Langaton Bluetooth HandsFree-järjestelmä autoon, toimistoon tai kotiin.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Langaton Bluetooth HandsFree-järjestelmä autoon, toimistoon tai kotiin."

Transkriptio

1 Langaton Bluetooth HandsFree-järjestelmä autoon, toimistoon tai kotiin.

2 Tervehdys Onnittelut 1 PRO Bluetooth HandsFree laite hankinnastasi. Tämä käyttöopas kertoo laitteen perustoiminnot. Ohjeet tulee lukea huolellisesti läpi ennen käytön aloittamista.

3 Johdanto 1 PRO Bluetooth HandsFree laite on langattomalla Bluetooth -teknologialla toteutettu kädet vapaana-kommunikaatiolaite. Se on suunniteltu ja valmistettu Bluetooth Core Specification v1.1:n mukaisesti. Tuotteeseen on sisällytetty kaiunpoiston Feedbackin ehkäisemiseksi DSP:n uusin versio (kaiunpoistojärjestelmä). Näiden kahden edistyksellisen teknisen sovelluksen myötä voitaneen 1 PRO Bluetooth HandsFree laittetta kutsua lähes täydelliseksi tuotteeksi. 1 PRO Bluetooth HandsFree laite voidaan liittää kaikkialla matkapuhelimeen, t ietokoneeseen tai mihinkä tahansa muuhun laitteeseen jossa on äänensiirrollisesti tuettuna Bluetooth - kuulokemikrofoni- tai kädet vapaana-profiili. Mikä on Bluetooth? Bluetooth on maailmanlaajuinen sovellus pienikokoiselle, edulliselle ja kantamaltaan lyhyelle (noin 10 metriä) radiosovellukselle joka mahdollistaa kannettavien tietokoneiden, matkapuhelimien sekä muiden mukana kuljetettavien laitteiden liittämisen keskenään ja niiden yhdistämisen internettiin. Sovelluksen on kehittänyt, julkaissut ja markkinoinut Bluetooth Special Interest Group (SIG). SIG on yhtymä joka muodostuu telekommunikaatio-, tietokone-, ja tietoverkkoalan johtavista valmistajista. Sen tehtävänä on kehittää kyseistä teknologiaa ja saattaa sitä markkinoille. SIG:n piiristä löytyvät mm. Ericsson, IBM, Intel, Microsoft, Motorola, Siemens, Samsung, Nokia ja Toshiba, sekä satoja muita yhteistyö- ja alihankkijakumppaneita.

4 Johdanto Bluetooth toimii yhdellä taajuusalueella. Käyttämällä Bluetooth -teknologiaa voidaan saavuttaa 720 bps ~ 1 Mbps -tiedonsiirtonopeus. Bluetooth -tekniikka sisältää täydellisen joukon salaus- ja oikeaksi todennuskoodeja, eli turvallisuus on erittäin korkealla tasolla. Bluetooth perustiedot v1.1 Tämä versio pitää sisällään seuraavat tiedot: RF, BB, LM, L2CAP, RF- COMM, IrDA, sekä muut perustiedot. DSP:n perusperiaatteet: Jotta 1 PRO Bluetooth HandsFree laite toimisi mahdollisimman kaiuttomasti, ilman Feedback kiertoa laite sisältää uusimman version DSP:stä (kaiunpoistojärjestelmä). Lisäksi laitteessa on KAKSI MIKROFONIA joilla tunnistetaan ja poistetaan ympäröivät hälyäänet ja äänestä minimoidaan näin ympäristön melua. Ainoastaan lähettimen läheltä tuleva ääni siirretään vastaanottajalle. Vaikka puhuttaisiin ympäristössä jossa on kova meteli, ei puheääniseen keskusteluun tule häiriötä taustamelusta. Äänensiirto Äänilähde viittaa siihen laitteeseen jonka kautta ääni tulee sisään ja ulos. Tyypillisimpiä äänilähteitä ovat matkapuhelimet ja PC:t.

5 Sisältö Tämä paketti sisältää: 1. Keskusyksikkö Akku (asennettu valmiiksi keskusyksikköön) 3. Kuulokemikrofoni V AC laturi / virta-adapteri V DC tupakansytytin virta-latausjohto 6. Käyttöopas Lisälaitteet saattavat muuttua tuotekehittelystä johtuen. Näitä muutoksia ei ilmoiteta etukäteen.

6 Toiminnalliset osat (1) Kaiutin (2) Puhepainike (3) Äänenvoimakkuus ylös, suuremmaksi (4) Äänenvoimakkuus alas, pienemmäksi (5) Mikrofoni 1 (6) Mikrofoni 2 (7) Yhteysilmaisin kertoo laitteen BT- kytkeytymisestä (8) Yhteensovitus/latausilmaisin Sivulla 6 (9) 12V DC-liitäntä (10) Kuulokeliitäntä (11) Takakiinnike, klipsi (käytetään autossa kiinnitettäessä laite häikäisysuojaan) (12) Akkukotelon kansi (13) Kuulokkeet (sisältyy toimitukseen) (14) 230 V Vaihtovirtalaturi (sisältyy toimitukseen) (15) 12V Tupakansytytinlaturi autokäyttöä varten (sisältyy toimitukseen)

