Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanhallitus ESITYSLISTA 101. ALLEKIRJOITUS Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanhallitus ESITYSLISTA 101. ALLEKIRJOITUS Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä"

Transkriptio

1 No Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanhallitus ESITYSLISTA 101 4/2004 KOKOUSAIKA Tiistaina kello KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Varsinaiset jäsenet Varajäsenet (ja merkintä siitä, kuka Kiemunki Unto, pj (kesk) Tervo Jari (kesk) toimii puheenjohtajana) Pesonen Eila, vpj (sit) Hietala Eija (sit) Hyötylä Pirkko (kesk) Arvola Anneli (kesk) Nyman Pekka (sit) Vaara Paavo (sit) Oikarinen Hannu (vas) Oikarinen Pasi (vas) Pelkonen Sirpa (sit) Tolppanen Inkeri (sit) Pyhäjärvi Maire (kesk) Lakso Eliisa (kesk) Uusitalo Tapio (kesk) Talvensaari Juhani (kesk) MUUT SAAPUVILLA Kulpakko Aino kvalt:n pj. (sit) OLLEET Harju Leo kvalt:n I vpj. (kesk) Honkanen Heikki kvalt:n II vpj. (kesk) Laurila Pauli kunnanjohtaja Mustonen Marjo pöytäkirjanpitäjä ASIAT 70-76, 78-91, ALLEKIRJOITUS Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Unto Kiemunki Marjo Mustonen PÖYTÄKIRJA ON TARKASTETTU Aika ja paikka Pelkosenniemi Allekirjoitukset Pirkko Hyötylä Pekka Nyman PÖYTÄKIRJA ON Aika ja paikka OLLUT YLEISESTI Pelkosenniemi NÄHTÄVÄNÄ Virka-asema Allekirjoitus Ilmoitustaulunhoitaja Lea Kaipainen

2 Kunnanhallitus Kunnanhallitus 70, 71 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Khall 70 Kunnanhallitus päätti kokouksessaan , että kokouskutsu kunnanhallituksen jäsenille ja valtuuston puheenjohtajille toimitetaan viimeistään kolme (3) päivää ennen kokousta. Kunnanhallitus on päätösvaltainen kun enemmän kuin puolet jäsenistä on saapuvilla (Kuntalaki 58 ). Khall: Ennen kokouksen alkua Kimmo Vähäjylkkä esitteli Nesenta Oy:tä. Puheenjohtaja avasi kokouksen klo PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA Puheenjohtaja totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Khall 71 Kjoht: Khall: Kunnan hallintosäännön 15 :n mukaan kunnanhallituksen kokouksesta on pidettävä pöytäkirjaa. Pöytäkirjan kirjoittaa puheenjohtajan johdolla pöytäkirjanpitäjä. Pöytäkirjan allekirjoittaa puheenjohtaja ja varmentaa pöytäkirjanpitäjä. Pöytäkirjan tarkastavat kaksi (2) tähän tehtävään valittua pöytäkirjantarkastajaa, jotka samalla toimivat tarvittaessa ääntenlaskijoina, jollei kokous muuta päätä. Mikäli pöytäkirjan tarkastaja ei hyväksy päätöksen sisältöä, asia on tuotava toimielimen käsiteltäväksi. Pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä toimielimen päättämänä aikana ja paikassa. Kunnanhallitus valitsee pöytäkirjantarkastajiksi Pirkko Hyötylän ja Pekka Nymanin, jotka tarvittaessa toimivat ääntenlaskijoina. Hyväksyttiin yksimielisesti. Kunnanhallitus päätti yksimielisesti siirtää pykälät 77 ja 92 seuraavaan kunnanhallituksen kokoukseen.

3 Kunnanhallitus Kunnanhallitus 72 TILINPÄÄTÖS VUODELTA 2003 Khall 72 Tilinpäätös vuodelta 2003 on valmistuntu. Tilinpäätös on laadittava tilikautta seuraavan vuoden maaliskuun loppuun mennessä. Kuntalain 68 :n mukaan kunnan tilikausi on kalenterivuosi. Kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta tilinpäätös tilikautta seuraavan vuoden maaliskuun loppuun mennessä ja annettava se tilintarkastajien tarkastettavaksi sekä tilintarkastuksen jälkeen saatettava se valtuuston käsiteltäväksi kesäkuun loppuun mennessä. Tilinpäätökseen kuuluvat tuloslaskelma, tase ja niiden liitetiedot sekä talousarvion toteutumisvertailu ja toimintakertomus. Kunnan, jolla on kirjanpitolaissa tarkoitetulla tavalla määräämisvalta toisessa kirjanpitovelvollisessa, tulee laatia ja sisällyttää tilinpäätökseensä konsernitase liitteineen. Konsernitaseen laadinnassa noudatetaan soveltuvin osin kirjanpitolakia. Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet ja kunnanjohtaja. Allekirjoittamisen jälkeen tilinpäätös annetaan tilintarkastajien tarkastettavaksi. Kuntalain 69 :n mukaan toimintakertomuksessa on esitettävä selvitys valtuuston asettamien toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta. Toimintakertomuksessa on myös annettava tietoja sellaisista kunnan talouteen ja konsernitaseeseen liittyvistä olennaisista asioista, joista ei ole tehtävä selkoa tuloslaskelmassa tai taseessa. Kuntalain 70 :n mukaan on kunnanhallituksen toimintakertomuksen tai sen antamisen yhteydessä tehtävä esitys tilikauden tuloksen käsittelyä sekä talouden tasapainottamista koskeviksi toimenpiteiksi.

4 Kunnanhallitus Kunnanhallitus 72 Tarkastuslautakunnan tehtävän on valmistella valtuustolle tilintarkastuskertomus ja vastuuvapauden myöntäminen. Tilintarkastuskertomuksesta tarkastuslautakunta hankkii tarvittaessa asianomaisten selvitykset ja kunnanhallituksen lausunnon sekä tekee valtuustolle päätösehdotuksen. Kunnanhallitus vastaa tilinpäätöksen sisällöstä. Kuntalain 65 :n 2 momentin mukaan talousarviossa ja suunnitelmassa tai niiden hyväksymisen yhteydessä on päätettävä toimenpiteistä, joilla edellisen vuoden taseen osoittama alijäämä ja talousarvion laatimisvuonna kertyväksi arvioidu alijäämä suunnittelukaudella katetaan. Vuoden 2004 talousarvion ja vuosien taloussuunnitelman yhteydessä ei otettu kantaa edellisen vuoden alijäämän tai talousarviovuoden arvioiden alijäämän kattamiseen. Tilintarkastaja on kirjeellään esittänyt, että kunnanhallitus tekee kunnanvaltuustolle selvityksen siitä, miten alijäämät on tarkoitus kattaa kuntalain 65 ja 70 :ien edellyttämällä tavalla. Selvitys annetaan eri pykälässä. Korkeimman hallinto-oikeuden tekemän päätöksen mukaan kunnanhallituksen jäsenet eivät ole kunnanvaltuustossa esteellisiä käsittelemään edellisen vuoden tilinpäätöstä. Sama koskee kunnanjohtajaa. Tilinpäätös Vuosikate osoittaa tulorahoituksen, joka jää käytettäväksi investointeihin, sijoituksiin ja lainan lyhennyksiin. Vuosikate on keskeinen kateluku arvioitaessa tulorahoituksen riittävyyttä. Perusoletus on, että mikäli vuosikate on siitä vähennettävien käyttöomaisuuden poistojen suuruinen, kunnan tulorahoitus on riittävä. Tilikauden tulos on tilikaudelle jaksotettujen tulojen ja menojen erotus, joka lisää tai vähentää kunnan omaa pääomaa.

