1. Käyttöönotto ja päänäyttö

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "1. Käyttöönotto ja päänäyttö"

Transkriptio

1 1. Käyttöönotto ja päänäyttö 1) Laita tallennin päälle kytkemällä johdot ja odota että se on käynnistynyt kokonaan. Mikäli olet asentanut muun kuin alkuperäisen kiintolevyn, joudut formatoimaan sen asetusvalikosta. 2) Huomiothan, että tässä ohjekirjassa on käytetty pääosin englanninkielisiä otsikoita, jotta valikoissa kulkeminen olisi helpompaa ja tiedetään missä mennään. 1.1 Päänäyttö Normaali ulkoasu käsittää neljä kuvaa, joista näkyy liitettyjen kameroiden määrästä riippuen 1-4 kuvaa ja loput mustia ruutuja. Päänäytöstä pääset asetuksiin ja voit valita näytetäänkö vain yksi kuva täysikokoisena vai monta samanaikaisesti Yhden kanavan näyttö kerrallaan Monikuva-näkymässä voit aktivoida tietyn kuvan painamalla sitä vasemmalla hiiren näppäimellä tai navigoimalla käyttöpaneelin näppäimillä. Kaksoisnäpäytyksellä voit valita yhden kuvan näytön tai monikuvan välillä. Kaksoisnäpäytyksellä kuvan päällä, valittu kuva näkyy koko ruudun kokoisena, ja kaksoisnäpäyttämällä uudestaan palataan monikuva-näkymään. Tila-palkin voi piilottaa tai tuoda esille hiiren oikealla näppäimellä Tila-palkki Näytön alaosassa olevan tila-palkin voi piilottaa tai tuoda esille hiiren oikealla näppäimellä (tai Menu-näppäimellä). Järjestelmän aika Arvioitu jäljellä oleva tallennusaika

2 1.1.3 Sisäänkirjautuminen LOGIN-ikkunassa kirjaudutaan sisään pääkäyttäjänä, mikäli vielä ei olla kirjauduttu. Normaalisti käyttäjätunnuksen Admin salasana on ja tunnuksen user1 salasana on Asetuspalkki Kirjautumisen jälkeen, tuplanäpäyttämällä hiiren oikeaa näppäintä, allaoleva asetuspalkki tulee esiin. Asetukset Manual REC/STOP REC Kierto VGA/BNC PIP 1x2 Toisto Näpp. Lukko Zoom PIP 1x1 Asetukset: Tästä pääsee järjestelmän asetusvalikkoon Toisto: Tallennettujen tiedostojen etsintä, toisto ja varmuuskopiointi Manual REC/STOP REC: Manuaalinen tallennus/manuaalisen tallennuksen pysäytys Näpp. Lukko: Laitteen näppäinten lukitus Kierto: Automaattisen kierron aktivoiminen; esittää vuorotellen kuvat kanavalta 1, 2, 3, 4, 1, 2 jne. Kanavat ilman kuvaa hypätään yli. De-aktivoidaan painamalla mitä tahansa näppäintä tai hiirtä. Zoom: Aktivoidaan zoom-tila, jossa kuvaa voidaan zoomata hiiren vasemmalla painikkeella. Oikealla painikkeella voidaan poistua zoom-tilasta. PIP 1x1: Näytetään yksi kanava koko näytön kokoisena, ja toinen siinä päällä pienessä ikkunassa. PIP 1x2: Näytetään yksi kanava koko näytön kokoisena, ja kaksi muuta siinä päällä pienissä ikkunoissa. VGA/BNC: Videon uloslähdön vaihto CVBS ja VGA välillä.

3 1.2 Asetuspalkin asetukset Järjestelmän asetukset Järjestelmän asetusikkunasta päästään muuttamaan asetuksia itse järjestelmälle, yhteysasetuksia, nauhoitusasetuksia, videon toistoasetuksia, hälytyksen asetuksia jne. Ohjeissa myöhemmin on käyty tarkemmin nämä läpi. Muista tallentaa muuttamasi alaotsikkojen asetukset aina ennen poistumistasi niistä, jotta asetukset jäävät voimaan Manuaalinen tallennus Kameroiden kuvaa voi tallentaa kolmella tavalla; manuaalinen tallennus, ajastettu tallennus ja jatkuva tallennus. Mikäli ajastettu tallennus sattuu olemaan päällekkäin manuaalisen tallennuksen kanssa, manuaalinen tallennus jatkuu lopetukseensa asti ensin. Ohjeissa on selostettu myöhemmässä vaiheessa tarkemmin ajastetun tallennuksen käyttö. Manuaalinen tallennus alkaa painikkeella (tai painamalla laitteesta rec-painiketta) ja loppuu painamalla sitä uudestaan Videon toisto Videontoistoon pääset painamalla nappia. Tallennuksia voit etsiä kahdella tavalla: Tapa 1: Toisto päivämäärän mukaan Säädä päivämäärä ja aika vastaamaan etsimääsi tallennusta. Paina - nappia, jolloin CHOOSE PLAYBACK CHN (kts. Kuva alla) ikkuna aukeaa. Tässä ikkunassa valitaan miltä kanavalta tallennus katsotaan. Mikäli valitaan vain yksi kanava, se esitetään koko näytöllä, mikäli 2-4 kanavaa, ne esitetään monikuva-näkymässä.

4 Ohjeistus: CHN: CH1, CH2, CH3, CH4 ja ALL, tässä valitaan kanava jolta etsitään tallennusta. MONTH: Tällä vaihtoehdolla voidaan etsiä kaikki tallennukset annetulta kuukaudelta. Vihreä tausta kalenterissa esittää normaalia tallennusta, oranssi taasen liiketunnistimen tekemää tallennusta, normaali tausta tarkoittaa että sille päivälle ei ole tallennusta lainkaan. Tallennuksen saat valittavaksi klikkaamalla päivämäärää. DATE: Tällä vaihtoehdolla voidaan etsiä kaikki tallennukset valitulla päivämäärällä.

