HENRY. Työelämä - vai työ ja elämä? ROYAL AT CROWNE PLAZA, HELSINKI

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HENRY. Työelämä - vai työ ja elämä? 6.11.2012 ROYAL AT CROWNE PLAZA, HELSINKI"

Transkriptio

1 HENRY Foorumi Työelämä - vai työ ja elämä? ROYAL AT CROWNE PLAZA, HELSINKI

2 HENRY Foorumi 2012 henkilöstöosaamisen ammattitapahtuma Tiistai klo Royal at Crowne Plaza, Mannerheimintie 50, Helsinki Ohjelma 8.00 Ilmoittautuminen ja aamiainen Oppimistori avoinna Coaching-tori avoinna Tapahtuman avaus ja 1. HENRY Keynote puheenvuoro Asiantuntijapajat, tuumaustunnit ja Työsuhdeklinikka Lounas tarjolla Oppimistorilla klo HENRY Keynote puheenvuoro Ylityöbuffet Oppimistorilla Hinta ja osallistuminen Hinta on 320 jäsenille. Ei-jäsenten osallistumismaksu on 420. Ryhmälippu 10 henkilölle Kaikkiin hintoihin lisätään ALV 23 %. Hinta sisältää päivän ohjelman (konferenssin, asiantuntijapajat, tuumaustunnit, Coaching-torin, Työsuhdeklinikan), kirjalahjan sekä ruokailut (aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi, Ylityöbuffet). Yksittäisiin puheenvuoroihin ei tarvitse erikseen ilmoittautua, vaan paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Perumismaksu on 50 % hinnasta, jos osallistuminen perutaan jälkeen, ja koko maksu, jos ilmoittautunut jättää tulematta paikalle. Estyneen osallistujan tilalle voi vaihtaa kuluitta toisen osallistujan, mistä pyydämme ilmoittamaan etukäteen. Nopeuta sisäänpääsyäsi Ennakkoilmoittautuminen tapahtumaan alkaa osoitteessa Kun ilmoittaudut mennessä, saat sisäänpääsykortin postissa haluamaasi osoitteeseen. Ota se mukaasi näin nopeutat sisäänpääsyäsi huomattavasti.

3 Työelämä vai työ ja elämä? Konferenssin ohjelma muodostuu HENRY Keynote puheenvuoroista ja pääkumppaniseminaareista, joissa kuulet huippuasiantuntijoiden ajatuksia päivän teemasta. Asiantuntijapajan puheenvuoroissa paneudutaan kestävän työelämän haasteisiin ja henkilöstötyön hyviin käytäntöihin. Tuumaustunnit ovat pääkumppaniyritysten pienryhmäkeskusteluja. Oppimistorilla voit tutustua kumppaniyrityksiin, heidän palveluihinsa ja tuotteisiinsa sekä jatkaa keskusteluja asiantuntijoiden kanssa. Oppimistorille voit mennä myös ihan vaan kahville ja tapaamaan tuttuja. Kahvia ja virvokkeita on tarjolla koko päivän. Lounas ja Ylityöbuffet nautitaan Oppimistorilla. Työkalupajassa on esillä mielenkiintoisia työkaluja, joilla on mahdollista kehittää HR-prosesseja. Coaching-tori on energisoiva oppimistapahtuma, jossa on tarjolla antoisia alustuksia, innostavia pienryhmäkeskusteluja ja uusia oivalluksia. Voit sopia myös henkilökohtaisen Coaching-vartin coachin kanssa. Työsuhdeklinikalla voit keskustella kahdenkeskisessä tapaamisessa työlainsäädännön haasteista, henkilöstön kehittämiseen ja palkitsemiseen liittyvistä asioista tai esimerkiksi esimiestyöstä ja kiireen hallinnasta. Henkilökohtaisessa tapaamisessa käytettävissäsi ovat juridiikan ja esimiestyön asiantuntijat. Keskustelut ovat luottamuksellisia. HENRY Foorumi 2012 tapahtuman teema on Työelämä - vai työ ja elämä?. Ajankohtaista teemaa tapahtumassa tarkastellaan johtamisen, hyvinvoinnin ja monimuotoisuuden näkökulmista. Mielekäs työ on työkyvyn perusta. Parhaimmillaan työ on vireyden ja elämänilon lähde. Mutta mitä tehdä, kun työn ja muun elämän välinen raja hämärtyy ja tasapaino horjuu, jaksaminen on koetuksella? Työyhteisöissä tarvitaan valmiuksia käydä keskustelua työn mielekkyydestä, johtamisesta, hyvinvoinnista, osaamisesta ja ihmisenä olemisesta. HENRY Foorumi kutsuu Sinut mukaan katsomaan henkilöstöjohtamisen ja osaamisen tulevaisuuteen. Tapahtuma tarjoaa ideoita, parhaita käytäntöjä ja työkaluja oman työn kehittämiseen. HENRY Foorumi on suunniteltu yritys- ja henkilöstöjohdolle, esimiehille sekä johtamisen ja kehittämisen ammattilaisille. Ylityöbuffet Päivän päätteeksi nautimme toistemme seurasta ja sulattelemme Oppimistorilla päivän antia yhteisen buffet-illallisen äärellä.

4 HENRY Foorumi 2012 Keynote puheenvuorot Salit 1, 2, 3 Tapahtuman avaus HENRY ry, hallituksen puheenjohtaja Kenneth Söderholm Leading your self: Living and Leading at the next Level The presentation offers comprehensive yet simple and practical concepts and processes to bridge the gaps between managers aspirations, abilities, and achievements. Leading Your Self focuses on managers as individuals keeping in mind their multiple and often conflicting roles at home as well as at work. The presentation offers some knowledge and experiences which helps them to lead a richer, more balanced and an increasingly successful and satisfying life. Dr Jagdish Parikh Dr Jagdish Parikh is the Chairman of A.L. Movers Pvt. Ltd., a Director of the Lemuir Group of Companies, DHL Lemuir Logistics, Technova Group of Companies, and Noema (India) Pvt. Ltd. Dr Parikh has an MBA from Harvard and a PhD in Management. He is Co-founder of the World Business Academy (USA); Founder President of the Centre for Executive Renewal (Switzerland); Member of the Board of Governors Asian Institute of Mgmt (Manila ); Managing Trustee of the Education Foundation of India. Dr Parikh is/has been a Visiting Speaker at many Universities and at several multinational corporations. He is also a popular Keynote Speaker in International Conferences and an author of many leadership books.

5 Salit 1, 2, 3 Yhteisön itseluottamus Miten sitä valmennetaan? Psykologinen pääoma on itseluottamusta, optimismia, sinnikkyyttä ja tulevaisuususkoa. Miltä yhteisön itseluottamus näyttää tiimien ja työyhteisöjen arjessa? Miten yhteisön itseluottamusta vahvistetaan valmentavalla johtajuudella? Puheenvuoro avaa näkymiä uusimpaan tutkimustietoon psykologisesta pääomasta ja antaa konkreettisia esimerkkejä ja työkaluja yhteisön itseluottamuksen rakentamiseen. Ilona Rauhala psykologi, toimitusjohtaja, llona Rauhala Oy Ilona Rauhala on valmentava psykologi, jonka erityisaloja ovat elinvoimaisuus ja edelläkävijyys. Hän on kysymisen, haastamisen ja kannustamisen ammattilainen, ja hän auttaa organisaatioita kehittämään psykologista pääomaa olemalla mukana erilaisissa muutostilanteissa johdon, avainhenkilöiden ja työntekijöiden tukena. Lisäksi hän on erikoistunut johtajien henkilökohtaiseen valmentamiseen, vaikeiden tilanteiden kohtaamiseen ja positiivisen yrityskulttuurin rakentamiseen. Ilona on myös pidetty luennoitsija. Marjo-Riitta Ristikangas Managing Director BoMentis Oy, Coaching House Finland Marjo-Riitta Ristikangas on valmentavan johtajuuden lipunkantaja ja systeemisen business coachingin edelläkävijä. Sosiaalipsykologina hän pureutuu määrätietoisesti huipputiimien rakentamiseen sekä kokemuksellisten johtamis- ja esimiesvalmennusten toteuttamiseen. Hänen intohimonaan on tukea johtajia ja tehdä valmentavasta johtajuuskulttuurista totta. Lisäksi kasvuyrityksen toimitusjohtajana hänellä on näköalapaikka toteuttaa oppejaan myös esimiehenä. Eteläpohjalainen Marjo-Riitta on vaikuttava valmentaja, onnistumisten rakentaja ja karismaattinen esiintyjä.

6 HENRY Foorumi 2012 Pääyhteistyökumppanit Bird & Birdin Työoikeus-ryhmä on yksi maamme johtavista asiantuntijaryhmistä. Tarjoamme kaikki liikejuridiikan palvelut 16 eri maassa Euroopassa, Aasiassa ja Lähi-Idässä. Toimintamme perustuu juridiseen huippuosaamiseen, asiakkaidemme liiketoiminnan tuntemiseen ja laadukkaaseen asiakaspalveluun, josta meidät palkittiin vuonna 2011 Suomen parhaana asianajotoimistona (ILO Client Choice Award). Haluamme kehittää suomalaista työelämää. Uskomme työssä onnistumisen edellytysten kehittämisen tuottavan sekä parempaa tulosta että tyytyväisempiä tekijöitä. Tuotamme avoimia seminaareja, räätälöityä valmennusta ja kustannamme työelämää käsitteleviä kirjoja. Teemme myös erilaisia organisaatiotutkimuksia. Terveystalo on Suomen suurin terveyspalveluyritys. Tarjoamme monipuolisia terveys-, työterveys-, sairaanhoito- ja tutkimuspalveluja yli 60 paikkakunnalla. Työllistämme valtakunnallisesti n terveydenhuollon ammattilaista. Asiakkaitamme ovat yksityishenkilöt, yritykset, vakuutusyhtiöt ja julkinen sektori.

