SISÄLLYSLUETTELO. 1 Lyhyesti 2 FINNOONPORTTI. 4 aikataulu. 5 velkakirjan liikkeellelaskija. 7 yhteistyökumppanit. 8 markkinakatsaus.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SISÄLLYSLUETTELO. 1 Lyhyesti 2 FINNOONPORTTI. 4 aikataulu. 5 velkakirjan liikkeellelaskija. 7 yhteistyökumppanit. 8 markkinakatsaus."

Transkriptio

1 LAINAESITE

2 SISÄLLYSLUETTELO 1 Lyhyesti 2 FINNOONPORTTI 4 aikataulu 5 velkakirjan liikkeellelaskija 7 yhteistyökumppanit 8 markkinakatsaus 9 riskit 13 yhteystiedot Lainaesitteestä Tämän dokumentin tarkoitus on antaa potentiaaliselle joukkorahoittajalle tietoa koskien joukkorahoituskampanjaa, jonka tarkoitus on kerätä pääomaa energiatehokkaan toimitilakiinteistön rakentamiseen Espoon Suomenojalle. Dokumenttissa on esitetty seikkoja, jotka ovat oleellisia mahdollisen joukkorahoittajan tehdessä sijoituspäätöstään. Dokumentissa on pyritty esittämään oleellinen tieto, jotta potentiaalinen joukkorahoittaja voi tuntea saaneensa kohteesta ja hankkeesta riittävästi tietoa. Tätä lainaesitettä ei ole laadittu arvopaperimarkkinalaissa esitettyjen vaatimusten mukaan. Liikkeelle laskettava velkakirja ei ole arvopaperi, eikä näin kuulu arvopaperimarkkinalain piiriin. Dokumentin laatijat Tämän dokumentin ovat laatineet Jukka Kajan, Juuso Lindgren ja Lauri Neuvonen yrityksestä Joukon Voima Oy. Dokumentissa on esitetty heidän parhaan ymmärryksensä mukaan oleelliset tiedot joukkorahoitettavasta hankkeesta rahoituspäätöksen tueksi.

3 LYHYESTI Rahoitusinstrumentti: Velkakirja Rahoitusinstrumentin liikkeellelaskija: Kiinteistö Oy Finnoonportti Joukkorahoituksen vähimmäistavoite: Mikäli vähimmäistavoitetta ei saavuteta, rahoitusjärjestely perutaan ja pääoma palautetaan rahoittajille. Joukkorahoituksen enimmäistavoite: Vakuus: Joukkorahoitetulle lainalle on haettu vakuudeksi kiinteistöpankkioikeutta Finnoonportin kiinteistöön. Vakuus kattaa lainapääoman ja korot. Vakuuden on oltava pätevä joukkorahoituskampanjan päättyessä tai muutoin joukkorahoitus raukeaa ja kaikki tehdyt rahoitukset palautetaan kuluitta joukkorahoittajille. Joukkorahoituskampanjan alkamispäivämäärä: Joukkorahoituskampanjan päättymispäivämäärä: Velkakirjojen merkintä: Velkakirjat merkitään Fundu Oy:n sovelluksessa, jota käytetään Joukon Voiman Internet-sivuston kautta. Merkintää ei vahvisteta ennen kuin joukkorahoituksen vähimmäistavoite saavutetaan. Joukkorahoittajan kulut: Lainan maksuliikenteen teknisenä ratkaisuna käytetään Fundu Oy:n tarjoamaa maksupalvelua. Fundu perii transaktiomaksun nostojen yhteydessä, 1 per nostokerta. Kulu peritään, kun joukkorahoittaja nostaa korkotuottoja tai lainapääoman lyhennyksen Fundutililtään, jonne ne tilitetään. Muita kuluja ei ole. Joukon Voiman palkkiot: Joukkorahoittajille ei koidu maksettavaksi mitään Joukon Voiman palkkioita. Joukon Voima on oikeutettu 4,0% provisioon joukkorahoitetusta summasta. Provision maksaa lainan hakija. Laina-ajan ajan Joukon Voima perii lainanhakijalta vuotuisen hallinnointipalkkion, joka on suuruudeltaan 0,5% joukkorahoitetusta summasta. Mikäli minimitavoite ei täyty, provisiota tai hallinnointimaksua ei peritä. Palvelumaksuna joukkorahoituksen järjestämisestä ja siihen liittyvistä markkinointipalveluista Joukon Voima laskuttaa Kiinteistö Oy Finnoonporttia EUR. Lainan takaisinmaksu: Lainan korko maksetaan puolivuosittain ja pääoma palautetaan velkakirjan erääntyessä. Ensimmäinen maksuerä suoritetaan Velkakirjan kesto: 2 vuotta, eräpäivän ollessa Sovellettavat lait: Finnoonporttilaina on tavallinen velkakirja, johon sovelletaan velkakirjalain (622/1947) tavallista velkakirjaa koskevia säännöksiä. Lainan ehdot ovat eriteltyinä tyhjentävästi erillisessä dokumentissa.

4 FINNOONPORTTI: AURINGOLLA SÄHKÖISTETTY JA MAALÄMMÖLLÄ LÄMMITETTY TOIMITILAKESKUS Joukkorahoitettava kohde on Espoon Suomenojalle kehitettävä toimitilakeskus ja siihen suunnitellut energiantuotantolaitteistot. Joukkorahoitetut varat käytetään yhdessä muiden rahoituslähteiden kanssa kiinteistön kehittämiseen. FINNOONPORTTI: Myytävät toimitilat soveltuvat etenkin pk-yrityksille ja harrastajille, jotka tarvitsevat muutakin kuin lyhyesti: Osoite: Finnoonnitty 1, Espoo Kokonaispinta-ala: 4349 m2 Toimitiloja: 57 kpl Toimitilojen pinta-ala: m2 Kokonaisbudjetti: n. 8 milj. Rakennuttaja: Invo Future Oy Urakoitsija: Rakennusliike Koivukoski Oy toimistotilaa. Finnoonportti tarjoaa tilat esimerkiksi myyntiin, palvelutuotantoon, huoltotoimintaan tai harrastamiseen huomioiden erityisesti käyttäjien logistiset tarpeet. Kiinteistön käyttäjiä voivat olla vaikkapa pienmyymälät, maahantuojat, huoltoyhtiöt, tuotantopajat tai logistiikkaalan yritykset jakelutarpeineen. Toimitiloja on suunnitteluvaiheessa 57, joista suurimmat ovat 216 neliömetriä ja pienimmät 42 neliöisiä. Huoneistot ovat joustavasti muokattavissa käyttäjien tarpeisiin. Pienimpien toimitilojen puolittaminen voi tulla kyseeseen tarpeen ilmetessä.

5 Uusiutuvan energian ratkaisut: Finnoonportissa kestävät energiaratkaisut ovat merkittävässä roolissa. Maalämpöpumppu ja aurinkosähköjärjestelmä kattavat merkittävän osan kiinteistön energiatarpeesta. Joukkorahoituksen onnistuessa kiinteistön katolle hankitaan kW aurinkosähköjärjestelmä. Näin Finnoonportin katolla olisi Suomen kymmenenneksi suurin aurinkovoimala Sijainti: Finnoonportin tontti sijaitsee Suomenojalla Etelä- Espoossa osoitteessa Finnoonnitty 1, vilkkaan Finnoontien varrella 1,1 km päässä Länsiväylästä. Vuonna 2020 valmistuvalta Suomenojan metroasemalta matkaa Finnoonporttiin on 2 km. Helsingin keskustaan etäisyyttä on 15,3 km, Espoon Leppävaaraan 14,9 km ja Tapiolaan 8,3 km. tämän dokumentin julkaisuhetkellä. Mahdollisuuksia sähköautojen lautauspisteisiin kartoitetaan vielä joukkorahoituskampanjan alkaessa. Jäljelle jäävä kiinteistön oma sähköntarve sitoudutaan kattamaan EKOenergia-sertifoidulla ostosähköllä. EKOenergia on sähkön ympäristömerkki, joka takaa, että sähkö on tuotettu ympäristöjärjestöjen asettamien kriteerien mukaisesti.

6 AIKATAULU Korkoja maksetaan puolivuosittain siten, että maksupäivät ovat 17.6 ja Lainapääoma lyhennetään lainan erääntyessä Oheisessa kuvaajassa on esitetty korkojen kerääntyminen ja lainapääoman maksu :n sijoitukselle. Finnoonportin rakennuttaminen alkaa pian merkintäajan päättymisen jälkeen, mikäli joukkorahoituksen vähimmäistavoite on saavutettu. Rakennusurakka kestää tavoitteen mukaan noin vuoden.

7 VELKAKIRJAN LIIKKEELLELASKIJA Velkakirjan liikkeellelaskija on Keskinäinen Kiinteistöosakeyhtiö Finnoonportti (y-tunnus ), joka on perustettu tämän projektin toteuttamista ja sen tuloksena syntyvän kiinteistön omistamista ja hallintaaa varten. Kiinteistö oy finnoonportin taloudellinen asema: Kiinteistö OY Finnoonportin omistaja Invo Future Oy saa myyntituottoja myymällä liiketiloja tämän projektin kohteena olevasta kiinteistöstä. Joukkorahoituksen avulla kerätty laina maksetaan Emoyhtiö Invo Future Oy keskittyy takaisin joukkorahoittajille näistä myyntituotoista. liiketoiminnassaan kiinteistökehityshankkeisiin. Invo Future sitoutuu rahoittamaan Kiinteistö Oy Toistaiseksi sen vuotuinen liikevaihto on muodostunut kahden asiakkaan tuottamasta Finnoonporttia, jotta rakennusurakka saadaan päätökseen. vuokrakassavirrasta. Invo Future muuttui vuonna 2013 kiinteistöosakeyhtiöstä sijoitusyhtiöksi. Tulevaisuudessa yhtiö keskittyy Finnoonportin kaltaisiin kiinteistökehitysprojekteihin. Yhtiön muut tulot muodostuvat osakkeenomistajien maksamista yhtiövastikkeista. Kiinteistön ylläpidosta ja huollosta syntyvät kustannukset katetaan hoitovastikkeella ja pääomakulut Rakennuttajan avainhenkilöt ovat toteuttaneet rahoitusvastikkeella. useita vastaavia kiinteistökehitysprojekteja aiemmin ja heillä on vankka kokemus kiinteistöalalta. Aikaisemmin toteutettuja projekteja on esitelty Peak Group Oy:n sivuilla: Oleellista Lainanottajan taloudellisen aseman kannalta on kiinteistön kehityshankkeen ja osakkeiden myynnin onnistuminen.

