1. Kokouksen avaus Varapuheenjohtaja Hannu Kivi-Mannila avasi kokouksen klo

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "1. Kokouksen avaus Varapuheenjohtaja Hannu Kivi-Mannila avasi kokouksen klo 18.00."

Transkriptio

1 PIIRIHALLITUKSEN KOKOUS 2/2012 Aika: klo 18 Paikka: Luonetjärven varuskuntakerho 1. Kokouksen avaus Varapuheenjohtaja Hannu Kivi-Mannila avasi kokouksen klo Kokouksen järjestäytyminen Päätös: Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Arto Lehikoinen ja Kari Laitinen. Toiminnanjohtaja toimi kokouksen sihteerinä. 3. Osallistujien kirjaaminen Kokouksen osallistujat on lueteltu erillisessä liitteessä. Paikalla oli varapuheenjohtajan lisäksi 11 piirihallituksen jäsentä. 4. Kokouksen laillisuus Sääntöjen 11 :n mukaan kokouskutsu on ilmoitettava jäsenille vähintään seitsemän vuorokautta ennen kokousta tiedotuslehdessä. * Kokouskutsu oli ilmoitettu sähköpostitse ja kirjeellä niille joilla ei ole sähköpostia käytössään. Päätös: Kokous todettiin lailliseksi. 5. Kokouksen päätösvaltaisuus Sääntöjen mukaan hallitus on päätösvaltainen, kun puheenjohtaja tai jompikumpi varapuheenjohtaja ja vähintään 1/3 muista jäsenistä on läsnä. * Hallituksen kokoonpano on puheenjohtaja ja kaksi varapuheenjohtajaa sekä 25 jäsentä Päätös: Kokous todettiin päätösvaltaiseksi. Varapuheenjohtajan lisäksi paikalla oli 11 piirihallituksen jäsentä. 6. Kokouksen työjärjestys Kokouskutsun mukana toimitettua esityslistaa ehdotetaan työjärjestykseksi. Päätös: Esityslistaa täydennettiin seuraavilla asioilla: ResUL:n sähköisen kuntokortin piirivastaavien koulutustilaisuus Reserviläisten ampumataito ja piirikohtaiset aseet - 16 Taloudenhoitajan katsaus 7. Edellisen kokouksen pöytäkirja Päätös: Piirihallituksen kokousten 6/2011 ja 1/2012 ( ) pöytäkirjat hyväksyttiin.

2 8. Ilmoitusasioina tiedoksi piirihallitukselle Keski-Suomen Maanpuolustusjuhlan valmistelut käynnistyivät Juhla on Jyväskylässä PionR:n, IlmaSK:n ja IlmavTK:n heinäkuun saapumiserän noin 900 alokasta vannovat sotilasvalan ja heidän omaisiaan saapuu juhlaan todennäköisesti yli Päätoimikunnan kokouksessa päätettiin - puistokonsertti perjantaina on Lounaispuistossa - vala ja katselmus sekä kalustonäyttelyt ovat Kirkkopuiston alueella - ohimarssi tapahtuu Yliopistonkadulla - pääjuhla Normaalikoulun tiloissa. Työvaliokuntaan kuuluvat järjestöt esiteltiin ja seuraava valiokunnan kokous on klo 14 Jyväskylässä. Maanpuolustusjärjestöt ovat työvaliokunnassa edustettuina aivan kuten aiempinakin vuosina. Päätoimikunta kokoontuu seuraavan kerran klo 15 Keski-suomen Liiton tiloissa. 8.2 Toimintalomake vuodelta 2011 Tammikuun loppuun mennessä toimintalomakkeen olivat täyttäneet seuraavat yhdistykset: K-S Reserviläispiiri, Haapamäki, Jyväskylä, Keuruu, Konnevesi, Saarijärvi, Tikkakoski ja Viitasaari. Lomake puuttui seuraavilta: Hankasalmi, Jämsä, Karstula, K-S Spolkilta, K-S Tykistökilta, Kivijärvi, Korpilahti, Kuhmoinen, Laukaa, Lievestuore, Petäjävesi, Vaajakoski, Äänesseutu Yhdistysten sähköpostiyhteydet ja www-sivut Uusia sähköpostiyhteyksiä oli ilmoitettu kaksi lisää aiempaan verrattuna. 8.4 ResL:n rahallinen palkitseminen Reserviläisliitto on kohdentanut piirille suoritusperusteisena tukena seuraavat avustukset: - naisten osuudesta jäsenistössä miehistön osuudesta jäsenistössä www-sivustosta jäsenkehityksestä Aluetoimistoon uusi henkilö Kapteeni Toni Pelho on siirtynyt Keski-Suomen Aluetoimistoon vuoden alusta ja hoitaa reserviläisten ja muun vapaaehtoisen maanpuolustuskentän asioita. 8.6 Länsi-Suomen Sotilasläänin komentaja kenraalimajuri Juhani Kääriäinen siirtyy reserviin Komentajalla on Hämeenlinnassa vastaanotto , johon on saapunut kutsu toiminnanjohtajalle. Keski-Suomen Reservipiirit muistavat kenrmaj J Kääriäistä yhteisellä piiriviirillä. Komentaja on samana päivänä luvannut haastattelun K-S Maanpuolustaja-lehteen. Päätoimittaja toteuttaa asian.

