Nivalan kaupunki Tekninen lupajaos

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Nivalan kaupunki Tekninen lupajaos"

Transkriptio

1 -3, YMP :30 Nivalan kaupunki Tekninen lupajaos Esityslista 3/2011

2 -1, YMP :30 Kokousaika klo Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokushuone Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Löytynoja Seppo Saarimaa Tuula Pihlajamaa Juhani Hannula Marika Junttila Pirkko Kaikkonen Aimo Junttila Jaakko pj. 1. vpj. 2. vpj. jäsen Läsnä Muut saapuvilla olleet Linna Kaija Aksila Raija Peltokorpi Reijo Tölli Anne esittelijä sihteeri ymp.sihteeri KH:n edustaja Laillisuus ja päätösvaltaisuus Asiat Asialistan mukaiset :t Pöytäkirjan tarkastustapa Tämän kokouksen pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Pöytäkirjan allekirjoitus ja varmennus Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastustoimitus Löytynoja Seppo Aksila Raija Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Pöytäkirjan käsittelylehdet on samalla varustettu nimikirjaimillamme. Tarkastusaika Nivala Allekirjoitukset Allekirjoitukset Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä Todistaa Aika ja paikka rakennusvalvonnan kansliassa Virka-asema palvelusihteeri Aksila Raija

3 23, YMP :30 TEKNI: 30/2011 Hannu-Pekka Honkasen oikaisuvaatimus ja muistutus rakennustarkastajan päätöksestä Tekninen lautakunta Liitteet: Oikaisuvaatimus Oikaisuvaatimus Muistutus , liitteineen ja valokuvineen Päätöksestä suunnitelmasta poikkeamisesta on tullut oikaisuvaatimus ja , jotka tulee käsitellä yhdessä sekä muistutus viranomaiskirjeestä koskien rakennusluvan muutosta. Oikaisuvaatimus ja muistutus koskevat korttelin 72 tontilla 7 olevaa rakennushanketta ja sen käsittelyä. Teknisen johtajan esitys Tekninen lautakunta päättää merkitä oikaisuvaatimukset ja muistutuksen tiedoksi tulleeksi ja siirtää ne lupajaoksen käsiteltäväksi. Päätös Esitys hyväksyttiin yksimielisesti. Tekninen lupajaos Liitteet: Oikaisuvaatimus Oikaisuvaatimus Muistutus , liitteineen ja valokuvineen Rakennustarkastajan esitys Päätös Asiat on käsitelty lupajaoksessa, eikä niihin ole mitään uutta lisättävää. Lupajaos toteaa, että oikaisuvaatimukset ovat aiheettomia eivätkä aiheuta toimenpiteitä.

4 23, YMP :30 / Pykälän liite: 0648_001 oikaisuv rak.tark nro

5 23, YMP :30 / Pykälän liite: 0648_001 oikaisuv rak.tark nro

6 23, YMP :30 / Pykälän liite: 0648_001 oikaisuv rak.tark nro

7 23, YMP :30 / Pykälän liite: 0648_001 oikaisuv rak.tark nro

8 23, YMP :30 / Pykälän liite: 0648_001 oikaisuv rak.tark nro

9 23, YMP :30 / Pykälän liite: 0648_001 oikaisuv rak.tark nro

10 23, YMP :30 / Pykälän liite: 0648_001 oikaisuv rak.tark nro

11 23, YMP :30 / Pykälän liite: 0648_001 oikaisuv rak.tark nro

12 23, YMP :30 / Pykälän liite: 0648_001 oikaisuv rak.tark nro

13 23, YMP :30 / Pykälän liite: 0648_001 oikaisuv rak.tark nro

14 23, YMP :30 / Pykälän liite: 0648_001 oikaisuv rak.tark nro

15 23, YMP :30 / Pykälän liite: Honkasen valitus viranomaiskirjeestä

16 23, YMP :30 / Pykälän liite: Honkasen valitus viranomaiskirjeestä

17 23, YMP :30 / Pykälän liite: Honkasen valitus viranomaiskirjeestä

18 23, YMP :30 / Pykälän liite: Honkasen valitus viranomaiskirjeestä

19 23, YMP :30 / Pykälän liite: Honkasen valitus viranomaiskirjeestä

20 23, YMP :30 / Pykälän liite: Honkasen valitus viranomaiskirjeestä

21 23, YMP :30 / Pykälän liite: Honkasen valitus viranomaiskirjeestä

22 23, YMP :30 / Pykälän liite: Honkasen valitus viranomaiskirjeestä

23 24, YMP :30 Maa-aineslupa Destia Oy Isokorpi LUPANUMERO 84 valmistelija ympäristösihteeri HAKIJA JA OSOITE Destia Oy Moreenitie OULU yhteyshenkilö: Jenni Koitila puh KIINTEISTÖ Karvoskylä / Rintala Rn:o 1:138 HAKEMUKSEN VIREILLETULO Hakemus on jätetty Nivalan kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle ASIAN KÄSITTELY Destia Oy hakee Nivalan kaupungin teknisen lautakunnan lupajaokselta maa-aineslain 4 mukaista maa-ainesten ottamislupaa kalliokiviainesten ottamiseksi Nivalan kaupungin Karvoskylällä tilalta Rintala Rn:o 1:138. Kiinteistön omistaa Suomen Valtio. Ottamisalue sijaitsee Karvoskylällä ns. Isokorven kallioalueella. Alue on kaavoittamatonta haja-asutusaluetta. Hakijalla on voimassa oleva ottamislupa samalle alueelle, joka kuitenkin päättyy Lupahakemuksen mukaan ottamisaluetta laajennetaan nykyisen louhoksen pohjoispuolelle siten, että ottaminen ulotetaan tasolle +98,50. Louhos tulee täyttymään vedellä tasolle , joten alueelle jää ottamistoiminnan jälkeen 7,5 metriä syvä vesiallas. Ottamissyvyys maanpinnan tasosta on n. 12 metriä Ottamistoiminnan päätyttyä louhoksen reunat luiskataan täyttymisvesipinnan yläpuolisilta osin kaltevuuteen 1:3. Alueelta kuoritut pintamaat levitetään louhoksen reunoille ja alue palautetaan takaisin metsätalouskäyttöön. Kiviainesten kuljetus käyttökohteisiin on suunniteltu järjestettävän pääasiassa Mäntypään yksityistien kautta. Ottamisalue ei kuulu tärkeisiin pohjavesialueisiin, eikä alueen läheisyydessä ole erityisiä suojelualueita, joiden suojeluarvojen säilymiselle hankkeella saattaisi olla vaikutusta. Ottamissuunnitelman mukaan alueelta on tarkoitus louhia kalliokiviaineksia seuraavien 10- vuoden aikana m 3, jolloin vuotuiseksi ottamismääräksi muodostuu m 3. Hakemuksen kohteena olevan tilan kokonaispinta-ala on 4,85 hehtaaria, josta ottamisalueen pinta-alaksi on esitetty m 2, muun osan jäädessä kiviainesten varastoalueeksi.

24 24, YMP :30 OTTAMISMÄÄRÄ m³ Alueelta louhittavat kiviainekset murskataan paikan päällä eri kokoisiksi murskeiksi, jotka toimitetaan edelleen asiakkaille. Murskauslaitoksen sijoittamiselle on samanaikaisesti haettu ympäristölupaa Nivalan kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselta. Ympäristölupahakemukseen liitetyn kaivannaisjätteen jätehuoltosuunnitelman mukaan toiminnassa syntyy kaivannaisjätteiksi luokiteltuja pintamaita n m 3. Pintamaat käytetään ottamisalueen suojarakenteisiin, jälkihoitoon ja maisemointiin Lähin naapurin vakituinen asuinrakennus sijaitsee n. 850 metrin etäisyydellä ottamisalueesta kaakkoon. Alueen eteläpuolella n. 300 metrin etäisyydellä sijaitsee yksi vapaa-ajanasunto ja lounaispuolella n. 150 metrin etäisyydellä paikallisen hirviseurueen hallinnoima kota ja puuliiteri. Otettavat kiviainekset irrotetaan alueelta räjäyttämällä. Räjäytystyöt teetetään ulkopuolisella urakoitsijalla ja niissä noudatetaan voimassa olevia lakeja ja asetuksia sekä viranomaisten antamia ohjeita. Alueella varastoidaan murskauslaitoksen ja työkoneiden tarvitsemia polttoaineita enintään litraa kerrallaan. Säiliö poistetaan alueelta aina tuotantojaksojen välillä. Alueella ei suoriteta koneiden laajamittaisia huoltotoimenpiteitä. Ottamisjaksojen välissä kaivantoon kertyvä pohjavesi pumpataan alueen lounaisosassa kulkevan metsäautotien sivuojaan. Louhokseen kertyvän täyttymisvesipinnan arvioidaan olevan +106,00. Luvan hakija on pyytänyt, että käsittelymaksun määräämisessä otettaisiin huomioon hakijan hallussa olevat sertifioidut ISO9000 laatu- ja ISO14001 ympäristöjärjestelmät. OTTAMISAIKA 10 vuotta VUOTUINEN OTTO m 3 KUULEMINEN JA LAUSUNNOT Hakemus on kuulutettu Nivalan kaupungin ilmoitustaululla välisenä aikana. Lisäksi hakemuksesta on lupaviranomaisen toimesta kuultu alueen rajanaapureita erillisellä kirjeellä Hakemuksesta ei ole pyydetty lausuntoja. MUISTUTUKSET Hakemuksesta ei ole jätetty kuulemisaikana muistutuksia.

25 24, YMP :30 valmistelijan ehdotus Nivalan kaupungin teknisen- ja ympäristölautakunnan lupajaos päättää myöntää Destia Oy:lle hakemuksen mukaisen maa-ainesluvan kalliokiviaineksen ottamiseksi Nivalan kaupungin Karvoskylässä tilalta Rintala Rn:o 1:138 Luvan voimassaolo ja toiminta-aika Toiminnan aloittaminen Maa-ainesten ottaminen ja pohjaveden suojelu Ottamisessa tulee noudattaa seuraavia lupamääräyksiä: 1. Lupa on voimassa enintään saakka ja sallitun oton kokonaismäärä on k-m³. Vuotuiseksi ottamismääräksi muodostuu siten k-m 3. Mikäli vuotuinen ottamismäärä poikkeaa suunnitellusta, tulee siitä ilmoittaa välittömästi valvontaviranomaiselle vuotuisen valvontamaksun muuttamiseksi. 2. Päivittäinen toiminta-aika kiviainesten porauksen ja ylisuurten lohkareiden rikotuksen osalta on arkisin ma-pe klo välisenä aikana. Räjäytykset on suoritettava arkisin ma-pe klo välisenä aikana. Sunnuntaisin ja muina yleisinä pyhä- tai juhlapäivinä runsaampaa melua tuottavat toiminnot alueella on kielletty. Murskauslaitosta ja asfalttiasemaa koskevat toiminta-aikamääräykset annetaan ympäristöluvassa. 3. Ennen ottamistoiminnan aloittamista luvan hakijan on jätettävä Nivalan kaupungille euron suuruinen vakuus alueen jälkihoitotoimenpiteiden suorittamisen varmentamiseksi. Vakuuden tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta luvan voimassaolon jälkeen. Vakuuden määrää on mahdollista eri päätöksellä muuttaa luvan voimassaoloaikana. 4. Ennen luvan mukaisen ottamisen aloittamista tulee louhoksen lounaisreunassa liian lähelle kiinteistön rajaa ulotettu ottaminen korjata louheella ja pintamailla siten, että luiskan yläreunan etäisyys kiinteistön rajasta on vähintään 5 metriä. Muutoin reunan luiskaus tulee toteuttaa lupamääräyksessä nro 18 edellytetyllä tavalla. Humuspitoisia pintamaita ei saa käyttää oletetun täyttymisvesipinnan alapuolisiin luiskauksiin. 5. Ottaminen alueella voidaan aloittaa lupapäätöstä noudattaen mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta ennen luvan lainvoimaisuutta. Ennen toiminnan aloittamista tulee em. jälkihoitovakuus kuitenkin olla asetettuna Nivalan kaupungille. 6. Alin sallittu ottamistaso on suunnitelmassa esitetty , jolloin ottamissyvyydeksi muodostuu enintään 12 metriä. 7. Louhosalueen ympärillä olevan metalliverkkoaidan kuntoa tulee tarkkailla ja tarvittaessa korjata niin, että alueella mahdollisesti liikkuville ihmisille tai eläimille ei aiheudu tarpeettomia vaaratilanteita. Alueen sisääntulotielle on asennettava varoitustaulut varoittamaan sivullisia alueella liikkumisen vaarallisuudesta. Tarvittaessa ottamisalueelle johtava tie on suljettava lukittavalla puomilla.