8 Kiinteistö oy finnoonportin avainhenkilöt: Raimo Jok inen on luv u l la toiminut kehit täjä nä yli 20:ssä Finnoonpor tin ka lta isessa ha n k keessa. Nä i hin projektei hin voi tutustua niiden mark k inoija n Pea k Group Oy:n siv ustol la. K iinteistökehit yk sen lisä k si hä n on toiminut kaupa l lisjuridisena koordinaat torina asia ntuntija na ja muissa k iinteistöa la n toimissa. Tiina Wa lsh on K iinteistö Oy Finnoonpor tin Henri k Raja la on K iinteistö Oy Finnoonpor tin ha l litu k sen jäsen. Hä nen yhtiönsä Joutsen Osa k keet Oy ha l litu k sen jäsen. Hä n edustaa yhtiössä tek nistä LK V on jo pit kää n kesk it t y ny t irla nti la isten sijoit tajien asia ntuntemusta. k iinteistösa l k kujen kauppatieteiden hoitoon pää kaupun k iseudu l la. Kou lutu k seltaa n ma isteri ja Raja la toimii on nyk y isin Kohteet ovat ol leet uusia toimiti la kohteita, ja Wa lsh tietolii kenne a la l la tek nisenä neuvona ntaja na. Raja la on tiiv iisti mu ka na nä iden kehit ysva i heessa tontin on sitoutunut Invo Future Oy:öön 25% omistu k sel laa n. ostosta suunnit teluun, ja kohteen va lmistumisesta sen v uok rau k seen ja my y ntiin. Wa lsh on la i l listet tu HALLINTO k iinteistönvä lit täjä (LK V). Yhtiön hallituksen muodostavat yllä esitellyt avainhenkilöt Raimo Jokinen (hpj), Tiina Walsh ja Henrik Rajala.

9 Yhteistyökumppanit Rakennusliike koivukoski oy Rakennusliike Koivukoski Oy on toimitilarakentamiseen erikoistunut rakennusliike. Rakennuttaja ja urakoitsija teknisestä ratkaisusta. Maksupalvelu on ollut toiminnassa toukokuusta 2014 alkaen ja sen kautta on järjestelty n. 90 yrityslainaa, yhteensä n. 5 milj.. ovat aloittaneet yhteistyönsä vuonna 2002 ja toteuttaneet yhdessä yli kymmenen Finnoonportin kaltaista projektia. Joukkorahoittaja luo sijoituksensa yhteydessä henkilökohtaisen FunduTilin, jolle sijoitus rekisteröidään Rakennusliike Koivukoski on osa Lehto Group konsernia. ja jolle korkotuotot ja lainapääoma lopulta lyhennetään. Lehto Group on suomalainen rakennusalan konserni, joka nojaa toiminnassaan talousohjatun rakentamisen toimintamallin hyödyntämiseen. Toimintamalli edistää toimitusvarmuutta ja budjetin ennustettavuutta. Lehto Group on listautumassa Helsingin pörssin päälistalle kevään 2016 aikana. Fundu Oy perii FunduTililtä tehdyistä nostoista 1 per nostokerta. Tämä kulu koituu joukkorahoittajan maksettavaksi. Jos joukkorahoittaja nostaa korkotuotot ja lainanlyhennykset yhdessä erässä laina-ajan päätyttyä, tulee koko laina-ajan transtaktiomaksuiksi 1 EUR Joukon voima oy Joukkorahoituspalvelu Joukon Voima toimii projektissa lainanjärjestäjänä. Sen tehtäviin kuuluu Kiinteistö Oy Finnoonportin liikkeelle laskemien velkakirjojen välittäminen. Mikäli joukkorahoituskampanja täyttää sille asetetun minimitavoitteen, Joukon Voiman tehtäviin kuuluu laina-ajan ajan järjestää lyhennykset ja korkojen maksut Lainanottajalta joukkorahoittajille. Näiden tehtävien lisäksi Joukon Voima välittää tietoa joukkorahoittajille hankkeen kehittämisestä ja epävirallisista kuulumisista. Kyseessä olevan joukkorahoitusprojektin lisäksi Joukon Voima valmistelee useaa muuta kampanjaa, joista osa toteutetaan vuoden 2016 aikana. FUNDU OY Fundu Oy on Joukon Voiman käyttämä maksupalvelu, joka vastaa kyseessä olevan lainan maksuliikenteen

10 MARKKINAKATSAUS Lähteet: KTI, Capella YLEINEN MARKKINATILANNE Kiinteistösijoitusmarkkinoiden tilanne loppuvuonna 2015 oli kaksijakoinen. Toisaalta kiinteistökauppa osoittaa elpymisen merkkejä ja toimialapohja laajenee uusien kansainvälisten sijoittajien lisääntymisen ja kotimaisten toimijoiden aktivoitumisen myötä. Toisaalta taas toimistotilojen käyttöaste pääkaupunkiseudulla (Helsinki-Espoo-Vantaa) oli vuoden 2015 lopussa lähteestä riippuen keskimäärin noin %. Vuoden 2014 lopussa toimistotilojen käyttöaste pääkaupunkiseudulla oli keskimäärin noin 87,5 %. Suunta tulee pysymään myös lähitulevaisuudessa samana ja tyhjän toimistotilan määrä pääkaupunkiseudulla joko kasvaa tai pysyy ennallaan. Kuten oheisessa kuvassa on esitetty, eri toimitilojen käyttöasteet vaihtelevat niiden käyttötarkoituksen mukaan. kääntyneet vuoden 2015 loppuun mennessä hienoiseen kasvuun kevään 2015 ennusteisiin verrattuna. FINNOONPORTIN MARKKINA-ASEMA Finnoonportissa tilat tulevat palvelemaan etenkin yrityksiä, joilla on logistiikkaan liittyviä erityistarpeita (esimerkkejä PeakGroupin Oy:n nettisivuilta: Erityinen kohderyhmä tekee projektin vertaamisesta yleiseen markkinakatsaukseen haastavaa. Finnoonportti-kiinteistön kaltaisista neljästä kohteesta tyhjillään oli ,3 %. Näissä kohteissa on myös toimistotilaa, mikä edelleen vaikeuttaa vertaamista Catellan tai KTI:n markkinakatsaukseen. Tilat soveltuvat yrittäjille sekä pienille ja keskisuurille yrityksille, jotka vaativat tiloiltaan muokattavuutta, monipuolisuutta ja esteetöntä kulkua. Mahdollisuus ajaa sisään toimitiloihin autolla lisää niiden Vajaakäytöllä vuoden 2015 lopussa oli teollisuus- ja varastotiloista 6,9 % ja liiketiloista 4,6 %, kun vastaavat luvut vuoden 2014 lopussa olivat 6,9 % ja 4,8 %. Toimitilojen kysyntä on pysynyt suurilta osin samalla tasolla ja pitkään jatkunut vaisu yleisen talouden tilanne pitää toimitilakiinteistöjen vuokratason maltillisena. Toimitilavuokrien kehitysennusteet ovat kuitenkin käytettävyyttä monipuolisina ja helpon logistiikan tiloina. Tilojen kysynnän voidaan katsoa olevan siis hieman vahvempaa kuin markkinoiden yleinen tilanne varsinkin, kun huomioidaan, että osa tiloista on toimistotilaa. Markkinoilla olevien toimitilojen määrä ja niiden maltillinen kysyntä asettavat luonnollisesti tilojen myynnille haasteita (kts. kohta Riskit ). Eri toimitilatyyppien vajaakäyttöasteet pääkaupunkiseudulla (Catella)

11 RISKIT Tässä osiossa esitellään tunnistetut Kiinteistö Oy Finnoonportin kiinteistökehityshankkeeseen liittyvät merkittävimmät riskit. Tärkeimpinä riskeinä on huomioitava rakentamisen aikaiset aikataulu- ja budjettiriskit sekä kiinteistön osakkeiden myyntiriski. Aikataulun, budjetin tai molempien lainan takaisinmaksua. Kiinteistön käyttöönoton viivästyminen ei suoranaisesti vaaranna joukkorahoittajien asemaa, sillä laina maksetaan ensisijaisesti takaisin osakkeiden myynnistä saatavilla varoilla. On kuitenkin huomioitava, että rakennustöiden viivästyminen vaikuttaa negatiivisesti muuttuminen rakentamisen aikana voi vaikuttaa lainan takaisinmaksun aikatauluun ja onnistumiseen. Mikäli kiinteistön liiketiloja ei saada myytyä, voi lainan takaisinmaksu viivästyä tai pahimmassa tapauksessa estyä kokonaan. Kiinteistö OY Finnoonportin maksuvaikeudet tai konkurssi ovat äärimmäisen Joukkorahoittajan tulee tiedostaa sijoitustoimintaan yleisesti sisältyvät riskit. Arvioi henkilökohtainen taloudellinen tilanteesi ennen varsinaisen sijoituspäätöksen tekemistä. Lainanottajan yleiseen taloudelliseen asemaan, mikä saattaa heijastua myös lainan takaisinmaksuun. Riskiä hallitaan ensisijaisesti asettamalla pääurakoitsijalle rakennusalan yleisten sopimusehtojen mukaiset sakot aikataulun pitämiseksi. Budjettiriski On mahdollista, että rakennusvaiheen epätodennäköisiä, mutta on muistettava, että tällaisessa tilanteessa lainan takaisinmaksusta ei ole mitään takeita. Joukon Voiman konkurssi tai toiminnan loppuminen ei vaikuttaisi lainan takaisinmaksuun. Seuraavassa kuvataan tarkemmin tunnistamiamme riskejä sekä niiden vaikutuksia ja hallittavuutta. projektikohtaiset riskit Aikatauluriski Muun muassa tekniset ongelmat rakennusvaiheessa, kuten häiriöt rakennusmateriaalien toimituksessa, aliurakoitsijoiden kohtaamat vaikeudet tai muut ongelmat voivat viivästyttää kiinteistön kustannukset on budjetoitu väärin. Mikäli rakennusvaiheen kulut ylittävät merkittävästi budjetoidut kulut, joutuu Lainanottaja hakemaan lisää rahoitusta kiinteistön valmiiksi saattamiseksi. Tällaisessa tilanteessa Lainanottajan yleinen taloudellinen tilanne väistämättä heikkenee, jolloin lainan takaisinmaksu saattaa vaikeutua. Lainanottajan avainhenkilöt ovat menestyksekkäästi toteuttaneet useampia vastaavia kiinteistöprojekteja aiemmin. Viimeisimmmät tällaiset projektit Espoon Koskelossa ja Helsingin Metsälässä/Pohjois-Pasilassa, ovat heidän antamansa lausunnon mukaan pysyneet valmistumista. Tämä saattaa aiheuttaa vaikeuksia sekä aikataulussa että budjetissa. Näitä ja muita osakkeiden ennakkomyynnissä, mikä vaikeuttaisi vastaavia projekteja on esitelty tarkemmin Peak Group

