Langaton Bluetooth HandsFree-järjestelmä autoon, toimistoon tai kotiin.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Langaton Bluetooth HandsFree-järjestelmä autoon, toimistoon tai kotiin."

Transkriptio

1 Langaton Bluetooth HandsFree-järjestelmä autoon, toimistoon tai kotiin.

2 Tervehdys Onnittelut 1 PRO Bluetooth HandsFree laite hankinnastasi. Tämä käyttöopas kertoo laitteen perustoiminnot. Ohjeet tulee lukea huolellisesti läpi ennen käytön aloittamista.

3 Johdanto 1 PRO Bluetooth HandsFree laite on langattomalla Bluetooth -teknologialla toteutettu kädet vapaana-kommunikaatiolaite. Se on suunniteltu ja valmistettu Bluetooth Core Specification v1.1:n mukaisesti. Tuotteeseen on sisällytetty kaiunpoiston Feedbackin ehkäisemiseksi DSP:n uusin versio (kaiunpoistojärjestelmä). Näiden kahden edistyksellisen teknisen sovelluksen myötä voitaneen 1 PRO Bluetooth HandsFree laittetta kutsua lähes täydelliseksi tuotteeksi. 1 PRO Bluetooth HandsFree laite voidaan liittää kaikkialla matkapuhelimeen, t ietokoneeseen tai mihinkä tahansa muuhun laitteeseen jossa on äänensiirrollisesti tuettuna Bluetooth - kuulokemikrofoni- tai kädet vapaana-profiili. Mikä on Bluetooth? Bluetooth on maailmanlaajuinen sovellus pienikokoiselle, edulliselle ja kantamaltaan lyhyelle (noin 10 metriä) radiosovellukselle joka mahdollistaa kannettavien tietokoneiden, matkapuhelimien sekä muiden mukana kuljetettavien laitteiden liittämisen keskenään ja niiden yhdistämisen internettiin. Sovelluksen on kehittänyt, julkaissut ja markkinoinut Bluetooth Special Interest Group (SIG). SIG on yhtymä joka muodostuu telekommunikaatio-, tietokone-, ja tietoverkkoalan johtavista valmistajista. Sen tehtävänä on kehittää kyseistä teknologiaa ja saattaa sitä markkinoille. SIG:n piiristä löytyvät mm. Ericsson, IBM, Intel, Microsoft, Motorola, Siemens, Samsung, Nokia ja Toshiba, sekä satoja muita yhteistyö- ja alihankkijakumppaneita.

4 Johdanto Bluetooth toimii yhdellä taajuusalueella. Käyttämällä Bluetooth -teknologiaa voidaan saavuttaa 720 bps ~ 1 Mbps -tiedonsiirtonopeus. Bluetooth -tekniikka sisältää täydellisen joukon salaus- ja oikeaksi todennuskoodeja, eli turvallisuus on erittäin korkealla tasolla. Bluetooth perustiedot v1.1 Tämä versio pitää sisällään seuraavat tiedot: RF, BB, LM, L2CAP, RF- COMM, IrDA, sekä muut perustiedot. DSP:n perusperiaatteet: Jotta 1 PRO Bluetooth HandsFree laite toimisi mahdollisimman kaiuttomasti, ilman Feedback kiertoa laite sisältää uusimman version DSP:stä (kaiunpoistojärjestelmä). Lisäksi laitteessa on KAKSI MIKROFONIA joilla tunnistetaan ja poistetaan ympäröivät hälyäänet ja äänestä minimoidaan näin ympäristön melua. Ainoastaan lähettimen läheltä tuleva ääni siirretään vastaanottajalle. Vaikka puhuttaisiin ympäristössä jossa on kova meteli, ei puheääniseen keskusteluun tule häiriötä taustamelusta. Äänensiirto Äänilähde viittaa siihen laitteeseen jonka kautta ääni tulee sisään ja ulos. Tyypillisimpiä äänilähteitä ovat matkapuhelimet ja PC:t.

5 Sisältö Tämä paketti sisältää: 1. Keskusyksikkö Akku (asennettu valmiiksi keskusyksikköön) 3. Kuulokemikrofoni V AC laturi / virta-adapteri V DC tupakansytytin virta-latausjohto 6. Käyttöopas Lisälaitteet saattavat muuttua tuotekehittelystä johtuen. Näitä muutoksia ei ilmoiteta etukäteen.

6 Toiminnalliset osat (1) Kaiutin (2) Puhepainike (3) Äänenvoimakkuus ylös, suuremmaksi (4) Äänenvoimakkuus alas, pienemmäksi (5) Mikrofoni 1 (6) Mikrofoni 2 (7) Yhteysilmaisin kertoo laitteen BT- kytkeytymisestä (8) Yhteensovitus/latausilmaisin Sivulla 6 (9) 12V DC-liitäntä (10) Kuulokeliitäntä (11) Takakiinnike, klipsi (käytetään autossa kiinnitettäessä laite häikäisysuojaan) (12) Akkukotelon kansi (13) Kuulokkeet (sisältyy toimitukseen) (14) 230 V Vaihtovirtalaturi (sisältyy toimitukseen) (15) 12V Tupakansytytinlaturi autokäyttöä varten (sisältyy toimitukseen)

7 Toiminnalliset osat

8 Akku/Lataus Lataa 1 PRO Bluetooth HandsFree laite oikein: 1. Ennen ensimmäistä käyttökertaa tämä laite täytyy ladata 8 tunnin ajan mukana toimitetulla laturilla ( 230 V AC) 2. Laitteesta on suositeltavaa kytkeä virta pois ennen ensimmäistä lata- usta. 3. Älä kytke laitteeseen laturia yli 24 tunnin ajaksi. Latausaika: 1. 1 PRO Bluetooth HandsFree laite edellyttää noin 3-4 tunnin latausaikaa silloin kun laite on pois päältä. Todellinen latausaika riippuu akun varaustasosta. Mitä enemmän latausta on jäljellä, sitä lyhyempi on tarvittava latausaika. 2. Kun laitetta ladataan virransäästötilassa, laite kuluttaa hieman virtaa, jolloin latausaika vastaavasti pitenee. Kokonaislatausaikaan tällä ei kuitenkaan ole suurta merkitystä. 3. Kun laitetta ladataan virran ollessa päällä, on latausaikaa vaikea arvioida ennalta, se riippuu paljon käyttötilanteesta. Akun kapasiteetti: 650 mah Käyttövirta: 1. Virrankulutus suljettuna: 29 μa 2. Virrankulutus säästötilassa: 0 ~ 4.5 ma (riippuu käytettävästä matkapuhelimesta) 3. Normaali käytönaikainen virrankulutus: 150 ~240 ma Huomioi, että akku saavuttaa parhaan varaustason vasta muutaman latauskerran jälkeen. Akku on hyvä kuluttaa mahdollisimman tyhjäksi ennen latausta. Älä jätä tyhjää akkua kylmään autoon koska akku voi jäätyä.

9 Akku/Lataus Kun käytön aikana kuuluu merkkiääni, tai kun ilmaisin vilkkuu punaisena, se tarkoittaa että akku on tyhjä ja se täytyy ladata täyteen. TÄRKEÄÄ: 1. Käytä aina 1 PRO Bluetooth HandsFree laitteelle tarkoitettua laturia. 2. Irrota laturi 230 V AC/DC-virtalähteestä aina kun poistut toimistosta, kotoa tai autosta. Laturia ei saa koskaan jättää pistorasiaan tai tu pakansytytinliitäntään pitkäksi aikaa. Kuinka varmistetaan akkujen (3xAAA) optimaalinen käyttö: Jotta akkujen käyttöikä olisi mahdollisimman pitkä, suosittelemme lataamaan akut aina täyteen niiden ollessa tyhjät. Kunkin akun käyttöikä käsittää noin max 500 latauskertaa. Kun laite on jätetty latauksen jälkeen käyttämättömäksi pitkäksi aikaa, sen lataus täytyy purkaa. Jotta laitteen akut olisivat täysin latautuneet, tulee niitä ladata vähintään 10 tunnin ajan. Kun lataus alkaa, syttyy punainen valo. Tämä valo sammuu kun akut ovat täysin latautuneet.

10 Akku/Lataus Uusia akkuja hankittaessa: Kun akut eivät pidä enää latausta, on niiden käyttöikä loppu. Hanki 1 PRO Bluetooth HandsFree laitteen jälleenmyyjältä oikeanlaiset akut. Takuu ei korvaa vääränlaisista akuista johtuvia laitteen vaurioita. Kuinka akku vaihdetaan: 1. Avaa akkukotelon kansi ristipääruuvimeisselillä. 2. Vedä liitin varovasti irti. Kun asennat uutta akkua, paina sen liitin varovasti paikalleen. Aseta akku paikalleen. Sulje kansi.

