Hieno innostunut porukka synnytti 16 uutta ideaa nuorten työllisyyden parantamiseksi. Yllätetään yhteiskunta JAM

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Hieno innostunut porukka synnytti 16 uutta ideaa nuorten työllisyyden parantamiseksi. Yllätetään yhteiskunta JAM 28.4.2014"

Transkriptio

1 Hieno innostunut porukka synnytti 16 uutta ideaa nuorten työllisyyden parantamiseksi Yllätetään yhteiskunta JAM

2 Yllätetään yhteiskunta JAM Yllätetään yhteiskunta JAM innosti jälleen Paasitornissa 28.4.! Monipuolisten osallistujien innovoinnin tuloksena syntyi 16 uutta ideaa nuorten työllistymisen edistämiseksi. Esittelemme tässä e-kirjassa ideat kiteytetysti. Olemme koonneet tämän kirjasen aukeamille kiteytyksen kaikista Jamissa synnytetyistä ideoista. Nyt sitten yhdessä edistämme näitä. Toivomme myös, että kirjanen puhaltaa tapaamisessamme hehkuneen innostuksen ja luovuuden kipinän uudelleen hehkumaan. Joidenkin ideoiden nimet ovat jo muuttuneet idean jalostumisen mukana mutta tässä on alkuperäiset. Tämä toinen uudella tavalla toteutettu laajempi Yllätetään yhteiskunta -tapaaminen onnistui hienosti, mutta se oli vasta ensi askeleita opin tiellä. Jameista oppineina viemme konseptin eri kaupunkeihin, kehittämishaluisiin ja eteenpäin katsoviin kaupunkeihin. Yllätetään yhteiskunta terveisin Jari Raitanen

3 Yllätetään yhteiskunta jäsenet, jotka mahdollistivat kaiken tämän Coor Service Management Hakonen Group Deep Lead Katja Noponen Lauttasaaren liikuntakeskus Bowl Circus Eventgarden Schneider Electric Luja Group Nuorten Akatemia Kirkkohallitus MPY Fazer Pfizer Iin Micropolis Työ ja elinkeinoministeriö Työvalmennus Futuuri StaffPoint

4

5

6

7 Virtuaalijukka Ihmiset ja pienyritykset tarvitsevat apua somessa, nettisivujen käyttämisessä ja luomisessa yms. Virtuaalijukka on palvelu, johon liittyy sekä apua tarjoavia nuoria että apua tarvitsevia ihmisiä ja firmoja. Palvelu on maksullinen. Mukaan pyritään saamaan mm. oppilaitoksia, joista joissakin toimii jo osuuskuntia. Ideassa hyödynnetään koulujen ATK-luokkia, jotka seisovat suuren osan päivästä ja erityisesti koko kesän tyhjinä. Hardware on siis olemassa. Idean kokeilupaikkakuntana Kotka, jossa on esimerkiksi korkea nuorisotyöttömyys. Kokeiluun kutsutaan mukaan oppilaitoksia, senioreita (kansallisella senioriliitolla 135 paikallisyhdistystä). Kokeilun kehittäminen aloitetaan tulevana kesänä, valmis syyskuussa 2014.

8

9 Vintageverstas Ideana on ostaa yrityksistä poistettavaa, vielä täysin käyttökelpoista IT-kalustoa. Kalusto ja käyttökoulutus paketoidaan yhteen, asiakaspalvelijat (=nuoret) tarjoavat paketteja ikääntyneille. Nuoret hoitavat itse myynnin ikääntyneille esimerkiksi puhelinmyyntinä. Sen jälkeen he hoitavat laitepaketin ostajalle sekä koulutuksen. Paketti pitää sisällään tarvittaessa kaiken pc:stä nettiyhteyteen ja puhelimeen. Idean kokeilu tehdään Maunulassa. Otetaan yhteys laitteiden liisausfirmaan laitteiden hankkimiseksi. Mukaan myös nettiyhteyksiä tarjoava yritys sekä nuorten työpaja. Kokeilun toteutuksesta vastaa 4H-yhdistys. Kokeilun ajankohta tarkentuu myöhemmin.

10

11 Tarkoitus Tuodaan nuoret ja ikääntyneet yhteen nuoret ohjaavat vanhempia ITasioissa, vanhemmat taas jakavat nuorille kokemuksiaan työelämästä. Vaihdetaan digiosaamista elämänkokemukseen. Kokeiluun valitaan sama määrä nuoria ja ikääntyneitä. Tapaamisessa nuori antaa 45 minuuttia digikoulutusta, sitten vanhempi jakaa saman ajan kokemuksiaan työelämästä. Voidaan liittää Eläkeliiton Helsingin piirin olemassa oleviin koulutuksiin.

12

13 Somepaketti järjestöille Suomessa on paljon järjestöjä, joilla on tarve mennä sosiaaliseen mediaan, mutta ei taitoja siihen. Somepaketti ratkaisee asian. Se myös auttaa järjestöjä saamaan uusia jäseniä ja madaltaa kynnystä liittyä. Järjestöillä on usein myös varsin antiikkisia nettisivustoja. Suomessa on rekisteröityä järjestöä. Nuoret tarjoavat palveluna somepakettia sekä nettisivusuunnittelua. Mukaan tarvitaan muutama keskusjärjestö, esim. Allianssi tms.

14

15 Nuorten Digi Oy Palvelu, jossa nuoret myyvät digiosaamistaan. Ei välikäsiä, kokonaan luonnontuote. Helsingin NMKY:llä on kesällä 2014 Kesämökki-hanke, johon Nuorten Digi Oy:n kehittäminen voidaan liittää. Otetaan käyttöön resursseja, esimerkiksi koulut ja nuorisotalot. Koulut käyttöön 24/7. ATK-luokat ovat suurimman osan vuorokaudesta tyhjillään. Kokeilu toteutetaan Helsingin NMKY:n toimialueella. Vastuuhenkilönä ideatiimissä toiminut Amir, mukana myös Ari HNMKY:stä. Mukaan myös Aaltoyliopiston pienyrittäjäkeskus. Kokeilu käynnistetään kesällä 2014.

16

17 Moukari Moukari murtaa muureja. Nuorilla on paljon osaamista, jolle olisi kysyntää. He voivat muuttaa osaamisensa rahaksi. Esimerkiksi digiosaamista, jota erityisesti vanhemmat ihmiset tarvitsevat. Perustetaan digipalvelu, josta saa tietoa esim. yrityksen perustamiseen. Moukari raivaa pois byrokraattiset esteet, esim. tulorajat erilaisia korvauksia saavilta. Moukari tekee itsensä työllistämisen mahdolliseksi. Voit yrittää ja tehdä työtä, vaikka olet koulun penkillä, saat työttömyyskorvausta tms. "Syyttävä sormi" > kun esiin tulee tapauksia, joissa byrokratia asettaa esteitä nuoren työllistymiselle tai yrittämiselle, ne tuodaan esiin esim. Hesarissa. Kauden lopussa palkitaan taho, joka on parhaiten parantanut tapansa Syyttävä sormi -pystillä.

18

19 Nuorten bisneskoulu Nuorten bisneskoulu on vuotiaille tarkoitettu idea, jossa opetetaan nuorille mitä yrittäminen on. Bisneskoulu toteutetaan sekä fyysisenä kouluna että virtuaalisesti. Kokeilua varten kootaan kaksi ammattikoululaisten ja lukiolaisten ryhmää. Heille kootaan opetusmoduleita kerran kuukaudessa, näin heille kertyy kokeilun aikana yhteensä 40 tuntia opetusta ja yrittäjyyden opettelua. Kokeilu alkaa syyskuussa ja jatkuu helmikuuhun asti, jolloin järjestetään 24 h bisnesassembly, jonka aikana osallistujilla on 24 h aikaa kehittää bisnesplan. Kokeilu alkaa syyskuussa, työ käynnistetään jo keväällä 2014.

20

21 Lanseeraustuki Autetaan jo olemassa olevaa Matias Mäkitalon palkittua ideaa. Mestari/kisälli, nuori antaa nuorelle apua yrityksen perustamisessa. Asiakas reittaa nuoren, jos ei ole vielä saanut reittauksia, kokeneempi eli mestari auttaa kisälliä. Mestari taas saa itselleen näkyvyyttä, nuori rohkaisua. Seuraava steppi yhteys Matiakseen. 4-H voisi liittää tämän osaksi jo järjestämiään työelämäkursseja.

