Ilmareiällisten kennotulppien tulee olla paikallaan. Mikäli akun tulpat eivät ole kipinäsuojattuja, olisi ne hyvä peittää kostealla pyyhkeellä.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ilmareiällisten kennotulppien tulee olla paikallaan. Mikäli akun tulpat eivät ole kipinäsuojattuja, olisi ne hyvä peittää kostealla pyyhkeellä."

Transkriptio

1 Akun varaaminen Varmista, että tila jossa akkua varataan on hyvin tuuletettu. Akkua varattaessa, sekä myös akun itsepurkauksessa syntyy räjähtäviä kaasuja, joten käytä aina suojalaseja akkujen kanssa työskennellessä. Ulkoinen kipinä saattaa aiheuttaa akun räjähtämisen. Ilmareiällisten kennotulppien tulee olla paikallaan. Mikäli akun tulpat eivät ole kipinäsuojattuja, olisi ne hyvä peittää kostealla pyyhkeellä. Varmista, että laturin virta on kytketty pois päältä, kun kiinnität laturin leuat akun napoihin. Kiinnitä plus-johdin plus-napaan ja miinus-johdin miinus-napaan. Voit tehdä leuoilla muutaman edestakaisen liikkeen, jotta varmistat hyvän kontaktin. Mikäli akku on kiinni autossa, kytke miinus-johdin auton runkoon. Käytä latausvirtana 10% akun Ah-määrästä, eli 60Ah akulle sopiva latausvirta on 6A. Määritä akun varaustila mittaamalla akun lepojännite ja/tai kennoissa olevan hapon ominaispaino. Alla olevasta taulukosta voit todeta akun varaustilan. Mikäli käytettävissä ei ole latausautomatiikalla varustettua akkuvaraajaa, voidaan tarvittava latausaika määrittää seuraavasti: Akun kapasiteetti: 60 Ah Varaustila: 70% Latausvirta: 6 A (Ah x (1 varaustila)) x 1,20 = (60 Ah x (1 70%)) x 1,20 = n.3,6 h = n. 3 h 36 min Latausvirta 6A Huomioi, että huoltovapaiden MF-akkujen osalta varaustilan määritys onnistuu ainoastaan akun lepojännitteen mittauksella. Akku on täyteen ladattu kun akun jännite ja kennojen ominaispainot ovat vakiot kolmen, tunnin välein tehdyn, mittauksen aikana. Huomioi, että akun lämpötila ei ylitä +42C latauksen aikana, eikä kennoissa tapahdu erittäin voimakasta kuplintaa taikka kaasunmuodostusta. Tällaisessa tapauksessa on latausvirtaa vähennettävä tai lataus keskeytettävä hetkeksi. Ennen varaajan leukojen irroitusta, muista kytkeä virta pois varaajasta!

2 Akkujen varastointi Akkuja kannattaa varastoida viileässä ja kuivassa paikassa. Tämä pätee sekä kuivavarattuihin, että hapotettuihin akkuihin. Suuret lämpötilanvaihtelut heikentävät kuivavaratun akun varastointiaikaa, koska akkuun pääsee pieniä määriä ilmaa ja kosteutta alumiinifoliosta huolimatta. Toisaalta viileässä, hapotetun akun itsepurkautuminen hidastuu. Hapotettuja akkuja ei kuitenkaan tule varastoida alle -7C, sillä täysin purkautunut akku, jonka hapon ominaispaino on n. 1,100 jäätyy tässä lämpötilassa. Jäätyminen aiheuttaa akun tuhoutumisen käyttökelvottomaksi. Akkujen varastointi tulee järjestää FIFO-periaatteen mukaiseksi! Ensiksi tulleet akut ensiksi ulos, eli first in - first out! Akkujen varaustilaa tulee tarkkailla. Jokaisen varastossa olevan akun lepoeli napajännite tulee mitata vähintään joka 3. kuukausi. Kun akun napajännite on pudonnut 12,4 V tai sen alle, akku tulee ladata täyteen. Mikäli näin ei menetellä akku vähitellen menettää toimintakykynsä, eikä sitä myöhemmin saada ladatuksi lainkaan. Tällainen akku ei kuulu takuun piiriin. Akkuja ei tule varastoida pelkälle lattialle, vaan puisen lavan tai paksun pahvin päälle. Turvaohjeet Akku sisältää laimennettua rikkihappoa, joka on voimakkaasti syövyttävä aine. Nieltynä tai silmiin joutuessaan akkuhappo aiheuttaa vakavia terveydellisiä ongelmia. Tällaisissa tapauksissa tulee välittömästi ottaa yhteys lääkäriin. Akkuhappo vioittaa myös tekstiilejä, puuta, metalleja, sekä lakattuja pintoja. Tämä tulee aina ottaa huomioon akkujen kanssa työskenneltäessä, sekä niitä kuluttajalle luovuttaessa. Akkua ei tule koskaan kantaa sylissä, eikä asettaa auton penkille. Ehjänkin akun pinnalla saattaa olla happoa. Ladattaessa akut kehittävät räjähdysherkkiä kaasuja. Varmista aina lataustilan hyvä tuuletus. Vältä kipinöitä, savukkeita ja avotulta akun läheisyydessä. Käytä aina suojaimia akkujen kanssa työskennellessäsi.

