YLEISTÄ... 2 NÄYTTELYTOIMINTA... 3 PERUSNÄYTTELY... 3 VAIHTUVAT NÄYTTELYT... 5 KIERTONÄYTTELYT... 7 MININÄYTTELYT... 9 MUSEO-OPETUS...

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "YLEISTÄ... 2 NÄYTTELYTOIMINTA... 3 PERUSNÄYTTELY... 3 VAIHTUVAT NÄYTTELYT... 5 KIERTONÄYTTELYT... 7 MININÄYTTELYT... 9 MUSEO-OPETUS..."

Transkriptio

1 TOIMINTAKERTOMUS 2009

2 1 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ... 2 NÄYTTELYTOIMINTA... 3 PERUSNÄYTTELY... 3 VAIHTUVAT NÄYTTELYT... 5 KIERTONÄYTTELYT... 7 MININÄYTTELYT... 9 MUSEO-OPETUS... 9 KOKOELMAT ESINE- JA KUVAKOKOELMAT LAHJOITTAJAT MUSEOLAINAT TOISIIN MUSEOIHIN ETNOLAINAAMO KIRJASTO TILAT HENKILÖSTÖ HENKILÖSTÖN ULKOINEN KOULUTUS JA OPINTOMATKAT HENKILÖSTÖN PITÄMÄT LUENNOT JA ASIANTUNTIJATEHTÄVÄT HALLINTO JA TALOUS TILASTOT KÄVIJÄT KÄVIJÄMÄÄRÄT... 15

3 2 YLEISTÄ Vuosi 2009 oli Suomen Lähetysseuran 150. juhlavuosi ja se leimasi myös museoyksikön toimintaa. Juhlavuonna avattiin museon uudistettu perusnäyttely, toteutettiin kaksi erikoisnäyttelyä omissa tiloissa ja osallistuttiin Helsingin Tuomiokirkon kryptassa avatun näyttelyn toteutukseen. Näyttelyistä saatu palaute on ollut hyvin myönteistä. Palautteessa on korostunut museon nimen ja näyttelyn uuden ilmeen ajanmukaisuus ja positiivisuus. Juhlavuonna museossa vieraili Ondongan kuningas Immanuel Elifas seurueineen, Namibian evankelisluterilaisen kirkon emerituspiispa Kleopas Dumeni seurueineen, Viron evankelisluterilaisen kirkon arkkipiispa Andres Põder, Japanin evankelisluterilaisen kirkon presidentti Sumiyuki Watanabe seurueineen, Etelä-Afrikan evankelisluterilaisen kirkon Cape Orangen piispa William Raymond Bowles seurueineen, Israelin suurlähettiläs Avi Granot ja Namibian paikallishallintoministeri Jerry Ekandjo seurueineen. Ondongan kuningas Immanuel Elifas seurueineen Uuteen perusnäyttelyyn liittyvät opastukset, taustamateriaalit ja opaskoulutus ovat olleet keskeinen osa museo-opetuksen kehittämistä. Toiminnan painopisteenä on ollut kokoelmatyö, kokoelmien hallinnan ja saatavuuden parantaminen. Työ käynnistyi hyvin. Musketti-museotietojärjestelmä otettiin käyttöön kesäkuussa ja työhön rekrytoitiin kaksi määräaikaista tutkijaa.

4 3 NÄYTTELYTOIMINTA Perusnäyttely Museon uusi perusnäyttely avattiin Suomen Lähetysseuran syntymäpäivänä Näyttely tutustuttaa katsojansa lounaisen Afrikan Owambokansojen perinteisiin ja keisariajan kiinalaiseen kulttuuriin 1900-luvun alkupuolella. Esillä on museon esinekokoelman keskeisin ja vanhin osa. Näyttelyn avasi Etiopian Hosainan synodin naistyökouluttaja Adanech Onke Näyttely esittelee myös maailman suuria uskontoja. Asiantuntijoina ovat olleet TT, dosentti Risto Ahonen, kasvatustieteiden maist. Pekka Y. Hiltunen, TT Risto Jukko, TT, dosentti Eero Junkkaala, TT Kaisa Nikkilä, TT, dosentti Pertti Nikkilä, opettaja Heikki Nurminen, VTT Märta Salokoski, teologian maist. Jussi Sohlberg. Näyttelyn suunnittelusta ja grafiikasta vastasi Design Machine, Susanna Hoikkala ja Tanja Sipilä.

5 Toimintavuoden aikana perusnäyttelyn esillepanoa ja esinetekstejä vielä viimeisteltiin. 4

6 5 Vaihtuvat näyttelyt Erikoisnäyttely Nepal oppia lukemattomille, joka esitteli Suomen Lähetysseuran Nepalissa tukemia koulutus- ja kehitysyhteistyöhankkeita, kylänkehitysprojekteja ja nepalilaisten elämää oli esillä toukokuun puoliväliin saakka. Eemunkki da Berin eli berliininmunkki ndongaksi ja muuta lähetystyöntekijöiden kirjallista tuotantoa maailman eri kielillä näyttely avattiin Se kuului juhlavuoden Kirja-aarteet näyttelyiden sarjaan ja kertoi siitä, miten viimeisen 140 vuoden aikana lähetystyöntekijät ovat tehneet aapisia, lukukirjoja, sanakirjoja ja kielioppeja, terveydenhuollon oppikirjoja ja muita kirjoja yli 20 kielellä ja 15 maasta. Sisällön asiantuntijoina toimivat Liisa Berghäll, Papua-Uusi-Guinea, Lilja Kinnunen-Riipinen, Thaimaa, Kirsti Kirjavainen, Nepal, Paula Laajalahti, Senegal ja Kirsti Viitasaari, Etiopia. Näyttelysuunnittelusta vastasi Design Machine.

7 6 Kirjastossa järjestetyn Viisaus on aarteista kallein näyttelyn sisältönä oli lähetystyö ja tutkimus ja se avattiin Näyttely oli toinen kolmesta juhlavuoden Kirja-aarteita - näyttelystä. Galleriassa oli esillä Suomen Lähetysseuran perustamiseen liittyvää asiakirjamateriaalia. Lokakuussa avattiin Suomen Lähetysseuran viestinnän tuottama, Jarmo Kulosen, Eeva Kemppi-Revon ja Merja-Leena Määttälän valmistama Kehitysyhteistyötä ennen kehitysyhteistyötä -näyttely. Siinä pohdittiin lähetystyön- ja kehitysyhteistyön suhdetta ja esitettiin ajatus, että monia jo luvun alussa käynnistettyjä lähetystyön toimintamuotoja voitaisiin nykypäivän termein kutsua modernissa mielessä kehitysyhteistyöksi. Vaihtuvien näyttelyiden tila Nepal Oppia lukemattomille Eemunkki da Berin eli berliininmunkki ndongaksi ja muuta lähetystyöntekijöiden kirjallista tuotantoa Galleriatila Suomen Lähetysseuran perustamiseen liittyviä asiakirjoja Kehitysyhteistyötä ennen kehitysyhteistyötä -näyttely Kirjasto Viisaus on aarteista kallein -näyttely

8 7 Kiertonäyttelyt Museon tuottamat ja Suomen Lähetysseuran aluetyön esittelemät lähetysnäyttelyt Ilo sulle ja mulle ja Yhdessä maailmassa kiersivät eri puolilla Suomea koulujen lukukausien aikana. Näyttelyiden paikallisina organisaattoreina olivat paikallisseurakunnat. Vuoden aikana näyttelyt olivat esillä 58 seurakunnassa. Näyttelyt saavuttivat yli nuorta ja varhaisnuorta. Ilo sulle ja mulle -näyttely on suunnattu varhaisnuorille ja alakoululaisille. Yhdessä maailmassa -näyttelyn kohderyhmänä ovat yläasteikäiset ja lukiolaiset. Yhdessä maailmassa -näyttely on toteutettu pelimäisesti ja antaa kävijöille mahdollisuuden olla itse toimijoita. Näyttely on saanut paljon positiivista palautetta sekä oppilailta että opettajilta.

9 8 Khanin kehä videopeli on nuorille suunnattu kansainvälisyyttä, rauhan kasvatusta edistävä ja museoiden toimintaa esittelevä videopeli. Peli työstettiin vuoden aikana miltei valmiiksi, viimeistely ja julkaisu jäivät kuitenkin seuraavan vuoden puolelle. Peliä toteutettiin yhdessä West Coast Entertainment Oy:n ja Merja Leena Määttälän kanssa. Pelin sisällön toimivuuden testaus suoritettiin käytettävyystestauksia tekevän Etno Team Oy:n toimesta.

