Terramedia Oy ja Agraari Oy & KM:n ja KMVETin tekeminen. Maataloustoimittajat ry, Pentti Törmä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Terramedia Oy ja Agraari Oy & KM:n ja KMVETin tekeminen. Maataloustoimittajat ry, 1.12.2014 Pentti Törmä"

Transkriptio

1 Terramedia Oy ja Agraari Oy & KM:n ja KMVETin tekeminen Maataloustoimittajat ry, Pentti Törmä

2 Historian havinaa

3 Käytännön Maamies ja KMVET Käytännön Maamiehen ja KMVETin julkaisijat (= omistajat) ovat ProAgria Keskusten Liitto ry ja Agrologien Liitto ry. Liitot omistavat lehdet puoliksi ja kumpikaan osapuoli ei saa myydä osuuttaan lehdestä ilman toisen osapuolen hyväksyntää. Lehti syntyi vuonna 1951, kun liitot päättivät yhdistää silloiset lehtensä eli Käytännön Maatalouden ja Maamiehen vuoden 1952 alusta. Samalla liitot päättivät ulkoistaa lehdenteon ammattimaiselle lehdenkustantajalle (Valiolehdet Oy, joka oli Yhtyneet Kuvalehdet Oy:n tytäryhtiö). Kustannussopimukset Yhtyneet Kuvalehdet Oy:n kanssa (myöhemmin Otavamedia Oy) olivat kestoltaan 3-5 vuotta. Viimeiseksi jäänyt sopimus oli vuosille Sopimukset perustuivat joko kiinteään kustannussopimusmaksuun, liikevaihtoon perustuvaan kustannussopimusmaksuun tai niiden yhdistelmään. Julkaisijoiden ja kustantajan yhteistyöelin on lehden johtokunta, joka kokoontuu kaksi kertaa vuodessa. Johtokunta on ylin päättävä elin lehden asioissa ja jokaisella osapuolella on yksi ääni.

4 Käytännön Maamies ja KMVET Lehden omistajaliitot irtisanoivat kustannussopimuksen Otavamedian kanssa joulukuussa 2012 (tekninen irtisanominen, koska sopimus olisi jatkunut automaattisesti vuoteen 2014, jos sitä ei olisi irtisanottu). Uuden kustannussopimuksen neuvottelut alkoivat tammikuussa Neuvotteluissa Otavamedia teki kaksi tarjouskierrosta (maaliskuu 2013 ja kesäkuu 2013) mutta liitot hylkäsivät molemmat tarjoukset ja ilmoittivat syyskuun alussa 2013 päättäneensä järjestää lehden kustantamisen uudella tavalla. Lehden omistajat halusivat kustantajan, joka sitoutuu lehtien kehittämiseen ja on lähempänä lehden lukijoita. Lehden omistajat eivät halua itse toimia kustantajana (tai kustannusyhtiön osakkaana). Syksyn 2013 aikana liitot ja Otavamedia sopivat siirtymäjärjestelyistä ja mm. siitä, että lehden toimitus siirtyy ns. vanhoina työntekijöinä uuden kustantajan palvelukseen. Tämä järjestely ei koskenut päätoimittajaa, vaan Pentti Törmän kanssa sovittiin, että hän jatkaa päätoimittajana siihen asti, että viimeinen Otavamedian tekemä KM saadaan valmiiksi.

5 Terramedia Oy Terramedia Oy toimii KM:n ja KMVETin kustantajana alkaen. Terramedian omistavat ja siihen ovat sijoittaneet Pentti Törmä ja joukko suomalaisia maanviljelijöitä ja maatalousalalla toimivia yksityishenkilöitä. Pentti Törmällä yhtiössä äänivalta. Muita osakkaita on 6 kpl. Terramedian hallituksessa 3 viljelijää + Pentti Törmä. Hallituksen puheenjohtajana toimii mv. Jyrki Leppälä Hausjärveltä ja muina jäseninä mv. Matti Kaase Somerolta ja mv. Jari Lahtinen Pöytyältä. Terramedialla ei ole yhtään palkattua työntekijää. Pentti Törmä on toimitusjohtaja oman toimensa ohessa. Terramedia ostaa kaikki palvelut ulkoistettuina. Tärkeimmät yhteistyökumppanit ovat Agraari Oy (lehden sisältö), YAP Solutions Oy (asiakaspalvelu, tilaajapalvelu, tilaajarekisterit, laskutus ja taloushallinto), Aste Helsinki Oy (toimitusjärjestelmät, sivunvalmistus, verkkosivut, digilehti) ja Ceda Oy (Lassi Uotila, mediamyynti ja tapahtumamarkkinointi) ja Hyvät Lehdet Oy (telemarkkinointi).

