01 Kohta 1: Aineen tai valmisteen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "01 Kohta 1: Aineen tai valmisteen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot"

Transkriptio

1 Tuotenumero : SC20-028F RM05 Sivu 1 / Kohta 1: Aineen tai valmisteen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste D100 5L QUARTZ HARDENER SC20-028F RM Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Suositeltu käyttö Autonkorjausmaalit Asiakastuotenumero Käyttöturvallisuustiedotteen toimittajan tiedot BASF Coatings S.A.S. ZI Breuil le sec Clermont de l'oise Cedex France Sähköpostiosoite Product-Safety-Coatings@basf.com Hätäpuhelin Myrkytystietokeskus Kohta 2: Vaarallisten ominaisuuksien kuvaus Aineen tai seoksen luokitus Direktiivien 67/548/ETY ja 1999/45/EY mukaisesti - Syttyvää. - Terveydelle haitallista hengitettynä ja joutuessaan iholle. - Ärsyttää hengityselimiä. - Ihokosketus voi aiheuttaa herkistymistä. - Toistuva altistus voi aiheuttaa ihon kuivumista tai halkeilua. Merkinnät According to Directive 67/548/EEC respectively 1999/45/EC ( Annex V, Section A and B) Vaarasymboli: Xn Haitallinen Tuote sisältää:

2 Tuotenumero : SC20-028F RM05 Sivu 2 / 15 2 HDI-oligomeeri (trimeeri) Vaaraa osoittavat lausekkeet R10 Syttyvää. R20/21 Terveydelle haitallista hengitettynä ja joutuessaan iholle. R37 Ärsyttää hengityselimiä. R43 Ihokosketus voi aiheuttaa herkistymistä. R66 Toistuva altistus voi aiheuttaa ihon kuivumista tai halkeilua. Teollisuusmerkintä S23 Vältettävä kaasun/huurun/sumun hengittämistä. S36/37 Käytettävä sopivaa suojavaatetusta ja suojakäsineitä. S38 Kemikaalin käyttö edellyttää tehokasta ilmanvaihtoa tai sopivaa hengityksensuojainta. Sisältää isosyanaatteja. Noudata valmistajan antamia ohjeita-katso käyttöturvallisuustiedote. Muut vaarat Tuote voi herkistää ihon ja hengitystiet. Se on myös ihoa ärsyttävä aine, ja toistuva kosketus voi vahvistaa tätä vaikutusta. 03 Kohta 3: Koostumus / tiedot aineosista Aineet ei sovellettavissa Seokset Kuvaus polyisosyanaatti, orgaaninen liuotin Vaaraa aiheuttavat aineosat asetuksen (EY) N:o 1272/2008 mukaisesti CAS-nro Paino-% EINECS-nro REACH-nro INDEX-nro Vaaralauseke

3 Tuotenumero : SC20-028F RM05 Sivu 3 / 15 3 ksyleeni (isomeeriseos) ,0 - < 7,0 H226 H312 H332 H315 - Syttyvät nesteet Ryhmä 3 - Välitön myrkyllisyys ihon kautta Ryhmä 4 - Välitön myrkyllisyys Hengitysteitse - höyry Ryhmä 4 - Ihosyövyttävyys/ihoärsytys Ryhmä 2 n-butyyliasetaatti ,0 - < 25, H226 H336 - Syttyvät nesteet Ryhmä 3 - Elinkohtainen myrkyllisyys # kerta-altistuminen Höyryt voivat aiheuttaa uneliaisuutta ja huimausta. Ryhmä 3 heksametyleeni-1,6-di-isosyanaatti ,1 - < 0,2 H330 H302 H315 H319 H335 H334 H317 - Välitön myrkyllisyys Hengitysteitse - höyry Ryhmä 1 - Välitön myrkyllisyys Suun kautta Ryhmä 4 - Ihosyövyttävyys/ihoärsytys Ryhmä 2 - Vakava silmävaurio/silmä-ärsytys Ryhmä 2 - Elinkohtainen myrkyllisyys # kerta-altistuminen ärsyttää hengityselimiä Ryhmä 3 - Hengitysteitä herkistävä aine Ryhmä 1 - Ihoa herkistävä aine Ryhmä 1 4-tolueenisulfonyyli-isosyanaatti ,3 - < 0,5 H315 H319 H335 H334 - Ihosyövyttävyys/ihoärsytys Ryhmä 2 - Vakava silmävaurio/silmä-ärsytys Ryhmä 2 - Elinkohtainen myrkyllisyys # kerta-altistuminen ärsyttää hengityselimiä Ryhmä 3 - Hengitysteitä herkistävä aine Ryhmä 1 teollisuusbensiini (maaöljy), vetykäsitelty kevyt ,0 - < 10,0 H226 H304 H336 - Syttyvät nesteet Ryhmä 3 - Aspiraatiovaara Ryhmä 1 - Elinkohtainen myrkyllisyys # kerta-altistuminen Höyryt voivat aiheuttaa uneliaisuutta ja huimausta. Ryhmä 3 HDI-oligomeeri (trimeeri)

4 Tuotenumero : SC20-028F RM05 Sivu 4 / ,0 - < 75,0 H332 H332 H335 H317 - Välitön myrkyllisyys Hengitysteitse - höyry Ryhmä 4 - Välitön myrkyllisyys Hengistysteitse - pöly Ryhmä 4 - Elinkohtainen myrkyllisyys # kerta-altistuminen ärsyttää hengityselimiä Ryhmä 3 - Ihoa herkistävä aine Ryhmä 1 Vaaraa aiheuttavat aineosat direktiivin 1999/45/EY mukaisesti CAS-nro EINECS-nro REACH-nro INDEX-nro Paino-% Symboli R-lausekkeet ksyleeni (isomeeriseos) ,0 - < 7,0 Xn 10-20/21-38 n-butyyliasetaatti ,0 - < 25, heksametyleeni-1,6-di-isosyanaatti ,1 - < 0,2 T 23-36/37/38-42/43 4-tolueenisulfonyyli-isosyanaatti ,3 - < 0,5 Xn 14-36/37/38-42 teollisuusbensiini (maaöljy), vetykäsitelty kevyt ,0 - < 10,0 Xn HDI-oligomeeri (trimeeri) ,0 - < 75,0 Xn The wording of the hazard symbols, R-phrases and H-statements is specified in chapter 16 if dangerous ingredients are mentioned. 04 Kohta 4: Ensiapuohjeet Ensiaputoimenpiteiden kuvaus Kaikissa epävarmoissa tapauksissa tai oireiden jatkuessa on käännyttävä lääkärin puoleen. Jos henkilö on tajuton, hänelle ei saa antaa mitään suun kautta.