7 HENRY Foorumi 2012 Pääyhteistyökumppaniseminaarit Bird & Bird ja J-Impact Haastavien esimiestilanteiden ratkaiseminen , Sali 2 Maisa Nikkola, asianajaja, osakas, Asianajotoimisto Bird & Bird ja Jari Salminen, toimitusjohtaja, J-Impact Oy Työhyvinvoinnista huolehtiminen - HR:n ja esimiesten rooli työlainsäädännön näkökulmasta , Sali 14 Maisa Nikkola, asianajaja, osakas, Asianajotoimisto Bird & Bird Tehosta työtapojasi - Kaappaa aikaa itsellesi , Sali 1 Tommi Lindholm, kehitysjohtaja, J-Impact Oy Terveystalo Organisaation tuottavuus on ihmisten hyvinvointia , Sali 1 Ossi Aura, työhyvinvoinnin tutkimus-ja kehitysjohtaja, Terveystalo Näin kehitimme tuottavuutta ja hyvinvointia yhdessä työterveyshuollon kanssa , Sali 1 Kaj Dahlström, Head of HR Operations, Tieto Oyj Terveys, tuottavuus, hyvinvointi -paneeli , Sali 2 Alustus: Tanja Vuorela, työterveyshuollon ylilääkäri, Terveystalo Paneelin pj: Pasi Papunen, liiketoimintajohtaja, Terveystalo Paneelissa: Jorma Mäkitalo, osaamiskeskuksen johtaja, Terveys ja työkyky, Työterveyslaitos Jan Schugk, ylilääkäri, Elinkeinoelämän keskusliitto Kenneth Söderholm, VP, Human Resources, Fazer Bakeries & Confectionery, Oy Karl Fazer Ab Jyri Tapper, toimialajohtaja, Valtiokonttori sekä muita liikkeenjohdon ja terveydenhuollon sidosryhmien edustajia

8 HENRY Foorumi 2012 Pääyhteistyökumppaneiden tuumaustunnit Tuumaustunnit ovat pääkumppaniyritysten pienryhmäkeskusteluja. Mitä tuottavuuden tukeminen edellyttää työterveyden ammattilaisilta ja asiakkailta? , Kokoustila 7 Tanja Lappi, työterveys kehitysjohtaja, Terveystalo päivän säännön toteuttaminen käytännössä , Kokoustila 7 Tanja Vuorela, työterveyshuollon ylilääkäri, Terveystalo Työsuhdeklinikka - ratkaisuja haastaviin työelämän tilanteisiin HENRY Uutta FOORUMISSA Varaa etukäteen kahdenkeskinen tapaamisaika Työsuhdeklinikalta ja tule keskustelemaan työlainsäädännön haasteista, henkilöstön kehittämiseen ja palkitsemiseen liittyvistä asioista tai esimerkiksi esimiestyöstä ja kiireen hallinnasta. Henkilökohtaisessa tapaamisessa ovat käytettävissäsi Asianajotoimisto Bird & Birdin työoikeusjuristit ja J-Impactin asiantuntijat. Varaa aikasi etukäteen täyttämällä lomake osoitteessa Foorumi>Työsuhdeklinikka samalla voit myös ilmoittaa, mistä kysymyksestä juuri Sinä haluaisit luottamuksellisesti keskustella asiantuntijoiden kanssa. Työsuhdeklinikka on avoinna klo

9 HENRY Foorumi 2012 Asiantuntijapuheenvuorot Organisaation tuottavuus on ihmisten hyvinvointia , Sali 1 Ossi Aura, työhyvinvoinnin tutkimus-ja kehitysjohtaja, Terveystalo Haastavien esimiestilanteiden ratkaiseminen , Sali 2 Maisa Nikkola, asianajaja, osakas Asianajotoimisto Bird & Bird ja Jari Salminen, toimitusjohtaja, J-Impact Oy Valmentava johtaminen - työkaluja asiantuntijaorganisaation johtamiseen , Sali 10 Antti Pohjala, Managing Director, Management Competence Group Järjestäjä: Oikotie Onnistuneella työharjoittelulla kiinni osaamisen perusteisiin , Sali 11 Lisa Forss, liiketoimintajohtaja, Taitoprofiilit/StaffEdu Oy Asiantuntijaorganisaation osaamisen johtaminen - Case Etteplan Oyj , Sali 12 Outi-Maria Liedes, henkilöstö- ja viestintäjohtaja, Etteplan Oyj Järjestäjä: Sympa Puhuvatko esimiehet ja HR samaa kieltä? , Sali 13 Johanna Tötterman, toimitusjohtaja, PI-Europe, Finland Töissä, vapaalla vai jossain niiden välillä? , Sali 3 Tapio Ikonen, kehittämispäällikkö, Management Institute of Finland MIF Oy Uhkana työkyvyttömyys - loppuuko työterveydessä työvälineet kun yhtenä osatekijänä on muukin kuin sairaus? , Sali 4 Olli Kaidesoja, kuntoutuspäällikkö, Diacor terveyspalvelut Oy Managing diversity from a cultural perspective - It is all about defining when diversity is functional , Sali 5 Egbert Schram, CEO, itim international and FeedbackDialog Järjestäjä: HENRY Positiivinen vuorovaikutus synnyttää tunteita ja tuloksia , Sali 14 Merja Fischer, johtaja, Wärtsilä Järjestäjä: Smartum Yhteisöllinen verkko-oppiminen ja osaamisgapit , Sali 13 Kari Hartikainen, Vice President, Sales & Marketing, Boudin Oy

10 11.00 Aika - pula? Työ - koukku? Ratkaisu - MINÄ! , Sali 1 Mari Aulanko, kouluttaja, kirjailija, tj., Bene Oy Järjestäjä: HENRY Ihmisellä ei ole akkua, jota ladata: Hyvinvointianalyysilla täsmätietoa stressistä ja palautumisesta , Sali 10 Juho Tuppurainen, liiketoimintajohtaja, Firstbeat Technologies Oy Työvoiman hallinnan optimoinnilla tehokkuutta ja työtyytyväisyyttä , Sali 11 Cimmo Nurmi, tutkimusjohtaja, Satakunnan ammattikorkeakoulu Järjestäjä: Numeron Voiko henkilöarviointi olla hauskaa - miten tehdä arviointi mielekkäämmäksi uusien sukupolvien näkökulmasta? , Sali 12 Lilli Sundvik, toimitusjohtaja, Psykologitoimisto Cresco Oy Mitä tuottavuuden tukeminen edellyttää työterveyden ammattilaisilta ja asiakkailta? , Kokoustila 7 Tanja Lappi, työterveys kehitysjohtaja, Terveystalo Työsuhteen elinkaari avaimia työn muutostilanteiden hallintaan , Sali 3 Antti Palmujoki, asianajaja, osakas, Asianajotoimisto Mäkitalo Rantanen & Co Oy Henkilöstötutkimus katsoo tulevaisuuteen - tulevaisuuden mittaaminen työyhteisöjen kehittämisen välineenä , Sali 4 Tarja Ihalainen, johdon konsultti ja Pekka Harjunkoski, tutkimusjohtaja, Promenade Research Oy How technology changes HR? , Sali 5 Martin Sjögren, Head of Solutions, Aditro Uutta ymmärrystä stressinhallintaan aivotutkimuksesta , Sali 14 Tiia Arjanne, kehittämisasiantuntija, Integro Oy Perheystävälliset käytännöt työpaikoilla Case: Ruuhkavuosi -projekti , Sali 2 Anna Kokko, projektipäällikkö, Väestöliitto ja Maria Carlsson, asianajaja, partneri, Asianajotoimisto Borenius Oy Järjestäjä: HENRY

11 Mikä sinua OIKEASTI motivoi? Arvot ja motiivit onnistuneen johtamisen lähtökohtana , Sali 13 Päivi Mayor, toimitusjohtaja, Reiss Motivation Profile Nordic Oy Vuoden paras HR-gradu esittäytyy , Sali 11 Järjestäjä: HENRY Näin kehitimme tuottavuutta ja hyvinvointia yhdessä työterveyshuollon kanssa , Sali 1 Kaj Dahlström, Head of HR Operations, Tieto Oyj Järjestäjä: Terveystalo Työnantajamielikuvan merkitys nuorten näkökulmasta , Sali 10 Marja Pylkkänen, toimitusjohtaja, Monster Oy Osaamisen johtamisen järjestelmä liiketoiminnan tukena: Case Diacor Sali 11 Sara Purhonen, henkilöstöjohtaja, Diacor terveyspalvelut Oy Järjestäjä: Sympa Tehokasta johtamista oikealla osaamisella! , Sali 12 Minna Kinnunen, johtaja ja Carita Casagrande-Wahlroos, liiketoiminnan konsultti, Aditro Mikä tekee tiimistä Voittajajoukkueen? , Sali 3 Syksyllä televisiossa esitettävän Voittajajoukkue-ohjelman voittajatiimin jäsen ja mentori Järjestäjä: Smartum Onnellisuus työelämässä , Sali 4 Anne Hyvén, työterveyspsykologi, Diacor terveyspalvelut Oy Minä, työ ja hyvinvointi , Sali 5 Katja Eskelinen, kouluttaja, Hyria koulutus Oy Työhyvinvoinnista huolehtiminen - HR:n ja esimiesten rooli työlainsäädännön näkökulmasta , Sali 14 Maisa Nikkola, asianajaja, osakas Asianajotoimisto Bird & Bird Leading Your Self: Achieving Sustainable Excellence , Sali 2 Dr Jadgish Parikh Järjestäjä: HENRY Vastuu itsestäänselvyys, josta vaikenemme, vaikka juuri siitä olisi puhuttava , Sali 13 Elina Aaltolainen, toimitusjohtaja, Milestone Coaching & Consulting Oy päivän säännön toteuttaminen käytännössä , Kokoustila 7 Tanja Vuorela, työterveyshuollon ylilääkäri, Terveystalo

12 14.00 Työelämä ei saa pilata elämää näkökohtia työpaikkakiusaamiseen , Sali 1 Marja Norrena, asianajaja, varatuomari, Asianajotoimisto Mäkitalo Rantanen & Co Oy Insinöörityö murroksessa - millainen insinööri pelastaa maailman? , Sali 10 Marko Haikonen, päätoimittaja, 3T Työelämän tarkoitus - oivalla 7 voimaa , Sali 11 Kristiina Aaltonen, Certified coach(acc), emba, Wavecon Oy ja Raisa Lindroos, TK, TRO, coach, työnohjaaja, Inventiva Oy Järjestäjä: Talentum Media Oy Coaching vaikuttavin? , Sali 12 Johanna Koskimies, hallituksen pj., Suomen Coaching Yhdistys (SFY) ja Vesa Ristikangas, hallituksen pj., International Coach Federation (ICF) Voiko työhyvinvointia ja tehokkuutta yhdistää? , Sali 3 Heikki Alanko, toimitusjohtaja, Pohjolan liikenne Järjestäjä: Numeron HR-osaaminen ja yhteistyö monikulttuurisessa toimintaympäristössä , Sali 4 Tauno Taajamaa, Director, Management Institute of Finland MIF Oy Tunnetko osaamissuunnitelman? , Sali 5 Risto Rantala, toimitusjohtaja, StaffEdu Oy Suomalaisten kuormittavin päivä on lauantai (työ)hyvinvointia? , Sali 14 Hanna Rinta, asiakkuusvastaava, Firstbeat Technologies Oy Terveys, tuottavuus, hyvinvointi -paneeli , Sali 2 Alustus: Tanja Vuorela, työterveyshuollon ylilääkäri, Terveystalo Paneelin pj: Pasi Papunen, liiketoimintajohtaja, Terveystalo Paneelissa: Jorma Mäkitalo, osaamiskeskuksen johtaja, Terveys ja työkyky, Työterveyslaitos Jan Schugk, ylilääkäri, Elinkeinoelämän keskusliitto Kenneth Söderholm, VP, Human Resources, Fazer Bakeries & Confectionery, Oy Karl Fazer Ab Jyri Tapper, toimialajohtaja, Valtiokonttori sekä muita liikkeenjohdon ja terveydenhuollon sidosryhmien edustajia

