Alvin-kirjat: Seitsemännen pojan seitsemäs poika; Punainen profeetta; Oppipoika Alvin; Kisälli Alvin; Sydäntuli.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Alvin-kirjat: Seitsemännen pojan seitsemäs poika; Punainen profeetta; Oppipoika Alvin; Kisälli Alvin; Sydäntuli."

Transkriptio

1 Fantasiakirjallisuus Ikäehdotuksista: Kaikki tämän kategorian kirjat kiinnostanevat aikuisia. Useat eivät sovi kovin nuorille. Ikäehdotukset ovat tietysti vain suuntaa-antavia. Ne perustuvat yhtä paljon oletukseen siitä, mikä eri ikäryhmiä kiinnostaa, kuin ikäryhmille sopivuuteen. Kuten usein, aikuisuus on suhteellinen käsite, joten lukija päättää itse mihin ikäryhmään kuuluu. Nuorille ja/tai aikuisille: Brooks, Terry: Card, Orson Scott: Shannaran perintö: Shannaran jälkeläiset; Shannaran druidi; Shannaran kuningatar; Shannaran talismaanit. Perusfantasiaa, jossa ryhmä ihmisiä on valittu pelastamaan maailma. Shannaran perillisten, Ohmsfordin serkusten pitää palauttaa maailmaan monia mahdottoman tuntuisia asioita: maahinkaiset, druidit ja Shannaran kadonnut miekka. Vauhtia ja toimintaa.. Alvin-kirjat: Seitsemännen pojan seitsemäs poika; Punainen profeetta; Oppipoika Alvin; Kisälli Alvin; Sydäntuli. Alvin junior on seitsemännen pojan seitsemäs poika. Kaikki tietävät, että seitsemännen pojan seitsemäs poika on jotenkin erikoinen, eikä Alvin ole mikään poikkeus. Kun hän syntyi, pieni Soihtu nimeltä Peggy näki hänen tulevaisuuksissaan ihmeellisiä asioita, ja päätti suojella häntä. Alvinista tulee Tekijä. Cardin fantasia sijoittuu Amerikan historiaan, taikauskoisten uudisraivaajien keskuuteen. Omaperäisyydestä hän saa ehdottomasti pisteitä. Hän on myös taitava kirjoittaja. Clarke, Susanna: Jonathan Strange & herra Norrell. Eddings, David: Ilahduttavan dickensmäinen tarina herra Norrellista, jonka kohtalo on palauttaa magia Englantiin, ja hänen oppipojastaan ja ystävästään, Jonathan Strangesta, jonka kohtalo on nähdä kaikkein rakkaimpansa toisen hallussa. Millainen on maagikko ja millainen on herrasmies? Tämä kirja on kaukana perusfantasiasta. Kirja on voittanut useita palkintoja, esim. vuoden 2005 arvostetun Hugo Awardin. Belgarionin taru: Kiven vartijat; Ennustusten aika; Velhojen taistelu; Rivan kuningatar; Kohtalon täyttymys. Mallorean taru: Lännen vartijat; Murgojen kuningas; Karandan paholaisherra; Darshivan velhotar; Kellin näkijätär.

