Hubsan 4-kopteri X4 H107CHD K Ä Y T T Ö O H J E sivu 1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Hubsan 4-kopteri X4 H107CHD K Ä Y T T Ö O H J E sivu 1"

Transkriptio

1 Hubsan 4-kopteri X4 H107CHD K Ä Y T T Ö O H J E sivu 1 Hobbylinna - Hubsan-kopterin omaa, englanninkielistä käyttäjän ohjetta täydentävä ohje Ota huomioon kaikki varsinaisen käyttäjän ohjeen ohjeet. Varaamme oikeuden muutoksiin.

2 Hubsan 4-kopteri X4 H107CHD K Ä Y T T Ö O H J E sivu 2 KOPTERIN AKKU - Akun päällä on muovikalvo. Se kuuluu akkuun, eli älä revi sitä irti. - Latausta varten ota akku irti kopterista vetämällä se peräosan kolosta. Kytke akku latausjohtoon ja latausjohto tietokoneen tai seinälaturisovittimen usb-liitäntään (ei tule laitteen mukana) ja lataa sitä minuuttia (tai kunnes latausvalo sammuu). Irrota akku latauksesta tämän jälkeen, äläkä jätä sitä lataukseen tunneiksi (akussa ei ole hyvää ylilataussuojaa, joten sitä ei pidä jättää liian pitkäksi aikaa laturiin ja seinäsähkövirtaan kiinni). - Lennätysaika yhdellä akulla on enintään noin 7 minuuttia (kopterin valot vilkkuvat, kun akun lataus alkaa loppua ohjaa kopteri silloin maahan). - Kopteri toimii, kun akku työnnetään kopterin takaosan koloon ja kun paristojohdon pää liitetään koneen virtajohtoon. Lennätyksen jälkeen irrota johdot toisistaan. Johtojen liitäntä on tiukka. Irrota ne varovasti.

3 Hubsan 4-kopteri X4 H107CHD K Ä Y T T Ö O H J E sivu 3 - Jos säilytät kopteria ja akkuja pidemmän aikaa käyttämättä (yli viikon), lataa kaikki akut sitä ennen 1 / 2 lataukseen, eli lennätä ne tyhjiksi ja lataa sitten minuuttia, jotta niiden varauskyky säilyy paremmin. OHJAINLAITTEEN PARISTOT, 4 kpl AAA-koon sauvaparistoja - Paristot asetetaan ohjaimen pohjassa olevaan paristokoteloon. Paristojen plus / miinus päät tuolevat vuorotellen eri päin (ks. kuva alla oikealla). - Kopterin mukana ei tule ohjaimen AAA-paristoja. Kannattaa hankkia lisäksi 4 kpl ladattavia AAA-koon akkuparistoja ja niiden laturi. Lataa paristoja laturin ohjeen mukaan (yleensä kannattaa ladata kaikki paristot samalla kertaa). KOPTERIN VIDEOKAMERA - Koneen takaosan koloon laitetaan micro-sd muistikortti (max 32 GB), johon kopterin videokamera tallentaa.avi-tyypin videokuvaa. - Kuvaus alkaa kun kopterin takaosan reunasta painetaan pientä kuvauspainiketta. Valo vilkkuu. - Kuvaus loppuu vasta kun kuvauspainiketta painetaan uudestaan. - Jos kopterista sammuttaa virran ennen videokuvauksen lopetuspainikkeen painamista, ei kuvattu video tallennu muistikortille (Mikäli kopteri esim. kovasta törmäyksestä sammuu, ennen kuvauksen lopetuspainikkeen painamista, ei kuvattu video myöskään silloin tallennu muistikortille).

4 Hubsan 4-kopteri X4 H107CHD K Ä Y T T Ö O H J E sivu 4 Kun laitat tai otat pois micro-sd muistikortin kopterista, sammuta sitä ennen kopterista virta, eli irroita akun virtajohto kopterin virtajohdosta. Micro-SD muistikortti menee muistikorttipaikkaan sisään niin, että kortista on tekstipuoli kopterin pohjan puolella ja kortista jää noin ½ cm ulos korttipaikasta. Voit katsoa kuvatun videon esim. tabletin näytöllä, asettamalla kopterin micro- SD muistikortin tabletin reunan muistikorttipaikkaan. (Tabletissa tulee olla asennettuna videosovellus, joka osaa näyttää.avi tyypin videotiedostoja). Android-tabletissa videot löytyvät Galleria-sovelluksella sen VIDEO-kansiosta. Voi myös liittää tablet-laitteen sopivalla kaapelilla televisioon (esim. microhdmi HDMI -kaapeli) ja katsoa videon televisiosta. Tai asettaa micro-sd muistikortin Android/Lumia- tms. älypuhelimen muistikorttipaikkaan ja katsoa kuvatun videon puhelimen näytöllä. Tietokoneissa on myös muistikorttipaikkoja. Tablet-laitteella tai matkapuhelimella voi myös videoita kopioida/siirtää tai poistaa kopterin micro-sd muistikortilta, jos videoita halutaan tabletin/matkapuhelimen muistiinkin kopioiksi tai ei haluta säilyttää tai jos muistikortti täyttyy.

5 Hubsan 4-kopteri X4 H107CHD K Ä Y T T Ö O H J E sivu 5 OHJAIMEN JA KOPTERIN KÄYNNISTÄMINEN 1. Ohjain: (ohjain voi olla M1(mode 1) -tai M2(mode 2) -toimintatilassa) Vedä M2:vasen tai M1:oikea ohjainsauva ihan alas. JA Työnnä keskeltä virtakytkintä ylöspäin, laitteeseen virta. Ohjaimen keskellä oleva LED-valo palaa. Ohjain on nyt käynnistetty käyttövalmiiksi. Mikäli ohjain ei käynnisty, voi sen paristoista olla virta loppu lataa tai vaihda paristot. 2. Kopteri: Varmista että ohjaimen M2:vasen (M1:oikea) ohjainsauva on alhaalla! Työnnä akku kopterin takaosan koloon ja yhdistä akun johto kopterin virtajohtoon: Kiepauta johdot ja työnnä johtojen liitoskohta kopterin peräosan koloon (älä jätä johtoja perään roikkumaan, sillä se voi vaikuttaa kopterin ohjautumiseen). Näin: Ei näin: Kopterin valot vilkkuvat vähän aikaa, kun ohjain muodostaa kopteriin radiosignaaliyhteyttä. Kun yhteys on muodostunut, kopterin valot palavat tasaisesti, vilkkumatta, ohjain piippaa ja ohjaimen keskellä oleva LED-valo palaa tasaisesti. Jos ohjaimen valo vilkkuu ja sen näytön alaosassa keskellä näkyy Expert-teksti, paina silloin oikeaa ohjainsauvaa vähäksi aikaa alaspäin (ohjain normaali-tilaan).

6 Hubsan 4-kopteri X4 H107CHD K Ä Y T T Ö O H J E sivu 6 Kopterin led-valot voi sammuttaa tai laittaa päälle painamalla kuvassa nuolella osoitettuja kahta painiketta pohjaan reilun sekunnin. Valot vilkkuvat tällöinkin, jos ohjain ei saa kopteriin yhteyttä tai jos kopterin akusta on virta loppumassa. OHJAIN TOIMII joko M1 (mode 1) tai M2 (mode 2) TILASSA. ( Seuraavalla sivulla ohjeistetaan, miten M1/M2 tilojen kesken vaihdetaan )

7 Hubsan 4-kopteri X4 H107CHD K Ä Y T T Ö O H J E sivu 7 OHJAIMEN ASETTAMINEN M1 (mode 1) -TAI M2 (mode 2) TILAAN Paina ohjainsauvat kuvan mukaisiin nurkkiin, valitaksesi M1 tai M2 ohjaintilan käyttöön ja pidä niitä siellä samalla, kun laitat ohjaimeen virran: Liikuttele sitten ohjainsauvoja niiden ylä/ala -ja vas./oik. ääriasennoissa edestakaisin (kuva alla vasemmalla). Sauvoja voi lisäksi myös pyörittää ympäriinsä. Lopuksi paina jotakin säätöpainikepareista, niiden keskeltä (kuva alla oikealla). Ohjaimen valo vilkkuu punaisena, onnistuneesta ohjaintilan asetuksesta.!!! Tämä usein tarpeen etenkin kopterin käytön alussa: Jos kopterin kaikki potkurinlavat eivät pyöri samalla nopeudella, eli kopteri ohjautuu vinoon, tulee kopteri kalibroida näin: Pidä korkeus(nousu/lasku) -ohjainsauvaa aivan alhaalla (M2:vasen, M1:oikea) ja käynnistä ohjain, työntämällä sen virtapainiketta ylöspäin. Yhdistä akku kopteriin ja aseta se täysin tasaiselle (tärkeää!) alustalle. Pidä korkeus(nousu/lasku) -ohjainsauvaa täysin alhaalla ja siirrä se aivan alaoikealle, ilman että kopteripotkurit reagoivat ja pidä ohjainsauvaa siinä. -Siirrä sivuttaissuunta-ohjainsauvaa (M2/M1: oikea) nopeasti sivuttain (4-8 kertaa). Kopterissa siniset ledit vilkkuvat 2 kertaa kertoen että laitteen potkurimoottorit on tasapaino-kalibroitu ja kopteri on valmis lentämään.

