Kestäviä valintoja

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kestäviä valintoja 2009 2010"

Transkriptio

1 Kestäviä valintoja

2 2 Kestäviä valintoja Bosch Kestäviä valintoja Bosch 3 On parempi menettää rahaa kuin luottamus Tämä ajatus on peräisin yhtiön perustajalta Robert Boschilta. Bosch oli keksijä ja yrittäjä, joka pyrki jatkuvasti kehittämään tekniikkaa ja ylittämään asiakkaittensa odotukset. Hänen visionsa toimii edelleen: vielä 70 vuotta Robert Boschin kuoleman jälkeen se ohjaa yritystä panostamaan kestävään laatuun. Robert Bosch antoi yritykselleen nimensä ja loi yritysarvot. Hänelle menestys ei merkinnyt vain taloudellista kasvua, vaan myös parempia elinolosuhteita ja työoloja. Robert Bosch loi periaatteet, joita edelleen tänä päivänä noudatetaan ja ne antavat myös suunnan tulevaisuudelle. Robert Boschin elämänkatsomus on edelleen keskeinen osa toimintaamme. Esimerkkinä voimme kertoa, että Bosch on Euroopan neljänneksi suurin hyväntekeväisyyden tukija. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa syy valita Bosch-tuotteita. Tärkein syy on se, että Robert Bosch on luvannut tuotteiden ylittävän odotuksesi. Kestävä muotoilu perustuu kestävään ajatteluun. Bosch Classic Edition -jääkaapin malli on peräisin vuodelta 1956.

3 4 Kestäviä valintoja Kestäviä valintoja 5 Meillä on uusi astianpesukone. Olisiko sinulla kymmenen litraa vettä? Active Water oli viime vuoden suuri uutuus ja tekninen läpimurto. Kymmenen litraa vettä pesee kuin vettä olisi 4100 litraa! Jokaisen vesipisaran pesuteho hyödynnetään täysimittaisesti. Siten A-luokan pesutulos saadaan aikaan äärimmäisen vähäisellä vedenkulutuksella. Yrityksen perustaja Robert Bosch olisi varmasti riemuinnut Active Water -innovaatiosta. Emme saa kuitenkaan jäädä lepäilemään laakereillemme. Tuotteemme erottuvat kilpailijoiden joukosta innovatiivisen osaamisen ansiosta. Active Water -astianpesukoneisiin on vuodesta 2009 asti kehitetty entistä parempi ja entistä tehokkaampi kuivaustekniikka. Se on auttanut vähentämään energiankulutusta 14 prosenttia eli 0,83 kilowattituntiin. Tuotteiden ominaisuuksia parantavia ja niiden ympäristövaikutusta vähentäviä kehitysmahdollisuuksia on loputtomasti. Ympäristönsuojelu on ollut konkreettinen osa toimintaamme jo vuodesta 1973 lähtien. Bosch-kodinkonetehtaat täyttivät ensimmäisenä EU:n vapaaehtoisen ympäristöjärjestelmän (EMAS) ehdot. Ympäristön järjestelmällinen huomioiminen on myös johtanut siihen, että 91 prosenttia tehtaiden jätteistä kierrätetään ja käytetään uudelleen. Bosch lopetti pölynimurien putkien kromauksen, koska prosessi oli haitallinen ympäristölle. 80 prosenttia tehtaiden toimituksista tehdään rautateitse. Kestävää toimintaamme kuvaa ehkä parhaiten se, että ruotsalaisen Råd & Rön -kuluttajalehden (nro 9/2008) mukaan kukaan eurooppalaisista pesukonevalmistajista ei kanna yhteiskuntavastuutaan paremmin kuin Bosch. Sen on perustajamme varmistanut. Lisää näyttöä kestävästä toiminnastamme löytyy on sivustoiltamme Tällä merkinnällä varustetuissa tuotteissa on käytetty edistyksellistä tekniikkaa, minkä ansiosta ne säästävät energiaa ja resursseja, mutta tarjoavat samalla täydellisiä tuloksia. Kuten muutkin Bosch-kodinkoneet, ne valmistetaan mahdollisimman ympäristöystävällisellä tavalla. Bosch Green Technology inside -merkintä tarkoittaa resurssien säästöä ja kestävyyttä. Ne saavutetaan käyttämällä tuotteissa vihreää tekniikkaa, kuten ActiveAir-tekniikkaa ja Zeolite -kuivausta. EU:ssa käytössä olevasta yleisestä energiamerkinnästä löytyy tietoa sivulta 68.

4 6 Sisällysluettelo Sisällysluettelo 7 Sisällys. 2 Kestävä ajattelu 4 Kestävä kehitys 6 Sisällysluettelo 8 Kalusteisiin sijoitettavat kodinkoneet 10 Keittotasot 18 Uunit 24 Mikroaaltouunit ja yhdistelmäuunit 28 Espressokeittimet 32 Liesituulettimet 36 Vapaasti sijoitettavat kodinkoneet 36 Liedet 38 Yleiskoneet, sauvasekoittimet 46 Kahvi, mehu, aamiainen 50 Jääkaapit ja pakastimet 62 Astianpesukoneet 68 Ympäristön huomioiminen 70 Vatteiden huolto 70 Pesukoneet 74 Kuivausrummut 78 Silitysraudat 80 Pölynimurit 86 Terveys ja kauneus 86 Hiustenkuivaimet ja kihartimet 88 Henkilövaa t, lämpöpatja 90 Tuotteiden yleiskatsaus

5 8 Kalusteisiin sijoitettavat kodinkoneet Kalusteisiin sijoitettavat kodinkoneet 9 Kalusteisiin sijoitettavat huipputuotteet saavat kodin sydämen sykkimään. The Perfect Match! On mahdotonta kuvitella elämää ilman keittiötä tai keittiötä ilman elämää. Keittiön on täytettävä kaikki tarpeet. Siellä kutkutetaan aisteja ja täytetään vatsoja. Uusi kalusteisiin sijoitettavien Bosch-kodinkoneiden valikoima sopii sekä kunnianhimoisille kotikokeille että niille, jotka haluavat nauttia tuoreen latte-kahvin seisaaltaan. Yhdistä toisiinsa uudet keittotasot, pienet ja suuret uunit, tehokkaat liesituulettimet ja uutuuttaan kiiltävät kahvinkeittimet. Kaikki uudet kalusteisiin sijoitettavat Bosch-kodinkoneet sopivat yhteen ja muodostavat täydellisen kokonaisuuden.

6 10 Kalusteisiin sijoitettavat keittotasot Kalusteisiin sijoitettavat keittotasot 11 Uudet keittotasot, joiden kanssa eivät kärähdä keitokset eivätkä hermot. Keittotasot sopivat täydellisesti keittiöösi ja helpottavat ruoanlaittoa. Tämä on uuden kalusteisiin sijoitettavien Bosch-kodinkoneiden perusajatus. Uuden asennuskehyksen ansiosta keittotasojen muotoilu on niin ilmeikäs, että niitä voisi esitellä taidegalleriassa. Toisaalta se olisi sääli, sillä keittotasot on tehty käytettäväksi. Suomalaisessa keittiössä niiden tekniikka pääsee oikeuksiinsa, esimerkiksi kätevän PaistoSensorin muodossa.

