Pöytäkirjantarkastajiksi ja ääntenlaskijoiksi valittiin Jarmo Saarti ja Susanna Parikka.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pöytäkirjantarkastajiksi ja ääntenlaskijoiksi valittiin Jarmo Saarti ja Susanna Parikka."

Transkriptio

1 Suomen yliopistokirjastojen neuvosto Muistio Neuvoston kokous 4/2015 Aika: klo Paikka: Turun yliopisto, Feeniks-kirjasto, Koskenniemi-kokoushuone Osallistujat: Minna Abrahamsson-Sipponen, Oulun yliopiston kirjasto Christina Flemming, Tritonia Tua Hindersson-Söderholm, Svenska handelshögskolans bibliotek Kristiina Hormia-Poutanen, Kansalliskirjasto Tiina Järvinen, Maanpuolustuskorkeakoulun kirjasto Irmeli Koskimies, Taideyliopiston kirjasto Riitta Lähdemäki, Tampereen teknillisen yliopiston kirjasto Ari Muhonen, Jyväskylän yliopiston kirjasto Minna Niemi-Grundström, Tampereen yliopiston kirjasto Ulla Nygrén, Turun yliopiston kirjasto Iris Tahvanainen, Lappeenrannan tiedekirjasto Susanna Parikka, Lapin korkeakoulukirjasto Matti Raatikainen, Aalto-yliopiston kirjasto Jarmo Saarti, Itä-Suomen yliopiston kirjasto Pia Södergård, Åbo Akademis bibliotek Kimmo Tuominen, Helsingin yliopiston kirjasto (puheenjohtaja) Pentti Vattulainen, Varastokirjasto (poistui klo 12) Jussi Piipponen (sihteeri) 1. Kokouksen avaus ja järjestäytyminen Puheenjohtaja avasi kokouksen klo Pöytäkirjantarkastajiksi ja ääntenlaskijoiksi valittiin Jarmo Saarti ja Susanna Parikka. 2. Esityslistan hyväksyminen Muut asiat -kohdassa käsiteltäväksi asiaksi lisättiin Nelli-palvelun tilanne. Hyväksyttiin esityslista. 3. Edellisen kokouksen muistio Muistio löytyy verkosta osoitteesta Muistio hyväksyttiin. 4. Turun yliopiston kirjaston kuulumiset Ulla Nygrén kertoi kirjaston kuulumisia. Esille nousivat erityisesti tila-asiat, organisaatiomuutos sekä kirjaston osallistuminen yliopiston tutkimuksen kokonaisarviointiin.

2 Kirjaston käytössä olevat tilat ovat vähentyneet voimakkaasta viime vuosien aikana. Kirjaston kokoelmia on karsittu ja yksiköiden määrä on vähentynyt 19:stä kuuteen. Uusitut henkilökunnan toimitilat ovat avotoimistoja. Asiakastiloja on myös uudistettu: tiskit on purettu ja tilalla ovat asiakaspalvelualueet. Organisaatiomuutoksen myötä on otettu käyttöön ns. rotatoivan asiakaspalvelun konsepti. Tämä tarkoittaa sitä, että asiakaspalvelun työntekijät siirtyvät toimipisteestä toiseen. Kirjasto on ollut aktiivisesti mukana yliopiston tutkimuksen kokonaisarvioinnin toteuttamisessa. Kirjasto toteuttaa osan taustatyöstä. Lisäksi kirjasto on mukana Open UTU -projektissa, jossa edistetään avoimen tieteen käytäntöjä yliopistossa. Muun muassa datapolitiikka on parhaillaan työn alla yliopistossa. 5. Työvaliokunnan kokoonpano Tiina Järvinen on ollut kaksi kautta työvaliokunnan jäsenenä. Tiina Järvisen tilalle työvaliokuntaan päätettiin valita Pia Södergård kaudelle Suunnitelmat Varastokirjaston ja Kansalliskirjaston yhdistämisestä Pentti Vattulainen kertoi suunnitelmista, jotka tähtäävät Varastokirjaston liittämiseen osaksi Kansalliskirjastoa (liite 1). Suunnitelmien taustalla on OKM:n muistio ja Virsu-hankkeen raportti. Virsun suositukset on päätetty toteuttaa Sipilän hallituksen ohjelmassa. Helsingin yliopisto asetti selvitystyöryhmän syksyllä 2015 käsittelemään suunnitelmia yhdistämisestä. Työryhmä ehdottaa Varastokirjaston uudeksi sijoituspaikaksi Mikkeliä. Asian valmistelu jatkunee OKM:n johdolla. Kansalliskirjasto on laatinut tiekartan suunnitelman etenemisestä. Kysymyksiä ja huolta herättävät muun muassa Varastokirjaston palveluiden mahdollinen maksullisuus tulevaisuudessa ja Varastokirjaston kokoelmien omistus, joka siirtyisi Helsingin yliopistolle. Todettiin, että Varastokirjaston johtokunta ottaa kantaa suunnitelmiin. Tämän jälkeen SYN on yhteydessä muihin sektoreihin ja kysyy heidän näkemyksiään asiaan. Tarvittaessa voidaan myös kartoittaa mahdollisuutta sektoreiden yhteiseen kannanottoon. 7. Toimintakertomus Keskusteltiin vuoden 2015 toimintakertomuksesta (liite 2) ja vuoden 2015 toimintasuunnitelman toteutumisesta. Toimintakertomus hyväksyttiin seuraavin tarkennuksin ja korjauksin: Lisätään SYNin edustusten listaan Tutkimus-PAS -ryhmä ja Hanna Värri (LUT) ryhmän edustajaksi. Tarkistetaan, onko Tuuli-projekti mainittu kahteen kertaan toimintakertomuksessa, ja muotoillaan tarvittaessa tekstiä uudelleen.

3 Klo lounas Poistetaan toinen maininta vaikuttavuuden arviointiryhmästä edustusten listasta. 8. Verkostojen, työryhmien ja työryhmäedustajien raportit SYNin verkostoilta ja työryhmiltä sekä SYNin edustajilta työryhmissä kerättiin raportit vuoden 2015 toiminnasta (liitteet 3 ja 4). Kokouksessa paikalla olleet verkostojen ja työryhmien vetäjät sekä SYNin edustajat työryhmissä kertoivat vuoden 2015 toiminnasta. Keskusteltiin tarkemmin joistakin verkostojen ja työryhmien toimintaan liittyvistä asioista: Pia Södergård kertoi, että tietoaineistoverkostolta on puuttunut selkeä toimeksianto. Todettiin, että SYNin toimintasuunnitelman käsittelyn yhteydessä voidaan keskustella verkoston tilanteesta ja tavoitteista. Strategiassa on selkänojaa verkoston toiminnalle, ja esimerkiksi lehtipakettineuvotteluihin liittyen verkostolle voisi löytyä tehtävää. Lisäksi nostettiin esille verkoston mahdollinen rooli hankinnan ja aineistovälittäjien toiminnan analysoinnissa. Ulla Nygrén kertoi toiminnastaan Kansalliskirjaston johtokunnassa ja FinELibin johtoryhmässä. Sekä johtokunnassa että FinELibin johtoryhmässä strategian valmistelu on työllistänyt. Keskustelussa esille nousivat FinELibin viestintään liittyvät kysymykset ja se, missä määrin FinELib näyttäytyy vain Kansalliskirjaston aikaansaannoksena. Minna Niemi-Grundström kertoi Tiedonhallinnan ohjausryhmän tilanteesta. Kysymyksiä on herättänyt se, että ryhmään tulee tärkeitä asioita ilmoitusasioina. Huomautettiin, että Kansalliskirjaston palveluiden ohjausjärjestelmä näyttäytyy osin epäselvänä. 9. Varajohtajien foorumin tilanne ja tulevaisuus Risto Heikkinen kertoi varajohtajien foorumin näkemyksistä liittyen foorumin tulevaisuuden toimintaan ja asemaan (liite 5). Varajohtajien foorumin marraskuussa järjestämä johtamisosaamisen tilaisuus oli onnistunut. Lisäksi kehittävästä dialogista ja osaamisen kehittämisestä yleisemmin on tulossa Signumiin varajohtajien tekemä kirjoitus. Varajohtajien foorumissa on keskusteltu verkoston tulevaisuudesta. On huomattu, että kaikki kirjastot eivät osallistu aktiivisesti verkoston toimintaan. Foorumissa nähdään, että tulevaisuuden vaihtoehtoina ovat strategisia tavoitteita toteuttava verkosto tai epävirallinen vertaistuen ryhmä. Todettiin, että nimekkeiden pohjalta muodostettujen verkostojen ja ryhmien perustaminen ei ole ylipäänsä suotavaa. Verkoston toiminnan taustalla tulisi olla selkeitä SYNin tavoitteita, vaikka verkoston avulla saatu vertaistukikin on tärkeää. Johtamisosaamisen ja osaamisen kehittämisen teemat nähdään edelleen tärkeinä. Harkittavaksi voidaan ottaa se, että teemoja käsittelevän ryhmän vetäjä olisi kirjastonjohtaja.

