HENRY. Työelämä - vai työ ja elämä? ROYAL AT CROWNE PLAZA, HELSINKI

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HENRY. Työelämä - vai työ ja elämä? 6.11.2012 ROYAL AT CROWNE PLAZA, HELSINKI"

Transkriptio

1 HENRY Foorumi Työelämä - vai työ ja elämä? ROYAL AT CROWNE PLAZA, HELSINKI

2 HENRY Foorumi 2012 henkilöstöosaamisen ammattitapahtuma Tiistai klo Royal at Crowne Plaza, Mannerheimintie 50, Helsinki Ohjelma 8.00 Ilmoittautuminen ja aamiainen Oppimistori avoinna Coaching-tori avoinna Tapahtuman avaus ja 1. HENRY Keynote puheenvuoro Asiantuntijapajat, tuumaustunnit ja Työsuhdeklinikka Lounas tarjolla Oppimistorilla klo HENRY Keynote puheenvuoro Ylityöbuffet Oppimistorilla Hinta ja osallistuminen Hinta on 320 jäsenille. Ei-jäsenten osallistumismaksu on 420. Ryhmälippu 10 henkilölle Kaikkiin hintoihin lisätään ALV 23 %. Hinta sisältää päivän ohjelman (konferenssin, asiantuntijapajat, tuumaustunnit, Coaching-torin, Työsuhdeklinikan), kirjalahjan sekä ruokailut (aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi, Ylityöbuffet). Yksittäisiin puheenvuoroihin ei tarvitse erikseen ilmoittautua, vaan paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Perumismaksu on 50 % hinnasta, jos osallistuminen perutaan jälkeen, ja koko maksu, jos ilmoittautunut jättää tulematta paikalle. Estyneen osallistujan tilalle voi vaihtaa kuluitta toisen osallistujan, mistä pyydämme ilmoittamaan etukäteen. Nopeuta sisäänpääsyäsi Ennakkoilmoittautuminen tapahtumaan alkaa osoitteessa Kun ilmoittaudut mennessä, saat sisäänpääsykortin postissa haluamaasi osoitteeseen. Ota se mukaasi näin nopeutat sisäänpääsyäsi huomattavasti.

3 Työelämä vai työ ja elämä? Konferenssin ohjelma muodostuu HENRY Keynote puheenvuoroista ja pääkumppaniseminaareista, joissa kuulet huippuasiantuntijoiden ajatuksia päivän teemasta. Asiantuntijapajan puheenvuoroissa paneudutaan kestävän työelämän haasteisiin ja henkilöstötyön hyviin käytäntöihin. Tuumaustunnit ovat pääkumppaniyritysten pienryhmäkeskusteluja. Oppimistorilla voit tutustua kumppaniyrityksiin, heidän palveluihinsa ja tuotteisiinsa sekä jatkaa keskusteluja asiantuntijoiden kanssa. Oppimistorille voit mennä myös ihan vaan kahville ja tapaamaan tuttuja. Kahvia ja virvokkeita on tarjolla koko päivän. Lounas ja Ylityöbuffet nautitaan Oppimistorilla. Työkalupajassa on esillä mielenkiintoisia työkaluja, joilla on mahdollista kehittää HR-prosesseja. Coaching-tori on energisoiva oppimistapahtuma, jossa on tarjolla antoisia alustuksia, innostavia pienryhmäkeskusteluja ja uusia oivalluksia. Voit sopia myös henkilökohtaisen Coaching-vartin coachin kanssa. Työsuhdeklinikalla voit keskustella kahdenkeskisessä tapaamisessa työlainsäädännön haasteista, henkilöstön kehittämiseen ja palkitsemiseen liittyvistä asioista tai esimerkiksi esimiestyöstä ja kiireen hallinnasta. Henkilökohtaisessa tapaamisessa käytettävissäsi ovat juridiikan ja esimiestyön asiantuntijat. Keskustelut ovat luottamuksellisia. HENRY Foorumi 2012 tapahtuman teema on Työelämä - vai työ ja elämä?. Ajankohtaista teemaa tapahtumassa tarkastellaan johtamisen, hyvinvoinnin ja monimuotoisuuden näkökulmista. Mielekäs työ on työkyvyn perusta. Parhaimmillaan työ on vireyden ja elämänilon lähde. Mutta mitä tehdä, kun työn ja muun elämän välinen raja hämärtyy ja tasapaino horjuu, jaksaminen on koetuksella? Työyhteisöissä tarvitaan valmiuksia käydä keskustelua työn mielekkyydestä, johtamisesta, hyvinvoinnista, osaamisesta ja ihmisenä olemisesta. HENRY Foorumi kutsuu Sinut mukaan katsomaan henkilöstöjohtamisen ja osaamisen tulevaisuuteen. Tapahtuma tarjoaa ideoita, parhaita käytäntöjä ja työkaluja oman työn kehittämiseen. HENRY Foorumi on suunniteltu yritys- ja henkilöstöjohdolle, esimiehille sekä johtamisen ja kehittämisen ammattilaisille. Ylityöbuffet Päivän päätteeksi nautimme toistemme seurasta ja sulattelemme Oppimistorilla päivän antia yhteisen buffet-illallisen äärellä.

4 HENRY Foorumi 2012 Keynote puheenvuorot Salit 1, 2, 3 Tapahtuman avaus HENRY ry, hallituksen puheenjohtaja Kenneth Söderholm Leading your self: Living and Leading at the next Level The presentation offers comprehensive yet simple and practical concepts and processes to bridge the gaps between managers aspirations, abilities, and achievements. Leading Your Self focuses on managers as individuals keeping in mind their multiple and often conflicting roles at home as well as at work. The presentation offers some knowledge and experiences which helps them to lead a richer, more balanced and an increasingly successful and satisfying life. Dr Jagdish Parikh Dr Jagdish Parikh is the Chairman of A.L. Movers Pvt. Ltd., a Director of the Lemuir Group of Companies, DHL Lemuir Logistics, Technova Group of Companies, and Noema (India) Pvt. Ltd. Dr Parikh has an MBA from Harvard and a PhD in Management. He is Co-founder of the World Business Academy (USA); Founder President of the Centre for Executive Renewal (Switzerland); Member of the Board of Governors Asian Institute of Mgmt (Manila ); Managing Trustee of the Education Foundation of India. Dr Parikh is/has been a Visiting Speaker at many Universities and at several multinational corporations. He is also a popular Keynote Speaker in International Conferences and an author of many leadership books.

