SM-sarja Infopaketti

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SM-sarja 2013-2014 Infopaketti"

Transkriptio

1 SM-sarja Infopaketti

2 Sarjasysteemit: Kahdessa lohkossa pelattava SM-sarja, johon osallistuu 13 joukkuetta ympäri Suomea. Etelä Duo-96, Jämsä Flexolahti, Lahti Hamarin Elo, Porvoo Maks-91, Mikkeli TNC, Kuopio Pohjoinen Napa KP, Rovaniemi Norsut, Kempele RB-Oulu, Oulu RBA, Oulu Team Takini, Oulu Top-Team, Oulu Toppila-United, Oulu Veltot, Muhos Runkosarja SM-sarja alkaa lauantaina 13.10, syyskauden pelit loppuvat lauantaina Kevätkausi alkaa lauantaina ja runkosarja loppuu lauantaina SM-sarjan runkosarja pelataan Etelä lohkossa nelinkertaisena 5 joukkueen sarjana, jossa joukkueille tulee 16 ottelua runkosarjassa ja Pohjois lohkossa kaksinkertaisena 8 joukkueen sarjana, jossa joukkueille tulee 14 ottelua runkosarjassa. Puolivälierät ja välierät pelataan paras kolmesta samoin loppuottelut. Paras kolmesta systeemillä pelattaessa ensimmäinen ottelu pelataan huonommin runkosarjassa sijoittuneen kotikentällä ja mahdolliset kaksi seuraavaa paremmin sijoittuneen kotikentällä. Pronssiottelu pelataan kerrasta poikki-periaatteella paremmin runkosarjassa sijoittuneen kotikentällä. Runkosarjan ottelun voittaja saa 2 pistettä. Runkosarjan ottelun päättyessä tasan, molemmat joukkueet saavat yhden pisteen. Play off -ottelut Playoff ottellut pelataan systeemillä paras kolmesta. Playoff otteluita tulee enintään 22. Paras kolmesta systeemillä pelattaessa ensimmäinen ottelu pelataan huonommin runkosarjassa sijoittuneen kotikentällä ja mahdolliset kaksi seuraavaa paremmin sijoittuneen kotikentällä. Mikäli play off -ottelu päättyy tasan varsinaisen peliajan jälkeen, jää kunnostetaan kymmenen (10) minuutin tauko ja pelataan 20 minuutin jatkoaika "maalista poikki" -periaatteella. Jos maalia ei tällöin synny, niin suoritetaan rangaistuskuljetuskilpailu mies miestä vastaan.

3 Puolivälierät ja välierät pelataan "paras kolmesta" -järjestelmällä. Puolivälierät pelataan la , tai su , la ja tarvittaessa su Välierät pelataan la , tai su , la ja tarvittaessa su Loppuottelut pelataan pelataan la 22.03, la ja tarvittaessa su Välierien häviäjät pelaavat pronssiottelun "kerrasta poikki" - järjestelmällä runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä la Playoff kaavio Puolivälierät Etelä 1 Pohjoinen 4 Pohjoinen 1 Etelä 4 Etelä 2 Pohjoinen 3 Pohjoinen 2 Etelä 3 Välierät Etelä 1/Pohjoinen 4 Pohjoinen 2/Etelä 3 Pohjoinen 1/Etelä 4 Etelä 2/Pohjoinen 3 Finaalit Otteluaika SM-sarjan kaikki ottelut pelataan jäähallissa. Otteluiden alkamisajat ovat arkisin ennen klo ja viikonloppuisin pelien alkamisaika on aikaisintaan klo ja viimeistään klo Peliaika SM-sarjassa on 2 x 25 minuuttia tai 3 x 20 minuttia ja playoffeissa 3 x 20 minuuttia tehollista peliaikaa. Mikäli kotijoukkue ei kykene yllämainituissa aikarajoissa järjestämään ottelua kotihallissaan, on se velvollinen siirtämään ottelun toiseen halliin. Mikäli joukkue tahtoo pelata ottelun aikarajojen ulkopuolella, on joukkueen anottava lupaa tähän kilpailun järjestäjältä.

