Hämeenlinna. - Kulttuuripalvelut 2011

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Hämeenlinna. - Kulttuuripalvelut 2011"

Transkriptio

1 1 Hämeenlinna - Kulttuuripalvelut 2011

2 2 SISÄLLYS 1. Haluaisitteko antaa muuta palautetta Hämeenlinnan kulttuuripalveluihin liittyen? Kuinka kehittäisitte Hämeenlinnan kulttuuripalveluita tulevaisuudessa? Miten te henkilökohtaisesti voisitte vaikuttaa kulttuuripalveluiden kehittämiseen tulevaisuudessa?... 88

3 3 1. Haluaisitteko antaa muuta palautetta Hämeenlinnan kulttuuripalveluihin liittyen? 112. Haluaisitteko antaa muuta palautetta Hämeenlinnan kulttuuripalveluihin liittyen? Sana on vapaa! Rengon kirjastossa palvelu useasti tympeää. etenkin vanajaveden opiston kurssien hinnat liian korkeat = en käytä niitä. Rengon kirjastoon olisi kiva saada ystävällinen palvelu. Enemmän tapahtumia Hämeenlinnaan. Lähikirjastossa on aina mukava asioida, kiitos henkilökunnalle

4 4 Ehkä Teatteria voisi tuoda vähän enemmän esille, koska en tiedä yhtään mitä siellä tapahtuu, koska minulla ei ole aikaa etsiä tietoa. Nuorille aikuisille vuotiaislle voisi kehitellä jotain mielenkiintoista, koska tämä kaupunki on unohtanut heidät monessa asiassa. Samoin opiskelijat. Kirjaston toimintamahdollisuudet pitää taata myös taloudellisesti. Tämä on se alue mistä pitää tinkiä, jos kaupungin on pakko säästää. Kirjasto on tietysti tärkeä monessa mielessä, mutta komeljanttarit ja viuluviikarit valitkoot ohjelmiston siten että pärjäävät omillaan. Tätä ei ole välttämätöntä palvelua. Kirjaston tarjonta on eritysen hyvä! Yllättävää on se, että kaupungin kirjaston tarjonta on toisinaan huonompi kuin muissa alueen kirjastoissa. Monipuolinen tarjonta plussaa kaupungille, Stand up:ia, teatteria, elokuvia, "oopperaa", mahtavia museoita.

5 5 Kiva että kirjastoissa tapahtuu! kirjastoon lisää kirjoja. Teatteriin muutakin kuin musikaaleja ja kevyttä viihdettä, laatuelokuvia edes yksi viikossa toivoisin, että Tuuloksen sivukirjasto muuttaisi syrjäkylältä kauppakeskus Tuuloseen, ihmisten pariin Verkatehtaan kunnostus on ollut mielestäni onnistunut. Toivoisimme, että tilat saadaan hyvään ja tuottavaan käyttöön. Verkatehtaan konsertti-iltoihin riittävästi henkilöitä päällysvaateosastolle. Kiitos verkatehtaan saamisesta ja sen annista. linnanpuiston konsertit aivan huippu juttuja!

6 6 Suurkiitokset ARXista! vanajavedenopisto kantakaupungissa toiminta tilat onnettomat voisivat olla hajautetummin KIRJASTOTON VALIKOIMIEN LISÄÄMINEN Kirjastossa ja kirjastoautossa on erinomainen palvelu. Erinäisiä tapahtumia voisi olla pitkin vuotta, nythän ne painottuu kesään ja Linnan seudulle, sekä Verkatehtaalle. kirjastopalvelut on mahtavat. kirjasto-autot on tod.hyvä juttu. Ei mitään lisäkustannuksia kaupungille palveluseteleistä tms:ta! Uusi teatteri on hyvä samoin Vanaja-sali.

7 7 Lapsille suunnattuja ohjelmia voisi olla enemmän. Kaupungilla on erinomaiset kulttuuripalvelut, kiitoksia! Kirjastoissa (kaupunginkirjasto, Rengon kirjasto) erinomainen palvelu! Nuorisolle lisää K-18 konsertteja / keikkoja. Saadaan nuoret pois kaupungin yöstä ja pahanteosta. Kirjaston palvelut ovat hyviä. Pääkirjastossa tuntuu olevan hyvä palvelu. Arvostan kovasti hyviä kirjastopalveluja. Varsinkin siis sitä, että kirjastosta löytyy hyvää ja ajankohatista luettavaa. En niinkään tarvitse kirjastotätien ja -setien erityistä apua kirjastossa asioidessani tai aineistoa etsiessä, koska avuksi on valjastettu hakukoneet, palautuskoneet ja lainauskoneet. Käyn Hämeenlinnan pääkirjastolla

8 8 vähintään kerran viikossa, yleensä päiväsaikaan. Olen ihmetellyt miten kirjastossa on tarvetta niin monelle työntekijälle kuin näen tiskin takana olevan. Ymmärtäisin asian jos näkisin heidän kaikkien työskentelevän, käytännössä huomaan kuitenkin että noin puolet kymmenpäisestä porukasta seisoskelee tai istuskelee ihmetellen. Ehkä osa on sitten sivaripalveluksessa tai jotain, koska kaupungin taloudellisen tilanteen huomioon ottaen ei uskoisi että olisi varaa pitää liikaresursseja kirjastossakaan. Kuten sanoin, kannatan kirjastojen ylläpitoa ja niihin panostamista, mutta jokunen resurssi ainakin pääkirjastolta liikenisi vaikka mummojen kääntelyyn vanhainkotiin. Kirjaston aukioloajat Iittalassa huonot! Teatteria ja konsertteja voisi tuottaa muuallekin kuin vain kantakaupunkiin!! Arxin toiminta ihan mahtavaa! Kaik on toiminu hyvin kun olen kulttuuririentoihin osallistunut Raatihuone uudelleen arvokkaiden tilaisuuksien käyttöön! Pienemmille lapsille 1-4 vuottq lisää tarjontaa,kiitos.

9 9 Kovin on kaikki kulttuuripalvelut kirjastoa lukuun ottamatta keskittyneet keskikaupungille. ERINOMAINEN ANTI, KIITOS! Raatihuone myös musiikkikäyttöön (kamarimusiikki) Mistään en antaisi vähentää! Hyvää työtä Kirjasto on hyvä paikka, jossa saa tarvitsemansa tiedon. Aukiolo ajat palanderin talossa ja sibeliuksen talossa ovat liian vähäisiä. Aukioloajt voisivat olla klo 12-17, jotta työssäkävijät pääsisivät ennen sulkemisaikaa sinne.

10 10 Vanajaveden opito: jouduimme vaihtamaan ryhmää opetukseen liittyvien asioiden vuoksi Olen tyytyväinen Kirjastojen aukioloaikojen laajentuminen palvelupisteen myötä on ollut positiivinen asia. Nuorille lisää ohjelmatarjontaa, siis 12-17v. Konsertteja elokuvia tämän ikäisille ja ehkä teatteriakin. Verkatehdas ja uusi teatteri ovat upeita. Myös kirjaston palvelut todella hyviä. 9- kortti nuorille lisännyt omassa perheessä olevan nuoren kulttuuripalveluiden käyttöä. Kirjastoauto pietari on aivan sikahyvä,palvelu pelaa. Ilmainen kirjojen varaussysteemi jatkukoon,!!!!!!!!!

11 11 olisi mukavaa saada jotakin teatteri/elokuvia esityksiä nuorisolle ja aikuisillekin JUKOLAN KIRJASTOLLA ON HYVÄ SIJAINTI. Uusi teatteri on loistava. Samoin kaupungissa järjestettävät lasten taidefestivaalit. Kirjasto-palvelut ovat riittävät ja henkilökunta avuliasta. Itsenäisyyspäivän juhla torille ensi vuonna = hyvät yhteydet kaikkialta kaupungista. Tässä on onnistuttu.johtuu varmasti myös siitä,että ihmiset jotka ovat tällä alalla töissä,suhtautuvat työhönsä aika intohimoisesti ja joskus se on heille jopa harrastus.se näkyy palveluissa tarjonnan lisäksi. Olisiko kulttuuripalveluissa säästämiseen enemmän mahdollisuuksia kuin esim terveyspalveluissa ja varhaiskasvatuspalveluissa. Jokainen kuntalaisen tulee tarvittaessa kuukauden toimeen ilman kulttuuri elämyksia mutta kuka tulee toimeen ilman terveyspalveluja?

12 12 aika korkea lentoista ohjelmaa ja kun saa tiedon niistä niin kaikki liput on jo myyt :( Tuomelan kirjasto on säilytettävä! Aivan huippuhyvä ja palvelualtis henkilökunta ja hyvä valikoima. Mukava opettaa lapselle kirjastonkäyttöä, kun henkilökunta tuntee lapset jopa nimeltä. Kiitos ja kumarrus! Tyhjä Verkatehtaan parkkipaikka (maksu) viestii hiljaisesta kulttuurikaupungista :-( Taidemuseossa lapsikävijät oli otettu hienosti huomioon askartelunurkkauksen myötä. Hippalot,kirjasto ja konsertit ovat myös tulleet tutuksi, vaikka olemme asuneet täällä vain reilun vuoden. Vanajenveden opsiton kursseille voisi olla opiskelijoilla alennettu hinta kurssista. Verkatehtaan pysäköintipelleily saisi jo riittää. Jukolan kirjatossa on todella hyvä henkilökunta!

13 13 Kiitos Sibelius-opistolle musiikin harrastuksesta, kiitos teatterille, joka voisi enemmänkin panostaa nuoriin katsojiin, kiitos kirjastojen kirjamäärille, lukemista riittää! Kiitos Sibelius-opistosta. Mahtava harrastuspaikka 12-vuotiaalleni. Hienoja näyttelyitä taidemuseossa ja galleria Koneessa, panostusta yleensäkin kulttuuripalveluihin. Maksuttomia tapahtumia tai sellaisia joihin rivikansalainenkin voisi osallistua tekijänä tai katsojana.uusia INNOVAATIOITA NUORILTA. Ihmeellistä, että Jukolan kirjastosta tulee osittain itsepalvelukirjasto. Ei todellakaan kuulosta hyvältä. Uskon, että tuhotöitä tulee olemaan paljon, kun murkkuikäinen nuoriso pääsee keskenään ilta-aikana kirjastoon touhuamaan. Ei auta kamerat, korvausvelvollisuus ja jälkien korjaaminen jää veronmaksajien piikkiin. Jukolan kirjasto on mielestäni ihan riittävän paljon auki. Aina pääsee keskustan kirjastoon, jos on suuri tarve. Luulen, että Jukolan kirjastosta tulee vaan nuorison tuleva kokoontumispaikka. Ei tarvita kuin yksi kirjastokortti, niin sillä pääsee koko lauma sisälle tekemään pahojaan. - Ei hyvä asia lainkaan. Nuorisotilat ovat asia erikseen, kirjasto ei ole sellainen paikka.