5 Salit 1, 2, 3 Yhteisön itseluottamus Miten sitä valmennetaan? Psykologinen pääoma on itseluottamusta, optimismia, sinnikkyyttä ja tulevaisuususkoa. Miltä yhteisön itseluottamus näyttää tiimien ja työyhteisöjen arjessa? Miten yhteisön itseluottamusta vahvistetaan valmentavalla johtajuudella? Puheenvuoro avaa näkymiä uusimpaan tutkimustietoon psykologisesta pääomasta ja antaa konkreettisia esimerkkejä ja työkaluja yhteisön itseluottamuksen rakentamiseen. Ilona Rauhala psykologi, toimitusjohtaja, llona Rauhala Oy Ilona Rauhala on valmentava psykologi, jonka erityisaloja ovat elinvoimaisuus ja edelläkävijyys. Hän on kysymisen, haastamisen ja kannustamisen ammattilainen, ja hän auttaa organisaatioita kehittämään psykologista pääomaa olemalla mukana erilaisissa muutostilanteissa johdon, avainhenkilöiden ja työntekijöiden tukena. Lisäksi hän on erikoistunut johtajien henkilökohtaiseen valmentamiseen, vaikeiden tilanteiden kohtaamiseen ja positiivisen yrityskulttuurin rakentamiseen. Ilona on myös pidetty luennoitsija. Marjo-Riitta Ristikangas Managing Director BoMentis Oy, Coaching House Finland Marjo-Riitta Ristikangas on valmentavan johtajuuden lipunkantaja ja systeemisen business coachingin edelläkävijä. Sosiaalipsykologina hän pureutuu määrätietoisesti huipputiimien rakentamiseen sekä kokemuksellisten johtamis- ja esimiesvalmennusten toteuttamiseen. Hänen intohimonaan on tukea johtajia ja tehdä valmentavasta johtajuuskulttuurista totta. Lisäksi kasvuyrityksen toimitusjohtajana hänellä on näköalapaikka toteuttaa oppejaan myös esimiehenä. Eteläpohjalainen Marjo-Riitta on vaikuttava valmentaja, onnistumisten rakentaja ja karismaattinen esiintyjä.

6 HENRY Foorumi 2012 Pääyhteistyökumppanit Bird & Birdin Työoikeus-ryhmä on yksi maamme johtavista asiantuntijaryhmistä. Tarjoamme kaikki liikejuridiikan palvelut 16 eri maassa Euroopassa, Aasiassa ja Lähi-Idässä. Toimintamme perustuu juridiseen huippuosaamiseen, asiakkaidemme liiketoiminnan tuntemiseen ja laadukkaaseen asiakaspalveluun, josta meidät palkittiin vuonna 2011 Suomen parhaana asianajotoimistona (ILO Client Choice Award). Haluamme kehittää suomalaista työelämää. Uskomme työssä onnistumisen edellytysten kehittämisen tuottavan sekä parempaa tulosta että tyytyväisempiä tekijöitä. Tuotamme avoimia seminaareja, räätälöityä valmennusta ja kustannamme työelämää käsitteleviä kirjoja. Teemme myös erilaisia organisaatiotutkimuksia. Terveystalo on Suomen suurin terveyspalveluyritys. Tarjoamme monipuolisia terveys-, työterveys-, sairaanhoito- ja tutkimuspalveluja yli 60 paikkakunnalla. Työllistämme valtakunnallisesti n terveydenhuollon ammattilaista. Asiakkaitamme ovat yksityishenkilöt, yritykset, vakuutusyhtiöt ja julkinen sektori.

7 HENRY Foorumi 2012 Pääyhteistyökumppaniseminaarit Bird & Bird ja J-Impact Haastavien esimiestilanteiden ratkaiseminen , Sali 2 Maisa Nikkola, asianajaja, osakas, Asianajotoimisto Bird & Bird ja Jari Salminen, toimitusjohtaja, J-Impact Oy Työhyvinvoinnista huolehtiminen - HR:n ja esimiesten rooli työlainsäädännön näkökulmasta , Sali 14 Maisa Nikkola, asianajaja, osakas, Asianajotoimisto Bird & Bird Tehosta työtapojasi - Kaappaa aikaa itsellesi , Sali 1 Tommi Lindholm, kehitysjohtaja, J-Impact Oy Terveystalo Organisaation tuottavuus on ihmisten hyvinvointia , Sali 1 Ossi Aura, työhyvinvoinnin tutkimus-ja kehitysjohtaja, Terveystalo Näin kehitimme tuottavuutta ja hyvinvointia yhdessä työterveyshuollon kanssa , Sali 1 Kaj Dahlström, Head of HR Operations, Tieto Oyj Terveys, tuottavuus, hyvinvointi -paneeli , Sali 2 Alustus: Tanja Vuorela, työterveyshuollon ylilääkäri, Terveystalo Paneelin pj: Pasi Papunen, liiketoimintajohtaja, Terveystalo Paneelissa: Jorma Mäkitalo, osaamiskeskuksen johtaja, Terveys ja työkyky, Työterveyslaitos Jan Schugk, ylilääkäri, Elinkeinoelämän keskusliitto Kenneth Söderholm, VP, Human Resources, Fazer Bakeries & Confectionery, Oy Karl Fazer Ab Jyri Tapper, toimialajohtaja, Valtiokonttori sekä muita liikkeenjohdon ja terveydenhuollon sidosryhmien edustajia

8 HENRY Foorumi 2012 Pääyhteistyökumppaneiden tuumaustunnit Tuumaustunnit ovat pääkumppaniyritysten pienryhmäkeskusteluja. Mitä tuottavuuden tukeminen edellyttää työterveyden ammattilaisilta ja asiakkailta? , Kokoustila 7 Tanja Lappi, työterveys kehitysjohtaja, Terveystalo päivän säännön toteuttaminen käytännössä , Kokoustila 7 Tanja Vuorela, työterveyshuollon ylilääkäri, Terveystalo Työsuhdeklinikka - ratkaisuja haastaviin työelämän tilanteisiin HENRY Uutta FOORUMISSA Varaa etukäteen kahdenkeskinen tapaamisaika Työsuhdeklinikalta ja tule keskustelemaan työlainsäädännön haasteista, henkilöstön kehittämiseen ja palkitsemiseen liittyvistä asioista tai esimerkiksi esimiestyöstä ja kiireen hallinnasta. Henkilökohtaisessa tapaamisessa ovat käytettävissäsi Asianajotoimisto Bird & Birdin työoikeusjuristit ja J-Impactin asiantuntijat. Varaa aikasi etukäteen täyttämällä lomake osoitteessa Foorumi>Työsuhdeklinikka samalla voit myös ilmoittaa, mistä kysymyksestä juuri Sinä haluaisit luottamuksellisesti keskustella asiantuntijoiden kanssa. Työsuhdeklinikka on avoinna klo

