Päijät-Hämeen laajuiset yhdistykset

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Päijät-Hämeen laajuiset yhdistykset"

Transkriptio

1 Päijät-Hämeen laajuiset yhdistykset Yhdistykset tarjoavat monipuolista kuntalaisten hyvinvointia tukevaa tietoa, tukea, ja toimintaa julkisten palveluiden rinnalle. Yhdistysten tarjoamat toiminnot ovat kaikille kuntalaisille avoimia ja pääsääntöisesti maksuttomia.

2 Sisältö Harjulan Setlementti 3 Lahden Seta 4 Lahden Seudun Invalidit ry 5 Lahden seudun kehitysvammaisten tuki ry 6 Päijät-Hämeen Aivohalvaus ja Afasia yhdistys ry 7 Päijät-Hämeen Allergia- ja Astmayhdistys ry 8 Päijät-Hämeen Atopiayhdistys ry 9 Päijät-Hämeen Autismi ja Asperger yhdistys ry 10 Päijät-Hämeen epilepsiayhdistys ry 11 Päijät-Hämeen Hengitysyhdistys ry 12 Päijät-Hämeen keliakiayhdistys ry 13 Päijät-Hämeen kilpirauhasyhdistys ry 14 Päijät-Hämeen Klubitalot ry, Lahden Klubitalo 15 Päijät-Hämeen mielenterveysomaiset FinFami ry 16 Päijät-Hämeen Mielenterveysseura ry, Lahden Seudun kriisikeskus 17 Päijät-Hämeen Mielenterveystyön tuki MIETE ry 18 Päijät-Hämeen MS-yhdistys ry 19 Päijät-Hämeen munuais- ja maksayhdistys ry 20 Päijät-Hämeen Näkövammaiset ry 21 Päijät-Hämeen Omaishoitajat ja Läheiset ry 22 Päijät-Hämeen Osteoporoosiyhdistys ry 23 Päijät-Hämeen Potilastuki ry 24 Kiusaamisasioiden tuki- ja neuvontapiste Valopilkku 25

3 Harjulan Setlementti ry on ihmistä palveleva ja yhteisöllisyyttä rakentava monialatoimija. Tavoitteenamme on tuottaa terveyttä, tukea ja toimintaa yhteisöllisyyden, erilaisten ihmisten välisen yhteistyön ja lähimmäisyyden arvoihin pohjautuen. Toimimme Harjula-keskuksessa, joka on myös kiireetön ja lämminhenkinen kohtaamispaikka kaikenikäisille. PALVELUT HARJULA-KESKUKSESSA Harjulan kansalaisopisto Fysioterapia- ja kuntoutuspalvelut Turvallisia, luotettavia ja ammattitaitoisia fysioterapiapalveluja kaiken ikäisille Vanhusten päivätoiminta Lounasravintola Kesti Maittavaa kotiruokaa arkisin klo Harjula-keskuksen toisessa kerroksessa. Juhla- ja pitopalvelu Vuokraamme tiloja yrityksille ja yksityishenkilöille tai tiloissamme voit järjestää syntymäpäivä- tai merkkipäiväjuhlat tai muistotilaisuuden. Yhteisöllisyyttä tapahtumista Meillä voit osallistua tapahtumiin, harrastaa, saada ikätovereiden vertaistukea ja toimia yhdessä arkipäivisin. Harjulassa voit myös toimia vapaaehtoisena tai vertaisena. KOTIIN TUOTAVAT PALVELUT Kotihoito Palveluvalikoimaan kuuluvat mm. verikokeiden otto, haavanhoito, lääkehoito, verenpaineen ja verensokerin seuranta. Lisäksi palveluihimme kuuluvat muistihäiriöisten palvelut, asiointiapu, avustaminen päivittäisissä toimissa ja kodinhoidollinen työ. Turvapuhelinpalvelu ja kodin turvatuotteet Turvapuhelinpalvelut auttavat ikääntynyttä asumaan kotona turvallisemmin ja pidempään. Harjulan kotihoidon kautta voi tilata kotiin pieniä kodin turvallisuutta lisääviä tuotteita. Kotikuntoutus Ateriapalvelu Muihin palveluihimme kuuluvat Harjula-Mainos, päiväkodit sekä työelämäpalvelut. Avoinna arkisin klo Harjulankatu 7, Lahti Puh: (03) , info(at)harjulansetlementti.fi Kotisivu:

4 Lahden Seta on Päijät-Hämeen sydämessä toimiva seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen etuja ajava kansalaisja ihmisoikeusjärjestö. Jaamme tietoa seksuaalisen suuntautumisen, sukupuoli-identiteetin ja sukupuolen ilmaisun moninaisuudesta sekä autamme ja tuemme seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia ja heidän läheisiään. Toiminnassamme arvostamme ihmisten ainutlaatuisuutta. Edellytämme kävijöiltämme moninaisuuden hyväksymistä. Rohkeasti mukaan; olet lämpimästi tervetullut! Voit tulla mukaan ryhmiin riippumatta iästäsi, sukupuolestasi tai seksuaalisesta suuntautumisestasi. Toimintaan osallistuaksesi sinun ei myöskään tarvitse olla yhdistyksen jäsen. Ilmoitamme kokoontumisista jäsentiedotteessa, nettisivuillamme sekä Facebookissa. Sähköpostit: info(a)lahdenseta.fi tai puheenjohtaja(at)lahdenseta.fi Puhelin: , arkisin Postiosoite: PL 4, Lahti Kotisivu: Muut: Fb: Lahden Seta, IG: lahdenseta,

5 2 Lahden Seudun Invalidit Ry Tervetuloa mukaan joukkoomme ja osallistumaan aktiivisesti toimintaamme! Yhdistyksemme on perustettu 1937 ja meitä on tällä hetkellä noin 500 jäsentä. Haluamme toiminnallamme vaikuttaa meidän fyysisesti vammaisten ihmisten elinolojen parantumiseen ja palvelujen järjestymiseen. Järjestämme myös monenlaista yhteistä toimintaa: teemapäiviä Invakeskuksessa, erilaisia tapahtumia ja ohjelmaa Kesäkoti Sarvikuutissa sekä yhteisiä matkoja ja pikkujoulut. Lahden Seudun Invalidit Ry on jäsenyhdistyksenä valtakunnallisesti toimivassa Invalidiliitossa. Myös sitä kautta saat monenlaisia etuja mm. jäsenlehden IT-invalidityö, joka ilmestyy 10 kertaa vuodessa. Tarjolla on myös neuvontaa, ohjausta, koulutusta sekä taloudellista tukea elämän eri tilanteisiin. Hämeenkatu 26 A, 3 krs, Invakeskus Avoinna joka kuukauden 1. tiistai klo puh sähköposti: invalidit.lahti(at)phnet.fi Kotisivu: Facebook:

6 3 Lahden seudun kehitysvammaisten tuki ry Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja valvoa kehitysvammaisten sekä heidän perheidensä etua ja yhteiskunnallista tasa-arvoaan. Yhdistys järjestää monipuolisesti kehitysvammaisten vapaaajantoimintaa: kerhoja, retkiä ja leirejä Kehitysvammaisten läheisille ja ammattihenkilöille tarjoamme ohjausta ja neuvontaa sekä virkistystoimintaa. Toiminta-alueena Lahti, Hollola, Orimattila, Hämeenkoski, Kärkölä, Asikkala ja Nastola. Lahdenkatu 15 A 6, Lahti Sähköposti: info(at)lskvt.fi Puhelin: Kotisivu:

7 4 Päijät-Hämeen Aivohalvaus ja afasiayhdistys ry toimii kaikkien aivoverenkiertohäiriöitä sairastaneiden, afaattisten henkilöiden, heidän omaistensa ja ammattilaisten kanssa Päijät-Hämeen alueella. Yhdistys toimii aivohalvauspotilaiden ja heidän omaistensa edunvalvojana ja yhdyssiteenä. Yhdistys järjestää jäsenilleen vertaistukea, kuukausitapaamisia ja virkistystoimintaa. Ajankohtaista tietoa saa myös mm. 3-4 kertaa vuodessa ilmestyvästä AVH lehdestä (jäsenetu) tai liiton nettisivuilta. Kuukausitapaamiset: Lahden Invakeskuksessa (Hämeenkatu 26 A, 3. kerros) kuukauden viimeisenä keskiviikkona klo Toivotamme kaikki entiset ja uudet jäsenet tervetulleiksi kuukausitapaamiseen. Lahden Invakeskus Hämeenkatu 26 A, 3. kerros, Lahti Kotisivu:

8 5 Päijät-Hämeen Allergia- ja Astmayhdistys ry Yhdistyksen toiminnan tavoitteena on allergia- ja astmatietouden lisääminen jäsenille ja heidän perheilleen. Pyrimme parantamaan allergia- ja astmaperheiden elämänlaatua, toimintaedellytyksiä, ehkäisemään allergiasairauksia ja astmaa sekä valvomaan allergisten yhteiskunnallisia etuja. Yhdistyksen jäsenenä saat maksutonta ja ilman ajanvarausta tapahtuvaa allergia- ja astmaneuvontaa sekä sisäilma- ja korjausneuvontaa puhelimitse, sähköpostilla sekä henkilökohtaista neuvontaa yhdistyksen toimistolla. Näin toimimme: Maksuttomat vertaisryhmät aikuisille sekä lapsille. Irti tupakasta - ryhmä pyörii kaksi kertaa vuodessa. Yleisöluentoja ajankohtaisista aiheista Kutinaryhmä, erilaisista ihosairauksista kärsiville Atopiayhdistyksen kanssa yhteistyössä. Tapahtumia Lahden Terveyskioskin kanssa yhteistyössä Jäseniltoja esimerkiksi kokeiluja eri uusista liikuntalajeista, tehdasvierailuja, te toja. Toimisto avoinna maanantaina ja keskiviikkona klo sekä tiistaisin Yhteistiedot: Aleksanterinkatu 26 A 4.krs LAHTI Puhelin: Sähköposti: lahden.allergia(at)gmail.com Kotisivu: paijathameen.allergia.fi Facebook:

9 6 Päijät-Hämeen Atopiayhdistys ry toimintamuoto on edistää oman alueen atooppista ihottumaa sairastavien hoito-, kuntoutus-, ilmastokuntoutus- ja koulutusmahdollisuuksia. Yhdistys tiedottaa jäsenilleen ihosairautta koskevista lääketieteellisistä tutkimuksista, heitä koskevista sosiaalietuuksista sekä järjestää kokous-, tiedotus- ja virkistysmatkoja. Yhdistyksellä on myös vertaistukitoimintaa. Puhelin: Sähköposti: paijat-hame(at)atopialiitto.fi Kotisivu:

10 7 Päijät-Hämeen Autismi ja Asperger ry keskeiset tavoitteet - vanhempaintoiminnan järjestäminen - harrastus- ja virkistystoiminta autisteille ja aspergerhenkilöille sekä heidän perheilleen - toimia yhdyssiteenä terveys-, sosiaali- ja opetustoimen sekä perheiden välillä - koulutustoiminta - tiedotustoiminta - autistien ja aspergerhenkilöiden sekä heidän perheidensä edunvalvonta Toiminnan sisältö - vanhempaintapaamiset - perheiden yhteiset retket ja tapahtumat - koulutustilaisuudet vanhemmille ja ammattihenkilöstölle - kokoukset Julkaisut Yhdistyksen jäsenenä saat neljä kertaa vuodessa ilmestyvän AUTISMI-lehden sekä paikallisia jäsentiedotteita. c/o Lahden Invakeskus Hämeenkatu 26 A 3.krs, LAHTI Sähköposti: autas.fi(at)gmail.com Kotisivu:

11 8 Päijät-Hämeen epilepsiayhdistys ry on epilepsiaa sairastavia tukeva yhdistys, jonka jäsenkunta muodostuu Päijät-Hämeen alueella asuvista epilepsiaa sairastavista ja heidän omaisistaan. Yhdistyksemme on jäsenenä Epilepsialiitossa. Toiminta-alueeseemme kuuluvat Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Hämeenkoski, Iitti, Kärkölä, Lahti, Myrskylä, Nastola, Orimattila, Padasjoki, Pukkila ja Sysmä. Yhdistys on mukana päijäthämäläisten neurologisten vammaisyhdistysten (NV) yhteistyössä. Tuemme epilepsiaa sairastavia - antamalla ensitietoa yhdessä alueen terveydenhoidon ammattilaisten kanssa epilepsiaan sairastuneelle - välittämällä viimeisintä tietoa sairauden hoidosta - tekemällä tiivistä yhteistyötä paikallisten ja kansallisten epilepsiaa hoitavien laitosten kanssa - auttamalla vertaisverkoston luomisessa sairastuneelle järjestämällä virkistystoimintaa Vapaudenkatu 8 A, 2. krs (SPR:n toimisto) Lahti, avoinna ma klo Puh Sähköposti: paijathameen.epilepsia(at)gmail.com Kotisivu: Facebook:

12 9 Päijät-Hämeen Hengitysyhdistys ry tavoitteena on parantaa hengityssairaiden ja heidän läheistensä elämänlaatua. Toimintaalueemme ovat Asikkala, Hartola, Hollola, Hämeenkoski, Kärkölä, Lahti, Nastola, Orimattila, Padasjoki ja Sysmä. Yhdistyksemme kuuluu valtakunnalliseen hengityssairaiden edunvalvontajärjestöön Hengitysliittoon. Päijät-Hämeen Hengitysyhdistys edistää hengitysterveyttä ja hengityssairaan hyvää elämää. Vertaisryhmät ovat tärkeä osa toimintaamme. Niissä samanlaisessa elämäntilanteessa olevat tai samaa sairautta sairastavat ihmiset voivat vaihtaa ajatuksia, toimia yhdessä ja tukea toisiaan. Meiltä saat tietoa hengityssairauksista, niiden hoidosta ja hengitysterveyden edistämisestä. Järjestämme yleisötilaisuuksia, luentoja ja monenlaista ryhmäliikuntaa. Teemme yhteistyötä paikkakuntamme eri viranomaisten, päättäjien, terveydenhuollon, apteekkien ja muiden paikallisten yhdistysten kanssa. Vuorikatu 14, Lahti Toimisto avoinna ma, ke, to, pe klo 9-13, ti klo Puhelin: Sähköposti: p-h.hengitys(at)phnet.fi Kotisivu:

13 10 Päijät-Hämeen keliakiayhdistys ry Yhdistys toimii keliaakikkojen ja heidän läheistensä tukena sekä edistävät keliaakikkojen hyvinvointia omalla alueellaan. Keliakiayhdistykset järjestävät eri puolilla Suomea monenlaista toimintaa, johon kannattaa tutustua ja mennä mukaan. Olet lämpimästi tervetullut mukaan yhdistyksesi toimintaan, esimerkiksi jäsentilaisuuksiin, luentoja neuvontatapahtumiin, leivontailtoihin, jauhopiireihin, retkille, matkoille, liikuntatapahtumiin, myyjäisiin, toritapahtumiin, kesäpäiville ja messuille. Tulemalla mukaan keliakiayhdistykseen et jää keliakiasi kanssa yksin; saat uusinta tietoa keliakiasta, tapaat mukavia ihmisiä, pääset näkemään ja kokemaan monenlaista uutta ja saat halutessasi mahdollisuuden vaikuttaa Lahden Invakeskus Hämeenkatu 26 A, 3. krs (alaovella summeri, jossa lukee "Invakeskus") LAHTI Puhelin: Sähköposti: Kotisivu:

14 11 Päijät-Hämeen kilpirauhasyhdistys ry haluaa tarjota Päijät-Hämeessä asuville jäsenillemme monipuolisesti tietoa kilpirauhasasioista sekä olla tukena kilpirauhassairauden kanssa eläville ja heidän läheisilleen. Tavoitteenamme on edistää kilpirauhaspotilaiden terveyttä ja hyvinvointia, sillä kilpirauhasen toimintahäiriöt vaikuttavat laajalti eri elämänalueille. Järjestämme lääkäriluentoja, vertaistukitapaamisia sekä jaamme kilpirauhastietoutta erilaisissa tapahtumissa. Vertaistukitapaamisissa voit tavata muita vertaisiasi ja jakaa kokemuksia elämästä kilpirauhassairauden kanssa. Teemme yhdistyksessä töitä vapaaehtoisvoimin - suurella sydämellä! Lämpimästi tervetuloa mukaan tapaamisiimme ja toimintaamme! Lahden Invakeskus Hämeenkatu 26 A 3 krs Lahti Puh Sähköposti: paijatkilpi(at)paijatkilpi.fi Kotisivu:

15 12 Päijät-Hämeen Klubitalot ry, Lahden Klubitalo on mielenterveyskuntoutujien ja palkatun henkilökunnan muodostama kuntouttava jäsenyhteisö. Se tarjoaa kuntoutujille heidän omista tarpeistaan lähtevää toimintaa ja vertaistukea. Klubitalon tavoitteena on parantaa kuntoutujien elämänlaatua, vähentää sairaalahoidon tarvetta ja tukea paluuta työelämään. Lahden Klubitalon jäseneksi voivat hakeutua henkilöt, joilla on tai on ollut mielenterveysongelmia. Jäsenyys on vapaaehtoinen, maksuton ja aikarajoitteeton. Klubitalon toiminta rakentuu työpainotteisen päivän ympärille eri yksiköissä. Klubitalossa jäsenet ja henkilökunta osallistuvat tasavertaisesti toiminnan suunnitteluun, kehittämiseen, päätöksentekoon ja toteuttamiseen. Työpainotteisen päivän aikana voi oppia uusia taitoja, osallistua yhteisön rakentamiseen ja kehittää sosiaalisia vuorovaikutussuhteita. Henkilökunta valmentaa, tukee ja ohjaa, ei tee puolesta. Klubitalon työllisyysohjelman avulla jäsenet voivat työskennellä palkallisissa siirtymätöissä ja saada tukea opiskeluun ja työllistymiseen. Klubitalon jäsenillä on mahdollisuus osallistua myös vapaa-ajan-, sekä kotimaisen että kansainvälisen klubitaloverkoston toimintaan. Vuorikatu 35 D, sisäpiha 2. kerros Lahti Puhelin: Sähköposti: lahden.klubitalo(at)phklubitalot.fi Kotisivu:

16 13 Päijät-Hämeen mielenterveysomaiset - FinFami ry Tehtävänä on tukea ja parantaa Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson alueen mielenterveyspotilaiden omaisten ja läheisten psyykkistä, fyysistä ja sosiaalista asemaa. Yhdistyksen toiminnan lähtökohtana on ennaltaehkäiseminen: mahdollisimman varhaisessa vaiheessa puuttumisen, tukemisen sekä tiedon jakamisen kautta ehkäistään omaisten ja läheisten pahoinvointia ja sairastumista. Tukea tarjotaan yksilö- ja ryhmäkeskustelujen, vertaistuen ja - ryhmien, erilaisten kurssien ja yleisötilaisuuksien sekä loma- ja virkistystoiminnan avulla. Rauhankatu Lahti P Sähköposti: toimisto(at)omaiset.fi Kotisivu:

17 14 Päijät-Hämeen Mielenterveysseura ry, Lahden Seudun kriisikeskus tuottaa ja kehittää mielenterveyttä edistäviä palveluja. Ehkäisevää mielenterveystyötä toteutetaan sekä ammatillisena kriisityönä että vapaaehtoistoimintana. - Kriisikeskus palvelee yli 18-vuotiaita henkilöitä Päijät-Hämeen alueella - Kohderyhmänä ovat traumaattisia kriisejä ja elämäntilannekriisejä kokeneet asiakkaat - Lähtökohtana on asiakkaan kokema kriisi Toimintaperiaatteet: - oikea-aikainen reagointi kriisitilanteissa - asiakkaalle maksutonta palvelua - Kriisikeskus ei tarjoa lääkäripalveluja - kriisityössä käytetään voimavarakeskeisiä menetelmiä sekä soveltuvia toiminnallisia menetelmiä Saimaankatu 9 A 10, Lahti Puhelin Sähköposti: toimisto(at)lahdenkriisikeskus.fi Kotisivu: Kriisivastaanotto Ajanvaraus ma - pe klo puh

18 15 Päijät-Hämeen Mielenterveystyön tuki MIETE ry on mielenterveyskuntoutujien ja heidän läheistensä tuki- ja vaikuttamisjärjestö. Vaikuttamisjärjestönä haluamme vaikuttaa jäsentemme yhteiskunnalliseen hyvinvointiin, asennemuokkaukseen ja toimintakyvyn edistämiseen. Tukijärjestönä toimimme mielenterveyskuntoutujien aktivoimiseksi ja tukemiseksi. Vertaistuen avulla pyrimme tukemaan jäsenten elämänhallintaa ja selviytymistä. Yhdistyksessämme merkittävä arvo on vertaistuki yhdistettynä sosiaaliseen toimintaympäristöön. Yhdistys on Mielenterveyden keskusliitto ry:n jäsenyhdistys. Toimintaa: - Jäsentalo, jossa voi viettää aikaa - Vertais- ja harrasteryhmiä: mm. taide-, uinti-, keila-, keskustelu-, elämänkatsomus-, askartelu-, leivonta-, biljardi-, kuntosali-, peliryhmä sekä levyraati - Kokemusasiantuntijatoimintaa: luentoja sekä muita palveluja - Kuntouttavaa vapaaehtoistoimintaa: erilaiset työtehtävät yhdistyksessä - Virkistystoimintaa: matkat ja retket, kesämökki ja erilaiset tapahtumat - Kahvilatoimintaa sekä ateriointimahdollisuus arkisin jäsenille Päijät-Hämeen Mielenterveystyön Tuki MIETE ry Kerintie 2, LAHTI puh. (03) tai miete(at)phnet.fi Kotisivu: Facebook:

19 16 Päijät-Hämeen MS-yhdistys ry tehtävänä on jakaa tietoa MS-taudista ja eräistä harvinaisista (harnes) sairauksista, kuntoutuksen saannista ja hoidoista sekä edistää ja tukea jäsenistönsä hyvinvointia, välittää tietoa ja tehdä yhteistyötä alueen muiden yhdistysten kanssa mm. edunvalvonnassa ja vaikuttamisessa. Yhdistys tarjoaa jäsenilleen mm. liikunta- ja muita harrastusmahdollisuuksia. Yhdistys järjestää jäsenilleen esim. jäseniltoja, vertais- ja liikuntatoimintaa sekä monipuolista kerhotoimintaa. Kerhot järjestävät itsenäisesti toimintaa. Kerhot toimivat Asikkalassa, Hollolassa, Nastolassa, Heinolassa ja Lahdessa. Lisäksi on Harnes - vertaistukiryhmä ja nuortenkerho Nuora. Sopenkorvenkatu 15 B, 2 krs Lahti Puhelin: (03) , Sähköposti: phms-yhdistys(at)phnet.fi Kotisivu: Toimisto avoinna ma klo (Soita kuitenkin ja varmista että olemme paikalla.)

20 17 Päijät-Hämeen munuais- ja maksayhdistys ry toimii Päijät-Hämeen alueella munuais- ja maksatauteja sairastavien, heidän perheidensä ja lähiyhteisöjen etujen valvojana ja yhdessäolojärjestönä. Yhdistyksen kotipaikka on Lahti, jäsen määrä on noin 300. P-H Munuel on valtakunnallisen Munuais- ja maksaliittory:n ja VAU ry:n jäsenjäsen. Päijät-Hämeen munuais- ja maksayhdistys ry Hämeenkatu 26 a Lahti Kotisivu:

21 18 Päijät-Hämeen Näkövammaiset ry toimii näkövammaisten ja henkilöiden, joilla on ongelmia näkemisessä, etu- ja palvelujärjestönä Päijät-Hämeessä. Yhdistys on Näkövammaisten liitto ry:n jäsenyhdistys. Alueellisen toiminnan keskus sijaitsee Lahdessa. Paikallisyhdistykset ovat Riihimäellä ja Heinolassa. Yhdistyksen toiminnan tavoitteena on vähentää näkövamman haittavaikutuksia edistämällä palvelujen ja tiedonsaannin esteettömyyttä yhteiskunnassa sekä harjoittamalla itse tiedottamista näkövammaisille saavutettavassa muodossa. Yhdistyksen tarkoituksena on mahdollistaa näkövammaisille sisältörikas ja tasavertainen elämä. Toiminnassaan yhdistys ottaa ensisijaisesti huomioon sokeat, kuurosokeat ja vaikeasti heikkonäköiset. Toiminta-alueemme on Päijät-Hämeen maakunta ja osa Kanta-Hämeen maakunnasta. Annamme vertaistukea ja lähes jokaisessa alueemme kunnassa on kuntayhteyshenkilöitä. Välitämme ja opastamme näkövammaisten apuvälineiden käytössä. Puistokatu 9, LAHTI Puhelin: (03) Sähköposti: toimisto(at)phn.fi Kotisivu: Toimisto avoinna tiistaisin ja torstaisin klo 10 15

22 19 Päijät-Hämeen Omaishoitajat ja Läheiset ry Mitä yhdistyksemme tarjoaa käytännössä? - vertaistukitoimintaa - voimaannuttavaa ja virkistävää tekemistä - retkiä ja mukavaa yhdessäoloa - tietoa, ohjausta sekä valmennusta Kenelle yhdistyksemme on tarkoitettu? Yhdistykseemme ovat tervetulleita kaikki omaishoidonasioista kiinnostuneet, sillä omaishoito koskettaa tavalla tai toisella lähes jokaista meistä. Yhdistyksemme toimintaan ovat lämpimästi tervetulleita myös he, joilla omaishoitosuhde on jo päättynyt, sillä juuri silloin voi olla ensimmäistä kertaa aikaa ja mahdollisuuksia jakaa kokemuksia toisten samoja asioita kokeneiden kanssa. Ota rohkeasti yhteyttä ja kerro toiveistasi! yhteistyöllä voimme vaikuttaa omaishoitajien asemaan päijät-hämeessä. Päijänteenkatu 1, Lahti, katutaso Sähköposti: info(at)phomaishoitajat.fi Puhelin: Kotisivu: Facebook:

23 20 Päijät-Hämeen Osteoporoosiyhdistys ry Toimintamme tavoitteena on jakaa jäsenillemme tietoutta luustoterveydestä ja pyrkiä näin omalta osaltamme ennaltaehkäisemään murtumia ja kaatumisia. Järjestämällä myös avoimia yleisöluentoja ja terveyskioskipäiviä tarjoamme tietoutta myös muille luustonsa kunnosta huolehtivalle. Omahoidon tukeminen ja kotona pärjäämisen edellytykset ovat myös tärkeä osa toimintaamme. Ravinnon, liikunnan ja terveellisten elämäntapojen merkitys luustollemme on ensiarvoisen tärkeää. Luustoliiton kautta meillä on tarjota jäsenillemme materiaalia näistä asioista myös kotihoidon tueksi. Toimimme yhteistyössä Lahden kaupungin Kaatumis- ja osteoporoosiklinikan (Kaaos-klinkka) ja muiden terveydenhuollon toimijoiden kanssa jäseniemme hyvinvoinnin puolesta. Yhdistyksen tarjoaa jäsenille erilaisia liikuntamahdollisuuksia, vertaistukea, asiantuntijaluentoja sekä virkistystä mm. teatterin, museovierailuiden tai retkien muodossa. Tervetuloa mukaan toimintaamme! Lahden invakeskus Hämeenkatu 26 A 3 krs, Lahti Kotisivu: Luustoliiton kotisivu:

24 21 Päijät-Hämeen Potilastuki ry tarkoituksena on edistää Päijät-Hämeen alueella reumasairauksia sairastavien lasten sekä heidän omaistensa henkistä ja fyysistä hyvinvointia ja estää syrjäytymistä. Yhdistyksen toiminta keskittyy tällä hetkellä lastenreumaa sairastavien lasten ja heidän perheidensä tukemiseen. Yhdistys järjestää vertaistuki-iltoja, vesiliikuntaa ym. toimintaa reumalapsiperheille. info(at)phpotilastuki.com Puhelin: Kotisivu:

25 22 Kiusaamisasioiden tuki- ja neuvontakeskus Valopilkku tukee kiusattujen lasten vanhempia, entisiä koulukiusattuja sekä työpaikallaan kiusaamista kokeneita. Toimintamme on RAY:n tukemaa ja sitä koordinoi Harjulan Setlementti ry Lahdessa. Toimimme valtakunnallisesti. Toimintamme perusajatuksena on tarjota tietoa, apua ja vertaistukea kiusaamista elämässään kokeneille. Tarjoamme keskusteluapua ja tietoa kaikkiin kiusaamiseen liittyviin asioihin nuorille, aikuisille sekä perheille. Tarjoamme myös koulutuksia sekä yhteistyömahdollisuutta viranomaisille ja ammattilaisille. Älä jää yksin hae rohkeasti tukea ja apua! Harjulan Setlementti ry Harjulankatu Lahti Puhelin: tai (tuki ja neuvonta myös ruotsiksi ja englanniksi) Sähköposti: valopilkkuja(at)harjulansetlementti.fi Kotisivut:

ETELÄ-SAVON SOSIAALI- JA TERVEYSALAN JÄRJESTÖJEN TUKI RY

ETELÄ-SAVON SOSIAALI- JA TERVEYSALAN JÄRJESTÖJEN TUKI RY ETELÄ-SAVON SOSIAALI- JA TERVEYSALAN JÄRJESTÖJEN TUKI RY Etelä-Savon ADHD-, Autismi- ja Dysfasiayhdistys ry Etelä-Savon Aivovammayhdistys ry Etelä-Savon CP-yhdistys ry Etelä-Savon Meniere-yhdistys ry Etelä-Savon

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

Mistä saa tietoa, tukea ja palveluja?