4 Työvaliokunta käsittelee asia ja mahdollisesti tuo asiaan liittyvän esityksen seuraavaan neuvoston kokoukseen. 10. Vuoden 2016 toiminnan suunnittelu Keskusteltiin vuoden 2016 toiminnasta toimintasuunnitelman laadinnan evästykseksi. Mitkä asiat ovat keskeisiä SYNin toiminnassa vuonna 2016? Seuraavat teemat nähtiin tärkeiksi: avoin tiede ja avoin data, metadatan avaaminen, tutkimuksen tuki, yhteistyö korkeakoulukentällä, kirjastojärjestelmä, Varastokirjaston tulevaisuus, vaikuttaminen SYNille tärkeisiin asioihin sekä aineistopaketit ja Open Access. Lisäksi nostettiin esille kesän LIBER-konferenssi ja kysymys siitä, haluaako SYN olla esillä konferenssissa. Työvaliokunta valmistelee vuoden 2016 toimintasuunnitelmaa ottaen huomioon kokouksen keskustelun. Toimintasuunnitelma käsitellään kokouksessa 1/ SYNin juhlavuoden valmistelut Työvaliokunta esittää, että juhlatilaisuus pidettäisiin Helsingin yliopiston pääkirjastossa Kaisatalossa. Työvaliokunta esittää, että juhlan ensimmäiseksi puhujaksi kutsutaan opetusministeri. Lisäksi juhlapuhujiksi voitaisiin kysyä Association of Research Libraries -järjestön johdon edustaja ja UNIFIn puheenjohtaja. Työvaliokunta esittää, että kaikki SYN-kirjastot osallistuisivat juhlan kustannusten kattamiseen. Päätettiin edetä työvaliokunnan esittämän suunnitelman mukaisesti. Alustavasti sopivana ajankohtana pidettiin lokakuuta. Selvitään ensin opetusministerin mahdollisuutta osallistua tilaisuuteen, ja päätetään tämän jälkeen tarkemmasta ajankohdasta. Pohditaan vielä tilaisuuden teemaa. Päätettiin, että tilaisuuden arvioidut kustannukset sisällytetään vuoden 2016 budjettiin, josta päätetään kokouksessa 1/ Opinnäytteiden digitaalisten versioiden pysyvä säilyttäminen Pia Södergård on tehnyt aloitteen yliopistojen sähköisten opinnäytteiden pysyvää säilyttämistä koskevan päätöksen kiirehtimiseksi (liite 6). Tavoitteena on, että opinnäytteiden säilyttämisessä digitaalinen versio olisi riittävä. Aloitteessa ehdotetaan, että SYN kiirehtisi asian käsittelyä arkistolaitoksessa, joka määrittelee säilytettävien opinnäytteiden vaatimustason. Työvaliokunta kannatti kokouksessa 4/2015 aloitetta. Työvaliokunta esittää, että yhteistyösihteeri selvittäisi, miten aloitteen laatimisessa kannattaa edetä. Yhteistyösihteeri olisi tarvittaessa yhteydessä yliopistokirjastoihin ja AMKIT-konsortioon (jolla jo on hyväksyntä digitaalisten versioiden säilytykselle) ja laatisi mahdollisen kirjelmän arkistolaitokselle. Päätettiin, että edetään asiassa työvaliokunnan esittämällä tavalla. Muistutettiin myös, että voidaan ottaa selvää PAS-järjestelmän tarjoamista mahdollisuuksista.

5 13. Ilmoitusasiat - Työvaliokunta on nimittänyt Oppimisen tuen verkoston ohjausryhmään verkostoa vetävän Ulla Ohvon ja koordinaattorina toimivan Marja Talikan lisäksi Kirsi Luukkasen (HY), Eija Ramön (Aalto) ja Heidi Trobergin (Tritonia). - Työvaliokunta on päättänyt päivittää Tutkimuksen tuen verkoston tavoitteita ja tehtäviä verkoston ohjausryhmän ehdotuksen mukaisesti. Päivitetyt tavoitteet ja tehtävät ovat luettavissa verkoston verkkosivulta ( - Työvaliokunta on nimittänyt Iris Tahvanaisen SYNin edustajaksi Tutkimus-PAS-ryhmään Hanna Värrin tilalle. - Työvaliokunta on valinnut Jarmo Saartin ja Terhi Sandgrenin (HY) SYNin edustajiksi Kirjastotoiminnan vaikuttavuuden arviointiryhmään. Toimikausi on Työvaliokunta esittää OKM:lle Ari Muhosta ja Minna Abrahamsson-Sipposta SYNin edustajiksi Varastokirjaston johtokuntaan kaudeksi Työvaliokunta on nimittänyt Minna Niemi-Grundströmin SYNin edustajaksi ja Ulla Ohvon varaedustajaksi Finnan konsortioryhmään kaudelle Työvaliokunta on nimittänyt SYNin edustajiksi Kuvailevan metatiedon asiantuntijaryhmään Ville Huhtalan (HY), Mirja Lampolan (Aalto), Anne-Mari Salmelan (TY) ja Anne Anderssonin (Åbo). - Vuoden 2015 bibliometriikkaseminaari järjestettiin Helsingissä Seminaaripäivän teemana oli tutkimuksen arviointi bibliometriikan näkökulmasta. SYN oli mukana järjestämässä seminaaria yhdessä OKM:n ja CSC:n kanssa - Open Science Workshop järjestettiin Helsingissä Workshopissa pidetyt esitykset ovat saatavilla osoitteessa - Arene ry, UNIFI ry ja Kopiosto ry ovat sopineet keskitetysti vuoden 2016 kopiointikorvauksista. Sopimus koskee kaikkia Arenen ja Unifin jäsenkorkeakouluja ja on voimassa saakka. Tekeillä on selvitys, joka kartoittaa kopioinnin laajuutta. Selvitys tulee mahdollisesti vaikuttamaan vuoden 2017 kopiointikorvauksiin. - Kimmo Tuominen ja Jussi Piipponen osallistuivat sektorikokoukseen Kansalliskirjastossa. - SYNin varajohtajien foorumi ja Turun yliopiston kirjasto järjestivät johtamisosaamisen teemapäivän Turussa. Päivän aiheena oli tulevaisuuteen johtaminen. Ohjelmassa oli mm. Turun yliopiston tulevaisuuden tutkimuskeskuksen esitelmä, esitelmä kirjastojen tulevaisuudesta ja työryhmätyöskentelyä. - LERU on julkaissut julkilausuman avoimen ja reilun tiedekustantamisen puolesta: Sekä organisaatiot että yksityishenkilöt voivat allekirjoittaa julkilausuman. Tulevan Hollannin EU-puheenjohtajuuden yksi teemoista on avoin tiede, ja tavoitteena ovat yhtenäiset OA-käytännöt Euroopan maissa. Toivottavaa on, että yliopistot allekirjoittaisivat julkilausuman, joka osaltaan tukee Hollannin EUpuheenjohtajuuden tavoitteita. - SYN on antanut lausunnon luonnoksesta tekijänoikeuslain muuttamisesta, jossa ehdotetaan lainauskorvauksen laajentamista yliopisto- ja ammattikorkeakoulukirjastoihin (liite 7). - Keskuskirjastokokous pidetään Ulla Ohvo osallistuu kokoukseen. - Ulla Nygrén johtaman LIBERin Research and Education -työryhmän järjestämään asiakaskyselyyn voi edelleen ilmoittautua mukaan pilottikirjastoksi.

6 14. Muut asiat Keskusteltiin Nelli-palvelussa ilmenneistä ongelmista, joiden taustalla on palvelussa käytetyn ohjelmiston ja palvelimien epäsopivuus. Todettiin, että Nellin tilanteesta tiedottaminen herättää kysymyksiä. Kansalliskirjaston Tiedonhallinnan ohjausryhmä kokoontuu viikolla 50. Tämän kokouksen odotetaan selvittävän Nellin tilannetta ja ongelmien taustoja. 15. Kokouksen päättäminen Seuraava neuvoston kokous sovittiin pidettäväksi Tampereen yliopistolla klo Varsinainen kokous on klo 9-12 ja tämän jälkeen yliopistokirjastojen johtajat keskustelevat keskenään kirjastojärjestelmäasioista klo Puheenjohtaja päätti kokouksen klo Liitteet: 1 Suunnitelmat Varastokirjaston ja Kansalliskirjaston yhdistämisestä 2 Toimintakertomus Kooste verkostojen, työryhmien ja työryhmäedustajien raporteista vuoden 2015 toiminnasta 4 Raportti tietohuoltokomitean toiminnasta Varajohtajien foorumin tilanne ja tulevaisuus 6 Aloite yliopistojen sähköisten opinnäytteiden pysyvää säilyttämistä koskevan päätöksen kiirehtimiseksi 7 Lausunto luonnoksesta tekijänoikeuslain muuttamisesta Kimmo Tuominen Puheenjohtaja Jussi Piipponen Sihteeri Susanna Parikka Pöytäkirjantarkastaja Jarmo Saarti Pöytäkirjantarkastaja

Suomen yliopistokirjastojen neuvosto. Paikka: Turun yliopisto, Lemminkäisenkatu 3 A, kokoushuone 203 (2 krs.)

