MAATALOUSTUOTTAJAIN VEHMAAN YHDISTYKSEN TOIMINTA VUONNA 2009

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MAATALOUSTUOTTAJAIN VEHMAAN YHDISTYKSEN TOIMINTA VUONNA 2009"

Transkriptio

1 MAATALOUSTUOTTAJAIN VEHMAAN YHDISTYKSEN TOIMINTA VUONNA 2009 Johtokunta vuonna 2009 Ylhäältä vas. Tero Tanner, Juha-Matti Suominen, Marko Yli-Antola, Hanna Simola, Reijo Lehtonen, Toni Hokuni ja Elina Heino Alhaalta vas. Veikko JR Nieminen Maaseutunuorten edustaja, Jari Kaskinen ja Päivi Ahala Yhdistyksen ensimmäisessä johtokunnan kokouksessa tammikuussa käytiin läpi jäsenrekisterilistaa. Päätettiin, että johtokunnan jäsenet tarkistavat omalta alueeltaan muuttuneet tilat ja samalla pyritään saamaan ei-jäseniä ja saman tilan yli 15-vuotiaita liittymään jäseniksi. Jäsenmaksut kerätään Tiken antamilla vuoden 2008 pinta-ala tiedoilla. Lisäksi määrättiin johtokunnan jäsenet hoitamaan ja seuraamaan tuotannon eri vastuualueita. Johtokunta kokoontui vuoden aikana seitsemän kertaa. Yhdistyksen toiminnasta on tiedotettu Vehmaalla kolme kertaa joka talouteen ilmestyvässä kuntatiedotteessa omalla sivulla. Omista sekä liiton järjestämistä tapahtumista on tiedotettu Vakka-Suomen Sanomissa Vehmaan kuntapalstalla sekä sähköpostitse, tarpeen mukaan myös johtokunnan jäsenten ja aluevastaavien välityksellä. Yhdistykselle on myös perustettu omat kotisivut liiton sivujen alaisuuteen osoitteessa Maaseudun Tulevaisuus lehti on tilattu lahjatilauksena Vehmaan terveyskeskukseen ja Vinkkilän kouluun.

2 Yhdistyksen johtokunnan kokouksissa ovat vierailleet hankepäällikkö Ravakasta Ulla Kallio-Laine, Vehmaan koulutoimesta Mika Nurmi, lisäksi yrittäjien kanssa on pidetty yhteinen johtokunnan kokous. Syksyllä osallistuttiin Vehmaan kunnan hankkeeseen Vinkkilän toiminta-aukion mullanajoon, kivien latomistalkootöihin ja istutustöihin yhdessä yrittäjien kanssa. Elina Heino panostaa edelleen kuluttajatyöhön kuuluen MTK Varsinais-Suomen kuluttajatyöryhmään sekä MTK:n keskusliiton kuluttajatyöryhmään. Elina Heino osallistui myös Hyvää Vehmaalta tapahtuman suunnittelupalavereihin ja järjestelyihin yrittäjien ja kunnan kanssa. Päivi Ahala toimii tuottajayhdistyksen EU-avustajana yhdessä Mikko Läpikiven kanssa. Pj. ja siht. ovat osallistuneet Teho-hankkeen kokouksiin vuoden aikana. Isännät pelasivat sählyä tiistai-iltaisin Vinkkilän koululla myös isä-poika joukkueilla. Maaseutunuorilla on oma erillinen toimintakertomuksensa. Tammikuussa osallistuttiin Huittisissa pidettyyn kriisikokoukseen. Aiheena tulevat tukipäätökset141- ja 142- tuen osalta. Kansallisesti maksettavat eteläinen 141- tuki alenee vuosi vuodelta ja on loppumassa vuonna 2014, kun taas pohjoinen 142-, C-alueentuki on pysyvää. Tukiratkaisu koskettaa erityisesti yksimahaisia kotieläimiä. Tilaisuudessa etsittiin ratkaisua tukierokiistaan. Veroneuvontailta pidettiin Maamiesseuran kanssa Luennoitsijana oli Esko Kiviranta. Helmikuussa 4.02 pidettiin yhdistysten johtokuntien välinen kehittämisseminaari Piknikristeilyllä. Mukana olivat Taivassalon ja Kustavin tuottajayhdistysten johtokunnat. Maaliskuussa 25.3 pidettiin Rautilakeskuksessa tuottajayhdistyksen kevätkokous yhdessä Taivassalon tuottajien kanssa. Kokouksessa luovutettiin v tilanpidon aloittaneelle Markus Vähäkouvolalle tuottajakello. Esa Virtalalle kello luovutettiin myöhemmin, hänen olleensa estynyt tulemasta paikalle. Huhtikuussa, järjestettiin EU-tukikoulutus yhdessä Taivassalon tuottajien kanssa Vehmaan Kuvatähdessä, johon osallistui 75 viljelijää. Kouluttajana toimi Anna Setälä osallistuttiin liiton kevätkokoukseen Merimaskussa, jossa Vehmaan tuottajayhdistys sijoittui toimintakilpailussa kolmanneksi järjestettiin yhdessä Vehmaan kunnan ja yrittäjien kanssa Hyvää Vehmaalta tapahtuma Vinkkilässä, itse tapahtumaan osallistuttiin yhdessä maaseutunuorten kanssa kahvitarjoilun ja makkarapaiston kera.

