LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 20/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 20/2015 595. Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone"

Transkriptio

1 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 20/ Kaupunginhallitus AIKA klo 17:30-19:05 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Heijnsbroek-Wirén Mia puheenjohtaja Heikkilä Pekka I varapuheenjohtaja Grönberg Merja II varapuheenjohtaja Karlsson Mikael jäsen Alm Agneta jäsen Björklöf Johan jäsen Lindfors Leena jäsen Ekström Veikko jäsen Järvinen Anja Peren varajäsen Peltoluhta Vesa Långin varajäsen Lindell Armi Träskelinin varajäsen MUUT Isotalo Arja kv:n puh.johtaja Liljestrand Tom kv:n 1. varapuheenjohtaja Lönnfors Kristina hallintojohtaja Gustafsson Siv vs. talousjohtaja Frondén Sten kehittämisjohtaja,sihteeri POISSA Pere Nina jäsen Lång Saara jäsen Träskelin Jerry jäsen Erämaja Elias kv:n 2. varapuheenjohtaja Kaleva Olavi kaupunginjohtaja ALLEKIRJOITUKSET Puheenjohtaja Sihteeri Mia Heijnsbroek-Wirén KÄSITELLYT ASIAT Sten Frondén PÖYTÄKIRJAN Loviisassa marraskuuta TARKASTUS Agneta Alm Anja Järvinen PÖYTÄKIRJA YLEI- Loviisassa, kaupunginkansliassa 25. marraskuuta SESTI NÄHTÄVILLÄ Pöytäkirjanotteen oikeaksi todistaa Loviisa

2 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 20/ Kaupunginhallitus LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Sivu 281 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat Kiinteistö Oy Talluddenin avustus-/lainapyyntö Loviisan kaupungille 284 Lainojen takaisinmaksuajan pidennys, Ruotsinpyhtään eläkeläisasuntojen säätiö 285 Sitoutuminen liittymään KL-Kuntahankinnat Oy:n tulevaan kilpailutettavaan puitesopimukseen toimistotarvikkeiden hankinnasta Lautakuntien ja jaostojen päätökset Ilmoitusasioita kaupunginhallitukselle tiedoksi Muut asiat 612

3 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 20/ Kaupunginhallitus Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus KH 281 Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

4 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 20/ Kaupunginhallitus Pöytäkirjantarkastajat KH 282 Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin jäsenet Agneta Alm ja Anja Järvinen.

5 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 20/ Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Kiinteistö Oy Talluddenin avustus-/lainapyyntö Loviisan kaupungille 550/ /2014 KH 212 Valmistelija: talousjohtaja Kirsi Kettunen Kiinteistö Oy Talludden pyytää Loviisan kaupungilta joko avustusta tai pitkäaikaista lainaa Yhtiö on suurissa taloudellisissa vaikeuksissa. Yhtiöllä on ollut kolme vuokralaista, Loviisan kaupungin päiväkoti, Esperi Care Oy ja Axxell-koulu. Yhtiön vuokratulot ovat olleet 6.903,50 euroa kuukaudessa saakka. Axxell-koulun vuokrasopimus päättyi ja vuokratulot 1.761,76 euroa kuukaudessa ovat jääneet saamatta alkaen eikä uusia vuokralaisia ole löytynyt tiloihin. Kassavirta kääntyi negatiiviseksi eivätkä tulot riitä kattamaan olemassa olevia kuluja. Tuloja yhtiöllä on euroa kuukaudessa, joista Loviisan kaupungin päiväkodin maksama vuokra on 60%. Velkoja yhtiöllä on yhteensä euroa ja lainojen kuukausilyhennyksiä ei ole voitu maksaa kesäkuulta alkaen. Yhtiöllä on 2 lainaa Aktia Pankissa. Lainan nro jäljellä oleva lainapääoma on euroa ja sillä on kiinteistö takaus. Lainalla nro on Loviisan kaupungin 100% takaus ja sen jäljellä oleva pääoma on euroa. Kiinteistöyhtiön osakepääoman omistavat Loviisan kaupunki 71,16 %, Porvoon kaupunki 15,5 %, Lapinjärven kunta 7,91 %, Sipoon kunta 4,65 % ja Garantiföreningen för Östra Nylands Folkhögskola 0,78 %. Kiinteistö Oy:llä on ollut toistuvia maksuvaikeuksia eikä yhtiö ole selvinnyt velvoitteistaan ilman Loviisan kaupungin avustusta. Loviisan kaupungin valtuusto päätti, että yhtiön omistamat kiinteistöt tai osa niistä olisi laitettava myyntiin, kokouksessaan Myös muut omistajat ovat ilmoittaneet oman tahtotilansa yhtiön myyntiin laittamisesta.

6 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 20/ Toimitiloissa toimii Esperi Care Oy:n hoitokoti mielenterveyskuntoutujille sekä kaupungin päiväkoti. Esperi Care Oy on ilmoittanut siirtävänsä oman toimintansa kokonaisuudessaan uusiin toimitiloihin vuoden 2015 loppuun mennessä. Yhtiö on saneerannut mielenterveyskuntoutujien kylpyhuonetiloja ,24 eurolla. Saneeraus kuitenkin söi isännöitsija Tuula Kallion mukaan yhtiön kaikki kassavarat. Yhtiöllä ei ole uskottavaa tulevaisuuden kassavirtaa ja kiinteistössä on korkea korjausvelka. Yhtiö ei pysty rahoittamaan toimintaansa itse vaan se tarvitsee kaupungin avustusta. Koska kassavirta on negatiivinen se tekee tappiota joka päivä, mikäli paremmin maksavia vuokralaisia ei Axxell-koululta vapautuneisiin tiloihin löydy. Kaupungin taloudellinen tilanne on haasteellinen ja se joutuu sopeuttamaan ydintoimintajaa jatkuvasti. Koska Kiinteistöyhtiön järjestämä vuokraustoiminta ei ole kaupungin ydintoimintoa, ei kaupungin ole mitenkään perustultua laittaa yhtiöön enempää rahaa kuin on aivan välttämätöntä. On kuitenkin perusteltua, että koska Esperi Care Oy rakentaa Loviisan kaupunkiin he saavat käyttää tiloja saakka (tai kuuden kuukauden irtisanomisajan) ja kaupunki estää yhtiön konkurssiin ajautumisen. Yhtiö ei myöskään tee vuokrankorotuksia. Esperin maksama kuukausivuokra on noin 7.40 euroa per neliömetri. Päiväkotitoiminta voidaan järjestää myös kaupungin omissa tiloissa ilman välissä olevaa yhtiötä ja Kaupungin päiväkotitoiminnalle aletaankin etsiä välittömästi korvaavia toimitiloja. Asiasta on keskusteltu sivitysjohtjan kanssa. Yhtiön tulisi irtisanoa vuokrasopimus sopimuksen mukaisella 6 kuukauden irtisanomisajalla. Yhtiön kiinteistöt laitetaan myyntiin ja Kiinteistöyhtiö puretaan viimeistään Esittelijä: kaupunginjohtaja Olavi Kaleva Ehdotus: Kaupunki antaa euroa pitkäaikaisena lainana Kiinteistö Oy Talluddenille, jotta sen konkurssiin ajautuminen voidaan estää saakka. Laina kirjataan kaupungin muihin lainasaamisiin tytäryhteisöiltä ja korkona käytetään kaupungin sisäistä korkoa, joka on 2 %. Yhtiölle annetaan lyhennysvapaata saakka.

7 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 20/ Käsittely: Jäsen Janne Lepola ilmoitti jääviydestä ja poistui salista pykälän käsittelyn ajaksi. Käydyn keskustelun jälkeen esittelijä lisäsi ehdotukseen toisen kappaleen kiinteistöosakeyhtiön hallitukselle annettavasta evästyksestä. Lisäys hyväksyttiin yksimielisesti. Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunki antaa euroa pitkäaikaisena lainana Kiinteistö Oy Talluddenille, jotta sen konkurssiin ajautuminen voidaan estää saakka. Laina kirjataan kaupungin muihin lainasaamisiin tytäryhteisöiltä ja korkona käytetään kaupungin sisäistä korkoa, joka on kaksi (2) prosenttia. Yhtiölle annetaan lyhennysvapaata saakka. Esperi Oy:lle vuokrattujen toimitilojen huonoon kuntoon viitaten kiinteistöosakeyhtiön hallitusta evästetään välittömästi ryhtymään neuvottelemaan Esperi Oy:n kanssa toimitilojen vuokrasopimuksen irtisanomisesta. Pykälä tarkastettiin välittömästi. KV 97 Ehdotus: Kaupunginvaltuusto päättää, että kaupunki antaa euroa pitkäaikaisena lainana Kiinteistö Oy Talluddenille, jotta sen konkurssiin ajautuminen voidaan estää saakka. Laina kirjataan kaupungin muihin lainasaamisiin tytäryhteisöiltä ja korkona käytetään kaupungin sisäistä korkoa, joka on kaksi (2) prosenttia. Yhtiölle annetaan lyhennysvapaata saakka. Esperi Oy:lle vuokrattujen toimitilojen huonoon kuntoon viitaten kiinteistöosakeyhtiön hallitusta evästetään välittömästi ryhtymään neuvottelemaan Esperi Oy:n kanssa toimitilojen vuokrasopimuksen irtisanomisesta. Valtuutettu Janne Lepola ilmoitti jääviydestä. Valtuutettu Kalevi Lappalainen ilmoitti jääviydestä. Hänen tilalleen tuli varajäsen Kielo Kallio-Taponen. Päätös ehdotuksen mukainen.