2 Feist, Raymond: Gaiman, Neil: Hobb, Robin: Nämä kirjat kertovat Belgarionin seikkailuista ja matkoista pelastamaan maailma ystäviensä kanssa. Ensimmäinen sarja lienee paras siinä Belgarion on vasta nuori poika. Samaan maailmaan sijoittuvat myös aikaisempia tapahtumia valottavat Belgarath: velhon tarina ja Polgara: velhottaren tarina, sekä Rivan aikakirjat. Kolmessa viimeksi mainitussa on Eddingsin vaimo Leigh mainittu toisena kirjailijana. Ikäehdotus: 12:sta eteenpäin Käärmesota: Mustan kuningattaren varjo; Kaupparuhtinaan nousu; Paholaiskuninkaan raivo; Pirstoutunut kruunu. Feist on erinomainen fantasiakirjailija; hänen inspiraationsa on selvästi tullut roolipeleistä, mutta hän kirjoittaa hyvin. Melkein kaikki Feistin fantasiakirjat liittyvät samaan maailmaan, Midkemiaan, tai siihen liittyvään Kelewanin maailmaan. Tyypillistä eeppistä fantasiaa, sankareita, hirviöitä, romantiikkaa, taikaa ja maailman pelastusta, mutta kirjoitettu hyvällä maulla. Neverwhere: maanalainen Lontoo. Kirja kertoo Richard Mayhewista, joka pysähtyy auttamaan tyttöä kadulla, vaikka hänellä onkin kiire. Palkkioksi hän joutuu hylkiöksi siinä maailmassa, jonka hän aiemmin tunsi. Lontoon alla on kuitenkin toinen Lontoo, erilainen, sellainen, jossa Night Bridgen ylittäminen on äärettömän vaarallista ja jossa Islingtonissa on oikeasti enkeli. Richardin täytyy nyt pärjätä tässä maailmassa; itse asiassa hän joutuu sankarin rooliin, vaikkei se oikein sovi hänelle. Gaiman on erinomainen kirjoittaja, joka on romaanien lisäksi käsikirjoittanut mm. suosittuja Sandman-sarjakuvia. Tähtisumua. Tristran elää Muurin lähellä olevassa kaupungissa. Hän ei kuitenkaan ole aivan tavallinen ihminen, vaan seuraus kahden olennon kiihkeästä rakkaustarinasta, toinen tältä puolen muurin ja toinen tuolta. Tristran lähtee muurin toiselle puolelle hakemaan tähdenlentoa ja seikkailusta tulee pitempi kuin hän odottikaan. Keijumaailmassa mikään ei ole aivan samanlaista kuin tavallisessa. Näkijän taru: Salamurhaajan oppipoika; Kuninkaan salamurhaaja; Salamurhaajan taival. Lordi Kultainen: Narrin matka; Narrin palvelija. Fitz on ylhäisen prinssin äpäräpoika. Hallitsevalla Näkijän suvulla on lahjoja, joita tavallisilla ihmisillä ei ole, ja äpäräpoika on saanut nämä lahjat. Hänet koulutetaan kuninkaan salamurhaajaksi, mutta kateelliset hovilaiset eivät jätä häntä rauhaan, koska

3 Jordan, Robert: Kay, Guy Gavriel: pelkäävät hänen olevan uhka. Hobb on erinomainen kirjoittaja. Tarina on melko synkkä. Ajan pyörä: Vaarojen taival; Maailmansilmä; Valeren torvi; Lohikäärmeviiri; Tornin salaisuus; Callandor; Pimeän varjo; Lohikäärme herää; Kultasilmä; Taivaan tulet; Hopeinen nuoli; Sotaherra; Kaaoksen valtias; Lähettiläät; Mustan tornin miehet; Keulakuva; Miekkojen kruunu; Tuulten kulho; Tikaripolku; Sydäntalvi; Yhdeksän kuun tytär; Hämärän tienhaara. Robert Jordanin mammuttisarjasta on ilmestynyt englanniksi 11 osaa, suomeksi 20 osaa jotka kattavat vain melkein 10 ensimmäistä kirjaa. Rand al Thor, Perrin Aybara ja Mat Cauthon ovat kaikki kolme ta veren, eli ihmisiä joiden ympärille ajan kudelma kutoutuu. Selkokielellä siis heidän ympärillään tapahtuu enemmän omituisia asioita kuin muualla. Mikä pahempaa, alkaa vaikuttaa siltä kuin yksi heistä saattaisi olla uudestisyntynyt Lohikäärme, mies, joka pelastaa maailman ja tuhoaa sen. Pojat joutuvat lähtemään Emondinvainion kylästä legendaarisen Aes Sedain nämä ovat naisia, jotka harjoittavat taikaa ja tämän kaitsijan kanssa. Mukaan päätyy myös Randin ihastus Egwene ja kylän Viisaus Nynaeve, joka ei halua jättää kylänsä nuoria yksin Aes Sedain kynsiin. Jordanin tarina on klassista maailmanpelastusfantasiaa, mutta sarjan pituus takaa sen että maailma on hyvin rikas ja henkilöhahmoja on lukuisia. Yleisilmapiiri on uhkaava. Fionavarin kuvakudos: Kesäpuu; Vaeltava liekki; Synkein tie. Viisi nuorta siirtyvät hämmästyksekseen Fionavarin maailmaan, joka on erilainen kuin heidän, mutta josta löytyy jokaiselle oma tehtävä. Jennifer, Paul, Dave, Kevin ja Kimperly joutuvat jokainen etsimään oman paikkansa kudelmassa, joka ohjaa kaikkia. Synkkää ja romanttista eeppistä fantasiaa. Tigana: Sieluun isketty tikari; Verenperinnön hinta. Tigana kärsii kahden maagikon välissä ja ikeen alla. Toinen maagikko, mahtavampi, vihaa maata niin paljon, että hän on hävittänyt sen muistonkin. Ainoastaan alkuperäiset Tiganan asukkaat voivat tunnistaa Tiganan nimen, muut eivät edes kuule sitä. Prinssi Alessan taistelee maansa puolesta, samoin kuin Devin, Catrina ja Baerd. Toisaalla Baerdin sisar Dianora, joka on myös vannonut palauttavansa Tiganan, asuu sen miehen luona, joka sen alun perin hävitti. Kirjoissa on samaa intensiteettiä kuin muissa Kayn sarjoissa.

