Vastuullinen kesäduuni kampanja

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Vastuullinen kesäduuni 2011 -kampanja"

Transkriptio

1 Raportti

2 Vastuullinen kesäduuni kampanja Suomen lasten ja nuorten säätiö toteutti yhteistyössä Alma Median, Monster Oy:n ja Taloudellisen Tiedotustoimiston kanssa Vastuullinen kesäduuni kampanjan. Kampanja kesti vuoden 2011 tammikuusta syyskuuhun. Tämä raportti tarkastelee Vastuullinen kesäduuni kampanjan toteutusta. Kampanjaan saivat osallistua kaikki työnantajat, jotka halusivat kehittää kesätyökulttuuriaan vastuullisemmaksi. Kampanjassa oli mukana viisitoista niin sanottua veturiyritystä, joiden tarkoituksena oli näyttää muille yrityksille esimerkkiä ja haastaa lisää yrityksiä mukaan kampanjaan. Veturiyrityksinä vuonna 2011 toimivat: Aamulehti A-insinöörit Alfa Laval Alma Manu Oy Alma 360 Asiakasmedia Altia Atria Suomi Oy Barona Henkilöstöpalvelut Oy Elan IT Resource Oy Iltalehti Kauppalehti Oy Lemminkäinen Oyj Ramboll Finland Oy Stockmann Oyj Suomen Paikallissanomat Hankkeen hyödynsaajina olivat kaikki peruskoulun päättäneet opiskelevat nuoret, erityisesti tutkintoon opiskelevat vuotiaat. Kampanjan osana teetettiin T-Medialla kaksi kesätyötä koskevaa kyselytutkimusta, joista toinen suunnattiin tutkintoon opiskeleville vuotiaille nuorille, toinen yrityksille. Kampanjan ohessa järjestettiin Vastuullisin kesäduuni kilpailu, johon saivat osallistua kaikki kampanjassa mukana olevat yritykset. Kampanjan suojelijana toimi Suomen lasten ja nuorten säätiön hallituksen jäsen Sari Baldauf.

3 Miksi kampanjaa tarvittiin Nuorten työllisyystilanne Suomessa on haastava. Vuonna 2008 alkaneen taantuman seurauksena nuorten on yhä vaikeampi saada jalansijaa työelämässä. Vuoden 2010 toukokuussa vuotiaita nuoria oli työttömänä , eli noin viidennes koko ikäluokasta. Vastuullinen kesäduuni kampanjan T-Medialla teettämän tutkimuksen mukaan nuoret ovat innokkaita kesätyönhakijoita. Kesätyön löytämistä pidetään kuitenkin vaikeana, varsinkin ennen ensimmäistä oman alan työrupeamaa. Kuinka siis saada työkokemusta, jos kukaan ei anna edes mahdollisuutta yrittää? Nuorelle kesätyö on tärkeä tilaisuus ansaita omaa rahaa ja oppia hyödyllisiä työelämätaitoja. Samalla tarkentuvat sekä käsitys työelämästä että tulevaisuuden urasuunnitelmat. Kesätyö on yleensä ensimmäinen askel matkalla ensimmäiseen oikeaan työpaikkaan. Työttömyys on voimakkain syrjäytymistä aiheuttava tekijä. Nuoren rekrytoiminen kesätöihin saattaa katkaista yhteiskunnalle kalliiksi tulevan syrjäytymiskierteen. Kesätyökulttuuri on tärkeä myös yritykselle. Tulevaisuudessa kilpailu työntekijöistä kovenee. Hyvän työnantajaimagon luoneet yritykset ovat tässä kilpailussa vahvimmilla. Yritys rakentaa imagoaan kesätyörekrytoinnissa myös kuluttajille, joita nuoret edustavat. Lisäksi yritys voi kesätyöntekijöitä rekrytoimalla saada arvokasta tietoa tulevan työntekijäsukupolven arvoista ja asenteista.

4 Kampanjan tavoitteet Kampanjan tavoitteena oli haastaa työnantajat tarjoamaan nuorille enemmän ja parempia kesätyömahdollisuuksia. Lisäksi kampanja pyrki herättämään julkista keskustelua kesätyön merkityksestä ja mahdollisuuksista sekä yrityksille että nuorille. Kampanjan alussa lanseerattiin hyvän kesätyön periaatteet, joita kampanjaan lähteneet yritykset sitoutuivat noudattamaan. Hyvän kesätyön periaatteet ovat: Mielekäs työ ja kohtuullinen palkka Oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus Perehdytys ja ohjaaminen Kirjallinen työsopimus ja -todistus Shoan, 22, prosessihoitajana Neste Oililla Shoanin, 22, löytää tänä kesänä Neste Oilin Naantalin Jalostamolta. Prosessihoitajana työskentelevä Shoan vääntää venttiileitä, vesittää säiliöitä, ottaa näytteitä ja laittaa pumppuja päälle. Shoan pääsi Neste Oilille töihin ensimmäistä kertaa opiskellessaan ammattikoulussa. Nyt Shoan viettää Naantalin jalostamolla jo kolmatta kesäänsä. Kesäduunista ei vastuullisuutta puutu, sillä vahinkoja ei sallita. Meidät perehdytetään työn vaativuuden vuoksi erittäin hyvin. Jokaisessa työtehtävässä on oma vastuuhenkilönsä. Turvallisuudesta ei ikinä tingitä, Shoan kertoo. Shoan nauttii työssään ihan kaikesta. Työkaverit ovat kivoja ja työolosuhteet kunnossa. Ja onhan se tietysti hienoa, että saa omaa rahaa, hän hymyilee.

5 Kampanjan viesti yrityksille oli: Kesätyöpaikka on yritysvastuuteko. Yrityksiä pyrittiin saamaan mukaan yksi päivittäin. Yritysten haastamisen lisäksi tavoitteena oli aktivoida nuoria ja yritysten henkilökuntaa, saada tykkääjiä kampanjan Facebook-sivustolle ja saada kampanjalle ja kampanjan ajamalle asialle mahdollisimman paljon mediajulkisuutta erityisesti kampanjan osana teetettyjen tutkimusten avulla. Niina, 22, meijeristinä mehutehtaalla Rehellisin, rohkein ja vastuullisin työnantaja, joka minulla on ollut. Näin kuvailee Niina, 22, työnantajaansa Valiota, jonka Mehutehtaalla hän työskentelee jo toista kesää. Työ on meijeristiksi opiskelevan Niinan mukaan vastuullista. Me olemme vastuussa siitä, miltä mehu maistuu. Jos jokin menee pieleen, on roskaauto nopeasti hakemassa kymmeniä tonneja pilalle mennyttä mehua, kertoo Niina ja jatkaa, että näin suuria mokia harvoin sattuu.kenties asiaan vaikuttaa Valion huolellinen perehdytys. Perehdyttäjät opetetaan ajattelemaan kuin aloittelevat työntekijät. Niinpä he osaavat kertoa alussa jo nekin asiat, joita ei tule mieleen kysyä. Kesäduuniaan unelmatyönä pitävä Niina pääsee haastamaan itsensä Mehutehtaalla joka päivä. Asiakkaille on saatava parhaat ja laadukkaimmat tuotteet. Niinan mukaan Valiolla ymmärretään, miten paljon työntekijöiden tyytyväisyys vaikuttaa asiakaslähtöisyyteen. Niinpä Mehutehtaalla taataan, että työntekijöillä on hyvät olot.

6 Kampanjan toteuttaminen Kampanjan lanseeraus Vastuullinen kesäduuni -kampanja lanseerattiin Monster.fi:n virtuaalisilla rekrytointimessuilla Tutkimukset Kampanjan osana teetettiin T-Medialla kaksi kesätyötä käsittelevää kyselytutkimusta, toinen yrityksille ja toinen opiskeleville nuorille. Yritystutkimukseen osallistui 120 yritystä ja julkista työnantajaa eri puolilta Suomea. Nuoria koskevaan tutkimukseen osallistui vuotiasta tutkintoon opiskelevaa nuorta eri puolilta Suomea. Olli, 24, asiakasviestijänä TeliaSoneralla Edelliskesänä asiakaspalvelijaksi TeliaSoneralle pestattu Olli pääsi toisena työkesänään haastavampiin tehtäviin: hän on tällä hetkellä harjoittelijana konserniin kuuluvassa Tele Finlandissa, asiakas- ja tarvelähtöisen viestinnän parissa. Markkinointia opiskeleva Olli kertoo, että kesäduunarin tyypillinen työpäivä sisältää sekä omien projektien työstämistä että palavereita tiimin kesken. Alussa jännitin hiukan, miten ajatuksiini suhtaudutaan palavereissa. Työkavereiden kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen olen kuitenkin tajunnut, että voin tuoda pohdintaan uusia, arvokkaita näkökulmia. Jos jättäisin mielipiteeni sanomatta, yritys voisi kenties menettää hyvän pointin, Olli toteaa. Viisitoistakesäisestä kesäduunia painanut Olli kertoo saaneensa TeliaSoneralla ensimmäistä kertaa aimo annoksen vastuuta. TeliaSoneralla on hyvä perehdytys, mutta Ollin kesäduunissa oppiminen tapahtuu myös työnteon ohessa. Itseään pääsee haastamaan jatkuvasti. Tässä kesäduunissa olen matkalla unelmiani kohti.