8 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 20/ KH 94 Valmistelija: talousjohtaja Kirsi Kettunen Kiinteistö Oy Talludden Ab:n taloudelliset vaikeudet jatkuvat ja kassavirta on negatiivinen. Tulot eivät syyskuussa 2014 annetusta lainasta huolimatta riitä kattamaan käyttökuluja ja lainojen lyhennyksiä. Yhtiökokouksen päätöksellä hallitus on laittanut vuokramaalla olevat rakennukset myyntiin Hallitus pyytää päivätyllä kirjeellä Loviisan kaupungilta avustusta tai vaihtoehtoisesti pitkäaikaista lainaa yhteensä euroa. Lisäksi Kiinteistö Oy Talludden Ab:n hallitus pyytää omistajalta ohjausta siihen, mihin jatkotoimenpiteisiin yhtiön tulevaisuuden kannalta tulisi ryhtyä. Haetun avustuksen turvin yhtiö selviytyisi taloudellisesti todennäköisesti helmikuuhun Yhtiön toimitiloissa toimivien vuokralaisten, kaupungin päiväkodin ja Esperi Care Oy:n, vuokrasopimukset on irtisanottu. Vuokralaisten toiminta tiloissa jatkuu tästä huolimatta toistaiseksi. Esperi Care Oy:n rakennushanke on viivästynyt ja tämän hetkinen arvio on, että muutto uusiin tiloihin tapahtuu helmikuussa Yhtiön rakennusten myyntihinta ei riitä kattamaan yhtiön velkoja. Koska tiedossa on, että rakennusten myyntituotot eivät kata yhtiön nykyisiäkään velkoja ja että yhtiön tulot eivät riitä velkojen lyhentämiseen, ei kaupunki voi myöntää yhtiölle lisää luottoa. Näin ollen harkittavaksi jää, onko kaupungin (kaupunkikonsernin) edun mukaista myöntää yhtiölle pyydetyt euroa avustuksena. Avustuksen turvin yhtiön negatiivinen kassavirta saataisiin laskelmien mukaan käännettyä positiiviseksi noin vuoden ajaksi edellyttäen, että rakennusten osalta ei synny välttämätöntä korjaustarvetta. Yhtiön taloudellisen tilanteen paraneminen pitkällä tähtäimellä edellyttäisi, että lainavastuut pienenisivät, rakennuksien arvo nousisi tai yhtiön tulot kasvaisivat. Yhtiö on lähestynyt myös Aktia Pankki Oyj:tä ja pyytänyt lainoilleen lyhennysvapaata. Pankin lainojen kuukausittaiset lyhennykset ovat yhteensä noin euroa ja korot noin 700 euroa (yhteensä euroa/kk). Aktia Pankki Oyj suostuu omalta osaltaan lainojen lyhennysvapaisiin. Pankki myöntää lainoille lyhennysvapaata korkeintaan kuusi kuukautta kerrallaan. Lyhennysvapaita jaksoja on mahdollista myöntää useampia peräkkäin. Lyhennysvapaiden myöntämiseksi pankki tarvitsee kaupungilta enemmistöosakkaan ja lainan takaajan

9 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 20/ ominaisuudessa suostumuksen asiaan. Esittelijä: kaupunginjohtaja Olavi Kaleva Ehdotus: Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto päättää, että Loviisan kaupunki myöntää Kiinteistö Oy Talludden Ab:lle haettua avustusta euroa. Avustuksen turvin yhtiön toiminta voi jatkua arviolta helmikuuhun 2016 asti. Lisäksi omistajaohjauksena esitetään, että Kiinteistö Oy Talludden Ab:n hallitus valmistelee toimenpideohjelman aikatauluineen, josta selviävät yhtiön osalta ajateltavat vaihtoehdot ja kehittämisajatukset kustannusvaikutuksineen. Toimenpideohjelman tulee olla valmis viimeistään Loviisan kaupunki antaa Aktia Pankki Oyj:lle suostumuksensa siihen, että pankki myöntää Kiinteistö Oy Talludden Ab:lle lainojen lyhennysvapaita jaksoja. Tämä suostumus kattaa neljä perättäistä kuuden kuukauden lyhennysvapaata jaksoa. Talousjohtaja valtuutetaan allekirjoittamaan pankin tarvitsemat omistajan/lainan takaajan suostumukset. Pykälä tarkastetaan välittömästi. Ehdotuksen mukainen. Pykälä tarkastettiin välittömästi. KV 49 Ehdotus: Kaupunginvaltuusto päättää, että Loviisan kaupunki myöntää Kiinteistö Oy Talludden Ab:lle haettua avustusta euroa. Avustuksen turvin yhtiön toiminta voi jatkua arviolta helmikuuhun 2016 asti. Lisäksi omistajaohjauksena esitetään, että Kiinteistö Oy Talludden Ab:n hallitus valmistelee toimenpideohjelman aikatauluineen, josta selviävät yhtiön osalta ajateltavat vaihtoehdot ja kehittämisajatukset kustannusvaikutuksineen. Toimenpideohjelman tulee olla valmis viimeistään Loviisan kaupunki antaa Aktia Pankki Oyj:lle suostumuksensa siihen, että pankki myöntää Kiinteistö Oy Talludden Ab:lle lainojen lyhennysvapaita jaksoja. Tämä suostumus kattaa neljä perättäistä kuuden kuukauden lyhennysvapaata jaksoa.

10 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 20/ Talousjohtaja valtuutetaan allekirjoittamaan pankin tarvitsemat omistajan/lainan takaajan suostumukset. Käsittely: Valtuutetut Janne Lepola ja Kalevi Lappalainen ilmoittivat jääviydestä. RKP:n valtuustoryhmä ehdotti, että päätösehdotuksen ensimmäisen kappaleen viimeisessä lauseessa helmikuu muutetaan heinäkuuksi. Lisäksi valtuustoryhmä ehdotti, että päätöstekstin ensimmäisen kappaleen viimeiseksi lauseeksi lisätään lause: Avustuksesta euroa maksetaan tämän päätöksen jälkeen ja avustuksen loppumäärä euroa myöhemmin kaupunginhallituksen erillisellä päätöksellä. SDP:n valtuustoryhmä ehdotti, että päätösehdotuksen ensimmäinen kappale (sekä suomenkielinen että ruotsinkielinen versio) ja toisen kappaleen ensimmäinen sana (vain suomenkielinen versio) poistetaan, eli avustusta ei myönnetä. Äänestys: RKP:n valtuustoryhmän ehdotus JAA 47 ääntä SDP:n valtuustoryhmän ehdotus EI 9 ääntä 1 poissa, 2 jääviä RKP:n valtuustoryhmän ehdotus jatkoon. Äänestystuloksen toteamisen jälkeen RKP:n valtuustoryhmän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Kaupunginvaltuusto päättää, että Loviisan kaupunki myöntää Kiinteistö Oy Talludden Ab:lle haettua avustusta euroa. Avustuksen turvin yhtiön toiminta voi jatkua arviolta heinäkuuhun 2016 asti. Avustuksesta euroa maksetaan tämän päätöksen jälkeen ja avustuksen loppumäärä euroa myöhemmin kaupunginhallituksen erillisellä päätöksellä. Lisäksi omistajaohjauksena esitetään, että Kiinteistö Oy Talludden Ab:n hallitus valmistelee toimenpideohjelman aikatauluineen, josta selviävät yhtiön osalta ajateltavat vaihtoehdot ja kehittämisajatukset kustannusvaikutuksineen. Toimenpideohjelman tulee olla valmis viimeistään Loviisan kaupunki antaa Aktia Pankki Oyj:lle suostumuksensa siihen, että pankki myöntää Kiinteistö Oy Talludden Ab:lle lainojen lyhennysvapaita jaksoja. Tämä suostumus kattaa neljä perättäistä kuuden kuukauden lyhennysvapaata jaksoa. Talousjohtaja valtuutetaan allekirjoittamaan pankin tarvitsemat omistajan/lainan takaajan suostumukset.

