SUOMEN MAASTOHIIHTO RY VUOSIKERTOMUS

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SUOMEN MAASTOHIIHTO RY VUOSIKERTOMUS"

Transkriptio

1 SUOMEN MAASTOHIIHTO RY VUOSIKERTOMUS

2 1. JOHDANTO Suomen Maastohiihto ry vastaa Hiihtoliiton lajiyhdistyksenä maastohiihdon monipuolisesta lajitoiminnasta. Kausi oli Suomen Maastohiihto ry:n kolmas toiminta- ja tilikausi. Suomen Maastohiihto ry:n tarkoituksena on toimia maastohiihdon alalla Suomessa toimivien yhdistysrekisteriin merkittyjen yhdistysten ja muiden yhteisöjen sekä yksityisten henkilöiden aatteellisena ja toiminnallisena yhdyssiteenä sekä keskuselimenä ja sen tehtävänä on maastohiihdon urheilutoiminnan edistäminen ja tukeminen. Yhdistys huolehtii jäsentensä yhteisistä kehittämis- ja edunvalvontatehtävistä sekä edistää maastohiihdon huippu-urheilua ja laajaa hiihdon harrastusta Suomen kansan keskuudessa. Yhdistyksen toiminnan perustana ovat liikunnan eettiset arvot ja urheilun reilun pelin periaatteet. Toiminnassa pyritään edistämään laaja-alaisesti tasa-arvoista liikuntakulttuuria. 2. VARSINAINEN TOIMINTA Suomen Maastohiihdon varsinainen toiminta on jaettavissa viiteen toiminnalliseen osaan: huippu-urheiluun, harrastehiihtoon, nuorisohiihtoon, kenttätoimintaan ja kotimaiseen kilpailutoimintaan. Kaikilla sektoreilla on yhtä tärkeä asema toimintaa suunniteltaessa ja toteutettaessa. Tämä tarkoittaa kansainvälisesti menestyviä huippu-urheilijoita, laadukkaita lasten ja nuorten hiihtotuotteita ja kiehtovia harrastusmahdollisuuksia aikuisille. Maastohiihdon huippu-urheilun päätavoite kilpailukaudella oli menestyä Val di Fiemmen MM-kilpailuissa. Maailmacupin kilpailuissa tavoitteena oli menestyä kokonaiscupissa joukkueena sekä henkilökohtaisesti. Harraste- ja aikuishiihdon tavoitteena oli jatkaa hiihdon harrastajille suunnattua terveyttä sekä työja toimintakykyä edistävää toimintaa seurojen, piirien ja lajiyhdistyksen toteuttamana. Seurojen tehtävänä oli järjestää aikuisten hiihtokouluja sekä erilaisia kuntotapahtumia. Suomen Maastohiihto tuki tätä tavoitetta omalla materiaalillaan, olemalla mukana tapahtumissa sekä netti-informaatiolla. Maastohiihdon nuorisohiihdon toiminnassa oli pääpaino sinettiseuratoiminnan ajan tasalle saattamisessa ja uusien kriteerien viemisessä seurojen tietouteen auditoinnin yhteydessä.

3 Lisäksi nuorten valmennustoimintaa tuettiin uusien leiritysten avulla ja seurojen valmentajien toimintaa uudistuneella I-tason koulutuksella. 2.1 HUIPPU-URHEILU Maajoukkueen kilpailutoiminta Maastohiihdon maajoukkueen tavoite oli menestyä huipputasolla kansainvälisissä kilpailuissa. Päätavoitteena olivat hiihdetyt Val di Fiemmen MM-kilpailut ja taistella siellä mitaleista. Maailmacupin kilpailuissa tavoitteena oli menestyminen kokonaiscupissa joukkueena sekä henkilökohtaisesti. Lisäksi vuoden 2013 tavoitteena oli normaalimatkan mieshiihtäjien nouseminen takaisin maailman huipputasolle. Val di Fiemmen MM-kisojen parhaasta tuloksesta vastasivat Krista Lähteenmäki ja Riikka Sarasoja-Lilja, jotka sijoittuivat parisprintissä kolmanneksi. Sekä naisten (Kyllönen, Niskanen, Roponen ja Sarasoja-Lilja) että miesten (Jauhojärvi, Nousiainen, Lehtonen ja Heikkinen) viestijoukkueet hiihtivät kisoissa viidensiksi. Henkilökohtaisilla matkoilla parhaita suomalaissijoituksia olivat Mona-Liisa Malvalehdon (sprintti), Kerttu Niskasen (30 km P) ja Krista Lähteenmäen seitsemännet sijat sekä Toni Ketelän (sprintti), Riitta-Liisa Roposen (10 km V) ja Anne Kyllösen (30 km P) kahdeksannet sijat. Maiden välisessä maailmancupissa Suomi oli neljäs Norjan voittaessa cupin. Naisissa Suomi oli toinen Norjan jälkeen ja miehissä 12:s Venäjän ollessa paras. Tour de Skillä Krista Lähteenmäki oli neljäs, Riitta-Liisa Roponen kahdeksas ja Anne Kyllönen yhdeksäs. Kauden maailmancupissa suomalaisnaiset saavuttivat kymmenen palkintokorokesijoitusta, joista kahdeksan tuli henkilökohtaisilla matkoilla. Henkilökohtaisilla matkoilla palkintokorokkeelle ylsivät Anne Kyllönen, Krista Lähteenmäki, Mona-Liisa Malvalehto ja Kerttu Niskanen. Kokonaismaailmancupissa Anne Kyllönen oli seitsemäs, Krista Lähteenmäki kymmenes ja Kerttu Niskanen 11:s. Sprintticupissa Anne Kyllönen oli viides ja Mona-Liisa Malvalehto kahdeksas. Normaalimatkojen cupissa Anne Kyllönen oli niin ikään viides, Kerttu Niskanen 12. ja Krista Lähteenmäki 13:s. Miehistä maailmancupin kokonaistuloksissa paras oli Matti Heikkinen (39:s.) Heikkinen ei hiihtänyt ollenkaan sprinttikisoja ja normaalimatkojen maailmancupissa hänen sijoituksensa olikin 27:s.

4 Toiseksi paras suomalaismies oli sprintticupissa 17:nneksi sijoittunut Anssi Pentsinen, jonka sijoitus maailmancupin kokonaistuloksissa oli 53:s. Mieshiihdossa ei tullut maailmancupin palkintokorokesijoituksia. Paras sijoitus oli Matti Heikkisen neljäs sija Jällivaarassa (15 km V). Naisten kokonaispanos kaudella oli erittäin hyvä. Nuoret hiihtäjät kehittyivät edelleen ja nousivat maailmancupin palkintokorokehiihtäjiksi. Val di Fiemmen MM-kisoissa ei pystytty maailmancup-kilpailujen kaltaisiin sijoituksiin. Miesten osalta kausi oli joukkueena heikko. Nuorten MM-kilpailut hiihdettiin Tsekin Liberecissä Maastohiihtäjistä parhaiten onnistui Juho Mikkonen, joka otti hopeaa alle 23-vuotiaiden perinteisen hiihtotavan sprintissä. Vammaishiihdon kokonaismaailmancupissa Ilkka Tuomisto sijoittui kuudenneksi ja Maija Järvelä kahdeksanneksi pystyhiihtäjien luokassa. Järvelän ja Tuomiston lisäksi vammaishiihdon maailmancupissa nähtiin viisi muuta suomalaishiihtäjää, mikä voi tietää suomalaismenestystä laajemmalla rintamalla tulevina vuosina Harjoituskauden ryhmät ja leiritys Maajoukkuevalmennuksen toimintaa kehitettiin aiempiin vuosiin verrattuna ottamalla mukaan sprinttimaajoukkue. Maajoukkueryhmät olivat A-maajoukkue, sprinttimaajoukkue, B-maajoukkue ja St1-ryhmä eli nuorten maajoukkue. Näiden ryhmien valmennuksesta vastasivat viisi ryhmävalmentajaa. Ryhmien välillä pyrittiin avoimeen ja kiinteään yhteistyöhön mm. pitämällä yhteisiä leirejä. Paralympiatoiminta oli osittain integroituna osana valmennusryhmätoimintaa kuten aikaisemminkin. A-maajoukkueen harjoituskauden leirit toteutettiin Vuokatissa, Pontresinassa, Ramsaussa, Livignossa, Val Senalesissa ja Oloksella. Lisäksi oli MM-kilpailuihin valmistava leiri Seiser Almissa Varainhankinta Maastohiihdon huippu-urheilun pääyhteistyökumppaneina jatkoivat St1, Fixus, Fonecta, Sultrade (Craft), Veikkaus ja Vuokatti. Maastohiihdon poolisopimuksia ja muita vastaavia sopimuksia oli toimintakautena voimassa noin 30 eri tuotemerkin kanssa. Yhteistyösopimusten toteuttaminen näkyvyyselementtien ja muiden perusasioiden sekä viestinnän osalta onnistui varsin hyvin. Lajin medianäkyvyys säilyi hyvällä tasolla mm. Ylen kanavilla televisioidun kotimaisen kilpailusarjan, Suomen Cupin, toisen kauden johdosta ja ylläpiti yhteistyökumppaneiden mielenkiintoa Suomen Maastohiihto ry:n toimintaa kohtaan.

5 Yhteistyökumppaneille sopimusten kautta suotu mahdollisuus käyttää urheilijoitamme omissa tilaisuuksissaan on usein käytännön aikataulujen suhteen hankalasti toteutettavissa oleva asia. Maastohiihdon maajoukkueurheilijat esiintyivät kotimaassa maksuttomilla ja avoimilla televisiokanavilla kuluneen kauden aikana 765 kertaa, joista näkyvyyttä tuli liki 110 tuntia ja katsojakontakteja kauden aikana peräti 184 miljoonaa. Tämän lisäksi tuli medianäkyvyys maksukanavien kautta. Valokuvallisia lehtiartikkeleitta maajoukkueurheilijoista julkaistiin kauden ( ) aikana 4985 kappaletta, joilla tavoitettiin 817 miljoonaa lukijaa. Kasvua edellisvuoteen oli yli 20 prosenttia Antidopingtyö Suomen Maastohiihto ry on sitoutunut kulloinkin voimassa olevaan Suomen Antidopingtoimikunnan dopingsäännöstöön sekä WADA:n, Kansainvälisen Olympiakomitean ja kansainvälisen liiton (FIS) dopingsäännöstöön. Antidopingtiedotusta tehtiin maajoukkueurheilijoille informoimalla urheilijoita leirityksien yhteydessä dopingiin liittyvistä asioista. Urheilijoiden olinpaikkatietojen keräämistä ja toimittamista ADT:lle ja FIS:lle koordinoitiin. Kielletyt aineet ja menetelmät urheilussa -vihkosta jaettiin urheilijoille ja SMH piti vuosittaisen palaverin ADT:n kanssa ajankohtaisista asioista. III-tason valmentajakoulutuksessa oli syksyllä 2012 kolmen tunnin luento antidopingista ja ADT:n työ- ja toimintatavoista Kansainvälinen toiminta FIS:n toimintaan osallistuttiin aktiivisesti eri komiteoissa ja työryhmissä. Vammaisurheilun IPC:n toimintaan osallistuttiin myös yhteistyössä Suomen Paralympiakomitean ja Vuokatin Urheiluopiston kanssa. 2.2 HARRASTEHIIHTO Harraste- ja aikuishiihdossa jatkettiin maastohiihdon harrastajille suunnattua toimintaa niin seurojen, piirien kuin lajiyhdistyksen toteuttamana. Seurojen tehtävänä oli järjestää aikuisten hiihtokouluja sekä erilaisia kuntotapahtumia.