14 14 Ymmärrän että kulut tulisi kattaa lipputuloilla. Minulle alkaa olla 40 konserttiliput liian kalliita. Jätän sellaiset ostamatta. Verkatehda on upea niin ulkonäöltään, sijainniltaan kuin tarjonnaltaankin. Entä liitoskuntalaiset, onko liian pitkä matka kulttuurin piiriin talviaikaan? Pitäisikö lisätä kirkonkylissä tarjottavaa kulttuuria talvella, kun maaseudun väestöllä on enemmän aikaakin osallistua kuin kesällä. Kiitos Arxista! Kiitos kirjastosta! Kiitos Miniteatterista! Jos jostain vähennettäisiin kaupungin kustannuksia niin kulttuurista. Ainoastaan verkatehtaan pysäköintiasia on Hämeenlinnassa häpeäpilkku. edelläoleva riittänee -

15 15 - Tietoa voisi tulla enemmän postin kautta vaikka sähköisestikin. - kirjasto on hyvä - Verkatehdas toimii erinomaisesti ja tarjoaa ohjelmaa laidasta laitaan - parkkeerausongelmat likaavat imagoa verkatehtaalle monipuolisempaa tarjontaa suisto on hyvä Kirjastot tulee ehdottomasti säilyttää vanhoissa kuntakeskuksissa! Kirjastoauto on kiva lisä, sekin saisi jatkaa ajelujaan. Vanajaveden opisto on koko aja vähentänyt kursseja Iittalassa. Jäljellä on enää muutama kurssi. Kävijöitä varmasti olisi, siis mistä tämä johtuu? Hyvin on huomioitu eri ikäiset asiakkaat

16 16 Vanajaveden opistolla on hyvä ja kattava kurssitarjonta. VOP:n kursseja voisi järjestää Iittalassa enemmän. Parkkitilaa löytyy! Palveluita ei ainakaan saa supistaa! Käsittämätöntä että rakannetaan upea Verkatehdas, jossa toimijoilla ei ole varaa toimia kun seinistä maksetaan. Joustavuus: asiakkaat pääsisivät tuomaan ja hakemaan lapsiaan ja itsekin harrastamaan helposti ja joustavasti. Lukitut portit pois, maksulliset P-paikat pois, opasteita Verkatehtaan alueelle ja vuokrat sellaisiksi että toiminta säilyy ja pysyy alueella. Rakennettiinko Verkatehdas kokous- ja kongressitilaksi, jos näin on, kaikki on ymmärrettävää. Kirjaston ilta-aukioloajat alkuviikosta ovat loistavia. Hyvä tarjonta, mutta eim kestä leikkauksia. Kirjastot hyvin tärkeitä, niiden aukioloaikoja ei saisi enää lyhentää.

17 17 Verkatehtaan konsertit ovat niin ihania, hyvät esiintyjät, upea puitteet, tunnelma, YES! Kymmenen pistettä. Uusi teatteri sama juttu, olen lisännyt teatterissa käyntejä. Kiitokset! Tällä saralla Hämeenlinna on parantanut palvelujaan hyvin. Nuorille aikuisille on hyvin vähän kulttuuritarjontaa. Hauhon kirjaston työntekijä Pirkko Nurminen paneutuu työhönsä sellaisella antaumuksella ja ammattitaidolla, jota saa hakea kaukaa muualta. Aivan upeaa, tällaista en ole kohdannut koskaan missään muualla. Hän suosittelee asiakkailleen juuri heille sopivaa kirjallisuutta ja vastaa suurelta osin myös Hauhon kaupunginosan kulttuuritarjonnan tuottamisesta (esim. kaksi perinnepäivää viime kesinä). Innolla odotan jo ensi kesää ja pääsyä Pirkon asiakkaaksi kesähauholaisuuden myötä. Vanajavedenopiston kurssien hakijamäärää voisi ajatella. Jos on paljon hakijoita niin olisi enemmän kursseja jne.

18 18 Verkatehdas onnistunut kokonaisuus. Verkatehtaan parkkipaikka pitäisi olla ilmainen Sibelius-opiston asiakkaille. Kulttuuripalveluseteliä voisi tarjota erityisryhmille, kuten ilmeisesti jossain määrin jo tapahtuukin - koululaiset/ opiskelijat, eläkeläiset, työttömät. Kiitos! Kirjastopalvelut kun ovat saavutettavissa helposti, niin se on tärkeä asia. Kiitos. Kiitos! Kulttuuri palvelut ovat hämeenlinnassa monipuoliset. Tosin joihinkin lasten juttuihin, kuten vauvojen värikylpy on vaikea päästä ja niitä saisi olla enemmän.

19 19 Kaupungin tulisi tukea Vanajaveden opistoa ja Sibelius-opistoa, jotta hinta ei nousisi tavoittamattomaksi. Verkatehdas ja uusi teatteri ovat hyviä satsauksia ja mahdollistaneet monia upeita juttuja ja näitä palveluita on tarjolla myös iltaisin (muita ed mainittuja ainakaan aikuiset eivät juuri voibedes hyödyntää, kun työpaikka sijaitsee muualla) Lisää tapahtumia ja avointen ovien päiviä museoihin ja teattereihin. Ulkoilma-ja katukonsertteja lisää. Verkatehdas loistava paikka konserttien pitämiseen. Myös erilaisiin kokouksiin ja tilaisuuksiin upeat tilat. Uusi teatteri on hyvä. Näistä voi olla ylpeä hämeenlinnalainen. Raatihuone pitää saada taas konserttikäyttöön, koska saleja HML:ssa on tosi vähän ja Verkatehtaalle pääsevät vain "suuret" esiintyjät (sen kalleuden vuoksi). -

20 20 Lasten ja nuorten kulttuurin harrastamista (esim. miniteatteri) tulisi tukea samaan tapaan kun esim. jääkiekon harrastamista Ilmaispäiviä esim. museoihin. Upea teatteri ja konserttisalit. Hienot kirjastot. Pääkirjaston valikoima hyvä Konserteissa käyn mielummin Lahden Sibeliustalossa, koska Verkatehdas on kolkko ja ne savusumut ovat ikäviä, ottavat henkeen. Täällä on hienoja kulttuurielämyksiä! Hämeenlinna on iso kaupunki ja täällä on pakko liikkua autolla - muistakaa varmistaa, että parkkipaikat löytyvät. Veronmaksajat kustantavat kulttuurielämykset, vähintä mitä heille voi tarjota on ilmaiset parkkipaikat.

21 21 Verkatehdas toimii hyvin,toki tilaisuuksissa jossa alkoholimyyntiä homma ei toimi(liian vähän henkilökuntaa) Hämeenlinnan teatterissa on melko puiseva ohjelma, eikö Niskavuorta ja neiti Julieta uudempia näytelmiä oikeeeeesti ole olemassa? Toisaalta myönnän, että esim. Niskavuori on kaikkien eläkeläisten keskuudessa melkoinen hitti ja siis tuo rahaa sisään. Lasten kuvataidekoulu olisi kiva saada Iittalaankin. Kultuuritarjonta on hyvää ja monipuolista. Toivon, että kirjastoautot kulkevat jatkossakin. uusi teatteri vaikka se söi paljon rahaa on hieno. pari esitystä nähneeä, menen jatkossakin. verkatehtaan sali toimii myös hienosti teatteri esityksissä ja rokki konserteissa. on surullista että verkatehtaalla harrastamassa käviät joutuvat kärsimään idioottimaisista parkkimaksuista. Teatterissa hyvät ja osaavat näyttelijät, tarjonta kiitettävän monipuolinen ja vaihtuva. Uusi teatteritalo erinomainen, ravintola kylläkin voisi olla vähemmän steriili ja hallimainen. Pääkirjasto on hyvä, kirjastoauto voisi vierailla useammin eripuolilla kaupunkia.

22 22 Kiitos ystävällisestä palvelusta Jukolan kirjastossa! Kiitos siitä, että kirjastossa varausmaksuja ei ole tänä vuonna. Hieno etu! Verkatehdas ja uusi teatteri hienoja uusia paikkoja järjestää tapahtumia. Kesätapahtumien runsaus hienoa. En tiedä onko kaupungin puheterapeuttien järjestämä vauvalorujumppa kulttuurivai terveyspalvelua, mutta olen erittäin ilahtunut, että kaupunki tarjoaa vauvoille ja vanhemmille ko. toimintaa! Hippalot ja muu lastenkulttuuri on ollut todella hyvää. Sibelius-teemaa ei sovi unohtaa. Sitä ei ole osattu hyödyntää mm matkailussa tarpeeksi. Vakavassa taloustilanteessa niistä voidaan luopua kokonaan. Ilmeisesti niin vakavaa ei ole vielä ollut. Toiminta pitää hoitaa vapaaehtoiselta pohjalta. Verkatehdas lisäsi positiivisesti Hämeenlinna kulttuuritarjontaa. Autoliikenteen pysännöinnissä parantamisen varaa.

23 23 Millä ikäihmiset menevät keskustaan teatteriin tai konserttiin, kun mistään lammin syrjäkylistä ei kulje minkäänlaisia kaupunginbusseja???? ilmaiskonsertteja nuorisolle lisää Hml:n kaupunginorkesterin toiminnan turvaaminen olisi tärkeää. Teatterivierailuja voisi lisätäkin, kun nykyinen tulee läpikäytyä kauden aikana ja lisätarjontaa joutuu hakemaan Hämeenlinnan ulkopuolelta Terveys- ja varhaiskasvatuspalvelut menevät etusijalle, sitten vasta kulttuuri. Kulttuuritaso on tällä hetkellä riittävä, asioiden priorisointia! Verkatehdas on Hämeenlinnan Kreikka Kirjastoon lisää lehtiä (ovat vähentäneet hyviä lehtiä viime aikoina).

24 24 Ei valittamista. OK Verkatehtaan valmistumisen myötä tarjonta on monipuolistunut. Tilat ovat mahtavat! Vanajaveden opiston tarjonta on myös ilahduttavan monipuolista. Yhtenä opiskelupaikkana on Kaurialan yläkoulun tilat ja ne ovat kyllä aika kauheat. Aikuisopiskelijoille voisi tarjota parempaa. Kulttuuritarjonta on erinomaista. HMl pärjää loistavasti Tampereen ja Helsingin välissä. Hyviä uusia kokeiluja. Ovat kaukana Vanajaveden opiston toiminta on ollut hienoa ja suurenmoista. Silkkaa plussaa ja hyvää mainetta kaupungille. Nuo pisteet ovat aika mahdottomia antaa nän erilaisten instituutioiden suhteen: kirjasto esimerkiksi toimii hyvin ja tekee hyvin yhteistyötä Hattulan kirjaston kanssa. Museo ei saa yhtä paljon ruusuja kuin kirjasto ja teatterin uusiin tiloihin ei ole ehtinyt vielä tutusta, vaikka niihin on satsattu paljon. Siksi ei taaskaan kokonaisarvosanaa.