3 8.7 Keski-Suomen Reserviupseeripiirin 60. toimintavuosi Ensimmäinen juhlavuoden tapahtuma on Jyväskylän Ammattikorkeakoululla järjestettävä paneelikeskustelutilaisuus. Paneelikeskustelun esite on pöytäkirjan liitteenä. Toivotaan, että KS RESpiirin jäsenyhdistyksistä osallistuisi tilaisuuteen mahdollisimman paljon henkilöitä. 8.8 Ampuma-asekouluttajia on saatu lisää Poliisin hyväksymiä ampuma-asekouluttajia on reservipiirien alueella seuraavasti: Kari Laitinen, Jami Siukola, Timo Hämäläinen, Kari Löfgren ja Juha Orava Jyväskylän alueella, Juhani Hyppönen ja Alpo Vilenius Jämsän alueella ja Tapio Paappanen Keuruulla. 9. Reserviläisliiton järjestämä järjestöseminaari ResL on varannut seminaaria varten tilat ja palvelut Laajavuoresta Jyväskylästä ja kustantaa ne. Seminaari sisältää aamukahvin, lounaan ja iltapäiväkahvin. Pääaiheena on rekisteröidyn yhdistyksen toimintaan liittyvät asiat sisältäen mm. toiminnantarkastajan roolista ajankohtaista infoa. Todetaan mennessä ilmoittautuneet. käy asiasta keskustelun ja päättää lisäinformaatiosta niin, että saadaan kaikista jäsenyhdistyksistä edustus paikalle. Päätös: Yhtään ilmoittautumista ei ollut saapunut tammikuun loppuun mennessä, joten päätettiin ehdottaa uutta ajankohtaa ResL:lle. Ajankohta, jota esitetään, on viikoille sijoittuvat lauantait. 10. Vuoden 2011 toiminnasta palkittavat Käynnistetään valmistelut - vuoden yhdistyksen - vuoden reserviläisen - vuoden urheilijan - vuoden ampujan valitsemiseksi. Palkitseminen tapahtuu kevätkokouksessa Päätös: Todettiin, että muutamia esityksiä on jo saapunut. Asetettiin määräaika eli mennessä esitysten on oltava toiminnanjohtajalla. 11. Viro-yhteistoiminta vuonna 2012 keskustelee virolaisten yhteistyökumppaneiden kutsumisesta Keski-Suomen maanpuolustusjuhlaan Päätös: Päätettiin kutsua Sakala Malev-suojeluskunnan edustajat vieraaksi elokuussa K-S Maanpuolustusjuhlan ajaksi. Viro-toiminnan yhteyshenkilö laatii kutsun.