9 HENRY Foorumi 2012 Asiantuntijapuheenvuorot Organisaation tuottavuus on ihmisten hyvinvointia , Sali 1 Ossi Aura, työhyvinvoinnin tutkimus-ja kehitysjohtaja, Terveystalo Haastavien esimiestilanteiden ratkaiseminen , Sali 2 Maisa Nikkola, asianajaja, osakas Asianajotoimisto Bird & Bird ja Jari Salminen, toimitusjohtaja, J-Impact Oy Valmentava johtaminen - työkaluja asiantuntijaorganisaation johtamiseen , Sali 10 Antti Pohjala, Managing Director, Management Competence Group Järjestäjä: Oikotie Onnistuneella työharjoittelulla kiinni osaamisen perusteisiin , Sali 11 Lisa Forss, liiketoimintajohtaja, Taitoprofiilit/StaffEdu Oy Asiantuntijaorganisaation osaamisen johtaminen - Case Etteplan Oyj , Sali 12 Outi-Maria Liedes, henkilöstö- ja viestintäjohtaja, Etteplan Oyj Järjestäjä: Sympa Puhuvatko esimiehet ja HR samaa kieltä? , Sali 13 Johanna Tötterman, toimitusjohtaja, PI-Europe, Finland Töissä, vapaalla vai jossain niiden välillä? , Sali 3 Tapio Ikonen, kehittämispäällikkö, Management Institute of Finland MIF Oy Uhkana työkyvyttömyys - loppuuko työterveydessä työvälineet kun yhtenä osatekijänä on muukin kuin sairaus? , Sali 4 Olli Kaidesoja, kuntoutuspäällikkö, Diacor terveyspalvelut Oy Managing diversity from a cultural perspective - It is all about defining when diversity is functional , Sali 5 Egbert Schram, CEO, itim international and FeedbackDialog Järjestäjä: HENRY Positiivinen vuorovaikutus synnyttää tunteita ja tuloksia , Sali 14 Merja Fischer, johtaja, Wärtsilä Järjestäjä: Smartum Yhteisöllinen verkko-oppiminen ja osaamisgapit , Sali 13 Kari Hartikainen, Vice President, Sales & Marketing, Boudin Oy

10 11.00 Aika - pula? Työ - koukku? Ratkaisu - MINÄ! , Sali 1 Mari Aulanko, kouluttaja, kirjailija, tj., Bene Oy Järjestäjä: HENRY Ihmisellä ei ole akkua, jota ladata: Hyvinvointianalyysilla täsmätietoa stressistä ja palautumisesta , Sali 10 Juho Tuppurainen, liiketoimintajohtaja, Firstbeat Technologies Oy Työvoiman hallinnan optimoinnilla tehokkuutta ja työtyytyväisyyttä , Sali 11 Cimmo Nurmi, tutkimusjohtaja, Satakunnan ammattikorkeakoulu Järjestäjä: Numeron Voiko henkilöarviointi olla hauskaa - miten tehdä arviointi mielekkäämmäksi uusien sukupolvien näkökulmasta? , Sali 12 Lilli Sundvik, toimitusjohtaja, Psykologitoimisto Cresco Oy Mitä tuottavuuden tukeminen edellyttää työterveyden ammattilaisilta ja asiakkailta? , Kokoustila 7 Tanja Lappi, työterveys kehitysjohtaja, Terveystalo Työsuhteen elinkaari avaimia työn muutostilanteiden hallintaan , Sali 3 Antti Palmujoki, asianajaja, osakas, Asianajotoimisto Mäkitalo Rantanen & Co Oy Henkilöstötutkimus katsoo tulevaisuuteen - tulevaisuuden mittaaminen työyhteisöjen kehittämisen välineenä , Sali 4 Tarja Ihalainen, johdon konsultti ja Pekka Harjunkoski, tutkimusjohtaja, Promenade Research Oy How technology changes HR? , Sali 5 Martin Sjögren, Head of Solutions, Aditro Uutta ymmärrystä stressinhallintaan aivotutkimuksesta , Sali 14 Tiia Arjanne, kehittämisasiantuntija, Integro Oy Perheystävälliset käytännöt työpaikoilla Case: Ruuhkavuosi -projekti , Sali 2 Anna Kokko, projektipäällikkö, Väestöliitto ja Maria Carlsson, asianajaja, partneri, Asianajotoimisto Borenius Oy Järjestäjä: HENRY

11 Mikä sinua OIKEASTI motivoi? Arvot ja motiivit onnistuneen johtamisen lähtökohtana , Sali 13 Päivi Mayor, toimitusjohtaja, Reiss Motivation Profile Nordic Oy Vuoden paras HR-gradu esittäytyy , Sali 11 Järjestäjä: HENRY Näin kehitimme tuottavuutta ja hyvinvointia yhdessä työterveyshuollon kanssa , Sali 1 Kaj Dahlström, Head of HR Operations, Tieto Oyj Järjestäjä: Terveystalo Työnantajamielikuvan merkitys nuorten näkökulmasta , Sali 10 Marja Pylkkänen, toimitusjohtaja, Monster Oy Osaamisen johtamisen järjestelmä liiketoiminnan tukena: Case Diacor Sali 11 Sara Purhonen, henkilöstöjohtaja, Diacor terveyspalvelut Oy Järjestäjä: Sympa Tehokasta johtamista oikealla osaamisella! , Sali 12 Minna Kinnunen, johtaja ja Carita Casagrande-Wahlroos, liiketoiminnan konsultti, Aditro Mikä tekee tiimistä Voittajajoukkueen? , Sali 3 Syksyllä televisiossa esitettävän Voittajajoukkue-ohjelman voittajatiimin jäsen ja mentori Järjestäjä: Smartum Onnellisuus työelämässä , Sali 4 Anne Hyvén, työterveyspsykologi, Diacor terveyspalvelut Oy Minä, työ ja hyvinvointi , Sali 5 Katja Eskelinen, kouluttaja, Hyria koulutus Oy Työhyvinvoinnista huolehtiminen - HR:n ja esimiesten rooli työlainsäädännön näkökulmasta , Sali 14 Maisa Nikkola, asianajaja, osakas Asianajotoimisto Bird & Bird Leading Your Self: Achieving Sustainable Excellence , Sali 2 Dr Jadgish Parikh Järjestäjä: HENRY Vastuu itsestäänselvyys, josta vaikenemme, vaikka juuri siitä olisi puhuttava , Sali 13 Elina Aaltolainen, toimitusjohtaja, Milestone Coaching & Consulting Oy päivän säännön toteuttaminen käytännössä , Kokoustila 7 Tanja Vuorela, työterveyshuollon ylilääkäri, Terveystalo

