Päiväkirja Pohjantalo-hanke alkaen.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Päiväkirja Pohjantalo-hanke 1.1. 2009 alkaen."

Transkriptio

1 1 Päiväkirja Pohjantalo-hanke alkaen. Vuosi alkoi ja vihdoinkin uskalsimme aloittaa hankkeen talkootyöt, vaikka 2007 syksyllä jätettyyn hakemukseen ei vielä ollut tullut virallista vastausta TE-keskuksesta. Ensimmäiseksi aloitettiin heti uuden vuoden alkaessa lautatavaran hankinta kaatamalla kaksi päivää isoja kuusia Lantula-talon tontilta ja sahautettiin ne Pekka Kangasniemen kenttäsirkkelillä laudoiksi ym.. Pekka antoi koneet kolmeksi päiväksi käyttöön pilkkahinnalla ja teki itse töitä talkoilla 3 pv. Sitten vielä taaplattiin sahatavara kuivumaan. Talkoissa oli Pekan lisäksi Tarmo Hoilijoki (metsätraktori), Ilari Hanhijärvi (3 traktoria), Markku Malinen, Heiko Lipand, Anssi Pajunoja, Arto Pajunoja, Kalle Kauppi, Timo Jokela ja Kalle Hanhijärvi. Osa oli kaikkina 6 päivänä, osa vain yhtenä, mutta valmista tuli.

2 2 Puita tartti pienentää välillä moottorisahalla Varsinainen kenttäsirkkelityö ensin ja jälkitöitä paljon päälle

3 3 Ruokatauko Aarnen kerolaisilla Näitä jälkitöitä ja siivoamisia ei talkootöihin edes laskettu, paikalla oli paljon alle 16- vuotiaita ja useita päiviä tehtiin töitä ja samalla saatiin talven polttopuut ja ehkä seuraavankin talteen. Talkootunteja tuli tähän mennessä jo paljon. yhteensä: 247 tuntia, jonka rahallinen arvo on: 2830 Tammikuun johtokunnan kokouksen päätöksen mukaan lähdettiin liikkeelle. Hanke käynnistetty ja tarjouspyyntöjä tekee TE-keskuksen ohjeitten mukaisesti RA Unto Virtanen apunaan Markku Malinen, tarv. muut johtokunnan jäsenet. Erikseen pyydetään tarjoukset maalämpöön liittyvästä rakentamisesta, sisäputkista ja uudesta ulkorakennuksesta. Ulkorakennusta tehdään pääasiassa talkoilla, samoin rakennusten ulkomaalaukset. Maaliskuun aikana Unto Virtanen ja Markku Malinen selvittelivät eri tahoja, joilla olisi mahdollisuus toteuttaa hankettamme ja suunnitelmien teko kilpailuttamiseksi pääsee vasta kesäkuussa alkamaan. Kirvesmiesten tuntihinnat kysytään ja halvin näistä valitaan, muissa kilpailutuksissa ei aina valita halvimman vaihtoehdon mukaisesti vaan asetetaan kriteerit kokonaistaloudellisesti edullisimman mukaan ja TE-keskuksen ohjeitten mukaan.

4 4 Tälle paikalle tulee uusi saunarakennus ja lämpökeskus Kesäkuussa tontilta kaadettiin yli 100 vuotta vanha laho kuusi ja sen pilkkomiseen ja alueen puhdistamiseen osallistui kylän nuoria Uotilasta, Hanhijärveltä, Kuuselasta, Heinistöltä ja Haunialta sekä aina yhtä nuori Olavi Toivo 85 v. Maalämpötarjoukset pyydettiin kesäkuun loppuun mennessä ja niitä saatiin kaikilta kolmelta pyydetyltä. Tekijäksi valittiin T:mi Reijo Irri ja hän tekikin kaivot putkistoineen viikolla 28.

