IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU"

Transkriptio

1 (13) IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU Kunnanvaltuuston päättämä Ideamylly on pyörinyt vinhaa vauhtia. Esityksiä, aloitteita, asioita ja kannanottoja on tullut erittäin paljon. Kaikki esitykset ovat nähtävissä kunnan kotisivuilla Ideamyllyssä esille nousseiden esitysten, aloitteiden, asioiden ja kannanottojen valmistelun käynnistämisestä vastaa kunnanhallituksen viestintäjaosto. Viestintäjaosto tekee näitä jatkovalmistelun päätöksiä useammalla kokoontumiskerrallaan. Valmistelu vastuutetaan sille toimielimelle / palvelukeskukselle / vastuualueelle, jonka toimialaan asia kuuluu. Silloin kun asia on useamman yhteinen, valmistelun vastuuttaminen ratkaistaan erikseen asiakohtaisesti. Viestintäjaoston päätöksen mukaisesti vastuutettu valmistelu toimitetaan toimielimelle / palvelukeskukselle / vastuualueelle tämänmuotoisella lomakkeella. Valmisteltavaksi toimitettava esitys / aloite / asia / kannanotto pyritään kuvaamaan joko se suoraan kopioiden tai muutoin mahdollisimman hyvin kuvaten.

2 2(13) VALMISTELTAVAN ESITYKSEN / ALOITTEEN / ASIAN / KANNANOTON KUVAUS: Otsikko: 31_YRITTÄMINEN YRITTÄJYYS (YKSITYISET) PALVELUT Esitys / aloite / asia / kannanotto: Yrittämiseen, yrittäjyyteen ja palveluihin liittyvät esitykset on koottu erilliseksi koosteeksi. Perustelut jatkovalmistelulle: Esitykset ovat viestejä siitä, millaista yritystoimintaa, yrittäjyyttä ja palvelua esitysten tekijät kaipaavat paikkakunnalle. Niiden pohjalta voidaan suunnitella uusien mahdollisuuksien tarjoamista entisille ja uusille toimijoille. Päätöksentekijä: Viestintäjaosto Päätös: Viestintäjaosto saattaa asiakokonaisuutta koskevat esitykset tiedoksi Kehittämisyhtiö Karstulanseutu Oy:lle sekä kunnanhallitukselle jatkotoimenpiteitä varten. Lähetetty jatkovalmisteltavaksi: - sähköpostilla kenelle Ari Piesala ja Jukka Hiltunen - aikataulu syksy 2010 kevät 2011

3 3(13) YRITTÄMINEN YRITTÄJYYS (YKSITYISET) PALVELUT Yleistavarakauppa Karstulaan. Halpa-Halli, Tokmanni, Alemakasiini tyyppiselle kaupalle olisi mielestäni tarvetta. Nyt tulee lähdettyä Saarijärvelle esim. ostamaan vaatteita tai käyttötavaraa. Ehkä kunta voisi houkutella jonkun yrittäjän Karstulaan edullisilla liiketiloilla yms. Saaristo risteilyjä kesällä. Yritysideapankki Luistimenterän terotusta Tehkää Karstulasta todellinen terveyden kohottamispitäjä. Tämän päivän suomalaiset ovat ylipainoisia ja laiskasti liikkuvia ja monet haluaisivat pois tästä kierteestä, tässä eräs vihje. Tehkää Karstulaan sellainen kuntokeskus, jossa ylipainoiset saisivat aloitettua terveelliset ruokatottumukset ravintoterapeutin opastuksella ja samalla asiantuntijan ohjeet henkilökohtaisen liikunnan kohentamiseksi. Lääkärin tarkastus leirin alussa ja lopussa antaisi lisäpuhtia. Parin viikon kuntoleiri 2-3 kertaa vuodessa olisi todennäköisesti riittävä. Toimin aktiivisesti meijeriväen eläkeläisten harrastusryhmissä ja tällaista paikkaa emme ole löytäneet mistään, jossa tehokkaasti saataisiin henkilökohtainen kunnon kohotus alulle. Monenmoisia kylpylöitä löytyy, joissa asiakkaat ohjataan ruuasta notkuvien herkkupöytien ääreen, esimerkiksi hieronnan jälkeen, mutta liikunta jää vähäiseksi. Olen varma, että tällaiselle toiminnalle löytyy kysyntää muualtakin kuin meijeriväen eläkeläisiltä. Jos toiminta suunniteltaisiin niin houkuttelevaksi ja monipuoliseksi, että se olisi ainutlaatuinen Suomessa, niin oletan EU:ltakin löytyvän rahaa kyseisen toiminnan rahoittamiseksi. Ikäihmisille vaateliike. Suutari. Olisko järkeä kartottaa sellanen asia, että joillakin tahoilla olis tuoteidea, mutta uskallus ja osaaminen puuttuu. Ajattelin, että voisi kutsua koolle kaikki yrittämisestä kiinnostuneet Ropottiin ja siellä kurssittaa yrittäjiä viemään ja tekemään tuotteesta markkinakelpoinen. Sitten jatkossa olis kunnan puolelta konsultti hommaamassa hallit ja laitteet ja jopa rahankäytössä konsultointia. Kaikki eivät osaa sitäkään, mitkä rahat on omia ja mitkä yrityksen. Eli tuote Ropotissa valmiiks ja markkinoille, kun koneet ja vehkeet on ja yrittäjille tukea jatkossa että homma toimii.

4 Viskitehdas Kangasahon koululle. 4(13) Olemassa olevien yritysten toimintaedellytysten säilyminen Maa-Metsä- Turvetuotanto. Ei kun! Sana ja ajattelu seutukunnalla edes joka toisessa ajatuksessa ja päätöksessä tapaan Ehkä? Murskeasema > kalliomurske Kangasaho-Autio. Kerran vuodessa pitäisi koota luettelo (paperiversio), jossa olisi esillä kaikki kunnassa toimivat yrittäjät ja yksityiset palveluntuottajat. Luettelo pitäisi jakaa joka talouteen. Palvelutarjonnasta ei ole kyläläisillä tietoa. Lasten vaateliike. Muovin keräyspiste Karstulaan Sokkarin yhteyteen! Kyyjärvelläkin on! Humpin risteykseen Halpakauppakeskus! Hyvä sijainti kaupalle. Ruokakaupassa kotiinkuljetus esim. vanhuksia ajatellen olisi hyvä palvelu pientä korvausta vastaan. Kaupoille palaute ja toivomus: tuoretiski, kalaa ja lihaa (esim. muutamana päivänä viikossa). Mielellään viikottain joka päivä. Paikallisten tuotteiden torimyyntiä. Nuorille mahdollisuus myydä omia tuotteita, leivonnaisia, käsitöitä. Bordelli. Kansainväliset mitat täyttävä yökerho kansainvälisiin tapahtumiin osallistuville. Irkkupubi. Rautatieasema. Tehdään sähkövoimalaitos turvesuon viereen, eikä viedä turvetta muualle poltettavaksi. Karstulaan Halpahalli tyyppinen liike! Halpis kauppa. Naistyöpaikkoja esim. Humpille myymälöitä tai teollisuutta. Toimen miesten naista vaateliike.

5 5(13) Kuinka olisi, jos säästäisimme yhteisissä kuluissa? Järjestäisitte gynekologin vastaanottomahdollisuuden tänne Karstulaan. Samoin miehille urologin vastaanotto vaikka 1 x kk:ssa. Tilat kun valmiina. Säästyisi monelta vaivalta, kun ei tarvitsisi aina lähteä Jyväskylään saakka. // Pääjärveen sukellusvene. Sambakarnevaalit. Oma kuningasperhe, jolla on oma linna. Viispiikkiseen "7-päivää" tyyppinen liite. Asfaltointialan yritys Karstulaan. Lemmikkieläinten hautausmaa. Avantouintikeskus meijerin rantaan. Konevuokraamo + puutarhatyökoneet Karstulaan Ahdistuslabyrintti porataan Kirkkovuoreen. Kenttäsirkkeliyrittäjä Karstulaan. Pieni puutavaraliike Karstulaan. Möljän puolelle kesä- ja talvikahvila niemen kärkeen. Karstusten nuorten oma lehti "Nuorten lehti" Ainon kipinä, sekä paikallisille nuorille ja muualla asuville opiskelijoille. Autosähkökorjaamo. Painonhallintakeskus. Terähuoltoyritys. Käsityötalo tai -kylä, jossa mm. suutari ym. Humpin risteykseen huoltamo, Agri ja kasvihuoneet. Kouheron liikuntareitti tehtävä valmiiksi perille asti. Huomioitava kesä- ja talvikäyttö. Kolmatta sektoria tuettava. Todella suuri voimavara Karstulan kehittämiseen.

