitus 1.1. 2017 alkaen Puheenjohtaja

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 9 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies. Asialista 1. Kokouksen avaus...

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 9 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies. Asialista 1. Kokouksen avaus... Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 9 1 n kokous Kokousaika kello 9-11 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista 1. Kokouksen avaus... 3 2. Asialistan

Lisätiedot

Kausivaihtelu pienensi maaliskuussa työttömyyslukuja vain vähän. Työllisyyskatsaus, maaliskuu klo 9.00

Kausivaihtelu pienensi maaliskuussa työttömyyslukuja vain vähän. Työllisyyskatsaus, maaliskuu klo 9.00 NÄKYMIÄ HUHTIKUU 2015 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Kausivaihtelu pienensi maaliskuussa työttömyyslukuja vain vähän Työllisyyskatsaus, maaliskuu 2015 23.4.2015 klo 9.00 Työttömät työnhakijat Etelä-Savossa oli

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2019 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 17.1.2019 kello 10-11 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu

Lisätiedot

TAJUA MUT! -TOIMINTAMALLI LASTEN JA NUORTEN TUEKSI. Projektipäällikkö Riikka Puusniekka, Espoo Mieli 2015 päivät

TAJUA MUT! -TOIMINTAMALLI LASTEN JA NUORTEN TUEKSI. Projektipäällikkö Riikka Puusniekka, Espoo Mieli 2015 päivät TAJUA MUT! -TOIMINTAMALLI LASTEN JA NUORTEN TUEKSI Projektipäällikkö Riikka Puusniekka, Espoo Mieli 2015 päivät TOIMINTAMALLIN TAUSTAA Toimintamallin kehittäminen alkoi Rotterdamissa, Hollannissa vuonna

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS V U O D E L T A 2 0 11

TOIMINTAKERTOMUS V U O D E L T A 2 0 11 TOIMINTAKERTOMUS V U O D E L T A 2 0 11 1 SUOMEN HAUTAUSTOIMINNAN KESKUSLIITTO RY BEGRAVNINGSVERKSAMHETENS CENTRALFÖRBUND I FINLAND RF YLEISTÄ Liiton kotisivu: www.shk.fi Y-tunnus: 1480117-5 LIITTOKOKOUS

Lisätiedot

Etelä-Savon OHJAAMO asioiden keskustelu Nro #2

Etelä-Savon OHJAAMO asioiden keskustelu Nro #2 MUISTIO Etelä-Savon OHJAAMO asioiden keskustelu Nro #2 Etelä-Savon ELY / Ruuma + puhelinyhteys Ajankohta 2.11.2015 klo 10:00-11:30 Läsnä: Tuija Toivakainen (ELY-keskus) Heikki Kantonen (Ohjaamojen tuki,

Lisätiedot

Tiedotussuunnitelma. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry.

Tiedotussuunnitelma. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Tiedotussuunnitelma Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. 1 1. Lähtökohdat... 2 2. Tiedottamisen tarpeet... 2 3. Tiedottamisen tavoitteet... 2 4. Sisäinen tiedotus... 3 5. Ulkoinen

Lisätiedot

TYÖVALMENNUSPALVELUT. Visio-säätiö 20.9.2013

TYÖVALMENNUSPALVELUT. Visio-säätiö 20.9.2013 TYÖVALMENNUSPALVELUT Visio-säätiö 20.9.2013 OSTOPAVELUSOPIMUS OSTOPALVELUSOPIMUS Kaupunki on ostanut Visio-säätiöltä 19 henkilötyövuotta valmennuspalveluita. Valmennuspalvelujen arvioidaan kohdistuvan

Lisätiedot

Nuorten miesten työttömyys on lisääntynyt syksystä selvästi Etelä-Savossa. Työllisyyskatsaus, tammikuu klo 9:00