11 Akku/Lataus Irrota akkukannen ruuvit tähtipäisellä ruuvimeisselillä ja ota varovasti akku pois paikaltaan. Vedä varovasti akun liitin irti. Aseta sitten 1PRO jälleenmyyjältä hankkimasi oikeanlaisella liittimiellä varustettu akku paikoalleen. Laita akun kansi paikalleen ja kiristä ruuvit. Älä heitä käytettyä Ni-Mh -akkua roskiin vaan toimita se asianmukaiseen SER- keräyspisteeseen. 1PRO maahantuoja One-Pro on SER- kierrätyksen jäsen. VAROITUKSET: 1. Älä koskaan heitä akkua tuleen tai altista sitä kovalle kuumuudelle, sillä akku saattaa räjähtää. 2. Älä koskaan pura laitetta tai käytä erityyppistä/ erimerkkistä akkua. 3. Lataa laite aina sille tarkoitetulla laturilla. 4. Käytettävän latausjännitteen tulee löytyä laturiin merkityltä latausjänniteväliltä. Laturin väärinkäyttö tai vääräntyyppisen laturin käyttö saattaa aiheuttaa laitteen vaurioitumisen tai käyttäjän loukkaantumisen sähköiskun tai palovammojen vuoksi. 5. Lataus tulee tehdä hyvin tuuletetussa tilassa jossa ei ole helposti syttyviä tai räjähtäviä kohteita. 6. Laturi tulee sitä käytettäessä liittää varovasti pistorasiaan. 7. Latauksen aikana laturia tai laitetta ei saa peittää. 8. Kun lataus on valmis, irrota laturi pistorasiasta. 9. Älä vedä johdosta irrottaessasi laturia pistorasiasta. Laturia irroittaes sasi pidä kiinni sen kuoresta ja irrota se varovaisesti. 10. Mikäli havaitset jotain epätavallista tai outoa hajua, lopeta laitteen käyttö ja irrota laturi välittömästi.

12 Akku/Lataus 11. Älä koskaan käytä tai varastoi laitetta sellaisessa tilassa jossa on suuri ilmankosteus tai korkea lämpötila, sillä nämä tekijät saattavat vahingoittaa laitetta. 12. Varmista ettei laite ole tekemisissä minkään nestemäisen aineen kanssa.

13 Käyttöohjeet Yhteensovitus: Ennen 1 PRO Bluetooth HandsFree laitteen käyttöä tulee se sovittaa yhteen Bluetooth -matkapuhelimen (tai muun matkaviestimen) kanssa. Yhteensovitus tapahtuu linkittämällä keskenään kaksi Bluetooth -laitetta niin että ne kykenevät kommunikoimaan keskenään. Yhteensovitus täytyy tehdä vain kerran. Tämän jälkeen aina kun kytket 1 PRO Bluetooth HandsFree laitteen päälle, se kytkeytyy automaattisesti matkapuhelimeesi. Mikäli liität Bluetooth -puhelimeesi toisen Bluetooth -laitteen, täytyy 1 PRO Bluetooth HandsFree laite liittää uudelleen matkapuhelimeen ennen käyttöä. Matkapuhelin valitsee automaattisesti profiilin (kuulokemikrofoni tai kädet vapaana) yhteensovituksen aikana (riippuen puhelinmallista). TÄRKEÄÄ: Ennen yhteensovitusta täytyy kaikkien Bluetooth -laitteiden olla kytkettynä pois päältä. Aloittaessasi 1 PRO Bluetooth HandsFree laitteen ja matkapuhelimen yhteensovittamisen, aseta laitteet noin 0,3 metrin etäisyydelle toisistaan ja varmista ettei lähettyvillä ole WI-Fi -laitteita. 1. Kytke matkapuhelin päälle ja aseta siitä Bluetooth -hakutila päälle (katso ohjeet matkapuhelimen käyttöoppaasta). 2. Paina ja pidä pohjassa (älä siis päästä ylös) vastauspainiketta (2) yli 6 sekunnin ajan kunnes yhteysilmaisin (7) ja yhteensovitus/latausilmaisin (8) vilkkuvat vuoronperään sinisenä ja punaisena. Päästä lopuksi vastauspainike (2) ylös.

14 Käyttöohjeet 3. Matkapuhelin etsii nyt Bluetooth -lisälaitetta (katso lisätietoja matkapuhelimen käyttöoppaasta). Kun 1 PRO Bluetooth HandsFree laite on havaittu, ilmestyy näytölle viesti jossa lukee: Audex Noudata puhelimen käyttöohjeen neuvoja hyväksyäksesi yhteenso vituksen. PIN-koodi on Kun yhteensovitus on valmis, vilkkuu yhteysilmaisin (7) punaisena hitaaseen tahtiin. Asennus: Kun yhteensovitus on tehty, aseta 1 PRO Bluetooth HandsFree laite valittuun paikkaan. Kun sitä käytetään autossa, aseta se häikäisysuojaan ja vedä mikrofoni ulos. Parhaan äänenlaadun varmistamiseksi mikrofonin kahva kannattaa asettaa 45 asteen kulmaan suhteessa pääyksikköön, kasvoja kohti.

15 Käyttöohjeet Kun laitetta käytetään toimistossa tai kotona, se tulee asettaa tasaiselle pinnalle niin että mikrofoni (1) on kohti itseäsi, ja usein on hyvä laittaa jotain pehmeää materiaalia laitteen alle. Nosta mikrofonin varsi ylös. Jotta äänenlaatu olisi mahdollisimman hyvä, aseta mikrofoni 1 (5) niin että se on kohti itseäsi (katso alla oleva kuva) TÄRKEÄÄ! Älä pidä kaiutinta liian kovalla, koska se voi aiheuttaa äänen kiertoa tai vastaanottajan kuuluvuus voi heiketä kaiun vuoksi. 1 PRO Bluetooth HandsFree laitteen kytkeminen PÄÄLLE JA POIS PÄÄLTÄ

16 Käyttöohjeet 1 PRO Bluetooth HandsFree laitteen kytkeminen päälle: Paina puhepainiketta (2) ja pidä sitä pohjassa noin neljän sekunnin ajan kunnes yhteysilmaisin (7) alkaa vilkkumaan sinisenä. Piippausääni (yksi ääntä) kuuluu kaiuttimesta. Päästä painike ylös, 1 PRO Bluetooth HandsFree laite on nyt virransäästötilassa. Jos 1 PRO Bluetooth HandsFree laite on jo sovitettu matkapuhelimesi yhteyteen, paina vastauspainiketta (2) uudestaan, 1 PRO Bluetooth HandsFree laite kytkeytyy automaattisesti matkapuhelimeen. 1 PRO Bluetooth HandsFree laitteen sammutus: Paina puhepainiketta (2) ja pidä sitä pohjassa noin neljän sekunnin ajan kunnes yhteysilmaisin (7) alkaa vilkkumaan punaisena. Piippausääni (kaksi ääntä) kuuluu kaiuttimesta. Päästä painike ylös, 1 PRO Bluetooth HandsFree laite on nyt kytketty pois päältä. Virransäästötila: Sininen merkkivalo vilkkuu harvakseltaan virransäästötilassa. Tarkistaaksesi onko 1 PRO Bluetooth HandsFree laite päällä, täytyy painaa ainoastaan puhepainiketta kerran (2). Jos sininen merkkivalo syttyy välittömästi, laite on päällä. Soittaminen: 1. Varmista että 1 PRO Bluetooth HandsFree laite ja matkapuhelin ovat päällä. 2. Soita matkapuhelimellasi haluamaasi numeroon. Joissain puhelinmal- leissa, kuten Nokian 6210:n kohdalla saattaa valintaääni kuulua. Muissa puhelimissa ei valintaääni ei välttämättä kuulu. 3. Kun puhelinja on auki, voit aloittaa keskustelun 1 PRO Bluetooth HandsFree laitteen kautta.

17 Käyttöohjeet Mikäli matkapuhelimessasi on puheenohjaus, voit käyttää sitä 1 PRO Bluetooth HandsFree laitteen kautta. Äänivalinta tehdään seuraavasti: 1. Varmista että puhelimesi puheohjaus on aktivoituna ja että äänitunnis teet on tallennettu puhelimen muistiin. 2. Paina vastauspainiketta (2) kevyesti (silloin kun puhelulinja ei ole auki). Ääniyhteys muodostetaan. 3. Odota matkapuhelimen lähettämää äänisignaalia. 4. Lausu puhelimen muistiin tallennetun äänitunnuksen tavoin sen henkilön nimi kenelle haluat soittaa. 5. Lue vielä matkapuhelimesi käyttöohjeesta lisätietoja äänivalintatoiminnosta. Puheluun vastaaminen: Kun puhelimesi soi, paina 1 PRO Bluetooth HandsFree laitteen puhepainiketta (2) kevyesti. Puhelun hylkääminen: Kun puhelimesi soi, paina 1 PRO Bluetooth HandsFree laitteen puhepainiketta (2) ja pidä se painettuna pohjaan noin 3 sekunnin ajan (joissain matkapuhelimissa tämä toiminto ei ole tuettuna). Puhelun lopettaminen: Kun linja on auki, paina puhepainiketta (2) lopettaaksesi puhelun.