3 Kylvösiunaus pidettiin maaseutunuorten toimesta Irjalan koululla Mukana oli seurakunnan edustaja kirkkoherra Juha Aronen, tuottajaväkeä ja Irjalan koulun oppilaita. Kesäkuussa 9.6 oallistuttiin viime vuoden toimintakilpailussa menestyneiden yhdistysten palkintomatkalle Kakolaan. Toimintakilpailussa Vehmaa sijoittui kolmanneksi jätettiin Ravakalle Elinkeino elämä tutuksi hankehakemus, hakijana ovat Vehmaan Yrittäjät, mutta tuottajat ja koulutoimi ovat vahvasti mukana hankkeessa. Tavoite olisi tutustuttaa kouluikäiset ja myös alle kouluikäiset maatalous- ja yrittäjätoimintaan. Koulu lisää yrittäjäkasvatusta eri oppiaineidensa kautta ja maataloustuottajat sekä yrittäjät toimivat työpaikkansa esittelijöinä ja vastaanottavat koululaisia mahdollisille tilakäynneille. Heinäkuussa suunniteltiin Vinkkilän toiminta-aukion jatkotöitä kunnantalolla. Reunakivet ladotaan ja tehdään tarvittavat istutukset elokuussa. Elokuussa järjestettiin 90-vuotis juhlapyöräily. Reittivaihtoehtoja oli kolme ; täydet 90 km, 45 km ja 25 km. Reittikarttoja jaettiin pankeissa ja Kesäkahvilassa etukäteen. Merkintäpisteitä reittien varrella oli kolme. Illalla saunottiin Himoisten kunnan rantasaunalla, jossa jaettiin osallistujille kunniakirjat. Eripituisia reittejä kiersi noin 50 pyöräilijää, Joista 12 kiersi koko 90 km:n lenkin. Juhlavuoden kunniaksi oli johtokunta painattanut t-paidat, joissa luki; Olen suomalaisen ruoan tekijä, MTK Vehmaa 90 v 20.8 jätettiin kunnanhallitukselle vetoomus säilyttää eläinlääkärin toimipiste Vehmaalla istutettiin talkoilla Vinkkilän toiminta-aukiolle vuorenkilpiä, pihlajia, pensaita ja kuusi. Syyskuussa 4.09 Lähiruokaviestiin pyöräillen osallistuvat Vehmaalta Mynämäen kautta Turkuun Tarja Heilä, Elina Heino, Hanna Simola ja Päivi Ahala. Lähiruoan puolesta pyöräiltiin Viesti kulki Pohjois-Pohjanmaan Muhokselta, länsirannikkoa pitkin Vaasan ja Turun kautta Helsinkiin.

