Vanemuine-teatterin musiikki- ja tanssiesitykset kaudella

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Vanemuine-teatterin musiikki- ja tanssiesitykset kaudella 2009 2010"

Transkriptio

1 Vanemuine-teatterin musiikki- ja tanssiesitykset kaudella

2 Tällä kaudella 140-vuotisjuhlavuottaan viettävä Vanemuine on Viron vanhin teatteri. Se perustettiin vuonna 1870 Tartossa. Vanemuine on myös Viron ensimmäinen ammattilaisteatteri (1906) ja ainoa kolmen tyylilajin teatteri, jonka ohjelmistossa on operetteja, musikaaleja, baletti- ja nykytanssiesityksiä ja näytelmiä. Teatterilla on kolme eri rakennusta ja työntekijöitä yli 350 muun muassa erittäin kansainvälinen balettiryhmä ja suuri sinfoniaorkesteri. Teatterissa esiintyy myös paljon vierailevia solisteja. Vanemuine on repertuaariteatteri joka kaudella ohjelmistossa on yli 40 eri tyylilajeja edustavaa esitystä. Tervetuloa Vanemuineteatteriin! Vanemuine-teatteri on kansainvälisen tanssineuvoston (International Dance Council CID) jäsen. Kauden pääsponsori Teatteri Vanemuine Vanemuise Tartto, Viro puh faksi teater@vanemuine.ee Vuoden tukija Vuoden tukija Virallinen autokumppani Andrew Lloyd Webber ja Tim Rice EVITA Kaksinäytöksinen musikaali Käännös Peeter Volkonski, Hannes Villemson Ohjaaja Georg Malvius (Ruotsi) Musiikillinen johtaja ja kapellimestari Tarmo Leinatamm Lavastaja Ellen Cairns (Skotlanti) Valotaiteilija Palle Palmé (Ruotsi) Koreografi Igor Barberic (Kroatia) Rooleissa Maarja-Liis Ilus, Marko Matvere, Vaiko Eplik, Aivar Tommingas ja Anna Põldvee Esitykseen osallistuvat myös Vanemuisen oopperakuoro, sinfoniaorkesteri, yhtye ja balettiryhmä. Musikaali kertoo Argentiinan presidentin Juan Perónin vaimon Eva Perónin elämästä toisen nykyajan ikonin Ché Guevaran kertomana. Evita julkaistiin ensin musiikkialbumina vuonna Levyn menestys johti näytäntöön Lontoon West Endissä vuonna 1978 ja vuotta myöhemmin Broadwayllä. Vuonna 1996 valmistui elokuvaversio, jonka tähtinä olivat Madonna Evitan roolissa ja Antonio Banderas Ché Guevaran roolissa Sekä Evita että Ché symboloivat popkulttuurissa tiettyjä naiiveja uskomuksia: uskoa parempaan maailmaan sekä elämää, joka uhrataan köyhien ja sorrettujen puolesta. Ne ovat myyttejä, jotka perustuvat omalla tavallaan Kristuksen esimerkkiin. Itse asiassa ei tiedetä, tapasivatko Ché Guevara ja Evita Perón todellisuudessa milloinkaan... Andrew Lloyd Webberin Evitasta on muodostunut musikaaliklassikko sanan parhaassa merkityksessä. Vanemuine-teatterin ja Solariksen yhteistyö The Really Useful Group LTD:n kanssa. ja Ensi-ilta 27. marraskuuta 2009 Tallinnassa Nokian konserttitalossa ja 23. tammikuuta 2010 Tartossa Vanemuine-teatterin suuressa talossa.

3 John Kander HÄMÄHÄKKINAISEN SUUDELMA (ÄMBLIKNAISE SUUDLUS) Kaksinäytöksinen musikaali Libretto Terrence McNally Laulujen sanat Fred Ebb Ohjaaja Roman Hovenbitzer (Saksa) Musiikillinen johtaja ja kapellimestari Tarmo Leinatamm Lavastaja Walter Perdacher (Itävalta) Valotaiteilija Palle Palmé (Ruotsi) Koreografi Antton Laine (Suomi) Hämähäkkinaisen suudelma tuotiin ensimmäisen kerran näyttämölle Torontossa 1992, sen jälkeen samana vuonna Lontoon West Endissä ja vuonna 1993 Broadwayllä. Tony-palkintoja jaettaessa Hämähäkkinaisen suudelma voitti parhaan musikaalin palkinnon. Teos voitti palkintoja tuolloin yhteensä seitsemässä kategoriassa. Jules Massenet MANON Kolminäytöksinen ooppera Ohjaaja Marko Matvere Lavastaja Maarja Meeru Koreografi Marika Aidla Oopperan kantaesitys oli Pariisin Opera Comiquessa vuonna Ooppera saavutti välittömän suosion ja oli Opera Comiquen ohjelmistossa vuoteen Massenet n Manon on yksi kaikkien aikojen suosituimmista ranskalaisista oopperoista. Tarina on Manon Lescaut n ja ritari des Grieux n traaginen rakkaustarina. Ooppera on erinomainen esimerkki Pariisin belle époque kauden musiikista ja kulttuurista. Jule Styne Sugar eli Piukat paikat (SUGAR EHK DŽÄSSIS AINULT TÜDRUKUD) Kaksinäytöksinen musikaali Ohjaaja Mare Tommingas Musiikillinen johtaja ja kapellimestari Tarmo Leinatamm Lavastaja Jaanus Laagriküll Pukusuunnittelija Ester Kannelmäe Valotaiteilija Palle Palmé (Ruotsi) Koreografia Janek Savolainen, Mare Tommingas Ohjaaja Aivar Tommingas Musikaalin laulujen sanat ovat Bob Merrillin käsialaa. Libreton kirjoitti Peter Stone Robert Thoerenin tarinan ja Billy Wilderin ja I.A.L. Diamondin Some like it Hot -elokuvan pohjalta. Musikaalin tapahtumat etenevät kuin todellisessa saippuaoopperassa. Milloinkaan ei ole varmaa, kuka kukin on todellisuudessa ja miten tarina päättyy. Paul Ábrahám SAVOYN TANSSIAISET (SAVOY BALL) Kaksinäytöksinen operetti Ohjaaja Georg Malvius (Ruotsi) Kapellimestari Endel Nõgene Lavastaja Ellen Ellen Cairns (Skotlanti) Koreografi Antton Laine (Suomi) Tanssivan Savoyn kantaesitys oli Berliinin Metropol-teatterissa vuonna Tanssiva Savoy on Paul Ábrahámin opereteista sävelkieleltään eniten jazzin elementtejä sisältävä. Tapahtumat sijoittuvat Ranskaan 1900-luvun ensimmäiselle kolmannekselle, ja tarina kertoo häämatkalta palanneen avioparin Aristiden ja Madeleinen kuherruskuukauden jälkeisistä koettelemuksista.

4 Wolfgang Amadeus Mozart FIGARON HÄÄT (FIGARO PULM) Kaksinäytöksinen ooppera Musiikillinen johtaja ja kapellimestari Mihkel Kütson Ohjaaja Indra Roga (Latvia) Lavasteet Mārtiņš Vilkārsis (Latvia) Pukusuunnittelija Anna Heinrihsone (Latvia) Valotaiteilija Igor Kapustin (Latvia) Koreografi Elias Girod (Suomi) Oopperan tapahtumat ovat suoranainen jatko Beaumarchaisin näytelmälle Sevillan parturi ja siten myös Rossinin samannimiselle oopperalle. Rosinasta on tullut kreivitär Almaviva, Figaro on astunut kreivin palvelukseen ja valmistautuu häihin Rosinan kamarineidon Susannan kanssa, johon myös kreivi on ihastunut... Giuseppe Verdi RIGOLETTO Kolminäytöksinen ooppera Kapellimestari Mihkel Kütson Ohjaaja Taisto Noor Lavastaja Aime Unt Koreografi Rufina Noor Kertomus sokeasta rakkaudesta, pettämisestä ja kostosta. Hovinarri Rigoletto yrittää mustasukkaisesti suojella rakasta tytärtään Gildaa pahalta maailmalta. Valitettavasti hän ei kuitenkaan huomaa, miten epäinhimillisiksi hänen keinonsa ovat muuttuneet. Koston sokaisemana hän tietämättään saattaa oman tyttärensä uhriksi... Giacomo Puccini MADAME BUTTERFLY Kaksinäytöksinen ooppera Musiikillinen johtaja ja kapellimestari Mihkel Kütson Ohjaaja Guntis Gailitis (Latvia) Lavastaja Anita Znutina (Latvia) Surullinen, kaunis ja dramaattinen tarina japanilaisen nuoren naisen Cio-Cio-Sanin (Butterfly) ja amerikkalaisen merivoimien sotilaan Pinkertonin rakkaudesta. Jacques Offenbach HOFFMANNIN KERTOMUKSET (HOFFMANNI LOOD) Kaksinäytöksinen fantastinen ooppera Ohjaaja Dmitri Bertman (Venäjä, Helikon Opera) Lavastaja Igor Nežnõi (Venäjä, Helikon Opera) Pukusuunnittelija Tatjana Tulubjeva (Venäjä, Helikon Opera) Koreografi Polina Žukova Runoilija Hoffmann kertoo nürnbergiläisessä viinikellarissa värikkäistä mutta pettymykseen päättyneistä naisseikkailuistaan kolmen naisen kanssa. Nämä naiset ovat Olympia-nukke, joka tuntui Hoffmannista elävältä, nuori keuhkotautia poteva laulajatar Antonia, jonka isä oli kieltänyt häntä laulamasta, jottei tytär toisi hänen mieleensä edesmennyttä puolisoa, ja pahan Dapertutto-noidan mielivallassa oleva kurtisaani Giulietta, joka haluaa päästä Hoffmannin suojelukseen.