4 LeGuin, Ursula: McCaffrey, Anne: Nix, Garth: Pratchett, Terry: Maameren tarinat: Maameren velho; Atuanin holvihaudat; Kaukaisin ranta; Tehanu; Maameren tarinoita; Toinen tuuli. Nämä kirjat kertovat Gedin, Maameren suuren velhon tarinasta paloja. Ensimmäinen kirja kertoo Gedin opista velhoksi ja pelottavasta gebbethistä, jonka hän ylpeyttään ja vahingossa manaa esille. Toinen kirja kertoo Gedin matkasta barbaariseen Kargien maahan ja ylipapitar Tenarista, joka palvelee siellä nimettömiä voimia. Kolmannessa kirjassa Ged on arkkimaagi ja joutuu kohtaamaan voiman, joka uhkaa koko taikuutta Maamerellä. Erityisesti neljäs, viides ja kuudes kirja kiinnostanevat enemmän aikuisia. Ikäehdotus: alk. 12:sta, viimeiset kirjat aikuisille Pernin lohikäärmeritarit: Lohikäärmeen lento; Vaarallinen tähti; Tuliliskojen laulu. McCaffreyn kirjat Pernin lohikäärmeritareista toimivat hyvin myös yksittäin. Kirjoissa ritarit, jotka lentävät lohikäärmeillä, taistelevat rihmastoja vastaan ja kiistelevät keskenään ja muiden perniläisten kanssa. Rihmastot uhkaavat kaikkea elävää Pernissä aina kun niiden planeetta on tarpeeksi lähellä. Sabriel; Lirael. (Kolmas osa on viimeinen, Abhorsen, mutta sitä ei vielä ole käännetty.) Sabriel on abhorsenin tytär, abhorsenin, joka vartioi kuolleiden ja elävien maailmojen rajoja ja manaajia, jotka ylittelevät sitä rajaa. Kuolleita vaan alkaa tulla yhä enemmän ja elävillä on yhä vähemmän valtaa. Miellyttävää perusfantasiaa. Toisessa ja kolmannessa kirjassa puhutaan enemmän Sabrielin lapsista. Ikäehdotus: 12:sta eteenpäin Kiekkomaailma-kirjat kronologisessa järjestyksessä: Magian väri; Valon tanssi; Johan riitti!; Mort; Velhous verissä; Noitasiskokset; Pyramidit; Vartijat hoi!; Eric; Elävät kuvat; Viikatemies; Noitia maisemissa; Pienet jumalat; Herraskaista väkeä; Vartiosto valmiina palvelukseen; Elävää musiikkia; Valkoparta karjupukki. Osa kirjoista sijoittuu jonkinlaiseen kronologiseen järjestykseen, esim. viittaa edellisten kirjojen tapahtumiin, mutta ne voi kaikki lukea yksittäisinä romaaneina. Pratchettin kirjat sijoittuvat Kiekkomaahan, maailmaan, joka on kiekon mallinen ja jota kantaa neljä jättikokoista elefanttia, jotka seisovat vielä suuremman kilpikonnan, suuren Kaksosen kilven päällä. Sankareita ovat esimerkiksi maailman huonoin velho Rincewind, tiukka vanha noita Muori Säävirkku, Kuolema, Kuoleman tyttärentytär Susan Sto Helit, Yövartioston juoppo ja kyyninen päällikkö Samuel Vimes ja moni muu. Hullunhauskaa huumorifantasiaa.

