KUNNANHALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 4/2011. Aika: Maanantai kello

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KUNNANHALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 4/2011. Aika: Maanantai 21.3.2011 kello 17.30 18.45"

Transkriptio

1 56 KUNNANHALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 4/2011 Aika: Maanantai kello Paikka: Kosken Tl kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone läsnä poissa Puheenjohtaja: Heikki Tuominen x Varapuheenjohtaja: Heikki Vaparanta x Jäsenet: Taisto Lehti x Marja Mattila x Anne Niemelä-Laaksonen x Pirjo-Liisa Nuotio x Heikki Pietilä x Kunnanvaltuuston pj: Riitta Honkala x Kunnanvaltuuston I vpj: Jyrki Anttila Kunnanvaltuuston II vpj. Petteri Urmas x x Kunnanjohtaja: Aimo Suikkanen x Hallinto- ja sosiaalijohtaja: Marja-Leena Brander x Puheenjohtajana: Esittelijänä: Pöytäkirjanpitäjänä: Kunnanhallituksen puheenjohtaja Heikki Tuominen Kunnanjohtaja Aimo Suikkanen Hallinto- ja sosiaalijohtaja Marja-Leena Brander Laillisuus: Puheenjohtaja totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. 51 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VAALI Kunnanhallitus valitsee tämän kokouksen pöytäkirjantarkastajiksi Heikki Vaparannan ja Taisto Lehtin. Tämän kokouksen pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Heikki Vaparanta ja Taisto Lehti.

2 57 52 NEUVOTTELIJOIDEN NIMEÄMINEN SOTE- YHTEISTYÖNEUVOTTELUIHIN Tarvasjoen kunnanvaltuusto on päättänyt alkaa neuvotella Liedon kunnan kanssa laajasta Sote-yhteistyömallista tai vaihtoehtoisesti käynnistää kuntaliitosselvityksen. Liedon kunnanvaltuusto päätti , että Tarvasjoen kunnan kanssa käynnistetään neuvottelut sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistyöstä. Liedon kunnanhallitus on nimennyt edustajansa neuvotteluihin. Kosken Tl ja Marttilan kuntia pyydetään myös nimeämään edustajansa yhteistyöneuvotteluihin Tarvasjoen kunnan kanssa. Kunnanhallitus nimeää Kosken Tl kunnan edustajat Soteyhteistyöneuvotteluihin Liedon, Marttilan ja Tarvasjoen kuntien kanssa. Kunnanhallitus nimesi Riitta Honkalan, Heikki Tuomisen ja Pirjo-Liisa Nuotion Kosken Tl kunnan edustajiksi Sote yhteistyöneuvotteluihin Liedon, Marttilan ja Tarvasjoen kuntien kanssa.

3 58 53 PALVELUKESKUKSEN DEMENTIAYKSIKÖN SUUNNITELMAT Vuoden 2011 talousarvioon on varattu määräraha ( ) dementiayksikön rakentamiseksi palvelukeskukseen. Määräraha-arvio perustuu alustavaan suunnitelmaan, jonka mukaan dementiayksikkö sijoittuisi palvelukeskuksen yläkertaan Kuusela siipeen. Yksikössä olisi huone viidelle asukkaalle. Dementiayksikkö toimii erillisenä yksikkönä, jonka ympäristö on kuntoutumista edistävä, selkeä ja kodinomainen. Yksikön yöhoito on yhdistetty palvelukeskuksen muiden osastojen kanssa. Yksikön henkilöstö on perehtynyt dementoituneiden hoitoon. Suunnitelma edellyttäisi yhden asunnon ottamista yksikön ruokailu- ja oleskelukäyttöön. Suunnitelma on esityslistan liitteenä. Dementiayksikön sijoittumisesta on laadittu myös kaksi muuta vaihtoehtoista suunnitelmaa, joiden mukaan yksikkö sijoittuisi alakertaan Koivula-siipeen. Toinen suunnitelmista osoittautui kuitenkin toteuttamiskelvottomaksi sen vuoksi, että ruokailu- ja oleskelutilaa ei saada riittävän suureksi kantavien seinien vuoksi. Myös tämän suunnitelman mukaan yksi asunto menisi yleisiin tiloihin. Suunnitelma on esityslistan liitteenä. Kolmas vaihtoehto sijoittuisi myös alakertaan Koivula siipeen. Ruokalu- ja oleskelutila rakennettaisiin erilliseen laajennusosaan, joka olisi n. 50 m 2. Tämän suunnitelmaan mukaan asuntojen lukumäärä ei vähenisi. Dementiayksikössä asuntoja olisi seitsemän. Suunnitelma on esityslistan liitteenä. Tekninen lautakunta käsittelee suunnitelmat pitämässään kokouksessa. Suunnitelmien alustavat kustannusarviot esitellään kokouksessa. Hallinto- ja sosiaalijohtajan ehdotus: Sosiaalilautakunta tutustuu palvelukeskuksen dementiayksikön suunnitelmiin. Kustannusarviot esitetään kokouksessa. Päätösehdotusta täydennetään kokouksessa. Sosiaalilautakunnan päätös ( / 24): Sosiaalilautakunnalle jaettiin kokouksessa dementiayksikön kolmen eri vaihtoehdon kustannusarviot: 1) Osasto Kuusela muutetaan dementiayksiköksi. Yksi asuinhuone muutetaan oleskelutilaksi. Kustannukset (ei sisällä ulkoilupihan rakentamista). 2) Osasto Koivulan pohjakerros muutetaan dementiayksiköksi. Yksi asuinhuone muutetaan oleskelu- ja ruokailutilaksi. Kustannukset ) Osasto Koivulan pohjakerros muutetaan dementiayksiköksi. Pohjakerrokseen tehdään n. 50 m 2 :n oleskelu- ruokailutilan laajennus. Asuntojen määrä pysyy nykyisellään. Kustannus Esittelijä teki kokouksessa seuraavan päätösehdotuksen:

4 Sosiaalilautakunta esittää kunnanhallitukselle, että dementiayksikkö palvelukeskukseen rakennetaan muuttamalla osasto Kuusela dementiayksiköksi. Lisäksi sosiaalilautakunta esittää, että dementiayksikön alustavat suunnitelmat ja kustannusarvio hyväksytään siten täydennettynä, että kustannusarvio ei sisällä ulkoilupihan rakentamiskustannuksia. Sosiaalilautakunta hyväksyi päätösehdotuksen. Kunnanhallitus hyväksyy palvelukeskuksen dementiayksikön rakennetavaksi osasto Kuuselaan sosiaalilautakunnan esityksen mukaisesti. Kunnanhallitus hyväksyi päätösehdotuksen.

