LOMAKIINTEISTÖ. Sinulle on myönnetty hakemuksesi perusteella lomaviikko n:o yhdistyksemme lomakiinteistössä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LOMAKIINTEISTÖ. Sinulle on myönnetty hakemuksesi perusteella lomaviikko n:o yhdistyksemme lomakiinteistössä"

Transkriptio

1 Lomakiinteistö Kuukkeli, Vuosselinruka 63 Uolevintie 11 A ja 11 B, Kuusamo LOMAKIINTEISTÖ HYVÄ YHDISTYKSEMME JÄSEN! Sinulle on myönnetty hakemuksesi perusteella lomaviikko n:o yhdistyksemme lomakiinteistössä Kuukkelissa Kuusamon Rukalla. Loma-aikasi on ja vaihtopäivä lauantai eli pääset mökkiin loman alkamispäivänä klo jälkeen ja mökki on luovutettava mennessä lomasi loputtua. Varauksen yhteydessä peritään varausmaksu ja loppulasku erääntyvät 1 kk ennen lomalle lähtöä. Mikäli varauksen alkuun on alle kuusi viikkoa, peritään koko vuokra varauksen yhteydessä. Jos varauksen alkuun on yli kuusi viikkoa, voidaan varaus peruuttaa. Jo maksettu varausmaksu palautetaan vähennettynä toimistokuluilla (35,00 euroa). Jos peruutuksen sattuessa varauksen alkuun on vähemmän kuin kuusi viikkoa, ei varausmaksua palauteta. (Paitsi, jos peruutus tapahtuu sairauden perusteella, palautetaan koko varausmaksu vähennettynä toimistokuluilla lääkärintodistusta vastaan.) Yhdistyksen tili Nordea FI tai POP FI Lomahuoneiston avain on noudettavissa mökki-isäntä Esko Rötköltä, Velj. Laakkonen Oy, Aukeankatu 1, Lahti puh , (sovi tapaaminen) Noutaessasi avainta Sinun tulee esittää todistus maksusta. Huolehdithan loppusiivouksesta hyvin, muistaen seuraavaa tulijaa. Jätä hissiliput huoneistoon. Hyviä lomahetkiä Kuusamossa ja Rukalla, toivottavat Kuukkeli ja mökkitoimikunta.

2 AKTIVITEETTEJÄ KUUKKELISSA Kuusamon ja Rukan alueesta on muodostunut aktiiviliikkujan paratiisi. Talvella puuterinen ja puhdas lumi ja kaamoksen mystisen lämmintunnelma tarjoavat talvisia aktiviteettejä aamusta iltaan. On laskettelurinteitä, kelkkailureittejä ja hiihtolatuja, jotka tarjoavat todella mahdollisuuksia liikkujille. Talvikausi on pitkä, se alkaa jo lokakuun alusta ja jatkuu pitkälle toukokuulle, mutta eivät ne Rukan tarjoamat aktiviteetit talveen lopu. Kesällä on tapahtumia myös paljon ja syksyllä ruskaretki on sitä parasta antia, mitä Ruka tarjoaa. Tapahtumista saat tietoja HUONEISTOJEN VARUSTETASO Lomahuoneistossa on tupa-keittiö, 2 makuuhuonetta (toisessa parivuode ja toisessa parvisänky, jonka alaosa levitettävissä parivuoteeksi), makuuparvi, sauna, pesuhuone ja wc. Huoneistossa on jenkkijääkaappi, liesi uunilla, mikroaaltouuni, astianpesukone, pyykinpesukone, kahvinkeitin, imuri, kuivauskaappi, silitysrauta, -lauta, hiustenkuivaaja, tv ja dvd-soitin. Astiasto 6-hengelle ja ruoanvalmistus- ja tarjoiluastiat. Tyynyt ja peitot ovat vuodeluvun mukaan. Huoneisto B:n puolella on takka. Takkapuut kuuluvat vuokraan. Huoneistossa on yleispesuaineet ja saunanpesuaineet. LEHDEN KÄÄNTÖ Syöttötuoli löytyy B-puolelta. LOMAN AJAKSI VARAA MUKAAN liinavaatteet (lakanat, tyynyliinat, pyyhkeet ja pefletit) WC-paperit ja talouspaperit henkilökohtaiset hygieniatuotteet Tarvittaessa liinavaatteita voi vuokrata Juha Lämsältä puh Osoitteeksi: Rukan posti oma nimi / noutaa itse Ruka Postin pihalla on noutolaatikko, josta lehti pitää hakea.

