Päätös. Etelä-Suomi Nro 103/2014/1 Dnro ESAVI/198/04.08/2013

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Päätös. Etelä-Suomi Nro 103/2014/1 Dnro ESAVI/198/04.08/2013"

Transkriptio

1 Päätös Etelä-Suomi Nro 103/2014/1 Dnro ESAVI/198/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 35 :n mukaisesta ympäristölupahakemuksesta, joka koskee Helsingin Erikoishöyläys Oy:n Lapinjärven tehtaalla tapahtuvaa puun murskaustoimintaa, sekä hakemus toiminnan aloittamiseksi muutoksenhausta huolimatta, Lapinjärvi. LUVAN HAKIJA Helsingin Erikoishöyläys Oy Malmin Kauppatie Helsinki Y-tunnus: TOIMINTA JA SEN SIJAINTI Lapinjärven tehdas, puun haketus- ja murskaustoiminta sekä hakkeen/murskeen varastointi, Sahakoskentie 97, Porlammi Kiinteistötunnus: Kiinteistön omistaja: Helsingin Erikoishöyläys Oy ASIAN VIREILLETULO Hakemus on toimitettu Loviisan rakennus- ja ympäristölautakunnalle, joka toimii Lapinjärven kunnan ympäristönsuojeluviranomaisena. Se siirsi hakemuksen päivätyllä kirjeellään Etelä-Suomen aluehallintoviraston käsiteltäväksi. Hakemus on tullut vireille aluehallintovirastossa LUVAN HAKEMISEN PERUSTE Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti ja 2 momentin kohdat 3) ja 4) Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 13 f) ETELÄ-SUOMEN ALUEHALLINTOVIRASTO puh Hämeenlinnan päätoimipaikka fax Birger Jaarlin katu 15 kirjaamo.etela@avi.fi PL 150, Hämeenlinna YMPÄRISTÖLUPAVASTUUALUE Helsingin toimipaikka Ratapihantie 9 PL 110, Helsinki

2 2 (38) LUPAVIRANOMAISEN TOIMIVALTA Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohta 13 g) TOIMINTA-ALUETTA KOSKEVAT LUVAT Lapinjärven kunnan ympäristölautakunta on myöntänyt ympäristölupamenettelylain (735/1991) 2 :n mukaisen luvan Käkikosken Saha Oy:n lämpökeskukselle ja sahalle. Lupa on voimassa toistaiseksi. Luvan mukaista toimintaa on luvassa kuvattu muun muassa seuraavasti: Sahaustoiminta on alkanut alueella Nykyisin laitoksella sahataan, kuivataan, höylätään puutavaraa. Puutavaraa ei nykyisin kyllästetä. Alueella on jo nyt toiminnassa syntyvää jätepuuta käyttävä lämpölaitos, joka korvataan uudella laitoksella ja jonka tuottama energia käytetään lähinnä puun kuivaukseen. Sahan keskimääräinen käyntiaika on h/a ja suurin käyntiaika h/a. Toiminnasta ei synny päästöjä. Tukkikuljettimesta syntyy melua. Sahauksesta syntyvä hake ja sahanpuru myydään kemiallisen metsäteollisuuden raaka-aineeksi. Kuorinnasta syntyvä kuori poltetaan lämpökeskuksessa. Lämpökeskuksen kattilan polttoaineteho on 4,26 MW. Nimellisteho on 3,5 MW ja käyttötehoalue 0,7 3,5 MW. Varastoinnin kautta kulkee vuositasolla t kuorijätettä ja haketta, purua t ja epäpuhdasta kuorijätettä 40 t. Jätteet: Hake ja puru kuljetetaan kemiallisen metsäteollisuuden käyttöön. Lämpölaitoksesta syntyvä tuhka käytetään maanparannusaineena. Kiviä sisältävää kuorijätettä käytetään kompostointiaineena. ALUEEN KAAVOITUSTILANNE Lapinjärven tehdas sijaitsee asemakaavoittamattomalla alueella. Koskenkyläjokilaakson osayleiskaavassa Lapinjärven tehtaan alue on kaavoitettu teollisuus- ja varastoalueeksi (T). Sen länsi-, pohjois- ja itäpuolille on kaavoitettu pientalovaltaisia asuntoalueita (AP-1) sekä maa- ja metsätalousvaltaisia alueita (M-1). Lapinjärven tehtaan länsipuolella on kaksi lähivirkistysaluetta (VL) sekä länsi- ja itäpuolella on vesialue (W). Lapinjärven tehtaan eteläpuolella on loma-asuntoalue (RA) ja itäpuolella maa- ja metsätalousvaltainen alue (M). Uudenmaan vahvistettujen maakuntakaavojen yhdistelmässä Lapinjärven tehtaan alue on merkitty työpaikka-alueeksi (tp). Alueen lounaispuolella on merkintä yhdys- tai sivurata. Koskenkylänjoen länsipuolella on merkintänä ulkoilureitti.

3 3 (38) SIJAINTIPAIKKA JA YMPÄRISTÖ Sijainti Ympäristön tila Lapinjärven tehdas sijaitsee Lapinjärven Porlammin kylässä kiinteistöllä Nikkilä (kiinteistötunnus ). Luonto ja luonnonsuojelu Pintavedet Ilman laatu Maaperä Pohjavesi Alueen lähistöllä ei ole luonnonsuojelu- tai muita suojelualueita. Alue sijaitsee Koskenkylänjoen rannalla sen itä-eteläpuolella. Alueella ei ole tehty puujätteen murskaukseen/haketukseen liittyviä ilmanlaatuselvityksiä. Ympäristölupahakemuksen mukaan uuden sahan rakentamisen yhteydessä alueelta on poistettu maa-aineksia. Vaihdettujen maa-ainesten sijainti on esitetty ympäristölupahakemuksen liitteenä (Liite 33). Alueelle on tuotu runsaasti puhtaita maa-aineksia. Alueella on tehty aiemmin puutavaran sinistymisen estoa. Alueella on sijainnut aiemmin muuntamo. Ympäristölupahakemuksen liitteenä on päivätty lausunto (Insinööritoimisto Paavo Ristola Oy). Sen mukaan Käkikosken sahan alueelta on viety maita sahan sorakuoppaan maisemointia varten soranottoalueella tehtiin maaperätutkimus sahalta tuoduista maamassoista kolmelta eri linjalta kokoomanäytteinä. Maa-aines oli pääasiassa savista moreenia, jonka seassa oli kuorta, puuta, betonia ja rautaa. Tutkimuspisteissä ei havaittu kloorifenolien hajua. Maaperänäytteiden tutkimustulosten mukaan kloorifenolipitoisuudet olivat pieniä, eikä (sorakuopan alueella) massanvaihtoa tarvitse näin ollen tehdä. Alue ei sijaitse luokitellulla pohjavesialueella eikä sellaisen läheisyydessä.

4 4 (38) Lähimmät häiriintyvät kohteet Liikenne Ympäristölupahakemuksen mukaan lähin häiriintyvä kohde on 100 metrin päässä oleva asumus. Laitoksen lähiympäristössä on viisi ympärivuotisessa käytössä olevaa asuinrakennusta ja kuusi loma-asuntoa. Lähin asuinkiinteistö sijaitsee toiminta-alueen koillispuolella sen välittömässä läheisyydessä. Asuinrakennus sijaitsee noin 25 metrin etäisyydellä toimintakiinteistön Nikkilä rajasta. Seuraavaksi lähin asuinrakennus on toimintakiinteistön itäpuolella lähimmillään noin 70 metrin päässä, mutta se on luvan hakijan omistuksessa. Lisäksi toimintakiinteistön etelä-, länsi- ja koillispuolilla on asuin- ja lomarakennuksia lähimmillään noin metrin päässä toimintakiinteistön Nikkilä rajasta. Alueelle liikennöidään Käkikoskentien ja Sahakoskentien kautta. Toimintakiinteistön lounaispuolella on Loviisa Lahti-rata. TOIMINTA Yleiskuvaus toiminnasta Toiminta-aika Rakenteet, varusteet ja laitteet Helsingin Erikoishöyläys Oy:n Lapinjärven tehtaalla murskataan ja haketetaan muualta tuotua pyöreää puuta, risuja, kantoja ja kuorta sekä varastoidaan mursketta/haketta. Murskaukseen/haketukseen varattujen alueiden ja varastoalueiden yhteispinta-ala on noin 4,0 ha. Lisäksi alueella on Helsingin Erikoishöyläys Oy:n tuotantolaitoksia. Alueella sijaitsee saha ja höyläämö, sahatavaran kuivaamot, tasaamopaketointilaitos, lämpövoimala ja maalaamo sekä valmiiden tuotteiden varastoja. Puun murskausta/haketusta suoritetaan keskimäärin 2 3 päivänä viikossa maanantaista lauantaihin klo Kuormien purkua ja lastausta kuorma-autoihin suoritetaan myös muina aikoina. Lisäksi kunnossapito- ja siivoustöitä, auraus- ja hiekoitustöitä sekä lämpövoimalan täyttöä tehdään myös muina aikoina. Puun murskausta/haketusta suoritetaan siirrettävällä murskauslaitteistolla (Hackmaschine HEM561DQ). Laitteistoa voidaan liikutella vapaasti toiminta-alueella. Laitteen ensisijaiset käyttöpaikat (3 paikkaa) on esitetty ympäristölupahakemuksen liitteessä (Liite 31). Laitteiston keskikapasiteetti on 300 irto-m 3 /h tai 120 kiinto-m 3 /h (tiedot perustuvat Hakevuori Oy:n pitkäaikaiseen tilastointiin).

5 5 (38) Käsiteltävät puumateriaalit Varastointi Haketus- ja murskaustoiminta Murske/hake kuormataan kuorma-autoihin pyöräkuormaajalla. Alueella murskataan ja haketetaan muualta tuotua pyöreää puuta, risuja, kantoja ja kuorta sekä varastoidaan mursketta/haketta. Alueelle mahtuu kerralla varastoitavaksi noin kiinto-m 3 murskattavaa/hakettavaa puuainesta. Valmiin murskeen/hakkeen varastointimäärä on enintään irto-m 3 kerralla. Murske/hake varastoidaan alueella avonaisissa kasoissa asfaltoidulla kentällä. Lupaa haetaan kiinto-m 3 :n puuainesmäärän käsittelemiseen vuosittain. Siitä pyöreää energiapuuta on kiinto-m 3, hakkutähteitä kiinto-m 3 ja kantoja kiinto-m 3. Puun murskausta/haketusta suoritetaan kahdella eri alueella siirrettävällä murskauslaitteistolla. Puumurskeen/-hakkeen edelleen toimittaminen Muu toiminta Valmis murske/hake toimitetaan muualle polttoaineeksi tai maisemointiin katemateriaaliksi. Osa hyödynnetään polttoaineena omassa kattilalaitoksessa. Alueella oleva muu toiminta on pääasiallisesti sahatavaran jatkojalostusta. Täten sahaustoimintaa suoritetaan vain tietyissä suhdanteissa ja sahausta harjoitetaan vain, mikäli yhtiö ei pysy ostamaan sahatavaraa valmiina. Täten se painottuu lähinnä lehtipuiden, kuten koivun ja haavan sahaukseen, sekä ylisuurten kuusien sahaukseen. Tuotettavan sahatavaran määrä tällä hetkellä jäänee reilusti alle m 3 :n, jolloin sahaus olisi tuotantokapasiteettinsa perusteella ympäristöluvanvaraista toimintaa. Laitoksella tuotetaan listoja ja paneeleita sekä leveitä lattialautoja puuvalmiina ja pintakäsiteltyinä. Muita tuotteita ovat ulkovuoraustuotteet ja saunojen sisustusmateriaalit. Kaikki lattialautaraaka-aineet ja osa lista- ja paneeliraaka-aineista kuivataan itse omassa kuivaamossa. Kuivaus on joko jälkikuivausta tai alusta asti tuoreen sahatavaran kuivausta. Kuivauksessa tarvittava lämpöenergia saadaan omasta kattilalaitoksesta. Sahauksessa syntyvät sivutuotteet käytetään omassa toiminnassa kattilalaitoksessa lämmöntuotantoon.

