MAATALOUSTUOTTAJAIN RENGON YHDISTYS R.Y. JÄSENKIRJE 1/

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MAATALOUSTUOTTAJAIN RENGON YHDISTYS R.Y. JÄSENKIRJE 1/2010 8.3.2010"

Transkriptio

1 Kokouskutsu yhdistyksen sääntömääräiseen kevätkokoukseen klo Tulinummessa Yhdistyksen syyskokouksessa pitkään tuottajayhdistystä eteenpäin vieneet Anne Laulajainen, Kaisa Valaja ja Kimmo Inovaara luopuivat tehtävistään ja yhdistyksen johtokuntaan valittiin nuoria tuottajia. Lisäksi tehtäväalueita muutettiin järjestäytymiskokouksessa ja sihteerin ja jäsensihteerin tehtäviin kutsuttiin johtokunnan ulkopuolelta henkilö. Jäsenkirjeen lopusta löytyvät johtokunnan jäsenten esittäytymiset sekä liitteenä yhteystiedot. Jäsenkirjeessä toimintakalenteri. Huomioikaa erityisesti yhdistyksen kevätkokous. Kevään aikana on tarkoitus saada yhdistyksen nettisivut toimintaan ja toimintakalenteri tulee olemaan olennainen osa sivujamme. Pyydämme informoimaan sihteeriämme tapahtumista, jotka olisi hyvä saada toimintakalenteriin. Kirjeen liitteenä on lomake, jolla toivomme Teidän ilmoittavan kaikki yli 15-vuotiaat perheenjäsenenne jäsenrekisteriimme. Perheenjäsenien ilmoittaminen ei lisää jäsenmaksua, mutta jäsenmäärän kasvu lisää yhdistyksemme painoarvoa ja edelleen MTK Hämeen painoarvoa järjestön sisällä. Nuorien tuottajien ja perheenjäsenien osalta toivomme lomakkeelle myös sähköpostiosoitteet, jotta nuorten tuottajien yhdyshenkilö voi suoraan tiedottaa nuorille suunnatuista tapahtumista. Kirjeen mukana on palautuskuori postimaksu on jo maksettu. Kiitos vaivannäöstä! KEVÄÄN 2010 TAPAHTUMAKALENTERI Yhdistyksen kevätkokous Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidetään maanantaina klo Tulinummessa. Puhujiksi paikalle saapuvat Hämeenlinnan kaupungin valtuutettu Satu Leppänen sekä Kanta-Hämeen Metsänhoitoyhdistyksen alueneuvoja Aarno Saukkola MTK-Hämeen kevätkokous Liiton kevätkokous pidetään Hausjärvellä, Oitin Urheilutalolla Liiton kokousedustajat: Kimmo Inovaara, Timo Jussila, Carola Vanhanen ja Antti Valaja. Mikäli varsinaiset kokousedustajat eivät pääse osallistumaan kokoukseen, niin ilmoitattehan asiasta yhdistyksen sihteerille mennessä.

2 Viljelijätuki-infotilaisuudet (lisätiedot: klo 9.00 Vanajantie 10 B (luomu) Hämeenlinna klo Juteinitalo Hattula klo Kiipula Sali Janakkala klo Turvan talo (Lammi) Hämeenlinna Asiantuntijat: Pauli Pethman Haikula Oy, Minna Kolari, Hannu Heinämaa ja Emilia Siironen Elykeskus Häme sekä Kaija Hinkkanen Pro Agria Häme. Sisältö: Ympäristötukeen liittyvät asiat, hukkakaurarekisteri: Pauli Pethman Haikula Oy Sähköinen tukihaku, lomakemuutokset, ELY-uudistus; Ely-keskus Häme Hannu Heinämaa, Minna Kolari Aloitustuki-infotilaisuudet (lisätiedot: klo Hollolan kunnanvirasto Hollola 14.4 klo MTT M-talo auditorio Jokioinen 20.4.klo Vanajanparvi Hämeenlinna Asiantuntijat: Olli Löyttyniemi Ely -keskus Häme, Matti Gustafsson, Antti Mäenpää ja Osmo Piekkari Pro Agria Häme sekä Kaarlo Siukola MELA Sisältö: Tilanpidon aloittamisen rahoitustuki, sukupolvenvaihdoksen verotusasiat, elinkeinosuunnitelma ja SPV prosessi, luopumistuki, aloittavan yrittäjän vakuutukset. Kevään 2010 ongelmajätekeräykset (lisätietoja: Kiertokapula Oy:n organisoimat kevään 2010 ongelmajätekierrokset järjestetään Rengossa seuraavasti: Renko Klo Kirkonkylä, Kunnan varikko, Rengonraitti 6 Klo Nummenkylän koulu, Härkätie 169 Klo Ahoinen, Maamiesseurantalo, Topenontie 1010 Klo Kaloinen, Kylätalo, Asemintie Klo Nevilän koulu, Hyvikkäläntie 1282 Pysähdysaika keräyspisteillä on n. 15 min. Ongelmajätekierroksella kerätään myös metalliromua.