5 Kunnanhallitus Kunnanhallitus 72 Vuosina 2002 ja 2003 on Pelkosenniemen kunnan taloudessa tapahtunut selvä käännös parempaan suuntaan. Kun vielä vuonna 2002 vuosikate oli n negatiivinen, oli vuosikate vuonna 2003 n positiivinen. Ilman Pohjois-Lappi työryhmän esityksen mukaista poikkeuksellisen suurta harkinnanvaraista rahoitusavustusta ( ja ) vuosikate olisi ollut vuonna 2002 n negatiivinen ja vuonna 2003 n negatiivinen. Talousarviota vuodelle 2003 laadittaessa arvioitiin, että vuosikate jäisi negatiiviseksi n Arviossa ei huomioitu harkinnanvaraista rahoitusavustusta. Tilinpäätös osoittaa, että tilikauden tulos vuodelta 2003 on alijäämäinen. Toimintakulut jäivät tilinpäätöksessä n talousarviossa arvioitua pienemmiksi. Terveydenhuollon nettomenot olivat talousarviossa ja tilinpäätöksessä lähes samansuuruiset. Kaikkien hallintokuntien nettomenot alittuivat n Uutta lainaa otettiin vuonna Lainakanta oli kertomusvuoden lopussa n /asukas, joka vastaa Lapin läänin keskitasoa. Bruttoinvestointimenojen toteutuma oli noin , joka oli vain noin 30 % talousarviossa päätetyistä investoinneista. Toteutumatta jäivät mm. lämpökeskushankkeet ja paloauton hankinta. Verrattaessa vuosia 2002 ja 2003 voidaan todeta, että toimintakulut alenivat 5.89 %. Toimintatuotot alenivat 5.50 %. Verotulot kasvoivat 8.27 %, johtuen pääosin tuloveroprosentin korotuksesta 20 %:iin. Valtionosuudet kasvoivat %. Kasvun pääasiallinen syy oli sosiaali- ja terveystoimen valtitonosuuksien lisääntyminen. Maksuvalmius parani 60 maksupäivästä 75 maksupäivään ja kassavarat olivat vuoden vaihteessa n. 1.4 milj..

6 Kunnanhallitus Kunnanhallitus 72 Kunnanvaltuuston asettamat taloudelliset ja toiminnalliset tavoitteet toteutuivat suhteellisen hyvin lukuun ottamatta investointeja. Toteutumatta jäivät pääosin sellaiset investoinnit, joihin ei saatu valtionosuutta. Talousarvion laadintatarkkuudessa ei onnistuttu toivotulla tavalla. Henkilöresurssien puute vaikeutti tehtävien suorittamista. Taloussuunnitelman mukaan vuosina kunnan talous näyttäisi vahvistuvan jonkin verran, mutta ilman valtiovallan erityistoimenpiteitä on mahdollista, että kunta joko velkaantuu yli taloudellisen kantokykynsä tai joutuu karsimaan peruspalveluja siinä määrin, että kunta ei suoriudu lakisääteisistä tehtävistään. Sisäasiainministeriö teki päätöksen ns. Pohjois- Lappi -työryhmän toimeksiannon laajentamisesta siten, että työryhmän tehtävänä oli myös laatia selvitys ja tehdä tarvittavat toimenpide-esitykset mm. Pelkosenniemen kunnan taloudellisesta tilanteesta. Työryhmän esitykseen sisältyi yhtenä valion toimenpiteenä korotetun harkinnanvaraisen avustuksen myöntäminen vuosina Hallintokunnittain ulkoiset nettomenot poikkesivat talousarviosta seuraavasti: Kunnanhallitus e 92,37 % (Terveydenhuolto) e 98,46 % Sosiaalilautakunta e 94,74 % Sivistyslautakunta e 89,33 % Tekninen lautakunta e 78,66 % Käyttötalous e 90,66 % Terveydenhuollon kustannuksia on vaikea arvioida, mutta muiden hallinnonalojen kohdalla tulisi pystyä tarkempaan talousarvioon. Tilinpäätös liitteenä nro 1.

7 Kunnanhallitus Kunnanhallitus 72 Kjoht: Khall: Tuloslaskelma, rahoituslaskelma ja talouden vertailutiedot esitellään kokouksessa. Kunnanhallitus 1. toteaa, että kuntalain 65 :n ja 70 :n edellyttämät alijäämien käsittelyä ja talouden tasapainottamista tarkoittavat asiat on käsitelty eri pykälässä 2. toteaa, että tarkastuslautakunnan arviointikertomus on käsitelty eri pykälässä 3. allekirjoittaa vuoden 2003 tilinpäätöksen ja jättää sen tilintarkastajan tarkastettavaksi 4. käsittelee tilinpäätöksen tilintarkastuksen jälkeen kuntalain 68 :n 1 momentin mukaisesti uudelleen ja saattaa se valtuuston käsiteltäväksi 5. esittää valtuustolle tilikauden ,55 euron alijäämän käsittelystä seuraavaa: - tuloutetaan tehtyjä poistoeroja suunnitelman mukaan ,73 euroa jäljelle jäävä tilikauden alijäämä ,82 euroa siirretään kuluvan vuoden kirjanpidossa edellisten tilikausien yli-/alijäämätilille odottamaan erillisessä :ssä käsiteltyjen alijäämän kattamistoimenpiteiden vaikutusta 6. päättää, että käsittelyn liitteeksi otetaan tilintarkastuskertomus ja tarkastuslautakunnan lausunnot. Hyväksyttiin yksimielisesti.

8 Kunnanhallitus Kunnanhallitus 73 ALIJÄÄMIEN KATTAMINEN Khall 73 Tilintarkastaja Pekka Tuomivaara, Oy Audiator Ab on osoittanut Pelkosenniemen kunnanhallitukselle päivätyn seuraavansisältöisen kirjeen: Kunnanhallitus on esittänyt kunnanvaltuuston hyväksyttäväksi talousarvion 2004 ja suunnitelman Esitys on hyväksytty kunnanvaltuustossa joulukuussa Hyväksytyn talousarvion ja suunnitelman mukaan kunnan talouden alijäämät tulisivat lisääntymään vuonna 2004 noin euroa, vuonna 2005 noin euroa ja vuonna 2006 noin euroa. Alijäämään on vuoden 2003 loppuun mennessä arviolta euroa. Eli alijäämää tulisi olemaan yhteensä noin euroa vuoden 2006 lopussa. Kunnan lainamäärä uhkaa kasvaa entisestään. Kuntalain 65 :n mukaan kunnanhallituksen tulee valmistella kunnanvaltuustolle vuosittain sellainen talousarvio ja suunnitelma, jossa kunnan taseen alijäämä ja kuluvana vuonna syntyväksi arvioitu alijäämä katetaan suunnittelukaudella (alijäämän kattamisvelvollisuus). Vuoden 2003 tulos on alijäämäinen noin euroa. Kuntalain 70 :n mukaan kunnanhallituksen tulee tehdä toimintakertomuksessaan tai sen antamisen yhteydessä esitys tilikauden tuloksen käsittelystä sekä talouden tasapainottamista koskeviksi toimenpiteiksi. Esitän, että kunnanhallitus kiinnittää talouden epätasapainoon ja edellä mainittuihin kuntalain säännöksiin lisää huomiota ja tekee kunnanvaltuustolle selvityksen siitä, miten kunnan taloudenhoito saadaan kuntalain edellyttämälle tolalle. Ns. vanhoja alijäämiä edellisiltä vuosilta Pelkosenniemen kunnalla oli yhteensä ja kuluvan vuoden talousarvion mukaan alijäämää syntyisi Toiminta

9 Kunnanhallitus Kunnanhallitus 73 suunnitelman mukaan vuonna 2005 alijäämä on ja vuonna Kuntien tilinpäätöksessä alijäämä/ylijäämä syntyy vuosikatteen ja poistojen yhteissummasta eli poistot vähennetään vuosikatteesta. Kuntaliiton ilmoituksen mukaan vuonna 2003 yhteensä 246 kuntaa tekee alijäämäisen tilinpäätöksen. Kunnissa poistot vaihtelevat suuressa määrin riippuen käyttöomaisuuden määrästä, vahvistetuista poistoprosenteista, poistoajasta ja investointeihin saadusta valtionosuudesta. Esimerkiksi Pelkosenniemen kunnassa poistojen määrä on v n ja Savukoskella n Näin ollen Savukoskella voi vuosikate olla n pienempi kuin Pelkosenniemellä ja kuitenkin molemmat kunnat tekevät samansuuruisen alijäämän/ylijäämän. On kuntia, joissa poistoto ovat käytännössä 0-tasoa, jolloin alijäämä/ylijäämä on sama kuin vuosikate. Tästä seura, että alijäämä/ylijäämä ei anna oikeaa kuvaa kunnan taloudellisesta tilanteesta varsinkin kun huomioidaan, että saneeraukset, korvausinvestoinnit tai uudisrakentamiset hoidetaan kunnissa pääsääntöisesti pitkäaikaisilla lainoilla. Ei voi olla myöskään oikein, että kunnille syntyy (esim. Pelkosenniemi) vuosittain lisääntyvät, mittavat kassavarat poistojen kautta siten että samanaikaisesti heikennetään kuntalaisille tarjottavia palveluja ylijäämän toivossa. Erityistä merkitystä edellä mainitulla on kunnissa, joissa tosiasiallinen investointi- tai kiinteistöjen korjaustarve on vähäinen. Kuntalakia tulisi pikaisesti muuttaa siten, että alijäämien kattamisvelvollisuudesta luovutaan ja tilalle tarvittaessa kehitetään muu esim. vuosikatteeseen perustuva talouden korjaamista edellyttävä kontrollijärjestelmä, jos sekään on tarpeellista.