12 14.00 Työelämä ei saa pilata elämää näkökohtia työpaikkakiusaamiseen , Sali 1 Marja Norrena, asianajaja, varatuomari, Asianajotoimisto Mäkitalo Rantanen & Co Oy Insinöörityö murroksessa - millainen insinööri pelastaa maailman? , Sali 10 Marko Haikonen, päätoimittaja, 3T Työelämän tarkoitus - oivalla 7 voimaa , Sali 11 Kristiina Aaltonen, Certified coach(acc), emba, Wavecon Oy ja Raisa Lindroos, TK, TRO, coach, työnohjaaja, Inventiva Oy Järjestäjä: Talentum Media Oy Coaching vaikuttavin? , Sali 12 Johanna Koskimies, hallituksen pj., Suomen Coaching Yhdistys (SFY) ja Vesa Ristikangas, hallituksen pj., International Coach Federation (ICF) Voiko työhyvinvointia ja tehokkuutta yhdistää? , Sali 3 Heikki Alanko, toimitusjohtaja, Pohjolan liikenne Järjestäjä: Numeron HR-osaaminen ja yhteistyö monikulttuurisessa toimintaympäristössä , Sali 4 Tauno Taajamaa, Director, Management Institute of Finland MIF Oy Tunnetko osaamissuunnitelman? , Sali 5 Risto Rantala, toimitusjohtaja, StaffEdu Oy Suomalaisten kuormittavin päivä on lauantai (työ)hyvinvointia? , Sali 14 Hanna Rinta, asiakkuusvastaava, Firstbeat Technologies Oy Terveys, tuottavuus, hyvinvointi -paneeli , Sali 2 Alustus: Tanja Vuorela, työterveyshuollon ylilääkäri, Terveystalo Paneelin pj: Pasi Papunen, liiketoimintajohtaja, Terveystalo Paneelissa: Jorma Mäkitalo, osaamiskeskuksen johtaja, Terveys ja työkyky, Työterveyslaitos Jan Schugk, ylilääkäri, Elinkeinoelämän keskusliitto Kenneth Söderholm, VP, Human Resources, Fazer Bakeries & Confectionery, Oy Karl Fazer Ab Jyri Tapper, toimialajohtaja, Valtiokonttori sekä muita liikkeenjohdon ja terveydenhuollon sidosryhmien edustajia

13 Uusia mahdollisuuksia avaava tapa asiantuntija- ja esimiestyön mittaamiseen ja kehittämiseen , Sali 13 Ilkka Liimatainen, kehittämiskonsultti, Humap Oy Tehosta työtapojasi - Kaappaa aikaa itsellesi , Sali 1 Tommi Lindholm, kehitysjohtaja, J-Impact Oy Mid Air Merger of Air France and KLM winning the HR-Battle in Aviation , Sali 10 Lucas van Wees, VP HR Commercial and Global, KLM Järjestäjä: HENRY Intuitio vai analyysi henkilöarvioinnissa - kumpaa seurata? , Sali 11 Lilli Sundvik, toimitusjohtaja, Psykologitoimisto Cresco Oy Moninaisuus - erilainen työntekijä uhka vai mahdollisuus? , Sali 12 Satu Törrönen, erityisopettaja, Hyria koulutus Oy Henkilöstötutkimus katsoo tulevaisuuteen - tulevaisuuden mittaaminen työyhteisöjen kehittämisen välineenä , Sali 4 Tarja Ihalainen, johdon konsultti ja Pekka Harjunkoski, tutkimusjohtaja, Promenade Research Oy Ihmisten erilaisuus ja yhteisen ymmärryksen löytäminen: Case ProAgrian asiakaspalvelun kehittäminen , Sali 5 Heli Pietilä, Coach, ZoomIN Oy Järjestäjä: Integro Oy Tunnetta työvälineissä? Kahden vuoden kokemukset sosiaalisesta intranetista , Sali 13 Outi Ihanainen-Rokio, johtaja, osaaminen ja prosessit, Descom Oy Tulevaisuuden johtajuus , Sali 14 Saku Tuominen, Creative Director, Founder, Idealist Group Järjestäjä: Kauppalehti Johtaminen käytännössä sukupolvien yli omia kokemuksia , Sali 3 Timo Helosuo, toimitusjohtaja, Management Institute of Finland MIF Oy

14 HENRY Foorumi 2012 Coaching-tori HENRY Uutta FOORUMISSA Coaching-tori on energisoiva oppimistapahtuma, jossa on tarjolla coaching-maistiaisia. Torilta voit aistia coachingin uusimpia tuulia ja kerätä tuoreita ajatuksia mukaasi korikaupalla. Coaching-torilla on tarjolla innostavia ja ajatuksia herättäviä alustuksia ja coachien ohjaamia pienryhmäkeskusteluja HENRY Foorumin teemasta. Voit myös varata henkilökohtaisen Coaching-vartin haluamaltasi Coaching-torin coachilta ja kirkastaa aiheesta olennaisimman kahden kesken. Aikavaraukset: HENRY Foorumi päivän aamuna Coaching-torin varaustaululla. Coaching -kumppanit AS3 on ketterä kumppani työelämän muutostilanteisiin. Olemme pohjoismainen valmennusyritys ja olemme erikoistuneet coachingiin, uravalmennukseen, uudelleensijoittumisvalmennukseen ja muutosvalmennukseen. Toimimme pääkaupunkiseudulla, Turussa, Tampereella, Kuopiossa ja Oulussa. Business Coaching Center on suomalainen coaching-osaamiskeskus. Autamme yrityksiä rakentamaan kestävään menestykseen tähtäävää coachingkulttuuria, sekä edistämme ammatillista, asiantuntevaa ja tuloksellista coaching-toimintaa. -Building a Coaching Culture for Sustainable Success- Innotiimillä on yli 25 vuoden kokemus organisaatioiden ihmiskeskeisestä kehittämisestä. Monipuoliset palvelumme innovatiivisuuden, tiimien kehittämisen, muutoksen, ihmisten johtamisen, työhyvinvoinnin ja palaverien kehittämisen alueella toteutamme innovatiivisin, tuloksellisin ja käytännönläheisin menetelmin. BoMentis on valmentavan johtajuuden kylväjä, joka luo organisaatioihin hyvin johtamisen ja yhteistyön maaperän, jossa ryhmän potentiaali kukoistaa. Rakennamme yhdessä onnistumisia. Teemme valmentavasta johtajuuskulttuurista totta! HRM Partners on johtajuuden ykkösluotsi. Olemme 19-vuotias yritys, coachingin edelläkävijä Suomessa. Olemme johtava haastavien muutostilanteidensekä itsensä johtamisen palveluja tarjoava yritys. Asiakkaitamme palvelee 35 asiantuntijaa, vankkumattomalla ammattitaidolla ja peittelemättömällä innostuksella.