Suomen yliopistokirjastojen neuvosto. Paikka: Turun yliopisto, Lemminkäisenkatu 3 A, kokoushuone 203 (2 krs.) Suomen yliopistokirjastojen neuvosto Muistio Neuvoston kokous 4/2014 Aika: 4.12.2014 klo 10-16 Paikka: Turun yliopisto, Lemminkäisenkatu 3 A, kokoushuone 203 (2 krs.) Osallistujat: Tua Hindersson-Söderholm,

Lisätiedot

Paikka: Åbo Akademi, Domvillan, Magnus Dahlström -auditorio, Gezeliuksenkatu 2, Turku

Paikka: Åbo Akademi, Domvillan, Magnus Dahlström -auditorio, Gezeliuksenkatu 2, Turku Suomen yliopistokirjastojen neuvosto Muistio Neuvoston kokous 4/2016 Aika: 15.12.2016 klo 10 16 Paikka: Åbo Akademi, Domvillan, Magnus Dahlström -auditorio, Gezeliuksenkatu 2, Turku Osallistujat: Minna

Lisätiedot

Suomen yliopistokirjastojen neuvosto. Paikka: Helsingin yliopiston kirjasto, Kaisa-talo, neuvotteluhuone 7. kerros, Fabianinkatu 30

Suomen yliopistokirjastojen neuvosto. Paikka: Helsingin yliopiston kirjasto, Kaisa-talo, neuvotteluhuone 7. kerros, Fabianinkatu 30 Suomen yliopistokirjastojen neuvosto Pöytäkirja Neuvoston kokous 1/2014 Aika: 29.1.2014 klo 10 16 Paikka: Helsingin yliopiston kirjasto, Kaisa-talo, neuvotteluhuone 7. kerros, Fabianinkatu 30 Osallistujat:

Lisätiedot

FUN Suomen yliopistokirjastojen verkosto. Paikka: Oikeustieteellinen tiedekunta, Cal 2111, 2. krs, Calonia, Caloniankuja 3, Turun yliopisto, Turku

FUN Suomen yliopistokirjastojen verkosto. Paikka: Oikeustieteellinen tiedekunta, Cal 2111, 2. krs, Calonia, Caloniankuja 3, Turun yliopisto, Turku FUN Suomen yliopistokirjastojen verkosto Esityslista Kokous 4/2018 Aika: 13.12.2018 klo 10-16 Paikka: Oikeustieteellinen tiedekunta, Cal 2111, 2. krs, Calonia, Caloniankuja 3, Turun yliopisto, Turku Osallistujat:

Lisätiedot

Suomen yliopistokirjastojen neuvosto. Paikka: Santahamina-talon auditorio, Maanpuolustuskorkeakoulu, Santahaminantie 2, Helsinki

Suomen yliopistokirjastojen neuvosto. Paikka: Santahamina-talon auditorio, Maanpuolustuskorkeakoulu, Santahaminantie 2, Helsinki Suomen yliopistokirjastojen neuvosto Muistio Neuvoston kokous 2/2015 Aika: 4.5.2015 klo 10 16 Paikka: Santahamina-talon auditorio, Maanpuolustuskorkeakoulu, Santahaminantie 2, Helsinki Osallistujat: Tua

Lisätiedot

Paikka: Tampereen teknillinen yliopisto, Kampusareenan auditorio ja Päärakennuksen neuvottelutila PA 103

Paikka: Tampereen teknillinen yliopisto, Kampusareenan auditorio ja Päärakennuksen neuvottelutila PA 103 Suomen yliopistokirjastojen neuvosto Muistio Neuvoston kokous 3/2015 Aika: 9.10.2015 klo 10 16 Paikka: Tampereen teknillinen yliopisto, Kampusareenan auditorio ja Päärakennuksen neuvottelutila PA 103 Osallistujat:

Lisätiedot

Suomen yliopistokirjastojen neuvosto. Paikka: Helsingin yliopiston pääkirjasto, kokoushuone 7062, Fabianinkatu 30

Suomen yliopistokirjastojen neuvosto. Paikka: Helsingin yliopiston pääkirjasto, kokoushuone 7062, Fabianinkatu 30 Suomen yliopistokirjastojen neuvosto Muistio Neuvoston kokous 3/2016 Aika: 12.10.2016 klo 10 16 Paikka: Helsingin yliopiston pääkirjasto, kokoushuone 7062, Fabianinkatu 30 Osallistujat: Minna Abrahamsson-Sipponen,

Lisätiedot

Uuden kirjastojärjestelmän valmistelun tilannekatsaus. Tommi Jauhiainen Linnea2-konsortion yleiskokous 22.11.2011

Uuden kirjastojärjestelmän valmistelun tilannekatsaus. Tommi Jauhiainen Linnea2-konsortion yleiskokous 22.11.2011 Uuden kirjastojärjestelmän valmistelun tilannekatsaus Tommi Jauhiainen Linnea2-konsortion yleiskokous 22.11.2011 UKJ valmisteluryhmän järjestäytymiskokous 15.6.2011 Valmisteluryhmän puheenjohtajaksi valittiin

Lisätiedot

1. Henkilöt ja toimijat. Neuvoston jäsenet

1. Henkilöt ja toimijat. Neuvoston jäsenet Toimintakertomus 2016 1. Henkilöt ja toimijat Neuvoston jäsenet Matti Raatikainen, Aalto-yliopiston kirjasto Tua Hindersson-Söderholm, Svenska handelshögskolans bibliotek Tiina Järvinen, Maanpuolustuskorkeakoulun

Lisätiedot

Suomen yliopistokirjastojen neuvosto. Paikka: Oulun yliopiston päärakennus Linnanmaa, Pentti Kaiteran katu 1, Huone HR 142.

Suomen yliopistokirjastojen neuvosto. Paikka: Oulun yliopiston päärakennus Linnanmaa, Pentti Kaiteran katu 1, Huone HR 142. Suomen yliopistokirjastojen neuvosto Muistio Neuvoston kokous 3/2014 Aika: 8.10.2014 klo 9:30-16 Paikka: Oulun yliopiston päärakennus Linnanmaa, Pentti Kaiteran katu 1, Huone HR 142. Osallistujat: Tua

Lisätiedot

Paikka: Videoneuvotteluyhteys sekä Turun kauppakorkeakoulu, TSE videoneuvotteluhuone, pohjakerros (käyntiosoite: Rehtorinpellonkatu 3, Turku)

Paikka: Videoneuvotteluyhteys sekä Turun kauppakorkeakoulu, TSE videoneuvotteluhuone, pohjakerros (käyntiosoite: Rehtorinpellonkatu 3, Turku) FUN Suomen yliopistokirjastojen verkosto Muistio Työvaliokunnan kokous 4/2018 Aika: 20.11.2018 klo 9.00-12.00 Paikka: Videoneuvotteluyhteys sekä Turun kauppakorkeakoulu, TSE videoneuvotteluhuone, pohjakerros

Lisätiedot

FUN Suomen yliopistokirjastojen verkosto

FUN Suomen yliopistokirjastojen verkosto FUN Suomen yliopistokirjastojen verkosto Esityslista Kokous 3/2018 Aika: 19.9.2018 klo 10-16 Paikka: Hanken, Lärarrummet, 5. krs, Arkadiankatu 22, Helsinki Osallistujat: Minna Abrahamsson-Sipponen, Oulun

Lisätiedot

Suomen yliopistokirjastojen neuvosto. Paikka: Lapin yliopisto, Yliopistonkatu 8, 96300 Rovaniemi, Hallituksen kokoushuone, E-siipi

Suomen yliopistokirjastojen neuvosto. Paikka: Lapin yliopisto, Yliopistonkatu 8, 96300 Rovaniemi, Hallituksen kokoushuone, E-siipi Suomen yliopistokirjastojen neuvosto Muistio Neuvoston kokous 2/2014 Aika: 27.5.2014 klo 10 15.40 Paikka: Lapin yliopisto, Yliopistonkatu 8, 96300 Rovaniemi, Hallituksen kokoushuone, E-siipi Osallistujat:

Lisätiedot

Työvaliokunta 18.3.2011

Työvaliokunta 18.3.2011 Suomen yliopistokirjastojen neuvosto MUISTIO Työvaliokunta 18.3.2011 Työvaliokunnan kokous 2011-2 Aika: 17.3.2011 klo 12-14:15 Paikka: Videoneuvottelu, etäyhteydet Osallistujat: Mirja Iivonen (pj.) Tua

Lisätiedot

Yhteistyö KDK asiakasliittymän kehittämisessä

Yhteistyö KDK asiakasliittymän kehittämisessä Yhteistyö KDK asiakasliittymän kehittämisessä SYN:n KDK-työryhmän ja kehittäjäyhteisön yhteinen workshop 13.6. Tampereella & jatkosuunnitelmat SYN kokous 2.10.2013 Minna Niemi-Grundström 1. Onko yhteinen