6 Polkupyörävuokraamo, yli 3 pyörää, myös mahdollinen korjaus. 6(13) Leijonille rahaa näkötornin kehittämiseen. Näkötornille köysirata, joka laskee meijerin rantaan. Karstulassa on 253 järveä: kalastusmatkailun kehittäminen, kalastus, ja kalakauppa (säilyketehdas). Kokkikoulu. Luonnosta voimaa.fi; mm. puolukkatuoremehu ja herkkusieniviljely. Karstula kiertoajelu 1/krt/viikko/kesä. Kohteet eri teemoja; K-18, Karstusille, kesäkarstusille, kympillä kyytiin, koululaisille yms. Sapra-ahon asema! Lemmikkieläinten hautausmaa Karstulaan. Rakennetaan Lossinrantaan avantouintikeskus. Kylätalkkari/koordinoija Mökkiläisten kontaktien ja hiljaisen ammattitaidon hyödyntäminen paikallisten yrittäjien hyväksi, myös kansainväliset kontaktit. Samoin paluumuuttajaeläkeläiset. Filmtowh keskustaan. ABC-huoltoasema Karstulaan. Kyläkauppa Aho-Vastingille. Kylpylä Karstulaan. Sale tai Siwa Aho-Vastingille. Karstulaan tarvittaisiin kahvila, joka olisi auki myöhään yöhön saakka ja joka olisi avoinna kaikille, ei ikärajoja. Nuorille olisi töitä siellä. Yöaikaan täysi-ikäinen myyjä. Näin olisi paikka kaikille, nuorillekin, ei tarvitsisi ulkona parveilla, eikä kauppojen eteisissä. Kahvilassa pientä maksua vastaan netin käyttömahdollisuus. (24 v.) KylätalkkariKimingille. Kylätalkkari,ehkä mies ja naispuolinen. Jätehuoltoparemmaksi, ei saa millään loka-autoa.

7 Erilaisiayrittäjiä tuettava jotka perustaa Karstulaan yrityksiä. 7(13) Kesäkioski,esim. mobiilisti, eli pyörillä, yhtenä iltana viikossa/kylä (???) Kylälle tarvittaisiinkylätalkkari. Hänen apuaan voisi pyytääjokainen vanhus omien tarpeidenmukaan.pitäisi olla apua sekä miehille että naisille. Se pitäisi olla omalla kylällä ja saatavanalyhyellä aikavarauksella. Kunta voisiolla rahoittaja, että olisi mahdollisimman pieni oma vastuu. KauppakeskusKarstulaan,josta saa esim. urheilu- ja lastenvaatteita. Bioenergiayhteiskehittämistä, yhteinen kylmäpuristeasema kunnalle. Rohkeutta yrityselämään. Kylätalkkariverkosto - vanhukset, kesäkarstuset, lapsiperheet. Viljelypalstoja vuokrattavaksi Karstulaan Kylpylähotelli Hongan pääkonttori Järvenpäästä Karstulaan. Konditorio kirkolle (kaunis) Maalaus, lumi, rakennus, maavaraus, taxi, korjaamo, mansikka, klapi. Koneyhteistyö, porukalla ostetaan koneita. Tilitoimisto. Laajentaa asiakkaat yli Karstulan, yrittäjä muualta (kunta). Keskustaan hotelli ja huonemajoitustiloja enemmän. K-rauta -kauppa Karstulaan Kunnon kahvila Toivoisin pyörähuoltoa ja korjaamoa Miksi yksi seinä on tyhjä? Lääkevalikoimaa voisi lisätä. Voisiko jotain tehdä taksiaseman katukurjuuteen! Ystävällisempi kassatyttö, ei kolikoita huolinut.nimimerkki: neljä ihmistä valittaa.

8 Kylmä hallitila josta voi vuokrata oman tilan esim.veneelle, moottorikelkalle ym. tarvikkeille. 8(13) Toivon varmasti monien muidenkin puolesta lastenvaate jatarvikeliikettä. Siinä voisi myös olla piste käytetyille, erittäin siisteille(vaunuille, turvaistuimille, syöttötuoleille, kantorihkoille ym.) tarvikkeille. Kalastussafarit.On jo kokeilussa Oinoskylällä. Konekorjaamohalli(metsäkoneyrittäjille). Humpinlämpölaitoksen kehittäminen paikalliseksi sähköä tuottavaksi laitokseksi.poltetaan: puuta, kuivajäte (ympäristökunnistakin), Mädätettyä biomassaa ->BIOKAASU (Erkki Kalmarin systeemi). Biomassa: "pakettipeltojen"=tukiviljeltyjenpeltojen heinä, Jätevedenpuhdistamoiden liete ympäristökunnistakin (ei suolleaumaan). Sähkön tuotto tuottaisi kunnalle RAHAA! Humpille 13 tie risteykseen Huoltoasema kahvila. Taimia kasvattava kasvihuone. Hiilitehdas Karstulaan? Sota-aikana Humpilta toimi hiilitehdas, joten perinteitä on ja varmaankin sopivaa puuta löytyy riittävästi. Pellavan viljelyn käynnistäminen Karstulassa. Kyseessä on erinomainen kuitukasvi. Ensiksi asiantuntija esitelmöimään ja kaavoittamaan mahdollisuudet. Olen täällä kesätöissä. Yksi häiritsevä tekijä on ollut se, että mikään paikka/kauppa ei tunnu olevan auki en jälkeen kun pääsen töistä (ruokakauppaa lukuun ottamatta). Työt loppuu viideltä tai kuudelta. Olisi kiva kierrellä kaupoissa, tai erityisesti olisin halunnut käydä käsityötalossa, koska olen intohimoinen käsityöihminen, mutta se ei ole ikinä auki kun olen vapaalla. Jos se olisi auki esim. kuuteen jonain iltana, olisi kiva. Etätyön edellytystenturvaaminen, riittävät tietoliikenneyhteydet, etätyön "apupiste" "kirkolle",monistuspalvelu, faksi tms. Kaapeli-TV Suomenselälle! Jäätelöbaari. Eläinten hautausmaa. Karstulaan pitäisi saada Halpa-Halli, Tokmanni tai muu vastaava kauppa. Ois kiva saada tänne pari vaatekauppaa. Ostoskeskus.

9 Ois jees saada Karstulaan McDonald s. 9(13) Suoramyyntipiste. Viinifestarit. Kaikkihan tietävät, millainen vetonaula on Oktoberfest Munchenissä. Tuhansia ja tuhansia turisteja. Toisaalta tiedämme, kuinka USA:ssa järjestetään paikallisia leivonta, puutarhatuote yms. kilpailuja. Yhdistetään nämä kaksi erilaista tapahtumaa: 1. Kotiviinin tekokurssi. Karstulassa kasvaa oivallisia kotiviinien raaka-aineita. Alan harrastajiakin täällä on, mutta ei ilmeisesti paljon. Järjestetään alkusyksyllä kotiviinin tekokurssi, jossa opastetaan paitsi viinien tekemisen tekniikkaa myös eri raaka-aineiden käyttöä. Kurssilaisten ensimmäiset viinierät ovat riittävän kypsyneitä seuraavan vuoden kevättalvella. 2. Viinifestarit Vuosittain järjestetään huhtikuussa julkinen tilaisuus, jossa asiantuntijat maistelevat ja arvioivat edellissyksyn kotiviinejä. Voittajat palkitaan esim. kunniakirjoin. Jos tilaisuus pidetään esim. Wanhoissa Wehkeissä, niin se voi samalla laajeta yleiseksi viinifestariksi, jonka yhtenä ohjelmanumerona on em. arviointitapahtuma. Lainsäädäntö ei todennäköisesti salli laajempaa maksullista voittajaviinien yleisöarviointia, mutta Alkon viinejä siellä voidaan tietysti maistella. Jokainen vuosi juhlilla olisi eri teema, esim. terveellisten punaviinien ilta, raikkaiden valkoviinien ilta, maakohtaiset viinit jne. Teemoja riittää.. 2. Suoramyyntikauppa. Tästä ideasta tehtiin vuosia sitten tutkimuskin erään projektin puitteissa. Se ei silloin johtanut toimenpiteisiin, vaikka toimivia esimerkkejä on Keski-Suomessa useitakin. Nyt saapuneissa ideoissa näytetään toivovan niin toria kuin muitakin mahdollisuuksia hankkia oman seutukunnan lähiruokaa. Tämähän on nykyisin trendi valtakunnallisestikin. Voi miten ihanaa siellä Karstulassa olisi viettää vaikka koko vuosi, mutta kun sinne ei saa nopeaa laajakaistaa. Ei riitä mihinkään. Voisiko kunta edesauttaa asiaa. Laajakaistayhteydet. Laajakaistayhteydet. Langaton internet-yhteys keskustaan matkailijoille. Kyläavustaja-palvelu uudelleen käyttöön (paperityöt hoitaa kunta) Laajakaistayhteydet edullisesti Kioski Aho-Vastingille kesäajaksi mökkiläisille ja leiriläisille Nettiyhteys kuntoon.

