1. Kentän koko ja vaatimukset pelialueelle. 3. Pelaajien liikkuminen joukkueissa ja pelaajalisenssit

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "1. Kentän koko ja vaatimukset pelialueelle. 3. Pelaajien liikkuminen joukkueissa ja pelaajalisenssit"

Transkriptio

1 Säännöt Metsäliigaan 2013: Versio Kapteenien kokous pidetään aamulla ennen turnausta. Kokouksen tarkoitus on tiedottaa turnaukseen osallistuvien joukkueiden kapteeneille peliaikatauluista, pelialueella noudatettavista määräyksistä sekä mahdollisista sääntömuutoksista. Täydellinen ottelujärjestys, sisältäen jokaisen joukkueen vastustajat, jaetaan jokaiselle joukkueelle viimeistään kapteenien kokouksessa. Kapteenien kokouksessa arvotaan mikä ottelulistan sarakkeista aloittaa mistäkin kenttäpäädystä. 1. Kentän koko ja vaatimukset pelialueelle 1.01 Pelikentän tulee olla metsämaastossa oleva, minimissään 80*40 metrin kokoinen alue. Pelialueen rajat tulee merkitä selvästi näkyviin Joukkueiden aloituspaikat tulee merkitä kentälle punaisella ja keltaisella lipulla Joukkueet tai joukkueiden jäsenet eivät saa muuttaa pelikenttää millään tavalla milloinkaan. Kentän tahallinen muuttaminen pelin aikana johtaa pelaajan eliminointiin. Pelaaja, joka muuttaa pelikenttää muina aikoina, tullaan sulkemaan ulos turnauksesta. 2. Kauden osallistumismaksut 2.01 Kauden osallistumismaksu on 500 euroa koko kaudesta per joukkue, tai 130 euroa per joukkue per kierros, jos tilaa jää. 3. Pelaajien liikkuminen joukkueissa ja pelaajalisenssit 3.01 Pelaaja voi pelata vain yhdessä joukkueessa turnauksen aikana. Pelaajat voivat vaihtaa joukkuetta kierrosten välillä vapaasti Metsäliigassa ei vaadita pelaajalisenssiä eikä pelaajilla ole järjestäjän puolesta vakuutusta. Pelaaminen tapahtuu omalla vastuulla. Suomen Paintball-liitto on kuitenkin ilmoittanut tarjoavansa vakuutusturvaa lisenssiensä kautta. 4. Joukkuekokoonpanot 4.01 Joukkueen pelaajamäärää kauden aikana ei ole rajoitettu Joukkueessa voi pelata viisi pelaajaa kerrallaan kentällä.

2 4.03 Pelaaja voi pelata vain yhdessä joukkueessa yhden turnauksen aikana ilman kapteenien kokouksen yksimielistä lupaa. Pelaaja, joka pelaa toisessa joukkueessa ilman lupaa, saa pelikiellon ko. turnaukseen ja ko. joukkue tuomitaan häviämään ko. peli mahdollisimman huonoin pistein Joukkueen kapteeni voi pyytää pelaajan siirtoa joukkueesta toiseen kesken turnauksen esim. loukkaantumisen aiheuttaman pelaajavajeen vuoksi. Tällöin järjestetään erillinen kapteenien kokous, jonka pitää yksimielisesti antaa tähän lupa. Jos pelaaja siirtyy näin kesken turnauksen joukkueesta toiseen, hän ei voi enää pelata kyseisessä turnauksessa vanhassa joukkueessaan. Tällöin pelaajaa lainaava joukkue saa -3 pistettä turnauksesta saamiinsa sarjapisteisiin. (Katso kohta 5.04.) 4.05 Joukkue voi aloittaa pelin hyväksytysti, kun kentällä on vähintään kolme (3) sen pelaajaa. Jos joukkue saa vähemmän kuin kolme (3) pelaajaa peliin, ei peliä pelata vaan se katsotaan luovutukseksi. 5. Turnauksista saatavat pisteet ja lohkojaot 5.01 Turnauksista jaetaan sarjapisteitä seuraavasti sijoitusten mukaan: 1. sija 12 pistettä, 2. sija 11 pistettä, 3. sija 10 pistettä, 4. sija 9 pistettä, 5. sija 8 pistettä, 6. sija 7 pistettä, 7. sija 6 pistettä, 8. sija 5 pistettä, 9. sija 4 pistettä, 10. sija 3 pistettä Joukkueen pitää hyväksytysti aloittaa vähintään yksi peli tullakseen merkityksi ko. turnauksen lopputuloksiin. Mutta mikäli joukkue on ilmoittautunut turnaukseen, mutta ei ilmoittaudu paikalle eikä ilmoita poisjäännistään aiheuttaen ongelmia mm. ottelulistojen mennessä uusiksi, saa joukkue sarjataulukkoon -1 pisteen. Joukkueelle ei tällöin merkitä sijoitusta turnauksesta, vain pisteisiin Mikäli joukkue on ilmoittautunut ja jää pois, mutta ilmoittaa poisjäännistään, ei joukkuetta merkitä tuloslistaan eikä joukkue saa pisteitä sarjataulukkoon Jos joukkue lainaa pelaajaa kohdan 4.04 mukaan, saa joukkue kyseisen turnauksen sarjapisteisiinsä -3 pisteen rangaistuksen. Turnauksesta joukkue saa kuitenkin vähintään yhden (1) sarjapisteen sarjataulukkoon, eli rangaistus ei voi viedä sarjapisteitä nollaan tai miinukselle. Sarjapisterangaistus ei vaikuta joukkueen sijoitukseen turnauksessa. 6. Pelit 6.01 Kapteenien kokouksessa arvotaan kumpi ottelulistan sarake aloittaa mistäkin kenttäpäädystä ja joukkueet voivat siirtyä kentälle omaan päätyynsä heti edellisen pelin päätyttyä. Aloituspaikat merkitään punaisella ja keltaisella lipulla. Jos kierroksella pelataan joukkueiden välillä useampi keskinäinen ottelu, niin seuraavissa vaihdetaan aina aloituspuolta (joukkueet merkitään ottelulistan sarakkeisiin vastaavasti, jotta puolenvaihdokset näkyvät myös siitä) Peliaika seitsemän (7) minuuttia Joukkueiden sijoitukset kierroksen jälkeen määräytyvät ko. kierroksen kokonaispisteiden mukaan. Tasatuloksissa sovelletaan Tie Breaking -sääntöjä.

3 6.04 Pelin voittaa se joukkue, jonka pelissä oleva pelaaja ensimmäisenä koskettaa vastustajan aloituspaikkaa (voitto liputtamalla). Jos peliajan loppumiseen mennessä kumpikaan joukkue ei onnistu tätä tekemään, niin pelin voittaa se joukkue, jolla on enemmän pelissä olevia pelaajia kentällä (voitto eliminaatioilla). Jos peliajan loppuessa molemmilla joukkueilla on kentällä saman verran pelissä olevia pelaajia, on peli tasapeli Joukkue voittaa ottelun seuraavilla tavoilla: Puhdas pelaaja koskettaa vastustajan aloituspaikkaa (voitto liputtamalla) Joukkueella on peliajan päättyessä enemmän pelissä olevia pelaajia kentällä (voitto eliminaatioilla) Vastapuolen joukkue luovuttaa 7. Tuomarointi 7.01 Jokaisella kentällä on vähintään viisi kenttätuomaria ja yksi päätuomari Tuomarit pitävät yllään pelaajista erottuvaa vaatetusta Vain päätuomarin sallimat tuomarit voivat tehdä tuomioita kentällä Tuomareiden tulee osata säännöt ja määräykset ja heidän tulee suorittaa tehtävänsä parhaansa mukaan. Tuomareiden tulee tehdä päätökset puolueettomasti. Jos tuomarin havaitaan tekevän puolueellisia päätöksiä joukkuetta kohtaan, tuomari voidaan erottaa tehtävästään lopputurnauksen ajaksi päätuomarin päätöksellä Tuomarit eivät saa välittää pelaaville joukkueille tietoa pelistä pelin aikana lukuun ottamatta turvallisuuteen, varoituksiin ja eliminointiin liittyen Tuomarit eivät saa paljastaa pelaajien paikkoja tai toimia kentällä jos suinkin sen voivat välttää. Tuomarit eivät saa haitata pelin kulkua Kaikki tuomiot ja rangaistukset kentällä tehdään päätuomarin alaisuudessa. Päätuomari vahvistaa rangaistukset. 8. Tuomareiden käsimerkit 8.01 Eliminoitu - Tuomari ilmoittaa pelaajan eliminoinnista laittamalla toisen käden päänsä päälle ja osoittamalla eliminoitua pelaajaa toisella kädellä. Tuomari ei voi perua eliminointituomiota, joka on osoitettu käsimerkillä Puhdas - Tuomari ilmoittaa pelaajan olevan puhdas osumista pyörittämällä kättä tai pyyhettä ympäri One-for-one, two-for-one tai three-for-one rangaistusmerkki - Tuomari eliminoi rikkeen tehneen pelaajan normaalisti, jonka jälkeen tuomari eliminoi lisäpelaajat heiluttamalla käsiään nyrkissä kehon edessä ylös alas. Tämä merkki toistetaan jokaista lisärangaistuksen saavaa pelaajaa kohtaan. Tuomari antaa tuomion myös suullisesti.

4 sekunnin merkiksi tuomarit nostavat toisen tai molemmat kätensä ylös ja kun peli alkaa laskevat toisen tai molemmat kätensä.. 9. Vaatetus 9.01 Jokainen pelaaja voi käyttää korkeintaan kahta kerrosta vaatteita ellei virallisesti ole ilmoitettu, että lämpötila on alle 10 celsius-astetta, jolloin pelaajat voivat käyttää kolmea kerrosta vaatteita. Pelaajien päällimmäisten housujen lahkeiden tulee olla täysimittaisia (ei shortseja) ja päällimmäisten paitojen tulee olla pitkähihaisia. Poikkeuksena paitana voi käyttää t-paitaa, jos pelaajalla on käytössä ranteesta kyynärpäähän suojaavat kyynärsuojat Jos pelaajien peliasuissa on valkoista, tulee näiden kohtien olla mahdollisimman puhtaita. Jos ko. kohdissa on liian paljon likaa, tuomari voi käskeä pelaajan vaihtamaan tämän osan peliasustaan Pelaajien vaatteet, sisältäen kengät, pelihousut ja -paidat, tulee olla ehyet ja niiden tulee istua pelaajalle hyvin. Peliasut eivät saa olla liian suuria. Pelihousut ja -paidat eivät saa olla tehty imukykyisestä materiaalista kuten huovasta tai fleecestä eikä niiden materiaali saa olla helposti puhdistettavaa kuten kumia tai nylonia Pelaaja voi käyttää yhtä paria hanskoja Jos pelaajan havaitaan käyttävän pelissä kiellettyjä varustetta, pelaaja eliminoidaan Peliasun päälle ei saa liimata tarroja tai teippiä. 10. Suojavarusteet Turnauksissa tulee käyttää paintball-käyttöön tarkoitettua maskia kaikilla alueilla, jotka on merkitty "Maskit päähän!"/"goggles On!"-merkeillä. Tälläisiä alueita ovat esimerkiksi: Pelikentät Kronoalueet Ampumisalueet Maskien linssien ja muiden osien tulee olla hyvässä kunnossa eikä niihin saa tehdä muutoksia. Maskin käyttösääntöjen rikkomisesta pelaajan joukkueen kapteeni saa varoituksen. Toisesta varoituksesta pelaaja suljetaan ulos turnauksesta Pelaajien, toimitsijoiden ja muiden kentällä olevien henkilöiden tulee käyttää kokonaan kasvojen suojaavaa maskia niin kuin valmistaja on maskin toimittanut. Kasvo- tai korvasuojia ei saa kääntää, kiertää tai muokata alkuperäisestä muodostaan Pelaajat voivat käyttää yksiä käsivarsi- ja kyynärsuojia, jotka on tehty paintball-käyttöön ja joihin ei ole lisätty pehmusteita. Suojia voi käyttää vaatteiden sisä- tai ulkopuolella Pelaajat voivat käyttää yksiä sääri- ja polvisuojia, jotka on tehty paintball-käyttöön ja joihin ei ole lisätty pehmusteita. Suojia voi käyttää vaatteiden sisä- tai ulkopuolella.

