Hämeenlinna. - Kulttuuripalvelut 2011

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Hämeenlinna. - Kulttuuripalvelut 2011"

Transkriptio

1 1 Hämeenlinna - Kulttuuripalvelut 2011

2 2 SISÄLLYS 1. Haluaisitteko antaa muuta palautetta Hämeenlinnan kulttuuripalveluihin liittyen? Kuinka kehittäisitte Hämeenlinnan kulttuuripalveluita tulevaisuudessa? Miten te henkilökohtaisesti voisitte vaikuttaa kulttuuripalveluiden kehittämiseen tulevaisuudessa?... 88

3 3 1. Haluaisitteko antaa muuta palautetta Hämeenlinnan kulttuuripalveluihin liittyen? 112. Haluaisitteko antaa muuta palautetta Hämeenlinnan kulttuuripalveluihin liittyen? Sana on vapaa! Rengon kirjastossa palvelu useasti tympeää. etenkin vanajaveden opiston kurssien hinnat liian korkeat = en käytä niitä. Rengon kirjastoon olisi kiva saada ystävällinen palvelu. Enemmän tapahtumia Hämeenlinnaan. Lähikirjastossa on aina mukava asioida, kiitos henkilökunnalle

4 4 Ehkä Teatteria voisi tuoda vähän enemmän esille, koska en tiedä yhtään mitä siellä tapahtuu, koska minulla ei ole aikaa etsiä tietoa. Nuorille aikuisille vuotiaislle voisi kehitellä jotain mielenkiintoista, koska tämä kaupunki on unohtanut heidät monessa asiassa. Samoin opiskelijat. Kirjaston toimintamahdollisuudet pitää taata myös taloudellisesti. Tämä on se alue mistä pitää tinkiä, jos kaupungin on pakko säästää. Kirjasto on tietysti tärkeä monessa mielessä, mutta komeljanttarit ja viuluviikarit valitkoot ohjelmiston siten että pärjäävät omillaan. Tätä ei ole välttämätöntä palvelua. Kirjaston tarjonta on eritysen hyvä! Yllättävää on se, että kaupungin kirjaston tarjonta on toisinaan huonompi kuin muissa alueen kirjastoissa. Monipuolinen tarjonta plussaa kaupungille, Stand up:ia, teatteria, elokuvia, "oopperaa", mahtavia museoita.

5 5 Kiva että kirjastoissa tapahtuu! kirjastoon lisää kirjoja. Teatteriin muutakin kuin musikaaleja ja kevyttä viihdettä, laatuelokuvia edes yksi viikossa toivoisin, että Tuuloksen sivukirjasto muuttaisi syrjäkylältä kauppakeskus Tuuloseen, ihmisten pariin Verkatehtaan kunnostus on ollut mielestäni onnistunut. Toivoisimme, että tilat saadaan hyvään ja tuottavaan käyttöön. Verkatehtaan konsertti-iltoihin riittävästi henkilöitä päällysvaateosastolle. Kiitos verkatehtaan saamisesta ja sen annista. linnanpuiston konsertit aivan huippu juttuja!

6 6 Suurkiitokset ARXista! vanajavedenopisto kantakaupungissa toiminta tilat onnettomat voisivat olla hajautetummin KIRJASTOTON VALIKOIMIEN LISÄÄMINEN Kirjastossa ja kirjastoautossa on erinomainen palvelu. Erinäisiä tapahtumia voisi olla pitkin vuotta, nythän ne painottuu kesään ja Linnan seudulle, sekä Verkatehtaalle. kirjastopalvelut on mahtavat. kirjasto-autot on tod.hyvä juttu. Ei mitään lisäkustannuksia kaupungille palveluseteleistä tms:ta! Uusi teatteri on hyvä samoin Vanaja-sali.

7 7 Lapsille suunnattuja ohjelmia voisi olla enemmän. Kaupungilla on erinomaiset kulttuuripalvelut, kiitoksia! Kirjastoissa (kaupunginkirjasto, Rengon kirjasto) erinomainen palvelu! Nuorisolle lisää K-18 konsertteja / keikkoja. Saadaan nuoret pois kaupungin yöstä ja pahanteosta. Kirjaston palvelut ovat hyviä. Pääkirjastossa tuntuu olevan hyvä palvelu. Arvostan kovasti hyviä kirjastopalveluja. Varsinkin siis sitä, että kirjastosta löytyy hyvää ja ajankohatista luettavaa. En niinkään tarvitse kirjastotätien ja -setien erityistä apua kirjastossa asioidessani tai aineistoa etsiessä, koska avuksi on valjastettu hakukoneet, palautuskoneet ja lainauskoneet. Käyn Hämeenlinnan pääkirjastolla

8 8 vähintään kerran viikossa, yleensä päiväsaikaan. Olen ihmetellyt miten kirjastossa on tarvetta niin monelle työntekijälle kuin näen tiskin takana olevan. Ymmärtäisin asian jos näkisin heidän kaikkien työskentelevän, käytännössä huomaan kuitenkin että noin puolet kymmenpäisestä porukasta seisoskelee tai istuskelee ihmetellen. Ehkä osa on sitten sivaripalveluksessa tai jotain, koska kaupungin taloudellisen tilanteen huomioon ottaen ei uskoisi että olisi varaa pitää liikaresursseja kirjastossakaan. Kuten sanoin, kannatan kirjastojen ylläpitoa ja niihin panostamista, mutta jokunen resurssi ainakin pääkirjastolta liikenisi vaikka mummojen kääntelyyn vanhainkotiin. Kirjaston aukioloajat Iittalassa huonot! Teatteria ja konsertteja voisi tuottaa muuallekin kuin vain kantakaupunkiin!! Arxin toiminta ihan mahtavaa! Kaik on toiminu hyvin kun olen kulttuuririentoihin osallistunut Raatihuone uudelleen arvokkaiden tilaisuuksien käyttöön! Pienemmille lapsille 1-4 vuottq lisää tarjontaa,kiitos.

9 9 Kovin on kaikki kulttuuripalvelut kirjastoa lukuun ottamatta keskittyneet keskikaupungille. ERINOMAINEN ANTI, KIITOS! Raatihuone myös musiikkikäyttöön (kamarimusiikki) Mistään en antaisi vähentää! Hyvää työtä Kirjasto on hyvä paikka, jossa saa tarvitsemansa tiedon. Aukiolo ajat palanderin talossa ja sibeliuksen talossa ovat liian vähäisiä. Aukioloajt voisivat olla klo 12-17, jotta työssäkävijät pääsisivät ennen sulkemisaikaa sinne.

10 10 Vanajaveden opito: jouduimme vaihtamaan ryhmää opetukseen liittyvien asioiden vuoksi Olen tyytyväinen Kirjastojen aukioloaikojen laajentuminen palvelupisteen myötä on ollut positiivinen asia. Nuorille lisää ohjelmatarjontaa, siis 12-17v. Konsertteja elokuvia tämän ikäisille ja ehkä teatteriakin. Verkatehdas ja uusi teatteri ovat upeita. Myös kirjaston palvelut todella hyviä. 9- kortti nuorille lisännyt omassa perheessä olevan nuoren kulttuuripalveluiden käyttöä. Kirjastoauto pietari on aivan sikahyvä,palvelu pelaa. Ilmainen kirjojen varaussysteemi jatkukoon,!!!!!!!!!