4 Säännöt SM-sarjassa noudatetaan Kaukalopalloliiton peli- ja kilpailusääntöjä sekä SM-sarjan erillismääräyksiä. Palkinnot Kolme parasta joukkuetta palkitaan pokaaleilla ja mitaleilla. Kauden jälkeen suoritetaan normaalit Vuoden parhaat -valinnat palkitsemisineen. Liitto valitsee parhaan hyökkääjän, puolustajan, maalivahdin, valmentajan. Pelaajat valitsevat parhaan pelaajan ja erotuomarin sekä erotuomariparin. Lisäksi liitto palkitsee playoffien pistepörssin voittajan, maalitykin ja syöttäjän. Tulospalvelu Kotijoukkue ilmoittaa tulospalveluun, kun ottelu alkaa. Mikäli ottelun alku viivästyy ilmoitetusta, on tästä ilmoitettava tulospalveluun. Ottelun tilanne maalintekijöineen ilmoitetaan joka maalin jälkeen joko mobiiliversion tai tietokoneversion kautta tulospalveluun. Ottelun lopputulos ilmoitetaan tekstiviestitse välittömästi ottelun päätyttyä. Kirjautumissivu mobiiliversioon: Kirjautumissivu tulospalveluun: Tulospalvelun toimiminen reaaliajassa edellyttää ajoissa maksettuja lisenssitietoja. Tulospalvelu toimii reaaliaikaisena ja näkyy kaukalopallon tulospalvelussa sekä tekstitv:llä. Teksti-tv:ssä näkyy parhaat pistemiehet ottelusta. Playoff-otteluissa näkyy ottelun kaikki pistemiehet reaaliajassa. Teksti-tv:n sivut ovat lokakuun ajan 287 ja 288. Jalkapallon poistuttua sivuilta sivut 232 ja 252 ovat kaukalopallon käytössä. Tulospalveluilmoituksen laiminlyönnistä seuraa rangaistaan 200 euron sakolla. Mikäli seura ei suorita laiminlyönneistä määrättyjä sakkoja eräpäivään mennessä, ja mikäli seura toistuvasti laiminlyö ilmoitukset, se voidaan sulkea sarjasta. SM-sarjan tulospalvelua on kehitetty tämän päivän mahdollisuuksia hyväksi käyttäen.

5 Erotuomarit SM-sarjaa tuomitsee erotuomaria. Liiton nimeämät tahot asettelevat erotuomarit otteluihin. Erotuomarivastaavat: Harri Lautala koko Suomi/ Etelä Keijo Siniaalto ja Panu Saarela Pohjoinen Erotuomariasettelijat: Harri Lautala ja Sami Kaipia Etelä Jari Hirvonen ja Jani Ylisirniö Pohjoinen Playoff-vaiheen erotuomariasetteluasettelu: Harri Lautala Erotuomarimaksut Alkusarjoissa erotuomaripalkkio on 70 /ottelu/tuomari Playoffeissa erotuomaripalkkio on 90 /ottelu/tuomari Finaalissa erotuomaripalkkio on 110 /ottelu/tuomari Kilometrikorvaukset 0,45/km Tiedotus SM-sarjan otteluita voi seurata reaaliajassa Ylen teksti-tv:n sivulla 232. Sivulta 252 löytyy päivitetyt sarjatilanteet ja pistepörssit, ottelutulokset ja tulevat ottelut. Tulospalvelu hoitaa heti otteluiden päätyttyä tilastoinnin nettiin mm. sarjataulukko, pelatut ottelut, pistepörssit. Tulospalvelu hoitaa aina otteluiden jälkeen tiedottamisen STT:lle. Maakuntien päälehdet seuraavat SM-sarjaa. Liiton sivuilla päivitetään SM-sarja sivustoa, johon kootaan joukkueiden lähettämiä uutisia. Peliraportit kotijoukkue lähettää aina ottelujen jälkeen osoitteeseen Teosto ja Gramex SKRL hoitaa sopimukset näiden järjestöjen kanssa, eikä niistä aiheudu kuluja Seuroille. Lisenssit Lisenssit: SM-sarja lisenssit pelaajille sekä voimassa oleva vakuutusturva. Jos pelaajalle on maksettu lisenssi alle 5 vuorokautta (esim. torstaina ostettu lisenssi ja sunnuntaina peli) ennen ensimmäistä peliä, on pelaajalla oltava maksukuitti lisenssin ostosta mukana peleissä.

6 Erillissäännöt Liiton sivuilta: löydät kaikki SM-sarjaa koskevat määräykset ja säännöt. SM-sarjassa on käytössä liittohallituksen hyväksymät erillissäännöt ja nämä löytyvät Liiton nettisivuilta säännöt osiosta. Farmisopimukset Ohjeet farmisopimus: +ja+trysopimus.html Farmi- ja try-outsopimukset toimitetaan ohjeiden mukaisesti liittoon Pelaajaluettelot Joukkueen on toimitettava pelaajaluettelo syyskuun loppuun mennessä osoitteeseen Kurinpitoasiat Kurinpidolliset asiat hoitaa ensiksi alueen kurinpitäjä/kurinpitoryhmä ja tämän jälkeen asia etenee kilpailusääntöjen mukaisesti liiton hallituksen käsiteltäväksi, mikäli kurinpitopäätöksestä tahdotaan tehdä valitus. Kilpailu- ja rangaistussäännöissä on kurinpito ja valitusmenettely kuvattu tarkasti. Etelä kurinpitäjä Olli Lehtonen EKKP hallitus (kurinpitoryhmä) Pohjoinen kurinpitäjä Oulun aluehallitus Kurinpitoryhmä Liitto Panu Saarela Pentti Lindegren