25 25 Kirjastoilla pitäisi olla paljon laajemmataukioloajat Enemmän jumppia Iittalaan. Kaupunkiin lähteminen tuo aina oman kynnyksensä liikkumiseen on tarpeeksi ollut tarjontaa,ei moitittavaa Verkatehtaan parkkimaksujärjestelmä on todella ala-arvoista!!! On todella törkeätä että maksulliseen muskariin lasta vietäessä joutuu pulittamaan 2 euroa per kerta että ehtii viemmään lapsen, odottamaan muskarin ajan ja ennenkuin ollaan taisin autolla. Aivan hulluutta! Kiitos kirjastoautolle! Ihanaa palvelua. Muutenkin kirjasto toimii hienosti, varaukset ja kaukolainat... Verkatehdas lisännyt kiinnostavien kulttuuripalveluiden tarjontaa. Kirjastojen osalta monen sivukirjston ylläpito on turhaa.

26 26 Vanajaveden opiston kurssitarjonta on ihailtavan laaja. Jumppia saisi olla enemmän keskustan alueella ja sellasia joihin työssäkäyväkin ehtii. kts.edellinen kohta Kirjastot on hyvät, ja mukavasti tuntuu olevan teatterissakin näytöksiä, lapsille voisi olla jotain enemmän, mutta hyvä että on edes kirjastot :) Kuvataidekoulu aivan mahdottoman tärkeä ja hyvä lapsille. Sibeliusopistoon pitäisi päästä paremmin, miksi täytyy karsia oppilaita pääsykokeilla? Tuskin kovin monista ammattitanssijoita tai muusikoita kuitenkaan tulee. Matalan kynnyksen paikkoja, bändikouluja, kuoroja, soittoryhmiä vaikka pianoryhmä lapsille ilman mitää pääsykokeita. Pienet kirjastot säilytettävä! hieno juttu, jatkakaa monipuolista tarjontaa

27 27 HIENO TEATTERI, VERKATEHDAS, HYVÄ ARX-KOULU, SIBELIUS-OPISTO, VANA- JANVEDEN OPISTOLLA MONIPUOLINEN TARJONTA, HYVÄ KIRJASTO, MUSEOILLA KIVOJA TEEMAPÄIVIÄ/TAPAHTUMIA. Kirjastojen henkilökunnalle kiitos ystävällisestä ja asiantuntevasta palvelusta. Verkatehdas erinomainen, tyylikäs paikka jossa paljon erilaista kulttuuritarjontaa kaikille. Teatterissa on ahtaat tilat ja naulakko ei toimi kovin hyvin Hämeenlinna voisi nyt hieman mataloittaa profiilia kulttuurissa nyt kun koulu- ja terveydenhuoltopalveluiden peruspalvelut ovat retuperällä. Toive: Tuuloksen kirjastoon motivoitunut kirjastonhoitaja, jolta löytyy myös normaalit käytöstavat sekä asiakaspalvelutaidot. -

28 28 Verkatehdas on loistava asia! yllättävän monipuolista! hyvä! Verkatehtaaseen voisi upottaa vähemmän rahaa. Mielestäni vanajaveden opiston tulisi tarjota jonkinnäköistä "lapsiparkkia" esim. Olisin tahtonut kuopuksen kanssa vauvajoogaan mutta kuin klo 10 tiistai aamuna saisin esikoisen (2v) jonnekin hoiton kun kaikki tutut ovat töissä. Tulisi huomioda monilapsisten perheiden/ eri-ikäisiä lapsia sisältävän perheen urheilumahdollisuudet. Sama ongelma oli jumpassa 2-3v ikäisille, minne laittaa 1v?? varsinkaan jos mies ei ole joka päivä saatavissa klo 16 jälkeen... Olen käyny Verkatehtaalla konserteissa ja teatterissa kahden vanhemman tyttäreni kanssa, mutta nyt olen pannut kyseisen laitoksen boikottiin parkkimaksujen vuoksi.

29 29 Kultturipalvelut eivät saa kohtuuttomasti lisätä painetta veroäyriin eli tilaisuuksista tulee periä oikean suuruinen maksu siihen osallistuvalta yleisöltä eikä siirtää vähemmistöjä kiinnostavia tapahtumia kaikkien maksettavaksi. KIITOS! Mielestäni tarjonta on erittäin laajaa ja monipuolista. Lasten kultturiviikot eli veraraviikot verkatehtaalla ovat hieno juttu, vaikken niitä itse henkilökohtaisesti ole vielä päässyt kokemaan. Kunnan perustoimintojen on oltava ensin kunnossa, sitten vasta voi panostaa kulttuuriin. Kesäteatteri pysyköön kaupunginpuistossa! Odotan innolla Jukolan kirjaston ilta-aukioloaikoja (itsepalvelukirjasto). Kaupungin taajamiin enemmän panostusta.

30 30 Toivon, ettei kulttuuripalveluja vähennetä / huononneta jatkossa. Hienoa työtä mainitsin jo esim. sibeliusakatemian musiikkileikkikoulusta aikaisemmin, enemmän sellaista toimintaa lapsille Sibeliusopistolla liian vähän opiskelupaikkoja ja itse maksaen tunnit huimaavan kalliita.kerran olen saanut raavittua rahat kasaan puolen vuoden opiskelua varten siellä. Nuorille tarvittaisiin bändi-tila ja ohjaajia! Kouluhinkin lisää kulttuuritarjontaa kaupungin taholta. vaikka asunkin keskustassa toivoisin, ettei kaupungin sivukirjastoja lopeteta, koska ne ovat tärkeitä asukkaille ja ennen kaikkea ilmaisia, jollain varattomatkin ihmiset pääsevät nauttimaan kulttuurista.

31 31 Kesäteatterit olleet iso plussa! Hämeenlinnassa on tarjolla paljon erilaista kulttuuria, ehkä suurin osa tarjonnasta kuitenkin kohdistuu aikuisille. Etenkin nuoria ja vanhuksia voisi huomioida enemmän. Lapsiperheillekin on ihan kivasti mielestäni kulttuuritarjontaa. kiitos verkatehdas hyvä juttu, lippujen hinnat vaan vähän alemmas Lähikirjastot ovat palvelupisteineen merkittävä palvelu kaupunginosissa. Laitakaupungillakin on oltava joku muukin paikka kuin kauppa, mihin mennä vaikka vain istahtamaan. Lähikirjastoille pitäisi turvata riittävät ja asialliset tilat, jotta asukkaat voisivat kokoontua niissä harrastusryhmiin, kokouksiin ja tilaisuuksiin. Lähikirjastojen aukioloajat on pidettävä riittävinä. Olisi hienoa, jos kulttuuriasioista tiedotettaisiin enemmän ja näkyvämmin. esim itselleni ei tule hämeen sanomia, kiva sitten kaks kertaa viikossa lukea kaupparista menoja... Kiroilu pois.

32 32 Jatkakaa samaan malliin ja muistakaa säilyttää sivukirjastot! Lapsille ei ole paljoa tapahtumia muuta kuin Hippalot. Lapsille on runsasta kulttuuritarjontaa Hippalot on kiva tapahtuma! Näitä palveluita voisi tuoda lähemmäs tai ainakin parempien kulkuyhteyksien päähän. Esim. Sibeliusopiston Anttilankadun muskarit aika hankalassa paikassa autottomille. Miksi teatterissa on niin paljon vierailijoita? Ja miksi ihmeessä Vuoden näyttelijäehdokkaissa on kuvissa jopa 3 vierailijaa ja vain yksi oma näyttelijä!!!!! Verkatehdas on tuonut Hml:aan paljon uutta konserttiohjelmistoa - hienoa! Tuomelan kirjasto on erittäin hyvä lähipalvelu!! Verkatehtaalle konsertteja samaan malliin kuin nytkin.

33 33 Teatterille Kiitos! Kiitos lähikirjastosta!!! Oikein hyvää tarjontaa laajasti, kaikenikäisille kaikenlaista. Erityisesti kiitosta kirjaston palveluista!! Palvelu on todella sujuvaa, ystävällistä ja asiantuntevaa, autetaan, vaikka ei olisi tietoa asioista. Haja-asutusalueiden kirjastoihin tuoreempaa tietokirjallisuutta ja monipuolisempia palveluita. Esim. kirjojen kotiin lainaan vieminen vanhuksille. Teatterilla saisi olla enemmän tarjontaa lapsille ja kouluikäisille. Lasten teatteri on ollut Hämeenlinnan kaupunginteatterissa erittäin korkeatasoista. Jukolan kirjastolle kiitosta. Lasten eri konsertit todella mukavia, teatterissa saisi olla enemmänkin lapsille tarjontaa.

34 34 parkkipaikka tulisi olla maksuton Kulttuuri pitää tämän pienen kaupungin virkeänä ja houkuttelevana paikalta asua. Ihana, että kaupunkilaiset saavat nauttia vauvasta vaariin monipuolisesta kulttuurielämästä. Esim. Verkatehdas on kuin raikas sateenkaari kirvoittamassa mielikuvitusta arjen melskeen keskellä. Hämeenlinna on todellinen kulttuurikaupunki. Kanttori Ismo Savimäki tekee uskomatonta työtä lasten ja nuorten kanssa kuoroineen. Se on myös kulttuurityötä. Toivon että kaupunki voisi tukea tätä toimintaa! Kirjastosta pelkästään positiivisia kokemuksia Verkatehtaan pysäköinti kuntoon! Teatteria tulee tukea jatkossakin ja Vanajaveden opiston kurssitarjonta pitää vähintään yhtä laadukkaana.

35 35 Sekä aikuisille että lapsille on kaupungissa mukavasti kulttuuritarjontaa. Muutin tänne vasta kesäkuussa tänävuonna ja iloisesti olen yllättynyt kulttuuripalveluiden terjonnasta.10+ Vaikka on ymmärrettävää, että kulttuuripalvelut ovat siellä missä suurin osa asukkaistakin on, niin väkisin tuntuu pahalta syrjäseudun ihmisten puolesta. Kaikilla ei ole varaa/ mahdollisuutta käyttää näitä palveluita pitkien etäisyyksien vuoksi. Linjaautovuorojen vähentyminen on heikentänyt tilannetta entisestään. Mahdollisuuksia on mistä valita, hieno homma. Monipuolista kaikkia kiinnostavaa kulttuuria lisä.ä Heittää vittuun parkki-pate ja ottakaa nekin rahat itsellenne. Jos on varannut lipun Verkatehtaalle, niin samalla voi ostaa paikan parkista!!! tajuttoman helppoa. Rahat Astorille lyhentämättöminä. Älkää leikatko kirjastolta ja teatterilta!

36 36 Kokemuksia lähinnä kirjastoista (pääkirjasto ja Jukolan kirjasto) ja Sibeliusopistosta (musiikkileikkikoulut ) ja molempiin olen ollut erittäin tyytyväinen. Jatkossa aomme tutustua myös konserttitarjontaan. Kirjaston lastenleikkipaikka todella kiva. Pikkulasten muskarit ovat loistavia, kirjasto ja teatterit hyviä. Kirjastoauto on hyvä säilyttää toiminnassa mielestäni tällä saralla hämeenlinna onnistunut todella hyvin, yllättävän hyvin jopa. En tiedä tuleeko tämä nyt oikeean osoitteeseen, mutta Arx:n vekaraviikko oli oikein mukava juttu. Tosin, niihin voisi suunnitella esim. 5 päivän/tapahtuman lipun. Todella hyvät palvelut näin "pieneksi" kaupungiksi.