3 Kuivavaratun akun käyttöönotto Ennen hapon lisäämistä kennoihin tarkasta akku ulkoisesti mahdollisten kuljetuksessa tapahtuneiden vahinkojen varalta. Täytä kukin kenno n. 10 mm erottimien yläpuolelle tai täyttöviivojen väliin akkuhapolla, jonka ominaispaino on 1,28 g/cm3 +25C lämpötilassa. Anna akun seistä puoli tuntia ja lisää happoa tarpeen mukaan niin, että pinnat ovat tasoissa. Myöhemmin tulee lisätä ainoastaan tislattua vettä, ns. akkuvettä. Hankook-akuissa on 100% kuivavaraus ja ne voidaan asentaa käyttöön noin puoli tuntia hapotuksen jälkeen. Ennen asennusta tarkasta akun lepojännite ja/tai kennojen elektrolyytin ominaispainot. Mikäli lepojännite on alle 12,4V, elektrolyytin ominaispainot vaihtelevat kennoittain enemmän kuin 0,05 g/cm3 +25C lämpötilassa, taikka elektrolyytin omainaispaino yleisesti on alle 1,22 g/cm3, +25C lämpötilassa, on akku varattava ennen käyttöönottoa. Kts.Akun varaaminen Mikäli akkua varastoidaan pidemmän aikaa hapotuksen jälkeen, se olisi hyvä varata. Näin vältytään varastoinnista mahdollisesti johtuvilta ongelmilta. Kts. Akkujen varastointi Akun asentaminen ajoneuvoon Poistaessasi vanhaa akkua, tutki akkukaapeleiden ja napakenkien kunto. Mikäli akkukengät ovat hapettuneet puhdista ne tai vaihda uusiin. Varmista myös kaapeleiden napaisuus. Hetkellinenkin oikosulku auton sähköjärjestelmässä saattaa aiheuttaa vaurioita sähkölaitteissa. Varmista, että asennettava akku on puhdas ja pinnaltaan kuiva. Akun lepojännite tulee olla vähintään 12,4V. Mikäli näin ei ole, tulee akku varata ennen asennusta. Tarkasta myös, että akun kennotulpat ovat tiukasti kiinni. Kiristä akun kiinnityspultit lujasti, mutta ei liian tiukkaan ettei kotelo vaurioidu. Voitele akkukengät ja akun navat vaseliinilla korroosion ehkäisemiseksi. Kiristä akkukengät lujasti, mutta ei liian tiukkaan, etteivät akun navat vaurioidu. Asenna mahdolliset suojalevyt paikalleen. Tarkasta vielä, että laturin hihnan kunto ja kireys ovat oikeat. Lopuksi tarkasta laturin antoteho digitaalisella volttimittarilla. Latausjännitteen tulisi olla 14,0 14,4V +25C lämpötilassa.