5 Tuotenumero : SC20-028F RM05 Sivu 5 / 15 5 Hengitys Henkilö on heti vietävä pois vaaravyöhykkeeltä. Henkilö pannaan makaamaan rauhalliseen ja lämpimään paikkaan. Jos hengitys on epäsäännöllistä tai katkoksissa, on annettava tekohengitystä. Lääkäri kutsuttava paikalle! Jos henkilö on tajuton, hänet on asettava tukevasti kylkiasentoon. Ihokosketus Likaantuneet vaatekappaleet on riisuttava. Altistunut iho on pestävä vedellä ja saippualla, huuhdellaan runsaalla vedellä. Ei saa käyttää ohenteita eikä liuottimia. Roiskeet silmiin Piilolasit poistettava. Silmiä huuhdotaan luomet auki pitäen runsaalla määrällä puhdasta vettä tai erityisellä silmienhuuhteluliuoksella. Käännyttävä lääkärin puoleen. Nieleminen Jos ainetta on nielty, huuhtele suu vedellä (vain jos henkilö on tajuissaan). Hakeuduttava välittömästi lääkärin hoitoon. Henkilö pidettävä levossa. Ei saa oksennuttaa. Tärkeimmät oireet ja vaikutukset, sekä välittömät että viivästyneet Tärkeimmät tunnetut oireet ja vaikutukset on ilmoitettu etiketissä (ks. kohda 2) ja/tai kohdassa 11. Mahdollisesti tarvittavaa välitöntä lääketieteellistä apua ja erityishoitoa koskevat ohjeet Ei tiedossa. 05 Kohta 5: Ohjeet tulipalon varalta Sammutusaineet Sopivat sammutusaineet Vaahto (alkoholin kestävä), hiilidioksidi, jauhe, ruiskutussumu (vesi) Sammutusvesi ei saa päästä viemäriverkostoon eikä vesistöihin. Sammutusaineet, joita ei pidä käyttää turvallisuussyistä Suora vesisuihku Aineesta tai seoksesta johtuvat erityiset vaarat Palossa syntyy paksua mustaa savua. Vaarallisten hajoamistuotteiden hengittäminen voi aiheuttaa vakavia terveydellisiä vaurioita.

6 Tuotenumero : SC20-028F RM05 Sivu 6 / 15 6 Palontorjuntaa koskevat ohjeet Erityiset suojavarusteet Hengityssuojain on mahdollisesti tarpeen. Muut tiedot Palopaikan läheisyydessä olevia suljettuja säiliöitä on jäähdytettävä. 06 Kohta 6: Ohjeet päästöjen torjumiseksi Varotoimenpiteet, henkilönsuojaimet ja menettely hätätilanteessa Eristettävä sytytyslähteistä ja tila on tuulettava hyvin. Höyryjä ei saa hengittää. Ympäristöön kohdistuvat varotoimet Tuotetta ei saa päästä viemäriverkostoon. Jos joki, järvi tai viemäriverkko on saastunut, on voimassa olevien paikallisten lakien mukaisesti otettava yhteyttä kulloinkin asianomaisiin viranomaisiin. Suojarakenteita ja puhdistusta koskevat menetelmät ja -välineet Ulosvuotanut materiaali on rajattava palamattomalla imeytysaineella (esim. hiekka, multa, vermikuliitti, piimaa), koottava ja täytettävä sopivaan astiaan. Likaantuneet pinnat on puhdistettava heti sopivalla liuottimella. Tähän soveltuvat (syttyviä!): Etanoli tai isopropanoli 50 til.%; Vettä 45 til.%; Ammoniakkiliuos (tiheys:0,88) 5 til.% Vaihtoehtoisesti voidaan käyttää ei syttyvää!): Natriumkarbonaattia 5 til.%; Vettä 95 til.% Ulosvuotaneet materiaalit on imeytettävä samaan materiaaliin ja säilytettävä muutama päivä avoimissa astioissa kunnes niissä ei tapahdu enää mitään reaktiota. Tämän jälkeen astiat suljetaan ja hävitetään alueellisten määräysten mukaisesti (katso kappale 13). Viittaukset muihin kohtiin Lisätietoja koskien altistumisen ehkäisemistä/henkilösuojaimia ja jätteiden käsittelyyn liittyviä näkökohtia kohdissa 8 ja Kohta 7: Käsittely ja varastointi Turvallisen käsittelyn edellyttämät toimenpiteet

7 Tuotenumero : SC20-028F RM05 Sivu 7 / 15 7 Ohjeet turvallista käsittelyä varten Vältettävä syttyvien ja räjähtävien höyryjen muodostumista ilmassa ja työpaikan ilmalle määrättyjen ohjeraja - arvojen ylittymistä. Ihokosketusta ja tuotteen joutumista silmiin on vältettävä. Höyryjen ja ruiskutussumun hengittämistä on vältettävä. Vältä hiontapölyn hengittämistä. Työn aikana on syöminen, juominen ja tupakointi kielletty. Henkilökohtaiset suojaimet kohdan 8 mukaisesti. On Noudatettava lakisääteisiä suojaus- ja turvallisuusmääräyksiä. Eristettävä kaikista sytytyslähteistä ja kuumuudenlähteistä sekä avotulesta. On Käytettävä kipinöimättömiä työkaluja. Materialiin voi kertyä sähköä. Sen takia saa siirrettäessä tuotetta toiseen astiaan käyttää ainoastaan maadoitettuja johtoja, ja astiat on maadoitettava. Antistaattisten vaatteiden ja kenkien käyttöä suositellaan. Jos henkilöt pinnoitusaineiden käsittelyn aikana oleskelevat ruiskutuskammiossa, riippumatta siitä suorittavatko he työt itse vai ei, he ovat alttiina aerosolien ja liuotinhöyryjen vaikutukselle. Tällaisissa olosuhteissa tulee käyttää sopivaa hengityssuojainta kunnes liuotinhöyrypitoisuus on laskenut alle ilman raja-arvon. Käytettyjen astioiden avaamisessa on noudatettava varovaisuutta (ylipaine). Palo- ja räjähdyssuojausohjeet Liuotinhöyryt ovat ilmaa raskaampia ja leviävät pitkin maan pintaa. Höyryt muodostavat yhdessä ilman kanssa räjähtävän seoksen. Astiat on säilytettävä kuivana ja tiiviisti suljettuina viileässä ja hyvin tuuletetussa paikassa. Kuumenemista yli 50 C on vältettävä. Työpaikalla on huolehdittava riittävästä tuuletuksesta ja tarvittaessa ilmanpoistosta. Ruiskutustyöstössä ilmanpoisto on välttämätön. Turvallisen varastoinnin edellyttämät olosuhteet, mukaan luettuina yhteensopimattomuudet Vaatimukset varastotiloille ja astioille Sähkövarusteiden on oltava normien mukaisesti suojattuja räjähdykseltä. Lattioiden on oltava sähköä johtavia ja varastomateriaaleja läpäisemättömiä.