5 Salvatore, R. A.:. Pratchettin huumori mahdollisesti aukeaa ikää myöten paremmin. Musta haltia trilogia: Kotimaa; Maanpaossa; Valoa kohti. Jäätuulen laakso trilogia: Kristallisauva; Hopeavirrat; Puolituisen kivi. Drown perintö sarja: Pahan perintö; Tähdetön yö; Pimeän piirittämät; Arvoitusten saari. Pimeyden polut sarja: Äänetön veitsi; Maailmanselkä; Kristallisauvan käskyläinen; Miekkojen meri. Metsästäjän miekat sarja: Tuhat örkkiä; Yksinäinen drow; Kaksi miekkaa. Nämä kirjat kertovat luopiodrow Drizzt Do Urdenista. Ne sijoittuvat Forgotten Realms fantasiamaailmaan, johon liittyy pelejä ja muitakin kirjoja. Noviiseille voin kertoa, että drow on musta haltia, kuuluu siis tummaihoiseen, maan alla asuvaan pahaan haltiakansaan, joka yleensä palvoo kaaoksen jumalatarta, lukkikuningatar Llothia. Drizzt ei ole paha eikä hyväksy kansansa elintapaa. Hän lähteekin pois ja päätyy viimein maan päälle ja saa hyviä ystäviäkin. Suositellaan lukemaan tässä järjestyksessä. Näiden lisäksi Salvatore on kirjoittanut paljon muutakin fantasiaa, ahkera kirjoittaja kun on. Ikäehdotus: 13:sta eteenpäin Tolkien, J. R. R.: Taru sormusten herrasta; Silmarillion. Taru sormusten herrasta on fantasiakirjallisuuden klassikko ja yksi 1900-luvun tärkeistä teoksista monessa mielessä. Silmarillion sopii niille, joita kiehtoo Tolkienin luoma Keskimaa. Se on kokoelma myyttejä Keskimaan esiajoilta, mukana mm. maailman luominen mutta myös traagisia tarinoita Kullervon malliin (Turin Turambar) ja kaunis rakkauskertomus Romeon ja Julian malliin (Beren ja Lúthien). Ikäehdotus: 13:sta eteenpäin Weis, Margareth & Hickman, Tracy: Williams, Tad: Dragonlance-kronikat: Syyshämärän lohikäärmeet; Talviyön lohikäärmeet; Kevätaamun lohikäärmeet; Kesätulen lohikäärmeet. Lohikäärmeet ja armeijat valtaavat Krynnin. Ryhmä sankareita taistelee vastaan. Kirjat on kirjoitettu roolipelien pohjalta ja osittain sen huomaa niistä. Kirjat ovat olleet myyntimenestyksiä Yhdysvalloissa. Niin kutsuttuja Dragonlance-sarjoja on useita ja monet niistä on viisasta lukea kronologisessa järjestyksessä. Jos ensimmäinen sarja kiinnostaa, voi lukea mm. Legendat, Sielujen sota jne. Ikäehdotus: 13:sta eteenpäin