5 60 54 VAALILAUTAKUNNAN JA PALVELUKESKUKSEN VAALITOIMIKUNNAN ASETTAMINEN Seuraavat eduskuntavaalit toimitetaan Vaalilain ( /714) 15 :n mukaan kunnanhallituksen on hyvissä ajoin ennen vaaleja asetettava: 1) kutakin äänestysaluetta varten vaalilautakunta, johon kuuluu puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja kolme muuta jäsentä sekä tarpeellinen määrä varajäseniä, joita on kuitenkin oltava vähintään kolme; sekä 2) laitoksessa toimitettavaa ennakkoäänestystä ja kotiäänestystä varten yksi tai useampi vaalitoimikunta, joihin kuhunkin kuuluu puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja yksi muu jäsen sekä tarpeellinen määrä varajäseniä, joita on kuitenkin oltava vähintään kolme. Sekä vaalilautakunnan ja vaalitoimikunnan jäsenten että niiden varajäsenten tulee mahdollisuuksien mukaan edustaa asianomaisessa vaalipiirissä edellisissä eduskuntavaaleissa ehdokkaita asettaneita puoluerekisteriin merkittyjä puolueita. Vaalilautakunnan varajäsenet ja vaalitoimikunnan varajäsenet laitoksissa toimitettavaa ennakkoäänestystä varten on asetettava siihen järjestykseen, jossa he tulevat jäsenten sijaan. Vaaleissa ehdokkaana oleva henkilö ei voi olla vaalitoimikunnan jäsenenä eikä varajäsenenä. Tasa-arvolain mukaan molempien sukupuolten edustus sekä vaalilautakunnassa että vaalitoimikunnassa tulee olla vähintään 40 prosenttia erikseen varsinaisista jäsenissä ja varajäsenistä. Kosken Tl kunnanvaltuusto on aiemmin päättänyt, että kunta on yhtenä äänestysalueena. Palvelukeskus on vaalilain tarkoittama laitos, jonka ennakkoäänestystä ja kotiäänestystä varten on asetettava vaalitoimikunta. Kunnanjohajan ehdotus: Kunnanhallitus päättää 1. asettaa toimitettavia eduskuntavaaleja varten Kosken Tl kunnan vaalilautakunnan, johon kuuluu puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, kolme muuta jäsentä ja viisi varajäsentä sekä palvelukeskuksen vaalitoimikunnan, johon kuuluu puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, yksi muu jäsen ja kolme varajäsentä. 2. valita Kosken Tl kunnan vaalilautakuntaan puheenjohtajan, varapuheenjohtajan ja kolme muuta jäsentä sekä viisi varajäsentä. Kunnanhallitus asettaa varajäsenet siihen järjestykseen, jossa he tulevat jäsenten sijaan. 3. valita Kosken Tl palvelukeskuksen vaalitoimikuntaan puheenjohtajan, varapuheenjohtajan ja yhden muun jäsenen sekä kolme varajäsentä.

6 Kunnanhallitus asettaa varajäsenet siihen järjestykseen, jossa he tulevat jäsenten sijaan. 61 Kunnanhallitus päätti jättää asian pöydälle.

7 62 55 TUIMALANKOSKEN POHJAPADON JA KALAPORTAAN RAKENTAMINEN Kosken Tl kunta on hakenut lupaa Tuimalankosken pohjapadon ja kalaportaan rakentamiseksi. Etelä-Suomen aluehallintovirasto on kuuluttanut hakemuksen. Siitä on annettu muistutuksia ja mielipiteitä seuraavasti: Viljo Koskinen : Vaatii, ettei kalaporrasta rakenneta. ELY Varsinais-Suomi, Ympäristö- ja luonnonvarat : Hanke on yleisen tarpeen vaatima. Varsinais-Suomen maakuntamuseo, Museokeskus : Esittää lisäselvityksiä. Ilman asianmukaisia selvityksiä ja suunnitelmia ei lupahakemukseen ole mahdollista ottaa kantaa. Olemassa olevia rakenteita ei myöskään saa tuhota ennen kuin on selvitetty, liittyykö niihin muinaismuistolain tarkoittamia rakenteita. ELY-Varsinais-Suomi, Kalatalouspalvelut ryhmä :.. hanke on yleisen edun mukainen.. Em. muistutukset ja mielipiteet ovat esityslistan liitteenä. Etelä-Suomen AVI varaa Kosken Tl kunnalle tilaisuuden selityksen antamiseen em. mielipiteistä. Kunnanhallitus esittää selityksenään seuraavaa: Viljo Koskisen vaatimus: Esitetyt luontoarvot voidaan säilyttää kalaportaan rakentamistyön aikana yksityiskohtia muuttamalla, mikäli se osoittautuu tarpeelliseksi. Varsinais-Suomen maakuntamuseo, Museokeskus Kosken Tl kunta hallinnoi Koskimiljöön kehittämishanketta Hankkeessa selvitettiin mm. Tuimalankosken historia, laadittiin koskimiljöön kehittämissuunnitelma sekä laadittiin.. selvitys Kosken Myllyranta - Myllyrakennusten historiaa. Tässä selvityksessä on mm. laadittu kosken rakennuksista ja rakennelmista mittatarkat piirustukset niiltä osin, kuin se on ollut mahdollista. Alueen historiallisia tai muinaismuistoarvoja ei pystytä kunnan omin voimin enempää selvittämään. Museokeskuksen vaatimus lisäselvityksistä on tässä vaiheessa patohankkeen osalta kohtuuton. Museokeskus ei vaivautunut suunnitteluvaiheessa mitenkään kommentoimaan hanketta eikä antamaan siitä pyydettyjä lausuntoja. Patohanke ei voi pilata mitään muinaismuistoja, vaan se parantaa kaikin osin koskimiljöön toimivuutta, virkistysarvoja ja korjaa ränsistynyttä

8 63 patorakennelmaa. Pato ei toimi, ei korjaannu eikä säily ilman esitettyjä toimenpiteitä, vaan loputkin vanhan padon rakenteet murenevat ajan kuluessa. Betoninen patorakennelma ei voi olla miltään osin muinaismuisto. Muihin jätettyihin mielipiteisiin ei ole tarvetta antaa vastinetta, koska ne ovat hankkeeseen myönteisesti suhtautuvia ja lupahakemusta puoltavia. Kunnanhallitus hyväksyi päätösehdotuksen.

9 64 56 KUTSUNTALAUTAKUNNAN JÄSENTEN VAALI Kuntaa pyydetään valitsemaan kunnan edustaja ja hänelle vähintään yksi varamies kutsuntalautakuntaan vuoden 2011 asevelvollisten kutsuntoihin. Jäsenellä tulisi olla tuntemusta kutsunnanalaisista ja heidän sosiaalisista olosuhteistaan. Kunnanhallitus nimeää Kosken Tl kunnan edustajat kutsuntalautakuntaan vuoden 2011 asevelvollisten kutsuntoihin Kunnanhallitus valitsi kunnan edustajaksi kutsuntalautakuntaan vuoden 2011 asevelvollisten kutsuntoihin Juhani Virolaisen ja hänen varaedustajakseen Jyrki Anttilan.

10 65 57 LAUSUNTO LIIKENNÖINTISOPIMUKSEN MUUTOSESITYKSEEN Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on toimittanut tiedoksi ja mahdollista lausunnon antamista varten Matka Niinimäki Oy:n muutosesityksen liikennöintisopimukseen L Muutosesityksen mukaiset liikenteen reitit ovat Riihikoski-Loimaa, Loimaa-Turku, Turku-Oripää- Loimaa-Riihikoski ja Salo-Loimaa. Kosken Tl kunnan osalta muutosesitys koskee seuraavia reittejä: Salo-Koski M-P klo 8.50 esitetään lakkautettavaksi Koski-Salo M-P klo 8.50 esitetään ajettavaksi jatkossa vain koulupäivinä. Muutosesitykset perustuvat matkustajalaskentoihin. Kunnanhallitus toteaa, ettei Kosken Tl kunnalla ole huomautettavaa Matka- Niinimäki Oy:n liikennöintisopimuksen muutosesitykseen. Kunnanhallitus hyväksyi päätösehdotuksen.