7 Toiminnalliset osat

8 Akku/Lataus Lataa 1 PRO Bluetooth HandsFree laite oikein: 1. Ennen ensimmäistä käyttökertaa tämä laite täytyy ladata 8 tunnin ajan mukana toimitetulla laturilla ( 230 V AC) 2. Laitteesta on suositeltavaa kytkeä virta pois ennen ensimmäistä lata- usta. 3. Älä kytke laitteeseen laturia yli 24 tunnin ajaksi. Latausaika: 1. 1 PRO Bluetooth HandsFree laite edellyttää noin 3-4 tunnin latausaikaa silloin kun laite on pois päältä. Todellinen latausaika riippuu akun varaustasosta. Mitä enemmän latausta on jäljellä, sitä lyhyempi on tarvittava latausaika. 2. Kun laitetta ladataan virransäästötilassa, laite kuluttaa hieman virtaa, jolloin latausaika vastaavasti pitenee. Kokonaislatausaikaan tällä ei kuitenkaan ole suurta merkitystä. 3. Kun laitetta ladataan virran ollessa päällä, on latausaikaa vaikea arvioida ennalta, se riippuu paljon käyttötilanteesta. Akun kapasiteetti: 650 mah Käyttövirta: 1. Virrankulutus suljettuna: 29 μa 2. Virrankulutus säästötilassa: 0 ~ 4.5 ma (riippuu käytettävästä matkapuhelimesta) 3. Normaali käytönaikainen virrankulutus: 150 ~240 ma Huomioi, että akku saavuttaa parhaan varaustason vasta muutaman latauskerran jälkeen. Akku on hyvä kuluttaa mahdollisimman tyhjäksi ennen latausta. Älä jätä tyhjää akkua kylmään autoon koska akku voi jäätyä.

9 Akku/Lataus Kun käytön aikana kuuluu merkkiääni, tai kun ilmaisin vilkkuu punaisena, se tarkoittaa että akku on tyhjä ja se täytyy ladata täyteen. TÄRKEÄÄ: 1. Käytä aina 1 PRO Bluetooth HandsFree laitteelle tarkoitettua laturia. 2. Irrota laturi 230 V AC/DC-virtalähteestä aina kun poistut toimistosta, kotoa tai autosta. Laturia ei saa koskaan jättää pistorasiaan tai tu pakansytytinliitäntään pitkäksi aikaa. Kuinka varmistetaan akkujen (3xAAA) optimaalinen käyttö: Jotta akkujen käyttöikä olisi mahdollisimman pitkä, suosittelemme lataamaan akut aina täyteen niiden ollessa tyhjät. Kunkin akun käyttöikä käsittää noin max 500 latauskertaa. Kun laite on jätetty latauksen jälkeen käyttämättömäksi pitkäksi aikaa, sen lataus täytyy purkaa. Jotta laitteen akut olisivat täysin latautuneet, tulee niitä ladata vähintään 10 tunnin ajan. Kun lataus alkaa, syttyy punainen valo. Tämä valo sammuu kun akut ovat täysin latautuneet.

10 Akku/Lataus Uusia akkuja hankittaessa: Kun akut eivät pidä enää latausta, on niiden käyttöikä loppu. Hanki 1 PRO Bluetooth HandsFree laitteen jälleenmyyjältä oikeanlaiset akut. Takuu ei korvaa vääränlaisista akuista johtuvia laitteen vaurioita. Kuinka akku vaihdetaan: 1. Avaa akkukotelon kansi ristipääruuvimeisselillä. 2. Vedä liitin varovasti irti. Kun asennat uutta akkua, paina sen liitin varovasti paikalleen. Aseta akku paikalleen. Sulje kansi.

11 Akku/Lataus Irrota akkukannen ruuvit tähtipäisellä ruuvimeisselillä ja ota varovasti akku pois paikaltaan. Vedä varovasti akun liitin irti. Aseta sitten 1PRO jälleenmyyjältä hankkimasi oikeanlaisella liittimiellä varustettu akku paikoalleen. Laita akun kansi paikalleen ja kiristä ruuvit. Älä heitä käytettyä Ni-Mh -akkua roskiin vaan toimita se asianmukaiseen SER- keräyspisteeseen. 1PRO maahantuoja One-Pro on SER- kierrätyksen jäsen. VAROITUKSET: 1. Älä koskaan heitä akkua tuleen tai altista sitä kovalle kuumuudelle, sillä akku saattaa räjähtää. 2. Älä koskaan pura laitetta tai käytä erityyppistä/ erimerkkistä akkua. 3. Lataa laite aina sille tarkoitetulla laturilla. 4. Käytettävän latausjännitteen tulee löytyä laturiin merkityltä latausjänniteväliltä. Laturin väärinkäyttö tai vääräntyyppisen laturin käyttö saattaa aiheuttaa laitteen vaurioitumisen tai käyttäjän loukkaantumisen sähköiskun tai palovammojen vuoksi. 5. Lataus tulee tehdä hyvin tuuletetussa tilassa jossa ei ole helposti syttyviä tai räjähtäviä kohteita. 6. Laturi tulee sitä käytettäessä liittää varovasti pistorasiaan. 7. Latauksen aikana laturia tai laitetta ei saa peittää. 8. Kun lataus on valmis, irrota laturi pistorasiasta. 9. Älä vedä johdosta irrottaessasi laturia pistorasiasta. Laturia irroittaes sasi pidä kiinni sen kuoresta ja irrota se varovaisesti. 10. Mikäli havaitset jotain epätavallista tai outoa hajua, lopeta laitteen käyttö ja irrota laturi välittömästi.

12 Akku/Lataus 11. Älä koskaan käytä tai varastoi laitetta sellaisessa tilassa jossa on suuri ilmankosteus tai korkea lämpötila, sillä nämä tekijät saattavat vahingoittaa laitetta. 12. Varmista ettei laite ole tekemisissä minkään nestemäisen aineen kanssa.