8 Hubsan 4-kopteri X4 H107CHD K Ä Y T T Ö O H J E sivu 8 OHJAIMEN NÄYTTÖ M1 (mode1) tai M2 (mode2) -tiloissa ohjaimen näyttö voi näyttää seuraavan laisia tietoja (kaikki alla kuvatuista tiedoista eivät näy aina, vaan osa näkyy vain ohjaimen erityistiloissa tai asetusten säätö-tilassa) akun virtataso Eteen / Taaksepäin -säätö Expert-lentotila Pyörähdys oikealle / vasemmalle -säätö (peräsin) astenäyttö (esim. 50/100) Ylös / Alas - säätö Vasemmalle / Oikealle päin säätö (siiveke) akun virtataso Ylös / Alas - säätö Expert-lentotila Pyörähdys oikealle / vasemmalle -säätö (peräsin) astenäyttö (esim. 50/100) Eteen / Taaksepäin -säätö Vasemmalle / Oikealle päin säätö (siiveke)

9 Hubsan 4-kopteri X4 H107CHD K Ä Y T T Ö O H J E sivu 9 OHJAINLIIKKEET Jos kopteri alkaa kieppua holtittomasti vapauta korkeusohjain tai paina se alas 3 sekunniksi (eli laske kolmeen) ja vapauta sitten. Kopteri oikenee siitä.

10 Hubsan 4-kopteri X4 H107CHD K Ä Y T T Ö O H J E sivu 10 KOPTERIN KIIHTYVYYSANTURIN KALIBROINTI Jos kopteri liikkuu eteen/taakse/vasemmalle/oikealle päin huonosti, kalibroi se näin: - Varmista että kopterin akussa on virtaa ja että ohjaimen paristot on asennettu kunnolla ja että niissä on virtaa (ohjaimen näytön vasemmassa yläkulmassa on paristojen latauksen palkki, missä näkyvien viivojen lukumäärä kertoo paristojen lataustason). Lataa akku/paristot tarvittaessa. - Liitä kopteriin virtainen akku ja kytke akun johto kopterin virtajohtoon. - Siirry Expert-tilaan painamalla: - Aseta M1:vasen tai M2:oikea ohjainsauva keskelle, jotta näytöllä näkyy paina vasen ohjainsauva sen oikeaan alanurkkaan ja sitten tee oikealla ohjaimella muutama liike vasemmalle ja oikealla ääripäihin: - Kopterin etupään LED-valot vilkkuvat merkkinä onnistumisesta.

11 Hubsan 4-kopteri X4 H107CHD K Ä Y T T Ö O H J E sivu 11 KOPTERIN ILMAKIEPIT Ilmakiepin voi tehdä vain Expert-tilassa. Paina kaasu (eteen/taaksepäin)- ohjainsauvaa sen päästä pohjaan siirtyäksesi Expert-tilaan. (Huom! Kiepin esto -asetus ei saa olla valittuna. Estoasetus painamalla ylös/alasohjainsauvaa päästä pohjaan: Päällä = 1 piippaus. Ei päällä = 2 piippausta). Voit tehdä kopterilla 360 kieppejä ohjainsauvoilla, alla ohjeistetusti. Kiepin onnistumiseksi, varmista että kopteri on enintään 30 kulmassa maahan nähden ja lisää korkeutta ylös/alas-ohjainsauvalla ennen kieppiliikkeen tekemistä. Kieppi vasemmalle päin kierähtäen Vedä vasemmalle/oikeallepäin-ohjainsauvaa ensin oikealle päin ja sitten nopeasti vasemmalle päin ja vapauta se sitten keskelle.

12 Hubsan 4-kopteri X4 H107CHD K Ä Y T T Ö O H J E sivu 12 Kieppi oikealle päin kierähtäen Vedä vasemmalle/oikeallepäin-ohjainsauvaa ensin vasemmalle päin ja sitten nopeasti oikealle päin ja vapauta se sitten keskelle. Kieppi eteenpäin kierähtäen Vedä kaasu (eteen/taaksepäin)-ohjainsauvaa ensin taaksepäin (alaspäin) ja sitten nopeasti eteenpäin (ylöspäin) ja vapauta se sitten keskelle. Kieppi taaksepäin kierähtäen Vedä kaasu (eteen/taaksepäin)-ohjainsauvaa ensin eteenpäin (ylöspäin) ja sitten nopeasti taaksepäin (alaspäin) ja vapauta se sitten keskelle.

13 Hubsan 4-kopteri X4 H107CHD K Ä Y T T Ö O H J E sivu 13 RIKKOUTUNEEN/HUKKUNEEN POTKURIN VAIHTAMINEN Kopterissa on potkureita kahta pyörimissuuntaa, A (myötäpäivään) ja B (vastapäivään). Niillä siivekkeiden kallistus on erisuuntainen (ks. myös kuva seuraavalla sivulla). Potkurit pitää sijoittaa kopteriin näin, tai kopteri ei lennä oikein: Nosta potkuri varovasti kopterin mukana tulleella nostovivulla: Kiinnittäessäsi potkurin, paina se varovasti kunnolla pohjaan asti, jotta se pysyy kiinni kopterissa. Lennätyksissäkin voi välillä aina tarkistaa että potkurit ovat kunnolla kiinni pohjassa ja painaa ne kunnolla kiinni tarvittaessa.

14 Hubsan 4-kopteri X4 H107CHD K Ä Y T T Ö O H J E sivu 14 SUOJAKEHIKON IRROTTAMINEN TAI KIINNITTÄMINEN Suojakehikkoa on syytä käyttää ainakin kopterin lennättämisen alkuopettelussa, jotta kopterin potkurilavat eivät irtoa törmäyksissä tai kopteri ei rikkoudu niin helposti, kun kehikko suojaa potkureita. Erityisesti sisällä lennätyksessä suojakehikko myös suojaa potkureita vahingoittamasta vaikkapa tauluja, verhoja ja viherkasveja. Kaikki potkurit on irrotettava, jotta suojakehikon voi poistaa tai asentaa. Huomaa, että potkureita on kahta eri tyyppiä/pyörimissuuntaa, A (myötäpäivään) ja B (vastapäivään), eli niillä siivekkeiden kallistuminen on erilainen. Suojakehikko lisää jonkin verran kopterin painoa ja vaikuttaa hieman ohjattavuuteen, joten ilman sitä kopteri saattaa lentää ja ohjautua tarkemmin, mutta älä silti poista sitä kopterin lennätys-opettelun alkuvaiheissa.

15 Hubsan 4-kopteri X4 H107CHD K Ä Y T T Ö O H J E sivu 15 JOS POTKURIVARSI KOVASSA LASKUSSA OSITTAIN IRTOAA Koneen potkuri-moottorivarren rakenne on suunniteltu niin, että kovassa laskussa sen pohjaosa voi taittua osittain irti, estääkseen kopterin rikkoutumista. Työnnä silloin potkurivarren pohjapuoli takaisin paikalleen. TOIMINNAN LISÄASETUKSET Normaali tai Expert -ohjauslentotila Kopteri on asetettu normaali-lentotilaan ja käynnistyy aina siihen. Expertlentotilassa kopteri reagoi ohjaimen liikkeisiin normaali-tilaa herkemmin ja Expert-tilassa kopterilla voi tehdä 360 kieppejä. (kopterissa ja ohjaimessa tulee olla molemmissa virta) Aktivoi Expert-tila painamalla eteen/taaksepäin -ohjainsauvaa sen päästä pohjaan (kuva oik.). Kaksi "piippausta" = expert-tila; yksi "piippaus" = normaali tila. Ohjaimen näytöllä näkyy alalaidassa keskellä Expert (kuva alaoikealla) ja ohjaimen keskellä vihreä LED-valo vilkkuu vihreää ja punaista Expert-tilassa. Normaali-tila (näytö keskialaosa tyhjä) Expert-tila (näkyy näytöllä)