11 66 58 LAUSUNTO ENSIHOITOPALVELUIDEN PALVELUTASOSTA VARSINAIS-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRISSÄ LUKIEN Ensihoitopalvelun järjestämisvastuu tulee terveydenhuoltolain myötä siirtymään kunnilta sairaanhoitopiirille. Siirto tarkoittaa VSSHP:ssä nykyisten 29 kunnan ensihoitoon liittyvien tehtävien siirtämistä sairaanhoitopiirille. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella ensihoitopalvelu koskee suurta kokonaisuutta, jossa on noin 350 ensihoitotyöntekijää ja vuosittain noin potilaskontaktia. Sairaankuljetuksen ja ensihoidon tarve on lisääntynyt voimakkaasti ja sen tarve tulee kasvamaan entisestään väestön ikääntyessä. Terveydenhuoltolaki tulee voimaan vuoden 2011 toukokuussa. Ensihoidon järjestämisen suhteen on annettu siirtymäaika asti, jonka jälkeen ensihoitopalvelu on sairaanhoitopiirin vastuulla alkaen. Terveydenhuoltolain 46, joka koskee mm. ensihoitokeskusta ja ensihoitolääkäripäivystystä (päätoiminen ensihoidon vastuulääkäri sairaanhoitopiirissä) tulee voimaan kuitenkin jo Uusi laki velvoittaa erikoissairaanhoidon järjestämisestä vastaavaa sairaanhoitopiirin kuntayhtymää tekemään alueensa ensihoidon palvelutasosta valtuustopäätöksen valtuustokaudeksi. Palvelutasopäätöksessä tulee määrittää: - ensihoitopalvelun järjestämistapa - johtamisjärjestelmä - palvelun sisältö - henkilöstön koulutus- ja pätevyysvaatimukset - tavoitteet potilaan tavoittamisajasta - muut ensihoitopalvelun järjestämisen kannalta olennaiset seikat Ensihoitopalvelun suunnittelun peruslähtökohtana tulee olla samantasoisten palvelujen tarjoaminen riskeiltään ja palvelutarpeiltaan samanlaisilla alueilla. Sairaanhoitopiirillä tulee olla päätoiminen ensihoitopalveluista vastaava lääkäri, joka antaa alueellaan hoito- ja potilasohjausohjeet. Lisäksi tulee olla terveydenhuollon johtama ensihoitopalvelun kenttäjohtajajärjestelmä. Kenttäjohtajat toimivat mm. tilannejohtajina sekä ensihoitovalmiuden valvojina yhdessä hätäkeskusten kanssa. Kiireettömien hoitolaitossiirtojen koordinointivastuu on määritelty erityisvastuualueen ensihoitokeskuksen tehtäväksi. Hätäkeskukset eivät välitä jatkossa kiireettömiä hoitolaitossiirtoja. Palvelutasomäärityksessä ensihoitopalvelun alue jaetaan 1 km 2 suuruisiin alueisiin, joiden ensihoitotehtävien määrä ennustetaan käyttäen alueella vakinaisesti asuvan väestön määrää, ikärakennetta ja muita indikaattoreita (riskikohteet, liikenne, toteutuneet tehtävät jne.) VEKSU -projektin suunnitelmissa VSSHP:n alueelle on suunniteltu ensihoitoyksikköä, joista neljä olisi ns. kenttäjohtoyksikköä. Ambulanssien lähtövalmius olisi välitön.

12 67 Ensihoitopalvelu on suunniteltu tuotettavan tulevaisuudessakin ns. sekamallilla. Tällöin palvelua tuottaisi sairaanhoitopiiri (erityisesti kenttäjohtaminen), aluepelastuslaitos ja yksityiset. Ensihoitopalveluiden tuottamisesta on laadittu kaksi eri mallia (liite). Mallin 1 nettokustannukset ovat alustavan arvion mukaan noin 16 milj. ja mallin 2 kustannukset noin 15 milj.. Toiminnan käynnistyttyä kulut laskevat käyttöönotosta mahdollisesti noin ja toiminnan tehostumisen myötä vielä lisää. Terveyskeskusten ja VSSHP:n kustannukset yhteensä v arvion mukaan olivat noin 19 /asukas ja v arvio on 35 /asukas (malli 1) tai 32,5 /asukas (malli 2). Kustannusten nousu aiheutuisi pääosin valmiustason nostosta (välitön valmius). Sairaanhoitopiiri pyytää kuntien lausuntoa seuraavista asioista: 1) Onko esitetyissä malleissa VSSHP:n alueelle riittävä määrä ensihoitoyksiköitä? 2) Toteutuuko tällä määrällä ja valmiudella riittävä ensihoitovalmius? 3) Olisiko esitetyissä malleissa jotain huomauttamista määrän, valmiuden ja tason suhteen? 4) Millä tavalla ensihoidon kustannustenjako tulisi kuntien välillä tehdä? Medihelin kustannukset ja VSSHP:n hoitolaitossiirtokustannukset laskutetaan tällä hetkellä erityisvelvoitemaksusta. 5) Millä tavoin ensihoitopalvelut tulisi tuottaa? Kunnanhallitus esittää lausuntonaan, että ensihoitopalvelut - tuotetaan jatkossakin sekamallilla - kustannukset katetaan yleisvastaavasti /asukas - Kosken Tl kuntaan tulee sijoittaa yksi ensihoitoyksikkö alueen etäisyystekijän johdosta Kunnanhallitus hyväksyi päätösehdotuksen.

13 68 59 VUODEN 2010 TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS Kuntalain 68 :n mukaan: Kunnan tilikausi on kalenterivuosi. Tilikaudelta on laadittava tilinpäätös, joka on saatettava valtuuston käsiteltäväksi tilikautta seuraavan vuoden kesäkuun loppuun mennessä. Tilinpäätökseen kuuluvat tuloslaskelma, tase ja niiden liitetiedot sekä talousarvion toteutumisvertailu ja toimintakertomus. Kunnan, jolla on kirjanpitolaissa tarkoitettuja tytäryhtiöitä, tulee laatia ja sisällyttää tilinpäätökseensä konsernitase liitteineen. Konsernitaseen laadinnassa noudatetaan soveltuvin osin kirjanpitolakia. Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet ja kunnanjohtaja. Tilinpäätös on laadittava kolmen kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä. Kosken Tl kunnan tilinpäätös ja toimintakertomus ovat valmistuneet lukuunottamatta konsernitilinpäätöstä. Alla on talousarvion toteutumisvertailutaulukko. Erotus sarake kertoo muutoksen talousarvioon. Talousarvion toteutuminen TP TA Muutos TA TA Yht TP Kosken Tl. kunta Erotus tuhat tuhat tuhat tuhat tuhat tuhat Toimintatuotot Toimintakulut Toimintakate Verotulot Valtionosuudet Käyttökate Korkotuotot Muut rahoitustuotot Korkokulut Muut rahoituskulut Vuosikate Poistot käyttöomaisuudesta Satunnaiset tuotot Satunnaiset kulut Tilikauden tulos Poistoeron lisäys (-), vähennys (+) Suunnitelman ylittävät poistot Varausten lisäys (-), vähennys (+) Rahastojen lisäys (-), vähennys (+) Tilikauden yli-/alijäämä

14 69 Tase 2010 ja muutos edellisen vuoden päättävään taseeseen: VASTAAVAA EROTUS Pysyvät vastaavat Toimeksiantojen varat Vaihtuvat vastaavat VASTAAVAA VASTATTAVAA 0 Oma pääoma Poistoero ja vapaaehtoiset 0 varaukset Toimeksiantojen pääomat Vieras pääoma VASTATTAVAA TUNNUSLUVUT Omavaraisuusaste,%: 78 77,37 76,64 Suht. velkaantuneisuus% 18,15 17,72 19,04 Kertynyt yli/alijäämä Kertynyt ali/ylijäämä /as Lainat, /asukas Lainakanta Lainasaam., euroa/asukas 9,27 9,39 9,44 Asukasmäärä: Esityslistan liitteenä on tasekirja (toimintakertomus, tuloslaskelma, rahoituslaskelma, tase-erittely, ja talousarvion toteutuma tehtäväaluetasolla) lukuunottamatta konsernitilinpäätöstä. Kunnanhallitus merkitsee tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen vuodelta 2010 tiedoksi. Allekirjoitettava kappale, joka sisältää myös konserniosuuden esitellään seuraavassa kunnanhallituksen kokouksessa. Kunnanhallitus hyväksyi päätösehdotuksen.