4 05.09 opettajien Vesopäivään osallistui yrittäjistä Anne Silver ja Tarja Heilä sekä tuottajista Elina ja Päivi, lisäksi Vehmaan koulujen opettajia oli paikalla runsas 20. Päivä alkoi Kirkonkylän koululla yhteisellä aamiaisella, jonka aikana Raili Selinheimo YES-keskuksesta piti pienen alustuksen aiheesta yrittäjyyskasvatus. Aamupäivällä vierailimme Juha-Matti Suomisen maitotilalla Piettisissä, lisäksi vierailulistallamme oli Biovakka, (kuvassa) Vehmaan PK-Puu, Vehmaan Rautarakenne, Rakennax ja Anne Silverin verhoomo- ja entisöintiliike. Yritykset oli valittu myös sillä periaatteella, että koululaiset voisivat myöhemmin saada näistä yrityksistä TET-paikkoja. Iltapäivä käytettiin elinkeinoelämä tutuksi näyttelyn suunnitteluun pidettiin Vinkkilän koululla Elinkeinoelämä tutuksi näyttely, jonka järjestäjinä toimivat tuottajien ja yrittäjien lisäksi myös koko Vehmaan koulutoimi. Tapahtuma liittyi kesäkuussa polkaistuun hankkeeseen. Näyttely oli suunnattu päivähoitolapsille, sekä myös kotona hoidettaville lapsille, esikoululaisille ja kaikille Vehmaan koululaisille. Tuottajilla oli viljelykasvien tunnistus ja tehtäväkysymyksiä, joihin oppilaat vastasivat innokkaasti. Kaikkien vastanneiden kesken arvottiin 10 elokuvalippua Vehmaan Kuva-Tähteen. Keittoruoka tarjoiltiin ulkona 200:lle lapselle, jossa avustivat eri kylien marttayhdistykset. Tuottajilla oli omia maatalouskoneita esittelyssä, joihin oppilaat tutustuivat innokkaasti. Oppilaat toimivat eri vehmaalaisten yritysten esittelijöinä. He olivat laatineet itse esitteet etukäteen haastattelemalla yrittäjää. Lisäksi yrittäjillä oli myös esineiden tunnistusta ja tee se itse - piha.

5 Kotieläinpihalla nähtiin vasikoita, possuja, lampaita, kanoja, kalkkunoita, pupuja ja poni, joihin lapset tutustuivat innokkaina. Yhdistyksen 90-vuotis pääjuhla Vehmaan maataloustuottajain yhdistys r.y. oli perustettu Suojeluskunnan talolla Yhdistyksen 90-vuotisjuhla vietettiin lokakuussa sadonkorjuujuhlan yhteydessä. Yhdistystä muistivat monet eri vehmaalaiset yhteistyökumppanit ja MTK V-S liitto. Mukana olivat myös maaseutunuoret järjestämällä sadonkorjuupöydän kirkkoon ja seurakuntatalolle. Juhlapuhujana oli MT lehden päätoimittaja Lauri Kontro. Kuvassa toinen oikealta

6 90-vuotis pääjuhlaan oli kutsuttu kaikki elossa olevat puheenjohtajat ja sihteerit ja heille luovutettiin kukkien kera kunniakirjat toiminnastaan yhdistyksen hyväksi. Lisäksi esiteltiin yhdistyksen 90-vuotishistoriikki, jonka oli kirjoittanut Kristiina Holmberg. Historiikki jaettiin jälkikäteen jokaiselle jäsentilalle. Manttaaliomistajain säätiö oli antanut historiikin tekoon 1500 euron avustuksen. Elina ja Päivi osallistuivat 27 ja pidettyyn pj. ja sihteerin neuvottelupäiville, jotka pidettiin Helsingissä ja Tallinnan laivamatkalla. Marraskuussa 6.11 osallistuttiin Oktober-festivaaleille, jotka pidettiin Tarvashovissa puheenjohtaja ja sihteeri osallistuivat pitkäaikaisen johtokuntamme jäsenen Heikki Alastalon siunaustilaisuuteen. Vehmaan ja Taivassalon yhteinen syyskokous pidettiin Ketarsalmen kievarissa Kokouksessa hyväksyttiin vuoden 2010 talousarvio ja toimintasuunnitelma sekä tehtiin henkilövalinnat tulevalle vuodelle.

