PARTIO KUULUU KAIKILLE. partio.fi

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PARTIO KUULUU KAIKILLE. partio.fi"

Transkriptio

1 PARTIO KUULUU KAIKILLE partio.fi

2 Suomen Partiolaisten toimintasuunnitelma 2016 Tervetuloa Roihuvuoteen! Vuonna 2016 partio näkyy enemmän kuin koskaan. Roihu kokoaa kesän suurleirille partiolaista, ja vielä useampi pääsee mukaan kevään Kipinöihin ja syksyn Hiilloksiin. Helmikuusta huhtikuuhun osallistumme Yhteisvastuukeräykseen, jota kerätään tällä kertaa historiallisesti myös partiotoiminnan hyväksi. Partioviikolla tuomme leirin kaupunkiin ja kutsumme mukaan myös ei-vielä-partiolaiset. Uusi visuaalinen ilme ja kaikkien käytössä oleva markkinointimateriaalipankki takaavat, että partiolla on mahdollisuus näkyä yhtenäisenä ja vetävänä koko Suomessa. Kaikki nämä ovat kuitenkin vasta suunnitelmia. Pelkillä suunnitelmilla ei tehdä partiosta Suomen vahvinta nuoriso- ja kasvatusjärjestöä, joka pystyy tarjoamaan hyvän harrastuksen, mielekästä tekemistä ja turvallisen yhteisön yhä useammalle lapselle ja nuorelle. Se tehdään ihmisillä. Lippukunnissa, piireissä ja Suomen Partiolaisissa tehtävä vapaaehtoistyö on useimmiten ihanaa, motivoivaa ja mielettömän antoisaa. Se on myös raskasta, jos sitä joutuu tekemään liian paljon, liian yksin tai kenenkään huomioimatta. Siksi toivon, että vuonna 2016 muistaisimme useammin kiittää partiokaveria ja pitää huolta sekä toisten että omasta jaksamisestamme. Toivon, että partio olisi meille aikuisillekin sitä, mitä se parhaimmillaan on sudenpennuille: että sieltä saisi kavereita ja että siellä olisi kivaa. Siitä syntyvä hyvä fiilis vetää puoleensa uudetkin tekijät. Tehdään vuodesta 2016 mahtava partiovuosi sellainen, johon me kaikki voimme olla tyytyväisiä. Nähdään viimeistään Roihulla! Anna Anna Munsterhjelm Puheenjohtaja Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry Partion päämäärä Partio on kasvatustoimintaa, jonka tavoitteena on tukea lasten ja nuorten kasvua heidän yksilölliset ominaispiirteensä huomioon ottaen. Päämääränä on persoonallisuudeltaan ja elämäntavoiltaan tasapainoinen, vastuuntuntoinen, aktiivinen sekä itsenäisesti ajatteleva paikallisen, kansallisen ja kansainvälisen yhteisön jäsen. Toiminnan suunnittelua 2016 ohjaa jäsenkokouksen 2014 hyväksymä visio ja strategia sekä painotukset seuraavalle kaksivuotiskaudelle. Partion visio 2(18)

3 Jokainen rakentaa parempaa maailmaa Partio on Suomen vaikuttavin nuorten liike. Partion strategia Partio kuuluu kaikille: Partion positiivinen vaikutus ulottuu mahdollisimman moneen suomalaiseen ja sitä kautta koko Suomeen. Mahdollisimman moni löytää partiosta oman paikkansa. Partio on kohderyhmän silmissä kiinnostava harrastus ja vapaaehtoistyö. 2. Partio kasvattaa hyvään johtajuuteen: Partio on esimerkki arvopohjaisesta johtajuudesta yhteiskunnassa. Partiolaiset ovat aloitteellisia ja vastuullisia toimijoita omassa ympäristössään. 3. Partio on aloitteellinen yhteistyökumppani: partion vaikutusta yhteiskunnassa. 3(18)

4 Partio kuuluu kaikille 1. Parannemme partiotoiminnan laatua Varmistamme, että partio-ohjelman saavutettavuus on hyvä kaikissa piireissä. Parannamme piireille annettavaa tukea partiokasvatuksen toteuttamisessa. Markkinoimme ja kehitämme partio-ohjelma.fi:tä. Päivitämme keskeiset partiokasvatusmateriaalit. Tuotamme videokoulutusmateriaalia. Selvitämme verkkojulkaisualustan käyttöönottamista painettujen tuotteiden asemesta. Huolehdimme siitä, että aluetyö saadaan toimimaan kaikissa piireissä. Roihu ja sen kyläpäällikkökonsepti ovat malliesimerkki toimivasta aluetyöstä. Nostamme luotsipestin arvostusta. Tuemme piirien luotsikoulutusta Roihun luotsipestien ja koulutusmoduulien kautta. 2. Markkinoimme partiota kiinnostavana ja vetävänä harrastuksena Otamme käyttöön lippukunnille ja piireille tarkoitetun markkinointimateriaalipankin. Materiaalipankin myötä otetaan käyttöön myös partion uusi visuaalinen ilme. Toteutamme neljä valtakunnallista partiomarkkinointikampanjaa: valtakunnallinen esikoulukampanja huhtikuussa, partion aloittaville ikäryhmille suunnattu kampanja koulujen alkaessa, uusia vapaaehtoisia houkutteleva markkinointikampanja vuodenvaihteessa ja valtakunnallisesti yhtenäisen ja näkyvän Partioviikon järjestäminen. 3. Opettelemme ottamaan uudet partiolaiset sujuvasti mukaan Autamme lippukuntia tekemään toiminnastaan kaikille avointa ja kehittämään rekrytointitaitojaan. Partiokuntoon ohjelmassa valmennamme sekä lippukuntia vastaanottamaan uusia aikuisia että uusia vapaaehtoisia aloittamaan partiossa. Valmistelemme yhdessä piirien ja lippukuntien kanssa Yhteisvastuukeräyksen tuotolla toteutettavaa ohjelmaa, jossa kokeillaan uusia toimintamuotoja ja tavoitellaan uusia kohderyhmiä. Ohjelman toteutus alkaa vuoden 2017 keväällä. Roihulle osallistuvat ei-vielä-partiolaiset otetaan mukaan partiotoimintaan myös leirin jälkeen. 4(18)

5 Partio kasvattaa hyvään johtajuuteen 1. Kehitämme partion vapaaehtoisten tukea Päivitämme partion koulutus- ja pestijärjestelmät osaamisperusteisiksi. Jatkamme VBL-koulutuksen järjestämistä yhdessä Ruotsin partiolaisten kanssa ja käynnistämme VBL-koulutuksen Suomessa (toteutus on riippuvainen ulkopuolisesta rahoituksesta). Järjestämme Euroopan alueen partiokoulutustapahtuman Academyn yhdessä Pääkaupunkiseudun Partiolaisten kanssa. Academyn teemaksi nostetaan koulutuksen osaamisperusteisuus (toteutus on riippuvainen siitä, myönnetäänkö tapahtuman järjestelyvastuu Suomelle). 2. Varmistamme partiotoiminnan turvallisuuden Jokainen Roihulle osallistuva johtaja tai vapaaehtoistehtävässä oleva suorittaa Turvallisesti yhdessä -koulutuksen. Päivitämme partion turvallisuusohjeet ja viestimme niistä lippukunnille. 3. Takaamme, että partiossa on helppo johtaa hyvin Tuemme lippukuntia sekä piirien ja keskusjärjestön ryhmiä Paras paikka tehdä vapaaehtoistyötä -ohjelman käyttämisessä. Nostamme lippukunnanjohtajan pestin arvostusta. Roihulla järjestetään valtakunnallinen lippukunnanjohtajatapaaminen. Viestimme partiosta hyvään johtajuuteen kasvattavana liikkeenä. Nostamme johtamisen partiolaisten SuomiAreena-teemaksi ja toteutamme partiotaustaisista johtajista kertovan viestintäkampanjan. 4. Kasvatamme vaeltajien tyytyväisyyttä omaan ohjelmaansa Mallinnamme vaeltajien pestissä tapahtuvan oppimisen ja sen tukemisen Roihulla. Otamme uudistetun vaeltajaohjelman aktiiviseen käyttöön. Järjestämme vuodenvaihteessa vaeltajatapahtuman, joka toimii samalla Roihun Hiilloksena. 5(18)

6 Partio on aloitteellinen yhteistyökumppani 1. Varmistamme piirien ja Suomen Partiolaisten sujuvan yhteistyön Varmistamme toimintasuunnittelun ja -arvioinnin yhtenäisyyden Suomen Partiolaisten hallituksen sekä piirinjohtajien ja piirien toiminnanjohtajien tapaamisilla ja laajennettujen valiokuntien tapaamisilla. Otamme Microsoft Office 365 -toimintaympäristön aktiiviseen käyttöön sekä toiminnan dokumentoinnissa, siitä viestimisessä että siihen osallistamisessa. 2. Teemme onnistuneen Yhteisvastuukeräyskampanjan Lujitamme lippukuntien ja seurakuntien yhteistyötä yhteisillä palvelutempauksilla helmikuussa. Varmistamme, että lippukunnat osallistuvat Yhteisvastuukeräykseen kerääjinä. Partiolaisten keräys alkaa helmikuun palvelutempauksissa ja huipentuu Partioviikkoon. Valmistelemme yhdessä piirien ja lippukuntien kanssa Yhteisvastuukeräyksen tuotolla toteutettavaa ohjelmaa, jolla kokeillaan uusia toimintamuotoja ja tavoitellaan uusia kohderyhmiä. Ohjelman toteutus alkaa vuoden 2017 keväällä. 3. Toteutamme partion valtakunnalliset yhteistyöhankkeet Osallistumme aktiivisesti Punainen Sulka -keräykseen ja valmistelemme sen tuotolla toteutettavaa partion kansalaiskasvatusohjelmaa. Ohjelman toteutus alkaa vuoden 2018 alussa. Jatkamme partion metsäohjelman luomista yhdessä metsäalan toimijoiden kanssa. Valmistelemme partion vuonna 2017 toteutettavaa, metsäkasvatukseen liittyvää Suomi 100 vuotta -hanketta. Rakennamme Roihun avulla partiolle pitkäaikaisia kumppanuuksia. 4. Osallistumme tuloksekkaasti Euroopan alueen partiokonferensseihin Osallistumme sekä WAGGGS:in että WOSM:in Euroopan alueen konferensseihin maailmanjärjestölinjaustemme mukaisia tavoitteita aktiivisesti ajaen. Teemme tehokasta vaikuttamistyötä, jotta ehdokkaamme tulee valituksi WOSM:in Euroopan-komitean jäseneksi. 6(18)