10 10(13) Laajakaistayhteydet mahdollisimman edullisesti esim. osuuskunta, hallinnointi kehittämisyhtiö/kunta. Eromessut. Joka toinen pari eroaa. Asiallista laki ym. tietoa oikeesti. (nuorten parien lakineuvonta, keskinäinen testamentti yms. asioita. Nimim. 20 v. onnellisesti naimisissa, mutta parempi vara.!!! Karstalle taidevuokraamo (esim. kouluille lasten iloksi) Jäätelöbaari. Nettikahvila Puurakentamisen koulutuskeskus Karstulaan, lähinnä lukion yhteyteen. Valokuitu Kyläyhdistys kuntoseteleiden vastaanottajana. Positiivinen asenne. Ei ammuta kehitystä/yritystä etukäteen alas. Nuorisokoti, yksityinen tai kunnan ylläpitämä. Asunnot kunnossa ja myös pelipaikat. Syrjämäen koululle: rautakauppa, pitopalvelu, lasten koti, kuntokeskus, taidenäyttelyitä, nuorisotilat. Syrjämäen koulu kiinteistöyhtiöksi ja osakkeet myyntiin. Kunnostus ja vuokraus esim. pitopalvelulle ja kylän toiminnoille. Bussituristeja tänne esim. ruokailupaikka (kunta). Antikvariaatti. Nuorisokoti, 10 henkilön työpaikka.koulun toiminnalle oleellinen muutos (kunta) Perustaa iso navetta, siitä tulis töitä. Valokaapeli. Laajakaistakuntoon kylille. Valokaapeli. Nettiyhteys jokaiseentalouteen! Lisää majoitusta Karstulaanja myöskin sivukylille!

11 11(13) Nätti-Jussin yläkerran huoneiden muuttaminen lukiolaisten opiskelija huoneiksi. Nopeat nettiyhteydet koko kuntaan! Nuori sukupolvi haluaisi tehdä etätyötä Karstulassa! Nyt se ei ole mahdollista. Hyvillä yhteyksillä yrityssiirto Karstulaan olisi mahdollista. PS. Pidän nopeaa nettiyhteyttä koko kuntaan ykkösjuttuna! Markkinat viikonloppuisin. Torikahvila. Torille pieniä paikallisten esityksiä. Kyltti 13-tien varteen: Maksuttomat parkkipaikat. Merkkejä, että tienpäästä löytyy elävä city. Asiakas wc voisi olla myös hyvä. +oma-aloitteinen ja iloinenpalvelu IDEAMYLLY-ILTA Ideamylly-illan lisämateriaali: - Ryhmän osallistujat: Lauri Jokinen, Suvi Pennanen-Oikari, Leena Malmi Yhteenveto käydystä keskustelusta: -Humpin risteykseen liikekeskus (rautakauppa, ABC, halpahalli.) - Vaateliikkeitä lisää. (Lastenvaatteita, aikuisten vaatteita) - kahvila keskustaan -asiakas WC keskustaan. Miten ryhmä esittää edettäväksi yrittämisen yrittäjyyden (yksityisten) palvelujen kehittämisessä?: Ideoiden esittäminen yrittäjille, markkinoiminen mm, nettisivuilla. Tilojen tarjoaminen/ etsiminen ja tukeminen alkuun pääsemisessä Kehittämisyhtiö vahvasti mukana. Ideamylly-illan yhteinen johtopäätös: Ideat tiedoksi ja toimitetaan viestintäjaostolle jatkovalmisteltaviksi. Jatkovalmisteltavaksi / edelleen käsiteltäväksi: - sähköpostilla

12 - kenelle Jukka Hiltunen -> viestintäjaosto - aikataulu (13) Viestintäjaosto : Valmistelija(t): Kunnanjohtaja Jukka Hiltunen Valmistelussa selvitetty (lyhyt kuvaus alla tai erillinen liite): - Päätösehdotus (päätösehdotuksen tekijä): Kunnanjohtaja: Viestintäjaosto saattaa Ideamylly-illan yhteenvedon tiedoksi Kehittämisyhtiö Karstulanseutu Oy:lle ja pyytää yhtiön kannanotot esityksiin mennessä. Päätöksentekijä: Viestintäjaosto Päätös: Hyväksyttiin päätösehdotus. Lähetetty jatkovalmisteltavaksi / edelleen käsiteltäväksi: - sähköpostilla kenelle Ari Piesala - aikataulu mennessä. Päätösehdotuksen tekijä: Jukka Hiltunen Päätösehdotus: Todetaan, että monet asiat ovat valmistelussa. Kunnanjohtaja yhdessä KS Oy toimitusjohtajan kanssa käy läpi valmistelu- / toteutustilanteen ja tekee selvityksen viestintäjaostolle. Päätöksentekijä ja päivämäärä: Viestintäjaosto Päätös: Hyväksyttiin. Lähetetty jatkovalmisteltavaksi / edelleen käsiteltäväksi:

13 - sähköpostilla kenelle JH ja AP - aikataulu huhtikuun loppuun mennessä 13(13) Päätösehdotus (päätösehdotuksen tekijä): Jukka Hiltunen: Kunnanhallitus toteaa koosteen osalta valmistelun olevan vielä kesken ja merkitsee valmistelutilanteen tiedoksi. Päätöksentekijä: Kunnanhallitus Päätös: Hyväksyttiin. Lähetetty jatkovalmisteltavaksi / edelleen käsiteltäväksi: - sähköpostilla kenelle JH, AP, SJR - aikataulu huhtikuun loppuun mennessä

IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU

IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU 21.9.2010 1(5) IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU Kunnanvaltuuston päättämä Ideamylly on pyörinyt vinhaa vauhtia. Esityksiä, aloitteita, asioita ja

Lisätiedot

IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU

IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU 21.9.2010 28.9.2010 5.10.2010 19.10.2010 14.2.2011 8.3.2011 23.1.2011 1(7) IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU Kunnanvaltuuston päättämä Ideamylly on

Lisätiedot

IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU

IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU 21.9.2010 14.2.2011 8.3.2011 21.3.2011 4.4.2011 2.5.2011 23.5.2011 30.5.2011 1(7) IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU Kunnanvaltuuston päättämä Ideamylly

Lisätiedot

IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU

IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU 1.7.2010 8.9.2010 14.2.2011 8.3.2011 21.3.2011 1(5) IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU Kunnanvaltuuston päättämä Ideamylly on pyörinyt vinhaa vauhtia.

Lisätiedot

IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU

IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU 26.8.2010 14.2.2011 8.3.2011 21.3.2011 1(5) IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU Kunnanvaltuuston päättämä Ideamylly on pyörinyt vinhaa vauhtia. Esityksiä,

Lisätiedot

IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU

IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU 21.9.2010 14.2.2011 8.3.2011 21.3.2011 1(5) IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU Kunnanvaltuuston päättämä Ideamylly on pyörinyt vinhaa vauhtia. Esityksiä,

Lisätiedot

IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU

IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU 26.8.2010 1(7) IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU Kunnanvaltuuston päättämä Ideamylly on pyörinyt vinhaa vauhtia. Esityksiä, aloitteita, asioita ja

Lisätiedot

IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU

IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU 14.9.2010 1(9) IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU Kunnanvaltuuston päättämä Ideamylly on pyörinyt vinhaa vauhtia. Esityksiä, aloitteita, asioita ja

Lisätiedot

IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU

IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU 14.9.2010 1(6) IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU Kunnanvaltuuston päättämä Ideamylly on pyörinyt vinhaa vauhtia. Esityksiä, aloitteita, asioita ja

Lisätiedot

IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU

IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU 14.9.2010 14.2.2011 8.3.2011 21.3.2011 1(7) IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU Kunnanvaltuuston päättämä Ideamylly on pyörinyt vinhaa vauhtia. Esityksiä,

Lisätiedot

IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU

IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU 21.9.2010 8.3.2011 21.3.2011 1(5) IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU Kunnanvaltuuston päättämä Ideamylly on pyörinyt vinhaa vauhtia. Esityksiä, aloitteita,

Lisätiedot

IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU

IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU 14.9.2010 14.2.2011 8.3.2011 21.3.2011 1(5) IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU Kunnanvaltuuston päättämä Ideamylly on pyörinyt vinhaa vauhtia. Esityksiä,

Lisätiedot

VALMISTELTAVAN ESITYKSEN / ALOITTEEN / ASIAN / KANNANOTON KUVAUS:

VALMISTELTAVAN ESITYKSEN / ALOITTEEN / ASIAN / KANNANOTON KUVAUS: 28.9.2010 5.10.2010 19.10.2010 14.2.2011 8.3.2001 21.3.2011 1(5) VALMISTELTAVAN ESITYKSEN / ALOITTEEN / ASIAN / KANNANOTON KUVAUS: Otsikko: 45_KUNTATIEDOTTAMINEN KUNTAKUVA (yhdistelmä useamman valmistelukoosteen

Lisätiedot

(7) kotisivuilla

(7) kotisivuilla 14.9.2010 14.2.2011 8.3.20111 21.3.2011 10.5.2011 16.5.2011 1(7) IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU Kunnanvaltuuston päättämä Ideamylly on pyörinyt

Lisätiedot

IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU

IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU 23.8.2010 9.9.2010 14.2.2011 8.3.2011 21.3.2011 1(6) IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU Kunnanvaltuuston päättämä Ideamylly on pyörinyt vinhaa vauhtia.