4 12. Keski-Suomen Reserviläispiirin näkyminen yleisötapahtumissa 2012 käy keskustelun ja päättää osallistumisesta seuraaviin tapahtumiin: - JKL Kävelykatu osana KS RUP:n 60-v tapahtumaa (tarkempi esittely kokouksessa) - Konnevesi-päivät (Konneveden RES) - Keuruun Markkinat osana PionR:n osastoa (päätetty aiemmin) päättää esittelyhenkilöstön määrästä ja määrittää jäsenyhdistykset, jotka velvoitetaan asettamaan esittelijät tapahtumiin. Päätös: Osallistutaan Jyväskylän kävelykadulla järjestettävään maanpuolustusväen esilläoloon, joka on yksi K-S RUpiirin 60-vuotisen taipaleen juhlistavia tapahtumia. Näyttelyosaston kustannus on euroa. Pöytäkirjan liitteenä on kuvaus tapahtumasta. Konneveden Reserviläiset vastaavat Konnevesi-päivillä reserviläisten näkyvyydestä. Piiri kustantaa näyttelyosastosta aiheutuvat kohtuulliset kustannukset ja tukee esiintymistä lehtimateriaalilla (Ruotuväki, Reserviläinen, K-S Maanpuolustaja). Keuruun Markkinoilla paikalliset yhdistykset (Keuruu, Haapamäki) hoitavat esittelijät paikalle. Piiri tukee esiintymistä lehtimateriaalilla (Ruotuväki, Reserviläinen, K-S Maanpuolustaja) ja vastaa näyttelyosaston muista kuluista. 13. Tiedotustoimikunnan järjestämä piiriseminaari Toimikunta jatkaa vuonna 2011 aloittamaa koulutustilaisuuksien sarjaa, jossa kutsutuille jäsenyhdistyksille opetetaan piirien www-sivuston käyttöä ja sisällön tuottamista sivuille, kirjoittamista piirilehteen ja digitaalisten kuvien käsittelyä niin, että niistä saadaan painokelpoista jälkeä sanomalehteen. Tilaisuuteen kutsutaan ainakin seuraavien jäsenyhdistysten edustajat: - Petäjäveden RUP/RES - Laukaan RUP/RES - Jämsän RES - piirien yhteisistä toimikunnista ampumatoimikunnan ja kenttäkelpoisuustoimikunnan puheenjohtajat Päätös: totesi koulutuksen tarpeellisuuden ja päätti, että seminaareja jatketaan. Toiminnanjohtaja osallistuu tilaisuuteen kouluttajana. 14. Sivuntaitto-ohjelman koulutus InDesign haltuun Kurssin järjestää Jyväskylän Kristillinen Opisto. Kurssin hinta on 200 euroa. päättää KS MP-lehden päätoimittajan osallistumisesta kurssille ja kustannusten korvaamisesta piirin varoista. KS RUP:n piirihallitus päättää verkkosivuvastaavan vastaavista kustannuksista. Päätös: Toiminnanjohtaja (=päätoimittaja) osallistuu ja piiri maksaa kurssin.