7 Ristentorpassa pohdittiin maaseutunuorten toiminnan jatkoa. Kokouksessa käytiin läpi nuoria tilanpidon aloittaneita ja päätettiin kutsua heitä Maaseutunuorten syyskokoukseen, jotta toiminta saataisiin taas vauhtiin ja uusia jäseniä johtokuntaan. Joulukuussa kampanjoitiin kotimaisenruoan puolesta yhdessä paikallisen S-marketin kanssa osana valtakunnallista MTK :n keskusliiton vetämää kampanjaa: Kotimainen ruoka tuo leivän moneen pöytään. Kampanjassa korostettiin lähiruoan merkitystä ja kerrottiin miten moni suomalainen työllistyy kotimaisen elintarviketeollisuuden kautta. Kuvien copyright Harri Suomalainen Maaseutunuorten järjestämiä joulujuhlia vietettiin Kuva-Tähdessä Paikalla oli runsaat kolmekymmentä maaseutunuorta ja tuottajaa. Joulukukat vietiin tervehdyksenä tuottajaväeltä pankkeihin, kinkunsuolaaja Satu Suomiselle ja Lähivakuutukseen, maaseutu- ja lomatoimistoon luovutettiin yhdistyksen 90-vuotishistoriikki syötiin joulupuuro yhdessä maaseutunuorten ja aluevastaavien sekä muiden yhdistyksen toiminnassa mukana olevien kanssa Riittiön savitalolla. Kunnanjohtaja Pekka Seppälä vieraili tilaisuudessa tuoden kunnan onnittelutervehdyksen 90-vuotiaalle yhdistykselle. Kuvassa Elina Heino ja kunnanjohtaja Pekka Seppälä. Tilaisuudessa kuultiin myös presidentin kinkunluovutuspuhe, jonka piti Anna-Liisa Metsälä.

8 Maataloustuottajayhdistyksen jäsenet vas Ville Alastalo, Päivi Ahala, Anna-Liisa Metsälä ja Elina Heino luovuttivat Mäntyniemessä Tasavallan presidentti Tarja Haloselle ja tohtori Pentti Arajärvelle kinkun ja yhdistyksen historiikin joulutervehdyksenä vehmaalaisilta maataloustuottajilta. Kuvien copyright Tasavallan presidentin kanslia Muistamiset vuonna 2009 Avustukset vuonna 2009 Tapani Vuorisalmi 60 v. kukkaset Tuottajayhdistys Maaseutunuorille 840 Satu Suominen 50 v. kukkaset Manttaaliomistajain säätiö Heikki Alastalo surukukkaset tuottajayhdistykselle 1500 Markus Vähä-Kouvola tuottajakello Esa Virtala tuottajakello Laina Vehmaan yrittäjille 1.564,10 EKE-hankkeeseen Johtokunnan kokoukset vuosi 2009 Aika Paikka Läsnä Ravintola Ristentorppa Päivi Ahala Hanna Simola Päivi Ahala TOP Vehmaa Elina Heino Reijo Lehtonen Toni Hokuni Riittiön savitalo 7 ja 13 aluevastaavaa ja muita toiminnassa mukana olleita

MTK-Varsinais-Suomi TOIMINTAKERTOMUS

MTK-Varsinais-Suomi TOIMINTAKERTOMUS MTK-Varsinais-Suomi TOIMINTAKERTOMUS Julkaisun kuvat: MTK-Varsinais-Suomen kuva-arkistosta sekä yhdistysten vuoden tapahtumista. Kannen kuvat: MTK Lokalahti. jumppaa Lomatorpilla MTK Angelniemi, Päivä