6 Terramedia Oy Terramedian omistajat päättivät heti yrityksen perustamisvaiheessa, että yritystä laajennetaan yritysostoin, jos sopivia ostokohteita löytyy. Laajentumisen perusteena kolme pääsyytä: 1) Koska yhtiö joutui KM:n ja KMVETin takia luomaan kustantamiseen tarvittavan infrastruktuurin, niin oli liiketaloudellisesti järkevää hakea tälle infralle lisää käyttöä. Infrastruktuuri on myös helposti skaalautuva. 2) Vahva näkemys siitä, että printtiliiketoiminnassa on edelleen mahdollisuuksia pienten ja keskisuurten erikoislehtien kohderyhmissä. Näiden printtiliiketoimintojen ympärille on myös mahdollista kasvattaa digitaalista liiketoimintaa. 3) Media-alalla on paljon pieniä yhtiöitä myynnissä. Useimmat niistä 1-2 lehden kustantajia, joilla ei ole riittävää kriittistä massaa, joten taloudelliset resurssit markkinointiin puuttuvat ja yksikkökustannukset (painaminen ja jakelu) kohoavat suuriksi.

7 Terramedia Oy Terramedia lähti heti keväällä 2014 kartoittamaan pääkaupunkiseudulla toimivia erikoislehtien kustantajia ja niiden halukkuutta yrityksensä myymiseen. Erityisesti haettiin lehtiä, joilla myös muita synergiaetuja Terramedian kanssa (esim. osittain yhteinen mediamyynnin asiakaskunta). Toukokuussa 2014 aloitettiin alustavat neuvottelut kolmen eri yrityksen kanssa. Kahden kanssa neuvottelut lopetettiin, koska ei päästy yksimielisyyteen ehdoista, mutta kolmannen kanssa (Dominova Oy/Egmont Publishing AB) pääsimme yhteisymmärrykseen yrityskaupasta Dominova Oy siirtyi Terramedian omistukseen (100% omistettu tytäryhtiö). Dominova Oy:n päätuote on Venemestari lehti. Näiden lisäksi Dominova julkaisee kolmea luokiteltujen ilmoitusten lehteä (Traktoripörssi, Veteraaniautopörssi ja Kone- ja kuljetuspörssi). Dominova Oy jatkaa itsenäisenä yhtiönä, mutta kaikki back officetoiminnot (tilaaja- ja asiakaspalvelu, tilaajarekisterit, kirjanpito, toimitusjärjestelmät jne) yhdistetään/yhtenäistetään Terramedian kanssa. Terramedia on ilmoittanut jatkavansa laajentumista yritysostoin, jos sopivia kohteita löytyy.

8 Agraari Oy Agraari Oy toimii KM:n ja KMVETin sisällöntuottajana. Agraari Oy:n omistavat KM:n ja KMVETin toimituksen jäsenet tasaosuuksin (16,67 % yhtiöstä/toimituksen työntekijä), mutta Pentti Törmällä on yhtiössä äänivalta. Agraari Oy:llä ja Terramedia Oy:llä viiden vuoden sopimus (ja viiden vuoden jatko-optio) KM-lehtien sisällöntuotannosta ja kustantamisesta. Agraari Oy ostaa sisältöä ulkopuolisilta avustajilta. Ostetun aineiston oikeudet ovat sekä Agraari Oy:llä että Terramedia Oy:llä. Agraari Oy voi myydä palvelujaan myös muille asiakkaille ja Agraari Oy voi toimia myös kustantajana. Maatalousalan toimijat ovat jo ilmaisseet kiinnostuksensa Agraari Oy palveluksia kohtaan.

9 Miksi erillinen kustantajayhtiö ja sisällöntuotantoyhtiö? Riskinhallintaa eli kaikki kustantamisen riskit keskitetty Terramedia Oy:lle. Jos kustantaja kaatuu on kaikki osaaminen olemassa Agraari Oy:ssä eli KM:n ja KMVETin julkaiseminen ei vaarannu. Kahden yhtiön malli mahdollistaa Terramedia Oy:n laajentumisen maatalousalan ulkopuolelle ja Agraari Oy:n laajentumisen maatalousalan sisällä.