5 10.05 Pelaajat voivat käyttää ns. Sliding Pantseja, jotka on tehty paintball-käyttöön ja joihin ei ole lisätty pehmusteita Pelaajat voivat käyttää kaulaa suojaavaa suojaa kaulan ympräillä. Suoja saa olla korkeintaan 2cm paksu. Pelaajat saavat käyttää alasuojaa Pelaajat voivat käyttää päätä suojaavia vaatteita, joiden paksuus on korkeintaan 1cm Maskeihin ei saa kiinnittää tarroja. 11. Merkkaimet Pelaajat voivat käyttää pelikentällä yhtä.68 kaliiberista värikuulamerkkainta, joissa on vain yksi piippu ja yksi liipaisin Maksimi tulinopeus on 12,5 kuulaa/sekunti. Tulimoodeja ei ole rajoitettu. Tulinopeusrajoitus ei koske kokonaan mekaanisia merkkaimia (joiden tulinopeutta ei voi rajoittaa) Liipaisimen määritys on liikkuva vipu, joka on kontaktissa sormeen. Liipaisin ei saa olla pelkkä kytkin Merkkaimet, joissa on sähköinen laukaisujärjestelmä, tulee olla lukittuna ns. turnauslukolla (Tournament Lock) siten että merkkaimen asetusten (esimerkiksi mutta ei rajoittuen: dwell, debounce) muuttaminen ilman työkaluja pelin aikana ei onnistu. Jos merkkaimen turnauslukko estää vain tulimoodien vaihdon eikä muihin asetuksiin pääse käsiksi ilman työkaluja, ei turnauslukkoa tarvitse käyttää Kaikkien merkkaimien ulkopuoliset nopeuden säätömahdollisuudet tulee lukita niin, ettei niitä voi säätää ilman työkaluja kesken pelin Merkkaimien piipuissa voi olla rei'itys, uria tai rihlaus, mutta piipuissa ei saa olla äänenvaimenninta tai kiintovaimenninta. Pelaajilla voi olla vain yksi piippu mukana pelissä Merkkaimia tai loadereita ei saa peittää kankaalla, neopreenilla tai muulla materiaalilla. Turvallisuussyistä pullojen ympärillä voidaan käyttää paintball-käyttöön tarkoitettuja neopreenisia pullosuojia (Bottle Covers) Piippusukat tulee olla oikein asennettuina piipun päähän turnausalueella aina, kun merkkaimeen on liitetty paineilma- tai hiilidioksidipullo. Piipun poistaminen merkkaimesta tai piipun tukkiminen piippuplugilla tai -putsarilla ei täytä tätä sääntöä. Ainoat poikkeukset tähän sääntöön ovat: Merkkaimen lähtönopeuksien mittaaminen kronotusalueella. Merkkaimen testaaminen sille varatulla alueella. Pelikentälle tullessa voi ottaa piippusukan pois ilman erillistä komentoa noudattaen kumminkin erityistä varovaisuutta. Puuttuvasta piippusukasta annetaan virallinen varoitus sääntöä rikkovan pelaajan joukkueen kapteenille. Toisesta varoituksesta sääntöä rikkova pelaajalta evätään lupa pelata turnauksessa.

6 Pelin aikana pelaajien on kannettava piippusukkia matkassaan ja pystyttävä laittamaan piippusukka piipun päähän aina käskettäessä. Esimerkiksi "Peli seis! Piippusukat päälle!" huudon kuuluessa, jos kentällä on esim. loukkaantumistilanne, jossa hoitohenkilökunnan täytyy toimia ilman maskia Jos pelaaja rikkoo tahallisesti tämän kappaleen sääntöjä pelin aikana, pelaajalta tullaan eväämään lupa pelata turnauksen loppuaikana ja pelaajan joukkue tuomitaan hävinneeksi käynnissä oleva peli. Jos pelaaja huomaa merkkaimen toimivan kesken pelin sääntöjen vastaisesti, tulee pelaajan eliminoida itsensä välittömästi. Tämän tulee tapahtua ennen kuin tuomari huomaa merkkaimen toimivan sääntöjen vastaisesti Merkkaimessa voi olla yksi 5x10cm tarra kummallakin puolella merkkainta. Tarrassa ei saa olla keltaista väriä. 12. Muut varusteet Loaderiin tai muihin syöttölaitteisiin ei saa kiinnittää tarroja. Poikkeuksena yksi 5x10cm tarra kummallekin puolelle loaderia tai muuta syöttölaitetta Pelaaja voi kantaa kentälle pussejä, bulkkeja ja putkia kuulien kuljettamiseen, mutta ei ylimääräistä kaasusäiliötä tai loaderia. 12 gramman CO2-kapseleita voi kuitenkin tuoda kentälle useamman, jos pelaajan värikuula-ase käyttää niitä Kaksi pelissä mukanaolevaa, ei eliminoitua, pelaajaa voivat vaihtaa varusteita Liivit tai pussit eivät saa olla valmistettu siinä mielessä, että ne toimisivat pehmusteena. 13. Kielletyt varusteet Kielletyt varusteet sisältävät seuraavat varusteet: kuuntelu- ja kommunikointilaitteet sekä kaikenlaiset valvontalaitteet tulenteko- ja savulaitteet värikuulat, joiden kuori tai täyte on myrkyllistä tai luonnossa hajoamatonta Kaikki, joita ei ole määritetty kappaleissa 9-14 sallituiksi ovat kiellettyjä. 14. Värikuulat Turnauksissa käytettävien värikuulien tulee olla noin 0,68 tuumaa halkaisijaltaan olevia paintball-merkkaimissa käytettäviä värikuulia, jotka maatuvat luonnossa Yhdellä pelaajalla saa olla kentälle mennessään yhteensä korkeintaan 350 värikuulaa. (Suunnilleen yksi lipas + iso bulkki.) Pelaajat saavat antaa kuulia toisilleen kentällä ennen pelin alkua tai pelissä olevat pelaajat sen aikana. 15. Pelin aloitus

7 15.01 Kapteenien kokouksessa arvotaan kumpi ottelulistan sarake aloittaa mistäkin kenttäpäädystä ja joukkueet voivat siirtyä kentälle omaan päätyynsä heti edellisen pelin päätyttyä. Jos kierroksella pelataan joukkueiden välillä useampi keskinäinen ottelu, niin seuraavissa vaihdetaan aina aloituspuolta (joukkueet merkitään ottelulistan sarakkeisiin vastaavasti, jotta puolenvaihdokset näkyvät myös siitä) Pelaajat aloittavat pelin kentän rajojen sisäpuolelta niin, että merkkaimen piippu koskettaa joukkueen omaa aloituspaikkaa. Pelaaja, jonka merkkaimen piipun kärki ei kosketa lippuasemaa pelin alkaessa, eliminoidaan varaslähdön takia. Jos paikalliset kenttäolot sitä edellyttävät, voidaan tästä tavasta poiketa järjestäjän päätöksellä. Tällaisesta muutoksesta ilmoitetaan kapteenien kokouksessa ja oikea aloitustapa selvitetään Pelaajien tulee kantaa varusteita, joita pelaaja käyttää pelissä, kun peli käynnistyy Pelin käynnistys: Päätuomari varmistaa, että molemmat joukkueet ovat valmiit aloittamaan pelin. Tämän jälkeen tuomari huutaa KYMMENEN SEKUNTIA!"/" TEN SECONDS!". Kymmenen sekunnin kuluessa tämän ilmoituksen jälkeen peli alkaa tuomarin huudettua "Peli käy!"/"game on!" tai pillin vihellyksestä/muusta sovitusta äänimerkistä. Jos pelin aloitus ei onnistu kymmenen sekunnin kuluessa varoituksesta esim. kellojen teknisten syiden vuoksi, niin kymmenen sekunnin varoitus annetaan uudelleen. 16. Pelikatkot Peli katkaistaan ainoastaan, jos tapahtuu joku tapaturma, sää muuttuu vaaralliseksi (ukkoskuuro) tai jos kentällä tulee riita, joka johtaa fyysiseen kontaktiin Jos tapahtuu varaslähtö tuomarin virheestä tai kommunikaatiovirheestä johtuen, päätuomari keskeyttää pelin ja tarvittaessa aloittaa uudelleen pelin, jos peli on ehtinyt alkamaan Kaikkien kenttätuomareiden tulee huomioida pelaajien paikat sillä hetkellä, kun peli on pysäytetty. Kun peli on pysäytetty, kenttätuomarit huolehtivat, että pelaajat pysyvät näillä paikoillaan. Kun pelikatkon syy on selvitetty, tuomarit suorittavat pelin käynnistämisen kohdan mukaan Tuomarit ilmoittavat pelikatkot huutamalla "Aika!"/"Time!". Jokaisen pelaajan on pysyttävä sillä paikalla, mihin he jäivät kun peli huudettiin seis Virallista peliaikaa pitävä päätuomari, kello- tai kenttätuomari pysäyttää kellon, kun peli huudetaan seis ja käynnistää kellon, kun peli aloitetaan uudelleen. 17. Pelin päättyminen Pelaaminen kentällä keskeytyy virallisesti, kun päätuomari huutaa "AIKA!. Huudon jälkeen pelaajien pitää pysyä paikoillaan, kunnes peli päättyy tai jatkuu uudelleen. Kentällä olevat pelaajat sekä kentällä olevien pelaajien varusteet voidaan tarkistaa vielä "AIKA!" huudon jälkeen.

8 17.02 Peli päättyy seuraavissa tilanteissa: Joku pelaaja pääsee koskettamaan vastustajan aloituspaikkaa Kaikki pelaajat on eliminoitu kentältä Peliaika on päättynyt Toinen joukkueista luovuttaa Kun peliaika on päättynyt tai liputtamisen hyväksyvä tuomari on todennut lipun kotiuttaneen pelaajan puhtaaksi ja lipun kotiutetuksi, päätuomari huutaa "Peli ohi!" / "Game over!" ja/tai pillinvihellyksellä tai muulla sovitulla äänimerkillä. 18. Tarkistamismenettelyt Eliminoitujen pelaajien pitää odottaa heille määrätyllä alueella (dead box), kunnes tuomari antaa luvan pelaajille poistua tältä alueelta. Pelaajien tulee odottaa alueella vaikka "AIKA!"-huuto on huudettu Pelin jälkeen kaikkien eliminoimattomien pelaajien tulee tarkistuttaa itsensä lähimmällä tuomarilla. Pelaajat voivat sammuttaa loaderinsa mutteivat merkkaimiaan. Tällä aikaa tuomarit tarkastavat löytyykö pelaajista osumia ja osumien löytyessä päätuomari antaa asian vaatimat rangaistukset. Pelaajat, jotka eivät ole tähän aikaan tuomareiden tarkistettavana, luetaan eliminoiduiksi Pelaaja ei saa tulla takaisin pelikentälle ellei tuomari ole antanut siihen lupaa. 19. Ennen peliä tapahtuva merkkaimien tarkistaminen 19.1 Tuomarit tarkastavat merkkaimia ennen peliä harkintansa mukaan Merkkaimen testaaminen: Lähtönopeustesti - Jos merkkaimen lähtönopeus on yli 300 jalkaa sekunnissa, merkkain ei läpäise lähtönopeustestiä. Tulinopeustesti - Jos tulinopeus on yli 12,5 kuulaa/sekunti, merkkain ei läpäise tulinopeustestiä. 20. Pelikentällä tapahtuva lähtönopeuden ja tulinopeuden mittaus Lähtönopeuden tai tulinopeuden mittaus voidaan tehdä aina, kun kenttätuomari epäilee lähtönopeuden tai tulinopeuden olevan suurempi kuin säännöissä on määrätty. Tuomarit suorittavat lähtönopeuden tai tulinopeuden mittaamisen mahdollisuuksien mukaan niin, ettei se häiritse peliä.

9 20.02 Pelaajat, joiden merkkaimen lähtönopeus mitataan ja todetaan olevan 300fps tai alle, voivat jatkaa pelaamista ilman eliminointia tai rangaistusta Pelaajat, joiden merkkaimen lähtönopeus on yli 300fps mutta enintään 310fps, eliminoidaan pelistä Pelaajat, joiden merkkaimen lähtönopeus on 311fps tai enemmän mutta enintään 324fps annetaan one-for-one rangaistus Pelaajat, joiden merkkaimen lähtönopeus on 325fps tai enemmän, eliminoidaan pelistä ja annetaan two-for-one-rangaistus Kaikissa tapauksissa, joissa annetaan rangaistus kenttäkronotuksen perusteella, tulee näyttää kronon tulos pelaajalle, jota on kronotettu Pelaajat, joiden merkkaimen tulinopeus mitataan ja todetaan olevan 12,5 kuulaa/sekunti tai sen alle, voivat jatkaa pelaamista ilman eliminointia tai rangaistusta Pelaajat, joiden merkkaimen tulinopeus on yli 12,5 kuulaa/sekunti, eliminoidaan pelistä Pelaaja, jonka katsotaan purkavan/säätävän merkkainta pelin aikana lukuunottamatta poikkeuksia joissa pelaaja puhdistaa piippua, loaderia tai syöttöportteja, tullaan eliminoimaan pelistä. Merkkaimen nappien painaminen voidaan tehdä ainoastaan tuomarin luvalla. 21. Pelin päättäminen vastustajan aloituspaikkaa koskettamalla Kun pelaaja koskettaa vastustajan aloituspaikka, lähin tuomari huutaa heti "Aika"/"Time" ja peliaika pysäytetään. Tämän jälkeen peli automaattisesti pysähtyy ja pelaajien on jäätävä paikoilleen. Samalla kosketuksen tehnyt pelaaja tarkistetaan puhtaaksi ja hänen merkkaimensa lähtönopeus mitataan Jos vastustajan aloituspaikkaa koskettavalla pelaajalla havaitaan osuma tai hänen merkkaimensa lähtönopeus ylittää 300fps, määrätään rangaistukset. Tämän jälkeen peli käynnistetään uudelleen kohdan mukaisesti Jos vastustajan aloituspaikkaa koskettava pelaaja todetaan puhtaaksi, voittaa hänen joukkueensa pelin. 22. Paint Checks Paint check suoritetaan tuomarin toimesta, joka tarkistaa onko kuula särkynyt ja merkannut pelaajan Paint checkin voi tehdä tuomari, kun tuomari havaitsee pelaajan ottavan osumia kuulista tai jos pelaaja saa osuman alueelle, mitä tuomari ei voi itse tarkistaa, jolloin tuomari pyytää toista tuomaria tekemään paint checkin.