3 HISSIKORTIT Molemmissa huoneistoissa on kaksi hissikorttia. Kortit ovat kausikorttityyppiset kortit, joita kuka tahansa lomahuoneistossa lomaileva voi käyttää rajattomasti. Muista jättää kortit seuraavalle tulijalle. Huom! Kortit eivät kestä pesukonetta eivätkä kuivauskaappia. Ota kortti taskusta ennen kuivausta. Muista jättää kortit mökkiin kotiin lähtiessäsi. Mukavia mutkamäkiä! LÄMMITYKSESTÄ Saunaa lämmitettäessä patterit menevät pois päältä. Älä yritä lämmittää saunalla huoneistoa. Tulos on päinvastainen, kuin ehkä tarkoituksesi, eli huoneisto jäähtyy, kun patterit menevät pois päältä. Jos lämmössä on jotain huomauttamista, ota yhteys kiinteistömme hoitajaan Juha Lämsään. Hänet tavoitat puhelimitse PALOVAROITIN Palovaroitin on turvaksenne tarkoitettu ja laissa pakolliseksi säädetty turvaväline. Jos palovaroitin alkaa piipata pariston loppumisen merkiksi, voit vaihtaa pariston. Jos et itse halua vaihtaa paristoa, jätä vanha paristo paikoilleen ja ota yhteys kiin-teistömme hoitajaan Juhaan. Paristoja ei saa poistaa palovaroittimesta, jos ei saman tien asenna sinne uutta paristoa. Vakuutukset eivät korvaa mahdollista tulipaloa, jos paristot eivät ole varoittimessa paikallaan. LÄÄKKEET JA PESUAINEET Huolehdithan siitä, että henkilökohtaisia lääkkeitäsi, insuliiniruiskuja yms. ei jää yöpöydän laatikoihin tai muualle lomahuoneistoon. Myös pesuaineet ovat myrkyllisiä, joten laita ne lasten ulottumattomiin. Vanhempien vasta purkaessa tavaroita ovat lapset jo ennättäneet katsastaa koko huoneiston.

4 PAISTINPANNUT PARKUVAT APUA Sääli paistinpannuja, äläkä raavi niitä terävällä teräsesineellä. Huoneistossa on puulastoja ja muovilastoja paistinpannuja varten. Tiskaa paistinpannut käsin. Teflonpinnoitteet eivät kestä jatkuvaa konetiskausta. Jos rikot jonkin astian, yritä hankkia tilalle vastaava paikallisesta liikkeestä. Jollet onnistu saamaan astiaa rikkomasi tilalle, ilmoita siitä mökki-isännällemme Eskolle, niin voimme täydentää puuttuvan astian. Astioiden ja muiden keittiövälineiden puutteista kannattaa myös ilmoittaa Eskolle. KATOAVIEN PIKKULUSIKOIDEN MYSTEERI Huoneistoissa olevat tavarat, astiat ym. ovat huoneistoon kuuluvia. Älä ota niitä mukaasi. Erityisesti pikkulusikat ovat kovia seikkailemaan. Usein ne piiloutuvat sokeripussiin ja kahvipurkkiin ja matkaavat kotiinpalaajien mukana uusiin maisemiin. Kurkista siis tämä piilo ennen pakkaamista, niin saat reissulaisen kiinni jo kotinurkillaan. RUOKATAVARAT Ruokakaapit täyttyvät helposti sinne jätetyistä avatuista vehnäjauhopusseista yms. Vie mennessäsi kaikki tuomasi elintarvikkeet. Kuivatavarat kannattaa myös viedä pois, koska niitä ei yleensä kukaan halua käyttää. JÄÄKAAPPI Pese jääkaappi lähtiessäsi. Muista tyhjentää myös pakastin. Mökeissä on usein sähkökatkoksia ja pakastimeen jätetyt ruokatavarat sulavat sinne ja pilaantuvat. Kokemusta on, että koko jääkaappipakastin on jouduttu vaihtamaan, kun avattu katkarapupussi oli unohtunut pakastimeen ja sulettuaan valunut kaikkiin eristeisiin. HUONEISTOT Huoneistot ovat kalustetut samalla tavalla ja ovat peilikuvia toisilleen. Ainoa ero tulee pirtissä, jossa on takka B-puolella ja vastaavasti A-puolella on sitten sohvapöytä ja isompi TV. VIERASKIRJA Vieraskirja on hauskojen muistojen ja terveisten kirjoittamista varten. Sieltä saat lukea paljon erilaisia vinkkejä mm. tehdessäsi suunnitelmia, mihin kannattaa lomasi aikana suunnistaa Kuusamossa ja sen lähiympäristössä. Kirjoita vihjeitä nähtävyyksistä, säätietoja, runoja ja ennen kaikkea kokemuksistasi lomallasi täällä Rukalla ja Kuukkelissa. Älä kirjoita valituksia rikkonaisista lampuista. Nehän hoituvat toisella tavalla. Lasten piirustukset ovat vanhempien mielestä korvaamatonta taidetta. Yhteisen vieraskirjan jäljellä olevalle sivulle piirretty vieraan silmin katsottuna tunnistamaton kuva voi jopa harmittaa asiasta tietämättömiä sivullisia. Otathan näille pienille taiteilijoille piirustuspaperia mukaan. Puumerkki heiltäkin on tietenkin tervetullut myös vieraskirjassa. Muistakaa kirjoittaa aina kuittaus vieraskirjaan!