Lisätiedot

IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU

IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU 21.9.2010 14.2.2011 8.3.2011 21.3.2011 1(6) IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU Kunnanvaltuuston päättämä Ideamylly on pyörinyt vinhaa vauhtia. Esityksiä,

Lisätiedot

IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU

IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU 26.8.2010 14.2.2011 8.3.2011 21.3.2011 1(8) IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU Kunnanvaltuuston päättämä Ideamylly on pyörinyt vinhaa vauhtia. Esityksiä,

Lisätiedot

IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU

IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU 18.8.2010 8.9.2010 28.9.2010 5.10.2010 25.10.2010 23.12.2010 14.2.2011 8.3.2011 21.3.2011 1(7) IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU Kunnanvaltuuston

Lisätiedot

Kunnanvaltuusto on kokouksessaan 14.12.2009 äänestyksen jälkeen hyväksynyt seuraavan kunnanhallituksen esityksen:

Kunnanvaltuusto on kokouksessaan 14.12.2009 äänestyksen jälkeen hyväksynyt seuraavan kunnanhallituksen esityksen: JÄÄLIIKUNTAKESKUS KARSTULA-AREENA OY:N TOTEUTTAMINEN Khall 113 17.05.2010 Kunnanvaltuusto on kokouksessaan 14.12.2009 äänestyksen jälkeen hyväksynyt seuraavan kunnanhallituksen esityksen: Jääliikuntakeskuksen

Lisätiedot

IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU

IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU 14.9.2010 1(6) IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU Kunnanvaltuuston päättämä Ideamylly on pyörinyt vinhaa vauhtia. Esityksiä, aloitteita, asioita ja

Lisätiedot

Pohjoinen hyvinvointialue. Palautteet ja kehittämisideat tilaisuuksiin osallistujilta

Pohjoinen hyvinvointialue. Palautteet ja kehittämisideat tilaisuuksiin osallistujilta Pohjoinen hyvinvointialue Palautteet ja kehittämisideat tilaisuuksiin osallistujilta Mitä hyvää on nykyisissä palveluissa? Hyvä palvelu; ammattitaitoiset työntekijät; kaikki palvelut pelaavat Haukiputaalla

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

Sulkavan vuokra-asumisen kehittämissuunnitelma

Sulkavan vuokra-asumisen kehittämissuunnitelma Sulkavan vuokra-asumisen kehittämissuunnitelma 1. Toimintaympäristö Kunnan väestökehitys vuoteen 2040 asti on selvästi laskeva. Kunnan asukasmäärä 30.6.2015 oli 2 775. Asukasluku on vuoden alusta lukien

Lisätiedot

Heinola Resort 2012-2014 t12206 1

Heinola Resort 2012-2014 t12206 1 Heinola Resort 2012-2014 t12206 1 Lomakeluonnos Infoteksti: 1. Hyvää päivää. Olen N.N. Taloustutkimus Oy:stä. Teemme parhaillaan tutkimusta vapaa-ajan asumisesta ja palvelujen käytöstä Heinolan seudulla.

Lisätiedot

Kauppakodassa myynnissä yli 90 yritystä ympäri Keski-Suomea YHTEYSHENKILÖIHIMME! www.kauppakota.fi

Kauppakodassa myynnissä yli 90 yritystä ympäri Keski-Suomea YHTEYSHENKILÖIHIMME! www.kauppakota.fi Kauppakodassa myynnissä yli 90 yritystä ympäri Keski-Suomea OTA YHTEYTTÄ YHTEYSHENKILÖIHIMME! www.kauppakota.fi Myynnissä Kauppakodassa Myyntikohde: Liiketoiminta + 3 tasokasta liikehuoneistoa Kuvaus:

Lisätiedot

Millaista vanhustenhoidon tulisi sinun mielestäsi olla tulevaisuudessa?

Millaista vanhustenhoidon tulisi sinun mielestäsi olla tulevaisuudessa? Millaista vanhustenhoidon tulisi sinun mielestäsi olla tulevaisuudessa? Vastaa sen pohjalta, millaista Ruotsin paras vanhustenhoito sinun mielestäsi olisi. Yritä pohtia, miten haluaisit asioiden olevan

Lisätiedot

MATERIAALIPAKETTI NUORTENILTAAN OLE HYVÄ!

MATERIAALIPAKETTI NUORTENILTAAN OLE HYVÄ! MATERIAALIPAKETTI NUORTENILTAAN OLE HYVÄ! Nuortenillan toiminta-ajatus ja tavoite Kahden eri seurakunnan nuoret kohtaavat toisiaan ja tutustuvat seurakuntien nuorisotoimintaan, jakavat kokemuksia, ideoita,

Lisätiedot

IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU

IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU 24.8.2010 10.9.2010 1(6) IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU Kunnanvaltuuston päättämä Ideamylly on pyörinyt vinhaa vauhtia. Esityksiä, aloitteita,

Lisätiedot

Myydään leipomokahvilasekatavarakauppa

Myydään leipomokahvilasekatavarakauppa Myydään leipomokahvilasekatavarakauppa Juankosken keskustassa huippupaikalla Yrityksen nimi: Sepon Valinta Oy Yrityksen osoite: Juankoskentie 17, 73500 Juankoski Perustamisvuosi: 1986 Toimiala: Kauppa

Lisätiedot

Cross-Border Citizen Scientists (CBCS)

Cross-Border Citizen Scientists (CBCS) Businessteeman yrittäjyyspaja 2013 CrossBorder Citizen Scientists (CBCS) TERVETULOA! Elena Ruskovaara LUT 1 Yrityspajan ohjelmaa ja teemoja Suunnitellaan pienryhmissä kuvitteellinen rajan pinnassa toimiva

Lisätiedot

Mikäli haluatte alueelle lisärakentamista, minne uusi rakentaminen tulee suunnata?

Mikäli haluatte alueelle lisärakentamista, minne uusi rakentaminen tulee suunnata? Mikäli haluatte alueelle lisärakentamista, minne uusi rakentaminen tulee suunnata? TASAISESTI KOKO SUUNNITTELUALUEELLE NYKYISEEN ASUTUKSEEN TUKEUTUEN JA MAISEMAAN SOVELTUEN KYLÄKESKUSTAA PAINOTTAEN, MUUALLE

Lisätiedot

KYSELY ASUMISTARPEISTA IKÄÄNTYVILLE, JÄRVENPÄÄ ASUMINEN NYT

KYSELY ASUMISTARPEISTA IKÄÄNTYVILLE, JÄRVENPÄÄ ASUMINEN NYT KYSELY ASUMISTARPEISTA IKÄÄNTYVILLE, JÄRVENPÄÄ ASUMINEN NYT Tämän kyselyn tavoitteena on kartoittaa ikääntyvien tulevaisuuden asumistarpeita ja odotuksia. Kysely on tarkoitettu yli 55-vuotiaille Järvenpäässä

Lisätiedot

PALVELUTUTKIMUS 2014. Mikkelin Suomenniemen mökkiläiset. Mikkelin seudun vapaa-ajanasukasvaltuuskunnan. Raportti 31.10.2014

PALVELUTUTKIMUS 2014. Mikkelin Suomenniemen mökkiläiset. Mikkelin seudun vapaa-ajanasukasvaltuuskunnan. Raportti 31.10.2014 Mikkelin Suomenniemen mökkiläiset Mikkelin seudun vapaa-ajanasukasvaltuuskunnan PALVELUTUTKIMUS 2014 Raportti 31.10.2014 Vapaa-ajan asukasvaltuuskunta 2013-2014 Palvelututkimus 2014/Mikkeli Suomenniemi

Lisätiedot

50-vuotisjuhla 22. 23.5.2012 Hakametsän jäähalli, Tampere

50-vuotisjuhla 22. 23.5.2012 Hakametsän jäähalli, Tampere 50-vuotisjuhla 22. 23.5.2012 Hakametsän jäähalli, Tampere Ohjelmaryhmien vetäjät tutustumassa esiintymisareenaan! Tapahtumatiedote 2/2012 20.3.2012 Sisältö: 1. Tapahtumarannekkeiden ja ruokailujen tilaamisella