6 6 (38) Energian tuotanto Kuiva sahatavara höylätään pääasiassa suoraan kuivaamokuormista lopputuotteeksi omilla höyläämöillä. Helsingin tehtaan raaka-aineet paketoidaan kuljetusta varten. Höyläämöiden sivutuotteet molemmilta tehtailta menevät joko hyödynnettäväksi omaan Lapinjärven tehtaan lämpölaitokseen tai kuivikkeiksi karjatalouksiin. Höylätyt tuotteet markkinoidaan joko suoraan puuvalmiina tai pinta käsitellään tehtaan maalaamolla. Kaikki maalatut tuotteet kuivataan orsivaunuilla. Lattialaudat ja pintakäsitellyt tuotteet varastoidaan kosteushallituissa lämpimissä olosuhteissa Lapinjärven tehtaalla. Tuore sahatavara sekä normaalikuivat raaka-aineet sekä valmiit ulkoverhoustuotteet varastoidaan tehtaan sahatavarakatoksissa. Kattilalaitoksen nimellisteho on 0,7 MW ja maksimiteho 1,0 MW, joten se ei ole tehonsa perusteella ympäristöluvanvarasta toimintaa. Ympäristöluvanvaraisuuden raja on yli 5 MW. Lämpövoimalalta saadaan lämpö tuotantotiloihin, kuivavarastotiloihin sekä maalaamoon ja konttoriin että sosiaalitiloihin. Raaka-aineena käytetään omia sivutuotteita sekä metsäenergiaa haketustoiminnasta. Vedenkäyttö sekä vesien keräys ja johtaminen Haketustoiminnassa ei käytetä vettä. Alueella syntyvät hulevedet imeytetään viheralueiden kautta maaperään. Polttoaineet, kemikaalit ja energian käyttö Liikenne ja liikennejärjestelyt Murskaus-/haketuslaitteiston sekä lastaus- ja kuljetuskaluston polttoaineen tankkaus tapahtuu alueen ulkopuolella. Polttoaineita ei varastoida alueella. Laitteisto tankataan huoltoasemalla päivittäin. Huollot ja tankkaukset toteutetaan urakoitsijan toimesta toiminta-alueen ulkopuolella. Polttoaineen kulutus on tilastoinnin mukaan ollut 0,4 l/irto-m 3 tai 1 l/kiinto-m 3. Täten lupahakemuksen mukaisella maksimimäärällä kulutus olisi 150 m 3 /a. Alueelle liikennöidään Käkikoskentien ja Sahakoskentien kautta. Alueen haketustoimintaan liittyvät vuotuiset liikennemäärät ovat seuraavat: saapuva haketettava puhdas puuaines autokuormaa/a lähtevä hake ja puunkuori autokuormaa/a.

7 7 (38) PARAS KÄYTTÖKELPOINEN TEKNIIKKA (BAT) Ympäristölupahakemuksen mukaan parasta mahdollista tekniikkaa tulisi hyödyntää mahdollisimman uudenaikaisen kaluston myötä. YMPÄRISTÖKUORMITUS JA SEN RAJOITTAMINEN Jätevedet ja päästöt vesistöön ja viemäriin Päästöt ilmaan Haketustoimintaan ja hakkeen varastointiin käytettävältä alueelta syntyy hulevesiä, jotka imeytetään olemassa olevien, imeytysalueiksi tarkoitettujen viheralueiden läpi maaperään. Hulevesiä ei viemäröidä Lapinjärven kunnan viemäriverkostoon. Em. alueilta syntyy hulevesiä arviolta seuraavan laskelman mukaisesti: Haketus- ja hakkeen varastointialueen pinta-ala on ollut kuluneena vuonna (2013) noin 1 ha = m 2. Vuotuinen sademäärä Ilmatieteen laitoksen Launeen mittausaseman mittaustulosten mukaan oli vuosina ,6 mm/a 578,9 mm/a ja keskiarvo 529,0 mm/a = 0,5290 m/a. Haketustoimintaan ja hakkeen varastointiin käytettävältä alueelta vuodessa syntyvien hulevesien keskimääräiseksi määräksi saadaan kuluneena vuonna (2013): m 2 0,5290 m/a = m 3 /a/ha. Polttoaineen kulutuksen perusteella lasketut keskimääräiset päästöt ilmaan ovat seuraavat: Polttoaine kevyt polttoöljy Määrä 150 t Lämpöarvo 42,7 GJ/t Kokonaisenergia 6,41 TJ Ominaispaino 850 kg/irto-m 3 Hiukkaset 10,00 mg/mj ominaispäästö, 0,06 t SO 2 30,00 mg/mj ominaispäästö, 0,19 t NO 2 60,00 mg/mj ominaispäästö, 0,38 t CO 2 73,40 t/tj ominaispäästö, 470,13 t Ympäristölupahakemuksen mukaan haketustoimintaan ja hakkeen varastointiin käytettävältä alueelta mahdollisesti haketuksen yhteydessä syntyvästä pölystä ei tämän hetkisen kokemuksen perusteella aiheudu merkittävää haittaa, koska pölyn määrä on vähäinen. Mahdollinen pölyäminen on hyvin satunnaista ja se rajoittuu tehdasalueelle. Lähin häiriintyvä kohde on 100 metrin päässä ja sen edessä pyritään pitämään suojavallia. Pölyämistä voidaan estää haketettavan puuaineksen kosteuden avulla. Mikäli pölyä syntyisi, pölyhaittoja pyritään estämään sijoittamalla hakkuri ja hakeaumoja siten, että valmis tavara estäisi mahdollisimman hyvin pölyn leviämisen pois toiminta-alueelta huomioiden tuulen suunta. Lisäksi

8 8 (38) pyritään valitsemaan haketuspaikka mahdollisimman optimaalisesti. Pölyhaitat ovat pienentyneet olennaisesti teollisen tukkien lajittelun loputtua. Pölyn leviämismallinnus Puun murskaustoiminnasta on laadittu pölyselvitys Helsingin Erikoishöyläys Oy. Puun murskaus, Lapinjärvi, pölyn leviämismallinnus. Ramboll Finland Oy Ilmanlaadun raja-arvot Ympäristön sietokyvyn ja terveysriskien arvioinnissa on hyödynnetty ilmanlaadusta annetussa valtioneuvoston asetuksessa (38/2011) ilmalaadulle annettuja raja-arvoja vertaamalla leviämismallilaskelmien tuloksia niihin. Ne on laadittu ilman pilaantumisen aiheuttamien terveydellisten haittojen ehkäisemiseksi sekä kasvillisuuden ja ekosysteemin suojelemiseksi. Hengitettävien hiukkasten (PM 10 ) raja-arvot vuorokausi- ja vuositasolle (µg/m 3 ). Pitoisuudet ilmoitetaan ulkoilman lämpötilassa ja paineessa: Laskenta-aika Hengitettävät hiukkaset (PM 10) vuorokausi 50 1) vuosi 40 1) Vuoden 36. korkein vuorokausipitoisuus Asetus 38/2011 sallii vuorokausipitoisuuden ylityksiä kalenterivuoden aikana 35 kpl, joten raja-arvopitoisuuden katsotaan ylittyneen, mikäli vuoden 36. korkein vuorokausipitoisuus ylittää pitoisuuden 50 µg/m 3. Leviämismalli ja sääaineisto Toiminnan aikaisia kiinteän polttoaineen käsittelyn ja murskauksen hajapölypäästöjen (hengitettävät hiukkaset PM 10 ) vaikutusta ilmanlaatuun arvioitiin leviämislaskelmien avulla. Leviämismallilaskennat tehtiin EPA:n leviämismallikokoelmaan ISC-AERMOD kuuluvalla Industrial Source Complex Short Term (ISCST3) leviämismallilla. Sääaineistona käytettiin vuoden reaalisäädataa, joka on mitattu Helsinki-Vantaan lentoasemalta vuonna Pölyävät toiminnot ja pölypäästöt Alueella tullaan suunnitelman mukaisesti murskaamaan puuta kahdella alueella. Toiminnat alueilla jaksotetaan siten, että toimintaa on yhdellä alueella kerrallaan. Tuotantoketju voidaan jakaa karkeasti kolmeen osaan seuraavasti: haketettavan/murskattavan raaka-aineen tuonti tontille, raakaaineen haketus/murskaus sekä hakkeen/murskeen varastointi ja haku tontilta. Pölymallinnuksessa on huomioitu pölylähteet toiminta-aikoineen. Raaka-aineiden tuonti ei aiheuta paljoa pölyä tuotaessa tontille, sillä materiaali on suurimmaksi osaksi kiinteää puuta. Raaka-aineet varastoidaan

9 9 (38) toiminta-alueella kasoissa. Haketuksen/murskauksen aikana pölypäästöjä syntyy valmiin hakkeen/murskeen siirtyessä kuljettimien avulla kasoihin tai suoraan autoihin. Pidempiaikaiseen varastointiin meneviä tuotteita siirretään murskaimilta tarpeen mukaan esim. pyöräkuormaajalla toimintaalueen reunoille kasoihin. Tuuli irrottaa varastokasojen pinnasta pölyä, jonka määrä riippuu muun muassa kasojen korkeudesta, materiaalin karkeudesta ja kosteudesta. Valmis tuote kuljetetaan rekka-autolla polttolaitoksiin. Lastausvaiheessa pölypäästö voi hetkellisesti muodostua suureksi, mikäli lastattava materiaali on hienojakoista ja se suoritetaan kovalla tuulella. Alueella liikkuvat kuorma-autot ja tuuli nostavat vähäisissä määrin pölyä ilmaan. Päästömäärät arvioitiin kirjallisuudesta löytyvien päästökertoimien ja toiminta-aikojen avulla. Päästökertoimien määritykset on käytännön syistä tehty pääosin olosuhteissa, jolloin olosuhteet ovat pölypäästöjen syntymiselle ja leviämiselle hyvät. Tästä johtuen myös päästökertoimet ja leviämislaskelmien tulokset edustavat tilanteita jolloin pölypäästöt ja niiden vaikutukset lähialueen ilmanlaatuun ovat suhteellisen suuria. Toinen murska on sijoitettuna peltihalliin, jonka vaikutusta pölypäästöihin ei tiedetä, joten molemmissa murskissa käytettiin samaa päästökerrointa. Päästökartoituksessa ja leviämislaskennoissa oletettiin, ettei alueella ole suuria hakekasoja, vaan valmis polttoaine kuljetetaan pois alueelta. Epävarmuustarkastelu Yleisesti leviämislaskelmien kokonaisepävarmuus koostuu pääosin päästötietojen epävarmuuksista (10 40 %), sääaineiston ja sen edustavuuden epävarmuuksista (10 30 %) ja laskennan epävarmuuksista (10 20 %). Lopputuloksen luotettavuus yksittäisessä pisteessä on heikoimmillaan tuntipitoisuuksia laskettaessa ja sen edustavuus paranee pitempiaikaispitoisuuksia laskettaessa. Epävarmuudet ovat pienempiä verrattaessa eri toimintojen mallinnustuloksia keskenään. Hajapölypäästöjen arvioinnissa suurimmat epävarmuudet liittyvät päästömäärään ja sen riippuvuuteen olosuhteista, käsiteltävän hakkeen/puun laadusta ja toimintatapojen vaikutuksista. Pölypäästömäärät ja sen kokojakauma vaihtelevat suuresti toiminnan aktiviteetin, pintojen kuivuuden ja olosuhteiden mukaan. Intensiivisimmät päästöjaksot ovat lyhyitä ja voivat olla hyvinkin korkeita verrattuna normaalin tilanteeseen ja pidempiaikaisiin keskiarvoihin. Epävarmuutta laskentatuloksiin aiheuttaa myös mallin stationaarisuus. Mallilla lasketaan päästölähteeltä etenevän epäpuhtauspilven keskimääräistä jakautumista ympäristöön tunnin aika-askelin olettaen sääolosuhteen ja päästön pysyvän vakiona koko ajan. Tyynissä olosuhteissa pöly voi leijailla ilmassa pitempään, seuraavienkin tuntien aikana. Ääriolosuhteissa päästö voi vaihdella paljonkin esim. tuulen nopeuden ja puuskittaisuuden mukaan.

10 10 (38) Hajapölypäästöjen arvioinnissa ja laskelmilla onkin pyritty kuvaamaan toiminnan pölyvaikutuksia ns. normaalitilanteessa ja aktiivisen toiminnan aikana sillä oletuksella, että tällä toimintamallilla nykyinen tietämys ja on parhaiten sekä tasapuolisimmin ilmanlaatuvaikutusten arvioinnissa hyödynnettävissä. Tulokset ja niiden tulkinta Hajapölypäästöjen määrään vaikuttavat toiminnan ohella merkittävästi sääolosuhteet (sadanta ja tuuli) ja pölyn vaikutusarvioilla on pyritty kuvaamaan normaalitilannetta poutasäässä ja suhteellisen hiljaisen tuulen aikana. Pölyn leviämislaskelmin arvioidut alueiden 1 ja 2 yhtäjaksoisen normaalitoiminnan PM 10 -pitoisuuslisät vuorokausi- ja vuosikeskiarvoihin on esitetty pölyselvityksen liitteiden 1 ja 2 karttapohjilla. Vuorokausipitoisuudet ovat ilmanlaadun raja-arvoihin verrattavia, vuoden 36. korkeimpia vuorokausipitoisuuksia. Pitoisuuskäyrästö ei edusta koko tarkastelualueella samanaikaisesti vallitsevaa tilannetta, vaan pitoisuuksien suurimmat arvot saattavat esiintyä eri laskentapisteissä eri ajankohtina. Polttoaineiden kuljetuksen, varastoinnin, murskauksen ja käsittelyn hajapölypäästölähteiden päästökorkeudet ovat suhteellisen matalia (suurin osa maanpinnalla), joten normaalitoiminnan vaikutusalue on suhteellisen pieni, vaikka päästöjä muodostuu toiminnan aikana jatkuvasti. Poikkeuksellisissa tilanteissa, esim. puuskittaisen ja kovan tuulen sekä pitemmän poutajakson aikana, voivat pitoisuudet lyhytaikaisesti olla suurempia, mutta rajaarvoihin verrattavat vuorokausipitoisuudet todennäköisesti rajoittuvat toiminta-alueiden läheisyyteen. Tarkastelutilanteessa, jolloin toiminnan oletettiin tapahtuvan yhtäjaksoisesti alueella 1, olivat vuoden tarkastelujakson 36. korkeimmat vuorokausipitoisuudet lähimmän asuinkiinteistön kohdalla noin 50 µg/m 3, mikä on vuorokauden raja-arvon tasolla. Toiminnan vaikutukset lähimpien asuinalueiden ulkoilman PM 10 -pitoisuuden vuosikeskiarvoihin ovat leviämislaskelmien perusteella kohtalaiset, lähimmässä kohteessa lisäys vuosikeskiarvoon on µg/m 3. Tilanteessa, jolloin toiminta on yhtäjaksoista alueella 2, olivat vuoden tarkastelujakson 36. korkeimmat vuorokausipitoisuudet lähimmän asuinkiinteistön kohdalla noin 20 µg/m 3, mikä on 40 % vuorokauden raja-arvosta. Alueen 2 toiminnan vaikutukset lähimpien asuinalueiden ulkoilman PM 10 -pitoisuuden vuosikeskiarvoihin ovat leviämislaskelmien perusteella suhteellisen vähäiset (5 10 µg/m 3 ). Kasvillisuus, erityisesti puusto, vaikuttaa ilmanlaatuun suoraan pidättämällä ja emittoimalla hiukkasia ja kaasuja sekä epäsuoraan muuttamalla meteorologisia olosuhteita. Meteorologisilla tekijöillä on vaikutusta epäpuhtauksien kulkeutumiseen sekä sen aikana tapahtuvaan epäpuhtauksien sekoittumiseen, laimenemiseen, depositioon ja muutuntaan. Suojametsä-