8 Tuotenumero : SC20-028F RM05 Sivu 8 / 15 8 Säiliöt on pidettävä tiiviisti suljettuina. Säiliöt eivät ole painesäiliöitä; niitä ei saa tyhjentää paineella. Sulje avatut astiat huolellisesti ja säilytä ne pystyasennossa vuotojen estämiseksi. Tupakointi on kielletty. Asiaankuulumattomille henkilöille on pääsy kielletty. Yhteenvarastointiohjeet Tuote on pidettävä erillään vahvasti happamista ja alkaalisista materiaaleista sekä hapettimista, amiineista, alkoholeista ja vedestä. Muut varastointiin liittyvät tiedot Säilytettävä aina astioissa, jotka vastaavat alkuperäispakkauksia. Noudatettava etiketissä olevia ohjeita. Varastoidaan kuivassa paikassa, jossa on hyvä ilmanvaihto. Suojattava kuumuudelta ja suoralta auringonpaisteelta. Eristettävä sytytyslähteistä. Varastointilämpötila: 5-35 C Suoritettava varotoimenpiteet, joilla minimoidaan ilmankosteuden tai veden tunkeutuminen astioihin. Veden pääsystä astiaan on seurauksena CO2:n muodostumista, mikävoi suljetuissa astioissa kehittää painetta. Erityinen loppukäyttö Yksityiskohtaiset tiedot löytyvät teknisistä ohjekorteista. 08 Kohta 8: Altistumisen ehkäiseminen ja henkilönsuojaimet Henkilöt, joilla on allergia, astma tai toistuvaa tai kroonista hengenahdistusta, eivät saa käsitellä tämänlaatuisia tuotteita. Tuotetta käsittelevien henkilöiden keuhkot on tutkittava säännöllisesti. Valvontaa koskevat muuttujat Työpaikkakohtaiset raja-arvot CAS-nro. Raja-arvot ml/m3 (ppm) mg/m3 n-butyyliasetaatti HTP-L HTP-S heksametyleeni-1,6-di-isosyanaatti HTP-S - 0,035 ksyleeni (isomeeriseos) HTP-L HTP-S

9 Tuotenumero : SC20-028F RM05 Sivu 9 / 15 9 Altistumisen ehkäiseminen Tekniset toimenpiteet On huolehdittava hyvästä tuuletuksesta. Se voi tapahtua kohdepoiston tai teknisen ilmastoinnin avulla. Ruiskutuksen aikana on käytettävä hengityssuojainta, myös kun tila on hyvin tuuletettu. Viileissä ja kuivissa olosuhteissa on mahdollista, että maalikalvossa on jopa 30 tunnin jälkeen levittämisestä vielä reagoimatonta isosyanaattia. Henkilökohtaiset suojaimet Hengityssuojain Mikäli työpaikan ilman ohjearvot ylitetään, tulee käyttää tähän tarkoitukseen sopivaa hengityssuojainta. Kovettuneen maalipinnan kuivahionta, kaasuleikkaus ja/tai hitsaus voivat aiheuttaa pölyn ja/tai vaarallisen savun muodostumista. Mikäli mahdollista hiotaan märkänä. Jollei altistumista voida välttää kohdepoistosta huolimatta, on käytettävä tarkoitukseen sopivaa hengityksensuojainta. sopiva hengityssuojain: esim. yhdistelmäsuodattimella AB2P3 varustettu kokonaamari Käsiensuojaus Käytettävä suojakäsineitä. Soveltuva on EN 374 mukaisesti tarkistettu suojakäsine kemikaaleja varten: esim. nitriilikumisuojakäsineet Materiaalivahvuus: = 0,7 mm Käänny käsineiden valmistajan puoleen läpäisyaikaa koskevissa kysymyksissä. Tiedot perustuvat käsineiden ja raaka-aineen valmistajien antamiin tietoihin tai kirjallisuudesta saatuihin tietoihin tuotteen sisältämistä aineista. Suojakäsineen työpaikkakohtainen soveltuvuus (esim. mekaaninen kestävyys, tuotteen kesto, antistaattisuus) on joka tapauksessa aina tarkistettava. Käsineiden valmistajan käyttöä, säilytystä, hoitoa ja käsineiden vaihtoa koskevia ohjeita on noudatettava. Käsineet on vaihdettava heti, jossa niissä havaitaan vikoja tai

10 Tuotenumero : SC20-028F RM05 Sivu 10 / ensimmäiset kulumisilmiöt. Suositellaan ennaltaehkäisevää käsiensuojausta (suojaava käsivoide). Silmiensuojaus Tarpeen jos tuotetta voi joutua silmiin Vartalon suojaus Käytettävä antistaattisia ja palonestokäsiteltyjä luonnonkuidusta ja/tai kuumuutta kestävästä synteettisestä materiaalista valmistettuja vaatteita. Käytettävä suojavaatetusta. Tarpeellinen suojavaatetus: Kertakäyttöhaalari Ympäristöaltistuksen estäminen katso kohdat 7 ja Kohta 9: Fysikaaliset ja kemialliset ominaisuudet Olomuoto Väri Haju ph-arvo : nestemäinen : väritön : ominainen : ei solve:ssa Olomuodon muutos Kiehumispiste / kiehumisalue: C Sulamispiste / sulamisalue : ei tietoja Leimahduspiste : +023 C ISO 3679 Syttymislämpötila : > 200 C Liuottimet Räjähdysrajat, alempi ylempi : > 35 g/m3 : ei tietoja Höyrypaine : 10,0 hpa 20 C Tiheys : 1,015 g/cm3 20 C Liukenevuus : ei veteen sekoittuva Viskositeetti : >032/6 s 20 C ISO Kohta 10: Stabiilisuus ja reaktiivisuus

11 Tuotenumero : SC20-028F RM05 Sivu 11 / Reaktiivisuus Tuote on stabiili noudatettaessa suositeltuja varastointi- ja käsittelyohjeita (katso kohta 7). Kemiallinen stabiilisuus Tuote on stabiili, mikäli varastoinnista ja käsittelystä annettuja määräyksiä/ohjeita noudatetaan. Vaarallisten reaktioiden mahdollisuus Ei vaarallisia reaktioita, mikäli noudatetaan varastoinnista ja käsittelystä annettuja määräyksiä/ohjeita. Vältettävät olosuhteet Yhteensopimattomat materiaalit Pidettävä erillään erittäin happamista ja alkalisista materiaaleista, hapettimista, amiineista, alkoholeista ja vedestä. Amiinit ja alkoholit aiheuttavat kontrolloimattomia eksotermisiä reaktioita. Tuote reagoi hitaasti veden kanssa ja muodostaa tällöin hiilidioksidia. Suljetuissa astioissa kehittyy tällöin painetta, mikä voi muuttaa astian muotoa, aiheuttaa pullistumia tai äärimmäisessä tapauksessa astian rikkoutumisen. Vaaralliset hajoamistuotteet Korkeissa lämpötiloissa voi muodostua vaarallisia hajoamistuotteita kuten esim. savua, hiilimonoksidia, hiilidioksidia, typen oksideja, sinihappoa, monomeerisia isosyanaatteja. 11 Kohta 11: Myrkyllisyyteen liittyvät tiedot EU-seosdirektiivin 1999/45/EY laskentamenettely. Lisätietoja kohdassa 3 ja kohdassa 15. Työpaikan ilman ohjeraja - arvot ylittävien liuotinaineosien hengittäminen voi johtaa terveydellisiin vaurioihin kuten limakalvojen ja hengityselinten ärsyyntymiseen, munuais- ja maksavaurioihin sekä keskushermoston häiriintymiseen. Oireet ja merkit: päänsärky, huimaus, väsymys, lihasheikkous, puuduttava vaikutus ja poikkeustapauksissa tajuttomuus. Toistuva tai yhtäjaksoinen altistuminen hengitysteitse työpaikan altistusraja-arvon ylittäville liuotinpitoisuuksille voi aiheuttaa pysyviä keskushermoston häiriöitä, kuten krooninen toksinen enkefalopatia, mukaan lukien käyttäytymismuutokset ja