6 Suomen Maastohiihto tuki tätä tavoitetta omalla materiaalillaan, olemalla mukana tapahtumissa sekä netti-informaatiolla. Liitto osallistui tärkeimpien massatapahtumien markkinointiin Massahiihtotapahtumat Suomen Maastohiihto teki kaudella yhteistyötä 12 suuren massatapahtuman järjestäjän kanssa. Tapahtumia markkinoitiin lajiyhdistyksen kanavien kautta. Massatapahtumien järjestäjät maksoivat tästä Suomen Maastohiihdolle markkinointimaksua yhden euron per massatapahtumaan osallistuja. Hiihtäjä-lehdessä julkaistiin massahiihtoyhteistyökumppaneiden tapahtumatiedot ja nettisivuilla olivat linkit kunkin massahiihdon omille nettisivuille. Tavoitteena oli lisätä kiinnostusta massatapahtumia kohtaan. Massatapahtumia markkinoitiin myös -sivustolla, jossa kaikista tapahtumista oli omat erilliset kilpailu- ja tapahtumatiedot. Massatapahtumat: Neljän Vuoren Hiihto Savonia Hiihto Botnia Vasan Hiihto Hyvinkää Hiihto Finlandia-hiihto Oulun Tervahiihto Pogostan Hiihto Helenan Hiihto Ukkohalla-hiihto Saami Ski Race Jämi42-Ski Pölkkyhiihdot Suomen Maastohiihdon kanssa yhteistyötä tehneissä massahiihtotapahtumissa oli vuonna 2013 yhteensä osallistujaa Veteraanien kilpailutoiminta Veteraanihiihtäjille oli tarjolla monipuolisia mahdollisuuksia osallistua eritasoiseen kilpailutoimintaan.

7 Veteraanien MM-kilpailut järjestettiin Italian Asiagossa Osallistujia oli 26 maasta yhteensä Suomen mitalisaalis oli muhkea 55 mitalia, joista 25 kultaisia, 15 hopeisia ja 15 pronssisia. Suomi oli kisojen mitalitaulukossa kolmas Venäjän ja Italian jälkeen. Veteraanien SM-viesteihin ja henkilökohtaisille matkoille Ranualla osallistui lähes 200 veteraanihiihtäjää. Kauden kansallisessa kilpailutoiminnassa oli veteraanisarjat 143 kilpailussa ja näistä oli ranking-kisoja 55. Ranking-voittajat ratkaistiin miesten sarjoissa M35, M45, M55, M65 ja naisten sarjoissa N35 ja N45. Rankattujen määrä veteraanisarjoissa M v M v M 55 v. 64 v M 65 v N 35 v. 44 v N 45 v Yhteensä Harrastehiihdon koulutus Harraste- ja terveysliikuntakoulutukseen kuuluvia I-tason ohjaajakoulutuksia oli seura- ja paikallistasolla muutamia. Lajiyhdistys osallistui säännöllisesti Suomen Kuntoliikuntaliiton järjestämiin harrastevastaavien kuukausikokouksiin, jotka pidettiin pääsääntöisesti Pasilassa SLU-talossa Harrastehiihdon yhteistyökumppanit Harrastehiihdon tietojärjestelmäkumppanina toimi viisivuotisella sopimuksella Nettitieto Oy. Sopimuksen tarkoituksena on turvata maastohiihdon eri tietojärjestelmien kehitystyö nykyvaatimusten tasolle.

8 2.3 NUORISOHIIHTO Nuorisohiihdon kautta on luotu pohjaa elinikäiseen hiihdonharrastukseen sekä tarjottu mahdollisuus edetä harrastuksen, seuratyön tai huippuhiihdon parissa aina kansainväliseen menestykseen saakka. Maastohiihdon nuorisohiihdon toiminnassa oli pääpaino sinettiseuratoiminnan ajan tasalle saattamisessa. Sinettikriteerit uusittiin kesällä 2011 aikana ja kauden aikana sinettiseurojen auditointi toteutettiin täysin uusien kriteerien mukaisesti. Sinettiseurojen tukea lisättiin järjestämällä maastohiihdon oma sinettiseuraseminaari toukokuussa Lisäksi seuraohjaajien työtä tuettiin, jotta laadukasta toimintaa olisi tarjolla mahdollisimman monella paikkakunnalla eri-ikäisille ja eritasoisille lapsille ja nuorille. Seurojen nuorisoliikunnan toiminta-ajatuksena oli, että seuran tulee olla paikkakunnan hiihdon kokonaisvaltainen kehittäjä ja ennen kaikkea alle 16-vuotiaille tarkoitettujen monipuolisten hiihto- ja Hopeasompakoulujen toteuttaja. Hopeasompakoulujen ohelle kehitettiin nuorten harjoittelun tukemiseksi valtakunnallinen leiritys, jonka yhteydessä koulutettiin myös valmentajia. Leirityksiin osallistui 115 nuorta eri puolilta Suomea. Lisäksi nuorten kilpailujärjestelmää kehitettiin järjestämällä piirien välinen Nuorten Piiriviesti. Monipuolisen hiihtokoulumateriaalin myötä seurat ja koulujen opettajat ovat saaneet apua seurojen ja koulujen hiihtotuntien pitämiseen. OpeSki-koulutuksissa pääpaino oli Opettajan hiihto-oppaan sisällöissä. Opas on tehty kouluhiihdon tarpeeseen opettaa hiihtoa koulussa nykyaikaisen liikuntakasvatuksen keinoin ja uusien opetussuunnitelmien edellyttämillä tavoilla. Yhteistyötä on korostettu myös seuran ja koulun kanssa ns. kummikoulutoiminnalla. OpeSki- tapahtumat järjestettiin yhteistyössä Valmentajapankin kanssa. Seurojen hiihtokoulut toteutettiin kolmessa tasossa: ja vuotiaiden hiihtokoulut sekä vuotiaiden Hopeasompa-koulut Paikallistuki Opetusministeriö jakoi vuonna 2013 kolmannentoista kerran paikallistukea iltapäivä- ja urheiluseuratoimintaan. Maastohiihtoseuroista kuusi sai tukea toimintansa kehittämiseen.

9 Paikallistuen määrät: vuosi hiihtoseuraa euroa vuosi hiihtoseuraa euroa vuosi hiihtoseuraa euroa vuosi hiihtoseuraa euroa vuosi hiihtoseuraa euroa vuosi hiihtoseuraa euroa vuosi hiihtoseuraa euroa vuosi hiihtoseuraa euroa Maastohiihdon nuorten Skipassien ja lisenssien määrät: alle 18-v. Skipasseja nuorten lisenssejä Kauden parhaana nuorisoseurana palkittiin keväällä 2013 Seinäjoella liittovaltuuston kokouksen yhteydessä Ounasvaaran Hiihtoseura Sinettiseurat Sinettiseuroille järjestettiin valtakunnallinen kaikkien lajien koulutustilaisuus Helsingissä. Hiihdon sinettiseuroja oli mukana tapahtumassa yhdeksän, joista eri henkilöitä yksitoista. Lisäksi sinettiseuroille järjestettiin maastohiihdon oma koulutustilaisuus Seinäjoella. Paikalla oli 14 henkilöä kymmenestä eri seurasta. Sinettiseuroja auditoitiin kauden aikana kymmenen. Maastohiihdon sinettiseurat Espoon Hiihtoseura Haukiputaan Heitto Huhtasuon Hiihto 2000 (Jyväskylä) IF Brahe (Pietarsaari) Ilmajoen Kisailijat Ilomantsin Urheilijat Imatran Urheilijat Kalajoen Junkkarit Keminsuun Kisa (Keminmaa) Keuruun Kisailijat

10 Keravan Urheilijat Kuhmo-Ski Kuusamon Erä-Veikot Kymin Koskenpojat (Kotka) Lahden Hiihtoseura Lapinlahden Veto Lieksan Hiihtoseura Noormarkun Nopsa Oulun Hiihtoseura Ounasvaaran Hiihtoseura Pakilan Veto (Helsinki) Pargas IF (Parainen) Puijon Hiihtoseura (Kuopio) Pöytyän Urheilijat Rajamäen Kehitys (Nurmijärvi) Seinäjoen Hiihtoseura Siilinjärven Hiihtoseura Tammelan Ryske Tampereen Pyrintö Teuvan Rivakka Valkeakosken Haka Vammalan seudun Voima Vantaan Hiihtoseura Ylöjärven Ryhti Ylöjärven Urheilijat Murtsikkakirjastot Talvella jatkettiin Murtsikka-yhteistyötä Suomen Ladun kanssa Helsingin Paloheinässä ja esiteltiin toimintaa opettajille yhteistyössä Suomen ladun ja Suomen Ampumahiihtoliiton kanssa Nuorten valmennus Kaudella nuorten liittojohtoisina valmennusryhminä toimivat St1- ja Kultasomparyhmät (Kultasompa vaihtui kesken kauden Habita-ryhmäksi). St1-ryhmässä oli kuusi tyttöä ja viisi poikaa. Alle 18-vuotiaiden hiihtäjien Kultasompa-ryhmiä oli neljä: FSS sekä Länsi-, Itä- ja Pohjois-Suomen ryhmät. Valmennustoiminnassa korostettiin urheilijoiden kehittymistä itsenäisiksi ja vastuunsa tunteviksi niin harjoittelussa, kilpailuissa kuin muussa elämässään. Urheilulukiot ja muut urheiluoppilaitokset sekä Puolustusvoimien Urheilukoulu ovat toimineet osana SMH:n valmennusjärjestelmää antamalla nuorille urheilijoille mahdollisuus yhdistää harjoittelu ja opiskelu tehokkaasti.

11 2.3.5 Nuorten MM -ja PM-kilpailut Nuorten MM-kilpailut hiihdettiin Tsekin Liberecissä. Maastohiihtäjistä parhaiten onnistui Juho Mikkonen, joka otti hopeaa alle 23-vuotiaiden perinteisen hiihtotavan sprintissä. Antti Ojansivu oli seitsemäs kilometrin yhdistelmähiihdossa. Miesten 4 x 5 kilometrin viestissä Suomi oli seitsemäs joukkueella Ville Ahonen, Joonas Sarkkinen, Markus Järvenpää ja Antti Ojansivu ja naisten 4 x 3,3 kilometrin viestissä kahdeksas joukkueella Krista Niiranen, Katri Lylynperä, Johanna Ukkola ja Leena Nurmi. MM-kisojen kanssa samaan aikaan Norjan Trondheimissa hiihdetyissä alle 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa Lauri Vuorinen ja Joni Mäki ottivat kaksoisvoiton perinteisen hiihtotavan sprintissä ja Emilia Myllykoski ja Jasmi Joensuu sijoittuivat toiseksi ja kolmanneksi tyttöjen vastaavalla matkalla. Pojat saivat PM-pronssia 3 x 5 kilometrin viestissä joukkueella Lauri Lepistö, Lauri Vuorinen ja Joni Mäki Kultasompa-valmennuksen tavoitteet Ryhmävalmennuksella oli merkittävä koulutuksellinen rooli. Leirien tarkoituksena oli auttaa nuoria kasvamaan ja kehittymään urheilijoina. Kovan harjoittelun lisäksi leireillä oli erilaisia luentoja, harjoittelun ja tekniikoiden analysointia sekä henkilökohtaisia haastatteluja. Kultasompa-valmennus toimi neljänä ryhmänä. Yhteensä ryhmissä oli 40 tyttöä ja 29 poikaa. Iältään ryhmäläiset olivat vuotiaita. Hopeasompa-valmennus toteutettiin piiri- tai aluekohtaisesti sekä Vuokatissa järjestettiin yläkoululeiritystä yhteistyössä urheiluakatemian kanssa. Yläkoululeiritykseen osallistui 20 iältään vuotiasta hiihtäjää. Hopeasompa-valmennukseen kehitettiin valtakunnalliset HS-leirit Vuokattiin ja Rovaniemelle. Leireille osallistui 115 nuorta ja leirityksen tavoitteena oli tukea seuraja piirileiritystä sekä antaa malleja paikallisen tason harjoitteluun Hopeasompa Hopeasomman alue- ja karsintakilpailut sekä Hopeasompa-finaali kisailtiin 42. kerran vuonna Hopeasompa-järjestelmä on suurin ja eniten nuoria keräävä talvilaji. Alue- ja piirikarsintoihin osallistuu vuosittain yli nuorta. Hopeasompa-finaalissa Äänekoskella olivat sarjat 13-, 14-, 15- ja 16-vuotiaille. Henkilökohtaisilla matkoilla oli 900 osallistujaa ja viesteissä 200 joukkuetta.

