LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Asia Otsikko Sivu 30 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Asia Otsikko Sivu 30 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus"

Transkriptio

1 LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Tekninen lautakunta Aika klo 17:00-18:00 Paikka Päätöksentekotapa Lapinlahden kunnantalo valtuustosali/etäyhteys Varsinainen kokous Käsitellyt asiat Asia Otsikko Sivu 30 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 31 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 32 Teknisen osaston talousarvion totetuminen Kuntalaisaloite suojatien korottamisesta 7 34 Yksityisteiden perusparannusavustukset Kuntalaisaloite liikuntapuiston saamiseksi vanhan meijerin, 10 käsityöaukion ja/tai lukion seutuville 36 Kesäkummuntien tiennimiehdotus Ilmoitusasiat Matin ja Liisan koulun pysäköintialue ja määrärahan muutos 15 Ptk tark.

2 LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot Läsnä Ruotsalainen Jorma 17:00-18:00 puheenjohtaja Kojo Matti 17:00-18:00 jäsen Määttä Jouni 17:00-18:00 jäsen Tanskanen Tiina 17:00-18:00 jäsen Tissari Anne 17:00-18:00 jäsen Väisänen Marjo 17:00-18:00 jäsen Poissa Savolainen Rauno Muu Juutinen Tiina 17:00-18:00 kunnanhallituksen edustaja Linna Rami 17:00-18:00 esittelijä Inkeri Partanen 17:00-18:00 pöytäkirjanpitäjä Allekirjoitukset Jorma Ruotsalainen puheenjohtaja Inkeri Partanen pöytäkirjanpitäjä Käsitellyt asiat :t Pöytäkirja tarkastettu Lapinlahdella Jouni Määttä pöytäkirjantarkastaja Marjo Väisänen pöytäkirjantarkastaja Pöytäkirjan nähtävilläpito Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävillä yleisessä tietoverkossa Lapinlahden kunnan verkkosivuilla. Todistaa Inkeri Partanen palvelusihteeri Ptk tark.

3 LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Tekninen lautakunta Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus TEKLA Kokouskutsu toimitetaan vähintään viisi (5) päivää ennen kokousta sähköpostin välityksellä teknisen lautakunnan varsinaisille jäsenille ja kunnanhallituksen edustajalle. Kokouskutsu ja esityslista julkaistaan kunnan luottamushenkilöiden verkkopalvelussa kohdassa: Tekninen lautakunta. Teknisen lautakunnan kokouksen kokouskutsu on lähetetty sähköisesti teknisen lautakunnan puheenjohtajalle ja jäsenille, kunnanhallituksen puheenjohtajalle ja edustajalle. Laillisuuden ehtona on, että läsnä on vähintään puolet jäsenistä. Kokouskutsu, esityslista ja liitteet on tallennettu luottamushenkilöiden verkkopalveluun kohtaan: Tekninen lautakunta. Puheenjohtaja toteaa teknisen lautakunnan kokouksen laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Puheenjohtaja totesi teknisen lautakunnan kokouksen laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

4 LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Tekninen lautakunta Pöytäkirjan tarkastajien valinta TEKLA Tästä kokouksesta laadittavaa pöytäkirjaa tarkastamaan valitaan Rauno Savolainen ja Tiina Tanskanen. Pöytäkirja tarkastetaan välittömästi kokouksen päätyttyä. Pöytäkirjaa tarkastamaan valittiin Jouni Määttä ja Marjo Väisänen.

5 LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Tekninen lautakunta Teknisen osaston talousarvion totetuminen TEKLA / /2020 Tekninen johtaja Rami Linna, , rami.linna@lapinlahti.fi Teknisellä osastolla on laadittu yhteenveto toiminnallisten tavoitteiden täyttymisen osalta ja arvio taloudesta tilanteessa Taloutta on nyt tarkasteltu teknisen osaston näkökulmasta sisältäen teknisen lautakunnan ja ymäristölautakunnan eri tulosyksiköt. Käyttötalouden talousarvion sitovuustaso vuodelle 2020 on tekninen osasto. Toiminnallisten tavoitteiden tilanne voidaan todeta selkeästi, mutta taloudellisen tilanteen tarkkaa tilannetta ei voida sanoa, monien tulojen ja menojen vielä puuttuvien kirjaamisten takia ja lisäksi monia laskuja on kokonaan tulematta. Taloudellista tilannetta on kuitenkin arvioitu lisäämällä tulopuolelle vakiintuneita vielä kirjaamattomia ja menopuolelle vakiintuneita aikaisempien vuosien kustannusten mukaan tiedossa olevia menoja. Taloutta on arvioitu tämän pohjalta myös loppuvuoden osalta ja siinä on vielä erikseen jaksotettu jo maksettuja tai maksamattomia koko vuoteen vaikuttavia kustannuksia. Teknisen osaston tulot arvioilla korjattuna euroa (kirjatut tulot kirjoitushetkellä euroa), joka on noin 36% talousarviossa arvioiduista teknisen osaston tuloista. Vuokratulojen arvioidaan pysyvän koronapandemiasta huolimatta hyvällä tasolla loppuvuodenkin aikana. Puunmyyntitulot ovat alkuvuonna hyvin linjassa budjetoidun kanssa. Ympäristölautakunnan alaiset maksutuotot ovat hiukan arvioitua suuremmat tässä vaiheessa. Teknisen osaston menot arvioilla korjattuna euroa (kirjatut menot kirjoitushetkellä euroa), joka on noin 34% talousarviossa arvioiduista teknisen osaston menoista. Ympäristölautakunnan alaiset menot ovat hiukan talousarviossa arvioitua pienemmät tässä vaiheessa. Teknisen osaston arvioilla korjattu toimintakateprosentti on 34,2, joka 3,6%- yksikköä pienempi kuin vastaavana ajankohtana vuonna Talousarvion laadinnassa palkoissa huomioitiin 2% korotus. Palkat tilanteessa ovat 2,9 %-yksikköä alle budjetoidun. Talousarvion toteutumisen ennustamisessa vuodelle 2020 on käytetty hyväksi kahden aikaisemman vuoden menotietoja tietyin korjauksin sekä huomioitu menoja, jotka suunnitellun mukaisesti toteutuvat vasta viimeisen 2/3 vuoden aikana. Menoiksi arvioidaan vuodelle euroa alkuvuoden toteutuman pohjalta. Tulojen odotetaan toteutuvan täysimääräisenä, euroa. Toimintakatteen ollessa näin , eli noin euroa budjetoitua parempi. Tekninen johtaja Tekninen lautakunta hyväksyy raportin lautakunnan osalta vuoden 2020 käyttötalousarvion tavoitteiden osalta ja talouden toteutumisesta ennusteen mukaan tilanteessa. Tekninen lautakunta hyväksyi raportin lautakunnan osalta vuoden 2020 käyttötalousarvion tavoitteiden osalta ja talouden toteutumisesta ennusteen mukaan tilanteessa.

6 LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Tekninen lautakunta Oheismateriaali Tekninen- ja ympäristölautakunta, toteutuma Tekninen osasto/tuloslaskelma toteutuma

7 LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Kunnanhallitus Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Kuntalaisaloite suojatien korottamisesta Kunnanhallitus Hallintojohtaja Ulla Nikulainen, , ulla.nikulainen@lapinlahti.fi Harri Hirsjärvi on tehnyt kuntalaisaloitteen suojatien korottamisesta Linnansalmen ja Alapintien risteykseen. Aloite koskee Linnansalmen- ja Alapintien liikenneturvallisuuden parantamista. Siinä ehdotetaan, että Linnansalmen- ja Alapintien kohdalla olevalle suojatiellä tehtäisiin korotus tai parannettaisiin muilla toimenpiteillä suojatien turvallisuutta. Aloitteessa todetaan, että nopeudet ovat kyseisellä tieosuudella välillä kovia sekä liikenne vilkasta. Autoilijat ja muut liikenneajoneuvot eivät noudata liikennesääntöjä kaikilta osin. Alapintien alueella asuu paljon vanhuksia (palvelutalot), jotka joutuvat ylittämään Linnansalmen tien. Tehty kuntalaisaloite on kokouksen oheismateriaalina. Kunnanjohtaja Kunnanhallitus merkitsee aloitteen tiedoksi ja lähettää aloitteen teknisen lautakunnan käsiteltäväksi. Kunnanhallitus merkitsi aloitteen tiedoksi ja lähetti aloitteen teknisen lautakunnan käsiteltäväksi. TEKLA Rakennusmestari Kimmo Karoluoto, , kimmo.karoluoto(at)lapinlahti.fi Lapinlahden keskustaajamassa sijaitsevan Linnansalmentien hallinnollinen luokka on maantie (mt 5646), jonka tienpidosta vastaa valtio. Aloitteessa esitettyjen toimenpiteiden toteuttamiskelpoisuudesta sekä kohteen liikenteellisestä arvioinnista vastaa siten tienpitoviranomaisena toimiva Pohjois-Savon ELYkeskus. Tekninen johtaja Tekninen lautakunta välittää aloitteen Pohjois-Savon ELY-keskukselle tienpitoviranomaisen lausuntoa varten. Tekninen lautakunta päätti välittää aloitteen Pohjois-Savon ELY-keskukselle tienpitoviranomaisen lausuntoa varten.