12 Oy:n sivuilla: Peak Group on Interbau Oy:n aputoiminimi. Peak Group vastaa kohteen markkinoinnista ja on vähemmistöosakkaana Invo Future Oy:ssä. Rakennusaikaisen rahoituksen täysimittainen kattaminen saavutetaan noin neliön myymisellä. Jo myytyjä ja varattuja huoneistoja on joukkorahoituskampanjan alkaessa n. 600 m2. Riskiä pyritään hallitsemaan sopimalla rakennuksen aikaiset kustannukset kiinteiksi sopimusteitse, jolloin muuttuvia kustannuksia kokonaisbudjetista on arviolta vain noin 10 %. Kaikki mahdolliset tulevien käyttäjien vaatimat lisävarustelut ja muutostyöt laskutetaan erikseen niitä haluavilta. Toimitilojen käyttäjien liiketoimintariski Laina maksetaan ensisijaisesti takaisin osakkeiden myyntituloista saaduilla varoilla. Näin ollen Lainanottajan osakkeenomistajien liiketoimintaan liittyvät riskit ja niistä mahdollisesti johtuvat vuokran tai vastikkeiden maksuvaikeudet eivät lähtökohtaisesti vaikuta lainan takaisinmaksuun. Toimitilojen myyntiin liittyvä riski Lainanottajan kyky maksaa laina takaisin heikkenee, mikäli kohteen markkinoinnista vastaava Peak Group Oy epäonnistuu tehtävässään ja Lainanottajan osakkeita ei saada myytyä suunnitellusti. Tällainen tilanne voi johtua esimerkiksi rakennustöiden viivästymisestä (kts. Aikatauluriski), äkillisistä muutoksista vallitsevassa taloustilanteessa tai Peak Group Oy omasta On kuitenkin huomioitava, että hankkeen pitkittyessä (kts. Aikatauluriski) voi usean osakkeenomistajan tai vuokralaisen liiketoiminnallisista vaikeuksista johtuva yhtäaikainen kykenemättömyys maksaa yhtiötai rahoitusvastikkeita johtaa Lainanottajan yleisen taloudellisen tilanteen heikkenemiseen. Tämä taas saattaa vaikuttaa lainan takaisinmaksuun. huolimattomasta toiminnasta. Esitetyn riskin realisoituminen vaatisi usean asian Lainanottajan avainhenkilöiden aiemmat vastaavat hankkeet ovat onnistuneet taloudellisesti hyvin (kts. Budjettiriski ja yhtäaikaisen epäonnistumisen. Riskin toteutuminen heikentäisi Lainanottajan taloudellista tilaa, mutta ei ole missään tilanteessa ensisijainen uhka lainan takaisinmaksulle.maksuvaikeuksiin joutuneiden Riskiä voidaan hallita alentamalla myytävien osakkeiden hintaa, mutta tämä ei ole pitkäaikainen käyttäjien tilat voidaan yhtiöjärjestyksen nojalla ottaa haltuun ja vuokrata edelleen vastikkeiden kattamiseksi. ratkaisu, sillä joustovara osakkeiden hinnoissa on rajallinen. Mikäli osakkeita ei saada järkevillä alennetuilla hinnoilla kaupaksi, voi Invo Future Oy Lainanottajan omistajana myös itse vuokrata tilat loppukäyttäjille. Tämä ei ole toivottava tilanne, mutta vuokratuloilla voidaan kompensoida alle odotusten onnistuneen osakemyynnin seurauksena menetettyjä tuloja. Huolellisella etukäteismarkkinoinnilla pyritään siihen, että suuri osa osakkeista on myyty jo ennen kiinteistön valmistumista. Rahoitusriski Lainanottaja pyrkii saamaan rakennustyöt valmiiksi mahdollisimman pitkälle joukkorahoituskampanjasta saatavalla lainalla, osakemyynnin ennakkomaksuilla ja emoyhtiö Invo Futuren rahoituksella. On kuitenkin mahdollista, että lisärahoitusta tarvitaan, jolloin Lainanottaja on ilmoittanut hoitavansa mahdollisen rahoitusvajeen ottamalla pankkilainan Ålandsbankenilta. Tarvittavan pankkilainan

13 suuruus riippuu osakkeiden ennakkomyynnin ja joukkorahoituksen onnistumisesta. Pankkilainaa otetaan vain tapauksessa, jossa kohdetta ei muilla varoin saada rakennettua valmiiksi. Mikäli pankkilaina otetaan osaksi Finnoonportin rahoitusta, nostaa se sekä tiedon välittäminen ja raportointi. Joukon Voiman toiminnan päättyessä joukkorahoittajan tiedonsaanti vaikeutuu, mutta taloudellinen asema säilyy ennallaan, sillä lyhennykset ja korkojen maksut siirtyvät Lainanottajan vastuulle. yhtiön korkokuluja ja näin rasittaa jossain määrin sen taloudellista tilannetta. Hankkeen osapuoliin liittyvät riskit Kiinteistö Oy Finnoonportti On mahdollista, että Kiinteistö OY Finnoonportti (Lainanottaja) ajautuu maksuvaikeuksiin tai jopa konkurssiin projektin aikana. Tämä on kuitenkin epätodennäköistä, kun huomioidaan yrityksen ja sen omistajan Invo Future Oy:n tilasta saatavilla olevat tiedot. Lainanottajan avainhenkilöt ovat toteuttaneet useita vastaavanlaisia hankkeita. Yhtiön sekä sen omistajan taloudellinen tilanne on vakaa. Lainanottaja on velvoitettu ilmoittamaan joukkorahoittajille tiedossa olevista mahdollisista omistussuhteen muutoksista. Joukkorahoittajan asemaa mahdollisessa maksukyvyttömyystilanteessa turvatakseen Kiinteistö Oy Finnoonportti on hakenut kiinteistöpanttioikeutta Finnoonportin kiinteistöön. Tämä vakuus kattaa lainapääoman ja korot. Vakuuden ansiosta joukkorahoittajat ovat oikeutettuja mahdollisesta realisoinnista saataviin varoihin. Joukon Voima on velvoitettu hoitamaan vakuuteen liittyviä asioita lainan erääntymiseen asti. Kolmannet osapuolet Lainanottaja tukeutuu kolmansiin osapuoliin toteuttaakseen kiinteistökehitysprojektinsa. Vaikka näiden osapuolten tausta on tarkistettu ja osapuolten kanssa on tehty kiinteät ja sitovat sopimukset, on mahdotonta taata, että osapuolet pystyvät toteuttamaan heiltä sopimuksissa vaaditut toimet tyydyttävällä tavalla. Sopimusrikkomuksista ja niitä mahdollisesti seuraavista oikeustoimenpiteistä voi aiheutua viivettä projektin toteuttamisessa (Aikatauluriski) sekä ylimääräisiä kustannuksia (Budjettiriski) Lainanottajalle. YLEISET RISKIT Inflaatio Inflaatioriski, eli riski rahan ostovoiman heikentymisestä, on aina läsnä sijoitustoiminnassa. Mikäli inflaatio on odotettua voimakkaampaa, joukkorahoittajan saama suhteellinen hyöty invprojektin tuotosta pienenee. Toisaalta, mikäli inflaatio on odotettua pienempää, suhteellinen hyöty on suurempi. Eläketurvakeskuksen ennusteen mukaan kuluttajahintaindeksin vuosimuutos pysyy 2020 asti alle kahden (2) prosenttiyksikön. Joukon Voima Joukon Voima on joukkorahoitusalalla toimiva uusi yhtiö. Joukon Voiman liiketoiminnan mahdollisella loppumisella ei ole vaikutusta joukkorahoittajan ja Lainanottajan väliseen velkakirjaan. Joukon Voiman tehtäviin laina-ajan aikana kuuluu järjestää lyhennykset ja korkojen maksut Lainanottajalta joukkorahoittajille Velkakirjan verotus Velkakirjan korko on veronalaista tuloa ja muutokset verolainsäädännössä vaikuttavat suoraan joukkorahoittajan nettotuloihin. Mikäli lukija epäilee, että mahdolliset muutokset verolainsäädännössä asettavat hänen sijoituksensa vaaraan, Joukon Voima suosittelee, että lukija perehtyy oleellisiin verotusta

14 koskeviin lakeihin asiantuntijan avustuksella. Poliittinen riski Suomen poliittinen tilanne on vakaa, jolloin on äärimmäisen epätodennäköistä, että verotukseen, sääntelyyn tai muihin projektiin vaikuttaviin viranomaismääräyksiin tulee sellaisia muutoksia projektin aikana, että lainan takaisinmaksu vaarantuisi. Tällaisia muutoksia voisivat olla esimerkiksi muutokset kiinteistöalan tai energiajärjestelmien sääntelyssä. Lisäksi yleisen taloudellisen tilanteen voimakas ja äkillinen heikkeneminen voisi vaikuttaa Lainanottajan kykyyn maksaa laina takaisin. Arviot ja ennusteet Arviot ja ennusteet rahoitettavasta projektista ja sen kannattavuudesta perustuvat oletuksiin, jotka ovat voimassa tämän dokumentin julkaisuhetkellä. Näihin oletuksiin voi liittyä riskejä ja muita epävarmuuksia, jotka vaikuttavat projektin todelliseen kannattavuuteen. Vaikka näitä tekijöitä on pyritty kartoittamaan huolellisesti, Joukon Voima ei voi taata niiden paikkansapitävyyttä. Ylivoimainen este Vaikka pyrimme siihen, että sijoittajalle on tarjolla on aina paras mahdollinen riskikuvaus, voi silti tapahtua asioita, joita emme voineet ennustaa tai joihin emme olisi mitenkään voineet vaikuttaa. Tällaisia tapauksia ovat esimerkiksi terrori-iskut, laajamittaiset luonnonkatastrofit tai muut onnettomuudet. Ylivoimaisen esteen sattuessa on mahdollista, että joukkorahoittaja menettää sijoituksensa osittain tai kokonaan.