10 Kunnanhallitus Kunnanhallitus 73 Pelkosenniemen kunnassa alijäämien syntyyn on eniten vaikuttaneet valtionhallinnon toimenpiteet. Valtionosuudet ovat alentuneet vuodesta 1994 lähtien runsaat (yli 50 %) ja yhteisöveron tuotto vuodesta 1998 lähtien noin Harkinnanvarainen rahoitusavustus on jonkin verran korjannut tilannetta. Voidaan kuitenkin todeta, että em. vuosista lähtien kunnan tulopohjasta on poistunut noin 40 % pelkästään valtion tekemillä päätöksillä, joihin kunta ei ole voinut mitenkään vaikuttaa. Kuntaliitosta saadun selvityksen mukaan (Oiva Myllyntaus) kunnalla voi olla mahdollisuus käyttää alijäämien kattamiseen siirtokelpoisia, mutta ei palautuskelpoisia liittymismaksurahastoja. Pelkosenniemellä rahaston pääoma on ,41. Palautuskelpoisia liittymismaksuja rahastossa on n Tilinpäätöstä käsittelevässä pykälässä on tuloutettu tilikauden 2003 osalta tehtyjä poistoeroja suunnitelman mukaan ,73. Liitteenä nro 2 vuoden 2004 talousarvion täytäntöönpanoohjeet (kunnanhallitus ). Alijäämien kattamisen vaatimus Kuntalaissa lähtee siitä, että kunta on ryhtynyt talouden tasapainottamista tarkoittaviin toimenpiteisiin (kunnallisoikeuden professori, Tampereen yliopisto). Kjoht: Kunnanhallitus antaa tilintarkastajan edellyttämän selvityksenä valtuustolle seuraavan selvityksen: 1. Kunnanhallitus toteaa, että kuntalakiin kirjatut alijäämän kattamisvelvollisuutta koskevat säädökset ovat edellä esittelyssä mainitulla perusteilla kohtuuttomat ja asettavat kunnat toisiinsa nähden eriarvoiseen asemaan, sekä vääristävät kuntien tavoitteita kuntalaisten peruspalveluja tuottavina organisaatioina. Näin ollen em. lainkohdat tulisi kumota ja tarvittaessa luoda esim. vuosikatteeseen perustuva taloutta ohjaava säädöstö.

11 Kunnanhallitus Kunnanhallitus 73 Khall: 2. Kunnanhallitus toteaa, että Pelkosenniemen kunnan ongelmat alijäämien kattamisessa ovat käytännössä valtionhallinnon päätösten aiheuttamia (valtionosuusleikkaukset ja yhteisöveron siirto varakkaille kunnille). 3. Ns. vanhojen alijäämien määrältään noin ,20 kattamisen mahdollisuus selvitetään vuoden 2004 tilinpäätöksessä (kirjanpidossa) liittymismaksurahaston (siirto - mutta ei palautuskelpoiset) pääomalla, joka on ,14, kun KuntaKila antaa uusia ohjeita keväällä Vuoden 2003 alijäämistä, ,55 katetaan (tilinpäätöspykälä) ,73 tulouttamatta poistoeroja, jolloin alijäämäksi jää ,82, joka siirretään edellisten tilikausien yli-/alijäämätilille. 5. Jäljellä jäävien ns. vanhojen alijäämien ,92 ja kuluvan vuoden 2004 mahdollisia todellisia alijäämiä katetaan vuoden 2004 tilinpäätöksen yhteydessä kun tiedossa on harkinnanvaraisen rahoitusavustuksen määrä ja vuoden 2004 talousarvion täytäntöönpano-ohjeen edellyttämien toimenpiteiden toteutuminen ja toimenpiteiden taloudelliset vaikutukset (kunnanhallitus ). 6. Vuoden 2005 talousarviossa otetaan kantaa tuolloin vielä jäljellä olevien alijäämien kattamiseen suunnittelukaudella Jo mainitussa kunnanhallituksen päätöksessä on esitetty kuntalain 70 :n mukaisesti talouden tasapainottamiseksi tarkoitetut toimenpiteet. Tämän lisäksi kunnanhallitus pyrkii yhteistyössä naapurikuntien kanssa aikaansaamaan yhteistyöratkaisuja (esim. elinkeinotoimi), joilla kustannuksia pyritään säästämään. 8. Kunnanhallitus selvittää lisäksi mahdollisuudet muodostaa alijäämärahaston, jonka pääomaa kartutetaan mahdollisista ylijäämistä kertyvillä varoilla. 9. Lisäksi selvitetään mahdollisuudet poistosuunnitelman tarkistamiseen. 10. Kunta jatkaa kiinteän ja irtaimen omaisuuden realisointia. Hyväksyttiin yksimielisesti.

12 Kunnanhallitus Kuntayhtymän hallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus 74 KUNTAYHTYMÄN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA /TALOUSARVIO 2004 Hall 113 Johtava hoitaja: Toiminta- ja taloussuunnitelma numeroimattomana liitteenä. Toimintasuunnitelmassa perusterveydenhuollon palvelut säästösyistä heikkenevät. Palvelujen tarjontaa joudutaan rajoittamaan ja muutoksia tapahtuu myös palvelujen tuottamistavoissa. Painopistealueina toiminnassa ovat TEL-Lappi III-hankkeen eteenpäin vieminen, seutukuntayhteistyön kehittäminen ja osallistuminen Pelkosenniemen kunnan neuvotteluihin perusterveydenhuollon järjestelyistä kunnan säilyessä joko itsenäisenä tai kuntaliitostapauksessa. Toimintasuunnitelma/talousarvio 2004 sisältää seuraavia asioita: lakkautetaan neljä (4) virkaa. Lääkäripäivystys siirretään sairaala Lapponiaan Kemijärvelle. Suunnitelmassa on varauduttu hoitopäivien myyntiin ulkopuolisille, lähinnä Kemijärven kaupungille. Avohoitokäyntien määräksi arvioidaan , jossa lisäystä 30 käyntiä vuoteen Hoitopäiviä arvioidaan kertyvän 6500, jossa vähennystä edellisvuoteen 500. Käytön arvioidaan jakautuvan 50 %/50 % jäsenkuntien kesken. Palkkoihin on laskettu 2 % korotusvaraus, silti palkkamenoissa 4,4 %. Palvelujen ostoissa lisäystä on runsas , + 4,1 %. Kalustohankintoihin ei määrärahavarausta ole lainkaan, ainoastaan kaluston kunnossapitoon on varauduttu. Talousarvioesityksen mukaan kuntayhtymän toimintatuotot vuonna 2004 ovat yhteensä , jossa nousua vuoden 2003 talousarvioon + 2,8 %.

13 Kunnanhallitus Kuntayhtymän hallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus 74 Toimintakulujen määrä on , jossa laskua vuoden 2003 arvioon - 5,7 % (-9,5 % vuoden 2003 alkuperäiseen talousarvioon). Jäsenkuntien maksuosuudet pienenevät ja ovat seuraavat: Pelkosenniemi , ( = - 7,9 %) ja Savukoski ( = - 3,4 %). Talousarviossa 2004 ei ole saavutettu Pelkosenniemen kunnan vaatimaa säästötavoitetta. Yhteistyöryhmä on käsitellyt toiminta- ja taloussuunnitelmaa / talousarvio 2004 kokouksessaan eikä sillä ollut huomautettavaa suunnitelmaan. Yhteistyöryhmässä keskusteltiin myös siitä, että mikäli pakottavaa säästötarvetta edelleen on ja mikäli jäsenkunnissa niin tehdään, myös kuntayhtymän henkilöstö osallistuu säästötalkoisiin. Keskustelussa työnantajan edustajat esittivät mahdolliseksi säästötavoitteeksi sen, että jokainen kuntayhtymän viranhaltija/työntekijä vuonna 2004 säästää kymmenen (10) päivän palkan ottamalla joko lomarahavapaita tai palkattomia virkavapaapäiviä. Muistio liitteenä 1. Ehdotus: Jl. Hallitus esittää toiminta- ja taloussuunnitelman /talousarvion 2004 Pelkosenniemen ja Savukosken kunnanvaltuustoille hyväksyttäväksi. Aino Kulpakko esitti, että esittelytekstistä poistetaan kohta ja mikäli jäsenkunnissa näin tehdään. Veli Kalliskota kannatti Kulpakon esitystä. Hallitus yksimielisesti hyväksyi Kulpakon ehdotuksen. Aino Kulpakko esitti, että niin pian kuin mahdollista, on toteutettava seuraavat osa-aikaistamiset 75 %:iin: emäntä, hammashoitajat (2) ja talonmiehet (2). Esitys raukesi kannattamattomana.