13 Käyttöohjeet Yhteensovitus: Ennen 1 PRO Bluetooth HandsFree laitteen käyttöä tulee se sovittaa yhteen Bluetooth -matkapuhelimen (tai muun matkaviestimen) kanssa. Yhteensovitus tapahtuu linkittämällä keskenään kaksi Bluetooth -laitetta niin että ne kykenevät kommunikoimaan keskenään. Yhteensovitus täytyy tehdä vain kerran. Tämän jälkeen aina kun kytket 1 PRO Bluetooth HandsFree laitteen päälle, se kytkeytyy automaattisesti matkapuhelimeesi. Mikäli liität Bluetooth -puhelimeesi toisen Bluetooth -laitteen, täytyy 1 PRO Bluetooth HandsFree laite liittää uudelleen matkapuhelimeen ennen käyttöä. Matkapuhelin valitsee automaattisesti profiilin (kuulokemikrofoni tai kädet vapaana) yhteensovituksen aikana (riippuen puhelinmallista). TÄRKEÄÄ: Ennen yhteensovitusta täytyy kaikkien Bluetooth -laitteiden olla kytkettynä pois päältä. Aloittaessasi 1 PRO Bluetooth HandsFree laitteen ja matkapuhelimen yhteensovittamisen, aseta laitteet noin 0,3 metrin etäisyydelle toisistaan ja varmista ettei lähettyvillä ole WI-Fi -laitteita. 1. Kytke matkapuhelin päälle ja aseta siitä Bluetooth -hakutila päälle (katso ohjeet matkapuhelimen käyttöoppaasta). 2. Paina ja pidä pohjassa (älä siis päästä ylös) vastauspainiketta (2) yli 6 sekunnin ajan kunnes yhteysilmaisin (7) ja yhteensovitus/latausilmaisin (8) vilkkuvat vuoronperään sinisenä ja punaisena. Päästä lopuksi vastauspainike (2) ylös.

14 Käyttöohjeet 3. Matkapuhelin etsii nyt Bluetooth -lisälaitetta (katso lisätietoja matkapuhelimen käyttöoppaasta). Kun 1 PRO Bluetooth HandsFree laite on havaittu, ilmestyy näytölle viesti jossa lukee: Audex Noudata puhelimen käyttöohjeen neuvoja hyväksyäksesi yhteenso vituksen. PIN-koodi on Kun yhteensovitus on valmis, vilkkuu yhteysilmaisin (7) punaisena hitaaseen tahtiin. Asennus: Kun yhteensovitus on tehty, aseta 1 PRO Bluetooth HandsFree laite valittuun paikkaan. Kun sitä käytetään autossa, aseta se häikäisysuojaan ja vedä mikrofoni ulos. Parhaan äänenlaadun varmistamiseksi mikrofonin kahva kannattaa asettaa 45 asteen kulmaan suhteessa pääyksikköön, kasvoja kohti.

15 Käyttöohjeet Kun laitetta käytetään toimistossa tai kotona, se tulee asettaa tasaiselle pinnalle niin että mikrofoni (1) on kohti itseäsi, ja usein on hyvä laittaa jotain pehmeää materiaalia laitteen alle. Nosta mikrofonin varsi ylös. Jotta äänenlaatu olisi mahdollisimman hyvä, aseta mikrofoni 1 (5) niin että se on kohti itseäsi (katso alla oleva kuva) TÄRKEÄÄ! Älä pidä kaiutinta liian kovalla, koska se voi aiheuttaa äänen kiertoa tai vastaanottajan kuuluvuus voi heiketä kaiun vuoksi. 1 PRO Bluetooth HandsFree laitteen kytkeminen PÄÄLLE JA POIS PÄÄLTÄ

16 Käyttöohjeet 1 PRO Bluetooth HandsFree laitteen kytkeminen päälle: Paina puhepainiketta (2) ja pidä sitä pohjassa noin neljän sekunnin ajan kunnes yhteysilmaisin (7) alkaa vilkkumaan sinisenä. Piippausääni (yksi ääntä) kuuluu kaiuttimesta. Päästä painike ylös, 1 PRO Bluetooth HandsFree laite on nyt virransäästötilassa. Jos 1 PRO Bluetooth HandsFree laite on jo sovitettu matkapuhelimesi yhteyteen, paina vastauspainiketta (2) uudestaan, 1 PRO Bluetooth HandsFree laite kytkeytyy automaattisesti matkapuhelimeen. 1 PRO Bluetooth HandsFree laitteen sammutus: Paina puhepainiketta (2) ja pidä sitä pohjassa noin neljän sekunnin ajan kunnes yhteysilmaisin (7) alkaa vilkkumaan punaisena. Piippausääni (kaksi ääntä) kuuluu kaiuttimesta. Päästä painike ylös, 1 PRO Bluetooth HandsFree laite on nyt kytketty pois päältä. Virransäästötila: Sininen merkkivalo vilkkuu harvakseltaan virransäästötilassa. Tarkistaaksesi onko 1 PRO Bluetooth HandsFree laite päällä, täytyy painaa ainoastaan puhepainiketta kerran (2). Jos sininen merkkivalo syttyy välittömästi, laite on päällä. Soittaminen: 1. Varmista että 1 PRO Bluetooth HandsFree laite ja matkapuhelin ovat päällä. 2. Soita matkapuhelimellasi haluamaasi numeroon. Joissain puhelinmal- leissa, kuten Nokian 6210:n kohdalla saattaa valintaääni kuulua. Muissa puhelimissa ei valintaääni ei välttämättä kuulu. 3. Kun puhelinja on auki, voit aloittaa keskustelun 1 PRO Bluetooth HandsFree laitteen kautta.