3 JOHTOKUNNAN JÄSENTEN TERVEISET Kaarlo Siukola, yhdistyksen uusi puheenjohtaja on toiminut yhdistyksen johtokunnassa vuodesta Lisäksi olen toiminut pari vuotta MTK Hämeen yrittäjävaliokunnan jäsenenä. Sivutoimisena viljelijänä edelleen yritän viljellä sokerijuurikasta. Muuna työnä toimin Melan eläkeasiamiehenä ja Hämeen Helppo Nosto Oy:n vetäjänä. Puheenjohtajan tehtävät otin vastaan iloisena siitä, että johtokuntaan tuli paljon nuoria aktiivisia tuottajia ja mukana on edelleen kokeneita järjestöjyriä. Vastuualueista koen yhdeksi tärkeäksi asiaksi työterveyshuollon toteutumisen joka tilalla Rengossa ja jokaisen aktiivisen vaikuttamisen siihen, että Työsyke Oy huolehtii yhtä tehokkaasti myös viljelijöiden työterveyshuollon kuin ennen kunnallinen toimija. Antti Koljonen, yhdistyksen uusi varapuheenjohtaja agrologi tulee Loukasten tilalta Rengon Ahoisista. Tilalla tuotetaan maitoa Hämeenlinnan Osuusmeijeriin ja toisena tuotantosuuntana Loukasissa on naudanlihantuotanto. Minua pyydettiin MTK-Rengon johtokuntaan vuodenvaihteessa ja vastasin kutsuun myöntävästi, koska olin juuri päättänyt agrologin opinnot ja muuttanut takaisin Renkoon opiskelupaikkakunnalta. Olen tällä hetkellä päivittäin töissä kotitilallani ja vastaan tilan kasvinviljelystä ja työnjohtotehtävistä. Vapaa-aikani kuluu pyöräilyn, valokuvauksen sekä veneilyn ja kalastuksen parissa Turun saaristossa. Jarkko Toivonen, teurasvaliokunnan pj. ja lomitusvastaava kertoo vuoden 2009 lihamarkkinatilanteesta sekä ennusteesta vuodelle 2010: Lihantuotanto (sika, nauta ja siipikarja) väheni Suomessa vuonna % 382 miljoonaan kiloon ja kulutus 380 miljoonaan kiloon. Lihan kulutuksen kehitys oli plusmerkkinen kesällä ja uudelleen marrasjoulukuussa. Vuonna 2010 tuotannon sekä kulutuksen ennakoidaan pysyvän likimain ennallaan. Tuottajahinta vuonna 2009 laski edellisvuoteen verrattuna n. 3 4 %, naudan hinnan kuitenkin noustessa keskimäärin 2 %. Suomessa maksettavat hinnat ylittävät kuitenkin EU:n keskihinnan. Kotimaan lihantuotannon rasitteena on kuitenkin muuta Eurooppaa korkeampi kulurakenne ja vuosi 2010 onkin alkanut mm. rehujen hienoisella kallistumisella. Yhdistyksen lomitusvastaavana Jarkko näkee maatalouslomitusten onnistuneen pääsääntöisesti hyvin vuonna Lomittajien saatavuus on parantunut uusien lomittajien palkkauksen ansiosta sekä lomitettavien yrittäjien vähentyessä. Sijaisapulomitukset (mm. sairaustapaukset) Linnan Lomituspalvelut on pystynyt toteuttamaan yli 95 prosenttisesti, jota voidaan pitää hyvänä saavutuksena. Tulevaisuudessa Linnan Lomituspalvelut -yksikön hoitama lomitusalue tulee laajenemaan johtuen juuri edellä mainitusta maatalousyrittäjien vähenemisestä.

