Osatakseen käyttää väriä tehokkaasti on tiedettävä, että se harhauttaa lakkaamatta. (Josef Albers, 1963)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Osatakseen käyttää väriä tehokkaasti on tiedettävä, että se harhauttaa lakkaamatta. (Josef Albers, 1963)"

Transkriptio

1 VÄRITYÖPAJA SISUSTUSSTUDIOHANKE Tuija Maija Piironen Väriopin perusteita Kaikki väriin liittyvä on suhteellista, häilyvää ja epäluotettavaa, koska värisävyt muuttuvat valaistuksen mukaan ja vierekkäiset värit vaikuttavat toisiinsa. Osatakseen käyttää väriä tehokkaasti on tiedettävä, että se harhauttaa lakkaamatta. (Josef Albers, 1963) Valo on sähkömagneettisen säteilyn aallonpituusalue, joka voidaan nähdä. VÄRI puolestaan on valon aallonpituuksien havaitsemista. Miksi näemme värejä? Ihmisen evoluutio on suosinut värinäköä. Siitä on ollut hyötyä ruoan hankinnassa. Nykypäivän viidakossa värinäköä tarvitaan esim. liikenteessä. Miten koemme värit? Värin kokemiseen vaikuttavat elinympäristö, maisema, kulttuuri ja uskomukset. Mistä värit tulevat? Aristoteles ( ekr.) esitti, että kaikki viisi perusväriä syntyvät mustan ja valkoisen sekoituksista. Esim. punainen syntyy valon ja pimeyden sopivasta sekoituksesta, mitä todistaa aamu- ja iltarusko. Käsityksen kumosi vasta Sir Isaac Newton ( ) prismakokeillaan. Mistä kaikki lukemattomat värisävyt oikeasti tulevat? Nykyisen käsityksen mukaan värisävyt syntyvät kolmesta tai neljästä perusväristä joko additiivisesti, subtraktiivisesti tai optisesti. Värijärjestelmiä on ollut historiassa paljon. Niitä ovat laatineet taiteilijat ja tiedemiehet erilaisilla painotuksilla ja kulloinkin käytettävissä olleen tiedon tai maailmakatsomuksen varassa. Nykyään on käytössä useita erilaisia värinmääritysjärjestelmiä.

2 Taiteilijalla vähintään 6 väriä, kylmät ja lämpimät sävyt kustakin perusväristä, myös kansakoulun vesivärinapeissa! Maalitehtaiden (esim. Monicolor) systeemeissä on 16 sävyä. Värisävyt voidaan määritellä kolmella käsittellä: sävy - kylläisyys vaaleusaste. Värien vuorovaikutus - vaaleuskontrasti: muodon ja tilan hahmottamiseksi tarvitsemme vaaleuseroja, valoa ja varjoa - vastavärit korostavat toisiaan - simultaanikontrasti voi saada aikaan illuusionomaisia sävyn muutoksia - eri värien keskinäistä harmoniaa voi turvallisimmin hakea luonnosta ja sen loputtomista väriyhdistelmistä Väriin liitettyjä vaikutuksia ja uskomuksia Punainen lähentää, lämmittää, aktivoi ja kiihottaa. Se pienentää tilaa, mutta tässä, niin kuin muidenkin värien yhteydessä on muistettava, että kylläisyys- ja vaaleusasteella on merkitystä samoin kuin valitulla värillä käsiteltyjen pintojen määrällä ja sijoittelulla. Punaisen tai muidenkaan värien vaikutuksesta elintoimintoihin (esim. sykkeen, verenpaineen tai ruumiinlämmön muutoksiin yms) ei ole tieteellisissä tutkimuksissa saatua näyttöä. Mielikuvat ja uskomukset ovat kuitenkin niin vahvoja, että väreihin reagoidaan hyvin kokonaisvaltaisesti ja saatetaan tuntea vaihteluita myös elintoiminnoissa. Sininen loitontaa, viilentää, luo avaruutta, antaa tilaa hengittää. Siihen liitetään myös henkisiä ominaisuuksia. Keltainen piristää, vapauttaa, keventää, luo iloista ja kommunikaatiota suosivaa ilmapiiriä. Oranssi lämmittää, kiihottaa ja antaa loistoa. Se on voimakkaasti tilaa pienentävä ja joidenkin mielestä ruokahalua kiihottava. Laajoina pintoina ärsyttävä. Neutraalissa tilassa lämmin oranssi väripilkku herättää huomion, mutta väriä on käytettävä harkiten. Puunsävyihin yhdistettynä se on kodikkaan lämmin ja sitä suositaan usein hoitokotien oleskelutiloissa. Lilalla ja violetilla on hengellinen luonne. Makuutiloissa valkoisen ja sinisen kanssa käytettynä ne voivat auttaa uneen pääsyä, vaaleana laventelina lila on herkkä ja lohduttava, dominoivana värinä melankolinen, ehkä jopa masentava.

3 Vihreä edustaa tasapainoa, toivoa, turvaa, keväistä kasvua ja nykyihmiselle usein myös ympäristötietoisuuteen liittyviä vihreitä arvoja. Vihreää käytetään perinteisesti rauhoittavana hoitotilojen ja hoitohenkilökunnan asujen värinä. Ruskea on maanläheisen materiaalinen väri, joka liitetään helposti myös luonnonläheiseen elämäntyylin puupintoineen, aitoine materiaaleineen ja luomuruokineen. Onko harmaa ankeuden huippu? Ei suinkaan! Nykyisin se on hyvin suosittu, tyylikäs sisustusväri. Se on neutraali tausta, joka luo arvokasta tunnelmaa. Oikean harmaan sävyn etsimiseen kannattaa panostaa, että lopputulos on hienostunut eikä tylsä virastoharmaa. Valkoinen puhdistaa, selkeyttää, kirkastaa... Se on terapeuttisesti hankala, koska yleisvärinä käytettynä voi olla kylmä ja kliininen. Mutta se toimii erinomaisesti muiden värien kanssa yhdessä. Mustaa ei arkkitehti Seppo Rihlaman mukaan pitäisi käyttää ollenkaan tiloissa, joissa haetaan hyvinvointia ja viihtymistä. Musta imee kaiken valon ja on terapeuttisesti olematon. Se on kuitenkin hyvin tärkeä ja katu-uskottava väri niin nuoriso-, business- kuin juhlapukeutumisessakin. Musta vaatetus koetaan aggressiiviseksi esim. urheilujoukkueilla, ei siis sovi hoitohenkilökunnalle. Värisuunnittelussa huomioitavaa: - Tilan muoto, korkeus, luonne - Päivänvalon osuus, ilmansuunnat, ikkunat - Suunnistaminen, viitoitus - Käyttäjäkunta, taustat ja tarpeet - Brändi, konsepti - Muunneltavuus Trendiosuus Kesän 2013 väritunnelmat perustuvat ICfin-värikarttaan Pendulum ja kansainvälisen Intercolor-värijärjestön ennusteisiin. Intercolor on vuonna 1963 perustettu asiantuntijajärjestö, joka kokoaa kahdesti vuodessa värialan vaikuttajia neljästätoista maasta keskustelemaan tulevasta värikehityksestä. Esitys jakautuu kolmeen väriryhmään:

4 1. Aurinkomyrsky/Sunstorm Voimakas valoenergia ja jännittävät yhteentörmäykset avaavat uusia näkymiä kauden väri- ja muotokieleen. Nuorekas elinvoima ja teknologian mielikuvituksellisuus sekoittuvat moderniin ornamentiikkaan. Oranssit ja keltainen ovat säteilevän kovaäänisiä. Arvaamattoman ryhmän vahvojen värien hehkua korostavat tyylikkäät kesätummat ja metalliset sävyt. Korea: silkkaa energiaa, loistokkuutta, kypsää eleganssia. Ranskan esityksessä uudelleensyntymän teema; kirkkaiden uudella olemuksella laaja kirjo pehmeistä haalistuneista neonvoimakkuuksiin, modernia optimismia. Saksa: monikulttuurisen nykyajan mix&match, tiukan geometriset kuvioaiheet värikkään äänekkäinä, materiaalit ja kuviot sekoittuvat, hajoavat ja yhdistyvät, loputonta improvisaatiota. Promostyl - trenditoimiston kirkkaan Paradisio-ryhmän avainsanoina mm. vahvat väriyhdistelmät, graafisuus, geometrisuus, hienostunut rustiikkisuus ja vintagen charmi. Englannin esitys: värin juhlaa, kirkkaat sävyt hehkuvat ja hohtelevat, sulautuvat ja sekoittuvat abstrakteiksi valo- ja värimuodostelmiksi. Kesän tärkeitä kahden värin yhdistelmiä: musta-hopean/mustavalkoisen lisäksi Munchenin kangasmessujen voimakas keltainen yhdessä valkoisen tai harmaan kanssa ja Japanin punavalkoinen rakkaus-teema. Myös Promostyl ennustaa kelta-valkoista! 2. Liikkeellä/On the Move Taloudelliset ja poliittiset syyt saavat ihmiset liikkeelle ja etsimään uusia mahdollisuuksia. Elämme jatkuvassa muutoksen tilassa. Värit ja vaikutteet kulkevat ihmisten mukana maasta toiseen muuntuen, sekoittuen ja synnyttäen monikulttuurista moninaisuutta. Ryhmä muodostuu suojaavista, murretuista harmaanvihreistä ja pehmeänruskeista sävyistä, joita hämmentää yllättävä synteettinen, melkein neon-lime ja vahva terra. Tulevaisuuden koti ja työtila on liikkuva ja muuntuu teknologian avulla käyttötarkoitusten mukaan. Munich Fabric Start-messut ennustavat liikkuvan elämäntyylin yleistymistä teemalla Cultivated Freedom : camping-vapaus yhdistettynä arjen yritteliäisyyteen antaa tilaa uusille ideoille ja konsepteille, saa ajatukset liikkeeseen. Hienostunutta hippi-tyyliä.

5 Myös Promostylin Spring -teema nostaa luonnonläheiset vihreän ja beigen sävyt avainsanoilla nuorekas, spontaani ja impulsiivinen sekä urbaaniin ympäristöön tuodut luonnon elementit ja luontoa imitoivat ratkaisut. UK:n ehdotuksessa näkyy maavärien ylistys, vanhan uudistaminen, kylläisten, lakattujen, ylipigmentoitujen tekstuurien moninaisuus, päällekkäisyys ja sattumanvarainen kieputtelu. Modernia ilmettä ikiaikaisista aineksista. Aasian maiden Japanin ja Kiinan ehdotuksessa ollaan matkalla kohti yksinkertaista ja selkeää elämäntyyliä; kiinnitetään yhä enemmän huomiota terveyteen ja kestäviin arvoihin, tarpeettomat asiat ja tavarat vaihdetaan merkitseviin ja arvokkaisiin. Ranska ja Saksa säestävät uudelleenarviointiteemoilla ja esittämällä elämän monimutkaisuuden vastapainoksi yksinkertaisia, ymmärrettäviä muotoja ja konstailemattomia, aitojen materiaalien värejä. 3. Terapia/Therapy Omaehtoinen tekeminen, kulutuksenvastaiset kansanliikkeet tai riippukeinussa unelmoiminen houkuttavat. Ryhmän tunnelma on kevyt, valoisa, sielua ja kehoa ravitseva. On kuin puhtaat valkoiset olisivat lainanneet voimaa luonnonantimista ja muuttuneet pastellinsävyisiksi. Kosteuttavien, vaalean voidemaisten sävyjen joukossa on hoitavan turvekylvyn tummaa ruskeaa. Sävyt nousevat luonnosta ja sen eri elementeistä. Muodoissa ja väreissä on myös keinotekoisesti luotuja hybridejä, jotka eivät ole sitä, miltä näyttävät. Sävyt ovat viileän pehmeitä, joskus vähän synteettisen epätodellisia. Japanin ehdotuksessa Affection/hellät tunteet on vitaalivärejä: harmaan roosaa, kevyt siniharmaa, elähdyttäviä kellansävyjä. Ranskan Re-birth in Blossom: läpikuultavan raikkaat kukkaissävyt ja -tuoksut, joissa modernia keveyttä, suorastaan kevytmielisyyttä. Sveitsin yleisteema oli Safety First - Taking Action. Treat (hoito, kohtelu ym): Hienostunut luonnollisuus, konstailemattomat materiaalit, elämänmakuinen muotoilu. Laastaria kaikkeen. Turkki: neutraali perusta, puubeiget, joihin yhdistetään feminisoituja kirkkaita ja ihovärit. Englannin hienostunut esitys korostaa pohjoista valoa, raikasta ilmaa ja orgaanista lähestymistä. Myös Promostylin Rebirth -teema korostaa hyvinvointia, harmoniaa ja yksinkertaisia perusasioita.

6

Rullaverhot KUVIOLLISET KANKAAT

Rullaverhot KUVIOLLISET KANKAAT KANKAAT PEITTÄVIÄ TAI LÄPINÄKYVIÄ KATSO KANKAAN LUONNE KANKAAN KOHDALTA DL-596 Valkoharmaa DL-597 Hopean ruskea DL-598 Harmaan hopea DL-599 Valkovihreä Maksimi tilausleveys 195cm DL-3308 Pinkki violetti

Lisätiedot

VÄRIT 12.2.2015 WWW-VISUALISOINTI - IIM60110 - VÄRIT

VÄRIT 12.2.2015 WWW-VISUALISOINTI - IIM60110 - VÄRIT VÄRIT 12.2.2015 Väri on silmään saapuvan valon aistittava ominaisuus, joka havaitaan näkö- ja väriaistilla. Värin aistiminen riippuu silmään saapuvan valon sisältämistä aallonpituuksista ja niiden voimakkuuksista.

Lisätiedot

Tilkkuilijan värit. Saana Karlsson

Tilkkuilijan värit. Saana Karlsson Tilkkuilijan värit Saana Karlsson Tilkkutöissä erivärisiä kangaspaloja ommellaan yhteen ja siten muodostetaan erilaisia kuvioita. Värien valinta vaikuttaa siihen miten suunnitellut kuviot tulevat tilkkutyössä

Lisätiedot

IHTE-2100 KaSuper 2007-2008 Luento 2: värit, kuvakkeet

IHTE-2100 KaSuper 2007-2008 Luento 2: värit, kuvakkeet IHTE-2100 KaSuper 2007-2008 Luento 2: värit, kuvakkeet Aiheet tänään Värit käyttöliittymäsuunnittelussa Kuvakkeiden suunnittelu Värit käyttöliittymässä Of all design elements, color most exemplifies the

Lisätiedot

VÄRI ON: Fysiikkaa: valon osatekijä (syntyy valosta, yhdistyy valoon)

VÄRI ON: Fysiikkaa: valon osatekijä (syntyy valosta, yhdistyy valoon) VÄRI VÄRI ON: Fysiikkaa: valon osatekijä (syntyy valosta, yhdistyy valoon) VÄRI ON: Biologiaa: näköaistimus (solut ja aivot) Kemiaa: pigmentti (väriaine, materiaali) VÄRI ON: VÄRI ON: Psykologiaa: havainto