16 Hubsan 4-kopteri X4 H107CHD K Ä Y T T Ö O H J E sivu 16 Ohjainsauvojen ohjaussuunnan vaihtaminen Huom. Nämä asetukset tehdään pelkkä ohjain päällä, eikä kopteri virroissa. (Asetustilassa, eli kun ohjaimen näytöllä on SE, kopteri ei reagoi ohjaimeen) Eteen / Taaksepäin ohjaimen ohjaussuunnan vaihtaminen Paina eteen/taaksepäin suunnan M2:oikeaa tai M1:vasenta ohjainsauvaa alaspäin noin sekunnin ajan, päästäksesi asetuksiin. Näytölle tulee "SE" (ks. alakuva). Paina eteen/taaksepäin suunnan säätöpainikkeita vaihtaaksesi ohjaussuunnan. Paina M1: vasenta tai M2: oikeaa ohjainsauvaa alaspäin sekunnin ajan hyväksyäksesi valinnan ja poistuaksesi asetus( SE ) -tilasta. Vasemmalle/oikealle päin tai kiertymisen ohjaussuunnan vaihto Paina eteen/taaksepäin suunnan M2:oik. tai M1:vas. ohjainsauvaa alaspäin noin sekunnin ajan, päästäksesi asetuksiin. Paina (a) kiertyminen vas./oik. säätöpainikkeita tai (b) vas./oik.päin -säätöpainikkeita vaihtaaksesi niiden ohjaussuunnan (asetukset ovat samoin mode1/mode2-tiloissa). Paina M1: vasenta tai M2: oikeaa ohjainsauvaa alaspäin sekunnin ajan hyväksyäksesi valinnan. (a) Kiertymisen säätö ( peräsin ) (b) Vasemmalle/oikealle päin-säätö ( siiveke )

17 Hubsan 4-kopteri X4 H107CHD K Ä Y T T Ö O H J E sivu 17 Ohjaimen Herkkyys-säädöt (Normaali ohjaintila) Paina eteen/taaksepäin suunnan M2:oikeaa tai M1:vasenta ohjainsauvaa pohjaan noin sekunnin, päästäksesi asetus-tilaan (jolloin näytöllä näkyy SE ). Paina korkeus(ylös/alas)-ohjainsauvaa alaspäin, kunnes 3-pisteinen säädinpalkki näytöllä alkaa vilkkumaan (ks. kuvat alla). Vaihda eri kanavia painamalla korkeussäädintä alas. Paina (a) kiertymisen (peräsin), (b) Eteen/taaksepäin tai (c) vasemmalle/oikealle (siiveke) lentämisen) säätöpainikkeita, vaihtaaksesi niiden herkkyystasoa (näkyy näytöllä kunkin palkissa). Kopteri on sitä herkempi ohjausliikkeille, mitä suurempi asetus-arvo (eli mitä enempi pisteitä) em. asetuksissa on. Paina M1: vasenta tai M2: oikeaa ohjainsauvaa alaspäin sekunnin ajan, hyväksyäksesi herkkyyssäätö-valinnat (tai katkaisemalla ohjaimen virran, eivät tallennu). (a) Kiertymisen herkkyyden säätö (b) Eteen/taaksepäin-herkkyyden säätö (c) Vasemmalle/oikealle päin lentämisen herkkyyden säätö

18 Hubsan 4-kopteri X4 H107CHD K Ä Y T T Ö O H J E sivu 18 Herkkyyttä voi säätää myös Expert-tilassa. Paina korkeus-ohjainsauvaa vaihtaaksesi Normaali- ja Expert-tilojen välillä, milloin vaan. Tee edellä kuvatusti (ks. Ohjaimen herkkyyden säädöt, Normaali ohjaintila) nyt Expert-tilassa tarvittavat herkkyyden säädöt: = Normaali (20-60% herkkyys). = Expert (60-100% herkkyys). Mukavia lennätyksiä Hubsan-kopterilla!

19 Hubsan 4-kopteri X4 H107CHD K Ä Y T T Ö O H J E sivu 19 HUOMIOITAVAA / VINKKEJÄ Kopterin suuntaohjautuvuus toimii sisätiloissa parhaiten, kun lennätät kopteria vähintään 1 metrin korkeudella lattiasta, jolloin kopterin siivistä syntyvät ilmavirtaukset eivät heijastu maasta häiritsemään kopterin ohjautumista. Ulkona lennätettäessä em. ei vaikuta niin herkästi kopterin ohjautuvuuteen.!! Paina korkeus(ylös/alas) ohjainsauva (vasen) heti alas, jos kopteri putoaa maahan tai jää kiinni pensaisiin/puihin tms. Näin vältät sen, etteivät kopterin potkurit pyöri ja rikkoudu, irtoa tai jopa kopterin moottorit mene rikki, eivätkä kopterin potkurit vahingoita ketään/mitään. Opettele tämä varotoimi hyvin!!!! Kopteria ei pidä lennättää vesialtaiden päällä, eikä sadekostealla, sillä kopteria ei ole suojattu hyvin kastumiselta ja kopterin joutuminen veteen voi aiheuttaa sen sähköosille vaurioita ja rikkoa kopterin käyttökelvottomaksi. Kopteri ei ole lelu älä anna sitä alle 14-vuotiaan käyttöön yksin Kopteri lentää nopeasti ja varomattomasti käsiteltynä sen pyörivät potkurit saattavat tehdä ihoon naarmuja. Älä lennätä kopteri sivullisten ihmisen lähellä. Älä kuvaa kopterin videokameralla ihmisen yksityisalueita, pihoja tms. Kopterin lento-ohjautuvuus voi olla paras seuraavilla säädöillä - korkeus(ylös/alas) säätö minimiin (näytöllä säätöpalkissa alas) - eteen/taaksepäin ja vasemmalla/oikealle säädöt keskelle - herkkyyssäädöt: kääntyminen 40%, eteen/taaksepäin meno 30% ja vasemmalle/oikealle meno 30% Kopterin säätöasetuksia tehdessä ei saisi kopteriin tuulla - tuulinen ilma voi vaikuttaa kopterin kalibrointeihin ja säätöihin, eli tee ne tuulensuojaisessa paikassa Tiettyyn suuntaan lentämisen pysäyttäminen Kun lennätät kopteria vaikkapa eteenpäin (oikean ohjain ylhäällä) ja kun haluat pysäyttää kopterin eteenpäin menon, tee pieni ohjainsauvaliike taaksepäin (käytä oikea ohjain alhaalla ja vapauta oikea ohjain sitten keskelle).

20 Hubsan 4-kopteri X4 H107CHD K Ä Y T T Ö O H J E sivu 20 4-KOPTERIN OSA-RAKENNE 1 ja 4 B-tyypin potkuri 10 moottori (myötäpäivään) 2 ja 3 A-tyypin potkuri 11 moottori (vastapäivään) 5 päällyskotelo 12 Li-po akku 6 pohjakotelo 13 LED-valo, 2-väri 7 ja 8 ruuveja 14 LED-valo, 1-väri 9 RX-piirilevy 15 kumipehmusteet

Hubsan 4-kopteri X4 H107CHD K Ä Y T T Ö O H J E sivu 1

Hubsan 4-kopteri X4 H107CHD K Ä Y T T Ö O H J E sivu 1 Hubsan 4-kopteri X4 H107CHD K Ä Y T T Ö O H J E sivu 1 Hobbylinna, Hubsan-kopterin omaa käyttäjän ohjetta täydentävä ohje 2014-07-20 Ota huomioon kaikki varsinaisen käyttäjän ohjeen ohjeet. Varaamme oikeuden

Lisätiedot

LRP nelikopteri K Ä Y T T Ä J Ä N O H J E sivu 1

LRP nelikopteri K Ä Y T T Ä J Ä N O H J E sivu 1 LRP nelikopteri K Ä Y T T Ä J Ä N O H J E sivu 1 LRP H4 Gravit Micro 2.0 -nelikopteri 6-akselinen Gyro automaattiseen vakautukseen 360 lentokieppi yhdellä ohjainpainikkeella tukeva, kestävä muovirunko

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE NO.CX-10. Lue tämä ohje huolellisesti ennen käyttöä

KÄYTTÖOHJE NO.CX-10. Lue tämä ohje huolellisesti ennen käyttöä KÄYTTÖOHJE NO.CX-10 Lue tämä ohje huolellisesti ennen käyttöä 1 Turvaohjeet Lithium-akulle Turvaohjeet Lithium-akulle Litium-akun lataus voi aiheuttaa tulipalon tai loukkaantumisen tai omaisuuden menettämistä.

