Skannerihiiri LSM-100 KÄYTTÖOHJE. Lue turvaohjeet huolellisesti ennen tuotteen käyttöä.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Skannerihiiri LSM-100 KÄYTTÖOHJE. Lue turvaohjeet huolellisesti ennen tuotteen käyttöä."

Transkriptio

1 KÄYTTÖOHJE Skannerihiiri LSM-100 Hiiren purkaminen voi aiheuttaa toimintahäiriön. Älä pura tuotetta. LG Electronics ei vastaa aiheutuneista vahingoista, jos käyttäjä tai muu kuin valtuutettu huoltohenkilö purkaa laitteen. Tuotteessa yhdistyvät hiiren ja skannerin ominaisuudet liikkuvuutta ja helppokäyttöisyyttä edistävällä tavalla. Sitä voi myös käyttää erillisenä hiirenä tai skannerina. Lue turvaohjeet huolellisesti ennen tuotteen käyttöä.

2 2 Ennen käyttöä Turvaohjeet 1 Ennen käyttöä Oppaassa on kaksi erilaista turvaohjetyyppiä. Varoitus : näiden ohjeiden noudattamatta jättäminen voi aiheuttaa vakavan loukkaantumisen tai hengenvaaran. Huomio : näiden ohjeiden noudattamatta jättäminen voi aiheuttaa lievän vamman tai vahingoittaa tuotetta. Vihje : laitteen käyttö vihjeiden mukaisesti voi estää toimintahäiriön ja laitteen vioittumisen. : Tämä merkki ilmaisee kielletyn käytön. - Tutustu käyttöoppaaseen ja säilytä se paikassa, josta saat sen tarvittaessa helposti käyttöösi. - Alla olevat turvaohjeet on tarkoitettu opastamaan tuotteen turvallisessa ja oikeassa käytössä sekä estämään onnettomuuksia ja vaurioita. Varoitus Älä käytä tai säilytä tuotetta suorassa auringonvalossa tai kuumien esineiden (kuten lämmitin tai takka) lähellä. Laitteen ylikuumeneminen voi aiheuttaa tulipalon. Älä katso suoraan LED-valoon tai lasersäteeseen. Tämä se voi vahingoittaa näköä. Älä aseta tuotteen lähelle mitään nestettä sisältävää esinettä, kuten kukkamaljakkoa tai -ruukkua, juomalasia, kosmetiikkatuotteita tai kemikaali- ja lääkepakkauksia. Tämä voi aiheuttaa sähköiskun tai tulipalon, joka voi johtaa henkilövahinkoon tai hengenvaaraan. Älä käytä laitetta, jos sen päälle on läikkynyt nestettä, kuten vettä, kemikaaleja tai öljyä. Tämä voi aiheuttaa tulipalon tai sähköiskun. Keskeytä laitteen käyttö välittömästi ja irrota se tietokoneesta, jos haistat savua tai outoa hajua tai laitteesta kuuluu outoa ääntä. Tämä voi aiheuttaa tulipalon tai sähköiskun. Hiiren pitkäaikainen käyttö voi aiheuttaa vakavia vammoja tai sairauksia. Tietokoneen pitkäaikainen käyttö voi aiheuttaa väsymystä koko kehoon ja erityisesti käsien, jalkojen, hartioiden ja niskan alueelle. Pitkäaikainen altistuminen tällaisille kivuille voi aiheuttaa häiriöitä lihasten ja luuston toimintaan (kuten rannekanavaoireyhtymä, CTS). Jos tunnet väsymystä tai kipua, ota yhteys lääkäriin. Voit vähentää vammojen vaaraa toimimalla alla olevien turvaohjeiden mukaisesti. - Pidä taukoja säännöllisin väliajoin. - Venyttele käsi-ja hartialihaksia säännöllisesti. - Käytä hiirtä mukavassa työasennossa.

3 Ennen käyttöä Huomio Älä asenna tuotetta kuumaan (yli 5 ) tai kylmään käyttöympäristöön (alle 5 ) tai tilaan, jossa on suuria lämpötilavaihteluja. Tämä voi aiheuttaa toimintahäiriön tai vahingoittaa tuotetta. Älä asenna laitetta paikkaan, jossa se voi altistua staattiselle sähkölle tai kuumuudelle. Tämä voi aiheuttaa toimintahäiriön tai vahingoittaa tuotetta. 1 Ennen käyttöä Älä asenna laitetta paikkaan, jossa se voi altistua kosteudelle tai pölylle. Tämä voi aiheuttaa toimintahäiriön tai vahingoittaa tuotetta. Älä pura, korjaa tai muokkaa tuotetta. Tämä voi aiheuttaa laitteen vioittumisen, lisätä turvallisuusriskejä ja mitätöidä tuotteen takuun. Älä läikytä laitteen päälle nesteitä, kuten vettä, kemikaaleja tai öljyä. Tämä voi aiheuttaa toimintahäiriön tai vahingoittaa tuotetta. Älä altista laitetta iskuille. Tämä voi aiheuttaa toimintahäiriön tai vahingoittaa tuotetta. Vältä johdon taivuttamista tai altistamista iskuille. Tämä voi aiheuttaa toimintahäiriön tai vahingoittaa tuotetta. Älä pudota laitetta tai altista laitteen pohjassa olevaa skannausaluetta iskuille. Tämä voi aiheuttaa toimintahäiriön tai vahingoittaa tuotetta. Käytä laitetta ja irrota se tietokoneesta käyttöohjeiden mukaisesti. Virheellinen käyttö voi aiheuttaa toimintahäiriön tai vahingoittaa tuotetta.

4 4 Sisältö Sisältö 2 1 Ennen käyttöä 2 Turvaohjeet 5 Tuotteen osat 5 - Komponentit ja osat 6 Johdanto Asennus 7 Skannerihiiren ohjelmiston asentaminen 7 - Järjestelmävaatimukset 8 - Asentaminen 9 Skannerihiiren ohjelmiston käyttäminen 11 - Skannerin käyttäminen 12 - Skannerihiiren ominaisuudet 1 - Edit (Muokkaa) 14 - Paste Image (Liitä kuva) / Paste Text (Liitä teksti) / Share (Jaa) 15 - Save (Tallenna) / Print (Tulosta) / Edit (Muokkaa) / Settings (Asetukset) 18 - System Menu (Järjestelmävalikko) (S-logo) 19 - Yhteisöpalvelujen tilien lisääminen 21 Tuotteen tekniset tiedot

5 Ennen käyttöä 5 Tuotteen osat Komponentit ja osat 1 1. Skannerihiiri 2. Pikaopas. CD Ennen käyttöä 4. Pussi 5. Hiirimatto 6. Puhdistusliina (komposiittikuitu) Hiirimaton käyttäminen Vihje Tarkista, että ostamasi tuotepakkaus sisältää kaikki alla kuvatut komponentit ja osat. Jos jokin osa puuttuu tai on vioittunut, ota heti yhteys tuotteen jälleenmyyjään. Osat voivat näyttää erilaiselta kuin tämän oppaan kuvissa. Joitain osia saatetaan muuttaa tuotteen suorituskyvyn parantamiseksi. Jos tietokoneesi ei lue CD-levyä, lataa ohjetiedosto osoitteesta tai Huomio Hiirimaton läpinäkyvä pinta voi ajoittain aiheuttaa hiiren osoittimen värinää. Siirrä hiirtä hitaasti skannatessasi hiirimatolla olevaa asiakirjaa tai valokuvaa. Värillinen tai päällystetty paperi voi heijastaa valoa, mikä saattaa aiheuttaa skannattuun kuvaan pystysuoria viivoja.

6 6 Ennen käyttöä Esittely 1 Nimi Ennen käyttöä a b c d e f i h g j a Oikea painike b Rullapainike c * Merkkivalo Sininen LED-merkkivalo vilkkuu skannauksen aikana. d Vasen painike e Skannauksen käynnistys-/pysäytyspainike Huomio f g h i j * Paluupainike Voit siirtyä takaisin edelliseen kansioon tai edelliselle verkkosivulle. Laseranturi Skannausalue Tarra Skannausalueen kalvo Skannausalueen päällä on kalvo. Sen irrottaminen parantaa lopputulosta. Skannausalueen koskettaminen terävillä esineillä tai skannerihiiren käyttäminen karhealla pinnalla voi vahingoittaa skannausaluetta. Jos skannausalue naarmuuntuu, skannatun kuvan laatu voi heikentyä. Suojaa skannerihiiri naarmuilta ja iskuilta säilyttämällä sitä laitteen mukana toimitetussa suojapussissa. Käytä skannausalueen puhdistamiseen vain tuotteen mukana toimitettua komposiittipuhdistusliinaa. Vihje Pieniä hiukkasia tai pölyä saattaa mennä tuotteen sisälle käytön aikana. Tämä ei suoranaisesti vaikuta skannauksen suorituskykyyn.