5 SIIVOUS Huoneistojen vuokraan ei kuulu siivousta, vaan jokaisen on siivottava huoneisto itse. LOPPUSIIVOUKSEEN KUULUU: mattojen tuuletus ja kopistelu imurointi ja lattiapintojen pyyhkiminen kostealla pölyjen pyyhkiminen: tv ja muut laitteet, tasot, pöydät keittonurkkauksen siivous (myös astianpesukoneen tyhjennys) jääkaappi, hella, uuni, mikroaaltouuni, leikkuulaudat, roskis makuuhuoneiden siivous, täkkien, tyynyjen ja päiväpeittojen tuuletus ja kopistelu ylimääräisten vuodevaatteiden sijoitus kaappeihin WC ja saunatilojen puhdistus kuivauskaapin puhdistus takan siivous, tuhkien tyhjennys ja puukorin täyttö (B-puoli) sanomalehtien ja roskien poisvienti Huolehdithan yhteisestä omaisuudestamme hyvin. On mukavaa saapua puhtaaseen huoneistoon tulomatkasta väsyneenä.

6 MÖKKIHUOLINTA JA SIIVOUS Jos Sinulle sattuu Kuukkelissa jotain odottamatonta lomasi aikana, niin ota yhteyttä kiin-teistöjemme hoitajaan Juha Lämsään. Hänet tavoitat puhelimitse tai sähköpostilla juha. Huoneiston vuokraan ei sisälly siivouspalveluita eikä loppusiivousta. Huoneisto on siivottava pois lähdettäessä seuraavia tulijoita varten. Kiinteistöhoitajamme Juha Lämsän huoltopalvelulta on saatavana loppusiivous. Ota yhteyttä Juhaan ja sovi hänen kanssaan asiasta, maksua vastaan tietenkin VENE Yhdistyksellä on Vuosselijärven rannassa oma vene, joka on käytössäsi. Vene on Juha Lämsän isän omistaman mökin rannassa. Mökkitie kääntyy Vuosselintieltä oikealle noin 100 metriä Vuosselintien ja Uolevintien risteyksestä eteenpäin. Mökkiä käyttävät Juha ja hänen siskonsa perheineen ja jos Sinä aiot ajaa alas ja parkkeerata autosi mökin parkkipaikalle, tulee lupa kysyä Juhalta, että sinne voit ajaa. Muutenkin Sinun on syytä tarkistaa mökkitien kunto ennen kuin ajat alas, että pääset ylös palatessasi. Kartta veneelle löytyy huoneisto B:n puolelta, samoin sieltä löytyy pelastusliivejä ja veneen lukko eli tappi. Vene on pukeilla rannassa ja airot löytyy veneen alta. Vene on lasikuituinen ja varsin kevyt liikutella, siksi onkin paikallaan, että lomaviikkosi lopussa nostat veneen takaisin pukkien päälle, airot veneen alle ja kytket veneen kiinni. Vuosselin rannoilla on nykyisin varsin paljon mökkejä ja tämä on tuonut myös samalla verkkokalastusta järvelle ja niinpä kalakanta on muuttunut varsin särkikantaiseksi. Mutta mikään ei voita lasten kanssa tehtyä mato-onkitapahtumaa järvellä. Kireitä siimoja! TÄRKEITÄ NUMEROITA Ambulanssi, palokunta 112 Poliisi 112 Päivystävä lääkäri Rukakeskus/RukaKlubi hissi ja lumi-info (08) Matkailukeskus Karhuntassu kalastusluvat, kartat, tietoja nähtävyyksistä (08) Taksi (08) (08) Sääpalvelu, Rukan ja Kuusamon alue