4 Akun huolto Pidä akku puhtaana. Lika voi aiheuttaa maavuodon, jolloin akku purkaa itsensä vähitellen. Tarkasta myös napakengät ja tarvittaessa puhdista ne. Hapettuneet navat ja napakengät heikentävät virran kulkua. Vähähuoltoiset Hankook-akut eivät tarvitse säännöllistä akkuveden täyttöä, mutta nestepinnan taso tulee tarkastaa ajoittain. Ylimääräinen nesteen kulutus voi johtua auton sähköjärjestelmässä olevasta lataushäiriöstä. Käytä ainoastaan puhdasta akkuvettä elektrolyyttitason tasaamiseen. Mikäli akku ei ole jatkuvassa käytössä, se pitää varata ennen varastoimista. Sama pätee silloinkin, kun akku jätetään autoon, joka seisoo yli talven. Myös säilytyksen aikana pitää akun varaustila tarkastaa silloin tällöin. Ajoneuvon sähkölaitteiden perustarkistukset Huom! Tätä menettelyä ei ole tarkoitettu korvaamaan valmistajan suosittamaa menetelmää, mutta voidaan käyttää sen selvittämiseksi, tarvitaanko täyttä sähköjärjestelmän tarkistusta. Ajoneuvossa, jossa on käyttökuntoinen akku, joka on melkein täyteen varattu, varmistetaan ensin, että akun kytkennät ovat puhtaat ja tiukat ja että akku on tukevasti paikoillaan. Sen jälkeen tarkistetaan tuulettimen hihna ja se, että maa- ja solenoidikytkennät ovat tiukat. Käynnistä moottori ja liitä induktio-ampeerimittari akkukaapeliin, ja jännitemittari akun napojen välille. Samalla, kun toiminnassa ei ole mitään muuta sähkölaitetta kuin sytytysvirta, pidetään moottorin kierrosluku 1500 r/min. Virran pitäisi muuttua noin 20 ampeerin varauksesta vähentyen nollaan, tai akun jännitteen pitäisi kohota noin 14 volttiin. Sytytä lähivalot ja laita päälle useimmat lisälaitteet, jolloin varausvirran pitäisi pysyä hiukan nollan yläpuolella tai jännitteen pitäisi olla yli 13,8 V. Jos jompikumpi näistä testeistä ei mene läpi tai jännite on huomattavasti yli 15V, tulisi ammattimiehen tarkistaa ajoneuvon sähkölaitteet. Jos vikaa ei löydy ja akku on vain tyhjä, saattaa sähkölaitteissa olla oikosulku. Akun testauskaavio

5 Akun testauskaavio Henkilö-, maasto- ja Hankook-akkujen soveltuvuusluettelo Akun ulkopuolinen tarkastus pakettiautot Kohta 1 Tutki onko akussa silminnähtäviä vikoja, kuten kolhuja, halkeamia tai ovatko Merkki/malli Tarkenneakun navat vääntyneet. Tällaiset Vuosimalli viat johtuvat akun väärästä Suosituskäsittelystä. Vaihtoehto Kalsium MF Tutki onko akun kannella likaa taikka happoa. Nämä saattavat yhdessä 931-, , aiheuttaa maavuodon, jolloin akku purkaa itsensä ennen aikojaan Selvästi havaittava vika Vaihda akku Happopinnan taso on levyjen alapuolella yhdessä tai useammassa kennossa. Ei selvästi havaittavaa vikaa Tutki onko happopinnan taso levyjen alapuolella missään kennossa. Tämä saattaa merkitä ylilatausta, huollon puutetta tai oikosulkua. Happopinnan taso on n. 10 mm levyjen yläpuolella kaikissa kennoissa. Siirry kohtaan 2. Lisää akkuvettä vajaisiin kennoihin siten, että happopinnan taso on n. 10 mm levyjen yläpuolella. Lataa akkua, jotta lisätty akkuvesi sekoittuu elektrolyytin kanssa ennen ominaispainojen mittausta. Kohta 2 Ominaispainojen mittaus Hapon ominaispaino on alle 1,22 g/cm 3 +25C lämpötilassa tai ominaispanojen erotus kennojen välillä on suurempi kuin 0,05g/cm 3 +25C lämpötilassa. Lataa akku täyteen Hapon ominaispaino on edelleen alle 1,22 g/cm 3 +25C lämpötilassa tai ominaispainojen erotus kennojen välillä on suurempi kuin 0,05g/cm 3 +25C lämpötilassa. Hapon ominaispaino on yli 1,22 g/cm 3 +25C lämpötilassa ja ominaispainojen erotus kennojen välillä on pienempi kuin 0,05g/cm 3 +25C lämpötilassa. Vaihda akku Siirry kohtaan 4. Kohta 3 Varaustila Akun lepojännite on 12,4 V tai alle Varaa akku täyteen sivulla 1 esitetyn mallin mukaan. Sisään rakennettu ominaispainomittari osoittaa heikkoa varaustilaa. Sisään rakennettu ominaispainomittari osoittaa riittävää varaustilaa ja akun lepojännite on yli 12,4 V. Siirry kohtaan 4. Siirry kohtaan 4. Kohta 4 Kuormituskoe 1. Kytke akuntestauslaite akkuun 2. Säädä purkausvirta vastaamaan tutkittavan akun kolminkertaista Ah määrää. 3. Pura akkua 15 sekunnin ajan ja tarkkaile akun jännitettä, se ei saa pudota alle oheisessa taulukossa annettujen arvojen. Jännitetaulukko Arvioitu elektrolyytin lämpötila Vaadittu vähimmäisjännite 15 sek. purkauksen jälkeen 21 C C C C C C C C Mikäli akun jännite kuormituskokeessa putoaa alle annettujen arvojen, on akku vaihdettava. Mikäli akun jännite kuormituskokeessa jää yli annettujen arvojen, akku voidaan ottaa käyttöön ja vikaa pitää hakea auton sähköjärjestelmästä. Katso kohta 5.