7 Yritysten haastaminen Yritykset haastoivat toisiaan osallistumaan kampanjan Facebook-ryhmän kautta. Maaliskuussa yrityksiä alettiin haastaa mukaan myös puhelimitse ja sähköpostitse. Yritysten aktivointi Yrityksiä pyrittiin kampanjassa aktivoimaan mukaan esimerkiksi seuraavilla tavoilla: Henkilökohtaisella viestinnällä. Tarjoamalla yrityksille mediapaketti, josta yritykset saivat käyttöönsä kampanjan logoja, bannereita ja tiedotteita. Teettämällä kampanjaan liittyviä flyereitä, joita yritykset saivat levittää sisäisesti. Esittelemällä kampanjaa Ratkaisun paikka -yritysvastuumessuilla toukokuussa Lähettämällä yrityksille uutiskirjeitä Haastamalla yritykset osallistumaan Vastuullisin kesäduuni kisaan Pyytämällä yrityksiltä kommentteja uutiskirjeisiin ja tiedotteisiin. Nuorten aktivointi Nuoria aktivoitiin mukaan sosiaalisen median kautta. Esimerkiksi Deloitten Impact Dayssä nuorilta kerättiin kommentteja Facebookiin. Lisäksi kampanja kiersi kesällä 2011 haastattelemassa kampanjassa mukana olevien yritysten kesätyöntekijöitä. Mediajulkisuus Medianäkyvyyttä pyrittiin saamaan kampanjalle tiedotteiden (viisi kappaletta), kahden tutkimuksen ja henkilökohtaisten yhteydenottojen kautta. Mediajulkisuutta kampanjalle saatiin myös kahden kampanjan osana julkaistun tutkimuksen avulla. Tutkimukset julkaistiin helmikuussa ja toukokuussa.

8 Vastuullisin kesäduuni kilpailu Kampanjan osana järjestettiin Vastuullisin kesäduuni kilpailu, johon osallistui 22 kampanjassa mukana ollutta yritystä. Elokuun lopussa palkittiin vuoden 2011 vastuullisimmat kesätyönantajat. Kilpailussa nuoret arvioivat kesätyökokemuksiaan sekä työnantajien halua panostaa kesätyöpaikan laatuun. Kilpailu toteutettiin Survette-kyselynä ja paperisena kyselynä. Kyselyihin vastasi yli tuhat nuorta kesätyöntekijää. Voittajat valitsi kesätyöntekijöiden antamien pisteiden sekä avovastausten perusteella kilpailua varten nimetty raati, johon kuuluivat kampanjan suojelija Sari Baldauf sekä Viivi Viitanen Suomen lasten ja nuorten säätiöstä, Rauno Heinonen Alma Medialta ja Maria Soini Monster Oy:stä. Kilpailun voittajiksi valittiin: Tampereen Särkänniemi Oy Vaisala Oy YIT Oyj Oli ilo saada kampanjaan mukaan näin runsas joukko vastuullisia kesätyönantajia. Särkänniemi, Vaisala ja YIT nousivat voittajiksi erityisesti nuorten reilun kohtelun ja työyhteisön täysipainoisiksi jäseniksi ottamisen ansiosta, kertoo kilpailuraadin sekä Suomen lasten ja nuorten säätiön hallituksen jäsen Sari Baldauf.

9 Virva Salmivaara, viestintäjohtaja, YIT Oyj YIT:n kesätyöntekijöiltään saama arvosana oli 4,67 asteikolla 1-5. Parhaimpina puolina YIT:ssä pidettiin sitä, että kesätyöntekijöiden ja -harjoittelijoiden perehdytykseen oli nimetty vastuuhenkilö, työsuhteen alussa kerrottiin työpaikan pelisäännöt ja kesätyöntekijät kokivat voivansa keskustella esimiehensä kanssa mieltään askarruttavista asioista. Haluamme säilyttää tulevaisuudessakin suoran ja rennon suhteen kesätyöntekijöiden ja esimiesten välillä. Pyrimme innostamaan nuoria rakennus-, kiinteistötekniikan ja teollisuudenalan opiskeluun ja näyttää, miten monipuolisiin rooleihin meillä voi kasvaa. Viime keväänä ja kesänä painotimme erityisesti työnohjausta. Voitto onkin hieno kiitos kaikille niille, jotka panostivat harjoittelijoihin ja kesätyöntekijöihin omissa yksiköissään. Tiia Ojansivu, asiakkuuspäällikkö, Tampereen Särkänniemi Oy Olemme Tampereen isoin nuorten työllistäjä. Meillä on vuosittain yli 500 kesätyöntekijää. Siksi Vastuullinen kesäduuni -kampanjaan mukaan lähtö oli meille itsestäänselvyys. Suuri osa työntekijöistämme tulee meille elämänsä ensimmäiseen työsuhteeseen. Koemme, että on osittain meidän vastuullamme valmentaa heitä työelämään. Emme perehdytä nuoria pelkästään jäätelönmyyjiksi tai laitteiden ajajiksi, vaan yleisemmin työelämän pelisääntöihin. Opetamme esimerkiksi asiakaspalvelua ja työyhteisön jäsenenä toimimista, kerromme työlainsäädännöstä ja työehtosopimuksista. Paras kesätyöpaikka -kilpailun voitossa parhaalta tuntui se, että nuoret itse olivat arvioineet meidät hyväksi työnantajaksi. Tiina Turunen, Human Resource Manager, Vaisala Oyj Lähdimme mukaan Vastuullinen kesäduuni -kampanjaan, koska se sopi yrityksemme arvoihin. Nuoria pitää tukea heidän ottaessaan ensiaskeliaan työelämässä. Saimme tietää kampanjasta Monster.fi:n virtuaalisten rekrytointimessujen kautta.vaikka olemme aina kiinnittäneet huomiota kesätyöntekijöiden hyvinvointiin, kampanja haastoi meidät olemaan entistäkin parempia ja vastuullisempia työnantajia: esimerkiksi rohkaisemme työntekijöitä antamaan enemmän palautetta.

10 Kampanjan tulokset Yritysten määrä Kampanjaan lähti mukaan yhteensä 74 yritystä, jotka tarjosivat noin vastuullista kesätyöpaikkaa tutkintoon opiskeleville nuorille kesällä Kampanjassa mukana olleet yritykset olivat: Alma Media Lehdentekijät, Lemminkäinen Oyj, Iltalehti, Aamulehti, Stockmann Oyj, Atria Suomi Oy, Barona Henkilöstöpalvelut Oy, Suomen Paikallissanomat, Alma Manu Oy, Alfa Laval, Ramboll Finland Oy, Kauppalehti Oy, Elan IT Resource Oy, A-insinöörit, Apprix Oy, Allianssi, Orion Oyj, Suomi Camping oy, Mediaosakeyhtiö Frantic, Telestar Oy, Lemon House Oy, Savon MediaCenter Oy, Tmi Tuiran pojat, Teleperformance Oy, Kuljetusliike Ukkosenpoika Oy, Kesko, Altia Oyj, SLNS, Vaisala, Golfsarvik Oy, Muumimaailma Oy, TellSell Oy, Aste Helsinki Oy, Mölnlycke Healthcare Oy, Tykkimäen vapaa-aikakeskus Oy, Puuharyhmä Oyj, Scandianvian Marketing Gainer, ISS Palvelut Oy, Deloitte, Moventas Santasalo Oy, Novia Finland Oy, Vantaco Oy, PowerPark, Helsingin kaupunki, YIT, Kymenlaakson Sähkö Oy, TeliaSonera Finland Oyj, Kansallinen Lastenliitto ry, Tapiola-ryhmä, Lasten Päivän Säätiö, Suomen Mediaexpert Oy, Manpower, UPM-Kymmene Oy, Hartwall, Villisilkki, Nappitalo Knapphuset, Ravintola Kynsilaukka, Nectarine Clothing Oy, Cafe Ekberg, Peroba, Day/Luminess Oy, Kandia Palvelut Oy, Maalausteho Oy, Valio Oy, Neste Oil, Nokia Oyj, Oy Vallila Interior Ab, Vahanenyhtiöt, Eventgarden/BSG Marketing Oy, Saarioinen Oy, Vantaan kaupunki, Tampereen Särkänniemi Oy.