7 Partiotoiminta toiminnanaloittain vuonna 2016 SP FS ry:n toimintasuunnitelma jäsennetään oheisessa taulukossa seitsemän toiminnanalan ja kolmen em. strategisen kaksivuotispainotuksen perusteella. Järjestöjohtaminen ja valtakunnallinen ruotsinkielinen partiotoiminta huomioidaan myös omina kokonaisuuksinaan. Toiminnanala Strateginen tavoite Toiminta Järjestöjohto Partio on aloitteellinen yhteistyökumppani Partiokasvatus Partio kuuluu kaikille Partio kasvattaa hyvään johtajuuteen Partion positiivinen vaikutus ulottuu mahdollisimman moneen suomalaiseen Rekrytoimme lisää aikuisia partioon, erityisesti ryhmänvetäjiksi. Tavoittelemme aktiivisesti uusia kohderyhmiä. Teemme asennemuutosta kohti kaikille avointa partiota. Partio on esimerkki arvopohjaisesta johtajuudesta yhteiskunnassa, partiolaiset ovat aloitteellisia ja vastuullisia toimijoita omassa ympäristössään. Yhteisvastuukeräys- ja Punainen Sulka - hankkeet, Luottisstartti, piirinjohtajien ja piirien toiminnanjohtajien tapaamiset Yhdistyksen sääntömääräisten kokousten järjestäminen, partion tutkimus- ja kehitysryhmä, ansiomerkkitoiminta partio-ohjelma.fi (ja sen kehittäminen) ryhmänvetäjien tukena, luotsiakatemia Yhteisvastuukeräys, partio-ohjelman osien kääntäminen englanniksi Lippukunnan tapahtuman järjestämisen oppaan kirjoittaminen ei-vielä-partiolaiset huomioiden Vaeltajaohjelman jalkauttaminen ja valtakunnallisen hiillostapahtuman järjestäminen vaeltajille, luodaan samoajien ja vaeltajien pestaamismalli ja kohtaamispaikkoja Roihulla, partiokasvatuksen vahvistaminen koulutusjärjestelmässä, Hyvää elämää Parempaa maailmaa -ohjelmapainotus, Free being me - ohjelma Roihulla, osaamismerkkien suunnittelu, VJ-käsikirjan kirjoittaminen, ROKkouluttajakoulutuksen tukimateriaalin luominen 7(18)

8 Partio on aloitteellinen yhteistyökumppani Vapaaehtoistuki Partio kuuluu kaikille Partio kasvattaa hyvään johtajuuteen Partio on aloitteellinen yhteistyökumppani Partion positiivinen vaikutus ulottuu mahdollisimman moneen suomalaiseen ja sitä kautta koko Suomeen. Mahdollisimman moni löytää partiosta oman paikkansa. Partio on kohderyhmän silmissä kiinnostava harrastus ja vapaaehtoistyö Rekrytoimme lisää aikuisia partioon, erityisesti ryhmänvetäjiksi Tavoittelemme aktiivisesti uusia kohderyhmiä Teemme asennemuutoksen kohti kaikille avointa partiota Partio on esimerkki arvopohjaisesta johtajuudesta yhteiskunnassa. Partiolaiset ovat aloitteellisia ja vastuullisia toimijoita omassa ympäristössään Punainen Sulka, partio-ohjelman kehittäminen metsäohjelma, metsäteemainen yrityskylä Roihulla, lukioiden partiolinjojen tukeminen, piiritoiminnan tuki (ohjaaja-, erä-, kisa- ja meripartiotoiminta, kansainvälisyyskasvatus), Kohtaus, Kirkkopyhä Sudenpennun jäljet -kirjapäivitys, tarpojaohjelmapäivitys, symboliikkakartoitusprojekti, erätaitokoulutusten kehittäminen, kisasääntöjen päivittäminen Kiusaamisen vastaisen KiVa partio -konseptin kehittäminen Leiriluotsikoulutuksen kehittäminen Roihulle, #partiokuntoon2016 Partion johtamiskäsityksen päivittäminen, johtajakoulutuksen kehittäminen, suomalaisen VBL-koulutuksen käynnistäminen, luodaan vapaaehtoisten johtamisen malli, Kuksa- HRM-järjestelmän kehittäminen Johtamiskoulutuksen kehittäminen, kansainvälinen yhteistyö osaamisen tunnistamiseksi ja tunnustamiseksi Opuksen mukaiset koulutustapahtumat, Kohtaus, Ko-Gi-kokonaisuus ja -kehittäminen, piirien turvallisuusryhmä- ja -tarveselvitys, poikkeusraportointityökalun luominen, tietosuojaohjelman luominen, tietohallinnon 8(18)

9 Aluetyö Partio kuuluu kaikille Partio kasvattaa hyvään johtajuuteen Partio on aloitteellinen yhteistyökumppani Partion positiivinen vaikutus ulottuu mahdollisimman moneen suomalaiseen ja sitä kautta koko Suomeen. Mahdollisimman moni löytää partiosta oman paikkansa. Partio on kohderyhmän silmissä kiinnostava harrastus ja vapaaehtoistyö. Rekrytoimme lisää aikuisia partioon, erityisesti ryhmänvetäjiksi. Tavoittelemme aktiivisesti uusia kohderyhmiä. Teemme asennemuutoksen kohti kaikille avointa partiota. Partio on esimerkki arvopohjaisesta johtajuudesta yhteiskunnassa. Partiolaiset ovat aloitteellisia ja vastuullisia toimijoita omassa ympäristössään. kehittämissuunnitelman toteuttaminen, koulutusjärjestelmän päivittäminen, KoJdokumenttien luominen, kouluttajakoulutus, koulutusten vaikuttavuuden arviointi, koulutusten validointi ja validoitujen koulutusten laadunvarmistus piireissä ja lippukunnissa, osaamismerkkien tuottaminen, monimuotoisen koulutuksen järjestämisen tukeminen, eoppimisyhteistyö (eoppimisen kehittämiseksi) Lippukuntien vapaaehtoistyön kehittäminen lippukuntien kanssa, lippukunnanjohtajatapaamiset Roihulla, kyläpäällikkökonsepti Roihulla, alueohjaajien kouluttaminen Alueohjaajien vinkkipaketin kokoaminen Sisuryhmätoiminnan käynnistäminen ja vahvistaminen, Reppuhanke (Sisu), selkokielisen materiaalin luominen Monimuotoisuuspelin luominen, Ei Rasismille! -hankkeeseen ja rasisminvastaiselle viikolle osallistuminen Alueohjaajien ja alueellisten ohjaajien Roihutapaaminen Sisu-yhteistyökumppanuuksien etsiminen ja yhteistyön syventäminen, Ei Rasismille! - kumppanuushankkeen jatkaminen, Yhteisvastuu ja Punainen Sulka -hankkeiden toteuttamisen tukeminen Lippukuntakansion päivittäminen, piirivierai- 9(18)

10 Kansainväliset yhteydet Partio kuuluu kaikille Partio kasvattaa hyvään johtajuuteen Partio on aloitteellinen yhteistyökumppani Partion positiivinen vaikutus ulottuu mahdollisimman moneen suomalaiseen ja sitä kautta koko Suomeen. Mahdollisimman moni löytää partiosta oman paikkansa. Partio on kohderyhmän silmissä kiinnostava harrastus ja vapaaehtoistyö. Tavoittelemme aktiivisesti uusia kohderyhmiä Partio on esimerkki arvopohjaisesta johtajuudesta yhteiskunnasta. Partiolaiset ovat aloitteellisia ja vastuullisia toimijoita omassa ympäristössään. lut, Parempi lippukunta -blogi, Rowerway-leirimatka, Yrjön päivän retki Viroon, Muistelemis- ja Rauhanpäiväkonseptit, kansainvälisen toiminnan apurahojen markkinointi, partion kansainvälisyydestä viestiminen, Roihun kv-toiminnan tuki WOSM:in ja WAGGGS:in Euroopan alueiden diversity-toimenpiteiden ja -tapahtumien seuranta Tuetaan suomalaisten partiojohtajien osallistumista kansainvälisiin koulutuksiin, Pohjoismaiseen Gender-yhteistyöprojektiin osallistuminen, Academyn 2016 järjestäminen Nepal3-hanke, Euraasiakumppanuuden käynnistäminen, delegaatioiden lähettäminen WOSM:in ja WAGGGS:in Euroopan alueen konferensseihin, Suomen WOSM:in Euroopan komitean ehdokkuuden edistäminen, Euroopan ja Euraasian välisen konferenssin järjestelytuki, viestintä- ja globaalikasvatushankkeen tukeminen, kehy-rahan kerääminen jäsenmaksulaskutuksen yhteydessä, suomalaisen partion esittelymateriaalien luominen, lähialueyhteistyö Pohjoismainen yhteistyö, kansainvälisten partiosäätiöiden toiminnan tukeminen, KVviestintä, piirien KV-vastaavien tapaamiset ja osaamisen kehittäminen, WSYF-koulutus, maailmanjärjestöjen luottamuspesteissä toimivien tuki, vapaaehtoistyö- ja leirimatkailumahdollisuuksien markkinointi (partiokodit), vapaaehtoisten lähettäminen kumppanimaihin Etvo-ohjelman kautta, KV-sektorin ulkopuoli- 10(18)