10 Mitä tehtiin > Pentti Törmän työsuhde Otavamediaan päättyi Muiden KM:n toimituksen jäsenten työsuhde päättyi ja he siirtyivät ns. vanhoina työntekijöinä Agraari Oy:n palvelukseen Terramedia Oy ja Agraari Oy voitiin perustaa vasta näiden päivämäärien jälkeen ja yhtiöt rekisteröityivät kaupparekisteriin virallisesti vasta tammikuussa Terramedia Oy:ssä ja Agraari Oy:ssä on osakassopimuksen lunastuslausekkeiden avulla varmistettu, että yhtiöiden omistus jää maatalousalalla toimivien henkilöiden ja lehden toimituksen käsiin.

11 Lehtien muutokset KM 14 numeroa -> 12 numeroa eli KM Rakennusmaailmat yhdistettiin ko. kuukauden normaaliin numeroon. Normaali KM ennen 84 sivua -> nyt 100 sivua. Maaliskuun ja marraskuun lehdet tuplapaksuisia eli esim. KM 3/2014 ja 11/2014 olivat 156 sivua. Lukija saa vuonna 2014 enemmän toimituksellisia sivuja kuin KM:n paperin laatua on parannettu ja parannetaan lisää vuonna KMVET 7 numeroa -> 6 numeroa. Erilliset paksummat kannet. Aiemmin 7 nroa a 48 sivua (336 sivua), nyt 6 nro a 60 sivua (360 sivua) Molemmista lehdistä html5-digilehdet & digi-irtonumeromyynti. Tilaushinnat pidettiin vuoden 2013 lopun tasolla, ei edes inflaatiokorotusta. Vuonna 2015 tilaushinnat edelleen ennallaan, mutta lisänä digilehti ja 10 kertaa vuodessa Traktoripörssi (käytettyjen maatalouskoneiden erikoislehti).

12 Kiitos! ja kysyä saa

Tietoja osakkeenomistajille

Tietoja osakkeenomistajille Talentum Oyj Sisällysluettelo Tietoja osakkeenomistajille... 2 Konserniesittely... 3 Keskeiset tapahtumat 2003... 4 Toimitusjohtajan katsaus... 6 Liiketoiminta-alueet... 8 Hallituksen toimintakertomus...

Lisätiedot

Kirjeen on oltava perillä ennen ilmoittautumisajan päättymistä. Mahdolliset valtakirjat pyydetään toimittamaan ennakkoilmoittautumisen

Kirjeen on oltava perillä ennen ilmoittautumisajan päättymistä. Mahdolliset valtakirjat pyydetään toimittamaan ennakkoilmoittautumisen TALENTUM OYJ VUOSIKERTOMUS 2001 TIETOJA OSAKKEEN- OMISTAJILLE OSAKKEET Talentum Oyj:n osake noteerataan Helsingin Pörssin päälistalla. Yhtiöllä on markkinatakaussopimus Nordea Securities Oyj:n kanssa.

Lisätiedot

Vuosilomalain (162/2005) soveltaminen freelance-kääntäjien

Vuosilomalain (162/2005) soveltaminen freelance-kääntäjien TYÖNEUVOSTO LAUSUNTO Nro 1420-06 Mikonkatu 4, PL 34 00023 Valtioneuvosto puh. 09-645 593 14.12.2006 21/2005 Lausunnonpyytäjä: Asia: Työnantaja: Asianosainen: Elinkeinoelämän Keskusliitto ry Vuosilomalain

Lisätiedot

Agrologit lehtialalla Opiskelu kannattaa

Agrologit lehtialalla Opiskelu kannattaa Agrologit lehtialalla Opiskelu kannattaa t ä s s ä n u m e r o s s a AGROLOGIEN LIITTO RY Puheenjohtaja: Kehittämispäällikkö Heikki Kanniainen, Pietarinrinne 6 E, 01800 Klaukkala puh. 0400 282 586 Varapuheenjohtaja:

Lisätiedot

Vuosikertomus 2004 Sisältö Aina Group lyhyesti 3 Keskeisimmät tiedotteet 2004 4 Avainluvut graafisesti 5 Uusi toimintamalli 6 Konsernijohtajan katsaus 8 Liiketoimintakatsaukset Hämeen Sanomat -konserni

Lisätiedot

vastuullinen vastuullinen vastuullinen läheinen läheinen läheinen utelias rohkea yhdistävä yhdistävä vastuullinen rohkea rohkea oppiva oppiva utelias

vastuullinen vastuullinen vastuullinen läheinen läheinen läheinen utelias rohkea yhdistävä yhdistävä vastuullinen rohkea rohkea oppiva oppiva utelias rohkea läheinen oppiva vastuullinen utelias vastuullinen yhdistävä utelias vastuullinen yhdistävä oppiva Vuosikertomus 2013 Keskisuomalainen Oyj rohkea läheinen läheinen yhdistävä oppiva utelias rohkea