12 Tuotenumero : SC20-028F RM05 Sivu 12 / muistihäiriöt. Liuottimet voivat ihon läpi imeytyessään aikaansaada yllämainittuja reaktioita. Pitempiaikainen tai jatkuva kosketus tuotteen kanssa vaikuttaa ihon luonnolliseen rasvan muodostukseen ja voi aiheuttaa ei-allergista kosketusihottumaa ja /tai ihoresorptiota. Liuotinroiskeet voivat ärsyttää silmiä ja johtaa reversiibeleihin vaurioihin. Isosyanaatin ja vastaavien tuotteiden ominaisuuksista johtuen tulee ottaa huomioon seuraavaa: Tuote saattaa aiheuttaa hengitysteiden välitöntä ärsytystä ja/tai herkistymistä, jotka aiheuttavat puristavaa tunnetta rinnassa, hengästyneisyyttä sekä astmaattisia vaikeuksia. Herkistyneellä yksilöllä voi ilmetä astmaoireita jo työpaikan ohjearvot alittavissa pitoisuuksissa. Jatkuva altistuminen voi johtaa pysyviin hengitystiesairauksiin. 12 Kohta 12: Tiedot kemikaalin vaarallisuudesta ympäristölle Erityiset ohjeet Tuotteesta ei ole käytettävissä testituloksia. Valmiste on arvioitu käyttäen vaarallisia valmisteita koskevan direktiivin 1999/45/EY sopimuksenvaraista menetelmää eikä sitä ole luokiteltu ympäristölle vaaralliseksi. Tuotetta ei saa päästää vesistöön tai viemäriverkkoon. 13 Kohta 13: Jätteiden käsittely Jätteiden käsittelymenetelmät Kansalliset ja paikalliset määräykset on otettava huomioon. Euroopan jäteluettelo Komission päätös 2000/532/EY 03. toukokuuta * Maalien ja lakkojen valmistuksessa, sekoituksessa, jakelussa, käytössä ja poistossa syntyvät jätteet; Maali- ja lakkajätteet, jotka sisältävät orgaanisia liuottimia tai muita vaarallisia aineita Tähdellä (*) merkittyjä jätteitä on pidettävä vaarallisista jätteistä annetun direktiivin 91/689/ETY mukaisina vaarallisina

13 Tuotenumero : SC20-028F RM05 Sivu 13 / jätteinä. Tyhjät pakkaukset Suositus Pakkauksia, joita ei ole tyhjennetty kunnolla, on käsiteltävä ongelmajätteenä direktiivin 91/689/ETY mukaisesti. Tuotejäämät tyhjissä astioissa on neutraloitava kohdassa 6 annettujen ohjeiden mukaisesti. 14 Kohta 14: Kuljetustiedot Maakuljetukset UN 1263, Paint Related Material, 3, III, (D/E), ADR/RID Special provision 640 E Hazard identification number 30 Merikuljetukset UN 1263, PAINT RELATED MATERIAL, 3, III EMS-nro.: F-E, S-E Ilmakuljetukset UN 1263, PAINT RELATED MATERIAL, 3, III Erityiset varotoimet käyttäjälle ei Kuljetus irtolastina MARPOL 73/78 -sopimuksen II liitteen ja IBC-säännöstön mukaisesti ei sovellettavissa Muuta 15 Kohta 15: Lainsäädäntöä koskevat tiedot VOC-direktiivin 1999/13/EY edellyttävät tiedot (liittyy tuotteen toimitusmuotoon) haihtuvat orgaaniset liuottimet: 37 % VOC : 37 % haihtuvat CMR-aineet : ei koske haihtuvat halogenoidut aineet, joilla on R 40-merkintä: ei koske Tiedot DecoPaint -tuotteista direktiivin 2004/42/EY mukaisesti Alaluokka liitteen IIB mukaisesti : ei koske VOC-enimmäispitoisuuden raja-arvo liitteen IIB mukaisesti : ei koske

14 Tuotenumero : SC20-028F RM05 Sivu 14 / Kansalliset määräykset 16 Kohta 16: Muut tiedot Vain ammattikäyttäjille. Käyttöturvallisuustiedote on asetuksen (EY) N:o 1907/2006, liite II mukainen. Käyttöturvallisuustiedotteessa annetut tiedot eivät vapauta käyttäjää vaarallisuuden määrittämisen velvollisuudesta direktiivin 98/24/EY mukaisesti. Kohdassa 3 lueteltujen aineosien vaaraa osoittavat lausekkeet R10 Syttyvää. R14 Reagoi voimakkaasti veden kanssa. R20 Terveydelle haitallista hengitettynä. R20/21 Terveydelle haitallista hengitettynä ja joutuessaan iholle. R23 Myrkyllistä hengitettynä. R36/37/38 Ärsyttää silmiä, hengityselimiä ja ihoa. R37 Ärsyttää hengityselimiä. R38 Ärsyttää ihoa. R42 Altistuminen hengitysteitse voi aiheuttaa herkistymistä. R42/43 Altistuminen hengitysteitse ja ihokos- ketus voi aiheuttaa herkistymistä. R43 Ihokosketus voi aiheuttaa herkistymistä. R65 Haitallista: voi aiheuttaa keuhkovaurion nieltäessä. R66 Toistuva altistus voi aiheuttaa ihon kuivumista tai halkeilua. R67 Höyryt voivat aiheuttaa uneliaisuutta ja huimausta. H226 Syttyvä neste ja höyry. H302 Haitallista nieltynä. H304