Lisätiedot

MTK - VARSINAIS-SUOMI

MTK - VARSINAIS-SUOMI TOIMINTAKERTOMUS 2007 maataloustuottajain VARSINAIS-SUOMEN LIITTO MTK-Varsinais-suomi Ry MTK - VARSINAIS-SUOMI Osoite: Peltopohjankatu 2 D, 21280 RAISIO Puhelin: 020 413 3580, faksi 020 413 3589 Kotisivut:

Lisätiedot

MTK - Varsinais-Suomi TOIMINTAKERTOMUS

MTK - Varsinais-Suomi TOIMINTAKERTOMUS MTK - Varsinais-Suomi TOIMINTAKERTOMUS Julkaisun kuvat: MTK-Varsinais-Suomen kuva-arkisto Painotyössä käytetylle paperille on myönnetty Euroopan Unionin ympäristömerkki FI/11/1 Taitto: TM-suunnittelu Painopaikka:

Lisätiedot

MTK - VARSINAIS-SUOMI

MTK - VARSINAIS-SUOMI TOIMINTAKERTOMUS 2008 maataloustuottajain VARSINAIS-SUOMEN LIITTO MTK-Varsinais-suomi Ry MTK - VARSINAIS-SUOMI Osoite: Peltopohjankatu 2 D, 21280 RAISIO Puhelin: 020 413 3580, faksi 020 413 3589 Kotisivut:

Lisätiedot

Vampulan Yrittäjät ry

Vampulan Yrittäjät ry Vampulan Yrittäjät ry 1981-2011 Vampulalaisen yhdistyksen teot ja tekijät Vampulan Yrittäjät ry 30 vuotta Katsaus yhdistyksen historiaan vuosina 1981-2011 SISÄLTÖ 1981... 1 Vampulan Yrittäjät r.y. perustettiin

Lisätiedot

Maataloustuottajain Pohjois-Suomen Liitto MTK-Pohjois-Suomi ry VUOSIKERTOMUS 2010. 93. toimintavuosi

Maataloustuottajain Pohjois-Suomen Liitto MTK-Pohjois-Suomi ry VUOSIKERTOMUS 2010. 93. toimintavuosi Maataloustuottajain Pohjois-Suomen Liitto MTK-Pohjois-Suomi ry VUOSIKERTOMUS 2010 93. toimintavuosi Tähän KERTOMUKSEEN on koottu keskeisiä asioita MTK-Pohjois-Suomen toiminnasta vuodelta 2010. MTK-Pohjois-Suomen

Lisätiedot

Hauhon Yrittäjät ry. TOIMINTAKERTOMUS 2004

Hauhon Yrittäjät ry. TOIMINTAKERTOMUS 2004 Hauhon Yrittäjät ry. TOIMINTAKERTOMUS 2004 HISTORIA Hauhon yrittäjäyhdistyksen historia on kaksivaiheinen. Toisen maailmansodan jälkeen Suomeen perustettiin yrittäjäyhdistyksiä innolla. Yhtenä merkittävänä

Lisätiedot

Kyyjärven Mediamyllärit ry. TOIMINTAKERTOMUS vuodelta 2007

Kyyjärven Mediamyllärit ry. TOIMINTAKERTOMUS vuodelta 2007 Kyyjärven Mediamyllärit ry TOIMINTAKERTOMUS vuodelta 2007 1 Sisällysluettelo 1. Puheenjohtajan katsaus 2 2. Hallitus ja tilintarkastajat 4 3. Yhdistyksen kokoukset 4 4. Jäsenet ja jäsenhankinta 5 5. Henkilöstö

Lisätiedot

SUOMEN LEIPURILIITTO RY VUOSIKERTOMUS 2013

SUOMEN LEIPURILIITTO RY VUOSIKERTOMUS 2013 SUOMEN LEIPURILIITTO RY VUOSIKERTOMUS 2013 LEIPURIPÄIVÄT 2014 Suomen Leipuriliitto ry:n 114. vuosikokous ja kesäpäivät 8. 10.8.2014 Porissa Osallistujien majoitus: Original Sokos Hotel Vaakuna, Gallen-Kallelankatu