5 Pjotr Tšaikovski Onegin Kaksinäytöksinen baletti BALETTIGAALA (BALLETIGALA) Kansainväliselle tanssipäivälle omistettu balettigaala Vanemuine-teatterin suuressa talossa 29. huhtikuuta 2010 klo Libretto Valeri Modestov (Venäjä) Ohjaaja-koreografi Vassili Medvedjev (Venäjä) Musiikillinen johtaja ja kapellimestari Andrei Anihhanov (Pietarin Mussorgskin ooppera- ja balettiteatteri) Lavastaja Boriss Kaminski (Moskovan suuri teatteri) Pukusuunnittelija Josef Jelinek (Tšekki) Sisaret Tatjana ja Olga odottavat Olgan rakastettua Lenskiä sekä hänen ystäväänsä Oneginia. Vasta 17-vuotias Tatjana rakastuu itseään vanhempaan Oneginiin ja kirjoittaa hänelle ensirakkauden huumassa kirjeen, jossa ilmaisee tunteensa. Onegin kuitenkin torjuu neidon rakkaudentunnustuksen hellästi mutta päättäväisesti V. Medvedjevin balettiversio venäläisen klassikkokirjailijan Aleksandr Puškinin samannimisen runoromaanin pohjalta. Pjotr Tšaikovski Prinsessa Ruusunen (Uinuv kaunitar) Kaksinäytöksinen baletti Ohjaaja-koreografi, libretisti Pär Isberg (Ruotsin kuninkaallinen baletti) Lavastaja Bo-Ruben Hedwall (Ruotsi) Pukusuunnittelija Emma Gauffin (Ruotsi) Musiikillinen johtaja ja kapellimestari Aivo Välja Prinsessa Ruususelle on luotu täysin uusi libretto erityisesti Vanemuiseryhmää silmällä pitäen. Lavalla elvytetään peruuttamattomasti hävinnyt eilispäivän maailma, jossa yläluokka eli huikentelevan iloisia laiskanpäiviä ja gramofoni ja elokuvakamera aiheuttivat sekä ihailua että epäluuloa Adolphe Adam Giselle Kaksinäytöksinen baletti Ohjaaja Stanislav Fečo (Tšekki) Koreografia Jean Corallia, Jules Perrot ta ja Marius Petipaa mukaillen Stanislav Fečo Lavastaja Charles Cusick-Smith (Skotlanti) Tämä on tarina rakkaudesta, joka ei saa vastarakkautta, hulluudesta, kuolemasta ja kostosta, josta vapahduksen voi tuoda vain kaikenvoittava rakkaus. Gisellen ensi-illassa Pariisin oopperateatterissa vuonna 1841 romanttinen baletti saavutti täydellisimmän muotonsa. Tanssillisen moniulotteisuutensa ja dramaattisten vivahteidensa vuoksi tämä baletti on yksi eniten haasteita tarjoavista baleteista sekä solisteille että balettikunnalle.

6 Kevät (KEVADE) Tanssiesitys Oskar Lutsin Kevät-romaanin pohjalta Säveltäjä Ardo Ran Varres Ohjaaja-koreografi Ruslan Stepanov Lavastus Liisi Eelmaa Pukusuunnittelija Mare Tommingas Tällä esityksellä juhlimme Vanemuisen baletin 70-vuotisjuhlaa. Koska Oskar Lutsin Kevät on erittäin virolaishenkinen, virolaisten oma tarina, kriitikoissa (epäilemättä myös yleisössä) on herättänyt paljon tunteita Vanemuisen Kevät-esityksessä esiintyvä kansainvälinen balettiryhmä, etunenässä japanilainen Arno. PETRUŠKAN ILTAPÄIVÄ (PETRUŠKA PÄRASTLÕUNA) Igor Stravinski PETRUŠKA Claude Debussy FAUNIN ILTAPÄIVÄ Maurice Ravel SHÉHÉRAZADE-laulusarja Baletti Ohjaaja-koreografi Pontus Lidberg (Ruotsi) Musiikillinen johtaja ja kapellimestari Aivo Välja Pukusuunnittelija Triinu Pungits Valosuunnittelija Patrik Bogårdh (Ruotsi) Petruška on baletti, jonka musiikin sävelsi Igor Stravinski Sergei Djagilevin Ballets Russes lle. Sen ensi-ilta oli Pariisin Châtelet-teatterissa 13. kesäkuuta Vaslav Nižinsk loi L après-midi d un faune (Faunin iltapäivä) -baletin koreografian samoin Ballets Russes lle, ja sen kantaesitys oli Pariisin Châtelet-teatterissa 29. toukokuuta Pjotr Tšaikovski PÄHKINÄNSÄRKIJÄ (PÄHKLIPUREJA) Kaksinäytöksinen baletti Libretto Elsa Beskowin lastenkirjan Petterin ja Lotan joulu (Petters och Lottas Jul) pohjalta Pär Isberg ja Erik Näslund Ohjaaja-koreografi Pär Isberg (Ruotsi) Musiikillinen johtaja Anu Tali Lavastus Bo-Ruben Hedwall (Ruotsi) Puvut Ann-Mari Anttila (Ruotsi) Valotaiteilija Torkel Blomkvist (Ruotsi) Kaksi orpoa Petteri ja Lotta asuvat täti Ruskean, täti Vihreän ja täti Sinipunaisen kanssa. Tämä on heidän ensimmäinen yhdessä viettämänsä joulu, jolloin lapset saavat mennä itse metsään joulukuusta hakemaan ja koristella sen myöhemmin. Kun vieraat ovat lähteneet, on lasten nukkumaanmenoaika ja vasta silloin alkaa tapahtua todella salaperäisiä tapahtumia VANHUS JA MERI (VANAMEES JA MERI) Ernest Hemingwayn romaanin pohjalta Ohjaaja ja koreografi, videon idea ja toteutus Janek Savolainen Libretisti Katrin Pärn Lavastaja Liina Unt Operaattori Kalju Nugin Musiikki Johnny Greenwood Vanhus ja meri on nuoren ohjaaja-koreografin Janek Savolaisen tulkinta maailman klassikoihin kuuluvasta Ernest Hemingwayn romaanista.

7 Olav Ehala / Oskar Luts NUKITSAMEES Kaksinäytöksinen lastenmusikaali Libretto Leelo Tungal Laulujen sanat Juhan Viiding, Leelo Tungal Ohjaaja Eva Klemets Lavastaja Iir Hermeliin (Tallinn City Theatre) Koreografi Janek Savolainen Kertomus Itistä ja Kustista, jotka eksyvät metsään ja joutuvat Metsämuorin taloon, jossa heidän täytyy tehdä raskasta työtä ja hoitaa pientä Nukitsamees-peikkoa. Tarina on tuttu useille virolaisille lapsisukupolville. Janno Põldmaa / Heiki Ernits / Priit Pajusaar SALAPOLIISI LOTTE (DETEKTIIV LOTTE) Kaksinäytöksinen lastenmusikaali Laulujen sanat Leelo Tungal Ohjaaja Ain Mäeots Musiikillinen johtaja ja kapellimestari Tarmo Leinatamm Lavastaja Iir Hermeliin (Tallinn City Theatre) Koreografi Janek Savolainen Lotte seikkailee jälleen näyttämöllä! Tällä kertaa koiratyttö Lotte yrittää pohtia, mikä hänestä tulee isona. Alkava päivä antaa hänelle erinomaisen idean, sillä Oskar-isän keksimä sokerikone katoaa yllättäen. Lotte ja hänen ystävänsä Bruno eivät jää istumaan kädet ristissä, vaan päättävät ryhtyä salapoliiseiksi ja etsiä sokerikoneen.

8 Vanemuisen sinfoniaorkesterin avajaiskonsertti 18. syyskuuta 2009 klo Vanemuisen konserttitalossa Antonin Dvořák Konsertto sellolle ja orkesterille, h-molli, op. 104 Johannes Brahms Sinfonia nro 2, d-molli, op. 73 Indrek Leivategija (sello) Kapellimestari Mihkel Kütson Vanemuisen sinfoniaorkesterin adventtikonsertti 9. joulukuuta 2009 klo 19 Vanemuisen konserttitalossa Wolfgang Amadeus Mozart konsertto huilulle ja orkesterille nro 2 D-duuri, KV 312 Pēteris Vasks Musica adventus Franz Schubert Sinfonia nro 9 C-duuri, D944 Oksana Sinkova (huilu) Kapellimestari Mihkel Kütson Musikaalikonsertti Memory tammikuuta klo 19 Vanemuisen konserttitalossa Tartossa 9. tammikuuta klo 19 Vanemuisen konserttitalossa Tartossa 10. tammikuuta klo 19 Pärnun konserttitalossa 15. tammikuuta klo 19 Jõhvin konserttitalossa 16. tammikuuta klo 19 Estonian konserttisalissa Tallinnassa Oopperagaala Endel Nõgene maaliskuuta 2010 klo 19 Vanemuine-teatterin suuressa talossa Alla Popova, Annely Peebo (Wienin kansallisooppera), Karmen Puis, Oliver Kuusik (Kansallisooppera Estonia), Jassi Zahharov (Kansallisooppera Estonia), Atlan Karp, Taisto Noor Vanemuisen sinfoniaorkesteri Kapellimestari Endel Nõgene Vanemuisen sinfoniaorkesterin kauden päätöskonsertti 8. toukokuuta 2010 klo Vanemuisen konserttitalossa Richard Wagner: Johdanto Parsifal-oopperaan Richard Strauss: Neljä viimeistä laulua Urmas Sisask: Messu nro 1 Heli Veskus (Kansallisooppera Estonia), Alla Popova, Karmen Puis, Oliver Kuusik (Kansallisooppera Estonia), Märt Jakobson Vanemuisen sinfoniaorkesteri ja oopperakuoro, Tarton nuorisokuoro ST Suuri talo PT Pieni talo St Sadamateatteri SYYSKUU 6 12 Salapoliisi Lotte Tartto ST 6 18 Salapoliisi Lotte Tartto ST SAVOYN TANSSIAISET Tartto ST Vanemuisen sinfoniaorkesterin avajaiskonsertti Tartto Concert Hall Kevät Tartto ST Salapoliisi Lotte Tartto ST Salapoliisi Lotte Tartto ST Sugar eli Piukat paikat Tartto ST Kevät Pärnu konserttitalo HOFFMANNIN KERTOMUKSET Tartto ST Prinsessa Ruusunen Tartto ST SAVOYN TANSSIAISET Tartto ST LOKAKUU 2 19 HOFFMANNIN KERTOMUKSET Tartto ST 3 19 Giselle Tartto ST 7 19 Sugar eli Piukat paikat Tartto ST 9 19 Manon Tartto PT Salapoliisi Lotte Tartto ST Salapoliisi Lotte Tartto ST Prinsessa Ruusunen Tartto ST SAVOYN TANSSIAISET Tartto ST Kevät Tartto ST Sugar eli Piukat paikat Tartto ST Giselle Tartto ST HOFFMANNIN KERTOMUKSET Tartto ST SAVOYN TANSSIAISET Tartto ST Prinsessa Ruusunen Tartto ST Salapoliisi Lotte Tartto ST Salapoliisi Lotte Tartto ST Kevät Jõhvi konserttitalo Manon Tartto PT HÄMÄHÄKKINAISEN SUUDELMA Tartto ST MARRASKUU 1 16 Kevät Tartto ST 3 19 HÄMÄHÄKKINAISEN SUUDELMA Tartto ST 5 12 Salapoliisi Lotte Tartto ST 5 18 Salapoliisi Lotte Tartto ST 6 12 Salapoliisi Lotte Tartto ST 6 19 SAVOYN TANSSIAISET Tartto ST 7 19 Prinsessa Ruusunen Tartto ST 8 16 Manon Tartto PT HÄMÄHÄKKINAISEN SUUDELMA Tartto ST Sugar eli Piukat paikat Tartto ST SAVOYN TANSSIAISET Tartto ST PÄHKINÄNSÄRKIJÄ Tartto ST Giselle Tartto ST HÄMÄHÄKKINAISEN SUUDELMA Tartto ST Manon Tartto PT PÄHKINÄNSÄRKIJÄ Tartto ST Evita Tallinna Nokian konserttitalo Evita Tallinna Nokian konserttitalo