5 15. Muut asiat 15.1 Keski-Suomen Reserviläispiiri ry:n säännöt Käydään keskustelu uudistamistarpeesta. Päätös: totesi, että ResL:ssä valmistellaan mallisääntöjä, joita odotetaan ennen kuin työhön ryhdytään. Päätettiin työryhmästä, joka alkaa valmistella asiaa. Siihen nimettiin piirin puheenjohtaja, toiminnanjohtaja, Keijo Häkkinen ja Aimo Leminen Reservipiirien kilpailujen palkintokysymys MPY-kauppa myy mitaleja hintaan 7 /kulta, 6 /hopea, 5 /pronssi. käy asiasta alustavan keskustelun siitä, että ryhdytäänkö kehittämään mitalien tilalle jotain uutta ja halvempaa ratkaisua. Päätös: Keskustelun kuluessa tehtiin ehdotus, että piireille voisi suunnitella oman mitalin. Päätettiin, että toiminnanjohtaja valmistelee asiasta esityksen piirien yhteiselle työvaliokunnalle (seuraava kokous on 22.2.) 15.3 Talvisodan päättymispäivän tapahtumat Käsitellään Aluetoimiston lähettämä kirje ja tehdään tarvittavat ratkaisut. Päätös: Jyväskylän Seudun Reserviläiset ry toteuttaa piirin osuuden tapahtumasta ResUL:n sähköisen kuntokortin piirivastaavien koulutus Tampereella Käsitellään asia ja nimetään henkilö koulutukseen. Päätös: päätti, että koulutukseen osallistuvat Jouko Hyppönen ja Teuvo Honkamäki Reserviläisten ampumataito ja piirikohtaiset aseet Päätös: jatkoi joulukuussa asiasta aloitettua keskustelua. Päätettiin, että Arto Lehikoinen jatkaa asian valmistelua ja tekee seuraavaan piirihallituksen kokoukseen (7.3.) konkreettisen esityksen, josta ilmenee aseiden lukumäärä, hinnat, lupakäytäntö, säilytys ja mahdolliset vastuuhenkilöt. 16. Taloudenhoitajan alustava katsaus vuoden 2011 tilinpäätökseen Harri Jaakkola totesi, että vuosi 2011 tulee päätymään positiiviseen tulokseen ja tilinpäätös valmistuu vuosisuunnitelman mukaisesti. Lopuksi hän otti esille toiminnanjohtajien palkkioiden yhdenmukaistamisen. Hän esitti että, molemmille toiminnanjohtajille maksettaisiin samansuuruinen 600 euron palkkio kun nyt reserviläispiirin toiminnanjohtajalle maksetaan 500 euroa.

6 Päätös: kävi asiasta lyhyen keskustelun ja päätti, että taloudenhoitaja laatii esityksen seuraavaan piirihallituksen kokoukseen. 17. Seuraava kokous Tiistaina klo 18 Tikkakoskella. 18. Kokouksen päättäminen Kokouksen puheenjohtajan toiminut Hannu Kivi-Mannila päätti kokouksen klo Hannu Kivi-Mannila puheenjohtaja Tapio Paappanen sihteeri Arto Lehikoinen pöytäkirjan tarkastaja Kari Laitinen pöytäkirjan tarkastaja LIITTEET 1. Kokouksen osanottajat 2. K-S RUpiirin järjestämä paneelikeskustelutilaisuus Maanpuolustusväki Kompassissa

7 LÄSNÄOLO KOKOUKSISSA TKOSKI TKOSKI Hallitus LIITE 1 PIIRIN PUHEENJOHTAJA Jouko Hyppönen X EI HAAPAMÄEN RESERVILÄISET RY 1. Teuvo Honkamäki X X 2. Antti Rautalahti X EI HANKASALMEN RESERVILÄISET RY 3. Jani Lamminniemi EI EI 4. Sami Hintikka EI JYVÄSKYLÄN SEUDUN RESERVILÄISET RY 5. Kari Laitinen X X 6. Jami Siukola X EI JÄMSÄN SEUDUN RESERVILÄISET RY 7. Kari Koskinen EI EI 8. Alpo Vilenius X EI 9. Juhani Hyppönen X EI KESKI-SUOMEN TYKISTÖKILTA RY 10. Risto Ryymin EI EI KEURUUN SEUDUN RESERVILÄISET RY 11. Hannu Kivi-Mannila X X 12. Pasi Isojärvi X EI KONNEVEDEN RESERVILÄISET RY 13. Ulla Mehto-Hämäläinen EI X 14. Veli-Pekka Poikolainen X X KORPILAHDEN RESERVILÄISET RY 15. Antti Mustonen X EI LAUKAAN RESERVILÄISET 16. Raimo Harjunen X EI LIEVESTUOREEN RESERVILÄISET RY 17. Aimo Leminen EI X 18. Martti Hokkanen EI EI SAARIJÄRVEN RESERVILÄISET RY 19. Esko Janhonen X EI 20. Voitto Virnes EI EI TIKKAKOSKEN RESERVILÄISET RY 21. Ari Sorri X X 22. Keijo Häkkinen X X 23. Arto Lehikoinen X X VAAJAKOSKEN RESERVILÄISET RY 24. Vesa Arpiainen EI X 25. Raino Arpiainen EI X VIITASAAREN RESERVILÄISET RY 26. Milla Rossi EI EI 27. Kauko Ikäheimonen X X YHTEENSÄ PAIKALLA