Lisätiedot

Walkera Heksakopteri LIITE : Walkera DEVO-OHJAIN sivu 1

Walkera Heksakopteri LIITE : Walkera DEVO-OHJAIN sivu 1 Walkera Heksakopteri LIITE : Walkera DEVO-OHJAIN sivu 1 iremote älypuhelin/tablet (Android/iPhone/iPad) sovelluksen sijaan Walkera QR Y100 -kopterin ohjaamiseen voi käyttää Walkeran Devo-sarjan ohjainta.

Lisätiedot

Walkera Heksakopteri K Ä Y T T Ä J Ä N O H J E sivu 1

Walkera Heksakopteri K Ä Y T T Ä J Ä N O H J E sivu 1 Walkera Heksakopteri K Ä Y T T Ä J Ä N O H J E sivu 1 Ominaisuuksia mm. Lentoon-ohjainpainikkeella automaattisesti ilmaan nouseminen ja Laskeudu-ohjainpainikkeella automaattisesti laskeutuminen. Kotiin-ohjainpainikkeella

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

Aurinkopaneelin lataussäädin 12/24V 30A. Käyttöohje

Aurinkopaneelin lataussäädin 12/24V 30A. Käyttöohje Aurinkopaneelin lataussäädin 12/24V 30A Käyttöohje 1 Asennuskaavio Aurinkopaneeli Matalajännitekuormitus Akku Sulake Sulake Invertterin liittäminen Seuraa yllä olevaa kytkentäkaaviota. Sulakkeet asennetaan

Lisätiedot

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO SM-EC79 HAKEMISTO Tarkistuslaitteen käyttö Ongelman sijainnin määritys tarkistuslaitteella 136 Ongelma etuvaihtajassa tai takavaihtajassa 137 Ongelma SM-EW79A + ST-7970:n toiminnassa 139 SM-EW79A tarkistus

Lisätiedot

Käyttöohje NEYCR-1500 + PET-910

Käyttöohje NEYCR-1500 + PET-910 Käyttöohje NEYCR-1500 + PET-910 Tekniset tiedot Kolme virtakytkimellä varustettua vastaanotinta + kaukosäädin Kaukosäätimen paristo: 1 x 3 V CR2032 (sisältyy pakkaukseen) Lähettimien enimmäismäärä: 3 kpl

Lisätiedot

Käyttöohje Kopiointioikeus: Delivet Oy/Jammaa.com Kypäräkamera DV20. Sisällysluettelo

Käyttöohje Kopiointioikeus: Delivet Oy/Jammaa.com Kypäräkamera DV20. Sisällysluettelo Käyttöohje Kopiointioikeus: Delivet Oy/Jammaa.com Kypäräkamera DV20 Sisällysluettelo Huomautuksia 1 Rakenne. 2 Ominaisuudet. 3 Tekniset tiedot... 4 Pikaopas. 5 Ongelmanratkaisu.. 6 Huomautuksia: 1. Älä

Lisätiedot

ABT NOSTURIVAA AN KÄYTTÖOHJE 3000, 5000, 10000 ja 15000kg

ABT NOSTURIVAA AN KÄYTTÖOHJE 3000, 5000, 10000 ja 15000kg ABT NOSTURIVAA AN KÄYTTÖOHJE 3000, 5000, 10000 ja 15000kg 1. Turvallisuusohjeet Lue tämä käyttöohje ennen käyttöä! 1.1 Vaakaa ei saa ylikuormittaa. 1.2 Älä roikota painavaa takkaa pitkää aikaa vaa assa,

Lisätiedot

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje Aurinko-C20 laitetelineen asennus ja käyttö Laitetelineen osat ja laitteet:. Kääntyvillä pyörillä varustettu laiteteline. Laitteet on kiinnitetty ja johdotettu telineeseen (toimitetaan akut irrallaan).

Lisätiedot

WAVE TRUE WIRELESS STEREO BLUETOOTH NAPPIKUULOKKEET

WAVE TRUE WIRELESS STEREO BLUETOOTH NAPPIKUULOKKEET WAVE TRUE WIRELESS STEREO BLUETOOTH NAPPIKUULOKKEET NÄPPÄIMET JA LIITTIMET KÄYTTÖÖNOTTO JA ENSIMMÄINEN LAITEPARITUS 2. Paina ja pidä virtanäppäinta pohjassa samanaikaisesti molemmista kuulokkeista kunnes

Lisätiedot

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Laitteeseen tutustuminen: Yläkuva laitteesta 1. LCD panelin sammutus kytkin 2. Laajakuva 3. Pysäytys 4. Edellinen 5. Seuraava 6. Toista 7. Valikko painike Nuolinäppäimet:

Lisätiedot

Aloittaminen. Nokia N93i-1

Aloittaminen. Nokia N93i-1 Aloittaminen Nokia N93i-1 Näppäimet ja osat kansi kiinni 2. painos/fi, 9253925 Mallinumero: Nokia N93i-1. Jäljempänä käytetään nimitystä Nokia N93i. 1 Pääkamera ja linssi. Laitteessa on 3,2 megapikselin

Lisätiedot

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01 Ulkoasu 3 2 1 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike FIN 01 13 4.Micro-USB-portti 10 12 11 6 7 8 9 4 5 5.Akun virtakytkin 6.Sivu ylös -painike 7.Virtapainike 8.OK-painike 9.Sivu alas -painike

Lisätiedot

MINITV POCKET43 MINI DV VIDEOKAMERA

MINITV POCKET43 MINI DV VIDEOKAMERA MINITV POCKET43 MINI DV VIDEOKAMERA MAAILMAN PIENIN VIDEOKAMERA PIKAOHJE Copyright 2009 Bat. Power Oy www.batpower.fi Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään Versio 1.0 JOHDANTO Kiitos kun ostit MiniDV MD80

Lisätiedot

Lataussäädin 12/24V 10A. Käyttöohje

Lataussäädin 12/24V 10A. Käyttöohje Lataussäädin 12/24V 10A Käyttöohje 1 Yleistä Lataussäätimessä on näyttö ja sen latausmenetelmä on 3-vaiheinen PWM lataus. Siinä on myös kaksi USB liitintä pienten laitteiden lataamiseen. 2 Kytkentäkaavio

Lisätiedot

Tämän ohjeen kopiointi ja jakaminen on kielletty ilman Bracun Oy:n lupaa Laitteella 1 vuoden (1v) takuu ostopäivästä, takuu asioissa ota yhteys

Tämän ohjeen kopiointi ja jakaminen on kielletty ilman Bracun Oy:n lupaa Laitteella 1 vuoden (1v) takuu ostopäivästä, takuu asioissa ota yhteys Tämän ohjeen kopiointi ja jakaminen on kielletty ilman Bracun Oy:n lupaa Laitteella 1 vuoden (1v) takuu ostopäivästä, takuu asioissa ota yhteys sähköpostitse info@bracun.net ja sovi takuumenettelystä.

Lisätiedot

Air Sync Käyttöopas. Air Syncin lataaminen. Virran kytkentä ja katkaisu On/Off Air Sync

Air Sync Käyttöopas. Air Syncin lataaminen. Virran kytkentä ja katkaisu On/Off Air Sync Air Sync Käyttöopas Air Syncin lataaminen 1. Liitä Air Syncin Micro USB-liitin (D) tietokoneeseesi tai muuhun vastaavaan latauslaitteeseen käyttämällä mukana tullutta USB-kaapelia tai vastaavaa Micro USBliitintä.