Käyttöohjeiden laiminlyönti, korjaukset muilla kuin alkuperäisosilla tai lisäaineiden käyttö elektrolyyttissä, aiheuttavat takuun raukeamisen.

Käyttöohjeiden laiminlyönti, korjaukset muilla kuin alkuperäisosilla tai lisäaineiden käyttö elektrolyyttissä, aiheuttavat takuun raukeamisen. Käyttöohje Fiamm Motive Power Water Less / Water Less 20 FINNISH Trukkiakut positiivisilla putkilevyillä tyyppi PzM / PzMB Nimellisarvot 1. Nimelliskapasiteetti C 5 : katso tyyppikilpi 2. Nimellisjännite

Lisätiedot

Sähkö ja vene. Ohjeita veneilijöille sähkölaitteista, akuista, korroosiosta, häiriöistä ja ukkossuojauksesta

Sähkö ja vene. Ohjeita veneilijöille sähkölaitteista, akuista, korroosiosta, häiriöistä ja ukkossuojauksesta Sähkö ja vene Ohjeita veneilijöille sähkölaitteista, akuista, korroosiosta, häiriöistä ja ukkossuojauksesta Sähköturvallisuuden Edistämiskeskuksen jäsenet: Elektroniikan Tukkukauppiaat ry Sähkösuunnittelijat

Lisätiedot

Käyttöopas M2.02 M2.06

Käyttöopas M2.02 M2.06 M2 Käyttöopas M2.02 M2.06 ii Käyttöopas M2.02 M2.06 Sarjanumerot Vetus moottorinumero: Mitsubishi moottorinumero: Vaihteiston sarjanumero: Merkitse tähän sarjanumerot. Tämä yksinkertaistaa huoltopalvelulle

Lisätiedot

HUVIVENEIDEN 12 V SÄHKÖJÄRJESTELMÄ

HUVIVENEIDEN 12 V SÄHKÖJÄRJESTELMÄ Huviveneiden 12 VDC sähköjärjestelmät 1 (23) HUVIVENEIDEN 12 V SÄHKÖJÄRJESTELMÄ Sisältö HUVIVENEIDEN 12 V SÄHKÖJÄRJESTELMÄ 1 1. Yleistä... 2 2. Sähkökeskus... 2 3. Pääsähköjakelu... 4 4. Kaapelointi...