Mistä saa tietoa, tukea ja palveluja? Mistä saa tietoa, tukea ja palveluja? Kunnan muistihoitajat ja -koordinaattorit Muistihoitajat ja -koordinaattorit ovat muistisairaan ja hänen perheensä tukemiseen koulutettuja terveydenhuollon ammattilaisia.

Lisätiedot

Omaisyhdistys satakuntalaisille

Omaisyhdistys satakuntalaisille Omaisyhdistys satakuntalaisille 5.2.2015 Perustettu 2009 Hallituskatu 10 28100 Pori Toiminnanohjaaja Jaakko Viitala Tammikuu 2015 Isolinnankatu 16 28100 Pori Toiminnanjohtaja Elina Uusivuori Henkilöstö

Lisätiedot

Neuvokas-projekti 1996-2000 * hallinnoi Lakeuden Mielenterveysseura ry * mukana 23 sosiaali- ja terveysjärjestöä * rahoitti RAY

Neuvokas-projekti 1996-2000 * hallinnoi Lakeuden Mielenterveysseura ry * mukana 23 sosiaali- ja terveysjärjestöä * rahoitti RAY Neuvokas-projekti 1996-2000 * hallinnoi Lakeuden Mielenterveysseura ry * mukana 23 sosiaali- ja terveysjärjestöä * rahoitti RAY Järjestötalo-hanke 1999-2000 * hallinnoi Lakeuden Mielenterveysseura ry *

Lisätiedot

Suomen CP-liitto ry. www.cp-liitto.fi

Suomen CP-liitto ry. www.cp-liitto.fi Suomen CP-liitto ry Suomen CP-liitto ry on CP-, MMC- ja hydrokefaliavammaisten lasten, nuorten ja aikuisten sekä heidän omaistensa valtakunnallinen keskusjärjestö, jonka päätehtävät ovat oikeuksien valvonta

Lisätiedot

Perusturvatoimen järjestöjen toiminta-avustushakemukset vuodelle 2016

Perusturvatoimen järjestöjen toiminta-avustushakemukset vuodelle 2016 Perusturvatoimen järjestöjen toiminta-avustushakemukset vuodelle 2016 Dnro 388/02.05.01/2013 Käs. Perltk 14.6.2016 Yhdistyksen nimi Avustuksen käyttötarkoitus Myönn. -15 / Hakemus -16 1. Sotainvalidien

Lisätiedot

Läheiset ry. Etelä-Karjalan Omaishoitajat ja. o Perustettu vuonna 2002. o Jäseniä noin 320. o TAVATA-projekti 2003-2005

Läheiset ry. Etelä-Karjalan Omaishoitajat ja. o Perustettu vuonna 2002. o Jäseniä noin 320. o TAVATA-projekti 2003-2005 Etelä-Karjalan Omaishoitajat ja Läheiset ry o Perustettu vuonna 2002 o Jäseniä noin 320 o TAVATA-projekti 2003-2005 o VOIMAVARAKETJU projekti 2006-2008 o KATVE-projekti 2009 2011 o PUHUMALLA PUHTIA TAPAAMALLA

Lisätiedot

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 JHL ry 240. Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2011

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 JHL ry 240. Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2011 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2011 Carita Bardakci 24.11.2010 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

Lisätiedot

TUUSULAN KUNTA, SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA YHDISTYSTEN AVUSTUSHAKEMUKSET V / TA-MÄÄRÄRAHA 8.500

TUUSULAN KUNTA, SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA YHDISTYSTEN AVUSTUSHAKEMUKSET V / TA-MÄÄRÄRAHA 8.500 TUUSULAN KUNTA, SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA YHDISTYSTEN AVUSTUSHAKEMUKSET V. 2017 / TA-MÄÄRÄRAHA 8.500 HAKIJAYHDISTYS KÄYTTÖTARKOITUS JÄSENMÄÄRÄ Myönnetty UMYÖNNETTY ANOMUS EHDOTUS MYÖNNETTY 31.12.2016,

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveystoimen järjestöavustukset vuodelle 2011/ Sairaus- ja vammaisjärjestöt dnro 5412/214/2010

Sosiaali- ja terveystoimen järjestöavustukset vuodelle 2011/ Sairaus- ja vammaisjärjestöt dnro 5412/214/2010 1 Aivovammayhdistys ry 710 90 ei tiedossa 1100,00 1100,00 2000,00 1500,00 Vertaistukitoiminta 1000, nettisivut ja muu tiedotus 500, hallintokulut 500. Perustelu : Arjen selviytymistä tukevaa toimintaa.

Lisätiedot

Vertaistukiryhmät nuorille ja nuorille aikuisille 2018

Vertaistukiryhmät nuorille ja nuorille aikuisille 2018 Vertaistukiryhmät nuorille ja nuorille aikuisille 2018 1 SISÄLLYSLUETTELO VOIMAUTTAVAA VERTAISTUKEA RYHMISTÄ... 3 Kenelle Tavoitteet Menetelmät Toteutus LÖYDÄ OMA TARINASI -RYHMÄT... 5 LASINEN LAPSUUS

Lisätiedot

UUDENMAAN MUNUAIS-JA MAKSAYHDISTYS UUMU RY NJUR- OCH LEVERFÖRENINGEN I NYLAND RF

UUDENMAAN MUNUAIS-JA MAKSAYHDISTYS UUMU RY NJUR- OCH LEVERFÖRENINGEN I NYLAND RF 1 UUDENMAAN MUNUAIS-JA MAKSAYHDISTYS UUMU RY NJUR- OCH LEVERFÖRENINGEN I NYLAND RF TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017 TOIMINTAVUODEN YLEISNÄKYMÄT JA -TAVOITTEET Uudenmaan munuais- ja maksayhdistys UUMU

Lisätiedot

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat,

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, 18.12.2015 1 / 5 Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoon liittyvistä asioista, liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta

Lisätiedot

Toimintakykyisenä ikääntyminen KASTEhanke, Salon kuntapilotti 2010 2012

Toimintakykyisenä ikääntyminen KASTEhanke, Salon kuntapilotti 2010 2012 Toimintakykyisenä ikääntyminen KASTEhanke, Salon kuntapilotti 2010 2012 TERVEYTTÄ JA HYVINVOINTIA -seminaari, projektikoordinaattori, th TtM Salon kaupungin vanhuspalvelut Vanhuspalveluiden palvelurakenteen

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2013

Toimintasuunnitelma 2013 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2013 Carita Bardakci 22.11.2012 1.1.1.1.1.1.1.1.1 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 1. JOHDANTO JA

Lisätiedot

Diabetesliiton kuntoutus ja koulutustoiminta. 1.3.2014 Outi Himanen, koulutuspäällikkö

Diabetesliiton kuntoutus ja koulutustoiminta. 1.3.2014 Outi Himanen, koulutuspäällikkö Diabetesliiton kuntoutus ja koulutustoiminta 1.3.2014 Outi Himanen, koulutuspäällikkö Diabetesliiton kuntoutus ja koulutus tarjoaa Kuntoutusta ja sopeutumisvalmennusta diabeetikoille asiakaslähtöistä hoidonohjausta

Lisätiedot

Yhdistys muistihäiriöisille, heidän läheisilleen ja ammattihenkilöstölle

Yhdistys muistihäiriöisille, heidän läheisilleen ja ammattihenkilöstölle Yhdistys muistihäiriöisille, heidän läheisilleen ja ammattihenkilöstölle Snellmaninkatu 3 B, Lappeenranta (ent. asemapäällikön talo) Toimisto avoinna klo 9.00-13.00 tai sopimuksesta Puh. 040 587 2451 Sähköposti:

Lisätiedot

Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt!

Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt! Omaishoitajat ja Läheiset -Liitto ry Kunta- ja seurakunta -kirje 1 (5) Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt! Tässä kirjeessä kerrotaan ajankohtaista tietoa omaishoidon

Lisätiedot

Liikuntatoimi: Tiistaisin Maksuton jumppa varttuneille vanhalla koululla.