26 24, YMP :30 Melun- ja pölyn torjunta Räjäytystyöt 8. Ottamistoiminnassa käytettävien työkoneiden tankkauspaikka tulee sijoittaa alueelle siten, että vaaraa polttonesteiden tai muiden veden laadulle haitallisten aineiden kulkeutumisesta pohjaveteen ei ole. Kaivuutyössä käytettävien koneiden pienimuotoisiakaan huolto- ja korjaustöitä ei saa suorittaa kaivannon pohja-alueilla. Suuremmat huolto- ja korjaustyöt tulee tehdä ottamisalueen ulkopuolella niille varatuissa tiloissa. 9. Louhintatyön aikana louhoksesta pumpattavat vedet tulee johtaa pois alueelta riittävän tilavan selkeytysaltaan kautta ennen niiden johtamista viereisen metsäautotien reunaojaan. Altaaseen kertyvä kiintoaines tulee riittävän usein tyhjentää siten, ettei kiintoaineksia pääse kulkeutumaan alueen ympäristöön. 10. Vesien poisjohtamisesta ei saa aiheutua haittaa naapurikiinteistöjen omistajille tai muulle alueen ympäristölle. Hakija on tarvittaessa velvollinen kaivamaan ja osaltaan kunnostamaan tarvittavat ojastot. Veden johtamisesta ja mahdollisen ojan kaivamisesta toisen maalle tulee sopia etukäteen maanomistajan kanssa. Mikäli veden johtamisesta ei päästä sopimukseen, tulee asia siirtää Nivalan kaupungin teknisen lupajaoksen ratkaistavaksi. 11. Luvanhaltijan tulee seurata pumppauksen aikana poisjohdettavan veden laatua. Mahdollisista poikkeavuuksista tulee ottaa riittävän kattavat vesinäytteet, joiden analyysitulokset on raportoitava välittömästi valvontaviranomaiselle. Myös muista ympäristövaikutuksista tulee pitää kirjaa. Valvontapöytäkirja on pyydettäessä esitettävä valvontaviranomaiselle. 12. Öljyn tai muiden veden laadulle haitallisten aineiden pääsy maaperään sekä pohjavesiin on estettävä kaikissa ottamisen vaiheissa tarkoituksenmukaisin suojaustoimenpitein. Mikäli maaperään tai pohjaveteen onnettomuuden seurauksena pääsee öljyä tai muuta veden laadulle haitallista ainetta, on siitä välittömien suojaustoimenpiteiden lisäksi ilmoitettava Jokilaaksojen pelastuslaitoksen Nivalan pelastusviranomaiselle ja Nivalan kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle. 13. Polttonesteiden varastointiin käytettävä öljysäiliö tulee olla kaksivaippainen tai vaihtoehtoisesti se tulee varustaa riittävän suurella valuma-altaalla siten, että vaaraa öljytuotteiden valumisesta maaperään tai pohjaveteen ei ole. 14. Luvan haltijan tulee riittävin suojaustoimenpitein estää kiviainesten räjäyttämisestä, louhinnasta, kuormaamisesta ja kuljettamisesta aiheutuvan haitallisen pölyn ja melun leviäminen alueen ympäristöön. 15. Räjäytystöitä alueella voi suorittaa vain asianomaiset luvat omaava toiminnanharjoittaja. Räjähdysaineiden käyttö tulee toteuttaa Turvatekniikan keskuksen hyväksymällä tavalla.

27 24, YMP : Kiviaineksen ottajan on tehtävä työmaasta louhinta- ja räjäytystöiden turvallisuussuunnitelma, joiden perusteella räjäytykset voidaan mitoittaa siten, ettei niistä aiheudu haittaa tai vaaraa toisen omaisuudelle tai alueen ympäristölle ja asutukselle. Louhintaräjäytykset tulee toteuttaa laaditun räjäytyssuunnitelman mukaisesti. 17. Räjäytykset alueella tulee toteuttaa arkipäivisin klo välisenä aikana. Mikäli alueella on tilapäisesti tarpeen suorittaa räjäytyksiä muina aikoina, tulee niistä ilmoittaa etukäteen kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle sekä lähialueen asukkaille. Tarkkailu- ja kirjanpitomääräykset Jälkihoitotyöt 18. Hakijan tulee vuosittain tammikuun loppuun mennessä ilmoittaa Nivalan kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle otetun maaaineksen määrä ja laatu. Ilmoitus on tehtävä ympäristöministeriön tarkoitusta varten laatimilla määrämuotoisilla lomakkeilla ja se on lähetettävä osoitteella: Nivalan kaupunki, Tekninen lupajaos, Kalliontie 15, Nivala. 19. Ottoalueiden jälkihoito on tehtävä vähintään Ympäristöministeriön ympäristöoppaassa NR:o 85 ( Maa-ainesten ottaminen ja ottamisalueiden jälkihoito ) esitetyn perustason periaatteiden mukaisesti. Näitä ovat mm. alueen siistiminen ja soveltumattoman käytön estäminen, alueen muotoilu ympäristöön sopivaksi, karkean pohjasoran peittäminen, pintamaiden levittäminen sekä puuston palauttaminen alueelle. 20. Kiviainesten louhinta alueella tulee toteuttaa siten, että luiskan yläreunan ja kiinteistön rajan väliin jätetään vähintään 10 metrin koskematon suojaetäisyys. 21. Louhoksen reunat tulee luiskata 2 metriä oletetun täyttymisvesipinnan alapuolelle kaltevuuteen 1:3 siten, että luiskien yläosat muotoillaan alueen muuhun ympäristöön sopiviksi. Muutoin täyttymisvesipinnan alapuoliset osat voidaan jättää luiskaamatta. Humuspitoisia pintamaita ei saa käyttää täyttymisvesipinnan alapuolisten luiskien muotoiluun. Louhoksen pohja tulee tasata ennen kuin sen annetaan lopullisesti täyttyä vedellä. Kaivannaisjätteet voidaan hyödyntää alueen maisemointitöissä esitetyn kaivannaisjätteen jätehuoltosuunnitelman mukaisesti. 22. Ottamistoiminnan loputtua alueelta tulee poistaa kaikki kiviainesten varastokasat ja alue tulee palauttaa metsätalouskäyttöön istuttamalla sinne mänty / koivutaimet paikallisen metsänhoitoyhdistyksen ohjeiden mukaisesti. 23. Jälkihoitotyöt tulee suorittaa vaiheittain ottamisen edistyessä siten, että kaikki viimeistelytyöt tulee olla suoritettuna viimeistään kuuden ( 6 ) kuukauden kuluttua lupa-ajan päättymisestä. Luvan haltijan vastuulla on, että myös mahdolliset alueella toimivat urakoitsijat ovat tietoisia tässä luvassa annetuista määräyksistä.

28 24, YMP :30 Loppukatselmus 24. Lupa-ajan päättyessä hakijan on pyydettävä tekniseltä lupajaokselta alueen loppukatselmus. Pohjois-Pohjanmaan ELY- Keskukselle varataan mahdollisuus osallistua katselmukseen. Rakennustarkastajan esitys PÄÄTÖS: Hyväksytään valmistelijan esitys. PERUSTELUT: Lupa voidaan myöntää, koska asianmukainen ottamissuunnitelma on esitetty eikä ottaminen tai sen järjestely ole ristiriidassa maaaineslain 3 :n rajoitusten kanssa, kun lisäksi otetaan huomioon tässä päätöksessä annettujen lupamääräysten vaikutus. Lupamääräyksillä pyritään vähentämään ottamistoiminnan haitallisia vaikutuksia alueen asukkaille, luontoon ja maisema-kuvaan. Ottamistoiminnan aloittaminen ennen luvan lainvoimaisuutta on hyväksytty sillä perusteella, että alue on jo aiemmin toiminut kiviainesten ottamisalueena, eikä ottamisen aloittamisen ole katsottu tekevän mahdollista muutoksenhakua hyödyttömäksi. Räjäytystöiden hakemuksesta poikkeava toiminta-aika perustuu valtioneuvoston asetukseen kivenlouhimojen, muun kivenlouhinnan ja kivenmurskaamojen ympäristönsuojelusta (800/2010) 8 :ään. Lupamaksu 2 Ottamissuunnitelman tarkastus 295,00 euroa 3 1- vuoden valvontamaksu 162,00 euroa 4 Naapurin kuuleminen 63,50 euroa 6 vakuudet 17,00 euroa yht. 537,50 euroa Maksun perusteena on käytetty Nivalan kaupunginvaltuuston hyväksymää maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta perittävää taksaa. Maksun määrää ei ole katsottu perustelluksi alentaa hakijan hallussa olevien sertifioitujen laatu- ja ympäristöjärjestelmien vuoksi, koska taksan mukaisen maksun on katsottu olevan kohtuullinen luvan mukaisen ottamisen tuottamaan hyötyyn nähden. Sovelletut oikeusohjeet Maa-aineslaki 5, 6, 7, 13, 19 ja 20 Maa-ainesasetus 2, 3 ja 8 Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta valvonnasta suoritettavat maksut 1-6 Valtioneuvoston asetus kivenlouhimojen, muun kivenlouhinnan ja kivenmurskaamojen ympäristönsuojelusta 8 Nivalan kaupungin teknisen lupajaoksen päätös ratkaisuvallan siirrosta viranhaltijoille.