15 70 60 Salainen

16 71 61 LAUTA- JA JOHTOKUNTIEN PÖYTÄKIRJAT SEKÄ VIRANHALTIJOIDEN PÄÄTÖKSET Kunnanhallitus ei käytä kuntalain 51 :ssä säädettyä otto-oikeutta seuraaviin viranomaisten päätöksiin: - kulttuurilautakunta pöytäkirja - sosiaalilautakunta pöytäkirja - elinkeinolautakunta pöytäkirja - koululautakunta pöytäkirja - kunnanjohtaja päätöspöytäkirja / / 26 - hallinto- ja sosiaalijohtaja päätöspöytäkirja / / 50 - toimistosihteerin asunnon vuokraamispäätös / 6 Kunnanhallitus hyväksyi päätösehdotuksen.

17 72 62 ETUOSTO-OIKEUDEN KÄYTTÄMINEN Kunnanhallitus päättää, että Kosken Tl kunta ei käytä mahdollista etuostooikeutta seuraavissa kaupanvahvistajan ilmoittamissa kiinteistökaupoissa: - Kosken Tl kunnan Halikkolan kylän Lepola RN:o 5:22 tila yht m2, luovuttaja Kalenius Jukka kuolinpesän osakas Leila Kalenius - Kosken Tl Talolan kylän Heikkilä RN:o 2:131 tila, yht m2, luovuttaja Ketola Saara - Kosken Tl kunnan Talolan kylän Vinola RN:o 2:159 tila, luovuttajat Rintala Mervi, Kovanen Pentti kuolinpesän osakkaat: Wikström Petri, Kovanen Anselmi, Kovanen Atte, Kovanen Aleksi, Kovanen Pekka ja Kovanen Anniina. Kunnanhallitus hyväksyi päätösehdotuksen. Taisto Lehti poistui esteellisenä kokouksesta käsiteltäessä kiinteistökauppaa Kosken Tl kunnan Halikkolan kylän Lepola RN:o 5:22 tila yht m2, luovuttajana Kalenius Jukka kuolinpesän osakas Leila Kalenius

18 73 63 ILMOITUSASIAT Kunnanhallitus merkitsee oheisen liitteen mukaiset kirjelmät ja ilmoitukset tiedokseen. Merkittiin tiedoksi Muutosvaatimusohje: Yleisliite A:n mukainen (Kh ) Puheenjohtaja Heikki Tuominen Pöytäkirjanpitäjä Marja-Leena Brander Edellä oleva pöytäkirja on tarkastettu ja hyväksytty / 2011 Heikki Vaparanta Taisto Lehti Edellä oleva pöytäkirja on valitusosoituksin ollut nähtävillä ennalta ilmoitettuna aikana Kosken Tl kunnantalossa kello Hallinto- ja sosiaalijohtaja Marja-Leena Brander

KUNNANHALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 7/2011. Aika: Maanantai 23.5.2011 kello 18.00-19.30.

KUNNANHALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 7/2011. Aika: Maanantai 23.5.2011 kello 18.00-19.30. 126 KUNNANHALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 7/2011 Aika: Maanantai 23.5.2011 kello 18.00-19.30. Paikka: Kosken Tl kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone läsnä poissa Puheenjohtaja: Heikki Tuominen x Varapuheenjohtaja:

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen Tarkastuslautakunta 22 14.05.2012 Kunnanvaltuusto 23 04.06.2012 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen Tarkastuslautakunta Kunnanhallitus 2.4.2012 68 Kunnan tilinpäätöksen tulee

Lisätiedot

KH 40 Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus

KH 40 Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus Kunnanhallitus 40 13.04.2004 VUODEN 2003 TILINPÄÄTÖS 28/04/047/2004 KH 40 Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus Kuntalaissa tilinpäätöksen laatimis- ja käsittelyaikataulu on sopeutettu kirjanpitolain

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA KOSKEN TL KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 TARKASTUSLAUTAKUNTA

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA KOSKEN TL KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 TARKASTUSLAUTAKUNTA KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA 13.5.2016 1 KOSKEN TL KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 TARKASTUSLAUTAKUNTA Aika: 13.5.2016 klo 9.00 12.15 Paikka: Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Läsnä Marja Jalli

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA KOSKEN TL KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 TARKASTUSLAUTAKUNTA. Virpi Hahko jäsen 1 3, 7. Pekka Leime varajäsen 3 6, 8

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA KOSKEN TL KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 TARKASTUSLAUTAKUNTA. Virpi Hahko jäsen 1 3, 7. Pekka Leime varajäsen 3 6, 8 KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA 27.4.2015 1 KOSKEN TL KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 TARKASTUSLAUTAKUNTA Aika: 27.4.2015 klo 11.45 16.15 Paikka: Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Läsnä Marja Jalli

Lisätiedot

KOSKEN TL KUNNANVALTUUSTO 21.3.2011 2/2011

KOSKEN TL KUNNANVALTUUSTO 21.3.2011 2/2011 6 KUNNANVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 2/2011 KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Aika: Maanantaina 21. päivänä maaliskuuta 2011 kello 19.00-19.35 Paikka: Kosken Tl kunnantalo, kunnanvaltuuston istuntosali 7 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 24 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 25 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 3 26 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 27 ARVIOINTIKERTOMUKSEN

Lisätiedot

Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus

Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus Kunnanhallitus 64 22.03.2005 VUODEN 2004 TILINPÄÄTÖS 64/04/047/2005 KH 64 Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus Kuntalaissa tilinpäätöksen laatimis- ja käsittelyaikataulu on sopeutettu kirjanpitolain

Lisätiedot

Rautavaaran kunnan vuoden 2014 tilinpäätöksen hyväksyminen ja allekirjoittaminen

Rautavaaran kunnan vuoden 2014 tilinpäätöksen hyväksyminen ja allekirjoittaminen Kunnanhallitus 98 13.04.2015 Rautavaaran kunnan vuoden 2014 tilinpäätöksen hyväksyminen ja allekirjoittaminen Khall 13.04.2015 98 Kuntalain (365/1995) 68 :n mukaan kunnan tilikausi on kalenterivuosi. Kunnanhallituksen

Lisätiedot

Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä :t 17-21 JHTT, KHT, KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy, :t 15-17

Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä :t 17-21 JHTT, KHT, KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy, :t 15-17 Iitin kunta Pöytäkirja 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2015 Aika Maanantai 27.04.2015 klo 18:00-20:00 Paikka Saapuvilla Kunnantalo, neuvotteluhuone (1. krs.) Yli-Kaitala Markku puheenjohtaja, esittelijä

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2009 1. Tarkastuslautakunta 2005 2008 19.5.2009. AIKA 19.5.2009 klo 17.00 19.00 PAIKKA

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2009 1. Tarkastuslautakunta 2005 2008 19.5.2009. AIKA 19.5.2009 klo 17.00 19.00 PAIKKA MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2009 1 AIKA 19.5.2009 klo 17.00 19.00 PAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, 3. kerros KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 14 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Pusa Leila ja Annala Tarmo

Pusa Leila ja Annala Tarmo ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 Kunnanhallitus Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 16.02.2015 klo 17.00 Kihniön kunnanviraston kokoushuone Törmä Tapani Pusa Leila Annala Tarmo

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2. Kunnanvaltuusto

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2. Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 Kunnanvaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 21.6.2010 kello 18.00 18.35 Puumilan Taitotalo Mäkipää Lea, puheenjohtaja Björn Risto, I

Lisätiedot

Kankaanpään kaupunki. Tilinpäätös kaupunginkamreeri

Kankaanpään kaupunki. Tilinpäätös kaupunginkamreeri Kankaanpään kaupunki Tilinpäätös 2016 1 Tilinpäätösaineisto 1. Tilinpäätös Tasekirja Toimintakertomus Toteutumisvertailu Tilinpäätöslaskelmat Liitetiedot Eriytetyt tilinpäätökset Allekirjoitukset ja merkinnät

Lisätiedot

4999 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ -16.363-12.018,66 73,5-13.391,54 1.372,88-3.933,38-17.325-15.952-15.610