7 Asennus 7 Skannerihiiren ohjelmiston asentaminen Järjestelmävaatimukset Suositeltavat järjestelmävaatimukset Vähimmäisvaatimukset Suoritin Intel Core 2 Duo or AMD Athlon II processor Intel Core Duo 1.2 GHz or AMD Athlon 64 X2, 1.7 GHz 2 RAM-muisti Ulkoinen näytönohjain Kiinteä näytönohjain OpenGL-versio 4 GB 1GB Free of Ram 512 MB AMD Radeon HD 4850 or 512 MB ATI FirePro V5700 or better or later 1.5 or later 128 MB NVIDIA GeForce 8400 GS or 128 MB ATI Radeon X MB (shared) Intel GMA X000 or better Asennus Vapaata tilaa 4 GB 1 GB Käyttöjärjestelmä Windows 7 Windows XP SP2 tai uudempi USB USB 2.0 USB 2.0 Tuetut käyttöjärjestelmät Windows XP (SP2) 2-bittinen versio Windows XP (SP) 2-bittinen versio Windows Vista 2- ja 64-bittiset versiot Windows 7 2- ja 64-bittiset versiot Järjestelmän vähimmäisvaatimukset voivat muuttua. Huomio Kytke skannerihiiri tietokoneeseen ja asenna skannausohjelmisto. Ohjelmiston asentaminen edellyttää kirjautumista tietokoneen järjestelmänvalvojana. Älä vaihda käyttäjää asennuksen aikana. Poista skanneriohjelmiston asennus, ennen kuin päivität Windows-käyttöjärjestelmän. Asenna skanneriohjelmisto uudelleen, kun Windows-käyttöjärjestelmä on päivitetty. (Esimerkki: XP Vista 7) Kun hiiriskannerin ohjainta asennetaan, älä irrota sitä USB-skannerista.

8 8 Asennus 2 Asennus Asentaminen Tutustu käyttöoppaaseen ennen Smart Scan -ohjelman asentamista. Kun olet asettanut asennuslevyn tietokoneen levyasemaan, näet asennusohjelman kuvakkeen lisäksi linkit käyttöoppaaseen ja esittelyvideoon. Tutustu asennusoppaaseen ennen asennusta. 1. Kytke skannerihiiri tietokoneen USB-porttiin. Odota, kunnes ohjain on asennettu. Älä irrota skannerihiirtä asennuksen aikana. Jos irrotit skannerihiiren asennuksen aikana, kytke se toiseen porttiin tai avaa tietokoneen Ohjauspaneelija päivitä skannerihiiren ohjain. 2. Kun asetat asennuslevyn tietokoneen levyasemaan, näkyviin tulee asennusohjelman kuvake. Aloita asennus napsauttamalla Install (Asenna) -painiketta.voit myös tutustua laitteen käyttöohjeeseen ja esittelyvideoon napsauttamalla niiden kuvakkeita. Tarkista laitteen yhteensopivuus tietokoneen kanssa ja valitse Install (Asenna). Jos tietokone on yhteensopiva, kaikissa luettelon vaihtoehdoissa näkyy vihreä kuvake. Jos tietokone on lähellä vähimmäisvaatimuksia, luettelossa näkyy keltainen kuvake. Jos tietokone alittaa vähimmäisvaatimukset, luettelossa näkyy punainen kuvake.. Näkyviin tulee käyttöoikeussopimus. Lue se huolellisesti.jos hyväksyt käyttöoikeussopimuksen, valitse Yes (Kyllä) ja paina Install (Asenna) -painiketta. 4. Asennus käynnistyy. Napsauta Next (Seuraava) -painiketta. 5. Kun asennus on valmis, näkyviin tulee Finish (Valmis) -näkymä. 6. Viimeistele asennus ja käynnistä ohjelma painamalla OK-painiketta. (Suosittelemme, että valitset Start now (Käynnistä heti) -valintaruudun.) Vihje Jos tietokone on lähellä järjestelmän vähimmäisvaatimuksia, voit skannata A4-kokoisia asiakirjoja. Jos tietokone on lähellä suositeltavia järjestelmävaatimuksia, voit skannata A-kokoisia asiakirjoja. Skannaustarkkuuden alentaminen suurentaa skannattavan alueen kokoa

9 9 Skannerihiiren ohjelmiston käyttäminen a g j b c d e f g h i Optinen tekstintunnistus (OCR): Ominaisuus, jota käytetään tekstin tunnistamiseen skannatusta kuvasta. Tunnistettua tekstiä voi muokata. Tuetut sovellukset: Microsoft Office -sovellukset (kuten Word ja Excel), Internet-selain, sähköpostiohjelmat, kuten Outlook. Huomio Kun käytät tekstintunnistusta, skannaa asiakirja suurella tarkkuudella. Voit tarkistaa skannaustarkkuuden valitsemalla Settings > General (Asetukset > Yleinen). Tekstintunnistus tukee yli 10 pisteen fonttia, kun tarkkuudeksi on valittu suuri. Jos tekstintunnistus ei toimi, tarkista kielivalinta. Valitse Settings > Text Recognition (Asetukset > Tekstintunnistus) ja tarkista kieliasetus oikealla olevasta ruudusta. Tekstintunnistus käynnistyy uudelleen, kun kieliasetusta vaihdetaan tai tekstintunnistusaluetta muutetaan muokkaustilassa. Varmista, että tekstintunnistuksessa on käytössä suuri skannaustarkkuus valitsemalla Settings > General (Asetukset > Yleinen). 1. S-logo (Järjestelmävalikko): hallitse apuohjelmia, etsi päivityksiä, lähetä palautetta, tutustu käyttöohjeeseen ja tarkastele laitteen tietoja. Manage extensions (Hallitse apuohjelmia): Hallitse skannausohjelman apuohjelmia, kuten Flickr, Twitter ja Facebook. Vihje Jos sinulla ei ole näiden palveluiden käyttäjätiliä, luo käyttäjätili ja pyydä käyttöoikeutta.

10 Check for updates (Etsi päivityksiä): tarkista, onko tuotteeseen saatavana päivityksiä. Send feedback (Lähetä palautetta): voit lähettää ohjelmiston käyttöön liittyvää palautetta. Help (Ohje): avaa käyttöopas. About (Tietoja): ohjelmiston tiedot. Paste Image (Liitä kuva): liitä skannattu kuva yhteensopivaan sovellukseen. Paste Text (Liitä teksti): liitä optisesti tunnistettu teksti yhteensopivaan sovellukseen. Share (Jaa): Lataa skannattu kuva Flickr-, Twitter- tai Facebook-palveluun tai liitä kuva liitteeksi sähköpostiviestiin. Huomio Kun tätä toimintoa käytetään ensimmäistä kertaa, käyttäjäoikeus täytyy todentaa ennen tilien synkronoimista. (katso lisätietoja kohdasta Yhteisöpalvelujen tilien lisääminen) Tarkkuus - suuri: 20 dpi, keskitaso: 200 dpi, pieni: 100 dpi (voidaan muuttaa asetuksissa) Tarkkuus voi olla tietokonemääritysten ja/tai käyttäjäasetusten vuoksi enimmäistarkkuutta pienempi. 9. Document mark (Asiakirjakuvake): Käytettävissä, kun tekstintunnistus on käytössä ja teksti on tunnistettu. Voit kopioida tunnistetun tekstin vetämällä ja pudottamalla kuvakkeen yhteensopivaan sovellukseen, tallentaa tekstin Word-asiakirjaksi tai liittää sen sähköpostiviestiin. 10. Save (Tallenna): tallenna skannattu kuva kuvatiedostona (png, jpg, tif, bmp) tai tekstitiedostona (pdf, xls, doc). Print (Tulosta): avaa tulostusikkuna ja tulosta skannattu kuva haluamallasi tulostimella. Edit (Muokkaa): Säädä skannatun kuvan väriä, kirkkautta, värikylläisyyttä ja kontrastia. Voit myös kiertää tai suurentaa kuvaa. Settings (Asetukset): Aseta skannaustarkkuus, kuvakoko, käyttöliittymän ja tekstintunnistuksen kieli ja skannauskoko sekä muut skannausasetukset. Preview window (Esikatseluikkuna): Skannauksen ja muokkauksen jälkeen voit esikatsella kuvaa valitsemalla OK. Voit vetää ja pudottaa kuvan yhteensopivaan sovellukseen, tallentaa kuvan.jpg-muodossa haluamaasi kansioon tai liittää kuvan sähköpostiviestiin.jpg-tiedostona.

11 11 Skannerin käyttäminen Jäljellä oleva muisti Skannausalue Toiminnon kuvaus / rullanäppäin, lopeta skannaus Skannattava kuva 1. Aseta skannerihiiri asiakirjan tai valokuvan päälle ja paina hiiren skannauspainiketta. 2. Näyttö näkyy mustana lukuun ottamatta skannattua aluetta.. Siirrä hiiri asiakirjassa kohtaan, jonka haluat skannata. Skannausalueen vihreä reunaväri ilmaisee. että voit lisätä skannausnopeutta. 4. Jos skannausalueen reunaväri muuttuu skannauksen aikana keltaiseksi tai punaiseksi, siirrät ehkä skannerihiirtä liian nopeasti. Yritä liikuttaa hiirtä hitaammin. Keltainen: Skannerihiiri liikkuu liian nopeasti. Punainen: Hidasta hiiren liikettä heti. Jos liikutat hiirtä liian nopeasti, osa skannattavasta alueesta saattaa jäädä tyhjäksi. Siirrä hiiri uudelleen tyhjiin kohtiin ja skannaa ne liikuttamalla hiirtä hitaammin Jos skannattu kuva näkyy vääristyneenä, pysäytä hiiri hetkeksi. Ohjelmisto kalibroi kuvan automaattisesti. Jos kuva näkyy edelleen vääristyneenä, kalibroi kuva itse skannaamalla vääristyneet kohdat uudelleen. Jos skannaat suurikokoisen kuvan, se näkyy näytössä automaattisesti pienennettynä. Voit suurentaa ja pienentää skannattua kuvaa hiiren rullapainikkeella. Kun skannaus on valmis, voit lopettaa skannauksen ja avata muokkausikkunan painamalla skannauspainiketta. (Seuraa jäljellä olevan muistitilan palkkia. Skannaus keskeytyy automaattisesti, kun muistitila loppuu.) Vihje Tauko: Jos hiiri siirretään pois asiakirjan tai valokuvan päältä, skannaus pysähtyy. Voit jatkaa skannaamista asettamalla hiiren uudelleen skannattavan kohteen päälle ja siirtämällä hiirtä vasemmalle/oikealle/ylös/alas. Vältä pitkiä skannaustaukoja, koska ne saattavat vahingoittaa LED-merkkivaloa. Voit jatkaa skannaamista painamalla skannauspainiketta yhden kerran. Vältä yli viiden (5) sekunnin taukoja. Skannausta ei voi jatkaa tyhjästä kohdasta, joten skannerihiiri keskeyttää skannauksen ja siirtyy muokkaustilaan.