15 HENRY Foorumi 2012 Coaching-torin ohjelma HR ja Coaching ostajasta osaajaksi Kaj Hellbom, senioripartneri, BCC Business Coaching Center Oy Strateginen muutoshanke coaching varmistamassa onnistumisen Hanna Suoranta, Senior Coach, Partner, AS3 Finland Oy Systeeminen toiminta - coachingin uusi suunta Leni Grünbaum, Leadership Coach, BoMentis Oy, Coaching House Finland Ryhmäcoaching auttaa verkostoitumaan - Kokemuksia HR-ammattilaisten ja toimitusjohtajien ryhmistä Päivi Pentti, johtaja, partneri, ICF Associate Certified Coach, HRM Partners Oy Yksilö- vai ryhmäcoaching - Miten valitsen parhaan menetelmän eri tilanteisiin? Antti-Juhani Wihuri, johdon konsultti, valmentaja, Innotiimi Oy Yhteistyössä International Coach Federation (ICF) on maailman suurin ammatticoachien yhdistys. Järjestössä on yli jäsentä 114 maassa. ICF Finlandin jäseninä on lähes 200 coachia, jotka tekevät työtään ammattimaisen coachingin puolesta. ICF sertifioidun coachin tunnistaa kirjainyhdistelmistä ACC, PCC tai MCC. Suomen coaching-yhdistys on vuonna 2004 perustettu coaching-ammattilaisten yhteisö, jonka toimintaa ohjaavia pääajatuksia ovat ammattilaisten yhteensaattaminen, coachingin tunnettuuden ja arvostuksen lisääminen sekä coachien ammatillisen kehittymisen tukeminen. SCY:llä on tällä hetkellä noin 450 jäsentä.

16 HENRY Foorumi 2012 Ohjelma Sali 1 Sali 2 Sali 3 Sali 4 AAMIAINEN Tapahtuman avaus Leading your self: Living and Leading at the next Level Organisaation tuottavuus on ihmisten hyvinvointia Aika - pula? Työ - koukku? Ratkaisu - MINÄ! Näin kehitimme tuottavuutta ja hyvinvointia yhdessä työterveyshuollon kanssa Työelämä ei saa pilata elämää näkökohtia työpaikkakiusaamiseen Tehosta työtapojasi - Kaappaa aikaa itsellesi Haastavien esimiestilanteiden ratkaiseminen Perheystävällinen työpaikka Case: Ruuhkavuosi -projekti , Leading Your Self: Achieving Sustainable Excellence Terveys, tuottavuus, hyvinvointi -paneeli Töissä, vapaalla vai jossain niiden välillä? Työsuhteen elinkaari avaimia työn muutostilanteiden hallintaan Mikä tekee tiimistä Voittajajoukkueen? Voiko työhyvinvointia ja tehokkuutta yhdistää Johtaminen käytännössä sukupolvien yli omia kokemuksia Uhkana työkyvyttömyys, loppuuko työterveydessä työvälineet kun yhtenä osatekijänä on muukin kuin sairaus? Henkilöstötutkimus katsoo tulevaisuuteen - tulevaisuuden mittaaminen työyhteisöjen kehittämisen välineenä Onnellisuus työelämässä HR-osaaminen ja yhteistyö monikulttuurisessa toimintaympäristössä Henkilöstötutkimus katsoo tulevaisuuteen - tulevaisuuden mittaaminen työyhteisöjen kehittämisen välineenä Yhteisön itseluottamus Miten sitä valmennetaan? Ylityöbuffet Oppimistorilla

17 Sali 5 Sali 10 Sali 11 Sali 12 Managing diversity from a cultural perspective - It is all about defining when diversity is functional How technology changes HR? Minä, työ ja hyvinvointi Tunnetko osaamissuunnitelman? Ihmisten erilaisuus ja yhteisen ymmärryksen löytäminen: Case ProAgrian asiakaspalvelun kehittäminen Valmentava johtaminen - työkaluja asiantuntijaorganisaation johtamiseen Ihmisellä ei ole akkua, jota ladata: Hyvinvointianalyysilla täsmätietoa stressistä ja palautumisesta Työnantajamielikuvan merkitys nuorten näkökulmasta Insinöörityö murroksessa - millainen insinööri pelastaa maailman? Mid Air Merger of Air France and KLM winning the HR-Battle in Aviation Onnistuneella työharjoittelulla kiinni osaamisen perusteisiin Työvoiman hallinnan optimoinnilla tehokkuutta ja työtyytyväisyyttä Vuoden paras HR-gradu esittäytyy Osaamisen johtamisen järjestelmä liiketoiminnan tukena: Case Diacor Työelämän tarkoitus - oivalla 7 voimaa Intuitio vai analyysi henkilöarvioinnissa - kumpaa seurata? Asiantuntijaorganisaation osaamisen johtaminen - Case Etteplan Oyj Voiko henkilöarviointi olla hauskaa - miten tehdä arviointi mielekkäämmäksi uusien sukupolvien näkökulmasta? Tehokasta johtamista oikealla osaamisella! Coaching vaikuttavin? Moninaisuus - erilainen työntekijä uhka vai mahdollisuus?

18 Sali 13 Sali 14 Kokoustila 7 COACHING-TORI Puhuvatko esimiehet ja HR samaa kieltä? Yhteisöllinen verkko-oppiminen ja osaamisgapit Mikä sinua OIKEASTI motivoi? Arvot ja motiivit onnistuneen johtamisen lähtökohtana Vastuu itsestäänselvyys, josta vaikenemme, vaikka juuri siitä olisi puhuttava Uusia mahdollisuuksia avaava tapa asiantuntija- ja esimiestyön mittaamiseen ja kehittämiseen Positiivinen vuorovaikutus synnyttää tunteita ja tuloksia Uutta ymmärrystä stressinhallintaan aivotutkimuksesta Työhyvinvoinnista huolehtiminen - HR:n ja esimiesten rooli työlainsäädännön näkökulmasta Suomalaisten kuormittavin päivä on lauantai (työ) hyvinvointia? Tulevaisuuden johtajuus Mitä tuottavuuden tukeminen edellyttää työterveyden ammattilaisilta ja asiakkailta? päivän säännön toteuttaminen käytännössä HR ja Coaching ostajasta osaajaksi Strateginen muutoshanke coaching varmistamassa onnistumisen Systeeminen toiminta - coachingin uusi suunta Ryhmäcoaching auttaa verkostoitumaan - Kokemuksia HR-ammattilaisten ja toimitusjohtajien ryhmistä Yksilö- vai ryhmäcoaching - Miten valitsen parhaan menetelmän eri tilanteisiin? Tunnetta työvälineissä? Kahden vuoden kokemukset sosiaalisesta intranetista