11 11 olisi mukavaa saada jotakin teatteri/elokuvia esityksiä nuorisolle ja aikuisillekin JUKOLAN KIRJASTOLLA ON HYVÄ SIJAINTI. Uusi teatteri on loistava. Samoin kaupungissa järjestettävät lasten taidefestivaalit. Kirjasto-palvelut ovat riittävät ja henkilökunta avuliasta. Itsenäisyyspäivän juhla torille ensi vuonna = hyvät yhteydet kaikkialta kaupungista. Tässä on onnistuttu.johtuu varmasti myös siitä,että ihmiset jotka ovat tällä alalla töissä,suhtautuvat työhönsä aika intohimoisesti ja joskus se on heille jopa harrastus.se näkyy palveluissa tarjonnan lisäksi. Olisiko kulttuuripalveluissa säästämiseen enemmän mahdollisuuksia kuin esim terveyspalveluissa ja varhaiskasvatuspalveluissa. Jokainen kuntalaisen tulee tarvittaessa kuukauden toimeen ilman kulttuuri elämyksia mutta kuka tulee toimeen ilman terveyspalveluja?

12 12 aika korkea lentoista ohjelmaa ja kun saa tiedon niistä niin kaikki liput on jo myyt :( Tuomelan kirjasto on säilytettävä! Aivan huippuhyvä ja palvelualtis henkilökunta ja hyvä valikoima. Mukava opettaa lapselle kirjastonkäyttöä, kun henkilökunta tuntee lapset jopa nimeltä. Kiitos ja kumarrus! Tyhjä Verkatehtaan parkkipaikka (maksu) viestii hiljaisesta kulttuurikaupungista :-( Taidemuseossa lapsikävijät oli otettu hienosti huomioon askartelunurkkauksen myötä. Hippalot,kirjasto ja konsertit ovat myös tulleet tutuksi, vaikka olemme asuneet täällä vain reilun vuoden. Vanajenveden opsiton kursseille voisi olla opiskelijoilla alennettu hinta kurssista. Verkatehtaan pysäköintipelleily saisi jo riittää. Jukolan kirjatossa on todella hyvä henkilökunta!

13 13 Kiitos Sibelius-opistolle musiikin harrastuksesta, kiitos teatterille, joka voisi enemmänkin panostaa nuoriin katsojiin, kiitos kirjastojen kirjamäärille, lukemista riittää! Kiitos Sibelius-opistosta. Mahtava harrastuspaikka 12-vuotiaalleni. Hienoja näyttelyitä taidemuseossa ja galleria Koneessa, panostusta yleensäkin kulttuuripalveluihin. Maksuttomia tapahtumia tai sellaisia joihin rivikansalainenkin voisi osallistua tekijänä tai katsojana.uusia INNOVAATIOITA NUORILTA. Ihmeellistä, että Jukolan kirjastosta tulee osittain itsepalvelukirjasto. Ei todellakaan kuulosta hyvältä. Uskon, että tuhotöitä tulee olemaan paljon, kun murkkuikäinen nuoriso pääsee keskenään ilta-aikana kirjastoon touhuamaan. Ei auta kamerat, korvausvelvollisuus ja jälkien korjaaminen jää veronmaksajien piikkiin. Jukolan kirjasto on mielestäni ihan riittävän paljon auki. Aina pääsee keskustan kirjastoon, jos on suuri tarve. Luulen, että Jukolan kirjastosta tulee vaan nuorison tuleva kokoontumispaikka. Ei tarvita kuin yksi kirjastokortti, niin sillä pääsee koko lauma sisälle tekemään pahojaan. - Ei hyvä asia lainkaan. Nuorisotilat ovat asia erikseen, kirjasto ei ole sellainen paikka.

14 14 Ymmärrän että kulut tulisi kattaa lipputuloilla. Minulle alkaa olla 40 konserttiliput liian kalliita. Jätän sellaiset ostamatta. Verkatehda on upea niin ulkonäöltään, sijainniltaan kuin tarjonnaltaankin. Entä liitoskuntalaiset, onko liian pitkä matka kulttuurin piiriin talviaikaan? Pitäisikö lisätä kirkonkylissä tarjottavaa kulttuuria talvella, kun maaseudun väestöllä on enemmän aikaakin osallistua kuin kesällä. Kiitos Arxista! Kiitos kirjastosta! Kiitos Miniteatterista! Jos jostain vähennettäisiin kaupungin kustannuksia niin kulttuurista. Ainoastaan verkatehtaan pysäköintiasia on Hämeenlinnassa häpeäpilkku. edelläoleva riittänee -

15 15 - Tietoa voisi tulla enemmän postin kautta vaikka sähköisestikin. - kirjasto on hyvä - Verkatehdas toimii erinomaisesti ja tarjoaa ohjelmaa laidasta laitaan - parkkeerausongelmat likaavat imagoa verkatehtaalle monipuolisempaa tarjontaa suisto on hyvä Kirjastot tulee ehdottomasti säilyttää vanhoissa kuntakeskuksissa! Kirjastoauto on kiva lisä, sekin saisi jatkaa ajelujaan. Vanajaveden opisto on koko aja vähentänyt kursseja Iittalassa. Jäljellä on enää muutama kurssi. Kävijöitä varmasti olisi, siis mistä tämä johtuu? Hyvin on huomioitu eri ikäiset asiakkaat

16 16 Vanajaveden opistolla on hyvä ja kattava kurssitarjonta. VOP:n kursseja voisi järjestää Iittalassa enemmän. Parkkitilaa löytyy! Palveluita ei ainakaan saa supistaa! Käsittämätöntä että rakannetaan upea Verkatehdas, jossa toimijoilla ei ole varaa toimia kun seinistä maksetaan. Joustavuus: asiakkaat pääsisivät tuomaan ja hakemaan lapsiaan ja itsekin harrastamaan helposti ja joustavasti. Lukitut portit pois, maksulliset P-paikat pois, opasteita Verkatehtaan alueelle ja vuokrat sellaisiksi että toiminta säilyy ja pysyy alueella. Rakennettiinko Verkatehdas kokous- ja kongressitilaksi, jos näin on, kaikki on ymmärrettävää. Kirjaston ilta-aukioloajat alkuviikosta ovat loistavia. Hyvä tarjonta, mutta eim kestä leikkauksia. Kirjastot hyvin tärkeitä, niiden aukioloaikoja ei saisi enää lyhentää.