12 Hopeasomman 16-vuotiaiden sarjat ovat ensimmäinen SM-tason hiihtokilpailu. Hopeasomman sprintit hiihdettiin KLL:n kisojen yhteydessä Pyhäjärvellä Pyhäjärven Pohdin ja Lamminahon Ahdon järjestäminä helmikuussa Sprintteihin osallistui yhteensä 184 tyttöä ja poikaa sekä KLL:n kisoihin yhteensä 338 urheilijaa, jotka olivat iältään vuotiaita Hopeasompa-piiritoiminta Piireillä oli nimetyt Hopeasompa-piiripäälliköt ja hiihtoseurat vastasivat paikallistason toiminnasta. Hopeasompa-järjestelmällä luodaan nuorille monipuolisia ja eritasoisia vaihtoehtoja tulla mukaan hiihdon harrastukseen. Vuonna 2013 Hopeasomman yhteistyökumppaneina olivat One Way Sport Oy ja Rainbow Systems. Hopeasompa-piiripäälliköt 2013 Etelä-Karjala Etelä-Pohjanmaa Helsinki Häme Kainuu Keski-Pohjanmaa Keski-Suomi Kymenlaakso Lahti Lappi Länsi-Pohja Pohjois-Karjala Pohjois-Pohjanmaa Pohjois-Savo Satakunta Suur-Savo Uusimaa Varsinais-Suomi FSS Klaus Rovio Anna-Maija Mäntykoski Jaana Erkkilä Jarmo Latvanen Anu Haverinen Marita Seppälä Saara Patama Toivo Vahvelainen Henna Sivenius Jouni Vuollet Kari Hannunkivi Riitta Ryynänen Pertti Törmi Keijo Husso Teuvo Munkki Sami Piisilä Tuomo Säteri Ossi Hakanen Anders Lindahl

13 Nuorten valmentajat St1-ryhmä Kultasompa Länsi-Suomi Kultasompa Vuokatti Kultasompa Itä- Suomi Kultasompa FSS Janne Hyyppä Marko Mänttäri ja Pia Pekonen Juho Halonen ja Ville Oksanen Jouni Heinonen ja Thomas Ramstedt Henrik Byggmästar Koulutustoiminta Opettajakoulutus Alkuvuodesta 2013 toteutettiin valtakunnallinen OpeSki- koulutus yhteistyössä Valmentajapankin kanssa. Tilaisuuksiin osallistui noin 100 opettajaa. I-tason ohjaajakoulutus I-tason valmentaja- ja ohjaajakoulutusta toteutettiin yhdessä hiihtopiirien ja liiton kouluttajien kesken sekä yhteistyönä aluejärjestöjen kanssa. Kaudella uudistettiin I-tason valmentajakoulutus vastaamaan VOK-perusteita sekä koulutettiin yhdessä hiihtopiirien kanssa kouluttajia kahdessa eri koulutustilaisuudessa. I-tason ohjaajakoulutuksesta valmistui 72 uutta hiihtokoulun ohjaajaa. Vastaavasti I-tason valmentajiksi valmistui 68 uutta nuorisovalmentajaa. 2.4 JÄRJESTÖTOIMINTA / KENTTÄTOIMINTA Kenttätoiminnassa tehtiin yhteistyötä 18 hiihtopiirin ja FSS:n (Finlands Svenska Skidförbud) kanssa Seuraluokittelu Seuraluokittelua uudistettiin kauden alussa siten, että entisenlaisesta vuosiilmoituksesta luovuttiin ja tiedot kerättiin suoraan tuloksista, kilpailukalenterista, lisenssirekisteristä ja muista vastaavista lähteistä. Uusina pisteitä tuottavina asioina otettiin mukaan kilpailujen järjestäminen ja TD-toiminta. Osa-alueiden painotukset säilytettiin ennallaan. Nuorisourheilun painoarvo oli 50 %, harrasteliikunnan ja huippu-urheilun painoarvo 25 % molemmilla.

14 Vuoden 2013 seuraluokittelun kolme parasta seuraa olivat Oulun Hiihtoseura, Hollolan Urheilijat -46 ja Espoon Hiihtoseura. Seuraluokittelun paras piiri oli FSS, toinen Häme ja kolmas Pohjois-Pohjanmaa. Nuorisopisteissä paras piiri oli FSS, huippu-urheilupisteissä Häme ja harrastepisteissä Pohjois-Pohjanmaa Valmentaja- ja ohjaajakoulutus Maastohiihto oli mukana valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen (VOK) kehittämishankkeessa. Vuosien 2010 ja 2011 aikana hyvään alkuun saatua valmentajakoulutuksen kehittämistyötä jatkettiin uudistamalla I-tason sisällöt, materiaalit ja toimintatavat ajanmukaisiksi. Hiihtopiirit ja aluejärjestöt vastasivat I-tason valmentaja- ja ohjaajakoulutuksesta, Suomen Maastohiihto ja Urheiluopistot II- ja III-tason valmentajakoulutuksesta. Tilastoja (osallistujamääriä): I-tason ohjaajakoulutus I-tason valmentajakoulutus II-tason valmentajakoulutus III-tason valmentajakoulutus Huoltokoulutus Jari Nieminen järjesti lajiyhdistyksen nimissä niin seura- kuin piiritason vastuullisille I- ja II-tason huoltokoulutusta. Neljään I-tason 20 tunnin koulutukseen osallistui Jämillä ja Vuokatissa yhteensä 41 henkilöä ja II-tason 40 tunnin koulutuksen suoritti Vuokatissa 13 henkilöä Valmentajakerho ja Suksihuoltajakerho Valmentajakerho toimii valmentajien jatkokoulutuskanavana. Kerhon tarkoituksena on olla hiihdon valmentajia yhdistävä taho, joka levittää tietoa hiihtourheilusta niin käytännössä kuin teoriassa. Kerhon tavoitteena on tukea valmentajien osaamista ja ammattitaidon kehittämistä sekä pyrkiä saamaan toimijoita hiihtourheilun pariin. Kerhon puheenjohtajana on toiminut keväästä 2010 lähtien Pia Pekonen. Keväällä 2011 perustettiin Valmentajakerhon alaisuuteen Suksihuoltajakerho, joka on avoin kaikille suksihuollosta kiinnostuneille.

15 Kerhon jäsenet saavat viimeisimmän tiedon maastohiihdon huollosta ja kerho järjestää kokoontumisen kerran vuodessa yhdessä Valmentajakerhon kanssa. Suksihuoltajakerhon edustajana Valmentajakerhon hallituksessa toimii Aki Hukka. Kerhot järjestivät kevätseminaarin Jyväskylän Laajavuoressa. Seminaarissa luennoivat mm. Jarmo Riski, Esa Hynynen, Olli Ohtonen ja Antti Leppävuori. Tilastoja Jäsenmäärä Seminaarin osallistujat SM- ja TD-koulutus A- ja B-tason teknisten asiantuntijoiden jatkokoulutus ja vuoden 2014 SM-kisajärjestäjien koulutus järjestettiin Imatralla. Mukana oli yhteensä 65 koulutettua teknistä asiantuntijaa ja SM-kisajärjestäjää. A-tason kansainvälinen FIS TD-koulutus järjestettiin Lahdessa. Koulutukseen osallistui 21 suomalaista teknistä asiantuntijaa Olosuhdetyö Olosuhteiden osalta jatkettiin yhteistyötä seurojen ja kuntien kanssa. Suomen Maastohiihto ry toimitti materiaalin olosuhdekoulutuksiin. Olosuhderyhmä painotti lumetusolosuhteiden kehittämistä ja olosuhteiden merkitystä hiihtoharrastuksen edistämiseksi. Kaudella aloitettiin usean uuden paikkakunnan hiihtoreittien homologoinnit, jotka tullaan saamaan päätökseen seuraavalla. kaudella. Lisäksi seitsemän paikkakuntaa päivitti ratojensa homologointisertifikaattinsa. Liittojohtoisia koulutustapahtumia III-tason valmentajakoulutus, Vuokatti II-tason valmentajakoulutus, Vuokatti I-tason huoltokoulutukset II-tason huoltokoulutus, Vuokatti Valmentaja- ja Suksihuoltajakerhojen kevätseminaari, Jyväskylä TD-jatkokurssi / SM-kisajärjestäjien koulutustilaisuus

16 2.4.6 I-tason valmentajien kouluttajakoulutus Keväällä 2012 Vuokatissa aloitettua koulutusta jatkettiin elokuussa 2012 Pajulahdessa, missä käytiin läpi kesän aikana työstettyjä sisältöjä, materiaaleja sekä toimintatapoja. Syksyllä 2012 oltiin valmiita aloittamaan I-tason koulutusten järjestäminen uudella tavalla. Vuokatissa järjestettiin kouluttajien päivityskoulutus ja noin 15 kouluttajalla on nyt oikeus kouluttaa I-tason valmentajia kahden vuoden ajan. Samalla otettiin hyötykäyttöön aluejärjestöjen VOK-perusteisiin pohjautuva 8 9 osioon jakautuva koulutuskokonaisuus, jonka lajiosan maastohiihdon kouluttajat täydentävät. Ylempien valmentajakoulutusten päivitystä tehdään Vuokatin ja Lapin Urheiluopistojen yhteisen kehittämishankkeen kautta Urheiluoppilaitosten valmennuksen linjaus Keväästä 2011 lähtien ovat noin kymmenen oppilaitosta kokoontuneet keväisin ja syksyisin Vuokattiin pariksi päiväksi kertomaan omista kokemuksistaan sekä valmennuksen linjauksen että harjoittelun seurannan onnistumisessa. Suurelta osin lähes kaikissa laitoksissa sovitut linjaukset ovat toteutuneet hyvällä tasolla. Seurannat ja testit ovat myös osoittaneet linjausten olleen toivotunlaisia ja kokonaisvaltaista kehitystä on hyvinkin paljon tapahtunut urheilullisen elämäntavan, riittävän harjoittelumäärän, laadukkaan peruskestävyysharjoittelun ja yleisesti harjoittelun laadun kautta. Jatkossa painotuksia ovat laadukas peruskestävyysharjoittelu, pidemmät vauhti- ja maksimikestävyyden harjoitteet, hiihtokilometrien kirjaaminen, tehoharjoittelu vaihtelevin tehoin 1 3 kertaa viikossa, juoksuharjoittelun varmistaminen ja yleisen urheilullisen asenteen tavoitteleminen. 2.5 KOTIMAINEN KILPAILUTOIMINTA Kilpailukaudella myönnettiin kilpailulupa 168 kansalliselle ja monikansalliselle sekä 21 kotimaan FIS-kilpailulle, joista 69 oli ranking-kisoja. Lisäksi piirikunnallisia kilpailuja järjestettiin 139 kappaletta.