7 12 Kalusteisiin sijoitettavat keittotasot Kalusteisiin sijoitettavat keittotasot 13 PaistoSensori kertoo sinulle, kun paistinpannu on tarpeeksi kuuma. Bosch-induktioliesiin sisältyvä PaistoSensori on yksi monista innovaatioista, jotka pienentävät eroa televisiosta tuttujen ammattikokkien ja kotikokin välillä. PaistoSensorissa on neljä lämpöasetusta, jotka sopivat erilais ten raaka-aineiden valmistukseen. Tämän lisäksi löytyy 9 automaattista ruoanvalmistusohjelmaa, mikä helpottaa ruoanlaittoa entisestään. Voit esimerkiksi valita ohjelman kalafileiden paistamiseen. Kun paistinpannu on sopivan kuuma, keittotaso ilmoittaa siitä äänimerkillä. Kun sulatat paistorasvan ja laitat kypsennettävän ruoan pannuun, se viilenee hieman. PaistoSensori säätelee kypsennyslämpötilaa automaattisesti, jotta se on jatkuvasti ihanteellinen kypsennettävälle raaka-aineelle. DirectSelect: Entistä vähemmän napinpainalluksia. PaistoSensorin edut: Terveellisyys + Paistorasva ei ylikuumene. + Lämpötilanhallinta vähentää akryyliamidin muodostumista. Energiansäästö + Energiankulutus on tarpeenmukaista, eikä lämpöä kulu hukkaan. Käyttöturvallisuus + Paistorasvan syttymisen riski vähenee. + Pannu ei ylikuumene eikä siten aiheuta savunmuodostusta. + Paistinpannun teflon-pinta ei vahingoitu. Mukavuus + Paistinpannu kuumenee automaattisesti sopivaan lämpötilaan. + Paistinpannu säilyttää valitun lämpötilan. + Äänimerkki ilmoittaa, kun paistinpannu on sopivan kuuma. Muotoilu-uutinen: Mustan jälkeen tulee valkoinen! Lupaamme, että uusi kalusteisiin sijoitettavien Bosch-tuotteiden sarja vetää katseet puo leensa! Kaikissa väreissä on tukeva ja kestävä metalli-lasi-metalli-pinta. Keittotasoissa on kaksi metallipintaista sivua. Jopa laitteen alapuoli on metallia. Voit helposti yhdistää haluamaasi Comfort -keittotasoon Domino-tason, kun haluat täydentää keittiötäsi esimerkiksi laavagrillillä tai kaasukeittotasolla. Kalusteisiin sijoitettavien Bosch-keittotasojen ohjauspaneeleissa on uusi ja entistä intuitiivisempi muotoilu. Esimerkiksi tehon ja ajastuksen asetuksia säädetään suoraan numeroilla plus- ja miinus-painikkeiden sijaan. Jos haluat DirectSelect-paneelin, jota voi käsitellä myös märin tai jauhoisin käsin, valintasi on Piezo-metallipaneeli. Kaikki paneelit on helppo puhdistaa. Kun painat keskeytyspainiketta, toiminta keskeytyy 20 sekunniksi, eikä keittotasoa tarvitse sammuttaa pyyhkimisen ajaksi. Uudessa Bosch-keittotasovalikoimassa ei ole likaa kerääviä rakoja tai reunuksia.

8 14 Kalusteisiin sijoitettavat keittotasot Kalusteisiin sijoitettavat keittotasot 15 Induktiokeittotasot säästävät aikaa ja energiaa. Keittotasot, jotka toimivat perinteisellä lämpösäteilyllä tai kaasulla. Induktiokeittotaso kuumenee nopeasti ja reagoi heti lämmön lisäämiseen tai vähentämiseen. Keittoalue viilenee heti käytön jälkeen. Induktiokeittotaso toimii vain sellaisten kattiloiden ja paistinpannujen kanssa, joihin magneetti kiinnittyy. Keraamisilla ja levytasoilla voi käyttää kaikenlaisia kattiloita ja pannuja, kunhan niiden pohjat ovat tasaiset. Keittotaso on helppo pyyhkiä ruoanlaiton jälkeen. Klassiset Bosch-kaasukeittotasot niille onnekkaille kokeille, joilla on käytössään kaasu. PIB 685N24E, keraaminen induktiokeittotaso Muotoilu PiezoDesign 60 cm PKN 675N14D, keraaminen keittotaso Muotoilu ComfortDesign 60 cm Kätevät toiminnot + PaistoSensori + DirectSelect-säätö + Ovaali laajennettava keittoalue + PowerBoost-toiminto + Ohjauspaneelissa keskeytystoiminto + Jälkilämmön merkkivalo + Hälytin + Ajastin Kätevät toiminnot Mitat millimetreinä (K x L x S) 6 x 606 x HighSpeed-keittoaluetta + DirectSelect-säätö + Ovaali laajennettava keittoalue + Laajennettava keittoalue + Ohjauspaneelissa keskeytystoiminto Mitat millimetreinä (K x L x S) 8 x 606 x 537 PIE 645T14E KehysDesign 60 cm Induktio, TouchControl-säätö, keittoaluekohtaiset jälkilämmön merkkivalot. PIB 601N24E PlanoDesign 60 cm Induktio, DirectSelect-säätö, PaistoSensori, ovaali laajennettava keittoalue, ohjauspaneelissa keskeytystoiminto. PIB 672E14E ComfortDesign 60 cm Induktio, DirectSelect-säätö, PaistoSensori, ovaali laajennettava keittoalue, ohjauspaneelissa keskeytystoiminto. PKE 645V14E KehysDesign 60 cm Keraaminen keittotaso, säätö valitsimilla, Highspeed-keittoalueet, keittoaluekohtaiset jälkilämmön merkkivalot. PKN 679C14D ComfortDesign 60 cm Keraaminen, säätö valitsimilla, ovaali laajennettava keittoalue, laajennettava keittoalue. PIL 845T14E KehysDesign 80 cm Induktio, TouchControl-säätö, 28 cm:n keittoalue. PIB 875N24E ComfortDesign 80 cm Induktio, PaistoSensori, lämpimänäpitoalue, ovaali laajennettava keittoalue, ohjauspaneelissa keskeytystoiminto. PIK 975N24E ComfortDesign 90 cm Induktio, Induktio, DirectSelect-säätö, PaistoSensori, laajennettava keittoalue, SuperBooster, ohjauspaneelissa keskeytystoiminto. PRP 626B90E ComfortDesign 60 cm Kaasu, klassiset vääntimet, teho- ja säästöliekki, nestekaasuliitäntä mahdollinen. Lisätietoa tuotteista löytyy taulukosta sivulla 92. Täydellinen valikoima, tiedot ja suositushinnat:

9 16 Kalusteisiin sijoitettavat keittotasot Kalusteisiin sijoitettavat keittotasot 17 Domino-keittotasojen induktio-, kaasu- ja laavakivigrilliversiot Domino-keittotasot sopivat täydellisesti toisiinsa. Niistä saa myös erinomaisen kokonaisuuden ComfortDesign-keittotason kanssa (leveys cm). Erityisen säväyksen keittiölle antaa Domino-keittotaso. Uudet kalusteisiin sijoitettavat Domino-keittotasot tarjoavat lähes loputtomasti yhdistelymahdollisuuksia. Valikoimaamme kuuluu 30 cm leveitä keittotasoja, joissa on samanlainen geometrinen muotoilu kuin täyskokoisissa keittotasoissamme. Ne sopivat saumattomasti yhteen suuren keittotason kanssa. Voit myös yhdistää useita pieniä keittotasoja kokonaisuudeksi. Domino-valikoima sisältää kaasu-, laavakivi-, rasvakeitin-, keraamisen keitto- ja PIE 375C14E - 30 cm ComfortDesign Induktio, säätö valitsimilla, Power- Boost, 9 tehoaluetta, jälkilämmön merkkivalot, voidaan yhdistää ComfortDesign-keittotasoihin. PRA 326B90E - 30 cm ComfortDesign Wok-kaasukeittotaso, säätö valitsimilla, Power-Boost, voidaan yhdistää ComfortDesign-keittotasoihin, esiasennus maakaasua varten, valmius nestekaasulle. PKU 375V14E - 30 cm ComfortDesign Laavakivinen barbecue-grilli, säätö valitsimilla, voidaan yhdistää Comfort- Design-keittotasoihin. induktiokeittotason. Säätö ja listat sopivat muiden kalusteisiin sijoitettavien Bosch-tuotteiden muotoiluun. Kaikki sopii yhteen the Perfect Match. Lisätietoa tuotteista löytyy taulukosta sivulla 92. Täydellinen valikoima, tiedot ja suositushinnat:

10 18 Kalusteisiin sijoitettavat uunit Kalusteisiin sijoitettavat uunit 19 Uudella uunilla Bosch tarkoittaa uutta muotoilua, uusia toimintoja ja uusia lisävarusteita. Bosch ylpeänä esittelee uudet kalusteisiin sijoitettavat uunit. Uunit sopivat jokaiseen keittiöön, koska niitä valmistetaan sekä täys- että pienikokoisina. Vaihtoehtoina on perinteinen kuumennustapa sekä mikroaalto- ja höyryuunit. Yhteistä uusille kalusteisiin sijoitettaville uuneille on näyttävä ja linjakas muotokieli. Kolmekerroksinen metalli-lasi-metallipinta luo syvyyttä uunien ulkonäköön. Valkoisissa ja mustissa uuneissa on ylellinen kiiltävä pinta.

11 20 Kalusteisiin sijoitettavat uunit Kalusteisiin sijoitettavat uunit 21 Valmista vaihteeksi jotain erilaista! Automaattiohjaus auttaa. Kokonaisena kypsennettyä ankkaa ja appelsiinikastiketta. Helppo juttu. Raaka-aineiden lisäksi tarvitset vain suuren padan, kannen ja -automaattitoiminnolla varustetun Bosch-uunin. Näytössä valitaan ankankypsennysohjelma ja ilmoitetaan raaka-aineen paino. Sitten voit tehdä jotain muuta. Ihanteellisen kypsennysajan kuluttua uuni antaa äänimerkin ja kytkeytyy toiminnasta. Valmista tuli! Uutuus! Mehevää leipää. HydroPaisto perustuu klassiseen niksiin, jossa uunin pohjalle kaadetaan puoli lasillista vettä. Kosteus tekee leivästä rapeaa ja mehevää. Bosch HydroPaisto on täysin automaattinen toiminto. Venttiili sulkeutuu ja leivonnaisten oma kosteus säilyy uunissa. Siksi uuniin ei tarvitse lisätä vettä. Paistamista uusilla tasoilla. Uusin kiertoilmatekniikka on nimeltään 3D Kiertoilma plus. Se tarjoaa ilmeisiä etuja. Voit esimerkiksi paistaa pizzoja samanaikaisesti kahdella tasolla. Pikkuleivät kypsyvät samanaikaisesti kolmella tasolla. Leivinpeltejä ei koskaan tarvitse kääntää, koska 3D Kiertoilma -tekniikka jakaa lämmön täydellisen tasaisesti.

12 22 Kalusteisiin sijoitettavat uunit Kalusteisiin sijoitettavat uunit 23 Huipputason insinööritaidoilla kehitetyt uunit. Uunien pintoja vasten voi melkeinpä peilailla. Lisäksi niiden ulkopinta on erittäin helppo puhdistaa. Sisäpintojen puhdistuksesta huolehtii automaattinen pyrolyysipuhdistusohjelma. HBA S, kalusteisiin sijoitettava uuni Väri Musta Uunitoimintojen määrä zx<zx< <zx 10 Automaattitoimintojen määrä 40 Uunin tilavuus litroina 56 Kätevät toiminnot + Pyrolyysipuhdistus + Kaksoisnäyttö + 3D-kiertoilma ohjelmaa + Paistolämpömittari + Elektroninen lämpötilansäätö + Turvakatkaisu Paistolämpömittari. Mitat millimetreinä (K x L x S) x x 548 Asennustilan mitat millimetreinä (K x L x S) x 560 x 550 Harva kokki työskentelee ilman paistolämpömittaria. Siksi sellainen on lisätty parhaisiin Bosch-uuneihin. Lämpömittari työnnetään kypsennettävään raaka-aineeseen ja haluttu sisälämpötila asetetaan. Esimerkiksi täysin kypsän porsaan paistin sisälämpötila on 80 astetta. Kun haluttu lämpötila on saavutettu, uuni antaa äänimerkin ja kytkeytyy toiminnasta. HBL S Kalusteisiin sijoitettava uuni Terästä, pyrolyysipuhdistus, 13 uunitoimintoa, elektroninen lämpötilansäätö, 68 automaattista ohjelmaa, paistolämpömittari. HBA 36B650S Kalusteisiin sijoitettava uuni Terästä, 10 uunitoimintoa, elektroninen lämpötilansäätö, 40 automaattista ohjelmaa. HBA 63A150S Kalusteisiin sijoitettava uuni Terästä, pyrolyysipuhdistus, 5 uunitoimintoa, elektroninen lämpötilansäätö. HBA S Kalusteisiin sijoitettava uuni Terästä, 8 uunitoimintoa, paistolämpömittari. HEA S Kalusteisiin sijoitettava uuni Terästä, XXL-uuni, voidaan yhdistää induktiokeittotasoon, 8 uunitoimintoa, 3D-kiertoilma, paistolämpömittari, sisään painettavat valitsimet, elektroninen kello. Lisätietoa tuotteista löytyy taulukosta sivulla 93. Täydellinen valikoima, tiedot ja suositushinnat:

13 24 Mikroaalto- ja yhdistelmäuunit Mikroaalto- ja yhdistelmäuunit 25 Kompaktia kokkausta. Täydellisin yhdistelmäuunimme on vain 45 cm korkea, mutta siihen mahtuu monia suurten uunien toimintoja. Uuni sopii täydellisesti yhteen espressokeittimen tai höyryuunin kanssa. Suosittelemme tyylipuhtaan kokonaisuuden sijoittamista työskentelykorkeudelle ja näkyvään paikkaan keittiössä.