15 Yhteystiedot: Raimo Jokinen Kiinteistö Oy Finnoonportti Jukka Kajan Joukon Voima Oy

1.2 Lainatulle pääomalle maksetaan vuosittainen kiinteä korko kohdassa 9 esitetyn mukaisesti.

1.2 Lainatulle pääomalle maksetaan vuosittainen kiinteä korko kohdassa 9 esitetyn mukaisesti. Tiedot lainasta 1.1 Keskinäinen kiinteistöosakeyhtiö Finnoonportti (Y-tunnus 2611697-6) (jäljempänä Projektikumppani ) tarjoaa Joukon Voima Oy:n (jäljempänä Lainanjärjestäjä ) palvelussa rahoittajille

Lisätiedot

Joukkorahoitus eli crowdfunding

Joukkorahoitus eli crowdfunding Joukkorahoitus eli crowdfunding Joukkorahoitus on vaihtoehtoinen tapa yritykselle löytää rahoitusta Ideana on esitellä yrityksen tuotteet ja palvelut suurelle joukolle ja saada heidät kiinnostuneiksi yrityksestä

Lisätiedot

HAXLOG RÄÄTÄLÖITYÄ VARASTOTILAA JA PIENTEOLLISUUDEN TUOTANTOTILAA PÄÄVÄYLIEN VARRELLA KOIVUKYLÄNVÄYLÄ 1, VANTAA MAHDOLLISUUKSIA MONELLE TOIMIALALLE

HAXLOG RÄÄTÄLÖITYÄ VARASTOTILAA JA PIENTEOLLISUUDEN TUOTANTOTILAA PÄÄVÄYLIEN VARRELLA KOIVUKYLÄNVÄYLÄ 1, VANTAA MAHDOLLISUUKSIA MONELLE TOIMIALALLE MAHDOLLISUUKSIA MONELLE TOIMIALALLE RÄÄTÄLÖITYÄ VARASTOTILAA JA PIENTEOLLISUUDEN TUOTANTOTILAA PÄÄVÄYLIEN VARRELLA KOIVUKYLÄNVÄYLÄ 1, VANTAA OPTIMAALINEN SIJAINTI PÄÄKAUPUNKI- ALUEELLA Tampereen Kehä lll

Lisätiedot

SAMPO PANKKI KORKO-OBLIGAATIO 1609: KORKOKAULURI XV

SAMPO PANKKI KORKO-OBLIGAATIO 1609: KORKOKAULURI XV Danske Bank Oyj, www.danskebank.fi SAMPO PANKKI KORKO-OBLIGAATIO 1609: KORKOKAULURI XV Tietoa lainasta: Lainan liikkeeseenlaskija: Danske Bank Oyj Lainan ISIN-koodi: FI4000050000 KORKOKAULURI XV Viiden

Lisätiedot

16.2.2016 1 (11) Y-tunnus 1506926-2 FINEXTRA OY TILINPÄÄTÖS JA TASEKIRJA

16.2.2016 1 (11) Y-tunnus 1506926-2 FINEXTRA OY TILINPÄÄTÖS JA TASEKIRJA 16.2.2016 1 (11) Y-tunnus 1506926-2 FINEXTRA OY TILINPÄÄTÖS JA TASEKIRJA 01.01.2015-31.12.2015 FINEXTRA OY 2(11) SISÄLLYSLUETTELO Sivu Tuloslaskelma 3 Tase 4 Rahoituslaskelma 5 Tilinpäätöksen liitetiedot

Lisätiedot

Y-tunnus 0196833-9 Kotipaikka Helsinki Osoite Tammasaarenlaituri 3, 00180 Helsinki

Y-tunnus 0196833-9 Kotipaikka Helsinki Osoite Tammasaarenlaituri 3, 00180 Helsinki Epävirallinen käännös SULAUTUMISSUUNNITELMA 1. SULAUTUMISEEN OSALLISTUVAT YHTIÖT 2. SULAUTUMINEN Veritas keskinäinen vahinkovakuutusyhtiö (jäljempänä Veritas Vahinkovakuutus ) Y-tunnus 0196833-9 Kotipaikka

Lisätiedot

Tuottoa vertais- ja joukkorahoituslainoista @fellowfinancefi Fellow Finance Oyj Joukkorahoitusta ihmisille ja yrityksille Perustettu 2013 Toimii Suomessa, Saksassa ja Puolassa 165 miljoonaa euroa välitetty

Lisätiedot

NOOA SÄÄSTÖPANKIN DEBENTUURILAINAN I/2013 KESKEISET TIEDOT. 1. Tiedot yleisölle tehtävästä tarjouksesta ja tarjottavasta arvopaperista

NOOA SÄÄSTÖPANKIN DEBENTUURILAINAN I/2013 KESKEISET TIEDOT. 1. Tiedot yleisölle tehtävästä tarjouksesta ja tarjottavasta arvopaperista Nooa Säästöpankin Debentuurilaina I/2013 1 NOOA SÄÄSTÖPANKIN DEBENTUURILAINAN I/2013 KESKEISET TIEDOT 1. Tiedot yleisölle tehtävästä tarjouksesta ja tarjottavasta arvopaperista Nooa Säästöpankin Debentuurilaina

Lisätiedot

Kysymyksiä ja vastauksia jakautumisesta

Kysymyksiä ja vastauksia jakautumisesta Kysymyksiä ja vastauksia jakautumisesta Mitkä ovat keskeisimmät perustelut osittaisjakautumiselle? Qt- ja Kotimaa-liiketoimintojen johtaminen ja kehittäminen sekä rahoitustarpeet eroavat toisistaan erilaisen

Lisätiedot

Vellamonkodit Oy:n järjestely. Liiketoimintajaosto

Vellamonkodit Oy:n järjestely. Liiketoimintajaosto Vellamonkodit Oy:n järjestely Liiketoimintajaosto 31.5.2016 Vellamonkodit Oy:n tase Omistus kaupunki 13,98% (päiväkoti) ja Kotilinnasäätiö 86,02% (asuinrakennus) Taseen loppusumma 5,9 milj. euroa, josta

Lisätiedot

1(5) MYLLYPURON YHTEISKERHOTILA OY:N YHTIÖJÄRJESTYS 1 YHTIÖN TOIMINIMI JA KOTIPAIKKA

1(5) MYLLYPURON YHTEISKERHOTILA OY:N YHTIÖJÄRJESTYS 1 YHTIÖN TOIMINIMI JA KOTIPAIKKA 1(5) MYLLYPURON YHTEISKERHOTILA OY:N YHTIÖJÄRJESTYS 1 YHTIÖN TOIMINIMI JA KOTIPAIKKA Yhtiön toiminimi on Kiinteistö Oy Myllypuron Yhteiskerhotila, ruotsiksi Fastighets AB Kvarnbäckens Klubbhus ja kotipaikka

Lisätiedot

TASEKIRJA. Kiinteistö Oy Finnoonportti. Kiinteistö Oy Finnoonportti 1 / 11 2611697-6. Y-tunnus: 2611697-6 01.01.2015-31.12.2015

TASEKIRJA. Kiinteistö Oy Finnoonportti. Kiinteistö Oy Finnoonportti 1 / 11 2611697-6. Y-tunnus: 2611697-6 01.01.2015-31.12.2015 1 / 11 TASEKIRJA Kiinteistö Oy Finnoonportti Y-tunnus: 01.01.2015-31.12.2015 Tämä tasekirja on säilytettävä 31.12.2025 asti 2 / 11 Tilinpäätös tilikaudelta 01.01.2015-31.12.2015 Sisällysluettelo Tase...

Lisätiedot

Asunto Oy Vantaan Kaneli Tikkurilantie 35,01370 Vantaa Asunto Oy Vantaan Kaneli sijaitsee omalla tontilla.

Asunto Oy Vantaan Kaneli Tikkurilantie 35,01370 Vantaa Asunto Oy Vantaan Kaneli sijaitsee omalla tontilla. Asunto Oy Vantaan Kaneli Tikkurilantie 35,01370 Vantaa Asunto Oy Vantaan Kaneli sijaitsee omalla tontilla. MYYNTIHINTALUETTELO pvm 26.1.2015 Hinnat voimassa toistaiseksi Päivitetty 4.1.2016 Huoneisto tyyppi

Lisätiedot

Lainanhakijan opas. Seitsemän askelta onnistuneeseen rahoitukseen. Joutsen Rahoitus

Lainanhakijan opas. Seitsemän askelta onnistuneeseen rahoitukseen. Joutsen Rahoitus Lainanhakijan opas Seitsemän askelta onnistuneeseen rahoitukseen. Joutsen Rahoitus Lainan hakeminen on helppoa, nopeaa ja turvallista Joutsen Rahoituksen verkkopalvelussa lainan haku on tehty niin helpoksi

Lisätiedot

Vuokrasopimuskannan arvo 30.4.2016 oli 69,9 M (63,9 M ) ja vuokrasopimusten keskimääräinen kesto oli 4,3 v. (3,9 v.).

Vuokrasopimuskannan arvo 30.4.2016 oli 69,9 M (63,9 M ) ja vuokrasopimusten keskimääräinen kesto oli 4,3 v. (3,9 v.). JULIUS TALLBERG-KIINTEISTÖT OYJ OSAVUOSIKATSAUS 15.6.2016 JULIUS TALLBERG-KIINTEISTÖT OYJ OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.4.2016 Katsauskauden liikevaihto 5,35 M oli 8,0 % suurempi kuin v. 2015 vastaavan ajanjakson

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 256. Kaupunginhallitus 15.09.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 256. Kaupunginhallitus 15.09.2014 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 15.09.2014 Sivu 1 / 1 3535/02.07.00/2014 Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto 85 8.9.2014 256 Kiinteistö Oy Koskelonteollisuus 3 -nimisen yhtiön myynti Conorin Oy:lle

Lisätiedot

Mikä on Groundfunding? Suomen ensimmäinen kiinteistöalan joukkorahoituspalvelu Verkkopalvelu yhdistää rahoitusta tarvitsevat rakennuttajat ja tuottavia sijoituskohteita etsivät sijoittajat Alan toimijoille

Lisätiedot

KIINTEISTÖN VUOKRASOPIMUS

KIINTEISTÖN VUOKRASOPIMUS 1 KIINTEISTÖN VUOKRASOPIMUS 1. Sopijaosapuolet Tikkamäen Palvelut Oy (jäljempänä vuokranantaja) ja Pohjois-Karjalan sairaanhoitoja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä, (jäljempänä vuokralainen) ovat sopineet

Lisätiedot

Osavuosikatsaus [tilintarkastamaton]

Osavuosikatsaus [tilintarkastamaton] Osavuosikatsaus 1.1. 3.6.217 [tilintarkastamaton] OPR-Vakuus konserni Toisen vuosineljänneksen antolainaus kasvoi 38.9% edellisvuodesta ollen EUR 52.m (EUR 37.5m /2) Toisen vuosineljänneksen liiketoiminnan

Lisätiedot

MEHILÄISEN TULOS JA VEROT 2015

MEHILÄISEN TULOS JA VEROT 2015 MEHILÄISEN TULOS JA VEROT 2015 Toukokuu 2016 Katsaus Mehiläisen vuoden 2015 tuloksiin Mehiläisen tulos 2015» Yritysrakenne ja verot Kysymyksiä ja vastauksia MEHILÄISEN AVAINLUVUT 2015 Mehiläinen kasvoi

Lisätiedot

Yhteisörahoitus! Marko Tanninen! mesenaatti.me! 21.1.2015

Yhteisörahoitus! Marko Tanninen! mesenaatti.me! 21.1.2015 Yhteisörahoitus Marko Tanninen mesenaatti.me 21.1.2015 2 MITÄ ON JOUKKO- eli YHTEISÖRAHOITUS Yhteisörahoitus on kansainvälisesti vakiintunut rahoitusmuoto, jossa ihmiset osallistuvat yhdessä heille tärkeän

Lisätiedot

Hitas on Helsingin kaupungin omistamille tonteille rakennettujen asuntojen hinta- ja laatutason sääntelyjärjestelmä.