37 37 Jos halutaan ihmisten käyttävän kulttuuripalveluita,laitetaan näkymään hinnoissa ne palvelusetelit.eli lasketaan hinnat niin, ettei ole kynnystä lähteä kulttuurin pariin. Kirjastot ovat nykyään kaukana ja linja-auto kyyti sinne on julmetun kallista. Jos täältä edes menisi muutama linja-auto. Joskus olen kokenut, kun Hämeenlinnassa tapahtuu, kaikki tuntuu tapahtuvan yhtenä vyyhtinä samaan aikaan ja tämän jälkeen hiljaiseloa. Läheskään kaikkiin taphtumiin (esim. Arx) emme ole mahtuneet mukaan. Ryhmät täyttyvät salamannopeasti. Uusi teatteri on myös toimiva ja tarjonta on hyvää ja monipuolista. Lasten hippalot ovat kiva tapahtuma.. Kiitos. hienoa työtä!

38 38 Arxin toiminta on monipuolista ja toimivaa, pidetän se elossa! Laadukas lasten teatteri puuttuu. Käymme Tampereella ja Lahdessa, siellä on tarjolla oikeasti hyvin tehtyä lasten teatteria. Teatteri- ja konserttiesityksisen ilmoituksissa saisi näkyä ikäraja. Kirjastot ovat hyvä juttu kun niitä on vielä "lähellä asukkaita" lähiöissäkin lapsille ja aikuisille on paljon kaikkea, nuorille ei, en tiedä onko vanhuksille KUNHAN HINNAT PYSYISIVÄT KOHTUULLISINA Tässä taloustilanteessa kulttuuripalvelut ovat joko työntekijöiden vuoksi pitäneet hyvin arvonsa tai sitten on rahat riittäneet

39 39 Kalvolaankin päin jotain...lapsille konsertteja yms. enemmän myös liikuntaa tänne päin Olen tyytyväinen. Palvelut liian kalliita esim.konserttiliput ja elokuvaliput. Lapsille liian vähän sopuhintaista palvelua tarjolla. En pidä kulttuuripalveluiden tarjontaa perheelleni lähellekään niin tärkeänä asian kuin kunnan lakisääteisten palveluiden hoitamista kunnolla. Kirjastopalvelut hyvät. Informaatiota ja lehtijuttuja vielä enemmän houkuttelemaan yleisöä.

40 40 KIVA KÄYDÄ TEATTERISSA, MONIPUOLINEN ANTI SIELLÄ. Myös konsertit olleet hyviä. konserttirepertuaaria voisi laajentaa Lähikirjastot säilytettävä! Esim. lapset ja vanhukset eivät pääse noin vain keskustaan asioimaan: jos lapset eivät opi kirjastossa käymiseen, kirjastot kuolevat ennen pitkää. Kirjastoautot ovat oikein hyvä asia myös! Kirjastot pitää pysyä lähipalveluina. Kirjastojen aukioloaikoja ei saa kaventaa, päinvastoin!!! Verkatehdas on upea ja toiminta siellä samoin. Hämeenlinna on vireä kulttuurikaupunki ja olen siitä ylpeä. Eläkeläisille tuntuu olevan järjestettyä toimintaa enemmän kuin muille. Kuntosaliohjausta esim. voisi olla järjestetty ilmaiseksi myös muillekin, esim. tällaiset vähävaraiset kotiäidit, opiskelijat jne. tarvitsisivat myös kyseisiä palveluita. Ihmetyttää tämä eläkeläisten paapominen, vaikka monella heistä olisi todellakin varaa myös maksaa palveluistaan toisin kuin monella nuoremmalla henkilöllä. Kesän puistojumppakin oli suunnattu eläkeläisille, vaikka sai sinne osallistua lopulta myös nuorikin henkilö. Ilmoittelu ja jumpan ajankohta kyllä suosi vain eläkeläisiä.

41 41 Verkatehdas ja teatteri ovat hieno juttu! Parkkipaikat kun vielä vapautetaan maksusta niin hyvä! Suututtaa, että kaupunki kyllä kulttuuriin panostaa, mutta tärkeimpiin kuin lapsiin ja nuoriin ja vanhuksiin ei jää huomiota... kirjaston tarjonta on surkeaa, uutuuskirjoja saa odottaa viikkokaupalla, liian kauan vanajavedenopisto perui kursseja väärin perustein ennenaikaisesti riittävä oppilasmäärä oli koossa mutta kurssi peruutettiin koska mamut tarvitsivat tilat Verkatehtaan parkkiamksut pois. Uskomatonta, että asiakkaiden 'palvelu' loppuu parkkipaikalle. Kenties enemmän arvostusta kulttuuripalveluita kohtaan voisi olla

42 42 - ysiluokkalaisen kultt.seteli jees Lapsille voisi olla enemmän heille suunnattuja palveluita. Hippalot on hyvä, mutta pienemmille lapsille. Meidän 9v. ja 11v, ei ole mitään vastaavaa. Ovat ainakin tällä hetkellä perheellemme pääosin riittävät ja monipuoliset. Kirjastosysteemi Hämeenlinnaan liittymisen jälkeen mukavasti monipuolistunut; mistä tahansa seudun kirjastosta voi varata haluamansa kirjan. Kesäteatteriin numeroidut paikat ja katos koko katsomoon :) Verkatehtaan pysäköinti maksuttomaksi ja aikarajoitettu kiekkopysäköinti tilalle! Lasten palvelut ovat viimevuosin kehittyneet paljon. Toivoisin niiden jalkautuvan vain enemmän tänne Iittalaankin. Säilyttäkää lähikirjastot Pitäisi huomioda paremmin liikunta-esteiset, esim pyörätuolit, hissejä tarpeen mukaan...yleensä "vanhukset" ja huonokuuloiset.

43 43 Käytämme erityisesti kirjastoa ja haluan antaa 10++ Tuomelan sivukirjastolle. Tarjonta ja palvelu erinomaista! Kulttuuripalveluista tiedottamista lisättävä Kaikille ei tule Hämeen Sanomat. Työttömille alennusta konsertti/teatterilipuista! Kirjaston ammattilehtiä voisi esim olla valikoimaa Kirjastojen säilyttävä jokaisessa lähikunnassa! Kohtuutonta vaatia ihmisiä kulkemaan hurjia matkoja näiden palveluiden tähden. Peruspalvelut oltava samat kaikille riippumatta asuinkunnasta! Lapsille konsertteja ja teatteria lisää. Lippujen hinnat voisivat olla alhaisemmat. Lapsille enemmän ilmaisia tapahtumia. Verkatehdas on hyvä!!

44 44 Hyvät näyttelijät kaupunginteatterissa ja monipuolista tarjontaa, sekä teatterilla että Verkatehtaalla. Loistavaa kulttuuritarjontaa! Kiitos! Kirjastot ja kirjastoauto ovat hyviä palveluita. Pelkkä HUOMIOINTI ei riitä, tarpeet pitää OTTAA HUOMIOON! Kulttuuripalveluihin on satsattu paljon HML:ssa. Kirjastoissa henkilökunnan käytös on monesti todella tylyä. Jos apua pyytää, tuntuu että niin ei saisi tehdä..mutta muuten kirjastojen tarjonta on kyllä hyvä, lapset tykkäävät käydä siellä. Tapahtumia tarjolla lapsille harvoin jolloin ne ovat liian täynnä.

VIEREMÄN KUNNANKIRJASTON ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELY 2013

VIEREMÄN KUNNANKIRJASTON ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELY 2013 VIEREMÄN KUNNANKIRJASTON ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELY 2013 VASTAAJIA: 56 SUKUPUOLI MIES (11) NAINEN (43) EI VASTAUSTA/EOS (2) ELÄMÄNTILANNE TYÖSSÄ (18) TYÖTÖN (6) KOULULAINEN/OPISKELIJA (5) ELÄKELÄINEN (26)

Lisätiedot

Ikäihmisten palvelusuunnitelma

Ikäihmisten palvelusuunnitelma Kirjasto- ja kulttuuripalvelut Ikäihmisten palvelusuunnitelma 2016-2018 Kuva Sirkku Petäjä www.nurmijarvi.fi Palveluja ikäihmisille Kirjasto- ja kulttuuripalvelut laati ensimmäisen ikäihmisten palvelusuunnitelman

Lisätiedot

Hämeenlinnan kaupunki Asiakastyytyväisyys 2014 Kulttuuripalvelut - kirjastot

Hämeenlinnan kaupunki Asiakastyytyväisyys 2014 Kulttuuripalvelut - kirjastot Hämeenlinnan kaupunki Asiakastyytyväisyys 2014 Kulttuuripalvelut - kirjastot Mikko Kesä Minna Joutsen Tuomo Saarinen Innolink Research Oy 1. Yleistä tutkimuksesta 2. Vastaajien taustatiedot 3. Tutkimuksen

Lisätiedot

Pohjoinen hyvinvointialue. Palautteet ja kehittämisideat tilaisuuksiin osallistujilta

Pohjoinen hyvinvointialue. Palautteet ja kehittämisideat tilaisuuksiin osallistujilta Pohjoinen hyvinvointialue Palautteet ja kehittämisideat tilaisuuksiin osallistujilta Mitä hyvää on nykyisissä palveluissa? Hyvä palvelu; ammattitaitoiset työntekijät; kaikki palvelut pelaavat Haukiputaalla

Lisätiedot

Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille

Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille 1. Sukupuoli Vastaajien määrä: 113 2. Syntymävuosi Vastaajien määrä: 113 Vastaukset s.1999-2003 3. Oletko ollut mukana nuorisopalveluiden toiminnassa?

Lisätiedot

201 vastausta. Tiivistelmä. Sukupuoli. Ikä. 1) Käytän Nuorisotiloja. Tyttö % Poika %

201 vastausta. Tiivistelmä. Sukupuoli. Ikä. 1) Käytän Nuorisotiloja. Tyttö % Poika % 201 vastausta Tiivistelmä Sukupuoli Tyttö 100 50 % Poika 101 50 % Ikä 6lk 23 11 % 7lk 38 19 % 8lk 44 22 % 9lk 52 26 % Lukio/ammattikoulu 36 18 % Olen vanhempi kuin edelliset vastausvaihtoehdot 8 4 % 1)

Lisätiedot

Hämeenlinnan kaupunki Asiakastyytyväisyys 2012 Kulttuuripalvelut - kirjastot

Hämeenlinnan kaupunki Asiakastyytyväisyys 2012 Kulttuuripalvelut - kirjastot Hämeenlinnan kaupunki Asiakastyytyväisyys 2012 Kulttuuripalvelut - kirjastot Innolink Research Oy TUTKIMUKSESTA YLEENSÄ Tämä on Hämeenlinnan kulttuuripalveluiden kirjastojen asiakastyytyväisyyden tutkimusraportti.

Lisätiedot

Liikuntalupaus. 2. Olla aktiivisesti mukana lapsemme liikunnassa. 3. Lisätä koko perheen yhteisiä liikuntahetkiä.