29 24, YMP :30 Päätöksen anto Muutoksenhaku Päätös annetaan julkipanon jälkeen. Päätöksen antopäivä on Päätöksen katsotaan tulleen asianomaisen tietoon silloin, kun se on annettu. Tähän päätökseen voi hakea muutosta valittamalla Oulun hallintooikeuteen. Valitusosoitus on liitteenä. Päätös Tiedoksi Hakijalle Pohjois-Pohjanmaan ELY-Keskus, Oulu

30 25, YMP :30 Suunnittelutarvepäätös kiinteistölle Hakija Linna Olavi j Heli Pappilantie PYHÄJÄRVI Rakennuspaikka Määräala tilasta Nivala, Nivalankylä, Iisakinhaka, RN:o 1:18. Rakennuspaikan pinta-ala on noin 0,5 ha. Hakijoilla on kauppakirja rakennuspaikan hallinnasta. Hanke 2-kerroksinen n. 206 m 2 :n omakotitalo ja 12,4 m 2 :n autosuoja/varasto. Kiinteistön jätevedet tullaan käsittelemään ympäristösihteerin hyväksymän jätevesienkäsittelysuunnitelman mukaisesti. Naapurin kuuleminen Hakija on kuullut kahta (2) rajanaapuria. Haettu ratkaisu ja sovelletut säännökset. Hankkeelle haetaan maankäyttö- ja rakennuslain 137 :n mukaista ratkaisua rakennusluvan edellytyksistä suunnittelutarvealueelle. Maankäyttö- ja rakennuslain 16 :n mukaan suunnittelutarvealueella tarkoitetaan aluetta, jonka käyttöön liittyvien tarpeiden tyydyttämiseksi on syytä ryhtyä erityisiin toimenpiteisiin, kuten teiden, vesijohdon tai viemärin rakentamiseen taikka vapaa-alueiden järjestämiseen. Suunnittelutarvealuetta koskevia säännöksiä sovelletaan myös sellaiseen rakentamiseen, joka ympäristövaikutusten merkittävyyden vuoksi edellyttää tavanomaista lupamenettelyä laajempaa harkintaa. MRL: n 137 :n mukaan rakennusluvan myöntäminen suunnittelutarvealueelle edellyttää, että rakentaminen ei aiheuta haittaa kaavoitukselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle, ei aiheuta haitallista yhdyskuntakehitystä ja on sopivaa maisemalliselta kannalta eikä vaikeuta erityisten luonnon- tai kulttuuriympäristön arvojen säilyttämistä eikä virkistystarpeiden turvaamista. Nivalan kaupungin rakennusjärjestyksen mukaan suunniteltu rakennuspaikka on rakennusjärjestyksen mukaan alueella B, jolla rakennuspaikan pinta-alan on oltava vähintään 5000 m 2, osayleiskaavan mukaisella asumiseen varatulla alueella kuitenkin 2000 m 2. Kaavallinen tilanne Rakennuspaikka sijaitsee haja-asutusalueella. Alueella ei ole osayleiskaavaa, eikä luonnosvaiheessa oleva yleiskaava koske ko. aluetta. Rakennuspaikan sijainti ja maisema ja ympäristö Rakennuspaikka sijaitsee Ahteella Soidintien välittömässä läheisyydessä. Etäisyys Nivalan keskustaan on n. 5,5 km ja lähimpään kouluun etäisyyttä on noin 1,3 km. Soidintien varrelle on rakennettu haja-asutusluontoisesti noin yhdeksän asuinrakennusta välisenä aikana. Sähkö- ja talous-

31 25, YMP :30 vesiverkosto on rakennuspaikan läheisyydessä. Rakennuspaikalle kuljetaan Soidintieltä. Uutta tietä rakennetaan kahta rakennuspaikkaa varten n. 350 metriä. Rakennuspaikka on metsässä. Kaavoittajan lausunto Hakemuksesta on pyydetty kaavoittajalta suullinen lausunto. Kaavoittajan suullisen lausunnon mukaan myönteinen suunnittelutarve ratkaisu ei haittaa kaavoitusta tai alueiden muuta järjestelemistä. Muut lausunnot Hankkeesta ei ole pyydetty muita lausuntoja. Rakennustarkastajan esitys Päätös Lupajaos päättää myöntää Olavi ja Heli Linnalle MRL: n 137 :n mukaisen suunnittelutarveratkaisun asuinrakennuksen ja autosuoja/varaston rakentamiseksi Nivalan kaupungin Nivalankylään määräalalle tilasta Iisakinhaka RN:o 1:18. Perustelut Rakennusluvan myöntäminen ei aiheuta haittaa kaavoitukselle tai alueiden muulle järjestämiselle.( MRL 137 kohta 1). Rakentaminen ei haittaa yhdyskunta kehitystä (MRL 137 kohta 2). Rakennuspaikka on Soidintien välittömässä läheisyydessä ja sähkö- ja vesijohdot ovat lähellä ja kyläkouluun on matkaa n. 1,3 km. 1) On sopivaa maisemalliselta kannalta eikä vaikuta erityisten luonnon- tai kulttuuriympäristön arvojen säilyttämistä eikä virkistystarpeiden turvaamista. Rakennuspaikka on metsässä lähellä pientalovaltaista aluetta. Alueella ei ole yhtenäistä avointa peltomaisemaa tai muuta kulttuuriympäristöä tai vesistöä. Alueella ei ole myöskään kilomerin etäisyydellä toimivaa maataloutta. Suunnittelutarvepäätös on voimassa päätöksen antopäivästä kaksi (2) vuotta, jona aikana asiakkaan tulee hakea rakennushankkeelle rakennuslupa.

32 26, YMP :30 TEKNI: 15/2012 Lausunnon antaminen valitukseen Oulun hallinto-oikeudelle suunnittelutarvepäätöksestä kiinteistölle Asia: Valittaja Hallintovalitus Linna Martti Saukontie Nivala Valituksen kohteena oleva päätös Nivalan kaupungin teknisen lupajaoksen päätös Valittajan vaatimus Perustelut Suunnittelutarveratkaisun myöntäminen kiinteistölle Tienvieri, kiinteistötunnus asuinrakennuksen ja autosuoja/varaston rakentaminen, hakijoina Uusivirta Timo ja Maria on kumottava kaikilta osin lain ja Nivalan kaupungin rakennusjärjestyksen vastaisena.. Valittaja toteaa, että alue on jo aiemmin rakennettu taajamaksi, johon ei ole enää ns. taaja-asutuksen takia saanut asuinrakennuslupia ilman erityisiä perusteita. Rakennuspaikka sijoittuu valittajan mielestä kulttuurimaisemaan kiinteästi liittyvän kylän vedenottamoiden viereen. Rakennuspaikka on kuulemma nimenomaan jätetty vapaaksi alueeksi liikkua rakennuspaikkojen välitse jokamiehen oikeudella pihapiiriin tunkeutumatta. Rakennuspaikka ympäröisi myös ns. numeron yhteisen vedenottamon. Valittajan mielestä rakennuspaikka rajoittuu varavedenottamoon pohjavesialueella. Lähteestä on kuulemma nostettu koko kylän vedet 1970-luvulle asti. Yhteinen lähde ja vedenottamo ovat tarpeen kriisiajan varalle. Martti Linnalle vesi tulee tällä hetkellä hänen omalla maallaan olevasta lähteestä. Ko. rakennuspaikka on aiemmin kuulunut Järvikylän meijerille. Valittajan mukaan, aikaisemman rakennustarkastajan mukaan ko. alueelle ei ole mahdollista saada rakennuslupaa, ilman alueen kaavoittamista. Valittajan mielestä uudisrakennusten muodostuva rakennusjono estää mahdollisen asemakaavoituksen tarkoituksenmukaisen suunnittelun eli teiden, viemäreiden ja muun infrastruktuurin rakentamisen. Rakentaminen sukulaisjonoon heikentää luonnollisen hajaasutuksen ja moniarvoisen kulttuuriympäristön arvoja. Kyseinen rakennusten rakentamistapa kuuluu paremminkin asemakaava-alueen ominaispiirteisiin kuin peltotien varteen taajaan rakennetussa ympäristössä. Valituksen kohteena oleva päätös kaventaa yksipuolisesti huomattavasti rajanaapurien oikeutta ympäristöönsä ja tarpeen tullen yhdenvertaiseen mahdollisuuteen muodostaa rakennuspaikkoja samalle yhteiselle rajalle. Rakennuspaikalta ei ole turvallista polkupyörätietä kouluun.

33 26, YMP :30 TEKNI: 15/2012 Rakennuspaikka ei ole valittajan mielestä kelvollinen, koska se sijaitsee liian lähellä toimintaansa jatkavaa Linnan karjatilaa, josta väistämättä aiheutuu hajuhaittaa. Hanke vaikeuttaa Iso-Saukko ja Kipinä- nimisten tilojen maataloutta, navetan laajennusta ja lietesäiliön lisärakentamista. Lisäksi valittaja osoittaa valituksessaan lupajaoksen päätöksessä valmistelussa ja esittelyssä tehdyt virheet, puutteet ja lainvastaisuudet seuraavasti: Rakennuspaikan pinta-ala ei täytä voimassa olevan rakennusjärjestyksen vaatimuksia, Hanke on Pidisjärven valumaalueella. Hakijan esittämät perustelut sukulais- ja perhesuhteilla, jotka tulee ottaa huomion perusteluina suunnittelutarvepäätöstä lain mukaan tehtäessä. Muutoksen hakija on rajanaapuri, joka asuu neljännessä polvessa Iso-Saukko nimistä maatilaa. Uusivirtojen rakentaminen viimeistään asettaa naapurin eriarvoiseen asemaanalueen käytössä ja rakentamisessa mailleen. Valittajan mielestä häntä ei ole asianmukaisesti kuultu, eikä hänelle ole esitelty hankkeen asiakirjoja. Käydessään rakennustarkastajan puheilla, Linna on tuonut selkeästi julki perustellun vastustavan kantana hankkeeseen, kyseisestä käynnistä, mielipiteestä ja sen perustelluista ei ole esittelijältä mitään mainintaa kokouspöytäkirjassa.. Valittajan mielestä tapaamista ei voida pitää kuulemisena. Valittajan mielestä hankkeen vaikutusta maisemaan ja naapureihin olisi pitänyt mainita myös Martti Linna tyhjillään oleva navetta ja lietesäiliö. Hakijan mielestä hänen karjanpitonsa ei sinänsä ole lopetettu. Tila odottaa sukupolven vaihdosta. ja siihen liittyvien asioiden selvitystä. Kyläasutusten järjestelyihin kuuluu myös maatalouden turvaaminen. Hanke heikentää Iso-Saukko- nimisen tilan olosuhteita ja viihtyisyyttä. Valittajan mielestä alueella on kaavoituspaineita. Hankkeella on vaikutuksia yhdyskuntakehitykselle ja liikenne vaarantuu. Hakijan mielestä on keskusteltu jopa kyläkeskuksen asettamista rakennuskieltoon. kaavan laadintaa varten. Nivalan kunnalla ei ole ollut intressiä ja alueella ei ole kunnan sisäisellä, hiljaisella päätöksellä tullut myöntää asuinrakennuslupia ilman laajaa harkintaa. Sigma- konsulttien vanhalla suunnitelmalla ei ole mitään oikeusvaikutuksia, eikä se kuulu mitenkään tähän yhteyteen. Hakijan mielestä esittelijä kehuu rakennuspaikkaa päätöksessä, eikä hakijan mielestä tällainen esittely kuulu asialliseen puolueettomaan viranomaistoimintaan. Sen sijaan edellä mainittu Martti Linna sen sijaan on esittänyt puolueettomasti tosiseikat. Valittajan mielestä esittelijä soveltaa lakia ja kohtelee maanomistajia esityksessään epätasapuolisesti. Uusivirtojen asuinrakennussaareke kuuluu taajamaan. Martti Linnalle on huomioitava samat rakennusoikeudet kuin Uusivirroille. Mainittua osayleiskaavaluonnosta ei ole esitelty kyläläisille saati tämän rakennushankkeen naapureille. Kulttuurimaiseman vaalimiseen on luettava maalaiskylän kulkureitit peltoalueille ja jokirantaan sellaisena kuin ne ovat maisemaan liittyneet. Esittelijän toiminta on epätasapuolista ja loukkaa valittajan etua. Esittelijä ei riittävästi huomio alueen olemassa olevaa asutusta, naapuria ja maanomistajan oikeuksia.