7 Ottelutapahtuman ohjeistus Viikko ennen ottelua Ottelujärjestäjä (kotijoukkue) ilmoittaa vierasjoukkueelle ja erotuomareille, joko kirjallisesti, sähköpostilla tai puhelimitse ottelun aikataulusta, mikäli aikataulu poikkeaa alkuperäisestä ohjelmasta Muista otteluihin liittyvistä järjestelyistä kotijoukkueen on kohteliasta olla yhteydessä vierasjoukkueeseen ja tuomareihin hyvissä ajoin (7 vrk ennen ottelua) Jos erotuomarit joutuvat majoittumaan ottelupaikkakunnalla on kotijoukkueella oltava mahdollisuus varata heille majoitus. Varatusta majoituksesta on ilmoitettava erotuomareille otteluilmoituksen yhteydessä. Ennen ottelua Jääaikaa on varattava vähintään kaksi (2) tuntia/ottelu, kun pelataan 2 x 25 minuutin otteluita. Jääaikaa on varattava vähintään kolme (3) tuntia/ottelu, kun pelataan 3 x 20 minuutin otteluita. Ottelujärjestäjän edustajan (otteluvastaava) on oltava paikalla vähintään kaksi (2) tuntia ennen ottelun alkua ottamassa vastaan vierasjoukkuetta sekä ottelun erotuomareita. Vierasjoukkueen on saatava pukuhuone viimeistään 2 t ennen ottelun alkua. Erotuomareiden on saatava pukuhuone viimeistään 1t ennen ottelun alkua. Otteluvastaavan on ilmoittauduttava vähintään 30 min ennen ottelun alkua ottelun erotuomareille. Jokainen Seura huolehtii siitä, että otteluvastaava tulee ajoissa paikalle ja että hänen tulee ilmoittautua erotuomaristolle. Kokoonpanoluettelo, avauskentällinen merkitty (mv, vp, op, vh, kh, oh), on toimitettava ottelun sihteerille viim. 30 min ennen ottelun alkua. Joukkueeseen on kuuluttava vähintään 12 pelaajaa ja pöytäkirjaan saa merkitä enintään pelaajaa. Vain puetut pelaajat merkitään ottelupöytäkirjaan. Joukkueiden lämmittelyjää on oltava kunnostettuna viimeistään 20 min ennen ottelun alkua. Ottelujärjestäjä huolehtii lämmittelyyn molemmille joukkueille riittävästi virallisia palloja. Ottelujärjestäjä huolehtii maalien siirroista sekä lämmittelyn että ottelun osalta. Huom! Ottelun erotuomarilla on oikeus tarkastaa otteluvastaavan toimitsijakortti sekä raportoida siitä, jos siinä on huomauttamista. Peliaika Peliaika alkusarjoissa on 2 x 25 tai 3 x 20 minuuttia tehokasta peliaikaa. Playoffeissa 3 x 20 minuuttia tehokasta peliaikaa.