5 Tapa 2: toisto tallennustavan mukaan LOG SEARCH Tässä valikossa voit etsiä tallennuksia hakukriteereillä: LOG TYPE : Valitse ALL (=kaikki), ALARM (=hälytys/like) tai OPERATION (ajastus) STARTING TIME : Aseta aloituspvm josta haluat etsiä tallennuksia END TIME : Aseta lopetuspvm josta haluat etsiä tallennuksia Paina hakunappia (suurennuslasi) ja esille tulee tallennuksien lista jotka täsmäävät hakuehtoihin. Toiston ohjaaminen Toistaessa videoita, on niitä mahdollista katsoa mm. nopeutettuna tai hidastettuna.

6 Alareunan näppäimillä voit tehdä seuraavaa: Nopea kelaus taakse: 2x, 4x, 8x, 16x, 32x, 64x Hidas toisto: 1/2x, 1/4x, 1/8x Toisto normaalinopeudella Tauko/toisto kuva kuvalta Nopea kelaus eteenpäin: 2x, 4x, 8x, 16x, 32x, 64x. EZOOM: zoomaus, joka toimii samoin kuin aiemmin ohjeissa mainittu zoom; vasemmalla hiiren painikkeella Ruksista suljetaan toistoikkuna Videon varmuuskopiointi U-DISK Backup by Time Huom. U-DISK tarkoittaa USB-tallennuslaitetta. Toistovalikosta valitaan U-DISK backup by time, jolloin allaoleva valikko aukeaa. Huom: 1. Jos laitteessa ei ole tarpeeksi tilaa tallennettavalle tiedostolle, tulee näyttöön varoitus: not enough space 2. USB-laite voidaan irroittaa heti kun kopiointi on suoritettu 3. Jos järjestelmä ei tunnista liitettyjä laitteita, tai laitetta ei ole liitetty, ilmestyy näyttöön varoitus: No USB DISK!

7 1.2.5 Tallennettujen videoiden toisto tietokoneella Avi-tiedostot voidaan katsoa esimerkiksi Windows Media Playerilla tai vastaavalla soittimella,.264-formaatin tiedostoihin sopii hyvin esimerkiksi asennus-cd:llä mukana oleva HsPlayer. (Kuvassa HsPlayerin ikkuna)

8 2. DVR 2.1 Asetusvalikon puu Asetuksien valikko Paina tilapalkista asetukset-nappia ja sieltä järjestelmän asetukset (system settings), jotta pääset laitteen asetuksiin. Laitteen asetuksissa on viisi alavalikkoa:: Record, Video, System, Network, Alarm. Nämä käydään läpi seuraavassa.

9 2.2 System (järjestelmä) Language (kieli) Vaihda kieli vaihtoehdoista haluamaasi Video System (videojärjestelmä) Vaihda järjestelmäksi joko PAL tai NTSC (huom! Laite uudelleenkäynnistyy mikäli tätä vaihdetaan) Time Setup (ajan asetus)

10 DATE: Aseta päivämäärä. DATE FORMAT: Aseta tapa, missä muodossa haluat ajan näkyvän TIME FORMAT: Ajan esitys joko 12h tai 24h tavalla TIME: Aseta järjestelmään aika DST: Aseta kesäaika, sen alku ja loppu. Huom: Muista aina tallentaa muutetut asetukset ennen poistumista alavalikosta, jotta ne jäävät voimaan User Management (käyttäjien hallinta) Tässä alavalikossa voit lisätä ja poistaa käyttäjiä, asettaa ja vaihtaa salasanoja, sekä muokata kaikkia näitä asetuksia ja käyttöoikeuksia.

11 DEVICE ID: Laitteen nimi PASSWORD: Tässä voit vaihtaa tai asettaa laittelle salasanan (vain järjestelmän pääkäyttäjä) ADD USERS: Lisää uusia käyttäjiä. Huom! Salasanan maksimipituus 6 merkkiä. CHANGE PASSWORD: Vaihda salasana. Tähän tarvitset pääkäyttäjän salasanan, ennenkuin voit vaihtaa sitä. Huom! Alkuperäinen salasana käyttäjälle Admin on DELETE USER: Poista käyttäjä. SET PERMISSION: Voit antaa käyttäjille erityisiä oikeuksia, mm. koskien tallennusta, asetuksiin pääsyä, zoomausta, videoiden toistoa.

12 REMOTE PERMISSION: Voit antaa tai ottaa pois käyttäjiltä etäkäyttöoikeuden (kaukokatselu ja ohjaus).

13 VIEW PERMISSION: Katseluoikeudet. Eri käyttäjille voidaan asettaa esimerkiksi eri kanavat joita heillä on oikeus katsoa. Pääkäyttäjällä on aina oikeus katsoa kaikkia kanavia, tätä ei voi muuttaa. Pääkäyttäjän tunnus on aina Admin(ei muutettavissa), ja alkuperäinen salasana on (suositeltavaa muuttaa) HDD (Hard Disk Drive) (kiintolevy) STATE: Kiintolevyllä voi olla kolme eri tilaa; OK, UN-FORMAT ja NO DISK. Kun uusi kiintolevy liitetään laitteeseen ensimmäistä kertaa, muistathan formatoida sen, muuten sitä ei voida käyttää. TOTAL/FREE: Kuinka paljon tilaa on kokonaisuudessaan ja kuinka paljon siitä on vapaana. FREE TIME: Kuinka paljon kiintolevylle mahtuu tallennettavaa. OVERWRITE: Päällekirjaus. Valittavana on vaihtoehdot CLOSE, AUTO, 1 HOUR, 3 HOURS, 1 DAY, 2 DAYS, 7 DAYS, 30 DAYS, ja 90 DAYS. Mikäli valitaan CLOSE, tallennus lakkaa kun kovalevy on täynnä. Kun valitaan AUTO, tallentaa laite kovalevyn täytyttyä edellisen tallennuksen päälle. Mikäli valitaan joku ajallinen vaihtoehto, tallentaa laite aina sen ajanjakson ja sen täytyttyä tallentaa se aiemman tallennuksen päälle. FORMAT HDD: Formatoi kiintolevy. FORMAT USB: Formatoi laitteeseen liitetty USB-laite.

14 2.2.6 Maintenance (ylläpito) SYSTEM UPDATE: Luo uusi hakemisto nimellä dvrupgrade USB-muistille, kopioi siihen päivitystiedosto ja aseta USB-laite tallentimen USB-väylään. Valitse laitteesta SYSTEM UPDATE ja odota kunnes päivitys on valmis ja laite on käynnistynyt uudestaan. LOAD DEFAULT: Tehdasasetusten palautus. REBOOT: Laitteen uudelleenkäynnistys. POWER OFF: Laitteen virtojen pois kytkeminen. AUTO MAINTAIN: Kun valinta on päällä, voidaan asettaa laite käynnistymään uudelleen tiettynä aikana.

