1. Käyttöönotto ja päänäyttö

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "1. Käyttöönotto ja päänäyttö"

Transkriptio

1 1. Käyttöönotto ja päänäyttö 1) Laita tallennin päälle kytkemällä johdot ja odota että se on käynnistynyt kokonaan. Mikäli olet asentanut muun kuin alkuperäisen kiintolevyn, joudut formatoimaan sen asetusvalikosta. 2) Huomiothan, että tässä ohjekirjassa on käytetty pääosin englanninkielisiä otsikoita, jotta valikoissa kulkeminen olisi helpompaa ja tiedetään missä mennään. 1.1 Päänäyttö Normaali ulkoasu käsittää neljä kuvaa, joista näkyy liitettyjen kameroiden määrästä riippuen 1-4 kuvaa ja loput mustia ruutuja. Päänäytöstä pääset asetuksiin ja voit valita näytetäänkö vain yksi kuva täysikokoisena vai monta samanaikaisesti Yhden kanavan näyttö kerrallaan Monikuva-näkymässä voit aktivoida tietyn kuvan painamalla sitä vasemmalla hiiren näppäimellä tai navigoimalla käyttöpaneelin näppäimillä. Kaksoisnäpäytyksellä voit valita yhden kuvan näytön tai monikuvan välillä. Kaksoisnäpäytyksellä kuvan päällä, valittu kuva näkyy koko ruudun kokoisena, ja kaksoisnäpäyttämällä uudestaan palataan monikuva-näkymään. Tila-palkin voi piilottaa tai tuoda esille hiiren oikealla näppäimellä Tila-palkki Näytön alaosassa olevan tila-palkin voi piilottaa tai tuoda esille hiiren oikealla näppäimellä (tai Menu-näppäimellä). Järjestelmän aika Arvioitu jäljellä oleva tallennusaika

2 1.1.3 Sisäänkirjautuminen LOGIN-ikkunassa kirjaudutaan sisään pääkäyttäjänä, mikäli vielä ei olla kirjauduttu. Normaalisti käyttäjätunnuksen Admin salasana on ja tunnuksen user1 salasana on Asetuspalkki Kirjautumisen jälkeen, tuplanäpäyttämällä hiiren oikeaa näppäintä, allaoleva asetuspalkki tulee esiin. Asetukset Manual REC/STOP REC Kierto VGA/BNC PIP 1x2 Toisto Näpp. Lukko Zoom PIP 1x1 Asetukset: Tästä pääsee järjestelmän asetusvalikkoon Toisto: Tallennettujen tiedostojen etsintä, toisto ja varmuuskopiointi Manual REC/STOP REC: Manuaalinen tallennus/manuaalisen tallennuksen pysäytys Näpp. Lukko: Laitteen näppäinten lukitus Kierto: Automaattisen kierron aktivoiminen; esittää vuorotellen kuvat kanavalta 1, 2, 3, 4, 1, 2 jne. Kanavat ilman kuvaa hypätään yli. De-aktivoidaan painamalla mitä tahansa näppäintä tai hiirtä. Zoom: Aktivoidaan zoom-tila, jossa kuvaa voidaan zoomata hiiren vasemmalla painikkeella. Oikealla painikkeella voidaan poistua zoom-tilasta. PIP 1x1: Näytetään yksi kanava koko näytön kokoisena, ja toinen siinä päällä pienessä ikkunassa. PIP 1x2: Näytetään yksi kanava koko näytön kokoisena, ja kaksi muuta siinä päällä pienissä ikkunoissa. VGA/BNC: Videon uloslähdön vaihto CVBS ja VGA välillä.

3 1.2 Asetuspalkin asetukset Järjestelmän asetukset Järjestelmän asetusikkunasta päästään muuttamaan asetuksia itse järjestelmälle, yhteysasetuksia, nauhoitusasetuksia, videon toistoasetuksia, hälytyksen asetuksia jne. Ohjeissa myöhemmin on käyty tarkemmin nämä läpi. Muista tallentaa muuttamasi alaotsikkojen asetukset aina ennen poistumistasi niistä, jotta asetukset jäävät voimaan Manuaalinen tallennus Kameroiden kuvaa voi tallentaa kolmella tavalla; manuaalinen tallennus, ajastettu tallennus ja jatkuva tallennus. Mikäli ajastettu tallennus sattuu olemaan päällekkäin manuaalisen tallennuksen kanssa, manuaalinen tallennus jatkuu lopetukseensa asti ensin. Ohjeissa on selostettu myöhemmässä vaiheessa tarkemmin ajastetun tallennuksen käyttö. Manuaalinen tallennus alkaa painikkeella (tai painamalla laitteesta rec-painiketta) ja loppuu painamalla sitä uudestaan Videon toisto Videontoistoon pääset painamalla nappia. Tallennuksia voit etsiä kahdella tavalla: Tapa 1: Toisto päivämäärän mukaan Säädä päivämäärä ja aika vastaamaan etsimääsi tallennusta. Paina - nappia, jolloin CHOOSE PLAYBACK CHN (kts. Kuva alla) ikkuna aukeaa. Tässä ikkunassa valitaan miltä kanavalta tallennus katsotaan. Mikäli valitaan vain yksi kanava, se esitetään koko näytöllä, mikäli 2-4 kanavaa, ne esitetään monikuva-näkymässä.

4 Ohjeistus: CHN: CH1, CH2, CH3, CH4 ja ALL, tässä valitaan kanava jolta etsitään tallennusta. MONTH: Tällä vaihtoehdolla voidaan etsiä kaikki tallennukset annetulta kuukaudelta. Vihreä tausta kalenterissa esittää normaalia tallennusta, oranssi taasen liiketunnistimen tekemää tallennusta, normaali tausta tarkoittaa että sille päivälle ei ole tallennusta lainkaan. Tallennuksen saat valittavaksi klikkaamalla päivämäärää. DATE: Tällä vaihtoehdolla voidaan etsiä kaikki tallennukset valitulla päivämäärällä.

5 Tapa 2: toisto tallennustavan mukaan LOG SEARCH Tässä valikossa voit etsiä tallennuksia hakukriteereillä: LOG TYPE : Valitse ALL (=kaikki), ALARM (=hälytys/like) tai OPERATION (ajastus) STARTING TIME : Aseta aloituspvm josta haluat etsiä tallennuksia END TIME : Aseta lopetuspvm josta haluat etsiä tallennuksia Paina hakunappia (suurennuslasi) ja esille tulee tallennuksien lista jotka täsmäävät hakuehtoihin. Toiston ohjaaminen Toistaessa videoita, on niitä mahdollista katsoa mm. nopeutettuna tai hidastettuna.

6 Alareunan näppäimillä voit tehdä seuraavaa: Nopea kelaus taakse: 2x, 4x, 8x, 16x, 32x, 64x Hidas toisto: 1/2x, 1/4x, 1/8x Toisto normaalinopeudella Tauko/toisto kuva kuvalta Nopea kelaus eteenpäin: 2x, 4x, 8x, 16x, 32x, 64x. EZOOM: zoomaus, joka toimii samoin kuin aiemmin ohjeissa mainittu zoom; vasemmalla hiiren painikkeella Ruksista suljetaan toistoikkuna Videon varmuuskopiointi U-DISK Backup by Time Huom. U-DISK tarkoittaa USB-tallennuslaitetta. Toistovalikosta valitaan U-DISK backup by time, jolloin allaoleva valikko aukeaa. Huom: 1. Jos laitteessa ei ole tarpeeksi tilaa tallennettavalle tiedostolle, tulee näyttöön varoitus: not enough space 2. USB-laite voidaan irroittaa heti kun kopiointi on suoritettu 3. Jos järjestelmä ei tunnista liitettyjä laitteita, tai laitetta ei ole liitetty, ilmestyy näyttöön varoitus: No USB DISK!

7 1.2.5 Tallennettujen videoiden toisto tietokoneella Avi-tiedostot voidaan katsoa esimerkiksi Windows Media Playerilla tai vastaavalla soittimella,.264-formaatin tiedostoihin sopii hyvin esimerkiksi asennus-cd:llä mukana oleva HsPlayer. (Kuvassa HsPlayerin ikkuna)

8 2. DVR 2.1 Asetusvalikon puu Asetuksien valikko Paina tilapalkista asetukset-nappia ja sieltä järjestelmän asetukset (system settings), jotta pääset laitteen asetuksiin. Laitteen asetuksissa on viisi alavalikkoa:: Record, Video, System, Network, Alarm. Nämä käydään läpi seuraavassa.

9 2.2 System (järjestelmä) Language (kieli) Vaihda kieli vaihtoehdoista haluamaasi Video System (videojärjestelmä) Vaihda järjestelmäksi joko PAL tai NTSC (huom! Laite uudelleenkäynnistyy mikäli tätä vaihdetaan) Time Setup (ajan asetus)

10 DATE: Aseta päivämäärä. DATE FORMAT: Aseta tapa, missä muodossa haluat ajan näkyvän TIME FORMAT: Ajan esitys joko 12h tai 24h tavalla TIME: Aseta järjestelmään aika DST: Aseta kesäaika, sen alku ja loppu. Huom: Muista aina tallentaa muutetut asetukset ennen poistumista alavalikosta, jotta ne jäävät voimaan User Management (käyttäjien hallinta) Tässä alavalikossa voit lisätä ja poistaa käyttäjiä, asettaa ja vaihtaa salasanoja, sekä muokata kaikkia näitä asetuksia ja käyttöoikeuksia.