10 22.03 Tuomarit voivat, mutta heidän ei tarvitse, tehdä paint checkin pelaajan pyytäessä. 23. Osumat Pelaaja eliminoituu, jos puhtaan pelaajan merkkaimella ampuma kuula särkyy pelaajaan, pelaajan vaatteisiin tai mihin tahansa esineeseen, mitä pelaaja kantaa. Jos tuomari ei näe tilannetta, niin värikuulan tulee jättää jälki. Jos tuomari näkee osuvan värikuulan hajoavan, niin jäljen koolla ei ole väliä eikä pelaajaan tai varusteisiin tarvitse jäädä jälkeä, jotta eliminointi tuomitaan (vrt tuomari ei näe lähdettä). Jos pelaajaan, pelaajan vaatteisiin tai mihin tahansa esineeseen, mitä pelaaja kantaa, osuu värikuula eikä se rikkoonnu, pelaajaa ei eliminoida. Jos vastustajan pelaaja, joka on eliminoitu, ampuu värikuulan joka rikkoontuu pelaajaan, pelaajaa ei eliminoida. Jos värikuula osuu ennen pelaajaa johonkin ja särkyy (esim. suojaan, puuhun tai muuhun maastonkohtaan), pelaajaa ei eliminoida tästä syntyneistä maaliroiskeista Kun tuomari ei näe lähdettä, mistä värikuulan osuman jälki on tullut, pelaaja eliminoidaan. Toisin sanoen selvä tasainen värijälki luetaan värikuulan osumaksi eikä roiskeeksi tai maassa olevista kuulista tulleeksi. Tämä varsinkin, jos jälki on tasainen värijälki on kooltaan vähintään kahden euron kolikon kokoinen (noin 2,5 cm) Molemmat pelaajat eliminoidaan tapahtumassa, missä kaksi eri joukkueen pelaajaan ampuvat toisiinsa osumat yhtä aikaa tai tuomari ei voi päättää, kumpi pelaajista sai osuman ensiksi Tuomarit voivat puhdistaa pelaajista roiskeet tai maassa olevista kuulista tulleet jäljet. 24. Pelaajat ja osumat Pelaajat ovat vastuussa siitä, että huomaavat osumat, erityisesti nk. self check -alueella jaloissa, käsissä, rinnassa ja värikuula-aseessa Jos pelaaja saa osuman, pelaajan tulee heti lopettaa pelaaminen ja ilmoittaa itsensä eliminoiduksi. Muutoin pelaaja tuomitaan Playing Onista Jos pelaaja saa osuman kuulasta eikä voi tarkistaa onko kuula rikkoontunut (esim. osuma linssiin, kaulaan, selkään tai bulkkivyöhön) pelaajan tulee heti lopettaa pelaaminen ja pyytää tuomaria tarkistamaan itsensä (Paint Check). Muutoin pelaaja tuomitaan Playing Onista Pelaaja, joka on liikkeessä saadessaan osuman kuulasta, voi jatkaa liikettä ampumatta lähimmälle suojalle asti, jossa hänen pitää välittömästi tarkistaa itsensä mahdollisista osumista. Jos pelaaja ampuu tai kommunikoi tällä välillä, pelaajaa voidaan rankaista Playing On -rangaistuksella Pelaaja, johon on osunut kuula sellaiseen kohtaan, jonka pelaaja voi itse tarkistaa, ei voi kutsua tuomaria tarkistamaan (Paint Check). Jos pelaaja pyytää tarkistusta (Paint Check) toistuvasti, pelaaja voidaan tuomita Playing Onista.

11 26. Eliminoinnit Pelaaja eliminoidaan, jos osa pelaajan kehosta tai jos osa mistä tahansa esineestä mitä pelaaja kantaa koskettaa maata pelialueen rajan ulkopuolella. Pelaaja eliminoidaan, jos pelaaja työntää tai nojaa pelialueen rajana pidettävään nauhaan tai aitaan Pelaaja eliminoidaan, jos pelaaja menettää maskinsa tai hän jättää kentälle merkkaimensa. Pelaaja voi laskea merkkaimensa väliaikaisesti maahan välittömään läheisyyteensä (1 m) ilman eliminoitumista Pelaaja eliminoidaan jos pelaajalta löydetään työkaluja tai muita kiellettyjä esineitä kentällä ollessaan tai jos pelaaja säätää merkkainta pelikentällä sääntöjen vastaisesti Pelaaja eliminoidaan, jos pelaaja käyttäytyy epäurheilijamaisesti. Esimerkiksi: Ei tottele tuomarin tuomiota Estää tuomaria mittaamasta merkkaimensa lähtönopeutta tai tulinopeutta. Ampuu tahallisesti tuomareita Ampuu selvästi eliminoitua pelaajaa tarkoituksenaan vahingoittaa tai aiheuttaa harmia eliminoidulle pelaajalle. Ampuu eliminoitaessa pelaajaa useammin kuin tarvetta olisi (ns. Over shooting). Pyytää toistuvasti turhia paint checkejä häiritäkseen tuomareita tai saadakseen selville vastustajan pelaajien paikan. Suullinen muiden pelaajien, katsojien tai tuomareiden uhkailu. Tahallinen tai vihamielinen fyysinen kontakti pelaajien, katsojien tai tuomareiden kanssa. Lisäksi voidaan antaa lisärangaistuksia Pelaajat, jotka on eliminoitu, tulee heti eliminoinnin jälkeen: Ilmoittaa eliminoiduksi tulostaan laittamalla toinen käsi pään päälle ja pitämällä kättä pään päällä niin kauan kunnes pelaaja on pit- tai eliminoitujen alueella (dead box). Mikäli pelaaja laskee kätensa ennen pitti tai deadbox aluetta = rangaistus. Pitää mukanaan kaikki varusteet, jotka olivat kannossa eliminointihetkelle, kun kävelee pois pelikentältä pit- tai eliminoitujen alueelle (dead box) tai muualle minne tuomarit opastavat. Pelaaja, joka ei kulje pit- tai eliminoitujen alueelle (dead box) suorinta tietä tai ei noudata tuomarin määräämää reittiä pit- tai eliminoitujen alueelle (dead box), voidaan rangaista playing-onista. Pelaajien, jotka rikkovat tämän kappaleen sääntöjä, voidaan katsovan syyllistyvän playingoniin. 27. Pisteet Peleistä turnauksen tulostauluun merkittävät pisteet ja eliminointiluvut määräytyvät seuraavasti: Joukkue saa kolme (3) pistettä pelin voitosta, eli kun pelissä oleva pelaaja koskettaa hyväksytysti vastustajan aloituspaikkaa (voitto liputtamalla). Hävinnyt joukkue saa tällöin nolla (0) pistettä häviöstä

12 Jos peliaika päättyy ja toisella joukkueella on kentällä enemmän pelissä olevia pelaajia kuin vastustajalla, saa kyseinen voitolla oleva joukkue yhden (1) pisteen (voitto eliminaatioilla). Hävinnyt joukkue saa tällöin nolla (0) pistettä. Jos peliaika päätyy ja molemmilla joukkueille on kentällä yhtä paljon pelissä olevia pelaajia, on peli tasapeli ja kumpikin joukkue saa nolla (0) pistettä. Joukkueelle lasketaan myös eliminoinnit (voidaan kirjoittaa myös eliminointiluvut). Eliminoinnit lasketaan vastakkaisen joukkueen pelistä pois pudonneiden pelaajien määrästä. Yksi pelistä pois pudonnut vastustaja on yksi eliminointi. Eliminointeja voi tulla siis yhdessä pelissä 0-5 kappaletta. Eliminointeihin lasketaan kaikki pelistä eliminoidut vastustajat, vaikka näitä ei olisikaan eliminoitu pelistä merkkaamalla värikuulalla, esim. rangaistuksien, rajan yli juoksemisten tai muiden syiden vuoksi pelistä eliminoidut. Jos joukkue aloittaa vajaalla pelaajamäärällä, saa vastustaja puuttuvista pelaajista automaattisesti eliminoinnit. Esim. 1: jos voittavalla joukkueella on peliajan loppuessa kaksi pelissä olevaa pelaajaa ja hävinneellä joukkueella ei yhtään, on voittajien kyseisen pelin eliminointiluku 5 ja hävinneen joukkueen 3. Tulostauluun merkitään joukkueille pisteet 1/5 ja 0/3. Esim. 2: jos vastustajan aloituspaikkaan koskettaneelle voittavalla joukkueella on pelin loppuessa yksi pelissä oleva pelaaja ja hävinneellä joukkueelle kolme, on voittavan joukkueen eliminointiluku 2 ja hävinneen joukkueen 4. Tulostauluun merkitään joukkueille pisteet 3/2 ja 0/ Pisteet annetaan kentän päätuomarin päätöksellä. 28. Ottelupöytäkirja, tulosten voimaantulo ja protestit Ottelupöytäkirjatoimenpiteet: Päätuomari tai erillinen pistetuomari ylläpitää ja täyttää turnauksen otteluiden tuloksista listaa ja merkitsee ottelutulokset pelin jälkeen ottelupöytäkirjaan ja näyttää sen molempien joukkueiden edustajille pelin jälkeen. Joukkueiden edustajat hyväksyvät sen tarkistuksen jälkeen allekirjoituksellaan, jonka jälkeen tulos on virallinen. Jokaisen joukkueen edustajalla on velvollisuus tarkistaa otteluidensa tulokset. Jos joukkueen edustaja huomaa virheen tuloksissa, pitää hänen tästä huomauttaa tuomarille ennen allekirjoitusta. Ottelupöytäkirjoihin ei saa tehdä muutoksia tai yliviivauksia. Mikäli pisteisiin tulee kirjoitusvirhe, kyseinen ottelupöytäkirja vedetään yli ja täytetään kokonaan uusi. Molempien joukkueiden allekirjoittamaa ottelupöytäkirjaa ei voi muuttaa tai tehdä siitä uutta versiota, vaan tulos on silloin virallinen. Mikäli joukkueen edustaja kieltäytyy (tai ei ole paikalla esim. tiimin lopetettua pelaamisen kesken päivän) allekirjoittamasta pöytäkirjaa, päätuomari hyväksyy sen allekirjoittamalla joukkueen edustajan sijaan. Tällöin päätuomari tekee asiasta merkinnän HUOM-kenttään Tulosten voimaantulo ja protestit

13 Joukkueiden pitää tarkistaa omat ottelutuloksensa heti pelien jälkeen ja sijoituksensa turnauksen pistetaulussa ennen palkintojenjakoa ja huomauttaa toimitsijoille mahdollisista virheistä, jotta ne voidaan korjata. Protestit: Joukkueen kapteenin pitää tehdä turnausta koskevista protesteista ilmoitus turnauksen päätuomarille yhden tunnin sisällä kyseisen sarjatason palkintojenjaon päättymisajasta. Jos ilmoitus on jätetty aikarajan puitteissa, on kyseisellä taholla tämän jälkeen 24 tuntia aikaa jättää kirjallinen protesti turnauksen päätuomarille, laskettuna kyseisen sarjatason palkintojenjaon päättymisajasta. Mikäli protesti-ilmoituksia ei jätetä tunnin sisällä palkintojenjaosta tai kirjallista protestia ei jätetä 24 tunnin aikarajan sisällä, turnauksen tuloksista tulee lopullisia. Mikäli protesteja jätetään, Metsäliigan kauden osakilpailut järjestävät tahot käsittelevät ne ja ilmoittavat turnauksen lopulliset tulokset. 29. Luovutukset ja poisjäännit Joukkue luetaan poisjääneeksi, jos joukkue ei ilmoittaudu kentälle pelin alkamisaikaan mennessä tai jos joukkue syystä tai toisesta kieltäytyy saapumasta kentälle. Jos molemmat joukkueet merkitään poisjääneeksi tai molemmat joukkueet kieltäytyvät saapumasta kentälle, joukkueet merkitään luovuttaneeksi ko. pelin Joukkue voi aloittaa pelin hyväksytysti, kun kentällä on vähintään kolme (3) sen pelaajaa. Jos joukkue saa vähemmän kuin kolme (3) pelaajaa peliin, se katsotaan luovutukseksi Jos joukkueen vastustaja merkitään poisjääneeksi tai peli luovutukseksi, joukkue saa pelistä täydet pisteet täysillä eliminoinneilla. Poisjäänyt joukkue saa pelistä nolla pistettä ja joukkueelle merkitään eliminaatioiksi Kun poisjäänti on kirjattu, peliä ei voi pelata uudelleen myöhemmin ellei pelistä pois jäämisen syynä ole turnauksen organisaation syy Uudelleen järjestetyt pelit tulee järjestää niin, että joukkueilla ei ole 15 minuuttiin pelejä ennen tai jälkeen uudelleen järjestetyn pelin. 30. Sijoituksen ratkaiseminen tasapisteissä olevien joukkueiden kesken (tie-break) Turnauspäivän tulostaulussa Mikäli turnauspäivänä pisteet ovat tasan, paremmin sijoittuu on se joukkue: jolla on enemmän kaikkien turnauksen peliensä yhteenlaskettuja eliminointeja. jolla on parempi tulos keskinäisestä ottelusta. *