11 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 20/ KH 283 Valmistelija: pääkirjanpitäjä Tamara Liimatainen Kiinteistö Oy Talluddenille myönnettiin euroa avustusta KV 49 päätöksellä. Avustuksesta on maksettu euroa ja loppumäärä päätettiin maksaa vasta kaupunginhallituksen erillisellä päätöksellä. Lisäksi kaupunginvaltuusto edellytti Kiinteistö Oy Talludden AB:n hallitukselta toimenpideohjelmaa yhtiön tulevaisuuden vaihtoehdoista. Kiinteistöyhtiön kassavirta on muodostumassa jälleen negatiiviseksi ja yhtiön hallitus pyytääkin myönnetyn avustuksen loppuerän suorittamista. Kiinteistö Oy Talluddenin hallituksen valmistelema esitys yhtiön tulevaisuuden vaihtoehdoista löytyy liitteenä.talluddenin taloudellinen tilanne jatkuu edelleen vaikeana, eikä tilanteeseen ei ole havaittavissa tulevaisuudessakaan muutosta. Kiinteistö Oy Talluddenin hallituksella ei ole käytettävissään työkaluja yhtiön taloudellisen tilanteen parantamiseksi ilman toiminnallisia ja rakenteellisia muutoksia. Valtuuston myöntämistä neljästä lyhennysvapaasta jaksosta, koskien Aktia Pankki Oyj:n myöntämää lainaa, on käytetty ensimmäinen. Ensisijaisena keinona tilanteen ratkaisemiseksi kiinteistö tulisi saada myydyksi kolmen seuraavan haettavan lyhennysvapaan aikana. Liite nro 119. Esittelijä: hallintojohtaja Kristina Lönnfors Ehdotus: Kaupunginhallitus maksuunpanee loppuerän, euroa, jo myönnetystä euron avustuksesta. Kaupunginhallitus kehottaa Kiinteistö Oy Talluddenin hallitusta ryhtymään tehostettuihin toimenpiteisiin kiinteistön myymiseksi. Ehdotuksen mukainen. Pykälä tarkastettiin välittömästi.

12 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 20/ Kaupunginhallitus Lainojen takaisinmaksuajan pidennys, Ruotsinpyhtään eläkeläisasuntojen säätiö 691/ /2015 KH 284 Valmistelija: vs. talousjohtaja Siv Gustafsson puh Ruotsinpyhtään eläkeläisasuntojen säätiö on päättänyt kokouksessaan hakea Loviisan kaupungilta lupaa siirtää kahden lainan takaisinmaksua vuoden 2017 loppuun. Säätiöllä on ollut taloudellisia vaikeuksia jo vuonna 2006 ja 2007 eikä säätiö ole pystynyt maksamaan aluelämpölaskuja, vesi- ja viemärilaskuja eikä lainakuluja Ruotsinpyhtään kunnalle. Ensimmäisen lainan, ,86 euroa, Ruotsinpyhtään kunnanvaltuusto on myöntänyt ja seuraava laina, ,22 euroa, on myönnetty Molemmat lainat ovat korottomia ja takaisinmaksuaika on vuoden 2015 loppuun mennessä. Loviisan kaupungilla on meneillään selvitys kiinteistöyhtiöiden sulautumisjärjestelyistä ja KPMG:n tekemästä selvityksestä käy ilmi, että säätiön maksuvalmius on heikko ja omavaraisuusaste vain 15 %. Säätiö on sataprosenttisesti Loviisan kaupungin omistama eikä säätiöllä ole mahdollisuutta maksaa takaisin näitä lainoja. Tämän lisäksi kaupungin taseessa on kuntien yhdistämisprosessin myötä siirtynyt Ruotsinpyhtään eläkeläisasuntojen säätiön tertiäärilaina, arvoltaan ,00 euroa. Kiinteistöyhtiöiden sulauttamisselvitys on edelleen käynnissä. Kiinteistöyhtiöiden sulauttamista koskeva päätös on ratkaiseva Ruotsinpyhtään eläkeläisasuntojen säätiön heikkoon talouteen liittyvien ongelmien ratkaisemisen kannalta. Näin ollen on perusteltua, että tässä vaiheessa säätiön lainojen takaisinmaksuaikaa siirretään. Säätiön hallituksen pöytäkirja liitteenä. Liite nro 120. Esittelijä: hallintojohtaja Kristina Lönnfors Ehdotus: Kaupunginhallitus päättää pidentää takaisinmakuaikaa Ruotsinpyhtään eläkeläisasuntojen säätiön lainoille (pääomat ,86 euroa ja ,22 euroa) vuoden 2017 loppuun asti. Teknisenä korjauksena lisättiin suomenkielisen version ehdotuksesta puuttuva s kirjain (takaisinmaksuaika).

13 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 20/ Päätös ehdotuksen mukainen.

14 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 20/ Kaupunginhallitus Sitoutuminen liittymään KL-Kuntahankinnat Oy:n tulevaan kilpailutettavaan puitesopimukseen toimistotarvikkeiden hankinnasta 693/ /2015 KH 285 Valmistelijat: hankinta-asiantuntija Johanna Heikel ja varastovastaava Jukka Soininen KL-Kuntahankinnat Oy on hankintalain 11. :n tarkoittama voittoa tavoittelematon yhteishankintayksikkö, jolla on oikeus kilpailuttaa ja tehdä tavaroita ja palveluja koskevia puitejärjestelyjä tai hankintasopimuksia asiakkaittensa puolesta. KL-Kuntahankinnat Oy ei veloita asiakkaita palveluistaan, vaan rahoittaa toimintansa sopimustoimittajien maksamilla palvelumaksuilla. Loviisan kaupunki on kaupunginhallituksen päätöksen , 455, mukaisesti liittynyt KL-Kuntahankinnat Oy:n puitesopimukseen koskien toimistotarvikkeiden hankintaa sekä päätöksellä , 249, päättänyt ottaa optiokauden käyttöön. Puitesopimuksen sopimustoimittaja on Lyreco Finland Oyj. Yhteishankinnoissa volyymit ovat suurempia, mikä vaikuttaa hintaan. Koska koko kilpailutusprosessia ei tarvitse hoitaa itse, syntyy merkittävää säästöä ajassa ja resursseissa. KL-Kuntahankinnat Oy vastaa sopimushallinnasta ja toimittajayhteistyöstä. Etukäteen sitoutumisella on suuri merkitys kilpailutuksen ja tulevan sopimuksen kannalta. Loviisan kaupungin keskukset ovat käyttäneet laajasti hyväkseen kyseistä sopimusta ja olleet tyytyväisiä sopimuksen tuomaan kustannustehokkuuteen, tuotevalikoimaan, tuotteiden edullisuuteen ja laatuun sekä saamaansa hyvään palveluun. KL-Kuntahankinnat Oy valmistelee uutta kilpailutusta toimistotarvikkeille: Hankinnan kohteena ovat toimistotarvikkeet, toimistolaitteet, värikasetit (alkuperäiset/yhteensopivat), kirjekuoret, tallennusmedia, kalenterit, kahviotuotteet ym. Kaikkia tuoteryhmiä ei ole pakko ottaa tulevalla sopimuksella, esim. värikaseteissa ja kirjekuorissa asiakkailla voi olla erillisiä sopimuksia. Liittyminen pelkästään värikasettien hankintaan ei ole mahdollista. Täyttöpalvelu tarvittaessa, suoratoimitukset, varastotoimitukset. Toimitukset koko Suomen alueelle.

15 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 20/ Sopimuskausi on suunniteltu alkavaksi Sopimuksen sisältö on suunniteltu vastaamaan nykyistä vastaavaa puitesopimusta. Esittelijä: hallintojohtaja Kristina Lönnfors Ehdotus: Loviisan kaupunki liittyy koko suunnitellulle puitesopimuskaudelle KL-Kuntahankinnat Oy:n kilpailuttamaan, toimistotarvikkeita koskevaan puitesopimukseen antamalla liittymissitoumuksen KL-Kuntahankinta Oy:lle. Ehdotuksen mukainen.

16 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 20/ Kaupunginhallitus Lautakuntien ja jaostojen päätökset KH 286 Seuraavat lautakunnat ovat lähettäneet päätösluettelonsa kokouksistaan: - perusturvalautakunta Ehdotus: Kaupunginhallitus merkitsee tiedoksi ja ilmoittaa lautakunnille ja jaostolle, ettei se kuntalain 51 :n nojalla käytä otto-oikeuttaan. Ehdotuksen mukainen.

17 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 20/ Kaupunginhallitus Ilmoitusasioita kaupunginhallitukselle tiedoksi 695/ /2015, 696/ /2015, 698/ /2015 KH 287 a) Östra Nylands yrkesinstitut Inveon, yhtymäkokous, kokouskutsu b) Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin hallituksen pöytäkirja c) Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin hallituksen pöytäkirja d) Kårkulla samkommun, valtuuston pöytäkirja Merkittiin tiedoksi.