Lisätiedot

Käyttö- ja huolto-ohjekirja

Käyttö- ja huolto-ohjekirja SQBU7833-03 Sysskuu 2008 (Käännös: Syyskuu 2008) Käyttö- ja huolto-ohjekirja Teollisuusmoottorit 1103 ja 1104 DC (Moottori) DD (Moottori) DJ (Moottori) DK (Moottori) RE (Moottori) RG (Moottori) RJ (Moottori)

Lisätiedot

ONNEA UUDELLE KABE-MATKAILUVAUNULLENNE

ONNEA UUDELLE KABE-MATKAILUVAUNULLENNE Ohjekirja 2014 FI ONNEA UUDELLE KABE-MATKAILUVAUNULLENNE Onnea valintanne johdosta. KABE-matkailuvaununne on suunniteltu ja valmistettu erittäin huolellisesti. Hyvin toteutetut sisustusratkaisut ja laatuajattelu

Lisätiedot

POWER EQUIPMENT RUOHONLEIKKURI HRE42B. Omistajan käsikirja. Honda Europe Power Equipment S.A. Pôle 45 - Rue des Châtaigniers 45140 ORMES - FRANCE

POWER EQUIPMENT RUOHONLEIKKURI HRE42B. Omistajan käsikirja. Honda Europe Power Equipment S.A. Pôle 45 - Rue des Châtaigniers 45140 ORMES - FRANCE POWER EQUIPMENT RUOHONLEIKKURI HRE42B Omistajan käsikirja Honda Europe Power Equipment S.A. Pôle 45 - Rue des Châtaigniers 45140 ORMES - FRANCE Sisällysluettelo Turvaohjeita 4 Aloitus 4 Valmistelut 4 Käyttö

Lisätiedot

ONNEA UUDELLE KABE-MATKAILUVAUNULLENNE

ONNEA UUDELLE KABE-MATKAILUVAUNULLENNE Ohjekirja 2013 FI ONNEA UUDELLE KABE-MATKAILUVAUNULLENNE Onnea valintanne johdosta. KABE-matkailuvaununne on suunniteltu ja valmistettu erittäin huolellisesti. Hyvin toteutetut sisustusratkaisut ja laatuajattelu

Lisätiedot

Käyttö- ja huoltoohjekirja

Käyttö- ja huoltoohjekirja Käyttö- ja huoltoohjekirja Lämmönvaihtimella varustetut moottorit Pienet dieselmoottorit Beta 28, Beta 35 & Beta 38 1.9.2010 Moottorin tiedot TÄRKEÄÄ: Täytä lomakkeen tiedot ostohetkellä siitä on sinulle

Lisätiedot

Käyttö- ja huoltoohjekirja

Käyttö- ja huoltoohjekirja Käyttö- ja huoltoohjekirja Lämmönvaihtimella varustetut moottorit Keskikokoiset dieselmoottorit Beta 43, Beta 50 & Beta 60 1.9.2010 Moottorin tiedot TÄRKEÄÄ: Täytä lomakkeen tiedot ostohetkellä siitä on

Lisätiedot

Käyttöohje RZ19. Lue käyttöohje huolellisesti ja varmista, että ymmärrät sen sisällön ennen kuin alat käyttää konetta. Suomi

Käyttöohje RZ19. Lue käyttöohje huolellisesti ja varmista, että ymmärrät sen sisällön ennen kuin alat käyttää konetta. Suomi Käyttöohje RZ19 Lue käyttöohje huolellisesti ja varmista, että ymmärrät sen sisällön ennen kuin alat käyttää konetta. Suomi Parannusten toteuttamiseksi teknisiin tietoihin ja muotoiluun voidaan tehdä muutoksia

Lisätiedot

MultiPlus Compact 12 800 35-16 230V 24 800 16-16 230V 12 1200 50-16 230V 24 1200 25-16 230V 12 1600 70-16 230V 24 1600 40-16 230V

MultiPlus Compact 12 800 35-16 230V 24 800 16-16 230V 12 1200 50-16 230V 24 1200 25-16 230V 12 1600 70-16 230V 24 1600 40-16 230V Käyttöohje FI MultiPlus Compact 12 800 35-16 230V 24 800 16-16 230V 12 1200 50-16 230V 24 1200 25-16 230V 12 1600 70-16 230V 24 1600 40-16 230V Copyrights 2008 Victr Energy B.V. Kaikki oikeudet pidätetään

Lisätiedot

M4.15 M4.17. Käyttöopas

M4.15 M4.17. Käyttöopas M4.15 M4.17 Käyttöopas VD01047 M4.17 Käyttöopas M4.15 M4.17 Sarjanumerot Vetus moottorinumero: Mitsubishi: Vaihteiston sarjanumero: Merkitse tähän sarjanumerot. Tämä yksinkertaistaa huoltopalvelulle tehtyjen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE TROPHY 20 9006437B