8 LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Kunnanhallitus Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta TEKLA / /2020 Rakennusmestari Kimmo Karoluoto, , kimmo.karoluoto(at)lapinlahti.fi Tekninen lautakunta on pyytänyt tienpitoviranomaisen lausuntoa kuntalaisaloitteessa mainituista Linnansalmentien ja Alapintie liittymäalueen liikenneturvallisuutta parantavista toimista. Pohjois-Savon ELY-keskus on antanut asiassa lausunnon Lausunnossa todetaan, että ELY-keskuksen ja Lapinlahden kunnan yhteistyönä laaditussa, vuonna 2017 valmistuneessa liikenneturvallisuussuunnitelmassa ei ole esitetty toimenpiteitä kyseiselle liittymäalueelle. Lisäksi lausunnossa todetaan, että liittymän kohdalle on rakennettu keskisaareke turvaamaan tien ylitystä, joten Pohjois-Savon ELYkeskus ei rakenna korotusta Alapintien kohdalle. Lisäksi voidaan todeta korotuksen aiheuttavan ongelmia yhdessä tiegeometrian kanssa raskaalle liikenteelle ja kunnossapidolle. Oheismateriaali Tekninen johtaja Tekninen lautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle että kuntalaisaloite huomioidaan liikenneturvallisuussuunnitelman uudelleen tarkastelussa tulevaisuudessa, muttei aiheuta toimenpiteitä tässä vaiheessa. Tekninen lautakunta päätti esittää kunnanhallitukselle, että kuntalaisaloite huomioidaan liikenneturvallisuussuunnitelman uudelleen tarkastelussa tulevaisuudessa, muttei aiheuta toimenpiteitä tässä vaiheessa. Kuntalaisaloite, Suojatien korotus Linnasalmen- ja Alapintien risteykseen

9 LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Tekninen lautakunta Yksityisteiden perusparannusavustukset 2020 TEKLA / /2020 Rakennusmestari Kimmo Karoluoto, , kimmo.karoluoto(at)lapinlahti.fi Tekninen lautakunta myöntää yksityisteiden perusparannusavustuksia vuosittaisten määrärahojen puitteissa aikaisempina vuosina myönnetyt tiekuntakohtaiset avustukset huomioiden. Etusijalla ovat ne hankkeet, joille on haettu myös valtion avustusta. Lisäksi ensisijaisesti huomioidaan silta-, liikenneturvallisuus- sekä suurehkot peruskorjaushankkeet. Vuonna 2020 yksityisteiden peruskorjausavustuksiin on varattu yhteensä suuruinen määräraha. Valmis hanke katselmoidaan ja hyväksytään ennen avustuksen maksuunpanoa. Avustus maksetaan vuonna 2020 toteutuneiden kustannusten mukaisesti. Kustannuksista tulee antaa selvitys mennessä. Tekninen johtaja Tekninen lautakunta myöntää perusparannusavustusta seuraavasti: Pohjoislahdentie - kuivatuksen ja kantavuuden parantaminen, rumpujen uusiminen, liikenneturvallisuuden parantaminen - hankkeen kustannusarvio on ,00 - Lapinlahden kunnan avustus 25 % eli enintään ,50 - hankkeelle on myönnetty valtion avustus 50 % Kivistö-Lehminiemi - kuivatuksen ja kantavuuden parantaminen, rumpujen uusiminen - hankkeen kustannuarvio on ,00 - Lapinlahden kunnan avustus 25 % eli enintään 3109,75 - hankkeelle on myönnetty valtion avustus 50 % Tekninen lautakunta myönsi perusparannusavustusta seuraavasti: Pohjoislahdentie - kuivatuksen ja kantavuuden parantaminen, rumpujen uusiminen, liikenneturvallisuuden parantaminen - hankkeen kustannusarvio on ,00 - Lapinlahden kunnan avustus 25 % eli enintään ,50 - hankkeelle on myönnetty valtion avustus 50 % Kivistö-Lehminiemi - kuivatuksen ja kantavuuden parantaminen, rumpujen uusiminen - hankkeen kustannuarvio on ,00 - Lapinlahden kunnan avustus 25 % eli enintään 3109,75 - hankkeelle on myönnetty valtion avustus 50 %

10 LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Kunnanhallitus Tekninen lautakunta Kuntalaisaloite liikuntapuiston saamiseksi vanhan meijerin, käsityöaukion ja/tai lukion seutuville Kunnanhallitus hallintojohtaja Ulla Nikulainen, , Lapinlahden vammaisneuvosto on tehnyt kuntalaisaloitteen liikuntapuiston varustamiseksi Vanhan Meijerin piha-alueelle ja/tai lukion tuntumaan. Aloitteessa todetaan, että kesällä lukion parkkipaikalla voisi olla erilaista liikunnallisia aktiviteetteja muun muassa kyykkää tai muita pelejä. Liikuntapuisto keskellä kylää palvelisi niin Jussinpihan asukkaita ja kävijöitä, vanhuksia, vammaisia kuin lukionkin oppilaita tai muita nuoria. Jo nyt yönuoriso on löytänyt katukorispaikakseen Kaarina Kaikkosen patsaan ympäristön lukion Kekkosen siiven takapihalla. Liikuntapuistosta voisivat pitää huolta Pyöriksen työllistetyt ja puisto toimisi Lapinlahden kirkonkylän sosiaalisena liimana. Puistossa erilaiset kansankerrokset sekä eri ikäryhmien kuntalaiset tulisivat tekemisiin keskenään. Aloitteen mukaan liikuntapuisto keskellä kylää edistäisi sellaisten kuntalaisten liikkumista, jotka eivät ole niin aktiivisia, että jaksaisivat Haminamäelle asti. Lisäksi lukion oppilashuollon yt-ryhmä on tiedostanut sen, että lukion oppilaista vain tupakoitsijat käyvät ulkona koulupäivän aikana. Lukiolaisten tuhkapönttö voitaisiin vaikka siirtää liikuntapuiston yhteyteen eikä voida olettaa, että lukion oppilaat lähtisivät taukoliikkumaan Haminamäelle kesken koulupäivän. Aloitteessa todetaan myös, että rakennuttamalla liikuntapuisto Jussinpihan ja lukion lähistöön Lapinlahden liikuntatoimi ottaisi huomioon myös erityisryhmien ja syystä tai toisesta huonosti liikkuvien tarpeet. Jos liikuntapuisto olisi Pyöriksen vieressä, voisivat liikkujat käydä Pyöriksen tai Meijerin Seisakkeen wc- tiloissa. Erityisryhmien liikuntapuistoon olisi varmasti mahdollisuus anoa EU-rahaa. Aloitteessa kiitetään kesän 2019 aikana eri puolille Lapinlahden kirkonkylää tuoduista penkeistä ja toivotaan Linnansalmentieltä kirjaston vastapäätä lähtevien uusien portaiden yläpäähän levähdyspenkkiä. Kunnanjohtaja Kunnanhallitus merkitsee aloitteen tiedoksi ja lähettää sen teknisen lautakunnan käsiteltäväksi. Kunnanhallitus merkitsi aloitteen tiedoksi ja lähetti sen teknisen lautakunnan käsiteltäväksi.