13 Uusia mahdollisuuksia avaava tapa asiantuntija- ja esimiestyön mittaamiseen ja kehittämiseen , Sali 13 Ilkka Liimatainen, kehittämiskonsultti, Humap Oy Tehosta työtapojasi - Kaappaa aikaa itsellesi , Sali 1 Tommi Lindholm, kehitysjohtaja, J-Impact Oy Mid Air Merger of Air France and KLM winning the HR-Battle in Aviation , Sali 10 Lucas van Wees, VP HR Commercial and Global, KLM Järjestäjä: HENRY Intuitio vai analyysi henkilöarvioinnissa - kumpaa seurata? , Sali 11 Lilli Sundvik, toimitusjohtaja, Psykologitoimisto Cresco Oy Moninaisuus - erilainen työntekijä uhka vai mahdollisuus? , Sali 12 Satu Törrönen, erityisopettaja, Hyria koulutus Oy Henkilöstötutkimus katsoo tulevaisuuteen - tulevaisuuden mittaaminen työyhteisöjen kehittämisen välineenä , Sali 4 Tarja Ihalainen, johdon konsultti ja Pekka Harjunkoski, tutkimusjohtaja, Promenade Research Oy Ihmisten erilaisuus ja yhteisen ymmärryksen löytäminen: Case ProAgrian asiakaspalvelun kehittäminen , Sali 5 Heli Pietilä, Coach, ZoomIN Oy Järjestäjä: Integro Oy Tunnetta työvälineissä? Kahden vuoden kokemukset sosiaalisesta intranetista , Sali 13 Outi Ihanainen-Rokio, johtaja, osaaminen ja prosessit, Descom Oy Tulevaisuuden johtajuus , Sali 14 Saku Tuominen, Creative Director, Founder, Idealist Group Järjestäjä: Kauppalehti Johtaminen käytännössä sukupolvien yli omia kokemuksia , Sali 3 Timo Helosuo, toimitusjohtaja, Management Institute of Finland MIF Oy

14 HENRY Foorumi 2012 Coaching-tori HENRY Uutta FOORUMISSA Coaching-tori on energisoiva oppimistapahtuma, jossa on tarjolla coaching-maistiaisia. Torilta voit aistia coachingin uusimpia tuulia ja kerätä tuoreita ajatuksia mukaasi korikaupalla. Coaching-torilla on tarjolla innostavia ja ajatuksia herättäviä alustuksia ja coachien ohjaamia pienryhmäkeskusteluja HENRY Foorumin teemasta. Voit myös varata henkilökohtaisen Coaching-vartin haluamaltasi Coaching-torin coachilta ja kirkastaa aiheesta olennaisimman kahden kesken. Aikavaraukset: HENRY Foorumi päivän aamuna Coaching-torin varaustaululla. Coaching -kumppanit AS3 on ketterä kumppani työelämän muutostilanteisiin. Olemme pohjoismainen valmennusyritys ja olemme erikoistuneet coachingiin, uravalmennukseen, uudelleensijoittumisvalmennukseen ja muutosvalmennukseen. Toimimme pääkaupunkiseudulla, Turussa, Tampereella, Kuopiossa ja Oulussa. Business Coaching Center on suomalainen coaching-osaamiskeskus. Autamme yrityksiä rakentamaan kestävään menestykseen tähtäävää coachingkulttuuria, sekä edistämme ammatillista, asiantuntevaa ja tuloksellista coaching-toimintaa. -Building a Coaching Culture for Sustainable Success- Innotiimillä on yli 25 vuoden kokemus organisaatioiden ihmiskeskeisestä kehittämisestä. Monipuoliset palvelumme innovatiivisuuden, tiimien kehittämisen, muutoksen, ihmisten johtamisen, työhyvinvoinnin ja palaverien kehittämisen alueella toteutamme innovatiivisin, tuloksellisin ja käytännönläheisin menetelmin. BoMentis on valmentavan johtajuuden kylväjä, joka luo organisaatioihin hyvin johtamisen ja yhteistyön maaperän, jossa ryhmän potentiaali kukoistaa. Rakennamme yhdessä onnistumisia. Teemme valmentavasta johtajuuskulttuurista totta! HRM Partners on johtajuuden ykkösluotsi. Olemme 19-vuotias yritys, coachingin edelläkävijä Suomessa. Olemme johtava haastavien muutostilanteidensekä itsensä johtamisen palveluja tarjoava yritys. Asiakkaitamme palvelee 35 asiantuntijaa, vankkumattomalla ammattitaidolla ja peittelemättömällä innostuksella.

15 HENRY Foorumi 2012 Coaching-torin ohjelma HR ja Coaching ostajasta osaajaksi Kaj Hellbom, senioripartneri, BCC Business Coaching Center Oy Strateginen muutoshanke coaching varmistamassa onnistumisen Hanna Suoranta, Senior Coach, Partner, AS3 Finland Oy Systeeminen toiminta - coachingin uusi suunta Leni Grünbaum, Leadership Coach, BoMentis Oy, Coaching House Finland Ryhmäcoaching auttaa verkostoitumaan - Kokemuksia HR-ammattilaisten ja toimitusjohtajien ryhmistä Päivi Pentti, johtaja, partneri, ICF Associate Certified Coach, HRM Partners Oy Yksilö- vai ryhmäcoaching - Miten valitsen parhaan menetelmän eri tilanteisiin? Antti-Juhani Wihuri, johdon konsultti, valmentaja, Innotiimi Oy Yhteistyössä International Coach Federation (ICF) on maailman suurin ammatticoachien yhdistys. Järjestössä on yli jäsentä 114 maassa. ICF Finlandin jäseninä on lähes 200 coachia, jotka tekevät työtään ammattimaisen coachingin puolesta. ICF sertifioidun coachin tunnistaa kirjainyhdistelmistä ACC, PCC tai MCC. Suomen coaching-yhdistys on vuonna 2004 perustettu coaching-ammattilaisten yhteisö, jonka toimintaa ohjaavia pääajatuksia ovat ammattilaisten yhteensaattaminen, coachingin tunnettuuden ja arvostuksen lisääminen sekä coachien ammatillisen kehittymisen tukeminen. SCY:llä on tällä hetkellä noin 450 jäsentä.

16 HENRY Foorumi 2012 Ohjelma Sali 1 Sali 2 Sali 3 Sali 4 AAMIAINEN Tapahtuman avaus Leading your self: Living and Leading at the next Level Organisaation tuottavuus on ihmisten hyvinvointia Aika - pula? Työ - koukku? Ratkaisu - MINÄ! Näin kehitimme tuottavuutta ja hyvinvointia yhdessä työterveyshuollon kanssa Työelämä ei saa pilata elämää näkökohtia työpaikkakiusaamiseen Tehosta työtapojasi - Kaappaa aikaa itsellesi Haastavien esimiestilanteiden ratkaiseminen Perheystävällinen työpaikka Case: Ruuhkavuosi -projekti , Leading Your Self: Achieving Sustainable Excellence Terveys, tuottavuus, hyvinvointi -paneeli Töissä, vapaalla vai jossain niiden välillä? Työsuhteen elinkaari avaimia työn muutostilanteiden hallintaan Mikä tekee tiimistä Voittajajoukkueen? Voiko työhyvinvointia ja tehokkuutta yhdistää Johtaminen käytännössä sukupolvien yli omia kokemuksia Uhkana työkyvyttömyys, loppuuko työterveydessä työvälineet kun yhtenä osatekijänä on muukin kuin sairaus? Henkilöstötutkimus katsoo tulevaisuuteen - tulevaisuuden mittaaminen työyhteisöjen kehittämisen välineenä Onnellisuus työelämässä HR-osaaminen ja yhteistyö monikulttuurisessa toimintaympäristössä Henkilöstötutkimus katsoo tulevaisuuteen - tulevaisuuden mittaaminen työyhteisöjen kehittämisen välineenä Yhteisön itseluottamus Miten sitä valmennetaan? Ylityöbuffet Oppimistorilla

17 Sali 5 Sali 10 Sali 11 Sali 12 Managing diversity from a cultural perspective - It is all about defining when diversity is functional How technology changes HR? Minä, työ ja hyvinvointi Tunnetko osaamissuunnitelman? Ihmisten erilaisuus ja yhteisen ymmärryksen löytäminen: Case ProAgrian asiakaspalvelun kehittäminen Valmentava johtaminen - työkaluja asiantuntijaorganisaation johtamiseen Ihmisellä ei ole akkua, jota ladata: Hyvinvointianalyysilla täsmätietoa stressistä ja palautumisesta Työnantajamielikuvan merkitys nuorten näkökulmasta Insinöörityö murroksessa - millainen insinööri pelastaa maailman? Mid Air Merger of Air France and KLM winning the HR-Battle in Aviation Onnistuneella työharjoittelulla kiinni osaamisen perusteisiin Työvoiman hallinnan optimoinnilla tehokkuutta ja työtyytyväisyyttä Vuoden paras HR-gradu esittäytyy Osaamisen johtamisen järjestelmä liiketoiminnan tukena: Case Diacor Työelämän tarkoitus - oivalla 7 voimaa Intuitio vai analyysi henkilöarvioinnissa - kumpaa seurata? Asiantuntijaorganisaation osaamisen johtaminen - Case Etteplan Oyj Voiko henkilöarviointi olla hauskaa - miten tehdä arviointi mielekkäämmäksi uusien sukupolvien näkökulmasta? Tehokasta johtamista oikealla osaamisella! Coaching vaikuttavin? Moninaisuus - erilainen työntekijä uhka vai mahdollisuus?

18 Sali 13 Sali 14 Kokoustila 7 COACHING-TORI Puhuvatko esimiehet ja HR samaa kieltä? Yhteisöllinen verkko-oppiminen ja osaamisgapit Mikä sinua OIKEASTI motivoi? Arvot ja motiivit onnistuneen johtamisen lähtökohtana Vastuu itsestäänselvyys, josta vaikenemme, vaikka juuri siitä olisi puhuttava Uusia mahdollisuuksia avaava tapa asiantuntija- ja esimiestyön mittaamiseen ja kehittämiseen Positiivinen vuorovaikutus synnyttää tunteita ja tuloksia Uutta ymmärrystä stressinhallintaan aivotutkimuksesta Työhyvinvoinnista huolehtiminen - HR:n ja esimiesten rooli työlainsäädännön näkökulmasta Suomalaisten kuormittavin päivä on lauantai (työ) hyvinvointia? Tulevaisuuden johtajuus Mitä tuottavuuden tukeminen edellyttää työterveyden ammattilaisilta ja asiakkailta? päivän säännön toteuttaminen käytännössä HR ja Coaching ostajasta osaajaksi Strateginen muutoshanke coaching varmistamassa onnistumisen Systeeminen toiminta - coachingin uusi suunta Ryhmäcoaching auttaa verkostoitumaan - Kokemuksia HR-ammattilaisten ja toimitusjohtajien ryhmistä Yksilö- vai ryhmäcoaching - Miten valitsen parhaan menetelmän eri tilanteisiin? Tunnetta työvälineissä? Kahden vuoden kokemukset sosiaalisesta intranetista