15 2.2.8 Information (tietoja) Tietoja laitteen tyypistä, ohjelmistoversiosta, päivämääristä ja muista tiedoista. 2.3 Record (tallennus) Record Channel (nauhoituskanava) CHANNEL valinnasta valitaan minkä kanavan kameran asetuksia muokataan, tiettyä neljästä tai kaikkia samanaikaisesti Record (tallennusmahdollisuus) ENABLE antaa mahdollisuuden tallentaa tällä kanavalla Recording Bit-rate (tallennuksen laatu) Kolme vaihtoehtoa parhaasta heikoimpaan järjestyksessä GOOD, NORMAL, ja LOW. Voidaan valita kanavittain Record Resolution (tallennuksen resoluutio) Kolme vaihtoehtoa parhaasta heikoimpaan järjestyksessä D1, HD1 ja CIF.

16 2.3.5 Recording Frame Rate (tallennuksen kuvausnopeus) Tässä voidaan valita kuvia per sekunti taso. Mitä isompi luku on, sitä luonnollisemmalta liike näyttää. Valitse kuva per sekunti nopeus tarkasti tarpeen mukaan. Kanavien nopeutta voidaan muuttaa yksittäin. PAL videolähdölle normaali resoluutio on CIF, ja normaali kuvanopeus on 25fps per kanava (100fps yhteensä kaikilta kanavilta). Kuvanopeus on säädettävissä 1-25fps PAL-formaatissa. NTSC videolähdölle normaali resoluutio on CIF ja normaali kuvanopeus on 30fps per kanava (120fps yhteensä kaikilta kanavilta). Kuvanopeus on säädettävissä 1-30fps NTSC-formaatissa Recording Pack Time (tallennuksen pakkausaika) Tallennukset pakataan asetetun ajan mittaisiksi (15, 30, 45 tai 60 minuuttia) Recording Modes (tallennusmoodit) Valittavana kaksi tallennusmoodia: ALWAYS ja SCHEDULE. ALWAYS: Tässä moodissa laite tallentaa aina kun se on virroissa. SCHEDULE: Tässä moodissa käyttäjällä on mahdollisuus ajastaa nauhoitus tiettyinä aikoina viikosta. Esimerkiksi voidaan asettaa laite tallentamaan koko ajan työpäivän ajan, tai asettamaan liiketunnistuksen päälle tietylle kellonajalle, jolloin laite tallentaa kyseisenä aikana vain kun liiketunnistin havaitsee liikettä. Huom: manuaalinen tallennus ajaa muiden asetusten ohi aina ja jatkuu kunnes käyttäjä pysäyttää sen tai vaihtaa tallennusmoodia. CHANNEL: Käyttäjä voi valita kaikki tai yksittäisen kanavan. Eri värit ilmaisevat tallennusmoodin: MD (liiketunnistus, oranssi), NORMAL (normaali, vihreä), NO RECORD (ei tallennusta, harmaa). Asettaaksesi viikoittaisen aikataulun, paina haluamaasi tallennusmoodia (MD, Normal, tai No record) ja valitse sitten aikataulun aikajanalta ajankohdat joille haluat kyseisen moodin asettaa. Jokainen harmaa neliö vastaa yhtä tuntia 24h jaksolla, esimerkiksi ensimmäinen neliö viikonpäivän jälkeen vastaa vuorokauden ensimmäistä tuntia ( ) ja viimeinen neliö rivillä vastaa viimeistä tuntia ( ). Muista tallentaa asettamasi aikataulut ennen poistumista valikosta. Vaihtoehtoisesti voit maalata neliöitä useamman kerralla. Voit myös tehdä aikataulun yhdelle päivälle ja kopioida saman aikataulun muille päiville. Aseta ensin jollekin päivälle aikataulu, ja sitten valitse se päivä FROM -alasveto-valikosta. Tämän jälkeen valitse TO -valikosta päivä, jonne asti haluat aikataulun kopioida, ja paina COPY. Voit kopioida aikataulun myös jokaiselle päivälle kerralla, valitsemalla ALL.

17 Esimerkiksi, jos halutaan asettaa aikataulu, jossa laite käyttää liiketunnistin-tallennusta ja normaalia tallennusta , tiistaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin, olisi prosessi seuraavanlainen: 1. Paina oranssia laatikkoa alareunasta valitaksesi liiketunnistuksen MD. Sitten, tiistain (TUE) riviltä valitaan kaikki neliöt väliltä , eli kolmannesta neliöstä vasemmalta lähtien seuraavat 13 neliötä. 2. Paina vihreää laatikkoa alareunasta valitaksesi normaalin tallennuksen NORMAL. Sitten valitse kaikki neliöt väliltä Nyt on asetettu oikeat aikataulut tiistaille, ja se voidaan kopioida perjantaille asti valitsemalla ensin FROM -valikosta TUES, ja sitten TO -valikosta perjantai FRI. Paina COPY. 4. Tallenna aikataulumuutos ennen poistumista. 3.4 Video Channel (kanava) Valitse tässä minkä kanavan asetuksia haluat muuttaa Name (nimi) Käyttäjä voi valita nimen kanaville (max. 9 merkkiä) Position (sijainti ruudulla) Käyttäjä voi valita missä kulmassa kanava sijaitsee Live (live-katselu) Kun tässä valittu ON, voidaan katsoa kanavaa livenä, kun OFF, niin se ei ole mahdollista Color (värisävyt) Normaalisti väriasetuksien ominaisuudet on säädetty mediaanitasolle, arvo 31. Näitä voidaan säätää halutessaan, esimerkiksi saadakseen parhaan mahdollisen kuvan erikoisemmissa kameran sijoituspaikoissa. Muista tallentaa muutettuasi näitä asetuksia!