22

23 Lähiduuni Työllistetään nuoria paikallisesti hyödyntämällä digitaalimaailmaa. Luodaan paikallinen digitaalinen foorumi, jossa työnhakijat hakevat työlle tekijöitä, nuoret tarjoavat itseään töihin. Valitaan kokeilualueelta 25 yrittäjää, jotka laittavat avoimet paikat digitaaliselle ilmoitustaululle. Mukaan koulut, kaupunki, yritykset. Nuoret rakentavat palvelun itse. Lähiduuniportaali voidaan sijoittaa myös kokeilukaupunkien sivuille. Kokeilualueet Kerava ja Helsingin Sörnäinen. Kokeilu käyntiin syksyllä 2014.

24

25 Kamu Kamu on ratkaisu yhteydenpidon tarpeeseen esimerkiksi isovanhemman ja lapsenlapsen välillä. Kamu on digitaalinen, tuunattava syliystävä, jonka kautta ikääntynyt voi pitää yhteyttä läheisiinsä. Nuoret luovat ja myyvät lopputuotteet. Kokeilussa tarkoituksena ei ole tehdä lopputuotetta, vaan tarjota perusmallit, syliystävään tarvittavat moottoriosat ja appsi. Kamut personoidaan niin, että nuori saa tietää esimerkiksi kuinka usein mummi on pidellyt syliystävää sylissään. Tuote markkinoidaan esim. verkostomarkkinoinnilla. Järjestetään kilpailu, jossa valitaan paras syliystävä. Kokeilun ajankohta tarkentuu myöhemmin.

26

27 Helppo homma Helppo homma on nettifoorumi, aktiivinen etsintäsovellus, jonka kautta voi hakua erilaisia palveluja. Palvelu on lyhytkestoista, paikallista. Sovelluksessa kohtaavat työn tarjoajat ja työn hakijat paikallisesti. Kokeilussa esimerkiksi luokka kerää retkeä varten rahaa. Kokeilupaikkakuntina Vantaan Korso sekä Rajamäki. Kokeilun ajankohta tarkentuu myöhemmin.

28

29 finnishsummer.com Suomibrandia markkinoidaan nyt vain perinteisillä medioilla. Nyt luodaan nuorten toimesta monikanavainen markkinointi-idea, jossa käytetään vain ei-perinteisiä medioita ja esitellään ei-perinteisiä kohteita. Ideaan valjastetaan 500 nuorta tuottamaan monikanavaista materiaalia mm. someen. Tehdään myös oma sivusto, jolla käyttöliittymä. Kohderyhmänä turistit, media yritykset jne. Kokeiluun tarvitaan projektiryhmä. jolla vetäjä. Mukaan valjastetaan mm. joku IT-alan toimija, TE-keskukset, TEKES, Suomen brändityöryhmä sekä digitaaliseen mainontaan erikoistunut markkinointitoimisto. Platformi rakennetaan kesällä 2014, kokeilu alkaa kesällä 2015, jolloin myös kesätyöntekijät voivat osallistua.

30

31 Digitaalinen ura Tavallisesti ura perustuu steppeihin: peruskoulu, lukio, opinnot, ammatti, ammatissa eteneminen. Digitaalinen ura antaa mahdollisuuden näyttää osaamisensa ilman virallisia kvalifikaatioita. Nuori saa digitaalista osaamiskertymää suorittaen, ei muodollisen koulutuksen kautta. Hän kerää credittejä toimimalla. Syntyy digitaalinen cv. Oma intohimo on motivaattorina. Tehdään ohjelma, joka kerää digitaalisen cv:n. Tehdään 1 vuoden rekrytointikampanja, myös mahdollisesti esim. sijoituskilpailu. Kokeilu rahoitus- ja ohjelmistoalalla. Staffpoint on kiinnostunut kehittämään kokeilua.

32

33 Digimanageri On paljon tahoja, jotka haluavat myydä nuorille. Digimanageri kokoaa porukan nuoria, jotka tietävät aivan viimeisimmät trendit, mikä on kuumin juttu. Nuorisoporukka toimii yrityksille konsulttina. Nuoret työllistävät itsensä liittymällä Digimanageri-verkostoon, olemalla oman elämänsä asiantuntijoita. Mukana managerit ja moderaattorit.

34

35 Bloggaamisesta ammatti Bloggaajat ovat tämän hetken tähtitoimittajia. Kokeiluun haemme 10 työtöntä nuorta, joilla on kyky kirjoittaa. Tavoitteena saada heille bloggaamisesta ammatti. Springhouse hakee työtä etsivistä nuorista10 bloggaajaa ja valmentaa heidät työelämän ja yrittäjyyden vaatimuksiin. Eventgarden hoitaa mm. palkanmaksuliikenteen. Kaukomarkkinat tarjoaa foorumin, yrityksellä on tarpeita tiedottaa ja herättää keskustelua tuotteista ja palveluista.

36

37 Henkilökohtainen digiavustaja Palvelu tuskastuneille, yksinäisille, ikääntyneille, digiavuttomille. Digiavustaja on some-lifecoach, coachit opettavat sosiaalisen median käyttöä. Palvelussa tarjotaan someopetuksen lisäksi kaikenlaisia muita digipalveluja, mm. kuvien tallentamista ja käsittelyä, wordin käyttöä yms. Se tapahtuu sekä paikan päällä että virtuaalisesti. Palvelupisteinä voivat toimia mm. kaupunginkirjastot, seurakunnat. Palvelu voidaan integroida myös jo olemassa olevan IT-palveluyrityksen palveluksi. Kokeilu toteutetaan Pakilassa, jossa seurakunta organisoi kokeilun. Mukana nuoria, isovanhempia, eläkeläisjärjestöjä. Kokeilun ajankohta tarkentuu myöhemmin.

38 JAM osallistujat Osallistuneet Amir Benatia Heimo Langinvainio Jussi Hirvelä Rami Nousiainen Antti Kylliäinen Heljä Balmer Kari Väänänen Risto Lehtinen Antti Lötjönen Henrik Forsgård Katja Harinen Sirpa Paatero Antti Yrtti Ilkka Haahtela Katja Noponen Tanja Harinen Ari Inkinen Jaana Rautakoski Kim Dannholm Tanja Parviainen Ari Kunelius Janne Marttinen Lauri Virkkunen Tapio Aaltonen Arja-Liisa Mauno Janne Savolainen Maija Kotamäki Tarja Levo Eero Tiainen Jari Raitanen Mikko Tanner Tia Teckenberg Elina Juntunen, Jenni Heinonen Miku Raitanen Tiina Hoskari Elina Lomperi Joni Vesalainen Minna Kriikku Tiina Kivisaari Elsa Jehkonen Jouni Ahonen Minna Lindholm-Lähde Tommi Kinnunen Erkki Henttonen Juha Oinonen Minna Sirviö Tommi Laitio Hassan Maikal Juha Stenbäck Minna-Maari Harmaala Tuomas Lehtinen Heidi Ekholm-Talas Jukka Nieminen Noora Tainio Ville Turkka Heikki Vuojakoski Jukka Salo Ola Laaksonen Ville Vainio Jukka Suomela Päivi Saatsi

39 Kiitos! Lisätiedot ideoiden etenemisestä sekä Yllätetään yhteiskunta ryhmästä jari.raitanen(at)devoi.fi

Kolmen nuorisoraadin ja hyvän fiiliksen voimin erinomaisia ideoita Iin nuorten hyväksi. Yllätetään yhteiskunta JAM - Ii 13.10.2014

Kolmen nuorisoraadin ja hyvän fiiliksen voimin erinomaisia ideoita Iin nuorten hyväksi. Yllätetään yhteiskunta JAM - Ii 13.10.2014 Kolmen nuorisoraadin ja hyvän fiiliksen voimin erinomaisia ideoita Iin nuorten hyväksi Yllätetään yhteiskunta JAM - Ii 13.10.2014 Yllätetään yhteiskunta JAM - Ii 13.10.2014 Yllätetään yhteiskunta JAM Ii

Lisätiedot

Suomi kaapista ulos! Organisoidaan 10.000 uutta vientihenkilöä viemään Suomi-tuotteita. Yllätetään yhteiskunta JAM 18.11.2014

Suomi kaapista ulos! Organisoidaan 10.000 uutta vientihenkilöä viemään Suomi-tuotteita. Yllätetään yhteiskunta JAM 18.11.2014 Suomi kaapista ulos! Organisoidaan 10.000 uutta vientihenkilöä viemään Suomi-tuotteita Yllätetään yhteiskunta JAM 18.11.2014 Yllätetään yhteiskunta JAM Suomi kaapista ulos! Yllätetään yhteiskunta JAM in

Lisätiedot

Hyvällä fiiliksellä 15 pilottia nuorten hyväksi. Yllätetään yhteiskunta JAM 3.2.2014