18 Käyttöohjeet Viimeksi valitun numeron toisto: Paina ja pidä pohjassa äänenvoimakkuuden lisäys- (3) tai vähennyspainiketta (4) kolmen sekunnin ajan (silloin kun puhelulinja ei ole auki). Matkapuhelin soittaa viimeksi valittuun numeroon. Äänenvoimakkuuden säätö: Äänenvoimakkuutta voidaan säätää joko 1 PRO Bluetooth HandsFree laitteesta tai matkapuhelimesta. Paina puhelun aikana joko äänenvoimakkuuden lisäys- (3) tai vähennyspainiketta (4). Älä käytä liian lujalla kaiuttimen ääntä koska se voi aiheuttaa kaikua tai äänen kiertoa kuulijalle. Jos tätä esiintyy, vähennä äänen voimakkuutta. Mikrofonin mykistys: Puhelun aikana mikrofoni voidaan mykistää painamalla noin kolmen sekunnin ajan äänenvoimakkuuden lisäys- (3) tai vähennyspainiketta (4) kunnes kaiuttimesta kuuluu piippaus. Mykistystoiminto on nyt aktivoitu. Kun 1 PRO Bluetooth HandsFree laite on mykistetty, kuuluu ajoittain merkkiääni. Mykistystoiminnon peruminen: Kun mikrofoni on mykistetty, paina äänenvoimakkuden lisäys- (3) tai vähennyspainiketta (4) kolmen sekunnin ajan kunnes kaiuttimesta kuuluu piippaus. Mykistystoiminto on nyt pois päältä ja puhelua voidaan jatkaa normaalisti. Kuulokemikrofonin käyttö: Kuuloketta (13) voidaan käyttää kun halutaan käydä vain kahdenkeskinen keskustelu. Liitä kuuloke kuulokeliitäntään (10). Ääni kuuluu kuulokkeista. Mutta puhuessa täytyy silti käyttää 1 PRO Bluetooth HandsFree laite mikrofoneja 1 (5) ja 2 (5).

19 Yleisimpiä kysymyksiä(vianhaku) 1. K: Mitä tulee tehdä jos 1 PRO Bluetooth HandsFree laite ei kytkeydy päälle? V: Luultavasti akku on tyhjä, lataa se ennen käyttöä. 2. K: Mitä tehdä jos äänenlaatu heikkenee käytön aikana? V1: Jos punainen merkkivalo vilkkuu, on akku tyhjä, lataa se täyteen. V2: Jos punainen merkkivalo ei vilku, saattavat matkapuhelin ja 1 PRO Bluetooth HandsFree laite olla liian kaukana toisistaan, max 10 metriä. Siirrä ne lähemmäs toisiaan. 3. K: Mitä jos toinen osapuoli valittaa kaikumisesta? V: Tarkista että mikrofonin varsi on vedetty ulos. Paras mikrofonin varren ja keskusyksikön välinen kulma on noin 45 astetta. Myöskin kaiuttimen äänen voimakkuus voi olla liian kovalla, vähennä voimakkuutta. 4. K: Mitä jos toinen osapuoli ilmoittaa ettei kuule kunnolla puhetta? V: Katso että olet kohtisuoraan 1 PRO Bluetooth HandsFree laitteen mikrofoniin päin. Mikäli suusi on liian kaukana mikrofo nista tai jos poikkeamakulma on liian suuri, voi kuultava ääni olla liian hiljainen. Asetu mikrofoniin nähden kohtisuoraan. 5. K: Mitä tulee tehdä jos 1 PRO Bluetooth HandsFree laite ei suostu sovittumaan kunnolla matkapuhelimen kanssa yhteen? V: Yhteensovituspainikkeita ei ole painettu tarpeeksi kauaa. Katso lisätietoja tämän käyttöohjeen kohdasta yhteensovitus

20 Yleisimpiä kysymyksiä(vianhaku) 6. K: Äänenvoimakkuutta ei voi säätää matkapuhelimesta, mikä on vikana? V: Jotkin vanhemmat matkapuhelimet eivät tue tätä ominaisuutta. Tällä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä 1 PRO Bluetooth HandsFree laitteen kanssa. 7. K: 1 PRO Bluetooth HandsFree laitteesta ei kuulu merkkiääntä matkapuhelimen soidessa mikä on vikana? V: Tarkista että 1 PRO Bluetooth HandsFree laite on kytketty päälle ja että se on yhteen sovitettu oikealla tavalla matkapuhelimen kanssa.

21 Ohje turvallista ja tehokasta käyttöä varten Lue seuraavat ohjeet huolellisesti ennen 1 PRO Bluetooth HandsFree laitteen käyttöä. Turvallisuusohjeet: * Älä KOSKAAN liitä laitteeseen laturia silloin kun laitteen akku on pois paikaltaan, sillä tämä saattaa vaurioittaa laitteen korjauskelvottomaksi. * Älä koskaan aseta laitetta korvan viereen, sillä laitteen kaiuttimen kova ääni saattaa vaurioittaa kuuloaistia. * Varmista että kuulokkeiden äänenvoimakkuus on sopiva ennen niiden käyttämistä, sillä liian suuri äänenvoimakkuus saattaa vaurioittaa kuuloaistia tai aiheuttaa kiertoa. * Aseta laite aina puhtaaseen tilaan, äläkä varastoi sitä pölyisessä paikassa. * Laitetta ei saa altistaa nestemäisille puhdistusaineille kuten bensiini tai tinneri. * Laitetta ei saa altistaa äärimmäisille lämpötiloille (yli 35 astetta tai alle -5 astetta). Laitetta ei saa myöskään altistaa kosteudelle. * Laitetta kohtaan ei saa kohdistua voimakasta puristusta tai vääntöä. * Mitään vieraita esineitä ei saa päästä laitteen sisään. * Älä altista laitetta suoralle auringonvalolle tai muille lämmönlähteille. * Laitteeseen ei saa päästä mitään nestemäistä ainetta, eikä se saa altistua höyrylle tai suurelle ilmankosteudelle. * Laite tulee säilyttää kaukana avotulesta. * Älä heittele tai väännä laitetta. * Älä maalaa laitetta.

22 Ohje turvallista ja tehokasta käyttöä varten * Älä käytä laitetta ilman erikoislupaa lääketieteellisten laitteiden läheisyydessä. * Älä käytä laitetta sellaisessa paikassa jossa on kiellettyä käyttää radioteknisiä tai langattomia laitteita (kuten esim. lentokoneessa). * Älä käytä laitetta sellaisessa paikassa jossa on räjähdysvaara. * Älä asenna tai käytä laitetta auton airbagin päällä. * Älä yritä koskaan avata tätä laitetta, ainoastaan maahantuojan valtuuttama huoltohenkilöstö saa avata laitteen. Tehokkaan käytön perusasiat: Älä peitä puhepainikkeen yläpuolista aluetta (katso kuvaa) sillä se saattaa vaikuttaa puheäänen laatuun ja lyhentää varaus- ja käyttöaikaa suuremman virrankulutuksen kautta. BT-Antenni

23 Ohje turvallista ja tehokasta käyttöä varten Henkilökohtaiset lääketieteelliset laitteet: Bluetooth -tuote saattaa vaikuttaa sydämentahdistajan tai muiden ihonalaisten lääketieteellisten laitteiden normaaliin toimintaan. Älä aseta 1 PRO Bluetooth HandsFree laitetta tällaisten laitteiden päälle. Aseta 1 PRO Bluetooth HandsFree laite aina sydämentahdistajan sivupuolelle, pitkän etäisyyden päähän. Häiriöt ovat mahdollisia mikäli tahdistajan ja 1 PRO Bluetooth HandsFree laitteen välinen etäisyys on alle 15cm. Mikäli tunnet häiriöitä syntyvän, sulje 1 PRO Bluetooth HandsFree laite välittömästi. Kysy lisäneuvoja sydäntautilääkäriltäsi. Kysy laitteen mahdollisista vaikutuksista muihin lääketieteellisiin laitteisiin kyseisten laitteiden valmistajilta. Lapset: Jotta lapset eivät loukkaisi itseään eivätkä rikkoisi laitetta, tulee laite ja sen lisävarusteet säilyttää lasten ulottumattomissa. Laite ja sen lisävarusteet saattavat sisältää pieniä ja irrotettavissa olevia osia joista saattaa aiheutua tukehtumisvaaraa. Hävitys: Älä hävitä tätä laitetta talousjätteiden mukana. Ota selvää asuinpaikkasi kulutuselektroniikan SER- hävitystä koskevista määräyk- sistä. Laite kuuluu SER- kierrätyksen piiriin. Virtalähde: Vaihtovirtalaturin saa liittää vain sille tarkoitettuun virtalähteeseen. Varmista että liitin on oikealla paikallaan eikä se ole vaurioitunut tai puristuksissa. Muista kytkeä virta pois päältä ennen laitteen puhdistusta välttääksesi sähköiskun. Älä käytä virtalähdettä ulkotiloissa tai muissa kosteissa tiloissa. Älä koskaan vaihda johtoa tai pistoketta. Mikäli pistoke ei sovi virtalähteen liittimeen, pyydä pätevää sähköasentajaa vaihtamaan oikeanlainen pistoke.