4 Matti Eskola, Jari Ketopelto, toimii yhdistyksen uudessa järjestelyvastaavan pestissä. Järjestelyvastaava varaa yhdistyksen kokousten kokoustilat sekä ottaa yhteyttä vieraileviin esiintyjiin. Kevään kokouksen pitopaikka ja vierailija on jo sovittu, mutta syyskokouksen tiimoilta ideoita otetaan vastaan. Yhtenä mahdollisena pitopaikkana voisi olla Hämeen ammattikorkeakoulun Mustialan yksikön Iso Piippu -ravintola ja tutustumiskohteena oppilaitoksen maatalousmuseo. Jäsenretkiä ei ole suunniteltu, mutta jos toteuttamiskelpoisia ajatuksia on, ottakaapa rohkeasti yhteyttä! Tapio Komeri, työterveyshuoltovastaava ja perunavaliokunnan pj. tulee Kuittilasta. Hän kertoo, että perunavaliokunnan tärkeimmät tehtävät on ottaa kantaa Hämeen perunanviljelyn ongelmiin, seurata markkinatilannetta sekä tiedon välittäminen eteenpäin. Perunan viljely Hämeessä on valtakunnan tasolla merkittävää. Itse viljelen tärkkelysperunaa ja olen Hämeen ja Pirkanmaan edustaja Finnamyl Oy Kokemäen tehtaan viljelytoimikunnassa. Toimikunnan merkittävinä tehtävinä ovat hintaneuvottelut ja asioista sopiminen viljelijän ja tehtaan välillä. Paperitehtaitten alasajo on vähentänyt tärkkelyksen käyttöä, mutta luomutärkkelysperunan viljelijöitä tarvittaisiin kuitenkin lisää. Myös työterveys asioissa minuun voi ottaa yhteyttä, sillä osallistun vuotuiseen yhteistyöryhmän kokoukseen, jossa ongelmista voidaan keskustella. Petri Lauttia, MTK-Hämeen liiton johtokunnan jäsen sekä MTK-keskusliiton sokerivaliokunnan jäsen kertoo toimintahistoriastaan MTK-Rengon yhdistyksessä: Olen ollut Rengon tuottajayhdistyksen johtokunnassa vuodesta 1994, eli aika kauan. Ehkä osasyynä pitkään johtokunnassa oloon on se, että kuluneen vuosikymmenen puolessa välissä pääsin MTK-Hämeen liiton johtokuntaan mukaan, jolloin tuntui hyvältä idealta olla yhteyshenkilönä paikallisyhdistyksen ja liiton johtokunnan välillä. Vaikkakin liiton toimihenkilöt ovat aktiivisesti yhteydessä paikallisyhdistyksiin, lähinnä puheenjohtajiin ja sihteereihin, niin eipä tuosta lisäyhteydestä haittaakaan ole ollut. Nykyään tuo liitosta tuleva tieto on paljolti myös kaikkien jäsenten saatavilla sitä mukaan kun sähköpostin käyttö yleistyy. Toiminnastaan sokerijuurikasvaliokunnassa Petri kertoo seuraavaa: Pari vuotta sitten pääsin mukaan MTK:n keskusliiton sokerivaliokunnan toimintaan. Kyseinen porukka on juurikkaan viljelyn kannalta tärkeä, koska se neuvottelee teollisuuden kanssa viljelyn ehdoista. Voimassa olevasta toimialasopimuksesta on kulunut kaksi vuotta ja uudet sopimukset on juuri allekirjoitettu. Varsinainen sopimuksen välitarkastelu oli sovittu tehtäväksi vajaan kahden vuoden kuluttua, mutta teollisuuden puolelta oli tarve aloittaa neuvottelut koskien juurikasleikettä. Viljelijöiden ehdotus näissä neuvotteluissa on siirtyminen juurikkaiden tilahintajärjestelmään, jolloin teollisuus saa leikkeen käyttöönsä.