Hyvällä fiiliksellä 15 pilottia nuorten hyväksi. Yllätetään yhteiskunta JAM 3.2.2014 Hyvällä fiiliksellä 15 pilottia nuorten hyväksi Yllätetään yhteiskunta JAM 3.2.2014 Yllätetään yhteiskunta JAM 3.2.2014 Yllätetään yhteiskunta Jam rokkasi Paasitornissa 3.2.! Osallistujia oli yhteensä

Lisätiedot

KOULULAISTEN TUTUSTUMINEN TYÖELÄMÄÄN

KOULULAISTEN TUTUSTUMINEN TYÖELÄMÄÄN 2/2008 TYÖMARKKINAT 2 Ari Sipilä/Birgitta Ruuti/ar 5.2.2008 1(2) KOULULAISTEN TUTUSTUMINEN TYÖELÄMÄÄN Teknologiateollisuus ry, Metallityöväen Liitto ry, Toimihenkilöunioni TU ry ja Erityisalojen toimihenkilöliitto

Lisätiedot

JAM. mahdottomasta mahdollinen 3/2/14

JAM. mahdottomasta mahdollinen 3/2/14 JAM mahdottomasta mahdollinen 3/2/14 1 TÄMÄN YLLÄTETÄÄN YHTEISKUNTA -KIRJASEN OVAT MAHDOLLISTANEET: TYÖ -JA ELINKEINOMINISTERIÖ SCHNEIDER ELECTRIC FINLAND OY 2 STAFFPOINT-KONSERNI KATJA NOPONEN OY HELSINGIN

Lisätiedot

CASE SILLANRAKENTAJA. Työseminaari Euroopan Globalisaatiorahasto EGR Oulun seudun rakennemuutoksessa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus 22.5.

CASE SILLANRAKENTAJA. Työseminaari Euroopan Globalisaatiorahasto EGR Oulun seudun rakennemuutoksessa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus 22.5. CASE SILLANRAKENTAJA Työseminaari Euroopan Globalisaatiorahasto EGR Oulun seudun rakennemuutoksessa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus 22.5.2017 Eija Hämäläinen Asiakkuuspäällikkö Oulun Aikuiskoulutuskeskus

Lisätiedot

Säkylä-CC SM Kierrosajat 7 Riiheläinen Riku (A)

Säkylä-CC SM Kierrosajat 7 Riiheläinen Riku (A) 1 (142) 7 Riiheläinen Riku (A) 1 15:13,08 0:20,84 2 14:52,24 0:00,00 3 15:05,58 0:13,34 2 (142) 8 Eriksson Toni (A) 1 13:55,64 2 14:01,00 0:00,00 3 14:08,72 0:07,72 4 14:16,29 0:15,29 5 14:53,03 0:52,03

Lisätiedot

Iso kysymys: Miten saan uusia asiakkaita ja kasvatan myyntiä internetin avulla? Jari Juslén 2014 2

Iso kysymys: Miten saan uusia asiakkaita ja kasvatan myyntiä internetin avulla? Jari Juslén 2014 2 Jari Juslén 2014 1 Iso kysymys: Miten saan uusia asiakkaita ja kasvatan myyntiä internetin avulla? Jari Juslén 2014 2 Agenda Myynnin suurin ongelma Ongelman ratkaiseminen, ensimmäiset vaiheet Jari Juslén

Lisätiedot

OHJAAMO STAGE HÄMEENLINNA Vuosi Veera Takala-Tikkanen/ Ohjaamokoordinaattori

OHJAAMO STAGE HÄMEENLINNA Vuosi Veera Takala-Tikkanen/ Ohjaamokoordinaattori OHJAAMO STAGE HÄMEENLINNA Vuosi 2018 Veera Takala-Tikkanen/ Ohjaamokoordinaattori Mikä Ohjaamo? - Ohjaamo on palvelua alle 30 vuotiaille nuorille. - Ohjaamoissa tarjotaan henkilökohtaista neuvontaa, ohjausta

Lisätiedot

Luotu: :14 Jokamiehen 7-ottelun tuloksia Sivu 1(5)

Luotu: :14 Jokamiehen 7-ottelun tuloksia Sivu 1(5) Luotu: 29.9.2015 0:14 Jokamiehen 7-ottelun tuloksia 1992-2015 Sivu 1(5) (1) Heinonen Risto 1997 M35 PB 5821 14,3 903 (1) 180 978 (1) 15,12 869 (3) 26.0 776 (13) 603 859 (2) 48,58 833 (11) 2,37,4 603 (57)

Lisätiedot

Työhönvalmentaja etsii työlleen tekijän

Työhönvalmentaja etsii työlleen tekijän Yhdenvertaisuusseminaari 30.11.2017 Helsinki Työhönvalmentaja etsii työlleen tekijän Yhdenvertaisuus työelämässä 30.11.2017 Anne Korhonen Mitä mielikuvia tai ajatuksia tulee mieleen sanasta työhönvalmentaja?

Lisätiedot

Work Pilots Oy:n nopea kokeilu Helsingin kouluissa

Work Pilots Oy:n nopea kokeilu Helsingin kouluissa Julkinen loppuraportti 20.2.2019 Work Pilots Oy:n nopea kokeilu Helsingin kouluissa Helsingin koulujen nopeiden kokeilujen ohjelma I, syyslukukausi 2018 Kokeilun tavoitteet Kokeilun tavoitteena oli toimivan

Lisätiedot

Salon mest karsinnan tulokset finalistit

Salon mest karsinnan tulokset finalistit n mest karsinnan tulokset 2019 + finalistit 13.04.2019 Ohessa karsinnan tulokset, päivitetty 23.4.19. Finaalit pelataan 25.-27.5.19 La 25.5.19 klo:12:00 Veteraanit ja Seniorit Su 26.5.19 klo:12:00 B-Miehet

Lisätiedot

Kangasala Sk talkoolista Tampereen Iltarastit Ma Kangasalan lukio. Pekka Kannus, ,

Kangasala Sk talkoolista Tampereen Iltarastit Ma Kangasalan lukio. Pekka Kannus, , 1 Ma 25.3.2019 Kangasalan lukio Pekka Kannus, 0405047593, pekka.kannus@uta.fi Ratamestari Jere Ahonen, 050499845, jere.ahonen@live.com Matti Rintanen, 0405314599, matti.rintanen@gmail.com Harri Pajula

Lisätiedot

AUTA-hanke Miten autamme heitä, jotka eivät itse pysty käyttämään digitaalisia palveluja? Johanna Nurmi

AUTA-hanke Miten autamme heitä, jotka eivät itse pysty käyttämään digitaalisia palveluja? Johanna Nurmi AUTA-hanke Miten autamme heitä, jotka eivät itse pysty käyttämään digitaalisia palveluja? 30.5.2017 Johanna Nurmi AUTA-hanke kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen asettama toimikausi 30.6.2016-31.12.2017

Lisätiedot

Sykäys -vuosikello

Sykäys -vuosikello Sykäys -vuosikello 2019-2020 ELOKUU Viikko 33 13.8. klo 14 Sykäys-tiimin tapaaminen kaupungintalolla Viikko 34 Perustaisinko yrityksen, Yrityssalo Oy 21.8. klo 14:30 16:00 Kolmas kaffe Yrityssalossa Miten

Lisätiedot

AVAAMME UUSIA OVIA TYÖELÄMÄÄN - keikka kerrallaan. Jari Raitanen Jan 2016

AVAAMME UUSIA OVIA TYÖELÄMÄÄN - keikka kerrallaan. Jari Raitanen Jan 2016 AVAAMME UUSIA OVIA TYÖELÄMÄÄN - keikka kerrallaan Jari Raitanen Jan 2016 NUORET TARVITSEVAT TYÖKOKEMUSTA Talous digitalisoituu ja teollinen tuotanto vähenee. Työpaikkojen kadotessa yhä useampien on etsittävä

Lisätiedot

Work Pilots Oy:n nopea kokeilu Helsingin kouluissa

Work Pilots Oy:n nopea kokeilu Helsingin kouluissa Julkinen loppuraportti 20.2.2019 Work Pilots Oy:n nopea kokeilu Helsingin kouluissa Helsingin koulujen nopeiden kokeilujen ohjelma I, syyslukukausi 2018 Kokeilun tavoitteet Kokeilun tavoitteena oli toimivan

Lisätiedot

Yllätetään yhteiskunta JAM. Kestävän Kehityksen New Spirit 2.12.2014

Yllätetään yhteiskunta JAM. Kestävän Kehityksen New Spirit 2.12.2014 Yllätetään yhteiskunta JAM Kestävän Kehityksen New Spirit 2.12.2014 Yllätetään yhteiskunta JAM 2.12.2014 - yllätti asiantuntijat ja antoi heille mahdollisuuden ajatella toisin Yllätetään yhteiskunta -ryhmän,