Lisätiedot

Suomen yliopistokirjastojen neuvoston toimintaa ohjaavat strategiset päämäärät voisi nimetä seuraavasti:

Suomen yliopistokirjastojen neuvoston toimintaa ohjaavat strategiset päämäärät voisi nimetä seuraavasti: Suomen yliopistokirjastojen neuvosto Toimintakertomus 2009 Suomen yliopistokirjastojen neuvoston toimintaa ohjaavat strategiset päämäärät voisi nimetä seuraavasti: yliopistokirjastojen vaikuttavuuden edistäminen

Lisätiedot

KDK-asiakasliittymä. AMKIT- ja Linnea2-konsortioiden yhteiskokous 24.4.2012 Kristiina Hormia-Poutanen

KDK-asiakasliittymä. AMKIT- ja Linnea2-konsortioiden yhteiskokous 24.4.2012 Kristiina Hormia-Poutanen KDK-asiakasliittymä AMKIT- ja Linnea2-konsortioiden yhteiskokous 24.4.2012 Kristiina Hormia-Poutanen Kansallinen digitaalinen kirjasto OKM:n koordinoima hanke Tavoitteet: yhteisen asiakaskäyttöliittymän

Lisätiedot

Erikoiskirjastojen ja tietopalvelujen verkosto

Erikoiskirjastojen ja tietopalvelujen verkosto Erikoiskirjastojen ja tietopalvelujen verkosto Vuosikokous 9.12.2015 Suomalaisen Kirjallisuuden Seurassa Erikoiskirjastojen ja tietopalvelujen verkoston vuosikokous 9.12.2015 Suomalaisen Kirjallisuuden

Lisätiedot

Kansalliskirjasto, Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2krs, Huone C222

Kansalliskirjasto, Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2krs, Huone C222 Kansallinen elektroninen kirjasto ESITYSLISTA 3/2008 1 (5) OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 3/2008 Aika 15.9.2008 klo 12.00 15.00 Paikka Läsnä Esittelijä Kansalliskirjasto, Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2krs,

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Suomen yliopistokirjastojen neuvosto Toimintakertomus 2014 4.12.2014

Sisällysluettelo. Suomen yliopistokirjastojen neuvosto Toimintakertomus 2014 4.12.2014 Suomen yliopistokirjastojen neuvosto Toimintakertomus 2014 4.12.2014 Sisällysluettelo 1. Henkilöt ja toimijat... 2 2. Neuvoston kokoukset 2014... 2 3. Strategiset päämäärät (strategia 2013 2017)... 2 4.

Lisätiedot

Paikka: Tampereen yliopiston kirjasto, neuvotteluhuone Linna 4029 (4. krs), Pinninkatu 78, Tampere

Paikka: Tampereen yliopiston kirjasto, neuvotteluhuone Linna 4029 (4. krs), Pinninkatu 78, Tampere Suomen yliopistokirjastojen neuvosto Muistio Neuvoston kokous 1/2017 Aika: 6.2.2017 klo 10-16 (lounas kokoustilassa klo 12-13) Paikka: Tampereen yliopiston kirjasto, neuvotteluhuone Linna 4029 (4. krs),

Lisätiedot

Linnea2-konsortion yleiskokous

Linnea2-konsortion yleiskokous MUISTIO 1 (2) Kirjastoverkkopalvelut -konsortion yleiskokous Aika Torstai klo 14.15 14.40 Paikka Helsinki, Yliopistokatu 1, Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio Osallistujalista liitteenä. 1. Kokouksen

Lisätiedot

Liite 1. Sopijaosapuolet

Liite 1. Sopijaosapuolet Liite 1. Sopijaosapuolet Aalto-yliopisto, Y-tunnus 0245902-6 Arkistolaitos, Y-tunnus 0245885-9 Eduskunnan kanslia, Y-tunnus 0245977-1 Helsingin yliopisto, Y-tunnus 0313471-7 Itä-Suomen yliopisto, Y-tunnus

Lisätiedot

Linnea2-konsortion yleiskokous

Linnea2-konsortion yleiskokous ESITYSISTA 1 (3) Linnea2-yleiskokous 11.4.2016 Linnea2-konsortion yleiskokous Aika Maanantai 11.4.2016 kello 12 14:00 Paikka Kutsutut: Helsinki, Kaikukatu 4, Kansalliskirjasto, kokoushuone Kaneli (V520),

Lisätiedot

TRITONIA 2012 KALVOT VUOKKO PALONEN & MARITA AHOLA

TRITONIA 2012 KALVOT VUOKKO PALONEN & MARITA AHOLA TRITONIA 2012 KALVOT VUOKKO PALONEN & MARITA AHOLA TRITONIA 2010- Vaasan yliopisto Vaasan ammattikorkeakoulu ÅA i Vasa Åbo Akademi Tritonia, Vaasan tiedekirjasto 2001- ja oppimiskeskus 2004-2010- 3 yliopistoa

Lisätiedot

Kokouksen esityslistaa muutettiin siten, että seuraavista kokouksista sopiminen siirrettiin kohdaksi 4. Muutoin esityslista hyväksyttiin.

Kokouksen esityslistaa muutettiin siten, että seuraavista kokouksista sopiminen siirrettiin kohdaksi 4. Muutoin esityslista hyväksyttiin. PÖYTÄKIRJA 6/98 Kansallinen elektroninen kirjasto Ohjausryhmän kokous 28.8.1998 klo 10-13.15 Läsnä: Päivi Kytömäki (pj.), Kai Ekholm, Paul Fogelberg, Riitta Huuhtanen, Annu Jylhä-Pyykönen, Sinikka Koskiala,

Lisätiedot

Paikka: Videoneuvotteluyhteys sekä Turun kauppakorkeakoulu, TSE videoneuvotteluhuone, pohjakerros (käyntiosoite: Rehtorinpellonkatu 3, Turku)

Paikka: Videoneuvotteluyhteys sekä Turun kauppakorkeakoulu, TSE videoneuvotteluhuone, pohjakerros (käyntiosoite: Rehtorinpellonkatu 3, Turku) FUN Suomen yliopistokirjastojen verkosto Muistio Työvaliokunnan kokous 1/2018 Aika: 16.1.2018 klo 8.30-11.15 Paikka: Videoneuvotteluyhteys sekä Turun kauppakorkeakoulu, TSE videoneuvotteluhuone, pohjakerros

Lisätiedot

Strategia vuosille 2013 2017 Tarkistetut tavoitteet 2016. Strategiset päämäärät:

Strategia vuosille 2013 2017 Tarkistetut tavoitteet 2016. Strategiset päämäärät: 1 Strategia vuosille 2013 2017 Tarkistetut tavoitteet 2016 Missio: Neuvoston tehtävä on tukea ja kehittää yliopistokirjastoja tutkimusta ja opetusta edistävinä asiantuntijaorganisaatioina. Neuvosto on

Lisätiedot

KOTA-seminaari 1.9.2015 Sipo Vanhanen Tutkimushallinnon päällikkö Helsingin yliopisto

KOTA-seminaari 1.9.2015 Sipo Vanhanen Tutkimushallinnon päällikkö Helsingin yliopisto KOTA-seminaari 1.9.2015 Sipo Vanhanen Tutkimushallinnon päällikkö Helsingin yliopisto TUHA-verkosto lyhyesti Verkoston suunnittelu käynnistyi RAKETTI TUTKI:n järjestämästä kick off tilaisuudesta 14.1.2014

Lisätiedot

AMKIT-konsortion johtoryhmän ja Linnea2-konsortion ohjausryhmän tapaaminen

AMKIT-konsortion johtoryhmän ja Linnea2-konsortion ohjausryhmän tapaaminen AMKIT-konsortion johtoryhmän ja Linnea2-konsortion ohjausryhmän tapaaminen Aika: 19.8.2008 klo 10.00 12.00 Paikka: Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio, Yliopistonkatu 1 Osanottajat: AMKIT-johtoryhmä:

Lisätiedot

Kansalliskirjasto Yliopistonkatu 1, Fabianian kokoushuone. Läsnä: Maria Forsman Helsingin yliopiston kirjasto/keskusta kampuskirjasto

Kansalliskirjasto Yliopistonkatu 1, Fabianian kokoushuone. Läsnä: Maria Forsman Helsingin yliopiston kirjasto/keskusta kampuskirjasto Kokoelmakartta Yleiskokous Aika: pe 15.01.2010 klo 9.35 11.16 Paikka: Kansalliskirjasto Yliopistonkatu 1, Fabianian kokoushuone Läsnä: Maria Forsman Helsingin yliopiston kirjasto/keskusta kampuskirjasto