14 26 Mikroaalto- ja yhdistelmäuunit Mikroaalto- ja yhdistelmäuunit 27 Pienikokoiset uunit sopivat täydellisesti! Hyödynnä höyryä. Maistuisiko höyrytetty kuhafilee? Se kuulostaa hienon ravintolan klassikkoannokselta, mutta uuden Bosch-höyryuunin ansiosta se voisi olla kotoinen arkiruoka. Höyrykypsennys on hyvä valinta maun ja terveellisyyden vuoksi. Bosch valitaan laadun vuoksi. Uusien The Perfect Match -sarjan pienikokoiset kalusteisiin sijoitettavat Bosch-uunit sopivat täydellisesti kalusteisiin sijoitettavan espressokeittimen viereen. Lisäksi höyryuuni kuuluu kaikkiin nykyaikaisiin koteihin, joissa arvostetaan terveellisyyttä ja hyvää makua. HBC 86K763S, pienikokoinen uuni Väri Automaattiohjelmien määrä, 70 Kuumennustoimintojen määrä 12 Uunin tilavuus litroina 42 Kätevät toiminnot Musta + Kaksoisnäyttö + Selkeä tekstinäyttö ohjelmaa + Muistitoiminto + Enimmäisteho 900 W + Invertteritekniikka Mitat millimetreinä (K x L x S) 424 x 221 x 363 Asennustilan millimetreinä (K x L x S) 450 x 560 x 550 Nosta mikroaaltouuni kaappiin! Kalusteisiin sijoitettuna mikroaaltouuni vapauttaa tilaa työtasolta ja hyllyiltä. Muotoilu sopii yhteen uusien kalusteisiin sijoitettavien Bosch-uunien kanssa. Mikroaaltouuni on helppo asentaa sekä seinäkaappiin että korkeaan kaappiin, ja ovi voi avautua oikealle tai vasemmalle. Jos haluat mieluummin vapaasti sijoitettavan mallin, myös niitä löytyy Bosch-valikoimasta. HMT 35M653 Mikroaaltouuni Enimmäisteho 1000 W, tilavuus 36 litraa, 1 lämmitystoiminto, 9 automaattiohjelmaa, monivaiheohjelma, 5 tehoaluetta, invertteritekniikka. HMT 85ML53 Mikroaaltouuni Enimmäisteho 900 W, tilavuus 21 litraa, 1 lämmitystoiminto, 7 automaattiohjelmaa, monivaiheohjelma, 5 tehoaluetta, invertteritekniikka. Kaksi uunia yhdessä. Bosch-valikoima sisältää pienikokoisia mikroaaltotoiminnoilla varustettuja uuneja. Ratkaisu säästää tilaa. Uunin tilavuus riittää sunnuntaipaistin valmistukseen ja pienen perheen ruoanvalmistustarpeisiin. Vitamiineja säilyy höyrykypsennyksessä jopa 50 prosenttia enemmän keittämiseen verrattuna. HBC 24D553 Höyryuuni Höyry, 1,3 litran irrotettava vesisäiliö, elektroninen ajastin ja kello, 20 automaattista ohjelmaa, kalkinpoisto-ohjelma, käytönesto, turvakatkaisu. HBC 36D753 Höyryuuni Höyry, kiertoilma, 1,3 litran irrotettava vesisäiliö, elektroninen ajastin ja kello, 70 automaattista ohjelmaa, puhdistus- ja kalkinpoisto-ohjelma, käytönesto, turvakatkaisu. Lisätietoa tuotteista on taulukossa sivulla 94. Täydellinen valikoima, tiedot ja suositushinnat: tai

15 28 Kalusteisiin sijoitettavat espressokeittimet Kalusteisiin sijoitettavat espressokeittimet 29 Yhä useammassa kodissa voisi asua oma barista. Kun seuraavan kerran uusit keittiötä, purat siivouskomeron tai luovut ruokakomerosta, hanki tilalle jotain hieman ylellisempää: uusi Boschespressokeitin. Sen muotoilu noudattaa samaa linjaa kuin muiden kalusteisiin sijoitettavien kodinkoneiden ulkonäkö. Käyttäjän ei tarvitse perehtyä baristan ammatin hienouksiin. Saksalaiset Bosch-insinöörit ovat rakentaneet ja ohjelmoineet ne sinulle valmiiksi.

16 30 Kalusteisiin sijoitettavat espressokeittimet Kalusteisiin sijoitettavat espressokeittimet 31 Tärkeä crema. Kullanruskea espresson pinnalla oleva vaahto on italialaiselta nimeltään crema del caffé. Hyvin valmistetun ja aromikkaan espresson pinnalla on aina täydellinen crema. Sen paksuus voi olla kahdesta millimetristä jopa senttiin. Tiettyjen kahvilaatujen crema on hieman paksumpaa. Bosch-keittimillä voit aina luottaa saavasi hyvän creman. Espressokoneet arjen herkkusuille. Ensimmäisen kupin jälkeen et enää muista, kuinka tulit toimeen ilman espressokeitintä Käytännöllistä maidon käsittelyä. Maito kaadetaan erilliseen säiliöön, johon on yhdistetty maidonvaahdottimen letku. Suutin vaahdottaa maidon myös todella korkeassa 15 cm:n lasissa. Puhdistusta varten keittimessä on automaattinen ohjelma. Ei haittaa, vaikka käyttökertojen välit olisivat pitkät, koska keitin huuhdellaan puhtaaksi jokaisen kahvikupillisen jälkeen ja kone käynnistyksen ja sammutuksen aikana. Tämä takaa kahvin hyvän maun ja hygienian. Automaattinen valmistus. Yksi napinpainallus on kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää espresson, cappuccinon, latte macchiaton tai vastajauhetun suodatinkahvin valmistuksesta. Jos haluat käyttää valmiiksijauhettua kahvia, sille on keittimessä oma erillinen säiliönsä. Bosch-kahvinkeittimellä saat aina toivotunlaisen lopputuloksen. Kuulosuojaimia ei tarvita. Oletko huomannut, minkälaisen metelin jauhavat kahvinkeittimet voivat saada aikaan? Bosch tunnetaan kodinkoneidensa hiljaisesta toiminnasta. Olemme kiinnittäneet runsaasti huomiota myös espressokoneeseen sisältyvän kahvimyllyn eristykseen. Miellyttävän äänen olemme jättäneet sikseen. Se kuuluu höyrytetystä maidosta ja kahvista, joka valmistetaan 19 baarin paineella, jolloin muodostuu paras mahdollinen crema. TCC 78K750, kalusteisiin sijoitettava espressokone Väri Teräs Pumpun paine baareina 19 Myllyn materiaali Keraaminen Näyttö LCD Maitosäiliön materiaali Eristetty alumiini Kätevät toiminnot + Cappuccino/Macchiato yhdellä kosketuksella + Maidonvaahdottimen pikapuhdistus + Kupin valaistus yläpuolelta + Cream center -vaahdotusjärjestelmä + Cream center -puhdistus Mitat millimetreinä (K x L x S) 454 x 594 x536 Lisätietoa tuotteista löytyy taulukosta sivulla 95. Täydellinen valikoima, tiedot ja suositushinnat:

17 32 Liesituulettimet Liesituulettimet 33 Uusi tekniikka vangitsee katseen. Keittiössä huomio kiinnittyy usein ensimmäisenä liesituulettimeen. Katseen korkeudella sijaitsevan liesituulettimen muotoilu vangitsee katseen ainakin jos se on Bosch-merkkinen. Teräs kupu piilottaa alleen käytännöllisiä innovaatioita, jotka pitävät keittiön ilman raikkaana. Käytämme esimerkiksi tekniikkaa, jossa useat imuvyöhykkeet sieppaavat höyryn ja käryn tehokkaasti myös sivusuunnassa. Lisäksi olemme patentoineet laitteisiin sisältyvän reunaimutoiminnon, joka sieppaa jopa 90 prosenttia paistokäryn rasvasta. Innovaatioiden luettelo on pitkä. Muistimmekohan mainita, että UltraSonic-tekniikalla varustettu liesituuletin säätää tehonsa itse?