17 Käyttöohjeet Mikäli matkapuhelimessasi on puheenohjaus, voit käyttää sitä 1 PRO Bluetooth HandsFree laitteen kautta. Äänivalinta tehdään seuraavasti: 1. Varmista että puhelimesi puheohjaus on aktivoituna ja että äänitunnis teet on tallennettu puhelimen muistiin. 2. Paina vastauspainiketta (2) kevyesti (silloin kun puhelulinja ei ole auki). Ääniyhteys muodostetaan. 3. Odota matkapuhelimen lähettämää äänisignaalia. 4. Lausu puhelimen muistiin tallennetun äänitunnuksen tavoin sen henkilön nimi kenelle haluat soittaa. 5. Lue vielä matkapuhelimesi käyttöohjeesta lisätietoja äänivalintatoiminnosta. Puheluun vastaaminen: Kun puhelimesi soi, paina 1 PRO Bluetooth HandsFree laitteen puhepainiketta (2) kevyesti. Puhelun hylkääminen: Kun puhelimesi soi, paina 1 PRO Bluetooth HandsFree laitteen puhepainiketta (2) ja pidä se painettuna pohjaan noin 3 sekunnin ajan (joissain matkapuhelimissa tämä toiminto ei ole tuettuna). Puhelun lopettaminen: Kun linja on auki, paina puhepainiketta (2) lopettaaksesi puhelun.

18 Käyttöohjeet Viimeksi valitun numeron toisto: Paina ja pidä pohjassa äänenvoimakkuuden lisäys- (3) tai vähennyspainiketta (4) kolmen sekunnin ajan (silloin kun puhelulinja ei ole auki). Matkapuhelin soittaa viimeksi valittuun numeroon. Äänenvoimakkuuden säätö: Äänenvoimakkuutta voidaan säätää joko 1 PRO Bluetooth HandsFree laitteesta tai matkapuhelimesta. Paina puhelun aikana joko äänenvoimakkuuden lisäys- (3) tai vähennyspainiketta (4). Älä käytä liian lujalla kaiuttimen ääntä koska se voi aiheuttaa kaikua tai äänen kiertoa kuulijalle. Jos tätä esiintyy, vähennä äänen voimakkuutta. Mikrofonin mykistys: Puhelun aikana mikrofoni voidaan mykistää painamalla noin kolmen sekunnin ajan äänenvoimakkuuden lisäys- (3) tai vähennyspainiketta (4) kunnes kaiuttimesta kuuluu piippaus. Mykistystoiminto on nyt aktivoitu. Kun 1 PRO Bluetooth HandsFree laite on mykistetty, kuuluu ajoittain merkkiääni. Mykistystoiminnon peruminen: Kun mikrofoni on mykistetty, paina äänenvoimakkuden lisäys- (3) tai vähennyspainiketta (4) kolmen sekunnin ajan kunnes kaiuttimesta kuuluu piippaus. Mykistystoiminto on nyt pois päältä ja puhelua voidaan jatkaa normaalisti. Kuulokemikrofonin käyttö: Kuuloketta (13) voidaan käyttää kun halutaan käydä vain kahdenkeskinen keskustelu. Liitä kuuloke kuulokeliitäntään (10). Ääni kuuluu kuulokkeista. Mutta puhuessa täytyy silti käyttää 1 PRO Bluetooth HandsFree laite mikrofoneja 1 (5) ja 2 (5).

19 Yleisimpiä kysymyksiä(vianhaku) 1. K: Mitä tulee tehdä jos 1 PRO Bluetooth HandsFree laite ei kytkeydy päälle? V: Luultavasti akku on tyhjä, lataa se ennen käyttöä. 2. K: Mitä tehdä jos äänenlaatu heikkenee käytön aikana? V1: Jos punainen merkkivalo vilkkuu, on akku tyhjä, lataa se täyteen. V2: Jos punainen merkkivalo ei vilku, saattavat matkapuhelin ja 1 PRO Bluetooth HandsFree laite olla liian kaukana toisistaan, max 10 metriä. Siirrä ne lähemmäs toisiaan. 3. K: Mitä jos toinen osapuoli valittaa kaikumisesta? V: Tarkista että mikrofonin varsi on vedetty ulos. Paras mikrofonin varren ja keskusyksikön välinen kulma on noin 45 astetta. Myöskin kaiuttimen äänen voimakkuus voi olla liian kovalla, vähennä voimakkuutta. 4. K: Mitä jos toinen osapuoli ilmoittaa ettei kuule kunnolla puhetta? V: Katso että olet kohtisuoraan 1 PRO Bluetooth HandsFree laitteen mikrofoniin päin. Mikäli suusi on liian kaukana mikrofo nista tai jos poikkeamakulma on liian suuri, voi kuultava ääni olla liian hiljainen. Asetu mikrofoniin nähden kohtisuoraan. 5. K: Mitä tulee tehdä jos 1 PRO Bluetooth HandsFree laite ei suostu sovittumaan kunnolla matkapuhelimen kanssa yhteen? V: Yhteensovituspainikkeita ei ole painettu tarpeeksi kauaa. Katso lisätietoja tämän käyttöohjeen kohdasta yhteensovitus

20 Yleisimpiä kysymyksiä(vianhaku) 6. K: Äänenvoimakkuutta ei voi säätää matkapuhelimesta, mikä on vikana? V: Jotkin vanhemmat matkapuhelimet eivät tue tätä ominaisuutta. Tällä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä 1 PRO Bluetooth HandsFree laitteen kanssa. 7. K: 1 PRO Bluetooth HandsFree laitteesta ei kuulu merkkiääntä matkapuhelimen soidessa mikä on vikana? V: Tarkista että 1 PRO Bluetooth HandsFree laite on kytketty päälle ja että se on yhteen sovitettu oikealla tavalla matkapuhelimen kanssa.