11 DEVICE ID: Laitteen nimi PASSWORD: Tässä voit vaihtaa tai asettaa laittelle salasanan (vain järjestelmän pääkäyttäjä) ADD USERS: Lisää uusia käyttäjiä. Huom! Salasanan maksimipituus 6 merkkiä. CHANGE PASSWORD: Vaihda salasana. Tähän tarvitset pääkäyttäjän salasanan, ennenkuin voit vaihtaa sitä. Huom! Alkuperäinen salasana käyttäjälle Admin on DELETE USER: Poista käyttäjä. SET PERMISSION: Voit antaa käyttäjille erityisiä oikeuksia, mm. koskien tallennusta, asetuksiin pääsyä, zoomausta, videoiden toistoa.

12 REMOTE PERMISSION: Voit antaa tai ottaa pois käyttäjiltä etäkäyttöoikeuden (kaukokatselu ja ohjaus).

13 VIEW PERMISSION: Katseluoikeudet. Eri käyttäjille voidaan asettaa esimerkiksi eri kanavat joita heillä on oikeus katsoa. Pääkäyttäjällä on aina oikeus katsoa kaikkia kanavia, tätä ei voi muuttaa. Pääkäyttäjän tunnus on aina Admin(ei muutettavissa), ja alkuperäinen salasana on (suositeltavaa muuttaa) HDD (Hard Disk Drive) (kiintolevy) STATE: Kiintolevyllä voi olla kolme eri tilaa; OK, UN-FORMAT ja NO DISK. Kun uusi kiintolevy liitetään laitteeseen ensimmäistä kertaa, muistathan formatoida sen, muuten sitä ei voida käyttää. TOTAL/FREE: Kuinka paljon tilaa on kokonaisuudessaan ja kuinka paljon siitä on vapaana. FREE TIME: Kuinka paljon kiintolevylle mahtuu tallennettavaa. OVERWRITE: Päällekirjaus. Valittavana on vaihtoehdot CLOSE, AUTO, 1 HOUR, 3 HOURS, 1 DAY, 2 DAYS, 7 DAYS, 30 DAYS, ja 90 DAYS. Mikäli valitaan CLOSE, tallennus lakkaa kun kovalevy on täynnä. Kun valitaan AUTO, tallentaa laite kovalevyn täytyttyä edellisen tallennuksen päälle. Mikäli valitaan joku ajallinen vaihtoehto, tallentaa laite aina sen ajanjakson ja sen täytyttyä tallentaa se aiemman tallennuksen päälle. FORMAT HDD: Formatoi kiintolevy. FORMAT USB: Formatoi laitteeseen liitetty USB-laite.

14 2.2.6 Maintenance (ylläpito) SYSTEM UPDATE: Luo uusi hakemisto nimellä dvrupgrade USB-muistille, kopioi siihen päivitystiedosto ja aseta USB-laite tallentimen USB-väylään. Valitse laitteesta SYSTEM UPDATE ja odota kunnes päivitys on valmis ja laite on käynnistynyt uudestaan. LOAD DEFAULT: Tehdasasetusten palautus. REBOOT: Laitteen uudelleenkäynnistys. POWER OFF: Laitteen virtojen pois kytkeminen. AUTO MAINTAIN: Kun valinta on päällä, voidaan asettaa laite käynnistymään uudelleen tiettynä aikana.

15 2.2.8 Information (tietoja) Tietoja laitteen tyypistä, ohjelmistoversiosta, päivämääristä ja muista tiedoista. 2.3 Record (tallennus) Record Channel (nauhoituskanava) CHANNEL valinnasta valitaan minkä kanavan kameran asetuksia muokataan, tiettyä neljästä tai kaikkia samanaikaisesti Record (tallennusmahdollisuus) ENABLE antaa mahdollisuuden tallentaa tällä kanavalla Recording Bit-rate (tallennuksen laatu) Kolme vaihtoehtoa parhaasta heikoimpaan järjestyksessä GOOD, NORMAL, ja LOW. Voidaan valita kanavittain Record Resolution (tallennuksen resoluutio) Kolme vaihtoehtoa parhaasta heikoimpaan järjestyksessä D1, HD1 ja CIF.

16 2.3.5 Recording Frame Rate (tallennuksen kuvausnopeus) Tässä voidaan valita kuvia per sekunti taso. Mitä isompi luku on, sitä luonnollisemmalta liike näyttää. Valitse kuva per sekunti nopeus tarkasti tarpeen mukaan. Kanavien nopeutta voidaan muuttaa yksittäin. PAL videolähdölle normaali resoluutio on CIF, ja normaali kuvanopeus on 25fps per kanava (100fps yhteensä kaikilta kanavilta). Kuvanopeus on säädettävissä 1-25fps PAL-formaatissa. NTSC videolähdölle normaali resoluutio on CIF ja normaali kuvanopeus on 30fps per kanava (120fps yhteensä kaikilta kanavilta). Kuvanopeus on säädettävissä 1-30fps NTSC-formaatissa Recording Pack Time (tallennuksen pakkausaika) Tallennukset pakataan asetetun ajan mittaisiksi (15, 30, 45 tai 60 minuuttia) Recording Modes (tallennusmoodit) Valittavana kaksi tallennusmoodia: ALWAYS ja SCHEDULE. ALWAYS: Tässä moodissa laite tallentaa aina kun se on virroissa. SCHEDULE: Tässä moodissa käyttäjällä on mahdollisuus ajastaa nauhoitus tiettyinä aikoina viikosta. Esimerkiksi voidaan asettaa laite tallentamaan koko ajan työpäivän ajan, tai asettamaan liiketunnistuksen päälle tietylle kellonajalle, jolloin laite tallentaa kyseisenä aikana vain kun liiketunnistin havaitsee liikettä. Huom: manuaalinen tallennus ajaa muiden asetusten ohi aina ja jatkuu kunnes käyttäjä pysäyttää sen tai vaihtaa tallennusmoodia. CHANNEL: Käyttäjä voi valita kaikki tai yksittäisen kanavan. Eri värit ilmaisevat tallennusmoodin: MD (liiketunnistus, oranssi), NORMAL (normaali, vihreä), NO RECORD (ei tallennusta, harmaa). Asettaaksesi viikoittaisen aikataulun, paina haluamaasi tallennusmoodia (MD, Normal, tai No record) ja valitse sitten aikataulun aikajanalta ajankohdat joille haluat kyseisen moodin asettaa. Jokainen harmaa neliö vastaa yhtä tuntia 24h jaksolla, esimerkiksi ensimmäinen neliö viikonpäivän jälkeen vastaa vuorokauden ensimmäistä tuntia ( ) ja viimeinen neliö rivillä vastaa viimeistä tuntia ( ). Muista tallentaa asettamasi aikataulut ennen poistumista valikosta. Vaihtoehtoisesti voit maalata neliöitä useamman kerralla. Voit myös tehdä aikataulun yhdelle päivälle ja kopioida saman aikataulun muille päiville. Aseta ensin jollekin päivälle aikataulu, ja sitten valitse se päivä FROM -alasveto-valikosta. Tämän jälkeen valitse TO -valikosta päivä, jonne asti haluat aikataulun kopioida, ja paina COPY. Voit kopioida aikataulun myös jokaiselle päivälle kerralla, valitsemalla ALL.

17 Esimerkiksi, jos halutaan asettaa aikataulu, jossa laite käyttää liiketunnistin-tallennusta ja normaalia tallennusta , tiistaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin, olisi prosessi seuraavanlainen: 1. Paina oranssia laatikkoa alareunasta valitaksesi liiketunnistuksen MD. Sitten, tiistain (TUE) riviltä valitaan kaikki neliöt väliltä , eli kolmannesta neliöstä vasemmalta lähtien seuraavat 13 neliötä. 2. Paina vihreää laatikkoa alareunasta valitaksesi normaalin tallennuksen NORMAL. Sitten valitse kaikki neliöt väliltä Nyt on asetettu oikeat aikataulut tiistaille, ja se voidaan kopioida perjantaille asti valitsemalla ensin FROM -valikosta TUES, ja sitten TO -valikosta perjantai FRI. Paina COPY. 4. Tallenna aikataulumuutos ennen poistumista. 3.4 Video Channel (kanava) Valitse tässä minkä kanavan asetuksia haluat muuttaa Name (nimi) Käyttäjä voi valita nimen kanaville (max. 9 merkkiä) Position (sijainti ruudulla) Käyttäjä voi valita missä kulmassa kanava sijaitsee Live (live-katselu) Kun tässä valittu ON, voidaan katsoa kanavaa livenä, kun OFF, niin se ei ole mahdollista Color (värisävyt) Normaalisti väriasetuksien ominaisuudet on säädetty mediaanitasolle, arvo 31. Näitä voidaan säätää halutessaan, esimerkiksi saadakseen parhaan mahdollisen kuvan erikoisemmissa kameran sijoituspaikoissa. Muista tallentaa muutettuasi näitä asetuksia!