18 34 Liesituulettimet Liesituulettimet 35 Keittiön ilmaa ja ilmettä parantavat liesituulettimet. Bosch-liesituulettimia on saatavana sekä seinään että vapaasti asennettaviksi. DWB mallissa on EMSys-järjestelmä (Easy Mounting System ). Sen avulla asennuksen loppuvaiheessa säätö voidaan tehdä täydellisen tarkasti, mikä säästää myös aikaa. Asennus onnistuu myös harrastelijalta. DWB , seinään zx<zx< <zx asennettava liesituuletin Väri Teräs (lisävarusteena värjätty lasilevy) Vapaapuhalluksen ilmavirta (m 3 /h) 800 Äänitaso, db(a) 56 Valaisin Kätevät toiminnot 4 x 20 W halogeenilamppu + SoftLight/himmennin + Reunaimu + Automaattinen jälkikäynti + MetalTouch-valitsimet + Rasvasuodattimen osoitin Mitat millimetreinä (K x L x S) 640 x 900 x 500 Anna liesituulettimen säätää teho. Ultrasonic-tunnistin tietää, kuinka paljon tehoa tarvitaan. Se havaitsee höyryn tiheyden ja mukauttaa tuulettimen imutehon sen perusteella. Siten voidaan välttää höyryn leviäminen asuntoon, eikä liesituuletinta tarvitse säätää käsin esimerkiksi nopean kiehauttamisen aikana. Liesituulettimen oikean tehotason ansiosta keittiön energiankulutus on mahdollisimman vähäistä ja ilmanlaatu pysyy hyvänä. Valitse siis Bosch DWW DWB Seinään asennettava liesituuletin DWB Seinään asennettava liesituuletin DWW Seinään asennettava liesituuletin Ilmavirta vapaasti puhaltavana 800 m 3 /h, äänitaso: 54 db(a), vipukytkin, 2 x 40 W lamppua. Ilmavirta vapaasti puhaltavana 800 m 3 /h, äänitaso: 51 db(a), valaistut painikkeet, 3x20 W halogeeni lamppua Ilmavirta vapaasti puhaltavana 860 m 3 /h, äänitaso: 45 db(a), UltraSonic-tunnistin, painikkeet, 3 x 20 W halogeenilamppua. Mikään ei livahda reunan alta. Uusi reunaimutekniikka on kehitetty varta vasten paistokäryn sieppaamiseen. Liesituuletttimen reunat imevät höyryä tehokkaasti. Siksi olemme voineet kehittää tehokkaita 45 asteen kulmaan asennettavia liesituulettimia, mikä tarjoaa DWK Seinään asennettava liesituuletin Ilmavirta vapaasti puhaltavana 790 m 3 /h, äänitaso: 53 db(a), reunaimu, automaattinen jälkikäynti, painikkeet, 3 x 20 W halogeenilamppua. DIC Saarekeliesituuletin Ilmavirta vapaasti puhaltavana 660 m 3 /h, äänitaso: 60 db(a), painikkeet, 2 x 20 W lamppua. DIA Saarekeliesituuletin Ilmavirta vapaasti puhaltavana 770 m 3 /h, äänitaso: 46 db(a), monta imupintaa, painikkeet, 4 x 20 W halogeenilamppua. kokille entistä paremman mahdollisuuden seurata porisevia kattiloitaan. Malli on nimeltään DWK Lisätietoa tuotteista löytyy taulukosta sivulla 96. Täydellinen valikoima, tiedot ja suositushinnat:

19 36 Vapaasti sijoitettavat liedet Vapaasti sijoitettavat liedet 37 Tarkkuudella rakennetut, vapaasti sijoitettavat liedet. zx<zx< <zx Vapaasti sijoitettava liesi on käytännöllinen valinta sen sijaan, että ostaisi erikseen keittotason ja uunin. Kun valitset vapaasti sijoitettavan Bosch-lieden, saat kaupan päälle monia innovaatioita, joiden avulla onnistut keittiössä. HLN S, keraaminen liesi, jossa induktio Väri Teräs Energiatehokkuusluokka Kätevät toiminnot + Induktio + Keittoalueiden TouchControl valitsimet + XXL-uuni (58 l) + 3D-kiertoilma Mitat millimetreinä (K x L x S) 900 x x Bosch ja lapsiturvallisuus. Sähkömagneettisella säteilyllä toimivan in- Haluatko aidon Boschkodinkoneen? Tiedät varmaan, että Bosch toimii myös autoteollisuudessa. Voit luottaa siihen, että suunnittelijoillamme ja tuotekehittäjillämme on insinööritaito hyppysissään. Tunnet sen tuotteidemme säädöistä, valitsimista ja painikkeista. Se näkyy myös tuotteiden pintakäsittelyssä ja paneelien muotoilussa. Pinnan alla ovat kaikki arjen helpottamiseksi tarvittavat toiminnot. Otetaan esimerkiksi vaikka viimeisin vapaasti sijoitettava lietemme, jossa on Touch-Control, induktio ja 3D-kiertoilmalla varustettu XXL-monitoimiuuni. duktiotekniikan ansiosta kukaan ei enää polta itseään kuumalla liedellä (sitä vastoin kuumia kattiloita ja pannuja on edelleen varottava!). Bosch-lieden turvallisuutta lisää elektroninen lapsilukko, joka estää lieden käytön. HLN448061S Vapaasti sijoitettava keraaminen liesi Pyrolyysipuhdistus, laajennettavat keittoalueet, XXL-uuni (60 l), 3D-kiertoilma. HLN444220S Vapaasti sijoitettava keraaminen liesi Laajennettavat keittoalueet, XXLuuni (58 l), 3D-kiertoilma. HLN448020S Vapaasti sijoitettava induktioliesi TouchControl keittoalueilla, XXLuuni (58l), 3D-kiertoilma HLN V Vapaasti sijoitettava keraaminen liesi Laajennettavat keittoalueet, XXL-uuni (58 l), 3D-kiertoilma, elektroninen ajastin. HLN S Vapaasti sijoitettava keraaminen liesi Pyrolyysipuhdistus, laajennettavat keittoalueet, XXL-uuni (60 l), 3D-kiertoilma. HLN S Vapaasti sijoitettava keraaminen liesi Laajennettavat keittoalueet, XXLuuni (58 l), 3D-kiertoilma. Lisätietoa tuotteista löytyy taulukosta sivulla 97. Täydellinen valikoima, tiedot ja suositushinnat:

20 38 Yleiskoneet, sauvasekoittimet Yleiskoneet, sauvasekoittimet 39 Joskus tulevaisuudessa perillisesi nahistelevat tästä alkuperäisestä laitteesta. Bosch on kehittänyt yleiskoneita jo vuodesta Tällä hetkellä valikoimamme kruunu on MUM 86 Cuisine professional. Koneessa on alumiininen painevalettu runko ja markkinoiden vahvin moottori, jonka teho on 1 wattia (2,2 hv). Kulhon tilavuus on 5,4 litraa ja siinä voi valmistaa taikinan, johon tulee 1,5 kg jauhoja ja muita kuivia aineita. Taikinakoukun planetaarinen liike edesauttaa taikinan vaivausta. MUM vaivaa väsymättä ja ilman taukoja. Se jauhaa jauhamistaan ja raastaa raastamistaan, täyttää makkaroita, sekoittaa, pursottaa ja kaulii pastalevyjä, spagettia ja nuudeleita kuin liukuhihnalla. Oikeiden lisävarusteiden avulla MUM-yleiskone tarjoaa ruoanvalmistukseen rajattomasti toimintoja. Tänä päivänä käytävä elintarvikkeita koskeva keskustelu osoittaa, että myös tulevat sukupolvet haluavat valmistaa ruokansa alusta alkaen itse.

21 40 Yleiskoneet, sauvasekoittimet Yleiskoneet, sauvasekoittimet 41 Mikä MUM sopii sinun keittiöösi? Bosch MUM 86 -yleiskoneet ovat ammattivälineitä, joita ei tarvitse piilotella keittiössä. Valitse siis yleiskoneen väri sisustukseen sopivaksi ja pidä sitä esillä. Värivaihtoehdot ovat punainen, antrasiitinharmaa ja uutuutena valkoinen. On itsestään selvää, että hyvän yleiskoneen tulee olla helposti puhdistettava. Turvallisuus on toinen itsestäänselvyys, ja sen varmistamiseksi yleiskoneen liitännät on peitetty ja kannessa ja takaisinkytkennässä on lukitus. Yleiskoneessa on automaattinen johdonkelaus, jonka ansiosta laitetta voi aina pitää esillä. Voit luonnollisesti täydentää yleiskonetta useilla käytännöllisillä lisävarusteilla. MUM 86..., Professional, yleiskone Väri Antrasiitinharmaa, valkoinen tai punainen Teho watteina 1 Tehoasetusten määrä 7 + pitokytkin Rungon materiaali Alumiini Mitäpä jos tekisit viikonloppuna jauhelihapihvit hirvenlihasta? Sekoituskulho Sekoituskulhon tilavuus litroina (enintään) Sekoituskulhon materiaali Kapasiteetti: lasi, 1,75 litraa 5,4 Teräs 3,5 kg leipätaikinaa/1,9 l taikinanestettä Bosch MUM 86 Cuisine professional on raa asta voimastaan huolimatta helppokäyttöinen, näppärä ja lapsiturvallinen. Laitteessa on muun muassa kiinnityskohdan suojakansi, tukevat kumiset jalat ja automaattinen johdonkelaus. Koneen puhdistus makkaroiden täytön tai taikinan vaivaamisen jälkeen on helppoa, koska muotoilu on loppuun asti mietitty, eikä laitteen pinnoissa ole aukkoja tai kulmia. MUM 86A1 Lisävarusteet Lihamylly + Pastanvalmistusosat + Vihannesleikkuri + Makkarantäyttölaite + Viljamylly + Paseeraussauva + Kakkupursotin + Sitruspuserrin Paino kiloissa 8,9 MUM 86W1 Käyttö on helppoa. MUM-yleiskoneessa on seitsemän tehoa, keskeytystoiminto ja kätevä elektroninen kierrosnopeuden säätö. Kaikissa MUM 86 -yleiskoneissa on Multi-motion-toiminto sekä kätevä monitoiminto-osa, jossa on kolme liitäntää lisävarusteille. Monipuolinen varustus. MUM 86 -yleiskoneissa on suuri teräksinen sekoituskulho (5,4 litraa), kansi, taikinakoukku, pallovispilä, tehovispilä ja suuri lasinen 1,75 litran tehoseoitin, jossa irrotettava terä (voidaan pestä astianpesukoneessa). Voit lisäksi täydentää yleiskonetta useilla käytännöllisillä lisävarusteilla. Lisävarusteet: + Lihamylly + Pastan valmistuslaite + Teholeikkuri + Kakkupursotin + Sitruspuserrin + Makkarasuppilo + Raastin- ja viipalointiterät MUM 86R1 Täydellinen valikoima, tiedot ja suositushinnat:

Vihreää tekniikkaa sisä- ja ulkopuolella.

Vihreää tekniikkaa sisä- ja ulkopuolella. Vihreää tekniikkaa sisä- ja ulkopuolella. 2 Kestävä kehitys Vihreää tekniikkaa kodinkoneiden sisäpuolella... ja vihreää tekniikkaa ulkopuolella. Korkeiden energiahintojen ja tärkeiden ilmastotavoitteiden

Lisätiedot

Syö ulkona. Kotona. Koe studioline innovatiivisia Siemens- keittiöratkaisuja. siemens-home.fi. Siemens. Tuo tulevaisuuden kotiisi.

Syö ulkona. Kotona. Koe studioline innovatiivisia Siemens- keittiöratkaisuja. siemens-home.fi. Siemens. Tuo tulevaisuuden kotiisi. Syö ulkona. Kotona. Koe studioline innovatiivisia Siemens- keittiöratkaisuja. siemens-home.fi Valikoima ja hinnat voimassa 1.4. 30.9.2015. studiolinevalikoima 2015 Siemens. Tuo tulevaisuuden kotiisi. 2

Lisätiedot

WHIRLPOOL VAPAASTI SIJOITETTAVAT 2006/2007

WHIRLPOOL VAPAASTI SIJOITETTAVAT 2006/2007 WHIRLPOOL VPSTI SIJOITETTVT 00/007 Älykkäät kodinkoneet - lisäarvoa ja enemmän itsellesi aikaa Whirlpoolin menestys perustuu jatkuviin kyselyihin ja innovaatioihin sekä siihen, että jatkuvasti tuotamme

Lisätiedot

W H I R L P O O L KALUSTEISIIN SIJOITETTAVAT KO D I N KONEET 2006

W H I R L P O O L KALUSTEISIIN SIJOITETTAVAT KO D I N KONEET 2006 W H I R L P O O L KALUSTEISIIN SIJOITETTAVAT KO D I N KONEET 2006 SENSING THE DIFFERENCE Y M P Ä R I S T Ö A S I O I TA K O S K E VA T I E D O T E P y r i m me Whirlpoolissa ke r t o maan avoimesti ja

Lisätiedot

INSPIRAATIOTA. TYYLIKÄSTÄ MUOTOILUAwitt KEITTIÖKAMPANJA LOISTAVAA TOIMINNALLISUUTTA. Witt Design

INSPIRAATIOTA. TYYLIKÄSTÄ MUOTOILUAwitt KEITTIÖKAMPANJA LOISTAVAA TOIMINNALLISUUTTA. Witt Design INSPIRAATIOTA TYYLIKÄSTÄ MUOTOILUAwitt KEITTIÖKAMPANJA Witt Design LOISTAVAA TOIMINNALLISUUTTA KUKA ON WITT? Witt A/S perustettiin vuonna 1993, kun Allan Witt päätti aloittaa omalla nimellään yrityksen

Lisätiedot

UUTUUS! 10 VUODEN TAKUU ON VASTA ALKUA VALITSE LG! UNELMAPARI ON TÄÄLLÄ! KÄYTÄ AIKASI PAREMMIN TAHRANPOISTO ON HELPPOA!