Lisätiedot

VÄREISTÄ JA VAAROISTA

VÄREISTÄ JA VAAROISTA VÄREISTÄ JA VAAROISTA VÄRIEN KÄYTTÖ 1/2 asioiden ryhmittelyyn huomion kiinnittämiseen houkuttelevuuden lisäämiseen tyylikkyyden tavoitteluun kuitenkin liian paljon värejä = värikaaos (5+-2 väriä)

Lisätiedot

Tikkurila Trendivärit 2014-2015

Tikkurila Trendivärit 2014-2015 Tikkurila Trendivärit 2014-2015 Valmiit väriyhdistelmät kodinsisustajille 4/3/2014 Marika Raike, Tikkurila Oyj 4/3/2014 Marika Raike, Tikkurila Oyj 2 Syvät ja vahvat värit ovat jälleen täällä. Historiallinen,

Lisätiedot

Carmen Brecheis Michelle Cheng Johanna Järvelä Anna Kantanen

Carmen Brecheis Michelle Cheng Johanna Järvelä Anna Kantanen Carmen Brecheis Michelle Cheng Johanna Järvelä Anna Kantanen Onko Villa Breda koti vai laitos? Tietysti sen pitäisi olla koti! avulias persoonallinen lepoa-antava kutsuva interaktiivinen active aktiivinen?

Lisätiedot

Kylpyhuonekalusteet. Kylpyhuone

Kylpyhuonekalusteet. Kylpyhuone Kylpyhuonekalusteet Kylpyhuone 1 Cello on upeita kokonaisuuksia Cello on raikas ja ajanhenkinen sisustuksen ja kotona viihtymisen merkki, joka tarjoaa upeita kokonaisuuksia ja inspiroivia ideoita suomalaiseen

Lisätiedot

Nukkuminen on kultaa.

Nukkuminen on kultaa. 26 Nukkuminen on kultaa. Tietysti on välillä ihanaa nousta aikaisin ja nauttia aamun hiljaisesta sarastuksesta, mutta yksi lomapäivien parhaista asioista on se, kun saa nukkua juuri niin pitkään kuin huvittaa.

Lisätiedot

Mattokymppi. Mattokymppi 35 vuotta mattokauppaa SISÄLTÖ

Mattokymppi. Mattokymppi 35 vuotta mattokauppaa SISÄLTÖ s. 5 s. 9 s. 10 Mattokymppi 35 Mattokymppi 35 vuotta mattokauppaa Perheyrityksemme historia mattojen parissa alkoi vuonna 1975. Vankan kokemuksemme ja ammattitaitomme olemme keränneet vuosien aikana toimimalla

Lisätiedot

Ihmisen chakrajärjestelmä

Ihmisen chakrajärjestelmä Ihmisen chakrajärjestelmä Aivan ulommaisena meitä ympäröi aura. Se toimii suojaavana kerroksena ihmisen ja maailman välissä. Aurassa on neljä kerrosta, neljä energiakehoamme fyysisen kehomme ympärillä;

Lisätiedot

VALKEAKOSKI Vallon asemakaava. Rakennustapaohjeet

VALKEAKOSKI Vallon asemakaava. Rakennustapaohjeet Korttelit 9, 10 ja 11 Teema: MODERNI Erityispiirteet Rakennuspaikat sijoittuvat avoimelle peltoaukealle kaupungin sisääntuloväylän varrelle. Rakennuksiin haetaan modernia muotokieltä. Rakennuksen sijoitus

Lisätiedot

Oppitunti 4 Värit 2. vaaleanvihreä - Tämä on vaaleanvihreä väri. vaaleanvihreä sammakko - Tämä sammakko on vaaleanvihreä.

Oppitunti 4 Värit 2. vaaleanvihreä - Tämä on vaaleanvihreä väri. vaaleanvihreä sammakko - Tämä sammakko on vaaleanvihreä. Oppitunti 4 Värit 2 musta - Tämä on musta väri. musta salkku - Tämä salkku on musta. musta sähköpistoke - Tämä sähköpistoke on musta. musta kissa - Tämä kissa on musta. Käännä omalle kielellesi. 1 vaaleanvihreä

Lisätiedot

Värijärjestelmät. Väritulostuksen esittely. Tulostaminen. Värien käyttäminen. Paperinkäsittely. Huolto. Vianmääritys. Ylläpito.

Värijärjestelmät. Väritulostuksen esittely. Tulostaminen. Värien käyttäminen. Paperinkäsittely. Huolto. Vianmääritys. Ylläpito. Tällä tulostimella voidaan tulostaa värillisiä asiakirjoja. Värituloste herättää huomiota, lisää arvostusta ja tulosteen tai tietojen arvoa. käyttö lisää lukijoiden määrää, sillä väritulosteet luetaan

Lisätiedot

Verhot ja verhotangot. Tee koti, jossa mieli lepää.

Verhot ja verhotangot. Tee koti, jossa mieli lepää. Verhot ja verhotangot Tee koti, jossa mieli lepää. TEE KOTI, JOSSA MIELI LEPÄÄ. Mitä Cello on? Cello on raikas ja ajanhenkinen sisustuksen ja kotona viihtymisen merkki, joka tarjoaa upeita kokonaisuuksia

Lisätiedot

SUOMEN SALIBANDYLIITTO r.y Pvm Kello Sarja Kotijoukkue Vierasjoukkue Pelipaikka Kenttä Paikkakunta Vastuujoukkue

SUOMEN SALIBANDYLIITTO r.y Pvm Kello Sarja Kotijoukkue Vierasjoukkue Pelipaikka Kenttä Paikkakunta Vastuujoukkue G-JUNIORIT, 5. KIERROS, RYHMÄ A 19.03.2017 10:00 SS G Classic musta Sport white Pirkkahalli 1 Tampere Nokian KrP Sininen 19.03.2017 10:15 SS G Nokian KrP Sininen YPA Valkoinen Pirkkahalli 1 Tampere Nokian

Lisätiedot

ARKKI. Sävyt. beige. Kokoa Arkki -sisustusvanereja. kirkas lakka. ruskea

ARKKI. Sävyt. beige. Kokoa Arkki -sisustusvanereja. kirkas lakka. ruskea ARKKI Arkki on asennusvalmis sisustusvaneri, jolla toteutat vaativatkin ideasi. Vanereista on helppo rakentaa suuria pintoja peittäviä kokonaisuuksia tai taulumaisia sisustuselementtejä. Tyyliltään Arkki

Lisätiedot

YIT Kodin Materiaalit. Asunto Oy Helsingin Klyyssi

YIT Kodin Materiaalit. Asunto Oy Helsingin Klyyssi YIT Kodin Materiaalit Asunto Oy Helsingin Klyyssi YIT Koti A3, A6, B23, B26 TÄSSÄ TEEMASSA aistikkaan syväntummat ja aivan vaaleat sävyt täydentävät sopuisasti toisiaan. Ne muodostavat klassisen parivaljakon

Lisätiedot

SYKSY - TALVI

SYKSY - TALVI SYKSY - TALVI 2012-2013 SYKSY - TALVI 2012-2013 Ylpeänä esittelemme nyt uuden ja upean Fredrikson lasten mallistomme. Mallistossa leikitellään ennakkoluulottomasti erilaisilla teemoilla. Inspiraatiota

Lisätiedot

UUSI UUSI UUSI MALJAKKO

UUSI UUSI UUSI MALJAKKO PROFESSIONAL TABLETOP SYKSY 2015 2 SYKSYN LUMOA Syksyllä luonnon värit hehkuvat ja lämpimät sisätilat vetävät puoleensa. Monipuolisen valikoimamme avulla voit luoda kutsuvaa goodfoodmood-tunnelmaa, joka