18 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 20/ Kaupunginhallitus Muut asiat KH 288 Tiina Keskimäki on lähettänyt kaupunginhallitukselle sähköpostin, jossa hän esittää, että Loviisan kaupungin tulisi korvata Tiina Keskimäen oikeudenkäyntikulut. Kaupunginhallitus toteaa, että Tiina Keskimäen ja Loviisan kaupungin välinen riita-asia on ratkaistu Helsingin hovioikeuden lainvoimaisella tuomiolla. Tuomion yhteydessä on ratkaistu myös kysymys oikeudenkäyntikulujen korvaamisesta. Tiina Keskimäen s-posti ei anna aihetta toimenpiteisiin. Kaupunginhallituksen kokouksessa käsiteltiin asia Ruotsinpyhtään eläkeläisasuntojen säätiön anomus. Asian liitteenä ollut hakemus on täydennetty allekirjoitetulla versiolla. Kaupunginhallitus merkitsi tiedoksi seuraavat tapahtumat: Gold Wings Club Finlandin tapaaminen pidetään Loviisassa Osallistujia tulee olemaan noin 500. Tapahtuma pidetään liikuntahallissa. Mahdollisesta sponsoroinnista tehdään erillinen päätös. Café Lilja, veteraaniautotapahtuma Uudenmaan maakuntaparlamentti Kaupungin edustajat itsenäisyyspäivänä sankarihaudoilla klo 9.30: Loviisa: Arja Isotalo, Mia Heijnsbroek-Wirén Liljendal: Leena Lindfors, Tom Liljestrand Pernaja: Mikael Karlsson, Petra Paakkanen Ruotsinpyhtää: Merja Grönberg, Pekka Heikkilä Merkittiin tiedoksi.

Kiinteistö Oy Talluddenin avustus-/lainapyyntö Loviisan kaupungille

Kiinteistö Oy Talluddenin avustus-/lainapyyntö Loviisan kaupungille Kaupunginhallitus 212 01.09.2014 Kaupunginvaltuusto 97 10.09.2014 Kaupunginhallitus 94 30.03.2015 Kiinteistö Oy Talluddenin avustus-/lainapyyntö Loviisan kaupungille 550/02.05.03/2014 KH 212 Valmistelija:

Lisätiedot

Kiinteistö Oy Talluddenin avustus-/lainapyyntö Loviisan kaupungille

Kiinteistö Oy Talluddenin avustus-/lainapyyntö Loviisan kaupungille Kaupunginhallitus 212 01.09.2014 Kaupunginvaltuusto 97 10.09.2014 Kaupunginhallitus 94 30.03.2015 Kaupunginvaltuusto 49 15.04.2015 Kiinteistö Oy Talluddenin avustus-/lainapyyntö Loviisan kaupungille 550/02.05.03/2014

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 22/2015 642. Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. Ekström Veikko jäsen 307-313 Malmivaara Jouni

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 22/2015 642. Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. Ekström Veikko jäsen 307-313 Malmivaara Jouni LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 22/2015 642 Kaupunginhallitus AIKA 14.12.2015 klo 17:30-19:00 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Heijnsbroek-Wirén Mia puheenjohtaja Heikkilä Pekka I

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. MUUT Andersson Otto kv:n puheenjohtaja

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. MUUT Andersson Otto kv:n puheenjohtaja LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Kaupunginhallitus AIKA 28.06.2017 klo 17:35-18:36 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Heijnsbroek-Wirén Mia puheenjohtaja Isotalo Arja I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 17/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 17/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 17/2013 405 Kaupunginhallitus AIKA 22.10.2013 klo 08:37-16:43 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Liljestrand Tom puheenjohtaja Lepola Janne I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2014 1

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2014 1 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2014 1 Kulttuurilautakunta AIKA 25.11.2014 klo 17:00-19:20 PAIKKA Tesjoen kirjasto, Keskustie 2 LÄSNÄ Schroderus Toini puheenjohtaja Rosenberg Thomas varapuheenjohtaja Sirén

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (9) Tarkastuslautakunta 05.05.2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (9) Tarkastuslautakunta 05.05.2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (9) Kokoustiedot Aika maanantai klo 14:00-16:55 Paikka Saunakabinetti, kaupungintalo 3. krs. Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja Marja

Lisätiedot

KH 282 Valmistelija: sivistys] ohtaj a Thomas Grönholm, puh

KH 282 Valmistelija: sivistys] ohtaj a Thomas Grönholm, puh LOVIISAN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA Petus-!a kultt«uriministe"0 Kaupunginhallitus 282 03.11.2014 12. 11. 2014 no......./.../,...... Loviisan kaupungin lausunto luonnoksesta hallituksen esitykseksi eduskunnalle

Lisätiedot

NOKIAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 (5) KIRKKONEUVOSTO Kokous 9.9.2015. Keskiviikko 9.9.2015 klo 15.30-15.45. Seurakuntakeskus, alakerran ryhmätila

NOKIAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 (5) KIRKKONEUVOSTO Kokous 9.9.2015. Keskiviikko 9.9.2015 klo 15.30-15.45. Seurakuntakeskus, alakerran ryhmätila NOKIAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 (5) KOKOUSTIEDOT Aika Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Keskiviikko 9.9.2015 klo 15.30-15.45 Seurakuntakeskus, alakerran ryhmätila KN 64 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 65 KOKOUKSEN

Lisätiedot

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1 3.2.2016 LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1 3.2.2016 LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 Kokousaika klo 18.00 19.25 Kokouspaikka Poltinahon seurakuntatalon kerhohuone 123 Läsnä Jarmo Vainio Hannu Fagerlund Jonni Levaniemi Leena Murtonen Paula Paavola

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. Björklöf Johan Ekström Veikko jäsen klo

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. Björklöf Johan Ekström Veikko jäsen klo LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2015 301 Kaupunginhallitus AIKA 25.05.2015 klo 17:30-20:41 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Heijnsbroek-Wirén Mia puheenjohtaja Heikkilä Pekka Sakari

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 10/2015 1

LOVIISAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 10/2015 1 LOVIISAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 10/2015 1 Kaupunginvaltuusto AIKA 09.12.2015 klo 17:00 PAIKKA Harjurinteen koulu, Ratakatu 1 LÄSNÄ Isotalo Arja puheenjohtaja Liljestrand Tom I varapuheenjohtaja Erämaja Elias

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 115. Valtuusto 29.09.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 115. Valtuusto 29.09.2014 Sivu 1 / 1 Valtuusto 29.09.2014 Sivu 1 / 1 3706/10.03.01/2014 Kaupunginhallitus 247 15.9.2014 115 Matinkylä - Kivenlahti metron rakennustöiden osoittaminen Länsimetro Oy:n tai perustettavan yhtiön tehtäväksi Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 110. Valtuusto 17.08.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 110. Valtuusto 17.08.2015 Sivu 1 / 1 Valtuusto 17.08.2015 Sivu 1 / 1 2865/02.05.06/2015 Kaupunginhallitus 215 15.6.2015 110 Kaupungin omavelkaisen takauksen myöntäminen Invalidisäätiön kiinteistöleasingsopimukselle Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 56 Kirkkoneuvosto 5/2015 27.10.2015

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 56 Kirkkoneuvosto 5/2015 27.10.2015 56 53 KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkoneuvosto 27.10.2015 53 Kokouskutsu asialistoineen on lähetetty kirkkoneuvoston jäsenille sekä kirkkovaltuuston puheenjohtajalle ja varapuheenjohtajalle

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA 17.3.2016

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA 17.3.2016 Kokousaika Torstai 17. maaliskuuta 2016 kello 18.00 20.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet x Muut saapuvilla olleet Läsnä Poissa Jari Laurila pj x Esko Syrjälä j. x Kimmo Kupi j. x

Lisätiedot

MUONION KUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 6/2014 1 Sosiaalilautakunta 21.11.2014

MUONION KUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 6/2014 1 Sosiaalilautakunta 21.11.2014 MUONION KUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 6/2014 1 Sosiaalilautakunnan kokous klo 13:00 14:45 pykälät otsikko 63 Talousarvio 2015, taloussuunnitelma 2016-2017 ja sanallinen toimintasuunnitelma 64 Sosiaalitoimen

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Vapaa-aikalautakunta AIKA 28.02.2017 klo 18:00-19:55 PAIKKA Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa LÄSNÄ Lappalainen Kalevi puheenjohtaja Väkevä Antti varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Edustajien valitseminen eri yhteisöihin, tytäryhteisöihin sekä kuntayhtymiin