11 11 (38) vyöhykkeet parantavat ilmanlaatua ja vähentävät pölyhaittoja erityisesti poistamalla karkeita hiukkasia ilmasta. Pienhiukkasten (PM 2,5 ) ja monien kaasumaisten epäpuhtauksien pitoisuuksiin metsäkaistalla on ilmeisesti pienempi vaikutus, sillä kasvillisuus pidättää niitä heikommin. Puusto tehostaa kuitenkin ilmavirtojen sekoittumista ja laimentaa näin kaikkien epäpuhtauksien pitoisuuksia ilmassa. Melu Haketustoiminnasta ja hakkeen varastoinnista aiheutuu melua 2 3 päivänä (haketusaika klo maanantaista lauantaihin) viikossa. Toiminnasta ei aiheudu tärinää. Melun leviämismallinnus, päivätty Puun murskaustoiminnasta on laadittu meluselvitys Helsingin Erikoishöyläys Oy. Puun murskaus, Lapinjärvi, meluselvitys. Ramboll Finland Oy Melun ohje- ja raja-arvot Valtioneuvosto on antanut melutason yleiset ohjearvot (valtioneuvoston päätös 993/1992). Päätöstä sovelletaan meluhaittojen ehkäisemiseksi ja ympäristön viihtyvyyden turvaamiseksi maankäytön, liikenteen ja rakentamisen suunnittelussa sekä rakentamisen lupamenettelyssä. Päätös ei koske ampuma- ja moottoriurheiluratojen melua. Päätöstä ei myöskään sovelleta teollisuus-, katu- ja liikennealueilla eikä melusuoja-alueiksi tarkoitetuilla alueilla. Valtioneuvoston päätöksen 993/1992 mukaan melutaso asumiseen käytettävillä alueilla, virkistysalueilla taajamissa ja taajamien välittömässä läheisyydessä sekä hoito- ja oppilaitoksia palvelevilla alueilla ei saa ylittää ulkona A-painotetun ekvivalenttimelutason päiväohjearvoa 55 db (klo 7 22) eikä yöohjearvoa (klo 22 7) 50 db. Jos melu sisältää impulsseja tai ääneksiä tai on kapeakaistaista, mittaus- tai laskentatuloksiin lisätään 5 db ennen niiden vertaamista ohjearvoihin. Impulssimaisuus- tai kapeakaistaisuuskorjaus tehdään sille ajalle, jolloin melu on impulssimaista tai kapeakaistaista. Melunlaskentaohjelma ja laskentamallit Laskennallisissa tarkasteluissa käytettiin SoundPlan 7.1 -melumallinnusohjelmaa. Melun laskentamallina oli General Prediction Method, jota käytetään yleisesti mm. teollisuusmelun laskennassa. Mallinnusohjelmassa luodaan ns. 3D-malli, jossa laskennat suoritetaan kolmiulotteisessa maastoaineistossa. Maastoaineisto sisältää tyypillisesti laskenta-alueen korkeuskäyrät, taiteviivat ja rakennukset. 3D-malli ottaa huomioon mm. maastonmuodot sekä etäisyysvaimentumisen, ilman ääniabsorption, esteet, heijastukset sekä maanpinnan absorptio-ominaisuudet. Laskentamallissa on oletuksena ns. vähän ääntä vaimentavat olosuhteet, eli lievä myötätuuli melulähteestä laskentapisteeseen päin. Laskentatulosteissa esitetyt melutasot

12 12 (38) eivät siis esiinny yhtä laajoina samanaikaisesti, vaan ainoastaan laskentaoletuksen mukaisessa myötätuulitilanteessa. Pohjoismainen teollisuusmelun laskentamalli (General Prediction Method, Kragh ym. 1982) on kehitetty siten, että laskentatulos vastaa mittaustulosta, joka saataisiin hyvin pitkän mittausjakson aikana eri sääoloissa. Arvion mukaan lähimpien häiriintyvien kohteiden kohdalla kokonaislaskentaepävarmuus on ±3 db. Laskennan lähtötiedot Maastoaineistona käytettiin Maanmittauslaitoksen aineistoa, jossa korkeuskäyrien resoluutio on 2,5 metriä. Mallissa huomioitiin olemassa olevat rakennukset. Rakennusten käyttötiedot perustuvat Maanmittauslaitoksen Maastotietokannan tietoihin. Mallissa ei ole huomioitu metsäkasvillisuutta melua vaimentavana tekijänä. Metsäkasvillisuus (puusto yms.) voi vaimentaa melua, mikäli kasvillisuusvyöhyke on riittävän korkea ja syvyys on suuri. Kuitenkin ympäristömeluarvioinneissa pääsääntöisesti kasvillisuuden vaikutusta ei oteta huomioon, koska vyöhykkeiden pysyvyydestä ei voida olla varmoja (esim. puuston avohakkuut). Maastomallissa huomioitiin nykyinen maanpinta sekä meluvalleista alueen 1 pohjoispuolella oleva tukkikasa sekä alueen 2 joen puoleisilla reunoilla oleva n. 1,5 2 m korkea maavalli. Alueella saattaa olla ajoittain myös muita tukki- ja murskekasoja, mutta koska niiden pysyvyydestä ei voida olla varmoja, niitä ei ole huomioitu selvityksessä. Puumurskaimen melutiedot perustuvat Ramboll Finland Oy:n tekemään mittaukseen Jenz HEM 560 D -hakettimen meluemissioista. Alueella tullaan murskaamaan ainoastaan puuta kahdella alueella. Toiminnan pääasiallinen melulähde on puumurskain (äänitehotaso L WA 120 db). Mallinnuksessa huomioitiin lisäksi yksi melua tuottava työkone (äänitehotaso L WA 110 db). Tulokset ja tulosten tulkinta Melumallilaskelmiin perustuvat murskaustoiminnan aiheuttamat melualueet on esitetty meluselvityksen liitteiden 1 ja 2 melukuvissa. Liitteessä 1 on esitetty murskausalueella 1 tapahtuvan toiminnan aiheuttama äänitaso ja liitteessä 2 murskausalueella 2 tapahtuvan toiminnan aiheuttama äänitaso. Liitteessä 3 on esitetty melulähteiden sijoittuminen ja mallinnuksessa huomioidut vallit. Murskausalueen 1 pohjoispuolella olevan lähimmän asuinkiinteistön kohdalla laskennallinen keskiäänitaso on noin 53 db. Itäpuolen lähimpien asuinkiinteistöjen kohdalla laskennallinen keskiäänitaso on db välillä. Länsipuolella lähimpien asuinkiinteistöjen kohdalla keskiäänitaso on noin db. Laskentatulos ylittää päiväajan ohjearvon L Aeq db murskausalueen itäpuolella yhden kiinteistön alueella, mutta tämä on toimijan ilmoituksen mukaan sen omistuksessa. Muilla suunnilla lähimpien

13 13 (38) asuinkiinteistöjen kohdilla keskiäänitaso on laskentaepävarmuus huomioituna ohjearvon tasalla. Murskausalueen 2 itäpuolella olevan lähimmän asuinkiinteistön kohdalla keskiäänitaso on n db ja pohjoispuolella olevan lähimmän asuinrakennuksen kohdalla keskiäänitaso on 64 db. Länsipuolella lähimpien asuinkiinteistöjen kohdalla keskiäänitaso on enimmillään 61 db. Kaikissa tapauksissa keskiäänitasot ylittävät päiväajan ohjearvon 55 db laskentaepävarmuus huomioituna. Muissa häiriintyvissä kohteissa keskiäänitaso jää alle päiväajan ohjearvon 55 db. Melun leviämismallinnus, päivätty Puun murskaustoiminnasta on laadittu meluselvitys Helsingin Erikoishöyläys Oy. Puun murskaus, Lapinjärvi, meluselvitys. Ramboll Finland Oy Melun ohje- ja raja-arvot, melunlaskentaohjelma ja laskentamallit Melun ohje- ja raja-arvot, melunlaskentaohjelma ja laskentamallit ovat samat kuin edellä esitetyssä päivätyssä melun leviämismallinnuksessa. Laskennan lähtötiedot Maastoaineisto, metsäkasvillisuuden huomioiminen ja melulähdetiedot ovat samat kuin edellä esitetyssä päivätyssä melun leviämismallinnuksessa. Maastomallissa huomioitiin nykyinen maanpinta sekä meluvalleista alueen 1 pohjois- ja itäpuolella oleva 6 m korkea tukkikasa sekä alueen 2 joen puoleisilla reunoilla oleva n. 2 m korkea maavalli. Melun leviämisen estämiseksi puumurskain on suunniteltu sijoitettavaksi peltikuomuhallin sisälle alueella 2. Melulaskennassa on käytetty 2 mm:n paksuista peltiä hallin rakenteena. Peltihallin on oletettu vuotavan ääntä 3 % seinistä. Vuoto on laskettu Ympäristöopas 108:n ( Rakennusten julkisivujen ääneneristävyyden mitoittaminen. Ympäristöministeriö 2003) mukaisella mitoituksella. Peltihalli on sijoitettu alueelle 2 pitkittäin pohjoiseteläsuunnassa. Koska halli on avoin etelän ja pohjoisen suuntaan, pohjoispää on mallinnettu paksulla pressulla peitettynä. Pressun eristävyys on mallinnettu massalain mukaan, jossa pressun tiheytenä on käytetty 1,6 kg/m 2. Lisäksi alueelle 2 suunnitellun peltikuomuhallin eteläpäädyssä on huomioitu 5,5 metriä korkea ja 30 metriä pitkä tukkikasa. Alueella saattaa olla ajoittain myös muita tukki- ja murskekasoja, mutta koska niiden pysyvyydestä ei voida olla varmoja, niitä ei ole huomioitu tässä selvityksessä.

14 14 (38) Tulokset ja tulosten tulkinta Melumallilaskelmiin perustuvat murskaustoiminnan aiheuttamat melualueet on esitetty meluselvityksen liitteiden 1 ja 2 melukuvissa. Liitteessä 1 on esitetty murskausalueella 1 tapahtuvan toiminnan aiheuttama äänitaso ja liitteessä 2 murskausalueella 2 tapahtuvan toiminnan aiheuttama äänitaso. Selvityksen liitteessä 3 on esitetty melulähteiden sijoittuminen ja mallinnuksessa huomioidut vallit. Murskausalueen 1 pohjoispuolella olevan lähimmän asuinkiinteistön kohdalla laskennallinen keskiäänitaso on noin 53 db. Itäpuolen lähimpien asuinkiinteistöjen kohdalla laskennallinen keskiäänitaso on db. Länsipuolella lähimpien asuinkiinteistöjen kohdalla keskiäänitaso on noin db. Laskentatulos ylittää päiväajan ohjearvon L Aeq db murskausalueen itäpuolella yhden kiinteistön alueella, mutta tämä on toimijan ilmoituksen mukaan sen omistuksessa. Muilla suunnilla lähimpien asuinkiinteistöjen kohdilla keskiäänitaso on laskentaepävarmuus huomioituna ohjearvon tasalla. Murskausalueen 2 itäpuolella olevan lähimmän asuinkiinteistön kohdalla keskiäänitaso on n. 52 db ja pohjoispuolella olevan lähimmän asuinrakennuksen kohdalla keskiäänitaso on 48 db. Länsipuolella lähimpien asuinkiinteistöjen kohdalla keskiäänitaso on enimmillään 50 db. Kaikissa tapauksissa keskiäänitasot alittavat päiväajan ohjearvon 55 db laskentaepävarmuus huomioituna. Päästöjen estäminen maaperään ja pohjaveteen Haketustoimintaan ja hakkeen varastointiin käytettävältä asfaltoidulta alueelta hulevedet imeytetään olemassa olevien sadevesijärjestelmien kautta imeytysalueiksi tarkoitettujen viheralueiden läpi maaperään. Viheralueet toimivat suodattimena kuten tavanomainen metsämaa. Näiden kautta hulevedet imeytyvät tasaisesti eivätkä aiheuta pistemäistä kuormitusta. Tämä menetelmä on yleisesti käytössä vastaavilla haketerminaaleilla. Haketustoimintaan ja hakkeen varastointiin käytettävä alue on päällystetty pääosin asfaltilla, jolloin mahdolliset haketuslaitteiston vauriontilanteessa syntyvät öljypäästöt piha-alueelle eivät pääse suoraan maaperään ja torjuntatoimet on helpompi suorittaa. Jätteet ja niiden käsittely sekä hyödyntäminen Haketustoiminnasta ja hakkeen varastoinnista ei synny jätteitä. Haketuksen raaka-aineena käytetään puhdasta puuainesta (pyöreä puu ja puun risut, kannot ja kuoret, hakkuutähteet), josta syntyvä hake/murske hyödynnetään kokonaan joko polttoaineena energiantuotannossa tai maisemoinnissa katemateriaalina. Haketta/mursketta toimitetaan ulkopuolisille vastaanottajille.