6 Taru kolmesta miekasta: Velhon oppipoika; Kruununperillinen; Miekan mahti; Myrskyn silmä; Pimeyden käsi; Jäähyväisten kivi; Piiritetty kivi; Korppien tanssi; Torven taika; Liekkien loimu; Varjojen vanki; Vihreän enkelin torni Simon on tavallinen, haaveileva poika, mutta vaikeat ajat vaativat hänenkin panostaan. Hänen täytyy ryhtyä sankariksi, mitä hän haluaakin. Maailma täytyy pelastaa, ja Simon vain odottaa että pääsisi osoittamaan arvonsa, mutta kuten usein käy, tositilanteiden tullen sankaruus ei olekaan kovin miellyttävää. Pitkä sarja hiukan synkeämmänpuoleista eeppistä fantasiaa. Kuriositeetti: Englanniksi on ilmestynyt ainoastaan kolme kirjaa. Ne mahtavat olla paksuja

FRIEDRICH WEINREB ITSELUOTTAMUS JA MASENNUS

FRIEDRICH WEINREB ITSELUOTTAMUS JA MASENNUS FRIEDRICH WEINREB ITSELUOTTAMUS JA MASENNUS Toimittanut Christian Schneider THAUROS VERLAG Tämä teos on tekijän suostumuksella julkaistu kirjallinen versio tämän 18.marraskuuta 1979 Stuttgartissa pitämistä

Lisätiedot

Ilmestyskirjan ja lopun ajan profetioiden selitys. Ilmestyskirjan peto, väärä profeetta, portto ja pedon merkki

Ilmestyskirjan ja lopun ajan profetioiden selitys. Ilmestyskirjan peto, väärä profeetta, portto ja pedon merkki Ilmestyskirjan ja lopun ajan profetioiden selitys Tuon tässä kirjoituksessa esille lopun ajan profetioita lainaten suoraan Raamatun tekstiä, niin että niistä voi tarkistaa selityksen yhteensopivuuden Raamatun

Lisätiedot

Jari Eerola Lohikäärmekivet 2002

Jari Eerola Lohikäärmekivet 2002 1 LUKU 1 PLANEETTA GROZ...3 LUKU 2 LOHIKÄÄRMEKIVI...5 LUKU 3 HÄÄTÖ REVILISTÄ...7 LUKU 4 TOINEN LOHIKÄÄRME KIVI...10 LUKU 5 UUSI TEHTÄVÄ...12 LUKU 6 CANVIRIN LUOLASTO...15 LUKU 7 VIIMEINEN VALITTU...18

Lisätiedot

ELÄVIÄ VAINAJIA, MUODONMUUTOKSIA JA MUITA OUTOJA TAPAUKSIA

ELÄVIÄ VAINAJIA, MUODONMUUTOKSIA JA MUITA OUTOJA TAPAUKSIA ELORE (ISSN 1456-3010), vol. 19 2/2012. Julkaisija: Suomen Kansantietouden Tutkijain Seura ry. [http://www.elore.fi/arkisto/2_12/leppalahti.pdf] Artikkeli ELÄVIÄ VAINAJIA, MUODONMUUTOKSIA JA MUITA OUTOJA

Lisätiedot

Ilmestyskirja. 2007 Pirkko Valkama Kansanlähetysopisto

Ilmestyskirja. 2007 Pirkko Valkama Kansanlähetysopisto Ilmestyskirja 2007 Pirkko Valkama Kansanlähetysopisto 1 Johdanto Voiko Jeesuksen opetuslapsi Johannes olla Ilmestyskirjan kirjoittaja? Miten tulkita Ilmestyskirjaa? Luku 1 Ilmestyskirjassa on menneisyyden,

Lisätiedot

RUUSU-RISTI Pekka Ervast Ihmiskunnan varhaisvaiheita Helsinki 1967 Oy Kirjapaino Kvartto Ab Digitalisoitu näköispainos 2006 Alkulause Pekka Ervast on pitänyt nämä esitelmät 22. IV. 1923, 29. IV. 1923,

Lisätiedot

Korolainen, Tuula: Aapo ja hirmuinen Hilda. Lindgren, Astrid: Peppi Pitkätossu

Korolainen, Tuula: Aapo ja hirmuinen Hilda. Lindgren, Astrid: Peppi Pitkätossu 1. luokkalaisille Korolainen, Tuula: Aapo ja hirmuinen Hilda 21 kpl 79 s., kuvia, isoa tekstiä, vaikeat sanat tavutettu Aapo joutuu viikonlopuksi Hilda-tädin hoteisiin, kun vanhemmat lähtevät parisuhdekurssille.