18 3.4.6 Record Time (tallennusaika) Näytetäänkö tallennuksessa aika ruudulla vai ei Video Margin (videon sijainti ruudulla) Tässä voidaan siirtää koko videon sijaintia ruudulla ylös, alas, oikealle tai vasemmalle Video Setup (videoasetukset) VGA resolution: Resoluutiovaihtoehdot VGA:lle ovat 1024x768(VGA) ja 1280 x 1024 (VGA) Sequential time (SEC): Käyttäjä voi asettaa ajan, kuinka kauan kuvan vaihtumisessa kestää, kun käytetään automaattista kiertoa (AUTO SEQ). Vaihtoehtoina on sekuntia. Channel: Tästä kentästä voidaan valita kanava, jonka aluetta rajataan seuraavan askeleen mukaisesti Area covered: Tässä kentässä voidaan rajata yksityisyyden suojaamiseksi maksimissaan neljä aluetta kuvasta pois. Huom! Laite käynnistyy automaattisesti kun resoluutiota muutetaan. 3.5 Network Network asetuksista voidaan säätää etäkäyttöasetukset, DDNS, sähköposti ja mobiilikäytön asetuksia Network Internet-yhteyden valinnan jälkeen (staattinen, DHCP tai PPPOE) käyttäjät voivat yhdistää laitteeseen internetin ylitse.

19 1) Jos staattinen yhteys on valittu, pitää käyttäjän asettaa IP-osoite, aliverkon peite, yhdyskäytävä ja portin numero. MEDIA PORT: Siirtää videodataa laitteen ja clientin välillä. Normaali numero on WEB PORT: kautta portti selaimelle. Normaali numero 8090, mutta vaihtelee mallin mukaan. SETUP PORT: Normaali numero on DNS: DNS-osoite IP ADDRESS: IP-osoite SUBNET MASK: Aliverkon peite GATEWAY: Yhdyskäytävä. 2) Jos PPPOE on valittu, täytyy internet-tarjoajalta saada PPPOE käyttäjätunnus ja salasana tähän. Järjestelmä uudelleenkäynnistyy ja tallentaa nämä tiedot, ja konfiguroi IP-osoitteen automaattisesti dynaamiseksi IPosoitteeksi WAN-verkossa. 3) Jos DHCP on valittu, tallenna, ja server antaa laitteelle IP-osoitteen automaattisesti ja laite yhdistää serveriin itse. Näet tämän IP-osoitteen käyttöliittymässä kun laite on sen hakenut ensin SUB-STREAM Frame: 5-25 ruutua Bit rate: Kaistanleveydeksi on 6 vaihtoehtoa: 64K, 128K, 192K, 256K, 384K, ja 512K Stream control:vbr/cbr.

20 3.5.3 DDNS Setup (Dynaamisen DNS:n asetukset) DDNS: Valitse ON, kun haluat käyttää DDNS-vaihtoehtoa. SERVER: Vaihtoehtona 3322 tai dyndns. HOST NAME: Aseta isäntäpalvelimen nimi USER NAME: Aseta käyttäjätunnus PASSWORD: Aseta salasana Setup (sähköpostiasetukset) SSL: SSL on turvallisuusprotokolla jota käytetään informaation suojauksessa Internetissä tapahtuvassa kommunikaatiossa (mm. sähköposti). Interval: Intervalli-väli jolloin sähköpostia lähetetään, vaihtoehdot ovat 5s, 10s, 30s, 1 minuutti tai 3 minuuttia. SMTP Port: SMTP-serverin portti. Normaalisti 25, mutta poikkeuksena esimerkiksi Gmailin portti on 465. SMTP: Serverin osoite jota laitteen käyttäjä käyttää. Sender: Tähän kenttään laitetaan lähettäjän sähköposti, pitää olla liitoksissa käytettävään serveriin. Esimerkiksi, jos sähköpostiksi laitetaan lähettäjän osaksi pitää serverin olla smtp.gmail.com. Receiver: Tähän kenttään laitetaan vastaanottajan sähköpostiosoite. (Tähän osoitteeseen lähetetään kuva, kun liiketunnistimen hälytys havaitsee liikettä). Muista että kuvat ovat useita kertoja normaalia sähköpostia isompia, ja voivat siksi täyttää postilaatikon hyvinkin pian, tyhjennä siis laatikko usein.

21 3.5.5 Mobile Setup (mobiililaitekäyttö-asetukset) SERVER PORT: Valitse portti väliltä Vakio on NETWORK TYPE: Valitse yhteyden muoto, 3G, 2.5G, 2.75G tai WiFi. Tallenna asetukset. Huom: Kytke laite ensin Internettiin ennen portin numeron asetusta, ja varmista ettei portti ole sama kuin yhteysasetuksissa (network). Huom: Joissain puhelimissa on mahdollista katsella vain yhtä kanavaa kerrallaan. Yhteysnopeus vaikuttaa suoraan toimivuuteen ja/tai mahdollisiin kuvan tökkimis ongelmiin IP Access Setup IP access: Valitse joko päällä, kielletty tai salli pääsy ESMS Settings Interval: Aseta intervalli-aika jona laite lähettää ESMS viestejä. User Name, Sender PWD: Avaa Interne-selain ja mene osoitteeseen seuraa ohjeita rekisteröidäksesi laitteesi ja puhelinnumero johon viestejä lähetetään. Laita käyttäjätunnus ja salasana muistiin, ja kirjoita ne tähän valikkoon. Phone: Aseta tähän puhelinnumero johon viesti lähetetään hälytyksen lauetessa.

22 3.5.8 FTP Settings Port, User name, Password: Perusta FTP serveri ja laita muistiin portti, käyttäjätunnus ja salasana, ja aseta ne näihin kenttiin. Host name: Sen tietokoneen IP-osoite, johon server on asennettu Other Settings Huom: Automaattinen ID on tarkoitettu laitteen yhdistämiseen selaimen kanssa.

23 3.6 Alarm DURATION Kuinka kauan laite tallentaa hälytyksen jälkeen, vaihtoehtoina 30s, 1min, 2min ja 5min BUZZER Kuinka kauan sireeni soi kun hälytys laukeaa. Vaihtoehtoina OFF (pois päältä), 5s, 10s, 30s ja 60s PRERECORD Tässä voidaan valita mikäli halutaan esitallentaa ennen hälytyksen laukeamista, mahdollisuudet ovat joko OFF (pois päältä) tai 5 sekuntia EXCEPTION ALARM HDD FULL: Hälytys voidaan asettaa soimaan kun kiintolevystä alkaa loppumaan tila. Vaihtoehdot ovat OFF (pois päältä), 1G, 5G, 10G, 1 tunti, 5 tuntia, 10 tuntia ja 20 tuntia jäljellä oleva tallennusaika/määrä. HDD LOSS: Kun tämä asetus on päällä, hälytys ilmoittaa live-moodissa, kanavan yksi vasemmassa alareunassa, mikäli laitteessa ei ole kiintolevyä kytkettynä. VIDEO LOSS: Kun asetus on päällä, tulee ilmoitus kun yksi tai useampi kanava kadottaa videon (VIDEO LOSS). Huom: Jos BUZZER on asetettu OFF, kohdassa 3.6.2, näillä asetuksilla ei ole vaikutusta.

24 3.6.5 Motion detection Channel SWITCH: Liiketunnistin päällä/pois. SENSITIVITY: Jokaisen kanavan herkkyyttä voi säätää erikseen asteikolla 1-8, mitä pienempi luku, sitä herkempi liiketunnistus. MD AREA: Mikäli kuvattavalla alueella on liikettä, jonka ei haluta vaikuttavan liiketunnistimeen, se voidaan rajata pois. Esimerkiksi tuulesta heiluva puuoksa voi aiheuttaa turhaan jatkuvaa tallennusta ja/tai hälytystä, ja se voidaan haluta rajata pois. Kun aluetta säädetään, näkyy kameran livekuva jaettuna useaan pieneen ruutuun. Sininen ruutu tarkoittaa aktiivista liiketunnistusaluetta, ja läpinäkyvä ruutu aluetta, joka ei vaikuta liiketunnistukseen eli on rajattu pois. Muista tallentaa asetukset!

25 4. Web Browser Operation (Käyttö Internet-selaimella) 4.1 Feature Asenna sovellus selaimen kautta käyttääksesi laitetta etänä. HUOM! YHTEENSOPIVUUDESTA: Suositelluin selain laitteen käyttöön on Internet Explorer, jonka kanssa laite toimii parhaiten. 4.2 Network Security Setting Ennen etäyhteyden käyttöä, aseta selaimen turvallisuusasetukset seuraavasti:

26 (1) Avaa selain ja sieltä työkalut -> Internet-asetukset (2) Valitse turvallisuus-välilehti (3) Valitse Mukautettu taso (Custom level) Aseta ActiveX:n käyttöön erityisehdot seuraavan mukaan; hyväksy allaolevat kohdat(anna lupa) Automa!c prompting for ActiveX controls (Salli automaattinen ActiveX-komponenttien kysely) Binary and script behaviors (Salli komentosarjojen suorittaminen) Ini!alize and script Ac!veX controls not marked as safe for scrip!ng. (Suorita ActiveX-komponentit jotka eivät ole merkitty turvallisiksi) Download signed Ac!veX controls (Lataa allekirjoitetut ActiveX-komponentit) Download unsigned Ac!veX controls (Lataa allekirjoittamattomat ActiveX-komponentit) Run Ac!veX controls and plug-ins (Aja ActiveX-komponentit ja laajennukset) Script Ac!veX controls safe for scrip!ng. (Suorita ActiveX-komponentit jotka on merkitty turvallisiksi) Huom: Palomuuri ja viruksentorjuntaohjelmat voivat estää etäkatselun, varmista asia niiden asetuksista ja tarvittaessa aseta ne pois päältä.