5 Nämä neuvottelut ovat tätä kirjoittaessani kesken ja tulokseen palataan aikanaan Maaseudun Tulevaisuudessa. Sokerijuurikkaan viljelyn tulevaisuuden kannalta tärkeä vuosi on Tuolloin nykyinen eurooppalainen sokeriasetus on katkolla ja samaan aikaan eurooppalaista maatalouspolitiikkaa tarkastellaan laajemminkin. Sokerin osalta tulevaisuuden valmistelu on jo alkanut. Elintärkeä asia suomalaisen juurikkaanviljelyn jatkon kannalta on se, että kansalliset sokerikiintiöt säilyvät. Maidon osalla kiintiöjärjestelmästä on päätetty luopua ja kokemukset eivät ole rohkaisevia. Tällä hetkellä viljelijöillä on laaja yksituumaisuus kiintiöjärjestelmän säilyttämisestä koko Euroopassa. Terveisinä yhdistyksen jäsenille Petri kertoo luottamustehtävävuosiensa aikana kaivanneensa ehkä eniten rakentavahenkisiä yhteydenottoja ja kritiikkiä: Sellaisiakin asioita on paljon, joihin järjestön kautta pystytään vaikuttamaan, vaikka monesti tuntuu, että asiat vain etenevät omalla painollaan. Tero Jokinen, Simo Jokinen, uusi viljavaliokunnan pj. valmistui Mustialasta vuonna 2007 ja on siitä lähtien viljellyt Seppälän tilaa Rengon Oinaalassa. Tilalla kasvatetaan viljakasveja, lähinnä ohraa ja kauraa, joskus myös rypsiä. Vapaa-aika kuluu urheillessa ja rumpujen soiton parissa. Laura Leskinen, yhdistyksen uusi sihteeri pyydettiin mukaan yhdistyksen toimintaan kun Kaisa Valaja luopui sihteerin tehtävistä ansiokkaiden kahdeksan vuoden jälkeen. Laura viimeistelee opintojaan Vaasan yliopistosta ja asustelee Rengon Ahoisissa. Laura toimii myös yhdistyksen jäsensihteerinä ja nuorten tuottajien yhdyshenkilönä sekä kuluttajavastaavana. Liitteet: - Lomake perheenjäsenten ilmoittamista varten - Palautuskuori - Yhteystiedot 2010

MTK-Pohjois-Suomen jäsenlehti 2 2012. Uutisjyvät. Laaturehua. Siikajokisella Toppilan tilalla kokeillaan uutta ja kyseenalaistetaan käytäntöjä.

MTK-Pohjois-Suomen jäsenlehti 2 2012. Uutisjyvät. Laaturehua. Siikajokisella Toppilan tilalla kokeillaan uutta ja kyseenalaistetaan käytäntöjä. M Itella Posti Oy Itella Green MTK-Pohjois-Suomen jäsenlehti 2 2012 Uutisjyvät Satovahinkoja? Satovahinkoilmoitukset ja korvaushakemukset ehtii jättää vielä lokakuun ajan. SIVU 5 Laaturehua Siikajokisella

Lisätiedot

MTK - VARSINAIS-SUOMI

MTK - VARSINAIS-SUOMI TOIMINTAKERTOMUS 2007 maataloustuottajain VARSINAIS-SUOMEN LIITTO MTK-Varsinais-suomi Ry MTK - VARSINAIS-SUOMI Osoite: Peltopohjankatu 2 D, 21280 RAISIO Puhelin: 020 413 3580, faksi 020 413 3589 Kotisivut:

Lisätiedot

MTK - VARSINAIS-SUOMI

MTK - VARSINAIS-SUOMI TOIMINTAKERTOMUS 2008 maataloustuottajain VARSINAIS-SUOMEN LIITTO MTK-Varsinais-suomi Ry MTK - VARSINAIS-SUOMI Osoite: Peltopohjankatu 2 D, 21280 RAISIO Puhelin: 020 413 3580, faksi 020 413 3589 Kotisivut:

Lisätiedot

MTK - Varsinais-Suomi TOIMINTAKERTOMUS

MTK - Varsinais-Suomi TOIMINTAKERTOMUS MTK - Varsinais-Suomi TOIMINTAKERTOMUS Julkaisun kuvat: MTK-Varsinais-Suomen kuva-arkisto Painotyössä käytetylle paperille on myönnetty Euroopan Unionin ympäristömerkki FI/11/1 Taitto: TM-suunnittelu Painopaikka:

Lisätiedot

MTK-Pohjois-Suomen jäsenlehti 1 2013. Uutisjyvät. Kokouskierros. MTK-yhdistysten kevätkokoukset. 11. Myös tuki-infoa on tarjolla. SIVU 10.

MTK-Pohjois-Suomen jäsenlehti 1 2013. Uutisjyvät. Kokouskierros. MTK-yhdistysten kevätkokoukset. 11. Myös tuki-infoa on tarjolla. SIVU 10. M Itella Posti Oy Itella Green MTK-Pohjois-Suomen jäsenlehti 1 2013 Uutisjyvät Innovaatioita Haapavetinen Demeca Oy suunnittelee ja valmistaa karjatilojen arkea helpottavia laitteita ja automatiikkaa.

Lisätiedot

MTK Keski-Suomi Vuosikertomus 2014

MTK Keski-Suomi Vuosikertomus 2014 MTK Keski-Suomi Vuosikertomus 2014 Sisällysluettelo Puheenjohtajan katsaus vuoteen 2014...3 Maataloustuottajain Keski-Suomen Liitto MTK Keski-Suomi ry....4 Liiton toiminta 2014...5 Liiton johtokunnan ja

Lisätiedot

AMALIA. Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Kanta-Häme Ry

AMALIA. Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Kanta-Häme Ry AMALIA Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Kanta-Häme Ry Kevät 2012 2 3 Kanta-Häme Ry Sisältö: Sisältö 3 Puheenjohtajan palsta 4 Terveiset tiedotusvastaavalta 5 Puheenjohtajan hakuilmoitus 6 Hallitus

Lisätiedot

SAATTEEKSI. Toukokuussa 2007. Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK r.y. Matti Voutilainen järjestöjohtaja

SAATTEEKSI. Toukokuussa 2007. Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK r.y. Matti Voutilainen järjestöjohtaja SAATTEEKSI Elämme maailmassa, jossa jäsenkuntamme elinkeinoihin vaikuttavat maailmanlaajuiset päätökset, sopimukset ja ilmiöt. Maanviljelijöiden, metsänomistajien ja maaseutuyrittäjien etujärjestönä muutumme

Lisätiedot

MTK-POHJOIS-SUOMEN JÄSENLEHTI 1 2014. MTK Liminka Pohjois-Suomen vuoden ehdokkaana Helmi kilpailuun

MTK-POHJOIS-SUOMEN JÄSENLEHTI 1 2014. MTK Liminka Pohjois-Suomen vuoden ehdokkaana Helmi kilpailuun M Itella Oy Itella Green Uutisjyvät 1 2014 1 MTK-POHJOIS-SUOMEN JÄSENLEHTI 1 2014 Pohjois-Suomi UUTISJYVÄT Nuorten vuosi Maaseutunuoret aloittivat vauhdikkaasti Intohimon vuoden Vuokatissa tammikuun lopulla

Lisätiedot

Käyntiosoite Näsilinnankatu 48 E puheenjohtaja Postiosoite PL 97, 33101 TRE hankepäällikkö, maanviljelijä Heidi Tanhua Puhelin 020 413 3462 Virrat