8 LIITE 2

9 LIITE 3

Sisältö. Yhdistystiedote 3/2013 23.8.2013. Reserviläisliitto Suomen suurin maanpuolustusjärjestö 58. toimintavuosi

Sisältö. Yhdistystiedote 3/2013 23.8.2013. Reserviläisliitto Suomen suurin maanpuolustusjärjestö 58. toimintavuosi Liiton ampumamestaruuskilpailuihin osallistui noin 220 ampujaa. Kuva Mervi Mäki-Neste. Yhdistystiedote 3/2013 23.8.2013 Reserviläisliitto Suomen suurin maanpuolustusjärjestö 58. toimintavuosi Sisältö Pääkirjoitus.................

Lisätiedot

YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ

YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ Selkokieliversio YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ YHDISTYS ON YHTEISTOIMINTAA...2 Yhteinen asia, kaikki mukaan!... 2 Jäseneksi liittyminen...3 Tärkeä tiedonkulku... 4 Ero yhdistyksen jäsenyydestä...

Lisätiedot

PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN

PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN Sisältö: Liitteet: Mikä on vanhempainyhdistys? Rekisteröity vai rekisteröimätön vanhempainyhdistys? VANHEMPAINYHDISTYKSEN PERUSTAMINEN 1. Perustava kokous 2. Vanhempainyhdistyksen

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Helsingin Melojat ry ja kotipaikka Helsinki.

Yhdistyksen nimi on Helsingin Melojat ry ja kotipaikka Helsinki. 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Helsingin Melojat ry ja kotipaikka Helsinki. 2 Tarkoitus ja toiminnan laatu Helsingin Melojat ry on aatteellinen melontaseura, jonka tarkoituksena on melontaharrastuksen

Lisätiedot

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 25.11.2014 N:o 14/2014 KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA 20.11.2014 Sivu 170

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 25.11.2014 N:o 14/2014 KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA 20.11.2014 Sivu 170 KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA 20.11.2014 Sivu 170 Kokousaika Tiistai 25.11.2014 kello 16.30 20.30 Kokouspaikka Laukaan seurakuntatalo Päätöksen tekijät Hytönen Pauliina Kallio Marja Kuokkanen Margit Lehto

Lisätiedot

ETELÄ-KARJALAN BIOANALYYTIKOT RY

ETELÄ-KARJALAN BIOANALYYTIKOT RY ETELÄ-KARJALAN BIOANALYYTIKOT RY SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Etelä-Karjalan Bioanalyytikot ry. Yhdistyksen kotipaikka on Lappeenrannan kaupunki ja sen toiminta-alueena on Imatra, Joutseno,

Lisätiedot

PERUSTETAAN LIPPUKUNTA

PERUSTETAAN LIPPUKUNTA PERUSTETAAN LIPPUKUNTA SISÄLLYS 1. LUKIJALLE... 3 2. MITÄ PARTIO ON?... 4 3. LIPPUKUNNAN PERUSTAMINEN... 6 4. LIPPUKUNNAN SÄÄNNÖT...17 5. LIPPUKUNNAN TOIMINTA...19 6. TIEDOTETAAN TOIMINNASTA...29 7. EVÄITÄ