11 Medianäkyvyys Printtimediassa kampanja näkyi arviolta 23 kertaa seuraavissa medioissa: Kauppalehti (kolme kertaa), Lapin Kansa (kolme kertaa), Aamulehti (kaksi kertaa), Suomen Lehdistö, Vastuullinen Vaikuttaja, Turun Sanomat, Abit, TLehti, Yrittäjä, Orimattilan Sanomat, Kotitalo, Koillissanomat, Kansan Tahto, Kainuun Sanomat, Kaleva, Pohjola, Radio Nova, MetroFM. Verkkomediassa kampanja näkyi arviolta 24 kertaa seuraavissa medioissa: STT, Lapin Kansa, Kymen Sanomat, ESS, Savon Sanomat, Kouvolan Sanomat. MTV3.fi, Aamulehti, HS.fi, Kaleva, Turun Sanomat, Yle.fi, Pohjalainen.fi, Kainuun Sanomat, Kauppalehti.fi, Maaseudun Tulevaisuus, Elisa.net, Uusi Suomi, Perheyritysten liitto, Henry.org, Taloussanomat, Savon Sanomat, Iltalehti, Iltasanomat. Kampanjan Facebook-sivustolla oli yli neljäsataa tykkääjää. Tykkääjien suurin ikäryhmä oli vuotiaat naiset, mikä viittaa siihen, että Facebook -sivustosta kiinnostuneimpia olivat yritysten edustajat. Lisäksi kampanjaa mainostettiin kuukausittain Alma Median viestimissä. Palaute Yritykset antoivat kampanjasta positiivista palautetta: kampanjaa pidettiin luottamusta herättävänä ja vastuullisena. Monet totesivat, että kampanja on ollut hyvä ja helppo tapa toteuttaa yritysvastuuta.

12

Tavoitteena työelämästä innostunut nuori ja vetovoimainen työnantajamielikuva!

Tavoitteena työelämästä innostunut nuori ja vetovoimainen työnantajamielikuva! Tavoitteena työelämästä innostunut nuori ja vetovoimainen työnantajamielikuva! KESÄDUUNITUTKIMUKSEEN VASTASI 11467 NUORTA 243:STA ORGANISAATIOSTA TUTKITUT ORGANISAATIOT, JOISSA N>5 Vastuullinen kesäduuni

Lisätiedot

VASTUULLINEN KESÄDUUNI 2011 -KYSELY. Suomen lasten ja nuorten säätiö 13.5.2011

VASTUULLINEN KESÄDUUNI 2011 -KYSELY. Suomen lasten ja nuorten säätiö 13.5.2011 VASTUULLINEN KESÄDUUNI 2011 -KYSELY Suomen lasten ja nuorten säätiö 13.5.2011 TUTKIMUKSEN TOTEUTTAMINEN Vastuullinen kesäduuni 2011 kysely toteutettiin työnantajille keväällä 2011. Kyselyssä selvitettiin

Lisätiedot

VASTUULLINEN KESÄDUUNI 2011 -KYSELY

VASTUULLINEN KESÄDUUNI 2011 -KYSELY VASTUULLINEN KESÄDUUNI 20 -KYSELY TUTKIMUKSEN TOTEUTTAMINEN 3.5.20 kesäduuni 20 - kysely / T-Media Oy 2 TAUSTAMUUTTUJAT Mukana vastuullinen kesäduuni 20 -kampanjassa Työnantajan tyyppi Työnantajan koko

Lisätiedot

SISÄLLYS OPPAAN KIRJOITTAJAT:

SISÄLLYS OPPAAN KIRJOITTAJAT: HYVÄN KESÄTYÖN OPAS SISÄLLYS Hyvän kesätyön opas 3 Suomalainen kesätyö on ainutlaatuinen 4 Nostetaan kesätyö yhdessä seuraavalle tasolle 4 Miksi kesätyön kehittäminen kannattaa? 5 Hyvän kesätyön periaatteet

Lisätiedot

#tulevaisuudenpeloton. Opiskelijakyselyn tulokset Huhtikuu 2018

#tulevaisuudenpeloton. Opiskelijakyselyn tulokset Huhtikuu 2018 #tulevaisuudenpeloton Opiskelijakyselyn tulokset Huhtikuu 2018 Opiskelijakyselyn tulokset Taustatiedot Kysely toteutettiin ajalla 20.3.-8.4.2018 Vastaajia 2055 Lähes 70 % kyselyyn vastanneista oli naisia

Lisätiedot

Julkisuusraportti+ 24579 Maaliskuu 2011 Oy Cision Finland Ab

Julkisuusraportti+ 24579 Maaliskuu 2011 Oy Cision Finland Ab Julkisuusraportti+ 24579 Maaliskuu 2011 Oy Cision Finland Ab Pursimiehenkatu 29-31 A 00150 Helsinki tel: +358 (0)20 786 0400 fax: +358 (0)20 786 0333 email: info.fi@cision.com www.cision.com Sivu 2(8)

Lisätiedot

Julkisuusraportti+ 24579 Kesäkuu 2010 Oy Cision Finland Ab

Julkisuusraportti+ 24579 Kesäkuu 2010 Oy Cision Finland Ab Julkisuusraportti+ 24579 Kesäkuu 2010 Oy Cision Finland Ab Pursimiehenkatu 29-31 A 00150 Helsinki tel: +358 (0)20 786 0400 fax: +358 (0)20 786 0333 email: info.fi@cision.com www.cision.com Sivu 2(8) 24579

Lisätiedot

KESÄTYÖ. Avoimet kesätyöpaikat

KESÄTYÖ. Avoimet kesätyöpaikat KESÄTYÖ 22.02.2016 Kesko on todettu kansainvälisessä Global 100 -listauksessa maailman vastuullisimmaksi kaupan alan yritykseksi. Pistä hakemus vetämään niin käsissäsi voi olla kesätyöpaikka, josta jää

Lisätiedot

KAIKILLE SOPIVA TYÖ! 19.5.2015 Heikki Pitkänen 24.6.2015 1

KAIKILLE SOPIVA TYÖ! 19.5.2015 Heikki Pitkänen 24.6.2015 1 KAIKILLE SOPIVA TYÖ! 19.5.2015 Heikki Pitkänen 24.6.2015 1 Lasten Päivän Säätiö Linnanmäen huvipuisto avattiin 27.5.2015 Lasten Päivän Säätiö perustettiin 1956 Perustajina keskeiset lastensuojelujärjestöt

Lisätiedot

Kesäduunareita enemmän kuin viime kesänä

Kesäduunareita enemmän kuin viime kesänä Kymenlaakson kauppakamarin kesätyökysely 2017 Kesäduunareita enemmän kuin viime kesänä Kohentunut taloustilanne näkyy Kymenlaakson yrityksissä myös kesätyöntekijärintamalla. Kymenlaakson yritykset ottavat

Lisätiedot

YHTEENVETO KESÄTYÖNTEKIJÖIDEN JA HAJOITTELIJOIDEN PALKKAUKSESTA KUMITEOLLISUUDESSA VUONNA 2015

YHTEENVETO KESÄTYÖNTEKIJÖIDEN JA HAJOITTELIJOIDEN PALKKAUKSESTA KUMITEOLLISUUDESSA VUONNA 2015 YHTEENVETO KESÄTYÖNTEKIJÖIDEN JA HAJOITTELIJOIDEN PALKKAUKSESTA KUMITEOLLISUUDESSA VUONNA 2015 1. TUTUSTU TYÖELÄMÄÄN JA TIENAA-KESÄHARJOITTELUOHJELMA 2. TYÖNTEKIJÄT Kesäharjoitteluohjelman tarkoituksena

Lisätiedot

Valmistu töihin! Kuopion opiskelijakyselyn tulokset 23.4.2012

Valmistu töihin! Kuopion opiskelijakyselyn tulokset 23.4.2012 Valmistu töihin! Kuopion opiskelijakyselyn tulokset 23.4.2012 1 Kyselyn toteuttaminen Valmistu töihin! -kyselyn kohderyhmänä olivat Savon ammattija aikuisopistossa sekä Savonia ammattikorkeakoulussa opiskelevat