Nuorten miesten työttömyys on lisääntynyt syksystä selvästi Etelä-Savossa. Työllisyyskatsaus, tammikuu klo 9:00 NÄKYMIÄ HELMIIKUU 2013 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Nuorten miesten työttömyys on lisääntynyt syksystä selvästi Etelä-Savossa Työllisyyskatsaus, tammikuu 2013 26.2.2013 klo 9:00 Työttömät työnhakijat Etelä-Savossa

Lisätiedot

Etelä-Savon kuntatalouden kipupisteitä

Etelä-Savon kuntatalouden kipupisteitä Etelä-Savon kuntatalouden kipupisteitä Heikki Laukkanen Kunnallistaloustyöryhmän puheenjohtaja Etelä-Savon maakuntaliitto Mikkeli 13.9.2010 4 Lähde: Verohallinto Etelä-Savon kuntien tilitetyt kunnallisverot

Lisätiedot

Ohjaamo ja ammatilliset pajat RASEKO

Ohjaamo ja ammatilliset pajat RASEKO Ohjaamo ja ammatilliset pajat RASEKO Etsivä nuorisotyön viranomainen ja rekisterinpitäjä Naantali, Nousiainen, Masku, Mynämäki, Raisio ja Rusko 9.11.2012 Raision seudun koulutuskuntayhtymä / Maria Taipale

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Häjyt r.y., johtokunnan kokous, Kurikka, Paulapieksujen maja 4.10.2014, 1. Häjyt r.y., syyskokous, Kauhava (Härmä), Hunurijärvi 22.11.2014 Hölkkä- ja kuntoliikuntaseura Häjyt ry TOIMINTASUUNNITELMA 2015

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS TILIKAUDELTA Sisältö. Pirkanmaan Tietojenkäsittely-yhdistys ry VUOSIKERTOMUS

VUOSIKERTOMUS TILIKAUDELTA Sisältö. Pirkanmaan Tietojenkäsittely-yhdistys ry VUOSIKERTOMUS Pirkanmaan Tietojenkäsittely-yhdistys ry VUOSIKERTOMUS TILIKAUDELTA 1.1.20-31.12.20 Sisältö Sisältö... 1 1. Yleistä... 2 2. Virallinen toiminta... 2 2.1. Yhdistyksen kokoukset... 2 2.2. Tietotekniikan

Lisätiedot

Mikkelin kaupungin asukasluvut, työttömyysprosentit, työnhakijoiden lukumäärät sekä työmarkkinatuen vertailu 11 kaupunkiin kuukausittain

Mikkelin kaupungin asukasluvut, työttömyysprosentit, työnhakijoiden lukumäärät sekä työmarkkinatuen vertailu 11 kaupunkiin kuukausittain Saimaan rannalla. Mikkelin kaupungin asukasluvut, työttömyysprosentit, työnhakijoiden lukumäärät sekä työmarkkinatuen vertailu 11 kaupunkiin kuukausittain Syyskuu 2017, hallintopalvelut Tilastot syyskuu

Lisätiedot

Ohjaamot Etelä-Savossa. Valtakunnallinen Ohjaamo-viikko

Ohjaamot Etelä-Savossa. Valtakunnallinen Ohjaamo-viikko Ohjaamot Etelä-Savossa Valtakunnallinen Ohjaamo-viikko 25. 31.1.2016 Mitä ovat Ohjaamot? Osa nuorisotakuuta: alle 30-vuotiaille 1) itsenäinen elämä 2) mahdollisuus työhön tai koulutukseen 3) ammattitaito

Lisätiedot

Tavoitteena on, että vanhempia kutsutaan lippukunnan tapahtumiin. Tavoitteena on, että lippukuntaan perustetaan vanhempainneuvosto.