15 Tuotenumero : SC20-028F RM05 Sivu 15 / Voi olla tappavaa nieltynä ja joutuessaan hengitysteihin. H312 Haitallista joutuessaan iholle. H315 Ärsyttää ihoa. H317 Voi aiheuttaa allergisen ihoreaktion. H319 Ärsyttää voimakkaasti silmiä. H330 Tappavaa hengitettynä. H332 Haitallista hengitettynä. H334 Voi aiheuttaa hengitettynä allergia- tai astmaoireita tai hengitysvaikeuksia. H335 Saattaa aiheuttaa hengitysteiden ärsytystä. H336 Saattaa aiheuttaa uneliaisuutta ja huimausta. Xn T Haitallinen Myrkyllinen Monikomponenttijärjestelmien kohdalla on otettava huomioon kaikkien komponenttien käyttöturvallisuustiedotteet. Lyhenteiden selitys: ei sovel:ssa ei sovellettavissa HTP-L raja-arvot - 8 h - Suomi HTP-S raja-arvot - 15 min - Suomi Tämän käyttöturvallisuustiedotteen tiedot perustuvat tämänhetkisiin tietoihimme ja kokemuksiimme ja kuvailevat tuotetta vain turvallisuusvaatimusten suhteen. Tietoja ei tule millään muotoa pitää tuotteen ominaisuuksien kuvauksena (tuotespesifikaationa). Käyttöturvallisuustiedotteessa annetuista tiedoista ei saa tehdä johtopäätöksiä sovitusta laadusta eikä tuotteen sopivuudesta tiettyyn käyttötarkoitukseen.tuotteen vastaanottajan on huolehdittava mahdollisten tekijänoikeuksien sekä voimassa olevien lakien ja määräysten noudattimisesta.

01 Aineen tai valmisteen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot

01 Aineen tai valmisteen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotenumero : AU06-5438 RM93 Sivu 1 / 13 1 01 Aineen tai valmisteen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste BX 438 AU06-5438 RM93 53211246 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt

Lisätiedot

01 Aineen tai valmisteen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot

01 Aineen tai valmisteen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotenumero : AG43-7188 RM04 Sivu 1 / 14 1 01 Aineen tai valmisteen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste GRAPHITE HD HYDROPRIMER 4 L AG43-7188 RM04 53148229 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote

Käyttöturvallisuustiedote Tuotenumero : SL61-020F RM01 Sivu 1 / 13 1 01 Kohta 1: Aineen tai valmisteen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste FINEBRIL 1L ULTRAFINE POLISH SL61-020F RM01 54677915 Aineen tai seoksen

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote Käyttöturvallisuustiedote asetuksen (EY) N:o 1907/2006 mukainen

Käyttöturvallisuustiedote Käyttöturvallisuustiedote asetuksen (EY) N:o 1907/2006 mukainen Tuotenumero : AU25-8P85 RM50 Sivu 1 / 12 1 01 Kohta 1: Aineen tai valmisteen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1. Tuotetunniste PF 85 50G extreme bronze AU25-8P85 RM50 57707819 1.2. Aineen tai seoksen

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote Käyttöturvallisuustiedote asetuksen (EY) N:o 1907/2006 mukainen

Käyttöturvallisuustiedote Käyttöturvallisuustiedote asetuksen (EY) N:o 1907/2006 mukainen Tuotenumero : SC20-0250 RM01 Sivu 1 / 17 1 Kohta 1: Aineen tai valmisteen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1. Tuotetunniste H 2500 1L SC20-0250 RM01 50418382 1.2. Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote Käyttöturvallisuustiedote asetuksen (EY) N:o 1907/2006 mukainen

Käyttöturvallisuustiedote Käyttöturvallisuustiedote asetuksen (EY) N:o 1907/2006 mukainen Tuotenumero : AG55-7300 R201 Sivu 1 / 14 1 01 Kohta 1: Aineen tai valmisteen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1. Tuotetunniste HYDROFILLER II 1 L R2 AG55-7300 R201 50412214 1.2. Aineen tai seoksen

Lisätiedot

1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1 / 5 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella 1.2.1 Käyttötarkoitus

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote Käyttöturvallisuustiedote asetuksen (EY) N:o 1907/2006 mukainen

Käyttöturvallisuustiedote Käyttöturvallisuustiedote asetuksen (EY) N:o 1907/2006 mukainen Tuotenumero : AS56-7202 RM04 Sivu 1 / 17 1 01 Kohta 1: Aineen tai valmisteen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1. Tuotetunniste GRAPHITE HD PRIMER FILLER MP 4L AS56-7202 RM04 53189516 1.2. Aineen

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 39451 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

PROPYLEN ZERO BS6580 JÄÄHDYTYSNESTE

PROPYLEN ZERO BS6580 JÄÄHDYTYSNESTE KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote Käyttöturvallisuustiedote asetuksen (EY) N:o 1907/2006 mukainen

Käyttöturvallisuustiedote Käyttöturvallisuustiedote asetuksen (EY) N:o 1907/2006 mukainen Tuotenumero : AZ19-1102 RM03 Sivu 1 / 16 1 01 Kohta 1: Aineen tai valmisteen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1. Tuotetunniste GRAPHITE HD Paste AC 3 L AZ19-1102 RM03 53230326 1.2. Aineen tai seoksen

Lisätiedot

(EY) N:o 1907/2006 mukainen käyttöturvallisuustiedote

(EY) N:o 1907/2006 mukainen käyttöturvallisuustiedote (EY) N:o 1907/2006 mukainen käyttöturvallisuustiedote Pattex tapetinirrotusaine Sivu 1 / 5 SDB-nro : 424736 V001.0 Viimeistelty, pvm.: 25.03.2011 Painatuspäivä: 02.05.2012 1. Aineen tai seoksen ja yhtiön

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Bio Mix 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. VAARAN YKSILÖINTI

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Bio Mix 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. VAARAN YKSILÖINTI KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KIILTO LASIKUITUTAPETTILIIMA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2.

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KIILTO LASIKUITUTAPETTILIIMA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi T1278 1.1.3 REACH-rekisteröintinumero 1.2 Aineen tai

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Aquastick 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. VAARAN YKSILÖINTI

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Aquastick 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. VAARAN YKSILÖINTI KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Industrikitt

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Industrikitt Industrikitt Sivu 1 / 5 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Industrikitt KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yrityksen tunnistetiedot Julkaisupäivämäärä 27.10.2006 1.1. Tuotetunniste Kauppanimi Industrikitt 1.2 Aineen

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Nova Wipe 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. VAARAN YKSILÖINTI

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Nova Wipe 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. VAARAN YKSILÖINTI KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 63316 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

(EY) N:o 1907/2006 mukainen käyttöturvallisuustiedote

(EY) N:o 1907/2006 mukainen käyttöturvallisuustiedote (EY) N:o 1907/2006 mukainen käyttöturvallisuustiedote Loctite 55 Sivu 1 / 5 SDB-nro : 168432 V001.3 Viimeistelty, pvm.: 15.06.2011 Painatuspäivä: 03.08.2011 KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen

Lisätiedot

Roiskeet silmistä huuhdeltava välittömästi runsaalla vedellä ja mentävä lääkäriin. S2

Roiskeet silmistä huuhdeltava välittömästi runsaalla vedellä ja mentävä lääkäriin. S2 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

4.1 Ensiaputoimenpiteiden kuvaus Mikäli ilmenee oireita tai kaikissa epäilyttävissä tapauksissa otettava yhteys lääkäriin. 4.1.