Liikuntatoimi: Tiistaisin Maksuton jumppa varttuneille vanhalla koululla. Pellon ikäihmisten palvelut Liikuntatoimi: Tiistaisin Maksuton jumppa varttuneille vanhalla koululla. Kansalaisopisto: Eri kursseja mm. Joogan senioriryhmä vanhalla koululla, sekä musiikillinen viriketoiminta

Lisätiedot

PalveluSantran perustehtävät:

PalveluSantran perustehtävät: palveluneuvontaa ikääntyville Päijät-Hämeessä ( - ja paljon muuta) 27.5.2014 Pirjo Nieminen toiminnanjohtaja Päijät-Hämeen hyvinvointipalvelujen kehitys ry PalveluSantran perustehtävät: Tarjota palveluneuvontaa

Lisätiedot

SoveLin jäsenjärjestöjen yhdistykset ja kerhot liikunnan palveluketjussa. Virpi Pennanen soveltavan liikunnan asiantuntija

SoveLin jäsenjärjestöjen yhdistykset ja kerhot liikunnan palveluketjussa. Virpi Pennanen soveltavan liikunnan asiantuntija SoveLin jäsenjärjestöjen yhdistykset ja kerhot liikunnan palveluketjussa Virpi Pennanen soveltavan liikunnan asiantuntija Sisältö Esittely SoveLin kansanterveys- ja vammaisjäsenjärjestöt ja järjestöjenliikunnasta

Lisätiedot

Yhdistyksen toiminnan esittely

Yhdistyksen toiminnan esittely Yhdistyksen toiminnan esittely Oulun Seudun yhden Vanhemman Perheet ry on valtakunnallisen Yhden Vanhemman Perheiden liitto ry:n jäsenyhdistys joka toimii Oulun seudulla, pitäen sisällään seuraavat kunnat

Lisätiedot

Mielenterveysongelmien vaikutus omaisten vointiin

Mielenterveysongelmien vaikutus omaisten vointiin Mielenterveysongelmien vaikutus omaisten vointiin EUFAMI (European Federation of Family Associations of People w ith Mental Illness) 2014 Tutkimukseen osallistui 1111 omaista ympäri Eurooppaa, joista 48

Lisätiedot

Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014

Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Syksy, ole tervetullut nyt koivut keltakultaa loistaa auringossa, pihlajat on pelkkää purppuraa ja vaahterassa ruskalehdet

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN LASTENSUOJELUJÄRJESTÖT RY. Jäsenjärjestöjen ehkäisevät palvelut osana kunnan palvelutarjontaa kysely 2011, yhteenveto

VARSINAIS-SUOMEN LASTENSUOJELUJÄRJESTÖT RY. Jäsenjärjestöjen ehkäisevät palvelut osana kunnan palvelutarjontaa kysely 2011, yhteenveto VARSINAIS-SUOMEN LASTENSUOJELUJÄRJESTÖT RY Jäsenjärjestöjen ehkäisevät palvelut osana kunnan palvelutarjontaa kysely 2011, yhteenveto Vastaajat kunnittain yhteensä 168 Vastaajien työpaikka/taustayhteisö

Lisätiedot

Auttava omainen hankkeen esittely Varsinais-Suomen mielenterveysomaiset Finfami ry / Auttava omainen -hanke

Auttava omainen hankkeen esittely Varsinais-Suomen mielenterveysomaiset Finfami ry / Auttava omainen -hanke Jussi Ranta Projektityöntekijä Markku Santavuori Vertaisneuvoja Auttava omainen hankkeen esittely Varsinais-Suomen mielenterveysomaiset Finfami ry / Auttava omainen -hanke 12.11.2015 Varsinais-Suomen Mielenterveysomaiset

Lisätiedot

HELSINGIN INVALIDIEN YHDISTYS RY

HELSINGIN INVALIDIEN YHDISTYS RY HELSINGIN INVALIDIEN YHDISTYS RY Helsingin Invalidien Yhdistys ry (HIY) Perustettu vuonna 1938 HIY:ssä on noin 1700 jäsentä (2017) HIY edistää fyysisesti vammaisten henkilöiden yhdenvertaisuutta ja valvoo

Lisätiedot

Mitä järjestöjen ja julkisen kumppanuudella saavutetaan?

Mitä järjestöjen ja julkisen kumppanuudella saavutetaan? Mitä järjestöjen ja julkisen kumppanuudella saavutetaan? Palvelujohtaja Väestö ja väestörakenteen muutos Väestöä ja väestön ikärakennetta koskevat tiedot luovat lähtökohdat hyvinvoinnin seurannalle ja

Lisätiedot

Ekokumppanuus ja pk-yritysten ympäristöosaaminen

Ekokumppanuus ja pk-yritysten ympäristöosaaminen Ekokumppanuus ja pk-yritysten ympäristöosaaminen Ympäristötieto, -kasvatus ja -toiminta Ympäristöasioiden hallinta sekä materiaali- ja energiatehokkuus TOIMINTA-AJATUS Vanamo-hanke edistää ja tukee Päijät-

Lisätiedot

9.30 Aamukahvi. 12.00 Lounas (omakustanteinen)

9.30 Aamukahvi. 12.00 Lounas (omakustanteinen) Näin homma toimii seminaari sekä Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry 15 - vuotta Aika: Torstai 31.10.2013 Paikka: Wegeliussali, ODL, Albertinkatu 16, 90100 Oulu 9.30 Aamukahvi 10.00 Musiikkiesitys

Lisätiedot

Omaishoitajat ja Läheiset Liitto Ry. Yhdistyksen hallitus. Toiminnanjohtaja

Omaishoitajat ja Läheiset Liitto Ry. Yhdistyksen hallitus. Toiminnanjohtaja Omaishoitajat ja Läheiset Liitto Ry Aluetoiminta: Pohjois- ja Keski-Pohjanmaa sekä Kainuu Kokkolanseudun Omaishoitajat ja Läheiset Ry Yhdistyksen hallitus OMA Hoivapalvelu Oy:n hallitus Toiminnanjohtaja

Lisätiedot

JÄRVI-POHJANMAAN TERVEYSKESKUS / JÄRVISEUDUN SAIRAALAN TOIMIPISTE, VIMPELI

JÄRVI-POHJANMAAN TERVEYSKESKUS / JÄRVISEUDUN SAIRAALAN TOIMIPISTE, VIMPELI JÄRVI-POHJANMAAN TERVEYSKESKUS / JÄRVISEUDUN SAIRAALAN TOIMIPISTE, VIMPELI Vimpelin kunnan omistamassa, Järvi-Pohjanmaan terveyskeskuksen ylläpitämässä Järviseudun sairaalassa toimii 16-paikkainen psykiatrinen

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO VOIMAUTTAVAA VERTAISTUKEA RYHMISTÄ Kenelle Tavoitteet Menetelmät Toteutus LÖYDÄ OMA TARINASI -RYHMÄT... 5

SISÄLLYSLUETTELO VOIMAUTTAVAA VERTAISTUKEA RYHMISTÄ Kenelle Tavoitteet Menetelmät Toteutus LÖYDÄ OMA TARINASI -RYHMÄT... 5 Vertaistukiryhmät nuorille aikuisille 2019 1 SISÄLLYSLUETTELO VOIMAUTTAVAA VERTAISTUKEA RYHMISTÄ... 3 Kenelle Tavoitteet Menetelmät Toteutus LÖYDÄ OMA TARINASI -RYHMÄT... 5 LASINEN LAPSUUS -RYHMÄ... 6

Lisätiedot

Byströmin nuorten palvelut

Byströmin nuorten palvelut Byströmin nuorten palvelut Byströmin nuorten palvelut - Sinun suuntasi Byströmin nuorten palvelut on matalan kynnyksen palvelukeskus oululaisille alle 30-vuotiaille nuorille. Byströmin nuorten palveluista

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Sivu 1/5 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Yleistä MLL Meilahden yhdistys ry () on keskoslasten ja heidän vanhempiensa ja muiden läheistensä sekä keskosten kanssa työskentelevien oma yhdistys. Yhdistyksen tavoitteena

Lisätiedot

Lounais-Suomen Lihastautiyhdistys ry Sirke Salmela toiminnanjohtaja

Lounais-Suomen Lihastautiyhdistys ry Sirke Salmela toiminnanjohtaja Lounais-Suomen Lihastautiyhdistys ry Sirke Salmela toiminnanjohtaja Toiminta-ajatus Lihastautiliitto (ja sen yhdistykset) on valtakunnallinen vammaisjärjestö, joka tukee ja palvelee jäsenyhdistystensä

Lisätiedot

Neuvontapisteen ja sen kumppaneiden neuvontapalvelut ovat käytettävissäsi maksutta, nimettömänä ja ilman ajanvarausta.

Neuvontapisteen ja sen kumppaneiden neuvontapalvelut ovat käytettävissäsi maksutta, nimettömänä ja ilman ajanvarausta. Neuvontapisteen ja sen kumppaneiden neuvontapalvelut ovat käytettävissäsi maksutta, nimettömänä ja ilman ajanvarausta. Infon palveluja Tietoa sosiaali- ja terveysjärjestöjen tarjoamasta tuesta, toiminnasta

Lisätiedot

JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010

JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240 /Maire Korkeamäki JHL ry. 240 2 (7) TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2010 1. JOHDANTO Tämä toimintasuunnitelma on laadittu

Lisätiedot

TOIMISTO: HALLITUS: JÄSENMAKSU:

TOIMISTO: HALLITUS: JÄSENMAKSU: JÄSENKIRJE 2/2010 Pohjois-Pohjanmaan epilepsiayhdistys ry Isokatu 47, 90100 Oulu, 4 krs. Puh. 044 287 1136 pp.epilepsia@luukku.com http://epilepsia.fi/pohjois_pohjanmaa TOIMISTO: Yhdistyksen toimisto sijaitsee

Lisätiedot

Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015

Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Perusta Toimintasuunnitelman perustana ovat yhdistyksen säännöt ja Suomen Reumaliiton vuoden toimintateema: Liikkeestä

Lisätiedot

KOTIHOIDON YHTEYSTIEDOT

KOTIHOIDON YHTEYSTIEDOT L I I T E KOTIHOIDON YHTEYSTIEDOT A S K A I N E N - L E M U - M A S K U - M E R I M A S K U - M Y N Ä M Ä K I - N A A N T A L I - N O U S I A I N E N - R Y M Ä T T Y L Ä - R U S K O - V A H T O - V E L

Lisätiedot

Kuljemme rinnallasi. vaikutamme puolestasi. Autamme sinua ja perhettäsi!