19 HENRY Foorumi 2012 Salikartta

20 HENRY Foorumi 2012 Yhteistyökumppaneita Mediakumppanit Fakta pitää päättäjät ajan tasalla sekä itsensä että organisaationsa kehittämisessä. Lehti tarjoaa lukijoilleen myös kanavan oppia toisiltaan, keskustella ja verkostoitua. Henkilöstöjohtaminen Vuosikirja -HENRY Foorumi 2012 tapahtumaopas Vuosikirjan asiantuntija-artikkelit ja katsaukset henkilöstöjohtamisen eri osa-alueista, sekä tärkeä HENRY Foorumi-informaatio tarjoavat monipuoliset mahdollisuudet esitellä tuote- ja palvelutarjonta henkilöstöjohtamisen päätöksentekijöille ja HENRY Foorumi-kävijöille. Boudin Boudin Oy on keskittynyt vaativiin järjestelmiin sovellusalueina verkko-oppimisympäristöt, mobiili toiminnanohjaus ja sähköiset prosessit.verkkooppimisympäristömme parantaa oppimistuloksia lisäten perinteiseen LMS:ään yhteisöllisen oppimisen tuomat hyödyt HR:lle mitattavina tuloksina. Työkalupajakumppanit Milestone on valmennusyhtiö, joka auttaa asiakkaitaan johtamaan liiketoimintaansa huomioiden ihmisen ainutlaatuisuuden ja näin saamaan aikaan pysyviä muutoksia, joilla parannetaan liiketoiminnan tehokkuutta ja lisätään hyvinvointia. Tuottavuutta hyvinvoiden. Descom on suomalainen IT-palveluyhtiö. Rakennamme sähköisiä työympäristöjä, jotka yhdistävät työntekijät ja kiihdyttävät sisäistä tiedonvaihtoa. Olemme toteuttaneet sosiaaliset intranetit mm. Konecranesille ja Outotecille. Toimimme Espoossa, Helsingissä, Jyväskylässä, Tampereella, Tukholmassa ja Wroclawissa. Europe Täydellä teholla tavoitteisiin Viisaus asuu organisaation ihmisissä. Me autamme oivaltamaan sen. Yhdessä kiihdytämme yrityksenne kasvuun. Annamme työkalut ja tuemme, organisaatio itse toimii kohti uutta. Tarjontamme kattaa henkilöstöarvioinnit, johtamisen portaat, esimiestyön sekä myynnin kehittämisen. Humap Oy on kansainvälinen valmennus- ja konsultointiyritys, jonka erityisosaamista ovat oppiminen, yhteistoiminta ja johtaminen sekä uutta luovat yhteisölliset prosessit. Kehittämme lisäksi ohjelmistoja vastaaviin tarpeisiin. Olemme aidosti inhimillinen muutoksen edelläkävijä verkottuneessa maailmassa. Reiss Motivaatioprofiilin avulla saa tehokkaasti ja luotettavasti selville henkilön todelliset motivaatiot, motiivit ja arvot. Käyttöalueita: Työhyvinvointi, suorituskyky, sitouttaminen, johtaminen, tiimivalmennus, uraohjaus, muutokset. RMP Nordic kouluttaa testin käyttäjiä ja tarjoaa motivaatiovalmennusta.

21 Asiantuntijakumppanit Aditro on Pohjoismaiden johtava HR-, palkka- ja taloushallinnon palveluntarjoaja. Ratkaisuillamme tuemme asiakkaidemme prosessien kehitystä ja helpotamme päivittäisiä rutiineja, auttaen siten luomaan sujuvuutta työpäivään. Enemmän osaamista Tarjoamme ammatillista koulutusta aikuisille ja nuorille sekä useita koulutusvaihtoehtoja yritys- ja yhteisöasiakkaille. Koulutusvalikoimassamme on runsaasti eri tutkintoja ja lyhytkoulutuksia kaikilta aloilta. Järjestämme koulutuksia asiakkaan tarpeiden mukaisesti ympäri Suomen Psykologitoimisto Cresco Oy tuottaa organisaatiopsykologisia palveluita ja on koko historiansa ajan ollut alan edelläkävijä. Pitkäaikainen menestyksemme perustuu joustavuuteen, sujuvaan asiakasyhteistyöhön, vahvaan työpsykologiseen osaamiseen sekä kykyyn vastata muuttuviin liike-elämän tarpeisiin. Integro sertifioi valmentajia ja HR-ammattilaisia Peili-käyttäytymisprofiilin ja Peili-johtajuusarvion käyttöön sekä tarjoaa valmennuksia työyhteisöjen ja johtajuuden kehittämiseen. Ihmisten erilaiset vahvuudet ja niiden kehittäminen toimivat sekä valmennuksienettä Peili-työkalujen lähtökohtana. Diacor terveyspalvelut Oy on kotimainen terveyspalveluita tarjoava yritys. Palvelemme pääkaupunkiseudulla 13 lääkäriaseman ja yksityisen sairaalan palveluilla. Näytämme suuntaa työelämän terveysja hyvinvointipalveluissa tarjoamalla työterveys-, työhyvinvointi-, sairaudenhoito- ja kuntoutuspalveluita. Kauppalehti toimii taloudellisen menestyksen ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Paperiset ja sähköiset palvelumme auttavat saamaan tietoa ja kokemaan oivalluksen hetkiä. Kauppalehdessä uskomme, että menestys on kaikille mahdollista. Kauppalehti pöytäsi kulmalla kertoo, että menestys kiinnostaa sinuakin. Kolme päivää kestävä huomaamaton sykevälimittaus kertoo kehon voinnista ja elämäntapojen muutostarpeesta. Hyvinvointianalyysi on havainnollistava mittari todentaa stressin ja palautumisen tasapaino. Se on tarjolla lähes kaikissa työterveyspalveluita sekä useissa hyvinvointipalveluita tuottavissa yrityksissä. Monster.fi on osa kansainvälistä Monsteria, maailman johtavaa työnhakupalvelua verkossa. Tehtävänämme on tarjota kohtauspaikka työnantajille ja työnhakijoille. Kauttamme tavoitat työnhakijat ympäri Suomea nopeasti ja kustannustehokkaasti. Tarjoamme myös tehokkaat työkalut työnantajamielikuvan kehittämisen.

HENRY Foorumi 2012. Asiantuntijapuheenvuorot

HENRY Foorumi 2012. Asiantuntijapuheenvuorot HENRY Foorumi 2012 Asiantuntijapuheenvuorot 10.00 Organisaation tuottavuus on ihmisten hyvinvointia 10.00 10.40, Sali 1 Ossi Aura, työhyvinvoinnin tutkimus-ja kehitysjohtaja, Haastavien esimiestilanteiden

Lisätiedot

Henkilöstötuottavuusmiten se rakennetaan? Webinaari

Henkilöstötuottavuusmiten se rakennetaan? Webinaari Henkilöstötuottavuusmiten se rakennetaan? Webinaari 21.6.2016 Äänessä tänään Kati Järvinen Johtava konsultti - Hyvinvointi ja tuottavuus Kokenut henkilöstön ja johtamisen kehittäjä Työtään rakastava ammattivalmentaja

Lisätiedot

Työhyvinvoinnin koulutukset 2017

Työhyvinvoinnin koulutukset 2017 Työhyvinvoinnin koulutukset 2017 Osallistu Elon työhyvinvointiaiheisiin koulutuksiin. Voit osallistua yksittäisille kursseille tai suorittaa työhyvinvoinnin superosaajan opintokokonaisuuden. Kaikki koulutukset

Lisätiedot

Valmentava johtajuuskulttuuri todeksi. HR Next Practice Marjo-Riitta Ristikangas & Vesa Ristikangas 6.9.2011

Valmentava johtajuuskulttuuri todeksi. HR Next Practice Marjo-Riitta Ristikangas & Vesa Ristikangas 6.9.2011 Valmentava johtajuuskulttuuri todeksi HR Next Practice Marjo-Riitta Ristikangas & Vesa Ristikangas 6.9.2011 BoMentis on valmentavan johtamisen kylväjä, joka luo organisaatioihin hyvä johtamisen ja yhteistyön

Lisätiedot

KEHITÄMME JA TUOTAMME INNOVATIIVISIA HENKILÖSTÖ- RATKAISUJA, JOTKA AUTTAVAT ASIAKKAITAMME SAAVUTTAMAAN TAVOITTEENSA.

KEHITÄMME JA TUOTAMME INNOVATIIVISIA HENKILÖSTÖ- RATKAISUJA, JOTKA AUTTAVAT ASIAKKAITAMME SAAVUTTAMAAN TAVOITTEENSA. KEHITÄMME JA TUOTAMME INNOVATIIVISIA HENKILÖSTÖ- RATKAISUJA, JOTKA AUTTAVAT ASIAKKAITAMME SAAVUTTAMAAN TAVOITTEENSA. 2 Talous, työelämä ja markkinat muuttuvat nopeammin kuin koskaan. Pääoma ja teknologia

Lisätiedot

KASVAVIA MAHDOLLISUUKSIA

KASVAVIA MAHDOLLISUUKSIA KASVAVIA MAHDOLLISUUKSIA Growing Options Feedforward coaches 2013 Kehittävää kumppanuutta Vaikuttavaa valmennusta johtoryhmille, esimiehille, HR-vaikuttajille ja henkilöstölle Edelläkävijät saavat kilpailuetua:

Lisätiedot

Keskity oleelliseen tuottavuuden kehityksessä. Leadership-tapahtuma

Keskity oleelliseen tuottavuuden kehityksessä. Leadership-tapahtuma Keskity oleelliseen tuottavuuden kehityksessä Leadership-tapahtuma 2.2.2012 Minä olen tehokkaimmillani ja tuottavimmillani kun Olen asiantuntevassa työryhmässä, jossa kukin tietää roolinsa ja sparraa toisiaan

Lisätiedot

Parempaan ja tuottavampaan työelämään Satakunnassa

Parempaan ja tuottavampaan työelämään Satakunnassa Parempaan ja tuottavampaan työelämään Satakunnassa Pori 2.9.2015 Anne Jortikka Visio Työelämästrategia Suomen työelämä Euroopan paras vuoteen 2020 Työelämän laadun ja tuottavuuden samanaikainen kehittäminen

Lisätiedot

Hyvän mielen viikko voi hyvin työssä 2015. Päivi Maisonlahti, Lahden kaupunki, työhyvinvointipäällikkö

Hyvän mielen viikko voi hyvin työssä 2015. Päivi Maisonlahti, Lahden kaupunki, työhyvinvointipäällikkö Hyvän mielen viikko voi hyvin työssä 2015 Päivi Maisonlahti, Lahden kaupunki, työhyvinvointipäällikkö Mie tahtoisin ihan tavallisen työpaikan semmosen missä pomo on paikalla kun sitä tarvii työkaveri ei

Lisätiedot

Yrittäjämäisyyttä Suomeen! Not a Bad Idea!