11 Viestintä ja markkinointi Partio kuuluu kaikille Partio kasvattaa hyvään johtajuuteen Partio on aloitteellinen yhteistyökumppani Yhteiskuntasuhteet Partio kuuluu kaikille Partion positiivinen vaikutus ulottuu mahdollisimman moneen suomalaiseen ja sitä kautta koko Suomeen. Mahdollisimman moni löytää partiosta oman paikkansa. Partio on kohderyhmän silmissä kiinnostava harrastus ja vapaaehtoistyö Rekrytoimme lisää aikuisia partioon, erityisesti ryhmänvetäjiksi. Tavoittelemme aktiivisesti uusia kohderyhmiä. Partio on esimerkki arvopohjaisesta johtajuudesta yhteiskunnassa. Partiolaiset ovat aloitteellisia ja vastuullisia toimijoita omassa ympäristössään. partion vaikutusta yhteiskunnassa Partion positiivinen vaikutus ulottuu mahdollisimman moneen suomalaiseen ja sitä kautta koko Suomeen. Mahdollisimman moni löytää partiosta oman paikkansa. Partio on kohde- sen rahoituksen hallinnointi, maailmanjärjestöyhteydet, kumppanuus- ja kehytoiminnan kehittäminen Uusi visuaalinen ilme, valtakunnallinen markkinointimateriaalipankki, Liity Partioon! - kampanja #Partiokuntoon2016, markkinointikampanja Valtakunnallinen esikoulukampanja, Partioviikko, ystävänpäiväkampanja Sisäinen ja ulkoinen viestintä, VBLkurssitarinat, johtaminen SuomiAreenan teemana, partiotaustaisista johtajista kertova viestintäkampanja Valtakunnallisten yhteistyöhankkeiden viestintä Partio-lehti, Partiojohtaja-verkkojulkaisu, sisäisen viestinnän kehittäminen, Lippukuntaposti, PiiriPosti, Ti-Taa, toiminnanalojen viestintäsuunnitelmat, partio.fi, toiminta.partio.fi ja partion projektisivut, sosiaalisen median strategia, partioviestinnän koulutuspäivä, partiolehtien kehittämispäivä, YSPtoiminta, medialähettiläskoulutus, Partiolaisten kotiin -yleisesite Kuntavaalikampanja 2017, Roihusidosryhmätilaisuudet, SuomiAreena, sidosryhmätyön kannalta merkittäviin tilaisuuksiin ja tapahtumiin osallistuminen, Allianssiristei- 11(18)

12 Partio kasvattaa hyvään johtajuuteen Partio on aloitteellinen yhteistyökumppani Talous Partio kuuluu kaikille Partio kasvattaa hyvään johtajuuteen ryhmän silmissä kiinnostava harrastus ja vapaaehtoistyö. Partio on esimerkki arvopohjaisesta johtajuudesta yhteiskunnassa. Partiolaiset ovat aloitteellisia ja vastuullisia toimijoita omassa ympäristössään. Partion positiivinen vaikutus ulottuu mahdollisimman moneen suomalaiseen ja sitä kautta koko Suomeen. Mahdollisimman moni löytää partiosta oman paikkansa. Partio on kohderyhmän silmissä kiinnostava harrastus ja vapaaehtoistyö. Rekrytoimme lisää aikuisia partioon, erityisesti ryhmänvetäjiksi Tavoittelemme aktiivisesti uusia kohderyhmiä Teemme asennemuutoksen kohti kaikille avointa partiota. Partio on esimerkki arvopohjaisesta johtajuudesta. Partiolaiset ovat aloitteellisia ja vas- lyn sidosryhmätilaisuuden järjestäminen, partio-ohjelman kehittäminen Y-trainee-valmennus, koulutusjärjestelmän kehittäminen, arvopohjainen johtajuus - kumppanuusverkoston luominen Yhteisvastuukeräys, Punainen Sulka, Suomi100-juhlintaan osallistuminen, metsäryhmän perustaminen, valtakunnallinen edunvalvontatyö, partioparlamentaarikoiden verkosto, järjestelmällinen yhteys merkittäviin sidosryhmiin, lippukuntien paikallisen sidosryhmätyön tukeminen, Kirkkopyhä, sidosryhmätilaisuus Partioviikolla, olemassa olevien kumppanuuksien kehittäminen MOSH-tuki ja -päivitykset, partion ulkoisten edustajien tapaaminen, CRM-rekisteri, Y- ryhmä, piiriviestintä, yhteiskuntasuhde- ja edunvalvontatyön koordinointi, piirien alueellisen yhteiskuntasuhdetyön tuki, laajennettu y-valiokunta, tiedotteet ja kannanotot Roihun resurssitiimin ja riskienhallinnan tuki Roihun jälkeisen suurleirin suunnittelu (vähävaraisten lasten osallistumisen tukeminen) Partio-ohjelman taloussisältö ja sen kehittäminen 12(18)

13 Partio on aloitteellinen yhteistyökumppani tuullisia toimijoita omassa ympäristössään. Solmimme kumppanuuksia ja etsimme uusia rahoituslähteitä, jotka tukevat partioohjelman toteuttamista ja vahvistavat toimintaedellytyksiämme sekä laajentavat partion vaikutusta yhteiskunnassa. Yhteisvastuukeräys, Punainen Sulka, varainhankinnan strategia, adventtikalenterikampanja, sähköinen adventtikalenterijärjestelmä Talousvaliokunta jalkautuu muihin valiokuntiin, CRM-rekisteri, partiojäsenyyden tuotteistaminen, Roihu-kumppanuuksien syventäminen ja puitesopimusten mahdollinen jatkaminen Sähköinen toimintaympäristö Microsoft Office 365, Roihu, sähköisen jäsenkortin tarvekartoitus, sisäisen tarkistuksen prosessit Valtakunnallinen ruotsinkielinen toiminta Partiokasvatus Tavoittelemme aktiivisesti uusia kohderyhmiä Yhteisvastuukeräys Partio kasvattaa hyvään johtajuuteen. Partio on esimerkki arvopohjaisesta johtajuudesta Vaeltajaohjelman jalkauttaminen, Hyvää elämää Parempaa maailmaa -ohjelmapainotus yhteiskunnassa. Partiolaiset ovat aloitteellisia ja vastuullisia toimijoita omassa ympäristössään. Tarpojaohjelman päivittäminen, symboliikkakartoitusprojekti Vapaaehtoistuki Opuksen mukaiset koulutustapahtumat, perustoiminnan määrittely, koulutusjärjestelmäpäivitys, KoJ-dokumenttien päivittäminen, validoitujen koulutusten laadunvarmistus, validoitujen todistusten tilaamisprosessi, koulutusten ja partiokoulutuksen validointi, monimuotoisen koulutuksen järjestäminen Aluetyö Partio kuuluu kaikille. Partion positiivinen Lippukunnanjohtajien tukeminen vaikutus ulottuu mahdollisimman moneen suomalaiseen ja sitä kautta koko Suomeen. Mahdollisimman moni löytää partiosta oman paikkansa. Partio on kohderyhmän silmissä kiinnostava harrastus ja vapaaehtoistyö. Rekrytoimme lisää aikuisia partioon, erityi- Alueohjaajien vinkkipaketti 13(18)

14 Kansainväliset yhteydet Viestintä ja markkinointi Yhteiskuntasuhteet sesti ryhmänvetäjiksi. Partio on aloitteellinen yhteistyökumppani. Partio kuuluu kaikille. Partion positiivinen vaikutus ulottuu mahdollisimman moneen suomalaiseen ja sitä kautta koko Suomeen. Mahdollisimman moni löytää partiosta oman paikkansa. Partio on kohderyhmän silmissä kiinnostava harrastus ja vapaaehtoistyö. Partio kuuluu kaikille. Partion positiivinen vaikutus ulottuu mahdollisimman moneen suomalaiseen ja sitä kautta koko Suomeen. Mahdollisimman moni löytää partiosta oman paikkansa. Partio on kohderyhmän silmissä kiinnostava harrastus ja vapaaehtoistyö. Rekrytoimme lisää aikuisia partioon, erityisesti ryhmänvetäjiksi. Tavoittelemme aktiivisesti uusia kohderyhmiä Partio on aloitteellinen yhteistyökumppani. Partio kuuluu kaikille. Partion positiivinen vaikutus ulottuu mahdollisimman moneen suomalaiseen ja sitä kautta koko Suomeen. Mahdollisimman moni löytää partiosta oman paikkansa. Partio on kohderyhmän silmissä Yhteisvastuukeräys, Punainen Sulka Lippukuntakansion päivittäminen Kansainvälisen toiminnan apurahojen markkinointi, partion kansainvälisyydestä viestiminen Uusi visuaalinen ilme, markkinointimateriaalipankki, Liity partioon! - markkinointikampanja Markkinointikampanja Valtakunnallinen esikoulukampanja, Partioviikko, ystävänpäiväkampanja Valtakunnallisten yhteistyöhankkeiden viestintä Lippukuntaposti, Piiriposti, Ti-taa, partio.fi, toiminta.partio.fi, partion projektisivut, sosiaalisen median strategia, Partiolaisten kotiin - yleisesite Kuntavaalikampanja 2017, lippukuntien yhteiskuntasuhde- ja edunvalvontatyön tuki, sidosryhmäyhteistyö ja merkittäviin tapahtumiin ja tilaisuuksiin osallistuminen 14(18)

15 Talous kiinnostava harrastus ja vapaaehtoistyö. Partio on aloitteellinen yhteistyökumppani. Partio kasvattaa hyvään johtajuuteen. Partio on esimerkki arvopohjaisesta johtajuudesta yhteiskunnassa. Partiolaiset ovat aloitteellisia ja vastuullisia toimijoita omassa ympäristössään. Partio on aloitteellinen yhteistyökumppani. Solmimme kumppanuuksia ja etsimme uusia rahoituslähteitä, jotka tukevat partioohjelman toteuttamista ja vahvistavat toimintaedellytyksiämme sekä laajentavat partion vaikutusta yhteiskunnassa. Yhteisvastuukeräys, Punainen Sulka, valtakunnallinen edunvalvontatyö, lippukuntien paikallisen sidosryhmäyhteistyön tukeminen, tiedotteet ja kannanotot Partio-ohjelma Yhteisvastuukeräys, Punainen Sulka, adventtikalenterikampanja, sähköinen adventtikalenterijärjestelmä Partiojäsenyyden tuotteistaminen Sähköinen toimintaympäristö Microsoft Office (18)

16 Tapahtumakalenteri 2016 Toimintasuunnitelman liitteenä on SP FS ry:n tapahtumakalenteri Tammikuu TAMMIKUU Helmikuu Maaliskuu Huhtikuu Tapahtuma Päivämäärä Vastuullinen toiminnanala Kirkon kasvatuksen päivät Kasvatus Medialähettiläskoulutus Viestintä ja markkinointi Viestinnän toimihenkilöpäivä Viestintä ja markkinointi OHALKO ohjelma-, koulutus- ja Kasvatus aluetoiminnanalojen työntekijät Educa-messut, Helsinki Kasvatus Kipparikurssin pääsykoe Kasvatus Toiminnan suunnittelun käynnistäminen Järjestöjohto SPH, piirinjohtajat, piirien toiminnanjohtajat Luottisstartti Järjestöjohto Yhteisvastuu-tempauspäivä Partiolippukunnat Muistelemispäivä Kansainväliset yhteydet Saaristokipparikurssi, Askainen Kasvatus Vestigatio Kalmia, talvi-sm-kisat Lounais-Suomen Partiopiiri, kasvatus Meripartiojohtajapäivät, Maarianhamina Kasvatus Kipparikurssin teoria Kasvatus Leiriluotsikoulutukset partiopiireissä Maaliskuu Kipparikurssin teoria Kasvatus Kohtaus partiopiirien alue-, ohjelma- ja koulutustoimijoiden seminaari Aluetyö, kasvatus, vapaaehtoistuki 16(18)