9 Joulukuu HELMIKUU 1 12 Salapoliisi Lotte Tartto ST 1 19 Sugar eli Piukat paikat Tartto ST 3 19 Kevät Tartto ST 4 19 Rigoletto Tartto PT 5 19 HÄMÄHÄKKINAISEN SUUDELMA Tartto ST 6 16 PÄHKINÄNSÄRKIJÄ Tartto ST 9 19 Vanemuisen sinfoniaorkesterin adventtikonsertti Tartto Concert Hall Giselle Tartto ST Salapoliisi Lotte Tartto ST Salapoliisi Lotte Tartto ST PÄHKINÄNSÄRKIJÄ Tartto ST SAVOYN TANSSIAISET Tartto ST Salapoliisi Lotte Tartto ST Rigoletto Tartto PT Salapoliisi Lotte Tartto ST PÄHKINÄNSÄRKIJÄ Tartto ST Evita Tallinna Nokian konserttitalo Evita Tallinna Nokian konserttitalo Evita Tallinna Nokian konserttitalo Salapoliisi Lotte Tartto ST HÄMÄHÄKKINAISEN SUUDELMA Tartto ST SAVOYN TANSSIAISET Tartto ST Tanssiaiset Tartto ST Tammikuu 3 13 HÄMÄHÄKKINAISEN SUUDELMA Tallinna Nokian konserttitalo 3 19 HÄMÄHÄKKINAISEN SUUDELMA Tallinna Nokian konserttitalo 5 12 Salapoliisi Lotte Tartto ST 5 18 Salapoliisi Lotte Tartto ST 6 18 PÄHKINÄNSÄRKIJÄ Tartto ST 8 19 Musikaalikonsertti Memory 2010 Tartto Concert Hall 9 19 Musikaalikonsertti Memory 2010 Tartto Concert Hall Musikaalikonsertti Memory 2010 Pärnu Concert Hall Kevät Tartto ST Sugar eli Piukat paikat Tartto ST MADAME BUTTERFLY Tartto PT SAVOYN TANSSIAISET Tartto ST Musikaalikonsertti Memory 2010 Jõhvi Concert Hall Musikaalikonsertti Memory 2010 Tallinna KO Estonia VANHUS JA MERI Tartto St HÄMÄHÄKKINAISEN SUUDELMA Tartto ST Onegin Tartto ST Manon Tartto PT VANHUS JA MERI Tartto St Evita Tartto ST Evita Tartto ST Sugar eli Piukat paikat Tartto ST Rigoletto Tartto PT Evita Tallinna Nokian konserttitalo Evita Tallinna Nokian konserttitalo VANHUS JA MERI Tartto St 2 19 Sugar eli Piukat paikat Tartto ST 3 19 SAVOYN TANSSIAISET Tartto ST 4 19 Madame Butterfly Tartto PT 6 19 Kevät Tartto ST 6 13 Salapoliisi Lotte Tallinna Nokian konserttitalo 6 18 Salapoliisi Lotte Tallinna Nokian konserttitalo 7 13 Salapoliisi Lotte Tallinna Nokian konserttitalo 7 18 Salapoliisi Lotte Tallinna Nokian konserttitalo 9 18 Salapoliisi Lotte Tartto ST Salapoliisi Lotte Tartto ST Prinsessa Ruusunen Tartto ST VANHUS JA MERI Tartto St HOFFMANNIN KERTOMUKSET Tallinna KO Estonia Prinsessa Ruusunen Tallinna KO Estonia HÄMÄHÄKKINAISEN SUUDELMA Tartto ST Manon Tartto PT Onegin Tartto ST VANHUS JA MERI Tartto St Manon Tallinna KO Estonia Onegin Tallinna KO Estonia Rigoletto Tartto PT Evita Tallinna Nokian konserttitalo Evita Tallinna Nokian konserttitalo MAALISKUU 2 19 SAVOYN TANSSIAISET Tartto ST 3 19 Onegin Tartto ST 5 19 Evita Tartto ST 6 12 NUKITSAMEES Tartto PT 6 19 HÄMÄHÄKKINAISEN SUUDELMA Tartto ST 7 12 NUKITSAMEES Tartto PT Oopperagaala Endel Nõgene 60 Tartto ST Kevät Tallinna KO Estonia NUKITSAMEES Tartto PT VANHUS JA MERI Tartto St Salapoliisi Lotte Tartto ST Salapoliisi Lotte Tartto ST Sugar eli Piukat paikat Tartto ST PETRUŠKAN ILTAPÄIVÄ Tartto ST PETRUŠKAN ILTAPÄIVÄ Tartto ST Evita Tartto ST HÄMÄHÄKKINAISEN SUUDELMA Tartto ST NUKITSAMEES Tartto PT Kevät Tartto ST Madame Butterfly Tartto PT ST Suuri talo PT Pieni talo St Sadamateatteri

10 HUHTIKUU 1 19 Onegin Tartto ST 6 19 SAVOYN TANSSIAISET Tartto ST 7 12 Salapoliisi Lotte Tartto ST 8 19 PETRUŠKAN ILTAPÄIVÄ Tartto ST 9 19 Evita Tallinna Nokian konserttitalo Evita Tallinna Nokian konserttitalo VANHUS JA MERI Tartto St Evita Tartto ST NUKITSAMEES Tartto PT NUKITSAMEES Tartto PT PETRUŠKAN ILTAPÄIVÄ Tartto ST Onegin St. Petersburg Evita Tartto ST FIGARON HÄÄT Tartto PT Kevät Tartto ST HÄMÄHÄKKINAISEN SUUDELMA Tartto ST FIGARON HÄÄT Tartto PT BALETTIGAALA Tartto ST NUKITSAMEES Tallinna Nokian konserttitalo NUKITSAMEES Tallinna Nokian konserttitalo BALETTIGAALA Jõhvi Concert Hall NUKITSAMEES Tallinna Nokian konserttitalo TOUKOKUU 5 19 PETRUŠKAN ILTAPÄIVÄ Tartto ST 7 19 Kevät Tartto ST 8 19 Vanemuisen sinfoniaorkesterin kauden päätöskonsertti Tartto Concert Hall HÄMÄHÄKKINAISEN SUUDELMA Tartto ST Evita Tartto ST Salapoliisi Lotte Tartto ST FIGARON HÄÄT Tartto PT Evita Tallinna Nokian konserttitalo Evita Tallinna Nokian konserttitalo NUKITSAMEES Tallinna Nokian konserttitalo NUKITSAMEES Tallinna Nokian konserttitalo NUKITSAMEES Tartto PT NUKITSAMEES Tartto PT HÄMÄHÄKKINAISEN SUUDELMA Tallinna Nokian konserttitalo HÄMÄHÄKKINAISEN SUUDELMA Tallinna Nokian konserttitalo KESÄKUU Evita Tallinna Nokian konserttitalo Evita Tallinna Nokian konserttitalo NUKITSAMEES Tallinna Nokian konserttitalo NUKITSAMEES Tallinna Nokian konserttitalo HEINÄKUU FIGARON HÄÄT Saarenmaan Oopperajuhlat ST Suuri talo PT Pieni talo St Sadamateatteri Myyntitiedot Lipunmyynti Suuren teatteritalon kassa: ma la ja su tunti ennen näytäntöä, puh Pienen teatteritalon kassa: ma pe ja la su tunti ennen näytäntöä, puh Satamateatterin kassa: tunti ennen tapahtumaa, puh Piletimaailman ja Piletilevin myyntipisteet koko Virossa. Maksettuja lippuja ei lunasteta takaisin eikä vaihdeta. Alle 3-vuotiaille myydään sylilippuja. Lippuvaraukset: Vanemuine-teatterin kassat: , ja kassa@vanemuine.ee Pyydämme lunastamaan varatut liput yhden kuukauden kuluessa varaamisesta. Lipunmyynti internetissä: Ohjelmiston muutokset Kaikki ei suju aina suunnitelmien mukaan. Teatteri ilmoittaa välttämättömäksi osoittautuneista ohjelmiston muutoksista omalla kotisivullaan ja tekee parhaansa, että kaikki teatterivieraat saavat tiedon muutoksista. Tietoa Tartosta Miten Tarttoon pääsee? Tallinna Tartto 189 km 2 tuntia 20 minuuttia 2 tuntia 30 minuuttia Helsinki Tallinna 80 km 1 tuntia 50 minuuttia 30 minuuttia Riika Tartto 222 km 50 minuuttia 4 tuntia Tukholma Tartto 509 km 1 tunti 30 minuuttia