14 joka sijoittui paremmin edellisessä turnauksessa. jolla on parempi arpaonni. * = jos tasatilanteessa on kolme tai useampia joukkueita, lasketaan näiden joukkueiden turnauksen keskinäisten pelien pisteet ja eliminointiluvut yhteen ja verrataan niitä Mikäli sarjapisteet ovat tasan sarjataulukossa, paremmin sijoittuu se joukkue: jolla on kauden turnauksista enemmän 1. sijoja, tai niiden mennessä tasan 2. sijoja, jne. jolla on parempi tulos kauden kaikkien kierrosten keskinäisten otteluiden yhteenlasketuista pisteistä. * jolla oli paremmat pisteet viimeisimmällä kierroksella. (Jos kumpikaan/mikään joukkue ei ollut mukana viimeisimmällä kierroksella, katsotaan tuloksia taaksepäin sitä edelliseen turnaukseen aina kauden ensimmäiseen turnaukseen saakka.) jolla oli paremmat eliminointiluvut viimeisimmällä kierroksella. (Jos kumpikaan/mikään joukkue ei ollut mukana viimeisimmällä kierroksella, katsotaan tuloksia taaksepäin sitä edelliseen turnaukseen aina kauden ensimmäiseen turnaukseen saakka.) jolla on parempi arpaonni. * = jos tasatilanteessa on kolme tai useampia joukkueita, lasketaan näiden joukkueiden kauden kaikkien keskinäisten pelien pisteet ja eliminointiluvut yhteen ja verrataan niitä Mikäli sijoituksia joudutaan ratkaisemaan arpomalla, arvonta suoritetaan turnauspaikalla välittömästi pelien jälkeen kun tasatilanne on selvinnyt pisteidenlaskun jälkeen, ennen palkintojenjakoa. Arvonta suoritetaan turnauksen päätuomarin valvonnassa siten että tasatilanteessa olevien joukkueiden edustajat ovat paikalla, jos mahdollista. Mikäli jonkun tai kaikkien tasatilanteessa olevien joukkueiden edustajat eivät ole paikalla, pyritään arvonnasta heille ilmoittamaan (esim. puhelimitse), mutta arvonta suoritetaan joka tapauksessa ennen palkintojenjakoa. Tällöin todistajina voivat toimia kahden (2) muun kuin arvonnassa mukana olevien joukkueiden edustajat. 31. Pelaaminen osuma päällä (Playing On) Playing on määritellään niin, että pelaaja jatkaa pelaamista kuin olisi eliminoimaton vaikka hänet on eliminoitu. Pelaaminen käsittää, muttei rajoitu, seuraaviin asioihin: Jatkaa ampumista Jatkaa liikkumista Osallistuu muuten peliin tai näyttää siltä että on pelissä mukana, esim. pitämällä piipun kohden vastustajaa. Kommunikoi tuomarin, vastustajien tai oman joukkueen jäsenten kanssa Häiritsee tuomareiden työskentelyä Pyytää paint checkiä Antaa merkkaimen, värikuulia tai muita varusteita oman joukkueen pelaajille Ei pidä kättä päänsä päällä eliminoinnin merkiksi Playing onista saatava rangaistus on joukkuetoverin eliminoiminen kentältä one-for-onerangaistuksella. Mikäli Playing on on antanut huomattavaa etua rangaistuksen saaneen pelaajan joukkueelle, tuomari voi antaa playing onista two-for-one-rangaistuksen.

15 32. Pyyhkiminen Pyyhkiminen määritellään niin, että pelaaja aktiivisesti ja tahallisesti poistaa tai yrittää poistaa maalijälkiä jottei tulisi eliminoiduksi tai jotta välttyisi tuomarin tuomiolta Pyyhkimisestä rangaistaan poistamalla pelaaja välittömästi pelistä ja eliminoimalla kolme ylimääräistä pelaajaa ko. joukkueesta three-for-one-rangaistuksella Pelaajat, jotka hylkäävät putsarin, rätin tai bulkin, missä on osuma tai maalijälki, joka täyttää osuman tunnusmerkit jotta välttyisivät eliminoinnilta tai tuomarin tuomiolta, katsotaan pyyhkimiseksi. 33. Säännöt katsojille Katsojat voivat katsoa pelejä ja toimintaa kentällä, mutta eivät voi: Pitää hallussaan merkkaimia ilman piippusukkia niin, että he voivat ampua. Häiritä peliä millään tavalla tai antaa neuvoja pelaajille. 34. Rangaistukset Tuomari voi antaa suullisen varoituksen seuraavista asioista: Ensimmäistä kertaa annettava varoitus piippusukan puuttumisesta. Ensimmäinen kertaa annettava varoitus turhien paint checkien pyytämisestä. Ensimmäistä kertaa annettava varoitus epäasiallisesta kielen käytöstä. Ensimmäistä kertaa annettava varoitus tuomarin ohjeiden noudattamattomuudesta. Ensimmäistä kertaa annettava varoitus siitä, ettei pidä kättä pään päällä, kun pelaaja on eliminoitu. Ensimmäistä kertaa annettava varoitus siitä, että pelaaja painaa merkkaimen nappeja tai kytkimiä pelin aikana ilman tuomarin lupaa Tuomari voi eliminoida pelaajan seuraavista asioista: Toista kertaa annettava varoitus turhista paint-checkien pyytämisestä. Toista kertaa annettava varoitus asiattomasta kielen käytöstä. Tuomarin antamien ohjeiden noudattamatta jättäminen. Pelikentän rajanauhojen ylittäminen tai rajanauhan siirtäminen. Pelaajalla kuulan osuma. Pelaajan piippu ei kosketa lippuasemaa pelin aloituksessa. Pelaaja ei käytä maskia alueella, missä maskia on määrätty käytettäväksi tai aikana, jolloin maskia on määrätty käytettäväksi tai jos pelaaja menettää maskinsa pelin aikana. Pelaajalla on merkkaimen säätämiseen soveltuvia työkaluja pelikentällä. Pelaajan käyttämän merkkaimen lähtönopeus on yli 300 fps. Pelaaja painaa merkkaimen nappeja tai kytkimiä pelin aikana ilman tuomarin lupaa joukkueen asiasta saaman varoituksen jälkeen. Liiallisesta ampumisesta vastustajaa kohti.

16 Epäurheilijamaisesta käytöksestä. Jos pelaaja jättää merkkaimensa kentälle. (Merkkaimen voi laskea väliaikaisesti maahan pelaajan välittömään läheisyyteen (1 m) ilman eliminoitumista.) Tuomari voi antaa one-for-one-rangaistuksen seuraavista asioista: Pelaaja jatkaa pelaamista osuma päällä. Pelaaja liputtaa koskettamalla vastustajan aloituspaikkaan osuma päällä. Fyysinen kontakti toisen pelaajan kanssa vihamielisessä tarkoituksessa (myös muita lisärangaistuksia voidaan antaa). Pelaajan käyttämän merkkaimen lähtönopeus on yli 311 fps. Pelaaja painaa merkkaimen nappeja tai kytkimiä eliminoinnin jälkeen. Kommunikointi toisen pelaajan kanssa eliminoinnin jälkeen. Jos pelaajassa, joka on toiminut peliajan loppuun mennessä kuin puhdas pelaaja, löytyy osuma peliajan jälkeen Tuomari voi antaa two-for-one-rangaistuksen seuraavista asioista: Pelaaja jatkaa pelaamista osuma päällä siten että hän merkittävästi vaikuttaa pelin kulkuun omaa joukkuetta edistävästi. Pelaajan käyttämän merkkaimen lähtönopeus on yli 325 fps Tuomari voi antaa three-for-one-rangaistuksen seuraavista asioista: Osuman pyyhkiminen Pelaaja palaa kentälle eliminoinnin jälkeen tarkoituksenaan vaikuttaa tai häiritä käynnissä olevaa peliä. 35. Lisärangaistukset Tuomari voi määrätä one-for-one-rangaistuksen seuraavista tapahtumista: Tuomarin vastustaminen. Jos ei pidä kättä päänsä päällä eliminoinnin merkiksi, käden on pysyttävä pään päällä koko ajan pelaajan siirtyessä oman-joukkueensa pit-alueelle. Jos lähtöseinästä on tarttunut maalia esim: pelaajan bulkkivyöhön ja sitä ei ole putsattu ennen pelin alkua. Jos pelaaja jää kentälle väittelemään tuomion antavan tuomarin kanssa. Tappelemisesta tai vihamielisestä fyysisestä kontaktista (myös muita rangaistuksia voidaan antaa) Jos tuomari antaa one-for-one, two-for-one tai three-for-one rangaistuksen eikä kentällä ole tarpeeksi pelaajia jäljellä, vastassa oleva joukkueen katsotaan liputtaneeksi. Jokaista pelaajaa vastaan, jota ei voida eliminoida, vastassa oleva joukkue saa yhden eliminoidun pelaajan takaisin aktiiviseksi pelaajaksi ottelupöytäkirjaan (maksimi 5 pelaajaa) Sopupelistä joukkue hylätään turnauksesta ja kaikilta joukkueen kokoonpanossa olevilta pelaajilta evätään mahdollisuus pelata ko. turnauksessa. Joukkueen pelit merkitään ottelupöytäkirjoihin luovutetuiksi.

17 36. Keskeyttämiset, ulosajot, hylkäykset ja sakkorangaistukset epäurheilijamaisesta käytöksestä Joukkueet ovat vastuussa kaikista heidän joukkueen kokoonpanossa pelaavista pelaajista sekä kannattajistaan Pelaajat ajetaan ulos turnauksesta seuraavista syistä: Tahallinen fyysinen kontakti (käyttämällä merkkainta, ruumiin osaa, tarttumalla, tönimällä, sylkemällä jne.). Poistuminen eliminoitujen alueelta (dead box) ennen kuin tuomari on antanut luvan. Jos pelaaja ei luovuta merkkaintaan tuomarin tarkistettavaksi tai jos pelaaja painaa merkkaimen liipasinta tai nappeja tuomarin pyytäessä merkkainta tarkistettavaksi. Merkkaimen toimiessa kappaleen 11 vastaisesti. Herjaavan kielen käyttö vastustajia, tuomaria tai katsojia vastaan. Tahallinen merkkaimella ampuminen kentän tai eliminoitujen alueen (dead box) ulkopuolella. Tahallinen tuomareiden ampuminen Pelaajat ajetaan ulos turnauksesta ja evätään oikeus pelata seuraavassa turnauksesta seuraavista syistä: Merkkaimen ja/tai ilmasysteemin heittämisestä. Aggressiivinen fyysinen kontakti joka voidaan luokitella pahoinpitelyksi. Ampumalla selvästi eliminoitua pelaajaa tai ketä tahansa tuomaria tarkoituksenaan aiheuttaa vahinkoa Jos pelaaja ajetaan ulos toisen kerran kauden aikana, pelaaja saa porttikiellon vähintään myös seuraavaan turnaukseen. Tämä rangaistus voi koskea myös seuraavan kauden turnauksia. 37. Käyttäytyminen Joukkueet ja joukkueiden pelaajat eivät saa pitää yllään tai esittää muutoin alatyylisiä kuvia, sanoja tai logoja turnausalueella Joukkueet ja joukkueiden pelaajat eivät saa toimia niin, että laji, sarja, turnaus, järjestäjä tai yksikään sponsori joutuu huonoon maineeseen - sisältäen muttei rajoittuen - hotellihuoneiden tuhoamiseen, ampumiseen merkkaimilla julkisilla paikoilla, käyttäytymällä väkivaltaisesti jne Henkilö tai joukkue, joka rikkoo tämän kappaleen sääntöjä, voidaan kieltää osallistumasta Metsäliigan turnauksiin vuoteen rikkeen tapahtumisesta Kaikkien joukkueiden tulee noudattaa turnauskohtaisia sääntöjä ja määräyksiä, jotka turnauksen järjestäjä on määrännyt.