Lisätiedot

RVL. Joulurauhaa ja valoisaa Uutta Vuotta! rautatievirkamiesliiton jäsenlehti. Palkitsevaa ay-toimintaa viidellä vuosikymmenellä sivu 6

RVL. Joulurauhaa ja valoisaa Uutta Vuotta! rautatievirkamiesliiton jäsenlehti. Palkitsevaa ay-toimintaa viidellä vuosikymmenellä sivu 6 RAUTATIEVIRKAMIES RVL rautatievirkamiesliiton jäsenlehti 6 2013 Joulurauhaa ja valoisaa Uutta Vuotta! Palkitsevaa ay-toimintaa viidellä vuosikymmenellä sivu 6 Vuodet 1993 2013 RVL:n historiassa sivu 20

Lisätiedot

Tita, Tapiolan tytär Tieto-Tapiola 1974 2004

Tita, Tapiolan tytär Tieto-Tapiola 1974 2004 Tita, Tapiolan tytär Tieto-Tapiola 1974 2004 Seppo Tamminen Veijo Åberg Historiikista lyhentänyt Päivi Hirki Esipuhe Kolmenkymmenen vuoden ikä on tänä päivänä kunnioitettava saavutus IT-palveluyritykselle,

Lisätiedot

Vuosikertomus Elisa Communications

Vuosikertomus Elisa Communications Vuosikertomus Elisa Communications 2001 Oyj Vuosikertomus 2001 Tietoja Tietoja osakkeenomistajille Yhtiökokous Taloudellinen informaatio Elisa Communications Oyj:n vuoden 2002 varsinainen yhtiökokous pidetään

Lisätiedot

HPO-YHTYMÄ VUOSIKERTOMUS 2002

HPO-YHTYMÄ VUOSIKERTOMUS 2002 HPO-YHTYMÄ VUOSIKERTOMUS 2002 H P O - Y H T Y M Ä 2 0 0 2 HPO- YHTYMÄ OYJ HÄMEEN PUHELIN OY HÄMEEN SANOMAT OY TELEKOLMIO OY HÄMEEN TIETOTEKNIIKKAKESKUS OY HÄMEENLINNAN KAUPUNKIUUTISET OY RADIO JANNE OY

Lisätiedot

Vuosikertomus. Keskisuomalainen Oyj

Vuosikertomus. Keskisuomalainen Oyj Vuosikertomus 2014 Keskisuomalainen Oyj KESKISUOMALAINEN-KONSERNI Keskisuomalainen-konserni on valtakunnallisesti merkittävä viestintäkonserni. Konserni toimii Uudellamaalla, Keski-Suomessa, Pohjois-Savossa,

Lisätiedot

Ryhmäliikunnan koulutukset

Ryhmäliikunnan koulutukset 5/2011 H 10. vuosikerta H 9e H ISSN 1458-9648 Hwww.kf-lehti.com Kunnon ammattilehti Ketjuttaako? Medical fitness Kuntosali myynnissä Ryhmäliikunnan koulutukset Kf Professional 4/2011 1 Easier than ever.

Lisätiedot

Ohjeita bisneksen ostajalle

Ohjeita bisneksen ostajalle Ohjeita bisneksen ostajalle Ohjeita yritysostoa suunnitteleville uusille yrittäjille TEM/APAKE 2011 Sisällysluettelo Johdanto...3 Miksi ostaa toimiva bisnes...5 Miten löytää sopiva bisnes ostettavaksi...6-7

Lisätiedot

Kuntien kaukolämpötoiminnan yhtiöittämisselvityksen loppuraportti 6.10.2014

Kuntien kaukolämpötoiminnan yhtiöittämisselvityksen loppuraportti 6.10.2014 Seminaarinkatu 2 87100 KAJAANI 1(30) Kuntien kaukolämpötoiminnan yhtiöittämisselvityksen loppuraportti 6.10.2014 Osoite: Puh/fax Sähköposti: PL 43 (Voudintie 6) 044 781 9310 etunimi.sukunimi@planora.fi

Lisätiedot

ILMOITUSLIITE TÄMÄ JULKAISU ON MEDIAPLANETIN TUOTTAMA TEEMALEHTI ILMOITUSLIITE. Siivouspalvelut ulkoa: Kunnille räätälöityjä, tehostettuja ratkaisuja