27 4.3 Connection Settings Kaukokäyttö toimii Internetin välityksellä. Lähiyhteydessä oltaessa, laitteen ja tietokoneen IP-osoitteiden on oltava saman yhteysalueen sisällä. WAN-yhteydessä ainut vaatimus on, että molemmat puolet pääsevät yleiseen verkkoon ja Internettiin IP-osoitteen tai dynaamisen domainin kautta. Seuraava keskittyy pääosin yhteyden muodostamiseen lähiverkossa. Askel 1: Avaa Internet-yhteyksien valikko ohjauspaneelin kautta. Avaa yhteyden tila-valikko, ja siitä asetukset. Askel 2: Avaa lähiyhteyden asetukset. Askel 3: Valitse asetukset vasemmasta alakulmasta (katso kuva yllä)

28 Askel 4: Avaa kaksoisnäpäytyksellä Internet-protokollan asetukset. Askel 5: Ota talteen IP-osoite, aliverkon peite ja yhteyskäytävä. Askel 6: Aseta näihin kenttiin vastaavat tiedot tallentimen yhteysasetuksien kautta (kts. Aiemmassa vaiheessa ohjetta tarkemmin) Jos aliverkon peite ja yhteyskäytävä ovat samat kuin tietokoneella, IP-osoite on samalla yhteysalueella. Kuitenkin, ne eivät voi olla täysin samat kuin laitteessa, koska se aiheuttaa IP-osoiteongelmia. Esimerkiksi yllä olevassa kuvan mukaan, laitteen IP-osoite pitäisi olla X, jossa X ei voi olla 40 tai 1 (tai muu IP-osoite joka on käytössä samanaikaisesti) eikä voi ylittää 255, koska aliverkon peite on

29 4.4 Control Download and Installation Kun olet tehnyt asetukset ja tallentanut ne, avaa Internet-selain ja kirjoita osoiteriville jossa X on asetettu IP-osoite joka on laitteessa, ja P on WEB portti. Kun olet yhdistänyt Internettiin, selain lataa ohjelmiston ja avaa allaolevan kuvan mukaisen käyttöliittymän: Aseta salasana joka on laitettu alussa laitteeseen. USER ID: Syötä käyttäjänimi (Admin) PASSWORD: Syötä laitteen salasana. NETWORK: LAN/WAN Huom: Mikäli laite on yhdistetty WAN:illa, IP-osoitteen tulisi olla julkinen IP-osoite.

30 4.5 Operation Interface Live Controls Käyttääksesi ohjaimia, likuta kursoria niiden ylle, valittu toiminto näkyy korostettuna Other Operations 1. Valtise yksi kanava ja kaksoisnäpäytä sitä saadaksesi kokonäytön tilan kyseiselle kanavalle. 2. Valitse yksi kanava ja paina oikealla hiiren näppäimellä avataksesi pikavalikon. Käyttäjät voivat toistaa ja pysäyttää kanavan tallennuksia pikavalikosta. 3. Live-näkymässä paina oikeaa näppäintä ja CONNECT ALL avaa kaikki kkunat, DISCONNECT ALL sulkee ne.

31 4.5.4 Replay Etsiäksesi nauhoituksen tietyltä päivältä, paina kalenteria yläoikealla ja käytä nuolia oikean kuukauden löytämiseksi. Paina REFRESH kalenterin alta päivttääksesi näkymän ja näyttääksesi kyseisen kuukauden nauhoitukset. Korostettu päivämäärä esittää päivää jolta toistettava video on. Paina haluamaasi päivää nähdäksesi sen päivän nauhoitukset. Esimerkiksi, yläpuolella olevassa kuvassa näkyy 12. Päivän videot listattuna, jonka näemme mustasta neliöstä ja valkoisesta päivämäärästä. Toinen tapa etsiä videoita on valita kanava ja tiedoston tyyppi kalenterin alla olevista pudotusvalikoista. Paina SEARCH etsiäksesi videoita näillä kriteereillä.

32 Kaksoisnäpäytä haluamaasi videota listasta ja se toistetaan. Voit myös painaa listan alapuolelta PLAY -näppäintä. DOWNLOAD -näppäimestä voit ladata videoita tietokoneelle myöhempää katsomista varten,.avi muodossa Toolbar Guide Toista Tauko Pysäytä Hitaasti Nopeasti Kuva kerrallaan Remote Settings Mikäli käyttäjällä on oikeus, hän voi muuttaa kaukokäyttöisesti asetuksia tallennuksen, hälytyksen, internetasetusten jne suhteen. A. Encoding Settings Klikkaa Encode Setting, valitse Video Parameter päästäksesi säätämään parametrejä (resoluutio, laatu ja kuvanopeus).

33 B. Recording Settings

34 C. Alarm Settings Device Alarm Settings: Voit muuttaa asetuksia koskien mitkä tapahtumat aiheuttavat hälytyksen. Channel alarm settings: Voit muuttaa asetuksia koskien liiketunnistinta, ennakkonauhoitusta, liiketunnistusaluetta jne.

35 D. Network Settings Voit asettaa pienemmän kaistanleveyden videon lähetykseen Internetissä.

36 E. Mobile Settings Valitse portti ja yhteyden muoto. F. Settings Valitse asetukset sähköpostin lähetykseen ja vastaanottoon, suojaukseen, SMPT-asetuksiin ja intervalliin.

37 G. IP Firewall Settings Aseta palomuuri päälle tai pois eri IP-osoitteille. H. ESMS Settings ESMS-asetuksissa voit säätää asetuksia koskien ESMS vastaanottoa, puhelinnumeroita ja tunnuksia. I. FTP Settings Valitse portti, käyttäjänimi, salasana ja FTP:n isäntänimi.

38 J. System Settings Aseta kieli ja tv-lähtö (PAL/NSTC), sekä kesäajan asetukset. K. System Information Tästä valikosta löydät laitteen nimen, ohjelmistoversion ja sen julkaisupäivän.

39 HDD Information: Tästä näet kiintolevyn tilan, sen kokonaiskapasiteetin ja käytettävissä olevan tilan määrän. L. REMOTE UPGRADE Valitse päivitystiedosto ja paina Remote Upgrade aloittaaksesi päivityksen.

40 M. User Management Poista/Lisää käyttäjiä: Kun salasana on asetettu, tähän valikkoon pääsee vain pääkäyttäjä. Pääkäyttäjä voi poistaa tai lisätä käyttäjiä halumallaan tavalla. Yksityisyysasetukset: Kun salasana on asetettu, tähän valikkoon pääsee vain pääkäyttäjä. Pääkäyttäjä voi asettaa ja muuttaa salasanaa, käytön asetuksia ja etäkäytön asetuksia.

41 4.5.7 Local Settings Aseta tallennuspolut tallennuksille (RECORD SAVE PATH), valokuville (FRAME SAVE PATH) ja ladatuille tiedostoille (FILE SAVE PATH) Logout Paina Logout kirjautuaksesi ulos.

Käyttäjän Pikaohje. CCTV Videovalvonta

Käyttäjän Pikaohje. CCTV Videovalvonta Käyttäjän Pikaohje CCTV Videovalvonta Tallenteiden haku 1.Aikahaku 1. Aloittaaksesi tallenteiden haun, paina näppäintä, jolloin aikahaun valikko tulee näkyviin, kuten alla. 2. Käytä vasen/oikea näppäimiä

Lisätiedot

Viva-16. Käyttöohje. 1.4.2009 Veikko Nokkala Suomen Videovalvonta.com

Viva-16. Käyttöohje. 1.4.2009 Veikko Nokkala Suomen Videovalvonta.com Viva-16 Käyttöohje 1.4.2009 Veikko Nokkala Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Ohjelmisto käyttöliittymä... 3 Asentaminen... 3 Käyttöönotto... 3 Katselu... 6 Tallennus... 8 Toistaminen... 9 Selain käyttöliittymä...

Lisätiedot

HomeMonitor käyttöönotto-ohje

HomeMonitor käyttöönotto-ohje HomeMonitor käyttöönotto-ohje Sisällys HomeMonitor käyttöönotto-ohje... 1 Käyttäjätunnuksen luonti... 3 Henkilötiedot... 4 Kameran lisäys käyttäjätiliin... 5 Verkkoon yhdistäminen... 6 Kamerayhteyden tarkistus...

Lisätiedot

Network Video Recorder. Pika-asennusohje

Network Video Recorder. Pika-asennusohje Network Video Recorder Pika-asennusohje 1 Aloitus Paketti sisältää Tarkasta paketin sisältö huolellisesti. Paketin tulisi sisältää seuraavat tarvikkeet. Jos jokin osista puuttuu tai on vahingoittunut,

Lisätiedot

Internet Explorer 7 & 8 pop-up asetukset

Internet Explorer 7 & 8 pop-up asetukset Sivu 1(8) Internet Explorer 7 & 8 pop-up asetukset www.procountor.com Internet Explorer 7 ja 8 sisältää pop-up ikkunoiden esto toiminnon. ProCountor -Taloushallintoohjelmistossa voidaan raportit tulostaa

Lisätiedot

NÄIN TEET VIDEO-MAILIN (v-mail)

NÄIN TEET VIDEO-MAILIN (v-mail) 1 NÄIN TEET VIDEO-MAILIN (v-mail) Kirjaudu iwowwe Back Officeen. HOME Klikkaa kotisivullasi (HOME) olevaa vihreää Video E-mail kuvaa Vastaava linkki Video Email on myös Video Tools - alasvetovalikossa

Lisätiedot

HomeSecure Sisäkamera - Käyttöopas

HomeSecure Sisäkamera - Käyttöopas HomeSecure Sisäkamera - Käyttöopas 1 Esittely 3 1.1 Toiminnot 3 2 Aloittaminen 4 2.1 Paketin sisältö 4 2.2 Kameran yleiskatsaus 5 3 Asennus 6 3.1 Kameran asentaminen 6 3.2 Sovelluksen käyttö 6 3.3 Pääsy

Lisätiedot

Riistakameran käyttöohje

Riistakameran käyttöohje Riistakameran käyttöohje Sisällysluettelo I. Pikakäyttöönotto... 2 1. Etupaneeli... 2 2. Alaosa ja virtakytkin... 3 Automaattinen infrapunakuvaustila... 3 Testitila... 3 Liitännät... 3 3. Patterin asettaminen...