4999 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ -16.363-12.018,66 73,5-13.391,54 1.372,88-3.933,38-17.325-15.952-15.610 00001000 TARKASTUSLAUTAKUNTA (02) 4001 Henkilöstökulut -3.060-1.318,92 43,1-1.487,56 168,64-738,33-2.226-2.057-2.660 4300 Palvelujen ostot -12.460-9.774,01 78,4-11.261,05 1.487,04-3.084,21-14.345-12.858-12.000

Lisätiedot

keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45

keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 6/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus

Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus Kunnanhallitus 64 22.03.2005 Kunnanvaltuusto 46 27.06.2005 VUODEN 2004 TILINPÄÄTÖS 64/04/047/2005 KH 64 Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus Kuntalaissa tilinpäätöksen laatimis- ja käsittelyaikataulu

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016 Kunnanhallitus 67 27.03.2017 Tarkastuslautakunta 31 12.05.2017 Valtuusto 14 22.05.2017 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016 Kunnanhallitus 27.03.2017 67 40/02.02.02/2017 Valmistelija: kunnansihteeri Tilinpäätös

Lisätiedot

Kankaanpään kaupunki. Tilinpäätös kaupunginkamreeri

Kankaanpään kaupunki. Tilinpäätös kaupunginkamreeri Kankaanpään kaupunki Tilinpäätös 2017 1 Tilinpäätösaineisto 1. Tilinpäätös Toimintakertomus Toteutumisvertailu Tilinpäätöslaskelmat Liitetiedot Eriytetyt tilinpäätökset Allekirjoitukset ja merkinnät Luettelot

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA 1 Kokousaika: Tiistaina 22.5.2018 klo 9.00-11.50 Kokouspaikka: Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

Torstai klo

Torstai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 5/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA Torstai 19.05.2011 klo 15.00 18.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015 Kunnanhallitus 44 21.03.2016 Tarkastuslautakunta 36 02.06.2016 Valtuusto 15 20.06.2016 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015 38/02.06.01/2016 Kunnanhallitus 21.03.2016 44 Valmistelija: kunnansihteeri Tilinpäätös

Lisätiedot

4999 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ ,05 94, , , ,

4999 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ ,05 94, , , , 00001000 TARKASTUSLAUTAKUNTA (02) 4001 Henkilöstökulut -1.920-1.045,81 54,5-1.286,61 240,80-1.055,48-2.342-2.101-1.920 4300 Palvelujen ostot -8.200-8.880,87 108,3-5.240,33-3.640,54-5.792,97-11.033-14.674-14.260

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 23.05.2016 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 30.05.2016 klo 16:00 16:40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2015

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2015 Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2015 Keskeiset tunnusluvut 2015 TP 2014 TP 2015 TA 2016 Tuloveroprosentti 21,25 21,25 21,25 Kiinteistöveroprosentti, asunnoista 0,65 0,65 0,65 Kiinteistöveroprosentti, yleinen

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA 1 Kokousaika: Tiistaina 14.5.2019 klo 9.00-12.32 Kokouspaikka: Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

Budjetti Bu-muutos Budjetti + Toteutuma Poikkeama muutos

Budjetti Bu-muutos Budjetti + Toteutuma Poikkeama muutos Heinäveden kunta Sivu 1 00001000 TARKASTUSLAUTAKUNTA (02) 4001 Henkilöstökulut -1.920-1.920-1.045,81-874,19 4300 Palvelujen ostot -8.200-8.200-8.880,87 680,87 4500 Aineet, tarvikkeet ja tavarat -370-370

Lisätiedot

FINLEX - Säädökset alkuperäisinä: 578/2006. Annettu Naantalissa 29 päivänä kesäkuuta 2006. Laki kuntalain muuttamisesta

FINLEX - Säädökset alkuperäisinä: 578/2006. Annettu Naantalissa 29 päivänä kesäkuuta 2006. Laki kuntalain muuttamisesta Sivu 1/5 Finlex» Lainsäädäntö» Säädökset alkuperäisinä» 2006» 578/2006 578/2006 Eduskunnan päätöksen mukaisesti Annettu Naantalissa 29 päivänä kesäkuuta 2006 Laki kuntalain muuttamisesta kumotaan 17 päivänä

Lisätiedot

Tilikauden ylijäämä oli 4,22 milj. euroa (TA -5,67 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä

Tilikauden ylijäämä oli 4,22 milj. euroa (TA -5,67 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä Kunnanhallitus 112 27.03.2017 Kunnanvaltuusto 51 29.05.2017 Vuoden 2016 tilinpäätöksen hyväksyminen 972/02.02.01/2016 Kunnanhallitus 27.03.2017 112 Kuntalain mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta

Lisätiedot

KOTKA-KONSERNI TILINPÄÄTÖS 2017

KOTKA-KONSERNI TILINPÄÄTÖS 2017 ESITYKSEN SISÄLTÖ Kotka-konsernin suunta on oikea s.3 Mitä kriisikuntakriteereillä tarkoitetaan? s.4 Kaupungin liikkumavara ja tasapaino s.5-6 Kaupunki tunnuslukujen näkökulmasta s.7-9 Konsernissa laaja-alaista

Lisätiedot

Kankaanpään kaupunki. Tilinpäätös kaupunginkamreeri

Kankaanpään kaupunki. Tilinpäätös kaupunginkamreeri Kankaanpään kaupunki Tilinpäätös 2015 1 Tilinpäätösaineisto 1. Tilinpäätös Tasekirja Toimintakertomus Toteutumisvertailu Tilinpäätöslaskelmat Liitetiedot Eriytetyt tilinpäätökset Allekirjoitukset ja merkinnät

Lisätiedot

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari.

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari. Kunnanhallitus 47 30.03.2015 Kunnanvaltuusto 20 15.06.2015 Vuoden 2014 tilinpäätöksen hyväksyminen Khall 30.03.2015 47 30.3.2015 Kuntalain 68 :n mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta tilinpäätös

Lisätiedot

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2012

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2012 Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2012 Tuloslaskelma 2012 2011, ulkoinen koko kunta osa I 2012 2011 kasvu % Toimintatuotot Myyntituotot 51 644 46 627 10,8 % Maksutuotot 8 451 8 736-3,3 % Tuet ja avustukset

Lisätiedot

Lisätietoja: laskentapäällikkö Anna-Miia Liimatalta, puh.2071 tai talousjohtaja Pekka Kivilevolta, puh.2080.

Lisätietoja: laskentapäällikkö Anna-Miia Liimatalta, puh.2071 tai talousjohtaja Pekka Kivilevolta, puh.2080. HALLINTOKUNTIEN TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA Kunnanhallituksen antamat toimintakertomusta koskevat ohjeet Kuntalain 69 :n mukaan toimintakertomus on osa kunnan virallista tilinpäätöstä. Toimintakertomuksen

Lisätiedot

Budjetti Bu-muutos Budjetti + Toteutuma Poikkeama muutos

Budjetti Bu-muutos Budjetti + Toteutuma Poikkeama muutos Heinäveden kunta Sivu 1 00001000 TARKASTUSLAUTAKUNTA (02) 4001 Henkilöstökulut -3.050-3.050-3.050,00 4300 Palvelujen ostot -12.770-12.770-1.522,10-11.247,90 4500 Aineet, tarvikkeet ja tavarat -280-280

Lisätiedot

Budjetti Bu-muutos Budjetti + Toteutuma Poikkeama muutos

Budjetti Bu-muutos Budjetti + Toteutuma Poikkeama muutos Heinäveden kunta Sivu 1 00001000 TARKASTUSLAUTAKUNTA (02) 4001 Henkilöstökulut -3.050-3.050-1.338,83-1.711,17 4300 Palvelujen ostot -12.770-12.770-8.144,47-4.625,53 4500 Aineet, tarvikkeet ja tavarat -280-280