15 15 (38) Kannoista jää maa-aineksia, jotka on tarkoitus kokonaisuudessaan hyödyntää maarakentamisessa operoivan hakeyrittäjän toimesta viherrakentamisessa. Yhdyskuntajätettä syntyy erittäin vähäinen määrä. Se toimitetaan yrityksen muun toiminnan jätehuollon kautta asianmukaiseen käsittelyyn. TOIMINNAN VAIKUTUKSET YMPÄRISTÖÖN Vaikutukset yleiseen viihtyvyyteen ja ihmisten terveyteen Ympäristölupahakemuksen mukaan haketustoiminnasta ja hakkeen varastoinnista ei aiheudu merkittävää vaikutusta yleiseen viihtyvyyteen. Lähin asutus on noin 100 metrin päässä. Toiminnasta syntyvä melu rajoittuu lähinnä tehdasalueelle. Meluvalli auttaa osaltaan asiaa. Tehdasalueelle on tulevaa ja lähtevää liikennettä myös muun Lapinjärven tehtaan toiminnan vuoksi. Liikenne ei täten aiheuta erityistä muutosta tai häiriötä viihtyvyyteen. Aikaisemmin teollisen sahauksen aikana liikenne on ollut huomattavasti vilkkaampaa. Haketukseen ja hakkeen varastointiin käytettävän alueen pitäminen siistinä vaikuttaa tehdasalueen visuaaliseen ilmeeseen. Mahdolliset yhteydenotot lähialueen asukkailta käsitellään Helsingin Erikoishöyläys Oy:ssä sisäisesti. Saadun palautteen perusteella toimintaa pyritään kehittämään siten, ettei toiminnasta olisi haitallista vaikutusta lähialueen viihtyvyyteen ja ihmisten terveyteen. Vaikutukset luontoon ja luonnonsuojeluarvoihin sekä rakennettuun ympäristöön Haketustoiminnasta ja hakkeen varastoinnista ei aiheudu merkittävää vaikutusta luontoon tai luonnonsuojeluarvoihin. Arvio perustuu siihen, että alueella on jo olemassa oleva Helsingin Erikoishöyläys Oy:n tuotantolaitostoiminta ja on ollut Käkikosken sahan teollinen sahaustoiminta. Haketustoiminta ja hakkeen varastointi on jo osa tätä kokonaisuutta. Lisäksi toiminnasta syntyvä melu ja mahdollisesti syntyvä pöly rajoittuvat lähinnä tehdasalueelle. Toiminnalla ei ole vaikutusta rakennettuun ympäristöön. Myös tämä arvio perustuu siihen, että on jo olemassa oleva Helsingin Erikoishöyläys Oy:n tuotantolaitostoiminta. Haketustoiminta ja hakkeen varastointi on jo osa tätä kokonaisuutta. Vaikutukset vesistöön ja sen käyttöön Haketustoiminnasta ja hakkeen varastoinnista ei aiheudu vaikutuksia vesistöön ja sen käyttöön. Toiminnasta syntyvät hulevedet eivät valu suoraan vesistöön. Niiden määrä on erittäin vähäinen verrattuna aiempaan sahaustoimintaan, jossa tukkeja kasteltiin runsaalla vedellä.

16 16 (38) Ilmaan joutuvien päästöjen vaikutukset Haketustoimintaan ja hakkeen varastointiin käytettävältä alueelta mahdollisesti haketuksen yhteydessä syntyvästä pölystä ei tämän hetkisen kokemuksen perusteella aiheudu merkittävää haittaa, koska pölyn määrä on vähäinen. Mahdollinen pölyäminen on hyvin satunnaista ja se rajoittuu tehdasalueelle. Mahdollinen meluvalli lieventää myös vaikutusta lähimmän asumuksen osalta. Vaikutukset maaperään ja pohjaveteen Melun ja tärinän vaikutukset Haketustoimintaan ja hakkeen varastointiin käytettävältä alueelta hulevedet imeytetään olemassa olevien imeytysalueiksi tarkoitettujen viheralueiden läpi maaperään. Viheralueet toimivat suodattimena kuten metsämaa. Näiden kautta hulevedet imeytyvät tasaisesti eivätkä aiheuta pistemäistä kuormitusta. Arvion mukaan toiminnalla ei ole merkittävää vaikutusta maaperään ja pohjaveteen. Ympäristölupahakemuksen mukaan haketustoiminnasta ja hakkeen varastoinnista aiheutuvasta melusta ei aiheudu merkittävää vaikutusta. Toiminnasta ei aiheudu tärinää. POIKKEUKSELLISET TILANTEET JA NIIHIN VARAUTUMINEN Normaalin toiminnan aikana merkittävin ympäristönäkökohta on haketustoiminnasta aiheutuva melu. Muita merkittäviä ympäristövaikutuksia ei toiminnasta oleteta tämän hetkisen tiedon perusteella syntyvän. Toiminnasta mahdollisesti syntyvästä pölystä ei tämän hetkisen kokemuksen perusteella aiheudu merkittävää haittaa. Häiriötilanteissa merkittävimmät ympäristönäkökohdat muodostuvat maaperään kohdistuvista mahdollisista haketuslaitteiston öljypäästöistä. Haketuslaitteiston öljyvahinkojen varalle haketusalueelle on järjestetty riittävä määrä öljyntorjuntavälineistöä (imeytysainetta suojatussa laatikossa). Haketusalueen yleisestä siisteydestä huolehditaan säännöllisesti pyöräkuormaimella ja apulaitteilla. TARKKAILU Jätteen käsittelyn seuranta- ja tarkkailusuunnitelma Luvan hakijan mukaan toiminnasta ei synny siinä määrin jätteitä, että niitä pitäisi erikseen seurata. Vaarallisia jätteitä ei synny lainkaan. Pieni määrä

17 17 (38) yhdyskuntajätteitä käsitellään höyläämön toiminnan yhteydessä, jossa mahdolliset erilaiset jätteet erotellaan. Käyttötarkkailu Päästötarkkailu Vaikutustarkkailu Haketustoiminnan ja hakkeen varastoinnin käyttötarkkailua tehdään jatkuvasti toimijoiden (tällä hetkellä Koskisen Oy, Koskitukki Oy) ja haketusta suorittavan ulkopuolisen urakoitsijan toimesta sekä lastausta ja kuljetusta tekevien ulkopuolisten urakoitsijoiden toimesta. Käyttötarkkailussa seurataan haketusalueen ja ympäristön siisteyttä (ympäristötarkkailu) varastoituna olevan haketettavan puhtaan puuaineksen määrää varastoituna olevan valmiin hakkeen/murskeen määrää haketuslaitteiston kuntoa lastaus- ja kuljetuskaluston kuntoa mahdollista pölyämistä (ympäristötarkkailu) haketusajankohtaa (ympäristötarkkailu). Havaittuihin puutteisiin/virheisiin puututaan ja korjaavat toimenpiteet pyritään tekemään välittömästi. Ympäristöön liittyvää käyttötarkkailua varten on nimettynä vastuuhenkilö tällä hetkellä olevalla toimijalla Koskisen Oy:llä. Haketus- ja hakkeen varastointitoiminnoista mahdollisesti ilmaan aiheutuville pölypäästöille ei ole järjestetty tarkkailua. Haketus- ja hakkeen varastointitoimintoihin tarkoitetuilta alueilta syntyville pintavesille (hulevesille) ei ole järjestetty tarkkailua. Haketus- ja hakkeen varastointitoimintoihin tarkoitetuilta alueilta syntyvälle melulle ei ole järjestetty säännöllistä tarkkailua. Haketus- ja hakkeen varastointitoimintoihin tarkoitetuilta alueilta syntyvien hulevesien pohjavesivaikutuksille ei ole järjestetty tarkkailua. Raportointi ja tarkkailuohjelmat Haketus- ja hakkeen varastointitoimintojen tarkkailuksi ehdotetaan yhtiön sisäistä, edellä esitettyä käyttötarkkailua.

18 18 (38) TOIMINNAN ALOITTAMISLUPA Helsingin Erikoishöyläys Oy hakee lupaa jatkaa Lapinjärven tehtaan alueella tapahtuvaa haketus- ja murskaustoimintaa mahdollisista valituksista huolimatta ennen ympäristöluvan lainvoimaiseksi tulemista. Toiminta on pienen kasvaneen yrityksen taloustilanne huomioon ottaen välttämätöntä. Lisäksi toiminnalla tai puunkäsittelyllä ei ole käytännössä eroa sahaustoimintaan, mitä alueella on harjoitettu jo vuosikymmeniä ja johon on voimassa oleva ympäristölupa. Nykyinen toiminta mahdollistaa uusien työpaikkojen luomisen ja kehittymisen Lapinjärven kunnan alueelle. Alueelle on erittäin vaikea saada toimijoita, koska puumateriaalivirtojen suunnittelu on erittäin haastavaa. Yhtiö on jo menettänyt toisen toimijan työn keskeytymisen riskin vuoksi. Bioenergian käytön lisääminen on kansantaloudellisesti tärkeää. Luvan hakija esittää, ettei aloittamisvakuutta tarvitsisi asettaa huomioiden pienen yrityksen voimavarat sekä toiminnan pienen riskin vuoksi. TOIMINNAN VAKUUS Helsingin Erikoishöyläys Oy ei esitä jätteen käsittelytoiminnalle vakuutta. LUPAHAKEMUKSEN KÄSITTELY Lupahakemuksen täydennykset Hakemusta on täydennetty , ja Lupahakemuksesta tiedottaminen Tarkastukset ja neuvottelut Lausunnot Hakemuksesta on tiedotettu kuuluttamalla Etelä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupavastuualueen ja Lapinjärven kunnan ilmoitustauluilla. Hakemuksesta on ympäristönsuojelulain 38 :n mukaisesti erikseen annettu tieto niille asianosaisille, joita asia erityisesti koskee. Kuulutuksesta on ilmoitettu Loviisan Sanomat ja Östra Nyland -nimisissä sanomalehdissä. Hakemuksen johdosta ei ole järjestetty tarkastusta tai neuvottelua. Hakemuksesta on ympäristönsuojelulain 36 :n mukaisesti pyydetty lausunnot Lapinjärven kunnalta, Lapinjärven kunnan terveyden- ja ympäris-

19 19 (38) tönsuojeluviranomaisilta ja Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta. Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus esittää päivätyssä lausunnossaan seuraavan: Ympäristöministeriössä valmisteilla olevassa jätelain soveltamisoppaassa todetaan kantojen ja hakkuutähteiden korjuun olevan poltto-, kuitu- ja runkopuun tapaan metsätalouden korjuutoimintaa, eivätkä korjattavat hakkuutähteet ole siten jätelaissa tarkoitettua jätettä. Jotta hakkuutähteet eivät muodostuisi jätteeksi, ne olisi hyödynnettävä sitä mukaa kuin niitä muodostuu tai välivarastoitava. Pitkään jatkuvaa hakkuutähteiden varastointia esimerkiksi yli vuoden, ei voisi kuitenkaan pitää väliaikaisena, vaan kysymys on silloin jätteestä, jonka jätteen haltija on velvollinen poistamaan käytöstä jätelaissa tarkoitetulla tavalla. Uudenmaan ELY-keskus katsoo, ettei pyöreän puun, risujen, kantojen ja kuoren murskaus ja haketus ole jätelain tarkoittamaa jätteen käsittelyä. Suunniteltu toiminta ei ole siten YVA-asetuksen 6 :n hankeluettelon kohdan 11b tarkoittama muiden jätteiden kuin ongelmajätteiden fysikaaliskemiallista käsittelyä, jonka mitoitus on enemmän kuin 100 tonnia vuorokaudessa, ja johon tulee soveltaa YVA-lain 4 :n tarkoittamaa ympäristövaikutusten arviointimenettelyä. Pitkään jatkuva ja pysyväisluonteinen pyöreän puun, risujen, kantojen ja kuoren sekä niiden murskeiden ja hakkeiden varastointi ovat jätteiden käsittelyä. Jätteiden varastointi ei ole YVA-asetuksen 6 :n hankeluettelon mukainen hanke, eikä YVA-menettely ole siten tarpeen. Hankkeen pääasialliset vaikutukset ovat melu ja pöly. Murskaustoiminnan meluhaitoista on laadittu meluselvitys. Melun ja pölyn leviämistä vähennetään kasojen sijoittamisella ja pölyämistä ehkäistään kasojen kastelulla. Myös pölyselvitys on laadittu. Hakemuksessa tarkastellaan myös toiminnan aiheuttamaa liikennettä ja vesien käsittelyä. ELY-keskus katsoo, ettei hanke edellytä myöskään YVA-lain 4 :n 2 momenttiin perustuvaa yksittäistapauksessa harkittavaa arviointimenettelyä. Uudenmaan ELY-keskus ei näe estettä toiminnan sijoittumiselle hakemuksessa esitetylle alueelle kuitenkin niin, että haketus- ja murskauslaitteet sijoitetaan siten, että etäisyys lähimpään melulle alttiiseen asuinrakennukseen on mahdollisimman pitkä. Haketus- ja murskauslaitteet on lisäksi suunnattava niin, että voimakkain melu ei lähde lähimmän melulle alttiin asuinrakennuksen suuntaan. ELY-keskus katsoo, että murskaus- ja varastoalueet tulisi kokonaan pinnoittaa pöly- ja roskaantumishaittojen vähentämiseksi sekä mahdollisten öljyvuotojen varalta. Päätöksessä tulee antaa määräykset ympäristöhaittojen estämiseen parasta käyttökelpoista tekniikkaa käyttämällä erityisesti melutorjunnan ja pölyntorjunnan osalta. Uudenmaan ELY-keskus katsoo lisäksi, että mahdollinen päätöksen mukainen toiminta voidaan aloittaa muutoksenhausta huolimatta.