Lisätiedot

Kocom HD-SDI tallentimen pikaohje

Kocom HD-SDI tallentimen pikaohje Kocom HD-SDI tallentimen pikaohje HD-SDI DVR pikaohje 1.1 Copyright Kocom Finland Oy Varmista, että kiintolevy on paikoillaan. Käynnistys Liitä verkkolaite takana olevaan DC liittimeen. Paina laitteen

Lisätiedot

Foscam kameran asennus ilman kytkintä/reititintä

Foscam kameran asennus ilman kytkintä/reititintä Foscam kameran asennus ilman kytkintä/reititintä IP laitteiden asennus tapahtuu oletusarvoisesti käyttäen verkkokaapelointia. Kaapeli kytketään kytkimeen tai suoraan reittimeen, josta laite saa IP -osoitetiedot,

Lisätiedot

NUUO ETÄOHJELMA PIKAOPAS. Maahantuoja Dasys Oy Kaivolahdenkatu 6 00810 HELSINKI helpdesk@dasys.fi www.dasys.fi

NUUO ETÄOHJELMA PIKAOPAS. Maahantuoja Dasys Oy Kaivolahdenkatu 6 00810 HELSINKI helpdesk@dasys.fi www.dasys.fi Maahantuoja Dasys Oy Kaivolahdenkatu 6 00810 HELSINKI helpdesk@dasys.fi www.dasys.fi NUUO ETÄOHJELMA PIKAOPAS 1.0 Tallenteiden haku ja kamerakuvien katselu DASYS-NUUO Tallentimien mukana tulee cd-levy

Lisätiedot

Sähköpostitilin käyttöönotto

Sähköpostitilin käyttöönotto Sähköpostitilin käyttöönotto Versio 1.0 Jarno Parkkinen jarno@atflow.fi Sivu 1 / 16 1 Johdanto... 2 2 Thunderbird ohjelman lataus ja asennus... 3 3 Sähköpostitilin lisääminen ja käyttöönotto... 4 3.2 Tietojen

Lisätiedot

Inteno FG101 R2 modeemi - päivitysohje

Inteno FG101 R2 modeemi - päivitysohje 1 (8) Inteno FG101 R2 modeemi - päivitysohje Tätä ohjetta tai sen osaa ei saa kopioida tai välittää missään muodossa ilman DNA Oy:n kirjallista suostumusta. Tavaramerkit ja Inteno ovat Inteno Broadband

Lisätiedot

HAMINETTI WLAN LIITTYMÄN KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE

HAMINETTI WLAN LIITTYMÄN KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE HAMINETTI WLAN LIITTYMÄN KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE Vaihe 1, Client manager ohjelmiston ja sovittimen ajureiden asennus Asennuksen vaiheissa saattaa olla sovitin ja käyttöjärjestelmä kohtaisia eroja. Alla olevassa

Lisätiedot

SSH Secure Shell & SSH File Transfer

SSH Secure Shell & SSH File Transfer SSH Secure Shell & SSH File Transfer TIETOHALLINTO Janne Suvanto 1.9 2002 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 1 Yleistä... 2 SSH Secure Shell ohjelman asetukset... 3 POP3 tunnelin asetukset... 6 Yhteyden

Lisätiedot

Käyttöopas -Suomi- Digital Video Recorder 4-CH USB

Käyttöopas -Suomi- Digital Video Recorder 4-CH USB Käyttöopas -Suomi- Digital Video Recorder 4-CH USB 1 Sisällysluettelo 1. Etu- ja takapaneeli...3 2. Menu-valikko...4 2.1 Camera Select (Kameravalinta)...4 2.2 Record Select (Tallennuken valinta)...5 2.3

Lisätiedot

D-Link DSL-504T ADSL Reitittimen Asennusohje ver. 1.0

D-Link DSL-504T ADSL Reitittimen Asennusohje ver. 1.0 D-Link DSL-504T ADSL Reitittimen Asennusohje ver. 1.0 Tervetuloa D-Link ADSL reitittimen omistajaksi. Tämän ohjeen avulla saat reitittimesi helposti ja nopeasti toimimaan. Tämä ohje kannattaa lukea läpi

Lisätiedot

Uovision UM565 ohjelmistoversio V2.04

Uovision UM565 ohjelmistoversio V2.04 Uovision UM565 ohjelmistoversio V2.04 Saunalahti Prepaid data-asetukset sähköpostilähetystä varten E-Mail Set valikko: - valitse sähköpostilähetykseen: gprs - valitse: Email OPERATOR PARAMETER KLIKKAA

Lisätiedot

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Visma Nova Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Oppaan päiväys: 2.2.2012. Helpdesk: http://www.visma.fi/asiakassivut/helpdesk/ Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje

JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje 1 Yleistä... 2 2 Kameran kytkeminen verkkoon... 2 2.1 Tietokoneella... 2 2.2 Älypuhelimella / tabletilla... 5 3 Salasanan vaihtaminen... 8 3.1 Salasanan vaihtaminen Windows

Lisätiedot

High Definition Car DVR X109

High Definition Car DVR X109 High Definition Car DVR X109 Ohjekirja Kameran kaaviokuva Painiketoiminnot Kamerassa samoilla näppäimillä on useita eri toimintoja riippuen valikosta. Alla on käyty näppäimet ja niiden toiminnot läpi.

Lisätiedot

ZyXEL VMG1312 ja 3G/4G-mokkulat

ZyXEL VMG1312 ja 3G/4G-mokkulat ZyXEL VMG1312 ja 3G/4G-mokkulat VMG1312-modeemi voi käyttää USB-porttiin liitettyjä 3G/4G-tikkuja nettiyhteyden muodostamiseen ja jakaa tämän yhteyden kaikille kotiverkon käyttäjille. Tämän toiminnan käyttöön

Lisätiedot

SwingControl-valvontayksikön tietojen lukeminen Jeven Flow -sovelluksella

SwingControl-valvontayksikön tietojen lukeminen Jeven Flow -sovelluksella SIVU 2 JEVEN Keittiöilmanvaihtolaitteet Tuotekuvaus ja yhdistäminen 2 Yhteys-sivu 3 Sisäisen verkon asennukset 5 JEVEN Keittiöilmanvaihtolaitteet SIVU 2 TUOTEKUVAUS Jeven Flow -sovelluksella voidaan ottaa

Lisätiedot

Inteno DG201R1 / EG500(R1) modeemi - päivitysohje

Inteno DG201R1 / EG500(R1) modeemi - päivitysohje 1 (11) Inteno DG201R1 / EG500(R1) modeemi - päivitysohje Tätä ohjetta tai sen osaa ei saa kopioida tai välittää missään muodossa ilman DNA Oy:n kirjallista suostumusta. Tavaramerkit ja Inteno ovat Inteno

Lisätiedot

Käyttöohje Planeetta Internet Oy 3.8.2011

Käyttöohje Planeetta Internet Oy 3.8.2011 Käyttöohje Planeetta Internet Oy 3.8.2011 PLANEETTA TIEDOSTOPALVELIN KÄYTTÖOHJE 3.8.2011 1 (25) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 1 Planeetta Tiedostopalvelin... 2 Yleistä tietoa palvelusta... 2 Palvelun

Lisätiedot

POP-UP -IKKUNOIDEN SALLIMINEN

POP-UP -IKKUNOIDEN SALLIMINEN Sivu 1(5) Windows XP SP2 www.procountor.com Windows XP:n Service Pack 2:n (SP2) mukana tulee Internet Explorer 6:een mukaan pop-up ikkunoiden esto toiminto. ProCountor -Taloushallinto-ohjelmistossa voidaan

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

Käyttöopas. ADAP-KOOL AK-ST 500 Oy Danfoss Ab / Kylmäosasto 1

Käyttöopas. ADAP-KOOL AK-ST 500 Oy Danfoss Ab / Kylmäosasto 1 Käyttöopas ADAP-KOOL AK-ST 500 Oy Danfoss Ab / Kylmäosasto 1 Periaate AK-NG järjestelmän AK SM720 tai 350 voidaan luoda yhteys kolmella eri tavalla (kts. kuva alla) Uusiin (laajennettaviin) säätimin voidaan

Lisätiedot

AXXION OY. Hosting-palvelut Asiakasohjeistus Versio 1.0

AXXION OY. Hosting-palvelut Asiakasohjeistus Versio 1.0 AXXION OY Hosting-palvelut Asiakasohjeistus Versio 1.0 27.09.2007 1 Yleistä Tämä dokumentti on asiakkaille tarkoitettu ohjeistus Axxion Oy:n toimittamien hosting-palveluiden myymiseksi. Dokumentin aihepiiriin

Lisätiedot

ZyXEL AMG1312 ja 3G/4G-mokkulat

ZyXEL AMG1312 ja 3G/4G-mokkulat ZyXEL AMG1312 ja 3G/4G-mokkulat AMG1312-modeemi voi käyttää USB-porttiin liitettyjä 3G/4G-tikkuja nettiyhteyden muodostamiseen ja jakaa tämän yhteyden kaikille kotiverkon käyttäjille. Tämän toiminnan käyttöön

Lisätiedot

5. Klikkaa avautuvan ikkunan oikeasta yläkulmasta käyttäjätunnustasi ja valitse Luo pikakuvake

5. Klikkaa avautuvan ikkunan oikeasta yläkulmasta käyttäjätunnustasi ja valitse Luo pikakuvake 1 Sisällysluettelo 1. Accuna-pikakuvakkeen asentaminen työpöydälle... 2 2. Työasemakäyttö... 3 2.1 Käynnistäminen... 3 2.2 Raportin valinta... 4 2.3 Laskentakohteiden valinta... 4 2.4 Kauden vaihto...