Tavoitteena on, että vanhempia kutsutaan lippukunnan tapahtumiin. Tavoitteena on, että lippukuntaan perustetaan vanhempainneuvosto. 1 Yleistä Partiolippukunta Lapin Kiehiset ja Kivekkäät toimii Sodankylän alueella ja kuuluu Lapin partiopiiriin. Taustayhteisönä toimii Sodankylän seurakunta. Lippukunta pitää sodankyläistä partioperinnettä

Lisätiedot

TEAM FINCHEVAL RY TOIMINTALINJA 2015

TEAM FINCHEVAL RY TOIMINTALINJA 2015 1 TEAM FINCHEVAL RY 2 JOHDANTO Toimintalinja on laadittu Suomen Ratsastajainliiton seurakehittämisohjelman mukaisesti vuodelle 2015. Toimintalinjasta käy ilmi asioita, jotka ovat seurallemme tärkeitä ja

Lisätiedot

2016 TOIMINTAKERTOMUS

2016 TOIMINTAKERTOMUS TOIMINTAKERTOMUS 2016 TOIMINTAKERTOMUS 2016 Ylimattilantie 86110 PARHALAHTI http://www.parha.net Toimintakertomus 1.1. 31.12.2016 YLEISTÄ Yhdistys perustettiin 16.10.2010. Yhdistyksen virallinen rekisteröintipäivämäärä

Lisätiedot

Hallituksen kokoukset puheenjohtaja hallitus 4-5 kertaa vuodessa / tarvittaessa. Kevätkokous hallitus kaikki osaston jäsenet 1.2. 31.3.

Hallituksen kokoukset puheenjohtaja hallitus 4-5 kertaa vuodessa / tarvittaessa. Kevätkokous hallitus kaikki osaston jäsenet 1.2. 31.3. JYTT ry TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 JYTT ry toimii jäsentensä ammatillisten, taloudellisten, sosiaalisten, koulutuksellisten ja oikeudellisten etujen puolesta. Osaston toiminnan tavoitteena on inhimillinen

Lisätiedot

TSL:n Itä-Savon opintojärjestö ry TOIMINTAKERTOMUS 1/7 Olavinkatu 60 A 45 57100 Savonlinna TSL:N ITÄ-SAVON OPINTOJÄRJESTÖ RY

TSL:n Itä-Savon opintojärjestö ry TOIMINTAKERTOMUS 1/7 Olavinkatu 60 A 45 57100 Savonlinna TSL:N ITÄ-SAVON OPINTOJÄRJESTÖ RY TSL:n Itä-Savon opintojärjestö ry TOIMINTAKERTOMUS 1/7 TSL:N ITÄ-SAVON OPINTOJÄRJESTÖ RY TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2012 TSL:n Itä-Savon opintojärjestö ry TOIMINTAKERTOMUS 2/7 TOIMINTAKERTOMUS VUODESTA

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Materia ry

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Materia ry TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Materia ry SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto 2. Hallitus ja hallituksen kokoukset 3. Jäsenet 4. Yhdistyksen toiminta 5. Näyttelyt, seminaarit ja muut tapahtumat 6. Muut toiminta 5.1

Lisätiedot

OHJAUSRYHMÄN 11. KOKOUS MOREENIASSA 18.9.2014. Tampereen rakennuskulttuurin neuvonta- ja koulutuskeskus -projekti

OHJAUSRYHMÄN 11. KOKOUS MOREENIASSA 18.9.2014. Tampereen rakennuskulttuurin neuvonta- ja koulutuskeskus -projekti OHJAUSRYHMÄN 11. KOKOUS MOREENIASSA 18.9.2014 Tampereen rakennuskulttuurin neuvonta- ja koulutuskeskus -projekti ESITYSLISTA Kokouksen avaus Läsnäolijoiden toteaminen Edellisen pöytäkirjan (kokous nro

Lisätiedot

Etelä- Savon valtuuskunta Helsinki, Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen

Etelä- Savon valtuuskunta Helsinki, Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen Etelä- Savon valtuuskunta 13.2.2019 Helsinki, Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen Etelä- Savon valtuuskunta Perustettu 11.9.2011 Jäsenet tieteen, taiteen ja talouden edustajia Jäsenillä läheinen suhde Etelä-