18 3.4.6 Record Time (tallennusaika) Näytetäänkö tallennuksessa aika ruudulla vai ei Video Margin (videon sijainti ruudulla) Tässä voidaan siirtää koko videon sijaintia ruudulla ylös, alas, oikealle tai vasemmalle Video Setup (videoasetukset) VGA resolution: Resoluutiovaihtoehdot VGA:lle ovat 1024x768(VGA) ja 1280 x 1024 (VGA) Sequential time (SEC): Käyttäjä voi asettaa ajan, kuinka kauan kuvan vaihtumisessa kestää, kun käytetään automaattista kiertoa (AUTO SEQ). Vaihtoehtoina on sekuntia. Channel: Tästä kentästä voidaan valita kanava, jonka aluetta rajataan seuraavan askeleen mukaisesti Area covered: Tässä kentässä voidaan rajata yksityisyyden suojaamiseksi maksimissaan neljä aluetta kuvasta pois. Huom! Laite käynnistyy automaattisesti kun resoluutiota muutetaan. 3.5 Network Network asetuksista voidaan säätää etäkäyttöasetukset, DDNS, sähköposti ja mobiilikäytön asetuksia Network Internet-yhteyden valinnan jälkeen (staattinen, DHCP tai PPPOE) käyttäjät voivat yhdistää laitteeseen internetin ylitse.

19 1) Jos staattinen yhteys on valittu, pitää käyttäjän asettaa IP-osoite, aliverkon peite, yhdyskäytävä ja portin numero. MEDIA PORT: Siirtää videodataa laitteen ja clientin välillä. Normaali numero on WEB PORT: kautta portti selaimelle. Normaali numero 8090, mutta vaihtelee mallin mukaan. SETUP PORT: Normaali numero on DNS: DNS-osoite IP ADDRESS: IP-osoite SUBNET MASK: Aliverkon peite GATEWAY: Yhdyskäytävä. 2) Jos PPPOE on valittu, täytyy internet-tarjoajalta saada PPPOE käyttäjätunnus ja salasana tähän. Järjestelmä uudelleenkäynnistyy ja tallentaa nämä tiedot, ja konfiguroi IP-osoitteen automaattisesti dynaamiseksi IPosoitteeksi WAN-verkossa. 3) Jos DHCP on valittu, tallenna, ja server antaa laitteelle IP-osoitteen automaattisesti ja laite yhdistää serveriin itse. Näet tämän IP-osoitteen käyttöliittymässä kun laite on sen hakenut ensin SUB-STREAM Frame: 5-25 ruutua Bit rate: Kaistanleveydeksi on 6 vaihtoehtoa: 64K, 128K, 192K, 256K, 384K, ja 512K Stream control:vbr/cbr.

20 3.5.3 DDNS Setup (Dynaamisen DNS:n asetukset) DDNS: Valitse ON, kun haluat käyttää DDNS-vaihtoehtoa. SERVER: Vaihtoehtona 3322 tai dyndns. HOST NAME: Aseta isäntäpalvelimen nimi USER NAME: Aseta käyttäjätunnus PASSWORD: Aseta salasana Setup (sähköpostiasetukset) SSL: SSL on turvallisuusprotokolla jota käytetään informaation suojauksessa Internetissä tapahtuvassa kommunikaatiossa (mm. sähköposti). Interval: Intervalli-väli jolloin sähköpostia lähetetään, vaihtoehdot ovat 5s, 10s, 30s, 1 minuutti tai 3 minuuttia. SMTP Port: SMTP-serverin portti. Normaalisti 25, mutta poikkeuksena esimerkiksi Gmailin portti on 465. SMTP: Serverin osoite jota laitteen käyttäjä käyttää. Sender: Tähän kenttään laitetaan lähettäjän sähköposti, pitää olla liitoksissa käytettävään serveriin. Esimerkiksi, jos sähköpostiksi laitetaan lähettäjän osaksi pitää serverin olla smtp.gmail.com. Receiver: Tähän kenttään laitetaan vastaanottajan sähköpostiosoite. (Tähän osoitteeseen lähetetään kuva, kun liiketunnistimen hälytys havaitsee liikettä). Muista että kuvat ovat useita kertoja normaalia sähköpostia isompia, ja voivat siksi täyttää postilaatikon hyvinkin pian, tyhjennä siis laatikko usein.

21 3.5.5 Mobile Setup (mobiililaitekäyttö-asetukset) SERVER PORT: Valitse portti väliltä Vakio on NETWORK TYPE: Valitse yhteyden muoto, 3G, 2.5G, 2.75G tai WiFi. Tallenna asetukset. Huom: Kytke laite ensin Internettiin ennen portin numeron asetusta, ja varmista ettei portti ole sama kuin yhteysasetuksissa (network). Huom: Joissain puhelimissa on mahdollista katsella vain yhtä kanavaa kerrallaan. Yhteysnopeus vaikuttaa suoraan toimivuuteen ja/tai mahdollisiin kuvan tökkimis ongelmiin IP Access Setup IP access: Valitse joko päällä, kielletty tai salli pääsy ESMS Settings Interval: Aseta intervalli-aika jona laite lähettää ESMS viestejä. User Name, Sender PWD: Avaa Interne-selain ja mene osoitteeseen seuraa ohjeita rekisteröidäksesi laitteesi ja puhelinnumero johon viestejä lähetetään. Laita käyttäjätunnus ja salasana muistiin, ja kirjoita ne tähän valikkoon. Phone: Aseta tähän puhelinnumero johon viesti lähetetään hälytyksen lauetessa.

22 3.5.8 FTP Settings Port, User name, Password: Perusta FTP serveri ja laita muistiin portti, käyttäjätunnus ja salasana, ja aseta ne näihin kenttiin. Host name: Sen tietokoneen IP-osoite, johon server on asennettu Other Settings Huom: Automaattinen ID on tarkoitettu laitteen yhdistämiseen selaimen kanssa.

23 3.6 Alarm DURATION Kuinka kauan laite tallentaa hälytyksen jälkeen, vaihtoehtoina 30s, 1min, 2min ja 5min BUZZER Kuinka kauan sireeni soi kun hälytys laukeaa. Vaihtoehtoina OFF (pois päältä), 5s, 10s, 30s ja 60s PRERECORD Tässä voidaan valita mikäli halutaan esitallentaa ennen hälytyksen laukeamista, mahdollisuudet ovat joko OFF (pois päältä) tai 5 sekuntia EXCEPTION ALARM HDD FULL: Hälytys voidaan asettaa soimaan kun kiintolevystä alkaa loppumaan tila. Vaihtoehdot ovat OFF (pois päältä), 1G, 5G, 10G, 1 tunti, 5 tuntia, 10 tuntia ja 20 tuntia jäljellä oleva tallennusaika/määrä. HDD LOSS: Kun tämä asetus on päällä, hälytys ilmoittaa live-moodissa, kanavan yksi vasemmassa alareunassa, mikäli laitteessa ei ole kiintolevyä kytkettynä. VIDEO LOSS: Kun asetus on päällä, tulee ilmoitus kun yksi tai useampi kanava kadottaa videon (VIDEO LOSS). Huom: Jos BUZZER on asetettu OFF, kohdassa 3.6.2, näillä asetuksilla ei ole vaikutusta.