Lisätiedot

VALOKUITULIITTYMÄN PÄÄTELAITE KÄYTTÖOHJE CTS FWR5-3105

VALOKUITULIITTYMÄN PÄÄTELAITE KÄYTTÖOHJE CTS FWR5-3105 VALOKUITULIITTYMÄN PÄÄTELAITE KÄYTTÖOHJE CTS FWR5-3105 SISÄLLYS 1 JOHDANTO... 2 2 MERKKIVALOT... 3 3 TAKAPANEELIN KUITULIITÄNTÄ... 4 4 ETUPANEELIN LIITTIMET JA LED-PAINIKE... 4 5 OIKEAN SIVUPANEELIN RESET-PAINIKE...

Lisätiedot

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Tämän ohjeen kuvakaappaukset on otettu asentaessa ohjelmistoa Windows 7 käyttöjärjestelmää käyttävään koneeseen. Näkymät voivat hieman poiketa, jos sinulla on Windows

Lisätiedot

Siemens Webserver OZW672

Siemens Webserver OZW672 Siemens Webserver OZW67 Climatix IC pilvipalvelu Kytke laite lämpöpumpun ohjaimeen Kytke laite verkkopiuhalla internetiin Mene nettiselaimella Climatix IC palveluun Luo käyttäjätili ja rekisteröi laite

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

TERVETULOA WAHTI-PALVELUN KÄYTTÄJÄKSI. Ohjeet kameran asennukseen ja käyttöönottoon.

TERVETULOA WAHTI-PALVELUN KÄYTTÄJÄKSI. Ohjeet kameran asennukseen ja käyttöönottoon. TERVETULOA WAHTI-PALVELUN KÄYTTÄJÄKSI. Ohjeet kameran asennukseen ja käyttöönottoon. 1 SISÄLLYSLUETTELO Pakkauksen sisältö Sisäkameran asennusohjeet Palvelun kuvakkeiden merkitys ja toiminnot Paluu etusivulle

Lisätiedot

Option GlobeSurfer III pikakäyttöopas

Option GlobeSurfer III pikakäyttöopas Option GlobeSurfer III pikakäyttöopas Laitteen ensimmäinen käyttöönotto 1. Aseta SIM-kortti laitteen pohjaan pyötätuen takana olevaan SIM-korttipaikkaan 2. Aseta mukana tullut ethernetkaapeli tietokoneen

Lisätiedot

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje 1.02 Version 1.8.2011 Uusin versio tästä käsirkirjasta löytyy internet-osoitteesta: http://www.microdata.fi/pdf/tuta/tuta-q2_kasikirja.pdf Copyright 2011 Microdata

Lisätiedot

T-Cam IPC800 HD valvontakamera. v. 1.01-21.1.2015

T-Cam IPC800 HD valvontakamera. v. 1.01-21.1.2015 T-Cam IPC800 HD valvontakamera v. 1.01-21.1.2015 Sisällysluettelo Ennen käyttöä... 1 Käyttöehdot... 1 Huomioitavaa... 1 Valvontakameran käyttöönotto... 2 Kameran etäkäyttö... 2 Kameran kytkeminen... 2

Lisätiedot

Ohjeita tietokoneverkon käyttöön Latokartano-säätiön ja Metsäylioppilaiden asuntosäätiön asuntoloissa

Ohjeita tietokoneverkon käyttöön Latokartano-säätiön ja Metsäylioppilaiden asuntosäätiön asuntoloissa Ohjeita tietokoneverkon käyttöön Latokartano-säätiön ja Metsäylioppilaiden asuntosäätiön asuntoloissa 12.9.2011 Osa 1: Perustietoa verkosta Asuntoloiden sisäverkko on yhdistetty Internettiin NATtaavalla

Lisätiedot

Turvallinen veneily -näyttö. VesselView-ohjelmiston päivittäminen. Automaattinen WiFi-haku. Micro SD -kortin käyttäminen. Osa 1 - Alkuvalmistelut

Turvallinen veneily -näyttö. VesselView-ohjelmiston päivittäminen. Automaattinen WiFi-haku. Micro SD -kortin käyttäminen. Osa 1 - Alkuvalmistelut Turvallinen veneily -näyttö Kun VesselView käynnistetään sen oltua sammutettuna vähintään 30 sekuntia, näyttöön tulee turvalliseen veneilyyn liittyviä ohjeita sisältävä ikkuna. Jatka painamalla Accept

Lisätiedot

HomeSecure Ulkokamera - Käyttöopas

HomeSecure Ulkokamera - Käyttöopas HomeSecure Ulkokamera - Käyttöopas 1 Esittely 3 1.1 Toiminnot 3 2 Aloittaminen 4 2.1 Paketin sisältö 4 2.2 HD IP Kamera 5 3 Asennus 6 3.1 Kameran asentaminen 6 3.2 Sovelluksen käyttö 6 3.3 Pääsy kameraan

Lisätiedot

Nexetic Shield Unlimited

Nexetic Shield Unlimited Nexetic Shield Unlimited Käyttöohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Ohjelman käyttäminen 3. Lisäasetukset 4. Tietojen palautus 1. Asennus ja käyttöönotto Asiakasohjelman asennus Tehtyäsi tilauksen varmistusohjelmasta

Lisätiedot

Mini0801 Dash Kamera

Mini0801 Dash Kamera Käyttöohje Mini0801 Dash Kamera Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. 1. X24 Super HD ajoneuvokamera (Mini0801) 1.1 X24 Dash kamera pakkauksen sisältö Kamerayksikkä (vaatii lisäksi erillisen

Lisätiedot

Seuraavia painikkeita klikkaamalla voit aktivoida, eli ottaa käyttöön (vihreä ikoni) tai poistaa käytöstä (valkoinen ikoni) toimintoja.

Seuraavia painikkeita klikkaamalla voit aktivoida, eli ottaa käyttöön (vihreä ikoni) tai poistaa käytöstä (valkoinen ikoni) toimintoja. Connect Pro Sisällys Kirjautuminen huoneeseen... 2 Työkalurivi... 2 Audio Setup Wizard... 3 Lupa kameran ja mikrofonin käyttöön... 4 Osallistujat(Attendee List )... 4 Chat... 4 Web kamera... 5 Kokouksen

Lisätiedot

Asio. Ohjelma on selainpohjainen, joten ohjelmaa varten tarvitaan internet-selain. Ohjelmaan pääsee osoitteella

Asio. Ohjelma on selainpohjainen, joten ohjelmaa varten tarvitaan internet-selain. Ohjelmaan pääsee osoitteella 1 Kirjautuminen Ohjelma on selainpohjainen, joten ohjelmaa varten tarvitaan internet-selain. Ohjelmaan pääsee osoitteella tila.savonia.fi Ohjelmassa on ns. Haka-kirjautumispalvelu, jolloin kirjautumiseen

Lisätiedot

Pika-asennusohjeet Suomeksi

Pika-asennusohjeet Suomeksi Pika-asennusohjeet Suomeksi (Virallinen ohje löytyy asennuslevyltä Englanninkielisenä) Tulosta tämä ohje asennuksen avuksi. Ensiksi asennetaan itse ohjelma, sitten rekisteröidytään testerin käyttäjäksi

Lisätiedot

Opas Logitech Harmony 525 asennusohjelmistoon

Opas Logitech Harmony 525 asennusohjelmistoon Opas Logitech Harmony 525 asennusohjelmistoon Tervetuloa! Ohjattu asennus asentaa Logitech Harmony kaukoohjaimen ohjelmiston koneellesi jatkaaksesi paina NEXT. Valitse kieli ja paina ok. Ohessa on Logitech

Lisätiedot

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön Microsoft Outlook Web Access Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön 1 Käyttö työpaikalla (Hallinto-verkossa) Käynnistetään sähköposti Työpöydällä olevasta Faiposti-pikakuvakkeesta (hiirellä kaksoisklikkaamalla).

Lisätiedot

Ohjelmisto on tietokanta pohjainen tiedostojärjestelmä, joka sisältää virtuaalisen hakemisto rakenteen.