17 Neljä kilpailua, kaksi kansallista (toinen ranking-kilpailu) ja kaksi piirikunnallista jouduttiin perumaan olosuhteiden takia. Siirtoja tai erilaisia muutoksia tehtiin noin 17 %:iin kaikista kilpailuista. Kilpailujen netissä olevaa tulosarkistoa uudistettiin niin, että tietyn kilpailijan käymiä kilpailuja voidaan tarkastella kilpailijakohtaisella näytöllä Cup-järjestelmä Maastohiihdon maailmancupin Suomen-osakilpailut järjestettiin Kuusamossa ja Lahdessa. Skandinavia-cupin Suomen-osakilpailu järjestettiin Inarissa helmikuussa Nuorten cupissa oli vuotiaille kymmenen osakilpailua, joista seitsemän parhaan pisteet huomioitiin lopputuloksissa. St1-cupissa oli 20-vuotiaille yksitoista osakilpailua. Parhaat nuoret palkittiin rahastipendein. Maastohiihto ry:n kaudella käynnistämä televisioitava kotimainen kilpailusarja, Suomen Cup, sai jatkoa kaudella Suomen Cupin toiseen kauteen kuului neljä tapahtumaviikonloppua sekä SM-hiihdot. Osakilpailut järjestettiin Vuokatissa, Rovaniemellä, Vantaalla, Rukalla, Jämillä (SM) ja Kontiolahdella (SM). Suomen Cup sisälsi yhdeksän henkilökohtaista starttia, joista kolme oli sprinttejä, sekä viisi viestiä. Pisteitä jaettiin jokaisen osakilpailun 30 parhaalle maailmancup-taulukon mukaan. Lopputuloksiin laskettiin mukaan kaikista osakilpailuista kootut pisteet ja parhaat palkittiin rahapalkinnoin. Suomen Cupin osakilpailut televisioitiin suorina Ylen kanavilla SM-kilpailut Vuonna 2013 yleisen sarjan SM-kisat järjestettiin Jämillä ja Kontiolahdella, nuorten SM-kisat Keuruulla ja Taivalkoskella sekä nuorten SM-sprintti / KLL -kisaviikonloppu Pyhäjärvellä. Hopeasomman loppukilpailu hiihdettiin Äänekoskella ja veteraanien SM-kisat Ranualla. Yleisen sarjan SM-kilpailuissa ei ollut SM-kiintiöitä Pitkien matkojen SM-sarja Massahiihtorankingin tilalle käynnistettiin kaudella pitkien matkojen SM-sarja, joka sai jatkoa kaudella SM-status oli vain yleisillä sarjoilla. Sarjan tavoitteena oli parantaa pitkän matkan kilpailutilannetta aktiivisten kilpa- ja kuntohiihtäjien keskuudessa sekä lisätä lajin harrastajamääriä ja lajin arvostusta kotimaassa.

18 Pitkien matkojen SM-sarjassa oli mukana viisi osakilpailua: Savonia Hiihto, Finlandia-hiihto, Ukkohalla-Hiihto, Helenan Hiihto ja Kontiolahden SM-hiihtojen pitkät matkat. Kaikilla osakilpailujärjestäjillä oli voimassa oleva massahiihdon tai SM-kisojen järjestelysopimus Suomen Maastohiihto ry:n kanssa. SM-sarjalla oli omat säännöt, joita kilpailijat ja kisajärjestäjät sitoutuivat noudattamaan. Jokaisella sarjaan osallistuvalla oli oltava voimassa oleva kilpailulisenssi ja toisella kaudella oli osallistuttava vähintään kahteen osakilpailuun, jotta oli mukana kokonaispistelaskussa. Kaudella sarjaan osallistui 61 nais- ja 92 mieshiihtäjää (edellisellä kaudella 40 naista ja 122 miestä). Rankattuja kilpailijoita miehiä naisia yhteensä Lisenssit jakautuivat seuraavasti: aikuiset nuoret Skipassit jakautuivat seuraavasti: aikuiset nuoret Lisenssejä ja Skipasseja hankittiin kaudella yhteensä 9146 kappaletta (edellisellä kaudella 8512 kappaletta). Jäsenmäärä Hiihtoliitolla oli rekisterissä maastohiihdon seuroja seuraavasti: maastohiihtoseurat

19 2.5.4 Yhteistyö Toimintavuoden aikana Suomen Maastohiihto oli yhteistyössä mm. Vuokatin Urheiluopiston, Suomen Urheiluopiston valmennuskeskuksen, Kuortaneen Urheiluopiston valmennuskeskuksen, lukuisten muiden urheiluopistojen, Suomen Liikunnan ja Urheilun, Jyväskylän yliopiston, Teknisen Korkeakoulun, Finlands Svenska Skidförbundin, Kilpa- ja Huippu-urheilun Tutkimuskeskuksen, liikunnan aluejärjestöjen, Koululiikuntaliiton, Suomen Kuntoliikuntaliiton (Kunto ry), Puolustusvoimien, Rajavartiolaitoksen, Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen, Nuorten Akatemian, Kirkon kasvatus- ja nuorisotyön yksikön, Suomen Ladun, Suomen Sotilasurheiluliiton ja Työväen Urheiluliiton kanssa. 3. TIEDOTUSTOIMINTA Maastohiihdon ulkoiseen viestintään palkattiin osa-aikainen viestintäpäällikkö syyskuun puolivälissä. Kauden aikana järjestettiin muutamia lehdistötilaisuuksia. Pääpaino viestinnässä oli maailmancupissa sekä Val di Fiemmen MM-kisoissa. Viestinnässä käytettiin pääsääntöisesti lajiyhdistyksen omia nettisivuja ja uutiskirjeitä. Oleellinen osa tiedotustyötä oli maajoukkueen mediakoordinointi sekä yhteistyö suomalaisten TV-kanavien (YLE ja MTV3) ja muiden päämedioiden kanssa. Sisäistä viestintää hoidettiin päivittäin toimistohenkilökunnan toimesta. Hiihtäjä-lehti Suomen Maastohiihto ry:n julkaiseman Hiihtäjä-lehden ja Kustannus Oy Juoksijan julkaiseman Hiihto-lehden syksyllä 2011 aloittamaa yhteistyötä jatkettiin. Hiihtäjä ilmestyi viisi kertaa vuodessa julkaistavan Hiihto-lehden liitteenä kahdesti, marraskuussa 2012 ja huhtikuussa Hiihtäjälehden aineiston kirjoittaminen, kuvaaminen ja editointi kuuluivat viestintäpäällikön tehtäviin. Lisäksi lehdessä käytettiin muutamia avustajien artikkeleita. Hiihtäjän ja Hiihdon yhteistyöhön sisältyi Hiihto-lehden tarjoaminen seuroille ja lisenssiurheilijoille edulliseen vuosihintaan. Hiihtolehti oli myös Valmentajakerhon ja Suksihuoltajakerhon jäsenlehti. 4. HALLINTO Hiihtopiirikokous on Suomen Maastohiihto ry:n ylintä päätösvaltaa käyttävä elin. Hallitus käyttää päätösvaltaa yhdistyslaissa ja muissa SMH:n säännöissä mainituissa asioissa.

20 Näiden lisäksi ei-päättävinä eliminä yhdistyksessä toimivat hallituksen kulloinkin tarpeelliseksi katsomat työryhmät maastohiihdon asioiden valmistelemista ja hoitamista varten. Maa voidaan yhdistyksen päätöksellä jakaa piireihin ja/tai alueisiin, joista jokainen muodostaa toiminnallisen kokonaisuuden. 4.1 Hiihtopiirikokous Hiihtopiirikokous kokoontui toimintakauden aikana kaksi kertaa. Sääntömääräinen piirikokous järjestettiin Lahden Sibeliustalossa HiihtoSuomi-tapahtuman yhteydessä ja ylimääräinen hiihtopiirikokous Seinäjoella Hiihtoliiton liittovaltuuston kokouksen yhteydessä. Molemmissa kokouksissa olivat läsnä 16 piirin sekä FSS:n edustajat. Sääntömääräisessä piirikokouksessa vahvistettiin tilinpäätös sekä hyväksyttiin toimintasuunnitelma ja talousarvio toimintakaudelle Hallituksessa oli kolme erovuoroista jäsentä, joista valittiin jatkamaan Jarmo Luuri sekä Pertti Törmi ja uutena jäsenenä hallitukseen valittiin Pia Lahti. Lisäksi Jorma Tuomimäki esitteli uudistetun seura- ja piiriluokittelun. Ylimääräisessä hiihtopiirikokouksessa esitettiin katsaus Suomen Maastohiihto ry:n taloustilanteeseen, keskusteltiin talousarvioon liittyvistä mahdollisista ratkaisuista, valittiin tilintarkastajat sekä hyväksyttiin ehdollepanotoimikunnan perustaminen tulevien henkilövalintojen valmisteluun. 4.2 Hallitus Hallitukseen kuului puheenjohtaja ja viisi jäsentä. Hallitus piti 13 kokousta toimintakaudella Osa kokouksista pidettiin sähköposti- ja puhelinkokouksina. Hallituksen kokoonpano : Reijo Alakoski, puheenjohtaja Jorma Tuomimäki Antti Jarva Pertti Törmi Jouko Käsmä Jarmo Luuri

SUOMEN MAASTOHIIHTO RY VUOSIKERTOMUS

SUOMEN MAASTOHIIHTO RY VUOSIKERTOMUS SUOMEN MAASTOHIIHTO RY VUOSIKERTOMUS 1.6.2011 31.5.2012 1. JOHDANTO Suomen Maastohiihto ry vastaa yhtenä Hiihtoliiton lajiyhdistyksenä maastohiihdon lajitoiminnasta. Muut Hiihtoliiton lajiyhdistykset ovat

Lisätiedot

SUOMEN MAASTOHIIHTO RY VUOSIKERTOMUS

SUOMEN MAASTOHIIHTO RY VUOSIKERTOMUS SUOMEN MAASTOHIIHTO RY VUOSIKERTOMUS 1.1.2010 31.5.2011 1. JOHDANTO Suomen Hiihtoliiton toiminta organisoitui uudella tavalla 1.1.2010. Pääosa Hiihtoliiton lajitoiminnasta siirtyi kolmen lajiyhdistyksen

Lisätiedot

Sisällys. 1. Maastohiihdon nykytilan arviointia, missä ollaan ja mihin olemme menossa. 2. Hiihdon valmennusjärjestelmän tavoitetila

Sisällys. 1. Maastohiihdon nykytilan arviointia, missä ollaan ja mihin olemme menossa. 2. Hiihdon valmennusjärjestelmän tavoitetila Maastohiihdon ajankohtaiset Eero Hietanen Maastohiihdon valmennuspäällikkö Sisällys 1. Maastohiihdon nykytilan arviointia, missä ollaan ja mihin olemme menossa 2. Hiihdon valmennusjärjestelmän tavoitetila

Lisätiedot

Urheilu-, metsästys- ja kalastustarvikkeiden lahjoittama UMK-malja

Urheilu-, metsästys- ja kalastustarvikkeiden lahjoittama UMK-malja Kiertopalkinnot 2010 KIERTOPALKINNOT 2010 Urheilu-, metsästys- ja kalastustarvikkeiden lahjoittama UMK-malja Piiri Pisteet 2010 Pisteet 2009 Pisteet 2008 1. Pohjois-Pohjanmaa 52 40 14 2. Lahti 47 51 89

Lisätiedot

1 Yhdistyksen nimi on Suomen Maastohiihto ry ja sen kotipaikka on Helsinki.

1 Yhdistyksen nimi on Suomen Maastohiihto ry ja sen kotipaikka on Helsinki. SUOMEN MAASTOHIIHTO R.Y.:N SÄÄNNÖT Yhdistyksen nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on Suomen Maastohiihto ry ja sen kotipaikka on Helsinki. Tarkoitus ja toiminnan laatu 2 Yhdistyksen tarkoituksena on

Lisätiedot

KESKI-POHJANMAAN HIIHTO RY

KESKI-POHJANMAAN HIIHTO RY KESKI-POHJANMAAN HIIHTO RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2013 Mannerheiminaukio 7 p. (06) 832 1300 www.kephi.com 67100 Kokkola f. (06) 830 2374 e-mail: toimisto@kepli.fi KESKI-POHJANMAAN HIIHTO RY:N

Lisätiedot

Miksi jotain piti ja pitää tehdä?