17 Toukokuu Kesäkuu Heinäkuu Elokuu Syyskuu Partioneuvoston sääntömääräinen Järjestöjohto kevätkokous Ko-Gi 120 -johdanto-osa Ko-Gi -ryhmä Allianssi-risteilyn sidosryhmätilaisuus, Yhteiskuntasuhteet, järjestöjohto Partiotoimihenkilöpäivät Partioviikko, Roihuviikko Sidosryhmätilaisuus Yhteiskuntasuhteet Yrjönpäivänretki, Viro Kansainväliset yhteydet Partiolaisten kansallinen kirkkopyhä Pääkaupunkiseudun Partiolaiset, kasvatus, yhteiskuntasuhteet Laajennettujen valiokuntien tapaaminen Järjestöjohto Repliikki 2016, kevät-sm-kisat Hämeen Partiopiiri, kasvatus SP Rogaining-kilpailut Kasvatus, Lounais-Suomen Partiopiiri Ko-Gi 120 -leiri Ko-Gi -ryhmä WAGGGS:n Euroopan alueen konferenssi Kansainväliset yhteydet WOSM:n Euroopan alueen konferenssi Kansainväliset yhteydet SuomiAreena Yhteiskuntasuhteet Roihu-Finnjamboree Roihun leiritoimikunta Roihu-sidosryhmätilaisuus Yhteiskuntasuhteet Rowerway Kansainväliset yhteydet TG/Ko-Gi (121) -koulutus, Scouterna Ko-Gi -ryhmä Ohjaajakoulutus O-ryhmä Partiolehtien kehittämisviikonloppu Partio ja Partiojohtaja -lehdet Kipparikurssin käytännönosa Kasvatus Rauhanpäivä Kansainväliset yhteydet 17(18)

18 Lokakuu Marraskuu Joulukuu Tulevaisuusseminaari SPH, piirinjohtajat, Järjestöjohto partioneuvokset, pii- rien toiminnanjohtajat Ko-Gi 120 -seminaari Ko-Gi -ryhmä Partiopiirien KV-vastaavien koulutus Kansainväliset yhteydet Viestinnän toimihenkilöpäivä Viestintä ja markkinointi OHALKO ohjelma-, koulutus- ja Kasvatus aluetoiminnanalojen työntekijät Syys-SM-kisat Pohjanmaan Partiopiiri JOTA-JOTI Kasvatus Partioviestinnän koulutuspäivä Viestintä ja markkinointi Laajennettujen valiokuntien tapaaminen Järjestöjohto Sisujohtajapäivät Aluetyö Jäsenkokous Järjestöjohto Pelastautumiskurssi Kasvatus Partioneuvoston sääntömääräinen syyskokous Järjestöjohto Partioglögit Joulukuu Partioaseman käyttäjätoimikunta Valtakunnallinen hiillostapahtuma Kasvatus vaeltajille 18(18)

Tavoitteena on, että vanhempia kutsutaan lippukunnan tapahtumiin. Tavoitteena on, että lippukuntaan perustetaan vanhempainneuvosto.

Tavoitteena on, että vanhempia kutsutaan lippukunnan tapahtumiin. Tavoitteena on, että lippukuntaan perustetaan vanhempainneuvosto. 1 Yleistä Partiolippukunta Lapin Kiehiset ja Kivekkäät toimii Sodankylän alueella ja kuuluu Lapin partiopiiriin. Taustayhteisönä toimii Sodankylän seurakunta. Lippukunta pitää sodankyläistä partioperinnettä

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 JÄRVI-SUOMEN PARTIOLAISET ry TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Käsitelty syyskokouksessa 14.11.2015 Kajaanissa TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Järvi-Suomen Partiolaisten kaikki toiminta tukee lippukuntia laadukkaan partiotoiminnan

Lisätiedot

Partiolippukunta Tampereen Kotkat Tapahtumakalenteri 2016

Partiolippukunta Tampereen Kotkat Tapahtumakalenteri 2016 Partiolippukunta Tampereen Kotkat Tapahtumakalenteri 2016 Sudenpennut Seikkalijat Tarpojat Samoajat Vaeltajat Aikuiset Tammikuu LPK Kinkunpolttajaiset, TaKo & TaLo 9.1. HP Luottispäivä, Tampere 10.1. Hervanta16

Lisätiedot

ETELÄ-KARJALAN PARTIOLAISET RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2020

ETELÄ-KARJALAN PARTIOLAISET RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2020 ETELÄ-KARJALAN PARTIOLAISET RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2020 (myöh. partiopiiri) toimii Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry:n (myöh. keskusjärjestö tai Suomen Partiolaiset) piirijärjestönä Etelä-Karjalan

Lisätiedot

Partiolippukunta Tampereen Kotkat Tapahtumakalenteri 2015

Partiolippukunta Tampereen Kotkat Tapahtumakalenteri 2015 Partiolippukunta Tampereen Kotkat Tapahtumakalenteri 2015 Sudenpennut Seikkalijat Tarpojat Samoajat Vaeltajat Aikuiset Tammikuu LPK Kinkunpolttajaiset, TaKo & TaLo 9.1. HP Luottispäivä, Tampere 10.1. Hervanta16

Lisätiedot

Tavoitteena on, että ikäkausiryhmät osallistuvat kipinä hetkiin koloilloissaan.

Tavoitteena on, että ikäkausiryhmät osallistuvat kipinä hetkiin koloilloissaan. 1 Yleistä Partiolippukunta Lapin Kiehiset ja Kivekkäät toimii sodankylän alueella ja kuuluu Lapin partiopiiriin. Taustayhteisönä toimii Sodankylän seurakunta. Lippukunta pitää Sodankyläistä partioperinnettä

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Partiolippukunta Vihterä ry Toimintasuunnitelma 2016 Mahdollistamme alueen lapsille ja nuorille laadukasta ja mielekästä partiotoimintaa Yleistä toiminnasta Partiolippukunta Vihterä ry:n tarkoituksena

Lisätiedot

1 Yleistä. 2 Tavoitteet. 3 Hallinto

1 Yleistä. 2 Tavoitteet. 3 Hallinto 1 Yleistä Partiolippukunta Lapin Kiehiset ja Kivekkäät toimii Sodankylän alueella ja kuuluu Lapin partiopiiriin. Taustayhteisönä toimii Sodankylän seurakunta. Lippukunta ylläpitää Sodankyläläistä partiotoimintaa.

Lisätiedot

Hämeen Partiopiiri ry. Toimintasuunnitelma. ja Talousarvio ESITYS SYYSKOKOUKSELLE 21.11.2015

Hämeen Partiopiiri ry. Toimintasuunnitelma. ja Talousarvio ESITYS SYYSKOKOUKSELLE 21.11.2015 Hämeen Partiopiiri ry Toimintasuunnitelma ja Talousarvio 2016 ESITYS SYYSKOKOUKSELLE 21.11.2015 Sisällys JOHDANTO 3 STRATERGIA 2015-2018 4 5 TAVOITTEET 2015-2016 VAHVA LIPPUKUNTA 6 KAIKKI MUKAAN 7 LOISTAVAA

Lisätiedot

HEI, KUKA TUKEE LIPPUKUNTAA?

HEI, KUKA TUKEE LIPPUKUNTAA? HEI, KUKA TUKEE LIPPUKUNTAA? PIIRIMATERIAALIPAKETTI 2 TOSUN TUEKSI, lähetetty 7.4.2016 Lippukuntatuen uudistamistyöryhmä Suomen Partiolaiset Finlands Scouter Tulevaisuudessa meillä on vahvempia ja elinvoimaisempia

Lisätiedot

NASTAPARTIO RY Toimintasuunnitelma 2015

NASTAPARTIO RY Toimintasuunnitelma 2015 NASTAPARTIO RY Toimintasuunnitelma 2015 Nastapartion päätavoitteet vuonna 2015 Vahva lippukunta Tukea ja koulutusta kohdennetaan erityisesti yhdistystoiminnan kannalta tärkeimpiin tehtäviin. Pestikulttuuri

Lisätiedot

Toiminnanalojen kuulumiset SP:n hallitus 5/2013 28.4.2013 1

Toiminnanalojen kuulumiset SP:n hallitus 5/2013 28.4.2013 1 Toiminnanalojen kuulumiset SP:n hallitus 5/2013 28.4.2013 1 Alue ALKUVUOSI Aluevaliokunnan huomiota aluetyön tasalaatuisuuteen Suuria vaihteluja piireittäin, aluetapaamisia 0-8 kpl vuodessa, osassa ei

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Nakkilan Partiolaiset ry toteuttaa partiotoimintaa lapsille ja nuorille Nakkilan kunnassa. Lippukunta on Lounais-Suomen Partiopiiri ry:n ja Suomen Partiolaiset ry:n jäsen. Lippukunta

Lisätiedot

Viialan Metsänkävijät ry Toimintasuunnitelma 2018

Viialan Metsänkävijät ry Toimintasuunnitelma 2018 Viialan Metsänkävijät ry Toimintasuunnitelma 2018 Lippukunnan pääteemana vuonna 2018 on viettää ikimuistoista Viialan Metsänkävijöiden 80- vuotis-juhlavuotta, joka sisältää mm. pääjuhlan helmikuussa ja

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Perustiedot. Lippukunnanjohtaja. Lippukunnan apulaisjohtaja

Sisällysluettelo. Perustiedot. Lippukunnanjohtaja. Lippukunnan apulaisjohtaja Sisällysluettelo 1. Yleistiedot sivu 2 2. Toimintasuunnitelma sivu 3 3. Tapahtumakalenteri sivu 10 4. Talousarvio sivu 12 Perustiedot on aktiivinen, 70-vuotias poikalippukunta, joka kuuluu Hämeen Partiopiiriin.