Lisätiedot

4. Osastojen jäsenrekisteriä ylläpitää osaston toimeksiannosta liitto.

4. Osastojen jäsenrekisteriä ylläpitää osaston toimeksiannosta liitto. PAM Keskolaisten ammattiosaston säännöt 1. Yhdistyksen eli ammattiosaston nimi on PAM-keskolaisten ammattiosasto ry ja sen kotipaikka on Helsinki ja sen toiminta-alue on Pääkaupunki seutu. 2. Ammattiosastoista

Lisätiedot

Senioriyhdistys Säännöt 1(5)

Senioriyhdistys Säännöt 1(5) Senioriyhdistys Säännöt 1(5) 1 Nimi ja kotipaikka 2 Tarkoitus Yhdistyksen nimi on Matinkylän seniorit ry ja yhdistys kuuluu paikallisyhdistyksenä Kansallinen senioriliitto ry:hyn, jota näissä säännöissä

Lisätiedot

MYLLYKOSKEN NAISVOIMISTELIJAT RY

MYLLYKOSKEN NAISVOIMISTELIJAT RY MYLLYKOSKEN NAISVOIMISTELIJAT RY SÄÄNNÖT 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Myllykosken Naisvoimistelijat ry. Yhdistyksen kotipaikka on Kouvolan Myllykoski 2 YHDISTYKSEN TARKOITUS Yhdistyksen

Lisätiedot

Seuran toiminnan perustana ovat liikunnan eettiset arvot ja urheilun reilun pelin periaatteet.

Seuran toiminnan perustana ovat liikunnan eettiset arvot ja urheilun reilun pelin periaatteet. Sivu 1 / 6 OLARIN VOIMISTELIJAT RY:N SÄÄNNÖT 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on. Yhdistyksen epävirallinen englanninkielinen nimi on Olari Gymnastics Association. Yhdistyksen nimestä

Lisätiedot

KOUVOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2008 1 (13) Savonkatu 40 45100 KOUVOLA 16.10.2008 Puh. 0207 596 300

KOUVOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2008 1 (13) Savonkatu 40 45100 KOUVOLA 16.10.2008 Puh. 0207 596 300 KOUVOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2008 1 (13) YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Torstaina 16. päivänä lokakuuta 2008 klo 17.00 18.53 Paikka Kouvolan Seurakuntakeskus,, kirkkovaltuuston kokoushuone

Lisätiedot

1. Yhdistyksen nimi on Tampereen seudun Omaishoitajat ry ja kotipaikka Tampere. Yhdistyksen toiminta-alueena on koko Pirkanmaa.

1. Yhdistyksen nimi on Tampereen seudun Omaishoitajat ry ja kotipaikka Tampere. Yhdistyksen toiminta-alueena on koko Pirkanmaa. 1(3) YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi on Tampereen seudun Omaishoitajat ry ja kotipaikka Tampere. Yhdistyksen toiminta-alueena on koko Pirkanmaa. 2. Yhdistyksen tarkoituksen on toimia omaishoitajien

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Maskun Teatteriyhdistys ry ja kotipaikka Masku. Yhdistyksen virallinen kieli on suomi.

Yhdistyksen nimi on Maskun Teatteriyhdistys ry ja kotipaikka Masku. Yhdistyksen virallinen kieli on suomi. MASKUN TEATTERIYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Maskun Teatteriyhdistys ry ja kotipaikka Masku. Yhdistyksen virallinen kieli on suomi. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on edistää, kehittää ja vaalia

Lisätiedot

VESILIIKUNTAKESKUS RY VATTENIDROTTSCENTRUM RF SÄÄNNÖT

VESILIIKUNTAKESKUS RY VATTENIDROTTSCENTRUM RF SÄÄNNÖT Vuosikokous hyv. 21.3.2011 VESILIIKUNTAKESKUS RY VATTENIDROTTSCENTRUM RF SÄÄNNÖT 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Vesiliikuntakeskus ry-vattenidrottscentrum rf ja sen kotipaikka on

Lisätiedot

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT. 1. Yhdistyksen nimi, kotipaikka ja kielet

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT. 1. Yhdistyksen nimi, kotipaikka ja kielet YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi, kotipaikka ja kielet Yhdistyksen nimi on Sinebrychoffin taidemuseon ystävät r.y., ruotsiksi Konstmuseet Sinebrychoffs vänner r.f. Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki.