Miksi jotain piti ja pitää tehdä? Miksi jotain piti ja pitää tehdä? kilpailijamäärät laskeneet rajusti viimeisen 25 vuoden aikana (huom. nuorten SM Kitee, Kotka 2012) lajin kotimainen kilpailutoiminta menettänyt seksikkyytensä lähes kokonaan

Lisätiedot

Ounasvaaran Hiihtoseura

Ounasvaaran Hiihtoseura Kiertopalkinnot 2012 KIERTOPALKINNOT 2012 Pohjola-malja Pohjola-yhtiöiden lahjoittamasta Pohjola-maljasta kilpaillaan vuodesta 1997 alkaen toistaiseksi. Pohjola-maljan saa vuodeksi haltuunsa maastohiihdon

Lisätiedot

Maastohiihdon linjaukset urheilijan polulla ja maastohiihdon ajankohtaiset asiat. Eero Hietanen Maastohiihdon valmennuspäällikkö

Maastohiihdon linjaukset urheilijan polulla ja maastohiihdon ajankohtaiset asiat. Eero Hietanen Maastohiihdon valmennuspäällikkö Maastohiihdon linjaukset urheilijan polulla ja maastohiihdon ajankohtaiset asiat Eero Hietanen Maastohiihdon valmennuspäällikkö 2016-2017 yleiskatsaus, huippu-urheilu MM-LAHTI 2017 ONNISTUMINEN!!! https://www.youtube.com/watch?v=li4t-beuao4

Lisätiedot

Kajaanin Hiihtäjien toimintakertomus 2013

Kajaanin Hiihtäjien toimintakertomus 2013 Kajaanin Hiihtäjien toimintakertomus 2013 KAJAANIN HIIHTÄJÄT ry JOHTOKUNTA 2013 Puheenjohtaja Kauko Berg Mesiheinäntie 28 C8 87500 Kajaani puh. 0500670625 Varapuheenjohtaja Jouni Vimpari Saviniementie

Lisätiedot

HOPEASOMPA-LOPPUKILPAILU 08.03.2009 VIESTIT, Vapaa-ajankeskus Parra, TEUVA

HOPEASOMPA-LOPPUKILPAILU 08.03.2009 VIESTIT, Vapaa-ajankeskus Parra, TEUVA 1 / 5 6.3.2009 10:46 HOPEASOMPA-LOPPUKILPAILU 08.03.2009 VIESTIT, Vapaa-ajankeskus Parra, TEUVA Hiihtotapa perinteinen Arvonnassa käytetty kahta arvontaryhmää ( ja ) tulostukseen sopivampi versio >> N16,

Lisätiedot

SUOMEN MAASTOHIIHTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 1.6.2013 31.5.2014

SUOMEN MAASTOHIIHTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 1.6.2013 31.5.2014 SUOMEN MAASTOHIIHTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 1.6.2013 31.5.2014 Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 1 1.1 Toiminta-ajatus... 1 2 JÄRJESTÖTOIMINTA... 2 2.1 Yleistä... 2 2.2 Hallintoelimet... 2 2.3 Hiihtopiirikokous...

Lisätiedot

St1 2015-2016. Juho Halonen Jussi Piirainen Vierumäki 28.5.2015

St1 2015-2016. Juho Halonen Jussi Piirainen Vierumäki 28.5.2015 St1 2015-2016 Juho Halonen Jussi Piirainen Vierumäki 28.5.2015 ST1 nuorten maajoukkue 2015-2016 Valmentajat: Jussi Piirainen ja Juho Halonen Urheilijat: Tytöt (6) Jasmi Joensuu (-96) Johanna Matintalo

Lisätiedot

M16 3 x 5,0 km (P) klo 9.00

M16 3 x 5,0 km (P) klo 9.00 M16 3 x 5,0 km (P) klo 9.00 101 Sievin Sisu 1 102 Hollolan Urheilijat -46 1 103 Teuvan Rivakka 1 104 Kiteen Urheilijat 1 105 Rajamäen Kehitys 1 106 Laukaan Urheilijat 1 107 Pöytyän Urheilijat 1 108 Leppävirran

Lisätiedot

MAAJOUKKUE VALINNAT KOHTI LAHTEA OLYMPIAKAUSI

MAAJOUKKUE VALINNAT KOHTI LAHTEA OLYMPIAKAUSI MAAJOUKKUE VALINNAT KOHTI LAHTEA 2016-2017 OLYMPIAKAUSI 2017-2018 Valmentajakerhon kevätseminaari Kisakallio 30.4.2017 Teemu Pasanen Miesten valmentaja RAKENNE Joukkueet kaudella 2016-2017 Leirityskalenterit

Lisätiedot

Suomen Hiihtoliitto ry Radiokatu 20, 00093 VALO hiihtoliitto@hiihtoliitto.fi www.hiihtoliitto.fi VUOSIKERTOMUS

Suomen Hiihtoliitto ry Radiokatu 20, 00093 VALO hiihtoliitto@hiihtoliitto.fi www.hiihtoliitto.fi VUOSIKERTOMUS Suomen Hiihtoliitto ry Radiokatu 20, 00093 VALO hiihtoliitto@hiihtoliitto.fi www.hiihtoliitto.fi VUOSIKERTOMUS TILIKAUSI 1.6.2014 31.5.2015 SISÄLLYSLUETTELO Sisällys 1 Johdanto 1 2 Organisaatio, hallinto

Lisätiedot

MAAJOUKKUE VALINNAT KOHTI LAHTEA OLYMPIAKAUSI Valmentajakerhon kevätseminaari Kisakallio Reijo Jylhä Päävalmentaja

MAAJOUKKUE VALINNAT KOHTI LAHTEA OLYMPIAKAUSI Valmentajakerhon kevätseminaari Kisakallio Reijo Jylhä Päävalmentaja MAAJOUKKUE VALINNAT KOHTI LAHTEA 2016-2017 OLYMPIAKAUSI 2017-2018 Valmentajakerhon kevätseminaari Kisakallio 30.4.2017 Reijo Jylhä Päävalmentaja RAKENNE Menestyksen takana olevat valinnat Kauden 2016-207

Lisätiedot

Suomen Cup - Vuokatti

Suomen Cup - Vuokatti Suomen Cup -,5 km Sprintti - 3.0.205 Korjattu 3.0.205 6:30 2:07:00,5 km Sprintti 26673398 Mona-Liisa Nousiainen Kouvolan Hiihtoseura 3:35.00 Finaali 2 7 2247233 Katri Lylynperä Ski Team Kainuu 3:46.26

Lisätiedot

Suomen Cup - Vuokatti Miehet Sprintti (P) Karsinta TULOKSET

Suomen Cup - Vuokatti Miehet Sprintti (P) Karsinta TULOKSET 29.0.206,5 km Sprintti - 0:20:00 0:52:00,5 km Sprintti Apulais- 500 m 2 249843 Ristomatti Hakola Jämin Jänne 3:07.84 0.00 4 23328468 Matias Strandvall 3:07.84 0.00 3 3 27538885 Anssi Pentsinen 3:08.60

Lisätiedot

Sinettiseura uudistus etenee

Sinettiseura uudistus etenee Sinettiseura uudistus etenee Sinettiseurojen uusien kriteerien osa-alueet Liikkumista ja urheilua tukeva toimintaympäristö seurassa organisointi ja toimintaperiaatteet osaamisen kehittäminen viestintä

Lisätiedot

KUOPION UIMASEURA RY

KUOPION UIMASEURA RY Kuopion Uimaseura ry vuosikokous 2007 KUOPION UIMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1.9.2007-31.8.2008 Hyväksytty vuosikokouksessa 28.11.2007 Kuopion Uimaseura ry vuosikokous 2007 2 TOIMINNAN TAVOITTEET Seuran

Lisätiedot

SM-Hiihdot - Jämi. Jämi Miehet Sprintti (P) Viralliset Tulokset. 1,7 km Sprintti TD: Apulais-TD Kilpailun johtaja:

SM-Hiihdot - Jämi. Jämi Miehet Sprintti (P) Viralliset Tulokset. 1,7 km Sprintti TD: Apulais-TD Kilpailun johtaja: SM-Hiihdot -,7 km Sprintti - 30..205 3:30:00 4:45:00,7 km Sprintti 670 m 23328468 Matias Strandvall 3:54.69 Finaali 2 2 27538885 Anssi Pentsinen 3:56.90 Finaali 3 4 249843 Ristomatti Hakola n Jänne 4:07.2

Lisätiedot

Suomen Cup - Pyhäjärvi

Suomen Cup - Pyhäjärvi Suomen Cup -,6 km Sprintti - 2.3.205 4:04:00,6 km Sprintti 9 2990953 Toni Ketelä 3:54.44 Finaali 2 23328468 Matias Strandvall 3:48.75 Finaali 3 2 2532926 Lauri Vuorinen 3:50.7 Finaali 4 8 22733274 Ville

Lisätiedot

HIIHTÄJÄT RISTOMATTI HAKOLA,

HIIHTÄJÄT RISTOMATTI HAKOLA, TEAM JÄMI HIIHTÄJÄT RISTOMATTI HAKOLA, 25-vuotias Kotipaikka Kankaanpää, kasvattajaseura Kankaanpään Urheilijat A-maajoukkueessa toista vuotta Saavutukset: MM-sprintti 2015 Falun 9. - sotilaiden MM-kulta

Lisätiedot

Suomen Cup - Rovaniemi

Suomen Cup - Rovaniemi 9..206,4 km Sprintti - 0:7:00,4 km Sprintti Apulais- 2 249843 Ristomatti Hakola 2:50.44 0.00 2 4 23328468 Matias Strandvall 2:50.48 +0.04 3 5 2752649 Juho Mikkonen Kuhmo-Ski 2:5.65 +.2 4 0 2247565 Ari

Lisätiedot

Suomen Cup - Rovaniemi

Suomen Cup - Rovaniemi Suomen Cup - - 23..203 3:7:00 28346 Martti Jylhä 3:57.00 Finaali 2 3 22733274 Ville Nousiainen 3:59.23 Finaali 3 6 2752649 Juho Mikkonen Kuhmo-Ski 4:04.6 Finaali 4 2 27538885 Anssi Pentsinen 3:58.99 Finaali

Lisätiedot

Maanantai 12.3.2012 klo 19:30 20:30. Kuivasjärven Auran maja

Maanantai 12.3.2012 klo 19:30 20:30. Kuivasjärven Auran maja Sivu 1/15 KOKOUSAIKA Maanantai 12.3.2012 klo 19:30 20:30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kuivasjärven Auran maja Jouni Pääkkölä Jani Laine Oili Loukusa Petri Ollonen Kari Hourula pj. j. j. ja siht.