Kuljemme rinnallasi. vaikutamme puolestasi. Autamme sinua ja perhettäsi! Autamme sinua ja perhettäsi! Kuljemme rinnallasi vaikutamme puolestasi [ keski-suomen ensi- ja turvakoti on voittoa tavoittelematon, yleishyödyllinen lastensuojelujärjestö. lue lisää: ksetu.fi ] On oikein

Lisätiedot

Kimmeltävien hankien ja huurteisen luonnon kauneutta kaikille! Terveisin,

Kimmeltävien hankien ja huurteisen luonnon kauneutta kaikille! Terveisin, Turun Seudun Epilepsiayhdistys ry TOIMISTO AVOINNA: Vartiokuja 1 20700 TURKU tiistai keskiviikko 9:00 15:00 Puh. (02) 231 9632 torstai 9:00 17:00 e-mail: toimisto@tsey.fi Internetsivut: www.tsey.fi torstaikerhoiltaisin

Lisätiedot

Alkaa 12.9 klo , jatkuen tiistaisin. Paikka: OmaisOiva-toimintakeskus, Kauppakatu 34 A 1, Kajaani

Alkaa 12.9 klo , jatkuen tiistaisin. Paikka: OmaisOiva-toimintakeskus, Kauppakatu 34 A 1, Kajaani Alkaa 12.9 klo 13 14.30, jatkuen tiistaisin. Paikka: OmaisOiva-toimintakeskus, Kauppakatu 34 A 1, 87100 Kajaani Alkaa12.9, 24.10, 21.11, klo10 11.30 Alkaa 13.9 jatkuen 27.9, 11.10, 25.10, 8.11, 22.11,

Lisätiedot

Vertaistukiryhmät läheisen kuolemasta selviytymiseen 2015

Vertaistukiryhmät läheisen kuolemasta selviytymiseen 2015 Vertaistukiryhmät läheisen kuolemasta selviytymiseen 2015 Sisällysluettelo Vertaistukiryhmät läheisen kuolemasta selviytymiseen... 3 Kenelle Tavoitteet Menetelmät Toteutus Valtakunnalliset intensiivikurssit...

Lisätiedot

Pidämme puolta pidämme huolta

Pidämme puolta pidämme huolta Pidämme puolta pidämme huolta Yhdistyksen toiminnasta vireyttä, virtaa ja vertaistukea 22.10.2013 Pia Järnstedt Omaishoitajat ja Läheiset Liitto Omaishoitajat ja Läheiset Liitto Mihin yhdistykseen kuulut?

Lisätiedot

Opas harvinaistoiminnasta

Opas harvinaistoiminnasta Opas harvinaistoiminnasta Hengitysliiton tarkoituksena on edistää hengitysterveyttä ja hengityssairaan hyvää elämää. 2 Harvinaiset Hengitysliiton harvinaistoiminta Hengitysliiton harvinaistoiminta edistää

Lisätiedot

Leija-hanke. 10.3.2014 Ryhmänohjaajakoulutus Reetta Pauni ja Tarja Janhunen

Leija-hanke. 10.3.2014 Ryhmänohjaajakoulutus Reetta Pauni ja Tarja Janhunen Leija-hanke 10.3.2014 Ryhmänohjaajakoulutus Reetta Pauni ja Tarja Janhunen YVPL Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry Olemme lastensuojelujärjestö Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry on lastensuojelujärjestö,

Lisätiedot

MIELENTERVEYS JA PÄIHDEPALVELUT

MIELENTERVEYS JA PÄIHDEPALVELUT MIELENTERVEYS JA PÄIHDEPALVELUT Mielenterveys ja päihde SAStyöryhmä Puheenjohtaja 0400 447 633 Terveyskeskus Päivystysajanvaraus ma su 8 22 (06) 2413 3200 Terveyskeskus Ei kiireellinen ajanvaraus ma pe

Lisätiedot

Vammaisjärjestöt. Aivohalvaus- ja dysfasialiitto ry (www.stroke.fi)

Vammaisjärjestöt. Aivohalvaus- ja dysfasialiitto ry (www.stroke.fi) Vammaisjärjestöt Aivohalvaus- ja dysfasialiitto ry (www.stroke.fi) Aivohalvaus- ja dysfasialiitto ry järjestää sopeutumisvalmennuskursseja kuntoutumisen eri vaiheissa oleville lapsille perheineen. Koulutus-

Lisätiedot

Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry. Aluetoiminta: Pohjois- ja Keski-Pohjanmaa sekä Kainuu. Kokkolanseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry

Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry. Aluetoiminta: Pohjois- ja Keski-Pohjanmaa sekä Kainuu. Kokkolanseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry Aluetoiminta: Pohjois- ja Keski-Pohjanmaa sekä Kainuu Kokkolanseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry Yhdistyksen hallitus Toiminnankoordinaattori OMA Hoivapalvelu Oy:n

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2010

TOIMINTASUUNNITELMA 2010 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Luonnos 14.10.09 Pohjois-Suomen Munuais- ja maksayhdistys ry toimii alueellisena kansanterveys- ja potilasjärjestönä eri-ikäisten pitkäaikaisia ja vaikeita munuais- ja maksasairauksia

Lisätiedot

JÄRVI-POHJANMAAN TERVEYSKESKUS/ JÄRVISEUDUN SAIRAALAN TOIMIPISTE, VIMPELI

JÄRVI-POHJANMAAN TERVEYSKESKUS/ JÄRVISEUDUN SAIRAALAN TOIMIPISTE, VIMPELI JÄRVI-POHJANMAAN TERVEYSKESKUS/ JÄRVISEUDUN SAIRAALAN TOIMIPISTE, VIMPELI Vimpelin kunnan omistamassa, Järvi-Pohjanmaan terveyskeskuksen ylläpitämässä, Järviseudun sairaalan toimipisteessä on kaksi psykiatrista

Lisätiedot

Näin homma toimii seminaari Aika: Tiistai klo Paikka: Pääkirjasto Metso, Pirkankatu Tampere

Näin homma toimii seminaari Aika: Tiistai klo Paikka: Pääkirjasto Metso, Pirkankatu Tampere 10.00 Aamukahvi 10.20 Tervetuloa Näin homma toimii seminaari Aika: Tiistai 25.9.2012 klo 10.00-15.30 Paikka: Pääkirjasto Metso, Pirkankatu 2 33101 Tampere 10.30 Omaishoitotilanteen varhainen tunnistaminen

Lisätiedot

Päivän ohjelma. 13.30-14.00 Kahvitauko

Päivän ohjelma. 13.30-14.00 Kahvitauko Kello 12.15 Päivän ohjelma Tervetuloa! 13.30-14.00 Kahvitauko Tilaisuuden avaus Hanna Laakso, Autismi- ja Aspergerliitto ry Arjessa alkuun ensitiedosta järjestölähtöiseen tukeen Elina Vienonen, Autismi-

Lisätiedot

RAY myöntää 5,1 miljoonaa nuorten palkkaamiseen! Vuonna&2016&vaikeasti&työllistyville&nuorille&aukeaa&170&työpaikkaa& järjestöissä&ympäri&suomen.&&!

RAY myöntää 5,1 miljoonaa nuorten palkkaamiseen! Vuonna&2016&vaikeasti&työllistyville&nuorille&aukeaa&170&työpaikkaa& järjestöissä&ympäri&suomen.&&! RAY myöntää 5, miljoonaa nuorten palkkaamiseen Vuonna06vaikeastityöllistyvillenuorilleaukeaa70työpaikkaa järjestöissäympärisuomen. RAYmyöntääavustustasosiaalijaterveysalanjärjestöillevaikeastityöllistyvän,

Lisätiedot

TOIMINTAKALENTERI ja MUU TOIMINTA

TOIMINTAKALENTERI ja MUU TOIMINTA TOIMINTAKALENTERI ja MUU TOIMINTA Päivitetty 24.10.2013 Tapahtumia tulee koko ajan lisää ja toimintakalenteria päivitetään säännöllisesti, nouda aina uusin päivitetty Olohuoneesta! Vertaisryhmissä keskustellaan

Lisätiedot

Kansanterveys- ja vammaisjärjestöt liikuntatoimijoina 2016

Kansanterveys- ja vammaisjärjestöt liikuntatoimijoina 2016 Kansanterveys- ja vammaisjärjestöt liikuntatoimijoina 2016 Aivoliitto ry Allergia- ja astmaliitto ry Epilepsialiitto ry Hengitysliitto ry Lihastautiliitto ry Mielenterveyden keskusliitto ry Munuais- ja

Lisätiedot

Kysely Päijät-Hämeen yhdistyksille

Kysely Päijät-Hämeen yhdistyksille Kysely Päijät-Hämeen yhdistyksille Yhdistysten toteuttama toiminta lisää osallistujien hyvinvointia ja tuo mielekkyyttä arkeen. Päijät-Hämeessä on käynnistynyt Yhteinen Päijät-Häme hanke, joka antaa panoksensa

Lisätiedot

HYVINKÄÄN SEUDUN MUISTIYHDISTYS RY

HYVINKÄÄN SEUDUN MUISTIYHDISTYS RY HYVINKÄÄN SEUDUN MUISTIYHDISTYS RY 14.06.2018 Perustettu 1.1993 Jäsenmäärä 136 Tarkoitus ja tavoite: Yhdistyksestä: - toimii muistisairauksien haittavaikutusten vähentämiseksi ja valvoo näistä sairauksista

Lisätiedot

Omaisnäkökulma psyykkiseen sairastamiseen 25.3.2015. kokemusasiantuntija Hilkka Marttinen omaisten tuki- ja neuvontatyöntekijä Johanna Puranen

Omaisnäkökulma psyykkiseen sairastamiseen 25.3.2015. kokemusasiantuntija Hilkka Marttinen omaisten tuki- ja neuvontatyöntekijä Johanna Puranen Omaisnäkökulma psyykkiseen sairastamiseen 25.3.2015 kokemusasiantuntija Hilkka Marttinen omaisten tuki- ja neuvontatyöntekijä Johanna Puranen Jämsänkatu 2, Vallila FinFami Uusimaa ry Omaiset mielenterveyden

Lisätiedot

Yhdistystiedote 1/2016

Yhdistystiedote 1/2016 Yhdistystiedote 1/2016 Tärkeimmät: Aivoituksen aineistopäivä on pe 29.1. Raha-automaattiyhdistys (RAY) myönsi meille jälleen jäsenjärjestöavustuksen Jäsenmäärä kasvoi 2015 vuonna 12% Ystäväkurssilla vielä

Lisätiedot

Klubitalossa jäsenten ja henkilökunnan suhde on tasavertainen. Klubitalo EI ole hoitopaikka.