5 5 Saman viikon lauantaina tuli Tauno Ojansivu kaivurillaan talkoilla naapurikylästä kaivamaan ulkorakennuksen pohjan ja ojat putkia varten sekä lämpö-, viemäri- että vesijohdoille alkoi rakennuspohjan teko apuna käytettiin traktoria, kaivuria jatkettiin ja lisänä olivat tietysti lapiomiehet ja traktorin peräkauha, etukuormaaja purettiin taapeli ja lautatavara kuljetettiin rakennustyömaan viereen, osa porukasta tasasi pohjaa, johon oli ajettu sora. Heinäkuun alussa varmistui vielä tieto, että Illon vesiosuuskunta alkaa kahtena seuraavana vuonna rakentaa vesi- ja viemäriverkostoa alueelle, johon myös Lantula-talo liittyy. Putkistot asetetaan siihen valmiuteen, että ne voidaan yhdistää ilman uusia kaivamisia. Todennäköisesti saunarakennuksen käyttöönotto myös siirtyy aikaan, jolloin saadaan uusi vesi- ja viemärijärjestelmä, eikä yhdistetä lainkaan nykyisiin järjestelmiin.

6 6 Kesä-heinäkuussa alkoi myös Lantula-talon ikkunoiden peruskorjaus: vanhojen kittien, maalien poisto, pohjamaalaus, kittaus, uusi pohjamaali kitin päälle, pintamaalaus, helojen puhdistus ja maalaus. Talon koko maalaus jää seuraavaan vuoteen, mutta aloitettiin ikkunoista, koska ne olivat todella huonossa kitissä ja maalissa. Saimme myös kittaajaksi hyvän naisen, jolta homma sujui. Nuoret auttoivat myös kiitettävästi vanhan maalin poistamisessa ja maalaamisessa. Ulkorakennuksen maalaus omatekoisella punamultamaalilla saatiin myös päätökseen ja ulkorakennus on pääosin jo kunnossa alkoi sitten saunarakennuksen työt: Rakennuksen pohjatyöt aloitettiin suunnittelulla kirvesmiehen kanssa ja tavaroiden hankinnan suunnittelulla ja hintatiedusteluilla kolmelta alan liikkeeltä. Tätä hankintaa tekee Markku Malinen. Kirvesmies Matti Jokinen on rakennustyön vastaava työnjohtaja ja se on ilmoitettu rakennustarkastaja Timo Iso- Ketolalle puhelimitse alkoi sokkelin muuraus Pajusen Jorman ja kirvesmiehen johdolla, samalla Ilari täytti maalämpöputkien ojia kaivolta saunarakennukseen traktorilla. Malisen Markku oli kilpailuttanut tähän astiset tavarat ja todennut Agri-marketin edullisimmaksi ja sieltä tehtiin pääosin hankinnat. Vain osa jouduttiin hakemaan muualta, esim. vesijohtoihin liittyvät tavarat.

7 7 Sokkelimiehistä on kuvia, mutta ei itse työstä. Ilarin kuva puuttuu. Matti Anssi Jorma Markku tehtiin kaikenlaista perustustyötä, maansiirtotöitä etukuormaajalla, lapiolla. Tärykone oli Kalle Hanhijärven heiniä. Malisen Markku hankki sähkötarvikkeita ja teki sähköputkituksen jatkettiin perustustöitä ja saatiin uusi talkoolainen Seppo Koivumäki, joka hallitsi putkityöt ja tämän vaiheen putkityöt hän tekikin talkoilla hänkin.

8 olikin sitten lattiavalu. Vammalan betonilta 1 km:n päästä tuli betoniauto ja töissä oli vakiporukka Anssi, Tarmo, Markku, Ilari ja Jorma. Lattialämmitystä ym. putkistoa invawc:n ja lämpökeskuksen tienoolla oli runkon pystytys ja vakiporukan kanssa työskenteli Heiko Lipand ja Timo Jokela asennettiin kattotuolit.

9 oli oikein tehopäivä. Tuomisen Heimo tuli aamusta muuraamaan piippua apunaan Katajiston Markku, Koskisen Mauri, Lipandin Heiko, Pajusen Jorma ja Selinin Pekka uutena talkoolaisena Stormista. Samaan aikaan runkoa tekivät vakiporukka Anssi, Tarmo, Markku ja Ilari. Talkootunteja tuli tuona päivinä Heimolle, Ilarille ja Anssille 15 tuntia aamu seitsemästä ilta kymmeneen ja piippu oli valmis. Malisen Markku haki tavaraa Muurari Heimo lepää jatkettiin kattotöitä. Kilpailutettiin tuulensuojalevyt ja villat sekä ovia ja ikkunoita. Talkootunteja tuli tähän mennessä jo paljon. yhteensä:854 tuntia, jonka rahallinen arvo on: aloitettiin tuulensuojalevyjen laitto. Paikalla häärivät vakimiehet Jorma, Anssi ja Ilari. Lisäksi mukaan tuli Jokelan Timo. Seuraavina kahtena päivänä alkoi ulkoseinien laudotus. Ripat laitetaan kuulemma vasta ensi kesänä maalauksen jälkeen. Edellisten vakinaisten lisäksi oli mukana Tarmo ja Koskisen Mauri. Mukana vakiporukkaa ja Markkukin tuli mukaan.