7 YMPÄRIVUOTUISTA LOMAILUA KEVÄT Kaamoksen ja talven selkä on taittunut ja ihmiset suuntaavat katseensa kohti valoa. Kevään valoisat ja hienoimmat ajat ovat edessä. Päivät pitenevät, vuorokautinen lämpötilojen vaihtelu on suuri. Yöpakkaset vaihtuvat muutamassa auringon täyttämässä tunnissa plus-asteiksi. Kuusamon kevät hellii ihmisen sydäntä ja sielua. KESÄ Yhä useampi vieras saapuu Kuusamoon myös kesäaikaan. Kesäinen Kuusamo on oikea luonnon huvipuisto, jossa tekemisiä rajoittaa vain mielikuvituksen puute. Voit seikkailla luonnossa omin päin tai lähteä kesäseikkailuun oppaan johdolla. Valoa yöttömässä yössä, se kuuluu keskikesän ehdottomiin hitteihin. Kuusamossa ei aurinko laske kesäkuun puolesta välistä alkaen. Ruka tarjoaa tekemistä moneksi kesäiseksi päiväksi, koskenlaskua Kitkajoella, melontaa Oulankajoella. patikointia karhunkierroksella ja päiväretkireiteillä sekä piipahduksia alueen monissa käyntikohteissa. Kuukkeli on meille täydellinen tukikohta Kuusamon luonnon valloitukseen. Sieltä on helppo lähteä liikkumaan. Poikkeuksellisen arvaamaton Kuusamon luonto yllättää kokeneemmankin patikoijan aina, mutta kyllä alueen luonto takaa sen, että kerran tänne tiensä löytänyt palaa varmasti uudelleen pohjoinen jättää jälkensä meihin kaikkiin. SYKSY KOE RUSKA! Ruskan juhlassa tuoksuu puhdas kauneus luonnossa. Liikkujaa eivät häiritse enää hyönteiset, eivätkä kesän helteet. Kirpeä syyssää kannattaa lähteä kokemaan. Kuusamossa loistavia mahdollisuuksia tarjoilevat eripituiset päiväretket, mm. Oulangan kansallispuistossa. Retkipolut kulkevat postikorttimaisemissa kauttaaltaan. Myös Karhunkierros kokonaisuudessaan, lähes 100 kilometriä matkaltaan on juuri syksyllä kokemisen arvoinen, mutta jos Iso Karhunkierros tuntuu liian vaativalta, löytyy Pieni Karhunkierros, puolen päivän vaellus ja sinne kulku käy kätevästi Juuman kylän kautta. TULE KUUSAMOON, KUUKKELI ODOTTAA SINUA JA PERHETTÄSI!

8 MAJOITTUMISMUISTIO Kuukkeli Huoneisto vko SÄILYTÄ TÄMÄ PAPERI LOMASI AJAN JA PALAUTA SAAMASI AVAIMEN KANSSA. Mökin luovutus lähtöpäivänä klo mennessä Tullessasi mökkiin tarkista huoneiston siisteys ja mikäli löytyy huomautettavaa, ota mieluiten ennen majoittumista yhteys Juha Lämsään puh , jolloin hän käy toteamassa ja korjaamassa tilanteen. Ilmoita jo asumisesi aikana havaitsemasi puutteet, niin hoidamme ne mahdollisimman pian kuntoon. Tupakointi on ehdottomasti kielletty lomahuoneistoissamme. Jos siivoat itse, tee loppusiivous oheista luetteloa hyväksi käyttäen: ruksi ruutuun, kun tehtävä on suoritettu. LOPPUSIIVOUKSEEN KUULUVAT SEURAAVAT TYÖT: mattojen tuuletus ja kopistelu imurointi ja lattiapintojen pyyhkiminen vuodevaatteiden tuuletus ja kopistelu pölyjen pyyhkiminen: tasot, tv, pöydät ym. keittonurkkauksen siivous, astianpesukoneen tyhjennys jääkaappi, mikro, hella, uuni, leikkuulaudat, roskis kuivauskaapin tyhjennys ja siivous wc ja saunatilojen puhdistus saunan pesu takan siivous ja tuhkien tyhjennys (B-puoli) TARKISTA, ETTÄ HISSIKORTIT JÄÄVÄT HUONEISTOON. Jos tilaat loppusiivouksen Juha Lämsältä, tee se omalle ajallesi loma-aikasi viimeiselle päivälle. Laita pullot kuistille muovikassiin ja sanomalehdet roskiin. Kirjoita tähän korjaus- ym. terveiset meille:

Tarkemmat tiedot varustuksesta ja sekä muu ohjeistus löytyy alta aakkosjärjestyksessä.

Tarkemmat tiedot varustuksesta ja sekä muu ohjeistus löytyy alta aakkosjärjestyksessä. 1 Taiteilijaresidenssi Villa Vikan VUOKRALAISEN OHJEET Päivitetty 24.7.2014 Mökit 1 ja 2 Nämä ohjeet löytyvät Muusikkojen liiton nettisivuilta osoitteesta www.muusikkojenliitto.fi > Jäsenedut ja palvelut

Lisätiedot

Nämä ohjeet löytyvät Muusikkojen liiton nettisivuilta osoitteesta www.muusikkojenliitto.fi/residenssi

Nämä ohjeet löytyvät Muusikkojen liiton nettisivuilta osoitteesta www.muusikkojenliitto.fi/residenssi 1 Taiteilijaresidenssi Villa Vikan/mökki 1ja 2 (päivitetty 4.7.2014) OHJEITA Nämä ohjeet löytyvät Muusikkojen liiton nettisivuilta osoitteesta www.muusikkojenliitto.fi/residenssi Vikanin hirsimökit sijaitsevat

Lisätiedot

lahti.smkj.fi Juhlanumero Päijät-Hämeen myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset ry s. 21 80 vuotta

lahti.smkj.fi Juhlanumero Päijät-Hämeen myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset ry s. 21 80 vuotta lahti.smkj.fi Juhlanumero Päijät-Hämeen myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset ry s. 21 80 vuotta Kun keskität pankki- ja vakuutusasiat meile, sinule voi kertyä OP-bonuksia*, joila maksetaan vakuutuksia,

Lisätiedot

Tarkemmat tiedot varustuksesta ja sekä muu ohjeistus löytyy alta aakkosjärjestyksessä.

Tarkemmat tiedot varustuksesta ja sekä muu ohjeistus löytyy alta aakkosjärjestyksessä. 1 Taiteilijaresidenssi Villa Vikan Päivitetty 30.3.2015 VUOKRALAISEN OHJEET Päähuvila Nämä ohjeet löytyvät Muusikkojen liiton nettisivuilta osoitteesta www.muusikkojenliitto.fi > Jäsenedut ja palvelut

Lisätiedot

OPAS ASUKKAAN. OHJEITA hyvään asumiseen. Koteja isoiksi kasvaneille. Muuttajan muistilista. Asumisturvallisuus kuuluu kaikille

OPAS ASUKKAAN. OHJEITA hyvään asumiseen. Koteja isoiksi kasvaneille. Muuttajan muistilista. Asumisturvallisuus kuuluu kaikille ASUKKAAN OPAS Koteja isoiksi kasvaneille OHJEITA hyvään asumiseen Asumisturvallisuus kuuluu kaikille Muuttajan muistilista Talleta tärkeät puhelinnumerot Tampereen Kotilinnasäätiön, Vellamonkodit Oy:n

Lisätiedot

Nämä ohjeet löytyvät Muusikkojen liiton nettisivuilta osoitteesta www.muusikkojenliitto.fi/residenssi

Nämä ohjeet löytyvät Muusikkojen liiton nettisivuilta osoitteesta www.muusikkojenliitto.fi/residenssi Muusikkojen liiton taiteilijaresidenssi / 2 Knivet Road (päivitetty 14.1.2013) OHJEITA Nämä ohjeet löytyvät Muusikkojen liiton nettisivuilta osoitteesta www.muusikkojenliitto.fi/residenssi Residenssin

Lisätiedot

Residenssin nettisivulla oleva ohje aukeaa, kun avaat internetselaimen residenssin miniläppärillä (sininen Acer).