Lisätiedot

YRITTÄJYYSPOLKU. Nuorten työllisyyspalvelut

YRITTÄJYYSPOLKU. Nuorten työllisyyspalvelut YRITTÄJYYSPOLKU Lahden nuorisopalvelut Nuorten työllisyyspalvelut Matti Martikainen Lappeenrannan teknillinen yliopisto LUT Lahti Tuija Oikarinen Yrittäjyyden ja työn murros - Yrittäjyys mahdollisuutena

Lisätiedot

Suomen Cup - Rovaniemi

Suomen Cup - Rovaniemi Suomen Cup - - 23..203 3:7:00 28346 Martti Jylhä 3:57.00 Finaali 2 3 22733274 Ville Nousiainen 3:59.23 Finaali 3 6 2752649 Juho Mikkonen Kuhmo-Ski 4:04.6 Finaali 4 2 27538885 Anssi Pentsinen 3:58.99 Finaali

Lisätiedot

Classic Motocross Cup Heinola Kierrosajat 1 Piippola Pauli (Classic A)

Classic Motocross Cup Heinola Kierrosajat 1 Piippola Pauli (Classic A) 16.8.2014 17:16:25 1 (134) 1 Piippola Pauli (Classic A) 1 2:22,60 0:19,74 2 2:02,86 0:00,00 3 2:54,59 0:51,73 16.8.2014 17:16:25 2 (134) 3 Väkeväinen Tom (Classic A) 1 2:09,60 2 2:33,70 0:09,43 3 2:24,27

Lisätiedot

Savo-Karjalan AM sprintti Liperin Käsämässä tulokset 19.08.2012

Savo-Karjalan AM sprintti Liperin Käsämässä tulokset 19.08.2012 1 Savo-Karjalan AM sprintti Liperin Käsämässä tulokset 19.08.2012 H21 3.0 km (Lähti: 7, Keskeytti: 0, Hylätty: 0) 1. Aaro Asikainen Kalevan Rasti 15.57 2. Santeri Silvennoinen Kalevan Rasti 16.55 +58 3.

Lisätiedot

Helka Pirinen. Esimies muutoksen johtajana

Helka Pirinen. Esimies muutoksen johtajana Helka Pirinen Esimies muutoksen johtajana Talentum Helsinki 2014 Copyright 2014 Talentum Media Oy ja Helka Pirinen Kansi: Ea Söderberg, Hapate Design Sisuksen ulkoasu: Sami Piskonen, Suunnittelutoimisto

Lisätiedot

Auli Sirviö 1963 yleinen Kangasala 333 Hanna Lilja 1986 yleinen Tiistenjoki 334 Eija Kestilä 1976 yleinen Jyväskylä 335 Erika Parviainen 1995 yleinen

Auli Sirviö 1963 yleinen Kangasala 333 Hanna Lilja 1986 yleinen Tiistenjoki 334 Eija Kestilä 1976 yleinen Jyväskylä 335 Erika Parviainen 1995 yleinen KUNTO+ NAISET kisailijan nimi syntymä vuosi ikäsarja paikkakunta kilpailija numero Helena Laaksonen 1966 yleinen Tampere 300 Tiina Penttilä-Metso 1966 yleinen triva, Nokia 301 Maria Laine 1982 yleinen

Lisätiedot

Hassen 12/12 Tervasaari-hölkkämaratoonin ja Paras kolmesta ja kymmenestä kilpailun tulokset 2018 ( ) Maraton

Hassen 12/12 Tervasaari-hölkkämaratoonin ja Paras kolmesta ja kymmenestä kilpailun tulokset 2018 ( ) Maraton Maraton Hassen 12/12 Tervasaari-hölkkämaratoonin ja Paras kolmesta ja kymmenestä kilpailun tulokset 2018 (20.11.2018) 1.Tolksdorf Jonathan 3.21.10 (M 40/1) 2.Laitinen Seppo 3.27.50 (M 65/1) 3.Mäenpää Seppo

Lisätiedot

Hervanta 30-vuotta Juhlakisa 2003 Mäkihyppy Hyppyrimäki: Hervanta K10 Arvostelutuomarit : A: Matti Nieminen, B: Pekka Tuohi, C: Viljo Sadeharju

Hervanta 30-vuotta Juhlakisa 2003 Mäkihyppy Hyppyrimäki: Hervanta K10 Arvostelutuomarit : A: Matti Nieminen, B: Pekka Tuohi, C: Viljo Sadeharju Hervanta 30-vuotta Juhlakisa 2003 Hyppyrimäki: Hervanta K10 Arvostelutuomarit : A: Matti Nieminen, B: Pekka Tuohi, C: Viljo Sadeharju Sarja : Aloittelijat Ilmoittautuneita 8 Loppuun suorittaneita 8 10,0

Lisätiedot

J. Kivelä,?, O. Rissanen, Juhani Mattila, Ossian Peltola, Antti Solja, Tapio Vuorinen?, Karl-Erik Ladau, Martti Siukosaari,?

J. Kivelä,?, O. Rissanen, Juhani Mattila, Ossian Peltola, Antti Solja, Tapio Vuorinen?, Karl-Erik Ladau, Martti Siukosaari,? TamRU:n hallitukset Kuvia hallituksista vuodesta 1959 vuoteen 2014. Tietoja lisätään, kun saadaan. Hallitus 1959 J. Kivelä,?, O. Rissanen, Juhani Mattila, Ossian Peltola, Antti Solja, Tapio Vuorinen?,

Lisätiedot

2.00,2 Ilmo Siitari ,59 Henri Manninen ,0 Väinö Lestelä ,8 Tapio Nykänen ,8 Erkki Oikarinen -70

2.00,2 Ilmo Siitari ,59 Henri Manninen ,0 Väinö Lestelä ,8 Tapio Nykänen ,8 Erkki Oikarinen -70 100 m: 10,93 Tero Heikkinen -94 11,18 Hannu Hokkanen -84 11,1 Tapani Nykänen -80 11,44 Pasi Tervonen -90 11,2 Kalevi Vauhkonen -70 11,54 Jari Pynnönen -87 11,57 Reijo Erkkilä -84 11,4 Seppo Kupila -56

Lisätiedot

Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien asettaminen eduskuntavaaleja varten. Valmistelija: hallintosihteeri Toini Heinonen, puh.

Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien asettaminen eduskuntavaaleja varten. Valmistelija: hallintosihteeri Toini Heinonen, puh. Kaupunginhallitus 10 19.01.2015 Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien asettaminen eduskuntavaaleja varten Kh 10 Valmistelija: hallintosihteeri Toini Heinonen, puh. 02 761 1110 Eduskuntavaalit toimitetaan

Lisätiedot

TULOKSET Pohjoismainen metsästysammunta Pohjoismainen metsästysammunta SM-2012 Nilsiä

TULOKSET Pohjoismainen metsästysammunta Pohjoismainen metsästysammunta SM-2012 Nilsiä TULOKSET Pohjoismainen metsästysammunta Pohjoismainen metsästysammunta SM-0 Nilsiä 7:3 HIRVI etunimi sukunimi seura lopputulos ratko 3 4 5 6 7 8 9 0 3 4 5 6 7 8 9 0 3 4 5 6 7 8 9 30 3 3 33 34 35 36 37

Lisätiedot

PELAAJAT JOUKKUEITTAIN

PELAAJAT JOUKKUEITTAIN PELAAJAT JOUKKUEITTAIN AMIGOS Kone MP HyZä Porski Tenuskebat Rockottajat Kotipojat Yhteensä 15 pelaajaa O M S Y J Intke Niko AMIGOS 0+0 0+0 0+0 0+0 0+1 0+1 6 0 2 2 0 Hassinen Mikko AMIGOS ei pel. ei pel.