10 9 Mininäyttelyt Mininäyttelyiden vuokraustoiminta siirtyi huhtikuussa Suomen Lähetysseuran kirja- ja lahjatavarakauppa Basaarilta museolle ja sen toimistosihteerin vastuulle. Mininäyttelyt ovat pakkauslaatikossa postitse kulkevia kompakteja materiaalipaketteja. Suurin osa esittelee eri maita tai alueita, joissa Suomen Lähetysseuralla on toimintaa: Hongkong, Manner-Kiina, Nepal, Taiwan, Botswana, Etiopia, Senegal, Venäjä, Kolumbia, Venezuela, Israel, Palestiina, Papua-Uusi-Guinea. Muutama on rakennettu teeman ympärille: Juutalaiset juhlat, MAF- lähetyslentäjät, Soitin. Nämä näyttelyt on koostettu tai päivitetty 2000-luvun alussa; vuokrattavana on myös joitakin vanhempia matkalaukuissa kulkevia - Namibia, Pakistan, Tansania ja Thaimaa. Näyttelyt sisältävät tietokansion, kuvamateriaalia, karttoja, esineistöä, tekstiilejä, ja niitä voi käyttää monella tapaa sekä lasten että aikuisten kanssa. 31 mininäyttelyä vuokrattiin vuoden aikana 140 kertaa. Ylivoimaisesti suurin mininäyttelyiden käyttäjäryhmä oli seurakunnat (118). Suomen Lähetysseuran henkilökunta, pääosin kasvatus- ja koulutusyksikkö, käytti niitä jonkin verran (18). Muutama muihin ryhmiin kuuluva vuokraajakin löytyi (4). Syksyllä Tasaus-päivän tienoilla oli paljon kysyntää keräyksen kohteena olleelle Kolumbialle ja sen ollessa varattuna myös naapurimaa Venezuelalle. Museo-opetus Museo-opetuksen painopisteet ovat kulttuurien ja uskontojen kohtaaminen sekä lähetys- ja kehitysyhteistyö. Tammikuussa 2009 avattu uusittu perusnäyttely työllisti monella tavalla. Museoopetuksen näkökulmasta toiminnan pääpaino oli uusitun näyttelyn esittämiseen ja opastamiseen liittyvien käytännön järjestelyjen toteuttaminen. Muutaman jo pitempään toimineen oppaan rinnalle rekrytoitiin uusia. Uusien oppaiden koulutus, tutustuttaminen uusittuun näyttelyyn, esillä oleviin kulttuureihin ja niiden esineistöön sekä aiheistoon liittyvän taustamateriaalin kerääminen ja järjestäminen muodostivat toiminnan rungon. Opaskoulutus järjestettiin 2.12., kouluttajana Mirja Nevalainen. Museon opetustarjontaa hyödynsivät erityisesti koululaiset. Osa koululaisvierailuista jakautui kahteen osaan. Oppilaat tutustuivat museossa niin ambokansojen kuin kiinalaisten käyttämään esineistöön, elämäntapoihin ja uskomusmaailmoihin sekä lähetystyön alkuaikoihin. Rinnakkaisohjelmassa, joka puolestaan oli kasvatus ja koulutusyksikön vastuulla, oppilaat tutustuivat nykyajan lähetystyöhön. Loput koululaisvierailut olivat yksinomaan museovierailuja, jolloin opastuksissa opettajan toivomusten mukaisesti perehdyttiin joko esillä olevien kansojen kulttuurihistoriaan tai uskontoihin. Seurakunta- ja rippikouluryhmien kohdalla opastusten pääpaino on ollut lähetystyön historiassa.

11 10 KOKOELMAT Esine- ja kuvakokoelmat Musketti Vuonna 2009 museotyöskentelyä painotettiin kokoelmiin. Tutkija Laura Salervo aloitti kesäkuussa ja tutkija Johanna Asanti elokuussa. Kesäkuussa otettiin käyttöön Museoviraston tuottama ja ylläpitämä museotietojärjestelmä Musketti ja sen esine- ja kuvasovellus. Tutkija Salervo yhdessä amanuenssin kanssa keskittyi esinekokoelmaan ja tutkija Johanna Asanti kuvakokoelmiin. Museon esineiden systemaattista luettelointia ja digitointia varten jouduttiin tekemään laaja pohjatyö etsimällä ja käymällä läpi vanhoja lähteitä ja muuta aineistoa. Myös esineiden digitaalinen kuvaus aloitettiin. Yhteensä 700 kuvan luettelotiedot siirrettiin ja kuvat skannattiin Muskettiin. Esineitä luetteloiin Muskettiin 143 kappaletta. Musketin pääkäyttäjäksi nimettiin amanuenssi Penni Rainio. Hoito Perusnäyttelyn uudistuksen yhteydessä museo sai käyttöönsä Vuorimiehenkadun kiinteistöstä lisää kokoelmatilaa, mikä helpotti säilytysongelmia. Syksyllä vakioilmastointihuoneen tekstiilit pakastettiin Vantaan kaupunginmuseon pakastimessa ja kaikkiin kokoelmatiloihin asetettiin ansat koille ja turkiskuoriaisille. Tilat ovat pysyneet puhtaina. Konservaattoria museolla ei ole. Määräaikainen konservaattori Riikka Jäväjä puhdisti ja tarkasti 39 tekstiiliä. Ostopalveluna konservoitiin Divan Oy:ssä himbakoru, joka oli poikki kahdesta kohtaa ja masain nahka-asu, jonka nahka oli käpristynyt ja ottanut härmää. Kartunta Kokoelmat karttuivat 104 esineellä. Suurin kokonaisuus oli 49 etiopialaisen esineen lahjoitus. Esineitä saatiin myös muualta Afrikasta, Kiinasta, Fidzi-saarelta ja Venäjältä. Kaksi esinettä ostettiin, muut saatiin lahjoituksena.

12 11 Lahjoittajat Kyllikki Hämäläinen Olli-Pekka Lassila Mats Lundgren Kirsti Viitasaari Xun Chen ja Baorong Xiao Leena Aaltonen Eira Kyllikki Uotin kuolinpesä Heikki Hilvo Udmurttikylä Gurez Pudgan seurakuntalaiset Tuntematon/toim. Reino Junttila Marja-Liisa Nurminen Museolainat toisiin museoihin Designmuseon Pään asia -näyttelyyn lainattiin ajalle päähinettä ja 4 tukkasolkea. Etnolainaamo Etnolainaamosta lainattiin esineistöä 61 kertaa. Toiminta etnolainaamosta on ollut vähäistä työntekijän pitkän sairausloman takia. Etnolainaamon aineiston inventointi ja havaintokokoelman luominen on resurssien takia jäänyt vähäiseksi.

13 12 KIRJASTO Suomen Lähetysseuran kirjasto on yhtä vanha kuin Suomen Lähetysseura. Vuosi 2009 oli myös kirjaston 150-vuotisjuhlavuosi. Juhlavuoden aikana kirjaston kokoelmat olivat aktiivisesti historian kirjoittajien ja eri toimittajien käytössä. Kirjasto osallistui kolmen juhlavuoden kirja-aarteet -näyttelyn suunnitteluun ja toteutukseen. Helsingin tuomiokirkon kryptassa Kullekin hänen omalla kielellään - Suomen Lähetysseuran vanhoja ja uusia kirja-aarteita eri puolilta maailmaa tavoitti 1429 kävijää ja kirjastossa Viisaus on aarteista kallein lähetystyö ja tutkimus joulukuun loppuun 2009 mennessä 253 vierailijaa/asiakasta. Vuosi 2009 oli kirjaston toiminnan kannalta hyvin ratkaiseva. Suomen Lähetysseuran johtokunta päätti vuoden 2008 lopussa luopua Vuorimiehenkadun kiinteistöstä ja muodostaa siitä asunto-osakeyhtiön. Päätös merkitsee tässä kiinteistössä sijaitsevien toimintojen arvioimista ja uudelleen sijoittumista. Helmikuussa muodostettiin kirjastostrategiaa pohtiva työryhmä. Keväällä se teetti henkilökunnan sisäisen kirjaston toimintaa koskevan palvelukyselyn. Kyselyyn vastasi 42 henkilöä. Vastausprosentti oli alle 30 %. Syksyllä se kutsui kolme ulkopuolista kirjastoalan asiantuntijaa, Elise Pirttiniemen, Ritva Hagelinin ja Liisa Rajamäen, Helsingin yliopiston kirjastosta laatimaan kirjaston evaluoinnin. He luovuttivat raporttinsa työryhmälle joulukuun puolivälissä. Kirjastoon hankittiin 129 kirjaa. Lisäksi kirjasto sai varsin paljon lahjoituksina erikielistä kirjallisuutta Lähetysseuran työalueilta kirjanäyttelyitä varten. Vuosittain kirjastoa ja arkistoa käyttäneet opiskelijat ja tutkijat toimittivat opinnäytteitään tai väitöskirjojaan kirjaston kokoelmiin. Elokuussa kirjasto sai lahjoituksena suuren määrän eri kielistä missiologista kirjallisuutta professori Matti Peltolan kuolinpesän mukana. Kirjastoon tuli vuoden 2009 lopussa 149 lehteä, uutiskirjettä ja aikakauslehteä useilla eri kielillä. Niistä on 61 maksullista lehteä, joitakin jäsenlehtiä ja yli puolet ilmaislehtiä. Vuoden 2009 aikana kirjasto järjesti yhdessä arkiston kanssa kuusi Tuokiota apinanleipäpuun alla. Ne ovat pienimuotoisia luentotilaisuuksia, joissa alustajina toimivat tutkijat, jotka ovat tutkimustyössään käyttäneet niin kirjaston kuin arkiston palveluita. Osallistujia oli kaikkiaan 95. Kirjasto on Suomen Tieteellisten kirjastojen seuran jäsen, jonka erikoiskirjastojen työryhmässä kirjastonhoitaja toimii. Kirjasto on myös Erikoiskirjastojen neuvoston ja Suomen Kirjastoseuran jäsen. Tärkeä yhteistyöelin on Kehitysyhteistyöalojen kirjastojen työryhmä (=Kehy-kirjastot).