14 Kunnanhallitus Kuntayhtymän hallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus 74 Jouni Arvola esitti, että hyötyeläimen omistajille maksettavat avustukset, euroa, poistetaan. Aino Kulpakko kannatti Arvolan esitystä. Hallitus yksimielisesti hyväksyi Arvolan ehdotuksen. Päätös: Hallitus esittää toiminta- ja taloussuunnitelman /talousarvion 2004 Pelkosenniemen ja Savukosken kunnanvaltuustoille hyväksyttäväksi muutettuna siten, että esittelytekstin viimeisestä kappaleesta poistetaan kohta ja mikäli jäsenkunnissa näin tehdään ja hyötyeläimen omistajille maksettavat avustukset, euroa, poistetaan talousarviosta. Khall 38 * * * Toiminta- ja taloussuunnitelma ja muistio liitteenä nro 9. Asiaa esitellään tarkemmin kokouksessa. Esityksestä poistaa hyötyeläimen omistajalle tarkoitettu :n suuruinen korvaus (eläinlääkärikulut) on tullut runsaasti palautetta, jossa on toivottu avustuksen palauttamista. Kuntayhtymän alueen peruselinkeinojen harjoittajat ovat kokeneet joutuneensa eriarvoiseen asemaan muiden alueiden yrittäjiin verrattuna. Kjoht: Kunnanhallitus esittää liitteenä olevan kuntayhtymän talousarvion kunnanvaltuuston hyväksyttäväksi siten muutettuna, että hyötyeläinten omistajille tarkoitetut avustukset määrältään palautetaan talousarvioon. Päätös saatetaan tiedoksi Savukosken kunnalle. Khall: Kunnanjohtaja muutti päätösesitystään siten, että kunnanhallitus palauttaa toiminta- ja taloussuunnitelman kuntayhtymälle ja pyytää, että kuntayhtymä harkitsee uudelleen : korvausta hyötyeläinten omistajille. Päätös saatetaan tiedoksi Savukosken kunnalle.

15 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus 74 Hyväksyttiin yksimielisesti. * * * Khall 74 Talousarviota ei lähetettä tässä yhteydessä, lähetetty kunnanhallituksen esityslistan mukana , talousarvion saa pyydettäessä Marita Peuraselta. Liitteenä nro 3 muistio Kuntayhtymän hallitus on kokouksessaan äänestyksen jälkeen, esittelijän esityksestä poiketen päättänyt, että Pelkosenniemen kunnanhallituksen esittämää hyötyeläimen omistajille maksettavaa :n suuruista avustusta ei palauteta kuntayhtymän talousarvioon. Päätös liitteenä nro 4. Savukosken kunnanhallitus on tehnyt samansisältöisen esityksen kuntayhtymän hallitukselle. Kuntayhtymän perussopimuksen 3 :n mukaan kuntayhtymä järjestää eläinlääkintähuollon palvelut. Vs. johtava lääkäri Kaarlo Simojoki on päivätyllä kirjeellä esittänyt seuraavaa: Kuntayhtymällä tällä hetkelläkin on eläinlääkärin päivystysvelvollisuus, mutta kuntayhtymä ei ole pystynyt omaa eläinlääkäriä siihen osoittamaan. Ympäristökunnistakaan ei kyselyistä huolimatta olla eläinlääkäriä päivystyksiin saatu. Asiaa on selvitelty vakinaisen johtavan lääkärin toimesta varsin laajalti läänineläinlääkärin sekä Kemijärven eläinlääkärin Olli Rantalan kanssa päätöksellä johtava lääkäri on delegoinut eläinlääkärin viransijaisuusasiat terveystarkastajalle. Tämä onkin asiaa tällä viikolla selvitellyt, mutta sijaista ei olla saatu. Allekirjoittanut on keskustellut tällä päivämäärällä Kemijärven eläinlääkäri Olli Rantalan sekä vakinaisen johtava lääkäri Heikki Kourin sekä terveystarkastaja Lahja Alajeesiön kanssa.

16 Kunnanhallitus Kunnanhallitus 74 Näiden keskusteluiden pohjalta eläinlääkärin päivystysjärjestelyjen osalta päätetään, että kuntayhtymän päivystysvuorojen aikana eläinlääkärin palveluja tarvitsevat ohjataan yksityiselle sektorille ja he voivat esittää korvausvaatimuksen kuntayhtymälle, jolla eläinlääkärin palveluiden järjestämisvelvollisuus on. Tilanne pyritään mahdollisimman pikaisesti arvioimaan uudelleen. Tämä päätös tiedoksi kuntayhtymän eri toimipisteisiin sekä hätäkeskukseen. Edellä olevan lisäksi kuntayhtymän hallitus on päättänyt esittää kokouksessaan , että jäsenkunnat avustavat hyötyeläinten omistajia eläinlääkärikulujen osalta. Tämä ei ole mahdollista ilman, että perussopimusta muutetaan. Kopio kuntayhtymän päätöksestä liitteenä nro Kunnallishallinnossa yleisenä periaatteena on, että viimekädessä peruskunnat päättävät myös jäsenyyteen perustuvien kuntayhtymien asiat perussopimuksen kautta ja antamalla suosituksia tai sitovia ohjeita valitsemilleen edustajille. Mikäli edustaja eivät noudata annettuja ohjeita voi syntyä kuntalain 21 :n tarkoittama tilanne, jossa luottamushenkilö ei nauti valtuuston luottamusta. Kunnanhallituksen mahdollisuudesta antaa ohjeita säädetään kuntalain 23 :ssä. Liitteenä nro 5 kuntalain 21, 22 ja 23 :t selvityksineen. Kjoht: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että kuntayhtymän toimintaja taloussuunnitelma hyväksytään muilta osin paitsi esittelyssä mainitun korvaussumman osalta. Tältä osin toiminta- ja taloussuunnitelma palautetaan kuntayhtymän hallitukselle uudelleen käsittelyä varten. Samalla kunnanhallitus velvoittaa Pelkosenniemen kunnan edustajat toimimaan siten, että ko. korvaussumma sisällytetään kuntayhtymän talousarvioon vuodelle 2004 sekä taloussuunnitelmaan vuosille Korvaussumma käsittävä asia käsitellään talousarviosta ja taloussuunnitelmasta erillisenä asiana.

17 Kunnanhallitus Kunnanhallitus 74 Khall: Hyväksyttiin yksimielisesti.

18 Kunnanhallitus Kunnanhallitus 75 PYHÄTUNTURIN ALUEEN YRITYSTEN HENKILÖKUNNAN ASUNTOJEN RAKENTAMISVALMISTELUT Khall 75 Valtion asuntorahaston edustajan Robert Österbergin vierailun yhteydessä keskusteltiin Pyhätunturin matkailualueen yritysten henkilökunnan asuntotarpeesta lähitulevaisuudessa. Mukan neuvottelussa olivat myös Olavi Kotaniemi Sato-Rakennuttajat Oy:stä ja Maire Lehtikangas Sodankylän Tili ja Kinteistö Oy:stä. Tilaisuuteen oli kutsuttu myös edustajat Pyhä-Luosto ry:stä. Österbergin Lapin matkan tarkoituksena oli kartoittaa kasvavien matkailukeskusten mahdolliset asuntojen tarpeet valtio asuntorahaston rahoitustarpeiden kannalta. Muistio liitteenä nro 6. Muistiossa on todettu eräitä reunaehtoja valtion rahoittamalle asuntotuotannolle, joita ovat; alueen tulee olla kehittyvä asukasmäärä (työntekijöiden määrä) on kasvamassa, valtion lainoittamia asuntoja ei saa samanaikaisesti olla tyhjinä. Asuntorahaston korkotukema laina voi olla % hyväksytyistä kustannuksista. Alustavasti keskusteltiin noin 10 uuden asunnon rakentamismahdollisuudesta. Pienten vuokra-asuntojen tarve Pyhätunturin alueella todettiin kasvavan voimakkaasti. Jatkotoimenpiteiksi kirjattiin seuraavaa: - käynnistetään asunnon rakentamishankkeen valmistelu - rakennuspaikan etsintä ja valinta - lainoitushakemukset jätettävä sisään loppusyksyllä 2004, mikäli valtion asuntorahoitusta haetaan - tavoitteena rakentaminen v aikana - kunnan taholta esitettiin, että Sato-Rakennuttajat Oy/Olavi Kotaniemi ottaa asian valmisteluun. Yhtiöllä on ollut aiemminkin kunnan kanssa vuokratalojen rakennustehtäviä