Lisätiedot

Henkilökohtainen kilpailu joukkuekisan yhteydessä

Henkilökohtainen kilpailu joukkuekisan yhteydessä Henkilökohtainen kilpailu 18.9.12 joukkuekisan yhteydessä D21 1 Jenni Mettälä Kunto 30.24 2 Soila Saarnio Kunto 46.27 3 Jaana Marjoniemi Kunto 48.43 4 Johanna Salo Kunto 1.22.44 5 Minna Pelkonen Kunto

Lisätiedot

CLASSIC -- Overall Match Results PoP Action 2014 Printed toukokuu 25, 2014 at 17:06

CLASSIC -- Overall Match Results PoP Action 2014 Printed toukokuu 25, 2014 at 17:06 CLASSIC -- Overall Match Results 1 100,00 813,6041 55 Lento, Mika FIN 2 92,26 750,6043 56 Parviainen, Pasi FIN 3 90,54 736,6376 47 Koski, Mikko FIN PC2 4 83,94 682,9043 59 Asikainen, Mikko FIN 5 82,32

Lisätiedot

Hirvenhiihdon ISM-kilpailut 2016

Hirvenhiihdon ISM-kilpailut 2016 Hirvenhiihdon ISM-kilpailut 2016 Ilomantsi, 14.02.2016 Yksilökilpailut M 1. Lemmetty Timo 6 PS 275 (29:07) 296 (0m/-2m) 528 (88) 1099 2. Varis Jukka 8 PK 266 (30:35) 276 (+7m/+5m) 546 (91) 1088 3. Seppä

Lisätiedot

SM-kilpailut Tulokset. Helsingin Työväen Luistelijat ry. Helsingin Luistinkiitäjät ry. 500m Miehet 1.osa 2.osa

SM-kilpailut Tulokset. Helsingin Työväen Luistelijat ry. Helsingin Luistinkiitäjät ry. 500m Miehet 1.osa 2.osa 500m Miehet 1.osa 2.osa yht.pisteet ero 1 30 Mika POUTALA HTL 36,50 37,04 73,54 2 44 Tuomas NIEMINEN SU 37,09 37,92 75,01 1,47 3 37 Risto ROSENDAHL HTU 38,15 37,77 75,92 2,38 4 52 Markus PUOLAKKA HLK 38,59

Lisätiedot

MODIFIED -- Overall Match Results Wasamatch 2010 Printed heinäkuu 25, 2010 at 16:22

MODIFIED -- Overall Match Results Wasamatch 2010 Printed heinäkuu 25, 2010 at 16:22 MODIFIED -- Overall Match Results 1 100,00 581,0665 30 Hujala, Saku FIN 2 81,52 473,6923 58 Ahonen, Marko J FIN 3 75,42 438,2276 133 Paldanius, Reino S FIN 4 52,85 307,0647 61 Koskimaa, Samuli FIN 5 52,48

Lisätiedot

Miten muut ovat pulman ratkaisseet?

Miten muut ovat pulman ratkaisseet? IDEASTA ETEENPÄIN Saat osaamista ja näkemystä oman ideasi edistämiseksi kohti markkinoita. Teemoina ovat; idean kypsyyden arviointi, idean jalostaminen tuotteeksi tai palveluksi, keksintöjen suojaaminen,

Lisätiedot

Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi

Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi Palvelun tuottavat yhteistyössä oikeusministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö ja Koordinaatti - Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus Nuorten vaikuttamispalvelu

Lisätiedot

Classic Motocross Heinola Kierrosajat 35 Lahti Jukka (Classic A)

Classic Motocross Heinola Kierrosajat 35 Lahti Jukka (Classic A) 1 (129) 35 Lahti Jukka (Classic A) 1 3:12,46 0:24,17 2 2:48,29 0:00,00 1 2:38,80 2 2:40,66 0:00,00 3 2:45,05 0:04,39 4 8:44,45 6:03,79 1 2:36,81 2 2:42,99 0:02,31 3 2:41,95 0:01,27 4 2:42,56 0:01,88 5

Lisätiedot

Fite Club Pool (Tennis) Kierros 3/2013,

Fite Club Pool (Tennis) Kierros 3/2013, Sivu 1 (6) LOHKO A / TASO A A B C D E F G Pist. A Leppo Aleksi A-A 11-7 7-5 6-6 12-3 13-6 9 B Barthélémy David 7-11 B-B 10-2 7-7 6-6 8-5 10-3 8 C Pesonen Jarkko 5-7 2-10 C-C 11-5 7-6 13-4 6 D Korhonen

Lisätiedot

Seuraottelun tulokset

Seuraottelun tulokset Seuraottelun tulokset 10.09.2018 Pihkan 229 Keu 199 H21 H35 H40 H45 H50 A 6.9 km 1 Petteri Muukkonen KeU 0:41:50 2 Ilkka Juutilainen KeU 0:49:19 0:07:29 3 Ilari Ilmakunnas Pihkan 1:03:10 0:21:20 5 Janne

Lisätiedot

# Pelaaja Seura Yhteensä

# Pelaaja Seura Yhteensä Teerenpeli Tour 2015 kokonaistilanne - 3 parasta tulosta lasketaan mukaan SCR # Pelaaja Seura 1 2 3 4 5 6 Yhteensä 1 El- Ghaoui Mohamed MeG 79 86 80 84 243 2 Lehtikangas Jari LG 85 76 85 85 246 3 Lindqvist

Lisätiedot

Myyrmäen Kalamiehet ry 1 (8) 31.03.2015

Myyrmäen Kalamiehet ry 1 (8) 31.03.2015 Myyrmäen Kalamiehet ry 1 (8) 31.03.2015 TALVEN 2015 TULOKSIA 1. Kerhon omat kilpailut Sarjakilpailut: Miehet: 1. Tomi Ojanperä 56 pistettä 2. Arto Männistö 50 pistettä 3. Mikko Väänänen 49 pistettä Naiset:

Lisätiedot

ITÄ-SUOMEN MESTARUUSKILPAILUT JOROINEN

ITÄ-SUOMEN MESTARUUSKILPAILUT JOROINEN TULOKSET..009 19:09 SARJA M Kainulainen Olavi PS 95 9 191 1 45 51 Mankinen Mika PS 89 95 184 5 Seppä Timo SS 91 90 181 Eskelinen 4 1 Jukka PS 95 81 17 5 59 Hassinen Ari PK 89 81 170 Kirjavainen 4 Mikko

Lisätiedot

Rovaniemen seudun riistanhoitoyhdistyksen mestaruuskilpailut Pahkamaan ampumaradalla 27.8.2006. Hirvi

Rovaniemen seudun riistanhoitoyhdistyksen mestaruuskilpailut Pahkamaan ampumaradalla 27.8.2006. Hirvi Rovaniemen seudun riistanhoitoyhdistyksen mestaruuskilpailut Pahkamaan ampumaradalla 27.8.2006 Hirvi Naiset 1. Ritva Tuisku Poikajärvi 66 2. Seija Kuoksa Seurujärvi 50 70 1. Aarne Vähäsarja Poikajärvi

Lisätiedot

SM-keskimatka R2 2012 ORGANISAATIOKAAVIO. SM-2012 organisaatio. Sivu 1. Yleisvastuu = kilpailun johtoryhmä. Työryhmät, joilla on sektorivastuu

SM-keskimatka R2 2012 ORGANISAATIOKAAVIO. SM-2012 organisaatio. Sivu 1. Yleisvastuu = kilpailun johtoryhmä. Työryhmät, joilla on sektorivastuu SM-keskimatka R2 2012 SM-2012 organisaatio ORGANISAATIOKAAVIO Yleisvastuu = kilpailun johtoryhmä Kilpailunjohtaja Varajohtaja Pääsihteeri pääratamestari Tulospalvelupäällikkö Kenttäpäällikkö Tiedottaja/Markkinointi

Lisätiedot

NUORTEN TALOUSOSAAMINEN. Tutkimus suomalaisnuorten talousosaamiseen liittyvistä asenteista ja toiveista.

NUORTEN TALOUSOSAAMINEN. Tutkimus suomalaisnuorten talousosaamiseen liittyvistä asenteista ja toiveista. NUORTEN TALOUSOSAAMINEN Tutkimus suomalaisnuorten talousosaamiseen liittyvistä asenteista ja toiveista. 1 Taloudellinen tiedotustoimisto TAT tarjoaa tietoa sekä kokemuksia taloudesta, työelämästä ja yrittäjyydestä.

Lisätiedot

PELAAJAT JOUKKUEITTAIN

PELAAJAT JOUKKUEITTAIN PELAAJAT JOUKKUEITTAIN AMIGOS Tenuskebat Kotipojat Porski Kone MP Rohellus Kone MP Porski Kotipojat Rohellus Tenuskebat Kone MP Porski Yhteensä 19 pelaajaa Semi Finaali O M S Y J Hassinen Mikko AMIGOS

Lisätiedot

Yhteiskunta-, yritys- ja työelämätiedon paketti laajennetulle työssäoppijoille

Yhteiskunta-, yritys- ja työelämätiedon paketti laajennetulle työssäoppijoille Yhteiskunta-, yritys- ja työelämätiedon paketti laajennetulle työssäoppijoille 1. Tässä opintojaksossa painotetaan työelämätaitoja ja yrittäjyyttä. Lisäksi käsitellään lyhyesti oman talouden suunnittelua.