Lisätiedot

Perhepäivähoidon varhaiskasvatussuunnitelma

Perhepäivähoidon varhaiskasvatussuunnitelma Perhepäivähoidon varhaiskasvatussuunnitelma Perhepäivähoidon toiminta-ajatus Perhepäivähoito tarjoaa lapselle mahdollisuuden hoitoon, leikkiin, oppimiseen ja ystävyyssuhteisiin muiden lasten kanssa. Varhaiskasvatuksen

Lisätiedot

Tunnelmanlähde. Geberit Monolith

Tunnelmanlähde. Geberit Monolith Tunnelmanlähde. Geberit Monolith Ihmisille, joilla on luonnetta. Ja niille, jotka nauttivat hyvistä asioista. Haluatko vahvan, raikkaan tunteen uuteen kylpyhuoneeseesi. Geberit Monolith -saniteettimoduuleilla

Lisätiedot

Myytävänä olevat tölkinvedin kukkarot

Myytävänä olevat tölkinvedin kukkarot 1 MUSTA/HOPEA ISO YMPYRÄ KUKKARO Koko 13 x 13 cm, pronssinvärinen kehys, pronssinvärinen nappi Hinta euroa 30 euroa+ postikulut 3 euroa MUSTA/KULTA ISO YMPYRÄ KUKKARO Koko 13 x 13 cm, pronssinvärinen kehys,

Lisätiedot

10/2011 Vinkkejä värivastaavuuden määritykseen

10/2011 Vinkkejä värivastaavuuden määritykseen Sävyvastaavaisuus Hyvä korjaustyö edellyttää joskus että sävyvastaavuus saavutetaan sävyttämällä tai häivytyksen avulla, tai kiillottamalla vanha maali. On siis tärkeää että vertaus alkuperäisen maalin

Lisätiedot

SIISTI JA ÄLYKÄS VALINTA

SIISTI JA ÄLYKÄS VALINTA SARJA[P] 2 Sarja[P] SARJA[P] Skandinaavinen muotoilu on ajatonta ja pohjautuu rakkauteemme valoa ja luontoa kohtaan. Sarjan[P] pöydät perustuvat tähän perinteeseen, johon kuuluvat puhtaat linjat, toimiva

Lisätiedot

15.2.-21.3.2016. kukkien kevät! luovaa, värikästä ja tuoksuvaa

15.2.-21.3.2016. kukkien kevät! luovaa, värikästä ja tuoksuvaa 15.2.-21.3.2016 kukkien kevät! luovaa, värikästä ja tuoksuvaa sitruunaruoho sitruunainen ja raikas vastaleikattu sitruunaruoho ja tuoksuva kielo yhdistyvät aistilliseen myskiin luoden todella eksoottisen

Lisätiedot

sinun puketumisesi punainen lanka.

sinun puketumisesi punainen lanka. sinun puketumisesi punainen lanka. StyleBliss on henkilökohtainen avustajasi oman tyylisi löytämisessä ja ylläpitämisessä. Se auttaa sinua olemaan tyylikäs, hurmaava ja varma tilanteessa kuin tilanteessa.

Lisätiedot

Paneeliverho, Valmispituus 198 cm leveys 70 cm, väri valkoinen, alalatta 40 mm, valoverholaatu, kiinnitys verhokoukuilla 3

Paneeliverho, Valmispituus 198 cm leveys 70 cm, väri valkoinen, alalatta 40 mm, valoverholaatu, kiinnitys verhokoukuilla 3 HANKITTAVAT VERHOT TUOTERYHMÄ NISSNIKUN PÄIVÄKOTI/ HANKITTAVAT VERHOT Tuote numero Sijoitustila Hankittava verho 1 Aula 2 Neuvotteluhuone 3 Neuvotteluhuone Paneeliverho, Valmispituus 198 cm leveys 70 cm,

Lisätiedot

Toimintakykyä tukeva ympäristö

Toimintakykyä tukeva ympäristö Toimintakykyä tukeva ympäristö Kuntoutuksen kehittäjätyöntekijä Anitta Mikkola Lähteenä: Opas ikääntyneen muistioireisen kodin muutostöihin/ympäristöministeriö, 2007 Muistiliitto Vinkkejä muistisairaiden

Lisätiedot

Lattiat TK, MH Muovimatto UPOFLOOR 53 / 25050 harmaa. Jalkalistat valkoiset. ET, KE ja OH Tammiparketti. Jalkalistat tammensävyinen MDF-lista.

Lattiat TK, MH Muovimatto UPOFLOOR 53 / 25050 harmaa. Jalkalistat valkoiset. ET, KE ja OH Tammiparketti. Jalkalistat tammensävyinen MDF-lista. 2H+KE+ 540 TK, MH ET, KE ja Tammiparketti Jalkalistat tammensävyinen MDF-lista PH/KHH/WC ja TK, KE ja ET MH PH/KHH/ WC Boordi sininen 15x200 mm (Kalustekaavion mukaan) TK, ET, KE, ja MH PH/KHH/WC ja 3H+KT+

Lisätiedot

Hinnat sisältävät arvonlisäveron

Hinnat sisältävät arvonlisäveron MOSAIIKKI Haitu n. 57.15 /ltk Vaaleat, villinmuotoiset ja mattapintaiset kivet, joissa pyöristetty reuna. Sisäseiniin ja -lattioihin. Hiili 2,5x2,5 cm 30 x 30 cm 32.63 /ltk Välkehtivän mustasta liuskekivestä

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto 21.01.2013

Graafinen ohjeisto 21.01.2013 Graafinen ohjeisto 21.01.2013 Tunnus Kansallisen digitaalisen kirjaston asiakasliittymä Finna on arkistojen, kirjastojen ja museoiden yhteinen helppokäyttöinen verkkopalvelu. Finna-palvelu auttaa käyttäjiä

Lisätiedot

Kalevala -Karhu. Sisältö

Kalevala -Karhu. Sisältö 2009 Sisältö Dyyni 3 Aalto 4 Koristetyynyt & Arte 5 Tweedy 6 Louhi & Pihla 7 Graniitti & Teema 8 Duuri & Velvet 9 Ruutu & Kerala 10 Paletti & Port 11 Pilvi 12 Raita 13 Royal Palace & Orient 14 Sali & Nepal

Lisätiedot

Oppitunti 3 Värit 1 tumma ja vaalea

Oppitunti 3 Värit 1 tumma ja vaalea Oppitunti 3 Värit 1 tumma ja vaalea 1 valkoinen - Tämä on valkoinen väri. valkoinen luistin - Tämä luistin on valkoinen. valkoinen luuranko - Tämä luuranko on valkoinen. valkoinen kukko - Tämä kukko on

Lisätiedot

Kanarialinnun perintötekijät Spalt = Saksankielinen sana ja tarkoittaa perityvä mutta ei näkyvä ominaisuus

Kanarialinnun perintötekijät Spalt = Saksankielinen sana ja tarkoittaa perityvä mutta ei näkyvä ominaisuus Kanarialinnun perintötekijät Spalt = Saksankielinen sana ja tarkoittaa perityvä mutta ei näkyvä ominaisuus Koodit eli kansain väliset tunnukset muuttuvat koko ajan, mutta ovat euroopassa laajasti käytössä,

Lisätiedot

Laaja valikoima värillisiä ja helppohoitoisia keittiöaltaita.