14 13 TILAT Henkilökunnan toimistot, näyttelytilat ja kokoelmatilat sijaitsevat Lähetystalossa. Museon näyttelytiloja kunnostettiin perusnäyttelyn uudistuksen yhteydessä. Museolla on varastotilaa myös Alppilassa. Tila ei täytä museon kokoelmatilan vaatimuksia. Vuoden aikana tulikin pohdittavaksi uuden kokoelmatilan hankinta. Vuorimiehenkadun kiinteistön muutokset vaikuttavat myös museoyksikön toimintaan. Toimitilatyöryhmä aloitti toimintojen uudelleen järjestelyn suunnittelun. HENKILÖSTÖ (työn aloitusajankohta) Asanti, Johanna tutkija ( ) Gammelin, Lotta museoassistentti ( ) Huopainen, Raili museonjohtaja (2008) Jäväjä, Riikka konservaattori ( ) Kajander, Susanna toimistosihteeri ( ) Pentikäinen, Tapani museolehtori ( ) Rainio, Kirsi (Penni) amanuenssi (2000) Rissanen, Hanna kirjastonhoitaja ( ) Salervo, Laura tutkija ( ) Vanne, Päivi museoassistentti ( ) Keväällä kolmen kuukauden ajan museossa oli harjoittelijana sosionomiopintoja suorittava Tuulia Taipale Diakonia-ammattikorkeakoulusta. Museoamanuenssina toimineen Kirsi Rainion ja museolehtorina toimineen Tapani Pentikäisen työsuhteet vakinaistettiin näihin tehtäviin Henkilöstön ulkoinen koulutus ja opintomatkat Raili Huopainen: Museopäivät Kokkola Tapani Pentikäinen: Äänenkäyttö ja esiintyminen museoväelle Turku Museopäivät Kokkola Interpretative design Helsinki Museolehtoripäivät Turku Penni Rainio: Museologian perusopinnot, Verso Kokoelmakoulutusta Pohjois-Pohjanmaan museossa Oulu

15 14 Siivouskoulutus Helsinki Kokoelmakoulutus Helsinki Museopäivät Kokkola Hanna Rissanen: Valtakunnalliset kirjastopäivät (Suomen Kirjastoseura) Turku Miten tehdä kokoelmat näkyviksi? teemapäivä (STKS / kokoelmatyöryhmä) Helsinki Henkilökunnan virkistys- ja opintomatka tehtiin Tampereelle, jossa tutustuttiin Museokeskus Vapriikin näyttelyihin ja museopedagogiseen toimintaan. Museoyksikön toiminnan kehittämistä pohdittiin Kulttuurikeskus Sofiassa Henkilöstön pitämät luennot ja asiantuntijatehtävät Hanna Rissanen: Kirkko ja juutalaisuus -työryhmän jäsen, Kirkkohallitus, Helsinki. Luento sen järjestämällä Ikkuna juutalaisuuteen -kurssilla Kuopiossa

16 15 HALLINTO JA TALOUS Museon hallintoelimenä toimii museotoimikunta, johon kuuluivat: kotimaanosaston johtaja Markku Laine, puheenjohtaja lähetystöneuvos Martti Eirola julistustyöntekijä Seppo Kalliokoski tiedottaja Paula Laajalahti tiedottaja Ann-Christine Marttinen professori Mika Vähäkangas museonjohtaja Raili Huopainen, sihteeri Museotoimikunta kokoontui vuoden aikana 2 kertaa. Museoyksikön budjetti oli yhteensä , valtionosuus TILASTOT Kävijät 2009 Kävijämäärät Museo Yhdessä maailmassa -kiertonäyttely 29 seurakunnassa Ilo sulle ja mulle - Lasten Safari 29 seurakunnassa 9489 Näyttelyissä kävijät yhteensä Kirjaston asiakkaat 684 Avoinna 116 päivää, keskimäärin 5,9 asiakasta/päivä Lainaustapahtumia kirjastossa 1379 Kotisivuilla vierailijoita 10440

17 16 Liite Kävijämäärät kuukausittain tammikuu (19.1. alkaen) helmikuu maaliskuu huhtikuu toukokuu kesäkuu heinäkuu elokuu syyskuu lokakuu marraskuu joulukuu Yhteensä Tilaisuuksia, joihin vapaa pääsy Uuden perusnäyttelyn avajaiset, museokävijöitä Vapputapahtuma Lähetystalolla, museokävijöitä Eemunkki da Berin näyttelyn avajaiset kutsuvieraille, kävijöitä Taiteiden Yö Lähetystalolla (Collegium Musicumin Händel-konsertti kirkossa klo 19, kahvio Wredesalissa, Basaari ja Kumbukumbu avoinna klo 18-21), museokävijöitä Koululaisten ja opiskelijoiden museopäivä, heille vapaa pääsy. Kävijöitä 1. Syynä markkinoinnin vähäisyys ja erikoisohjelman puute? Itsenäisyyspäivän myyjäiset Lähetystalolla, museokävijöitä Kauneimmat joululaulut toimittajille kirkossa, museokävijöitä 2. Suurimmat kävijäryhmät kuukausittain tammikuu 51 % perusnäyttelyn avajaisvieraat 35 % alakoululaisryhmät 3 % lukiot helmikuu 27 % alakoululaisryhmät 20,4 % muut ryhmät (sis. SLS:n työntekijöille tarjotut aamukierrokset) 19,5 % rippikoululaiset maaliskuu 54,6 % alakoululaisryhmät 21,9 % rippikoululaiset 5,2 % muut ryhmät huhtikuu 30,5 % alakoululaisryhmät 18 % seurakuntaryhmät 17,3 % rippikoululaiset toukokuu 40,6 % yksittäiset kävijät (sis. vapputapahtuman 269 kävijää ja Eemunkin avajaisten ja Lähetyssanomien juhlan 55 vierasta) 24 % seurakuntaryhmät 16 % alakoululaisryhmät

18 17 kesäkuu heinäkuu elokuu syyskuu lokakuu marraskuu joulukuu 51,6 % rippikoululaiset 20 % seurakuntaryhmät 11,8 % yksittäiset kävijät 77,4 % rippikoululaiset 18,9 % yksittäiset kävijät 3,7 % yksittäisiä ulkomaalaisia 46,4 % yksittäiset kävijät (sis. Taiteiden yön 36 kävijää) 38,9 % lukiolaisryhmät (kaikki Länsi-Helsingin lukiosta) 9 % rippikoululaiset (kaikki Lohjan srk:sta) 21,9 % yläkoululaisryhmät 20,5 % muut ryhmät (SLS esi- ja perehdytyskoulutus) 16,9 % seurakuntaryhmät 39,7 % alakoululaisryhmät 23,7 % seurakuntaryhmät 13,7 % muut ryhmät (mm. SLS esikoulutus) 62,5 % alakoululaisryhmät 10,3 % seurakuntaryhmät 7,2 % yksittäiset kävijät (mm. SLS yhdistyksen kokous) 70,1 % yksittäiset kävijät (sis. itsenäisyyspäivän myyjäisten 129 kävijää) 20,9 % seurakuntaryhmät 6 % muut ryhmät Kävijämäärät ryhmittäin Päiväkodit Alakoulut Yläkoulut Lukiot Opiskelijat Rippikoulut Seurakunnat Muut ryhmät* Yksittäiset kävijät Ulkomaalaiset Yhteensä * Muut ryhmät 2009 Aamuopastukset SLS:n työntekijöille Uusien työntekijöiden perehdytyskoulutus, SLS Esikoulutus Kirkon tiedotuskeskus Tasaus-matkalaiset Lähde liikkeelle -kurssi /SLS Friends in Mission -projektin nuoret Namibian paikallishallintoministeri seurueineen Ondongan kuningaspari seurueineen Namibialainen seurue, mm. kirkon johtoa Mikkolan koulun namibialaiset vieraat Timo Palander namibialaisine vieraineen Japanin luterilaisen kirkon presidentti seurueineen

19 18 Cape Oragnen piispa seurueineen (Etelä-Afrikka) Israelin suurlähettiläs Suomen kirkon seurakuntaopisto Turun kristillisen opiston henkilökuntaa Helsingin kristillinen opisto Espoon kaupungin työväenopisto Vantaan aikuisopisto, ikäihmisten yliopisto Pelastusarmeijan upseerikoulu Kristilliset kustantajat Sosiaaliviraston eläkeläiset Kirkkopalvelut Fida International ry Kirkon Ulkomaanapu Kepa Hgin kaupunki, Terveyskeskus, Psykiatrian osasto Vantaan seurakuntayhtymä, alakoulujen opettajia Ruotsin kirkon suomalaistyöntekijöitä Helsingin suomalais-saksalainen yhdistys Ingå Martaförening Cosmopolitan-klubi Helsinki Expertin kävelykierros, VTT Ylioppilaat vm 1951, Raili Seppälän ryhmä Lähetyskurssi vm 1970 Museoliiton henkilökunta Toimintakertomus: Kuvat: Kumbukumbu, kuva-arkisto Kansikuva: Mikael Lindén Taitto: Penni Rainio

KIRJASTO... 12 TILAT... 13 HENKILÖSTÖ...

KIRJASTO... 12 TILAT... 13 HENKILÖSTÖ... TOIMINTAKERTOMUS 2010 2 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ... 3 MUSEO JA YLEISÖ... 3 NÄYTTELYTOIMINTA... 4 PERUSNÄYTTELY... 4 VAIHTUVAT NÄYTTELYT... 4 KIERTONÄYTTELYT... 7 MININÄYTTELYT... 7 MUSEO-OPETUS... 8 KOKOELMAT...

Lisätiedot

YLEISTÄ... 1. Museo ja yleisö... 1. Näkyvyys ja tiedotus... 2. NÄYTTELYTOIMINTA... 4 Perusnäyttely... 4. Vaihtuvat näyttelyt... 4

YLEISTÄ... 1. Museo ja yleisö... 1. Näkyvyys ja tiedotus... 2. NÄYTTELYTOIMINTA... 4 Perusnäyttely... 4. Vaihtuvat näyttelyt... 4 TOIMINTAKERTOMUS 2011 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ... 1 Museo ja yleisö... 1 Näkyvyys ja tiedotus... 2 NÄYTTELYTOIMINTA... 4 Perusnäyttely... 4 Vaihtuvat näyttelyt... 4 Kiertonäyttelyt... 6 MUSEO-OPETUS...