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 n Partiolaiset ry toteuttaa partiotoimintaa lapsille ja nuorille n kunnassa. Lippukunta on Lounais-Suomen Partiopiiri ry:n ja Suomen Partiolaiset ry:n jäsen. Vuonna 2014 lippukunta

Lisätiedot

Esitys syyskokoukselle 26.10.2014 ESITYS Syyskokoukselle 26.10.2014 1

Esitys syyskokoukselle 26.10.2014 ESITYS Syyskokoukselle 26.10.2014 1 Esitys syyskokoukselle 26.10.2014 1 2 Sisällysluettelo 1 TAUSTAA... 4 2 LAPIN PARTIOLAISTEN STRATEGIA 2015 2018... 4 3 TOIMINTASUUNNITELMA 2015... 6 A) Partio kuuluu kaikille... 7 B) Partio on (nuoria)

Lisätiedot

v. 10.2.2015 Lippukuntatuen käsikirja piireille ja keskusjärjestölle

v. 10.2.2015 Lippukuntatuen käsikirja piireille ja keskusjärjestölle v. 10.2.2015 Lippukuntatuen käsikirja piireille ja keskusjärjestölle 2014 Lippukuntatuen käsikirja piireille ja keskusjärjestölle Suomen Partiolaiset - Finland Scouter Taitto: Tuomas Sauliala Kuvat: Joonas

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 ETELÄ-KARJALAN PARTIOLAISET RY

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 ETELÄ-KARJALAN PARTIOLAISET RY TOIMINTASUUNNITELMA 2016 ETELÄ-KARJALAN PARTIOLAISET RY ETELÄ-KARJALAN PARTIOLAISET ETELÄ-KARJALAN PARTIOLAISTEN VUOSI 2016 ORGANISAATIO STRATEGIA 2015-2018 ALUE VAPAAEHTOISTUKI (KOULUTUS) OHJELMA PROJEKTIT

Lisätiedot

Lippukunnanjohtajan. Tämän kortin omistaa:

Lippukunnanjohtajan. Tämän kortin omistaa: Lippukunnanjohtajan KOULUTTAUTUMISKORTTI Lippukunnanjohtajana olet vastuullisessa, mutta antoisassa pestissä. Tähän korttiin on koottu asioita, joiden osaaminen helpottaa työtäsi lippukunnanjohtajana.

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Kuva Ismo Kurki: Etelä-Karjalan Partiolaiset ry Toimintasuunnitelma 2015 1 JOHDANTO Etelä-Karjalan Partiolaiset ry on perustettu vuonna 1976 ja se toimii Suomen Partiolaiset Finlands

Lisätiedot

KEHITYSYHTEISTYÖLINJAUKSET SUOMEN PARTIOLAISET FINLANDS SCOUTER RY.

KEHITYSYHTEISTYÖLINJAUKSET SUOMEN PARTIOLAISET FINLANDS SCOUTER RY. KEHITYSYHTEISTYÖLINJAUKSET SUOMEN PARTIOLAISET FINLANDS SCOUTER RY. Think globally, act locally Sisällysluettelo Saatteeksi... 2 1. Mitä kehitysyhteistyö on?... 2 2. Miksi kehitysyhteistyötä tehdään?...

Lisätiedot

KASVUKYSELYN TULOKSET

KASVUKYSELYN TULOKSET KASVUKYSELYN TULOKSET Taustaa Osana Strategiaa 2020 tukevan kasvusuunnitelman valmistelua järjestettiin lippukunnille kysely kasvua estävistä tekijöistä sekä lippukuntien hyvistä toimintatavoista. Tätä

Lisätiedot

HALLITUKSEN KOKOUS SPH II/2019

HALLITUKSEN KOKOUS SPH II/2019 SPH II/2019 Pöytäkirja 15.2.2019 HALLITUKSEN KOKOUS SPH II/2019 AIKA Torstai 14.2.2019 klo 17.02-20.03 PAIKKA Töölönkatu 55, 00250 Helsinki Skype for Business & Teams LÄSNÄ Puheenjohtaja Maria Ruohola

Lisätiedot

Järvi-Suomen Partiolaiset ry

Järvi-Suomen Partiolaiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2009-2010 TAPAHTUMAKALENTERI 2009 TALOUSARVIO 2009 Järvi-Suomen Partiolaiset ry Hyväksyttiin Järvi-Suomen Partiolaiset ry:n syyskokouksessa 26.10.2008 SISÄLLYSLUETTELO Piirijohtajan

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n säännöt Hyväksytty piirin kokouksessa 19.10.2015. PRH hyväksynyt 8.12.2015.

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n säännöt Hyväksytty piirin kokouksessa 19.10.2015. PRH hyväksynyt 8.12.2015. Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n säännöt Hyväksytty piirin kokouksessa 19.10.2015. PRH hyväksynyt 8.12.2015. 1. Nimi, kotipaikka ja kieli Yhdistyksen nimi on Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry. Sen kotipaikka

Lisätiedot

ry:n säännöt. Hyväksytty ry:n kokouksessa.. 20. Merkitty yhdistysrekisteriin.. 20.

ry:n säännöt. Hyväksytty ry:n kokouksessa.. 20. Merkitty yhdistysrekisteriin.. 20. MALLISÄÄNNÖT PARTIOPIIREJÄ VARTEN (Prh:n 21.3.2007 ennakkotarkastamat, 3 tarkennus 18.4.07) ry:n säännöt. Hyväksytty ry:n kokouksessa.. 20. Merkitty yhdistysrekisteriin.. 20. 1 NIMI, KOTIPAIKKA JA KIELI

Lisätiedot

Katsaus L-SP:n Kasvu-projektiin 3.11.2012

Katsaus L-SP:n Kasvu-projektiin 3.11.2012 Katsaus L-SP:n Kasvu-projektiin 3.11.2012 TAVOITE Kasvattaa Lounais-Suomen Partiopiirissä toimivien partiolaisten määrää 1.500:lla vuoteen 2015 mennessä. KEINOT Yhdessä lippukuntien kanssa etsitään keinot

Lisätiedot

PARTIOJOHTAJA PERUSKOULUTUS

PARTIOJOHTAJA PERUSKOULUTUS PARTIOJOHTAJA PERUSKOULUTUS Osaa perustaidot ja tiedot tapahtuman ja ihmisten johtamisesta partiossa. Moduulit: Johtaminen partiossa 4h Minä partiojohtajana I 4h Tapahtuman johtaminen 4h (sisältää johtamisharjoituksen)

Lisätiedot

Verkostotapaamiset (erikseen ohjelmaohjaajat, kisavastaavat, erätaitovastaavat, lippukuntajaostolaiset)

Verkostotapaamiset (erikseen ohjelmaohjaajat, kisavastaavat, erätaitovastaavat, lippukuntajaostolaiset) PAJOJEN KUVAUKSET Perjantai 1.4.2016 klo 19.00 alkaen Verkostotapaamiset (erikseen ohjelmaohjaajat, kisavastaavat, erätaitovastaavat, lippukuntajaostolaiset) Verkostotapaamisissa verkostoidutaan, vaihdetaan

Lisätiedot

LIPPUKUNTATUEN UUDISTUKSEN JALKAUTTAMINEN PIIRISTÄ LIPPUKUNTIIN

LIPPUKUNTATUEN UUDISTUKSEN JALKAUTTAMINEN PIIRISTÄ LIPPUKUNTIIN 1.6.2016 LIPPUKUNTATUEN UUDISTUKSEN JALKAUTTAMINEN PIIRISTÄ LIPPUKUNTIIN Hei piireihin! Tämä on Lippukuntatuen uudistuksen materiaalipaketti 3, joka käsittelee uuden työnjaon jalkautusta lippukuntiin.

Lisätiedot

Saatteeksi. Partiotoimintamme sydän on lippukunta. Kotoisessa, omassa lippukunnassa on turvallista HY VÄ LI PPUKU N NANJOHTAJA,

Saatteeksi. Partiotoimintamme sydän on lippukunta. Kotoisessa, omassa lippukunnassa on turvallista HY VÄ LI PPUKU N NANJOHTAJA, Saatteeksi HY VÄ LI PPUKU N NANJOHTAJA, Partiotoimintamme sydän on lippukunta. Kotoisessa, omassa lippukunnassa on turvallista kasvaa ja kokeilla vastuunkantoa omien kykyjen mukaisesti. Vanhemmat luottavat

Lisätiedot

JÄRVI-SUOMEN PARTIOLAISTEN TOIMINTASUUNNITELMA 2019

JÄRVI-SUOMEN PARTIOLAISTEN TOIMINTASUUNNITELMA 2019 JÄRVI-SUOMEN PARTIOLAISTEN TOIMINTASUUNNITELMA 2019 on yksi Suomen Partiolaiset ry:n yhdestätoista partiopiiristä, joka toimii Kainuun, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakuntien

Lisätiedot

Alue Toukokuu 2013. Menneet: Sekalaista: Ohjelma/koulutus/alue yhteinen valiokuntaviikonloppu. Seuraava aluevaliokunta jo elokuussa

Alue Toukokuu 2013. Menneet: Sekalaista: Ohjelma/koulutus/alue yhteinen valiokuntaviikonloppu. Seuraava aluevaliokunta jo elokuussa Alue Toukokuu 2013 Ohjelma/koulutus/alue yhteinen valiokuntaviikonloppu Ohjelman kanssa monimuotoisuudesta Avauksen loppu rutistus Projektin lopetus, ylijäämien käyttäminen yhdessä piirien projektien kanssa.