Yrittäjämäisyyttä Suomeen! Not a Bad Idea! Yrittäjämäisyyttä Suomeen! Not a Bad Idea! Teemme eri asioita kuin muut - Teemme samoja asioita eri Tarvitsemme asennetta, tahtoa ja tekijöitä - Suomi nousuun! Osallistu yrittäjämäisyyden agenttikoulutukseen

Lisätiedot

Arvot ja eettinen johtaminen

Arvot ja eettinen johtaminen Arvot ja eettinen johtaminen Erika Heiskanen +358 40 7466798 erika.heiskanen@juuriharja.fi Juuriharja Consulting Group Oy Eettinen strategia Eettinen johtaminen Eettinen kulttuuri Valmennamme kestävään

Lisätiedot

Ihmisten erilaisuus ja yhteisen ymmärryksen löytäminen

Ihmisten erilaisuus ja yhteisen ymmärryksen löytäminen Heli Pietilä heli.pietila@zoomin.fi +358 50 350 1860 Ihmisten erilaisuus ja yhteisen ymmärryksen löytäminen ZoomIN Oy - toimialana AJATTELUTTAMINEN johtamisvalmennus - muutos- ja kehityskonsultointi coaching

Lisätiedot

ICF Finland. International Coaching Week 19.-23.5.2014. Ammattimaisen coachingin näkyvyyden, tunnettuuden ja vaikuttavuuden lisääminen

ICF Finland. International Coaching Week 19.-23.5.2014. Ammattimaisen coachingin näkyvyyden, tunnettuuden ja vaikuttavuuden lisääminen ICF Finland International Coaching Week 19.-23.5.2014 Ammattimaisen coachingin näkyvyyden, tunnettuuden ja vaikuttavuuden lisääminen Esityksen sisältö International Coaching week Mitä coaching on? Mitä

Lisätiedot

Valio Olo:n juuret ovat Valion arvoissa: Vastuu hyvinvoinnista

Valio Olo:n juuret ovat Valion arvoissa: Vastuu hyvinvoinnista Risto Hietala 10.11.2009 Miksi Valio Olo? Valio Olo:n juuret ovat Valion arvoissa: Vastuu hyvinvoinnista Valio-konsernin visio 2015 määrittää vahvasti Valion tahtotilaa Valio on alansa johtava brändi Suomessa

Lisätiedot

Organisaation tuottavuus on ihmisten hyvinvointia

Organisaation tuottavuus on ihmisten hyvinvointia Organisaation tuottavuus on ihmisten hyvinvointia Terveyttä yksilöille, tuottavuutta yritykselle ja hyvinvointia työyhteisölle Ossi Aura Työhyvinvoinnin tutkimus- ja kehitysjohtaja, fil.tri Alustuksen

Lisätiedot

Ajatuksen hiirenkorvat Hospitality Forum 2012

Ajatuksen hiirenkorvat Hospitality Forum 2012 Ajatuksen hiirenkorvat Hospitality Forum 2012 tiistai 22.5. 2012 Royal at Crowne Plaza, Helsinki Hospitality Forum 2012 Tule mukaan matkailu-, majoitusja ravintola-alan huippuseminaariin. Hospitality Forumin

Lisätiedot

Hyvinvoinnin johtaminen 2011

Hyvinvoinnin johtaminen 2011 Hyvinvoinnin johtaminen 2011 Uudistu ja uudista messut 29.9.2011 Ossi Aura Excenta Oy, jatkossa Pohjola Terveys Oy Hyvinvoinnin johtaminen johtamista josta voi innostua! Hyvinvointia johdetaan ensin ylhäältä

Lisätiedot

Työpaikkaosaamisen kehittämisen malli monikulttuurisille työpaikoille

Työpaikkaosaamisen kehittämisen malli monikulttuurisille työpaikoille Työpaikkaosaamisen kehittämisen malli monikulttuurisille työpaikoille Mitä on osaaminen ja osaamisen kehittäminen työssä? Työpaikoilla eletään jatkuvassa muutoksessa. Asiakkaiden tarpeet muuttuvat ja työpaikalla

Lisätiedot

Henkilöstöjohtamisen rooli reformin

Henkilöstöjohtamisen rooli reformin Henkilöstöjohtamisen rooli reformin toteuttamisessa Johtaminen, säästöt ja henkilöstö Johdon ja henkilöstöjohtamisen kehittämispäivä 28.10.2015 Riikka-Maria Yli-Suomu, puheenjohtaja, AMKE:n HRMD-verkosto

Lisätiedot

Johdatko työhyvinvointia vai jahtaatko tulosta?

Johdatko työhyvinvointia vai jahtaatko tulosta? Johdatko työhyvinvointia vai jahtaatko tulosta? Mitä työhyvinvointi tuottaa? Jari Honkanen Vastaava työterveyslääkäri Mehiläinen Kuopio 1 9.10.2014 TYHY tapahtuma Työhyvinvoinnin merkitys liiketoiminnan

Lisätiedot

Työhyvinvoinnin koulutukset

Työhyvinvoinnin koulutukset Työhyvinvoinnin koulutukset Osallistu Elon työhyvinvointiaiheisiin koulutuksiin. Voit osallistua yksittäisille kursseille tai suorittaa työhyvinvoinnin superosaajan opintokokonaisuuden. Kaikki koulutukset

Lisätiedot

Työkaluja esimiestyön tehostamiseen

Työkaluja esimiestyön tehostamiseen Työkaluja esimiestyön tehostamiseen 7.5.2009 Anna-Maija Sorvoja, HR Management Consultant Aditro Ohjelma 1. Esimiestyön haasteita 2. Työkaluja haasteiden kohtaamiseen, 3. Yhteenveto case-esimerkkejä 2

Lisätiedot

Lean Management käytännössä - Arjen kehittäminen ytimessä - tuottavuuden kehittämistilaisuus

Lean Management käytännössä - Arjen kehittäminen ytimessä - tuottavuuden kehittämistilaisuus Lean Management käytännössä - Arjen kehittäminen ytimessä - tuottavuuden kehittämistilaisuus JTO LEAN LEARNING CENTER OY 6.11.2015 klo 11.00 16.00 Finlandia Hotel Airport Oulu Vihiluoto 10, Kempele JTO

Lisätiedot

AJAN ILMIÖIDEN KIETOMINEN S-RYHMÄ- KONTEKSTIIN MONIKANAVAISUUS & SEN HYÖDYNTÄMINEN JOHDATKO TIEDOLLA VAI TUNTEELLA? T U L O S S A S Y K S Y L L Ä!

AJAN ILMIÖIDEN KIETOMINEN S-RYHMÄ- KONTEKSTIIN MONIKANAVAISUUS & SEN HYÖDYNTÄMINEN JOHDATKO TIEDOLLA VAI TUNTEELLA? T U L O S S A S Y K S Y L L Ä! S-TALENT V A L M E N N U S K O K O N A I S U U S, J O K A P U R E U T U U S - R Y H M Ä N S T R A T E G I A N T O I M E E N P A N O A T U K E V I I N T E E M O I H I N K U N K I N A I H E A L U E E N P

Lisätiedot

TTK kouluttaa. www.ttk.fi / Koulutuskalenteri Koulutus- ja kehittämispalvelut

TTK kouluttaa. www.ttk.fi / Koulutuskalenteri Koulutus- ja kehittämispalvelut TTK kouluttaa www.ttk.fi / Koulutuskalenteri Koulutus- ja kehittämispalvelut Päivi Rauramo 2010 Ristiriidoista ratkaisuihin Koulutuksessa perehdytään ristiriitojen syntyyn ja ihmisten erilaisuuteen, ristiriitatilanteissa

Lisätiedot

Työn mielekkyys. 19.11.2015 Metsäalan ajankohtaistapahtuma Motivaatio ja osaaminen menestymisen avaimet

Työn mielekkyys. 19.11.2015 Metsäalan ajankohtaistapahtuma Motivaatio ja osaaminen menestymisen avaimet Työn mielekkyys 19.11.2015 Metsäalan ajankohtaistapahtuma Motivaatio ja osaaminen menestymisen avaimet Kati Järvinen Johtava konsultti - Hyvinvointi ja tuottavuus Kokenut henkilöstön ja johtamisen kehittäjä

Lisätiedot

Työhyvinvointia yhteisesti kehittämällä - TEDI

Työhyvinvointia yhteisesti kehittämällä - TEDI Työhyvinvointia yhteisesti kehittämällä - TEDI Pirjo Sirola-Karvinen, projektipäällikkö p. 0500 444575 Merja Turpeinen, tutkija p. 030 4742669 Maria Rautio, kehittämispäällikkö Päivi Husman, hankkeen vastuullinen

Lisätiedot

EK-elinkeinopäivä Jyväskylässä 15.9.2005

EK-elinkeinopäivä Jyväskylässä 15.9.2005 EK-elinkeinopäivä Jyväskylässä 15.9.2005 Tuottavuutta ja hyvinvointia kannustavalla johtamisella Tuulikki Petäjäniemi Hyvä johtaminen on tuotannon johtamista sekä ihmisten osaamisen ja työyhteisöjen luotsaamista.

Lisätiedot

Työterveyspalvelukokonaisuudet Elonin yritysasiakkaille

Työterveyspalvelukokonaisuudet Elonin yritysasiakkaille Työterveyspalvelukokonaisuudet Elonin yritysasiakkaille Millainen työ, sellainen Terveystalo. Työterveystoiminnan perusta (lakisääteinen) Työterveysyhteistyö perustuu asiakkaan toimialan ja liiketoiminnan

Lisätiedot

TYÖELÄMÄN LAADUN JA TUOTTAVUUDEN KEHITTÄMINEN PAROCISSA

TYÖELÄMÄN LAADUN JA TUOTTAVUUDEN KEHITTÄMINEN PAROCISSA TYÖELÄMÄN LAADUN JA TUOTTAVUUDEN KEHITTÄMINEN PAROCISSA Jan Gustafsson Henkilöstöjohtaja Paroc Group Paroc Pähkinänkuoressa 2 25.11.2014 Paroc Group Oy Parocin Asiakkaat Monipuolinen asiakaskuntamme koostuu

Lisätiedot

HOLLOLA ON HALUTTU Henkilöstöstrategia 2025 Henkilöstöpolitiikan ja henkilöstötyön linjaukset

HOLLOLA ON HALUTTU Henkilöstöstrategia 2025 Henkilöstöpolitiikan ja henkilöstötyön linjaukset HOLLOLA ON HALUTTU Henkilöstöstrategia 2025 Visiomme 2025 Olemme osana Lahden aluetta tulevaisuutta innovatiivisesti rakentava, vetovoimainen ja ammattilaisiaan arvostava työpaikka Strateginen päämäärämme

Lisätiedot

Parempaa liiketoimintaa henkilöstöjohtamisen uusilla välineillä

Parempaa liiketoimintaa henkilöstöjohtamisen uusilla välineillä Parempaa liiketoimintaa henkilöstöjohtamisen uusilla välineillä Sirpa Huuskonen ja Harri Nikander ISS Palvelut ISS Palvelut Oy 12 000 työtekijää Suomessa Siivous Kiinteistön ylläpito Turvallisuuspalvelut

Lisätiedot

Työkaarityökalulla tuloksia

Työkaarityökalulla tuloksia Työkaarityökalulla tuloksia Asiantuntija Tarja Räty, TTK Työkaariajattelu työpaikan arjessa miten onnistumme yhdessä? Kehittämisen edellytyksiä Työkaarimallin käytäntöön saattamista Työura- ja kehityskeskustelut

Lisätiedot

Technopolis Business Breakfast Technopolis, Kuopio

Technopolis Business Breakfast Technopolis, Kuopio Technopolis Business Breakfast Technopolis, Kuopio 27.9.2012 Oskari Uotinen Intosome Oy on yhteisöllisen bisneskehityksen asiantuntijayritys. Autamme asiakkaitamme ymmärtämään ja hyödyntämään yhteisöllisiä

Lisätiedot

TEHDÄÄN YHDESSÄ HYVÄÄ TYÖTÄ!