21 Ohje turvallista ja tehokasta käyttöä varten Lue seuraavat ohjeet huolellisesti ennen 1 PRO Bluetooth HandsFree laitteen käyttöä. Turvallisuusohjeet: * Älä KOSKAAN liitä laitteeseen laturia silloin kun laitteen akku on pois paikaltaan, sillä tämä saattaa vaurioittaa laitteen korjauskelvottomaksi. * Älä koskaan aseta laitetta korvan viereen, sillä laitteen kaiuttimen kova ääni saattaa vaurioittaa kuuloaistia. * Varmista että kuulokkeiden äänenvoimakkuus on sopiva ennen niiden käyttämistä, sillä liian suuri äänenvoimakkuus saattaa vaurioittaa kuuloaistia tai aiheuttaa kiertoa. * Aseta laite aina puhtaaseen tilaan, äläkä varastoi sitä pölyisessä paikassa. * Laitetta ei saa altistaa nestemäisille puhdistusaineille kuten bensiini tai tinneri. * Laitetta ei saa altistaa äärimmäisille lämpötiloille (yli 35 astetta tai alle -5 astetta). Laitetta ei saa myöskään altistaa kosteudelle. * Laitetta kohtaan ei saa kohdistua voimakasta puristusta tai vääntöä. * Mitään vieraita esineitä ei saa päästä laitteen sisään. * Älä altista laitetta suoralle auringonvalolle tai muille lämmönlähteille. * Laitteeseen ei saa päästä mitään nestemäistä ainetta, eikä se saa altistua höyrylle tai suurelle ilmankosteudelle. * Laite tulee säilyttää kaukana avotulesta. * Älä heittele tai väännä laitetta. * Älä maalaa laitetta.

22 Ohje turvallista ja tehokasta käyttöä varten * Älä käytä laitetta ilman erikoislupaa lääketieteellisten laitteiden läheisyydessä. * Älä käytä laitetta sellaisessa paikassa jossa on kiellettyä käyttää radioteknisiä tai langattomia laitteita (kuten esim. lentokoneessa). * Älä käytä laitetta sellaisessa paikassa jossa on räjähdysvaara. * Älä asenna tai käytä laitetta auton airbagin päällä. * Älä yritä koskaan avata tätä laitetta, ainoastaan maahantuojan valtuuttama huoltohenkilöstö saa avata laitteen. Tehokkaan käytön perusasiat: Älä peitä puhepainikkeen yläpuolista aluetta (katso kuvaa) sillä se saattaa vaikuttaa puheäänen laatuun ja lyhentää varaus- ja käyttöaikaa suuremman virrankulutuksen kautta. BT-Antenni

23 Ohje turvallista ja tehokasta käyttöä varten Henkilökohtaiset lääketieteelliset laitteet: Bluetooth -tuote saattaa vaikuttaa sydämentahdistajan tai muiden ihonalaisten lääketieteellisten laitteiden normaaliin toimintaan. Älä aseta 1 PRO Bluetooth HandsFree laitetta tällaisten laitteiden päälle. Aseta 1 PRO Bluetooth HandsFree laite aina sydämentahdistajan sivupuolelle, pitkän etäisyyden päähän. Häiriöt ovat mahdollisia mikäli tahdistajan ja 1 PRO Bluetooth HandsFree laitteen välinen etäisyys on alle 15cm. Mikäli tunnet häiriöitä syntyvän, sulje 1 PRO Bluetooth HandsFree laite välittömästi. Kysy lisäneuvoja sydäntautilääkäriltäsi. Kysy laitteen mahdollisista vaikutuksista muihin lääketieteellisiin laitteisiin kyseisten laitteiden valmistajilta. Lapset: Jotta lapset eivät loukkaisi itseään eivätkä rikkoisi laitetta, tulee laite ja sen lisävarusteet säilyttää lasten ulottumattomissa. Laite ja sen lisävarusteet saattavat sisältää pieniä ja irrotettavissa olevia osia joista saattaa aiheutua tukehtumisvaaraa. Hävitys: Älä hävitä tätä laitetta talousjätteiden mukana. Ota selvää asuinpaikkasi kulutuselektroniikan SER- hävitystä koskevista määräyk- sistä. Laite kuuluu SER- kierrätyksen piiriin. Virtalähde: Vaihtovirtalaturin saa liittää vain sille tarkoitettuun virtalähteeseen. Varmista että liitin on oikealla paikallaan eikä se ole vaurioitunut tai puristuksissa. Muista kytkeä virta pois päältä ennen laitteen puhdistusta välttääksesi sähköiskun. Älä käytä virtalähdettä ulkotiloissa tai muissa kosteissa tiloissa. Älä koskaan vaihda johtoa tai pistoketta. Mikäli pistoke ei sovi virtalähteen liittimeen, pyydä pätevää sähköasentajaa vaihtamaan oikeanlainen pistoke.

24 Rajoitettu takuu Maahantuoja myöntää rajoitetun takuun 1 PRO Bluetooth HandsFree laitteelle ja sen alkuperäisille lisälaitteille (joita tästä lähtien kutsutaan termillä tuote ). Jos laite tarvitsee huoltoa, vie tuote ja lähetä nämä takuuehdot jälleenmyyjällesi. Ota yhteyttä lähimpään jälleenmyyjään tai etsi lisätietoja osoitteesta: Takuuehdot: Mikäli takuuajan sisällä tämä tuote ei toimi normaalikäytössä ja asianmukaisella hoidolla, ja mikäli tämä toimimattomuus johtuu materiaali,- tai valmistusvirheestä, on 1 PRO Bluetooth HandsFree laitteen maahantuojalla päätäntävalta siitä korjataanko laite vai vaihdetaanko se uuteen. Mikäli palautettu tuote todetaan alla olevien takuu ehtojen mukaisesti kuuluvan takuun ulkopuolelle, on maahantuojalla ja sen jälleenmyyjillä oikeus veloittaa matka ja muut käsittely kustannukset. Ehdot: 1. Takuu on voimassa mikäli 1 PRO Bluetooth HandsFree laitteen jälleen myyjälle toimitetaan alkuperäinen ostotodistus takuun voimassaolon todistamiseksi. Tässä tulee näkyä ostopäivä ja tuotteen sarjanumero. Mikäli ostokuittia ei ole tai ostotodistusta on tahrittu tai muuteltu ostohet ken jälkeen, pidättää maahantuoja oikeuden kieltäytyä tarjoamasta ta kuupalveluita. 2. Mikäli maahantuoja korjaa laitteen tai vaihtaa sen uuteen, tuote säilyy joko alkuperäisen takuun piirissä tai takuu on voimassa 30 päivää huollon jälkeen (riippuen siitä kumpi on voimassa kauemmin). Korjaus tai vaihto saattaa sisältää alkuperäisten osien käyttöä vian korjaamiseen. Vaihdettavat komponentit tai osat kuuluvat maahantuojalle. Maahantuoja ei vastaa välittömistä kustannuksista eikä rahdista