Lisätiedot

MATKAILUN TALOUDELLISET VAIKUTUKSET KIVIJÄRVELLÄ KESÄ 2013 TALVI 2014. 29.8.2014 Mika Niskanen

MATKAILUN TALOUDELLISET VAIKUTUKSET KIVIJÄRVELLÄ KESÄ 2013 TALVI 2014. 29.8.2014 Mika Niskanen MATKAILUN TALOUDELLISET VAIKUTUKSET KIVIJÄRVELLÄ KESÄ 2013 TALVI 2014 Toimeksiantaja Kivijärven kunta KÄYTETTY MENETELMÄ Menomenetelmä Tulomenetelmä Asukaskyselyt (keskiarvot) Kuntatilastot Mökkikyselyt

Lisätiedot

KYSELY ASUMISTARPEISTA JYVÄSKYLÄN IKÄÄNTYVILLE ASUMINEN NYT

KYSELY ASUMISTARPEISTA JYVÄSKYLÄN IKÄÄNTYVILLE ASUMINEN NYT KYSELY ASUMISTARPEISTA JYVÄSKYLÄN IKÄÄNTYVILLE ASUMINEN NYT Tämän kyselyn tavoitteena on kartoittaa ikäihmisten tulevaisuuden asumistarpeita ja odotuksia. Kysely on tarkoitettu yli 55-vuotiaille Jyväskylässä

Lisätiedot

Teollisuustilat. Kehitys-Parkki Oy ylläpitää rekisteriä vapaana olevista tiloista teollisuus- ja tuotannollisille ym. yrityksille.

Teollisuustilat. Kehitys-Parkki Oy ylläpitää rekisteriä vapaana olevista tiloista teollisuus- ja tuotannollisille ym. yrityksille. Kehitys-Parkki Oy ylläpitää rekisteriä vapaana olevista tiloista teollisuus- ja tuotannollisille ym. yrityksille. Päivitetty 6/015 Teollisuustilat Toimitilan kuvaus Sijainti Myynti/ vuokraus Yhteystiedot

Lisätiedot

Ruokakaupan lippulaiva kohti eurooppalaista kärkeä Lauri Veijalainen, Stockmann & Arttu Laine, SOK

Ruokakaupan lippulaiva kohti eurooppalaista kärkeä Lauri Veijalainen, Stockmann & Arttu Laine, SOK Ruokakaupan lippulaiva kohti eurooppalaista kärkeä 30.6.2017 Lauri Veijalainen, Stockmann & Arttu Laine, SOK Stockmann Herkut Suomessa siirtyvät S-ryhmälle S-ryhmä ostaa Stockmann Herkkujen päivittäistavaraliiketoiminnan

Lisätiedot

VALMISTELTAVAN ESITYKSEN / ALOITTEEN / ASIAN / KANNANOTON KUVAUS:

VALMISTELTAVAN ESITYKSEN / ALOITTEEN / ASIAN / KANNANOTON KUVAUS: 1.7.2010 28.9.2010 5.10.2010 25.10.2010 14.2.2011 8.3.2011 21.3.2011 1(6) VALMISTELTAVAN ESITYKSEN / ALOITTEEN / ASIAN / KANNANOTON KUVAUS: Otsikko: 6_TORI KARSTULAAN KESKUSTAN IDEASUUNNITTELU Esitys /

Lisätiedot

VAIKUTTAVAA HOITOA POTILAAN PARHAAKSI

VAIKUTTAVAA HOITOA POTILAAN PARHAAKSI VAIKUTTAVAA HOITOA POTILAAN PARHAAKSI P Ä Ä M Ä Ä R Ä T Potilaslähtöinen ja oikea-aikainen hoito Tiivistyvä kumppanuus perusterveydenhuollon kanssa Korkeatasoinen tutkimus ja opetus Vaikuttava ja kilpailukykyinen

Lisätiedot

Kyläsuunnitelma Siikamäki-Peiposjärvi 2015-2020 Valtakunnallinen vuoden kylä 2008

Kyläsuunnitelma Siikamäki-Peiposjärvi 2015-2020 Valtakunnallinen vuoden kylä 2008 Kyläsuunnitelma Siikamäki-Peiposjärvi 2015-2020 Valtakunnallinen vuoden kylä 2008 Itäkeskus Visio Viihtyisä, toimiva ja maaseutumainen kylä, joka tarjoaa lähipalveluina riittävät peruspalvelut asukkailleen,

Lisätiedot

141 Aloite / toisen ottoautomaatin saaminen Mäntyharjun keskustaan

141 Aloite / toisen ottoautomaatin saaminen Mäntyharjun keskustaan Mäntyharju Pöytäkirja 15/2015 1 (7) Aika 07.12.2015, klo 16:00-16:28 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 138 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 139 Pöytäkirjan tarkastus 140 Lainan

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Sivu 17 (21) Valtuusto. Lapunmäen koulu, kuvaamataito- ja käsityöluokka, B varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Sivu 17 (21) Valtuusto. Lapunmäen koulu, kuvaamataito- ja käsityöluokka, B varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Sivu 17 (21) Valtuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 10.5.2017 kello 18.15-18.35 KOKOUSPAIKKA Lapunmäen koulu, kuvaamataito- ja käsityöluokka, B211 SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET

Lisätiedot

Kuukausimarkkinoilla asukkaiden esittämiä kommentteja

Kuukausimarkkinoilla asukkaiden esittämiä kommentteja 7.8.2019 Kuukausimarkkinoilla 7.8.2019 asukkaiden esittämiä kommentteja Kuukausimarkkinoiden pisteestä Lahden kaupunkisuunnittelu oli mukana kuukausimarkkinoilla 7.8.2019. Kysyimme asukkailta, minkälaista

Lisätiedot

Aluksi kysymme perustietoja vastaajasta. Varsinaiset vapaa-ajanasumiseen ja kunnan kehittämiseen liittyvät kysymykset löytyvät myöhemmistä osiosta

Aluksi kysymme perustietoja vastaajasta. Varsinaiset vapaa-ajanasumiseen ja kunnan kehittämiseen liittyvät kysymykset löytyvät myöhemmistä osiosta Kysely Vaalan vapaa-ajanasukkaille Hyvä Vaalan vapaa-ajanasukas! Tervetuloa vastaamaan Vaalan kunnan vapaa-ajanasukkaille suunnattuun kyselyyn. Vaala haluaa saada vapaa-ajanasukkaansa viihtymään paikkakunnalla

Lisätiedot

Lahjan Päivä 2006: Lahjoita iloa kaikille aisteille

Lahjan Päivä 2006: Lahjoita iloa kaikille aisteille Lahjan Päivä 2006: Lahjoita iloa kaikille aisteille Kerro kokemuksia ja mielipiteitä Lahjan Päivästä. Tänä vuonna kampanjaa vietetään uudella konseptilla ja senkin vuoksi on tärkeää kuulla sinun mielipiteesi

Lisätiedot

YLEINEN OHJE. Mökin lisääminen Lomaovi.fi palveluun. Kwantic 1

YLEINEN OHJE. Mökin lisääminen Lomaovi.fi palveluun. Kwantic 1 YLEINEN OHJE Mökin lisääminen Lomaovi.fi palveluun Kwantic 1 OHJEITA MÖKKIEN LISÄÄMISEKSI LOMAOVI PALVELUUN Hakukone näkyvyydellä voi olla suuri merkitys siihen kuinka monta tiedustelua tai kauppaa internetin

Lisätiedot

Las Palmas, Gran Canaria hieno yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa

Las Palmas, Gran Canaria hieno yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa Las Palmas, Gran Canaria hieno yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa Joulukuun pakkaset jäivät taakse, kun laskeuduin kuuden tunnin lentomatkan jälkeen Las Palmasin lentokentälle. Kenttäpalvelut toimivat

Lisätiedot

Anniina Merikanto-Vuoti Projektipäällikkö

Anniina Merikanto-Vuoti Projektipäällikkö Anniina Merikanto-Vuoti Projektipäällikkö Kuidut Käyttöön -hanke Hankeaika: 1.1.2016-30.6.2017 Hankealue: Haapavesi, Pyhäntä ja Siikalatva Hallinnoija: Haapaveden- Siikalatvan seudun kuntayhtymä Rahoittaja:

Lisätiedot

Adoptiomaatapaamisen järjestäminen

Adoptiomaatapaamisen järjestäminen Adoptiomaatapaamisen järjestäminen 2016 Aina tulee yllätyksiä. Hyvällä suunnittelulla turvaa paljon, reagointikyvyllä ja hyvillä hermoilla pelastaa kaiken. Tekijä: Julia Kurki 2 Vapaaehtoistyö tapahtuman

Lisätiedot

Kesän luontomatkailutuotteiden kysynnän kasvupotentiaali ja ostomotivaatio Lapissa

Kesän luontomatkailutuotteiden kysynnän kasvupotentiaali ja ostomotivaatio Lapissa Kesän luontomatkailutuotteiden kysynnän kasvupotentiaali ja ostomotivaatio Lapissa Kirsi Nikkola Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti Lapin yliopisto Tutkimusprojekti ja menetelmät Tutkin Lapin

Lisätiedot

Muuttuva Museo Seminaari 2014 YLEISÖTYÖ JA VAPAAEHTOISTYÖ 1.10.2014, Savilahtitalo, Vähäkyrö. Paikallismuseo matkailun kehittäjänä?