Lisätiedot

Tuloksia ja kokemuksia. Digipolku (Maaseudun yritystoiminnan digitaalinen kasvupolku)

Tuloksia ja kokemuksia. Digipolku (Maaseudun yritystoiminnan digitaalinen kasvupolku) Tuloksia ja kokemuksia Digipolku (Maaseudun yritystoiminnan digitaalinen kasvupolku) Digipolku-hanke Järjestää yritysten digiloikkaa tukevia tapahtumia yritysten toivomista aiheista Keski-Suomessa lähellä

Lisätiedot

Vanha kenttä: 1987-1992

Vanha kenttä: 1987-1992 JYVÄS-GOLF HOLE-IN-ONE 1978-2010 Vanha kenttä: 1987-1992 1987 1 Matti Tikkinen väylä 6 1988 2 Tuomo Kilpeläinen väylä 8 1989 3 Jaakko Nieminen väylä 6 4 Pertti Virtanen väylä 4 5 Sami Rantakari väylä 6

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2015

Toimintasuunnitelma 2015 Toimintasuunnitelma 2015 2015 Painopisteet Edunvalvonta Yrittäjyys Yritysten taloustilanne Verkostoituminen Porin Yrittäjien Visiot Yhdistyksen jäsentyytyväisyys ja pysyvyys ovat vertailuyhdistyksiä parempi

Lisätiedot

Hassen 7/12 Tervasaari-hölkkämaratoonin tulokset ( ) Maraton

Hassen 7/12 Tervasaari-hölkkämaratoonin tulokset ( ) Maraton Hassen 7/12 Tervasaari-hölkkämaratoonin tulokset (10.03.2018) Maraton 1.Uusitalo Janne 3.55.28 (M 45/1) 2.Halmeenpää Marko 4.34.34 (M 55/1) 3.Koskinen Heikki 4.41.10 (M 65/1) 4.Moilanen Martti 4.45.51

Lisätiedot

Sarjan paras tulos:

Sarjan paras tulos: Eurooppalainen yhdistelmä 2016 1. Katsastus: Ylistaro_1 15.5.2016 4. Katsastus: Vaasa_21.5.2016 2. Katsastus: Ylistaro_2 15.5.2016 5. Katsastus: Mäntsälä SM_29.5.2016 3. Katsastus: Vaasa 21.5.2016 M Sarjan

Lisätiedot

1. Hokkanen Jaana URMAS Savolainen Päivi KAMS Niskanen Eeva K-SMAS

1. Hokkanen Jaana URMAS Savolainen Päivi KAMS Niskanen Eeva K-SMAS Suomen Metsästäjäliitto Pohjois-Savon piiri Hirvenjuoksun PM-kilpailut IISALMI 21.7.2013 Sarja M Paras aika 21.00 1. Väätäinen Kari URMAS 287 254 594 1135 2. Lemmetty Timo Haapamäen HS 300 272 534 1106

Lisätiedot

Tervetuloa Työnvälitykseen

Tervetuloa Työnvälitykseen Tervetuloa Työnvälitykseen Välkommen till Arbetsförmedlingen Finska Tämä on Työnvälitys Haetko työtä? Haluatko lisätietoja työmarkkinoista? Tarvitsetko vinkkejä ja neuvoja löytääksesi haluamasi työn?

Lisätiedot

Suomen Metsästäjäliitto - FinlandsJägarförbund. Kansainvälisten lajien SM-kilpailut Sotkan Ampumarata, KAUHAJOKI

Suomen Metsästäjäliitto - FinlandsJägarförbund. Kansainvälisten lajien SM-kilpailut Sotkan Ampumarata, KAUHAJOKI N Sija Nro Nimi Sarja Piiri Kauris Kettu Gemssi Sika Trap Compak Tulos 1 33 Liina Laine N VS 50 49 50 48 80 92 369 2 79 Anne Tölli N KP 43 41 46 49 92 68 339 3 57 Niina Rauma N Po 49 50 50 45 80 60 334

Lisätiedot

Nuorten tulosperustaiset hankinnat

Nuorten tulosperustaiset hankinnat Nuorten tulosperustaiset hankinnat Tausta Syksyn 2017 budjettiriihessä hallitus päätti lisätä tulosperusteisten hankintojen resursointia TE-hallinnossa Hallituksen linjauksen mukaisesti uudet tulosperusteiset

Lisätiedot

Vapaaehtoistyön johtaminen ja sitouttaminen rekrytoinnin ja sitouttamisen hyvät käytännöt

Vapaaehtoistyön johtaminen ja sitouttaminen rekrytoinnin ja sitouttamisen hyvät käytännöt IDEAKAHVILA: Vapaaehtoistyön johtaminen ja sitouttaminen rekrytoinnin ja sitouttamisen hyvät käytännöt Rekrytointi Henkilökohtainen kontakti/kutsu Pakottaminen/suostuttelu Järjestöjen välinen yhteistyö

Lisätiedot

Toistokarsinta. Maksimikarsinta. Naiset. Sivu 1. Alle 60. Vera Pesonen 1971 Minna Aarnipuro 1980 Laura Tuurala 1983 Mervi Korkeasaari 1972.

Toistokarsinta. Maksimikarsinta. Naiset. Sivu 1. Alle 60. Vera Pesonen 1971 Minna Aarnipuro 1980 Laura Tuurala 1983 Mervi Korkeasaari 1972. Toistokarsinta Naiset Alle 60 Vera Pesonen 1971 Minna Aarnipuro 1980 Laura Tuurala 1983 Mervi Korkeasaari 1972 Alle 70 Annastiina Rajaniemi 1985 Yli 80 Tarja Perälä 1968 Maksimikarsinta Alle 60 Satu Raappana

Lisätiedot

Tulokset Honkasaari parikilpailu

Tulokset Honkasaari parikilpailu Tulokset 20.1.2013 Honkasaari parikilpailu 1 Pekka Turunen 7305 Pekka Leskinen 2733 10038 gr 2 Jaakko Villanen 5949 Terttu Huhtiniemi 1847 7796 gr 3 Jaakko Pöntinen 4449 Jari Karhu 3030 7479 gr 4 Leo Korhonen

Lisätiedot

IDEASTA ETEENPÄIN. Tästä kyse. Miten muut ovat pulman ratkaisseet? Mitä muuta saat?

IDEASTA ETEENPÄIN. Tästä kyse. Miten muut ovat pulman ratkaisseet? Mitä muuta saat? IDEASTA ETEENPÄIN Tästä kyse Saat osaamista ja näkemystä oman ideasi edistämiseksi kohti markkinoita. Teemoina ovat; idean kypsyyden arviointi, idean jalostaminen tuotteeksi tai palveluksi, keksintöjen

Lisätiedot

Kokeiluilla yli esteiden Autetaan asiakkaita digitaalisten palveluiden käyttäjiksi

Kokeiluilla yli esteiden Autetaan asiakkaita digitaalisten palveluiden käyttäjiksi Kokeiluilla yli esteiden Autetaan asiakkaita digitaalisten palveluiden käyttäjiksi AUTA-hankkeen seminaari 8.2.2017 Sami Kivivasara, projektiryhmän PJ AUTA-hanke - Mitä sillä tavoitellaan? - Mihin se liittyy?

Lisätiedot

LOUNAIS-SUOMEN ALUEMESTARUUSKILPAILU

LOUNAIS-SUOMEN ALUEMESTARUUSKILPAILU SaSA:n rata Halikko, Hevonpää 01. - 02.09.2012 0:00:24 25m Olympiapistooli, sarja Y 1. Veli-Matti Torikka SäSA 89 93 83 265 94 93 89 276 541 2. Olli Söderlund RSA 92 93 75 260 91 88 84 263 523 3. Juha

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1. Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien asettaminen europarlamenttivaaleja varten

LOIMAAN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1. Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien asettaminen europarlamenttivaaleja varten LOIMAAN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien asettaminen europarlamenttivaaleja varten Kh 39 Valmistelija: hallintosihteeri Toini Heinonen, puh. 02 761 1110 - - - - - Kaupunginjohtajan

Lisätiedot

Mitä on markkinointiviestintä?

Mitä on markkinointiviestintä? Mitä on markkinointiviestintä? Tiina Karppinen 17.3.2011 Markkinointiviestintä on yrityksen ulkoisiin sidosryhmiin kohdistuvaa viestintää, jonka tarkoituksena on välillisesti tai suoraan saada aikaan kysyntää

Lisätiedot

Sosiaalinen media muuttaa maailman. Nyt! Heti! Nopeasti!