8 Ottelutapahtuma alkaa Ottelu on pyrittävä aloittamaan ennakkoon ilmoitettuna kellon aikana. Ottelutapahtuma alkaa siitä hetkestä, kun erotuomarit kutsutaan jäälle (n 10 min ennen ottelun ilmoitettua alkamisaikaa). Otteluvastaava ilmoittaa joukkueille ja erotuomareille, viisi minuuttia ottelutapahtuman alkuun, jolloin erotuomarit ja joukkueet valmistautuvat esittelyä varten. Otteluvastaava ilmoittaa joukkueille ja erotuomareille: Yksi minuutti ottelutapahtuman alkuun, jolloin erotuomarit ja joukkueet siirtyvät kaukalon läheisyyteen (pelaajat kuulutusjärjestyksessä). Erotuomarit kutsutaan ensimmäisenä kentälle. Ottelun erotuomareina tänään. Erotuomarit luistelevat erotuomareiden suoja-alueelle avajaisseremonioiden ajaksi. Vierasjoukkue kutsutaan kentälle kuulutusjärjestyksessä. Vieraana tänään Hamarin Elo, numero 1 (kuultuaan nimensä pelaaja luistelee jäälle ja asettuu siniviivalle). Suoritetaan mahdolliset pelaaja- ym. palkitsemiset, jonka jälkeen joukkueet tervehtivät yleisöä ja aloittavat viimeisen verryttelynsä ennen ottelun alkamista. Mikäli palkitsemisia ei ole, otteluvastaavan on ilmoitettava siitä erotuomareille. Joukkueiden kapteenit luistelevat yleisön tervehtimisen jälkeen välittömästi kättelemään erotuomarit ja toisensa sekä saamaan viime hetken ohjeet erotuomareilta, ennenkuin lähtevät joukkueidensa verryttelyyn. Joukkueiden lämmittelyn jälkeen pelaajat menevät vaihtoaitioihinsa ja ottelun kuuluttaja esittelee joukkueiden avauskentälliset (ensin vierasjoukkue: mv, vp, op, vh, kh, oh). Ottelu on valmis alkamaan ja erotuomareiden on huolehdittava, että ottelu pääsee alkamaan ilmoitettuna kellon aikana. Ottelun päätyttyä tasan playoff-otteluissa, pelataan välittömästi viiden (5) minuutin jatkoaika sudden death menetelmällä. Erätauoilla mahdollisesti tauko-ohjelmaa. Taukojen pituus enintään 15 minuuttia. Toinen ja / tai kolmas erä alkaa. Ottelun päätyttyä joukkueet asettuvat siniviivoille ja suoritetaan parhaiden pelaajien palkitsemiset. Pelaajien kättely. Kapteenit kättelevät erotuomarit. Otteluvastaava huolehtii vierasjoukkueesta ja erotuomareista, kunnes he lähtevät kotimatkalle. Muut toimitsijat Sihteeristössä on oltava vähintään neljä (4) henkilöä (1 otteluvastaava ja 3 muuta): kuuluttaja, kirjuri, ajanottaja, jäähyaition hoitajat. Otteluvastaavalla on oltava voimassaoleva erotuomari- tai toimitsijakortti. Sihteeristö kuuluttaa muiden samana päivänä pelattavien otteluiden tilanteita ja tuloksia sekä huolehtii yhteydenpidosta tulospalveluun. Joukkueenjohdolla on oltava yhtenäiset asut. Järjestävä Seura huolehtii ottelun musiikista (lämmittelyn ja erätaukojen aikana, maalimusiikki). Järjestysmiehiä on oltava kunkin jäähallin ohjeiden mukaisesti. Vähintään yksi ensiapukoulutuksen saanut henkilö aina ottelutapahtuman aikana ottelupaikalla.

9 Doping INFORMAATIO KAUKALOPALLOLIITON EROTUOMAREILLE JA SEUROJEN JOHDOLLE SUOMEN ANTIDOPINGTOIMIKUNNAN (ADT) MENETTELYTAVAT URHEILIJOIDEN ARVONNASSA JA KUTSUMISESSA DOPINGTESTIIN KANSALLISISSA OTTELUISSA KAUDELLA ADT:n testausryhmä saapuu paikalle ottelun alettua. 2. Testausryhmä etsii testitilan vahtimestarin tai muun kenttähenkilöstön avustuksella ja valmistelee sen testiä varten. Kilpailujen järjestäjän tehtävänä on huolehtia siitä, että mahdolliselle testaustapahtumalle löytyy asianmukainen testipaikka (esim. vapaa pukuhuone tai vastaava). 3. Puoliajalla/erätauolla testausryhmä ottaa yhteyttä erotuomareihin ja esittää heille ADT:n testaajakortin/valtuutuskirjeen. Testausryhmä suorittaa arvonnan erotuomareiden kanssa virallisesta ottelupöytäkirjasta tai ottelupöytäkirjan kopiosta. Joukkueiden johtoa informoidaan (puoliajalla/viimeistään toisella) erätauolla, että pelin jälkeen suoritetaan dopingtestit. Testiin arvottujen pelaajien nimiä ei kerrota tässä vaiheessa joukkueiden edustajille. Erotuomarit ovat vaitiolovelvollisia testiin arvotuista pelaajista niin ottelun aikana kuin sen jälkeenkin. HUOM! Mikäli testimääräyksessä testiin tulevat urheilijat on valmiiksi nimetty (arvontaperusteiden sijaan), ei testiryhmä ota yhteyttä erotuomareihin, koska heitä ei tällöin tarvita arvonnan suorittamisessa. Joukkueiden johtoa kuitenkin informoidaan tauolla, että pelin jälkeen suoritetaan dopingtestit. Testiin nimettyjen pelaajien nimiä ei kerrota tässä vaiheessa joukkueiden edustajille. 4. Testausryhmän edustaja(t) kertovat pelin lopussa/loputtua joukkueiden edustajille, ketkä pelaajat on valittu testiin. Joukkueenjohto kutsuu (tarvittaessa) asianomaiset pelaajat kentän laidalle, jossa testausryhmä informoi heitä dopingtestistä, ja esittää heille kirjallisen testikutsun, jonka pelaajat allekirjoittavat. 5. Testikutsun jälkeen pelaajien tulee olla testausryhmän toimesta valvottuna, kunnes näytteenanto ja sinetöinti on suoritettu. Asianmukaisen valvonnan alaisena urheilijalla on oikeus esim. antaa haastatteluja, osallistua palkintoseremonioihin ja hakea pukuhuoneesta vaatteensa/tavaransa. 6. Suositeltavaa on, että pelaajat tulevat testitiloihin mahdollisimman pian pelin jälkeen. Mikäli pelaajat menevät joukkueen pukutiloihin ennen testitiloihin saapumista (esim. valmentajan pitämään palaveriin), tulee testausryhmän edustaja mukaan valvomaan testiin valittuja pelaajia, koska sääntöjen mukaan pelaajien tulee olla testikutsun jälkeen koko ajan valvonnan alaisena. 7. Dopingtestitiloihin (ei kuitenkaan näytteenantoon) saa pelaajien kanssa tulla yksi joukkueen edustaja. Alaikäisen urheilijan tullessa testiin on erityisen suositeltavaa, että hänellä on avustaja mukana.