Käyntiosoite Näsilinnankatu 48 E puheenjohtaja Postiosoite PL 97, 33101 TRE hankepäällikkö, maanviljelijä Heidi Tanhua Puhelin 020 413 3462 Virrat MTK-Pirkanmaa toimintakertomus 2013 Mouhijärvi-Suodenniemi Liiton toimisto Puheenjohtajat Käyntiosoite Näsilinnankatu 48 E puheenjohtaja Postiosoite PL 97, 33101 TRE hankepäällikkö, maanviljelijä Heidi

Lisätiedot

MTK-Varsinais-Suomi TOIMINTAKERTOMUS

MTK-Varsinais-Suomi TOIMINTAKERTOMUS MTK-Varsinais-Suomi TOIMINTAKERTOMUS Julkaisun kuvat: MTK-Varsinais-Suomen kuva-arkistosta sekä yhdistysten vuoden tapahtumista. Kannen kuvat: MTK Lokalahti. jumppaa Lomatorpilla MTK Angelniemi, Päivä

Lisätiedot

viesti arjen askelista! Juha Marttila Luomumaitoon Huvi ja hyöty irti haluaa pitää tuntuman maatilan töihin laskien ja suunnitellen

viesti arjen askelista! Juha Marttila Luomumaitoon Huvi ja hyöty irti haluaa pitää tuntuman maatilan töihin laskien ja suunnitellen viesti ProAgria Lapin, Kainuun ja Oulun asiakaslehti 1/2011 Juha Marttila haluaa pitää tuntuman maatilan töihin Luomumaitoon laskien ja suunnitellen Huvi ja hyöty irti arjen askelista! Laskelma on silloin

Lisätiedot

Kesähelteistä CAP-uudistukseen

Kesähelteistä CAP-uudistukseen Kesähelteistä CAP-uudistukseen Viime kesä oli säiden suhteen sen verran erikoinen, että ainakin maanviljelijät ja metsänomistajat tulevat sen muistamaan vielä vuosien päästä. Touko-kesäkuussa kärsittiin

Lisätiedot

MTK-POHJOIS-SUOMEN JÄSENLEHTI 1 2015

MTK-POHJOIS-SUOMEN JÄSENLEHTI 1 2015 Uutisjyvät 1 2015 1 MTK-POHJOIS-SUOMEN JÄSENLEHTI 1 2015 Pohjois-Suomi UUTISJYVÄT Antti Sahi MTK on ollut uudennäköinen järjestö tämän vuoden alusta alkaen, kun päätökset metsänhoitoyhdistysten jäsenöitymisestä

Lisätiedot

Kymenlaakson Kylät ry Kyläkirje 1 / Maaliskuu 2015

Kymenlaakson Kylät ry Kyläkirje 1 / Maaliskuu 2015 Kymenlaakson Kylät ry Kyläkirje 1 / Maaliskuu 2015 PUHEENJOHTAJAN TERVEISET Vuosi 2015 on pikku hiljaa pyörähtänyt käyntiin. Näin alkuvuodesta monet yhdistykset pitävät kokouksiaan, suunnittelevat toimintaansa

Lisätiedot

OPAS IHOLIITON JÄSENYHDISTYSTEN TOIMINTAAN

OPAS IHOLIITON JÄSENYHDISTYSTEN TOIMINTAAN OPAS IHOLIITON JÄSENYHDISTYSTEN TOIMINTAAN Tähän oppaaseen on koottu Iholiiton jäsenyhdistysten toiminnan kannalta keskeisiä tietoja. Aluksi on lyhyt kuvaus Iholiiton toiminnasta ja organisaatiosta. Luvussa

Lisätiedot

VERI- JA PINAATTI OHUKAISET 400 g. 119 pkt. MR MAXI APPELSIINI MEHU 5,25 l MEILTÄ LÖYTYY. KOIRAN TÄYSRAVINNOT 15 kg. alk. 2550

VERI- JA PINAATTI OHUKAISET 400 g. 119 pkt. MR MAXI APPELSIINI MEHU 5,25 l MEILTÄ LÖYTYY. KOIRAN TÄYSRAVINNOT 15 kg. alk. 2550 YKKÖSOSOITTEETON KAIKKIIN PUDASJÄRVELÄISIIN TALOUKSIIN JA YRITYKSIIN MTK Pudasjärvi maaseutulehti 17.8.2011 SIVUT 2-12 PUDASJÄRVI-lehti TÄMÄ MTK PUDASJÄRVEN TEEMALEHTI ON PUDASJÄRVI-LEHDEN ERIKOISNUMERO