Lisätiedot

MTK Keski-Suomi Vuosikertomus 2008

MTK Keski-Suomi Vuosikertomus 2008 MTK Keski-Suomi Vuosikertomus 2008 VUOSIKERTOMUS 2008 SISÄLTÖ Puheenjohtajan katsaus 5 Maatalous Suomessa vuonna 2008 6 Maatilojen bruttotulot 9 Maatalouden rahavirrat 9 Mela vakuutukset ja korvaukset

Lisätiedot

MTK-Pirkanmaa Toimintakertomus 2010

MTK-Pirkanmaa Toimintakertomus 2010 MTK-Pirkanmaa Toimintakertomus 2010 MTK-Pirkanmaan toimialue ja maataloustuottajain yhdistykset 2011 Liiton toimisto Puheenjohtajat Käyntiosoite Näsilinnankatu 48 E puheenjohtaja Postiosoite PL 97 33101

Lisätiedot

Lions club oulu / raatti. 50 vuotta 1965-2015. Charter Night, Tervahovi Oulu 20.11.1965

Lions club oulu / raatti. 50 vuotta 1965-2015. Charter Night, Tervahovi Oulu 20.11.1965 Lions club oulu / raatti 50 vuotta 1965-2015 Charter Night, Tervahovi Oulu 20.11.1965 1 Lukijalle Voitto Juutinen. Viidenkymmenen vuoden aikana on ehditty pitää noin 450 hallituksen ja saman verran klubikokouksia.

Lisätiedot

SUOMEN LEIPURILIITTO RY VUOSIKERTOMUS 2011

SUOMEN LEIPURILIITTO RY VUOSIKERTOMUS 2011 SUOMEN LEIPURILIITTO RY VUOSIKERTOMUS 2011 LEIPURIPÄIVÄT 2012 Suomen Leipuriliitto ry:n 112. vuosikokous ja kesäpäivät 10. 12.8.2012 Kokkolassa Osallistujien majoitus: Sokos Hotel Kaarle, Kauppatori 4,

Lisätiedot

PORIN RYKMENTIN - PORIN PRIKAATIN KILTA ry

PORIN RYKMENTIN - PORIN PRIKAATIN KILTA ry PORIN RYKMENTIN - PORIN PRIKAATIN KILTA ry 2008 Killan perustehtävä Killan sääntöjen mukaan tarkoituksena on kasvattaa maanpuolustustahtoa, lisätä maanpuolustustietoutta ja edistää maanpuolustusharrastusta

Lisätiedot

ADOPTIVFAMILJER RF 13.3.2010 TOIMINTAVUOSI 2009

ADOPTIVFAMILJER RF 13.3.2010 TOIMINTAVUOSI 2009 ADOPTIOPERHEET RY, TOIMINTAKERTOMUS ADOPTIVFAMILJER RF 13.3.2010 TOIMINTAVUOSI 2009 Yleistä Kulunut toimikausi oli yhdistyksen kolmastoista. Yhdistyksen toiminnan vakiintuminen jatkui Raha-automaattiyhdistyksen

Lisätiedot

Käyntiosoite Näsilinnankatu 48 E puheenjohtaja Postiosoite PL 97, 33101 TRE hankepäällikkö, maanviljelijä Heidi Tanhua Puhelin 020 413 3462 Virrat

Käyntiosoite Näsilinnankatu 48 E puheenjohtaja Postiosoite PL 97, 33101 TRE hankepäällikkö, maanviljelijä Heidi Tanhua Puhelin 020 413 3462 Virrat MTK-Pirkanmaa toimintakertomus 2013 Mouhijärvi-Suodenniemi Liiton toimisto Puheenjohtajat Käyntiosoite Näsilinnankatu 48 E puheenjohtaja Postiosoite PL 97, 33101 TRE hankepäällikkö, maanviljelijä Heidi