10 8. Tämän jälkeen varsinainen testi suoritetaan testausprosessin mukaisesti. 9. Erotuomarit toimittavat saamansa kopion arvontapöytäkirjasta lajiliittoon (yhteystiedot alla) seuraavana mahdollisena arkipäivänä. He ovat vaitiolovelvollisia testiin valituista pelaajista paitsi pelin aikana, myös sen jälkeen. Lajiliiton yhteystiedot: Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliitto Matti Virtanen Hämeentie 105 A Helsinki

Kilpailusääntöjä ja pelisääntöjä noudatetaan aina ellei sarjamääräyksissä ole toisin säädetty.

Kilpailusääntöjä ja pelisääntöjä noudatetaan aina ellei sarjamääräyksissä ole toisin säädetty. Divarin sarjamäärykset 2014-2015 1 1 Nämä ovat Suomen Salibandyliitto (SSBL) ry:n miesten 1. divisioonan sarjamääräykset pelikaudelle 2014-15. Näitä sarjamääräyksiä noudatetaan 1.5.2014-30.4.2015. Miesten

Lisätiedot

Salibandyliigan sarjamäärykset 2014-2015

Salibandyliigan sarjamäärykset 2014-2015 Salibandyliigan sarjamäärykset 2014-2015 1 1 Nämä ovat Suomen Salibandyliitto (SSBL) ry:n Miesten Salibandyliigan sarjamääräykset pelikaudelle 2014-15. Näitä sarjamääräyksiä noudatetaan 1.5.2014-30.4.2015.

Lisätiedot

FUTSAL-LIIGAN, -YKKÖSEN, U-20 FUTSAL-LIIGAN SEKÄ NAISTEN FUTSAL-LIIGAN JA -YKKÖSEN ERILLISMÄÄRÄYKSET 2014-2015

FUTSAL-LIIGAN, -YKKÖSEN, U-20 FUTSAL-LIIGAN SEKÄ NAISTEN FUTSAL-LIIGAN JA -YKKÖSEN ERILLISMÄÄRÄYKSET 2014-2015 FUTSAL-LIIGAN, -YKKÖSEN, U-20 FUTSAL-LIIGAN SEKÄ NAISTEN FUTSAL-LIIGAN JA -YKKÖSEN ERILLISMÄÄRÄYKSET 2014-2015 FUTSAL-LIIGA Sarjan nimi: Futsal-Liiga Kilpailukausi: 1.10.2014 31.5.2015 Osallistuvat seurat:

Lisätiedot

SUOMEN SALIBANDYLIITON KILPAILUSÄÄNNÖT 1.5.2014-30.4.2015. 1. YLEISTÄ sivu 1-8 3-4

SUOMEN SALIBANDYLIITON KILPAILUSÄÄNNÖT 1.5.2014-30.4.2015. 1. YLEISTÄ sivu 1-8 3-4 sivu 1 SUOMEN SALIBANDYLIITON KILPAILUSÄÄNNÖT 1.5.2014-30.4.2015 Suomen Salibandyliitto ry 2014 1. YLEISTÄ sivu 1-8 3-4 2. EETTISET PERIAATTEET 9 Reilun pelin periaate 5 10 Vastuullinen taloudenpito 5

Lisätiedot

Tehtävien jakamisen yhteydessä kannattaa samalla rakentaa varahenkilöjärjestelmä.

Tehtävien jakamisen yhteydessä kannattaa samalla rakentaa varahenkilöjärjestelmä. OTTELUMANUAALI 2010 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 2 2. OTTELUORGANISAATIO... 2 2.1. Tapahtumapäällikkö... 2 2.2. Otteluvastaava... 3 2.3. Mediavastaava... 3 2.4. Tiedotusryhmä... 3 2.5. Turvallisuusvastaava...