25 Rajoitettu takuu 3. Tämän kirjan käyttöohjeiden ja turvallista sekä tehokasta käyttöä koske vien neuvojen vastaisesta käyttötavasta tai muusta väärinkäytöstä kär - sineeseen tuotteeseen ei takuuta sovelleta. Lisäksi takuun piiriin eivät kuulu sellaiset toimintahäiriöt jotka johtuvat onnettomuudesta, ohjel miston tai laitteen komponenttien muuntelusta tai säädöistä, tai esimer kiksi laitteen kostumisesta, kastumisesta tai sähköisestä väärin kytken nästä 5. Mikäli tuotteen avaa jokin muu kuin maahantuojan valtuuttama huolto asiantuntija, ei laitteen mahdollinen vika kuulu takuun piiriin. 6. Muiden kuin 1 PRO Bluetooth HandsFree laitteiden lisälaitteiden aihe uttamat viat eivät kuulu takuun piiriin. 7. Takuu mitätöityy mikäli tuotteen sinetti on rikkoutunut. 8. Ei ole olemassa mitään muuta takuuta, suullista tai kirjallista, kuin tässä kirjallisesti esitetty rajoitettu takuu. Kaikki epäsuorat takuut, sisältäen kaupalliset ja sovellettavissa olevat erikoistarkoituksiin kohdennetut takuut, tulee rajoittua tämän takuun kestoajan alle. Maahantuoja ja sen jälleenmyyjät eivät kanna vastuuta satunnaisista tai toistuvista minkäänlaisista tappioista, sisältäen myöskin liiketaloudelliset tappiot sekä kuljetuksesta johtuvat kulut. Rajoitetulla takuulla ei ole vaikutusta kuluttajan laillisiin oikeuksiin. Eikä se myöskään vaikuta myyjän ja ostajan välillä tehtävässä kauppakirjassa mainittuihin oikeuksiin.

26 Rajoitettu takuu FCC:n (tietoliikennekomission) lausunto. Tämä laite on yhdenmukainen sääntöjen 15 kanssa. Käyttö tapahtuu seuraavien kahden ehdon vallitessa: (1) Laite ei aiheuta vahingollisia häiriöitä, ja (2) laitteen tulee hyväksyä kaikenlaisia häiriöitä, vaikkakin niistä saattaisi aiheutua ei-toivotunlaisia ilmiöitä laitteen toiminnassa. Vaatimustenmukaisuustodistus Laitteen valmistaja Audex Telecom Industrial Co., Ltd. vakuuttaa koko vastuunalaisuutensa kautta että tuote Audex Bluetooth ANYWHERE TM (SPB- 2800) 1 PRO Bluetooth HandsFree laite yhdessä tähän todistukseen liittyvien lisälaitteidensa kanssa on yhdenmukainen asianmukaisten standardien kanssa: EN , EN , ja EN 60950, ja se noudattaa radiolaitteille ja telekommunikointilaitteille annettua direktiiviä 99/5/EC, ja se täyttää EMC-direktiivin 89/336/EEC ehdot, kuten myös matalajännitedirektiivin 73/23/EEC ehdot.

27 Keskusyksikkö Tyyppinro. SPB-2800 Akkujännite 3.6V Akun kapasiteetti 650mAh Jatkuva toiminta-aika 3.5 tuntia (riippuu matkapuhelimesta) Virransäästötilassa 250 tuntia (riippuu matkapuhelimesta) MitatxPxLxK 107 x 70 x 22mm (ilman takaklipsiä) Paino 126.5g Kuori Alumiinia, EPDM muovia Kaiuttimen ulostulo Maks 117dB (hetkellinen) Käyttölämpötila -5 ~ +35 C 23 ~ 95 F Latausaika 3 ~ 4 tuntia 230V laturilla 230 V Vaihtovirtalaturi (koti- tai toimistokäyttöä varten) Käyttöjännite Hz 120VAC 60Hz Ulostulojännite 6VDC 500mA 6VDC 500mA 12V Tupakansytytinlaturi (autokäyttöä varten) Käyttöjännite 12VDC 6VDC 500mA * Tekniset tiedot ja ominaisuudet saattavat muuttua ilman ennakkotiedottamista

28 Muistiinpanoja:

29 Maahantuoja: The best professional level products and services Oy One-Pro Ab

Käyttöohje Kannettava langaton MD-12-kaiutin

Käyttöohje Kannettava langaton MD-12-kaiutin Käyttöohje Kannettava langaton MD-12-kaiutin 1.1. painos FI Käyttöohje Kannettava langaton MD-12-kaiutin Sisältö Turvallisuus 3 Aloittaminen 4 Tietoja lisälaitteesta 4 Näppäimet ja osat 4 Lataa kaiutin

Lisätiedot

Nokia autosarja CK-200 Käyttö- ja asennusopas

Nokia autosarja CK-200 Käyttö- ja asennusopas Nokia autosarja CK-200 Käyttö- ja asennusopas 2.0. painos / FI VAATIMUSTENMUKAISUUSVAKUUTUS NOKIA Oyj vakuuttaa, että tämä CK-200-tyyppinen laite on direktiivin 1999/5/EY oleellisten vaatimusten ja direktiivin

Lisätiedot

KX-PRX150NE. Käyttöohje. Laadukas kosketusnäyttöpuhelin. Malli. Kiitos Panasonic-tuotteen hankinnasta.