Lisätiedot

Tehoa ja toimintaa hallitustyöskentelyyn

Tehoa ja toimintaa hallitustyöskentelyyn Helsinki 25.10.2014 Matti Forsberg Jan Englund Matleena Seppälä Päivän ohjelma 10.00-10.30 Aamukahvi, esittelyt, päivän ohjelma 10.30-11.15 Yhdistyksen hallituksen tehtävät ja roolit ja sujuva hallitustyöskentely

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (9) Johtokunta 10.06.2014 Nro 4/2014

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (9) Johtokunta 10.06.2014 Nro 4/2014 PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (9) Päijät-Hämeen pelastuslaitos SISÄLLYSLUETTELO 10.06.2014 Nro 4/2014 KÄSITELTÄVÄT ASIAT 42 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 43 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN

Lisätiedot

Finnish Bone Society. Yhdistyksen säännöt. 1 Yhdistyksen nimi on Finnish Bone Society r.y. 2 Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki

Finnish Bone Society. Yhdistyksen säännöt. 1 Yhdistyksen nimi on Finnish Bone Society r.y. 2 Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki Finnish Bone Society Yhdistyksen säännöt 1 Yhdistyksen nimi on Finnish Bone Society r.y. 2 Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki 3 Yhdistyksen tarkoituksena on toimia yhdyssiteenä luututkimuksesta kiinnostuneiden

Lisätiedot

1. YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Suomen Erikoiskuljetusten Liikenteenohjaajat SEKLI ry ja sen kotipaikka on Lahti.

1. YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Suomen Erikoiskuljetusten Liikenteenohjaajat SEKLI ry ja sen kotipaikka on Lahti. SUOMEN ERIKOISKULJETUSTEN LIIKENTEENOHJAAJAT SEKLI RY YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 9/2013 1. YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Suomen Erikoiskuljetusten Liikenteenohjaajat SEKLI ry ja sen kotipaikka

Lisätiedot

1 Yhdistyksen nimi on Lapin Ampujat ry ja kotipaikka Rovaniemen kaupunki.

1 Yhdistyksen nimi on Lapin Ampujat ry ja kotipaikka Rovaniemen kaupunki. Lapin Ampujat ry:n säännöt. 1 Yhdistyksen nimi on Lapin Ampujat ry ja kotipaikka Rovaniemen kaupunki. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja kehittää ampumaurheilua Rovaniemen kaupungissa ja sen ympäristössä.

Lisätiedot

SISÄLLYS. Mikä on yhdistys?... 10 Yhdistymisvapaus... 11 Rekisteröity ja rekisteriin merkitsemätön yhdistys... 13

SISÄLLYS. Mikä on yhdistys?... 10 Yhdistymisvapaus... 11 Rekisteröity ja rekisteriin merkitsemätön yhdistys... 13 YHDISTYKSEN ABC Kirja on tehty yhteistyössä Suomen Pakolaisavun Järjestöhautomon kanssa. Kari Loimu Into Kustannus Oy Hämeentie 48 00500 Helsinki www.intokustannus.fi ISBN: 978-952-264-263-9 Paino: InPrint,

Lisätiedot

SUOMEN TRIATHLONLIITON TOIMINTASÄÄNNÖT

SUOMEN TRIATHLONLIITON TOIMINTASÄÄNNÖT SUOMEN TRIATHLONLIITON TOIMINTASÄÄNNÖT 1 LIITON NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Suomen Triathlonliitto ry, ruotsiksi Finlands Triathlonförbund rf Kansainvälisissä yhteyksissä liitosta käytetään