ILMOITUSLIITE TÄMÄ JULKAISU ON MEDIAPLANETIN TUOTTAMA TEEMALEHTI ILMOITUSLIITE. Siivouspalvelut ulkoa: Kunnille räätälöityjä, tehostettuja ratkaisuja ILMOITUSLIITE TÄMÄ JULKAISU ON MEDIAPLANETIN TUOTTAMA TEEMALEHTI ILMOITUSLIITE Taloushallinto nyt: PK-yritykset ulkoistavat talousosaamistaan Siivouspalvelut ulkoa: Kunnille räätälöityjä, tehostettuja

Lisätiedot

4 R 2011. Suomalais-Venäläisen kauppakamarin jäsenlehti

4 R 2011. Suomalais-Venäläisen kauppakamarin jäsenlehti 4 R 2011 Vieraana Keskon lakiasiainjohtaja Anne Leppälä-Nilsson Onko matkailu nousemassa prioriteettialojen joukkoon Venäjällä? Suurtapahtumat tuovat mukanaan teitä ja hotelleja Suomalais-Venäläisen kauppakamarin

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysministeriön selvityksiä 2011:9. Valtakunnallinen työpankkikokeilu 2010 TULOKSET, TYÖPANKKIEN TOIMINTA JA KEHITTÄMISEHDOTUKSET

Sosiaali- ja terveysministeriön selvityksiä 2011:9. Valtakunnallinen työpankkikokeilu 2010 TULOKSET, TYÖPANKKIEN TOIMINTA JA KEHITTÄMISEHDOTUKSET Sosiaali- ja terveysministeriön selvityksiä 2011:9 Valtakunnallinen työpankkikokeilu 2010 TULOKSET, TYÖPANKKIEN TOIMINTA JA KEHITTÄMISEHDOTUKSET Helsinki 2011 ISSN-L 1236-2115 ISSN 1797-9897 (verkkojulkaisu)

Lisätiedot

Siikasavontie 1 A 92400 RUUKKI 1(11) SIIKAJOEN KUNTA. Kunnan kaukolämpöliiketoiminnan yhtiöittämisselvitys toukokuu 2014

Siikasavontie 1 A 92400 RUUKKI 1(11) SIIKAJOEN KUNTA. Kunnan kaukolämpöliiketoiminnan yhtiöittämisselvitys toukokuu 2014 SIIKAJOEN KUNTA YHTIÖITTÄMISSELVITYS Siikasavontie 1 A 92400 RUUKKI 1(11) SIIKAJOEN KUNTA Kunnan kaukolämpöliiketoiminnan yhtiöittämisselvitys toukokuu 2014 Laatija: Osoite: Puh/fax Sähköposti: PLANORA

Lisätiedot

JOHTAJUUDEN JA OMISTAJUUDEN MUUTOKSET PERHEYRITYKSESSÄ

JOHTAJUUDEN JA OMISTAJUUDEN MUUTOKSET PERHEYRITYKSESSÄ JOHTAJUUDEN JA OMISTAJUUDEN MUUTOKSET PERHEYRITYKSESSÄ Johtajuuden ja omistajuuden muutokset perheyrityksessä SISÄLLYSLUETTELO ALKUSANAT Jouko Havunen & Jan Sten 2011 1. JOHTAJUUDEN JA OMISTAJUUDEN MUUTOKSET

Lisätiedot

Taloushallinnon ulkoistaminen

Taloushallinnon ulkoistaminen visma.fi/tietopankki Taloushallinnon ulkoistaminen Opas taloushallinnon ulkoistamisen vaihtoehtoja pohtivalle Sisällysluettelo Lukijalle 3 Miksi taloushallinto kannattaa ulkoistaa? 4 Sähköinen taloushallinto

Lisätiedot

Visma Certified Gold Partner GEOTRACK OY. Ulkoistettu taloushallinto mukana yrityksen kasvuvaiheissa. Kansainvälinen Visma lähellä Sinua

Visma Certified Gold Partner GEOTRACK OY. Ulkoistettu taloushallinto mukana yrityksen kasvuvaiheissa. Kansainvälinen Visma lähellä Sinua NRO 2/08 VISMAN ASIAKASLEHTI Kansainvälinen Visma lähellä Sinua Ulkoistettu taloushallinto mukana yrityksen kasvuvaiheissa Visma Nova- ja Visma Econet -koulutukset uudistuvat Visma Certified Gold Partner

Lisätiedot

Esitys markkinaoikeudelle

Esitys markkinaoikeudelle ESITYS Dnro 1198/61/01 JULKINEN VERSIO Markkinaoikeus PL 118 00131 Helsinki Esitys markkinaoikeudelle Esitys kilpailunrikkomusmaksun määräämisestä eräille asfalttialalla toimiville yrityksille kilpailunrajoituslain

Lisätiedot

VERKKOTEHTÄVÄT Yrittäjyyden ja tuotteistamisen perusteet

VERKKOTEHTÄVÄT Yrittäjyyden ja tuotteistamisen perusteet VERKKOTEHTÄVÄT Yrittäjyyden ja tuotteistamisen perusteet Christina Daous Yrittäjyys ja tuotteistaminen (5+5 op) Maaliskuu 2013 SISÄLLYS 1 Yrittäjyysajattelu - sisäinen ja ulkoinen yrittäjyys 1 op 4 2 Yrityksen

Lisätiedot

Kyyjärven Mediamyllärit ry. TOIMINTAKERTOMUS vuodelta 2007

Kyyjärven Mediamyllärit ry. TOIMINTAKERTOMUS vuodelta 2007 Kyyjärven Mediamyllärit ry TOIMINTAKERTOMUS vuodelta 2007 1 Sisällysluettelo 1. Puheenjohtajan katsaus 2 2. Hallitus ja tilintarkastajat 4 3. Yhdistyksen kokoukset 4 4. Jäsenet ja jäsenhankinta 5 5. Henkilöstö

Lisätiedot

Sisältö. 2 Aina Group

Sisältö. 2 Aina Group Aina Group Oyj Vuosikertomus 2005 Sisältö 3 Aina Group lyhyesti 4 Keskeisimmät tiedotteet 2005 5 Avainluvut graafisesti 6 Toimitusjohtajan katsaus 8 Strategia 9 Arvot 10 Medialiiketoiminta 12 ICT-liiketoiminta

Lisätiedot

Ramirentilla on 243 toimipistettä 11 maassa

Ramirentilla on 243 toimipistettä 11 maassa R A M I R E N T I N V U O S I K E R T O M U S 2 0 0 3 Ramirentilla on 243 toimipistettä 11 maassa Ramirentin toimipisteet Euroopassa Suomi 100 Norja 38 Ruotsi 43 Tanska 15 Viro 10 Latvia 9 Liettua 3 Puola

Lisätiedot

LIIKETOIMINTASUUNNITELMA. Janda / Epävirallinen Kanava. Christina Daous

LIIKETOIMINTASUUNNITELMA. Janda / Epävirallinen Kanava. Christina Daous LIIKETOIMINTASUUNNITELMA Janda / Epävirallinen Kanava Christina Daous Yrittäjyys ja tuotteistaminen (10 op) Maaliskuu 2013 SISÄLLYS 1 Liikeidea 4 2 Osaaminen 4 3 Tuotteet ja palvelut 6 4 Asiakkaat ja markkinat

Lisätiedot

Tietoja osakkeenomistajille Konserniesittely 3 Keskeiset tapahtumat 2002 Toimitusjohtajan katsaus

Tietoja osakkeenomistajille Konserniesittely 3 Keskeiset tapahtumat 2002 Toimitusjohtajan katsaus Talentum Oyj Vuosikertomus 2002 Sisällysluettelo Tietoja osakkeenomistajille 2 Konserniesittely 3 Keskeiset tapahtumat 2002 4 Toimitusjohtajan katsaus 6 Liiketoiminta-alueet 8 Hallituksen toimintakertomus

Lisätiedot

Employee Buy Out -käsikirja

Employee Buy Out -käsikirja 1 Employee Buy Out -käsikirja Erkki K Kangas ja Pekka Pättiniemi Erkki K Kangas ja Pekka Pättiniemi 2000 Taitto: Osuuskunta Sataosaajat, Pori Paino: Yliopistopaino, 2000 Esipuhe Osuuskunta Sataosaajat

Lisätiedot

Vuosikertomus. Keskisuomalainen Oyj

Vuosikertomus. Keskisuomalainen Oyj Vuosikertomus 2012 Keskisuomalainen Oyj Tietoa osakkeenomistajille Yhtiökokous Keskisuomalainen Oyj:n yhtiökokous pidetään perjantaina 29.4.2013 Jyväskylän Paviljongissa osoitteessa Messukatu 10, Jyväskylä.

Lisätiedot