Lisätiedot

VAHVAT, HYVINVOIVAT LIPPUKUNNAT

VAHVAT, HYVINVOIVAT LIPPUKUNNAT YHTEINEN TEHTÄVÄMME Partiokasvatuksen ansiosta yhä useammat lapset ja nuoret kasvavat tasapainoisiksi, vastuuntuntoisiksi, aktiivisiksi ja itsenäisiksi yhteisön jäseniksi SIKSI TAVOITTEENAMME ON: VAHVAT,

Lisätiedot

Ennen Roihua Kipinöi, leirin jälkeen nautitaan Hiilloksista

Ennen Roihua Kipinöi, leirin jälkeen nautitaan Hiilloksista Ennen Roihua Kipinöi, leirin jälkeen nautitaan Hiilloksista Kuva: Antti Kurkinen Ei-Vielä-Partiolaiset mukaan Roihuamaan! Lippukunnat saavat Sp:n lippukuntapostin mukana materiaalia Roihun ja partion markkinointitapahtuman

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2005

TOIMINTASUUNNITELMA 2005 Partiolippukunta Susiveikot ry TOIMINTASUUNNITELMA 2005 Yleistä Partiolippukunta Susiveikot toimii vuonna 2005 Suomen Partiolaisten ohjelmaa toteuttaen. Vuoden päätapahtumana on lippukunnan kesäleiri,

Lisätiedot

Lapin Partiolaiset ry

Lapin Partiolaiset ry Lapin Partiolaiset ry Pitkän tähtäimen suunnitelma 2020 Toimintasuunnitelma 2014-15 Tapahtumakalenteri 2014 Latukartta 2020 Organisaatiokaavio Kuva Puuska talvileiriltä, Matti Björninen. Lapin Partiolaiset

Lisätiedot

HALLITUKSEN KOKOUS 3 / 2014

HALLITUKSEN KOKOUS 3 / 2014 LOUNAIS-SUOMEN PARTIOPIIRI 1(7) HALLITUKSEN KOKOUS 3 / 2014 Aika Keskiviikkona 5.3.2014 klo 17.30 Paikka: Turun partiotoimisto PÖYTÄKIRJA 3.2.2015 Läsnä Mari Kousa puheenjohtaja Mika Kuusisto varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Toiminnan kehittäminen 2015-16. RoadTrip-kiertue Syksy 2015

Toiminnan kehittäminen 2015-16. RoadTrip-kiertue Syksy 2015 Toiminnan kehittäminen 2015-16 RoadTrip-kiertue Syksy 2015 Tavoite Jäsenmäärän kasvu 6 000 partiolaista J-SP:ssa 2016 Partiolaisten määrällä on vaikutusta piirin saamaan valtionapuun, joka jaetaan suoraan

Lisätiedot

Toimenpidetaulukko 2018

Toimenpidetaulukko 2018 Toimenpidetaulukko 2018 JÄRVI-SUOMEN PARTIOLAISET RY Hyväksytään J-SP:N syyskokouksessa 4.11.2017 Mikkelissä Strategia 2015 2018 Tavoitteet Partio kuuluu kaikille Partion positiivinen vaikutus ulottuu

Lisätiedot

Järvi-Suomen Partiolaiset ry. LÄHIALUETAPAAMISET kevät 2014 Ajankohtaiset asiat

Järvi-Suomen Partiolaiset ry. LÄHIALUETAPAAMISET kevät 2014 Ajankohtaiset asiat Järvi-Suomen Partiolaiset ry LÄHIALUETAPAAMISET kevät 2014 Ajankohtaiset asiat MUISTATHAN Ajankohtaiset asiat ANSIOMERKIT haetaan neljä kertaa vuodessa: 15.1. Yrjönpäivänä jaettavat merkit 15.4. Kesäleireillä

Lisätiedot

Lapin Partiolaiset ry. Pitkän tähtäimen suunnitelma 2015 Toimintasuunnitelma 2013 Tapahtumakalenteri 2013 Latukartta Organisaatiokaavio

Lapin Partiolaiset ry. Pitkän tähtäimen suunnitelma 2015 Toimintasuunnitelma 2013 Tapahtumakalenteri 2013 Latukartta Organisaatiokaavio Lapin Partiolaiset ry Pitkän tähtäimen suunnitelma 2015 Toimintasuunnitelma 2013 Tapahtumakalenteri 2013 Latukartta Organisaatiokaavio Johdanto Lappilaisessa partioliikkeessä pyritään vuoteen 2015 mennessä

Lisätiedot

LEIRILIPPUKUNTAILMOIT- TAUTUMINEN KUKSASSA

LEIRILIPPUKUNTAILMOIT- TAUTUMINEN KUKSASSA LEIRILIPPUKUNTAINFO 4 MARRASKUU 2018 TÄSSÄ INFOSSA LEIRILIPPUKUNTAILMOITTAUTUMINEN KUKSASSA ILMOITTAUTUMISOHJE OHJE IKÄKAUDEN VALINNASTA SAMOAJA- JA VAELTAJALUOTSIEN OPPAAT LISÄTIETOA PERHELEIRISTÄ ILVES19

Lisätiedot

PARTIONEUVOSTON KOKOUS III/2016

PARTIONEUVOSTON KOKOUS III/2016 PN III/2016 Esityslista 1.11.2016 PARTIONEUVOSTON KOKOUS III/2016 AIKA 26.11.2016 klo 9.00-22.00 PAIKKA Eteläinen Rautatienkatu 4, 00100 Helsinki Sokos Hotel Presidentti LÄSNÄ Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja

Lisätiedot

TAKAISIN PARTIOON Lippukuntapäivä

TAKAISIN PARTIOON Lippukuntapäivä TAKAISIN PARTIOON Lippukuntapäivä 7.10.2018 TERVETULOA. Keitä olemme ja mistä tulemme? Mitä tänään tapahtuu? Päivän aikataulu 11:45 Koulutussetti 1 Lippukunta, Piiri ja Järjestö / Suvi Kasvatustavoitteet

Lisätiedot

Mitä partio on? 29.3.2012 2

Mitä partio on? 29.3.2012 2 PARTIO Mitä se on? Mitä partio on? Partio on monipuolinen harrastus lapsille, nuorille ja aikuisille Partio on käytännön toimintaa, jonka takana on kuitenkin arvoja ja ihanteita Viikoittaisissa kokouksissa

Lisätiedot

KOULUMATKATUKI TAMMIKUUSSA 2003

KOULUMATKATUKI TAMMIKUUSSA 2003 Tiedustelut Timo Partio, puh. 020 434 1382 s-posti timo.partio@kela.fi KOULUMATKATUKI TAMMIKUUSSA 2003 Kaikki Tuki maksun vastaanottajan mukaan, 1 000 euroa 2003 Tammikuu 23 555 2 008 1 156 35 374 23 419

Lisätiedot

Lippukunta on puoluepoliittisesti sitoutumaton. Lippukunta voi harjoittaa julkaisutoimintaa voittoa tavoittelematta.

Lippukunta on puoluepoliittisesti sitoutumaton. Lippukunta voi harjoittaa julkaisutoimintaa voittoa tavoittelematta. 1 Nimi, kotipaikka ja kieli Yhdistyksen nimi on Lapin Kiehiset ja Kivekkäät ry. Yhdistyksen kotipaikka on Sodankylän kunta ja yhdistyksen kielenä on suomi. Jäljempänä näissä säännöissä yhdistystä kutsutaan

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA Etelä-Karjalan Partiolaiset ry

TOIMINTASUUNNITELMA Etelä-Karjalan Partiolaiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2018 Etelä-Karjalan Partiolaiset ry 1 JOHDANTO Etelä-Karjalan Partiolaiset ry:n (myöh. piiri) toiminnansuunnittelu vuodelle 2018 koostuu toimintasuunnitelman tekstiosasta, tapahtumakalenterista

Lisätiedot

KUMPPANUUDET JA VARAINHANKINTA

KUMPPANUUDET JA VARAINHANKINTA KUVA Juha Mustonen KUMPPANUUDET JA VARAINHANKINTA Koulutusta piireille SP:n yhteiskuntasuhdevaliokunta POHDITKO PROJEKTIN TAI MUUN HANKINNAN TOTEUTTAMISTA KUMPPANEIDEN TUELLA? MITÄ SINUN TULISI TIETÄÄ

Lisätiedot

PARTIONEUVOSTON KOKOUS I/2016

PARTIONEUVOSTON KOKOUS I/2016 PN I/2016 Esityslista 23.3.2016 PARTIONEUVOSTON KOKOUS I/2016 AIKA 9.4.2016 klo 9.20 PAIKKA Partioasema, Töölönkatu 55, 00250 Helsinki Piennar LÄSNÄ Puheenjohtaja Valtteri Karhu Varapuheenjohtaja Varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Finnjamboree 2016. Palvelujohtaja

Finnjamboree 2016. Palvelujohtaja Finnjamboree 2016 Palvelujohtaja Sisältö Finnjamboree lyhyesti Tavoitteet Organisaatio Tehtävänkuvaus Yhteystiedot Finnjamboree on Suomen Partiolaisten suurleiri. - Wikipedia Finnjamboree 2016 on historian

Lisätiedot

Kokouksissa käsiteltäväksi halutut ehdotukset on toimitettava hallitukselle, kevätkokoukseen 1.1. ja syyskokoukseen 1.8. mennessä.

Kokouksissa käsiteltäväksi halutut ehdotukset on toimitettava hallitukselle, kevätkokoukseen 1.1. ja syyskokoukseen 1.8. mennessä. TOIMINTAOHJESÄÄNTÖ 1. JÄSENET :n säännöt, 9. : Piirin henkilöstön oikeudet ja velvollisuudet sekä sen eri elinten toiminta määritellään toimintaohjesäännössä. Toimintaohjesäännön vahvistaa hallitus, joka

Lisätiedot

Strategia HELSINGIN METSÄNKÄVIJÄT RY

Strategia HELSINGIN METSÄNKÄVIJÄT RY Strategia 2011-2014 HELSINGIN METSÄNKÄVIJÄT RY SISÄLLYS TAUSTAA... 3 VISIO... 3 MISSIO... 3 TAVOITTEIDEN PURKU... 4 KÄSITTEET... 5 LIITTEET: Kolkkavihko Ruskea Linja, jermu-, vartio- ja vaeltajaohjelma

Lisätiedot

Yleisten kirjastojen neuvoston kokous ajankohtaista opetus-ja kulttuuriministeriöstä

Yleisten kirjastojen neuvoston kokous ajankohtaista opetus-ja kulttuuriministeriöstä Yleisten kirjastojen neuvoston kokous ajankohtaista opetus-ja kulttuuriministeriöstä Lahti 12.4.2019 Leena Aaltonen 29.4.2019 1 Ajankohtaista - kevät 2019 Lasten ja nuorten lukemista ja lukutaitoa edistävä

Lisätiedot

Sanna Ahtiainen kehitysministeri jäsenhankinta ja markkinointi Maarit Heikkinen alueryhmä Marika Hirvonen ohjelmaryhmä

Sanna Ahtiainen kehitysministeri jäsenhankinta ja markkinointi Maarit Heikkinen alueryhmä Marika Hirvonen ohjelmaryhmä LOUNAIS-SUOMEN PARTIOPIIRI 1 HALLITUKSEN KOKOUS 1 / 2016 Aika 16.1. klo 14.30-18.00 Paikka: Turun Partiotoimisto PÖYTÄKIRJA 17.12.2015 Läsnä Mari Kousa puheenjohtaja Mika Kuusisto varapuheenjohtaja Sanna

Lisätiedot

Toimintakertomus vuodelta 2010

Toimintakertomus vuodelta 2010 MANKKAAN ERÄSUDET RY Sivu 1 / 5 Partiolippukunta Mankkaan Eräsudet ry Mankkaan Eräsusille toimintavuosi 2010 oli jälleen aktiivinen toiminnan kannalta. Lippukunnan jäsenmäärä on melko paljon noussut viime

Lisätiedot

% % Partiolippukunta% Mankkaan%Eräsudet%ry%!!!!! Toimintasuunnitelma!vuodelle!2015!!