18 37.05 Joukkueiden tulee viedä roskien keruupisteeseen tuottamansa roskat turnausalueella ja parkkipaikoilla Jokaista joukkuetta, joka rikkoo tämän kappaleen sääntöjä, tullaan rankaisemaan 250 euron sakolla, joka suoritetaan turnauksen järjestäjälle. Joukkue ei voi osallistua tuleviin turnauksiin ennen kuin sakko on suoritettu turnauksen järjestäjälle. 38. Toiminta jos turnaus keskeytyy Jos turnaus jää kesken esim. paineilmaongelmien, pimeyden tai muun syyn vuoksi, toimitaan seuraavasti: Jos turnauksen keskeytyessä kaikki joukkueet eivät ole ehtineet pelata vähintään kolmea (3) peliä, ei turnauksesta lasketa pisteitä tai anneta tuloksia. Jos turnauksen keskeytyessä on pelaamatta kahdeksan (8) tai vähemmän peliä, niin ne siirretään kauden seuraavan tapahtuman alussa pelattaviksi. Jos kauden viimeinen turnaus keskeytyy, ei pelejä siirretä vaan ne jäävät pelaamatta ja toimitaan seuraavan kohdan mukaan. Jos turnauksen keskeytyessä on pelaamatta enemmän kuin kahdeksan (8) peliä, mutta on ehditty kuitenkin pelata niin paljon että jokaisella joukkueella on vähintään kolme (3) pelattua peliä, niin pelaamattomat pelit jäävät pelaamatta ja turnaus päättyy. Tällöin kullekin joukkueelle lasketaan keskiarvo sen pelaamissaan peleissä saamistaan pisteistä ja eliminointiluvuista. Paremman pistekeskiarvon saanut joukkue sijoittuu paremmin. (Tasatilanteet ratkaistaan tällöin kohdan mukaan.) Esim. turnauksen keskeytyessä joukkue A on pelannut kuusi peliä ja saanut pisteitä/eliminointeja 13/19, joista keskiarvoiksi tulee 2,1667/3,1667. Joukkue B on pelannut viisi peliä ja saanut pisteitä/eliminointeja 12/20, joista keskiarvoiksi tulee 2,4/4. Joukkue B sijoittuu paremmin kuin joukkue A Mikäli kesken jääneen turnauspäivän pisteiden keskiarvot ovat tasan, paremmin sijoittuu se joukkue: jolla on parempi keskiarvo kaikkien turnauksen peliensä yhteenlasketuista eliminoinneista. joka sijoittui paremmin edellisessä turnauksessa. jolla on parempi arpaonni. 39. Sääntöjen muutokset Erityistilanteissa turnauksen järjestäjä voi tehdä muutoksia yhteen tai useampaan sääntöön turnauksen ajaksi. Muutoksia käytetään vain, jos siihen on äärimmäinen tarve. Järjestäjän tulee tiedottaa joukkueita muutoksista ja siihen johtaneista syistä viimeistään kapteenien kokouksessa. Jos sääntöjä joudutaan muuttamaan kesken turnauksen, kapteenien kokous kutsutaan koolle heti ja yhtään peliä ei aloiteta ennen kuin ylimääräinen kapteenien kokous on ohi.

1. Kentän koko ja vaatimukset pelialueelle. 3. Pelaajien liikkuminen joukkueissa ja pelaajalisenssit

1. Kentän koko ja vaatimukset pelialueelle. 3. Pelaajien liikkuminen joukkueissa ja pelaajalisenssit Säännöt Metsäliigaan 2012: Versio 2012-05-27 Kapteenien kokous pidetään aamulla ennen turnausta. Kokouksen tarkoitus on tiedottaa turnaukseen osallistuvien joukkueiden kapteeneille peliaikatauluista, pelialueella

Lisätiedot

Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SMkilpailuiden säännöt kaudella 2010-2011

Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SMkilpailuiden säännöt kaudella 2010-2011 Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SMkilpailuiden säännöt kaudella 2010-2011 Näitä sääntöjä sovelletaan kaikissa Suomen Curlingliiton järjestämissä kilpailuissa, joilla on SM-status. Tällaisia kilpailuja

Lisätiedot

Kesämäki 06 Kevätturnaus

Kesämäki 06 Kevätturnaus Kesämäki 06 Kevätturnaus - 29.04.2017 - Littoisten Urheilukenttä - Sippaantie 2, Kaarina Kesämäki 06 Kevätturnaus Tervetuloa Kesämäki 2006 Kevätturnaukseen Littoisten Urheilukentälle Kaarinaan 29.04.2017.

Lisätiedot

TURNAUSSÄÄNNÖT 2014. Ottelut pelataan kahden minuutin vaihdoilla. Vaihdot kuulutetaan.

TURNAUSSÄÄNNÖT 2014. Ottelut pelataan kahden minuutin vaihdoilla. Vaihdot kuulutetaan. OTTELUIDEN PELAAMINEN Ottelut pelataan 4 vs 4 peleinä. Ottelut pelataan puolikkaassa kaukalossa kaukalon suuntaisesti. Maalien koko on 122 cm x 183 cm. Ottelut pelataan mustilla kiekoilla. Ottelut pelataan

Lisätiedot

RANTALENTISSÄÄNNÖT 2016 Rantalentisturnaus 9.7.2016. 15.6.2016 Paukarlahden kyläyhdistys RY

RANTALENTISSÄÄNNÖT 2016 Rantalentisturnaus 9.7.2016. 15.6.2016 Paukarlahden kyläyhdistys RY RANTALENTISSÄÄNNÖT 2016 Rantalentisturnaus 9.7.2016 15.6.2016 Paukarlahden kyläyhdistys RY Sisällys 1. TURNAUKSEN TARKOITUS... 2 2. OTTELUJÄRJESTELMÄ... 2 3. JOUKKUEEN KOKOONPANO JA VAIHTOPELAAJIEN KÄYTTÖ...

Lisätiedot

Futsalsääntöjen muutokset kaudelle 2014 2015

Futsalsääntöjen muutokset kaudelle 2014 2015 Futsalsääntöjen muutokset kaudelle 2014 2015 Muutos 1, Sääntö 3, s. 16 Pelaajavaihto Pelaajavaihto voidaan tehdä milloin tahansa riippumatta siitä, onko pallo pelissä vai ei. Vaihtoa tehtäessä tulee noudattaa

Lisätiedot

RANTALENTIS- SA A NNÖ T

RANTALENTIS- SA A NNÖ T RANTALENTIS- SA A NNÖ T RANTALENTOPALLOTURNAUS LAUANTAINA 27.6.2015 PAUKARLAHDEN KYLÄYHDISTYS 27.6.2015 Sisällys 1. TURNAUKSEN TARKOITUS... 2 2. OTTELUJÄRJESTELMÄ... 2 3. JOUKKUEEN KOKOONPANO JA VAIHTOPELAAJIEN

Lisätiedot

1) Pelin ollessa käynnissä kummastakin joukkueesta saa olla samanaikaisesti kentällä enintään

1) Pelin ollessa käynnissä kummastakin joukkueesta saa olla samanaikaisesti kentällä enintään SÄÄNNÖT PELIAIKA 1) Peliaika on 18 minuuttia. 2) Peliaika on juokseva. OSALLISTUJAT Pelaajat 1) Pelin ollessa käynnissä kummastakin joukkueesta saa olla samanaikaisesti kentällä enintään kuusi pelaajaa,

Lisätiedot

Sarjamanuaali. Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Turun piirin Vitosen, Kutosen ja Naisten Kolmosen ottelun järjestämiseen

Sarjamanuaali. Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Turun piirin Vitosen, Kutosen ja Naisten Kolmosen ottelun järjestämiseen Sarjamanuaali Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Turun piirin Vitosen, Kutosen ja Naisten Kolmosen ottelun järjestämiseen PELIASUT Molemmat joukkueet huolehtivat, että peliasut ovat asiallisessa

Lisätiedot

III- Divisioona playoff- ottelut Etelän loppusarjan ylempi jatkosarja ja Kymi-Saimaan loppusarja

III- Divisioona playoff- ottelut Etelän loppusarjan ylempi jatkosarja ja Kymi-Saimaan loppusarja 6.3.2014 III- Divisioona playoff- ottelut Etelän loppusarjan ylempi jatkosarja ja Kymi-Saimaan loppusarja Huom. Välierät ja finaalit pelataan paras kahdesta järjestelmällä (ja 2 pisteen systeemillä) peliajan

Lisätiedot

Pyramidin yleiset säännöt

Pyramidin yleiset säännöt Pyramidin yleiset säännöt 1. Biljardivälineet ja tarvikkeet Seuraavassa kuvattuihin pyramidi -pelin versioiden pelaamiseen tarvittavat välineet ovat biljardipöytä, pallot sekä apuvälineet (mm. resti).

Lisätiedot

1 PÖYDÄT JA PALLOT 1. Kilpailuissa tulee käyttää Suomen Biljardiliiton hyväksymiä pöytiä ja palloja.

1 PÖYDÄT JA PALLOT 1. Kilpailuissa tulee käyttää Suomen Biljardiliiton hyväksymiä pöytiä ja palloja. KARAMBOLEN SÄÄNNÖT Kolmen vallin kara Yhden vallin kara Suora kara - Cadre YHTEISET SÄÄNNÖT KAIKILLE PELIMUODOILLE 1 PÖYDÄT JA PALLOT 1. Kilpailuissa tulee käyttää Suomen Biljardiliiton hyväksymiä pöytiä

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU 22. MARJOLA BEACH VOLLEY TURNAUKSEEN LAPPEENRANTAAN 19.-20.7.2014. ESI istumalentopallo Lappeenranta

KILPAILUKUTSU 22. MARJOLA BEACH VOLLEY TURNAUKSEEN LAPPEENRANTAAN 19.-20.7.2014. ESI istumalentopallo Lappeenranta KILPAILUKUTSU 22. MARJOLA BEACH VOLLEY TURNAUKSEEN LAPPEENRANTAAN 19.-20.7.2014 ESI istumalentopallo Lappeenranta Se yksi ja alkuperäinen istumalentopallon MARJOLA BEACH VOLLEY turnaus JO VUODESTA 1993

Lisätiedot

2.2. Muoviset maalikupit on poistettava pelilaudoista ennen käyttöönottoa.

2.2. Muoviset maalikupit on poistettava pelilaudoista ennen käyttöönottoa. 1. Pelaajien tulee noudattaa seuraavia järjestyssääntöjä. Kaikkien pelaajien tulee pitää yllä reilua peliä ja hyvää urheiluhenkeä. Pöytäjääkiekko on aina ollut ja tulee aina olemaan herrasmieslaji. 2.

Lisätiedot

Curlingin naisten SM-sarjan säännöt kaudella 2009-2010

Curlingin naisten SM-sarjan säännöt kaudella 2009-2010 Curlingin naisten SM-sarjan säännöt kaudella 2009-2010 Pelijärjestelmä Sarja pelataan siten, että kaikki kuusi (6) joukkuetta pelaavat mestaruussarjassa. Lopullinen aikataulu: 20.-22.11.2009 Mestaruussarja

Lisätiedot

SUOMEN RATAGOLFLIITTO RY SM-LIIGAN SÄÄNNÖT 2013 PELIOIKEUS

SUOMEN RATAGOLFLIITTO RY SM-LIIGAN SÄÄNNÖT 2013 PELIOIKEUS SUOMEN RATAGOLFLIITTO RY SM-LIIGAN SÄÄNNÖT 2013 PELIOIKEUS Liigaan voivat osallistua Ratagolfliiton jäsenseurat rajoittamattomalla joukkuemäärällä. Kahdella ylimmällä sarjatasolla kuitenkin voi pelata

Lisätiedot

Lilliputtiturnaus 2015 Turnaussäännöt

Lilliputtiturnaus 2015 Turnaussäännöt Lilliputtiturnaus 2015 OTTELUIDEN PELAAMINEN PELIALUE Ottelut pelataan puolikkaassa kaukalossa kaukalon suuntaisesti. Kotijoukkueeksi merkityn joukkueen maali on kaukalon varsinaisessa päädyssä ja vierasjoukkueen

Lisätiedot

Keimolan Kaiku jalkapallo Turnausohje Kivistö -turnaus 7.-8.2.2015 Myyrmäkihalli Vantaa

Keimolan Kaiku jalkapallo Turnausohje Kivistö -turnaus 7.-8.2.2015 Myyrmäkihalli Vantaa Keimolan Kaiku jalkapallo Turnausohje Kivistö -turnaus 7.-8.2.2015 Myyrmäkihalli Vantaa Kiitoksia ilmoittautumisestanne Kivistö turnaukseen ja tervetuloa Vantaan Myyrmäkeen viettämään iloinen turnausviikonloppu!

Lisätiedot

SJL TOIMITSIJAKYSYMYKSET(50) 2008

SJL TOIMITSIJAKYSYMYKSET(50) 2008 SJL TOIMITSIJAKYSYMYKSET(50) 2008 Vastaaja: Ohjeita: Vastaa lyhyesti ja yksiselitteisesti. Merkitse vastauksesi lisäksi se/ne sääntökirjan (SK), erotuomarin ohjekirjan (CB) tai kilpailusääntöjen (KS) kohta/kohdat

Lisätiedot

SÄÄNNÖT RANTAVESIPALLO

SÄÄNNÖT RANTAVESIPALLO SÄÄNNÖT RANTAVESIPALLO 1.6.2017 Sisällys Noudatettavat säännöt... 3 1 Joukkueet... 3 2 Tuomarit... 3 3 Pelaajavaihdot... 3 4 Puolten arvonta... 4 5 Peliaika... 4 6 Hyökkäysaika... 4 7 Aikalisä... 4 8 Maalivahdin

Lisätiedot

Marja-Vantaa -turnaus

Marja-Vantaa -turnaus Keimolan Kaiku ry Turnausohje Marja-Vantaa -turnaus 12.-13.2.2011 Myyrmäkihalli Vantaa Kiitoksia ilmoittautumisestanne Marja-Vantaa -turnaukseen. Tervetuloa Vantaan Myyrmäkeen viettämään iloinen turnausviikonloppu!