Hitas on Helsingin kaupungin omistamille tonteille rakennettujen asuntojen hinta- ja laatutason sääntelyjärjestelmä. MIKÄ HITAS ON? Hitas on Helsingin kaupungin omistamille tonteille rakennettujen asuntojen hinta- ja laatutason sääntelyjärjestelmä. Hitasin tarkoituksena on tarjota asunnon ostajille kohtuuhintaisia omistusasuntoja

Lisätiedot

Haapaveden kaupunki (jäljempänä Luotonantaja) PL 40, Haapavesi Y-tunnus:

Haapaveden kaupunki (jäljempänä Luotonantaja) PL 40, Haapavesi Y-tunnus: LUOTTOSOPIMUS 1. OSAPUOLET Haapaveden kaupunki (jäljempänä Luotonantaja) PL 40, 86601 Haapavesi Y-tunnus: 0184872-4 Haapaveden Vesi Oy (jäljempänä Luotonottaja) Perustettava yhtiö 2. SOPIMUKSEN TARKOITUS

Lisätiedot

PÄÄKAUPUNKISEUDUN ESISOPIMUS Sivu 1/7 JUNAKALUSTO OY

PÄÄKAUPUNKISEUDUN ESISOPIMUS Sivu 1/7 JUNAKALUSTO OY PÄÄKAUPUNKISEUDUN ESISOPIMUS Sivu 1/7 VR:N OMISTAMAT PÄÄKAUPUNKISEUDUN JUNAKALUSTO OY:N OSAKKEET / ESISOPIMUS OSAKKEIDEN KAUPASTA 1. Sopijapuolet Sopijapuoli / Ostajat: (1) Helsingin kaupunki Osoite: Pohjoisesplanadi

Lisätiedot

Millainen on Osuuspankin asuntopalvelu?

Millainen on Osuuspankin asuntopalvelu? Millainen on Osuuspankin asuntopalvelu? 1 Mistä asuntopalvelumme koostuu? Olitpa sitten hankkimassa ensimmäistä omaa kotia tai vaihtamassa nykyistä, saat meiltä juuri sinulle sopivan asuntolainan. Hoidamme

Lisätiedot

YHTEISTOIMINTASOPIMUS 3.11.2015

YHTEISTOIMINTASOPIMUS 3.11.2015 YHTEISTOIMINTASOPIMUS 3.11.2015 Sopijapuolet 1. Lempäälän kunta (myöh. Kunta) Y-tunnus 0150783-1 2. Lempäälän Evankelisluterilainen seurakunta (myöh. Seurakunta) Y-tunnus 0150791-1 3. SRV Rakennus Oy (myöh.

Lisätiedot

Yrittäjän oppikoulu. Johdatusta yrityksen taloudellisen tilan ymmärtämiseen (osa 2) 23.10.2015. Niilo Rantala, Yläneen Tilikeskus Oy

Yrittäjän oppikoulu. Johdatusta yrityksen taloudellisen tilan ymmärtämiseen (osa 2) 23.10.2015. Niilo Rantala, Yläneen Tilikeskus Oy Yrittäjän oppikoulu Johdatusta yrityksen taloudellisen tilan ymmärtämiseen (osa 2) 23.10.2015 Niilo Rantala, Yläneen Tilikeskus Oy Sisältö Mitä on yrityksen taloudellinen tila? Tunnuslukujen perusteet

Lisätiedot

Tunnetko asuntolainariskisi?

Tunnetko asuntolainariskisi? Tunnetko asuntolainariskisi? Studia Monetaria 12.10.2010 Peter Palmroos, tutkija Esityksen sisältö Asuntoluottojen riskit lainanottajalle Vakuuksien hinnan kehitys Maksukyvyn säilyminen Pankkien asuntoluottoriskit

Lisätiedot

Yrityskaupan rahoitukseen on tarjolla ratkaisuja. rahoituspäällikkö Johanna Reinikainen

Yrityskaupan rahoitukseen on tarjolla ratkaisuja. rahoituspäällikkö Johanna Reinikainen Yrityskaupan rahoitukseen on tarjolla ratkaisuja rahoituspäällikkö Johanna Reinikainen 2 [pvm] 3 [pvm] Finnveran rahoitusperiaatteet 4 [pvm] Finnveran rahoitusperiaatteet Pk-yritykset Painopisteenä on

Lisätiedot

1. Luotonantajan nimi ja yhteystiedot. 2. Kuvaus luoton pääominaisuuksista. Vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot 1.11.

1. Luotonantajan nimi ja yhteystiedot. 2. Kuvaus luoton pääominaisuuksista. Vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot 1.11. Vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot 1.11.2015 1. Luotonantajan nimi ja yhteystiedot Luotonantaja: Yhteisötunnus: Osoite: Puhelin: Sähköpostiosoite: Faksinumero: Internetosoite: Lainasto

Lisätiedot

Nordea Pankki Suomi Oyj

Nordea Pankki Suomi Oyj Nordea Pankki Suomi Oyj 21/2003 Nordea Pankki Suomi Oyj:n joukkovelkakirjaohjelman lainakohtaiset ehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Nordea Pankki Suomi Oyj:n 4.3.2003 päivätyn joukkovelkakirjaohjelman

Lisätiedot

Orava Asuntorahasto ja asuntomarkkinoiden näkymät

Orava Asuntorahasto ja asuntomarkkinoiden näkymät 5/26/2014 1 Orava Asuntorahasto ja asuntomarkkinoiden näkymät 5/26/2014 2 Sisältö Johdanto Lisäarvo ja erottautuminen Sijoitusstrategia Avainluvut Q1 2014 lyhyesti Asuntomarkkinat Riskit 5/26/2014 3 Johdanto

Lisätiedot

WARRANTTIKOHTAISET EHDOT 76/2004

WARRANTTIKOHTAISET EHDOT 76/2004 1(6) WARRANTTIKOHTAISET EHDOT 76/2004 Nämä warranttikohtaiset ehdot muodostavat yhdessä 19.04.2004 päivätyn Alfred Berg Finland Oyj Abp:n warranttiohjelmaa koskevan listalleottoesitteen perusosan ja siihen

Lisätiedot

PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri

PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri YHTIÖJÄRJESTYS: Suurpellon jätehuolto Oy 30.11.2015 13:50:00 1(5) PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri Yhtiöjärjestys päivältä 30.11.2015 Toiminimi: Suurpellon jätehuolto Oy Yritys- ja yhteisötunnus:

Lisätiedot

Kaavio 1. Jäsenmäärän kehitys 1990-2016

Kaavio 1. Jäsenmäärän kehitys 1990-2016 Sivu 1 / 6 Liittokokous 23. 24.11.2012 Tampereen yliopisto, Kalevantie 4, Tampere 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 HALLITUKSEN ESITYS KESKIPITKÄN AIKAVÄLIN TALOUSSUUNNITTEEKSI VUOSILLE 2014-2016

Lisätiedot

ASUNTO OY SULKULAN HUVITUS, JYVÄSKYLÄ Ryytipolku 6 40520 Jyväskylä lainaosuus MYYNTIHINNASTO 22.4.2014 MUUTOKSET MAHDOLLISIA

ASUNTO OY SULKULAN HUVITUS, JYVÄSKYLÄ Ryytipolku 6 40520 Jyväskylä lainaosuus MYYNTIHINNASTO 22.4.2014 MUUTOKSET MAHDOLLISIA Ryytipolku 6 40520 Jyväskylä lainaosuus MYYNTIHINNASTO 22.4.2014 vuokratontin Huoneisto- Pinta- Myynti- Pitkäaik. Velaton arvioitu Osake- Osake Asunto Krs tyyppi ala hinta lainaosuus hinta lunastusosuus

Lisätiedot

Vuosikatsaus [tilintarkastamaton]

Vuosikatsaus [tilintarkastamaton] Vuosikatsaus 1.1. 31.12.2 [tilintarkastamaton] OPR-Vakuus konserni Neljännen vuosineljänneksen antolainaus kasvoi 4.8% edellisvuodesta ollen EUR 48.4m (EUR 46.2m /2) Neljännen vuosineljänneksen liiketoiminnan

Lisätiedot

Finnvera yritysjärjestelyjen rahoittajana. Aluejohtaja Kari Hytönen Hallituspartnerit Rovaniemi 30.11.2015

Finnvera yritysjärjestelyjen rahoittajana. Aluejohtaja Kari Hytönen Hallituspartnerit Rovaniemi 30.11.2015 Finnvera yritysjärjestelyjen rahoittajana Aluejohtaja Kari Hytönen Hallituspartnerit Rovaniemi 30.11.2015 Finnvera yritysjärjestelyjen rahoittajana Finnveran rahoitusperiatteista lyhyesti Finnvera yritysjärjestelyjen

Lisätiedot

Moduuli 7 Talouden hallinta

Moduuli 7 Talouden hallinta 2O16-1-DEO2-KA2O2-003277 Moduuli 7 Talouden hallinta Osa 3 Talouden suunnittelu ja ennusteet Hanke on rahoitettu Euroopan komission tuella. Tästä julkaisusta (tiedotteesta) vastaa ainoastaan sen laatija,

Lisätiedot

Näissä ehdoissa määritellään ne ehdot, joilla Risicum Oyj (myöhemmin luotonantaja) myöntää lainan (50 1000 ) asiakkailleen.