Muuttuva Museo Seminaari 2014 YLEISÖTYÖ JA VAPAAEHTOISTYÖ 1.10.2014, Savilahtitalo, Vähäkyrö. Paikallismuseo matkailun kehittäjänä? Muuttuva Museo Seminaari 2014 YLEISÖTYÖ JA VAPAAEHTOISTYÖ 1..2014, Savilahtitalo, Vähäkyrö Paikallismuseo matkailun kehittäjänä? Matkailu ja kotiseututyö & museot alueen kulttuuri kiinnostaa aina matkailijoita

Lisätiedot

PERUSTAMISILMOITUS Osakeyhtiö, osuuskunta, säästöpankki, säätiö, yhdistys ja muu yhteisö

PERUSTAMISILMOITUS Osakeyhtiö, osuuskunta, säästöpankki, säätiö, yhdistys ja muu yhteisö Viranomaisen merkintöjä / Y1 PERUSTAMISILMOITUS Osakeyhtiö, osuuskunta, säästöpankki, säätiö, yhdistys ja muu yhteisö Lomakkeella voi ilmoittautua tai hakeutua kaupparekisteriin, säätiörekisteriin, arvonlisäverovelvollisten

Lisätiedot

TYÖSSÄOPPIMASSA ACCOMM-PRAGUESSA. Vaclavin aukio (Vaclavske namesti) Jenni Jämsä & Marjo Kukkohovi Ma05 Praha, Tsekki 04.01. 1.3.

TYÖSSÄOPPIMASSA ACCOMM-PRAGUESSA. Vaclavin aukio (Vaclavske namesti) Jenni Jämsä & Marjo Kukkohovi Ma05 Praha, Tsekki 04.01. 1.3. TYÖSSÄOPPIMASSA ACCOMM-PRAGUESSA Vaclavin aukio (Vaclavske namesti) Jenni Jämsä & Marjo Kukkohovi Ma05 Praha, Tsekki 04.01. 1.3.2008 Olimme työssäoppimassa Prahassa, jota kutsutaan kaikkien kaupunkien

Lisätiedot

Osallistu kilpailuun Kesän 2017 parhaalle tapahtumalle nimi?

Osallistu kilpailuun Kesän 2017 parhaalle tapahtumalle nimi? Osallistu kilpailuun Kesän 2017 parhaalle tapahtumalle nimi? Kesäkuussa 2017 Lappeenrannassa nähdään ja koetaan sirkusta, kansantanssia ja teatteria lasten ja nuorten esittämänä, kun Nurtsi-nuorisosirkusfestivaali,

Lisätiedot

Kyselyyn vastasi 55, iältään 8-20-vuotiasta, nuorta.

Kyselyyn vastasi 55, iältään 8-20-vuotiasta, nuorta. Nuoria Somettaa Kyselyyn vastasi 55, iältään 8-20-vuotiasta, nuorta. Vastaajien ikävuosien keskiarvo on 14 vuotta. Vastaajien ikäjakauma 16 16 16 16 16 17 17 17 17 17 17 17 18 18 19 20 20 10 10 10 11 11

Lisätiedot

6. Vastaa kysymyksiin Onko sinulla isoveli? Oletko sinä lyhyt? Minkä väriset hiukset sinulla on? Onko sinulla siniset silmät? Oletko nyt iloinen?

6. Vastaa kysymyksiin Onko sinulla isoveli? Oletko sinä lyhyt? Minkä väriset hiukset sinulla on? Onko sinulla siniset silmät? Oletko nyt iloinen? 5. Vastaa kysymyksiin (kpl1) Onko sinulla sisaruksia? Asuuko sinun perhe kaukana? Asutko sinä keskustan lähellä? Mitä sinä teet viikonloppuna? Oletko sinä viikonloppuna Lahdessa? Käytkö sinä usein ystävän

Lisätiedot

#visitkauppi. Työryhmä Risto Vainio, Pasi Kaarne, Laura Lehtinen 2019

#visitkauppi. Työryhmä Risto Vainio, Pasi Kaarne, Laura Lehtinen 2019 #visitkauppi Työryhmä Risto Vainio, Pasi Kaarne, Laura Lehtinen 2019 Olemme tehneet yhteistyötä muiden ryhmien, kuten Koilliskulkijat, kanssa. Kaupin kehittäminen vertaissuunnittelussa on mielestämme arvopohjaltaan

Lisätiedot

Vuodelle 2006 suunniteltiin markkinointitoimenpiteitä ja niihin palaamme myöhemmin.

Vuodelle 2006 suunniteltiin markkinointitoimenpiteitä ja niihin palaamme myöhemmin. 2006-03-13 HYVÄ YHTEISTYÖKUMPPANI VUOSIKOKOUS Vuosikokous pidettiin suunnitelman mukaan 03.-05.03.2006 Tahkolla. Paikalla oli kokouksessa 20 henkilöä, joten kohtuullinen määrä asemien edustajia saapui

Lisätiedot

Myydään Kahvila Kerman liiketoiminta Varkaudessa

Myydään Kahvila Kerman liiketoiminta Varkaudessa Myydään Kahvila Kerman liiketoiminta Varkaudessa Yrityksen nimi: Kahvila Kerma Ky Yrityksen osoite: Kauppakatu 48, Varkaus Internet-osoite: www.facebook.com Perustamisvuosi: 2012 Toimiala: Majoitus, ravintola,

Lisätiedot

Myydään menestyvä kahvila Kuopiossa

Myydään menestyvä kahvila Kuopiossa Myydään menestyvä kahvila Kuopiossa Yrityksen nimi: Kahvila Malliyritys Oy Yrityksen osoite: Kauppakatu 1, Kuopio, Suomi Internet-osoite: www.kahvila.fi Perustamisvuosi: 2012 Toimiala: Majoitus, ravintola,

Lisätiedot

KUTSU Vuoden Viinit 2016 kilpailuun

KUTSU Vuoden Viinit 2016 kilpailuun KUTSU Vuoden Viinit 2016 kilpailuun Vuoden Viinit kilpailu ry:llä on kunnia kutsua Suomen viiniedustajat maamme ainoaan, jo 19. kertaa järjestettävään Vuoden Viinit -kilpailuun. Edelliseen kilpailuun osallistui

Lisätiedot

Kyläkävelyraportti ALASTARO 31.8.2011. Katri Salminen ProAgria Farma / Maa- ja kotitalousnaiset TAUSTAA

Kyläkävelyraportti ALASTARO 31.8.2011. Katri Salminen ProAgria Farma / Maa- ja kotitalousnaiset TAUSTAA Kyläkävelyraportti ALASTARO 31.8.2011 Katri Salminen ProAgria Farma / Maa- ja kotitalousnaiset TAUSTAA Kyläkävelyt kuuluvat yhtenä osana Varsinais-Suomen Maa- ja kotitalousnaisten Kylämaisema kuntoon hankkeen

Lisätiedot

Inno-torin kyselyiden tuloksia

Inno-torin kyselyiden tuloksia Inno-torin kyselyiden tuloksia Johdanto Kysyimme kuluttajilta mm. millaisia tuotteita he käyttävät, kuinka usein ja mikä vaikuttaa tuotteen valintaan tai miltä osastolta tuotteen tulisi löytyä sekä millaisia

Lisätiedot

Mitä yrittäminen on? Mitä muuta yrittämiseen liittyy?