UUTUUS! 10 VUODEN TAKUU ON VASTA ALKUA VALITSE LG! UNELMAPARI ON TÄÄLLÄ! KÄYTÄ AIKASI PAREMMIN TAHRANPOISTO ON HELPPOA! LG:n pyykinpesukoneiden ja kuivausrumpujen valikoima 2012 INSPIRAATIO / YMPÄRISTÖ / KESTÄVYYS / INNOVAATIOT / ELÄMÄNTAPA 10 VUODEN TAKUU ON VASTA ALKUA VALITSE LG! F1480QDS - Testivoittaja!! Maailman innovatiivisin

Lisätiedot

Keittiö ja kodinkoneet Ideakuvasto 2015

Keittiö ja kodinkoneet Ideakuvasto 2015 Keittiö ja kodinkoneet Ideakuvasto 2015 Lataa Epoq-sovellus App Storesta tai Play-kaupasta. 2240 Trend. Saatavana koko Trend-värivalikoima, katso sivut 42 43. Hintaan eivät sisälly työtaso, allas, hana

Lisätiedot

Peter Larsson Toimitusjohtaja, Villeroy & Boch Gustavsberg AB

Peter Larsson Toimitusjohtaja, Villeroy & Boch Gustavsberg AB Tutustu uuteen näyttelyymme! FIKSUMPI KYLPYHUONE INNOITUSTA JA INNOVAATIOTA GUSTAVSBERGILTÄ 2012 2013 TIE FIKSUMPAAN KYLPYHUONEESEEN KÄY GUSTAVSBERGIN AVULLA. Ollessani nuori tulokas Tukholmassa, muutin

Lisätiedot

PRISMA MIKKOLASSA 9.-15.3.2015 SAFE HOME KAMERAT ENSIESITTELYSSÄ PRISMA MIKKOLASSA TI 10.3. 15900. Maahantuojan edustaja paikalla klo 12.00 18.

PRISMA MIKKOLASSA 9.-15.3.2015 SAFE HOME KAMERAT ENSIESITTELYSSÄ PRISMA MIKKOLASSA TI 10.3. 15900. Maahantuojan edustaja paikalla klo 12.00 18. PRISMA MIKKOLASSA 9.-15.3.2015 MIELE C1 PÖLYNIMURI Teho 14W Toimintasäde 9m 149 (199,-) SAMSUNG RS7527THCWW JÄÄKAAPPI/PAKASTIN Jääkaapin tilavuus 361 l, pakastimen tilavuus 209 l NoFrost -tekniikka Invertteri

Lisätiedot

Tuhdit kevättarjoukset. Metos ja Mara yhteistyössä Vuoden Kokki 2013. OUTLET tarjoukset. semifinalistit. Kierroksella keittiöissä

Tuhdit kevättarjoukset. Metos ja Mara yhteistyössä Vuoden Kokki 2013. OUTLET tarjoukset. semifinalistit. Kierroksella keittiöissä Metos Oy Ab www.metos.com Ahjonkaarre 04220 Kerava U U T I S E T Puhelin 0204 3913 ISSN 1238-9056 1/2013 Kierroksella keittiöissä Ravinteli huber, Tampere Ravintola Puro, Helsinki Ravintola Revontuli,

Lisätiedot

Metos Centerissä tapahtuu 30.9. - 3.10.

Metos Centerissä tapahtuu 30.9. - 3.10. Metos Uutiset, julkaisija Hackman Metos Oy Ab Ahjonkaarre, 04220 Kerava 0204 3913, www.metos.com ISSN 1238-9056 2/2002 Metos Centerissä tapahtuu 30.9. - 3.10. A la Carte Nro 2 / 2002 Tule tutustumaan!

Lisätiedot

Sähkön hintakehitys vakaata s. 13. Hyvää ja energiatehokasta valaistusta s. 20

Sähkön hintakehitys vakaata s. 13. Hyvää ja energiatehokasta valaistusta s. 20 # 3 07 Sähkön hintakehitys vakaata s. 13 Hyvää ja energiatehokasta valaistusta s. 20 # 3 07 4 Arjen valinnat vaikuttavat Sisältö Hallituksen ilmastopoliittinen 6 Lämpöä luonnosta asiantuntija, vihreiden

Lisätiedot

Metos Oy Ab www.metos.com Ahjonkaarre 04220 Kerava

Metos Oy Ab www.metos.com Ahjonkaarre 04220 Kerava Metos Oy Ab www.metos.com Ahjonkaarre 04220 Kerava U U T I S E T Puhelin 0204 3913 ISSN 1238-9056 3/ 2004 Onnenpäivät Keravan noutomyymälässä 9. -10.12.2004 UUTISET NRO 3/2004 A LA CARTE Metos Uutisten

Lisätiedot

fiksut KylpyhuoNeet tekevät tulevaisuudesta valoisamman

fiksut KylpyhuoNeet tekevät tulevaisuudesta valoisamman FIKSUMPI TULEVAISUUS INSPIROIVAT, INNOVATIIVISET JA YMPÄRISTÖÄ SÄÄSTÄVÄT KYLPYHUONEET GUSTAVSBERGILTÄ 2014 2015 UUTUUS! HYGIEENINEN HUUHTELU YKSINKERTAISEMMIN PUHDASTA FIKSUMMAN HUUHTELUN ANSIOSTA fiksut

Lisätiedot

FIKSUMMAT KYLPYHUONEET INNOITUSTA JA INNOVAATIOTA GUSTAVSBERGILTÄ 2013 2014

FIKSUMMAT KYLPYHUONEET INNOITUSTA JA INNOVAATIOTA GUSTAVSBERGILTÄ 2013 2014 FIKSUMMAT KYLPYHUONEET INNOITUSTA JA INNOVAATIOTA GUSTAVSBERGILTÄ 2013 2014 TERVETULOA FIKSUMPAAN KYLPYHUONEESEEN Tästä kuvastosta löydät Gustavsbergin koko ympäristöä säästävän ja innoittavan tuotevalikoiman

Lisätiedot

Mielen pikkujättiläiset vaativaan käyttöön Astianpesukoneet Pyykinpesukoneet Kuivausrummut

Mielen pikkujättiläiset vaativaan käyttöön Astianpesukoneet Pyykinpesukoneet Kuivausrummut Mielen pikkujättiläiset vaativaan käyttöön Astianpesukoneet Pyykinpesukoneet Kuivausrummut Maailman nopein integroitava astianpesukone! Uudet ProfiLine-astianpesukoneet on tehty vaativaan käyttöön Nopea,

Lisätiedot

Liikunnasta. energiaa syksyyn. Lampuissa on eroja. vähemmällä energialla. säästää energiaa. Uudet kodinkoneet toimivat. Pientalossa on helppo

Liikunnasta. energiaa syksyyn. Lampuissa on eroja. vähemmällä energialla. säästää energiaa. Uudet kodinkoneet toimivat. Pientalossa on helppo # 308 Liikunnasta energiaa syksyyn Lampuissa on eroja Pientalossa on helppo säästää energiaa Uudet kodinkoneet toimivat vähemmällä energialla # 308 Pallo liikkeelle! Liikunta on terveellistä, mutta hauskaa.