Lisätiedot

YLEISTÄ... 1 Museo ja yleisö... 3. Näkyvyys ja tiedotus... 4 NÄYTTELYTOIMINTA... 5 Perusnäyttely... 5

YLEISTÄ... 1 Museo ja yleisö... 3. Näkyvyys ja tiedotus... 4 NÄYTTELYTOIMINTA... 5 Perusnäyttely... 5 TOIMINTAKERTOMUS 2013 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ... 1 Museo ja yleisö... 3 Näkyvyys ja tiedotus... 4 NÄYTTELYTOIMINTA... 5 Perusnäyttely... 5 Vaihtuvat näyttelyt... 8 Kiertonäyttelyt... 10 Museo-opetus...

Lisätiedot

Yleistä. esineistöä, jota voitiin esitellä yleisölle. Ensimmäisessä kiertonäyttelyssä

Yleistä. esineistöä, jota voitiin esitellä yleisölle. Ensimmäisessä kiertonäyttelyssä TOIMINTAKERTOMUS 2014 Sisällysluettelo Yleistä 1 Kokoelmista 3 Valokuvakokoelmasta 4 Kokoelmatyöstä 6 Esinekokoelmat 6 Kuva-arkisto 9 Henkilöstö 10 Henkilöstön ulkoinen koulutus ja opintomatkat 10 Hallinto

Lisätiedot

Työvoima Palvelussuhdelajeittain %-jakautumat

Työvoima Palvelussuhdelajeittain %-jakautumat Hallinto 2510 Hyvinvointitoimiala tammikuu 134,9 121,3-13,6 82,8 84,4 3,2 5,4 11,8 7,3 2,3 2,9 3,9 5,8 55,6 38,6 123,1 107,6 91,3 % 88,7 % helmikuu 133,9 118,8-15,1 82,3 83,4 3,9 5,5 11,1 7,6 2,6 3,6 8,1

Lisätiedot

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220.

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. 1 2 3 4 1 Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry TOIMINTAKERTOMUS 1.7.2013 30.6.2014 YLEISTÄ Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. Toimintaa

Lisätiedot

KOULUMATKATUKI TAMMIKUUSSA 2003

KOULUMATKATUKI TAMMIKUUSSA 2003 Tiedustelut Timo Partio, puh. 020 434 1382 s-posti timo.partio@kela.fi KOULUMATKATUKI TAMMIKUUSSA 2003 Kaikki Tuki maksun vastaanottajan mukaan, 1 000 euroa 2003 Tammikuu 23 555 2 008 1 156 35 374 23 419

Lisätiedot

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen OIKARISTEN sukuseura ry:n Toimintakertomus vuodelta Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen 2011 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 30.11.2011 Oikaristen 11-vuotias sukuseura toimii

Lisätiedot

Lisäksi puheenjohtaja kutsuu tarpeelliset kokousavustajat. 3 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisäksi puheenjohtaja kutsuu tarpeelliset kokousavustajat. 3 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen SUOMEN LÄHETYSSEURA RY:N VUOSIKOKOUS Aika lauantai 13.6.2015 klo 9.00 Paikka Rovaniemen kirkko, Yliopistonkatu 2, Rovaniemi ESITYSLISTA 1 Kokouksen avaus Kokouksen avaa hallituksen puheenjohtaja Matti

Lisätiedot

Koripallomuseosta Koripalloperinnekeskus

Koripallomuseosta Koripalloperinnekeskus Koripallomuseosta Koripalloperinnekeskus Jari Toivonen, Projektipäällikkö Koripallomuseo-projekti käynnistyi Kotkassa vuonna 2008 tavoitteena luoda pysyvä, valtakunnallinen, koripalloon liittyvä erikoismuseo.

Lisätiedot

YLEISTÄ Jo ennen lähetysmuseota Museo ja yleisö NÄYTTELYTOIMINTA... 4 Perusnäyttely Vaihtuvat näyttelyt...

YLEISTÄ Jo ennen lähetysmuseota Museo ja yleisö NÄYTTELYTOIMINTA... 4 Perusnäyttely Vaihtuvat näyttelyt... TOIMINTAKERTOMUS 2012 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ... 1 Jo ennen lähetysmuseota... 1 Museo ja yleisö... 2 NÄYTTELYTOIMINTA... 4 Perusnäyttely... 4 Vaihtuvat näyttelyt... 5 Kiertonäyttelyt... 7 MUSEO-OPETUS...

Lisätiedot

RAAHEN SATAMA TOIMINTAKERTOMUS 2013 PORT OF RAAHE ANNUAL REPORT 2013

RAAHEN SATAMA TOIMINTAKERTOMUS 2013 PORT OF RAAHE ANNUAL REPORT 2013 RAAHEN SATAMA TOIMINTAKERTOMUS 2013 PORT OF RAAHE ANNUAL REPORT 2013 RAAHEN SATAMA 2 TOIMINTAKERTOMUS 2013 1. Yleistietoja Suomen satamista ja niiden liikenteestä Suomen satamien ulkomaanliikenne v. 2013

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNNAN ARVOT JA PAINOPISTEET 2013 LEMPÄÄLÄN SEURAKUNNAN HALLINTOMALLI PÄÄTÖKSENTEON VUODENKIERTO

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNNAN ARVOT JA PAINOPISTEET 2013 LEMPÄÄLÄN SEURAKUNNAN HALLINTOMALLI PÄÄTÖKSENTEON VUODENKIERTO Kokousaika Keskiviikko 24.4. klo 17 Kokouspaikka Lempoisten srk-talo, pieni sali 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 KOKOUKSEN AVAUS VARAPUHEENJOHTAJAN VALINTA LEMPÄÄLÄN SEURAKUNNAN ARVOT JA PAINOPISTEET

Lisätiedot

Yleisten kirjastojen neuvoston kokous ajankohtaista opetus-ja kulttuuriministeriöstä

Yleisten kirjastojen neuvoston kokous ajankohtaista opetus-ja kulttuuriministeriöstä Yleisten kirjastojen neuvoston kokous ajankohtaista opetus-ja kulttuuriministeriöstä Lahti 12.4.2019 Leena Aaltonen 29.4.2019 1 Ajankohtaista - kevät 2019 Lasten ja nuorten lukemista ja lukutaitoa edistävä

Lisätiedot

KOULUYHTEISTYÖN KAKSI KÄRKEÄ

KOULUYHTEISTYÖN KAKSI KÄRKEÄ KOULUYHTEISTYÖN KAKSI KÄRKEÄ Tuula Vinko /KKP Järvenpää 3.12.2014 Neljästä korista 1. USKONNON OPPITUNNIT Opetussuunnitelman mukaan EI uskonnon harjoittamista Seurakunta yhtenä oppimisympäristönä Työntekijä

Lisätiedot

Sääntömääräinen syyskokous

Sääntömääräinen syyskokous Sääntömääräinen syyskokous Aika: 28.11.2009 klo 9.00 Paikka: Läsnä: Luontokapinetti Kopan koulu Jorma Kaarto (Viikkolehti), Päivi Erävesi, Ulla Helmisaari, Jari Helmisaari, Arimo Helmisaari, Timo Hämäläinen,

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoitus on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina jäseninä

Lisätiedot

Kirkolliskokousvaalit 2016

Kirkolliskokousvaalit 2016 I Viinipuu 87 Engström Vesa asiantuntija I Viinipuu 88 Ijäs Mika palvelukokonaisuuden esimies, yhteisöpedagogi (AMK) I Viinipuu 89 Leipakka Laura TM I Viinipuu 90 Leskinen Heikki TM I Viinipuu 91 Orpana

Lisätiedot

Eira Paunu ~ Optima Magistra Vitae

Eira Paunu ~ Optima Magistra Vitae Eira Paunu ~ Optima Magistra Vitae Toimituskunta Lassi Karivalo Pirjo-Liisa Sillgren Merja Karivalo Tanja Nieminen Jyväskylä 2014 Jyväskylän Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys ry, 2014 Toimituskunta:

Lisätiedot

KOKOELMAPOLIITTINEN OHJELMA

KOKOELMAPOLIITTINEN OHJELMA KOKOELMAPOLIITTINEN OHJELMA 1(10) SISÄLLYS Johdanto 2 Museon tausta ja tehtävä 3 KOKOELMIEN HISTORIA JA NYKYINEN TILANNE Esinekokoelma 3 Kuvakokoelma 4 Etnolainaamo 5 KOKOELMIEN HALLINNAN KEHITTÄMINEN

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001 KANKAANPÄÄM SEUDUN TYKISTÖKILTA RY 38700 KANKAANPÄÄ 15.2.2002 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001 Kulunut vuosi oli kiltamme 37. Toimintavuosi SÄÄNTÖMÄÄRÄISET KOKOUKSET KILLAN HALLINTO Kevätkokous pidettiin

Lisätiedot

Laukaan Kalevalaiset Naiset ry Toimintasuunnitelma 2019

Laukaan Kalevalaiset Naiset ry Toimintasuunnitelma 2019 Sisältö 1. Yleistä... 3 2. Toiminnan tavoitteet vuonna 2019... 3 3. Toiminta... 3 4. Tiedotus... 4 5. Hallinto... 4 5.1. Vuosikokous... 4 5.2. Hallitus... 4 6. Yhteistyötahot... 5 7. Talous... 5 Liite:

Lisätiedot

Huhtala, Kaisa puheenjohtaja Haanpää, Liisa

Huhtala, Kaisa puheenjohtaja Haanpää, Liisa 1 Porin Teljän seurakunta Pöytäkirja 8/2014 Aika ja paikka Maanantai 22.9.2014 klo 18.00 Teljän kirkolla Huhtala, Kaisa puheenjohtaja Haanpää, Liisa Harju, Aulikki poissa Honkasalo, Timo Korkeaoja, Aila

Lisätiedot

PL 57 00531 HELSINKI ESITYSLISTA p. (09) 2340 3600 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS 4/2012

PL 57 00531 HELSINKI ESITYSLISTA p. (09) 2340 3600 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS 4/2012 19.4.2012 1 (6) PL 57 00531 HELSINKI ESITYSLISTA p. (09) 2340 3600 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS 4/2012 Kokousaika: Tiistai 24.4.2012 kello 18.00 Paikka: Kallion kirkon Kappelisali, Itäinen papinkatu 2. Käynti

Lisätiedot

Suunnitelmasta ei kannata tehdä liian raskasta ja hankalaa. Toimiva toimintasuunnitelma on yhdistyksen työskentelyä helpottava työkalu.