Mitä yrittäminen on? Mitä muuta yrittämiseen liittyy? Mitä yrittäminen on? Yrittäjyys on ajattelu- ja toimintatapa sekä suhtautumistapa työntekoon. Yrittäjyyttä tarvitaan työskenneltäessä omassa yrityksessä, mutta myös työntekijänä toisen palveluksessa. Yrittäjä

Lisätiedot

NEUVOA-ANTAVA KYSELY 2010

NEUVOA-ANTAVA KYSELY 2010 NEUVOA-ANTAVA KYSELY 2010 PALTAMON YRITTÄJIEN JA YRITTÄJÄJÄRJESTÖN YHTEISTYÖ TYÖVOIMATALON KANSSA Kysely postitettu 27.10.2010 Kyselyn saanut n. 111 yritystä (n=111) Yhteistyössä Kainuun Yrittäjien kanssa

Lisätiedot

Alustava liiketoimintasuunnitelma. Miksi alustava LTS? Ajattele vaikkapa näin. Hyvin suunniteltu on jo melkein puoleksi perustettu

Alustava liiketoimintasuunnitelma. Miksi alustava LTS? Ajattele vaikkapa näin. Hyvin suunniteltu on jo melkein puoleksi perustettu Alustava liiketoimintasuunnitelma Hyvin suunniteltu on jo melkein puoleksi perustettu 15.1.2013/LTPT1013 22.4.2013/EO1213 HM Miksi alustava LTS? Jäsennetään ja selvennetään aiotun yritystoiminnan kannattavuutta

Lisätiedot

Uudenlaisen asumisen alue!

Uudenlaisen asumisen alue! Uudenlaisen asumisen alue! Sydän täynnä elämää Jyväskylän Kangas mullistaa käsityksesi siitä, mitä kaikkea tulevaisuuden kaupunginosa voi olla. Ja Kankaan tulevaisuus on ihan nurkan takana, raikkaana ja

Lisätiedot

Yritysnäkyvyydet 2015

Yritysnäkyvyydet 2015 Yritysnäkyvyydet 2015 2 Laaja näkyvyys 2 500 + alv 24 % PRINTTI Kaakon suomen-, venäjän- ja englanninkielisessä Matkailijan opas -esitteessä isolla ilmoituksella City-opaskartta/seutukartta Näkyvyys Kaakon

Lisätiedot

ARVIO RAKENNETUN YMPÄRISTÖN HOIDOSTA. Kauppalan keskusta Nurmes 2010

ARVIO RAKENNETUN YMPÄRISTÖN HOIDOSTA. Kauppalan keskusta Nurmes 2010 ARVIO RAKENNETUN YMPÄRISTÖN HOIDOSTA Katuvalaistus Koivukatujen hoito Siisteys Istutukset Kadut Puistojen hoito Liikennejärjestelyt Opasteet Sadevesiviemäröinti Yleisilme Jalkakäytävät Rakennusten kunto

Lisätiedot

I Ympäristönsuojelu Mitkä ovat mielestäsi viisi (5) suurinta paikallista ympäristöongelmaa?

I Ympäristönsuojelu Mitkä ovat mielestäsi viisi (5) suurinta paikallista ympäristöongelmaa? I Ympäristönsuojelu Mitkä ovat mielestäsi viisi (5) suurinta paikallista ympäristöongelmaa? 1.Liikenne 3a 15 42 % 2. Melu 5 3.lmansaasteet ja/tai hajut 1 24 67 % 4. Likaiset kadut 7 19 % 5. Julkisten rakennusten

Lisätiedot

1. Toiminta ja palvelut

1. Toiminta ja palvelut 1. Toiminta ja palvelut Hotelli Joki on 32-paikkainen huoneistohotelli, jossa on kahdeksan esteetöntä huoneistoa, ja viereisessä siivessä ravintolatilat n. 40 ruokailijalle, sauna ja kesäterassi. Kaikissa

Lisätiedot

Moduuli 1. Opiskelijan kielipassi

Moduuli 1. Opiskelijan kielipassi Moduuli 1 Opiskelijan kielipassi Arviointi A1.3 - kaikki hyvin, hyvää työtä A1.2. - treenaa vielä A1.1 - tämä on alku, lisää treeniä! 0 - ei voi arvioida Ihminen ja lähipiiri Minä ja perhe, suulliset taidot

Lisätiedot

Lähipalveluiden määrittely ja asukkaiden osallisuus. Riitta Pylvänen Hankesuunnittelija 26.8.2014

Lähipalveluiden määrittely ja asukkaiden osallisuus. Riitta Pylvänen Hankesuunnittelija 26.8.2014 Lähipalveluiden määrittely ja asukkaiden osallisuus Riitta Pylvänen Hankesuunnittelija 26.8.2014 9.9.2014 HANKKEEN TAVOITTEITA Keski-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden lähipalveluiden järjestämissuunnitelman

Lisätiedot

Rautalampi 18.2.2015

Rautalampi 18.2.2015 RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 1/ 2015 Sivistyslautakunta Sivu 1 (13) KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Keskiviikko 18.2.2015 klo 16.00-17.00 Rautalammin lukio Anu Hotti Riitta Hiironen

Lisätiedot

Kyläkyselyn tuloksia. Pohjois-Kuru uuteen nousuun -hanke Taistelijan talo palveluyhdistys Kuva: A-P Joukanen

Kyläkyselyn tuloksia. Pohjois-Kuru uuteen nousuun -hanke Taistelijan talo palveluyhdistys Kuva: A-P Joukanen Kyläkyselyn tuloksia Pohjois-Kuru uuteen nousuun -hanke Taistelijan talo palveluyhdistys 17.2.2012 Kuva: A-P Joukanen Miten kysely tehtiin? Kysely lähetettiin sähköpostitse 50:lle ja se oli jaossa kyläkauppa

Lisätiedot

Harjoitusten ideat on sovellettu Bret Nicholauksen ja Paul Lowrien Ajatusleikki-kirjasta

Harjoitusten ideat on sovellettu Bret Nicholauksen ja Paul Lowrien Ajatusleikki-kirjasta Harjoitusten ideat on sovellettu Bret Nicholauksen ja Paul Lowrien Ajatusleikki-kirjasta 1. Mikä olisi jännittävin paikka, jota haluaisit tutkia? 2. Jos voisit kutsua kenet tahansa maailmassa puhumaan

Lisätiedot

Palvelusetelijärjestelmän tavoitteena aktivoida yrityksiä kehittämiseen ja lisätä yksityisten palvelujen käyttöä.

Palvelusetelijärjestelmän tavoitteena aktivoida yrityksiä kehittämiseen ja lisätä yksityisten palvelujen käyttöä. PALVELUSETELI Tuen myöntämisen kriteerit Tavoite Kenelle Palvelusetelijärjestelmän tavoitteena aktivoida yrityksiä kehittämiseen ja lisätä yksityisten palvelujen käyttöä. Entisen Rovaniemen maalaiskunnan

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2009 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 30.9.2009 klo 18.00. Vesannon kunnanviraston yläsali

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2009 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 30.9.2009 klo 18.00. Vesannon kunnanviraston yläsali RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2009 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 30.9.2009 klo 18.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Vesannon kunnanviraston yläsali Pöytäkirjan Sivu 57 58 59

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Poikkeuslupahakemus vähittäiskaupan aukioloajoista. Pohjois-Karjalan kauppakamari toimitusjohtaja Anne Vänskä

PÄÄTÖS. Poikkeuslupahakemus vähittäiskaupan aukioloajoista. Pohjois-Karjalan kauppakamari toimitusjohtaja Anne Vänskä PÄÄTÖS Lappi LAAVI/510/04.06.01/2014 14.4.2013 Asia Poikkeuslupahakemus vähittäiskaupan aukioloajoista Hakijat Kuopion alueen kauppakamari toimitusjohtaja Silja Huhtiniemi PL 1199 70211 Kuopio Pohjois-Karjalan

Lisätiedot

Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus

Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Lapsivaikutusten arviointi kunta- ja palvelumuutoksissa hanke Sirpaleena Toikka 2.4.2008 Aihealueiden toteutus huhtikuussa 2008 Nuorimmat lapset (3-7 vuotiaat) piirtävät/

Lisätiedot

Work Pilots Oy:n nopea kokeilu Helsingin kouluissa

Work Pilots Oy:n nopea kokeilu Helsingin kouluissa Julkinen loppuraportti 20.2.2019 Work Pilots Oy:n nopea kokeilu Helsingin kouluissa Helsingin koulujen nopeiden kokeilujen ohjelma I, syyslukukausi 2018 Kokeilun tavoitteet Kokeilun tavoitteena oli toimivan

Lisätiedot

Kehitysyhteistyön ABC

Kehitysyhteistyön ABC Kehitysyhteistyön ABC järjestöille Oletko kiinnostunut kansainvälisistä asioista? Vaikuttamisesta? Yhteiskunnallisista kysymyksistä? Oletko miettinyt, mikä on roolisi globaalissa maailmassa? Millainen

Lisätiedot

Asunto Oy Raahen Keskustan Portti

Asunto Oy Raahen Keskustan Portti Asunto Oy Raahen Keskustan Portti Unelmakoti historiallisella paikalla Tulevaisuus rakennetaan tänään Asunto Oy Raahen Keskustan Portti Keskustan Portin tarina Keskustan Portin tarina ulottuu 1800-luvulle