Laaja valikoima värillisiä ja helppohoitoisia keittiöaltaita. BLANCO SILGRANIT PuraDur II Laaja valikoima värillisiä ja helppohoitoisia keittiöaltaita. CombiColours ainutlaatuinen BLANCO-mallisto. 1 Piristystä arkeen. BLANCO CombiColours lisää väriä keittiöön. Lisäarvoa

Lisätiedot

FLEXOTOP. Valettava turva-alusta FLEXOTOP.KOMPAN.COM

FLEXOTOP. Valettava turva-alusta FLEXOTOP.KOMPAN.COM FLEXOTOP Valettava turva-alusta FLEXOTOP.KOMPAN.COM Kansainvälinen markkinajohtaja KOMPAN on markkinajohtaja kaikenikäisten lasten leikkikenttäratkaisuissa. Meillä on yli 40 vuoden kokemus leikkipuistokokonaisuuksista,

Lisätiedot

Hinnat sisältävät arvonlisäveron

Hinnat sisältävät arvonlisäveron MOSAIIKKI Haitu n. 54.68 /ltk Vaaleat, villinmuotoiset ja mattapintaiset kivet, joissa pyöristetty reuna. Sisäseiniin ja -lattioihin. Hiili 5x5 30x30cm 31.05 /ltk Musta liuskekivimosaiikki, jonka pinnalla

Lisätiedot

LED Systems. Yleisvalaistusta LEDtuotteilla

LED Systems. Yleisvalaistusta LEDtuotteilla LED Systems Yleisvalaistusta LEDtuotteilla Valo: sähkömagenettisen spektrin ihmissilmällä nähtävä osa (aallonpituus n 350 700 nanometriä) Näkyvää valoa Spektrijakauma Halogeenilamppu Pienoisloistelamppu

Lisätiedot

Värisuunnitteluopas. www.e-weber.fi

Värisuunnitteluopas. www.e-weber.fi okkelit kuntoon Värisuunnitteluopas Värien antamat mahdollisuudet rakennussuunnittelussa okkeliratkaisut kätevästi eberiltä www.e-weber.fi Värien antamat mahdollisuudet Tervetuloa eberin värimaailmaan.

Lisätiedot

Hinnat sisältävät arvonlisäveron

Hinnat sisältävät arvonlisäveron MOSAIIKKI Haitu n. 54.68 /ltk Vaaleat, villinmuotoiset ja mattapintaiset kivet, joissa pyöristetty reuna. Sisäseiniin ja -lattioihin. Hehku n. 54.68 /ltk Vaaleanharmaat, villinmuotoiset ja mattapintaiset

Lisätiedot

B2B KAMPPANJATUOTTEET SYKSY/TALVI 2014

B2B KAMPPANJATUOTTEET SYKSY/TALVI 2014 B2B KAMPPANJATUOTTEET SYKSY/TALVI 2014 Gense on perustettu 1856 ja on Ruotsin vanhin, toiminnassa oleva osakeyhtiö. Gense on yksi Skandinavian suurimmista yrityksistä, jotka toimittavat ruostumattomasta

Lisätiedot

Graafinen ohjeistus 03/2016

Graafinen ohjeistus 03/2016 Graafinen ohjeistus 03/2016 Sisältö Laatukeskuksen visuaalisen ilmeen tavoitteena on ilmentää laatua, ammattimaisuutta, uskottavuutta ja erinomaisuutta. Viestinnässä pyritään luomaan yksinkertaisen tyylikäs

Lisätiedot

KORVATUNTURI SAVUKOSKI

KORVATUNTURI SAVUKOSKI KORVATUNTURI SAVUKOSKI Graafinen ohjeisto / 1 Sisällysluettelo Logon käyttö 3 Logoversiot 7 Brändivärit 21 Typografia 25 Kuvankäyttötapa 28 / 2 Logon käyttö / 3 Logo ja liikemerkki LIIKEMERKKI koostuu

Lisätiedot

LADYLIKE-syysmeikki 2014

LADYLIKE-syysmeikki 2014 Lehdistötiedote kesäkuu 2014 LADYLIKE-syysmeikki 2014 Ei kimmellystä, ei kimalletta. Yksi syksyn päätrendeistä on mattapintaisuus. Luonnolliset beigen ja ruskean sävyt kuuluvat syksyn väripalettiin. Mattapintaisuus

Lisätiedot

Kaakelikeskus täydentää valikoimaansa viidellä uudella tuotesarjalla. Tuotekuvaukset täydellisinä sivuilla 2-6.

Kaakelikeskus täydentää valikoimaansa viidellä uudella tuotesarjalla. Tuotekuvaukset täydellisinä sivuilla 2-6. LEHDISTÖTIEDOTE Helsinki 21.2.2006 VIISI UUTTA LAATTASARJAA Kaakelikeskus täydentää valikoimaansa viidellä uudella tuotesarjalla. Tuotekuvaukset täydellisinä sivuilla 2-6. APR STRIPE -laattasarjassa on

Lisätiedot

Toimistovalaisimet FI

Toimistovalaisimet FI Toimistovalaisimet FI PRANA+sarja LED LATTIA JA RIPUSTUSVALAISIMET PRANA+sarjan ylävalo liikuteltava VALAISINPÄÄ SUORA VALO HIGHTECHTUNNISTIN KIRKKAUS TILANNEOHJAUS TUNABLE WHITE TOIMINTO VALON VÄRIN mukautukseen

Lisätiedot

ohjeistus retkikerho

ohjeistus retkikerho Graafinen ohjeistus Esittely Oulun luonnonsuojeluliiton alla toimiva Retkikerho on kanava, jonka avulla voi helposti irrottautua arjesta kaupungin lähiluontoon. Retkitarjonta on hyvin monipuolinen ja kerhon

Lisätiedot

Lehdistötiedote maaliskuu 2016

Lehdistötiedote maaliskuu 2016 Lehdistötiedote maaliskuu 2016 KEVÄT/KESÄ 2016 SEPIA -KOKOELMA SEPIA puuteripaletti Arvioitu kuluttajahinta: 79 e ROUGE D'ARMANI SHEERS huulipunat Arvioitu kuluttajahinta: 41e Kynsilakat Arvioitu kuluttajahinta:

Lisätiedot

Finrelax - luonnollista hyvinvointia. Suomi kansainvälisesti tunnetuksi hyvinvointimatkailukohteeksi

Finrelax - luonnollista hyvinvointia. Suomi kansainvälisesti tunnetuksi hyvinvointimatkailukohteeksi Finrelax - luonnollista hyvinvointia Suomi kansainvälisesti tunnetuksi hyvinvointimatkailukohteeksi Sisältö Finrelax -hyvinvointimatkailustrategia: Visio Missio Ydinviesti Painopistealueet Finrelax -kasvuohjelma

Lisätiedot

Graafinen ohjeistus. Taustaa. Logon elementit. Mittasuhtet. Suoja-alue. Värimääritykset. Logon sijoittelu. Kirjasintyypit eli typografia

Graafinen ohjeistus. Taustaa. Logon elementit. Mittasuhtet. Suoja-alue. Värimääritykset. Logon sijoittelu. Kirjasintyypit eli typografia Graafinen ohjeistus Taustaa Logon elementit Mittasuhtet Suoja-alue Värimääritykset Logon sijoittelu Kirjasintyypit eli typografia Taustaa Nuorten Kotkien alkuperäinen logo on vaakunamalliseen kehyksen

Lisätiedot

PEPOn SARJAPELIT (ja Lappee JK:n kotipelit) syyskaudella 2009

PEPOn SARJAPELIT (ja Lappee JK:n kotipelit) syyskaudella 2009 PEPOn SARJAPELIT (ja Lappee JK:n kotipelit) syyskaudella 2009 viikko 30 25.7. la Naiset kakkonen PEPO - FC Futura Slahti nurmi 4-1 26.7. su C kolmonen PEPO Mustat - MP 96 Slahti nurmi 1-6 viikko 31 27.7.