Suunnitelmasta ei kannata tehdä liian raskasta ja hankalaa. Toimiva toimintasuunnitelma on yhdistyksen työskentelyä helpottava työkalu. JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma MALLI Toimintasuunnitelmasta yleisesti Hallitus on vastuussa toimintasuunnitelman ja talousarvion laatimisesta, seurannasta ja arvioinnista Yhdistyksen toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Arimo Helmisaari. Kokouksen sihteeriksi valittiin Tapio Rastas.

Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Arimo Helmisaari. Kokouksen sihteeriksi valittiin Tapio Rastas. Hallituksen kokous Aika: 27.11.2009 klo 18.00 Paikka: Yläneen kirjasto Läsnä: [x] Päivi Erävesi, [x] Arimo Helmisaari [ ] Timo Hämäläinen [x] Elisa Niittymaa [x] Pertti Peltola [x] Tiina Pihajoki [x] Heimo

Lisätiedot

Liite 1. Nuorisotoimi 2015

Liite 1. Nuorisotoimi 2015 Nuorisolain tarkoituksena on tukea nuorten kasvua ja itsenäistymistä, edistää nuorten aktiivista kansalaisuutta ja nuorten sosiaalista vahvistamista sekä parantaa nuorten kasvu- ja elinoloja. Näiden tavoitteiden

Lisätiedot

Kuopion Bridgekerho ry

Kuopion Bridgekerho ry Kuopion Bridgekerho ry ; Kuopion Bridgekerho ry:n v.2009 voittopisteet ; ------------------------------------------- Hanski Matti 41 Koponen Ismo 35 Seppälä Janne 30 Miettinen Heikki 27 Siekkinen Jarmo

Lisätiedot

KJY:n verkostot 2010. 17.3.2010 Verkostojen puheenjohtajat

KJY:n verkostot 2010. 17.3.2010 Verkostojen puheenjohtajat KJY:n verkostot 2010 17.3.2010 Verkostojen puheenjohtajat Verkostot 2010 Hankeverkostot Pedagogisen johtamisen verkosto Tietohallintoverkosto Työssäoppimisen verkosto Yhteistyöverkostot Hyvinvointiverkosto

Lisätiedot

185 Raportit yhteisen kirkkoneuvoston vuodelle 2016 myöntämien lähetyksen ja kansainvälisen diakonian kohdennettujen avustusten käytöstä

185 Raportit yhteisen kirkkoneuvoston vuodelle 2016 myöntämien lähetyksen ja kansainvälisen diakonian kohdennettujen avustusten käytöstä 70/2017 185 Raportit yhteisen kirkkoneuvoston vuodelle 2016 myöntämien lähetyksen ja kansainvälisen diakonian kohdennettujen avustusten käytöstä Päätösehdotus Seurakuntayhtymän johtaja Teemu Laajasalo

Lisätiedot

Seurakuntaneuvosto /6

Seurakuntaneuvosto /6 Seurakuntaneuvosto 99-109 30.10.2014 1/6 KORSON SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikkona 30.10.2014 Paikka: Korson seurakuntakeskus, kokoustila Osallistujat: Pirkko Yrjölä puheenjohtaja

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN (YLEINEN JA AIKUISKASVATUSTIEDE) PERUSOPINTOJEN 25 OP OPINTOPOLUT LUKUVUONNA 2015-2016 AVOIMESSA YLIOPISTOSSA VERKKO-OPETUS

KASVATUSTIETEIDEN (YLEINEN JA AIKUISKASVATUSTIEDE) PERUSOPINTOJEN 25 OP OPINTOPOLUT LUKUVUONNA 2015-2016 AVOIMESSA YLIOPISTOSSA VERKKO-OPETUS KASVATUSTIETEIDEN (YLEINEN JA AIKUISKASVATUSTIEDE) PERUSOPINTOJEN 25 OP OPINTOPOLUT LUKUVUONNA 2015- AVOIMESSA YLIOPISTOSSA VERKKO-OPETUS Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) perusopinnot

Lisätiedot

Kauden 2015 2018 museon koko toiminnan painopisteet valtakunnallinen tehtävä huomioiden

Kauden 2015 2018 museon koko toiminnan painopisteet valtakunnallinen tehtävä huomioiden iite 2 ainopiste toteuttaa seuraavia valtakunnallisen erikoismuseon tehtäviä: Kauden 2015 2018 museon koko toiminnan painopisteet valtakunnallinen tehtävä huomioiden 1) Valtakunnallisen museotoiminnan

Lisätiedot

Kepa ry ESITYSLISTA 1 (5) Elimäenkatu 25-27 8.1.2016 00510 Helsinki Hallituksen kokous 20.1.2016 puh. (09) 584 233

Kepa ry ESITYSLISTA 1 (5) Elimäenkatu 25-27 8.1.2016 00510 Helsinki Hallituksen kokous 20.1.2016 puh. (09) 584 233 Kepa ry ESITYSLISTA 1 (5) HALLITUKSEN KOKOUS 1/2016 Aika 20.1.2016 klo 15.00 Paikka Kokouksen osanottajat Kepa, kokoushuone Dialogi Elimäenkatu 25-27, 6. krs. 00510 Helsinki Puheenjohtaja Majanen Pertti

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma. Joensuun seudun JHL 310

Toimintasuunnitelma. Joensuun seudun JHL 310 Toimintasuunnitelma 2012 Joensuun seudun JHL 310 TOIMIHENKILÖT 2012 2013 2 (10) (: etunimi.sukunimi@jns.fi tai poikkeavat mainittu erikseen) Puheenjohtaja Helena Timoskainen.............. 050 452 0013

Lisätiedot

KULTTUURISTRATEGIA 2011 2015. Nurmeksen kaupunki

KULTTUURISTRATEGIA 2011 2015. Nurmeksen kaupunki KULTTUURISTRATEGIA 2011 2015 Nurmeksen kaupunki 2 Sisällysluettelo JOHDANTO Nurmeksen kaupungin visio 2013 ja toiminta-ajatus 3 Laki kuntien kulttuuritoiminnasta 3 KULTTUURIPALVELUT JA MUSEO NURMEKSESSA

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA. Aika: 25.01.2016 klo 9-10.50. Kartanokoti, Haverintie 27, 21900 Yläne. Paikka:

PÖYTYÄN KUNTA. Aika: 25.01.2016 klo 9-10.50. Kartanokoti, Haverintie 27, 21900 Yläne. Paikka: 25.01.2016 1. Aika: 25.01.2016 klo 9-10.50 Paikka: Kartanokoti, Haverintie 27, 21900 Yläne Paikalla: Veikko Rantala, Auranmaan kansalliset seniorit Seppo Eskola, Pöytyän sotaveteraanit Jaakko Mäkelä, Eläkeliiton

Lisätiedot

Toimintakertomus vuodelta 2009

Toimintakertomus vuodelta 2009 TAMPEREEN KAMERASEURA RY PL 218 33101 TAMPERE Toimintakertomus vuodelta 2009 1 JOHDANTO Seuran tavoitteena on ollut valokuvausta, valokuvausharrastusta ja valokuvailmaisua edistävän toiminnan järjestäminen

Lisätiedot

Ajankohtaista. TAKO-verkoston kevätseminaari / Johanna Jakomaa

Ajankohtaista. TAKO-verkoston kevätseminaari / Johanna Jakomaa Ajankohtaista TAKO-verkoston kevätseminaari 13.2.2019 / Johanna Jakomaa Tulossa vuonna 2019 TAKO 10 vuotta: Juhlaseminaari 10.-11.10.2019, teemana yhteistyö Nykydokumentointiteko-tunnustuspalkinto jaetaan

Lisätiedot

SUOMEN LASIMUSEON YSTÄVÄT RY TOIMINTAKERTOMUS 2014

SUOMEN LASIMUSEON YSTÄVÄT RY TOIMINTAKERTOMUS 2014 SUOMEN LASIMUSEON YSTÄVÄT RY TOIMINTAKERTOMUS 2014 Yleistä Yhdistyksen toiminnassa vuosi 2014 oli 29 toimintavuosi. Yhdistyksen toiminta keskittyi vuoden 2014 aikana perinteisten tapahtumien eli Lasipäivän,

Lisätiedot

Puhtaasti liikkeelle Pohjois-Pohjanmaan ympäristötietoisuuden teemavuosi 2009

Puhtaasti liikkeelle Pohjois-Pohjanmaan ympäristötietoisuuden teemavuosi 2009 Puhtaasti liikkeelle Pohjois-Pohjanmaan ympäristötietoisuuden teemavuosi 2009 Ympäristötoiminnan neuvottelupäivä Marketta Karhu Oulun seudun ympäristötoimi Maakunnallinen ympäristötietoisuuden yhteistyöalkoi

Lisätiedot

Asiakasvalikointi. Tiedotuskanavien vahvistaminen

Asiakasvalikointi. Tiedotuskanavien vahvistaminen Tavoiteltu tulos: Lasten ja nuorten palveluneuvonta ja ohjausyksikkö on löytänyt sellaiset työmuodot, jotka vaikuttavat asiakkaiden elämään myönteisesti. Asiakasvalikointi Asiakasvalikoitumisesta seurantatietoa

Lisätiedot

Toukokuu 5.5. Vertaistyöryhmä, Turku 6.5. Hallituksen kokous, Turku Parikurssi, Ruissalon kylpylä, Turku (haku 28.4.