Lisätiedot

AMKIT-konsortio ja Linnea2 MUISTIO 1 Kokkolan kokous 29.8.2014

AMKIT-konsortio ja Linnea2 MUISTIO 1 Kokkolan kokous 29.8.2014 AMKIT-konsortio ja Linnea2 MUISTIO 1 AMKIT-konsortion kirjastonjohtajien ja Linnea2:n yhteinen kokous Aika:, klo 10.09-13.55. Paikka: Läsnä: Centria, Talonpojankatu 2 a, Kokkola Jarmo Saarti (puheenjohtaja,

Lisätiedot

Kirjastojen yhteisten palvelujen ohjauksen uudistaminen. Annu Jauhiainen Kirjastoverkkopäivät 23.10.2012

Kirjastojen yhteisten palvelujen ohjauksen uudistaminen. Annu Jauhiainen Kirjastoverkkopäivät 23.10.2012 Kirjastojen yhteisten palvelujen ohjauksen uudistaminen Annu Jauhiainen Kirjastoverkkopäivät 23.10.2012 Kirjastojen yhteiset palvelut Kansalliskirjasto Kirjastoverkkopalvelut Johtaminen Talous Viestintä

Lisätiedot

Kirjastoverkkopalveluiden yhteistyömuotoja

Kirjastoverkkopalveluiden yhteistyömuotoja Kirjastoverkkopalveluiden yhteistyömuotoja Minna-Liisa Kivinen suunnittelupäällikkö Yhteistyö KAM sektorin kanssa Määrämuotoiset ja edustukselliset yhteistyöelimet Yhteistyö sektoreiden päättävien elinten

Lisätiedot

Strategia vuosille Tarkistetut tavoitteet Strategiset päämäärät:

Strategia vuosille Tarkistetut tavoitteet Strategiset päämäärät: 1 Strategia vuosille 2013 2017 Tarkistetut tavoitteet 2017 Missio: Neuvoston tehtävä on tukea ja kehittää yliopistokirjastoja tutkimusta ja opetusta edistävinä asiantuntijaorganisaatioina. Neuvosto on

Lisätiedot

2. VIESTINTÄRYHMÄ JA KREODIN TOIMITUSKUNTA 2013 2014. AMKIT-konsortio on päättänyt 9.1.2013 viestintäryhmän ja Kreodin toimituskunnan kokoonpanosta.

2. VIESTINTÄRYHMÄ JA KREODIN TOIMITUSKUNTA 2013 2014. AMKIT-konsortio on päättänyt 9.1.2013 viestintäryhmän ja Kreodin toimituskunnan kokoonpanosta. AMKIT-KONSORTIO MUISTIO Viestintäryhmä ja Kreodin toimituskunta 29.1.2013 AIKA 14.1.2013 klo 10.10-15 PAIKKA Tikkurila, Ratatie 22, tila A406 Kutsutut Hanna Lahtinen, pj Hanna-Riina Aho, etäyhteydellä,

Lisätiedot

Paikka: Oikeustieteellinen tiedekunta, Cal 2111, 2. krs, Calonia, Caloniankuja 3, Turun yliopisto, Turku

Paikka: Oikeustieteellinen tiedekunta, Cal 2111, 2. krs, Calonia, Caloniankuja 3, Turun yliopisto, Turku FUN Suomen yliopistokirjastojen verkosto Muistio Kokous 4/2018 Aika: 13.12.2018 klo 10-16 Paikka: Oikeustieteellinen tiedekunta, Cal 2111, 2. krs, Calonia, Caloniankuja 3, Turun yliopisto, Turku Osallistujat:

Lisätiedot

Nuorisovaltuuston kokous 20.01.2015. Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 51

Nuorisovaltuuston kokous 20.01.2015. Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 51 49 Nuorisovaltuuston kokous 20.01.2015 AIKA 20.01.2015 klo 17.00 PAIKKA Nuorisotila Nurkka KÄSITELLLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 51 2 KOKOUKSEN PUHEENJOHTAJAN

Lisätiedot

Paikka: Videoneuvotteluyhteys sekä Turun kauppakorkeakoulu, TSE videoneuvotteluhuone, pohjakerros (käyntiosoite: Rehtorinpellonkatu 3, Turku)

Paikka: Videoneuvotteluyhteys sekä Turun kauppakorkeakoulu, TSE videoneuvotteluhuone, pohjakerros (käyntiosoite: Rehtorinpellonkatu 3, Turku) Suomen yliopistokirjastojen neuvosto Muistio Työvaliokunnan kokous 5/2017 Aika: 20.11.2017 klo 9-12 Paikka: Videoneuvotteluyhteys sekä Turun kauppakorkeakoulu, TSE videoneuvotteluhuone, pohjakerros (käyntiosoite:

Lisätiedot

FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS 2/10 PÖYTÄKIRJA. vararehtori Johanna Björkroth johtaja Dan-Olof Riska hallintopäällikkö Mikko Sainio

FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS 2/10 PÖYTÄKIRJA. vararehtori Johanna Björkroth johtaja Dan-Olof Riska hallintopäällikkö Mikko Sainio Helsinki Institute of Physics P.O.Box 64, (Gustaf Hällströmin katu 2) FIN-00014 University of Helsinki, Finland Phone +358 9 191 50521, fax +358 9 191 50522 FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS

Lisätiedot

Kristiina Hormia-Poutanen, Kansalliskirjasto Pentti Vattulainen (31.8. asti) ja Johanna Vesterinen (1.9. alkaen), Varastokirjasto

Kristiina Hormia-Poutanen, Kansalliskirjasto Pentti Vattulainen (31.8. asti) ja Johanna Vesterinen (1.9. alkaen), Varastokirjasto Toimintakertomus 2017 1. Henkilöt ja toimijat Neuvoston jäsenet Minna Abrahamsson-Sipponen, Oulun yliopiston kirjasto Tommi Harju, Taideyliopiston kirjasto Tua Hindersson-Söderholm, Svenska handelshögskolans

Lisätiedot

AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO TOIMINTASUUNNNITELMA

AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO TOIMINTASUUNNNITELMA AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO 25.4.2018 TOIMINTASUUNNNITELMA 2018 2019 1. Johdanto 2. Kehittämisverkoston toimijat ja järjestäytyminen 3. Toiminnan tavoitteet ja teemat 4. Kehittämisverkoston

Lisätiedot

VALTAKUNNALLINEN SOSIAALITYÖN YLIOPISTOVERKOSTO JOHTORYHMÄN KOKOUS

VALTAKUNNALLINEN SOSIAALITYÖN YLIOPISTOVERKOSTO JOHTORYHMÄN KOKOUS VALTAKUNNALLINEN SOSIAALITYÖN YLIOPISTOVERKOSTO JOHTORYHMÄN KOKOUS Aika: Perjantai klo 9:00 11:00 Paikka: Puhelinkokous: Soittonumero 0800 136 716, PIN 011124# Jäsenet ja varajäsenet: Maritta Törrönen

Lisätiedot

Mikko Jauhiainen, SPV Services Finland Oy kertoi Lyyra-opiskelijakortin uudistuksesta ja erityisesti uudistushankkeen vaikutuksista kirjastoissa.

Mikko Jauhiainen, SPV Services Finland Oy kertoi Lyyra-opiskelijakortin uudistuksesta ja erityisesti uudistushankkeen vaikutuksista kirjastoissa. MUISTIO 1 (5) yhteiskokous Aika Tiistai 09.04.2013 klo 11.00-15.00 Paikka Auditorio Nissi, Tritonia, Yliopistonranta 7, 65200 Vaasa. Osallistujalista liitteenä. Muistio: 1. Kokouksen avaus Sinikka Luokkanen

Lisätiedot

Kriittinen menestystekijä Tavoite 2015 Mittari Vastuu Aikataulu ja raportointi

Kriittinen menestystekijä Tavoite 2015 Mittari Vastuu Aikataulu ja raportointi 1 Strategia vuosille 2013 2017 Tarkistetut tavoitteet 2015 Missio: Neuvoston tehtävä on tukea ja kehittää yliopistokirjastoja tutkimusta ja opetusta edistävinä asiantuntijaorganisaatioina. Neuvosto on

Lisätiedot

Kaukopalvelusuositukset

Kaukopalvelusuositukset Kaukopalvelusuositukset Lassi Lager (lassi.lager@helsinki.fi) Kohti aineistojen yhteiskäyttöä kaukopalvelun yhteiset pelisäännöt ja suositukset seminaari Viikissä 2.11.2011 Seminaarin osallistujat Esityksen

Lisätiedot

FUN Suomen yliopistokirjastojen verkosto Kokous 1/2019

FUN Suomen yliopistokirjastojen verkosto Kokous 1/2019 FUN Suomen yliopistokirjastojen verkosto Kokous 1/2019 Muistio Aika: 4.2.2019 klo 10.00-16.00 Paikka: Aalto-yliopisto, Harald-Herlinin oppimiskeskus, kokoushuone Johanna, Otaniementie 9, Espoo Osallistujat:

Lisätiedot

FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS 2/09 PÖYTÄKIRJA. vararehtori Johanna Björkroth johtaja Dan-Olof Riska hallintopäällikkö Mikko Sainio

FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS 2/09 PÖYTÄKIRJA. vararehtori Johanna Björkroth johtaja Dan-Olof Riska hallintopäällikkö Mikko Sainio Helsinki Institute of Physics P.O.Box 64, (Gustaf Hällströmin katu 2) FIN-00014 University of Helsinki, Finland Phone +358 9 191 50521, fax +358 9 191 50522 FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS

Lisätiedot

Paikka: Videoneuvotteluyhteys sekä Educariumin kirjasto, huone EDU 253 (käyntiosoite: Assistentinkatu 5, Turku)

Paikka: Videoneuvotteluyhteys sekä Educariumin kirjasto, huone EDU 253 (käyntiosoite: Assistentinkatu 5, Turku) Suomen yliopistokirjastojen neuvosto Muistio Työvaliokunnan kokous 2/2017 Aika: 10.4.2017 klo 12-15 Paikka: Videoneuvotteluyhteys sekä Educariumin kirjasto, huone EDU 253 (käyntiosoite: Assistentinkatu

Lisätiedot

Ohjausryhmän kokous 4/2008

Ohjausryhmän kokous 4/2008 Ohjausryhmän kokous 4/2008 Aika: ma 22.09.2008 klo 10.01 11.37 Paikka: Varastokirjasto Päivärannantie 10, neuvotteluhuone Läsnä: Pentti Vattulainen (pj), Vuokko Palonen, Merja Hyödynmaa, Merja Kettunen,

Lisätiedot

Metatietosuositus julkaisuarkistojen tekstiaineistolle https://www.kiwi.fi/x/v4r7b

Metatietosuositus julkaisuarkistojen tekstiaineistolle https://www.kiwi.fi/x/v4r7b Metatietosuositus julkaisuarkistojen tekstiaineistolle https://www.kiwi.fi/x/v4r7b Tajua-projekti, Kansalliskirjasto tanja.vienonen@helsinki.fi, esa-pekka.keskitalo@helsinki.fi Käyttöoikeus: CC BY 4.0

Lisätiedot

KUUTOSKAUPUNGIT Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku, Vantaa

KUUTOSKAUPUNGIT Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku, Vantaa 6AIKA - AVOIMET JA ÄLYKKÄÄT PALVELUT-STRATEGIA KUUTOSKAUPUNGIT Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku, Vantaa Muistio Ohjausryhmän kokous 6/2014 Aika: 17.10.2014, 10.00-13.00 Paikka: Tampereen kaupungintalo,

Lisätiedot

Pöytäkirja. Klaus Lindberg, CSC. Kokousmateriaalit löytyvät JulkICT Wikistä: https://wiki.julkict.fi/julkict/avoin-data/julkict-lab

Pöytäkirja. Klaus Lindberg, CSC. Kokousmateriaalit löytyvät JulkICT Wikistä: https://wiki.julkict.fi/julkict/avoin-data/julkict-lab Pöytäkirja JulkICTLab 24.6.2015 JulkICTLab ohjausryhmän kokous 3/2015 Aika To 11.6.2015, klo 10:00 12:00 Paikka Valtiovarainministeriö, Mariankatu 9, Helsinki, nvh. Tienhaara Kutsutut: Jäsenet: Sihteeristö:

Lisätiedot

Muistio. Päivystyksen johto-huone (Sisäänkäynti päivystyksestä)

Muistio. Päivystyksen johto-huone (Sisäänkäynti päivystyksestä) Muistio 1(5) Asiakasraati Aika Keskiviikko 25.2.2016 kello 16.00 18.00 Paikka Osallistujat Päivystyksen johto-huone (Sisäänkäynti päivystyksestä) Seppo Ranta, asiakasraadin puheenjohtaja, johtajaylilääkäri

Lisätiedot

Kepa ry ESITYSLISTA 1 (5) Elimäenkatu 25-27 8.1.2016 00510 Helsinki Hallituksen kokous 20.1.2016 puh. (09) 584 233

Kepa ry ESITYSLISTA 1 (5) Elimäenkatu 25-27 8.1.2016 00510 Helsinki Hallituksen kokous 20.1.2016 puh. (09) 584 233 Kepa ry ESITYSLISTA 1 (5) HALLITUKSEN KOKOUS 1/2016 Aika 20.1.2016 klo 15.00 Paikka Kokouksen osanottajat Kepa, kokoushuone Dialogi Elimäenkatu 25-27, 6. krs. 00510 Helsinki Puheenjohtaja Majanen Pertti

Lisätiedot

Yleiset kirjastot Melindaan

Yleiset kirjastot Melindaan Yleiset kirjastot Melindaan 30.10.2013 Minna Olkinuora-Tauru Kansallinen metatietovaranto Melindaan liittyminen ja työskentely Melindaan liittyminen Tehdään kirjastokohtaisessa käyttöönottoprojektissa

Lisätiedot

AVOIMEN AMK: N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO Maaliskuu 2019 TOIMINTAKERTOMUS Johdanto

AVOIMEN AMK: N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO Maaliskuu 2019 TOIMINTAKERTOMUS Johdanto 1 AVOIMEN AMK: N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO Maaliskuu 2019 TOIMINTAKERTOMUS 2018 1. Johdanto 2. Kehittämisverkoston toimijat ja järjestäytyminen 3. Tavoitteiden ja teemojen mukainen toiminnan

Lisätiedot

Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, Turku

Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, Turku Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, 20810 Turku Hallituksen kokous 1/2017 Aika: Maanantaina 13.2.2017 klo 17.00 Paikka: Mestarinkatu

Lisätiedot

AMMATTIKORKEAKOULUJEN KIRJASTOYHTEISTYÖKONSORTION (AMKIT-KONSORTIO) TOIMINTASUUNNITELMA 2009-2010

AMMATTIKORKEAKOULUJEN KIRJASTOYHTEISTYÖKONSORTION (AMKIT-KONSORTIO) TOIMINTASUUNNITELMA 2009-2010 AMKIT-konsortio TOIMINTASUUNNITELMA 2009-2010 1 AMMATTIKORKEAKOULUJEN KIRJASTOYHTEISTYÖKONSORTION (AMKIT-KONSORTIO) TOIMINTASUUNNITELMA 2009-2010 1 Tiivistelmä AMKIT-konsortio valmistelee ja toteuttaa

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2018 FUN Suomen yliopistokirjastojen verkosto

TOIMINTAKERTOMUS 2018 FUN Suomen yliopistokirjastojen verkosto TOIMINTAKERTOMUS 2018 FUN Suomen yliopistokirjastojen verkosto Jäsenet Minna Abrahamsson-Sipponen, Oulun yliopiston kirjasto Tommi Harju, Taideyliopiston kirjasto Tua Hindersson-Söderholm, Svenska handelshögskolans

Lisätiedot

FinELibin ohjausryhmän kokous 12.3.2015

FinELibin ohjausryhmän kokous 12.3.2015 ESITYSLISTA 1/2015 1 (5) in ohjausryhmän kokous Aika Torstai 12.3. klo 12.00 15.00 Paikka Kansalliskirjaston keskustan toimipiste (2. krs, Fabiania-kokoushuone), Ylipistonkatu 1, Helsinki. Läsnä Matti

Lisätiedot

Kasvun vuosi Melindassa. Yhteistyö jatkuu!

Kasvun vuosi Melindassa. Yhteistyö jatkuu! Kasvun vuosi Melindassa. Yhteistyö jatkuu! Minna Olkinuora-Tauru, kehittämispäällikkö Kirjastoverkkopäivät 23.10.2013 Kasvun vuosi Melindassa Oppiminen Muutos Laajeneminen Melinda Kansallinen metatietovaranto

Lisätiedot

Kuvailutyöryhmät, koulutus ja viestintä. Maria Kovero Kuvailun tiedotuspäivät 21.3.2013

Kuvailutyöryhmät, koulutus ja viestintä. Maria Kovero Kuvailun tiedotuspäivät 21.3.2013 Kuvailutyöryhmät, koulutus ja viestintä Maria Kovero Kuvailun tiedotuspäivät 21.3.2013 22.3.2013 1 Kuvailun kansallisten yhteistyöryhmien roolit esimerkkinä RDAn käyttöönotto RDA-projekti - käännös - tiedotus

Lisätiedot

KANSALLINEN KOKOELMAKARTTA SUOMEN PROJEKTIN TAUSTOITUS JA YLEISESITTELY. Helsinki, 29.11.2005 Vuokko Palonen

KANSALLINEN KOKOELMAKARTTA SUOMEN PROJEKTIN TAUSTOITUS JA YLEISESITTELY. Helsinki, 29.11.2005 Vuokko Palonen KANSALLINEN KOKOELMAKARTTA SUOMEN PROJEKTIN TAUSTOITUS JA YLEISESITTELY Helsinki, 29.11.2005 Vuokko Palonen Kokoelmakartta yliopistokirjastojen verkoston strategiassa n Strategian (2002-) keskeisiä tavoitteita