Liikuntalupaus. 2. Olla aktiivisesti mukana lapsemme liikunnassa. 3. Lisätä koko perheen yhteisiä liikuntahetkiä. Liikuntalupaus 1. Omassa pihassa, pyörätiellä, metsässä ja missä vielä meidän perhe liikkuu, polskuttelee, kiikkuu. 2. Olla aktiivisesti mukana lapsemme liikunnassa. 3. Lisätä koko perheen yhteisiä liikuntahetkiä.

Lisätiedot

Päivähoidon kyselyn yhteenveto

Päivähoidon kyselyn yhteenveto Päivähoidon kyselyn yhteenveto Olen sosionomi-opiskelija Anna-Maija Ruusujoki ja opiskelen Diakonia-ammattikorkeakoulussa viimeistä vuotta. Toimin päivähoidon hallinnon työharjoittelussa Kuunarin päiväkodissa.

Lisätiedot

LAPINJÄRVI IHMISLÄHTÖINEN KUNTA KUNTALAISKYSELY 2016

LAPINJÄRVI IHMISLÄHTÖINEN KUNTA KUNTALAISKYSELY 2016 LAPINJÄRVI IHMISLÄHTÖINEN KUNTA KUNTALAISKYSELY 2016 Kyselyyn vastasi kaikkiaan 149 ihmistä, joista 31 olivat ruotsinkielisiä ja 118 suomenkielisiä Kaikki ihmiset eivät vastanneet kaikkiin kysymyksiin

Lisätiedot

Kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelujen käyttötutkimus 2011 - lasten, nuorten ja lapsiperheiden osalta

Kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelujen käyttötutkimus 2011 - lasten, nuorten ja lapsiperheiden osalta Kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelujen käyttötutkimus 2011 - lasten, nuorten ja lapsiperheiden osalta Pauliina Mattinen 1 Tutkimuksesta yleensä Tutkimuksen aineistonkeruun toteutti Innolink Research Oy. Tutkimus

Lisätiedot

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei Tavallinen tyttö Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei minulla ei ollut edes mitään. - Noh katsotaanpa

Lisätiedot

Entten tentten ja pelistä pois? 2016

Entten tentten ja pelistä pois? 2016 Entten tentten ja pelistä pois? 2016 Riitta Kauppinen Kansalaistoiminnan päällikkö Pelastakaa Lapset ry Maaliskuu 2016 Pelastakaa Lasten Eväitä Elämälle ohjelma 1301 lasta 313 000 100 harrastusta 462 toisen

Lisätiedot

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi.

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi. Juhan naapuri Juha tulee töistä kotiin puoli kahdelta. Pihalla on tumma mies pienen tytön kanssa. Tyttö leikkii hiekkalaatikolla. Mies istuu penkillä ja lukee sanomalehteä. Terve! Moi! Sä oot varmaan uusi

Lisätiedot

Joukkoliikenteen asiakastyytyväisyystutkimus, mittausjakso 1:2009

Joukkoliikenteen asiakastyytyväisyystutkimus, mittausjakso 1:2009 Joukkoliikenteen asiakastyytyväisyystutkimus, mittausjakso 1:2009 Sisällysluettelo Sivu Tulosten yhteenveto 1 Kohde 1: linjat 6, 61, 9, 90 2 Kohteen tulos diagrammina 3 Kohde 2: linja 8 4 Kohteen tulos

Lisätiedot

1. Johdanto. 2. Kirjaston käyttö

1. Johdanto. 2. Kirjaston käyttö 1. Johdanto Porin kaupunginkirjaston asiakastyytyväisyyttä mittaava kysely toteutettiin vuonna 2006 ensimmäisen kerran Internetin kautta. Kyselylomake oli kirjaston verkkosivuilla kahden viikon ajan 4.12.-18.12.

Lisätiedot

Joukkoliikenteen asiakastyytyväisyystutkimus, mittausjakso 2:2009

Joukkoliikenteen asiakastyytyväisyystutkimus, mittausjakso 2:2009 Joukkoliikenteen asiakastyytyväisyystutkimus, mittausjakso 2:9 Sisällysluettelo Sivu Tulosten yhteenveto 1 Kohde 1: linjat 6, 61, 9, 9 2 Kohde 2: linja 8 3 Kohde 3: linjat 8, 88, 99 4 Kohde 4: linja 13

Lisätiedot

Palautekysely CE Hki Pietari 2013 festivaalista 11.-15.2.2013

Palautekysely CE Hki Pietari 2013 festivaalista 11.-15.2.2013 Palautekysely CE Hki Pietari 2013 festivaalista 11.15.2.2013 1. Olen Opiskelija Opettaja tai muuta henkilökuntaa 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 2. Sukupuoli Nainen 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Lisätiedot

Kundit Kuntoon terveyden edistämisen päivä

Kundit Kuntoon terveyden edistämisen päivä Kundit Kuntoon terveyden edistämisen päivä 6.9.2016 Ammattiopisto Lappian Tornion toimipisteen juhlasalissa tekniikan alan 1. ja 2. vuoden opiskelijoille. Palautteeseen vastanneita oli 155. 1. Sukupuoli

Lisätiedot

Numeeriset arviot. Opintojaksolla vallinnut ilmapiiri loi hyvät puitteet oppimiselle. Saavutin opintojaksolle määritellyt osaamistavoitteet

Numeeriset arviot. Opintojaksolla vallinnut ilmapiiri loi hyvät puitteet oppimiselle. Saavutin opintojaksolle määritellyt osaamistavoitteet Tämä asiakirja sisältää opiskelijoiden antaman palautteen opettajan Metropoliassa vuoteen 2014 mennessä opettamista kursseista. Palautteet on kerätty Metropolian anonyymin sähköisen palautejärjestelmän

Lisätiedot

Kysely 1.vuoden opiskelijoille 2016

Kysely 1.vuoden opiskelijoille 2016 Kysely 1.vuoden opiskelijoille 2016 1. Mistä sait tietoa Helsingin Konservatorion ammatillisesta koulutuksesta? 2. Miksi hait Helsingin Konservatorion ammatilliseen koulutukseen? (tärkeimmät syyt) Vastaajien

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Ilves

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Ilves Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille Ilves 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana 0 1 2 3 4 5 6 7 8 Ringettekoulu F E D C B 2. Vastaaja isä 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Lisätiedot

Tausta Oulun kaupunki Sosiaali- ja terveysministeriö Tekes PPSHP

Tausta Oulun kaupunki Sosiaali- ja terveysministeriö Tekes PPSHP 7.6.2012 Tausta Kuusi haastateltavaa, joista viisi osallistui keskusteluun jollain tasolla Ikähaarukka 70-83 vuotiaita Aktiivisia ikäihmisiä, käyvät säännöllisesti ikäihmisille suunnatuissa toiminnoissa

Lisätiedot

Kirjaston asiakaskysely kevät 2011 Lehdistötiedote

Kirjaston asiakaskysely kevät 2011 Lehdistötiedote Kirjaston asiakaskysely kevät 2011 Lehdistötiedote Vastaajaryhmä Opiskelijat Tökkikää päättäjiä, että saatte myös lauantaiaukiolot :). Vastaajat Vastaajia 32, joista naisia lähes 88 % ja miehiä yli 12

Lisätiedot

Kaija Jokinen - Kaupantäti

Kaija Jokinen - Kaupantäti Kaija maitokaapissa täyttämässä hyllyjä. Kaija Jokinen - Kaupantäti Kun menet kauppaan, ajatteletko sitä mitä piti ostaa ja mahdollisesti sitä mitä unohdit kirjoittaa kauppalistaan? Tuskin kellekään tulee

Lisätiedot

Mitä on tapahtunut? -Emme ymmärrä mitään. -Tunne-elämä on jäissä. -Pikkuinen on edessä, mutta niin kaukana. -Hoitajat hoitavat Jaakkoa ja vanhempia

Mitä on tapahtunut? -Emme ymmärrä mitään. -Tunne-elämä on jäissä. -Pikkuinen on edessä, mutta niin kaukana. -Hoitajat hoitavat Jaakkoa ja vanhempia Jaakon elämä Emme uskoneet, että selviät, Emme uskoneet, että saisimme pitää sinut, Sinua hoivattiin, puolestasi rukoiltiin, välillä rukousta ei voinut lopettaa, se jatkui herkeämättä, hiljaa mielessä.

Lisätiedot

HYKKI HERÄÄ! Koko koulun yhteinen aamuviritys

HYKKI HERÄÄ! Koko koulun yhteinen aamuviritys HYKKI HERÄÄ! Koko koulun yhteinen aamuviritys Kaikki liikkeelle yhdessä Miksi HYKKI HERÄÄ? Liikunta ja fyysinen aktiivisuus parantaa / kehittää / lisää muisti, tarkkaavaisuus, tiedonkäsittely- ja ongelmanratkaisutaidot

Lisätiedot

Liite 1 Keuruun nuorisopalveluiden käyttäjäkysely

Liite 1 Keuruun nuorisopalveluiden käyttäjäkysely Liite 1 Keuruun nuorisopalveluiden käyttäjäkysely 1. Sukupuoli: Vastaajien määrä: 98 2. Syntymävuosi: Vastaajien määrä: 93 Minimiarvo Maksimiarvo Mediaani Syntymävuosi: 1947 2002 1975 3. Oletko itse ollut

Lisätiedot

Palautekysely

Palautekysely Mäntsälän Voimistelijat/Aikuisten liikunta Palautekysely 2013-2014 1. Vastaajien taustatiedot Kuinka vanha olet? 10 8 6 4 2 47% 3 14% alle 19 v 19-25 v 26-45 v 45-60 v yli 61 v Kaikki (KA:3.639, Hajonta:0.918)

Lisätiedot

Toiminta- ja taloussuunnitelma vuosi 2016

Toiminta- ja taloussuunnitelma vuosi 2016 Toiminta- ja taloussuunnitelma vuosi 2016 Pyhtään Naisvoimistelijat ry 2 TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2016 Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ... 3 2. SEURAN TOIMINTATAVOITTEET... 3 3. TOIMINNAN KESKEISET HAASTEET...

Lisätiedot

E-kirja on helposti saatavilla, kun tietää, mistä hakee. (mies, yli 55-v.)