Lisätiedot

TURNAUSSÄÄNNÖT BLUES 06 EKS EXPERT TURNAUS. Laaksolahdessa

TURNAUSSÄÄNNÖT BLUES 06 EKS EXPERT TURNAUS. Laaksolahdessa TURNAUSSÄÄNNÖT BLUES 06 EKS EXPERT TURNAUS Laaksolahdessa 6.4.2013 Turnaukseen osallistuu 6 seuraa yhteensä 10 peliryhmällä. Ottelut pelataan turnauksen otteluohjelman mukaisesti. Joukkueiden/peliryhmien

Lisätiedot

SÄHKÖPYÖRÄTUOLIJALKAPALLON SM-SARJAN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET 2016-

SÄHKÖPYÖRÄTUOLIJALKAPALLON SM-SARJAN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET 2016- SÄHKÖPYÖRÄTUOLIJALKAPALLON SM-SARJAN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET 2016- Järjestävä taho: Suomen Palloliitto Urheilukatu 5 00250 Helsinki Yhteyshenkilöt: Lasse Keski-Loppi 0407340086, lasse.keski-loppi@palloliitto.fi

Lisätiedot

MIESTEN KOLMONEN SARJAMANUAALI 2015 Tampere-Satakunta

MIESTEN KOLMONEN SARJAMANUAALI 2015 Tampere-Satakunta MIESTEN KOLMONEN SARJAMANUAALI 2015 Tampere-Satakunta PELIASUT Kaikilla joukkueen kenttäpelaajilla tulee olla samanlainen pelipaita. Pelihousut ja sukat on oltava kaikilla joukkueen pelaajilla samanväriset.

Lisätiedot

Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SM-kilpailujen säännöt kaudella

Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SM-kilpailujen säännöt kaudella Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SM-kilpailujen säännöt kaudella 2011-2012 Näitä sääntöjä sovelletaan kaikissa Suomen Curlingliiton järjestämissä kilpailuissa, joilla on SM-status. SM-kilpailuissa

Lisätiedot

Sääntö 5 Erotuomari. Erotuomarin peruskurssi

Sääntö 5 Erotuomari. Erotuomarin peruskurssi Sääntö 5 Erotuomari Erotuomarin peruskurssi Toimivalta Erotuomarin toimivalta siinä ottelussa, johon hänet on määrätty, alkaa hänen saapuessaan ottelupaikalle. Tämä sisältää: - oikeuden evätä osallistumasta

Lisätiedot

Pelaajaluettelot nähtävissä osoitteessa http://www.finhockey.fi/alueet/kymi-saimaa/tulospalvelu_2011-2012/tilastoitavat_sarjat/

Pelaajaluettelot nähtävissä osoitteessa http://www.finhockey.fi/alueet/kymi-saimaa/tulospalvelu_2011-2012/tilastoitavat_sarjat/ Kuntokiekon lisäohjeet: Pelaajaluettelot Joukkueet toimittavat aluepäällikölle joukkueensa pelaajaluettelot ennen sarjan alkua. Yhteyshenkilö ilmoittaa pelaajamuutokset välittömästi aluepäällikölle. Vain

Lisätiedot

Hallisarjan uudistaminen

Hallisarjan uudistaminen Hallisarjan uudistaminen Parin viimeisen vuoden aikana ollessani sarjavastaavana olen havainnut useita ongelmia hallisarjan järjestämiseen liittyen. Järjestämisongelmien lisäksi joukkueiden ja pelaajien

Lisätiedot

Keimolan Kaiku ry. Turnausohje. Kivistö -turnaus. Yhteistyössä Hyundain kanssa Myyrmäkihalli Vantaa

Keimolan Kaiku ry. Turnausohje. Kivistö -turnaus. Yhteistyössä Hyundain kanssa Myyrmäkihalli Vantaa Keimolan Kaiku ry Turnausohje Kivistö -turnaus Yhteistyössä Hyundain kanssa 8.-9.2.2014 Myyrmäkihalli Vantaa Kiitoksia ilmoittautumisestanne Kivistö -turnaukseen. Tervetuloa Vantaan Myyrmäkeen viettämään

Lisätiedot

JOKI T97-99 FUTSAL TURNAUS 2011 SÄÄNNÖT TIIVISTETYSSÄ MUODOSSA

JOKI T97-99 FUTSAL TURNAUS 2011 SÄÄNNÖT TIIVISTETYSSÄ MUODOSSA http://www.futsal.fi/mp/db/file_library/x/img/17429/file/futsalsaannot_08.pdf Futsalin sääntömuutokset kaudelle 2010-2011 Futsalin sääntöihin on kaudelle 2010 2011 tehty melko paljon muutoksia. Tässä ohjeessa

Lisätiedot

PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE

PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 3 2. ENNEN OTTELUN ALKUA Kirjautuminen 3 3. TILASTOINTI Aloitusnäkymä ja kokoonpanot 4 Pelaajien vaihtaminen 6 Maali 7 Rangaistukset 8 Poista

Lisätiedot

CURLINGIN MIESTEN SM-SARJAN SÄÄNNÖT KAUDELLA 2007-2008

CURLINGIN MIESTEN SM-SARJAN SÄÄNNÖT KAUDELLA 2007-2008 CURLINGIN MIESTEN SM-SARJAN SÄÄNNÖT KAUDELLA 2007-2008 Pelijärjestelmä Sarja pelataan siten, että mestaruussarjassa pelaa kahdeksan (8) joukkuetta, I-divisioonassa kahdeksan (8) joukkuetta ja loput kymmenen

Lisätiedot

Pelaajien hallinta tulospalvelussa

Pelaajien hallinta tulospalvelussa Pelaajien hallinta tulospalvelussa Joukkueen tietoja (kaikki joukkueet) sekä Live Scorea (naisten ja miesten SM) hallitaan tulospalvelussa: tulospalvelu.finnhandball.net. Pääset joukkueesi tietoihin yläpalkin

Lisätiedot

Täyttötehtävä. Ratkaisut

Täyttötehtävä. Ratkaisut Täyttötehtävä Ratkaisut Lentopallo on kahden joukkueen verkon jakamalla kentällä pelaama urheilulaji. Pelissä tavoite on toimittaa pallo verkon yli ja saada pallo koskettamaan vastapuolen kenttää ja estää

Lisätiedot

Seuran tulee aina käyttää ensisijaisesti saavuttamansa korkeimman sarjatasonsa pelioikeus.

Seuran tulee aina käyttää ensisijaisesti saavuttamansa korkeimman sarjatasonsa pelioikeus. 1(6) KAUKALOPALLO 1 YLEISTÄ Sotilasurheiluliiton kaukalopallomestaruuskilpailuissa noudatetaan Suomen Kaukalopalloliiton sääntöjä sekä Suomen Sotilasurheiluliiton yleissääntöjä alla olevin poikkeuksin.

Lisätiedot

HÄMEEN PELASTUSLIITTO RY 1 (5) Nuorisotyö PALOBANDY -SÄÄNNÖT

HÄMEEN PELASTUSLIITTO RY 1 (5) Nuorisotyö PALOBANDY -SÄÄNNÖT HÄMEEN PELASTUSLIITTO RY 1 (5) PALOBANDY -SÄÄNNÖT 1 KILPAILUN TARKOITUS Kilpailun tarkoituksena on kehittää palokuntanuorten fyysistä kuntoa ja opettaa toimimaan ryhmänä, sekä antaa tilaisuus kisailla

Lisätiedot

3. Yksittäiset varoitukset aiheuttavat pelikieltoa portaittain seuraavasti:

3. Yksittäiset varoitukset aiheuttavat pelikieltoa portaittain seuraavasti: VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT 2012-2013 A. VAROITUSTEN KERTYMINEN 1. Pelaajan saamilla yksittäisillä varoituksilla on merkitystä seuraavissa sarjamuotoisissa kilpailuissa: Futsal-Liiga, Futsal-Ykkönen

Lisätiedot

Vammaissulkapalloa pelataan Kansainvälisen Sulkapalloliiton säännöin poikkeuksena seuraavat kohdat:

Vammaissulkapalloa pelataan Kansainvälisen Sulkapalloliiton säännöin poikkeuksena seuraavat kohdat: Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry Radiokatu 20 00240 Helsinki VAU:n SULKAPALLON SÄÄNNÖT 2011 Vammaissulkapalloa pelataan Kansainvälisen Sulkapalloliiton säännöin poikkeuksena seuraavat kohdat: 1.

Lisätiedot

KÄYTTÄYTYMISRANGAISTUSTEN SEURANTA JA SEURAAMUKSET ( )

KÄYTTÄYTYMISRANGAISTUSTEN SEURANTA JA SEURAAMUKSET ( ) 1 KÄYTTÄYTYMISRANGAISTUSTEN SEURANTA JA SEURAAMUKSET (2017-2018) - TARKISTETTU SJL:N KILPAILUSÄÄNNÖISTÄ 2017-2018/30.10.17 Joukkueet ovat velvollisia pitämään käyttäytymisrangaistusten kertymää eli ns.

Lisätiedot

FUTSALKILPAILUJEN VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT 2015-2016

FUTSALKILPAILUJEN VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT 2015-2016 FUTSALKILPAILUJEN VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT 2015-2016 Näissä määräyksissä säädetään liiton otteluissa annetuista varoituksista ja kentältäpoistoista seuraavista pelikielloista. Pelikiellot ovat kilpailun

Lisätiedot

Mikäli joukkue peruu osallistumisensa jälkeen tai keskeyttää turnauksen osallistumismaksua ei palauteta.

Mikäli joukkue peruu osallistumisensa jälkeen tai keskeyttää turnauksen osallistumismaksua ei palauteta. Info Osallistumismaksut Osallistumismaksu 185 / joukkue Ilmoittautuminen: Sitovat ilmoittautumiset 31.5.2017 mennessä. Joukkue vahvistaa osallistumisensa kun osallistumismaksu on suoritettu. Osallistumismaksu

Lisätiedot

Uudet säännöt ANNIKA LAAKSONEN

Uudet säännöt ANNIKA LAAKSONEN Uudet säännöt ANNIKA LAAKSONEN 3.9.2016 UUDET SÄÄNNÖT 1.7.2016 1. Passiivinen peli 2. 7 ken0äpelaajaa 3. Sininen kor7 4. Viimeisen 30 sekunnin sääntö 5. Loukkaantunut pelaaja PASSIIVINEN PELI Tuomarit

Lisätiedot

Kaukalopallossa järjestetään vuosittain mestaruuskilpailut henkilökunnan A- ja B- sarjoissa ja ikämiessarjassa, yli 40 v.

Kaukalopallossa järjestetään vuosittain mestaruuskilpailut henkilökunnan A- ja B- sarjoissa ja ikämiessarjassa, yli 40 v. 1(5) KAUKALOPALLO 1 YLEISTÄ Sotilasurheiluliiton kaukalopallomestaruuskilpailuissa noudatetaan Suomen Kaukalopalloliiton sääntöjä sekä Suomen Sotilasurheiluliiton yleissääntöjä alla olevin poikkeuksin.

Lisätiedot

Hallisarja Joukkuetta. Liiga, 1. divisioona, 2. divisioona lohkot A, B, C

Hallisarja Joukkuetta. Liiga, 1. divisioona, 2. divisioona lohkot A, B, C Hallisarja 2016-2017 9.10.2016-6.5.2017 46 Joukkuetta Liiga, 1. divisioona, 2. divisioona lohkot A, B, C Sarjajärjestelmä (Ohjelma valmiina koko kaudeksi) Osallistumismaksu Karsinnat/karsintaturnaus 2.

Lisätiedot

SM-turnaukset 14.5.-22.5.2016 1/5

SM-turnaukset 14.5.-22.5.2016 1/5 SM-turnaukset 14.5.-22.5.2016 1/5 Erikoismääräykset (yhteinen osa) 1. Kilpailut järjestäjää Suomen Shakkiliitto ja Helsingin Shakkiklubi (HSK). Järjestelytoimikunnassa ovat HSK: Matti Uimonen, Matti Kauranen,

Lisätiedot

Sivu 1 / 7 Pohjois-Pohjanmaan Airsoft Ry Turvallisuussäännöt Päivitetty 2010. Turvallisuussäännöt Pohjois-Pohjanmaan Airsoft Ry

Sivu 1 / 7 Pohjois-Pohjanmaan Airsoft Ry Turvallisuussäännöt Päivitetty 2010. Turvallisuussäännöt Pohjois-Pohjanmaan Airsoft Ry Sivu 1 / 7 Pohjois-Pohjanmaan Airsoft Ry Turvallisuussäännöt Päivitetty 2010 Turvallisuussäännöt Pohjois-Pohjanmaan Airsoft Ry Suojavarusteet...3 Aseet ja kuulat...3 PPA:n ulkopelit:...4 Sisäpelit:...4

Lisätiedot

EROTUOMARIKOULUTUS/toimitsijat

EROTUOMARIKOULUTUS/toimitsijat EROTUOMARIKOULUTUS/toimitsijat Vastaaja: Ohjeita: Vastaa lyhyesti ja yksiselitteisesti. Merkitse vastauksesi lisäksi se sääntökirjan (SK) tai erotuomarin ohjekirjan (CB) kohta johon perustat vastauksesi.