Klubitalossa jäsenten ja henkilökunnan suhde on tasavertainen. Klubitalo EI ole hoitopaikka. Asemakatu 2, 24100 Salo www.salonklubitalo.fi Puh.: 044 727 5150 ma-pe 8.30-16.00 Salon Klubitalo on tarkoitettu Salossa asuville työikäisille henkilöille, joilla on tai on ollut haasteita mielenterveyden

Lisätiedot

Apua, tukea ja toimintaa

Apua, tukea ja toimintaa Soita meille numeroon 050 4440 199 tai lähetä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@mereo.fi. Tavataan ja keskustellaan yhdessä tilanteestasi. Teemme sinulle henkilökohtaisen, hyvin vointiasi tukevan

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminnan viikko 1.- 7.12.2008 Kumppanuuskeskuksessa

Vapaaehtoistoiminnan viikko 1.- 7.12.2008 Kumppanuuskeskuksessa Vapaaehtoistoiminnan viikko 1.- 7.12.2008 Kumppanuuskeskuksessa Vapaaehtoistoiminnan viikko 1. - 7.12.2008 Oulussa Viikon aikana tehdään vapaaehtoistoimintaa tunnetuksi osallistumisen väylänä ja mielekkään

Lisätiedot

PALVELUKESKUKSET INTOA ELÄMÄÄN YSTÄVÄPIIRI

PALVELUKESKUKSET INTOA ELÄMÄÄN YSTÄVÄPIIRI PALVELUKESKUKSET Palvelukeskuksissa tuetaan alueen asukkaiden aktiivisuutta ja kotona selviytymistä sekä pyritään edistämään ikäihmisten liikunta- ja toimintakykyä, terveyttä ja sosiaalista kanssakäymistä.

Lisätiedot

Ikäihminen toimintakykynsä ylläpitäjänä HOITO- JA VANHUSTYÖ

Ikäihminen toimintakykynsä ylläpitäjänä HOITO- JA VANHUSTYÖ Ikäihminen toimintakykynsä ylläpitäjänä HOITO- JA VANHUSTYÖ Kotiin annettavat palvelut Kotiin annettavien palveluiden tavoitteena on tukea ikäihmisten selviytymistä omassa asuinympäristössään. Ikääntyvän

Lisätiedot

18.4. Tampere, 19.4. Kuopio, 24.4. Helsinki ja 26.4. Ylikiiminki

18.4. Tampere, 19.4. Kuopio, 24.4. Helsinki ja 26.4. Ylikiiminki 18.4. Tampere, 19.4. Kuopio, 24.4. Helsinki ja 26.4. Ylikiiminki Liiton ja yhdistyksien sääntöjen tarkastelua / Aluetyö AlueAvaimet: 18.4. Tampere, 19.4. Kuopio, 24.4. Helsinki ja 26.4. Ylikiiminki Liiton

Lisätiedot

Tietoa ja tukea sinulle

Tietoa ja tukea sinulle LINK Lahden järjestökeskuksen jäsenyhdistykset Tietoa ja tukea sinulle Sosiaali- ja terveysalan jäsenyhdistykset ry:ssä Lahden Kuulo ry... 3 Lahden Seudun ADHD-yhdistys ry... 3 Lahden Seudun Invalidit

Lisätiedot

Aivovammatietoutta sote-alan ammattilaisille

Aivovammatietoutta sote-alan ammattilaisille Aivovammatietoutta sote-alan ammattilaisille Aivovammaliiton toimintaan kuuluu muun muassa Neuvonta, ohjaus ja vertaistuki Tiedotus ja Aivoitus-lehden julkaiseminen Aivovammoihin liittyvä koulutus Aivovammaliitto

Lisätiedot

Sosiaalilautakunta 4.2.2004 16

Sosiaalilautakunta 4.2.2004 16 1(7) Sosiaalilautakunta 4.2.2004 16 IISALMEN KAUPUNGIN SOSIAALIPALVELUKESKUS STRATEGIA Sosiaalipalvelukeskuksen ammattitaitoinen ja kehittämishaluinen henkilöstö tuottaa laadukkaita sosiaalipalveluja asukkaille.

Lisätiedot

Alkaa klo , jatkuen tiistaisin. Paikka: OmaisOiva-toimintakeskus, Kauppakatu 34 A 1, Kajaani

Alkaa klo , jatkuen tiistaisin. Paikka: OmaisOiva-toimintakeskus, Kauppakatu 34 A 1, Kajaani Alkaa 9.1.2018 klo 13 14.30, jatkuen tiistaisin. Paikka: OmaisOiva-toimintakeskus, Kauppakatu 34 A 1, 87100 Kajaani Alkaa 9.1. jatkuen 6.2., 6.3., 3.4., klo10 11.30 Paikka: entinen Osuuspankki Alkaa 10.1.

Lisätiedot

Suokadun toimintakeskus / askartelu syksy 2015 kevät 2016

Suokadun toimintakeskus / askartelu syksy 2015 kevät 2016 Suokadun toimintakeskus / askartelu 14 17 MAALAUSRYHMÄ Vertaisohjattu 17 19 KUVATAIDERYHMÄ Kuopion Varhaiseläkkeensaajat ry 050 367 4946 TIISTAI 9 12 TIISTAIN KÄSITYÖKERHO Vertaisohjattu /avoin 13 14 KOKOPÄIVÄRYHMÄN

Lisätiedot

Ryhmät alkavat tiistaina 7.1 ja päättyvät viikolla 16-17. Kertoja on 15.

Ryhmät alkavat tiistaina 7.1 ja päättyvät viikolla 16-17. Kertoja on 15. KUNTOKEIDAS SANDELS Kalliolan Senioripalvelusäätiö Kuntokeidas Sandels Välskärinkatu 4 B, 00260 Helsinki Puh. (09) 4368 8070 Sisäänkäynti: katutaso, B-ovi, hissi/portaat pohjakerrokseen Kevätkauden 2014

Lisätiedot

Keski-Suomen Syöpäyhdistys ry

Keski-Suomen Syöpäyhdistys ry Keski-Suomen Syöpäyhdistys ry ry Maakunnallinen kansanterveysjärjestö Perustettu vuonna 1956 Toiminta-alueena Keski-Suomen maakunta Jäseniä n. 6000 Paikallisosastoja maakunnissa Immu Isosaari 1 Henkilökunta

Lisätiedot

Iäkkäiden yhteen sovitettujen palvelujen kokonaisuus Päijät-Hämeessä

Iäkkäiden yhteen sovitettujen palvelujen kokonaisuus Päijät-Hämeessä Iäkkäiden yhteen sovitettujen palvelujen kokonaisuus Päijät-Hämeessä Lääkehoidon kokonaisuuden hallinta iäkkäällä 29.1.2019, Ikääntyneiden palvelujen kehitysjohtaja (I&O kärkihankkeen muutosagentti ad

Lisätiedot

Vertais- ja vapaaehtoistoiminta

Vertais- ja vapaaehtoistoiminta Vertais- ja vapaaehtoistoiminta Vertais- ja vapaaehtoistoiminta Crohn ja Colitis ry:ssä Vertaistoiminta on vuorovaikutusta. Vertaistukea voi antaa toinen saman tyyppisen kokemuksen läpikäynyt henkilö.

Lisätiedot

TOIMINTAKALENTERI TAMMIKUU - HEINÄKUU 2013

TOIMINTAKALENTERI TAMMIKUU - HEINÄKUU 2013 KOUVOLAN VAMMAISJÄRJESTÖJEN YHDISTYS RY (KVY) YHDESSÄ ENEMMÄN TOIMINTAKALENTERI TAMMIKUU - HEINÄKUU 2013 www.kvyry.fi Hei Yhdistysväki! Kouvolan Vammaisjärjestöjen yhdistys ry (KVY ry) on perustettu vuonna

Lisätiedot

Aloitamme yhdistyksemme toimintoja kerhojen, liikuntaryhmien, laskiaisretken ja vuosikokouksen merkeissä.

Aloitamme yhdistyksemme toimintoja kerhojen, liikuntaryhmien, laskiaisretken ja vuosikokouksen merkeissä. Pohjois-Savon AVH-yhdistys JÄSENKIRJE Tulliportinkatu 52 (II kerros) 1/2016 70110 KUOPIO 15.1.2016 HYVÄT JÄSENET Aloitamme yhdistyksemme toimintoja kerhojen, liikuntaryhmien, laskiaisretken ja vuosikokouksen

Lisätiedot

Enemmän otetta. toimintaa perheille, joissa vanhemmalla on erityinen tuen tarve. Enemmän otetta -toiminta

Enemmän otetta. toimintaa perheille, joissa vanhemmalla on erityinen tuen tarve. Enemmän otetta -toiminta Enemmän otetta toimintaa perheille, joissa vanhemmalla on erityinen tuen tarve Enemmän otetta -toiminta Enemmän otetta - toimintaa järjestetään perheille, joissa vanhemmalla on erityinen tuen tarve. Toiminnan

Lisätiedot

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2016

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2016 Keski-Suomen ry Toimintasuunnitelma 2016 Missio edistää naisyrittäjyyttä sekä parantaa naisyrittäjien kannattavan toiminnan yleisiä edellytyksiä omalla toiminta-alueellaan, edistää yrittäjyyttä, tervettä

Lisätiedot

Turun A-kilta: virtaa vertaisuudesta

Turun A-kilta: virtaa vertaisuudesta Turun A-kilta: virtaa vertaisuudesta Historiaa Turun A-Kilta on perustettu 1962. Sen toiminnan tarkoituksena on auttaa ja tukea päihdeongelmaisia ponnisteluissa riippumattomuuteen päihteistä sekä tukea

Lisätiedot

Yhdessä enemmän. Ei jätetä ketään yksin.