KX-PRX150NE. Käyttöohje. Laadukas kosketusnäyttöpuhelin. Malli. Kiitos Panasonic-tuotteen hankinnasta. Käyttöohje Laadukas kosketusnäyttöpuhelin Malli KX-PRX150NE Kiitos Panasonic-tuotteen hankinnasta. Lue tämä asiakirja ja säilytä se myöhempää tarvetta varten. Sisällysluettelo Esittely Varusteiden tiedot...3

Lisätiedot

Nokia Bluetooth HF BH-609. 2.0. painos

Nokia Bluetooth HF BH-609. 2.0. painos Nokia Bluetooth HF BH-609 2.0. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSVAKUUTUS NOKIA Oyj vakuuttaa täten, että tämä BH-609-tyyppinen laite on direktiivin 1999/5/EY oleellisten vaatimusten ja sitä koskevien direktiivin

Lisätiedot

Nokia Bluetooth-kuuloke BH-904

Nokia Bluetooth-kuuloke BH-904 Nokia Bluetooth-kuuloke BH-904 1 9 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 VAATIMUSTENMUKAISUUSVAKUUTUS NOKIA Oyj vakuuttaa, että tämä HS-101Wtyyppinen laite on direktiivin 1999/5/EY oleellisten vaatimusten

Lisätiedot

Käyttöohje Nokia 515. 2.1. painos FI

Käyttöohje Nokia 515. 2.1. painos FI Käyttöohje Nokia 515 2.1. painos FI Psst... Tämän oppaan lisäksi on vielä muutakin... Tämän käyttöoppaan ohjeet perustuvat uusimpaan saatavilla olevaan ohjelmistoversioon. Jos laitetta ei ole päivitetty

Lisätiedot

Nokia Bluetooth-HF BH-200 Käyttöohje

Nokia Bluetooth-HF BH-200 Käyttöohje Nokia Bluetooth-HF BH-200 Käyttöohje 1 9246086 2. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote HS-58W noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY määräyksiä.

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. NOKIA 7070 PRISM http://fi.yourpdfguides.com/dref/823033

Käyttöoppaasi. NOKIA 7070 PRISM http://fi.yourpdfguides.com/dref/823033 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Käyttöohje Nokia DC-50 kannettava langaton latauslevy

Käyttöohje Nokia DC-50 kannettava langaton latauslevy Käyttöohje Nokia DC-50 kannettava langaton latauslevy 1.1. painos FI Käyttöohje Nokia DC-50 kannettava langaton latauslevy Sisältö Turvallisuutesi vuoksi 3 Tietoja lisälaitteesta 4 Näppäimet ja osat 5

Lisätiedot

Käyttöopas Suomi. Bea-fon SL560/SL450

Käyttöopas Suomi. Bea-fon SL560/SL450 Käyttöopas Suomi Bea-fon SL560/SL450 Yleisiä tietoja Onnittelut Bea-fon SL560:n/SL450:n ostamisesta! Lue nämä tiedot ennen puhelimen käyttämistä, jotta osaat käyttää puhelintasi paremmin. Me emme vastaa

Lisätiedot

G9 / G9 PowerSet. Käyttöohje

G9 / G9 PowerSet. Käyttöohje G9 / G9 PowerSet Käyttöohje SISÄLTÖ 1. JOHDANTO... 3 2. SCALA RIDER G9 :n lataaminen... 4 3. CARDO COMMUNITY -WEBSIVUT JA ONE+8 -PUHEYHTEYS... 5 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 5 4.1 scala rider G9:n ASENNUS KYPÄRÄÄN..................

Lisätiedot

Nokia 2610 -puhelimen käyttöohje. 9248178 1. painos

Nokia 2610 -puhelimen käyttöohje. 9248178 1. painos Nokia 2610 -puhelimen käyttöohje 9248178 1. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA OYJ vakuuttaa täten, että RH-86-tyyppinen laite on direktiivin 1999/5/EY oleellisten vaatimusten ja sitä koskevien

Lisätiedot

Nokia 201 -käyttöohje

Nokia 201 -käyttöohje Nokia 201 -käyttöohje 1.0. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 4 Käytön aloitus 5 Näppäimet ja osat 5 Aseta SIM-kortti ja akku 6 Akun lataaminen 7 Virran kytkeminen tai katkaiseminen 8 Aseta muistikortti

Lisätiedot

Käyttöohje Kannettava Nokia USB-yleislaturi DC-19

Käyttöohje Kannettava Nokia USB-yleislaturi DC-19 Käyttöohje Kannettava Nokia USB-yleislaturi DC-19 1.1. painos FI Käyttöohje Kannettava Nokia USB-yleislaturi DC-19 Sisältö Turvallisuutesi vuoksi 3 Tietoja kannettavasta laturista 4 Näppäimet ja osat 5

Lisätiedot

Nokia 2720 fold -käyttöohje

Nokia 2720 fold -käyttöohje Nokia 2720 fold -käyttöohje 9216124 1. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 4 Alkuvalmistelut 5 SIM-kortin ja akun asentaminen 5 Akun lataaminen 5 Antenni 6 Kuuloke 6 Magneetit ja magneettiset kentät

Lisätiedot

Digitaalikamera. Käyttöopas. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista.