24 Rajoitettu takuu Maahantuoja myöntää rajoitetun takuun 1 PRO Bluetooth HandsFree laitteelle ja sen alkuperäisille lisälaitteille (joita tästä lähtien kutsutaan termillä tuote ). Jos laite tarvitsee huoltoa, vie tuote ja lähetä nämä takuuehdot jälleenmyyjällesi. Ota yhteyttä lähimpään jälleenmyyjään tai etsi lisätietoja osoitteesta: Takuuehdot: Mikäli takuuajan sisällä tämä tuote ei toimi normaalikäytössä ja asianmukaisella hoidolla, ja mikäli tämä toimimattomuus johtuu materiaali,- tai valmistusvirheestä, on 1 PRO Bluetooth HandsFree laitteen maahantuojalla päätäntävalta siitä korjataanko laite vai vaihdetaanko se uuteen. Mikäli palautettu tuote todetaan alla olevien takuu ehtojen mukaisesti kuuluvan takuun ulkopuolelle, on maahantuojalla ja sen jälleenmyyjillä oikeus veloittaa matka ja muut käsittely kustannukset. Ehdot: 1. Takuu on voimassa mikäli 1 PRO Bluetooth HandsFree laitteen jälleen myyjälle toimitetaan alkuperäinen ostotodistus takuun voimassaolon todistamiseksi. Tässä tulee näkyä ostopäivä ja tuotteen sarjanumero. Mikäli ostokuittia ei ole tai ostotodistusta on tahrittu tai muuteltu ostohet ken jälkeen, pidättää maahantuoja oikeuden kieltäytyä tarjoamasta ta kuupalveluita. 2. Mikäli maahantuoja korjaa laitteen tai vaihtaa sen uuteen, tuote säilyy joko alkuperäisen takuun piirissä tai takuu on voimassa 30 päivää huollon jälkeen (riippuen siitä kumpi on voimassa kauemmin). Korjaus tai vaihto saattaa sisältää alkuperäisten osien käyttöä vian korjaamiseen. Vaihdettavat komponentit tai osat kuuluvat maahantuojalle. Maahantuoja ei vastaa välittömistä kustannuksista eikä rahdista

25 Rajoitettu takuu 3. Tämän kirjan käyttöohjeiden ja turvallista sekä tehokasta käyttöä koske vien neuvojen vastaisesta käyttötavasta tai muusta väärinkäytöstä kär - sineeseen tuotteeseen ei takuuta sovelleta. Lisäksi takuun piiriin eivät kuulu sellaiset toimintahäiriöt jotka johtuvat onnettomuudesta, ohjel miston tai laitteen komponenttien muuntelusta tai säädöistä, tai esimer kiksi laitteen kostumisesta, kastumisesta tai sähköisestä väärin kytken nästä 5. Mikäli tuotteen avaa jokin muu kuin maahantuojan valtuuttama huolto asiantuntija, ei laitteen mahdollinen vika kuulu takuun piiriin. 6. Muiden kuin 1 PRO Bluetooth HandsFree laitteiden lisälaitteiden aihe uttamat viat eivät kuulu takuun piiriin. 7. Takuu mitätöityy mikäli tuotteen sinetti on rikkoutunut. 8. Ei ole olemassa mitään muuta takuuta, suullista tai kirjallista, kuin tässä kirjallisesti esitetty rajoitettu takuu. Kaikki epäsuorat takuut, sisältäen kaupalliset ja sovellettavissa olevat erikoistarkoituksiin kohdennetut takuut, tulee rajoittua tämän takuun kestoajan alle. Maahantuoja ja sen jälleenmyyjät eivät kanna vastuuta satunnaisista tai toistuvista minkäänlaisista tappioista, sisältäen myöskin liiketaloudelliset tappiot sekä kuljetuksesta johtuvat kulut. Rajoitetulla takuulla ei ole vaikutusta kuluttajan laillisiin oikeuksiin. Eikä se myöskään vaikuta myyjän ja ostajan välillä tehtävässä kauppakirjassa mainittuihin oikeuksiin.

26 Rajoitettu takuu FCC:n (tietoliikennekomission) lausunto. Tämä laite on yhdenmukainen sääntöjen 15 kanssa. Käyttö tapahtuu seuraavien kahden ehdon vallitessa: (1) Laite ei aiheuta vahingollisia häiriöitä, ja (2) laitteen tulee hyväksyä kaikenlaisia häiriöitä, vaikkakin niistä saattaisi aiheutua ei-toivotunlaisia ilmiöitä laitteen toiminnassa. Vaatimustenmukaisuustodistus Laitteen valmistaja Audex Telecom Industrial Co., Ltd. vakuuttaa koko vastuunalaisuutensa kautta että tuote Audex Bluetooth ANYWHERE TM (SPB- 2800) 1 PRO Bluetooth HandsFree laite yhdessä tähän todistukseen liittyvien lisälaitteidensa kanssa on yhdenmukainen asianmukaisten standardien kanssa: EN , EN , ja EN 60950, ja se noudattaa radiolaitteille ja telekommunikointilaitteille annettua direktiiviä 99/5/EC, ja se täyttää EMC-direktiivin 89/336/EEC ehdot, kuten myös matalajännitedirektiivin 73/23/EEC ehdot.

27 Keskusyksikkö Tyyppinro. SPB-2800 Akkujännite 3.6V Akun kapasiteetti 650mAh Jatkuva toiminta-aika 3.5 tuntia (riippuu matkapuhelimesta) Virransäästötilassa 250 tuntia (riippuu matkapuhelimesta) MitatxPxLxK 107 x 70 x 22mm (ilman takaklipsiä) Paino 126.5g Kuori Alumiinia, EPDM muovia Kaiuttimen ulostulo Maks 117dB (hetkellinen) Käyttölämpötila -5 ~ +35 C 23 ~ 95 F Latausaika 3 ~ 4 tuntia 230V laturilla 230 V Vaihtovirtalaturi (koti- tai toimistokäyttöä varten) Käyttöjännite Hz 120VAC 60Hz Ulostulojännite 6VDC 500mA 6VDC 500mA 12V Tupakansytytinlaturi (autokäyttöä varten) Käyttöjännite 12VDC 6VDC 500mA * Tekniset tiedot ja ominaisuudet saattavat muuttua ilman ennakkotiedottamista

28 Muistiinpanoja:

29 Maahantuoja: The best professional level products and services Oy One-Pro Ab

HS-8100 BLUETOOTH CAR KIT Tuotetiedot

HS-8100 BLUETOOTH CAR KIT Tuotetiedot Tuotetiedot Hands free -laite Mikrofoni Lyhyt mikrofoni 1 12 V -liitin 2 Mikrofoniliitäntä 3 Linkkipainike 4 Toiminnon merkkivalo (sininen/punainen) 5 Soittopainike 6 Äänenvoimakkuuden lisääminen (+) Käyttö

Lisätiedot

BT220 HEADSET. Tuotetiedot 1 Varausliitäntä 2 + -painike 3 - -painike 4 Toiminnonosoitin (sininen) 5 Akunosoitin (punainen)

BT220 HEADSET. Tuotetiedot 1 Varausliitäntä 2 + -painike 3 - -painike 4 Toiminnonosoitin (sininen) 5 Akunosoitin (punainen) Tuotetiedot 1 Varausliitäntä 2 + -painike 3 - -painike 4 Toiminnonosoitin (sininen) 5 Akunosoitin (punainen) 6 Korvanappi 7 Mikrofoni 8 Pidike 9 Varauksen osoitin (punainen) 10 Virtavalo (vihreä) Asennus

Lisätiedot

Nokia minikaiuttimet MD /1

Nokia minikaiuttimet MD /1 Nokia minikaiuttimet MD-6 3 5 4 2 9205724/1 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia ja Nokia Connecting People ovat Nokia Oyj:n rekisteröityjä tavaramerkkejä. Johdanto Onnittelut ostoksesi johdosta.

Lisätiedot

Plantronics Explorer 50. Käyttöopas

Plantronics Explorer 50. Käyttöopas Plantronics Explorer 50 Käyttöopas Sisällysluettelo Tervetuloa 3 Pakkauksen sisältö 4 Kuulokkeen osat 5 Käytä turvallisesti! 5 Pariliitoksen muodostaminen ja lataaminen 6 Pariliitoksen muodostaminen 6

Lisätiedot

Touch Memo -laitteen käyttöopas

Touch Memo -laitteen käyttöopas Touch Memo -laitteen käyttöopas Kiitos, että olet ostanut Touch Memo -äänimerkkauslaitteen. Lue tämä käyttöohje huolellisesti läpi ennen laitteen käyttöä ja huomioi varotoimenpiteet. Säilytä käyttöohje

Lisätiedot

C. Painikkeiden toiminnot ja soittimen käyttö 1. Painikkeiden toiminnot

C. Painikkeiden toiminnot ja soittimen käyttö 1. Painikkeiden toiminnot Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. A.VAROITUS Lue turvavaroitukset ennen kuin muutat

Lisätiedot

Plantronics Blackwire C610-M Blackwire C620-M

Plantronics Blackwire C610-M Blackwire C620-M Plantronics Blackwire C610-M Blackwire C60-M KÄYTTÖOPAS TERVETULOA PAKKAUKSEN SISÄLTÖ Tervetuloa Plantronicsin kuuloketuoteperheen pariin. Plantronics tarjoaa laajan tuotevalikoiman, joka kattaa tavoitteiden

Lisätiedot

Nokia Bluetooth Headset BH-202 9251777/1

Nokia Bluetooth Headset BH-202 9251777/1 Nokia Bluetooth Headset BH-202 22 3 1 4 5 7 6 8 9 9251777/1 VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA vakuuttaa täten, että HS-38W-tyyppinen laite on direktiivin 1999/5/EY oleellisten vaatimusten ja sitä koskevien

Lisätiedot

Nokia Bluetooth-HF BH-102 9207247/2

Nokia Bluetooth-HF BH-102 9207247/2 Nokia Bluetooth-HF BH-102 1 2 3 4 45 46 7 8 10 119 9207247/2 VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA vakuuttaa täten, että HS-107Wtyyppinen laite on direktiivin 1999/5/EY oleellisten vaatimusten ja sitä koskevien

Lisätiedot

TG7200_7220NE(fi-fi)_QG.fm Page 1 Wednesday, July 25, 2007 4:57 PM. Koukku (220 240 V, 50 Hz) (KX-TG7202/KX-TG7203/KX-TG7222) Koukut