20 20 (38) Lapinjärven kunnanhallitus esittää päivätyssä lausunnossaan seuraavan: Helsingin Erikoishöyläys Oy toimii entisen Käkikosken sahan tiloissa. Nykyinen pääasiallinen yritystoiminta eli puunjalostus aiheuttaa sahatoimintaa vähemmän haittaa ympäristölle. Jo Käkikosken sahan toimesta alueella tehtiin haketusta, tosin pienemmässä mittakaavassa. Nykyisen yrittäjän haketustoiminnasta on aiheutunut vähän valituksia, jos huomioidaan valittajien määrä, lähinnä toiminta on häirinnyt yhtä rajanaapuria. On huomioitava, että tuolloin, kun kyseinen rajanaapuri on ostanut omakotitalon 2007, on hän ostanut kohteen tietäen sen sijaitsevan teollisuusalueen välittömässä läheisyydessä. Jo ostohetkellä vuoteen 2007 saakka alueella toimi Käkikosken saha, joka myös teki haketustoimintaa alueella. Voidaan olettaa, että henkilöllä on pitänyt olla jo ostohetkellä käsitys siitä, että alueella voi esiintyä melu- ja pölyhaittoja saha- ja haketustoiminnasta. Keskustelut mahdollisesta kiinteistön lunastamisesta yrityksen toimesta eivät ole johtaneet tilanteen ratkeamiseen. On kohtuutonta, että yksi valittaja voi viivyttää elinkeinotoiminnan kehittymistä kuukausia osittain vain hyötymistarkoituksessa. Lapinjärven kunnan näkemys on, että ympäristölupahakemus pitäisi käsitellä viipymättä ja haketustoiminta sallia alueella muutoksenhausta huolimatta hakemuksessa esitetyllä tavalla Loviisan kaupungin ympäristösuojeluviranomaisen antamin tarkennuksin. Loviisan kaupungin rakennus- ja ympäristölautakunta esittää päivätyssä lausunnossaan seuraavan: Loviisan kaupungin ympäristönsuojelutarkastaja on moneen kertaan joutunut puuttumaan valituksen vuoksi laitoksella aloitettuun haketukseen ja murskaukseen vuoden 2013 aikana. Toimintaa tehtiin keväällä ja alkukesällä 2013 ja lähin naapuri valitti siitä useasti. Haketusta tai murskausta ei ole laitoksella tehty kesäkuun 2013 jälkeen, koska Loviisan kaupungin ympäristönsuojeluviranomaisen päätöksen mukaan toiminnalle täytyy olla ympäristönsuojelulainmukainen ympäristölupa. Toiminnanharjoittaja käynnisti lupamenettelyn heinäkuun lopulla Hakemus toimitettiin kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle. Toiminnan laajuuden vuoksi hakemus kuitenkin siirrettiin aluehallintovirastoon ratkaistavaksi. Haettu toiminta sijoittuu asemakaavassa T-merkinnällä merkitylle kiinteistölle, kaavoituksen puolesta toiminta siis sijoittuu oikeaan paikkaan. Lähin asuinkiinteistö on kaavassa merkitty ja sijaitsee aivan suunnitellun haketusalueen vieressä. Hakemuksessa on esitetty haketusta tehtävän kolmessa kohtaa alueella. Haketus- ja murskauslaitteet ovat siirrettäviä, mutta paikat on merkitty keskimääräisesti sellaiseen kohtaan, jossa toimintaa enimmäkseen tehdään. Melu- ja pölyselvityksessä ei kuitenkaan ole tutkittu melun ja pölyn leviämistä kuin kahden paikan kohdalta, eteläisimmän alueen osalta ei selvitys-

21 21 (38) tä ole tehty. Tällä alueella haketus- ja murskaustoimintaa ei voi sallia ennen kuin siltä osin on tehty asianmukainen melun- ja pölyn leviämisselvitys. Meluselvityksessä on melun leviämisen estämiseksi suunniteltu alueen 1 itä- ja pohjoispuolelle 6 m korkeaa tukkikasaa. Alueen 2 joenpuoleisille reunoille on suunniteltu 2 m korkea maavalli ja murskain on tarkoitus sijoittaa peltikuomuhalliin. Näillä toimilla laskentatulos ylittäisi päiväajan ohjearvon L Aeq db vain murskausalueen itäpuolella yhdessä kiinteistössä, joka on hakijan ilmoituksen mukaan hänen omistuksessaan. Näin ollen meluhaittojen perusteella toiminta olisi hyväksyttävissä esitettyjen meluntorjuntatoimien toteuttamisen jälkeen. Meluntorjuntatoimien riittävyys on kuitenkin varmistettava luotettavilla mittauksilla, kun toiminta on luvan mukaisessa laajuudessa käynnissä. Vastaavanlaisilla torjuntatoimilla myös pölyselvityksessä on esitetty, että lähimmille kiinteistöille ei aiheudu ohjearvoja ylittäviä pitoisuuksia. Lisäksi pölyämisen osalta on huomioitava tuulen suunta. Alueelle tulisi asentaa riittävä määrä tuulen suuntaa näyttäviä viirejä ja mikäli tuulen suunta on suoraan lähimpiä kiinteistöjä kohti, haketus tulisi välttää. Myös valmiin hakkeen varastokasojen pölyämistä täytyy tarkkailla ja mahdollisesti estää, mikäli niistä aiheutuu häiritsevää pölyämistä. Haketuksen ja murskauksen toiminta-ajaksi on esitetty 2 3 päivänä viikossa maanantaista lauantaihin klo 6 22 ja puun sekä hakkeen kuljetuksia tehtäisiin myös muina aikoina. Toiminnan meluselvitysten mukaan toiminta alittaa päivämeluohjearvon esitetyillä toimilla, mutta yöaikaista ohjearvoa se ei alita. Näin ollen klo 6 7 näitä töitä ei saa tehdä, vaan varsinainen toiminta-aika on klo 7 22 arkisin. Viikonloput on syytä rauhoittaa toiminnalta puun ja hakkeen kuljetusta lukuun ottamatta. Yöaikaista kuljetusta klo 22 7 pitää kuitenkin välttää. Toiminnalle haettuun ympäristönsuojelulain 101 :n mukaiseen päätökseen siitä, että toiminta voidaan aloittaa mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta, ei ole huomautettavaa. Todetaan kuitenkin, ettei toimintaa saa aloittaa ennen kuin melun- ja pölyn leviämisen torjuntatoimista on huolehdittu asian mukaisesti. Porvoon kaupungin terveydensuojelujaosto esittää päivätyssä lausunnossaan seuraavan: Toiminnasta aiheutuva melu ei saa ylittää vakituiseen asumiseen käytettävien kiinteistöjen piha-alueilla valtioneuvoston päätöksen 993/1992 päiväohjearvoa L Aeq db. Myös ohjearvojen alle jäävä melu voi aiheuttaa terveys- tai viihtyvyyshaittaa. Meluohjearvojen täyttymistä lähimmillä häiriintyvillä kiinteistöillä tulee tarkkailla säännöllisin mittauksin. Terveydensuojelujaosto katsoo, että mikäli toiminnasta aiheutuu meluhaittaa asutukselle, ei toimintaa tule harjoittaa viikonloppuisin eikä perjantaisin klo jälkeen.

22 22 (38) Muistutukset ja mielipiteet Toiminnasta aiheutuva pöly ei saa kulkeutua haitallisessa määrin naapurikiinteistöjen pihalle. Tuuliolosuhteiden ollessa epäsuotuisat lähimmille asuinkiinteistöille on toiminta keskeytettävä. Pölyohjearvojen ylittymistä lähimmillä häiriintyvillä kiinteistöillä tulee tarkkailla säännöllisin mittauksin. Terveydensuojelujaostolla ei ole asiaan muuta huomautettavaa. A-F ovat toimittaneet päivätyn muistutuksen, jossa esitetään muun muassa seuraava: Käytössämme on ollut Rambollin tekemät ja luovuttama kyseiseen puun murskaushakemukseen liittyvä meluselvitysraportti ja luovuttama pölyn leviämismallinnukseen liittyvä raportti. Melun osalta meluselvitysraportin kartoissa esitetyt Koskenkylänjoen länsipuolella sijaitsevat asumiseen tarkoitetut kiinteistömme ovat kauttaaltaan päivämelun riskirajalla. Tämä koskee erityisesti liitteessä 1 esitettyjä tuloksia. Kun murskauksesta syntyvään meluun lisätään murskeen kuljetus- ja lastausmelu, melusaasteelle asetetut raja-arvot tulevat ylittymään aivan varmasti. Lisäksi työstä syntyvä melu on jatkuvaa, mikä jatkuvakestoisuutensa takia stressaa ja häiritsee olennaisesti asumista kiinteistöissämme ja ulkoilua piha-alueillamme. Siihen häirintään luvanhakijalla ei mielestämme ole oikeutta. Yöajan melunormit ylittyvät jo sellaisenaan murskauksesta johtuen, kuitenkin lupaa haetaan myös yöajaksi laskettavaan ajanjaksoon klo Kun tähän taas lisätään liikenteestä ja lastauksesta syntyvä lisämelu, Helsingin Erikoishöyläyksen tarkoituksena näyttää olevan, että he määrittelevät, miten me kodeissamme pystymme nukkumaan. Pidämme perusoikeutenamme mahdollisuutta nukkua klo 6:n jälkeenkin. Rambollin tekemät melu- ja pölymittauksen mallit ovat teoreettisia, melu- ja pölylähteen tuottamiin ohjearvoihin sekä haittojen leviämisen kannalta maastoon ja sen muotoon perustuvia keskiarvomalleja. Kun murskaus on toiminnassa, todelliset haitat voivat merkittävästikin ylittää teoreettisten mallien antamat tulokset. Ramboll toteaa melumittausraportin kohdassa 4.1.1, että mittausmallin virhemarginaali on ±3 db. Kuitenkin malliin liittyvän keskihajonnan kuvauksessa kohta 5 10 db yksittäiselle melulähteelle, joka sijaitsee lähellä maanpintaa ja säteilee kapeakaistaista melua taajuusalueella Hz. Suuremmat arvot koskevat laskentapisteitä maanpinnan läheisyydessä ja kaukana melulähteestä. sopii keskihajontakuvauksista ehdottomasti paremmin kyseisen lupahakemuksen kohteeseen. Tämä tarkoittaa, että kauttaaltaan kiinteistömme ja niiden piha-alueet sijaitsevat päiväajalle asetettujen melun raja-arvojen yläpuolella. Kiinteistöön Puntinmäentie 16, Koskensyrjä valmistuu juuri asumiskäyttöön tehty vierastalo, joka Rambollin kartoista puuttuu ja kyseinen kiinteistö on meluselvitysraportin liitteen 1 mukaan melualueella db, mikä ylittää

lausuntoa Energia- ja Kierrätysparkki Oy:n ympäristölupahakemuksesta

lausuntoa Energia- ja Kierrätysparkki Oy:n ympäristölupahakemuksesta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 256/11.01.00.00/2016 13 Lausunto Energia- ja kierrätysparkki Oy:n ympäristölupahakemuksesta Terveystarkastaja Kirsi Puola 8.3.2016: Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Lisätiedot

LUUVANIEMENTIE 2-6, HELSINKI MELUSELVITYS

LUUVANIEMENTIE 2-6, HELSINKI MELUSELVITYS LUUVANIEMENTIE 2-6, HELSINKI MELUSELVITYS 23.02.2015 MELUSELVITYS LUUVANIEMENTIE 2-6, HELSINKI 2 Päivämäärä 23.02.2015 Laatija Tarkastaja Pasi Myyryläinen Jari Hosiokangas Sisältää Maanmittauslaitoksen

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

Terveydensuojelujaosto Terveydensuojelujaosto Terveydensuojelujaosto

Terveydensuojelujaosto Terveydensuojelujaosto Terveydensuojelujaosto Terveydensuojelujaosto 21 18.03.2014 Terveydensuojelujaosto 59 28.08.2014 Terveydensuojelujaosto 54 13.06.2017 HELSINGIN ERIKOISHÖYLÄYS OY:N YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS PUUN HAKETTAMISELLE JA VARASTOINNILLE PORLAMMILLA

Lisätiedot

Päätös. Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011

Päätös. Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011 Päätös Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 13.12.2011 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 115 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Etelä-Suomen aluehallintoviraston