17 17 Verkatehtaan konsertit ovat niin ihania, hyvät esiintyjät, upea puitteet, tunnelma, YES! Kymmenen pistettä. Uusi teatteri sama juttu, olen lisännyt teatterissa käyntejä. Kiitokset! Tällä saralla Hämeenlinna on parantanut palvelujaan hyvin. Nuorille aikuisille on hyvin vähän kulttuuritarjontaa. Hauhon kirjaston työntekijä Pirkko Nurminen paneutuu työhönsä sellaisella antaumuksella ja ammattitaidolla, jota saa hakea kaukaa muualta. Aivan upeaa, tällaista en ole kohdannut koskaan missään muualla. Hän suosittelee asiakkailleen juuri heille sopivaa kirjallisuutta ja vastaa suurelta osin myös Hauhon kaupunginosan kulttuuritarjonnan tuottamisesta (esim. kaksi perinnepäivää viime kesinä). Innolla odotan jo ensi kesää ja pääsyä Pirkon asiakkaaksi kesähauholaisuuden myötä. Vanajavedenopiston kurssien hakijamäärää voisi ajatella. Jos on paljon hakijoita niin olisi enemmän kursseja jne.

18 18 Verkatehdas onnistunut kokonaisuus. Verkatehtaan parkkipaikka pitäisi olla ilmainen Sibelius-opiston asiakkaille. Kulttuuripalveluseteliä voisi tarjota erityisryhmille, kuten ilmeisesti jossain määrin jo tapahtuukin - koululaiset/ opiskelijat, eläkeläiset, työttömät. Kiitos! Kirjastopalvelut kun ovat saavutettavissa helposti, niin se on tärkeä asia. Kiitos. Kiitos! Kulttuuri palvelut ovat hämeenlinnassa monipuoliset. Tosin joihinkin lasten juttuihin, kuten vauvojen värikylpy on vaikea päästä ja niitä saisi olla enemmän.

19 19 Kaupungin tulisi tukea Vanajaveden opistoa ja Sibelius-opistoa, jotta hinta ei nousisi tavoittamattomaksi. Verkatehdas ja uusi teatteri ovat hyviä satsauksia ja mahdollistaneet monia upeita juttuja ja näitä palveluita on tarjolla myös iltaisin (muita ed mainittuja ainakaan aikuiset eivät juuri voibedes hyödyntää, kun työpaikka sijaitsee muualla) Lisää tapahtumia ja avointen ovien päiviä museoihin ja teattereihin. Ulkoilma-ja katukonsertteja lisää. Verkatehdas loistava paikka konserttien pitämiseen. Myös erilaisiin kokouksiin ja tilaisuuksiin upeat tilat. Uusi teatteri on hyvä. Näistä voi olla ylpeä hämeenlinnalainen. Raatihuone pitää saada taas konserttikäyttöön, koska saleja HML:ssa on tosi vähän ja Verkatehtaalle pääsevät vain "suuret" esiintyjät (sen kalleuden vuoksi). -

20 20 Lasten ja nuorten kulttuurin harrastamista (esim. miniteatteri) tulisi tukea samaan tapaan kun esim. jääkiekon harrastamista Ilmaispäiviä esim. museoihin. Upea teatteri ja konserttisalit. Hienot kirjastot. Pääkirjaston valikoima hyvä Konserteissa käyn mielummin Lahden Sibeliustalossa, koska Verkatehdas on kolkko ja ne savusumut ovat ikäviä, ottavat henkeen. Täällä on hienoja kulttuurielämyksiä! Hämeenlinna on iso kaupunki ja täällä on pakko liikkua autolla - muistakaa varmistaa, että parkkipaikat löytyvät. Veronmaksajat kustantavat kulttuurielämykset, vähintä mitä heille voi tarjota on ilmaiset parkkipaikat.

21 21 Verkatehdas toimii hyvin,toki tilaisuuksissa jossa alkoholimyyntiä homma ei toimi(liian vähän henkilökuntaa) Hämeenlinnan teatterissa on melko puiseva ohjelma, eikö Niskavuorta ja neiti Julieta uudempia näytelmiä oikeeeeesti ole olemassa? Toisaalta myönnän, että esim. Niskavuori on kaikkien eläkeläisten keskuudessa melkoinen hitti ja siis tuo rahaa sisään. Lasten kuvataidekoulu olisi kiva saada Iittalaankin. Kultuuritarjonta on hyvää ja monipuolista. Toivon, että kirjastoautot kulkevat jatkossakin. uusi teatteri vaikka se söi paljon rahaa on hieno. pari esitystä nähneeä, menen jatkossakin. verkatehtaan sali toimii myös hienosti teatteri esityksissä ja rokki konserteissa. on surullista että verkatehtaalla harrastamassa käviät joutuvat kärsimään idioottimaisista parkkimaksuista. Teatterissa hyvät ja osaavat näyttelijät, tarjonta kiitettävän monipuolinen ja vaihtuva. Uusi teatteritalo erinomainen, ravintola kylläkin voisi olla vähemmän steriili ja hallimainen. Pääkirjasto on hyvä, kirjastoauto voisi vierailla useammin eripuolilla kaupunkia.

22 22 Kiitos ystävällisestä palvelusta Jukolan kirjastossa! Kiitos siitä, että kirjastossa varausmaksuja ei ole tänä vuonna. Hieno etu! Verkatehdas ja uusi teatteri hienoja uusia paikkoja järjestää tapahtumia. Kesätapahtumien runsaus hienoa. En tiedä onko kaupungin puheterapeuttien järjestämä vauvalorujumppa kulttuurivai terveyspalvelua, mutta olen erittäin ilahtunut, että kaupunki tarjoaa vauvoille ja vanhemmille ko. toimintaa! Hippalot ja muu lastenkulttuuri on ollut todella hyvää. Sibelius-teemaa ei sovi unohtaa. Sitä ei ole osattu hyödyntää mm matkailussa tarpeeksi. Vakavassa taloustilanteessa niistä voidaan luopua kokonaan. Ilmeisesti niin vakavaa ei ole vielä ollut. Toiminta pitää hoitaa vapaaehtoiselta pohjalta. Verkatehdas lisäsi positiivisesti Hämeenlinna kulttuuritarjontaa. Autoliikenteen pysännöinnissä parantamisen varaa.

23 23 Millä ikäihmiset menevät keskustaan teatteriin tai konserttiin, kun mistään lammin syrjäkylistä ei kulje minkäänlaisia kaupunginbusseja???? ilmaiskonsertteja nuorisolle lisää Hml:n kaupunginorkesterin toiminnan turvaaminen olisi tärkeää. Teatterivierailuja voisi lisätäkin, kun nykyinen tulee läpikäytyä kauden aikana ja lisätarjontaa joutuu hakemaan Hämeenlinnan ulkopuolelta Terveys- ja varhaiskasvatuspalvelut menevät etusijalle, sitten vasta kulttuuri. Kulttuuritaso on tällä hetkellä riittävä, asioiden priorisointia! Verkatehdas on Hämeenlinnan Kreikka Kirjastoon lisää lehtiä (ovat vähentäneet hyviä lehtiä viime aikoina).

24 24 Ei valittamista. OK Verkatehtaan valmistumisen myötä tarjonta on monipuolistunut. Tilat ovat mahtavat! Vanajaveden opiston tarjonta on myös ilahduttavan monipuolista. Yhtenä opiskelupaikkana on Kaurialan yläkoulun tilat ja ne ovat kyllä aika kauheat. Aikuisopiskelijoille voisi tarjota parempaa. Kulttuuritarjonta on erinomaista. HMl pärjää loistavasti Tampereen ja Helsingin välissä. Hyviä uusia kokeiluja. Ovat kaukana Vanajaveden opiston toiminta on ollut hienoa ja suurenmoista. Silkkaa plussaa ja hyvää mainetta kaupungille. Nuo pisteet ovat aika mahdottomia antaa nän erilaisten instituutioiden suhteen: kirjasto esimerkiksi toimii hyvin ja tekee hyvin yhteistyötä Hattulan kirjaston kanssa. Museo ei saa yhtä paljon ruusuja kuin kirjasto ja teatterin uusiin tiloihin ei ole ehtinyt vielä tutusta, vaikka niihin on satsattu paljon. Siksi ei taaskaan kokonaisarvosanaa.