E-kirja on helposti saatavilla, kun tietää, mistä hakee. (mies, yli 55-v.) E-kirja on helposti saatavilla, kun tietää, mistä hakee. (mies, yli 55-v.) SeAMK:n Kirjasto- ja tietopalvelun opiskelijoiden syyskuussa 2010 tekemän E-kirjakyselyn tuloksia TAUSTATIETOJA Kyselytutkimus

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA johtreht/4 1 SUOMENKIELISEN TYÖVÄENOPISTON JOHTOKUNTA 26.5.2009

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA johtreht/4 1 SUOMENKIELISEN TYÖVÄENOPISTON JOHTOKUNTA 26.5.2009 HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA johtreht/4 1 4 POHJOISEN ALUEOPISTON ESITTELY Sto EHDOTUS Merkitään tiedoksi. Lisätiedot: Vattula Kaarina, aluerehtori (pohjoinen alueop.), puhelin 310 88541 ESITTELIJÄ Historiaa

Lisätiedot

Hämeenlinnan kaupunki Asiakastyytyväisyys 2011 Kulttuuripalvelut - kirjastot

Hämeenlinnan kaupunki Asiakastyytyväisyys 2011 Kulttuuripalvelut - kirjastot Hämeenlinnan kaupunki Asiakastyytyväisyys 2011 Kulttuuripalvelut - kirjastot Tutkimusraportti 9.1.2012 Mikko Kesä Merja Lehtinen Innolink Research Oy TUTKIMUKSESTA YLEENSÄ Tämä on Hämeenlinnan kulttuuripalveluiden

Lisätiedot

The Adult Temperament Questionnaire (the ATQ, 77-item short form) AIKUISEN TEMPERAMENTTIKYSELY

The Adult Temperament Questionnaire (the ATQ, 77-item short form) AIKUISEN TEMPERAMENTTIKYSELY 2007 Mary K. Rothbart, D. E. Evans. All Rights Reserved. Finnish translation: Professor Katri Räikkönen-Talvitie and the Developmental Psychology Research Group, University of Helsinki, Finland The Adult

Lisätiedot

Hämeenlinnan kaupunginkirjaston tuotteistaminen

Hämeenlinnan kaupunginkirjaston tuotteistaminen Hämeenlinnan kaupunginkirjaston tuotteistaminen Irmeli Isokivijärvi Palvelupäällikkö Hämeenlinnan kaupunginkirjasto Hämeen maakuntakirjasto 25.3.2011 Kuntaliitoksen myötä kaupunki siirtyi tilaaja-tuottaja

Lisätiedot

Kulttuuritapahtumien kuluttajat ja ei-kuluttajat: näkemyksiä, taustoja, toiveita

Kulttuuritapahtumien kuluttajat ja ei-kuluttajat: näkemyksiä, taustoja, toiveita Kulttuuritapahtumien kuluttajat ja ei-kuluttajat: näkemyksiä, taustoja, toiveita Lippupisteen seminaari Korjaamo, Helsinki 27.5.2008 Timo Cantell Sibelius-Akatemia timo.cantell@siba.fi Suomalaisten konserteissa

Lisätiedot

Työtä nuorille ja hyvinvointia ikääntyneille kulttuurista- hanke

Työtä nuorille ja hyvinvointia ikääntyneille kulttuurista- hanke Työtä nuorille ja hyvinvointia ikääntyneille kulttuurista- hanke Toivotamme hyvää kesää ja kiitämme yhteistyöstä tästä on kiva jatkaa. Eri puolella Kaakkois-Suomea pilotoitiin luovia osallistavia ryhmätoimintoja

Lisätiedot

NUORTEN TALO. Miten Nuorten talo syntyi?

NUORTEN TALO. Miten Nuorten talo syntyi? NUORTEN TALO Miten Nuorten talo syntyi? NUORTEN TALON HISTORIA 2009: YLILYÖNTI AVASI OVENSA OSANA ETSIVÄÄ TYÖTÄ Etsivä työ avasi tammikuussa matalan kynnyksen kohtaamispaikka Ylilyönnin osana perustyötä.

Lisätiedot

VANHEMMAT JA RYHMÄN VASTUUHENKILÖT

VANHEMMAT JA RYHMÄN VASTUUHENKILÖT VANHEMMAT JA RYHMÄN VASTUUHENKILÖT Välitämme ja vastaamme lapsesta, asetamme rajat Ohjaamme lapsiamme omatoimisuuteen Pyrimme kasvattamaan lapsiamme terveisiin elämäntapoihin huom! Esimerkin voima :) Tarjoamme

Lisätiedot

Ratamo-kirjastojen ja Lopen kirjaston asiakaskysely 2016

Ratamo-kirjastojen ja Lopen kirjaston asiakaskysely 2016 Ratamo-kirjastojen ja Lopen kirjaston asiakaskysely 2016 1. Vastaajan sukupuoli: Vastaajien määrä: 1237 mies 19% 22% 16% 22% 24% nainen 81% 78% 84% 78% 76% 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% Hausjärvi

Lisätiedot

Henkilökohtaisen avun hakeminen. Työpaja

Henkilökohtaisen avun hakeminen. Työpaja Henkilökohtaisen avun hakeminen Työpaja 10.10.2013 Vammaispalvelulaki - Henkilökohtainen apu liittyy vammaispalvelulakiin. - Vammaispalvelulaki uudistui 1.9.2009. - Vammaispalvelulakia muutettiin, jotta

Lisätiedot

Kärkölän uimahallin asiakastyytyväisyyskysely

Kärkölän uimahallin asiakastyytyväisyyskysely KÄRKÖLÄ Kärkölän uimahallin asiakastyytyväisyyskysely 22.3.-30.4.2016 YHTEENVETO KÄRKÖLÄ KÄRKÖLÄ www.karkola.fi Kärkölän kunta Virkatie 1, 16600 Järvelä 044 770 2200 Perustiedot Kysely toteutettiin lomakekyselynä

Lisätiedot

TERVETULOA RIPPIKOULUUN!

TERVETULOA RIPPIKOULUUN! TERVETULOA RIPPIKOULUUN! Mikä ihmeen ripari? Edessäsi on nyt ainutkertainen elämän jakso, jolloin sinulla on mahdollisuus osallistua rippikouluun yhdessä ikätovereidesi kanssa. Rippikoulussa eli riparilla

Lisätiedot

Hevosharrastuksen merkitys ja ratsastuskouluyrittäjän mietteitä kuntayhteistyöhön Minna Martin-Päivä. Forssa

Hevosharrastuksen merkitys ja ratsastuskouluyrittäjän mietteitä kuntayhteistyöhön Minna Martin-Päivä. Forssa Hevosharrastuksen merkitys ja ratsastuskouluyrittäjän mietteitä kuntayhteistyöhön Minna Martin-Päivä Forssa 14.6.2010 Esityksen sisältö: Hevosharrastuksen merkitys Kunnalle Harrastajille/perheille Hevosyritys

Lisätiedot

Kehitysvammaliitto ry. RATTI-hanke. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun.

Kehitysvammaliitto ry. RATTI-hanke. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun. RISKIARVIOINTILOMAKE 1. Henkilön nimi Pekka P. 2. Asia, jonka henkilö haluaa tehdä. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun. 3. Ketä kutsutaan mukaan

Lisätiedot

Kokemuksia kerhotoiminnasta

Kokemuksia kerhotoiminnasta Kokemuksia kerhotoiminnasta Kerhopäivinä koulussa on aina myönteinen sutina. Ovat oppilaat ja ohjaajat sama hehku kasvoillaan touhottamassa sinne tänne. Siinä tulee rehtorinakin tunne, että tämähän toimii!

Lisätiedot

Senioribarometri 2006. SEINÄJOEN KAUPUNKI SOSIAALI- JA TERVEYSKESKUS / HJ www.seinajoki.fi

Senioribarometri 2006. SEINÄJOEN KAUPUNKI SOSIAALI- JA TERVEYSKESKUS / HJ www.seinajoki.fi Senioribarometri 2006 Senioribarometrin tarkoitus Päätimme heti pilotoida myös Senioribarometrin, sillä vanhemman väestön tarpeet ja toiveet ovat meille tärkeitä sekä toiminnallisesti että taloudellisesti.

Lisätiedot

Miten sinne pääsee? Paikallismuseoiden markkinointi ja saavutettavuus

Miten sinne pääsee? Paikallismuseoiden markkinointi ja saavutettavuus Miten sinne pääsee? Paikallismuseoiden markkinointi ja saavutettavuus Kotkan paikallismuseo seminaari 27.4. Riina Nurmio, maakuntatutkija Etelä-Karjalan museo Potentiaalisista kävijöistä pitää saada kävijöitä

Lisätiedot

Liikkuvan Arjen Design KÄYTTÄJÄPROFIILIT. Metropolia Ammattikorkeakoulu Hanna Laisi, Sabella Kiias & Noora Hokkanen

Liikkuvan Arjen Design KÄYTTÄJÄPROFIILIT. Metropolia Ammattikorkeakoulu Hanna Laisi, Sabella Kiias & Noora Hokkanen KÄYTTÄJÄPROFIILIT Metropolia Ammattikorkeakoulu Hanna Laisi, Sabella Kiias & Noora Hokkanen KÄYTTÄJÄPROFIILIT TYÖMATKAPYÖRÄILIJÄ SATUNNAINEN PYÖRÄILIJÄ RETKIPYÖRÄILIJÄ MAANTIEPYÖRÄILIJÄ MAASTOPYÖRÄILIJÄ

Lisätiedot

Ikääntyvien palvelutarvekartoitus

Ikääntyvien palvelutarvekartoitus Ikääntyvien palvelutarvekartoitus Alueiden ennakointiseminaari 14.3.2013 Tuukka Arosara, projektipäällikkö Hanna Silvennoinen, projektisuunnittelija POKETTI-hanke Ikääntyvät mukaan tulevaisuustyöhön! Vuosi

Lisätiedot

Hämeenlinnan kaupunginkirjaston kokoelmatyö. Irmeli Isokivijärvi Palvelupäällikkö, Hämeenlinna Forssa 19.11.2015

Hämeenlinnan kaupunginkirjaston kokoelmatyö. Irmeli Isokivijärvi Palvelupäällikkö, Hämeenlinna Forssa 19.11.2015 Hämeenlinnan kaupunginkirjaston kokoelmatyö Irmeli Isokivijärvi Palvelupäällikkö, Hämeenlinna Forssa 19.11.2015 Tietoa Hämeenlinnasta Asukkaita n. 68 000 Vuoden 2009 alusta Hauho (4000), Kalvola (3500),

Lisätiedot

Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa

Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa Minä rupesin hakemaan toppipaikkaa muutama kuukautta ennen kun tulin Sloveniaan. Minulla on kavereita, jotka työskentelee mediassa ja niiden kautta

Lisätiedot

Lehmusreitti. www.lahtitravel.fi. 2 of 20

Lehmusreitti. www.lahtitravel.fi. 2 of 20 1 of 20 Lehmusreitti Patikointireitti kiertää kaupungin keskustaa maisemapaikalta toiselle luonnonmukaisissa puistometsissä: Salpausselän harjulla, lehdoissa, kallioilla, kuusikoissa ja Vesijärven rannalla.

Lisätiedot

Kartoituskoonti Rajakylä Pateniemi Herukka alueelta Syksy 2015

Kartoituskoonti Rajakylä Pateniemi Herukka alueelta Syksy 2015 Kartoituskoonti Rajakylä Pateniemi Herukka alueelta Syksy 2015 Millaista toimintaa toivoisit asuinalueellasi olevan: Lapsille: Pienten lasten liikuntakerhotoimintaa Kokkikoulua 1-6 lk:sille (nykyisessä

Lisätiedot

Kurrekoti. Ammatillinen perhekoti. Ø koti seitsemälle lapselle. Ø kaksi tukiasuntoa, kun aika on kypsä omien siipien kokeiluun.