Edustajien valitseminen eri yhteisöihin, tytäryhteisöihin sekä kuntayhtymiin Kaupunginhallitus 24 28.01.2013 Edustajien valitseminen eri yhteisöihin, tytäryhteisöihin sekä kuntayhtymiin 15/00.00.01/2013 KH 24 Valmistelija: talousjohtaja Kirsi Kettunen Kaupunginhallitus valitsee

Lisätiedot

97H 5 UUDEN SAIRAALAN JÄÄHDYTYSENERGIAN TOIMITUS

97H 5 UUDEN SAIRAALAN JÄÄHDYTYSENERGIAN TOIMITUS KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA- PÖYTÄKIRJA 7/2015 Kokousaika pe klo 14.07-14.12 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan koulutustilat Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 95H 3 LAILLISUUS

Lisätiedot

Paikka Valtuustotalo, Perussuomalaisten ryhmätila, Espoonkatu 5, 02770 Espoo

Paikka Valtuustotalo, Perussuomalaisten ryhmätila, Espoonkatu 5, 02770 Espoo Espoon kaupunki terveyslautakunnan sosiaali- ja Pöytäkirja 11.02.2015 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 11.02.2015 keskiviikko klo 17:30-19:55 Paikka Valtuustotalo, Perussuomalaisten ryhmätila, Espoonkatu

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/2015 1

LOVIISAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/2015 1 LOVIISAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/2015 1 Kaupunginvaltuusto AIKA 15.04.2015 klo 18:00 PAIKKA Suomenkielinen koulukeskus, Brandensteininkatu 5 A LÄSNÄ Isotalo Arja puheenjohtaja Liljestrand Tom I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (1) Kaupunginvaltuusto 64 16.06.2014. 64 Asianro 3220/00.00.01.00/2014. Kaupunginhallitus 19.5.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (1) Kaupunginvaltuusto 64 16.06.2014. 64 Asianro 3220/00.00.01.00/2014. Kaupunginhallitus 19.5. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (1) 64 Asianro 3220/00.00.01.00/2014 Maaninka-neuvottelukunnan jäsenet Kaupunginhallitus 19.5.2014 178: Kuopion ja Maaningan yhdistymishallitus 5.5.2014 11: Maaningan

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 18/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 18/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 18/2013 416 Kaupunginhallitus AIKA 23.10.2013 klo 09:02-17:06 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Liljestrand Tom puheenjohtaja Lepola Janne I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Paikka: Uimarannan sauna läsnä poissa

Paikka: Uimarannan sauna läsnä poissa KOSKEN TL RAKENNUSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4-2013 Aika: 19.8.klo 18.00-18.35 Paikka: Uimarannan sauna läsnä poissa Puheenjohtaja Pekka Kulmanen x Varapuheenjohtaja Matti Laakso x Jäsenet Virpi Hahko x Jutta

Lisätiedot

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä Kunnanhallitus 92 31.03.2016 Vuoden 2015 tilinpäätös kunnanhallitukselle 2/02.02.01/2016 Kunnanhallitus 31.03.2016 92 Kuntalain mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta tilinpäätös tilikautta

Lisätiedot

Leijona Catering Oy Palkitsemistiedot vuodelta 2012 30.5.2013 1

Leijona Catering Oy Palkitsemistiedot vuodelta 2012 30.5.2013 1 Leijona Catering Oy Palkitsemistiedot vuodelta 2012 30.5.2013 1 Yleistä Vuosi 2012 oli Leijona Catering Oy:n perustamisvuosi. Puolustusvoimien kumppanina yrityksemme juuret ulottuvat kuitenkin syvälle

Lisätiedot

HELSINKI, SIPOO JA VANTAA PÖYTÄKIRJA 1/2015 1

HELSINKI, SIPOO JA VANTAA PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 HELSINKI, SIPOO JA VANTAA PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 Kokousaika Maanantai 16.2.2015 klo 10.00-10.20. Kokouspaikka Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunnan kokoussali Kansakoulukatu 3, 00100 Helsinki Läsnä Jäsenet

Lisätiedot

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 7/2014 1

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 7/2014 1 Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 7/2014 1 Tarkastuslautakunta 28.05.2014 AIKA 28.05.2014 klo 18:00-21:20 PAIKKA Kaitalankuja 52 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Tarkastuslautakunnalle

Lisätiedot

ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 3/2014

ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 3/2014 ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 3/2014 Aika: Torstaina 30.10.2014 kello 18.00 18.50 Paikka: Kosken Tl kunnantalo. Saapuvilla: läsnä poissa Puheenjohtaja Pertti Kujala x Varapuheenjohtaja Matti Tausa

Lisätiedot

Loviisan kaupungin kyky vastaanottaa kiintiöpakolaisia ja oleskeluluvan saaneita turvapaikan hakijoita

Loviisan kaupungin kyky vastaanottaa kiintiöpakolaisia ja oleskeluluvan saaneita turvapaikan hakijoita Perusturvalautakunta 83 15.09.2015 Kaupunginhallitus 228 05.10.2015 Kaupunginvaltuusto 101 14.10.2015 Loviisan kaupungin kyky vastaanottaa kiintiöpakolaisia ja oleskeluluvan saaneita turvapaikan hakijoita

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 1 Kirkkovaltuusto 1/2016 9.2.2016

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 1 Kirkkovaltuusto 1/2016 9.2.2016 1 1 KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkovaltuusto 9.2.2016 1 KJ 8:5 KL 7:4 Kirkkovaltuuston työjärjestys 1 Kutsu asialuetteloineen on lähetettävä kirkkovaltuuston jäsenille viimeistään

Lisätiedot

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 4/2016 1. Nimi Tehtävä Läsnäolo Ryyynänen-Karjalainen toiminnanjohtaja, puheenjohtaja 1-7

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 4/2016 1. Nimi Tehtävä Läsnäolo Ryyynänen-Karjalainen toiminnanjohtaja, puheenjohtaja 1-7 Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 4/2016 1 17.06.2016 Itä-Suomen yliopiston hallitus Aika 17.06.2016, 10:30-13:10 Paikka Itä-Suomen yliopisto, Kuopion kampus, Melania-rakennus, ME201 Osallistujat Nimi Tehtävä

Lisätiedot

HELSINKI, SIPOO JA VANTAA PÖYTÄKIRJA 3/2012 1. Kaupunkisuunnittelulautakunnan kokoussali Kansakoulukatu 3

HELSINKI, SIPOO JA VANTAA PÖYTÄKIRJA 3/2012 1. Kaupunkisuunnittelulautakunnan kokoussali Kansakoulukatu 3 Kokousaika Tiistaina 12.6.2012 klo 10 11 Kokouspaikka Kaupunkisuunnittelulautakunnan kokoussali Kansakoulukatu 3 Läsnä Jäsenet Rajajärvi Tuomas puheenjohtaja Kullberg Jukka varapuheenjohtaja Yli-Jama Kaisa

Lisätiedot

Nivalan kaupunki. Kaupunginvaltuusto 4.9.2014. Esityslista 6/2014

Nivalan kaupunki. Kaupunginvaltuusto 4.9.2014. Esityslista 6/2014 -3, KV 4.9.2014 18:30 Nivalan kaupunki Kaupunginvaltuusto 4.9.2014 Esityslista 6/2014 Ilmoitathan, jos et pääse kokoukseen: Soilille p. 040-344 7205 tai Merjalle p. 040-344 7204 -2, KV 4.9.2014 18:30 Kokousaika

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 59. Valmistelijat / lisätiedot: Katja Hakala, puh. 046 877 2956 etunimi.k.sukunimi@espoo.fi

Espoon kaupunki Pöytäkirja 59. Valmistelijat / lisätiedot: Katja Hakala, puh. 046 877 2956 etunimi.k.sukunimi@espoo.fi 06.06.2016 Sivu 1 / 1 2062/2016 02.07.00 59 Liiketontin myynti Kilosta YIT Rakennus Oy:lle, korttelin 54154 tontti 8 Valmistelijat / lisätiedot: Katja Hakala, puh. 046 877 2956 etunimi.k.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Luottamushenkilöiden palkkio- ja matkustussäännön tarkistaminen 329/00.02.