Lisätiedot

RAUMAN KAUPUNKI SUOMEN TÄRPÄTTI OY, TISLAAMOHANKE, RAUMA MELUARVIO

RAUMAN KAUPUNKI SUOMEN TÄRPÄTTI OY, TISLAAMOHANKE, RAUMA MELUARVIO Vastaanottaja Rauman kaupunki Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 15.1.2016 Viite 1510024178 RAUMAN KAUPUNKI SUOMEN TÄRPÄTTI OY, TISLAAMOHANKE, RAUMA MELUARVIO RAUMAN KAUPUNKI MELUARVIO Päivämäärä 15.1.2016

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

Päätös. Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus PL 36 00521 Helsinki

Päätös. Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus PL 36 00521 Helsinki Päätös Etelä-Suomi Nro 27/2012/1 Dnro ESAVI/321/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 13.2.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 57 :n mukainen hakemus, joka koskee Altia Oyj:n Rajamäen tehtaiden vanhan

Lisätiedot

Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan muuttamista koskevan lupahakemuksen

Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan muuttamista koskevan lupahakemuksen Etelä-Suomi Päätös Nro 44/2010/1 Dnro ESAVI/613/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 5.11.2010 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan

Lisätiedot

KORTTELIN 374 MELUSELVITYS, RAUMA RAUMAN KAUPUNKI

KORTTELIN 374 MELUSELVITYS, RAUMA RAUMAN KAUPUNKI Vastaanottaja Rauman kaupunki Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 23.6.2014 KORTTELIN 374 MELUSELVITYS, RAUMA RAUMAN KAUPUNKI KORTTELIN 374 MELUSELVITYS, RAUMA RAUMAN KAUPUNKI Päivämäärä 23.6.2014 Laatija

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

Akaan raakapuukuormausalue Ratasuunnitelman meluselvitys. Päiväys Tilaaja Liikennevirasto Projekti RR52233

Akaan raakapuukuormausalue Ratasuunnitelman meluselvitys. Päiväys Tilaaja Liikennevirasto Projekti RR52233 Akaan raakapuukuormausalue Ratasuunnitelman meluselvitys Päiväys Tilaaja Liikennevirasto Projekti RR52233 Raportti 1/5 Sisällys 1 Johdanto... 2 2 Menetelmät ja lähtötiedot... 3 2.1 Melun ohjearvot... 3

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA, MAANKÄYTTÖPALVELUT MÄNNIKÖN JATKE, ASEMAKAAVAN YMPÄRISTÖMELUSELVITYS

MÄNTSÄLÄN KUNTA, MAANKÄYTTÖPALVELUT MÄNNIKÖN JATKE, ASEMAKAAVAN YMPÄRISTÖMELUSELVITYS Vastaanottaja Mäntsälän kunta, Maankäyttöpalvelut Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 23.3.2015 MÄNTSÄLÄN KUNTA, MAANKÄYTTÖPALVELUT MÄNNIKÖN JATKE, ASEMAKAAVAN YMPÄRISTÖMELUSELVITYS MÄNTSÄLÄN KUNTA, MAANKÄYTTÖPALVELUT

Lisätiedot

19268 JUHA VIRKKI LOUHINNAN MELUSELVITYS PORNAINEN 2005

19268 JUHA VIRKKI LOUHINNAN MELUSELVITYS PORNAINEN 2005 JUHA VIRKKI LOUHINNAN MELUSELVITYS PORNAINEN 2005 OSOITE/ADDRESS Terveystie 2 FIN 15870 HOLLOLA PUH./TEL +358 (0)3 52 351 FAKSI/TELEFAX +358 (0)3 523 5252 SÄHKÖPOSTI/E MAIL proy@ristola.com INTERNET www.ristola.com

Lisätiedot

Raportti. Kiinteistö Oy Kalevan Airut 8479 asemakaavatyön meluselvitys. Projektinumero: 307797 Donna ID 1 612 072

Raportti. Kiinteistö Oy Kalevan Airut 8479 asemakaavatyön meluselvitys. Projektinumero: 307797 Donna ID 1 612 072 ! Raportti Kiinteistö Oy Kalevan Airut 8479 asemakaavatyön meluselvitys 27.5.2016 Projektinumero: 307797 Donna ID 1 612 072 Sisältö 1. Johdanto... 1 2. Laskentamalli... 1 2.1. Lähtötiedot... 1 2.1.1. Suunnittelualue...

Lisätiedot

OLMALAN 1. VAIHEEN ASEMA KAAVOITUKSEN VALMISTELU, YLIVIESKA MELUSELVITYS

OLMALAN 1. VAIHEEN ASEMA KAAVOITUKSEN VALMISTELU, YLIVIESKA MELUSELVITYS Liite 5 Vastaanottaja Asiakirjatyyppi Meluselvitys Päivämäärä 14.12.2012 Viite 1510000008 OLMALAN 1. VAIHEEN ASEMA KAAVOITUKSEN VALMISTELU, YLIVIESKA MELUSELVITYS RAMB LL OLMALAN 1. VAIHEEN ASEMAKAAVOITUKSEN

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 116. Ympäristölautakunta 13.11.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 116. Ympäristölautakunta 13.11.2014 Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 13.11.2014 Sivu 1 / 1 4278/11.01.00/2014 116 Lausunto Etelä-Suomen aluehallintovirastolle Fortum Power and Heat Oy:n Kivenlahden lämpökeskuksen toiminnan muutosta ja ympäristöluvan

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila. Ympäristönsuojelulain 101

Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila. Ympäristönsuojelulain 101 Etelä-Suomi Päätös Nro 163/2012/1 Dnro ESAVI/125/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 11.10.2012 ASIA Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila.

Lisätiedot

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa:

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/PAPERINKERÄYS OY Paperinkeräys Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee olemassa olevaa keräyspaperin ja pahvin lajittelua ja varastointia Porin

Lisätiedot

Vapaa-aikapalvelukeskus Liikuntapaikat ja nuorisotilat Laitospäällikkö Ilkka Pellikka Pohjolankatu 14 74100 Iisalmi

Vapaa-aikapalvelukeskus Liikuntapaikat ja nuorisotilat Laitospäällikkö Ilkka Pellikka Pohjolankatu 14 74100 Iisalmi Melumallinnus 367/2007 1(10) Tilaaja: Käsittelijä: Iisalmen kaupunki Vapaa-aikapalvelukeskus Liikuntapaikat ja nuorisotilat Laitospäällikkö Ilkka Pellikka Pohjolankatu 14 74100 Iisalmi Jussi Kärtevä Symo

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti Ympäristönsuojelulain 58 :n 1 momentti Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 6 b

Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti Ympäristönsuojelulain 58 :n 1 momentti Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 6 b 1(6) YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro Dnro 35 YLO LOS-2003-Y-1335-111 Annettu julkipanon jälkeen 4.4.2008 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös Wipro Infrastructure Engineering Oy:n ympäristönsuojelulain 58 :n mukaisesta muutoshakemuksesta,

Lisätiedot

Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012

Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012 YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012 ASIA Purku & Piikkaus Oy:n purkujätteen käsittelytoimintaa koskevan ympäristöluvan

Lisätiedot

Toiminnan sijainti Alavieskan kunnan Alavieskan kylä, määräala tilasta Takamehtä RN:o 37:5

Toiminnan sijainti Alavieskan kunnan Alavieskan kylä, määräala tilasta Takamehtä RN:o 37:5 Tekninen lautakunta 4 28.01.2015 Ympäristöluvan myöntäminen Maatalousyhtymä Myntille Teknltk 4 ASIA Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maa-aineksen ottamista. Hakija

Lisätiedot

Vastaanottaja Lapuan kaupunki. Asiakirjatyyppi Raportti. Päivämäärä 3.4.2013 LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS

Vastaanottaja Lapuan kaupunki. Asiakirjatyyppi Raportti. Päivämäärä 3.4.2013 LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS Vastaanottaja Lapuan kaupunki Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 3.4.2013 LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS Päivämäärä 03/04/2013

Lisätiedot

Päätös Nro 11/2012/2 Dnro ESAVI/80/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen 20.1.2012

Päätös Nro 11/2012/2 Dnro ESAVI/80/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen 20.1.2012 Etelä-Suomi Päätös Nro 11/2012/2 Dnro ESAVI/80/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 20.1.2012 ASIA HAKIJA Vesijohto- ja viemäriverkoston rakentamista Pohjois-Kustavin saariston merialueelle koskevan Länsi-Suomen

Lisätiedot

Vt 24 Meluselvitys Pasolanharju, Vääksy

Vt 24 Meluselvitys Pasolanharju, Vääksy Ramboll Finland Oy Knowledge taking people further sikkalan kunta Vt 24 Meluselvitys Pasolanharju, Vääksy 12.2.2007 sikkalan kunta Vt 24 Meluselvitys Pasolanharju, Vääksy 12.2.2007 Viite arkistanut Kirjoittanut

Lisätiedot

DOMARGÅRDIN JÄTEASEMA, PORVOO MELUMITTAUS

DOMARGÅRDIN JÄTEASEMA, PORVOO MELUMITTAUS Vastaanottaja Itä-Uudenmaan Jätehuolto Oy Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 4.3.2015 Viite 1510022103 DOMARGÅRDIN JÄTEASEMA, PORVOO MELUMITTAUS DOMARGÅRDIN JÄTEASEMA, PORVOO MELUMITTAUS Päivämäärä 4.3.2015

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2015 1 (6) Ympäristölautakunta Ysp/7 25.08.2015

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2015 1 (6) Ympäristölautakunta Ysp/7 25.08.2015 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2015 1 (6) Asia tulisi käsitellä 25.8.2015 283 Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös Helen Oy:n Patolan huippulämpökeskuksen ympäristölupa-asiassa HEL 2015-001987 T

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/Upm-Kymmene Oyj Seikun Saha

YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/Upm-Kymmene Oyj Seikun Saha YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/Upm-Kymmene Oyj Seikun Saha UPM-Kymmene Oyj Seikun saha hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta voimassa olevan ympäristöluvan lupamääräysten tarkistamista. Yj:n ehdotus: PL 80

Lisätiedot

MUNNINMÄEN TUULI- VOIMALAT MELUMALLINNUS

MUNNINMÄEN TUULI- VOIMALAT MELUMALLINNUS Vastaanottaja Talvivaara Sotkamo Oy Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 5.4.2012 Viite 82139905 MUNNINMÄEN TUULI- VOIMALAT MELUMALLINNUS MUNNINMÄEN TUULIVOIMALAT MELUMALLINNUS Päivämäärä 5.4.2012 Laatija

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp)

Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp) Turun kaupunki Kokouspvm Asia 1 11934-2012 (235) Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp) Tiivistelmä: - Ympkaalk 23 Ympäristönsuojelu 3.1.2013/

Lisätiedot

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA 1 (5) Lohjan kaupungin ympäristölautakunta ASIA PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPA- MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 Ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 66/2012/2 Dnro ISAVI/12/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 12.9.2012

PÄÄTÖS Nro 66/2012/2 Dnro ISAVI/12/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 12.9.2012 Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 66/2012/2 Dnro ISAVI/12/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 12.9.2012 ASIA HAKIJAT Laiturin rakentaminen kiinteistön Pohjoiskorvanniemi 140 407 3 153 edustalle Porovedellä, Iisalmi

Lisätiedot

Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012. Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012

Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012. Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012 Etelä-Suomi Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain 57 :n mukainen hakemus, joka koskee Lassila & Tikanoja Oyj:n Savion jätehuoltoalueen

Lisätiedot

NASTOLAN KUNTA UUDENKYLÄN OSAYLEISKAAVA HIEKKATIEN JA HIETATIEN ALUEEN PÖLY. Vastaanottaja Nastolan kunta. Asiakirjatyyppi Lausunto

NASTOLAN KUNTA UUDENKYLÄN OSAYLEISKAAVA HIEKKATIEN JA HIETATIEN ALUEEN PÖLY. Vastaanottaja Nastolan kunta. Asiakirjatyyppi Lausunto Vastaanottaja Nastolan kunta Asiakirjatyyppi Lausunto Päivämäärä 5.2.2014 NASTOLAN KUNTA UUDENKYLÄN OSAYLEISKAAVA HIEKKATIEN JA HIETATIEN ALUEEN PÖLY NASTOLAN KUNTA PÖLY Tarkastus Päivämäärä 5.2.2014 Laatija

Lisätiedot

Kaavan 8159 meluselvitys

Kaavan 8159 meluselvitys Tampereen kaupunki Suunnittelupalvelut Mittaus- ja Geotekniikkayksikkö Kaavan 8159 meluselvitys Hanke: 4010025 Pvm: 29.5.2008 Laatinut: Petri Jokinen SUUNNITTELUPALVELUT MITTAUS- JA GEOTEKNIIKKAYKSIKKÖ

Lisätiedot

Niskaperän osayleiskaavan meluselvitys

Niskaperän osayleiskaavan meluselvitys ROVANIEMEN KAUPUNKI Niskaperän osayleiskaavan meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 31.5.2016 P26781P002 Raportti 1 (5) Manninen Matti 31.5.2016 Sisällysluettelo 1 Taustaa... 1 2 Ympäristömelun

Lisätiedot

Autopurkamon ympäristöluvan (PSA-2003-Y-26-111) peruuttaminen, Kiuruvesi. Hakemus on tullut vireille Itä-Suomen aluehallintovirastossa 9.12.2011.