Lisätiedot

TE-toimiston aktivointipalvelut alensivat maaliskuussa työttömyysastetta Etelä-Savossa yli 6 prosenttiyksikköä

TE-toimiston aktivointipalvelut alensivat maaliskuussa työttömyysastetta Etelä-Savossa yli 6 prosenttiyksikköä NÄKYMIÄ HUHTIKUU 2014 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS TE-toimiston aktivointipalvelut alensivat maaliskuussa työttömyysastetta Etelä-Savossa yli 6 prosenttiyksikköä Työllisyyskatsaus, maaliskuu 2014 24.4.2014 klo

Lisätiedot

Nuorisotakuu koulutus Nuorisotakuun toteuttaminen Pohjois-Suomen alueella nuorisotoimen näkökulmasta

Nuorisotakuu koulutus Nuorisotakuun toteuttaminen Pohjois-Suomen alueella nuorisotoimen näkökulmasta Nuorisotakuu koulutus 21.3.2014 Nuorisotakuun toteuttaminen Pohjois-Suomen alueella nuorisotoimen näkökulmasta Kirsi-Marja Stewart, Opetus- ja kulttuuritoimi 25.3.2014 1 Nuorisotakuun toteuttaminen Nuorisotakuusta

Lisätiedot

Lomautukset lisäsivät Etelä-Savossa työttömien määrää. Työllisyyskatsaus, marraskuu klo 9.00

Lomautukset lisäsivät Etelä-Savossa työttömien määrää. Työllisyyskatsaus, marraskuu klo 9.00 NÄKYMIÄ JOULUKUU 2014 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Lomautukset lisäsivät Etelä-Savossa työttömien määrää Työllisyyskatsaus, marraskuu 2014 23.12.2014 klo 9.00 Työttömät työnhakijat Etelä-Savossa oli marraskuun

Lisätiedot

Työttömyys helpottui vain hieman tammikuusta helmikuuhun Etelä-Savossa. Työllisyyskatsaus, helmikuu klo 9:00

Työttömyys helpottui vain hieman tammikuusta helmikuuhun Etelä-Savossa. Työllisyyskatsaus, helmikuu klo 9:00 NÄKYMIÄ MAALISKUU 2014 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Työttömyys helpottui vain hieman tammikuusta helmikuuhun Etelä-Savossa Työllisyyskatsaus, helmikuu 2014 25.3.2014 klo 9:00 Työttömät työnhakijat Etelä-Savossa

Lisätiedot

Itä-Suomen alueelliset nuorisotyöpäivät Mikkeli Heta Malinen

Itä-Suomen alueelliset nuorisotyöpäivät Mikkeli Heta Malinen Itä-Suomen alueelliset nuorisotyöpäivät Mikkeli 3.9.2015 Heta Malinen Nuorten tieto- ja neuvontatyö nuorisotyön tavoitteellisena peruspalveluna sisältää Ammattitaitoista tietoa, neuvontaa ja ohjausta kaikissa

Lisätiedot

Etsivä nuorisotyö ja nuorten työpajatoiminta - ohjaamon yhteistyökumppani vai osa toimintaa. Ohjaamopäivä Merja Hilpinen

Etsivä nuorisotyö ja nuorten työpajatoiminta - ohjaamon yhteistyökumppani vai osa toimintaa. Ohjaamopäivä Merja Hilpinen Etsivä nuorisotyö ja nuorten työpajatoiminta - ohjaamon yhteistyökumppani vai osa toimintaa Ohjaamopäivä 15.9.2016 Merja Hilpinen Etsivä nuorisotyö tehtävänä on tavoittaa tuen tarpeessa oleva nuori ja

Lisätiedot

TURUN JYRYN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015

TURUN JYRYN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015 TURUN JYRYN Seuran toimintaa kehitetään koko ajan. Haluamme tarjota laadukasta ja virikkeellistä toimintaa liikunnasta kiinnostuneille. Seuraamme puhaltavat uudet tuulet, jos seuratoiminnan kehittämistukea

Lisätiedot