12 12 Huomio Varmista, ettei asiakirja tai valokuva liiku skannauksen aikana. Jos asiakirja tai valokuva liikkuu skannerihiiren mukana, kuvaa ei ehkä voi kalibroida. Hiiren osoitin ei toimi lasipinnalla. Aseta paperiarkki lasitasolle ennen skannausta. Alla mainittujen asiakirjojen skannaaminen voi vahingoittaa asiakirjoja tai tuottaa ei-toivotun skannaustuloksen. rypistyneet, kiertyneet tai repeytyneet asiakirjat; asiakirjat, joissa on paperiliittimiä tai niittejä, hiilipaperi, päällystetty paperi, erittäin ohut ja läpinäkyvä paperi; paperi, jossa on muistilappuja; päällystetyt valokuvat; piirtoheitinkalvot; toisissaan kiinni olevat paperit; paperit, joissa on märkiä aineita, kuten liimaa tai korjauslakkaa; kirjojen sisällysluettelot, joissa on vain viivoja; kirjojen kulmat tai reunat; paksut kirjat; kuvat, joissa on toistuvia kuvioita. Älä käytä skannauksen aikana tallennuslaitteita, kuten USB-muistitikkua tai ulkoista kiintolevyä. Jos jokin toinen sovellus käyttää näytönohjainta, skannaustoiminto ei ehkä ole käytettävissä samanaikaisesti. Sulje skannausohjelma ennen peliohjelmien tai vastaavien paljon näytönohjainta käyttävien sovelluksien käyttöä. Älä käytä muita syötelaitteita skannauksen aikana. Skannerihiiren ominaisuudet Vedä ja pudota -toiminto: Voit vetää ja pudottaa skannatun kuvan tekstimerkistä tai pääikkunasta haluamaasi sovellukseen tai kansioon. Vedä ja pudota kuva haluamaasi kansioon tai liitä se sähköpostiviestiin.jpg-tiedostona. Voit myös kopioida tunnistetun tekstin vetämällä ja pudottamalla asiakirjakuvakkeen yhteensopivaan sovellukseen, tallentaa tekstin haluamaasi kansioon tai liittää tekstin Word-tiedostona sähköpostiviestiin. Windows XP ei tue tiedoston vetämistä ja pudottamista tietokoneen työpöydälle. Tallenna tiedosto haluamaasi kansioon. Jos skannattavassa asiakirjassa on sekä kuvia että tekstiä, kuvaa ei lisätä Excel-tiedostoon. A scan (A-skannaus) -toiminto: Voit suurentaa skannauskokoa pienentämällä tarkkuutta ja skannaamalla asiakirjan pienellä skannaustarkkuudella enintään A-kokoon. (Vain järjestelmävaatimukset täyttävä tietokone tukee tätä toimintoa.) Optinen tekstintunnistus (OCR): Ominaisuus, jota käytetään tekstin tunnistamiseen skannatusta kuvasta. Tunnistettua tekstiä voi muokata. Tuetut sovellukset: Microsoft Office -sovellukset (kuten Word ja Excel), Internet-selain, sähköpostiohjelmat, kuten Outlook. Huomio Vedä ja pudota -toiminto vaikuttaa kuvan laatuun. Siirry takaisin enimmäiskokoon toiminnon käytön jälkeen. (Toiminto tuottaa valitun skannaustarkkuuden mukaan eri kokoisen kuvan samasta kohteesta.) Usean tekstintunnistuskielen valitseminen lisää tekstintunnistukseen kuluvaa aikaa. Valitse ennen skannausta vain tarvitsemasi kielet. Outlook Expressissä voit vetää ja pudottaa vain liitetiedostoja (.jpg tai Word-asiakirja). Tukee tallennusta Excel-taulukkomuotoon Jos samalla sivulla olevassa kappaleessa on useita kieliä, tekstintunnistusta kannattaa parantaa erottamalla kielet omiksi lohkoikseen muokkaustilassa.

13 1 Vihje Ohjelmiston sulkeminen. - Jos haluat sulkea sovelluksen, siirrä hiiri sovelluskuvakkeen kohdalle Windows-käyttöjärjestelmän ilmaisinalueella ja valitse hiiren kakkospainikkeella Quit (Lopeta). Muokkaa Säädä taustaa Kierrä Skannattu kuva Säädä väriä Säädä taustaa 1. Skannauksen jälkeen skannattu kuva näkyy automaattisesti suorakaiteen muotoisena ja kohtisuorassa taustaan verrattuna. 2. Jos kuva ei ole kohtisuorassa taustaan verrattuna, voit kiertää kuvaa sen yläpuolella olevalla nuolella. (Jos skannaat vain osan kohteesta, skannattu kuva ei välttämättä ole kohtisuorassa taustaan verrattuna. Tekstintunnistus ei ehkä tällöin toimi oikein. Kohdista kuva pystysuunnassa ennen jatkamista.). Jos haluat valita osan skannatusta kuvasta, pidä alhaalla hiiren ykköspainiketta, korosta haluamasi alue hiirellä ja vapauta hiiren ykköspainike. Voit myös kiertää valittua aluetta hiiren ykköspainikkeella. 4. Voit säätää ikkunan oikeassa reunassa olevilla ohjaimilla mm. skannatun kuvan väriä, värikylläisyyttä, kirkkautta ja kontrastia. 5. Skannattua kuvaa lukuun ottamatta ikkunan muut alueet näkyvät mustavalkoruutuisena. 6. Voit tarkistaa suurikokoisen skannatun kuvan suurentamalla ja pienentämällä hiiren osoittimen kohdalla olevaa kuvan osaa hiiren rullapainikkeella. 7. Voit käynnistää skannauksen uudelleen painamalla skannauspainiketta. Älä paina skannauspainiketta, jos et halua skannata asiakirjaa uudelleen. OK: Vahvistaa valinnat ja käynnistää tekstintunnistuksen. Cancel (Peruuta): Poistaa tehdyt valinnat. Skannattu kuva näkyy kokonaan esikatseluikkunassa. Tekstintunnistus poistetaan käytöstä.

14 14 Paste Image (Liitä kuva) / Paste Text (Liitä teksti) / Share (Jaa) Kuvan ja tekstin liittäminen Jos haluat liittää skannatun kuvan tai tekstin, käynnistä ensin yhteensopiva sovellus. Liitä sen jälkeen skannattu kuva tai teksti sovellukseen valitsemalla Paste Image tai Paste Text (Liitä kuva tai Liitä teksti). Jakotoiminnon käyttäminen Jos painat Share (Jaa) -painiketta, näkyviin tulee neljä vaihtoehtoa. Ensimmäisellä käyttökerralla sovellus pyytää todentamaan yhteisöpalvelun tilin. Lisätietoja on tässä oppaassa. Todentamisen jälkeen palvelut ovat käytettävissäsi. Huomio Älä avaa useita sovelluksia samanaikaisesti. Vihje Sähköpostin käyttäminen: Voit liittää skannatun kuvan.jpg-tiedostona sähköpostiviestiin napsauttamalla Mail (Sähköposti) -kuvaketta. Voit jakaa kuvia yhteisöpalvelussa valitsemalla Flickr, Twitter tai Facebook. Kirjoita latausikkunassa kuvan nimi ja paina Post (Lähetä) -painiketta (katso lisätietoja kohdasta "Yhteisöpalvelujen tilien lisääminen"). Kun lataaminen on valmis, näkyviin tulee View posted image on (Näytä lähetetty kuva) -ikkuna. Voit tarkastella ladattua kuvaa valitsemalla Show post on (Näytä lähetetty kuva).

15 15 Save (Tallenna) / Print (Tulosta) / Edit (Muokkaa) / Settings (Asetukset) 4. Save (Tallenna) (lisää kuva napsauttamalla) Tallenna skannattu kuva tai teksti napsauttamalla Save (Tallenna) -kuvaketta. Valitse ensin haluamasi kansio ja tiedostomuoto ja paina sitten Save (Tallenna) -painiketta. Asiakirja: pdf, xls, doc Voit tallentaa tiedoston uuteen kansioon valitsemalla hiiren kakkospainikkeella New (Uusi) tai napsauttamalla ikkunan yläreunassa olevaa New (Uusi) -kuvaketta. Anna kansion nimi ja tallenna uusi kansio napsauttamalla sitä. - Jos skannattavassa asiakirjassa on sekä kuvia että tekstiä, kuvaa ei lisätä Excel-tiedostoon. - Jos asiakirjassa on taulukko, Excel ja Word tunnistavat taulukon automaattisesti ja voit muokata sitä. - Jos asiakirjassa on jokin tietty fontti, sovellus tunnistaa fontin automaattisesti ja käyttää sitä asiakirjassa. Vihje Tallennus (xls, pdf, doc) ei onnistu ennen kuin vedä ja pudota -toiminnon ponnahdusikkuna on suljettu.

16 16 5. Print (Tulosta)] Avaa tulostusikkuna napsauttamalla Print (Tulosta) -kuvaketta. Valitse haluamasi tulostin ja paina Print (Tulosta) -painiketta Edit (Muokkaa) Voit tarvittaessa muokata kuvaa uudelleen edellä kuvatuilla toiminnoilla napsauttamalla Edit (Muokkaa) -kuvaketta tai kaksoisnapsauttamalla esikatseluikkunaa. Settings (Asetukset) 1) General (Yleinen): Yleisasetukset Käyttöliittymän kieli Skannaustarkkuus: suuri (20 dpi), keskitaso (200 dpi), pieni (100 dpi) (voidaan muuttaa asetuksissa) Tarkkuus voi olla tietokonemääritysten ja/tai käyttäjäasetusten vuoksi enimmäistarkkuutta pienempi. Window behavior (Ikkunan käyttäytyminen) Always on top (Aina päällimmäisenä): Yes (Kyllä) (sovellus näkyy aina päällimmäisenä), No (Ei) (sovellus näkyy taustalla) Window position (ikkunan sijainti): Right (oikea) (oletus) / Left (Vasen) /Remember the last position (Muista edellinen sijainti) A-kokoa tuetaan suositellussa tietokoneessa (Se voi vaihdella käyttäjän tietokoneen mukaan.) 2) Save options (Tallennusasetukset) Default file name prefix (Tiedostonimen oletusalkuliite): alkuliite, joka liitetään oletuksena kaikkien kuvatiedostojen nimeen (voidaan muuttaa). JPEG Quality (JPEG-laatu): JPEG-pakkaustasoja on kolme: suuri, keskitaso ja pieni. Pakkaussuhde määräytyy kuvan tarkkuuden perusteella. ) Software update check (Ohjelmistopäivityksen tarkistus): Valitse automaattinen tai manuaalinen päivitys. Voit valita automaattisen päivitystoiminnon tarkistamaan saatavilla olevat päivitykset päivittäin (Daily), viikoittain (Weekly) tai kuukausittain (Monthly). Voit itse etsiä uusia päivityksiä painamalla ikkunan alareunassa olevaa Check for updates (Etsi päivityksiä) -painiketta. Sama painike on myös järjestelmävalikossa. Huomio Sulje ohjelmisto (hiiren kakkospainikkeella tietokoneen ilmaisinalueella) ennen päivittämistä. Varmista, että hiiri on kytketty tietokoneeseen päivityksen aikana. Irrota hiiri päivityksen jälkeen USB-portista ja kytke se uudelleen viiden (5) sekunnin kuluttua. 4) Text recognition (tekstin tunnistus): tekstintunnistuksen muunnossa käytettävien kielien valinta. Filter (suodatin): kielien suodatuksessa voidaan käyttää joko valittuja kieliä tai kaikkia kieliä. Search (haku): kielet voidaan etsiä nopeasti Filter (suodatin) -asetuksen hakuvälilehdessä.

17 17 5) Advanced (Lisäasetukset): - Lisäasetuksien muuttaminen saattaa vaikuttaa järjestelmän suorituskykyyn. Maximum scan memory (Skannausmuistin enimmäismäärä): Voit lisätä tai vähentää skannauksessa käytettävää muistitilaa. Suurempi muistitila mahdollistaa suuremman skannausalueen. Muistin enimmäismäärä on sama kuin järjestelmämuistin enimmäiskapasiteetti (vaihtelee järjestelmäkohtaisesti.) Oletusasetus on Dynamic (Dynaaminen), jolloin skannausmuistin koko määräytyy automaattisesti käytössä olevan tietokoneen muistikapasiteetin mukaan. Drag&Drop and paste image size (Kuvan koko vedä ja pudota- / liitä-toiminnossa): Oletusasetus on Full size (Täysi koko). Asetuksen muuttaminen vaikuttaa kuvakokoon, mutta myös kuvanlaatuun. Start LG Smart Scan on system startup (Käynnistä LG Smart Scan tietokoneen käynnistyessä.): Jos valintaruutu on valittuna, sovellus käynnistetään automaattisesti aina tietokoneen käynnistyessä. (Suositellaan automaattista käynnistystä, jotta automaattinen päivitystoiminto toimii oikein.)

18 18 System Menu (Järjestelmävalikko) (S-logo) 1. Manage extensions (Hallitse apuohjelmia): Hallitse skannausohjelman apuohjelmia. Voit tarkastella ja muuttaa sähköpostisovelluksen sekä Facebook-, Flickr- ja Twitter-palveluiden asetuksia. Vihje Jos haluat kirjautua ulos Twitter-, Facebook- tai Flickr-palvelusta ja käyttää toista sovellusta, napsauta ikkunan oikeassa alakulmassa olevaa Settings (Asetukset) -painiketta Kirjaudu ulos tililtä napsauttamalla Settings (Asetukset) -painiketta. Check for updates (Etsi päivityksiä): Voit tarkistaa nykyisen ohjelmistoversion ja etsiä saatavilla olevia päivityksiä. Toiminto näyttää saatavilla olevat päivitykset tai ilmoittaa, että käytössä on uusin ohjelmistoversio. Voit päivittää tarvittaessa sovelluksen napsauttamalla päivityskuvaketta. Send feedback (Lähetä palautetta): Voit lähettää meille sovelluksen ja laitteen käyttöä koskevaa palautetta. Help (Ohje): Voit avata laitteen ja ohjelmiston käyttöoppaan napsauttamalla Help (Ohje) -painiketta. About (Tietoja): Näyttää ohjelmistoversion, lisenssitiedot ja avoimen lähdekoodin.

19 19 Yhteisöpalvelujen tilien lisääminen Facebook-, Twitter- ja Flickr-palvelujen käyttäjätili on todennettava ensimmäisellä käyttökerralla. (Todentaminen on tehtävä vain yhden kerran. Yhteisöpalvelun seuraavalla käyttökerralla skannattu kuva ladataan automaattisesti oikealle käyttäjätilille.) 1. Twitter-, Flickr- tai Facebook-tilin todentaminen 1) Napsautettaessa Twitter-, Flickr- tai Facebook-kuvaketta ensimmäisen kerran sovellus pyytää todentamaan palvelun käyttäjätilin alla kuvatulla tavalla. Anna tarvittavat tiedot ja valitse Keep me logged in (Pidä minut kirjautuneena) -valintaruutu ja napsauta lopuksi Login (Kirjaudu sisään) -painiketta. Huomio Tietoturvasyistä valintaruutua ei kannata valita yhteiskäytössä olevassa tietokoneessa. (Acudad-sovellus lataa skannatun kuvan automaattisesti oikealle käyttäjätilille.) 2) Näkyviin tulee todennusikkuna. Valitse Connect (Yhdistä). Flickr pyytää lupaa luoda yhteyden Acudad-palveluun. Salli yhteyden muodostaminen. ) Kun kuvat on ladattu SNS-sivustoon, esikatseluikkunan alareunaan voidaan lisätä viesti. Voit lisätä tässä esikatseluikkunassa kuvatekstejä ennen kuvan lähettämistä. Lähettäville kuville ei määritetä automaattisesti nimiä. 4) Näkyviin tulee vahvistusviesti, kun skannattu kuva on ladattu palveluun. 5) Voit tarkistaa ladatun kuvan valitsemalla View (Näytä). Jos kuvan lataaminen ei onnistu valokuva-albumista, siirry takaisin valokuva-albumiin ja vahvista kuvan lataaminen. Vihje Voit vaihtaa järjestelmävalikossa (S-logo) näkyvää yhteisöpalvelua valitsemalla Manage extentions (Hallinnoi apuohjelmia) -> valitse yhteisöpalvelu -> valitse haluamasi asetus -> kirjaudu ulos.

20 x x x Sähköpostin käyttäminen Voit liittää skannatun kuvan.jpg-tiedostona sähköpostiviestiin valitsemalla Mail (Sähköposti). Vihje Valitse järjestelmän tukema sähköpostisovellus. Oletuksena on MS Outlook. Skannerihiiren käyttäminen Helppoa ja vaivatonta 1. Käynnistä Smart Scan -sovellus napsauttamalla skannauspainiketta. 2. Liikuta hiirtä skannattavan kohteen päällä.. Vedä ja pudota skannattu kuva tai teksti haluamaasi sovellukseen muokkausta varten. Kirjan skannaaminen 1) Nosta kirjan vasenta puolta, jotta oikea puoli on mahdollisimman tasainen. 2) Aloita skannaaminen sisäreunasta ja etene alaspäin. ) Siirrä hiirtä tasaisesti alhaalta ylöspäin koko sivun leveydeltä. 4) Skannaa sivun reuna kiertämällä hiirtä. (Huomaa: skannaus keskeytyy, jos hiiren molemmat anturit ovat kirjan reunan ulkopuolella.)

21 21 Tuotteen tekniset tiedot Hiiren tekniset tiedot Anturi Painike Laseranturi / 1200 dpi hiiren painiketta ja 2 lisäpainiketta (skannaus ja paluu) Skannerin tekniset tiedot Tarkkuus (suurin) Skannauskoko Pixel Size Toiminto Päävalikko Edit (Muokkaa) Tallennusmuoto Share (Jaa) Sovellusohjelma Tekstintunnistus suuri: 20 dpi, keskitaso: 200 dpi, pieni: 100 dpi (voidaan muuttaa asetuksissa) Tarkkuus voi olla tietokonemääritysten ja/tai käyttäjäasetusten vuoksi enimmäistarkkuutta pienempi. A-kokoa tuetaan suositellussa tietokoneessa (Se voi vaihdella käyttäjän tietokoneen mukaan.) 640 x 00 pikseliä / 0 Hz Paste, Share, Save, Print, Edit (Liitä, Jaa, Tallenna, Tulosta, Muokkaa) Contrast Control / Brightness Control / Zoom in and out / Resizable / Auto rotation (Kontrasti/Kirkkaus/Zoomaus/ Muuta kokoa / Kierrä automaattisesti) JPEG/TIFF/PNG/PDF/BMP/Word/Excel Flickr/Facebook/Twitter/sähköposti mm. Microsoft Office, Internet-selain tuetaan Järjestelmävaatimukset Liitäntä Käyttöjärjestelmä Järjestelmän vähimmäisvaatimukset Suositeltavat järjestelmävaatimukset USB-portti Window XP/Vista/7 CPU : Intel Core Duo 1.2 GHz or AMD Athlon 64X2, 1.7 GHz RAM : 1GB of free RAM Video Card : 128 MB NVIDIA GeForce 8400 GS or 128 MB ATI Radeon X100 or 84 MB (shared) Intel GMA X000 or better Free disk space : 1 GB CPU : Intel Core 2 Duo or AMD Athlon II processor RAM : 4GB Video card : 512 MB AMD Radeon HD 4850 or 512 MB ATI FirePro V5700 or better Free disk space : 4GB Tuotteen ulkoasua ja teknisiä vaatimuksia voidaan muuttaa ilman ennakkoilmoitusta

22

Web Services -toiminnon käyttö skannaukseen verkossa (Windows Vista SP2 tai uudempi, Windows 7 ja Windows 8)

Web Services -toiminnon käyttö skannaukseen verkossa (Windows Vista SP2 tai uudempi, Windows 7 ja Windows 8) Web Services -toiminnon käyttö skannaukseen verkossa (Windows Vista SP2 tai uudempi, Windows 7 ja Windows 8) Web Services -protokollan avulla Windows Vista (SP2 tai uudempi)-, Windows 7- ja Windows 8 -

Lisätiedot

SKANNAUSVINKKEJÄ. Skannausasetukset:

SKANNAUSVINKKEJÄ. Skannausasetukset: SKANNAUSVINKKEJÄ Tämä skannausohje on tarkoitettu täydentämään Yliopistopainon Xerox-käyttöohjetta (https://www.jyu.fi/palvelut/yopaino/opiskelija/print-it/xerox%20kayttoohje), ei korvaamaan sitä. Yliopistopainon

Lisätiedot

Motorola Phone Tools. Pikaopas

Motorola Phone Tools. Pikaopas Motorola Phone Tools Pikaopas Sisältö Vähimmäisvaatimukset... 2 Ennen asennusta Motorola Phone Tools... 3 Asentaminen Motorola Phone Tools... 4 Matkapuhelimen asennus ja määritys... 5 Online-rekisteröinti...

Lisätiedot

Asennus Windows 2000 ja XP -käyttöjärjestelmiin

Asennus Windows 2000 ja XP -käyttöjärjestelmiin PU007V2 Sweex 1 portin rinnakkainen & 2 portin sarja PCI-kortti Johdanto Älä altista PU007V2-korttia äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä. Älä käytä

Lisätiedot

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android )

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android ) Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android ) Ennen Brother-laitteen käyttöä Huomautusten määritelmät Tämä käyttöopas käyttää seuraavia symboleita ja merkintätapoja: Kuvakkeet sisältävät

Lisätiedot

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä.

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. 1 Valokuvien, diojen ja filminegatiivien skannaus ION PICS 2 PC Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. ION PICS 2 PC skannerilla voit skannata valokuvia, dioja ja filminegatiiveja tietokoneelle

Lisätiedot

Lue käyttöohje huolellisesti läpi ennen tuotteen käyttöönottoa.

Lue käyttöohje huolellisesti läpi ennen tuotteen käyttöönottoa. KÄYTTÖOHJE 1 (5) VAROITUKSET Lue käyttöohje huolellisesti läpi ennen tuotteen käyttöönottoa. HUOMIO! Laite ei sovellu alle 3-vuotiaille lapsille. Sisältää pieniä osia - Tukehtumisvaara. Pidä huoli ettei

Lisätiedot

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen PIKAOPAS Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen Sisällysluettelo 1. Johdanto...1 2. Mitä tarvitaan...1 3. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen...2 3.1 Ennen asennusta...2

Lisätiedot

2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N77 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä

2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N77 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä Nokia Lifeblog 2.5 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N77 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Muut tässä asiakirjassa mainitut

Lisätiedot

Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1

Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1 Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N76 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Muut tässä asiakirjassa

Lisätiedot

TEHTÄVÄ 5: Microsoft Virtual PC asennus ja hallinta

TEHTÄVÄ 5: Microsoft Virtual PC asennus ja hallinta TEHTÄVÄ 5: Microsoft Virtual PC asennus ja hallinta Windows 7 Enterprise Windows XP Pro Microsoft Virtual PC Windows XP Pro * * Tietokone, jossa on jo asennettuna Windows XP Pro Tomi Stolpe Turun AKK 5.11.2009

Lisätiedot

Asiakirjojen ja valokuvien skannaaminen Canon Canoscan -skannerilla

Asiakirjojen ja valokuvien skannaaminen Canon Canoscan -skannerilla Asiakirjojen ja valokuvien skannaaminen Canon Canoscan -skannerilla 1. Kytke skanneriin virta painamalla skannerin oikealla puolella olevaa virtakytkintä. 2. Avaa skannerin kansi. 3. Aseta valokuva/asiakirja

Lisätiedot

HP Photo Printing -pikaviiteopas

HP Photo Printing -pikaviiteopas Kuvien tuonti valokuvagalleriaan Seuraavassa kuvataan tapoja, joilla valokuvagalleriaan voidaan lisätä kuvia. Valokuvagalleria on HP Photo Printing -ohjelman vasemmanpuoleinen ruutu. Tulosteiden ja valokuva-albumin

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Opiskelijoiden OneDriveohje Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Ohjeen nimi Opiskelijoiden OneDrive-ohje Vastuuhenkilö Mari Jokiniemi

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

Sharpdesk -asiakirjanhallintaratkaisu

Sharpdesk -asiakirjanhallintaratkaisu Sharpdesk Sharpdesk -asiakirjanhallintaratkaisu Hallitse työnkulku Asiakirjojen luontiin, tallennukseen ja hallintaan Sharpdesk on tehokas ja suosittu henkilökohtainen asiakirjanhallintajärjestelmä. Sen

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP COMPAQ PRESARIO F760EM. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP COMPAQ PRESARIO F760EM käyttöoppaasta ( tiedot,

Lisätiedot

Itsepalvelukopiokone

Itsepalvelukopiokone Itsepalvelukopiokone Tarvitset kopiointiin joko Waltti-matkakortin tai tunnistetarran kirjastokorttiisi. Waltti-matkakortin voit hankkia Kansalaisinfosta ja tunnistetarran pääkirjaston Infosta. Näin aloitan

Lisätiedot

Käyttöopas Windows-tietokoneille. Yhteensopivat tuotteet: C-Pen 20/3.0/3.5

Käyttöopas Windows-tietokoneille. Yhteensopivat tuotteet: C-Pen 20/3.0/3.5 Käyttöopas Windows-tietokoneille Yhteensopivat tuotteet: C-Pen 20/3.0/3.5 TÄRKEÄ HUOMAUTUS: C-Pen 3.5 sisältää litium-ioni-akun. Tätä akkutyyppiä EI saa säilyttää lataamattomana pitkään. Jos C-Pen 3.5

Lisätiedot

MyTheatre asennus ja kanavien haku

MyTheatre asennus ja kanavien haku 25.10.2006 MyTheatre asennus ja kanavien haku Talletettuasi asennusohjelman koneellesi, käynnistä asennus kaksoisklikkaamalla tiedostoa Artec Driverpack by Toptronics.exe Valitse Seuraava Varmista, että

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöopas. Android C-Penille

Asennus- ja käyttöopas. Android C-Penille Asennus- ja käyttöopas Android C-Penille TÄRKEÄ HUOMAUTUS: C-Pen 3.5 sisältää litium-ioni-akun. Tätä akkutyyppiä EI saa säilyttää lataamattomana pitkään. Jos C-Pen 3.5 -kynää ei käytetä pitempään aikaan,

Lisätiedot

DIOJEN & NEGATIIVIEN DIGITOINTI Canon Canoscan -skannerilla

DIOJEN & NEGATIIVIEN DIGITOINTI Canon Canoscan -skannerilla DIOJEN & NEGATIIVIEN DIGITOINTI Canon Canoscan -skannerilla 1. Kytke skanneriin virta painamalla skannerin oikealla puolella olevaa virtakytkintä. 2. Avaa skannerin kansi ja poista valotuskannen suoja-arkki.

Lisätiedot

KÄYTTÖÖN. Koulukirjat tietokoneelle PIKAOHJEET PAPERPORT -OHJELMAN. Sisällysluettelo

KÄYTTÖÖN. Koulukirjat tietokoneelle PIKAOHJEET PAPERPORT -OHJELMAN. Sisällysluettelo Koulukirjat tietokoneelle PIKAOHJEET PAPERPORT -OHJELMAN KÄYTTÖÖN Sisällysluettelo ImageViewer ja PDF Viewer Plus -ohjelmien esittelyt 1 Käytön aloittaminen 1 Työpöydän hyödylliset työkalut 2 Image View

Lisätiedot

Ennen kuin aloitat lataamisen tarkista järjestelmävaatimukset: http://www.fprot.com/support/windows/fpwin_faq/425.html

Ennen kuin aloitat lataamisen tarkista järjestelmävaatimukset: http://www.fprot.com/support/windows/fpwin_faq/425.html Lataaminen ja asennus F-PROT Antivirus 6 Windows Home Huomautukset: Ennen kuin aloitat lataamisen tarkista järjestelmävaatimukset: http://www.fprot.com/support/windows/fpwin_faq/425.html F-PROT Antivirus

Lisätiedot

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. PU011 Sweex 1-portin rinnakkainen PCI Express -kortti

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. PU011 Sweex 1-portin rinnakkainen PCI Express -kortti PU011 Sweex 1-portin rinnakkainen PCI Express -kortti Johdanto Älä altista PU011-korttia äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä. Älä käytä PU011-korttia

Lisätiedot

1 KÄYNNISTÄ MD-3100 USB ADSL MODEM. Tuotetiedot

1 KÄYNNISTÄ MD-3100 USB ADSL MODEM. Tuotetiedot Tuotetiedot A B C D A. Virtavalo (palaa: USB-yhteys ja tietokone ovat käytössä / ei pala: ei yhteyttä tai tietokoneeseen ei tule virtaa. B. ADSL LINK -merkkivalo (vilkkuu: ADSL-linjaa haetaan / palaa yhtäjaksoisesti:

Lisätiedot

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä.

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. 1 Kuvien ja asiakirjojen skannaus HP Scanjet G4050 Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. HP Scanjet G4050 skannerilla voit: Skannata valokuvia ja asiakirjoja Skannata filmipositiiveja ja negatiiveja

Lisätiedot

STELLARIUM KÄYTTÖOHJE

STELLARIUM KÄYTTÖOHJE Järjestelmävaatimukset: Windows (XP, Vista, 7) DirectX 9.x ja uusin ServicePack tai MacOS X 10.3.x (tai suurempi), 3D-grafi ikkkortti ja OpenGL-tuki, min. 512 MB RAM, 1 GB vapaata levytilaa. ASENNUS Asennus

Lisätiedot

Microsoft Lync 2013. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy

Microsoft Lync 2013. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Microsoft Lync 2013 Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Ohjeen nimi Microsoft Lync 2013 Vastuuhenkilö Mari Jokiniemi ja Sirpa Kemppainen

Lisätiedot

DNA Prepaid WLAN Mokkula

DNA Prepaid WLAN Mokkula DNA Prepaid WLAN Mokkula Mokkula käyttää normaalikokoista / suurempaa SIM-korttia. Irrota SIM-kortti kokonaisena ja laita se Mokkulaan alla olevan kuvan mukaisesti. Jos irrotat vahingossa pienemmän SIM-kortin,

Lisätiedot

HP WEBCAM HD KÄYTTÖOPAS

HP WEBCAM HD KÄYTTÖOPAS HP WEBCAM HD KÄYTTÖOPAS Copyright 2012 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft, Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröityjä tavaramerkkejä. AMD ja Athlon

Lisätiedot

Adobe Photoshop Album Starter Edition 3.0

Adobe Photoshop Album Starter Edition 3.0 Adobe Photoshop Album Starter Edition 3.0 EI TAKUUTA Laitteen mukana tulevien kolmansien osapuolten sovellusten valmistajat ja omistajat voivat olla henkilöitä tai yhteisöjä, jotka eivät liity Nokiaan.

Lisätiedot

Tuen kotisivu: http://support.magix.net

Tuen kotisivu: http://support.magix.net Manual 26 Tuki Tuki Kun otat yhteytää MAGIX-tukeen, varmista että saatavillasi on tarvittavat tiedot järjestelmästäsi ja tarkka kuvaus ongelmasta. Mitä enemmän pystyt antamaan tietoa ongelmastasi, sitä

Lisätiedot

5. Valitse Skannauslähde Skannaa-painike (etupaneeli) -ikkunasta Kuva tiedostoon.

5. Valitse Skannauslähde Skannaa-painike (etupaneeli) -ikkunasta Kuva tiedostoon. 1 Kuvien ja asiakirjojen skannaus HP Scanjet G4050 (PIKAOHJE!) VALOKUVIEN SKANNAUS 1. Käynnistä skanneri virtapainikkeesta 2. Avaa skannerin kansi ja aseta kuva seuraavasti: kuvapuoli, eli skannattava

Lisätiedot

PDA CAM KÄYTTÖOPAS PDA CAM

PDA CAM KÄYTTÖOPAS PDA CAM PDA CAM KÄYTTÖOPAS Fi 1 Suomi Käyttäjän käsikirja Sisällys Valmistelut... 2 Pakkauksen sisältö... 2 Järjestelmävaatimukset... 2 PDA Cam -kamera... 3 PDA Cam -kameran osat... 3 Asentaminen... 4 Laitteiston

Lisätiedot

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE HERVANNAN KIRJASTON TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi TALLENNETAAN MUISTIKULLE JA MUISTIKORTILLE 1 Muistitikun

Lisätiedot

ClassPad fx-cp400 päivitys. + Manager for ClassPad II Subscription päivitys

ClassPad fx-cp400 päivitys. + Manager for ClassPad II Subscription päivitys ClassPad fx-cp400 päivitys + Manager for ClassPad II Subscription päivitys Käyttöjärjestelmän ja Add-in sovellusten päivityksestä Casio suosittelee aina viimeisimmän käyttöjärjestelmän asentamista. Tällöin

Lisätiedot

PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650

PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650 PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650 Copyright 2002 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään 9354501 Issue 2 Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650:N ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN

Lisätiedot

Asennus Windows 2000 ja XP -käyttöjärjestelmiin

Asennus Windows 2000 ja XP -käyttöjärjestelmiin PU006V2 Sweex 2-porttinen PCI-sarjakortti Johdanto Älä altista PU006V2-korttia äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä. Älä käytä PU006V2-korttia erittäin

Lisätiedot

Ohje WILE 200 PC-ohjelman käyttöön

Ohje WILE 200 PC-ohjelman käyttöön Ohje WILE 200 PC-ohjelman käyttöön Page 1/9 1. Sisällysluettelo Ohje WILE 200 PC-ohjelman käyttöön... 1 1. Sisällysluettelo... 2 2. Asennus... 3 2.1 Ohjelman asennus... 3 2.2 Laiteajurin asennus... 3 3.

Lisätiedot

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. PU013 Sweex 1-portin rinnakkainen & 2 -portin sarja PCI-kortti

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. PU013 Sweex 1-portin rinnakkainen & 2 -portin sarja PCI-kortti PU013 Sweex 1-portin rinnakkainen & 2 -portin sarja PCI-kortti Johdanto Älä altista PU013-korttia äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä. Älä käytä PU013-korttia

Lisätiedot

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon 1. Jos koneellesi ei vielä ole asennettu Open Office ohjelmaa, voit ladata sen linkistä joka löytyy Arkisto => Asiakirjapohjat sivulta seuran kotisivuilta. Jos ohjelma

Lisätiedot

Asennus Windows XP ja Vista -käyttöjärjestelmiin

Asennus Windows XP ja Vista -käyttöjärjestelmiin LW056V2 Langaton Sweex LAN-korttiväyläsovitin 54 Mbps Johdanto Älä altista langatonta Sweex LAN-korttiväylän sovitinta 54 Mbps äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä.

Lisätiedot

Aloita tästä. Värikasettien kohdistaminen ilman tietokonetta

Aloita tästä. Värikasettien kohdistaminen ilman tietokonetta Aloita tästä Värikasettien kohdistaminen ilman tietokonetta Noudata Asennusohjeessa annettuja laitteiston asennusohjeita. Jatka optimoimalla tulostuslaatu seuraavasti. 1 Varmista, että olet lisännyt paperikaukaloon

Lisätiedot

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen PIKAOPAS Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen Sisällysluettelo 1. Johdanto...1 2. Mitä tarvitaan...1 3. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen...2 3.1 Ennen asennusta...2

Lisätiedot

1. Skannaus ja tekstintunnistus (OCR) verkkoskannerilta

1. Skannaus ja tekstintunnistus (OCR) verkkoskannerilta M-Files OCR M-Files OCR:n avulla voidaan skannattavalle paperidokumentille tehdä tekstintunnistus skannerista riippumatta. Tällöin tekstiä sisältävät kuvat tunnistetaan varsinaisiksi tekstimerkeiksi, jonka

Lisätiedot

DS150E:n käyttöopas. Dangerfield June 2009 V3.0 Delphi PSS

DS150E:n käyttöopas. Dangerfield June 2009 V3.0 Delphi PSS DS150E:n käyttöopas 1 SISÄLTÖ Osat.......3 Asennusohjeet..... 5 Bluetoothin asetusten määritys...26 Diagnoosiohjelma....39 ECU:n kirjoitus (OBD)... 86 Skannaus....89 Historia...94 EOBD-yhteys..97 Tiedosto..41

Lisätiedot

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset - Avaa Työkalut valikko ja valitse Tilien asetukset - Valitse vasemman reunan lokerosta Lähtevän postin palvelin (SM - Valitse listasta palvelin, jonka

Lisätiedot

ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys. + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus

ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys. + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus Käyttöjärjestelmän ja Add-in sovellusten päivityksestä Casio suosittelee aina viimeisimmän käyttöjärjestelmän asentamista. Tällöin

Lisätiedot

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat

Lisätiedot

Suomi. Turvallisuusohjeet. Suomi

Suomi. Turvallisuusohjeet. Suomi Tämä opas sisältää: Turvallisuusohjeet sivulla 17. Asennuksen vianmääritys sivulla 18. Lisätietojen löytäminen sivulla 22. Turvallisuusohjeet Käytä vain tämän tuotteen mukana toimitettua tai valmistajan

Lisätiedot

MP3 Manager Software for Sony Network Walkman

MP3 Manager Software for Sony Network Walkman MP3 Manager Software for Sony Network Walkman Käyttöohje WALKMAN on Sony Corporationin kuulokestereotuotteisiin liittyvä rekisteröity tavaramerkki. on Sony Corporationin tavaramerkki. NW- E55/75 2004 Sony

Lisätiedot

zotero www.zotero.org

zotero www.zotero.org zotero www.zotero.org Viitteidenhallintajärjestelmä Zotero toimii Firefox-selaimessa. Muita ilmaisia viitteidenhallintajärjestelmiä ovat esimerkiksi EndNote ja Mendeley. Näissä ohjeissa on kuvataan Zoteron

Lisätiedot

USB-siirto-ohjelman ja ajurin asentaminen

USB-siirto-ohjelman ja ajurin asentaminen 1 (8) USB-siirto-ohjelman ja ajurin asentaminen Ladattuasi Handan CV-7700 PVR laitteen USB-siirto-ohjelman Welhon internet- sivuilta, asenna ohjelma alla olevien ohjeiden mukaan. Siirto-ohjelman asennus

Lisätiedot

Plantronics Blackwire C610 Blackwire C620

Plantronics Blackwire C610 Blackwire C620 Plantronics Blackwire C610 Blackwire C60 KÄYTTÖOPAS TERVETULOA Tervetuloa Plantronicsin kuuloketuoteperheen pariin. Plantronics tarjoaa laajan tuotevalikoiman, joka kattaa tavoitteiden ja liiketoiminnan

Lisätiedot

MASSER Loader V2.00. käyttö- ja asennusohje 5.5.2014

MASSER Loader V2.00. käyttö- ja asennusohje 5.5.2014 MASSER Loader V2.00 käyttö- ja asennusohje 5.5.2014 Masser Oy Tel. +358 400 904 500 BID No 0665142-9 Jämytie 1 Fax. +358 16 282 554 VAT No. FI06651429 FI-96910 Rovaniemi, Finland Domicile Rovaniemi OHJELMAN

Lisätiedot

My easyfairs -palvelun käyttö

My easyfairs -palvelun käyttö My easyfairs A palvelun käyttö Page 1 My easyfairs -palvelun käyttö Näytteilleasettajien opas My easyfairs A palvelun käyttö Page 2 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 3 LOGON JA OSASTONIMEN LISÄÄMINEN... 5 YRITYSTIETOJEN

Lisätiedot

INTERBASE 5.0 PÄIVITYS VERSIOON 5.6

INTERBASE 5.0 PÄIVITYS VERSIOON 5.6 1 INTERBASE 5.0 PÄIVITYS VERSIOON 5.6 HUOM: Tämä ohje on tarkoitettu yksittäisen koneen päivittämiseen, mikäli InterBase on asennettu serverille ota yhteys DL Software Tukeen. HUOM: Mikäli koneessasi on

Lisätiedot

PIKAOPAS MODEM SETUP

PIKAOPAS MODEM SETUP PIKAOPAS MODEM SETUP Copyright Nokia Oyj 2003. Kaikki oikeudet pidätetään. Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM SETUP FOR NOKIA 6310i -OHJELMAN ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN MODEEMIKSI...2

Lisätiedot

PICS 2 PC KÄYTTÖOHJE SUOMI ( 1 6 )

PICS 2 PC KÄYTTÖOHJE SUOMI ( 1 6 ) PICS 2 PC KÄYTTÖOHJE SUOMI ( 1 6 ) TERVETULOA Kiitos, kun ostit PICS 2 PC filmi-, dia- ja valokuvaskannerin. Lue tämä käyttöopas huolellisesti, niin saat PICS 2 PC -laitteestasi parhaan hyödyn. ENNEN

Lisätiedot

Comet pysäköintimittarin asennus ja kytkeminen tietokoneeseesi (Windows XP) USB-kaapelilla.

Comet pysäköintimittarin asennus ja kytkeminen tietokoneeseesi (Windows XP) USB-kaapelilla. Comet pysäköintimittarin asennus ja kytkeminen tietokoneeseesi (Windows XP) USB-kaapelilla. HUOM! TÄMÄ OHJE ON COMET LAITTEEN ENSIMMÄISTÄ ASENNUSKERTAA VARTEN. Ladataksesi rahaa Comet pysäköintimittariisi

Lisätiedot

HAMINETTI WLAN LIITTYMÄN KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE

HAMINETTI WLAN LIITTYMÄN KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE HAMINETTI WLAN LIITTYMÄN KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE Vaihe 1, Client manager ohjelmiston ja sovittimen ajureiden asennus Asennuksen vaiheissa saattaa olla sovitin ja käyttöjärjestelmä kohtaisia eroja. Alla olevassa

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet

Asennus- ja käyttöohjeet Asennus- ja käyttöohjeet V1.10+Lokakuu 2011 Sisällysluettelo digicentral Authenticate ohjelmiston asennus Windows iin 4 digicentral Authenticaten asetuksien määrittäminen 5-6 Yrityskortin lisääminen ohjelmistoon

Lisätiedot

TW-LTE 4G/3G. USB-modeemi (USB 2.0)

TW-LTE 4G/3G. USB-modeemi (USB 2.0) TW-LTE 4G/3G USB-modeemi (USB 2.0) Tiedonsiirtonopeus: 100 Mbps/50 Mbps LTE: 1800/2100/2600 MHz GSM/GPRS/EDGE: 850/900/1800/1900 MHz UMTS: 900/2100 MHz Pikaohje (Finnish) CE Käyttöönotto- ohje SIM- kortin

Lisätiedot

HP-WEB-KAMERAN KÄYTTÖOPAS

HP-WEB-KAMERAN KÄYTTÖOPAS HP-WEB-KAMERAN KÄYTTÖOPAS Copyright 2012 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft, Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröityjä tavaramerkkejä. AMD ja

Lisätiedot

PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.51a NOKIA 6510 -PUHELIMELLE

PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.51a NOKIA 6510 -PUHELIMELLE PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.51a NOKIA 6510 -PUHELIMELLE Copyright Nokia Oyj 2002. Kaikki oikeudet pidätetään. Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. JÄRJESTELMÄVAATIMUKSET...1 3. PC SUITE -OHJELMISTON ASENTAMINEN...2

Lisätiedot

ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1.0

ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1.0 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP Asioita, jotka tulee huomioida ennen asennusta! Koska palvelu sisältää myös sharing-ominaisuuden, on asiakas itse vastuussa millaisia tiedostoja palvelimelle varmuuskopioi ja kenelle

Lisätiedot

Versio 1.1 P/N 137-40340-20. Copyright 2002, ATI Technologies Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Versio 1.1 P/N 137-40340-20. Copyright 2002, ATI Technologies Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. HydraVision Käyttöopas Versio 1.1 P/N 137-40340-20 Copyright 2002, ATI Technologies Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. ATI, kaikki ATI-tuotteiden ja tuotteen ominaisuuksien nimet ovat Ati Technologies Inc:in

Lisätiedot

Ohjelmiston asennusopas NPD4758-00 FI

Ohjelmiston asennusopas NPD4758-00 FI NPD4758-00 FI Ohjelmiston asennus USB-liitäntää koskeva huomautus: Älä liitä USB-johtoa ennen kuin ohjeissa määrätään tekemään niin. Jos tämä näyttö tulee esiin, napsauta Cancel (Peruuta). Ethernet-liitäntää

Lisätiedot

Poista tietokoneessasi olevat Javat ja asenna uusin Java-ohjelma

Poista tietokoneessasi olevat Javat ja asenna uusin Java-ohjelma Poista tietokoneessasi olevat Javat ja asenna uusin Java-ohjelma Jos käytät verkkopankkia kotikoneeltasi, toimi tämän ohjeen mukaan. Jos käytät verkkopankkia työpaikkasi tietokoneelta, anna tämä ohje työpaikan

Lisätiedot

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 Windows Phone 8 Nokia Lumia käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden puhelimen perusasetukset... 2 ENSI KÄYNNISTYS... 2 MICROSOFT-TILIN LUOMINEN... 3 KIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. KONICA MINOLTA DI251F http://fi.yourpdfguides.com/dref/590228

Käyttöoppaasi. KONICA MINOLTA DI251F http://fi.yourpdfguides.com/dref/590228 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet. Käyttöopas

Ulkoiset laitteet. Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman

Lisätiedot

Digitaalinen valokuvakehys

Digitaalinen valokuvakehys DENVER DPF 741 Käyttöohje Digitaalinen valokuvakehys VAROITUS Virtajohdon/pistokkeen on oltava helposti käytettävissä/irrotettavissa. 1 Johdanto Onnittelut digitaalisen valokuvakehyksen hankinnan johdosta.

Lisätiedot

Käytettäväksi QR-koodin lukulaitteen/lukijan kanssa yhteensopivien sovellusten kanssa

Käytettäväksi QR-koodin lukulaitteen/lukijan kanssa yhteensopivien sovellusten kanssa Xerox QR Code -sovellus Pika-aloitusopas 702P03999 Käytettäväksi QR-koodin lukulaitteen/lukijan kanssa yhteensopivien sovellusten kanssa Käytä QR (Quick Response) Code -sovellusta seuraavien sovellusten

Lisätiedot

Käyttöohje - Sanoma Pro digikirjat verkkopalvelu v 1.0 2013-07- 10. Sanoma Pro digikirjat verkkopalvelu... 2. Yleistä... 2. Laitteistovaatimukset...

Käyttöohje - Sanoma Pro digikirjat verkkopalvelu v 1.0 2013-07- 10. Sanoma Pro digikirjat verkkopalvelu... 2. Yleistä... 2. Laitteistovaatimukset... - 1 - Käyttöohje - Sanoma Pro digikirjat verkkopalvelu v 1.0 2013-07- 10 Sanoma Pro digikirjat verkkopalvelu... 2 Yleistä... 2 Laitteistovaatimukset... 2 Sisäänkirjautuminen... 2 Uloskirjautuminen... 3

Lisätiedot

WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen

WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tässä opaskirjassa kerrotaan, miten WR-R10- langattoman kaukoohjaimen laiteohjelma päivitetään. Jos

Lisätiedot

Visma Avendon asennusohje

Visma Avendon asennusohje Visma Avendon asennusohje 1 Versio 5.21 On tärkeää, että käytössäsi on aina uusin toimittamamme versio ohjelmistosta. Asentamalla viimeisimmän version saat käyttöösi ohjelman tuoreimmat ominaisuudet ja

Lisätiedot

Tietokoneen asetukset -ohjelma. Oppaan osanumero: 383705-351

Tietokoneen asetukset -ohjelma. Oppaan osanumero: 383705-351 Tietokoneen asetukset -ohjelma Oppaan osanumero: 383705-351 Toukokuu 2005 Sisällysluettelo Tietokoneen asetukset -ohjelma Hakemisto Tietokoneen asetukset -ohjelman käynnistäminen.... 2 Tietokoneen asetukset

Lisätiedot

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Tämän ohjeen kuvakaappaukset on otettu asentaessa ohjelmistoa Windows 7 käyttöjärjestelmää käyttävään koneeseen. Näkymät voivat hieman poiketa, jos sinulla on Windows

Lisätiedot

Windows Vista /Windows 7 - asennusopas

Windows Vista /Windows 7 - asennusopas Windows Vista / 7 - asennusopas Laite on asetettava käyttövalmiiksi ja sen ohjain on asennettava ennen laitteen käyttöä. Ohjeet löydät pika-asennusoppaasta sekä tästä Windows Vista / 7 -asennusoppaasta.

Lisätiedot

DIGITAALINEN TALLENTAVA SOITIN MP-122/222/522/1022 KÄYTTÖOHJE

DIGITAALINEN TALLENTAVA SOITIN MP-122/222/522/1022 KÄYTTÖOHJE DIGITAALINEN TALLENTAVA SOITIN MP-122/222/522/1022 KÄYTTÖOHJE 1: SÄÄTIMET S1. LCD S2. REW / haku ylös / MENU / FF /haku alas S3. Äänenvoimakkuuden lasku - S4. Äänenvoimakkuuden nosto + S5. Virta päälle

Lisätiedot

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi Doro Experience ja Doro PhoneEasy 740 Suomi Manager Esittely Doro Experience Manager -hallintaportaalia käytetään sovellusten asentamiseen ja käyttöön Doro Experience -laitteella käyttämällä mitä tahansa

Lisätiedot

SQL Server 2008 asennus

SQL Server 2008 asennus SQL Server 2008 asennus 1. Yleistä... 3 2. Edellytykset... 3 3. SQL Server 2008 Express asennus... 4 4. Yhteystiedot... 6 2/6 1. YLEISTÄ Tässä ohjeessa käydään vaiheittain Microsoft SQL Server 2008 tietokantaohjelmiston

Lisätiedot

erasmartcardkortinlukijaohjelmiston

erasmartcardkortinlukijaohjelmiston erasmartcardkortinlukijaohjelmiston asennusohje Sisällysluettelo 1. erasmartcard... 2 2. erasmartcard-ohjelmiston normaali asennus... 3 2.1. Ennen asennusta... 3 2.2. Asennus... 3 3. Muut asennustavat...

Lisätiedot

Loppukäyttäjän ohje Asennus- ja käyttöohje - Windows

Loppukäyttäjän ohje Asennus- ja käyttöohje - Windows Loppukäyttäjän ohje Asennus- ja käyttöohje - Windows Fujitsun mpollux DigiSign Client on kortinlukijaohjelmisto, jonka avulla voit kirjautua luotettavasti ja turvallisesti organisaation tietoverkkoon tai

Lisätiedot

C: Antenniliitin D: USB-liitin. Asennus FI. Aseta CD. Windows 98(SE), ME ei tueta.

C: Antenniliitin D: USB-liitin. Asennus FI. Aseta CD. Windows 98(SE), ME ei tueta. Tuotetiedot C A G B A: Infrapunavastaanotin B: Virtavalo (LED) C: Antenniliitin D: USB-liitin D E F E: USB-verkkokaapelin liitin F: Kauko-ohjain G: Antenni Asennus Sijoita antenni mielellään lähelle ikkunaa.

Lisätiedot

Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus

Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus Sisältö 1/14 Sonera Yrityssähköpostin käyttöönotto Outlook 2013 -sovelluksella SISÄLLYS Outlook 2013 asennuspaketin lataus... 2 Outlook 2013 asennus...

Lisätiedot

Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P.

Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Asemat Käyttöohje Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan erikseen

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

Johdanto HP-hiiren määrittäminen Kosketusteknologiaa Lataaminen Facebookiin Liikkuminen HP Mouse Control Center -ohjelmistossa

Johdanto HP-hiiren määrittäminen Kosketusteknologiaa Lataaminen Facebookiin Liikkuminen HP Mouse Control Center -ohjelmistossa Johdanto Olet ostanut HP:n hiiren. Tämä hiiri on viimeisin laajasta HP:n valmistamista tietokoneoheislaitteiden valikoimasta. Se on suunniteltu tarjotamaan sinulle paras mahdollinen mukavuus, kun se samalla

Lisätiedot

sivu 1 SURFCAM V5 JÄRJESTELMÄN VAATIMUKSET

sivu 1 SURFCAM V5 JÄRJESTELMÄN VAATIMUKSET sivu 1 Minimi: Käyttöjärjestelmä: Windows XP Service Pack 3 Prosessori: Duo Core II tai nopeampi Muisti: 2 GB RAM Kovalevytila: 1 GB vapaana DVD asema Näytönohjain: 512 MB näyttömuistia. DirectX 9.0c tai

Lisätiedot

Gallery 13-W. 7 Digitaalinen valokuvakehys. Käyttöohje

Gallery 13-W. 7 Digitaalinen valokuvakehys. Käyttöohje Gallery 13-W 7 Digitaalinen valokuvakehys Käyttöohje Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 1 Tärkeät turvaohjeet... 2 LCD ruudun puhdistus... 2 Digitaalisenvalokuvakehyksen puhdistaminen... 2 Johdanto...

Lisätiedot

Ladibug Näyttölaitteen kuvaohjelma Manuaali

Ladibug Näyttölaitteen kuvaohjelma Manuaali Ladibug Näyttölaitteen kuvaohjelma Manuaali Sisältö 1. Esittely... 2 2. Järjestelmän vaatimukset... 2 3. Asenna Ladibug... 3 4. Liitäntä... 6 5. Aloita Ladibug käyttö... 7 6. Operaatio... 8 6.1 Päävalikko...

Lisätiedot

LASERJET PRO 500 COLOR MFP. Pikaopas M570

LASERJET PRO 500 COLOR MFP. Pikaopas M570 LASERJET PRO 500 COLOR MFP Pikaopas M570 USB-pikatulostus 1. Liitä USB-asema laitteen etupaneelin USBporttiin. 2. USB-flash-asema-valikko avautuu. Selaa vaihtoehtoja nuolipainikkeilla. Tulosta asiakirja

Lisätiedot

Fiscal INFO TV -ohjelmisto koostuu kolmesta yksittäisestä ohjelmasta, Fiscal Media Player, Fiscal Media Manager ja Fiscal Media Server.

Fiscal INFO TV -ohjelmisto koostuu kolmesta yksittäisestä ohjelmasta, Fiscal Media Player, Fiscal Media Manager ja Fiscal Media Server. PIKA-ALOITUSOPAS Fiscal INFO TV -ohjelmisto koostuu kolmesta yksittäisestä ohjelmasta, Fiscal Media Player, Fiscal Media Manager ja Fiscal Media Server. Fiscal Media Manager -ohjelmalla tehdään kalenteri,

Lisätiedot

Siirtyminen Outlook 2010 -versioon

Siirtyminen Outlook 2010 -versioon Tämän oppaan sisältö Microsoft Microsoft Outlook 2010 näyttää hyvin erilaiselta kuin Outlook 2003. Tämän oppaan tarkoituksena on helpottaa uuden ohjelman opiskelua. Seuraavassa on tietoja uuden käyttöliittymän

Lisätiedot

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Pika-asennusohjeet Suomeksi

Pika-asennusohjeet Suomeksi Pika-asennusohjeet Suomeksi (Virallinen ohje löytyy asennuslevyltä Englanninkielisenä) Tulosta tämä ohje asennuksen avuksi. Ensiksi asennetaan itse ohjelma, sitten rekisteröidytään testerin käyttäjäksi

Lisätiedot

TRUST FLAT SCAN USB 19200

TRUST FLAT SCAN USB 19200 TRUST FLAT SCAN USB 19200 Pika-asennusohje Versio 1.0 1 1. Johdanto Tämä käyttöohje on tarkoitettu Trust Flat Scan USB 19200 - tuotteen käyttäjille. Tuotteen asentamisessa ei tarvita mitään erityisiä ennakkotietoja

Lisätiedot