TG7200_7220NE(fi-fi)_QG.fm Page 1 Wednesday, July 25, 2007 4:57 PM. Koukku (220 240 V, 50 Hz) (KX-TG7202/KX-TG7203/KX-TG7222) Koukut TG7200_7220NE(fi-fi)_QG.fm Page 1 Wednesday, July 25, 2007 4:57 PM Pikaopas Digitaalinen langaton puhelin Malli KX-TG7200NE/KX-TG7202NE KX-TG7203NE Digitaalinen langaton vastaajapuhelin Malli KX-TG7222NE

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 Lue käyttöohje ennen lämmittimen käyttöönottoa Käytä lämmitintä ainoastaan käyttöohjeiden mukaisesti. Muu käyttö voi aiheuttaa tulipalon, sähköiskun

Lisätiedot

Nokia langaton audioyhteyslaite AD-42W 9247810/1

Nokia langaton audioyhteyslaite AD-42W 9247810/1 Nokia langaton audioyhteyslaite AD-42W 9247810/1 VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote AD-42W noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY määräyksiä. Vaatimustenmukaisuusilmoituksesta

Lisätiedot

HP:n UC-kaiutinpuhelin. Käyttöopas

HP:n UC-kaiutinpuhelin. Käyttöopas HP:n UC-kaiutinpuhelin Käyttöopas Copyright 2014, 2015 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bluetooth on omistajansa tavaramerkki, jota Hewlett-Packard Company käyttää lisenssillä. Windows on Microsoftyritysryhmän

Lisätiedot

Plantronics Blackwire C610 Blackwire C620

Plantronics Blackwire C610 Blackwire C620 Plantronics Blackwire C610 Blackwire C60 KÄYTTÖOPAS TERVETULOA Tervetuloa Plantronicsin kuuloketuoteperheen pariin. Plantronics tarjoaa laajan tuotevalikoiman, joka kattaa tavoitteiden ja liiketoiminnan

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä.

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI NÄMÄ OHJEET TULEE LUKEA HUOLELLA JA SÄILYTTÄÄ MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. TÄRKEÄT

Lisätiedot

Cosmetal ProStream käyttöohjeet

Cosmetal ProStream käyttöohjeet 19.1.2017 Cosmetal ProStream käyttöohjeet 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Perustiedot 1.1 Turvallisuusohjeet s. 3 1.2 Tekniset tiedot s. 3 2. Laitteen käyttö s. 4 2.1 Käyttöpaneeli s. 4 2.2 Virtakytkin ja energiansäästötila

Lisätiedot

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje Vakuumilaiteen saa asentaa ja sitä käyttää kerrallaan vain yksi henkilö. Sitä ei ole suunniteltu monelle yhtäaikaiselle käyttäjälle. Laitteen osat 1. Virtajohto

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. NOKIA HDW-2

Käyttöoppaasi. NOKIA HDW-2 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle NOKIA HDW-2. Löydät kysymyksiisi vastaukset NOKIA HDW-2 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

Käyttöohje XKM RS232. fi-fi

Käyttöohje XKM RS232. fi-fi Käyttöohje XKM RS232 fi-fi Lue ehdottomasti tämä käyttöohje ennen laitteen asennusta ja käyttöönottoa. Perehtymällä käyttöohjeeseen vältät mahdolliset vahingot ja laitteesi rikkoontumisen. M.-Nr. 07 700

Lisätiedot

Langattomasti ladattava Nokia Luna (BH-220) -käyttöohje

Langattomasti ladattava Nokia Luna (BH-220) -käyttöohje Langattomasti ladattava Nokia Luna (BH-220) -käyttöohje 1.0. painos 2 Johdanto Tietoja kuulokkeesta Nokia Luna Bluetooth Headset kuulokkeella voit hallita puheluja myös käyttäessäsi kahta puhelinta samanaikaisesti.

Lisätiedot

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa. CD290 CD295. Pikaopas. 1 Liitä 2 pääset alkuun 3 Käyttö

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa.  CD290 CD295. Pikaopas. 1 Liitä 2 pääset alkuun 3 Käyttö Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa www.philips.com/welcome CD290 CD295 Pikaopas 1 Liitä 2 pääset alkuun 3 Käyttö Pakkauksen sisältö Tukiasema (CD295) Tukiasema (CD290) Laturi* Verkkolaite*

Lisätiedot

testo 460 Käyttöohje

testo 460 Käyttöohje testo 460 Käyttöohje FIN 2 Pikaohje testo 460 Pikaohje testo 460 1 Suojakansi: käyttöasento 2 Sensori 3 Näyttö 4 Toimintonäppäimet 5 Paristokotelo (laitteen takana) Perusasetukset Laite sammutettuna >

Lisätiedot

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580IUP Käyttöopas Suomi 3 2 1 4 5 6 7 8 9 14 13 12 11 10 15 16 Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. Suomi 1. Virta päälle/pois

Lisätiedot

Langattoman HF:n (HS-11W) käyttöohje painos

Langattoman HF:n (HS-11W) käyttöohje painos Langattoman HF:n (HS-11W) käyttöohje 9235346 1. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA CORPORATION ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote HS-11W noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY määräyksiä.

Lisätiedot

DUALSHOCK 3-latausalusta Käyttöopas

DUALSHOCK 3-latausalusta Käyttöopas FI DUALSHOCK 3-latausalusta Käyttöopas CECH-ZDC1E Varotoimet Lue tämä käyttöopas huolellisesti ennen tuotteen käyttämistä ja säilytä ohjeet myöhempää käyttöä varten. Lue myös PlayStation 3-järjestelmää

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS DIGIOHM 40

KÄYTTÖOPAS DIGIOHM 40 KÄYTTÖOPAS DIGIOHM 40 1. JOHDANTO 1.1. Turvallisuus Lue tämä käyttöopas huolellisesti läpi ja noudata sen sisältämiä ohjeita. Muuten mittarin käyttö voi olla vaarallista käyttäjälle ja mittari voi vahingoittua.

Lisätiedot

Nokia FM-lähetin CA-300 9203671/1

Nokia FM-lähetin CA-300 9203671/1 Nokia FM-lähetin CA-300 6 3 5 7 9203671/1 VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj vakuuttaa täten, että CA-119- tyyppinen laite on direktiivin 1999/5/EY oleellisten vaatimusten ja sitä koskevien direktiivin

Lisätiedot

Jos sinulla on kysyttävää 10. Vastaanotin toimi.

Jos sinulla on kysyttävää 10. Vastaanotin toimi. Tärkeät turvallisuustiedot ennen käyttöönottoa 1 Onnea uuden Langattoman Baby Guardin johdosta. Ennen kuin otat langattoman Baby Guardin käyttöösi, lue kaikki turvallisuus- ja käyttööhjeet huolellisesti,

Lisätiedot

LoopHEAR 101. Palvelupistesilmukka. Käyttöohje

LoopHEAR 101. Palvelupistesilmukka. Käyttöohje LoopHEAR 101 Palvelupistesilmukka Käyttöohje 1 Kiitos, kun ostit LoopHEAR palvelupistesilmukan. Tätä silmukkaa voidaan käyttää monissa eri tilanteissa sekä julkisissa että yksityisissä tiloissa. Tätä silmukkaa

Lisätiedot

BNP sähkölämmitin ohje 01/2015 sivu 1/6

BNP sähkölämmitin ohje 01/2015 sivu 1/6 BNP sähkölämmitin ohje 01/2015 sivu 1/6 BNP-sähkölämmitin Takuutodistus Arvoisa asiakkaamme, Ostamasi tuote täyttää korkeat esteettiset ja käytännön vaatimukset. Olemme ottaneet tuotteen suunnittelussa

Lisätiedot

Sight Fighter Digital -peliohjain

Sight Fighter Digital -peliohjain Sight Fighter Digital -peliohjain Käyttäjän opas Versio 1.0 Tekijänoikeustiedot Tämän julkaisun osia ei saa ilman valmistajan kirjallista lupaa kopioida tai siirtää sähköisesti tai mekaanisesti, valokopioimalla,

Lisätiedot

Nokia Bluetooth-HF BH-601 Käyttöohje

Nokia Bluetooth-HF BH-601 Käyttöohje Nokia Bluetooth-HF BH-601 Käyttöohje VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote HS-34W noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY määräyksiä. Vaatimustenmukaisuusilmoituksesta

Lisätiedot

Quha Zono. Käyttöohje

Quha Zono. Käyttöohje Quha Zono Käyttöohje 2 Virtakytkin/ merkkivalo USB-portti Kiinnitysura Tervetuloa käyttämään Quha Zono -hiiriohjainta! Tämä käyttöohje kertoo tuotteen ominaisuuksista ja opastaa laitteen käyttöön. Lue

Lisätiedot

Tämä Parrot Minikit + käyttöohje on tehty helpottamaan laitteesi käyttöönottoa. Lisää tietoa laitteesta ja sen käytöstä löytyy www.parrot.com.

