Uumajan vapaaehtoiskeskus. Frivilligcentralen. Lähimmäisyyttä iloa yhteishenkeä. Sinulle, joka haluat vapaaehtoiseksi tai kaipaat vapaaehtoista.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Uumajan vapaaehtoiskeskus. Frivilligcentralen. Lähimmäisyyttä iloa yhteishenkeä. Sinulle, joka haluat vapaaehtoiseksi tai kaipaat vapaaehtoista."

Transkriptio

1 Uumajan vapaaehtoiskeskus Frivilligcentralen Lähimmäisyyttä iloa yhteishenkeä Sinulle, joka haluat vapaaehtoiseksi tai kaipaat vapaaehtoista.

2 Tietoja Uumajan vapaaehtoiskeskus Frivilligcentralenista Uumajan vapaaehtoiskeskus Frivilligcentralen perustettiin vuonna 1999, ja se on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton aatteellinen yhdistys. Toiminnassa ovat mukana Punainen risti, PRO (Pensionärernas riks organisation), RPG (Riksförbundet Pensionärsgemenskap), SKPF (Svenska Kommunalpensionärers Förbund), SPF (Sveriges Pensionärsförbund) sekä SPRF (Sveriges Pensionärers Riksförbund), ja tukea saadaan Uumajan kunnalta. Sinun ei tarvitse olla mukana missään organisaatiossa, jotta voisit osallistua Frivilligcentralenin toimintaan. Frivilligcentralen tekee yhteistyötä aatteellisen, julkisen ja yksityisen sektorin kanssa. Frivilligcentralenilla on tällä hetkellä noin 200 vapaaehtoista. Frivilligcentralenin vapaaehtoisten kysyntä on suurta, ja vapaaehtoisia tarvitaan lisää. Viihtyisät toimitilat Frivilligcentralenilla on yhteiset toimitilat VI FEM -eläkeläisjärjestöjen kanssa osoitteessa Storgatan 76 Uumajan keskustassa. Se on viihtyisä kohtaamispaikka, jossa sijaitsee muun muassa Café 76. Frivilligcentralen järjestää 76:ssa monia hauskoja aktiviteetteja, kuten viihdettä, tiedotustapaamisia ja esitelmiä yhdessä muiden organisaatioiden ja yhdistysten kanssa.

3 Vapaaehtoisuus vastavuoroista hyötyä ja iloa Vapaaehtoisena toimiminen on antoisaa. Uumajan vapaaehtoiskeskus Frivilligcentralen toimii yhteystietojen välittäjänä, kun ihmiset haluavat tehdä hyviä tekoja lähimmäisilleen ja vastaanottaa niitä. Auttamalla ja tukemalla lähimmäistäsi voit tuntea itsesi osalliseksi, tarpeelliseksi ja halutuksi, jopa kaivatuksi. Jo muutama tunti viikossa voi olla hyvin tärkeää. Vapaaehtoisena toimiminen on terveydenhoitoa sielulle Berit Hedlund, vapaaehtoinen Hyvä tietää Kaikki vapaaehtoiset työskentelevät vapaaehtoisesti ja palkatta. Vapaaehtoinen ja vapaaehtoistyötä vastaanottava päättävät itse, milloin ja kuinka usein tavataan. Kaikki vapaaehtoiset ovat allekirjoittaneet vaitiolovakuutuksen. Vapaaehtoisena kuulut tapaturmaja vastuuvakuutuksen piiriin. Frivilligcentralen antaa kaikille vapaaehtoisilleen perehdyttämiskoulutusta.

4 Miten vapaaehtoinen voi auttaa? Vapaaehtoisen vastaanottaminen ei maksa mitään, mutta jos toimintaan liittyy suoria kuluja, apua toivovana sinun täytyy itse vastata niistä. Vierailu Yksi yleinen toive on saada vierailulle lähimmäinen ajanviettoa tai ehkäpä yhteistä kävelyä varten. Useimmiten on kyse muutamasta tunnista kerran viikossa. Seuralainen/ saattaja Yksi yleinen tapa toimia vapaaehtoisena on olla mukana sairaalakäynneillä, ostoksilla, kirkossa, kulttuuritapahtumissa jne.. Apua omaishoitajalle Frivilligcentralenilla on vapaaehtoisia, jotka voivat antaa hetken vapaata omaishoitajalle. Toimintamme täydentää kunnallista kotipalvelua, mutta ei ole sen vaihtoehto. Emme esimerkiksi huolehdi kodin päivittäisistä askareista, kuten siivouksesta, ruokaostoksista tai henkilökohtaisesta hoidosta.

5 Kodin yleistyöt Vapaaehtoinen tekee yksinkertaisia töitä, kuten vaihtaa verhoja tai hehkulamppuja, ripustaa tauluja tai vaihtaa sulakkeita. Kodin yleistöihin eivät kuulu suuret toistuvat työt, kuten lumenluonti tai ruohonleikkuu. Apuisovanhemmat Vapaaehtoiset voivat toimia apuisovanhempina lapsiperheille, joiden arkipäivästä puuttuu isovanhempien sukupolvi. Tukea ryhmätoimiin Vapaaehtoiset voivat auttaa esimerkiksi ääneenluvussa, bingon pelaamisessa tai soitossa ja laulussa eri vanhustentaloissa. Vapaa-ajan toimia Toimitiloissamme osoitteessa Storgatan 76 järjestetään monenlaisia vapaa-ajan toimia, joissa voit olla mukana isäntänä tai emäntänä.

6 Frivilligcentralenin yhteystiedot Haluatko vapaaehtoiseksi tai saada vapaaehtoisen luoksesi? Voit ottaa meihin yhteyden! Osoite Frivilligcentralen Storgatan Umeå Linja-autot 1, 5, 6, 7, 8 Puhelinnumero Puhelinajat ma-pe Kotisivu Sähköposti frivilligcentralen@umea.se Koordinaattori Gunnel Eriksson, puhelin

7 Ottakaa minuun yhteys Kyllä, olen kiinnostunut vapaaehtoiseksi ryhtymisestä ottakaa minuun yhteys! Kyllä, olen kiinnostunut saamaan vapaaehtoisen luokseni ottakaa minuun yhteys! Haluan lisätietoja ottakaa minuun yhteys! Haluaisin: Nimi: Osoite: Postiosoite: Puhelinnumero: Sähköposti:

8 Teippaa tästä Tila postimaksulle Frivilligcentralen Storgatan Umeå Taita tästä Teippaa tästä