Kurrekoti. Ammatillinen perhekoti. Ø koti seitsemälle lapselle. Ø kaksi tukiasuntoa, kun aika on kypsä omien siipien kokeiluun. S Y K S Y 2 0 1 3 Kurrekoti Ammatillinen perhekoti Loistava sijainti! päiväkoti 500 m alakoulu 500 m yläkoulut 6km ja 12 km Lahti 12 km Nastola 12 km Helsinki 100 km E75 moottoritieliittymä 2 km Villähteen

Lisätiedot

Timo Martikainen ICT, Varia. Matka Kiinassa

Timo Martikainen ICT, Varia. Matka Kiinassa Matka Kiinassa Reissu lähti liikkeelle 30.10.2016 Helsinki Vantaa -lentokentältä. Mukaan lähti 7 opiskelijaa ja ensimmäiseksi 1,5 viikoksi kolme opettajaa: Jarno, Arttu ja Heimo. Kaikkia vähän jännitti,

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Tikkurilan Taitoluisteluklubi

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Tikkurilan Taitoluisteluklubi Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille Tikkurilan Taitoluisteluklubi 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana Ice Melody Ice Sympathy Ice melody Luistelukoulu/ Timantit Ice Sympathy Luistelukoulu

Lisätiedot

LähiTapiola vuonna 2020 miten menestymme?

LähiTapiola vuonna 2020 miten menestymme? LähiTapiola vuonna 2020 miten menestymme? LähiTapiola vuonna 2020 Palautekysely 22.8.2014 miten menestymme? Palautekysely 22.8.2014 Vastasiko asiaosuus odotuksianne? 4,96 1 1,5 2 2,5 3 3,5 4 4,5 5 5,5

Lisätiedot

Kirjasto on. arjen luksusta. Monipuolisesta ja dynaamisesta kirjastosta voimme olla aidosti ylpeitä ja esimerkkinä muulle maailmalle.

Kirjasto on. arjen luksusta. Monipuolisesta ja dynaamisesta kirjastosta voimme olla aidosti ylpeitä ja esimerkkinä muulle maailmalle. Kirjasto on arjen luksusta Monipuolisesta ja dynaamisesta kirjastosta voimme olla aidosti ylpeitä ja esimerkkinä muulle maailmalle. Arvostettu edelläkävijä Lisää hyvinvointia Kirjasto on niin tuttu osa

Lisätiedot

TYRNÄVÄN KUNTASTRATEGIA

TYRNÄVÄN KUNTASTRATEGIA TAUSTAA Markkuun seudun kyläyhdistys ja aiemmin kylätoimikunta on toiminut aktiivisesti pian 20 vuotta Kylän alueella asuu tällä hetkellä arviolta yli 300 henkeä Aktiivista ja elinvoimaista ydinmaaseutua

Lisätiedot

1 Taustatietoja (rasti ruutuun)

1 Taustatietoja (rasti ruutuun) KOUVOLAN KAUPUNGIN YHTEISPALVELUPISTEIDEN ASIAKASPALVELUKYSELY Yhtspalvelupisteet ovat paikallistiedon ja ylsasioinnin keskuksia, joista saa opastusta ja ylsneuvontaa Kouvolan kaupungin ja yhtstyökumppanden

Lisätiedot

Aluetoiminnan tarvekartoitus. 142 vastausta avoinna Kanavat; Liikuttaja, useat eri fb-sivut, yhdistyspalveluiden nettisivut

Aluetoiminnan tarvekartoitus. 142 vastausta avoinna Kanavat; Liikuttaja, useat eri fb-sivut, yhdistyspalveluiden nettisivut Aluetoiminnan tarvekartoitus 142 vastausta avoinna 15.12.-15.1.2017 Kanavat; Liikuttaja, useat eri fb-sivut, yhdistyspalveluiden nettisivut 1. Tiedätkö mihin latualueeseen yhdistyksesi kuuluu? 2. Pidätkö

Lisätiedot

MUN MYRTSI -MOBIILISOVELLUSKOKEILU

MUN MYRTSI -MOBIILISOVELLUSKOKEILU MUN MYRTSI -MOBIILISOVELLUSKOKEILU 1.9. 30.11.2016 Alustava vastausraportti (28.11.2016) Vantaan kaupunkisuunnittelussa tehdään parhaillaan suunnitelmaa tulevaisuuden Myyrmäestä. Suunnitelmalla varmistetaan

Lisätiedot

Lapsen oma arvio päivähoidosta Päiväkodissa parasta on leikkiminen.

Lapsen oma arvio päivähoidosta Päiväkodissa parasta on leikkiminen. 23.10.2009 Kunnallisen päivähoidon laatukyselyjen tulokset kevät 2009 Lapsen oma arvio päivähoidosta Päiväkodissa parasta on leikkiminen. 23.10.2009 1 Ketkä käyttivät ja missä yhteydessä? Kysely tehtiin

Lisätiedot

Perusopetuskysely Koko perusopetus 2016, vertailut vuosiin 2013 ja 2014

Perusopetuskysely Koko perusopetus 2016, vertailut vuosiin 2013 ja 2014 Perusopetuskysely 2016 Koko perusopetus 2016, vertailut vuosiin 2013 ja 2014 Taustatietoja Kysely toteutettiin toukokuun lopulla 2016 Linkki kyselyyn lähetettiin Helmin kautta 4099 oppilaan 7966:lle huoltajalle

Lisätiedot

2. JAKSO - MYÖNTEINEN MINÄKUVA Itsenäisyys, turvallisuus, itseluottamus, itseilmaisu

2. JAKSO - MYÖNTEINEN MINÄKUVA Itsenäisyys, turvallisuus, itseluottamus, itseilmaisu 2. JAKSO - MYÖNTEINEN MINÄKUVA Itsenäisyys, turvallisuus, itseluottamus, itseilmaisu Jokaisella lapsella tulisi olla itsestään kuva yksilönä joka ei tarvitse ulkopuolista hyväksyntää ympäristöstään. Heillä

Lisätiedot

FSD2536 Lähiliikuntapaikkojen arviointi 2005: vanhemmat

FSD2536 Lähiliikuntapaikkojen arviointi 2005: vanhemmat KYSELYLOMAKE Tämä kyselylomake on osa Yhteiskuntatieteelliseen tietoarkistoon arkistoitua tutkimusaineistoa FSD2536 Lähiliikuntapaikkojen arviointi 2005: vanhemmat Kyselylomaketta hyödyntävien tulee viitata

Lisätiedot

Hankerekisterin käyttäjäkysely 2015

Hankerekisterin käyttäjäkysely 2015 Hankerekisterin käyttäjäkysely 2015 1 Yleensä kyselystä Kyselyssä selvitettiin vastaajien mielipiteitä hankerekisterin käytöstä sekä siihen liitetyistä visualisoinneista Se oli auki 3.12.-18.12.2015 Vastaajia

Lisätiedot

LIIKUNTAKYSELY RAPORTTI

LIIKUNTAKYSELY RAPORTTI 2013 LIIKUNTAKYSELY RAPORTTI RAUTALAMMIN KUNTA LIIKUNTATOIMI Liikuntakysely Rautalammin kunnan työikäisille (16-64v.) toteutettiin tammi-helmikuussa 2013. Liikuntakyselyn tavoitteena oli kartoittaa työikäisten

Lisätiedot

Vastaus Lukumäärä Prosentti 20% 40% 60% 80% 100% Tilat olivat asiallisen hyvät. Välinne AV nykyvaatimusten mukaiset. Aikataulut pitvät erinomaisesti.

Vastaus Lukumäärä Prosentti 20% 40% 60% 80% 100% Tilat olivat asiallisen hyvät. Välinne AV nykyvaatimusten mukaiset. Aikataulut pitvät erinomaisesti. Hoivakas Pohjois-Karjala loppuevaluointikysely Yhteenvetoraportti N=9 Julkaistu: 16.5.2011 Ohjelman nimi: Hoivakas Pohjois-Karjala, loppuarviointi Tekijän nimi ja yhteystiedot: Pietari Sipponen/Osuuskunta

Lisätiedot

OMAISKYSELY. 1. Kuinka hyvin omaisesi viihtyy hoivakodissa. 2. Omat huomioni omaiseni viihtymisestä. 3. Ruokailun järjestäminen

OMAISKYSELY. 1. Kuinka hyvin omaisesi viihtyy hoivakodissa. 2. Omat huomioni omaiseni viihtymisestä. 3. Ruokailun järjestäminen OMAISKYSELY 1. Kuinka hyvin omaisesi viihtyy hoivakodissa 1=heikosti 2=välttävästi 3=tyydyttävästi 4=hyvin 5=erinomaisesti Keskiarvo: 3,4 2. Omat huomioni omaiseni viihtymisestä Vastaajien määrä: 4 - Juuri

Lisätiedot

Arvoisa Ville Niinistö,

Arvoisa Ville Niinistö, Arvoisa Ville Niinistö, Olitte haastateltavana TV 2:ssa eräänä iltana. Suoraselkäisesti ja rohkeasti, suorastaan intohimoisesti puolustitte Suomeen tulleitten pakolaisten oikeuksia. Hienoa. Heistä saadaan

Lisätiedot

Kyselytutkimus. Lappeenrannan nuorisotoimen sometiimi

Kyselytutkimus. Lappeenrannan nuorisotoimen sometiimi Kyselytutkimus Lappeenrannan nuorisotoimen sometiimi Kysyimme Lappeenrantalaisilta lapsilta, nuorilta ja aikuisilta heidän mielikuvia nuorisotoimesta (painottaen nuoria). Näin he vastasivat. Lapset Lapset

Lisätiedot

Metsästysinto Mitä metsästysinto on? Myönteinen ominaisuus

Metsästysinto Mitä metsästysinto on? Myönteinen ominaisuus Metsästysinto Mitä metsästysinto on? - Myönteinen ominaisuus, jonka arvostelu suoritetaan samoin kuin muidenkin positiivisten ominaisuuksien arvostelu. Annetut metsästysintopisteet lisäävät loppupisteitä

Lisätiedot

Koululaiset toivovat lisää harrastetunteja ja omatoimista harrastamista koulupäivän yhteyteen

Koululaiset toivovat lisää harrastetunteja ja omatoimista harrastamista koulupäivän yhteyteen Valtakunnallinen koululaiskysely: Koululaiset toivovat lisää harrastetunteja ja omatoimista harrastamista koulupäivän yhteyteen Neuvotteleva virkamies Iina Berden, OKM Operatiivinen johtaja Janne Jauhiainen,

Lisätiedot

Kysely. 1. Minkä kunnan kirjastossa asioit pääsääntöisesti? Valitse yksi vaihtoehto. 2. Sukupuoli. 3. Ikä

Kysely. 1. Minkä kunnan kirjastossa asioit pääsääntöisesti? Valitse yksi vaihtoehto. 2. Sukupuoli. 3. Ikä Kysely 1. Keuruu 0 Multia 0 Mänttä 0 Ruovesi 0 57 2. Sukupuoli (N=52) Nainen 41 Mies 11 3. Ikä Alle 18-vuotias 3 18-29-vuotias 3 30-39-vuotias 7 40-49-vuotias 5 50-65-vuotias 21 Yli 65-vuotias 18 4. Kuinka

Lisätiedot

IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU

IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU 26.8.2010 1(7) IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU Kunnanvaltuuston päättämä Ideamylly on pyörinyt vinhaa vauhtia. Esityksiä, aloitteita, asioita ja