11 LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Kunnanhallitus Tekninen lautakunta TEKLA / /2020 Tekninen johtaja Rami Linna, , Kuntalaisaloitteessa tuodaan esiin moni hyviä asioita. Teknisellä osastolla on laadittavana kokonaisvaltainen selvitys ja suunnitelma Haminamäen ja koulukeskuksen alueen liikunta-alueesta. Siinä yhteydessä on jo tullut esiin, että kaikki viimeaikoina esitetyt uudet liikuntapisteet, kuten liikuntapuistot eivät voi sijoittua samalle alueelle. Jussinpihan aluetta on käsitelty tässä yhteydessä ja suunnitelmaa laadittaessa ja myöhemmin tarkempia rakentamis- ja sijoittumissuunnitelmia tehdessä otetaan huomioon aloitteessa esitettyjä asioita. Useiden tai lähekkäin olevien tällaisten kohteiden rakentaminen ei ole kustannuksien kannalta mielekästä ja siksi sijaintia tulee miettiä tarkasti. Oheismateriaali Tekninen johtaja Tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle, että kuntalaisaloite on jo otettu huomioon laadittavassa suunnitelmassa kokonaisvaltaisesta liikunta-alueesta Haminamäelle ja samassa suunnitelmassa mainittavassa "Jussinpihan" alueen liikuntatoiminnoissa. Tekninen lautakunta päätti esittää kunnanhallitukselle, että kuntalaisaloite on jo otettu huomioon laadittavassa suunnitelmassa kokonaisvaltaisesta liikuntaalueesta Haminamäelle ja samassa suunnitelmassa mainittavassa "Jussinpihan" alueen liikuntatoiminnoissa. Kuntalaisaloite liikuntapuiston saamiseksi

12 LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Kesäkummuntien tiennimiehdotus TEKLA Rakennusmestari Kimmo Karoluoto, , kimmo.karoluoto(at)lapinlahti.fi Lapinlahden kunnan teknisen lautakunnan tiejaosto on kokouksessaan nimennyt uusia teitä Lapinlahden kunnan alueelle. Teiden nimeäminen on tapahtunut osana kunnan osoitejärjestelmän ylläpito- ja päivitystyötä. Kokouksessa on nimetty yhdeksän uutta taajama-alueen ulkopuolista osoitetietä. TIEJA 12 mukaisesta yhdeksästä uudesta osoitetiestä kahdeksan on saanut lainvoiman. Yhdestä uudesta osoitetien nimestä on tehty määräajassa oikaisuvaatimus Lapinlahden kunnan tekniselle lautakunnalle toimitettu oikaisuvaatimus koskee tiennimiehdotusta Kesäkummuntie. Tien vaikutuspiiriin kuuluu vakituisesti asuttujen kiinteistöjen lisäksi vapaa-ajan asuntoja sekä metsäkiinteistöjä. Asian aikaisemmissa käsittelyvaiheissa on kuultu ainoastaan kyseisen tien vakituisesti asuttujen kiinteistöjen omistajia. Tekninen johtaja Tekninen lautakunta pyytää oikaisuvaatimuksen kohteena olevan osoitetien nimeämistä varten lausunnon kaikilta kyseisen tien vaikutuspiiriin kuuluvien kiinteistöjen omistajilta. Osoitetien uudesta nimestä päätetään kiinteistöjen omistajien kuulemisen jälkeen. Tekninen lautakunta päätti pyytää oikaisuvaatimuksen kohteena olevan osoitetien nimeämistä varten lausunnon kaikilta kyseisen tien vaikutuspiiriin kuuluvien kiinteistöjen omistajilta. Osoitetien uudesta nimestä päätetään kiinteistöjen omistajien kuulemisen jälkeen. TEKLA / /2020 Rakennusmestari Kimmo Karoluoto, , kimmo.karoluoto(at)lapinlahti.fi Tekninen lautakunta on pyytänyt lausunnot oikaisuvaatimuksen kohteena olevan osoitetien nimeämistä varten kaikilta kyseisen tien vaikutuspiiriin kuuluvien kiinteistöjen omistajilta. Lausuntopyyntö on postitettu kuudelle kiinteistönomistajalle Määräaikaan mennessä lausunnon antoi kolme kiinteistönomistajaa. Kaksi lausunnon antanutta puoltaa uutta osoitetien nimeä Kesäkummuntie, yksi lausunnon antanut ei puolla uutta osoitetien nimeä Kesäkummuntie. Lausuntopyyntö sekä määräajassa vastaanotetut lausunnot ovat kokouksen oheismateriaalina. Tekninen johtaja

13 LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Kuultuaan kaikkia tien vaikutuspiiriin kuuluvien kiinteistöjen omistajia, tekninen lautakunta hylkää toimitetun oikaisuvaatimuksen. Uusi osoitetie nimetään Kesäkummuntieksi. Tekninen lautakunta perustelee päätöstään sillä, että esitettyä tien nimeä ei ole entuudestaan Lapinlahden kunnan alueella, nimi katsotaan muutoin soveliaaksi, tiellä ei ole rekisteröityä tiekuntaa eikä siten rekisteröityä tiekunnan nimeä jonka lisäksi enemmistö kiinteistönomistajista puoltaa nimeä Kesäkummuntie. Tekninen lautakunta hylkää toimitetun oikaisuvaatimuksen. Uusi osoitetie nimetään Kesäkummuntieksi. Tekninen lautakunta perustelee päätöstään sillä, että esitettyä tien nimeä ei ole entuudestaan Lapinlahden kunnan alueella, nimi katsotaan muutoin soveliaaksi, tiellä ei ole rekisteröityä tiekuntaa eikä siten rekisteröityä tiekunnan nimeä jonka lisäksi enemmistö kiinteistönomistajista puoltaa nimeä Kesäkummuntie. Oheismateriaali Lausunto uuden osoitetiedon nimeämiseen/niskanen Lausunto Lapinlahden kunnan tekniselle lautakunnalle/häkkinen Lausunto tiennimiehdotus

14 LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Tekninen lautakunta Ilmoitusasiat TEKLA Tekniselle lautakunnalle saatetaan tiedoksi alla luetellut ilmoitusasiat. 1. Teknisen johtajan viranhaltijapäätökset ajalta , joihin teknisellä lautakunnalla on otto-oikeus. Oheismateriaali Tekninen lautakunta merkitsee ilmoitusasiat tiedoksi ja päättää, ettei se käytä ottooikeutta viranhaltijapäätöksiin. Tekninen lautakunta merkitsi ilmoitusasiat tiedoksi ja päätti, ettei se käytä ottooikeutta viranhaltijapäätöksiin. luettelo ajalta

15 LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Tekninen lautakunta Matin ja Liisan koulun pysäköintialue ja määrärahan muutos TEKLA /02.00/2020 Tekninen johtaja Rami Linna, , Matin ja Liisan koulun urakkatarjouspyyntöön on alun perin kuulunut kulkuyhteys ja kääntymäpaikka keittiön tavaran toimittamiseen ja jätehuollon tarpeisiin. Jälkeenpäin on teetätetty alueen liikennesuunnitelma, jossa koulun pysäköintialue on suunniteltu kulkuyhteyden ja kääntymäpaikan päälle. Kokoissuunnitelmassa koulualueen sisälle ei tulisi pysäköintiä vaan pysäköinti sijoittuisi suunnitellulle alueelle. Liikennesuunnitelman mukaisesti on jo toteutuksessa bussiväylä. Pysäköintialueen rakentamisesta on tarjousta kysytty KVR-urakoitsija Rakennustoimisto Eero Reijonen Oy:ta muutos- ja lisätyönä urakkaan kuuluneen huoltoyhteyden ja kääntöpaikan korvaajana. Urakoitsijalta saatiin tarjous ja sitä on sitten hiottu teknisen osaston kanssa. Nyt lopullinen tarjous on suuruudeltaan euroa, alv 0%. Hinnassa on huomioitu hyvitys alkuperäisessä tarjouksessa olleesta alueesta. Tarjoukseen sisältyy rakenteita varautumisesta sähköautojen latausmahdollisuuksiin. Muilta osin tarjouksesta saatava neliöhinta on vertailukelpoinen esimerkiksi erikseen kilpailutetusta bussiväylästä saatuun edullisimpaan tarjoushintaan. Pysäköintialueen toteutusta lisä- ja muutostyönä voidaan hyvin perustella urakka-alueella tapahtuvana, päällekkäisen suunnittelualueen omaavana ja todennettavissa olevan ei ylihintaisen hintatason omaavana. Pysäköintialue tulee jatkossa palvelemaan koko koulukeskusalueen koulujen ja liikuntapalvelujen pysäköintitarpeita. Kokonaisuuden ja tulevien alueen toteuttamissuunnitelmien kannalta pysäköintialue olisi tarpeen toteuttaa samassa yhteydessä nyt koulun valmistumisen kanssa. Liikennesuunnitelman mukaiset toimet on ollut tarkoitus kattaa Matin ja Liisan koulun budjettimäärärahoista. Tällä hetkellä tiedossa olevien Matin ja Liisan kouluun liittyvien KVR-urakan, sen hyväksyttyjen ja arvioitujen lisä- ja muutostöiden ja kunnan muiden hankkeeseen liittyvien hankintojen, esim. lukitusja kameravalvonnan kustannukset nostavat yhdessä liikennesuunnitelman toteuttamisen mukaisten toimien jälkeen kustannukset jo noin euroa yli tämän vuoden 6,1 miljoonan euron määrärahan. Määrärahasiirto esityksessä siirrot tapahtuvat sitovien osien yli, jolloin päätöksen tekee valtuusto. Ylitys voidaan kattaa talousarvion 2020 investointiosan sisällä seuraavasti: Varpaisjärven sosiaalipalvelukeskus, pesutilojen remontoinnin aloitus on jo siirtynyt aiotusta korona pandemian aiheuttaman tilanteen johdosta, kun tilan käyttö on tai on varauduttu 100% täyttöasteeseen. Kohteeseen on tehty suunnittelua ja työ voidaan tilanteen salliessa aloittaa loppuvuoden aikana. Työn pääosan siirtämisen eteenpäin katsotaan vapauttavan euroa. Katujen peruskorjauksen kohteisiin on suunnitelmia olemassa, joten katujen peruskorjauksen suunnittelun määrärahasta voidaan vapauttaa euroa. Terveyskeskuksen keittiön pakastehuone ja kylmätila hankkeeseen on saatu kustannusarviota tarkentavaa tietoa ja siitä voidaan vapauttaa euroa.