19 Kunnanhallitus Kunnanhallitus 75 Kjoht: Keskusteluissa tuli esille myös päivähoitotilojen toteuttaminen Pyhän alueelle, jolloin yhtenä vaihtoehtona tuotiin esille yhden Asunto Oy Messupyhän asunnon tai paritalon muuttaminen päivähoitotilaksi. Luostolla päivähoitotilat toteutettiin uudisrakentamisen yhteydessä. Kunnanhallitus merkitsee käydyn neuvottelun tiedoksi ja velvoittaa teknisen toimen/teknisen lautakunnan valmistelemaan asetettuihin määräaikoihin mennessä asuntoa käsittävän Valtion asuntorahaston lainaehtojen mukaisen rakennushankkeen. Mahdollisen rakennuttajan valinta päätetään hankkeen myöhemmässä vaiheessa tarjouskilpailun perusteella. Asunnot tulisi voida toteuttaa yhteistyössä Pyhän alueen yrittäjien kanssa, jolloin tavoitteena olisi sopimus yrittäjien vastuusta asuntojen jäädessä mahdollisesti tyhjäksi osaksi vuotta. Khall Kunnanjohtaja teki esitykseen seuraavan muutoksen: lainaehtojen mukaisen rakennushankkeen, jonka rahoituksesta päätetään erikseen. Hyväksyttiin yksimielisesti kunnanjohtajan muutoksella. Kokouksessa pidettiin kahvitauko klo

20 Kunnanhallitus Kunnanhallitus 76 PETO 2- HANKKEEN JATKOHAKEMUS Khall 76 PETO 2 -hankkeen ohjausryhmä on kokouksessaan käsitellyt mahdollisuutta toteuttaa jatkohanke. Kopio pöytäkirjasta ja sähköpostista liitteenä nro 7. PETO 2 -hankkeen projektipäällikkö Panu Leinonen on alustavasti selvittänyt mahdollisuutta, Ari Saarela nimiseltä henkilöltä tämän mahdollisuutta laatia jatkohankesuunnitelmat ja -hakemukset. Ari Saarela toimii EU asiantuntijana Carrefour Lapland - Maaseudun EU -tietokeskuksessa, joka antaa henkilökohtaista neuvontaa hankkeiden käynnistämisestä sekä EU-ohjelmista ja auttaa hankeideoiden testaamisessa, hakemusten laatimisessa sekä rahoitusneuvotteluissa. Jatkohakemus tulisi kyetä jättämään huhtikuussa 2004, koska esimerkiksi EMOTR- rahoitusraami v päättyvälle ohjelmakaudelle on loppumassa ja ilmeisesti myöhemmin esitettyjä hankkeita ei enää voida rahoittaa. Panu Leinonen on käynyt alustavia keskusteluja eri rahoittajien mm. TE-keskuksen maaseutuosaston ja työvoimaosaston kanssa, ja he suhtautuvat periaatteessa myönteisesti jatkohankkeeseen kunhan tehdään selkeät valinnat ja suunnitelmat tehtävistä toimista. Myös PETO 2 - hankkeessa mukana olevilta yrittäjiltä on tiedusteltu kiinnostusta mahdolliseen jatkohankkeeseen ja alustavassa tiedustelussa 26:sta kysytystä yrittäjästä 25 oli periaatteessa kiinnostunut. PETO 2 -hanke on onnistunut poikkeuksellisen hyvin. Kjoht: Kunnanhallitus päättää hakea jatkohankkeen PETO 2 -hankkeelle ja oikeuttaa viraston henkilöstön huolehtimaan asian vaatimista käytännön järjestelyistä. Asia tuodaan kunnanhallituksen käsittelyyn myöhemmin valmistelun edetessä.

Arvola Anneli (kesk) Karila Juhani (kesk) Uusitalo Tapio (kesk) Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 327. Ilmoitustaulunhoitaja Lea Kaipainen

Arvola Anneli (kesk) Karila Juhani (kesk) Uusitalo Tapio (kesk) Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 327. Ilmoitustaulunhoitaja Lea Kaipainen Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 327 Kunnanhallitus ESITYSLISTA 13/2006 KOKOUSAIKA Perjantaina 10.11.2006 kello 9.00-10.00 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto valtuustosali SAAPUVILLA OLLEET

Lisätiedot

Hyötylä Pirkko (kesk) Arvola Anneli (kesk) Poikela Marko (kesk) Uusitalo Tapio (kesk) Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 119

Hyötylä Pirkko (kesk) Arvola Anneli (kesk) Poikela Marko (kesk) Uusitalo Tapio (kesk) Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 119 Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 119 Kunnanhallitus ESITYSLISTA 8/2007 KOKOUSAIKA Tiistaina 15.05.2007 kello 16.00-19.01 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto valtuustosali SAAPUVILLA OLLEET

Lisätiedot

KH 40 Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus

KH 40 Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus Kunnanhallitus 40 13.04.2004 VUODEN 2003 TILINPÄÄTÖS 28/04/047/2004 KH 40 Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus Kuntalaissa tilinpäätöksen laatimis- ja käsittelyaikataulu on sopeutettu kirjanpitolain

Lisätiedot

Oikarinen Hannu Perttunen Jimmy. Suokanerva Hanne

Oikarinen Hannu Perttunen Jimmy. Suokanerva Hanne Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA 1 No 1/2008 KOKOUSAIKA Perjantaina 18.01.2008 kello 13.00-14.00 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanviraston, valtuustosali SAAPUVILLA

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen Tarkastuslautakunta 22 14.05.2012 Kunnanvaltuusto 23 04.06.2012 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen Tarkastuslautakunta Kunnanhallitus 2.4.2012 68 Kunnan tilinpäätöksen tulee

Lisätiedot

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari.

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari. Kunnanhallitus 47 30.03.2015 Kunnanvaltuusto 20 15.06.2015 Vuoden 2014 tilinpäätöksen hyväksyminen Khall 30.03.2015 47 30.3.2015 Kuntalain 68 :n mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta tilinpäätös

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 23.05.2016 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 30.05.2016 klo 16:00 16:40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus

Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus Kunnanhallitus 64 22.03.2005 VUODEN 2004 TILINPÄÄTÖS 64/04/047/2005 KH 64 Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus Kuntalaissa tilinpäätöksen laatimis- ja käsittelyaikataulu on sopeutettu kirjanpitolain

Lisätiedot

Torstai klo

Torstai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 5/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA Torstai 19.05.2011 klo 15.00 18.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45

keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 6/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015 Kunnanhallitus 44 21.03.2016 Tarkastuslautakunta 36 02.06.2016 Valtuusto 15 20.06.2016 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015 38/02.06.01/2016 Kunnanhallitus 21.03.2016 44 Valmistelija: kunnansihteeri Tilinpäätös

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 19 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 3 20 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 21 ARVIOINTIKERTOMUKSEN

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016 Kunnanhallitus 67 27.03.2017 Tarkastuslautakunta 31 12.05.2017 Valtuusto 14 22.05.2017 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016 Kunnanhallitus 27.03.2017 67 40/02.02.02/2017 Valmistelija: kunnansihteeri Tilinpäätös

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 26.4.2017 1 Kokousaika Pe 28.4.2017 klo 16.00 19.10 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ti 31.5.2016 klo 15.00 18.30 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 11 / 2009 201 Kokousaika 30.03.2009 klo 17.00 19.20 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus

Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus Kunnanhallitus 64 22.03.2005 Kunnanvaltuusto 46 27.06.2005 VUODEN 2004 TILINPÄÄTÖS 64/04/047/2005 KH 64 Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus Kuntalaissa tilinpäätöksen laatimis- ja käsittelyaikataulu