TEHDÄÄN YHDESSÄ HYVÄÄ TYÖTÄ! TEHDÄÄN YHDESSÄ HYVÄÄ TYÖTÄ! VMP PÄHKINÄNKUORESSA Mikä VMP Group on? Olemme yksi Suomen suurimmista työnantajista ja rekrytoijista. Toimimme Suomen lisäksi Virossa, Ruotsissa, Espanjassa ja Romaniassa.

Lisätiedot

Työkaluja työhyvinvoinnin johtamiseen

Työkaluja työhyvinvoinnin johtamiseen Työkaluja työhyvinvoinnin johtamiseen Pohjola Terveys Oy Työhyvinvointipalvelut vastaava työpsykologi Sabina Brunou Millaista työhyvinvointia tavoittelemme tämän päivän työelämässä? Tavoitteena työntekijöiden

Lisätiedot

Hyvinvointia työstä. Työterveyslaitos www.ttl.fi

Hyvinvointia työstä. Työterveyslaitos www.ttl.fi Hyvinvointia työstä Työhyvinvoinnin tilannekuva - Työnantajan nykyiset tiedot ja taidot toimintaan Rauno Pääkkönen Elina Ravantti Selvityksen tarkoitus ja toteutus Muodostaa käsitys mitä työhyvinvoinnilla

Lisätiedot

Johtamisen ajokortti 10.10 24.11.2016

Johtamisen ajokortti 10.10 24.11.2016 Johtamisen ajokortti 10.10 24.11.2016 Aika: 10.10.2016 klo 08:45-24.11.2016 klo 16:00 Jaksot: Peter Nyman: Vaikuttava viestintä 10.10.2016, klo 08:45-12:00 Johtamisen ajankohtaispäivä 1.11.2016, klo 09:45-15:45

Lisätiedot

Esimiesfoorumeiden avulla parempaan ja tuottavampaan työelämään 2.9.2015 Pori

Esimiesfoorumeiden avulla parempaan ja tuottavampaan työelämään 2.9.2015 Pori Esimiesfoorumeiden avulla parempaan ja tuottavampaan työelämään 2.9.2015 Pori Kaarina Latostenmaa, projektipäällikkö Foorumix Esimiesverkostot työkykyjohtamisen tukena Satakunnan ammattikorkeakoulu Euroopan

Lisätiedot

Strategisella yhteistyöllä hyvinvointia ja tuloksia

Strategisella yhteistyöllä hyvinvointia ja tuloksia Suomi ja työtulevaisuus Strategisella yhteistyöllä hyvinvointia ja tuloksia Pasi Papunen, liiketoimintajohtaja Työtulevaisuuspalvelut Edut, hyödyt ja lupaukset Suomi ja työtulevaisuus Mitä Terveystalo

Lisätiedot

10. 11.12.2014 Royal at Crowne Plaza, Helsinki

10. 11.12.2014 Royal at Crowne Plaza, Helsinki Miljoonasäästöt työhyvinvoinnilla 10. 11.12.2014 Royal at Crowne Plaza, Helsinki Opi muiden kokemuksista Finnair Terveyspalvelut: Mikä on työterveyden rooli liiketoimintatavoitteiden saavuttamisessa? Futurice:

Lisätiedot

Kannusta työntekijöitä huolehtimaan omasta hyvinvoinnista.!

Kannusta työntekijöitä huolehtimaan omasta hyvinvoinnista.! Yrityksemme liikunta- ja hyvinvointipalvelut toteutamme Studiollamme, yrityksen omissa tiloissa tai yhteistyökumppanimme tiloissa. Kustannustehokkaat ratkaisut suunnittelemme avaimet käteen periaatteella,

Lisätiedot

Navigoi urallasi Uraohjaus Deloittella

Navigoi urallasi Uraohjaus Deloittella Navigoi urallasi Uraohjaus Deloittella Sisältö Deloitte keitä me olemme? Oma ura Case Deloitte: career well-being Uraohjaus käytännössä Q&A 2 2013 Deloitte & Touche Oy, Group of Companies Deloitte Keitä

Lisätiedot

Hankintafoorumin esittely

Hankintafoorumin esittely Hankintafoorumin esittely Hankintafoorumin perustehtävä (Missio) Hankintafoorumin perustehtävänä on olla vahva vaikuttaja suomalaisen hankintaosaamisen kehittämisessä ja jäsentensä kilpailukyvyn edistämisessä.

Lisätiedot

Henkinen työsuojelu hyvinvointia rakennetaan yhdessä

Henkinen työsuojelu hyvinvointia rakennetaan yhdessä Henkinen työsuojelu hyvinvointia rakennetaan yhdessä Yliopistojen työsuojelupäivät 2006 Tulevaisuuden turvallisuutta - NYT Koulutuspäällikkö, työpsykologi Tiina Saarelma-Thiel tiina.saarelma-thiel@ttl.fi

Lisätiedot

Johtoryhmä. Toimitusjohtaja Pekka Laitinen. Myyntijohtaja Mikael Winqvist. Hallintopäällikkö Tapio Kuitunen. Vt. palvelujohtaja Juho Vartiainen

Johtoryhmä. Toimitusjohtaja Pekka Laitinen. Myyntijohtaja Mikael Winqvist. Hallintopäällikkö Tapio Kuitunen. Vt. palvelujohtaja Juho Vartiainen Pähkinänkuoressa Signal Partners on vuonna 2010 perustettu suomalaisessa omistuksessa oleva yritys. Toimimme pääasiallisesti Pohjoismaissa ja palvelemme kansainvälisesti toimivien asiakkaidemme koko organisaatiota

Lisätiedot

Työpaikan huoneentaulun rakentaminen pilottihanke

Työpaikan huoneentaulun rakentaminen pilottihanke Työpaikan huoneentaulun rakentaminen pilottihanke Työelämä 2020 hanke yhteistyössä Työpaikkojen työhyvinvointiverkoston kanssa www.tyoelama2020.fi Jaana Lerssi-Uskelin Työterveyslaitos Visio Työelämästrategia

Lisätiedot

Monimuotoisuuden johtaminen työelämän laadun ja tuottavuuden tekijänä?

Monimuotoisuuden johtaminen työelämän laadun ja tuottavuuden tekijänä? Monimuotoisuuden johtaminen työelämän laadun ja tuottavuuden tekijänä? YES -hanke Helsinki 19.05.2010 Aulikki Sippola, KTT, kehityspäällikkö Tapiola-ryhmä 22.6.2010 1 Esityksen sisältö Miksi tasapuolinen

Lisätiedot

Esimiehen koutsaus ja valmennus

Esimiehen koutsaus ja valmennus Esimiehen koutsaus ja valmennus Tallinna 20.5.2016 YTM, työnohjaaja, coach Liisa Kallio Esityksen sisältö 1. Oma taustani 2. Mitä Coaching on 3. ICF ydintaidot A. Coaching työskentelyn perusta B. Suhteen

Lisätiedot

CxO Mentor Oy. Teknologian mahdollistamat toimintatapamuutokset eivät tule itsestään tarvitaan asennemuutosta johtamisessa! Reino Myllymäki

CxO Mentor Oy. Teknologian mahdollistamat toimintatapamuutokset eivät tule itsestään tarvitaan asennemuutosta johtamisessa! Reino Myllymäki CxO Mentor Oy Teknologian mahdollistamat toimintatapamuutokset eivät tule itsestään tarvitaan asennemuutosta johtamisessa! 21.3.2013 Reino Myllymäki CxO Mentor Oy 2012 Reino Myllymäki Nyt: Leading Mentor,

Lisätiedot

VALMENTAVA JOHTAMINEN

VALMENTAVA JOHTAMINEN KUTSU ESAVI/103/05.12.01/2017 Etelä-Suomi 11.5.2017 Opetus ja kulttuuritoimi -vastuualue Jakelussa mainituille Tervetuloa Etelä-Suomen aluehallintoviraston järjestämään valmennukseen torstaina 21.9.2017

Lisätiedot

Aloitustilaisuus

Aloitustilaisuus Uute Uutta tekemässä 2015-2018 Muutoksen ja hyvinvoinnin johtaminen Pohjois-Suomen seurakunnissa Aloitustilaisuus 26.10.2015 Miltä työssä näyttää nyt? Mitä työelämässä tapahtuu juuri nyt? Miten käy työhyvinvoinnille?

Lisätiedot

CxO Webinaari Mentoroiva Johtaminen Mitä se on, mitä hyötyä siitä on? Johtamisaktivisti Toni Hinkka

CxO Webinaari Mentoroiva Johtaminen Mitä se on, mitä hyötyä siitä on? Johtamisaktivisti Toni Hinkka CxO Webinaari 31.3.2017 Mentoroiva Johtaminen Mitä se on, mitä hyötyä siitä on? Johtamisaktivisti Toni Hinkka Mitä tarkoittaa mentoroiva johtaja? Toni Hinkka: Mentorin Käsikirja (201X) Mentorointi on menetelmä,

Lisätiedot

vastuullisuuslupaukset konkretisoituvat

vastuullisuuslupaukset konkretisoituvat Kuinka Tapiolan vastuullisuuslupaukset konkretisoituvat henkilöstöjohtamisessa? ht i Henry Foorumi Veera Lammi 9.11.2010 9.11.2010 1 Agenda Miksi vastuullinen johtaminen on tärkeää? Miten vastuullista

Lisätiedot

Kehitetään työhyvinvointia yhdessä Työhyvinvointikortti

Kehitetään työhyvinvointia yhdessä Työhyvinvointikortti Kehitetään työhyvinvointia yhdessä Työhyvinvointikortti Pirkko Mäkinen pirkko.makinen@ttk.fi Työturvallisuuskeskus Koulutus- ja kehittämis- ja palveluorganisaatio Työhyvinvoinnin, yhteistoiminnan, tuloksellisuuden

Lisätiedot

Työturvallisuuskeskus: Apua kehittämisohjelmien käynnistämiseen

Työturvallisuuskeskus: Apua kehittämisohjelmien käynnistämiseen Työturvallisuuskeskus: Apua kehittämisohjelmien käynnistämiseen Jarna Savolainen Kehittämispäällikkö, TTK Tukea toimialojen kehittämiseen aamuseminaari 1.11.2017 klo 8:30-11:00 Työturvallisuuskeskuksen

Lisätiedot

HYVINVOINTIIN JOHTAMINEN. - mitä hyvinvointi on ja miten siihen johdetaan? Erika Sauer Psycon Oy Seniorikonsultti, KTT, FM