Lisätiedot

Suomen Cup - Rovaniemi 21.11.2015 Naiset 6,6 km (V)

Suomen Cup - Rovaniemi 21.11.2015 Naiset 6,6 km (V) 1.11.015 1:03:00 Apulais- 1 78 661647 Krista Pärmäkoski Ikaalisten Urheilijat 9:0.0 (1) () 15:49.6 0.0 8 4039178 Kerttu Niskanen 9:11.8 () () 16:10.1 +0.5 3 74 748148 Anne Kyllönen Kainuun Hiihtoseura

Lisätiedot

SM-Hiihdot - Jämi Miehet Sprintti (P) Karsinta VIRALLISET TULOKSET

SM-Hiihdot - Jämi Miehet Sprintti (P) Karsinta VIRALLISET TULOKSET 30.0.205,7 km Sprintti - :25:00 :54:00,7 km Sprintti Apulais- 3 23328468 Matias Strandvall 3:54.69 0.00 2 2 27538885 Anssi Pentsinen 3:56.90 +2.2 3 9 2745364 Sami Jauhojärvi Vuokatti Ski Team Kainuu 4:02.64

Lisätiedot

Suomen Cup - Vuokatti

Suomen Cup - Vuokatti Suomen Cup -,5 km Sprintti - 29.0.206 3:40:00,5 km Sprintti 2 23328468 Matias Strandvall 3:07.84 Finaali 2 249843 Ristomatti Hakola Jämin Jänne 3:07.84 Finaali 3 6 2532926 Lauri Vuorinen 3:3.48 Finaali

Lisätiedot

Suomen Cup - Rovaniemi Miehet 16,5 km (P)

Suomen Cup - Rovaniemi Miehet 16,5 km (P) Miehet 16, km (P) 12:2:00 10,0 km Aika Ero 1 107 271846 Iivo Niskanen 8:01.6 (1) 24:49.3 (1) 42:09.6 0.0 2 97 2743614 Sami Jauhojärvi 8:12.4 (2) 2:20.9 (3) 42:3.7 +44.1 3 70 224716 Ari Luusua 8:16.0 ()

Lisätiedot

Kajaanin Hiihtäjien toimintakertomus 2016

Kajaanin Hiihtäjien toimintakertomus 2016 Kajaanin Hiihtäjien toimintakertomus 2016 KAJAANIN HIIHTÄJÄT ry JOHTOKUNTA 2016 Puheenjohtaja Kauko Berg Mesiheinäntie 28 C8 87500 Kajaani puh. 0500670625 Varapuheenjohtaja Jari Kinnunen Rauhalantie 14

Lisätiedot

Suomen Cup - Vantaa Miehet 20 km (V)

Suomen Cup - Vantaa Miehet 20 km (V) - Apulais-,5 km 1,5 km Aika Ero 1 1 2124371 Matti Heikkinen 1:18. (4) 41:54.1 (1) 50:18. 0.0 2 5 22733274 Ville Nousiainen 1:17.1 (1) 41:54. (2) 50:35.1 +1.5 3 2 2745314 Sami Jauhojärvi 1:18.3 (3) 42:10.9

Lisätiedot

Suomen Cup - Rovaniemi

Suomen Cup - Rovaniemi Suomen Cup -,4 km Sprintti - 9..206 3:08:00,4 km Sprintti 400 m 249843 Ristomatti Hakola 2:50.44 Finaali 2 7 28346 Martti Jylhä 2:54.23 Finaali 3 2 23328468 Matias Strandvall 2:50.48 Finaali 4 2532926

Lisätiedot

Suomen Cup - Rovaniemi Miehet 15 km (P)

Suomen Cup - Rovaniemi Miehet 15 km (P) 1 95 2751854 Iivo Niskanen 11:18. (1) 22:42.8 (1) 33:59.4 0.0 2 91 2745314 Sami Jauhojärvi 11:38.3 (5) 23:07.1 (2) 34:18.7 +19.3 3 89 22733274 Ville Nousiainen Kouvolan Hiihtoseura 11:41.1 () 23:1.9 (5)

Lisätiedot

HALLINTO syysparlamentti. Johtokunta PJ. Sihteeri

HALLINTO syysparlamentti. Johtokunta PJ. Sihteeri esitys HALLINTO syysparlamentti Johtokunta PJ Asiantuntija Sihteeri Työntekijä Olosuhde Valmennus ja koulutus Talous ja markkinointi Kilpa- ja harrastetoiminnan Seuratoimin nan organisointi Puheenjohtaja:

Lisätiedot

SM-Hiihdot - Ruka 10.4.2016 Miehet 50 km (P)

SM-Hiihdot - Ruka 10.4.2016 Miehet 50 km (P) Miehet 0 km (P) Apulais- 1 122 271846 Iivo Niskanen 2:08.7 (1) 1:06.4 (1) 1:17:31.3 (1) 1:44:47.2 (1) 2:12:12.7 2 106 2712649 Juho Mikkonen 26:0.0 (3) 3:26.7 () Kuhmo-Ski 1:21:0.4 (4) 1:48:6.4 (2) 2:17:19.0

Lisätiedot

Kilpailusäännöt 2018

Kilpailusäännöt 2018 Kilpailusäännöt 2018 Kilpailusäännöt 2018 Kilpailukausi muuttuu Lex Laukkanen kymmenkunta muuta pienempää muutosta 1.1.8. Kilpailut Monikansallinen määritys jää kokonaan pois Kilpailukauden muutos - Laatinut

Lisätiedot

Suomen Cup - Rovaniemi Miehet 9,0 km (P)

Suomen Cup - Rovaniemi Miehet 9,0 km (P) ,0 km - Korjattu klo 1:10 11.29.0,0 km Apulais- 1 97 27518546 Iivo Niskanen 6:58.7 (1) 14:17. (1) () 21:40.2 0.0 2 119 2149841 Ristomatti Hakola 7:12.8 (4) 14:40.0 () () 22:07.7 +27.5 75 2529216 Lauri

Lisätiedot

LeKi hiihdon yhteistyökumppanuus

LeKi hiihdon yhteistyökumppanuus LeKi hiihdon yhteistyökumppanuus 2017-2018 Lempäälän Kisa hiihto Lempäälän Kisa hiihto Perustettu vuonna 1904 (yleisseura) Noussut maastohiihdon seuraluokittelussa valioluokan seuraksi Seuraluokittelussa

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2014

Toimintasuunnitelma 2014 Seura- ja aluejärjestö Pohjois-Suomen Pyöräily ry Toimintasuunnitelma 2014 Pohjois-Suomen Pyöräily ry:n toiminta perustuu vahvoihin ja elinvoimaisiin Pohjois-Suomalaisiin seuroihin, sekä niiden aktiivisiin

Lisätiedot

SM-Hiihdot - Keuruu. Keuruu Miehet Sprintti (V) Tulokset. 1,5 km Sprintti TD: Assistant-TD Kilpailun johtaja:

SM-Hiihdot - Keuruu. Keuruu Miehet Sprintti (V) Tulokset. 1,5 km Sprintti TD: Assistant-TD Kilpailun johtaja: SM-Hiihdot -,5 km Sprintti - 3.2.207 3:32:00,5 km Sprintti 3 249843 Ristomatti Hakola Jämin Jänne 2:48.28 Finaali 2 4 27538885 Anssi Pentsinen 2:49.38 Finaali 3 8 22733274 Ville Nousiainen Kouvolan Hiihtoseura

Lisätiedot

Naisten maajoukkue. Analyysi kausi Suunnitelma kausi

Naisten maajoukkue. Analyysi kausi Suunnitelma kausi Naisten maajoukkue Analyysi kausi 2015 16 Suunnitelma kausi 2016 17 Rakenne Joukkue Leirityskalenteri Suunnittelu Tavoitteet kaudelle Toteutuma Testi- ja kilpailutulokset Analyysi Kohti Lahtea Joukkue

Lisätiedot

Suomen Cup - Rovaniemi Miehet 16,5 km (P)

Suomen Cup - Rovaniemi Miehet 16,5 km (P) 22.11.201 Miehet 16, km (P) - 13:9:00 1 94 2743614 Sami Jauhojärvi 8:46.9 (2) 17:.7 (2) 24:24.7 (2) 33:40.0 (1) 38:6.2 0.0 2 96 271846 Iivo Niskanen 8:46.6 (1) 17:49.4 (1) 24:18.9 (1) 33:46.1 (2) 39:1.0

Lisätiedot

Maastohiihdon SUOMEN CUP 23.11.2013 Ounasvaara, Rovaniemi LÄHTÖLISTA

Maastohiihdon SUOMEN CUP 23.11.2013 Ounasvaara, Rovaniemi LÄHTÖLISTA Naiset, sprintin karsinta 1.8 km V Maastohiihdon SUOMEN CUP Numero Lähtöaika Lisenssi Nimi Seura 1 10.00.15 26673398 Mona-Liisa Malvalehto Kouvolan Hiihtoseura 2 10.00.30 27481482 Anne Kyllönen Kainuun

Lisätiedot

PORIN PYRINTÖ RY TOIMINTASUUNNITELMA s. 1/5 8.11.2012

PORIN PYRINTÖ RY TOIMINTASUUNNITELMA s. 1/5 8.11.2012 PORIN PYRINTÖ RY TOIMINTASUUNNITELMA s. 1/5 LUISTELUJAOSTON TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 Yleistä Hallinto Talous Luistelujaoston päälajit ovat pikaluistelu ja Short track eli kaukalopikaluistelu.

Lisätiedot

SM-Hiihdot - Keuruu Miehet Sprintti (V) Karsinta TULOKSET

SM-Hiihdot - Keuruu Miehet Sprintti (V) Karsinta TULOKSET ,5 km Sprintti - Keuruu 0:35:00 :02:00,5 km Sprintti Apulais- 6 28346 Martti Jylhä Vuokatti Ski Team Kainuu 2:46.08 0.00 2 23328468 Matias Strandvall 2:46.32 +0.24 3 2 249843 Ristomatti Hakola Jämin Jänne

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2009

Toimintasuunnitelma 2009 Toimintasuunnitelma 2009 2 SISÄLLYSLUETTELO Sivu 1. Yleistä 2 2. Talous, tiedotus, tilastot ja kalenteri 4 3. Nuoriso- ja valmennustoimikunta 5 Kilpailu- ja koulutustoimikunta 5 Kouluttajat 5 4. Pm- ja

Lisätiedot

Imatra 2.11.2012. Annmari Viljanmaa

Imatra 2.11.2012. Annmari Viljanmaa Imatra 2.11.2012 Annmari Viljanmaa TUOMARINEUVOSTON TULEE KOKOONTUA RIKKOMUKSEN ILMETESSÄ Todetaan itse / hiihtotapavalvonta/muu toimitsija/ protesti EI käsitellä turuilla ja toreilla kuultuja asioita

Lisätiedot

LAJILIITTOJEN HUIPPU- URHEILUN PERUSTIEDOT. Timo Manninen Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus Valotalo 21.4.2015

LAJILIITTOJEN HUIPPU- URHEILUN PERUSTIEDOT. Timo Manninen Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus Valotalo 21.4.2015 LAJILIITTOJEN HUIPPU- URHEILUN PERUSTIEDOT Timo Manninen Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus Valotalo 21.4.2015 VASTANNEET LAJILIITOT KESÄLAJIT TALVILAJIT PALLOILULAJIT Ampumaurheiluliitto (Kivääri,

Lisätiedot

MAAJOUKKUE MIEHET DISTANCE

MAAJOUKKUE MIEHET DISTANCE MAAJOUKKUE MIEHET DISTANCE ANALYYSI KAUDESTA 2015-2016 SUUNNITELMAT KAUDELLE 2016-2017 Valmentajakerhon kevätseminaari Vierumäki 28.5.2016 Teemu Pasanen Miesten valmentaja RAKENNE Joukkue Leirityskalenteri

Lisätiedot

Tiia-Liisa Aavisto, synt. 23.1.1995, karate EM 3. joukkueottelu naiset SM 1 ottelu naiset kevyt -60 kg SM 1. kata naiset

Tiia-Liisa Aavisto, synt. 23.1.1995, karate EM 3. joukkueottelu naiset SM 1 ottelu naiset kevyt -60 kg SM 1. kata naiset Vapaa-ajan lautakunta 46 18.12.2013 Liikuntatoimen stipendit vuodelta 2013 687/12.01.06/2013 Vapaa-ajan lautakunta 46 Valmistelija: vapaa-aikatoimenjohtaja Seppo Virta, puh. 014 2675 720 Laukaan kunta

Lisätiedot

Suomen Cup - Ruka. Miehet 3 x 7,5 km (P) LÄHTÖLISTA. 2,5 km TD: Apulais-TD: Kilpailun johtaja: m m m m. Mattias Skog Eero Sandgren Jukka Tahkola

Suomen Cup - Ruka. Miehet 3 x 7,5 km (P) LÄHTÖLISTA. 2,5 km TD: Apulais-TD: Kilpailun johtaja: m m m m. Mattias Skog Eero Sandgren Jukka Tahkola Suoen Cup - Miehet 3 x 7,5 k (P) 2,5 k -.4.2016 Tuoarineuvosto 2,5 k Apulais- Nr Joukkue / Nii 1 Vuokatti Ski Tea 1 1-1 Teeu Härkönen 1-2 Mikko Koutaniei 1-3 Martti Jylhä 2 Kouvolan Hiihtoseura 2-1 Kari

Lisätiedot

2. Toiminnan perustana ovat liikunnan eettiset arvot ja urheilun reilun pelin periaatteet sekä dopingaineiden käytön vastustaminen.