Lisätiedot

Jäsenyhdistyksille ja piirikokousedustajille

Jäsenyhdistyksille ja piirikokousedustajille Jäsenyhdistyksille ja piirikokousedustajille Varsinais-Suomen Sos.dem. Naispiirin sääntömääräinen piirikokous pidetään su 20.3.2011 Turun Työväentalolla. Käsitellään sääntömääräiset asiat, jäsenet eivät

Lisätiedot

Suomen elektronisen urheilun liitto SEUL ry säännöt

Suomen elektronisen urheilun liitto SEUL ry säännöt 1 / 5 Suomen elektronisen urheilun liitto SEUL ry säännöt 1. Yhdistyksen nimi, kotipaikka ja kieli Yhdistyksen nimi on Suomen elektronisen urheilun liitto SEUL ry, ja sen kotipaikka on Helsinki. Yhdistyksen

Lisätiedot

HENKILÖSTÖPALVELUYRITYSTEN LIITTO RY

HENKILÖSTÖPALVELUYRITYSTEN LIITTO RY HENKILÖSTÖPALVELUYRITYSTEN LIITTO RY SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka 2 Tarkoitus 3 Toimintamuodot Yhdistyksen nimi on Henkilöstöpalveluyritysten Liitto ry, jota jäljempänä kutsutaan liitoksi. Sen kotipaikka

Lisätiedot

25 Anttolan yhtenäiskoulun kohdeavustus matkan Saksaan Ostholsteinisssa sijaitsevaan Pönitzin kouluun 25.-30.4.2015

25 Anttolan yhtenäiskoulun kohdeavustus matkan Saksaan Ostholsteinisssa sijaitsevaan Pönitzin kouluun 25.-30.4.2015 Mikkeli Pöytäkirja 4/2015 1 (15) Aika 21.04.2015, klo 18:00-19:37 Paikka Anttola-talo, Taipaleentie 31 Käsitellyt asiat 23 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 24 Pöytäkirjan tarkastus 25 Anttolan

Lisätiedot

Yhdistys on perustettu Helmikuun kahdeksantena päivänä vuonna 2014 ja siitä käytetään näissä säännöissä nimitystä seura.

Yhdistys on perustettu Helmikuun kahdeksantena päivänä vuonna 2014 ja siitä käytetään näissä säännöissä nimitystä seura. Suomen Liikunta ja Urheilu SLU ry Ennakkotarkastettu yhdistysrekisterissä 03.02.2011 voimassa 03.02.2013 asti 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Frisbeegolfseura Mandon Kiertäjät

Lisätiedot

Aikidoseura Akari ry:n säännöt. Yhdistyksen nimi on Akari ja sen kotipaikka on Vantaa.

Aikidoseura Akari ry:n säännöt. Yhdistyksen nimi on Akari ja sen kotipaikka on Vantaa. Aikidoseura Akari ry:n säännöt 1 Yhdistyksen nimi on Akari ja sen kotipaikka on Vantaa. 2 Yhdstyksen tarkoituksena on kehittää jäsentensä aikidotaitoa sekä toimia aikidon tunnetuksi tekemiseksi ja harrastuksen

Lisätiedot

ITÄ-HÄMEEN KOIRAKERHO RY

ITÄ-HÄMEEN KOIRAKERHO RY ITÄ-HÄMEEN KOIRAKERHO RY 1986 2006 Koonnut: Eila Vuorenranta 2/41 SISÄLLYSLUETTELO PERUSTAMINEN...3 KENNEL KERHON PERUSTAVA KOKOUS...4 YLEISKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA...6 ITÄ-HÄMEEN KOIRAKERHON SÄÄNNÖT...9 TOIMINTAKERTOMUS

Lisätiedot