Lisätiedot

Yllätys Rasti Palttala UUTINEN Tehtävä 16 Aika- ja taitotehtävä Maksimipisteet 3

Yllätys Rasti Palttala UUTINEN Tehtävä 16 Aika- ja taitotehtävä Maksimipisteet 3 Sininen UUTINEN Tehtävä 16 Punainen UUTINEN Tehtävä 17 Ruskea UUTINEN Tehtävä 18 Harmaa UUTINEN Tehtävä 19 VASTAUSLOMAKE UUTINEN Vartion nimi Numero Sarja Aika alkoi klo Vartio palautti uutisen klo UUTINEN

Lisätiedot

Oppitunti 3 Värit 1 tumma ja vaalea

Oppitunti 3 Värit 1 tumma ja vaalea Oppitunti 3 Värit 1 tumma ja vaalea 1 valkoinen - Tämä on valkoinen väri. valkoinen luistin - Tämä luistin on valkoinen. valkoinen luuranko - Tämä luuranko on valkoinen. valkoinen kukko - Tämä kukko on

Lisätiedot

Ruoan ecodesign matka ekotuotteistamisen markkinoinnin maailmaan

Ruoan ecodesign matka ekotuotteistamisen markkinoinnin maailmaan Liite 19.12.2005 62. vuosikerta Numero 4 Sivu 16 Ruoan ecodesign matka ekotuotteistamisen markkinoinnin maailmaan Maarit Pallari, MTT Muotoilun juuret istuvat yhtä tukevasti kulttuurissamme kuin puikulaperunan

Lisätiedot

Fredrikson SYKSY-TALVI

Fredrikson SYKSY-TALVI Fredrikson SYKSY-TALVI 2010-2011 Sisältö Mai 4 Fargo 4 Kia 4 Iida 5 Sonja 5 Lilli 5 Fiona 6 Melinda 6 Ulrika 6 Olivia 7 Natalia 7 Isabella 7 Camilla 10 Tea 10 Inga 10 Fifi 11 Tiia 11 Ava 11 Macy 12 Nina

Lisätiedot

EXTENSIONS CATALOG HIUSTENPIDENNYKSET HOITOTUOTTEET TARVIKKEET

EXTENSIONS CATALOG HIUSTENPIDENNYKSET HOITOTUOTTEET TARVIKKEET EXTENSIONS CATALOG HIUSTENPIDENNYKSET HOITOTUOTTEET TARVIKKEET HIUSEXTRA HEINILÄ OY Yrityksemme on toiminut pidennyshiusten ja -tarvikkeiden maahantuojana jo vuodesta 1985 lähtien. Jäsenyytemme kansainvälisessä

Lisätiedot

Ilmaisun monet muodot

Ilmaisun monet muodot Työkirja monialaisiin oppimiskokonaisuuksiin (ops 2014) Ilmaisun monet muodot Toiminnan lähtökohtana ovat lasten aistimukset, havainnot ja kokemukset. Lapsia kannustetaan kertomaan ideoistaan, työskentelystään

Lisätiedot

Kalenterivuosikerta 2013. Tilaaja: Puhelin Fax Yhteyshenkilö E-mail Toimitusosoite Laskutusosoite Toim.aika Postinro ja -tmp. Viite / tilausnumero

Kalenterivuosikerta 2013. Tilaaja: Puhelin Fax Yhteyshenkilö E-mail Toimitusosoite Laskutusosoite Toim.aika Postinro ja -tmp. Viite / tilausnumero Kalenterivuosikerta 2013 Tilaaja: Puhelin Fax Yhteyshenkilö E-mail Toimitusosoite Laskutusosoite Toim.aika Postinro ja -tmp. Viite / tilausnumero Lyrecon Tuote- numero TASKUKALENTERIT 4249574 Agenda, musta

Lisätiedot

Laskoskaihtimet Yksinkertaisuus, puhtaat linjat ja pienet yksityiskohdat

Laskoskaihtimet Yksinkertaisuus, puhtaat linjat ja pienet yksityiskohdat Laskoskaihtimet Yksinkertaisuus, puhtaat linjat ja pienet yksityiskohdat Yksinkertainen on aina kaunista Laskoskaihdin voi ilmentää yksinkertaisuutta ja puhtaita, suoria linjoja - mutta myös luoda jännittäviä

Lisätiedot

Opetusmateriaalin visuaalinen suunnittelu. Kirsi Nousiainen 27.5.2005

Opetusmateriaalin visuaalinen suunnittelu. Kirsi Nousiainen 27.5.2005 Opetusmateriaalin visuaalinen suunnittelu Kirsi Nousiainen 27.5.2005 Visuaalinen suunnittelu Ei ole koristelua Visuaalinen ilme vaikuttaa vastaanottokykyyn rauhallista jaksaa katsoa pitempään ja keskittyä

Lisätiedot

Näe luonnon värit. Akutex FT värivalikoima

Näe luonnon värit. Akutex FT värivalikoima Näe luonnon värit Akutex FT värivalikoima Näe luonnon värit Akutex FT värivalikoima Uusia värejä hakiessamme olimme yhteydessä laajaan joukkoon eurooppalaisia arkkitehtejä sekä sisustusja tekstiilisuunnittelijoita.

Lisätiedot

Tunnelmanlähde. Geberit Monolith

Tunnelmanlähde. Geberit Monolith Tunnelmanlähde. Geberit Monolith Ihmisille, joilla on luonnetta. Ja niille, jotka nauttivat hyvistä asioista. Haluatko vahvan, raikkaan tunteen uuteen kylpyhuoneeseesi. Geberit Monolith saniteettimoduuleilla

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto 2013

Graafinen ohjeisto 2013 Graafinen ohjeisto 2013 Yritystunnus Äänekosken Energian yritystunnus muodostuu kolmesta osasta: sinisestä ja oranssista muodosta, sekä logosta. Ensisijainen yritystunnus Ensisijainen yritystunnus Toissijainen

Lisätiedot

Syksy 2012. www.vuoleri.fi. Aina puhdas pinta

Syksy 2012. www.vuoleri.fi. Aina puhdas pinta Syksy 2012 www.vuoleri.fi Aina puhdas pinta Aina puhdas pinta Vuolerin kaakelipintaisissa tulisijoissa on vuolukivinen sisärakenne. Modernit uutuudet! VUOLUKIVI Saatavana myös takkapaistouuni Hiillos 210

Lisätiedot

BALANSSIN JOOGAPAKETIT 2016

BALANSSIN JOOGAPAKETIT 2016 BALANSSIN JOOGAPAKETIT 2016 Esim. kokous-, tyky-, tyhy- ja virkistyspäivien ohjelmaan liitettäviä palveluita. Virkisty joogakävelyllä 60min 100 kävelyä hiljaisuudessa hiekkadyyneillä pitkospuita pitkin.

Lisätiedot

Houkuttele terassille

Houkuttele terassille Houkuttele terassille 2015 Hyvä kokonaisuus on enemmän kuin osiensa summa. Roltraden valikoimasta löydät kevään 2015 raikkaimmat ratkaisut kevätterassin ilmeen luomiseen. Materiaalimme ovat laadukkaita

Lisätiedot

ISO KESÄALE - I. Asiakkaille 29,90

ISO KESÄALE - I. Asiakkaille 29,90 1.-15.7.2013 Asiakkaille ISO KESÄALE - I Vain /pari P91289 Lootuksenkukka-votiivisomiste, pari Korkeus 5 cm, halkaisija 12 cm Laadukkaita tuotteita alennetuin hinnoin! Jotain jokaiselle, kuusi eri teemaa:

Lisätiedot

Olohuoneen sisustussuunnitelma

Olohuoneen sisustussuunnitelma Olohuoneen sisustussuunnitelma Pvm: 1.2.2011 Asiakas Mattila, Asiakkaantie 4, 00100 Helsinki (Alkuasetelmassa olohuoneessa on tiiliseinän edessä korkea vanha kirjahylly. Katto on tummunutta mäntylautaa

Lisätiedot

TERVETULOA VÄRIANALYYSIIN!