Lisätiedot

SF-Caravan Turku ry Toimintakertomus 2008

SF-Caravan Turku ry Toimintakertomus 2008 SF-Caravan Turku ry Toimintakertomus 2008 2 YHDISTYS SF-Caravan Turku ry:n toiminta oli vuonna 2008, yhdistyksen 39. toimintavuotena, vilkasta ja monimuotoista. Jäsenistön käytössä on edelleen ollut kaksi

Lisätiedot

Vuodet vierivät! MTK-Uusimaan tiedotuslehti 1 2007. M-Suomen Posti Oyj

Vuodet vierivät! MTK-Uusimaan tiedotuslehti 1 2007. M-Suomen Posti Oyj M-Suomen Posti Oyj MTK-Uusimaan tiedotuslehti 1 2007 Vuodet vierivät! Viime vuosisadan alussa tuottajat ja kuluttajat kohtasivat toreilla ja markkinahinta määräytyi yksinomaan kysynnän ja tarjonnan mukaan.

Lisätiedot

ADOPTIVFAMILJER RF 21.3.2011

ADOPTIVFAMILJER RF 21.3.2011 ADOPTIOPERHEET RY, TOIMINTAKERTOMUS ADOPTIVFAMILJER RF 21.3.2011 TOIMINTAVUOSI 2010 Yleistä Kulunut toimikausi oli yhdistyksen neljästoista. Yhdistyksen toiminnan vakiintuminen jatkui Raha-automaattiyhdistyksen

Lisätiedot

MAASEUTUVERKOSTON VUOSIKERTOMUS 2013 2009. Suomen maaseutuverkosto 2013

MAASEUTUVERKOSTON VUOSIKERTOMUS 2013 2009. Suomen maaseutuverkosto 2013 2014 MAASEUTUVERKOSTON VUOSIKERTOMUS 2013 2009 Suomen maaseutuverkosto 2013 Sisällysluettelo 1. AVAINTIETOJA 2013... 2 2. KATSAUS VUOTEEN 2013... 3 3. HALLINTO JA ORGANISAATIO... 4 3.1. Maaseutuverkoston

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2013

TOIMINTAKERTOMUS 2013 HÄMEEN PELASTUSLIITTO RY 13.03.2014 TOIMINTAKERTOMUS 2013 YLEISTÄ Valtakunnallisesti vuosi 2013 oli palokuntatoiminnan 175v -juhlavuosi. Järjestäytynyt palokuntatoiminta alkoi maamme ensimmäisen palokunnan,

Lisätiedot

Syyskokouspäivät Tampereella... s. 5. Suunnittelu- ja kehittämispäivä...s. 8. BPW -uutisia Virosta...s. 10. Tuulikki Juusela...s. 13.

Syyskokouspäivät Tampereella... s. 5. Suunnittelu- ja kehittämispäivä...s. 8. BPW -uutisia Virosta...s. 10. Tuulikki Juusela...s. 13. BPW Finland BUSINESS AND PROFESSIONAL WOMEN 4/2010 Hinta 3 Syyskokouspäivät Tampereella... s. 5 Suunnittelu- ja kehittämispäivä...s. 8 BPW -uutisia Virosta...s. 10 Tuulikki Juusela...s. 13 SUOMEN LIIKE-

Lisätiedot

TOIMINTA- KERTOMUS TAMPEREEN KIRJATYÖNTEKIJÄIN YHDISTYS RY. TOIMINTAVUODELTA 2013. Sadaskahdeskymmenestoinen toimintavuosi

TOIMINTA- KERTOMUS TAMPEREEN KIRJATYÖNTEKIJÄIN YHDISTYS RY. TOIMINTAVUODELTA 2013. Sadaskahdeskymmenestoinen toimintavuosi TOIMINTA- KERTOMUS TAMPEREEN KIRJATYÖNTEKIJÄIN YHDISTYS RY. TOIMINTAVUODELTA 2013 Sadaskahdeskymmenestoinen toimintavuosi Tammerprint Oy 2014 ALKUSANAT Vuosi 2013 oli Tampereen Kirjatyöntekijäin yhdistyksen