4.1 Ensiaputoimenpiteiden kuvaus Mikäli ilmenee oireita tai kaikissa epäilyttävissä tapauksissa otettava yhteys lääkäriin. 4.1. KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi VSSEINA ja VSSEINC 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 SKA-Käsivoide 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2.

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 SKA-Käsivoide 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 SKAKäsivoide Päiväys: 1.10.2012 Edellinen päiväys: 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi SKAKäsivoide 1.2

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Clean & Shine 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2.

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Clean & Shine 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 2000.LI 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 PEERLESS OG-2 vaseliini 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2.

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 PEERLESS OG-2 vaseliini 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi T3293 1.1.3 REACH-rekisteröintinumero 1.2 Aineen tai

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Haju Stop 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. VAARAN YKSILÖINTI

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Haju Stop 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. VAARAN YKSILÖINTI KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 300156, 300201 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 Leikkuuöljy spray 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2.

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 Leikkuuöljy spray 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 Päiväys: 6.5.2013 Edellinen päiväys: 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi Tunnistenumero Laikas 1.2 Aineen

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Concrex Resin 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2.

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Concrex Resin 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 PTFESPRAY KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi PTFESPRAY 1.1.2 Tunnuskoodi 39455 1.2 Aineen tai seoksen

Lisätiedot

PENOSIL Premium All Weather Sealant

PENOSIL Premium All Weather Sealant Päiväys: 30.08.06 Versio no.: 1 Muutospäivä: 1. Kemikaalin ja sen valmistajan, maahantuojan tai muun toiminnanharjoittajan tunnistustiedot Kauppanimi: Maahantuoja: OÜ Krimelte Osoite: Suur-Paala 10 13619

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote Käyttöturvallisuustiedote asetuksen (EY) N:o 1907/2006 mukainen

Käyttöturvallisuustiedote Käyttöturvallisuustiedote asetuksen (EY) N:o 1907/2006 mukainen Tuotenumero : SC40-000F RM04 Sivu 1 / 14 1 01 Kohta 1: Aineen tai valmisteen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1. Tuotetunniste BASIC STOP HARDENER 0,05KG rot SC40-000F RM04 50226910 1.2. Aineen

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 423027 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

www.xo1.fi KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE / KEMIKAALI-ILMOITUS 1/6 Päiväys 18.1.12013 Edellinen päiväys

www.xo1.fi KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE / KEMIKAALI-ILMOITUS 1/6 Päiväys 18.1.12013 Edellinen päiväys KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE / KEMIKAALIILMOITUS 1/6 Päiväys 18.1.1213 Edellinen päiväys 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1. Tuotetunniste Kauppanimi YACHT WASH 1.2. Aineen tai

Lisätiedot

www.xo1.fi KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE / KEMIKAALI-ILMOITUS 1/6 Päiväys 18.1.2013 Edellinen päiväys

www.xo1.fi KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE / KEMIKAALI-ILMOITUS 1/6 Päiväys 18.1.2013 Edellinen päiväys KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE / KEMIKAALIILMOITUS 1/6 Päiväys 18.1.2013 Edellinen päiväys 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1. Tuotetunniste Kauppanimi SOLID SOLVENT 1.2. Aineen

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE EU-asetuksen 453/2010 mukainen

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE EU-asetuksen 453/2010 mukainen KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE EU-asetuksen 453/2010 mukainen Wax it Wet KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste Tuotenimi Wax it Wet; Tuotenro: 300.004 1.2 Aineen

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Päiväys: 3.11.2014 Edellinen päiväys: KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 57676

Lisätiedot

Tämä aine ja sen pakkaus on toimitettava ongelmajätteen vastaanottopaikkaan. S64

Tämä aine ja sen pakkaus on toimitettava ongelmajätteen vastaanottopaikkaan. S64 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste

KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste X KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE KEMIKAALI-ILMOITUS Päiväys: 30.11.2012 Edellinen päiväys: (*) koskee vain kemikaali-ilmoitusta (**) täytetään joko 3.1 tai 3.2 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN

Lisätiedot

Suojaa lämmöltä/kipinöiltä/avotulelta/kuumilta pinnoilta. - Tupakointi kielletty. P262 P301+P310

Suojaa lämmöltä/kipinöiltä/avotulelta/kuumilta pinnoilta. - Tupakointi kielletty. P262 P301+P310 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 CAR EVI Tuulilasinpesuneste 25 C 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi CAR EVI Tuulilasinpesuneste 25 C 1.2

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 PRF Bioline blue 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2.

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 PRF Bioline blue 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

Vältettävä kaasun/huurun/höyryn/sumun hengittämistä. S24/25 Varottava kemikaalin joutumista iholle ja silmiin. S46

Vältettävä kaasun/huurun/höyryn/sumun hengittämistä. S24/25 Varottava kemikaalin joutumista iholle ja silmiin. S46 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

Suojaa lämmöltä, kuumilta pinnoilta, kipinöiltä, avotulelta ja muilta sytytyslähteiltä. Tupakointi kielletty. P233

Suojaa lämmöltä, kuumilta pinnoilta, kipinöiltä, avotulelta ja muilta sytytyslähteiltä. Tupakointi kielletty. P233 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5. Jos tarvitaan lääkinnällistä apua, näytä pakkaus tai varoitusetiketti. P102

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5. Jos tarvitaan lääkinnällistä apua, näytä pakkaus tai varoitusetiketti. P102 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 SUPERPISS 18 C Päiväys: 27.8.2013 Edellinen päiväys: 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi SUPERPISS 18 C

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 5206 EAN 6414405206006 1.2 Aineen tai seoksen

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 AUTORANGE HARDWAX 1. KEMIKAALIN JA SEN VALMISTAJAN, MAAHANTUOJAN TAI MUUN TOIMINNANHARJOITTAJAN TUNNISTUSTIEDOT

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 AUTORANGE HARDWAX 1. KEMIKAALIN JA SEN VALMISTAJAN, MAAHANTUOJAN TAI MUUN TOIMINNANHARJOITTAJAN TUNNISTUSTIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. KEMIKAALIN JA SEN VALMISTAJAN, MAAHANTUOJAN TAI MUUN TOIMINNANHARJOITTAJAN TUNNISTUSTIEDOT 1.1 Kemikaalin tunnistustiedot 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 5718080

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Search Bio Laundry Powder 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2.