11 KEVÄT (KEVADE)

Vanemuine-teatterin musiikki- ja tanssiesitykset

Vanemuine-teatterin musiikki- ja tanssiesitykset Vanemuine-teatterin musiikki- ja tanssiesitykset kaudella 2011/2012 Vanemuine perustettiin vuonna 1870 Tartossa. Vanemuine on myös Viron ensimmäinen ammattilaisteatteri (1906) ja ainoa kolmen tyylilajin

Lisätiedot

Vanemuine-teatterin musiikki- ja tanssiesitykset

Vanemuine-teatterin musiikki- ja tanssiesitykset Vanemuine-teatterin musiikki- ja tanssiesitykset kaudella 2012/2013 Vanemuine perustettiin vuonna 1870 Tartossa. Vanemuine on myös Viron ensimmäinen ammattilaisteatteri (1906) ja ainoa kolmen tyylilajin

Lisätiedot

Vanemuine-teatterin musiikki- ja tanssiesitykset

Vanemuine-teatterin musiikki- ja tanssiesitykset Vanemuine-teatterin musiikki- ja tanssiesitykset kaudella 2013/2014 Vanemuine perustettiin vuonna 1870 Tartossa. Vanemuine on myös Viron ensimmäinen ammattilaisteatteri (1906) ja ainoa kolmen tyylilajin

Lisätiedot

ROSSINI SEVILLAN PARTURI

ROSSINI SEVILLAN PARTURI ROSSINI SEVILLAN PARTURI 1 JOHDANTO Sevillan Parturi on Gioacchino Rossinin koominen ooppera, joka kantaesitettiin Roomassa Teatro Argentinassa 10. helmikuuta 1816. Se perustuu Pierre Beaumarchais n samannimiseen

Lisätiedot

4.12.2014. Pori Sinfoniettan kevätkausi 2015. Liput: 23,50/ 18,50/ 7,50 ellei toisin mainita (sis. Lippupalvelun toimitusmaksu)

4.12.2014. Pori Sinfoniettan kevätkausi 2015. Liput: 23,50/ 18,50/ 7,50 ellei toisin mainita (sis. Lippupalvelun toimitusmaksu) 4.12.2014 Pori Sinfoniettan kevätkausi 2015 Liput: 23,50/ 18,50/ 7,50 ellei toisin mainita (sis. Lippupalvelun toimitusmaksu) 15.1. Torstai klo 19 Tangon huumaa - Piazzolla Jukka Iisakkila, kapellimestari

Lisätiedot

NÄYTÖSKALENTERI SAITURIN JOULU REGINA & LEIBLIED REGINA YHTEISILLAT:

NÄYTÖSKALENTERI SAITURIN JOULU REGINA & LEIBLIED REGINA YHTEISILLAT: SYKSY 2015 NÄYTÖSKALENTERI YHTEISILLAT: REGINA & LEIBLIED MANILLA (Manifesti): PE 4.9. klo 19 ensi-ilta SU 6.9. klo 19 MA 7.9. klo 19 Liput 36 / 33 / 21 ROVANIEMI / WILJAMI: TO 5.11. klo 19 PE 6.11. klo

Lisätiedot

Harrastatko itse musiikkia?

Harrastatko itse musiikkia? Ooppera oli sopivan mittainen Ooppera oli liian lyhyt Oopperaan! Suomen Kulttuurirahaston ja Suomen Kansallisoopperan yhteisen Oopperaan!-hankkeen ansiosta noin 6 400 seitsemäsluokkalaista opettajineen

Lisätiedot

Etelä-Karjalan Klassinen kuoro. Suomalainen Kevät. Imatra 17.4.2010 klo 16, Vuoksenniska Kolmen ristin kirkko,

Etelä-Karjalan Klassinen kuoro. Suomalainen Kevät. Imatra 17.4.2010 klo 16, Vuoksenniska Kolmen ristin kirkko, Etelä-Karjalan Klassinen kuoro Suomalainen Kevät Imatra 17.4.2010 klo 16, Vuoksenniska Kolmen ristin kirkko, Lappeenranta 18.4.2010 klo 16, Lappeenrannan Musiikkiopiston Helkiö-sali Ohjelma Jaakko Mäntyjärvi

Lisätiedot

Anna Roberta Lahesoo in I Put a Spell on You

Anna Roberta Lahesoo in I Put a Spell on You J experienced ballet photographer PORTFOLIO EVENTS BALLET INDEX BALLERINAS TAG INDEX TESTIMONIALS ABOUT Anna Roberta Lahesoo in I Put a Spell on You Search this website Jack Devant 31/03/2016 Contemporary

Lisätiedot

TYÖLISTA SYKSY 2012 12.6.2012 Muutokset mahdollisia

TYÖLISTA SYKSY 2012 12.6.2012 Muutokset mahdollisia TYÖLISTA SYKSY 2012 12.6.2012 Muutokset mahdollisia Vko 29/2012 Henk. koht. harj. viikko Vko 30/2012 Ma 23.7. Henk. koht. harj. _ Ti 24.7. Henk. koht. harj. _ Ke 25.7. 16:00-19:00 harjoitus 28.7. konserttia

Lisätiedot

Työvoima Palvelussuhdelajeittain %-jakautumat

Työvoima Palvelussuhdelajeittain %-jakautumat Hallinto 2510 Hyvinvointitoimiala tammikuu 134,9 121,3-13,6 82,8 84,4 3,2 5,4 11,8 7,3 2,3 2,9 3,9 5,8 55,6 38,6 123,1 107,6 91,3 % 88,7 % helmikuu 133,9 118,8-15,1 82,3 83,4 3,9 5,5 11,1 7,6 2,6 3,6 8,1

Lisätiedot

TERVETULOA JÄSENISTÖN JOULUJUHLAAN LA KLO VILLA RUSKAAN

TERVETULOA JÄSENISTÖN JOULUJUHLAAN LA KLO VILLA RUSKAAN TERVETULOA JÄSENISTÖN JOULUJUHLAAN LA 22.11.14 KLO 17.00 VILLA RUSKAAN Vietämme iltaa hyvän ruoan, seuran, kummitustarinoiden ja tanssin merkeissä. Kummitusopas Minna Koivistoinen Porin kummituskävelystä

Lisätiedot

Tarina. Pressikuvat (www#helsinkifilmi#fi)

Tarina. Pressikuvat (www#helsinkifilmi#fi) Tarina Ganes on tarina Suomen tunnetuimman rock-ikonin! Remun! noususta t"hteyteen# Se kertoo! miten kovissa oloissa kasvanut Henry Remu Aaltonen perusti Suomen legendaarisimman rock-b"ndin Hurriganesin

Lisätiedot

KOULUMATKATUKI TAMMIKUUSSA 2003

KOULUMATKATUKI TAMMIKUUSSA 2003 Tiedustelut Timo Partio, puh. 020 434 1382 s-posti timo.partio@kela.fi KOULUMATKATUKI TAMMIKUUSSA 2003 Kaikki Tuki maksun vastaanottajan mukaan, 1 000 euroa 2003 Tammikuu 23 555 2 008 1 156 35 374 23 419

Lisätiedot

Jorma Uotinen ENNEN VIIMEISIÄ AJATUKSIA

Jorma Uotinen ENNEN VIIMEISIÄ AJATUKSIA SYKSY 2014 kuva Seilo Ristimäki Jorma Uotinen ENNEN VIIMEISIÄ AJATUKSIA Rakkaus tulee ja menee, mutta koskaan se ei tule tilaamalla. Koreografina minua kiinnostaa se mitä ei voi ennalta tietää. Se, mikä

Lisätiedot

Kansainvälinen kulttuuritapahtuma

Kansainvälinen kulttuuritapahtuma Kansainvälinen kulttuuritapahtuma Case: Savonlinnan Oopperajuhlat Hele Kaunismäki / Kulttuurin ketju -hanke, Turku Touring 3.6.2011. Historiaa Ensimmäiset oopperajuhlat Olavinlinnassa pidettiin kesällä

Lisätiedot

Kahvila Elsie. Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry.

Kahvila Elsie. Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry. Kahvila Elsie Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry. Hyvät sipoolaiset, Olet saanut käteesi aivan uuden esitteen, joka kertoo Palvelutalo Elsieen perustettavasta kahvilasta. Tämä kahvila avautuu maanantaina

Lisätiedot

2010-2011/ FLORISTISEN ALAN TUTKINTOTILAISUUDET 1/6 Päivitetty 30.5.2011

2010-2011/ FLORISTISEN ALAN TUTKINTOTILAISUUDET 1/6 Päivitetty 30.5.2011 2010 - / FLORISTISEN ALAN TUTKINTOTILAISUUDET 1/6 Päivitetty 30.5. Tammikuu 5.1. S koulutus S koulutus Kukkasidonta ja Anne Friman Marika Perämäki Kaire Uueni-Martikainen Jari-Pekka Kahelin 7.1. Yrkesakademin

Lisätiedot

experienced ballet photographer

experienced ballet photographer experienced ballet photographer PORTFOLIO EVENTS BALLET INDEX BALLERINAS TAG INDEX TESTIMONIALS ABOUT Laureates and Winners of Tallinn International Ballet Search this website Competition 2014 Нравится

Lisätiedot

Toimintakalenteri v. 2012

Toimintakalenteri v. 2012 Toimintakalenteri v. 2012 Tammikuu ke 4. Kuulolähipalvelua Nurmijärvellä klo 14.00-15.00 Nurmijärven kunnantalo, Keskustie 2 B to 5. Kuulolähipalvelua Klaukkalassa klo 10.00-11.00 Klaukkalan kirkon tiloissa,

Lisätiedot

Laulu ja viulu (Hyvinkään Salonkiorkesteri)

Laulu ja viulu (Hyvinkään Salonkiorkesteri) Joulukuu 2013 To 19.12. An die Freude (HKO) Musiikkitalon kuoro, sopraano Musiikkitalo, Ke 18.12. An die Freude (HKO) Musiikkitalon kuoro, sopraano Musiikkitalo, Su 15.12. Kauneimmat joululaulut klo 20

Lisätiedot

Sydämellisesti tervetuloa kesäteatteriin!