Lisätiedot

Kun nuori tulee töihin

Kun nuori tulee töihin Kun nuori tulee töihin Tämän oppaan tarkoituksena on toimia käsikirjana pk-yrityksen työllistäessä nuoren henkilön. Mukaan on koottu muistilista työnantajalle perehdytyksen tueksi. Vastaavasti mukana on

Lisätiedot

Oy Observer Finland Ab tel: fax: email:

Oy Observer Finland Ab tel: fax: email: Julkisuusraportti Oy Observer Finland Ab Merimiehenkatu 36 D 00150 Helsinki tel: +358 (0)9 686 131 fax: +358 (0)9 6861 3300 email: info@observer.fi www.observer.fi Sivu 2(7) Suomen Kiinteistöliitto Marjukka

Lisätiedot

Reilu Peli työkalupakin käyttö Seinäjoen Lääkäritalossa

Reilu Peli työkalupakin käyttö Seinäjoen Lääkäritalossa Reilu Peli työkalupakin käyttö Seinäjoen Lääkäritalossa Seinäjoen Lääkäritalo Yksityinen täyden palvelun lääkärikeskus Etelä- Pohjanmaalla, Seinäjoella Ammatinharjoittajien vastaanotot Työterveyshuolto

Lisätiedot

Lääketieteen opiskelijoiden kesätyöt Yhteenveto Lääkäriliiton ja SML:n opiskelijakyselyn tuloksista Tiedot on kerätty syksyllä 2016

Lääketieteen opiskelijoiden kesätyöt Yhteenveto Lääkäriliiton ja SML:n opiskelijakyselyn tuloksista Tiedot on kerätty syksyllä 2016 Lääketieteen opiskelijoiden kesätyöt 2016 Yhteenveto Lääkäriliiton ja SML:n opiskelijakyselyn tuloksista Tiedot on kerätty syksyllä 2016 Tutkimuksen toteutus ja aineisto Aineisto on kerätty sähköisellä

Lisätiedot

SEURA. Mihin Sinettiseurassa kiinnitetään huomiota? RYHMÄ YKSILÖ YHTEISÖLLISYYS HARJOITTELEMINEN YKSILÖLLISYYS KILPAILEMINEN OHJAAMINEN VIESTINTÄ

SEURA. Mihin Sinettiseurassa kiinnitetään huomiota? RYHMÄ YKSILÖ YHTEISÖLLISYYS HARJOITTELEMINEN YKSILÖLLISYYS KILPAILEMINEN OHJAAMINEN VIESTINTÄ Mihin Sinettiseurassa kiinnitetään huomiota? SEURA YHTEISÖLLISYYS JA YKSILÖLLISYYS RYHMÄ YKSILÖ HARJOITTELEMINEN JA KILPAILEMINEN Omien motiivien mukaista kasvua ja kehitystä tukevaa toimintaa VIESTINTÄ

Lisätiedot

Julkisuusraportti. Suomen Kiinteistöliitto. Kesäkuu 2007

Julkisuusraportti. Suomen Kiinteistöliitto. Kesäkuu 2007 Julkisuusraportti Suomen Kiinteistöliitto Kesäkuu 2007 Oy Cision Finland Ab Merimiehenkatu 36 D 00150 Helsinki tel: +358 (0)9 686 131 fax: +358 (0)9 6861 3300 email: info.fi@cision.com www.cision.com Sivu

Lisätiedot

Julkisuusraportti. Suomen Kiinteistöliitto. Tammikuu 2009

Julkisuusraportti. Suomen Kiinteistöliitto. Tammikuu 2009 Julkisuusraportti Suomen Kiinteistöliitto Tammikuu 2009 Oy Cision Finland Ab Pursimiehenkatu 29-31 A 00150 Helsinki tel: +358 (0)20 786 0400 fax: +358 (0)20 786 0333 email: info.fi@cision.com www.cision.com

Lisätiedot

Kesätyökysely työnantajille Suomen lasten ja nuorten säätiö & Taloudellinen tiedotustoimisto

Kesätyökysely työnantajille Suomen lasten ja nuorten säätiö & Taloudellinen tiedotustoimisto Kesätyökysely työnantajille 2012 Suomen lasten ja nuorten säätiö & Taloudellinen tiedotustoimisto Tutkimuksen toteutus Mitä tutkittiin? Tavoitteena selvittää työnantajien käytäntöjä kesätyöntekijöiden

Lisätiedot

Konttorirotasta oman työn tuunaajaksi

Konttorirotasta oman työn tuunaajaksi Konttorirotasta oman työn tuunaajaksi Osa 1: Kuinka valmiita me olemme? Tutkimuksen perustiedot Tutkimukseen on haastateltu 1000 suomalaista Kohderyhmänä olivat 18-64 -vuotiaat pois lukien eläkeläiset

Lisätiedot

Opiskelijan kannustaminen työssäoppimiseen ja näyttöihin

Opiskelijan kannustaminen työssäoppimiseen ja näyttöihin Opiskelijan kannustaminen työssäoppimiseen ja näyttöihin Kotityö ja puhdistuspalvelujen perustutkinnossa Nakkila Pirkko 29.11.2012 Työllistyminen on yksi keskeinen keino syrjäytymisen ehkäisemiseen Riittävät

Lisätiedot

Konttorirotasta oman työn tuunaajaksi

Konttorirotasta oman työn tuunaajaksi Konttorirotasta oman työn tuunaajaksi Osa 1: Kuinka valmiita me olemme? Tutkimuksen perustiedot Tutkimukseen on haastateltu 1000 suomalaista Kohderyhmänä olivat 18-64 -vuotiaat pois lukien eläkeläiset

Lisätiedot

S-ryhmän nuorten työntekijöiden työelämäodotuksia ja -kokemuksia

S-ryhmän nuorten työntekijöiden työelämäodotuksia ja -kokemuksia S-ryhmän nuorten työntekijöiden työelämäodotuksia ja -kokemuksia S-ryhmän, Keskinäisen työeläkevakuutusyhtiö Elon sekä Työterveyslaitoksen toteuttaman kyselyn tavoitteena oli selvittää S-ryhmän nuorten

Lisätiedot

NAISYRITTÄJÄ TYÖNANTAJANA. Ilmarisen ja Suomen Yrittäjänaisten kyselytutkimus 2014.

NAISYRITTÄJÄ TYÖNANTAJANA. Ilmarisen ja Suomen Yrittäjänaisten kyselytutkimus 2014. NAISYRITTÄJÄ TYÖNANTAJANA Ilmarisen ja Suomen Yrittäjänaisten kyselytutkimus 2014. TAUSTAA Ilmarinen ja Yrittäjänaiset selvittivät verkkokyselyllä naisyrittäjien arkea ja jaksamista Tulokset julkaistiin

Lisätiedot

Tutkimuksen tavoitteet

Tutkimuksen tavoitteet 1 Tutkimuksen tavoitteet 1. Selvittää nuorten kiinnostusta johto- ja esimiestehtäviin sekä heidän kokemuksiaan ja näkemyksiään esimiestyöskentelystä. 2. Selvittää nuorten näkemyksiä osaamisen kehittämiseen

Lisätiedot

SELVITYS OPETTAJIEN PEREHDYTYKSESTÄ. Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry

SELVITYS OPETTAJIEN PEREHDYTYKSESTÄ. Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry SELVITYS OPETTAJIEN PEREHDYTYKSESTÄ Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry Toteutus toteutettu tammikuussa 2019 kyselylomakkeella jakelu suoraan sähköpostilla 23-30 v. OAJ:n jäsenille sekä erilaisissa

Lisätiedot

Kun nuori tulee töihin

Kun nuori tulee töihin Kun nuori tulee töihin Tämän oppaan tarkoituksena on toimia käsikirjana pk-yrityksen työllistäessä nuoren henkilön. Mukaan on koottu muistilista työnantajalle perehdytyksen tueksi. Vastaavasti mukana on

Lisätiedot

Tutkimustulokset Nokiasta lähteneiden uudelleensijoittuminen. HRM Partners Oy Julkaistavissa klo 03.00

Tutkimustulokset Nokiasta lähteneiden uudelleensijoittuminen. HRM Partners Oy Julkaistavissa klo 03.00 Tutkimustulokset Nokiasta lähteneiden uudelleensijoittuminen HRM Partners Oy Julkaistavissa 21.3.2014 klo 03.00 Taustaa Nokia tarjosi henkilöstövähennysten kohteena oleville työntekijöilleen laajan Bridge-yhteiskuntavastuuohjelman,

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2016 TURUN OPPISOPIMUSTOIMISTO