% % Partiolippukunta% Mankkaan%Eräsudet%ry%!!!!! Toimintasuunnitelma!vuodelle!2015!! MankkaanEräsudetry Toimintasuunnitelma2015 Partiolippukunta MankkaanEräsudetry Toimintasuunnitelmavuodelle2015 MankkaanEräsudetryjatkaa22.toimintavuotenaanpartio=ohjelmantoteuttamista.Vuonna2015 lippukuntakiinnittääerityistähuomiotatoimintansalaadukkuuteensekäyli15=vuotiaidenpysymiseen

Lisätiedot

SOPU KESKUSJÄRJESTÖN JA PIIRIEN TYÖNJAON KÄSIKIRJA

SOPU KESKUSJÄRJESTÖN JA PIIRIEN TYÖNJAON KÄSIKIRJA SOPU KESKUSJÄRJESTÖN JA PIIRIEN TYÖNJAON KÄSIKIRJA SISÄLLYS SOPU 1 JOHDANTO SOPU ja muut partiotoimintaa ohjeistavat asiakirjat Päivitys ja muutokset Lippukunta, piiri ja keskusjärjestö Piirien ja keskusjärjestön

Lisätiedot

SUOMEN PARTIOLAISTEN MENETTELYTAPASÄÄNTÖ

SUOMEN PARTIOLAISTEN MENETTELYTAPASÄÄNTÖ SUOMEN PARTIOLAISTEN MENETTELYTAPASÄÄNTÖ Hyväksytty: 24.11.2018 Voimassaoloaika: toistaiseksi 1 Menettelytapasäännön tarkoitus Suomen Partiolaisten menettelytapasääntö täydentää yhdistyksen voimassa olevia

Lisätiedot

Partiolippukunta Lahden siniset ry

Partiolippukunta Lahden siniset ry Partiolippukunta Lahden siniset ry TOIMINTASUUNNITELMA, TAPAHTUMAKALENTERI JA TALOUSARVIO 2011 Sisällysluettelo 1. Kansi sivu 1 2. Toimintasuunnitelma sivu 3 3. Tapahtumakalenteri sivu 6 4. Talousarvio

Lisätiedot

KJY:n verkostot 2010. 17.3.2010 Verkostojen puheenjohtajat

KJY:n verkostot 2010. 17.3.2010 Verkostojen puheenjohtajat KJY:n verkostot 2010 17.3.2010 Verkostojen puheenjohtajat Verkostot 2010 Hankeverkostot Pedagogisen johtamisen verkosto Tietohallintoverkosto Työssäoppimisen verkosto Yhteistyöverkostot Hyvinvointiverkosto

Lisätiedot

Finnjamboree Kasvutusjohtaja

Finnjamboree Kasvutusjohtaja Finnjamboree 2016 Kasvutusjohtaja Sisältö Finnjamboree lyhyesti Tavoitteet Organisaatio Tehtävänkuvaus Yhteystiedot Finnjamboree on Suomen Partiolaisten suurleiri. - Wikipedia Finnjamboree 2016 on historian

Lisätiedot

Hyväksytty Pieksämäellä 31.1.2015

Hyväksytty Pieksämäellä 31.1.2015 LIPPUKUNNAN JOHTAMINEN - KOULUTUSKOKONAISUUDEN KUVAUS JA MODUULIKUVAUKSET Lippukunnan hallituksen jäsenet ja näihin pesteihin aikovat vaeltajat ja aikuiset Partiojohtaja-peruskoulutus Osaa johtaa lippukuntaa

Lisätiedot

ILVES19. Hämeen partiopiirin piirileiri Evolla

ILVES19. Hämeen partiopiirin piirileiri Evolla ILVES19 Hämeen partiopiirin piirileiri Evolla 24.7.-1.8.2019 MIKÄ ON ILVES19? Hämeen Partiopiirin piirileiri Evolla Hämeenlinnassa Leirin ajankohta 24.7. 1.8.2019 seikkailijoille, tarpojille, samoajille,

Lisätiedot

Finnjamboree Elämysjohtaja

Finnjamboree Elämysjohtaja Finnjamboree 2016 Elämysjohtaja Sisältö Finnjamboree lyhyesti Tavoitteet Organisaatio Tehtävänkuvaus Yhteystiedot Finnjamboree on Suomen Partiolaisten suurleiri. - Wikipedia Finnjamboree 2016 on historian

Lisätiedot

Tukea ja turvaa Älä jää yksin

Tukea ja turvaa Älä jää yksin Tukea ja turvaa Älä jää yksin 1. ALU EOHJA AJA TUKEE LI PPUKU N NAN JOHTA J I STOA Lippukunnanjohtajan lähin tuki on oma alueohjaaja. Silloin tällöin tulee tilanteita, jolloin oman lippukunnan johtajakollegat

Lisätiedot

Lpk-tuen uudistus HP:ssä Projektisuunnitelma (keskeneräinen)

Lpk-tuen uudistus HP:ssä Projektisuunnitelma (keskeneräinen) Lpk-tuen uudistus HP:ssä Projektisuunnitelma (keskeneräinen) 1 Projektin tarve Lippukunnanjohtajan työtaakkaa kevennetään ja tukea kohdistetaan useammalle ja tehtäviä jaetaan. Tilanne ennen projektin käynnistämistä

Lisätiedot

HALLITUKSEN KOKOUS SPH III/2019

HALLITUKSEN KOKOUS SPH III/2019 SPH III/2019 Pöytäkirja 7.3.2019 HALLITUKSEN KOKOUS SPH III/2019 AIKA Keskiviikko 6.3.2019 klo 17.03-20.27 PAIKKA Töölönkatu 55, 00250 Helsinki Partioasema, Sopu ja Kupoli LÄSNÄ Puheenjohtaja Maria Ruohola

Lisätiedot

PIIRIHALLITUKSEN KOKOUS 16/ 2014

PIIRIHALLITUKSEN KOKOUS 16/ 2014 LOUNAIS-SUOMEN PARTIOPIIRI 1(6) PIIRIHALLITUKSEN KOKOUS 16/ 2014 01.12.2014 Aika 13.12.2014 klo 13.30 - Paikka Turun partiotoimisto, Läntinen Pitkäkatu 13, Turku ->kokouksen jälkeen ruokailu. Läsnä Mari

Lisätiedot

KOUKUTA KESÄLEIRILLÄ KESÄLEIRI OSANA LIPPUKUNNAN KASVUA

KOUKUTA KESÄLEIRILLÄ KESÄLEIRI OSANA LIPPUKUNNAN KASVUA KOUKUTA KESÄLEIRILLÄ KESÄLEIRI OSANA LIPPUKUNNAN KASVUA KAIKKI IRTI KESÄLEIRISTÄ! Tulevana kesänä on suunta lippukunnan omalle kesäleirille. Nappaa tästä vinkit käyttöösi: Kesäleiri on monelle matalan

Lisätiedot

XIV VARSINAINEN JÄSENKOKOUS

XIV VARSINAINEN JÄSENKOKOUS XIV varsinainen jäsenkokous Esityslista 28.10.2016 XIV VARSINAINEN JÄSENKOKOUS AIKA 19.11. 20.11.2016 PAIKKA LÄSNÄ Radisson Blu Oulu, Hallituskatu 1, 90100 Oulu Kokoussali Ainola Valtuutetut kokousedustajat

Lisätiedot

Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry MENETTELYTAPASÄÄNTÖ

Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry MENETTELYTAPASÄÄNTÖ Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry MENETTELYTAPASÄÄNTÖ Vahvistettu Partioneuvostossa 23.11.2013 1. MENETTELYTAPASÄÄNNÖN TARKOITUS Menettelytapasääntö täydentää yhdistyksen voimassaolevia sääntöjä.

Lisätiedot

KASKENKAATAJIEN TAPAHTUMAKALENTERI 2017

KASKENKAATAJIEN TAPAHTUMAKALENTERI 2017 KASKENKAATAJIEN TAPAHTUMAKALENTERI 2017 HAP=Hämeenlinnan alueen partiolaiset =Hämeen partiopiiri SP=Suomen partiolaiset TAMMIKUU 6.1. Tilastojen DL Malla 14.1 Kolotalkoot Syke 15.1. Ansiomerkkien hakudeadline

Lisätiedot

Partioneuvoston sääntömääräinen syyskokous

Partioneuvoston sääntömääräinen syyskokous Partioneuvoston sääntömääräinen syyskokous PN III/2015 Aika 28. 29.11.2015 Paikka Partioasema Scoutstationen, Töölönkatu 55, 00250 Helsinki Kokoustila Piennar, kokoustila Sahara Läsnä Partioneuvoston puheenjohtaja

Lisätiedot

VUODEN 2018 TOINEN ALUETAPAAMINEN

VUODEN 2018 TOINEN ALUETAPAAMINEN VUODEN 2018 TOINEN ALUETAPAAMINEN 1. TERVETULOA -max 5 min Aluetapaamisen avaus ja tervetulot, keitä paikalla? 2. LIPPUKUNTAKUULUMISET - max 30 min Käydään kierros mitä lippukunnille kuuluu? Tavoitteena

Lisätiedot

Suomen Partiolaisten. ulkoisten edustajien opas

Suomen Partiolaisten. ulkoisten edustajien opas Suomen Partiolaisten ulkoisten edustajien opas Partioedustajatapaaminen 11.2.2015 ALKUSANAT JA SISÄLLYSLUETTELO ALKUSANAT Tähän oppaaseen on koottu ohjeita ja tukea sisältäviä tiedostoja, joista Suomen

Lisätiedot

Lapin Partiolaiset ry Toimintasuunnitelma 2016 Tapahtumakalenteri 2016 Latukartta 2021 Talousarvio 2016 Organisaatio 2016

Lapin Partiolaiset ry Toimintasuunnitelma 2016 Tapahtumakalenteri 2016 Latukartta 2021 Talousarvio 2016 Organisaatio 2016 Esitys syyskokoukselle 25.10.2015 Lapin Partiolaiset ry Toimintasuunnitelma 2016 Tapahtumakalenteri 2016 Latukartta 2021 Talousarvio 2016 Organisaatio 2016 Lappilaisessa partiossa on entistä enemmän tekemisen

Lisätiedot

SUOMEN PARTIOLAISET FINLANDS SCOUTER RY:N PERUSKIRJA

SUOMEN PARTIOLAISET FINLANDS SCOUTER RY:N PERUSKIRJA 22.9.2019 SPH hyväksynyt (partioneuvoston keskustelun pohjalta) LUONNOS SUOMEN PARTIOLAISET FINLANDS SCOUTER RY:N PERUSKIRJA 1 Johdanto Tässä peruskirjassa linjataan periaatteet, jotka määrittelevät partioliikkeen

Lisätiedot

Lounais-Suomen Partiopiiri seuraavalla kaksivuotistoimintakaudella

Lounais-Suomen Partiopiiri seuraavalla kaksivuotistoimintakaudella Lounais-Suomen Partiopiiri seuraavalla kaksivuotistoimintakaudella Piirin tarkoitus Lounais-Suomen Partiopiirin tarkoituksena on edistää toiminta-alueensa partiolaisten myönteistä kokonaiskehitystä. Se

Lisätiedot

Tuuspartion historiaa: Mitä partiossa tehdään?