Lisätiedot

1/2007. Rovaniemen kokous

1/2007. Rovaniemen kokous Autokatsastajat 1/2007 Rovaniemen kokous Kolumni Järjestörakenne myllerryksessä 1/2007 24. VUOSIKERTA Julkaisija Autokatsastajat AK ry www.autokatsastajat.fi Vastuullinen päätoimittaja Olli Virtanen Nokkalantie

Lisätiedot

Auli Aaltonen. Eläköön ekonomit! 2

Auli Aaltonen. Eläköön ekonomit! 2 Auli Aaltonen Eläköön ekonomit! 2 Porin Seudun Ekonomit ry 2003 2013 Julkaisija ISBN ISBN Kuvat Taitto Paino Porin Seudun Ekonomit ry 978-952-93-1781-3 (nid.) 978-952-93-1783-7 (PDF) Porin Seudun Ekonomit

Lisätiedot

osuuskunnan Vaali etujasi! Valtaa ja vastuuta kuka puhuu puolestasi? vaali-infoa

osuuskunnan Vaali etujasi! Valtaa ja vastuuta kuka puhuu puolestasi? vaali-infoa osuuskunnan Vaali etujasi! Valtaa ja vastuuta kuka puhuu puolestasi? vaali-infoa Edustajiston vaalit 2009 Vaikuttaa voi vain olemalla aktiivinen ja äänestämällä Osuuskunnan jäsenille HKScanin menestys

Lisätiedot

Maataloustuottajain Pohjois-Suomen Liitto MTK-Pohjois-Suomi ry VUOSIKERTOMUS 2010. 93. toimintavuosi

Maataloustuottajain Pohjois-Suomen Liitto MTK-Pohjois-Suomi ry VUOSIKERTOMUS 2010. 93. toimintavuosi Maataloustuottajain Pohjois-Suomen Liitto MTK-Pohjois-Suomi ry VUOSIKERTOMUS 2010 93. toimintavuosi Tähän KERTOMUKSEEN on koottu keskeisiä asioita MTK-Pohjois-Suomen toiminnasta vuodelta 2010. MTK-Pohjois-Suomen

Lisätiedot

Navetta kannatti rakentaa yhdessä

Navetta kannatti rakentaa yhdessä UutisJyvät 2/2011 1 MTK-Pohjois-Suomen jäsenlehti 2/2011 Anne Seppänen Tässä numerossa MTK-yhdistysten syyskokoukset katso sivu 11. Selkeyttä tietotulvaan MTK:n uusi hanke tukee jaksamista, osaamista ja

Lisätiedot

HELSINGINmetalli HYVÄÄ VUOTTA 2013 LUKIJOILLEMME. Ammattiosaston toimisto on vuoden alusta avoinna 7.1. alkaen

HELSINGINmetalli HYVÄÄ VUOTTA 2013 LUKIJOILLEMME. Ammattiosaston toimisto on vuoden alusta avoinna 7.1. alkaen HELSINGINmetalli Helsingin Metallityöväen ammattiosasto n:o 5:n jäsenlehti 4-2012 HYVÄÄ VUOTTA 2013 LUKIJOILLEMME Ammattiosaston toimisto on vuoden alusta avoinna 7.1. alkaen 2 HELSINGINmetalli KARI PEKKARINEN

Lisätiedot

Työkalut HUIPULLE (Mutta O-P Karjalaiselle kelpaa nyt vain moukari) VALTIOTIETEILIJÄ Koulutus Tieto Vastuu Valta 3-2010. Häirintä pilaa työyhteisön