TOIMINTAKERTOMUS 2016 TURUN OPPISOPIMUSTOIMISTO TOIMINTAKERTOMUS 2016 TURUN OPPISOPIMUSTOIMISTO UNELMISTA INNOSTUMISTA, BLOGGAAJIA JA UUSIA YRITYKSIÄ Vuosi 2016 alkoi varsin vilkkaasti oppisopimuskoulutuksen osalta uusia oppisopimuksia aloitettiin ensimmäisen

Lisätiedot

vastuullisuuslupaukset konkretisoituvat

vastuullisuuslupaukset konkretisoituvat Kuinka Tapiolan vastuullisuuslupaukset konkretisoituvat henkilöstöjohtamisessa? ht i Henry Foorumi Veera Lammi 9.11.2010 9.11.2010 1 Agenda Miksi vastuullinen johtaminen on tärkeää? Miten vastuullista

Lisätiedot

Kesätyöpaikkakysely 2015

Kesätyöpaikkakysely 2015 Kesätyöpaikkakysely 2015 Yrityksenne toimiala? (N=167) 0 10 20 30 40 50 60 70 80 90 Palvelut Kauppa Teollisuus Rakentaminen Julkinen sektori Kuljetus ja varastoine Muut Yrityksenne kokoluokka? (N=166)

Lisätiedot

Lääkäriliiton opiskelijatutkimus Tietoja opiskelijoiden työskentelystä lääkärin sijaisena kesällä 2017

Lääkäriliiton opiskelijatutkimus Tietoja opiskelijoiden työskentelystä lääkärin sijaisena kesällä 2017 Lääkäriliiton opiskelijatutkimus 2017 Tietoja opiskelijoiden työskentelystä lääkärin sijaisena kesällä 2017 Tutkimuksen toteutus ja aineisto Aineisto kerättiin sähköisellä kyselyllä 7.9. 25.9.2017. Tutkimuksen

Lisätiedot

Vuokratyöntekijätutkimus 2014

Vuokratyöntekijätutkimus 2014 Vuokratyöntekijätutkimus 2014 Reilusti kohti tulevaisuuden työelämää seminaari 7.10.2014 Vastaajia 5552 Pekka Harjunkoski Tutkimuksen tausta Kuudes valtakunnallinen vuokratyöntekijätutkimus Tiedonkeruu

Lisätiedot

Voi hyvin työssä! Hyvän mielen työpaikan pelisäännöt

Voi hyvin työssä! Hyvän mielen työpaikan pelisäännöt Voi hyvin työssä! Hyvän mielen työpaikan pelisäännöt 24.4.2013 Hilkka Myllymäki Hollolan kunta Hyvä mieli on osa työhyvinvointia. Mistä se rakentuu ja kuka siihen voi vaikuttaa? HOLLOLA ON HALUTTU Henkilöstöohjelma

Lisätiedot

KOULULAISTEN TUTUSTUMINEN TYÖELÄMÄÄN

KOULULAISTEN TUTUSTUMINEN TYÖELÄMÄÄN 2/2008 TYÖMARKKINAT 2 Ari Sipilä/Birgitta Ruuti/ar 5.2.2008 1(2) KOULULAISTEN TUTUSTUMINEN TYÖELÄMÄÄN Teknologiateollisuus ry, Metallityöväen Liitto ry, Toimihenkilöunioni TU ry ja Erityisalojen toimihenkilöliitto

Lisätiedot

Fazer nuorten arvostamana yrityksenä case Elämän Eväät. Nina Törhönen, Fazer

Fazer nuorten arvostamana yrityksenä case Elämän Eväät. Nina Törhönen, Fazer Fazer nuorten arvostamana yrityksenä case Elämän Eväät Nina Törhönen, Fazer Mitä on Elämän Eväät? Ohjelma luotiin vuonna 2007 herättämään nuorten tulevaisuuden työntekijöiden mielenkiintoa uudella tavalla.

Lisätiedot

Nuori Mieli Työssä. S-ryhmätasoinen nuorten työntekijöiden hyvän työelämän kehittämisohjelma Sanna-Mari Myllynen, työhyvinvointijohtaja, S-ryhmä

Nuori Mieli Työssä. S-ryhmätasoinen nuorten työntekijöiden hyvän työelämän kehittämisohjelma Sanna-Mari Myllynen, työhyvinvointijohtaja, S-ryhmä Nuori Mieli Työssä S-ryhmätasoinen nuorten työntekijöiden hyvän työelämän kehittämisohjelma Sanna-Mari Myllynen, työhyvinvointijohtaja, S-ryhmä Nuori Mieli Työssä- ohjelma tavoittelee nuorten työelämän

Lisätiedot

Sähköpostiosoite. Lukio: luokka/aloitusvuosi ja arvioitu päättymisvuosi

Sähköpostiosoite. Lukio: luokka/aloitusvuosi ja arvioitu päättymisvuosi KESÄTYÖSETELI 2019 Hakuaika 1.2.-5.4.2019 KESÄTYÖSETELIN NUORI PALAUTTAA TÄYTETTYNÄ VIIMEISTÄÄN perjantaina 5.4.2019 klo 15.00 Iin kunnanviraston yhteispalvelupisteeseen tai postitse osoitteeseen: Iin

Lisätiedot

Työelämä toiveet ja todellisuus samaan maailmaan, mutta miten? Maria Vesanen, tutkija, T-Media Oy

Työelämä toiveet ja todellisuus samaan maailmaan, mutta miten? Maria Vesanen, tutkija, T-Media Oy Työelämä toiveet ja todellisuus samaan maailmaan, mutta miten? Maria Vesanen, tutkija, T-Media Oy T-Media Oy T-Media tarjoaa parhaat palvelut maineen ja sidosryhmäsuhteiden johtamiseen. Palvelemme asiakkaitamme

Lisätiedot

Julkisuusraportti Maaliskuu 2010 Oy Cision Finland Ab

Julkisuusraportti Maaliskuu 2010 Oy Cision Finland Ab Julkisuusraportti+ 24579 Maaliskuu 2010 Oy Cision Finland Ab Pursimiehenkatu 29-31 A 00150 Helsinki tel: +358 (0)20 786 0400 fax: +358 (0)20 786 0333 email: info.fi@cision.com www.cision.com Sivu 2(7)

Lisätiedot

SUKUPUOLI % Nainen 50 Mies 50

SUKUPUOLI % Nainen 50 Mies 50 SUKUPUOLI % Nainen 50 Mies 50 IKÄ % 18 24 9 25-34 35-44 26 45-54 30 55-60 13 Yli 60 7 ASEMA % Työntekijä 23 Alempi toimihenkilö 13 Ylempi toimihenkilö 31 Johtava asema 6 Opiskelija 9 Perhe-/opinto-/vuorotteluvapaalla

Lisätiedot

Facebook. Tavoittaa massoja Paljon tietoa Sovellukset usein erotettu muusta Facebookista, mutta käyttävät silti Facebookin tietoja

Facebook. Tavoittaa massoja Paljon tietoa Sovellukset usein erotettu muusta Facebookista, mutta käyttävät silti Facebookin tietoja Facebook Facebook Hyödyt Tavoittaa massoja Paljon tietoa Sovellukset usein erotettu muusta Facebookista, mutta käyttävät silti Facebookin tietoja Haitat Moni mieltää vapaa-ajan viettopaikaksi Sivustojen

Lisätiedot

Kansalaisneuvonta ja järjestöt sosiaalinen media

Kansalaisneuvonta ja järjestöt sosiaalinen media Kansalaisneuvonta ja järjestöt sosiaalinen media Yhteistyö7laisuus Helsinki 10.9.2014, Salla Halme Sosiaalinen media MIELETÖN MAHDOLLISTAJA vuorovaikumeinen verkkovies7ntäväline tai - kanava jokainen voi

Lisätiedot

Tutkimuksen tavoitteet

Tutkimuksen tavoitteet T-Media Oy T-Media on vuonna 1997 perustettu työnantajakuvaan ja maineeseen erikoistunut tutkimus- ja viestintäyhtiö. T-Median missiona on auttaa asiakkaitaan luomaan sidosryhmilleen kestävää kilpailuetua

Lisätiedot

Kesätyöopas (Lähes) kaikki, mitä sinun pitää tietää kesätöistä

Kesätyöopas (Lähes) kaikki, mitä sinun pitää tietää kesätöistä Kesätyöopas 2019 (Lähes) kaikki, mitä sinun pitää tietää kesätöistä Mikä on kesätyö? Kesätyöt ovat tavallisia töitä, joita tehdään kesän aikana. Monissa työpaikoissa vakituiset työntekijät ovat lomilla

Lisätiedot

Kysely työelämätaitojen opettamisesta ja työhön perehdyttämisestä STTK /14/2018 Luottamuksellinen 1

Kysely työelämätaitojen opettamisesta ja työhön perehdyttämisestä STTK /14/2018 Luottamuksellinen 1 Kysely työelämätaitojen opettamisesta ja työhön perehdyttämisestä STTK 2018 3/14/2018 Luottamuksellinen 1 Taustaa selvityksestä Aula Research Oy toteutti STTK:n toimeksiannosta kansalaistutkimuksen18 29

Lisätiedot

Pelastakaa sosiaalinen media markkinoinnilta!