Lisätiedot

Herätyskellokamera. Käyttäjän ohjeet

Herätyskellokamera. Käyttäjän ohjeet Herätyskellokamera Käyttäjän ohjeet Sisällysluettelo 1. Tärkeää tietoa 2. Pakkauksen sisältö 3. Tekniset tiedot 4. Tuotetiedot 5. Laitteen käyttö 1. tärkeää tietoa Tämä käsikirja on suunniteltu tutustuttamaan

Lisätiedot

Käyttöohje. Tasapainolauta

Käyttöohje. Tasapainolauta Käyttöohje Tasapainolauta Kiitos kun ostit tasapainolaudan.! VAROITUS! Opettele ajamaan laitteella turvallisesti, huomioi muu liikenne ja säännöt. Käytä lisäksi säädösten mukaisia turvavarusteita. Älä

Lisätiedot

Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä. LCD-Näyttö BC-81295

Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä. LCD-Näyttö BC-81295 Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä LCD-Näyttö BC-81295 Yhteenveto Tämä on tarkoitettu ainoastaan ohjelmoitavaan magneettivastukselliseen kuntopyörään. Järjestelmään kuuluu kolme (3) osaa:

Lisätiedot

FullHD herätyskello-valvontakamera

FullHD herätyskello-valvontakamera FullHD herätyskello-valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, näytöllä näkyy nyt vuosi aseta oikea aika UP ja DOWNnäppäimillä ja paina SET uudelleen. Aset kuukausi, päivä,

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Siemens kuulokojeiden laturin käyttöohje. www.kuulotekniikka.com

Siemens kuulokojeiden laturin käyttöohje. www.kuulotekniikka.com Siemens kuulokojeiden laturin käyttöohje www.kuulotekniikka.com Sisällysluettelo Kuvaus laturista Sivu 3 Lataamisohjeet Sivu 4 Lataamisohjeet Sivu 5 Huolto ja hoito Sivu 6 Turvallisuutta koskevia huomautuksia

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje 1.02 Version 1.8.2011 Uusin versio tästä käsirkirjasta löytyy internet-osoitteesta: http://www.microdata.fi/pdf/tuta/tuta-q2_kasikirja.pdf Copyright 2011 Microdata

Lisätiedot

KREATEL IPTV-STB 1510 ASENNUSOHJE

KREATEL IPTV-STB 1510 ASENNUSOHJE 1 (9) KREATEL IPTV-STB 1510 Mikä IPTV-boksi on? Pystyäksesi katsomaan normaalilla TV-vastaanottimellasi digitaalisia -lähetyksiä, tarvitset IPTV-boksin, joka muuntaa laajakaistaverkossa välitettävän digitaalisesti

Lisätiedot

Käyttöohjeet Pyydämme lukemaan käyttöohjeet huolella. Syma X13 radio-ohjattava nelikopteri 2,4 GHz

Käyttöohjeet Pyydämme lukemaan käyttöohjeet huolella. Syma X13 radio-ohjattava nelikopteri 2,4 GHz Syma X13 radio-ohjattava nelikopteri 2,4 GHz Käyttöohjeet Pyydämme lukemaan käyttöohjeet huolella Yhtä hyvin sekä ulko- että sisälennätykseen soveltuva Syma X13 tarjoaa erinomaiset lento-ominaisuuudet

Lisätiedot

SISÄLTÖ SISÄLTÖ. Esittely. Käyttövinkkejä. Digitaalinen yönäkö-monokulaari SISÄLTÖ DENVER NVI-500 DENVER NVI-500

SISÄLTÖ SISÄLTÖ. Esittely. Käyttövinkkejä. Digitaalinen yönäkö-monokulaari SISÄLTÖ DENVER NVI-500 DENVER NVI-500 SISÄLTÖ SISÄLTÖ Digitaalinen yönäkö-monokulaari Käyttöohje Malli: SISÄLTÖ Esittely 3 Käyttövinkkejä 4 Osien esittely 5 7 Paristojen asennus 7 Virta päälle 8 Virran sammuttaminen 8 Ympäristön tarkkailu

Lisätiedot

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje Vakuumilaiteen saa asentaa ja sitä käyttää kerrallaan vain yksi henkilö. Sitä ei ole suunniteltu monelle yhtäaikaiselle käyttäjälle. Laitteen osat 1. Virtajohto

Lisätiedot

1) Vaporisaattorin tammirunko 2) Etupaneeli 3) Boost-nappi 4) Tehonsäädin 5) Pesä 6) Pesän kansi 7) Boost-LED 8) Höyryn virtausaukko ja suodatin 9)

1) Vaporisaattorin tammirunko 2) Etupaneeli 3) Boost-nappi 4) Tehonsäädin 5) Pesä 6) Pesän kansi 7) Boost-LED 8) Höyryn virtausaukko ja suodatin 9) Käyttäjän Opas 1) Vaporisaattorin tammirunko 2) Etupaneeli 3) Boost-nappi 4) Tehonsäädin 5) Pesä 6) Pesän kansi 7) Boost-LED 8) Höyryn virtausaukko ja suodatin 9) Latausliitin 10) Tuloilma-aukko 11) Lämpöelementti

Lisätiedot

Potilasopas. Tämän oppaan omistaa:

Potilasopas. Tämän oppaan omistaa: Potilasopas Tämän oppaan omistaa: Icare HOME (Malli: TA022) POTILASOPAS TA022-035 FI-3.1 3 Johdanto Tämä opas sisältää Icare HOME -tonometrin käyttöohjeet. Lue ohjeet huolellisesti, ennen kuin alat käyttää

Lisätiedot

Muistimoduulit. Käyttöopas

Muistimoduulit. Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Näitä tietoja voidaan muuttaa ilman etukäteisilmoitusta. HP-tuotteiden ja - palvelujen ainoat takuut määritetään tuotteiden

Lisätiedot

Käyttöönotto-opas RT Controller

Käyttöönotto-opas RT Controller Käyttöönotto-opas RT Controller Pikaopas RT-järjestelmän käyttöönottoa varten Aloitusopas RT Controller Versio 1.3 (090831) (Käytä tämän pikaoppaan kanssa opasta User Manual RT Controller, versio 2.1 tai

Lisätiedot

Wine4U. Lisää elinikää viinillesi KÄYTTÖOHJE

Wine4U. Lisää elinikää viinillesi KÄYTTÖOHJE Wine4U Lisää elinikää viinillesi KÄYTTÖOHJE ESITTELY Onneksi olkoon Wine4U -viininannostelulaitteen hankinnasta. Wine4U on ammattikäyttöön suunniteltu laite, jonka tarkoituksena on pidentään viinin nautinta-aikaa

Lisätiedot

LUE KÄYTTÖOHJE KOKONAISUUDESSAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ SÄILYTÄ NÄMÄ OHJEET

LUE KÄYTTÖOHJE KOKONAISUUDESSAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ SÄILYTÄ NÄMÄ OHJEET TÄMÄ SISÄLTYY: Tuulettimen Virtapainike nopeuden merkkivalot Takasäleikkö EA I SK KE NEN I HA AL KO RK Etusäleikkö Vesisäiliö Tuulettimen nopeuspainike Valopainike USB-johto USB-virta-adapteri LUE KÄYTTÖOHJE

Lisätiedot

- Uuden kauko-ohjaimen yhdistäminen kopteriin - Kauko-ohjaimen kalibrointi - Gimbaalin kuvauskulman säätövivun X1 kalibrointi - Gimbaalin asetukset

- Uuden kauko-ohjaimen yhdistäminen kopteriin - Kauko-ohjaimen kalibrointi - Gimbaalin kuvauskulman säätövivun X1 kalibrointi - Gimbaalin asetukset Phantom / H3-3D Gimbal Kalibrointiohjeet - Uuden kauko-ohjaimen yhdistäminen kopteriin - Kauko-ohjaimen kalibrointi - Gimbaalin kuvauskulman säätövivun X1 kalibrointi - Gimbaalin asetukset Aloitus: DJI

Lisätiedot

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580IUP Käyttöopas Suomi 3 2 1 4 5 6 7 8 9 14 13 12 11 10 15 16 Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. Suomi 1. Virta päälle/pois

Lisätiedot

Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P.

Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Asemat Käyttöohje Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan erikseen

Lisätiedot

Omistajan käsikirja. Endura C2 Endura Max

Omistajan käsikirja. Endura C2 Endura Max Omistajan käsikirja Endura C2 Endura Max Käyttöohje Twist Tiller -ohjauskahva: virtakytkin, nopeus, eteen/taakse ja ohjaus 180 käännettävä ohjauspää Säädettävä syvyyskaulus Quick Release kallistusvipu

Lisätiedot

HP LJ1100 /Canon LBP800

HP LJ1100 /Canon LBP800 HP LJ1100 /Canon LBP800 Asennusohje 1100COMPLETEKIT RY7-9090 separation pad kit RB2-4026 Pickup roller RB2-3912 Feeder roller V1.0 / 20.7.2005 1 Tärkeää Lue tämä ohje ensin läpi loppuun asti ja aloita

Lisätiedot

Akkulaturit OMISTAJAN KÄSIKIRJA

Akkulaturit OMISTAJAN KÄSIKIRJA Akkulaturit OMISTAJAN KÄSIKIRJA SISÄLLYSLUETTELO VAROITUKSIA 2 LATAUS 2 VIANETSINTÄ JA HUOLTO 3 TAKUU 5 VAROITUKSIA Älä käytä laturin seinäpistokkeessa jatkojohtoa, jos mahdollista. Jos joudut käyttämään

Lisätiedot

Kokoaminen. Pura kone pakkauksesta. Renkaat Asenna takapyörät napoihin asennettujen pyörämuttereiden avulla.