HYVINVOINTIIN JOHTAMINEN. - mitä hyvinvointi on ja miten siihen johdetaan? Erika Sauer Psycon Oy Seniorikonsultti, KTT, FM HYVINVOINTIIN JOHTAMINEN - mitä hyvinvointi on ja miten siihen johdetaan? To be or Wellbe 11.2.2010 Oulu Erika Sauer Psycon Oy Seniorikonsultti, KTT, FM Nuoret työntekijät muuttavat työelämää: MEGATRENDIT

Lisätiedot

Omistajuuden ja johtamisen yhteys

Omistajuuden ja johtamisen yhteys Omistajuuden ja johtamisen yhteys Mikko Haapanen Hallituksen pj, Boardman Oy Suunta 2011 seminaari 3.11.2011. Kymenlaakson kauppakamari, RUK Hamina Omistajien asialla - johdon tukena BOARDMAN- PARTNERIT

Lisätiedot

Työn tulevaisuus. VAROITUS Perustuu subjektiivisiin kokemuksiin ja näkemyksiin. Matias Mäkitalo Co-founder, Treamer Oy

Työn tulevaisuus. VAROITUS Perustuu subjektiivisiin kokemuksiin ja näkemyksiin. Matias Mäkitalo Co-founder, Treamer Oy Työn tulevaisuus VAROITUS Perustuu subjektiivisiin kokemuksiin ja näkemyksiin Matias Mäkitalo Co-founder, Treamer Oy Teknologian myötä rutiinityöt vähentyvät merkittävästi ja kehityksen syklit nopeutuvat,

Lisätiedot

Hankintafoorumin esittely

Hankintafoorumin esittely Hankintafoorumin esittely Hankintafoorumin perustehtävä (Missio) Hankintafoorumin perustehtävänä on olla vahva vaikuttaja suomalaisen hankintaosaamisen kehittämisessä ja jäsentensä kilpailukyvyn edistämisessä.

Lisätiedot

Askel-hanke 09.04.2014 Business-ajattelu ja asiakkaan liiketoimintahaasteiden ymmärtäminen Ilkka Wäck, Faros Group. Huhtikuu.

Askel-hanke 09.04.2014 Business-ajattelu ja asiakkaan liiketoimintahaasteiden ymmärtäminen Ilkka Wäck, Faros Group. Huhtikuu. Askel-hanke 09.04.2014 Business-ajattelu ja asiakkaan liiketoimintahaasteiden ymmärtäminen Ilkka Wäck, Faros Group Huhtikuu Toukokuu Miten ymmärrän asiakkaan liiketoimintahaasteen Miten ratkaisen asiakkaan

Lisätiedot

Strategisen henkilöstöjohtamisen tutkinto-ohjelma

Strategisen henkilöstöjohtamisen tutkinto-ohjelma Strategisen henkilöstöjohtamisen tutkinto-ohjelma Kun haluat johtaa henkilöstöä tuloksellisesti Strategisen henkilöstöjoh Miksi tämä ohjelma? Elämme markkinatalouden ja globalisaation maailmassa, kvartaaleittain.

Lisätiedot

Hyvinvointia työstä. Kuormituksen hallinta ja toimintakyvyn ylläpito työpaikoilla , Tampere Esittäjän nimi / 8.2.

Hyvinvointia työstä. Kuormituksen hallinta ja toimintakyvyn ylläpito työpaikoilla , Tampere Esittäjän nimi / 8.2. Hyvinvointia työstä 1 Kuormituksen hallinta ja toimintakyvyn ylläpito työpaikoilla 20.4.2015, Tampere Rauno Hanhela, johtava asiantuntija, aluevastaava 2 Esittäjän nimi / 8.2.2011 1 Ihmisen mittainen työ

Lisätiedot

Yhteisön itseluottamus - Miten sitä valmennetaan?

Yhteisön itseluottamus - Miten sitä valmennetaan? Yhteisön itseluottamus - Miten sitä valmennetaan? 6.11.2012 Ilona Rauhala Marjo-Riitta Ristikangas Organisaation pääoman lajit Psykologinen pääoma Sosiaalinen pääoma Inhimillinen pääoma Taloudellinen pääoma

Lisätiedot

25. 26.3.2014 Messukeskus, Helsinki

25. 26.3.2014 Messukeskus, Helsinki TULEVAISUUDEN TYÖTERVEYSPALVELUT 2014 25. 26.3.2014 Messukeskus, Helsinki yli 150 osallistujaa viime kerralla! Hyvä työterveyshuoltokäytäntö uudistumassa mikä muuttuu? Teemat 2014: Työkykykoordinaation

Lisätiedot

Onnistuneen muutoksen tarina FSP kaikkien parhaaksi

Onnistuneen muutoksen tarina FSP kaikkien parhaaksi Onnistuneen muutoksen tarina FSP kaikkien parhaaksi Jyri Pouttu, toimitusjohtaja, Forssan Seudun Puhelin Oy Marjo-Riitta Ristikangas, valmentaja, Novetos Oy Nova & Ethos - uusi tapa toimia Perustettu 1997

Lisätiedot

Siinä on ajatusta! Innovaatiot sosiaali- ja terveyspalveluissa

Siinä on ajatusta! Innovaatiot sosiaali- ja terveyspalveluissa Siinä on ajatusta! Innovaatiot sosiaali- ja terveyspalveluissa Tekesin ohjelma 2012 2015 Julkiset hankinnat uudistamisen välineeksi Haluamme edistää uutta toimintakulttuuria, jossa palveluhankinnoissa

Lisätiedot

Hyvän johtamisen kriteerit julkiselle sektorille: Hyvällä johtamisella hyvään työelämään

Hyvän johtamisen kriteerit julkiselle sektorille: Hyvällä johtamisella hyvään työelämään Hyvän johtamisen kriteerit julkiselle sektorille: Hyvällä johtamisella hyvään työelämään 8.5.2014 MARJUKKA LAINE, TYÖTERVEYSLAITOS 0 Verkoston lähtökohta ja tehtävät Hallitusohjelma 2011: Perustetaan Työterveyslaitoksen

Lisätiedot

Työkaari kantaa - teknologiateollisuuden tulevaisuushanke

Työkaari kantaa - teknologiateollisuuden tulevaisuushanke Työkaari kantaa - teknologiateollisuuden tulevaisuushanke www.työkaari.fi #Työkaarikantaa facebook.com/tyokaarikantaa/ Työkaari kantaa on teknologiateollisuuden yhteishanke, jonka tavoitteena on parantaa

Lisätiedot

VAASA Tervetuloa mukaan!

VAASA Tervetuloa mukaan! T A L V I T Y H Y T - S E M I N A A R I T U R VA L L I S U U T TA - T E R V E Y T TÄ - T YÖ K Y K YÄ VAASA 8.-9.2.2017 Valtakunnallinen julkishallinnon työhyvinvointiseminaari Talvityhyt järjestetään nyt

Lisätiedot

Tiimivalmennus 6h. Tiimienergian pikaviritys

Tiimivalmennus 6h. Tiimienergian pikaviritys Tiimivalmennus 6h Tiimienergian pikaviritys Hienoa kuinka hyvin valmennus pysyi kasassa ja sai kaikki mukaan. Kukaan ei ollut passiivisena tässä koulutuksessa. TeliaSonera Oyj 1 / 9 Miksi investoisit tiimityöhön?

Lisätiedot

Osaamispääoman johtaminen

Osaamispääoman johtaminen johtaminen Leenamaija Otala, ProCompetence Oy, Inc Leenamaija Otala DIGITAL COMPETENCE AND LEARNING DCL-KONFERENSSI. 3. 4.11.2009 Hämeenlinna Esityksen sisältö Osaamisesta osaamispääomaa hallinta, kehittäminen

Lisätiedot

Ylin johto yritysvastuun suunnannäyttäjänä. Ratkaisun paikka 2013. Anni Vepsäläinen 14.5.2013

Ylin johto yritysvastuun suunnannäyttäjänä. Ratkaisun paikka 2013. Anni Vepsäläinen 14.5.2013 Ylin johto yritysvastuun suunnannäyttäjänä Ratkaisun paikka 2013 Anni Vepsäläinen 14.5.2013 Esityksen rakenne Lyhyt yrityksen ja sen taustan esittely Vastuuajattelu Diacorissa Yritysjohdon roolista yritysvastuussa

Lisätiedot

Henkilöstötuottavuuden johtaminen ja työelämän laadun merkitys organisaation tuottavuudessa Tauno Hepola 11.2.2010

Henkilöstötuottavuuden johtaminen ja työelämän laadun merkitys organisaation tuottavuudessa Tauno Hepola 11.2.2010 Henkilöstötuottavuuden johtaminen ja työelämän laadun merkitys organisaation tuottavuudessa Tauno Hepola 11.2.2010 Organisaatioiden haasteita Työelämän laadun rakentuminen Työhyvinvointi, tuottavuus ja

Lisätiedot

Tehokas monimuotokoulutus verkko- ja mobiilioppimisratkaisuja hyödyntäen. Virpi Slotte, FT Corporate e-learning 26.9.2007

Tehokas monimuotokoulutus verkko- ja mobiilioppimisratkaisuja hyödyntäen. Virpi Slotte, FT Corporate e-learning 26.9.2007 Tehokas monimuotokoulutus verkko- ja mobiilioppimisratkaisuja hyödyntäen Virpi Slotte, FT Corporate e-learning 26.9.2007 Monimuotokoulutuksesta tehokkuutta Vanhasta uutta kehittämisen kulttuuria Miten

Lisätiedot

Työkaari kantaa - teknologiateollisuuden tulevaisuushanke

Työkaari kantaa - teknologiateollisuuden tulevaisuushanke Työkaari kantaa - teknologiateollisuuden tulevaisuushanke Työhyvinvointia työkaarelle Työkaari kantaa on teknologiateollisuuden työnantaja- ja palkansaajajärjestöjen yhteishanke, jonka päätavoitteena on

Lisätiedot

Hyvinvointia työstä. 23.11.2012 Eija Lehto, Työhyvinvointipalvelut. Työterveyslaitos www.ttl.fi

Hyvinvointia työstä. 23.11.2012 Eija Lehto, Työhyvinvointipalvelut. Työterveyslaitos www.ttl.fi Hyvinvointia työstä Eija Lehto, erityisasiantuntija IKÄTIETOISELLA JOHTAMISELLA KOHTI TYÖHYVINVOINTIA 23.11.2012 Eija Lehto, Työhyvinvointipalvelut Työhyvinvointi työntekijän omakohtainen kokemus, joka

Lisätiedot

VALMENTAVA JOHTAMINEN

VALMENTAVA JOHTAMINEN KUTSU ESAVI/10961/2016 Etelä-Suomi 8.12.2016 Opetus ja kulttuuritoimi -vastuualue Jakelussa mainituille Tervetuloa Etelä-Suomen aluehallintoviraston järjestämään valmennukseen torstaina 9.3.2017 klo 8.45

Lisätiedot

AJANHALLINNASTA LISÄÄ VOIMAVAROJA

AJANHALLINNASTA LISÄÄ VOIMAVAROJA AJANHALLINNASTA LISÄÄ VOIMAVAROJA Iina Lempinen Voimavaravalmentaja, kirjailija, kouluttaja Valmiina Coaching 24.11.2015 Tehy Terveydenhoitajien opintopäivät 1 VALMENNUKSEN TAVOITTEET Tulet tietoisemmaksi