10 Jorma ja Ilari alkoi tehdä kirvesmies Matin kanssa sisärakenteita, mitä kaikkea se on näin naisen silmin en osaa tarkemmin kirjoittaa, mutta töitä tekivät rakennuksen sisällä. Samoin seuraava päivä myös Mauri ehti taas mukaan jatkettiin samaa vakiporukalla ja Anssi haki tilaamansa kattopellit ehtoon edellä. katolla. Perjantaina Anssi haki pellit ja maanantaina oli jo maanantaina tuli katto viidessä tunnissa hyvällä porukalla. Mukana oli Anssi, Jorma, Markku M, Ilari, Markku K ja uusina miehinä Leppäkosken Erkki, Palomäen Olavi ja Hanhijärven Arvo. Sinä päivänä ei juuri muuta tehty. Leppäkosken Erkki järjesteli ympäristöä siistimmäksi. Jossain vaiheessa Ilari vei laudat Stormin sahalle höylättäväksi. Syyskuun ekana päivänä alkoi villotus. Arvo Hanhijärvi pisimpänä miehenä laitettiin vintille matalaan tilaan villottamaan, lyhyemmät villotti alakertaa. Jorma teki peltihommia ammattitaidolla, Ilari haki laasteja, muurinpellejä ym. seuraavaa päivää varten alkoi sisäseinien muuraus kirvesmiehen kanssa puuhasi Anssi, Jorma ja Ilari, kuka kantoi tiiliä, kuka teki laastia jne. Villotusta kesti 4.9. asti pienemmällä porukalla ja kaikenlaisia sisätöitä teki vakiporukka jatkui sisätyöt ja muurarin avustaminen Jorman ja Anssin toimesta. Mukaan tuli taas talkoisiin ammattitaidolla LVI-työt tekemään Koivuniemen Seppo väliseinien tekoa Anssin, Ilarin ja Jorman voimin Tauno Ojansivu tuli kaivaan kanaalin ja samalla ilmoitti ettei laskuta näistä kaivuuhommista mitään. Laskuttaa vain hiekasta. Kaivuuta tuli jo kesällä yhden päivän ajan. Hienoa! Jorma aloitti reiän teon Lantula-talon kivijalkaan, jotta lämpöputket saadaan sisään. Jormalla taisi kädet täristä pitkään, koska niin isoja ja kovia kiviä oli kovaan kivijalkaan muurattu. Ilari tasoitti lapiolla kanaalinpohjaa ja Markku teki sisätöitä ja haki taas tavaraa.

11 11 Leena kiersi katselemassa laattojen hintoja Tampereella ja pyysi kaksi Vammalan firmaa antamaan tarjouksensa. Näin sitä myöhemmin sitten saatiin Jorman tekemään reikään putket. Sisäpuolelta nähtynä maalämmön liitäntä Lantula- Ulkopuolelta nähtynä. taloon panelit, jotka Lindströmin Pekka höyläsi yhdistyksen laudoista talkoilla jälleen kerran, vietiin kuivumaan saunarakennukseen, jotta ne kuivina saataisiin seiniin lyötyä ja käsiteltyä muutenkin. Osa porukasta laittoi kipsoniitteja varastotilan seiniin. Jorma viimeisteli reikää kivijalkaan. Talkootunteja tuli tähän mennessä jo paljon. yhteensä: 1170,5 tuntia, jonka rahallinen arvo on: Tarmo, Anssi, Ilari ja Jorma tekivät sekä sisätöitä, panelointia ym. että ympäristön tasoitusta ja kaivurihommia haettiin Malisen Kertun ja Markun kanssa toista tuhatta kiloja laattoja Pukkilan pihamyynnistä erityisen halpaan hintaan. Oli siinä Ilarin pakettiauto kovilla, kun Markku lastin ehjänä perille toi.