Kokoaminen. Pura kone pakkauksesta. Renkaat Asenna takapyörät napoihin asennettujen pyörämuttereiden avulla. Kokoamisohjeet: 9689995/BZ7C and 9689996/BZ4C Koneet, joissa on jokin seuraavista leikkuulaitteista: 96899945 TRD6B TunnelRam-leikkuulaite 96899946 TRD7B TunnelRam-leikkuulaite 96899950 CD6B Combi-leikkuulaite

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE CD/MP3-SOITIN FM-RADIOLLA JA USB-LUKIJALLA

KÄYTTÖOHJE CD/MP3-SOITIN FM-RADIOLLA JA USB-LUKIJALLA Finnish KÄYTTÖOHJE CD/MP3-SOITIN FM-RADIOLLA JA USB-LUKIJALLA Lue nämä ohjeet ja noudata niitä ennen kuin käytät laitetta. SOITTIMEN YLEISKATSAUS 1 2 3 10 8 4 5 6 9 7 11 12 13 14 15 16 17 18 15 19 20 SÄÄTIMIEN

Lisätiedot

Phantom / H3-3D Gimbal Kalibrointiohjeet. Aloitus:

Phantom / H3-3D Gimbal Kalibrointiohjeet. Aloitus: Phantom / H3-3D Gimbal Kalibrointiohjeet - Uuden kauko-ohjaimen yhdistäminen kopteriin - Kauko-ohjaimen kalibrointi - Gimbaalin kuvauskulman säätövivun X1 kalibrointi - Gimbaalin asetukset - IMU kalibrointi

Lisätiedot

Onni*elemme Sinua LEDX otsalampun valinnasta!

Onni*elemme Sinua LEDX otsalampun valinnasta! Kaa 1 700 Suomi Onni*elemme Sinua LEDX otsalampun valinnasta! Lamppu on suunniteltu antamaan loistavan valotehon, olemaan eri3äin kevyt ja monikäy3öinen. Huom! Lampun valo on eri3äin voimakas, älä katso

Lisätiedot

SG520 Series. Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera. Sivu 1

SG520 Series. Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera. Sivu 1 1 Yleiskatsaus Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera SG520 Series Sivu 1 1 Yleiskatsaus Sisältö 1 Yleiskatsaus... 3 1.1 Kameran rakenne... 3 1.2 Yleinen kuvaus... 4 1.3 Näyttö... 4 1.4 Kuvien ja videoiden

Lisätiedot

Lyhyt käyttöohje SiMAP-mittaus 28.8.2012

Lyhyt käyttöohje SiMAP-mittaus 28.8.2012 1 (7) SiMAP -mittaus Contents 1. SiMAP-MITTAUSJÄRJESTELMÄ...1 2. KÄYTTÖÖNOTTO...2 2.1 Tee tämä ensin!...2 2.2 Sim-kortin asettaminen paikoilleen...2 3. MITTAUS...3 3.1 Salkku mittauskohteessa...3 3.2 Anturit...3

Lisätiedot

Scratch ohjeita. Perusteet

Scratch ohjeita. Perusteet Perusteet Scratch ohjeita Scratch on graafinen ohjelmointiympäristö koodauksen opetteluun. Se soveltuu hyvin alakouluista yläkouluunkin asti, sillä Scratchin käyttömahdollisuudet ovat monipuoliset. Scratch

Lisätiedot

Kiitos, että valitsit GoXtreme WiFi Control -toimintakameran. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen. käyttöä. Kameran osat ja painikkeet

Kiitos, että valitsit GoXtreme WiFi Control -toimintakameran. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen. käyttöä. Kameran osat ja painikkeet Käyttöohje Kiitos, että valitsit GoXtreme WiFi Control -toimintakameran. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen käyttöä. Kameran osat ja painikkeet 1 1. Laukaisin 8. Mikro USB -portti 2. Mikrofoni

Lisätiedot

Telecrane F24 Käyttö-ohje

Telecrane F24 Käyttö-ohje 1 Telecrane F24 Käyttö-ohje Sisällysluettelo - F24 Takuu & turvallisuusohjeet 3 - Käyttöönotto / paristot / vastaanottimen virtalähde 4 - Tunnistuskoodin vaihto 6 - Vastaanottimen virtalähteen jännitteen

Lisätiedot

Lue minut ensin! DM50 Series (K00 series) Pika-asennusohje. Uusi postimaksukoneenne on suunniteltu siten, että voit asentaa laitteen itse.

Lue minut ensin! DM50 Series (K00 series) Pika-asennusohje. Uusi postimaksukoneenne on suunniteltu siten, että voit asentaa laitteen itse. Lue minut ensin! DM50 Series (K00 series) Uusi postimaksukoneenne on suunniteltu siten, että voit asentaa laitteen itse. On tärkeää, että luet ohjeen läpi yksityiskohtaisesti. Pika-asennusohje Ennen kun

Lisätiedot

Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250

Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250 Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250 HUOM! Lue tämän käyttö- ja turvallisuusohjeen sisältö huolellisesti ennen TL-radiaalipuhaltimen käyttöä turvallisen käytön varmistamiseksi.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä.

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI NÄMÄ OHJEET TULEE LUKEA HUOLELLA JA SÄILYTTÄÄ MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. TÄRKEÄT

Lisätiedot

KÄYTÖN JÄLKEEN HUOLEHDI, ETTÄ KAIKKI PALAUTETAAN PAIKALLEEN JA LAITTEET SAMMUTETAAN ASIANMUKAISESTI.

KÄYTÖN JÄLKEEN HUOLEHDI, ETTÄ KAIKKI PALAUTETAAN PAIKALLEEN JA LAITTEET SAMMUTETAAN ASIANMUKAISESTI. KÄYTÖN JÄLKEEN HUOLEHDI, ETTÄ KAIKKI PALAUTETAAN PAIKALLEEN JA LAITTEET SAMMUTETAAN ASIANMUKAISESTI. Sisällys 1. Perusvalaistus ja valkokangas... 1 2. Tietokone, dokumenttikamera, kevyt äänentoisto, netti

Lisätiedot

TÄRKEITÄ HUOMIOITA Kiitos, että valitsit Casa Bugatin UMA keittövaa'an. Kuten kaikkia elektronisia laitteita, myös tätä vaakaa tulee käyttää huolellisesti ja ohjeiden mukaan vammojen ja laitteen vaurioitumisen

Lisätiedot

DENVER CRP-514 FINNISH TOIMINNOT JA OHJAIMET

DENVER CRP-514 FINNISH TOIMINNOT JA OHJAIMET DENVER CRP-514 FINNISH TOIMINNOT JA OHJAIMET 1. (AL1) HÄLYTYS 1 PÄÄLLÄ /POIS PÄÄLTÄ 2.

Lisätiedot

ORDLAND PROFESSIONAL RADIO. ELK-68 Käyttöohje

ORDLAND PROFESSIONAL RADIO. ELK-68 Käyttöohje ELK-68 Käyttöohje Varotoimenpiteet Käytä tätä laitetta turvallisesti ja tehokkaasti. Lue ohje huolellisesti ennen käyttöä. Korjauksen saa suorittaa vain valtuutettu huolto. Sammuta virrat jos menet leimahdus

Lisätiedot

Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas

Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas Suomi PCH-2016 7025574 PlayStation Vita-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa Paina viisi sekuntia Kytke virta PS Vita -järjestelmään. Kun kytket

Lisätiedot

FINNISH DENVER CRP-515

FINNISH DENVER CRP-515 DENVER CRP-515 FINNISH TOIMINNOT JA PAINIKKEET 1. VÄHENNÄ ÄÄNENVOIMAKKUUTTA 2. LISÄÄ ÄÄNENVOIMAKKUUTTA/NÄYTÖN AUTOM. VAIHTO PÄÄLLE/POIS 3.

Lisätiedot

PIKAOPAS E6000/8000-sarja

PIKAOPAS E6000/8000-sarja PIKAOPAS E6000/8000-sarja SISÄLLYSLUETTELO Akun lataaminen... 4 Akun asennus... 9 Akun irroittamien... 10 Pyörätietokoneen kiinnittäminen ja irrottaminen... 12 Virran kytkeminen päälle/pois... 13 Polkupyörällä

Lisätiedot

ROBOTTI-IMURI MALLI NRO. M-688. Automaattinen lataus ja kaukosäätö

ROBOTTI-IMURI MALLI NRO. M-688. Automaattinen lataus ja kaukosäätö ROBOTTI-IMURI MALLI NRO. M-688 Automaattinen lataus ja kaukosäätö Kiitoksia että valitsitte meidän Robottipölynimurin! Robotti-imuri on meidän luoma ja valmistettu käyttämään meidän omaa elektronista teknologiaa.