Pelastakaa sosiaalinen media markkinoinnilta! Pelastakaa sosiaalinen media markkinoinnilta! Viisi totuutta sosiaalisesta mediasta 1. Facebook on uusi Internet. 2. Yritys ei ole enää kuningas. 3. Suosittelu on sosiaalisen median tärkein liiketoimintatavoite.

Lisätiedot

Opsotäppä X. Vastaus asiakaslähtöisyyteen. Taitajapedagogiikkaa parhaimmillaan. Lisäarvoa asiakkaille opiskelijalle ja työnantajalle.

Opsotäppä X. Vastaus asiakaslähtöisyyteen. Taitajapedagogiikkaa parhaimmillaan. Lisäarvoa asiakkaille opiskelijalle ja työnantajalle. Opsotäppä X Vastaus asiakaslähtöisyyteen. Taitajapedagogiikkaa parhaimmillaan. Lisäarvoa asiakkaille opiskelijalle ja työnantajalle. https://www.youtube.com/watch?v=hudvcsibcyo https://www.youtube.com/playlist?list=plmhprup4imy4hrconl7cujhtcjl5ygerf

Lisätiedot

Kandien kesätyöt 2014. Yhteenveto Lääkäriliiton opiskelijakyselyn tuloksista Tiedot on kerätty lokakuussa 2014

Kandien kesätyöt 2014. Yhteenveto Lääkäriliiton opiskelijakyselyn tuloksista Tiedot on kerätty lokakuussa 2014 Kandien kesätyöt 2014 Yhteenveto Lääkäriliiton opiskelijakyselyn tuloksista Tiedot on kerätty lokakuussa 2014 Kyselytutkimus lääketieteen opiskelijoille Kandien kesätöitä tutkittiin Lääkäriliiton Opiskelijatutkimuksen

Lisätiedot

Julkisuusraportti. Suomen Kiinteistöliitto. Heinäkuu 2009

Julkisuusraportti. Suomen Kiinteistöliitto. Heinäkuu 2009 Julkisuusraportti Suomen Kiinteistöliitto Heinäkuu 2009 Oy Cision Finland Ab Pursimiehenkatu 29-31 A 00150 Helsinki tel: +358 (0)20 786 0400 fax: +358 (0)20 786 0333 email: info.fi@cision.com www.cision.com

Lisätiedot

Täältä tullaan! Nuoret journalistit -tutkimus TAT-ryhmä 2011

Täältä tullaan! Nuoret journalistit -tutkimus TAT-ryhmä 2011 Täältä tullaan! Nuoret journalistit -tutkimus TAT-ryhmä 2011 Nuoret journalistit -tutkimus Nuoret journalistit -tutkimuksessa kiinnostuksen kohteena ovat journalismin uudet sukupolvet. Millainen on tulevien

Lisätiedot

Julkisuusraportti Helmikuu 2011 Oy Cision Finland Ab

Julkisuusraportti Helmikuu 2011 Oy Cision Finland Ab Julkisuusraportti+ 4579 Helmikuu 011 Oy Cision Finland Ab Pursimiehenkatu 9-31 A 00150 Helsinki tel: +358 (0)0 786 0400 fax: +358 (0)0 786 0333 email: info.fi@cision.com www.cision.com Sivu (7) 4579 Suomen

Lisätiedot

Yhteiskunta-, yritys- ja työelämätiedon paketti laajennetulle työssäoppijoille

Yhteiskunta-, yritys- ja työelämätiedon paketti laajennetulle työssäoppijoille Yhteiskunta-, yritys- ja työelämätiedon paketti laajennetulle työssäoppijoille 1. Tässä opintojaksossa painotetaan työelämätaitoja ja yrittäjyyttä. Lisäksi käsitellään lyhyesti oman talouden suunnittelua.

Lisätiedot

Harjoittelusta sanottua

Harjoittelusta sanottua Harjoittelun tavoite Turun yliopiston opiskelijoiden opintoihin liittyy pakollinen tai vapaavalintainen harjoittelu, jolla on merkittävä positiivinen vaikutus opiskelijan urasuunnitelmiin ja opiskelumotivaatioon.

Lisätiedot

Kyselyn yhteenveto Yritys-Suomi brändin lanseeraus kampanja 20.3.2012

Kyselyn yhteenveto Yritys-Suomi brändin lanseeraus kampanja 20.3.2012 Kyselyn yhteenveto Yritys-Suomi brändin lanseeraus kampanja 20.3.2012 Yritys-Suomi brändin lanseeraus kampanja Tammikuussa 2012 toteutettiin valtakunnallinen Yritys- Suomi lanseerauskampanja. Mikkelin

Lisätiedot

Oy Observer Finland Ab tel: fax:

Oy Observer Finland Ab tel: fax: Julkisuusraportti Oy Observer Finland Ab Merimiehenkatu 36 D 00150 Helsinki tel: +358 (0)9 686 131 fax: +358 (0)9 6861 3300 email: info@observer.fi www.observer.fi Sivu 2(8) Suomen Kiinteistöliitto Marjukka

Lisätiedot

Suomalainen. työelämätietous. Pikku-koto kurssi

Suomalainen. työelämätietous. Pikku-koto kurssi Suomalainen työelämätietous Pikku-koto kurssi Työelämätietoutta - Suomalaisia pidetään ahkerasti työtä tekevänä kansana. - Erityisen haluttuja työntekijöitä tulee Pohjanmaalta. - Nykyisin Suomessa on paljon

Lisätiedot

VASTUU NUORISTA JA HEIDÄN TULEVAISUUDESTAAN ON LISÄÄNTYNYT

VASTUU NUORISTA JA HEIDÄN TULEVAISUUDESTAAN ON LISÄÄNTYNYT VASTUU NUORISTA JA HEIDÄN TULEVAISUUDESTAAN ON LISÄÄNTYNYT Nuoret Duuniin hankkeen tuloksia ja vaikuttavuutta 5.10.2017 Kuopio Tom Tarvainen S Nuorista ja nuoruuden ilmiöistä TULEVAISUUDEN TOIVOT Polarisaatio

Lisätiedot

Oy Observer Finland Ab tel: fax: email:

Oy Observer Finland Ab tel: fax: email: Julkisuusraportti Oy Observer Finland Ab Merimiehenkatu 36 D 00150 Helsinki tel: +358 (0)9 686 131 fax: +358 (0)9 6861 3300 email: info@observer.fi www.observer.fi Sivu 2(8) Suomen Kiinteistöliitto Marjukka

Lisätiedot

Julkisuusraportti. Suomen Kiinteistöliitto. Joulukuu 2008

Julkisuusraportti. Suomen Kiinteistöliitto. Joulukuu 2008 Julkisuusraportti Suomen Kiinteistöliitto Joulukuu 2008 Oy Cision Finland Ab Pursimiehenkatu 29-31 A 00150 Helsinki tel: +358 (0)20 786 0400 fax: +358 (0)20 786 0333 email: info.fi@cision.com www.cision.com

Lisätiedot

Taustamateriaali: Nuorille tärkeintä kesätyössä ovat palkka, työkokemus ja työkaverit

Taustamateriaali: Nuorille tärkeintä kesätyössä ovat palkka, työkokemus ja työkaverit SUOMALAISEN TYÖN LIITTO Taustamateriaali: Nuorille tärkeintä kesätyössä ovat palkka, työkokemus ja työkaverit Suomalaisen Työn Liiton tutkimukset Nuoret, työ ja kuluttaminen 2019 ja Nuoret ja työelämä

Lisätiedot

Kyselyn tuloksia. Kysely Europassin käyttäjille

Kyselyn tuloksia. Kysely Europassin käyttäjille Kysely Europassin käyttäjille Kyselyn tuloksia Kyselyllä haluttiin tietoa Europass-fi nettisivustolla kävijöistä: siitä, miten vastaajat käyttävät Europassia, mitä mieltä he ovat Europassista ja Europassin

Lisätiedot

TEHDÄÄN YHDESSÄ HYVÄÄ TYÖTÄ!