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro Kokousaika klo

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro Kokousaika klo KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 7 27.3.2017 180 + Kokousaika 27.3.2017 klo 17.00 19.17+ Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä, kuka

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Tekninen lautakunta 29.02.2016 AIKA 29.02.2016 klo 17:00-17:40 PAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 8 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Ritva Lill-Smeds, jäsen

Ritva Lill-Smeds, jäsen Tarkastuslautakunta 2009-2012 18.05.2010 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 18.05.2010 klo 15.00 19.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET Kunnanvirasto Yhteispalvelupisteen kokoustila Lapinjärvi Mats Antas, puheenjohtaja

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 24 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 25 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 3 26 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 27 ARVIOINTIKERTOMUKSEN

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista / 3/

Muonion kunta Esityslista / 3/ Muonion kunta Esityslista / 3/2016 Kokouskutsu 12.5.2016 Tarkastuslautakunnan kokous Aika to klo 16.30 Paikka Valtuustosali Kutsutut Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja Juha Särkijärvi varapuheenjohtaja

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 Sivistyslautakunta No 28.10.2009 4/2009. Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 Sivistyslautakunta No 28.10.2009 4/2009. Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 No 28.10.2009 4/2009 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 28.10.2009 kello 14.00 14.55 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Varsinaiset

Lisätiedot

Tilikauden ylijäämä oli 4,22 milj. euroa (TA -5,67 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä

Tilikauden ylijäämä oli 4,22 milj. euroa (TA -5,67 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä Kunnanhallitus 112 27.03.2017 Kunnanvaltuusto 51 29.05.2017 Vuoden 2016 tilinpäätöksen hyväksyminen 972/02.02.01/2016 Kunnanhallitus 27.03.2017 112 Kuntalain mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018 1 Kokousaika: Kokouspaikka: Keskiviikkona 30.5.2018 klo18.00-20.48 Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA SIVISTYSLAUTAKUNTA 26.03.2013 12 ASIALISTA KOKOUSAIKA Tiistaina 26.03.2013 klo 18.00 19.13 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 10 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 AIKA 15.11.2017 klo 13:00 PAIKKA Sodankyläntie 1 A KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 16 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 17 KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMISTOIMET

Lisätiedot

Oikarinen Hannu. Pyhäjärvi Milja. Suokanerva Hanne

Oikarinen Hannu. Pyhäjärvi Milja. Suokanerva Hanne 3 Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA 93 5/2009 KOKOUSAIKA Tiistaina 23.06.2009 kello 17.30 17.55 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali SAAPUVILLA

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019 1 KOKOUSAIKA 17.5.2019 klo 9:00 15:00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Hirvinen Esa, puheenjohtaja Niemi Pauli, varapuheenjohtaja Puurula Merja, jäsen Paasovaara Marko, sihteeri, tilintarkastaja

Lisätiedot

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä Kunnanhallitus 92 31.03.2016 Kunnanvaltuusto 55 20.06.2016 Vuoden 2015 tilinpäätöksen hyväksyminen 2/02.02.01/2016 Kunnanhallitus 31.03.2016 92 Kuntalain mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Tarkastuslautakunta 14.04.2015. Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04. Kunnantalo, kokoushuone Kalla.

Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Tarkastuslautakunta 14.04.2015. Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04. Kunnantalo, kokoushuone Kalla. Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Arviointikertomus

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto N:o 2/2016 Sivu 4

Kirkkovaltuusto N:o 2/2016 Sivu 4 N:o 2/2016 Sivu 4 _ TILINPÄÄTÖKSEN 2015 HYVÄKSYMINEN 6.4.2016 10 Seurakunnan tilinpäätöksen laatimista ja käsittelyä koskevat säännökset ovat kirkkojärjestyksen15 luvun 9 :ssä. Seurakunnan on laadittava

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 56 Tekninen lautakunta 26.04.2016 AIKA 26.04.2016 klo 18:00-19:15 PAIKKA Pyhän palo- ja pelastusasema KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 27 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 3/2017 Kokousaika: 19.4.2017 klo 12.00 15.45 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Minna Yli-Kujala, varajäsen

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 3/2015

KUNNANVALTUUSTO No 3/2015 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 3/2015 KOKOUSAIKA 30.06.2015 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 19 20 21 1,2 22 3 23 4 24

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone 1 KOKOUSAIKA 31.5.2017 klo 9:00 14.00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Vedenpää Antti, puheenjohtaja Pauli Niemi, varajäsen Puurula Merja, jäsen Potila Raija, kunnanjohtaja, kohta 23 Hirvinen

Lisätiedot

FINLEX - Säädökset alkuperäisinä: 578/2006. Annettu Naantalissa 29 päivänä kesäkuuta 2006. Laki kuntalain muuttamisesta

FINLEX - Säädökset alkuperäisinä: 578/2006. Annettu Naantalissa 29 päivänä kesäkuuta 2006. Laki kuntalain muuttamisesta Sivu 1/5 Finlex» Lainsäädäntö» Säädökset alkuperäisinä» 2006» 578/2006 578/2006 Eduskunnan päätöksen mukaisesti Annettu Naantalissa 29 päivänä kesäkuuta 2006 Laki kuntalain muuttamisesta kumotaan 17 päivänä

Lisätiedot

Kunnanhallitus salainen 31 11.06.2013 Kunnanhallitus 195 18.06.2013. Tilintarkastuskertomus 2012

Kunnanhallitus salainen 31 11.06.2013 Kunnanhallitus 195 18.06.2013. Tilintarkastuskertomus 2012 salainen 31 11.06.2013 195 18.06.2013 Tilintarkastuskertomus 2012 Khsal 31 Tarkastuslautakunta 42 5.6.2013 ja kunnanjohtaja ovat laatineet vuoden 2012 tilinpäätöksen, joka sisältää toimintakertomuksen,

Lisätiedot

Jutta Pasma (sit) Satu Sirviö (sit) Ahti Isojärvi (kesk) Jari Tervo (kesk) Marko Poikela (kesk) Pirkko Hyötylä (kesk)

Jutta Pasma (sit) Satu Sirviö (sit) Ahti Isojärvi (kesk) Jari Tervo (kesk) Marko Poikela (kesk) Pirkko Hyötylä (kesk) Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 310 Kunnanhallitus ESITYSLISTA 15/2009 KOKOUSAIKA Perjantaina 04.12.2009 kello 15.00 15.40 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto valtuustosali SAAPUVILLA

Lisätiedot

Hyötylä Pirkko (kesk) Arvola Anneli (kesk) Poikela Marko (kesk) Uusitalo Tapio (kesk) Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 104

Hyötylä Pirkko (kesk) Arvola Anneli (kesk) Poikela Marko (kesk) Uusitalo Tapio (kesk) Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 104 Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 104 Kunnanhallitus ESITYSLISTA 7/2007 KOKOUSAIKA Tiistaina 24.04.2007 kello 16.06-17.06 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto valtuustosali SAAPUVILLA OLLEET

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2009 1. Tarkastuslautakunta 2005 2008 19.5.2009. AIKA 19.5.2009 klo 17.00 19.00 PAIKKA

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2009 1. Tarkastuslautakunta 2005 2008 19.5.2009. AIKA 19.5.2009 klo 17.00 19.00 PAIKKA MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2009 1 AIKA 19.5.2009 klo 17.00 19.00 PAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, 3. kerros KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 14 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Kuntayhtymän hallitus Tarkastuslautakunta

Kuntayhtymän hallitus Tarkastuslautakunta Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 1 1 (1) Kuntayhtymän hallitus 31 25.3.2019 Tarkastuslautakunta 41 23.4.2019 4 1360/02.06.01.06/2018 Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin tilinpäätös ja toimintakertomus

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali 3 Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA 58 4/2011 KOKOUSAIKA Torstaina 05.05.2011 kello 16.00-16.42 Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA

Lisätiedot

19 Tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2017

19 Tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2017 Kangasniemi Pöytäkirja 3/2018 1 (14) Aika 18.05.2018, klo 12:30-15:00 Paikka Kangasniemen kunnantalo, kunnanhallituksen huone Käsitellyt asiat 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 16 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA 1 No 1/2004 KOKOUSAIKA Torstaina 12.02.2004 kello 16.00-17.55 Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA

Lisätiedot

Ruoveden kunta Pöytäkirja 5/2018 1

Ruoveden kunta Pöytäkirja 5/2018 1 Ruoveden kunta Pöytäkirja 5/2018 1 Kunnanhallitus Aika 19.03.2018 17:00-19:40 Paikka Osuuspankin kokoustila Käsitellyt asiat Liitteet Otsikko Sivu 41 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, pöytäkirjan

Lisätiedot

Vuoden 2015 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2015

Vuoden 2015 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2015 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 82 29.3.2016 Asianro 404/02.02.01/2016 46 Vuoden 2015 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2015

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 90. Ilmoitustaulunhoitaja Lea Kaipainen 4/2011

Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 90. Ilmoitustaulunhoitaja Lea Kaipainen 4/2011 Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 90 Kunnanhallitus ESITYSLISTA 4/2011 KOKOUSAIKA Torstaina 31.03.2011 kello 16.08 16.59 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto valtuustosali SAAPUVILLA OLLEET

Lisätiedot

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 4/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 14.12.2018 klo 13.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski,

Lisätiedot

Maija Räsänen. Puheenjohtaja. Jorma Voutilainen. Tarkastusaika. Tuusniemi klo 14:00 alkaen. Allekirjoitus. Paikka ja pvm

Maija Räsänen. Puheenjohtaja. Jorma Voutilainen. Tarkastusaika. Tuusniemi klo 14:00 alkaen. Allekirjoitus. Paikka ja pvm Kokouskutsu / Esityslista Nro 6/2018 1 (6) KOKOUSAIKA 9.4.2018 Klo 15:00- KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Tuusniemen kunta, kunnanhallituksen huone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 299. Ilmoitustaulunhoitaja Lea Kaipainen 12/2011

Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 299. Ilmoitustaulunhoitaja Lea Kaipainen 12/2011 Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 299 Kunnanhallitus ESITYSLISTA 12/2011 KOKOUSAIKA Tiistaina 01.11.2011 kello 16.00 16.54 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto valtuustosali SAAPUVILLA OLLEET

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2. Kunnanvaltuusto

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2. Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 Kunnanvaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 21.6.2010 kello 18.00 18.35 Puumilan Taitotalo Mäkipää Lea, puheenjohtaja Björn Risto, I

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Viranomainen Kunnanhallitus 15.05.2012 80

PELKOSENNIEMEN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Viranomainen Kunnanhallitus 15.05.2012 80 Kunnanhallitus 15.05.2012 80 Kunnanhallitus 46, 47, 48 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Khall 46 Valtuuston 11.12.2008 hyväksymän hallintosäännön 5 mukaan kokouskutsu kunnanhallituksen jäsenille

Lisätiedot

Rautavaaran kunnan vuoden 2014 tilinpäätöksen hyväksyminen ja allekirjoittaminen

Rautavaaran kunnan vuoden 2014 tilinpäätöksen hyväksyminen ja allekirjoittaminen Kunnanhallitus 98 13.04.2015 Rautavaaran kunnan vuoden 2014 tilinpäätöksen hyväksyminen ja allekirjoittaminen Khall 13.04.2015 98 Kuntalain (365/1995) 68 :n mukaan kunnan tilikausi on kalenterivuosi. Kunnanhallituksen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanhallitus ESITYSLISTA 29. ALLEKIRJOITUS Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä

Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanhallitus ESITYSLISTA 29. ALLEKIRJOITUS Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä No Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanhallitus ESITYSLISTA 29 2/2004 KOKOUSAIKA Tiistaina 17.02.2004 kello 15.00-19.10 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali SAAPUVILLA

Lisätiedot

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet ja kunnanjohtaja.

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet ja kunnanjohtaja. Kaupunginhallitus 78 08.03.2016 Kaupunginhallitus 97 22.03.2016 Tarkastuslautakunta 60 23.05.2016 Valtuusto 31 21.06.2016 Tilinpäätös ja vastuuvapaus vuodelta 2015 960/02.55/2016 KH 08.03.2016 78 Kuntalain

Lisätiedot

Jutta Pasma (sit) Satu Sirviö (sit) Ahti Isojärvi (kesk) Jari Tervo (kesk) Marko Poikela (kesk) Pirkko Hyötylä (kesk)

Jutta Pasma (sit) Satu Sirviö (sit) Ahti Isojärvi (kesk) Jari Tervo (kesk) Marko Poikela (kesk) Pirkko Hyötylä (kesk) Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 49 Kunnanhallitus ESITYSLISTA 3/2010 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 31.03.2010 kello 16.00 17.33 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto valtuustosali SAAPUVILLA

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali 3 Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA 51 3/2011 KOKOUSAIKA Torstaina 24.03.2011 kello 16.35-16.40 Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA

Lisätiedot

Kunnanhallitus TILINPÄÄTÖS VUODELTA 2016

Kunnanhallitus TILINPÄÄTÖS VUODELTA 2016 Kunnanhallitus 89 10.04.2017 TILINPÄÄTÖS VUODELTA 2016 Khall 10.04.2017 89 Tilinpäätös vuodelta 2016 on valmistunut. Kuntalain 113 mukaan kunnan tilikausi on kalenterivuosi. Hallituksen käsittelyn jälkeen

Lisätiedot

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Valtuusto 17.6.2014 27

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Valtuusto 17.6.2014 27 Valtuusto 17.6.2014 27 1. VUODEN 2013 ARVIOINTIKERTOMUS Tark.ltk. 13.5.2014 16 Liite 1 Laadittiin vuoden 2013 arviointikertomus. Puheenjohtajan ehdotus: Tarkastuslautakunta jättää arviointikertomuksen

Lisätiedot

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari.

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari. Kaupunginhallitus 156 03.04.2017 Tarkastuslautakunta 2013-2017 37 02.05.2017 Tarkastuslautakunta 2013-2017 44 15.05.2017 Kaupunginvaltuusto 32 22.05.2017 Tilinpäätös ja toimintakertomus 2016 149/02.06.01.03/2017

Lisätiedot

Hyötylä Pirkko (kesk) Arvola Anneli (kesk) Poikela Marko (kesk) Uusitalo Tapio (kesk) Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 74

Hyötylä Pirkko (kesk) Arvola Anneli (kesk) Poikela Marko (kesk) Uusitalo Tapio (kesk) Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 74 Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 74 Kunnanhallitus ESITYSLISTA 4/2007 KOKOUSAIKA Tiistaina 13.03.2007 kello 17.06-18.04 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen paloasema SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Varsinaiset

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013 2016 Pöytäkirja 3/2016 Kokousaika: 17.5.2016 klo 13.00 16.10 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille.

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 2/2015 Kokousaika: 20.4.2015 klo 13.00 16.30 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA 30.10.2013 63

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA 30.10.2013 63 KOKOUSKUTSU ASIALISTA SIVISTYSLAUTAKUNTA 30.10.2013 63 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 30.10.2013 klo 18.00-19.15 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koulu KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 46 65 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/2019 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 19 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS 3 20 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 21 TILINTARKASTUSKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖKSEN

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Pöytäkirja 5/ LAPINJÄRVEN KUNTA TARKASTUSLAUTAKUNTA KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3

SISÄLLYSLUETTELO. Pöytäkirja 5/ LAPINJÄRVEN KUNTA TARKASTUSLAUTAKUNTA KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 5/2011 1 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 24 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 25 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 3 26 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 4 27 ARVIOINTIKERTOMUKSEN VALMISTELU

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015 TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ke 29.4.2015 klo 14.00 16.54 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 13.6.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 19.6.2017-20.7.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 2/2016

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 2/2016 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Perjantai 8.4.2016 kello 16.00 17.45 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymän toimisto 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka

Lisätiedot

Sataedu Kokemäki, Suoratie 1, aulaluokka (1. krs)

Sataedu Kokemäki, Suoratie 1, aulaluokka (1. krs) KOKOUSKUTSU 3 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 20.3.2015 1 KOKOUSAIKA Torstai 26.3.2015 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Sataedu Kokemäki, Suoratie 1, aulaluokka (1. krs) 9 Kuntayhtymän

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 16.5.2017 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Muut osallistujat: Mikko Luoma, tilintarkastaja

Lisätiedot

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS. Tarkastuslautakunnan kokousmenettelyssä noudatetaan hallintosäännön määräyksiä.