Lisätiedot

Käyttää pinsettiotetta, liikelaajuus rajoittunut, levoton. Suositellaan toimintaterapiaa, jonka tavoitteena on parantaa silmän-käden yhteistyötä ja

Käyttää pinsettiotetta, liikelaajuus rajoittunut, levoton. Suositellaan toimintaterapiaa, jonka tavoitteena on parantaa silmän-käden yhteistyötä ja Leikkiä oppia liikkua harjoitella syödä nukkua terapia koulu päiväkoti kerho ryhmä haluta inhota tykätä jaksaa ei jaksa Käyttää pinsettiotetta, liikelaajuus rajoittunut, levoton. Suositellaan toimintaterapiaa,

Lisätiedot

SEURATIEDOTE 2/2012. Tapahtumia ja uutisia SB Naantalista 7.6.2012. Tässä SB Naantalin vuoden 2012 toisessa seuratiedotteessa ovat esillä:

SEURATIEDOTE 2/2012. Tapahtumia ja uutisia SB Naantalista 7.6.2012. Tässä SB Naantalin vuoden 2012 toisessa seuratiedotteessa ovat esillä: SEURATIEDOTE 2/2012 Tapahtumia ja uutisia SB Naantalista 7.6.2012 Tässä SB Naantalin vuoden 2012 toisessa seuratiedotteessa ovat esillä: Kauden avaustilaisuus TestiPäivä syyskuussa Ilmaiset seurakoulutukset

Lisätiedot

Haluaisin mennä nukkumaan Verbi + verbi + verbi

Haluaisin mennä nukkumaan Verbi + verbi + verbi Verbien rektioita Haluaisin mennä nukkumaan Verbi + verbi + verbi Jos lauseessa on useita verbejä, missä muodossa 2. tai 3. verbi ovat? -Jos lauseessa on useita verbejä peräkkäin, 1. verbi taipuu normaalisti,

Lisätiedot

Tampereen kaupunki Kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden käyttötutkimus 2011

Tampereen kaupunki Kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden käyttötutkimus 2011 Tampereen kaupunki Kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden käyttötutkimus 2011 Tutkimusraportti 23.11.2011 KAISA MÄKI-KIHNIÄ Tutkimuskonsultti JUUSO HEINISUO Tutkimuspäällikkö, raportointi T U T K I M U K

Lisätiedot

Katsauksia tuloksiin 30.10.2014

Katsauksia tuloksiin 30.10.2014 20 Katsauksia tuloksiin 30.10.20 Sisältö 1 Laskettelijasegmentit ja harrastajamäärät 2 Mielipiteet lajista ja hiihtokeskusten toiminnasta 3 Hiihtokeskusten palvelut ja niiden käyttö 4 Tiedotus 5 Toiveita

Lisätiedot

Miks toi sai enemmän?! - millintarkkaa sisarusrakkautta monikkoperheessä. Janna Rantala Lastenpsykiatri Pari- ja perhepsykoterapeutti Helmikuu 2017

Miks toi sai enemmän?! - millintarkkaa sisarusrakkautta monikkoperheessä. Janna Rantala Lastenpsykiatri Pari- ja perhepsykoterapeutti Helmikuu 2017 Miks toi sai enemmän?! - millintarkkaa sisarusrakkautta monikkoperheessä Janna Rantala Lastenpsykiatri Pari- ja perhepsykoterapeutti Helmikuu 2017 Ennakkokäsityksiä Mitä sisarussuhteelta ylipäätään odotetaan

Lisätiedot

Maastoon matalalla kynnyksellä. Tiiina Riikonen

Maastoon matalalla kynnyksellä. Tiiina Riikonen Maastoon matalalla kynnyksellä Tiiina Riikonen PyöräPolku hanke 2014-2015 Hanke keskittyi maastopyöräilyyn luontoympäristössä. Maastopyöräily on monipuolinen laji. Kuntoliikuntana, ulkoiluna, retkeilynä

Lisätiedot

Yleisiä kommentteja kokeesta.

Yleisiä kommentteja kokeesta. Lukuvuoden fysiikan valtakunnallisen kokeen palaute.6. Palautteita yhteensä 454 oppilaan tuloksesta. Pistekeskiarvo 7,6 joka vastaa arvosanaa 6,5. Oppilaita per pistemäärä 5 5 5 5 4 6 8 4 6 8 4 6 8 4 6

Lisätiedot

Kirjasto updated yhteiskehittäminen

Kirjasto updated yhteiskehittäminen Helsingin kaupunginkirjasto & Demos Helsinki Kirjasto updated yhteiskehittäminen Kirjasto treenaa nuoria -hanke 1) PARANNUKSIA PALVELUKULTTUURIIN Nuorilla oli kirjastosta huonoja asiakaspalvelukokemuksia

Lisätiedot

ÄLÄ VASTAA TÄHÄN VERSIOON

ÄLÄ VASTAA TÄHÄN VERSIOON ÄLÄ VASTAA TÄHÄN VERSIOON Opetus- ja kulttuuriministeriön koululaiskysely 2017 Hei, vuosi sitten lähetin kouluusi kyselyn, mitä sinä ja muut oppilaat haluaisitte harrastaa koulussa iltapäivisin. Kyselyyn

Lisätiedot

Kuntaneuvottelut, Palaute

Kuntaneuvottelut, Palaute Kuntaneuvottelut, Palaute 1. Oletko? VSSHP:n viranhaltija 0 1 2 3 Kuntien edustaja Muu, 2. Kutsu 0 1 2 3 3. Kokoustilat, Haartmanin, Learning cafe-tilat 0 1 2 3. Aikataulussa pysyminen 0 1 2 3 . Ajan riittävyys

Lisätiedot

Henkilöpeli Uusia kasvoja viestintätiimissä

Henkilöpeli Uusia kasvoja viestintätiimissä Henkilöpeli Uusia kasvoja viestintätiimissä Posted on 14.8.2015 by helehilt Kirjaston viestintätiimi sai kesän lopulla lisäystä, kun Sofia Blanco Sequeiros aloitti korkeakouluharjoittelunsa viestinnän

Lisätiedot

RAY TUKEE BAROMETRIN KYSELYLOMAKE Rauman MTY Friski Tuult ry

RAY TUKEE BAROMETRIN KYSELYLOMAKE Rauman MTY Friski Tuult ry Tässä kyselyssä järjestötoiminta = Rauman Friski Tuult ry:n toiminta Kyselyitä lähetettiin marraskuussa yhdistyksen jäsenkirjeen mukana kappaletta. Kyselyn vastausprosentti oli, % JÄRJESTÖTOIMINTAAN OSALLISTUMINEN

Lisätiedot

Voit itse päättää millaisista tavaroista on kysymys (ruoka, matkamuisto, CD-levy, vaatteet).

Voit itse päättää millaisista tavaroista on kysymys (ruoka, matkamuisto, CD-levy, vaatteet). Kirjoittaminen KESKITASO Lyhyet viestit: 1. Ystäväsi on lähtenyt lomamatkalle ja pyytänyt sinua kastelemaan hänen poissa ollessaan kukat. Kun olet ystäväsi asunnossa, rikot siellä vahingossa jonkin esineen.

Lisätiedot

86. Oman seuran analyysi 4/15/14

86. Oman seuran analyysi 4/15/14 86. Oman seuran analyysi // Oman seuran analyysi Vastaajat Ikä 0 8 6 % % 6 % alle -7 8-9 0-9 0-6 6 + Kaikki (KA:.9, Hajonta:.0) (Vastauksia:) Oman seuran analyysi Vastaajat Sukupuoli 0 8 6 7 % % Nainen

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunginkirjaston nuortentila. Salla Erho

Rovaniemen kaupunginkirjaston nuortentila. Salla Erho Rovaniemen kaupunginkirjaston nuortentila Salla Erho 9.5.2012 Rovaniemen kaupunginkirjasto Lapin maakuntakirjasto Kirjaston ulkoisen ilmeen määrittäjä: Alvar Aalto Aalto-sali, pääkirjaston keskus Pääkirjasto

Lisätiedot

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen ilot Koulun jälkeen rättipoikki, kotiin laahustin tien poikki. Ajattelin: voisin mennä nukkumaan, ihan vain hetkeksi torkkumaan. Sitten

Lisätiedot

7 keinoa lisätä kirjasi myyntiä

7 keinoa lisätä kirjasi myyntiä 7 keinoa lisätä kirjasi myyntiä montako tietokirjaa pitää myydä, että olisit suomessa bestseller? Bestseller-listalle Suomessa tietokirjalla on päässyt vuonna 2014 jos on myynyt yli 13500 kappaletta tai

Lisätiedot

KVPS:n vuokra-asunnot. Kouvola Pasi Hakala

KVPS:n vuokra-asunnot. Kouvola Pasi Hakala KVPS:n vuokra-asunnot Kouvola 8.6.2016 Pasi Hakala Kehitysvammaisten Palvelusäätiö Perustettu vuonna 1992 (Kehitysvammaisten Tukiliitto) Omaisjärjestötaustainen valtakunnallinen palvelujen kehittäjä ja

Lisätiedot

Annalan päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelma

Annalan päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelma 15.1.2015 Annalan päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelma Annalan päiväkoti on perustettu vuonna 1982 ja se sijaitsee omalla isolla tontillaan keskellä matalaa kerrostaloaluetta. Lähellä on avara luonto

Lisätiedot

Miten liikkuminen näkyy Helsingin varhaiskasvatuksen strategisissa linjauksissa?

Miten liikkuminen näkyy Helsingin varhaiskasvatuksen strategisissa linjauksissa? Miten liikkuminen näkyy Helsingin varhaiskasvatuksen strategisissa linjauksissa? Strategia => viraston tuloskortti => alueen toimintasuunnitelma Sanoista tekoihin Onko tuloskortin kirjaus näkynyt toimintana

Lisätiedot

MATKAILUN TALOUDELLISET VAIKUTUKSET KIVIJÄRVELLÄ KESÄ 2013 TALVI 2014. 29.8.2014 Mika Niskanen

MATKAILUN TALOUDELLISET VAIKUTUKSET KIVIJÄRVELLÄ KESÄ 2013 TALVI 2014. 29.8.2014 Mika Niskanen MATKAILUN TALOUDELLISET VAIKUTUKSET KIVIJÄRVELLÄ KESÄ 2013 TALVI 2014 Toimeksiantaja Kivijärven kunta KÄYTETTY MENETELMÄ Menomenetelmä Tulomenetelmä Asukaskyselyt (keskiarvot) Kuntatilastot Mökkikyselyt

Lisätiedot

Kirjastoautotoiminta murroksessa yhteenveto kirjastoautojen tilanteesta Suomessa

Kirjastoautotoiminta murroksessa yhteenveto kirjastoautojen tilanteesta Suomessa 9.8.2016 Kirjastoautotoiminta murroksessa yhteenveto kirjastoautojen tilanteesta Suomessa Taustaa Suomen kirjastoseura selvitti kirjastoautojen tilannetta verkkokyselyllä kesäkuussa 2016. Kysely lähetettiin

Lisätiedot