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Search Bio Laundry Powder 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 11.110x 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote Käyttöturvallisuustiedote asetuksen (EY) N:o 1907/2006 mukainen

Käyttöturvallisuustiedote Käyttöturvallisuustiedote asetuksen (EY) N:o 1907/2006 mukainen Tuotenumero : SV66-0210 RM05 Sivu 1 / 12 1 01 Kohta 1: Aineen tai valmisteen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1. Tuotetunniste HYDROMIX 5L SV66-0210 RM05 54956960 1.2. Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE UNIVAR GLATTOL 4103 982

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE UNIVAR GLATTOL 4103 982 Tarkistus 04.12.2012 Laadintapäiväys 01 1 / KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste Kauppanimi Tuoteno 301023 1.2 Aineen tai seoksen

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Korrek Liuotinpesuvaha (Wash & Wax) 1. AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Korrek Liuotinpesuvaha (Wash & Wax) 1. AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Kemikaalin tunnistustiedot 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 14.114730 1.2 Kemikaalin käyttötarkoitus

Lisätiedot

01 Aineen tai valmisteen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot

01 Aineen tai valmisteen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotenumero : SV47-0702 RM93 Sivu 1 / 13 1 01 Aineen tai valmisteen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste LIGHT BLENDER 0,5 L SV47-0702 RM93 54780470 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 60116,60117,3101319 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

01 Aineen tai valmisteen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot

01 Aineen tai valmisteen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotenumero : AV27-0015 RM04 Sivu 1 / 15 1 01 Aineen tai valmisteen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste SC15 4 L AV27-0015 RM04 53220680 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut

Lisätiedot

PENOSIL Standard Gunfoam

PENOSIL Standard Gunfoam Päiväys: 30.8.2006 Versio nro: 2 Edellinen päiväys: 19.04.2011 1. Aineen tai valmisteen ja yhtiön ja yhtiön tai yrityksen tunnistustiedot Kemikaalin kauppanimi: PENOSIL Premium Gunfoam Valmistaja: OÜ Krimelte

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 32.30711, 30715 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

(EY) N:o 1907/2006- ISO 11014-1 mukainen käyttöturvallisuustiedote

(EY) N:o 1907/2006- ISO 11014-1 mukainen käyttöturvallisuustiedote (EY) N:o 1907/2006- ISO 11014-1 mukainen käyttöturvallisuustiedote Sivu 1 / 5 omnifit FD1042 SDB-nro : 172974 V002.0 Viimeistelty, pvm.: 30.05.2008 Painatuspäivä: 03.06.2009 1. AINEEN TAI VALMISTEEN JA

Lisätiedot

Aineosan nimi Pitoisuus Luokitus

Aineosan nimi Pitoisuus Luokitus KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 423639,3101494 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 Dreumex Classic 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2.

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 Dreumex Classic 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 113-0,55 113-4,5 113-60, 113-15 1.2 Aineen tai seoksen

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1 / 5

Käyttöturvallisuustiedote 1 / 5 1 / 5 1. Aineen tai valmisteen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste Valmisteen nimi: Tuotekoodi: AutoMagic BC2 Clear Coat Finish No 78 ja 78A AM78 ja AM78A 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE ULTRA EVER DRY TOPP

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE ULTRA EVER DRY TOPP ULTRA EVER DRY TOPP Sivu 1 / 5 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE ULTRA EVER DRY TOPP Käyttöturvallisuustiedote täyttää asetuksen (EY) N:o 1907/2006 REACH (Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus kemikaalien rekisteröinnistä,

Lisätiedot

Päiväys: Edellinen päiväys: 22.5.2014

Päiväys: Edellinen päiväys: 22.5.2014 X KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE KEMIKAALI-ILMOITUS (*) koskee vain kemikaali-ilmoitusta (**) täytetään joko 3.1 tai 3.2 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste

Lisätiedot

1. KEMIKAALIN JA SEN VALMISTAJAN, MAAHANTUOJAN TAI MUUN TOIMINNANHARJOITTAJAN TUNNISTUSTIEDOT

1. KEMIKAALIN JA SEN VALMISTAJAN, MAAHANTUOJAN TAI MUUN TOIMINNANHARJOITTAJAN TUNNISTUSTIEDOT Päiväys 04.06.2003 Edellinen päiväys 8.6.2000 1/5 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1. KEMIKAALIN JA SEN VALMISTAJAN, MAAHANTUOJAN TAI MUUN TOIMINNANHARJOITTAJAN TUNNISTUSTIEDOT 1.1 Kemikaalin tunnistustiedot

Lisätiedot

Toistuva altistus voi aiheuttaa ihon kuivumista tai halkeilua. Turvalausekkeet P210

Toistuva altistus voi aiheuttaa ihon kuivumista tai halkeilua. Turvalausekkeet P210 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1809 CASCOL POLYURETAANILIIMA 1. AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1809 CASCOL POLYURETAANILIIMA 1. AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Kemikaalin tunnistustiedot 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Kemikaalin käyttötarkoitus 1.2.1 Käyttötarkoitus

Lisätiedot

Raja-arvot: HTP(2000)=150/200 ppm (8 h/15 min) LD50=13100 mg/kg (suun kautta, rotta) TCLo=200 ppm; nenä, silmät, keuhkot ( hengittämällä, ihminen )

Raja-arvot: HTP(2000)=150/200 ppm (8 h/15 min) LD50=13100 mg/kg (suun kautta, rotta) TCLo=200 ppm; nenä, silmät, keuhkot ( hengittämällä, ihminen ) KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Päiväys: 01.01.2011 Edellinen päiväys: 10.7.2001 1. KEMIKAALIN JA SEN VALMISTAJAN, MAAHANTUOJAN TAI MUUN TOIMINNANHARJOITTAJAN TUNNISTUSTIEDOT 1.1 Aineen tai valmisteen tunnistustiedot

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen. Marbocote Cleaner

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen. Marbocote Cleaner KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 197/26/EY, 31 artikla mukainen 1 AINEEN TAI VALMISTEEN SEKÄ YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTUSTIEDOT Tuotenimi Kuvaus Yritys Industrial Mould Cleaner Marbocote Ltd Unit B, Telford

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 3 / 6 Korrek Pro TFC Kestopinnoite KOHTA 7. KÄSITTELY JA VARASTOINTI

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 3 / 6 Korrek Pro TFC Kestopinnoite KOHTA 7. KÄSITTELY JA VARASTOINTI KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 12.15745592 EAN 6414504743792 1.2 Aineen tai

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 32.26808, 26809, 26811 1.2 Aineen tai seoksen

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 3602, 3635, 4952, 4968 EAN 5000204589894, 5000204710809

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 8. Päiväys: 18.01.2014 Edellinen päiväys: 10.12.2011

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 8. Päiväys: 18.01.2014 Edellinen päiväys: 10.12.2011 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 8 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi InstaFinish Insta Wax 1.1.2 Tunnuskoodi 1.2 Aineen tai seoksen

Lisätiedot

181 Painaminen ja siihen liittyvät palvelut Käyttötarkoituskoodi

181 Painaminen ja siihen liittyvät palvelut Käyttötarkoituskoodi KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE KEMIKAALI-ILMOITUS 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1. Tuotetunniste Kauppanimi AGUM O Tunnuskoodi Reach-rekisteröintinumero 1.2. Aineen tai seoksen

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 57546 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Työtason hoitoöljy nro 108 1. AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2.