25 25 Kirjastoilla pitäisi olla paljon laajemmataukioloajat Enemmän jumppia Iittalaan. Kaupunkiin lähteminen tuo aina oman kynnyksensä liikkumiseen on tarpeeksi ollut tarjontaa,ei moitittavaa Verkatehtaan parkkimaksujärjestelmä on todella ala-arvoista!!! On todella törkeätä että maksulliseen muskariin lasta vietäessä joutuu pulittamaan 2 euroa per kerta että ehtii viemmään lapsen, odottamaan muskarin ajan ja ennenkuin ollaan taisin autolla. Aivan hulluutta! Kiitos kirjastoautolle! Ihanaa palvelua. Muutenkin kirjasto toimii hienosti, varaukset ja kaukolainat... Verkatehdas lisännyt kiinnostavien kulttuuripalveluiden tarjontaa. Kirjastojen osalta monen sivukirjston ylläpito on turhaa.

26 26 Vanajaveden opiston kurssitarjonta on ihailtavan laaja. Jumppia saisi olla enemmän keskustan alueella ja sellasia joihin työssäkäyväkin ehtii. kts.edellinen kohta Kirjastot on hyvät, ja mukavasti tuntuu olevan teatterissakin näytöksiä, lapsille voisi olla jotain enemmän, mutta hyvä että on edes kirjastot :) Kuvataidekoulu aivan mahdottoman tärkeä ja hyvä lapsille. Sibeliusopistoon pitäisi päästä paremmin, miksi täytyy karsia oppilaita pääsykokeilla? Tuskin kovin monista ammattitanssijoita tai muusikoita kuitenkaan tulee. Matalan kynnyksen paikkoja, bändikouluja, kuoroja, soittoryhmiä vaikka pianoryhmä lapsille ilman mitää pääsykokeita. Pienet kirjastot säilytettävä! hieno juttu, jatkakaa monipuolista tarjontaa

27 27 HIENO TEATTERI, VERKATEHDAS, HYVÄ ARX-KOULU, SIBELIUS-OPISTO, VANA- JANVEDEN OPISTOLLA MONIPUOLINEN TARJONTA, HYVÄ KIRJASTO, MUSEOILLA KIVOJA TEEMAPÄIVIÄ/TAPAHTUMIA. Kirjastojen henkilökunnalle kiitos ystävällisestä ja asiantuntevasta palvelusta. Verkatehdas erinomainen, tyylikäs paikka jossa paljon erilaista kulttuuritarjontaa kaikille. Teatterissa on ahtaat tilat ja naulakko ei toimi kovin hyvin Hämeenlinna voisi nyt hieman mataloittaa profiilia kulttuurissa nyt kun koulu- ja terveydenhuoltopalveluiden peruspalvelut ovat retuperällä. Toive: Tuuloksen kirjastoon motivoitunut kirjastonhoitaja, jolta löytyy myös normaalit käytöstavat sekä asiakaspalvelutaidot. -

28 28 Verkatehdas on loistava asia! yllättävän monipuolista! hyvä! Verkatehtaaseen voisi upottaa vähemmän rahaa. Mielestäni vanajaveden opiston tulisi tarjota jonkinnäköistä "lapsiparkkia" esim. Olisin tahtonut kuopuksen kanssa vauvajoogaan mutta kuin klo 10 tiistai aamuna saisin esikoisen (2v) jonnekin hoiton kun kaikki tutut ovat töissä. Tulisi huomioda monilapsisten perheiden/ eri-ikäisiä lapsia sisältävän perheen urheilumahdollisuudet. Sama ongelma oli jumpassa 2-3v ikäisille, minne laittaa 1v?? varsinkaan jos mies ei ole joka päivä saatavissa klo 16 jälkeen... Olen käyny Verkatehtaalla konserteissa ja teatterissa kahden vanhemman tyttäreni kanssa, mutta nyt olen pannut kyseisen laitoksen boikottiin parkkimaksujen vuoksi.

29 29 Kultturipalvelut eivät saa kohtuuttomasti lisätä painetta veroäyriin eli tilaisuuksista tulee periä oikean suuruinen maksu siihen osallistuvalta yleisöltä eikä siirtää vähemmistöjä kiinnostavia tapahtumia kaikkien maksettavaksi. KIITOS! Mielestäni tarjonta on erittäin laajaa ja monipuolista. Lasten kultturiviikot eli veraraviikot verkatehtaalla ovat hieno juttu, vaikken niitä itse henkilökohtaisesti ole vielä päässyt kokemaan. Kunnan perustoimintojen on oltava ensin kunnossa, sitten vasta voi panostaa kulttuuriin. Kesäteatteri pysyköön kaupunginpuistossa! Odotan innolla Jukolan kirjaston ilta-aukioloaikoja (itsepalvelukirjasto). Kaupungin taajamiin enemmän panostusta.

30 30 Toivon, ettei kulttuuripalveluja vähennetä / huononneta jatkossa. Hienoa työtä mainitsin jo esim. sibeliusakatemian musiikkileikkikoulusta aikaisemmin, enemmän sellaista toimintaa lapsille Sibeliusopistolla liian vähän opiskelupaikkoja ja itse maksaen tunnit huimaavan kalliita.kerran olen saanut raavittua rahat kasaan puolen vuoden opiskelua varten siellä. Nuorille tarvittaisiin bändi-tila ja ohjaajia! Kouluhinkin lisää kulttuuritarjontaa kaupungin taholta. vaikka asunkin keskustassa toivoisin, ettei kaupungin sivukirjastoja lopeteta, koska ne ovat tärkeitä asukkaille ja ennen kaikkea ilmaisia, jollain varattomatkin ihmiset pääsevät nauttimaan kulttuurista.

31 31 Kesäteatterit olleet iso plussa! Hämeenlinnassa on tarjolla paljon erilaista kulttuuria, ehkä suurin osa tarjonnasta kuitenkin kohdistuu aikuisille. Etenkin nuoria ja vanhuksia voisi huomioida enemmän. Lapsiperheillekin on ihan kivasti mielestäni kulttuuritarjontaa. kiitos verkatehdas hyvä juttu, lippujen hinnat vaan vähän alemmas Lähikirjastot ovat palvelupisteineen merkittävä palvelu kaupunginosissa. Laitakaupungillakin on oltava joku muukin paikka kuin kauppa, mihin mennä vaikka vain istahtamaan. Lähikirjastoille pitäisi turvata riittävät ja asialliset tilat, jotta asukkaat voisivat kokoontua niissä harrastusryhmiin, kokouksiin ja tilaisuuksiin. Lähikirjastojen aukioloajat on pidettävä riittävinä. Olisi hienoa, jos kulttuuriasioista tiedotettaisiin enemmän ja näkyvämmin. esim itselleni ei tule hämeen sanomia, kiva sitten kaks kertaa viikossa lukea kaupparista menoja... Kiroilu pois.