Lisätiedot

JKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET

JKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET JKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET JÄRJESTÄMISOIKEUS Suomen Palloliitto (liitto) vahvistaa JKKI -lopputurnausten järjestämisoikeudet anomusten perusteella. Edellisellä mestarilla on oikeus

Lisätiedot

Sarjamanuaali. Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Länsi-Suomen piirin aikuisten sarjoihin (Kolmosessa ja Nelosessa omat erilliset sarjamanuaali)

Sarjamanuaali. Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Länsi-Suomen piirin aikuisten sarjoihin (Kolmosessa ja Nelosessa omat erilliset sarjamanuaali) Sarjamanuaali Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Länsi-Suomen piirin aikuisten sarjoihin (Kolmosessa ja Nelosessa omat erilliset sarjamanuaali) PELIASUT Molemmat joukkueet huolehtivat, että peliasut

Lisätiedot

... 5 ... 5 ... 5 ... 6 ... 7 ... 8 ... 8 ... 9 ... 11 ... 12

... 5 ... 5 ... 5 ... 6 ... 7 ... 8 ... 8 ... 9 ... 11 ... 12 BILJARDI 2 3 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ... 5 1.1 KOLMIO/ 9-KEHIKKO... 5 2. PELIN ALOITUS... 5 3. LYÖNTIVUORON VAIHTO... 5 4. VIRHELYÖNNIT... 6 4.1 ERILAISET VIRHEET... 6 4.2 RANGAISTUS VIRHEESTÄ... 7

Lisätiedot

Futsalin sarjamanuaali

Futsalin sarjamanuaali Futsalin sarjamanuaali Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Turun piirin futsalsarjaottelun järjestämiseen PELIASUT Molemmat joukkueet huolehtivat, että peliasut ovat asiallisessa kunnossa. Kaikilla

Lisätiedot

PÄRNU SUMMER CUP 2013 JALKAPALLOTURNAUKSEN OHJEET

PÄRNU SUMMER CUP 2013 JALKAPALLOTURNAUKSEN OHJEET PÄRNU SUMMER CUP 2013 JALKAPALLOTURNAUKSEN OHJEET I FIFA:N SÄÄNNÖT Pärnu Summer Cup 2013 järjestetään FIFA:n jalkapallon sääntökirjan pelisääntöjen (FIFA Laws of the Game 2012/2013: http://www.fifa.com/mm/document/affederation/generic/81/42/36/lawsofthegame_2012_e.pdf)

Lisätiedot

PELIMAAILMAN OHJEITA / KS

PELIMAAILMAN OHJEITA / KS fax. 09-4542 1420 Sivu 1/10 PELIMAAILMAN OHJEITA / KS F-juniorit: tuomarien / pelinohjaajien tulee sisäistää PeliMaailman henki. Peliä myös ohjataan: kerrotaan minkä virheen pelaaja teki, miten peliä jatketaan

Lisätiedot

tuomari tuomitsee samalle pelaajalle toisen käytösrangaistuksen. Mitä merkitään pelaajalle #16 pöytäkirjaan ajassa 41:20?

tuomari tuomitsee samalle pelaajalle toisen käytösrangaistuksen. Mitä merkitään pelaajalle #16 pöytäkirjaan ajassa 41:20? Suomen Jääkiekkoliitto ry Toimitsijoiden kesäkysymykset 07 Nimi: Kerho: Alue: Kuinka monta kautta olet toiminut erotuomarikortillisena toimitsijana? Kuinka monta toimitsijatehtävää sinulla oli kaudella

Lisätiedot

BILJARDI: KAISAN SÄÄNNÖT

BILJARDI: KAISAN SÄÄNNÖT BILJARDI: KAISAN SÄÄNNÖT 1. YLEISTÄ Kaisaa pelataan viidellä pallolla, joista kaksi on valkoista (lyöntipallot), kaksi punaista ja yksi keltainen (kaisa). Peli pelataan 60 pisteeseen. Molemmat pelaajat

Lisätiedot

VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT 2012

VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT 2012 VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT 2012 Huom! Kohdat A ja B koskevat piirin sarjoissa vain miesten Kolmosta ja Nelosta! A. VAROITUSTEN KERTYMINEN 1. Pelaajan saamilla yksittäisillä varoituksilla on merkitystä

Lisätiedot

Mitä merkitään pelaajalle pöytäkirjaan?

Mitä merkitään pelaajalle pöytäkirjaan? Suomen Jääkiekkoliitto ry Toimitsijoiden kesäkysymykset 2016 Nimi: Kerho: Alue: Kuinka monta kautta olet toiminut erotuomarikortillisena toimitsijana? Kuinka monta toimitsijatehtävää sinulla oli kaudella

Lisätiedot

Järjestäjällä tulee olla anottuna turnauslupa Jääkiekkoliiton alueelta, jolla turnaus pelataan.

Järjestäjällä tulee olla anottuna turnauslupa Jääkiekkoliiton alueelta, jolla turnaus pelataan. 1(5) JÄÄKIEKKO 1 YLEISTÄ Sotilasurheiluliiton jääkiekkomestaruuskilpailuissa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton harraste- ja seniorisääntöjä ( www.finhockey.fi ) sekä Suomen Sotilasurheiluliiton yleissääntöjä

Lisätiedot

TOIMITSIJOIDEN KESÄKYSYMYKSET 2011

TOIMITSIJOIDEN KESÄKYSYMYKSET 2011 TOIMITSIJOIDEN KESÄKYSYMYKSET 2011 Vastaaja: Kerho: Vastaa lyhyesti ja yksiselitteisesti. Väitteen tai toteamuksen muotoisiin tehtäviin vastataan ilmoittamalla onko väite oikein vai väärin. Kirjaa vastaukseesi

Lisätiedot

Pöytäkirjan täyttöohjeet. Ennen pelin alkua kirjuri merkitsee seuraavat ottelutiedot:

Pöytäkirjan täyttöohjeet. Ennen pelin alkua kirjuri merkitsee seuraavat ottelutiedot: Lisenssit ja niiden tarkistus ottelupaikalla / lisenssinumerot Joukkueella tulee olla ottelupaikalla mukana lisenssilista, jonka perusteella tuomari voi tarkistaa lisenssien olevan maksettu. Listan saat

Lisätiedot

Käytetään SEUL overwatch sääntöjen ingame asetuksia. Kotijoukkueen kapteeni on vastuussa lobbyn tekemisestä.

Käytetään SEUL overwatch sääntöjen ingame asetuksia. Kotijoukkueen kapteeni on vastuussa lobbyn tekemisestä. Turnauksessa sovelletaan yleisesti SEUL:in OW sääntöjä (http://seul.fi/wpcontent/uploads/2014/01/seul_ow_v1.pdf), poislukien eettinen osuus sekä kohdat jotka eroavat alla jäljempänä mainituista (joukkue

Lisätiedot

KÄYTTÄYTYMISRANGAISTUSTEN SEURANTA JA SEURAAMUKSET ( )

KÄYTTÄYTYMISRANGAISTUSTEN SEURANTA JA SEURAAMUKSET ( ) 1 KÄYTTÄYTYMISRANGAISTUSTEN SEURANTA JA SEURAAMUKSET (2015-2016) Joukkueet ovat velvollisia pitämään käyttäytymisrangaistusten kertymää eli ns. kymppitiliä. Mitä sillä tarkoitetaan ja miten sitä seurataan

Lisätiedot

Edustusoikeus yleissääntöjen mukaisesti. Perheenjäsenillä ei ole osallistumisoikeutta.

Edustusoikeus yleissääntöjen mukaisesti. Perheenjäsenillä ei ole osallistumisoikeutta. 1(5) SALIBANDY 1 YLEISTÄ Sotilasurheiluliiton salibandymestaruuskilpailuissa noudatetaan Suomen Salibandyliiton sääntöjä ( www.salibandy.net ) sekä Suomen Sotilasurheiluliiton yleissääntöjä alla olevin

Lisätiedot

Koripallon Live Score

Koripallon Live Score Koripallon Live Score Tässä ohjeessa neuvotaan TorneoPal Live Scoren käyttäminen koripalloturnauksissa. Kirjautuminen Kirjaudu järjestelmään osoitteessa https://extranet.torneopal.fi Järjestelmä kysyy

Lisätiedot

Suomen Liitokiekko ry:n Junioreiden kilpailusäännöt. versio 2.1 voimassa lähtien

Suomen Liitokiekko ry:n Junioreiden kilpailusäännöt. versio 2.1 voimassa lähtien Suomen Liitokiekko ry:n Junioreiden kilpailusäännöt versio 2.1 voimassa 08.10.2016 lähtien Aluksi Junioreiden SM-sarja noudattaa junioreille sovellettuna Suomen Liitokiekkoliiton yleisiä ultimaten kilpailusääntöjä.

Lisätiedot

Otteluissa noudatetaan Kisamaailman sääntöjä muutamin muutoksin, joista kerrotaan tarkemmin Säännöt -osiossa.

Otteluissa noudatetaan Kisamaailman sääntöjä muutamin muutoksin, joista kerrotaan tarkemmin Säännöt -osiossa. KAUSI 2017-2018 JOHDANTO Oulun luistinseura ja Suomen salibandyliitto jatkaa edellisen kauden tapaan tuomariyhteistyötä, jossa salibandyliitto järjestelee ja asettelee tuomarit kaikkiin Leijonaliigan otteluihin.

Lisätiedot

Viimeisimpänä aloitteenaan Peimari United haluaa esitellä maalivahdeille kohdennetun uuden turnausmuodon ensimmäisenä Suomessa: Goalkeeper Combat I

Viimeisimpänä aloitteenaan Peimari United haluaa esitellä maalivahdeille kohdennetun uuden turnausmuodon ensimmäisenä Suomessa: Goalkeeper Combat I Johdanto Peimari United on jalkapallon erikoisseura, jonka tavoitteena tarjota hyvä jalkapalloharrastus, junioreille ja aina aikuispelaajille asti. Peimari Unitedin toiminnassa korostuu kaikessa tekemisessä

Lisätiedot

FKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET

FKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET FKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET 2015-2016 JÄRJESTÄMISOIKEUS Suomen Palloliitto (liitto) vahvistaa FKKI -lopputurnausten järjestämisoikeudet anomusten perusteella. Edellisellä mestarilla

Lisätiedot

STPU:n KAUKALOPALLON SM-TURNAUS Vierumäki Country Club - Suomen Urheiluopistolla Otteluohjelma

STPU:n KAUKALOPALLON SM-TURNAUS Vierumäki Country Club - Suomen Urheiluopistolla  Otteluohjelma STPU:n KAUKALOPALLON SM-TURNAUS 21.11.2015 Vierumäki Country Club - Suomen Urheiluopistolla www.vierumaki.fi/ Otteluohjelma Alla mukaan ilmoittautuneet joukkueet: A1 Riikku Rakenteet Oy Alavus Riikku A2

Lisätiedot

C2-D2 Final Four-turnaukset

C2-D2 Final Four-turnaukset C2-D2 Final Four-turnaukset 1.4 3.4.2016 C2 AA Lohko 1 C2 AA Lohko 1 Final Four-turnaus pelataan Malmin Jäähallissa Helsingissä 1.4 3.4.2016. Turnaukseen C2 AA Lohko 1 neljä parasta joukkuetta Välierät

Lisätiedot

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Kotijoukkue kirjautuu järjestelmään omalla joukkuekoodillaan Joukkue- /seuratunnus -kohdasta. Kirjoita joukkueesi tunnus siihen ja paina Kirjaudu -kohdasta. Tunnukset

Lisätiedot

UPPOPALLON VIRALLISEN OTTELUPÖYTÄKIRJAN TÄYTTÖOHJEET

UPPOPALLON VIRALLISEN OTTELUPÖYTÄKIRJAN TÄYTTÖOHJEET UPPOPALLON VIRALLISEN OTTELUPÖYTÄKIRJAN TÄYTTÖOHJEET HYVÄ LUKIJA Tämän ottelupöytäkirjan täyttöohjeen tarkoitus on toimia oppaana, jotta kaikki tuomarit ja kirjurit osaavat täyttää uppopallon ottelupöytäkirjan

Lisätiedot

Beach Volley kausi 2015: Merkittävimpiä sääntömuutoksia:

Beach Volley kausi 2015: Merkittävimpiä sääntömuutoksia: Beach Volley kausi 2015: Merkittävimpiä sääntömuutoksia: FIVB on kaudelle 2015 muuttanut hieman Beach Volleyn sääntöjä ja samalla modifioinut niitä yhdenmukaisemmaksi lentopallon kanssa. Ohessa merkittävimmät