Sydämellisesti tervetuloa kesäteatteriin! Sydämellisesti tervetuloa kesäteatteriin! Kesällä 2019 Suomen Kesäteatteri esittää Valkeakoskella musikaalin Ilkka Danny Lipsasen elämästä. Hersyvän huumorin värittämä elämäntarina vie katsojan pitkin

Lisätiedot

MAAMME ENERGIA -KABAREEOOPPERA

MAAMME ENERGIA -KABAREEOOPPERA MAAMME ENERGIA -KABAREEOOPPERA LIBRETTO: Rosa Meriläinen SÄVELLYS: Mikko Helenius OHJAUS: Ville Saukkonen LAVASTUS JA PUVUSTUS: Taina Relander OHJAAJAN ASSISTENTTI: Isa Kortekangas Pukujen ja lavastusten

Lisätiedot

sappeen kesäteatteri ylpeänä esittää musikaalin iskelmätaivaan legendaarisesta tähdestä!

sappeen kesäteatteri ylpeänä esittää musikaalin iskelmätaivaan legendaarisesta tähdestä! sappeen kesäteatteri ylpeänä esittää musikaalin iskelmätaivaan legendaarisesta tähdestä! Tanssiin jo lähtee toiset, kai kuulet Eva, kun sävel kaunis meille soi..." Kesällä 2019 Sappeen Kesäteatterissa

Lisätiedot

Pori Sinfoniettan kevätkausi 2016

Pori Sinfoniettan kevätkausi 2016 Pori Sinfoniettan kevätkausi 2016 Liput: 23,50/ 21,50/ 18,50/ 7,50 ellei toisin mainita (hinta sisältää Ticketmasterin toimitusmaksun) 16.1. Lauantai Promenadikeskus Talvikarnevaali -happening Kevätkauden

Lisätiedot

TAMMIKUU 2013 MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI LAUANTAI SUNNUNTAI

TAMMIKUU 2013 MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI LAUANTAI SUNNUNTAI 1 TAMMIKUU 2013 1 2 3 4 5 6 Uudenvuodenpäivä 1.-8.1. Uusi Vuosi Venäjällä Loppiainen 7 8 9 10 11 12 13 JOULUKUU 2012 48 1 2 49 3 4 5 6 7 8 9 50 10 11 12 13 14 15 16 51 17 18 19 20 21 22 23 52 24 252627

Lisätiedot

Tunnus Tehtävän nimi Kesto Aloitus Valmis

Tunnus Tehtävän nimi Kesto Aloitus Valmis Tunnus Tehtävän nimi Kesto Aloitus Valmis 1 Natura Mobile Projekti 741 päivää la 1.1.2011 to 31.10.2013 2 NM -automaatio 576 päivää la 1.1.2011 pe 15.3.2013 3 hankinnat 132 päivää ti 1.3.2011 ke 31.8.2011

Lisätiedot

Pori Sinfoniettan kevätkausi 2016

Pori Sinfoniettan kevätkausi 2016 Pori Sinfoniettan kevätkausi 2016 Liput: 23,50/ 21,50/ 18,50/ 7,50 ellei toisin mainita (hinta sisältää Ticketmasterin toimitusmaksun) 16.1. Lauantai Promenadikeskus Talvikarnevaali -happening Kevätkauden

Lisätiedot

8. kansainvälinen Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaali Imatralla 24. - 28.5.2011 Musiikki Sielun kieli

8. kansainvälinen Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaali Imatralla 24. - 28.5.2011 Musiikki Sielun kieli 8. kansainvälinen Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaali Imatralla 24. - 28.5.2011 Musiikki Sielun kieli Tiistai 24.5. 9.00 Asemapaikka Nettieläin, Internet Labyrinth nuorisonäytelmä ValoAurinko, Turku,

Lisätiedot

Tampereen Teatteri By arrangement with CAMERON MACKINTOSH Presents

Tampereen Teatteri By arrangement with CAMERON MACKINTOSH Presents Lehdistötiedote 29.11.2012 Tampereen Teatteri By arrangement with CAMERON MACKINTOSH Presents A new production of BOUBLIL and SCHÖNBERG S This production licensed by Josef Weinberger Ltd on behalf of Music

Lisätiedot

LCCE. Projektivastaava. Opinnäytetyö. Katosrakenne. merkeissä. yhteyttä yhteistyön merkeissä. LCCE-projekti. Mu06M yritysvierailulle Loviisaan

LCCE. Projektivastaava. Opinnäytetyö. Katosrakenne. merkeissä. yhteyttä yhteistyön merkeissä. LCCE-projekti. Mu06M yritysvierailulle Loviisaan P 2011 Lokakuu LCCE Marraskuu Joulukuu Tammikuu Syyskuu Helmikuu Lokakuu Maaliskuu Marras Huh Lcce lyhyesti MediaModo Oikeita projekteja, Tilan suunnittelu oikeiden ja yritysten toteutus. kanssa. Projektit

Lisätiedot

LUETTELO 651 ALMA FOHSTRÖM

LUETTELO 651 ALMA FOHSTRÖM LUETTELO 651 ALMA FOHSTRÖM Helsingin yliopiston kirjasto Käsikirjoituskokoelmat 1 ALMA FOHSTRÖM VON RODE 1856 1936 Alma Fohström syntyi Helsingissä 2.1.1856 kauppias August Fohströmin seitsenlapsiseen

Lisätiedot

Viisumi tuntemattomaan

Viisumi tuntemattomaan Viisumi tuntemattomaan Ritva Siikala KAKSI MATKAA ISRAELIIN viisumi tuntemattomaan Kantaesitys Willensaunassa 11.3.2016 On saksalaisten syytä, että Tuulikki syntyy Oulussa. Saksalaisten hallussa oleviin

Lisätiedot

Lähteet: Tuhat ja yksi yötä. 1994. Tuhannen ja yhdenyön satuja. 1994.

Lähteet: Tuhat ja yksi yötä. 1994. Tuhannen ja yhdenyön satuja. 1994. Kertomus Sehrezadesta Viisaan ja rakastetun sulttaanin valtasi viha, kun hänelle selvisi, että hänen kaunis puolisonsa oli pettänyt häntä. Hän surmautti puolisonsa ja otti käyttöön sellaisen tavan, että

Lisätiedot

SUOMEKSI TILASTOTIETOJA

SUOMEKSI TILASTOTIETOJA SUOMEKSI TILASTOTIETOJA Virolle 14,1 miljardin kruunun matkailutulot! Matkailu on merkittävä tulonlähde Virolle. Vuonna 2004 Viroon tuli matkailukruunuja 14,1 miljardin kruunun edestä, 15 prosenttia enemmän

Lisätiedot

Baletti J Marie

Baletti J Marie Maanantai Maanantai Maanantai Maanantai Maanantai Maanantai Maanantai Maanantai Maanantai Maanantai 16.30-17.30 16.30-17.15 16.00-17.00 Show Lastentanssi Hip Hop Pt EK 2 Lapset 2 4-5v. Lapset 2 Erik10

Lisätiedot

KONSERTTIKALENTERI SYKSY 2014. sib.fi. Elävä musiikki konserteissa SYKSY 2014

KONSERTTIKALENTERI SYKSY 2014. sib.fi. Elävä musiikki konserteissa SYKSY 2014 KONSERTTIKALENTERI Elävä musiikki konserteissa on korvaamaton, ainutkertainen elämys. Huippumuusikoiden yhteispeli, musiikin olemus, suuret tunteet ja yhteys ihmisen historiaan on aina henkilökohtainen

Lisätiedot

SIILIT LUKUVUOSI 2010 2011

SIILIT LUKUVUOSI 2010 2011 SIILIT LUKUVUOSI 2010 2011 Tälle koko lukuvuodelle olemme suunnitelleet teemaksi MATKALLA Tutkimusmatkamme lähtee minusta itsestä ja laajenee käsittämään ainakin Suomen ja Pohjoismaat. Otamme toimintaamme

Lisätiedot

Nuori taitelija 2014 - Borea-jousikvartetti. Alempi hinta lapset ja opiskelijat. Lipunhinnat sisältävät lippukohtaisen toimitusmaksun.

Nuori taitelija 2014 - Borea-jousikvartetti. Alempi hinta lapset ja opiskelijat. Lipunhinnat sisältävät lippukohtaisen toimitusmaksun. tiistai 1.7. Rengon kirkko klo 19.00 Nuori taitelija 2014 - Borea-jousikvartetti Hugo Wolf: Italialainen serenadi Wolfgang Amadeus Mozart: Jousikvartetto no 17 B-duuri Metsästys Maurice Ravel: Jousikvartetto

Lisätiedot

Lapset TÄYNNÄ

Lapset TÄYNNÄ Maanantai Maanantai Maanantai Maanantai Maanantai Maanantai Maanantai Maanantai Maanantai Maanantai 15.30-16.30 16.30-17.30 16.30-17.15 16.00-17.00 Hiphop alkeet 1 Show Lastentanssi Hip Hop Pt Lapset 2

Lisätiedot

Vuosikokouksemme pidettiin tiistaina 9.4. Kansallisoopperassa. Vuosikokoukseen osallistui 35 jäsentämme.

Vuosikokouksemme pidettiin tiistaina 9.4. Kansallisoopperassa. Vuosikokoukseen osallistui 35 jäsentämme. Mariinski-teatterin ystävät ry. Sihteeri: Antti Tulenheimo, puh. 050-329 3091, sähköposti :sihteeri@mariinskinystavat.fi Toimisto: c/o Sterla-Service Oy, Pähkinärinteentie 41, 01710 VANTAA Puheenjohtaja:

Lisätiedot

Timonen Linkola: Uusi musikaali Aleksis Kivestä täynnä tunnetta ja elämää!