32 32 Jatkakaa samaan malliin ja muistakaa säilyttää sivukirjastot! Lapsille ei ole paljoa tapahtumia muuta kuin Hippalot. Lapsille on runsasta kulttuuritarjontaa Hippalot on kiva tapahtuma! Näitä palveluita voisi tuoda lähemmäs tai ainakin parempien kulkuyhteyksien päähän. Esim. Sibeliusopiston Anttilankadun muskarit aika hankalassa paikassa autottomille. Miksi teatterissa on niin paljon vierailijoita? Ja miksi ihmeessä Vuoden näyttelijäehdokkaissa on kuvissa jopa 3 vierailijaa ja vain yksi oma näyttelijä!!!!! Verkatehdas on tuonut Hml:aan paljon uutta konserttiohjelmistoa - hienoa! Tuomelan kirjasto on erittäin hyvä lähipalvelu!! Verkatehtaalle konsertteja samaan malliin kuin nytkin.

33 33 Teatterille Kiitos! Kiitos lähikirjastosta!!! Oikein hyvää tarjontaa laajasti, kaikenikäisille kaikenlaista. Erityisesti kiitosta kirjaston palveluista!! Palvelu on todella sujuvaa, ystävällistä ja asiantuntevaa, autetaan, vaikka ei olisi tietoa asioista. Haja-asutusalueiden kirjastoihin tuoreempaa tietokirjallisuutta ja monipuolisempia palveluita. Esim. kirjojen kotiin lainaan vieminen vanhuksille. Teatterilla saisi olla enemmän tarjontaa lapsille ja kouluikäisille. Lasten teatteri on ollut Hämeenlinnan kaupunginteatterissa erittäin korkeatasoista. Jukolan kirjastolle kiitosta. Lasten eri konsertit todella mukavia, teatterissa saisi olla enemmänkin lapsille tarjontaa.

34 34 parkkipaikka tulisi olla maksuton Kulttuuri pitää tämän pienen kaupungin virkeänä ja houkuttelevana paikalta asua. Ihana, että kaupunkilaiset saavat nauttia vauvasta vaariin monipuolisesta kulttuurielämästä. Esim. Verkatehdas on kuin raikas sateenkaari kirvoittamassa mielikuvitusta arjen melskeen keskellä. Hämeenlinna on todellinen kulttuurikaupunki. Kanttori Ismo Savimäki tekee uskomatonta työtä lasten ja nuorten kanssa kuoroineen. Se on myös kulttuurityötä. Toivon että kaupunki voisi tukea tätä toimintaa! Kirjastosta pelkästään positiivisia kokemuksia Verkatehtaan pysäköinti kuntoon! Teatteria tulee tukea jatkossakin ja Vanajaveden opiston kurssitarjonta pitää vähintään yhtä laadukkaana.

35 35 Sekä aikuisille että lapsille on kaupungissa mukavasti kulttuuritarjontaa. Muutin tänne vasta kesäkuussa tänävuonna ja iloisesti olen yllättynyt kulttuuripalveluiden terjonnasta.10+ Vaikka on ymmärrettävää, että kulttuuripalvelut ovat siellä missä suurin osa asukkaistakin on, niin väkisin tuntuu pahalta syrjäseudun ihmisten puolesta. Kaikilla ei ole varaa/ mahdollisuutta käyttää näitä palveluita pitkien etäisyyksien vuoksi. Linjaautovuorojen vähentyminen on heikentänyt tilannetta entisestään. Mahdollisuuksia on mistä valita, hieno homma. Monipuolista kaikkia kiinnostavaa kulttuuria lisä.ä Heittää vittuun parkki-pate ja ottakaa nekin rahat itsellenne. Jos on varannut lipun Verkatehtaalle, niin samalla voi ostaa paikan parkista!!! tajuttoman helppoa. Rahat Astorille lyhentämättöminä. Älkää leikatko kirjastolta ja teatterilta!

36 36 Kokemuksia lähinnä kirjastoista (pääkirjasto ja Jukolan kirjasto) ja Sibeliusopistosta (musiikkileikkikoulut ) ja molempiin olen ollut erittäin tyytyväinen. Jatkossa aomme tutustua myös konserttitarjontaan. Kirjaston lastenleikkipaikka todella kiva. Pikkulasten muskarit ovat loistavia, kirjasto ja teatterit hyviä. Kirjastoauto on hyvä säilyttää toiminnassa mielestäni tällä saralla hämeenlinna onnistunut todella hyvin, yllättävän hyvin jopa. En tiedä tuleeko tämä nyt oikeean osoitteeseen, mutta Arx:n vekaraviikko oli oikein mukava juttu. Tosin, niihin voisi suunnitella esim. 5 päivän/tapahtuman lipun. Todella hyvät palvelut näin "pieneksi" kaupungiksi.

37 37 Jos halutaan ihmisten käyttävän kulttuuripalveluita,laitetaan näkymään hinnoissa ne palvelusetelit.eli lasketaan hinnat niin, ettei ole kynnystä lähteä kulttuurin pariin. Kirjastot ovat nykyään kaukana ja linja-auto kyyti sinne on julmetun kallista. Jos täältä edes menisi muutama linja-auto. Joskus olen kokenut, kun Hämeenlinnassa tapahtuu, kaikki tuntuu tapahtuvan yhtenä vyyhtinä samaan aikaan ja tämän jälkeen hiljaiseloa. Läheskään kaikkiin taphtumiin (esim. Arx) emme ole mahtuneet mukaan. Ryhmät täyttyvät salamannopeasti. Uusi teatteri on myös toimiva ja tarjonta on hyvää ja monipuolista. Lasten hippalot ovat kiva tapahtuma.. Kiitos. hienoa työtä!

38 38 Arxin toiminta on monipuolista ja toimivaa, pidetän se elossa! Laadukas lasten teatteri puuttuu. Käymme Tampereella ja Lahdessa, siellä on tarjolla oikeasti hyvin tehtyä lasten teatteria. Teatteri- ja konserttiesityksisen ilmoituksissa saisi näkyä ikäraja. Kirjastot ovat hyvä juttu kun niitä on vielä "lähellä asukkaita" lähiöissäkin lapsille ja aikuisille on paljon kaikkea, nuorille ei, en tiedä onko vanhuksille KUNHAN HINNAT PYSYISIVÄT KOHTUULLISINA Tässä taloustilanteessa kulttuuripalvelut ovat joko työntekijöiden vuoksi pitäneet hyvin arvonsa tai sitten on rahat riittäneet

39 39 Kalvolaankin päin jotain...lapsille konsertteja yms. enemmän myös liikuntaa tänne päin Olen tyytyväinen. Palvelut liian kalliita esim.konserttiliput ja elokuvaliput. Lapsille liian vähän sopuhintaista palvelua tarjolla. En pidä kulttuuripalveluiden tarjontaa perheelleni lähellekään niin tärkeänä asian kuin kunnan lakisääteisten palveluiden hoitamista kunnolla. Kirjastopalvelut hyvät. Informaatiota ja lehtijuttuja vielä enemmän houkuttelemaan yleisöä.