34 26, YMP :30 TEKNI: 15/2012 Vastine Rakennuspaikan kaavoitustilanne Rakennuspaikka sijaitsee haja-asutusalueella, jossa ei ole voimassa eikä vireillä olevaa asema- tai yleiskaavaa eikä alue ole rakennuskiellossa. Keskustan luonnosvaiheessa oleva yleiskaava ei koske ko. aluetta. Yleiskaavan luonnos on ollut yleisesti nähtävillä ja Nivalan kaupungin nettisivuilla kuntalaisten tarkasteltavana. Vireillä olevassa yleiskaavassa on kaavan lievealuilla olevien rakennuspaikkojen koko 4000 m 2. Ko. tonttikoko mahdollistaa asuinrakennuksen rakentamisen väljästi, eikä kuitenkaan vie tarpeettomasti viljelykäytössä olevaa maanviljelysmaata. Rakennuspaikka ja maisema Rakennuspaikka sijaitsee Nivalan Järvikylällä Korpirannalla Vastuksentien varrella. Vastuksentie on yksityistie, jonka varrella on tällä hetkellä viisi asuinrakennusta. Rakennuspaikkojen pinta-alat ovat 1672 m m 2. Asuinrakennukset on rakennettu vuosina 1930, 1950, 1971, 1982 ja Rakennuspaikka ei sijaitse pohjavesialueella. Rakennuspaikka on peltoa. Rakennuspaikka on lohkaistu Nivalan Järvikylän Osuusmeijerin omistamasta kantatilasta , josta on muodostettu kiinteistöt ja Kiinteistöllä 6:44 sijaitsee Järvikylän Osuusmeijerin vanha rakennus, joka on nykyisin asuinkäytössä. Valituksen kohteena oleva kiinteistö RNO 6:45 on pakkohuutokaupan kautta tullut Uusivirtojen omistukseen. Kiinteistön lainhuutorekisterin mukainen pinta-ala on 4230 m 2. Aiotun rakennuspaikan asuinrakennuksesta on matkaa lähimpään asuinrakennukseen n. 60 metriä, lähimpään toiminnassa olevaan karjarakennukseen n.200 metriä. Martti Linnan maatilan tyhjillään olevaan rakennusrekisterin mukaan vuonna 1976 valmistuneeseen karjarakennukseen etäisyys on n. 100 metriä. Säännösten mukaan karjan pitoa voidaan jatkaa vanhassa tuotantorakennuksessa uuden asuinrakennuksen rakentamisesta huolimatta. Jos tuotantorakennusta laajennetaan ja eläinmäärää lisätään, niin toiminnan laajentaminen vaatii ympäristöluvan, jossa tutkitaan laajennuksen etäisyys jo olemassa oleviin rakennuksiin. Nivalan kaupungin rakennusjärjestyksen mukaan uuden asuinrakennuksen etäisyys muihin maatalousrakennuksiin tulee olla vähintään 100 metriä. Rakennusjärjestyksen määräys koskee pieniä toiminnassa olevia karjarakennuksia. Rakennuspaikan vieressä on n. 440 m 2 :n suuruinen vanhaan aikaan tarpeellinen yhteisalue savenottoon ja vedenottoon kaivosta. Yhteisalueella on useita omistajia. Yhteisalueella oleva kaivopaikka ei ole käytössä, eikä kiinteistö sijaitse pohjavesialueella.. Nivalan kaupungin ympäristösuojelumääräysten mukaan rakennettaessa uutta jätevesijärjestelmää, tulee sen etäisyys vesikaivosta olla metriä. Rakennuspaikka sijaitsee Sigma-konsulttien laatimassa kulttuurimaisema-alueen yleissuunnitelmassa AP-alueella. Yleissuunnitelmaa ei

35 26, YMP :30 TEKNI: 15/2012 ole virallisesti hyväksytty Nivalan kaupungin toimielimissä. Sigmakonsulttien suunnitelma on ollut yleisesti nähtäville ja suunnitelmaa on esitelty myös Järvikyläläisille kyläilloissa. Rakennuspaikka sulautuu Järvikyläntieltä katsottuna vanhan Järvikylän Osuusmeijeri rakennuksen katveeseen, eikä muuta Järvikyläntieltä Pidisjärvelle avautuvaa kulttuurimaisemaa. Naapurin kuuleminen Hakija on kuullut kahdeksaa rajanaapuria. Seitsemältä rajanaapurilta on kirjallinen nimikirjoitus. Hakija on käynyt myös kertomassa hankkeesta Martti Linnalle. Martti Linna asioi rakennustarkastajan luona kyseisen hankkeen johdosta. Martti Linna luetteli suullisesti valituksessa mainittuja syitä vastustaessaan hanketta. Valittaja pyysi rakennustarkastajaa kirjoittamaan paperille seikat, joihin hän halusi vedota. Rakennustarkastaja kehotti valittajaa kirjaamaan vastuksen syyt asiakirjaan ja toimittamaan Tekniselle lupajaokselle. Lupajaokselle ei kuitenkaan kokouspäivään mennessä vastinetta lähetetty. Rakennustarkastaja kertoi esitellessään ko. suunnitteluratkaisua lupajaokselle, että naapuri Martti Linna vastustaa hanketta. Esittelyssä kerrottiin vastustuksen syyt, jotka olivat yhteinen kaivopaikka, tulevan rakentamisen este tilan jatkamiselle ja vaatimus maanomistajien tasapuolisesta kohtelusta. Tekninen lupajaos teki myönteisen suunnittelutarveratkaisun tietoisena naapurin vastuksesta ja syistä vastustukseen. Ote suunnittelutarveratkaisusta on lähetetty Martti Linnalle Yhdyskuntakehitys Rakennuspaikalle on valmis Vastuksentie- niminen yksityistie, sähkö- ja vesiliittymä ovat lähellä. Jätevedet voidaan käsitellä kiinteistökohtaisesti. Järvikylällä toimivaan alakouluun on matkaa 1,5 km. Järvikyläntie on vanha maantie, jossa ei ole kevyenliikenteen väylää. Alueella on 60 km:n nopeusrajoitus sekä katuvalaistus. Nivalassa asutus on keskittynyt Kalajoen laakson viljelylakeuden ja metsän väliseen vyöhykkeeseen, jota tiestö seurailee. Nauhamainen asutus muodostaa laaksoon selvästi erillisiä kyliä ja elinvoimaisia taajamia. Järvikylän taajama on myös elinvoimainen kylä, joka pysyy elinvoimaisena nuorien perheiden uudisrakentamisella. Nivalassa ei ole asetettu rakennuskieltoon taajaan asutettuja kyläkeskuksia. Myönnettyä suunnittelutarveratkaisua varten ei tarvitse ryhtyä rakentamaan teitä, vesijohtoa eikä viemäriä. Suunnittelutarveratkaisu ei haittaa kaavoitusta tai alueiden muuta käyttöä, ei aiheuta haitallista yhdyskuntakehitystä ja on sopivaa maisemalliselta kannalta eikä vaikeuta erityisen luonnon tai kulttuuriympäristön arvojen säilyttämistä eikä virkistystarpeiden turvaamista. Rakennustarkastajan esitys Päätös Hyväksytään rakennustarkastajan vastine.

36 26, YMP :30 / Pykälän liite: Lausuntopyyntö Martti Linnan valitukseen

37 26, YMP :30 / Pykälän liite: Lausuntopyyntö Martti Linnan valitukseen

38 26, YMP :30 / Pykälän liite: Lausuntopyyntö Martti Linnan valitukseen

39 26, YMP :30 / Pykälän liite: Lausuntopyyntö Martti Linnan valitukseen

40 26, YMP :30 / Pykälän liite: Lausuntopyyntö Martti Linnan valitukseen

41 26, YMP :30 / Pykälän liite: Lausuntopyyntö Martti Linnan valitukseen

42 26, YMP :30 / Pykälän liite: Lausuntopyyntö Martti Linnan valitukseen

43 27, YMP :30 Ympäristökatselmuksen suorittaminen v Teknisen lautakunnan ja teknisen lupajaoksen yhteinen katselmustoimikunta on suorittanut Nivalassa yleisen ympäristökatselmuksen kesäkuussa Tuolloin katselmustoimikunta suoritti katselmuksen Kalajoen eteläpuoleisilla alueilla sekä tarkasti ne kohteet, joista oli annettu ilmoitus viranomaisille. Toimikunta kiertää kunnan alueella tarkastamassa rakennusten sekä ympäristön kuntoa ja siisteyttä. Katselmustoimikunta tarkastaa myös annettujen ilmoitusten perusteella eri kiinteistöjä. Suoritetussa katselmuksessa esiin tulleille kiinteistöjen/rakennusten hoidon laiminlyöneille kiinteistön omistajille/haltijoille annetaan kehotus rakennusten ja ympäristön kunnostamiseen sekä siistimiseen. Rakennustarkastajan esitys Päätös Katselmustoimikunta suorittaa yleisen ympäristökatselmuksen Nivalan kaupungissa Kalajoen pohjoispuolen alueilla torstaina alkaen klo Samassa katselmuksessa tarkastetaan myös mahdolliset ennalta ilmoitetut kohteet sekä 2011 katselmuksen johdosta kehotuksen saaneet kiinteistöt.. Suoritettavasta ympäristökatselmuksesta ilmoitetaan etukäteen Nivala-lehdessä.

44 28, YMP :30 Sibiritfin Oy:n ammoniumnitraattiemulsion varastointia varten koskeva suunnittelutarveratkaisu määräalalle Tekninen lupajaos Hakija Sibiritfin Oy, Aleksei Takkinen Rakennuspaikka Kylä Nivala Koko tila/määräala määräala Tilan nimi Kiinteistötunnus Kallio-Saari Vuokrasopimus Hanke Ammoniumnitraattiemulsion varastointi. Rakennuspaikan sijainti Varastointipaikka sijaitsee Kontionkalliolla noin 8 kilometrin etäisyydellä keskustassa Kokkolan suuntaan. Naapurien kuuleminen Kuulemisesta säädetään MRL:n 173 :ssä ja MRA:n 86 :ssä. Ennen asian ratkaisemista on naapureille ja muille, joiden asumiseen, työntekoon tai muihin oloihin hanke saattaa huomattavasti vaikuttaa, varattava tilaisuus kirjallisen muistutuksen tekemiseen. Lausunnot Rakennusvalvonta on lähettänyt yhdelletoista (11) rajanaapurille kirjeen, jossa pyydetty kirjallisesti lausumaan hankkeesta mennessä. Hankkeesta on kuulutettu kaupungin virallisella ilmoitustaululla ja Nivala-lehdessä. Hankkeesta on pyydetty Nivalan kaupunginhallituksen, teknisen lautakunnan ja ympäristösihteerin lausunto. Nivalan kaupungin ympäristösihteeri on antanut hankkeesta lausunnon. Lausunnossaan, ympäristösihteeri edellyttää, että ennen suunnittelutarveratkaisun käsittelemistä tulisi olla turvatekniikan keskukselta lupa varastoinnista. Hankkeen vaikutukset maisemaan ja naapureihin Rakennuspaikka sijaitsee Kontionkalliolla, Koneyhtymä V. Kaarlela Ky:n omistamalla maalla. Väinö Kaarlelalla on myönnetty ko. kiinteistölle maa-aineslupa ja ympäristölupa kallion louhintaan. Suunnitellun varastointipaikan etäisyys lähimmästä vapaa-ajan asunnosta on noin 1 km ja etäisyys Kokkola- Kajaani maantiestä n. 1 km. 50 tonnin ammoniumnitraattivaraston etäisyys ulkopuolisista rakennuksista ja ulkokokoontumisalueista tulee olla vähintään 350 metriä.