Timonen Linkola: Uusi musikaali Aleksis Kivestä täynnä tunnetta ja elämää! Sydämeni laulu Timonen Linkola: Uusi musikaali Aleksis Kivestä täynnä tunnetta ja elämää! Sydämeni laulu Rakastettu kansalliskirjailijamme Aleksis Kivi on aina kiehtova ja ajankohtainen. Hänen värikäs

Lisätiedot

RAKKAUS, ANTEEKSIANTAMINEN JA RUKOUS (1. Joh. 4:8) Hääjuhlan puhe Juha Muukkonen. Rinnetie 10. 95420 Tornio. puh. 050 359 6939

RAKKAUS, ANTEEKSIANTAMINEN JA RUKOUS (1. Joh. 4:8) Hääjuhlan puhe Juha Muukkonen. Rinnetie 10. 95420 Tornio. puh. 050 359 6939 RAKKAUS, ANTEEKSIANTAMINEN JA RUKOUS (:8) Hääjuhlan puhe Juha Muukkonen Rinnetie 10 95420 Tornio puh. 050 359 6939 s-posti: juha.muukkonen@gen.fi kotisivu: www.gen.fi Raamatunkäännös: KR 1933/38 JÄSENNYS

Lisätiedot

Teatterissa vahva ote paikallisuutta

Teatterissa vahva ote paikallisuutta Jäsenkirje 1/2016 Teatterissa vahva ote paikallisuutta Hämeenlinnan teatterin syyskausi päättyi omasta lähiympäristöstä syntyneeseen kantaesitykseen Silmälläpidettävät. Näytelmä on kertomus isosta linnusta

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNGINKIRJASTO UUTUUSLUETTELO/MUSIIKKI 1.7.2015. Pisteryhmä: Savonlinna, kaikki

SAVONLINNAN KAUPUNGINKIRJASTO UUTUUSLUETTELO/MUSIIKKI 1.7.2015. Pisteryhmä: Savonlinna, kaikki SAVONLINNAN KAUPUNGINKIRJASTO UUTUUSLUETTELO/MUSIIKKI / 5.7.205 Uutuusteokset ajalta: Uutuuksia: Pisteryhmä: 0.06.205-30.06.205 60 nimekettä Savonlinna, kaikki 2 / 5 Musiikkikirjallisuus 78.322 28 28 American

Lisätiedot

TAIDERETKEN KONSERTTI

TAIDERETKEN KONSERTTI TAIDERETKEN KONSERTTI HELSINGIN KAUPUNGINORKESTERI # Perustettu vuonna 1882, pohjoismaiden vanhin ammattisinfoniaorkesteri # Vuosina 1892-1923 orkesteri kantaesitti valtaosan Jean Sibeliuksen sinfonisesta

Lisätiedot

Padasjoki Johtola Rakennus 5 Iso sauna Pieni sauna Ajoharjoittelurata 150 m ampumarata Telttamajoitusalue

Padasjoki Johtola Rakennus 5 Iso sauna Pieni sauna Ajoharjoittelurata 150 m ampumarata Telttamajoitusalue Tammikuu PE LA SU MA TI KE TO PE LA SU MA TI KE TO PE LA SU MA TI KE TO PE LA SU MA TI KE TO PE LA LA Ampumahiihtopaviljonki, rak 359 Riimu, rak. 358 Helmikuu Ma Ti Ke To Pe La Su Ma Ti Ke To Pe La Su

Lisätiedot

FAUNIEN ILTA LYÖMÄSOITIN HITS. Ti klo 19 Tampere-talon Pieni sali

FAUNIEN ILTA LYÖMÄSOITIN HITS. Ti klo 19 Tampere-talon Pieni sali FAUNIEN ILTA LYÖMÄSOITIN HITS Ti 9.10.2018 klo 19 Tampere-talon Pieni sali 1 Ti 9.10.2018 klo 19 Tampere-talon Pieni sali FAUNIEN ILTA LYÖMÄSOITIN HITS Osuma Ensemblen levynjulkistamiskonsertti TIM FERCHEN

Lisätiedot

Tampereen Teatteri By arrangement with CAMERON MACKINTOSH Presents

Tampereen Teatteri By arrangement with CAMERON MACKINTOSH Presents Lehdistötiedote 20.8.2013 Tampereen Teatteri By arrangement with CAMERON MACKINTOSH Presents A new production of BOUBLIL and SCHÖNBERG S This production licensed by Josef Weinberger Ltd on behalf of Music

Lisätiedot

Kanavan päämääränä on tarjota kuulijoille tunnelmallinen ja inspiroiva levähdyspaikka kauniin ja rentouttavan klassisen musiikin parissa.

Kanavan päämääränä on tarjota kuulijoille tunnelmallinen ja inspiroiva levähdyspaikka kauniin ja rentouttavan klassisen musiikin parissa. Viva Classica on helmikuussa 2010 avattu klassisen musiikin ystäville suunnattu verkkopalvelu ja radiokanava, jota voi kuunnella valtakunnallisesti internetissä osoitteessa www.vivaclassica.fi sekä matkapuhelimella

Lisätiedot

SIBELIUKSEN JALANJÄLJILLÄ POHJOIS-KARJALASSA

SIBELIUKSEN JALANJÄLJILLÄ POHJOIS-KARJALASSA SIBELIUKSEN JALANJÄLJILLÄ POHJOIS-KARJALASSA www.joensuu.fi/sibelius2015 Sibeliuksen juhlavuonna kuljemme hänen jalanjäljissään Pohjois-Karjalassa nauttien maisemasta ja musiikista. Sibeliukselle pohjoiskarjalainen

Lisätiedot

Itä-Suomen senioriviinakauppiaiden jäsentiedote 3/2015

Itä-Suomen senioriviinakauppiaiden jäsentiedote 3/2015 Itä-Suomen senioriviinakauppiaiden jäsentiedote 3/2015 KESÄTEATTERI KIINNOSTI Kuopion Uudessa Kesäteatterissa Rauhalahdessa esitettiin kuluneena kesänä täysille katsomoille musikaalia Solistina Olavi Virta.

Lisätiedot

UUTUUDET TOUKOKUU - KESÄKUU 2012 IMMORTALS OSA 1

UUTUUDET TOUKOKUU - KESÄKUU 2012 IMMORTALS OSA 1 UUTUUDET TOUKOKUU - KESÄKUU 2012 TWILIGHT: AAMUNKOI - OSA 1 SYVÄLLE SALATTU IMMORTALS NORDISK FILM TOUKOKUUN-KESÄKUUN 2012 UUTUUDET 1 TWILIGHT: AAMUNKOI - OSA 1 Yli 190 000 elokuvakatsojaa! Tervetuloa

Lisätiedot

/ FLORISTISEN ALAN TUTKINTOTILAISUUDET 1/6 Päivitetty

/ FLORISTISEN ALAN TUTKINTOTILAISUUDET 1/6 Päivitetty 2010 - / FLORISTISEN ALAN TUTKINTOTILAISUUDET 1/6 Päivitetty 19.8. Tammikuu 5.1. S koulutus S koulutus Kukkasidonta ja Anne Friman Kaire Uueni-Martikainen 7.1. Yrkesakademin i Yrkesakademin i Yrittäjyys

Lisätiedot

f i n l a n d säännöt

f i n l a n d säännöt finland säännöt säännöt i Kansainvälinen sellotapahtuma ry järjestää 16. 27.4.2013 kansainvälisen Paulon sellokilpailun. Kilpailu on avoin kaikkia kansallisuuksia edustaville sellisteille, jotka ovat syntyneet

Lisätiedot

Martin McDonagh HIRTTÄJÄT. Viiltävä farssi SUOMEN KANTAESITYS PIENELLÄ NÄYTTÄMÖLLÄ 9.3.2016

Martin McDonagh HIRTTÄJÄT. Viiltävä farssi SUOMEN KANTAESITYS PIENELLÄ NÄYTTÄMÖLLÄ 9.3.2016 Martin McDonagh HIRTTÄJÄT Viiltävä farssi SUOMEN KANTAESITYS PIENELLÄ NÄYTTÄMÖLLÄ 9.3.2016 Martin McDonaghin menestysuutuus tuoreeltaan Kansallisteatterissa! Harry Wade on pohjoisenglantilainen pubinomistaja

Lisätiedot

1.Ensimmäisenä festivaalipäivänä mukana on Karjalan tasavallan sinfoniaorkesteri Karjalan Valtion Philharmonicorkesteri

1.Ensimmäisenä festivaalipäivänä mukana on Karjalan tasavallan sinfoniaorkesteri Karjalan Valtion Philharmonicorkesteri Ruskeala Symphony -retki 10.8.2019 (Lähtö Joensuusta ja Paluu Joensuuhun) Tapahtuman viralliset nettisivut: https://ruskeala-symphony.com/en Ruskealan Symphony Music Festival. Ruskealan Mountain Park (Sortavalan

Lisätiedot

PL 118 14.04.14 15111 LAHTI 050 505 0080 lahtiopera@hotmail.com www.lahtiopera.com LAHDEN OOPPERA TARJOAA TUNTEIDEN KONSERTIN

PL 118 14.04.14 15111 LAHTI 050 505 0080 lahtiopera@hotmail.com www.lahtiopera.com LAHDEN OOPPERA TARJOAA TUNTEIDEN KONSERTIN Lahden Ooppera ry:n mediatiedote 14.04.14 1(6) Lahden Ooppera ry MEDIATIEDOTE PL 118 14.04.14 15111 LAHTI 050 505 0080 lahtiopera@hotmail.com www.lahtiopera.com LAHDEN OOPPERA TARJOAA TUNTEIDEN KONSERTIN

Lisätiedot

Työttömyysaste, työttömät työnhakijat ja avoimet työpaikat - Arbetslöshetstalet, arbetslösa arbetssökande och lediga arbetsplatser UUSIMAA - NYLAND

Työttömyysaste, työttömät työnhakijat ja avoimet työpaikat - Arbetslöshetstalet, arbetslösa arbetssökande och lediga arbetsplatser UUSIMAA - NYLAND 120000 100000 80000 60000 40000 20000 0 Työttömyysaste, työnhakijat ja työpaikat - Arbetslöshetstalet, och Tiedot taulukkomuodossa ovat seuraavilla sivuilla. - Sifferuppgifterna finns på följande sidor.

Lisätiedot

I dare you to dive deep into. I assure you, all it takes is one bad day. Welcome. K16!!! the mind of a madman.