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS. Tarkastuslautakunnan kokousmenettelyssä noudatetaan hallintosäännön määräyksiä. UTSJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA TARKASTUSLAUTAKUNTA 1/15.5.20089 1 Kokousaika 15.5.2009 klo 9-14 Kokouspaikka Läsnä Kunnanvirasto, Utsjoki Pertti Kujala, pj Säde Guttorm, vpj Raimo-Esa Guttorm, j Seppo

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista/ 4/2013 1 (6) Läsnä Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja. Ritva-Liisa Ahoniemi, Paula Muotka, Rainer Määttä, Pentti Reponiemi

Muonion kunta Esityslista/ 4/2013 1 (6) Läsnä Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja. Ritva-Liisa Ahoniemi, Paula Muotka, Rainer Määttä, Pentti Reponiemi Muonion kunta Esityslista/ 4/2013 1 (6) Tarkastuslautakunnan kokous Aika ke 19.6.2013 klo 16-16.30 Paikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja Matti Varis Katja Muotka Jari

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 Aika 10.5.2016 klo 14:03 17:19 Paikka Kokoustila K1-K2, kaupungintalo Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 58 59 60 Arviointikertomuksen käsittely Tilinpäätöksen 2015

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2009 2012 PÖYTÄKIRJA 5/2012 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 27.4.2012 klo 9.00 13.30 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLLON KY. Tarkastuslautakunta 27.5.2014

TERVEYDENHUOLLON KY. Tarkastuslautakunta 27.5.2014 1 Kokousaika Ti 27.5.2014 klo 14.00 15:45 Paikka Muonion terveyskeskus, ruokasali Jäsenet: Läsnä Keimiöniemi Anne-Mari Malila Kari Kurkela Outi, vj. Poissa Eira Birgitta Pettissalo Petri Muut saapuvilla

Lisätiedot

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja 2/2019

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja 2/2019 Tarkastuslautakunnan kokous 3.4.2019 Pöytäkirja 2/2019 PÖYTÄKIRJA 2 (7) TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika 3.4.2019 klo 9.00 11.00 Paikka ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS, rak 1A, 3. krs Asiat 9-18

Lisätiedot

Otsikko Sivu 17 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI TILIKAUDEN TILINTARKASTUKSESTA

Otsikko Sivu 17 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI TILIKAUDEN TILINTARKASTUKSESTA AIKA 30.5.2018 klo 9:00 13:04 PAIKKA Kunnanvirasto kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 17 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI TILIKAUDEN 2017 25 TILINTARKASTUKSESTA 18 HEINÄVEDEN KUNNAN

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 Aika 26.4.2016 klo 14:08 17:59 Paikka Kokoustila K1-K2, kaupungintalo Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 53 54 55 56 57 Tilintarkastusyhteisön raportin esittely tilinpäätöksen

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Tarvainen Maarit, pj. Huttunen Tuula Jääskeläinen

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Kirkkovaltuusto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Kirkkovaltuusto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2019 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 18.58 Paikka: Seurakuntatalo Läsnä: Valtuutetut: läsnä poissa Auvinen Marketta Huhtinen Kaija Immonen Paavo Keijonen

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 /2015

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 /2015 1 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 /2015 Kokousaika: Kokouspaikka: Saapuvilla: Torstai 11. 6.2015 klo 19.00-20.44 Siikalatvan kunnantalo, Pulkkila Näätänen Teuvo Tallgren Anja Viinala Jarmo Hakkarainen Timo Ojakoski

Lisätiedot

Sataedu Ulvila, Yhdystie, Auditorio (1. krs)

Sataedu Ulvila, Yhdystie, Auditorio (1. krs) KOKOUSKUTSU 1 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymäkokous 27.4.2017 1 KOKOUSAIKA Torstai 18.5.2017 klo 14.00 KOKOUSPAIKKA Sataedu Ulvila, Yhdystie, Auditorio (1. krs) KÄSITELTÄVÄT

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (14) Tarkastuslautakunta. Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalon 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (14) Tarkastuslautakunta. Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalon 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (14) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-15:45 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalon 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna

Lisätiedot

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema PELKOSENNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA Maanantai 23.04.2012 klo 18.00 18.55 KOKOUSPAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä Sivu Asia 26 49 27 49 28 49

Lisätiedot

Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä :t 17-21 JHTT, KHT, KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy, :t 15-17

Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä :t 17-21 JHTT, KHT, KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy, :t 15-17 Iitin kunta Pöytäkirja 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2015 Aika Maanantai 27.04.2015 klo 18:00-20:00 Paikka Saapuvilla Kunnantalo, neuvotteluhuone (1. krs.) Yli-Kaitala Markku puheenjohtaja, esittelijä

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013 2016 Pöytäkirja 4/2016 Kokousaika: 5.9.2016 klo 13.00 15.30 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 3/2014

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 3/2014 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Keskiviikko 2.4.2014 kello 14.00 15.50 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymän toimisto 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 2/2018

Tarkastuslautakunta 2/2018 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 2/2018 Kokousaika: 17.4.2018 klo 16.00 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 7 ) KIRKKONEUVOSTO 3/ 2013 13.3.2013. Läsnä Petri Tervo kirkkoherra, puheenjohtaja Jarmo Heinonen

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 7 ) KIRKKONEUVOSTO 3/ 2013 13.3.2013. Läsnä Petri Tervo kirkkoherra, puheenjohtaja Jarmo Heinonen SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 7 Aika Keskiviikko 13.3.2013 klo 18.30 Paikka Olavin toimintakeskus, Kokoustila Katiska, Uotintie 7 Läsnä Petri Tervo kirkkoherra, puheenjohtaja Jarmo Heinonen Raimo Honkanen

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali 3 Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA 121 7/2009 KOKOUSAIKA Maanantaina 07.09.2009 kello 16.00-16.15 Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Kunnanvaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 27.6.2016 kello 18.00 19.17 Puumilan Taitotalo Wiinamäki Petteri, pj. Markkola Juha-Matti,

Lisätiedot

PSKTTKY:N TILINPÄÄTÖKSEN JA TOIMINTAKERTOMUKSEN HYVÄKSYMINEN VUODELTA 2014

PSKTTKY:N TILINPÄÄTÖKSEN JA TOIMINTAKERTOMUKSEN HYVÄKSYMINEN VUODELTA 2014 Kunnanhallitus 68 27.04.2015 Kunnanhallitus 76 11.05.2015 PSKTTKY:N TILINPÄÄTÖKSEN JA TOIMINTAKERTOMUKSEN HYVÄKSYMINEN VUODELTA 2014 Kuntayhtymän hallitus 24 11.3.2015 Kuntayhtymän hallitus 32 9.4.2015

Lisätiedot

Hyötylä Pirkko (kesk) Arvola Anneli (kesk) Poikela Marko (kesk) Uusitalo Tapio (kesk) Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 1

Hyötylä Pirkko (kesk) Arvola Anneli (kesk) Poikela Marko (kesk) Uusitalo Tapio (kesk) Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 1 Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 1 Kunnanhallitus ESITYSLISTA 1/2008 KOKOUSAIKA Perjantaina 11.01.2008 kello 13.38-16.22 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto valtuustosali SAAPUVILLA OLLEET

Lisätiedot

LAUSUNTO LIITTYMISMAKSUJEN KIRJAAMISESTA KUNNAN JA KUNTAYHTYMÄN KIRJANPIDOSSA

LAUSUNTO LIITTYMISMAKSUJEN KIRJAAMISESTA KUNNAN JA KUNTAYHTYMÄN KIRJANPIDOSSA Kirjanpitolautakunnan kuntajaosto LAUSUNTO 65 31.3.2004 LAUSUNTO LIITTYMISMAKSUJEN KIRJAAMISESTA KUNNAN JA KUNTAYHTYMÄN KIRJANPIDOSSA Kirjanpitolautakunnan kuntajaosto on päättänyt antaa oma-aloitteisen

Lisätiedot

Kunnanhallitus. 122 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Kunnanhallitus. 122 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA Asialista 6/2011 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA Maanantai 28.3.2011 kunnanvaltuuston kokouksen jälkeen Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 122 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

Maakuntahallitus 17 10.03.2014 Maakuntahallitus 46 05.05.2014 Maakuntavaltuusto 10 10.06.2014

Maakuntahallitus 17 10.03.2014 Maakuntahallitus 46 05.05.2014 Maakuntavaltuusto 10 10.06.2014 Maakuntahallitus 17 10.03.2014 Maakuntahallitus 46 05.05.2014 Maakuntavaltuusto 10 10.06.2014 Uudenmaan liiton tilinpäätös 2013; tilinpäätöksen hyväksyminen 69/00.00.03.00/2014 MHS 10.03.2014 17 Kuntalain

Lisätiedot