Lisätiedot

Sähköinen pöytäkirja FUTSAL joukkueen ohje

Sähköinen pöytäkirja FUTSAL joukkueen ohje Sähköinen pöytäkirja FUTSAL joukkueen ohje Kirjaudu ResultCodeen, valitse sarja jota pelaatte ja sarjataulukosta oma joukkueesi Valitse JOUKKUE valikon alta OTTELUT Valitse ottelu jonka tietoja haluat

Lisätiedot

PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE

PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 2. ENNEN OTTELUN ALKUA Kirjautuminen 3. TILASTOINTI Näkymän muokkaus Kokoonpanot Pelaajien vaihtaminen Maali Rangaistukset Poista -toiminto

Lisätiedot

Hockeyliitto -Torneopal

Hockeyliitto -Torneopal Päivitetty 26.5.2017 Hockeyliitto -Torneopal Hockeyliiton sähköinen tulospalvelujärjestelmä löytyy osoitteesta www.hockey.torneopal.fi Sivulta löydät kaikkien sarjojen sarjataulukot, otteluohjelmat ja

Lisätiedot

3X3 Koripallon pelisäännöt (tekstiversio)

3X3 Koripallon pelisäännöt (tekstiversio) Sivu 1 (5) 3X3 Koripallon pelisäännöt (tekstiversio) 1 Kenttä Ottelu pelataan puolikkaalla koripallokentällä yhteen (1) koriin. Kenttään kuuluu normaali 3 sekunnin alue, ml. vapaaheittoviiva (5,80 m),

Lisätiedot

Aika: Perjantai 22.1.2010 Paikka: Pirkka-halli, D-halli, Kentät no 1, 2, 3 ja 4

Aika: Perjantai 22.1.2010 Paikka: Pirkka-halli, D-halli, Kentät no 1, 2, 3 ja 4 SUOMEN PALLOLIITON TAMPEREEN PIIRI RY POIKIEN 7-8 LUOKKIEN FUTSAL TURNAUS 2010 Aika: Perjantai 22.1.2010 Paikka: Pirkka-halli, D-halli, Kentät no 1, 2, 3 ja 4 Lohkot: Lohko A: Kämmenniemi, Amuri, Sampola,

Lisätiedot

PANA RY LIIGASA A NNÖ T

PANA RY LIIGASA A NNÖ T PANA RY LIIGASA A NNÖ T 2013 2014 Liigasäännöt ovat PANA ry:n hallituksen laatimat ja hyväksymät. Hallituksella on oikeus muuttaa ja muokata liigapelien sääntöjä, mikäli näkee sen tarpeelliseksi. Sisällysluettelo

Lisätiedot

Futsalsääntöjen muutokset kaudelle

Futsalsääntöjen muutokset kaudelle Futsalsääntöjen muutokset kaudelle 2012 2013 Kansainvälinen jalkapalloliitto on päättänyt tehdä futsalin sääntökirjaan joukon muutoksia. Nämä muutokset tulevat voimaan välittömästi. Lisäksi samassa yhteydessä

Lisätiedot

Konsolin näytössä näkyy käytettäessä ohjaavia viestejä, joita kannattaa tämän ohjeen lisäksi seurata.

Konsolin näytössä näkyy käytettäessä ohjaavia viestejä, joita kannattaa tämän ohjeen lisäksi seurata. 1 Tulostaulun käyttöohje 1. Yleistä Konsolin näytössä näkyy käytettäessä ohjaavia viestejä, joita kannattaa tämän ohjeen lisäksi seurata. Näytön alapuolella olevilla A, B, C jne. painikkeilla voi valita

Lisätiedot

Akateemisen BeerPongin MM-kisojen säännöt

Akateemisen BeerPongin MM-kisojen säännöt Akateemisen BeerPongin MM-kisojen säännöt BeerPong on juomapeli, jossa tarkoituksena on saada vastustaja juomaan juomansa. BeerPong on herrasmiespeli. Pelit pelataan kerrasta poikki ja finaali paras kolmesta

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU 21. MARJOLA BEACH VOLLEY TURNAUKSEEN LAPPEENRANTAAN

KILPAILUKUTSU 21. MARJOLA BEACH VOLLEY TURNAUKSEEN LAPPEENRANTAAN KILPAILUKUTSU 21. MARJOLA BEACH VOLLEY TURNAUKSEEN LAPPEENRANTAAN 20.-21.7.2013 Se yksi ja alkuperäinen istumalentopallon MARJOLA BEACH VOLLEY turnaus JO VUODESTA 1993 21. MARJOLA TURNAUS 2013 Tervetuloa

Lisätiedot

Näkyvissä kioskirakennuksen seinällä olevalla ilmoitustaululla.

Näkyvissä kioskirakennuksen seinällä olevalla ilmoitustaululla. P02 SYYSTURNAUSINFO 2015 Tervetuloa FC Halikko P02/P03-joukkueiden järjestämään jalkapalloturnaukseen Halikon Aseman Urheilukentälle (Mustamäentie 153). Karttalinkki Turnaustoimisto Pysäköinti Turnaustoimisto

Lisätiedot

EROTUOMARIN ALKEISKURSSI 2015

EROTUOMARIN ALKEISKURSSI 2015 EROTUOMARIN ALKEISKURSSI 2015 RINGETTE-EROTUOMARIN ALKEISKURSSI Alkeiskurssin tarkoitus on perehdyttää aloitteleva tuomari erotuomarin tehtäviin otteluissa. Alkeiskurssin painopisteet ovat tuomarin sijoittumisessa,

Lisätiedot

CHAMPIONS CUP

CHAMPIONS CUP CHAMPIONS CUP 2 16 6.2.2016 Champions Cup 2016 Turnaus pelataan kahdessa sarjassa, kilpa ja haaste, joissa molemmissa on kolme alkulohkoa. Kotijoukkue pelaa puffetin puoleisessa päädyssä ja vierasjoukkue

Lisätiedot

Hallituksen esitys liittokokoukselle sääntömuutoksiksi Käsitelty hallituksen kokouksessa 13.4.2005

Hallituksen esitys liittokokoukselle sääntömuutoksiksi Käsitelty hallituksen kokouksessa 13.4.2005 Hallituksen esitys liittokokoukselle sääntömuutoksiksi Käsitelty hallituksen kokouksessa 13.4.2005 3.3.3.7 Kilpailujen arvontaa vastaan tehtävä vastalause voidaan esittää suullisesti ylituomarille, jonka

Lisätiedot

4.8 Järjestys karsintalohkoissa ja sarjana (Taulukko 2) pelattavissa turnauksissa

4.8 Järjestys karsintalohkoissa ja sarjana (Taulukko 2) pelattavissa turnauksissa SPTL sääntövaliokunta 8.4.2010 sivu 1 (8) 1. Muutos kohtaan 4.8 Järjestys karsintalohkoissa ja sarjana (Taulukko 2) pelattavissa turnauksissa siirrytään ITTF:n kansainvälisissä kilpailuissa käyttämään

Lisätiedot

LYÖNTIMYLLY PESIS. Suomen Pesäpalloliitto ry

LYÖNTIMYLLY PESIS. Suomen Pesäpalloliitto ry LYÖNTIMYLLY PESIS 1 PELI-IDEA Lyöntimyllyssä pelaa kaksi 4-6 hengen joukkuetta. Joukkueiden tavoitteena on tehdä pisteitä. Pisteiden määrä ratkaisee jakson voiton. Jakso päättyy, kun toisella joukkueella

Lisätiedot

Tervetuloa yksipäiväiseen salibandyturnaukseen Pasilan Urheiluhalliin osoitteessa Radiokatu 22.

Tervetuloa yksipäiväiseen salibandyturnaukseen Pasilan Urheiluhalliin osoitteessa Radiokatu 22. 16. JEKKU -TURNAUS la 17.1.2015 Tervetuloa yksipäiväiseen salibandyturnaukseen Pasilan Urheiluhalliin osoitteessa Radiokatu 22. Turnauspäivä on lauantai 17.1.2015. Ottelut pelataan klo 09.00 19:00 välisenä

Lisätiedot

Liigaan voi osallistua myös sekajoukkueella. Sekajoukkueita koskevat seuraavat rajoitukset:

Liigaan voi osallistua myös sekajoukkueella. Sekajoukkueita koskevat seuraavat rajoitukset: SUOMEN RATAGOLFLIITTO RY SM-LIIGAN SÄÄNNÖT 2015 PELIOIKEUS Liigaan voivat osallistua Ratagolfliiton jäsenseurat rajoittamattomalla joukkuemäärällä. Kahdella ylimmällä sarjatasolla, kummallakin, kuitenkin

Lisätiedot

Miesten IV-divisioona pelisäännöt 2015

Miesten IV-divisioona pelisäännöt 2015 Miesten IV-divisioona pelisäännöt 2015 Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto ry SÄÄNNÖT Sarjoissa noudatetaan SAJL :n kilpailusääntöjä seuraavin näissä säännöissä määrätyin poikkeuksin. Pelisääntöinä

Lisätiedot

OHJEET : KUOPION HIIPPAKUNNAN XXIII SALIBANDYTURNAUS

OHJEET : KUOPION HIIPPAKUNNAN XXIII SALIBANDYTURNAUS 26042016 KUOPION HIIPPAKUNNAN XXIII SALIBANDYTURNAUS ( JA VÄHÄN MIKKELINKIN ;-)) KUOPION HIIPPAKUNNAN XXIII SALIBANDYTURNAUS 7.5.2016 PIEKSÄMÄELLÄ PÄIVÄN YLEINEN AIKATAULU 10.00-10.20 Ilmoittautuminen

Lisätiedot

Porvoon Akilles 04-joukkue järjestää 17. 18.5.2014 Porvoon pallokentän tekonurmella turnauksen 2004 syntyneiden joukkueille.

Porvoon Akilles 04-joukkue järjestää 17. 18.5.2014 Porvoon pallokentän tekonurmella turnauksen 2004 syntyneiden joukkueille. Porvoon Akilles 04-joukkue järjestää 17. 18.5.2014 Porvoon pallokentän tekonurmella turnauksen 2004 syntyneiden joukkueille. Tervetuloa idylliseen Porvooseen nauttimaan hienosta jalkapallosta! Aika ja

Lisätiedot

JKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET 2015

JKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET 2015 JKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET 2015 JÄRJESTÄMISOIKEUS Suomen Palloliitto (liitto) vahvistaa JKKI -lopputurnausten järjestämisoikeudet anomusten perusteella. Edellisellä mestarilla on

Lisätiedot

Säännöt. Pelivalmistelut

Säännöt. Pelivalmistelut Haasteet Haasteet 1. Lusikka kuppiin 2. Posse Pong 3. Räkäpallo 4. Syömäpuikkohaaste 5. hamsteriposket 6. Lattian kautta kuppiin 7. Korttipalapeli 8. Lajitteluhaaste 9. Pingis ristinolla 10. Lusikkaflipperi

Lisätiedot

http://www.nelostuote.fi/suomi/rummikubsaan.html

http://www.nelostuote.fi/suomi/rummikubsaan.html Sivu 1/5 Pelin sisältö 104 numeroitua laattaa (numeroitu 1-13) 2 laattaa kutakin neljää väriä (musta, oranssi, sininen ja punainen) 2 jokerilaattaa, 4 laattatelinettä, pelisäännöt Pelin tavoite Tavoitteena

Lisätiedot

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Kotijoukkue kirjautuu järjestelmään omalla joukkuekoodillaan Joukkue- /seuratunnus -kohdasta. Kirjoita joukkueesi tunnus siihen ja paina Kirjaudu -kohdasta. Tunnukset

Lisätiedot

Suomen Salibandyliitto ry TULOSPALVELUMÄÄRÄYKSET KAUDELLA

Suomen Salibandyliitto ry TULOSPALVELUMÄÄRÄYKSET KAUDELLA Suomen Salibandyliitto ry TULOSPALVELUMÄÄRÄYKSET KAUDELLA 2017-18 1 Yleistä Tulospalvelumääräyksistä 1.1. Nämä ovat Suomen Salibandyliitto ry:n Tulospalvelumääräykset (TulospM) pelikaudelle 2017 18. Näitä

Lisätiedot

TYTTÖJEN 7-8 LUOKKIEN FUTSAL TURNAUS 2010 Aika: Tiistaina 19.1.2010 Paikka: Pirkka-halli, D-halli, Kentät no 3 ja 4

TYTTÖJEN 7-8 LUOKKIEN FUTSAL TURNAUS 2010 Aika: Tiistaina 19.1.2010 Paikka: Pirkka-halli, D-halli, Kentät no 3 ja 4 SUOMEN PALLOLIITON TAMPEREEN PIIRI RY TYTTÖJEN 7-8 LUOKKIEN FUTSAL TURNAUS 2010 Aika: Tiistaina 19.1.2010 Paikka: Pirkka-halli, D-halli, Kentät no 3 ja 4 Lohkot: Lohko A: Sampo, Tammerkoski, Linnainmaa,

Lisätiedot