Työkalut HUIPULLE (Mutta O-P Karjalaiselle kelpaa nyt vain moukari) VALTIOTIETEILIJÄ Koulutus Tieto Vastuu Valta 3-2010. Häirintä pilaa työyhteisön VALTIOTIETEILIJÄ Koulutus Tieto Vastuu Valta 3-2010 Häirintä pilaa työyhteisön Onko irtisanominen kriisi vai mahdollisuus Työkalut HUIPULLE (Mutta O-P Karjalaiselle kelpaa nyt vain moukari) 2 Valtiotieteilijä

Lisätiedot

Maatalousministeri kesäpäivillä Naisagrologin euro 73,6 senttiä. Ylihärmässä väännetään bittejä Kalevi teki oman järven

Maatalousministeri kesäpäivillä Naisagrologin euro 73,6 senttiä. Ylihärmässä väännetään bittejä Kalevi teki oman järven Maatalousministeri kesäpäivillä Naisagrologin euro 73,6 senttiä Ylihärmässä väännetään bittejä Kalevi teki oman järven t ä s s ä n u m e r o s s a AGROLOGIEN LIITTO RY Puheenjohtaja: Kehittämispäällikkö

Lisätiedot

Toimintakertomus on myös ns. vuosikertomus ja tässä on kuvattuna toimintaamme normaalikäytäntöä laajemmin sisällöin.

Toimintakertomus on myös ns. vuosikertomus ja tässä on kuvattuna toimintaamme normaalikäytäntöä laajemmin sisällöin. AMMATILLISET ERITYISOPETTAJAT RY TOIMINTAKERTOMUS kulunut toimintakausi 2013-2014 on ollut yhdistyksen kolmaskymmeneskuudes. Yhdistys on perustettu 21.1.1987, jota ennen se toimi AOL:ssä Ammatillisten

Lisätiedot

Autokatsastajat. Vuosikokous 2014 Tampere 1/2014

Autokatsastajat. Vuosikokous 2014 Tampere 1/2014 Autokatsastajat Vuosikokous 2014 Tampere 1/2014 Puheenjohtaja 1/2014 31. VUOSIKERTA Julkaisija Autokatsastajat AK ry www.autokatsastajat.fi Vastuullinen päätoimittaja Tuomo Vikstedt Haastemiehenkatu 6

Lisätiedot

ItäMaito. kehittävät ruokintaa tavoitteiden kautta 2/2013. Monta tapaa optimoida ruokinta s. 6. ItäMaidon neuvonta uudistuu s. 14

ItäMaito. kehittävät ruokintaa tavoitteiden kautta 2/2013. Monta tapaa optimoida ruokinta s. 6. ItäMaidon neuvonta uudistuu s. 14 ItäMaito 2/2013 Monta tapaa optimoida ruokinta s. 6 Toivaset kehittävät ruokintaa tavoitteiden kautta ItäMaidon neuvonta uudistuu s. 14 Edustajistossa pääsee vaikuttamaan s. 19 2/2013 Kuva: Niko Nyrhinen

Lisätiedot

Finnish Linux User Group PÖYTÄKIRJA 1 (3) FLUG ry PL 117, FIN-00181 HELSINKI flug-hallitus@xunil.fi 19.02.2003

Finnish Linux User Group PÖYTÄKIRJA 1 (3) FLUG ry PL 117, FIN-00181 HELSINKI flug-hallitus@xunil.fi 19.02.2003 Finnish Linux User Group PÖYTÄKIRJA 1 (3) FLUG ry VUOSIKOKOUS Aika 08.02.2003 kello 12:00 Paikka Oulun pääkirjasto, Pakkalansali, Kaarlenväylä 3, Oulu Läsnä Esko Wessman puheenjohtaja Ilpo Nyyssönen sihteeri

Lisätiedot

Neuvonta puhelin. Syömishäiriö liitto- Toivomme, Tässä numerossa

Neuvonta puhelin. Syömishäiriö liitto- Toivomme, Tässä numerossa Syömishäiriöliitto-SYLI ry:n jäsen ja tiedotuslehti 3/2011 Tässä numerossa Toivomme, että SYLILLINEN herättää ajatuksia ja rakentavaa keskustelua. Syömishäiriö liitto- -SYLI ry toivottaa jäsenille, yhteistyökumppaneille

Lisätiedot