Yhdessä enemmän. Ei jätetä ketään yksin. Yhdessä enemmän Ei jätetä ketään yksin. Tukea. Toivoa. Mukana. Ilona. Vapaaehtoistoiminta ja auttaminen tuottavat iloa ja tekevät onnelliseksi Onnelliseksi voit tehdä monella tavalla. Yksi tapa on tulla

Lisätiedot

Lounais-Suomen SYLI ry. Toimintasuunnitelma vuodelle 2016

Lounais-Suomen SYLI ry. Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 Toimintasuunnitelma 2016, sivu 2/10 Sisällysluettelo 1 LYHYESTI - TOIMINTAVUODEN PAINOPISTEET... 3 2 LOUNAIS-SUOMEN SYLI ry... 3 3 TUKIPALVELUT... 4 3.1 Vertaistukitoiminta...

Lisätiedot

KOIRAKÄVELYT JA KOIRAKAHVILA MIELENTERVEYDEN VAHVISTAJINA

KOIRAKÄVELYT JA KOIRAKAHVILA MIELENTERVEYDEN VAHVISTAJINA KOIRAKÄVELYT JA KOIRAKAHVILA MIELENTERVEYDEN VAHVISTAJINA *** Lohjan mielenterveysseuran kehittämä toimintamalli Minna Malin Päihde- ja mielenterveyspäivät 10.10.2013 TUKIKOIRAKKO - TOIMINTA Toiminta on

Lisätiedot

Jokaiselle sairastuneelle laaditaan hoitosuunnitelma. Järjestetään yhteistyössä OYS:n ja Oulun seudun muistiyhdistyksen

Jokaiselle sairastuneelle laaditaan hoitosuunnitelma. Järjestetään yhteistyössä OYS:n ja Oulun seudun muistiyhdistyksen Muistipolku Tämä esite on tarkoitettu muistisairaille ja heidän läheisilleen. Esitteeseen on kirjattu palveluita, joita sairastunut voi tarvita sairautensa eri vaiheissa. Esite auttaa valitsemaan jokaiselle

Lisätiedot

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen mallit ja ennaltaehkäisevä hyvinvointityö Keski-Pohjanmaalla

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen mallit ja ennaltaehkäisevä hyvinvointityö Keski-Pohjanmaalla Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen mallit ja ennaltaehkäisevä hyvinvointityö Keski-Pohjanmaalla 21.8.2014 Ilkka Luoma Terveyspalvelujohtaja/johtava ylilääkäri, Kokkolan kaupunki Johtava lääkäri, Peruspalveluliikelaitos

Lisätiedot

Ikäihmiset mukana muutoksessa seminaari Toimintamalli Päijät-Hämeessä PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ

Ikäihmiset mukana muutoksessa seminaari Toimintamalli Päijät-Hämeessä PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ Ikäihmiset mukana muutoksessa seminaari 9.5.2019 Toimintamalli Päijät-Hämeessä Ikääntyminen on koko yhteiskunnan asia Ikääntynyt on aikuinen ihminen elämänsä loppuun saakka Ikääntyneet ovat voimavara Palvelurakenneuudistukset,

Lisätiedot

Tehdään yhdessä entistä tiiviimpi, tasavertaisempi ja monitoimijaisempi. Yhteinen Päijät-Häme

Tehdään yhdessä entistä tiiviimpi, tasavertaisempi ja monitoimijaisempi. Yhteinen Päijät-Häme Tehdään yhdessä entistä tiiviimpi, tasavertaisempi ja monitoimijaisempi Yhteinen Päijät-Häme 2017-2020 Yhdessä saadaan aikaiseksi Vireä, näkyvä ja arvostettu yhdistystoiminta Aktiivinen yhdistysväki Yhdistykset,

Lisätiedot

Muistioireisten hoitoketjun kehittämishanke 2007 2009

Muistioireisten hoitoketjun kehittämishanke 2007 2009 Muistioireisten hoitoketjun kehittämishanke 2007 2009 Forssan Seudun MUISTI ry Kevät 2008 MITÄ PYRIMME HANKKEEN AIKANA SAAVUTTAMAAN? Tukemaan muistioireisia ja etenevää muistisairautta sairastavia ja heidän

Lisätiedot

Juuan kunta. OsaKe-hanke Yhess-hanke. TURVALLISUUS Yritys-yhdistysverkottaja Matti Tuominen 28.8.2013

Juuan kunta. OsaKe-hanke Yhess-hanke. TURVALLISUUS Yritys-yhdistysverkottaja Matti Tuominen 28.8.2013 Juuan kunta OsaKe-hanke Yhess-hanke TURVALLISUUS Yritys-yhdistysverkottaja Matti Tuominen 28.8.2013 Itä-Suomen aluehallintovirasto 21.9.2012 1 Seitsemän painopistealuetta 1. yksilöiden, perheiden ja yhteisöjen

Lisätiedot

Lapsiperheiden ryhmämuotoiset palvelut

Lapsiperheiden ryhmämuotoiset palvelut Lapsiperheiden ryhmämuotoiset palvelut Perhepalvelukeskus, Korkalonkatu 4, 96100 Rovaniemi Kuva: Pekka Ojaniemi Palveluja perheille Avoin päiväkoti Avoimen päiväkodin toiminta on tarkoitettu alle kouluikäisille

Lisätiedot

Autismi- ja Aspergerliitto ry edistää ja valvoo autismikirjon henkilöiden ja heidän perheidensä yleisiä yhteiskunnallisia

Autismi- ja Aspergerliitto ry edistää ja valvoo autismikirjon henkilöiden ja heidän perheidensä yleisiä yhteiskunnallisia edistää ja valvoo autismikirjon henkilöiden ja heidän perheidensä yleisiä yhteiskunnallisia oikeuksia ja tasa-arvoa. Autismi- ja Aspergerliitto perustettiin vuonna 1997. Keskeisenä tavoitteena on edistää

Lisätiedot

Projektitutkijat Mari Kattilakoski ja Niina Rantamäki

Projektitutkijat Mari Kattilakoski ja Niina Rantamäki Projektitutkijat Mari Kattilakoski ja Niina Rantamäki 16 paikallista työkokousta Peruspalveluliikelaitos Jytan jäsenkunnissa: Halsua, Kannus, Kaustinen, Lestijärvi, Perho, Toholampi, Veteli Kokkolassa

Lisätiedot

Työtä - Sosiaalisuutta - Terveyttä. Jäsenistön suurennuslasin alla Turun Seudun TST ry Harri Laaksonen

Työtä - Sosiaalisuutta - Terveyttä. Jäsenistön suurennuslasin alla Turun Seudun TST ry Harri Laaksonen Työtä - Sosiaalisuutta - Terveyttä Jäsenistön suurennuslasin alla Turun Seudun TST ry Harri Laaksonen Tietoja TST ry:stä: Yhdistyksen nimi on Turun Seudun TST ry. Kotipaikka on Turku sekä toiminta-alueena

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS JÄSENKIRJE

PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS JÄSENKIRJE PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS JÄSENKIRJE 1/16 PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS Päijät-Hämeen neuroyhdistys ry toimii nimensä mukaisesti Päijät-Hämeen talousalueella. Yhdistyksen jäsenistöön kuuluu MS-tautia tai

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminta voimavarana Pohjois-Karjalan järjestöpäivät 14. 15.11.2014. Marjahelena Salonen, kehitysjohtaja Marttaliitto ry

Vapaaehtoistoiminta voimavarana Pohjois-Karjalan järjestöpäivät 14. 15.11.2014. Marjahelena Salonen, kehitysjohtaja Marttaliitto ry Vapaaehtoistoiminta voimavarana Pohjois-Karjalan järjestöpäivät 14. 15.11.2014 Marjahelena Salonen, kehitysjohtaja Marttaliitto ry Hyvinvoinnin, yhteisöllisyyden ja taloudellisen hyödyn lisäksi vapaaehtoistoiminnalla

Lisätiedot

Mikkelin seudun Muisti ry. Porrassalmenkatu Mikkeli Taru Vartiainen

Mikkelin seudun Muisti ry. Porrassalmenkatu Mikkeli   Taru Vartiainen Mikkelin seudun Muisti ry Porrassalmenkatu 26 50100 Mikkeli www.mikkelinseudunmuisti.fi Taru Vartiainen 16.5.2018 Valtakunnallinen kattojärjestö, johon kuuluu 44 paikallisyhdistystä Mikkelin alueen paikallisjärjestö

Lisätiedot

KUNTOUTUSTA JA TUETTUJA LOMIA OMAISHOITAJILLE

KUNTOUTUSTA JA TUETTUJA LOMIA OMAISHOITAJILLE KUNTOUTUSTA JA TUETTUJA LOMIA OMAISHOITAJILLE 26.3.2018 MERJA JÄNTTI TOIMINNANSUUNNITELIJA TALOUDEN JA TOIMINNAN TUKI SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMIALA KELAN KUNTOUTUSKURSSIT KENELLE: KAIKENIKÄISILLE OMAISHOITAJINA

Lisätiedot