19 HENRY Foorumi 2012 Salikartta

20 HENRY Foorumi 2012 Yhteistyökumppaneita Mediakumppanit Fakta pitää päättäjät ajan tasalla sekä itsensä että organisaationsa kehittämisessä. Lehti tarjoaa lukijoilleen myös kanavan oppia toisiltaan, keskustella ja verkostoitua. Henkilöstöjohtaminen Vuosikirja -HENRY Foorumi 2012 tapahtumaopas Vuosikirjan asiantuntija-artikkelit ja katsaukset henkilöstöjohtamisen eri osa-alueista, sekä tärkeä HENRY Foorumi-informaatio tarjoavat monipuoliset mahdollisuudet esitellä tuote- ja palvelutarjonta henkilöstöjohtamisen päätöksentekijöille ja HENRY Foorumi-kävijöille. Boudin Boudin Oy on keskittynyt vaativiin järjestelmiin sovellusalueina verkko-oppimisympäristöt, mobiili toiminnanohjaus ja sähköiset prosessit.verkkooppimisympäristömme parantaa oppimistuloksia lisäten perinteiseen LMS:ään yhteisöllisen oppimisen tuomat hyödyt HR:lle mitattavina tuloksina. Työkalupajakumppanit Milestone on valmennusyhtiö, joka auttaa asiakkaitaan johtamaan liiketoimintaansa huomioiden ihmisen ainutlaatuisuuden ja näin saamaan aikaan pysyviä muutoksia, joilla parannetaan liiketoiminnan tehokkuutta ja lisätään hyvinvointia. Tuottavuutta hyvinvoiden. Descom on suomalainen IT-palveluyhtiö. Rakennamme sähköisiä työympäristöjä, jotka yhdistävät työntekijät ja kiihdyttävät sisäistä tiedonvaihtoa. Olemme toteuttaneet sosiaaliset intranetit mm. Konecranesille ja Outotecille. Toimimme Espoossa, Helsingissä, Jyväskylässä, Tampereella, Tukholmassa ja Wroclawissa. Europe Täydellä teholla tavoitteisiin Viisaus asuu organisaation ihmisissä. Me autamme oivaltamaan sen. Yhdessä kiihdytämme yrityksenne kasvuun. Annamme työkalut ja tuemme, organisaatio itse toimii kohti uutta. Tarjontamme kattaa henkilöstöarvioinnit, johtamisen portaat, esimiestyön sekä myynnin kehittämisen. Humap Oy on kansainvälinen valmennus- ja konsultointiyritys, jonka erityisosaamista ovat oppiminen, yhteistoiminta ja johtaminen sekä uutta luovat yhteisölliset prosessit. Kehittämme lisäksi ohjelmistoja vastaaviin tarpeisiin. Olemme aidosti inhimillinen muutoksen edelläkävijä verkottuneessa maailmassa. Reiss Motivaatioprofiilin avulla saa tehokkaasti ja luotettavasti selville henkilön todelliset motivaatiot, motiivit ja arvot. Käyttöalueita: Työhyvinvointi, suorituskyky, sitouttaminen, johtaminen, tiimivalmennus, uraohjaus, muutokset. RMP Nordic kouluttaa testin käyttäjiä ja tarjoaa motivaatiovalmennusta.

21 Asiantuntijakumppanit Aditro on Pohjoismaiden johtava HR-, palkka- ja taloushallinnon palveluntarjoaja. Ratkaisuillamme tuemme asiakkaidemme prosessien kehitystä ja helpotamme päivittäisiä rutiineja, auttaen siten luomaan sujuvuutta työpäivään. Enemmän osaamista Tarjoamme ammatillista koulutusta aikuisille ja nuorille sekä useita koulutusvaihtoehtoja yritys- ja yhteisöasiakkaille. Koulutusvalikoimassamme on runsaasti eri tutkintoja ja lyhytkoulutuksia kaikilta aloilta. Järjestämme koulutuksia asiakkaan tarpeiden mukaisesti ympäri Suomen Psykologitoimisto Cresco Oy tuottaa organisaatiopsykologisia palveluita ja on koko historiansa ajan ollut alan edelläkävijä. Pitkäaikainen menestyksemme perustuu joustavuuteen, sujuvaan asiakasyhteistyöhön, vahvaan työpsykologiseen osaamiseen sekä kykyyn vastata muuttuviin liike-elämän tarpeisiin. Integro sertifioi valmentajia ja HR-ammattilaisia Peili-käyttäytymisprofiilin ja Peili-johtajuusarvion käyttöön sekä tarjoaa valmennuksia työyhteisöjen ja johtajuuden kehittämiseen. Ihmisten erilaiset vahvuudet ja niiden kehittäminen toimivat sekä valmennuksienettä Peili-työkalujen lähtökohtana. Diacor terveyspalvelut Oy on kotimainen terveyspalveluita tarjoava yritys. Palvelemme pääkaupunkiseudulla 13 lääkäriaseman ja yksityisen sairaalan palveluilla. Näytämme suuntaa työelämän terveysja hyvinvointipalveluissa tarjoamalla työterveys-, työhyvinvointi-, sairaudenhoito- ja kuntoutuspalveluita. Kauppalehti toimii taloudellisen menestyksen ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Paperiset ja sähköiset palvelumme auttavat saamaan tietoa ja kokemaan oivalluksen hetkiä. Kauppalehdessä uskomme, että menestys on kaikille mahdollista. Kauppalehti pöytäsi kulmalla kertoo, että menestys kiinnostaa sinuakin. Kolme päivää kestävä huomaamaton sykevälimittaus kertoo kehon voinnista ja elämäntapojen muutostarpeesta. Hyvinvointianalyysi on havainnollistava mittari todentaa stressin ja palautumisen tasapaino. Se on tarjolla lähes kaikissa työterveyspalveluita sekä useissa hyvinvointipalveluita tuottavissa yrityksissä. Monster.fi on osa kansainvälistä Monsteria, maailman johtavaa työnhakupalvelua verkossa. Tehtävänämme on tarjota kohtauspaikka työnantajille ja työnhakijoille. Kauttamme tavoitat työnhakijat ympäri Suomea nopeasti ja kustannustehokkaasti. Tarjoamme myös tehokkaat työkalut työnantajamielikuvan kehittämisen.