KÄYTTÖOHJE TROPHY 20 9006437B KÄYTTÖOHJE TROPHY 20 9006437B Suomi 2011 Handicare Kaikki oikeudet pidätetään. Tässä esitettyjä tietoja ei saa jäljentää eikä julkaista missään muodossa, painettuna, valokopiona, mikrofi lminä tai millään

Lisätiedot

KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA 1B 20 1B 27 1B 30 1B 40 1B 50. 433 809 07 -FIN -12.05-0.05 Printed in Germany

KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA 1B 20 1B 27 1B 30 1B 40 1B 50. 433 809 07 -FIN -12.05-0.05 Printed in Germany KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA 1B 20 1B 27 1B 30 1B 40 1B 50 433 809 07 -FIN -12.05-0.05 Printed in Germany 33 Uusi HATZ -dieselmoottori on valmiina käyttöösi Laitevalmistaja on suunnitellut ja testannut moottorin

Lisätiedot

KÄYTÄ VAIN ALKUPERÄISVARAOSIA!

KÄYTÄ VAIN ALKUPERÄISVARAOSIA! ESIPUHE Kiitos että valitsitte yrityksemme valmistaman ajoneuvon. Olemme varmoja, että valintasi oli oikea. Ennen ensimmäistä ajoonlähtöä suosittelemme, että luet tämän omistajan käsikirjan huolellisesti

Lisätiedot

DERBI HALUAA KIITTÄÄ SINUA

DERBI HALUAA KIITTÄÄ SINUA DERBI HALUAA KIITTÄÄ SINUA tuotteensa valitsemisesta. Lue tämä ohjekirja huolellisesti ennen kuin ajat ajoneuvolla ensimmäistä kertaa. Se sisältää ajoneuvoosi käyttöön liittyvää tietoa, ehdotuksia ja varotoimia,

Lisätiedot

KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA 1D41. 1D50. 1D81. 1D90. 43320907-FIN -09.05-0.03 Printed in Germany

KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA 1D41. 1D50. 1D81. 1D90. 43320907-FIN -09.05-0.03 Printed in Germany KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA D4. D50. D8. D90. 43320907-FIN -09.05-0.03 Printed in Germany 33 Uusi HATZ dieselmoottori on valmiina käyttöösi Laitevalmistaja on suunnitellut ja testannut moottorin vain määrättyyn

Lisätiedot

Itsekulkeva henkilönostin Mallit Optimum 6 ja 8

Itsekulkeva henkilönostin Mallit Optimum 6 ja 8 KÄYTTÖ- JA HUOLTO- OHJEET Itsekulkeva henkilönostin Mallit Optimum 6 ja 8 2420317090 - E 12.01 La Péronnière - BP 9-42152 L HORME - RANSKA! +33 (0)4 77 29 24 24 - faksi +33 (0)4 77 31 28 11 E-mail: Haulotte

Lisätiedot

Syyshuolto. Heikki Juuri-Oja

Syyshuolto. Heikki Juuri-Oja Heikki Juuri-Oja Huoleton ja holtiton veneilijä jättää ruuhensa heitteille syksyn tullen. Muut paneutuvat aarteensa talviuneen saattamiseen huolella. Seuraaville sivuille keräsimme ohjeet talvitelakointiin.

Lisätiedot

Junkkari PUMPPUHAPOTIN

Junkkari PUMPPUHAPOTIN Junkkari PUMPPUHAPOTIN HP-5 HP-20 PUMP04SU KÄYTTÖOHJE- JA VARAOSALUETTELO 62375 YLIHÄRMÄ FINLAND TEL. +358-(0)6-4835111 FAX +358-(0)6-4846401 SIVU 1 SISÄLLYSLUETTELO 2 2 ARVOISA ASIAKAS 2 2.1 Varoitusmerkki

Lisätiedot

TOHATSU MFS 30B OMISTAJAN KÄSIKIRJA MFS 30B

TOHATSU MFS 30B OMISTAJAN KÄSIKIRJA MFS 30B TOHATSU MFS 30B OMISTAJAN KÄSIKIRJA MFS 30B 30141108 SISÄLLYSLUETTELO : SIVU 1. TOHATSU PERÄMOOTTORISI : ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA 3 2. TEKNISET TIEDOT 4 3. MOOTTORIN OSAT 5 4. MOOTTORIN ASENNUS 6 MOOTTORIN