Ohjelmisto on tietokanta pohjainen tiedostojärjestelmä, joka sisältää virtuaalisen hakemisto rakenteen. 1 / 50 1. Etusivu Ohjelmisto on tietokanta pohjainen tiedostojärjestelmä, joka sisältää virtuaalisen hakemisto rakenteen. Virtuaali hakemistoihin voi tuoda tiedostoja tietokoneelta tai luoda niitä tällä

Lisätiedot

DNA Prepaid WLAN Mokkula

DNA Prepaid WLAN Mokkula DNA Prepaid WLAN Mokkula Mokkula käyttää normaalikokoista / suurempaa SIM-korttia. Irrota SIM-kortti kokonaisena ja laita se Mokkulaan alla olevan kuvan mukaisesti. Jos irrotat vahingossa pienemmän SIM-kortin,

Lisätiedot

NETIKKA PCTV KÄYTTÖOHJE

NETIKKA PCTV KÄYTTÖOHJE 1 (20) NETIKKA PCTV 2 (20) 1 YLEISTÄ...3 1.1 MIKÄ ON PCTV?...3 2 PCTV:N KÄYTÖN ALOITTAMINEN...4 2.1 VAATIMUKSET PALOMUURILTA...4 2.1.1 IGMP-palvelun käytön salliminen F-Securessa...4 2.2 VAATIMUKSET TIETOKONEELTA...8

Lisätiedot

sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin

sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin Zyxel Prestige 645 ISP Zyxel Prestige 645 WEB Zyxel Prestige 645R Zyxel Prestige 645 Ennen aloitusta tarkista,

Lisätiedot

MY STANDARD -OHJE. mystandard.hansaworld.com. Standard ERP Pilvipalvelu Sivu 1/6

MY STANDARD -OHJE. mystandard.hansaworld.com. Standard ERP Pilvipalvelu Sivu 1/6 MY STANDARD -OHJE mystandard.hansaworld.com Standard ERP Pilvipalvelu Sivu 1/6 KÄYTTÖÖNOTTO Mikäli Standard ERP -ohjelmistonne on HansaWorldin pilvipalvelimella (hostingissa), teidän on mahdollista hallinnoida

Lisätiedot

Nexetic Shield Unlimited

Nexetic Shield Unlimited Nexetic Shield Unlimited Käyttöohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Ohjelman käyttäminen 3. Lisäasetukset 4. Tietojen palautus 1. Asennus ja käyttöönotto Asiakasohjelman asennus Tehtyäsi tilauksen varmistusohjelmasta

Lisätiedot

P-870HN-51b pikaopas. Oletusasetukset LAN-portti: LAN1~LAN4 IP-osoite: 192.168.1.1 Salasana: 1234

P-870HN-51b pikaopas. Oletusasetukset LAN-portti: LAN1~LAN4 IP-osoite: 192.168.1.1 Salasana: 1234 P-870HN-51b pikaopas Oletusasetukset LAN-portti: LAN1~LAN4 IP-osoite: 192.168.1.1 Salasana: 1234 Esittely P-870HN on monipuolinen ja nykyaikainen VDSL2-reititin, jossa yhdistyvät nopea Internet-yhteys,

Lisätiedot

DTU Lisäohje TotalMedia -ohjelmiston käyttöön. 1 Pääsivu Kun olet avannut TotalMedia -ohjelmiston, näet pääsivun kuten alla kuvassa:

DTU Lisäohje TotalMedia -ohjelmiston käyttöön. 1 Pääsivu Kun olet avannut TotalMedia -ohjelmiston, näet pääsivun kuten alla kuvassa: DTU Lisäohje TotalMedia -ohjelmiston käyttöön 1 Pääsivu Kun olet avannut TotalMedia -ohjelmiston, näet pääsivun kuten alla kuvassa: TV Tässä valikossa voit katsoa TV:tä ja muokata TV:n tallennusasetuksia.

Lisätiedot

FullHD herätyskello-valvontakamera

FullHD herätyskello-valvontakamera FullHD herätyskello-valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, näytöllä näkyy nyt vuosi aseta oikea aika UP ja DOWNnäppäimillä ja paina SET uudelleen. Aset kuukausi, päivä,

Lisätiedot

Salasanojen hallinta. Salasanojen hallintaopas RESTAURANT ENTERPRISE SOLUTION

Salasanojen hallinta. Salasanojen hallintaopas RESTAURANT ENTERPRISE SOLUTION Salasanojen hallinta Salasanojen hallintaopas RESTAURANT ENTERPRISE SOLUTION Restaurant Enterprise Solution Asiakirjan tarkoitus Tämä asiakirja kertoo tarvittavat säännöt kuinka hallinnoida RES salasanoja

Lisätiedot

Transkribuksen pikaopas

Transkribuksen pikaopas Transkribuksen pikaopas Transkribus on alusta, jolla voi puhtaaksikirjoittaa haluamaansa aineistoa ja automaattisesti tunnistaa käsinkirjoitettua tekstiä. Sitä käyttääkseen täytyy rekisteröityä. Tässä

Lisätiedot

Webinaari -koulutukset

Webinaari -koulutukset 2013-03-05 1 (22) Webinaari -koulutukset Webinaariin kirjautumisohje 2013-03-05 2 (22) Sisällysluettelo 1 Liittyminen Webinaariin... 3 1.1 Sisäänkirjautuminen... 3 1.2 Internet Explorer... 5 1.3 Firefox

Lisätiedot

Fiscal Digital Signage System

Fiscal Digital Signage System Fiscal Digital Signage System 1. Johdanto 2. Ohjelmien käyttöoikeudet 3. Fiscal Media Manager 4. Ongelmia käyttöönotossa 5. Esimerkkejä 1. Johdanto Nämä ohjeet ovat tarkoitettu Fiscal Media Manager 2.2.4.x

Lisätiedot

CEM DT-3353 Pihtimittari

CEM DT-3353 Pihtimittari CEM DT-3353 Pihtimittari Sivu 1/5 CEM DT-3353 Pihtimittari Ongelma Mittarin ohjelmisto ilmoittaa NO DATA vaikka tiedonsiirtokaapeli on kytketty tietokoneen ja mittarin välille, mittarissa on virta päällä

Lisätiedot

Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla

Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla 02/2016, ed. 5 KÄYTTÖOHJE Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla Maahantuoja: Tiilenlyöjänkuja 9 A 01720 Vantaa www.scanvarm.fi Kiitos

Lisätiedot

2. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN BAANA-CLIENT Windows 2000 / XP

2. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN BAANA-CLIENT Windows 2000 / XP DHCP-käyttöönotto 1 1. YLEISTÄ...2 2. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN BAANA-CLIENT Windows 2000 / XP...2 3. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN - RAS PPPoE Windows 2000 / XP...4 4. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN Windows

Lisätiedot

BIRSSI.NET 2 - OHJEET KULJETTAJILLE

BIRSSI.NET 2 - OHJEET KULJETTAJILLE BIRSSI.NET 2 - OHJEET KULJETTAJILLE Sivu 1 1. KUN TYÖVUORO ALKAA / OHJELMAN KÄYNNISTYS 1. Ohjelmat käynnistyvät klikkaamalla Start = Käynnistysvalikko 2. Käynnistä birssi.net klikkaamalla sen käynnistyskuvaketta

Lisätiedot

Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun.

Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun. StorageIT 2006 varmuuskopiointiohjelman asennusohje. Hyvä asiakkaamme! Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun. Ennen asennuksen aloittamista Varmista, että

Lisätiedot

SG550. Riistakameran MMS- ja GPRS- asetukset

SG550. Riistakameran MMS- ja GPRS- asetukset SG550 Riistakameran MMS- ja GPRS- asetukset Tuupakantie 3, 01740 1 FSM Tekninen tuki 0600 16160 Ensimmäiseksi: Valitse riistakameraan liittymä operaattorilta MMS ja/tai GPRS(data) ominaisuuksilla. Muistathan,

Lisätiedot

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset - Avaa Työkalut valikko ja valitse Tilien asetukset - Valitse vasemman reunan lokerosta Lähtevän postin palvelin (SM - Valitse listasta palvelin, jonka

Lisätiedot

Sonera Yritysvartija. Käyttöohje

Sonera Yritysvartija. Käyttöohje Sonera Yritysvartija Käyttöohje 1/15 Sonera Yritysvartija Käyttöohje 05/2012 SISÄLLYSLUETTELO 1. Päänäkymä... 4 2. Arkisto... 5 3. Asetukset... 6 3.1. Kamera-asetukset... 7 3.1.1. Yleistä... 7 3.1.2. Tallennus...

Lisätiedot

exacqvision videovalvontaohjelmisto Loppukäyttäjän pikaohje

exacqvision videovalvontaohjelmisto Loppukäyttäjän pikaohje exacqvision videovalvontaohjelmisto Loppukäyttäjän pikaohje 7.2.2011 1 Johdanto exacqvision Client -ohjelmassa on kolme toimintatilaa: Live, Haku ja Asetukset. Tässä pikaohjeessa käydään läpi yleisimmät

Lisätiedot

HUOM: Jos saat punaisen tekstin: Incorrect New Password. Kirjoitit salasanat eri tavalla. Yritä uudelleen

HUOM: Jos saat punaisen tekstin: Incorrect New Password. Kirjoitit salasanat eri tavalla. Yritä uudelleen Option GlobeSurfer III pikakäyttöopas Option GlobeSurfer III pikakäyttöopas... 1 Laitteen ensimmäinen käyttöönotto... 1 USB-tulostimen tai muistitikun jakaminen GlobeSurferin avulla... 3 dyndns (dynaaminen

Lisätiedot

TruVision NVR 10. Pikaopas

TruVision NVR 10. Pikaopas TruVision NVR 10 Pikaopas Pika-asennus 1 Liitä kaikki tarvittavat laitteet tallentimen takapaneeliin. Ensimmäinen käyttökerta Tallentimessa on ohjattu pika-asennus, joka mahdollistaa tallentimen perusasetusten

Lisätiedot

Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita

Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita Sisällys 1. Johdanto... 1 2. Sisäänkirjautuminen... 1 3. Palvelussa navigointi... 2 4. Laitteet... 2 5. Sisällönhallinta... 4 6. Soittolistat... 7 7. Aikataulut...