45 28, YMP :30 Kaavoitustilanne Hankkeen vaikutukset Rakennuspaikka sijaitsee haja-asutus-alueella, jossa ei ole vahvistettua asema- tai yleiskaavaa. Vaikutukset kaavoitukselle ja alueiden käytön muulle järjestämiselle Hankkeella ei ole vaikutusta kaavoitukselle, mutta alueiden muulle käytöllä hankkeella saattaa olla merkitystä. Maisemalliset vaikutukset ja vaikutukset luonnon- tai kulttuuriympäristön arvojen säilymiseen. Hankkeella ei ole vaikutusta maisemaan eikä luonnon- tai kulttuuriympäristön arvojen säilymiseen. Vaikutukset yhdyskuntakehitykselle Hankkeella ei ole vaikutusta yhdyskuntakehitykselle Ratkaisuvalta Maankäyttö- ja rakennuslain 137 :n 5 momentin mukaan rakennusluvan myöntämiselle säädettyjen edellytysten olemassaolon suunnittelutarvealueella ratkaisee rakennuslupa-menettelyn yhteydessä tai erillisessä menettelyssä kunnan päättämä viranomainen. Nivalan kaupungin hallintosäännön mukaan tekninen lupajaos päättää rakennusluvan edellytyksistä suunnittelutarvealueella. Sovelletut oikeusohjeet Maankäyttö- ja rakennuslain 16 :n mukaan suunnittelutarvealueella tarkoitetaan aluetta, jonka käyttöön liittyvien tarpeiden tyydyttämiseksi on syytä ryhtyä erityisiin toimenpiteisiin, kuten teiden, vesijohdon tai viemärin rakentamiseen. Maankäyttö- ja rakennuslain 137 :n 1 momentin mukaan sen lisäksi mitä rakennusluvan edellytyksistä muutoin säädetään, rakennusluvan myöntäminen 16 :ssä tarkoitetulla suunnittelutarvealueella, jolle ei ole hyväksytty asemakaavaa, edellyttää, että rakentaminen 1) ei aiheuta haittaa kaavoitukselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle; 2) ei aiheuta haitallista yhdyskuntakehitystä; ja 3) on sopivaa maisemalliselta kannalta eikä vaikeuta erityisten luonnon- tai kulttuuriympäristön arvojen säilyttämistä eikä virkistystarpeiden turvaamista. Vaarallisten kemikaalien varastoinnista säädetään Valtioneuvoston asetuksessa. Rakennustarkastajan esitys Annetaan kokouksessa. Rakennustarkastajan esitys kokouksessa

46 28, YMP :30 Jätetään asia pöydälle lisäselvityksiä varten. Päätös Esitys hyväksyttiin yksimielisesti. Tekninen lupajaos Sibiritfin Oy on jättänyt sähköpostin välityksellä rakennustarkastajalle ilmoituksen, jossa he peruvat suunnittelutarvelupahakemuksen ammoniumnitraattiemulsiovarastolle Nivalan kaupungilta. Rakennustarkastajan esitys Päätös Keskeytetään Sibiritfin Oy:n suunnittelutarvelupahakemuksen käsittely. Käsittelystä peritään Nivalan kaupungin rakennusvalvontaviranomaisen taksan 15 :n mukainen maksu sekä naapureiden kuulemisesta aiheutuneet kulut. Nivalan kaupunginvaltuusto on vahvistanut taksan

47 28, YMP :30 / Pykälän liite: Lupahakemuksen peruuttaminen

48 29, YMP :30 Tiedoksiantoasiat Oulun hallinto-oikeus päätös nr:o 12/0130/1, DNR:o 00675/10/2209 ja 00678/10/2209 valitukseen Honkanen Hannu-Pekka päätös nr:o 12/0131/1, DNR:o 00676/10/2209 valitukseen Honkanen Hannu-Pekka päätös nr:o 12/0132/1, DNR:o 00677/10/2299 valitukseen Honkanen Hannu-Pekka päätös nr:o 12/0133/1, DNR:o 00020/11/4122 valitukseen Honkanen Hannu-Pekka päätös nr:o 12/0134/1, DNR:o 00255/12/4122 valitukseen Honkanen Hannu-Pekka päätös nr:o 12/0135/1, DNR:o 00256/12/4122 valitukseen Honkanen Hannu-Pekka päätös nro 12/0189/2, DNR:o 00339/12/4113, valitus peruutettu Honkanen Hannu-Pekka Nivalan kaupunki Viranhaltijapäätökset, rakennustarkastaja - rakennustarkastajan myöntämät rakennus- ja toimenpideluvat 20.1., 8.3., 2.4. ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus POPELY/131/07.01/2012 Poikkeamispäätös Jivaco Oy Rakennustarkastajan esitys Päätös Lupajaos merkitsee edellä mainitut asiat tietoon saaduiksi ja samalla toteaa, ettei ole käytetty Kuntalain 51 :n mukaista otto-oikeutta.

49 30, YMP :30 / Pykälän liite: Kiinteistö Oy Kestin rakennuslupa asumispalvelurakennukselle

50 30, YMP :30 / Pykälän liite: Kiinteistö Oy Kestin rakennuslupa asumispalvelurakennukselle

Asuinrakennuksen ja autosuoja/varaston rakentaminen. Koko tila/määräala

Asuinrakennuksen ja autosuoja/varaston rakentaminen. Koko tila/määräala 31, YMP 10.5.2012 17:30 Suunnittelutarvepäätös kiinteistölle 535-404-8-124 Asia Hakija Asuinrakennuksen ja autosuoja/varaston rakentaminen. Nietula Matti ja Anita Poutakuja 3 B 2 37470 Vesilahti Rakennuspaikka

Lisätiedot

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1.

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1. Oulunkaaren ympäristölautakunta 11 20.03.2015 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupunki, Livon kylä, Tervatöyräs, Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1, Metsähallitus, MT, Pohjanmaa-Kainuu OULYMP 11 ASIA

Lisätiedot

HUOM!! Kokous alkaa klo 18.00

HUOM!! Kokous alkaa klo 18.00 -3, YMP 13.9.2012 17:30 Nivalan kaupunki Tekninen lupajaos 13.9.2012 HUOM!! Kokous alkaa klo 18.00 Esityslista 5/2012 -1, YMP 13.9.2012 17:30 Kokousaika 13.9.2012 klo 18.00 - Kokouspaikka Kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Nivalan kaupunki Tekninen lupajaos

Nivalan kaupunki Tekninen lupajaos -3, YMP 13.4.2016 17:30 Nivalan kaupunki Tekninen lupajaos 13.4.2016 Huom! Kokous on teknisen osaston kokoushuoneessa! Esityslista 2/2016 -1, YMP 13.4.2016 17:30 Kokousaika 13.4.2016 klo 17.30 - Kokouspaikka

Lisätiedot

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää Oulunkaaren ympäristölautakunta 21 15.04.2014 Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää OULYMP 21 HAKIJA Juha Järvenpää Kalliosuontie 517

Lisätiedot

Nivalan kaupunki Tekninen lupajaos 10.2.2016

Nivalan kaupunki Tekninen lupajaos 10.2.2016 -3, YMP 10.2.2016 17:30 Nivalan kaupunki Tekninen lupajaos 10.2.2016 HUOM!! Kokous on teknisen osaston kokoushuoneessa 2. kerros ja kulku kaupungintalon etuovesta! Esityslista 1/2016 -1, YMP 10.2.2016

Lisätiedot

57 14.08.2014. Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen

57 14.08.2014. Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen Oulunkaaren ympäristölautakunta 57 14.08.2014 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen OULYMP 57 ASIA HAKIJA Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen kokushuone. pj. 1. vpj. 2. vpj. jäsen. esittelijä sihteeri ymp.sihteeri KH:n edustaja

Kaupunginhallituksen kokushuone. pj. 1. vpj. 2. vpj. jäsen. esittelijä sihteeri ymp.sihteeri KH:n edustaja -1, YMP 10.5.2012 17:30 Kokousaika 10.5.2012 kello 17.30-19.00 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokushuone Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Löytynoja Seppo Saarimaa

Lisätiedot

Nivalan kaupunki Tekninen lupajaos

Nivalan kaupunki Tekninen lupajaos -3, YMP 17.1.2013 17:30 Nivalan kaupunki Tekninen lupajaos 17.1.2013 Esityslista 1/2013 -1, YMP 17.1.2013 17:30 Kokousaika 17.1.2013 klo 17.30 - Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla

Lisätiedot

-1, YMP 13.4.2016 17:30

-1, YMP 13.4.2016 17:30 -1, YMP 13.4.2016 17:30 Kokousaika 13.4.2016 kello 17.30-18.15 Kokouspaikka Teknisen osaston kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kaikkonen Aimo Maijala

Lisätiedot

13 20.03.2014. Relletin yhteismetsän maa-ainesten ottoa koskeva päätös, Särkijärvi, Utajärvi

13 20.03.2014. Relletin yhteismetsän maa-ainesten ottoa koskeva päätös, Särkijärvi, Utajärvi Oulunkaaren ympäristölautakunta 13 20.03.2014 Relletin yhteismetsän maa-ainesten ottoa koskeva päätös, Särkijärvi, Utajärvi OULYMP 13 ASIA Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Utajärven

Lisätiedot

Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy

Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy Timo Villman Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta maa-aineslupaa, joka koskee hiekan ottamista Porin kaupungin Kuuminaisissa sijaitsevalta tilalta Timonmaa

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT JA VAKUUDET VIHDIN KUNNASSA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT JA VAKUUDET VIHDIN KUNNASSA VIHDIN KUNTA Ympa 9.12.2008 Ympa liite 7 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT JA VAKUUDET VIHDIN KUNNASSA 1 Yleistä 2 Tarkastusmaksu Maa-ainesten

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Poikkeaminen (LTK) / Lamperila, 419-3-117 (Suovunniementie 131) Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut

Lisätiedot

1/YMPLA 28.5.2014. Ympäristölautakunta M2/2014 Ympla 28.5.2014 65 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO. Maa- ja pohjarakennus Eino Pietilä.