2. Toiminnan perustana ovat liikunnan eettiset arvot ja urheilun reilun pelin periaatteet sekä dopingaineiden käytön vastustaminen. SUOMEN PALLOLIITON KAAKKOIS-SUOMEN PIIRI RY:n SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi 1. Yhdistyksen nimi on Suomen Palloliiton Kaakkois-Suomen piiri ry ja sen kotipaikka on Lappeenranta 2. Näissä säännöissä yhdistystä

Lisätiedot

SML:N ANTIDOPINGOHJELMA

SML:N ANTIDOPINGOHJELMA SML:N ANTIDOPINGOHJELMA Sisällysluettelo: ANTIDOPINGOHJELMA 1 SML:N ANTIDOPINGTYÖN ARVOPERUSTA 2 ANTIDOPINGTYÖ JA -VALVONTA 3 DOPINGRIKKOMUKSET (LÄHDE ADT) 4 TAVOITTEET 5 TOIMENPITEET 5.1 Säännöt, ohjeistukset

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 MIKKELIN JUDO RY 1. JÄRJESTÖTOIMINTA Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää jäsentensä judotaitoa sekä toimia judon tunnetuksi tekemiseksi ja sen harrastuksen levittämiseksi. Tarkoituksensa

Lisätiedot

SATAKUNNAN HIIHTO RY:N PALKITTAVAT URHEILIJAT 2012

SATAKUNNAN HIIHTO RY:N PALKITTAVAT URHEILIJAT 2012 SATAKUNNAN HIIHTO RY:N PALKITTAVAT URHEILIJAT 2012 SATAKUNNAN PARAS HIIHTOURHEILIJA Ristomatti Hakola Kankaanpään Urheilijat Valmentaja: Antti Hagqvist Saavutukset kaudella 2011-2012: Valittiin Suomen

Lisätiedot

Suomen Tennisliitto Strategia 2010 Strategian peruskivet Arvot Huipputennis Kilpailutoiminta Valmennustoiminta Alue- ja seuratoiminta Jäsenistö Viestintä Talous Organisaatio Missio Suomen Tennisliitto

Lisätiedot

Suomen Cup - Rovaniemi

Suomen Cup - Rovaniemi ,0 km - 11.0.00,0 km 1 m 000 m 119 120 1 2 4 5 6 7 8 9 10 11 12 1 14 15 16 17 18 2149841 Ristomatti Hakola 11:29:0 27505122 Esa Mursu 11:0:00 0979240 Elmeri Toivanen 11:0:0 28958422 Jani Sarkkinen 11:1:00

Lisätiedot

Suomen Cheerleadingliitto ry

Suomen Cheerleadingliitto ry Suomen Cheerleadingliitto ry KOULUTUKSET 2016 Apuohjaajakoulutus - UUTUUS! 23.1. Helsinki, 20.2. Tampere, 12.3. Oulu, 6.8. Seinäjoki Active Cheer ohjaajakoulutus 9.1. Jyväskylä, 16.1. Pori, 6.2. Helsinki,

Lisätiedot

SM-Hiihdot - Ruka. Miehet 50 km (V) LÄHTÖLISTA. 10 km. Mattias Skog Eero Sandgren. TD: Apulais-TD:

SM-Hiihdot - Ruka. Miehet 50 km (V) LÄHTÖLISTA. 10 km. Mattias Skog Eero Sandgren. TD: Apulais-TD: Miehet 0 km (V) - 6 m m 140 1 2 3 4 6 7 8 9 10 11 12 13 14 1 16 17 18 19 27033487 Niko Nättinen Finlandia Hiihto-Team 22763833 Santtu Nyman 13:00:30 273060 Jani-Pekka Pantti Sotkamon Jymy 13:01:00 33714826

Lisätiedot

Suomen Saappaanheittoliitto ry. Toimintakertomus 2011

Suomen Saappaanheittoliitto ry. Toimintakertomus 2011 SUOMEN TOIMINTAKERTOMUS 2011 1(6) Suomen Saappaanheittoliitto ry Toimintakertomus 2011 Versio 1.0H Toiminnanjohtaja Eeva Isokorpi SUOMEN TOIMINTAKERTOMUS 2011 2(6) Sisällysluettelo 1 KILPAILUT... 3 1.1

Lisätiedot

Toimintakertomus 2013 2014

Toimintakertomus 2013 2014 1 (7) Toimintakertomus 2013 2014 Hämeenlinnan Hiihtoseura ry. 2 (7) HÄMEENLINNAN HIIHTOSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 1.5.2013-30.4.2014 1. YLEISTÄ Hämeenlinnan Hiihtoseura ry pitää yllä sekä edistää toimintasääntönsä

Lisätiedot

SUOMEN AMPUMAHIIHTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA

SUOMEN AMPUMAHIIHTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA SUOMEN AMPUMAHIIHTOLIITTO RY THE FINNISH BIATHLON ASSOCIATION TOIMINTASUUNNITELMA ACTION PLAN 2016 Perustuu Suomen Ampumahiihtoliiton Strategiaan vuosille 2015-2020 VUODEN 2015 TOIMINNAN PÄÄLINJAUKSET

Lisätiedot

Tässä esitteessä on tarkoitus kuvata Suomen Ringetteliiton huippu-urheilun toiminnan periaatteet, tavoitteet ja toimintamuodot.

Tässä esitteessä on tarkoitus kuvata Suomen Ringetteliiton huippu-urheilun toiminnan periaatteet, tavoitteet ja toimintamuodot. TIE HUIPULLE TIE HUIPULLE!!! Tässä esitteessä on tarkoitus kuvata Suomen Ringetteliiton huippu-urheilun toiminnan periaatteet, tavoitteet ja toimintamuodot. Maajoukkueajattelu Ringeten maajoukkuetoiminta

Lisätiedot

Toimintakertomus 2014 2015

Toimintakertomus 2014 2015 1 (6) Toimintakertomus 2014 2015 Hämeenlinnan Hiihtoseura ry. 2 (6) 1. YLEISTÄ Kausi 2014-2015 oli alkutalven osalta haastava lumiolosuhteiden vuoksi. Moottoriradalle saatiin luonnonlumi ja tykkilumi vasta

Lisätiedot

Suomen Taekwondoliiton strategia 2012-2016 Sisällys

Suomen Taekwondoliiton strategia 2012-2016 Sisällys Suomen Taekwondoliiton strategia 2012-2016 Sisällys 1 Toiminta-ajatus... 2 2 Visio 2016... 2 3 Huippu-urheilustrategia... 3 3.1 Yleistä... 3 3.2 Toiminnan tavoitteet... 3 3.3 Huippu-urheilustrategian arviointi...

Lisätiedot

T O I M I N T A K E R T O M U S 1.10.2012 30.9.2013. 13. toimintakausi

T O I M I N T A K E R T O M U S 1.10.2012 30.9.2013. 13. toimintakausi T O I M I N T A K E R T O M U S 1.10.2012 30.9.2013 13. toimintakausi 1. Johdanto Huhtasuon Hiihto 2000 ry:n Kolmastoista(13) toimintakausi on takana. HH 2000 perustettiin v. 2000 jatkamaan v. 1977 perustetun

Lisätiedot

Kilpailusäännöt

Kilpailusäännöt Kilpailusäännöt 2015-2016 Liitossa on operatiivista urheilutoimintaa varten kolme lajiryhmää: maastohiihto, mäkihyppy ja yhdistetty sekä alppilajit. Johtokunta kuultuaan lajiryhmien seuroja valitsee maastohiihdon

Lisätiedot

Me yhdessä Ehdotus syyskokoukselle Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2017

Me yhdessä Ehdotus syyskokoukselle Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2017 Me yhdessä 2017 Ehdotus syyskokoukselle 29.10.2016 Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2017 Liittomme * 86 jäsenyhdistystä * Jäsenyhdistyksissä on n. 10 työntekijää * Liitolla on 5 työntekijää * 9 aluetta

Lisätiedot

Seuravalmennuksen kehittäminen / kriteerit

Seuravalmennuksen kehittäminen / kriteerit Seuravalmennuksen kehittäminen / kriteerit Kriteerit jakautuvat peruskriteereihin ja laatukriteereihin. Peruskriteerit luovat seuran tavoite- ja tahtotilan, jotka toteutuvat laatukriteerien toimenpiteiden

Lisätiedot

Suunnistuksen maajoukkuetoiminta 2011

Suunnistuksen maajoukkuetoiminta 2011 Suunnistuksen maajoukkuetoiminta 2011 4.2.2011 Vierumäki Juha Taini Suunnistuksen valmennusryhmät 2011 A-maajoukkue B-maajoukkue Sprintti Maasto Aikuistalentit Pohjola-ryhmä Nuoret talentit ALUEVALMENNUS

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009 MIKKELIN JUDO RY TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009 Toimintasuunnitelma 2009 Sivu 1 Sisällysluettelo 1. JÄRJESTÖTOIMINTA... 3 1.1 Hallinto... 3 1.1.1 Edustajat... 3 1.1.2 Aluetoiminta... 3 1.1.3 Huomionosoitukset...

Lisätiedot

Valiokunnan kokoonpano kaudella

Valiokunnan kokoonpano kaudella Valiokunnan kokoonpano kaudella 2016-2017 Kai Hildén Turku pj. Tuomas Eivola Tampere Marja Hongisto Turku Piritta Maja Kuortane Eino Styrman Helsinki Juha Viberg Kotka Avaintehtävät: valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2014 2015

Toimintasuunnitelma 2014 2015 1 (8) Toimintasuunnitelma 2014 2015 Hämeenlinnan Hiihtoseura ry. 2 (8) 1. YLEISTÄ Tämä toimintasuunnitelma kattaa Hämeenlinnan Hiihtoseura ry:n toiminnan ja tavoitteet kaudelle 1.5.2014-30.4.2015 Toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Hallinto Jukka Pohja/17.11.2015 Toimintasuunnitelma 2016 Kokoontuminen Aluejaoston kokouksia pyritään pitämään 4 kertaa. Jaosto harkitsee pidettäväksi joka toinen kuukausi puhelinkokouksen. Sektorit Sektorien

Lisätiedot

Nuorten SM-Hiihdot Mikkeli

Nuorten SM-Hiihdot Mikkeli 1 251 Matti Hiironen 21615526 Sotkamon Jymy 59:18,9 2 252 Antti Ojansivu 27525209 Ylöjärven Ryhti 59:38,0 +19,1 3 253 Rikhard Mäki-Heikkilä 22634454 IF Länken Ski 1:00:07,5 +48,6 4 262 Juuso Joukas 23810235

Lisätiedot

Kisauutisia vuodelta Syyshallit Kupittaalla

Kisauutisia vuodelta Syyshallit Kupittaalla Kisauutisia vuodelta 2013 Syyshallit Kupittaalla Sunnuntaina 17.11. käytiin syyshallit Kupittaan hallissa. Vankkaa edusti ainoastaan Maria Vähätupa (s. 2001). Maria kisasi vanhempien sarjassa (T15 kuulassa