40 40 KIVA KÄYDÄ TEATTERISSA, MONIPUOLINEN ANTI SIELLÄ. Myös konsertit olleet hyviä. konserttirepertuaaria voisi laajentaa Lähikirjastot säilytettävä! Esim. lapset ja vanhukset eivät pääse noin vain keskustaan asioimaan: jos lapset eivät opi kirjastossa käymiseen, kirjastot kuolevat ennen pitkää. Kirjastoautot ovat oikein hyvä asia myös! Kirjastot pitää pysyä lähipalveluina. Kirjastojen aukioloaikoja ei saa kaventaa, päinvastoin!!! Verkatehdas on upea ja toiminta siellä samoin. Hämeenlinna on vireä kulttuurikaupunki ja olen siitä ylpeä. Eläkeläisille tuntuu olevan järjestettyä toimintaa enemmän kuin muille. Kuntosaliohjausta esim. voisi olla järjestetty ilmaiseksi myös muillekin, esim. tällaiset vähävaraiset kotiäidit, opiskelijat jne. tarvitsisivat myös kyseisiä palveluita. Ihmetyttää tämä eläkeläisten paapominen, vaikka monella heistä olisi todellakin varaa myös maksaa palveluistaan toisin kuin monella nuoremmalla henkilöllä. Kesän puistojumppakin oli suunnattu eläkeläisille, vaikka sai sinne osallistua lopulta myös nuorikin henkilö. Ilmoittelu ja jumpan ajankohta kyllä suosi vain eläkeläisiä.

41 41 Verkatehdas ja teatteri ovat hieno juttu! Parkkipaikat kun vielä vapautetaan maksusta niin hyvä! Suututtaa, että kaupunki kyllä kulttuuriin panostaa, mutta tärkeimpiin kuin lapsiin ja nuoriin ja vanhuksiin ei jää huomiota... kirjaston tarjonta on surkeaa, uutuuskirjoja saa odottaa viikkokaupalla, liian kauan vanajavedenopisto perui kursseja väärin perustein ennenaikaisesti riittävä oppilasmäärä oli koossa mutta kurssi peruutettiin koska mamut tarvitsivat tilat Verkatehtaan parkkiamksut pois. Uskomatonta, että asiakkaiden 'palvelu' loppuu parkkipaikalle. Kenties enemmän arvostusta kulttuuripalveluita kohtaan voisi olla

42 42 - ysiluokkalaisen kultt.seteli jees Lapsille voisi olla enemmän heille suunnattuja palveluita. Hippalot on hyvä, mutta pienemmille lapsille. Meidän 9v. ja 11v, ei ole mitään vastaavaa. Ovat ainakin tällä hetkellä perheellemme pääosin riittävät ja monipuoliset. Kirjastosysteemi Hämeenlinnaan liittymisen jälkeen mukavasti monipuolistunut; mistä tahansa seudun kirjastosta voi varata haluamansa kirjan. Kesäteatteriin numeroidut paikat ja katos koko katsomoon :) Verkatehtaan pysäköinti maksuttomaksi ja aikarajoitettu kiekkopysäköinti tilalle! Lasten palvelut ovat viimevuosin kehittyneet paljon. Toivoisin niiden jalkautuvan vain enemmän tänne Iittalaankin. Säilyttäkää lähikirjastot Pitäisi huomioda paremmin liikunta-esteiset, esim pyörätuolit, hissejä tarpeen mukaan...yleensä "vanhukset" ja huonokuuloiset.

43 43 Käytämme erityisesti kirjastoa ja haluan antaa 10++ Tuomelan sivukirjastolle. Tarjonta ja palvelu erinomaista! Kulttuuripalveluista tiedottamista lisättävä Kaikille ei tule Hämeen Sanomat. Työttömille alennusta konsertti/teatterilipuista! Kirjaston ammattilehtiä voisi esim olla valikoimaa Kirjastojen säilyttävä jokaisessa lähikunnassa! Kohtuutonta vaatia ihmisiä kulkemaan hurjia matkoja näiden palveluiden tähden. Peruspalvelut oltava samat kaikille riippumatta asuinkunnasta! Lapsille konsertteja ja teatteria lisää. Lippujen hinnat voisivat olla alhaisemmat. Lapsille enemmän ilmaisia tapahtumia. Verkatehdas on hyvä!!

44 44 Hyvät näyttelijät kaupunginteatterissa ja monipuolista tarjontaa, sekä teatterilla että Verkatehtaalla. Loistavaa kulttuuritarjontaa! Kiitos! Kirjastot ja kirjastoauto ovat hyviä palveluita. Pelkkä HUOMIOINTI ei riitä, tarpeet pitää OTTAA HUOMIOON! Kulttuuripalveluihin on satsattu paljon HML:ssa. Kirjastoissa henkilökunnan käytös on monesti todella tylyä. Jos apua pyytää, tuntuu että niin ei saisi tehdä..mutta muuten kirjastojen tarjonta on kyllä hyvä, lapset tykkäävät käydä siellä. Tapahtumia tarjolla lapsille harvoin jolloin ne ovat liian täynnä.

Hämeenlinna. - Lasten ja nuorten kasvua tukevat palvelut 2011

Hämeenlinna. - Lasten ja nuorten kasvua tukevat palvelut 2011 1 Hämeenlinna - Lasten ja nuorten kasvua tukevat palvelut 2011 2 SISÄLLYS 1. Haluaisitteko antaa palautetta koskien Hämeenlinnan kasvua tukevia palveluita?... 3 2. Kuinka kehittäisitte Hämeenlinnan kasvua

Lisätiedot

Päihdekyselyn tulokset

Päihdekyselyn tulokset Hämeenlinnan Rotaryklubi järjesti joulukuun 2011 ja tammikuun 2012 aikana webbikyselyn 13-17 - vuotiaille Hämeenlinnan ja sen ympäristön nuorille. Kyseessä on Hämeenlinnan Rotaryklubin DSG-projekti. Tavoitteena

Lisätiedot

Jyväskylän kaupunki, Kuntalaisfoorumi kirjastoverkosta 28.9.2010 klo 18 20 Pääkirjaston Minnansali, Vapaudenkatu 39-41

Jyväskylän kaupunki, Kuntalaisfoorumi kirjastoverkosta 28.9.2010 klo 18 20 Pääkirjaston Minnansali, Vapaudenkatu 39-41 Jyväskylän kaupungin kirjastoverkosta 28.9. ja 5.10.2010 järjestämien kuntalaisfoorumien keskustelun ylöskirjaus. Kommentteja, kysymyksiä ja vastauksia ei ole kirjattu sanatarkasti. Jyväskylän kaupunki,

Lisätiedot

Yleinen palaute. - Toimivien ja viihtyisien päiväkotien lakkauttamista alueilta, joilla jo nyt on puute päiväkotipaikoista on vaikea

Yleinen palaute. - Toimivien ja viihtyisien päiväkotien lakkauttamista alueilta, joilla jo nyt on puute päiväkotipaikoista on vaikea Yleinen palaute - Tuntuu aivan käsittämättömältä että taas leikataan lapsista! Tulevaisuuden toivot heittopusseina! Lapset joutuvat mahdollisesti hoitoon kauemmas joten hoitopäivät pitenee eikä omalta

Lisätiedot

Riihimäen kaupunginkirjaston kyselytulokset Ratamo-kirjastojen asiakaskyselyssä

Riihimäen kaupunginkirjaston kyselytulokset Ratamo-kirjastojen asiakaskyselyssä 1 Riihimäen kaupunginkirjaston kyselytulokset Ratamo-kirjastojen asiakaskyselyssä 27.1. 15.11.214 Olli Setälä FM 2 Sisällys 1. Kyselyn taustaa, toteutus ja vastausten käsittely... 1 2. Vastaajat... 2 3.