Residenssin nettisivulla oleva ohje aukeaa, kun avaat internetselaimen residenssin miniläppärillä (sininen Acer). Muusikkojen liiton taiteilijaresidenssi/gneisenaustrasse 113 (päivitetty 31.5.2015) Ohjeita Nämä ohjeet löytyvät Muusikkojen liiton nettisivuilta osoitteesta www.muusikkojenliitto.fi/jasenedut-japalvelut/taiteilijaresidenssit/residenssi-berliinissa

Lisätiedot

Lauri Räty & Petteri Kukkaniemi. Avaimia arkeen. Selkokielinen oppikirja turvallisuudesta

Lauri Räty & Petteri Kukkaniemi. Avaimia arkeen. Selkokielinen oppikirja turvallisuudesta Lauri Räty & Petteri Kukkaniemi Avaimia arkeen Selkokielinen oppikirja turvallisuudesta Teksti Lauri Räty & Petteri Kukkaniemi, 2015. Ulkoasu Juho Paavola Kirjoittajat ja Kehitysvammaisten Palvelusäätiö,

Lisätiedot

Nuorten asunnottomuuden ennaltaehkäisyhanke (2012 2015) TOSITARINOITA ASUMISESTA. pohdittavaksi nuorten kanssa

Nuorten asunnottomuuden ennaltaehkäisyhanke (2012 2015) TOSITARINOITA ASUMISESTA. pohdittavaksi nuorten kanssa TOSITARINOITA ASUMISESTA pohdittavaksi nuorten kanssa Nuorten asunnottomuuden ennaltaehkäisyhanke 2012 2015 Koonneet Inka Talvitie ja Niina Kaksonen Alkuasuntojen isännöitsijän Satu Sainion avustuksella

Lisätiedot

Asukasopas. Lue ja säilytä!

Asukasopas. Lue ja säilytä! Asukasopas Lue ja säilytä! 2 Sisältö Onnea uuteen kotiin! MUUTTAMINEN tervetuloa asukkaaksi... 4 Vuokrasopimus Vakuusmaksu Tulotarkastus Muuttoilmoitus Sähkösopimus Internet-yhteys Saunavuoro Autopaikka

Lisätiedot

Marraskuu 2 2008. TVA:n tiloissa Tesomalla harrastetaan pian itsepuolustustaitoja sivu 7

Marraskuu 2 2008. TVA:n tiloissa Tesomalla harrastetaan pian itsepuolustustaitoja sivu 7 1 Marraskuu 2 2008 TVA:n tiloissa Tesomalla harrastetaan pian itsepuolustustaitoja sivu 9 Ilkivalta tulee kalliiksi sivu 8 Punakylä muistuttaa Tampereen historiasta sivu 7 2 Tampere 31.10.2008 Maksuhuomautusten

Lisätiedot

Kodin asumisopas. Tarjoamme viihtyisiä, turvallisia, laadultaan hyviä asuntoja ja asuinympäristöjä sekä ammattitaitoista kiinteistöjen hallintaa.

Kodin asumisopas. Tarjoamme viihtyisiä, turvallisia, laadultaan hyviä asuntoja ja asuinympäristöjä sekä ammattitaitoista kiinteistöjen hallintaa. Kodin asumisopas Tarjoamme viihtyisiä, turvallisia, laadultaan hyviä asuntoja ja asuinympäristöjä sekä ammattitaitoista kiinteistöjen hallintaa. TERVETULOA KOUVOLAN ASUNNOT OY:N ASUKKAAKSI Tämä kodin asumisopas

Lisätiedot

Turvallista asumista Opas asumiskäytännöistä

Turvallista asumista Opas asumiskäytännöistä Turvallista asumista Opas asumiskäytännöistä Tervetuloa Lahden Taloihin! Sisältö Käy taloksi! 3 Vuokrasopimus Muuttoilmoitus Sähkösopimus Internet-yhteys Vuokran maksaminen Saunavuoro ja autopaikka Vakuusmaksu

Lisätiedot

SAVOLAISTEN YLIOPPILAIDEN SÄÄTIÖN ASUKASINFO

SAVOLAISTEN YLIOPPILAIDEN SÄÄTIÖN ASUKASINFO SAVOLAISTEN YLIOPPILAIDEN SÄÄTIÖN ASUKASINFO 1 1 TÄRKEITÄ YHTEISTIETOJA...3 2 SISÄÄNMUUTTO... 4 Takuumaksu... 4 Asunnon avain ja muuttoilmoituslomake... 4 Muuta muistettavaa... 4 3 ASUMINEN... 4 Vuokranmaksu...