12 Anssi ja Jorma viimeisteli katon peltitöitä ja asettelivat paikoilleen rännit ja tikkaat. Markku maalasi lämpökeskuksen katot ja seinä Lantula-talon sisämaalauksista jääneillä maaleilla ja lattia Anssilta saadulta tehomaalilla. Muut tekivät listotusta ja panelointia. Komeeta seinää ja kattoo tuli talkoilla kaadetuista ja sahatuista puista Tarmo, Jorma ja Ilari tasoittivat lämpökanaalinpohjaa putkia varten valmiiksi ja jatkoivat panelointia kattoja paneloitiin ja Ilari ja Jorma alkoi Lantula-talon invaluiskan teon. Olihan siihen jo aiemmin tehty perustustöitä, mutta niitä ei ole kirjattu ylös Markku tekee taas sähkötöitä ja Anssi sitkeesti tasaa kanaalin pohjaa paremmaksi.

13 13 Invaluiskan teko aluillaan. Suihkutilojen hyvät vesieristykset ja kaakeloinnit Jorma, Anssi ja Ilari käsittelivät vuorollaan seiniä ja kattoja pensselin kanssa ja Markun kanssa jonkinlaisia sähkötöitä. Markku purki apukeittiön vanhan kaapin lämpöputkistojen tieltä ja teki sähkötöitä. Apukeittiöstä on nyt väylä kellariin. Viikonloppuna Markku hommasi tarvikkeita Vammalasta ja teki sähkötöitä ja veti sähköputkia kanaaliin.

14 14 Komeat on lämpökeskuksen seinät ja katto. On sinne hieno vetää kymmeniä erilaisia johtoja putkimiehen, sähkömiehen jne. johdolla sekä tuoda uudet laitteet Ruotsista lämpökanaalin putkitusta. Ilari ja Markku Jorma Putkituksen jälkeen täytettiin kaanaalia ja vakiporukan lisäksi mukaan tuli Katajiston Markku etukuormaajallaan tuli Tampereen mies Arvo kaakeloimaan periksi päiväksi WC-tiloja. Putkitöitä oli tekemässä Koivuniemen Seppo ja muu vakiporukka teki kaikenlaista.

15 Leena ja Ilari haki Laviasta kilpailutetut ja tilatut ulko-ovet ja ikkunat, Jorma ja Tarmo laudoittivat räystäät ovia ja ikkunoita asennettiin, räystäitä viimeisteltiin, Arvo jatkoi kaakeloimista ja osa porukasta jatkoi pihan tasaamista haettiin tavaraa ja Arvo jatkoi WC:n laatoitusta ostettiin lukot ja Ilari asetti ne paikoilleen. Arvo työssään Työmaan yleistä siivousta, listojen ja ovien lakkaamista, WC-laatoitustyötä, pihan tasausta ja hiekkakuorman levittäminen pihaan ja saunarakennuksen ulkopuolen ja invaluiskan viimeistelyä. Valmista tulee kanaalin päällä tienmaa ja uusi invaluiska

16 16 Lokakuun lopun töitä Matti ja Jorma Tarkkaa työtä tämä viimeistely. Vakiporukalle ostettiin ei-hankerahoilla työvaatteet kesän talkoissa kuluneiden omien tilalle. Jorma talkoolaisten edustusasussa Paljon jää töitä vielä ensi kesäksi. Piha-alue saunan ympäriltä vaatii vielä paljon talkootyötä.

17 17 Täällä ovat jossain porakaivot. Rinne pellolle täyttyi kivistä. Talkootunteja tuli tähän mennessä jo paljon. yhteensä: 1553 tuntia, jonka rahallinen arvo on: Paljon on vielä töitä edessä. Ensi kesänä varsinkin pihatöitä ja rakennusten maalausta. Hienosti on kuitenkin heinä-lokakuun aikana saatu valmista. Marraskuun eka viikolla tulee putkimies ja sitten alkaa työt vähetä toistaiseksi. Keittiöllä on häärinyt moni. Vakituisesti seuraavat neljä. Pirkko, Liisa, Leena H ja Kerttu. Aina hymyssä suin!!! Tiedot koonnut hankevetäjä Leena Virri-Hanhijärvi