Tuuspartion historiaa: Mitä partiossa tehdään? Tervetuloa partioon Partio on vastavoima Miks mun pitäis ja Ei kuulu mulle -asenteille. Partiossa toimitaan ryhmissä, jotka noudattavat partio-ohjelmaa. Tärkeää on se, että saa tehdä itse. Pienimmätkin

Lisätiedot

Työvoima Palvelussuhdelajeittain %-jakautumat

Työvoima Palvelussuhdelajeittain %-jakautumat Hallinto 2510 Hyvinvointitoimiala tammikuu 134,9 121,3-13,6 82,8 84,4 3,2 5,4 11,8 7,3 2,3 2,9 3,9 5,8 55,6 38,6 123,1 107,6 91,3 % 88,7 % helmikuu 133,9 118,8-15,1 82,3 83,4 3,9 5,5 11,1 7,6 2,6 3,6 8,1

Lisätiedot

NÄIN SAAT LISÄÄ JOHTAJIA. Lätzä ja Petra 19.1.2012

NÄIN SAAT LISÄÄ JOHTAJIA. Lätzä ja Petra 19.1.2012 NÄIN SAAT LISÄÄ JOHTAJIA Lätzä ja Petra 19.1.2012 Missä mennään? Partiolaisten jäsenmäärä on laskenut rajusti muutamassa vuodessa Nyt SP:ssä jäseniä n. 55 000 Samanlaisella kehityksellä, 10 vuoden kuluttua

Lisätiedot

Versopartion visio- ja strategia

Versopartion visio- ja strategia Suomen Vapaakirkon Nuoret ry Ehdotus SVN:n johtokunnalle 13.1.15ksi 1(5) Versopartion visio- ja strategia Taustaa Suomen Vapaakirkon Nuoret ry:n partiotoimikunta (PTK) on 2013 2014 suunnitellut toimintansa

Lisätiedot

Tausta- ja koulutusmateriaaleja: - kasvatustavoitekaavio - Johtajakansio - - toiminta.partio.fi - -

Tausta- ja koulutusmateriaaleja: - kasvatustavoitekaavio - Johtajakansio -  - toiminta.partio.fi -  - LUOTSIKOULUTUS Tarpoja-, samoaja-, vaeltajaluotsit Partiojohtajan peruskoulutus Tuntee 12-22-vuotiaiden nuorten maailmaa ja toimintatapaa Osaa ohjata, tukea ja motivoida 12-22-vuotiaita nuoria Tuntee 12-22-vuotiaiden

Lisätiedot

Strategia HELSINGIN M ET SÄNKÄVIJÄT RY

Strategia HELSINGIN M ET SÄNKÄVIJÄT RY Strategia 2015-2018 HELSINGIN M ET SÄNKÄVIJÄT RY SISÄLLYS Taustaa... 3 Visio... 3 Missio... 3 Tavoitteet... 3 Käytetyt termit... 5 TAUSTAA Lippukunnan nykyistä strategiaa suunniteltaessa Johtajaneuvostoissa

Lisätiedot

LPKJ-BAROMETRI Jarno Hakulinen. Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry

LPKJ-BAROMETRI Jarno Hakulinen. Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry LPKJ-BAROMETRI 213 21.1.213 Jarno Hakulinen SISÄLLYSLUE TTE LO 1. Yleistä... 3 2. Taustaa... 3 2.1. Vastanneet piireittäin... 3 2.2. Lippukunnanjohtajan ikä... 4 2.3. Lippukunnanjohtajan toimikaudet lippukunnassa...

Lisätiedot

ILVES19. Hämeen partiopiirin piirileiri Evolla

ILVES19. Hämeen partiopiirin piirileiri Evolla ILVES19 Hämeen partiopiirin piirileiri Evolla 24.7.-1.8.2019 MIKÄ ON ILVES19? Hämeen Partiopiirin piirileiri Evolla Hämeenlinnassa Leirin ajankohta 24.7. 1.8.2019 seikkailijoille, tarpojille, samoajille,

Lisätiedot

HYVÄKSYTTY PÖYTÄKIRJA PIIRINEUVOSTO IV / 2014

HYVÄKSYTTY PÖYTÄKIRJA PIIRINEUVOSTO IV / 2014 1/3 HYVÄKSYTTY PÖYTÄKIRJA PIIRINEUVOSTO IV / 2014 Aika Lauantai 15.11.2014 Paikka Läsnä Kiljavan leirikeskus, Kassu, Hyvinkää Piirineuvoston talousilta tiistaina 11.11.2014 klo 18.00 Partioasemalla Piirineuvoston

Lisätiedot

UUDEN LIPPUKUNTATUEN MALLIN LIPPUKUNTA- JA PIIRIPESTIT SEKÄ KÄYTTÖÖNOTON AIKATAULUA

UUDEN LIPPUKUNTATUEN MALLIN LIPPUKUNTA- JA PIIRIPESTIT SEKÄ KÄYTTÖÖNOTON AIKATAULUA 25.1.2016/AB UUDEN LIPPUKUNTATUEN MALLIN LIPPUKUNTA- JA PIIRIPESTIT SEKÄ KÄYTTÖÖNOTON AIKATAULUA Hei piireihin! Ohjaajapestien päivitystyön tuumailuosuus on loppusuoralla ja nyt alkaa kommmentointi, jalkautus

Lisätiedot

PUKEUTUMISOHJE JYVE-PARTIOLAISILLE

PUKEUTUMISOHJE JYVE-PARTIOLAISILLE Jyväskylän Versot ry Pukuohje 1(5) PUKEUTUMISOHJE JYVE-PARTIOLAISILLE Kaikki partiolaiset eri puolilla maailmaa pukeutuvat partioasuun. Partiopuku yhdistää partiolaisia ja lippukunnan omat perinteet ovat

Lisätiedot

Hyväksytty 31.1.2015 Pieksämäellä

Hyväksytty 31.1.2015 Pieksämäellä IKÄKAUSIVASTAAVA-KOULUTUSKOKONAISUUDEN KUVAUS JA MODUULIKUVAUKSET Yhdestä tai useammasta Ikäkaudesta vastaavat ikäkausivastaavat, jatkokoulutusta kaipaavat akelat, sammot ja luotsit Partiojohtaja-peruskoulutus

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma Tapahtumakalenteri Talousarvio

Toimintasuunnitelma Tapahtumakalenteri Talousarvio Toimintasuunnitelma Tapahtumakalenteri Talousarvio Piirihallituksen esitys syyskokoukselle 19.10.2014 Järvenpäässä Käsissäsi on hallituksen esitys Uudenmaan Partiopiirin toimintasuunnitelmaksi kaksivuotiskaudelle

Lisätiedot

Mediakasvatusseuran strategia

Mediakasvatusseuran strategia Mediakasvatusseuran strategia 2016-2020 Tausta Mediakasvatusseura ry, Sällskapet för Mediefostran rf, on vuonna 2005 perustettu valtakunnallinen, kaksikielinen mediakasvatuksen asiantuntijajärjestö. Seura

Lisätiedot

Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry:n

Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry:n Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry toimintasuunnitelma 2019 2019 Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry:n toimintasuunnitelma toimintavuodelle 2019 Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry on yleishyödyllinen yhdistys, jonka

Lisätiedot

Vanhat säännöt 1 Nimi, kotipaikka ja kieli. Uudet säännöt 1 Nimi, kotipaikka ja kieli

Vanhat säännöt 1 Nimi, kotipaikka ja kieli. Uudet säännöt 1 Nimi, kotipaikka ja kieli Uudet säännöt 1 Nimi, kotipaikka ja kieli Yhdistyksen nimi on Lapin Kiehiset ja Kivekkäät ry. Yhdistyksen kotipaikka on Sodankylän kunta ja yhdistyksen kielenä on suomi. Jäljempänä näissä säännöissä yhdistystä

Lisätiedot

SUOMEN PARTIOLAISET FINLANDS SCOUTER RY:N MENETTELYTAPASÄÄNTÖ Hyväksytty Partioneuvostossa

SUOMEN PARTIOLAISET FINLANDS SCOUTER RY:N MENETTELYTAPASÄÄNTÖ Hyväksytty Partioneuvostossa SUOMEN PARTIOLAISET FINLANDS SCOUTER RY:N MENETTELYTAPASÄÄNTÖ Hyväksytty Partioneuvostossa 27.-28.11.2010 1. MENETTELYTAPASÄÄNNÖN TARKOITUS Menettelytapasääntö täydentää yhdistyksen sääntöjä. Menettelytapasäännön

Lisätiedot

YHDISTYKSEN MENETTELYTAPASÄÄNTÖ

YHDISTYKSEN MENETTELYTAPASÄÄNTÖ YHDISTYKSEN MENETTELYTAPASÄÄNTÖ :n viimeisin menettelytapasääntömuutos hyväksyttiin partioneuvoston syyskokouksessa 26.11.2016. Menettelytapasääntö astui voimaan välittömästi. Hallintopäällikkö Mikko Lehtonen

Lisätiedot