Lisätiedot

Uusi koti valmistuu kadun toiselle puolelle. Laajakaistaan tuli vauhtia sivut 8 9. Näin syntyy vuokrasopimus

Uusi koti valmistuu kadun toiselle puolelle. Laajakaistaan tuli vauhtia sivut 8 9. Näin syntyy vuokrasopimus Kesäkuu 1 2012 Laajakaistaan tuli vauhtia sivut 8 9 Näin syntyy vuokrasopimus sivut 10 11 Jarno on Ristimäen oma huoltomies sivut 12 13 Yli 50 vuotta Koivukujalla asunut Alli Gren muuttaa uuden talon ylimpään

Lisätiedot

Tätä ohjeistusta sovelletaan seuraavissa OsNan taloyhtiöissä;

Tätä ohjeistusta sovelletaan seuraavissa OsNan taloyhtiöissä; Asumisinfo 1 (15) TERVETULOA ASUKKAAKSI Tätä ohjeistusta sovelletaan seuraavissa OsNan taloyhtiöissä; Kotivakuutus Koy Oulun Metsätähti/Peltokurki Kurkelantie 10 B, 90230 Oulu Koy Hiirosen Jänönkulma Repolaisentie

Lisätiedot

MÖKKIVUOKRAUS. Mökinomistajan ohjekirja

MÖKKIVUOKRAUS. Mökinomistajan ohjekirja MÖKKIVUOKRAUS Mökinomistajan ohjekirja Oy Formato Print Ab, 2005 Kansikuva: Tea Itkonen MÖKKIVUOKRAUS Mökinomistajan ohjekirja Sivu Mökkiyrittäjäksi Itä-Uudellemaalle 2 Mökkilomia eri asiakasryhmille 3

Lisätiedot

Toimitusjohtajan mietteitä

Toimitusjohtajan mietteitä N u m e r o 1 / 2005 M I K K E L I N V U O K R A T A L O T O Y : N A S U K A S L E H T I Toimitusjohtajan mietteitä Mikä on vesipeto? MVT:n uusi hallitus Asukastilaisuus 24.5.05 2 Numero 1 / 2005 Toimitusjohtajan

Lisätiedot

Kylätalot käyttöön Vinkkejä ja ohjeita kylätaloille

Kylätalot käyttöön Vinkkejä ja ohjeita kylätaloille 2011 Kylätalot käyttöön Vinkkejä ja ohjeita kylätaloille 1 Kuva: Timo Mäki, Vesilahti Kylätalot käyttöön Vinkkejä ja ohjeita kylätaloille Ilona Hussi 14.9.2011 2 Sisällys Johdanto 4 Markkinointi 5 Hinnoittelu

Lisätiedot

ASIATIETOA ASUMISESTA HUOLTOTOIMISTA JA PALJON MUUSTA SÄILYTÄ TÄMÄ OPAS HUONEISTOSSASI! 1 MESTARIASUKASOPAS

ASIATIETOA ASUMISESTA HUOLTOTOIMISTA JA PALJON MUUSTA SÄILYTÄ TÄMÄ OPAS HUONEISTOSSASI! 1 MESTARIASUKASOPAS MESTARIASUKASOPAS ASIATIETOA ASUMISESTA HUOLTOTOIMISTA JA PALJON MUUSTA SÄILYTÄ TÄMÄ OPAS HUONEISTOSSASI! MESTARIASUKASOPAS 1 Tervehdys asukkaamme, Järvenpään Mestariasunnot on kaupunkimme suurin kodintarjoaja.

Lisätiedot

Koti kuten haluat. Sisällysluettelo

Koti kuten haluat. Sisällysluettelo Viihdytään kotona Koti kuten haluat SATOn perustehtävänä on olla hyvän asumisen toteuttaja. Palvelulupauksemme, Koti kuten haluat, toteutuu SATOn, yhteistyökumppaneiden ja asiakkaiden hyvällä yhteistyöllä.