RAKENNUSPÄIVÄKIRJA Juha-Pekka ja Susanna Katajisto

RAKENNUSPÄIVÄKIRJA Juha-Pekka ja Susanna Katajisto RAKENNUSPÄIVÄKIRJA Juha-Pekka ja Susanna Katajisto 2 Rakennuspäiväkirja www.katajistot.net Rakennusprojekti 2004-2011 Juha-Pekka ja Susanna Katajisto 27.9.2011 3 Alkusanat Tämä rakennuspäiväkirja kertoo

Lisätiedot

Friisilän talkoot. Talkoopäiväkirja 13.2.1993 25.9.1994

Friisilän talkoot. Talkoopäiväkirja 13.2.1993 25.9.1994 Friisilän talkoot Talkoopäiväkirja 13.2.1993 25.9.1994 Raisionjokilaakson luonnonsuojeluyhdistyksen julkaisuja nro 3 2010 Taustaa tapahtumille Sain toukokuussa 2010 tehtäväkseni toimia eräänlaisena oppaana

Lisätiedot

Kesäkoti PeKuLa 20 vuotta

Kesäkoti PeKuLa 20 vuotta Kirjoittaja Pentti Haapiseva Taitto Jyrki Laakso Historiikin julkaisemista on tukenut Fortum Oyj Kesäkoti PeKuLa Historiaa vuodesta 1985 vuoteen 2009 Näkymä merelle PeKuLan terassilta. Vuonna 1985 Loviisan

Lisätiedot

Viitalan koulun saneeraus kylätaloksi -hankkeen hankepäiväkirja 2010-2015 Hankkeen numero: 12640 VENESKOSKI-VIITALA-SEURA RY

Viitalan koulun saneeraus kylätaloksi -hankkeen hankepäiväkirja 2010-2015 Hankkeen numero: 12640 VENESKOSKI-VIITALA-SEURA RY Viitalan koulun saneeraus kylätaloksi -hankkeen hankepäiväkirja 2010-2015 Hankkeen numero: 12640 VENESKOSKI-VIITALA-SEURA RY Parinkymmenen minuutin ajomatkan etäisyydellä Seinäjoen keskustasta sijaitsee

Lisätiedot

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2007 2013 Toimintalinja: Leader Toimenpide 321 Elinkeinoelämän ja maaseutuväestön peruspalvelut

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2007 2013 Toimintalinja: Leader Toimenpide 321 Elinkeinoelämän ja maaseutuväestön peruspalvelut Kainuun Moottorikerho ry Timo Roininen SANTAMÄKI MAASTORADAT HANKE Diaarinro:736 / 3570-2009 TIIVISTELMÄ Kainuun moottorikerholla oli ollut jo kolmekymmentä vuotta ajoharjoittelupaikka Kajaanin Matimäessä.

Lisätiedot

Kotimökille uusi ilme. Matti Tykkyläinen

Kotimökille uusi ilme. Matti Tykkyläinen Kotimökille uusi ilme Matti Tykkyläinen Kotimökille uusi ilme Vanhempamme Hanna ja Janne Tykkyläinen muuttivat vuonna 1929 Iljanvaaraan. He rakensivat perheelle talon, joka valmistui talvisodan alla syksyllä

Lisätiedot

Viljakkalan Seurojentalo Korjausraportti

Viljakkalan Seurojentalo Korjausraportti Viljakkalan Seurojentalo Korjausraportti Viljakkalan Seurojentalo 1 Sisällys... 3 Johdanto... 3 Seurojentalon korjaukset aikajärjestyksessä... 4 Hankesuunnitelmien lyhennelmät... 6 2010/SEUROJENTALO PAREMMAKSI

Lisätiedot

Pentti Nuikan muistot sota- ajasta, evakkomatkasta ja Merijärveltä

Pentti Nuikan muistot sota- ajasta, evakkomatkasta ja Merijärveltä Pentti Nuikan muistot sota- ajasta, evakkomatkasta ja Merijärveltä Talvisota päättyi maaliskuun alussa aselepoon. Vihollinen jatkoi vielä aselevon jälkeen vuorokauden. Suomalaisilla oli ampumakielto mutta