Lisätiedot

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2014

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2014 Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2014 Keskeiset tunnusluvut 2014 TP2013 TP 2014 TA 2015 Tuloveroprosentti 20,25 21,25 21,25 Kiinteistöveroprosentti, asunnoista 0,50 0,65 0,65 Kiinteistöveroprosentti, yleinen

Lisätiedot

4999 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ ,04 44, ,72-673, ,

4999 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ ,04 44, ,72-673, , 00001000 TARKASTUSLAUTAKUNTA (02) 4001 Henkilöstökulut -3.050-1.997,66-1.998-1.998-2.100 4300 Palvelujen ostot -7.690-4.971,72 64,7-4.032,56-939,16-5.746,45-9.779-10.718-6.000 4500 Aineet, tarvikkeet ja

Lisätiedot

4999 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ ,87 58, ,13 884, ,

4999 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ ,87 58, ,13 884, , 00001000 TARKASTUSLAUTAKUNTA (02) 4001 Henkilöstökulut -3.050-1.286,61 42,2-1.338,83 52,22-658,83-1.998-1.945-2.100 4300 Palvelujen ostot -7.690-5.180,88 67,4-5.731,55 550,67-4.047,46-9.779-9.228-6.000

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 19 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 3 20 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 21 ARVIOINTIKERTOMUKSEN

Lisätiedot

Tilinpäätös Tilinpäätös 2009 Laskenta/TH

Tilinpäätös Tilinpäätös 2009 Laskenta/TH Tilinpäätös 2009 Yleinen kehitys Kouvolan kaupungin ja koko Kymenlaaksossa näkyi maailmantalouden taantuma ja kasvun epävarmuus. Kouvolaisia oli vuoden 2009 lopussa tilastokeskuksen ennakkotiedon mukaan

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019 1 KOKOUSAIKA 17.5.2019 klo 9:00 15:00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Hirvinen Esa, puheenjohtaja Niemi Pauli, varapuheenjohtaja Puurula Merja, jäsen Paasovaara Marko, sihteeri, tilintarkastaja

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Tarkastuslautakunta 14.04.2015. Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04. Kunnantalo, kokoushuone Kalla.

Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Tarkastuslautakunta 14.04.2015. Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04. Kunnantalo, kokoushuone Kalla. Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Arviointikertomus

Lisätiedot

Käyttö B + M Käyttö Käyttö %

Käyttö B + M Käyttö Käyttö % Kittilän kunta Sivu 1 00000010 *KESKUSVAALILAUTAKUNTA* Tuet ja avustukset 20800 20800 Henkilöstökulut -16980.74-47130 -20834.75 44.2 Palvelujen ostot -9056.44-15900 -2952.78 18.6 Aineet, tarvikkeet ja

Lisätiedot

67 Mikkelin kaupungin vuoden 2014 tilinpäätös / tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen

67 Mikkelin kaupungin vuoden 2014 tilinpäätös / tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen Mikkeli Ote pöytäkirjasta 6/2015 1 (7) Kaupunginhallitus, 125, 30.03.2015 Kaupunginhallitus, 207, 08.06.2015 Kaupunginvaltuusto, 67, 15.06.2015 67 Mikkelin kaupungin vuoden 2014 tilinpäätös / tilintarkastuskertomus,

Lisätiedot

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä Kunnanhallitus 92 31.03.2016 Kunnanvaltuusto 55 20.06.2016 Vuoden 2015 tilinpäätöksen hyväksyminen 2/02.02.01/2016 Kunnanhallitus 31.03.2016 92 Kuntalain mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta

Lisätiedot

Talouden seuranta, analysointi ja tilinpäätös

Talouden seuranta, analysointi ja tilinpäätös Talouden seuranta, analysointi ja tilinpäätös Talous ja strategiaryhmä 7.1.2009 I 1 Talouden seuranta ja raportointi 7.1.2009 I 2 Tuloslaskelma Kunnassa tuloslaskelman tehtävä on osoittaa, riittääkö tuottoina

Lisätiedot

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet ja kunnanjohtaja.

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet ja kunnanjohtaja. Kaupunginhallitus 78 08.03.2016 Kaupunginhallitus 97 22.03.2016 Tarkastuslautakunta 60 23.05.2016 Valtuusto 31 21.06.2016 Tilinpäätös ja vastuuvapaus vuodelta 2015 960/02.55/2016 KH 08.03.2016 78 Kuntalain

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Tilinpäätös 2014

ASIKKALAN KUNTA Tilinpäätös 2014 ASIKKALAN KUNTA Tilinpäätös 2014 Historiallisen hyvä tulos Ylijäämää kertyi 5,5 miljoonaa euroa, jolloin kumulatiivista ylijäämää taseessa on noin 7,4 miljoonaa euroa. Se on enemmän kuin riittävä puskuri

Lisätiedot

Hämeenlinnan kaupunki Tiivistelmä vuoden 2013 tilinpäätöksestä

Hämeenlinnan kaupunki Tiivistelmä vuoden 2013 tilinpäätöksestä Tiivistelmä vuoden 2013 tilinpäätöksestä Asukasmäärä 31.12. 67 806 67 497 Verotuloprosentti 19,50 % 19,50 % Toimintakate -327,7 M -327,1 M Toimintakatteen kasvu 0,18 % 4,8 % Verotulot 254,3 M 237,4 M Verotulojen

Lisätiedot

Vuosikate Poistot käyttöomaisuudesta

Vuosikate Poistot käyttöomaisuudesta TULOSLASKELMA JA SEN TUNNUSLUVUT 2018 2017 2016 2015 2014 1 000 1 000 1 000 1 000 1 000 Toimintatuotot 8 062 8 451 7 781 7 800 7 318 Valmistus omaan käyttöön 60 56 47 67 96 Toimintakulut -53 586-51 555-51

Lisätiedot

Vastuuvapauden myöntäminen vuosien 2011-2012 aikana toimineelle kunnanhallitukselle ja kunnanjohtajalle sekä muille tilivelvollisille

Vastuuvapauden myöntäminen vuosien 2011-2012 aikana toimineelle kunnanhallitukselle ja kunnanjohtajalle sekä muille tilivelvollisille Kunnanvaltuusto 65 25.06.2013 Vastuuvapauden myöntäminen vuosien 2011-2012 aikana toimineelle kunnanhallitukselle ja kunnanjohtajalle sekä muille tilivelvollisille KVALT 65 Khsal 31 Tarkastuslautakunta

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Nro 4 / 2016. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

PÖYTÄKIRJA Nro 4 / 2016. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone EVIJÄRVEN KUNTA Aika 29.3.2016 PÖYTÄKIRJA Nro 4 / 2016 KOKOUSAIKA 29.3.2016 klo 17.40 21.27 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kunnanvirasto, kunnanhallituksen

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖS 2011 7.6.2012

TILINPÄÄTÖS 2011 7.6.2012 TILINPÄÄTÖS 2011 7.6.2012 TULOSLASKELMAN TARKASTELU 1/7 2011 2010 Toimintatuotot 4.543.224 3.933.772 TA-toteutuma 108,32 % 104,8 % Muutos edell.vuodesta / % 609.453 / 15,5 % 639.183 / 19,4 % Toimintatuotot

Lisätiedot

5.5 Konsernituloslaskelma ja sen tunnusluvut

5.5 Konsernituloslaskelma ja sen tunnusluvut 5.5 Konsernituloslaskelma ja sen tunnusluvut 1000 1000 Toimintatuotot 81 901 80 382 Toimintakulut -234 338-223 246 Osuus osakkuusyht. voitosta (tappiosta) 33 7 Toimintakate -152 403-142 858 Verotulot 124

Lisätiedot

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2011

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2011 Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2011 Talousarvion tuloslaskelmaosan toteutumisvertailu 2011 osa I Sisältää liikelaitoksen, sisältää sisäiset erät, keskinäiset sisäiset eliminoitu Alkuperäinen Talousarvio-