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Luottamushenkilöiden palkkio- ja matkustussäännön tarkistaminen 329/00.02. Kaupunginhallitus 103 06.05.2013 Kaupunginvaltuusto 63 15.05.2013 Luottamushenkilöiden palkkio- ja matkustussäännön tarkistaminen 329/00.02.00/2013 KH 103 Valmistelija: hallintojohtaja Christoffer Masar

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sivistyslautakunta 3/2016 22

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sivistyslautakunta 3/2016 22 ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sivistyslautakunta 3/2016 22 Kokousaika 13.4.2016 kello 18.00 18.32 Kokouspaikka Oripään koulun atk-luokka Läsnä Kulmanen Matti, puheenjohtaja Isotalo Päivi, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiop åasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåas dfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfgh

qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiop åasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåas dfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfgh qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe 1 rtyuiasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiop åasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåas dfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfgh LOVIISAN JA LAPINJÄRVEN YHDISTYMISSELVITYS jklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklö

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2015 103. Suomenkielinen koulukeskus, Brandensteininkatu 5 A

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2015 103. Suomenkielinen koulukeskus, Brandensteininkatu 5 A LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2015 103 Kaupunginvaltuusto AIKA 15.04.2015 klo 18:00-20:50 PAIKKA Suomenkielinen koulukeskus, Brandensteininkatu 5 A LÄSNÄ Isotalo Arja puheenjohtaja Liljestrand Tom I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Tekninen lautakunta Nro 4 26.03.2015 35. (x) (x) (x) (-) (-) (-) (x)

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Tekninen lautakunta Nro 4 26.03.2015 35. (x) (x) (x) (-) (-) (-) (x) KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Tekninen lautakunta Nro 4 26.03.2015 35 Kokousaika Torstai 26.03.2015 klo 19.00 19.21 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/2011 436. Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/2011 436. Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/2011 436 Kaupunginhallitus AIKA 12.09.2011 klo 17:00-17:55 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Isotalo Arja puheenjohtaja Alm Agneta I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Päätös Kunnanhallitus päätti selvittää kunnan sote-kiinteistöjen

Päätös Kunnanhallitus päätti selvittää kunnan sote-kiinteistöjen Valtuusto 6 14.12.2015 6 Sipoon kunnan sote-kiinteistöjen yhtiöittäminen 1297/02.07.00/2015 KH 211 Kunnanhallitus 19.10.2015 Valmistelija: talous- ja hallintojohtaja Pekka Laitasalo, pekka.laitasalo(at)sipoo.fi

Lisätiedot

HELSINKI, SIPOO JA VANTAA PÖYTÄKIRJA 2/2012 1. Kaupunkisuunnittelulautakunnan kokoussali Kansakoulukatu 3

HELSINKI, SIPOO JA VANTAA PÖYTÄKIRJA 2/2012 1. Kaupunkisuunnittelulautakunnan kokoussali Kansakoulukatu 3 HELSINKI, SIPOO JA VANTAA PÖYTÄKIRJA 2/2012 1 Kokousaika Tiistaina 7.5.2012 klo 12.00 12.55 Kokouspaikka Kaupunkisuunnittelulautakunnan kokoussali Kansakoulukatu 3 Läsnä Jäsenet Rajajärvi Tuomas puheenjohtaja

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2010 1(5) TAIDEMUSEON JOHTOKUNTA ( 1-11) 9.2.2010

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2010 1(5) TAIDEMUSEON JOHTOKUNTA ( 1-11) 9.2.2010 HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2010 1(5) Kokousaika Tiistaina kello 16.30 18.00 Kokouspaikka Taidemuseo Tennispalatsin kokoushuone, Jaakonkatu 2D, 2. kerros Läsnä Päätöksentekijät Halmetoja Veikko puheenjohtaja

Lisätiedot

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 6/2012 Perusturvalautakunta 22.10.2012

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 6/2012 Perusturvalautakunta 22.10.2012 Perusturvalautakunta 22.10.2012 KOKOUSAIKA 22.10.2012 klo 17.00-18.30 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT PYKÄLÄ SIVU 18 SOSIAALIOHJAAJAN VALINTA 31 20 PERUSTURVATOIMEN LISÄMÄÄRÄRAHAT 2012 32 21

Lisätiedot

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 8. Otsikko Sivu 6 ASKOLAN VANHUSPOLIITTISEEN STRATEGIAAN LIITTYVÄN KEHITTÄMISOHJELMAN SEURANTA VUODELTA 2015

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 8. Otsikko Sivu 6 ASKOLAN VANHUSPOLIITTISEEN STRATEGIAAN LIITTYVÄN KEHITTÄMISOHJELMAN SEURANTA VUODELTA 2015 ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 8 Vanhusneuvosto 25.05.2016 AIKA 14:00-15:30 PAIKKA Palvelukeskus Mäntyrinne KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 6 ASKOLAN VANHUSPOLIITTISEEN STRATEGIAAN LIITTYVÄN KEHITTÄMISOHJELMAN

Lisätiedot

VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 26.1.2016 klo 18.00 Sivu 1 VASA KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET Sammantr. kl Sida. Ärendet berett av Behandlat

VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 26.1.2016 klo 18.00 Sivu 1 VASA KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET Sammantr. kl Sida. Ärendet berett av Behandlat VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 26.1.2016 klo 18.00 Sivu 1 3 Vaalikelpoisuuden menettäminen ja ero luottamustoimesta yhteisessä kirkkovaltuustossa, Uusikylä, Kari Yhteinen kirkkoneuvosto 14.1.2016 8 Yhteisen

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Yhtymävaltuusto

HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Yhtymävaltuusto 1 Viranomainen KOKOUSKUTSU 3/2008 HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Yhtymävaltuusto KOKOUSAIKA 9.12.2008 kello 17.00 KOKOUSPAIKKA Verkatehdas, Paasikiventie 2 Hämeenlinna, kokoushuone 1

Lisätiedot

Nivalan kaupunki. Kaupunginvaltuusto 26.9.2013. Ilmoitathan Merjalle, puh. 040 3447 204, jos et pääse kokoukseen.

Nivalan kaupunki. Kaupunginvaltuusto 26.9.2013. Ilmoitathan Merjalle, puh. 040 3447 204, jos et pääse kokoukseen. -3, KV 26.9.2013 18:30 Nivalan kaupunki Kaupunginvaltuusto 26.9.2013 Esityslista 8/2013 Ilmoitathan Merjalle, puh. 040 3447 204, jos et pääse kokoukseen. -2, KV 26.9.2013 18:30 Kokousaika Torstaina 26.9.2013

Lisätiedot

Blomster Göran varajäsen Yliluoma Satu varajäsen

Blomster Göran varajäsen Yliluoma Satu varajäsen 8/2015 108 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika 27.10.2015 klo 15:00-16:55 Kokouspaikka Kunnantalo, kokoushuone 111 Saapuvilla olleet jäsenet Väänänen Veikko puheenjohtaja Jomppanen Jouni I. I varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 102 14.04.2014 Kaupunginhallitus 117 05.05.2014. Sataman yhtiöittäminen 226/00.01.00/2012

Kaupunginhallitus 102 14.04.2014 Kaupunginhallitus 117 05.05.2014. Sataman yhtiöittäminen 226/00.01.00/2012 Kaupunginhallitus 102 14.04.2014 Kaupunginhallitus 117 05.05.2014 Sataman yhtiöittäminen 226/00.01.00/2012 KH 102 Valmistelija: pääkirjanpitäjä Tamara Liimatainen Euroopan Unionin kilpailuneutraliteetin

Lisätiedot

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 4 11.5.2016 LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 4 11.5.2016 LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 Kokousaika klo 18.00 19.35 Kokouspaikka Keskusseurakuntatalon 3.krs kokoushuone, Rauhankatu 14 Läsnä Jarmo Vainio Hannu Fagerlund Jonni Levaniemi Leena Murtonen

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2016 252. Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2016 252. Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2016 252 Kaupunginhallitus AIKA 02.05.2016 klo 17:30-20:40 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Heijnsbroek-Wirén Mia puheenjohtaja Heikkilä Pekka I

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 6/2013 Sivistyslautakunta

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 6/2013 Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Kokoustiedot Aika 29.8.2013 klo 18.30-19.25 Paikka Kunnantalo, valtuustosali Asiat 76 Kokouksen avaaminen 77 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 78 Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

ASUNTO-OMAISUUS ASUNTO-OMAISUUDEN YHDISTÄMINEN

ASUNTO-OMAISUUS ASUNTO-OMAISUUDEN YHDISTÄMINEN ASUNTO-OMAISUUS ASUNTO-OMAISUUDEN YHDISTÄMINEN Porvoon kaupunginvaltuusto on 12.12.2012 hyväksynyt asuntopoliittisen ohjelman vuosille 2012 2018. Ohjelmassa on linjattu kaupungin tavoitteet asuntoomaisuuden

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen jäsenille on toimitettu kaupunginjohtajan esitys talousarvioksi ja -suunnitelmaksi

Kaupunginhallituksen jäsenille on toimitettu kaupunginjohtajan esitys talousarvioksi ja -suunnitelmaksi Kaupunginhallitus 272 20.10.2014 Kaupunginhallitus 275 21.10.2014 Talousarvio ja -suunnitelma 2015-2017 677/02.02.00/2014 KH 272 Valmistelija: talousjohtaja Kirsi Kettunen Kaupunginhallituksen jäsenille

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 10 Kirkkovaltuusto 03.06.2011 PÖYTÄKIRJA 13.06.2011