Lisätiedot

Märkätilan vedeneristäminen

Märkätilan vedeneristäminen Märkätilan vedeneristäminen Vedeneristys on tärkeä osa märkätilojen rakennetta. Sen tehtävä on estää veden haitallinen tunkeutuminen rakenteeseen kun rakenteen pinta kastuu. Kiilto vedeneristysjärjestelmälle

Lisätiedot

KOTIEN ENERGIANKULUTUS

KOTIEN ENERGIANKULUTUS Käyttöveden lämmitys 14 % Asuntojen lämmitys 68 % KOTIEN ENERGIANKULUTUS Tilastokeskus, Energiatilasto Saunojen lämmitys 4 % Valaistus 5 % Ruoanvalmistus 1 % Kotien laitteet 9 % TÄHÄN TULEE SÄHKÖNKÄYTTÖTUTKIMUKSEN

Lisätiedot

NIBE Maalämpö. Lämpöpumppujen uusi sukupolvi NIBE-MAALÄMPÖ 1

NIBE Maalämpö. Lämpöpumppujen uusi sukupolvi NIBE-MAALÄMPÖ 1 NIBE Maalämpö Lämpöpumppujen uusi sukupolvi NIBE-MAALÄMPÖ 1 NIBE-MAALÄMPÖ 2 + Auringon lämpöä maassa valtava energiavarasto, joka vain odottaa hyödyntämistään. Mitä näet katsoessasi ulos ikkunasta? Kadun?

Lisätiedot

Asennusohjeita. www.bosch-home.fi

Asennusohjeita. www.bosch-home.fi Asennusohjeita. www.bosch-home.fi 2 Mittapiirrokset ja ohjeita asennukseen Sisällysluettelo Kalusteisiin sijoitettavien kodinkoneiden yhdisteleminen 3 Kalusteisiin sijoitettavat uunit Asennusohjeita ja

Lisätiedot

NIBE Maalämpö. Lämpöpumppujen uusi sukupolvi

NIBE Maalämpö. Lämpöpumppujen uusi sukupolvi NIBE Maalämpö Lämpöpumppujen uusi sukupolvi NIBE- MAALÄMPÖ 1 NIBE- MAALÄMPÖ 2 + Auringon lämpöä maassa valtava energiavarasto, joka vain odottaa hyödyntämistään. Mitä näet katsoessasi ulos ikkunasta? Kadun?

Lisätiedot

ZINZINO COFFEE TUOTELUETTELO SUOMI

ZINZINO COFFEE TUOTELUETTELO SUOMI ZINZINO COFFEE TUOTELUETTELO SUOMI SISÄLLYSLUETTELO 3 Enemmän kuin pelkkää kahvia 4 Eroja kahveissa 6 Paahtamalla maut esiin 7 Maku & Aromi 8 Reilua kauppaa maun vuoksi 11 Pieni tai suuri espresso 13 Espressokeittimet

Lisätiedot

Arki, valinnat ja tulevaisuus

Arki, valinnat ja tulevaisuus Johanna af Hällström Arki, valinnat ja tulevaisuus Kestävät energiavalinnat Suomen luonnonsuojeluliitto ry Hei, kädessäsi on Suomen ensimmäinen aikuisille tarkoitettu Arki, valinnat ja tulevaisuus -ympäristökasvatusmateriaali,

Lisätiedot

Uusi Cabby-sukupolvi. Cabby Comfort Concept. Cabby Safety System. Uutuudet. Cabby-talvi. Caienna. Cabby-mallit. Single. Double. Flexi. Family.

Uusi Cabby-sukupolvi. Cabby Comfort Concept. Cabby Safety System. Uutuudet. Cabby-talvi. Caienna. Cabby-mallit. Single. Double. Flexi. Family. Uusi Cabby-sukupolvi Matkailuvaunuelämä on tietenkin paljolti irtiottoa arjesta, uusien elämysten kokemista ja rentoutumista. Mutta ei sen vuoksi tarvitse astua kaiken sivistyksen ulkopuolelle. Cabbyn

Lisätiedot

Käyttö- ja asennusohje Jääkaappi-pakastin

Käyttö- ja asennusohje Jääkaappi-pakastin Käyttö- ja asennusohje Jääkaappi-pakastin Lue ehdottomasti tämä käyttö- ja asennusohje ennen kylmälaitteen sijoitusta, asennusta ja käyttöönottoa. Näin vältät mahdolliset vahingot ja laitteesi rikkoontumisen.

Lisätiedot

3 09 Sähköyhtiön asiakaslehti

3 09 Sähköyhtiön asiakaslehti 3 09 Sähköyhtiön asiakaslehti Testaa kotisi ENERGIATEHOKKUUS HEHKULAMPPUJEN aikakausi lopuillaan TUULIVOIMALAT myötätuulessa Vertailu: VEDENKEITTIMET 3 09 8 Sisältö Enemmän kuin pelkkä vedenkeitin vertailussa

Lisätiedot

Jää-/pakastekaapin ja varusteiden kuvaus

Jää-/pakastekaapin ja varusteiden kuvaus Käyt t öohj e FI CN( P) es/ esf / sl4013,4003,3913,3513,3503 Jää-/pakastekaapin kuvaus Käyttö- ja näyttötoiminnot Kuva A1 1. Virran kytkemis/sammuttamispainike, jääkaappi. 2. Tuuletinpainike*. 3. Lämpötilanvalitsin,

Lisätiedot

MUKAVUUTTA VESILLE 2014

MUKAVUUTTA VESILLE 2014 INSPIRED BY COMFORT MUKAVUUTTA VESILLE 2014 HAPPY BIRTHDAY 40 YEARS Kylmälaitteet Ilmastointilaitteet Sähköjärjestelmät Hyttivarusteet Pentterivarusteet Saniteettijärjestelmät KATTAVA TARVIKEVALIKOIMA

Lisätiedot

NIBE Maalämpö LÄMPÖPUMPPUJEN UUSI SUKUPOLVI NIBE-MAALÄMPÖ 1

NIBE Maalämpö LÄMPÖPUMPPUJEN UUSI SUKUPOLVI NIBE-MAALÄMPÖ 1 NIBE Maalämpö LÄMPÖPUMPPUJEN UUSI SUKUPOLVI NIBE-MAALÄMPÖ 1 2 NIBE-MAALÄMPÖ + AURINGON LÄMPÖÄ MAASSA VALTAVA ENERGIAVARASTO, JOKA VAIN ODOTTAA HYÖDYNTÄMISTÄÄN. Mitä näet katsoessasi ulos ikkunasta? Kadun?

Lisätiedot