Lisätiedot

KOTAMÄEN LYPSYKARJATILAN LÄMMITYSJÄRJESTELMÄ

KOTAMÄEN LYPSYKARJATILAN LÄMMITYSJÄRJESTELMÄ KOTAMÄEN LYPSYKARJATILAN LÄMMITYSJÄRJESTELMÄ Suunnittelu ja toteutus Juhani Koskinen Opinnäytetyö Joulukuu 2006 Luonnonvara-ala JYVÄSKYLÄN KUVAILULEHTI AMMATTIKORKEAKOULU 22.12.2006 Tekijä(t) KOSKINEN,

Lisätiedot

Viljakkalan Seurojentalo Korjausraportti

Viljakkalan Seurojentalo Korjausraportti Viljakkalan Seurojentalo Korjausraportti Viljakkalan Seurojentalo Sisällys... 1 Johdanto... 1 Seurojentalon korjaukset aikajärjestyksessä... 2 Hankesuunnitelmien lyhennelmät... 4 2010/SEUROJENTALO PAREMMAKSI

Lisätiedot

PANNUHUONE REMONTTI VALKEAKOSKELLA

PANNUHUONE REMONTTI VALKEAKOSKELLA 1 PANNUHUONE REMONTTI VALKEAKOSKELLA Vanhat laitteet tulevat aina vaihtoikään, suunnitellusti..suunnittelematta, yhtä äkkiä? Oma pannuhuoneremontti oli osittain suunniteltu 34. vuoden ikäiseen talooni,

Lisätiedot

Joonas Tastula OMAKOTITALON RAKENTAMINEN KAPPALETAVARASTA JA SEN VERTAILU ELEMENTTITALOPAKETTIIN

Joonas Tastula OMAKOTITALON RAKENTAMINEN KAPPALETAVARASTA JA SEN VERTAILU ELEMENTTITALOPAKETTIIN Joonas Tastula OMAKOTITALON RAKENTAMINEN KAPPALETAVARASTA JA SEN VERTAILU ELEMENTTITALOPAKETTIIN OMAKOTITALON RAKENTAMINEN KAPPALETAVARASTA JA SEN VERTAILU ELEMENTTITALOPAKETTIIN Joonas Tastula Opinnäytetyö

Lisätiedot

Kuolemajärven Inkisten sukuseura Nro 10 * 2004 * 10. vuosikerta

Kuolemajärven Inkisten sukuseura Nro 10 * 2004 * 10. vuosikerta Kuolemajärven Inkisten sukuseura Nro 10 * 2004 * 10. vuosikerta Vilhelmiina ja Vilhelm Inkisen perhe v. 1920 Kuolemajärven Karjalaisten kylästä. Vanhempien kera kuvassa ovat lapset vas. Tyyne, Väinö äidin

Lisätiedot

Lantulan koulun historia

Lantulan koulun historia Lantulan koulun historia Historian tutkielma Kalle Hanhijärvi Vammalan yläaste 8 C Kevät 2007 2 Sisällys 1. Johdanto... 3 2. Koulunkäynti Lantulan seudulla ennen omaa koulua... 4 2.1 Kiertokoulut... 4

Lisätiedot

Käymäläseura Huussi ry. - Global Dry Toilet Association of Finland

Käymäläseura Huussi ry. - Global Dry Toilet Association of Finland Projektikoordinaattori Sari Huuhtanen Matkapäiväkirja Sambiasta 31.10. 16.11.2007 31.10. 1.11 Matka Matka Lusakaan sujui mukavasti. Istuin lentokoneessa puolalaisen nunnan vieressä, joka oli tehnyt vuosia

Lisätiedot

TARINOITA RADANVARREN KYLISTÄ RAIPOSTA RAJALLE

TARINOITA RADANVARREN KYLISTÄ RAIPOSTA RAJALLE TARINOITA RADANVARREN KYLISTÄ RAIPOSTA RAJALLE Lukijalle Voimaa Vainikkalasta Sisua Simolasta hankkeen toimesta on kerätty tarinoita, muisteloita ja sattumuksia, joita eri henkilöt ovat taakse jääneiden

Lisätiedot

AKTIIVISET ASUKKAAT TEKEVÄT KYLÄN

AKTIIVISET ASUKKAAT TEKEVÄT KYLÄN kylähullu Koijärven alueen kylien tiedotuslehti nro 18, KESÄ 2013 TAPAHTUMIA, TIETOA JA TARINOITA, pidä tallessa! Rakennukset kertovat historiaa Kylillä riittää säpinää Eläimet elämässä mukana AKTIIVISET