Lisätiedot

alle 30 vuotta 2 2 % 31-40 vuotta 19 22 % 41--50 vuotta 27 32 % 51-60 vuotta 29 34 % yli 60 vuotta 8 9 % Mies 65 76 % Nainen 20 24 %

alle 30 vuotta 2 2 % 31-40 vuotta 19 22 % 41--50 vuotta 27 32 % 51-60 vuotta 29 34 % yli 60 vuotta 8 9 % Mies 65 76 % Nainen 20 24 % 1 / 27 13.2.2015 16:12 joukovuolle1@gmail.com Muokkaa tätä lomaketta Näytä kaikki vastaukset Julkaise tiedot 1 Taustatiedot 1.1 Ikä alle 30 vuotta 2 2 % 31-40 vuotta 19 22 % 41--50 vuotta 27 32 % 51-60

Lisätiedot

Kuntastrategian tulevaisuuskysely (avoin 22.1.2010 saakka) Avoimet vastaukset, N=175, Julkaistu: 7.12.2009. Vertailuryhmä: Kaikki vastaajat

Kuntastrategian tulevaisuuskysely (avoin 22.1.2010 saakka) Avoimet vastaukset, N=175, Julkaistu: 7.12.2009. Vertailuryhmä: Kaikki vastaajat Kuntastrategian tulevaisuuskysely (avoin 22.1.2010 saakka) Avoimet vastaukset, N=175, Julkaistu: 7.12.2009 Vertailuryhmä: Kaikki vastaajat Vastaan kyselyyn Jonain muuna, minä? Opisk/maatalousyrit/asukas

Lisätiedot

Mikkeli vuonna 2020. Tulevaisuuspohdinnan tulokset 8.3.2009

Mikkeli vuonna 2020. Tulevaisuuspohdinnan tulokset 8.3.2009 Mikkeli vuonna 2020 Tulevaisuuspohdinnan tulokset 8.3.2009 Sisältö Tavoite... 3 Osallistaminen... 4 Menetelmä... 5 Tulokset... 6 Yhteenveto... 6 Alle 36-vuotiaat... 7 36-55-vuotiaat... 8 Yli 55-vuotiaat...

Lisätiedot

Asia Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntapalveluiden palveluverkkotyöryhmä 5. kokous. Lautakuntien kokoushuone, Mikkelin kaupungintalo, 2.

Asia Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntapalveluiden palveluverkkotyöryhmä 5. kokous. Lautakuntien kokoushuone, Mikkelin kaupungintalo, 2. Mikkelin kaupunki Sivistystoimi Muistio 11.4.2014 Asia Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntapalveluiden palveluverkkotyöryhmä 5. kokous Aika Perjantai 11.4.2014 klo 12.30-15.04 Paikka Työryhmän jäsenet: Muut:

Lisätiedot

Kaustisen kuntastrategia

Kaustisen kuntastrategia 1. Kaustinen tarvitsee erikokoisia yrityksiä, jotka työllistävät, tarjoavat uusia palveluita ja luovat elinvoimaa koko kuntaan. Kangasliike, tilava kahvibaari, musiikkiliike. Lisää tarvitaan työpaikkoja

Lisätiedot

KAJAANIN KAUPUNKI. Talouden tasapainottamisohjelma 2010 2016 kansalaisten mielipiteet

KAJAANIN KAUPUNKI. Talouden tasapainottamisohjelma 2010 2016 kansalaisten mielipiteet KAJAANIN KAUPUNKI Talouden tasapainottamisohjelma 2010 2016 kansalaisten mielipiteet Kajaani 21.8.2009 Sisältö 1 Yhteenveto mielipiteistä 1 2 Mistä saadaan tuloja lisää 3 Veroprosentin korotus 3 Koiraveron

Lisätiedot

Kahvila & ravintola. Sivu 3 / 4

Kahvila & ravintola. Sivu 3 / 4 Helsingin kaupunki Keskustakirjastohanke Verkkoaivoriihen loppuraportin liite: Unelmat teemaluokittain sisältää kaikki verkkoaivoriihessa tuotetut sekä unelmapuusta arviointiin valitut unelmat. Lukuohje:

Lisätiedot

ISBN 978-952-5991-73-4

ISBN 978-952-5991-73-4 ISBN 978-952-5991-73-4 Julkaisija ja kustantaja: Kuvat: Turun kaupunki/sivistystoimiala Käsityöläiskatu 10 20100 Turku Turun Lyseon lukion valokuvakurssi Taitto ja paino: Turun ammatti-instituutti, painoviestintä,

Lisätiedot

Etelä-Siilinjärven kyläkyselyn tulokset

Etelä-Siilinjärven kyläkyselyn tulokset Etelä-Siilinjärven kyläkyselyn tulokset Vuorelan, Toivalan ja Jännevirran perusraportit ja tiivistelmät Siilinjärvi 2012 Sellaiset kehittämisehdotukset, joita tässä raportissa ei ole tai joita ei esitetty

Lisätiedot

KANGASALAN KUNTA 23.3.2011. Palveluverkon kehittämissuunnitelma, kuntalaispalaute

KANGASALAN KUNTA 23.3.2011. Palveluverkon kehittämissuunnitelma, kuntalaispalaute KANGASALAN KUNTA 23.3.2011 Palveluverkon kehittämissuunnitelma, kuntalaispalaute Kangasalan kunta pyysi kuntalaisilta palautetta liittyen palveluverkon kehittämissuunnitelmaan vuosille 2011 2030. Palautteita

Lisätiedot

In English, p. 17 19 LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN ASUKASLEHTI. 3.5.2015 www.lappeenranta.fi. Raatihuone kutsuu kävijöitä

In English, p. 17 19 LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN ASUKASLEHTI. 3.5.2015 www.lappeenranta.fi. Raatihuone kutsuu kävijöitä LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN ASUKASLEHTI Julkinen tiedote, jaetaan kaikkiin talouksiin 3.5.2015 www.lappeenranta.fi In English, p. 17 19 Raatihuone kutsuu kävijöitä Lappeenrantalaiset ovat teatterikansaa s.