TEHDÄÄN YHDESSÄ HYVÄÄ TYÖTÄ! TEHDÄÄN YHDESSÄ HYVÄÄ TYÖTÄ! VMP PÄHKINÄNKUORESSA Mikä VMP Group on? Olemme yksi Suomen suurimmista työnantajista ja rekrytoijista. Toimimme Suomen lisäksi Virossa, Ruotsissa, Espanjassa ja Romaniassa.

Lisätiedot

Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä.

Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä. Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä VÄLITIEDOTE 4/2018 27.3.2018 ylojarven@yrittajat.fi www.yrittajat.fi/ylojarvi www.facebook.com/yrittajat Yrittäjien Roadshow 2018 Tervetuloa mukaan

Lisätiedot

minä#yritys Yrittäjävalmennuksen työkirja Start

minä#yritys Yrittäjävalmennuksen työkirja Start minä#yritys Yrittäjävalmennuksen työkirja Start 2. painos 2019 Julkaisija ja kustantaja: Varsinais-Suomen Yrittäjät Tekijät: Johanna Vainio ja Hanna Tarvainen / Varsinais-Suomen Yrittäjät Valokuvat: Emmi

Lisätiedot

Ajankohtaista maaseutuverkostosta

Ajankohtaista maaseutuverkostosta Ajankohtaista maaseutuverkostosta Maaseutututkijatapaaminen Säkylä, 27. 28.8.2015 Joel Karlsson Sivu 1 30.8.2015 Maaseutuverkosto Maaseutuverkoston tehtävänä on edistää yhteistyötä ja tiedon vaihtoa verkoston

Lisätiedot

Dialogin missiona on parempi työelämä

Dialogin missiona on parempi työelämä VIMMA 6.6. 2013 Dialogin missiona on parempi työelämä Amis-Dialogi yhdisti yritykset ja opiskelijat vuoropuheluun rakentamaan yhdessä parempaa tulevaisuuden työtä. Amis-Dialogia tehtiin isolla porukalla

Lisätiedot

CASE SILLANRAKENTAJA. Työseminaari Euroopan Globalisaatiorahasto EGR Oulun seudun rakennemuutoksessa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus 22.5.

CASE SILLANRAKENTAJA. Työseminaari Euroopan Globalisaatiorahasto EGR Oulun seudun rakennemuutoksessa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus 22.5. CASE SILLANRAKENTAJA Työseminaari Euroopan Globalisaatiorahasto EGR Oulun seudun rakennemuutoksessa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus 22.5.2017 Eija Hämäläinen Asiakkuuspäällikkö Oulun Aikuiskoulutuskeskus

Lisätiedot

Hyvät yritykset näkyväksi tutkimustuloksia

Hyvät yritykset näkyväksi tutkimustuloksia SUOMALAISEN TYÖN LIITTO Hyvät yritykset näkyväksi tutkimustuloksia Suomalaisen Työn Liiton tutkimusselvityksiä 2016-2019 Tutkimusten taustoista 2018 Tutkimukset: Suomalaisen Työn Liiton Bränditutkimus

Lisätiedot

INNOSTU JA INNOSTA MUKAAN! Salla Saarinen Twitter @salsaari Email salla@radicalsoul.fi Radical Soul

INNOSTU JA INNOSTA MUKAAN! Salla Saarinen Twitter @salsaari Email salla@radicalsoul.fi Radical Soul INNOSTU JA INNOSTA MUKAAN! Salla Saarinen Twitter @salsaari Email salla@radicalsoul.fi Radical Soul 1 Salla Saarinen Radical Soul Oy Osaava ja kokenut järjestöasiantuntija ja mukaansatempaava kouluttaja

Lisätiedot

Sosiaalinen media tuli työpaikalle - kenen säännöillä toimitaan? Copyright 2010 H&K and MPS

Sosiaalinen media tuli työpaikalle - kenen säännöillä toimitaan? Copyright 2010 H&K and MPS Sosiaalinen media tuli työpaikalle - kenen säännöillä toimitaan? Copyright 2010 H&K and MPS Lähtökohta tutkimukselle Halusimme vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin: Millaisia viestinnällisiä haasteita

Lisätiedot

Oy Observer Finland Ab tel: fax: email:

Oy Observer Finland Ab tel: fax: email: Julkisuusraportti Oy Observer Finland Ab Merimiehenkatu 36 D 00150 Helsinki tel: +358 (0)9 686 131 fax: +358 (0)9 6861 3300 email: info@observer.fi www.observer.fi Sivu 2(8) Suomen Kiinteistöliitto Marjukka

Lisätiedot

S-ryhmän 39 500 erilaista Työtarinaa

S-ryhmän 39 500 erilaista Työtarinaa 1 S-ryhmän 39 500 erilaista Työtarinaa 27.10.2011 SOK Mari Junnila S-ryhmän rakenne 2 S-ryhmän henkilöstötyö Toiminnan tarkoitus Osaava ja sitoutunut henkilöstö toteuttaa asiakaslupauksemme ja S-ryhmän

Lisätiedot

Kansainvälinen rekrytointi yritysesimerkki Kokkeja Filippiineiltä MAMU-Ennakointikamari 23.4.2015

Kansainvälinen rekrytointi yritysesimerkki Kokkeja Filippiineiltä MAMU-Ennakointikamari 23.4.2015 Kansainvälinen rekrytointi yritysesimerkki Kokkeja Filippiineiltä MAMU-Ennakointikamari 23.4.2015 Satu Vennala Henkilöstöresurssipäällikkö Ravintolatoimiala HOK-Elanto Liiketoiminta Oy Kokkeja Filippiineiltä,

Lisätiedot

Suomalainen työ ja sen merkitys , Tero Lausala & Marko Ilvonen

Suomalainen työ ja sen merkitys , Tero Lausala & Marko Ilvonen Suomalainen työ ja sen merkitys 23.11.2018, Tero Lausala & Marko Ilvonen 106 vuotta suomalaisen työn puolesta Kotimaisen Työn Liitto perustettiin 1912 Vuonna 1917 ensimmäinen alkuperämerkki Avainlippu

Lisätiedot

Duunita mut! Kalevan haastekampanja yrityksille

Duunita mut! Kalevan haastekampanja yrityksille Duunita mut! Kalevan haastekampanja yrityksille Projektipäällikkö Jaana Ojala Taustaa Korkea nuorisotyöttömyys on vaivannut Oulua jo vuosia Kalevassa on kirjoitettu paljon aiheeseen liittyen v. 2010 käytiin

Lisätiedot

Yhteenveto Oppituki-hankkeen kyselystä työpajaohjaajille ja työpaikkaohjaajille

Yhteenveto Oppituki-hankkeen kyselystä työpajaohjaajille ja työpaikkaohjaajille Yhteenveto Oppituki-hankkeen kyselystä työpajaohjaajille ja työpaikkaohjaajille Sidosryhmätyöpaja 4.9.2013 Koulutuspäällikkö Matti Tuusa 10.9.2013 1 Kyselyn tuloksia 10.9.2013 2 Taustatiedot Kysely lähetettiin

Lisätiedot

KAMPANJAN LOPPURAPORTTI

KAMPANJAN LOPPURAPORTTI KAMPANJAN LOPPURAPORTTI 4.10.2013 Kesäduuni Uudellamaalla 2013 -kampanja lyhyesti Uudenmaan liitto ja Uudenmaan ELY-keskus toteuttivat Kesäduuni Uudellamaalla -kampanjan ensimmäistä kertaa talven ja kesän

Lisätiedot

Helpoin tapa hoitaa yrityksesi näkyvyys. Markkinointipalvelusi verkossa

Helpoin tapa hoitaa yrityksesi näkyvyys. Markkinointipalvelusi verkossa Helpoin tapa hoitaa yrityksesi näkyvyys. Markkinointipalvelusi verkossa Meedio on luotu helpottamaan yrittäjän elämää. markkinointitoimet ovat nyt omassa hallinnassasi yhden, helppokäyttöisen sähköisen

Lisätiedot

Työnantajamielikuva ja sosiaalinen media Yrityskysely Viestintätoimisto Manifesto Hanna Pätilä 6.9.2011

Työnantajamielikuva ja sosiaalinen media Yrityskysely Viestintätoimisto Manifesto Hanna Pätilä 6.9.2011 Työnantajamielikuva ja sosiaalinen media Yrityskysely Viestintätoimisto Manifesto Hanna Pätilä 6.9.2011 Työnantajamielikuva ja sosiaalinen media -kyselyn tausta Kyselyssä selvitettiin, miten suomalaiset