I dare you to dive deep into. I assure you, all it takes is one bad day. Welcome. K16!!! the mind of a madman. I dare you to dive deep into the mind of a madman. I assure you, all it takes is one bad day. Welcome. K16!!! Shows: 12.8., 18.8., 19.8. and 23.8. All at 19:00. Creators: Otto Haaparanta and Lauri Riihiaho

Lisätiedot

Matka Savonlinnan Oopperajuhlille Sevillan parturi - oopperaan , 2 pv

Matka Savonlinnan Oopperajuhlille Sevillan parturi - oopperaan , 2 pv Matka Savonlinnan oopperajuhlille Sevillan parturi -oopperaan 9.7.2019 Esittely Matka Savonlinnan Oopperajuhlille Sevillan parturi - oopperaan 9.7.2019, 2 pv https://www.youtube.com/watch?v=sgn-28lnjry

Lisätiedot

Jean Sibelius 1865-1957

Jean Sibelius 1865-1957 Jean Sibelius 1865-1957 1 Lapsuus Johann Christian Julius Sibelius syntyi 8. joulukuuta 1865 Hämeenlinnassa. Hänen isänsä oli tohtori Christian Gustaf Sibelius ja äitinsä viereisessä kuvassa istuva Maria

Lisätiedot

Usko Kemppi teki elokuvaan Minä ja mieheni morsian sekä käsikirjoituksen

Usko Kemppi teki elokuvaan Minä ja mieheni morsian sekä käsikirjoituksen Usko Kemppi ja elokuva Usko Kemppi kotiutui sodasta 1944. Uusikaupunkilainen Ilmari Unho oli ohjaajana Suomi-Filmissä, ja hän järjesti tuttavalleen Usko Kempille työpaikan. Ensimmäisenä työpäivänä Risto

Lisätiedot

Kesäteatterit 2015. Ylä-Savon alueen kesäteatterit: Iisalmi Keitele Kiuruvesi Lapinlahti Pielavesi Sonkajärvi Vieremä

Kesäteatterit 2015. Ylä-Savon alueen kesäteatterit: Iisalmi Keitele Kiuruvesi Lapinlahti Pielavesi Sonkajärvi Vieremä 0 Kesäteatterit 2015 Ylä-Savon alueen kesäteatterit: Iisalmi Keitele Kiuruvesi Lapinlahti Pielavesi Sonkajärvi Vieremä 1 SISÄLLYS IISALMI, Mansikkaniemen kesäteatteri... 1 Kauppa-auto... 1 Rakkaat Hölmöläiset,

Lisätiedot

PYHITTÄJÄ MARIA EGYPTILÄINEN -KEPPINUKKE

PYHITTÄJÄ MARIA EGYPTILÄINEN -KEPPINUKKE PYHITTÄJÄ MARIA EGYPTILÄINEN -KEPPINUKKE - Leikkaa hahmot ja lavasteet irti - Liimaa hahmon peilikuvat yhteen pohjapaloistaan. - Taita hahmot pystyyn siten, että valkoinen pala jää pöytää vasten. - Liimaa

Lisätiedot

TANSSITYÖPAJAT TILAUS- JA KIERTUE- ESITYKSET MANILLA-TEATTERI. VIERAANAMME, mm.

TANSSITYÖPAJAT TILAUS- JA KIERTUE- ESITYKSET MANILLA-TEATTERI. VIERAANAMME, mm. KEVÄT 2015 TANSSITYÖPAJAT Aurinkobaletti järjestää teoksiin liittyviä tanssityöpajoja niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Ammattitanssijoiden ohjaamissa työpajoissa liikutaan itse, kokeillaan kehollista

Lisätiedot

Helsingin kaupunkipyöräjärjestelmän suosiovertailututkimus Helsinki

Helsingin kaupunkipyöräjärjestelmän suosiovertailututkimus Helsinki Helsingin kaupunkipyöräjärjestelmän suosiovertailututkimus 2.4.2019 Helsinki Mikko Raninen & Niklas Aalto-Setälä, Sweco Ympäristö Martti Tulenheimo, Tulenheimo Urban Solutions Tutkimuksen toteutus Voiko

Lisätiedot

Vuoden 2017 tapahtumia

Vuoden 2017 tapahtumia Vuoden 2017 tapahtumia 18.11. Coppélia-baletti, Tampere-talo 18 Sitovat tilaukset viimeistään 24.9. 19.11. Ella ja kaverit salaisessa palveluksessa, Komediateatteri 16 Sitovat tilaukset viimeistään 18.10.

Lisätiedot

Konserttisarja

Konserttisarja Konserttisarja 2017 www.braheclassica.fi LA 30.9.2017 Raahesali klo 18.00 Liput 28 / 25 / 23 /22 (ovelta 30 ) Guardia Nueva Suomalaisin sävelin tango- ja viihdemusiikin helmiä Guardia Nueva on suuri viihde-

Lisätiedot

***********************************************************************

*********************************************************************** *********************************************************************** Nimi Timo Kankainen 03.03.1946 Helsinki Näyttelijä lausuja runoilija Santavuorenkatu 9 B 9 60320 Seinäjoki p. 064141218 ja 040 7512238

Lisätiedot

Liperin kulttuurikalenteri lokakuu joulukuu 2010

Liperin kulttuurikalenteri lokakuu joulukuu 2010 Liperin kulttuurikalenteri lokakuu joulukuu 2010 Lokakuu su 3.10. klo 18.00 Mikkelinpäivän kauneimmat runot ja laulut Viinijärven kirkossa. Mukana, Sirpa ja Vilma Naumanen sekä Jutta, Minttu ja Pinja Kurki,

Lisätiedot

C Moren kärjet viikolle 20 ( )

C Moren kärjet viikolle 20 ( ) C Moren kärjet viikolle 20 (14.-20.5.18) Tämän viikon ohjelmistossa mm. Jääkiekon MM-kisat huipentuu sunnuntain finaaliin Moottoripyöräilyn MotoGP Ranskassa Tenniksen ATP1000 Roomassa Uusia sarjoja ja

Lisätiedot

Teatteriravintolasta saa suolaiset ja makeat tarjoilut väliajalle, mutta yhtä hyvin voi tilata vaikkapa maukkaan illallisruokailun ryhmälle.

Teatteriravintolasta saa suolaiset ja makeat tarjoilut väliajalle, mutta yhtä hyvin voi tilata vaikkapa maukkaan illallisruokailun ryhmälle. on yleisömäärältään Kaakkois-Suomen johtava ammattiteatteri, joka ihastuttaa lämpimällä tunnelmalla sekä korkeatasoisuudellaan! Kannattaa siis tulla nauttimaan kauempaakin! Koti- ja ulkomaisen draaman

Lisätiedot

Vuoden 2017 tapahtumia. Vuoden 2018 tapahtumia

Vuoden 2017 tapahtumia. Vuoden 2018 tapahtumia Vuoden 2017 tapahtumia 20.12. Saiturin joulu, Tampereen Teatteri klo 18.30 Sitovat tilaukset viimeistään 12.11. 30.12. Kyllä isä osaa remix, Komediateatteri klo 18 Sitovat tilaukset viimeistään 26.11.

Lisätiedot

Tartu 2012/2013 lauatennise III karikasari 3. etapp

Tartu 2012/2013 lauatennise III karikasari 3. etapp 65 Andrus Pukk 101 Urmas Paidre 64 Urmas Paidre 1 3:0 80 Bye 102 Urmas Lill 49 Urmas Lill 73 Voldemar Vesi 103 Signy Aarna 56 Signy Aarna 2 3:2 72 Rando Vaikmäe 104 Rando Vaikmäe 57 Heimer Kaar 3 3:0 69

Lisätiedot

KEHITYSTRENDIT. Suomen Matkailuasiantuntijat Oy Travel Industry Experts Finland Ltd. Heikki Artman Art-Travel Oy

KEHITYSTRENDIT. Suomen Matkailuasiantuntijat Oy Travel Industry Experts Finland Ltd. Heikki Artman Art-Travel Oy SATAKUNNAN MATKAILUN TUOREIMMAT KEHITYSTRENDIT 22.9.21 21 Suomen Matkailuasiantuntijat Oy Travel Industry Experts Finland Ltd. Heikki Artman Art-Travel Oy lähdeaineistona Tilastokeskuksen majoitustilastot

Lisätiedot

NUORTEN SOLISTIEN KILPAILU

NUORTEN SOLISTIEN KILPAILU NUORTEN SOLISTIEN KILPAILU 2017 2018 Tampere Filharmonian Nuorten solistien kilpailu järjestetään tänä vuonna kolmannen kerran. Mukaan on voinut ilmoittautua nuoria soittajia Pirkanmaan alueen musiikkioppilaitoksista.

Lisätiedot

Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat

Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat Kummikirje 1-2016 3.5. 2016 Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat Olen uusi Venäjän alueen kummityön kordinaattori Ammi Kallio. Tämä on ensimmäinen kummikirje, jonka kirjoitan teille alueelta.

Lisätiedot

KYMI SINFONIETTA KEVÄT 2016

KYMI SINFONIETTA KEVÄT 2016 Muutokset mahdollisia. 8.1.2016 KYMI SINFONIETTA KEVÄT 2016 AVAJAISKONSERTTI Tähtisadetta Ke 13.1. klo 19 To 14.1. klo 19 Kapellimestari: Ferruccio Busoni: Johannes Brahms: Joseph Haydn: Olari Elts Anna-Liisa

Lisätiedot

TAMMIKUU 2017 VIIKKO 1

TAMMIKUU 2017 VIIKKO 1 TAMMIKUU 2017 VIIKKO 1 MAANANTAI 2 TIISTAI 3 KESKIVIIKKO 4 TORSTAI 5 PERJANTAI 6 Loppiainen LAUANTAI 7 SUNNUNTAI 8 1 TAMMIKUU 2017 VIIKKO 2 MAANANTAI 9 TIISTAI 10 KESKIVIIKKO 11 TORSTAI 12 PERJANTAI 13

Lisätiedot

4.3. 2016. Filharmonian vasket. Tampere Filharmonian vaski- ja lyömäsoittajat Santtu-Matias Rouvali, kapellimestari

4.3. 2016. Filharmonian vasket. Tampere Filharmonian vaski- ja lyömäsoittajat Santtu-Matias Rouvali, kapellimestari 4.3. 2016 Filharmonian vasket Tampere Filharmonian vaski- ja lyömäsoittajat Santtu-Matias Rouvali, kapellimestari Perjantai 4.3.2016 klo 19 Tampere-talon Iso sali Tampere Filharmonian vaski- ja lyömäsoittajat

Lisätiedot

Musiikkitalo Selkokielinen esite

Musiikkitalo Selkokielinen esite Musiikkitalo Selkokielinen esite Tervetuloa Musiikkitaloon! Helsingin Musiikkitaloon ovat tervetulleita kaikki. Musiikkitalossa voi käydä kuuntelemassa konsertteja. Musiikkitalossa on kuusi salia konsertteja

Lisätiedot

Tanssitunnit syksy 2011

Tanssitunnit syksy 2011 Tanssitunnit syksy 2011 Tanssitalo juulia antaa uusia tuulia Itämaista ja discoriental-tanssia kaikenikäisille, -kokoisille ja -kuntoisille lapsille, nuorille ja aikuisille naisille. Pojille omat tunnit.