1/YMPLA 28.5.2014. Ympäristölautakunta M2/2014 Ympla 28.5.2014 65 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO. Maa- ja pohjarakennus Eino Pietilä. 1/YMPLA 28.5.2014 LOIMAAN KAUPUNKI MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta M2/2014 Ympla 28.5.2014 65 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO HAKIJA: Maa- ja pohjarakennus Eino Pietilä 32610 Vampula OTTOALUE: MAANOMISTUS:

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen kokoushuone. pj. 1. vpj. jäsen. Isoahde vj. esittelijä sihteeri ymp.sihteeri KH:n edustaja

Kaupunginhallituksen kokoushuone. pj. 1. vpj. jäsen. Isoahde vj. esittelijä sihteeri ymp.sihteeri KH:n edustaja -1, YMP 7.5.2013 17:30 Kokousaika 7.5.2013 kello 17.30 - Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Muut saapuvilla olleet Laillisuus ja päätösvaltaisuus Asiat

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Mäntyharjun kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan valvonnasta

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA Raahen kaupunki, Piehingin kylä Tila Hannila Rn:o 1:33 LEMMINKÄINEN INFRA OY 2016 Raahen kaupungin Piehingin kylässä 2 (6) Sisällysluettelo 1 Alueen perustiedot... 3 1.1 Omistus- ja hallintaoikeus sekä

Lisätiedot

Kauko Nukari, Paasikankaantie 267, 31130 Koijärvi. Soran ottamistoiminnan jatkaminen kahdella vuodella.

Kauko Nukari, Paasikankaantie 267, 31130 Koijärvi. Soran ottamistoiminnan jatkaminen kahdella vuodella. FORSSAN KAUPUNKI PÄÄTÖS Ympäristölautakunta Maa-aineslupahakemus lupamääräysten PL 62 muuttamiseksi (maa-aineslaki 555/81) 30100 FORSSA Annettu julkipanon jälkeen puh. 03-41411 Antopäivä Kokouspäivä ja

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen kokoushuone. pj. 1. vpj. 2. vpj. jäsen. Pihlajamaan vj esittelijä sihteeri ymp.sihteeri KH:n edustaja

Kaupunginhallituksen kokoushuone. pj. 1. vpj. 2. vpj. jäsen. Pihlajamaan vj esittelijä sihteeri ymp.sihteeri KH:n edustaja -1, YMP 22.3.2012 17:30 Kokousaika 22.3.2012 kello 17.30-18.40 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Muut saapuvilla olleet

Lisätiedot

HATTULAN KUNNAN MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA PERITTÄVÄT MAKSUT

HATTULAN KUNNAN MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA PERITTÄVÄT MAKSUT 1 HATTULAN KUNNAN MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA PERITTÄVÄT MAKSUT MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA 1 YLEISTÄ Hattulan kunnassa maa-ainesten

Lisätiedot

Ehdotus Nousiaisten kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettaviksi maksuiksi

Ehdotus Nousiaisten kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettaviksi maksuiksi Maa-ainestaksat Ehdotus Nousiaisten kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettaviksi maksuiksi 1 Yleistä Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Tekninen lautakunta Nro 5 23.4.2014 30. Henkilökohtaiset varajäsenet:

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Tekninen lautakunta Nro 5 23.4.2014 30. Henkilökohtaiset varajäsenet: ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 5 23.4.2014 30 Kokousaika Keskiviikko 23.04.2014 klo 19.00 20.20 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Suunnittelutarveratkaisu asuinrakennuksen rakentamiseen / Jorma Moilanen (MRL 137 )

Suunnittelutarveratkaisu asuinrakennuksen rakentamiseen / Jorma Moilanen (MRL 137 ) Kunnanhallitus 301 03.11.2014 Suunnittelutarveratkaisu asuinrakennuksen rakentamiseen / Jorma Moilanen (MRL 137 ) 3564/11.111/2014 KHALL 301 Hakija Nimi Moilanen Jorma Osoite Palokankaantie 45, 92400 Ruukki

Lisätiedot

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/reijo Ukura (MRL 137 ja 171-173 )

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/reijo Ukura (MRL 137 ja 171-173 ) Kunnanhallitus 78 10.03.2014 Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/reijo Ukura (MRL 137 ja 171-173 ) 3389/11.111/2014 KHALL 78 Hakija Nimi Reijo Ukura Osoite Martikkalantie 42, 92320

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15 Tekninen lautakunta Nro 3/2015 KOKOUSAIKA Torstaina 28.5.2015 klo 17-18.05 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Tekninen lautakunta 18.8.2010

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Tekninen lautakunta 18.8.2010 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 Tekninen lautakunta 18.8.2010 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 18.8.2010 klo 16.30 18.00 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Vierikko Jussi Silvennoinen

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA TEKNINEN LAUTAKUNTA 30.03.2015 2/2015. Jäsenet: Paikalla: Varajäsenet:

MERIJÄRVEN KUNTA TEKNINEN LAUTAKUNTA 30.03.2015 2/2015. Jäsenet: Paikalla: Varajäsenet: PÖYTÄKIRJA KOKOUSAIKA Maanantai 30.03.2015 klo 19.00 21.15 KOKOUSPAIKKA Kunnantoimisto Jäsenet: Paikalla: Varajäsenet: Saukko Hannu pj. x Pudas Jaana Klasila Kauko vpj. x Lahti Kari Nivala Liisa x Keskikorpi

Lisätiedot

37 26.06.2013 MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄHALLITUS, METSÄTALOUS, SAUNAJÄRVEN KALLIOALUE

37 26.06.2013 MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄHALLITUS, METSÄTALOUS, SAUNAJÄRVEN KALLIOALUE Teknisen lautakunnan valvontajaosto 37 26.06.2013 MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄHALLITUS, METSÄTALOUS, SAUNAJÄRVEN KALLIOALUE 54/8.86/2013 VALVJAOS 37 Ympäristönsuojelusihteeri 13.6.2013 ASIA Päätös maa-aineslain

Lisätiedot

38 RANTA-ASEMAKAAVAN LAATIMINEN OSALLE KANKARINJÄRVEÄ

38 RANTA-ASEMAKAAVAN LAATIMINEN OSALLE KANKARINJÄRVEÄ ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Tekninen lautakunta 19.8.2015 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.8.2015 klo 16.30 17.25 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Irja Keskinen Jussi

Lisätiedot

135 21.10.2014 158 09.12.2014. Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 14-43-POY / Österby 498-3-20

135 21.10.2014 158 09.12.2014. Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 14-43-POY / Österby 498-3-20 Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 135 21.10.2014 158 09.12.2014 Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 14-43-POY / Österby 498-3-20 Rakennus- ja ympäristölautakunta

Lisätiedot

Salon kaupunginvaltuusto 27.1.2014 9 1 (5)

Salon kaupunginvaltuusto 27.1.2014 9 1 (5) Salon kaupunginvaltuusto 27.1.2014 9 1 (5) MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT SALON KAUPUNGISSA 1 YLEISTÄ Maa-ainesten ottamissuunnitelman

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Tekninen lautakunta 19.8.2015 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.8.2015 klo 16.30 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja Keskinen

Lisätiedot

Kunnanhallitus 140 19.05.2014 SUUNNITTELUTARVERATKAISUHAKEMUS / LUNKI PENTTI JA SISKO

Kunnanhallitus 140 19.05.2014 SUUNNITTELUTARVERATKAISUHAKEMUS / LUNKI PENTTI JA SISKO Kunnanhallitus 140 19.05.2014 SUUNNITTELUTARVERATKAISUHAKEMUS / LUNKI PENTTI JA SISKO 249/60.605/2011 KHALL 228 Sisko ja Pentti Lunki ovat jättäneet suunnittelutarveratkaisuhakemuksen omakotitalon ja talousrakennuksen

Lisätiedot

Prof. Kai Kokko Syksy 2011

Prof. Kai Kokko Syksy 2011 Prof. Kai Kokko Syksy 2011 1 kysymys Rakennushankkeessa on kysymys kerrosalaltaan 1 767 neliömetrin suuruisen broilerikasvattamon rakentamisesta maankäyttö- ja rakennuslain 16 :n 1 momentissa tarkoitetulla

Lisätiedot

Toiminnan sijainti Alavieskan kunnan Alavieskan kylä, määräala tilasta Takamehtä RN:o 37:5

Toiminnan sijainti Alavieskan kunnan Alavieskan kylä, määräala tilasta Takamehtä RN:o 37:5 Tekninen lautakunta 4 28.01.2015 Ympäristöluvan myöntäminen Maatalousyhtymä Myntille Teknltk 4 ASIA Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maa-aineksen ottamista. Hakija

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen kokoushuone. pj. 1. vpj. 2. vpj. jäsen. Junttila P varaj. esittelijä sihteeri ymp.sihteeri KH:n edustaja

Kaupunginhallituksen kokoushuone. pj. 1. vpj. 2. vpj. jäsen. Junttila P varaj. esittelijä sihteeri ymp.sihteeri KH:n edustaja -1, YMP 18.10.2012 17:30 Kokousaika 18.10.2012 kello 17.30-18.55 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Muut saapuvilla

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro 127/10/1 Dnro PSAVI/211/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 27.12.2010 ASIA ILMOITUKSEN TEKIJÄ

LUPAPÄÄTÖS Nro 127/10/1 Dnro PSAVI/211/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 27.12.2010 ASIA ILMOITUKSEN TEKIJÄ 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 127/10/1 Dnro PSAVI/211/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 27.12.2010 ASIA ILMOITUKSEN TEKIJÄ Ilmoitus koelouhinnasta Ruonaojan avolouhoksessa, Kolari Nordkalk Oy Ab Skräbbölentie 18

Lisätiedot

RUOVEDEN KUNTA PÄÄTÖS 1(3) Ylä-Honkalantie 15, 34410 Murole. Ruovesi 702 Kekkonen 406. Tila RN:o Pinta-ala m2

RUOVEDEN KUNTA PÄÄTÖS 1(3) Ylä-Honkalantie 15, 34410 Murole. Ruovesi 702 Kekkonen 406. Tila RN:o Pinta-ala m2 RUOVEDEN KUNTA PÄÄTÖS 1(3) Ympäristölautakunta ASIA Suunnittelutarveratkaisu Annettu julkipanon jälkeen 30.4.2014 HAKIJA HAKEMUS Leena ja Tuomo Roppola Salomaantie 39 37630 Valkeakoski Rakennuspaikan osoite:

Lisätiedot

-2, YMP 28.10.2014 17:30

-2, YMP 28.10.2014 17:30 -2, YMP 28.10.2014 17:30 Kokousaika 28.10.2014 klo 17.30 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMINEN: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS, PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA VIRHE.