Toukokuu 5.5. Vertaistyöryhmä, Turku 6.5. Hallituksen kokous, Turku Parikurssi, Ruissalon kylpylä, Turku (haku 28.4. SANY Toimintakalenteri 2017 Tammikuu 21.1. Hallituksen kokous, Helsinki Helmikuu 10.-11.2. Veera-työhmä, Hämeenlinna 11.-12.2. Arviointityöpaja, Hämeenlinna Maaliskuu 4.3. Hallituksen kokous, Helsinki

Lisätiedot

JANAKKALA-SEURA RY. TOIMINTASUUNNITELMA 2016-2017

JANAKKALA-SEURA RY. TOIMINTASUUNNITELMA 2016-2017 JANAKKALA-SEURA RY. TOIMINTASUUNNITELMA 2016-2017 Hyväksytty vuosikokouksessa 23.3.2016 1 Janakkala-Seura ry. tekee paikallista Janakkalan mielikuvaa tukevaa kotiseututyötä. Tavoitteena on 1. Lisätä täällä

Lisätiedot

Viranomainen Kokouspäivämäärä Sivu VEHMAAN KUNTA Vehmaan kirjasto-kulttuurilautakunta

Viranomainen Kokouspäivämäärä Sivu VEHMAAN KUNTA Vehmaan kirjasto-kulttuurilautakunta KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirj-kulttltk 17 KunL:n 58 :n 2 mom. mukaan lautakunta on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on läsnä ja kokouskutsu on saapunut

Lisätiedot

TAMPEREEN MESSUKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1(9) Seurakuntaneuvosto Kokous Kokouksen avaus 3

TAMPEREEN MESSUKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1(9) Seurakuntaneuvosto Kokous Kokouksen avaus 3 TAMPEREEN MESSUKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1(9) Aika 8.2.2018 klo 17.30 (kahvit klo 17 alkaen) Paikka Aitolahden kirkko, Jenseninkatu 4 Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen avaus 3 2 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

KAMERASEURA RY, TOIMINTASUUNNITELMA 2016

KAMERASEURA RY, TOIMINTASUUNNITELMA 2016 KAMERASEURA RY, TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Kameraseura ry edistää valokuvaharrastusta monipuolisesti ja laadukkaasti ja tarjoaa yhteisöllisen tavan harrastaa valokuvausta sekä kehittää luovuutta. Kameraseura

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS 2014 Diabeteshoitajat ry

VUOSIKERTOMUS 2014 Diabeteshoitajat ry VUOSIKERTOMUS 2014 Diabeteshoitajat ry S i v u 2 DIABETESHOITAJAT RY VUOSIKERTOMUS 2014 SISÄLTÖ 1.YHDISTYS... 2 3.HALLINTO... 3 5.2. Yhteistyö... 4 5.3. Tiedotus... 4 5.4. Toimikuntatyöskentely... 5 6.1.

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 5/2011 Kirkkoneuvosto 10.5.2011. Haapala Heikki jäsen. Kiukkonen Sirpa jäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 5/2011 Kirkkoneuvosto 10.5.2011. Haapala Heikki jäsen. Kiukkonen Sirpa jäsen Aika 10.5.2011 klo 17.00 - Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Elo Veijo jäsen Haapala Heikki jäsen Kautto Kaisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Pihkala Isto jäsen Selinummi

Lisätiedot

VIEREMÄN VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS 2015. VIEREMÄN VANHUSNEUVOSTO Myllyjärventie 1 74200 Vieremä. Hyväksytty 26.11.2015

VIEREMÄN VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS 2015. VIEREMÄN VANHUSNEUVOSTO Myllyjärventie 1 74200 Vieremä. Hyväksytty 26.11.2015 VIEREMÄN VANHUSNEUVOSTO Myllyjärventie 1 74200 Vieremä VIEREMÄN VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS 2015 Hyväksytty 26.11.2015 LIITTEET 1. Yhteystietoluettelo 2. Vanhusneuvoston esite TARKOITUS Vanhusneuvoston

Lisätiedot

19 % 1,2. Museokäyntien ennätysvuosi % museokäynneistä oli maksettuja käyntejä. TILASTOKORTTI 2/2016 MUSEOKÄYNTIEN KASVU

19 % 1,2. Museokäyntien ennätysvuosi % museokäynneistä oli maksettuja käyntejä. TILASTOKORTTI 2/2016 MUSEOKÄYNTIEN KASVU Museokäyntien ennätysvuosi 2016 MUSEOKÄYNTIEN KASVU Vuonna 2016 Suomen ammatillisesti hoidetuissa museoissa tehtiin kaikkien aikojen käyntiennätys. Museokäyntejä tilastoitiin kaikissa museokohteissa yhteensä

Lisätiedot

Seurakuntaneuvosto Maanantai 9.11.2015 klo 18.00 Esikoislestadiolaiset ry:n rukoushuone, Koivistonpuistikko 53

Seurakuntaneuvosto Maanantai 9.11.2015 klo 18.00 Esikoislestadiolaiset ry:n rukoushuone, Koivistonpuistikko 53 Porin Teljän SN 9.11.2015 1 / 6 Porin Teljän seurakunta Pöytäkirja 9/2015 Seurakuntaneuvosto Aika ja paikka Maanantai 9.11.2015 klo 18.00 Esikoislestadiolaiset ry:n rukoushuone, Koivistonpuistikko 53 Huhtala,

Lisätiedot

VUOSITTAINEN SUUNNITELMA UTAJÄRVEN KUNTA UTAJÄRVEN LUKIO 2/11.11.2015. Lukuvuosi _2015-2016 R1 21 R2 9 R3 18 R4 4. Yhteensä 52 1/7

VUOSITTAINEN SUUNNITELMA UTAJÄRVEN KUNTA UTAJÄRVEN LUKIO 2/11.11.2015. Lukuvuosi _2015-2016 R1 21 R2 9 R3 18 R4 4. Yhteensä 52 1/7 1/7 UTAJÄRVEN KUNTA Liite UTAJÄRVEN LUKIO 2/11.11.2015 Lukuvuosi _2015-2016 OPETUSSUUNNITELMAN TOTEUTTAMINEN opetustunnit yleisopetus vkt sltk myöntänyt 136 käytössä 136 opiskelijamäärä vuosiluokittain

Lisätiedot

Turku-sali, Yo-talo A, Rehtorinpellonkatu 4 Turku

Turku-sali, Yo-talo A, Rehtorinpellonkatu 4 Turku Sivu 1/5 Pöytäkirja 8/2016 Aika: 25. helmikuuta 2016 klo 10.15 Paikka: Läsnä jäsenet: Läsnä muut: Turku-sali, Yo-talo A, Rehtorinpellonkatu 4 Turku Riina Lumme, puheenjohtaja Miika Tiainen, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

PROFESSORILUENTO. Professori Päivi Rautava. Lääketieteellinen tiedekunta. Ehkäisevä terveydenhuolto

PROFESSORILUENTO. Professori Päivi Rautava. Lääketieteellinen tiedekunta. Ehkäisevä terveydenhuolto PROFESSORILUENTO Professori Päivi Rautava Ehkäisevä terveydenhuolto Lääketieteellinen tiedekunta 4.5.2016 Professori Päivi Rautava pitää professoriluentonsa päärakennuksen Tauno Nurmela -salissa 4. toukokuuta

Lisätiedot

VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011

VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011 VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011 Aika: Maanantai 29.8.2011 klo 18.00 Paikka: Vähä-Heikkilän yksikön ruokala Läsnä: Katrine Arbol-Lilleberg (saapui klo 18.35), Mia Enlund, Sanna Ketonen-Oksi,

Lisätiedot

LUKUINTO. Eeva Kurttila-Matero, FT Projektipäällikkö

LUKUINTO. Eeva Kurttila-Matero, FT Projektipäällikkö 1 LUKUINTO Eeva Kurttila-Matero, FT Projektipäällikkö 2 LUKUINTO-OHJELMA OKM rahoittaa Oulun yliopiston humanistinen tiedekunta ja kasvatustieteiden tiedekunta toteuttavat vahvistaa lasten ja nuorten kiinnostusta

Lisätiedot

Lohjan OPS2016- prosessi

Lohjan OPS2016- prosessi Lohjan OPS2016- prosessi Lukuvuosi 2012-2013 lokakuu Sivistysjohtaja asettaa opetussuunnitelman ohjausryhmän, ohjausryhmä aloittaa työnsä Sivistysjohtaja, ohjausryhmän jäsenet Sähköinen Google Drive alusta

Lisätiedot

VUODEN 2013 VIRALLISTEN KISOJEN TALKOOVUOROT Päivitetty 31.5.2013 Sivu 1/5

VUODEN 2013 VIRALLISTEN KISOJEN TALKOOVUOROT Päivitetty 31.5.2013 Sivu 1/5 VUODEN 2013 VIRALLISTEN KISOJEN TALKOOVUOROT Päivitetty 31.5.2013 Sivu 1/5 TYÖNTEKIJÄLISTA MAALISKUU LAUANTAI 02.03.2013 3 LK Anne Laine Jenni Sokura Satu Tolonen Anni Rämä Linda Laurikainen Sonja Meuronen

Lisätiedot

TUUSULAN SENIORIT RY:N TIEDOTE SENIORIT TALVI-KEVÄT 2016 TAPAHTUMAKALENTERI

TUUSULAN SENIORIT RY:N TIEDOTE SENIORIT TALVI-KEVÄT 2016 TAPAHTUMAKALENTERI TUUSULAN SENIORIT RY:N TIEDOTE SENIORIT TALVI-KEVÄT 2016 TAPAHTUMAKALENTERI vko 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 7.1. 12.1. 21.1. 26.1. 4.2. 9.2. 18.2. 23.2. 3.3. 8.3. 16.3. 14.1. 28.1. 9. -10.2. 25.2. 10.3. 17.3.