24 3.6.5 Motion detection Channel SWITCH: Liiketunnistin päällä/pois. SENSITIVITY: Jokaisen kanavan herkkyyttä voi säätää erikseen asteikolla 1-8, mitä pienempi luku, sitä herkempi liiketunnistus. MD AREA: Mikäli kuvattavalla alueella on liikettä, jonka ei haluta vaikuttavan liiketunnistimeen, se voidaan rajata pois. Esimerkiksi tuulesta heiluva puuoksa voi aiheuttaa turhaan jatkuvaa tallennusta ja/tai hälytystä, ja se voidaan haluta rajata pois. Kun aluetta säädetään, näkyy kameran livekuva jaettuna useaan pieneen ruutuun. Sininen ruutu tarkoittaa aktiivista liiketunnistusaluetta, ja läpinäkyvä ruutu aluetta, joka ei vaikuta liiketunnistukseen eli on rajattu pois. Muista tallentaa asetukset!

25 4. Web Browser Operation (Käyttö Internet-selaimella) 4.1 Feature Asenna sovellus selaimen kautta käyttääksesi laitetta etänä. HUOM! YHTEENSOPIVUUDESTA: Suositelluin selain laitteen käyttöön on Internet Explorer, jonka kanssa laite toimii parhaiten. 4.2 Network Security Setting Ennen etäyhteyden käyttöä, aseta selaimen turvallisuusasetukset seuraavasti:

26 (1) Avaa selain ja sieltä työkalut -> Internet-asetukset (2) Valitse turvallisuus-välilehti (3) Valitse Mukautettu taso (Custom level) Aseta ActiveX:n käyttöön erityisehdot seuraavan mukaan; hyväksy allaolevat kohdat(anna lupa) Automa!c prompting for ActiveX controls (Salli automaattinen ActiveX-komponenttien kysely) Binary and script behaviors (Salli komentosarjojen suorittaminen) Ini!alize and script Ac!veX controls not marked as safe for scrip!ng. (Suorita ActiveX-komponentit jotka eivät ole merkitty turvallisiksi) Download signed Ac!veX controls (Lataa allekirjoitetut ActiveX-komponentit) Download unsigned Ac!veX controls (Lataa allekirjoittamattomat ActiveX-komponentit) Run Ac!veX controls and plug-ins (Aja ActiveX-komponentit ja laajennukset) Script Ac!veX controls safe for scrip!ng. (Suorita ActiveX-komponentit jotka on merkitty turvallisiksi) Huom: Palomuuri ja viruksentorjuntaohjelmat voivat estää etäkatselun, varmista asia niiden asetuksista ja tarvittaessa aseta ne pois päältä.

27 4.3 Connection Settings Kaukokäyttö toimii Internetin välityksellä. Lähiyhteydessä oltaessa, laitteen ja tietokoneen IP-osoitteiden on oltava saman yhteysalueen sisällä. WAN-yhteydessä ainut vaatimus on, että molemmat puolet pääsevät yleiseen verkkoon ja Internettiin IP-osoitteen tai dynaamisen domainin kautta. Seuraava keskittyy pääosin yhteyden muodostamiseen lähiverkossa. Askel 1: Avaa Internet-yhteyksien valikko ohjauspaneelin kautta. Avaa yhteyden tila-valikko, ja siitä asetukset. Askel 2: Avaa lähiyhteyden asetukset. Askel 3: Valitse asetukset vasemmasta alakulmasta (katso kuva yllä)

28 Askel 4: Avaa kaksoisnäpäytyksellä Internet-protokollan asetukset. Askel 5: Ota talteen IP-osoite, aliverkon peite ja yhteyskäytävä. Askel 6: Aseta näihin kenttiin vastaavat tiedot tallentimen yhteysasetuksien kautta (kts. Aiemmassa vaiheessa ohjetta tarkemmin) Jos aliverkon peite ja yhteyskäytävä ovat samat kuin tietokoneella, IP-osoite on samalla yhteysalueella. Kuitenkin, ne eivät voi olla täysin samat kuin laitteessa, koska se aiheuttaa IP-osoiteongelmia. Esimerkiksi yllä olevassa kuvan mukaan, laitteen IP-osoite pitäisi olla X, jossa X ei voi olla 40 tai 1 (tai muu IP-osoite joka on käytössä samanaikaisesti) eikä voi ylittää 255, koska aliverkon peite on

29 4.4 Control Download and Installation Kun olet tehnyt asetukset ja tallentanut ne, avaa Internet-selain ja kirjoita osoiteriville jossa X on asetettu IP-osoite joka on laitteessa, ja P on WEB portti. Kun olet yhdistänyt Internettiin, selain lataa ohjelmiston ja avaa allaolevan kuvan mukaisen käyttöliittymän: Aseta salasana joka on laitettu alussa laitteeseen. USER ID: Syötä käyttäjänimi (Admin) PASSWORD: Syötä laitteen salasana. NETWORK: LAN/WAN Huom: Mikäli laite on yhdistetty WAN:illa, IP-osoitteen tulisi olla julkinen IP-osoite.

30 4.5 Operation Interface Live Controls Käyttääksesi ohjaimia, likuta kursoria niiden ylle, valittu toiminto näkyy korostettuna Other Operations 1. Valtise yksi kanava ja kaksoisnäpäytä sitä saadaksesi kokonäytön tilan kyseiselle kanavalle. 2. Valitse yksi kanava ja paina oikealla hiiren näppäimellä avataksesi pikavalikon. Käyttäjät voivat toistaa ja pysäyttää kanavan tallennuksia pikavalikosta. 3. Live-näkymässä paina oikeaa näppäintä ja CONNECT ALL avaa kaikki kkunat, DISCONNECT ALL sulkee ne.