16 LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Tekninen lautakunta Maanhankinta kohdassa kiinteistöjen ostamiseksi on varattu vuodelle euroa. Aktiivisia kaupanteko kohteita ei ole tällä hetkellä. Tältä kohdalta voidaan tämän hetkisen tiedon valossa vapauttaa euroa. Tekninen johtaja Tekninen lautakunta päättää 1) Hyväksyä Rakennustoimisto Eero Reijonen Oy:n tarjouksen, euroa, pysäköintialueen rakentamisesta Matin ja Liisan koulu -urakan lisä- ja muutostyönä. 2) Tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle Matin ja Liisan koulun määrärahan korottamista talousarviossa euroon ja korotus toteutaan euron määrärahan siirtämisellä Matin ja Liisan koulu - hankkeelle talousarvion sisällä seuraavista kohteista; Varpaisjärven sosiaalipalvelukeskus , katujen peruskorjauksen suunnittelu , terveyskeskuksen keittiö ja kiinteistöjen osto euroa. -Ylitys koostuu liikennesuunnitelman mukaisen bussiväylän rakentamisesta ja sen lisä- ja muutostöistä, pysäköintialueen rakentamisesta, lukko ja turvaurakoiden kustannuksista sekä erilaisista pienemmistä eristä. Tekninen lautakunta päätti 1) Hyväksyä Rakennustoimisto Eero Reijonen Oy:n tarjouksen, euroa, pysäköintialueen rakentamisesta Matin ja Liisan koulu-urakan lisä- ja muutostyönä. 2) Tekninen lautakunta päätti esittää kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle, että Matin ja Liisan koulun määrärahan korottamista talousarviossa euroon ja korotus toteutaan euron määrärahan siirtämisellä Matin ja Liisan koulu -hankkeelle talousarvion sisällä seuraavista kohteista; Varpaisjärven sosiaalipalvelukeskus , katujen peruskorjauksen suunnittelu , terveyskeskuksen keittiö ja kiinteistöjen osto euroa. -Ylitys koostuu liikennesuunnitelman mukaisen bussiväylän rakentamisesta ja sen lisä- ja muutostöistä, pysäköintialueen rakentamisesta, lukko ja turvaurakoiden kustannuksista sekä erilaisista pienemmistä eristä.

17 LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Muutoksenhakuohje/oikaisuvaatimus koskee pykäliä: 30, 31, 32, 33, 35, 37, 38 Muutoksenhakukielto Päätökseen, joka koskee vain asian valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa kuntalain 136 :n mukaan hakea muutosta.

18 LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Muutoksenhakuohje/oikaisuvaatimus koskee pykäliä: 34 Oikaisuvaatimusohje Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. Oikaisuvaatimusoikeus Oikaisuvaatimuksen saa tehdä: se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä kunnan jäsen. Oikaisuvaatimusaika Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimus on toimitettava Lapinlahden kunnan kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa katsotaan asianosaisen saaneen tiedon päätöksestä kolmantena päivänä viestin lähettämisestä, jollei muuta näytetä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi. Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen. Oikaisuvaatimusviranomainen Tähän päätökseen tyytymätön voi hakea muutosta päätöksen tehneeltä Lapinlahden kunnan toimielimeltä kirjallisella oikaisuvaatimuksella Posti- ja käyntiosoite: Asematie 4, Lapinlahti Sähköpostiosoite: Puhelinnumero: (017) Kirjaamon aukioloaika: Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta. Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava: päätös, johon haetaan oikaisua se, millaista oikaisua vaaditaan millä perusteella oikaisua vaaditaan. Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

19 LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ tä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Lapinlahden kunnan kirjaamosta yllä olevasta osoitteesta.

LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/

LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2019 89 Tekninen lautakunta 01.07.2019 Päätöksentekotapa Varsinainen kokous Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 91 46 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

3 Perusturvalautakunnan järjestäytyminen ja kokoukset 2017

3 Perusturvalautakunnan järjestäytyminen ja kokoukset 2017 Mäntyharju Pöytäkirja 1/2017 1 (7) Aika 11.01.2017, klo 16:01-18:58 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Perusturvalautakunnan

Lisätiedot

3 Adressi Mäntyharjun kunnalle koskien Toivolan koulun keittiötä Laskujen asiatarkastajat ja hyväksyjät 2017 / tukipalvelulautakunta

3 Adressi Mäntyharjun kunnalle koskien Toivolan koulun keittiötä Laskujen asiatarkastajat ja hyväksyjät 2017 / tukipalvelulautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 1/2017 1 (11) Aika 18.01.2017, klo 17:00-17:48 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Adressi Mäntyharjun

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 1/ ( 12) Vuolijoen aluelautakunta Vuolijoen aluelautakunnan tiedoksi merkittävät asiat v.

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 1/ ( 12) Vuolijoen aluelautakunta Vuolijoen aluelautakunnan tiedoksi merkittävät asiat v. Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 1/2019 1 ( 12) Aika 22.01.2019, klo 18:07-19:27 Paikka Otanmäen koulu, Uunimiehentie 10 Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

4 Vuolijoen aluelautakunnan pöytäkirjojen nähtävillä pito v Aluelautakunnan kannanotto diakonin virkaan Vuolijoen-Otanmäen alueella

4 Vuolijoen aluelautakunnan pöytäkirjojen nähtävillä pito v Aluelautakunnan kannanotto diakonin virkaan Vuolijoen-Otanmäen alueella Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (14) Aika 19.01.2017, klo 17:59-19:33 Paikka Otanmäen urheilutalo, Rullaajantie 4, Otanmäki Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

3 Laskujen hyväksyjät ja asiatarkastajat / tielautakunta

3 Laskujen hyväksyjät ja asiatarkastajat / tielautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 1/2016 1 (11) Aika 23.03.2016, klo 16:30-16:46 Paikka Kunnantalo, teknisen johtajan huone Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Laskujen

Lisätiedot

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 13) Tarkastuslautakunta

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 13) Tarkastuslautakunta Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/2019 1 ( 13) Aika 13.03.2019, klo 08:05-10:55 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone, kunnanvirasto Käsitellyt asiat 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 9 Pöytäkirjan

Lisätiedot

LIMINGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/

LIMINGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ LIMINGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 104 Tekninen lautakunta 24.11.2016 AIKA 24.11.2016 klo 17:00-19:30 PAIKKA Kunnantalo KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 71 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 106 72 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJAT

Lisätiedot

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. TOIMIELIN: TEKNINEN LAUTAKUNTA 24.1.2019 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 7/ ( 10) Työllisyysjaosto Kainuun ja Kajaanin työllisyysnäkymät sekä Kasvupalvelupilotti Kopakka

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 7/ ( 10) Työllisyysjaosto Kainuun ja Kajaanin työllisyysnäkymät sekä Kasvupalvelupilotti Kopakka Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 7/2018 1 ( 10) Aika 12.11.2018, klo 16:05-17:36 Paikka Kaupungintalo, neuvotteluhuone Kekkonen Käsitellyt asiat 36 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 37 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

36 Vuolijoen aluelautakunnan kehittämissuunnitelma Aluelautakunta vauhtiin -hankkeen tilannekatsaukset v. 2017

36 Vuolijoen aluelautakunnan kehittämissuunnitelma Aluelautakunta vauhtiin -hankkeen tilannekatsaukset v. 2017 Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (17) Aika 23.05.2017, klo 18:07-21:09 Paikka Vuolijoen koulu, Ouluntie 2 Käsitellyt asiat 32 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 33 Pöytäkirjan tarkastus 34 Työllisyysvarojen

Lisätiedot

Tarjouspyyntöasiakirjat on annettu seuraaville urakoitsijoille: Jani Härkönen/ Autoyhtymä Härkönen Oy euroa.