Lisätiedot

Wiurila Golf & Country Club ry. Nuorisotoimikunta

Wiurila Golf & Country Club ry. Nuorisotoimikunta Wiurila Golf & Country Club ry Nuorisotoimikunta 2013 Nuorisotoimikunta ja ohjaajat: (yhteystiedot) Puheenjohtaja: Pasi Kuhalainen pasi.kuhalainen(at)wgcc.fi 040 823 8781 PRO: Miikka Heinonen miikka.heinonen(at)wgcc.fi

Lisätiedot

Kirjasto Seinäjoella 150 vuotta

Kirjasto Seinäjoella 150 vuotta Kirjasto Seinäjoella 150 vuotta Juhlavuoden ohjelma pääkirjastossa syksyllä 2015 Muutokset ovat mahdollisia, seuraa kirjaston kotisivuja. Seinäjoen kaupunginkirjasto, Alvar Aallon katu 14, SEINÄJOKI Cosplayn

Lisätiedot

Sivu 1 / 8. Jälkipolviraportti: Juho Henrik Erkinpoika Salmela. 1. Juho Henrik Erkinpoika Salmela (#143) s. 15 Tammikuuta k.

Sivu 1 / 8. Jälkipolviraportti: Juho Henrik Erkinpoika Salmela. 1. Juho Henrik Erkinpoika Salmela (#143) s. 15 Tammikuuta k. Sivu 1 / 8 1. (#143) s. 15 Tammikuuta 1795 - k. 25 Lokakuuta 1860 vih.anna Juhontytär Salmela (#23) s. 20 Kesäkuuta 1797 - k. 1 Lokakuuta 1815 vih.priita Kaisa Juhontytär Salmela [Haapala] (#43) s. 1797

Lisätiedot

Hyvä Klubin jäsen Klubin viikkokirje on ilmestynyt

Hyvä Klubin jäsen Klubin viikkokirje on ilmestynyt 1 Hyvä Klubin jäsen Klubin viikkokirje on ilmestynyt 19.10.2018 http://www.klubi.fi/viikkokirje.html Lauantai 20.10. alkaen klo 12.00 Klubin siian perhokalastusreissu Helsingin Vanhankaupunginkoskella

Lisätiedot

^^79-/^y f. ^-,"K^ c-i^ ^ ^ Helsinki 27. l.2014 _HELSINGIN KAUPUNGIN KIRJAAMO" HELSINGFORS STADS REGISTRATORSKO

^^79-/^y f. ^-,K^ c-i^ ^ ^ Helsinki 27. l.2014 _HELSINGIN KAUPUNGIN KIRJAAMO HELSINGFORS STADS REGISTRATORSKO Helsinki 27. l.2014 _HELSINGIN KAUPUNGIN KIRJAAMO" HELSINGFORS STADS REGISTRATORSKO Kaupunginhallitus ; Saapunui/lnkommit PL l l 00099 Helsingin kaupunki j ^ ;"'nr.-'~'n, ^^79-/^y f. ^-,"K^ c-i^ ^ ^ Kaupunginorkesterin

Lisätiedot

LIITE. asiakirjaan KOMISSION TIEDONANTO EUROOPAN PARLAMENTILLE, EUROOPPA- NEUVOSTOLLE, NEUVOSTOLLE JA EUROOPAN INVESTOINTIPANKILLE

LIITE. asiakirjaan KOMISSION TIEDONANTO EUROOPAN PARLAMENTILLE, EUROOPPA- NEUVOSTOLLE, NEUVOSTOLLE JA EUROOPAN INVESTOINTIPANKILLE EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 7.6.2016 COM(2016) 385 final ANNEX 2 LIITE asiakirjaan KOMISSION TIEDONANTO EUROOPAN PARLAMENTILLE, EUROOPPA- NEUVOSTOLLE, NEUVOSTOLLE JA EUROOPAN INVESTOINTIPANKILLE Euroopan

Lisätiedot

Tärkein visiomme on johdattaa kaikenikäiset sekä taustaltaan erilaiset ihmiset taidemusiikin kiehtovaan maailmaan.

Tärkein visiomme on johdattaa kaikenikäiset sekä taustaltaan erilaiset ihmiset taidemusiikin kiehtovaan maailmaan. Viva Classica on helmikuussa 2010 avattu klassisen musiikin ystäville suunnattu verkkopalvelu ja radiokanava, jota voi kuunnella valtakunnallisesti internetissä osoitteessa www.vivaclassica.fi sekä matkapuhelimella

Lisätiedot

Suomen Suunnistusliitto

Suomen Suunnistusliitto Suomen Suunnistusliitto ry Suomen Suunnistusliitto Kestävyys on kykyä työskennellä pitkään väsymättä Ja tällä kertaa pääosin maastossa! Lajin vaatimukset: 1. Sileän juoksussa kestävyysjuoksijan vauhti

Lisätiedot

Kuolemat, taudit ja lääkärit oopperassa

Kuolemat, taudit ja lääkärit oopperassa Minna Lindgren Kuolemat, taudit ja lääkärit oopperassa Oopperassa kaikki on toisin kuin elämässä, vaikka molemmat päättyvät kuolemaan. Näyttämöllä eliniänodote on normaalia alhaisempi ja lääkäreitä tavataan

Lisätiedot

-va/-vä -partisiippi (AKTIIVIN 1. PARTISIIPPI) tehdään verbin he-persoonan vartalosta

-va/-vä -partisiippi (AKTIIVIN 1. PARTISIIPPI) tehdään verbin he-persoonan vartalosta ! 1/! -va/-vä -partisiippi (AKTIIVIN 1. PARTISIIPPI) tehdään verbin he-persoonan vartalosta Esim. Huom! he lukevat -> lukeva he uivat -> uiva he ajattelevat -> ajatteleva he lepäävät -> lepäävä ne sijaitsevat

Lisätiedot

Sukuselvityksen kohde. Anders "Antti" Bro. s. 1748. ja hänen jälkeläisiään yhteensä 25 taulua. Tulostettu: 20.04.2015

Sukuselvityksen kohde. Anders Antti Bro. s. 1748. ja hänen jälkeläisiään yhteensä 25 taulua. Tulostettu: 20.04.2015 Sukuselvityksen kohde Anders "Antti" Bro s. 1748 ja hänen jälkeläisiään yhteensä 25 taulua Tulostettu: 20.04.2015 Tekijä: Asko Vuorinen Lokirinne 8 A 25 02320 Espoo Puhelin 0440-451022 askovuorinen@gmail.com

Lisätiedot

"Hommage a O. M.", op. 46 (2010) - Ensiesitys - for clarinet, violin, cello and piano

Hommage a O. M., op. 46 (2010) - Ensiesitys - for clarinet, violin, cello and piano Erkki Palola (1957-) "Hommage a O. M.", op. 46 (2010) for clarinet, violin, cello and piano - Ensiesitys - Erkki Palola, viulu Heikki Kulo, sello Jörg Fabian Schnabel, klarinetti Kari Syväniemi, piano

Lisätiedot

Vuoden 2017 tapahtumia

Vuoden 2017 tapahtumia Vuoden 2017 tapahtumia 6.12. Itsenäisyyspäivän konsertti, Tampere-talo 15 Sitovat tilaukset viimeistään 17.10. 8.12. Avioliitto on ikuista, Tampereen Teatteri, Frenckell 19 Sitovat tilaukset viimeistään

Lisätiedot

Työttömyysaste, työttömät työnhakijat ja avoimet työpaikat - Arbetslöshetstalet, arbetslösa arbetssökande och lediga arbetsplatser LOHJA - LOJO

Työttömyysaste, työttömät työnhakijat ja avoimet työpaikat - Arbetslöshetstalet, arbetslösa arbetssökande och lediga arbetsplatser LOHJA - LOJO Työttömyysaste, työnhakijat ja työpaikat - Arbetslöshetstalet, och 100 kpl/st. Kuntaliitos Sammatin kanssa 1.1.2009 - Kommunsammanslagning med Sammatti 1.1.2009 Kuntaliitos Karjalohjan ja Nummi-Pusulan

Lisätiedot

Uusi Vuosi Helmikuu. La klo Uudenvuoden vastaanottokahvit urheilukentällä. Järj. Kaatamon kyläyhdistys ry

Uusi Vuosi Helmikuu. La klo Uudenvuoden vastaanottokahvit urheilukentällä. Järj. Kaatamon kyläyhdistys ry Uusi Vuosi 2009 La 31.12. klo 22.30 Uudenvuoden vastaanottokahvit urheilukentällä. Helmikuu Su 1.2.klo 14.00-16.00 Tämän runon ja laulun haluaisin kuulla. Liperin. Vapaa pääsy. Järj. Runo- ja laulumaailma

Lisätiedot

Ferratum-ryhmän Euroopan ja Kansainyhteisön maiden Joulubarometri 2015

Ferratum-ryhmän Euroopan ja Kansainyhteisön maiden Joulubarometri 2015 Ferratum-ryhmän Euroopan ja Kansainyhteisön maiden Joulubarometri 2015 Sivu 2 Joulun rahankulutus suhteessa kotitalouden käytössä oleviin tuloihin Euroopan ja kansainyhteisön maiden kulutus jouluna 2015:

Lisätiedot