31 4.5.4 Replay Etsiäksesi nauhoituksen tietyltä päivältä, paina kalenteria yläoikealla ja käytä nuolia oikean kuukauden löytämiseksi. Paina REFRESH kalenterin alta päivttääksesi näkymän ja näyttääksesi kyseisen kuukauden nauhoitukset. Korostettu päivämäärä esittää päivää jolta toistettava video on. Paina haluamaasi päivää nähdäksesi sen päivän nauhoitukset. Esimerkiksi, yläpuolella olevassa kuvassa näkyy 12. Päivän videot listattuna, jonka näemme mustasta neliöstä ja valkoisesta päivämäärästä. Toinen tapa etsiä videoita on valita kanava ja tiedoston tyyppi kalenterin alla olevista pudotusvalikoista. Paina SEARCH etsiäksesi videoita näillä kriteereillä.

32 Kaksoisnäpäytä haluamaasi videota listasta ja se toistetaan. Voit myös painaa listan alapuolelta PLAY -näppäintä. DOWNLOAD -näppäimestä voit ladata videoita tietokoneelle myöhempää katsomista varten,.avi muodossa Toolbar Guide Toista Tauko Pysäytä Hitaasti Nopeasti Kuva kerrallaan Remote Settings Mikäli käyttäjällä on oikeus, hän voi muuttaa kaukokäyttöisesti asetuksia tallennuksen, hälytyksen, internetasetusten jne suhteen. A. Encoding Settings Klikkaa Encode Setting, valitse Video Parameter päästäksesi säätämään parametrejä (resoluutio, laatu ja kuvanopeus).

33 B. Recording Settings

34 C. Alarm Settings Device Alarm Settings: Voit muuttaa asetuksia koskien mitkä tapahtumat aiheuttavat hälytyksen. Channel alarm settings: Voit muuttaa asetuksia koskien liiketunnistinta, ennakkonauhoitusta, liiketunnistusaluetta jne.

35 D. Network Settings Voit asettaa pienemmän kaistanleveyden videon lähetykseen Internetissä.

36 E. Mobile Settings Valitse portti ja yhteyden muoto. F. Settings Valitse asetukset sähköpostin lähetykseen ja vastaanottoon, suojaukseen, SMPT-asetuksiin ja intervalliin.

37 G. IP Firewall Settings Aseta palomuuri päälle tai pois eri IP-osoitteille. H. ESMS Settings ESMS-asetuksissa voit säätää asetuksia koskien ESMS vastaanottoa, puhelinnumeroita ja tunnuksia. I. FTP Settings Valitse portti, käyttäjänimi, salasana ja FTP:n isäntänimi.

38 J. System Settings Aseta kieli ja tv-lähtö (PAL/NSTC), sekä kesäajan asetukset. K. System Information Tästä valikosta löydät laitteen nimen, ohjelmistoversion ja sen julkaisupäivän.

39 HDD Information: Tästä näet kiintolevyn tilan, sen kokonaiskapasiteetin ja käytettävissä olevan tilan määrän. L. REMOTE UPGRADE Valitse päivitystiedosto ja paina Remote Upgrade aloittaaksesi päivityksen.

40 M. User Management Poista/Lisää käyttäjiä: Kun salasana on asetettu, tähän valikkoon pääsee vain pääkäyttäjä. Pääkäyttäjä voi poistaa tai lisätä käyttäjiä halumallaan tavalla. Yksityisyysasetukset: Kun salasana on asetettu, tähän valikkoon pääsee vain pääkäyttäjä. Pääkäyttäjä voi asettaa ja muuttaa salasanaa, käytön asetuksia ja etäkäytön asetuksia.

41 4.5.7 Local Settings Aseta tallennuspolut tallennuksille (RECORD SAVE PATH), valokuville (FRAME SAVE PATH) ja ladatuille tiedostoille (FILE SAVE PATH) Logout Paina Logout kirjautuaksesi ulos.

Langattomalla tai kiinteällä yhteydellä varustettu IP -Valvontakamera. Käyttöohje

Langattomalla tai kiinteällä yhteydellä varustettu IP -Valvontakamera. Käyttöohje Langattomalla tai kiinteällä yhteydellä varustettu IP -Valvontakamera SÄÄNKESTÄVÄ Käyttöohje APM-J2033 SISÄLLYS 1 TERVETULOA KÄYTTÄJÄKSI... 3 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 OMINAISUUDET... 3 PAKKAUKSEN SISÄLTÖ...

Lisätiedot

CELOTRON EAGLE DVR TALLENTIMET

CELOTRON EAGLE DVR TALLENTIMET KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJE CELOTRON EAGLE DVR TALLENTIMET (TÄMÄ OHJE KATTAA KAIKKI MALLIT: 4 32 KANAVAA) OEM MANUFACTURED FOR CELOTRON OY FINLAND Versio1.0 1.5.2010 - 2 - VAROITUS! ÄLÄ AUKAISE JÄRJESTELMÄN

Lisätiedot

Lukkokauppa.com KÄYTTÖOHJE

Lukkokauppa.com KÄYTTÖOHJE KÄYTTÖOHJE Tervetuloa Tämä opas on suunniteltu ohjeeksi asennusta ja järjestelmän käyttöä varten, löydät tietoa DVR (Digital Video Recorder) ominaisuuksista ja toiminnoista, sekä yksityiskohtaisen selityksen

Lisätiedot

SÄHKÖISKUN VAARA. ÄLÄ AVAA.