Näissä ehdoissa määritellään ne ehdot, joilla Risicum Oyj (myöhemmin luotonantaja) myöntää lainan (50 1000 ) asiakkailleen. 1. Yleistä Näissä ehdoissa määritellään ne ehdot, joilla Risicum Oyj (myöhemmin luotonantaja) myöntää lainan (50 1000 ) asiakkailleen. 2. Lainan myöntämisen yleiset edellytykset Luotonantaja voi myöntää

Lisätiedot

Osavuosikatsaus [tilintarkastamaton]

Osavuosikatsaus [tilintarkastamaton] Osavuosikatsaus 1.1. 3.9.2 [tilintarkastamaton] OPR-Vakuus konserni Kolmannen vuosineljänneksen antolainaus kasvoi 26.3% edellisvuodesta ollen EUR 51.7m (EUR 4.9m /2) Kolmannen vuosineljänneksen liiketoiminnan

Lisätiedot

Palkka- ja palkkioselvitys sekä palkitsemisraportti

Palkka- ja palkkioselvitys sekä palkitsemisraportti Palkka- ja palkkioselvitys sekä palkitsemisraportti CapMan Oyj:n hallituksen vahvistama 11.2.2016. Tämä CapMan Oyj:n (jäljempänä CapMan) palkka- ja palkkioselvitys on laadittu 1.1.2016 voimaan tulleen

Lisätiedot

Orava Asuinkiinteistörahasto Oyj Osavuosikatsaus 1.1.-30.6.2014

Orava Asuinkiinteistörahasto Oyj Osavuosikatsaus 1.1.-30.6.2014 8/7/2014 1 Orava Asuinkiinteistörahasto Oyj Osavuosikatsaus 1.1.-30.6.2014 8/7/2014 2 Tärkeitä tietoja lukijalle Orava Asuinkiinteistörahasto Oyj ( Yhtiö ) on laatinut tämän esityksen Yhtiöstä vain taustatiedoksi

Lisätiedot

VASTIKKEELLISEN RAHOITUKSEN EHDOT 20.10.2015

VASTIKKEELLISEN RAHOITUKSEN EHDOT 20.10.2015 1. YLEISTÄ 1.1 EkoRent Oy (jäljempänä Projektikumppani ) tarjoaa Joukon Voima Oy:n (jäljempänä Rahoituksenjärjestäjä ) (jäljempänä Joukkorahoittajat ) Projektikumppanin palveluun (jäljempänä Palvelu )

Lisätiedot

SAV-Rahoitus konsernin tilikauden 1.7.2012 30.6.2013 Q1 tulos niukasti tappiollinen

SAV-Rahoitus konsernin tilikauden 1.7.2012 30.6.2013 Q1 tulos niukasti tappiollinen Yhtiötiedote SAV-Rahoitus konsernin tilikauden 1.7.2012 30.6.2013 Q1 tulos niukasti tappiollinen SAV Rahoitus Oyj:n toimitusjohtajan Janne Heusalan kommentit ensimmäisen kvartaalin tuloksesta: SAV-Rahoitus

Lisätiedot

KIINTEISTÖN TULOSLASKELMA

KIINTEISTÖN TULOSLASKELMA KIINTEISTÖN TULOSLASKELMA Tilikausi Edellinen tilikausi Kiinteistön tuotot Vastikkeet Hoitovastikkeet 0,00 0,00 Hankeosuussuoritukset 0,00 0,00 Kulutusperusteiset vastikkeet 0,00 0,00 Erityisvastikkeet

Lisätiedot

09.12.2014 Ylimääräinen yhtiökokous

09.12.2014 Ylimääräinen yhtiökokous 09.12.2014 Ylimääräinen yhtiökokous Hallituksen täydentäminen Hallitus ehdottaa, että hallitusta täydennetään uudella jäsenellä ja että uudeksi hallituksen jäseneksi valitaan KTM, CEFA Saga Forss (s. 1969).

Lisätiedot

HE 56/2000 vp. Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi vuokratalolainojen lainaehtojen muuttamisesta annetun lain 5 :n muuttamisesta

HE 56/2000 vp. Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi vuokratalolainojen lainaehtojen muuttamisesta annetun lain 5 :n muuttamisesta HE 56/2000 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi vuokratalolainojen lainaehtojen muuttamisesta annetun lain 5 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan, että vuokratalolainojen

Lisätiedot

Henkilösijoittajan opas

Henkilösijoittajan opas Henkilösijoittajan opas Joutsen Rahoitus Tervetuloa sijoittamaan suomalaisiin yrityslainoihin Olemme tehneet yrityslainoihin sijoittamisesta niin helppoa kuin se turvallisuudesta tinkimättä on mahdollista.

Lisätiedot

Osavuosikatsaus tammi-syyskuu 2014

Osavuosikatsaus tammi-syyskuu 2014 Osavuosikatsaus tammi-syyskuu 2014 Toimitusjohtaja Erkki Järvinen ja CFO Jukka Havia 6.11.2014 Huomautus Kaikki tässä esityksessä esitetyt yritystä tai sen liiketoimintaa koskevat lausumat perustuvat johdon

Lisätiedot

Hitas on Helsingin kaupungin omistamille tonteille rakennettujen asuntojen hinta- ja laatutason sääntelyjärjestelmä.

Hitas on Helsingin kaupungin omistamille tonteille rakennettujen asuntojen hinta- ja laatutason sääntelyjärjestelmä. MIKÄ HITAS ON? Hitas on Helsingin kaupungin omistamille tonteille rakennettujen asuntojen hinta- ja laatutason sääntelyjärjestelmä. Hitasin tarkoituksena on tarjota asunnon ostajille kohtuuhintaisia omistusasuntoja

Lisätiedot

YLEISELEKTRONIIKKA OYJ OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-30.6.2012 YLEISELEKTRONIIKKA OYJ OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-30.6.2012 10.8.2012 KLO 09:15

YLEISELEKTRONIIKKA OYJ OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-30.6.2012 YLEISELEKTRONIIKKA OYJ OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-30.6.2012 10.8.2012 KLO 09:15 Yleiselektroniikka Oyj - Osavuosikatsaus YLEISELEKTRONIIKKA OYJ OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-3.6.212 YLEISELEKTRONIIKKA OYJ OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-3.6.212 1.8.212 KLO 9:15 - Liikevaihto 2,6 miljoonaa euroa (18,8

Lisätiedot

Metsänhoitoyhdistys TASE VASTAAVAA. Pysyvät vastaavat Aineettomat hyödykkeet Aineettomat oikeudet Muut pitkävaikutteiset menot

Metsänhoitoyhdistys TASE VASTAAVAA. Pysyvät vastaavat Aineettomat hyödykkeet Aineettomat oikeudet Muut pitkävaikutteiset menot TASE VASTAAVAA Pysyvät vastaavat Aineettomat hyödykkeet Aineettomat oikeudet Muut pitkävaikutteiset menot Ennakkomaksut Aineelliset hyödykkeet Maa- ja vesialueet Rakennukset ja rakennelmat Koneet ja kalusto

Lisätiedot

PL 193, 40101 JYVÄSKYLÄ Y-tunnus: 0514515-3 Yhteyshenkilö: Juha-Pekka Manninen

PL 193, 40101 JYVÄSKYLÄ Y-tunnus: 0514515-3 Yhteyshenkilö: Juha-Pekka Manninen LUONNOS 1(5) ESIVUOKRASOPIMUS Esivuokrasopimus on voimassa, kunnes varsinainen vuokrasopimus tehdään investointihankkeen taloudellisen loppuselvityksen perusteella. Tässä esisopimuksessa esitetään varsinaisen

Lisätiedot

SSK SUOMEN SÄÄSTÄJIEN TILINPÄÄTÖSTIEDOTE 12.2.2009 KLO 11:00 KIINTEISTÖT OYJ

SSK SUOMEN SÄÄSTÄJIEN TILINPÄÄTÖSTIEDOTE 12.2.2009 KLO 11:00 KIINTEISTÖT OYJ SSK SUOMEN SÄÄSTÄJIEN TILINPÄÄTÖSTIEDOTE 12.2.2009 KLO 11:00 KIINTEISTÖT OYJ SSK-KONSERNIN TILINPÄÄTÖSTIEDOTE VUODELTA 2008 - Liikevaihto oli 722 (690) tuhatta euroa. - Liikevoitto 283 (262) tuhatta euroa

Lisätiedot

Mikä on Alajärven Osuuspankki?

Mikä on Alajärven Osuuspankki? ALAJÄRVEN OSUUSPANKIN TUOTTO-OSUUDEN MERKINTÄ Mikä on Alajärven Osuuspankki? Osuuspankin toiminimi on Alajärven Osuuspankki (jäljempänä "Osuuspankki" tai "Pankki"). Sen kotipaikka on Alajärvi. Pankin y-tunnus

Lisätiedot

OIKEUSMINISTERIÖN ESITYS PÄIJÄT-HÄMEEN KÄRÄJÄOIKEUDEN JA SALPAUS- SELÄN SYYTTÄJÄNVIRASTON LAHDEN PALVELUTOIMISTON UUSIKSI VUOKRA- SOPIMUKSIKSI

OIKEUSMINISTERIÖN ESITYS PÄIJÄT-HÄMEEN KÄRÄJÄOIKEUDEN JA SALPAUS- SELÄN SYYTTÄJÄNVIRASTON LAHDEN PALVELUTOIMISTON UUSIKSI VUOKRA- SOPIMUKSIKSI MUISTIO Oikeushallinto-osasto Tuomioistuinyksikkö 9.9.2015 OIKEUSMINISTERIÖN ESITYS PÄIJÄT-HÄMEEN KÄRÄJÄOIKEUDEN JA SALPAUS- SELÄN SYYTTÄJÄNVIRASTON LAHDEN PALVELUTOIMISTON UUSIKSI VUOKRA- SOPIMUKSIKSI

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/2015 1 (8) Kiinteistölautakunta To/17 01.10.2015

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/2015 1 (8) Kiinteistölautakunta To/17 01.10.2015 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/2015 1 (8) 437 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle kiinteistönkaupan esisopimuksen tekemiseksi Espoon Hannuksenpellossa sijaitsevista tonteista (Espoo,

Lisätiedot

LIITE PRIVANET GROUP OYJ:N TILINPÄÄTÖSTIEDOTTEESEEN 2017

LIITE PRIVANET GROUP OYJ:N TILINPÄÄTÖSTIEDOTTEESEEN 2017 LIITE PRIVANET GROUP OYJ:N TILINPÄÄTÖSTIEDOTTEESEEN 2017 KONSERNIN KESKEISET AVAINLUVUT (tilintarkastetut) Privanet Group -konserni 1-12/2017 1-12/2016 Muutos 7-12/2017 7-12/2016 Muutos 12kk 12kk 6 kk

Lisätiedot

Aloittavan Yrityksen Rahoitus Startian aamiastilaisuus

Aloittavan Yrityksen Rahoitus Startian aamiastilaisuus Aloittavan Yrityksen Rahoitus Startian aamiastilaisuus Suvi Kankaanpää, Yrityksen pankkineuvoja 25.11.2016 Yritysten rahoitusmuodot Yritysten rahoitusmuodot Rahoitusmuoto asiakkaan tarpeen mukaan Kertaluontoinen

Lisätiedot

OMISTAJUUS KUULUU KAIKILLE J U H AN I E L O M AA, TO I M I T U S J O H TAJ A

OMISTAJUUS KUULUU KAIKILLE J U H AN I E L O M AA, TO I M I T U S J O H TAJ A OMISTAJUUS KUULUU KAIKILLE J U H AN I E L O M AA, TO I M I T U S J O H TAJ A TAALERI MONIPUOLINEN FINANSSITALO Taaleri on Helsingin pörssiin listattu kasvava suomalainen varainhoitoa ja rahoitusta tarjoava

Lisätiedot

1.7. 31.12.2010 puolivuotiskatsaus (tilintarkastettu yleisluontoisesti) SAV-Rahoitus konsernin kannattavuus on pysynyt erinomaisella tasolla