Lisätiedot

Forssan Reserviläiset ry Hattulan - Tyrvännön reserviläiset ry Hauhon Reserviläiset ry Hauhon Reserviupseerikerho ry Hämeenlinnan Reserviläiset

Forssan Reserviläiset ry Hattulan - Tyrvännön reserviläiset ry Hauhon Reserviläiset ry Hauhon Reserviupseerikerho ry Hämeenlinnan Reserviläiset Etelä-häme Forssan Reserviläiset ry Hattulan - Tyrvännön reserviläiset ry Hauhon Reserviläiset ry Hauhon Reserviupseerikerho ry Hämeenlinnan Reserviläiset Aliupseerit ry Janakkalan Reserviläiset ry Kalvolan

Lisätiedot

Kotikylä. Syyskuu 3/2013. Vartio- ja Mellunkylän Omakotiyhdistyksen tiedotuslehti. Muistojen kylän kyläläinen, sivu 8

Kotikylä. Syyskuu 3/2013. Vartio- ja Mellunkylän Omakotiyhdistyksen tiedotuslehti. Muistojen kylän kyläläinen, sivu 8 Kotikylä VARTIO- JA MELLUNKYLÄN OMAKOTIYHDISTYS ry. Vartio- ja Mellunkylän Omakotiyhdistyksen tiedotuslehti Muistojen kylän kyläläinen, sivu 8 Puotilan kartanon ystävät palkittiin sivu 14 Syyskuu 3/2013

Lisätiedot

Kulkueen jälkeen 21:00 alkoi kalasatamassa suuri ja näyttävä ilotulitus.

Kulkueen jälkeen 21:00 alkoi kalasatamassa suuri ja näyttävä ilotulitus. Tammikuu 2008 1.1. HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2008 Vuoden ensimmäinen päivä on mennyt rauhallisesti. Ilotulitteita ovat vielä paukutelleet pitkin päivää jossain päin Puertoa. Päivä oli aamulla pelkkää paistetta,

Lisätiedot

Oikoset - Oulun Ilmailukerho ry:n virallinen kerholehti. Huhtikuu 2010 Nro 51

Oikoset - Oulun Ilmailukerho ry:n virallinen kerholehti. Huhtikuu 2010 Nro 51 Oikoset - Oulun Ilmailukerho ry:n virallinen kerholehti Huhtikuu 2010 Nro 51 2 Sisällysluettelo Vastuutoimittajan sekalaista höpinää......3 Puheenjohtajan sepustuksia...4 Kebneleiri 2010...6 Lentäen olisit

Lisätiedot

20-2010 Keskiviikkona toukokuun 19. päivänä PUOLANGAN KOTISEUTU- JA UUTISLEHTI Irtonumero 1,50. osta 5, maksa 4! kärhöt

20-2010 Keskiviikkona toukokuun 19. päivänä PUOLANGAN KOTISEUTU- JA UUTISLEHTI Irtonumero 1,50. osta 5, maksa 4! kärhöt nro 20-19.5.2010 1 20-2010 Keskiviikkona toukokuun 19. päivänä PUOLANGAN KOTISEUTU- JA UUTISLEHTI Irtonumero 1,50 kaikkea rakentamiseen Nyt jätevesiasiat kuntoon -jätevesijärjestelmällä. Saneeraus ja uudisrakentaminen

Lisätiedot

Kynttilä. Karunan. Kyläyhdistys r.y. 17. vuosikerta

Kynttilä. Karunan. Kyläyhdistys r.y. 17. vuosikerta Karunan Kynttilä Karunan Kyläyhdistys r.y. 17. vuosikerta 2015 Kertokaa ideoita! Karunan kyläyhdistys otti hyvää vauhtia kesän tapahtumiin jo viime syyskuussa, kun järjestimme Kalliorannassa maakunnallisen

Lisätiedot

Savon Seudun VINTTIKOIRAHARRASTAJAT SSVH ry

Savon Seudun VINTTIKOIRAHARRASTAJAT SSVH ry HALLITUS 2012 PUHEENJOHTAJA Tarja Pohjanvirta pvirrat@luukku.com Savon Seudun VINTTIKOIRAHARRASTAJAT SSVH ry VARAPUHEENJOHTAJA Marjo Blomberg m.lampela@dnainternet.net SIHTEERI Heidi Vilpponen heidi.vilpponen@hotmail.com