Tämä Parrot Minikit + käyttöohje on tehty helpottamaan laitteesi käyttöönottoa. Lisää tietoa laitteesta ja sen käytöstä löytyy www.parrot.com. Pikakäyttöohje Ennen aloittamista Tietoja käyttöohjeesta Vähentääksemme turhaa paperinkulutusta Parrot Minikit + käyttöohje julkaistaan painetun version sijaan verkossa. Löytät kaikkien valmistamiemme

Lisätiedot

Plantronics Explorer 10. Käyttöopas

Plantronics Explorer 10. Käyttöopas Plantronics Explorer 10 Käyttöopas Sisällysluettelo Tervetuloa 3 Pakkauksen sisältö 4 Kuulokkeen osat 5 Käytä turvallisesti! 5 Pariliitoksen muodostaminen ja lataaminen 6 Pariliitoksen muodostaminen 6

Lisätiedot

Kiintolevyaseman kiinnityskannatin Käyttöopas

Kiintolevyaseman kiinnityskannatin Käyttöopas Kiintolevyaseman kiinnityskannatin Käyttöopas CECH-ZCD1 7020229 Yhteensopiva laitteisto PlayStation 3-järjestelmä (CECH-400x-sarja) Varotoimet Lue tämä käyttöopas ja PlayStation 3-käyttöopas ennen tuotteen

Lisätiedot

4 Port USB Hub 4 PORT USB HUB. Käyttöohje. Versio 1.0

4 Port USB Hub 4 PORT USB HUB. Käyttöohje. Versio 1.0 4 PORT USB HUB Käyttöohje Versio 1.0 Sydämelliset kiitoksemme Kiitämme Sinua tämän Trust-valikoiman tuotteen hankkimisesta. Toivotamme Sinulle paljon iloa sen käytöstä. Lue tämä käyttöohje huolellisesti

Lisätiedot

DEU EN FRA Käyttöohje TANEO SAR(K)L 12/24/36 (A)R. Järjestelmävalaisin

DEU EN FRA Käyttöohje TANEO SAR(K)L 12/24/36 (A)R. Järjestelmävalaisin DEU EN FRA Käyttöohje TANEO SAR(K)L 12/24/36 (A)R Järjestelmävalaisin Turvallisuus fin EN 1 Turvallisuus Valaisin on suunniteltu viimeisintä tekniikkaa hyväksi käyttäen Valmistettu ja testattu erittäin

Lisätiedot

Lithiumakun oikeanlainen käyttö ja säilytys.

Lithiumakun oikeanlainen käyttö ja säilytys. Lithiumakun oikeanlainen käyttö ja säilytys. Laadukas Lithiumakku on turvallinen ja pitkäikäinen, kun sitä käytetään ja säilytetään oikein. Oikeanlaisella käytöllä ja säilytyksellä akun käyttöikää voi

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. NOKIA BH-900

Käyttöoppaasi. NOKIA BH-900 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Langattoman Nokia AD-5B -äänisovittimen käyttöohje. 9230632 1. painos

Langattoman Nokia AD-5B -äänisovittimen käyttöohje. 9230632 1. painos Langattoman Nokia AD-5B -äänisovittimen käyttöohje 9230632 1. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote AD-5B noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY

Lisätiedot

DENVER SBT-10BLACK. Bluetooth Selfie -tuki

DENVER SBT-10BLACK. Bluetooth Selfie -tuki DENVER SBT-10BLACK Bluetooth Selfie -tuki Lue nämä ohjeet huolellisesti ennen käyttöä ja säilytä ne tulevaa tarvetta varten. Vastuuvapaalauseke Denver Electronics A/S ei missään olosuhteissa hyväksy vastuuta

Lisätiedot

WIQ-10024 MK2 WIQ-10024 MK2. Pikaopas

WIQ-10024 MK2 WIQ-10024 MK2. Pikaopas WIQ-10024 MK2 WIQ-10024 MK2 Pikaopas 1 1. Tärkeitä turvallisuutta ja käsittelyä koskevia tietoja - Tämä tuote sopii käytettäväksi ei-trooppisilla alueilla alle 2000 metrin korkeudella merenpinnasta, mikä

Lisätiedot

Versio 5 FIN 06-2015 ROHS. Sähkönumero 71 660 10. teknisen tukkukaupan asiantuntija

Versio 5 FIN 06-2015 ROHS. Sähkönumero 71 660 10. teknisen tukkukaupan asiantuntija Asennus- ja käyttöohje vuoto- ja kosteushälytin Vahinkovakuutusyhtiöiden hyväksymä 2 ROHS Vakuutusyhtiöt suosittavat sekä voivat antaa maksu- tai muita etuja. Sähkönumero 71 660 10 teknisen tukkukaupan

Lisätiedot

Osat. Flare R. Mikro-USB-johto. Quick Connect -kiinnike

Osat. Flare R. Mikro-USB-johto. Quick Connect -kiinnike Tervetuloa. Osat Flare R Mikro-USB-johto Quick Connect -kiinnike Bikeurope BV / Trek Benelux Ceintuurbaan 2-20C 3847 LG Harderwijk Alankomaat Puhelin: +31 (0) 33 4500600 (BLX) Osoite (Yhdysvallat): 801

Lisätiedot

Nokia Bluetooth-HF BH-703 Käyttöohje. 9207482 1. painos / FI

Nokia Bluetooth-HF BH-703 Käyttöohje. 9207482 1. painos / FI Nokia Bluetooth-HF BH-703 Käyttöohje 9207482 1. painos / FI VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj vakuuttaa täten, että HS-106W-tyyppinen laite on direktiivin 1999/5/EY oleellisten vaatimusten ja sitä

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

TIMCO X w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje

TIMCO X w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje TIMCO X10 1000w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje LUE TÄMÄ OHJE HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ JA NOUDATA OHJEITA TARKASTI! TIMCO moottorinlämmitin on suunniteltu moottoriajoneuvojen moottorin

Lisätiedot

Plantronics M70. -M90 sarja. Käyttöopas

Plantronics M70. -M90 sarja. Käyttöopas Plantronics M70 -M90 sarja - Käyttöopas Sisällysluettelo Tervetuloa 3 Pakkauksen sisältö* 4 Kielen valitseminen 5 Pariliitoksen muodostaminen 6 Kuulokkeen osat 7 Käytä turvallisesti! 7 Hallinta 8 Puheluun

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE CD/MP3-SOITIN FM-RADIOLLA JA USB-LUKIJALLA

KÄYTTÖOHJE CD/MP3-SOITIN FM-RADIOLLA JA USB-LUKIJALLA Finnish KÄYTTÖOHJE CD/MP3-SOITIN FM-RADIOLLA JA USB-LUKIJALLA Lue nämä ohjeet ja noudata niitä ennen kuin käytät laitetta. SOITTIMEN YLEISKATSAUS 1 2 3 10 8 4 5 6 9 7 11 12 13 14 15 16 17 18 15 19 20 SÄÄTIMIEN

Lisätiedot

Käyttöohje. Tasapainolauta

Käyttöohje. Tasapainolauta Käyttöohje Tasapainolauta Kiitos kun ostit tasapainolaudan.! VAROITUS! Opettele ajamaan laitteella turvallisesti, huomioi muu liikenne ja säännöt. Käytä lisäksi säädösten mukaisia turvavarusteita. Älä

Lisätiedot

Malli: NF2500G / NF5000G

Malli: NF2500G / NF5000G Malli: NF2500G / NF5000G Käyttöohje FI 3 251-091124 1 FI Sisältö Tärkeitä ohjeita 3 Pakkauksesta purkaminen ja asennus 3 Sähköiset liitännät 4 Laitteen käynnistäminen, valo ja lukko 4 Termostaatti 5 Sulatus

Lisätiedot

Windows. Valmistelut. Windows

Windows. Valmistelut. Windows Laiteohjelman päivittäminen vaihdettavalla objektiivilla varustetuille edistyksellisille Nikon 1 -kameroille, 1 NIKKOR -objektiiveille ja Nikon 1 -lisävarusteille Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen.

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS Plantronics VoYaGEr 510-UsB BLUETOOTH -kuulokejärjestelmä 0 0 0

KÄYTTÖOPAS Plantronics VoYaGEr 510-UsB BLUETOOTH -kuulokejärjestelmä 0 0 0 KÄYTTÖOPAS Plantronics VOYAGER 510-USB BLUETOOTH -kuulokejärjestelmä 0 0 0 TERVETULOA Tässä käyttöoppaassa on ohjeita Plantronics Voyager 510- ja USB Bluetooth -kuulokkeiden asetusten määrittämisestä ja

Lisätiedot

JABRA move Wireless. Käyttöopas. jabra.com/movewireless

JABRA move Wireless. Käyttöopas. jabra.com/movewireless JABRA move Wireless Käyttöopas jabra.com/movewireless 1. tervetuloa...3 2. toimitussisältö... 4 3. kuinka käytät...5 3.1 Korkeuden säätö 4. lataaminen... 6 4.1 Akun tila 5. kuinka kytket...7 5.1 Bluetoothin

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Rekisteröi tuote, voit käyttää tukipalvelua osoitteessa. SBA1610. Käyttöopas

Rekisteröi tuote, voit käyttää tukipalvelua osoitteessa.  SBA1610. Käyttöopas Rekisteröi tuote, voit käyttää tukipalvelua osoitteessa www.philips.com/welcome SBA1610 Käyttöopas a b c d 1 Tärkeää Turvallisuus Vakava varoitus Tuotteen päälle ei saa roiskua vettä tai muita nesteitä,

Lisätiedot

Nokia Display Headset (HS-6) -laitteen käyttöohje. 9232425 1. painos

Nokia Display Headset (HS-6) -laitteen käyttöohje. 9232425 1. painos Nokia Display Headset (HS-6) -laitteen käyttöohje 9232425 1. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote HS-6 noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY

Lisätiedot

DNA Prepaid WLAN Mokkula

DNA Prepaid WLAN Mokkula DNA Prepaid WLAN Mokkula Mokkula käyttää normaalikokoista / suurempaa SIM-korttia. Irrota SIM-kortti kokonaisena ja laita se Mokkulaan alla olevan kuvan mukaisesti. Jos irrotat vahingossa pienemmän SIM-kortin,

Lisätiedot

Aurinko-R10 asennus ja käyttöohje

Aurinko-R10 asennus ja käyttöohje EI NÄIN ESIM NÄIN Aurinko-R10 Aurinkopaneelin asennus ja kytkentä Asenna aurinkopaneeli avoimelle paikalle kohti etelää (välillä itä länsi) ja kallista kohti keskipäivän aurinkoa. Tuoton kannalta 25..