SÄHKÖISKUN VAARA. ÄLÄ AVAA. 1 VAROITUS SÄHKÖISKUN VAARA. ÄLÄ AVAA.! VAROITUS! VÄLTTYÄKSESI SÄHKÖISKULTA, ÄLÄ AVAA LAITTEEN KOTELOA (TAI TAKAOSAA). laitteen SISÄLLÄ EI OLE SELLAISIA OSIA JOTA KÄYTTÄJÄ VOISI HUOLTAA. TOIMITA LAITE

Lisätiedot

Stand-Alone DVR Käyttö-ohje KÄYTTÖ-OHJE EST4120. MPEG-4 Triplex DVR V.0921. Muotoilu ja ominaisuudet saattavat muuttua ilman erillistä ilmoitusta

Stand-Alone DVR Käyttö-ohje KÄYTTÖ-OHJE EST4120. MPEG-4 Triplex DVR V.0921. Muotoilu ja ominaisuudet saattavat muuttua ilman erillistä ilmoitusta Stand-Alone DVR Käyttö-ohje KÄYTTÖ-OHJE EST4120 MPEG-4 Triplex DVR V.0921 Muotoilu ja ominaisuudet saattavat muuttua ilman erillistä ilmoitusta TURVALLISUUS OHJEITA MERKKIEN SELITYKSET Tämä symboli on

Lisätiedot

Langaton IP-kamera. Tuotenumero 36-3379 Malli RC8020 18-2115 RC8020-UK. www.clasohlson.com SUOMI. Ver. 200805

Langaton IP-kamera. Tuotenumero 36-3379 Malli RC8020 18-2115 RC8020-UK. www.clasohlson.com SUOMI. Ver. 200805 Langaton IP-kamera Tuotenumero 36-3379 Malli RC8020 18-2115 RC8020-UK Ver. 200805 www.clasohlson.com 2 Langaton IP-kamera Tuotenumero 36-3379 Malli RC8020 18-2115 RC8020-UK Lue käyttöohjeet ennen tuotteen

Lisätiedot

OSD-400/OSD-800/OSD-1600. Digitaalinen videotallennin Asennus- ja käyttöohjeet

OSD-400/OSD-800/OSD-1600. Digitaalinen videotallennin Asennus- ja käyttöohjeet OSD-400/OSD-800/OSD-1600 Digitaalinen videotallennin Asennus- ja käyttöohjeet Asennus- ja käyttöohjeet Varoitus 1. Räjähdysvaara, jos akku vaihdetaan vääräntyyppiseen akkuun. Käytetyt akut on hävitettävä

Lisätiedot

TruVision 12/32 -sarjan IP-kameran määritysohje

TruVision 12/32 -sarjan IP-kameran määritysohje TruVision 12/32 -sarjan IP-kameran määritysohje P/N 1072881-FI REV B ISS 02FEB15 Copyright Tavaramerkit ja patentit Valmistaja Sertifiointi Yhteystiedot 2015 United Technologies Corporation. Interlogix

Lisätiedot

VIDEOTALLENTIMEN KÄYTTÖOHJE

VIDEOTALLENTIMEN KÄYTTÖOHJE VIDEOTALLENTIMEN KÄYTTÖOHJE 1 Tervetuloa Onneksi olkoon uuden videotallentimen ostamisen johdosta! Tämä ohjekirja toimii työkaluna tallentimen käytössä. Avaa tarvikepussi ja varmista, että siitä ei puutu

Lisätiedot

TW-LTE/4G/3G -reititin

TW-LTE/4G/3G -reititin TW-LTE/4G/3G -reititin Ohjekirja Suomenkielinen ohjelmisto ja ohjekirja suomenkielisillä kuvilla löytyy osoitteesta www.telewell.fi Copyright TeleWell Oy 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. LAITTEEN ESITTELY... 3 1.1.

Lisätiedot

TruVision NVR 10:n käyttöohje

TruVision NVR 10:n käyttöohje TruVision NVR 10:n käyttöohje P/N 1072766C-FI REV 1.0 ISS 16JUL14 Copyright Tavaramerkit ja patentit Valmistaja FCC-hyväksyntä Kanada ACMA-hyväksyntä Sertifiointi EU-direktiivit Yhteystiedot 2014 United

Lisätiedot

Käyttöohje. (c) 2010 EverFocus Electronics Corp

Käyttöohje. (c) 2010 EverFocus Electronics Corp Käyttöohje ECOR 264x1 Digitaalitallennin ECOR 264x1-16 ECOR 264x1-9 ECOR 264x1-4 (c) 2010 EverFocus Electronics Corp Turvallisuusohjeet Teetä kaikki tämän tuotteen asennukseen liittyvä työ valtuutetun

Lisätiedot

Colibri Wi-Fi. Käyttöohje

Colibri Wi-Fi. Käyttöohje Colibri Wi-Fi Käyttöohje Jan. 2010 FCC ILMOITUS (Luokka B) Tämä laite on FCC:n sääntöjen 15. osan mukainen. Seuraavat kaksi ehtoa koskee laitteen toimintaa: (1) tämä laite ei saa aiheuttaa haitallisia

Lisätiedot

notesco KÄYTTÖOHJE V. 3.3

notesco KÄYTTÖOHJE V. 3.3 notesco KÄYTTÖOHJE V. 3.3 (sivu on taiton vuoksi tarkoituksella tyhjä) Sisällysluettelo Aloitus... 1 Yleiskatsaus... 1 Netcam Watcher Professionalin asennus... 3 Netcam Watcher Pro:n rekisteröiminen...

Lisätiedot

AVerMedia AVerDiGi EB5416DVD Pro EB5208 DVD Pro Käyttöohjeet

AVerMedia AVerDiGi EB5416DVD Pro EB5208 DVD Pro Käyttöohjeet AVerMedia AVerDiGi EB5416DVD Pro EB5208 DVD Pro Käyttöohjeet YHDYSVALTAIN VIESTINTÄKOMISSION FCC:N ILMOITUS (luokka A) Tämä laite on FCC:n sääntöjen 15. osan mukainen. Laitteen toimintaa koskee kaksi ehtoa:

Lisätiedot

palvelin EH-net Käyttöönotto ja ylläpito www.ouman.fi

palvelin EH-net Käyttöönotto ja ylläpito www.ouman.fi EH-net palvelin Käyttöönotto ja ylläpito EH-net palvelin on tuote, joka mahdollistaa Ouman säätö- ja ohjausjärjestelmien etäkäytön internetin kautta. EH-net palvelimeen Modbus-väylän avulla liitettyjä

Lisätiedot

Katso www.archos.com/manuals ladataksesi itsellesi tämän käyttöoppaan viimeisimmän version.

Katso www.archos.com/manuals ladataksesi itsellesi tämän käyttöoppaan viimeisimmän version. SUOMI KÄYTTÖOPAS Version 1.0 Katso www.archos.com/manuals ladataksesi itsellesi tämän käyttöoppaan viimeisimmän version. Hyvä asiakkaamme Toivomme, että Archos-laitteesta on sinulle iloa pitkälle tulevaisuuteen.