Kumppanuuksien orkestrointi. HENRY FOORUMI 4.11.2008 Hotel Crowne Plaza

Kumppanuuksien orkestrointi. HENRY FOORUMI 4.11.2008 Hotel Crowne Plaza Kumppanuuksien orkestrointi HENRY FOORUMI 4.11.2008 Hotel Crowne Plaza Kumppanuuksien orkestrointi OHJELMA 4.11.2008 8.00 Ilmoittautuminen ja aamukahvi 8.00 17.30 Oppimistori, tietopaja ja työkalupaja

Lisätiedot

UUDISTA JA UUDISTU 2011

UUDISTA JA UUDISTU 2011 Kutsu UUDISTA JA UUDISTU 2011 VAIHTUVA JOHTAJUUS 28.-29.9.2011 Finlandia-talo, Helsinki Vaihtuva johtajuus viittaa maailmaan, jossa johtajuus kiertää ja vaihtelee tarpeiden ja tilanteiden mukaan. Se viittaa

Lisätiedot

HENRY Foorumi 2014 4.11.2014 Royal at Crowne Plaza, Helsinki. Ihmisten kanssa huipulle! 2/2014. Professor Julian Birkinshaw, London Business School

HENRY Foorumi 2014 4.11.2014 Royal at Crowne Plaza, Helsinki. Ihmisten kanssa huipulle! 2/2014. Professor Julian Birkinshaw, London Business School Henry Ihmisten kanssa huipulle! Jäsentiedote 2/2014 Professor Julian Birkinshaw, London Business School Hallituksen puheenjohtaja Anne Berner, Vallila Interior Kehitysjohtaja Sami Honkonen, Reaktor HENRY

Lisätiedot

Mistä hyvä työelämä on tehty?

Mistä hyvä työelämä on tehty? Henkilöstöjohdon ryhmä HENRY ry Mistä hyvä työelämä on tehty? Suomessa pyritään Euroopan parhaaseen työelämään vuoteen 2020 mennessä. HENRY ry:n HR Barometrissa v. 2013 nousivat henkilöstöjohtamisen haasteiksi

Lisätiedot

Kaukaa katsoen näkee selvemmin.

Kaukaa katsoen näkee selvemmin. Henkilöstöjohdon ryhmä HENRY ry Kaukaa katsoen näkee paremmin: HENRYn brändistä Osallistuin huhtikuussa ensi kertaa virolaisen sisaryhdistyksemme PA- REn henkilöstöjohtamisen konferenssiin Tartossa. Oli

Lisätiedot

HR ja ikuinen identiteettikriisi

HR ja ikuinen identiteettikriisi Henkilöstöjohdon ryhmä HENRY ry HR ja ikuinen identiteettikriisi Kiitän HENRYn jäsenkuntaa luottamuksesta, sillä saan jatkaa hallituksessa vielä ylimääräisen vuoden. Kun nyt lähden sakkokierrokselle varapuheenjohtajana,

Lisätiedot

Ennakoivaa vai jälkihoitoa henkilöstöpalvelut vai henkilöstöhallinto?

Ennakoivaa vai jälkihoitoa henkilöstöpalvelut vai henkilöstöhallinto? Henkilöstöjohdon ryhmä HENRY ry Ennakoivaa vai jälkihoitoa henkilöstöpalvelut vai henkilöstöhallinto? Monessa eri toiminnoissa puhutaan tänä päivän ennakoivasta työstä. Markkinoinnin tulee ennakoida tulevia

Lisätiedot

Kutsu Uudista ja. 25. - 26.09.2013 Finlandia-talo, Helsinki. Suomalainen ammattitaito veturina

Kutsu Uudista ja. 25. - 26.09.2013 Finlandia-talo, Helsinki. Suomalainen ammattitaito veturina Kutsu Uudista ja Uudistu 2013 25. - 26.09.2013 Finlandia-talo, Helsinki Suomalainen ammattitaito veturina Uudista ja Uudistu 2013 Suomalainen ammattitaito veturina Suomalaisen ammattitaidon syvimmän olemuksen

Lisätiedot

Syksy on uudistamisen ja uudistumisen aikaa!

Syksy on uudistamisen ja uudistumisen aikaa! Henkilöstöjohdon ryhmä HENRY ry Syksy on uudistamisen ja uudistumisen aikaa! Toivon, että jokaisella HENRYn jäsenellä on ollut mahdollisuus kesän aikana irtiottoon arjesta. On tärkeää ladata omia akkujaan,

Lisätiedot

Yrityksissä on tänä päivänä vahva

Yrityksissä on tänä päivänä vahva Henkilöstöjohdon ryhmä HENRY ry Henkilöstöjohtamisen tuloksellisuus ja sen mittaamisen haasteet Yrityksissä on tänä päivänä vahva usko siihen, että hyvällä henkilöstöjohtamisella voidaan vaikuttaa positiivisesti

Lisätiedot

Taas on vuosi vierähtänyt. Ei kuitenkaan

Taas on vuosi vierähtänyt. Ei kuitenkaan Henkilöstöjohdon ryhmä HENRY ry HENRY 20 vuotta! Taas on vuosi vierähtänyt. Ei kuitenkaan mikä tahansa vuosi, vaan HENRYn 20-vuotisjuhlavuosi. Kahdenkymmenen vuoden aikana HENRY on rakentunut hyvälle perustalle

Lisätiedot

Kun hiljattain sain kysymyksen voiko

Kun hiljattain sain kysymyksen voiko Henkilöstöjohdon ryhmä HENRY ry JOHTAMINEN - LEADERSHIP Voiko hyvä johtaminen olla kilpailuetu Kun hiljattain sain kysymyksen voiko hyvä johtaminen olla kilpailuetu, oli helppo vastata: KYLLÄ. Tutkimukset

Lisätiedot

TÄMÄ JULKAISU ON MEDIAPLANETIN TUOTTAMA TEEMALEHTI

TÄMÄ JULKAISU ON MEDIAPLANETIN TUOTTAMA TEEMALEHTI ILMOITUSLIITE TÄMÄ JULKAISU ON MEDIAPLANETIN TUOTTAMA TEEMALEHTI ILMOITUSLIITE Elokuu 2007 TALENT MANAGEMENT Filosofi - valmentaja Esa Saarinen: Syväinhimillisyys on uusiutuvuuden ja supertuottavuuden

Lisätiedot

Tähdet, joukkue ja voittaminen

Tähdet, joukkue ja voittaminen Henkilöstöjohdon ryhmä HENRY ry Tähdet, joukkue ja voittaminen Erityisesti talouden taantumissa tuntuu olevan muotia etsiä syntyjä syviä abstrakteista maailmanselityksistä. Kuitenkin juuri tällaisina aikoina

Lisätiedot

Kilpailukyky inhimillinen vallankumous

Kilpailukyky inhimillinen vallankumous Henkilöstöjohdon ryhmä HENRY ry Kilpailukyky inhimillinen vallankumous Otsikko kuvaa HENRYn vuoden 2010 teemaa. Se herättää meitä henkilöstöihmisiä yhdistämään voimavaramme suomalaisen työelämän ja hyvinvoinnin

Lisätiedot

Palavasilmäiset työntekijät haussa

Palavasilmäiset työntekijät haussa Henkilöstöjohdon ryhmä HENRY ry Palavasilmäiset työntekijät haussa Tulevaisuuden yritysmaailman voittajia ovat ne, joilla on palavasilmäisimmät työntekijät. Muun muassa tämän lausahduksen kuulin Millenium-teknologiaseminaarissa

Lisätiedot

Henryn kevätkokous 28.3.2007. Uudista & Uudistu 2007. Vuoden henkilöstöteko -kilpailu 2007. HENRY-tilaisuudet ja -tietoiskut

Henryn kevätkokous 28.3.2007. Uudista & Uudistu 2007. Vuoden henkilöstöteko -kilpailu 2007. HENRY-tilaisuudet ja -tietoiskut Henryn kevätkokous 28.3.2007 HENRYn kevätkokous pidetään keskiviikkona 28.3.2007 klo 17 Postitalossa kokoustilassa K2, Mannerheiminaukio 1 B, Helsinki. Kokouksessa käsitellään sääntöjen mukaiset kevätkokousasiat.