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Työtason hoitoöljy nro 108 1. AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Päiväys: 11.10.2010 Edellinen päiväys: Versionumero 1 1. AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Kemikaalin tunnistustiedot 1.1.1 Kauppanimi

Lisätiedot

Varastoi lukitussa tilassa. Hävitä sisältö/pakkaus paikallisten ja kansallisten viranomaisohjeiden mukaisesti. 2.3 Muut vaarat

Varastoi lukitussa tilassa. Hävitä sisältö/pakkaus paikallisten ja kansallisten viranomaisohjeiden mukaisesti. 2.3 Muut vaarat KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2.1 Toimialakoodi Lääkeraaka-aine. 1.3 Käyttöturvallisuustiedotteen

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 423075 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote

Käyttöturvallisuustiedote Sivu 1 / 5 KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Aineen ja/tai seoksen

Lisätiedot

Roiskeet silmistä huuhdeltava välittömästi runsaalla vedellä ja mentävä lääkäriin. S46

Roiskeet silmistä huuhdeltava välittömästi runsaalla vedellä ja mentävä lääkäriin. S46 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

1. KEMIKAALIN JA SEN VALMISTAJAN, MAAHANTUOJAN TAI MUUN TOIMINNANHARJOITTAJAN TUNNISTUSTIEDOT

1. KEMIKAALIN JA SEN VALMISTAJAN, MAAHANTUOJAN TAI MUUN TOIMINNANHARJOITTAJAN TUNNISTUSTIEDOT Päiväys: 15.04.2003 Edellinen päiväys: 18.03.2003 1 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1. KEMIKAALIN JA SEN VALMISTAJAN, MAAHANTUOJAN TAI MUUN TOIMINNANHARJOITTAJAN TUNNISTUSTIEDOT 1.1 Kemikaalin tunnistustiedot

Lisätiedot

1. KEMIKAALIN JA SEN VALMISTAJAN, MAAHANTUOJAN TAI MUUN TOIMINNANHARJOITTAJAN TUNNISTUSTIEDOT

1. KEMIKAALIN JA SEN VALMISTAJAN, MAAHANTUOJAN TAI MUUN TOIMINNANHARJOITTAJAN TUNNISTUSTIEDOT Päiväys: 19.02.2003 Edellinen päiväys: 27.12.2002 1 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1. KEMIKAALIN JA SEN VALMISTAJAN, MAAHANTUOJAN TAI MUUN TOIMINNANHARJOITTAJAN TUNNISTUSTIEDOT 1.1 Kemikaalin tunnistustiedot

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi T7086,T7086.001 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

01 Kohta 1: Aineen tai valmisteen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot

01 Kohta 1: Aineen tai valmisteen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotenumero : SC40-324F RM30 Sivu 1 / 12 1 01 Kohta 1: Aineen tai valmisteen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Putty Hardener 0,04 KG SC40-324F RM30 50165444 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

Päiväys 25.10.2012 Edellinen päiväys

Päiväys 25.10.2012 Edellinen päiväys x KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE x KEMIKAALI-ILMOITUS 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste Kauppanimi Sem Lube OG 1000/0 Tunnuskoodi Reach-rekisteröintinumero Ei ole

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 PRF Booster 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. VAARAN YKSILÖINTI

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 PRF Booster 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. VAARAN YKSILÖINTI KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi Puhdistusaine 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Aineen / valmisteen käyttö Liima

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 2344, 2380, 5230 EAN 50204663 1.2 Aineen tai

Lisätiedot

Suojaa lämmöltä, kuumilta pinnoilta, kipinöiltä, avotulelta ja muilta sytytyslähteiltä. Tupakointi kielletty. P261

Suojaa lämmöltä, kuumilta pinnoilta, kipinöiltä, avotulelta ja muilta sytytyslähteiltä. Tupakointi kielletty. P261 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

Toistuva altistus voi aiheuttaa ihon kuivumista tai halkeilua. Turvalausekkeet P102

Toistuva altistus voi aiheuttaa ihon kuivumista tai halkeilua. Turvalausekkeet P102 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 57697,57703,57711,57714 1.2 Aineen tai seoksen

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 423925,423929,423927,3101384 1.2 Aineen tai

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 KIILTO FIREFLEX 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2.

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 KIILTO FIREFLEX 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi T3127 1.1.3 REACH-rekisteröintinumero 1.2 Aineen tai

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Viljelmäkohtainen Superex

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Viljelmäkohtainen Superex Viljelmäkohtainen Superex Sivu 1 / 5 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Viljelmäkohtainen Superex Käyttöturvallisuustiedote täyttää asetuksen (EY) N:o 1907/2006,453/2010 REACH (Euroopan parlamentin ja neuvoston

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Uulatuote Oy Sivu 1 / 6 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Aineen / valmisteen käyttö Lisäaine

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Asetuksen (EY) N:o 1907/2006 mukaisesti Versio 4.0 Muutettu viimeksi 30.08.2010 Päiväys 22.11.2010

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Asetuksen (EY) N:o 1907/2006 mukaisesti Versio 4.0 Muutettu viimeksi 30.08.2010 Päiväys 22.11.2010 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Asetuksen (EY) N:o 1907/2006 mukaisesti Versio 4.0 Muutettu viimeksi 30.08.2010 Päiväys 22.11.2010 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTUSTIEDOT Kauppanimi : D-Mannitoli

Lisätiedot

4. ENSIAPUOHJEET 5. OHJEET TULIPALON VARALTA 6. OHJEET ONNETTOMUUSPÄÄSTÖJEN VARALTA 7. KÄSITTELY JA VARASTOINTI

4. ENSIAPUOHJEET 5. OHJEET TULIPALON VARALTA 6. OHJEET ONNETTOMUUSPÄÄSTÖJEN VARALTA 7. KÄSITTELY JA VARASTOINTI Kauppanimi: EASYWORK RTVsilikonikumitiiviste Päiväys 1.1.2006 Edellinen päiväys 4.4.2005 1/5 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1. KEMIKAALIN JA SEN VALMISTAJAN, MAAHANTUOJAN TAI MUUN TOIMINNANHARJOITTAJAN TUNNISTUSTIEDOT

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote

Käyttöturvallisuustiedote Sivu: 1/5 * 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Aineen / valmisteen käyttö Hampaiden

Lisätiedot