Lisätiedot

Puheenjohtajan kynästä

Puheenjohtajan kynästä 1 TAPAHTUMAT Tampereen Taivaltajat ry:n tiedotuslehti 39. vsk. No 3/11, 1.6.2011 Päätoimittaja: Toimitus: Taitto: Anna-Maija Rae Jari-Pekka Isotalo Tapani Jantunen Anna-Maija Rae Ilmoitushinnat vuonna

Lisätiedot

Kylätalot käyttöön Vinkkejä ja ohjeita kylätaloille

Kylätalot käyttöön Vinkkejä ja ohjeita kylätaloille Kylätalot käyttöön Vinkkejä ja ohjeita kylätaloille Kuva: Timo Mäki, Vesilahti 1 Kylätalot käyttöön Vinkkejä ja ohjeita kylätaloille Ilona Hussi 14.9.2011 Pieniä lisäyksiä ja muotoiluja 28.9.2011, Anna

Lisätiedot

Koti kuten haluat. Sisällysluettelo

Koti kuten haluat. Sisällysluettelo Viihdytään kotona Koti kuten haluat SATOn perustehtävänä on olla hyvän asumisen toteuttaja. Palvelulupauksemme, Koti kuten haluat, toteutuu SATOn, yhteistyökumppaneiden ja asiakkaiden hyvällä yhteistyöllä.

Lisätiedot

Raha-asiat järjestyksessä

Raha-asiat järjestyksessä Raha-asiat järjestyksessä 2013 Apua budjetin tekoon Neuvoja ja vinkkejä Taloutesi hoitoon Taloutesi hoitoon Kaikilla meillä on tulevaisuutta koskevia unelmia. Osa haluaa ehkä ostaa asunnon tai auton tai

Lisätiedot

ASUKASOPAS. Tornion Krunni Oy SÄILYTÄ ASUNNOSSA. Asukasopas nyt myös Internetissä www.tornio.fi/tornionkrunni

ASUKASOPAS. Tornion Krunni Oy SÄILYTÄ ASUNNOSSA. Asukasopas nyt myös Internetissä www.tornio.fi/tornionkrunni ASUKASOPAS Tornion Krunni Oy 2004 Asukasopas nyt myös Internetissä www.tornio.fi/tornionkrunni 1 SÄILYTÄ ASUNNOSSA LUKIJALLE Tornion Krunni Oy on isännöintiin ja rakennusten kiinteistönhoitoon erikoistunut

Lisätiedot

ASUKASOPAS KIINTEISTÖ OY KUMMATTI

ASUKASOPAS KIINTEISTÖ OY KUMMATTI ASUKASOPAS KIINTEISTÖ OY KUMMATTI Kauppakatu 50 92100 RAAHE puh. (08) 2118 500 www.raahe.fi/kummatti 2 Kansikuva Auno Aunola Raahen PR-Palvelut Ky Rannikon Laatupaino Oy 2006 3 Sisällysluettelo 1. Tervetuloa

Lisätiedot

Asukkaan opas. www.yhkodit.fi

Asukkaan opas. www.yhkodit.fi Asukkaan opas Sisällysluettelo Tervetuloa uuteen kotiin 3 Muuttajan muistilista 4 Asumisesi tukiverkosto 5 Sopimusasiat 7 Kodin vaihto ja poismuutto 8 Järjestyssäännöt 9 Kaiken varalta 10 Pidä kodistasi

Lisätiedot

14.7.2011. Sisältö: Osa I

14.7.2011. Sisältö: Osa I 14.7.2011 Sisältö: Osa I Paavon onni... 3 Paavon ja Veikon Tallinnan matka... 12 Rahamies... 16 Terapiaa, sanoi Paavo... 21 Helsinki... 28 Kalamies Armas... 31 Sivistystä... 35 Testamentti... 37 Osa II

Lisätiedot

ELIAS Elinikäinen oppiminen arjen sisältönä -oppimiskokonaisuus

ELIAS Elinikäinen oppiminen arjen sisältönä -oppimiskokonaisuus LAITA TÄHÄN OMA KUVASI La Casina2, Jukka-Pekka Levy 2003. ELIAS Elinikäinen oppiminen arjen sisältönä -oppimiskokonaisuus Ohjaajan kansio VAVA II ELIAS Elinikäinen oppiminen arjen sisältönä -oppimiskokonaisuus

Lisätiedot