Lisätiedot

Pelaaja 1. Rosvoritari Konrad von Ransbach. vilpitön, maanläheinen ja luottavainen

Pelaaja 1. Rosvoritari Konrad von Ransbach. vilpitön, maanläheinen ja luottavainen Pelaaja 1 Rosvoritari Konrad von Ransbach vilpitön, maanläheinen ja luottavainen Proomulla syntyi kiivasta kuhinaa, kun Konradin miehet laskivat puomin alas. Proomun kippari oli pieni, tanakka mies, jolla

Lisätiedot

Pelinjohtajan avustaja 1

Pelinjohtajan avustaja 1 Pelinjohtajan avustaja 1 Hyvä lukija, Tämä on Felician tarina, ei sinun. Olet kuitenkin kokonaisuuden kannalta yhtä tärkeä osa peliä kuin Feliciakin. Tässä hahmopelissä on vain yksi hahmo, eikä se ole

Lisätiedot

RUSKON PÄÄKIRJASTON KIRJASARJAT KOULULAISILLE 2014

RUSKON PÄÄKIRJASTON KIRJASARJAT KOULULAISILLE 2014 RUSKON PÄÄKIRJASTON KIRJASARJAT KOULULAISILLE 2014 KIRJASARJAT ALAKOULULAISILLE Aho, Elisabeth: Tsemppiä turnaukseen, Pantterit! Otava 2005 / 189 s. / ISBN 951-1-20340-1 / Osasto RUN / Luokka Salibandypanttereista

Lisätiedot

Luin kirjan kokonaan. Sitten aloin alusta lukemaan joitain pätkiä. Olet rohkea kun kirjoitit sen.

Luin kirjan kokonaan. Sitten aloin alusta lukemaan joitain pätkiä. Olet rohkea kun kirjoitit sen. 1 Hei, haluaisin kiittää kirjasta. Se oli todella koskettava ja rehellinen. Olet varmaan saanut paljon samaa palautetta. Itkin hillittömästi kun luin sitä. Kiitos kun kirjoitit kirjan ja jaoit surusi meidän

Lisätiedot

Korolainen, Tuula: Aapo ja hirmuinen Hilda. Lindgren, Astrid: Peppi Pitkätossu

Korolainen, Tuula: Aapo ja hirmuinen Hilda. Lindgren, Astrid: Peppi Pitkätossu 1. luokkalaisille Korolainen, Tuula: Aapo ja hirmuinen Hilda 21 kpl 79 s., kuvia, isoa tekstiä, vaikeat sanat tavutettu Aapo joutuu viikonlopuksi Hilda-tädin hoteisiin, kun vanhemmat lähtevät parisuhdekurssille.

Lisätiedot

Ihmisten pelastuksen ja armon ajan päättyminen

Ihmisten pelastuksen ja armon ajan päättyminen Ihmisten pelastuksen ja armon ajan päättyminen 1 Ihmiset saavat armon aikaa niin kauan, kun seitsemännen enkelin ääni vielä kuuluu hänen puhaltaessaan pasunaan eli julistaessaan iankaikkista evankeliumia.

Lisätiedot

Suomi Jumalan silmissä Israelin kuningaskunta

Suomi Jumalan silmissä Israelin kuningaskunta Suomi Jumalan silmissä Israelin kuningaskunta Raamatun kirjoitukset kertovat kahdesta kuningaskunnasta, jotka tulevat yhtymään Israelin vuorilla vähän ennen Jeesuksen toista tulemusta. Syntyy yksi, yhtenäinen

Lisätiedot

Lahti 3. Millaista Messiasta juutalaiset odottavat?