1.7. 31.12.2010 puolivuotiskatsaus (tilintarkastettu yleisluontoisesti) SAV-Rahoitus konsernin kannattavuus on pysynyt erinomaisella tasolla SAV Rahoitus Oyj 1.7. 31.12.2010 puolivuotiskatsaus (tilintarkastettu yleisluontoisesti) SAV-Rahoitus konsernin kannattavuus on pysynyt erinomaisella tasolla Puolivuotiskatsaus lyhyesti: SAV-Rahoitus konsernin

Lisätiedot

Tietoa sijoittajalle Kulujen vaikutus sijoituksen tuottoon

Tietoa sijoittajalle Kulujen vaikutus sijoituksen tuottoon Tässä tiedotteessa kerrotaan esimerkein JAM Advisors Oy:n (jäljempänä Yhtiö ) ja sen Asiakkaan (jäljempänä Asiakas ) välillä kulloinkin voimassa oleviin sijoituspalvelusopimuksiin ( jäljempänä Sopimus

Lisätiedot

V U O K R A S O P I M U S (LUONNOS)

V U O K R A S O P I M U S (LUONNOS) Sivu 1 / 6 Kaupunkirakennelautakunta asianro 297- V U O K R A S O P I M U S (LUONNOS) 1. Vuokra-aika 2. Vuokra Kuopion kaupunki vuokraa KENELLE ( ) maanvuokralain 5. luvun mukaisena vuokrauksena Kuopion

Lisätiedot

FOURTON OY MERKINTÄLOMAKE

FOURTON OY MERKINTÄLOMAKE MERKINTÄLOMAKE Fourton Rahastoyhtiön rahastoja voitte merkitä kaksi kertaa kuukaudessa. Merkintäpäivät ovat jokaisen kuukauden 15. päivä ja viimeinen pankkipäivä. Jos 15. päivä ei ole pankkipäivä, merkintäpäivä

Lisätiedot

Kuntaobligaatiolaina XI/2005 KÄÄNTEISKORKOLAINA (PRIVATE)

Kuntaobligaatiolaina XI/2005 KÄÄNTEISKORKOLAINA (PRIVATE) LAINAKOHTAISET EHDOT Kuntaobligaatiolaina XI/2005 KÄÄNTEISKORKOLAINA (PRIVATE) Lainakohtaisten ehtojen päiväys: 21.11.2005 Kuntarahoitus Oyj:n 24.3.2005 päivitetyn Kotimaisen Velkaohjelman EUR 500.000.000

Lisätiedot

SAV-Rahoitus konsernin tilikauden 1.7.2010 30.6.2011 Q1 tulos, voitto ennen veroja laski 10,5 %

SAV-Rahoitus konsernin tilikauden 1.7.2010 30.6.2011 Q1 tulos, voitto ennen veroja laski 10,5 % Yhtiötiedote SAV-Rahoitus konsernin tilikauden 1.7.2010 30.6.2011 Q1 tulos, voitto ennen veroja laski 10,5 % SAV Rahoitus Oyj:n toimitusjohtajan Harri Kalliokosken kommentit ensimmäisen kvartaalin tuloksesta:

Lisätiedot

Keskipitkän aikavälin taloussuunnitelma Tämän hetkinen tilanne ja todennäköinen toteutuma

Keskipitkän aikavälin taloussuunnitelma Tämän hetkinen tilanne ja todennäköinen toteutuma 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Keskipitkän aikavälin taloussuunnitelma 2013 2015 1. Yleistä Ylioppilaskunnan hallitus on valmistellut keskipitkän aikavälin taloussuunnitelman (KTS). KTS:n

Lisätiedot

sama kuin liikkeeseenlaskijan muilla vakuudettomilla sitoumuksilla Nordea Pankki Suomi Oyj:n Structured Products -yksikkö

sama kuin liikkeeseenlaskijan muilla vakuudettomilla sitoumuksilla Nordea Pankki Suomi Oyj:n Structured Products -yksikkö Lainakohtaiset ehdot Nordea Pankki Suomi Oyj 11/2003 Erillisjoukkovelkakirjalaina Nordea Pankki Suomi Oyj:n joukkovelkakirjaohjelman lainakohtaiset ehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Nordea

Lisätiedot

NEXSTIM OYJ / SITOUTTAVA OSAKEPALKKIOJÄRJESTELMÄ 2016 NEXSTIM OYJ SITOUTTAVAN OSAKEPALKKIOJÄRJESTELMÄN 2016 EHDOT

NEXSTIM OYJ / SITOUTTAVA OSAKEPALKKIOJÄRJESTELMÄ 2016 NEXSTIM OYJ SITOUTTAVAN OSAKEPALKKIOJÄRJESTELMÄN 2016 EHDOT Sivu 1/5 NEXSTIM OYJ SITOUTTAVAN OSAKEPALKKIOJÄRJESTELMÄN 2016 EHDOT Nexstim Oyj:n nimitysvaliokunta on päättänyt esittää Nexstim Oyj:n (Yhtiön) varsinaiselle yhtiökokoukselle, joka pidetään 31.3.2016,

Lisätiedot

Velkojan tulee olla ammattitaitonsa puolesta ammattimainen sijoittaja.

Velkojan tulee olla ammattitaitonsa puolesta ammattimainen sijoittaja. 1. SOPIMUS MULTIFIRE PÄÄOMALAINAN EHDOISTA SOPIJAPUOLET Velkoja Sijoittaja X (123456 1234) ( Yritys X ) Kotipolku 1 a 2 12345 Rahala Velallinen Hedgehog Oy 1920825 8 Vesannontie 9 A 00510 Helsinki 040

Lisätiedot

24.3.2015. Osuuskunta KPY:n omistusosuudet ovat seuraavat:

24.3.2015. Osuuskunta KPY:n omistusosuudet ovat seuraavat: Tilinpäätöstiedote vuodelta 2014 1 (7) Osuuskunta KPY -konsernin tilinpäätöstiedote ajalta 1.1. 31.12.2014 Vuoden 2014 tuloskehitys Konsernin liikevaihto oli 323,6 miljoonaa euroa (247,0 milj. euroa vuonna

Lisätiedot

Yrityskaupan rahoitukseen on tarjolla ratkaisuja. Hannu Puhakka

Yrityskaupan rahoitukseen on tarjolla ratkaisuja. Hannu Puhakka Yrityskaupan rahoitukseen on tarjolla ratkaisuja Hannu Puhakka 16.5.2016 2 [pvm] 3 [pvm] Pk-rahoituksen painopistealueet - yritysten yleisimmät muutostilanteet ja niihin liittyvät rahoitustarpeet Yrityksen

Lisätiedot

Gumböle Golf Oy TASEKIRJA 1.1.2010-31.12.2010. PL 111 02771 Espoo Kotipaikka: Espoo Y-tunnus: 1637407-4

Gumböle Golf Oy TASEKIRJA 1.1.2010-31.12.2010. PL 111 02771 Espoo Kotipaikka: Espoo Y-tunnus: 1637407-4 Gumböle Golf Oy PL 111 02771 Espoo Kotipaikka: Espoo Y-tunnus: 1637407-4 TASEKIRJA 1.1.2010-31.12.2010 Tämä tasekirja on säilytettävä 31.12.2020 asti Tilinpäätöksen laatija: Gumböle Golf ry 1 TILINPÄÄTÖS

Lisätiedot

Yleiselektroniikka-konsernin kuuden kuukauden liikevaihto oli 14,9 milj. euroa eli on parantunut edelliseen vuoteen verrattuna 2,1 milj. euroa.

Yleiselektroniikka-konsernin kuuden kuukauden liikevaihto oli 14,9 milj. euroa eli on parantunut edelliseen vuoteen verrattuna 2,1 milj. euroa. YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote 13.8.2007 klo 11.00 YLEISELEKTRONIIKKA -KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 30.6.2007 - Liikevaihto 14,9 milj. euroa (12,8 milj. euroa) - Liikevoitto 494 tuhatta euroa

Lisätiedot

Hoitovastike + erillisveloitukset. Rahoitusvastike. Myyntihinta. Lainaosuus. Velaton hinta. lyhennysvapaan. Osakkeiden numerot lkm

Hoitovastike + erillisveloitukset. Rahoitusvastike. Myyntihinta. Lainaosuus. Velaton hinta. lyhennysvapaan. Osakkeiden numerot lkm MYYNTIHINNASTO 1 (7) asunnot, autopaikat, pienajoneuvopaikat 27.12.2011 Asunto Oy Keravan Akatemia voimassa toistaiseksi Keskikatu 1, 04200 KERAVA Päivitetty 30.11.2012 Krs. Huoneistotyyppi Pinta-ala m

Lisätiedot

Orava Asuntorahasto Oyj

Orava Asuntorahasto Oyj 5/18/2018 1 Orava Asuntorahasto Oyj 1.1.-31.3.2018 5/18/2018 2 Tärkeitä tietoja lukijalle Orava Asuntorahasto Oyj ( Yhtiö ) on laatinut tämän esityksen Yhtiöstä vain taustatiedoksi eikä tätä esitystä tule

Lisätiedot

KERROSTALOHUONEISTO 4H+K SALOSSA, HALIKON KÄRÄVUORESSA. Myydään nettihuutokaupalla www.huutokaupat.com -sivustolla ajalla 1.6.-20.6.