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

DENVER SBT-10BLACK. Bluetooth Selfie -tuki

DENVER SBT-10BLACK. Bluetooth Selfie -tuki DENVER SBT-10BLACK Bluetooth Selfie -tuki Lue nämä ohjeet huolellisesti ennen käyttöä ja säilytä ne tulevaa tarvetta varten. Vastuuvapaalauseke Denver Electronics A/S ei missään olosuhteissa hyväksy vastuuta

Lisätiedot

PIKAOHJE Tuulimittaus WS2-WTN + D-LINE

PIKAOHJE Tuulimittaus WS2-WTN + D-LINE v.181030 PIKAOHJE Tuulimittaus WS2-WTN + D-LINE URHEILUN AJANOTON EDELLÄKÄVIJÄ Sisällysluettelo 1 WS2-TUULIMITTARI JA MITTAUSLAITTEISTO... 1 2 KYTKENNÄT... 2 3 MITTARIN OHJAAMINEN... 3 4 YLEISTÄ TUULIMITTARISTA...

Lisätiedot

Kotihoito-ohje potilaalle. Päiväys: Sairaanhoitaja: Lääkäri: Muita hyödyllisiä puhelinnumeroita:

Kotihoito-ohje potilaalle. Päiväys: Sairaanhoitaja: Lääkäri: Muita hyödyllisiä puhelinnumeroita: Kotihoito-ohje potilaalle Päiväys: Sairaanhoitaja: Lääkäri: Muita hyödyllisiä puhelinnumeroita: 2 Johdanto Tämä potilaan ohjekirja sisältää tärkeää tietoa Smith & Nephew n valmistaman kertakäyttöisen alipainetta

Lisätiedot

Riistakameran käyttöohje

Riistakameran käyttöohje Riistakameran käyttöohje Sisällysluettelo I. Pikakäyttöönotto... 2 1. Etupaneeli... 2 2. Alaosa ja virtakytkin... 3 Automaattinen infrapunakuvaustila... 3 Testitila... 3 Liitännät... 3 3. Patterin asettaminen...

Lisätiedot

LCD-NÄYTTÖ. Käyttöohjeesta

LCD-NÄYTTÖ. Käyttöohjeesta LCD-NÄYTTÖ Käyttöohjeesta Onneksi olkoon uuden Oregon Scientific (FAW- 101) sääaseman hankinnan johdosta. Tämä sääasema ennustaa säätä, mittaa ilmanpaineen ja -kosteuden sekä ulko- ja sisälämpötilan langattomasti.

Lisätiedot

ABT PÖYTÄVAAKA PAKVAAKA1

ABT PÖYTÄVAAKA PAKVAAKA1 ABT PÖYTÄVAAKA PAKVAAKA1 SISÄLLYSLUETTELO 1. Toiminnot 3 2. Asennus 3 3. Varotoimenpiteet 3 4. LCD-näyttö 4 5. Näppäimet 5 6. Toimintojen asettaminen 5 7. Punnitusyksikön vaihtaminen 6 8. Vikakoodit 7

Lisätiedot

AquaPro IP 54. Laser 635 nm. auto man man DE 02 GB 09 NL 16 DK 23 FR 30 ES 37 IT 44 PL 51 FI 58 PT 65 SE 72 NO 79 TR 86 RU 93 UA 100 CZ 107 EE 114

AquaPro IP 54. Laser 635 nm. auto man man DE 02 GB 09 NL 16 DK 23 FR 30 ES 37 IT 44 PL 51 FI 58 PT 65 SE 72 NO 79 TR 86 RU 93 UA 100 CZ 107 EE 114 Laser 635 nm IP 54 auto man man AquaPro DE 02 GB 09 NL 16 DK 23 FR 30 ES 37 IT 44 PL 51 58 PT 65 SE 72 NO 79 TR 86 RU 93 UA 100 CZ 107 EE 114 LV 121 LT 128 RO 135 BG 142 GR 149 58 Lue käyttöohje kokonaan.

Lisätiedot

Altus RTS. 1 Tekniset tiedot: 2 Lähetin: Telis 1 Telis 4 Centralis RTS

Altus RTS. 1 Tekniset tiedot: 2 Lähetin: Telis 1 Telis 4 Centralis RTS Viitteet 000071 - Fi ASENNUS ohje Altus RTS Elektronisesti ohjattu putkimoottori, jossa RTSradiovastaanotin, aurinko- & tuuliautomatiikka SOMFY Altus RTS on putkimoottori, jonka rakenteeseen kuuluvat RTS-radiovastaanotin,

Lisätiedot

SONY MZ-R700 MiniDisc-tallennin

SONY MZ-R700 MiniDisc-tallennin SONY MZ-R700 MiniDisc-tallennin 1 1. Virtaa laitteeseen Laite toimii akulla tai yhdellä AA-kokoisella paristolla. Akulla laite äänittää 4 tuntia, paristolla 9 tuntia. Akulla laite toistaa 13 tuntia, paristolla

Lisätiedot

E SKY COAXIL- KOPTERIEN KÄYTTÖOHJEET

E SKY COAXIL- KOPTERIEN KÄYTTÖOHJEET E SKY COAXIL- KOPTERIEN KÄYTTÖOHJEET VAROITUS: Tämä RC- tuote ei ole lelu. Lue huolellisesti käyttöojeet, ennen käyttöönottoa. Valmistajan ikäsuositus +14 1.Yhdistä virta laturiin, punainen valo syttyy.

Lisätiedot

Käyttöohje D GB F I E P NL DK FIN N S TR

Käyttöohje D GB F I E P NL DK FIN N S TR Käyttöohje D GB F I E P NL DK FIN N S TR 103 Olet hankkinut Hansaton-Kuulolaitteen Olemme iloisia tekemästäsi valinnasta, sillä Hansaton-kuulolaite on viimeisimmän tekniikan mukainenkorke-alaatuinen tuote.

Lisätiedot

1. Seinäkiinnike 2. Pöytätuki 3. Paristokotelo 4. RESET -näppäin 5. C/ F -näppäin (paristokotelossa) 6. Tuuletusaukko

1. Seinäkiinnike 2. Pöytätuki 3. Paristokotelo 4. RESET -näppäin 5. C/ F -näppäin (paristokotelossa) 6. Tuuletusaukko Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin. Pakkauksessa on seuraavat osat: - Pääyksikkö (BAR289)

Lisätiedot

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Ennen vanhan puhelimesi käytöstä poistoa, pidäthän huolen, että olet synkronisoinut yhteystietosi Exchange palvelimelle! iphone 4 yhdellä silmäyksellä Purettuasi

Lisätiedot

Radiopuhelimet. Suomi

Radiopuhelimet. Suomi 1. Antenni 2. Ulkoisen kaiuttimen/ mikrofonin/laturin liitin 3. Tila / Virtakytkin 4. Skannauspainike 5. Kanava ylös/alas painikkeet 6. Taustavalaistu LCD näyttö 7. Kaiutin / mikrofoni 8. Äänenvoimakkuuden

Lisätiedot

Käytön aloittaminen Nokia N92-1

Käytön aloittaminen Nokia N92-1 Käytön aloittaminen Nokia N92-1 Tilat Käytön aloittaminen Mallinumero: Nokia N92-1. Jäljempänä käytetään nimitystä Nokia N92. Laitteella on neljä tilaa: Suljettu tila (1), katselutila (2), avoin tila (3)

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Langaton verenpainemittari (BP7) PIKAOPAS

Langaton verenpainemittari (BP7) PIKAOPAS FI Langaton verenpainemittari (BP7) PIKAOPAS Pikaoppaassa kerrotaan, kuinka mobiililaite määritellään, Bluetooth-yhteys muodostetaan ja verenpaine mitataan. Noudata alla olevia ohjeita aloittaaksesi mittauksen.

