Tarjouspyyntö: Silmälääkäripalvelut sekä optikkopalvelut optikkoliiketuotteineen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tarjouspyyntö: Silmälääkäripalvelut sekä optikkopalvelut optikkoliiketuotteineen"

Transkriptio

1 Tarjouspyyntö: Silmälääkäripalvelut sekä optikkopalvelut optikkoliiketuotteineen Dnro VLK/892/ / Yleistä Valkeakosken kaupunki (jäljempänä Tilaaja) pyytää tarjoajilta (jäljempänä Tuottaja) tarjouksia silmälääkäripalveluista sekä optikkopalveluista optikkoliiketuotteineen. Hankinnan päämääränä on tehdä hankintapäätös, missä valitaan a) yksi palveluntuottaja silmäsairauksien erikoislääkäripalvelujen tuottajaksi sekä b) yksi palveluntuottaja/tavarantoimittaja optikkopalvelujen sekä optikkoliiketuotteiden toimittajaksi. Hankinta on jaettu jäljempänä selvitettyihin palveluihin. Mahdolliset osatarjoukset otetaan huomioon siten, että tarjota voi joko a) silmälääkäripalveluita (riippumatta optikkopalveluista/optikkoliiketuotteista) taikka b) optikkopalveluja optikkoliiketuotteineen (riippumatta silmälääkäripalveluista). Vaihtoehtoisia tarjouksia ei hyväksytä. Tarjouspyyntö koskee (ks. tarkempi selvitys kohdasta 4) silmäsairauksien erikoislääkärikonsultaatiopalveluja alle kouluikäisille ja koululaisille, silmäsairauksien erikoislääkärikonsultaatiopalveluja diabeetikkojen silmänpohjakuvauksissa todettujen retinopatiaepäilyjen jatkotutkimuksia varten, silmäsairauksien erikoislääkärin määräyksen perusteella optikkoliikkeestä hankittavia silmälaseja/piilolaseja silmäsairaudesta johtuvaan heikkonäköisyyteen ja karsastukseen alle 16-vuotiaille lapsille, pitkäaikaisen laitoshoidon asiakkaiden silmälasien hankintoja, sosiaalitoimen maksusitoumuksilla toimeentulotukena myönnettäviä silmälasihankintoja sekä Valkeakosken kaupungin henkilökunnalle erityistyölaseja työnäkötarkastuksineen ja optisesti hiottuja suojalaseja. Silmälääkärin palvelua edellytetään järjestettävän noin 45 viikkona vuodessa ja optikkopalvelua optikkoliiketuotteineen noin 50 viikkona vuodessa. Palvelu tulee antaa suomen kielellä. Puhelimitse tehtävät asiakaspalveluyhteydenotot, tilaukset ja reklamaatiot eivät saa ohjautua lisämaksulliseen puhelinpalveluun. Tuottajalla tulee olla riittävät ja asianmukaiset tila-, laite- ja henkilöstöresurssit tarjouspyynnössä pyydettyjen palvelujen tuottamiseen. Jäljempänä mainittavat lukumääräarviot antavat suuntaa tarjouksen tekemisen tueksi, mutta eivät ole sitovia. Tilaaja tosiasiallisesti hankkii palveluja ilmenevän tarpeen mukaisesti. s. 1 (18)

2 2 Hankintayksiköt Asiakaskunnasta johtuvista erityissyistä palvelu on järjestettävä Valkeakoskella, kuten jäljempänä tarkemmin määritellään. Tilaaja ei tässä tarjouspyynnössä sitoudu mihinkään suoritettavien hankintojen määriin, mutta tulee kuitenkin hankkimaan tämän tarjouspyynnön perusteella kaikki mainitsemansa palvelut sopimuskumppanilta. Tilaaja pidättää kuitenkin oikeuden hankkia palvelua muulta toimittajalta erityisestä syystä yksittäistapauksissa. Hankinnassa toteutettava hankintamenettely on avoin. Hankinnan arvioitu kokonaisarvo on ns. pienhankinta, mihin ei sovelleta hankintalakia. Hankinnasta ilmoittaminen tapahtuu Valkeakosken kaupungin kotisivuilla. Valkeakosken kaupungin henkilökunnan näyttöpäätelasien ja optisesti hiottujen suojalasien osalta hankintayksikkö on Valkeakosken kaupungin hallintokeskus, muissa se on Valkeakosken kaupungin sosiaali- ja terveyskeskus. 3 Hankintakausi Hankinta koskee ajanjaksoa alkaen (noin) ja kestäen saakka. Aloittamisaika täsmentyy, kun tarjoukset saadaan käsiteltyä ja lainvoimainen päätös tehtyä, jonka jälkeen sopimus voidaan tehdä. 4 Hankittavan palvelun kuvaus ja sisältö Pyydämme tarjoustanne seuraavasti: 4.1) Lastenneuvolaikäisten ja koululaisten näköseulan edellyttämät silmäsairauksien erikoislääkärin tutkimukset vastaanottokäynteinä. Vuositasolla lastenneuvolaikäisiä 5 10 kpl ja koululaisten silmälääkärikonsultaatioiden määrä on arviolta kpl. Ostopalveluun lähetetään lastenneuvola- tai kouluterveydenhoitajan lähetteellä. Asiakas (huoltaja) varaa itse ajan. Näköseulasta lähetetyille lapsille ja koululaisille tehdään aina silmälääkärintarkistus. Selvyyden vuoksi todettakoon Tilaajan tietävän, että lain mukaan optikko voisi tehdä tutkimuksen 8-vuotiaalle ja sitä vanhemmalle henkilölle, jolla ei ole todettuja silmäsairauksia. Tilaaja kuitenkin nimenomaisesti edellyttää tutkimuksien tekijäksi silmäsairauksien erikoislääkäriä. 4.2) Diabeetikkojen silmänpohjakuvauksissa todettujen retinopatiaepäilyjen jatkotutkimuksia silmäsairauksien erikoislääkärin vastaanottokäynteinä. s. 2 (18)

3 Vuositasolla diabeetikkojen silmänpohjakuvausten jatkotutkimukseen liittyviä erikoislääkärikonsultaatioiden määrä on arviolta noin kpl. Tarvittaessa asiakkaalle tulee tehdä lähete jatkohoitoon Tays:n silmäsairauksien yksikköön. Ostopalveluun lähetetään avosairaanhoidosta maksusitoumuksella. Asiakas varaa itse ajan. 4.3) Alle 16-vuotiaiden silmäsairaudesta johtuvan heikkonäköisyyden tai karsastavien lasten ja nuorten lasihankinnat. Laseja hankitaan vuositasolla arviolta 0 2. Lapsen silmien hoito aloitetaan erikoissairaanhoidossa ja vasta toiset lasit korvaa perusterveydenhuolto. Tilaaja korvaa 10 euron osuuden sangoista. Linsseistä korvataan täysi hinta kevennyksineen ja erikoishiontoineen. Silmälasien sijaan Tilaaja korvaa piilolasit, jos siihen on erityinen peruste. Tuottajan pitää antaa piilolasien sovitus sekä käytönopastus. Piilolasien hoito- ja puhdistusaineet sisältyvät Tilaajan korvauksen piiriin vain piilolasien ensimmäisellä luovutuskerralla. Silmälääkärin tutkimusta Tilaaja ei korvaa. Tilaaja tekee maksusitoumuksen korvauksista tapauskohtaisesti. Silmä- ja piilolasien korvaamisen perusteena on silmälääkärin tutkimukseen perustuva arvio silmä- tai piilolasien tarpeesta ja silmätai piilolasimääritys. Karsastuksen ja amblyopian hoitoon tarkoitettujen silmälasien uusimisväli on alle 16-vuotiaille yksilöllisen harkinnan mukaan. Silmälääkärin resepti tulee toimittaa kuntoutustyöryhmälle hakemuksen liitteenä, ennen maksusitoumuksen antamista. Karsastuksen ja amblyopian hoitoon tarkoitettujen silmälasien uusimiset ovat perusterveydenhuollon vastuulla seuraavin perustein: todettu karsastus, jota hoidetaan silmälaseilla todetun amblyopian tai sen ilmeisen riskin hoitoon, kun o visusta ei saada mitattua: ansiometria 2D tai suurempi, hyperooppisemman silmän refraktio +3D tai suurempi, sylinteri +2D tai suurempi o visus saadaan mitattua ja selvä puoliero näöntarkkuudessa refraktiokorjauksella ylläpitohoito, kun amblyopia on hoidon avulla saatu korjattua diagnoosissa mainittava amblyopia-sana Refraktion mukaisia laseja ei korvata, jos visus laseilla tai laseitta on normaali, ikää vastaava (esimerkiksi 2-vuotiaalla 0.5, 3-vuotiaalla 0.6) eikä ilmeistä amblyopian riskiä ole. Silmälaseja ei korvata esimerkiksi myopiassa. s. 3 (18)

4 4.4) Pitkäaikaisen laitoshoidon asiakkaiden silmälasien hankinnat. Hankinta käsittää tarvittavan optikon tai silmälääkärin tekemän tutkimuksen, linssit ja sangat sekä sovitukset tarpeellisine säätöineen. Linssien kohdalla hyväksytään vakio/perustaso (yleensä ilman erikoiskäsittelyjä, ohennuksia, fototrooppisuutta tms., mutta niitä voidaan tilata silmälääkärin lausunnon perusteella erityisestä syystä). Sankojen kohdalla hyväksytään soveltuvat, enintään 40 euron (ALV 0 %) hintaiset sangat. Joskus kyseeseen voi tulla pelkkä rikkoutuneen silmälasin tai sen osan uusiminen. Silmälaseja hankitaan tarpeen mukaan, kaikkiaan arviolta 1 2 henkilölle vuodessa. Asiakkaat ovat lähinnä ikäihmisiä terveyskeskussairaalassa. Silmälasien hankkimisesta tehdään aina asiakaskohtainen erillinen päätös hoitavassa yksikössä, missä hoitava lääkäri arvioi tarpeen olevan hoidollisesti merkittävä ja että asiakas hyötyy silmälaseista. Hankintaa varten hoito-osastolta varataan aika asiakkaalle ja sovitaan menettely. Selvyyden vuoksi todettakoon, että asiakas voi aina omalla kustannuksellaan hankkia haluamiaan silmälaseja. 4.5) Tilaajan sosiaalitoimen maksusitoumuksilla toimeentulotukena myönnettävät silmälasihankinnat. Toimeentulotukena myönnettäviä silmälasihankintoja on vuositasolla arviolta henkilölle. Hankinta käsittää asiakaskohtaisen maksusitoumuksen mukaisena optikon suorittaman näöntarkastuksen (tarpeen vaatiessa silmäsairauksien erikoislääkärin), peruskehykset, perustasoiset yksi- tai moniteholinssit töineen sekä sovitukset tarpeellisine säätöineen. Tilaaja sitoutuu maksamaan Tuottajalle vain hinnaltaan edullisimman ratkaisun, jolla tarvittava voimakkuus ja linssityyppi voidaan toteuttaa. Maksusitoumus tai tilaus ei oikeuta valitsemaan fototrooppisia linssejä eikä linssien lisäkäsittelyä, ohentamista, keventämistä, pintakäsittelyä tms. peruslinssien käyttöominaisuuksia parantavia maksullisia lisätoimenpiteitä. Lisäkäsittelyjä voidaan korvata kuitenkin silloin, jos niihin on silmäsairauksien erikoislääkärin arvioima lääketieteellinen peruste. Sangoista tilaaja sitoutuu maksamaan enintään 40 euroa (ALV 0 %). Tuotteiden ja palvelujen hankintaa varten asiakkaalla tulee olla Valkeakosken kaupungin antama maksusitoumus tai lähete. Mikäli sopimuskauden aikana tämä toimeentulotukimuoto siirtyy Kelaan, tämä sopimuksen osa ei siirry, vaan jää mitättömäksi. s. 4 (18)

5 4.6) Valkeakosken kaupungin henkilökunnalle hankittavat erityistyölasit. Valkeakosken kaupungin henkilökunnalle hankitaan vuositasolla noin 20 erityistyölasit ja 0 1 kpl optisesti hiotut suojalasit. Erityistyölasit Tarjousten perusteella tehtävä hankintapäätös käsittää lasien hankkimiseksi tehtävät työnäöntarkastukset, työt, varastovahvuuksilla olevat linssit ja peruskehykset. Sankojen osalta arvioitu hintaluokka on 40 euroa (ALV 0 %), mutta Tilaaja ratkaisee hankittavista sangoista korvaamansa euromäärän vasta tarjouskilpailun perusteella. Samoin erikoiskäsittelyiden, kuten mm. heijastuksen eston ja kovapinta, korvaamisen Tilaaja ratkaisee vasta tarjouskilpailun perusteella. Tilaaja maksaa myös silmälääkärimaksun, jos optikolla ei asiakkaan perussairauden tai muun syyn vuoksi ole oikeutta määritellä erityistyölasien tarvetta. Erityistyölaseilla tarkoitetaan näyttöpäätetyössä tarvittavia, valtioneuvoston päätökseen 1405/1993 ja näyttöpäätedirektiivin EU 90/270/EEC perustuvia silmälaseja. Työnäkötutkimuksella tarkoitetaan erityistyölasien tarpeen arvioimiseksi tehtävää näkötutkimusta. Työturvallisuuslain (738/ :n 2 mom) mukaan työnantajan on hankittava ja annettava työntekijän käyttöön apuväline tai muu varuste, silloin kun työn luonne, työolosuhteet tai työn tarkoituksenmukainen suorittaminen sitä edellyttävät ja se on välttämätöntä tapaturman tai sairastumisen vaaran välttämiseksi. Valtioneuvoston näyttöpäätetyöstä antaman päätöksen (1405/1993) mukaan työnantajan tulee järjestää näöntarkastus ja hankkia työntekijälle tarpeen vaatiessa näyttöpäätetyöhön sopivat erityissilmälasit kun merkittävä osa työstä tehdään näyttöpäätettä käyttäen ja kun tavanomaiset silmälasit eivät ole riittävät työpaikan ergonomisten korjaustoimenpiteidenkään jälkeen. Työnantaja päättää, paljonko työnantaja korvaa silmälasien kehyksistä tai linssien erikoiskäsittelyistä (Näyttöpäätetyö, Työsuojeluhallinto 2013). Työterveyshuollon neuvottelukunnan ohjeen "Työterveyshuolto näyttöpäätetyössä" mukaan VNp:n 1405/1993 tarkoittamat erityiset työlasit ovat sellaiset silmälasit, jotka poikkeavat yleiskäyttöön tarkoitetuista silmälaseista tavallisesti voimakkuuden, linssityypin tai linssien poikkeavan asennuksen suhteen. Silmälasit, jotka eivät poikkea yleiskäyttöön tarkoitetuista laseista, eivät ole VNp:n 1405/1993 tarkoittamat erityistyölasit, vaikka niitä käytettäisiin ainoastaan työtehtävissä. Optikon tai silmälääkärin työterveyshuollolle lähettämästä lausunnosta on käytävä ilmi millä tavalla erityistyölasit eroavat yleislaseista. Erityistyölasit ovat yleensä tarpeen vain ikänäköisille työntekijöille, joiden näkemisiin liittyviä ongelmia ei voida ratkaista työpisteessä ergonomian keinoin. Ennen s. 5 (18)

6 erityistyölasien hankintaa työterveyshuollon tulee selvittää työpisteen ergonomia ja pyrkiä muuttamaan työpiste työntekijälle sopivaksi. Erityistyölasit, kuten muutkin erityisapuvälineet, tulee uusia tarvittaessa näön tai työn asettamien näkövaatimusten muuttuessa. Erityistyölasien tarve tulee arvioida jokaisella uusimiskerralla erikseen. Tilaaja kustantaa näyttöpäätetyötä tekevälle työntekijälleen erityistyölasit, kun työergonomia on saatettu kuntoon, mutta työntekijä ei siitä huolimatta tule työssään toimeen yleislaseillaan. Tilaaja kustantaa työntekijänsä erityistyölasit mikäli optikon tai silmälääkärin lausunnosta selvästi ilmenee, että tavanomaiset yleiskäyttöön tarkoitetut silmälasit eivät ole työhön sopivat ja että työntekijä tarvitsee toiset, erilaiset silmälasit näyttöpäätetyöhön. Erityistyölasit poikkeavat yleislaseista tavallisesti voimakkuudeltaan, linssityypiltään tai linssien asennukseltaan. Työfysioterapeutti tekee tarvittavat mittaukset etäisyyksistä ja laatii lähetteen (mittauslomakkeen) optikolle erityistyölasien tarpeen arvioimiseksi. Työtekijä varaa ajan optikolle ja antaa lähetteen asioidessaan optikolla. Mikäli optikon suorittamassa työnäöntarkastuksessa todetaan selkeä tarve erityistyölaseille, ne tehdään työntekijälle. Epäselvissä tapauksissa optikko päättää erityistyölaseista neuvoteltuaan lähetteen antaneen työfysioterapeutin kanssa. Työntekijä toimittaa työnäkötarkastuksen tiedot työterveyshuoltoon ja optikkoliike huolehtii asiakkaan tutkimuksista. Lasien valmistamisesta asiakaskohtaisine jälkitöineen ja laskuttaa työntekijän työpaikkaa. Samaa menettelyä noudatetaan laseja uusittaessa. Erityisen tarpeen edellyttäessä (mm. hammashuollossa toimiville henkilöille) voidaan hankintaan lisäksi sisällyttää sivusuojat roiskesuojina, mikäli siten voidaan kohtuullisella luotettavuudella saavuttaa riittävä suojaustaso ja näin menettelemällä ei tarvita varsinaisia optisesti hiottuja suojalaseja. Hankintaa varten työntekijän esimies tekee hankinnasta päätöksen ennen kuin työntekijä varaa ajan optikolle. Selvyyden vuoksi todettakoon, että a) erityistyölasit eivät voi olla työntekijän ensisijaiset käyttölasit, b) työntekijän pääasiallisten käyttölasien tulee olla ajan tasalla ennen kuin tilaaja kustantaa erityistyölasien hankinnan sekä c) Tilaaja kustantaa pääsääntöisesti vain optikon suorittaman tutkimuksen, mutta myös silmälääkärimaksun, jos optikolla ei ole asiakkaan perussairauden tai muun syyn vuoksi oikeutta määritellä erityistyölasien tarvetta. s. 6 (18)

7 Optisesti hiotut suojalasit Jos silmälaseja käyttävän työntekijän työssä on usein ja säännöllisesti silmälasien rikkoutumisen ja silmien vahingoittumisen riski tai silmiin saattaa roiskua tartuntatautiriskin sisältäviä eritteitä, tekee esimies kirjallisen riskiarvion kyseisestä työstä ja tarvittaessa ohjaa työntekijän työterveyshuollon työfysioterapeutin vastaanotolle. Työfysioterapeutti arvioi tilanteen, tarkistaa työpisteen, tekee työnäkemisen parantamiseksi tarpeelliset ergonomiset järjestelyt ja kirjaa tiedot lähetelomakkeeseen sekä ohjaa työntekijän optikolle erityissuojalasien hankkimista varten. Hankintaa varten työntekijän esimies tekee hankinnasta päätöksen ennen kuin työntekijä varaa ajan optikolle. Hankintapäätös käsittää optisesti hiottujen lasien hankkimiseksi tehtävät näöntarkastukset, työt ja suojalasit sekä sovitukset tarpeellisine säätöineen. Tilaaja maksaa myös silmälääkärimaksun, jos optikolla ei asiakkaan perussairauden tai muun syyn vuoksi ole oikeutta määritellä erityistyölasien tarvetta. Työntekijä toimittaa työnäkötarkastuksen tiedot työterveyshuoltoon ja optikkoliike huolehtii asiakkaan tutkimuksista, lasien valmistamisesta asiakaskohtaisine jälkitöineen ja laskuttaa työntekijän työnantajaa (Tilaajaa). Samaa menettelyä noudatetaan uusittaessa suojalaseja. 4.7 Palvelulta ja tarjoajalta edellytettävät vaatimukset Optikkopalvelut ja optikkoliiketuotteet Tuottajalla tulee olla Valkeakoskella vähintään yksi optikkoliike ja siihen tulee päästä julkisilla kulkuvälineillä. Liikkeen aukioloaika tulee olla ma pe noin klo Toimitiloihin tulee olla liikuntarajoitteisille esteetön kulku (vähäinen este voidaan hyväksyä, jos paikalla henkilökuntaa joka voi auttaa asiakkaan liikkeeseen/ulos) ja enintään 150 metrin etäisyys invapysäköintiä varten. Silmälasien linssien ja piilolinssien on oltava tunnettuja kestäviä ja laadukkaita vakiotuotteita. Kehyksien mallistossa on sopimushintaluokkien sisällä oltava eri-ikäisille ja eri sukupuolta oleville kohtuulliset valikoimat kestäviä ja laadukkaita vakiotuotteita nähtävissä liikkeessä. Tällä tarkoitetaan lasten malliston olevan noin lasten sankamallia ja vähintään 40 aikuisten sankamallia. Silmälaseille edellytetään 2 vuoden takuuta ja elinikäistä huoltotakuuta (ei koske normaalin käytön kulumia), mikä tarkoittaa mm. sankojen taivutusta ja ruuvien kiristystä jne. Takuuaikainen huolto tulee tapahtua tuotteen käyttötarpeeseen nähden kohtuullisessa ajassa. s. 7 (18)

8 Optikolle (näöntutkimus, piilolasisovitus, työnäkötutkimus ja heikkonäköisten palvelut) pääsy, ajanvarauksesta vastaanotolle, saa enintään kestää yhden viikon, kuitenkin kesällä 1. kesäkuuta 15. elokuuta välisenä aikana enintään kolme viikkoa. Optikkopalvelun tulee lisäksi sisältää silmälasien säätelyn, sovittamisen sekä toimivuuden asiakkaalle, piilolasien kaikkinaisen sovituksen asiakkaalle mahdollisine kokeilupiilolaseineen, asiakkaan informaation vastaanotto- ja omaksumiskykyyn suhteutettuna riittävä käytön ja hoidon ohjeistamisen. Silmälasien toimitusaika tilauksesta saa tavanomaisien linssien kohdalla kestää enintään 2 viikkoa ja erikoislinssien kohdalla enintään 4 viikkoa. Vähintään yhdeltä kokoaikaisessa työssä olevalta optikolta edellytetään lisäkoulutus toimimaan työterveyshuollon työnäkemisen asiantuntijana. Silmäsairauksien erikoislääkärinpalvelut Näöntarkastus Tuottajalla tulee olla Valkeakoskella vähintään yksi vastaanottotila ja se voi olla mm. optikkoliikkeen yhteydessä. Tilaan tulee päästä julkisilla kulkuvälineillä. Vastaanottoja tulee olla saatavissa ma pe noin klo Tiloihin tulee olla liikuntarajoitteisille esteetön kulku (vähäinen este voidaan hyväksyä, jos paikalla henkilökuntaa joka voi auttaa asiakkaan liikkeeseen/ulos) ja enintään 150 metrin etäisyys invapysäköintiä varten. Silmäsairauksien erikoislääkärille pääsy, ajanvarauksesta vastaanotolle, saa enintään kestää neljä viikkoa, kuitenkin kesällä 1. kesäkuuta 15. elokuuta välisenä aikana enintään kuusi viikkoa. Erityistyölaseja/näyttöpäätelaseja hankittaessa työnäkemisen asiantuntijakoulutuksen saanut optikko suorittaa työnäöntutkimuksen sekä tarvittaessa silmänpaineen mittauksen. Muille tehdään tavanomainen optikon suorittama näöntutkimus, mikäli riittävät tiedot eivät jo ole mahdollisessa silmälääkärin tutkimuksessa kirjattu. Tarpeen vaatiessa optikko ohjaa asiakkaan tässä tarjouskilpailussa Tilaajan sopimuskumppaniksi tulleelle silmäsairauksien erikoislääkärille. Silmäsairauksien erikoislääkäri tutkii koululaisten näköseulasta kouluterveydenhoitajan lähettämät oppilaat, tilaajan tässä tarjouspyynnössä selvittämät muut asiakkaat maksusitoumuksilla, kuin myös muut tässä tarjouspyynnössä tarkoitetut optikon silmälääkärille lähettämät asiakkaat. s. 8 (18)

9 Hinnoista Muiden kuin takuukorjauksien osalta ilmoitetaan tarjouslomakkeella korjaustyön hinta. Korjausta vaativan kehyksen varaosien ja työn kokonaishinta ei saa ylittää tarjouspyynnössä mainittuja uuden kehystuotteen enimmäishintoja. Tilaaja suorittaa maksun laskun perusteella, kun se on asiakkaalle annetun maksusitoumukseen mukainen. Tilaaja suorittaa maksun enintään tarjouspyynnössä mainittujen enimmäissummien mukaisina (mm. kehykset) ja enintään tarjouspyynnön mukaisille linsseille (lisäkäsittely vain jos perusteena lääkärin määräys). Tilaaja sallii sen, että asiakas omalla kustannuksellaan hankkii sopimuksesta poikkeavia tuotteita suorittaen hinnan erotuksen. Tällöin Tilaajalle toimitettavasta laskusta tulee ilmetä millä hinnalla tarjouspyynnön mukainen vastaava tuote olisi ollut tarjota asiakkaalle ja Tuottaja voi laskuttaa Tilaajalta enintään sen hinnan. Erityistyölasien linssien hintaan voidaan sisällyttää kova ja heijastamaton pinnoite sekä tarpeelliseksi katsottaessa lisäksi yksinkertainen 1,50 ohennus. Kyseeseen tulee asiakaskohtaisen arvion perusteella joko 1-teholasit, syväterävät taikka toimistomoniteholasit. Peruslinsseillä (varastolinsseillä) tarkoitetaan ison valmistajan valikoimaa (+/-6, cyl 2). Jos kyseessä on erityisen suuri linssivoimakkuus (+/-5) voimakkaampi sovitaan ohennus tai materiaali erikseen. (Tai alennus normaalihintaisista.) Optisesti hiotuissa suojalaseissa sovitaan menettely erikseen, mutta kyseeseen tulee asiakaskohtaisen arvion perusteella joko 1-teholasit tai monitehot. Tuotteiden ja palvelujen hankintaa varten asiakkaalla tulee olla Valkeakosken kaupungin antama maksusitoumus tai lähete. Kaupunki sitoutuu maksamaan toimittajalle vain hinnaltaan edullisimman ratkaisun, jolla tarvittava voimakkuus ja linssityyppi voidaan toimittaa. Maksusitoumus tai tilaus ei oikeuta tekemään linssien lisäkäsittelyä, ohentamista, keventämistä, pintakäsittelyä tms. käsittelyä, jolla voidaan parantaa peruslinssien käyttöominaisuuksia. Mahdolliset lisäkäsittelyt korvataan vain lääketieteellisin perustein silmälääkärin määrääminä. Pitkäaikaisen laitoshoidon asiakkaiden, toimeentulotukiasiakkaiden ja henkilökunnan silmälasikehyksistä Tilaaja arvioi sitoutuvansa maksamaan enintään 40 euroa/kpl (sisältäen arvonlisäveron), joten tarjousta jättäessään optikkoliiketuotteita tarjoava Tuottaja sitoutuu s. 9 (18)

10 pitämään kohtuullisen määrän näitä tuotteita valittavissa. Silmäsairaudesta johtuvien karsastavien ja heikkonäköisten lasten silmälasikehyksistä vastaava enimmäiskorvaus päätetään tapauskohtaisesti. Silmälasikehyksistä kaupunki sitoutuu maksamaan työntekijöidensä erityistyölasien osalta enintään tarjousten käsittelyvaiheessa määriteltävän euromäärän/ kpl. 5 Tarjoajan soveltuvuutta koskevat vähimmäisvaatimukset Rahoitukselliseen ja taloudelliseen tilanteeseen liittyvät vaatimukset Tarjoajalla tulee olla riittävät taloudelliset, tekniset ja muut edellytykset palvelun tuottamiseen. Hankintayksikkö voi tarkistaa tarjoajan taloudelliset edellytykset ja luottotiedot yleisesti käytetyistä rekistereistä. Tarjoajan on toimitettava/ pyydettäessä toimitettava mainittujen vaatimusten täyttymisen selvittämiseksi todistuksia. Todistukset ja selvitykset eivät saa olla 2 kuukautta vanhempia niiden toimituspäivästä laskettuna. (HUOM: Tarjouksen liitteeksi edellytetyt todistukset/selvitykset ilmenevät liitteestä Tarjouslomake. Tarjouspyynnön liitteeksi ei pidä oheistaa muuta aineistoa, jota ei pyydetä ja joka ei välittömästi liity kilpailutukseen.) Tarjoaja, joka ei täytä asetettuja vaatimuksia tai joka syyllistyy olennaisesti väärien tietojen antamiseen toimittaessaan alla mainittuja tietoja tai joka ei asetetussa määräajassa toimita pyydettyä selvitystä, suljetaan pois tarjouskilpailusta. Tarjoaja on merkitty kaupparekisteriin tai muuhun vastaavaan ammatti- tai elinkeinorekisteriin, ennakkoperintärekisteriin ja työnantajarekisteriin sekä arvonlisäverovelvollisten rekisteriin, jos lainsäädäntö edellyttää rekisteröitymistä. Ennakkoperintärekisterin tulee olla voimassa maksupäivänä. Tarjoaja on huolehtinut verojen, sosiaaliturvamaksujen ja lakisääteisten vakuutusmaksujen (työeläke- ja tapaturmavakuutusmaksujen) maksamisesta. Tarjoajalla tulee olla voimassa oleva potilasvahinkovakuutus ja riittävä toiminnan vastuuvakuutus, joka kattaa tässä hankinnassa tilaajalle, kolmannelle osapuolelle tai tämän omaisuudelle aiheutuneet vahingot. Tarjoaja vakuuttaa, että tilaajavastuulain edellyttämät soveltuvuutta koskevat ehdot täyttyvät. Tarjoaja sitoutuu pyydettäessä toimittamaan tilinpäätöstiedot edelliseltä tilikaudelta tai uuden yrityksen kohdalla antamaan selvityksen tilaajan hyväksymällä tavalla. Tarjoajan luottotietojen tulee olla häiriöttömät. Hankintayksikkö voi kuitenkin hyväksyä tarjoajan, mikäli sen luottotiedoissa oleva häiriömerkintä on vähäinen. s. 10 (18)

11 Tarjoaja sitoutuu pyydettäessä toimittamaan luottotietolaitoksen (Suomen Asiakastieto Oy tai D&B Finland) lausunnon. Tarjoajalla tulee olla yksityisestä terveydenhuollosta annetun lain 4 :n mukainen lupa palvelujen antamiseen ja 5 :n mukaisesti hyväksytty vastaava johtaja, mikäli lainsäädäntö niin edellyttää. 6 Hankinnan muut ehdot 6.1 Alihankkijoiden käyttö Tarjouksessa on yksilöitävä palveluntuottajan käyttämät alihankkijat. Kunkin alihankkijan suorittamat osuudet ja työt on selvästi ilmoitettava tarjouksessa. Tarjoaja vastaa mahdollisten alihankkijoiden töistä kuin omistaan. Sopimuskumppanina tilaajalle toimii vain tarjouksen jättänyt taho. Palveluntuottajan käyttämien alihankkijoiden tai vuokraamiensa työntekijöiden tulee täyttää pätevyyttä, ammattitaitoa ja kokemusta koskevat edellä kuvatut vähimmäisvaatimukset. Mahdollisia alihankkijoita ei voida sopimuskauden aikana vaihtaa ilman hankintayksikön lupaa. Mikäli sopimusaikana ilmenee tarvetta vaihtaa alihankkijoita, on vaihtoehtoisen alihankkijan oltava osaamiseltaan ja palvelukyvyltään alkuperäistä vastaava. Hankintayksikkö ei voi estää alihankkijan vaihtamista mikäli edellä mainittu ehto täyttyy ja hinnoittelu pysyy alkuperäisenä. 6.2 Vaitiolovelvollisuus ja korvausvelvollisuus sekä ammattieettiset velvollisuudet Tuottaja sitoutuu toimimaan voimassa olevien lakien ja kulloinkin voimassa olevien viranomaismääräysten mukaisesti sekä noudattamaan terveydenhuollon ammattihenkilöiden ammattieettisiä velvollisuuksia. Tuottajaa sitoo terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain, julkisuuslain, potilaan asemasta ja oikeuksista annetun lain ja muidenkin lakien mukainen salassapito- ja vaitiolovelvollisuus. Toiminnassa mahdollisesti aiheutuvien vahinkojen osalta sovelletaan potilasvahinkolakia. 6.3 Palvelun laadun seuranta ja reklamaatiot Tuottaja vastaa siitä, että palvelu on laadultaan ajantasaista ja kilpailukykyistä. Tuottaja huolehtii siitä, että palvelu toteutetaan kaikilta osin sitä ohjaavaa lainsäädäntöä noudattaen ja että palvelu on tarjouspyyntöasiakirjojen ja tarjouksen mukaista koko sopimuskauden ajan. Sopimuskauden aikana ilmenevät puutteet sovitusta tasosta tulee korjata välittömästi. Mahdolliset reklamaatiot Tuottajan toiminnasta käsitellään ja ratkaistaan yhteistyössä Tuottajan ja Tilaajan kesken. s. 11 (18)

12 Tuottaja vastaa työntekijänsä antamasta hoidosta suoraan potilaalle ja vastaa mahdollisista hoidon aikana sattuneista potilasvahingoista ja hoidon laatuun liittyvistä reklamaatioista ja avustaa potilasta potilasvahinkotapauksissa. Tuottajan edellytetään tavoittelevan toiminnassaan edistyksellisyyttä omassa osaamisessaan ja apuna käytettävissä laitteissa, korkeaa ammattietiikkaa sekä kokonaisvaltaisesti hyvää asiakaspalvelua ja kehittää niitä aktiivisin tavoin (voi sisältää mm. täydennyskoulutuksia, asiakaspalautejärjestelmiä ja laadunvarmistusohjelmia). 6.4 Ekologisuuden ja kestävän kehityksen näkökulmat Tuottaja vastaa siitä, että ottaa huomioon omassa toiminnassaan ympäristönäkökulmat. Optikkoliikkeen tulee ottaa vastaan asiakkaan käytetyt ja tarpeettomaksi tulleet silmälasit ja Tuottaja huolehtii niiden tarkoituksenmukaisen kierrättämisen (mm Vision For All, Lionsien silmälasien kierrätys, Suomen World Vision). Optikkoliike huolehtii omassa toiminnassaan ja hankinnoissaan siitä, että ekologisuutta ja kestävän kehityksen mukaisia periaatteita huomioidaan (mm. toimintaprosessissa huolehditaan yksittäisen asiakkaan eri käyntien yhdistämistä mahdollisuuksien mukaisella tavalla hoidettavaksi vähillä käyntikerroilla, eiallergisoivien kehysten tarjoaminen sekä silmälasien linssien valmistuksessa veden käyttöön liittyvät kysymykset). 6.4 Sosiaalisen vastuun näkökulmat Optikkoliike vastaa siitä, että toimitettavat tuotteet, käsittäen niiden jalostamisen vaiheet, ovat peräisin sosiaalisesti vastuullisista alkuperistä. Tämä tarkoittaa tuotantoketjussa ihmisoikeuksien noudattamista (mm. ILO:n yleissopimukset, YK:n lasten oikeuksien sopimukset) sekä työelämän perusoikeuksien noudattamista (mm. vähimmäispalkka, työajat, tuotantomaan lainsäädännön noudattaminen, yleiset ympäristö-, terveys- ja turvallisuusvaatimukset). Tilaaja lisäksi toivoo Tuottajan voivan mahdollisuuksien mukaan tarjota esimerkiksi nuorelle työntekijälle kesätyöpaikan. Muuta työllistämistä edistämään voi yritys myös selvittää mahdollisuuksia saada työttömän työnhakijan palkkaukseen tukea Työ- ja elinkeinotoimistosta haettavan palkkatuen kautta. Työttömiä varten on myös käytössä alle 30-vuotiaille Sanssi-kortti ja yli 30- vuotiaille Duuni-kortti. 7 Hinnoitteluperusteet ja kaupalliset ehdot 7.1 Hinnat Hinnat tulee ilmoittaa liitteellä 1. Hinnat on ilmoitettava arvonlisäverottomina nettohintoina. Muulla tavalla ilmoitettuja hintoja ei oteta huomioon. s. 12 (18)

13 7.2 Laskutus Hintojen tulee sisältää kaikki palvelusta veloitettavat kustannukset kuten verot ja maksut, eläke- ja sosiaaliturvamaksut. Erillisiä laskutus-, toimitus- tai muita lisiä ei hyväksytä. Hinnan varaumia ei hyväksytä. Hintojen tulee olla sitovasti voimassa koko sopimuskauden. Mikäli viranomaisten määräämien palveluntuottajan suoritettavaksi tulevien välittömästi hankintahintaan kohdistuvien julkisten verojen ja maksujen suuruus ja kantamisperuste muuttuu joko säädösmuutoksen tai verotuskäytännön muuttumisen vuoksi, palveluiden hinnat muuttuvat vastaavasti. Sopimuksen solmimisen jälkeen sopimuskautena Tuottaja voi laskuttaa Tilaajaa ainoastaan enintään sopimushinnoilla. Erikseen merkitään, että mikäli sopimuskauden aikana Tuottajalla on kaikille asiakkailleen tarjoama kampanjahinta, jossa hinnat ovat Tilaajan ja Tuottajan välistä sopimusta alemmat, voi Tuottaja laskuttaa kampanjan aikana tilatuista laseista enintään halvimman hinnan mukaisesti. Tuottaja laskuttaa palvelut ja tuotteet kuukausittain jälkikäteen. 7.3 Maksuehto ja viivästyskorko Maksuehto on 21 pv netto. Viivästyskorko on enintään voimassa olevan korkolain (633/1982) mukainen. 8 Hankinnan muut ehdot Sopimuksen piiriin valittujen Tuottajien tulee aloittaa hyväksytyn tarjouksen mukainen toiminta sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen kesäkuussa 2016, mikäli sille ei palvelun tilaajan taholta ole sopimus- tai muita esteitä. Tuottaja ei ole työ- tai virkasuhteessa Tilaajaan. Sopimusaikana voidaan neuvotella muutoksista, jotka oleellisesti vaikuttavat sopimuksen alkuperäiseen sisältöön, jos muutokset johtuvat viranomaisten määräysten muuttumisesta tai ennalta arvaamattomista tekijöistä. Sopimusehtoja voidaan myöhemmin täsmentää kirjallisilla asiakirjoilla edellyttäen, että ne eivät ole ristiriidassa tässä tarjouspyynnössä mainittujen hankinnan ehtojen kanssa. Siltä osin kun hankinnan ehtoja ei ole määritelty tässä tarjouspyynnössä hankinnassa noudatetaan julkisten hankintojen yleisiä sopimusehtoja (palvelutoiminnan osalta JYSE 2014 Palvelut ja tavaroiden osalta JYSE 2014 Tavarat). 9 Tarjous Tarjouksen tulee olla tarjouspyynnön mukainen koskien niin tarjoajan kelpoisuutta kuin hankinnan kohdetta ja hankinnalle asetettuja vähimmäisvaatimuksia ja ehtoja. Valkeakosken kaupungilla on oikeus luottaa siihen, että tarjoaja sitoutuu kaikkiin esitettyihin vaatimuksiin ja ehtoihin. s. 13 (18)

14 Tarjous ja siihen liittyvät liitteet tulevat olemaan osa palveluntuottajan kanssa tehtävää sopimusta. Tarjoukseen tulee sisällyttää seuraavat asiat ja liitteet, joiden päiväys saa olla enintään 2 kk tarjouksen päiväyksestä: Kaupparekisteriote tai muu vastaava selvitys vastaavaan rekisteriin kuulumisesta ja verohallinnon antama todistus muihin rekistereihin kuulumisesta. (YTJ-tuloste riittää; Patentti- ja rekisterihallituksen ja Verohallinnon yhteinen yritystietojärjestelmä.) Mikäli ei kuulu johonkin em. rekisteriin, tulee itse laadittu selvitys liittää rekistereihin kuulumattomuudesta. Verohallinnon todistus verojen ja sosiaaliturvamaksujen suorittamisesta (YTJ:n kautta tehty verovelkarekisterin tuloste riittää, jos ei ole verovelkaa) sekä eläkevakuutusyhtiön tai työeläkekassan antama todistus eläkevakuutuksen voimassaolosta ja vakuutusmaksujen suorittamisesta. Mikäli em. suorituksissa on velkaa (mm. verovelkaa), tarvitaan ao. velasta todistus ja maksusuunnitelma. Itse laadittu selvitys työhön sovellettavasta työehtosopimuksesta tai keskeisistä työehdoista. Vakuutusyhtiön todistus voimassaolevasta potilasvakuutuksesta. Vakuutusyhtiön todistus voimassaolevasta vastuuvakuutuksesta. Itse laadittu selvitys Tuottajan käyttämistä alihankkijoista, jos niitä käyttää, mutta selvitystä ei tarvita, jollei käytä alihankintaa. Mielellään toimiluvan kopio. Tiivis kuvaus tila-, laite- ja henkilöstöresursseista (käsittäen selvityksen palvelutuotantoon osallistuvan henkilöstön koulutuksesta ja ammattipätevyydestä) Huolella täytetty Tilaajan laatima tarjouslomake hintatiedoin ja allekirjoituksin. Muut erikseen tarjouspyynnössä pyydetyt todistukset, selvitykset tms. Tarjouksen on oltava sitovasti voimassa saakka ja sopimusosapuoleksi valitun osalta koko sopimuskauden. Tarjous on laadittava suomen kielellä. Osatarjouksia ei huomioida muulla tavalla esitettynä, kuin tässä tarjouspyynnössä on ilmoitettu. Vaihtoehtoisia tarjouksia ei huomioida. 10 Tarjousten käsittely Tarjousten avaamisen jälkeen määräajassa saapuneet tarjoukset tarkistetaan ja arvioidaan. Tarjousten vertailu ja arviointi tehdään seuraavasti: - tarjoajien kelpoisuuden tarkistaminen, - tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen, - tarjousten vertailu Tarjoajien kelpoisuuden tarkistaminen ja tarjoajan poissulkeminen Tarjoajan soveltuvuutta arvioitaessa tarjouskilpailusta suljetaan pois ehdokas tai tarjoaja, joka ei täytä hankintalain (vrt. L julkisista hankinnoista 348/ ) 71 todettuja vaatimuksia. Tarjouskilpailusta suljetaan pois tarjoaja, jolla ei ole s. 14 (18)

15 teknisiä, taloudellisia ja muita edellytyksiä hankinnan toteuttamiseksi. Tarjouskilpailusta suljetaan pois sellaiset tarjoajat, joita koskee hankintalain 53 :n mukainen poissulkemisperuste. Tarjouskilpailusta voidaan sulkea pois tarjoajat, jotka ovat laiminlyöneet verojen tai lakisääteisten sosiaalimaksujen suorittamisen tai joita koskee muu hankintalain 54 :n mukainen poissulkemisperuste Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen Tarjouksen tulee vastata tarjouspyyntöä ja siinä esitettyjä vaatimuksia, jotta tarjous pääsisi varsinaiseen tarjousten vertailuun. Tarjouspyyntöä vastaamattomat tarjoukset hylätään Tarjousten vertailu ja valintaperusteet Valintaperusteena on halvin hinta. Vertailuhinta arvioidaan seuraavan hintakorin perusteella: Silmälääkäripalvelut Hintojen vertailua varten lasketaan hankittavalle palvelulle hintakorin arvo siten, että 33 % painoarvo on DM-jatkotutkimuksilla, 60 % tulee alle kouluikäisten ja koululaisten näköseulasta lähetettyjen tutkimuksista ja 7 % toimeentulotukiasiakkaiden tutkimuksista. Esimerkki: Tuottaja tarjoaa palvelua siten, että kaikki muut tutkimukset on hinnoiteltu 50 euron hintaisiksi, paitsi koululaisten näköseulasta kouluterveydenhoitajan lähetteellä tulevat 40 euron hintaisiksi. Hintakorin arvo on tässä esimerkissä seuraava: 33 % x % x % x 50 = 44,10. Optikkopalvelut optikkoliiketuotteineen Hintojen vertailua varten lasketaan hankittavalle palvelulle hintakorin arvo siten, että 45 % painoarvo on toimeentulotuella hankittavien 1-tehoperussilmälaseilla näöntutkimuksineen töineen perussangoilla, 30 % painoarvo on toimeentulotuella hankittavien moniteholinsseillä joissa on perussangat käsittäen näöntutkimukset ja työt, 10 % painoarvo henkilökunnan erityistyölasihankinnoista syväterävällä linssillä kovapinnoitteella ja heijastuksenestolla työnäöntutkimuksineen sekä töineen perussangoilla, 6 % painoarvo on henkilökunnan erityistyölasihankinnoista toimistomoniteholinsseillä kovapinnoitteella ja heijastuksenestolla työnäöntutkimuksineen sekä töineen perussangoilla ja 4 % painoarvo on henkilökunnan erityistyölasihankinnoista yksiteholinsseillä kovapinnoitteella ja heijastuksenestolla työnäöntutkimuksineen sekä töineen perussangoilla. Esimerkki: Tuottaja tarjoaa palvelua siten, että näöntutkimus ja työnäöntutkimus kuuluvat aina hintaan ja samoin perussangat ja työt. s. 15 (18)

16 1-teholinssit tarjotaan hintaan 65 euroa ja moniteholinssit hintaan 100 euroa, syväterävät työnäkölasit kovapinta&heijastuksenestokäsittelyin hintaan150 euroa, toimistomoniteholinsssit kovapinta&heijastuksenestokäsittelyin hintaan 140 euroa ja 1-tehotyönäkölasit kovapinta&heijastuksenestokäsittelyin hintaan 85 euroa. Hintakorin arvo on tässä esimerkissä seuraava: 45 % x % x % x % x % x 85 = 86, Hankintapäätös ja sopimuksen syntyminen Hankinnasta päättää sosiaali- ja terveysjohtaja, paitsi henkilökunnalle hankittavien lasien osalta päätöksen tekee henkilöstöpäällikkö. Palvelun ostajaa ja tarjoajaa sitova tämän tarjouspyynnön mukainen palvelun tuottamista koskeva sopimus syntyy kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 21 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman. Hankintasopimus päättyy ilman erillistä irtisanomista sopimuskauden päättyessä (tuolloin mahdollisesti kesken olevat kuitenkin loppuun vieden). 12 Sopimusasiakirjojen pätevyysjärjestys Sopimusasiakirjat täydentävät toisiaan. Jos sopimusasiakirjat ovat keskenään ristiriidassa, noudatetaan niitä seuraavassa keskinäisessä pätevyysjärjestyksessä: 13 Asiakirjojen julkisuus 1. Hankintasopimus. 2. Tarjouspyyntö. 3. Julkisten hankintojen yleiset sopimusehdot palveluhankinnoissa JYSE 2014 PALVELUT (version päiväys heinäkuu 2014) sekä Julkisten hankintojen yleiset sopimusehdot tavarahankinnoissa JYSE 2014 TAVARAT (version päiväys heinäkuu 2014). 4. Tarjous liitteineen. Hankintaa koskevien asiakirjojen julkisuuden osalta noudatetaan julkisuuslakia (L viranomaisten toiminnan julkisuudesta 621/ ). Tarjouskilpailuun viranomaisille toimitetut tarjousasiakirjat liitteineen tulevat julkisiksi, kun sopimus hankinnasta on tehty. Asianosaisilla, esim. tarjoajalla on kuitenkin oikeus saada tieto em. asiakirjoista, kun hankintapäätös on tehty. Asianosaisilla ei ole kuitenkaan oikeutta saada tietoa muiden tarjoajien tarjousten sisältämistä liike- tai ammattisalaisuuksista. Tarjoajaa pyydetään yksilöimään ja merkitsemään tarjouksestaan ne tiedot ja asiakirjat merkinnällä SALAINEN, jotka ovat salassa pidettäviä esim. liikesalaisuudet. Valkeakosken kaupunki harkitsee tapauskohtaisesti, ovatko liike- tai ammattisalaisuuksiksi esitetyt tiedot lain mukaan salassa pidettäviä. Hinnat eivät kuulu liikesalaisuuksien piiriin. s. 16 (18)

17 14 Muut ehdot Valkeakosken kaupunki pidättää oikeuden olla hyväksymättä mitään annetuista tarjouksista perustelluista syistä. Valkeakosken kaupunki ei maksa korvausta tarjouksen tekemisestä. 15 Tarjouksen toimittaminen Suomenkielinen allekirjoitettu tarjous liitteineen on toimitettava viimeistään ma klo suljetussa kirjekuoressa osoitteeseen: Valkeakosken kaupunki Kirjaamo (kaupungintalo) PL 20 Tarjouskuoreen ja tarjoukseen on merkittävä tarjoajan nimi ja teksti: Tarjous: Näönhuoltopalvelut Tarjouksen voi toimittaa myös sähköpostitse viimeistään ma klo sähköpostiosoitteeseen Sähköpostin otsakkeeksi tulee kirjoittaa Tarjous näönhuoltopalveluista. Sähköpostitse saapuvat tarjoukset otetaan käsittelyyn (avataan ja tulostetaan) vasta tarjousten toimittamisen määräajan umpeuduttua. Tarjouksen toimittaminen annettuun määräaikaan mennessä on tarjoajan vastuulla. Tarjousajan päättymisen jälkeen jätettyjä tarjouksia ei oteta huomioon. Tarjousta ei voi toimittaa sähköpostilla. 16 Henkilökunta-alennus Halutessanne voitte tarjota Valkeakosken kaupungin henkilökunnalle sopimusalennusta tämän tarjouspyynnön mukaisen hankintakauden ajaksi. Antakaa se yhden sivun erillisellä vapaamuotoisella liitteellä. Henkilökunta voi osoittaa palvelussuhteensa esittämällä voimassa olevan henkilökuntakortin. Kaupunki on paikkakunnan suurin työnantaja, henkilökuntaa on noin Tämä mahdollinen sopimusalennus ei vaikuta tarjouskilpailuun. Henkilökuntaalennustarjouksenne pyydetään sulkemaan tarjouskuoren sisälle pantavaan erilliseen kuoreen (avataan vasta kun tarjousten vertailu on tehty). Valkeakoski Sanna Rautalammi sosiaali- ja terveysjohtaja s. 17 (18)

18 Liitteet Sopimusluonnos (Liite 1) Tarjouslomake (Liite 2) JYSE 2014 Palvelut (ei oheistettu, noudettavissa mm. kaupungin palvelimelta) JYSE 2014 Tavarat (ei oheistettu, noudettavissa mm. kaupungin palvelimelta) JYSE-sopimusehdot noudettavissa mm. Valkeakosken kaupungin internetistä osoitteesta rea=81. s. 18 (18)

19 Dnro VLK/892/ /2016 Tarjouspyynnön liite 1 (sopimusluonnos) Sopimus Tuottajan ja Valkeakosken kaupungin välillä koskien silmälääkäripalveluja / optikkopalveluja optikkoliiketuotteineen 1. Sopijaosapuolet TUOTTAJA: TILAAJA: Valkeakosken kaupunki ( ) sosiaali- ja terveyskeskus / hallintokeskus; henkilöstöhallinto PL Valkeakoski. 2. Sopimuksen kohde ja tarkoitus Tällä sopimuksella sovitaan Tilaajan ja Tuottajan kanssa seuraavista: [ ] Silmäsairauksien erikoislääkärin konsultaatiopalveluja - alle kouluikäisille ja koululaisille (näköseulasta), sekä - alle 16-vuotiaille lapsille, kun kyse on hankittavista silmälaseista/piilolaseista silmäsairaudesta johtuvaan heikkonäköisyyteen ja karsastukseen, sekä - pitkäaikaisen laitoshoidon asiakkaiden silmälasien hankintoihin, tarvittaessa, sekä - sosiaalitoimen maksusitoumuksilla toimeentulotukena myönnettäviä silmälasihankintoja varten, tarvittaessa, sekä - koskien Valkeakosken kaupungin henkilökunnalle erityistyölaseja, tarvittaessa. [ ] Optikon palveluja ja optikkoliikkeen tuotteita - alle 16-vuotiaille lapsille hankittavia silmälaseja/piilolaseja silmäsairaudesta johtuvaan heikkonäköisyyteen ja karsastukseen, sekä - pitkäaikaisen laitoshoidon asiakkaiden silmälasien hankintoihin, sekä - sosiaalitoimen maksusitoumuksilla toimeentulotukena myönnettäviä silmälasihankintoja, sekä - Valkeakosken kaupungin henkilökunnalle erityistyölaseja työnäkötarkastuksineen ja optisesti hiottuja suojalaseja. Tämän hankintasopimuksen tarkoituksena on sopia ehdoista, joiden mukaisesti Tuottaja tarjoaa Tilaajan silmälääkäripalveluja tai optikkopalveluja optikkoliiketuotteineen tarjouspyynnön mukaisesti. Sopimus perustuu kilpailutuksen pohjalta tehtyyn hankintapäätökseen. Asiakkaan oikeus hankintaan osoitetaan Tilaajan kulloinkin antamalla maksusitoumuksella. 3. Sopimuksen laajuus ja laatu Sopimus käsittää seuraavaa: sopimus, sivu 1

20 a) Alle kouluikäisten ja koululaisten näköseulan edellyttämät silmäsairauksien erikoislääkärin tutkimukset vastaanottokäynteinä. Ostopalveluun lähetetään lastenneuvola- tai kouluterveydenhoitajan lähetteellä. Asiakas (huoltaja) varaa itse ajan. b) Alle 16-vuotiaiden silmäsairaudesta johtuvan heikkonäköisyyden tai karsastavien lasten ja nuorten lasihankinnat. Lapsen silmien hoito aloitetaan erikoissairaanhoidossa ja vasta toiset lasit korvaa perusterveydenhuolto. Tilaaja korvaa erikseen sovittavan määrän sangoista. Linsseistä korvataan täysi hinta kevennyksineen ja erikoishiontoineen. Silmälasien sijaan Tilaaja korvaa piilolasit, jos siihen on erityinen peruste ja Tuottajan pitää antaa piilolasien sovitus sekä käytönopastus. Piilolasien hoitoja puhdistusaineet sisältyvät Tilaajan korvauksen piiriin vain piilolasien ensimmäisellä luovutuskerralla. Silmälääkärin tutkimusta Tilaaja ei korvaa. Tilaaja tekee maksusitoumuksen korvauksista tapauskohtaisesti. Silmä- ja piilolasien korvaamisen perusteena on silmälääkärin tutkimukseen perustuva arvio silmä- tai piilolasien tarpeesta ja silmä- tai piilolasimääritys. Karsastuksen ja amblyopian hoitoon tarkoitettujen silmälasien uusimisväli on alle 16-vuotiaille yksilöllisen harkinnan mukaan. Silmälääkärin resepti tulee toimittaa kuntoutustyöryhmälle hakemuksen liitteenä, ennen maksusitoumuksen antamista. Karsastuksen ja amblyopian hoitoon tarkoitettujen silmälasien uusimiset ovat perusterveydenhuollon vastuulla seuraavin perustein: todettu karsastus, jota hoidetaan silmälaseilla todetun amblyopian tai sen ilmeisen riskin hoitoon, kun o visusta ei saada mitattua: ansiometria 2D tai suurempi, hyperooppisemman silmän refraktio +3D tai suurempi, sylinteri +2D tai suurempi o visus saadaan mitattua ja selvä puoliero näöntarkkuudessa refraktiokorjauksella ylläpitohoito, kun amblyopia on hoidon avulla saatu korjattua diagnoosissa mainittava amblyopia-sana. Refraktion mukaisia laseja ei korvata, jos visus laseilla tai laseitta on normaali, ikää vastaava (esimerkiksi 2-vuotiaalla 0.5, 3-vuotiaalla 0.6) eikä ilmeistä amblyopian riskiä ole. Silmälaseja ei korvata esimerkiksi myopiassa. c) Pitkäaikaisen laitoshoidon asiakkaiden silmälasien hankinnat käsittäen tarvittavan optikon tai silmälääkärin tekemän tutkimuksen, linssit ja sangat sekä sovitukset tarpeellisine säätöineen. Linssien kohdalla hyväksytään vakio/perustaso (ilman erikoiskäsittelyjä, ohennuksia, fototrooppisuutta tms.). Sankojen kohdalla hyväksytään soveltuvat, enintään 40 euron hintaiset sangat. Joskus kyseeseen voi tulla pelkkä rikkoutuneen silmälasin tai sen osan uusiminen. Hankintaa varten hoito-osastolta varataan aika asiakkaalle ja sovitaan menettely. Selvyyden vuoksi todettakoon, että asiakas voi aina omalla kustannuksellaan hankkia haluamiaan silmälaseja. d) Tilaajan sosiaalitoimen maksusitoumuksilla toimeentulotukena myönnettävä silmälasihankinta käsittää optikon suorittaman näöntutkimuksen (tarvittaessa silmätautien erikoislääkärin), sangat ja linssit töineen sekä sovitukset tarpeellisine säätöineen. Tilaaja sitoutuu maksamaan Tuottajalle vain hinnaltaan edullisimman ratkaisun, jolla tarvittava voimakkuus ja linssityyppi voidaan toteuttaa. Maksusitoumus tai tilaus ei oikeuta valitsemaan fototrooppisia linssejä eikä linssien lisäkäsittelyä, ohentamista, keventämistä, pintakäsittelyä tms. peruslinssien käyttöominaisuuksia parantavia sopimus, sivu 2

21 maksullisia lisätoimenpiteitä. Lisäkäsittelyjä voidaan korvata kuitenkin silloin, jos niihin on silmäsairauksien erikoislääkärin arvioima lääketieteellinen peruste. Sangoista tilaaja sitoutuu maksamaan enintään 40 / kpl (sis. alv). Maksusitoumusta varten tarvitaan laskelma valituista linsseistä ja sangoista ja siihen merkintä onko kyse edullisimmasta ratkaisusta, jolla tarvittava voimakkuus ja linssityyppi voidaan toteuttaa. Jos kyse ei ole edullisimmasta ratkaisusta, tulee lisäksi ilmoittaa mikä on edullisimman vaihtoehdon hinta. Tuotteiden ja palvelujen hankintaa varten asiakkaalla tulee olla Valkeakosken kaupungin antama maksusitoumus tai lähete. (Mikäli sopimuskauden aikana tämä toimeentulotukimuoto siirtyy Kelaan, tämä sopimuksen osa ei siirry, vaan jää mitättömäksi.) e) Valkeakosken kaupungin henkilökunnalle hankittavat erityistyölasit Työnantajan on hankittava ja annettava työntekijän käyttöön apuväline tai muu varuste, silloin kun työn luonne, työolosuhteet tai työn tarkoituksen-mukainen suorittaminen sitä edellyttävät ja se on välttämätöntä tapaturman tai sairastumisen vaaran välttämiseksi (TyöturvallisuusL 738/ mom.). Kun merkittävä osa työstä tehdään näyttöpäätettä käyttäen, tulee työnantajan järjestää näöntarkastus ja hankkia työntekijälle tarpeen vaatiessa näyttöpäätetyöhön sopivat erityissilmälasit milloin tavanomaiset silmälasit eivät ole riittävät työpaikan ergonomisten korjaustoimenpiteidenkään jälkeen (Valtioneuvoston päätös näyttöpäätetyöstä 1405/1993). Työpaikkakohtaisesti päätetään paljonko työnantaja silmälasien kehyksistä tai linssien erikoiskäsittelyistä korvaa (Näyttöpäätetyö, Työsuojeluhallinto 2013). Erityistyölasit tulee uusia tarvittaessa näön tai työn asettamien näkövaatimusten muuttuessa. Erityistyölasien tarve tulee arvioida jokaisella uusimiskerralla erikseen. Työnantaja korvaa näyttöpäätetyötä tekevälle työntekijälle erityistyölasit silloin, kun ensin työergonomia on saatettu kuntoon, mutta työntekijä ei siitä huolimatta tule työssään toimeen yleislaseillaan. Työnantaja korvaa erityistyölasit mikäli optikon tai silmälääkärin lausunnosta selvästi ilmenee, että tavanomaiset yleiskäyttöön tarkoitetut silmälasit eivät ole työhön sopivat ja että työntekijä tarvitsee toiset, erilaiset silmälasit erityistyöhön. Erityistyölasit poikkeavat yleislaseista tavallisesti voimakkuudeltaan, linssityypiltään tai linssien asennukseltaan. Työfysioterapeutti tekee tarvittavat mittaukset etäisyyksistä ja laatii lähetteen (mittauslomakkeen) optikolle erityistyölasien tarpeen arvioimiseksi. Työtekijä varaa ajan optikolle ja antaa lähetteen asioidessaan optikolla. Mikäli optikon suorittamassa työnäöntarkastuksessa todetaan selkeä tarve erityistyölaseille, ne tehdään työntekijälle. Epäselvissä tapauksissa optikko päättää erityistyölaseista neuvoteltuaan lähetteen antaneen työfysioterapeutin kanssa. Työntekijä toimittaa työnäkötarkastuksen tiedot työterveyshuoltoon Työntekijä toimittaa työnäkötarkastuksen tiedot työterveyshuoltoon ja optikkoliike huolehtii asiakkaan tutkimuksista, lasien valmistamisesta asiakaskohtaisine jälkitöineen ja laskuttaa työntekijän työpaikkaa. Samaa menettelyä noudatetaan laseja uusittaessa. Hankintapäätös käsittää näyttöpäätelasien hankkimiseksi tehtävät näöntarkastukset, varastovahvuuksilla olevat linssit, peruskehykset, heijastuksen estokäsittelyn ja kovapinnan sekä sovitukset tarpeellisine säätöineen. Erityisen tarpeen edellyttäessä (mm. hammashuollossa toimiville henkilöille) voidaan hankintaan lisäksi sisällyttää sivusuojat roiskesuojina, mikäli siten voidaan kohtuullisella luotettavuudella saavuttaa riittävä suojaustaso ja näin menettelemällä ei tarvita varsinaisia optisesti hiottuja suojalaseja. sopimus, sivu 3

22 Hankintaa varten työntekijän esimies tekee hankinnasta päätöksen ennen kuin työntekijä varaa ajan optikolle. Selvyyden vuoksi todettakoon, että a) erityistyölasit eivät voi olla työntekijän ensisijaiset käyttölasit ja että b) työntekijän pääasiallisten käyttölasien tulee olla ajan tasalla ennen kuin työnantaja korvaa erityistyölasihankinnan sekä c) Tilaaja korvaa vain optikon suorittaman tutkimuksen, mutta lisäksi silmälääkärimaksun, jos optikolla ei ole perussairauden tai muun syyn vuoksi oikeutta määritellä erityistyölasien tarvetta. f) Valkeakosken kaupungin henkilökunnalle hankittavat optisesti hiotut suojalasit Jos silmälaseja käyttävän työntekijän työssä on usein ja säännöllisesti silmälasien rikkoutumisen ja silmien vahingoittumisen riski tai silmiin saattaa roiskua tartuntatautiriskin sisältäviä eritteitä, on esimiehen tehtävä kirjallinen riskiarvio kyseisestä työstä ja tarvittaessa ohjaa työntekijän työterveyshuollon työfysioterapeutin vastaanotolle. Työfysioterapeutti arvioi tilanteen, tarkistaa työpisteen, tekee työnäkemisen parantamiseksi tarpeelliset ergonomiset järjestelyt ja kirjaa tiedot lähetelomakkeeseen sekä ohjaa työntekijän optikolle erityissuojalasien hankkimista varten. Työntekijä toimittaa työnäkötarkastuksen tiedot työterveyshuoltoon ja optikkoliike huolehtii asiakkaan tutkimuksista. lasien valmistamisesta asiakaskohtaisine jälkitöineen ja laskuttaa työntekijän työpaikkaa. Samaa menettelyä noudatetaan uusittaessa laseja. Hankintapäätös käsittää optisesti hiottujen lasien hankkimiseksi tehtävät näöntarkastukset, työt ja suojalasit sekä sovitukset tarpeellisine säätöineen. Tilaaja korvaa vain optikon suorittaman tutkimuksen, mutta lisäksi korvaa silmälääkärimaksun, jos optikolla ei ole perussairauden tai muun syyn vuoksi oikeutta määritellä erityistyölasien tarvetta. Hankintaa varten työntekijän esimies tekee hankinnasta päätöksen ennen kuin työntekijä varaa ajan optikolle. 4. Laskutus ja maksuehdot Tuottaja laskuttaa Tilaajaa suorittamiensa tutkimusten määrän perusteella neljän kuukauden välein alla mainituilla hinnoilla. Hinnat ovat kiinteät sopimuskauden ajan. Hintoihin lisätään voimassa olevan arvonlisäverokannan mukainen arvonlisävero. Sopimuksen solmimisen jälkeen sopimuskautena Tuottaja voi laskuttaa Tilaajaa ainoastaan enintään sopimushinnoilla. Erikseen merkitään, että mikäli sopimuskauden aikana Tuottajalla on kaikille asiakkailleen tarjoama kampanjahinta, jossa hinnat ovat Tilaajan ja Tuottajan välistä sopimusta alemmat, voi Tuottaja laskuttaa kampanjan aikana tilatuista laseista enintään halvimman hinnan mukaisesti. ALLE TÄYTETÄÄN NE HINNAT, KUIN ON TARJOUKSESSA Erikoislääkärin tekemä tutkimus; (sisältäen poliklinikkamaksukulut, toimistomaksukulut, laskutuskulut yms.) euroa/tutkimus. Optikon tekemä tutkimus, tavallinen, kun tutkimus ei johda silmälasien hankintaan; euroa/tutkimus. Optikon tekemä työnäkötutkimus; XX euroa/tutkimus, kun tutkimus ei johda silmälasien hankintaan; euroa/tutkimus. Optikon tekemä tutkimus / työnäöntutkimus sisältyy aina hankittavan silmälasilasipaketin tai sen osan (mm. kun uusitaan linssejä vanhoihin sankoihin) hintaan. Laskutuksessa kuitenkin jaetaan lasku niin, että merkitään optikon tutkimuksen osalta euroa / linssiparihankinta. TÄMÄ JOHTUU SIITÄ, ETTÄ TUTKIMUS ON ARVONLISÄVERONTA, JA TUOTTEET ELI LASIT ARVONLISÄVEROLLISTA sopimus, sivu 4

KATEAINEIDEN HANKINTA 2012

KATEAINEIDEN HANKINTA 2012 TARJOUSPYYNTÖ 1 (7) KATEAINEIDEN HANKINTA 2012 Hankintayksikkö Espoon kaupunki,., 02070 ESPOON KAUPUNKI. Tarjouspyyntö Espoon Kaupunkitekniikka-liikelaitos pyytää tarjoustanne viheralueiden rakentamiseen

Lisätiedot

HANKINTAYKSIKKÖ Espoon kaupunki, Espoo Kaupunkitekniikka -liikelaitos, PL 6400, 02070 ESPOON KAUPUNKI.

HANKINTAYKSIKKÖ Espoon kaupunki, Espoo Kaupunkitekniikka -liikelaitos, PL 6400, 02070 ESPOON KAUPUNKI. HINTATIEDUSTELU 1 (7) Asianumero 10.12.2012 4845/02.08.00/2012 SULKUPORTIT 2013 HANKINTAYKSIKKÖ Espoon kaupunki, Espoo Kaupunkitekniikka -liikelaitos, PL 6400, 02070 ESPOON KAUPUNKI. HANKINNAN KOHDE Espoon

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN TYTÄRYHTEISÖIDEN TALOUSTOIMINTOJEN KILPAILUTUS. Kilpailutuksella valitaan yksi sopimustoimittaja ja yksi varatoimittaja.

ESPOON KAUPUNGIN TYTÄRYHTEISÖIDEN TALOUSTOIMINTOJEN KILPAILUTUS. Kilpailutuksella valitaan yksi sopimustoimittaja ja yksi varatoimittaja. TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) ESPOON KAUPUNGIN TYTÄRYHTEISÖIDEN TALOUSTOIMINTOJEN KILPAILUTUS 1. Hankinnan kohde ja kuvaus Espoon kaupunki pyytää tarjousta Espoon kaupungin tytäryhteisöiden taloustoimintojen hoito.

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ TELAKKAKADUN KOULUN OHUTPÄÄTTEISTÄ

TARJOUSPYYNTÖ TELAKKAKADUN KOULUN OHUTPÄÄTTEISTÄ 1 (5) TARJOUSPYYNTÖ TELAKKAKADUN KOULUN OHUTPÄÄTTEISTÄ Äänekosken kaupunki pyytää tarjoustanne. Tuoteryhmä Tietokonepäätteet Tarjouspyynnön sisältö ja laajuus Hankintakausi Joulukuu 2012. Ohutpäätteiden

Lisätiedot

SODANKYLÄN KUNTA PERUSTURVAPALVELUT Hammashoitola

SODANKYLÄN KUNTA PERUSTURVAPALVELUT Hammashoitola SODANKYLÄN KUNTA PERUSTURVAPALVELUT Hammashoitola TARJOUSPYYNTÖ ORTOPANTOMOGRAFIA- JA KEFALOSTAATTIKUVAUSLAITTEESTA 1 Yleistä Sodankylän kunta pyytää tarjousta suoradigitaalisesta ortopantomografia- ja

Lisätiedot

Tarjouspyyntö 1.7.2015 RAAKOJEN, KUORITTUJEN PERUNATUOTTEIDEN TARJOUSPYYNTÖ

Tarjouspyyntö 1.7.2015 RAAKOJEN, KUORITTUJEN PERUNATUOTTEIDEN TARJOUSPYYNTÖ 1 Tarjouspyyntö 1.7.2015 Siivous-ruokapalveluyksikkö PL 33, 31761 Urjala RAAKOJEN, KUORITTUJEN PERUNATUOTTEIDEN TARJOUSPYYNTÖ Urjalan kunnan siivous-ruokapalveluyksikkö pyytää tarjoustanne liitteenä olevan

Lisätiedot

Hankintamenettely Pienhankinta Hankinnan arvo ei ylitä julkisista hankinnoista annetussa laissa tarkoitettua kansallista kynnysarvoa.

Hankintamenettely Pienhankinta Hankinnan arvo ei ylitä julkisista hankinnoista annetussa laissa tarkoitettua kansallista kynnysarvoa. 16.2.2012 TARJOUSPYYNTÖ MASTONOSTIMESTA Äänekosken kaupunki pyytää Teiltä tarjouksen käytetystä siististä mastonostimesta tarjouspyyntöliitteen mukaisesti. Tarjous koskee kaupungin kulttuuritalolle (Kalevankatu

Lisätiedot

Porvoon kaupungin strategiatyön konsultointi

Porvoon kaupungin strategiatyön konsultointi Porvoon kaupungin strategiatyön konsultointi 10.10.2012 1(5) Porvoon kaupunki pyytää tarjoustanne strategiatyön konsultoinnista. Hankintamenettely Hankintamenettely on avoin. Hankittavan palvelun sisältö

Lisätiedot

JALASJÄRVEN KUNTA PYYTÄÄ KIRJALLISTA TARJOUSTANNE KATUVALAISTUKSEN OHJAUSJÄRJESTELMÄSTÄ JA OHJAUSLAITTEISTA KOKONAISTOIMITUKSENA

JALASJÄRVEN KUNTA PYYTÄÄ KIRJALLISTA TARJOUSTANNE KATUVALAISTUKSEN OHJAUSJÄRJESTELMÄSTÄ JA OHJAUSLAITTEISTA KOKONAISTOIMITUKSENA Katuvalaistuksen ohjausjärjestelmä Tarjouspyyntö Sivu 1/5 JALASJÄRVEN KUNTA PYYTÄÄ KIRJALLISTA TARJOUSTANNE KATUVALAISTUKSEN OHJAUSJÄRJESTELMÄSTÄ JA OHJAUSLAITTEISTA KOKONAISTOIMITUKSENA Hankittava kokonaisuus

Lisätiedot

2. Hankinnan kohde Hanke käsittää Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän Kiuruveden Hingunniemen keittiöremontin.

2. Hankinnan kohde Hanke käsittää Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän Kiuruveden Hingunniemen keittiöremontin. TARJOUSPYYNTÖ 1 (6) SISÄLLYS 1. Yleistä 1 2. Hankinnan kohde 1 3. Hankintamenettely 2 4. Tehtävät 2 5. Aikataulu 2 6. Osatarjous 2 7. Vaihtoehtoiset tarjoukset 2 9. Tarjouspyyntöasiakirjat 2 10. Rakennusaikaiset

Lisätiedot

Länsirannikon Koulutus Oy WinNova pyytää tarjoustanne käytetystä astianpesukoneesta tämän tarjouspyynnön mukaisesti.

Länsirannikon Koulutus Oy WinNova pyytää tarjoustanne käytetystä astianpesukoneesta tämän tarjouspyynnön mukaisesti. SUURTALOUSLAITTEEN HANKINTA Hankinnan kohde ja hankintamenettely Länsirannikon Koulutus Oy WinNova pyytää tarjoustanne käytetystä astianpesukoneesta tämän tarjouspyynnön mukaisesti. 1. HANKINNAN KOHDE

Lisätiedot

Viisumipalvelut 04/2016 26.4.2016

Viisumipalvelut 04/2016 26.4.2016 TARJOUSPYYNTÖ Viisumipalvelut 04/2016 26.4.2016 1. Tarjouspyynnön kohde... 2 1.1 Tarjouspyynnön kohde... 2 1.2 Hankintamenettely ja hankinnasta ilmoittaminen... 2 2. Sopimuskausi... 2 3. Tarjousten valinta

Lisätiedot

Haapaveden kaupunki/koulutoimi pyytää tarjoustanne opetusmateriaaleista lukuvuosille 2013 2014 ja 2014 2015.

Haapaveden kaupunki/koulutoimi pyytää tarjoustanne opetusmateriaaleista lukuvuosille 2013 2014 ja 2014 2015. TARJOUSPYYNTÖ Haapaveden kaupunki/koulutoimi pyytää tarjoustanne opetusmateriaaleista lukuvuosille 2013 2014 ja 2014 2015. Tarjouspyyntö on julkaistu Julkisten hankintojen ilmoituskanavalla HILMASSA 09.04.2013.

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ URJALAN YHTENÄISKOULUN TEKNISEN TYÖN KONEISTA JA KALUSTEISTA

TARJOUSPYYNTÖ URJALAN YHTENÄISKOULUN TEKNISEN TYÖN KONEISTA JA KALUSTEISTA Urjalan kunta Tarjouspyyntö TARJOUSPYYNTÖ URJALAN YHTENÄISKOULUN TEKNISEN TYÖN KONEISTA JA KALUSTEISTA 1. Hankinnan kuvaus Tällä tarjouspyynnöllä Urjalan kunta (jäljempänä tilaaja) pyytää toimittajilta

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ: HAMMASHOITOKONEYKSIKKÖ

TARJOUSPYYNTÖ: HAMMASHOITOKONEYKSIKKÖ TARJOUSPYYNTÖ: HAMMASHOITOKONEYKSIKKÖ 1. YLEISTÄ 2. TARJOUSPYYNNÖN KOHDE Tervola on n. 3300 asukkaan kunta Lapin eteläosassa. Suun terveydenhuollossa on kolme hammaslääkärin virkaa ja suuhygienistin toimi;

Lisätiedot

Järjestelmävaatimukset on kuvattu liitteessä 1, hankinnan yksilöinti.

Järjestelmävaatimukset on kuvattu liitteessä 1, hankinnan yksilöinti. TARJOUSPYYNTÖ 1 (6) AJANVARAUS- JA KÄYTÖNHALLINTAOHJELMISTON HANKINTA Hankinnan kohde ja kuvaus Espoon kaupunki pyytää tarjousta Espoon kaupunginkirjaston asiakaskoneille (noin 200 kpl) hankittavasta ajanvaraus-

Lisätiedot

Nurmijärven kunta TARJOUSPYYNTÖ 1(6) PL37 01901 Nurmijärvi 30.1.2014

Nurmijärven kunta TARJOUSPYYNTÖ 1(6) PL37 01901 Nurmijärvi 30.1.2014 Nurmijärven kunta TARJOUSPYYNTÖ 1(6) TAKYMETRIN HANKINTA Hankinnan kohde Hankinnan kuvaus Takymetri GNSS antennivarustuksella Pyydämme tarjoustanne käyttökiintopisteiden mittauksessa sekä kartoitus- ja

Lisätiedot

Tarjouspyyntö: Silmälääkäripalvelut sekä optikkopalvelut optikkoliiketuotteineen

Tarjouspyyntö: Silmälääkäripalvelut sekä optikkopalvelut optikkoliiketuotteineen Tarjouspyyntö 1 (16) 16.1.2015 Tarjouspyyntö: Dnro VLK 1806/2014 1 Yleistä Valkeakosken kaupunki (jäljempänä Tilaaja) pyytää tarjoajilta (jäljempänä Tuottaja) tarjouksia silmälääkäripalveluista sekä optikkopalveluista

Lisätiedot

Päällystepaikkaustyöt 2014

Päällystepaikkaustyöt 2014 Selvitys Tarjouspyyntö 20.3.2014 1 (8) Päällyst Päällystepaikkaustyöt 2014 Järvenpään kaupungin Tekninen palvelukeskus pyytää tarjoustanne kaupunkitekniikan vastuualueen teettämistä päällystepaikkaustöistä

Lisätiedot

Viitasaaren kaupungin tilapalvelu pyytää tarjoustanne tarjouspyyntöasiakirjojen mukaisesti

Viitasaaren kaupungin tilapalvelu pyytää tarjoustanne tarjouspyyntöasiakirjojen mukaisesti TARJOUSPYYNTÖ Rakennusteknisten töiden urakkatarjouspyyntö Viitasaaren kaupungin tilapalvelu pyytää tarjoustanne tarjouspyyntöasiakirjojen mukaisesti 1. Tilaaja Tilapalvelu Keskitie 10 44500 Viitasaari

Lisätiedot

KIRJASTOAUTON KORITYÖN HANKINTA

KIRJASTOAUTON KORITYÖN HANKINTA KIRJASTOAUTON KORITYÖN HANKINTA Inarin kunta pyytää tarjoustanne kirjastoauton korityöstä tämän tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti. Kirjastoauto hankitaan Inarin kunnankirjaston käyttöön (www.inari.fi/kirjasto).

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON TYÖVOIMANVUOKRAUS PUITEJÄRJESTELYNÄ, JONKA KAIKKI EHDOT VAHVISTETAAN

SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON TYÖVOIMANVUOKRAUS PUITEJÄRJESTELYNÄ, JONKA KAIKKI EHDOT VAHVISTETAAN 1 (9) SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON TYÖVOIMANVUOKRAUS PUITEJÄRJESTELYNÄ, JONKA KAIKKI EHDOT VAHVISTETAAN Jämsän kaupunki (myöhemmin tilaaja) järjestää tarjouskilpailun työvoiman vuokraamiseksi puitejärjestelyn

Lisätiedot

1) Kunnan kiinteistöjen ulkoalueiden hoito 2) Ryhmäkasvien ja kanervien hoitopalvelut 3) Pensaiden alasleikkaus- ja kuorikatteen levityspalvelut

1) Kunnan kiinteistöjen ulkoalueiden hoito 2) Ryhmäkasvien ja kanervien hoitopalvelut 3) Pensaiden alasleikkaus- ja kuorikatteen levityspalvelut 1(6) TARJOUSPYYNTÖ KIINTEISTÖJEN ULKOALUEIDEN HOIDOSTA 1. Hankinnan kuvaus Nurmijärven kunnan hankintapalvelut pyytää tarjoustanne kiinteistöjen ulkoalueiden hoidosta tarjouspyyntöasiakirjoista selviävällä

Lisätiedot

2. Hankintamenettely, hankinnasta ilmoittaminen ja asiakirjajulkisuus

2. Hankintamenettely, hankinnasta ilmoittaminen ja asiakirjajulkisuus 1 TARJOUSPYYNTÖ OMPELUKONEIDEN JA SAUMUREIDEN KORJAUS- JA HUOLTOPALVELUISTA (puitejärjestely) 1. Hankinnan kuvaus Nurmijärven kunta pyytää tarjoustanne kunnan eri toimipisteisiin hankittujen ompelukoneiden

Lisätiedot

PEHMOPAPEREIDEN TARJOUSPYYNTÖ

PEHMOPAPEREIDEN TARJOUSPYYNTÖ 1 15.3.2016 PEHMOPAPEREIDEN TARJOUSPYYNTÖ Valkeakosken kaupunki ja Akaan kaupunki pyytävät tarjoustanne pehmopapereista oheisen tuotetaulukkoliitteen (liite 1) mukaan. Sopimusaika Sopimuskausi on kolme

Lisätiedot

LV-TYÖT JA TARVIKKEET

LV-TYÖT JA TARVIKKEET 29.1.2016 Sivu 1/5 Dnro: 22/2016 Tilaaja: Tila- ja aluepalvelut Juttilantie 1 14200 TURENKI Hanke: Janakkalan kunnan LV-työt ja niissä käytettävät tarvikkeet 4.4.2016 3.4.2019 + 1 optiovuosi LV-TYÖT JA

Lisätiedot

Kardiologisten palveluiden hankinta

Kardiologisten palveluiden hankinta 55969 24.03.2016 1/12 55969 Kardiologisten palveluiden hankinta Yhteystiedot: Suomi puh. fax kaisu.mourujarvi@ras.fi : : : Hankintaviranomaisen luonne: Julkisoikeudellinen laitos: : Terveydenhuolto Muu:

Lisätiedot

Hankinta on jaettu kahteen hankinnan kohteeseen seuraavasti:

Hankinta on jaettu kahteen hankinnan kohteeseen seuraavasti: KOTALAN JA KURJENKYLÄN ALUEEN OSTOPALVELULIIKENNE 1. HANKINTAYKSIKKÖ JA YHTEYSHENKILÖ Hankintayksikkö Virtain kaupunki Sivistyslautakunta Virtaintie 26 34800 VIRRAT Y-tunnus: 0206333-9 2. HANKINNAN KOHDE

Lisätiedot

RUOKOLAHDEN KUNTA 1 Virastotie 3 56100 RUOKOLAHTI 17.6.2013 Puhelin (05) 26 911 Telekopio (05) 2691 354

RUOKOLAHDEN KUNTA 1 Virastotie 3 56100 RUOKOLAHTI 17.6.2013 Puhelin (05) 26 911 Telekopio (05) 2691 354 RUOKOLAHDEN KUNTA 1 TARJOUSPYYNTÖ 1. Tarjouspyynnön kohde 1.1 Tarjouspyynnön kohde Hankintayksikkö on Ruokolahden kunta/tekninen osasto. Tarjouspyynnön kohteena ovat: 1. Kasvitarhan alueen tasaustyöt,

Lisätiedot

Klaukkalan ja Kirkonkylän jätevedenpuhdistamoilta syntyy linkokuivattua ja suotonauhakuivattua mädätettyä ja mädättämätöntä lietettä.

Klaukkalan ja Kirkonkylän jätevedenpuhdistamoilta syntyy linkokuivattua ja suotonauhakuivattua mädätettyä ja mädättämätöntä lietettä. 05.01.2016 1(6) TARJOUSPYYNTÖ JÄTEVESILIETTEEN JATKOKÄSITTELYSTÄ Nurmijärven kunnan hankintapalvelut / Nurmijärven Vesi pyytää (myöhemmin tilaaja) tarjoustanne linkokuivatun ja suotonauhakuivatun jätevesilietteen

Lisätiedot

Länsirannikon Koulutus Oy pyytää tarjoustanne käytetystä liikennetraktorista tämän tarjouspyynnön mukaisesti.

Länsirannikon Koulutus Oy pyytää tarjoustanne käytetystä liikennetraktorista tämän tarjouspyynnön mukaisesti. Tarjouspyyntö 5.2.2016 LIIKENNETRAKTORIN HANKINTA Hankinnan kohde ja hankintamenettely Länsirannikon Koulutus Oy pyytää tarjoustanne käytetystä liikennetraktorista tämän tarjouspyynnön mukaisesti. 1. HANKINNAN

Lisätiedot

Tarjouksen tulee olla tarjouspyynnön mukainen koskien niin ehtojen soveltuvuutta kuin hankinnan kohdetta ja hankinnalle asetettuja ehtoja.

Tarjouksen tulee olla tarjouspyynnön mukainen koskien niin ehtojen soveltuvuutta kuin hankinnan kohdetta ja hankinnalle asetettuja ehtoja. TARJOUSPYYNTÖ: VÄLINEHUOLTOPALVELU 1) Yleistä Perusturvakuntayhtymä Karviainen on Karkkilan kaupungin sekä Nummi-Pusulan ja Vihdin kunnan perustama perusterveydenhuollon ja sosiaalitoimen kuntayhtymä Länsi-Uudellamaalla.

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ MAMMOGRAFIA SEULONTATUTKIMUSTEN JÄRJESTÄMISESTÄ SIPOON KUNNASSA

TARJOUSPYYNTÖ MAMMOGRAFIA SEULONTATUTKIMUSTEN JÄRJESTÄMISESTÄ SIPOON KUNNASSA TARJOUSPYYNTÖ MAMMOGRAFIA SEULONTATUTKIMUSTEN JÄRJESTÄMISESTÄ SIPOON KUNNASSA 1. Taustatietoja Sipoon kunta ostaa joukkotarkastuksen rintasyövän varhaistoteamiseksi seulontana kansanterveysasetuksen ohjekirjeen

Lisätiedot

16.8.2013 447967-JK-U369-12/14. Työ toteutetaan kokonaisurakkana. Työn on oltava valmis 29.11.2013.

16.8.2013 447967-JK-U369-12/14. Työ toteutetaan kokonaisurakkana. Työn on oltava valmis 29.11.2013. Tarjouspyyntö 1 (7) JÄRVENPÄÄN KATUVALOJEN VALAISINTEN VAIHTO 2013 1. Hankinnan sisältö Järvenpään kaupungin tekninen toimi pyytää tarjoustanne elohopeavalaisinten vaihdosta. Vaihdettavien valaisinten

Lisätiedot

Annetuista palveluista laaditaan palvelun Tilaajalle tarvittavat asiakirjat. Palveluntuottajan. Puhelin Telefax Internet

Annetuista palveluista laaditaan palvelun Tilaajalle tarvittavat asiakirjat. Palveluntuottajan. Puhelin Telefax  Internet 08.11.2016 1/11 84213 ENMG-tutkimusten hankinta 1. : Suomi puh. fax kaisu.mourujarvi@ras.fi : : 2. Hankinnan kohde Hankinnan nimi: ENMG-tutkimusten hankinta Hankinnan tunniste- tai viitenumero: 84213 Hankinnan

Lisätiedot

POLTTOPUIDEN HANKINTA

POLTTOPUIDEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ sivu 1 (5) 09.07.2015 1 POLTTOPUIDEN HANKINTA Hankinnan kohde Nokiankaupunkipyytäätarjoustatoimeentulotukiasiakkaiden polttopuista. Vuosittainenhankintamäärävaihtelee,arviolta10-30 irtokuutiometriävuodessa.

Lisätiedot

Koulukuljetukset alakouluille ja päiväkoteihin (taksikuljetukset) lukuvuodelle 2015-2016 (sekä optiona lukuvuodelle 2016-2017)

Koulukuljetukset alakouluille ja päiväkoteihin (taksikuljetukset) lukuvuodelle 2015-2016 (sekä optiona lukuvuodelle 2016-2017) Koulukuljetukset alakouluille ja päiväkoteihin (taksikuljetukset) lukuvuodelle 2015-2016 (sekä optiona lukuvuodelle 2016-2017) Eurajoen kunnan koulutoimi pyytää tarjoustanne koululaiskuljetuksista lukuvuodelle

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ SAVOLAKODIN YLEISTEN TILOJEN KALUSTEISTA

TARJOUSPYYNTÖ SAVOLAKODIN YLEISTEN TILOJEN KALUSTEISTA TARJOUSPYYNTÖ 20.6.2016 TARJOUSPYYNTÖ SAVOLAKODIN YLEISTEN TILOJEN KALUSTEISTA 1. Yleistä Akaan kaupunki pyytää tarjoustanne Savolakodin uudisrakennuksen yleisten tilojen kalusteista. Hankinta ei ole kokonaisarvoltaan

Lisätiedot

Konsernipalvelut Ruokapalveluyksikkö 5.4.2012

Konsernipalvelut Ruokapalveluyksikkö 5.4.2012 Tuusulan kunta TARJOUSPYYNTÖ Konsernipalvelut Ruokapalveluyksikkö 5.4.2012 TARJOUSPYYNTÖ MONITOIMIVAUNUJEN HANKINNASTA TUUSULAN SOSIAALI- JA TERVEYSASEMAN VUODEOSASTOLLE SEKÄ PALVELUKESKUS TUUSKOTOON 1.

Lisätiedot

Ajoneuvorenkaiden hankinta

Ajoneuvorenkaiden hankinta Tarjouspyyntö 1 (5) Ajoneuvorenkaiden hankinta Porvoon kaupungin kuntatekniikka pyytää tarjoustanne ajoneuvoihin ja työkoneisiin hankittavista renkaista, niiden vanteelle vaihdoista, alle laitosta ja paikkauksista.

Lisätiedot

TUUSULAN LIIKENNEMALLITARKASTELU

TUUSULAN LIIKENNEMALLITARKASTELU 1/7 TARJOUSPYYNTÖ 7.9.2012 TUUSULAN LIIKENNEMALLITARKASTELU Pyydämme tarjoustanne jäljempänä määritellyn liikennemallitarkastelun laadinnasta tässä tarjouspyynnössä ja tarjouspyynnön liitteissä kuvatulla

Lisätiedot

Palautetaan täytettynä liitteineen tarjouksen yhteydessä I. TARJOAJAN TIEDOT

Palautetaan täytettynä liitteineen tarjouksen yhteydessä I. TARJOAJAN TIEDOT 1(8) Palautetaan täytettynä liitteineen tarjouksen yhteydessä OHJE Tarjoajan on merkittävä lomakkeeseen täyttyykö kyseinen vaatimus. Joissakin kohdissa edellytetään myös asiakirja-aineiston tai selvitysten

Lisätiedot

TARKASTUSAUTON HANKINTA

TARKASTUSAUTON HANKINTA 1 TARKASTUSAUTON HANKINTA Itä-Uudenmaan pelastuslaitos pyytää tarjoustanne tarkastusautosta, jäljempänä olevan tarjouspyynnön mukaisesti: Hankintamenettely Osatarjous Vaihtoehtotarjous Tarjoajan kelpoisuus

Lisätiedot

Tarjouspyyntö Henkilöstön merkkipäivien lahjatavaroiden yhteishankinta

Tarjouspyyntö Henkilöstön merkkipäivien lahjatavaroiden yhteishankinta Tarjouspyyntö Henkilöstön merkkipäivien lahjatavaroiden yhteishankinta 1. Hankinnan tausta ja tavoitteet Kyseessä on Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten ja Kokkolan kaupungin

Lisätiedot

Keuruun kaupunki Päivä 5.4.2016 Tilapalvelu

Keuruun kaupunki Päivä 5.4.2016 Tilapalvelu 1 Keuruun kaupunki Päivä 5.4.2016 Tilapalvelu Tarjouspyyntö jätekuljetuksista KIINTEISTÖJEN JÄTEKULJETUKSET Keuruun kaupungin tilapalvelu pyytää tarjoustanne kiinteistöjensä jätteidenkuljetuksista sekä

Lisätiedot

1 Hankintayksikkö Espoo Kaupunkitekniikka -liikelaitos, PL 6400, ESPOON KAUPUNKI.

1 Hankintayksikkö Espoo Kaupunkitekniikka -liikelaitos, PL 6400, ESPOON KAUPUNKI. HINTATIEDUSTELU 1(6) ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA LIIKELAITOS 21.11.2012 4788/02.08.00/2012 RYHMÄKASVIT 2013 1 Hankintayksikkö Espoo Kaupunkitekniikka -liikelaitos, PL 6400, 02070 ESPOON KAUPUNKI. 2 Hankinnan

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ. Hammaslaboratoriotyöt

TARJOUSPYYNTÖ. Hammaslaboratoriotyöt TARJOUSPYYNTÖ Hammaslaboratoriotyöt 1(5) 23.3.2015 Seudullinen hankintapalvelukeskus Tuusulan kunta Hyvinkään kaupunki Järvenpään kaupunki Keravan kaupunki Mäntsälän kunta Sipoon kunta TARJOUSPYYNTÖ HAMMASLABORATORIOTÖIDEN

Lisätiedot

3. Hinnoittelu Tarjouksessa tulee käyttää arvonlisäverotonta nettohinnoittelua (alv 0 %). Hinnan tulee olla kiinteän ja sisältää kaikki kulut.

3. Hinnoittelu Tarjouksessa tulee käyttää arvonlisäverotonta nettohinnoittelua (alv 0 %). Hinnan tulee olla kiinteän ja sisältää kaikki kulut. 1 PALOLETKUT Itä-Uudenmaan pelastuslaitos pyytää tarjoustanne paloletkuista seuraavasti: YLEISTÄ 1. Tiedot toimittajasta Yrityksen tiedot, kaupparekisteriote, lääninveroviraston todistus maksetuista veroista

Lisätiedot

Tarjoajan on tarjouksessaan ilmoitettava (liite 2) sähköpostiosoite, johon päätös lähetetään tiedoksi.

Tarjoajan on tarjouksessaan ilmoitettava (liite 2) sähköpostiosoite, johon päätös lähetetään tiedoksi. TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) B-LUOKAN ÖLJYNTORJUNTAVENEEN HANKINTA 2012 1. Hankinnan kohde ja kuvaus Espoon kaupunki pyytää tarjousta Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen käyttöön tulevasta B-luokan öljyntorjuntaveneestä.

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ TARJOUSPYYNTÖ KAIVURIKUORMAAJASTA. Hankinnan kohde ja kuvaus

TARJOUSPYYNTÖ TARJOUSPYYNTÖ KAIVURIKUORMAAJASTA. Hankinnan kohde ja kuvaus KAUNIAISTEN KAUPUNKI Sivu 1(6) TARJOUSPYYNTÖ KAIVURIKUORMAAJASTA Hankinnan kohde ja kuvaus Pyydämme tarjoustanne yhdestä, Kauniaisten kaupungin Kunnossapidon käyttöön tulevasta runko-ohjatusta kaivurikuormaajasta

Lisätiedot

Koulukuljetukset Yhteiskoulu-lukioon ja Lapijoen kouluille (linja-autokuljetukset) lukuvuodelle 2015-2016

Koulukuljetukset Yhteiskoulu-lukioon ja Lapijoen kouluille (linja-autokuljetukset) lukuvuodelle 2015-2016 Koulukuljetukset Yhteiskoulu-lukioon ja Lapijoen kouluille (linja-autokuljetukset) lukuvuodelle 2015-2016 Eurajoen kunnan koulutoimi pyytää tarjoustanne koululaiskuljetuksista lukuvuodelle 2015-2016. 1

Lisätiedot

Tarjouspyyntö Sähköasentajan työkalusarjat oppilaskäyttöön

Tarjouspyyntö Sähköasentajan työkalusarjat oppilaskäyttöön Tarjouspyyntö Sähköasentajan työkalusarjat oppilaskäyttöön Hankintaa koskevat yhteystiedot: Vaasan kaupunki / Sivistystoimi / Vamia, Energiapalvelut Yhteyshenkilö:Esa Karhunmaa Puhelin: 040 8467920 Sähköpostiosoite:

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) 25.9.2012

TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) 25.9.2012 TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) 25.9.2012 JANAKKALAN KUNNAN MAASTOMITTAUSLAITTEIDEN HANKINTA Pyydämme sitovaa tarjoustanne koskien Janakkalan kunnan Tekniikka ja ympäristön maankäytön tulosalueelle hankittavista maastomittauslaitteista

Lisätiedot

29.4.2015 Diarinro: OUKA/1416/00.01.05/2014. Kivikkokankaan pilottialueen kohteiden taloteknisen arvioinnin konsulttipalveluiden hankinta

29.4.2015 Diarinro: OUKA/1416/00.01.05/2014. Kivikkokankaan pilottialueen kohteiden taloteknisen arvioinnin konsulttipalveluiden hankinta TARJOUSPYYNTÖ Kivikkokankaan pilottialueen kohteiden taloteknisen arvioinnin konsulttipalveluiden hankinta Hankintayksikkö Oulun kaupunki/rakennusvalvonta y-tunnus: 0187690-1 Solistinkatu 2, Oulu, PL 83,

Lisätiedot

YMPÄRIVUOROKAUTISEN TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN HANKINTA PUITEJÄRJESTELYNÄ

YMPÄRIVUOROKAUTISEN TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN HANKINTA PUITEJÄRJESTELYNÄ Kiteen kaupunki TARJOUSPYYNTÖ Perusturvalautakunta 29.9.2014 YMPÄRIVUOROKAUTISEN TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN HANKINTA PUITEJÄRJESTELYNÄ Kiteen kaupunki (jäljempänä tilaaja ) pyytää tarjousta Hilma-ilmoituskanavassa

Lisätiedot

Kansallinen hankintailmoitus: Haapajärven kaupunki : Ståhlberginkadun saneeraus

Kansallinen hankintailmoitus: Haapajärven kaupunki : Ståhlberginkadun saneeraus Sivu 1/3 Tutustu julkisiin hankintoihin Etsi ilmoituksia Täytä ilmoitus Kansallinen hankintailmoitus: Haapajärven kaupunki : Ståhlberginkadun saneeraus 17.05.2016 12:02 Ilmoituksen numero HILMA:ssa: 2016-013550

Lisätiedot

Kirkkonummen uimahallin lipunmyynnin ja kahvilatoiminnan järjestämistä koskeva tarjouspyyntö

Kirkkonummen uimahallin lipunmyynnin ja kahvilatoiminnan järjestämistä koskeva tarjouspyyntö Hankintayksikkö TARJOUSPYYNTÖ KIRKKONUMMEN KUNTA Sivistyspalvelut 21.6.2012 PL 20 02401 KIRKKONUMM Kirkkonummen uimahallin lipunmyynnin ja kahvilatoiminnan järjestämistä koskeva tarjouspyyntö HANKINNAN

Lisätiedot

Hankinta on jaettu neljään osioon:

Hankinta on jaettu neljään osioon: TARJOUSPYYNTÖ 1 (6) Pesulapalveluiden hankinta Espoon kaupunki pyytää tarjousta pesulapalveluista. Palvelun suurimpia käyttäjiä ovat kiinteistöpalvelut ulkotyövaatteiden osalta; varikko, joka pesettää

Lisätiedot

Tarjouspyyntö psykiatrian erikoislääkärin ostopalvelusta

Tarjouspyyntö psykiatrian erikoislääkärin ostopalvelusta TARJOUSPYYNTÖ s. 1 (14) Dno VLK/854/02.06.00/2016 Tarjouspyyntö psykiatrian erikoislääkärin ostopalvelusta 1 Yleistä Valkeakosken kaupunki pyytää tarjouksia psykiatrian erikoislääkärin ostopalveluista,

Lisätiedot

Tohlopinkadun katusaneerausurakka, Tampere

Tohlopinkadun katusaneerausurakka, Tampere TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) Tohlopinkadun katusaneerausurakka, Tampere 1 Tarjouspyynnön kohde Tampereen kaupunki / Kaupunkiympäristön kehittäminen pyytää tarjoustanne Tohlopinkadun saneeraamisesta tämän tarjouspyyntökirjeen

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ VPL- ja SHL KULJETUKSISTA

TARJOUSPYYNTÖ VPL- ja SHL KULJETUKSISTA 1 NURMIJÄRVEN KUNTA 20.5.2014 Seudullinen hankintapalvelukeskus TARJOUSPYYNTÖ VPL- ja SHL KULJETUKSISTA Seudullinen hankintapalvelukeskus pyytää tarjousta vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain tarkoittamista

Lisätiedot

Äänekosken kaupunki pyytää tarjousta liitteiden mukaisesti.

Äänekosken kaupunki pyytää tarjousta liitteiden mukaisesti. 1 (5) TARJOUSPYYNTÖ TAIMIKONHOITOTÖISTÄ 2013 Äänekosken kaupunki pyytää tarjousta liitteiden mukaisesti. Tuoteryhmä Taimikonhoitotyöt Tarjouspyynnön sisältö ja laajuus Hankintakausi 1.7.2013-31.12.2013.

Lisätiedot

ESPOONLAHDEN ALUEEN JÄÄKENTTIEN VEDENAJON HANKINTA. Tarjous tulee antaa tämän tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti.

ESPOONLAHDEN ALUEEN JÄÄKENTTIEN VEDENAJON HANKINTA. Tarjous tulee antaa tämän tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti. TARJOUSPYYNTÖ 1(5) ESPOONLAHDEN ALUEEN JÄÄKENTTIEN VEDENAJON HANKINTA Hankinnan kohde ja kuvaus Tarjouspyynnön liitteet Sopimuskausi Hankintapäätös Espoon kaupunki pyytää tarjousta Espoonlahden koulujen

Lisätiedot

Sosiaalipalvelut ja muut erityispalvelut - hankintasopimukset - Vaikeavammaisten palveluasumisen ja lyhytaikaishoidon hankinta

Sosiaalipalvelut ja muut erityispalvelut - hankintasopimukset - Vaikeavammaisten palveluasumisen ja lyhytaikaishoidon hankinta 1/11 hankintasopimukset - 1786/02.08.00.00.00/2016 (71986) I Kohta: Hankintaviranomainen I.1) Nimi ja osoitteet Virallinen nimi Kansallinen yritys- ja Postiosoite Postitoimipaikka Salo Postinumero 24101

Lisätiedot

I Kohta: Hankintaviranomainen. I.1) Nimi ja osoitteet. I.4) Hankintaviranomaisen tyyppi

I Kohta: Hankintaviranomainen. I.1) Nimi ja osoitteet. I.4) Hankintaviranomaisen tyyppi 1/14 20160728 I Kohta: Hankintaviranomainen I.1) Nimi ja osoitteet Virallinen nimi Kansallinen yritys- ja Postiosoite Postitoimipaikka Porvoo Postinumero 06100 Maa Suomi Tarja Juvonen +358 407522998 NUTS-koodi

Lisätiedot

Henkilö- ja tavara-autot, puitesopimus-pohjainen hankinta Kainuun maakunta -kuntayhtymän ja Kainuun hankintarenkaan jäsenyhteisöjen käyttöön

Henkilö- ja tavara-autot, puitesopimus-pohjainen hankinta Kainuun maakunta -kuntayhtymän ja Kainuun hankintarenkaan jäsenyhteisöjen käyttöön Kainuun maakunta -kuntayhtymä TARJOUSPYYNTÖ 64/2008 1 (6) Tarjouspyyntö EU Kynnysarvon ylittävä hankinta Henkilö- ja tavara-autot, puitesopimus-pohjainen hankinta Kainuun maakunta -kuntayhtymän ja Kainuun

Lisätiedot

Tarjouspyyntö. YTHS:n Panoraamatomografialaiteet (2 kpl)

Tarjouspyyntö. YTHS:n Panoraamatomografialaiteet (2 kpl) Tarjouspyyntö YTHS:n Panoraamatomografialaiteet (2 kpl) Sisällys 1 Hankinnan perustiedot ja hankinnan kohteen kuvaus... 2 1.1 Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö... 2 1.2 Hankinnan kohde... 2 2 Hankintamenettely...

Lisätiedot

Naantalin kaupunki. Hankinnan kuvaus: Naantalin kaupungin terveyskeskus ostaa jalkojenhoitopalveluita alueensa diabeetikoille ja

Naantalin kaupunki. Hankinnan kuvaus: Naantalin kaupungin terveyskeskus ostaa jalkojenhoitopalveluita alueensa diabeetikoille ja 22.09.2016 1/7 23805 Jalkojenhoitopalvelut 1. : Naantalin sosiaali- ja terveysvirasto Hannele Nikander-Tuominen 2 Suomi puh. +358 447819056 hannele.nikander-tuominen@naantali.fi : : 2. Hankinnan kohde

Lisätiedot

Kumpaakin palvelua ostetaan vuosittain noin 120.

Kumpaakin palvelua ostetaan vuosittain noin 120. TARJOUSPYYNTÖ 1 (6) Hautauspalvelujen ja vainajien siirtokuljetusten hankinta Hankinnan kohde Espoon kaupunki pyytää tarjousta sosiaali- ja terveystoimen toimeentulotukiasiakkaiden hautauspalveluista sekä

Lisätiedot

Liite 1. Tarjouslomake pakettiauto 2018.xlsx sisältää muut vaatimukset ajoneuvolle.

Liite 1. Tarjouslomake pakettiauto 2018.xlsx sisältää muut vaatimukset ajoneuvolle. KAUNIAISTEN KAUPUNKI Sivu 1(6) TARJOUSPYYNTÖ PAKETTIAUTOSTA Hankinnan kohde ja kuvaus Pyydämme tarjoustanne yhdestä, Kauniaisten kaupungin Konevarikon käyttöön tulevasta automaattivaihteisesta pakettiautosta,

Lisätiedot

Tarkempi kuvaus on tarjouspyynnön liitteenä 1. Espoon kaupunki ei voi sitoutua tiettyihin hankintamääriin sopimuskauden aikana.

Tarkempi kuvaus on tarjouspyynnön liitteenä 1. Espoon kaupunki ei voi sitoutua tiettyihin hankintamääriin sopimuskauden aikana. TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) Kalsium- ja natriumkloridin hankinta Sopimuskausi Hankintapäätös Sopimusmenettely Espoon kaupunki pyytää tarjousta kalsiumkloridista (CaCl) ja natriumkloridista (NaCl). Kalsiumkloridia

Lisätiedot

Alue 1, tiistaina 20.8.2013 kello 8.00 Lähtöpaikka: Veräjäpellonkoulu, Lintuvaarantie 14

Alue 1, tiistaina 20.8.2013 kello 8.00 Lähtöpaikka: Veräjäpellonkoulu, Lintuvaarantie 14 TARJOUSPYYNTÖ 1 (8) KIINTEISTÖJEN TALVIKUNNOSSAPITO Hankinnan kohde ja kuvaus Espoon kaupunki pyytää tarjousta Espoo Kiinteistöpalvelut - liikelaitokselle liitteen 1 mukaisten alueittain jaettujen kiinteistöjen

Lisätiedot

Pyydämme tarjoustanne Joutsan kunnan katujen asfaltoinneista kaudelle 2015 oheisen tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti.

Pyydämme tarjoustanne Joutsan kunnan katujen asfaltoinneista kaudelle 2015 oheisen tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti. 1/5 JOUTSAN KUNNAN KATUJEN ASFALTOINTI 2015 Pyydämme tarjoustanne Joutsan kunnan katujen asfaltoinneista kaudelle 2015 oheisen tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti. 1. Hankintamenettely ja hankinnasta

Lisätiedot

Helsingin kaupungin rakennusvirasto vuokraa määräajaksi kioskin.

Helsingin kaupungin rakennusvirasto vuokraa määräajaksi kioskin. Vuokralle tarjotaan kioski vuokraa määräajaksi kioskin. Vuokranantaja haluaa tukea pienyrittäjyyttä ilman tarpeettomia alihankkijoita ja siksi vuokra-alueella tapahtuvan toiminnan järjestäminen alihankintana

Lisätiedot

Maksujärjestelmä työntekijän omaehtoisen, verovapaan liikunta- ja kulttuuritoiminnan tukemiseksi

Maksujärjestelmä työntekijän omaehtoisen, verovapaan liikunta- ja kulttuuritoiminnan tukemiseksi TARJOUSPYYNTÖ 1 / 6 Maksujärjestelmä työntekijän omaehtoisen, verovapaan liikunta- ja kulttuuritoiminnan tukemiseksi 29.8.2016 Imatran kaupunki Virastokatu 2, 55100 Imatra Vaihde: 020 617 111 Faksi: 020

Lisätiedot

12.5.2015. Osoite, johon tarjoukset tai osallistumispyynnöt on lähetettävä: info@mestar.fi

12.5.2015. Osoite, johon tarjoukset tai osallistumispyynnöt on lähetettävä: info@mestar.fi TARJOUSPYYNTÖ Koulutus 1. Hankintayksikön perustiedot Yhteystiedot: Mestar Varikkokatu 2 70620 Kuopio www.mestar.fi Osoite, josta saa lisätietoja: Katso edellä hankintayksikön yhteystiedot Osoite, johon

Lisätiedot

Tarjouspyyntö monitoimilaitteista

Tarjouspyyntö monitoimilaitteista Sivu 1 / 5 Tarjouspyyntö monitoimilaitteista Tilaaja Epilepsialiito ry Malmin kauppatie 26, 00700 Helsinki Y-tunnus: 0221136-2 Hankintamenettely Hankintamenettelynä käytetään avointa menettelyä. Hankinnasta

Lisätiedot

Puhelin: 040 335 4220

Puhelin: 040 335 4220 URAKKATARJOUSPYYNTÖ URJALAN KUNTA / TEKNINEN PALVELUKESKUS YHDYSVESIJOHTO KYLMÄKOSKI - URJALA RAKENNUTTAJA TAI TILAAJA Nimi: Osoite: Pyydämme urakkatarjoustanne alla mainitusta urakasta liitteenä olevien

Lisätiedot

Luonnos: Tietoliikennepalveluiden hankinta

Luonnos: Tietoliikennepalveluiden hankinta Tarjouspyyntö pp.kk.2015 Luonnos: Tietoliikennepalveluiden hankinta 1 Tarjouskilpailun järjestäjä Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on keskisuomalaisten kuntien omistama ammatillisen osaamisen ja työelämän

Lisätiedot

VIRKAMIEHENKADUN SANEERAUS VÄLILTÄ KOSKELANKATU - VIRTASALMENTIE

VIRKAMIEHENKADUN SANEERAUS VÄLILTÄ KOSKELANKATU - VIRTASALMENTIE 1/5 MÄNTTÄ - VILPPULAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS Seppälän puistotie 15 35800 Mänttä TARJOUSPYYNTÖ VIRKAMIEHENKADUN SANEERAUS VÄLILTÄ KOSKELANKATU - VIRTASALMENTIE 1 Tarjouspyynnön kohde Mänttä -

Lisätiedot

Korttikoulutukset työnhakija-asiakkaille

Korttikoulutukset työnhakija-asiakkaille Tarjouspyyntö 1(7) Korttikoulutukset työnhakija-asiakkaille Tarjouspyyntö 2(7) TARJOUSPYYNTÖ Korttikoulutukset työnhakija-asiakkaille. 1. HANKINNAN TAUSTA JA TARKOITUS Oulun kaupungin Konsernipalveluiden

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ Dno: TRE: 1829/2014 Keskustahanke 27.6.2016 1 (5)

TAMPEREEN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ Dno: TRE: 1829/2014 Keskustahanke 27.6.2016 1 (5) 27.6.2016 1 (5) VUOLTEENTORIN RAKENNUSURAKKA, Tampere 1. Tarjouspyynnön kohde Tampereen kaupungin pyytää tarjoustanne Vuolteentorin rakentamisesta tämän tarjouspyynnön ja jäljempänä mainittujen tarjouspyyntöasiakirjojen

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Liite 2 10

Tekninen lautakunta Liite 2 10 Tekninen lautakunta 31.1.2017 Liite 2 10 04.01.2017 1/11 89432 Virallinen nimi Kansallinen yritys- ja Postiosoite Postitoimipaikka Mikkeli Postinumero 50100 Maa Suomi Carita Hakkarainen +358 447942667

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ TYÖTERVEYSHUOLTOPALVELUSTA. Kh

TARJOUSPYYNTÖ TYÖTERVEYSHUOLTOPALVELUSTA. Kh TARJOUSPYYNTÖ TYÖTERVEYSHUOLTOPALVELUSTA Kh 17.04.2018 Tarjouspyyntö 1. Hankinnan kohde Työterveyshuoltolain (1383/2001, Tthl 4 ) mukaan työnantajan on kustannuksellaan järjestettävä työterveyshuolto työstä

Lisätiedot

HYDRAULISEN PELASTUSVÄLINESARJAN HANKINTA

HYDRAULISEN PELASTUSVÄLINESARJAN HANKINTA 1 HYDRAULISEN PELASTUSVÄLINESARJAN HANKINTA Itä-Uudenmaan pelastuslaitos pyytää tarjoustanne hydraulisesta pelastusvälinesarjasta. Hankintamenettely Osatarjous Vaihtoehtotarjous Tarjoajan kelpoisuus Hankintamenettely

Lisätiedot

HÄMEENKYRÖN OPPILASKULJE- TUSTEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ

HÄMEENKYRÖN OPPILASKULJE- TUSTEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ HÄMEENKYRÖN OPPILASKULJE- TUSTEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ 2 TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 1 TARJOUSPYYNTÖ SISÄLLYSLUETTELO 1 OSTAJA... 3 2 HANKINTAMENETTELY... 3 3 TARJOUSPYYNNÖN KOHDE... 3 4 TARJOAJAN KELPOISUUS...

Lisätiedot

1(5) Osa-alue A Perusvarusteisilla ajoneuvoilla suoritettavat kuljetuspalvelut. Osa-alue B Esteettömillä ajoneuvoilla suoritettavat kuljetuspalvelut

1(5) Osa-alue A Perusvarusteisilla ajoneuvoilla suoritettavat kuljetuspalvelut. Osa-alue B Esteettömillä ajoneuvoilla suoritettavat kuljetuspalvelut 1(5) TARJOUSPYYNTÖ: Liedon kunnan vammaispalvelulain (VPL) ja sosiaalihuoltolain (SHL) mukaisten kuljetuspalveluiden sekä sotainvalidien kuljetuspalveluiden kilpailutus 1. Hankinnan kohde 2. Sopimuskausi

Lisätiedot

MAANRAKENNUSTYÖT, TARJOUSPYYNTÖ

MAANRAKENNUSTYÖT, TARJOUSPYYNTÖ 11.4.2014 Sivu 1/6 Tilaaja: Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen ky PL 230 13101 Hämeenlinna Hanke: Mustiala Uusi Navetta MAANRAKENNUSTYÖT, TARJOUSPYYNTÖ Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen kuntayhtymä

Lisätiedot

Espoon kaupungin hankintapalvelut TARJOUSPYYNTÖ nro /2012

Espoon kaupungin hankintapalvelut TARJOUSPYYNTÖ nro /2012 VIRVE-PÄÄTELAITTEIDEN HANKINTA 1. Hankinnan kohde ja kuvaus Espoon kaupunki pyytää tarjousta Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen (Espoo), Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen (Vantaa) ja Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen

Lisätiedot

Haapaveden kaupunki/koulutoimi pyytää tarjouksia oppikirjoista lukuvuosille 2015 2016 ja 2016 2017.

Haapaveden kaupunki/koulutoimi pyytää tarjouksia oppikirjoista lukuvuosille 2015 2016 ja 2016 2017. TARJOUSPYYNTÖ Haapaveden kaupunki/koulutoimi pyytää tarjouksia oppikirjoista lukuvuosille 2015 2016 ja 2016 2017. Tarjouspyyntö on julkaistu Julkisten hankintojen ilmoituskanavalla HILMASSA 2.2.2015 (www.hankintailmoitukset.fi)

Lisätiedot

Viestintäpalvelut Kansallinen hankinta

Viestintäpalvelut Kansallinen hankinta Viestintäpalvelut Kansallinen hankinta Muistiliitto etsii ketterää viestintätoimistoa liiton pitkäaikaiseksi palveluntuottajaksi tukemaan ja kehittämään Muistiliiton ja sen koko järjestökentän brändiä

Lisätiedot

SOPIMUSLUONNOS LÄÄKKEIDEN KONEELLISESTA ANNOSPUSSIJAKELUSTA 1. SOPIJAOSAPUOLET JA YHDYSHENKILÖT

SOPIMUSLUONNOS LÄÄKKEIDEN KONEELLISESTA ANNOSPUSSIJAKELUSTA 1. SOPIJAOSAPUOLET JA YHDYSHENKILÖT LIITE 2 SOPIMUSLUONNOS LÄÄKKEIDEN KONEELLISESTA ANNOSPUSSIJAKELUSTA 1. SOPIJAOSAPUOLET JA YHDYSHENKILÖT Tilaaja: Vaihtoehtoisesti: Sipoon kunta PL 7 04131 Sipoo Y-tunnus: 0203533-8 Helena Räsänen, palvelujohtaja

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ

LOIMAAN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ PURKU-URAKKAAN Hanke numero 004500 Tilaaja Loimaan kaupungin tekninen lautakunta / rakennuttamispalvelut pyytää urakkatarjoustanne alla mainitusta kohteesta liitteenä olevien asiakirjojen mukaisesti. Tarjous

Lisätiedot

Traktori Ylöjärven kaupungille Tarjouspyyntö. Tällä tarjouspyynnöllä pyydetään tarjouksia traktorista Ylöjärven kaupungille.

Traktori Ylöjärven kaupungille Tarjouspyyntö. Tällä tarjouspyynnöllä pyydetään tarjouksia traktorista Ylöjärven kaupungille. Traktori Ylöjärven kaupungille Tarjouspyyntö Tällä tarjouspyynnöllä pyydetään tarjouksia traktorista Ylöjärven kaupungille. 15.12.2014 2 (11) Sisältö 1 Hankinnan kohde... 3 2 Vaatimukset... 3 3 Hankintamenettely...

Lisätiedot

Pystykuvausteline - irrotettava ja liikkuva hila (hilan ominaisuudet) - telineen kippaukset (lisävaruste), mahdollisuus pikkuluiden kuvaukseen

Pystykuvausteline - irrotettava ja liikkuva hila (hilan ominaisuudet) - telineen kippaukset (lisävaruste), mahdollisuus pikkuluiden kuvaukseen 3.6.2008 TARJOUSPYYNTÖ RÖNTGENLAITTEISTA Hämeenlinnan seudun kansanterveystyön kuntayhtymä pyytää tarjoustanne luukuvaushuoneen röntgenlaitteista ja vanhan laitteiston purkamisesta Hämeenlinnan pääterveysaseman

Lisätiedot

KAUNIAISTEN KAUPUNKI Sivu 1(6) Yhdyskuntatoimi Päiväys N:o Konevarikko /020800/2016

KAUNIAISTEN KAUPUNKI Sivu 1(6) Yhdyskuntatoimi Päiväys N:o Konevarikko /020800/2016 KAUNIAISTEN KAUPUNKI Sivu 1(6) TARJOUSPYYNTÖ LAKAISUKONEESTA Hankinnan kohde ja kuvaus Pyydämme tarjoustanne yhdestä, Kauniaisten kaupungin Kunnossapidon käyttöön tulevasta imulakaisukoneesta kokonaispainoltaan

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ SUUKIRURGIASTA

TARJOUSPYYNTÖ SUUKIRURGIASTA TARJOUSPYYNTÖ SUUKIRURGIASTA Keski Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymä pyytää tarjousta suukirurgin työvoiman vuokraamisesta sopimuskaudelle 1.3. 31.12.2017 (+1 vuoden optio) tämän tarjouspyynnön mukaisesti.

Lisätiedot

2 kpl uusia pakettiautoja Viitasaaren kaupungin tilapalvelu pyytää tarjoustanne tarjouspyyntöasiakirjojen mukaisesti

2 kpl uusia pakettiautoja Viitasaaren kaupungin tilapalvelu pyytää tarjoustanne tarjouspyyntöasiakirjojen mukaisesti TARJOUSPYYNTÖ 2 kpl uusia pakettiautoja Viitasaaren kaupungin tilapalvelu pyytää tarjoustanne tarjouspyyntöasiakirjojen mukaisesti 1. Tilaaja Viitasaaren kaupunki/tilapalvelu Keskitie 10 44500 VIITASAARI

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ: TP/LSKKY/UKI/2016/1 Tarjousnimike: VILJELYKONSULTOINTI

TARJOUSPYYNTÖ: TP/LSKKY/UKI/2016/1 Tarjousnimike: VILJELYKONSULTOINTI TARJOUSPYYNTÖ: TP/LSKKY/UKI/2016/1 Tarjousnimike: VILJELYKONSULTOINTI Lounais Suomen koulutuskuntayhtymä / Lounais Suomen ammattiopisto Novida pyytää tarjoustanne viljelykonsultoinnin hankinnasta tarjouspyynnön

Lisätiedot

Viitasaaren kaupungin tilapalvelu pyytää tarjoustanne tarjouspyyntöasiakirjojen mukaisesti

Viitasaaren kaupungin tilapalvelu pyytää tarjoustanne tarjouspyyntöasiakirjojen mukaisesti TARJOUSPYYNTÖ Keittiön ruokasalin/taukotilan kalusteista Viitasaaren kaupungin tilapalvelu pyytää tarjoustanne tarjouspyyntöasiakirjojen mukaisesti 1. Tilaaja Viitasaaren kaupunki/tilapalvelu Keskitie

Lisätiedot