Lisätiedot

TW-EV901. VDSL2-reititin. Ohjekirja

TW-EV901. VDSL2-reititin. Ohjekirja TW-EV901 VDSL2-reititin Ohjekirja 2 Sisältö Luku 1: Laite... 5 Laitteen esittely... 5 Ominaisuudet... 8 Luku 2: Yleiskatsaus... 9 Pakkauksen sisältö... 9 Tärkeitä huomioita... 9 Laitteen kuvaus...10 Etupaneelin

Lisätiedot

Cisco DPC3825 ja EPC3825 8x4 DOCSIS 3.0 Wireless Residential Gateway Kotiterminaali. Käyttäjän Pikaohje

Cisco DPC3825 ja EPC3825 8x4 DOCSIS 3.0 Wireless Residential Gateway Kotiterminaali. Käyttäjän Pikaohje Cisco DPC3825 ja EPC3825 8x4 DOCSIS 3.0 Wireless Residential Gateway Kotiterminaali Käyttäjän Pikaohje Esittely Uusi Cisco Model DPC3825 DOCSIS 3.0 tai EPC3825 EuroDOCSIS Wireless Residential Gateway Kotiterminaali

Lisätiedot

Käyttöohje Uovision UM565-SMS (GPRS) 12MP

Käyttöohje Uovision UM565-SMS (GPRS) 12MP Käyttöohje Uovision UM565-SMS (GPRS) 12MP Etäohjattava ja lähettävä, Inframusta salama, Suomenkielinen käyttövalikko Ominaisuudet: E-MAIL ja MMS kuvaviestiä lähettävä datakamera SW V3- * Lähettävä ja etäohjelmoitava

Lisätiedot

Käyttöohje. Valvova Oy

Käyttöohje. Valvova Oy Käyttöohje Valvova Oy 25. marraskuuta 2014 Sisältö 1 Aikajana 3 1.1 Ohjelman käynnistys.................................... 4 1.2 Kalenteri........................................... 4 1.3 Tarkkaan ajankohtaan

Lisätiedot

Webforum Teamwork & Professional

Webforum Teamwork & Professional Webforum Teamwork & Professional Käyttö- ja hallinnointiopas versio 15.1 Viimeisin päivitys: 2015-03-31 Sisällysluettelo Johdanto... 4 Sisään kirjautuminen... 4 Kadotitko tai unohditko henkilökohtaiset

Lisätiedot

Bosch Video Management Systemt System -videonhallintajärjestelmä. Käyttöopas

Bosch Video Management Systemt System -videonhallintajärjestelmä. Käyttöopas Bosch Video Management Systemt System -videonhallintajärjestelmä fi Käyttöopas Bosch Video Management System Sisällysluettelo fi 3 Sisällysluettelo 1 Ohjeen käyttäminen 6 1.1 Tietojen etsiminen 6 1.2

Lisätiedot

Sisällys. TACHOSTORE software manual 1

Sisällys. TACHOSTORE software manual 1 Sisällys 1. TachoStore-ohjelmiston esittely... 3 1.1 PÄÄPERIAATE... 3 1.2 KAAVIO... 3 1.3 TOIMINNOT... 3 1.4 LATAUSTAVAT... 3 1.5 LADATTAVAT TIEDOSTOT... 3 1.6 TIEDONTALLENNUSMUODOT... 3 2. TachoStoren

Lisätiedot

Dericam M501W Käyttöohje

Dericam M501W Käyttöohje Dericam M501W Käyttöohje Notesco Oy 2012 2.0a suomenkielinen www.notesco.net myynti@notesco.net ii Sisällysluettelo Yleistä... 1 Kameran ominaisuudet... 2 Pakkauksen sisältö... 3 Näkymät... 4 Asennus...

Lisätiedot

TW-LTE/4G/3G -reititin

TW-LTE/4G/3G -reititin TW-LTE/4G/3G -reititin Ohjekirja Copyright TeleWell Oy 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. LAITTEEN ESITTELY... 3 1.1. MYYNTIPAKKAUKSEN SISÄLTÖ... 3 1.2. LAITTEEN OMINAISUUDET... 4 1.3. LAITEVAATIMUKSET... 4 1.4. TAKAPANEELIN

Lisätiedot

FERCS20. asennus- ja käyttöohje

FERCS20. asennus- ja käyttöohje FERCS20 asennus- ja käyttöohje SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 3 2. TÄRKEÄÄ LUKEA... 4 2.1. TURVALLISUUSOHJEET... 4 2.2. VAROITUKSET... 4 2.3. MYYNTIPAKKAUKSEN SISÄLTÖ... 4 3. LIITÄNNÄT... 5 3.1. ETUPANEELI...

Lisätiedot

Dericam M801W Käyttöohje

Dericam M801W Käyttöohje Dericam M801W Käyttöohje Notesco Oy 2012 2.0b suomenkielinen www.notesco.net myynti@notesco.net ii Sisällysluettelo Yleistä... 1 Kameran ominaisuudet... 2 Pakkauksen sisältö... 2 Näkymät... 3 Asennus...

Lisätiedot

Topfield TF5400 PVR Käyttäjän opas

Topfield TF5400 PVR Käyttäjän opas 1 Topfield TF5400 PVR Käyttäjän opas Tallentava digisovitin satelliitti ja antenniverkkoon CONAX i Luku 1 3 1. Esittely 3 1.1 Toiminnot 3 1.2 Esittely 3 1.2.1 Etupaneeli 4 1.2.2 Kaukosäädin 5 1.3 Mikä

Lisätiedot

TW-EA530. ADSL 2+ -modeemi ja reititin, sisäänrakennettu 3G-modeemi 4 x 10/100 Mbps kytkin, palomuuri 54 Mbps WLAN tukiasema (802.

TW-EA530. ADSL 2+ -modeemi ja reititin, sisäänrakennettu 3G-modeemi 4 x 10/100 Mbps kytkin, palomuuri 54 Mbps WLAN tukiasema (802. TW-EA530 ADSL 2+ -modeemi ja reititin, sisäänrakennettu 3G-modeemi 4 x 10/100 Mbps kytkin, palomuuri 54 Mbps WLAN tukiasema (802.11b+g) Huomautus! Langattoman verkon (WLAN) salausavain on oletuksena laitteen

Lisätiedot