Lahti 3. Millaista Messiasta juutalaiset odottavat? Lahti 3. Millaista Messiasta juutalaiset odottavat? Tänään Israelissa alkaa uusi viikko toisin kuin Suomessa, jossa viikko on vasta alkamassa. Sunnuntaisin Israelissa on tapana sanoa: shavuot tov - hyvää

Lisätiedot

Sanansaattajien radiotyö Intiassa

Sanansaattajien radiotyö Intiassa 1 / 7 Sanansaattajien radiotyö Intiassa (Tv-työstä on erillinen esitys.) PowerPoint-esitys, johon sisältyy video Kolme kuuntelijakertomusta Intiasta (4:50) Ohjeeksi: Kopioi powerpoint-esitys ja video tikulta

Lisätiedot

Ensimmäinen Mitä voittoon tarvitaan? Rich Froning, Dave Castro & David Thomas (300s.) Veriliitto Michael Franzese (400s.)

Ensimmäinen Mitä voittoon tarvitaan? Rich Froning, Dave Castro & David Thomas (300s.) Veriliitto Michael Franzese (400s.) Elämän Evästä 2015 32 Englanninkielinen mallikansi 9 7 8 9 5 2 7 0 5 8 1 9 0 Veriliitto Michael Franzese (400s.) Michael Franzesen tarina kertoo suuresta elämänmuutoksesta. Vuonna 1986 aikakauslehti Fortune

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO: RUNOKIRJAT 2 NUOREN ELÄMÄÄ 3 FANTASIAA JA HISTORIAA 7 TOIMINTAA JA JÄNNITYSTÄ 11 KUVAKIRJAT 13 SARJAKUVAT 13 TIETOKIRJAT 14

SISÄLLYSLUETTELO: RUNOKIRJAT 2 NUOREN ELÄMÄÄ 3 FANTASIAA JA HISTORIAA 7 TOIMINTAA JA JÄNNITYSTÄ 11 KUVAKIRJAT 13 SARJAKUVAT 13 TIETOKIRJAT 14 Vantaan peruskoululaisten KIRJALLISUUSDIPLOMIT Diplomi 3 Tämän diplomin voivat suorittaa lähinnä 5.-6. luokkien oppilaat. Saadakseen diplomin 3 oppilaan on luettava alla olevalta listalta vähintään 15

Lisätiedot

Pysy uskossa Herran armoon

Pysy uskossa Herran armoon Armo riittää Numero 4 20.10.2004 Olavi Peltola Pysy uskossa Herran armoon Mielestäni todelliset peruspiirteet ja -ohjeet Jumalan valtakunnan työstä tässä pahan vallassa olevassa maailmassa saadaan roomalaiskirjeen

Lisätiedot

syksyn kirjat Kustannusosakeyhtiö Teos

syksyn kirjat Kustannusosakeyhtiö Teos syksyn kirjat Kustannusosakeyhtiö Teos Sisällys 3 ESIPUHE KAUNOKIRJALLISUUS ROMAANIT 4 EEVA-KAARINA ARONEN Edda 6 MATTI KANGASKOSKI Sydänmarssi 8 ASSER KORHONEN Saarnaajan poika 10 RAIJA ORANEN Aurora

Lisätiedot

MINUUS HENGELLISESSÄ MUUTOS-PROSESSISSA... 1 Luotu elämään... 2. Tuomittu vapauteen... 4 Matka sinuuteen... 5 Alussa oli suhde...

MINUUS HENGELLISESSÄ MUUTOS-PROSESSISSA... 1 Luotu elämään... 2. Tuomittu vapauteen... 4 Matka sinuuteen... 5 Alussa oli suhde... Metakenttään: minuus palvonta läheisriippuvuus Egoismi Kohtaaminen rakastaminen rakkaus luomiskeromus uudesti syntyminen muutosprosessi syntymä kehitys Sören Kierkegaard Simone de Beauvoir J. Karjalainen

Lisätiedot

NRO 11 / 2013 MARRASKUU. Ristin Kansa

NRO 11 / 2013 MARRASKUU. Ristin Kansa NRO 11 / 2013 MARRASKUU JOULUN ODOTUSTA Lumikello Lumi on kiteyttänyt joulun kellon kotimme pihaan. Joulun kello soittaa tänäkin vuonna ihanaa, vanhaa sävelmää elämäämme. Sävel tavoittaa meidät huolien