Lisätiedot

SUOMEN KAUKALOPALLO- JA RINGETTELIITON RINGETEN ETELÄ-SUOMEN ALUEEN SARJAKIRJA

SUOMEN KAUKALOPALLO- JA RINGETTELIITON RINGETEN ETELÄ-SUOMEN ALUEEN SARJAKIRJA SUOMEN KAUKALOPALLO- JA RINGETTELIITON RINGETEN ETELÄ-SUOMEN ALUEEN SARJAKIRJA 1.5.2015 30.4.2016 rev.1 1 Sisällysluettelo: 1 ETELÄ-SUOMEN ALUEEN YHTEYSTIEDOT... 3 2 KURINPITORYHMÄ... 3 3 SARJOIHIN ILMOITTAUTUMINEN...

Lisätiedot

SUOMEN PALLOLIITON KESKI-SUOMEN PIIRIN ERILLISMÄÄRÄYKSET JA OHJEET PIIRIN FUTSAL SARJOIHIN KAUDELLA 2014 2015

SUOMEN PALLOLIITON KESKI-SUOMEN PIIRIN ERILLISMÄÄRÄYKSET JA OHJEET PIIRIN FUTSAL SARJOIHIN KAUDELLA 2014 2015 SUOMEN PALLOLIITON KESKI-SUOMEN PIIRIN ERILLISMÄÄRÄYKSET JA OHJEET PIIRIN FUTSAL SARJOIHIN KAUDELLA 2014 2015 Määräysten sisältö Sarjoissa noudatetaan SPL:n Futsal sääntöjä ja -kilpailumääräyksiä muilta

Lisätiedot

Kilpailumääräykset 1.1.2014

Kilpailumääräykset 1.1.2014 Kilpailumääräykset 1.1.2014 Hyväksytty Judoliiton hallituksen kokouksessa 1.12.2013 1. Kilpailun järjestämistä koskevat määräykset Sääntöjen velvoittavuus Suomen Judoliiton (liitto) jäsenseurojen tulee

Lisätiedot

TURNAUSJOHTAJILLE. Sarjavaliokunta. Tiina Jokinen puh: 040 591 3996. Jukka Hirvonen puh: 050 591 3415. Jorma Lappeteläinen puh: 040 594 4900

TURNAUSJOHTAJILLE. Sarjavaliokunta. Tiina Jokinen puh: 040 591 3996. Jukka Hirvonen puh: 050 591 3415. Jorma Lappeteläinen puh: 040 594 4900 0 TURNAUSJOHTAJILLE Kaikilla virallisilla kilpailuilla pitää olla kilpailunjohtaja. Valtakunnansarjoissa tätä "vakanssia" kantavasta käytetään nimeä turnausjohtaja. Valtakunnansarjat ovat kokonaisuudessaan

Lisätiedot

PIIRIN SARJOJEN ERILLISMÄÄRÄYKSET 2015

PIIRIN SARJOJEN ERILLISMÄÄRÄYKSET 2015 PIIRIN SARJOJEN ERILLISMÄÄRÄYKSET 2015 1 Määräysten sisältö 1. Piirin sarjoissa noudatetaan pääsääntöisesti Suomen Palloliiton kilpailusääntöjä, joiden alaisuudessa toimivat kaikki jalkapallon kilpailutoimintaan

Lisätiedot

SUOMEN SENIORITENNIS RY, SÄÄNTÖJÄ JA OHJEITA (17.2.2015)

SUOMEN SENIORITENNIS RY, SÄÄNTÖJÄ JA OHJEITA (17.2.2015) 1 SUOMEN SENIORITENNIS RY, SÄÄNTÖJÄ JA OHJEITA (17.2.2015) (Kuvaruudun tekstin pienennys / suurennus: pidä alhaalla Ctrl ja pyöritä hiiren rullalla) Sarjatenniksen säännöt... 2 Muita sarjaohjeita... 17

Lisätiedot

EROTUOMARIN TIETOSIVUT 2015

EROTUOMARIN TIETOSIVUT 2015 EROTUOMARIN TIETOSIVUT 2015 KESKI-SUOMEN EROTUOMARIKERHO RY www.ksetk.fi Sisällys KERHON HALLITUS 2015...2 PIIRI, KERHO, LIITTO?...3 PIIRIN SARJOJEN ERILLISMÄÄRÄYKSET 2015...5 SUOMEN PALLOLIITON KESKI-SUOMEN

Lisätiedot

SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITON KILPAILUSÄÄNNÖT 2015-2016

SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITON KILPAILUSÄÄNNÖT 2015-2016 SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITON KILPAILUSÄÄNNÖT 2015-2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISMÄÄRÄYKSET 1.1. Sitoutuminen 1.2. IIHF:n säännöt 1.3. Kilpailusäännöistä poikkeaminen 2. EETTISET JA TALOUDELLISET MÄÄRÄYKSET 2.1.