Lisätiedot

Päijät-Hämeen Metsäomistajat ry TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2013

Päijät-Hämeen Metsäomistajat ry TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2013 Päijät-Hämeen Metsäomistajat ry TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2013 Kannen kuvat: Hallituksen 1. kokous vuonna 2013. Kuvassa vasemmalta Olli Grönqvist, Marjatta Pietari, Liisa Korpela, Heikki Olkkonen, Sarianna

Lisätiedot

Loimaan Seutu KERTOMUS. Maataloustuottajain Loimaan Seudun yhdistyksen toiminnasta vuodelta. www.mtk.fi/loimaanseutu

Loimaan Seutu KERTOMUS. Maataloustuottajain Loimaan Seudun yhdistyksen toiminnasta vuodelta. www.mtk.fi/loimaanseutu Loimaan Seutu KERTOMUS Maataloustuottajain Loimaan Seudun yhdistyksen toiminnasta vuodelta 2012 www.mtk.fi/loimaanseutu Maaseutupalvelut, Hirvikoski Kanta-Loimaantie 7, 32200 Loimaa Maaseutupalvelut, Avoinna

Lisätiedot

Suomen Autoteknillisen Liiton jäsenjulkaisu 1/2012

Suomen Autoteknillisen Liiton jäsenjulkaisu 1/2012 Suomen Autoteknillisen Liiton jäsenjulkaisu 1/2012 Liittokokous Porissa Opetuksen uuden tuulet 2012 Travelling Fellowship -haku Toimihenkilöt 2012 Sisältö ISSN 1235-2292 Suomen Autoteknillinen Liitto ry:n

Lisätiedot

50-VUOTIS HISTORIIKKI

50-VUOTIS HISTORIIKKI 1962 2012 50-VUOTIS HISTORIIKKI 2 ALAHÄRMÄN YRITTÄJÄT RY 50-VUOTISHISTORIIKKI M1962 1972 Marraskuussa 1962 kokoontui joukko alahärmäläisiä yrittäjiä pohtimaan yrittäjäyhdistyksen perustamista Alahärmään.

Lisätiedot

50 v TIKKURILAN RESERVIUPSEERIKERHO DICKURSBY RESERVOFFICERSKLUBB RY. TiRUK 50 v.

50 v TIKKURILAN RESERVIUPSEERIKERHO DICKURSBY RESERVOFFICERSKLUBB RY. TiRUK 50 v. 50 v 1955 2005 TIKKURILAN RESERVIUPSEERIKERHO DICKURSBY RESERVOFFICERSKLUBB RY TiRUK 50 v. 50 vuotta on täyttynyt Tänä vuonna Tikkurilan Reserviupseerikerho-Dickursby Reservofficersklubb ry on täyttänyt

Lisätiedot

Auli Aaltonen. Eläköön ekonomit! 2

Auli Aaltonen. Eläköön ekonomit! 2 Auli Aaltonen Eläköön ekonomit! 2 Porin Seudun Ekonomit ry 2003 2013 Julkaisija ISBN ISBN Kuvat Taitto Paino Porin Seudun Ekonomit ry 978-952-93-1781-3 (nid.) 978-952-93-1783-7 (PDF) Porin Seudun Ekonomit

Lisätiedot

LOPPURAPORTTI PALVELUTUULI-HANKE

LOPPURAPORTTI PALVELUTUULI-HANKE Suomen Nuorisoseurat ry Palvelutuuli, 14336 LOPPURAPORTTI PALVELUTUULI-HANKE 2012 2014 Sisällys Hankkeen strateginen tavoite... 3 Varsinaiset hankkeen tavoitteet... 4 Hankkeen toteutus... 5 Perehtyminen

Lisätiedot