Lisätiedot

ARGO-NAUGHT HITSAUSKAASUN ANALYSAATTORI

ARGO-NAUGHT HITSAUSKAASUN ANALYSAATTORI KÄYTTÖOHJEKIRJA ARGO-NAUGHT HITSAUSKAASUN ANALYSAATTORI VAROITUS! ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÖNOTTOA, LUE JA YMMÄRRÄ TÄMÄN KÄYTTÖOHJEEN SISÄLTÖ. JOS KYSYTTÄVÄÄ TAI EPÄSELVYYKSIÄ, OTA YHTEYTTÄ SUMNER TUOTTEIDEN

Lisätiedot

Z-Tech Alpan käyttö- ja huolto-ohje sekä takuuehdot

Z-Tech Alpan käyttö- ja huolto-ohje sekä takuuehdot Maahantuoja: Advantage Engineering Oy Skand.fi Z-Tech Alpan käyttö- ja huolto-ohje sekä takuuehdot Olet tehnyt hyvän valinnan ostaessasi ZTech-sähköpyörän! ZTechin sähköpyörät ovat Euroopan parhaissa pyöräilymaissa

Lisätiedot

KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA 2G40 2G40 H

KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA 2G40 2G40 H KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA 2G40 2G40 H 433 309 04-FIN-01.04-0.03 Printed in Germany 33 Uusi HATZ dieselmoottori on valmiina käyttöösi Laitevalmistaja on suunnitellut ja testannut moottorin vain määrättyyn käyttötarkoitukseen.

Lisätiedot

TOHATSU MFS 15C, 20C OMISTAJAN KÄSIKIRJA MFS 15C MFS 20C

TOHATSU MFS 15C, 20C OMISTAJAN KÄSIKIRJA MFS 15C MFS 20C TOHATSU MFS 15C, 20C OMISTAJAN KÄSIKIRJA MFS 15C MFS 20C 1520141108 SISÄLLYSLUETTELO : SIVU 1. TOHATSU PERÄMOOTTORISI : ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA 3 2. TEKNISET TIEDOT 4 3. MOOTTORIN OSAT 5 4. MOOTTORIN ASENNUS

Lisätiedot

PIAGGIO NRG Purejet 50 Omistajan käsikirja

PIAGGIO NRG Purejet 50 Omistajan käsikirja PIAGGIO NRG Purejet 50 Omistajan käsikirja nrg04kansi_1.indd 3 06/17/04, 4:31 PM Maahantuoja: SUMEKO OY Kytömaantie 14, 04200 KERAVA Puh. (09) 502 812 fax (09) 2587 7922 Sähköposti: etunimi.sukunimi@sgn.fi

Lisätiedot

Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet

Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet Malli AF (6 ~36 ) MXR-laakerit 2001 Goulds Pumps, Inc. Goulds Pumps Pumpun turvallisuusohjeet Turvavarusteet: Eristetyt työkäsineet kun käsitellään kuumia laakereita

Lisätiedot

WOLF ****** ILMANKÄSITTELYKOJEEN -ASENNUS -KÄYTTÖ JA -HUOLTO OHJE

WOLF ****** ILMANKÄSITTELYKOJEEN -ASENNUS -KÄYTTÖ JA -HUOLTO OHJE sivu 1 WOLF ****** ILMANKÄSITTELYKOJEEN -ASENNUS -KÄYTTÖ JA -HUOLTO OHJE sivu 2 SISÄLLYSLUETTELO 3. Toimitus / nosto ja asennus 4. Sulkupelti / suodatin 5.-10. Pyörivälämmönsiirrin 11. Levylämmönsiirrin

Lisätiedot

SUMEKO OY. DERBI GP1 / GP1 OPEN Käyttöohjekirja

SUMEKO OY. DERBI GP1 / GP1 OPEN Käyttöohjekirja SUMEKO OY DERBI GP1 / GP1 OPEN Käyttöohjekirja Henkilötiedot Nimi Osoite Puh.nro Vakuutusyhtiö Vakuutuksen numero Lähin Derbi-myyjä Nimi Osoite Puh.nro Huolto Puh.nro Skootterisi tunnistustiedot Merkki/malli

Lisätiedot