Lisätiedot

POHJOINEN SOTE JA TUOTTAMISEN RAKENTEET Muistio 3/15

POHJOINEN SOTE JA TUOTTAMISEN RAKENTEET Muistio 3/15 POHJOINEN SOTE JA TUOTTAMISEN RAKENTEET Muistio 3/15 24.9.2015 SAIRAANHOITO- JA PÄIVYSTYSPALVELUT Aika 24.9.2015 klo 9:00 11:15 Paikka Läsnä Keskussairaala, ruokasalin kabinetti Sakari Telimaa, pj, Kiuru

Lisätiedot

PL HELSINKI ESITYSLISTA p. (09)

PL HELSINKI ESITYSLISTA p. (09) 24.9.2012 1 (6) PL 57 00531 HELSINKI ESITYSLISTA p. (09) 2340 3600 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS 9/2012 Kokousaika: Maanantai 1.10.2012 kello 18.00 Paikka: Kallion kirkon Kappelisalissa, Itäinen papinkatu

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS TOIMINTAKAUDELTA 01.11.2013 31.10.2014

VUOSIKERTOMUS TOIMINTAKAUDELTA 01.11.2013 31.10.2014 VUOSIKERTOMUS TOIMINTAKAUDELTA 01.11.2013 31.10.2014 Yhdistys on saavuttanut tunnustetun aseman Ylläksen alueen vaikuttajana. Yhdistyksen jäsenmäärä on noussut tasaisesti ja on nyt 226. 1. Jäsentapaamiset

Lisätiedot

TAKO POOLI 2: YKSILÖ, YHTEISÖ JA JULKINEN ELÄMÄ

TAKO POOLI 2: YKSILÖ, YHTEISÖ JA JULKINEN ELÄMÄ TAKO POOLI 2: YKSILÖ, YHTEISÖ JA JULKINEN ELÄMÄ V A L T A K U N N A L L I N E N T A K O - S E M I N A A R I 2 8. 1. 2 0 1 3 S U O M E N K A N S A L L I S M U S E O Poolin yleisteemat Dokumentoinnin kohteena

Lisätiedot

;Kuopion Bridgekerho ry 2007 voittopisteet ; Pohjola Timo 32 Seppänen Markku 30 Karttunen Yrjö 30 Siekkinen Jarmo 28 Hanski Matti 20 Koponen Ismo 12

;Kuopion Bridgekerho ry 2007 voittopisteet ; Pohjola Timo 32 Seppänen Markku 30 Karttunen Yrjö 30 Siekkinen Jarmo 28 Hanski Matti 20 Koponen Ismo 12 ;Kuopion Bridgekerho ry 2007 voittopisteet ; Pohjola Timo 32 Seppänen Markku 30 Karttunen Yrjö 30 Siekkinen Jarmo 28 Hanski Matti 20 Koponen Ismo 12 Miettinen Heikki 9 Seppälä Janne 9 Tikkanen Toivo 9

Lisätiedot

Kolumbian kirkko. Kumppani: Kolumbian evankelis-luterilainen kirkko (IELCO) CO010 Kolumbian kirkko Sopimuskohderaportti 1/2015.

Kolumbian kirkko. Kumppani: Kolumbian evankelis-luterilainen kirkko (IELCO) CO010 Kolumbian kirkko Sopimuskohderaportti 1/2015. 1 Kolumbian kirkko Kumppani: Kolumbian evankelis-luterilainen kirkko (IELCO) Hankkeen kuvaus: Kolumbian evankelis-luterilainen kirkko on vakiinnuttanut toimintansa, mutta tarvitsee edelleen tukea eri kirkollisilla

Lisätiedot

KEHITYSTRENDIT. Suomen Matkailuasiantuntijat Oy Travel Industry Experts Finland Ltd. Heikki Artman Art-Travel Oy

KEHITYSTRENDIT. Suomen Matkailuasiantuntijat Oy Travel Industry Experts Finland Ltd. Heikki Artman Art-Travel Oy SATAKUNNAN MATKAILUN TUOREIMMAT KEHITYSTRENDIT 22.9.21 21 Suomen Matkailuasiantuntijat Oy Travel Industry Experts Finland Ltd. Heikki Artman Art-Travel Oy lähdeaineistona Tilastokeskuksen majoitustilastot

Lisätiedot

Elinvoimaryhmä ) Maistiaisia kuntalaiskyselystä. 2) Vesannon ja Vesannon kunnan strategia. 3) Teemat ja kokousajat

Elinvoimaryhmä ) Maistiaisia kuntalaiskyselystä. 2) Vesannon ja Vesannon kunnan strategia. 3) Teemat ja kokousajat Elinvoimaryhmä 9.10.2017 1) Maistiaisia kuntalaiskyselystä 2) Vesannon ja Vesannon kunnan strategia 3) Teemat ja kokousajat 4) Elinkeinoasiahenkilön kuulumisia 1 Kuntalaiskysely: taustatiedot 2 Vetovoimatekijäprofiili

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 5 / 2012 5.6.2012 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PÖYTÄKIRJA 5 / 2012 5.6.2012 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Seurakuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 5 / 2012 5.6.2012 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- SIVU 38 ILMOITUSASIAT 3 39 KIRKKOHERRAN PÄÄTÖSLUETTELO

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 2011 2012

TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 2011 2012 LIONS CLUB TAMMELA RY TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 2011 2012 Yleistä Tällä kaudella ei ole kansainvälisiä projekteja. Pääpaino on paikallisissa palveluaktiviteeteissa sekä klubin toiminnan kehittämisessä.

Lisätiedot

VHte: LAPE -Laatua perinnerakentamiseen ja ympäristönhoitoon, 510449

VHte: LAPE -Laatua perinnerakentamiseen ja ympäristönhoitoon, 510449 j ~~ir4~ Elinkeino, liikenne ja Viptohii~a 1 ii~ I~IY ympäristökeskus FU:lta r s~ VHte: LAPE -Laatua perinnerakentamiseen ja ympäristönhoitoon, 510449 Asia: ohjausryhmän 25. kokouksen pöytäkirja Aika:

Lisätiedot

Venäjän Kontupohjan ja Petroskoin vierailu ja kirjastoseminaari 12.-16.5.

Venäjän Kontupohjan ja Petroskoin vierailu ja kirjastoseminaari 12.-16.5. 2013 Venäjän Kontupohjan ja Petroskoin vierailu ja kirjastoseminaari 12.-16.5. Liisa BenHenia, Eija Kämäräinen, Pirkko Lindberg, Raija Seppänen, Ari Koistinen, Jarkko Oinonen AVI ELY 10.6.2013 Lähiyhteistyön

Lisätiedot

1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen sekä kokouksen avaus.

1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen sekä kokouksen avaus. JOENSUUN JÄÄKARHUT RY Mäntyniementie 1, 80220 Joensuu SEURAN SYYSKOKOUS 2007 PÖYTÄKIRJA AIKA Keskiviikko 21.11.2007 klo 18.30 PAIKKA Mäntyniementie 1, Karhu-Sali 1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Suomen Rotary 2012. NUORISO ON YHTEISKUNNAN TÄRKEIN VOIMAVARA - Rotary Youth Leadership Awards

Suomen Rotary 2012. NUORISO ON YHTEISKUNNAN TÄRKEIN VOIMAVARA - Rotary Youth Leadership Awards Suomen Rotary 2012 NUORISO ON YHTEISKUNNAN TÄRKEIN VOIMAVARA - Rotary Youth Leadership Awards RYLA palvelee nuorten kasvua RYLA on Rotaryn toimintamuoto jo yli 40 v. ajan Jokaisen rotarin tulee osallistua

Lisätiedot

Hallintoelin Kokouspäivä Sivu 1 SEURAKUNTANEUVOSTO

Hallintoelin Kokouspäivä Sivu 1 SEURAKUNTANEUVOSTO Hallintoelin Kokouspäivä 6.4.2009 Sivu 1 Paikka ja aika Veikkolan seurakuntatalo 6.4. klo 17.30 19.50 Läsnäolevat jäsenet Posti, Timo pj Erkkilä, Pentti jäsen Haukijärvi, Eino jäsen Leinonen, Anja jäsen

Lisätiedot

23.12.2003. Nro 44/2003 KIRKKOJÄRJESTYKSEN MUUTOKSIA

23.12.2003. Nro 44/2003 KIRKKOJÄRJESTYKSEN MUUTOKSIA 23.12.2003 Nro 44/2003 KIRKKOJÄRJESTYKSEN MUUTOKSIA Kirkolliskokous on 8 päivänä marraskuuta 2003 hyväksynyt seuraavat kirkkojärjestyksen muutokset, jotka on julkaistu Suomen säädöskokoelmassa numeroilla

Lisätiedot

SUOMEN ALPPIKERHO LÄNSI-SUOMEN OSASTO

SUOMEN ALPPIKERHO LÄNSI-SUOMEN OSASTO SUOMEN ALPPIKERHO LÄNSI-SUOMEN OSASTO TOIMINTAKERTOMUS VUODESTA 1991 1. YLEISTÄ Kuluneella kaudella ovat osaston perinteelliset toimintamuodot kallio-, jää- ja vuoristokiipeily eri muodoissaan sekä länsisuomalaisten

Lisätiedot

Oppilaitoskirjastoja Namibiassa

Oppilaitoskirjastoja Namibiassa Oppilaitoskirjastoja Namibiassa Opiskelijakirjaston kokoelmapäällikkö Elise Pirttiniemi kertoo kokemuksistaan namibialaisista oppilaitoskirjastoista. Hän oleili Namibiassa 1.9. 7.12.2007. Namibian yliopiston