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 10 Kirkkovaltuusto 03.06.2011 PÖYTÄKIRJA 13.06.2011 MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 10 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Maanantaina klo 18.30 20.42 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Matti Solehmainen puheenjohtaja Margit Ruotsalainen varapuheenjohtaja Erja Blom

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2013 1. Temmes-Silvonen Eija. POISSA Björkman-Nystén Nina varapuheenjohtaja Cedervall Jouni Mikael

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2013 1. Temmes-Silvonen Eija. POISSA Björkman-Nystén Nina varapuheenjohtaja Cedervall Jouni Mikael LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2013 1 Valkon kansalaisopiston johtokunta AIKA 21.05.2013 klo 17:30-18:10 PAIKKA Myllyharjun koulu LÄSNÄ Haverinen Katri puheenjohtaja Lehto-Tähtinen Auli jäsen Peltoluhta

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 16/2015 Kunnanhallitus. Tiistai 27.10.2015 klo 17.00 17.50. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 16/2015 Kunnanhallitus. Tiistai 27.10.2015 klo 17.00 17.50. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 16/2015 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Tiistai 27.10.2015 klo 17.00 17.50 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

Tränuholmen ranta-asemakaava; Vastineet kaavaehdotuksesta jätettyihin lausuntoihin ja muistutuksiin sekä kaavan hyväksyminen

Tränuholmen ranta-asemakaava; Vastineet kaavaehdotuksesta jätettyihin lausuntoihin ja muistutuksiin sekä kaavan hyväksyminen Ympäristölautakunta 128 13.11.2012 Ympäristölautakunta 96 26.08.2015 Kaupunginhallitus 224 14.09.2015 Ympäristölautakunta 173 09.12.2015 Kaupunginhallitus 13 11.01.2016 Kaupunginhallitus 143 06.06.2016

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 9/2016 209 Kunnanhallitus 27.6.2016

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 9/2016 209 Kunnanhallitus 27.6.2016 Nro 9/2016 209 Kunnanhallitus 27.6.2016 Kokousaika Maanantai 27.6.2016 kello 18.30 18.45 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Koski Tl Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj.

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 29.11.2013 klo 8.00 13.55 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Myllykoski Satu puheenjohtaja, 28 36 Lahtinen Harri vara, 28 36 Kallela Sanna, 28

Lisätiedot

Hallintarekisteröityjen osakkaiden äänestäminen (yht. 7 osakasta, 1 943 198 ääntä)

Hallintarekisteröityjen osakkaiden äänestäminen (yht. 7 osakasta, 1 943 198 ääntä) Hallintarekisteröityjen osakkaiden äänestäminen (yht. 7 osakasta, 1 943 198 ääntä) Nro Asiakohta Puoltavat äänet 1 Hallituksen ehdotus osingon jakamisesta Vastustavat äänet Tyhjät äänet 1 943 198 0 0 OKMETIC

Lisätiedot

Kemiönsaari Parainen-yhdistymisselvitys

Kemiönsaari Parainen-yhdistymisselvitys PÖYTÄKIRJA Ohjausryhmä 1 / 2013 14.11.2013 1 Kokousaika: Torstai 14. marraskuuta 2013 klo 16.00 18.10 Kokouspaikka: Paraisten kaupungintalo, Ohjaamo Kutsutut: x Ted Bergman x Cornelius Colliander, klo

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU Kokous n:o 1 / 2016

KOKOUSKUTSU Kokous n:o 1 / 2016 Kokous n:o 1 / 2016 Pvm 28.1.2016 Kello 17.00 Sivu1/5 PUHEENJOHTAJA 1. Eero Tammentie JÄSENET 2. Timo Isotalo (vpj ) 3. Lea Lehtonen 4. Eila Saari 5. Sylvi Silander 6. Ilkka Soukka 7. Anna-Liisa Ääri LÄSNÄ

Lisätiedot

Seurakuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 2016-01 1 / 5

Seurakuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 2016-01 1 / 5 1 / 5 Aihe KUUSANKOSKEN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Torstaina klo 17.00 18.00 Paikka Seurakuntakeskuksen kokoushuone, Maunukselantie 3 läsnä / poissa Osanottajat Asioiden esittelijä: Ylikangas Kimmo,

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2013 90 Tarkastuslautakunta AIKA 09.01.2013 klo 17:00-20:30 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Lohenoja Pertti puheenjohtaja Laukas Gunnel varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastus ÄHTÄRIN SEURAKUNTA

Pöytäkirjan tarkastus ÄHTÄRIN SEURAKUNTA Kirkkovaltuusto 7.1.2015 1/2014 1 ÄHTÄRIN SEURAKUNNAN KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS PIDETÄÄN KESKIVIIKKONA 7.1.2015 KELLO 19.00 SEURAKUNTAKESKUKSESSA. Käsiteltävät asiat: 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2013 Kokousaika 10.12.2013 klo 18.00 19.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2015 1 (8) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) Tj/2 13.01.2015

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2015 1 (8) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) Tj/2 13.01.2015 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2015 1 (8) 2 Lisäselvitys automaattimetrosopimusten purkamista koskevassa asiassa HEL 2011-005973 T 08 00 02 Päätös Liikennelaitos-liikelaitoksen johtokunta päätti, ettei

Lisätiedot

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11.12. 2012 Kirkkovaltuusto 5/2012 53-65 /2012

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11.12. 2012 Kirkkovaltuusto 5/2012 53-65 /2012 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika 11.12.2012 klo 18.00-19.30 Paikka Rusk seurakuntakeskus Läsnä: Lähteenmäki Antero puheenjohtaja Hartman Taina varapuheenjohtaja Himala Milja Hovi Anna Hurme-Kouki Päivi Kankare

Lisätiedot

Valmistelija: tekninen johtaja Ulf Blomberg ja tilapäällikkö Antti Kinnunen

Valmistelija: tekninen johtaja Ulf Blomberg ja tilapäällikkö Antti Kinnunen Kaupunginhallitus 95 30.03.2015 Kaupunginvaltuusto 52 15.04.2015 Kaupunginhallitus 151 01.06.2015 Kaupunginhallitus 163 15.06.2015 Talokiinteistöjen ja huoneistojen myyminen 188/02.07/2015 KH 95 Valmistelija:

Lisätiedot

Pöytäkirja ylei- Kirkkoherranvirastossa viraston aukioloaikana sesti nähtävänä 09.09.-14.09.2015

Pöytäkirja ylei- Kirkkoherranvirastossa viraston aukioloaikana sesti nähtävänä 09.09.-14.09.2015 JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7 / 2015 1 AIKA To 27.8.2015 klo 17.00. PAIKKA Huhtasuon kirkko Nevakatu 6 Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 2 / 71 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 / 72

Lisätiedot

Helsingin kaupunki y-tunnus 0201256-6 PL 1 00099 Helsingin kaupunki. TA-Asumisoikeus Oy y-tunnus 0813688-5 Sinikalliontie 14 B 02630 Espoo

Helsingin kaupunki y-tunnus 0201256-6 PL 1 00099 Helsingin kaupunki. TA-Asumisoikeus Oy y-tunnus 0813688-5 Sinikalliontie 14 B 02630 Espoo PERUSTAMISSOPIMUS Osakkeenomistajat / perustajat Helsingin kaupunki y-tunnus 0201256-6 PL 1 00099 Helsingin kaupunki NCC Rakennus Oy y-tunnus 1765514-2 PL 13 00281 Helsinki TA-Yhtymä Oy y-tunnus 1589823-9/

Lisätiedot

10 Korottoman lainan laina-ajan pidennys / Kangasniemen vuokratalot

10 Korottoman lainan laina-ajan pidennys / Kangasniemen vuokratalot Kangasniemi Pöytäkirja 2/2016 1 (12) Aika 29.02.2016, klo 18:03-18:39 Paikka Kangasniemen kunnantalo, Kangasniemi-sali Käsitellyt asiat 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 9 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 24.2.2012 klo 9.00 12.30 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja, :t 9-10, klo 9.00-9.50 Laukkanen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 37. Nuorisovaltuusto 17.03.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 37. Nuorisovaltuusto 17.03.2015 Sivu 1 / 1 Nuorisovaltuusto 17.03.2015 Sivu 1 / 1 37 Sääntömuutos kohtiin: 6 Hallitus, 7 Tapahtumat ja tiedotus Selostus NYKYISET SÄÄNNÖT: 6 Hallitus Nuorisovaltuuston hallitukseen kuuluvat nuorisovaltuuston puheenjohtajisto

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2014 142

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2014 142 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2014 142 Perusturvalautakunta AIKA 19.08.2014 klo 17:30-18:34 PAIKKA Perusturvakeskus, Degerbynkatu 21, Loviisa LÄSNÄ Stenvall Patrik puheenjohtaja Bärlund Päivi varapuheenjohtaja