Lisätiedot

SM Hiihdot - Vantaa 27.1.2013 Naiset 10 km (P)

SM Hiihdot - Vantaa 27.1.2013 Naiset 10 km (P) 27.1.201, km -, km Apulais- 00 m, km 6,6 km Aika Ero 1 125 18517 Anne Kyllönen Kainuun Hiihtoseura 9:21.9 (2) 18:55.5 (2) 28:9.9 0.0 2 115 1255665 Aino-Kaisa Saarinen Lempäälän Kisa 9:21.0 (1) 18:51.2

Lisätiedot

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017 TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017 Tikkurilan Taitoluisteluklubi ry 12.4.2016 2 TIKKURILAN TAITOLUISTELUKLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2015 2016

TOIMINTAKERTOMUS 2015 2016 TOIMINTAKERTOMUS 2015 2016 Hämeenlinnan Hiihtoseura ry. 1 (6) 1. YLEISTÄ Kausi 2015-2016 oli vähäluminen etenkin alkutalven osalta. Moottorirata saatiin tykkilumetuksen avulla hiihdettävään kuntoon tammikuun

Lisätiedot

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit Uudistuneet O Sinettiseurakriteerit Uudistetut Sinettiseurakriteerit pohjautuvat O Lasten ja nuorten urheilusta tehtyihin selvityksiin. O Selvitykset valmistuivat yhteistyössä Kilpa- ja huippu-urheilun

Lisätiedot

SM Hiihdot - Vantaa Naiset Sprintti Karsinta TULOKSET

SM Hiihdot - Vantaa Naiset Sprintti Karsinta TULOKSET 7.0.204,4 km Sprintti - Korjattu 7..204 :45 :00:00 :30:00,4 km Sprintti Apulais- 2 2748482 Anne Kyllönen Kainuun Hiihtoseura 3:22.5 0.00 2 5 2662647 Krista Lähteenmäki Ikaalisten Urheilijat 3:26.5 +4.00

Lisätiedot

Pohjanmaan Sulkapalloilijat ry. Vuosikertomus ja tilinpäätös 2015

Pohjanmaan Sulkapalloilijat ry. Vuosikertomus ja tilinpäätös 2015 Pohjanmaan Sulkapalloilijat ry Vuosikertomus ja tilinpäätös 2015 Sisällysluettelo Yleistä Vuosikokous Pohjanmaan Sulkapalloilijat ry:n jäsenet Hallitus, toiminnantarkastaja ja hallituksen toiminta Kilpailutoiminta

Lisätiedot

SATAKUNNAN HIIHTO RY SUUNNITELMA Liisankatu 11 Pori SATAKUNNAN HIIHTO RY:N TOIMINTASUUNNITELMA TOIMINTAKAUDELLE

SATAKUNNAN HIIHTO RY SUUNNITELMA Liisankatu 11 Pori SATAKUNNAN HIIHTO RY:N TOIMINTASUUNNITELMA TOIMINTAKAUDELLE SATAKUNNAN HIIHTO RY SUUNNITELMA Liisankatu 11 Pori 4.10.2017 SATAKUNNAN HIIHTO RY:N TOIMINTASUUNNITELMA TOIMINTAKAUDELLE 1.5.2016 30.4.2017 1. YLEISTÄ - yhteistyötä kehitetään Jämi Keskuksen kanssa alue-

Lisätiedot

SM-Hiihdot - Ruka Naiset 30 km (V)

SM-Hiihdot - Ruka Naiset 30 km (V) 15,0 km 22,5 km Aika Ero 1 99 2661267 Krista Pärmäkoski Ikaalisten Urheilijat 19:5.9 (2) 0:1.2 (1) 1:01:00.2 (1) 1:22:07. 0.0 2 97 2589765 Laura Mononen 20:15.1 (3) 1:02.6 (3) 1:02:00.7 (2) 1:23:09.6 +1:02.2

Lisätiedot

Suomen Cup - Vantaa. Vantaa. Naiset 3 x 3,3 km (V) TULOKSET. 3,3 km TD: Apulais-TD: Kilpailun johtaja: m m m m

Suomen Cup - Vantaa. Vantaa. Naiset 3 x 3,3 km (V) TULOKSET. 3,3 km TD: Apulais-TD: Kilpailun johtaja: m m m m Suoen Cup - Naiset x, k (V), k - 11:1:00 Tuoarineuvosto, k 00 1 2 4 5 6 7 8 Nr Joukkue / Nii 11 Oulun Hiihtoseura 11-1 Ruut Vähäetsä 11-2 Eeva Palosaari 11 - Riitta-Liisa Roponen Kangasnieen Kalske - 1

Lisätiedot

NAANTALIN LÖYLYN YLEISURHEILUJAOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2006

NAANTALIN LÖYLYN YLEISURHEILUJAOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2006 NAANTALIN LÖYLYN YLEISURHEILUJAOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2006 Yleisurheilujaoston kokoonpano puheenjohtaja varapuheenjohtaja jäsenet -Kari Löyttymäki -Karri Packalen -Jouko Huppunen -Jari Rand -Sanna

Lisätiedot

Suomen Cup - Vuokatti

Suomen Cup - Vuokatti Suoen Cup - Naiset 3 x 4 k (P) 2 k - 1.11.15 Tuoarineuvosto 2 k 00 Nr Joukkue / Nii 1 Häeenlinnan Hiihtoseura 1 1-1 Anni Kainulainen 1-2 Maija Hakala 1-3 Laura Mononen 2 Lepäälän Kisa 2-1 Leena Nuri 2-2

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN HIIHTO RY. SMH:n Keski-Suomen piiri 19.4.2015 TOIMINTA- JA TALOUSKERTOMUS 2014

KESKI-SUOMEN HIIHTO RY. SMH:n Keski-Suomen piiri 19.4.2015 TOIMINTA- JA TALOUSKERTOMUS 2014 KESKI-SUOMEN HIIHTO RY. SMH:n Keski-Suomen piiri 19.4.2015 TOIMINTA- JA TALOUSKERTOMUS 2014 1. Yleistä Tapani Malmberg 2. Hallintoasiat Tarja Stenman 3. Koulutus-, valmennus- ja nuorisotoiminta 2014 Mari

Lisätiedot

KESKI-POHJANMAAN HIIHTO RY

KESKI-POHJANMAAN HIIHTO RY KESKI-POHJANMAAN HIIHTO RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2017 Mannerheiminaukio 7 p. (06) 832 1300, 0440-916 080 www.kephi.com 67100 Kokkola e-mail: toimisto@kepli.fi KESKI-POHJANMAAN HIIHTO RY:N

Lisätiedot

SATAKUNNAN HIIHTO RY SUUNNITELMA Liisankatu 11 Pori SATAKUNNAN HIIHTO RY:N TOIMINTASUUNNITELMA TOIMINTAKAUDELLE

SATAKUNNAN HIIHTO RY SUUNNITELMA Liisankatu 11 Pori SATAKUNNAN HIIHTO RY:N TOIMINTASUUNNITELMA TOIMINTAKAUDELLE SATAKUNNAN HIIHTO RY SUUNNITELMA Liisankatu 11 Pori 30.10.2016 SATAKUNNAN HIIHTO RY:N TOIMINTASUUNNITELMA TOIMINTAKAUDELLE 1.5.2017 30.4.2018 1. YLEISTÄ - Kehitetään yhteistyötä alueellisen yläkoululeiritystoiminnan

Lisätiedot

Syksy 2014 TERVETULOA!

Syksy 2014 TERVETULOA! Syksy 2014 TERVETULOA! Yleiskatsaus seuran toimintaan Junioritoiminnan esittely ja toimintatavat Vanhempien toimintamahdollisuudet Ajankohtaiset asiat Yleisurheilua ajassa perinteitä kunnioittaen Vuonna

Lisätiedot

Etelä-Karjalan Hiihto ry Etelä-Pohjanmaan Hiihto ry Hämeen Hiihto ry. Kainuun Hiihto ry. Keski-Pohjanmaan Hiihto ry Keski-Suomen Hiihto ry Lahden

Etelä-Karjalan Hiihto ry Etelä-Pohjanmaan Hiihto ry Hämeen Hiihto ry. Kainuun Hiihto ry. Keski-Pohjanmaan Hiihto ry Keski-Suomen Hiihto ry Lahden Etelä-Karjalan Hiihto ry Etelä-Pohjanmaan Hiihto ry Hämeen Hiihto ry. Kainuun Hiihto ry. Keski-Pohjanmaan Hiihto ry Keski-Suomen Hiihto ry Lahden piirin Hiihto ry Pohjois-Karjalan Hiihto ry Pohjois-Pohjanmaan

Lisätiedot

SM-2008 RUKA KUUSAMO

SM-2008 RUKA KUUSAMO FINAALI Alkoi 12:35 Tuomarineuvosto Radan tiedot TD Niklas Turku Nimi Kilparata 1,2 km Apulais-TD Arto Tilli Korkeusero (HD) 24 m Kilpailunjohtaja Hemmo Pesonen Suurin nousu (MC) 23 m Kilpailusihteeri

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 1/2 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 YLEISTÄ Lielahden Kipinä ry:n toiminta perustuu ihmisten omatoimisuuteen ja vapaehtoiseen osallistumiseen. Toiminta on jatkunut menestyksellisesti jo vuodesta 1929.

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 01.06.2014 31.05.2015 1(4) TURUN SULKA R.Y.

TOIMINTAKERTOMUS 01.06.2014 31.05.2015 1(4) TURUN SULKA R.Y. TOIMINTAKERTOMUS 01.06.2014 31.05.2015 1(4) TURUN SULKA R.Y. 1. JOHDANTO HALLINTO Johtokunnan jäsenet kaudella 2014 2015: Puheenjohtaja Joona Knuuti (Petri Hannula osan kautta) Ulkoiset yhteydet, yleinen

Lisätiedot

LIIKUNTATOIMEN PERUSAVUSTUSHAKEMUS

LIIKUNTATOIMEN PERUSAVUSTUSHAKEMUS LIEDON KUNTA Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta HAKEMUS LIIKUNTATOIMEN PERUSAVUSTUSHAKEMUS 1. HAKIJA Seura/yhdistys Lähiosoite Postitoimipaikka Pankki ja tilin n:ro Kotipaikka Rekisteröimisvuosi Yhdistysrekisterinumero

Lisätiedot

SM-Hiihdot - Ruka. Naiset 30 km (V) LÄHTÖLISTA. 7,5 km TD: Apulais-TD: Kilpailun johtaja:

SM-Hiihdot - Ruka. Naiset 30 km (V) LÄHTÖLISTA. 7,5 km TD: Apulais-TD: Kilpailun johtaja: 7.5 km - 29 m 1 2 3 5 6 7 8 9 10 11 12 13 1 15 16 17 18 19 20 32767353 Nina Mäki Jämsänkosken Ilves 9:30:30 30975189 Klaara Leponiemi Viialan Viri 9:31:00 2753319 Mari Patanen Saloisten Salama 9:31:30

Lisätiedot

SM-Hiihdot - Imatra. Imatra Miehet Sprintti (V) Tulokset. 1,6 km Sprintti TD: Assistant-TD Kilpailun johtaja: Jussi Prykäri Raiko Pousi Kari Ahonen

SM-Hiihdot - Imatra. Imatra Miehet Sprintti (V) Tulokset. 1,6 km Sprintti TD: Assistant-TD Kilpailun johtaja: Jussi Prykäri Raiko Pousi Kari Ahonen SM-Hiihdot -,6 km Sprintti - 29..206 3:56:00,6 km Sprintti 2 2752649 Juho Mikkonen Kuhmo-Ski 3:5.09 Finaali 2 23328468 Matias Strandvall 3:4.24 Finaali 3 4 28346 Martti Jylhä Vuokatti Ski Team Kainuu 3:7.89

Lisätiedot