Sosiaalinen media muuttaa maailman. Nyt! Heti! Nopeasti! Sosiaalinen media muuttaa maailman Nyt! Heti! Nopeasti! Sara-Maria Forsberg Syyskuu 2014: 2 elokuvaa ja kansainvälinen levytys-sopimus Maaliskuu 2014: Kassaneiti Sosiaalinen Media YouTube Tuotetaan sisältöä

Lisätiedot

TULOKSET 18:10 SML Itä-Suomen mestaruuskilpailu Kuopio

TULOKSET 18:10 SML Itä-Suomen mestaruuskilpailu Kuopio ILMAHIRVI TULOKSET 8:0 SML Itä-Suomen mestaruuskilpailu 6..0 Kuopio 78 etunimi sukunimi piiri ak. lk. lopputulos ratko M Aki Nyyssönen SS 98 97 95 0 Petri Matikainen PS 9 95 87 0 Mikko Markkanen PS 9 9

Lisätiedot

Turun Seudun Hallisarjan peliaikataulut 15. kierros

Turun Seudun Hallisarjan peliaikataulut 15. kierros Turun Seudun Hallisarjan peliaikataulut 15. kierros Pvm Klo Kenttä 5 Kenttä 6 Kenttä 7 Su 24.09. 20-21 Urmas Eero - Blomqvist Bjarne Hupa Ville - Uusi-Illikainen Tommi Ruottu Kimmo - Nettamo Kari 21-22

Lisätiedot

Veteraani CUP 25-29 v. 2010

Veteraani CUP 25-29 v. 2010 Veteraani CUP 25-29 v. 2010 1 Toni Mikkonen Lieksan Hiihtoseura 240 1 2 3 2 Jori Mikkonen Lieksan Hiihtoseura 210 2 4 2 3 Tuomas Karavirta Kouvolan Hiihtoseura 200 1 1 4 Antti Joutjärvi Kouvolan Hiihtoseura

Lisätiedot

PDF MASTERS. Tappiolegit Legit + - Voittolegit. Tasapelit Tappiot. Pisteet. Voitot. Pelit. Sija. Lohkonumero: 1

PDF MASTERS. Tappiolegit Legit + - Voittolegit. Tasapelit Tappiot. Pisteet. Voitot. Pelit. Sija. Lohkonumero: 1 Lohkonumero: 1 Ottelut: Lohkonumero: 1 1 Kim Viljanen 7 6 1 0 19 27 7 20 1 Kim Viljanen - Janne Uutela 4-1 Jarmo Kontkanen Jyri Rita - Heikki isoranta 4-2 Ossi Salmela 10:30 2 Janne Uutela 7 1 2 4 5 12

Lisätiedot

AURA KAARINA. Ryskettä Lounais-Suomen metsiin -hanke Lasse Rantala,

AURA KAARINA. Ryskettä Lounais-Suomen metsiin -hanke Lasse Rantala, AURA METSÄNHOITOTÖITÄ TARJOAVAT TOIMIJAT Raivaustyöt, taimikonhoito, nuoren metsän hoito, puiden kaato yms. pienet moottorisahatyöt, istutustyö Koneurakointi Esa Sirkiä Esa Sirkiä 0400521264 esa.sirkia@pp.inet.fi

Lisätiedot

Johto- ja luottamustehtävät elinkeinotoimintaa harjoittavissa yhteisöissä (Yhteisön nimi, toimiala, tehtävä)

Johto- ja luottamustehtävät elinkeinotoimintaa harjoittavissa yhteisöissä (Yhteisön nimi, toimiala, tehtävä) 1 Pekka Ahokas kaupunginhallituksen jäsen Johto ja luottamustehtävät elinkeinotoimintaa harjoittavissa yhteisöissä (Yhteisön nimi, toimiala, Hulmin Huollon hallitus Kiinteistö Oy Kurittula hallitus Muu

Lisätiedot

Yhteiskuntatakuu ja sukupolvien välinen sopiminen. Lauri Ihalainen 16.10.2012

Yhteiskuntatakuu ja sukupolvien välinen sopiminen. Lauri Ihalainen 16.10.2012 Yhteiskuntatakuu ja sukupolvien välinen sopiminen Lauri Ihalainen 16.10.2012 Yhteiskuntatakuun taustoja 32 400 työtöntä alle 25v-vuotiasta työnhakijaa. 55 000 työtöntä alle 30-vuotiasta, joista 33 000:lla

Lisätiedot

6Aika: Kestävän kaupunkikehittämisen ESR-haku Infotilaisuus 13.2, Helsinki

6Aika: Kestävän kaupunkikehittämisen ESR-haku Infotilaisuus 13.2, Helsinki 6Aika: Kestävän kaupunkikehittämisen ESR-haku 15.2.-12.4.17 Infotilaisuus 13.2, Helsinki Ohjelma 6Aika-strategian esittely ja kuutoskaupunkien odotukset ESRpilottihankkeille Asko Räsänen, Vantaan kaupunki

Lisätiedot

47 46,70 Andrea Vasilescu/91 35,0 37,5 40,0 40, ,85 Andreea Vasilescu / 91 37,5 40,0 42,5 40,0

47 46,70 Andrea Vasilescu/91 35,0 37,5 40,0 40, ,85 Andreea Vasilescu / 91 37,5 40,0 42,5 40,0 2015 MAKSIMIVOIMAPUNNERRUSRANKING 47 46,70 Andrea Vasilescu/91 35,0 37,5 40,0 40,0 47 46,85 Andreea Vasilescu / 91 37,5 40,0 42,5 40,0 52N20 51,30 Jenna Pitkänen / 95 40,0 42,5 45,0 45,0 52N20 51,00 Jenna

Lisätiedot

Fite Club Pool (Tennis) Kierros 1/2018,

Fite Club Pool (Tennis) Kierros 1/2018, Sivu 1 (6) LOHKO A / TASO A A B C D E F G Pist. A Laine, Jarmo A-A 6-6 4-5 7-6 10-3 5 B Lehtola, Jukka B-B 7-7 8-3 0-1 12-1 5 C Kavander, Erno 7-7 C-C 8-6 8-5 5 D Glushkov, German 6-6 3-8 6-8 D-D 5-9 5-6

Lisätiedot

Lopputulokset / Final Results

Lopputulokset / Final Results Lopputulokset / Final Results.0.0 :9:0 Luokka/Category Y Sija Nro Nimi Seura Yht. S-off Semi S-off Medal S-off Huom: 7 8 9 0 7 8 9 0 7 8 9 0 8 Aspholm Tomi L-HA 9 8 Louhelainen Jesse LAS 0 Kurki Eemeli

Lisätiedot

Nuorten Yhteiskuntatakuu ja tiimiyrittäjyyden vahvuudet

Nuorten Yhteiskuntatakuu ja tiimiyrittäjyyden vahvuudet Nuorten Yhteiskuntatakuu ja tiimiyrittäjyyden vahvuudet Työministerin erityisavustaja, VTT Pilvi Torsti Osuuskuntayrittäjyys uusia liiketoimintamalleja seminaari 13.11.2012 Yhteiskuntatakuun taustoja 110

Lisätiedot

Itä-Häme viikkokilpailu 5 Classic tulokset

Itä-Häme viikkokilpailu 5 Classic tulokset Itä-Häme viikkokilpailu 5 Classic 11.6.-15.6.2016 tulokset 1 SAARINEN, Jari Par 72 10 2 VIINIKAINEN, Jarkko 1 73 8 3 LESKINEN, Jouko 1 73 6 4 TIAINEN, Eetu 2 74 5 5 PULKKINEN, Jari 2 74 4 6 MUTANEN, Jyrki

Lisätiedot

Kansalliset kilpailut , Loimaa, Metsämaa Järj. Metsämaan Urheilijat

Kansalliset kilpailut , Loimaa, Metsämaa Järj. Metsämaan Urheilijat Kansalliset kilpailut 24.9.2016, Loimaa, Metsämaa Järj. Metsämaan Urheilijat päivitetty 24.9.2016 klo 22 25 tikkaa MM 1. Mäkinen Mauno VaaTi 41 39 44 41 44 209 2. Leskinen Veikko VaaTi 41 41 42 42 42 208

Lisätiedot

4H-yrittäjänä olet itsesi pomo. #YritäOpiTienaa #4HSuomi

4H-yrittäjänä olet itsesi pomo.  #YritäOpiTienaa #4HSuomi 4H-yrittäjänä olet itsesi pomo www.4h.fi/yritys #YritäOpiTienaa #4HSuomi 4H = Suomen suurin nuorisojärjestö 4H toimii maailman laajuisesti 2 Ampun 4H yhdistys toimii Lapinjärven, Myrskylän, Orimattilan

Lisätiedot

3. 4.5.2011/18. Liite Virallisen lehden numeroon 55/13.5.2011. Toimittanut eduskuntatiedotus

3. 4.5.2011/18. Liite Virallisen lehden numeroon 55/13.5.2011. Toimittanut eduskuntatiedotus 3. 4.5.2011/18 Liite Virallisen lehden numeroon 55/13.5.2011 EDUSKUNNAN VIIKKO Toimittanut eduskuntatiedotus SISÄLLYSLUETTELO Muuta.................... 41 MUUTA Tiistai 3.5.2011 Valiokuntien vaaleissa