KERROSTALOHUONEISTO 4H+K SALOSSA, HALIKON KÄRÄVUORESSA. Myydään nettihuutokaupalla www.huutokaupat.com -sivustolla ajalla 1.6.-20.6. MYYNTIESITE 1 VARSINAIS-SUOMEN MYYNTIESITE ULOSOTTOVIRASTO PL 363, Sairashuoneenkatu 2-4 20100 TURKU 31.05.2016 Puhelin Vaihde 029 56 26400, Telekopio 029 56 26488 Sähköposti varsinais-suomi.uo@oikeus.fi

Lisätiedot

Kamux puolivuosiesitys

Kamux puolivuosiesitys Kamux puolivuosiesitys 1.1. 30.6.2017 24.8.2017 Kamuxin kannattava kasvu jatkui strategian mukaisesti 1. Strategia kasvaa Euroopan johtavaksi käytettyjen autojen vähittäiskaupan ketjuksi toimii Jälleen

Lisätiedot

KAUPPAKIRJAN JA TALOUSSUUNNITELMAN LIITE 15.10.2013 ASUNTO OY HELSINGIN FENIXINRINNE Fenixinrinne 5, 00580 Helsinki 1 (5)

KAUPPAKIRJAN JA TALOUSSUUNNITELMAN LIITE 15.10.2013 ASUNTO OY HELSINGIN FENIXINRINNE Fenixinrinne 5, 00580 Helsinki 1 (5) Fenixinrinne 5, 00580 Helsinki 1 (5) YLEISTÄ Asunto Oy Helsingin Fenixinrinne on vapaarahoitteinen Hitas-omistusasuntokohde. Fenixinrinne sijaitsee Etelä-Hermannissa kävelymatkan päässä Kalasataman metroasemalta

Lisätiedot

Nordnetin luottowebinaari

Nordnetin luottowebinaari Nordnetin luottowebinaari Tervetuloa webinaariin! Webinaarissa opit käyttämään luottoa kaupankäynnissä. Lisää ostovoimaa luotolla, käytä salkkuasi luoton vakuutena ja paranna tuottomahdollisuuksia. Webinaarissa

Lisätiedot

PK-YRITYKSEN RAHOITUSINSTRUMENTTIEN SUUNNITTELU. KTT, DI TOIVO KOSKI elearning Community Ltd

PK-YRITYKSEN RAHOITUSINSTRUMENTTIEN SUUNNITTELU. KTT, DI TOIVO KOSKI elearning Community Ltd PK-YRITYKSEN RAHOITUSINSTRUMENTTIEN SUUNNITTELU KTT, DI TOIVO KOSKI elearning Community Ltd Yrityksen rahoituslähteet 1. Oman pääomanehtoinen rahoitus Tulorahoitus Osakepääoman korotukset 2. Vieraan pääomanehtoinen

Lisätiedot

Kiinteistö- ja rakennusalan toimijat ja sidosryhmät - roolit, päätöksenteon ja ansainnan logiikka

Kiinteistö- ja rakennusalan toimijat ja sidosryhmät - roolit, päätöksenteon ja ansainnan logiikka Ympäristöjohtamismenettelyn strategiatyöpaja, FIGBC, 16.11.2010 Kiinteistö- ja rakennusalan toimijat ja sidosryhmät - roolit, päätöksenteon ja ansainnan logiikka Hanna Kaleva KTI Kiinteistötieto Oy Kiinteistö-

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI 1 / 5 Kaupunkiympäristö Asuntopalvelut

HELSINGIN KAUPUNKI 1 / 5 Kaupunkiympäristö Asuntopalvelut HELSINGIN KAUPUNKI 1 / 5 MIKÄ HITAS ON? Hitas on Helsingin kaupungin omistamille tonteille rakennettujen asuntojen hintaja laatutason sääntelyjärjestelmä. Hitasin tarkoituksena on tarjota asunnon ostajille

Lisätiedot

Osavuosikatsaus [tilintarkastamaton]

Osavuosikatsaus [tilintarkastamaton] Osavuosikatsaus 1.1. 31.3.2 [tilintarkastamaton] OPR-Vakuus konserni Ensimmäisen vuosineljänneksen antolainaus kasvoi 12.7% edellisvuodesta ollen EUR 59.6m (EUR 52.9m /2) Ensimmäisen vuosineljänneksen

Lisätiedot

Asunto Oy Lahden Alfred RS-hinnasto pvm 26.11.2010 Osoite Radansivunkatu 10, 15100 LAHTI Voimassa toistaiseksi Päivitetty 26.10.2012.

Asunto Oy Lahden Alfred RS-hinnasto pvm 26.11.2010 Osoite Radansivunkatu 10, 15100 LAHTI Voimassa toistaiseksi Päivitetty 26.10.2012. 1(5) Asunto Oy Lahden Alfred RS-hinnasto pvm 26.11.2010 Osoite Radansivunkatu 10, 15100 LAHTI Voimassa toistaiseksi Päivitetty 26.10.2012 Krs. Huoneistotyyppi Ominaisuudet Pinta-ala nrot Asunto A1 I 1h+tupak+s

Lisätiedot

2. HENKILÖSTÖÄ JA TOIMIELINTEN JÄSENIÄ KOSKEVAT LIITETIEDOT

2. HENKILÖSTÖÄ JA TOIMIELINTEN JÄSENIÄ KOSKEVAT LIITETIEDOT 1. LIIKEVAIHTO M 2014 % 2013 % Liikevaihto toimialoittain Ympäristöpalvelut 220,6 42,2 217,0 41,5 Teollisuuspalvelut 72,8 13,9 70,7 13,5 Kiinteistöpalvelut 229,1 43,9 235,4 45,0 Yhteensä 522,5 100,0 523,1

Lisätiedot

LIITE PRIVANET GROUP OYJ:N TILINPÄÄTÖSTIEDOTTEESEEN 2016

LIITE PRIVANET GROUP OYJ:N TILINPÄÄTÖSTIEDOTTEESEEN 2016 LIITE PRIVANET GROUP OYJ:N TILINPÄÄTÖSTIEDOTTEESEEN 2016 KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT Privanet Group -konserni 1-12/2016 1-12/2015 Muutos 7-12/2016 7-12/2015 Muutos 12kk 12kk 6 kk 6 kk Liikevaihto,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 12. Valtuusto 26.01.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 12. Valtuusto 26.01.2015 Sivu 1 / 1 Valtuusto 26.01.2015 Sivu 1 / 1 5118/02.05.06/2014 Kaupunginhallitus 348 15.12.2014 12 Kaupungin omavelkaisen takauksen myöntäminen Kiinteistö Oy Jousenpuiston pysäköinnin lainalle Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Käyttöehdot, videokoulutukset

Käyttöehdot, videokoulutukset Käyttöehdot, videokoulutukset Edita Publishing Oy PL 700, 00043 NORDIC MORNING www.editapublishing.fi Asiakaspalvelu www.edilexpro.fi edilexpro@edita.fi puh. 020 450 2040 (arkisin klo 9 16) 1 Yleistä Tämä

Lisätiedot

Rakenteen lähtötilanne ja suunnitellut kaupat

Rakenteen lähtötilanne ja suunnitellut kaupat Mäntsälän kunnan rakennejärjestelyn suunniteltu toteutus ja verotus 11.08.2014 / Mäntsälä Risto Walden, Kauppat.lisensiaatti risto@bilanssi.fi / 050-585 3655 Rakenteen lähtötilanne ja suunnitellut kaupat

Lisätiedot

Porvoon sote-kiinteistöjen yhtiöittäminen

Porvoon sote-kiinteistöjen yhtiöittäminen Porvoon sote-kiinteistöjen yhtiöittäminen Keskinäisten kiinteistöyhtiöiden taloudellinen mallinnus 2.3.2016 Johdanto Rahoituksen neuvontapalvelut Inspira Oy ( Inspira ) on tehnyt Porvoon kaupungin toimeksiannosta

Lisätiedot

1.1.2014 1.1.2013 Rahayksikkö EURO - 30.9.2014-31.12.2013. Vuokrat 1 874 250,38 2 434 565,63 Käyttökorvaukset 55 997,71 76 803,93

1.1.2014 1.1.2013 Rahayksikkö EURO - 30.9.2014-31.12.2013. Vuokrat 1 874 250,38 2 434 565,63 Käyttökorvaukset 55 997,71 76 803,93 Kiint.Oy Peiponaho T U L O S L A S K E L M A Sivu 1 Y-tunnus 9017024-8 1.1.2014 1.1.2013 Rahayksikkö EURO - 30.9.2014-31.12.2013 Vuokrat 1 874 250,38 2 434 565,63 Käyttökorvaukset 55 997,71 76 803,93 LIIKEVAIHTO

Lisätiedot

Orava Asuntorahasto Oyj Osavuosikatsaus

Orava Asuntorahasto Oyj Osavuosikatsaus 1/17/2018 1 Orava Asuntorahasto Oyj Osavuosikatsaus 1.1.-30.9.2017 1/17/2018 2 Tärkeitä tietoja lukijalle Orava Asuntorahasto Oyj ( Yhtiö ) on laatinut tämän esityksen Yhtiöstä vain taustatiedoksi eikä

Lisätiedot

Yrityssijoittajan opas

Yrityssijoittajan opas Yrityssijoittajan opas Joutsen Rahoitus Tervetuloa sijoittamaan suomalaisiin yrityslainoihin Olemme tehneet yrityslainoihin sijoittamisesta niin helppoa kuin se turvallisuudesta tinkimättä on mahdollista.

Lisätiedot

6/ OSAVUOSIKATSAUS JULIUS TALLBERG-KIINTEISTÖT OYJ OSAVUOSIKATSAUS

6/ OSAVUOSIKATSAUS JULIUS TALLBERG-KIINTEISTÖT OYJ OSAVUOSIKATSAUS 6/2004 12.08.2004 OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 30.6.2004 JULIUS TALLBERG-KIINTEISTÖT OYJ PÖRSSITIEDOTE 12.8.2004 OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 30.6.2004 Yhtiön seitsemästoista täysi toimintavuosi. KATSAUSKAUSI LYHYESTI

Lisätiedot

Jäsenmaksuohjesääntö 2014

Jäsenmaksuohjesääntö 2014 Jäsenmaksuohjesääntö 2014 1. Jäsenmaksu Suomen Journalistiliiton jäsenen tulee liiton sääntöjen mukaan maksaa jäsenmaksua, ellei hän ole oikeutettu jäsenmaksuvapautukseen. Jäsenmaksun suuruudesta päättää

Lisätiedot

SAV-Rahoitus konsernin tilikauden 1.7.2011 30.6.2012 Q1 tulos positiivinen

SAV-Rahoitus konsernin tilikauden 1.7.2011 30.6.2012 Q1 tulos positiivinen Yhtiötiedote SAV-Rahoitus konsernin tilikauden 1.7.2011 30.6.2012 Q1 tulos positiivinen SAV Rahoitus Oyj:n toimitusjohtajan Harri Kalliokosken kommentit ensimmäisen kvartaalin tuloksesta: SAV-Rahoitus

Lisätiedot

Emoyhtiön tuloslaskelma, FAS

Emoyhtiön tuloslaskelma, FAS Tilinpäätös Emoyhtiön tuloslaskelma Emoyhtiön tuloslaskelma, FAS Milj. Liite 1. 1. 31. 12. 2012 1. 1. 31. 12. 2011 Liikevaihto 1 12,5 8,9 Liiketoiminnan muut tuotot 2 4,6 3,6 Materiaalit ja palvelut 3

Lisätiedot

Tausta-aineistoa: Hallituksen ehdotus yhtiökokoukselle: Finda Oy:n tytäryhtiön omistamien DNA Oyj:n osakkeiden myynti Telenor Mobile Holding AS:lle

Tausta-aineistoa: Hallituksen ehdotus yhtiökokoukselle: Finda Oy:n tytäryhtiön omistamien DNA Oyj:n osakkeiden myynti Telenor Mobile Holding AS:lle Tausta-aineistoa: Hallituksen ehdotus yhtiökokoukselle: Finda Oy:n tytäryhtiön omistamien DNA Oyj:n osakkeiden myynti Telenor Mobile Holding AS:lle 15. Hallituksen ehdotus yhtiökokoukselle Yhtiön tytäryhtiön

Lisätiedot