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8 Kirkkovaltuusto 15.05.2009 PÖYTÄKIRJA 27.05.2009 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8 Kirkkovaltuusto 15.05.2009 PÖYTÄKIRJA 27.05.2009 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona klo 19.00 20.45 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Pauli Hujanen

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2015 Sivu 144 (150) Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2015 Sivu 144 (150) Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2015 Sivu 144 (150) Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Torstai 22.10.2015 kello 18.00-20.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 4/2016 25

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 4/2016 25 ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 4/2016 25 Kokousaika 6.4.2016 kello 18.04 19.15 Kokouspaikka Palvelutalo, Turuntie 8 Läsnä Anne-Mari Kaarto, puheenjohtaja Ilkka Tuomisto Pekka

Lisätiedot

3 Talouden seuranta 31.3.2015 / tukipalvelulautakunta

3 Talouden seuranta 31.3.2015 / tukipalvelulautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (14) Aika 06.05.2015, klo 17:32-19:16 Paikka Kunnantalo, kokoushuone lahna Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Talouden

Lisätiedot

Perusturvakuntayhtymä Akseli PÖYTÄKIRJA 3/2010 31. Maskun kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Perusturvakuntayhtymä Akseli PÖYTÄKIRJA 3/2010 31. Maskun kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Perusturvakuntayhtymä Akseli PÖYTÄKIRJA 3/2010 31 OHJAUSRYHMÄ 14.04.2010 AIKA 14.04.2010 klo 17:00-17:30 PAIKKA Maskun kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 22 Pöytäkirjan

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2013 1. Sivistyskeskuksen kokoushuone, Karlskronabulevardi 8, Loviisa. varajäsen Törnroos Ingrid

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2013 1. Sivistyskeskuksen kokoushuone, Karlskronabulevardi 8, Loviisa. varajäsen Törnroos Ingrid LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2013 1 Vapaa-aikalautakunta AIKA 19.03.2013 klo 18:00-19:15 PAIKKA Sivistyskeskuksen kokoushuone, Karlskronabulevardi 8, Loviisa LÄSNÄ Lappalainen Kalevi puheenjohtaja Väkevä

Lisätiedot

RAAHEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2015 Kirkkoneuvosto sivut 1-8 KOKOUSAIKA. 7.1.2015 klo 18.00 19.00

RAAHEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2015 Kirkkoneuvosto sivut 1-8 KOKOUSAIKA. 7.1.2015 klo 18.00 19.00 KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2015 sivut 1-8 KOKOUSAIKA klo 18.00 19.00 KOKOUSPAIKKA LÄSNÄOLIJAT (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Raahen seurakunnan virastotalo, Kirkkokatu 33, RAAHE Matala Tuomo Asplund

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 1/2012 1 / 10. Maaseutuelinkeinolautakunta 21.03.2012. Aika 21.03.2012 klo 17:30-18:45. Toivakan kunnanvirasto

Toivakan kunta Pöytäkirja 1/2012 1 / 10. Maaseutuelinkeinolautakunta 21.03.2012. Aika 21.03.2012 klo 17:30-18:45. Toivakan kunnanvirasto Toivakan kunta Pöytäkirja 1/2012 1 / 10 Maaseutuelinkeinolautakunta 21.03.2012 Aika 21.03.2012 klo 17:30-18:45 Paikka Toivakan kunnanvirasto Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

EHDOTUKSET ELEKTROBIT OYJ:N VARSINAISELLE YHTIÖKOKOUKSELLE 11.4.2013

EHDOTUKSET ELEKTROBIT OYJ:N VARSINAISELLE YHTIÖKOKOUKSELLE 11.4.2013 EHDOTUKSET ELEKTROBIT OYJ:N VARSINAISELLE YHTIÖKOKOUKSELLE 11.4.2013 Copyright Elektrobit Corporation 1 (9) SISÄLLYSLUETTELO: 1 HALLITUKSEN EHDOTUS TASEEN OSOITTAMAN VOITON KÄYTTÄMISESTÄ JA OSINGONMAKSUSTA

Lisätiedot

Maanantaina 9. toukokuuta 2016 klo. Kunnantalo, Pännäinen

Maanantaina 9. toukokuuta 2016 klo. Kunnantalo, Pännäinen 9.5.2016 1 Kokousaika: Kokouspaikka: Maanantaina 9. toukokuuta 2016 klo. Kunnantalo, Pännäinen Päättäjät Boström, Kaj Sandberg, Henrik Svenfors, Stefan Henriksson, Anna-Maja Boström, Peter Stenman, Kristina

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA 2/ 2010 KIRKKOVALTUUSTO 29.9.2010 1 ( 6 )

SYSMÄN SEURAKUNTA 2/ 2010 KIRKKOVALTUUSTO 29.9.2010 1 ( 6 ) KIRKKOVALTUUSTO 29.9.2010 1 ( 6 ) Aika keskiviikkoa 29.9.2010 klo 19.00 - Paikka Olavin toimintakeskus, seurakuntasali Nuotta Läsnä Lauri Kirves puheenjohtaja Hannu Hyttinen Hannu Jolula Päivi Järvelä

Lisätiedot

31.10.2012 klo 17.30 19.00 Terveyskeskuksen ruokasali/päivätoiminnan tila. Sivu 61 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 116

31.10.2012 klo 17.30 19.00 Terveyskeskuksen ruokasali/päivätoiminnan tila. Sivu 61 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 116 Sosiaali- ja terveyslautakunta 7/2012 31.10.2012 klo 17.30 19.00 Terveyskeskuksen ruokasali/päivätoiminnan tila Sivu 61 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 116 62 PÖYTÄKIRJAN TARKISTAJIEN VALINTA

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Kaupunginhallituksen kokoushuone, Raatihuone Mannerheiminkatu 4, Loviisa

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Kaupunginhallituksen kokoushuone, Raatihuone Mannerheiminkatu 4, Loviisa LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 Elinkeino- ja kehittämisjaosto AIKA 14.01.2015 klo 19:20-21:41 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, Raatihuone Mannerheiminkatu 4, Loviisa LÄSNÄ Heijnsbroek-Wirén

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 66. 66 Teollisuustontin vuokrauspäätöksen jatkaminen Martinsillassa Sähkö-Polar Oy:lle, kortteli 30350 tontti 2

Espoon kaupunki Pöytäkirja 66. 66 Teollisuustontin vuokrauspäätöksen jatkaminen Martinsillassa Sähkö-Polar Oy:lle, kortteli 30350 tontti 2 03.06.2013 Sivu 1 / 1 467/02.07.00/2012 14 6.2.2012 66 Teollisuustontin vuokrauspäätöksen jatkaminen Martinsillassa Sähkö-Polar Oy:lle, kortteli 30350 tontti 2 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen,

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. Peltoluhta Vesa Långin varajäsen 70-74

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. Peltoluhta Vesa Långin varajäsen 70-74 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 Kaupunginhallitus AIKA 11.09.2017 klo 17:08-17:16 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Heijnsbroek-Wirén Mia puheenjohtaja Isotalo Arja I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

5 Lausunto aluehallintovirastolle kirjaston väliaikaisista henkilöstöjärjestelyistä

5 Lausunto aluehallintovirastolle kirjaston väliaikaisista henkilöstöjärjestelyistä Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 1/2016 1 (5) Kunnanhallituksen henkilöstöjaosto, 28, 01.12.2015 Sivistyslautakunta, 5, 27.01.2016 5 Lausunto aluehallintovirastolle kirjaston väliaikaisista henkilöstöjärjestelyistä

Lisätiedot

DIAKONIAJOHTOKUNTA 18.03.2015 2/2015

DIAKONIAJOHTOKUNTA 18.03.2015 2/2015 DIAKONIAJOHTOKUNTA 18.03.2015 2/2015 Aika: Keskiviikko 18.03.2015 klo 17.00-18.55 Tarjoilu klo 16.45 alkaen Paikka: Kirkonkulman sali, Kirkkotie 6 liite sivu 14 13 KOKOUKSEN AVAUS 15 13 LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 1/2014 1 liikelaitoskuntayhtymä

Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 1/2014 1 liikelaitoskuntayhtymä Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 1/2014 1 Työsuojelutoimikunta 13.01.2014 Aika 13.01.2014 klo10:30-12:00 Paikka NordLabin yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis 5B, Kiviharjuntie 11,

Lisätiedot

KLKH 104 Toimistotarvikkeet 2016-2020

KLKH 104 Toimistotarvikkeet 2016-2020 KLKH 104 Toimistotarvikkeet 2016-2020 Projektitiivistelmä Hankinta-asiantuntija Martti Lappalainen martti.lappalainen@kuntahankinnat.fi 050 400 8462 Nykyinen sopimus Sopimusnumero KLKH43 ( jatketaan maalis-

Lisätiedot