Lisätiedot

KYLÄSUUNNITELMA 2006. Vuonna 2003 laaditun KYLÄSUUNNITELMAN PÄIVITYS

KYLÄSUUNNITELMA 2006. Vuonna 2003 laaditun KYLÄSUUNNITELMAN PÄIVITYS KYLÄSUUNNITELMA 2006 Vuonna 2003 laaditun KYLÄSUUNNITELMAN PÄIVITYS 1. JOHDANTO...3 2 KYLÄN SIJAINTI, OSA-ALUEET JA HISTORIIKKI...4 2.1 Asutuksesta...4 2.2 Sijainnista...5 2.3. Koulunkäynnin historiasta...6

Lisätiedot

19.5.2008 Hei. 20.5.2008 valitetavasti pitää todeta, että saneerauksen alku vaikeuksista johtuen en ole vielä pässyt aloittamaan asennusta.

19.5.2008 Hei. 20.5.2008 valitetavasti pitää todeta, että saneerauksen alku vaikeuksista johtuen en ole vielä pässyt aloittamaan asennusta. 26.5.2008 asennus on käynnistynyt, ulkoyksikkö on nostettu paikoilleen, kellarin seinään on piikattu reikä ulkoyksikön putkille ja sähkönsyöttö/ohjausjohdolle. kellarin ja pannuhuoneen sähkötyöt menossa,

Lisätiedot

Mummun muistelmat. Kirjoittanut: Helvi Hänninen. Sähköinen omajulkaisu. versio 1. Kansi ja PDF-taitto: Tauno Väätänen.

Mummun muistelmat. Kirjoittanut: Helvi Hänninen. Sähköinen omajulkaisu. versio 1. Kansi ja PDF-taitto: Tauno Väätänen. 1 Mummun muistelmat Kirjoittanut: Helvi Hänninen Kansi ja PDF-taitto: Tauno Väätänen Sähköinen omajulkaisu versio 1 Saarijärvi 2015 Copyright Helvi Hänninen 2 Sisällysluettelo Kirje lukijalle...4 Esivanhempien

Lisätiedot

VAASAN SÄHKöN ASIAKASLEHTI 2/2011. Maalia pintaan - pensselillä vai ruiskulla? Vaasan rata sähköistyy Nette vieraili kuminatehtaalla

VAASAN SÄHKöN ASIAKASLEHTI 2/2011. Maalia pintaan - pensselillä vai ruiskulla? Vaasan rata sähköistyy Nette vieraili kuminatehtaalla nette VAASAN SÄHKöN ASIAKASLEHTI 2/2011 Maalia pintaan - pensselillä vai ruiskulla? Vaasan rata sähköistyy Nette vieraili kuminatehtaalla Riihimäellä SISÄLLYS ASIAKASPALVELU TIEDOTTAA Asiakaspalvelu 06

Lisätiedot

BJÖRKFELDTIN TALON KUNNOSTUSTYÖT TYÖMAARAPORTTI

BJÖRKFELDTIN TALON KUNNOSTUSTYÖT TYÖMAARAPORTTI BJÖRKFELDTIN TALON KUNNOSTUSTYÖT TYÖMAARAPORTTI LEVANDE BYGGNADSTRADITION ELÄVÄ RAKENNUSPERINNE Byggnadsvårdsförening i Åboland r.f Turunmaan korjausrakentamisyhdistys r.y. Tutkivat purkutyöt, havaitut

Lisätiedot

Ultimaten referenssiasiakkaiden palaute. ilma-vesilämmöstä ja energiavaraajasta! Referenssikohde: Lahti. Lainauksen päivämäärä: 19.5.

Ultimaten referenssiasiakkaiden palaute. ilma-vesilämmöstä ja energiavaraajasta! Referenssikohde: Lahti. Lainauksen päivämäärä: 19.5. Ultimaten referenssiasiakkaiden palaute ilma-vesilämmöstä ja energiavaraajasta! Tähän on koottu Kevään 2008 referenssiasiakkaiden palautteet kesäkuun 2008 loppuun mennessä. Kaikki referenssikohteiden kuvaukset

Lisätiedot