TERVETULOA VÄRIANALYYSIIN! TERVETULOA VÄRIANALYYSIIN! www.imagokoulu.fi VÄRIANALYYSI & VÄRIKARTAT 10/21/15 Värianalyysi - Syksy Värianalyysi - Kevät Värianalyysi - Talvi Värianalyysi - Kesä Sopimattomat värit voivat: Tehdä väsyneen

Lisätiedot

PERCIFAL RAKENNETUN TILAN VISUAALINEN ARVIOINTI

PERCIFAL RAKENNETUN TILAN VISUAALINEN ARVIOINTI PERCIFAL RAKENNETUN TILAN VISUAALINEN ARVIOINTI Arvioijan nimi: Päivämäärä ja kellonaika: Arvioitava tila: Sijainti tilassa: Vastaa kysymyksiin annetussa järjestyksessä! Antaessasi vastauksesi asteikkomuodossa,

Lisätiedot

ARVO - verkkomateriaalien arviointiin

ARVO - verkkomateriaalien arviointiin ARVO - verkkomateriaalien arviointiin Arvioitava kohde: Jenni Rikala: Aloittavan yrityksen suunnittelu, Arvioija: Heli Viinikainen, Arviointipäivämäärä: 12.3.2010 Osa-alue 3/8: Visuaalinen suunnittelu

Lisätiedot

KESÄKALUSTE- KUVASTO 2015 KOTI-SIILISTÄ SUURIN KESÄKALUSTEVALIKOIMA

KESÄKALUSTE- KUVASTO 2015 KOTI-SIILISTÄ SUURIN KESÄKALUSTEVALIKOIMA KESÄKALUSTE- KUVASTO 2015 KOTI-SIILISTÄ SUURIN KESÄKALUSTEVALIKOIMA ALE -30% VÄHINTÄÄN Ei koske kotimaisia keinuja SÄÄNKESTÄVÄ SICILIA sohvaryhmäsetti - Sohva Leveys 184 cm / Tuoli 75 cm / Pöytä 150x70

Lisätiedot

Vaaleat sävyt/ljusa kulörer. Katen väri/takets färg. Saventiilenpunainen/Tegelröd. Katon väri/takets färg

Vaaleat sävyt/ljusa kulörer. Katen väri/takets färg. Saventiilenpunainen/Tegelröd. Katon väri/takets färg VÄRITYSSUUNNITELMA OSA-ALUEITTAIN FÄRGSÄTTNINGSPLAN OMRÅDESVIS ASUINTALOT BOSTADSHUSEN KORTTELIT /KVARTER 3562, 3563, 3564 : Vaaleat t/ljusa : Teknos 7121, 7221, 7133, 7233 Tikkurila 319x, 318x, 359x,

Lisätiedot

Kuinka olla oman osaamisen uskottava käyntikortti. 17.2.2016 Balderin Sali, Helsinki

Kuinka olla oman osaamisen uskottava käyntikortti. 17.2.2016 Balderin Sali, Helsinki Kuinka olla oman osaamisen uskottava käyntikortti. 17.2.2016 Balderin Sali, Helsinki NAISET - Toimiva puvusto Jakkupuku hameella ja housuilla. Tummat farkut, jotka istuvat hyvin. Kahdet yksiväriset pitkät

Lisätiedot

TOIMINTAVÄLINEIDEN TARJOUSPYYNNÖN TARJOUSKORTTI 2011. Keinumisvälineet ja karusellit Keinumisvälineet POSITIO NRO 2.1.1

TOIMINTAVÄLINEIDEN TARJOUSPYYNNÖN TARJOUSKORTTI 2011. Keinumisvälineet ja karusellit Keinumisvälineet POSITIO NRO 2.1.1 40 cm Havainnekuva TARJOUSKORTTI 011.1.1.1 Keltainen levy UV-suojattua läpivärjättyä HDPE kovapuristemuovia takuu 0 v. Istuin UV-suojattua HPL korkeapainelaminaattia takuu 0 v. Piilotettu jousimekanismi

Lisätiedot

Odpowiedzi do ćwiczeń

Odpowiedzi do ćwiczeń Odpowiedzi do ćwiczeń Lekcja 1 1. c 2. b 3. d 4. a 5. c Lekcja 2 1. ruotsia 2. Norja 3. tanskalainen 4. venäjää 5. virolainen 6. englantia 7. Saksa 8. kiina 9. espanjaa 10. Suomi 11. puolalainen 12. englanti

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTUS LOGOT NENÄPÄIVÄ GRAAFINEN OHJEISTUS 2014 NENÄPÄIVÄ

GRAAFINEN OHJEISTUS LOGOT NENÄPÄIVÄ GRAAFINEN OHJEISTUS 2014 NENÄPÄIVÄ GRAAFINEN OHJEISTUS LOGOT GRAAFINEN OHJEISTUS 2014 GRAAFINEN OHJEISTUS LOGOT LOGO Nenäpäivä-tunnuksen kanssa saa leikkiä ja käyttää mielikuvitusta. Tunnukselle saa löytää uusia mitä merkityksellisempiä

Lisätiedot

asiakaspalvelu@torkkelinpaperi.fi

asiakaspalvelu@torkkelinpaperi.fi sivu 1/10 Yritys ja asiakasnumero: Lähetysosoite: Asiakasnumero: Tilaajan nimi: Tilausnumero / tilausviite: Muita huomautuksia: Yhteyshenkilön nimi ja puhelin: Nimike TASKUKALENTERIT Valmistajan tuotenro

Lisätiedot

Pimentävä kangas DL 380 vaalearuskea. Pimentävä kangas DL 385 keltaoranssi. Pimentävä kangas DL 390 haaleasyreeni. Pimentävä kangas DL 395 lime

Pimentävä kangas DL 380 vaalearuskea. Pimentävä kangas DL 385 keltaoranssi. Pimentävä kangas DL 390 haaleasyreeni. Pimentävä kangas DL 395 lime Alussa pimentävät kankaat, joissa kaikissa taustapuoli valkoinen, etukangas kuvan värillä Jäljempänä peittävät kankaat, eivät pimennä, eivät näy läpi, päästävät auringon valon läpi DL 398 vaaleavihreä

Lisätiedot

PIKAOHJEET WILMAN KÄYTÖSTÄ - HUOLTAJA

PIKAOHJEET WILMAN KÄYTÖSTÄ - HUOLTAJA 1 (6) PIKAOHJEET WILMAN KÄYTÖSTÄ - HUOLTAJA Sisältö Mikä Wilma on?... 1 Kirjautuminen ohjelmaan, käyttäjätunnus, salasana... 1 Etusivu, käytössä olevat toiminnot... 2 Pikaviestit... 2 Työjärjestys... 3

Lisätiedot

NABO-MALLISTO SYKSY 2014

NABO-MALLISTO SYKSY 2014 2 NABO-MALLISTO SYKSY 2014 0 1 0 Nokian Nahkatuote Oy Alinenkatu 35 37100 Nokia Puh. (03) 341 0955 Faksi (03) 341 0020 E-mail: nabo@nahkatuote.inet.fi www.nabo.fi Na bo No kia n Na hk at uo te Oy 13. 1.2

Lisätiedot

Top 10 Keittiötrendit 2017

Top 10 Keittiötrendit 2017 Top 10 Keittiötrendit 2017 Vuoden uusimpia keittiösuuntauksia Saksasta. Uudet värit, materiaalit ja tyylit ovat saavuttaneet jo suuren mielenkiinnon. Seuraavassa 10 kuuminta keittiötrendiä vuodelle 2017.