Lisätiedot

U N E L M +1 +1. Motivaatio Hyvinvointi. Pohdintakortti

U N E L M +1 +1. Motivaatio Hyvinvointi. Pohdintakortti ONKS U N E L M I? I! Motivaatio Hyvinvointi Raha Pohdintakortti KÄDEN TAIDOT Käden taidot ovat nykyään tosi arvostettuja. Työssäoppimisjakso vakuutti, että tää on mun ala ja on siistii päästä tekee just

Lisätiedot

Julkisuusraportti. Suomen Kiinteistöliitto. Elokuu 2009

Julkisuusraportti. Suomen Kiinteistöliitto. Elokuu 2009 Julkisuusraportti Suomen Kiinteistöliitto Elokuu 2009 Oy Cision Finland Ab Pursimiehenkatu 29-31 A 00150 Helsinki tel: +358 (0)20 786 0400 fax: +358 (0)20 786 0333 email: info.fi@cision.com www.cision.com

Lisätiedot

Sosiaalinen media vetovoimaisuuden edistäjänä

Sosiaalinen media vetovoimaisuuden edistäjänä Sosiaalinen media vetovoimaisuuden edistäjänä Ville Lehtovirta Aleksin Kaiku Oy 15.11.2012 Paula, taloustoimittaja Anita, asiakas Matti, myyntipäällikkö Teppo, työnhakija Viestintä www.aleksinkaiku.fi

Lisätiedot

Pk-yritys - Hyvä työnantaja 2014 Työolobarometri

Pk-yritys - Hyvä työnantaja 2014 Työolobarometri Pk-yritys - Hyvä työnantaja 2014 Työolobarometri 1 Yritysten määrän kehitys 1990-2013 290 000 282635 270 000 266062 263 001263759 266909 262548 250 000 252 815 230 000 210 000 209151 207493 203542 205468

Lisätiedot

11.02.2015/ Anna-Liisa Lämsä. Työnantajien näkemyksiä erityistä tukea tarvitsevien työllistämisestä

11.02.2015/ Anna-Liisa Lämsä. Työnantajien näkemyksiä erityistä tukea tarvitsevien työllistämisestä Työnantajien näkemyksiä erityistä tukea tarvitsevien työllistämisestä Työnantajakysely ja työnantajien haastattelut Vuoden 2014 alussa työnantajille tehty työnantajakysely 161 vastaajaa 51 työnantajan

Lisätiedot

Oy Observer Finland Ab tel: fax:

Oy Observer Finland Ab tel: fax: Julkisuusraportti Oy Observer Finland Ab Merimiehenkatu 36 D 00150 Helsinki tel: +358 (0)9 686 131 fax: +358 (0)9 6861 3300 email: info@observer.fi www.observer.fi Sivu 2(7) Suomen Kiinteistöliitto Marjukka

Lisätiedot

YLLÄTETÄÄN KOTIKUNTA- KAMPANJAN TAUSTAA

YLLÄTETÄÄN KOTIKUNTA- KAMPANJAN TAUSTAA YLLÄTETÄÄN KOTIKUNTA- KAMPANJAN TAUSTAA - Työttömyys on syrjäytymisen suurimpia riskitekijöitä ja tähän tematiikkaan puututtiin paikallisesti - Tavoitteena oli luoda jokaiseen hankekuntaan henki, että

Lisätiedot

Pirkanmaan kesätyöpaikat 2015

Pirkanmaan kesätyöpaikat 2015 Pirkanmaan kesätyöpaikat 2015 Pirkanmaan kesätyöpaikkakysely Kyselyaika: 9. 20.2.2015 Kysely lähetettiin yli 5 henkilöä työllistäville Tampereen kauppakamarin jäsenorganisaatioille: 1 118 (jäseniä yht.

Lisätiedot

Kysely kandien kesätöistä 2013. Yhteenveto lääketieteen kandien kyselystä Tiedot kerätty syyskuussa 2013

Kysely kandien kesätöistä 2013. Yhteenveto lääketieteen kandien kyselystä Tiedot kerätty syyskuussa 2013 Kysely kandien kesätöistä 2013 Yhteenveto lääketieteen kandien kyselystä Tiedot kerätty syyskuussa 2013 Kyselytutkimus lääketieteen opiskelijoille Tiedot kerättiin sähköisellä kyselyllä syyskuussa 2013.

Lisätiedot

Uusi työ on täällä. Tulevaisuuden tekijät uusi työelämä. Kirsi Piha

Uusi työ on täällä. Tulevaisuuden tekijät uusi työelämä. Kirsi Piha Uusi työ on täällä Tulevaisuuden tekijät uusi työelämä Kirsi Piha Dialogin missiona on parempi työelämä Dialogi mahdollistaa vuoropuhelun työnantajien ja nykyisten ja tulevien työntekijöiden välillä luo

Lisätiedot

MITEN SELVIÄT DIGIAJASSA?

MITEN SELVIÄT DIGIAJASSA? (Päivitetty 10.8.2015) MITEN SELVIÄT DIGIAJASSA? KEHITY JA OTA HYÖTY IRTI! MITEN SELVIÄT DIGIAJASSA? KEHITY JA OTA HYÖTY IRTI! Digitaalisuus tuo mahdollisuuksia, joita emme ole ennen nähneet tai edes kuvitelleet.

Lisätiedot

TE-palvelut yrityksille ja työnantajille

TE-palvelut yrityksille ja työnantajille Selkoesite TE-palvelut yrityksille ja työnantajille te-palvelut.fi TE-palvelut yrityksille ja työnantajille Tämä esite kertoo, mitä palveluja TE-toimistot tarjoaa yrityksille ja työnantajille. TE-palveluista

Lisätiedot

Nuori työntekijänä. Ohjeita työnantajalle

Nuori työntekijänä. Ohjeita työnantajalle Nuori työntekijänä Ohjeita työnantajalle Kuka on nuori työntekijä? Laki nuorista työntekijöistä (998/1993) koskee alle 18-vuotiasta työntekijää. Lain nojalla on annettu asetus nuorten työntekijäin suojelusta

Lisätiedot

Seuran mediaviestintä. Suunnitelmallisuutta tekemiseen

Seuran mediaviestintä. Suunnitelmallisuutta tekemiseen Seuran mediaviestintä Suunnitelmallisuutta tekemiseen Sisältö Millaista tietoa media haluaa ja missä muodossa Viestintäsuunnitelman laatiminen seuralle Millaista viestinnän tukea SJAL tarjoaa seuroille

Lisätiedot

2009: Pako vapauteen

2009: Pako vapauteen 2009: Pako vapauteen Merkittävin kuluttajakäyttäytymisen trendi on Eskapismi, pakeneminen vapauteen edes hetkeksi, irti arjen ja todellisuuden paineista: Ilo Läheisyys Viihde Vapautuminen, helpotus Vaihtelu

Lisätiedot

Valmistu töihin! Turku 2.5.2012

Valmistu töihin! Turku 2.5.2012 Valmistu töihin! Turku 2.5.2012 1 Sisältö Valmistu töihin! valtakunnallisen kyselyn päätulokset Lukiolaiset ja työelämä koottuja tuloksia lukiolaisten tulevaisuuden suunnitelmista Kyselyn toteutus: Valmistu

Lisätiedot

Nuorten ideat käyttöön Kesähessut kehittää

Nuorten ideat käyttöön Kesähessut kehittää Nuorten ideat käyttöön Kesähessut kehittää Satu Ollikainen Kohti onnistuneita kesätyökokemuksia aamiaisseminaari 16.3.2018 Messukeskus 1 Elo pähkinänkuoressa Keskinäinen, asiakkaidensa omistama yhtiö Huolehtii

Lisätiedot

TE-palvelut yrityksille ja työnantajille

TE-palvelut yrityksille ja työnantajille Selkoesite TE-palvelut yrityksille ja työnantajille te-palvelut.fi TE-palvelut yrityksille ja työnantajille Tämä esite kertoo, mitä palveluja TE-palvelut tarjoaa yrityksille ja työnantajille. TE-palveluista

Lisätiedot

NUORTEN TALOUSOSAAMINEN. Tutkimus suomalaisnuorten talousosaamiseen liittyvistä asenteista ja toiveista.

NUORTEN TALOUSOSAAMINEN. Tutkimus suomalaisnuorten talousosaamiseen liittyvistä asenteista ja toiveista. NUORTEN TALOUSOSAAMINEN Tutkimus suomalaisnuorten talousosaamiseen liittyvistä asenteista ja toiveista. 1 Taloudellinen tiedotustoimisto TAT tarjoaa tietoa sekä kokemuksia taloudesta, työelämästä ja yrittäjyydestä.

Lisätiedot