Digitaalikamera. Käyttöopas. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. Digitaalikamera Käyttöopas Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. Haluamme kiittää sinua tämän RICOH WG-M1 -digitaalikameran hankinnasta. Ennen

Lisätiedot

e_kb485.book Page 0 Wednesday, July 1, 2009 2:10 PM

e_kb485.book Page 0 Wednesday, July 1, 2009 2:10 PM e_kb485.book Page 0 Wednesday, July 1, 2009 2:10 PM Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Ennen kameran käyttöä sinun kannattaa lukea tämä käyttöopas, jotta pystyt hyödyntämään

Lisätiedot

Puhelimen yleiskuva. 1 Näytön symbolit. 5 Näppäimet. Puhelimen yleiskuva. Verkon voimakkuus/akun varaus. 2 Valintanäppäimet

Puhelimen yleiskuva. 1 Näytön symbolit. 5 Näppäimet. Puhelimen yleiskuva. Verkon voimakkuus/akun varaus. 2 Valintanäppäimet Puhelimen yleiskuva 1 Puhelimen yleiskuva 1 Näytön symolit Verkon voimakkuus/akun varaus. 2 Valintanäppäimet Valintanäppäintä painamalla avataan toiminto, joka näkyy tekstinä tai symolina harmaalla pohjalla

Lisätiedot

Käyttöohje Microsoft Portable Power (DC-21)

Käyttöohje Microsoft Portable Power (DC-21) Käyttöohje Microsoft Portable Power (DC-21) 1.0. painos FI Käyttöohje Microsoft Portable Power (DC-21) Sisältö Turvallisuutesi vuoksi 3 Tietoja kannettavasta laturista 4 Näppäimet ja osat 5 Lataa kannettava

Lisätiedot

Savi W740-M. Langaton usean laitteen kuulokejärjestelmä. Käyttöopas

Savi W740-M. Langaton usean laitteen kuulokejärjestelmä. Käyttöopas Savi W740-M Langaton usean laitteen kuulokejärjestelmä Käyttöopas Sisällysluettelo Tervetuloa 4 Järjestelmävaatimukset 4 DECT Enhanced Security 4 DECT-tiedot 4 Pakkauksen sisältö 6 Perustiedot tukiasemasta

Lisätiedot

Savi W710/W720. Langaton usean laitteen kuulokejärjestelmä. Käyttöopas

Savi W710/W720. Langaton usean laitteen kuulokejärjestelmä. Käyttöopas Savi W710/W720 Langaton usean laitteen kuulokejärjestelmä Käyttöopas Sisällysluettelo Tervetuloa 4 Järjestelmävaatimukset 4 DECT Enhanced Security 4 DECT-tiedot 4 Pakkauksen sisältö 5 Perustiedot tukiasemasta

Lisätiedot

Savi W440. Langaton kevytkuulokejärjestelmä. Käyttöopas

Savi W440. Langaton kevytkuulokejärjestelmä. Käyttöopas Savi W440 Langaton kevytkuulokejärjestelmä Käyttöopas Tervetuloa Onnittelumme uuden Plantronics-tuotteen hankinnasta. Tämä pikaopas sisältää langattoman Savi W440 (D100-USB-sovitin + WH500-kuuloke) -kuulokejärjestelmän

Lisätiedot

Jabra GO 6430. Käyttöohje. www.jabra.com

Jabra GO 6430. Käyttöohje. www.jabra.com Jabra GO 6430 Käyttöohje www.jabra.com TERVETULOA Onnittelut uudesta Jabra GO 6430 -ostoksestasi. Tulet varmasti nauttimaan kuulokkeen kattavista ominaisuuksista, käyttömukavuudesta ja käytön helppoudesta.

Lisätiedot

Onnittelut Bea-fon SL320:n ostamisesta!

Onnittelut Bea-fon SL320:n ostamisesta! Käyttöopas SL320 Yleisiä tietoja Onnittelut Bea-fon SL320:n ostamisesta! Lue nämä tiedot, jotta osaat käyttää puhelintasi paremmin. Me emme ole vastuussa virheellisen käytön aiheuttamista vaurioista. Pyrimme

Lisätiedot

Käyttöohje 9353151 2. painos

Käyttöohje 9353151 2. painos Tämän ohjeen sähköistä versiota koskee Nokian käyttöohjeiden ehdot 7.6.1998 ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998.) Käyttöohje 9353151 2. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA

Lisätiedot

Käyttöopas. 9357225 Issue 3 FI

Käyttöopas. 9357225 Issue 3 FI 9357225 Issue 3 FI Käyttöopas Tämän ohjeen sähköistä versiota koskee Nokian käyttöohjeiden ehdot 7.6.1998 ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998.) Copyright Nokia Mobile Phones 2000-2001.

Lisätiedot

FIN. Käyttöopas. Digikamera. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista

FIN. Käyttöopas. Digikamera. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista FIN Digikamera Käyttöopas Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Ennen kameran

Lisätiedot

3G VIDEOVALVONTAKAMERA EHV-3G. Käyttöohje

3G VIDEOVALVONTAKAMERA EHV-3G. Käyttöohje 3G VIDEOVALVONTAKAMERA EHV-3G Käyttöohje Sisällysluettelo: Kappale 1; Tuotteen ominaisuudet Kappale 2; Termien selitykset Kappale 3, Asennus Kappale 4; Nopea aloitus: 1. 3G videovalvontakameran käynnistäminen

Lisätiedot

Käyttöohje. Suomi. Bea-fon S200/S210

Käyttöohje. Suomi. Bea-fon S200/S210 Käyttöohje Suomi Bea-fon S200/S210 Yleistä Onnittelut Bea-fon S200/S210:n ostamisen johdosta! Ole hyvä ja lue nämä tiedot ennen kuin käytät puhelinta, jotta osaat käyttää puhelintasi paremmin. Emme ole

Lisätiedot

Pikaopas. Sarjanumero on kameran pohjassa.

Pikaopas. Sarjanumero on kameran pohjassa. Pikaopas Sarjanumero on kameran pohjassa. Pakkauksen sisällön tarkistaminen GR II Salamakenkä (kiinnitetty kameraan) Ladattava akku (DB 65) USB-muuntaja (AC-U1) g USB-kaapeli g Käsihihna Virtapistoke g

Lisätiedot