Lisätiedot

Aikuisliikunnan asiantuntijajärjestö asiantuntijuutta jo vuodesta 1961

Aikuisliikunnan asiantuntijajärjestö asiantuntijuutta jo vuodesta 1961 Aikuisliikunnan asiantuntijajärjestö asiantuntijuutta jo vuodesta 1961 SAKU ry sadonkorjuutalkoot 13.9.2010 Mikko Koivu Työpaikkaliikunnan päällikkö Suomen Kuntoliikuntaliitto Liiton missio ja tehtävät

Lisätiedot

Tekes, kasvua ja hyvinvointia uudistumisesta. Johtaja Riikka Heikinheimo

Tekes, kasvua ja hyvinvointia uudistumisesta. Johtaja Riikka Heikinheimo Tekes, kasvua ja hyvinvointia uudistumisesta Johtaja Riikka Heikinheimo Kasvua ja hyvinvointia uudistumisesta Rahoittamme edelläkävijöiden tutkimus-, kehitys- ja innovaatioprojekteja Kestävä talouskasvu

Lisätiedot

Pk-yrityksen johtamisen ja esimiestyön kehittäminen

Pk-yrityksen johtamisen ja esimiestyön kehittäminen Pk-yrityksen johtamisen ja esimiestyön kehittäminen 13.4. 18.8.2015, sisältää 7 lähiopetuspäivää Esimiehen tehopaketti Hinta alkaen/osallistuja 130,50 (+ alv. 24 %) Esimiehen tehopaketti Pk-yritysten johtamisen

Lisätiedot

Kehitetään työhyvinvointia yhdessä

Kehitetään työhyvinvointia yhdessä Kehitetään työhyvinvointia yhdessä TTK Työhyvinvointipalveluista tukea Työhyvinvointikortti Pirkko Mäkinen pirkko.makinen@ttk.fi Mitä hyötyä? Hyöty on osoitettu tutkimuksin ja kehittämishankkeissa Työhyvinvoinnin

Lisätiedot

Palkitseminen osaamisen johtamisen tukena

Palkitseminen osaamisen johtamisen tukena Palkitseminen osaamisen johtamisen tukena Elina Moisio 11.12.2003 KOPA-projekti Kohti osaamisen palkitsemista Käynnistyi syksyllä 2002 Mukana Niilo Hakonen, Elina Moisio ja Aino Salimäki Palkitsemisjärjestelmän

Lisätiedot

SAKU ry ammatillisen koulutuksen hyvinvoinnin edistämisen KUMPPANINA. Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry

SAKU ry ammatillisen koulutuksen hyvinvoinnin edistämisen KUMPPANINA. Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry SAKU ry ammatillisen koulutuksen hyvinvoinnin edistämisen KUMPPANINA Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry Hyvä hetki ajattelutavan muutokselle ESR-tuen avulla päästiin kehittämään

Lisätiedot

Tarjoamme näkemystä, joka kantaa myös tulevaisuudessa.

Tarjoamme näkemystä, joka kantaa myös tulevaisuudessa. Ole aina parempi. Tarjoamme näkemystä, joka kantaa myös tulevaisuudessa. Huomisen menestystä rakennetaan nyt. Olemme edelläkävijä, jonka valmennustyö kasvattaa sekä yksilön että organisaation osaamista

Lisätiedot

Kuinka onnellisia suomalaiset ovat työssään? Human@Work 30/09/2014 1

Kuinka onnellisia suomalaiset ovat työssään? Human@Work 30/09/2014 1 Kuinka onnellisia suomalaiset ovat työssään? Human@Work 30/09/2014 1 Human@Work Human@Work auttaa asiakkaitaan rakentamaan innostavasta yrityskulttuurista kestävää kilpailuetua palveluliiketoimintaan.

Lisätiedot

STRATEGIA Hallituksen vahvistama esitys syysliittokokoukselle

STRATEGIA Hallituksen vahvistama esitys syysliittokokoukselle STRATEGIA 2016-2018 Hallituksen vahvistama esitys syysliittokokoukselle 19.11.2015 1 STRATEGISET TAVOITTEET 2016-2018 VISIO 2020 MISSIO ARVOT RIL on arvostetuin rakennetun ympäristön ammattilaisten verkosto.

Lisätiedot

Työnantaja. Haluatko olla edelläkävijä? Haluatko panostaa henkilökuntasi hyvinvointiin ja tuottavuuteen?

Työnantaja. Haluatko olla edelläkävijä? Haluatko panostaa henkilökuntasi hyvinvointiin ja tuottavuuteen? Työnantaja Haluatko olla edelläkävijä? Haluatko panostaa henkilökuntasi hyvinvointiin ja tuottavuuteen? Jos vastasit kyllä, niin tule mukaan hankkeeseen, josta saat työkaluja toimivan henkilöstöpolitiikan

Lisätiedot

Muutoksessa elämisen taidot

Muutoksessa elämisen taidot Muutoksessa elämisen taidot Päivi Rauramo, asiantuntija TtM Työturvallisuuskeskus TTK paivi.rauramo@ttk.fi Työelämän muutosvirtoja Teknologian kehitys Tietotekniikan ja siihen liittyvien sovellusten kehitys

Lisätiedot

Terveys- ja hoitoalan ammattilaisia ja monipuolista yhteistyötä. Metropolia Ammattikorkeakoulun Bioanalytiikan koulutusohjelma: Bioanalyytikko

Terveys- ja hoitoalan ammattilaisia ja monipuolista yhteistyötä. Metropolia Ammattikorkeakoulun Bioanalytiikan koulutusohjelma: Bioanalyytikko Terveys- ja hoitoalan ammattilaisia ja monipuolista yhteistyötä Metropolia Ammattikorkeakoulun Bioanalytiikan koulutusohjelma: Bioanalyytikko Bioanalyytikko (AMK) Opinnot kestävät 3,5 vuotta ja ne koostuvat

Lisätiedot

13. 14.3.2013 Messukeskus, Helsinki

13. 14.3.2013 Messukeskus, Helsinki HALLINTO- PALVELUT 2013 13. 14.3.2013 Messukeskus, Helsinki KEYNOTE Hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen: Ajankohtaista kuntarakenneuudistuksesta. Miten hallinto voi tukea perustoimintaa jatkossa?

Lisätiedot

UEF EXECUTIVE MBA. aducate.fi JOHDON JA ASIANTUNTIJOIDEN facebook.com/weaducate

UEF EXECUTIVE MBA. aducate.fi JOHDON JA ASIANTUNTIJOIDEN facebook.com/weaducate UEF EXECUTIVE MBA JOHDON JA ASIANTUNTIJOIDEN KOULUTUSOHJELMA aducate.fi @weaducate facebook.com/weaducate UEF EMBA-opinnot SMART AT WORK Kenelle: Itä-Suomen yliopiston UEF EMBA -koulutusohjelma on tarkoitettu

Lisätiedot

Viestinnällä lisäarvoa & tehokkuutta! Työyhteisöviestinnästä kriisi- ja muutosviestintään. Strategisesta vuoropuhelusta henkilöbrändäykseen.

Viestinnällä lisäarvoa & tehokkuutta! Työyhteisöviestinnästä kriisi- ja muutosviestintään. Strategisesta vuoropuhelusta henkilöbrändäykseen. Viestinnällä lisäarvoa & tehokkuutta! Työyhteisöviestinnästä kriisi- ja muutosviestintään. Strategisesta vuoropuhelusta henkilöbrändäykseen. Tutkittua tietoa & punnittuja näkemyksiä. Osallistu, innostu

Lisätiedot

Business Insight -tapahtumasarja TIEDOLLA JOHTAMINEN PALVELULIIKETOIMINNASSA. GLO Hotel

Business Insight -tapahtumasarja TIEDOLLA JOHTAMINEN PALVELULIIKETOIMINNASSA. GLO Hotel Business Insight -tapahtumasarja TIEDOLLA JOHTAMINEN PALVELULIIKETOIMINNASSA GLO Hotel 18.2.2016 Ohjelma 9.00-9.30 9.30-10.15 10.15-11.00 Palveluliiketoiminnan yleiset haasteet raportoinnin ja johtamisen

Lisätiedot

TYÖMOTIVAATIOLLA VAI -HYVINVOINNILLA PAREMPAA TUOTTAVUUTTA

TYÖMOTIVAATIOLLA VAI -HYVINVOINNILLA PAREMPAA TUOTTAVUUTTA TYÖMOTIVAATIOLLA VAI -HYVINVOINNILLA PAREMPAA TUOTTAVUUTTA Matti Tiusanen Johtaja, hallituksen puheenjohtaja Motiwell tutkimuspalvelut www.motiwell.fi Työntekijät eivät enää sitoudu yrityksiin vaan mielekkääksi

Lisätiedot

KEHITTÄJÄ RATKAISIJA REKRYTOIJA

KEHITTÄJÄ RATKAISIJA REKRYTOIJA KEHITTÄJÄ RATKAISIJA REKRYTOIJA SUORITUKSEN JOHTAMINEN JA PALKITSEMINEN Uusi Osaaja 2 Kick off seminaari 17.11.2011 Anne Haggrén, Virvo Oy 16.11.2011 www.virvo.fi 2 MENESTYS YMPÄRISTÖ YRITYS, ORGANISAATIO

Lisätiedot

Työsuojelutoiminta Eviran arjessa

Työsuojelutoiminta Eviran arjessa Työsuojelutoiminta Eviran arjessa Valtion työsuojeluhenkilöstön verkostoitumispäivä 7.10.2014 Työhyvinvointi- ja työsuojelupäällikkö Marianne Turja, Elintarviketurvallisuusvirasto Evira Marianne.Turja@evira.fi

Lisätiedot

Uuden työelämän jäljillä. Työhyvinvoinnin johtaminen Orionilla. Leena Katila-Keso

Uuden työelämän jäljillä. Työhyvinvoinnin johtaminen Orionilla. Leena Katila-Keso Uuden työelämän jäljillä Työhyvinvoinnin johtaminen Orionilla Leena Katila-Keso 20.04.2016 Asiakkaiden tarpeisiin vastaaminen Keskinäinen luottamus ja arvostus Orionilaiset Hyvinvointia rakentamassa Laatu,

Lisätiedot

METSÄNHOITOYHDISTYSTEN TOIMINNANJOHTAJIEN JA JOHTORYHMIEN JÄSENTEN KOULUTUS Strategia toimimaan. Yhteistyössä:

METSÄNHOITOYHDISTYSTEN TOIMINNANJOHTAJIEN JA JOHTORYHMIEN JÄSENTEN KOULUTUS Strategia toimimaan. Yhteistyössä: METSÄNHOITOYHDISTYSTEN TOIMINNANJOHTAJIEN JA JOHTORYHMIEN JÄSENTEN KOULUTUS Strategia toimimaan Yhteistyössä: Mhy-johto johtamishaasteiden äärellä Metsänhoitoyhdistykset elävät suurta muutoksen aikaa.

Lisätiedot