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 46/2004/4 Dnro LSY-2004-Y-98 Annettu julkipanon jälkeen 24.6.2004

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 46/2004/4 Dnro LSY-2004-Y-98 Annettu julkipanon jälkeen 24.6.2004 LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 46/2004/4 Dnro LSY-2004-Y-98 Annettu julkipanon jälkeen 24.6.2004 ASIA LUVAN HAKIJA Vesijohdon rakentaminen Punkalaitumenjoen alitse sekä töiden

Lisätiedot

PIEKSÄMÄEN KAUPUNGIN MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

PIEKSÄMÄEN KAUPUNGIN MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT PIEKSÄMÄEN KAUPUNKI RAKENNUSLAUTAKUNTA PIEKSÄMÄEN KAUPUNGIN MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT RAKENNUSLAUTAKUNTA 03.12.2009 34 PIEKSÄMÄEN

Lisätiedot

Maankäyttölautakunta 140 03.12.2014 Maankäyttölautakunta 10 21.01.2015

Maankäyttölautakunta 140 03.12.2014 Maankäyttölautakunta 10 21.01.2015 Maankäyttölautakunta 140 03.12.2014 Maankäyttölautakunta 10 21.01.2015 Suunnittelutarveratkaisu / Koskimäki / Ohkolan kylä, Eerola-Kortistotie / 505-410-57-5 / Omakotitalon rakentaminen määräalalle 2 /

Lisätiedot

Poikkeamislupa / Kaupunginosa 24 kortteli 2 tontti 17 (Asunto Oy Kokkolan Credo)

Poikkeamislupa / Kaupunginosa 24 kortteli 2 tontti 17 (Asunto Oy Kokkolan Credo) Rakennus- ja ympäristölautakunta 202 04.11.2015 Poikkeamislupa / Kaupunginosa 24 kortteli 2 tontti 17 (Asunto Oy Kokkolan Credo) 674/10.03.00/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta 04.11.2015 202 Valmistelija:

Lisätiedot

Suunnittelutarveratkaisu uuden tuotantorakennuksen rakentamiseen / Valtokari Antti, Anja ja Martti

Suunnittelutarveratkaisu uuden tuotantorakennuksen rakentamiseen / Valtokari Antti, Anja ja Martti Kunnanhallitus 106 14.03.2011 Suunnittelutarveratkaisu uuden tuotantorakennuksen rakentamiseen / Valtokari Antti, Anja ja Martti 2368/11/111/2011 KHALL 106 Suunnittelutarveratkaisu uuden tuotantorakennuksen

Lisätiedot

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA 1 (5) Lohjan kaupungin ympäristölautakunta ASIA PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPA- MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 Ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Nivalan kaupunki. Tekninen lupajaos. Esityslista 4/2013

Nivalan kaupunki. Tekninen lupajaos. Esityslista 4/2013 -3, YMP 7.5.2013 17:30 Nivalan kaupunki Tekninen lupajaos 7.5.2013 Esityslista 4/2013 -1, YMP 7.5.2013 17:30 Kokousaika 7.5.2013 klo 17.30 - Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet

Lisätiedot

Tontin pinta-ala: 2082m2

Tontin pinta-ala: 2082m2 Rakennuslautakunta 23 20.05.2015 Rakennuslupahakemus R2-2015 (6. kaupunginosan korttelin 82 tontti 5, Alppitie 10A, olohuoneen ja eteistilan laajennus ja muutos sekä terassin laajennus, lupaa haetaan jo

Lisätiedot

Nivalan kaupunki. Tekninen lupajaos. Esityslista 7/2013

Nivalan kaupunki. Tekninen lupajaos. Esityslista 7/2013 -3, YMP 12.11.2013 17:30 Nivalan kaupunki Tekninen lupajaos 12.11.2013 Esityslista 7/2013 -1, YMP 12.11.2013 17:30 Kokousaika 12.11.2013 klo 17.30 - Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 23.8.2004 Kokouspvm 19.8.2004 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 3/2012 Tekninen lautakunta 07.06.2012

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 3/2012 Tekninen lautakunta 07.06.2012 Tekninen lautakunta 07.06.2012 KOKOUSAIKA 07.06.2012 klo 17.00-17.40 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT PYKÄLÄ SIVU 9 ILMOITUSASIAT 2 10 YKSITYISTIEAVUSTUKSET 2012 / KORJAUKSIA 3 11 VIEMÄRIVERKON

Lisätiedot

PÄÄTÖS MAA-AINESLUVAN RAUETTAMISESTA

PÄÄTÖS MAA-AINESLUVAN RAUETTAMISESTA KEURUUN KAUPUNKI Keurusselän ympäristönsuojelujaosto Multiantie 1 42700 KEURUU Kokous 29.10.2014 83 Päätös julkipanon 5.11.2014 annetaan jälkeen Dnro 6/11.01.00/2013 PÄÄTÖS MAA-AINESLUVAN RAUETTAMISESTA

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro 90/07/1 Dnro Psy-2007-y-72 Annettu julkipanon jälkeen 29.8.2007 ASIA LUVAN HAKIJA

LUPAPÄÄTÖS Nro 90/07/1 Dnro Psy-2007-y-72 Annettu julkipanon jälkeen 29.8.2007 ASIA LUVAN HAKIJA 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 90/07/1 Dnro Psy-2007-y-72 Annettu julkipanon jälkeen 29.8.2007 ASIA LUVAN HAKIJA Siirtoviemärin ja yhdysvesijohdon rakentaminen Levijärven alitse, Kittilä Levin Vesihuolto Oy PL 35 99131

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 (TORSTAI) Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

Hakija: Pasila Petteri ja Minna

Hakija: Pasila Petteri ja Minna Rakennuslautakunta 14 04.02.2015 Kaavoitustoimikunta 15 02.03.2015 Kunnanhallitus 50 09.03.2015 Poikkeamislupa, Pasila Petteri ja Minna 495/10.03.00.02/2015 Rakennuslautakunta 04.02.2015 14 Hakija: Pasila

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 55 26.02.2014. 55 Asianro 535/10.02.04/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 55 26.02.2014. 55 Asianro 535/10.02.04/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (1) 55 Asianro 535/10.02.04/2014 Poikkeaminen (LTK) / Ryönä, 451-2-26 (Kaarinniementie 150) Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut

Lisätiedot

Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan muuttamista koskevan lupahakemuksen

Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan muuttamista koskevan lupahakemuksen Etelä-Suomi Päätös Nro 44/2010/1 Dnro ESAVI/613/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 5.11.2010 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan

Lisätiedot

1 RAKENNUS- Kunnan tai kaupungin osa / kylä Kortteli ja tontti / rakennuspaikka Rek. n:o Koko tila PAIKKA Määräala

1 RAKENNUS- Kunnan tai kaupungin osa / kylä Kortteli ja tontti / rakennuspaikka Rek. n:o Koko tila PAIKKA Määräala Suunnittelutarveratkaisu- OULUN SEUDUN RAKENNUSVALVONNAT hakemus Hailuoto Haukipudas Kempele Kiimiki Liminka (MRL 137 ) Lumijoki Muhos Oulu Oulunsalo Tyrnävä Suunniteltu rakennuspaikka sijaitsee MRL 16

Lisätiedot

Nivalan kaupunki Tekninen lupajaos

Nivalan kaupunki Tekninen lupajaos -3, YMP 1.3.2012 17:30 Nivalan kaupunki Tekninen lupajaos 1.3.2012 Esityslista 1/2012 -1, YMP 1.3.2012 17:30 Kokousaika 1.3.2012 klo 17.30 - Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet

Lisätiedot

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta MAA-AINESLUVAN. 53100 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 20.3.2013 jälkeen

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta MAA-AINESLUVAN. 53100 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 20.3.2013 jälkeen LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÄÄTÖS Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta MAA-AINESLUVAN Pohjolankatu 14 MUUTTAMISESTA 53100 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 20.3.2013 jälkeen 1/5 I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMAOSA

Lisätiedot

Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila. Ympäristönsuojelulain 101

Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila. Ympäristönsuojelulain 101 Etelä-Suomi Päätös Nro 163/2012/1 Dnro ESAVI/125/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 11.10.2012 ASIA Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila.

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 46/10/1 Dnro PSAVI/163/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 7.6.2010

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 46/10/1 Dnro PSAVI/163/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 7.6.2010 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 46/10/1 Dnro PSAVI/163/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 7.6.2010 ASIA LUVAN HAKIJA Toppilan sataman toiminnan lopettamista koskevan määräajan jatkaminen, Oulu Oulun kaupunki / Oulun

Lisätiedot

SOTEN ILTAKOULU koskien Ppky Kallion talousarviota kaupunginvaltuuston kokouksen jälkeen Nivalan kaupunki

SOTEN ILTAKOULU koskien Ppky Kallion talousarviota kaupunginvaltuuston kokouksen jälkeen Nivalan kaupunki -3, KV 14.11.2012 18:30 SOTEN ILTAKOULU koskien Ppky Kallion talousarviota kaupunginvaltuuston kokouksen jälkeen Nivalan kaupunki Kaupunginvaltuusto 14.11.2012 Esityslista 6/2012 -2, KV 14.11.2012 18:30

Lisätiedot

Toimenpide eriteltynä rakennuksittain:

Toimenpide eriteltynä rakennuksittain: Hakemusnumero 2011-0002 Päätöspäivä 02.03.2011 20 Iin seurakunta Puistotie 3 91100 II RN:o 130:1 Pahkaniemi Rakennuspaikan osoite Suittisuontie 630 Kierikin osayleiskaava Pinta-ala 3700,00 m² Rakennustoimenpide

Lisätiedot

Kanalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Somero.

Kanalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Somero. Etelä-Suomi Päätös Nro 95/2012/1 Dnro ESAVI/33/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.6.2012 ASIA Kanalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Somero.

Lisätiedot

MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO. Hakemus on saapunut lupaviranomaiselle

MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO. Hakemus on saapunut lupaviranomaiselle Teknisen lautakunnan valvontajaosto 16 26.02.2014 MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO 218/8.86/2013 VALVJAOS 16 Ympäristönsuojelusihteeri 11.2.2014 ASIA Päätös maa-aineslain 4

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maa-aineksen ottamista

Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maa-aineksen ottamista Tekninen lautakunta 24 29.08.2013 Ympäristöluvan myöntäminen Louhinta Kääntä Oy:lle Teknltk 24 ASIA Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maa-aineksen ottamista Hakija

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5. Tekninen lautakunta 18.5.2011

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5. Tekninen lautakunta 18.5.2011 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Tekninen lautakunta 18.5.2011 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 18.5.2011 klo 16.30 17.30 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Vierikko Jussi Silvennoinen

Lisätiedot

MAA-AINESLUPA METSÄHALLITUS / METSÄTALOUS, METSIEN KÄYTTÖ, KAINUU, KATAJAVAARAN SORA-ALUE

MAA-AINESLUPA METSÄHALLITUS / METSÄTALOUS, METSIEN KÄYTTÖ, KAINUU, KATAJAVAARAN SORA-ALUE Teknisen lautakunnan valvontajaosto 19 30.03.2011 Kaupunginhallitus 141 12.04.2011 MAA-AINESLUPA METSÄHALLITUS / METSÄTALOUS, METSIEN KÄYTTÖ, KAINUU, KATAJAVAARAN SORA-ALUE 202/8/86/2010 VALVJAOS 19 Vt.

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 221 Asianro 5403/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-419-3-104-M606 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo 0 YLEISTÄ... 2 1 SUUNNITTELUALUE... 2 2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 3 KAAVATILANNE... 2 4 MAANOMISTUS... 2 5 VAIKUTUSTEN ARVIOINTI...