Tarjouspyyntöasiakirjat on annettu seuraaville urakoitsijoille: Jani Härkönen/ Autoyhtymä Härkönen Oy euroa. Puumala Ote pöytäkirjasta 4/2015 1 (5) 37 Kappalaisenkujan, Ruoritien ja Kalliomäentien perusparannus PuuDno-2015-317 Valmistelija / lisätiedot: Kimmo Hagman kimmo.hagman@puumala.fi Savo-Karjalan Vesi-

Lisätiedot

Kajaanin kaupungintalo, kokoushuone Brahe, Pohjolankatu 13, Kajaani. 19 Pelastusjohtajan sijaisuus ja tulosalueiden päälliköt

Kajaanin kaupungintalo, kokoushuone Brahe, Pohjolankatu 13, Kajaani. 19 Pelastusjohtajan sijaisuus ja tulosalueiden päälliköt Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (12) Aika 05.10.2017, klo 17:00-18:33 Paikka Kajaanin kaupungintalo, kokoushuone Brahe, Pohjolankatu 13, 87100 Kajaani Käsitellyt asiat 15 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Ote pöytäkirjasta 2/ (5) Sivistyslautakunta

Kajaanin kaupunki Ote pöytäkirjasta 2/ (5) Sivistyslautakunta Kajaanin kaupunki Ote pöytäkirjasta 2/2018 1 (5) Sivistyslautakunta, 63, 01.06.2017 Sivistyslautakunta, 113, 13.12.2017 Sivistyslautakunta, 15, 21.02.2018 15 Sivistystoimialan viranhaltijoiden hallintosäännössä

Lisätiedot

21 Esi- ja perusopetuksen tieto- ja viestintätekniikkasuunnitelma

21 Esi- ja perusopetuksen tieto- ja viestintätekniikkasuunnitelma Mäntyharju Pöytäkirja 3/2018 1 (11) Aika 20.03.2018, klo 18:01-18:36 Paikka Kunnantalo, Kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjan tarkastus 20 Kirjaston

Lisätiedot

Rautalammin kunta Pöytäkirja 1/ ( 12) Tarkastuslautakunta TIlintarkastajan väliraportti tilivuoden 2018 tilintarkastuksesta

Rautalammin kunta Pöytäkirja 1/ ( 12) Tarkastuslautakunta TIlintarkastajan väliraportti tilivuoden 2018 tilintarkastuksesta Rautalammin kunta Pöytäkirja 1/2019 1 ( 12) Aika 09.01.2019, klo 08:30-11:25 Paikka Kunnanhallituksen huone, Kunnanvirasto, Rautalampi Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

33 Vuolijoen aluelautakunnan tiedoksi merkittävät asiat v. 2018

33 Vuolijoen aluelautakunnan tiedoksi merkittävät asiat v. 2018 Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 6/2018 1 (12) Aika 04.06.2018, klo 17:47-20:51 Paikka Otanmäen koulu, Uunimiehentie 10 Käsitellyt asiat 28 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 29 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Tarjoukset on pyydetty klo mennessä ja määräaikaan mennessä saadut tarjoukset on avattu , mistä erillinen avauspöytäkirja.

Tarjoukset on pyydetty klo mennessä ja määräaikaan mennessä saadut tarjoukset on avattu , mistä erillinen avauspöytäkirja. Puumala Ote pöytäkirjasta 3/2015 1 (7) 30 Pirttimäen metsätien rakentaminen PuuDno-2015-255 Valmistelija / lisätiedot: Kimmo Hagman kimmo.hagman@puumala.fi Liitteet 1 Pirttimäen metsätien kartat 2015.pdf

Lisätiedot

Mikkeli Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kaavoituspäällikkö Hankintapäätökset. Tarjoukset saatiin seuraavilta toimijoilta:

Mikkeli Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kaavoituspäällikkö Hankintapäätökset. Tarjoukset saatiin seuraavilta toimijoilta: Mikkeli Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) MliDno-2017-163 Nuijamiehen, Pursialan ja valtatie 15 melu- ja tärinäselvitys Mikkelin kaupunki on pyytänyt tarjousta Nuijamiehen, Pursialan ja Valtatie 15 melu-

Lisätiedot

se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä kunnan jäsen.

se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä kunnan jäsen. MUUTOKSENHAKUOHJEET HENKILÖSTÖJAOSTO Muutoksenhakukielto Päätöstä koskeva muutoksenhakukielto liitetään oikaisuvaatimusta varten pyydettyyn pöytäkirjanotteeseen. Seuraaviin päätöksiin, jotka koskevat vain

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Tarkastuslautakunta AIKA klo 17:15-19:30

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Tarkastuslautakunta AIKA klo 17:15-19:30 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2018 1 Tarkastuslautakunta AIKA 21.11.2018 klo 17:15-19:30 PAIKKA Lautakuntien kokoushuone, Hallituskatu 4, 98100 Kemijärvi KÄSITELLYT ASIAT Sivu 43 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 8/ (9) Rakennuslautakunta Aika , klo 16:55-17:26. Paikka Kirjasto, Lääkärinkuja 2.

Mäntyharju Pöytäkirja 8/ (9) Rakennuslautakunta Aika , klo 16:55-17:26. Paikka Kirjasto, Lääkärinkuja 2. Mäntyharju Pöytäkirja 8/2017 1 (9) Aika 16.11.2017, klo 16:55-17:26 Paikka Kirjasto, Lääkärinkuja 2 Käsitellyt asiat 50 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 51 Pöytäkirjan tarkastus 52 Rakennusvalvonnan

Lisätiedot

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. TOIMIELIN: TEKNINEN LAUTAKUNTA 23.8.2018 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

Ympäristölautakunnan päätökseen 64 tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Ympäristölautakunnan päätökseen 64 tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Ympäristölautakunnan päätökseen 64 tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Tarkastuslautakunta AIKA klo 16:00-18:35

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Tarkastuslautakunta AIKA klo 16:00-18:35 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2018 1 Tarkastuslautakunta AIKA 12.12.2018 klo 16:00-18:35 PAIKKA Lautakuntien kokoushuone, Hallituskatu 4, 98100 Kemijärvi KÄSITELLYT ASIAT Sivu 48 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Hämeenkyrö Pöytäkirja 3/ ( 9) Kunnanhallituksen henkilöstöjaosto

Hämeenkyrö Pöytäkirja 3/ ( 9) Kunnanhallituksen henkilöstöjaosto Hämeenkyrö Pöytäkirja 3/2018 1 ( 9) Aika 22.10.2018, klo 15:32-16:11 Paikka Kunnanviraston 1. krs:n neuvotteluhuone Käsitellyt asiat 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 11 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 ( 6) Kunnossapitopäällikkö Hankintapäätös

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 ( 6) Kunnossapitopäällikkö Hankintapäätös Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 ( 6) KIRDno-2018-713 Veikkolan talvihoitourakka lisätyö 3 (3/2018) Hankinnan kohde Kuntatekniikan lautakunta on kokouksessaan 14.6.2018 92 päättänyt valita Veikkolan

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 4/2015 1 (11) Sivistyslautakunta 16.06.2015. Aika 16.06.2015, klo 18:00-18:30. Kunnantalo, kokoushuone Lahna.

Mäntyharju Pöytäkirja 4/2015 1 (11) Sivistyslautakunta 16.06.2015. Aika 16.06.2015, klo 18:00-18:30. Kunnantalo, kokoushuone Lahna. Mäntyharju Pöytäkirja 4/2015 1 (11) Aika 16.06.2015, klo 18:00-18:30 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 23 Pöytäkirjan tarkastus 24 Rehtorin

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Aika: 30.03.2017 klo 18:00-21:17 Paikka: Kaupungintalo, kokoushuone 3 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 21 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 13 Konserniyhteisöjen tavoitteiden toteuma 12/ Muut asiat

Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 13 Konserniyhteisöjen tavoitteiden toteuma 12/ Muut asiat Järvenpää Pöytäkirja 3/2018 1 ( 8) Aika 12.04.2018, klo 07:37-08:45 Paikka Käsitellyt asiat Jä rvenpä ä - talo, Terijoki kokoushuone, 2. kerros 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (5) Henkilöstöpäällikkö Yleinen päätös

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (5) Henkilöstöpäällikkö Yleinen päätös Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (5) KIRDno-2017-674 Kesätyöllistämistuen myöntäminen vuonna 2017, yritys Outi Mäenpää Oy Kirkkonummelaiset 1998-2002 syntyneet nuoret ovat voineet hakea kesäsetelin

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus. Porvoon kaupunki. Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus

Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus. Porvoon kaupunki. Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus Kunta Porvoon kaupunki Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus 12.8.2019 Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain (410/2015) 136 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/ ( 12) Henkilöstöjaosto

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/ ( 12) Henkilöstöjaosto Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/2018 1 ( 12) Aika 17.10.2018, klo 17:01-19:33 Paikka Kirkkonummen kunnantalo, kokoushuone Herman Käsitellyt asiat 49 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 50 Pöytäkirjan

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain (410/2015) 136 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

Terveyspalveluiden toimintakäsikirjaan on päivitetty maksutaksatiedot.