Lisätiedot

OPPILASKUNTA 2012-2013 TOIMINTAKERTOMUS

OPPILASKUNTA 2012-2013 TOIMINTAKERTOMUS OPPILASKUNTA 2012-2013 1. KALEVANKANKAAN KOULUN OPPILASKUNNAN KOKOONPANO JA TEHTÄVÄ Oppilaskuntatoiminta on tärkeä osa Kalevankankaan kouluyhteisöä. Sen tavoitteena on kehittää oppilaiden valmiuksia toimia

Lisätiedot

PORVOON MUSEON OPETUSPALVELUT 2016

PORVOON MUSEON OPETUSPALVELUT 2016 PORVOON MUSEON OPETUSPALVELUT 2016 TERVETULOA KONKKARONKKAAN! Porvoon museon työpajatoiminta keväällä 2016 Holmin talon alakerrassa avautui maaliskuussa 2014 kokeellinen työpajatila - KONKKARONKKA. Uusissa

Lisätiedot

VALTUUSKUNNAN KEVÄTKOKOUS 2009

VALTUUSKUNNAN KEVÄTKOKOUS 2009 pöytäkirja 1/09 Suomen Eläinlääkäriliitto ry Finlands Veterinärförbund rf VALTUUSKUNNAN KEVÄTKOKOUS 2009 Aika: 26.4.2009 klo 9.12 10.20 Paikka: Radisson SAS Marina Palace Hotel, Linnankatu 32, Turku Läsnä:

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 4/2011 1. Viestintätiimi. Käsitellyt asiat. Otsikko Sivu

PÖYTÄKIRJA 4/2011 1. Viestintätiimi. Käsitellyt asiat. Otsikko Sivu PÖYTÄKIRJA 4/2011 1 Viestintätiimi Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 22 Yhteishaku 2012 3 23 Vuosikello 4 24 Ammattiosaajat -lehti 5 25 Valokuvaukset 6 26 Päivitettävät esitteet 7 27 Traivi 8 28 Kokkolan asuntomessu

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2012

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2012 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2012 1. YLEISTÄ Vuosi 2012 oli Palotutkimusraati ry:n kahdeskymmenesensimmäinen toimintavuosi rekisteröitynä yhdistyksenä. Yhdistys jatkaa vuonna 1982 perustetun Palotutkimuksen

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS PÖYTÄKIRJA 3/2015

SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS PÖYTÄKIRJA 3/2015 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS PÖYTÄKIRJA 3/2015 Kokousaika: ma 16.3.2015 klo 18 (yhteinen kahvihetki klo 17.30 alkaen) Paikka: Vuosaaren kirkon Taivaanranta-sali, Satamasaarentie 7 Läsnä: Jussi Mäkelä, puheenjohtaja

Lisätiedot

SISÄLLYS. N:o 848. Asetus

SISÄLLYS. N:o 848. Asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA 1999 Julkaistu Helsingissä 25 päivänä elokuuta 1999 N:o 848 855 SISÄLLYS N:o Sivu 848 Asetus entisen Jugoslavian alueella tehtyjä rikoksia käsittelevän kansainvälisen sotarikostuomioistuimen

Lisätiedot

puheenjohtaja /sihteeri Kevätkokous Päätösten vahvistaminen hallitus maalis-huhtikuu 300 yhdistyksen jäsenet

puheenjohtaja /sihteeri Kevätkokous Päätösten vahvistaminen hallitus maalis-huhtikuu 300 yhdistyksen jäsenet Järjestötoiminta Edustajistovaalit - sähköinen tiedotus jäsenille vaaleista - mahd. yhdistyksen ehdokkaan oma alasivu yhdistyksen sivuilla Avustetaan yhdistyksen jäsentä vaalityössä tiedottamalla asiasta/mainostamalla

Lisätiedot

MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 10/2015. 8.12.2015 klo 18.00-18.30

MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 10/2015. 8.12.2015 klo 18.00-18.30 1 MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 10/2015 Aika ja paikka Pihlavan seurakuntatalo 8.12.2015 klo 18.00-18.30 Läsnä: Poissa: Kuusiranta Helena, pj Gustafsson Tarja, pois

Lisätiedot

TAMMIKUU 2016 VIIKKO 1

TAMMIKUU 2016 VIIKKO 1 TAMMIKUU 2016 VIIKKO 1 MAANANTAI 4 TIISTAI 5 KESKIVIIKKO 6 Loppiainen TORSTAI 7 PERJANTAI 8 LAUANTAI 9 SUNNUNTAI 10 Jussi Kiiskilä Valteri-koulu, Onerva 1 TAMMIKUU 2016 VIIKKO 2 MAANANTAI 11 TIISTAI 12

Lisätiedot

YHTEENVETO TAIDEMUSEOIDEN ARKISTOISTA

YHTEENVETO TAIDEMUSEOIDEN ARKISTOISTA YHTEENVETO TAIDEMUSEOIDEN ARKISTOISTA Valokuvan muisti -kyselyyn vastasi 18 taidemuseota. Aluetaidemuseot on erotettu omaksi ryhmäkseen ja niistä on erillinen yhteenveto. Taidemuseot Aboa Vetus & Ars Nova

Lisätiedot

Ilmakiväärin ja -pistoolin AM-kilpailut

Ilmakiväärin ja -pistoolin AM-kilpailut Turku 07. - 19:03:27 10m Ilmakivääri 40 ls, sarja N16 1. Elina Takku PuKu 93 96 90 96 375 AE 10m Ilmakivääri 40 ls, sarja N18 1. Maria Liewendahl ÅSSF 95 92 97 98 382 2. Essi Laitinen TSA 92 95 97 95 379

Lisätiedot

Työttömyysaste, työttömät työnhakijat ja avoimet työpaikat - Arbetslöshetstalet, arbetslösa arbetssökande och lediga arbetsplatser UUSIMAA - NYLAND

Työttömyysaste, työttömät työnhakijat ja avoimet työpaikat - Arbetslöshetstalet, arbetslösa arbetssökande och lediga arbetsplatser UUSIMAA - NYLAND 120000 100000 80000 60000 40000 20000 0 Työttömyysaste, työnhakijat ja työpaikat - Arbetslöshetstalet, och Tiedot taulukkomuodossa ovat seuraavilla sivuilla. - Sifferuppgifterna finns på följande sidor.

Lisätiedot

Laurinlahden Koti ja Koulu ry. Tilinpäätös

Laurinlahden Koti ja Koulu ry. Tilinpäätös Laurinlahden Koti ja Koulu ry Tilinpäätös 1.8.2009 31.7.2010 1 Tilinpäätös tilikaudelta 1.8.2009-31.7.2010 sivu Sisällysluettelo 1 Toimintakertomus 2 Tuloslaskelma 4 Tase 5 Luettelo käytetyistä kirjanpitokirjoista

Lisätiedot

Kansalliskirjasto, Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2krs, Huone C222

Kansalliskirjasto, Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2krs, Huone C222 Kansallinen elektroninen kirjasto ESITYSLISTA 3/2008 1 (5) OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 3/2008 Aika 15.9.2008 klo 12.00 15.00 Paikka Läsnä Esittelijä Kansalliskirjasto, Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2krs,

Lisätiedot

Työllisyyssetelillä työllistyneet ja kuntalisät yhdistyksille v (FPM ) Myönnetyt työllisyyssetelit/kuukausi

Työllisyyssetelillä työllistyneet ja kuntalisät yhdistyksille v (FPM ) Myönnetyt työllisyyssetelit/kuukausi Häme työllisyyskatsaus v. 2017: Janakkala tilanne kuukauden lopussa Työttömien osuus työvoimasta Työttömät työnhakijat (ml. lomautetut) Alle 25-vuotiaden työttömien osuus alle 25-vuotiaasta työvoimasta

Lisätiedot

Kinnulan kunta, valtuustosali. Kröger Lasse, puheenjohtaja (x) Häkkinen Kirsti, varapuheenjohtaja (x) Lehtonen Marja, esittelijä-sihteeri (x)

Kinnulan kunta, valtuustosali. Kröger Lasse, puheenjohtaja (x) Häkkinen Kirsti, varapuheenjohtaja (x) Lehtonen Marja, esittelijä-sihteeri (x) KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2012 Kokousaika Tiistai 24.7.2012 klo 17.00 17.56 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kinnulan kunta, valtuustosali

Lisätiedot

Paikka Sammonlahden seurakuntakeskus, Ankkurisali, Hietakallionkatu 7

Paikka Sammonlahden seurakuntakeskus, Ankkurisali, Hietakallionkatu 7 SAMMONLAHDEN SEURAKUNTA ASIALISTA 1 Hietakallionkatu 7, PL 5 53851 LAPPEENRANTA PUH. 05 6126513, FAX 05 6126506 Aika Tiistai 17.2.2009 klo 17.00 18.00 Paikka Sammonlahden seurakuntakeskus, Ankkurisali,

Lisätiedot

Pohjois-Suomen pelastusliitto ry

Pohjois-Suomen pelastusliitto ry Pohjois-Suomen pelastusliitto ry toimintakertomus 2018 Yleistä Vuosi 2018 oli pelastusliiton 89. toimintavuosi. Liiton toiminta toteutettiin Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) kanssa tehdyn sopimuksen

Lisätiedot

Toimintakalenteri v. 2012

Toimintakalenteri v. 2012 Toimintakalenteri v. 2012 Tammikuu ke 4. Kuulolähipalvelua Nurmijärvellä klo 14.00-15.00 Nurmijärven kunnantalo, Keskustie 2 B to 5. Kuulolähipalvelua Klaukkalassa klo 10.00-11.00 Klaukkalan kirkon tiloissa,

Lisätiedot