Lisätiedot

Asiakastukiryhmä Kesä- ja talviaika

Asiakastukiryhmä Kesä- ja talviaika Asiakastukiryhmä Kesä- ja talviaika Seppo Takkula Ohjelmistoversio Päiväys Hlö 1.0 04/04/2002 Seppo Takkula Sisältö 1. TARKOITUS...3 2. OHJEET...3 2.1. CLS....3 2.2. NT Tallennin...5 2.3. Näyttötapahtumien

Lisätiedot

BaseMidlet. KÄYTTÖOHJE v. 1.00

BaseMidlet. KÄYTTÖOHJE v. 1.00 KÄYTTÖOHJE v. 1.00 KUVAUS BaseMidlet on matkapuhelimessa toimiva sovellus jolla voi etäkäyttää Tiimi 7000 sarjan säätimiä. Copyright Team-Control Oy, oikeudet muutoksiin pidätetään. TiiMi on Team-Control

Lisätiedot

Site Data Manager Käyttöohje

Site Data Manager Käyttöohje Site Data Manager Käyttöohje Sisällysluettelo Sivu Mikä on SDM 2 SDM asennus 2 Ohjelman käyttö 3 Päävalikko 4 Varmuuskopion tekeminen 5 Täydellisen palautuksen tekeminen 6 Osittaisen palautuksen tekeminen

Lisätiedot

HOW-TO: Kuinka saan yhdistettyä kaksi tulospalvelukonetta keskenään verkkoon? [Windows XP]

HOW-TO: Kuinka saan yhdistettyä kaksi tulospalvelukonetta keskenään verkkoon? [Windows XP] HOWTO: Tulospalveluohjelman asetusten määrittely verkkokäytössä 1/5 HOW-TO: Kuinka saan yhdistettyä kaksi tulospalvelukonetta keskenään verkkoon? [Windows XP] Kaksi tietokonetta saa kytkettyä keskenään

Lisätiedot

1 Kirjautuminen ja Käyttöliittymä... 2. 1.1 Kirjautuminen... 2. 1.2 Käyttöliittymä... 2. 2 Uuden varauksen tekeminen... 3. 2.1 Normaali varaus...

1 Kirjautuminen ja Käyttöliittymä... 2. 1.1 Kirjautuminen... 2. 1.2 Käyttöliittymä... 2. 2 Uuden varauksen tekeminen... 3. 2.1 Normaali varaus... 1 Kirjautuminen ja Käyttöliittymä... 2 1.1 Kirjautuminen... 2 1.2 Käyttöliittymä... 2 2 Uuden varauksen tekeminen... 3 2.1 Normaali varaus... 3 2.2 Alustava Varaus... 5 2.2.1 Alustavan varauksen muuttaminen

Lisätiedot

Comet laskutusasiakas -sivusto

Comet laskutusasiakas -sivusto Comet laskutusasiakas -sivusto Pysäköintirahan lataaminen Comet pysäköinin maksulaitteisiin laskutusasiakas sivustolla https://secure.comet.fi/comet/cpss Tuki: Tekninen tuki 0100 87 870 (arkisin 8.00 16.00)

Lisätiedot

Harjoitus 3 Antti Hartikainen

Harjoitus 3 Antti Hartikainen Harjoitus 3 Antti Hartikainen s1300760 DP13S3A 2. Suunnitellaan ja asennetaan työasema yrityskäyttöön: a. Virtual Box guest additions (selvitä netistä mikä tämä on) b. Office työkalut (valitse itse sopivin

Lisätiedot

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen.

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen. Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen OHJE Pääkäyttäjän käyttöönotto-opas Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen Johdanto 3 1. Sonera Omat Sivut -tilin luominen

Lisätiedot

Käyttöohje. Aura Remote App v1.6.0

Käyttöohje. Aura Remote App v1.6.0 Käyttöohje Aura Remote App v0 Kirjautuminen Applikaation version numero Mahdollisuus testata sovelluksen Demo versiota. Tähän voit syöttää koodin, jonka löydät Aura Remoten keskusyksikön takaa. Valitse

Lisätiedot

CLOUDBACKUP TSM varmistusohjelmiston asennus

CLOUDBACKUP TSM varmistusohjelmiston asennus Luottamuksellinen JAVERDEL OY CLOUDBACKUP TSM varmistusohjelmiston asennus Copyright 2 (9) SISÄLLYSLUETTELO 1 ASENNUSOHJE WINDOWS KÄYTTÖJÄRJESTELMÄLLÄ VARUSTETTUIHIN LAITTEISIIN... 3 1.1 Yleistä... 3 1.2

Lisätiedot

Psychosocial Risk Management etraining. -portaalin käyttöopas

Psychosocial Risk Management etraining. -portaalin käyttöopas Psychosocial Risk Management etraining -portaalin käyttöopas Tervetuloa Psykososiaalisten riskien hallinta PRIMAeT sähköiseen itseopiskeluportaaliin. Kurssin tavoitteena on lisätä työpaikan eri toimijoiden

Lisätiedot

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile Windows Phone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet

Lisätiedot

ProNetti -sähköpostijärjestelmä

ProNetti -sähköpostijärjestelmä Sivu 1(6) käyttöohje ProNetti -sähköpostijärjestelmä Protacon Solutions Oy:n tarjoamassa sähköpostijärjestelmässä sähköposteja voidaan lukea ja lähettää käyttämällä esimerkiksi Thunderbird tai Microsoft

Lisätiedot

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 Windows Phone 8 Nokia Lumia käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden puhelimen perusasetukset... 2 ENSI KÄYNNISTYS... 2 MICROSOFT-TILIN LUOMINEN... 3 KIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

Air Sync Käyttöopas. Air Syncin lataaminen. Virran kytkentä ja katkaisu On/Off Air Sync

Air Sync Käyttöopas. Air Syncin lataaminen. Virran kytkentä ja katkaisu On/Off Air Sync Air Sync Käyttöopas Air Syncin lataaminen 1. Liitä Air Syncin Micro USB-liitin (D) tietokoneeseesi tai muuhun vastaavaan latauslaitteeseen käyttämällä mukana tullutta USB-kaapelia tai vastaavaa Micro USBliitintä.

Lisätiedot

1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN...

1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN... KÄYTTÖOHJE JÄSENET 1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN... 4 1.5.1 Vahvista lähtöön osallistuminen

Lisätiedot

1. Itse IP-kamera Ulkoiset kytkennät. IP kameran asennus v0.1. www.foscam.fi

1. Itse IP-kamera Ulkoiset kytkennät. IP kameran asennus v0.1. www.foscam.fi Tämä on yleis asennusopas Foscam ip-kameroille. Asennustapoja on useita, tämä lienee perinteisin. Toimii niin tavallisilla kuin P2P (Plug and Play) kameroilla. Pakkauksen sisältö: IP kamera Virtalähde

Lisätiedot

WinTraden päivitys- ja asennusohjeistus 2006-09-06

WinTraden päivitys- ja asennusohjeistus 2006-09-06 Sisällysluettelo Automaattisesta päivityksestä...1 Uuden version hakeminen...2 Laajennetut asetukset...3 Lataamisen aloittaminen...3 Latauksen päättäminen...5 Ohjelman asentamisesta...6 Kielen valinta...6

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN

KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN -Mene osoitteeseen keskustanuoret.fi/user - Kirjoita saamasi käyttäjätunnus ja salasana - Klikkaa yllä olevaa piirisi logoa niin

Lisätiedot

Pakkauksen sisältö: Asennusmenettely: Alku. Yhdistä laitteisto. Asenna Hakutyökalu. Kirjaudu IP-kameralla lähiverkkoon. Langattomat asetukset

Pakkauksen sisältö: Asennusmenettely: Alku. Yhdistä laitteisto. Asenna Hakutyökalu. Kirjaudu IP-kameralla lähiverkkoon. Langattomat asetukset DENVER IPC-330 DENVER IPO-320 Pakkauksen sisältö: IP-kamera Asennuskiinnike Antenni Verkkolaite CD LAN-kaapeli Asennusohje Ruuvit Huomautus: Joissakin malleissa ei ole ulkoista antennia. Asennusmenettely:

Lisätiedot

FTP -AINEISTOSIIRRON OHJE PC / MAC Ympäristö

FTP -AINEISTOSIIRRON OHJE PC / MAC Ympäristö FTP -AINEISTOSIIRRON OHJE PC / MAC Ympäristö Versio 1.0 Tiedostonsiirto FTP -menetelmällä Lahden Väriasemoinnilla on käytössä suurempien tiedostojen siirtoa varten oma FTP -yhteys. Tällä menetelmällä saadaan

Lisätiedot

1 Kytke ADSL-kaapeli ADSL-linjaliitäntään I.

1 Kytke ADSL-kaapeli ADSL-linjaliitäntään I. Tuotetiedot A B C D E F G H I J K L M N O P A: Virtavalo B: LAN-portti -valo C: LAN-portti -valo D: LAN-portti -valo E: LAN-portti 4 -valo F: ADSL-datavalo G: ADSL-liitäntävalo H: Modeemin valmiusvalo

Lisätiedot

INTERBASE 5.0 PÄIVITYS VERSIOON 5.6

INTERBASE 5.0 PÄIVITYS VERSIOON 5.6 1 INTERBASE 5.0 PÄIVITYS VERSIOON 5.6 HUOM: Tämä ohje on tarkoitettu yksittäisen koneen päivittämiseen, mikäli InterBase on asennettu serverille ota yhteys DL Software Tukeen. HUOM: Mikäli koneessasi on

Lisätiedot