Lisätiedot

TYÖPAIKKATOIMINNAN ABC

TYÖPAIKKATOIMINNAN ABC NORDEA UNIONI SUOMI RY TYÖPAIKKATOIMINNAN ABC Työpaikkaosastoille Järjestötoimikunta 2012 R A T A M E S T A R I N K A T U 12A 8.K R S, 00520 H E L S I N K I TYÖPAIKKATOIMINNAN TOIMINTAMALLI 1. TOIMIALUE

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Vanhusneuvosto. AIKA kello 10:15-11:40. Kaupungintalo H123 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Vanhusneuvosto. AIKA kello 10:15-11:40. Kaupungintalo H123 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2019 1 Vanhusneuvosto AIKA 22.02.2019 kello 10:15-11:40 PAIKKA Kaupungintalo H123 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 34 Kokouksen avaaminen 3 35 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

ETELÄ-KARJALAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 KULTTUURITYÖRYHMÄ

ETELÄ-KARJALAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 KULTTUURITYÖRYHMÄ ETELÄ-KARJALAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Kulttuurityöryhmä 28.10.2015 AIKA 28.10.2015 klo 10.00 PAIKKA Imatra, Kulttuuritalo Virta, Kaleva-sali OSALLISTUJAT (x) Juha Iso-Aho, puheenjohtaja TKI-HUMAK Voima

Lisätiedot

KUUROJEN LIITTO RY PÖYTÄKIRJA 3 14

KUUROJEN LIITTO RY PÖYTÄKIRJA 3 14 Hallituksen kokous 1 (5) Aika 26.4.2014 klo 9.20 16.38 Paikka Jyväskylän Kuurojen yhdistys, Jyväskylä Läsnä Jaana Keski-Levijoki puheenjohtaja Jaana Aaltonen Elina Blundin Cecilia Hanhikoski Johan Hedrén

Lisätiedot

Linnea2-konsortion ohjausryhmän kokous

Linnea2-konsortion ohjausryhmän kokous Sivu 1 / 5 Kansalliskirjasto 11.1.2011 Linnea2-konsortion ohjausryhmän kokous Aika: ti 18.1.2011 klo 10.30-12.35 Paikka: Helsingin yliopisto, Fabianinkatu 32, neuvotteluhuone (7. krs). Jäsenet: Esittelijät:

Lisätiedot

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018 Aika: Tiistaina 06.02.2018 kello 18.30 Paikka: Mestarinkatu 2, 20810 Turku Sisällys 1. KOKOUKSEN AVAUS... 2 2. KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 2 3. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN... 2

Lisätiedot

Kansainvälinen Open Access -viikko avoimuuden asialla. Holopainen, Mika.

Kansainvälinen Open Access -viikko avoimuuden asialla. Holopainen, Mika. https://helda.helsinki.fi Kansainvälinen Open Access -viikko avoimuuden asialla Holopainen, Mika 2016 Holopainen, M & Koskinen, K 2016, ' Kansainvälinen Open Access -viikko avoimuuden asialla ' Verkkari

Lisätiedot

Esityslista 1.12.2015

Esityslista 1.12.2015 Sivu 1 / 6 Esityslista 1.12.2015 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen puheenjohtajan, sihteerin ja kahden pöytäkirjantarkastajan valinta 3. Nimenhuudon suorittaminen 4. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO Maaliskuu 2018 TOIMINTAKERTOMUS Johdanto

AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO Maaliskuu 2018 TOIMINTAKERTOMUS Johdanto 1 AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO Maaliskuu 2018 TOIMINTAKERTOMUS 2017 1. Johdanto 2. Kehittämisverkoston toimijat ja järjestäytyminen 3. Teemaryhmän toiminnankuvaus 4. Tavoitteiden mukainen

Lisätiedot

VALTAKUNNALLINEN SOSIAALITYÖN YLIOPISTOVERKOSTO JOHTORYHMÄN KOKOUS

VALTAKUNNALLINEN SOSIAALITYÖN YLIOPISTOVERKOSTO JOHTORYHMÄN KOKOUS VALTAKUNNALLINEN SOSIAALITYÖN YLIOPISTOVERKOSTO JOHTORYHMÄN KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 16:00 18:00 Paikka: Helsingin yliopisto, Unioninkatu 40, Istuntosali Jäsenet ja varajäsenet: Maritta Törrönen HY

Lisätiedot

9.11. Edustajiston juhlakokous ja TYYn vuosijuhlat (juhlallisuudet alkavat klo 11.00 kulkueella H. G. Porthanin patsaalle)

9.11. Edustajiston juhlakokous ja TYYn vuosijuhlat (juhlallisuudet alkavat klo 11.00 kulkueella H. G. Porthanin patsaalle) Sivu 1/6 EDUSTAJISTON LOKAKUUN KOKOUS Aika: Keskiviikko 30.10.2013 klo 18.15 Paikka: Turku-sali, Rehtorinpellonkatu 4 A, Ylioppilastalo A Esityslista 242 Kokouksen avaus 243 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

SUOMEN KOTISEUTULIITTO PÖYTÄKIRJA 2016/5 Hallitus 27.5.2016 Sivu 2 / 6

SUOMEN KOTISEUTULIITTO PÖYTÄKIRJA 2016/5 Hallitus 27.5.2016 Sivu 2 / 6 Hallitus 27.5.2016 Sivu 1 / 6 Aika: 27.5.2016 klo 12.30-15.15 Paikka: Suomen Kotiseutuliiton toimisto, Kalevankatu 13 A, Helsinki Läsnä Puheenjohtaja: Kirsi Moisander (x) Varapuheenjohtaja: Raimo Sailas

Lisätiedot

Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA...135

Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA...135 133 Nuorisovaltuuston kokous Esityslista AIKA 5.9.2016 Klo 16.45 PAIKKA Nuorisotila Nurkka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS...135 2 KOKOUKSEN AVAUS...135 3 PUHEENJOHTAJAN

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/ AIKA klo 10:00. Kaupunginhallituksen kokoushuone, 4.krs KÄSITELTÄVÄT ASIAT

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/ AIKA klo 10:00. Kaupunginhallituksen kokoushuone, 4.krs KÄSITELTÄVÄT ASIAT LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/2018 1 AIKA 30.1.2018 klo 10:00 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, 4.krs KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Korkeakoulukirjastojen keskitetyt kirjastoverkkopalvelut. 2008 Kristiina Hormia-Poutanen

Korkeakoulukirjastojen keskitetyt kirjastoverkkopalvelut. 2008 Kristiina Hormia-Poutanen Korkeakoulukirjastojen keskitetyt kirjastoverkkopalvelut 2008 Kristiina Hormia-Poutanen Tausta Kansalliskirjasto 2002 seurantaryhmän muistio (2006) Kansalliskirjastosta kirjastoverkon palvelukeskus 1.8.2006

Lisätiedot

HELSINGIN JA UUDENMAAN PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 (12) SAIRAANHOITOPIIRI 1 16.06.2015

HELSINGIN JA UUDENMAAN PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 (12) SAIRAANHOITOPIIRI 1 16.06.2015 HELSINGIN JA UUDENMAAN PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 (12) 1 16.06.2015 11 AIKA 16.06.2015 klo 17:00-19:10 PAIKKA Hyks psykiatriakeskus 1. krs., Tammisali, Välskärinkatu 12, 00260 Helsinki KÄSITELLYT ASIAT Asia Otsikko

Lisätiedot

KDK-Asiakasliittymä. KDK kevätseminaari 30.5.2012 Ari Rouvari

KDK-Asiakasliittymä. KDK kevätseminaari 30.5.2012 Ari Rouvari KDK-Asiakasliittymä KDK kevätseminaari 30.5.2012 Ari Rouvari Agenda Tavoitteet Ensimmäinen aalto Toinen aalto Järjestelmäarkkitehtuuri Demo Tavoitteet Asiakasliittymä Arkistojen, kirjastojen ja museoiden

Lisätiedot

Kuuloliiton kokoushuone A4.17, Valkea talo, Ilkantie 4, 00400 Helsinki.