Lisätiedot

Työelämä vai työ ja elämä - HENRYn vuoden 2012 teema

Työelämä vai työ ja elämä - HENRYn vuoden 2012 teema Henkilöstöjohdon ryhmä HENRY ry Työelämä vai työ ja elämä - HENRYn vuoden 2012 teema Kun vuosi sitten päätimme valita HEN- RYn tämän vuoden teemaksi Vaihtuva Johtajuus, tiesimme, että tämä aihe saa aikaan

Lisätiedot

VUODEN HENKILÖSTÖTEKO 2007 Ilmarinen palkinto

VUODEN HENKILÖSTÖTEKO 2007 Ilmarinen palkinto Uudista & Uudistu 2007 IHMINEN YTIMESSÄ WANHA SATAMA 26.-27.9.2007 Uudista ja Uudistu tapahtuman kokonaisuus on kiteytynyt kahden messupäivän kattavaksi, monipuoliseksi ohjelmaksi. Valmis ohjelma julkistetaan

Lisätiedot

Kohtaamisia ja vuoropuhelua

Kohtaamisia ja vuoropuhelua Henkilöstöjohdon ryhmä HENRY ry Kohtaamisia ja vuoropuhelua Vuoropuhelu on henkilöstöjohtamisen ydin ja sielu. Kun dialogi toimii, on olemassa yhteys ihmistasolla, kirjoitti toimittaja Raija Rautiainen

Lisätiedot

Yritys - henkilöstön voimavara

Yritys - henkilöstön voimavara Henkilöstöjohdon ryhmä HENRY ry Yritys - henkilöstön voimavara Kun runsaat 20 vuotta sitten siirryin ekonomistitehtävistä järjestömaailmassa henkilöstötehtäviin yritysmaailmaan, HR:n käytetyin iskulause

Lisätiedot

Jäsenkysely ja HENRYn toiminnan kehittämissuunnat

Jäsenkysely ja HENRYn toiminnan kehittämissuunnat H e n k i l ö s t ö j o h d o n r y h m ä H E N R Y r y Jäsenkysely ja HENRYn toiminnan kehittämissuunnat HENRY teetti uusitun jäsentyytyväisyystutkimuksensa viime vuoden lopulla, ja uusi hallitus jatkaa

Lisätiedot

Työmarkkinoiden joustavuus testataan

Työmarkkinoiden joustavuus testataan Henkilöstöjohdon ryhmä HENRY ry Työmarkkinoiden joustavuus testataan Työmarkkinoiden pyöriä pyörittää - tai pysäyttää - tällä hetkellä ilmiöt ja tekijät, jotka ovat keskenään ristiriitaisia ja juuriltaan

Lisätiedot

marraskuu 2008 Henkilöstöjohdon ryhmä HENRY ry jäsentiedote

marraskuu 2008 Henkilöstöjohdon ryhmä HENRY ry jäsentiedote marraskuu 2008 Henkilöstöjohdon ryhmä HENRY ry jäsentiedote Nyt kun finanssitalouden tsunami on pyyhkäissyt yli mantereiden, on reaalitalouden lama jo ovella. Tämä merkitsee väistämättä sitä, että HR:n

Lisätiedot

Hotelli-, ravintola- ja matkailupalveluiden

Hotelli-, ravintola- ja matkailupalveluiden Henkilöstöjohdon ryhmä HENRY ry Omaa työtä, täyttä elämää Hotelli-, ravintola- ja matkailupalveluiden kysyntä on lähtenyt hetkellisen taantuman jälkeen selkeään nousuun. Kasvun odotetaan jatkuvan vahvana.

Lisätiedot

Kansainvälistä tietoa ja vertailulukuja

Kansainvälistä tietoa ja vertailulukuja Henkilöstöjohdon ryhmä HENRY ry HR innovaatioiden tukena Kansainvälistä tietoa ja vertailulukuja HR:n tilasta, toimivuudesta ja kustannuksista on saatavilla. Vertailuanalyysillä on helppo selvittää mitä

Lisätiedot

VUODEN HENKILÖSTÖTEKO 2007 Ilmarinen palkinto

VUODEN HENKILÖSTÖTEKO 2007 Ilmarinen palkinto Uudista & Uudistu 2007 IHMINEN YTIMESSÄ WANHA SATAMA 26.-27.9.2007 Vuoden tärkeimmän henkilöstö- ja koulutusalan konferenssi- ja näyttelytapahtuman ohjelmasuunnittelu ja yhteistyöneuvottelut ovat hyvää

Lisätiedot

Polarisoituva työelämä

Polarisoituva työelämä Henkilöstöjohdon ryhmä HENRY ry Polarisoituva työelämä Keskuskauppakamarin Risto E. J. Penttilä nosti viime toukokuussa järjestetyssä HR Foorumissa esiin tärkeän kysymyksen. Aihe palasi mieleeni, kun seurasin

Lisätiedot

Verkostoitumista ja osaamista

Verkostoitumista ja osaamista Henkilöstöjohdon ryhmä HENRY ry Verkostoitumista ja osaamista Olen toiminut HENRY ry:n Tampereen aluejaoksen vetäjänä yli viisi vuotta. Aluejaostoiminta tuo valtakunnallisen HENRYn lähemmäksi ja tutummaksi

Lisätiedot

Työelämän ristipaineet haastavat työtä tarjoavan sekä sitä haluavan. Mistä syntyy työpaikan kilpailukyky?

Työelämän ristipaineet haastavat työtä tarjoavan sekä sitä haluavan. Mistä syntyy työpaikan kilpailukyky? Henkilöstöjohdon ryhmä HENRY ry Työelämän ristipaineet haastavat työtä tarjoavan sekä sitä haluavan. Mistä syntyy työpaikan kilpailukyky? Taloudellisen taantuman syveneminen siitä huolimatta, että valon

Lisätiedot