Lisätiedot

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 )

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) Kunnanhallitus 79 10.03.2014 Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) 3390/11.111/2014 KHALL 79 Hakija Nimi Eeva ja Paavo Runtti Osoite Lodentie

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 2/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/190/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.1.2013

PÄÄTÖS. Nro 2/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/190/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.1.2013 PÄÄTÖS Nro 2/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/190/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.1.2013 ASIA Boliden Kokkola Oy:n sinkkitehtaan ympäristöluvan (LSY-2003-Y-410) lupamääräyksen 33 mukaiselle

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 92/2007/4 Dnro LSY 2007 Y 203 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2007

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 92/2007/4 Dnro LSY 2007 Y 203 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2007 LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 92/2007/4 Dnro LSY 2007 Y 203 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2007 ASIA HAKIJA Paineviemärin rakentaminen Raumanjuovan, Hevosluodonjuovan ja Luotsinmäenjuovan

Lisätiedot

Kaavoitustoimikunta Kaavoitustoimikunta Hakija: Iitin seurakunta

Kaavoitustoimikunta Kaavoitustoimikunta Hakija: Iitin seurakunta Kaavoitustoimikunta 61 09.11.2015 Kunnanhallitus 263 16.11.2015 Suunnittelutarveratkaisu, Iitin seurakunta 642/10.03.00.01/2015 Hakija: Iitin seurakunta Rakennuspaikka: Kirkonkylässä sijaitseva Kirkonmaa-niminen

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Tammelan kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan valvonnasta sekä

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7033/ /2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7033/ /2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2015 1 (1) 34 Asianro 7033/10.03.00.01/2014 Vastine oikaisuvaatimukseen koskien poikkeamista ja suunnittelutarveratkaisua tilalla 410-7-95 Kotikumpare, Haminanlahti Yleiskaavajohtaja

Lisätiedot

edellytykset yy Kankaanpää

edellytykset yy Kankaanpää Poikkeamislupien i i ja suunnittelutarveratkaisujen edellytykset yy Kankaanpää 5.9.2013 Poikkeamispäätös / suunnittelutarveratkaisu rakennusluvan edellytyksenä Asemakaavoitettu alue rakennuslupa kaavanmukaiseen

Lisätiedot

Ympäristölautakunta 210 11.12.2014. Maa-ainesten ottamislupa, Tom Lindström, Korppoo 1643/10.03.00.10/2014. Ympäristölautakunta 11.12.

Ympäristölautakunta 210 11.12.2014. Maa-ainesten ottamislupa, Tom Lindström, Korppoo 1643/10.03.00.10/2014. Ympäristölautakunta 11.12. Ympäristölautakunta 210 11.12.2014 Maa-ainesten ottamislupa, Tom Lindström, Korppoo 1643/10.03.00.10/2014 Ympäristölautakunta 11.12.2014 210 Valmistelija Vt. ympäristönsuojelutarkastaja Tomas Kull, puh.

Lisätiedot

Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012

Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012 YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012 ASIA Purku & Piikkaus Oy:n purkujätteen käsittelytoimintaa koskevan ympäristöluvan

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 126. Korkein hallinto-oikeus , taltio 1170, Dnro 2173/1/14

Rakennus- ja ympäristölautakunta 126. Korkein hallinto-oikeus , taltio 1170, Dnro 2173/1/14 Rakennus- ja ympäristölautakunta 126 25.08.2015 Rakennusvalvonnan ilmoitusasioita Rakennus- ja ympäristölautakunta 126 Rakennus- ja ympäristölautakunnalle tiedoksi saatetaan seuraavat päätökset ja asiat:

Lisätiedot

Nivalan kaupunki Tekninen lupajaos 3.6.2014

Nivalan kaupunki Tekninen lupajaos 3.6.2014 -3, YMP 3.6.2014 17:30 Nivalan kaupunki Tekninen lupajaos 3.6.2014 Esityslista 4/2014 -1, YMP 3.6.2014 17:30 Kokousaika 3.6.2014 klo 17.30 - Kokouspaikka kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 57/2014/1 Dnro PSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 13.6.2014

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 57/2014/1 Dnro PSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 13.6.2014 PÄÄTÖS Nro 57/2014/1 Dnro PSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 13.6.2014 1 ASIA VR-Yhtymä Oy:n Oritkarin yhdistettyjen kuljetusten terminaalin ympäristölupapäätöksen PPO-2003-Y-20-111 rauettaminen,

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 23/2007/2 Dnro LSY 2007 Y 75

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 23/2007/2 Dnro LSY 2007 Y 75 LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 23/2007/2 Dnro LSY 2007 Y 75 Annettu julkipanon jälkeen 30.5.2007 ASIA Helsingin Sataman ympäristönsuojelulain mukainen ympäristölupahakemus, joka

Lisätiedot

Päätös. Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011

Päätös. Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011 Päätös Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 13.12.2011 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 115 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Etelä-Suomen aluehallintoviraston

Lisätiedot

Viranomaislautakunta 17 12.05.2014 Viranomaislautakunta 21 18.06.2014

Viranomaislautakunta 17 12.05.2014 Viranomaislautakunta 21 18.06.2014 Viranomaislautakunta 17 12.05.2014 Viranomaislautakunta 21 18.06.2014 OIKAISUVAATIMUS RAKENNUSLUPAAN 14-0016-R/ AS OY METSOHOVIN KATETUT TERASSIT/VASTINE VALITUKSEEN 244/00.02.02/2014 VOLTK 17 Juhani Riuttanen

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen kokoushuone. pj. 1. vpj. 2. vpj. jäsen. Pihlajamaan vj. P. Junttilan vj. J. Junttilan vj.

Kaupunginhallituksen kokoushuone. pj. 1. vpj. 2. vpj. jäsen. Pihlajamaan vj. P. Junttilan vj. J. Junttilan vj. -1, YMP 8.11.2012 17:00 Kokousaika 8.11.2012 kello 17.00-18.10 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Löytynoja Seppo Saarimaa

Lisätiedot

Piuharjunnevan turvetuotantoalueen ympäristöluvan muuttaminen Karpatinnevan lisäalueella, toiminnan aloittaminen muutoksenhausta huolimatta, Kyyjärvi

Piuharjunnevan turvetuotantoalueen ympäristöluvan muuttaminen Karpatinnevan lisäalueella, toiminnan aloittaminen muutoksenhausta huolimatta, Kyyjärvi Länsi- ja Sisä-Suomi Päätös Nro 151/2013/1 Dnro LSSAVI/94/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 23.9.2013 ASIA LUVAN HAKIJA Piuharjunnevan turvetuotantoalueen ympäristöluvan muuttaminen Karpatinnevan lisäalueella,

Lisätiedot

KAJAANIN KAUPUNGISSA KAAVOITUKSESTA JA MUISTA KAAVOITUKSEEN LIITTYVISTÄ VIRANOMAISTEHTÄVISTÄ PERITTÄ- VÄT MAKSUT

KAJAANIN KAUPUNGISSA KAAVOITUKSESTA JA MUISTA KAAVOITUKSEEN LIITTYVISTÄ VIRANOMAISTEHTÄVISTÄ PERITTÄ- VÄT MAKSUT 1 KAJAANIN KAUPUNGISSA KAAVOITUKSESTA JA MUISTA KAAVOITUKSEEN LIITTYVISTÄ VIRANOMAISTEHTÄVISTÄ PERITTÄ- VÄT MAKSUT Hyväksytty ympäristöteknisessä lautakunnassa 30.9.2015 71 Voimassa 23.10.2015 alkaen.

Lisätiedot

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 90. PAIKKA Myrskylä, Myrskylän säästöpankin mökki, Syväjärventie 221

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 90. PAIKKA Myrskylä, Myrskylän säästöpankin mökki, Syväjärventie 221 ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 90 Rakennus- ja ympäristölautakunta 18.06.2014 AIKA 18:00-18:55 PAIKKA Myrskylä, Myrskylän säästöpankin mökki, Syväjärventie 221 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko 37 PORNAINEN, POIKKEAMISLUPA

Lisätiedot

/-,,'/, ß.-F OIKAISUVAATIMUS. (luvan nro 20L4-359) pykälässä 23L. Antopäivä 0L.06.20L5. lupapäätöksen maankäyttö- ja rakennuslain vastaisena sekä

/-,,'/, ß.-F OIKAISUVAATIMUS. (luvan nro 20L4-359) pykälässä 23L. Antopäivä 0L.06.20L5. lupapäätöksen maankäyttö- ja rakennuslain vastaisena sekä /-,,'/, ß.-F Pentt ja Birgitta Haimakainen OIKAISUVAATIMUS Tullikamarinkatu L 67TOO KOKKOLA KOKKOL,a.;1 ( \upunkl RAKËNN U 5VALVOT. l,q, SASTO.LZ- t.qþ-.- zo - tl,o.-----6:----.--. Kokkolan kaupung n Rakennus-

Lisätiedot

Maatalousyhtymä Lomu Oulaistentie 1498 86360 Ilveskorpi MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA HONKIKANKAAN KALLIOALUE. Raahe, Honkala RN:o 21:11 678-419-21-11

Maatalousyhtymä Lomu Oulaistentie 1498 86360 Ilveskorpi MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA HONKIKANKAAN KALLIOALUE. Raahe, Honkala RN:o 21:11 678-419-21-11 Maatalousyhtymä Lomu Oulaistentie 1498 86360 Ilveskorpi MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA HONKIKANKAAN KALLIOALUE Raahe, Honkala RN:o 21:11 678-419-21-11 MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA Honkikankankaan kallioalue

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3125/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3125/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2016 1 (1) 147 Asianro 3125/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-416-8-49 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Kiinteistölle

Lisätiedot

Ylöjärven ympäristölautakunnan 17.12.2013 198 hyväksymä. Suunnitelmaa kohti perusmaksu 300

Ylöjärven ympäristölautakunnan 17.12.2013 198 hyväksymä. Suunnitelmaa kohti perusmaksu 300 1 (5) MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT JA VAKUUDET YLÖJÄRVEN KAUPUNGISSA (liite 3 / ymp.ltk 17.12.2013) Ylöjärven ympäristölautakunnan

Lisätiedot

SUUNNITTELUTARVERATKAISU. Kuhmon kaupunki. Sivu Hakemusnumero

SUUNNITTELUTARVERATKAISU. Kuhmon kaupunki. Sivu Hakemusnumero Hakija Nimi Pappila Ari-Pekka Pulkkinen Minna Elisa Postitoimipaikka Lähiosoite 88900 KUHMO Lylykuja 2 Rakennuspaikka Kunta Kuhmo Kaupunginosa / kylä Korpisalmi RN:o 220:4 X-koordinaatti Y-koordinaatti

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20 Kokousaika 21.03.2012 klo 15.00-15.21 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla,

Lisätiedot

MAA-AINESTEN KOTITARVEKÄYTTÖ

MAA-AINESTEN KOTITARVEKÄYTTÖ MAA-AINESTEN KOTITARVEKÄYTTÖ Satakunnan maa-ainesseminaari 9.2.2010 Ulvila Varsinais-Suomen ELY-keskus, Ympäristö ja luonnonvarat, Sanna-Liisa Suojasto 9.2.2010 1 MAA-AINESTEN KOTITARVEKÄYTTÖ Kotitarvekäyttö

Lisätiedot

Rämepuron koetoimintailmoitusta koskevaan päätökseen nro 57/2013/1 liittyvän kaivannaisjätealueen

Rämepuron koetoimintailmoitusta koskevaan päätökseen nro 57/2013/1 liittyvän kaivannaisjätealueen PÄÄTÖS Nro 77/2014/1 Dnro ISAVI/27/04.08/2014 Itä-Suomi Annettu julkipanon jälkeen 9.10.2014 ASIA Rämepuron koetoimintailmoitusta koskevaan päätökseen nro 57/2013/1 liittyvän kaivannaisjätealueen vakuuden

Lisätiedot

Poikkeamislupien ja suunnittelutarveratkaisujen edellytykset. Pori

Poikkeamislupien ja suunnittelutarveratkaisujen edellytykset. Pori Poikkeamislupien ja suunnittelutarveratkaisujen edellytykset Pori 19.12.2013 Poikkeamisen edellytykset (MRL 172 ): Poikkeaminen ei saa: aiheuttaa haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle tai alueiden

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 20.5.2002 Kokouspvm 16.5.2002 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot