Espoon kaupunginkirjaston uusi auto on moderni, monikäyttöinen ja muunneltava kirjastoauto lastentoimintaan.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Espoon kaupunginkirjaston uusi auto on moderni, monikäyttöinen ja muunneltava kirjastoauto lastentoimintaan."

Transkriptio

1 TARJOUSPYYNTÖ /LIITE 1 1 (9) KIRJASTOAUTON HANKINTA 1. YLEISET VAATIMUKSET Espoon kaupunginkirjaston uusi auto on moderni, monikäyttöinen ja muunneltava kirjastoauto lastentoimintaan. Kirjastoauton tulee täyttää Suomen kirjastoseuran kirjastoautostandardityöryhmän laatiman Kirjastoautostandardin 2009 vaatimukset. Tässä tarjouspyynnössä liitteineen on mainittu poikkeukset sekä muut alustan ja korityön vaatimukset, jotka kirjastoauton tulee täyttää. Tarjoukseen tulee liittää alustan tarkat tekniset tiedot ja mitat. Toimittajan on esitettävä Tilaajalle ennen rakennusvaihetta luettelo siitä, mitä materiaaleja, tarvikkeita ja muita varusteita aiotaan käyttää. Laitteiden ja varusteiden lopulliset sijoituspaikat suunnitellaan yhteistyössä tilaajan ja valitun Toimittajan kanssa. Kaikki tässä erittelyssä mainitut työt, laitteet, varusteet ja asennukset ovat Toimittajan toimituksia, ellei ole erikseen mainittu niiden olevan Asiakkaan toimituksia. 2. ALUSTAN TEKNISET VAATIMUKSET Keskeiset mitat Kirjastoauto kulkee osittain kaupunkimaisessa ympäristössä, osittain maaseudulla eritasoisilla teillä. Pysäkkipaikat voivat olla ahtaita. Autotallin sisäänajoluiska on 9 m pitkä. Kaltevuus 9m matkalla on 60 cm. Tallin sivusillan korkeus on 1050 mm. Kirjastoauton ajo talliin/tallista (katso liite 5) sekä kulku erilaisilla teillä ja ahtaissa pysäkkipaikoissa on onnistuttava tarjotulla mallilla ilman erillistä korin nostoa. Kirjastoauton mitoille vaaditaan seuraavat vaatimukset: takaylityksen maksimi mm korihelman peräosa viistoaa n. 2 m matkalla min. 370 mm:stä 540 mm:iin takapuskurin kohdalla. korihelman minimikorkeus maasta 370 mm. Kirjastoauto tulee voida rekisteröidä kuorma-autoksi, 3 henkilölle. Kirjastoauton kokonaispituuden tulee olla 12,0-12,5 m. Alustan akselivälin tulee olla 5500 mm 6900 mm.

2 TARJOUSPYYNTÖ /LIITE 1 2 (9) Alimman kiinteän porrasaskelman korkeuden lattiasta tulee olla mm. Apuaskelman korkeuden maasta tulee olla mm. Auton tulee täyttää Euro 5-normin päästörajavaatimukset tai tiukemmat vaatimukset. Autossa tulee voida käyttää myös biopolttoainetta. Auton tulee täyttää voimassa olevat melumääräykset. Moottori Kirjastoautossa tulee olla dieselmoottori, jonka teho on vähintään 340 hv. Moottorin tilavuuden tulee olla vähintään n. 9 l. Autossa on oltava mahdollisuus litran tankkaukseen kerralla, yhteen tai useampaan säiliöön. Voimansiirtolaitteet Vaihteiston tulee olla automaattisesti vaihtava mekaaninen järjestelmä. Kirjastoautossa tulee olla helppokäyttöinen mäkilähtöavustaja. Kirjastoautossa tulee olla helppokäyttöinen heijaustoiminto. Pyydämme ajonvakautusjärjestelmän erikseen hinnoiteltuna (optio). Jarrut Autossa tulee olla elektronisesti ohjattu lukkiutumaton jarrujärjestelmä Jousitus ja heilahduksenvaimentimet Autossa tulee olla täysilmajousitus. Autossa tulee olla edessä ja takana heilahduksenvaimentimet. Autossa tulee olla sekä nosto- (minimi 8 cm), lasku- että kallistusominaisuus. Auto tulee saada vaakasuoraan asentoon pysäkeillä, joilla toinen puoli on jalkakäytävän puolella. Paineilmalaitteet Paineilmajärjestelmän ulkopuolinen täyttö pikaliittimillä tulee sijoittaa ratin alle. Autossa tulee olla tarpeellinen määrä paineilmasäiliöitä. Järjestelmä tulee mitoittaa niin, että asiakasovea voidaan avata ja sulkea tunnissa min kertaa käynnistämättä moottoria. Pakoputkisto Pakoputket on sijoitettava niin, että savuongelmia ei synny sisätiloissa.

3 TARJOUSPYYNTÖ /LIITE 1 3 (9) Sähköjärjestelmä Vaihtovirtageneraattorin ja invertterin tehon, käynnistysakkujen sekä korilaiteakkujen tehon, laadun ja määrän tulee vastata auton käyttötarkoituksen ja suunnitelman tarvetta. Akkujen tulee olla geeliakkuja. Korilaiteakkuja tulee olla min. 6 sekä lisäksi tulee olla ilmastointilaitteen vaatimat akut. Invertterin tehon tulee olla vähintään 2000W. Vaihtovirtalaturin tulee olla vähintään 300A. Käynnistysakkujen tehon tulee olla vähintään 2x Ah. Verkkolatauspisteen auton keulaan määrittelee auton sijoitus tallissa. Toimittaja esittelee alustan sähköjärjestelmän piirustukset tilaajalle ennen työn aloittamista. Renkaat Auto varustetaan sekä 6 kpl kesärenkailla että 6 kpl nastarenkailla vanteineen, ei vararengasta. 3. KORITYÖN VAATIMUKSET Auto palvelee kouluja ja päiväkoteja reiteillään. Lisäksi erilaisten seikkailureittien, tapahtumien ja yhteistyötapahtumien vuoksi tilan tulee olla muunneltava. Auton tulee olla esteetön. Pyörätuolilla liikkuvien lasten tulee päästä kirjastoautoon. Auton kokonaisuus (ulkoasu, osa tila- ja sisustussuunnittelusta) suunnitellaan yhdessä Taideteollisen korkeakoulun media- ja muotoilulaitoksen kanssa. Muotoilun laitos suunnittelee tilankäytön, ikkunat, teettää kirjastotilan hyllyt, pöydät, kaapistot ja moduulit. Asiakas toimittaa auton ulkosuunnitelmat toimittajalle ennen korityön rakentamista, jotta mahdollinen muutosten tarve voidaan ottaa korityön rakentamisessa huomioon (katso sopimus, kohta 5 ja 6). Yleisiä vaatimuksia Auton kokonaiskorkeuden tulee olla enintään 3400 mm. Espoossa kirjastoauton käyttämät alikulkusillat ovat 3500 mm. Auton sisäkorkeuteen tulisi mahtua min. kuusi Asiakkaan/Aalto-yliopiston toimittamaa ja asentamaa hyllyä 30 cm välein (+alimman hyllyn korkeus n. 10 cm lattiasta)= n. 190 cm. Hyllyjen mahdollisesta asentamisesta Toimittajan kanssa voidaan rakentamisen aikana neuvotella sopimuksen (kohta 5) mukaisesti.

4 TARJOUSPYYNTÖ /LIITE 1 4 (9) Korikehikko Auton korikehikko on kantava rakenne joko itsenäisesti tai yhdessä mahdollisen alustan rungon kanssa. Korikehikon tulee olla ruostumatonta terästä ja se valmistetaan tarkoitukseen sopivasta profiilista. Auton kokonaiskorkeus on enintään 3400 mm. Kehikon tulee kantaa sekä hyllyjen, aineistojen että kaikkien laitteiden paino koko kirjastoauton oletetun iän (15v.). Seinät Auton tulee olla suoraseinäinen Toimittaja vastaa hyllyjen ja moduulien (esim. hylly, sohva, kuvakirjakaukalo, pöytä, kaapisto) pitävistä ja resonoimattomista tuki- ja kiinnitysjärjestelmistä, jotka tulee suunnitella Toimittajan ja Aalto-yliopiston kesken (katso liite 4, kohta 6). Auton etu- ja takapäässä tulee olla teräksiset puskurit. Kirjastotilan ja ohjaamon välissä tulee olla seinä lastin siirtymisen estämiseksi. Seinä ja kulkuaukko on toteutettava niin, että tilojen välillä on hyvä näköyhteys mahdollisen oven tulee olla resonoimaton ja läpinäkyvä lukitus/avausmenetelmän tulee olla helppokäyttöinen ja luotettava. Oven tulee pysyä avoinna/suljettuna kaikissa kirjastoauton toiminnan olosuhteissa. kulun tilojen välillä tulee olla sujuva ja vaivaton, koska etutilaan sijoitetaan myös esim. ruokatauolla tarvittavia laitteita. tilaa ohjaamon puolella tulee olla niin, että työntekijät voivat vaivatta käyttää ruokailuun tarvittavia laitteita ja syödä. Katto Kattoon asennetaan kaksi lämpöeristeistä kattoluukkua. Lattia Autossa tulee olla askelvarma muovinen turvalattia, joka on polyuretaani-käsitelty puhdistettavuuden helpottamiseksi. Helmakotelot Akut sijoitetaan niin, että autoa ei tarvitse tallissa siirtää, kun akkuja huolletaan. Akkujen tulee olla kuljettajanpuoleisella sivulla. Akkujen tulee olla sijoitettu ulos vedettäville tasoille akkukoteloissa, jotka ovat lämpöeristetyt. Tasot tulee voida vetää ulos turvallisesti koko pituudelta, vaikka akkurivistö ulottuisi läpi auton. Luukujen tulee avautua kaasujousimenetelmällä.

5 TARJOUSPYYNTÖ /LIITE 1 5 (9) Ilmastointijärjestelmän lauhduttimen tulee olla sijoitettu niin, että lämpö ei tule oviaukon kautta sisätiloihin. Lauhduttimien sijoittelu on toteutettava niin, että se ei aiheuta ylimääräistä korotusta sisätilaan. Kaikki auton sähkötekniikkaan ja ruokailuun liittyvät laitteet tulee sijoittaa kuljetustilaan kaapistoihin (sähkökaappi, akkuvaraaja/erotuslaite, invertteri, jääkaappi, mikro sekä tee/kahvinkeitin) ellei sähköteknisiä laitteita voi sijoittaa auton helmatiloihin, niin että auton toiminnan käyttövarmuus ja käytön turvallisuus ei vaarannu. Sähköteknisten laitteiden toimintonapit tulee sijoittaa kuljettajakonsoliin. Ovet, portaikko ja niiden toimintalaitteet Oviaukon leveys tulee olla vähintään 1100 mm. Myös elektronisen pyörätuolihissin sijoituspaikka portaan alla määrittelee oven leveyttä. Oven sijoituksen määrittelee auton paikka tallitiloissa: auto peruutetaan paikalleen. Oviaukon molemmin puolin kirjastoauton sisätilaan on sijoitettava läpinäkyvät vedonestoseinät. 2-lehtioven tulee toimia turvallisesti eri-ikäisten lasten käyttäminä. avautumis- ja sulkeutumismekanismin putkiston oltava sellainen, että esim. lapsen jalka ei voi joutua puristuksiin sulkeutumiseston on toimittava tehokkaasti, jos jotain on välissä hätänapin ja -venttiilin on oltava helposti käsillä oviaukon yläpuolella. oven hallinnointilaitteet on oltava kuljettajalla sekä molemmilla virkailijoilla. asiakaspainikkeet on sijoitettava enintään 90 cm korkeudelle lapsen helposti saavutettaviksi Oven lasipinnan korkeus on enintään 165 cm. Portaikon on oltava toimiva ja turvallinen portaikko on valaistava tehokkaasti sisäpuolelta portaikkoon on sijoitettava likaa keräävät, turvalliset ja helposti siivotessa irroitettavat matot portaikon edusta on valaistava tehokkaasti, kuitenkin niin, että asiakas ei pimeälläkään häikäisty portaikossa tulee olla sivuvalot, jotka syttyvät asiakkaan avatessa ovea, hallinnointilaitteet sijoitetaan kuljettajan konsoliin sisäänkäyntinappi on valaistava ulkopuolelta porrasakelmien tulee olla lapsille sopivat: askelman korkeus cm, syvyys 26-32cm. porraskotelo lämmitetään kosteuden, lumen ja jäätymisen estämiseksi portaiden reunassa tulee olla turvamerkinnät portaikossa tulee olla kahdet kaiteet apuaskelmajärjestelyn hälytys toimii kuljettajan konsolissa olevalla valo- ja äänimerkillä

6 TARJOUSPYYNTÖ /LIITE 1 6 (9) asiakasovessa tulee olla lämpöverho. Laitteen käyntiäänen tulee olla hiljainen. Alimman kiinteän porrasaskelman korkeuden lattiasta tulee olla mm. Apuaskelman korkeuden maasta tulee olla mm. Ikkunat Ohjaamossa kuljettajanpuoleisen ikkunan sekä apumiehen puolella olevan ikkunan tulee olla avattava. Apumiehenpuoleisen ikkunan tulee jatkua niin pitkälle, että liikenteen näkyvyys kuljettajalle on riittävä. Ikkunan pituuden tulee olla vähintään 110 cm. Sivuikkunoissa tulee olla rullaverhot. Autoon ei tule takaikkunaa. 2-lehtioven ikkunaosuuksien korkeus on enintään 165 cm. Peilit ja kamerajärjestelyt Auton sivupeilien tulee olla sähköohjatut ja sähkölämmitteiset. Autossa kuolleen kulman peili tulee korvata kamera+monitori -järjestelyllä. Monitori sijaitsee kuljettajakonsolissa. Monitorin paikan samoin kuin kuljettajatilan käyttönappien lopullisen sijoituksen määrittelee tilaaja. Asiakasoven kamera- ja monitorijärjestelyn tulee taata asiakasoven käyttöturvallisuutta. Kuvaa ei tallenneta. Monitorikuva voi olla liitettynä olemassa oleviin virkailijanäyttöihin. Keittiö ja jäteastiat Autossa tulee olla mikroaaltouuni, jääkaappi ja 5 kupin kahvi/teekeitin sopivalla käyttökorkeudella kaapistoissa ohjaamotilassa. Ohjaamon ja virkailijatilojen jäteastiat sijoitetaan pois lattialta. Ohjaamossa tulee olla energiajäteastia, ja biojätteelle pieni osuus sen yhteydessä. Istuimet Kaikissa ohjaamon istuimissa tulee olla kolmipisteturvavyöt. Kuljettajan liikkuminen tulee olla helppoa ja kuljettajan istuimen tulee kääntyä 90 astetta. Ohjaamon virkailijapuolen tuolien istuinosan tulee olla pystyasentoon nostettavissa, kun istuimet eivät ole käytössä.

7 TARJOUSPYYNTÖ /LIITE 1 7 (9) Kaapit Ohjaamon varusteet tulevat toimittajalta. Kaikkien ohjaamon kaapistojen ja laatikostojen tulee olla painonapilla tai jollain muulla helpolla ja varmalla tavalla avattavia ja suljettavia. Ei avainlukitusta. Ohjaamotilassa tulee ikkunoiden yläpuolella olla ovellista kaapistotilaa, joka avautuu kaasujousella. Ohjaamotilaan sijoitettavat sähkö- ja keittiölaitteet tulee sijoittaa kaappeihin. Pöydät Ohjaamossa oleva pöytätaso kuuluu toimittajalle. Pöytälevyn tulee olla kestävä, laminoitu ja värillinen. Ohjaamon pöytätasoa tarvitaan laskutilana. Pöydän alle ei tule hyllyjä. Pöytälevy saranoidaan pituussuunnassa. ATK-asennus Antenneille sopivat kiinnityspaikat ja läpiviennit tekee tarjouksen toimittaja. Sisäisen langattoman verkon asennus sähkön ja verkkovetojen osalta kuuluu toimittajalle. Lämmitys Ohjaamo- ja virkailijatilassa tulee olla lattialämmitys. Ilmastointi Autossa tulee olla pysäkkiaikainen ilmastointi, joka viilentää tasaisesti koko kirjastoautotilan 20 asteiseksi. Lauhdutin tulee sijoittaa niin, ettei lämpöä siirry sisätiloihin. Sähköjärjestelmä Vaihtovirtageneraattorin ja invertterin tehon, käynnistysakkujen sekä korilaiteakkujen tehon, laadun ja määrän tulee vastata auton käyttötarkoituksen ja suunnitelman tarvetta. Akkujen tulee olla geeliakkuja. Korilaiteakkuja tulee olla min. 6 sekä lisäksi tulee olla ilmastointilaitteen vaatimat akut. Invertterin tehon tulee olla vähintään 2000W. Vaihtovirtalaturin tulee olla vähintään 300A Käynnistysakkujen tehon tulee olla vähintään 2x Ah Verkkolatauspisteen auton keulaan määrittelee auton sijoitus tallissa. Toimittaja esittelee alustan sähköjärjestelmän piirustukset tilaajalle ennen työn aloittamista.

8 TARJOUSPYYNTÖ /LIITE 1 8 (9) Sähkö auton laitteisiin tulee tuottaa akuilla. Akkujen tulee olla sijoitettu ulos vedettäville tasoille akkukoteloissa, jotka ovat lämpöeristetyt. Tasot tulee voida vetää ulos turvallisesti koko pituudelta. Luukujen tulee avautua kaasujousimenetelmällä. Pistorasioita tulee olla autossa runsaasti (minimi 30) ja helposti saavutettavissa paikoissa, myös keskiautossa mahdollisia laitetarpeita varten. Siivoukselle tulee olla oma pistorasia auton ovensuussa. Keskellä autoa, auton takaosassa ja mahdollisesti kalusteissa tarvittavien pistorasioitten paikat määritellään myöhemmin: seinä, lattia, katto, kalusteet, pöydät Sähkölaitteet autossa: Asiakkaan toimittamat ja asentamat sähkölaitteet: Kaksi työpistettä: näyttö, näppis, langaton hiiri telakalla, langaton tassu telakalla, kuittiprintteri, keskusyksikkö. Lainausautomaatti, näppis, hiiri. Infotaulu/smartboard, läppäri, konsolit. Puhelimen, älypuhelimien ja ipadien, e-kirjojen lataus. Navigaattori. Musiikinkuuntelulaitteet Mahdollinen oppimisohjelma-piirto-kosketusnäyttöpöytä. Mahdollinen älyhylly, niitten käyttöliittymä: tähän tiedot. Ulkopuolinen infotaulu Toimittajan toimittamat ja asentamat sähkölaitteet: Radio, cd-soitin, kello Kävijälaskin Kameravalvontajärjestelmä keskiovelle Kameravalvonta kuollut kulma Pyörätuolihissi Ilmastointi Kahvi/tee -keitin, jääkaappi, mikrouuni Siivousta varten tarvittavat pistokkeet Atk-kaapeleille tehdään putkitus johtoineen. Autossa tulee olla lastenautoon sopiva kello. Radio-cd -soittimella on oltava kaiuttimet myös kirjastotilassa, mahdollisuus kytkeä pois päältä. Valaistus Autossa tulee olla tehokas osiin jaettu loisteputki-yleiskattovalaistus. Hyllyjen yksityiskohtien valaisuun käytetään led- kohdevaloja 2x4 kpl, jotka on

9 TARJOUSPYYNTÖ /LIITE 1 9 (9) sijoitettu auton kummallekin reunalle kattokiskoihin. Virkailjoilla tulee olla työskentelyvalot. Autossa tulee olla ulkopuolella työvalot ja ajouravalot. Portaikko on valaistava tehokkaasti sisäpuolelta. Portaikon edusta on valaistava tehokkaasti, kuitenkin niin, että asiakas ei pimeälläkään häikäisty. Sisäänkäyntinappi on valaistava ulkopuolelta. Portaikossa tulee olla sivuvalot, jotka syttyvät asiakkaan avatessa ovea. Hallinnointilaitteet ovat kuljettajan konsolissa. Elektroninen pyörätuolihissi Autossa tulee olla elektroninen pyörätuolihissi. Hissi tulee esiin portaikosta, portaan alta. Hissin tulee olla nopeatoiminen ja helppokäyttöinen, koska se sijoitetaan asiakasoven portaikkoon. Hissiä käyttävän lapsen ei haluta joutuvan muun asiakaskunnan liiallisen huomion kohteeksi. Hissin tulee täyttää Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivi 2001/85 EY turvallisuusvaatimukset. Sään vaihteluiden ei pidä vaikuttaa hissin toimintaan. Maalaus Auto maalataan valmistajan vakiotavalla, joka on ennakolta kaikkine vaiheineen esiteltävä Asiakkaalle.

Nivalan kaupunki TARJOUSPYYNTÖ 2012 Nivalan kaupunginkirjasto

Nivalan kaupunki TARJOUSPYYNTÖ 2012 Nivalan kaupunginkirjasto KIRJASTOAUTON KORIN HANKINTA Liite 2 POIKKEUKSET KIRJASTOAUTOSTANDARDIIN JA MUUT VAATIMUKSET Kirjastoauton tulee täyttää Suomen kirjastoseuran kirjastoautostandardityöryhmän laatiman Kirjastoautostandardin

Lisätiedot

02.03.2010. 1.2 Keskeiset mitat Sisäkorkeus vähintään 2180 mm. Kokonaispituus 12 m Lastinsuojaseinä toteutetaan kaappien ovilla.

02.03.2010. 1.2 Keskeiset mitat Sisäkorkeus vähintään 2180 mm. Kokonaispituus 12 m Lastinsuojaseinä toteutetaan kaappien ovilla. Loviisan kaupunki/ Kirjastotoimi TARJOUSPYYNTÖ 02.03.2010 KIRJASTOAUTON KORITYÖN HANKINTA Loviisan kaupunki pyytää tarjoustanne kirjastoauton korista sekä korin laitteista ja varusteista. Hankintamenettely

Lisätiedot

Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset.

Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset. VAIN YKSI ASKEL Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset. Sinulle, joka poistut ohjaamosta ja kiipeät takaisin monta kertaa

Lisätiedot

QASHQAI. 16" & 17" 5,7 / 18" & 19" 5,9 l/100 km

QASHQAI. 16 & 17 5,7 / 18 & 19 5,9 l/100 km QASHQAI Malli: Moottori: VARUSTETASO: 4x4 dci 130 BUSINESS 360 KORIMALLI Korimalli Viistoperä 5-ovinen MOOTTORI Sylinterien määrä, moottorityyppi 4 rivissä Venttiileitä sylinteriä kohden 4 Puristussuhde

Lisätiedot

- käytetään tarjouspyynnön liitteenä olevaa kalustelistausta, arkkitehdiltä pyydetyt muutokset eivät ole kirjautuneet kaikilta osin pohjakuviin

- käytetään tarjouspyynnön liitteenä olevaa kalustelistausta, arkkitehdiltä pyydetyt muutokset eivät ole kirjautuneet kaikilta osin pohjakuviin Jämsän ammattiopisto T-rakennus Metsäoppilaitoksentie 14 42300 Jämsänkoski Kinnarps Oy Yliopistonkatu 23 40100 Jyväskylä Jaana Salonen Vastaukset liittyen T-rakennuksen irtokalustehankintaan Tarkentavat

Lisätiedot

SELVITYS Esteetön Espoo -tunnus yrityksille ja palveluille

SELVITYS Esteetön Espoo -tunnus yrityksille ja palveluille SELVITYS Esteetön Espoo -tunnus yrityksille ja palveluille 1 (5) VASTAUSOHJE Täytetty lomake pyydetään palauttamaan sähköpostin liitteenä osoitteeseen: esteeton.espoo@espoo.fi Tämän lomakkeen tarkoituksena

Lisätiedot

ASC-Alumiinitelineet

ASC-Alumiinitelineet ASC-Alumiinitelineet ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ALUMIINITELINEILLE MALLIT: ASC JA EURO VAROITUS! Tämä ohje opastaa ASC-alumiinitelineiden oikeaan ja turvalliseen asennukseen. Käyttäjä on vastuussa ohjekirjan

Lisätiedot

ihmiset etusijalle! SANO asettaa Akkutoimiset porraskiipijät

ihmiset etusijalle! SANO asettaa Akkutoimiset porraskiipijät Akkutoimiset porraskiipijät ihmiset SANO asettaa etusijalle! LIFTKAR PT PORRASKIIPIJÄT LIFTKAR PT ON TURVALLINEN PORTAISSA JA HELPPOKÄYTTÖINEN. ELÄMÄNLAATU ON ELÄMÄSTÄ NAUTTIMISTA TÄYSILLÄ JA YHDESSÄ

Lisätiedot

YMPÄRISTÖTUKKU. Paloturvalliset myymäläkaapit. Asiakasystävällisyyttä ja paloturvaa samassa kaapissa.

YMPÄRISTÖTUKKU. Paloturvalliset myymäläkaapit. Asiakasystävällisyyttä ja paloturvaa samassa kaapissa. Paloturvalliset myymäläkaapit. Asiakasystävällisyyttä ja paloturvaa samassa kaapissa. SECURA PALOTURVA MYYMÄLÄKAAPIT. Valmistusta jo 60 vuoden kokemuksella. Turvallisuutta ja näyttävyyttä, kemikaalien

Lisätiedot

Mittalaitepöydät. Tuoteluettelo

Mittalaitepöydät. Tuoteluettelo 1 Mittalaitepöydät Tuoteluettelo 2 SÄHKÖTYÖPÖYDÄT... 3 MITTALAITEPÖYDÄT... 4 KORKEA MITTALAITEPÖYTÄ TM-MLP/K1,8... 4 MITTALAITEPÖYTÄ TM-MLP/M1,8... 5 MOOTTOROITU MITTALAITEPÖYTÄ TM-MLP/MO... 6 KALLISTUVA

Lisätiedot

Siilotilasäiliöt ja maitohuoneratkaisut

Siilotilasäiliöt ja maitohuoneratkaisut Siilotilasäiliöt ja maitohuoneratkaisut Valion Navettaseminaari 12.2.2014 Rantasipi Airport Congress Center Esa Manninen Valio Oy AMS tilasto 2013 12.2.2014 Alkutuotanto 2 Sisältö A. Siilotilasäiliöt maitohuone:

Lisätiedot

Ilma sakeana kysymyksiä Ajotila. Työtila. Kirjasto. n.12 m. pitkä pari metriä leveä tuubi miten asiakasvirrat kulkevat kuinka toimitaan ryhmätilanteissa Miten ergonomia pelaa Voiko hyllyt irrottaa Akkulaturi

Lisätiedot

Kalustovaatimukset, Oulun toimivalta-alueen linja-autoliikenne

Kalustovaatimukset, Oulun toimivalta-alueen linja-autoliikenne Kalustovaatimukset, Oulun toimivalta-alueen linja-autoliikenne Cityliikenteen tarjouskilpailu 2016 Linja-autokalustoa koskevat vaatimukset Diaarinumero TARJOUSPYYNNÖN LIITE 2. Kalustovaatimukset 1(6) Tässä

Lisätiedot

- oppilastuolit 15 kpl - kangasverhoilu, istuinpehmustettu, korkeuden säätö mahdollisuus

- oppilastuolit 15 kpl - kangasverhoilu, istuinpehmustettu, korkeuden säätö mahdollisuus Jämsän ammattiopisto T-rakennus Metsäoppilaitoksentie 14 42300 Jämsänkoski Isku Interior Oy Heikki Mäkelä Vastaukset liittyen T-rakennuksen irtokalustehankintaan Tila 100 - oppilastuolit 15 kpl - kangasverhoilu,

Lisätiedot

NISSAN INTERSTAR Van/Bus/Ohjaamoalusta

NISSAN INTERSTAR Van/Bus/Ohjaamoalusta // VARUSTEET MITTARISTO TURVALLISUUS Digitaalinen kello ABS jarrut Nopeusmittari välimatkamittarilla ESP (ei saatavana Robottivaihteiston kanssa) - - Jäähdytysnesteen lämpötila Kuljettajan turvatyyny Kierrosluku

Lisätiedot

KIRJASTOAUTON TEKNISET LAATUSUOSITUKSET

KIRJASTOAUTON TEKNISET LAATUSUOSITUKSET 1 KIRJASTOAUTON TEKNISET LAATUSUOSITUKSET - YLEISIÄ SUUNNITTELUPERUSTEITA KIRJASTOAUTOA HANKKIVILLE 30.9.2013 Suomen kirjastoseuran kirjastoautotyöryhmä 2011-2013 on muokannut nämä suositukset v. 2009

Lisätiedot

26.11.2015. Koneiden, laitteiden ja muiden rakenneosien kiinnitysten tulee olla CEN EN 1789 mukaisia.

26.11.2015. Koneiden, laitteiden ja muiden rakenneosien kiinnitysten tulee olla CEN EN 1789 mukaisia. Tarjouspyyntö Liite 1 1 (5) Johtoyksikön alustan ja korirakenteen tekninen erittely. 1. Yleistä Johtoyksikkö tulee Pohjanmaan pelastuslaitoksen käyttöön. Rakenteiden ja kaluston kiinnityksen kestävyyteen,

Lisätiedot

Jokainen autonostaja haluaisi saada "ensivuoden mallin", ja Opel on koettanut toteuttaa tämän toiveen

Jokainen autonostaja haluaisi saada ensivuoden mallin, ja Opel on koettanut toteuttaa tämän toiveen Ofint KAPITAN jlyjl itä tarkimmin valitut raakaaineet ja äärimmäisen huolellinen tarkkuus työ tekevät jokaisesta Opelista ainutlaatuisen arvokkaan vaunun. Jokainen autonostaja haluaisi saada "ensivuoden

Lisätiedot

www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT

www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT 68349_Peugeot_tavaraautoesite.indd 1 19.9.2014 12.13 Peugeot Partner VAN on paitsi käytännöllinen ja taloudellinen, myös mukava ja tyylikäs. Siis oikea ammatinharjoittajan

Lisätiedot

Porrastietoa suunnittelijoille

Porrastietoa suunnittelijoille Porrastietoa suunnittelijoille Ohjelma: Porrasvalmistajat ry:n esittely - puheenjohtaja Anne Juopperi, Lappiporras Oy Portaan aukon mitoitus - Anne Juopperi, Lappiporras Oy Portaiden ja kaiteiden mitoitus

Lisätiedot

PERHEPALVELUJEN ALUEEN KIINTEISTÖT

PERHEPALVELUJEN ALUEEN KIINTEISTÖT Sotkamon kunta / sivistyspalvelut LIITE 2 PL 42 88601 SOTKAMO Palvelun sisältö ja taajuus1.1.2013 PERHEPALVELUJEN ALUEEN KIINTEISTÖT PÄIVÄTOIMINTA LEIVOLA (382,9m²) Käytävä (102, 104, 109) 5 x viikko Likaantuneet

Lisätiedot

IR-lämmitin CIR Kohteisiin, jossa halutaan hillittyä muotoilua ja huomaamatonta toimintaa

IR-lämmitin CIR Kohteisiin, jossa halutaan hillittyä muotoilua ja huomaamatonta toimintaa 500-2000 W Sähkölämmitys 12 mallia IR-lämmitin CIR Kohteisiin, jossa halutaan hillittyä muotoilua ja huomaamatonta toimintaa Käyttökohteet CIR tuo mukavuutta terasseille, parvekkeille ja ulkoilmaravintoloihin

Lisätiedot

Vuokatti Off Road 20 21.5.2006

Vuokatti Off Road 20 21.5.2006 Vuokatti Off Road 20 21.5.2006 Seurojenvälinen kilpailu Moottoriurheilukeskus Rommakko Vuokatti klo. 13.00 Kilpailun järjestää Suomen off road yhdistys ry. Katsastuksessa tarkastetaan erityisesti ettei

Lisätiedot

ASENNUS- JA HOITO-OHJE

ASENNUS- JA HOITO-OHJE 03/2005 ASENNUS- JA HOITO-OHJE TREND- Kylpyhuonekalusteet Sisällysluettelo TREND-kylpyhuonekalusteet Asennuslistan mittatiedot laatikollisille TREND alakaapeille 600/900/1200x500x485 mm 2 Kaapin asennus

Lisätiedot

CIBES ONE TYYLIKÄS PORRASHISSI

CIBES ONE TYYLIKÄS PORRASHISSI CIBES ONE TYYLIKÄS PORRASHISSI 2 SISÄLTÖ 4 CIBES ONE Sen elegantti muotoilu sulautuu hienosti sisustukseesi. 6 Sopii erinomaisesti jyrkkiin ja ahtaisiin portaikkoihin ONE toimii kätevästi jyrkässä nousussa

Lisätiedot

Huom! Kaikki puuosat ovat käsittelemättömiä ja näin ollen tarvitsevat puunsuojakäsittelyn ulko- ja sisäpuolelta ennen asennusta.

Huom! Kaikki puuosat ovat käsittelemättömiä ja näin ollen tarvitsevat puunsuojakäsittelyn ulko- ja sisäpuolelta ennen asennusta. Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni Huom! Asennusohjeissa olevat kuvat viittaavat monissa kohdin isoon Albatrossiin mm. seinäelementtien ja listojen osalta. Tarvittavat työvälineet asennuksessa.

Lisätiedot

Manuaalivaihteisto. With start stop Iskutilavuus (cm3) 2298 2298 2298 2298 2298 2298 2298 Ruiskutustapa. Direct Common Rail

Manuaalivaihteisto. With start stop Iskutilavuus (cm3) 2298 2298 2298 2298 2298 2298 2298 Ruiskutustapa. Direct Common Rail MOOTTORIT MOOTTORI Manuaalivaihteisto Manuaalivaihteisto Robottivaihteisto Moottorin mallimerkintä 110dCi 125dCi 150dCi 110dCi 135dCi 165dCi 150dCi Päästönormi Euro 5 Euro 5 Euro 5 Euro 5 Euro 5 Euro 5

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Yhdennetty puhelin. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 22

Installation instructions, accessories. Yhdennetty puhelin. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 22 Installation instructions, accessories Ohje nro 30664283 Versio 1.0 Osa nro Yhdennetty puhelin Volvo Car Corporation Yhdennetty puhelin- 30664283 - V1.0 Sivu 1 / 22 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 A0801178

Lisätiedot

CIBES TWO TYYLIKÄS PORRASHISSI

CIBES TWO TYYLIKÄS PORRASHISSI CIBES TWO TYYLIKÄS PORRASHISSI 2 SISÄLTÖ 4 otolift two TWO-porrashissin nähdessäsi huomaat ensimmäisenä, kuinka vähän tilaa se vie. Se on pienikokoinen mutta rakennettu hyvin jämäkäksi. 6 portaat ovat

Lisätiedot

UUSIA MALLEJA N-SARJAAN!

UUSIA MALLEJA N-SARJAAN! Power Partner UUSIA MALLEJA N-SARJAAN! nn82 88 hv N92 101hv nu U S I K E T T E R Ä K A K S I K K O N82 N92 Valtra N-sarja täydentyy kahdella uudella traktorimallilla N82 ja N92, joihin on lisätty ketteryyttä

Lisätiedot

Apurungon valinta ja kiinnitys. Kuvaus. Suositukset

Apurungon valinta ja kiinnitys. Kuvaus. Suositukset Kuvaus Kuvaus Runko, apurunko ja vahvistus käsittelevät yhdessä erilaisia kuormituksia, joita ajoneuvoon kohdistuu käytön aikana. Apurungon mitoitus ja rakenne, kiinnitys ja vahvistus määräytyvät useiden

Lisätiedot

Hissit. Helsinki kaikille -projekti, Vammaisten yhdyskuntasuunnittelupalvelu (VYP) ja Jyrki Heinonen

Hissit. Helsinki kaikille -projekti, Vammaisten yhdyskuntasuunnittelupalvelu (VYP) ja Jyrki Heinonen Hissit Suomen rakentamismääräyskokoelman osa F1 Tasoeroista määrätään F1:ssä mm. seuraavaa: Milloin kerroskorkeuden mittainen tai tätä suurempi tasoero järjestetään porrasyhteydellä, liikkumisesteetön

Lisätiedot

Puoli-integroidut T1 DBM T1 DB T1 EB T1 SG. Pituus / leveys / korkeus cm 745 / 233 / 267 745 / 233 / 267 745 / 233 / 267 745 / 233 / 267

Puoli-integroidut T1 DBM T1 DB T1 EB T1 SG. Pituus / leveys / korkeus cm 745 / 233 / 267 745 / 233 / 267 745 / 233 / 267 745 / 233 / 267 FIN Hinnat Kaikki 4 pohjaratkaisua Puoli-integroidut Integroidut Silver Black Silver Black Perushinta 56.660,- 56.660,- 67.750,- 67.750,- Magic Edition-varustepaketti 23.010,- 27.040,- 17.620,- 21.650,-

Lisätiedot

1) Sivulasien asennus Valmistele alumiinilistat (sivu- ja alalistat U-, katonvastainen lista joko F- tai U-profiililla)

1) Sivulasien asennus Valmistele alumiinilistat (sivu- ja alalistat U-, katonvastainen lista joko F- tai U-profiililla) VIHTA-LASISEINÄN ASENNUSOHJE: Käymme tässä asennusohjeessa läpi lasiseinän asennuksen vaihe vaiheelta. Suorittamalla asennustyö huolella tämän ohjeen mukaan lasiseinän asennus sujuu vaivattomasti ja lasiseinän

Lisätiedot

Nissan e-nv200 Pakettiauto

Nissan e-nv200 Pakettiauto Nissan e-nv200 Pakettiauto Hinnat, Varusteet, Lisävarustehinnasto Värivaihtoehdot, Tekniset tiedot. 30.05.14 Hinnat Pakettiauto Vetotapa Moottori Vaihteisto Varustetaso CO2 päästöt Hinta ilman veroja ALV

Lisätiedot

Taukotila. WC-tila. Vaatekaapit. Siivouskomero malli. Yläkori (oveen liitetty) ja muutama koukku siivoustarvikkeille. Ylähylly

Taukotila. WC-tila. Vaatekaapit. Siivouskomero malli. Yläkori (oveen liitetty) ja muutama koukku siivoustarvikkeille. Ylähylly Taukotila Vaatekaapit Siivouskomero Ulosvedettävä henkaritanko Siivouskomero malli Ylähylly Yläkori (oveen liitetty) ja muutama koukku siivoustarvikkeille ulosvedettävä henkaritanko Kaksi hyllylevyä Kaksi

Lisätiedot

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited TANSUN QUARTZHEAT Käyttöohje Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU Valmistaja: Tansun Limited Asiakaspalvelukysymyksissä, ota yhteyttä maahantuojaan: Proviter Oy Tullikatu 12 A 4 21100

Lisätiedot

Palvelutiskit, kalusteet

Palvelutiskit, kalusteet Palvelutiskit, kalusteet Suomen rakentamismääräyskokoelman osa F1 Kalusteista määrätään F1:ssä seuraavaa: Rakennuksen pääasiallisen käytön mukaisten tilojen sekä niiden kiinteän kalustuksen, varusteiden

Lisätiedot

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje Aurinko-C20 laitetelineen asennus ja käyttö Laitetelineen osat ja laitteet:. Kääntyvillä pyörillä varustettu laiteteline. Laitteet on kiinnitetty ja johdotettu telineeseen (toimitetaan akut irrallaan).

Lisätiedot

Matkailuauto Mercedes-Benz Sprinter Fix-Ten korityöllä.

Matkailuauto Mercedes-Benz Sprinter Fix-Ten korityöllä. Matkailuauto Mercedes-Benz Sprinter Fix-Ten korityöllä. Alusta Mercedes-Benz Sprinter 316 CDI 3,5 t korkea - akseliväli 3665 mm, sisäkorkeus 1650 mm - 4-sylinterinen välijäähdytetty turbodiesel - iskutilavuus

Lisätiedot

Teollisuushyllyt ja -kaapit. Tavaralle kuin tavaralle oma paikka. Työvälineiden ikä pitenee. Sovella-säilytysjärjestelmä on monipuolisesti muunneltava

Teollisuushyllyt ja -kaapit. Tavaralle kuin tavaralle oma paikka. Työvälineiden ikä pitenee. Sovella-säilytysjärjestelmä on monipuolisesti muunneltava Tavaralle kuin tavaralle oma paikka Erilaiset hyllyt ja kaapit ovat tarpeen, jotta järjestys säilyy työpaikalla. Valikoimamme on runsas ja monipuolinen, joten esittelemme tällä aukeamalla tuoteperheet

Lisätiedot

LIITE 1 (5) TYÖSUOJELUPIIRI Sosiaali- ja terveysministeriö / Työsuojeluosasto 16.1.2007

LIITE 1 (5) TYÖSUOJELUPIIRI Sosiaali- ja terveysministeriö / Työsuojeluosasto 16.1.2007 LIITE 1 (5) TORNINOSTUREIDEN OHJAAMOT JA NIILTÄ EDELLYTETTÄVÄ TURVALLISUUSTASO Torninostureiden ohjaamoiden tulee täyttää työssä käytettävien koneiden ja muiden työvälineiden hankinnasta, turvallisesta

Lisätiedot

HUOLTOHISTORIA. Työkohde: Kone: 729 Mercedes Benz Sprinter GEL-676. Sivu: 1 / 23 VAASAN KAUPUNKI-TEKNISET. KESKUSKORJAAMO-CENTRAL Pvm: 11.9.

HUOLTOHISTORIA. Työkohde: Kone: 729 Mercedes Benz Sprinter GEL-676. Sivu: 1 / 23 VAASAN KAUPUNKI-TEKNISET. KESKUSKORJAAMO-CENTRAL Pvm: 11.9. Sivu: 1 / 23 Työkohde: Kone: 729 Mercedes Benz Sprinter GEL-676 L.Kohde: 241118 Laskutuslaji: HUO HUOLTOTYÖT 29.6.2004 142380 ALUSTAN VOITELU, RASVAUS PERÄN ÖLJYN VAIHTO VAIHTEISTON ÖLJYN VAIHTO PAKKASNESTEKESTÄVYYS

Lisätiedot

MOOTTORI e-thp 165 BlueHDi 120 BlueHDi 180

MOOTTORI e-thp 165 BlueHDi 120 BlueHDi 180 DS 5 TEKNISET TIEDOT JA VAKIOVARUSTEET Elokuu 2015 DS 5 TEKNISET TIEDOT elokuu 2015 MOOTTORI e-thp 165 BlueHDi 120 BlueHDi 180 Iskutilavuus cm 3 1598 1560 1997 Suurin teho kw/rpm 121/6000 88/3600 133/3750

Lisätiedot

Kuluttajaimurit Performer All-in-1 150/250

Kuluttajaimurit Performer All-in-1 150/250 Jotta keskuspölynimurin asennus olisi mahdollisimman helppoa, All-in-1 paketit on suunniteltu vastaamaan normaalin asennuksen tarpeita. Toki voit ostaa kaikki osat myös erikseen. Nilfisk Performer All-in-1

Lisätiedot

Tee-se-itse.fi Ja saat sellaisen, kuin sattuu tulemaan! http://www.tee-se-itse.fi

Tee-se-itse.fi Ja saat sellaisen, kuin sattuu tulemaan! http://www.tee-se-itse.fi Baarikaappi Jatketaanpa samoilla linjoilla kuin edellisessä artikkelissa "tynnyrin mallinen baarikappi". Tällä kertaa esitellään hieman tavanomaisempi baarikaappi, joka on myöskin huomattavasti helpompi

Lisätiedot

Kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2014. Aidon lämmön lähteillä.

Kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2014. Aidon lämmön lähteillä. Kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2014 Aidon lämmön lähteillä. Perinteikäs & moderni Aina ajankohtainen ja jäljittelemätön Aito vie saunojan aidon lämmön lähteille. Aito-kiukailla saunotaan

Lisätiedot

EAB Built to last Tarkkuus ja laatu ovat mukana kaikessa toiminnassamme, raakamateriaalin valinnassa,

EAB Built to last Tarkkuus ja laatu ovat mukana kaikessa toiminnassamme, raakamateriaalin valinnassa, KUORMALAVAHYLLY EAB KUORMALAVAHYLLY 1 EAB:n kuormalavahylly kattaa vakiona laajan valikoiman eri levyisiä, syvyisiä ja korkuisia hyllyjä. Monipuolisilla lisävarusteilla rakennetaan tehokas ja toimiva varasto.

Lisätiedot

VOLKSWAGEN CRAFTER KOMBI av 3665 vm. 2016

VOLKSWAGEN CRAFTER KOMBI av 3665 vm. 2016 Pidätämme oikeuden muutoksiin. Kaikki hinnat asennettuna ja sisältävät alv:n 24%. VOLKSWAGEN CRAFTER KOMBI av 3665 vm. 2016 Tehdasverhoilu Carsport 1+8 istuimet ja lisävarustelu Crafter Kombi av. 3665,

Lisätiedot

TA-Asumisoikeus Oy / Ala-Säterinkatu 20 Rakennustapaselostus 12.6.2014 YLEISTÄ TA-Asumisoikeus Oy / Ala-Säterinkatu 20 koostuu seitsemästätoista paritalosta, joissa on yhteensä 34 huoneistoa. Kaikki huoneistot

Lisätiedot

x.11.2013 Sipoon kunta, Tekniikka- ja ympäristöosasto, Toimitilat. PL 7, 04131 Sipoo Mårtenspy skola, Martinkyläntie 485, 04240 Talma.

x.11.2013 Sipoon kunta, Tekniikka- ja ympäristöosasto, Toimitilat. PL 7, 04131 Sipoo Mårtenspy skola, Martinkyläntie 485, 04240 Talma. 1 (10) Vuokranantaja: Vuokralainen: Sipoon kunta, Tekniikka- ja ympäristöosasto, Toimitilat. PL 7, 04131 Sipoo Sipoon Kunta, Sivistysosasto, Kansalaisopisto PL 7, 04131 Sipoo Vuokrakohde: Mårtenspy skola,

Lisätiedot

Hinnasto KABE Matkailuautot

Hinnasto KABE Matkailuautot Hinnasto 2019 KABE Matkailuautot Hinnat koskevat vuosimallia 2019 ja sisältävät alv 24%. KABE pidättää oikeuden hinnan ja tuotemuutoksiin ilman erillistä ilmoitusta. Aina askeleen edellä Aina askeleen

Lisätiedot

HAJA-ASUTUSALUEEN JÄTEVEDEN KÄSITTELY ASENNUSOHJEET. Uponorumpisäiliö. 10 m 3

HAJA-ASUTUSALUEEN JÄTEVEDEN KÄSITTELY ASENNUSOHJEET. Uponorumpisäiliö. 10 m 3 HAJA-ASUTUSALUEEN JÄTEVEDEN KÄSITTELY ASENNUSOHJEET Uponorumpisäiliö 10 m 3 1 Monta huolta vähemmän luotettavilla Uponor-ratkaisuilla Teit hyvän ratkaisun valitessasi luotettavan Uponorjätevesijärjestelmän.

Lisätiedot

Astu nykyaikaiseen keittiöön, jossa valaistus on toteutettu LEDvalaistusta. LED-valonauhojen värit Viileän valkoinen Lämmin valkoinen

Astu nykyaikaiseen keittiöön, jossa valaistus on toteutettu LEDvalaistusta. LED-valonauhojen värit Viileän valkoinen Lämmin valkoinen Sisätilat 5 Astu nykyaikaiseen keittiöön, jossa valaistus on toteutettu LEDvalaistusta käyttämällä. LED-valonauhojen värit Viileän valkoinen Lämmin valkoinen Saatavana juuri sinun keittiöösi sopivilla

Lisätiedot

Aurinko-R10 asennus ja käyttöohje

Aurinko-R10 asennus ja käyttöohje EI NÄIN ESIM NÄIN Aurinko-R10 Aurinkopaneelin asennus ja kytkentä Asenna aurinkopaneeli avoimelle paikalle kohti etelää (välillä itä länsi) ja kallista kohti keskipäivän aurinkoa. Tuoton kannalta 25..

Lisätiedot

Normit TUOTETTA KOSKEVAT NORMIT JA MÄÄRÄYKSET

Normit TUOTETTA KOSKEVAT NORMIT JA MÄÄRÄYKSET Normit TUOTETTA KOSKEVAT NORMIT JA MÄÄRÄYKSET Suihkukaapit on valmistettu seuraavien direktiivien mukaisesti: Matalajännite 2006/95/EEC Yhdenmukaisuus kyseisen direktiivin kanssa taataan seuraavilla harmonisointinormeilla:

Lisätiedot

NEVIRA LUX JATKO-OHJAAMO HINNASTO 2013

NEVIRA LUX JATKO-OHJAAMO HINNASTO 2013 NEVIRA LUX JATKO-OHJAAMO HINNASTO 2013 Hinnasto 28.06.2013 Jatko-Ohjaamo Nevira Lux MERCEDES-BENZ SPRINTER/VW Crafter / Fiat Ducato Nevira Lux vm. 2013 Jatko-ohjaamo VARUSTELU av. 3665 / 4325 mm, korkea

Lisätiedot

BC5 / 2WD LUOKKA. Radio-ohjattavien 1/6 kupla krossareiden vuoden 2014 säännöt

BC5 / 2WD LUOKKA. Radio-ohjattavien 1/6 kupla krossareiden vuoden 2014 säännöt BC5 / 2WD LUOKKA Radio-ohjattavien 1/6 kupla krossareiden vuoden 2014 säännöt BC5 / 2WD Luokka Luokassa ajetaan luokka organisaattorin määrittelemällä rungolla ja kuplan korilla. Yhteyshenkilöt Sarjaorganisaattori

Lisätiedot

FINN-suorat portaat 7.0. 7.1-7.2 Rakenne Sivupalkit Askelmat Poistumistasot/lepotasot Kaiteet Teräslaadut Pintakäsittely 7.

FINN-suorat portaat 7.0. 7.1-7.2 Rakenne Sivupalkit Askelmat Poistumistasot/lepotasot Kaiteet Teräslaadut Pintakäsittely 7. FINN-suorat portaat 7.0 7.1-7.2 Rakenne Sivupalkit Askelmat Poistumistasot/lepotasot Kaiteet Teräslaadut Pintakäsittely 7.3 Tilausohjeet FINN-SUORAT PORTAAT RAKENNE SIVUPALKIT B 7.1 Sivupalkit valmistetaan

Lisätiedot

Pyydämme sitovaa tarjoustanne:

Pyydämme sitovaa tarjoustanne: MATERIAALIHALLINTO Puh.(6)6 (vaihde), telefax (6)6 58 sähköpostiosoite: hankinta@seinajoki.fi TARJOUSPYYNTÖ 5..6 hp Pyydämme sitovaa tarjoustanne: vastaanottaja lähiosoite postitoimipaikka Tarjouksessa

Lisätiedot

AUTOVARMA TULOTARKASTUS

AUTOVARMA TULOTARKASTUS AUTOVARMA TULOTARKASTUS Tarkastusaika: 03.11.2014 klo 1300 Sivu 1/4 Paikka: Autovarma, Vuokkoharjuntie 18, Kärkölä Ajoneuvon tiedot Rekisteritunnus LXA 949 (Ruotsi) Ajoneuvolaji Henkilöauto Merkki ja tyyppi

Lisätiedot

Kiitos, että valitsit laadukkaan LUXNEL -tuotteen!

Kiitos, että valitsit laadukkaan LUXNEL -tuotteen! Asennusohje Toimitussisältö Luxnel valopaneeli koostuu valaisinelementistä, laminoidusta valokuvasta ja karkaistusta turvalasista. Valaisinelementin on IP44 suojattu Virtalähde 24VDC IP65, pistotulpalla

Lisätiedot

Korkeatason keräilytrukki 1000 kg 20.5.1998

Korkeatason keräilytrukki 1000 kg 20.5.1998 ROCLA PICKUP PHL-10 TEKNISET TIEDOT Korkeatason keräilytrukki 1000 kg 20.5.1998 Yleistä Kaikki mallit CE-vaatimusten mukaisia. Materiaaleista on n. 95% kierrätettäviä. Kuljettajan tila Ergonomisesti haarukoiden

Lisätiedot

Nimike Yks Määrä Hinta/yks

Nimike Yks Määrä Hinta/yks Juhani Ahon koulu, 1. vaihe - kalusteiden värien tulisi sopia sisätilojen värisunnitelmaan - hallinnon ja henkilöstön tiloissa 50-luvun tyyli voi tulla esille Nimike Yks Määrä Hinta/yks Kellari, 01 Tsto

Lisätiedot

Hinnasto KABE Matkailuautot

Hinnasto KABE Matkailuautot Hinnasto 2018 KABE Matkailuautot Hinnat koskevat vuosimallia 2018 ja sisältävät alv 24%. KABE pidättää oikeuden hinnan ja tuotemuutoksiin ilman erillistä ilmoitusta. Aina askeleen edellä Hinnasto 2018

Lisätiedot

TE-PA MEDICAL Sairaalakalusteet

TE-PA MEDICAL Sairaalakalusteet TE-PA MEDICAL Sairaalakalusteet Yleistutkimuspöytä 7300 Tutkimuspöytä 7300 soveltuu perustutkimuspöydäksi. Tutkimustason korkeus on 75 cm. Tutkimustason pääosa on kaasujousella portaattomasti säädettävissä.

Lisätiedot

SÄHKÖLÄMMITTIMET PEHMEÄÄ LÄMPÖÄ KOTIIN

SÄHKÖLÄMMITTIMET PEHMEÄÄ LÄMPÖÄ KOTIIN SÄHKÖLÄMMITTIMET PEHMEÄÄ LÄMPÖÄ KOTIIN RAUTAKESKO 1 Mukavaa lämpöä - miten ja miksi? Lämpö on yksi ihmisen perustarpeista. Lämpöä tarvitaan asuinhuoneissa: kotona ja vapaa-ajanasunnoissa, mökeillä, puutarhassa,

Lisätiedot

VOLKSWAGEN CRAFTER Kombi av 3665 vm. 2015

VOLKSWAGEN CRAFTER Kombi av 3665 vm. 2015 HINNASTO 1.1.2015 Pidätämme oikeuden muutoksiin. Kaikki hinnat asennettuna ja sisältävät alv:n 24% VOLKSWAGEN CRAFTER Kombi av 3665 vm. 2015 Tehdasverhoiltu Carsport 1+8 istuimet ja lisävarustelu VARUSTELUPAKETIN

Lisätiedot

Materiaalien yleisiä ominaisuuksia on esitetty TalotekniikkaRYL:n taulukossa G2-T4. Tarkemmat ominaisuudet on esitetty valmistajan oppaissa.

Materiaalien yleisiä ominaisuuksia on esitetty TalotekniikkaRYL:n taulukossa G2-T4. Tarkemmat ominaisuudet on esitetty valmistajan oppaissa. 7.2 Mallityöselitys Geberit Silent-PP Tämä mallityöselitys on laadittu edesauttamaan kohteen LVI-työselityksen laatimista. Mallityöselityksessä on esitetty Geberit Silent-PP -kiinteistöviemärijärjestelmän

Lisätiedot

MECHRON www.hako.fi. Tekniset tiedot. Malli Mechron 2210 Moottori. 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) Voimansiirto

MECHRON www.hako.fi. Tekniset tiedot. Malli Mechron 2210 Moottori. 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) Voimansiirto Tekniset tiedot Malli Mechron 2210 Moottori malli tyyppi teho iskutilavuus kierrosluku polttoainetankki 3C100LWU 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) 1007 cm³ 2200 rpm 28 litraa Voimansiirto

Lisätiedot

INVA TAKSI. Fiat Ducato (AV.3450/H2)

INVA TAKSI. Fiat Ducato (AV.3450/H2) HINNASTO 2013 Oikeudet muutoksiin pidätetään. Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24 % INVA TAKSI Fiat Ducato (AV.3450/H2) VAKIO JA LISÄVARUSTEET VAKIOVARUSTEET 1+8/INVA Rahastusvalo ohjaamon kattoon

Lisätiedot

2014 YKSILÖLLISESTI VAPAA-AIKAAN

2014 YKSILÖLLISESTI VAPAA-AIKAAN VALMISTETTU SAKSASSA VUODESTA 1989 2014 YKSILÖLLISESTI VAPAA-AIKAAN D-LINE MALLIT YKSILÖLLISESTI VAPAA-AIKAAN ALUSTA + KG GLOBESCOUT FIAT DUCATO 3,3 t 2,0 l Mjet 85 KW/115 hv 47.150,- 2,3 l Mjet 96 KW/130

Lisätiedot

Aito kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2015. Aidon lämmön lähteillä.

Aito kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2015. Aidon lämmön lähteillä. Aito kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2015 Aidon lämmön lähteillä. Perinteikäs & moderni Aina ajankohtainen ja jäljittelemätön Aito vie saunojan aidon lämmön lähteille. Aito-kiukailla saunotaan

Lisätiedot

74 cm - 89 cm ASENNUSOHJEET KOMPACT

74 cm - 89 cm ASENNUSOHJEET KOMPACT 74 cm - 89 cm Suomi ASENNUSOHJEET KOMPACT KOMPACT - www.arke.ws Ennenkuin ryhdyt asennustyöhön, pura portaiden kaikki osat pakkauksistaan. Aseta kaikki osat tilavalle alustalle ja tarkista osien lukumäärä

Lisätiedot

Järvenpää-talo. Kaaren Kytömaa Emma Heikkinen Marina Muñoz Thien Nguyen. www.laurea.fi

Järvenpää-talo. Kaaren Kytömaa Emma Heikkinen Marina Muñoz Thien Nguyen. www.laurea.fi Järvenpää-talo Kaaren Kytömaa Emma Heikkinen Marina Muñoz Thien Nguyen www.laurea.fi Opasteet ja Ulkotilat Ulkotilat Esteetön sisäänkäynti Pysäköinti sisäänkäynnin välittömässä läheisyydessä 2 LI-paikkaa

Lisätiedot

GRANBERG SÄHKÖSÄÄTÖISET INVA- JA ERGONOMIAMEKANISMIT

GRANBERG SÄHKÖSÄÄTÖISET INVA- JA ERGONOMIAMEKANISMIT GRANBERG SÄHKÖSÄÄTÖISET INVA- JA ERGONOMIAMEKANISMIT VERTI 830 Verti laskee yläkaapin hyllyt nopeasti ja hiljaisesti työtasolle. Kaapin sisältöön pääsee avaamatta kaapin ovia. Verti asennetaan seinäkaappiin

Lisätiedot

NEVIRA PRO 2015 HINNASTO

NEVIRA PRO 2015 HINNASTO NEVIRA PRO 2015 HINNASTO Hinnasto 01.12.2014 Kaikki hinnat sis 24% alv. Hinnat voimassa toistaiseksi.oikeudet hinnan muutoksiin pidätetään. NEVIRA PRO JATKO-OHJAAMO MERCEDES-BENZ SPRINTER/VW Crafter /

Lisätiedot

FORD Transit Custom Kombi

FORD Transit Custom Kombi HINNASTO 1.3.2014 Pidätämme oikeuden muutoksiin. Kaikki hinnat asennettuna ja sisältävät alv:n 24% FORD Transit Custom Kombi V.I.P.-luokan sisustus, 1+8 istuimet ja lisävarustelu VARUSTELUPAKETTIEN HINNAT

Lisätiedot

Rakenna oma puukuivuri

Rakenna oma puukuivuri Rakenna oma puukuivuri Sauno puutavarankuivuri Rakennusohje Kuivaimen osat ruuvataan yhteen erikoisruuveja käyttämällä. Tämän ohjeen avulla voit rakentaa omia tarpeitasi vastaavan kuivaimen. Katso ohjeen

Lisätiedot

Liukujärjestelmät Tuoteluettelo 2014

Liukujärjestelmät Tuoteluettelo 2014 Liukujärjestelmät Tuoteluettelo 2014 Alumiini Polyasetaali Tuoteluettelo 2014 Sisällysluettelo: 3 Käyttökohteita 4 C-kiskot C-30 5 Liukupalat LP-30 6 Liukuprofiilit LK-30 7 C-kiskot C-20 8 Liukupalat LP-20

Lisätiedot

Katuvalotyöt 2016 Urakka-alue 3 Huittisten kaupunki

Katuvalotyöt 2016 Urakka-alue 3 Huittisten kaupunki SÄH 1566-3 Katuvalotyöt 2016 Urakka-alue 3 Huittisten kaupunki RAKENNUSSUUNNITELMA KATUVALAISTUS TYÖKOHTAINEN TYÖSELITYS 33600 Z:\Nettiin\Valaistus\Urakka-alue 3\1566-3-TS.doc 1 Yleistä Hankinnan laajuus

Lisätiedot

Sähkökeskus. Sähkökeskus. Sähkökeskus on sijoitettu matkustajan puolelle kojetaulussa säilytyslokeron alle. Avaa se seuraavasti:

Sähkökeskus. Sähkökeskus. Sähkökeskus on sijoitettu matkustajan puolelle kojetaulussa säilytyslokeron alle. Avaa se seuraavasti: on sijoitettu matkustajan puolelle kojetaulussa säilytyslokeron alle. Avaa se seuraavasti: 1. Avaa kojetaulussa oleva säilytyslokeron luukku. Luukku on sijoitettu matkustajan istuimen eteen. 2. Irrota

Lisätiedot

Mortem-tuotteet VAINAJIEN SÄILYTYS- JA SIIRTOJÄRJESTELMÄT SAIRAALOIHIN JA SEURAKUNNILLE VALMISTUSOHJELMAAN KUULUVAT TUOTTEET

Mortem-tuotteet VAINAJIEN SÄILYTYS- JA SIIRTOJÄRJESTELMÄT SAIRAALOIHIN JA SEURAKUNNILLE VALMISTUSOHJELMAAN KUULUVAT TUOTTEET Mortem-tuotteet VAINAJIEN SÄILYTYS- JA SIIRTOJÄRJESTELMÄT SAIRAALOIHIN JA SEURAKUNNILLE VALMISTUSOHJELMAAN KUULUVAT TUOTTEET Vainajien säilytyskylmiöt Hydrauliset nosturit Vaakanosturit Kevytrakenteiset

Lisätiedot

TÄYDENTÄVÄÄ TIETOA Akkujen ja latureiden tehosuositukset

TÄYDENTÄVÄÄ TIETOA Akkujen ja latureiden tehosuositukset 1. Yleistä Näissä tiedoissa annetaan neuvoja oikean laturin ja akkujen valintaan. Yleisesti ottaen ajoneuvoissa sähkönkulutus kasvaa jatkuvasti. Silti auton luotettavuus ja käynnistyskyky täytyy varmistaa.

Lisätiedot

T RC/ PC - Tekniset tiedot

T RC/ PC - Tekniset tiedot T7.185-200 RC/ PC - Tekniset tiedot TRAKTORIMALLI T7.185 T7.200 T7.185 T7.200 RC RC PCE PCE Sylinteriluku/hengitys 6 T Interc 6 T Interc 6 T Interc 6 T Interc Iskutilavuus litraa 6,728 6,728 6,728 6,728

Lisätiedot

AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE

AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE ENNEN KUIN ALOITAT Ennen kuin aloitat asennuksen, ota selvää paikallisilta viranomaisilta, tarvitseeko autotalli rakennusluvan. Lue käyttöohje huolellisesti ja noudata annettuja ohjeita.

Lisätiedot

ILMAILUMÄÄRÄYS AIR M1-2

ILMAILUMÄÄRÄYS AIR M1-2 ILMAILUMÄÄRÄYS AIR M1-2 muutos 1 6.2.1996 PL 50, 01531 VANTAA, FINLAND, Tel. 358 (0)9 82 771, Fax 358 (0)9 82 772499 www.lentoturvallisuushallinto.fi ILMA-ALUSTEN KANSALLISUUS- JA REKISTERITUNNUKSET Tämä

Lisätiedot

Tilavat Canterit esittäytyvät kuljetusnäyttelyssä

Tilavat Canterit esittäytyvät kuljetusnäyttelyssä MEDIIATIIEDOTE Helsinki 17.5 Julkaisuvapaa Tilavat Canterit esittäytyvät kuljetusnäyttelyssä Seitsemännen sukupolven Mitsubishi Fuso Canter -kevytkuorma-autoille on ominaista käytännöllisyys, muunneltavuus

Lisätiedot

Ajotaitomerkkisäännöt matkailuautolle voimaan 1.1.2012

Ajotaitomerkkisäännöt matkailuautolle voimaan 1.1.2012 Ajotaitomerkkisäännöt matkailuautolle voimaan..202 Tarkoitus on saada jokainen karavaanari kiinnostumaan ajotaitonsa kehittämisestä oman ajoneuvonsa käsittelyssä. On tärkeää, että mahdollisimman moni kokee

Lisätiedot

Layher-kalustosta kokoat myös turvalliset nousutiet tikkaista porrastorneihin.

Layher-kalustosta kokoat myös turvalliset nousutiet tikkaista porrastorneihin. Nousutiet Layher-kalustosta kokoat myös turvalliset nousutiet tikkaista porrastorneihin. Kun telinekalustosi merkki on Layher, on Sinulla jo valmiiksi suurin osa nousuteiden rakentamiseen tarvittavista

Lisätiedot

Esitys: Mercedes-Benz hyötyajoneuvot maakaasukäy t tö i s i n ä

Esitys: Mercedes-Benz hyötyajoneuvot maakaasukäy t tö i s i n ä Maakaasuyhdistyksen kevätpäivä 23.04.2009 Esitys: Mercedes-Benz hyötyajoneuvot maakaasukäy t tö i s i n ä Asko Salminen Veho Group Oy Ab Mercedes-Benz hyötyajoneuvot PL 118 / Lommilanrinne 3 02771 ESPOO,

Lisätiedot

Uusi Arocs Loader. Uusi Arocs Grounder.

Uusi Arocs Loader. Uusi Arocs Grounder. Uusi Arocs Loader. Uusi Arocs Grounder. Äärimmäistä voimaa äärimmäistä kuormitusta varten. Arocs Loader ja Arocs Grounder. Erityisen korkeaa hyötykuormaa ja äärimmäistä kuormitusta varten. Arocs Loaderin

Lisätiedot

L i u k u o v i k a a p i s t o t

L i u k u o v i k a a p i s t o t Liukuovikaapistot Smart on Tank Indoorin ratkaisu kodin säilytysongelmiin. Suunnittelimme räätälöitävien säilytysjärjestelmien malliston joka sopii kaikkiin tiloihin. Kapeammat kaksioviset tai leveämmäksi

Lisätiedot

ESIPUHE RANGER EQ. Tässä osaluettelossa on tietoja Ranger-mallista 2002 alkaen

ESIPUHE RANGER EQ. Tässä osaluettelossa on tietoja Ranger-mallista 2002 alkaen ESIPUHE RANGER EQ Tässä osaluettelossa on tietoja Ranger-mallista 2002 alkaen Tämän ajoneuvon versiomäärityksiin käytetään varustelukoodeja. Varustelukoodit ovat seuraavat:- GB = Iso-Britannia ja Irlanti

Lisätiedot

CIBES ONE TYYLIKÄS PORRASHISSI

CIBES ONE TYYLIKÄS PORRASHISSI CIBES ONE TYYLIKÄS PORRASHISSI 2 SISÄLTÖ 4 CIBES ONE Sen elegantti muotoilu sulautuu hienosti sisustukseesi. 6 Sopii erinomaisesti jyrkkiin ja ahtaisiin portaikkoihin ONE toimii kätevästi jyrkässä nousussa

Lisätiedot

Uudistetut DL-Display Line -linjastokalusteet

Uudistetut DL-Display Line -linjastokalusteet Uudistetut DL-Display Line -linjastokalusteet LAATUA JOKA KESTÄÄ KATSEEN JA KÄYTÖN Display Line Kirkkaasti parempaa kylmäsäilytystä Innovatiivinen Display Line -kalustesarja on tarkoitettu valmiiksi jäähdytettyjen

Lisätiedot

RT 38564 Tuotetieto 1 Tuotetieto syyskuu 2014 voimassa 31.10.2016 asti korvaa RT X76/641-38274 1 (6)

RT 38564 Tuotetieto 1 Tuotetieto syyskuu 2014 voimassa 31.10.2016 asti korvaa RT X76/641-38274 1 (6) RT 38564 Tuotetieto 1 Tuotetieto syyskuu 2014 voimassa 31.10.2016 asti korvaa RT X76/641-38274 1 (6) RT 38564 533 Talo 2000 641 Talo 90 X76 SfB KIINTO- JA SIIRTOHYLLYT TOIMISTOLAATIKOSTOT JA -KAAPIT PIIRUSTUSLAATIKOSTOT

Lisätiedot

Invataksi Ford Transit. VAKIO JA LISÄVARUSTEET 300M/350M, puolikorkea 350M/ 350L, puolikorkea

Invataksi Ford Transit. VAKIO JA LISÄVARUSTEET 300M/350M, puolikorkea 350M/ 350L, puolikorkea HINNASTO 2013 Oikeudet muutoksiin pidätetään. Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24 % Invataksi Ford Transit VAKIO JA LISÄVARUSTEET 300M/350M, puolikorkea 350M/ 350L, puolikorkea vakiovarustelu, perustuen

Lisätiedot

KIRJASTOAUTON KORITYÖN HANKINTA

KIRJASTOAUTON KORITYÖN HANKINTA KIRJASTOAUTON KORITYÖN HANKINTA Inarin kunta pyytää tarjoustanne kirjastoauton korityöstä tämän tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti. Kirjastoauto hankitaan Inarin kunnankirjaston käyttöön (www.inari.fi/kirjasto).

Lisätiedot

Alustatiedot ja mallinimikkeet. Scanian moduulijärjestelmä

Alustatiedot ja mallinimikkeet. Scanian moduulijärjestelmä Scanian moduulijärjestelmä Scanian moduulijärjestelmä Scanian kattava moduulijärjestelmä mahdollistaa alustan optimaalisen sopeuttamisen eri käyttötarkoituksiin. Scanian jokaisen alustan varustelu on ainutkertainen,

Lisätiedot