Lisätiedot

BUMASKA 2014. Kilpailu- ja erotuomaritoiminnan käsikirja - sisältäen erotuomareiden ja joukkueiden yhteystiedot

BUMASKA 2014. Kilpailu- ja erotuomaritoiminnan käsikirja - sisältäen erotuomareiden ja joukkueiden yhteystiedot BUMASKA 2014 Kilpailu- ja erotuomaritoiminnan käsikirja - sisältäen erotuomareiden ja joukkueiden yhteystiedot [2] SPL KAAKKOIS-SUOMEN PIIRI RY BUMASKA KILPAILU- ja EROTUOMARITOIMINNAN KÄSIKIRJA 2014 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Kilpailumääräykset 8.5.2013

Kilpailumääräykset 8.5.2013 Kilpailumääräykset 8.5.2013 Sisällys 1 JOHDANTO... 1 2 YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET... 2 2.1 KILPAILULUPA... 2 2.2 KILPAILUJEN JOHTO... 2 2.3 KILPAILUJEN IKÄ- JA TASOLUOKITUS... 3 2.4 KILPAILULUPIEN ANOMINEN

Lisätiedot

Suomen Tennisliitto [KILPAILUMÄÄRÄYKSET]

Suomen Tennisliitto [KILPAILUMÄÄRÄYKSET] 2013 Suomen Tennisliitto [KILPAILUMÄÄRÄYKSET] 0 Sisällys 1 JOHDANTO... 1 2 YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET... 2 2.1 KILPAILULUPA... 2 2.2 KILPAILUJEN JOHTO... 2 2.3 KILPAILUJEN IKÄ- JA TASOLUOKITUS... 3 2.4

Lisätiedot

Suomen mestaruuskilpailujen säännöt (voimassa ensimmäisen kerran 1.1.2017)

Suomen mestaruuskilpailujen säännöt (voimassa ensimmäisen kerran 1.1.2017) Suomen mestaruuskilpailujen säännöt (voimassa ensimmäisen kerran 1.1.2017) Hyväksytty liittovaltuuston kokouksessa 9.5.2015 1. Suomen mestaruuskilpailut henkilökohtaisesta mestaruudesta ja samassa yhteydessä

Lisätiedot

SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITON KILPAILUSÄÄNNÖT 2014-2015

SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITON KILPAILUSÄÄNNÖT 2014-2015 SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITON KILPAILUSÄÄNNÖT 2014-2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISMÄÄRÄYKSET 1.1. Sitoutuminen 1.2. IIHF:n säännöt 1.3. Kilpailusäännöistä poikkeaminen 2. EETTISET JA TALOUDELLISET MÄÄRÄYKSET 2.1.

Lisätiedot

2/32. Sisällysluettelo

2/32. Sisällysluettelo 2/32 Sisällysluettelo Seura... 4 Seuran yleisesittely... 4 Arvot... 4 Missio... 4 Visio 2014... 4 Strategia 2011-2014... 4 Organisaatio... 5 Seuran varsinaiset kokoukset... 5 Johtokunnan tehtävät... 5

Lisätiedot

****************************** ****************************** ******************************

****************************** ****************************** ****************************** ****************************** 2015 ****************************** ****************************** SPL:n Itä-Suomen piirin tietopaketti palloliitto.fi/ita-suomi SUOMEN PALLOLIITON ITÄ-SUOMEN PIIRIN TIETOPAKETTI

Lisätiedot

KILPAILUMÄÄRÄYKSET 2012

KILPAILUMÄÄRÄYKSET 2012 KILPAILUMÄÄRÄYKSET 2012 1 Luku Yleistä 1 Soveltamisala 1. Suomen Palloliiton (jäljempänä liitto) liittohallituksen vuosittain päättämät kilpailumääräykset sisältävät jalkapallon kilpailutoiminnassa noudatettavat

Lisätiedot

B-D12 ERILLISMÄÄRÄYS 2013 Muilta osin mitä tässä asiakirjassa määritellään, noudatetaan Palloliiton sääntöjä, kilpailu- ja rangaistusmääräyksiä.

B-D12 ERILLISMÄÄRÄYS 2013 Muilta osin mitä tässä asiakirjassa määritellään, noudatetaan Palloliiton sääntöjä, kilpailu- ja rangaistusmääräyksiä. B-D12 ERILLISMÄÄRÄYS 2013 Muilta osin mitä tässä asiakirjassa määritellään, noudatetaan Palloliiton sääntöjä, kilpailu- ja rangaistusmääräyksiä. Punaisella merkitty muutokset edelliseen vuoteen! HUOM!