Lisätiedot

JOKIKATU 2 EKSPONENTIAALISIA MAHDOLLISUUKSIA

JOKIKATU 2 EKSPONENTIAALISIA MAHDOLLISUUKSIA JOKIKATU 2 EKSPONENTIAALISIA MAHDOLLISUUKSIA JOEN VARRELLA Turun suurin ja vaikuttavin maamerkki Aurajoki todisti aitiopaikalta kun kauppias Victor Alexander Reims perusti viinanjalostustehtaan joen upealle

Lisätiedot

Reilu urheilujuomapullo, joka sopii hyvin polkupyörän juomapidikkeeseen. Elintarvikehyväksytty.

Reilu urheilujuomapullo, joka sopii hyvin polkupyörän juomapidikkeeseen. Elintarvikehyväksytty. ACTION-Juomapullo Reilu urheilujuomapullo, joka sopii hyvin polkupyörän juomapidikkeeseen. Elintarvikehyväksytty. 45 mm nostokorkki: valkoinen, sininen, punainen, musta, harmaa tai väritön. Pullojen värit:

Lisätiedot

LIITE 1A AIKATAULUT JA REITTIKARTAT. Reittien pääväylät on merkattu kartalle, liitteessä 1B.

LIITE 1A AIKATAULUT JA REITTIKARTAT. Reittien pääväylät on merkattu kartalle, liitteessä 1B. LIITE 1A AIKATAULUT JA REITTIKARTAT Reittien pääväylät on merkattu kartalle, liitteessä 1B. Aikataulut: Koulut alkavat pääosin Pohjois-Sipoossa tasatunnein (8.00 10.00) ja päättyvät pääosin tasatunnein

Lisätiedot

HAIR MASCARA. Lehdistötiedote helmikuu 2012. IsaDoran kevään ja kesän 2012 uutuuksia

HAIR MASCARA. Lehdistötiedote helmikuu 2012. IsaDoran kevään ja kesän 2012 uutuuksia Lehdistötiedote helmikuu 2012 IsaDoran kevään ja kesän 2012 uutuuksia HAIR MASCARA Kevään muotinäytöksissä oli mallien hiuksiin värjätty jännittäviä väriefektejä. Vaaleahiuksisella mallilla saattoi olla

Lisätiedot

Linnox Silk Oy Koroistentie 4A, PL 12, 00281 Helsinki puh. 09-2410 112, gsm 040-5506243

Linnox Silk Oy Koroistentie 4A, PL 12, 00281 Helsinki puh. 09-2410 112, gsm 040-5506243 Hinnasto 2011 Linnox Silk Oy Koroistentie 4A, PL 12, 00281 Helsinki puh. 09-2410 112, gsm 040-5506243 21271; 21171 21231; 21131 21221; 21141 21211 29 Naisten hihaton toppi, säädettävät olkanauhat 21221

Lisätiedot

LOGO. Suoja-alue. Jos logoa käytetään niin pienellä, ettei slogan ole luettavissa, slogan jätetään pois. 15 mm

LOGO. Suoja-alue. Jos logoa käytetään niin pienellä, ettei slogan ole luettavissa, slogan jätetään pois. 15 mm GRAAFINEN OHJEISTUS LOGO Suoja-alue Jos logoa käytetään niin pienellä, ettei slogan ole luettavissa, slogan jätetään pois. 15 mm NEGATIIVILOGO MUSTAVALKOINEN LOGO Valkoinen Tumma harmaa, black 90 % VÄRIT

Lisätiedot

Suomesta hyvinvointimatkailun kärkimaa. Sisukkaasti ja yhdessä.

Suomesta hyvinvointimatkailun kärkimaa. Sisukkaasti ja yhdessä. Suomesta hyvinvointimatkailun kärkimaa. Sisukkaasti ja yhdessä. Hyvinvointimatkailussa nähdään paljon potentiaalia. Suomella on erinomaiset edellytykset tarjota hyvinvointia keholle ja mielelle. Saunassa

Lisätiedot

Akavan. graafinen ohjeistus 3.12.2015

Akavan. graafinen ohjeistus 3.12.2015 Akavan 3.12.2015 graafinen ohjeistus Esipuhe Tunnus Opiskelijoiden tunnus Akavalainen-tunnus Tunnuksen suoja-alue Tunnuksen käyttö Väripaletti Typografia Kuvat, muodot ja värit Akavan slogan ja strategiset

Lisätiedot

FOREVER Solvent-Dark 111

FOREVER Solvent-Dark 111 FOREVER Solvent-Dark 111 Laadukas paperi värillisille kankaille. Pesunkestävyys ja värien kiirkkaus 100% puuvilla, denim, nahka, valkoinen polyesteri, puu, synteettinen nahka, päällystetty paperi jne.

Lisätiedot

FUNKKISTULISIJA LÄMMIN YSTÄVÄ

FUNKKISTULISIJA LÄMMIN YSTÄVÄ FUNKKISTULISIJA LÄMMIN YSTÄVÄ Funkkis Jussi, vanilja,, tulisijan valintaopas Funkkis Lauri, Valkoinen antiikkilaasti 2 Funkkistakat VARAAVAT TAKAT SUORALLE SEINÄLLE Suoralle seinälle löytyy monta varaavaa

Lisätiedot

Liikemerkin ja logon graafinen ohjeistus 2000. Oy ProWellness Ltd.

Liikemerkin ja logon graafinen ohjeistus 2000. Oy ProWellness Ltd. Liikemerkin ja logon graafinen ohjeistus 2000 Oy ProWellness Ltd. Oy ProWellness Ltd. ProWellness on oululainen terveydenhuollon tietotekniikkaan erikoistunut pkt-yritys, joka on perustettu syksyllä 1996.

Lisätiedot

OPTIMA TOIMISTOT PALVELUTALOT

OPTIMA TOIMISTOT PALVELUTALOT Optima OPTIMA ASUINRAKENNUKSET TOIMISTOT PALVELUTALOT JULKISET RAKENNUKSET KORIMALLEJA HENKILÖMÄÄRÄ KORIN SISUSTUSMATERIAALEJA 3 4-26 henkilöä 14 Nykyaikaisten hissien tulee olla monikäyttöisiä ja ener

Lisätiedot

NABO-MALLISTO SYKSY 2013

NABO-MALLISTO SYKSY 2013 2 NABO-MALLISTO SYKSY 2013 0 1 0 Nokian Nahkatuote Oy Alinenkatu 35 37100 Nokia Puh. (03) 341 0955 Faksi (03) 341 0020 E-mail: nabo@nahkatuote.inet.fi www.nabo.fi Na bo No kia n Na hk at uo te Oy 13. 1.2

Lisätiedot

LOGO 2. LOGO. Autokeskuksen yritystunnus on Autokeskus-logo.

LOGO 2. LOGO. Autokeskuksen yritystunnus on Autokeskus-logo. 8 LOGO Autokeskuksen yritystunnus on Autokeskus-logo. Autokeskuksen logoa käytetään aina vaakamuodossa. Logoa ei saa latoa, piirtää tai asetella uudelleen. Logon mittasuhteita tai väritystä ei saa muuttaa.

Lisätiedot

4023 Korkeus: 150 cm Leveys: 40 cm Teho: 1 x E27 max60w

4023 Korkeus: 150 cm Leveys: 40 cm Teho: 1 x E27 max60w 4020 teho: 1 x E27 max60w 4023 Korkeus: 150 cm 4022 4018 4025 Leveys: 24,5 cm 4030 Leveys: 32 cm 4028 Leveys: 32 cm 4031 Leveys: 22,5 cm 4027 Leveys: 22,5 cm 4026 Leveys: 32 cm 4016 Leveys: 36 cm 4015

Lisätiedot