Lisätiedot

VIROLAISEN KIRJALLISUUDEN VIIKKO 2014 HELMI TUGLAS-SEURA

VIROLAISEN KIRJALLISUUDEN VIIKKO 2014 HELMI TUGLAS-SEURA VIROLAISEN KIRJALLISUUDEN VIIKKO 2014 HELMI TUGLAS-SEURA Helmi Virolaisen kirjallisuuden viikko 2014 Helmi I 2014 Tuglas-seura Eesti Maja Viro-keskus Sörnäisten rantatie 22 FI 00540 Helsinki Toimittaja:

Lisätiedot

Mitä jokaisen kristityn tulisi tietää islamista

Mitä jokaisen kristityn tulisi tietää islamista Mitä jokaisen kristityn tulisi tietää islamista Ruqayyah Waris Maqsood ISBN 978-951-97604-1-4 SISÄLLYSLUETTELO Ensimmäinen osa Muslimit eivät ole vihollisia ristiretket ovat ohi! 12 Uskontunnustus 12 Usko

Lisätiedot

Hyvää Joulua ja siunausta vuodelle 2007

Hyvää Joulua ja siunausta vuodelle 2007 Joukkokirje RADIO DEIN JA KRISTITYT YHDESSÄ RY:N UUTISLEHTI Julkaisija: Kristityt Yhdessä ry, Ilmalankuja 2 i, 00240 Helsinki, 9. vuosikerta N:o 4/2006 Hyvää Joulua ja siunausta vuodelle 2007 RADIO DEI

Lisätiedot

M O R M O N I N K I R J A

M O R M O N I N K I R J A M O R M O N I N K I R J A 1 LUKU Ammaronin Mormonille uskoma, pyhä kaiverruksia koskeva tehtävä. Sotaa ja jumalattomuutta. Ne kolme nefiläistä opetuslasta lähtevät. Mormonia kehoitetaan olemaan saarnaamatta.

Lisätiedot

Esposti 1 Esposti marraskuu 2013

Esposti 1 Esposti marraskuu 2013 Esposti 1 Esposti marraskuu 2013 Sisällys s.4 Lehtiä repussa, lumihiutale tiellä s.5 Kaverini Fronter s.6 Jylla lahjoittaa 1000 tuntia hyvää s.7 Liikunta-aiheinen kirjoituskilpailu kaikille toisen asteen

Lisätiedot

ROSA ET CRUX Nro 1, toukokuu 2007, 10 vuosikerta

ROSA ET CRUX Nro 1, toukokuu 2007, 10 vuosikerta ROSA ET CRUX Nro 1, toukokuu 2007, 10 vuosikerta FILOSOFIAA - MYSTIIKKAA - TIEDETTÄ - KULTTUURIA Ruusuristin Veljeskunta AMORCin Jäsenlehti Anteeksianto... 4 Arkkityypit ja kollektiivinen piilotajunta...

Lisätiedot

Juha Varto. Filosofian taito

Juha Varto. Filosofian taito filosofian taito Juha Varto Filosofian taito copyright Juha Varto 2005 (1992) 3 T ä m ä t e k s t i o n t a r k o i t e t t u l u e t t a v a k s i. T e k s t i ä e i v o i k ä y t t ä ä j o n k i n y

Lisätiedot

SEULASET, NEBRAN AURINKOKIEKKO, KALEVALA JA AIKA 3 650 vuotta SITTEN

SEULASET, NEBRAN AURINKOKIEKKO, KALEVALA JA AIKA 3 650 vuotta SITTEN SEULASET, NEBRAN AURINKOKIEKKO, KALEVALA JA AIKA 3 650 vuotta SITTEN Arvoisat kanssaeläjät, kun meillä nyt on suoranainen rypäs kertomuksia sekä todellisia faktojakin tästä tapahtumasta, isosta meteoriittisateesta

Lisätiedot