Lisätiedot

Nokia Sport-HF (HS-29 ja AD-45) 9250253/1

Nokia Sport-HF (HS-29 ja AD-45) 9250253/1 Nokia Sport-HF (HS-29 ja AD-45) 9250253/1 VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuotteet HS-29 ja AD-45 noudattavat Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY määräyksiä.

Lisätiedot

Telecrane F25 Käyttö-ohje

Telecrane F25 Käyttö-ohje 1 Telecrane F25 Käyttö-ohje Sisällysluettelo - F25 Takuu & turvallisuusohjeet 3 - Käytössä huomioitavaa 4 - Käyttö 6 - Lähettimen paristot ja vastaanottimen virtalähde 7 - Tarkastus ja vianetsintä 8 -

Lisätiedot

Bluetooth-kaiutin KÄYTTÄJÄN OPAS BTL-60

Bluetooth-kaiutin KÄYTTÄJÄN OPAS BTL-60 Käyttöohje Bluetooth-kaiutin KÄYTTÄJÄN OPAS BTL-60 Kaiutin on aina vakioasetuksena Bluetooth-tilassa, kun kytket sen päälle. Voit helposti muodostaa parin Bluetooth-toiminnolla varustetun älypuhelimen

Lisätiedot

Malli ZB06-25A LUE KAIKKI KÄYTTÖOHJEET ENNEN PÖLYNIMURIN KÄYTTÖÄ. KÄYTÄ VAIN OHJEIDEN MUKAISESTI.

Malli ZB06-25A LUE KAIKKI KÄYTTÖOHJEET ENNEN PÖLYNIMURIN KÄYTTÖÄ. KÄYTÄ VAIN OHJEIDEN MUKAISESTI. Malli ZB06-25A T Ä R K E Ä Ä T U R V A L L I S U U S T I E T O A LUE KAIKKI KÄYTTÖOHJEET ENNEN PÖLYNIMURIN KÄYTTÖÄ. KÄYTÄ VAIN OHJEIDEN MUKAISESTI. KÄYTTÖOHJE SISÄLTÖ TÄRKEITÄ TURVATOIMIA... 1-3 MUISTIINPANOJA:

Lisätiedot

TAQ-10123 FINNISH / SUOMI

TAQ-10123 FINNISH / SUOMI TAQ-10123 Tärkeitä turvallisuustietoja HUOMAUTUS: Lue turvallisuustiedot huolellisesti, ennen kuin käytät tätä tablettitietokonetta. 1. Laitteelle EN55020 tehdyssä elektrostaattista sähkönpurkausta (ESD)

Lisätiedot

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1 Lue käyttö- ja asennusohjeet huolellisesti. Niitä noudattamalla varmistat laitteellesi pitkän käyttöiän ja luotettavantoiminnan. Kospel Oy pidättää oikeuden tehdä pieniä muutoksia laitteen rakenteeseen

Lisätiedot

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje Tuotteen ominaisuudet 2 tehotasoa 800W/1200W PTC-lämpöelementti Alhainen melutaso Kaksinkertainen ylikuumenemissuoja Kaatumissuoja Irroitettava ilmansuodatin

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. PIONEER AVIC-S1 http://fi.yourpdfguides.com/dref/1236045

Käyttöoppaasi. PIONEER AVIC-S1 http://fi.yourpdfguides.com/dref/1236045 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle PIONEER AVIC-S1. Löydät kysymyksiisi vastaukset PIONEER AVIC-S1 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

DICENTIS Konferenssijärjestelmä

DICENTIS Konferenssijärjestelmä DICENTIS Konferenssijärjestelmä fi Käyttöopas DICENTIS Sisällysluettelo fi 3 Sisällysluettelo 1 Turvallisuus 4 2 Tietoja tästä käyttöoppaasta 5 2.1 Kohdeyleisö 5 2.2 Tekijänoikeus ja vastuuvapautuslauseke

Lisätiedot

Pikaopas BFH-11 Lue tämä käyttöopas huolellisesti ennen tuotteen käyttämistä.

Pikaopas BFH-11  Lue tämä käyttöopas huolellisesti ennen tuotteen käyttämistä. Pikaopas BFH-11 WWW.DENVER-ELECTRONICS.COM Lue tämä käyttöopas huolellisesti ennen tuotteen käyttämistä. Lataa aktiivisuusranneketta 30 minuuttia ennen käyttöä. Älypuhelimen vähimmäisvaatimukset IOS 7.1

Lisätiedot

- 4 - - 5 - kytkemisestä päälle (eikä 30 sekunnin kuluessa, jolloin se etsii GSMsignaalia).

- 4 - - 5 - kytkemisestä päälle (eikä 30 sekunnin kuluessa, jolloin se etsii GSMsignaalia). kytkemisestä päälle (eikä 30 sekunnin kuluessa, jolloin se etsii GSMsignaalia). 4.4 Merkkivalojen tila A. GSM merkkivalo (Sininen): Tietoliikennesignaalin merkkivalo. Kun laite on yhdistetty GSM verkkoon,

Lisätiedot

DENVER CR-918BLACK FINNISH TOIMINNOT JA OHJAIMET

DENVER CR-918BLACK FINNISH TOIMINNOT JA OHJAIMET DENVER CR-918BLACK FINNISH TOIMINNOT JA OHJAIMET 14 15 1. /VIRITÄ - 2. AJAN ASETTAMINEN MUISTI/MUISTI+ 3. TORKKU /LEPO 4. PÄÄLLE/POIS 5. / VIRITÄ + 6. ÄÄNENVOIMAKKUUS PIENENNÄ - /HERÄTYS 1 PÄÄLLE/POIS

Lisätiedot

DEUTSCH. Silent 41 8211-3453-03

DEUTSCH. Silent 41 8211-3453-03 DEUTSCH D Silent 41 8211-3453-03 S SVENSKA R 1 1 R O P 2 2 3 L M M L 3 5 I J K 4 4 K J I N 1. 2 230 V 2 2. 3. 4 SVENSKA S ABC 4. 5. 6. 7. 8. 9. 36 mm 19 mm 10. 11. 5 FI SUOMI SYMBOLIT Koneessa on seuraavat

Lisätiedot

STIHL AK 10, 20, 30. Turvallisuusohjeet

STIHL AK 10, 20, 30. Turvallisuusohjeet { STIHL AK 10, 20, 30 Turvallisuusohjeet suomi Sisällysluettelo Alkuperäisen käyttöohjeen käännös Painettu kloorittomalle paperille. Painovärit sisältävät kasviöljyjä, paperi on kierrätyskelpoista. 1

Lisätiedot

Nokia Bluetooth Headset BH /1

Nokia Bluetooth Headset BH /1 Nokia Bluetooth Headset BH-301 2 7 1 3 4 5 6 8 9251893/1 9 1 10 VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA vakuuttaa täten, että HS-51Wtyyppinen laite on direktiivin 1999/5/EY oleellisten vaatimusten ja sitä koskevien

Lisätiedot

Puhelimeen tutustuminen

Puhelimeen tutustuminen Puhelimeen tutustuminen Kiitos, että valitsit HUAWEI-älypuhelimen. Tutustutaan aluksi muutamaan perusasiaan. Kytke puhelimen virta painamalla virtapainiketta yhtäjaksoisesti. Kun puhelimen virta on kytketty,

Lisätiedot

Aina apuna. Rekisteröi tuote, voit käyttää tukipalvelua osoitteessa BT100. Kysy. Philipsiltä. Käyttöopas

Aina apuna. Rekisteröi tuote, voit käyttää tukipalvelua osoitteessa  BT100. Kysy. Philipsiltä. Käyttöopas Aina apuna Rekisteröi tuote, voit käyttää tukipalvelua osoitteessa www.philips.com/support BT100 Kysy Philipsiltä Käyttöopas Sisällysluettelo 1 Tärkeää 2 Turvallisuus 2 Huomautus 3 2 Kannettava kaiutin

Lisätiedot

Powerware 5110 UPS Käyttöohje

Powerware 5110 UPS Käyttöohje Powerware 5110 UPS 2005 Eaton Corporation Tämän julkaisun materiaali on valmistajan omaisuutta ja sen osittainenkin kopiointi ilman lupaa on kielletty tekijänoikeuslain nojalla. Sisältö on pyritty saamaan

Lisätiedot

2 Käynnistä tietokone. MI-4550Xp WIRELESS OPTICAL MINI MOUSE. Tuotetiedot A B C

2 Käynnistä tietokone. MI-4550Xp WIRELESS OPTICAL MINI MOUSE. Tuotetiedot A B C Tuotetiedot J A B C E F H K D Hiiri A: Vierityskiekko ja kolmas painike (automaattinen vieritys painamalla) Vierityskiekon alapuolella: Pariston virta vähissä -valo (vilkkuu) B: Kakkospainike C: Ykköspainike

Lisätiedot

838E Hands Free Varashälytin

838E Hands Free Varashälytin 838E Hands Free Varashälytin Huom! - Järjestelmän saa asentaa vain ammattilainen. - Älä anna laitteen tai vastaanottimen kastua. - Lue käyttöohje kokonaan ennen laitteen asennusta. - Tämän laitteen tarkoitus

Lisätiedot

1. Käytä aina silmä-, kuulo- ja hengityssuojaimia. Kiinnitä aina laitteeseen pölynimuri vähentääksesi koneen ulkopuolelle pääsevän pölyn määrää.