Lisätiedot

Pyydämme lukemaan käyttöohjeet huolellisesti ennen tuotteen käyttöönottoa Tuote ei ole lelu, se on suunniteltu 14-vuotiaille ja vanhemmille

Pyydämme lukemaan käyttöohjeet huolellisesti ennen tuotteen käyttöönottoa Tuote ei ole lelu, se on suunniteltu 14-vuotiaille ja vanhemmille 12428 Radio-ohjattava 4WD Buggy WLtoys 1:12 Käyttöohjeet Pyydämme lukemaan käyttöohjeet huolellisesti ennen tuotteen käyttöönottoa Tuote ei ole lelu, se on suunniteltu 14-vuotiaille ja vanhemmille Tuotteen

Lisätiedot

T-Cam IPC900 HD PTZ valvontakamera

T-Cam IPC900 HD PTZ valvontakamera T-Cam IPC900 HD PTZ valvontakamera Sisällysluettelo Ennen käyttöä... 1 Käyttöehdot... 1 Huomioitavaa... 1 Käyttöolosuhteet... 1 Valvontakameran käyttöönotto... 2 Kameran etäkäyttö... 2 Kameran kytkeminen...

Lisätiedot

Käyttöohje BTE-100. www.facebook.dk/denver-electronics

Käyttöohje BTE-100. www.facebook.dk/denver-electronics Käyttöohje BTE-100 www.facebook.dk/denver-electronics 1. Painikkeiden ohjeet: Virta päälle/pois Siirtyy parinmuodostuksen tilaan Tauko/toisto Vastaa puheluun Päätä puhelu Hylkää puhelu Lisää äänenvoimakkuutta

Lisätiedot

DENVER DCH-600. 1. Ohjeet Lue käsikirja huolellisesti ja säilytä se tulevaa käyttöä ja huoltoa varten. 1.1 Tärkeä huomautus. 1.

DENVER DCH-600. 1. Ohjeet Lue käsikirja huolellisesti ja säilytä se tulevaa käyttöä ja huoltoa varten. 1.1 Tärkeä huomautus. 1. 1. Ohjeet Lue käsikirja huolellisesti ja säilytä se tulevaa käyttöä ja huoltoa varten. 1.1 Tärkeä huomautus DENVER DCH-600 (1) Tämä tuote ei ole leikkikalu, se monimutkainen laite, joka sisältää mekaanisia,

Lisätiedot

6:2 6:3 6:4 6:5 7:1 7:2

6:2 6:3 6:4 6:5 7:1 7:2 Manuaali Zitzi Flipper Pro FI1101-1 TM Zitzi Flipper Pro Kaasujousi Zitzi Flipper Pro Sähköinen Sisällysluettelo Zitzi Flipper Pro Alue nr 1 Manufaturer: 2010-03-26 2:1 Korkeussäätö - Kaasujousi 6:2 Yhteenveto

Lisätiedot

Rev 2.0. GSM-Line Käsikirja

Rev 2.0. GSM-Line Käsikirja Fin Rev 2.0 Käsikirja Sisältö Sisältö Johdanto 1 LED-diodit 2 SIM-kortti 3 Ongelmanratkaisu 4 Häiriöt 5 Yksikön liittäminen 5 Tekniset tiedot 5 Hisselektronik AB Antennvägen 10, 135 48 TYRESÖ, Sweden.

Lisätiedot

SafeLine GL1. Käsikirja. GSM-vaihtoehto kaikille hissipuhelimillemme. (GSM-Line)

SafeLine GL1. Käsikirja. GSM-vaihtoehto kaikille hissipuhelimillemme. (GSM-Line) SafeLine GL1 (GSM-Line) Käsikirja GSM-vaihtoehto kaikille hissipuhelimillemme. SafeLine GL1 (GSM-Line) Käsikirja safeline.eu Sisältö Safety and general information Käyttöönotto 4 LED-Diodit 4 Häiriö/huono

Lisätiedot

Aurinko-R10 asennus ja käyttöohje

Aurinko-R10 asennus ja käyttöohje EI NÄIN ESIM NÄIN Aurinko-R10 Aurinkopaneelin asennus ja kytkentä Asenna aurinkopaneeli avoimelle paikalle kohti etelää (välillä itä länsi) ja kallista kohti keskipäivän aurinkoa. Tuoton kannalta 25..

Lisätiedot

Käyttöopas (ver. 1.29 Injektor Solutions 2006)

Käyttöopas (ver. 1.29 Injektor Solutions 2006) KombiTemp HACCP Elintarviketarkastuksiin Käyttöopas (ver. 1.29 Injektor Solutions 2006) web: web: www.haccp.fi 2006-05-23 KombiTemp HACCP on kehitetty erityisesti sinulle, joka työskentelet elintarvikkeiden

Lisätiedot

Aloitusopas SUOMI CEL-SV5TA260

Aloitusopas SUOMI CEL-SV5TA260 Aloitusopas SUOMI CEL-SV5TA260 Pakkauksen sisältö Tarkista ennen käyttöä, sisältääkö kameran pakkaus seuraavat osat. Jos jokin osista puuttuu, ota yhteys kameran jälleenmyyjään. Kamera Akku NB-13L* 1 Latauslaite

Lisätiedot

1. 2. 3. 4. 5. 6. Näyttö. Laitteen osat 1. Kellonaika- / herätysaika- / kalenteri-ikkuna: Näyttää radiosignaalista päivittyvän kellon, 3. 4.

1. 2. 3. 4. 5. 6. Näyttö. Laitteen osat 1. Kellonaika- / herätysaika- / kalenteri-ikkuna: Näyttää radiosignaalista päivittyvän kellon, 3. 4. Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin. Pakkauksessa on seuraavat osat: - Pääyksikkö (BAR283)

Lisätiedot

Kanava ylös / valikko ylös Kanava alas / valikko alas Laske äänenvoimakkuutta. Nosta äänenvoimakkuutta / valikon vahvistus

Kanava ylös / valikko ylös Kanava alas / valikko alas Laske äänenvoimakkuutta. Nosta äänenvoimakkuutta / valikon vahvistus Tuotetiedot Kytkennät Kytkentä VGA-TULO PC-ÄÄNITULO VGA-LÄHTÖ STEREO- LÄHTÖ TV-LÄHTÖ ANTENNI DC-TULO AUDIO-L-TULO AUDIO-R-TULO VIDEO-TULO Ohjauspaneeli S-VIDEO-TULO CH+/YLÖS CH-/ALAS VOL- VOL+/ENTER MENU/ESC

Lisätiedot

TG7200_7220NE(fi-fi)_QG.fm Page 1 Wednesday, July 25, 2007 4:57 PM. Koukku (220 240 V, 50 Hz) (KX-TG7202/KX-TG7203/KX-TG7222) Koukut

TG7200_7220NE(fi-fi)_QG.fm Page 1 Wednesday, July 25, 2007 4:57 PM. Koukku (220 240 V, 50 Hz) (KX-TG7202/KX-TG7203/KX-TG7222) Koukut TG7200_7220NE(fi-fi)_QG.fm Page 1 Wednesday, July 25, 2007 4:57 PM Pikaopas Digitaalinen langaton puhelin Malli KX-TG7200NE/KX-TG7202NE KX-TG7203NE Digitaalinen langaton vastaajapuhelin Malli KX-TG7222NE

Lisätiedot

X-TRE Power Box. 1. Asennus

X-TRE Power Box. 1. Asennus X-TRE Power Box Asennus ja käyttöohje Malli XT-S01 Tuote käy seuraaviin SUZUKIN moottoripyöriin: GSX-R600 (2006-2010), GSX-R750 (2006-2010), GSX-R1000 (2005-2010), GSX1300R Hayabusa (2008-2010), B-King

Lisätiedot

Aurinko-C20 V asennus ja käyttöohje

Aurinko-C20 V asennus ja käyttöohje Aurinko-C20 V asennus ja käyttö Laitetelineen osat ja laitteet:. Kääntyvillä pyörillä varustettu laiteteline. Laitteet on kiinnitetty ja johdotettu telineeseen (toimitetaan akut irrallaan). 2. Akut. Kaksi

Lisätiedot

Käyttöohjeet. Radio-ohjattava vene RC FT008

Käyttöohjeet. Radio-ohjattava vene RC FT008 Radio-ohjattava vene RC FT008 Käyttöohjeet Pyydämme lukemaan käyttöohjeet huolella. Lähde ottamaan ulapasta mittaa tämän heti käyttövalmiin, huippuhauskan radioohjattavan veneen kanssa! RC FT008 on täydellinen

Lisätiedot

Emolevyn kannen poistaminen

Emolevyn kannen poistaminen Aiemmin asennetut muisti- ja liitäntäkortit voidaan helposti poistaa seuraavilla sivuilla olevien ohjeiden mukaisesti. 1 Katkaise tulostimen virta. 2 Irrota virtajohto. 3 Irrota rinnakkais- tai Ethernet-kaapeli

Lisätiedot