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2016 Kirkkoneuvosto 52-63. Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja, sihteeri 52-56

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2016 Kirkkoneuvosto 52-63. Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja, sihteeri 52-56 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2016 Kirkkoneuvosto 52-63 Aika tiistaina 24.5.2016 kello 16.30 17.30 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja, sihteeri 52-56 Husso Leena jäsen Kytölä

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA 1 Kokousaika Keskiviikko 27.02.2018 klo 9.00-11.30 Kokouspaikka Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 06/2015

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 06/2015 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 06/2015 KOKOUSAIKA 17.04.2015 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 100 101 102 103 26, 27 Kokouksen

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖS 2009. Helena Pitkänen 29.03.2010

TILINPÄÄTÖS 2009. Helena Pitkänen 29.03.2010 TILINPÄÄTÖS 2009 Helena Pitkänen 29.03.2010 2009 2008 Toimintatuotot 3.403.488 3.567.682 TA-toteutuma 102,95 % 113,5 % Toimintatuotot /asukas 1.188 1.240 Toim.tuotot % toimintakuluista 19,30 % 20,57 %

Lisätiedot

12.6. Konsernin tilinpäätöslaskelmat

12.6. Konsernin tilinpäätöslaskelmat Osa I: Toimintakertomus 12.6. Konsernin tilinpäätöslaskelmat 12.6.1. Konsernin tuloslaskelma ja sen tunnusluvut 2017 2 016 1 000 1 000 Toimintatuotot 84 053 81 643 Toimintakulut -159 229-154 656 Osuus

Lisätiedot

SOSIAALILAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011. Kosken Tl kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone. Läsnä: Jäsen Läsnä (x) Henkilökohtainen varajäsen Läsnä (x)

SOSIAALILAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011. Kosken Tl kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone. Läsnä: Jäsen Läsnä (x) Henkilökohtainen varajäsen Läsnä (x) 37 SOSIAALILAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 Kokousaika: Keskiviikko 30.3.2011 kello 16.30-17.35 Kokouspaikka: Kosken Tl kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä: Jäsen Läsnä (x) Henkilökohtainen varajäsen

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro Kokousaika klo

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro Kokousaika klo KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 7 27.3.2017 180 + Kokousaika 27.3.2017 klo 17.00 19.17+ Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä, kuka

Lisätiedot

TALOUSARVION 2017 SEURANTARAPORTTI

TALOUSARVION 2017 SEURANTARAPORTTI TALOUSARVION 2017 SEURANTARAPORTTI 31.5.2017 SIIKAJOEN KUNTA Kumulatiivinen toteuma 41,67 % TULOSLASKELMA TA 2017 + muutokset Toteuma 31.5.2017 Tot-% Tilinpäätösennuste Ulkoinen TOIMINTATUOTOT Myyntituotot

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanhallitus 4/2016 52

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanhallitus 4/2016 52 ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanhallitus 4/2016 52 Kokousaika 11.4.2016 kello 18.00 18.55 Kokouspaikka kunnantalo Läsnä Matti Kulmanen Tero Kuosa Pertti Liinoja Heikki Mäkinen, pj. Taru Ojanperä

Lisätiedot

TALOUSARVION 2015 SEURANTARAPORTTI

TALOUSARVION 2015 SEURANTARAPORTTI TALOUSARVION 2015 SEURANTARAPORTTI 30.4.2015 Kumulatiivinen toteuma 33,33 % TULOSLASKELMA TA 2015 Toteuma 30.4.2015 Tot-% Tilinpäätösennuste Ulkoinen TOIMINTATUOTOT Myyntituotot 1 311 095 311 090 23,7

Lisätiedot

Mikkelin kaupungin tilinpäätös Kaupunginhallitus

Mikkelin kaupungin tilinpäätös Kaupunginhallitus 1 Mikkelin kaupungin tilinpäätös 2018 Kaupunginhallitus 1.4.2019 2 Merkittävimmät huomiot toteumasta Tilikauden 2018 alijäämä oli 13,3 miljoonaa euroa. Talouden tulos heikkeni 17,2 miljoonaa euroa. Talousarviota

Lisätiedot

Forssan kaupungin vuoden 2016 tilinpäätös. Mediatiedote

Forssan kaupungin vuoden 2016 tilinpäätös. Mediatiedote Forssan kaupungin vuoden 2016 tilinpäätös Mediatiedote 6. huhtikuuta 2017 Vuoden 2016 tilinpäätös ennustettua parempi ja mahdollistaa jonkin verran myös varautumista tulevaan Tilinpäätös on 0,2 miljoonaa

Lisätiedot

Maanantai 28.03.2011 klo 15.00 19.20

Maanantai 28.03.2011 klo 15.00 19.20 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 /2011 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 28.03.2011 klo 15.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Forssan kaupungin vuoden 2018 tilinpäätös. Mediatiedote

Forssan kaupungin vuoden 2018 tilinpäätös. Mediatiedote Forssan kaupungin vuoden 2018 tilinpäätös Mediatiedote 8. huhtikuuta 2019 Vuoden 2018 tilinpäätös Plussat: Hyvät palvelut säilyivät Talousarviossa pysyttiin, hyvää työtä toimialoilla Menojen kasvu alle

Lisätiedot

Väestömuutokset, tammi kesäkuu

Väestömuutokset, tammi kesäkuu Iitin kunta 546/02.01.02/2015 Talouskatsaus 25.8.2015 Tammi kesäkuu Kunnanhallitus 7.9.2015 Väestön kehitys ja väestömuutokset 2015 Luonnollinen Kuntien välinen Netto Väestönlisäys Väkiluku väestön lisäys

Lisätiedot

TALOUSARVION 2016 SEURANTARAPORTTI

TALOUSARVION 2016 SEURANTARAPORTTI TALOUSARVION 2016 SEURANTARAPORTTI 31.8.2016 Kumulatiivinen toteuma 66,67 % TULOSLASKELMA TA 2016 Toteuma 31.8.2016 Tot-% Tilinpäätösennuste Ulkoinen TOIMINTATUOTOT Myyntituotot 1 047 172 734 796 70,2

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 3/2015

KUNNANVALTUUSTO No 3/2015 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 3/2015 KOKOUSAIKA 30.06.2015 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 19 20 21 1,2 22 3 23 4 24

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 11 / 2009 201 Kokousaika 30.03.2009 klo 17.00 19.20 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Lemillä 03.06.2012

Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Lemillä 03.06.2012 Lemin kunta 5/2012 7 Aika 30.05.2012 klo 20.00-20.10 Paikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanvirasto I Pylkkö Osmo Huttunen Matti Värtö Veijo Lepistö Minttu puheenjohtaja varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Lemin kunnanhallitus Toukkalantie 2 54710 LEMr leminkunta@lemi.fi 16.5.2019 OIKAISUVAATIMUS Vaadin oikaisua Lemin kunnanhallituksen päätökseen 24.4.2019 48. Kunnanhallitus on päättänyt, että "Hankinta

Lisätiedot

Ruokolahden kunta Loppuraportti 2015

Ruokolahden kunta Loppuraportti 2015 Ruokolahden kunta Loppuraportti 2015 Tarkastuslautakunta 29.3.2016 BDO Audiator Oy JHTT, KHT Ulla-Maija Tuomela Hallinnon tarkastus Valtuuston ja hallituksen pöytäkirjat 2015 Tarkastuksessa on käyty läpi

Lisätiedot

Mallipohjaisen päätöksenteon seminaari, osa I: talousmallit

Mallipohjaisen päätöksenteon seminaari, osa I: talousmallit Mallipohjaisen päätöksenteon seminaari, osa I: talousmallit Kunnan talouden mallipohjainen suunnittelu Kuntien tilinpäätöskortti Valtiovarainministeriö/Kunta- ja aluehallinto-osasto,5.12.213 KUNTIEN TILINPÄÄTÖKSET

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista / 3/

Muonion kunta Esityslista / 3/ Muonion kunta Esityslista / 3/2016 Kokouskutsu 12.5.2016 Tarkastuslautakunnan kokous Aika to klo 16.30 Paikka Valtuustosali Kutsutut Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja Juha Särkijärvi varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Forssan kaupungin vuoden 2014 tilinpäätös

Forssan kaupungin vuoden 2014 tilinpäätös Forssan kaupungin vuoden 2014 tilinpäätös Mediatiedote 8. huhtikuuta 2015 Vuoden 2014 tilinpäätös Tilinpäätös on 0,3 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Kaupungin vuosikate on 5 miljoonaa euroa eli 283 euroa/asukas.