1. Käytä aina silmä-, kuulo- ja hengityssuojaimia. Kiinnitä aina laitteeseen pölynimuri vähentääksesi koneen ulkopuolelle pääsevän pölyn määrää. 32 SKATEPAL PRO 3 PAKKAUKSEN PURKU JA ASENTAMINEN 1. Aseta kone vakaalle pöydälle 80 100 cm:n työskentelykorkeudelle. 2. Avaa yläkansi napsauttamalla koneen molemmilla puolilla olevia solkia. 3. Kannen

Lisätiedot

PipeSpy Putki- ja rakennekamera. Asennus- ja käyttöohjeet

PipeSpy Putki- ja rakennekamera. Asennus- ja käyttöohjeet PipeSpy Putki- ja rakennekamera Mallinumero: 7B20 Asennus- ja käyttöohjeet Lue nämä ohjeet kokonaan ennen järjestelmän käyttöönottoa! Sisältö Tekniset tiedot... 3 Huomio... 3 Käyttökohteet... 3 Tunne työkalusi...

Lisätiedot

AB mypilotin pikaopas

AB mypilotin pikaopas AB mypilotin pikaopas AB mypilot -laitteeseen tutustuminen AB mypilot -kaukosäädin mahdollistaa Advanced Bionicsin Naída CI Q70 (Naída CI) -ääniprosessorin etäkäytön, jolloin näet hallinta- ja tilatiedot

Lisätiedot

testo 610 Käyttöohje

testo 610 Käyttöohje testo 610 Käyttöohje FIN 2 Pikaohje testo 610 Pikaohje testo 610 1 Suojakansi: käyttöasento 2 Kosteus- ja lämpötilasensori 3 Näyttö 4 Toimintonäppäimet 5 Paristokotelo (laitteen takana) Perusasetukset

Lisätiedot

Salamalaitteen laiteohjelman päivittäminen

Salamalaitteen laiteohjelman päivittäminen Salamalaitteen laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tässä oppaassa kerrotaan, kuinka Nikon-salamalaitteiden laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, pystytkö tekemään päivityksen

Lisätiedot

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110 Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110 B-2170 Merkkivalojen selitys Keltainen merkkivalo (1) Alilämpötilan näyttö Punainen merkkivalo (2) Tyhjän säiliön näyttö STOP MAHDOLLISET VIAT Jos laite ei toimi moitteettomasti,

Lisätiedot

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja (SEFFI 2000, SEFFI 1500, SEFFI 1000) Käsiin ja jalkoihin tuleville varusteille 1 SEFFI - kuivain Käyttöohjekirja malleille: SEFFI 2000 (24 paikkaa), SEFFI 1500 (18 paikkaa),

Lisätiedot

Kanava ylös / valikko ylös Kanava alas / valikko alas Laske äänenvoimakkuutta. Nosta äänenvoimakkuutta / valikon vahvistus

Kanava ylös / valikko ylös Kanava alas / valikko alas Laske äänenvoimakkuutta. Nosta äänenvoimakkuutta / valikon vahvistus Tuotetiedot Kytkennät Kytkentä VGA-TULO PC-ÄÄNITULO VGA-LÄHTÖ STEREO- LÄHTÖ TV-LÄHTÖ ANTENNI DC-TULO AUDIO-L-TULO AUDIO-R-TULO VIDEO-TULO Ohjauspaneeli S-VIDEO-TULO CH+/YLÖS CH-/ALAS VOL- VOL+/ENTER MENU/ESC

Lisätiedot

Aurinko-Easy asennus- ja käyttöohje

Aurinko-Easy asennus- ja käyttöohje EI NÄIN ESIM NÄIN Aurinkopaneelien asennus ja kytkentä Asenna aurinkopaneelit avoimelle paikalle kohti etelää (välillä itä länsi) ja kallista kohti keskipäivän aurinkoa. Tuoton kannalta 25.. 45 asteen

Lisätiedot

LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN. Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös. VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä.

LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN. Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös. VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Maahantuoja: ISOJOEN KONEHALLI OY Keskustie 26, 61850 Kauhajoki

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE DJ-200. Kuljetettava, omatehoinen 10" kaksitiejärjestelmä irrotettavalla mikserillä

KÄYTTÖOHJE DJ-200. Kuljetettava, omatehoinen 10 kaksitiejärjestelmä irrotettavalla mikserillä KÄYTTÖOHJE DJ-200 Kuljetettava, omatehoinen 10" kaksitiejärjestelmä irrotettavalla mikserillä Älä altista kaiuttimia ja vahvistinta/mikseriä vedelle/nesteille tai korkealle kosteudelle. Se voi vaurioittaa

Lisätiedot

DC JÄÄKAAPPI DC-150 KÄYTTÖOHJE

DC JÄÄKAAPPI DC-150 KÄYTTÖOHJE DC JÄÄKAAPPI DC-150 KÄYTTÖOHJE LUE TÄMÄ KÄYTTÖOHJE HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA VAROITUS Laite on liitettävä suojamaahan ja soveltuvaan 12 tai 24 VDC pistokkeeseen (minimi tehonsyöttökyky 120 WDC).

Lisätiedot

Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Powerware 3105 UPS Käyttöohje

Powerware 3105 UPS Käyttöohje Powerware 3105 UPS 2005 Eaton Corporation Tämän julkaisun materiaali on valmistajan omaisuutta ja sen osittainenkin kopiointi ilman lupaa on kielletty tekijänoikeuslain nojalla. Sisältö on pyritty saamaan

Lisätiedot

Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250

Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250 Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250 HUOM! Lue tämän käyttö- ja turvallisuusohjeen sisältö huolellisesti ennen TL-radiaalipuhaltimen käyttöä turvallisen käytön varmistamiseksi.

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. SAFERA Siro IN-line -liesivahti. Virranhallintayksiköt PCU3 PCU5.1-U 20810 V4.5.0 FIN SIRO IN-LINE

ASENNUSOHJE. SAFERA Siro IN-line -liesivahti. Virranhallintayksiköt PCU3 PCU5.1-U 20810 V4.5.0 FIN SIRO IN-LINE ASENNUSOHJE SAFERA Siro IN-line -liesivahti Virranhallintayksiköt PCU PCU.-U 080 V..0 FIN SIRO IN-LINE SISÄLLYSLUETTELO VAROITUKSET. VALMISTELUT. Valmistelut. Asennus. Asennuksen vianmääritys. Lisävaruste:

Lisätiedot

AIRJACK NOSTOLAITTEEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

AIRJACK NOSTOLAITTEEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE Huhtikuu 2011 1 AIRJACK NOSTOLAITTEEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE Huhtikuu 2011 2 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ 1 PAKKAUS JA VARASTOINTI 2 TEKNISET TIEDOT. 3 ASENNUS.

Lisätiedot

Käyttöohje. Wöhler HF 300. kosteusmittari puulle. Best.-Nr

Käyttöohje. Wöhler HF 300. kosteusmittari puulle. Best.-Nr Käyttöohje Wöhler HF 300 kosteusmittari puulle. Best.-Nr.23199 2015-11-02 Sisältö Sisältö 1 Yleiset tiedot... 3 1.1 Tiedot käyttöohjeesta... 3 1.2 Varoitukset...3 1.3 Käyttö... 3 1.4 Toimitussisältö...

Lisätiedot

Pikaopas. Painikkeet. Luuri. Digitaalinen johdoton puhelin. Malli KX-TCD300NE. Lue käyttöohjeesta tarkemmat tiedot seuraavista:

Pikaopas. Painikkeet. Luuri. Digitaalinen johdoton puhelin. Malli KX-TCD300NE. Lue käyttöohjeesta tarkemmat tiedot seuraavista: TCD300NE_QG(fi-fi).fm Page 1 Friday, November 12, 2004 2:01 PM Pikaopas Digitaalinen johdoton puhelin Malli KX-TCD300NE Lue käyttöohjeesta tarkemmat tiedot seuraavista: Painikkeet Luuri A B C D E F G H

Lisätiedot

HQ-PURE150/12 (F) HQ-PURE150/24 (F) 150 WATIN DC-AC SINIAALTOINVERTTERI

HQ-PURE150/12 (F) HQ-PURE150/24 (F) 150 WATIN DC-AC SINIAALTOINVERTTERI SUOMI KÄYTTÖOPAS HQ-PURE150/12 (F) HQ-PURE150/24 (F) 150 WATIN DC-AC SINIAALTOINVERTTERI LUE OHJEET ENNEN KÄYTTÖÄ! Hyödylliset sovellukset Kannettavat, radiot, pienet televisiot, VCR-nauhurit, DVD-soittimet,

Lisätiedot