Autopurkamon ympäristöluvan (PSA-2003-Y-26-111) peruuttaminen, Kiuruvesi. Hakemus on tullut vireille Itä-Suomen aluehallintovirastossa 9.12.2011. Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 46/2012/1 Dnro ISAVI/106/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 27.6.2012 ASIA HAKIJA Autopurkamon ympäristöluvan (PSA-2003-Y-26-111) peruuttaminen, Kiuruvesi. Pohjois-Savon elinkeino-,

Lisätiedot

Pohjolankatu 25, Tampere MELUSELVITYS. Toukokuu 2010. Tampereen kaupunki, Tilakeskus

Pohjolankatu 25, Tampere MELUSELVITYS. Toukokuu 2010. Tampereen kaupunki, Tilakeskus Pohjolankatu 25, Tampere Toukokuu 2010 Joulukuu 2010 täydennetty Tampereen kaupunki, Tilakeskus Pohjolankatu 25, Tampere 2 (5) SISÄLLYSLUETTELO 1 TYÖN TAUSTA JA LÄHTÖKOHDAT... 3 2 MELUN OHJEARVOT... 3

Lisätiedot

Lausunto Energia- ja kierrätysparkki Oy:n ympäristölupahakemuksesta

Lausunto Energia- ja kierrätysparkki Oy:n ympäristölupahakemuksesta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 256/11.01.00.00/2016 72 Lausunto Energia- ja kierrätysparkki Oy:n ympäristölupahakemuksesta Ympäristöpäällikkö Kirsi Anttila 2.3.2016: Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Lisätiedot

Meluselvitys Pajalantien ja Hulikankulman alueet

Meluselvitys Pajalantien ja Hulikankulman alueet Meluselvitys Pajalantien ja Hulikankulman alueet Lempäälän kunta Jussi Kurikka-Oja 16.4.2014 1 Taustatiedot Tässä meluselvityksessä on tarkasteltu Lempäälän kunnan Pajalantien ja Hulikankulman asemakaava-alueiden

Lisätiedot

PALOHEINÄN TUNNELIN MURSKAUSALUE, HELSINKI MELUSELVITYS RAMBOLL. Helsingin kaupunki / Rakennusvirasto. Päivämäärä

PALOHEINÄN TUNNELIN MURSKAUSALUE, HELSINKI MELUSELVITYS RAMBOLL. Helsingin kaupunki / Rakennusvirasto. Päivämäärä Vastaanottaja Helsingin kaupunki / Rakennusvirasto Aslakirjatyyppi. Raportti Päivämäärä 27.2.2014 Viite 1510009750 PALOHEINÄN TUNNELIN MURSKAUSALUE, HELSINKI MELUSELVITYS RAMBOLL Päivämäärä 27.2.2014 Laatija

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy

Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 586 05.09.2006 3 Ymp 10193-2006 (235) Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy Ympkaalk 586 Tiivistelmä: - Ympäristönsuojelutoimisto 25.8.2006/Fredrik

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulaki 101. Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Ympäristönsuojelulaki 101. Etelä-Suomen aluehallintovirasto Etelä-Suomi Päätös Nro 35/2014/1 Dnro ESAVI/287/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 17.2.2014 ASIA FinnHEMS Oy:n ympäristönsuojelulain 101 :n mukainen hakemus Turun lentoasemalla sijaitsevan lentopetrolin

Lisätiedot

Päätös Nro 106/2011/4 Dnro ESAVI/49/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen 27.6.2011

Päätös Nro 106/2011/4 Dnro ESAVI/49/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen 27.6.2011 Etelä-Suomi Päätös Nro 106/2011/4 Dnro ESAVI/49/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 27.6.2011 ASIA Aluehallintoviraston 10.11.2010 antaman vesialueen ruoppausta ym. vesialueelle rakentamista koskevan

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren satamakeskuksen alueella, Helsinki.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren satamakeskuksen alueella, Helsinki. Etelä-Suomi Päätös Nro 110/2013/1 Dnro ESAVI/24/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 4.6.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren

Lisätiedot

Vesijohdon rakentaminen Tervajoen alitse ja valmisteluluvan saaminen ennen päätöksen lainvoimaiseksi tulemista, Janakkala

Vesijohdon rakentaminen Tervajoen alitse ja valmisteluluvan saaminen ennen päätöksen lainvoimaiseksi tulemista, Janakkala Etelä-Suomi PÄÄTÖS Nro 116/2012/2 Dnro ESAVI/25/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 28.5.2012 ASIA Vesijohdon rakentaminen Tervajoen alitse ja valmisteluluvan saaminen ennen päätöksen lainvoimaiseksi

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 2/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/190/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.1.2013

PÄÄTÖS. Nro 2/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/190/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.1.2013 PÄÄTÖS Nro 2/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/190/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.1.2013 ASIA Boliden Kokkola Oy:n sinkkitehtaan ympäristöluvan (LSY-2003-Y-410) lupamääräyksen 33 mukaiselle

Lisätiedot

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1.

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1. Oulunkaaren ympäristölautakunta 11 20.03.2015 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupunki, Livon kylä, Tervatöyräs, Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1, Metsähallitus, MT, Pohjanmaa-Kainuu OULYMP 11 ASIA

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 23/2007/2 Dnro LSY 2007 Y 75

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 23/2007/2 Dnro LSY 2007 Y 75 LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 23/2007/2 Dnro LSY 2007 Y 75 Annettu julkipanon jälkeen 30.5.2007 ASIA Helsingin Sataman ympäristönsuojelulain mukainen ympäristölupahakemus, joka

Lisätiedot

KINKKULANMÄKI, HARTOLA TUULIVOIMALOIDEN MELU- MALLINNUS

KINKKULANMÄKI, HARTOLA TUULIVOIMALOIDEN MELU- MALLINNUS Vastaanottaja Ilmatar Windpower Oyj Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 10.12.2013 Viite 1510008051 KINKKULANMÄKI, HARTOLA TUULIVOIMALOIDEN MELU- MALLINNUS KINKKULANMÄKI, HARTOLA TUULIVOIMALOIDEN MELUMALLINNUS

Lisätiedot

Itä-Uudenmaan m Jätehuolto Oy:n Domargårdin jätteenkäsittelyalueen ympäristölupapäätöksessä i. tarkistamisajan pidentäminen, Porvoo.

Itä-Uudenmaan m Jätehuolto Oy:n Domargårdin jätteenkäsittelyalueen ympäristölupapäätöksessä i. tarkistamisajan pidentäminen, Porvoo. ASIA Etelä-Suomi t e l ä - S u o Päätös Nro 107/2014/1 Dnro ESAVI/124/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 2.6.2014 Itä-Uudenmaan m Jätehuolto Oy:n Domargårdin jätteenkäsittelyalueen ympäristölupapäätöksessä

Lisätiedot

YMPÄRISTÖMELUN MITTAUSRAPORTTI

YMPÄRISTÖMELUN MITTAUSRAPORTTI Ympäristömelu Raportti PR3231 Y01 Sivu 1 (11) Plaana Oy Jorma Hämäläinen Turku 16.8.2014 YMPÄRISTÖMELUN MITTAUSRAPORTTI Mittaus 14.6.2014 Raportin vakuudeksi Jani Kankare Toimitusjohtaja, FM HELSINKI Porvoonkatu

Lisätiedot

SOMERON TUULIVOIMA- HANKE MELUMALLINNUS

SOMERON TUULIVOIMA- HANKE MELUMALLINNUS Vastaanottaja Ilmatar Somero Oy Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 27.6.2013 Viite 1510001380-003 SOMERON TUULIVOIMA- HANKE MELUMALLINNUS SOMERON TUULIVOIMAHANKE MELUMALLINNUS Päivämäärä 27.6.2013 Laatija

Lisätiedot

Hailuodon lautta Meluselvitys

Hailuodon lautta Meluselvitys Hailuodon lautta Meluselvitys 1.7.2009 Laatinut: Mikko Alanko Tarkastanut: Ilkka Niskanen Hailuodon lautan meluselvitys Meluselvitys 1.7.2009 Tilaaja Metsähallitus Laatumaa Erkki Kunnari Veteraanikatu

Lisätiedot

Hangon Krogarsin meluselvitys

Hangon Krogarsin meluselvitys S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A LANTMÄTARE AB ÖHMAN Hangon Krogarsin meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Raportti 1 (5) Matti Manninen Sisällysluettelo 1 Taustaa... 1 2 Ympäristömelun

Lisätiedot

Itä-Suomen ympäristölupaviraston toimintaa jatkaa 1.1.2010 lukien Itä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupavastuualue.

Itä-Suomen ympäristölupaviraston toimintaa jatkaa 1.1.2010 lukien Itä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupavastuualue. Itä-Suomi Ympäristölupavastuualue PÄÄTÖS Nro 23/10/1 Dnro ISAVI/74/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 12.3.2010 Itä-Suomen ympäristölupaviraston toimintaa jatkaa 1.1.2010 lukien Itä-Suomen aluehallintoviraston

Lisätiedot

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Helsinki.

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Helsinki. Päätös Etelä-Suomi Nro 169/2013/1 Dnro ESAVI/170/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Helsinki. LAITOS Auto-pläkkärit

Lisätiedot

Kalojen kasvattaminen verkkoaltaissa Pujon saaren koillispuolella yhteisellä vesialueella RN:o 876:1 Kettelin kylässä, Uusikaupunki

Kalojen kasvattaminen verkkoaltaissa Pujon saaren koillispuolella yhteisellä vesialueella RN:o 876:1 Kettelin kylässä, Uusikaupunki Etelä-Suomi Päätös Nro 41/2013/2 Dnro ESAVI/51/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 1.3.2013 ASIA Kalojen kasvattaminen verkkoaltaissa Pujon saaren koillispuolella yhteisellä vesialueella RN:o 876:1 Kettelin

Lisätiedot

Keskustan osayleiskaavan meluselvitys

Keskustan osayleiskaavan meluselvitys SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA EURAN KUNTA Keskustan osayleiskaavan meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Raportti 1 (10) Matti Manninen Sisällysluettelo 1 Taustaa... 1 2 Ympäristömelun ohjearvot...

Lisätiedot

Kanalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Somero.

Kanalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Somero. Etelä-Suomi Päätös Nro 95/2012/1 Dnro ESAVI/33/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.6.2012 ASIA Kanalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Somero.

Lisätiedot

Meijeritien asemakaavan meluselvitys

Meijeritien asemakaavan meluselvitys SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA PAIMION KAUPUNKI Meijeritien asemakaavan meluselvitys Raportti LUONNOS FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 18.6.2015 Raportti 1 (5) Matti Manninen 18.6.2015 Sisällysluettelo 1 Taustaa...

Lisätiedot

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää Oulunkaaren ympäristölautakunta 21 15.04.2014 Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää OULYMP 21 HAKIJA Juha Järvenpää Kalliosuontie 517

Lisätiedot

Yhdyskuntatekniikka Lausunto Dnro: Kaavoitus- ja liikennejärjestelmäpalvelut. Anna Hakamäki 11.11.2015 718/11.01.00/2015

Yhdyskuntatekniikka Lausunto Dnro: Kaavoitus- ja liikennejärjestelmäpalvelut. Anna Hakamäki 11.11.2015 718/11.01.00/2015 Yhdyskuntatekniikka Lausunto Dnro: Kaavoitus- ja liikennejärjestelmäpalvelut Anna Hakamäki 11.11.2015 718/11.01.00/2015 Kirkkonummen kunnan rakennus- ja ympäristölautakunta Lausunto Perikunta c/o Christian

Lisätiedot

VASTINE. 1. Vastine Orimattilan ympäristölautakunnan päätösesitykseen

VASTINE. 1. Vastine Orimattilan ympäristölautakunnan päätösesitykseen VASTINE Projekti Orimattila Hietala, kiviaineksen ottamisen meluselvitys Asiakas NCC Industry Oy Päivämäärä 13.7.2017 Vastaanottaja Taina Piiroinen Lähettäjä Janne Ristolainen Tiedoksi 1. Vastine Orimattilan

Lisätiedot

Immersbyn osayleiskaavan meluselvitys

Immersbyn osayleiskaavan meluselvitys S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A SIPOON KUNTA, KEHITYS- JA KAAVOITUSKESKUS, KAAVOITUSYKSIKKÖ Immersbyn osayleiskaavan meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P16134 Raportti 1 (5) Manninen

Lisätiedot

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Heinola.