Lisätiedot

Harjoitteluohjelmiakin pyritään mahdollisuuksien mukaan täydentämään muilla lajeilla kuten jalkapallolla, salibandyllä ja yleisurheilulla.

Harjoitteluohjelmiakin pyritään mahdollisuuksien mukaan täydentämään muilla lajeilla kuten jalkapallolla, salibandyllä ja yleisurheilulla. SEURAN PELISÄÄNNÖT 1. Limingan Kiekko ry Limingan Kiekko ry on vuonna 1982 perustettu urheiluseura, jonka päälajina on jääkiekko. Toiminnassamme kannustamme kokeilemaan ja harrastamaan myös muita urheilulajeja

Lisätiedot

Suomen Salibandyliitto ry SÄÄNTÖKIRJA

Suomen Salibandyliitto ry SÄÄNTÖKIRJA Suomen Salibandyliitto ry SÄÄNTÖKIRJA Salibandyn pelisäännöt Suomen Salibandyliiton hyväksymä käännös kansainvälisistä pelisäännöistä (voimassa 1.7.2010 lähtien) 1 PELIALUE 101 Pelikentän mitat...3 102

Lisätiedot

Pesäpallon Suurleirin leirilehti 0 / 2012

Pesäpallon Suurleirin leirilehti 0 / 2012 Pesäpallon Suurleirin leirilehti 0 / 2012 Pesäpalloväki, taas nähdään arkaudessa Meillä Suurleirin järjestelijöillä on jälleen iso ilo kutsua pelaajat, valmentajat, tuomarit, lasten vanhemmat ja kaikki

Lisätiedot

KILPAILUT... 2 YLEISIÄ MÄÄRÄYKSIÄ... 2 MESTARUUSKILPAILUT... 2 KANSALLISET KILPAILUT... 3 KANSAINVÄLISET KILPAILUT... 3

KILPAILUT... 2 YLEISIÄ MÄÄRÄYKSIÄ... 2 MESTARUUSKILPAILUT... 2 KANSALLISET KILPAILUT... 3 KANSAINVÄLISET KILPAILUT... 3 SUOMEN LENTOPALLOLIITON KILPAILUSÄÄNNÖT KILPAILUT... 2 YLEISIÄ MÄÄRÄYKSIÄ... 2 MESTARUUSKILPAILUT... 2 KANSALLISET KILPAILUT... 3 KANSAINVÄLISET KILPAILUT... 3 PELAAJIEN EDUSTUSOIKEUS VIRALLISISSA KILPAILUISSA...

Lisätiedot

OHJEITA JOUKKUEVOIMISTELUKILPAILUJEN JÄRJESTÄJILLE

OHJEITA JOUKKUEVOIMISTELUKILPAILUJEN JÄRJESTÄJILLE 1 / 10 OHJEITA JOUKKUEVOIMISTELUKILPAILUJEN JÄRJESTÄJILLE Alkuperäiset ohjeet Eila Uitto Päivitys Sari Mustajärvi 2 / 10 SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto... 3 2. Kilpailujen hakeminen... 3 3. Järjestämismaksu...

Lisätiedot

Espoon Kiekkoseura ry SISÄISET PELISÄÄNNÖT JA TOIMINTAOHJEET 10.02.2014

Espoon Kiekkoseura ry SISÄISET PELISÄÄNNÖT JA TOIMINTAOHJEET 10.02.2014 1 Espoon Kiekkoseura ry SISÄISET PELISÄÄNNÖT JA TOIMINTAOHJEET 10.02.2014 2 1. YLEISTÄ 2. TOIMINNAN TARKOITUS 3. ORGANISAATIOKAAVIO JA SEURAN JOHTOKUNTA 3.1 Organisaatiokaavio 3.2 Johtokunnan tehtävät

Lisätiedot

1. SEURAN TOIMINTA-AJATUS, ORGANISAATIO, JOHTAMINEN JA TOIMINNAN SUUNNITTELU..5. 1.1. Toiminnan perusperiaatteet...5

1. SEURAN TOIMINTA-AJATUS, ORGANISAATIO, JOHTAMINEN JA TOIMINNAN SUUNNITTELU..5. 1.1. Toiminnan perusperiaatteet...5 Raholan Pyrkivän Laatukäsikirja 2 SISÄLLYS 1. SEURAN TOIMINTA-AJATUS, ORGANISAATIO, JOHTAMINEN JA TOIMINNAN SUUNNITTELU..5 1.1. Toiminnan perusperiaatteet...5 1.2. Seuran organisaatio...6 1.2.1. Seuran

Lisätiedot