Lisätiedot

Tikkakosken asukaskysely 2010

Tikkakosken asukaskysely 2010 2010 Tikkakosken asukaskyselyn koontia Jyväskylän kaupungin innovaatiopalvelut - Asukaskyselyssä kerättiin tikkakoskelaisten ajatuksia alueen kehittämisestä ja kartoitettiin asukkaiden näkemyksiä Tikkakoskelle

Lisätiedot

Vuoden 2013 Scandinavian Defendon Suurleiri- Surviving armed assaults Kotkassa 6-7.4.2013

Vuoden 2013 Scandinavian Defendon Suurleiri- Surviving armed assaults Kotkassa 6-7.4.2013 Vuoden 2013 Scandinavian Defendon Suurleiri- Surviving armed assaults Kotkassa 6-7.4.2013 LEIRIN OHJAAJAT: Jyrki Saario pääkouluttaja Scandinavian Defendo Antti Nurmi/Madman Sport Center I.D.D.I- Level

Lisätiedot

Innokylä Uudistuvat lähipalvelut

Innokylä Uudistuvat lähipalvelut Innokylä Uudistuvat lähipalvelut 12.9.2012 Mira Sillanpää Asukasagentti, Uudistuva kylä kaupungissa hanke Hämeenlinna Näkökulmana Uutta ajattelutapaa palvelujen järjestämiseen Lähellä tapahtuva toiminta

Lisätiedot

Kirkkopuiston seurakuntakoti

Kirkkopuiston seurakuntakoti Kirkkopuiston seurakuntakoti 10.6.2015 Kirkkopuiston seurakuntakoti sijaitsee Keskuskirkon läheisyydessä kaupungin keskustassa, katuosoite: Hämeenkatu 5, postiosoite: Kirkkopolku 2 a. Rakennus valmistui

Lisätiedot

PIENET INVESTOINNIT ja vähän isommatkin

PIENET INVESTOINNIT ja vähän isommatkin yhtenäiset postilaatikot kylille kuntosalilaitteet ja nettinurkkaus kylätalolle laajakaista kunnan rajalle asti valaistus ja nopeusrajoitukset risteysalueelle uimarannan kunnostus ja parkkipaikka Halijärvelle

Lisätiedot

MISSÄ MENNÄÄN KAUPAN ALALLA Kaupan rooli yhteiskunnassa ja työmarkkinoilla. Kaupan alan osaamisfoorumi 1.2.2012 Mervi Angerma-Niittylä

MISSÄ MENNÄÄN KAUPAN ALALLA Kaupan rooli yhteiskunnassa ja työmarkkinoilla. Kaupan alan osaamisfoorumi 1.2.2012 Mervi Angerma-Niittylä MISSÄ MENNÄÄN KAUPAN ALALLA Kaupan rooli yhteiskunnassa ja työmarkkinoilla Kaupan alan osaamisfoorumi 1.2.2012 Mervi Angerma-Niittylä KAUPAN ALAN ERITYISPIIRTEITÄ Kaupan alan kansantaloudellinen merkitys

Lisätiedot

Innovaatioista. Vesa Taatila 17.1.2014

Innovaatioista. Vesa Taatila 17.1.2014 Innovaatioista Vesa Taatila 17.1.2014 Sisältöä Mikä innovaatio on? Miten innovaatiot syntyvät? Miksi USA tuottaa enemmän innovaatioita kuin EU? Mitkä asiat tappavat innovaatiot? Miksi innovaatioita? Muutos

Lisätiedot

Pirkanmaan kesätyöpaikkakysely 2013

Pirkanmaan kesätyöpaikkakysely 2013 Pirkanmaan kesätyöpaikkakysely 2013 Pirkanmaan kesätyöpaikkakysely Perustiedot: - Kyselyaika 7. 15.3.2013 - Kysely lähetettiin yli 5 henkilöä työllistäville jäsenorganisaatioille (916) - Vastauksia yhteensä

Lisätiedot

РУССКИЙ ЯЗЫК АУДИРОВАНИЕ LYHYT OPPIMÄÄRÄ KORT LÄROKURS 11.9.2013 YLIOPPILASTUTKINTOLAUTAKUNTA STUDENTEXAMENSNÄMNDEN

РУССКИЙ ЯЗЫК АУДИРОВАНИЕ LYHYT OPPIMÄÄRÄ KORT LÄROKURS 11.9.2013 YLIOPPILASTUTKINTOLAUTAKUNTA STUDENTEXAMENSNÄMNDEN РУССКИЙ ЯЗЫК АУДИРОВАНИЕ LYHYT OPPIMÄÄRÄ KORT LÄROKURS 11.9.2013 YLIOPPILASTUTKINTOLAUTAKUNTA STUDENTEXAMENSNÄMNDEN Vastaa kysymyksiin 1 25 valitsemalla kuulemasi perusteella sopivin vaihtoehto. Merkitse

Lisätiedot

MARKO SAARINEN marko.saarinen@solita.fi 040 740 1711. Solita Oy esittäytyy 30.1.2014

MARKO SAARINEN marko.saarinen@solita.fi 040 740 1711. Solita Oy esittäytyy 30.1.2014 MARKO SAARINEN marko.saarinen@solita.fi 040 740 1711 Solita Oy esittäytyy 30.1.2014 Seuraavat 15 20 minuuttia Me Digitalisoituminen Elämys Matkaopas Matkailun neuvontapalvelut tulevaisuudessa Aloituspalaveri

Lisätiedot

RAHOITUSHAKEMUS. HUOM! Hakemus tulee täyttää suomeksi tai ruotsiksi. Lue täyttöohjeet ennen lomakkeen täyttämistä! Maakunta

RAHOITUSHAKEMUS. HUOM! Hakemus tulee täyttää suomeksi tai ruotsiksi. Lue täyttöohjeet ennen lomakkeen täyttämistä! Maakunta 1(6) RAHOITUSHAKEMUS Kansallinen maakunnan kehittämisraha Alueellinen koheesio- ja kilpailukykyohjelma (KOKO) Osaamiskeskusohjelma HUOM! Hakemus tulee täyttää suomeksi tai ruotsiksi. Lue täyttöohjeet ennen

Lisätiedot

Majoitustarjonta KoneAgria 2018

Majoitustarjonta KoneAgria 2018 Majoitustarjonta KoneAgria 2018 Original Sokos Hotel Alexandra Lämminhenkinen ja monipuoliset palvelut tarjoava Sokos Hotel Alexandra sijaitsee aivan Jyväskylän ydinkeskustassa kivenheiton päässä Matkakeskuksesta.

Lisätiedot

KOULULAISTEN TUTUSTUMINEN TYÖELÄMÄÄN

KOULULAISTEN TUTUSTUMINEN TYÖELÄMÄÄN 2/2008 TYÖMARKKINAT 2 Ari Sipilä/Birgitta Ruuti/ar 5.2.2008 1(2) KOULULAISTEN TUTUSTUMINEN TYÖELÄMÄÄN Teknologiateollisuus ry, Metallityöväen Liitto ry, Toimihenkilöunioni TU ry ja Erityisalojen toimihenkilöliitto

Lisätiedot

VAPAA-AIKATOIMEN ASIAKASKYSELY PALVELUIDEN TAVOITETTAVUUDESTA JA LAADUSTA

VAPAA-AIKATOIMEN ASIAKASKYSELY PALVELUIDEN TAVOITETTAVUUDESTA JA LAADUSTA VAPAA-AIKATOIMEN ASIAKASKYSELY PALVELUIDEN TAVOITETTAVUUDESTA JA LAADUSTA KYSELYN TUNNUSLUKUJA: - Kyselyyn vastasi 87 luumäkeläistä, joista naisia 79% ja miehiä 21% - Vastaajista työikäisiä oli 60%, eläkeläisiä

Lisätiedot

Hämeen Kylät ry Omalta kylältä Hämeessä -hanke :54

Hämeen Kylät ry Omalta kylältä Hämeessä -hanke :54 Hämeen Kylät ry Omalta kylältä Hämeessä -hanke Kyselyn toteutus Kysely kaupungin verkkosivuilla: www.hameenlinna.fi/pitajakysely Linkkiä jaettiin Reseptit hankkeen toteuttajatahojen sekä Hämeen Kylät

Lisätiedot

Maastoon matalalla kynnyksellä. Tiiina Riikonen

Maastoon matalalla kynnyksellä. Tiiina Riikonen Maastoon matalalla kynnyksellä Tiiina Riikonen PyöräPolku hanke 2014-2015 Hanke keskittyi maastopyöräilyyn luontoympäristössä. Maastopyöräily on monipuolinen laji. Kuntoliikuntana, ulkoiluna, retkeilynä

Lisätiedot