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Heinola. Päätös Etelä-Suomi Nro 23/2013/1 Dnro ESAVI/41/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 5.2.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Heinola. LAITOS Heinolan Autopurkaamo

Lisätiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohdat 13 c ja f

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohdat 13 c ja f Etelä-Suomi Päätös Nro 220/2013/1 Dnro ESAVI/473/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 6.11.2013 ASIA Ympäristölupahakemus, joka koskee Hevosopisto Oy:n kuivikelantaa käyttävää lämpökeskusta, Ypäjä LAITOS

Lisätiedot

HUHTIMON ALUE, RIIHIMÄKI LIIKENNEMELUSELVITYS

HUHTIMON ALUE, RIIHIMÄKI LIIKENNEMELUSELVITYS Vastaanottaja Riihimäen kaupunki Asiakirjatyyppi Meluselvitys Päivämäärä 17.12.2015 HUHTIMON ALUE, RIIHIMÄKI LIIKENNEMELUSELVITYS HUHTIMON LIIKENNEMELUSELVITYS Päivämäärä 17.12.2015 Laatija Tarkastaja

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maa-aineksen ottamista

Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maa-aineksen ottamista Tekninen lautakunta 24 29.08.2013 Ympäristöluvan myöntäminen Louhinta Kääntä Oy:lle Teknltk 24 ASIA Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maa-aineksen ottamista Hakija

Lisätiedot

KESKUSTAN OYK MELUSELVITYS HAAPAJÄRVEN KESKUSTAN OSAYLEISKAAVA 2035. LIITE 8a. Vastaanottaja Haapajärven kaupunki, tekniset palvelut

KESKUSTAN OYK MELUSELVITYS HAAPAJÄRVEN KESKUSTAN OSAYLEISKAAVA 2035. LIITE 8a. Vastaanottaja Haapajärven kaupunki, tekniset palvelut HAAPAJÄRVEN KESKUSTAN OSAYLEISKAAVA 2035 LIITE 8a Vastaanottaja Haapajärven kaupunki, tekniset palvelut Asiakirjatyyppi Meluselvitys Päivämäärä 15.6.2012 KESKUSTAN OYK MELUSELVITYS KESKUSTAN OYK MELUSELVITYS

Lisätiedot

SAMMONKATU ASEMAKAAVAN MUUTOS, TAMPERE MELUSELVITYS

SAMMONKATU ASEMAKAAVAN MUUTOS, TAMPERE MELUSELVITYS Vastaanottaja NCC Rakennus Oy/Asuminen Asiakirjatyyppi Meluselvitys Päivämäärä 08/2011 SAMMONKATU 52-54 ASEMAKAAVAN MUUTOS, TAMPERE MELUSELVITYS SAMMONKATU 52-54 ASEMAKAAVAN MUUTOS, TAMPERE MELUSELVITYS

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista, Forssa.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista, Forssa. Etelä-Suomi Päätös Nro 206/2012/1 Dnro ESAVI/173/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 7.12.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista,

Lisätiedot

Lämmönkeräysputkiston sijoittaminen Iso-Kukkanen-järveen ja töiden aloittaminen ennen päätöksen lainvoimaiseksi tulemista, Nastola

Lämmönkeräysputkiston sijoittaminen Iso-Kukkanen-järveen ja töiden aloittaminen ennen päätöksen lainvoimaiseksi tulemista, Nastola Etelä-Suomi Päätös Nro 83/2010/4 Dnro ESAVI/213/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.6.2010 ASIA LUVAN HAKIJA Lämmönkeräysputkiston sijoittaminen Iso-Kukkanen-järveen ja töiden aloittaminen ennen päätöksen

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS, VIHOLANKATU, NOKIA VRP-RAKENNUSPALVELU OY

ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS, VIHOLANKATU, NOKIA VRP-RAKENNUSPALVELU OY Vastaanottaja VRP- Rakennuspalvelu Oy Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 17.7.2015 ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS, VIHOLANKATU, NOKIA VRP-RAKENNUSPALVELU OY ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS, VIHOLANKATU, NOKIA VRP-RAKENNUSPALVELU

Lisätiedot

Lahti Energia Oy:n hakemus, joka koskee Kymijärvi II kaasutusvoimalaitoksen ympäristölupapäätöksen lupamääräyksen 10 muuttamista, Lahti.

Lahti Energia Oy:n hakemus, joka koskee Kymijärvi II kaasutusvoimalaitoksen ympäristölupapäätöksen lupamääräyksen 10 muuttamista, Lahti. Etelä-Suomi Päätös Nro 100/2014/1 Dnro ESAVI/186/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 20.5.2014 ASIA Lahti Energia Oy:n hakemus, joka koskee Kymijärvi II kaasutusvoimalaitoksen ympäristölupapäätöksen

Lisätiedot

Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö ) tarkkailusuunnitelman hyväksymistä, Humppila.

Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö ) tarkkailusuunnitelman hyväksymistä, Humppila. Etelä-Suomi Päätös Nro 60/2011/1 Dnro ESAVI/119/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 27.7.2011 ASIA Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö 103 402-45-1)

Lisätiedot

Korkinmäki tilat r:no 2:45 ja 2:60

Korkinmäki tilat r:no 2:45 ja 2:60 Rambøll Finland Oy Tampereen kaupunki Korkinmäki tilat r:no 2:45 ja 2:60 Ympäristömeluselvitys 25.11.2008 Korkinmäki tilat r:no 2:45 ja 2:60 Tampereen kaupunki Meluselvitys 25.11.2008 Viite 82109415 Versio

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 134/12/1 Dnro PSAVI/68/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 17.12.2012

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 134/12/1 Dnro PSAVI/68/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 17.12.2012 1 PÄÄTÖS Nro 134/12/1 Dnro PSAVI/68/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 17.12.2012 ASIA HAKIJA Lassila & Tikanoja Oyj, jätteiden käsittelykeskuksen ympäristölupa, KHO:n palauttama asia, Haukipudas, Punaisenladonkangas

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA Raahen kaupunki, Piehingin kylä Tila Hannila Rn:o 1:33 LEMMINKÄINEN INFRA OY 2016 Raahen kaupungin Piehingin kylässä 2 (6) Sisällysluettelo 1 Alueen perustiedot... 3 1.1 Omistus- ja hallintaoikeus sekä

Lisätiedot

Hautomoallaskuoren seulonnan koetoimintailmoitus ja toiminnanaloittamislupa, Ristiina. UPM-Kymmene Wood Oy Pelloksen vaneritehtaat 52420 Pellosniemi

Hautomoallaskuoren seulonnan koetoimintailmoitus ja toiminnanaloittamislupa, Ristiina. UPM-Kymmene Wood Oy Pelloksen vaneritehtaat 52420 Pellosniemi PÄÄTÖS Nro 50/2012/1 Dnro ISAVI/45/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.6.2012 ASIA Hautomoallaskuoren seulonnan koetoimintailmoitus ja toiminnanaloittamislupa, Ristiina ILMOITUKSEN TEKIJÄ UPM-Kymmene

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 46/10/1 Dnro PSAVI/163/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 7.6.2010

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 46/10/1 Dnro PSAVI/163/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 7.6.2010 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 46/10/1 Dnro PSAVI/163/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 7.6.2010 ASIA LUVAN HAKIJA Toppilan sataman toiminnan lopettamista koskevan määräajan jatkaminen, Oulu Oulun kaupunki / Oulun

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 93/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 20.5.2014

PÄÄTÖS. Nro 93/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 20.5.2014 PÄÄTÖS Nro 93/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 20.5.2014 ASIA HAKIJA Veljekset Brandt Nahkatehdas Oy:n ympäristöluvan raukeaminen, Kokkola Etelä-Pohjanmaan

Lisätiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto. Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohta 13 g)

Etelä-Suomen aluehallintovirasto. Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohta 13 g) Etelä-Suomi Päätös Nro 98/2011/1 Dnro ESAVI/693/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 28.9.2011 ASIA Päätös Suomen Kivisora Oy:n muun muassa puhtaiden maamassojen, louheen, murskeen ja betonijätteen käsittelyä

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Lounais-Suomen Hakelämpö Oy (Ymp)

Ympäristölupahakemus / Lounais-Suomen Hakelämpö Oy (Ymp) Turun kaupunki Kokouspvm Asia 1 7589-2011 (235) Ympäristölupahakemus / Lounais-Suomen Hakelämpö Oy (Ymp) Tiivistelmä: - Ympkaalk 446 Ympäristönsuojelutoimisto 24.10.2011 / Helena Pakkala ja Fredrik Klingstedt

Lisätiedot

Kaavan 8231 meluselvitys

Kaavan 8231 meluselvitys Kaavan 8231 meluselvitys Hanke: Pvm: 11.7.2008 Laatinut: Petri Jokinen Tausta Tampereen kaupunki tekee asemakaavan muutosta Pohtolan kaupunginosassa, korttelissa 2582. Tätä tarkoitusta varten Mittaus-

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNTA EPAALA - PÄLKÄNEVEDENTIE, MELUSELVITYS

PÄLKÄNEEN KUNTA EPAALA - PÄLKÄNEVEDENTIE, MELUSELVITYS Kaavaselostus, liite 2: Epaala-Pälkänevedentie, meluselvitys Vastaanottaja Pälkäneen kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 5.8.2011 PÄLKÄNEEN KUNTA EPAALA - PÄLKÄNEVEDENTIE, MELUSELVITYS PÄLKÄNEEN

Lisätiedot

RAHOLAN KARTANON ALUEEN ASEMAKAAVA NRO 8304 MELUSELVITYKSEN PÄIVITYS

RAHOLAN KARTANON ALUEEN ASEMAKAAVA NRO 8304 MELUSELVITYKSEN PÄIVITYS Vastaanottaja Tampereen Tilakeskus Asiakirjatyyppi Meluselvitys ID 1 196 308 Päivämäärä 25.8.2014 RAHOLAN KARTANON ALUEEN ASEMAKAAVA NRO 8304 MELUSELVITYKSEN PÄIVITYS RAHOLAN KARTANON ALUEEN ASEMAKAAVA

Lisätiedot

KATTILALAITOSTEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS

KATTILALAITOSTEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS KATTILALAITOSTEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Kyseessä on uusi toiminta olemassa oleva

Lisätiedot

Rämepuron koetoimintailmoitusta koskevaan päätökseen nro 57/2013/1 liittyvän kaivannaisjätealueen

Rämepuron koetoimintailmoitusta koskevaan päätökseen nro 57/2013/1 liittyvän kaivannaisjätealueen PÄÄTÖS Nro 77/2014/1 Dnro ISAVI/27/04.08/2014 Itä-Suomi Annettu julkipanon jälkeen 9.10.2014 ASIA Rämepuron koetoimintailmoitusta koskevaan päätökseen nro 57/2013/1 liittyvän kaivannaisjätealueen vakuuden

Lisätiedot

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta Ympäristölupa tarvitaan: Kun tuotantokapasiteetti on vähintään 5 tonnia ruhoja päivässä. Toimintaan, josta

Lisätiedot

Eritasoliittymän suunnittelu kantatielle 67 Joupin alueelle, Seinäjoki MELUSELVITYS 20.8.2009. Seinäjoen kaupunki

Eritasoliittymän suunnittelu kantatielle 67 Joupin alueelle, Seinäjoki MELUSELVITYS 20.8.2009. Seinäjoen kaupunki Eritasoliittymän suunnittelu kantatielle 67 Joupin alueelle, Seinäjoki 20.8.2009 Seinäjoen kaupunki Eritasoliittymän suunnittelu kantatielle 67 Joupin alueelle 2 (5) SISÄLLYSLUETTELO 1 TYÖN TAUSTA JA LÄHTÖKOHDAT...

Lisätiedot

Taulukko 2. Sammalniemen leiri- ja kurssikeskuksen maasuodattamon valvontanäytteiden tulokset vuosilta 2006-2011

Taulukko 2. Sammalniemen leiri- ja kurssikeskuksen maasuodattamon valvontanäytteiden tulokset vuosilta 2006-2011 PÄÄTÖS Nro 139/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/70/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 2.10.2012 ASIA HAKIJA Sammalniemen Leiri- ja kurssikeskuksen jätevesien käsittelyjärjestelmä ja jätevesien

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Solvik Holdingsin autopurkamotoimintaa Tattarisuolla, Helsinki.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Solvik Holdingsin autopurkamotoimintaa Tattarisuolla, Helsinki. Etelä-Suomi Päätös Nro 101/2013/1 Dnro ESAVI/26/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 29.5.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Solvik Holdingsin autopurkamotoimintaa Tattarisuolla,

Lisätiedot

Päätös. Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti ja 2 momentin kohta 4 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 13 f

Päätös. Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti ja 2 momentin kohta 4 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 13 f Päätös Etelä-Suomi Nro 55/2013/1 Dnro ESAVI/78/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 14.3.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus ongelmajätteiden vastaanottokeskuksen toimintaa koskevan ympäristölupapäätöksen

Lisätiedot

Veden johtaminen merestä M-real Oyj:n kemihierretehtaalle, Kaskinen

Veden johtaminen merestä M-real Oyj:n kemihierretehtaalle, Kaskinen Etelä-Suomi Päätös Nrot 66/2010/1 Dnro ESAVI/297/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 31.12.2010 ASIA Veden johtaminen merestä M-real Oyj:n kemihierretehtaalle, Kaskinen LUVAN HAKIJA M-real Oyj PL 20

Lisätiedot

KASURILA 3 (OLKINUORA) ASEMAKAAVA, SIILINJÄRVI MELUSELVITYS

KASURILA 3 (OLKINUORA) ASEMAKAAVA, SIILINJÄRVI MELUSELVITYS Vastaanottaja Siilinjärven kunta Asiakirjatyyppi Meluselvitys Päivämäärä 11.2.2011 KASURILA 3 (OLKINUORA) ASEMAKAAVA, KASURILA 3 (OLKINUORA) ASEMAKAAVA, Päivämäärä 11.2.2011 Laatija Tarkastaja Jari Hosiokangas

Lisätiedot

Jo rakennetun laiturin pysyttäminen yhteisellä alueella RN:o 876:5 kiinteistön Fredriksdal RN:o 3:138 edustalla Kallbäckin kylässä, Sipoo

Jo rakennetun laiturin pysyttäminen yhteisellä alueella RN:o 876:5 kiinteistön Fredriksdal RN:o 3:138 edustalla Kallbäckin kylässä, Sipoo Etelä-Suomi PÄÄTÖS Nro 12/2013/2 Dnro ESAVI/56/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 6.2.2013 ASIA Jo rakennetun laiturin pysyttäminen yhteisellä alueella RN:o 876:5 kiinteistön Fredriksdal RN:o 3:138

Lisätiedot