Lisätiedot

UUDENMAAN MARTAT RY YHTEENVETO TULOKSISTA 1(18) Palautekysely, syyskuu 2008 Marttayhdistyksille syyskokouksessa 22.11.2008

UUDENMAAN MARTAT RY YHTEENVETO TULOKSISTA 1(18) Palautekysely, syyskuu 2008 Marttayhdistyksille syyskokouksessa 22.11.2008 UUDENMAAN MARTAT RY YHTEENVETO TULOKSISTA 1(18) Kysely lähetettiin kaikille uusimaalaisten marttayhdistysten hallituksille, joita on yhteensä 148 (sisältää 15 marttakerhoa/toimintaryhmää). Vastauksia saatiin

Lisätiedot

Kuntien internet-sivujen käyttäjätutkimus 2013 Tampereen kaupunki

Kuntien internet-sivujen käyttäjätutkimus 2013 Tampereen kaupunki OnlineTutkimus Oy Tutkimusraportti_ Kuntien internet-sivujen käyttäjätutkimus 2013 Tampereen kaupunki Päiväys: 4.12.2013 Vesa Kause vesa.kause@onlinetutkimus.fi 09 221 2424 www.onlinetutkimus.fi OnlineTutkimus

Lisätiedot

AMMATTINA KULTTUURI MIKSI KULTTUURI- PALVELUJA TARVITAAN?

AMMATTINA KULTTUURI MIKSI KULTTUURI- PALVELUJA TARVITAAN? AMMATTINA KULTTUURI MIKSI KULTTUURI- PALVELUJA TARVITAAN? AMMATTINA KULTTUURI Ammattina kulttuuri Akavan Erityisalojen ammattijulkaisu 1/2011 Osa tämän julkaisun aineistosta on julkaistu aikaisemmin Akavan

Lisätiedot

Espoon kaupunginkirjasto Asukaskysely/Espoonlahti Syksy 2014

Espoon kaupunginkirjasto Asukaskysely/Espoonlahti Syksy 2014 TERVEISET PÄÄTÄJILLE ALUEKIRJASTO MONIPUOLINEN ISO LIPPULAIVASSA Tsemppiä Espoonlahden kirjastohankkeeseen! Yhdistetään Espoolahdessa Entressen ja Ompun konseptien parhaat puolet ja tehdään Suomen paras

Lisätiedot

1. Minkä puolueen kunnanvaltuutettuna toimitte?

1. Minkä puolueen kunnanvaltuutettuna toimitte? 1. Minkä puolueen kunnanvaltuutettuna toimitte? Vastaajien määrä: 1028 0% 5% 10% 15% 20% 25% Keskusta 25,88% Kokoomus 19,65% Kristillisdemokraatit 1,85% Perussuomalaiset 11,67% Ruotsalainen Kansanpuolue

Lisätiedot

TOUCH TO REALITY KORTEPOHJAN YLIOPPILASKYLÄ

TOUCH TO REALITY KORTEPOHJAN YLIOPPILASKYLÄ TOUCH TO REALITY KORTEPOHJAN YLIOPPILASKYLÄ Asukastyytyväisyystutkimus Hi-Log Oy, Gummeruksenkatu, FIN - Jyväskylä, Tel. + (), Fax. + (), www.salokorpi.com/hi-log Hi-Log Oy Aki Vuorenmaa Gummeruksenkatu

Lisätiedot

Miten Mertamoiden suurperhe viihtyy keskustassa? Uusi juttusarja avaa asukkaiden mietteitä keskusta-asumisesta.

Miten Mertamoiden suurperhe viihtyy keskustassa? Uusi juttusarja avaa asukkaiden mietteitä keskusta-asumisesta. Hämeenlinnan Kaupunki keskustayhdistys Ry 2 / 2014 Kuka haluaa elämyksiä! Kotikolo keskustassa Jäsenesittelyt Tapahtumakesä keskustassa oli rikas, mutta kaupungin ytimessä tapahtuu myös syksyn aikana.

Lisätiedot

PALVELUKYSELYN VASTAUKSIEN YHTEENVETO

PALVELUKYSELYN VASTAUKSIEN YHTEENVETO 1 PALVELUKYSELYN VASTAUKSIEN YHTEENVETO kysely tehtiin 5. 30.9.2013, kyselylomake s. 58 kyselyyn vastasi 707 kajaanilaista (2 % yli 14-vuotiaista kajaanilaisista), 609 hlöä avoimen linkin kautta ja 97

Lisätiedot

Eskarin ihana Peppi ja kaverit. uutinen 33. ilman stressiä. uutinen 2 Helppo muutto takaisin Säkylään. uutinen 63 Liikuntapiha tehtiin talkoilla

Eskarin ihana Peppi ja kaverit. uutinen 33. ilman stressiä. uutinen 2 Helppo muutto takaisin Säkylään. uutinen 63 Liikuntapiha tehtiin talkoilla Säkylän kunnan asukaslehti 1/2014 uutinen 2 Helppo muutto takaisin Säkylään uutinen 46 Tarmokas ja tarkka Satu Tietari uutinen 63 Liikuntapiha tehtiin talkoilla uutinen 48 Talo valmiiksi ilman stressiä

Lisätiedot

YTYäyksinyrittämiseen! -projekti Loppukyselyn palauteraportti

YTYäyksinyrittämiseen! -projekti Loppukyselyn palauteraportti YTYäyksinyrittämiseen! -projekti Loppukyselyn palauteraportti Palaute kerätty projektiin osallistuneilta yrittäjiltäajalla 27.11. 15.12.2013 Palautetta antoi 26 / 26 yrittäjää, vastausprosentti 100% Koen,

Lisätiedot

Jokikeskuksen asukaskysely 28.10.2010 15.11.2010

Jokikeskuksen asukaskysely 28.10.2010 15.11.2010 Jokikeskuksen asukaskysely 28.10.2010 15.11.2010 Asukkaiden ideat teemoittain: Veneily 1 Sillat 3 Rantarakenteet 4 Yleisilme 5 Liikenne 7 Istuimet ja istutukset 7 Siisteys 8 Valaistus 8 Lapsiperheet 8

Lisätiedot

Limingan keskustelutilaisuuspäivän raportti 2012

Limingan keskustelutilaisuuspäivän raportti 2012 Limingan keskustelutilaisuuspäivän raportti 2012 Arviointiteemana Nuorisolain 8 toteutuminen eli nuorten kuuleminen sekä mahdollisuus osallistua paikallista ja alueellista nuorisotyötä- ja politiikkaa

Lisätiedot

Kuntaliitoskyselyn tuloksia 23.2.2012 1 (20)

Kuntaliitoskyselyn tuloksia 23.2.2012 1 (20) Kuntaliitoskyselyn tuloksia 23.2.2012 1 (20) Kesälahti & Kitee kuntaliitos 2013! Yhteenvetoraportti N=146 Julkaistu: 10.2.2012 Vertailuryhmä: Kaikki vastaajat Olen Vastaus Lukumäärä Prosentti 20% 40% 60%

Lisätiedot

Kansalaisten palveluseteli

Kansalaisten palveluseteli Kansalaisten palveluseteli Selvitys kansalaisten osallistumisesta palvelusetelin kehittämiseen syksystä 2009 kesään 2010 Eija Seppänen, Fountain Park Oy Päiväys 11.8.2010 2 Sisällysluettelo Sisällysluettelo...

Lisätiedot