Lisätiedot

Suunnistuksen maakuntaviesti Paljakassa

Suunnistuksen maakuntaviesti Paljakassa Suunnistuksen maakuntaviesti 9.8.2014 Paljakassa Puolangan Ryhti T U L O K S E T Kilpailun sarjat: NUA; NUA1; NUA2; NUA3; NUB; NUB1; NUB2; NUB3; MYL; MYL1; MYL2; MYL3; MYL4; MYL5; NYL; NYL1; NYL2; NYL3;

Lisätiedot

Työpaja: Verkostoituminen Liikkuvissa kouluissa älä tee kaikkea yksin

Työpaja: Verkostoituminen Liikkuvissa kouluissa älä tee kaikkea yksin Työpaja: Verkostoituminen Liikkuvissa kouluissa älä tee kaikkea yksin Jukka Karvinen, Liikkuva koulu Ville Laivamaa, Lappeen koulun rehtori (aluerehtori) TYÖPAJAN KUVAUS: Koulujen välisen vuorovaikutuksen

Lisätiedot

Porin Keilailuliitto Pori Open turbo sarjat 3-4

Porin Keilailuliitto Pori Open turbo sarjat 3-4 1 Vettenranta Jari B 192,32 13 221 266 513 2 Ilkka Nenonen M 213,97 0 262 245 507 3 Nurmilo Panu M 218,81 0 277 221 498 4 Jere-Petteri Lehtinen B 185,4 18 204 257 497 5 Pasi Paalosalo M 206,98 2 242 224

Lisätiedot

Kerava 90 vuotta. Lehdistöinfo Keravan aseman kahvio 20.1.2014 klo 10

Kerava 90 vuotta. Lehdistöinfo Keravan aseman kahvio 20.1.2014 klo 10 Kerava 90 vuotta Lehdistöinfo Keravan aseman kahvio 20.1.2014 klo 10 Mistä on kyse? Tämä vuosi on Keravan kaupungille merkittävä, sillä kaupunki viettää 90- vuotisjuhlaansa. 3.1.2014 tuli kuluneeksi tasan

Lisätiedot

Satakunnan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Välkky-projekti Yrjönkatu 6 (2. krs), PL 266, 28101 PORI Kutsunumero 020 63 60150

Satakunnan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Välkky-projekti Yrjönkatu 6 (2. krs), PL 266, 28101 PORI Kutsunumero 020 63 60150 Satakunnan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Välkky-projekti Yrjönkatu 6 (2. krs), PL 266, 28101 PORI Kutsunumero 020 63 60150 etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi www.ely-keskus.fi/satakunta, www.valkky.fi

Lisätiedot

TUUSULAN TENNISKESKUKSEN SALIBANDY -SARJA ; PELAAJAT JOUKKUEITTAIN KEVÄT 2014

TUUSULAN TENNISKESKUKSEN SALIBANDY -SARJA ; PELAAJAT JOUKKUEITTAIN KEVÄT 2014 TUUSULAN TENNISKESKUKSEN SALIBANDY -SARJA ; PELAAJAT JOUKKUEITTAIN KEVÄT 2014 BALLS ON FIRE SB Aamu Peliveikot SB 97 RiVe Itella Korso SB 97 SB Aamu Yhteensä 19 pelaajaa 0 M S Y J Asumaniemi Mikko BALLS

Lisätiedot

Sijoitus Sarja Y Tulos Napa 1 Siren Markus Salonseudun RT Luomanaho Mika Pohjanmaan RT 10

Sijoitus Sarja Y Tulos Napa 1 Siren Markus Salonseudun RT Luomanaho Mika Pohjanmaan RT 10 Sijoitus Sarja Y Tulos Napa 1 Siren Markus Salonseudun RT 10 10 10 10 10 9 9 9 8 8 10 10 10 10 10 9 9 9 9 9 188 5 2 Luomanaho Mika Pohjanmaan RT 10 10 10 9 9 9 9 9 9 8 10 10 10 10 10 10 9 9 9 9 188 2 2

Lisätiedot

PORKVU. TPU Turku - 4-6. Tampere. Riihimäki - 3-1. Vanginvartijat - 8-1 - 2-2. Tampere - 3-6 - 2-2 - 7-1. Tampere - 3-7. Riihimäki.

PORKVU. TPU Turku - 4-6. Tampere. Riihimäki - 3-1. Vanginvartijat - 8-1 - 2-2. Tampere - 3-6 - 2-2 - 7-1. Tampere - 3-7. Riihimäki. OTTELUT 11.2.2016 Jääkiekko 9. Viranomaisturnaus Ottelu Päiväys Klo Kotijoukkue Vierasjoukkue LOHKO A 5 10.2.2016 08:00 PORKVU - TPU Turku 0-10 6 10.2.2016 09:00 7 10.2.2016 10:00 Vanginvartijat PORKVU

Lisätiedot

L-S aluemestaruuskilpailut, 20-vuotisjuhlakisat

L-S aluemestaruuskilpailut, 20-vuotisjuhlakisat SaSA:n rata, Halikko, Hevonpää 04. - 06.09.2015 19:48:13 25m Olympiapistooli, sarja M 1. Olli Söderlund RSA 98 91 85 274 88 91 80 259 533 2. Hannes Frigård SA 96 93 82 271 92 86 82 260 531 3. Simo Saarenmaa

Lisätiedot

SVA:n MESTARUUSKILPAILUT, 300m

SVA:n MESTARUUSKILPAILUT, 300m HOLLOLA, HÄLVÄLÄ 22. - 23.05.2015 10:51:05 300m Kivääri 30 ls, makuu, sarja N45 1. Hanna-Kaisa Nieminen LeA 94 98 97 289 300m Kivääri 30 ls, makuu, sarja M45 1. Tero Lahti HAS 99 97 97 293 300m Kivääri

Lisätiedot

Nuorten kesätyöhaku Lempäälän työllisyyspalvelut Maija Heino Pia Siekkinen

Nuorten kesätyöhaku Lempäälän työllisyyspalvelut Maija Heino Pia Siekkinen Nuorten kesätyöhaku 2018 Lempäälän työllisyyspalvelut Maija Heino Pia Siekkinen Nuorten kesätyöhaku 2018 Kunnan kesätyöpaikat 1998 2002 syntyneille nuorille Kunnan esimiehet kertovat oman vastuualueensa

Lisätiedot

Valmistu töihin! Kuopion opiskelijakyselyn tulokset 23.4.2012

Valmistu töihin! Kuopion opiskelijakyselyn tulokset 23.4.2012 Valmistu töihin! Kuopion opiskelijakyselyn tulokset 23.4.2012 1 Kyselyn toteuttaminen Valmistu töihin! -kyselyn kohderyhmänä olivat Savon ammattija aikuisopistossa sekä Savonia ammattikorkeakoulussa opiskelevat

Lisätiedot

Kokonaispisteet Nro Kilpailija Yhdistys Luokka JoukkueID Tag. Kotziadimos Thomas. Waldén Jari- Pekka. Leppänen Kim Lindström Tuomo.

Kokonaispisteet Nro Kilpailija Yhdistys Luokka JoukkueID Tag. Kotziadimos Thomas. Waldén Jari- Pekka. Leppänen Kim Lindström Tuomo. Sijoitus Kilpailu % Kokonaispisteet Nro Kilpailija Yhdistys Luokka JoukkueID Tag 1 100,0000 939,2404 124 Nousiainen Lauri 2 97,6396 917,0707 127 Nurmi Seppo Karjala A 3 95,4658 896,6531 104 Manni Matti

Lisätiedot

1 / 5 Ehdokasluettelo suppea 28.10.2012 27.09.2012 15:24. Ehdokasnro Sukunimi Etunimi Ammatti Kotikunta

1 / 5 Ehdokasluettelo suppea 28.10.2012 27.09.2012 15:24. Ehdokasnro Sukunimi Etunimi Ammatti Kotikunta 1 / 5 KV-2012 Ehdokasluettelo suppea 28.10.2012 27.09.2012 15:24 Ehdokasnro Sukunimi Etunimi Ammatti Kotikunta Suomen Sosialidemokraattinen Puolue r.p. 2 Aho Maria toimistosihteeri 3 Ailio kapteeni evp

Lisätiedot

Seuratoiminnan viestintäkampanja Lajiliitot, Tähtiseurat 3-4/ 2019

Seuratoiminnan viestintäkampanja Lajiliitot, Tähtiseurat 3-4/ 2019 Seuratoiminnan viestintäkampanja 2019- Lajiliitot, Tähtiseurat 3-4/ 2019 Seuratoiminnan viestintäkampanja Olympiakomitea, lajiliitot, aluejärjestöt ja urheiluseurat haluavat yhdessä liputtaa urheiluseuratoimintaa!

Lisätiedot