Kuuloliiton kokoushuone A4.17, Valkea talo, Ilkantie 4, 00400 Helsinki. 1 TULKKITOIMINNAN YHTEISTYÖRYHMÄ Pöytäkirja1/2012 Aika 6.2.2012 klo 10 16 Paikka Läsnä Poissa Tulkit Kuuloliiton kokoushuone A4.17, Valkea talo, Ilkantie 4, 00400 Helsinki. Laurén Sirpa (puheenjohtaja),

Lisätiedot

MUISTIO 23.8.2013. JHS XXX Kansallisen tie- ja katuverkostoaineiston ylläpito ja ylläpitotietojen dokumentointi

MUISTIO 23.8.2013. JHS XXX Kansallisen tie- ja katuverkostoaineiston ylläpito ja ylläpitotietojen dokumentointi JHS-työryhmän kokous 1 (6) JHS XXX Kansallisen tie- ja katuverkostoaineiston ylläpito ja ylläpitotietojen dokumentointi Aika: 20.8.2013, klo 9:30 11:30 Paikka: Liikennevirasto, Pasila, nh Terminaali Läsnä:

Lisätiedot

Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 5/2015 51. Vammaisneuvosto 15.12.2015. Aika 15.12.2015 klo 16:00-16:55

Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 5/2015 51. Vammaisneuvosto 15.12.2015. Aika 15.12.2015 klo 16:00-16:55 Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 5/2015 51 Vammaisneuvosto 15.12.2015 Aika 15.12.2015 klo 16:00-16:55 Paikka Läsnä Toimitila Veturi, Kauppamiehenkatu 4 (Pohjola-talo) 2. krs Luettelon mukaan Pykälät 32-37

Lisätiedot

Opetus- ja kulttuuriministeriön puheenvuoro Leena Vestala, johtaja. 17.05.2010 Tampereen yliopiston kirjaston 85-vuotisjuhlaseminaari

Opetus- ja kulttuuriministeriön puheenvuoro Leena Vestala, johtaja. 17.05.2010 Tampereen yliopiston kirjaston 85-vuotisjuhlaseminaari Opetus- ja kulttuuriministeriön puheenvuoro Leena Vestala, johtaja 17.05.2010 Tampereen yliopiston kirjaston 85-vuotisjuhlaseminaari Korkeakoulujen rakenteellinen kehittäminen Haasteina mm. toimintaympäristön

Lisätiedot

Hallituksen puheenjohtaja Kai Vainio avasi kokouksen. Kokouksen aluksi annettiin Pertti Tenhuselle tälle myönnetty liiton kultainen ansiomitali.

Hallituksen puheenjohtaja Kai Vainio avasi kokouksen. Kokouksen aluksi annettiin Pertti Tenhuselle tälle myönnetty liiton kultainen ansiomitali. Aika 21.8.2014 klo 11:00 1/6 Paikka Jämin ilmailukeskus, Reima Center LÄSNÄ: HALLITUS Vainio Kai puheenjohtaja Tervakangas Matti Tenhunen Pertti Haapala Heikki Haikonen Markku Lehtonen Esko Lehtonen Kalle

Lisätiedot

Työsuunnitelma: Korkeakoulujen yhteiskunnallinen vuorovaikutus ja vaikuttavuus -jatkotoimet (YVVj)

Työsuunnitelma: Korkeakoulujen yhteiskunnallinen vuorovaikutus ja vaikuttavuus -jatkotoimet (YVVj) Työsuunnitelma: Korkeakoulujen yhteiskunnallinen vuorovaikutus ja vaikuttavuus -jatkotoimet (YVVj) Suomen yliopistot UNIFI ry Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry 1 1. Johdanto Suomen yliopistot

Lisätiedot

PYKÄLÄ RY. Opintovaliokunnan kokous 9/2013 AIKA: 03.10.2013. PAIKKA: Aleksis Kiven katu 48 F 159

PYKÄLÄ RY. Opintovaliokunnan kokous 9/2013 AIKA: 03.10.2013. PAIKKA: Aleksis Kiven katu 48 F 159 PYKÄLÄ RY Opintovaliokunnan kokous 9/2013 AIKA: 03.10.2013 PAIKKA: Aleksis Kiven katu 48 F 159 LÄSNÄ: Niina Karjunen, puheenjohtaja Katariina Vuorela, sihteeri Anni Laitinen, opintopiirivastaava Iida Mäkimattila

Lisätiedot

Konsortioryhmän kokous 6.2.2015

Konsortioryhmän kokous 6.2.2015 1/2015 1 (5) Konsortioryhmän kokous Aika Perjantai klo 13.00 16.00 Paikka Kansalliskirjaston kirjastoverkkopalvelut, kokoushuone Hemuli (D326), Teollisuuskatu 23, Helsinki Paikalla Poissa osastonjohtaja

Lisätiedot

Yhteisten palvelujen ohjauksen uudistaminen. Annu Jauhiainen

Yhteisten palvelujen ohjauksen uudistaminen. Annu Jauhiainen Yhteisten palvelujen ohjauksen uudistaminen Annu Jauhiainen Kirjastojen yhteiset palvelut Kansalliskirjasto Kirjastoverkkopalvelut Johtaminen Talous Viestintä Koulutus Tieteellisten kirjastojen yhteistilasto

Lisätiedot

VALTAKUNNALLINEN SOSIAALITYÖN YLIOPISTOVERKOSTO JOHTORYHMÄN KOKOUS

VALTAKUNNALLINEN SOSIAALITYÖN YLIOPISTOVERKOSTO JOHTORYHMÄN KOKOUS VALTAKUNNALLINEN SOSIAALITYÖN YLIOPISTOVERKOSTO JOHTORYHMÄN KOKOUS Aika: Perjantai klo 9:00 11:00 Paikka: Puhelinkokous: Soittonumero 0800 136 716, PIN 011124# Jäsenet ja varajäsenet: Maritta Törrönen

Lisätiedot

KITT2, uusi tieteellisten kirjastojen yhteistilastotietokanta

KITT2, uusi tieteellisten kirjastojen yhteistilastotietokanta KITT2, uusi tieteellisten kirjastojen yhteistilastotietokanta Asiantuntijaseminaari Helsinki 26.11.2013 Markku Laitinen, Kansalliskirjasto Tieteellisten kirjastojen yhteistilasto (KITT) KITT = Kirjastotilastotietokanta

Lisätiedot

Uuden kirjastojärjestelmän valmisteluryhmästä. Tommi Jauhiainen Erikoiskirjastojen neuvoston syyskokous

Uuden kirjastojärjestelmän valmisteluryhmästä. Tommi Jauhiainen Erikoiskirjastojen neuvoston syyskokous Uuden kirjastojärjestelmän valmisteluryhmästä Tommi Jauhiainen 9.12.2011. Erikoiskirjastojen neuvoston syyskokous Uuden kirjastojärjestelmän valmisteluryhmä Ryhmä piti järjestäytymiskokouksensa 15.6.2011.

Lisätiedot

Jälkidigitaalinen tiede tieteellisen tiedon saatavuuden muutos

Jälkidigitaalinen tiede tieteellisen tiedon saatavuuden muutos Jälkidigitaalinen tiede tieteellisen tiedon saatavuuden muutos STKS, Helsinki 20.5.2015 Jarmo Saarti Sisältö Tieteellinen julkaiseminen Jakelemisen muutos Käyttäjän kohtaaminen uudessa ympäristössä Saarti

Lisätiedot

FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS

FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS Helsinki Institute of Physics P.O.Box 64, (Gustaf Hällströmin katu 2) FIN-00014 University of Helsinki, Finland Phone +358 9 191 50521, fax +358 9 191 50522 FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS

Lisätiedot

Linnea2-konsortion ohjausryhmän kokous

Linnea2-konsortion ohjausryhmän kokous Sivu 1 / 5 Kansalliskirjasto 9.11.2010 Linnea2-konsortion ohjausryhmän kokous Aika: pe 5.11.2010 klo 10.00-13.00 Paikka: Hanken, A403 (4. krs), Arkadiankatu 22, Helsinki Jäsenet: Esittelijä: Sihteeri:

Lisätiedot

Kansallinen elektroninen kirjasto ESITYSLISTA 2/2007 1 (5) FinELib 16.9.2007

Kansallinen elektroninen kirjasto ESITYSLISTA 2/2007 1 (5) FinELib 16.9.2007 Kansallinen elektroninen kirjasto ESITYSLISTA 2/2007 1 (5) OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 3/2007 Aika 26.9.2007 klo 13.00 16.00 Paikka Läsnä Esittelijä Kansalliskirjasto, Vallilan kiinteistö, Teollisuuskatu 23 A,

Lisätiedot

Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 3 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4 4 TUTUSTUMISMATKA SYKSYLLÄ 2013 4

Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 3 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4 4 TUTUSTUMISMATKA SYKSYLLÄ 2013 4 Vesilahden nuorisovaltuusto 1 Nuorisovaltuusto 25.09.2013 AIKA 25.09.2013 klo 17.00 PAIKKA Nuorisotila Nurkka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 2

Lisätiedot

Koulutustutkimusfoorumin tarkoitus ja tulevat tehtävät

Koulutustutkimusfoorumin tarkoitus ja tulevat tehtävät Koulutustutkimusfoorumin tarkoitus ja tulevat tehtävät Koulutustutkimusfoorumin kokous 25.2.2015 Kari Nyyssölä Opetusneuvos, yksikön päällikkö Koulutustutkimusfoorumi Koulutustutkimusfoorumi (KTF) on Opetushallituksen

Lisätiedot

Verkkolaskufoorumin ohjausryhmä

Verkkolaskufoorumin ohjausryhmä Verkkolaskufoorumin ohjausryhmä Aika 22.01. 2010, kello 9:00 16:00 Paikka Finanssialan keskusliitto, Bulevardi 28 Paikalla Martti From TIEKE, pj Ari Pulkkinen Agentit, ohjelmistotalotyöryhmä pj Pirjo Ilola

Lisätiedot