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone 1 KOKOUSAIKA 31.5.2017 klo 9:00 14.00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Vedenpää Antti, puheenjohtaja Pauli Niemi, varajäsen Puurula Merja, jäsen Potila Raija, kunnanjohtaja, kohta 23 Hirvinen

Lisätiedot

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä Kunnanhallitus 92 31.03.2016 Vuoden 2015 tilinpäätös kunnanhallitukselle 2/02.02.01/2016 Kunnanhallitus 31.03.2016 92 Kuntalain mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta tilinpäätös tilikautta

Lisätiedot

Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien asettaminen eduskuntavaaleja varten. Valmistelija: hallintosihteeri Toini Heinonen, puh.

Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien asettaminen eduskuntavaaleja varten. Valmistelija: hallintosihteeri Toini Heinonen, puh. Kaupunginhallitus 10 19.01.2015 Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien asettaminen eduskuntavaaleja varten Kh 10 Valmistelija: hallintosihteeri Toini Heinonen, puh. 02 761 1110 Eduskuntavaalit toimitetaan

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kirkkoneuvosto 25.3.2014. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Lassila Mirja jäsen, läsnä 38-45

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kirkkoneuvosto 25.3.2014. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Lassila Mirja jäsen, läsnä 38-45 Aika 25.3.2014 klo 17.30-18.45 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Elo Veijo jäsen Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Lassila Mirja jäsen, läsnä 38-45 Pihkala Isto

Lisätiedot

Juankosken kaupunki. Tilinpäätös 2016

Juankosken kaupunki. Tilinpäätös 2016 Juankosken kaupunki Tilinpäätös 2016 Väestömuutokset ja rakentaminen Juankosken virallinen väkiluku 31.12.2016 on 4727. Vähennystä edelliseen vuoteen 77. Syntyneiden enemmyys -37. Kuntien välinen nettomuutto

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA 1 KOSKEN TL KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 TARKASTUSLAUTAKUNTA Aika: 9.9.2016 klo 9.00 12.25 Paikka: Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Läsnä: Marja Jalli puheenjohtaja Timo Hacklin varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 3/2017 Kokousaika: 19.4.2017 klo 12.00 15.45 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Minna Yli-Kujala, varajäsen

Lisätiedot

Tilinpäätös 2010. 14.4.2011 Jukka Varonen

Tilinpäätös 2010. 14.4.2011 Jukka Varonen Tilinpäätös 2010 14.4.2011 Jukka Varonen Yleinen kehitys Valkeakosken asukasluvun kasvu voimistui: valkeakoskelaisia oli vuoden lopussa 20 844 eli 213 asukasta enemmän kuin vuotta aikaisemmin Työttömyysaste

Lisätiedot

31.3.2015 Minna Uschanoff. Tilinpäätös 2014

31.3.2015 Minna Uschanoff. Tilinpäätös 2014 31.3.2015 Minna Uschanoff Tilinpäätös 2014 Yleinen kehitys Valkeakosken asukasluku nousi hieman. Valkeakoskelaisia oli vuoden 2014 lopussa 21 162 eli 33 asukasta enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Valkeakosken

Lisätiedot

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille.

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 2/2015 Kokousaika: 20.4.2015 klo 13.00 16.30 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

TALOUSARVION LAADINTAOHJEET 2016

TALOUSARVION LAADINTAOHJEET 2016 TALOUSARVION LAADINTAOHJEET 2016 SIIKAJOEN KUNTA Kunnanhallitus 24.8.2015 TALOUSARVION 2016 SEKÄ VUOSIEN 2017 2018 TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMAN VALMISTELU- JA KÄSITTELYAIKATAULU Yleistä Palkat Kunnanhallitus

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 7 ) KIRKKONEUVOSTO 3/ 2013 13.3.2013. Läsnä Petri Tervo kirkkoherra, puheenjohtaja Jarmo Heinonen

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 7 ) KIRKKONEUVOSTO 3/ 2013 13.3.2013. Läsnä Petri Tervo kirkkoherra, puheenjohtaja Jarmo Heinonen SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 7 Aika Keskiviikko 13.3.2013 klo 18.30 Paikka Olavin toimintakeskus, Kokoustila Katiska, Uotintie 7 Läsnä Petri Tervo kirkkoherra, puheenjohtaja Jarmo Heinonen Raimo Honkanen

Lisätiedot

Forssan kaupungin tilinpäätös 2013

Forssan kaupungin tilinpäätös 2013 Forssan kaupungin tilinpäätös 2013 8. huhtikuuta 2014 Vuonna 2013 kaupungin talous vahvistui lähinnä kertaluonteisten verotilitysmuutosten vuoksi Vuosi 2013 on 0,8 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Pakollisen

Lisätiedot

TAMMELAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Kirkkoneuvosto. 19 Pöytäkirjantarkastajien nimeäminen ja pöytäkirjan nähtävillä pitäminen

TAMMELAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Kirkkoneuvosto. 19 Pöytäkirjantarkastajien nimeäminen ja pöytäkirjan nähtävillä pitäminen TAMMELAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Kirkkoneuvosto Kokousaika 22.3.2018 klo 17.00 Kokouspaikka Kirkkoherranvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro 21 7.12.2015 607

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro 21 7.12.2015 607 KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro 21 7.12.2015 607 Kokousaika 7.12.2015 klo 17.00 21.15 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali. Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä,

Lisätiedot

Ruoveden kunta Pöytäkirja 5/2018 1

Ruoveden kunta Pöytäkirja 5/2018 1 Ruoveden kunta Pöytäkirja 5/2018 1 Kunnanhallitus Aika 19.03.2018 17:00-19:40 Paikka Osuuspankin kokoustila Käsitellyt asiat Liitteet Otsikko Sivu 41 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, pöytäkirjan

Lisätiedot

Koski Tl kunta Pöytäkirja Nro 11/ Kunnanhallitus. Kosken Tl kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Koski Tl kunta Pöytäkirja Nro 11/ Kunnanhallitus. Kosken Tl kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirja Nro 11/2011 203 Kunnanhallitus _ Kokousaika Maanantai 26.9.2011 klo 18.00-19.35 Kokouspaikka Kosken Tl kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2016 Kirkkoneuvosto 41-51

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2016 Kirkkoneuvosto 41-51 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2016 Kirkkoneuvosto 41-51 Aika tiistaina 27.4.2016 kello 16.00 17.00 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Kytölä

Lisätiedot

Sisällys KUNNANHALLITUS 4/2016. Aika: 15.3.2016 klo 18.00-19.34 Paikka: Kunnantalo, kokoushuone 2

Sisällys KUNNANHALLITUS 4/2016. Aika: 15.3.2016 klo 18.00-19.34 Paikka: Kunnantalo, kokoushuone 2 REISJÄRVEN KUNTA KUNNANHALLITUS 4/2016 KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Aika: 15.3.2016 klo 18.00-19.34 Paikka: Kunnantalo, kokoushuone 2 Läsnä: Nyman Teuvo, pja Muuttola Markus, 1. vpja Muhonen Kirsi, 2. vpja

Lisätiedot