Terveyspalveluiden toimintakäsikirjaan on päivitetty maksutaksatiedot. Mäntyharju Ote pöytäkirjasta 1/2016 1 (5) 6 Toimintakäsikirjat 2016 MjuDno-2016-84 Valmistelija / lisätiedot: Markku T Tuunainen markku.tuunainen@mantyharju.fi Liitteet 1 Liite5.Toimintakäsikirja 2016

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Ympäristölautakunnan päätöksiin 54-60 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisu vaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 ( 6) Kunnossapitopäällikkö Hankintapäätös

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 ( 6) Kunnossapitopäällikkö Hankintapäätös Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 ( 6) KIRDno-2017-244 : Kt 51 eteläinen aluehoitourakka lisätyö 7 (4/2018) Hankinnan kohde Kuntatekniikan lautakunta on kokouksessaan 31.8.2017 15 valinnut kantatien

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 4/2019 1 Aika: 03.09.2019 klo 08:30-09:45 Paikka: Kokoushuone 2 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 11 Kokouksen järjestäytyminen 3 12 Työterveyshuollon järjestäminen 4 PÖYTÄKIRJA 4/2019

Lisätiedot

Mikkeli Pöytäkirja 4/ ( 16) Ristiinan aluejohtokunta

Mikkeli Pöytäkirja 4/ ( 16) Ristiinan aluejohtokunta Mikkeli Pöytäkirja 4/2018 1 ( 16) Aika 05.09.2018, klo 17:00-18:04 Paikka Metsä linna, Kitereentie 13, Ristiina Käsitellyt asiat 33 Kokouksen avaus 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 35 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 2/ (12) Tiejaosto Luomanrannan tiekunnan ja Kehä III liittymän parantaminen

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 2/ (12) Tiejaosto Luomanrannan tiekunnan ja Kehä III liittymän parantaminen Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 2/2018 1 (12) Aika 25.01.2018, klo 17:00-17:30 Paikka Kokoushuone Apila 2. kerros Käsitellyt asiat 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 9 Pöytäkirjan tarkastaminen 10

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Koulutuslautakunnan päätöksiin 64 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisuvaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 4/ ( 12) Kajaanin Mamselli - liikelaitoksen johtokunta

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 4/ ( 12) Kajaanin Mamselli - liikelaitoksen johtokunta Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 4/2018 1 ( 12) Aika, klo 13:03-16:06 Paikka Käsitellyt asiat Kainuun ammattiopisto, rak Oppi 4, ravintola Vimpeli, kabinetti, Opintie 3, 87100 Kajaani 21 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 8/ (10) Sivistyslautakunta Aika , klo 18:00-18:49. Liikuntahalli Kisala.

Mäntyharju Pöytäkirja 8/ (10) Sivistyslautakunta Aika , klo 18:00-18:49. Liikuntahalli Kisala. Mäntyharju Pöytäkirja 8/2017 1 (10) Aika 17.10.2017, klo 18:00-18:49 Paikka Liikuntahalli Kisala Käsitellyt asiat 67 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 68 Pöytäkirjan tarkastus 69 Elokuvateatteri

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (6) Rakennuttamispäällikkö Hankintapäätös

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (6) Rakennuttamispäällikkö Hankintapäätös Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (6) KIRDno-2017-670 Veikkolan koulu ja päiväkoti, rakennushankkeen P1-asiantuntijapalvelur Hankinnan kohde Veikkolan koulun ja päiväkodin rakennushankkeen suunnittelutyöt

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Perusturvalautakunnan päätöksiin 65 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisuvaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Ympäristölautakunnan päätöksiin 6, 9 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisuvaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla

Lisätiedot

38 Viranhaltijoiden päätösluettelot ja toimielinten pöytäkirjat

38 Viranhaltijoiden päätösluettelot ja toimielinten pöytäkirjat Hämeenkyrö Pöytäkirja 4/2018 1 (11) Aika 05.03.2018, klo 17:40-17:48 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat 35 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 36 Pöytäkirjan tarkastus 37 Kettupolun päiväkodin

Lisätiedot

Oulunkylän ala-asteen koulu, Teinintie 12, rehtorin huone

Oulunkylän ala-asteen koulu, Teinintie 12, rehtorin huone HELSINGIN KAUPUNKI pöytäkirja OULUNKYLÄN ALA-ASTEEN KOULU JOHTOKUNTA 04.10.2018 Kokousaika 4.10.2018 klo 18:00 19:15 Kokouspaikka Oulunkylän ala-asteen koulu, Teinintie 12, rehtorin huone Jäsenet Heikkinen

Lisätiedot

PUOLANGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/

PUOLANGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ PUOLANGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2019 13 Tekninen lautakunta 19.02.2019 AIKA 19.02.2019 klo 10:30-12:51 PAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 9 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA 15 PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Oulunkylän ala-asteen koulu, Teinintie 12, rehtorin huone

Oulunkylän ala-asteen koulu, Teinintie 12, rehtorin huone HELSINGIN KAUPUNKI Pöytäkirja OULUNKYLÄN ALA-ASTEEN KOULU JOHTOKUNTA 27.05.2019 Kokousaika 27.5.2019 klo 18.00 19.00 Kokouspaikka Oulunkylän ala-asteen koulu, Teinintie 12, rehtorin huone Jäsenet Heikkinen

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (5) Perusturvapalvelujen toimialajohtaja Delegointipäätös

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (5) Perusturvapalvelujen toimialajohtaja Delegointipäätös Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (5) KIRDno-2017-21 Vakanssinumero 5000992257, mielenterveyspalvelujen johtaja Peter Grönroosin toimivalta henkilöstöasioissa 31.08.2017 alkaen Kunnanvaltuusto on

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (5) Perusturvapalvelujen toimialajohtaja Delegointipäätös

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (5) Perusturvapalvelujen toimialajohtaja Delegointipäätös Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (5) KIRDno-2017-21 Päätösvallan delegointi vakanssinumero 5000992380 osastonhoitaja Stiina Bergendahlille ajalla 1.9.2017-31.12.2017. Kunnanvaltuusto on hyväksynyt

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (5) Hallintojohtaja Henkilöstöpäätös

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (5) Hallintojohtaja Henkilöstöpäätös Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (5) KIRDno-2017-359 Asianhallintasuunnittelijan toimen täyttäminen, vakanssinro 2000991832 Asianhallintasuunnittelijan toimi vapautuu 1.8.2017 aiemman toimenhaltijan

Lisätiedot

Vesihuoltolaitoksen taksat ovat tulleet voimaan Jätevedenpuhdistamolle vietävän lietteen hinta määräytyy seuraavasti:

Vesihuoltolaitoksen taksat ovat tulleet voimaan Jätevedenpuhdistamolle vietävän lietteen hinta määräytyy seuraavasti: Hämeenkyrö Ote pöytäkirjasta 1/2017 1 (5) 7 Vesihuoltolaitoksen taksamuutos; lietteen hinta HMKDno-2016-227 Valmistelija / lisätiedot: Pirkko-Liisa Vänttinen pirkko-liisa.vanttinen@hameenkyro.fi Vesihuoltolaitoksen

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (6) Rakennuttamispäällikkö Hankintapäätös

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (6) Rakennuttamispäällikkö Hankintapäätös Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (6) KIRDno-2017-58 Jokirinteen oppimiskeskus, rakennuttaminen, Juristin palvelut Hankinnan kohde Jokirinteen oppimiskeskuksen rakennuttajakonsultiksi valittiin kunnanhallituksen

Lisätiedot

Malminkartanon ala-asteen koulu, Puustellintie 6, opettajienhuone

Malminkartanon ala-asteen koulu, Puustellintie 6, opettajienhuone HELSINGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 3/2018 MALMINKARTANON ALA-ASTEEN KOULU JOHTOKUNTA 4.10.2018 Kokousaika 4.10.2018 klo 18.05 18.46 Kokouspaikka Malminkartanon ala-asteen koulu, Puustellintie 6, opettajienhuone

Lisätiedot

LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/

LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2019 14 Tarkastuslautakunta 13.03.2019 Päätöksentekotapa Varsinainen kokous Käsitellyt asiat Asia Liitteet Otsikko Sivu 11 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 16 12

Lisätiedot

MUUTOKSENHAKUOHJE. Muutoksenhakukielto :t 46, 47, 49-56, 59, Muutoksenhakukielto MUUTOKSENHAKUKIELTO

MUUTOKSENHAKUOHJE. Muutoksenhakukielto :t 46, 47, 49-56, 59, Muutoksenhakukielto MUUTOKSENHAKUKIELTO MUUTOKSENHAKUOHJE Muutoksenhakukielto :t 46, 47, 49-56, 59, 61-63 Muutoksenhakukielto MUUTOKSENHAKUKIELTO Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 35, Ilmastokatu -pienhankinnat HEL 2015-013693 T 02 08 02 01 SELVITYS LÄMMÖNTALTEENOTOSTA KIVIJALKARAVINTOLOISTA ISO ROOBERTINKADULLA Päätös Päätöksen perustelut Vs.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Helsingin Satama -liikelaitos 18/2014 15.12.2014

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Helsingin Satama -liikelaitos 18/2014 15.12.2014 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 18 Länsisataman laajennusalueen syvätiivistysurakka 2015 HEL 2014-014030 T 02 08 03 00 Päätös päätti tilata Länsisataman syvätiivistysurakan edullisimman tarjouksen

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 6/ ( 11) Työllisyysjaosto

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 6/ ( 11) Työllisyysjaosto Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 6/2018 1 ( 11) Aika 26.09.2018, klo 15:02-16:30 Paikka Kaupungintalo, neuvotteluhuone Kekkonen Käsitellyt asiat 31 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 32 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Vaalilain ( /714) :ien päätöksestä ei voi tehdä oikaisuvaatimusta.

Vaalilain ( /714) :ien päätöksestä ei voi tehdä oikaisuvaatimusta. MUUTOKSENHAKUOHJE 67,68, 69, 70, 71 MUUTOKSENHAKUKIELTO Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain 136 :n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa;

Lisätiedot

LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/

LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2019 23 Tarkastuslautakunta 06.05.2019 Päätöksentekotapa Varsinainen kokous Käsitellyt asiat Asia Liitteet Otsikko Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 25 18

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Asuntotuotantotoimisto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Asuntotuotantotoimisto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 164 Heka Lassila Hopeatie 20 ja Äyripolku 1 pohjarakennesuunnittelu HEL 2016-006360 T 02 08 03 01 Att 7303017 Päätös Päätöksen perustelut päätti oikeuttaa toimiston

Lisätiedot

Paikka: Munkkiniemen ala-asteen koulun opettajainhuone, Tietokuja 1

Paikka: Munkkiniemen ala-asteen koulun opettajainhuone, Tietokuja 1 Johtokunnan kokous Aika: Maanantaina 26.3.2018 klo 18.03 Paikka: n opettajainhuone, Tietokuja 1 Paikalla: Pesonen, Kajosaari, Raitala, Paavola, Martelius, Joki, Salminen, Hirsto, Nieminen, Oppilasedustaja

Lisätiedot

Punkalaitumen kunta Pöytäkirja 1/ Rakennuslautakunta. Aika klo 17:00-17:10. Kunnantalon kahvio. Käsitellyt asiat

Punkalaitumen kunta Pöytäkirja 1/ Rakennuslautakunta. Aika klo 17:00-17:10. Kunnantalon kahvio. Käsitellyt asiat Punkalaitumen kunta Pöytäkirja 1/2017 1 Rakennuslautakunta Aika 16.02.2017 klo 17:00-17:10 Paikka Kunnantalon kahvio Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Rakennuslautakunnan kokousten pitäminen vuonna 2017

Lisätiedot

KOTKAN KAUPUNKI VIRANHALTIJAPÄÄTÖS Sivu Hyvinvointipalveluiden palvelualue Sosiaalihuollon vastuualue Maahanmuuttajatyön johtaja

KOTKAN KAUPUNKI VIRANHALTIJAPÄÄTÖS Sivu Hyvinvointipalveluiden palvelualue Sosiaalihuollon vastuualue Maahanmuuttajatyön johtaja VIRANHALTIJAPÄÄTÖS Sivu Hyvinvointipalveluiden palvelualue Sosiaalihuollon vastuualue Maahanmuuttajatyön johtaja 13.09.2017 14 1 Dnro D/3189/02.08.00.01/2017 Hankintapäätös huonekaluista perheryhmäkoti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Kaupunginmuseo

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Kaupunginmuseo Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 25, digimarkkinoinnin hankinta Tulos Helsinki Oy:ltä HEL 2016-004304 T 02 08 01 01 Päätös Päätöksen perustelut päätti hankkia digitaalisen markkinoinnin kehittämistä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Rakentamispalvelu (Stara) Kaupunkitekniikan rakentaminen Yksikönjohtaja

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Rakentamispalvelu (Stara) Kaupunkitekniikan rakentaminen Yksikönjohtaja Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 9 Rakentamispalvelu Stara, LP Mustakivi, kahluualtaan kunnostus HEL 2017-004170 T 02 08 03 00 Päätös Päätöksen perustelut päätti keskeyttää "Leikkipuisto Mustakivi,

Lisätiedot

Kaarlo Virtanen Anne Lahtinen Jouni Salmirinne Vuokko Mustonen

Kaarlo Virtanen Anne Lahtinen Jouni Salmirinne Vuokko Mustonen PALOHEINÄN ALA-ASTEEN JOHTOKUNNAN KOKOUS AIKA 22.3.2018 klo 17.35 18.32 PAIKKA, opettajainhuone KUTSUTUT puheenjohtaja Marika Paananen varapuheenjohtaja Mirka Reinman jäsenet Jukka Ranua Kaarlo Virtanen

Lisätiedot

Toimitilajohtaja Asia Myllylän koulun peruskorjaus / arkkitehti - ja pääsuunnittelijan (181 / 2019)

Toimitilajohtaja Asia Myllylän koulun peruskorjaus / arkkitehti - ja pääsuunnittelijan (181 / 2019) Asia Myllylän koulun peruskorjaus / arkkitehti - ja pääsuunnittelijan (181 / 2019) Vireillepanija Päätös ja perustelut Myllylän koulun peruskorjauksen toteuttaminen edellyttää arkkitehtija pääsuunnittelupalvelujen

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 1/ ( 17) Tarkastuslautakunta Tilintarkastuksen väliraportti tilikauden 2018 tilintarkastuksesta

Laihia Pöytäkirja 1/ ( 17) Tarkastuslautakunta Tilintarkastuksen väliraportti tilikauden 2018 tilintarkastuksesta Laihia Pöytäkirja 1/2019 1 ( 17) Aika 24.01.2019, klo 13:00-16:33 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (6) Kunnossapitopäällikkö Hankintapäätös

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (6) Kunnossapitopäällikkö Hankintapäätös Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (6) KIRDno-2017-380, teräskaiteen valmistus ja asennus kuntoportaisiin. Hankinnan kohde Teräskaiteen valmistus ja asennus Jerikonmäen kuntoportaisiin. Tarjouspyyntö

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Rakennusvirasto Arkkitehtuuriosasto Kaupunginarkkitehti

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Rakennusvirasto Arkkitehtuuriosasto Kaupunginarkkitehti Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 2 n arkkitehtuuriosaston toimistopäälliköiden sijaiset HEL 2017-001933 T 00 01 00 Päätös päätti, että arkkitehtuuriosaston toimistopäälliköiden sijaisina toimivat seuraavassa

Lisätiedot

Anna-Maija Jukkara. talousjohtaja, kokouksen sihteeri

Anna-Maija Jukkara. talousjohtaja, kokouksen sihteeri Pöytäkirja 3/2019 1/12 Tarkastuslautakunta 2019-2021 16.4.2019 KOKOUSTIEDOT Aika tiistai 16.4.2019 klo 13.00-16.00 Paikka Kouvolan Hovioikeudentalo, kokoustila Presidentti Hovioikeudenkatu 6, 45100 Kouvola

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Liikennelaitos -liikelaitos (HKL)

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Liikennelaitos -liikelaitos (HKL) Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 19 HKL- Töölön varikon raiteiden 3 ja 4 ovien uusiminen HEL 2016-000433 T 02 08 01 01 Päätös Päätöksen perustelut päätti tilata Töölön varikon raiteiden 3 ja 4 ovien

Lisätiedot

4 Laskujen hyväksyjät ja asitarkastajat v. 2016 / tekninen lautakunta

4 Laskujen hyväksyjät ja asitarkastajat v. 2016 / tekninen lautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 1/2016 1 (12) Aika 26.01.2016, klo 17:00-17:46 Paikka Kunnantalo, teknisen johtajan huone Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Vuoden

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 62, Ilmastokatu -pienhankinnat HEL 2015-013693 T 02 08 02 01 Ilmastokadun tulosviestintä sekä tulosten ja datan visualisointi Päätös Päätöksen perustelut päätti hyväksyä

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 6/ (11) Tiejaosto Vanha Kirkkotien yksityistien tiekunnan liikennemerkit

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 6/ (11) Tiejaosto Vanha Kirkkotien yksityistien tiekunnan liikennemerkit Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 6/2018 1 (11) Aika 03.05.2018, klo 16:00-16:28 Paikka Kokoushuone Apila 2. kerros Käsitellyt asiat 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 28 Pöytäkirjan tarkastaminen

Lisätiedot

4 Laskujen hyväksyjät ja asiatarkastajat 2017 / sivistyslautakunta. 5 Kunnallisen perhepäivähoidon kustannuskorvaukset 2017

4 Laskujen hyväksyjät ja asiatarkastajat 2017 / sivistyslautakunta. 5 Kunnallisen perhepäivähoidon kustannuskorvaukset 2017 Mäntyharju Pöytäkirja 1/2017 1 (15) Aika 24.01.2017, klo 17:59-18:18 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Sivistyslautakunnan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Liikennelaitos -liikelaitos (HKL) 7/2015 HKL-Raitioliikenne 20.03.2015 Yksikön johtaja

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Liikennelaitos -liikelaitos (HKL) 7/2015 HKL-Raitioliikenne 20.03.2015 Yksikön johtaja Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 14 pakettiautojen vuokraus HEL 2015-003371 T 02 08 02 01 Päätös Päätöksen perustelut päätti hankkia pakettiautojen vuokrauksen vuodelle 2015 Stara logistiikalta 42 000

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Kaupunginkirjasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Kaupunginkirjasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 2 Asiakastutkimuksen hankinta HEL 2016-002168 T 02 08 02 00 Päätös Päätöksen perustelut päätti hankkia Informatum Research Oy:lta Yleisten kirjastojen muuttuva äänimaisema

Lisätiedot

Muutoksenhaku Muutoksenhaku hankintapäätökseen, pienhankinnat, liikenneliikelaitoksen

Muutoksenhaku Muutoksenhaku hankintapäätökseen, pienhankinnat, liikenneliikelaitoksen Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 8 Vaihteenohjausjärjestelmän hankinta koekäyttöön HEL 2017-006988 T 02 08 03 01 Päätös Päätöksen perustelut päätti tilata suorahankintana vaihteenohjausjärjestelmän

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Helsingin Satama -liikelaitos 6/2014 Tekniset palvelut Tekninen johtaja

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Helsingin Satama -liikelaitos 6/2014 Tekniset palvelut Tekninen johtaja Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 6 Helsingin Sataman hissihuoltosopimuksen jatkaminen HEL 2014-005413 T 02 08 02 01 Päätös päätti jatkaa Helsingin Sataman ja Vuosaaren sataman hissihuoltosopimusta ilman

Lisätiedot

:t 1-5, 8, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91.

:t 1-5, 8, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91. , Faksi 013 411 342 Viranhaltija/lautakunta Ympäristölautakunta Päivämäärä 3.2.2016 Pykälä 1-13 Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen 5.2.2016 Muutoksenhakukiellot :t 1-5, 8, 10-13 Valmistelua tai täytäntöönpanoa

Lisätiedot

Mikkeli Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Yhdyskuntatekniikan insinööri/tieasiat, vesiosuuskunnat Alueiden käyttölupapäätökset

Mikkeli Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Yhdyskuntatekniikan insinööri/tieasiat, vesiosuuskunnat Alueiden käyttölupapäätökset Mikkeli Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) MliDno-2017-2299 Kitereen yt/kunnan suostumus liikenteenohjauslaitteiden asettamiseen Kitereen yksityistie sijaitsee Ristiinan keskustaajaman luoteisosassa. Yksityistie

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Tarkastuslautakunta AIKA klo 17:15-18:55

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Tarkastuslautakunta AIKA klo 17:15-18:55 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2018 1 Tarkastuslautakunta AIKA 31.10.2018 klo 17:15-18:55 PAIKKA Lautakuntien kokoushuone, Hallituskatu 4, 98100 Kemijärvi KÄSITELLYT ASIAT Sivu 36 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Opetusvirasto Hallinto- ja kehittämiskeskus/opev Kehittämisjohtaja

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Opetusvirasto Hallinto- ja kehittämiskeskus/opev Kehittämisjohtaja Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 7 Saalem-Lähetys ry:lle myönnettävä lisäavustus perusopetuslain mukaiseen koululaisten iltapäivätoimintaan lukuvuoden 2016 2017 kevätlukukaudelle HEL 2016-005485 T 02

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Rakennusvirasto Katu- ja puisto-osasto Ylläpitotoimisto Toimistopäällikkö KYT

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Rakennusvirasto Katu- ja puisto-osasto Ylläpitotoimisto Toimistopäällikkö KYT Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 13 Ruovikonniitto Helsingin puistorannoilla 2016, toimittajan valinta, Tmi Asmo Paloniitty, 16 800 euroa (alv 0 %) HEL 2016-008549 T 02 08 01 00 Päätös Päätöksen perustelut

Lisätiedot

Otteet Otteen liitteet

Otteet Otteen liitteet Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 15 Enter - etsivän nuorisotyön sähköisen järjestelmän ylläpidon hankinta HEL 2014-006109 T 02 08 02 01 Päätös Päätöksen perustelut päätti, että Enter -etsivän nuorisotyön

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kiinteistövirasto Tilakeskus Asiakkuudet Asiakaspäällikkö/Yrityspalvelut

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kiinteistövirasto Tilakeskus Asiakkuudet Asiakaspäällikkö/Yrityspalvelut Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 112 TSW Group Ay:n vuokrasopimusten siirrot Waltcon Oy:lle osoitteessa Latokartanontie 5, 00700 Helsinki HEL 2016-004516 T 10 01 03 Päätös Päätöksen perustelut n tilakeskuksen

Lisätiedot

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Kokous todettiin laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Kokous todettiin laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. LAUKAAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 Aika 11.06.2019 klo 16:00-17:00 Paikka Kuntala kokoushuone 1 Osallistujat Saapuvilla olleet jäsenet Häkkinen Jukka Lauronen Mirja Häkkänen Pipsa puheenjohtaja varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Muutoksenhaku Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta Otteet Otteen liitteet

Muutoksenhaku Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta Otteet Otteen liitteet Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 8 Kehitysvammaisten Palvelusäätiö sr, palvelusetelituottaja, omaishoidon tuen kotiin annettava palvelu HEL 2017-008876 T 05 00 00 Päätös Päätöksen perustelut Sairaala-,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 42 Helsingin viherkerrointyökalun päivittäminen, hankinta HEL 2017-003068 T 02 08 02 00 Päätös Päätöksen perustelut päätti tilata FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy:n 13.3.2017

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Yritystonttitoimisto Yritystonttitoimiston toimistopäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Yritystonttitoimisto Yritystonttitoimiston toimistopäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 77 Linja-autojen pysäköintiä varten vuokratun alueen sijainnin muuttaminen (Nobina Finland South Oy, Roihupelto) HEL 2016-002716 T 10 01 01 04 S0145-314 Päätös Vuokranantaja

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (6) Rakennuttamispäällikkö Hankintapäätös

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (6) Rakennuttamispäällikkö Hankintapäätös Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (6) KIRDno-2017-1008 Gesterbyn Suomenkielisen koulun rakenne- ja kosteustekninen kuntotutkimus sekä sisäilmatutkimus Hankinnan kohde Gesterbyn Suomenkielisen koulun

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 3/ ( 7) Lupajaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen

Järvenpää Pöytäkirja 3/ ( 7) Lupajaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen Järvenpää Pöytäkirja 3/2018 1 ( 7) Aika 09.11.2018, klo 08:30-08:35 Paikka Seutulantalo, kokoushuone Aino Käsitellyt asiat 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 8 Oikeuden

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Asuntotuotantotoimisto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Asuntotuotantotoimisto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 20 Suomen arkkitehtuuria Katsaus 2016 -näyttelynäkyvyyden ostaminen HEL 2016-000537 T 02 08 02 01 Päätös Päätöksen perustelut päätti oikeuttaa asuntotuotantotoimiston

Lisätiedot